افق روشن
www.ofros.com

اخبار سایت کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری


کمیته هماهنگی برای کمک                                                                            پنجشنبه ١٩ فروردین ١٣٨٩


گزارشی از وضعیت کارگران بلیط فروش سازمان اتوبوسرانی سنندج وحومه

بلیط فروشان سازمان اتوبوس رانی سنندج وحومه که حدود ۵٠ نفر و از معلو لین جسمانی ٢٠ الی ۵٠ در صد بوده و هر کدام دارای سوابق کاری ٢ الی ٣ سال میباشند .
کارفرمای این کارگران ، شرکت تعاونی یاوران سنندج است . این بلیط فروشان علی رغم وضعیت جسمانیشان روزانه ١٢ساعت کار میکنند و قرارداد موقت سفید امضاء یکماهه دارند. کارفرمای آنان هر ماه با پرداخت یکصد هزار تومان برگه تسویه حساب را دال بر گرفتن کلیه حق و حقوق بالاجبار به آنان داده و امضاء میکنند .این در حالی است که برابر قوانین کار، باید حقوق مبنا تعیین شده به اضافه ۴ ساعت اضافه کاری و همچنین دیگر مزایای قانونی داشته باشند اما نه تنها از این مزایا بهره مند نیستند بلکه از عیدی و پاداش و حق مسکن و خواربارو سنوات خدمتی هم محرومند و روزانه ١٢ساعت کار را در قبال ١٠٠ هزار تومان انجام میدهند . این بلیط فروشان را که معلولیت جسمی دارند و باید دولت از نظر مالی تامین و حمایت کند وبه آنان کار در حد توان جسمی با حقوق ومزایای کافی بدهد، متاسفانه به صورت غیر انسانی مورد استثمار قرار گرفته و کسی از ایشان حمایت نمیکند.
١٩ فروردین ٨٩

--------------------

گزارشی از شرکت احیا صنعت سنندج

این شرکت در سال ١٣٧٢ درشهر سنندج تاسیس شده است. تولید این شرکت قطعات لاستیکی اتومبیل می باشد که از شش قسمت بنبوری ،غلطک ،تریشه (قیچی مواد) ،پرس ،پرداخت و بسته بندی تشکیل شده است. در این شرکت ٧٠ نفر کارگر مشغول بکار بوده که شش نفراز آنان زن می باشند که در سه نوبت ٧ صبح الی ١۵ ، عصر از ساعت ١۵ تا ٢٣ ،شب از ساعت ٢٣ الی ٧ صبح در حال فعالیت می باشند لازم به ذکر است که با کارگران قرارداد های سه ماهه منعقد می گردد.
شیوه کار در این شرکت بدین گونه می باشد ، کارگرانی که در نوبت صبح کار میکنند برای صرف صبحانه و به دور از چشم دوربین های مدار بسته که برای کنترل بیشتر کارگران نصب شده است به مدت ۵ دقیقه و آن هم در پای دستگاه باید باشد. مدت زمان نهار و استراحت هم ٢۵ دقیقه می باشد. سپس تعداد قطعاتی را که باید و اجبارا کارگر در آن روز تولید کند به کارگر ابلاغ می شود و اگر کارگر نتواند این تعداد قطعه مورد نیاز را تولید کند آن ، از حقوق ماهانه کارگر که امسال سیصدو سه هزارو... تومان می باشد کم می شود. به همین دلیل محمد شریعتی و بهزاد بابک پور هر یک با ١٧ و ١٢ سال سابقه کار در این شرکت اخراج شدند. این کارگران در اعتراض به سختی و شرایط بد کار و زیاد بودن تعداد قطعاتی که کارگران باید در روز تولید کنند اخراج شدند. ولی کارفرما به بهانه ی نبود بازار فروش قطعات و زیادی کارگر در این شرکت ، قرارداد آنها را تمدید نکرد.
١٩ فروردین ٨٩

--------------------

گزارشی از وضعیت دستفروشان در شهر کامیاران

طبق خر ارسالی ،امروز پنجشنبه ١٩/١/٨٩ برای چندمین بار متوالی مامورین شهرداری و پلیس ١١٠ در شهر کامیاران به یکی از خیابان های این شهر به نام خیابان بهشتی آمده و شروع به اذیت وآزار دست فروشان نمودند که منجر به درگیری بین پلیس و مردم شد .در این درگیری مردم با هو کردن ، اعتراض خود را نسبت به فشار مامورین بر دست فروشان ابراز کردند.شایان ذکر است که دو نفر از دستفروشان مورد ضرب و شتم شدید پلیس قرار گرفته و پلیس با متفرق کردن مردم آن دو دست فروش را با خود بردند. به گفته یکی از حاضرین ،این وظیفه دولت است که برای شهروندان شرایط اشتغال به کار را فراهم سازد اما نه تنها برای ما کار فراهم نمیکنند بلکه نمیگذارند یک لقمه نان هم بخوریم.
١٩ فروردین ٨٩

