افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، مصاحبه و مطالب کارگری


سندیکای هفت تپه                                                                                                                     یکشنبه ۲٧ اسفند ۱۴۰۲ - ۱٧ مارس ۲۰۲۴


تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش

برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و مطالب سندیکا اینجا کلیک کنید.
تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش مقابل فرمانداری شهرستان شوش در اعتراض به فقر و نداری، در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی ، در اعتراض به غارت، فساد، گرانی، ،ستم، تبعیض و نابرابری ها.
سخنرانی موسی حیدری بازنشسته تامین اجتماعی در تجمع امروز یکشنبه در قابل فرماندری شهرستان شوش. اینجا کلیک کنید.

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

**************

لطفا یک نفر از حوزه علمیه قم بفرستید!!! تا از فساد اقتصادی و رانت خواری فیلم بگیرد.
دولتی که قدرت حل مشکلات پیش روی خود را ندارد، یک روز چوب حراج به اموال و املاک دولتی میزند ، یک روز باشگاه پرسپولیس را بدون رضایت جامعه میلیونی بازنشستگان به تامین اجتماعی واگذار میکند تا از شر آن خلاص شود، و یک روز صبح جمعه تصمیم می گیرد بدون اطلاع قبلی و به یکباره با پولی که بدون رضایت بازنشستگان از حساب آنها کسر کرده، سهام یک شرکت نفتی برشکسته و تحریم شده را خریداری بکند؟؟؟؟!، لطفا از حوزه علمیه یک نفر را بپرسید تا فیلم بگیرد!!!!

بازنشستگان شهرستان شوش، مقابل اداره کار ۲۰ اسفند ۱۴۰۲

**************

اسماعیل گرامی: تشتّت برای بازنشستگان در این مقطع!!

در روزهایی بسر میبریم که گرانی و تورم بیداد میکند و دلار به مرز ۵۷ هزار تومان رسیده است. هر ساله در چنین روزهایی شاهد نمایشنامه های تلویزیونی در رابطه با افزایش حداقل دستمزد بودیم که زمینه را برای تصویب یک حداقل دستمزد پایین آماده میکردند. اما امسال که فشارهای اقتصادی افزایش یافته و اعتراضات در دنیای مجازی توسط کارگران و بازنشستگان بالا گرفته گویا فیلمنامه ها تغییر کرده اند. در این روزها بحث مالکیت باشگاه پرسپولیس در مرکز توجه قرار گرفته و گویا قرار است که سازمان تامین اجتماعی آنرا خریداری نماید (هرچند گفته میشود که این کار انجام شده است).
کارگران و بازنشستگان به تجربه؛ به این مسئله پی برده اند که در این نقل و انتقالات، تنها مافیاهای حکومتی هستند که با اختلاس، دزدی و چپاول بهره میبرند و از آنجا که آنها خود را مالک این سازمان میدانند و آنرا در لبه پرتگاه می بینند؛ به این نقل و انتقالات معترضند. متاسفانه در بعضی مواقع بقدری این اعتراضات بالا میگیرند که خواسته اصلی ما؛ یعنی افزایش حقوق به فراموشی سپرده میشود! و در اینجاست که حکومت به نیت شوم خود میرسد. آن دسته از سران کانونها و تشکلهای زرد، به همان اندازه که به انتقال مالکیت پرسپولیس به سازمان حساسیت بخرج داده و میدهند، ای کاش کمی هم به لگدمال شدن اصل ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ و ۱۱۱ تامین اجتماعی توسط حکومت حساسیت بخرج میدادند.
برای انحراف دادن اذهان کارگران و بازنشستگان نسبت به افزایش حقوق در چنین مقطعی، گویا مطرح کردن فروش باشگاه پرسپولیس به سازمان کافی نبوده است که به ناگاه با خبر میشویم که از حقوق بعضی از بازنشستگان بدون اطلاع و کسب اجازه مبلغ یک میلیون تومان توسط کانون عالی بازنشستگان کسر میگردد با این تصمیم که "سهام پتروشیمی امیرکبیر به بازنشستگان واگذار شده است"!! و در ادامه ی خبر میخوانیم که محمد اسدی رئیس کانون عالی بازنشستگان میگوید «مستمری بگیرانی که به خرید این سهام تمایلی ندارند، می‌توانند با ارسال عدد ۱۱ به شماره ۹۲۰۷۷۷۲۰۲۶ از خرید سهام انصراف دهند». بازنشستگان در این سر در گمی بسر میبرند که خبرمیآید «دوستان وهمکاران عزیز، درمورد سهام بانک رفاه شرکت پتروشیمی بسیارعالی و سود ده خواهد بود پیشنهاد میکنم انصراف ندهید انصراف دهید پشیمان خواهید شد چون درکانون عالی جلسه هستم بیشترازاین فعلا نمیتوانم توضیح دهم» (مصطفی آراسته مهر). ما فرض را بر این میگذاریم که "سهام بانک رفاه شرکت پتروشیمی بسیارعالی وسود ده خواهد بود"، آیا در این مقطع که تمام ذکر و فکر بازنشستگان افزایش حقوق میباشد، مطرح کردن این خبر از طرف محمد اسدی رئیس کانون عالی بازنشستگان و تبلیغ آن از طرف "بازرس کانون عالی بازنشستگان" مصطفی آکسته مشکوک نیست؟؟!!! آیا این دزدی و فریبکاری؛ نقاب از چهره این گرگان در لباس میش بر نمیدارد؟ این تشکلهای بی خاصیت و این افراد دغل باز؛ تا کنون حتی یک قدم برای بازنشستگان بر نداشته اند؛ حال در این مقطع کنونی محبتشان گل کرده؛ با دزدی و ایجاد تشتت تلاش دارند اذهان کارگران و بازنشستگان را نسبت به افزایش حقوق خود منحرف نمایند!
قاعدتاً تا چند روز دیگر شورای عالی کار باید حداقل دستمزد ۱۴۰۳ را تصویب نماید و بالتبع حقوق بازنشستگان (یا توسط همین شورا و یا توسط هیئت دولت) نیز تصویب خواهد شد. تنها با افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم میتوان قدرت خرید سال کنونی را داشت و چنانچه افزایشی کمتر تصویب شود؛ تنها در کف خیابان میتوان آنرا بدست آورد.

اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)

۲۱ اسفند ۱۴۰۲

**************

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش یکشنبه مقابل اداره کار شوش

اعتراض به وضعیت بد و نامساعد معیشتی، اعتراض به فقر و نداری، اعتراض به تبعیص، فساد و نابرابری ها..
خواندن بیانیه بازنشستگان تامین اجتماعی شوش یکشنبه مقابل اداره کار توسط علی نجاتی کارگر بازنشسته سنديکای کارگران نیشکر هفت تپه اینجا کلیک کنید.

**************

راهپیمایی و تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش

راهپیمایی و تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش. اعتراض به فقر و نداری، پایین بود و نامساعد بودن دستمزدها، اعتراض به تبعیص، فساد، غارت و نابرابری‌ها. / یکشنبه /۱۳ اسفند

**************

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض به فقر و نداری، در اعتراض به پایین بودن و نامساعد بودن دستمزدها، در اعتراض به فساد، دزدی و غارت در اعتراض به تبعیض و نابرابری ها.

چهارشنبه/۹ اسفند/۱۴۰۲

**************

ادامه اعتصاب گروه ملی فولاد، اهواز

کنترل درهای ورود و خروج شرکت در دست کارگران است سخنان شجاعانه مرتضی اکبریان در مقابل ورود مدیرعامل فاسد علی محمدی.

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

دوشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۲

**************

اسماعیل گرامی: علی خدایی مهره سوخته

علی خدایی چندین سال در شورای عالی کار؛ به اصطلاح نماینده کارگران بود. او در پای میز مذاکره هیچگاه از قدرت کارگران که بیرون از اتاق مذاکره منتظر نتیجه بودند استفاده نمیکرد؛ بلکه همچون رابینهود با استعداد و توان خود پای میز مذاکره می نشست! این کارمند "انتصابی"، کاملا آگاهانه این روش چانه زنی را قبول داشت و دارد؛ چرا که از آمدن کارگران و بازنشستگان به کف خیابان میترسد. او در یک سخنرانی میگوید 《ما وظیفه داریم به دشمنان خارجی اعلام کنیم که ما برای شکم انقلاب نکردیم که امروز بخاطر از دست رفتنِ مزایای رفاهی و کوچک شدنِ سفره خود در مقابل نظام خود بایستیم》(ایلنا ۱۶ بهمن ۱۴۰۰). در حقیقت او حاضر است دستمزد کارگران نه تنها برابر با سبد معیشت بلکه متناسب با نرخ تورم هم افزایش نیابد؛ چرا که "نظام" میگوید《قادر به پرداخت آن نیست》 و کارگران و بازنشستگان نباید "بخاطر از دست رفتنِ مزایای رفاهی و کوچک شدنِ سفره خود" به کف خیابان بیایند!
با تصویب افزایش حقوقهای ظالمانه ۲۷٪ و ۲۱٪ برای سال ۱۴۰۲ علی خدایی گفت "اگر چه افزایش حقوقها پایین تصویب شده اند ولی وزیر کار وعده داده است که سال آینده تورم کنترل خواهد شد و در غیر این صورت با بالا رفتن قیمتها، حقوقها نیز افزایش مییابند". این گفته مضحک او بقدری فریبکارانه بود که حتی بسیاری از طرفداران او اعتراضشان در آمد. در سال ۱۴۰۲، کمر کارگران و بازنشستگان بیشتر از پیش زیر بار گرانی و تورم خم شد ولی از افزایش حقوق خبری نشد!!! و علی خدایی هر روز و هر ماه (طبق گفته منابع خبری) پیگیر عدم انجام تعهد وزیر کار بود! اما اکنون شاهدیم که وزیر کار برای تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ این نماینده انتصابی خود را به جلسات شورا دعوت نکرده است.
علی خدایی در سوم اسفند ۱۴۰۲ در یک‌ مناظره تلویزیونی با فردی با نام شهرایینی (به نمایندگی از طرف دولت) شرکت کرد. شهرایینی با شیوه شارلاتانیسم کاملا از سرمایه داران و "نظام" دفاع نمود که نقد گفته های او خارج از این مقوله است.
در این مناظره، خدایی که میدانست که دیگر آب از سرش گذشته معضلات جامعه و ناعدالتی ها را که عامل آنها "نظام" میباشد (البته بدون اشاره به نظام) به نقد کشید. علی خدایی که در هیچ سالی نتوانست (و نخواست) در شورای عالی کار حداقل دستمزد را "متناسب با نرخ تورم" به کرسی بنشاند، حال که از این شورا به بیرون پرتاب شده، برای کسب وجه در بین کارگران و بازنشستگان، خواهان افزایش حداقل دستمزد برابر با "سبد معیشت" شده است. در حقیقت او میگوید حداقل دستمزد باید از ۸ میلیون تومان به ۲۰ میلیون و دویست هزار تومان (سبد معیشتی که کمیته دستمزد محاسبه کرده) برسد یعنی حداقل دستمزد دو و نیم برابر شود.
خدایی بعد از سالها؛ تازه حرف دل ما را میزند. اما او یک جامعه شناس نیست که فقط بگوید: "حداقل دستمزد باید برابر با سبد معیشت باشد"، او بعنوان یک فعال کارگری باید مشخص کند که این مبلغ ۲۰ میلیون و دویست هزار تومان چگونه به دست کارگران و بالتبع بازنشستگان میرسد؟ آیا با مناظره های تلویزیونی؛ "نظام" حداقل دستمزد را به این مبلغ میرساند؟ "نظامی" که حداقل دستمزد را متناسب با نرخ تورم افزایش نمیدهد، آیا آنرا برابر با سبد معیشت افزایش میدهد؟ سخن گفتن از چنین مبالغ بالا (نسبت به حداقل دستمزد کنونی) و چرب و چیلی و ندادن رهنمود برای کسب آنها؛ فقط عوامفریبی میباشد.
حکومت هر ساله فقط برای فریبکاری؛ مبلغ ناچیزی را به حداقل دستمزد و حقوق بازنشستگان اضافه میکند. تجربه نشان داده است نه مناظره های پر هیاهوی تلویزیونی، نه نامه نگاری و نه ملاقات با مسئولین، هیچکدام نمیتوانند حقوقها را متناسب با نرخ تورم و یا برابر با سبد معیشت افزایش دهند. کارگران و بازنشستگان تنها با اعتصابات و یا با حضور در کف خیابان میتوانند به افزایش حقوقهای مورد نظر خود برسند (همچون بازنشستگان تامین اجتماعی که در سال ۱۴۰۱ به کف خیابان آمدند تا توانستند افزایش حقوق ۳۸٪ شیرینی را به چنگ آورند). علی خدایی این مهره سوخته شورای عالی کار باید بداند که با حرف زدن کارگران و بازنشستگان به خواسته خود نمیرسند، آنها سالهاست که سخنرانان شیرین سخن و دلسوز دیده اند.
او (بقول خودش در این مناظره) نماینده کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی است ضمن اینکه نماینده حقوق بگیران نیز میباشد!! او هرگاه (بعنوان نماینده) فراخوان یک تجمع برای کارگران و بازنشستگان را داد، در حقیقت پذیرفت که در کف خیابان خواسته ها بدست میآیند، آنگاه میتوان قبول کرد که او یک فریبکار نیست بلکه براستی همراه، دلسوز و نماینده واقعی کارگران و بازنشستگان است.

اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)

هفتم اسفند ۱۴۰۲

**************

تشکر از خانم فرزانه زیلابی، به مناسبت روز وکیل

در ۷ اسفند ۱۳۳۱ لایحه استقلال وکلا به درخواست مصدق تصویب شد‌ که برخی این روز را به نام روز وکیل نامیده اند.
بر این اساس روز دوشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۲۶ فوریه ۲۰۲۴ روز وکیل می باشد.
با توجه به اخبار و گزارشات بی نهایت منتشر شده در سراسر جهان، وکلای متعهد که مخالف هر نوع ستم و تبعیضی بوده و هستند، شدیدا و به اشکال مختلف، در معرض آذیت و آزار، بازداشت، تهدید و شکنجه و مرگ قرار گرفته اند.
در ایران نمونه های بیشماری از وکلای شریف و آزاد اندیش وجود دارد که نه تنها تطمیع دستگاه و نهاد های حکومتی و رانتی نشده اند، بلکه با تمام تلاش و توان خود در راستای مبارزه با ستم و ناعدالتی ها، متحمل هزینه های بسیار سنگینی شده اند.
در آستانه روز وکیل، ما سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه لازم دیدیم صمیمانه از تلاش های بی دریغ خانم فرزانه زیلابی که سال ها در کنار کارگران هفت تپه و دیگر کارگران قرار داشته اند و در این راه متحمل هزینه های زیادی شده اند، تشکر و سپاس خود را نثار شهامت، فداکاری و همراهی بی دریغ ایشان، داشته باشیم.
نام خانم فرزانه زیلابی بعنوان مدافع حقوق ستمدیدگان و استثمار شوندگان در تاریخ جنبش کارگری ایران ثبت خواهد شد و کارگران نیشکر هفت تپه و دیگر کارگران و زحمتکشان، از این زن آگاه و جسور همیشه به نیکی یاد خواهند کرد.
ما از خانم فرزانه زیلابی و تمام وکلایی که در مقابل ستم و استثمار و تبعیض و نابرابری ها در کنار کارگران و زحمتکشان و فرو دستان قرار داشته و دارند ،کمال تشکر و سپاس را داریم.

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

۵ اسفند ۱۴۰۲

**************

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض، به فقر و نداری، به وضعیت نامساعد معیشتی، به تبعیض و نابرابری ها. یکشنبه ۲۹بهمن

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

**************

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی و مخابرات

راهپیمایی و تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض به وضعیت بد و نامساعد معیشتی، در اعتراض به فقر و نداری، در اعتراض به تبعیض، ستم و نابرابری ها.

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات کردستان، آذربایجان شرقی ، خوزستان و ...امروز دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۲

