افق روشن
www.ofros.com

وضعیت زنان در تولیدیهای كوچك، كارگران

اخراجی فولاد غرب و پروژه صنعتی كردستان در آستانه تعطیلی


خبرگزاری کار ایران                                                                                       یکشنبه ٢٧ فروردین ١٣٩١

تجمع کارگران فولاد زاگرس در مقابل فرمانداری قروه

ایلنا: پیرو نامه صبح امروز كارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به خبرگزاری ایلنا، از كردستان گزارش می‌رسد بیش از یکصد و پنجاه کارگر این کارخانه در اعتراض به تعطیلی کارخانه در یک ماه گذشته در مقابل فرمانداری قروه تجمع کرده‌اند.
به گزارش ایلنا این کارگران که با سوابق ۱۰تا ۲۰ سال خدمت در آستانه اخراج قرار دارند نسبت به جایگزینی نیروهای جدید غیر بومی که توسط مدیر عامل جدید کارخانه صورت گرفته است معترض هستند.
نماینده کارگران که در این تجمع حضور دارد به خبرنگار ایلنا گفت: مدیریت جدید کارخانه با جذب نیروهای غیر بومی که تعداد آن‌ها به ۱۵۰ نفر می‌رسد به کارگران شاغل این کارخانه گفته‌اند فعلا در سر کار خود حاضر نشوند.
این کارگر معترض که خواست نامش فاش نشود گفت: ٢۵ نفر از كارگرانی كه در لیست اخراج قرار دارند پیش از این دچار حوادث ناشی از كار شده‌اند اما با این حال مدیران كارخانه حاضر به تمدید قرارداد آنان نیستند.
بنا بر این گزارش هم اکنون چند تن از کارگران به عنوان نماینده کارگران معترض وارد فرمانداری قروه شده و با مسئولین استانی و شخص فرماندار وارد مذاکره شده‌اند. لازم به ذکر است این کارخانه در استان کردستان در بیست کیلومتری جاده شهر سنندج، در روستای کریم آباد واقع شده است.

-----------------------

كارگران تولیدیهای كوچك به دلیل زن بودن از حمایت قانون محرومند

بخش عمده‌ای از زنان شاغل را كسانی تشكیل میدهند كه سفارش كار را از تولیدیها دریافت و در خانه تولید میكنند كه متاسفانه با این كارگران قرار كار قانونی منعقد نمیشود.
ایلنا: یك فعال كارگری گفت: با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بسیاری از كارگاه‌های تولیدی كوچك كه عمده كارگران‌شان را زنان تشكیل میدادند ناچار به كاهش تولید شدند و به این ترتیب بسیاری از زنان كارگر شغل‌شان را از دست دادند.
پروین محمدی در گفتگو با ایلنا عمده زنان كارگر را خارج از چتر حمایتی قانون كار دانست و افزود: بخش عمده‌ای از زنان شاغل را كسانی تشكیل میدهند كه سفارش كار را از تولیدیها دریافت و در خانه تولید میكنند كه متاسفانه با این كارگران قرار كار قانونی منعقد نمیشود.
او ادامه داد: حتی موارد بسیاری از زنان شاغل در كارگاه‌ها وجود دارد كه صرفا به دلیل زن بودن پیش از شروع كار مجبورند فرم‌هایی را امضا كنند و خود را از تمامی مزایا و حمایت‌های قانون كار محروم كنند.
محمدی با تاكید بر غیر قانونی بودن این شیوه افزود: به دلیل فراوانی تقاضای نیروی كار به نسبت عرضه فرصت‌های شغلی، به خصوص برای زنان، این كارگران نمیتواند حقوق خود را از طریق مراجع قانونی پیگیری كنند.
این فعال كارگری همچنین نسبت به شرایط كار زنان كارگر شاغل در كارگاه‌های كمتر از ١٠ كارگر هشدار داد و از وزارت كار خواست با تقویب بازرسی كار مانع از ضایع شدن حقوق این كارگران به دلیل زن بودن شوند.

-----------------------

وعده‌ها محقق نشد/ كارگران اخراجی فولاد غرب همچنان بلاتكلیفند

نماینده ۲۰۰ کارگر اخراجی کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوب آهن غرب کشور (کوره بلند) که در نخستین روز کاری سال ۹۱ اخراج شدند به خبر نگار ایلنا گفت: پس از تعطیلی کامل کارخانه و بیکار شدن تمامی کارگران ذوب آهن غرب کشور، مسئولان وعده بازگشایی مجدد كارخانه را دادند اما تا كنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
نماینده کارگران اخراجی ذوب آهن غرب افزود: مراجعه کارگران به جهت آگاهی از علت اخراج به اداره کار استان و سایر ارگان‌ها نتیجه‌ای نداشته و هنوز جواب قانع کننده‌ای از طرف مسوولین داده نشده و تنها به كارگران گفته می‌شود که دلیل اخراج‌تان از این کارخانه پایان قرارداد کاری‌تان است.
نماینده كارگران كه خواست نامش فاش نشود افزود: مدیر عامل کارخانه وعده داده است كه به شرط اینكه هیچ كارگری وارد كارخانه نشود حاضر است با آنان قرارداد دوماهه منعقد كند تا مشمول بیمه بیكاری شوند، اما حتی به این وعده تحقیرآمیز هم عمل نشده و كارگران و خانواده‌هایشان با مشكلات بیمه‌ای مواجه شده‌اند.
او با بیان اینکه طبق ماده 7 قانون كار طبیعت کار در کارخانه ذوب آهن غرب کشور جنبه استمراری دارد افزود: کارگران این واحد تولیدی که طی آزمون کتبی و مصاحبه تخصصی و ارائه مدارک فنی و حرفه‌ای و تحصیلی و با طی کردن دوره‌ آموزش‌های ایمنی و فنی با وعده ۳۰ سال کار استخدام شده بودند متاسفانه بعد از گذشت ۱۰ ماه اخراج شدند.
این کارگر معترض با طرح این سوال که «صرف هزینه‌های میلیاردی برای ساخت کارخانه ذوب آهن غرب کشور، تنها برای ۱۰ ماه تولید بوده است» ادامه داد: شرکت صبا نور که سهام دار ۹۷ درصد از کارخانه ذوب آهن غرب کشور و تامین کننده مواد اولیه این کارخانه است با اختیار داشتن چهار معدن سنگ آهن همچنان بعد از تعطیلی کارخانه با وارد کردن مواد اولیه تولید (سنگ آهن) به کارخانه مجددا از آنجا به سایر کارخانه‌های تولیدی دیگر مواد اولیه خود را انتقال میدهد و به فروش می‌رساند.
او گفت: خواسته کارگران این است که اگر کارخانه ذوب آهن غرب کشور ور شکسته نشده و هنوز فعالیت دارد چرا کارگران را بر سر کار خود بازنمیگردانند و اگر هم ورشکسته شده چرا اعلام ورشکستگی نمی‌کند. جعفری با اشاره به تصویب پرداخت بدهی در هیئت‌وزیران:

-----------------------

بزرگترین پروژه صنعتی كردستان در آستانه تعطیلی

ایلنا: کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس که از سال ١٣٨٢ به بهره برداری رسید و بزرگترین پروژه صنعتی استان کردستان به شمار میرفت، با تولید سالیانه ٧ هزار تن چدن خام و اشتغال ٣۵٠ کارگر از دو ماه گذشته تولید نداشته و یک ماه است که به صورت موقت تعطیل شده است.
جمعی از کارگران معترض کارخانه فولاد زاگرس با ارسال نامه‌ای به خبر گزاری ایلنا در خصوص مشکلاتی كه باعث شده فعالیت این کارخانه متوقف شود و امنیت شغلی کارگران به خطر بیافتد، اعلام كردند: کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس که تولید کننده شمش چدن است از دو ماه قبل تولید خود را متوقف کرده و یک ماه است که مسئولان از ورود ٣٠٠ کارگر به محوطه کارخانه ممانعت می‌کند.
به گفته کارگران معترض، جهت افزایش مشکلات کارخانه دیروز - شنبه - کارگران این کارخانه در مقابل فرمانداری سنندج تجمع کرده ولی متاسفانه کسی پاسخگو نبوده است.
کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس افزودند: با وجود اینکه در سال جدید هیچ قرارداد کاری با کارگران منعقد نشده است، مدیران کارخانه کارگران را مجبور به تسویه حساب و دریافت سنوات سالهای گذشته کرده‌اند.
آنان با انتقاد از نحوه مدیریت كارخانه ذوب آهن زاگرس، خواستار تغییر مدیر عامل شده و افزودند: مدیر عامل با استخدام تعداد زیادی از کارگران غیر بومی، تلاش میكند کارگران بومی با سوابق چندین ساله را اخراج كند.
در ادامه کارگران بر حذف شرکت پیمانکار و انعقاد قرارداد مستقیم با کارفرمایان اصلی تاکید کردند و اظهار داشتند: با انعقاد قرارداد دو ماهه کارگران بعد از ١٠ سال کار هنوز امنیت شغلی ندارند.
از دیگر مشکلات این کارگران عدم اعلام کد صحیح مشاغل سازمانی بر اساس نوع شغل مندرج در قراداد و نبود امنیت جانی ذكر شده است که متاسفانه در مورخه دوازدهم مهرماه سال ٩٠ باعث مرگ یکی از مهندسین برق بنام کمیل ملکی شده بود.
این كارگران، عدم توجه به تجهیزات و ایمن سازی محیط كار را عامل بروز بیماری‌های زودرس ناشی از کار از جمله بیماری‌های ریوی دانسته‌اند و معتقدند: در مواردی پیمانکار کارگران بیمار را اخراج كرده و سایر کارگران بیمار از ترس اخراج رنج بیماری را تحمل می‌کنند.
در پایان کارگران معترض گفته‌اند: متاسفانه بعد از چند سال کار وتلاش شاهد این هستیم که کارخانه‌ای با این عظمت که با تلاش و کوشش متخصصین و کارگران رونق گرفته است، با سیاستهای نادرست مدیران و مسئولین غیر متخصص رو به نابودی و ورشکستگی رفته و ما از مسئولین می خواهیم قبل از اینکه این واحد نیز بطور جدی‌تری دچار مشکل شود بداد کارخانه و کارگران آن برسند.

-----------------------

وزارت كشور مجوز راهپیمایی روز كارگر را صادر كند

ایلنا- گیلان: نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس خواستارصدور مجوز راهپیمائی کارگران در روز جهانی كارگر توسط وزارت کشور شد.
بهمن محمدیاری در گفتگو با خبرنگار ایلنا در گیلان با ابراز ناخرسندی از عدم صدور مجوز طی چهارسال گذشته از سوی این وزارتخانه برای راهپیمایی روز كارگر، اظهارداشت: هرتشکل صنفی و سیاسی حق دارد به صورت قانونی مطالبات خود را مطرح کند.
وی خاطر نشان کرد: این تنها سود فعالیت دموکراتیک محسوب می شود و جمهوری اسلامی و وزارت کشور ظرفیت بالایی در اعطای حقوق قانونی به صنوف مختلف دارد. این نماینده مجلس ادامه داد: اعطای مجوز راهپیمایی به تشکلهای قانونی جای هیچگونه نگرانی ندارد.