افق روشن
www.ofros.com

اخبار، گزارش، اطلاعیه و مصاحبه های کارگری


رادیو زمانه                                                                                                        دوشنبه ۳٠ دی ۱۳۹۸ - ٢٠ ژانویه ۲۰٢٠


حسن سعیدی، عضو سندیکای شرکت واحد، برای اجرای حکم ۵ سال حبس به زندان فراخوانده شد

به گزارش سندیکای کارگران و رانندگان شرکت واحد، حسن سعیدی از اعضای این سندیکا و از بازداشت‌شدگان روز کارگر توسط شعبه یک اجرای احکام دادسرای اوین به زندان فراخوانده شد. او در تظاهرات ۱۱ اردیبهشت مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت و به قید وثیقه آزاد شده بود. سعیدی ۲۶ مرداد در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «اخلال در نظم عمومی» به پنج سال حبس تعزیری، ممنوعیت استفاده از وسایل مخابراتی نظیر تلفن هوشمند و دو سال ممنوعیت عضویت در احزاب و نهادهای اجتماعی محکوم شد و دادگاه تجدیدنظر در آن تغییری ایجاد نکرد. سعیدی از سال ۸۳ به علت فعالیت‌های سندیکایی خود بارها بازداشت شده است.

---------------------

پنهانکاری وزارت کار درباره مرگ کارگران معدن

در چهارماه اخیر خبر مرگ ۱۸ معدنچی در اثر حوادث کار به رسانه‌ها راه یافته است. تنها در دی ماه شش معدنچی حین کار کشته شده‌اند اما وزارت کار که ناظر و ضابط اجرای قانون کار و ایمنی کارگران در محیط کار است، مرگ کارگران را لاپوشانی می‌کند. مدیر کل بازرسی وزارت کار مدعی است مرگ کارگران معدن در ایران سال گذشته درصد کاهش یافته و در سال جاری تنها ۱۰ معدنچی باخته‌اند. به گفته‌ی یک کارشناس ایمنی کار، معدن‌داران صاحب نفوذ و صاحبان معادن کوچک نیز درباره حوادث کار در معدن پنهانکاری می‌کنند.
علیرضا مظفری، مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۲۶ دی در سمینار «ایمنی فعالیت‌های معدنی» در دانشگاه دامغان مدعی شد که حوادث ناشی از کار در معادن ایران در سال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته و در سال جاری نیز ۱۰ کارگر معدن در اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند.
اما از ابتدای پائیز یعنی تنها طی چهار ماه خبر مرگ ۱۸ کارگر معدن در رسانه‌ها منتشر شده است.
از آخرین نمونه‌ها، ۲۸ دی ماه یک کارگر معدن «آسفیج» زیر آوار ریزش دیواره‌های معدن مدفون شد و جان باخت. پنج‌شنبه ۱۹ دی معدن زغال سنگ همکار ریزش کرد. یک کارگر جان خود را از دست داد و چهار کارگر دیگر زخمی شدند. کارگران مصدوم که پا و کمرشان دچار شکستگی شده بود ساعت‌ها منتظر ماندند تا بالگرد به منطقه برسد و آن‌ها را به بیمارستان منتقل کند.
سه روز پیش از حادثه معدن همکار، چهار کارگر نیز در دو حادثه جداگانه معدن در رودبار و کرمان کشته و مصدوم شده بودند.
غلامحسین عشقی، کارشناس ایمنی و بهداشت کار ۳۰ دی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) سخنان مدیر کل وزارت کار را درباره حوادث ناشی از کار در معدن‌های ایران رد کرد.
عشقی در عین حال گفت که اخبار حوادث کار در معادن دقیق نیست زیرا برخی معدن‌داران که پس از خصوصی‌سازی معادن را در اختیار گرفته‌اند آن قدر نفوذ و قدرت دارند که آمار را پنهان نگهدارند. به گفته‌ی این کارشناس ایمنی کار معادن کوچک نیز اغلب کمیته‌های حفاظت فنی تشکیل نمی‌دهند:
«سازوکاری برای کنترل و نظارت بر معادن کوچک وجود ندارد و پیمانکاران بدون کمترین کنترلی سخت‌ترین شرایط را بر کارگرانشان تحمیل می‌کنند… معادنی در کشور وجود دارند که پروانه بهره‌برداری ندارند. کارگران این معادن بیمه نیستند و حداقل‌های اداره کار در مورد آنها رعایت نمی‌شود. آمار مرگ ناشی از کار در این معادن را در دست نداریم و حتی گاهاً صدایشان به رسانه‌ها نیز نمی‌رسد. احتمال دارد که به وزارت کار آمار اشتباه رسیده باشد.»
فرشاد اسماعیلی، وکیل دادگستری ۲۲ دی در توئیتی به این حوادث در معدن پرداخت:
امروز هم «حسن غلامی» کارگر معدنچی ۲۷ ساله معدن «گلشانه» در منطقه معدنی «دستگران» در اثر حادثه ریزش تونل، جان باخت.
روزشمار مرگ کارگرانِ معدن:
۱۶ دی: مرگ کارگر معدن دلیجان
۱۷ دی: مرگ کارگر معدن کلانه رودبار
۱۹ دی: مرگ کارگر معدن همکار
۲۲ دی: مرگ کارگر معدن دستگران
و...
پنج هزار و ۴۰۰ معدن در کشور وجود دارد که حدود ۱۰۰ هزار نفر کارگر به‌صورت مستقیم در آن‌ها کار می‌کنند.
کار در معادن فرسوده ایران که اغلب فاقد استانداردهای ایمنی و بهداشتی هستند تا کنون مرگ و مصدومیت کارگران بسیاری را در پی داشته است.
افزون بر حوادث منجر به فوت یا مصدومیت، بیماری‌های شغلی نیز در میان کارگران معادن بیداد می‌کند. کارگران مرتباً با آلودگی‌های تنفسی مواجه می‌شوند. آن‌ها ساعت‌ها از نور و روشنایی محروم هستند و این عوامل باعث بیماری‌های ناشی از کار می‌شود.
ایران هنوز به مقاوله‌نامه ۱۷۶ سازمان جهانی کار درباره وضعیت ایمنی معادن نپیوسته است
وزارت کار می‌گوید در حال تهیه لایحه‌ای برای پیوستن ایران به مقاوله‌نامه ۱۷۶ سازمان جهانی کار است در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای برای بهبود ایمنی معادن به امضا رسیده است.
حوادث کار منجر به مرگ به گزارش پزشکی قانونی در بهار امسال به نسبت مدت مشابه سال قبل ۱۷ و نیم درصد افزایش داشته است. در این بازه زمانی ۴۲۱ کارگر جان خود را در اثر حوادث ناشی از کار از دست داده‌اند.
به رغم لاپوشانی حوادث کار توسط دولت و کارفرمایان، پرونده‌ای در ارتباط با حوادث ناشی از کار در ایران در سازمان جهانی کار گشوده شده است.

---------------------

حداقل دستمزد ۹۹: سبد معیشت در آستانه ۹ میلیون تومان

کمیته مزد شورای عالی کار در آخرین روز دی (دوشنبه ۳۰ دی) تشکیل جلسه خواهد تا مبلغ سبد معیشت را تعیین کرد. دو تشکل کارگری پیشتر خواستار افزایش حداقل دستمزد به ۹ میلیون تومان شده‌اند. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی دستمزد منطقه‌ای را پیشنهاد کرده است. کارفرمایان هم در پی مزد توافقی‌اند برای اسثمار بیشتر.
دولت در قانون بودجه سال آینده افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارکنان دولت را پیش‌بینی کرده است. حداقل دستمزد کارگران هم پس از چانه‌زنی در شورای عالی کار مشخص خواهد شد. دو تشکل مستقل کارگری؛ سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه و گروه اتحاد بازنشستگان، پیش از آغاز چانه‌زنی‌ها خواستار تعیین حداقل دستمزد ۹ میلیون تومانی شده‌اند.
نمایندگان دولت و کارفرمایان اما سال‌ها است با حذف نمایندگان واقعی کارگران در رایزنی با اعضای شوراهای اسلامی کار و خانه کارگر سرکوب مزدی را بر کارگران تحمیل می‌کنند. رویه‌ای که امسال هم به بهانه ناتوانی بخش تولید و یا طرح‌هایی چون دستمزد منطقه‌ای در دستور کار قرار گرفته است.
فرامرز توفیقی، «رئیس کمیته مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار»، در آستانه تشکیل جلسه شورای عالی کار مبلغ سبد معیشت را حدود ۴ میلیون تومان اعلام کرده است. این در حالی است که کمیته مزد پیش از این حداقل سبد معیشت را بیش از هشت میلیون تومان برآورد کرده بود.
قانون کار ایران نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی و سبد معیشت را معیار تعیین حداقل دستمزد برشمرده است. شورای عالی کار اما تنها نرخ تورم رسمی را در نظر می‌گیرد.
بانک مرکزی چند وقت است که نرخ تورم را اعلام نمی‌کند و مرکز آمار مرجع شاخص‌های اقتصادی از جمله نرخ تورم است. این مرکز در آخرین گزارش نرخ تورم آذر را ۲۷,۸ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه را بیش از ۴۰ درصد اعلام کرد. نرخ تورم گروه خوراکی‌ها اما براساس همین گزارش بیش از ۵۲ درصد است.
حال اگر قرار باشد شورای عالی کار بر مبنای همین نرخ تورم رسمی که غیرواقعی است، حداقل دستمزد را تعیین کند، دستمزدها حداقل باید ۲۵ درصد افزایش یابد که در قبال افزایش هزینه‌ها ناچیز و بی‌اثر خواهد بود.

