افق روشن
www.ofros.com

اعتصاب رانندگان سیمان خزر، كشته شدن

۳کارگر در چاه فاضلاب صنعتی و اخبار اخراج و بیکاری کارگران


ایسنا - ایلنا                                                                                                     سه شنبه ٣ مرداد ١٣٩١

تولید سیمان خزر با اعتصاب رانندگان متوقف شد

دلیل توقف تولید سیمان در کارخانه خزر، اعتصاب رانندگان این واحد تولیدی اعلام شد.
به گزارش ایسنا، کارخانه سیمان سازی خزر واقع در شهر رودبار یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های سیمان سازی کشور است که بخش عمدهٔ تولیدی خود را به استان‌ها همجوار و خارج از کشور صادر می‌کند. اما از حدود ۱۰ روز پیش این کارخانه که زیر نظر فرمانداری استان گیلان فعالیت می‌کند، تولید خود را متوقف کرده است.
بر اساس این گزارش، روز دوشنبه اعتصاب رانندگان و در نتیجه جابه‌جا نشدن سیمان تولیدی این کارخانه دلیل توقف تولید آن بوده است.
رانندگان به نرخ اعلام شده از سوی فرمانداری معترض هستند و دست از کار کشیده‌اند. کارخانه‌ نیز که فاقد امکان نگهداری و انبار کردن سیمان برای بیش از چند روز است، به ناچار تولید خود را متوقف کرده است.
با وقوع این اعتصاب، هزینه‌ استارت دوباره به کارخانه تحمیل می‌شود که شامل هزینه‌های بسیار بالایی از جمله تخلیه و جای گذاری دوباره آجرهای نسوز در کوره می‌شود و حدود ۱۰ تا ۱۵ روز به طول می‌انجامد.
همچنین گفته می‌شود که کارخانه برای پرداخت حقوق کارگران نیز با مشکل مواجه است.
با این حال مدیرعامل کارخانه در پی انتشار خبر توقف تولید آن وعده داده که تولید از فردا دوباره از سر گرفته شود.
حمید اقبالیان - مدیرعامل کارخانه سیمان خزر گفت که شنبه شب رانندگان جدید‌ترین نرخ اعلام شده از سوی فرمانداری را پذیرفتند و قرار است محصولات کارخانه سیمان سازی خزر را با ۱۵ درصد افزایش نرخ جابه‌جا کنند.
وی ادامه داد: توقف تولید سیمان به دلیل محدودیت در نگهداری و انبار سیمان بیش از دو روز بود و توقف کامل تولیدات کارخانه از جمله کلینکر که ماده اولیه سیمان است، به علت قطع گاز کل کارخانه‌های سیمان سازی سطح کشور بود.
اقبالیان تصریح کرد: شرکت گاز از چند روز گذشته گاز را قطع کرد و کارخانه‌ها مجبور به تامین گاز مازاد برای سر پا نگه داشتن چرخه تولید خود شده‌اند که این کار از سوی کارخانه‌های سیمان سازی خزر نیز صورت گرفته و از فردا کارخانه شروع به تولید می‌کند

-----------------------------------

۷۰ کارگر کارخانه کامکار سیرجان بیكار شدند

رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کرمان اعلام کرد: ۷۰ کارگرقراردادی کارخانه پیچ مهره سازی کامکار سیرجان پس از خاتمه مدت قراردادشان بیکار شدند.
علی اکبر رواقی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه پیچ مهره سازی کامکار سیرجان به جهت کاهش سفارش دهندگان محصولاتش، ۷۰ کارگر قراردادی خود را بعد از اتمام قرارداد کاری‌شان تمدید قرارداد نکرده است.
او با اشاره به اینکه بیشترین سفارشات تولید پیچ مهره به این واحد از سوی کارخانه‌های بزرگ خودرو سازی صورت می‌گرفته است، اظهار کرد: به تبع کاهش یک سومی تولید محصولات کارخانه‌های بزرگ خودرو سازی، سفارشات کار این واحد قطعه‌ساز (تولید کننده پیچ و مهره) نیز به حداقل رسیده است.
این مقام کارگری افزود: این واحد تولیدی با ۲۰ کارگر رسمی و ۱۸۰ کارگر قراردادی به جهت کاهش سفارشات پیچ مهره ناچار شده است تعداد ۷۰ کارگر قراردادی خود را با سوابق ۲ تا ۱۷ سال از تاریخ یکم تیر ماه سال جاری تمدید قرار داد نکند.
او با ابراز نگرانی از عدم امنیت شغلی کارگران قراردادی اظهار داشت: به جهت افزایش مشکلات این کارخانه سایر کارگران قراردادی نیز تهدید به عدم تمدید قرارداد و اخراج شده‌اند.
این مقام كارگری معتقد است فقدان امنیت شغلی و بیکاری کارگران تبعات غیر قابل جبرانی برای جامعه در پی خواهد داشت.
رواقی در خاتمه گفت: اخراج کارگران در ماه مبارک رمضان بدون در نظر گرفتن وضعیت معیشت خانواده‌های آنان غیر قابل قبول و نگران کننده است.

