افق روشن
www.ofros.com

تجمع اعتراضی رانندگان شاکی از یک شرکت‌ خودرو سازی مقابل دو نهاد قضایی

تجمع کارگران ذغال سنگ البرز شرقی در شاهرود

خبرگزاری کار ایران                                                                                           سه شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۳

تجمع اعتراضی رانندگان شاکی از یک شرکت‌ خودرو سازی مقابل دو نهاد قضایی

حدود ۶۰۰ راننده خودروهای سنگین برون شهری صبح امروز (سه شنبه ۳۱ تیر) در اعتراض به نحوه رسیدگی به شکایت شان از «سایپا دیزل» ابتدا مقابل دبیرخانه قوه قضاییه و سپس دادسرای کارکنان دولت تجمع کردند.
یکی از رانندگان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: یکی از شرکت‌های داخلی سازنده خودروهای دیزلی برخلاف قرارداد فروش منعقد شده، خودروی سنگین دیگری را به این رانندگان واگذار کرده و از این بابت مرتکب تخلف شده که مدت هاست تخلف یاد شده را پیگیری حقوقی می‌کنیم.
وی افزود: در حالی که سال ۸۴ برای خرید «نیسان دیزل ژاپن» حدود ۱۷ میلیون تومان به حساب این شرکت واریز کرده بودیم، یکسال بعد «دنگ فنگ چین» به ما تحویل داده شد.
وی درادامه بیان کرد: رانندگان تخلف این شرکت را ابتدا ازطریق مجلس شورای اسلامی پیگیری کردند. مجلس پرونده ما را به سازمان بازرسی کل کشورفرستاد و سازمان بازرسی بعد از یکسال تحقیق درنهایت درخرداد ۹۰ حق را به رانندگان داد.
این راننده خودوری سنگین تصریح کرد: پرونده ما بعد از قرائت گزارش سازمان بازرسی در صحن علنی مجلس به کمیسیون اصل ۹۰ و از آنجا به قوه قضاییه فرستاده شد.
وی با اشاره به دوپاره شدن پرونده شکایت رانندگان درقوه قضاییه، گفت: قوه قضاییه به دلیل اتهامات گوناگون این شرکت، بخشی ازپرونده شکایت ما را به تعزیرات وبخشی را به دادسرای کارکنان دولت ارجاع داد.
این راننده خودروی سنگین در پایان اظهار کرد: تعزیرات بار اول به زیان رانندگان رای داد اما بعد از دستور «مرتضی بختیاری» وزیر دادگستری وقت، این پرونده به شورای عالی تعزیرات فرستاده شد و رای قبلی به سود رانندگان بازگردانده شد. دو بازپرس دادسرای کارکنان دولت نیز به سود رانندگان گزارش نوشته‌اند اما قاضی قرار منع تعقیب مدیرعامل شرکت خودروسازی خاطی را صادر کرده است.

----------------------------------

مرگ ۷ کارگر در سه ماهه نخست سال/افزایش حوادث کار در سمنان

مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان از مرگ ۷ نفر بر اثر حوادث کار در ۳ ماه نخست امسال در استان خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی پزشکی قانونی استان سمنان، ابراهیم شاطری گفت: در سه ماه نخست سال جاری، هفت نفر در حوادث ناشی از کار استان سمنان جان خود را از دست دادند که همگی این افراد مرد بودند؛ این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افزایش مواجه بوده ‌است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان اظهار کرد: براساس آمارهای مراکز پزشکی قانونی استان در سه ماه نخست سال جاری به ترتیب سمنان با چهار مورد، شاهرود با دو مورد و دامغان با یک مورد بیشترین موارد مرگ ناشی از حوادث کار را داشته‌اند که عمده دلیل مرگ این افراد نیز سقوط از بلندی بوده‌ است.
وی تصریح کرد: ۱۴ مرد و یک زن در سال ۱۳۹۲ در حوادث ناشی از کار استان جان خود را از دست دادند؛ این رقم در مقایسه با سال قبل از آنکه تعداد فوتی‌های حوادث کار ۱۷ نفر بود، ۱۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

----------------------------------

مرگ یک کارگر مقنی در کرج

یک کارگر مقنی در عمق ۸ متری چاهی در کرج جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه عصر دیروز زمانی رخ داد که یک چاه کن درحین حفر چاه فاضلاب در حیاط منزلی مسکونی در حصارک کرج، شهرک یاس، در عمق ۸ متری زمین بیهوش می‌شود.
بر اساس این گزارش، با حضور آتش نشانان این کارگر ۳۰ ساله از تبعه افغان به بیرون از چاه منتقل می‌شود که متاسفانه مرگ وی از سوی عوامل اورژانس تایید شد.

----------------------------------

تعویق یکساله پرداخت اضافه کاری ۳۰۰ کارگر شهرداری گناوه

نایب رئیس شورای اسلامی کار شهرداری گناوه از عدم پرداخت یک سال اضافه کاری و تعطیل کاری کارگران این شهرداری خبر داد.
«مراد بهروزی» در این باره به ایلنا گفت: بیشتر از یک سال است کارگران شهرداری گناوه حق اضافه کاری و تعطیل کاری خود را دریافت نکرده‌اند. ایام عید سالهای ۹۲ و ۹۳ و روزهای جمعه کارگران شیفت کاری داشته‌اند اما مزد خود را هنوز دریافت نکرده‌اند.
وی ادامه داد: کارگران بخش نگهبانی و آتش نشانی نیز در این مدت حق شیفت خود را طلبکارند.
این فعال کارگری با اشاره به پرداخت نشدن حق تعطیل کاری کارگران در ایام عید ۹۲ گفت: با توجه به تجربه سال گذشته کارگران برای دریافت تعطیل کاری ایام عید سال جاری با شهردار رایزنی کردند اما در ‌‌نهایت فقط سی هزار تومان به عنوان پاداش تعطیل کاری عید به آن‌ها پرداخت شد.
بهروزی همچنین افزود: در یک سال گذشته لباس، کفش و دستکش برای کارگران آتش نشانی و ایمنی خریداری نشده و این کارگران با لباس و کفش معمولی برای آتش کاری و خدمات ایمنی اقدام می‌کنند.
وی درخصوص وضعیت پرداخت بیمه کارگران ادامه داد: بیمه کارگران به طور مرتب پرداخت نمی‌شود. بیمه شهریور و مهر سال گذشته برای هیچ کدام از کارگران شهرداری واریز نشده است.
بهروزی با اشاره به تخریب سالن ورزشی کارگران شهرداری گناوه گفت: حدود ۱۵ سال پیش اداره کار برازجان بودجه برای ساخت سالن ورزشی برای کارگرا به شهرداری گناوه پرداخت کرد. بعد از کش و قوس‌های فروان این سالن ساخته شد و در طول این سال‌ها مورد استفاده کارگران بود. حدود یک سال پیش شهرداری گناوه با عنوان نوسازی این سالن را تخریب کرده اما هنوز سالن جدید را نساخته است.
دراین رابطه «دشمن زیاری» رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار بوشهر ضمن تائید اظهارات بهروزی گفت: کارگران شهرداری گناوه یک سال اسن حق شیفت و تعطیل کاری و اضافه کاری خود را دریافت نکرده‌اند.

توضیحات مدیر امور اداری
مدیر امور اداری شهرداری گناوه در گفت‌و‌گو با ایلنا ضمن تائید تعویق یکساله پرداخت حق اضافه کاری کارگران شهرداری گناوه گفت: حدود یک سال است حق اضافه کاری و تعطیل کاری ۳۰۰ کارگر و کارمند شهرداری گناوه پرداخت نشده است.
«غلامحسین خلیفه» ادامه داد: سوء مدیریت مالی در شهرداری باعث شده حق اضافه کاری تمامی کارگران و کارکنان پرداخت نشود. بیمه کارگران و کارکنان نیز مرتب پرداخت نمی‌شود و کارگران از حق لباس نیز محرومند.
وی افزود: مسئولان علت این مشکل را کمبود اعتبارات عنوان می‌کنند اما شهرداری گناوه آنقدر مقروض نیست که نتواند حقوق کارگران خود را پرداخت کند.
خلیفه همچنین درخصوص تخریب سالن ورزشی کارگران گفت: این سالن تخریب شده اما هنوز سالن جدید احداث نشده است. مسئولان علت این مساله را کمود بودجه لازم برای ساخت سالن جدید مطرح کرده اند.

----------------------------------

کارگران آبفای آبادان ۴ ماه حقوق نگرفته اند

یک فعال کارگری در آبادان از تعویق ۴ ماه حقوق معوقه ۱۴۰ کارگر شاغل در آبفای آبادان خبر داد و گفت: این تعداد کارگر از ابتدایی سال جاری هیچ دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
« مصطفی نظری»، نماینده کانون شوراهای اسلامی کار در شهرهای آبادان، خرمشهر و اروند کنار با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این کارگران که در زمینه لوله گذاری انشعابات آب و رفع شکستگی لوله‌های شهر با شرکت آبفای آبادان همکاری دارد از پایان اردیبهشت ماه در استخدام شرکت پیمانکاری «فخر وظفر» و پس از آن در استخدام شرکت «ارمغان نمای شوش‌تر» بوده‌اند.
او با بیان اینکه طبق قراردادشماره ۶۰۰۲ /۸۷شرکت فخر وظفر آبادان در خصوص ارائه خدمات پشتیبانی آبفای آبادان و پایان کار شرکت فوق در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۹۳،مبلغ ۱۱ میلیاردو ۴۰۷ میلیون و۳۳۲ هزارو ۱۶۴ ریال از آبفای خوزستان طلب دارد، افزود: پی گیری‌های شرکت آبفای آبادان در oصوص دریافت مطالبات شرکت فخرو ظفر و کارگرانش به آبفای خوزستان تا به امروز بی‌ثمر بوده است.
وی بابیان اینکه مسئولیت پرداخت حقوق دو ماهه نخست سال جاری این کارگران به شرکت فخروظفر مربوط است، افزود: یک ماه باقی مانده را نیز باید شرکت ارمغان نمای شوش‌تر به عنوان پیمانکار جدید پرداخت کند.
این فعال کارگری اضافه کرد: علاوه بردستمزدهای معوقه این کارگران، شرکت فخروظفر به عنوان پیمانکار سابق شرکت آب وفاضلاب آبادان بابت حق سنوات، لباس و مرخصی سالهای۹۰، ۹۱ و ۹۲ نیز به کارگران بدهکار است.
نظری با اشاره به سابقه ۱۵ ساله کارگران پیمانی شرکت آبفای آبادان گفت: نبود امنیت شغلی در کنار پرداخت نشدن مطالبات مزدی شرایط نامناسبی را برای کارگران فراهم کرده است.

توضیحات شرکت آبفای آبادان
در این رابطه آقای «محراب قنبری» رئیس امور آب وفاضلاب آبادان در تاریخ ۶ تیرماه سال جاری ضمن تایید تعویق حقوق کارگران پیمانکاری در سه ماه گذشته گفت: دو ماه از معوقات حقوقی کارگران مربوط به شرکت فخر وظفر بوده و مسئولیت یک ماه باقیمانده نیز بر عهده شرکت ارمغان نمای شوش‌تر است.
او با بیان اینکه شرکت آب وفاضلاب هنوز با شرکت فخر ظفر به عنوان پیمانکار سابق تصویه حساب نکرده است، در خصوص پیمانکار جدید افزود: با وجود انکه همه صورت وضعیت‌های مالی پیمانکار سابق را پرداخت نکرده‌ایم اما پیمانکار جدید طبق توافقات انجام شده باید تا سه ماه بدون دریافت هیچ صورت وضعیتی توان پرداخت حقوق کارگران خود را داشته باشد.
او با بیان اینکه ما از نیروی کار شرکت ابفای آبادان حمایت می‌کنیم در خاتمه اظهارداشت: سایر مطالبات معوقه مورد ادعای کارگران از شرکت پیمانکاری فخر وظفر بعد از پرداخت همه صورت وضعیتهای این شرکت، قابل وصول است.

----------------------------------

مرگ کارگر جرثقیل برجی براثر برخودر با سیم‌های برق

یک کارشناس رسمی حوادث ناشی از کار منطقه عسلویه از برق‌گرفتگی یکی از کارگران جرثقیل برجی (کرین) شرکت پیمانکاری پناه‌ساز واقع در فاز ۱۹ منطقه ویژه عسلویه خبر داد.
«حسن شریفی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا اعلام کرد: «طبق نظر مدیر کارگاه در زمانی که متصدی برقکار شرکت پناه‌ساز در فاز ۱۹ عسلویه در مرخصی بوده است راننده جرثقیل برجی (کرین) برای جمع‌آوری سیم‌های برق پروژکتور اقدام می کند اما به دلیل تماس با سیم حامل برق در دم خشک شده و جان می‌سپارد».
به گفته این کارشناس رسمی حوادث ناشی از کار، جرثقیل‌های برجی در کنار هر مخزن LPG (گاز مایع شده) وجود دارد و در حین حادثه نیز شاگرد راننده جرثقیل در کابین جرثقیل حاضر و شاهد این حادثه بوده است.
شریفی ادامه داد: ناظران HSE شرکت پتروپارس از تهران به محل اعزام شده و این‌ موضوع که «کارگر جان باخته دچار ناراحتی قلبی» بوده است یا خیر نکته مبهم این حادثه می‌باشد.
به گفته این کارشناس رسمی حوادث کار، پرونده این کارگر به دلیل مرگ مشکوک برای بررسی بیشتر به پزشکی قانونی منطقه انتقال یافته است.

----------------------------------

گام‌‌های کارگران پتروشیمی کارون با کفش‌ بی‌کیفیت

یکی از کارگران منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر (پتروشیمی کارون) از عملکرد بسیار ضعیف واحدهای ایمنی و بهداشت کار (HSE) شرکت‌های پیمانکاری دست چندم پتروشیمی ماهشهر خبر داد.
وی با بیان این مطلب به ایلنا گفت: طبق مقررات ایمنی و بهداشت کار باید سالی دو بار کفش‌های ایمنی صنعتی به کارگران داده شود اما به دلیل کیفیت بسیار پائین این کفش‌ها، کارگران پتروشیمی که با خورگی مواد شیمیائی در محیط کاریشان روبه رو هستند، خود مجبور به تهیه این کفش‌های ایمنی با هزینه‌های بالا می‌شوند.
این کارگر پتروشمی افزود: دوایر HSE به دلیل این‌که طرف حساب کارفرمایان هستند و مستقیماً توسط خود آنان انتخاب می‌شوند، باید طوری عمل کنند که نظرات کارفرما را بیشتر پوشش بدهند اما رویه جاری در حال حاضر به ضرر کارگر تمام می‌شود.
وی یادآور شد: به دلیل سخت و زیان آور بودن بیشتر محیط‌های پتروشیمی، کارگران ناچارند تا برای علاوه بر دستکش و کلاه ایمنی به کفش‌های ایمنی نیز ملبس باشند تا بدین ترتیب خود را از آسیب‌های ناشی از سقوط احتمالی اجسام و برخورد با مواد شیمایی و خطرناک ایمن نگهدارند.
در همین رابطه رئیس کانون انجمن‌های صنفی مسئولان کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار با تایید اظهارات این کارگر گفت: متاسفانه در مواردی شده است که برخی پیمانکاران دست چندم به دلیل مسائل اقتصادی در تامین پوشش‌های ایمنی کارکنان خود همچون کفش استانداردهای ایمنی را نادیده می گیرند و بدین ترتیب احتمال وقوع حوادث کار در کارگاه‌های این گروه از پیمانکاران افزایش یافته است.
«ابوالفضل اشرف منصوری» با اشاره به ماده‌ ۹۰ قانون کار اظهار داشت: در این قانون كلیه‌ اشخاص‌ حقیقی یا حقوقی كه‌ بخواهند لوازم‌ حفاظت‌ فردی‌ و بهداشتی‌ را وارد یا تولید كنند باید مشخصات‌ وسایل‌ را حسب‌ مورد همراه‌ با نمونه‌های آن‌ به‌ وزارت‌ كار و امور اجتماعی و وزارت‌ بهداشت‌ درمان‌ و آموزش‌پزشكی‌ ارسال‌ دارند و پس‌ از تائید به‌ ساخت‌ یا وارد كردن‌ این‌ و سایل‌ اقدام‌ نمایند.
وی در تشریح همین ماده قانونی گفت: اینکه چند درصد از این تولیدکننده‌ها از وزارت کار مجوز دریافت کرده اند موضوع مهمی است و وزارت کار باید از ادامه تولید این چنین محصولات بی کیفیت جلوگیری به عمل آورده و از سوی دیگر کارفرما نیز بایستی در صورت مستهلک شدن کفش های کارگران کفش ایمنی دیگری به وی بدهد.

----------------------------------

تجمع کارگران مترو بیانگر ضعف شهرداری‌است

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از عدم پرداخت حقوق و دستمزد به کارکنان یکی از شرکت‌های طرف قرارداد با متروی تهران از سوی شرکت مترو، گفت: این تجمع نشان از مدیریت ضعیف شهرداری است.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری خانه ملت، «ایرج عبدی» با انتقاد از تجمع کارکنان یکی از شرکت‌های طرف قرارداد با متروی تهران در پی دریافت نکردن حقوق و دستمزد خود، افزود: واقعیت آن است یکی از وظایف اصلی مدیران و مسئولان پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان خود است و این مهم باید جزو اولویت کاری آنها واقع شود زیرا امروزه با توجه به شرایط اقتصادی کشور، ‌مردم با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.
نماینده مردم خرم‌آباد و دوره در مجلس شورای اسلامی،‌ ادامه داد: بدون‌شک تجمع‌های صورت گرفته از سوی کارکنان یکی از شرکت‌های طرف قرارداد با متروی تهران ناشی از بلاتکلیقی در پرداخت دستمزدی است که جزو حق و حقوق آنها محسوب می‌شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با تاکید بر اینکه اگر در پرداخت حقوق کوتاهی سرزده باید با متخلفان برخورد شود، تصریح کرد: شهرداری راهکارهای زیادی برای تامین حقوق کارکنان مترو دارد زیرا این سازمان اقدام به پروژه‌های بزرگی می‌کند که اعتبارات خوبی را برای آن رقم می‌زند.
عبدی تاکید کرد: این تجمع‌ها بحران اعتراض را در کشور ایجاد می‌کند این درحالی است که تأمین امنیت شغلی و زندگی کارکنان باید فاکتور مهمی برای شهرداری و مسئولان مترو باشد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تجمع جمعی از کارکنان مترو در پی دریافت نکردن حقوق و دستمزد خود را نشان از مدیریت ضعیف شهرداری دانست و گفت: متاسفانه ضعف‌های مدیریتی منجر به بحران اجتماعی می شود و به طور حتم ادامه چنین روندی مشکلاتی را در حوزه شهرداری و مترو ایجاد می‌کند.