استثمار کارگران در طرح مزد توافقی
در چنین شرایطی مجلس شورای اسلامی طرح دستمزد منطقه‌ای را پیشنهاد کرده است و خیریه‌ نذر اشتغال در اصفهان هم مزد توافقی را که مورد حمایت کارفرمایان است را به اجراء گذاشته است. در مزد توافقی که بیشتر در مناطق روستایی و یا در کارگاه‌هایی که زنان سرپرست خانوار و یا افرادی که تازه از زندان آزاد شده‌اند، به اجرا گذاشته شده، کارفرمایان کارگران را با حقوق کمتر از حداقل دستمزد استثمار می‌کنند.
براساس گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا)، در این کارگاه‌ها، زنان یک‌سوم یا حتی یک‌چهارم حداقل مزد حقوق می‌گیرند آنهم به صورت کارمزدی و به دلیل نیازشان به شغل و درآمد امکان و توان شکایت به مراجع حقوقی را هم ندارند.
در مزد منطقه‌ای هم قرار است که نرخ تورم و هزینه معیشت منطقه‌ای معیار تعیین دستمزد قرار گیرد. تشکل‌های کارگری مستقل پیش از این مخالفت خود را با طرح مزد منطقه‌ای اعلام کرده‌اند.

سبد معیشت چند؟
در چنین شرایطی و در غیاب نمایندگان واقعی کارگران، نمایندگان دولت، کارفرمایان و خانه کارگر قرار است نرخ سبد معیشت را تعیین کنند. آخرین گزارش کمیته مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار حداقل سبد معیشت را در شهریور امسال هشت میلیون تومان برآورد کرده بود.
از آبان امسال، به دنبال گرانی بنزین نرخ تورم هم باردیگر تحریک شده و در مسیر صعودی قرار گرفته، آنطور که قدرت خرید مزدبگیران حدود هشت درصد کاهش و هزینه معیشت ۴۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان در ماه افزایش یافته است. پیامد گرانی بنزین افزایش مبلغ سبد معیشت به نزدیکی ۹ میلیون تومان است، همان رقمی که دو تشکل کارگری مستقل برای حداقل دستمزد پیشنهاد کرده‌اند. شورای عالی کار سال گذشته ارزش سبد معیشت را سه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد کرد اما در نهایت دستمزد یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را به کارگران تحمیل کرد.

---------------------

ماموران امنیتی زینب همرنگ، معلم در تهران، را بازداشت کردند

به گزارش کانال تلگرامی کانون صنفی معلمان، ماموران امنیتی جمهوری اسلامی یکشنبه ۲۲ دیماه ۹۸ زینب همرنگ، دبیر آموزش و پرورش منطقه ی ۱۸ تهران را در محل سکونتش دستگیر و به زندان منتقل کرده‌اند. به گفته آقای صیفی، همسر خانم همرنگ روز یکشنبه یک هفته قبل ساعت ۶ بعد از ظهر ۴ نفر مرد و یک نفر خانم از ارگانهای امنیتی بدن اطلاع قبلی وارد خانه شدند. به گفته آقای صیفی، آنها گفتند از پلیس امنیت آمده‌اند، پس از نشان دادن حکم تفتیش، خانه را گشتند،مقداری از وسایل شخصی خانواده را ضبط کردند و خانم همرنگ را دستگیر و با خود به نقطه ی نامعلوم بردند. به گفته او دادسرا برای آزادی موقت خانم همرنگ ۶۰۰ میلیون تومان وثیقه خواسته است که تامین این مبلغ در توان آنها نیست. او در باره علت بازداشت و یا اتهام‌های مطرح شده علیه خانم همرنگ توضیحی نداده است. ماموران امنیتی پنجم دی ماه هم جعفر ابراهیمی، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران را دستگیر کردند. آقای ابراهیمی از زمان بازداشت در زندان نگهداری می‌شود.

---------------------

افشاگری سپیده قلیان در مورد چگونگی گرفتن اعتراف اجباری از چند فعال مدنی

سپیده قلیان، فعال مدنی که اعترافات اجباری او در برنامه‌ای با عنوان طراحی سوخته از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد، روز شنبه ۲۸ دی‌ ماه در حساب کاربری توئیتر خود روایت دیگری از پرونده‌سازی‌ها و اخذ اعترافات اجباری را منتشر کرد که به چند زن معترض به حجاب اجباری می‌پردازد. این زنان اکنون در زندان به سر می‌برند. قلیان در یک رشته توئیت با اشاره به یاسمن آریانی، منیره عربشاهی، صبا کردافشاری، فرشته دیدنی و مژگان کشاورز، از زندانیان سیاسی که در اعتراض به حجاب اجباری در زندان به سر می‌برند، اعلام کرد که در طی مراحل بازجویی از زندانیان سیاسی، مأموران امنیتی سعی داشتند که این زندانیان را وادار به اعتراف اجباری در مورد ارتباط با مسیح علی‌نژاد، فعال حقوق زنان در خارج از کشور کنند. این فعال مدنی در ادامه نوشته است بازجویی بر خلاف ظاهر نام و همچنین تلقی عمومی، یک پروسه‌ پرسش و پاسخ نیست و بخشی از بازجویی همیشه به تخریب وجهه‌ افراد موثر بر فکر متهم توسط بازجو می‌گذرد. سپیده قلیان اوایل دی‌ ماه امسال در توئیتر خود نوشت که در جریان بازجویی‌های مقامات امنیتی از او، یکی از گزارشگران صداوسیما به نام آمنه‌سادات ذبیح‌پور، نقش فعال داشته است. بنابر اعلام این فعال مدنی، در زمان ضبط و تهیه اعترافات اجباری موسوم به طراحی سوخته، خانم ذبیح‌پور در کنار بازجوی پرونده حضور داشته و ناظر بر ضبط این اعترافات بوده است. در پی پخش فیلم اعترافات اجباری قلیان از صداوسیما، او اعلام کرد که از رئیس این سازمان، سردبیر بخش خبری ۲۰:۳۰ و همچنین آمنه‌سادات ذبیح‌پور به دلیل مشارکت در تهیه فیلم اعترافات اجباری خود شکایت کرده است.

---------------------

۱۲ کارگر پتروشیمی میاندوآب در سانحه رانندگی مصدوم شدند

در یک سانحه رانندگی که روز جمعه ۲۷ دی در اطراف میاندوآب واقع درآذربایجان غربی روی داد، ۱۲ کارگر پتروشیمی میاندوآب مصدوم شدند. به نوشته خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، حادثه بر اثر تصادم یک خودرو سواری با دو مینی‌بوس حامل کارگران روی داده و کارگران مصدوم به بیمارستانی در میاندوآب انتقال داده شده‌اند. اصغر پیروزنیا، مسئول فوریت‌های پزشکی میاندوآب به ایرنا گفته است حال عمومی مصدومان مساعد است. مجتمع پتروشیمی میاندوآب در مسیر جاده میاندوآب - سرچم قرار دارد و هم اکنون در مرحله پیش‌راه‌اندازی است.

---------------------

تعویق پنج ماه حقوق و حق بیمه کارگران شهرداری بیجار

کارگران شهرداری بیجار واقع دراستان کردستان پنج ماه است حقوق نگرفته‌اند و حق بیمه‌شان نیز پرداخت نشده است. به گفته‌ی کارگران، اختلاف میان شهرداری و شورای این شهر بالا گرفته و این دو به مطالبات کارگران رسیدگی نمی‌کنند. یکی از کارگران گفته ‌است مستاجر است و دو فرزندش دانش‌آموزند و تعویق حقوق مشکلات زیادی برای او و خانواده‌اش ایجاد کرده است. او از اعضای شورای شهر پرسیده است: «آیا شرمساری یک پدر که نتواند حداقل‌های زندگی را برای فرزندش تامین کند تجربه کرده‌‌اید؟ آیا شما می‌دانید فرزند من زنگ تفریح مدرسه باید چشمش به دستان دوستانش باشد که آنها چه خوراکی‌های رنگارنگی می‌خورند اما او از داشتن لقمه نان و پنیر خالی هم محروم است؟» تعویق مطالبات کارگران شهرداری به شهرداری بیجار منحصر نیست و کارگران شهرداری‌های دیگری در استان‌های مختلف ایران با مشکل تعویق مطالبات و عدم تمدید دفترچه بیمه درمانی روبرویند.

---------------------

بازجویی از جعفر ابراهیمی، عضو کانون صنفی معلمان تهران هم‌چنان ادامه دارد

نزدیک به سه هفته از بازداشت جعفر ابراهیمی، عضو کانون صنفی معلمان تهران و بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان می‌گذرد. مسئولان شعبه‌ بازپرسی به خانواده‌ او اطلاع داده‌اند که بازجویی از او هم‌چنان ادامه دارد. بنا به گفته‌ یک منبع نزدیک به خانواده‌ی این دبیر دبیرستان‌های شهریار، ابراهیمی از زمان بازداشت تاکنون تنها دو بار و هر بار به مدت چند دقیقه با خانواده‌ خودش تماس گرفته و هر بار تنها خواستار این شده است که داروهایش را به هر طریقی به دستش برسانند. ابراهیمی به بیماری مزمن دستگاه گوارشی دچار است و باید روزانه داروهای مشخصی را مصرف کند. جعفر ابراهیمی روز ۵ دی، هم‌زمان با مراسم چهلم کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، در بهشت سکینه بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زندان رجایی‌شهر کرج منتقل شده است. قرار بازداشت موقت او تاکنون یک‌بار تمدید شده است.

