افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران درایران (شهریور)


خیرگزاری کار ایران                                                                                    جمعه ۳۱ شهریور ۱۳۹٦ - ۲۲ سپتامبر ۲۰۱٧

جمعه ۳۱ شهریور ۱۳۹٦ - ۲۲ سپتامبر ۲۰۱٧

محبوس شدن راننده زیر آوار ریزش معدن در انگوران

به گزارش ایلنا، رئیس جمعیت هلال‌احمر ماهنشان در استان زنجان از محبوس‌شدن یک راننده زیر آوار بر اثر ریزش معدن در انگوران خبر داد.
زلفی با اعلام این خبر اظهار داشت: این حادثه در 5 کیلومتری "دندی" از توابع شهرستان انگوران در استان زنجان رخ داد.
وی در توضیح علت این حادثه متذکر شد: ریزش کیک معدنی هنگام جمع آوری ضایعات معدنی باعث مبحوس‌شدن راننده زیر آوار شده است. زلفی از  اعزام گروه‌های امدادی به محل حادثه خبر داد.

-------------------

درصد زنده بودن راننده‌ زیر آوار بسیار کم است/ بازگشت تیم آنست به پایگاه امداد و نجات ماهنشان

به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، غفور آقاجانلو امروز جمعه با اعلام این خبر گفت: در حادثه ریزش کیک معدنی هنگام جمع‌آوری ضایعات معدنی راننده زیر آوار مدفون شده اما امکان جستجو برای فرد مدفون را نداریم.
آقاجانلو اضافه کرد: این حادثه صبح امروز اتفاق افتاده و به‌دلیل حجم زیاد خاک امکان جستجو برای تیم آنست وجود ندارد.
این مسئول متذکر شد: درصد زنده بودن راننده‌ای که زیر حجم زیاد خاک مدفون شده بسیار کم است، لذا به دلیل امکان پذیر نبودن شرایط جستجو، تیم آنست به پایگاه امداد و نجات ماهنشان بازگشت.
همچنین مسئول روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران نیز با اعلام این خبر گفت: حادثه امروز در 5 کیلومتری دندی در محل شرکت فرآوری مواد معدنی رخ داده و هیچ‌گونه ارتباطی با مجتمع معدنی انگوران ندارد.

-------------------

نگرانی کارگران حفاری شمال از تعدیلِ گروهی/ کارفرما:سکوی دریایی امیرکبیر ۲سال پیش تعطیل شد

در روزهای گذشته کارگران حفاری شمال که در پروژه‌های عملیاتی و ستادی این شرکت در حال کار هستند، با ایلنا تماس گرفتند و از تعدیل‌ها در این شرکت ابراز نگرانی کردند.
به گفته این کارگران در هفته گذشته تعدادی از پرسنل شرکت مازاد معرفی شده و تعدیل شده اند؛ کارگران نگرانند که دامنه این تعدیل‌ها در آینده نزدیک گسترده‌تر شود. این کارگران پیش از این نیز از احتمال تعطیلی برخی دفاتر و ستادهای این شرکت، ابراز نگرانی کرده بودند.
علیرضا شفیعی (مدیر منابع انسانی حفاری شمال) در همین رابطه به خبرنگار ایلنا گفت: سکوی دریایی امیرکبیر حدود دو سال پیش تعطیل شد؛ اما کارگرانِ آن در شرکت ماندند و دستمزد گرفتند؛ حال با توجه به این که برای این کارگران در پروژه‌های عملیاتیِ شرکت، امکان فعالیت وجود نداشت و حتی تعدادی از آنها مدتها در خانه بیکار نشسته بودند و دستمزد می‌گرفتند، حدود ۷۰ نفر از آنها را ترخیص کردیم.
این مقام مسئول در ارتباط با احتمالِ تعدیل‌های بیشتر گفت: در چند سال گذشته تعداد زیادی نیروی مازاد بدون کارشناسی جذب شده‌اند که تعداد آنها شاید بالغ بر هزار نفر باشد؛ اکنون قصد داریم در چارتِ سازمانیِ شرکت بازنگری کنیم و احتمال این وجود دارد که با توجه به وضعیت فعلی شرکت و کاهش درآمدها، تعدادی از آنها را تعدیل کنیم.
شفیعی که تعداد دقیق تعدیلی‌های احتمالی را ذکر نکرد، اظهار داشت: این بازنگری و تجدیدنظر در وضعیت نیروهای مازاد، فقط با هدف حفظ شرکت صورت می‌گیرد؛ چرا که در غیر این صورت، با توجه به کاهش قیمت نفت و کم شدن پروژه‌ها ممکن است ادامه فعالیتِ حفاری شمال با دشواری مواجه شود. وی تاکید کرد: البته تجدیدنظر در وضعیت نیروهای مازاد، توسط یک تیم کارشناسی و با ارزیابی دقیق و حساب شده انجام خواهد شد.

-------------------

پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹٦ - ۲۱ سپتامبر ۲۰۱٧

بخشی از طلب کارگران معدن البرز شرقی پرداخت شد

تعدادی از کارگران این واحد معدنی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: یک ماه از مجموع ۲ ماه معوقات حقوقی حدود هزار و ۴۰۰ کارگر این واحد معدنی روز گذشته در حالی پرداخت شد که حدود ۶۰۰ نفر از کارگران واحد طزره در روزهای ۲۶ تا ۲۷ شهریور ماه جاری با برپایی تجمعات صنفی خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شده بودند.
پرداخت ۲ ماه معوقات مزدی کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی و مشخص شدن نحوه پرداخت دستمزدها در ماه‌های آتی ازجمله انگیزه‌های شکل‌گیری این تجمع دو روزه بود.
منابع خبری با بیان اینکه در حال حاضر این کارگران دستمزد تیر ماه خود را دریافت کرده‌اند، گفتند: با اتمام شهریور ماه یک ماه دیگر به مطالبات معوقه آنها افزوده خواهد شد که در مجموع دو ماه دیگر این کارگران از کارفرما بستانکار می‌شوند.

-------------------

مرگ دو کارگر شیرازی بر اثر یخ زدگی در مخزن آمونیاک/تحقیقات ادامه دارد

به گزارش ایلنا؛ «محمدمهدی مهربانی» مدیرمحیط زیست، ایمنی و بهداشت شرکت شهرک‌های صنعتی استان فارس روز گذشته (چهارشنبه/۲۹ شهریور) گفت: این حادثه روز سه‌شنبه اتفاق افتاد و هم‌اکنون در حال بررسی دقیق ابعاد مختلف این آن هستیم.
در این حادثه دو کارگر در حادثه سقوط به مخزن نگهداری آمونیاک در یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی شیراز دچار یخ زدگی شدند و جان باختند.
وی اضافه کرد: بنابر بررسی‌های اولیه، این کارگران در حال مونتاژ یک منبع ذخیره مواد شیمیایی بودند که بر اثر حادثه کاری، جان باختند.
مدیر محیط زیست، ایمنی و بهداشت شرکت شهرک‌های صنعتی استان فارس، گفت: بنابر این بررسی‌ها، در زمان مونتاژ قطعات، یک قطعه به درون مخزن حاوی آمونیاک افتاده بود و کارگر اول برای بیرون آوردن آن قطعه تلاش کرد و با وجود پایین بودن سطح آمونیاک در مخزن، وی دچار یخ زدگی شد و جان باخت.
وی ادامه داد: کارگر دوم نیز بدون بهره‌گیری از کابل و ماسک مورد نیاز برای نجات جان همکار خود وارد مخزن شد که وی نیز به شکل مشابهی، جان خود را از دست داد.
مهربانی گفت: محل حادثه برای تحقیقات بیشتر پلمب شده است و برای اعلام نتایج رسمی بررسی‌ها درباره دلایل این حادثه نیازمند دریافت گزارش‌های سازمان آتش نشانی و اداره پزشکی قانونی شهرستان شیراز هستیم.

-------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی به علت سقوط در چاهک آسانسور/پرتاب از طبقه نهم به منفی دو

به گزارش ایلنا؛ یک کارگر ساختمانی ۲۸ ساله روز گذشته (چهارشنبه/۲۹ شهریور) حین کار از طبقه نهم یک ساختمان واقع در بزرگراه باکری به انتهای چاهک آسانسور در طبقه منفی ۲ سقوط کرد و جان سپرد.
 به گفته مجید شهرمی (رییس ایستگاه ۷۴ آتش نشانی) در یک پروژه ساختمانی ۱۰ طبقه کارگران در حال کار بودند که ناگهان یک کارگر ۲۸ ساله از طبقه نهم به انتهای چاهک آسانسور در طبقه منفی ۲ سقوط کرد. وی اضافه کرد: آتش نشانان بی‌درنگ با استفاده از تجهیزات مخصوص خود را به کارگر جوان رساندند و او را که کاملا بیهوش بود؛ برای انجام معاینات پزشکی تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.
رییس ایستگاه ۷۴ آتش نشانی ادامه داد: پس از انجام معاینات پزشکی از سوی کادر پزشکی اورژانس مشخص شد کارگرجوان در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده است.

-------------------

چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹٦ - ۲۰ سپتامبر ۲۰۱٧

تعدادی از کارگران هپکو و آذرآب در محل کارشان حاضر شدند/حضور عوامل انتظامی در اطراف کارخانه‌‌ها

ابوالفضل پوروفایی، مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مرکزی در خصوص وضعیت کنونی کارگران دو کارخانه آذرآب و هپکو به خبرنگار ایلنا می‌گوید: بخشی از این کارگران امروز در محل کار خود حاضر شده‌اند و در مورد کارگرانی که در معرض برخورد قهری روز گذشته قرار داشتند؛ باید گفت که حال عمومی آنها خوب است اما در حال حاضر به مرخصی آمده‌‌اند.
این مقام صنفی کارگری در مورد اینکه آیا در جریان اجتماعات صنفی روز گذشته، از میان کارگران آذرآب یا هپکو فردی بازداشت شده است؟ گفت: در استعلام‌هایی که از شورای تامین استان گرفتیم، هیچ صحبتی از بازداشت کارگران در جریان تجمع روز گذشته نشده است.
رییس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان مرکزی همچنین در خصوص وضعیت امروز این دو واحد صنعتی گفت: غیر از کارگرانی که امروز به محل کار خود مراجعه کرده‌اند از ساعات ابتدایی صبح امروز عوامل انتظامی در اطراف دو شرکت آذرآب و هپکو مستقر شده‌اند.
پوروفایی با انتقاد از رفتاری روز گذشته با کارگران معرتض هپکو و آذرآب صورت گرفت، گفت: اعتراضات صنفی کارگران به دنبال احقاق حق آنها و دریافت مطالبات عقب افتاده شش ماهه‌شان بود، ولی برخورد نیروی انتظامی شایسته کارگرانی که به دنبال دریافت مطالبات خود هستند؛ نبود.
این فعال صنفی کارگری که در ترکیب هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور نیز حضور دارد؛ افزود: در حال حاضر وضعیت بحران کارگران این دو کارخانه از حوزه رسیدگی استانی خارج شده است؛ پس از شش ماه حقوق نگرفتن و اعتراض کارگران حالا دیگر کاری از دست مسئولان استانی برنمی‌آید و هیات دولت و شخص رئیس‌جمهور، وزیر صنعت و وزیر کار باید در مورد این موضوع تصمیم بگیرند.

عاملان برخورد با  کارگران هپکو وآذر آب باید جواب‌دهند

حسین حبیبی (بازرس کانون‌عالی شوراهای اسلامی کار کشور) از مسئولان دولت، قوه قضاییه و مجلس خواستار رسیدگی به وضعیت کارگران دو کارخانه هپکو و آذر آب در استان اراک که در جریان برپایی اجتماع صنفی روز گذشته با آنها برخورد قهری صورت گرفته بود؛ شد.
این فعال صنفی کارگری با تاکید براینکه برخورد خشن روز گذشته با هیچ معیار انسانی سازگاری ندارد، گفت: از دولت به ویژه مسئولان وزارت کار، نمایندگان مجلس و مقامات قضایی و انتظامی انتظار می‌رود با مسببان حادثه روز گذشته برخورد کنند.
وی افزود: این کارگران به‌دنبال حقوق صنفی خود برای تهیه نان شب خود بودند و نباید با آنها اینگونه برخورد می‌شد. وی افزود: جامعه کارگری ایران در مقام حمایت از هم‌صنفان خود در کارخانه‌های هپکو و آذرآب اراک خواهان توجه ویژه مسئولان مربوطه به وضعیت پیش آمده هستند.

حوزه روابط کار از رکود اقتصادی حاکم بر کشور هم نامناسب‌تر است

علی خدای (عضو کارگری شورای عالی کار) در همین‌باره گفت: وضعیت روابط کار با چالش‌هایی روبه‌رو است که مسئولان کشور به خصوص وزیر کار باید در واکنشی سریع به مسائل کارگران اراک رسیدگی کنند تا هرچه زودتر وضعیت آنها بهبود پیدا کند.
او ادامه داد: فضای کار کشور با توجه به مسائل رخ داده در برخی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها مانند چسب هل و رفتار با کارگران و همچنین حاشیه‌های اعتراض کارگران کارخانه‌های هپکو و آذرآب نشان می‌دهد که وضعیت حوزه روابط کار از رکود اقتصادی که مسئولان کشوراز آن صحبت می‌کنند؛ هم نامناسب‌تر است.
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در پایان اضافه کرد: نباید در مقابل کارگرانی که شش ماه حقوق دریافت نکرده‌اند برخوردهای تند کرد. فعالان کارگری هرگونه برخوردی را با کارگران محکوم می‌کنند.

-------------------

بی‌توجهی به مطالبات، به اعتراض خیابانی منجر شد/ باید از کارگران اراکی دلجویی کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال حادثه برخوردی که روز گذشته با کارگران معترض دو کارخانه هپکو و آذر آب در استان مرکزی رخ‌ داد، تشکیلات خانه کارگراستان مرکزی بیانیه‌ای را صادر کرد.
در این بیانیه با یادآوری اینکه شکل‌گیری این اعتراضات صنفی نتیجه بی‌توجهی مسئولان مربوطه به مطالبات صنفی بر زمین مانده کارگران این دو واحد صنعتی است، از برخوردهایی که روز گذشته با کارگران معترض شده، انتقاد شده است.
در قسمتی از بیانیه تشکیلات خانه کارگر استان مرکزی آمده است: کارگر [کارگران هپکو و آذرآب] برای مطالبه‌ی حقوق حقه‌ی خود، مطالبات معوق ناشی از عدم دریافت چندین ماه حقوق که مسئولین به خواسته‌های آرام آنها توجه نکرده و از روی ناچاری و شرمندگی خانواده اعتراضات خود را خیابانی می‌کنند، مسئولین به‌جای همیاری آنها و دلجویی از آنها دستور برخورد با آنها را صادر می‌کنند و کارگران عزیز را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و کارگر عزیز، بجای بردن نان به خانه، با کبودی بدن و زخم صورت به خانه می‌رود، خانواده آن کارگر عزیز از خواستن خرجی زندگی، لوازم التحریر مدرسه قطعا صرف نظر می‌کنند.
این تشکل صنفی کارگری در دنباله بیانیه خود با مخاطب قرار دادن مسئولان دولتی می‌افزاید: خانه کارگر استان مرکزی ضمن محکوم کردن آنچه امروز بر این کارگران گذشت از دولت تدبیر و امید درخواست دارد  با تشکیل کمیته‌ای تحت عنوان دلجویی از کارگران و پرداخت سریع مطالبات آنها به استان مرکزی اعزام نموده و پاسخگوی حرکت ناشایست نیروهای انتظامی باشند که کارگران را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
در خاتمه بیانیه تشکیلات خانه کارگر استان مرکزی آمده است: آنها به کجا وابسته‌اند که می‌توانند چندین ماه حقوق هزاران کارگر را پرداخت نکنند و زندگی آنان را نابود کنند و امروز هم مورد لطف و عنایت قرار داده و کارگران را مورد ضرب و شتم قرار دهند؟!