----------------------------------

تجمع کارگران ذغال سنگ البرز شرقی در شاهرود

صبح امروز دوشنبه (۳۰تیر ماه) کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) برای چهارمین باردر ماه جاری در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده و با سفر به شهرستان شاهرود در مقابل ساختمان ستاد مرکزی این معدن تجمع کردند.
«رحمان عجم» نائب رئیس شورای اسلامی کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز دوشنبه (۳۰ تیر ماه) چندصد نفر از کارگر معادن ذغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به خصوصی سازی این معدن وهمچنین واگذاری زمینهای در تملک آن به شهرداری که بدون اطلاع کارگران صورت گرفته است دست از کار کشیده وبا سفر به شاهرود در مقابل ستاد مرکزی این معدن تجمع کردند.
او افزود: با وجود آنکه در چندین نوبت از مسئولان استانی وشهرستانی از سوی کارگران خواسته شده است مانع خصوصی سازی این معدن وواگذاری ۴۲ هکتار از زمینهای این واحد به شهرداری شوند اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجه بوده وسکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شده است.
به گفته وی، آنچه موجب نگرانی برخی کارگران است واگذاری حدود ۱۲۰ واحد مسکونی سازمانی این معدن است که در بخشی از ۴۲ هکتار زمین بواگذار شده بهه شهرداری قرار دارد که در صورت تحقق این موضوع، کارگران این معدن ناچارند واحدهای در تحویل خود را تخلیه کنند.
وی ادامه داد: این در حالیست که با توجه به میزان حقوق کارگران، واگذاری این واحد‌های مسکونی فشار اقتصادی موجود در جامعه کارگری را برای این معدن‌کاران مضاعف می‌کند.
نائب رئیس شورای اسلامی کارگران معادن البرز شرقی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: این حق کارگران البرز شرقی است که بخواهند بابت وصول طلب خود مالک بخشی از این زمین‌هایی باشند که خانه‌های آنها در آنجا قرار دارد اما متاسفانه بدون اطلاع کارگران مراحل واگذاری این زمین‌ها به شهرداری درحال انجام است وبه خواسته کارگران توجهی نمی‌شود.
عجم تصریح کرد: در حالی تجمع امروز کارگران که از ساعت ۶ صبح آغاز وتا ۱۰ صبح خاتمه یافت که مسئولان استانی در فرمانداری به کارگران وعده کردند مانع خصووصی سازی معدن واملاک در تملک آن شوند، همچنین قرار شده است جلسه‌ای در روز پنجشنبه به اتفاق نمایندگان کارگری، مسئولان فرمانداری وسایرین برای رفع مشکلات این معدن و کارگرانش برگزار شود.

توضیحات کارفرما
در همین رابطه آقای «ربیعی‌نژاد» مدیر عامل شرکت ذغال سنگ البرز شرقی ضمن تایید تجمع اعتراضی کارگران این معدن بر علیه واگذاری املاک این واحد معدنی به شهرداری، گفت: تعداد حدود ۸۰ کارگر معدن البرز شرقی درواحد‌های سازمانی در زمینهای در تملک معدن در شاهرود ساکن هستند که با واگذاری این املاک به شهرداری نگرانی این کارگان بیشتر شده است.
او با بیان اینکه این واگذاری از سوی سازمان خصوصی سازی صورت گرفته است افزود: هر کارگر ساکن در این واحد‌های سازمانی ماهانه به نسبت اجاره بهای ساختمان‌های شهر مبلغ بسیار کمی حدود۵۰ هزار تومان به شرکت البرز شرقی پرداخت می‌کنند.
به گفته وی، زمینهای در اختیار معدن محدود به عده‌ای خاص نیست و ملی است افزود: واگذاری املاک و۴۲ هکتار از زمینهای معدن البرز شرقی در چار چوب قانون به مزایده گذاشته شده است ولغو ان نیز طبق قانون امکان پذیر نیست.
او با بیان اینکه این زمین‌ها به قیمت ۷۷ میلیارد تومان به شهرداری شاهرود واگذار شده است، افزود: به دلیل انکه این زمین‌ها در فاصله ۷۰ کیلیومتری از معدن قرار دارند، شرکت ذوب اهن اصفهان تملک این زمین‌ها را قبول نکرده است همینطور به نظر می‌رسیدکارگران توان پرداخت چنین پولی را به سازمان خصوصی سازی نداشته باشند.
مدیر عامل معدن البرز شرقی در بخش دیگری ازسخنان خود با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی حقوق کارگران این معدن به سبب اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در ادامه گفت: حقوق کارگران علاوه بر افزایش ۲۵ درصدی مصوب شورای عالی کار، ۲۰۰ هزار تومان بابت سختی کار و ۱۵۰ هزار تومان به صورت مجزا به حقوق ثابت کارگران این واحد معدنی اضافه شده است.
وی همچنین در مورد خدمات بیمه تکمیلی کارگران گفت: کارگران این واحد از خدمات بیمه تکمیلی بسیار خوبی برخوردارند که هر کارگر به ازای بیمه تکمیلی خود فقط ۱۵ درصد پرداخت می‌کند و مابقی ۸۵ درصد را شرکت البرز شرقی تقبل کرده است.
ربیعی‌نژاد در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه بعد از اعتراض چند ساعته هم اکنون همه کارگران معدن البرز شرقی برای اشتغال به معدن طرزه برگشتند افزود: کارگران نگران شائبه کاهش نیروی معدن البرز شرقی به دلیل خصوصی سازی نباشند چرا که این واحد بعد از اجرای خصوصی سازی قرار است تعداد نیروی کار خود را افزایش دهد.

----------------------------------

دو روایت متفاوت از مرگ ۵ معدنچی در اردکان/ کارگران مشغول مرگند

خبر جان باختن کارگران مجروح حادثه انفجار انبار «باتون» معدن گرانیت اردکان روز گذشته تائید شد تا شمار قربانیان این حادثه به ۵ نفر برسد.
حوالی ظهر دوشنبه ۱۶ تیر بود که انبار معدن گرانیت قلعه خرگوشی اردکان منفجر شد، البته خبر حادثه که در آنزمان با تاخیری دو روزه منتشر شد از کشته شدن دو کارگر و جراحت شدید سه کارگر دیگر حکایت می‌کرد.
پیگیری‌های خبرنگار ایلنا از مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در نهایت به تائید این خبر منجر شد که یکی از کارگران بلافاصله بعد از وقوع انفجار فوت کرده و چهار کارگر دیگر که دچار جراحت و سوختگی شده بودند، به بیمارستان شهید صدوقی یزد منتقل می‌شوند و در نهایت صبح دو روز بعد (چهارشنبه ۱۸ تیر) یکی دیگر از کارگران مجروحان به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست می دهد.
«محمدحسین ریاحی» آنزمان علت حادثه را برای خبرنگار ایلنا اینطور توصیف کرد: «شماری از کارگران ظهر روز دوشنبه وارد انبار مواد منفجره معدن شده بودند. یکی از آنان علی رغم هشدار همکارانش سیگار روشن کرده و ته سیگارش به هر دلیلی روی یکی از محموله‌های فسفر افتاده که در ‌‌‌نهایت منجر به وقوع انفجار شده است». به گفته ریاحی «مواد منفجره مورد نیاز برای «آتش باری» در انباری که انفجار در آنجا به وقوع پیوسته نگهداری می‌شده است».

۸۰ کیلو ماده آتش زا، قاتل کارگران
اکنون بیش از ده روز از وقوع حادثه گذشته و سه کارگر مجروح نیز به شمار قربانیان پیوسته‌اند، روز گذشته این خبر توسط «علی دهقانی»، دبیر اجرایی خانه کارگر یزد و «حسین دادآفرین»، مسئول سازمان آتش نشانی اردکان و نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگری استان یزد تائید شد.
دادآفرین که شخصا از محل حادثه بازدید کرده به ایلنا گفت: «محمدرضا محمدی»، «باقر یادگاری»، «علی چمزری» سه کارگر مجروح این حادثه هفته گذشته جان باختند و روز پنجشنبه در شهر زنجان به خاک سپرده شدند. دو قربانی دیگر این انفجار «سید سجاد حسینی» بلافاصله پس از حادثه و «حسین مرادی‌نژاد» روز چهارشنبه ۱۸ تیر جان باختند.
نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگری استان یزد ادامه می‌دهد: بعد از وقوع حادثه دو گزارش توسط نیروی انتظامی شهر «عقدا» از اظهارات شاهدان و نظر کار‌شناس آتش نشانی شهر «اردکان» تهیه شد. اما تفاوتهای این دو گزارش باعث شد تا این بار همراه نمایندگان فرمانداری و شورای شهر اردکان و با مجوز پاسگاه نیروی انتظامی عقدا از محل بازرسی کنیم.
دادآفرین ادامه داد: در بازرسی از محل و گفت‌و‌گو با کارگران این معدن، مشخص شد در این انبار قبل از انفجار ۸۰ کیلو مواد آتش زا اضافه بر «باتون‌های» مورد نیاز انفجار در معدن نگهداری شده و انفجار این حجم از مواد آتش زا باعث شد کارگر انبار کشته شوند.
به گفته دادآفرین «نگهداری مواد آتش زا در انبار باتون معادن ممنوع بوده و تنها هنگام انفجار مواد مورد نیاز توسط نیروی انتظامی و تیم انفجار ناحیه به محل منتقل و منفجر می‌شود. مواد باقیمانده نیز باید در‌‌ همان زمان توسط نیروی انتظامی امحا شود.»
این درحالی است که ریاحی قبلا در گفت‌و‌گو با ایلنا گفته بود مواد داخل انبار فقط مواد مورد نیاز برای انفجار بوده است.
طبق گفته این کار‌شناس آتش نشانی مشخص نیست این حجم از مواد آتش زا چرا در محل انبار شده است، باتون های بسته های مواد آتش زای مورد نیاز برای آتش باری هستند و نگهداری هرگونه ماده آتش زا غیر از این بسته ها در انبار معادن ممنوع است.

کارگر جان باخته مقصر نیست
دادآفرین ادامه داد: شاهدان در گزارش‌ها سرپرست جانباخته انبار را مقصر حادثه معرفی کرده و گفته بودند پرت شدن کبریت روشن روی مواد آتش زا منجر به انفجار شده است. اما در بازرسی مشخص شد این شخص ۱۷ سال سابقه کار داشته بنابراین بعید است شخصی با این سابقه کار اینطور ناشیانه رفتار کند. از طرفی به گفته کارگران معدن این شخص همیشه سیگار خود را نه با «کبریت» که با «فندک» روشن می‌کرده.
دادآفرین معتقد است حادثه علتی بیرونی داشته، ممکن است اتصال سیمهای برق و یا برخورد ناخن لودر با کف سنگی معدن و ایجاد جرقه علت حادثه باشد.
نایب رئیس مجمع نمایندگان استان یزد دیگر ابهامات این حادثه را اینطور توصیف می‌کند: نتایج بازرسی کار‌شناس آتش نشانی حاکی از وقوع انفجاری بزرگ همراه با ایجاد موج بود. اما کارگران معدن از اساس وقوع چنین انفجاری را تکذیب می‌کنند، این کارگران مدعی‌اند انفجار آنقدر‌ها هم بزرگ نبوده و حتی صدای آن را نشنیده‌اند.
اما بازدید این کار‌شناس آتش نشانی نتیجه دیگری داشت: دیواره انتهایی انبار در اثر موج انفجار کاملا تخریب شده است، تخریب دیواره انبار بدون وقوع انفجاری بزرگ ممکن نیست.

اظهارات مبهم شاهدان حادثه
ابهامات فاجعه به اینجا ختم نمی‌شود؛ دادآفرین می‌گوید: در زمان وقوع حادثه هر پنج کارگر داخل انبار بودند. این درحالی است که به طور معمول کارگران بعد از بسته بندی باتون‌ها، این بسته‌های آتش زا را دست به دست به محل انفجار منتقل می‌کردند و همیشه دو یا سه نفر از این کارگران در محوطه و مشغول جابجایی باتون‌ها بوده‌اند. اینکه چرا در آن زمان همه آن‌ها داخل انبار بودند هنوز مشخص نیست.
مسئول آتش نشانی اردکان ادامه داد: کارگران شاهد حادثه اصرار دارند که کارگران جان باخته، بعد از وقوع انفجار می‌توانستند حرف بزنند و آسیب چندانی ندیده بودند. این درحالی است که یک نفر از آنها بلافاصله و بقیه نیز ظرف چند روز کشته شدند. شنیده‌ها از بیمارستان نیز نشان می‌دهد وضع این کارگران در زمان انتقال به بیمارستان وخیم بوده، چطور ممکن است در چنین وضعی این افراد توانایی حرف زدن داشته باشند.
دادآفرین معتقد است شاهدان حادثه شدت انفجار را تکذیب می‌کنند و به دنبال تقلیل دادن حادثه به یک انفجار کوچک هستند.

علت مرگ کارگران هنوز هم مبهم است
نتایج بازدید دادآفرین و دیگر مسئولان شهر اردکان نشان داد گزارش شاهدان حادثه با واقعیت سنخیتی ندارد. برخلاف اصرار برخی به مقصر بودن سرپرست این کارگران در وقوع حادثه، دادآفرین معتقد است سابقه کار طولانی این کارگر امکان مقصر بودن او را کمرنگ می‌کند. از طرفی علت اظهارات شاهدان حادثه برای کوچک جلوه دادن آن مبهم است. با این حال هنوز هم مهم‌ترین سوال اینجاست که چرا ۸۰ کیلو ماده آتش زا مازاد مصرف در این معدن انبار شده است. سوالی که نیروی انتظامی منطقه نیز جوابی برای آن ندارد.

گزارش: زهرا خندان

----------------------------------

کشته وزخمی شدن سه کارگر ساختمانی در تهران

روز گذشته بر اثر وقوع سه حادثه جداگانه درشهر تهران، سه کارگر کشته وزخمی شدند.
به گزارش ایلنا، در حادثه اول که عصر دیروز در یک ساختمان در حال ساخت در خیابان بهار شمالی، کوچه شیرین رخ داد، یک کارگر ساختمانی بر اثر برخورد یک قطعه بتنی ۶ متری با عرض ۴ متر روی سرش در جا کشته می‌شود.
«ید الـله مددی» افسرآماده منطقه ۶ عملیات سازمان آتش نشانی تهران که در محل حادثه حضور داشته در خصوص جزئیات این خبر گفت: در محل حادثه یک ساختمان در حال احداث مشاهده می‌شدکه سقف بتونی قسمت زیر زمین آن را کارگران بتون ریزی کرده بود ند.
به گفته وی، در محل حادثه مشاهده شد یک قطعه بتون ۴ در ۶ متر از سقف جدا شده و با تمامی وزن بر روی کارگر۲۱ ساله به نام حسین -س که در زیر زمین در حال کار بود، سقوط کرده بود.
در حادثه دوم که حوالی ساعت ۱۱ صبح در خیابان آفریقا، خیابان طاهری، رخ داد، کارگر ۲۵ ساله‌ای تبعه افغانستان در حین انجام گودبرداری به عمق ۵ متر سقوط می‌کند واز ناحیه لگن دچار شکستگی می‌شود.
براساس گزارش، «محمد علی گودرزی» رئیس ایستگاه ۸۸ آتش نشانی گروهای امداد ونجات با استفاده از تجهیزات ویژه نجات و نردبان دستی فرد آسیب دیده به نام محمد ن، را به صورت کاملا ایمن از گودال خارج کرده وتحویل عوامل اورژانس دادند.
همچنین در حادثه سوم که حوالی ساعت ۱۱ صبح روز گذشته رخ داد یک کارگر ساختمانی به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار از طبقه دوم یک ساختمان درحال ساخت در شهرک والفجر، خیابان دهم درون چاهک آسانسور سقوط می‌کند وبه شدت مصدوم می‌شود.
صادق اسلام‌زاده رئیس ایستگاه ۴۹ آتش نشانی در این باره گفت: آتش نشانان پس از ایمن سازی محل حادثه با استفاده از تجهیزات نجات، این کارگر ۲۵ ساله را که به شدت از ناحیه سر مجروح شده بود تحویل عوامل اورژانس دادند.

----------------------------------

تجمع جمعی از کارگران پیمانی در مقابل اداره کار پارس جنوبی

جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ١ تا ٧ منطقه انرژی پارس جنوبی در اعتراض به ادامه پرداخت نشدن ١۴ ماه مطالبات مزدی و حقوقی خود صبح امروز برای دومین بار در مقابل ساختمان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران پیش از این در ابتدای سال جاری نیز برای پیگیری مطالبات معوقه خود در همین محل تجمع کرده بودند که همان زمان رئیس اداره روابط کار منطقه ویژه پارس (عسلویه) به تجمع خود خاتمه دادند.
این مقام مسئول در منطقه پارس جنوبی در تاریخ دهم تیر ماه (یک هفته پس از نخستین تجمع این کارگران) به ایلنا گفته بود: ۴٠ تا ۵٠ نفر از کارگرانی که از طریق دو شرکت پیمانکاری در اجرای پروژه‌های این منطقه مشارکت داشتند به دلیل ١۴ ماه معوقات مربوط به سنوات کاری،عیدی روز چهارشنبه اجتماع اعتراضی برگزار کردند که با دریافت دادخواست کارگران معترض جلسات رسیدگی به پرونده آنان طی روزهای آینده برگزار خواهد شد.
با این حال به گفته یکی از این کارگران آن زمان مسئولان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی به آنها وعده دادند که از طریق مکاتبه با وزارت نفت در مقام کارفرمای اصلی تلاش خواهند کرد تا معوقات مزدی آنها را از محل مطالبات پیمانکار پرداخت خواهند کرد اما پس از گذشت ٢۵ روز از نخستین تجمع (تا امروز ٢٩ تیرماه) هنوز ریالی از طلب کارگران پرداخت نشده است.
وی گفت: به همین دلیل امروز حدود ۵٠٠ نفر کارگران بار دیگر به منظور پیگیری ١۴ ماه معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی تجمع کردند.
لازم به یادآوری است که پیگیری های خبرنگار ایلنا برای گفتگو با مسئولان اداره تنظیم روابط کار منطقه ویژه عسلویه تا این لحظه بی‌نتیجه بوده است.

----------------------------------

٨٢ هزار پرسنل صنعت فولاد سه ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند

نماینده قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی از عدم دریافت حقوق ٨٢ هزار پرسنل صنعت فولاد در ٣ ماه اخیر خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «کمال علی‌پور خنکداری» در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه رسیدگی به طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی در اخطاری گفت: ٨٢ هزار نفر از کارکنان صنعت فولاد سه ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند.
وی افزود: مردم از ما سوال می کنند شما در خصوص احزاب بحث می‌کنید و ما سه ماه است که حقوق دریافت نکرده‌ایم، ضمن اینکه در منطقه ما نیز ٨ هزار نفر حقوق دریافت نکرده‌اند.

----------------------------------

۲۱ کارگر کشتارگاهی در لوشان مسموم شدند

۲۱ کارگر شاغل در یک کارگاه کشتار دام که براثر آتش سوزی، در حین انجام کار گرفتار شده بودند، بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن مسموم شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از رودبار، ظهر روز جمعه (۲۷ تیرماه) کارگرانی که در کشتارگاهی در شهرک صنعتی لوشان در استان گیلان مشغول کار بودند بر اثر آتش سوزی محبوس شدند.
بر اساس این گزارش، ۲۱ کارگر شاغل در این کارگاه بر اثر استنشاق گازهای ناشی از دود به شدت مسموم شده بودند، توسط گروهای امداد و نجات به بیمارستان‌های ۳۱ خردار منجیل و ولیعصر رودبار منتقل شدند.
بر اساس این گزارش، ۱۸ نفر از این کارگران که به بیمارستان ولیعصر رودبار منتقل شده بودند بصورت سرپایی مداوا شدند اما دو نفر دیگر از کارگران مصدوم، به دلیل کمبود امکانات و شدت جراحات وارده به بیمارستان رازی شهر رشت اعزام شدند.
گفتنی است پیش از این مسئول اطلاع رسانی مرکز اورژانس گیلان این حادثه را در اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن در کارگاه جوشکاری اعلام کرده بود.