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

**************

اسماعیل گرامی: سبد معیشت، ابزاری برای افشاگری و یا وسیله ای برای عوام فریبی

فرامرز توفیقی فعال به اصطلاح کارگری و عضو کمیته دستمزد، در تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۱۲ در گفتگو با ایلنا از حداقل دستمزد سخن میگوید. او در پی محاسبات خود میگوید« سال گذشته در کمیته دستمزد، نرخ سبد معیشت به صورت غیرواقعی(غیر واقعی؟!!)، حدود ۱۴ میلیون تومان محاسبه شد. در روزهای اخیر، مدیران اقتصادی دولت، تورم دی‌ماه سال جاری را ۴۳.۷ درصد اعلام کردند. بنابراین اگر این تورم ۴۳.۷ درصدی را که چندان واقعی هم نیست(که چندان واقعی هم نیست؟!!)، روی سبد معیشت سال قبل اعمال کنیم به این نتیجه می‌رسیم که اثر ریالی تورم بر سبد معیشت، رقم ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است؛ در واقع با فرض صحت(با فرض صحت؟!!) آمارهای رسمی، باید ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به سبد تصنعی ۱۴ میلیون تومانیِ سال گذشته اضافه کنیم که حاصل آن می‌شود ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان». این گفته های او نشان میدهد که هر ساله کمیته دستمزد ، با آمارهایی که فرضی بوده و صحت ندارند سبد معیشت را محاسبه میکنند که نتیجتاّ بقول خودشان غیر واقعی میباشد! در برخورد با "محاسبه سبد معیشت" دو حالت پیش میآید: حالت اول: "محاسبه سبد معیشت" این ارزش را دارد که میتوان “حداقل دستمزدِ" سال کنونی را با “سبد معیشتِ" سال کنونی مقایسه نمود و نشان داد حکومتی که خود را طرفدار مستضعفین میداند تا چه اندازه در حق کارگران ظلم و اجحاف میکند. در حالیکه سبد معیشت، ۱۴ میلیون تومان (مبلغ کمیته دستمزد برای سال کنونی) میباشد، حکومت حداقل دستمزد ۸ میلیون تومان را تصویب کرده است! و در سال پیش رو باید حداقل دستمزد آن را با مبلغ ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مقایسه نمود تا به ظلم و ستمی که بر کارگران روا شده بیشتر پی برد.
حالت دوم: "اما هنگامی که هدف مقایسه نیست؛ بلکه انتظار بر این است که "حداقل دستمزد" برابر با سبد معیشت شود؛ باید به کارگران رهنمود داد که چگونه میتوانند به این مبلغ دست یابند. توفیقی میگوید «پایه دستمزد کارگران باید لااقل به ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برسد؛ اما آیا دولت به چنین امری رضایت می‌دهد؟ من بعید می‌دانم».
این نهایت عوام فریبی میباشد که یک فعال کارگری! چنین وانمود نماید که دلسوز کارگران است و بگوید پایه دستمزد آنها باید یک عدد چرب و چیلی (دو و نیم برابر دستمزد کنونی) باشد ولی در نهایت بگوید « آیا دولت به چنین امری رضایت می‌دهد؟ من بعید می‌دانم ». این یک امر طبیعی میباشد و همه کارگران نیز میدانند که حکومت هرگز چنین مبلغی را به کارگر نمیدهد. یک فعال کارگری باید رهنمود بدهد که کارگران برای بدست آوردن این مبلغ چرب و چیلی! و یا هر مبلغ دیگری چه باید بکنند.
دستمزد در میدان مبارزه افزایش مییابد نه با ماشین حساب، نه با بیانیه این گروه یا آن گروه. کارگران باید مبارزه کنند تا بتوانند خواسته های خود را بگیرند. تنها سلاح کارگران، اعتصابات، تجمعات و راهپیمایی ها میباشد. اما برای افزایش دادن دستمزد (و یا بدست آوردن هر خواسته ای) مبارزه لازم هست ولی کافی نیست. اینکه کارگران تا "چه مبلغی" میتوانند دستمزد خود (و حداقل دستمزد) را افزایش دهند بستگی به زور و قدرت آنها در مقابل کارفرما و حکومت دارد. هر چقدر زور و قدرت آنها در عرصه مبارزه بیشتر باشد؛ میتوانند دستمزد بیشتری بدست آورند. این زور و قدرت کارگران در اتحاد و تشکلهای آنها تبلورمییابد، از تشکلهای بسیار ساده و آبکی گرفته تا تشکلهای مستحکم، از تشکلی ساده در یک واحد کارگری گرفته تا تشکلی در سطح یک کشور.
این روزها که مبارزات کارگران شاغل در واحدهایِ کارگریِ پراکنده؛ برای افزایش دستمزد بشکل پراکنده صورت میگیرد، تنها رهنمود به کارگران این واحدها این است: «کارگران در هر کجا که هستید و در هر زمانی، بدون توجه به مصوبه شورای عالی کار و بدون توجه به مبلغ "خط فقر" و یا "سبد معیشت" و یا "میانگین هزینه های زندگی یک خانواده چهار نفره شهری" و یا هر "مبلغ از پیش تعیین شده ای"، برای حداکثر مبلغی که میتوانید به چنگ آورید(در حقیقت متناسب با قدرتتان)، مبارزه کنید». با چنین توضیحاتی؛ از آنجا که کارگران در واحدهای کارگری پراکنده، دارای زور و قدرت یکسانی نیستند، نمیتوان برای آنها "عددی را از پیش تعیین کرد" و از آنها خواست برای این مبلغ مبارزه کنند(چه بسا در یک واحد کارگری، کارگران قدرت بیشتری نسبت به کسب "مبلغ از پیش تعیین شده" داشته باشند و نباید به آن مبلغ قانع باشند). بنابراین در حالت دوم که «انتظار بر این است که "حداقل دستمزد" برابر با سبد معیشت قرار گیرد»، بعلت این بینشِ خوشبینانه که کارگران میتوانند بدون مبارزه به خواسته خود برسند و یا با پذیرش مبارزه ولی ندیدن قدرتهای متفاوت کارگران در واحدهای کارگری پراکنده، از اساس غلط و عوامفریبانه

اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)

۱۵ بهمن ۱۴۰۲

**************

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش

‏تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش مقابل فرمانداری شهرستان شوش

برای ریشه کن کردن فقر و نداری، نابرابری و تبعیض، اتحاد اتحاد.

**************

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش یکشنبه مقابل فرمانداری

اعتراض به تبعیض و نابرابری، اعتراض به فقر و نداری، اعتراض به وضعیت بد و نامساعد معیشتی.