-------------------

کارفرمایان هپکو و آذرآب به تعهدات خود عمل نکردند/ مشکلات کارگران در دست رسیدگی

محمدتقی آبایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: کارفرمایان دو کارخانه آذرآب و هپکو با نادیده گرفتن تعهداتی که مطابق قانون در برابر کارگران شاغل در این دو مجموعه داشتند باعث شد روز گذشته در دو نقطه از شهر اراک تجمع اعتراضی کارگری برپا شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: در مورد اول شمار کثیری از کارگران کارخانه آذرآب بابت نزدیک به پنج ماه معوقات مزدی تجمع صنفی را در محدوده میدان امام‌خمینی شهر اراک برپا کرده بودند.
به گفته آبایی از آنجایی که محل این اجتماع صنفی در نزدیکی ورودی شهر اراک قرار داشت، برای تردد خودروهای عبوری که در محور مراسلاتی مجاور حضور داشتند، چند ساعتی مشکل ترافیکی به وجود آمد. این مقام مسئول اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با بیان اینکه در نهایت محل این تجمع با مداخله عوامل انتظامی از محدوده مسیر جاده‌ای به داخل کارخانه آذرآب منتقل شد، افزود: متاسفانه در این مورد مذاکراتی که از جانب عوامل انتظامی با کارگران معترض برای روان کردن مسیر تردد خودروهای عبوری آغاز شده بود بی نتیجه ماند و در نهایت با بروز تنش میان عوامل انتظامی و کارگران معترض، محل اعتراض به داخل کارخانه آذرآب منتقل شد.
وی با بیان اینکه پس از این اتفاق از جانب کارفرمای آذرآب مبلغ یک‌میلیون و هشتصد هزار تومان به حساب هر کارگر واریز شده، گفت: البته در جریان برخورد روز گذشته حدود 4 نفر از کارگران بازداشت شدند که در نتیجه پیگیری مسئولان استانی همه این افراد همان شب با قرار قانونی آزاد شدند.
آبایی با انتقاد از تعللی که از جانب کارفرمای این واحد صنعتی در پرداخت مطالبات قانونی کارگران صورت گرفته، افزود: یادمان باشد در آستانه شروع سال تحصیلی هزینه‌های خانواده‌ها افزایش می‌یابد، در شرایطی که پرداخت نشدن حتی یک‌ماه حقوق برای خانواده‌های همه ما مشکل است، قطعا شرایط ناشی از چند ماه پرداخت‌نشدن مطالبات‌مزدی برای کارگران آذرآبی که درآمدی نزدیک به حداقل‌های قانونی دارند، دشوارتر است. این مقام مسئول استان مرکزی ادامه داد: تاخیر کارفرمای آذرآب در عمل به تعهدات قانونی، تنها باعث تشدید بدبینی کارگران شد که نتیجه آن به هیچ وجه خوب نیست بنابراین از مسئولان نظارتی انتظار داریم چرایی این اتفاق را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: این وضعیت در حالی است که کارفرمای این واحد صنعتی در جریان بازدید ماه گذشته اعلام کرد تا سه سال آینده سفارش کار دارد چنانچه آن زمان نیز کارگران آذرآب با وجود پرداخت‌نشدن مطالبات‌شان مشغول کار بودند.
آبایی در توضیح خواسته‌های کارگران معترض آذرآب گفت: طبق آخرین توافقی که در کمیسیون کارگری درباره رسیدگی به مشکلات کارخانه آذرآب اتخاذ شده بود، کارفرما متعهد شده بود تا تاریخ بیستم شهریورماه تمامی دستمزد تیرماه و نیمی از دستمزد مردادماه را به حساب کارگران واریز کند و در ادامه بابت مابقی مطالبات به‌صورت تدریجی تا پایان سال تسویه‌حساب کند.
مدیرکل کار استان مرکزی با یادآوری اینکه دست‌کم کمیسیون کارگری برای رسیدگی به وضعیت کارخانه آذرآب، شش نوبت در سال‌جاری تشکیل جلسه داده بود، افزود: با وجود این تکلیف قانونی، کارفرمای آذرآب باز هم به تعهد خود عمل نکرد و در نتیجه کارگران به‌دلیل بی‌اعتماد شدن اقدام به برپایی تجمع کردند.
به گفته این مقام مسئول وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارخانه آذرآب سال 82 به بخش‌خصوصی واگذار شد و هم اکنون در این واحد صنعتی که در زمینه ساخت تجهیزات نیروگاهی و پالایشگاهی فعالیت دارد، به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم نزدیک به 1600 کارگر مشغول کارند.
وی با بیان اینکه طبق قانون طلب کارگر جزء دیون ممتازه تلقی شده و کارفرما مکلف به پرداخت آن است، افزود: پیگیر مطالبات کارگران این واحد صنعتی هستیم. آبایی با یادآوری اینکه سال‌های گذشته نیز کارگران کارخانه آذرآب با مسئله دریافت نکردن مطالبات روبرو بودند، گفت: زمانی در این کارخانه تا سه ماه از پرداخت مطالبات مزدی خبری نبود اما چون از سوء‌مدیریت خبری نبود اعتمادی نیز از کارگران سلب نشده بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی درباره شرایط کنونی کارخانه آذرآب گفت: امروز که کارگران نوبت صبح به محل کار مراجعه کردند اعتراض‌های صنفی در محوطه داخلی کارخانه ادامه یافت و در نتیجه فعالیتی انجام نشد.
وی با بیان اینکه با پیگیری‌های انجام شده از ساعت یک بعد از ظهر امروز جو کارخانه آذرآب آرام شده، ادامه داد: البته در نوبت عصر نیز کارگران فعالیتی نداشتند اما از اعتراض‌های صنفی نیز خبری نبود. آبایی با بیان اینکه در حال حاضر مسئولان استان و نمایندگان مجلس به‌صورت جدی پیگیر وضعیت به وجود آمده در این کارخانه هستند از کارگران آذرآب و نمایندگان آنها خواست با رفتار هوشیارانه خود در راه قانونی پیگیری مطالبات صنفی خود گام برداشته و از ورود به مسیرهایی که ممکن است به اسباب سوء‌استفاده مغرضان تبدیل شود خودداری کنند. وی نسبت به حفظ و استمرار جو آرام کنونی کارخانه آذرآب ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدواریم با برگزاری مجمع عمومی سهامداران این واحد صنعتی در آینده شاهد تحولات مثبتی در رابطه با وضعیت کارگران آذرآب باشیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی درباره وضعیت کارگران کارخانه هپکو گفت: در این واحد سازنده ماشین‌های راه‌سازی نیز حدود 900 کارگر مشغول کارند که با مشکل پرداخت‌نشدن نزدیک به چهار ماه معوقات مزدی روبرو هستند.
آبایی با بیان اینکه روز گذشته نیز شماری از کارگران این واحد صنعتی در اعتراض به وضعیت ایجاد شده برای مدت نزدیک به 40 دقیقه در محدوده خط راه‌آهن تجمع اعتراضی مشابهی را برپا کرده بودند، گفت: این اجتماع صنفی نیز برای مدتی مشکلاتی را ایجاد کرده بود که بازهم با مداخله عوامل انتظامی محل تجمع به داخل شرکت منتقل شد.
وی با ابراز خرسندی از اینکه تجمع صنفی کارگران معترض هپکو بدون بروز تنش و درگیری از محدوده مجاور مسیر ریل راه‌آهن به داخل محوطه کارخانه منتقل شد، افزود: متاسفانه در این‌باره نیز کارفرما تعهدات قانونی خود عمل نکرده است.
مدیرکل کار استان مرکزی درباره وضعیت امروز کارگران هپکو گفت: امروز نیز کارگران معترض با تجمع در محل کارشان پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
این مقام مسئول وزارت‌کار در توضیح ماجرا گفت: حدود چهار ماه پیش مالکیت سهام کارخانه هپکو از طریق مذاکراتی به فرد جدیدی در بخش خصوصی واگذار شد و قرار بود سهامدار جدید ظرف مدت یک‌ماه نسبت به پرداخت مطالبات معوقه کارگران اقدام کند. با این حال مالک جدید معتقد است زمانی می‌تواند به تعهدات خود در برابر کارگران عمل کند که کارخانه فعالیت تولیدی داشته باشد.
مدیرکل کار استان مرکزی با بیان اینکه این استدلال کارفرما با شرایطی که زمان واگذاری سهام کارخانه تعیین شده بود مغایرت دارد، گفت: در ادامه مسئله پرداخت و تسویه طلب مزدی کارگران هپکو، حتی سازمان خصوصی‌سازی نیز موافقت خود را برای فروش یک قطعه ملک که به کارخانه هپکو تعلق داشته و محل آن در محدوده منطقه آذری تهران است اعلام کرد اما در نهایت این مشکل همچنان به قوت خود باقی است. وی با بیان اینکه درباره مطالبات کارگران هپکو نیز مجموعه مدیران و مسئولان مربوطه در حال پیگیری مطالبات آنها هستند، تاکید کرد: با این شرایط، کارگران حق دارند نسبت به پرداخت نشدن مطالبات خود معترض شوند اما بهتر است با تجمع در محدوده محل کار خود، طوری رفتار کنند که فرصت‌طلبان و مغرضان امان سوء‌استفاده کردن از وضع موجود را به دست نیاورند.
آبایی با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته عوامل انتظامی همراهی خود در مدیریت اجتماعات صنفی داشته‌اند، گفت: بعد از اتفاقی که دیروز افتاد، فرماندهی انتظامی استان مرکزی در برنامه شبکه تلویزیونی استان مرکزی حاضر شد و بابت برخورد صورت گرفته از جامعه کارگری عذرخواهی کرد.
وی در پایان از ضابطان انتظامی خواست در مواجه با اجتماعات صنفی کارگران معترض از خود خویشتنداری بیشتری نشان دهند.

-------------------

جسد کارگر چینیِ مفقود در مسجدسلیمان پیدا شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، «چنگ چانگ جون» کارگر ۴۵ ساله چینی که در بخش حفاری یک شرکت مشغول به کار بود،  حدود 10 روز قبل حدوداً ساعت ۹ و سی دقیقه صبح از شرکت (منطقه تلبزان) به سمت استراحت گاه خود در حرکت بود اما پس از مدتی ارتباط با او غیرممکن شد و در نهایت همکاران وی متوجه گم شدن وی شدند.
همکارانش اعلام کرده بودند که فقط چند ساعت بعد از مفقودی توانسته‌اند با او تماس بگیرند. حالا بعد از گذشت ده روز، فرماندار مسجدسلیمان در رابطه با سرنوشت این کارگر چینی گفت: جسد این فرد؛ امروز در منطقه چوب سرخِ مسجدسلیمان پیدا شد و خبرهای تکمیلی در این خصوص بزودی اطلاع رسانی خواهد شد.

-------------------

مرگ دو معلم در حادثه رانندگی در محور سربیشه-بیرجند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز در استان خراسان جنوبی، یک خودروی حامل 4 معلم که در مسیر سربیشه-بیرجند در حال تردد بود، دچار سانحه شد. در این سانحه، این خودرو از مسیر خارج و واژگون شد.
در این حادثه، یکی از معلمان در جا فوت کرد و سه معلم دیگر به بیمارستان اعزام شدند. ساعاتی بعد، یکی از معلمان، خانم معلمی که در حادثه مصدوم شده بود؛ به دلیل خونریزی شدید در بیمارستان امام رضای بیرجند فوت کرد.
یکی دیگر از مصدومان به دلیل ضربه به سر دچار کاهش سطح هوشیاری شده و او را به اتاق عمل اعزام کرده‌اند؛ حال مصدوم دیگر رضایت بخش است.

-------------------

دو کشته و دو مجروح در پی انفجار تانکر گاز در شهرضا

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر روز گذشته یک انفجار تانکر گاز در خیابان هشتم شهرک صنعتی رازی در شهرضا رخ داد.
این حادثه ساعت 12:50 دقیقه  روز گذشته  در مخزن گاز شرکتِ «آلکان شیمی» رخ داد و دو کشته و دو مصدوم برجای گذاشت. در اثر این انفجار، 2 کارگر 30 ساله و 54 ساله در دم جان باختند و 2 کارگر 32 ساله و 40 ساله نیز بشدت مصدوم و به بیمارستان امام موسی کاظم(ع) اصفهان منتقل شدند. از قرار معلوم، علت حادثه رعایت نکردن نکات ایمنی هنگام جوشکاری بر روی یکی از مخازن سوخت اعلام شده‌است.
شهرک صنعتی رازی شهرضا بعد از شهرک صنعتی کاوه در ساوه، دومین شهرک بزرگ صنعتی در کشور محسوب می شود.

-------------------

نیروهای شرکتیِ مخابرات از حداقل‌ها محرومند/ کارشناسان و مهندسان حقوقِ کارگر ساده را می‌گیرند

به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از واکنش وزیر ارتباطات به اخبار و تصاویر در فضای مجازی و درخواست از مدیر عامل شرکت مخابرات برای حل مشکلات پرسنل پیمانکاری، جمعی از شرکتی‌های مخابرات نامه‌ای سرگشاده نوشتند و از وزیر خواستند که به دردِ دل‌های آنان گوش دهد و به فکر راه حل باشد.
در بخشی از این نامه آمده‌است: من یک نیروی شرکتی هستم! یک نیروی پیمانکاری! یعنی در هیچ جای این سرزمین نامی از من نمی یابید؛ هر چند که سالهاست در جایی بنام مخابرات کار می‌کنم! من یک نیروی پیمانکاری هستم؛ هر چند که حتی تعداد آجرهای دیوارهای مخابرات را در تمامی شهرها شمرده ام! بله! نام من در هیچ دفتر و سند مخابراتی نیست! جالب اینکه در دفاتر پیمانکاری نیز نام ما به مستعار برده شده است، بدون تخصص و مدرک و تجربه، با عنوان کارگری ساده ، تا نکند روزی مدعی نام و نان خود از مخابرات باشم! اما من نه مخابرات را مقصر میدانم نه پیمانکار را! نه اینکه مقصر نباشند، بلکه ابتدا از دولت انتظار داریم.دولت است که صاحب و مالک مقدرات کشور است.دولت است که با طرح و برنامه مانع از سوء استفاده کارفرمایان می شود!
در بخشی دیگر از این نامه آمده است: ما به حداقل ها امیدداریم و به حداقل ها زنده ایم. حداقل حقوق! حداقل امتیازات! حداقل دریافتی؛  بله، ما به حداقل ها نیز راضی هستیم؛ به شرطی که بر اساس قانون پرداخت گردد؛ هر چه هست بر اساس قانون باشد. انتظار زیادی است؟ همینقدر می دانیم که پاداش و کمک هزینه و ماموریت و خرده دریافتی های معمول ، طبق قانون باید جزو حداقل دریافتی ها باشد! اما نیست! حداقل حقوق قانون کار با عنوان کارگر ساده! البته این هم هنری است! مهندسان و کارشناسان کشور را بتوانند بعنوان کارگر ساده بکار بگیرند ،حتما هنر است، اما این هنر خلاف قانون است!
در ادامه این نامه می‌خوانیم: پیش از آنکه مخابرات خصوصی شود من باید کارمند رسمی دولت می بودم. اما دو سال قبل از خصوصی سازی مرا به بهانه خصوصی شدن مخابرات در آینده، از حقم محروم کردند. بارها پس از آن، همه کسانی که مشابه من، در سیستم های اداری مشغول بودند قرارداد دائم و رسمی بستند ، اما مخابرات به بهانه خصوصی شدن، تابع قوانین نبود. بارها رئیس هیئت مدیره مخابرات اعلام کرد با اینکه دولتی نیستیم اما قوانین دولتی را رعایت می‌کنیم. همه چیزش را رعایت کردند غیر از تعهد به نیروی انسانیش را! آقای وزیر حالا که با شما صحبت می کنم اجازه بدهید بگویم  من حق خود را از دولتم میخواهم! دولتی که بر اساس قانون حق کار و مسکن مرا نادیده میگیرد!
در بخش پایانی نامه آمده‌است: آقای وزیر! ما مردیم از بس مجبور شدیم در تجمع فریاد بزنیم. خسته شدیم از بس راه اداره کار را رفتیم و بی نتیجه برگشتیم.  خسته شدیم از بس همکاران را به جلوی مجلس خواندیم. وقتی می توان حرفها را در خانه زد، وقتی می توان مشکلات را در خانه حل کرد چرا باید به بیرون از خانه مراجعه کنیم؟
این بار شما این جوانان را به نزد خود بخوانید و حکم آنان باشید. اجازه ندهید توان و قدرت و جوانی آنان تاراج شود و آینده شان تیره و تاریک و مخدوش بماند.  آقای وزیر!حداقل طرح های ما را برای رسیدن به یک مخابرات آباد و با نشاط ببینید بعد نظر بدهید که “با وضعیت امروز مخابرات این خواسته ها مقدور است” یا خیر.
در انتها از شما تشکر میکنیم که بار دیگر به همه نشان دادید هنوز هم احساس، انساندوستی، علاقه به کرامت انسانی در بین مسئولان جایی دارد.

-------------------

۲۵ میلیون کارگر در سراسر جهان به بردگی گرفته شده اند/۱۵۲ میلیون کودک کار وجود دارد

به گزارش ایلنا؛ بر اساس ارزیابی سازمان بین المللی کار ، حدود ۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بردگی و کار اجباری واداشته شده اند.
این سازمان در گزارشی که به این منظور تهیه کرده آورده است که این کارگران در عرصه کار ساختمانی، کار در کارخانه‌ها و زمین‌های کشاوری یا به شکل مستخدم خانگی به بردگی گرفته شده اند. بخش زیادی از این افراد از کشورهای دیگر به صورت قاچاقی به مقاصد مورد نظر سودجویان منتقل شده اند و در کشورهای مقصد به هیچ وجه اجازه کار و یا حتی تردد هم ندارند.  
نویسندگان این گزارش در سازمان جهانی کار در بخش مربوط به راهکار های خروج از وضعیت فعلی پیشنهاد داده اند که برای برخورد با کارفرمایان سودجو و قاچاقچیان انسان، باید قوانین کار را به صورت «دقیق» و «سخت گیرانه» اجرایی کرد. با این حال باید گفت که قوانین کار در بیشتر کشورها مشمول شهروندان همان کشور می شود.
در گزارش تاکید شده است که ترکیه از معدود کشورهایی است که برای جلوگیری از بهره کشی از کارگران خارجی برای آنان قوانین کار و تامین اجتماعی تعریف کرده است با این حال در خود ترکیه نیز از کارگران خارجی به صورت گسترده در کارگاه های زیر زمینی و رستوران ها با پرداخت دستمزدهای ناچیز سو استفاده می شود.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «با توجه به این که بخش اعظم برده‌داری مدرن با مهاجرت ارتباط دارد بهبود مدیریت وضعیت مهاجران در حفاظت از قربانیان و جلوگیری از کار اجباری می تواند نقش مهمی ایفا کند.»
سازمان بین المللی کار در گزارش جداگانه‌ای که یک روز پس از این گزارش تهیه کرده اعلام کرده است که ۱۵۲ میلیون نفر کودک کار در جهان وجود دارد که تقریبا معادل یک نفر از هر ده کودک جهان است و تقریبا نیمی از آنها در کارهای خطرناک مشغول به کار هستند.

-------------------

مطالبات مزدی کارمندان و کارگرانِ شهرداری مریوان/ بودجه لازم برای پرداخت دستمزدها تامین نشده

به گزارش خبرنگار ایلنا، دستمزد پرسنل شهرداری مریوان در استان کردستان در ماههای گذشته پرداخت نشده است.
کارگران این شهرداری که در بخشهای مختلف خدمات و فضای سبز مشغول به کار هستند، حدود دویست نفر هستند که مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. حق بیمه این کارگران نیز در ماههای گذشته پرداخت نشده و برای تعویض دفترچه های بیمه با مشکل مواجهند.
دستمزد کارمندان این شهرداری نیز در ماههای گذشته پرداخت نشده‌است. چند ده کارمند این شهرداری، با احتساب این ماه (شهریورماه)، سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
پرسنل شهرداری مریوان می‌گویند کمبود بودجه و فقدان نقدینگی باعث شده که شهرداری نتواند دستمزد و مزایای مزدی پرسنل خود را پرداخت کند.
دفتر شهرداری مریوان در پاسخ به خبرنگار ایلنا ضمن تایید این خبر گفت: مشکل اصلی کمبود بودجه است و امیدواریم به زودی این مشکل حل شود.
در عین حال دفتر شهرداری مریوان از خاتمه کار شهردار قبلی مریوان خبر داد و گفت: در حال حاضر این شهرداری سرپرست دارد و تلاشهایی برای تامین بودجه در حال انجام است.

-------------------

پیکر پیمانکار تونل چری کوهرنگ از زیر آوار خارج شد/۳ کشته و ۵ مصدوم بر جای ماند

«رضا ظاهری» در گفت‌وگو با ایلنا درباره حادثه عصر روز گذشته تونل چری کوهرنگ و تلفات انسانی ریزش آن گفت: ساعت ۲ شب پیکر «غلام عباس توکلی» پیمانکار ۵۵ ساله تونل چری کوهرنگ از زیر آوار خارج شد چرا که به علت حجم بالای آوار دسترسی به وی بسیار دشوار شده بود. اما در نهایت با کمک بیل و لودر پیکر وی را خارج کردیم و تحویل ماشین شهرداری دادیم.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان چهارمحال و بختیاری افزود: در مجموع به همراه پیمانکار تونل، سه نفر جان باختند و پنج نفر مصدوم شدند که آنها را به بیمارستان منتقل کرده اند که به نظر نمی رسد مشکل جدی از این بابت داشته باشند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه شب گذشته کمیته بحران استانداری در این‌باره تشکیل جلسه داد بود، افزود: مقام‌های ارشد استان و سازمان‌های امداد و نجات در این جلسه حضور داشتند تا اقدامات عاجلی صورت پذیرد.