----------------------------------

مرگ کارگر تعمیر کار آسانسور درسرشور مشهد

کارگر تعمیر کار آسانسور حین انجام کارتعمیرات در مشهد به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، صبح امروز یکشنبه (٢٩ تیرماه)، یک کارگر سرویس کار آسانسور، هنگام تعمیر و تعویض کابین آسانسوری در یک مجتمع اقامتی درخیابان سر شور مشهد با رها شدن ناگهانی وزنه تعادل آسانسور وبرخورد ان بر سرش جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارش «حسن نجمی» سرپرست ایستگاه ١٠ سازمان آتش نشانی مشهد، جسد این کارگر در شرایط بسیار وخیم بین کابین و دیواره چاهک آسانسور گرفتار شده بود توسط گروه‌های امداد و نجات به بیرون انتقال پیدا می‌کند.

----------------------------------

ریزش آوار جان کارگر افغان را گرفت

به گفته سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گودبرداری قطعه زمینی به مساحت ۲۵۰ متر مربع به عمق سه متر یک کارگران ١٨ ساله افغانی حین کار در کنار یکی از دیواره‌ها در زیر آوار گرفتار شد و جان باخت.
به گزارش ایلنا به نقل از سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران «سیدجلال ملکی» در این باره گفت: به دنبال اعلام یک مورد حادثه ریزش آوار با اقدامات آتش نشانان برای نجات این فرد پس از مدتی این کارگر ۱۸ ساله افغان از زیر آوار خارج شده و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل داده شد که آنان پس از بررسی علایم حیاتی، مرگ وی را تأئید و اعلام کردند.
وی علت این حادثه را بی‌احتیاطی کارگر حین کار و گودبرداری غیراصولی اعلام کرد و افزود: آتش‌نشانان پس از ایمن‌سازی محل، به عملیات خود خاتمه دادند.

----------------------------------

مرگ دو کارگر معدن سنگ در پی سقوط به دره

سرپرست ایستگاه‌های ۱۸، ۸ و ۴۲ سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد از اعلام حادثه‌ای مبنی بر سقوط یک دستگاه خودرو لودر به داخل دره همراه با دو سرنشین آن خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد «علی اکبر حکم آبادی» در همین باره گفت: با حضور مأموران آتش نشانی در محل حادثه یک دستگاه لودر به همراه ۲ سرنشین ۴۰ و ۵۳ ساله که در حین جابجایی سنگ‌های حفاری شده در معدن سنگ بودند، به علت نامعلومی به عمق ۳۰ متری دره سقوط کرده است.
حکم آبادی ادامه داد: در اثر شدت وقوع این حادثه دو سرنشین لودر در زیر خودرو محبوس و در دم جان باختند.
وی گفت: آتش‌نشانان پس از چهار ساعت عملیات موفق شدند با استفاده از دستگاه کوه کن، تجهیزات برش بتن و هیدرولیکی جسم بی‌جان دو حادثه دیده را از میان آهن پاره‌های لودر خارج و پس از انتقال به سطح خیابان تحویل عوامل انتظامی حاضر در محل دهند.
سرپرست ایستگاه‌های ۱۸، ۸ و ۴۲ سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفت: علت وقوع دقیق این حادثه توسط کار‌شناسان مربوطه در حال بررسی است.

----------------------------------

مایکروسافت ۱۸ هزار کارمند خود را اخراج می کند

مدیرعامل شرکت مایکروسافت هفته پیش در مصاحبه ای صریحاً بیان کرده بود که خود را آماده تغییرات کلی کرده و می خواهد افراد زیادی را اخراج کند.
به گزارش دریافتی ایلنا «ساتیا نادلا» به عنوان مدیر عامل جدید و خرید بخش تلفن های همراه نوکیا پایان تغییرات بزرگ این شرکت در سال ۲۰۱۴ نیستند.
طبق گفته افرادی از داخل مجموعه (که ترجیح داده اند نام شان فاش نشود) اخراج شدگان مایکروسافت عموماً از بخش های مهندسی، بازاریابی و البته مناطقی هستند که تداخل کاری با نوکیا پیدا کرده اند.
دو منبع مختلف هر دو می گویند تعداد اخراجی ها این بار، حتی از سال ۲۰۰۹ هم که مایکروسافت ۵۸۰۰ نفر را اخراج کرده بود، بیشتر خواهد بود اما هنوز چیزی قطعی نشده و تا مشخص شدن تعداد نفرات نهایی، فرصت لازم است.
لازم به یادآوری است، مایکروسافت ۱۲۷ هزار کارمند تحت پوشش خود دارد. از این تعداد، ۳۰ هزار نفر اعضای نوکیا بوده اند که با ملحق شدن به مایکروسافت، تبدیل به کارمندان این شرکت شدند.
پس از برقراری ارتباط با مایکروسافت، این شرکت از پاسخ دادن به این سوال امتناع ورزیده و اعلام کرده که فعلاً چیزی برای گفتن ندارد.

----------------------------------

۵ کشته و زخمی در پی وقوع انفجار در معدن قلعه خرگوشی اردکان

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد از کشته شدن دو کارگر و جراحت سه کارگر دیگر در پی وقوع انفجار در معدن گرانیت قرمز قلعه خرگوشی اردکان خبر داد.
«محمدحسین ریاحی» در این باره به ایلنا گفت: حوالی ظهر روز دوشنبه (۱۶ تیر) در معدن گرانیت قرمز قلعه خرگوشی اردکان واقع در شمال شرق این شهرستان انفجاری رخ داد که بر اثر آن دو کارگر جان باختند و سه کارگر دیگر مجروح شده‌اند.
وی ادامه داد: یکی از کارگران بلافاصله بعد از وقوع انفجار جان باخت اما چهار کارگر دیگر که دچار جراحت و سوختگی شده بودند، به بیمارستان شهید صدوقی یزد منتقل شده‌اند. متاسفانه صبح امروز (چهارشنبه ۱۸ تیر) یکی دیگر از کارگران به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد.
به گفته ریاحی، «جواد حسینی» و «مرادی‌نژاد» دو کارگری بودند که جان خود را در این حادثه از دست دادند.
این مقام دولتی در تشریح گزارش بازرسی کار نهاد متبوعش از علت وقوع انفجار در معدن گرانیت قرمز قلعه خرگوشی اردکان، تصریح کرد: شماری از کارگران ظهر روز دوشنبه وارد انبار مواد منفجره معدن شده بودند. یکی از آنان علی رغم هشدار همکارانش سیگار روشن کرده و ته سیگارش به هر دلیلی روی یکی از محموله‌های فسفر افتاده که در ‌‌نهایت منجر به وقوع انفجار شده است.
وی افزود: در این معدن، جدا کردن سنگ‌ها از کوه به وسیله آتش باری انجام می‌شود و مواد منفجره مورد نیاز برای آتش باری در انباری که انفجار در آنجا به وقوع پیوسته نگهداری می‌شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در پایان اظهار کرد: معدن گرانیت قرمز قلعه خرگوشی اردکان رو باز است، ۱۷ کارگر در آن مشغول به کارند و شرکت کوه نور پارس که مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت را هم دارد از آن بهره برداری می‌کند.

شمار قربانیان معدن «قلعه خرگوشی» به ۵ نفر رسید

به گفته رئیس سازمان آتش‌نشانی شهر اردکان علاوه بر دو کارگری که زمان وقوع حادثه کشته شده بودند، سه کارگری که در جریان انفجار اخیر معدن گرانیت «قلعه خرگوشی» مجروح شده‌ بودند نیز بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست دادند.
«حسین دادآفرین» با یادآوری اینکه در جریان حادثه انفجار روز ١٦ تیرماه سال جاری دو نفر از معدنچیان در همان محل انفجار کشته شده بودند، به خبرنگار ایلنا گفت: با مرگ سه معدنچی مجروح شده در این حادثه، شمار کشته شدگان انفجار روز ١٦ تیرماه معدن سنگ گرانیت قلعه خرگوشی به ۵ نفر رسید.
نایب رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان یزد بابیان اینکه معدنچیان مجروح پس از حادثه جهت مداوا به مراکز بیمارستانی منتقل شده بودن، گفت: مراسم تدفین و خاکسپاری سه کشته‌شده دیگر روز پنجشنبه ٢٦ تیرماه انجام شده‌است.
یاد آوری می‌شود حوالی ظهر روز دوشنبه (۱۶ تیر) در پی وقوع انفجار در معدن گرانیت قرمز قلعه خرگوشی اردکان واقع در شمال شرق این شهرستان پنج کارگر کشته و مجروح می‌شوند.
آن زمان «محمدحسین ریاحی»، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد بابیان اینکه در جریان این حادثه دو نفر از کارگران به نام‌های «جواد حسینی» و «مرادی‌نژاد» کشته و باقی‌آنها مجروح شده‌اند در تشریح این حادثه به ایلنا گفته بود: شماری از کارگران ظهر روز دوشنبه وارد انبار مواد منفجره معدن شده بودند. یکی از آنان علی رغم هشدار همکارانش سیگار روشن کرده و ته سیگارش به هر دلیلی روی یکی از محموله‌های فسفر افتاده که در ‌‌نهایت منجر به وقوع انفجار شده است.

----------------------------------

کارگران بسته‌بندی پارس به مرخصی اجباری رفتند

یکی از کارگران شاغل در کارخانه «بسته بندی پارس» در استان قزوین از تهدید امنیت شغلی ۷۵ کارگر این کارخانه به سبب توقیف اموال این کارخانه خبر داد و گفت: این واحد تولیدی اکنون در شرف تعطیلی قرار دارد.
او که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: به دلیل بدهی بانکی کارفرما اخیرا اموال کارخانه توقیف شده است و به همین دلیل از یک هفته پیش همه ۷۵ کارگر کارخانه بجز ۸ نفر به مرخصی اجباری فرستاده شده‌اند.
او با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت کارگران و کارخانه مشخص نیست، افزود: این در حالی است كه پیشتر با شکایت جمعی از کارگران بخشی از اموال و دستگاه‌های این كارخانه بابت مطالبات معوقه توقیف شده است.
این کارگر با بیان اینکه این واحد در زمینه فروش و سفارش محصولات تولیدی مشکلی ندارد، تصریح کرد: این وضعیت در حالی ادامه دارد که پیشتر این کارخانه دارای تولید وسفارش خوبی بود.
وی در ادامه درخصوص وضعیت حقوقی کارگران گفت: همچنین کارگران این واحد هر ماهه حقوق خود را با ۱۰ تا ۱۵ روز تاخیر دریافت می‌کنند و ماه جاری که وضعیت کارخانه متشنج شده هنوز هیچ حقوقی به کارگران داده نشده است.
این کارگر در خاتمه با بیان اینکه در این واحد تولیدی هیچ تشکل صنفی وجود ندارد، گفت: این مسئله باعث سخت تر شدن روند پیگیری مطالبات کارگران شده است.

توضیحات دبیر خانه کارگر قزوین
هرچند تلاش خبرنگار ایلنا برای گفت‌وگو با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره در مقام کارفرمای این کارخانه پیرامون وصول مطالبات کارگران بی‌نتیجه ماند اما در همین رابطه «عیدعلی کریمی» دبیر خانه کارگر قزوین با تایید ادعای کارگران شرکت بسته بندی پارس عامل اصلی مشکلات این کارخانه را بی‌توجهی کارفرما به وضعیت کارخانه و کارگران دانست.
او گفت: بر اساس ادعای کارگران این واحد علاوه بر پرداخت نکردن مطالبات ۲۱ کارگری که اواخر سال گذشته تعدیل شده‌اند به میزان قابل توجهی بدهی بانکی دارد.وی با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی بر وضعیت کارگران و کارخانه گفت: اگر مسئولان به وضعیت این کارخانه رسیدگی نکنند در آینده نزدیک شاهد تعطیلی کارخانه وبیکاری کارگرانش خواهیم بود.

----------------------------------

بیش از ۴۰ هزار بازنشسته راه آهن از ابتدای سال حقوق مسكن و اولاد طلبكارند

یک بازنشسته سازمان راه آهن از پرداخت نشدن حق مسکن، حق اولاد، حق عائله مندی و خوار و بار بازنشستگان این سازمان خبر داد.
«علی اصغر کاشانی» در این باره به ایلنا گفت: از ابتدای سال جاری یعنی به مدت ۴ ماه است مزایای قانونی بازنشستگان راه آهن پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: مجموع این مزایا حدودا ۴۰۰ هزار تومان است و از ابتدای سال جاری یک میلیون و ٦٠٠ هزار تومان از مستمری هر بازنشسته راه آهن پرداخت نشده است.
به گفته کاشانی مستمری بازنشستگان سازمان راه آهن از طرف سازمان بازنشستگی کشوری پرداخت می شود.
در همین رابطه رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان راه آهن ضمن تائید این خبر به ایلنا گفت: مزایای ۹۳ هزار و ۵٠٠ بازنشسته راه آهن ۴ ماه است پرداخت نشده است.
«علی فیضی» ادامه داد: سازمان بازنشستگی کشوری مسئولیت پرداخت مزایا را بر عهده سازمان راه آهن گذاشته و از آن طرف، سازمان راه آهن نیز زیر بار پرداخت مزایا نمی رود و سازمان بازنشستگی کشوری را مسئول پرداخت می داند.
وی افزود: توجیه هرکدام از سازمان های ذیربط برای پرداخت نکردن مزایای بازنشستگان راه آهن، آئین نامه اجرای بودجه ۹۳ است. به نظر می رسد در آئین نامه به طور شفاف سازمان مسئول پرداخت مزایای بازنشستگان راه آهن مشخص نشده و به همین علت سازمان بازنشستگی و سازمان راه آهن از زیر بار پرداخت مزایا شانه خالی می کنند.

----------------------------------

تجمع کارگران پروژه هتل نرگس وارد دومین روز شد

تجمع اعتراضی روز گذشته کارگران شاغل در پروژه «هتل بین المللی ۵ ستاره نرگس رضوی ۲» وارد دومین روز خود شد.
«محمدرمضا ولیان» مدیر روابط کار، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: پس از آنكه این كارگران امروز نیز در اعتراض به پرداخت نشدن ٦ ماه حقوق معوقه در مقابل محل ورودی این پروژه‎‏ًٌَُ، تجمع كردند، بازرسان این اداره برای پیگیری مطالبات آنها در محل تجمع حاضر شدند.
وی در توضیح تاثیر حضور بازرسان اداره كار در جمع معترضان گفت: بازرسان با حضور در محل به گفتگو با کارگران معترض پرداخته و در خصوص تهیه دادخواست و مراجعه به اداره کار جهت رسیدگی به پرونده آنان را توجیه نموده‌اند.
این مقام مسئول در اداره كار خراسان رضوی بابیان اینكه در این پروژه ۳۲ كارگر ماهر و متخصص مشغول كار بودندْ گفت: از قرار معلوم به دلیل اختلافی كه از حدود دو ماه پیش میان كارفرمای اصلی و پیمانكار پروژه بر سر مسائل مالی به وجود آمده است، فعالیت این پروژه بطور كامل متوقف شده است.
وی در پاسخ به مدت زمان رسیدگی پرونده این کارگران اظهار داشت: مطابق قانون كار شكایت كارگران شاغل در پروژه هتل نرگس بین ۷ تا ۱۲ روز در هیات تشخیص اداره کار بررسی خواهد شد و چنان‌چه طی این مدت اعتراض کارفرما را به‌همراه داشه باشد، طی مدت ۱۵ روز، هیات حل اختلاف از نو به این شكایت رسیدگی خواهد كرد.

تجمع روز نخست
لازم به یادآوری است، روز گذشته تارنمای «مشهدخبر» و «موحدیان» با انتشار خبر تجمع این كارگران، به نقل از فرماندار مشهد نشته بودند: مشكل این كارگران از طریق مكاتبه با كارفرمای اصلی در دست پیگیری است.
بر اساس همین گزارش یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفته ه بود: «هیچکس پاسخگوی مشکل ما نیست. آخرین حقوقی را که دریافت کرده‌ایم مربوط به آذرماه سال گذشته می‌باشد و از آن مدت تا به امروز ما هیچ حقوق، پاداش و یا عیدی دریافت نکرده‌ایم».
در همین رابطه به گفته یکی دیگر از کارگران معترض پروژه هتل بین المللی ۵ ستاره نرگس رضوی ۲ از سال ۸۸ شروع شد که در این میان پیمانکار یکبار تعویض شده اما پیمانكار جدید هم در حال تغییر است و از آنجایی که این شرکت هیچ قراردادی با کارگران منعقد نکرده، درصورت تعویض پیمانکار امكان پیگیری مطالبات آنها به سختی ممكن خواهد شد.
یکی دیگر از کارگران با اشاره به لغو پرداخت حق بیمه خود از سوی کارفرما اظهار کرد: از ابتدا سال‌جاری به بهانه بدهکاری شرکت هیچ‌ گونه حق بیمه‌ای پرداخت نشده است.

----------------------------------

مرگ دو کارگر مقنی در حین کار

حفر غیر اصولی چاه فاضلاب در شهرستان مهریز استان یزد جان دو نفر را گرفت.
به گزارش ایلنا، سرهنگ «منوچهر نصیری» فرمانده انتظامی شهرستان مهریز در خصوص جزییات این خبر گفت: با اعلام خبر فوت دو کارگر بر اثر ریزش چاه در یکی از محلات شهرستان مهریز، ماموران کلانتری در محل حاضر شده و با جسد بی‌جان دو تن از کارگرانی که مشغول حفر چاه فاضلاب بودند روبرو شدند.
وی ادامه داد: بنا بر گفته شاهدان عینی حادثه؛ یکی از کارگران مشغول حفر چاه بوده که ناگهان با یک حلقه چاه فاضلاب دیگر برخورد و همین امر باعث فوت وی می‌شود که کارگر دوم هم برای نجات جان او وارد چاه شده و دچار خفگی ناشی از گازگرفتگی می‌شود و جان خود را از دست می‌دهد.
فرمانده انتظامی شهرستان مهریز ضمن اشاره به اینکه کارگران غیربومی بوده‌اند یادآور شد: اجساد متوفیان با تایید پزشک قانونی به سردخانه منتقل شد.

----------------------------------

مرگ یک کارگر مقنی بر اثر گاز گرفتگی

روز گذشته گاز گرفتگی باعث مرگ یک کارگر مقنی در عمق چاهی در تهران شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه صبح روز گذشته زمانی رخ داد که دوکارگر ۱۸ و ۵۰ ساله درحین حفر چاه در بزرگراه شهید بابایی، خجیر روستای بنجربان، به علت گاز گرفتگی در عمق چاه محبوس می‌شوند.
بر اساس این گزارش، با حضور گروهای امداد و نجات این دو کارگر افغان از عمق چاه به بیرون انتقال یافته اما مرگ کارگر ۱۸ ساله به علت گاز گرفتگی شدید توسط عوامل اورژانس تایید شد.

