افق روشن
www.ofros.com

بار دیگر کارگری از داربست دانشگاه امیر كبیر سقوط كرده و جان باخت


کانون مدافعان حقوق کارگر                                                                                      دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹٢

بار دیگر کارگری از داربست دانشگاه امیر كبیر سقوط كرده و جان باخت

حدود یك ماه پیش یك گارگر از داربست دانشگاه امیركبیر سقوط كرد و جان باخت كه خبر آن منتشر و هشدار داده شد كه كارفرما مسایل ایمنی را رعایت نمیكند. اكنون بار دیگر كارگری ١٧ ساله از بالای داربست دانشكده برق و مكانیك در خیابان رشت در بیرون دانشگاه سقوط كرده ودر دم جان سپرد. بر طبق گفته شاهدان، كارفرما - كه شركت پیمانكاری طارس است- از در اختیار گذاردن كمربند ایمنی به این كارگر كوتاهی كرده بود.
پس از این حادثه دانشجویان دانشگاه امیركبیر با حضور در صحنه به این امر اعتراض كردند. حراست دانشگاه سعی می‌کرد از تجمع آنان جلوگیری کند، اما دانشجویان تجمع خود را با سردادن شعارهایی در منع كار كودكان ادامه دادند.
تكرار این حادثه در ظرف مدت كوتاهی از حادثه قبلی، نشان از آن دارد كه كارفرمایان و پیمان‌كاران این دانشگاه تنها به فكر سوداندوزی خود به هر قیمتی هستند. برای جلوگیری از تكرار چنین حوادثی باید از كارفرما و پیمانكار خلع ید شود.

*******************

عدم پرداخت حقوق ٢٠٠ نفر از کارکنان شرکت مهندسی شفاب

کارکنان شرکت مهندسی شفاب از اردیبهشت ماه سال جاری هنوز هیچ گونه حقوقی دریافت نکرده‌اند. این شرکت پیمانکاری که در حوزه‌ی آب و فاضلاب و نیروگاه‌ها و همچنین گاز و نفت فعالیت می‌کند نزدیک به ٢٠٠ نفر پرسنل دارد که تعداد ٦۵ نفر از آنان ستادی و مابقی در پروژه ها مشغول به کار می‌باشند. این شرکت تعداد زیادی پروژه در داخل و خارج از کشور در دست دارد و به گفته‌ی آگاهان در وضعیت مالی بسیار خوبی به سر می‌برد. اما به دلیل آن‌که اغلب شرکت‌های پیمان کاری حقوق و دستمزد پرسنل خود را از محل دریافتی از پروژه به منظور سرشکن نمودن هزینه‌های آن در همان پروژه پرداخت می‌کنند و نیز به دلیل آن‌که دریافتی از پروژهای مختلف به صورت هم زمان صورت نمی‌گیرد، هر چند ماه یک بار بخشی از حقوق کارکنان خود را پرداخت می‌نمایند. لازم به ذکر است که این کارکنان چندین ماه حقوق نیز برای ماه های پیش از اردیبهشت از کارفرما طلب دارند.

*******************

چند خبر كارگری از فاز ۱۳ و ۱۵ مستقر در كنگان

۱ - شركت آذر خاك:
كارگران شركت آذر خاك از هفته‌ی گذشته تا امروز در اعتراض به عدم دریافت حقوق ۵ ماه گذشته دست به اعتصاب زده‌اند. این ۴٠٠ كارگر در مقابل دفتر كارفرما تجمع اعتراضی هم داشته‌اند.
۵۱ درصد سهام شركت آذر خاك از آنِ بانك ملی است و تا كنون از كارفرما ٢۵ میلیارد تومان دریافت كرده و از این دریافت حتی به شركت‌های تحت امر خود نیز پولی نپرداخته است؛ به طوری كه فقط به پیمانكار آشپزخانه‌اش كه با ده‌ها نفر پرسنل ماه‌هاست كه در خدمت این مجموعه است، بدهی سنگینی دارد. این پیمانكار غذا نیز ماه هاست كه به پرسنل خود حقوقی پرداخت نكرده است.
لازم به یادآوری ست كه شركت آذر خاك از بهمن سال گذشته تا امروز از پرداخت حق بیمه‌ی كاركنان خود هم طفره رفته و بابت بیمه‌ی كارگرانش پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نكرده و از این جهت نیز كارگران در فشار مالی برای تامین درمان خانواده‌ی خود هستند. اعتصاب این ۴٠٠ كارگرتا تاریخ ١۴ شهرویور ۹٢، هفتمین روز خود را می‌گذراند.

٢ - شركت تهران جنوب:
كارگران این شركت نیز 3 روز است كه در اعتراض به عدم دریافت حقوق سه ماه گذشته‌شان دست از كار كشیده و اعتصاب كرده‌اند. این 8٠٠ كارگر اعتصابی خواستار دریافت حقوق معوقه‌ی خود هستند.

