افق روشن
www.ofros.com

تجمع كارگران نازنخ، اخراج

غلامرضا جوادی و نه کارگر در یکماه کشته شدند


آژانس ایران خبر                                                                                              دوشنبه ٢٩ شهریور ١٣٨٩


تجمع اعتراضی كارگران كارخانه ناز نخ قزوین

به گزارش ایران كارگر روز دوشنبه ٨٩.٦.٢٩ بیش از ۵٠ نفر از كارگران معترض كا رخانه ریسندگی نازنخ از ساعت ٠٨٠٠ تا ١١٠٠ در مقابل این كارخانه تعطیل شده تجمع كردند.
یكی از كارگران گفت كه ما طاقتمان تمام شده و هر كاری كه از دستمان برمی آمده انجام دادیم , همه مقامات در جریان مشكل ما هستند و بارها مقابل دفتر رئیس جمهوری تهران و همچنین مقابل مجلس تجمعات چند روزه داشتیم و هر با ر وعده وعید دادند تا ما را ساكت كنند اما این مشكل ما را حل نكردند .
كارگر دیگری در رابطه با علت اعتراض و تجمع امروز گفت :” الان من پولی برای ثبت نام فرزندم در شروع سال تحصیلی ندارم , نه كفش , نه لباس , نه كتاب و دفتر هیچ چیز خرید نكرده ام , نتوانسته ام بخرم و به همه مردم هم بدهی و قرض دارم , در حالیكه ۵-٦ میلیون از حقوق خودم را طلب دارم كه به من نمیدهند , چرا ؟ ما همین حق خودمان را میخواهیم . نه بیشتر”
اعتراض كارگران ادامه داشت اما تا ساعت ١١٠٠ هیچ جوابی به كارگران داده نشد و كسی هم از مقامات و یا دست اندركاران در جمع آنها حاضر نشد .

-------------------

اخراج غلامرضا جوادی، یکی از کارکنان شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه

غلامرضا جوادی یکی از کارکنان شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه با اتهامات واهی و بدون طی هرگونه پروسه حقوقی از کار اخراج شد.
آقای غلامرضا جوادی ۴۵ ساله ودارای ٢٠ سال سابقه کار است که در تعمیرگاه سامانه 2 مشغول به کار بود او در طی این مدت بنابه گفته خود و همکارانش با جدیت و تلاش زیاد کار خود را پیش می برده ولی نسبت به شرایط سخت معیشتی کارگران معترض بود.
به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی، یحیی عظیمی رئیس کمیته انظباطی مرکز بدون اخطار قبلی او را از کار اخراج می کند.
آقای جوادی اول تیرماه از شرکت واحد اخراج می شود و نسبت به این عمل غیر قانونی به اداره کار شکایت می کند و شانزدهم شهریورماه هیئت تشخیص اداره کار اتهامات واهی رئیس کمیته انضباطی را رد می کند و با برگشت به کار او موافقت می کند. شایان ذکر است که آقای جوادی دچار ناراحتی قلبی و عصبی می باشد.

-------------------

نه کارگر در یکماه کشته شدند؛ کسی پاسخگوی بازماندگان نیست

یک فعال کارگری می‌گوید باگذشت نزدیک به چهل روز از کشته شدن پنچ کارگر در جریان حادثه انفجار پتروشیمی پردیس هنوز مسوولان این حوادث مشخص نشده‌اند.
مازیار گیلانی‌نژاد در گفتگو باخبرنگار ایلنا افزود: این درحالی‌است که در همین یک هفته گذشته شاهد کشته شدن جهار کارگران دیگر در حادثه انفجار خط لوله گاز سرخس- مشهد بوده‌ایم.
وی بایادآوری اینکه باید پاسخگوی خانواده کارگران قربانی شده در حوادث اخیر بود؛ گفت: بعوان مثال باید مشخص شود که چگونه در بزرگترین مجتمع تولیدی آمونیاک خاور میانه در اثر ازکار افتادن فیوزهای ایمنی انفجار روی می‌دهد و گروهی از کارگران کشته می‌شوند. این فعال کارگری گفت: بجاست مسوولان مربوطه اعلام کنند که برای مشخص شدن دلایل و عوامل این حادثه چه اقداماتی کرده‌اند و تاکنون از خانواده‌هایی داغدیده چه حمایت‌هایی به عمل آورده اند.
گیلانی نژاد خواستار برخورد قانونی با مسببینی شد که خواسته یا ناخواسته باعث وقوع چنین حوادثی شده‌اند. این فعال کارگری گفت: با یادآوری درسالهای گذشته حوادث مشابهی در معادن زغال سنگ و کارخانه‌‌شازند اراک روی داده‌است؛ در تمامی این حوادث این کارگران بودند که قربانی شدند.
وی افزود: صرفه‌نظر از این حوادث هر روز شاهد وقوع حوادث کار در کارگاه‌های ساختمانی هستیم بطوری که همواره درگزارش‌های سالانه از کارگران ساختمانی به عنوان بزرگترین گروه قربانیان حوادث حین کار می‌شوند.
این‌فعال کارگری یادآور شد: تنها در هفته گذشته ۲ کارگر ساختمانی دیگر بر اثر وقوع حادثه‌ای در منطقه شهر زیبا جان خود را از دست دادند. گیلانی نژاد گفت: این درشرایطی است که در نتیجه اعتراض‌های گروه‌های ذی نفوذ هنوز تکلیف قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی مشخص نیست.

آژانس ایران خبر - ۲۹/۶/۱۳۸۹