----------------------------------

مرگ کارگر کابینت ساز بر اثر سقوط از طبقه ششم ساختمان

کارگر کابینت ساز بر اثر سقوط از طبقه ششم ساختمان در پارس آباد به طرز دلخراشی جان باخت.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این کارگر حدود ۴۰ ساله روز سه شنبه به منظور نصب کابینت ساختمانی در مسکن مهر در حال حمل و انتقال لوازم مورد نیاز بود که به علت عدم نصب بالابر و نبود حفاظ و نرده در کنار پله ها از طبقه ششم به طبقه همکف سقوط کرد و در دم کشته شد.
جنازه متوفی پس از بررسی صحنه توسط ماموران پاسگاه پیرایواتلو و تأئید فوت از سوی عوامل اورژانس و پزشکی قانونی و نیز دستور مقام قضایی منطقه به سردخانه بیمارستان امام خمینی (ره) انتقال داده شد.
تحقیقات پلیسی در باره علت مرگ و چگونگی بروز این حادثه منجر به مرگ، همچنان ادامه دارد. پارس آباد مغان در شمال استان اردبیل و مجاورت جمهوری آذربایجان واقع است.

----------------------------------

یک کارگر چاه کن بر اثر برق گرفتگی جان باخت

برق گرفتگی باعث مرگ یک کارگر افغان در عمق چاه شد.
به گزارش ایلنا، این حادثه روز چهارشنبه هفته گذشته زمانی رخ داد که یک کارگر چاه کن درحین کار در خیابان آیت الله سعیدی شهر کاشان دچار برق گرفتگی شد و جان خود را از دست می‌دهد.
بر اساس این گزارش،، علت مرگ این کارگر ۴۰ ساله ازسوی کار‌شناسان آتش نشانی شهر کاشان اتصال سیم برق دستگاه کمپرسور به بدن این کارگر اعلام شد.

----------------------------------

کارگران فولاد زاگرس در مقابل اداره کار سنندج تجمع کردند

صبح امروز حدود ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس با تجمع در مقابل اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان کردستان نسبت به وجود ابهاماتی در آگهی مربوط به انحلال رسمی این کارخانه و بلاتکلیفی ۲۷۴ کارگر واکنش نشان دادند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز کارگران کارخاه فولاد زاگرس در تشریح جزئیات تجمع امروزبه خبرنگار ایلنا گفت: برای چندمین باراست که کارگران کارخانه فولاد زاگرس در اعتراض به انحلال غیر قانونی کارخانه دست به تجمع زده‌اند.
وی بابیان اینکه تجمع کنندگان از قروه راهی سنندج شده‌اند، گفت:اما متاسفانه بعد از تجمعات صورت گرفته نه مسئولان دولتی و نه مالکان کارخانه هیچ عکس العملی برای پاسخ دادن به اعتراض کارگران نشان نمی‌دهند.
او گفت: در آگهی انحلال کارخانه که در روز نامه رسمی منتشر شده است این شرکت به عنوان سهامی خاص معرفی شده است این در حالیست که این شرکت از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۲ به عنوان یک شرکت سهامی عام مشغول به فعالیت بوده است.
وی در عین حال یادآور شد: از آنجا که در آگهی انحلال از کارخانه فولاد زاگرس به اشتباه به عنوان یک واحد صنعتی سهامی خاص نامبرده شده است، ضروری است تا طبق قانون این اشتباه از طریق انتشار مجدد آگهی رسمی درست تصحیح شود و تا آن زمان باید طبق ماده ۲۱۰ قانون تجارت مطالبات کارگران پرداخت شود.
به گفته وی، بر اساس مصوبه دولت درصد قابل توجه‌ای از سهام این کارخانه بابت بدهی دولت به صندوق بازنشستگی کشوری بازپرداخت شده است.
این کارگر همچنین درخصوص وضعیت کارگران بیکار شده شرکت فولاد زاگرس گفت: از یک ماه قبل ازنوروز ۹۳ کارگران این واحد تولید بیکار بوده واز وضعیت بد معیشتی برخوردار هستند.
این کارگر ادامه داد: دستمزد کارگران تنها تا پایان سال ۹۲ پرداخت شده است در حالی که طبق قانون تجارت باید تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت یعنی زمان اعلام رسمی به کارگران دستمزد پرداخت شود.
این کارگر با بیان اینکه معوقات کارگران به تازگی پرداخت شده است ادامه داد: کارگران فولاد تا پایان سال ۹۲ هشت ماه دستمزد معوقه داشته‌اند که طلب آن‌ها از کارخانه با وساطت استانداری کردستان طی دو نوبت در اردیبهشت پرداخت شد.
به گفته این کارگر حاضر در تجمع هم اکنون جلسه‌ای با حضور نمایندگان کارگری کارخانه فولاد زاگری و آقای باغبانی، رئیس اداره کل کار استان در سنندج در محل ساختمان این اداره در حال برگزاری است وکارگران ی که خارج از ساختمان هستند منتظر دریافت اطلاعات جدید در خصوص مشکلاتشان هستند.

توضیحات اداره کار سنندج
در ادامه پیگیری‌های خبرنگار ایلنا برای کسب اطلاع بیشتر در مورد وضعیت کارگران کارخانه فولاد زاگرس، مسئولان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سنندج اعلام کردند که در رابطه با رسیدگی به مشکلات این کارگران هم اکنون در این اداره جلسه‌ای با حضور نمایندگان کارگران و مدیرکل اداره کار سنندج در حال برگزاری است.

----------------------------------

دو کارگر دیگر بر اثر واژگونی جرثقیل کشته شدند

دو کارگر بر اثر واژگونی یک دستگاه چرثقیل در دانشگاه شیراز، جان خود را از دست دادند.
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه روز گذشته در حالی رخ داد که دو کارگر۲۰ و ۴۰ ساله بر اثر برخورد یک دستگاه جرثقیل با حاشیه جدول در دانشگاه شیراز واقع درمیدان ارم در بین قطعات خودرو محبوس می‌شوند.
بر اساس گزارش سازمان آتش نشانی شیراز، گروه‌های امداد نجات با ایمن سازی محل حادثه پیکر این دو کارگر را از زیر تکه‌های آهن بیرون کشیده و عوامل اورژانس مرگ انان را تایید کردند

----------------------------------

۵۰ کارگر پالایش و تجارت نفت لیان اخراج شدند

بیش از ۵۰ کارگر پالایش و تجارت نفت لیان واقع در منطقه ویژه اقتصادی ۲ بوشهر اخراج شدند.
یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: بیش از ۵۰ کارگر پالایش و تجارت نفت لیان ماه گذشته (خرداد ۹۳) اخراج شدند و کمتر از ۱۰ کارگر در پالایشگاه باقی مانده‌اند تا کارهای روزانه این مجموعه را انجام دهند.
وی ادامه داد: قرارداد کار بیشتر کارگران پالایش و تجارت نفت لیان یک یا دو ماهه است و همه این قراردادها تا پایان تیر ماه سال جاری اعتبار دارد، اگر چه تعداد کمی از کارگران با این مجموعه قرارداد کار ۲ ساله بسته‌اند.
وی با بیان اینکه «شرکت پالایش و تجارت نفت لیان طی یکسال گذشته واقعاً نمی‌توانست کار کند»، دلیل این محدودیت را اختلاف این واحد تولیدی با شرکت «حافظان انرژی بی همتا» برای جابه‌جایی سند قطعه زمین پشت این پالایشگاه عنوان کرد.
این کارگر با بیان اینکه اخراج کارگران به قصد فشار به مسئولان برای حل کردن مشکلات یک واحد تولیدی به روشی تکراری تبدیل شده است، تصریح کرد: پروانه بهره برداری پالایش و تجارت نفت لیان به دلیل مشکل یاد شده صادر نمی‌شود.

پروانه بهره‌ برداری نداشتیم، پالایشگاه را تعطیل کردیم
در همین رابطه، «داوود خراسانی» مدیرعامل پالایش و تجارت نفت لیان به خبرنگار ایلنا گفت: پالایشگاه را به دلیل آنکه پروانه بهره برداری نداشت، تعطیل کردیم امام پول کارگران را تا زمانی که با مجموعه قرارداد داشته باشند پرداخت می‌کنیم.
وی تصریح کرد: اگر کارگران در پالایشگاه نباشند، هزینه ما کمتر است چرا که حداقل هزینه سرویس رفت و آمد و ناهار آنان را پرداخت نمی‌کنیم.
وی افزود: بودن یا نبودن کارگران در پالایشگاه در چنین شرایطی فرقی نمی‌کرد چرا که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر پروانه بهره برداری پالایشگاه را صادر نمی‌کند.
به گفته خراسانی، وضعیت مبهم مالکیت قطعه زمین پشت پالایشگاه دلیل صادر نشدن پروانه بهره برداری این مجموعه است.

----------------------------------

نگاه جنسیتی کارگران زن را ارزان کرده است

یک فعال کارگری درخصوص تفاوت های مزدی کارگران زن و مرد هم رده گفت: میانگین مزدی کارگران زن در تمامی رده‌های شغلی از میانگین مزدی همکاران همر‌رده و هم تخصص مرد آنها کمتر است و این تفاوت مزدی را جامعه به زنان تحمیل کرده و آنها را مجبور به پذیرش وضع موجود شده‌اند.
«اشرف بنایی» در این باره به ایلنا گفت: سقف‌های شیشه‌ای و محدودیت‌های پنهان حاکم بر اشتغال زنان ناشی از عرف جامعه است و نگاه جنس دومی به زنان اصلی ترین علت پائین ماندن دستمزد آنهاست.
وی با اشاره به تازه ترین آمار منتشر شده مبنی بر تفاوت ۲۳ درصدی مزد زنان و مردان هم رده در تهران، گفت: آمارها سند رسمی تجربیات زنان کارگر هستند. تفاوت مزدی کارگران زن و مرد کاملا در بازار کار جا افتاده و علاوه بر کارفرمایان، کارگران زن نیز پائینتر بودن مزد خود را پذیرفته اند.
این فعال کارگری بیمارستانی در تشریح علل این تفاوت‌های مزدی افزود: هرچند قانون کار در مقایسه با دیگر قوانین جامعه توجه بیشتری به برابری زن و مرد دارد و تفاوت هایی که برای اشتغال زنان قائل شده در جهت بهبود شرایط اشتغال آنهاست اما عرف حاکم بر جامعه و همچنین دیگر قوانین مربوط به زنان مثل قوانین ازدواج و طلاق بازار کار را نیز تحت تاثیر قرار داده و باعث شده تا قوانین «برابری محور» کار نیز اجرا نشوند.
بنایی ادامه داد: تفاوت ۲۳ درصدی یعنی زنان بیش از یک پنجم کمتر از همکاران مرد خود برای انجام کار مشابه مزد می گیرند. کارفرمایان در توجیه این تفاوت، مسئولیت اقتصادی خانواده را متوجه مردان می دانند و بر همین اساس مزد کمتری را به زنان پرداخت می کنند و این درحالی است که بسیاری از زنان کارگر، سرپرست خانواده خود هستند و معاش خانواده از دستمزد آنها تامین می شود.
عضو شورای اسلامی کار بیمارستان «دکتر سپیر» افزود: نگاه پائین دستی به کار زنان درحالی هنوز هم در جامعه غالب است که با وجود نرخ بالای تورم و افزایش قیمتها، اصولا چرخ اقتصاد خانواده ها بدون اشتغال زنان نمی چرخد و دستمزد مردان خانواده کفاف مخارج را نمی دهد.
بنایی تصریح کرد: جامعه به کار زنان نیاز مبرم دارد اما علت این نگاه جنس دومی به کار زنان، ارزان نگه داشتن کار آنها و در واقع سواستفاده از نیروی کار با کمترین هزینه است.

----------------------------------

۱۷ معدنچی محبوس‌شده چینی جان خود را از دست دادند

منابع خبری رسمی چین اعلام کردند که ۱۷ کارگر که به دنبال انفجار در معدن زغال‌سنگ محبوس شده بودند، جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، این حادثه شنبه گذشته و زمانی رخ داد که ۲۰ کارگر در معدن زعال‌سنگ در استان «سین‌کیانگ» در حال کار بودند اما فقط سه نفر از آن‌ها توانستند خود را نجات دهند.
۱۷ کارگر دیگر که در معدن محبوس شده بودند نیز به دلیل به نتیجه نرسیدن عملیات امداد، جان خود را از دست داده‌اند.
مقام‌های مسئول اعلام کرده‌اند که دلیل وقوع این حادثه در دست بررسی است.
این معدن در ۱۲۰ کیلومتری «ارومچی» در منطقه سین‌کیانگ واقع شده است.
بر اساس این گزارش، مرگ‌بار‌ترین حوادث مربوط به معدن در چین رخ می‌دهد.

----------------------------------

تاخیر در پرداخت بیش از دو ماه از حقوق ۱۵۰ کارگر پیمانکاری در پارس جنوبی

یکی از کارگران شرکت‌های پیمانکاری «صنعت سپاهان صادق» مستقر در فاز ۱۳ منطقه پارس جنوبی اعلام کرد: با گذشت ۹ ماه از متوقف شدن فعالیت این شرکت در منطقه پارس جنوبی، کارفرما هنوز نتوانسته است معوقات مزدی حدود ۱۵۰ کارگر این مجموعه پیمانکاری را پرداخت کند.
«رسول رحیمی» که خود از کارگران سابق این شرکت پیمانکاری است درتشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری «صنعت سپاهان صادق» که از پیمانکاران تامین کننده منابع انسانی طرح توسعه فاز ۱۳ منطقه پارس جنوبی است، بعد از آنکه منابع مالی مورد نظرش از سوی پیمانکار بالادستی تأمین نشد، ضمن توقف فعالیت‌اش درشهریور ماه سال گذشته، تمامی ۱۵۰ کارگری که به واسطه این شرکت کار می‌کردند را اخراج کرد.
او با بیان اینکه معوقات مالی نیمی از کارگران شرکت پیمانکاری «صنعت سپاهان صادق» مربوط به دو ماه‌ تیر و مرداد و ده روز از حقوق شهریور ماه سال گذشته است، افزود: علاوه بر حقوق کارگران عیدی و سنوات سالهای ۹۱ و ۹۲ خود را دریافت نکرده‌اند و همچنین مشکلاتی در زمینه پرداخت نشدن بیمه تامین اجتماعی آنان وجود دارد.
به گفته وی با وجود آنکه کارفرما، با کارگران زیر مجموعه خود تسویه حساب کرده است، اما هیچ وجهی بابت طلب کارگران پرداخت نکرده است و همه کارگران برای پی گیری مطالبات خود به صورت انفرادی به اداره تعاون کا ورفاه اجتماعی و سایر مراجع قانونی شکایت کرده‌اند.
این فعال کارگری در بخش دیگری از این گفتگو، با بیان اینکه در نتیجه تاخیر و تعلل در پرداخت حقوق، کارگران از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برند، گفت: در منطقه وپژه پارس جنوبی شرایط طاقت فرسای آب و هوایی و قوانین غیر عادلانه روابط کار و بد حسابی کارفرمایان باعث شده تا نیروهای انسانی تحت فشار قرار گیرند.

توضیحات کارفرما در این زمینه «منوچهر جمالی» مدیر عامل شرکت پیمانکاری «صنعت سپاهان صادق» دلیل تأخیر در پرداخت حقوق کارگران را پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکار اصلی، شرکت «آذر خاک» دانست.
او با بیان اینکه شرکت «آذر خاک» بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از صورت وضعیت‌ها ی مالی شرکت «صنعت سپاهان صادق» را پرداخت نکرده است افزود: از مبلغ فوق ۴۳۰ میلیون آن مربوط به مطالبات معوقه کارگران است.
او گفت: این وضعیت در حالی از سوی شرکت صنعت سپاهان صادق در مراجع قانونی منطقه کنگان پی گیری می‌شود که از شهریور ماه سال گذشته (۹۲) فعالیت این شرکت در منطقه پارس جنوبی متوقف شده است.
به گفته وی، مسئولان شرکت آذر خاک در خصوص پرداخت حقوق کارگران و صورت وضعیت‌های مالی شرکت صنعت سپاهان صادق بی‌توجه بوده واهمیت قائل نمی‌شود.

----------------------------------

کارگران معدن البرز شرقی تجمع اعتراضی کردند

در حالی که نماینده کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی از اعتراض همکاران خود به خصوصی سازی این واحد معدنی خبر می‌دهد، مدیرعامل این واحد معدنی با تکذیب اعتراض کارگران می‌گوید که معترضان تنها به انتقال اراضی معدن به شهرداری شاهرود اعتراض دارند.
به گفته نماینده صنفی کارگران صبح امروز یکشنبه (۱۵ تیر ماه) حدود ۱۴۰۰ کارگر معادن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده ودر محوطه معدن تجمع کردند.
«رحمان عجم» عضو شورای اسلامی کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: سازمان خصوصی سازی، سهام شرکت ذغال سنگ البرز شرقی را به به صورت صد در صد به بخش خصوصی ذوب آهن اصفهان واگذار کرده است که این موضوع باعث نگرانی درباره کاهش امنیت شغلی کارگران شده است.
او با افزود: کارگران معدن زغال سنگ البز شرقی از مسئولان کشوری و استانی می‌خواهند مانع خصوصی سازی این معدن شوند.
او گفت: کارگران این واحد با دریافت حداقل مزد که آنهم اغلب با تاخیر چند ماهه به حسابشان واریز می‌شود دشوار‌ترین کار‌ها را برای تهیه و تولید ذغال سنگ انجام می‌دهند.
عجم اضافه کرد:حدود ۱۲۰۰ نفر از کارگران معادن البرز شمالی با قرارداد موقت کار می‌کنند و مابقی قرارداد دائم دارند، اما هیچگاه این کارگران امنیت شغلی نداشته‌اند و کارشان را با استرس آغاز می‌کنند.
به اعتقاد وی، واگذاری صنایع دولتی به بخش خصوصی درحالی صورت می‌گیرد که خریداران و مالکان جدید واحدهای صنعتی عمدتا هیچ شناخت کار‌شناسی از واحد مورد تملک خود ندارند و همین مساله صنایع بزرگ را با مشکل جدی مواجه می‌کند.

کارگران مشغول کارند،اعتراضی در کار نیست
در همین رابطه آقای «ربیعی‌نژاد» مدیر عامل شرکت ذغال سنگ البرز غربی ضمن تکذیب تجمع اعتراضی کارگران این معدن بر علیه واگذاری این واحد معدنی، گفت: هم اکنون کارگران معدن البرز شرقی مشغول به کار هستند و هیچ اعتراضی در کار نیست.
او با بیان اینکه خصوصی سازی معدن در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است، افزود: شرکت ذوب آهن فولاد اصفهان به عنوان خریدار، بر اوضاع معدن مسلط است و این موضوع به نفع کارگران و معدن خواهد بود.
به گفته وی نارضایتی کارگران از موضوع خصوصی سازی معدن در فروش زمین‌های در تملک معدن به شهرداری شاهرود است که آنهم از سوی سازمان خصوصی سازی صورت گرفته است.
شایان ذکر است شرکت معادن ذغال سنگ البرز شرقی (سهامی خاص-مالکیت سهامی دولتی) یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان کنسانتره ذغال سنگ به منظور استفاده در کوره‌های کک سازی ذوب آهن اصفهان به شمار می‌رود.