-------------------

مراجعه کارگران پروژه آبرسانی دشت‌سیستان به اداره کار/ تاخیر در پرداخت مطالبات ادامه دارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه مشکل پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران شاغل در پروژه آبرسانی دشت‌سیستان، شماری از این کارگران با مراجعه به اداره کار زابل، پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
تعداد کارگران شاغل در پروژه آبرسانی دشت سیستان تا ۲۲۰۰ نفر برآورد می‌شود، بیشتر این کارگران با مشکل پرداخت نشدن به موقع مطالبات مزدی مواجه هستند و استمرار همین مسئله باعث شد تا ۲۰ نفر از این کارگران برای پیگیری سه ماه مزد معوقه و سایر مطالبات پرداخت نشده خود روز گذشته (سه شنبه، ۲۸ شهریور) به اداره کار زابل مراجعه کنند.
علاوه براین کارگران یاد شده از اینکه به دلیل پرداخت نشدن اعتبارات مالی روند اجرای پروژه متوقف شده است، معترض شدند.
حسینعلی اکبری، دبیر اجرایی اداره کار استان سیستان و بلوچستان در همین خصوص به خبرنگار ایلنا می‌گوید: کارگران شرکت پیمانکاری با حضور در اداره کار زابل خواستار رسیدگی به حقوق‌های عقب افتاده و دریافت حق سنوات خود هستند که به دلیل وضعیت اقتصادی این کارگران این موضوع را به سرعت پیگیری خواهیم کرد.
از سوی دیگر  غلام‌حیدر زورقی، معاون اجرایی طرح آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان، در مورد حقوق‌های معوقه کارگران این پروژه به خبرنگار ایلنا می‌گوید: برخی از شرکت‌های پیمانکاری در پروژه آبرسازی دشت سیستان فعالیت می‌کنند که مدت ۴ ماه است که به دلیل برخی مشکلات تاکنون دستمزد کارگران خود را پرداخت نکرده‌اند . او بابیان اینکه هم اکنون در حال پیگیری برای حل کردن مشکل به وجود آمده هستیم، ادامه می‌دهد: پیمانکاران برای دریافت صورت وضعیت حتما باید وضعیت کارگران خود را به ما گزارش کنند و از این موضوع نشان می‌دهد که ما همواره در جریان مسائل کارگران هستیم.
زورقی اضافه می‌کند نزدیک به ۵۰ درصد از فعالیت‌های این پروژه به اتمام رسیده است و ما آماده افتتاح فاز اول آبرسانی دشت سیستان هستیم.
معاون اجرایی طرح آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان در پاسخ به این سوال که چرا برخی از پیمانکاران کار را تعطیل کرده‌اند بیان کرد: با توجه به اینکه فاز اول این پروژه به اتمام رسیده است برخی از پیمانکاران کار را تعطیل کرده‌اند و تعدیل نیرو کرده‌اند. هنگامی که بودجه برای شروع به کار فاز دوم را دریافت کنیم این پیمانکاران مجدد کارگران خود را برای ادامه کار فرامی‌خوانند.
وی در پایان در مورد وضعیت کلی کارگران پروژه ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان می‌گوید: باتوجه به اینکه در برخی از شرکت‌ها با عقب افتادگی حقوق‌ها روبه‌رو هستیم اما در مقابل شرکت‌هایی هم هستند که هیچ حقوق معوقه‌ای ندارند. به زودی همه مطالبات کارگران این پروژه پرداخت خواهد شد.

-------------------

کارگران فاز 22-24 عسلویه معوقات مزدی دارند

به گزارش منابع کارگری ایلنا، حدود 80 نفر از کارگران یکی از شرکت پیمانکاری شاغل در فاز 22- 24 واقع در عسلویه از اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون دارای معوقات مزدی هستند. 
به گفته یکی از کارگران پرداخت ها در قالب مساعده های بسیار کم انجام شده است ولی با توجه به بازگشایی مدارس این پرداختی ها کفاف هزینه های جاری خانواده های کارگری را نمی دهد. 
این کارگر ادامه داد: با وجود معوقات مزدی و وعده های انجام نشده کارفرما هیچ پروژه ای متوقف نشده و روند کار رو به جلو بوده است حال نوبت کارفرمایان است که حق ما، دستمزد کارگر را بموقع بپردازند و نه با تاخیر بیش از سه ماه.

-------------------

سه شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹٦ - ۱۹ سپتامبر ۲۰۱٧

تجمع همزمان کارگران آذر آب و هپکو در شهر اراک

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه اعتراضات صنفی کارگران دو کارخانه آذرآب و هپکو، شماری از کارگران این دو واحد صنعتی صبح امروز ( ۲۸شهریور ماه) در نقاط جداگانه شهر اراک تجمع کردند. در تجمع نخست، گروهی از کارگران کارخانه آذر آب در ادامه پیگیری‌های صنفی خود، در مجاورت محل این کارخانه  تجمع کردند.
محل برپایی این اجتماع صنفی، محدوده سه راه خمین عنوان شده است و کارگران حاضر در آن مدعی هستند که حدود ۴ ماه است مطالبات مزدی طلبکارند.
معترضان از مسئولان مربوطه تقاضای رسیدگی موثر به موضوع برطرف شدن مسئله‌ بدهی‌های بیمه‌ای و بانکی این واحد صنعتی و از سرگیری فعالیت‌های کارخانه آذر آب را دارند. این کارگران که در عین حال مالک بخشی از سهام آذرآب محسوب می‌شوند، نسبت به حاشیه‌های نشست اخیر مجمع عمومی سهامداران معترض هستند.
از قرار معلوم نتایج این مجمع که در دو روز متوالی  (۲۶ و ۲۷ شهریور ماه) در سالن تلاش وزارت کار در تهران برگزار شده است مورد ایراد نماینده سازمان بورس اوراق بهادار واقع شده است. کارگران آذرآب نیز که نظری مشابه نماینده سازمان بورس دارند  معتقدند در برگزاری این نشست ترتیب‌های قانونی ملاحظه نشده است.
از سوی دیگر کارگران کارخانه هپکو اراک نیز در ادامه پیگیری‌های صنفی خود تجمعی اعتراضی دیگری را در منطقه مجاور محل کار خود برپا کردند.
در مورد مطالبات صنفی کارگران هپکو نیر گفته می‌شود که وضعیت نامعلوم معوقات مزدی باعث شده است تا شماری از این کارگران تجمع صنفی برپا کنند.
این کارگران می‌گویند که از زمستان سال گذشته تاکنون مطالبات مزدی و بیمه‌ای خود را به صورت ناقص دریافت کرده‌اند و با وجود جابجایی کارفرما هنوز این بی‌نظمی ادامه داد.
تلاش‌های خبرنگار ایلنا برای پیگیری موضوع از طریق مسئولان کارخانه‌های ذکر شده تا کنون بی‌نتیجه مانده است اما پیگیری‌ها در این خصوص همچنان از سوی این خبرگزاری ادامه دارد.

-------------------

جزئیات جدید از ریزش تونل در شهرکرد/2 نفر فوت و یک نفر مفقود شده‌اند

 پیرحسن کولیوند در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره حادثه ریزش تونل در حال ساخت گفت: در ساعت ۱۷:۱۰ یک تونل در حال ساخت در محور شهرکرد مسجد سلیمان -گردنه چری دچار ریزش شد.
او ادامه داد: در حادثه ۵ نفر مصدوم شدند که به بیمارستان امام رضا(ع) اردل منتقل شدند همچنین دو نفر نیز در محل حادثه جان باختند.
سرپرست اورژانس کشور درباره جزئیات جدید ریزش تونل گفت: 5 نفر در این حادثه مصدوم شدند که 4 نفر به بیمارستان سیدالشهدا فارسان و یک نفر به بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد منتقل شدند. او ادامه داد: در این حادثه 2 نفر فوت و یک نفر نیز مفقود شده است.

-------------------

تعطیلی فولاد صدر خرم آباد/مشکل نقدینگی مانع تولید

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ برخی کارگران و پرسنل اداری کارخانه «فولاد صدر خرم‌آباد» استان لرستان به علت متوقف شدن فعالیت‌های این کارخانه از اواخر مرداد سال جاری بیکار شده‌اند.
جمعی از کارگران این کارخانه سازنده میلگرد که محل آن در جنوب شهرستان خرم آباد قرار دارد؛ به ایلنا گفتند: حدود ۱۳۰ کارگر قراردادی هستیم که ۲ ماه است مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده‌ایم. آنها مدعی شدند؛ در حدود ۳ نفر از پرسنل اداری این شرکت در تهران ۶ ماه است که بابت مزایای مزدی طلبکارند.
از قرار معلوم حق بیمه‌های کارگران فولادصدر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شده است تا کارگران از بابت تمدید دفترچه بیمه‌های خود مشکلی نداشته باشند.
یکی از مدیران این کارخانه به ایلنا گفت که فولاد صدر در سه سال گذشته با مشکل تامین نقدینگی روبروست و همین مسئله موجب شده بود تا مدیریت به دنبال جذب سرمایه‌گذاران جدید باشد. وی افزود: در رابطه با سیستم بانکی نیز چند جلسه در ستاد تسهیل استانداری در رابطه با تخصیص تسهیلات و استمهال تعهدات معوقه تشکیل شده‌است.

-------------------

کارگران ستاره خلیج فارس نگران بی‌نتیجه ماندن بازگشت به کار خود هستند/کارفرما: کارگر اخراجی نداریم

منابع خبری ایلنا از بی‌نتیجه ماندن تلاش‌ها و پیگیری‌های کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اداره کار شهرستان، فرمانداری بندر عباس و استانداری هرمزگان برای بازگشت به کار خبر می‌دهند.
این کارگران که تعداد آنها حدود ۷۴ نفر است؛ روز ۲۵ شهریور ماه حکم بازگشت به کار خود را از هیات تشخیص اداره کار بند عباس دریافت کرده‌اند اما از جانب مدیریت پالایشگاه ستاره خلیج فارس هنوز اجازه بازگشت به کار آنها داده نشده است. در همین رابطه یکی از کارگران در تماس با ایلنا گفت: روز یکشنبه هفته جاری (۲۶ شهریورماه) نامه‌های بازگشت به کارمان را به پالایشگاه بردیم اما در وضعیت‌مان تغییری ایجاد نشد. این کارگران مدعی هستند؛ یازدهم شهریور ماه امسال به دلایل  تغییر وضعیت شغلی خود از قرارداد مستقیم به پیمانکاری؛ از ورود به محل کارشان در پالایشگاه ستاره خلیج فارس منع شده‌اند و تاکنون کارفرمای این مجموعه نسبت به مطالبات آنها بی‌توجه بوده است.
در این خصوص «سیدضیاء‌الدین فائق» مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس به ایلنا گفت: رای صادر شده هیات تشخیص قطعی نیست و باید در هیات اختلاف اداره کار مطرح و قطعی شود. او با طرح این ادعا که رای صادره به امضای همه اعضای هیات تشخیص نرسیده است، افزود: رای باید به شرکت ابلاغ شود اما ظاهرا قبل از این اتفاق منتشر و رسانه‌ای شده است.
به گفته این مقام مسئول در این شرکت؛ در حالی از کارگران معترض به نام اخراجی یاد شده است که هنوز رابطه همکاری پالایشگاه با آنها قطع نشده و اسامی این کارگران در آخرین لیست پرداخت حق بیمه و دستمزد وجود دارد.
وی با تکرار مواضع گذشته مدیریت این پالایشگاه گفت: نگرانی کارگران مورد نظر بی‌دلیل بوده و آنها قرار است به صورت موقت برای گذراندن یک دوره آموزشی به یک شرکت پیمانکاری دیگر اعزام شوند. فائق ادامه داد: برهمین اساس مسئولیت این کارگران تنها تا تاریخ ۳۱ شهریور ماه با پالایشگاه ستاره خلیج فارس است و بعد از آن آنها با مسئولیت شرکت ایکو در محل کار سابقشان مشغول کار می‌شوند.
طبق اظهارات مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، کارگران مطمئن باشند شرایط کار جدیدی که برایشان در نظر گرفته شده بهتر از قبل خواهد بود و آنها بعد از گذشت حدودا یکسال دوباره تحت مسئولیت مستقیم ستاره خلیج فارس مشغول کار می‌شوند.

-------------------

مرگ سه کارگر در اثر مسمومیت با مواد اسیدی

به گزارش ایلنا، بعد از ظهر روز گذشته (۲۷ شهریور ماه) سه کارگر شاغل در شرکت خوراک دام الوند هیدج در شهرستان ابهر، هنگام انجام کار در مخزن نگهداری مواد اسیدی و قلیایی جان خود را از دست دادند. در این زمینه مسئول روابط عمومی فوریت‌های پزشکی شهرستان ابهر گفته است: بعداز ظهر روز گذشته ورود ۳ کارگر شرکت خوراک دام در هیدج به مخزن نگهداری مواد اسیدی و قلیایی موجب  مسمومیت آنها شد که در نهایت هر سه کارگر جان خود را از دست دادند.
عین الـله سپهری با بیان اینکه علت این حادثه در دست بررسی است، افزود: بعد از وقوع این حادثه دو نفر از کارگر در محل حادثه جان خود را از دست دادند و مصدوم سوم نیز بعد از انتقال به درمانگاه شهر هیدج جان باخت.
هیدج یکی از شهرهای استان زنجان و از توابع شهرستان ابهر است که در فاصله ۷۳ کیلومتری شهر زنجان قرار دارد.

-------------------

کارفرمای نوظهور متعهد به پرداخت دستمزدهای کارگران شد/بازگشایی کارخانه همچنان در بلاتکلیفی

جمعی از کارگران کارخانه نوظهور به ایلنا گفتند؛ پس از تجمع اعتراضی که روز گذشته (سه‌شنبه/27 شهریور) در محوطه این کارخانه برای دریافت پنج ماه از مطالبات مزدی برگزار شد، شب گذشته برای رسیدگی به مشکلات آنها جلسه‌ای با حضور کارفرما، مسئولان اداره کار و نماینده کارگران برگزار شد.
پس از پایان این جلسه؛ صورتجلسه‌ای تنظیم و با تعهد کتبی مدیریت قرار شد؛ یک ماه از دستمزد بیش از ۲۰ کارگر این کارخانه تا ۳۰ شهربور پرداخت شود.
کارگران نوظهور ادامه دادند: همچنین کارفرما متعهد شده است الباقی دستمزدهای کارگران را ماه به ماه پرداخت کند چراکه عدم پرداخت مطالبات کارگران موجب شده در آستانه فصل مهر و بازگشایی مدارس و آغاز به کار ترم تحصیلی دانشگاه‌ها، آنها در تامین هزینه‌های فرزندان خود با مشکلات فراوانی مواجه شوند.
مطابق صورتجلسه روز گذشته، کارفرما همچنین تعهد داده است؛ سه ماه از حق بیمه‌های کارگران را هرچه سریعتر به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کند تا مشکل تمدید نشدن دفترچه بیمه‌های کارگران رفع شود. از طرفی ۶ نفر از کارگران این کارخانه چند ماهی است که باید بازنشست می‌شدند اما با تعلل مدیریت کارخانه در واریز حق بیمه‌ها، بازنشستگی آنان به تاخیر افتاد. در جلسه شب گذشته در رابطه با بازگشایی این کارخانه تصمیمی گرفته نشده است.

-------------------

لنج‌داران خوزستانی امروز فلافل می‌فروشند/اینجا شناورها غرق می‌شوند

«مسعود حیاوی» مدیرعامل تعاونی لنج‌داران آبادان که ۱۵۰ شناور را زیر نظر دارد به‌خبرنگار ایلنا می‌گوید: رفته رفته به دلیل وضعت درآمدی و صنفی بسیاری از لنج‌داران آبادانی؛ دریانوردی و شناورداری را رها می‌کنند و به سیگارفروشی و دکه‌داری می‌پردازند. بسیاری از مشکلات لنج‌داران به دلیل عدم توجه مسئولان به مشکلات صنفی است.
حیاوی در مورد لنج‌دارانی که شناورهای خود را از روی ناچاری در آبهای ساحلی رها می‌کنند تا غرق بشوند، بیان می‌کند: در طی سال‌های اخیر دست‌کم ۶۰ تا ۷۰ نفر از لنج داران عضو این تعاونی تصمیم گرفتند به دلیل گرفتاری‌های صنفی و ناتوانایی در پرداخت بدهی‌ها و تامین معاش، لنج‌هایی که کمتر از ۱۵۰ تن گنجایش داشتند را در روخانه‌ها و سواحل اطراف آبادان رها کنند با علم بر اینکه در نتیجه عدم رسیدگی پس از مدتی این لنج‌ها غرق می‌شوند.
 او ادامه می‌دهد: پس از آنکه در سال ۹۲ قیمت گازوییل به یک‌بار افزایش یافت؛ دیگر برای لنج‌داران بهتر بود که لنج‌های خود را رها کنند، شاید بتوان گفت در کل استان خوزستان در این چند سال ۷۰۰ تا ۸۰۰ لنج از در سواحل پهلو گرفتند و دیگر کار نمی‌کنند و صاحبان این لنج‌‌ها به کارهایی مانند فلافل‌فروشی روی آورده‌اند.
وی اضافه می‌کند: در این شرایط سهیه‌های سوخت ما بابت هر سفر است که اکنون هر لنج ۴ هزار لیتر بنزین دارد. طبق مقررات باید همه این مقدار را به یکباره تحویل بگیریم در حالی که بیشتر اعضای تعاونی قادر نیستند هزینه نزدیک به هفت میلیون تومانی سهمیه سوخت را تامین و پرداخت کنند، البته این مبلغ بالا و پایین می‌شود زیرا شرکت نفت هر هفته یک قیمت به ما اعلام می‌کند.
او در مورد کارگران و ملوانانی که در این شناورها مشغول هستند، ادامه می‌دهد: در هر لنج به صورت میانگین هشت ملوان کار می‌کند. اما این کارگران مانند لنج‌داران وضعیت مناسبی ندارند.نهایت دستمزد یک ملوانی که بیش از نیمی از سال را روی آب است به ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان می‌رسد.
حیاوی با تشریح وضعیت ملوانان بیان می‌کند: اول ماه و هنگامی که ملوانان حقوق‌های خود را دریافت می‌کنند و هزینه‌های بیمه و ... را کنار می‌زنند، بیش از ۵۰۰ هزار تومان برایشان باقی نمی‌ماند. حدود ۱۲۰۰ خانوار از راه باربری دریایی امورات خود را می‌گذرانند.
این فعال صنفی لنج‌داران در پایان می‌گوید: فضای کار برای حمل و نقل محصولات وارداتی و صادراتی وجود دارد ولی مشکلات مالی و عدم رسیدگی مسئولان به مسائل صنفی لنج‌دارن باعث می‌شود هر سال از تعداد شناورها کاسته شود و این روند پایانی جز تعطیلی تعاونی لنج‌داران ندارد.

