افق روشن
www.ofros.com

كارگران گوشت زیارن ٢٠ ماه حقوق طلب ‌دارند و چند خبر دیگر


خبرگزاری کار ایران                                                                                            یکشنبه ١٧ بهمن ١٣٨٩


كارگران گوشت زیارن ٢٠ ماه حقوق طلب ‌دارند

ایلنا: دبیر اجرایی خانه كارگر قزوین می‌گوید: با وجود آنكه مدیریت كارخانه گوشت زیاران به دولت بازگشته است اما هنوز هیچ اقدامی در خصوص پرداخت مطالبات كارگران شاغل در این واحد تولید صورت نگرفته است.
عیدعلی كریمی در گفتگو با خبرنگار ایلنا یادآور شد: ١١۵ كارگر كارخانه گوشت زیاران بابت مطالبات معوقه خود ٢٠ ماه حقوق و مزایا طلبكار هستند.
وی با بیان اینكه سه ماه پیش به دلیل ناتوانی مدیریت خصوصی، دولت اداره این كشتارگاه را بر عهده گرفت، گفت: تاكنون مدیریت موقت دولتی تنها یك ماه از حقوق این كارگران را پرداخت كرده است.
به گفته كریمی در نتیجه وضعیت پیش آمده كارگران كارخانه گوشت زیاران در استفاده از خدمات بیمه‌ای و درمانی سازمان تامین اجتماعی دچار مشكل شده‌اند.

-------------------

كارخانه قارچ سینا نیمه فعال است

دبیر اجرایی كارگر استان همدان تاكید كرد: دولت و نهادهای مربوطه آماده همكاری برای فعال شدن كارخانه سینا هستند اما مدیریت ضعیف مجموعه مانع حل اساسی مشكل این شركت می‌شود.
ایلنا: دبیراجرایی خانه كارگر استان همدان گفت: كارخانه قارچ سینا با حدود ٢٠٠ كارگردر حالت نیمه فعال به سر می‌برد.
چنگیز اصلانی درگفت‌وگو با خبرنگار ایلنا افزود: این شركت بدهی میلیاردی به بانك كشاورزی و برخی مراكز دیگر دارد.
وی با بیان كه شركت قارچ سینا مدتی تعطیل وبعد مدتی فعال می‌شود، ‌خاطر نشان كرد: این واحد متعلق به بخش خصوصی است.
دبیر اجرایی كارگر استان همدان تاكید كرد: دولت و نهادهای مربوطه آماده همكاری برای فعال شدن كارخانه سینا هستند اما مدیریت ضعیف مجموعه مانع حل اساسی مشكل این شركت می‌شود.

-------------------

برای ٨ ساعت كار روزانه باید یك میلیون تومان خرج كرد

هر انسان برای انجام ٨ ساعت كار روزانه به ٢۵٠٠ تا ٣٠٠٠ هزار كیلو كالری نیاز دارد كه تامین آن مستلزم هزینه‌ای یك میلیون تومانی است/ درآمد یك كارگر ساده به زحمت از نصف این مبلغ بیشتر می‌شود.
دبیراجرایی خانه كارگر زنجان می‌گوید: براساس هزینه‌های كنونی برای تامین انرژی مورد نیاز برای انجام ٨ ساعت كار روزانه باید حداقل یك میلیون تومان خرج كرد.
مرتضی ریحانیان در گفتگو با خبرنگار ایلنا، گفت: طبق تشخیص كارشناسان تغذیه، هر انسان برای انجام ٨ ساعت كار روزانه به ٢۵٠٠ تا٣٠٠٠ هزار كیلو كالری نیاز دارد كه برمبنای هزینه‌های كنونی در نقاط مختلف كشور تامین این میزان انرژی حداقل یك میلیون تومان خرج دارد.
این فعال كارگری گفت: این وضع درحالی است كه دریافتی متوسط یك كارگر ساده تنها اندكی از یك میلیون تومان بیشتر است.
.وی افزود: صرفه نظر از این مسئله در خوشبینانه‌ترین حالت ماهانه ۵٠ درصد درآمد هر كارگر بابت هزینه مسكن هزینه می‌شود.
دبیر اجرایی خانه كارگر زنجان با یادآوری اینكه بیشتر كارگردان متاهل هستند، افزود: این كارگران باید علاوه بر هزینه‌های معاش خانواده خود باید خرج تحصیل فرزندان خود را نیز پرداخت كنند.
ریحانیان با یادآوری اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و افزایش هزینه‌های زندگی، گفت: بر این اساس دستمزدهای سال ٩٠ باید بطور چشم‌گیری افزایش یابد.

-------------------

هفتاد درصد از کارگاه های تولیدی کفش تبریز تعطیل شدند

جواد حسین‌نژاد امروز با ابراز تاسف از تعطیلی ۷۰ درصدی واحدهای تولیدی کفش در تبریز، خواستار توجه ویژه دولت برای حل این مشکل شد. به گزارش ایلنا، حسین‌نژاد اظهار داشت: در حال حاضر در تبریز بیش از ۲ هزار واحد تولیدی کفش داریم که از آن تعداد تنها ۳۰ درصد فعال هستند و ۳۰ درصد نیمه تعطیل و ۴۰ درصد نیز تعطیل هستند که در تبریز ۴۰ هزار جفت کفش دست‌دوز در سال تولید می‌شود.
رئیس اتحادیه کفاشان تبریز با اشاره به اینکه اتحادیه کفاشان تبریز در دهه ۴۰ تاسیس و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۶۲ فعالیت دوباره خود را آغاز کرده است، تصریح کرد: هدف اتحادیه تلاش برای حل مشکلات صنفی اعضا و ارائه خدمات برای تسریع در امور آنهاست و هیئت مدیره سعی کرده است تا در این راستا تلاش کند.
حسین‌نژاد نبود مواد اولیه مرغوب در بازار و عدم تولید چرم خوب را مهم‌ترین عامل پایین بودن کیفیت کفش تبریز دانسته و خاطرنشان کرد: در تبریز مواد اولیه مرغوب همچون چسپ، چرم، زیره، رویه و یراق‌آلات نداریم و از سوی دیگر به دلیل تعرفه گمرگی بسیار بالا نمی‌توانیم این مواد را از خارج وارد کنیم و در ‌‌نهایت ضربه آن را تولیدکنندگان متحمل می‌شوند و تولیدات تبریز هرگز توان رقابت با کشورهای هم‌طراز را پیدا نمی‌کنند و رکود صنعت کفش را موجب می‌شود.