-----------------------------------

كشته شدن ۳ کارگر در چاه فاضلاب صنعتی

سه کارگر هنگام كار در چاه فاضلاب صنعتی شرکت پخش فرآورده‌های شیلاتی بندرعباس جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایلنا، روز دو شنبه - ۲ مرداد - در جریان لایروبی چاه فاضلاب صنعتی شرکت پخش فرآورده‌های شیلاتی در شهرک صنعتی شماره ۲ بندرعباس، سه كارگر بر اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادند.
بر اساس این گزارش، حادثه هنگامی روی داد که کارگر اول برای لایروبی وارد چاه شده بود. او به علت گاز گرفتگی تقاضای کمک کرد و دیگر کارگران نیز برای نجات او وارد چاه شدند.
بنا بر گزارش‌های رسیده كارگران فاقد تجهیزات ایمنی كافی بوده‌اند. اخبار تكمیلی ارسال خواهند شد.

تنها كارگر بازمانده از حادثه فاضلاب صنعتی همچنان بستری است

مسئولان بیمارستان شهید محمدی بندرعباس، مرگ ۳ کارگر شرکت شیلات بندرعباس را تایید کردند.
دکتر کشاورز، مسئول اورژانس بیمارستان شهید محمدی بندر عباس در این زمینه به خبرنگار ایلنا گفت: ساعت ۱۳ روز دوشنبه، دوم مردادماه، ۴ کارگر مصدوم در حادثه شیلات، به بخش اورژانس بیمارستان منتقل شدند که متاسفانه ۳ تن از این کارگران، در محل حادثه و در دم به دلیل گازگرفتی فوت شده بودند.
کشاورز تصریح کرد: حال عمومی کارگر بازمانده از حادثه، خوب است اما تا زمانی که به شرایط ایده آل برسد، در بیمارستان بستری خواهد ماند تا مراحل درمانی او طی شود.اخبار تكمیلی ارسال خواهند شد.

كارگران بندرعباسی برای نجات همكارشان كشته شدند

ایلنا: بدنبال تقاضای کمک یک کارگر که درون چاه فاضلاب صنعتی شرکت پخش فرآورده‌های شیلاتی بندرعباس گرفتار شده بود‏، سه همکارش که برای نجات او به فاضلاب داخل شده بودند جان باختند و نفر چهارم همچنان در بیمارستان بستری است.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی این شهرستان در گفتگو با خبرنگار ایلنا در بندر عباس اعلام کرد: این حادثه روز دوشنبه دوم تیرماه، در شهرک صنعتی شماره ۲ بندرعباس و در یک کارخانه صنایع شیلاتی به وقوع پیوسته است و این سه نفر بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داده‌اند.
آتش پادسوم فرجام دانش گفت: در این حادثه نخستین نفر در راستای باز کردن گرفتگی کانال فاضلاب وارد این کانال که حدود هفت متر ارتفاع دارد شده و مدت کوتاهی پس از ورود دچار گازگرفتگی شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: به دنبال فریادهای این كارگر، سه نفر از همکاران وی یکی پس از دیگری برای نجات همکاران خود وارد کانال شدند که همگی آن‌ها دچار گازگرفتگی شدند.
مدیر روابط عمومی مجتمع آموزشی درمانی شهید محمدی بندرعباس نیز در این باره گفت: سه تن از این کارگران قبل از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست دادند و نفر چهارم نیز در حال حاضر بستری شده است.
بنا بر گزارش‌های رسیده کارگران فاقد تجهیزات ایمنی کافی بوده‌اند. اخبار تکمیلی ارسال خواهند شد.