-------------------

«قرارداد دائم» الزامِ وزارت کار است

کارگزاران مخابرات فقط اجرای قانون را می‌خواهند

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ پیرو توضیحات سخنگوی شرکت مخابرات ایران در ارتباط با اعتراضات کارگزاران مخابرات روستایی کشور، نمایندگان کارگزاران که در هفته‌های گذشته جلسات مکرری با مقامات مسئول برای پیگیری مطالبات خود برگزارکرده‌اند، توضیحاتی ارائه کردند.
خلاصه توضیحاتِ ارسالی جامعه کارگزاران مخابرات روستایی کشور به شرح زیر است:
همچنان که همگان در جریانند نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه 1393 ماده 83 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ( 2 ) را مصوب کرده و شرکت مخابرات ایران را مکلف به استمرار بیمه و عقد قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی تا زمان بازنشستگی طبق شرایط و ظوابط مقرر در قانون کار نمودند.
پیرو تصویب این قانون (ماده 83) جلساتی برگزار شد و درنهایت برای تنظیم نحوه و نوع قرارداد به توافقاتی دست یافتند که این فرم از قرارداد را هفده تن (معاون وزیر کار) به رئیس کمیسیون صنایع و معادن در مورخه 03/03/1394 اعلام نمود و ایشان نیز آن را در مورخه 06/03/1394 به رئیس محترم هیأت مدیره شرکت مخابرات ایران برای اجرا و عقد قرارداد با کارگزاران مخابرات روستایی ارسال و ابلاغ نمودند. در سال 1395 کارگزاران مخابرات روستایی  از وزارت کار درخواست کردند که ماده 83 برای تنویر طرفین در مجلس مورد مشورت قرار گیرد و پیرو همین درخواست هفده تن، معاونت روابط کارِ وزارت کار از رضایی معاون محترم قوانین مجلس شورای اسلامی درخواست نمودند که در این خصوص اظهارنظر نمایند که نظریه مشورتی مجلس در مورخه 06/07/1395 منتشر شد. در نظریه مزبود آورده شد که:
انعقاد قرارداد مستقیم و بلاواسطه فیمابین شرکت مخابرات و کارگران، پیمانکاران و کارگزاران روستایی پس از خصوصی سازی تا زمان بازنشستگی است. قرارداد باید به صورت مستمر بسته شود و هرگونه تغییر در قرارداد فوق تابع شرایط و ظوابط مقرر در قانون کار خواهد بود.
پیرو همین نظریه وزارت کار طی بخشنامه شماره ۱۴۱۷۲۸ به تاریخ 01/08/1395 اعلام نمود که قرارداد کارگزاران مخابرات روستایی باید به صورت دائم منعقد شود و این موضوع را به تمامی ادارات کل کار استانها ارسال کرد.
اشاره به ریز و جزئیات فوق الاشاره جهت تنویر افکار عمومی بود و بیان اینکه مطالبه قرارداد دائم یک خواسته قانونی و طبقِ نظر وزارت کار است.
ذکر این نکته توسط سخنگوی محترم و دیگر سران شرکت مخابرات ایران که تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار در مورد کارگزاران جاری و ساری نمی‌باشد، متاسفانه قابل قبول نیست و سندیت قانونی ندارد. مساله دیگر این که شرکت مخابرات حداقل حقوق قانون کار را با گروه شغلی ۲ پرداخت می‌کند و تا به امروز از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل مورد تایید وزارت کار که پایه گروه ۶ را تصویب نموده خودداری کرده است و تا اکنون هیچ تغییری در میزان پرداختی‌های حقوق کارگزاران ایجاد نشده است.
نمایندگان کارگزاران آماده برگزاری مذاکرات و نشست‌ها در این خصوص با شرکت مخابرات ایران و نهادهای مربوطه هستند و خواهان پایان دادن به این مناقشات هستند. ضمنا در صورت لزوم تمامی مدارک موجود ارسال خواهد شد.

-------------------

دوشنبه ۲٧ شهریور ۱۳۹٦ - ۱٨ سپتامبر ۲۰۱٧

وعده کارفرمای نوظهور برای پرداخت مطالبات محقق نشد / کارگران امروز هم تجمع کردند

مدیرکل کار استان تهران: کارفرمای نوظهور را به محاکم قضایی معرفی می‌کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲۰ نفر از کارگران کارخانه نوظهور از صبح امروز در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند و خواهان آن هستند که ۵ ماه مطالبات مزدی (فرودین تا مرداد) آنان پرداخت شود. جمعی از کارگران که در تجمع امروز حضور داشتند؛ به ایلنا گفتند که چهارشنبه هفته گذشته برای دریافت مطالبات خود تجمعی برگزار کردیم و مدیرعامل هم به صورت پیامکی به کارگران اعلام کرده بود که مطالبات ما را پرداخت کند.
آنها افزودند: اما با وجود اینکه نزدیک به هفت روز از وعده پیامکی کارفرما می‌گذرد مطالبات مزدی ۵ ماه ایتدایی سال ما پرداخت نشده است و این موجب شده برای امرار معاش از اطرفیان خود پول قرض بگیریم و کارفرما با زیر پا گذاشتن وعده‌های خود، شرایط را برای ما هر لحظه بدتر می‌کند.
کارخانه نوظهور که زمانی شمار کارگران شاغل در آن تا حدود چهارصد نفر می‌رسید، از ۱ مرداد سال جاری تعطیل شده است.
از طرفی سه ماه از حق بیمه‌های کارگران نوظهور در سال ۹۶ پرداخت نشده و متعاقب آن دفترچه بیمه‌های آنان تمدید نشد. این مشکل حتی موجب شده کارگران نتوانند از مقرری بیکاری بهره‌مند شوند. لازم به ذکر است که علی‌رغم تماس‌های مکرر، کارفرمای نوظهور پاسخگوی ایلنا نبود.

خلاف وعده عمل کردن کارفرما

در همین باره «اکبر قربانی» دبیرخانه کارگر غرب تهران به ایلنا گفت که کارگران رسمی و قراردادی کارخانه نوظهور که تعدادشان به زحمت به ۲۰ نفر می‌رسد، ۵ ماه مطالبات مزدی دارند و عل‌ رغم وعده‌های کارفرما در تجمعات گذشته مبنی بر پرداخت مطالبات در اسرع وقت، این کار انجام نشده است.
وی افزود: کارخانه نوظهور برای خود برند مطرحی است و قطعا ادامه تولید در آن به صرفه و سودده است و شرایط فعلی به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
قربانی با بیان اینکه دفترچه بیمه‌های کارگران کارخانه نوظهور تمدید نمی‌شود، اضافه کرد: در گذشته برای کارفرما بخشودگی جرایم بیمه‌ای اعطا شده است با این حال بازهم سه ماه حق بیمه کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده و سازمان تامین اجتماعی هم علی‌رغم ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی دفترچه‌ بیمه‌های کارگران را تمدید نکرده است.
وی در ادامه افزود: کارگران نوظهور یک بار بابت پرداخت نشدن مزایای مزدی خود از کارفرما، شکایت کرده بودند و  در این رابطه با مسئولان اداره کل کار استان تهران به صورت حضوری صحبت کرده‌اند و قطعا پیگیری اداره کار در حل مشکلات، به آنان کمک مضاعفی می‌کند.
دبیرخانه کارگر غرب افزود: کارفرمایان بسیاری از کارخانه‌های کشور به بهانه سودده نبودن آنها را منحل می‌کنند و با یک تصمیم شخصی؛ هزاران کارگر را به دردسر می‌اندازند این در حالی است که به علت به خطر افتادن امنیت اجتماعی نباید یک کارخانه به راحتی تعطیل شود.
وی در پایان گفت: خانه کارگر آماده است که با برگزاری جلسات سه‌جانبه با حضور نمایندگان دولت، کارگر و کارفرما به مشکلات کارخانه نوظهور و سایر واحدهای بحرانی رسیدگی کند اما این منوط به حضور آنها در جلسات و عمل به وعده‌هاست.

کارفرمای نوظهور را به محاکم قضایی معرفی می کنیم

«حاتم شاکرمی» مدیرکل کار استان تهران نیز در رابطه به پیگیری مطالبات کارگران کارخانه نوظهور به ایلنا گفت: قبلا یک بار علیه کارفرما به علت پرداخت نکردن مزایای مزدی کارگران رای صادر کرده‌ایم و در صورت عدم تمکین کارفرما دادخواستی که علیه وی تنظیم شده است را به محاکم قضایی ارسال می‌کنیم.
وی افزود: تاکنون کارگران از کارفرما بابت عدم پرداخت 5 ماه از مطالبات مزدی خود در سال 96 شکایتی به اداره کار نکرده‌اند اما در صورت ثبت دادخواست هیات‌های تشخیص و حل اختلاف به علت حساسیت موضوع خارج از نوبت تشکیل جلسه می‌دهند و به شکایت کارگران رسیدگی می‌کنند. 
شاکرمی در پایان؛ بحران ایجاد شده در کارخانه نوظهور را مربوط به بازسازی تجهیزات و تکنولوژی این کارخانه تولید ملزومات بهداشتی دانست. 

-------------------

اعتراض کارگران معدن طزره ادامه یافت / وعده پرداخت دستمزد تیرماه از جانب کارفرما

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه اعتراض صنفی که روز گذشته توسط گروهی از کارگران معدن طزره (از واحدهای زیر مجموعه معدن البرز شرقی واقع در استان سمنان) برپا شده بود، کارگران معترض امروز نیز اعتراض صنفی خود را دنبال کردند.
کارگران ناراضی که جمعیت آنها دست‌کم ۷۰۰ نفر است؛ امروز در محوطه محل کار خود جمع شدند.
از قرار معلوم به دنبال برپایی این اعتراض صنفی، نماینده کارفرما در جمع کارگران معترض حاضر و وعده داده است که تا فردا (سه‌شنبه، بیست و هشتم شهریور) بخشی از طلب آنها را پرداخت خواهد کرد. در مقابل کارگران با یادآوری وعده‌های عمل نشده‌ای که پیش از این توسط کارفرما به آنها داده شده بود، می‌گویند: می‌ترسیم این وضعیت بازهم تکرار شود.
کارگران معترض همچنین از تاخیر در تامین لباس‌های کارگران این واحد معدنی خبر دادند، و بیان کردند: در حالی که باید هر شش ماه یکبار به کارگران معدنچی لباس وکفش جدید داده شود اما در عمل این اقدام از یکسال قبل انجام نمی‌شود.

دستمزد تیر ماه کارگران معدن طزره امروز پرداخت می‌شود

«منصور شریف» مدیرعامل شرکت ذغال سنگ البرز شرقی ضمن تایید معوقات مزدی کارگران این واحد معدنی از پرداخت دستمزد تیر ماه کارگران تا پایان امروز خبر داد.
او با بیان اینکه این واحد معدنی از فروردین سال ۹۳ به ذوب‌آهن اصفهان واگذار شده است، افزود: تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی ناشی از مشکلات اقتصادی و مالی ذوب آهن بود. به گفته وی؛ پیش از این مطالبات معوقه کارگران معدن طزره به حدود ۵ ماه می‌رسید که امروز این مطالبات با حمایت شرکت ذوب آهن اصفهان به حداقل دو ماه کاهش یافته.  وی اظهار امیدواری کرد؛ با برنامه‌هایی در دست عمل؛ این مطالبات به‌روز شود.
او با بیان اینکه من حدودا سه ماه است که مسئولیت معدن ذغال سنگ طزره را بر عهده گرفته‌ام، افزود: تمام تلاش خود را برای به‌روز کردن مطالبات معوقه کارگران انجام می‌دهیم. اما تاخیر دو ماه در پرداخت دستمزد کارگران این واحد از مدتها قبل تبدیل به یک عرف شده است.

-------------------

یک پرستارِ بخش خصوصیِ دزفول: به دلیل پیگیریِ مطالبات اخراج شدم/ بیمارستان: قراردادمان تمام شده بود

به گزارش خبرنگار ایلنا، «پروین حیدری» پرستار بیمارستان خصوصی آیت‌الله نبوی دزفول است. او می‌گوید با 17 سال سابقه کار، به خاطر پیگیری اجرای قانون ارتقای بهره‌وری، از محل کارش اخراج شده است. ظاهرا خانم حیدری نمایندگی پرستاران این بیمارستان را برعهده داشته‌است.
حیدری جریان را اینطور روایت کرده‌است: ظرف ۶ ماه که نماینده پرستاران در این بیمارستان بودم پیگیری مجدانه‌ای برای اجرای قانون ارتقاء بهره‌وری با پرسنل داشتم و با هماهنگی آنان و جمع آوری امضا توانستم نامه‌ای جهت اجرای این قانون تهیه و به اداره کار ارائه بدهیم که با مخالفت شدید مواجه شدم. به دنبال پیگیری‌های بعدی و ارائه نامه به اداره کار استان خوزستان توانستم دستور اجرای این قانون را در بیمارستان خصوصی دریافت کنم.
وی ادامه داده است: با ۱۷ سال سابقه پرستاری در بیمارستان با اجرای این قانون در بیمارستان آیت‌الله نبوی به عنوان نیروی مازاد معرفی و اخراج شدم.
یکی از مقامات بیمارستان آیت‌الله نبوی دزفول در ارتباط با بیکاری خانم حیدری به خبرنگار ایلنا گفت: این خانم از پرسنل قراردادی بیمارستان است؛ قراردادش تمام شده بود و بیمارستان دیگر نیازی به ایشان نداشت. این مقام مسئول اضافه کرد: قضیه خاتمه همکاری، فقط محدود به این خانم نبوده و یکی دو نفر دیگر را نیز شامل می‌شده‌ است.

-------------------

مرگ ۲ کارگر استان مرکزی در دو حادثه جداگانه

به گزارش ایلنا، ظرف امروز و دیروز (۲۶ و۲۷ شهریور ماه) در دو حادثه جداگانه، دو کارگر ساختمانی در استان مرکزی جان خود را از دست دادند.
در  اولین حادثه که روز گذشته در یک ساختمان در حال تخریب در شهرستان زرندیه رخ داد، یک کارگر ساختمانی به علت ریزش ناگهانی دیوار و برخورد مصالح ساختمانی با سر و صورتش، جان خود را از دست داد.
صبح امروز (دوشنبه) نیز کارگری ۳۳ساله در حین کندن چاه در روستای ابراهیم آباد اراک بر اثر برق گرفتگی با دستگاه کمپرسور، جان باخت.

-------------------

یک ماه از طلب کارگران ارگ قدیم بم پرداخت می‌شود

به گزارش خبر نگار ایلنا، در حالی که نزدیک به  ۸۷  روز از پرداخت نشدن دستمزد حدود ۱۲۰ کارگر پروژه مرمت «ارگ قدیم بم » می‌گذرد؛ مدیر کل امور پایگاهای میراث جهانی کشور از پرداخت دستمزد تیر ماه این کارگران در روزهای آینده خبر داد.
«فرهاد عزیزی» با بیان اینکه آنچه باعث تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران پروژه‌های میراث فرهنگی همانند پروژه ارگ قدیم بم شده، زمان تخصیص اعتبارات است، افزود: متاسفانه اعتبارات عمرانی همانند اعتبارات جاری سازمان نیست به همین دلیل با چند ماه تاخیر پرداخت می‌شود.
به گفته وی، هر سال مشکل تخصیص اعتبارات عمرانی وجود دارد و طبق روال هر سال این اعتبارات باید در مرداد و در نهایت شهریور ماه پرداخت می‌شد که هنوز انجام نشده است. او در خاتمه گفت: کارگران ارگ بم در هر شرایطی با همه دغدغه‌هایشان به کار خود در این پروژه ادامه داده‌اند و ما نیز به صورت جدی پیگیری مطالبات آنها هستیم.

نمی‌توان برای پرداخت مطالبات کارگران زمان مشخصی تعیین کرد

اظهارات مدیرکل امور پایگاه‌های میراث جهانی کشور درحالی‌ست که افشین ابراهیمی (مدیر پایگاه میراث جهانی بم) از زمان پرداخت مطالبات مزدی کارگران پروژه ارگ بم اظهار بی‌اطلاعی کرد. او با تایید معوقات سه ماهه کارگران ارگ بم با احتساب شهریور ماه گفت: در جریان مشکلات کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم هستم  واین کارگران حق دارند پیگیر مطالبات خود باشند. او با بیان اینکه نسبت به مطالبات کارگران ارگ قدیم بم بی‌توجه نیست و تمام تلاش خود را برای پیگیری مطالبات معوقه کارگران انجام می‌دهد، افزود: در حال حاضر برای پرداخت مطالبات کارگران نمی‌توان زمان مشخصی تعیین کرد با این حال این مشکل در نتیجه کمبود منابع مالی و اعتبارات پروژه بازمی‌گردد.
وی افزود: سالهاست که با کارگران پروژه ارگ قدیم بم همکارم و از نزدیک در جریان مشکلات آنها هستم بنابر این در خصوص نگرانی این کارگران می‌توان گفت حق با آنها است. کارگران ارگ بم شکایت کنند، پیگیری می‌کنیم
همچنین روز سیزدهم ماه جاری صالح برایی‌نژاد (رئیس اداره کار شهرستان بم) با یادآوری اینکه کارگران ارگ قدیم بم مانند سایر کارگران برای پیگیری مطالبات خود از حق مراجعه انفرادی به مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار برخوردارند، به ایلنا گفته بود: کارگران ارگ بم هنوز شکایتی را در ارتباط با معوقات مزدی خود با اداره کار مطرح نکرده‌اند.
او با بیان اینکه اداره کار شهرستان بم برای رسیدگی به شکایت‌های احتمالی کارگران این پروژه عمرانی اعلام آمادگی می‌کند، افزود: تا این لحظه ازسوی کارگران پروژه مرمت ارگ بم، شکایتی در اداره کار شهرستان بم مطرح نشده است.
به گفته وی، در سه تا چهار ماه نخست سال جاری کارگران مجموعه ارگ بم معوقات مزدی داشتند که نارضایتی کارگران را فراهم کرده بود و درنهایت با وساطت اداره کار و سایر نهادهای مرتبط در شهرستان بم مشکل معوقات مزدی کارگران حل شد.
گفتنی است؛ پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که۱۴ سال پیش در جریان وقوع زلزله سال ۸۲ ویران شد. گفته می‌شود  برخی از کارگران از پیش از وقوع زلزله سال ۸۲ در بازسازی و نگهداری پروژه ارگ بم مشارکت داشتند بطوری که در حال حاضر سابقه کاری آنها تا ۲۰ سال هم می‌رسد.
ارگ تاریخی بم با بیش از ۲۰ هکتار وسعت بزرگترین بنای خشت گلی جهان است که حدود ۲ هزار و ۲۰۰ سال قدمت دارد و تا حدود ۱۸۰ سال قبل عده‌ای از اهالی بم در آن سکونت داشتند.