----------------------------------

كارگران كارخانه آبگینه برای پیگیری معوقات به اداره كار قزوین مراجعه كردند

یکی از کارگران کارخانه شیشه «آبگینه» ازمراجعه دسته‌جمعی کارگران این واحد صنعتی به اداره کار استان قزوین برای پیگیری مطالبات معوقه خبر داد.
« منوچهر افشار» با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: مراجعه امروز پس از آنصورت گرفت که روز گذشته نزدیک به ١۵٠ نفر از كارگران این کارخانه به‌دلیل پرداخت نشدن مطالبات معوق حقوق خود در محل این واحد تولیدی تجمع کرده بودند.
وی بابیان اینکه حدود ٣٠٠ کارگر کارخانه شیشه آبگینه بابت حقوق‏ْ اسفند و عیدی و پاداش سال ٩٢ و ۵٠ درصد از حقوق اردیبهشت و كل حقوق خردادماه سال ٩٣ طلبکار هستند، گفت: هم اکنون در این کارخانه حدود ١٠٠ کارگر رسمی و ٢٠٠ کارگر قراردادی باسابقه دارد که با وضعیت پیش آمده آینده شغلی آنان با دشواری‌های بسیار رو به رو خواهند كرد.
افشار با طرح این ادعا در شرایط کنونی حتی خود مسولان مربوط به سرپرستی کارخانه به دلیل حل نشدن مشكلات كارگران معترض هستند، افزود: در حال حاضر با توافق کارگران قرار شده است تا همگی بصورت دسته‌جمعی با مراجعه به اداره کار قزوین مطالبات صنفی خود را پیگیری کنند.

پیگیر‌های خبرنگار ایلنا
هرچند در ادامه پیگیری‌های خبر نگار ایلنا برای برای تماس‌ با رئیس هیات مدیره و مدیرعامل اعضای رئیس هیئت كارخانه آبگینه برای جویا شدن از آخرین وضعیت کارگران به جایی نرسید.
و از سوی دیگر در تماس با مسئولان فرمانداری منطقه اینطور عنوان شد که هرگونه پاسخگویی به پرسشهای خبرنگار ایلنا بدون اطلاع شخص فرماندار و حضور خبرنگار در محل فرمانداری ممکن نیست.
همچنین «مهدی‌پور» رئیس انجمن تبلیغات اسلامی كارخانه نیز از پاسخ به پرسشهای خبرنگار ایلنا خودداری کرد.
با این حال از آنجا که در ابتدای تیرماه سال جاری آقای «مقسمی» رئیس هیئت مدیره کارخانه آبگینه پیرامون اعتراضات آنزمان کارگران این واحد تولیدی توضیحاتی را بصورت تلفنی به خبرنگارایلنا داده بود، خبرگزاری کار ایران در راستای اطلاع رسانی شفاف این اظهارات را دوباره بازنشر می‌کند.
وی در این گفت‌وگو ضمن تأئید تعویق حقوق کارگران شاغل در این واحد تولیدی دلیل تعویق پرداخت مطالبات را افزایش روز افزون قیمت حامل‌های انرژی عنوان كرد و زمان پرداخت مطالبات كارگران را با توجه به شرایط موجود بازار و نامناسب بودن تولید نامعلوم دانست. ادامه دارد...

----------------------------------

ابهام در کشته شدن دو کارگر خط ٧ مترو تهران

منابع خبری ایلنا در خط ٧ متروی تهران از کشته شدن دو کارگر و مصدومیت شدید یکی دیگر از کارگران این خط در حال احداث بر اثر خروج دستگاه لوکو از ریل در شامگاه چهارشنبه خبر داده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سه روز پس از وقوع این حادثه هنوز هیچ کدام از ارگان‌های امدادی مسئول و منابع خبری شهر تهران حاضر به تایید این خبر نشده‌اند با این حال کارگران این بخش خبر داده‌اند که خط ٧ مترو از زمان وقوع حادثه مذکور تا کنون تعطیل است.
بر اساس این گزارش، یکی از کشته شدگان راننده لوکو و دیگری برق‌کار بوده است.

بی‌اطلاعی شرکت مترو
در همین رابطه مدیر عامل متروی تهران امروز در پاسخ به خبرنگار ایلنا که از او صحت و سقم حادثه را جویا شده بود گفت: «نمی‌دانم هر چه اطلاعات می خواهید از روابط عمومی مترو سوال کنید.»
«هابیل درویش» در پاسخ به این سوال که چطور ممکن است مدیر عامل مترو از وقوع حادثه در خط ٧ مترو بی‌خبر باشد، افزود: «من الان جلسه دارم و بد نیست تلفن را روی شما قطع کنم؟»
وی بر پیگیری وقوع حادثه از سوی «اسکندری» مجری طرح و «روح نواز» مدیر روابط عمومی تاکید کرد و افزود: «جزئیات را نمی دانم که چه چیزی است و نمی خواهم اطلاعات عیب دار به شما بدهم.»
با وجود تاکید مدیر عامل مترو بر پیگیری وقوع این حادثه از روابط عمومی، پس از تماس خبرنگار ما با روابط عمومی مترو، این نهاد ابراز بی اطلاعی کرد و گفته شد موضوع را پیگیری می کنیم و به شما اطلاع می‌دهیم.

حادثه به آتش‌نشانی و اورژانس اطلاع داده نشده
خبرنگار ما بعد از اینکه پاسخی از مترو دریافت نکرد با سخنگوی سازمان آتش نشانی تماس گرفت اما «جلال ملکی» هم از وقو ع حادثه در خط ٧ مترو ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: تا به این لحظه چیزی به ما اعلام نشده است.
بعد از بی‌نتیجه ماندن پیگیری‌ها با «رحمت‌الـله حافظی»، یکی از اعضای شورای شهر تهران در ارتباط با وقوع حادثه تماس گرفته شد که این گونه پاسخ داد: «من خبر آن را دارم اما بعد از جلسه تماس بگیرید و البته با خانم معصومه آباد صحبت کنید، ایشان در جریان هستند.»
با توجه به عدم پاسخگویی «آباد» عضو دیگر شورای شهر تهران (که احتمالا به دلیل حضور ایشان در جلسه غیر علنی شورای شهر تهران بوده است) از صابری نیا رئیس اورژانس کشور این موضوع را جویا شدیم و ایشان ضمن ابراز بی اطلاعی گفت: «این موضوع را پیگیری می‌کنیم و ١٠ دقیقه بعد برای دریافت پاسخ تماس بگیرید.»
بعد از گذشت ١٠ دقیقه «صابری‌نیا» گفت: با مترو صحبت کردیم اما آنها به ما اطلاعی ندادند و تا این لحظه هیچ اطلاعی در این مورد به اورژانس داده نشده ‌است.

همه می گویند در جلسه هستیم
از آنجایی که از طرف روابط عمومی مترو تماسی با خبرنگار ایلنا گرفته نشد خبرنگار ما دوباره موضوع را از روابط عمومی پیگیری کرد و این پاسخ داده شد که هنوز نتوانستیم با مجری طرح آقای «اسکندری» صحبت کنیم و با شرکت پیمانکار (سپاصدر) هم تماس گرفتیم اما موفق نشدیم و همه می گویند در جلسه هستیم.
وی تاکید کرد: اما ما موضوع را پیگیری می کنیم تا ببینیم وقوع این حادثه در خط ٧ مترو صحت دارد یا خیر و شما را هم در جریان قرار خواهیم داد.

سرانجام خبر کشته شدن دو کارگر در خط ٧ مترو تهران تایید شد

رئیس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران کشته شدن دو کارگر و مصدومیت یکی دیگر از کارگران خط ٧ مترو را تایید کرد.
محسن سرخو درگفتگو با خبرنگار ایلنا ضمن تایید این خبر گفت: مسئولیت وقوع این حادثه درخط ٧ مترو که در حال احداث است به عهده پیمانکار است.
رئیس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران برخورد دستگاه لوکو به دیوار تونل را علت فوت راننده لوکو و یک کارگر برق‌کار در خط ٧ مترو دانست
گفتنی است ظهر امروز ایلنا به نقل از منابع کارگری خبر از وقوع این حادثه در شیفت شب چهارشنبه داده بود اما با وجود گذشت سه روز از این حادثه هیچ‌یک از مسئولین مرتبط شهری حاضر به تایید این خبر نشدند.

بدلیل بیمه بودن پیمانکار، نگرانی از جهت جبران مرگ دو کارگر وجود ندارد

شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) در واکنش به گزارش خبری منتشره در ایلنا با عنوان «ابهام در کشته شدن دو کارگر خط ٧ مترو تهران» توضیحات مکتوبی به این خبرگزاری ارائه کرده است.
به گزارش ایلنا، دراین جوابیه آمده است: در خصوص خبر منتشره به شماره ٨٣٧۴٣٠ در صفحه خروجی خبرگزاری ایلنا در مورخه ١۵ تیر ماه با عنوان «ابهام در کشته شدن دو کارگر خط ٧ مترو تهران» توضیحات زیر برای تنویر افکار عمومی و برابر قانون مطبوعات و خبرگزاری‌ها جهت انتشار ارسال می‌شود.
١- عملیات اجرایی خط ٧ مترو طی قرارداد EPC (طراحی،ساخت و نظارت پروژه) به شرکت پیمانکار محول شده و حوادث کارگاهی در حیطه مسئولیت پیمانکار است.
٢- طبق اطلاع واصله حادثه نه در اثر عملیات عمرانی بلکه به هنگام حمل سگمنت توسط ماشین لوکو و برخورد با کانکس رخ داده که متاسفانه منجر به فوت راننده ماشین حمل و برق کار شده است ضمنا مصدوم دیگر این حادثه از بیمارستان مرخص شده است.
٣- پیمانکار خط ٧ تحت پوشش بیمه مسئولیت و مهندسی است و نگرانی از بابت جبران این حادثه وجود ندارد.
۴- از آنجا که تاکنون علت اصلی و دقیق بروز حادثه مشخص نیست پیمانکار از طریق جذب کارشناسان ذیربط در حال بررسی موضوع است و مقرر است گزارش نهایی خود را به شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو) ارائه کند.
روابط عمومی و بین‌الملل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه(مترو)

----------------------------------

۱۷ کارگر در معدن زغال‌سنگ در چین محبوس شدند

۱۷ کارگر در پی انفجار در یک معدن زغال‌سنگ در چین محبوس شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از شینهوا، این حادثه شب گذشته و زمانی رخ داد که ۲۰ کارگر در معدن زعال‌سنگ در استان «سین‌کیانگ» در حال کار بودند اما فقط سه نفر از آنها توانستند خود را نجات دهند.
در پی این حادثه نیروهای امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند.
برای نجات معدنچیان و ورود امدادگران به عمق معدن، باید تراکم گاز ازت در معدن کاهش یابد که این روند ممکن است حدود ۲۴ ساعت زمان ببرد.
این معدن در ۱۲۰ كیلومتری ارومچی قرار گرفته است.

----------------------------------

تجمع جمعی از بازنشستگان شرکت واحد مقابل دفتر مدیر عامل

حدود صد کارگر بازنشسته شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه صبح امروز مقابل دفتر مدیر عامل این شرکت تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۱۰۰ کارگر شرکت واحد که سال ۹۱ بازنشسته شده صبح امروز (سه شنبه ۱۰ تیر) مقابل دفتر مدیرعامل این شرکت واقع در خیابان هنگام تجمع کردند.
در همین رابطه، یکی از کارگران با اشاره به افزایش ۱۸ درصدی دستمزد کارگران در سال ۹۱ به خبرنگار ایلنا گفت: تجمع کنندگان به افزایش نیافتن حقوق‌شان بر اساس مصوبه مزدی سال ۹۱ شورای عالی کار پیش از آنکه در همان سال بازنشسته شوند معترض‌اند.
وی مدعی شد: این کارگران بین ۳ تا ۹ ماه در سال ۹۱ مشغول به کار بودند اما در آن برهه زمانی بر اساس مزد ۹۰ حقوق دریافت کرده‌ و با همان حقوق نیز بازنشسته شده اند.
این کارگر بازنشسته شرکت واحد در پایان ضمن بیان اینکه اگر این کارگران با مزد ۹۱ بازنشسته می‌شدند مستمری‌شان افزایش می‌یافت، تاکید کرد: تجمع کنندگان خواستار پرداخت طلب مزدی چند ماهه‌شان در سال ۹۱ و افزایش مستمری‌شان بر اساس مزد همان سال هستند.

----------------------------------

کارگران میخ سازی یزد ۹ ماه است مزد نگرفته‌اند/كارفرما:کارگران هیچگونه معوقه مزدی ندارند
در حالی که رئیس کانون شوراهای اسلامی استان یزد از پرداخت نشدن ۹ ماه دستمزد ۳۰ کارگر کارخانه میخ سازی یزد خبر می‌دهد، کارفرمای این واحد تولیدی از مطلوب بودن شرایط این واحد تولیدی خبر می‌دهد.
«محمدحسین خلیلی» در گفت‌وگو با ایلنا مدعی شد: کارگران این کارخانه از شهریور سال ۹۲ تاکنون مزد دریافت نکرده اند. همچنین پاداش و عیدی آنها از سال ٨٨ تا سال جاری پرداخت نشده است.
این فعال کارگری در ادامه گفت: مدیر این کارخانه به جای مزد و پاداش،‌به هریک از کارگران علی الحساب یک میلیون و پانصد هزار تومان داده است.
وی افزود: حدود ۱۵ نفر از کارگران این کارخانه که مشمول مشاغل سخت و زیان آور بودند برای بازنشسته شدن، با مشکل مواجه اند. چرا که کارفرما حاضر به پرداخت 4درصد حق بیمه که طبق قانون باید به سازمان تامین اجتماعی بپردزد، نیست. البته تعدادی از این کارگران، خود به پرداخت این ۴ درصد اقدام کرده و بازنشسته شده اند.
به ادعای خلیلی هیچ کدام از کارگران بازنشسته شده حق سنوات خود را دریافت نکرده اند.
این فعال کارگری با این ادعا که بیمه های کارگران تنها تا دی ماه سال گذشته پرداخت شده است، گفت: از دی ماه سال گذشته بیمه هیچ کدام از کارگران پرداخت نشده و به نظر می رسد لیست های بیمه ای تامین اجتماعی تنها حاوی اسم کارگران است و مدیر کارخانه هیچ پولی برای بیمه کارگران پرداخت نکرده است.

توضیحات کارفرما
در این رابطه «علی توکلی»، مدیر میخ سازی یزد ضمن تکذیب هرگونه تاخیر در پرداخت مزد کارگران این کارخانه گفت: مزد و پاداش کارگران میخ سازی یزد تاکنون به طور مرتب پرداخت شده و کارگران هیچگونه معوقه مزدی ندارند.
وی با بیان اینکه کارگران شاغل و یا بازنشسته این واحد تولیدی بابت سنوات، حقوق، پاداش و یا بیمه هیچگونه طلبی ندارند، ادامه داد: این کارخانه هیچ مشکلی مالی ندارد و وضعیت تولیدی میخ سازی یزد مناسب است.

----------------------------------

تخریب غیر اصولی جان یک کارگر را گرفت

عصر روز گذشته بر اثر ریزش آوار یک ساختمان کلنگی در حال تخریب در منطقه نارمک تهران، یک کارگر کشته ودو کارگر دیگر با جراحات شدید به بیمارستان منتقل شد.
به گزارش ایلنا، عصردیروز نهم تیر ماه، سه کارگر ساختمانی که مشغول تخریب یک ساختمان کلنگی دو طبقه در منطقه نارمک بودند بر اثر ریزش وتخریب بخشی از دیواره وسقف ساختمان، مقدار زیادی آوار بر سر این سه کارگر فرو می‌ریزد.
براساس این گزارش، عوامل امداد و نجات پس از حضور در محل سریعا دو کارگر محبوس را از زیر آوار خارج و مرگ کارگر سوم را که ۲۴ سال سن داشت را تایید کردند.
گفتنی است، بر اساس گزارش آقای «جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران،کارگران مجروح نیز برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل شد.

----------------------------------

سقوط یک کارگر ساختمانی از ارتفاع ۹متری

کارگر ساختمانی پس از سقوط از ارتفاع ۹ متری، نجات یافت.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، روز گذشته کارگر ۳۳ ساله‌ای در حین انجام کار دریک ساختمان نیمه کاره در خیابان دکتر شریعتی، بالا‌تر از خیابان مطهری در ارتفاع ۹ متری در حال بستن پیچ و مهره اسکلت فلزی بود که به دلایل نامعلومی با از دست دادن تعادلش ابر روی تیرهای اهن سقوط می‌کند.
بنا بر این گزارش، با اطلاع گروههای امدادی این کارگر جوان که از قسمتهای مختلف بدن دچار آسیب دیدگی شدید شده بود پس از انتقال به سطح زمین تحویل عوامل اورژانس شد.

----------------------------------

کارگران دروس ایران ۳۵ ماه مزد طلبکارند

یک کارگر کارخانه «دروس ایران» از پرداخت نشدن ۳۵ ماه دستمزد ۳۳ کارگر این کارخانه خبر داد.
این کارگر در گفت و گو با ایلنا گفت: کارگران دروس ایران از سال ٨٨ تاکنون ۳۵ ماه از دستمزد خود را دریافت نکرده اند زیرا فعالیت این کارخانه ساخت تجهیزات آتش نشانی، از سال ٨٧ متوقف شده و از دو سال پیش نیز درهای این کارخانه به حالت تعطیل درآمده است.
این کارگر با اشاره به اینکه ٢۵ نفر از کارگران کارخانه در طی این مدت بازنشسته شده اند،‌ گفت: از زمان توقف فعالیت کارخانه،‌ اکثر کارگران با استفاده از شرایط سن یا سابقه بازنشسته شده‌اند اما هنوز سنوات آنها پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: ٦ نفر از دیگر کارگران کارخانه، ‌مشمول مشاغل سخت و زیان آور هستند اما به خاطر تعطیلی دوساله دروس ایران، سابقه کار آنها از حالت توالی درآمده و با وجود فرارسیدن زمان بازنشستگی شان، نمی توانند با بیست سال کار بازنشسته شوند.
این کارگر با بیان اینکه وضعیت دو کارگر دیگر نیز بلاتکلیف است، افزود: دو کارگر دیگر کارخانه نیز با وجود سابقه کار بیش از ٢۵ سال، نتوانسته اند بازنشسته شوند چرا که اداره تامین اجتماعی استان البرز اعلام کرده بودجه لازم برای بازنشست کردن این افراد را ندارد و آنها باید تا پایان سی امین سال کار، برای بازنشستگی صبر کنند.
وی افزود: هیچ کدام از کارگران برای دریافت بیمه بیکاری اقدام نکرده اند چرا که تقریبا همه آنها در آستانه بازنشستگی هستند و دریافت بیمه بیکاری باعث می شود مستمری بازنشستگی آنها بر مبنای مستمری بیمه بیکاری محاسبه شود.
این کارگر با بیان اینکه مطابق قانون تامین اجتماعی میانگین دو ساله آخر پرداخت حق بیمه مبنای محاسبه مستمری بازنشستگی است، افزود: به دلیل اینکه مقرری بیمه بیکاری معادل ٧۵ درصد حقوق کارگر شاغل است، کارگران ایران دروس از اینکه دریافت این مقرری بر مستمری‌های آنها تاثیر منفی بگذارد حاضر به استفاده از مزایای بیمه بیکاری نیستند.
وی در ادامه واگذاری غیر اصولی این کارخانه را علت اصلی تعطیلی آن داست و گفت: تا سال ٨۴ این کارخانه تحت تملک بنیاد شهید بود اما بعد از واگذاری نادرست دروس ایران در همان سال، زیان دهی و مشکلات مالی کارخانه و در نتیجه طلب و بلاتکلیفی کارگران آغاز شد.
وی افزود: این زیان دهی تا آنجا ادامه یافت که در سال ٨٧ با توقیف و فروش برخی دستگاهها و مواد اولیه کارخانه، بخشی از معوقات کارگران پرداخت شد اما از آن زمان تاکنون بخش اعظم این معوقات پرداخت نشده است.
این کارگر ادامه داد: به تازگی فرمانداری شهرستان البرز با هدف پرداخت بخشی از معوقات، مجوز اجاره این کارخانه را صادر کرده و از آنجا که امکان دسترسی به مدیران کارخانه وجود ندارد قرار است نماینده کارگران مسئولیت اجاره دروس را بر عهده بگیرد.