ابهام درباره وجود وسایل ایمنی در فاضلاب صنعتی شیلات

در اختیار قراردادشتم یا فقدان ماسک و لوازم ایمنی در حادثه فاضلاب صنعتی شیلات بندر عباس پس از گذشت یك روز از حادثه همچنان مبهم است.
به گزارش ایلنا از بندر عباس، محمد سلیمانی ۳۱ ساله تنها فرد نجات یافته از این حادثه می‌گوید: «من در انبار مشغول کار بودم که شنیدم برادرم درون چاه گرفتار شده است. به سرعت خودم را به آنجا رساندم و برای نجات او و دوستانش وارد چاه شدم».
سلیمانی که هم اکنون در بخش داخلی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس تحت درمان است زمانی که وارد چاه می‌شود دچار خفگی شده و همانجا بیهوش می‌شود و زمانی که چشم باز می‌کند خود را بر روی تخت بیمارستان می‌بیند.
او می‌گوید: ما به ماسک و دیگر لوازم ایمنی دسترسی نداشتیم و به همین دلیل در زمان مواجهه با حجم بالای گاز خروجی از چاه، قادر به مقاوت نبودیم.

وسایل ایمنی در اختیار كارگران بوده است
حسین معصومی مدیر عامل شرکت فرآورده‌های شیلاتی بندرعباس در این رابطه به ایلنا گفت: «ماسک و تمام لوازم ایمنی در آنجا وجود داشته است و کارگران بدون استفاده از این وسایل وارد چاه شدند». او افزود: روز گذشته درب چاه باز شده بود تا گاز خالی شود.

كارگران وسایل تخصصی به همراه نداشته‌اند
علی جنگی معاون عملیاتی سازمان آتش نشانی بندرعباس با بیان اینکه این کارگران وسایل تخصصی برای ورود به چاه نداشتند گفت: «احتمالا علت این حادثه گازگرفتگی باشد».
مسوول پایگاه ۱۱۵ اورژانس پایگاه گنو در بندر عباس گفت: «۵ نفر در عمق چاه فاضلاب گرفتار شده که ۲ نفر از کارگران قبل از رسیدن ما، از چاه بیرون آورده بودند. به سرعت امدادگران وارد عمل شدند».
علی شعبانی با بیان این مطلب ادامه داد: «دو نفر از کارگران به بیمارستان انتقال یافتند اما ۳ نفر دیگر به رغم تلاش زیاد امدادگران جان خود را از دست دادند».
او در تشریح علت حادثه گفت: «کارگران لباس کار را بر تن کردند و بدون اینکه از عاقبت تلخ پیش رو باخبر باشند به طرف چاه فاضلاب به عمق ۹ متر رفتند تا آن را لایروبی کنند. نفر اول وارد می‌شود هنوز پایش به عمق نرسیده که با صدای گرفته از همکارش در خواست کمک می‌کند. «
«همکار وی برای کمک وارد چاه می‌شود اما بر اثراستنشاق گاز دچار خفگی می‌شود و به این ترتیب ۵ نفر به درون چاه فاضلاب می‌روند اما نمی‌توانند جان خود و همکارانشان را نجات دهند تا آنکه اورژانس و آتش نشانی وارد عمل می‌شوند.»

