افق روشن
www.ofros.com

تصویب طرح ریاضت کشی و

اعتراضات گسترده برای سومین روز متوالی در یونان


وله - بی بی سی - فردا                                                                                     چهارشنبه ٨ تیرماه ١٣٩٠

درگیری‌‌ها پیش از رای‌گیری در پارلمان یونان

دویچه وله: چند ساعت پیش از رای‌گیری در پارلمان یونان درباره‌ی بسته‌ی صرفه‌جویی دولت برای کاهش هزینه‌ها، در مرکز آتن بار دیگر درگیری‌های خشونت‌آمیز روی داد. اختلاف میان آرای موافق و مخالف پارلمان چندان فاحش نیست.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس یونان پیش از ظهر چهارشنبه (۲۹ ژوئن/۸ تیر) تلاش کرد با شلیک گاز اشک‌آور، تظاهرکنندگان چپ‌گرایی را پراکنده سازد که به سوی میدان زینتاگما در مقابل پارلمان روان بودند.
ماموران پلیس، تدابیر امنیتی شدیدی در اطراف پارلمان یونان اتخاذ کرده‌اند. خیابان‌های منتهی به پارلمان توسط پلیس مسدود شده است. جمعی از معترضان که به «خشمگینان» معروف شده‌اند، مردم را به محاصره‌ی ساختمان پارلمان فراخوانده‌اند.
نشست پارلمان پیش از ظهر گشایش می‌یابد و نتیجه‌ی رای‌گیری احتمالا در نخستین ساعات بعداز ظهر اعلام خواهد شد. هنوز معلوم نیست که پارلمان به برنامه‌ی دولت رای خواهد داد یا نه. حزب سوسیالیست حاکم، دارای یک اکثریت شکننده در پارلمان است. از ۳۰۰ کرسی پارلمان، ۱۵۵ کرسی در اختیار این حزب است.
دو نماینده‌ی سوسیالیست قبلا اعلام کرده‌اند که به برنامه‌ی دولت رای نخواهند داد. اگر برنامه‌ی دولت امروز در پارلمان رای نیاورد و کمک‌های خارجی به یونان قطع شود، این کشورعملا تا اواسط ماه ژوئيه ورشکسته خواهد شد.
در میان مردم یونان، مقاومت سختی علیه برنامه‌ی صرفه‌جویی دولت شکل گرفته است. اتحادیه‌ی اروپا، کمک‌های بعدی خود به یونان را به تصویب برنامه‌ی دولت توسط پارلمان مشروط کرده است. روز سه‌شنبه (۲۸ ژوئن/۷ تیر) نیز در مناطق مرکزی یونان، درگیری‌هایی در جریان اعتراض علیه برنامه‌های دولت برای کاهش هزینه‌ها روی داد. به گفته‌ی مقامات پلیس، در جریان این درگیری‌ها روی هم ۳۰۰ تن و از جمله ۳۸ پلیس مجروح شدند. ۴۲ تن نیز توسط نیروهای انتظامی بازداشت شده‌اند.
برنامه‌ی صرفه‌جویی دولت، افزایش مالیات‌ها، کاهش هزینه‌ها و خصوصی‌سازی‌های گسترده را شامل می‌شود. سندیکاهای یونان در مخالفت با این طرح، از روز سه‌شنبه وارد یک اعتصاب ۴۸ ساعته شدند که کشور را به حالت نیمه‌تعطیل درآورده است. BM/FW