---------------------

سندیکای نیشکر هفت‌تپه: مردم دیگر «جنایت، دروغ، ریا و فریب» را برنمی‌تابند

در پی سقوط هواپیمای خطوط هوایی اوکراین توسط موشک‌ سپاه پاسداران که به مرگ تمامی سرنشینان آن منجر شد سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه پیامی تحت عنوان «تسلیت به بازماندگان، نفرت بر دروغ گویان» منتشر کرده‌ است. سندیکای نیشکر هفت‌تپه در این پیام به تاریخ ۲۳ دی از پنهان‌کاری حکومتی در سانحه سقوط هواپیما انتقاد کرده و نوشته که مسئولان و خبرگزاری‌های رسمی و دولتی «ایران یک صدا و بی هیچ گونه شرم و حیایی در مقابل دوربین‌ها ظاهرشدند و اعلام کردند که حادثه سقوط هواپیما بر اثر نقص فنی بوده است.» در این بیانیه علت اعتراف به سرنگونی هواپیما «بعداز ۷۲ ساعت انکار، فریب و دروغ گویی» نیز پیگیری کارشناسان در خارج ایران عنوان شده است. همچنین به باور نویسندگان بیانیه «قطعا اگر تعدادی از مسافران این پرواز خارجی نمی‌بودند، این‌ پرونده همچون ده‌ها مورد دیگر به بایگانی سپرده می‌شد.» بیانیه سپس به تظاهرات دانشجویان، زنان، کارگران و جوانان در شهرهای مختلف در اعتراض به این رویداد اشاره کرده و نتیجه گرفته است آن‌ها به خیابان‌ها آمدند تا «نشان دهند که دیگر جنایت، دروغ، ریا و فریب را بر نمی‌تابند.» سندیکای نیشکر هفت‌تپه در پایان افزوده است: «ما همصدا با دیگر مردم به خشم‌آمده به این قتل عام آشکار اعتراض داریم و باور عمیق ما این است که تا زمانی که کارگران و زحمتکشان و مردم شریف و آزادیخواه نتوانند بر سرنوشت خود حاکم شوند این گونه فجایع در اشکال گوناگون باز تولید خواهد شد.»

---------------------

حمایت تشکل‌های کارگری و معلمان از دور جدید اعتراضات

در پی اعلام انهدام هواپیمای مسافربری اوکراین توسط سپاه پاسداران و کشته شدن ۱۷۶ نفر، دور جدیدی از اعتراضات در دانشگاه‌ها و شهرهای مختلف ایران آغاز شده است. تشکل‌های صنفی معلمان، ۱۰ تشکل صنفی کارگران و بازنشستگان، و اتحادیه آزاد کارگران ایران با صدور بیانیه‌هایی با بازماندگان فاجعه ابراز همبستگی و از اعتراض مردم حمایت کردند.

▪️ کانون صنفی معلمان تهران
کانون صنفی معلمان تهران بیانیه‌ خود را با شعر شاملو آغاز کرده است: «بگذار برخیزد مردمِ بی‌لبخند، بگذار برخیزد!» معلمان تهران در ادامه با توجه به سیاست انکار و سپس اقرار مسئولان از نوشته‌اند: «بیان حقیقت دشوارترین و خطرناک ترین عنصر برای نظامی است که زیستن در چنبره دروغ را دیرزمانی است شیوه‌ی خودساخته».
در جای دیگری از بیانیه معلمان با انتقاد از جنگ‌طلبی و سوء مدیریت آمده است:
«اگر آن چه در روزهای اخیر بر مردم ایران گذشت را بخشی از دردناک ترین، پر اضطراب ترین و فاجعه بار ترین روزهای تاریخ این ملت بدانیم؛ سخن به گزافه نگفته‌ایم. از قرار گرفتن سایه سنگین و شوم جنگی ویرانگر بر سر ملت، تا طبل توخالی انتقام سخت، ناتوانی در مدیریت برگزاری یک مراسم سوگواری و کشته شدن نزدیک به ۷۰ نفر انسانی که برای همراهی آمده بودند و خود به زیر خاک رفتند! تا حوادث مختلف و متعدد مرگبار که فاجعه بار ترین آن‌ها ساقط شدن هواپیمای مسافری و جان باختن ۱۷۶ نفر؛ که در شرایط عادی و در یک جامعه بسامان، هریک از این وقایع -خود به تنهایی – فاجعه‌ای انسانی تلقی می‌شود و نیازمند زمان برای رفع زخم‌های برآمده از آن. در این معرکه دهشت بار اما، آن چه فاجعه را عمیق تر می‌کند و زخم را کاری‌تر، سقوط حقیقت است و فروپاشی باورها.»

▪️ ۱۰ تشکل کارگری و بازنشستگان
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، سندیکای نقاشان البرز، شورای بازنشستگان ایران، جمعی از فعالین لغو کار کودک، جمعی از فعالین کارگری سنندج، اتحاد بازنشستگان، بازنشستگان تامین اجتماعی، اتحاد بازنشستگان ایران، بخشی از بازنشستگان فولاد و تشکل بازنشستگی «گروه ۱۹ اسفند» در بیانیه مشترکی به انتقاد از پنهانکاری مسئولان پرداخته اند: «تمامی مسولین و مقامات حکومتی وقوع چنین حادثه هولناکی را سه روز تمام انکار و رسما” اعلام کردند یک سانحه هوایی در اثر نقص فنی هواپیما رخ داده است. خیلی سریع محل وقوع حادثه پاکسازی شد تا آثار آن از بین برود.»
در این بیانیه، از سرکوب خونین اعتراض‌های آبان نیز انتقاد شده است: «همان “اشتباهاتی” که از شلیک مستقیم به سر مردم معترض در خیابان‌ها در آبان ماه رخ داده بود، به زدن هواپیمای مسافری و کشته شدن دهها انسان بیگناه منجر شد. اما این نوع اعتراف هم نتوانست علت جنایت به وقوع پیوسته را لاپوشانی کند، جامعه آرام ننشست و مردم خشمگین و عصبانی در تهران و برخی شهرستانها به خیابان ریختند و با نفرتی عمیق، عاملین اصلی و سازمانده جنایت را نشانه گرفتند.»
این تشکل‌های کارگری خواهان «محاکمه و مجازات آمرین و عاملین اصلی این فاجعه» شده اند.
در پایان این بیانیه مشترک آمده است:
«تظاهرات حق مردم است و تا معرفی شدن جنایتکاران و محاکمه آنان در دادگاه‌های مردمی باید بدون هیچ گونه مانع و ایجاد مزاحمتی از جانب نیروهای سرکوبگر ادامه داشته باشد. وظیفه کارگران، معلمان، بازنشستگان، دانشجویان، جوانان، و همه مردم آزادیخواه و برابری طلب است با پیوستن به اعتراضات جاری تا رسیدن به نتیجه مطلوب به مبارزه خود ادامه دهند.»

▪️ اتحادیه آزاد کارگران ایران
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه خود با یادآوری اعتراضات سراسری آبان ۹۸ و اشاره به فاجعه سقوط هواپیمای اوکرائینی و اعتراضات پس از آن در شهرهای مختلف ایران نتیجه گرفته است: «اتفاقی که می‌افتد انباشته‌تر شدن این مطالبات بر بستر خشمی عظیم نسبت به سرکوبگران در لایه‌های مختلف جامعه خواهد بود.»
بیانبه اتحادیه آزاد کارگران به انتقاد از تحمیل فقر و فلاکت بر جامعه و عدم پاسخگویی به مطالبات «مردم‌ به‌تنگ‌آمده» می‌پردازد و می‌نویسد:
«قطعاً این موج عظیم تحول خواهی در جامعه را سر باز ایستادن نیست و سرکوبگری و کشتار مردم معترض تنها می‌تواند به صورت مقطعی جنبش عظیم مردمی را ساکت کند و هر بار و هربار سریعتر و گسترده تر از دفعات قبل سر بر خواهد آورد تا چنان تغییرات بنیادینی در جامعه رقم زند که کل مناسبات اجتماعی متحول گردد.»
یکشنبه شب ۲۲ دی در دومین روز اعتراض‌ها مردم در مشهد، شیراز، اصفهان، سنندج، کرمانشاه، یزد، سمنان، گرگان، اراک، زنجان و بابل و چند شهر دیگر به خیابان‌ها رفتند. نیروهای امنیتی به این تجمع‌ها هجوم بردند و شماری را بازداشت و مجروح کردند.