-----------------------------------

تورم لگام گسیخته سلامت خانواده‌های كارگری را تهدید می‌كند

یك فعال كارگری در استان گلستان معتقد است افزایش روزانه قیمت‌ها و تورم لگام گسیخته سلامت جسمی خانواده‌های كارگری را تهدید می‌كند.
هادی رضا‌زاده، دبیر اجرایی خانه كارگر گلستان با انتقاد از نبود نظارت کافی بر قیمت محصولات پروتئینی به ایلنا گفت: ناتوانی كارگران در تامین برخی مواد مورد نیاز بدن باعث خروج این مواد از سبد هزینه خانوار كارگری شده است.
او همچنین با اشاره به تبعات افزایش تورم برزندگی کارگران افزود: نگرانی‌های موجود درباره وضعیت کارگران، صرفا به شرایط نابرابر کاری، فقدان امنیت شغلی، وضعیت بحرانی بنگاههای صنعتی و اقتصادی محدود نمی‌شود، بلکه با افزایش میزان تورم، نگرانی زیادی نیز در مورد وضعیت سلامتی کارگران و خانواده آن‌ها به وجود آمده است.
این فعال کارگری بیان كرد: دستمزد‌ها و دریافتی کارگران در برابر امواج پی‌درپی گرانی و تورم كه بعضا تا ۴۰ درصد هم می‌رسد بسیار ناچیز است. هم اکنون اکثر کارگران نه تنها قادر به تأمین نیازهای اولیه مانند درمان و دارو و بهداشت خود نیستند، بلکه از تأمین ضروری‌ترین مواد خوراکی از جمله نان نیز ناتوان شده‌اند.
او در خاتمه از عدم نظارت دولت بر افزایش قیمت گوشت و مرغ انتقاد کرد و افزود: افزایش شدید قیمت‌ها تنها به مواد خوراکی منحصر نمی‌شود، بلکه هزینه سایر کالا‌ها و خدمات مورد نیاز جامعه كارگری نیز به طرز سرسام‌آوری افزایش یافته است.

-----------------------------------

سقوط سه كارگر ساختمانی از طبقه پنجم

ناایمن بودن داربست فلزی ساختمان در حال ساخت، سقوط سه کارگر جوان را در پی داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه خبری ۱۲۵، در پی تماس شهروندان در ساعت9:39 دقیقه امروز ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران بلافاصله آتش نشانان ایستگاه ۵۵ را راهی محل حادثه در جنت آباد، ابتدای بلوار بعثت کرد.
محمد مقصودی (رئیس ایستگاه ۵۵) آتش نشانی تهران که در محل حادثه حضور پیدا کرده بود گفت: کارگران تبعه افغانستان در حال کار بر روی داربست در ارتفاع طبقه پنجم بودند که
وی افزود: آتش نشانان به محض رسیدن این کارگران را با رعایت نکات ایمنی از طبقات مختلف به پایین منتقل و برای انتقال به مراکز درمانی تحویل امدادگران اورژانس حاضر در محل دادند.

-----------------------------------

پایه دستمزد کفاف ۱۰ روز زندگی‌ كارگران را می‌دهد

دبیر اجرایی خانه کارگر کاشان اعلام کرد: با افزایش روزانه قیمت‌ها پایه دستمزد کارگران تنها کفاف ۱۰ روز هزینه‌های زندگی‌شان را می‌دهد و آنان با مشقت مایحتاج سایر روزهای باقی مانده را تامین می‌كنند.
ماشاالله زهتابی با یادآوری اینکه افزایش حداقلی دستمزد کارگران هر سال بر اساس نرخ تورم‌‌ سال قبل محاسبه می‌شود، به ایلنا گفت: در با توجه به اینکه نرخ تورم بصورت پله‌ای افزایش می‌یابد در شرایط موجود برای تعیین نرخ دستمزد بجای افزایش سالانه، باید هر شش ماه یکبار حقوق کارگران بر اساس نرخ جدید تورم افزایش یابد.
او در این زمینه اضافه کرد: متغیر تورم ابتدای سال در مقایسه با تورم پایان سال بسیار زیاد است و بر همین اساس باید دستمزد و سایر مزایای قانونی کارگران نیز به تناسب افزایش یابد.

-----------------------------------

كارخانه ایران ‌پویا در آستانه تعطیلی است

روند از کار افتادن واحدهای صنعتی کشور، به کارخانه با سابقه و بزرگ ایران پویا، سازنده یخچال و مقاطع مس و برنج نیز رسیده است که این مساله باعث تعدیل نیروی کار این کارخانه شده است.
به گزارش ایلنا، كارخانه ایران پویا (جنرال استیل) از چندی پیش بعلت مشکلات اقتصادی، اقدام به تعدیل و یا اخراج کارگران و همچنین منحل کردن بخش یخچال سازی کرده است.
شرکت ایران پویا بعنوان یکی از قدیمی‌ترین کارخانجات صنعتی ایران، درحالی رو به تعطیلی می‌رود که زمانی بعنوان یکی از کارخانجات مادر در خاورمیانه محسوب می‌شده است. به طوریکه دستگاه‌های این كارخانه را در کمتر کارخانه‌ی منطقه می‌توان یافت. اما اینك به دلیل مشکلات رو به افزایش کشور در زمینه اقتصاد، توان رقابت با محصولات خارجی را ندارد.
از سوی دیگر به دلیل ورود و تبلیغات گسترده کالاهای مشابه خارجی، استقبال از یخچالهای تولید ایران پویا به شدت کاهش یافته و عمده درامد‌های این شرکت در حال حاضر از محل ساخت پروفیل‌های آلومینیوم و مقاطع مس و برنج تامین می‌شود که آنهم به دلیل شرایط تحریم‌ها اكنون به سختی فراهم می‌شود.