ششمین روز اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز

‌تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته اهواز در میدان کارگر روبروی سازمان تامین اجتماعی

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

شوش/۸/بهمن/۱۴۰۲

**************

برای افزایش عمومی مزدها به پا خیزیم و

تلاش های ضدکارگریِ دولت و کارفرمایان را خنثی کنیم!

افزایش مزد در شرایط فلاکت‌بار کنونی به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر تبدیل شده است. دستمزدهائی که توسط دولت، وزارت کار و به اصطلاح نمایندگان کارگری منصوب آنها در شورای عالی کار تصویب می شوند نمی توانند هزینه های زندگی طبقه کارگر را تامین کنند. سال هاست که کارگران به این فقر و سیه روزی گسترده اعتراض دارند و کارخانه وکارگاه، مراکز آموزشی و درمانی و بهداشتی و حتی خیابان ها را به محلی برای انعکاس خواست های خود برگزیده و فریاد حق طلبی سر داده اند. مبارزات مستمر بازنشستگان - که بخش جدائی ناپذیری از طبقۀ کارگر را تشکیل می دهند - در هر هفته و اعتصاب کارگران ذوب آهن اصفهان و کارگران گروه ملی فولاد اهواز در هفته های اخیر، نمونه هائی از اعتراضات به حق و دامنه داری هستند که در آنها خواست اصلی کارگران معترض، افزایش مزد و مزایای شغلی است.... برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

**************

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش مقابل فرمانداری شهرستان شوش در اعتراض به فقر و نداری، به تبعیض و فساد و نابرابری ها.

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون

زیر بار ستم نمی کنیم زندگی

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

**************

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش، یکشنبه مقابل فرمانداری شهرستان شوش. اعتراض به تبعیض، فساد و نابرابر ها، اعتراض به وضعیت بد و نامساعد .

تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان
امروز یکشنبه بازنشستگان صنایع فولاد اصفهان در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی.

تظاهرات و راهپیمایی کارگران بازنشسته خوزستان.
اتوبان گلستان اهواز میدان کارگر، در اعتراض به وضعیت بد و نامساعد معیشتی.

اصفهان ۲۴ دیماه،بازنشستگان فولاد اصفهان.

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

**************

اسماعیل گرامی: سخنان گهربار حسن صادقی برای بازنشستگان!!

خبرگزاری ایلنا گزارش داد حسن صادقی (رئیس به اصطلاح اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در یک تجمع در مقابل مجلس اظهار داشت "ما اینجا آمده ایم تا از کمسیون تلفیق بودجه مجلس استمداد بطلبیم". او در بخشی از سخنان خود میگوید "برخی اعضای کانونها برای مذاکره با مجلسی ها رفته اند اما هنوز نتیجه ای صورت نگرفته است. یعنی نمایندگان اقناع میشوند، اما در وقت عمل عقب نشینی کرده و پیشنهاد فروش نفت توسط سازمان تامین اجتماعی را مطرح میکنند". او به نکته جالبی اشاره میکند که "نمایندگان مجلس اقناع میشوند اما در وقت عمل عقب نشینی میکنند"! او دانسته و یا ندانسته میگوید نمایندگان مجلس هیچ کاره میباشند، بی خاصیت هستند و هر آنچه به آنها دیکته شود همان را تصویب میکنند! او میگوید "ما از مجلس شورای اسلامی فعلی، همواره خیر دیدیم و در این دو سال مجلس جدید، هر سال ۹۰ هزار میلیارد تومان با تقاضا از مجلس برای سازمان تامین اجتماعی گرفتیم". بله خیر دیدیم، خیر!! مجلسی که اقناع میشود اما در وقت عمل عقب نشینی میکند به "تقاضا"ی حسن صادقی و یارانش گوش کرده، اقناع شده، عقب نشینی هم نکرده و هر سال ۹۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی داده است! انتخابات مجلس نزدیک است و او باید تبلیغ کند که در انتقال پول از دولت به سازمان، مجلس نقش اساسی داشته است و دارد! نمایندگان مجلس نه تنها خیّر نیستند بلکه در انتقال پول از دولت به سازمان هیچ نقشی ندارند، این پولها باید از این جیب حکومت به آن جیب حکومت ریخته بشود تا سازمان بتواند از پس خرج و مخارج خود برآید. چنین تصمیماتی از یک مرکزیت واحدی، منطببق بر سیاست کلی حکومت تبعیت میکند و نمایندگان بی خاصیتِ مجلس فقط باید مهر تایید فرمایشی خود را پای آن بزنند.
از آنجا که نمایندگان مجلس پیشنهاد فروش نفت توسط سازمان تامین اجتماعی را مطرح کرده اند، حسن صادقی میگوید "سازمان تامین اجتماعی شعبه نفتی نیست و نمیخواهد بابک زنجانی شود". اواز فساد درون حکومت بهتر از هرکس دیگری آگاه است و میداند سازمان نمیتواند با مافیای نفتی درون حکومت همچون بابک زنجانی رقابت کند. او میگوید "بهتر است خودشان نفت را بفروشند زیرا ابزار دور زدن ها را دارا هستند و پول آنرا به سازمان تامین اجتماعی بدهند"! حکومتی دزد و قاچاقچی. او در رابطه با پولهای نفتی میگوید "حواله دادن مطالبات سازمان تامین اجتماعی به فروش بشکه های نفتی که معلوم نیست کجا تولید و کجا فروخته میشود و آیا پول آن به کشور باز میگردد یا خیر، بازنشستگان را به لب چشمه بردن و تشنه باز آوردن است". او نمیداند و یا فراموش کرده است که ما بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمری بگیران را ۴۴ سال پیش لب چشمه بردند و قرار بود پول نفت را بر سر سفره مان بیاورند اما ما را تشنه برگرداندند و بخاک سیاه نشاندند! او هنوز برایش معلوم نیست پولی که از فروش بشکه های نفتی بدست میآید چه میشود که سوال میکند آیا این پولها به کشور باز میگردند یا خیر!؟؟ گویا او از مخارج بالای نیروهای نیابتیِ حکومت در فلسطین، لبنان، عراق، یمن و سوریه خبر ندارد و یا نمیداند مافیاهای حکومتی مانند زالو در حال مکیدن خون اقتصاد این کشور یعنی ثروت ملی و ارزش اضافی تولید شده توسط کارگران میباشند. حسن صادقی هرگز نمیتواند با سخنان متناقض و گهربار! خود، برای مجلس آبرو بخرد و مجلس را حلال مشکلات بازنشستگان معرفی نماید و بدین شکل بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمری بگیران را به پای صندوقهای رای بکشد.

اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)

۱۷ دیماه ۱۴۰۲

**************

تجمع اعتراضی و مشترک کارگران فولاد هفت تپه و بازنشستگان تامین اجتماعی شوش

تجمع اعتراضی و مشترک کارگران فولاد هفت تپه و بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در راستای کسب مطالبات به حق، در اعتراض به تبعیض و نابرابری ها، در اعتراض به فقر و نامساعد بودن وضعیت معیشتی

برای رهایی بگو، زنده باد همبستگی

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

یکشنبه مقابل فرمانداری /۱۷ دی/۱۴۰۲

**************

تجمع کارگران فولاد شهرک صنعتی هفت تپه در مقابل فرمانداری شوش.

اعتراض به پایین بودن دستمز پرداخت نکردن حق بیمه ، نداشتن امنیت شغلی کارگران این واحد بیش از (۱۵۰) نفر میباشند

شنبه ۱۶ دی /۱۴۰۲

**************

پیام فریدون نیکوفرد کارگر بازنشسته سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به تمامی بازنشستگان

با توجه به نزدیکی به اخر سال واهمیت عیدی وافزایش سالیانه نیاز است بازنشستگان عزیز باتمام توان با به میدان امدن از معیشت خانواده خود در مقابله با قانونگریزان ایستادگی کرده وحقوق خود را استیفائ کنیم.
به انتظار نشستن برای اجرای قانون جز وقت تلف کردن و لگدمال شدن حقوقمان به روال سالهای گذشته توسط دولت وسازمان وکانون عالی نتیجه ای نخواهد داشت.
لذا خود آستین همت را بالا زده وحق خود را همچون افزایش سال گذشته ومتناسب سازی های برنامه ششم وهفتم از حلقوم ظالمین بیرون کشیده وبه سر سفره خانواده خود برگردانید.
اتحادوهمدلی وهمگرایی منجر به دستاوردهای فوق شد واین موفقیت نتیجه حفظ میدان بود.
همه با هم فعل حق طلبی ومطالبه گری را تا رسیدن به درجه ای از رفائ در شان خود ادامه میدهیم واز عدم همراهی افراد منفعل وبی تفاوت وظلم پذیر به هیچ عنوان دلسرد نمیشویم.
هیچ تهدید، ارعاب و مانعی واختلاف نظر و دیدگاه در تاکتیک مبارزاتی نمیتواند و نباید ما را از راهی که درچاچوب قانون است باز دارد هرکسی بخاطر خانواده خود اگر احساس تکلیف کند وارد گود خواهد شد.
به امید روزی که دارای مسئولینی باشیم که با اجرای قانون ورعایت عدالت وانصاف دیگر با این شرایط سنی وکسوت خود جهت دفاع از حقوقمان وارد میدان عمل نشویم.
دور است زما تن به مذلت دادن
ما وارث خون سد .بداران هستیم

با احترام فراوان

فریدون نیکوفرد/۱۵/ دی /۱۴۰۲

**************

تجمع مجدد کارگران فولاد هفت تپه

برای مشاهدۀ تصاویر، کلیپ ها و مطالب سندیکا اینجا کلیک کنید.

**************

تجمع کارگران فولاد شهرک صنعتی هفت تپه

‏تجمع کارگران فولاد شهرک صنعتی هفت تپه اعتراض به وضعیت قرارداد، عدم پرداخت به موقع دستمزدها وپایین بودن دستمزدواریز نکردن سنوات بیمه کارگران تعداد از کارگران شاغل در شرکت فولاد شهرک صنعتی هفت تپه که بیش از ۱۵۰ کارگر میباشند.

برای تحقق مطالبات باید متحد، متشکل و سازمان یافته باشیم.

دوشنبه /۱۱ دی/۱۴۰۲

**************

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش مقابل فرمانداری شهرستان شوش در اعتراض به تبعیض، فقر و نداری، به فساد، دزدی و غارت ، در اعتراض به وضعیت بد و نامساعد معیشتی.