---------------------

دو تشکل کارگری خواهان تعیین حداقل دستمزد ۹ میلیون تومانی برای سال آینده شدند

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه و گروه اتحاد بازنشستگان بر مبنای محاسبات بانک مرکزی از هزینه خانوار، خواستار تعیین دستمزد ۹ میلیون تومانی برای سال ۹۹ شده‌اند.
مذاکرات تعیین حداقل دستمزد سال ۹۹ در شورای عالی کار گره خورده و چانه‌زنی بر سر تعیین هزینه سبد معیشت کارگران در کمیته مزد این شورا هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه و گروه اتحاد بازنشستگان روز پنجشنبه ۱۹ دی بیانیه مشترکی درباره تعیین دستمزد سال ۹۹ منتشر کردند. آن‌ها بر اساس داده‌های بانک مرکزی به این نتیجه رسیده‌اند که یک خانوار سه و نیم نفره (معیار تعیین سبد معیشت خانوار) در سال ۹۹ برای تامین هزینه‌های حداقل زندگی در سطح سال ۹۶، باید ۹ میلیون تومان درآمد داشته باشد. این رقم برای یک خانوار چهار نفره شهری به ۱۰ و نیم تا ۱۱ میلیون تومان می‌رسد.
دو تشکل کارگری یاد شده در بیانیه خود به مشکلات معیشتی و اجتماعی کارگران و مزدبگیران اشاره کرده و سطح نازل کنونی معیشت خانوارهای کارگری و سایر حقو‌ق‌بگیران را ناشی از سیاست ‌های اقتصادی «نظام حاکم» دانسته‌اند که به گفته‌ی این دو تشکل بار بحران را بر دوش کارگران می‌اندازد. آن‌ها از جمله به سه برابر شدن بهای بنزین اشاره کرده‌اند که «با حکم حکومتی به اجرا درآمده و فاجعۀ کشتار وسیع از توده‌های مردم را بجا گذاشته» و به تورم دامن زده است.
سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه و گروه اتحاد بازنشستگان برای تعیین هزینه سبد معیشت خانوار کارگری در سال اینده، محاسبات بانک مرکزی درباره هزینه خانوار در سال ۹۶ را مبنا گرفته و با محاسبه نرخ تورم رسمی سال ۹۷ و ۹۸ به این جمع‌بندی رسیده‌اند که یک خانوار سه و نیم نفره اگر بخواهد سال‌ آینده سطح زندگی خود در سال ۹۶ را حفظ کند باید ماهانه ۹ میلیون تومان درآمد داشته باشد و این رقم برای خانوار چهار نفره در مناطق شهری ده و نیم تا ۱۱ میلیون تومان است.
دو تشکل کارگری افزوده‌اند خواست حداقل مزد ۹ میلیون تومانی می‌تواند مبنای مبارزه متحد کارگران و مزدبگیران باشد.
در لایحه بودجه نرخ افزایش حقوق و مستمری کارکنان و کارگران ۱۵ درصد در نظر گرفته شده است. گرچه حداقل دستمزد کارگران توسط شورای عالی کار تعیین و اعلام می‌شود اما از آن رو که دولت بعنوان بزرگترین کارفرما در مذاکرات شورا نقش تعیین کننده دارد، نمایندگان کارفرمایان همواره خواستار پائین‌کشیدن سطح دستمزدها هستند و نمایندگان فرمایشی کارگران نیز همراه به رای دولت و کارفرمایان تمکین می‌کنند.
اقتصاددانان مستقل پیش‌بینی می‌کنند در صورت به روز نشدن هزینه سبد معیشت و محاسبه آن در تعیین حداقل دستمزد، سال آینده بازهم تعداد بیشتری به زیر خط فقر ریزش کنند و به خیل اقشار زیر خط فقر افزوده شود.

---------------------

محاکمه ۱۳ کارگر نیشکر هفت‌تپه در اهواز

چهارشنبه ۱۸ دی جلسه دادگاه تجدیدنظر ۱۳ تن از کارگران نیشکر هفت‌تپه برای بررسی اعتراض کارگران به احکام شلاق و حبس تعلیقی برگزار می‌شود. این کارگران پیش‌تر در دادگاه کیفری شوش به حبس و شلاق محکوم شده بودند و در پی اعتراض فرزانه زیلایی وکیل کارگران به حکم صادره پرونده آن‌ها به شعبه شانزدهم دادگاه تجدیدنظر خوزستان واقع در اهواز ارجاع شده است.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه ۱۷ دی در بیانیه‌ای اسامی ۱۳ کارگر تحت محاکمه را چنین اعلام کرده است: فیصل ثعالبی، سید اسماعیل جعادله، عصمت الله کیانی، امید آزادی، محمد خنیفر، عادل عبدلخانی، محمد عبدلخانی، سجاد نبوتی، علی سواحلی، صاحب ظهیری، عادل سماعین، رستم عبدالله زاده و حسین انصاری.
محاکمه این کارگران در دو نوبت در مردادماه در شعبه ۱۰۲ دادگاه‌های کیفری شوش برگزار شده بود. محاکمه در ارتباط با تجمع ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ بود که با خواست رسیدگی به مطالبات و در اعتراض به حبس اسماعیل بخشی صورت گرفته بود. اتهام کارگران در پرونده «تجمع غیرقانونی در راستای تغییر مدیریت و آزادی اسماعیل بخشی» عنوان شده بود.
اسماعیل بخشی ۲۷ آبان سال گذشته همزمان با چهاردهمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه همراه با سپیده قلیان، فعال کارگری بازداشت و در دی همان سال با وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. پس از افشای شکنجه‌‌ها بخشی مجدداً زندانی شد.
بخشی به «عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام»، «اجتماع و تبانی»، «تبلیغ علیه نظام» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» متهم شده است.
در طی دوران زندان اسماعیل بخشی، آزادی او خواست تجمعات اعتراضی و اعتصاب‌های کارگران نیشکر هفت‌تپه از جمله آخرین اعتصاب آن‌ها بود که از اول مهر آغاز شد.
در پی اعتصاب و راهپیمایی‌های خیابانی کارگران نیشکر هفت‌تپه در آذرماه ۹۷ حدود ۴۰ تن از کارگران احضار شده بودند. تعدادی از آنان تبرئه شدند و دادگاه ۱۳ تن از آنان را به حبس تعلیقی و ضربات شلاق محکوم کرده بود.
فرزانه زیلایی وکیل کارگران هفت‌تپه چندی پیش در ارتباط با پرونده آنان گفته است در دادنامه صادر شده، به «غیرمستند بودن» گزارش اولیه پلیس اطلاعات شهرستان شوش و صنفی و مسالمت آمیز بودن تجمعات کارگران تٲکید شده است.
به گفته زیلایی تجمع کارگران، همواره مسالمت‌آمیز و جهت مطالبات صنفی بوده اما شعب دادسرا و دادگاه در پرونده‌های عینا مشابه، رویه واحدی ندارند.
او دستگاه قضایی را متهم کرد که «برخی گزارش‌های غیر مستند مراجع امنیتی را پشت واژه‌های مبهم و کلی، مانند «رصد اطلاعاتی»، بدون بررسی درستی یا نادرستی آنها» مبنای صدور احکام سنگین و ناعادلانه برای کارگران قرار داده‌اند.
به گفته زیلایی دادگاه‌ها با کارگر و کارفرما برخود دو گانه‌ای دارندو با علم به قصور کارفرمای هفت‌تپه کارگران را به حبس و شلاق محکوم می‌کنند.
جلسه دادگاه ۱۳ کارگر نیشکر هفت‌تپه در در شعبه ۱۶ دادگاه تجدید نظر خوزستان به ریاست قاضی کوشا برگزار خواهد شد.
توضیح: این گزارش پس از اعلام نتیجه دادگاه به روز خواهد شد.

---------------------

دو تن از کارگران هپکو دستگیر شدند

اعتراض‌های کارگران ابرشرکت پیمان‌کاری صنعتی «هپکو» در اراک ادامه دارد. همزمان با ادامه این نارضایتی، نیروهای امنیتی دو تن از کارگران هپکو را بازداشت کردند.
در پی اعتصاب هفته گذشته کارگران هپکو که در اعتراض به بلاتکلیفی کارخانه و تعویق مطالباتشان صورت گرفت، دو تن از کارگران این کارخانه روز چهارشنبه ۱۱ دی بازداشت شده‌اند. محمد تقی آبایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی روز دوشنبه ۱۶ دی بدون اعلام نام این دو کارگر گفت آن‌ها از کارگران بازداشتی در شهریور ماه هستند که به قید وثیقه آزاد شده بودند.
هپکو در حال حاضر در اختیار سازمان خصوصی‌سازی است و وعده‌های مسئولان از جمله معاون رئیس‌جمهوری برای تعیین تکلیف آن بر روی کاغذ مانده است. مسئولان به‌رغم وعده‌ها از پرداخت حقوق عقب‌افتاده کارگران نیز سر باز زده‌اند.
کارگران هپکو که خواستار پرداخت حقوق معوقه خود و تعیین تکلیف وضعیت کارخانه هستند از ابتدای شهریور دست به اعتصاب زدند و در پی یک مهلت ۱۰ روزه به مسئولان روز یکشنبه ۲۴ شهریور اعتصاب را از سر گرفتند و دوشنبه ۲۵ شهریور مسیر راه‌آهن شمال – جنوب را مسدود کردند. آن‌ها بعد از ظهر همان روز مورد حمله گارد ویژه قرار گرفتند. حدود ۱۵ تن از کارگران مصدوم و ۲۸ تن دستگیر شدند. این کارگران به قید وثیقه‌های سنگین آزاد شدند.
جلسه تعیین وضعیت هپکو و آذرآب دوشنبه ۱۸ آذر با حضور اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد اسلامی، سرپرست وزارت راه و شهرسازی، علی آقازاده، استاندار استان مرکزی، و نیز مدیر کل بانک ملی و رئیس سازمان خصوصی‌سازی برگزار شد.
دو هفته بعد از این جلسه کارگران در پی عملی نشدن وعده‌های مسئولان مبنی بر تعیین تکلیف کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه‌شان از دوم دی مجددا دست به اعتصاب زدند و در شهر اراک راهپیمایی کردند.