۳ - شركت پایندان:
شركت پایندان نیز بیش از سه ماه است كه به كارگرانش حقوق نپرداخته است. ١١٠٠ كارگر این شركت در اعتراض به این ستم ِآشکار دست از كار كشیده و اعتصاب نموده‌اند. امروز دومین روز اعتصاب این كارگران شاغل در كنگان است.

۹٢/٦/١۴

*******************

اعتصاب ۵٠٠ تن از كارگران فاز ١۵ و ١٦ پارس جنوبی

دوشنبه ۴ مرداد ماه، چهارمین روز اعتصاب كارگران شركت پایندان، پیمانكار فاز ١۵ و ١٦ پارس جنوبی است. ۵٠٠ كارگر شاغل در این شركت ۴ الی ۵ ماه است كه حقوق دریافت نكرده اند.
این كارگران به رغم خوابگاه متروك و غذای بی‌كیفیت، كه به اندازه‌ی كافی توهین‌آمیز است، در این شركتِ پیمانكاری كار می‌كنند و تنها به دریافت حقوق ماهانه دلخوش و راضی خواهند بود.
با این حال گروهی از كارگران ۵ ماه و گروهی ۴ ماه است كه حقوق دریافت نكرده‌اند. آقای كیانیان مدیر پروژه گفته اند: "پول نداریم هر كه نمی خواهد برود. كسی شما رو مجبور به موندن نكرده و..." (لازم به یادآوری است كه پارس جنوبی از جمله مناطق ویژه اقتصادی است و مناطق ویژه از شمول قانون كار خارج اند. در این مناطق كارفرما به هر طریق عمل كند، غیرقانونی محسوب نمی‌شود و همین باعث سوء استفاده‌ی كارفرمایان شده است به طوری كه حتی حداقل استانداردهای مناسبات سرمایه داری را هم رعایت نمی‌شود.)

*******************

موفقیت كارگران در بازپس‌گیری حقوق معوق پس از ٧ روز اعتصاب

كارگران پیمانكار اجرایی كه برای شركت محور‌سازان مشغول كار در پارس جنوبی بودند، به اعتصاب خود پایان دادند. پس از ٧ روز اعتصاب و تحمیل زیان ناشی از تاخیر در پیشرفت كار پروژه، پای كارفرما به معركه باز شد و شركت محور‌سازان مجبور به پرداخت سه ماه حقوق كارگران پیمانكار اجرایی شد.
این موفقیتِ كارگران پیمانكار اجرایی باعث شد كه كاركنان بلاواسطه‌ی شركت محور‌سازان هم دست از كار بكشند و طولی نكشید كه آنان نیز حقوق معوق خود را دریافت كردند.
كانون مدافعان حقوق كارگر این موفقیت را به كارگران تبریك می‌گوید و بار دیگر ضرورت همبستگی و ایجاد تشكل مستقل كارگری را برای احقاق حق كارگران یادآوری می‌كند.

****************

کانون مدافعان حقوق کارگر

ادامه ی اعتصاب در پارس جنوبی

اعتصاب در شركت محور‌سازان واقع در پارس جنوبی كه از تاریخ ۹۲/٠۵/٠٩ آغاز شده بود، همچنان ادامه دارد. این شركت به رغم دریافت ٩٠٠ میلیون تومان از كارفرمای خود، از پرداخت سه ماه حقوق كاركنانش خودداری كرده است. مدیران این شركت حتی همین اعتصاب ٦ روزه را هم بهانه كردهاند تا پول بیشتری از كارفرما بگیرند؛ اما معلوم نیست با دریافت این رقم هم، پرداخت حقوق كارگران به تعویق نیفتد.
بدون مكانیزمی كه پیمانكار را مجبور به پرداخت حقوق كارگران كند، بی تردید هیچ اقدامی نمی تواند پاسخگوی معیشت خانواده های چشم انتظار كارگران و كاركنان این شركت باشد.

****************

اعتصاب به خاطر عدم پرداخت حقوق در پارس جنوبی

شركت محورسازان در تاریخ ٩٢/٠۵/٠١ بابت كارپروژه‌اش در پارس جنوبی ٩٠٠ میلیون تومان از كارفرمای خود دریافت كرده وبه رغم این دریافت از پرداخت سه ماه حقوق كاركنانش خودداری می‌كند.
مدیران این شركت می‌گویند این پول باید در پروژه های دیگر هم هزینه شود وهمین را بهانه‌ای برای پرداخت نكردن حقوق پرسنل پروژه قرار داده‌اند. ایندر حالی است كارگران این مجموعه سه ماه است كه از دریافت حقوق محروم هستند و قادر نیستند مشكلات معیشتی خود را رفع كنند.
از این رو كاركنان این شركت از تاریخ ۹۲/٠۵/٠٩ اعتصاب كرده و از كاركردن خودداری نموده‌اند. این شركت در گذشته‌ی نه چندان دور هم به دلیلعدم رعایت كیفیت غذای پرسنل و آلوده بودن غذا، كارگرانش را دچار مسمومیت كرد و یكی از كارگرانش از شدت مسمومیت فوت كرد.

کانون مدافعان حقوق کارگر