نابود باد بندگی، زنده باد زندگی

یکشنبه /۱۰ دی/۱۴۰۲

**************

فریدون نیکوفرد: بازنشسته عزیرراه نجات مطالبه گریست، چشم انتظار ناجی نباش

زمانی که مابازنشستگان کنونی درحال اشتغال بودیم گرفتار شورای اسلامی کاری شدیم که یکجانبه از طرف دولت ساخته شده و جایگزین تشکلهای آزاد کارگری شدند و بعنوان تشکلی زرد جهت از میدان بدر کردن تشکلهایی که خود کارگران ساخته بودند وطبق استاندارد بین المللی بود وارد قانون کار بدون رعایت سه جانبه گرایی شدند.
شورای اسلامی کار به همراه خانه کارگر و حزب کار که شاخه سیاسی خانه کارگر است دراین چهار دهه از بزرگترین عوامل سرکوب حقوق ودستمزد کارگران بودند بخصوص خانه کارگر که چندین دهه هم کرسی وزارت کارگر در اختیار انها بوده وهم کرسی های از مجلس وهیات رئیسه مجلس از دبیرخانه کارگر تا خانم جلودارزاده که هیات رئیسه بودند.
از زمانی هم که بازنشسته شدیم گرفتار ساختار انحصاری و معیوب و ناکارآمد کانون بازنشستگانی شدیم که تحت سلطه مدیریت سازمان قرارداره وحفظ کرسی خود، برای انها از هر مزایایی برای بازنشستگان مهمتر است و چندین دوره است که افراد ناکارامد، محافظه کار و بی خاصیت برمسند ریاست مدیریت عالی ان نشسته اند که جهت حذف انها دو راه است اصلاح اساسنامه ویا تغییر انها از طرطق انتخابات، که بامهندسی انتخاباب ومجامع ان با همدستی وزارت کاروبرخی نهادها اصلاح هر دو مورد امکانش بسیار سخت است.
تنها راهی که برای ما بازنشستگان مانده است ورود خود بازنشستگان به میدان به دوطریق مذاکره و تجمع است که هردو مورد اهمیت خاصی دارند ومکمل همدیگر هستند و میبایست مانند دو لبه قیچی عمل کنند.
افرادی که فقط به مذاکره پسنده کرده واعتقاد دارند و میدان را نفی میکنند مطالبه گران محافظه کاری هستند که بدنبال مطالبه گری ومبارزه بی هزینه هستند بخصوص در شرایطی که قوه قضائیه و نهادهای امنیتی و اجرایی همسو شدند تا انچه انها درنظر دارند اجراشود مثلا درموضوع افزایس سالیانه کارگران وبه طبع ان بازنشستگان ، که هم شکایت انها توسط دیوان رد شد کردند هم اعتراض کردند وبا انها برخورد قضایی و امنیتی شد.
در برخی استانها و شهرها بدلیل همین برخوردها فعالین این عرصه میدان را خالی ومنفعل وخانه نشین شدند و مخالفین را به هدف خود رساندند و در واقع باعث شدند که شهرهایی چون شوش و اهواز را تنها درمیدان رها کنند.
مادراین بین علارغم کثرت بی کس هستیم و تنها راهی که برای ما میماند اتکا به اتحاد و همدلی خودمان است و این تنها برگ برنده ای است که به ان باید دلخوش باشیم.
متاسفانه برخی افراد به شیر دنیای مجازی تبدیل شده و با تشکیل گروههای مجازی فقط به بحث واظهار نظر مجازی مشغول هستن و تز میدهند و همدیگر را استاد و فرهیخته خطاب میکنند و به بحث های خسته کننده و تکراری مشغول هستند دلخوشی واعتماد به این افراد وقت تلف کردن وفرصت سوزی است و وقت دادن به دولت و سازمان است تا ما را بیشتر در فقر وفلاکت فرو ببرند.
تاپایان سال فرصت زیادی نمانده است و هنوز تکلیف بسیاری از مطالبات ما مانند ضرایب و معوقات ۲۵ درصد متناسب سازی برنامه ششم، عیدی کارگری و عدم رعایت مادتین ۹۶ و۱۱۱ ودرمان رایگان ومواردی مانند ۸۹ و ۶۹ و افزایش سال آینده وووو مشخص نشده و کانونها هم بدلیل عدم وجود مطالبه گری و فشار از ناحیه بازنشستگان بی خیال تر از همیشه به روزمرگی مشغول هستند وگویی همه چیز گل و بلبل است.
منتظر اجرای قانون و قانونگرایی کانون،مجلس، دولت، دستگاههای نظارتی و قضایی بودن را سالها تجربه کردیم و نتیجه ان وضعیت معیشتی و اقتصادی فلاکتبار کنونی است که لازمه جهت تجربه نکردن این سیر ودور تکراری قدری بخود بیایم ودوستان مطالبه گر وفعال دراین عرصه را یاری کرده وتنها نگذاریم، فردی که حقوقش پایمال شده وسکوت کند و مطالبه گر نباشد در واقع مرده است.
سکوت در مقابل ظلم توهین به شعور خود و خیانت به نان شب خانواده است.
به امید اینکه شعور جای شعار را گرفته وافرادی که فقط نق میزنند و انتقاد، عملگرا باشند و راه مذاکره ومیدان را بعنوان تنها راه رسیدن به هدف برگزینند.

باحترام

فریدون نیکوفرد./۹ دی /۱۴۰۲

**************

از اعتصاب و اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز حمایت می کنیم

کارگران گروه ملی فولاد اهواز دوباره دست به اعتراض زدند و با اعلام مجدد خواست های برآورده نشدۀ خود از طرف کارفرما و مدیریت، خشم و نفرت خود را از مدیریت و کارفرما و دولت حامی آن ها به نمایش گذاشتند. کارگران از ابتدای اعتراضات، در محیط کارخانه و جاده خرمشهر که در جنوب غربی شرکت است و همچنین از سمت میدان بقایی که در امتداد اتوبان گلستان است، با گام های استوار راهپیمایی اعتراضی برگزار می کنند. در این رژه اعتراضی شعار می دهند: «ما کارگران آهنیم ریشه ظلم را می کنیم» ای بیان حق و حقوق خود انتخاب کرده اند.
مهمترین خواست های کارگران عبارتند از: .... برای مطالعه متن کامل اینجا کلیک کنید.