---------------------

سه کارگر معدن شهرستان دلیجان در اثر برق‌گرفتگی کشته و مصدوم شدند

برخورد داربست با کابل فشار قوی در یک معدن در شهرستان دلیجان واقع در استان مرکزی به مرگ یک کارگر و مصدومیت دو کارگر دیگر انجامید. محمود خلجی، معاون فرماندهی انتظامی استان مرکزی در توضیح این حادثه گفته است صبح روز دوشنبه ۱۶ دی و زمانی روی داده است که سه تن از کارگران مشغول جابجا کردن داربست فلزی بودند. برخورد داربست با کابل برق فشار قوی به مرگ یکی از آنان و مصدومیت دو تن دیگر انجامید. دو کارگر مصدوم به بیمارستان منتقل شده‌اند. نام معدنی که حادثه در آن روی داده اعلام نشده است. روزانه در ایران ده‌ها کارگر به دلیل رعایت‌نشدن شرایط ایمنی کار در اثر حوادث کاری مصدوم می‌شوند و تعدادی نیز جان خود را از دست می‌دهند.

---------------------

پرروژه سد بالاخانلو تعطیل و ۷۰ کارگر آن با ماه‌ها مطالبات معوقه بیکار شدند

پروژه سد بالاخانلو تعطیل و ۷۰ کارگر آن با ماه‌ها مطالبات معوقه بیکار شدند. به گفته‌ی شهردار بوئین‌زهرا در استان قزوین پیمانکار ۴۰میلیارد تومان از شرکت‌های دولتی وابسته به وزارت نیرو طلب دارد. علی رحمانی فرماندار شهرستان بویین زهرا در این ارتباط به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت پیمانکار این پروژه به علت بدهی‌های معوقه وزارت نیرو دست از کار کشیده است. کارگران سد بالاخانلو که ماه‌هاست حقوق نگرفته‌اند بارها دست به اعتراض زده‌اند. آن‌ها در اسفند سال گذشته زمانی که تعدادشان ۱۳۰ تن بود و شش ماه حقوق حق بیمه‌ معوقه داشتند مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. پروژه سد بالاخانلو یکی از طرح‌های کلان آبی در استان قزوین است که در صورت تکمیل می‌تواند آب آشامیدنی پنج شهر و ۳۶ روستای این استان را تامین کند. این سد ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قرار بود تا پایان سال گذشته اعتبار آن تامین شود. ادامه این پروژه به صد میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. از سوی دیگر، کارشناسان محیط زیست بارها نسبت به ادامه پروژه‌های سدسازی در شرایط بحران آب در ایران هشدار داده اند و آن را نمونه‌ای از پیگیری توسعه ناپایدار می‌دانند.

---------------------

سپیده قلیان از تهدید زندانیان زن «سپیدار» خبر داد

سپیده قلیان، فعال کارگری با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد که پس از افشاگری درباره بهره‌کشی از زندانیان زندان سپیدار، بازجویان اطلاعات اهواز در حراست این زندان مستقر شده‌اند و از زندانیان بازخواست و آن‌ها را تهدید کرده‌اند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) هفته گذشته (۴ دی) گزارش داده بود زنان در زندان سپیدار اهواز در بخش‌های مختلف از جمله «نانوایی، آشپزخانه، سبزی پاک‌کنی، خیاط‌خانه، نظافت‌چی، بسته‌بندی قند و قهوه، جابه‌جایی بار، و…» به کار گرفته می‌شوند. گروه کارخانجات حامی با شعار «زندانیان بیش از آزادی و پیش از آزادی به کار نیاز دارند» زنان زندانی در زندان سپیدار اهواز را به کار می‌گیرد. دستمزدی که به زندانیان پرداخت می‌شود برای پرداخت دیه کفایت نمی‌کند و صرفاً در همین حد است که آن‌ها بتوانند با خارج از زندان تماس تلفنی بگیرند. زندانیان در این زندان از کمترین حقوق انسانی هم برخوردار نیستند. قلیان پیش از این در توییتر نوشته بود:
«نماز اجباری‌ است. کار اجباری‌ است. سیاه بودن اجباری ا‌ست. فاضلاب بالا آماده است. آب قطع است. حمام نداریم. سرویس بهداشتی نداریم.»
این فعال کارگری اکنون یک هفته بعد از آنکه بهره‌کشی از زنان زندانی در زندان اهواز در برخی رسانه‌ها بازتاب یافته، با انتشار پیام تازه‌ای اعلام کرد که بازجویان برای ارعاب زندانیان در زندان سپیدار به تکاپو افتاده‌اند:
«بعد از صحبت‌هایم راجع به ستم سیاهی که در زندان سپیدار جاری‌ست،بازجویان اطلاعات اهواز در حراست این زندان مستقر شده‌ و زندانیان را بازخواست و تهدید کرده‌اند. گفته‌اند بخاطر اینکه درباره‌ وضعیتتان خبررسانی کردید با شما برخورد می‌شود. سپیده هم اینجا برمی‌گردد و می‌دانیم با او چه کار کنیم.»
سپیده قلیان در ادامه این پیام خطاب به بازجویان اطلاعات اهواز نوشته است:
«تهدیدتان برای ساکت کردن‌مان دیگر تکراری‌ست. آنچه هر روز لذتش را بیشتر می‌چشیم لذت مقاومت است و دیگر این لذت را با خفت سکوت جایگزین نخواهیم کرد. چه در زندان باشیم چه نه، دوباره و دوباره صدا خواهیم بود.»
حدود سه درصد از جمعیت زندان‌های ایران را زنان تشکیل می‌دهند و تعداد آن‌ها به نسبت استان‌های مختلف متفاوت است. ۸۵ درصد زندانیان زن به جرم حمل مواد مخدر دستگیر شده‌اند. احمد راهرو خواجه، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی اشتغال و حرفه‌آموزی سازمان زندان‌های کشور تعداد زندانیانی را که در دوران محکومیت خود به کار وادار شده‌اند، ۲۴ هزار و ۵۳۳ نفر اعلام کرده است. مشخص نیست که چه تعداد از این زندانیان زن و چه تعداد مردند. به گفته رحیم مطهر‌نژاد، مدیرعامل بنیاد تعاون و حرفه‌آموزی زندانیان، این بنیاد در ۷۶۰ نقطه کشور واحدهای تولیدی دارد. اما علاوه بر آن، در صورت درخواست مدیران کارخانه‌ها و شهرک‌ها، بنیاد مذکور زندانیان را برای کار بسیج می‌کنند.
تولیداتی که به دست زندانیان انجام می‌شود تحت نام برند حامی ارائه می‌شوند. گروه کارخانجات حامی علاوه بر به کار گرفتن زندانیان در ۳۱ استان و ۲۹۰ زندان کشور، در ۱۴۵۰۰ هکتار زمین‌های پیرامون زندان‌ها، زندانیان را به کار گرفته است. زندانیان نه تنها حقوق کمی برای این بهره‌کشی می‌گیرند، بلکه بیمه نمی‌شوند و تحت حمایت قانون کار نیز قرار نمی‌گیرند.

---------------------

دادگاه تجدیدنظر حکم پنج سال زندان حسن سعیدی را «عینا» تایید کرد

حکم ۵ سال زندان حسن سعیدی، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در دادگاه تجدید نظر تایید شد.
مصطفی رضوی، وکیل آقای سعیدی یکشنبه هشتم دی به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفت که این حکم بدون تشکیل جلسه دادگاه در شعبه ۳۶ تجدیدنظرخواهی تهران تایید شده است.
پیش از این دادکاه انقلاب تهران حسن سعیدی را به دلیل شرکت در تجمع روز جهانی کارگر به پنج سال زندان محکوم کرده بود.
علاوه بر آقای سعیدی، مرضیه امیری، عاطفه رنگریز، ندا ناجی و شمار دیگری از شرکت کنندگان در مراسم روز جهانی کارگر در تهران بازداشت و به زندان محکوم شدند.
دادگاه تجدیدنظر تهران پیش از این مرضیه امیری و عاطفه رنگریز از بازداشت شدگان تجمع روز جهانی کارگر را به پنج سال زندان محکوم کرده بود. ندا ناجی یکی دیگر از بازداشت شدگان این مراسم از زمان بازداشت همچنان در زندان نگهداری می‌شود.
شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ندا ناجی را به پنج سال و شش ماه زندان محکوم کرده است.
اعضای هیئت تحریریه نشریه اینترنتی گام که در ارتباط با اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه بازداشت شده بودند، اسماعیل بخشی و محمد خنیفر دو کارگر نیشکر هفت‌تپه و سپیده قلیان، فعال اجتماعی هم در دادگاه تجدیدنظر به پنج سال زندان محکوم شده‌اند.
دادگاه تجدیدنظر بدون حضور این افراد و یا وکلایشان پرونده را بررسی و رای را صادر کرده است. به گفته وکیل حسن سعیدی «معمولا در پرونده‌هایی که احکامِ حبس بلندمدت دارند، تشکیل جلسه می‌دهند و به دفاعیات وکیل گوش می‌دهند».
او گفت که برای احقاق حق موکلش به دیوان عالی شکایت می‌کند و امیدوار است که در آنجا رای بشکند.
دادگاه تجدیدنظر حکم دو سال ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی و گوشی هوشمند آقای سعیدی را هم عینا تایید کرده است.