بخش تولید یخچال تعطیل می‌شود
به گفته یکی از کارگران کارخانه ایران پویا، مسئولان این کارخانه قصد دارند بخش تولید یخچال را تعطیل و همه کارگران این بخش را نیز تعدیل کنند.
این درحالی است که بسیاری از این کارگران که به صورت پیمانکاری با شرکت ایران پویا همکاری دارند، سابقه‌ای در حدود ۱۰ الی ۱۵ سال دارند که این سابقه در تصمیم گیری مدیران لحاظ نمی‌شود.

دستمزد و حق بیمه کارگران پرداخت نشده است
به گفته عبدی‌پور، یکی از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه ایران پویا، تعدادی از کارگران کارخانه ایران پویا ۲ ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده‌اند و همچنین حق بیمه بعضی از این کارگران به مدت ۴ ماه از سوی کارفرما پرداخت نشده است.
این فعال کارگری، وضعیت تولید کارخانه ایران پویا را وخیم گزارش و تاکید کرد: در فاز اول تعدیل نیروی این کارخانه ۳۷ نفر بیكار شدند و قرار است ۳۵ نفر دیگر نیز در فاز دوم بیکار شوند که تا امروز شورای کارخانه از این امر جلوگیری کرده است.
عبدی‌پور، در تشریح مشکلا ت حقوقی و بیمه کارگران ایران پویا گفت: کارگران شرکت ایران پویا که سابقه‌ای ۵۰ ساله در تولید یخچال دارد، به ۳ دسته استخدامی، پیمانی و قراردادی تقسیم می‌شوند که در این میان، حقوق کارگران استخدامی هر ۲ ماه یکبار پرداخت می‌شود و سهمیه ناهار روزانه این افراد نیز قطع شده است.
وی افزود: درحال حاضر مزایا و اضافه کار کارگران کارخانه قطع شده است و نکته دردناک‌تر در این شرایط وقتی است كه کارگران برای دریافت بیمه بیکاری به بیمه مراجعه می‌کنند و مسئولان بیمه اعلام می‌کنند که حق بیمه کارگران شرکت از سوی کارفرما پرداخت نشده است.
عضو شورای اسلامی کار کارخانه ایران پویا، تورم و اختلاف میان پیمانکار و کارفرما را یکی از علتهای عدم پرداخت حقوق کارگران عنوان و تصریح کرد: به دلیل مشکلات اقتصادی، پیمانکار و کارفرما نمی‌توانند پاسخگوی نیاز و حق و حقوق کارگران باشند و هرکدام مسئولیت خود را به گردن دیگری می‌اندازد.
گفتنی است ایران پویا یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان لوازم خانگی در ایران است، که در سال ۱۳۳۶ با نام شرکت پارس آمریکا با سرمایه اولیه ۲۰۰۰۰۰۰۰ ریال تأسیس شد و این شرکت با نام تجاری جنرال استیل تولید انواع یخچال‌های خانگی و مقاطع مس و برنج را در سال ۱۳۳۸ آغاز کرد.

-----------------------------------

مرگ کارگر نیشابوری در حین كار

فرمانده انتظامی نیشابور از مرگ دلخراش یک کارگر جوان ۲۴ ساله در یکی از روستاهای بخش سرولایت ایت شهرستان خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ محمدحسن امیری افزود: این کارگر جوان ساعت 6 بامداد روز گذشته هنگام کار به علت رها شدن دکل جرثقیل و اصابت آن به سرش دچار جراحت شدیدی شد و در دم جان خود را از دست داد.
وی با بیان اینکه تحقیقات در این باره همچنان ادامه دارد، اظهار کرد: با گزارش این حادثه به فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ فرماندهی انتظامی، ماموران پلیس پایگاه عبداله‌گیو در محل حاضر و پس از انجام تحقیقات اولیه پرونده، اقدامات قانونی لازم را به عمل آوردند.