**************

اسماعیل گرامی: تند پیچ هایی بر سر راه بازنشستگان

بازنشستگان خواسته های بسیاری دارند که در طول این ۴۴ سال از طرف حکومت برآورده نشده اند چرا که این حکومت، در این مناسبات اقتصادیِ سرمایه داری از منافع سرمایه داران و مافیای سیاسی دفاع میکند. بر خلاف این نظر که حکومت را به "دولت" و یا "سه قوه ی مجریه، مقننه و قضائیه" خلاصه میکند، تمامی نهادهای ذی نفع حکومتی یک کاسه هستند و ارگان های نظامی (از ارتش و سپاه گرفته تا لباس شخصی ها) از منافع خود و دیگر نهادهای حکومت دفاع میکنند. آنچه بر زندگی ما کارگران و بازنشستگان و دیگر اقشار زحمتکش جامعه تاثیر میگذارد، عملکرد کلی این "نهادهای یک کاسه شده" است.
حکومت بر روی بعضی از قوانین که به نفع ما میباشند پا میگذارد و حتی در بعضی از موارد با قوانین جدید، اجحاف را بر ما بیشتر میکند، در حقیقت هر روز فقر و فلاکت، ظلم و ستم بیشتر میشود. اکثر بازنشستگان بر این مسئله واقف شده اند اما عده ای از همکارانِ خوش بین (نه واقع بین) بر این اعتقادند که بین نهادهای حکومتی فرقی وجود دارد! گاه دست به دامان این نهاد میشوند و گاه دست به دامان دیگری! وقتی دولت برنامه ظالمانه هفتم توسعه را به مجلس میفرستد، وقتی دولت متناسب سازی را درست پیاده نمیکند، وقتی دولت حقوقها را متناسب با نرخ تورم افزایش نمیدهد، وقتی دولت حداقل بگیران را در قعر خط فقر نگه میدارد، این همکارانِ خوش بین دست به دامان مجلس میشوند!! به دیدار نمایندگان مجلس میروند، لیست موبایل نمایندگان مجلس را تکثیر میکنند و بازنشستگان را در خانه مینشانند تا با تماسهای تلفنی، نمایندگان شهر خود را تحت فشار قرار دهند!! اما سرانجامِ این "خوش بینی ها به این نمایندگان مجلس" چه میشود؟؟!! جواب دادن به این سوال حتما برای این دوستان تلخ است، چراکه انتظار چنین سرانجامی را نداشتند. انتظار یاس آوری که بدور از این واقع بینی بود که "تمامی نهادهای ذی نفع حکومتی، یک کاسه هستند". اما هرگز نمیتوان باور کرد که عناصر حکومتی همچون گرگهایی در لباس میش در تشدید این "خوش بینی ها" نقشی ندارند!
در پی مشکلات بازنشستگان، متاسفانه عده ای از همکارانِ ساده دل، راه حل را دعا کردن و یا نفرین کردن میدانند! سالهاست که حقوقها متناسب با نرخ تورم اضافه نمیشوند ولی این افراد باز هم دعا میکنند که انشالله امسال حقوقها متناسب با نرخ تورم اضافه میشوند!! و پس از اینکه یک افزایش حقوق سلیقه ای از طرف حکومت (که پایینتر از نرخ تورم مرکز آمار میباشد) انجام شد، این افراد شروع میکنند به نفرین کردنِ مسئولینِ حکومتی!! که این نفرین کردن نه آسیبی به مسئولین میزند و نه مشکلی از مشکلات این افراد را حل میکند (در چنین مواردی، حتما مسئولین حکومتی به چنین افرادی میخندند!). اگر بخشی از این افرادِ دعا کننده و نفرین کننده از همکاران ساده دل ما میباشند، بخش زیاد و فعالی از این افراد، عناصر حکومتی هستند که به این شیوه ی به اصطلاح مطالبه گری و به این سبک زندگی دامن میزنند!! این عناصر با پیش برد خط مش ۴۴ ساله حکومت چنین القا میکنند که با صبر و حوصله، با قناعت و ریاضت کشی، با دعا کردن و ذکر خواندن! خواسته های ما توسط نیروهای آسمانی برآورده میشوند! این افراد تلاش میکنند بازنشستگان را مسخ نمایند، آنها را در خانه بنشانند که مبادا به کف خیابان بیایند و خواسته های خود را خود مطالبه کنند.
آنچه این حکومت از ابتدای انقلاب برای ما تبلیغ کرده است گریه و زاری، نوحه خوانی و عزاداری، اخم و ترش رویی، عبوسی و چین به پیشانی انداختن میباشد و با هر نوع شادی و جشنی مخالفت کرده است و اگر خود هم جشنی برپا میکند بیشتر به عزاداری شباهت دارد. در چنین شرایطی و در مخالفت با حکومت، آنچه لایه های مختلف اجتماعی از جمله ما بازنشستگان بر آن پا فشاری میکنیم جشن و سرور، لبخند و شادی میباشد چرا که ما نیازمند چنین روحیه ای هستیم. اما لودگی و دلقک بازیِ شخصیتهای حکومتی (از بالا تا پایین) که از اول انقلاب شاهد آن بوده ایم نباید توسط عناصر حکومتی جایگزین چنین روحیه ای گردند و روحیه مطالبه گری را "لوث" نمایند. در حالیکه حکومت در عدم پرداخت خواسته های ما بسیار جدی و خشک میباشد، لودگی در صفوف ما، دشمن اتحاد و جدیت ما میگردد.

اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)

۴ دی ۱۴۰۲

**************

تجمع اعتراضی بازنشستگان شوش و کرمانشاه

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی شوش در اعتراض به فقر و نداری، به تبعیض و نابرابری ها ، به غارت و دزدی، به وضعیت بد و نامساعد معیشتی. اینجا کلیک کنید.

کرمانشاه: تجمع بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی در برابر سازمان "مدیریت و برنامه ریزی" استان. اینجا کلیک کنید.

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

۳ دی ۱۴۰۲


_____________________________

برای مطالعه و مراجعه به اخبار پائیز ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار تابستان ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار بهار ۱۴۰۲ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار دی تا پایان سال ۱۴۰۱ اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار خرداد تا پایان دی ماه اینجا کلیک کنید.

برای مطالعه و مراجعه به اخبار و مطالب پیشین سندیکای هفت تپه اینجا کلیک کنید.