---------------------

۱۵ سال و شش ماه زندان برای سه عضو کانون نویسندگان

بکتاش آبتین، رضا خندان مهابادی هر یک به شش سال و کیوان باژن به سه سال و شش ماه زندان محکوم شدند. آرش گنجی منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، همچنان در بازداشت است و اطلاعی از محل نگهداری او در دست نیست. احمد زاهدی لنگرودی، یک عضو کانون نویسندگان هم پنجم دی در مراسم یادبود نوید بهبودی بازداشت شده است.
کانال تلگرامی کانون نویسندگان ایران از تایید حکم زندان رضا خندان مهابادی و بکتاش آبتین و کاهش محکومیت کیوان باژن خبر داد.
براساس این گزارش شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران حکم شش سال زندان آقایان آبتین و خندان را که در دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه صادر شده بود، تایید کرد اما دوره محکومیت کیوان باژن را به دلیل آنچه که «نداشتن سابقه کیفری» اعلام شد، به سه سال و شش ماه کاهش داد.
این سه تن بهمن سال گذشته به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» هر یک به شش سال زندان محکوم شدند. دادکاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا مقیسه، عضویت در کانون نویسندگان، انتشار خبرنامه داخلی کانون نویسندگان، آماده کردن کتاب پژوهشی در باره تاریخ پنجاه ساله کانون نویسندگان برای انتشار داخلی و حضور بر مزار جانباختگان قتل‌های زنجیره‌ای و شرکت در مراسم سالانه احمد شاملو را مصداق جرم و دلیل صدور حکم برای این سه عضو کانون نویسندگان قرار داده است.
به گزارش کانون نویسندگان ایران، دادگاه تجدیدنظر روز شنبه هفتم دی حکم محکومیت این سه عضو کانون نویسندگان را به ناصر زرافشان و راضیه زیدی، وکلای آنها ابلاغ کرد.
همزمان با انتشار خبر تایید محکومیت آبتین، خندان و باژن، کانون نویسندگان از بازداشت احمد زاهدی لنگرودی، روزنامه‌نگار و نویسنده و عضو این کانون در پنجم دی خبر داد.
آقای زاهدی لنگرودی در جریان برگزاری مراسم یادبود برای نوید بهبودی از جانباختگان اعتراض‌های آبان امسال به همراه شمار دیگری از حاضران در این مراسم بازداشت شد.
آرش گنجی، منشی منتخب هیئت دبیران کانون نویسندگان هم یکم دی ماه در منزلش توسط ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلوم منتقل شد.
براساس گزارش‌های تایید نشده از آغاز اعتراضات آبان امسال که در واکنش به افزایش نرخ بنزین رخ داد، بیش از هشت هزار تن در نقاط مختلف ایران دستگیر شده‌اند.

---------------------

حساب کاربری توئیتر سپیده قلیان، فعال مدنی مسدود شد

سپیده قلیان، دانشجویی که به خاطر حمایت‌هایش از کارگران نیشکر هفت‌تپه دستگیر و وادار به اعتراف اجباری شد در شبکه توئیتر نوشت که آمنه سادات ذبیح‌پور خبرنگار برنامه امنیتی ۲۰:۳۰ در صداوسیما در جریان بازجویی از او حضور و مشارکت داشته است. حساب کاربری او مسدود شد.

---------------------

کارگران هفت‌تپه از برگزاری مراسم چهلم جان‌باختگان در اعتراضات آبان ۹۸ حمایت کردند

کانال مستقل کارگران هفت‌تپه با انتشار بیانیه‌ای از برگزاری مراسم چهلم جان‌باختگان در جریان اعتراضات آبان ۹۸ حمایت کرد. کارگران نیشکر هقفت‌تپه در فرازی از این بیانیه اعلام کردند: ۵ دی روز مشترک اعتراضات بر حق ما برای برابری و آزادی‌ست. لازم است که به صدای بلند و بدون لکنت زبان و بی‌واهمه و بی‌وحشت گفته شود که جامعه حق دارد تصمیم بگیرد که چه نوع سیستم دولتی-قضائی-قانونی می‌خواهد.» کارگران در ادامه این بیانیه یادآوری کردند: «در جریان این اعتراضات برحق و صحیح، هرگونه برخورد سرکوبگرانه با معترضان، غیر قابل پذیرش و خلاف و توحش است ولی با این‌حال جامعه معترض و خشمگین و مطالبه‌گر و آگاه، با سرکوب و ارعاب از پا نمی‌نشیند و اعتراض خود را به سرانجام و هدفی که می‌خواهد می‌رساند.»
خانواده پویا بختیاری از مردم دعوت کرده بودند در مراسم چهلم فرزندشان شرکت کنند و یاد و خاطره جانباختگان را گرامی بدارند. مأموران امنیتی پدر و مادر و اعضای خانواده پویا بختیاری را بازداشت کردند و با قطع اتصال اینترنت برخی شهرهای ایران، در یک فضای امنیتی اعضای تعداد دیگری از خانواده‌های جان‌باختگان اعتراض‌های سراسری را تهدید کردند که از برگزاری مراسم چهلم کشته‌شدگان جلوگیری کنند. مدفن پویبا بختیاری در بهشت سکینه در محاصره مأموران قرار دارد.

---------------------

در آستانه چهلم کشته‌شدگان آبان‌ماه: قطع اینترنت به دستور مراجع امنیتی

یک روز مانده به چهلم کشته‌شدگان اعتراضات آبان‌ماه، اینترنت تلفن همراه در چند استان ایران به دستور مراجع امنیتی قطع شده. همچنین اختلال در اینترنت خانگی در چند شهر استان فارس گزارش شده است.
فردا پنجم دی/ ۲۶ دسامبر چهلم کشته‌شدگان اعتراضات آبان‌ماه است. پدر و مادر پویا بختیاری، یکی از جوانانی که در جریان این اعتراضات کشته شد، با انتشار فراخوانی از مردم خواسته بودند تا ۵ دی در مراسم چهلمین روز کشته‌شدن فرزندشان شرکت کنند، اما نیروهای امنیتی دوشنبه شب، دوم دی، به منزل آنها یورش بردند و شماری از اعضای خانواده و بستگان پویا بختیاری را بازداشت کردند.
معترضان و منتقدان حکومت ایران معتقدند که مقامات از ترس بروز دوباره اعتراضات، بار دیگر قطعی اینترنت را در دستور کار خود قرار داده اند.
خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) چهارشنبه چهارم دی/ ۲۵ دسامبر و یک روز مانده به چهلم کشته‌شدگان، به نقل از یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات و فناروی اطلاعات، از قطع ترافیک بین‌الملل تلفن همراه در چند استان کشور خبر داده است.
این مقام آگاه دلیل قطع اینترنت را «دستور مراجع امنیتی» اعلام کرد و افزود که محدودیت دسترسی تنها مربوط به ترافیک بین‌المللی است و ترافیک داخلی را شامل نمی‌شود. ایلنا همچنین گزارش داده است که دسترسی به شبکه‌های همراه اول و ایرانسل دچار اختلال شده و دسترسی کاربران به سایت و شبکه‌های اجتماعی نظیر واتساپ و اینستاگرام سخت شده است.
روزنامه شرق نیز از قطعی اینترنت در پنج استان کشور خبر داده و این احتمال را مطرح کرده که «استان‌های بی‌اینترنت بیشتر هم بشود.»
گروه نت‌بلاکس که گروه ناظر بر ترافیک جهانی اینترنت است خبرها در مورد اختلال اینترنت در ایران را تایید کرد. این گروه گزارش داده که بر اساس اطلاعات دریافتی اختلال در اینترنت ایران از صبح چهارشنبه چهارم دی آغاز شده است....