-------------------

سقوط یک کولبر از پرتگاه در منطقه مرزیِ خوی

به گزارش خبرنگار ایلنا، شنبه شب (25 شهریور) گروهی از کولبران در حال تردد از منطقه مرزی خوی بودند که پس از روبرو شدن با نیروهای مرزی که قصد متوقف کردن آنها را داشتند، متواری شدند. در حین فرار، یکی از این کولبران به پرتگاه سقوط کرد و از ناحیه پشت دچار مصدومیت شدید شد.
نام این کولبر، «جهان محمدلو» است و هم‌اکنون در بیمارستانی در ارومیه تحت مراقبت پزشکی قرار دارد. پزشکان به خانواده این کولبر گفته‌اند که به علت مصدومیت شدید، احتمال قطع نخاع بالاست.

-------------------

یکشنبه ۲٦ شهریور ۱۳۹٦ - ۱٧ سپتامبر ۲۰۱٧

اعتراض کارگران معدن زغال سنگ طزره به پرداخت نشدن معوقات مزدی

منابع کارگری در معدن زغال سنگ طزره گزارش کردند؛ صبح امروز (۲۶ شهریور ماه) حدود ۶۰۰ نفر از کارگران شیفت صبح معدن زغال سنگ طزره از زیرمجموعه‌های معادن زغال سنگ البرز شرقی نسبت به تعویق دو ماه مطالبات مزدی خود معترض شدند.
کارگران معترض می‌گویند: مرتبا کارفرما وعده پرداخت مطالبات معوقه را می‌دهد اما در عمل هیچ خبری از پرداخت دستمزدها نیست به همین دلیل دست به اعتراض صنفی زده‌ایم.
کارگران مورد نظر می‌گویند؛ در گذشته نیز چنین وعده‌هایی دریافت کرده‌اند اما در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها دیگر نمی‌توانند از عهده پرداخت هزینه‌های فرزندان محصل خود برآیند.
آنها می‌گویند؛ به دلیل مشکلات مالی دیگر قادر به گذران زندگی خود نیستند و اگر این وضعیت استمرار پیدا کند حتی توان ثبت‌نام بچه‌هایشان را در مدرسه  ندارند.
کارگران مذکور مدعی هستند؛ بابت دستمزد تیر و مرداد طلبکارند و پیش از این دستمزد خرداد ماه خود را پس از سه ماه تاخیر در  پنجم مرداد ماه، دریافت کرده‌اند.
تلاش خبرنگار ایلنا برای گفتگو با رئیس معدن طزره تا لحظه تنظیم این خبر بی‌نتیجه بود اما در ادامه پیگیری‌ها‌ی انجام شده، عبدالحسین کریمی (معاون معدنی شرکت ذغال سنگ البرز شرقی) که بر عملکرد معدن طزره نظارت دارد، با تایید خبر  اعتراض کارگران به دلیل معوقات مزدی گفت: واحد زغال سنگ البرز شرقی از فروردین سال ۹۳ به ذوب‌آهن اصفهان واگذار شده به همین دلیل این شرکت درباره منابع مالی و پرداخت مطالبات کارگران تصمیم‌گیری می‌کند.
او با بیان اینکه طی چند روز آینده بخشی از مطالبات معوقه کارگران پرداخت می‌شود، افزود: در حال حاضر مدیرعامل شرکت پیگیر وصول مطالبات معوقه کارگران از شرکت ذوب آهن است.

-------------------

شکایت‌های مزدی کارگران به جایی نمی‌رسد

به گزارش خبرنگار ایلنا، اختلاف کارگر با کارفرما بر سر موضوعات مختلف روابط و تمایل کارگر برای طرح دعوی در مراجع رسیدگی کننده به اختلاف ناشی از روابط کار دو مسئله جداگانه است. مطابق مقررات روابط کار چنانچه اختلافی جدی میان کارگر و کارفرما به وجود بیاید، مسیر رسیدگی و حل آن ابتدا از گفت‌وگو و سازش در سطوح مختلف کارگاه آغاز و در نهایت به طرح دعوی در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ختم می‌شود.
تفاوتی ندارد که علت اختلاف کارگر با کارفرما کاهش یا تاخیر در پرداخت مزد بوده باشد یا اعتراض به تغییر شغل، جابجا شدن ساعت کاری و یا حتی اخراج، در همه احوال روال رسیدگی یکی است؛ مطابق ماده ۲۸ آیین دادرسی کار، که در سال ۹۱ توسط معاونت روابط کار وقت ابلاغ شده است، رسیدگی در مراجع حل اختلاف ادارات کار منوط به تسلیم دادخواست از سوی کارگر است و این در حالی است که شمار قابل توجهی از کارگران به دلیل بی‌اطلاعی از آیین دادرسی کار و یا اعمال فشار کارفرما از مراجعه به ادارات کار و ثبت دادخواست رسیدگی خودداری می‌کنند.
در این شرایط این پرسش پیش می‌آید که در صورت عدم ارائه دادخواست از سوی کارگر، آیا در مقررات قانون کار، ساز و کاری پیش بینی شده که به موجب آن مسئولان اداره کار ملزم شوند حتی در مواقعی که با وجود محرز یا محتمل بودن نقض حقوق صنفی کارگر، بازهم اگر شکایتی ثبت نشده باشد، مسئله را بررسی نمایند؟
کارگران معدن زرشوران در استان آذربایجان غربی، اشی‌مشی در استان گیلان و دستمال کاغذی نوظهور در استان تهران از جمله کارگرانی هستند که به گفته مسئولان وزارت کار با وجود داشتن مشکل صنفی از مراجعه برای طرح دعوی در مراجع تشخیص و حل اختلاف خودداری کرده‌اند و در نتیجه تا کنون رسیدگی به مطالبات صنفی آنها بر زمین مانده است. در همین باره «محمدجواد الهیان»، کارشناس حقوق کار به ایلنا گفت: بازرسان ادارت کار پس از ثبت دادخواست کارگر در مراجع حل اختلاف ادارت کار مکلف به پیگیری شکایت کارگر هستند اما در قانون راجع به اینکه اگر کارگر شکایتی از کارفرما نکند، صحبتی نشده است.
وی با تاکید بر اینکه شرایط یاد شده را نمی‌توان ناشی از نقص قانون دانست، افزود: این وضع به معنای نقص قانون نیست چراکه به هر صورت کارگر در صورت شکایت از کارفرما به مطالبات خود می‌رسد.
الهیان، البته بخشی زیادی از آنچه که در حال وقوع است را نتیجه عدم اطلاع کارگران از قانون کار تلقی کرده و افزود: عدم اطلاع کارگران از حمایت‌های قانونی آنها را در رابطه با پیگیری مطالباتشان منفعل کرده است. با توجه به اینکه ساز‌و‌کار دیگری برای دریافت مطالبات کارگران تا زمان طرح شکایت پیش بینی نشده؛ اطلاع کارگران از حقوق خود در آیین دادرسی کار به نفع خودشان است.
وی که مدعی است؛ مطابق مقررات کنونی حتی در مواقع اضطرار، ضمانت‌های لازم را برای صیانت‌ از حقوق کارگران پس از ثبت شکایت وجود دارد، گفت: حتی اگر کارفرما حکم صادره توسط اداره کار را نپذیرد، بازهم کارگر می‌تواند از طریق اجرای احکام دادگستری حق و حقوق خود را بگیرد.
الهیان با بیان اینکه این وظیفه قانون نیست که جلوی ورشکستگی صنایع را بگیرد، افزود: دولت موظف است مشکلات این چنینی را از طریق تزریق نقدینگی و ساز و کارهای بالادستی ترمیم کند و نمی‌توان از قانون کار که یک قانون حمایتی است انتظار پاسخگویی به این مشکلات را داشت.

شکایت‌های مزدی کارگران به جایی نمی‌رسد

«حسن شریفی» کارشناس رسمی دادگستری در این باره نظری برخلاف نظر الهیان داشته و بر این باور است که با وجود ثبت شکایات صنفی در ادارات کار، بازرسان ادارت کار قادر نیستند به همه این پرونده‌ها رسیدگی کنند.
شریفی با بیان اینکه همه کارگران قادر نیستند با توجه به مشکلاتی که بابت امنیت شغلی دارند از کارفرمایان خود به صورت رسمی شکایت کنند، تصریح کرد: اینکه صرفا از کارگر بخواهیم بدون واهمه دادخواست خود را ثبت کند کافی نیست چراکه اگر کارگری قصد شکایت از کارفرمای خود را داشته باشد ابتدا عواقب آن را برای خود سبک و سنگین می‌کند.
این کارشناس رسمی دادگستری در ادامه افزود: هم اکنون به علت بالا رفتن تعداد دادخواست‌های ثبت شده در مراجع حل اختلاف ادارت کار و کمبود بازرسان کار برای رسیدگی به شکایات، این ادارات از لحاظ فنی بیشتر قادر به بررسی شکایت‌های مریوط به پرداخت نشدن مزایای مزدی همچون بن کالا و سنوات ایام خدمت هستند و در نتیجه در رسیدگی به شکایات مربوط به پرداخت نشدن حداقل دستمزد توفیق چندانی ندارند.
وی با بیان اینکه دیده شده در کارگاه‌های کوچک دستمزدهای کارگران به صورت دستی پرداخت می‌شود تا پرداخت دستمزد‌های کمتر از مصوب قانونی در سیستم بانکی ثبت نشود، گفت: حتی ممکن است که به کارگر رسید داده نشود تا هیچ سندی برای شکایت علیه کارفرما وجود نداشته باشد. این کارشناس رسمی دادگستری افزود: با این وصف حتما نیاز داریم که نهادهای قانونی بالادستی ساز و کار ویژه‌ای برای به ثمر رسیدن این شکایت‌ها تعریف کنند.

-------------------

تعدیل ۷۹ کارگر باسابقه دو کارخانه به دلیل پایان زمان قرارداد

منابع خبری ایلنا از بیکاری ۷۹ کارگر دو کارخانه «فولاد قزوین » و «آرمان شفق» به دلیل اتمام قرارداد کار خبر می‌دهند.
براساس این اطلاعات؛ کارگران یاد شده در دو کارخانه جداگانه اما در استخدام یک کارفرمای واحد مشغول به کار بودند که در نهایت روز ۱۹ شهریور ماه به دلیل پایان مدت قرارداد شغل خود را از دست دادند. طبق اظهارات کارگران از قرار معلوم ۵۲ نفر از تعدیل‌شدگان در کارخانه فولاد قزوین و ۲۷ نفر دیگر در کارخانه آرمان شفق مشغول به کار بوده‌اند. هریک از این کارگران نزدیک به ۱۴ سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها در زمان اخراج خاتمه یافته است.
این کارگران با یادآوری اینکه هنوز نزدیک به ۵۰۰ کارگر در این دو واحد مشغول کارند، افزودند: این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و این نگرانی را به وجود آورده است که همکاران باقیمانده نیز به سرنوشت مشابه مبتلا شوند.
بنا بر ادعای کارگران، مشکلات این دو کارخانه از زمان آغاز تحریم‌های اقتصادی شروع شده‌است.
در این رابطه سیدمجید موسوی (رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان تاکستان) با تایید خبر بیکاری تعدادی از کارگران دو کارخانه فولاد قزوین و آرمان شفق گفت: کارگران این دو کارخانه تحت مدیریت یک کارفرما در شهرستان تاکستان فعالیت دارند.
او با بیان اینکه مسئولیت این دو کارخانه از تاریخ نهم مرداد ماه به یک شرکت پیمانکاری واگذار شده است، افزود: شرکت موردنظر برخی کارگران را به دلیل عدم نیاز بعد از اتمام قرارداد بیکار کرده است. به گفته وی، چند سال است این دو احد تولیدکننده فولاد و میلگرد به دلیل مشکلات اقتصادی و مالی وضعیت خوبی نداشته و دچار چالش‌ بوده‌اند.
رئیس اداره کار شهرستان تاکستان درخصوص پیگیری وضعیت مطالبات کارگران اخراجی این دو واحد گفت: قرار است مطالبات مزدی کارگران بیکار و شاغل این دو کارخانه به زودی پرداخت شود.

-------------------

صدور رای بازگشت به کار برای 74 کارگر معترض پالایشگاه ستاره خلیج فارس

به گزارش خبرنگار ایلنا، 74 نفر ازکارگر اخراج شده پالایشگاه ستاره خلیج فارس توانستند پس از طرح شکایت در اداره کار بندرعباس، رای بازگشت به کار خود را دریافت کنند.
براساس رایی که روز گذشته ( 25 شهریور ماه) از سوی هیات تشخیص اداره کار بندرعباس صادر شده است، مدیریت پالایشگاه ستاره خلیج فارس در مقام کارفرما این مجموعه موظف شده علاوه بر بازگرداندن حرفه کارگران معترض، مطالبات مربوط به حق بیمه و دستمزد ایام معوقه را به آنها پرداخت کند.
کارگران مورد نظر بخشی از 97 کارگری هستند که مدیریت جدید پالایشگاه ستاره خلیج فارس قصد دارد مسئولیت آنها را به شرکت پیمانکاری واگذار کند.
این کارگران که پیش از این توانسته بودند از طریق شرکت در آزمون استخدامی وضعیت استخدامی خود را به حالت قرار داد مستقیم تبدیل کنند، می‌گویند به دلیل اعمال فشار مدیریت از حضور در محل کارشان منع شده‌اند.
پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس اعلام کرده که قرار است کارگران مورد نظر برای گذراندن یک دوره مهارتی سه ساله اعزام و پس از اتمام دوره به کار سابق خود در پالایشگاه بازخواهند گشت.

-------------------

کولبران از سرِ ناچاری سلامت خود را به خطر می‌اندازند/ طبقه کارگر؛ زخمی و داغدیده است

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیست و سه انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور در ارتباط با اوضاع شغلی کولبران و کارگرانِ فصلی و غیررسمی بیانیه‌ای مشترک صادر کردند.
در این بیانیه آمده‌است: کارگران کولبر انسان‌های شریفی هستند که به دلیل بیکاری و نبود شرایط کاری مناسب و شغلی پایدار در استان‌های مرزی، در ازای دریافت مزدی ناچیز با وجود خطرات بسیار خود را به دست کوران حوادث می‌سپارند و در سخت‌ترین شرایط موجود برای رسیدن به لقمه‌ای نان، در این راه قدم می‌گذارند و متاسفانه بیشترشان به سلامتی به مقصد نمی‌رسند و جان خود را از دست می‌دهند.
در ادامه بیانیه می‌خوانیم: به هیچ وجه کولبران موجودات خطرناکی نیستند که بایستی فقط با گزینه مرگ با آنها روبرو شویم؛ بلکه کولبران، کارگران به ستوه آمده‌ای هستند که به علت بیکاری و نبود شغل و عدم توسعه یافتگی منطقه، تقسیم ناعادلانه ثروت و بی‌توجهی مسولین به نیازها و در واقع اهمال خواسته‌ها و مطالبات مردم، کولبری به آنها تحمیل شده است.
در بخشی دیگر از این بیانیه آمده‌ است: کارگران و کولبران بدون داشتن تشکلات کارگریِ خود و بی‌بهره از بیمه و بیمه‌های بیکاری، از مظلوم‌ترین و بی‌حقوق‌ترین بخش طبقه کارگران ایران هستند که همانند همه کارگران دچار استثمار و بی‌توجهی شده‌اند. کارگرانی که از سر گرسنگی ناچارند سلامت و زندگی خود را به خطر بیندازند.
و اما در این چند روز شاهد مظلومیت کارگران کولبر بانه و دو کارگر ساختمانی سنندج که بر اثر بی‌توجهی مسولین به آتش کشیده شده‌اند، بودیم که باعث داغدار شدن خانواده این کارگران شد. مطمئنا با دیدن اینگونه موارد، زخمی عمیق در دل طبقه کارگر ایران به وجود خواهد آمد که کارگران آگاه این شرایط را فراموش نخواهند کرد.

اسامی تعدادی از انجمن‌های صنفی امضاکننده این بیانیه به شرح زیر است:
انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی مریوان و سرواباد کانون انجمن‌های کارگران ساختمانی استان قم کانون انجمن‌های کارگران ساختمانی گیلان انجمن صنفی کارگران ساختمانی بانه انجمن صنفی کارگران ساختمانی سقز انجمن صنفی کارگران ساختمانی دیواندره انجمن صنفی کارگران ساختمانی کامیاران انجمن صنفی کارگران ساختمانی آبادان انجمن صنفی کارگران ساختمانی گچ کار مشهد انجمن صنفی کارگران ساختمانی بوکان انجمن صنفی کارگران ساختمانی دهگلان انجمن صنفی کارگران ساختمانی اندیشه انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرری، حسن آباد انجمن صنفی کارگران ساختمانی نی ریز فارس موسسه فرهنگی و هنری کانی (شهر کانی سور) انجمن صنفی کارگری ساختمانی نقاش کاشان انجمن صنفی کارگران ساختمانی شوش دانیال(خوزستان) انجمن کارگران ساختمانی بجنورد( خراسان شمالی) انجمن صنفی کارگران ساختمانی دورود(لرستان) انجمن صنفی کارگران ساختمانی خنج استان فارس انجمن صنفی کارگران ساختمانی صومعه سرای گیلان انجمن صنفی کارگران ساختمانی اسلامشهر انجمن صنفی کارگران ساختمانی لاهیجان

پنجشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹٦ - ۱۴ سپتامبر ۲۰۱٧

-------------------

مرگ کارگر فولاد قزوین بر اثر برق گرفتگی

به گزارش ایلنا، روز پنجشنبه (۲۳ شهریورماه) یکی از کارگران کارخانه فولاد قزوین به نام «رضا نادرلو» که بیشتر از ده سال در این واحد مشغول کارگری بود، در قسمت سالن کارخانه فولاد قزوین حین انجام کار بر اثر برق گرفتگی دچار ایست قلبی شد و جان باخت.
کامران سلیمانی (رئیس بیمارستان تأمین اجتماعی تاکستان) با تایید خبر برق گرفتگی منجر به فوت یکی از کارگران کارخانه فولاد قزوین گفته است: روز پنجشنبه مرد ۴۳ ساله‌ای که دچار برق گرفتگی شده بود؛ به بیمارستان تاکستان منتقل شد.
وی با بیان اینکه این مرد قبل از ورود به بیمارستان فوت کرده بود، افزود: البته مشخص نشده که فرد پس از برق گرفتگی به علت طول مسیر دچار مرگ شده یا شدت برق گرفتگی بسیار بالا بوده است. به گفته وی، علت اصلی فوت این کارگر باید توسط پزشکی قانونی، بررسی و اعلام شود.