--------------------

گزارشی از آخرین وضعیت کارگران فرش غرب کرمانشاه

با گذشت بیش از هفت ماه از بازگشایی مجدد کارخانه فرش غرب کرمانشاه، سازمان تامین اجتماعی از پذیرش لیست بیمه ی کارگران سر باز می زند. دلیل این سازمان این است که تاکنون کارفرمای جدید، هیچ سند و یا مهری که بیانگر مالکیت آنها باشد، ارایه نکرده است و آنها لیست بیمه ی کارگران را تحویل نمی گیرند. مدیریت جدید نیز که شرکت " آتیه دماوند " می باشد، مدعی است که این وضعیت ناشی از خوداری مالک قبلی از انتقال سند کارخانه به آنهاست. این در حالی است که در کشاکش صاحبان سرمایه بر سر تصاحب کارخانه فرش غرب، تعداد ٢٠۴ کارگر رسمی و قراردادی وجود دارند که در جایی کار می کنند که هنوز مالک و هویت محل کارشان مشخص نیست و این مسئله موجب نگرانی آنها شده است.
لازم به ذکر است که کارخانه فرش غرب در مهر ماه سال ١٣٨٧، توسط مالک وقت کارخانه تعطیل گردید و مدتی بعد، این شرکت را منحل اعلام کرد. اما کارگران این واحد تولیدی، با همبستگی و اعتراض و تجمع های طولانی و تلاش نمایندگان منتخب خود، توانستند مسئولین را ناچار کنند که کارخانه را بار دیگر در تاریخ اول شهریور ١٣٨٨، راه اندازی کنند. این امر نتیجه 9 ماه مبارزه و ایستادگی و تحمل شرایط سخت معیشتی و مشکلات عدیده ی دیگر بود. بدون تردید کارگران فرش غرب کرمانشاه، این بار هم با اتحاد و همبستگی خود می توانند حقوق و خواسته های برحق خود را به سرمایه داران تحمیل کنند.
١٨ فروردین ٨٩

--------------------

اخراج ٧ نفر از کارگران کار خانه آسفالت سنندج

در ادامه بیکارسازیها، ٧ نفرازکارگران کارخانه آسفالت سنندج که از ٢ تا ٧ سال سابقه کار داشته اند در تاریخ ١٦/١/١٣٨٩ اخراج شدند.اسامی کارگران اخراجی به این شرح می باشد:
١-فواد چهار دولی ٢- فواد زندی ٣-عثمان محمدی بلبان آباد ۴ -زاهد مرادی ۵ -ناصر محمدی ٦-ارکان محمودی ٧-یدالله قطبی . قابل ذکر است که نامبردگان در شرکت تعاونی١٦٣ کارخانه آسفالت و دانه بندی شن وماسه سنندج مشغول به کار بوده و همچنین این کارگران بصورت قراردادهای موقت و سفید امضاء مشغول به کار بودند.
١٧ فروردین ٨٩

--------------------

مرگ یک کارگربرق کار در حین کار

طبق خبر رسیده به کمیته هماهنگی در تاریخ ١٦/١/١٣٨٩ کارگری بنام رحیم مولایی ، ۵۵ ساله و اهل سنندج در حین کار جان خود را از دست داد.
این اتفاق ، ساعت ١٠ صبح در حالی رخ داد که این کارگر برق کار در حال کار کردن در یکی از منازل مسکونی ،از محلات اطراف شهر سنندج بوده است . متا سفانه هر روز شاهد مرگ کارگرانی هستیم که به علت نبود ایمنی در محیط کار جان خود را ازدست می دهند . ما نیز به نوبه خود درگذشت این عزیز را به خانواده و بستگان او تسلیت می گوییم .
١٧ فروردین ٨٩

--------------------

دادگاهی فعالین کارگری در اشنویه

طبق خبر رسیده درتاریخ ١۵/١/٨٩ دادگاهی فعالان کارگری به اسامی فتاح سلیمانی - رحمان تنها - حسین پیروتی -عباس هاشم پور- صمد احمد پور- رحمان ابراهیم نژاد و عیسی ابراهیم نژاد در شعبه دوم دادگاه اشنویه برگزار شد . نامبردگان در تاریخ ٨/١٢/٨٨ توسط مامورین اداره اطلاعات دستگیر و به اداره اطلاعات آن شهر انتقال داده شده بودند و پس از تحمل ١٢ روز اسارت در تاریخ ٢٠/١٢/٨٨ هر کدام با وثیقه ١٠ میلیون تومان از زندان آزاد شدند. ( آقای عیسی ابراهیم نژاد از فعالین کارگری می باشد )
قابل ذکر است که اتهام افراد مذکور عضویت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ذکر شده است. ١٦ فروردین ٨٩

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

١٩ فروردین ٨٩

www.khamahangi.com
www.komitteyehamahangi.blogfa.com
komite.hamahangi@gmail.com