---------------------

روایت «سپیده» از «سپیدار»: بیگاری کشیدن از زنان زندانی

خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گزارشی درباره «زندان سپیدار اهواز» منتشر کرد که در آن شدت و وسعت استثمار زنان زندانی فاش می‌شود. این گزارش با شرح حال یک زن خوزستانی به نام «نساء» آغاز می‌شود که بابت ۱۰۰ هزار تومان حقوق ماهیانه، هر روز تن به بیگاری می‌دهد. همچنین گزارش بارها به شهادت زنی به نام «سپیده» استناد می‌کند، که خود پیشتر در سپیدار و قرچک زندانی بوده است. سپیده قلیان فعال کارگری نیز که مدتی در زندان سپیدار اهواز به سر برد، پیشتر در توصیف این زندان از استثمار زنی به نام «نساء» پرده برداشته بود.
گزارش مریم وحیدیان با عنوان «روزگار “نساء” در زندان “سپیدار”» که در رسانه دولتی کار ایران (ایلنا) منتشر شده، به شرح بیگاری کشیدن از زنان زندانی می‌پردازد.
در این گزارش آمده که زنان در زندان سپیدار در بخش‌های مختلف از جمله «نانوایی، آشپزخانه، سبزی پاک‌کنی، خیاط‌خانه، نظافت‌چی، بسته‌بندی قند و قهوه، جابه‌جایی بار، و و…» به کار گرفته می‌شوند. در واقع زندان سپیدار از محرومیت و فقر زنان زندانی بهره می‌کشد؛ بدون آنکه کمترین امکانات و حقوق اساسی را برای آنها فراهم کند.
سپیده قلیان، فعال کارگری نزدیک به کارگران هفت‌تپه، که مدتی را در زندان سپیدار اهواز سپری کرد، اخیراً در توصیفش از وضعیت این زندان نوشته بود: «نماز اجباری‌ است. کار اجباری‌ است. سیاه بودن اجباری ا‌ست. فاضلاب بالا آماده است. آب قطع است. حمام نداریم. سرویس بهداشتی نداریم.»
زنان زندانی به دلایل مختلف تن به کار کردن در شرایط استثمار می‌دهند؛ برخی از این طریق مخارج زندگی و درمان اعضای خانواده خود را تامین می‌کنند، ویا اجازه تماس تلفنی بیرون از زندان را کسب می‌کنند، و یا پول دیه و جریمه مالی را جور می‌کنند.
البته پولی که از طریق کار شبانه‌روزی عاید زندانیان می‌شود آن چنان نیست که بتواند پاسخگوی همه نیازهای خانواده زندانیان باشد، یا برای پرداخت دیه و آزادی زندانیان کفایت کند. اما دست کم امکان تماس تلفنی با خارج از زندان را فراهم می‌کند. سپیده قلیان پیشتر نوشته بود که اگر زنان در زندان کار کنند، تنها ده دقیقه وقت تماس دارند.
گروه کارخانجات حامی که شعار «زندانیان بیش از آزادی و پیش از آزادی به کار نیاز دارند» را سرلوحه خود قرار داده، متولی اشتغال زندانیان است. این شعار یادآور شعار نصب شده بر سر در برخی اردوگاه‌های مرگ نازی موسوم به اردوگاه‌های کار اجباری است: «کار آزاد می‌کند.»
sepideqoliyan
‏ @sepideqoliyan
درباره‌ی #زندان_سپیدار_اهواز:
اینجا رقص ممنوع است‌. دست همدیگر را گرفتن ممنوع است. لباس تنگ، آستین کوتاه، پیراهن کوتاه تا کمر ممنوع است.
سمیه هفته‌ی گذشته با آهنگ برنامه ترانه باران رقصید. رییس اندرزگاه توبیخ و روانه‌ی قرنطینه‌اش کرد. سمیه در قرنطینه خودکشی کرد./۱
01:13 - 21 dec. 2019
نویسنده گزارش « روزگار “نساء” در زندان “سپیدار”» از زنی به نام نساء نام می‌برد که « بیش از ۳ سال است روزگارِ نامرادش در زندان می‌گذرد، دستمزد کارگری‌اش را صرف‌ هزینه‌های درمان پسر کوچک سرطانی‌اش می‌کند و دو فرزندش بیرون از دیوارهای محصور، انتظارش را می‌کشند. اتهام او و همسرش که هر دو در سپیدار هستند، حمل مواد مخدر بود. او در سن ۳۱ سالگی در یکی از تاریک‌ترین سال‌های زندگی‌اش به سر می‌برد و در زندان از راه اشتغال در خیاط‌خانه‌ی زندان از صبح تا ۶ عصر تقریباً ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان برای پسر و دختر کوچکش می‌فرستد. »
سپیده قلیان نیز در گزارش خود از «سپیدار» به زنی به نام «نساء» اشاره کرده بود که با وجود کار طولانی و طاقت‌فرسا، ماهی تنها ۱۰۰ هزار تومان درآمد دارد: «این‌جا سیاهی عمیق است. «نسا» در کارگاهی که مالکش فردی ا‌ست که پولش از پارو بالا می‌رود، از صبح تا شب کار می‌کند، سوزن می‌زند، نظافت می‌کند برای ماهی ۱۰۰ هزار تومان. همه در مقابل این استثمار سکوت می‌کنیم. هم‌دست زندان‌بانیم و سرمایه‌دارانش.»
البته نویسنده گزارش اخیر نیز به شهادت زنی به نام «سپیده» استناد می‌کند «که در دو زندان قرچک و سپیدار بوده» است. «سپیده» در مورد شرایط کار در آشپزخانه که کار تهیه فست‌فود و غذای خانگی را برعهده دارد گفته است: «سرآشپزها زودتر از بقیه می‌آیند و دیرتر هم کار را ترک می کنند؛ برای آشپزی از صبح تا حدوداً ساعت ۸ شب می‌توانند ماهیانه ۲۰۰ هزار تومان بگیرند».
به گفته این زندانی سابق، اشتغال در بسته‌بندی قهوه «عمدتاً نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان در ماه درآمد دارد»، و کار نظافت، که شامل شستشوی کارگاه‌ها، ظرفه‌ها و دیگ‌ها می‌شود و گاه تا شامگاه طول می‌کشد تنها «نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان» عایدی دارد.
رحیم مطهر‌نژاد، مدیرعامل بنیاد تعاون و حرفه‌آموزی زندانیان که متولی اشتغال زندانیان است، گفته است که این بنیاد در ۷۶۰ نقطه کشور واحدهای تولیدی دارد. اما علاوه بر آن، در صورت درخواست مدیران کارخانه‌ها و شهرک‌ها، بنیاد مذکور زندانیان را برای کار بسیج می‌کنند.
تولیداتی که به دست زندانیان انجام می‌شود تحت نام برند حامی ارائه می‌شوند. مطهرنژاد گفت که ۱۰۰ عنوان کالا با این برند تولید شده است. او افزود که گروه کارخانجات حامی علاوه بر به کار گرفتن زندانیان در ۳۱ استان و ۲۹۰ زندان کشور، «در ۱۴۵۰۰ هکتار زمین‌های پیرامون زندان‌ها، زندانیان را به کار گرفته است».
زندانیان نه تنها حقوق کمی برای این بهره‌کشی می‌گیرند، بلکه بیمه نمی‌شوند و تحت حمایت قانون کار نیز قرار نمی‌گیرند.

---------------------

سرکوب وسیع نتوانسته دادخواهی خانواده‌های جان‌باختگان را متوقف کند ــ گفت‌و‌گو با علیرضا نوایی

اعتراضات سراسری آبان ۹۸ که در پی گرانی بنزین آغاز شد به سرعت بیش از ۱۰۰ شهر را فراگرفت. نقش کارگران در این اعتراضات چه بود و تشکل‌های کارگری و دیگر فعالان اجتماعی در قبال آن چه رویکری داشتند؟ سرکوب سنگین اعتراضات چه تاثیری بر روی مردم و مطالباتشان بر جای گذاشته و تاثیر آن بر جنبش کارگری چیست؟
علیرضا (بهروز) نوایی، عضو اتحاد بین‌المللی در حمایت از کارگران ایران معتقد است این اعتراضات در تداوم اعتراضات دو دهه گذشته است و ابعاد آن بسیار گسترده‌تر از آن بود که اکنون به نظر می‌رسد. به باور این فعال کارگری، رویدادهای پس از سرکوب اعتراضات از جمله تجمع بازنشستگان در روز دوم دی مقابل مجلس نشان می‌دهد که سرکوب سنگین نمی‌تواند مانع از تداوم اعتراضات شود.
گفت‌و‌گو با علیرضا (بهروز) نوایی را در ادامه بشنوید:          اینجا کلیک کنید.

---------------------

شش تن از کارگران هفت‌تپه از اتهام «اخلال در نظم عمومی و تجمع غیرمجاز» تبرئه شدند

به گزارش یک کانال تلگرامی متعلق به کارگران مجتمع نیشکر صنعتی هفت‌تپه، دو پرونده قضائی علیه شش تن از کارگران این مجتمع مختومه شد و متهمان تبرئه شدند. «هفت‌تپه - کانال مستقل کارگران» دوشنبه دوم دی نوشت که یوسف بهمنی، محمد خنیفر، ابراهیم عباسی منجزی، مسلم چشمه خاور، ایمان اخضری و محمود خدایی، شماری از نمایندگان کارگران هفت‌تپه، در دو پرونده قضائی با اتهام‌های «اخلال در نظم» و «تجمع غیرقانونی» متهم شده بودند که دوشنبه برای آنها قرار منع تعقیب صادر شد. اگرچه جزئیات دقیق‌تری منتشر نشده است، در یکی از این پرونده‌ها سه تن از این کارگران متهم بودند و در پرونده دیگر، هر شش تن. جلسه رسیدگی به اتهام‌های این شش کارگر ۲۷ آذر در شعبه ۱۰۲ کیفری دو شهرستان شوش به ریاست قاضی سراج برگزار شده بود. به گزارش کانال تلگرامی «سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه»، فرزانه زیلابی، وکیل متهمان دوشنبه اعلام کرد که این شش تن از اتهام انتسابی «اخلال در نظم عمومی از طریق انجام حرکات نا متعارف بوسیله تحریک کارگران به ایجاد اعتصاب و تجمع غیرمجاز منجر به اخلال در روند تولید شرکت» با تأکید بر اصل ۲۷ قانون اساسی ــ آزادی تشکیل اجتماعات و راهپیمایی به شرط آنکه مخل اسلام و بدون سلاح باشد ــ تبرئه شده اند. این شش تن مهر سال جاری در مسیر سفر به تهران برای دیدار با نمایندگان مجلس در عوارضی خرم‌آباد به دستور استاندار خوزستان و دادستان کل استان بازداشت شده بودند. هرچند محمد خنیفر در این پرونده تبرئه شد، او و اسماعیل بخشی، دیگر نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه هر دو به پنج سال حبس قابل اجرا محکوم شده اند. حکم آنها در دادگاه تجدیدنظر نیز تأیید شده است.