-------------------

جان مقنی را نباید به شانس گره زد/ایمن‌سازی حفر چاه هزینه برای کارفرما ندارد

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ این روزها اخبار فراوانی در خصوص مرگ کارگران مقنی و کارگران شاغل در چاه‌های آب و فاضلاب شنیده می‌شود؛  کارگرانی که با دستمزدهای اندک به داخل این چاه‌ها می‌روند و به دلیل تنفس هوایی مملو از گازهای سمی، مرگشان رقم می‌خورد. 
جلوگیری از وقوع این حوادث هزینه‌ چندانی برای صاحبان این چاه‌ها اعم از اینکه برای حفر آب یا دفع فاضلاب ایجاد شده‌اند، ندارد با این حال هر ماه ۱ تا ۲ کارگر جان خود را در هنگام کار در این چاه‌ها از دست می‌دهند که این امر تنها به  سهل‌انگاری کارفرمایان برمی‌گردد.
به صورت کلی در هنگام حفر چاه‌های آب، مسمومیت‌ها بیشتر با گاز متان و در چاه‌های فاضلاب خطر مسمومیت‌ها بیشتر به گاز های سولفور، آمونیاک و متان مربوط می‌شود.
همین چندی پیش بود که یکی از کارگران چاه‌کن در مورد مرگ همکارش براثر گاز گرفتگی هنگام حفر یک چاه آب گفته بود: کارفرما همکارم را با یک ماسک ساده ۵ هزار تومانی به داخل چاه فرستاده بود. اگر ماسک مجهزی در اختیارش قرار داده بود نیازی نبود تا پیکر بی‌جان او را از داخل چاه خارج کنیم.
بازخوانی اخبار مرتبط با مسمومیت و مرگ کارگران مقنی و شاغل در چاه‌های فاضلاب نشان از افزایش شمار این حوادث دارد. به بیان دیگر می‌توان مدعی شد که در مورد فعالیت کارگران چاه‌کن، نادیده گرفتن اصول ایمنی کار همچنان یک مسئله تلقی می‌شود.
در مورد وضعیت ایمنی کارگران که در حفاری چاه‌های آب و انجام کارهای مربوط به چاه‌های فاضلاب امرار معاش می‌کنند، ایلنا با «شهرام غریب» از کارشناسان ارشد ایمنی و بهداشت کار ا گفت‌و‌گو کرد. وی در تشریح شرایط کار کارگرانی به حفر چاه‌های آب و فاضلاب مشغولند، گفت: کارگران مقنی باید از تجهیزات ایمنی مناسب این کار برخوردار باشند و از نظر فیزیکی آمادگی انجام آن را داشته باشند.
غریب می‌افزاید: اگرچه رعایت اصول ایمنی در مورد این گروه از کارگران چندان هزینه‌بر نیست اما به علت بی‌توجهی کارفرمایان، خارج از نظارت بودن و غیرقانونی بودن حفر اکثر چاه‌ها، نظارت کافی در حین انجام کار روی کارگران وجود ندارد که این مسئله کارگران فراوانی را به کام مرگ فرو می‌برد.
  غریب در رابطه با تجهیزات و امکاناتی که باید همراه کارگران در عمق چاه باشد، تصریح کرد: چاه‌هایی که حفر می‌شوند معمولا بین ۴ تا ۵ متر و در اماکن صنعتی تا ۲۰ متر عمق دارند؛ بنابراین اولین نکته‌ای که باید در نظر داشته باشیم این است که کارگری که وارد چاه می‌شود باید شرایط فیزیکی این کار را داشته باشد.

شرایط فیزیکی و بیماری‌های کارگر بررسی شود

غریب افزود: ابتدا باید بررسی شود که کارگر چاه‌کن داری استرس مضاعف نباشد، همچنین این کارگران نباید مشکلات تنفسی همچون آسم داشته باشند و ترجیحا تا حد ممکن نباید دخانیات مصرف کنند.
این کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت کار با بیان اینکه در نبود هریک از عوامل نام برده ممکن است که میزان مقاومت کارگر در مقابل گازهای متصاعد شده پایین بیاید، تصریح کرد: درصد اکسیژن در هوا برای یک فرد عادی باید بین ۲۰ تا ۲۱ درصد باشد اما همانطور که گفته شد فردی که استرس، بیماری تنفسی یا عادت به مصرف دخانیات داشته باشد از شرایط فیزیکی برابر با یک کارگر عادی برخوردار نیست.
وی در خصوص علائم کمبود اکسیژن در هنگام مسمویت با گاز متان، تصریح کرد: حالت کمبود اکسیژن به دلیل کاهش گاز اکسیژن محلول در خون اتفاق می‌افتد، علائم بالینی این وضعیت برای کارگر مقنی به ترتیب در قالب سرگیجه، تلوتلو خوردن، بالا رفتن ضربان قلب بیش از ۱۰۰ بار در دقیقه (تاکی کاردی) و کبودی بروز پیدا می‌کند.
غریب افزود: در این شرایط ۳ تا ۵ دقیقه زمان طلایی برای نجات جان کارگر مقنی وجود دارد در نتیجه باید شرایطی فراهم شود که فرد مقنی بتواند از داخل چاه و درست قبل از اینکه به بیهوشی کامل برسد، وضعیت خود را به افراد بیرون اطلاع دهد.
غریب تصریح کرد: این کار به وسیله یک طناب که و سه پایه (trIpods resque) که کارگر در  داخل آن قرار گرفته است انجام می‌شود بدین وسیله کارگر می‌تواند با تکان دادن طناب و علائمی که از قبل با فرد خارج از چاه هماهنگ کرده؛ وضعیت خود را اظلاع دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه همواره دو فرد باید باهم به داخل چاه بروند، تصریح کرد: این امر از جهت حائز اهمیت است که زمانی که یک کارگر به علت‌ انباشت گاز در خون و نرسیدن اکسیژن  به مغز بیهوش شد، کارگر دیگر بتواند به موقع وی را از چاه خارج کند.
این کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت کار با بیان اینکه اگر اکسیژن محلول در خون بدن کارگر به میزان کمتر از ۵ درصد برسد در عرض ۴۰ ثانیه می‌میرد، افزود: باید دستگاه‌های صنعتی مکنده هوا، ماسک تنفسی، کپسول اکسیژن همراه کارگر باشد همچنین نیاز است تا چاه قبل از ورود کارگر جاه گاز سنجیی شود.
وی در خصوص روش‌های حفر چاه به منظور جلوگیری از حوادث این چنین گفت: چاه‌ها را باید به صورت پلکانی حفر کرد تا کارگر  بتواند از طریق کشاندن جسم خود روی بدنه دیوار چاه، خود را در مواقع ضروری بیرون بشکد.

کارگران چاه‌‌ فاضلاب در تماس با سولفور و امونیاک

غریب در ادامه در خصوص ایمنی کار در چاه‌های فاضلاب گفت: گازهایی که معمولا در چاه‌ها به وجود می‌آیند عبارتند از: گازهای سولفور، آمونیاک که‌بویی شبیه تخم‌مرغ گندیده می‌دهد و غلظت بالای آن حس بویایی را فلج می‌کند البته این گاز قابلیت انفجاری دارد و تنفس مستقیم آن برای دو تا سه مرتبه می‌تواند موجب مرگ شود.
وی افزود: از این رو تمام تدابیری که در بالا با آن اشاره شد باید در این چاه‌ها نیز انجام شود. برای نجات جان کارگر نیز باید از مداخله برای نجات او خودداری کرده و سریع نیروهای امدادی را از این موضوع مطلع کنید. به دلیل وجود گازهای خطرناک و قابل انفجار و سست شدن ساختار زمین در محل ریزش چاه، وجود دارد و قطعا مداخله افراد عادی دردسرساز خواهد شد.
وی در پایان با بیان اینکه بدترین جمله‌ای که ممکن است در این مواقع گفته شود، «به خیر گذشت است»، گفت: به‌جای اینکه الزامات ایمنی و حفظ جان کارگران را به شانس گره بزنیم بهتر است که شرایط کار در محیط های بسته را بشناسیم.

-------------------

بی‌پاسخ ماندن درخواست ماهیگیران بوشهری برای باربری در مواقع دریابست

محمد کارگر (عضو هیات رییس اتحادیه صیادان استان بوشهر) به خبرنگار ایلنا گفت: ماهیگیران استان بوشهر به دلیل درآمد پایین حرفه خود، خواهان دریافت مجوز برای یدک‌کشی و باربری در مواقع دریابست هستند. وی با یادآوری اینکه از قدیم مرسوم بود که شناورهای صیادی در حوزه باربری و یدک‌کشی نیز فعالیت کنند، ادامه داد: مدتی است که سازمان بنادر و کشتیرانی با این موضوع مخالفت می‌کند.
وی افرود: این مخالفت در حالی است که هم اکنون میانگین درآمد ماهیگیری در آب‌های خلیج فارس ماهیانه ۴۰۰ هزار تومان است زیرا با کم شدن ذخایر دریایی و همچنین افزایش تعداد دریابست‌ها در طول فصل صید، صیادان به دنبال راهی برای افزایش درآمد خود هستند.
مسئول اتحادیه صیادان بوشهر بابیان اینکه مدت دوره دریابستی معمولا از یک هفته، ده روز شروع می‌شود، گفت: برای خارج شدن از وضعیت معیشتی کنونی از سوی تعاونی صیادان پیشنهاد دادیم تا در مواقعی که به هر عنوان صید ماهی تعطیل است صیادان بتوانند با شناورهای خود به عنوان یدک‌کش و باربر کسب درآمد کنند. کارگر ادامه داد: این درخواست را به سازمان شیلات دادیم و آنها با این موضوع موافقت کردند ولی گویا سازمان بنادر و کشتیرانی با آن مخالفت کرده است. بازار کار حمل و نقل کالاها بسیار گسترده است به نوعی که ماهیگیران می‌توانند وضعیت مالی بهتری داشته باشند.
این فعال صنف صیادان بوشهری گفت: شناورهای ماهیگیری همراه با شناورهای باربری در یک اسکله و در یک بندر پهلو می‌گیرند و همواره این شناورهای ماهیگران هستند که در حوادثی مانند آتش‌سوزی که علت آنها شناورهای باربری است از بین می‌‌رود.
او معتقد است؛ اگر شناورهای ماهیگیری مشکلی از نظر بهداشتی به وجود می‌آورند چرا مسئولان سازمان بنادر اجازه می‌دهند همراه با شناورهای باربری در یک بندر توقف کنند.
این فعال صیادی در پایان می‌گوید: شناورهای صیادی منبع درآمدی برای هزاران ماهیگیر استان است و با توجه به کمبود منابع و عوامل دیگر درآمد صیادان کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد برای همین از طریق مسئولان استانی پیگیر موضوع فعالیت‌های اقتصادی صیادان هستیم ولی تاکنون هیچ خبری به ما نداده‌اند.

-------------------

تجمع سراسری بازنشستگان کشوری و لشگری/ نمایندگان مجلس وعده همسان‌سازی دادند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (25 شهریور) بازنشستگان کشوری و لشگری در تهران و شهرستان‌ها تجمع برگزار کردند.
این تجمع در تهران مقابل تالار وحدت و در استان‌ها مقابل ساختمان صندوق‌های بازنشستگی برگزار شد. حضور فرهنگیان بازنشسته در این تجمع چشمگیر بود. خواسته‌های بازنشستگان، اجرای همسان‌سازی و عملی شدن قانون خدمات مدیریت کشوری است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس روز گذشته در مراسمی که به مناسبت روز تکریم بازنشستگان برگزار شده بود، با اشاره به مشکلات این قشر گفت: در قانون بودجه امسال همسان‌سازی حقوق‌های بازنشستگان کشوری و لشکری را تصویب کردیم و حقوق بازنشستگان سال‌های گذشته تا ۲۵ درصد افزایش یافت. همچنین مقرر شد در لایحه دائمی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری که به زودی از طریق دولت تقدیم مجلس می‌شود، حقوق بازنشستگان در سال‌های گذشته از ۹۰ درصد شاغلین کمتر نباشد.
عبدالرضا عزیزی افزود: یک طرح هم برای ارتقای صندوق بازنشستگان کشوری ارائه شده تا این صندوق بتواند خودکفا و وابسته به دولت و مجلس نباشد.

-------------------

برگزاری پیاده‌روی بازنشستگان تأمین اجتماعی در سراسر کشور

به گزارش ایلنا، حسین شاهوردی افزود: برنامه پیاده‌روی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی صبح روز ٢٥شهریور(روز خانواده و تکریم بازنشستگان) در پارک‌ها و اماکن مشخص شده با برنامه‌های متعدد فرهنگی در تمامی استانها برگزار می‌شود.
وی درباره همایش پیاده روی بازنشستگان در روز «خانواده و تکریم بازنشستگان» درتهران گفت: این مراسم در بوستان ولایت و با حضور گسترده بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی برگزار خواهد شد. بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، وی اظهار کرد: مدیران سازمان تأمین اجتماعی سراسر کشور نیز در این مراسم ورزشی و فرهنگی حضور خواهند داشت.

پنجشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹٦ - ۱۴ سپتامبر ۲۰۱٧

کارگران شیرآلات سیمگون، ۱۱ ماه مزد و ۲ سال عیدی پرداخت نشده، طلبکارند

به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه شیر آلات«سیمگون» قزوین مدعی هستند بابت دست کم ۱۱ ماه دستمزد و عیدی سال‌های ۹۴ و ۹۵ از کارفرمای خود طلبکارند.
این کارگران که تعداد آنها حدود ۸۰ نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که مطالبات مزدی آنان مربوط به شش ماه از سال ۹۵ به همراه دستمزد ۵ ماهه سال جاری (۹۶) می شود . همچنین کارفرما به  دلیل کمبود نقدینگی عیدی سال۹۴ و ۹۵ آنان را پرداخت نکرده است.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه شیر آلات سیمگون  واقع در کیلومتر ۳ جاده قزوین رشت با یادآوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مشکلات مدیریتی، از چندین سال قبل مشکلات آنان آغاز شده است، افزود: دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی من و سایر همکارانم کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی به دلیل کاهش حداقلی فعالیت تولیدی و نیروی کار کارخانه است.
وی با بیان اینکه سوابق کاری هر یک از کارگران به صورت میانگین به ۱۵ سال می‌رسد، گفت: جدا از معوقات مزدی ۱۱ ماهه، پرداخت سنوات  حدود ۸ سال قبل کارگران به تعویق افتاده و خبری از پرداخت آن نیست.
به گفته این کارگر در شرایط کنونی آنچه برای او و همکارانش حائز اهمیت است، دریافت مطالبات و حفظ امنیت شغلی است؛ چراکه در منطقه محل کارشان فرصت شغلی دیگری وجود ندارد اما آنها باید پاسخگوی نیازهای خانواده‌هایشان باشند.
وی با تاکید بر پیگیری مسئولان استانی در مورد وضعیت کارخانه شیرآلات سیمگون و کارگرانش، گفت: اگر مسئولان هر چه سریعتر به وضعیت کارخانه رسیدگی کنند، در آینده نزدیک شاهد بهبودی وضعیت کارخانه و کارگرانش خواهیم بود.

مشکلات نقدینگی عامل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران

در همین رابطه «طاهری» مدیر اداری مالی شرکت صنایع سیمگون در گفت‌وگو با ایلنا ، ضمن تایید  تعویق حقوق کارگران شاغل در این واحد صنعتی ، مشکلات نقدینگی را عامل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران دانست.
او با بیان اینکه این واحد علیرغم اینکه مشکلات زیادی در زمینه تولید دارد اما همچنان به همت کارگران به تولید محصولات خود ادامه می‌دهد، افزود: دلیل تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران، مشکلات نقدینگی است که آن هم از چندین سال قبل به مرور با افزایش مشکلات تولید، ایجاد شده است.
 به گفته وی اگرچه کارگران به صورت ماهانه مزد خود را دریافت می‌کنند اما در عمل در فرآیند پرداخت دستمزد آنها تقریبا ۹ ماه تاخیر وجود دارد.
به گفته وی، آخرین حقوقی که کارگران این واحد دریافت کرده‌اند مربوط به دستمزد اردیبهشت ماه است که کارفرما آن را روز گذشته ۲۲ شهریور ماه جاری به حساب کارگران واریز کرده است.
طبق اظهارات طاهری، عمده‌ترین مشکل این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، چندین بانک و همچنین اداره دارایی است.
اودر ادامه تصریح کرد: در حال حاضر این واحد صنعتی در زمینه تولید و فروش محصولات خود هیچ مشکلی ندارد با این حال  ناچارا باید بخش زیادی از در آمد خود را بابت پرداخت بدهی‌های مالی صرف کند. به گفته وی بخش دیگری از مشکلات کارخانه به وصول طلب فروش محصولات تولیدی کارخانه مربوط است. اکثر خریداران برای پرداخت طلب خود چک‌های سه تا پنج ماهه می‌دهند. در این زمینه می‌توان گفت این مورد یک نوع خواب سرمایه فروش است که در بازار  خرید و فروش عرف شده است.
به گفته طاهری با وجود همه مشکلاتی که طی چند سال گذشته برای فعال نگه داشتن کارخانه متحمل شده‌ایم  امیدوار بودیم دولت برای سر پا نگه داشتن کارخانه به ما کمک کند که تا به امروز عملی نشده است. طبق اظهارات وی، چندین سال است صاحبان سهام کارخانه در راستای نجات این واحد بحران زده در خواست وام از یکی از بانک‌ها کرده است اما هنوز با درخواست وام موافقت نشده و در وضعیت بلاتکلیفی بسر می‌برند.

-------------------

مرگ یک کارگر 18 ساله در یک قالیشویی

به گزارش ایلنا، 21 شهریور یک کارگر 18 ساله که در یک قالیشویی در قائمشهرِ استان مازندران مشغول به کار بود، بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد. 
از قرار معلوم این حادثه هنگامی رخ داده است که این جوان مشغول به کار بوده است.
پس از بروز حادثه، تکنسینهای اورژانس پس از حضور در صحنه اقدامات اولیه را برای احیای این جوان انجام دادند که نتیتجه‌ای نداشت و پس از آن جسدش را به پزشکی قانونیِ بیمارستان ولی عصر انتقال دادند.

-------------------

یک کشته و ۲ مجروح در حادثه رانش قطعات پروژه ریلی در لرستان

به گزارش ایلنا، این حادثه راس  ساعت ۳۵: ۹ صبح امروز زمانی اتفاق افتاد که این سه کارگر حین انجام کار بر اثر رانش قطعات ریلی  که در فاصله چند متری آنان تلمبار شده بود، دچار حادثه شدند.
طبق اخبار رسیده به ایلنا این حادثه در خط ریلی ایستگاه‌ تنگ هفت در حوزه راه‌آهن زاگرس در استان لرستان و برای ۳ کارگر شرکت پیمانکاری «تراورس» اتفاق افتاده است.
«رضا آریایی» مدیرکل ستاد بحران استان لرستان با تایید خبر وقوع حادثه راه آهن لرستان گفت: متاسفانه یکی از کارگران در این حادثه  که از اهالی درود بود بر اثر رانش قطعات ریلی جان خود را از دست داده و ۲ نفر دیگر  که مجروحان این حادثه هستند، به دلیل دوردست بودن راه‌زمینی، از سوی امدادگران هوایی به نزدیک‌ترین بیمارستان انتقال داده شده‌اند. 