توضیحات رئیس کانون شوراهای اسلامی کار قزوین
در این رابطه «محمد امانی»، رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان قزوین ضمن تایید ۳۵ ماه طلب کارگران دروس ایران به ایلنا گفت: اکثر کارگران این کارخانه از زمان تعطیلی تاکنون بازنشسته شده اند اما وضعیت بازنشستگی ٨ کارگر به علت نبود اسناد و مدارک لازم بلاتکلیف است.
وی ادامه داد: هیچ دسترسی به کارفرمای دروس ایران وجود ندارد. اسناد و مدارک لازم برای بازنشست شدن این کارگران نیز در دست کارفرماست و به همین علت وضعیت آنها برای بازنشستگی بلاتکلیف است.

----------------------------------

کارگران دفاتر خدمات نوسازی سه ماه حقوق نگرفته‌اند

شمار بالایی از دفاتر خدمات نوسازی بافت فرسوده (وابسته به سازمان نوسازی شهر تهران) بیش از ۳ ماه است که به کارگران این دفاتر حقوق پرداخت نکرده‌اند.
یکی از کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۹۰ درصد از دفاتر خدمات نوسازی که شمار آن‌ها به بالای ۴۰ می‌رسد از ابتدای سال جاری به کارگران این دفاتر حقوق پرداخت نکرده‌اند.
وی با بیان اینکه وظیفه کارگزاری دفاتر خدمات نوسازی بر عهده شرکت‌های مهندسین مشاور قرار دارد، افزود: این شرکت‌ها مدعی شده‌اند تا زمانی که سازمان نوسازی شهر تهران حق الزحمه آنان را ندهد، از عهده پرداخت حقوق کارگران بر نمی‌آیند.
وی تصریح کرد: در هر کدام از دفاتر خدمات نوسازی، دو کارشناس اجتماعی، یک کارشناس شهرسازی، یک کارشناس معماری، یک مدیر و تعدادی نیروهای خدماتی مشغول به کارند.
در همین رابطه، «کیوان خلیجی» مدیر اداره راهبردی دفاتر خدمات نوسازی ضمن تأیید سه ماه حقوق معوقه کارگران این دفاتر به خبرنگار ایلنا گفت: شهرداری تهران بر اساس دستورالعمل‌های وزارت کشور و قانون حمایت از احیاء، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری این دفاتر را راه اندازی کرده است.
وی ادامه داد: این قانون تاکید کرده است برای راه اندازی دفاتر خدمات نوسازی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، بنابراین سازمان نوسازی شهر تهران برای راه اندازی این دفاتر ضمن انعقاد قرارداد با شرکت‌های مهندسین مشاور، حق الزحمه ای را به آنان پرداخت می‌کند و این شرکت‌ها نیز با توجه به حجم کاری‌شان، تعدادی نیرو را به خدمت می‌گیرند.
به گفته خلیجی، سازمان نوسازی شهر تهران با آندسته از شرکت‌های مهندسین مشاور قرارداد می‌بندد که صلاحیت فنی آن‌ها در ارزیابی سازمان تأیید شده باشد که این ارزیابی شامل توانایی این شرکت‌ها برای پرداخت حقوق کارگران است.
وی با اشاره به بازه زمانی ۳ ماهه برای تأیید صلاحیت فنی شرکت‌های مهندسین مشاور پیش از پرداخت حق الزحمه به آنان، گفت: طبعاً شرکتی که برای کارگزاری دفاتر خدمات نوسازی اقدام می‌کند باید توانایی پرداخت حقوق کارگران را در این برهه زمانی ۳ ماهه داشته باشد.

----------------------------------

تهدید امنیت شغلی ۱۴۰۰ کارگر معدن ذغال سنگ البرز شرقی

عضو شورای اسلامی کارگران معادن ذغال سنگ البرز شرقی در استان سمنان از واگذاری این معدن دولتی به بخش خصوصی خبر داد و گفت: با واگذاری البرز شرقی به بخش خصوصی آینده شغلی بیش از ۱۴۰۰ کارگر این معدن روشن نیست.
«رحمان عجم» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: سازمان خصوصی سازی، سهام شرکت ذغال سنگ البرز شرقی را به به صورت صد در صد به بخش خصوصی ذوب آهن اصفهان واگذار کرده است که این موضوع باعث نگرانی و کاهش امنیت شغلی کارگران شده است.
او با بیان اینکه کارگران این واحد با در یافت حداقل حقوق ماهانه ۸۰۰ تا یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان دشوار‌ترین کار‌ها را برای تهیه و تولید ذغال سنگ انجام می‌دهند، افزود: این معدن در حال حاضر ۱۲۰۰ کارگر قرارداد دارد که بعد از واگذاری سرنوشت شغلیشان مشخص نیست.
وی با اشاره به اینکه در این واحد معدنی ۲۰۰ کارگر دیگر بصورت رسمی و دائم مشغول به کار هستند، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وزارت صنعت معدن تجارت برای واگذاری این معدن به بخش خصوصی، نداشتن توجیه اقتصادی را بهانه کرده است.
عجم ادامه داد: این در حالی است که دولت باید قبل از واگذاری این معدن به بخش خصوصی به مشکلات کارگران این واحد رسیدگی می‌کرد.
این فعال کارگری در ادامه گفت: تعداد قابل توجه‌ای از کارگران معدن البرز شرقی در شرف بازنشسته شدن با مشاغل سخت وزیان آور هستند که کارفرما توان پرداخت سهم ۴ درصدی را به تامین اجتماعی برای بازنشسته شدن آنان ندارد با این حال تعداد دیگری از کارگران با سوابق بیش از ۲۳ سال، حداقل مدت سه سال از موعد بازنشسته شدنشان گذشته می‌گذرد.
عجم همچنین با بیان اینکه کارفرما هر ماهه حقوق کارگران این معدن را با تاخیر پرداخت می‌کند در خاتمه ادامه اظهار داشت: دو ماه حقوق کارگران به تعویق افتاده بود که دیروز یکماه ان با پی گیری کارگرتان پرداخت شد.

توضیحات کارفرما
در همین رابطه آقای «ربیعی‌نژاد» مدیر عامل شرکت ذغال سنگ البرز غربی ضمن تایید واگذاری این معدن به بخش خصوصی، واگذاری این معدن را به بخش خصوصی در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی دانست.
او با بیان اینکه با خصوصی سازی این معدن هیچ مشکلی برای کارگران بوجود نخواهد آمد افزود: خصوصی سازی معدن البرز شرقی باعث توسعه معدن ومنفعت کارگرانش می‌شود.
او در خاتمه گفت: هم اکنون با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل همه کارگران این معدن ۳۰ درصد افزایش حقوق دریافت می‌کنند.
شایان ذکر است شرکت معادن ذغال سنگ البرز شرقی (سهامی خاص-مالکیت سهامی دولتی) یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان کنسانتره ذغال سنگ به منظور استفاده در کوره‌های کک سازی ذوب آهن اصفهان به شمار می‌رود.
شرکت معادن ذغال سنگ البرز شرقی فعالیت اکتشافی خود را از سال ۱۳۴۹ آغاز و از سال ۱۳۵۱ به موازات ادامه فعالیت اکتشافی رسماً شروع به بهره برداری نمود. همانطور که از اسم شرکت استنباط می‌گردد حوزه فعالیت آن در شرق سلسله جبال البرز (از شمال شهرستان دامغان در استان سمنان تا جنوب شهرستان می‌نودشت واقع در استان گلستان) به طول ۲۲۰ کیلومتر گسترش دارد. اداره مرکزی این حوزه در شهرستان شاهرود و استان سمنان جای گرفته است.

----------------------------------

بخشی از مطالبات ۴۵ ماهه کارگران قند اهواز چهارشنبه واریز می شود

عضو شورای اسلامی کار کارخانه قند و شکر اهواز گفت: پرداخت بخشی از مطالبات ۴۵ ماهه کارگران این واحد که قرار بود امروز دوشنبه (۹ تیر ماه) به حساب کارگران واریز شود به روز چهارشنبه (۱۱تیر ماه) موکول شد.
«حسن لویمی» با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: بعد از اجتماع پنج روزه کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز مقابل ساختمان‌های مرکزی دو بانک ملی و ملت با قول مساعد مسئولان این دو بانک وانتخاب نمایندگانی برای پی گیری وضعیت کارگران وکارخانه، امروز دوشنبه (۹تیر ماه) حساب مشترکی برای واریز حقوق معوقه کارگران وسایر مطالبات کارخانه افتتاح شد.
او با بیان اینکه با همکاری ومشارکت دو بانک ملی و ملت حداکثر تا روز چهارشنبه بخشی از مطالبات کارگران واریز می‌شود در مورد سایر بدهی های کارخانه افزود: کارخانه قند وشکر اهواز بدهی‌های معوقه دیگری به سایر ارگان‌ها ونهاد‌های دولتی وخصوصی همانند سازمان تامین اجتماعی، اداره برق ودارایی وغیره دارد که قرار است بخشی از این بدهی‌ها پرداخت شود.
این فعال کارگری همچنین در مورد مجموع مطالبات کارگران قند اهواز گفت: کل مطالبات کارگران کارخانه قند اهواز حدود دو میلیارد و شش صد میلیون تومان است که باید این مبلغ به مرور به حساب ۱۰۰ کارگر کارخانه واریز شود.
وی در ادامه در مورد میزان طلب سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: میزان طلب اداره سازمان تامین اجتماعی از کارخانه قند و شکر اهواز بعلاوه کل جرائم آن حدود یک میلیارد و ۶۰۰میلیون تومان است که امید واریم سازمان تامین اجتماعی با همکاری با کارگران وکارخانه جرائم ان را کسر کند.
به گفته وی هدف دو بانک ملی و ملت از پرداخت مطالبات کارگران وسایر بدهی‌های کارخانه بازگشایی کارخانه وادامه فعالیت خطوط تولید واشتغال کارگران است.
لویمی در خاتمه اضافه کرد: سیستم خطوط تولید کارخانه قند وشکر اهواز دو منظوره طراحی شده وتوان تولید قند با شکرسرخ وچغندر قند را دارد.
گفتنی است کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز از نیمه تابستان سال هشتاد و هفت تا به امروز در تعطیلی کامل به سر می‌برد وهمه کارگران آن بیکار هستند.

----------------------------------

تظاهرات معترضان برزیلی به خشونت كشیده شد

تظاهرات معترضان به برگزاری بازی‌های جام جهانی در شهر ریودوژانیرو به خشونت كشیده شد.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، تظاهرکنندگان هنگام برگزاری بازی‌ تیم‌های ملی کلمبیا و اروگوئه در محوطه خارجی ورزشگاه «ماراکانا» تجمع كرده بودند و پلیس برای متفرق كردن آنها به استفاده از گاز اشک‌آور متوسل شد.
تظاهرکنندگان با سردادن شعارهایی علیه فدراسیون جهانی فوتبال و دولت برزیل، آنها را به فریب دادن مردم متهم کردند.
مخالفان میزبانی جام جهانی هنگام برگزاری بازی تیم‌های فوتبال برزیل و شیلی نیز دست به تظاهرات زده بودند.
بر اساس این گزارش، میزبانی جام جهانی فوتبال و قرار گرفتن برزیل در كانون توجه جهانی، فرصتی در اختیار اصناف و گروه‌های مختلف قرار داده است تا اعتراض‌ها و درخواست‌های خود را بیان كنند.

----------------------------------

ریزش یک ساختمان‌ در هند،جان ٨ کارگر را گرفت

رسانه‌های داخلی هند اعلام کردند: بر اثر ریزش یک ساختمان در این کشور دست‌کم ٨ کارگر جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایلنا اخبار دریافتی ایلنا، مقامات داخلی هند در تشریح این حادثه اعلام کردند:عصر دیروز در جریان ریزش آوار یک آپارتمان ۱۲ طبقه در حال ساخت در شهر «چنای» دست کم ٨ کارگر کشته شدند.
بنابر اعلام پلیس، ۲٦ کارگر ساختمان تاکنون از زیر آوار بیرون کشیده شده‌اند و جستجوها برای یافتن تعدادی دیگر از حادثه‌دیدگان ادامه دارد.
بر اساس این گزارش چهار نفراز کارگران در دم جان باخته و مابقی پس از انتقال به بیمارستان در بین راه جان سپرده اند.
هچنین در این حادثه ۱۲ کارگر مجروح و شش نفر از آنان پس از دریافت کمک‌های درمانی از بیمارستان مرخص شدند. بنابر اعلام پلیس محلی شهر چنای، کارشناسان در حال بررسی علت وقوع این حادثه هستند.
علاوه بر این در حادثه دیگری که صبح ردیروز در «دهلی نو» اتفاق افتاد، یک ساختمان چهار طبقه فروکش کرد و در این حادثه نیز ۱۱ نفر کشته شدهاند و تنها بازمانده حادثه به بیمارستان منتقل شد.
بنا برگزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وقوع حوادث مشابه ساختمانی در هند به دلیل استفاده از مصالح غیراستاندارد و افزودن غیرقانونی طبقات، معمول است.

----------------------------------

مرگ یک کارگر ١٨ ساله در پی ریزش آوار

یک کارگر ساختمانی براثر ریزش ناگهانی دیواره‌های محل گود برداری شده در خیابان طرشت جنوبی، خیابان اکبری، کوچه شفیعی تهران جان باخت.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، ظهر دیروز یک كارگر ساختمانی درمحل گودبرداری شده ای به عمق ۴ مترکه با سایر همکارنش مشغول بکار بود بر اثر ریزش دیواره های مجاور در زیرخروارها خاك محبوس می شود.
بنا بر این گزارش، با حضور گروهای امداد و نجات در محل و پس از خروج کارگر محبوس از زیرآوار، عوامل اورژانس مستقر در محل مرگ این کارگر ١٨ساله را تایید می‌کنند.

----------------------------------

دو کارگر دیگر در معادن شن و ماسه شهریار کشته شدند

دوکارگر شاغل در معدن شن و ماسه در شهرستان شهریار به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار کشته شدند.
به گزارش ایلنا، این حادثه عصر روز سه شنبه (سوم تیرماه) زمانی رخ داد که دو کارگر شاغل در یک معدن شن و ماسه واقع در جاده شهریار روبروی فاز ۵ اندیشه به دلیل ریزش ناگهانی بخشی از دیواره معدن در زیر انبوه ماسه به همراه یک دستگاه کامیون و لودر دفن می‌شوند.
بر اساس این گزارش، جسد این کارگر پس از یک ساعت عملیات توسط امداد گران کشف و به نیروی انتظامی حاضر در محل تحویل داده شد.
گفتنی است حادثه مشابه دیگری در آذر ماه سال گذشته در یکی دیگر از معادن شن و ماسه (رضی آباد نوین) جاده شهریار رخ داد که باعث کشته شدن یکی از کارگران شد.
جسد این کارگر ۳۰ ساله‌ به نام ابراهیم شفیعی که در حین کار با یک دستگاه بیل مکانیکی در زیر خروار‌ها خاک دفن شده بود بعد از عملیات یازده روزه امدادگران کشف شد.
همچنین حادثه دیگری بامداد ۶ اسفند ۹۲ در یکی دیگر از معادن شن ماسه منطقه شهریار رخ داد که بر اثر آن، یک کارگر ۳۵ ساله که مشغول تعمیر نوار نقاله انتقال ماسه بود ناگهان بر اثر ریزش بخشی از دیواره معدن در زیر انبوه ماسه دفن شد و جان باخت.

----------------------------------

پس از۵ روز اقامت ۵٠ کارگر قند اهواز در تهران؛

اجتماع صنفی کارگران قند اهوازدر تهران خاتمه یافت

اجتماع پنج روزه کارگران کارخانه قند وتصویه شکر اهواز مقابل ساختمان مرکزی دو بانک ملی و ملت، عصر روز چهارشنبه با قول مساعد مسئولان این دو بانک خاتمه یافت.
«حسن لویمی» از اعضاء شورای اسلامی کار کارخانه قند و شکر اهواز با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت که او و همکارانش پس از وعده مسئولان ونمایندگانی از دو بانک ملی و ملت به عنوان سهامداران اصلی کارخانه، عصر روزچهارشنبه تهران را به مقصد شهر اهواز ترک کرده‌اند.
وی در توضیح وعده مساعد مسئولان دو بانک ملی و ملت برای رسیدگی به وضعیت کارخانه قند اهواز وپرداخت معوقات ۴۵ ماهه کارگران، گفت: طی جلساتی که اعضای شورای اسلامی کارگران قند اهواز با نمایندگانی از بانکهای ملی و ملت در طی ۵ روز اقامت کارگران در تهران برگزار شد مدیران این دو بانک هر کدام با انتخاب یک نماینده برای برسی وضعیت کارخانه،وعده کردند حداکثر تا روز دوشنبه (۹ تیر ماه) بخشی از ۴۵ ماه مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کنند.
لویمی در ادامه گفت: نماینده قانونی بانکهای ملت و ملی قرار است از امروز شنبه (۷ تیر ماه) تحقیقات خود را در مورد کارخانه قند اهواز آغاز کنند و در کوتاه ترین زمان، گزارش خود را برای مسئولان بالادستی خود برای آغاز برنامه های نوسازی وبازگشایی مجدد کارخانه ارسال کنند.
این فعال کارگری همچنین در مورد مجموع مطالبات کارگران قند اهواز گفت: کل مطالبات کارگران کارخانه قند اهواز حدود دو میلیارد و ٦٠٠ میلیون تومان است که باید این مبلغ به حساب حود ۱٠٠ کارگر کارخانه واریز شود.
او در ادامه با بیان اینکه کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز از نیمه تابستان سال ۸۷ تا به امروز در تعطیلی کامل به‌ سر می‌برد، افزود: تعداد کارگران کارخانه قند اهواز در سال ۹٠ حدود ۱٠٠ کارگر بود که با بازنشسته شدن نیمی از آنان هم اکنون تعداد کارگران کارخانه قند اهواز به ۴۷ نفر تقلیل یافته است.