---------------------------------

درگیری‌‌ها پیش از رای‌گیری در پارلمان یونان

پارلمان یونان برنامه جدید ریاضت اقتصادی این کشور را تصویب کرد

بی بی سی: ۱۵۵ نماینده از ۳۰۰ نماینده پارلمان یونان به برنامه جدید ریاضت اقتصادی این کشور رای مثبت دادند.
قرار است فردا ( پنج شنبه ۳۰ ژوئن ) هم لایحه دومی که درباره چگونگی اجرای این برنامه ریاضت اقتصادی است به تصویب پارلمان برسد.
زمانی که لایحه دوم به تصویب برسد کشورهای اروپایی کار بر روی نهایی کردن جزئیات دومین کمک مالی که ارزش آن ۱۲۰ میلیارد یورو تخمین زده شده را آغاز می کنند. بسته کمکی دوم کشورهای اروپایی به یونان برای بازپرداخت بدهی هایش تا پایان سال ۲۰۱۴ کمک می کند.
پارلمان یونان در حالی موافقت خود را با برنامه های جدید اقتصادی دولت اعلام کرد که معترضان درآتن برای دومین روز متوالی دست به اعتراضات گسترده زده اند. یونان همچنین برای دومین روز شاهد اعتصاب عمومی بود.
پلیس با توسل به گازاشک آور در صدد متفرق کردن معترضانی است که در اطراف ساختمان پارلمان تجمع کرده اند و گزارش ها حاکی از دستگیری دست کم ۱۴ نفر است. دولت یونان برای انجام پیش شرط های تعیین شده از سوی صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا برای ارائه وام های جدید به این کشور، قصد دارد چهل میلیارد دلار از طریق افزایش مالیات ها و کاهش هزینه ها صرفه جویی کند.
اما منتقدان می گویند این اقدامات دولت تنها منجر به عمیق ترشدن بحران اقتصادی در کشور می شود.
اتحادیه های کارگری در این کشور از برنامه ریاضت اقتصادی دولت که به مردم با حداقل درآمد هم مالیات هایی را تحمیل می کند، خشمگین هستند.
برنامه جدید ریاضت اقتصادی دولت در حالی ارائه شده که این کشور در ماههای گذشته هزینه های عمومی را کاهش داده است. نرخ بیکاری در این کشور به ۱۶ درصد افزایش یافته است.
جورج پاپاندرئو، نخست وزیر یونان گفته است که برنامه ریاضت اقتصادی او می تواند به اقتصاد این کشور جان تازه ای بدهد.

---------------------------------

اعتراضات گسترده برای دومین روز متوالی در یونان

بی بی سی: معترضان مخالف طرح های ریاضت اقتصادی جدید دولت هستند
معترضان یونانی برای دومین روز متوالی با پلیس این کشور درگیر شدند. این در حالی است که پارلمان در حال بررسی برنامه ریاضت اقتصادی جدید دولت است. معترضان گفته اند قصد دارند برای جلوگیری از تصویب طرح اقتصادی جدید دولت توسط نمایندگان، ساختمان پارلمان را محاصره کنند.
پلیس با توسل به گازاشک آور در صدد متفرق کردن معترضانی است که در اطراف ساختمان پارلمان تجمع کرده اند و گزارش ها حاکی از دستگیری دست کم ۱۴ نفر است. بحث و مذاکره درباره برنامه جدید اقتصادی دولت هم اکنون در پارلمان در جریان است و انتظار می رود که رای گیری نهایی در این باره در ساعات بعدازظهر به وقت محلی انجام شود.
دولت یونان برای انجام پیش شرط های تعیین شده از سوی صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا برای ارائه وام های جدید به این کشور، قصدد دارد چهل میلیارد دلار از طریق افزایش مالیات ها و کاهش هزینه ها صرفه جویی کند .
اما منتقدان می گویند این اقدامات دولت تنها منجر به عمیق ترشدن بحران اقتصادی در کشور می شود.
هزاران نفر در یونان هم در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت از روز گذشته به یک اعتصاب عمومی ۴۸ ساعته دست زده اند.
اتحادیه های کارگری در این کشور از برنامه ریاضت اقتصادی دولت که به مردم با حداقل درآمد هم مالیات هایی را تحمیل می کند، خشمگین هستند.
برنامه جدید ریاضت اقتصادی دولت در حالی ارائه شده که این کشور در ماههای گذشته هزینه های عمومی را کاهش داده و کشور با افزایش نرخ بیکاری به ۱۶ درصد مواجه بوده است.
جورج پاپاندرئو، نخست وزیر یونان هم روز ( دوشنبه ۲۷ ژوئن) گفت که برنامه ریاضت اقتصادی ۲۸ میلیارد یورویی او می تواند به اقتصاد این کشور جان تازه ای بدهد. در صورتی که دولت بتواند برنامه ریاضت اقتصادی جدید این کشور را به تصویب پارلمان برساند، اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول، وام هایی به ارزش ۱۲ میلیارد یورو در اختیار این کشور قرار می دهند .