-------------------

چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹٦ - ۱۳ سپتامبر ۲۰۱٧

اعتراض صنفی کارگران پروفیل ساوه در واکنش به تعویق ۶ ماه حقوق

شماری از کارگران کارخانه پروفیل ساوه در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: در هفته‌ جاری بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از همکاران آنها مقابل درب ورودی کارخانه وفرمانداری شهرستان تجمع کرده‌اند.
این کارگران دلیل این اعتراض صنفی را  تعویق ۶ ماه مطالبات مزدی خود اعلام کرده و افزودند: پس از برپایی این تجمعات، روز گذشته با قولی که از سوی مسئولان فرمانداری در مورد اینکه تا آخر هفته مطالبات معوقه پرداخت خواهد شد، اعتراضات کارگران خاتمه یافت.
آنها در ادامه افزودند: از زمان به تاخیر افتادن پرداخت مطالبات مزدی تامین معاش خانواده‌های این کارگران با دشوارهایی روبرو شده است و در این میان شرایط کارگران متاهلی که دارای فرزند دانشجو یا دانش‌آموز هستند با نزدیک شدن به موعد بازگشایی مدارس دشوارتر شده است.
گفتنی است کارخانه‌های نورد پروفیل ساوه در شهرستان ساوه قرار دارد که مجموعا بیش از ۱هزارو ۱۰۰ کارگر در آن‌ مشغول بکار است.

کارگران پروفیل ساوه خواهان دریافت معوقات مزدی‌اند

در این رابطه « محمدتقی آبایی  » مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان مرکزی در تایید مشکل معوقات مزدی کارگران پروفیل ساوه، دلیل اعتراض کارگران را در خواست مطالبات معوقه دانست.
او با بیان اینکه پیگیر مشکلات کارگران پروفیل از طریق اداره کار شهرستان ساوه هستم، گفت: در حال حاضر با وساطت مسئولان شهرستانی و اداره کار شهرستان ساوه کارگران پرویل با اعتراض صنفی خود خاتمه داده‌اند و امیدوارم با تعامل دو طرف(کارگر وکارفرما) این موضوع هر چه سریع‌تر مرتع شود.
به گفته وی، مرتبا مشکلات کارگری استان به ویژه کارگران کارخانه مورد نظر در کمسیون های کارگری استانی وشهرستانی مطرح و پیگیری می شود.
لازم به ذکر است تا لحظه ارسال خبر، خبرنگار ایلنا موفق به برقراری ارتباط تلفنی با مدیریت وبرخی مسئولان مجتمع پروفیل ساوه همانند روابط عمومی و مدیریت اداری مالی کارخانه برای پاسخ به مطالبه کارگران نشده است.

-------------------

کارگران نوظهور بازهم تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ حدود ۱۶ نفر از کارگران رسمی کارخانه نوظهور صبح امروز (چهارشنبه/۲۲ شهریور) برای مدت یک ساعت در محوطه این واحد صنعتی تجمع کردند که در نهایت این اجتماع صنفی با وعده پرداخت شدن مطالبات از سوی کارفرما خاتمه یافت.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع صنفی گفت: از مجموع کارگران کارخانه نوظهور شمار افراد باقیمانده به زحمت ۲۰ نفر می‌شود و همه ما از ابتدای سال جاری تاکنون مطالباتی دریافت نکرده‌ایم. کارخانه نوظهور که زمانی شمار کارگران شاغل در آن تا حدود چهارصد نفر می‌رسید، از ۱ مرداد سال جاری تعطیل شده است و تا به امروز جلساتی که در ارتباط با وضعیت کارکنان باقیمانده آن برگزار شده، بی‌نتیجه بوده است.
 از طرفی حدود سه ماه از حق بیمه‌های کارگران کارخانه نوظهور به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.
مالکیت و مدیریت این واحد صنعتی به بخش خصوصی تعلق دارد و در رابطه با مطالبات صنفی معوقه شکایتی نیز از سوی کارگران در مراجع قضایی ثبت شده است.
کارگران باقیمانده این واحد تولیدی در آستانه بازنشستگی قرار دارند اما به دلیل متوقف شدن فعالیت‌های جاری در وضعیت سرگردانی قرار دارند.
در همین رابطه «محمدرضا فرزعلیان» رئیس کانون شوراهای اسلامی کار محور غرب تهران به ایلنا، گفت:  کارگران کارخانه نوظهور ۵ ماه است که معوقات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند و باید کارگران به حق خود برسند این در حالی است که تا همین چندی پیش بیش از ۲۰۰ کارگر بدون کوچکترین مشکلی در این کارخانه کار می‌کردند. وی بابیان اینکه در حال حاضر محصولات این کارخانه همانند گذشته بازار مناسبی دارد، افزود: دستمال کاغذی نرمه همین حالا نیز یک برند مقبول در میان خانواده‌های ایرانی است و با توجه به اعتمادی که به کیفیت محصولات آن وجود دارد قطعا با بازگشایی مجدد کارخانه، همه چیز به روال سابق خود بازمی گردد.
این فعال صنفی کارگری افزود: اگر محصولات این کارخانه در یکی از فروشگاه‌های بزرگ کشور به فروش برسد، می توان به راحتی دستمزد کارگران باقی مانده در کارخانه را پرداخت کرد.
وی با اشاره به جلساتی که در گذشته با مدیریت کارخانه در رابطه با رفع مشکلات چرخه تولید، در این کارخانه با حضور مقام‌های مسئول در اداره کار و سازمان تامین اجتماعی و اداره دارایی و بانکی برگزار شده بود، افزود: در این جلسه‌ها به روشنی به کارفرما گفتیم که اگر تمایل به بازگشایی کارخانه داشته باشد این کار به راحتی با پرداخت تسهیلات و بخشودگی بیمه ای انجام می‌شود اما تاکنون کارفرما تمایلی از خود برای همکاری نشان نداده است. این اظهارات در حالی است که تاکنون تماس‌ها برای گفتگو با مدیریت این واحد صنعتی بی‌نتیجه بوده است.

-------------------

دستمزد کارگران پیمانکاری رجا سروقت پرداخت شود

در روزهای گذشته جمعی از کارگران پیمانکاری رجا با ایلنا تماس گرفتند و از روند پرداخت دستمزدها در شرکت‌های پیمانکاری انتقاد کردند.
این کارگران که در بخش‌های فنی، موتوریست و برق مشغول به کار هستند، می‌گویند: حدود 500 کارگر پیمانکاری هستیم که در بخش‌های مختلف مشغولیم؛ همواره دستمزدهایمان با تاخیر پرداخت می‌شود؛ برای نمونه برخی از شرکت‌های پیمانکاری هنوز حقوق مرداد پرسنل را نپرداخته اند؛ شهریور دارد به انتها می‌رسد و ما هنوز منتظر دستمزد مردادیم.
یکی از این کارگران می‌گوید: نزدیک اول مهر است؛ خیلی از کارگران پیمانکاری پدر هستند و صاحب یک یا چند فرزند مدرسه‌ای. این روزها که هیچ‌جا تحصیلِ مناسب رایگان نیست؛ با این وضع پرداخت‌ها از کجا بیاوریم هزینه ثبت نامِ مدرسه فرزندانمان را بپردازیم؟

-------------------

پارس جنوبی؛ مقصدی نامطمئن برای اشتغالِ زنان

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس، یک ابلاغیه صادر کرد و در آن از مدیریت کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه پارس خواست تبعیض جنسیتی در پارس جنوبی برطرف شود. در این ابلاغیه آمده؛ بایستی در لیست افرادِ جویای کار که به شرکت‌های پیمانکاری داده می‌شود، زنان نیز در کنار مردان حضور داشته باشند و از  فرصت‌های برابر بهره‌مند شوند. بر این اساس، همه شرکت‌ها و پیمانکاران موظف هستند در جذب نیرو، شرایط برابر برای بانوانِ متخصص و جویای کار را لحاظ کنند.
صدور این ابلاغیه یک وجهِ قضیه است؛ در این شکی نیست که فضای اشتغال در پروژه‌های نفت و گاز و پتروشیمی به شدت مردانه است و زنان سهم چندانی از فرصت‌های نفتی ندارند؛ در این مساله  نیز جای هیچ تردیدی نیست که باتوجه با بالاتر رفتنِ نرخِ تحصیل‌ زنان در رشته‌های فنی و مهندسی، بایستی در تولید و صنعت نیز به همان نسبت سهمشان  افزایش پیدا کند و آنچه برای تحصیلاتِ تکمیلی و عالیه‌ی زنان در علومی که روزی، روزگاری مردانه خوانده می‌شد، هزینه می‌شود، نباید بلااستفاده بماند و هدر  داده شود؛ اما این ابلاغیه و دستورِ از بالا برای رفع تبعیض جنسیتی نمی‌تواند این چالش را در جنوبِ نفتی به یکباره برطرف کند.
مشکل اشتغال زنان در پروژه‌های نفتی و به تبع آن در پارس جنوبی فقط با دستکاریِ لیست افراد جویای کار و الزام شرکت‌های پیمانکاری به جذبِ برابر حل نمی‌شود؛ گرچه خودِ همین ابلاغ هم گام مثبتی است اما تا کجا می‌شود این ابلاغیه را منتج به نتیجه دانست و تا چه میزان می‌توان انتظار داشت با این کلی‌گویی‌ها، از میزان تبعیض جنسیتی در فضاهایی که به طور سنتی مردانه هستند، کاسته شود؟
ناصر آقاجری، فعال کارگری پروژه‌ای است؛ او سالها سابقه کار در کنگان و عسلویه را دارد و از نزدیک فضای مردانه‌ی پروژه‌های نفت و گاز را لمس کرده‌است؛ آقاجری می‌گوید: مسئولان بیشتر ویترینی عمل می‌کنند تا پراگماتیک؛  یعنی فقط کلی‌گویی می‌کنند که با واقعیتی که در محل وجود دارد، قابل انطباق نیست.

تعداد زیادی از کارگران و فنی‌کارها در عسلویه معتادند
آقاجری از وضعیت اسکان و زندگی در پارس جنوبی اینطور می‌گوید: آنقدر امکانات رفاهی و خدماتی در عسلویه و کنگان محدود است که یک خانم نمی‌تواند آنجا دوام بیاورد؛ وضعیت خوابگاه‌ها بسیار نامناسب است، فقط شرکت‌های بزرگ مثل شرکت O1 خوابگاه‌های خوبی دارند، ولی وضعیت خوابگاه‌های شرکت‌های خُردتر به حدی نامناسب است که حتی برای یک مرد هم تحملش سخت است. دیگر از فضای اسکان شرکت‌های پیمانکاری دست دوم و سوم و آن دانه‌ریزها که اصلا نمی شود صحبت کرد؛ به هیچ وجه قابل تحمل نیست، ساس و کَنه و حیوانات موذی هم تا دلت بخواهد، هست.
به اعتقاد آقاجری؛ در شرایط فعلی امکانِ عملی و در دسترس، برای اشتغال زنان در عسلویه به شدت محدود است؛ او می‌گوید: «غذاها بد و غیرقابل تحمل است، حالا این هیچی، غذا هرچه باشد ، زن و مرد ندارد، خانم‌ها هم همان را می‌خورند، مشکل جدی‌تری وجود دارد. محیط در کارهای سخت و پروژه‌ای سالم نیست؛ اعتیاد شیوعِ نسبتا بالایی دارد؛ تعداد زیادی از کارگران و فنی‌کارها معتادند چون شرایط سخت است و تفریح و امکانِ وقت‌گذرانیِ سالم در کار نیست؛ خود مسئولان هم این را می‌دانند، بارها هم اعلام کرده‌اند که میانِ کارگران پروژه‌ای اعتیاد رواج دارد. از طرف دیگر، امکانات درمانی محدود است؛ در عسلویه با بیش از 60 هزار نیروی فنی و متخصص که عموما کار پرخطری هم دارند، تازه درمانگاه باز شده که امکانات تخصصی‌اش هم محدود است و همیشه پزشک متخصص ندارد؛ فقط در کنگان، شرکت نفت برای پرسنل خودش مرکز درمانیِ نسبتا مجهز دارد که کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای نمی‌توانند از این مرکز و امکاناتش استفاده کنند؛ اگر برای کارگری در حین کار، حادثه‌ای رخ بدهد و مصدوم شود، باید با آمبولانس صد و خورده‌ای کیلومتر برود تا بوشهر یا دویست و خورده‌ای کیلومتر را طی کند و برسد به بیمارستانی در شیراز.»
آقاجری حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد، از شرایط سخت پروژه‌ای‌ها می‌گوید و از قرارداد موقتی‌های جنوب. او می‌گوید: این را هم در نظر بگیرید که کارگرانِ مردِ قرارداد موقت در عسلویه، خیلی‌هایشان این روزها بیکارند، چون پروژه‌ها تمام شده و کار نیست، حالا چطور می‌خواهند زن‌ها را روانه محیطی کنند که هم بیکاری آنجا بیداد می‌کند و هم اعتیاد و بیماری، نمی‌دانم؟
به اعتقاد این فعال کارگری اول بایستی زیرساخت ها تغییر کند، امکانات فراهم شود و بعد مسئولان بخواهند ابلاغیه بدهند و از برابری جنسیتی در اشتغال آنهم در جنوبِ نفتی دفاع کنند. حرفش خیلی ساده است: زن‌ها در عسلویه نمی‌توانند به راحتی کار و زندگی کنند، به عنوان نیرویِ کارِ پیمانکاری که اصلا نمی‌توانند،  مگر در پُست‌های مدیریتی و خیلی بالا؛ تا امکانات نباشد، این ابلاغیات و دستورات فقط شعار است  و راه به جایی نمی‌برد.

با کفش زنانه کارِ سازه و اسکلت فلزی می‌کردم
با وجود همه این انتقادات و شرایطی که  حاکم هست، بوده‌اند و هنوز هم هستند زنانی که در پروژه‌های نفتی کار می‌کنند. آذر، مهندس عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، یکی از همین زنهاست که سالها همراه همسرش در خارک زندگی و کار کرده‌است. کارِ او نظارت بر سازه‌های عمرانی بوده و چند سال هم در خارک دوام آورده و البته مشکلات بسیاری هم داشته؛ او می‌گوید: مشکل اصلی این بود که فضا کاملا مردانه بود؛ مردانه بودن فضا و نگاه جنسیتی کارگرانِ مرد به من، همه ابعادِ زندگیم را تحت‌الشعاع قرار داده بود. علاوه بر این، هزاران مشکل خُرد و درشت دیگر هم داشتم؛ در شرکت ما، سرویس بهداشتیِ زنانه وجود نداشت، غذاخوری هم مشترک بود که با وجود اینکه همسرم همراهم بود، باز هم غذا خوردن راحت نبود. من کارم اسکلت فلزی بود، کفش و لباس کار لازم داشتم؛ سایز کفشِ من 37 است، اما کفش کار از سایزِ 40 شروع می‌شود، باور نمی‌کنید همین نبودنِ کفش کار چه مصیبت‌هایی سرم آورد؛ نبود؛ پیدا نمی‌شد؛ من با کفشِ زنانه کار می‌کردم، آنهم کارِ سازه و اسکلت فلزی.
آذر لباس کارِ مناسبِ کار هم نمی‌توانسته بپوشد: طبیعی است که بالای سازه و اسکلت رفتن و کار کردن، لباس کار می‌خواهد؛ همکارانم همه مرد بودند؛  لباسِ سرهمی چسب می‌پوشیدند که دست و پاگیر نباشد و بتوانند کار کنند، من اما در آن فضایِ کارگری مردانه، مانتوی گشاد می‌پوشیدم که به دست و پایم می‌پیچید و ذله‌ام می‌کرد.
آذر هم معتقد است برای اشتغالِ برابر، اول بایستی زیرساخت‌های مناسب ایجاد شود و امکانات تعبیه شود، غیر از این باشد، زنان نمی‌توانند با خیال راحت و در آرامش کار کنند؛ او در مورد خودش می‌گوید: بین بیش از هزار نفر مرد، چند سال کار کردم، همیشه هم به خاطر مشکلاتی که بود اذیت شدم؛ اگر همسرم همراهم نبود، به هیچ وجه دوام نمی‌آوردم.

-------------------

مرگ یک کارگر مشهدی در پروژه فاضلاب/ راننده جرثقیل کارگر را زیر گرفت

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیستم شهریور یک کارگر هنگام اجرای عملیات پروژه فاضلاب در بلوار خواجه‌ربیع مشهد به طرز دلخراشی جان باخت.
از قرار معلوم، یک جرثقیل که در محل مشغول به کار بوده، به سمت عقب حرکت کرده و بدون این که متوجه کارگر بشود، او را زیر گرفته است. دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در حال پیگیری موضوع است و راننده جرثقیل بازداشت شده است.
در روز حادثه سرِ این کارگر 40 ساله بین بازوی جرثقیل و محوطه گیر افتاده و پرس می‌شود.
در بررسی های اولیه اعلام شده بود که کارگر از ناحیه سر دچار حادثه‌ای دلخراش شده و سرش به دلایل نامعلومی پرس شده است.

-------------------

خودروی حامل کارگران معدن زمستان یورت تصادف کرد/ یک کارگر مصدوم شد

محسن ربی‌زاده، سخنگوی اورژانس کشور در مورد حادثه پیش آمده برای کارگران معدن زمستان یورت به خبرنگار ایلنا می‌گوید: در ساعت ۱۲:۴۶ ظهر امروز در محور آزادشهر به شاهرود یک دستگاه خودرو نیسان وانت که حامل شماری از کارگران معدن زمستان یورت بود با یک دستگاه پژو ۴۰۵ برخورد کرد.
ربی‌زاده  ادامه داد: سرنشینان خودروی وانت از کارگران معدن زمستان یورت بودند.
وی بابیان اینکه بعد از اعلام این حادثه همکاران ما با ۳ دستگاه آمبولانس ظرف مدت کمتر از ۶ دقیقه به محل حادثه رسیدند، گفت: مجموع سرنشنینان این حادثه رانندگی دوازده نفر بود که از این تعداد چهار نفر سرنشین در خودروی پژو بودند.
وی گفت: تمامی دوازده نفر سرنشین  توسط ماموران امداد به بیمارستان حضرت معصومه (س) آزادشهر منتقل شدند.

خودروی حامل کارگران ربطی به معدن زمستان یورت نداشته است

در همین خصوص سعید مازندرانی، مدیر کل کار استان گلستان نیز به خبرنگار ایلنا گفت: این کارگران از شاهرود راهی محل کارشان بودند و خودروی حامل آنها ربطی به معدن زمستان یورت نداشته است. مازندرانی اضافه کرد: در این حادثه ۱۲ نفر مصدوم شدند که ۱۱ نفر آنها به صورت سرپایی درمان شدند و یکی از آنها از ناحیه پا دچار ترک استخوان شده است که زیر نظر پزشکان در حال معالجه است. از قرار معلوم  فرد مصدوم شده در این حادثه رضا نکویی و از کارگران معدن زمستان یورت است.