----------------------------------

تأخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق ۱۴٠ کارگر پیمانی آبفای آبادان

یک فعال کارگری در آبادان اعلام کرد: ۱۴٠ کارگری که بصورت پیمانکاری در استخدام شرکت آبفای آبادان هستند از ابتدای سال جاری هیچ دستمزدی دریافت نکرده اند.
«مصطفی نظری»، نماینده کانون شوراهای اسلامی کار در شهرهای آبادان، خرمشهر و اروند کنار با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این کارگران از تا پایان اردیبهشت ماه طریق شرکت پیمانکاری «فخر وظفر» و پس از آن از طریق شرکت «ارمغان نمای شوشتر» در زمینه لوله گذاری انشعابات آب و رفع شکستگی لوله‌های شهر با شرکت آبفای آبادان همکاری دارد.
او با بیان اینکه طبق قراردادهای منعقد شده، مسئولیت پرداخت حقوق دو ماهه نخست سال جاری این کارگران به شرکت فخروظفر مربوط است، افزود:یک ماه باقی مانده را نیز باید شرکت ارمغان نمای شوشتر به عنوان پیمانکار جدید پرداخت کند.
این فعال کارگری اضافه کرد: علاوه بردستمزدهای معوقه این کارگران، شرکت فخروظفر به عنوان پیمانکار سابق شرکت آب وفاضلاب آبادان بابت حق سنوات، لباس و مرخصی سالهای ۹٠،۹۱ و ۹۲ نیز به کارگران بدهکار است.
نظری با اشاره به سابقه ۱۵ ساله کارگران پیمانی شرکت آبفای آبادان گفت: نبود امنیت شغلی در کنار پرداخت نشدن مطالبات مزدی شرایط نامناسبی را برای کارگران فراهم کرده است.
این فعال کارگری به نقل از کارگران شرکت های پیمانکاری آبفای آبادان مدعی شد که مسئله به تاخیر افتادن مطالبات آنها تازگی ندارد و کارگران به دلیل وضعیت نامناسب بازار کار و شرایط بد اقتصادی ترجیح می دهند که تا حد ممکن از مراجعه به مراجع قانونی خودداری کنند.
نظری در خاتمه با بیان اینکه نظارتی بر کار شرکتهای پیمانکاری استان خوزستان وجود ندارد، تصریح کرد: انتظار داریم مسئولان شرکت در این استان نظارت خود را بر شرکتهای پیمانکاری و نحوه فعالیتشان بیشتر کنند.

توضیحات شرکت آبفای آبادان
در این رابطه آقای «محراب قنبری » رئیس امور آب وفاضلاب آبادان ضمن تایید تعویق حقوق کارگران پیمانکاری در سه ماه گذشته گفت: دو ماه از معوقات حقوقی کارگران مربوط به شرکت فخر وظفر بوده و مسئولیت یک ماه باقیمانده نیز بر عهده شرکت ارمغان نمای شوشتر است.
او با بیان اینکه شرکت آب وفاضلاب هنوز با شرکت فخر ظفر به عنوان پیمانکار سابق تصویه حساب نکرده است، در خصوص پیمانکار جدید افزود: با وجود انکه همه صورت وضعیت های مالی پیمانکار سابق را پرداخت نکرده ایم اما پیمانکار جدید طبق توافقات انجام شده باید تا سه ماه بدون دریافت هیچ صورت وضعیتی توان پرداخت حقوق کارگران خود را داشته باشد.
او با بیان اینکه ما از نیروی کار شرکت ابفای آبادان حمایت می کنیم در خاتمه اظهارداشت: سایر مطالبات معوقه مورد ادعای کارگران از شرکت پیمانکاری فخر وظفر بعد از پرداخت همه صورت وضعیتهای این شرکت،قابل وصول است.

----------------------------------

٦ ماه حقوق معوقه کارگران شرکت پایندان

به گفته یکی از کارگران فاز ۱۳ «شرکت پایندان» منطقه عسلویه هنوز نزدیک به ٦ ماه از حقوق معوقه حدود ۴٠٠ کارگر شاغل در این شرکت پرداخت نشده است. این کارگر فاز ۱۳ شرکت پایندان در گفتگو با ایلنا گفت: پرداخت معوقات کارگری بارها توسط کارگران تکرار شده و این خواسته در حالی است که این موضوع ابتدائی‌ترین خواسته آنها را تشکیل می‌دهد.
وی با بیان این‌که شرایط فیزیکی و محیطی حاکم بر کمپ‌ها نیز مطلوب نیست، عنوان کرد: در کنار مسائل مادی مسائل رفاهی - غیرمادی نیز بر بالا بردن روحیه و انگیزه کارگران با شرایط کاری دشوار اثر می‌گذارد.

توضیحات کارفرما
در پی اطلاع از ٦ ماه حقوق معوقه کارگران فاز ۱۳ شرکت پایندان، مسئولان این شرکت حاضر به پاسخگوئی شفاهی پرسش‌های خبرنگار ایلنا مبنی بر تأئید و یا تکذیب خبر و دلایل بروز آن و تدابیر آتی شرکت جهت جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی که با معیشت صدها کارگر در ارتباط می‌باشد، نشدند و ضمن تردید در هویت خبرگزاری خواستند تا موضوعات مطرح شده طی مکاتبه‌ای رسمی با آن شرکت مطرح و پاسخ داده شود.
در نامه‌ای که از سوی شرکت پایندان به خبرگزاری ارسال شد، موضوعات مطرح شده بدین شرح گزارش شده است:
۱. طی سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم‌های اعمال شده (کاهش درآمندهای نفتی) و همچنین تورم غیرقابل پیش‌بینی، جریان نقدینگی در پروژه‌ها کند و عدم توازن بین درآمدها و هزینه‌های پروژه آنها را دچار رکود اساسی کرد که این شرکت قبلاً از این مسئله مبرا بوده است.
۲. به دلایل بازگو شده مشکلاتی در خصوص تأمین حقوق شاغلان در پروژه‌ها بروز نموده و تأخیراتی نیز حادث شده که منجر به تعدیل نیرو نیز گردیده است. اگر چه این شرکت تمام تلاش خود را به‌عمل آورده که این مشکلات کمترین آسیب را به مجموعه پرسنل تحت‌نظر خود داشته باشد.

----------------------------------

چشم کارگری بر اثرسقوط میلگرد مصدوم شد

یك کارگر ساختمانی بر اثر سقوط میلگرد ها از ارتفاع ساختمان در حال ساخت واقع در خیابان امامت،کوچه مبشر در بند عباس به شدت مصدوم شد. به گزارش ایلنا، روز دوشنبه (دوم تیرماه ماه) کارگری ۲۳ ساله به اتفاق همکارانش در حین بالا بردن میلگرد و سایر اتصالات توسط بالابر به بالای ساختمان بودند،که ناگهان در اثر سقوط مصالح، یک شاخه میلگرد در ناحیه چشم وی فرو می رود. به گفته عوامل امداد و نجات شهر بند عباس، این کارگر مصدوم برای مداوا به اورژانس تحویل داده شد.

----------------------------------

تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان‌های تهران مقابل مجلس

مهر: نمایندگان بیمارستان‌های تهران صبح امروز در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات آنها در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، تجمع‌کنندگانی که حدود ۵٠ نفر به نمایندگانی از بیمارستان‌های مختلف تهران بودند، علت تجمع خود را عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که ۷ سال پیش توسط مجلس شورای اسلامی تثبیت شد، اعلام کردند.
همچنین اضافه‌کاری اجباری و عدم تحقق قانون ارتقاء بهره‌وری و نیز تفاوت کارانه پزشکان با پرستاران از دیگر دلایل تجمع این پرستاران مقابل مجلس شورای اسلامی عنوان شد.
به گفته پرستاران تجمع‌کننده، تفاوت کارانه پرستاران با پزشکان در بسیاری موارد به بالای ۱٠٠ میلیون تومان می رسد.
همچنین عدم پرداخت حق کارشناسی پرستاران و عدم احترام و حفظ شأن پرستاران، پزشکان و پیراپزشکان از جمله دلایل دیگر تجمع‌کنندگان مقابل مجلس شورای اسلامی عنوان شد

----------------------------------

اعتراض صنفی کارگران معدن سنگ آهن بافق پایان یافت

اعتراض صنفی بیش از ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق با تحقق مهم‌ترین مطالبه صنفی آنان پایان یافت.
یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: استاندار یزد صبح امروز (چهارشنبه ۴ تیر) در جمع کارگران متحصن حاضر شد و مصوبه هیات دولت مبنی بر لغو واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی را در اختیار آنان قرار داد.
به گفته وی، کارگران با تحقق مهم‌ترین مطالبه صنفی‌شان بعد از گذشت ۳۹ روز متوالی به اعتراض صنفی خود پایان دادند.

اخبار تکمیلی

مهلت دو ماهه کارگران معدن سنگ آهن بافق به دولت

سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق با اشاره به پایان اعتراض صنفی کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق بعد از گذشت ۳۹ روز از آغاز اعتراضات از مهلت دوماهه کارگران به دولت برای تعیین سرنوشت نهایی ۲۸/۵ درصد از سهام این معدن خبر داد.
«محمد عباسی بافقی» در این باره به ایلنا گفت: «محمد میرمحمدی»، استاندار یزد پیش از ظهر امروز (چهارشنبه ۴ تیر) در جمع کارگران متحصن معدن سنگ آهن مرکزی بافق حاضر شد و نامه «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس جمهور و «علی طیب نیا»، وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر لغو واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام این معدن به بخش خصوصی را در اختیار کارگران قرار داد.
وی تصریح کرد: آقایان جهانگیری و طیب نیا در این نامه ضمن اشاره به مصوبه هیات دولت مبنی بر «لغو موقت» واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن، تعیین سرنوشت نهایی آن را بر عهده استاندار یزد قرار داده‌اند.
به گفته عباسی بافقی، کارگران متحصن بعد از سخنرانی استاندار یزد و نمایندگانشان به سر کار خود بازگشتند.
سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق در پایان در تشریح مطالبات کارگران معدن سنگ آهن مرکزی این شهرستان اظهار کرد: کارگران انتظار دارند بعد از احداث کارخانجات جوار معدنی، سهام معدن در قالب شرکت تعاونی توسعه شهرستان بافق به مردم این شهرستان تعلق بگیرد.
گفتنی است تحصن بیش از ۵ هزار کارگر معدن سنگ‌آهن مرکزی بافق در اعتراض به واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام این معدن به بخش خصوصی از تاریخ ۲۷ اردیبهشت آغاز شده بود و بیش از ۳۹ روز به طول انجامید. این اعتراض صنفی ظهر امروز با تحقق مهمترین مطالبه صنفی کارگران مبنی بر لغو واگذاری سهام معدن پایان یافت.

----------------------------------

تجمع دوباره کارگران قند اهواز در مقابل ساختمان بانک ملی

به دنبال بی‌نتیجه بودن نشست روز گذشته مسئولان بانک‌های ملی و ملت در خصوص پرداخت مطالبات کارگران قند و شکر اهواز، صبح امروز این کارگران دوباره در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی تجمع کردند.
«حسن لویمی» از اعضاء شورای اسلامی کار کارخانه قند و شکر اهواز با اعلام این مطلب به خبرنگار ایلنا گفت: از روز ۳۱ خرداد ماه برای وصول مطالبات خود در تهران هستیم و تا امروز بانک‌های ملی و ملت جلسات متعددی در خصوص پرداخت ۴۵ ماه مطالبات معوقه ما برگذار کرده‌اند که تاکنون همه آنها بی‌نتیجه بوده است.
او با بیان اینکه پنج روز است که ۵٠ نفر از کارگران این کارخانه در خیابانهای تهران سرگردانند افزود: در آخرین جلسه ای که بعد اظهر دیروز سه شنبه (۴ تیر ماه) میان نمایندگان بانک ملی، ملت ونماینده کارگران انجام شده این دو بانک به بهانه های مختلفی تلاش دارند که از پرداخت مطالبات کارگران خوداری کنند.
او گفت: بانک ملت به عنوان سهام دار اصلی کارخانه نماینده ای را برای برسی وضعیت کارخانه و مطالبات کارگران انتخاب کرده است اما کارگران تا برسی وضعیت کارخانه که مسلما چندین ماه به طول خواهد انجامید دیگر نمی‌توانند بدون دریافت مطالبات خود زندگی کنند.
به گفته وی این در حالیست که پیش از این در تجمع روز نخست، بانک ملی وملت از نمایندگان کارگران درخواست لیست حقوقی کارگران را کرده بودند.
لویمی در ادامه اظهار داشت: وقتی کارگران یک کارخانه ای ۴۵ ماه است که حقوقی دریافت نکرده اند حق دارند بخشی از مطالبات خود را به عنوان الحساب برای تامین مایتاج روزانه خود دریافت کند.
عضو شورای اسلامی کارگران قند اهواز با اشاره به اینکه کارگران این کارخانه وضعیت مالی خوبی ندارند اظهار داشت: بیکاری و بی پولی بحرانهای روحی وروانی بسیاری را برای آنان ایجاد کرده است، بطوریکه زندگی خانوادگی تعدادی از کارگران به طور کل متلاشی شده است.
او با بیان اینکه ما کارگران قند اهواز مام تلاش خود را برای محقق کردن مطالباتمان انجام می دهیم افزود: در پنج روز گذشته در بدترین شرایط موجود روزها پی گیر مطالباتمان بودیم، شبها در پارکها خوابیده ایم و دست خالی روی بازگشت به خانه را نداریم.

----------------------------------

تحصن کارگران معدن سنگ‌آهن بافق برای سی و هشتمین روز متوالی

سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق از تحصن کارگران معدن سنگ‌آهن مرکزی این شهرستان برای سی و هشتمین روز متوالی خبر داد.
«محمد عباسی بافقی» در این باره به ایلنا گفت: تحصن بیش از ۵ هزار کارگر معدن سنگ‌آهن مرکزی بافق در اعتراض به واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام این معدن به بخش خصوصی به سی و هشتمین روز متوالی خود وارد شد.
وی با اشاره به بررسی مطالبات کارگران متحصن در جلسه‌ای که سه‌شنبه هفته گذشته (۲۷ خرداد) در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه از لغو واگذاری سهام معدن به بخش خصوصی با دستور شخصی رئیس‌جمهور و مصوبه هیات دولت در تاریخ ۲۵ خرداد (یکشنبه هفته گذشته) خبر داد.
به گفته عباسی بافقی، این جلسه با حضور امام‌جمعه، اعضای شورای اسلامی و نمایندگان شهرستان بافق در مجلس نهم برگزار شد اما با گذشت یک هفته، هنوز از مصوبه هیات دولت یا دستور مکتوب رئیس‌جمهور خبری نشده است.
وی در ادامه با اشاره به لغو مجدد سفر وزیر کار به شهرستان بافق، تصریح کرد: قرار بود وزیر کار امروز (سه‌شنبه ۳ تیر) در جمع کارگران متحصن حاضر شود اما سفر آقای ربیعی به شهرستان بافق برای دومین بار لغو شده است.
وی افزود: پیش‌تر قرار بود آقای ربیعی در تاریخ ۱۲ خرداد در جمع کارگران متحصن حاضر شود که آن سفر نیز به دلایل مبهم لغو شده بود.
سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق با انتقاد از تعلل دولت در ابلاغ مصوبه لغو واگذاری سهام معدن به بخش خصوصی، بیان کرد: از تهران مخابره می‌شود دولت به دلیل آنکه کارگران از پیگیری مطالباتشان کوتاه نیامده و سر کار خود حاضر نشده‌اند، حاضر نیست در مقابل آنان کوتاه بیاید.
وی با اشاره به جلسه‌ای که قرار بود پس از بازگشت معاون اول رئیس‌جمهور به کشور به‌منظور بررسی لغو واگذاری سهام معدن به بخش خصوصی برگزار شود، از آقای جهانگیری به دلیل آنکه برای برگزاری این جلسه وقت نمی‌دهد، انتقاد کرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق در پایان اظهار کرد: اعتراض صنفی کارگران معدن سنگ‌آهن مرکزی بافق در شرایطی به چهلمین روز متوالی‌اش نزدیک می‌شود که اظهارات متناقض مسئولان دولتی باعث شده است دیوار بی‌اعتمادی میان کارگران متحصن و دولت هر روز بلندتر از قبل شود.
گفتنی است اعتراض صنفی کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق در اعتراض به خصوصی سازی این معدن از تاریخ ۲۷ اردیبهشت آغاز شده است.

----------------------------------

١٩ هزار بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی دچار حادثه ناشی از کار شدند

در سال گذشته، ١٩ هزار و ۴٧٧ بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی دچار حادثه ناشی از کار شدند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، براساس اعلام دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی این سازمان، از مجموع این رقم ١٩هزار و ١١٧ بیمه‌شده مرد و ٣٦٠ بیمه‌شده زن بودند.
بر این اساس، از مجموع حادثه‌دیدگان ناشی از کار، ١۵ هزار و ٣٠۴ بیمه‌شده متأهل و ۴ ‌هزار و ١٧٣ بیمه‌شده مجرد بودند.
گفتنی است، ١٩ هزار و ۴٧٧ بیمه‌شده حادثه ناشی از کار، ١٧ هزار و ٩٠٢ نفر از آنها به بهبودی کامل رسیدند و ١١٧ بیمه‌شده نیز فوت کردند.
بر اساس این گزارش، همچنین ٢٠١ بیمه‌شده ازکارافتاده کلی و ٣١١ بیمه‌شده از کارافتاده جزئی شدند و ٩۴٦ بیمه‌شده نیز غرامت نقص عضو دریافت کردند.
همچنین، بی‌احتیاطی بیمه‌شدگان بالاترین آمار علت وقوع حادثه را تشکیل می‌دهد به طوری‌که ١٢ هزار و ۴٧۴ بیمه‌شده معادل ٦١ درصد از آنها بر اثر بی‌احتیاطی دچار حادثه ناشی از کار شدند.
شایان ذکر است، عدم رعایت مقررات ایمنی، وسایل بی‌حفاظ، وسایل معیوب، عدم استفاده از وسایل حفاظتی و فقدان اطلاعات از دیگر علت‌های عمده وقوع حادثه بیمه‌شدگان است.

----------------------------------

ریزش آوار چهار کارگر ساختمانی را در مشهد مصدوم کرد

چهار کارگر ساختمانی براثر بی توجهی به اصول اولیه ساخت و ساز در خیابان خواجه ربیع، بلوار ٢٢ بهمن به شدت مصدوم شد.
بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، عصر روزدوشنبه (دوم تیر ماه) چهاركارگر ساختمانی درمحل یک ساختمان مسکونی در حال ساخت به متراژ صد متر مربع در حال کار بودند که ناگهان به دلیل رعایت نشدن اصول اولیه ساخت، سقف طبقه دوم در ابنتدا بر روی سه کارگریکه در آن طبقه مشغول کار بودند وکارگری دیگری که در طبقه اول مشغول کار بود، آوار می شود.
بنا بر گزارش آتش پاد سوم « مجید شادی »،آتش نشانان بی‌درنگ با برداشتن خاک به سرعت این ۴ کارگر را که به شدن مجروح شده بودند را از زیر آوار خارج کردند که خوشبختانه از این حادثه جان سالم بدر برند.