---------------------------------

اعتصاب عمومی گسترده در یونان آغاز شد

هزاران نفر در یونان در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت این کشور دست به اعتصاب عمومی زده اند.
سیستم حمل و نقل عمومی از جمله قطارها، اتوبوس ها، کشتی ها و هواپیماها در این کشور متوقف شده است. کارکنان بیمارستان ها در این کشور هم تنها برای ارائه خدمات ضروری به کار مشغول هستند.
براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است تظاهراتی گسترده در شهرهای مختلف برگزار شود و انتظار می رود دهها هزار نفر در آتن، پایتخت، در تظاهرات شرکت کنند. بیش از پنج هزار نیروی پلیس برای حفظ امنیت آتن به مرکز این شهر اعزام شده اند.
حمل و نقل شهری در آتن در حال حاضر تنها از طریق سیستم مترو امکان دارد.
اتحادیه های کارگری در این کشور از برنامه ریاضت اقتصادی دولت که به مردم با حداقل درآمد هم مالیات هایی را تحمیل می کند، خشمگین هستند.
برنامه جدید ریاضت اقتصادی دولت در حالی ارائه شده که این کشور در ماههای گذشته با کاهش هزینه ها و افزایش بیکاری به میزان ۱۶ درصد مواجه بوده است.
قرار است ظرف روزهای چهارشنبه و پنج شنبه ( ۲۹ و ۳۰ ژوئن) پارلمان این کشور به برنامه ریاضت اقتصادی جدید دولت و همچنین اجرای این قوانین به طور جداگانه رای بدهد. این اقدامات در حالی صورت می گیرد که پارلمان یونان به دولت جدید این کشور رای اعتماد داده است.
روز گذشته ( دوشنبه ۲۷ ژوئن) جورج پاپاندرئو، نخست وزیر یونان گفت که برنامه ریاضت اقتصادی ۲۸ میلیارد یورویی او می تواند به اقتصاد این کشور جان تازه ای بدهد. در صورتی که دولت بتواند تائید پارلمان را برای اجرای برنامه ریاضت اقتصادی جدید در این کشور به دست آورد، اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول وام هایی به ارزش ۱۲ میلیارد یورو در اختیار این کشور قرار می دهند.
روز گذشته نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه هم گفت که این کشور آماده است تا وام هایی با بازپرداخت زمانی ۳۰ ساله در اختیار یونان قرار بدهد. آقای سارکوزی همچنین از سایر کشورهای اروپایی که بانک های آنها به یونان وام داده اند، درخواست کرد تا شیوه ای مشابه فرانسه را در بازپرداخت این وام ها اتخاذ کنند.

---------------------------------

اعتصاب‌های دوروزه در یونان علیه طرح ریاضت اقتصادی

رادیو فردا: یونان روز سه‌شنبه بار دیگر با اعتصابی فراگیر روبه‌رو شد که از سوی اصناف این کشور و در اعتراض به طرح ریاضت اقتصادی دولت برگزار می‌شود.
این اعتصاب‌ها شامل خطوط هوایی، شرکت‌های دولتی و بانک‌ها نیز می‌شود و صنف‌های کارگری از مردم خواسته‌اند در برابر پارلمان یونان تجمع کرده و تظاهرات کنند.
این اعتصاب‌ها قرار است روز چهارشنبه نیز ادامه یابند و پارلمان یونان قرار است در همین روز درباره طرح صرفه‌جویی ۲۸ میلیارد یورویی دولت این کشور تصمیم‌گیری کند.
اصناف یونان تلاش می‌کنند با اعتصاب خود که بخش خدمات و تولید یونان را به مدت ۴۸ ساعت فلج می‌کند نمایندگان پارلمان را وادار کنند به طرح ریاضت اقتصادی دولت رأی منفی دهند.
وزیر دارایی آلمان هشدار داده‌است که اگر پارلمان یونان به برنامه ریاضت اقتصادی رأی منفی دهد ثبات سراسر حوزه یورو به خطر می‌افتد.
در همین حال جورج پاپاندرئو، نخست‌وزیر یونان، با تکیه بر اکثریت نسبی هواداران خود در مجلس امیدوار است بتواند لایحه ریاضت‌های اقتصادی را به تصویب برساند.
در صورت رأی نیاوردن طرح صرفه‌جویی اقتصادی در پارلمان یونان، این کشور از کمک‌های مالی اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول محروم خواهد شد.
بر اساس طرح ریاضت‌های اقتصادی یونان، دولت موظف است ۲۸ میلیارد یورو از طریق کاهش هزینه‌ها، افزایش مالیات‌ها، و برنامه‌های خصوصی‌سازی در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کند.
یونان تاکنون ۱۱۰ میلیارد یورو از بانک جهانی و اتحادیه اروپا وعده کمک دریافت کرده و به صورت مرحله‌ به مرحله آن را اخذ می‌کند.
با این حال این کمک نتوانست اقتصاد به شدت مقروض این کشور را سامان دهد و آتن نزدیک به ۱۰۰ میلیارد یوروی دیگر درخواست کمک کرده‌است.
ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان هشدار داده‌است که اگر پارلمان یونان به برنامه ریاضت اقتصادی رأی منفی دهد «ثبات سراسر حوزه یورو به خطر می‌افتد.»