---------------------

تجمع بازنشستگان، تحصن سراسری معلمان

بازنشستگان صندوق‌های دولتی مختلف بازنشستگی در اعتراض به وضعیت معیشتی، بی‌تفاوتی مسئولان و همچنین سرکوب فعالان اجتماعی در برابر ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. معلمان نیز که پیش از این از تحصن سرتاسری در همبستگی با بازنشستگان خبر داده بودند، در زنگ دوم مدارس به این وعده عمل کردند و با خواست‌های صنفی خود دست به اعتصاب زدند.

تجمع بازنشستگان صبح امروز دوشنبه دوم دی و با شرکت صدها معترض برگزار شد.
بنا بر گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، نیروهای انتظامی و امنیتی ابتدا تلاش کردند معترضان را متفرق کنند اما در نهایت با پایداری بازنشستگان و افزوده شدن بر جمعیت، مجبور به عقب نشینی شدند. نیروهای امنیتی اما به روال معمول از شرکت‌کنندگان عکس و فیلم گرفتند.
حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد بازنشستگان با درآمد حداقل زندگی می‌کنند. حداقل حقوق بازنشستگان صندوق‌های بازنشستگی یک‌ میلیون و ۵۸۵‌ هزار تومان است. این در حالی است هزینه سبد معاش در شهریور ماه از مرز ۸ میلیون تومان عبور کرده است. و در بودجه سال ۹۹ تنها ۱۵ درصد افزایش برای مزدها و مستمری‌ها در نظر گرفته شده است این در حالی است که نرخ تورم رسمی هم‌اکنون از ۴۰ درصد فراتر رفته است.
به نوشته خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، بازنشستگان همچنین خواستار انحلال کانون‌های بازنشستگی دولتی، نظارت بازنشستگان بر عملکرد صندوق‌های بازنشستگی، و اجرای ماده ۱۲۵ قانون مدیریت کشوری شدند.
بازنشستگان از جمله شعار می‌دادند: «نان، درمان، معیشت، حق مسلم ماست»، «خط فقر هشت میلیون، حقوق ما دو میلیون»، «تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم».
ویدئویی از این اعتراض‌ها:

چند تن از بازنشستگان نیز در ضمن این تجمع سخنرانی کردند. بازنشستگان معترض می‌گویند همه راه‌های قانونی برای احیای حقوق خود پیموده‌اند اما دوازده سال است که نمایندگان و دولتیان آن‌ها را «با وعده‌های توخالی مشغول نموده‌اند.»
دو ویدئو از سخنرانی‌های انجام‌شده در این تجمع:

آن‌ها شعارهایی نیز در حمایت از زحمتکشان و در اعتراض به زندانی کردن فعالان کارگری، معلمان و سایر فعالان اجتماعی سر دادند. از جمله: «سراسر ایران زحمتکشان در زندان» و «فعالان زندانی بی‌هیچ قید و شرطی آزاد باید گردند».
یکی از سخنرانان تجمع در اشاره به اعتراضات سراسری آبان ۹۸ اعتراض مردم را نتیجه سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی حکومت دانست و افزود مردم کارد به استخوان رسیده خواستار تغییر وضعیت موجودند. بازنشستگان همچنین دست رد بر سینه یکی از نمایندگان مجلس زدند که در میان جمعیت حاضر شد و توضیحاتی درباره چرایی عدم دسترسی بازنشستگان به خواست‌هایشان داد.

تحصن معلمان در چند استان
امروز دوشنبه دوم دی معلمان و فرهنگیان چند استان در حمایت از بازنشستگان و نیز در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات معلمان در دفتر مدرسه‌های شهرهای مختلف تحصن کردند؛ مطالباتی از جمله: افزایش سهم فرهنگیان و دانش‌آموزان از بودجه، بیمه تکمیلی کارآمد، اجرای رتبه‌بندی برای تمام فرهنگیان، و پایان دادن به کالایی‌سازی فزاینده آموزش.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای با اشاره به اعتراض و تجمعات مستمر بازنشستگان علیه فقر و سطح پائین زندگی‌ نوشته بود زندگی امروز بازنشستگان، زندگی پیش‌روی فرهنگیان و شاغلان است و ضروری است شاغلان از اعتراض‌های بازنشستگان حمایت کنند.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان از معلمان خواسته بود زنگ دوم روز دوشنبه دوم دی را در همه مقاطع تحصیلی از رفتن به کلاس درس خودداری کرده و در دفتر مدرسه تحصن کنند. امروز گرچه مدارس استان تهران و البرز به سبب آلودگی هوا تعطیل بودند اما در سایر استان‌ها معلمان با در دست داشتن نوشته‌هایی حاوی مطالباتشان در دفتر مدارس تحصن کردند. تصاویری از تحصن امروز معلمان در شهرهای مختلف استان کردستان، بوشهر، مشهد و استان فارس در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. کلیپی از تحصن صبح امروز در چند مدرسه در شهرهای مختلف منتشر شده است.

اعتراض‌های معلمان و بازنشستگان در شرایطی صورت می‌گیرد که ایران کماکان پس از اعتراض‌های خونین ماه آبان در شرایط امنیتی به سر می‌برد. بر اساس آمار سازمان عفو بین‌الملل، دست‌کم ۳۰۴ تن در جریان اعتراض‌ها پس از گرانی بنزین کشته شدند. خبرگزاری «رویترز» این آمار را به نقل از مقام‌های ایرانی ناشناس ۱۵۰۰ تن ذکر کرده است؛ از جمله ۱۷ نوجوان، ۴۰۰ زن و نیز شماری از نیروهای امنیتی.

---------------------

تجمع اعتراضی بازنشستگان، معلمان در همبستگی با بازنشستگان تحصن می‌کنند

بازنشستگان قصد دارند برای اعتراض به وضعیت معیشتی خود دوشنبه ۲ دی مقابل مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه تجمع کنند. تجمع قبلی بازنشستگان روز ۱۹ آبان با دخالت ماموران امنیتی به خشونت کشیده و از ادامه آن جلوگیری شد. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از معلمان خواسته است در همبستگی با بازنشستگان، در مدارس تحصن کنند.
حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد بازنشستگان با درآمد حداقل زندگی می‌کنند. حداقل حقوق بازنشستگان صندوق‌های بازنشستگی یک‌ میلیون و ۵۸۵‌ هزار تومان است. این در حالی است هزینه سبد معاش در شهریور ماه از مرز ۸ میلیون تومان عبور کرده است.
«انجمن صنفی بازنشستگان کشوری» در فراخوان تجمع نوشته است:
«پیرو اطلاعیه قبلی به استحضار کلیه بازنشستگان فرهنگی، کشوری و تامین اجتماعی می‌رساند برای اعتراض به عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و همترازی حقوق و همچنین عدم اجرای رای دیوان محاسبات و همچنبن اعتراض به عدم افرایش حقوق سالیانه برابر نرخ تورم، ما بازنشستگان ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه ۲ دی ماه مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمع اعتراضی برگزار نموده و خواهان خواسته‌های قانونی مان می‌باشیم.»
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه‌ای به تاریخ ۲۶ آذر ۹۸ با اشاره به اعتراض و تجمعات مستمر بازنشستگان علیه فقر و سطح پائین زندگی‌ و تاکید آن‌ها بر گرفتن حق خود نوشته است آن‌ها بازایستادگانند نه بازنشستگان.
به نظر نویسندگان بیانیه، زندگی امروز بازنشستگان فرهنگی، زندگی پیش‌روی فرهنگیان و شاغلان است و نتیجه گرفته‌اند: «پس ضروری است که به یاری این عزیزان و آینده‌ی تمام نمای خود بشتابیم.» شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان از معلمان خواسته است زنگ دوم روز دوشنبه دوم دی را در همه مقاطع تحصیلی از رفتن به کلاس درس خودداری کرده و در دفتر مدرسه تحصن کنند.
آن‌ها خطاب به مسئولان افزوده‌اند:
«در پایان به مسئولان ارشد نظام و نیروهای امنیتی گوشزد می‌نماییم شما که مدعی به رسمیت شناختن اعتراضات مسالمت‌آمیز هستید و همه روزه در خبرهای تصویری صداوسیما از اعتراضات به حق سایر کشورها داد سخن می‌رانید، از رویه گذشته خود دست بردارید و اعتراضات را با کشتار، سرکوب و زندان جواب ندهید. اگر قرار بود مردم و فرهنگیان با این سرکوب‌ها از حقوق خود دست بردارند، بعد از سرکوب تجمعات و تحصن‌ها در طول این سال‌ها، فرهنگیان باید مرعوب شده و دست از مطالبه‌گری بر می‌داشتند اما بدانید که امروز جنبش معلمان بالنده‌تر و مصمم‌تر از قبل برای تحقق عدالت، آزادی و رفع تبعیض و فقر پا به میدان نهاده‌است.»
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ نیز اشاره و تاکید کرده است:
«آری! امروز اگرچه بخاطر سرکوب وضعیت معیشتی اکثریت جامعه و جانباختن دانش‌آموزان و جوانانمان داغداریم، اما از این زخم ها‌، آزادی جوانه خواهد زد و صدای دادخواهی و عدالتخواهی ما تکثیر خواهد شد.»