----------------------------------

کارگران سیمان آبیک در محوطه این کارخانه تجمع کردند

جمعی از کارگران کارخانه سیمان آبیک صبح امروز (۴ خرداد ماه)در اعتراض به کاهش حقوق و سایر مطالبات صنفیشان در محوطه کارخانه مقابل سالن غذا خوری کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران در توضیح علت اعتراض کارگران سیمان آبیک، به ایلنا گفت: تجمع صنفی کارگران سیمان آبیک که از صبح دیروز (سوم خرداد ماه) آغاز شده است در اعتراض به بی‌توجه‌ای کارفرمای کارخانه نسبت به اجرای قانون مشاغل سخت وزیان آور و بازنگری در محاسبه حقوق و سایر مزایای قانونی است.
او تعداد کارگران شاغل در کارخانه را حدود ٣٠٠ کارگر ذکر کرد و گفت: در آمد برخی از کارگران نزدیک به حداقل‌ است و از این بابت میزان دریافتی آنان کفاف معاش زندگیشان را نمی‌دهد.
او با بیان اینکه قانون مشاغل سخت وزیان آور در مورد کارگران کارخانه سیمان آبیک از سال ۸٧ اجرایی نشده است، در ادامه افزود: اخیرا در کارخانه سیمان آبیک چند فیلتر هوا و دستگاهای تصویه آب در حال نصب هستند تا از این طریق این کارخانه به عنوان واحد نمونه صنعت پاک معرفی شود.
این کارگر گفت: هرچند کارگران سیمان آبیک متوجه اهمیت ارتقا استانداردهای ایمنی و بهداشتی محل کار خود هستند اما در عین حال نگران نیز هستند که مبادا این مسئله بر سوابق سخت و زیان آور آنها تاثیر منفی بگذارد.
به اعتقاد وی،اعتراض کارگران در ساعات استراحت کار انجام می شود که مبادا به روند تولید کارخانه آسیبی وارد نشود. او در خاتمه با بیان اینکه اعتراض صنفی دیروز کارگران به مدیر عامل در حالی خاتمه یافت که به درخواست ایشان ٢٠ نفر از کارگران به نمایندگی از سایر کارگران به دفتر ایشان دبرای حل مشکلات دعوت شدند که در نهایتبه نتیجه مطلوبی نرسید.

توضیحات کارفرما
در این رابطه،آقای «محمد فتوگرافی» مدیر عامل کارخانه سیمان آبیک ضمن تایید تجمع جمعی از کارگران این کارخانه در روز گذشته،دلیل اعتراض کارگران را افزایش حقوق تعداد کمی از کارگران دانست.
او گفت: این تعداد از کارگران در حالی خواستار افزایش حقوق هستند که هر ماهه حقوق قانونی خود را به همراه سایر مزایا دریافت می کنند، اما آنچه باعث نگرانی این کارگران شده مقایسه کردن غیر منطقی حقوق خود با سایر کارگران کارخانه های تولید کننده سیمان است.
او گفت: کارخانه سیمان آبیک یکی از معتبرترین واحدهای تولید سیمان است که هر ماهه حقوق وسایر مطالبات کارگران خود را پرداخت می کند.
او دراجرای قانون مشاغل سخت زیان اور کارگران گفت:هم اکنون قانون مشاغل سخت وزیان اور برای کارگران کارخانه در حال اجرا است و کارگران نباید در این مورد نگرانی داشته باشند و معرفی شدن این واحد به عنوان واحد پاک هیچ ارتباطی به اجرای نشدن قانون مشاغل سخت وزیان آور ندارد.
مدیر عامل کارخانه سیمان آبیک در خاتمه ضمن اظهار امید واری در رفع مشکلاتی که باعث نگرانی کارگران کارخانه سیمان آبیکدر مورد افزایش حقوق شده است افزود: در صورتی که شرایط کاخانه با افزایش تولید به نقطه مطلوب وقابل قبول برسد در صورت رضایت قانونی اعضای هیئت مدیر قابل اجرا است.

----------------------------------

تجمع مربیان حق التدریسی مراکز آموزش فنی‌و حرفه‌ای مقابل مجلس

تعدادی از مربیان حق التدریسی مراکز آموزش فنی‌و حرفه‌ای در پی اجرایی نشدن مصوبه سال ٩١ مجلس در خصوص تبدیل وضعیتشان امروز صبح مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا،‌ تعدادی از مربیان حق التدریسی مراکز آموزش فنی‌و حرفه‌ای در پی عدم اجرای مصوبه سال ٩١ مجلس در خصوص تبدیل وضعیتشان صبح امروز مقابل مجلس تجمع کردند.
تجمع کنندگان خواستار پیگیری اجرای مصوبه سال ٩١ مجلس در خصوص تبدیل وضعیت مربیان حق التدریسی مراکز آموزش فنی‌و حرفه‌ای از سوی نمایندگان مجلس هستند.

----------------------------------

----------------------------------

مسمومیت حداقل ٢٨ کارگر پالایشگاه مس سرچشمه با گاز آرسنیک

حدود ۴٠ کارگر پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به دلیل مسمومیت با گاز آرسنیک به بیمارستان گودرز یزد منتقل شده اند.
یکی از کارگران مسموم شده با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۴٠ کارگر پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه در تاریخ ٢۴ خرداد (شنبه هفته گذشته) در پی افزایش یافتن درصد گاز آرسنیک حوضچه های پالایشگاه مسموم شده‌اند.
وی با بیان اینکه «مسئولان پالایشگاه درصد گاز آرسنیک حوضچه ها را به قصد آنالیز بهتر مس افزایش داده بودند»، تصریح کرد: ماده کف کننده ای که برای جلوگیری از تصاعد گاز آرسنیک در حوضچه ها ریخته می شده، استاندارد نبوده است.
وی با اشاره به آماری که از سوی مسئولان حراست پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه در اختیار کارگران قرار گرفته است، افزود: ١٩۴ نفر از کارگران به مسمومیت با گاز آرسنیک مشکوک بودند اما بعد از آزمایش هایی که از آنها گرفته شد حدود ۴٠ نفرشان به بیمارستان گودرز یزد منتقل شدند.
به گفته این کارگر پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه، کارگران که از صبح زود سر کارشان حاضر شده بودند حدود ٨ ساعت در معرض گاز آرسنیک قرار داشتند اما مسئولین پالایشگاه به آنها نگفتند که درصد گاز آرسنیک حوضچه ها افزایش یافته است.
وی در تشریح وضعیت عمومی کارگران مسموم شده بیان کرد: یکی از کارگران که به دلیل وخامت حالش به تهران اعزام شده، جفت کلیه هایش را از دست داده است و مرتب دیالیز می شود. به حدود ۵ نفر از همکاران نیز به دلیل کاهش پلاکت خون و از بین رفتن گلبول های قرمز به طور مرتب خون تزریق می شود.
در همین رابطه، «حسین آذین» نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ایلنا با استناد به آمار مدیر عامل پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه، شمار کارگران مسموم شده را ٢٨ نفر اعلام کرد.
وی افزود: به غیر از یکی از کارگران که حالش خراب است و به پیوند کلیه نیاز دارد، حال عمومی مابقی کارگران خوب گزارش شده است و برخی از آنها نیز مرخص شده اند.
این نماینده مجلس نهم تاکید کرد: ما درخواست کردیم علت مسمومیت کارگران مشخص شود چرا که ممکن است مسمویت آنان نتیجه اهمال کاری و سهل انگاری مسئولان پالایشگاه باشد.

----------------------------------

کارگران قند اهواز مقابل ساختمان مرکزی بانک ملت تجمع کردند

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که از دو روز پیش درمقابل ساختمان مرکزی بانک ملی ایران (یکی از سهام داران کارخانه) آغاز شده بود، صبح امروز دوشنبه (دوم تیر ماه) در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملت (سهامدار دیگر کارخانه) ادامه یافت.
«هوشنگ طاهری »، عضو هیات مدیره شورای اسلامی کار کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که خود در این تجمع حضور دارد، به ایلنا گفت: بانک‌های ملی و ملت بعنوان مالکین اصلی کارخانه، آنطور که باید پیگیر امور کارخانه نیستند و همین مسئله باعث شده تا از چند سال پیش در پرداخت مطالبات حدود ٨٠ کارگر این کارخانه مشکلاتی به وجود آید.
وی ادامه داد: امروز سومین روز متوالی است که حدود ۵٠ کارگر کارخانه قند اهواز برای پیگیری مطالبات معوقه خود در تهران حضور دارند.
به گفته وی، در پی تجمع اعتراضی صبح روز شنبه کارگران کارخانه قند و تصویه شکر اهواز در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی، مدیران این بانک برای پرداخت همه مطالبات کارگران این واحد تولیدی اعلام آمادگی کردند، اما مدیران بانک ملت به عنوان سهامدار دوم کارخانه قند از پذیرش پرداخت مطالبات کارگران تا کنون خود داری کرده اند.
وی با بیان اینکه بر اساس توافقات انجام شده قرار است امروز لیست‌های حقوقی کارگران را برای پرداخت مطالبات معوقه در اختیار واحد مالی دو بانک ملی و ملت قرار دهیم، افزود: کل مطالبات کارگران کارخانه قند اهواز حدود دو میلیارد و ٦٠٠ میلیون تومان است که باید این مبلغ با توافق بانک ملی و ملت به حساب کارگران واریز شود.
به گفته طاهری، علاوه بر پرداخت مطالبات معوقه کارگران، آغاز به کار مجدد کارخانه قند و شکر اهواز و ادامه از سر گیری فعالیت تولیدی این کارخانه حائز اهمیت است که از مسئولان می خواهیم به این خواسته کارگران عمل کنند.
نماینده کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز با ابراز امیدواری از حل مشکلات کارگران قند اهواز اظهار داشت: در صورت یاری رساندن مسئولان برای رفع مشکلات کارگران قند اهواز، بخشی از مشكلات كارگری استان مرتفع خواهد شد.
به گفته این کارگر، در سه روزی که از حضور کارگران قند اهواز در تهران می‌گذرد این کارگران شب‌ را در محوطه پارکها سپری کرده‌اند.
گفتنی است نزدیک به ۵٠ نفر از کارگران کارخانه «قند و تصفیه شکر اهواز »، از صبح روز شنبه (٣١ خرداد ماه) در اعتراض به عدم دریافت ۴۵ ماه حقوق و مزایا به تهران سفر کرده اند.

----------------------------------

ابهام در آگهی رسمی انحلال کارخانه فولاد زاگرس

یک کارگر کارخانه «فولاد زاگرس» گفت: از وجود ابهاماتی در آگهی مربوط به انحلال رسمی این کارخانه خبر داد و افزود: برابر قانون تازمانی که این ابهامات از طریق انتشار آگهی رسمی دوباره برطرف نشوند، نمی‌توان با ٢٧۴ کارگر این کارخانه تسویه حساب کرد.
این کارگر دراین باره به ایلنا گفت: زمان انحلال رسمی «فولاد زاگرس» شهرستان قروه در آگهی که روز ٢٠ اردیبهشت ماه گذشته در روزنامه های رسمی منتشر شد به تاریخ ٢۴ اسفند ماه سال ٩٢ در ج شده است.
وی بابیان اینکه در دراین اطلاعیه از فولاد زاگرس با عنوان شرکت سهامی خاص یاد شده است، افزود: این درحالی است که این کارخانه سهامی عام است.
وی یاد آور شد: باتوجه به ماده ٢١٠ قانون تجارت کارگران فولاد زاگرس باید تا زمان اعلام رسمی انحلال کارخانه دستمزد دریافت کنند چرا که طبق این قانون، انحلال شرکت تا پیش از ثبت و اعلان رسمی برای شخص ثالث مثل کارگر بلااثر است.
این کارگر ادامه داد: دستمزد کارگران تنها تا پایان سال ٩٢ پرداخت شده است در حالی که طبق قانون تجارت باید تا تاریخ ٢٠ اردیبهشت یعنی زمان اعلام رسمی به کارگران دستمزد پرداخت شود.
وی در عین حال یادآور شد: از آنجا که در آگهی انحلال از کارخانه فولاد زاگرس به اشتباه به عنوان یک واحد صنعتی سهامی خاص نامبرده شده است، ضروری است تا طبق قانون این اشتباه از طریق انتشار مجدد آگهی رسمی درست تصحیح شود و تا آن زمان باید طبق ماده ٢١٠ قانون تجارت مطالبات کارگران پرداخت شود.
وی در خصوص بیمه بیکاری کارگران فولاد گفت: تنها حدود ٤٠ نفر از کارگران برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کرده اند. بقیه کارگران از دریافت بیمه بیکاری خودداری می کنند چرا که این اقدام باعث قطع رابطه کارگری ـ کارفرمایی می شود درحالی که آنها هنوز به راه اندازی مجدد کارخانه امیدوارند.
این کارگر با بیان اینکه معوقات کارگران به تازگی پرداخت شده است ادامه داد: کارگران فولاد تا پایان سال ٩٢ هشت ماه دستمزد معوقه داشته اند که طلب آنها از کارخانه با وساطت استانداری کردستان طی دو نوبت در اردیبهشت پرداخت شد. اما کارخانه تا به امروز هیچ مسئولیتی درقبال دستمزد فروردین و اردیبهشت سال جاری کارگران قبول نکرده است.
وی با اشاره به اینکه شغل ٩٠ درصد کارگران «فولاد زاگرس» سخت و زیان آور است تصریح کرد: استانداری کردستان به کارگران قول داده تایید سختی و زیان آوری شغل آنها در اداره کار شهرستان قروه پیگیری شود ا ما اداره تامین اجتماعی شهرستان در این خصوص حاضر به همکاری نیست.
این کارگر در تشریح وضعیت فعلی کارخانه «فولاد زاگرس »‌گفت: آگهی انحلال کارخانه فولاد زاگرس در حالی به تاریخ ٢٠ اردیبهشت ماه منتشر شده است که پیش از این اداره کار شهرستان قروه کارفرمای این واحد تولیدی را ملزم به اصلاح ساختار کرده بود.
وی افزود: در عمل کارفرما بدون توجه به دستور اداره کار این واحد صنعتی را با ٢٧۴ کارگر تعطیل کرده است.
این کارگر افزود: با انحلال این کارخانه ٢٧۴ کارگر با سابقه ١٢ تا ١٨ سال به موج بیکاران شهرستان کوچک قروه اضافه خواهند شد. این شهرستان هیچ واحد تولیدی و یا صنعتی دیگری ندارد و این کارگران بعدا زبیکاری برای تامین معاش خانواده شان مجبور به قاچاق و بزه و یا در بهترین حالت باربری شهرستانهای دیگر خواهد شد.

توضیحات کارفرما
در این رابطه «حسینی» مدیر تسویه «فولاد زاگرس» به ایلنا گفت: چون کارخانه فولاد زاگرس توان مالی نداشت، سهامداران آن شرکت تصمیم به انحلالکارخانه گرفتند، این انحلال کاملا قانونی است و برای اداره کار شهرستان عدم وجود نقدینگی اثبات شده است.
وی در رابطه با اشکالات اطلاعیه اعلام انحلال شرکت توضیح داد: این شرکت در ابتدای کار سهامی خاص بود وبعدا تبدیل به سهامی عام شد. عنوان سهامی خاص در اطلاعیه صرفا اشتباه تایپی است و ما درصدد اصلاح این اشتباه از طریق انتشار آگهی مجدد هستیم.

----------------------------------

مطالبات معوقه کارگران آبگینه به سه ماه رسید

یکی از کارگران کارخانه شیشه «آبگینه» قزوین از پرداخت نشدن ٣ ماه حقوق کارگران شاغل در این واحد تولیدی خبر داد.
«منوچهر افشار» در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: مطالبات کارگران این واحد به نیمی از حقوق اسفند ماه سال ٩٢، و حقوق اردیبهشت و خرداد سال ٩٣ مربوط می‌شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این کارفرمای این واحد تولیدی یک ماه عیدی سال گذشته کارگران را پرداخت نکرده است.
این کارگر شیشه آبگینه با بیان اینکه تا پیش از این کارگران این واحد تولیدی حداکثر تا ١۵ اسفند ماه همه حقوق اسفند و عیدی پایان سال خود را دریافت می‌کردند، افزود: اما امسال با گذشت سه ماه از سال جاری کارگران هنوز بخش از حقوق اسفند ماه و حق عیدی خود را دریافت نکرده اند.
افشار با ابراز نگرانی از امنیت شغلی کارگران گفت: این کارخانه حدود ١٠٠ کارگر رسمی و٢٠٠ کارگر قراردادی با سابقه دارد که با وضعیت پیش آمدهآنان را نگران تامین معاش و امنیت شغلی خود کرده است.
وی با بایادآوری اینکه در اواخر سال گذشته به دلیل اتمام مواد اولیه فرآیند تولید در این واحد تولیدی متوقف شده بود، افزود: این کارخانه در سال جاری هیچ مشکلی برای تولید شیشه ندارد و چنانچه در حال حاضر روزانه حدود ٢۴ هزار متر شیشه در کارخانه آبگینه تولید می‌شود.
این کارگربا بیان اینکه کارفرما مرتبا به کارگران وعده پرداخت مطالبات کارگران را می دهد در ادامه اظهار داشت: بی‌توجه‌ای کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران باعث شد تا اردیبهشت ماه سال جاری کارگران در محوطه کارخانه تجمع اعتراضی نسبت به سیاستهای مدیریتی وی داشته باشند.

افزایش قیمت حامل های انرژی توان تولید را سلب کرده است
در همین رابطه،آقای «مقسمی» رئیس هیئت مدیره کارخانه آبگینه در گفتگو با ایلنا، ضمن تایید تعویق حقوق کارگران شاغل در این واحد صنعتی، افزایش روز افزون قیمت حامل های انرژی را عامل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران دانست.
او با بیان اینکه این واحد مشکلات زیادی در زمینه تولید دارد افزود: افزایش قیمت روز افزون حاملهای انرژی و همچنین افزایش ٢۵ درصدی دستمزد نیری کار توان تولید را از تولید کننده ها سلب کرده است.
به گفته وی کارخانه شیشه آبگینه قزوین علاوه برناتوانی در افزایش ٢۵ درصدی حقوق کارگران خود،ماهانه حدود ٦٠٠ میلیون تومان بابت هزینه گاز وحدود ٨٠ میلیون تومان نیز بابت هزینه برق پرداخت می کند که با شرایط نامساعد بازار برای فروش محصولات تولید خود وضعیت خوبی ندارد.
اودر خصوص پرداخت مطالبات کارگران گفت:در شرایط موجود بازار ونامناسب بودن تولید،این امکان وجود ندارد که بشود محاسبه کرد که حداکثر تا چه تاریخی می توان مطالبات کارگران را پرداخت و حقوقشان را به روز کرد.

----------------------------------

پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان‌ فولاد خوزستان را به مجلس کشاند

بازنشستگان فولاد خوزستان کشور صبح امروز در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، در ین تجمع که حدود ٦٠ نفر از بازنشستگان فولاد خوزستان حضور داشتند بازنشستگان فولاد خواستار تحقق مطالبات و معوقات خود شدند.
براساس این گزارش در پلاکاردی که در دست تجمع کنندگان بود آمده است تا اجرای کامل قانون بودجه سال ٩٢ تمام معوقات بازنشستگان فولاد خوزستان را پرداخت کنید.
در آغاز جلسه علنی مجلس محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان نیز با اشاره به تجمع بازنشستگان فولاد خوزستان در مقابل مجلس گفت: باید مشکلات این عزیزان برطرف شود.
وی افزود: پیشنهاد می دهم نشست مشترکی بین وزارت تعاون، رفاه و امور و اجتماعی و وزارت اقتصاد با ملس برگزار شود تا مشکل بازنشستگان فولاد خوزستان برطرف شود که محمدحسین ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ به این اظهارات گفت: دوستان عزیز ما در کمیسیون اجتماعی و صنایع به برخی عزیزانی که در این باره به مجلس آمدند مذاکره کنند تا این مساله به نتیجه برسد.