-------------------

سقوط دو کارگر ساختمانی به عمق چاه در خیابان شریعتی

«جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتش نشانی در این رابطه به ایلنا گفت: دو کارگر  ساختمانی شب گذشته، به علت واژگونی بالابر، به داخل چاهی به عمق ۵ متر سقوط کردند که بلافاصله ماموران اورژانس در محل حادثه واقع در خیابان شریعتی حاضر شدند.
ملکی افزود: هر دو کارگر از عمق چاه نجات یافتند. البته چاه کم عمق بود و مشکلی جدی برای این دو کارگر پیش نیامد. هنوز علت پاره شدن طناب بالابر مشخص نیست و باید توسط کارشناسان بررسی شود.

-------------------

تظاهرات خیابانی و اعتصابِ هزاران کارگر فرانسوی/ اعتراض به اصلاحات قانون کار گسترده شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، هزاران کارگر و دستمزدبگیرِ فرانسوی در پاریس و بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک، در اعتراض به لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار، کار را تعطیل کردند و به خیابان‌ها آمدند.
این تظاهرات خیابانی در اعتراض به فراخوان اتحادیه‌ها و سندیکاهای کارگری این کشور ازجمله «س‌.ژ‌.ت» برگزار شد و به بیش از 200 اعتراض خیابانی گسترده منجر شد. دانشجویان نیز به فراخوان اتحادیه‌های کارگری پاسخ مثبت دادند و همراه با کارگران به خیابان‌ها آمدند.
کارگرانِ فرانسوی همصدا با دانشجویان و معلمان معتقدند که امانوئل ماکرون قصد دارد حقوق صنفی و مدنی نیروی کار را مخدوش کند و حاصل تلاش‌ها و مبارزاتِ تاریخیِ کارگران کشور را بر باد دهد.

-------------------

مرگ یک کارگر بابلی در دستگاه سبدسازی

به گزارش ایلنا، شب گذشته سه‌شنبه (۲۱ شهریور) ی حوالی ساعت ۲۱:۴۲ دقیقه یک کارگر شاغل در کارخانه سبدسازی بابل واقع در جاده بابل به قائمشهر در استان مازندران، در حین انجام کار در درون دستگاه سبدسازی می‌افتد و جان خود را از دست می‌دهد.
این کارگر که از نیروهای خط تولید کارخانه سبدسازی بابل بود، در زمان حادثه ۲۶ سال سن داشت.

-------------------

سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹٦ - ۱۲ سپتامبر ۲۰۱٧

تجمع شرکتی‌های مخابرات اهواز در خیابان کیان‌پارس

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود صد نفر از پرسنل شرکتی مخابرات اهواز در خیابان کیان پارس مقابل شرکت مخابراتِ خوزستان تجمع کردند.
تجمع‌کنندگان می‌گویند: خواستار عقد قرارداد مستقیم و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل هستیم.
یکی از حاضران در تجمع به نمایندگی همکارانش می‌گوید: مگر ما چه فرقی با رسمی‌ها داریم که باید شرایط بسیار بدتری داشته باشیم؛ دستمزدمان بسیار پایین است، همان را هم به موقع نمی‌پردازند، امنیت شغلی هم نداریم.  
از قرار معلوم پس از برگزاری تجمع، معترضان در شرکت مخابرات حاضر شده و به گفتگو با مقامات شرکت مخابرات خوزستان پرداختند.
کارکنان شرکتی مخابرات پیش از این نیز بارها نسبت به اوضاع نابسامان شغلی خود تجمع کرده‌اند.

-------------------

شرکتی‌های مخابرات ارومیه در دفتر قاضی‌پور جمع شدند/ اعتراض به قراردادهای غیرقانونی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (21 شهریور) جمعی از کارکنان شرکتی مخابراتِ ارومیه در دفتر نادر قاضی پور (نماینده مردم ارومیه در مجلس) جمع شدند و از او خواستند که در پیگیری مطالبات به آنها کمک کند.
از قرار معلوم، قاضی‌پور پیگیر مطالبات کارکنان شرکتی مخابرات است و به آنها وعده داده که در احقاق حقوق آنها؛ یاریشان دهد. پیش از این نیز این نماینده مجلس بارها با شرکت مخابرات ایران مکاتبه انجام داده‌است.
کارکنان شرکتی مخابرات ارومیه می‌گویند: به قراردادهای غیرقانونی که در تنظیم آن الزامات قانون کار و طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا نشده، معترضیم.
لطیفه سعیدی، یکی از کارکنان شرکتی مخابرات که پس از اخراج و گفتگو با مدیران شرکت راهی بیمارستان شده بود، این روزها از بیمارستان مرخص شده ولی حالش هنوز چندان مساعد نیست. شرکتی‌های مخابرات ارومیه می‌گویند: از شرایطی که شرکت مخابرات به وجود آمده، به هیچ وجه راضی نیستیم. پیش از این بارها اداره کار استان آذربایجان غربی به شرکت مخابرات این استان در ارتباط با عدم رعایت حقوق قانونی شرکتی‌ها تذکر داده بود.

-------------------

کارگران سیمان مسجدسلیمان دوباره اعتراض کردند/مدیریت جدید خواستار شکیبایی معترضان شد

یکی از کارگران سیمان کارون با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۲۵۰ کارگر کارخانه سیمان کارون دیروز و امروز (۲۰و۲۱ شهریورماه) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان مقابل دفتر نماینده مسجد سلیمان و ساختمان اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان مسجد سلیمان تجمع کرند. یکی از کارگران حاضر در این صنفی در توضیح ماجرا گفت: این واحد صنعتی حدود ۴۷۰ کارگر رسمی قراردادی و روزمزد دارد که در این میان کارگران رسمی و قراردادی معادل ۵ ماه مزد معوقه و کارگران روزمزدی حدود ۱۷ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده؛ طلبکارند. او با بیان اینکه در همین رابطه شکایتی نیز از سوی کارگران در اداره کار ثبت شده است، افزود: طبق رای هیئت تشخیص کارفرما موظف به پرداخت همه مطالبات معوقه مزدی و بیمه‌ای کارگران شده اما تاکنون کارفرما با ادعای نداشتن استطاعت مالی از این حکم تمکین نکرده است. این کارگر سیمان مسجد سلیمان یادآور شد: جدا از این طلب، بابت سنوات دو سال گذشته و برخی مزایای عرفی همانند سبد کالا نیز طلبکاریم؛ خواسته ما تنها به‌روز شدن مطالبات مزدی و حقوقی است با این حال مسئولان در این واحد صنعتی نتوانسته‌اند مشکلات این واحد صنعتی را حل کنند. در این رابطه «مسعود تقی‌زاده» رئیس کارخانه سیمان کارون ضمن تایید معوقات مزدی کارگران این واحد صنعتی به ایلنا گفت: پرداخت مطالبات معوقه کارگران تنها در صورت از سرگیری فعالیت‌ تولیدی این واحد امکان‌پذیر است. او با بیان اینکه به دلیل این مسئله حدود پنج ماهی می‌شود که فعالیت این واحد صنعتی با مشکل روبرو شده است و فقط استمرار تولید می‌تواند ما را از این بحران نجات دهد، اضافه کرد: مجموع مطالبات معوقه کارگران حدود ۶ و نیم میلیارد تومان است این درحالی‌ست  که در حال حاضر حدود ۱۱۰ هزار تن کلینکر در کارخانه انبار شده که ارزش مالی آنها حدود ۱۱ میلیارد تومان برآورد می‌شود. به گفته تقی‌زاده، همه مسئولان شهرستانی و استانی در جریان مشکلات به وجود آمده در سیمان کارون هستند و در این زمینه جلسات متعددی را در پیگیری به این مشکلات برگزار کرده‌اند. این کارفرما در ادامه با بیان اینکه به تازگی مسئولیت مدیریت کارخانه را برعهده گرفته‌‌است، افزود: از همه کارگران می‌خواهم با خاتمه اعتراض صنفی خود، امکان برطرف شدن مشکل پیش آمده را فراهم کنند.

-------------------

سردرگمی کارگران صابون‌سازی یاس خرمشهر پنج ساله شد/مالک جدید: برنامه‌ای برای راه‌اندازی کارخانه نداریم

منابع کارگری در این واحد صنعتی با اعلام این خبر به خبرنگار ایلنا گفتند؛ با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای سال ۹۱، حدود ۱۵۰ کارگر بلاتکلیف شدند.
به گفته این کارگران؛ از مجموع ۱۵۰ کارگر این کارخانه، حدود ۴۰ نفر بازنشسته شده، عده‌ای دیگر تسویه حساب کردند و در حال حاضر تنها  ۶۹ کارگر  باقیمانده‌اند که همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند. به گفته کارگران باقیمانده؛ وضعیت پیش آمده در حالی برای آنها تولید زحمت کرده است که هریک از آنها به دلیل داشتن نزدیک به ۲۰ سال سابقه انجام کارهای سخت و زیان‌‌آور، اکنون در آستانه بازنشستگی قراردارند اما به دلیل وضعیت نامعلوم کارخانه امکان بازنشستگی آنها وجود ندارد.
این کارگران که طی چند سال گذشته به دفعات مقابل نهاد‌های مختلف دولتی در استان تجمع کرده‌اند؛ می‌گویند: مسئولان استانی هر بار قول پیگیری مطالبات معوقه ما کارگران را می‌دهند اما در عمل تاکنون اتفاقی نیفتاده است.
براساس ادعای این گروه از کارگران؛ در حال حاضر بعداز چند بار برگزاری مزایده فروش مالکیت کارخانه صابون‌سازی خرمشهر، درنهایت «شرکت پویا اقتصاد استوار» به عنوان مالک جدید این واحد صنعتی شناخته شده است با این حال مالک جدید حاضر به قبول هیچ مسئولیتی در قبال کارگران پیشین نیست. کارگران کارخانه یاس خرمشهر با بیان اینکه در تمامی پنج سال گذشته ما خواهان از سرگیری فعالیت کارخانه بوده‌ایم، افزود:به دلیل بی‌توجهی مسئولان صابون‌سازی؛ تا امروز موفق نشده‌ایم به کار بازگردیم و هنوز بخش زیادی از مطالباتمان معوقه باقیمانده است.
در این رابطه «رمضانی» یکی از مدیران شرکت پویا اقتصاد استوار به ایلنا گفت: شرکت پویا گستر فقط مالکیت ۴ هکتار از زمین‌های کارخانه را خریداری کرده اما همچنان امتیاز صابون‌سازی یاس خرمشهر در اختیار هلدینگ داروگر است.
او با بیان اینکه طبق قرارداد خرید، شرکت پویا اقتصاد هیچ مسئولیتی در قبال کارگران باقیمانده صابون‌سازی و مطالبات آنان ندارد، یادآور شد: مسئولیت کارگران سابق این کارخانه برعهده  مالکان صابون‌سازی یاس خرمشهر است و ما نیز به عنوان خریدار ملک کارخانه فعلا هیچ برنامه‌ای برای راه‌‌‌‌‌‌اندازی دوباره آن و به کارگیری کارگران مورد نظر نداریم.
به گفته وی، صابون‌سازی خرمشهر بعد از اعلان تعطیلی یک مدیر تسویه حساب کرده و کارگران می‌توانند از طریق مدیر تسویه شرکت صابون‌سازی یاس مطالبات خود را دریافت کنند.

-------------------

مرگ سیم‌بان اداره برق جاسک چهار روز پس از برق گرفتگی

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (بیستم شهریور ماه) سیم‌بان تعمیرات اداره برق جاسک چهار روز پس از برق گرفتگی حین کاردربیمارستان،جانش را ازدست داد.
شانزدهم شهریور، ابراهیم نوتراش، سیمبان ۴۰ ساله بخش تعمیرات بخش «لیردف» در روستای «سدیچ» از توابع جاسک، به علت شوک الکتریکی و سقوط از تیرق برق دچار حادثه شد که پس ازانتقال به بیمارستانِ محمدی بندرعباس، دیروز صبح فوت شد. علت مرگ سقوط از تیربرق و جراحات شدید بوده است.

-------------------

دیگر کسی نمانده که از او قرض بگیرم/کارگران دشت سیستان هنوز درگیر معاش هستند

به گزارش خبرنگار ایلنا، پروژه آبرسانی دشت ۴۶ هزار هکتاری سیستان در حالی همچنان در دست اجراست که وضعیت مطالبات مزدی کارگران شاغل در این پروژه همچنان نامعلوم است. برخی از این کارگران هنوز دستمزدهای ماه‌های انتهایی سال گذشته خود را دریافت نکرده‌اند و تعدادی هم تقریبا شش ماهی می‌شود که حتی یک ریال به حسابشان واریز نشده است.
معیشت ۲۲۰۰ کارگر طرح آب‌رسانی دشت سیستان این روزها به چالشی جدید برای کنشگران صنفی استان سیستان و بلوچستان تبدیل شده زیرا به دلیل گستردگی این طرح و تعدد پیمانکاران از وضعیت بسیاری از کارگران اطلاع دقیقی در دست نیست ولی آنچه مشخص است این تعداد کارگر وضعیت مناسبی در محل کار خود ندارند.
وزارت جهاد و کشاورزی کارفرمای اصلی این پروژه محسوب می‌شود و آن طور که پیمانکاران پروژه مدعی‌هستند بدحسابی‌ کارفرمای اصلی دلیلی اصلی پرداخت نشدن مطالبات کارگران پروژه آبرسانی دشت سیستان محسوب می‌شود. از قرار معلوم تحولات مربوط به جابجایی اعضای کابینه‌هم در طولانی‌تر شدن این وقفه موثر واقع شده است.
این عدم پرداخت دستمزدها با هر بهانه‌ای که باشد تنها به خانواده کارگرانی آسیب می‌زند که ماه‌ها است هیچ پولی به حسابشان واریز نشده است مگر مبلغی که از طریق یارانه‌های دولتی واریز می‌شود. توانایی خرید نان و ماست هم نداریم/صبر خانواده‌ام به سر آمده است
«اسماعیل» یکی از کارگران دشت سیستان است. او که سابق براین به دلیل داشتن استطاعت مالی در مناسک حج شرکت کرده بود اکنون بیش از ۶ ماه دستمزد خود را دریافت نکرده‌است و به گفته خودش امسال برای خرید گوسفند عید قربان مجبور شد از اهالی محل پول قرض کند.
او به خبرنگار ما می‌گوید: از اسفند سال گذشته تاکنون هیچ پولی دریافت نکرده‌ام و برای پایبند بودن به اعتقاداتم از اهالی محل پول قرض کردم تا بتوانم برای عید قربان یک گوسفند بخرم.
این کارگر پروژه آبرسانی دشت سیستان می‌گوید: خانواده‌ام به نداری من عادت کرده‌اند، ولی وقتی از بقال محل نان و ماست قسطی می‌خواهیم پشت چشم نازک می کند و می‌گوید "این دولت نمی‌خواهد پول شما را بدهد". اسماعیل در مورد حال و هوای این روزهای فرزندان خود و مشکلاتش برای تامین هزینه مدرسه آنها می‌گوید: ۲ فرزند از ۳ فرزندم؛ دانش‌آموز هستند و چند روز دیگر باید برای خرید لوازم مدرسه آنها را به بازار ببرم دیگر کسی نمانده که بروم از او پول دستی بگیرم نمی‌خواهم روضه بخوانم ولی شرایط زندگی ماه ماه‌هاست که اینطور پیش می‌رود.
وی ادامه می‌دهد: نمی‌دانم که چگونه باید برای آنها کیف، روپوش،کتانی، لوازم تحریر و ... بخرم. وقتی سرکار آمدم همسرم خوشحال بود ولی حالا دیگر صبر اهالی خانه هم به سر آمده. هرچه اعتراض کنیم صدای ما به گوش هیچکس هم نمی‌رسد.

-------------------

ناپدید شدن یک کارگر حفاری چینی در مسجدسلیمان/جستجوها ادامه دارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، یک کارگر 45 ساله تبعه چین به نام 'چنگ چانگ چون' از روز شنبه در کوهستان‌های مسجدسلیمان مفقود شده‌است.
از قرار معلوم این کارگر پس از تمام شدن کار خود تصمیم گرفت بدون همراهی با سایر همکاران خود و پیاده از محل کار به سمت استراحتگاه خود حرکت کند که در آخرین تماس تلفنی که شنبه ساعت یک ظهر با همکار خود داشت، اعلام کرد که در کوهستان مسیر خود را گم کرده است.
از شب شنبه جستجو برای یافتن این کارگر با کمک بالگرد و سگ‌های زنده‌یاب در کوهستان‌های مسجد سلیمان آغاز شده است.
 معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان از تداوم جستجو برای یافتن کارگر گمشده در منطقه تل بزان شهرستان مسجدسلیمان به صورت هوایی و زمینی خبر داد.
صادق سلامت، بابیان اینکه چانگ چون در یک کمپانی چینی پیمانکار دکل‌های حفاری در مسجد سلیمان مشغول کار است، افزود: باتوجه به گستردگی و وسعت منطقه و کوهستان‌های سخت گذر، از بالگرد و سگ زنده یاب برای یافتن این فرد استفاده می‌شود که هنوز پیدا نشده است.

-------------------

دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹٦ - ۱۱ سپتامبر ۲۰۱٧

ادامه تجمع کارگزاران مخابرات روستایی در تهران

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کارگزاران مخابرات روستایی کشور برای دومین روز متوالی در تهران ادامه دارد. این کارگزاران که از استان‌های مختلف به تهران آمده اند، برای دومین روز مقابل شرکت مخابرات ایران جمع شدند.
این کارگزاران خواسته‌های خود را اجرای ماده 83 قانون کار و تبعیت از بخشنامه‌های وزارت کار در ارتباط با طرح طبقه بندی مشاغل عنوان می‌کنند.
به گفته یکی از معترضین، عقد قرارداد دائم و اجرای دقیق طرح طبقه بندی خواسته‌هایی است که کارگزاران مخابرات روستایی مدتهاست از طرق مختلف مطالبه می‌کنند.
از قرار معلوم، روز گذشته پس از خاتمه تجمع، نمایندگان کارگزاران با مسئولان شرکت مخابرات جلسه‌ای برگزار کردند که ظاهرا این جلسه به نتیجه مطلوب نرسیده است. کارگزاران می‌گویند: از نتیجه جلسه راضی نیستیم و نتوانستیم در مورد شرایط قرارداد و اجرای طرح طبقه‌بندی با مخابرات به توافق برسیم.
روز گذشته سخنگوی شرکت مخابرات ایران در ارتباط با تجمع کارگزاران مخابرات روستایی به خبرنگار ایلنا گفت: کارگزاران مخابرات روستایی معتقدند که شرکت مخابرات باید با آنها قرارداد مستقیم منعقد کند که از نظر قانونی این امر، غیرممکن است.

-------------------

مرگ کارگر باسابقه خودروسازی بر اثر تصادف/مرگ در روز تعطیل

به گزارش خبرنگار ایلنا، شنبه (18 شهریور) محمدرضا واحدی، کارگر شرکت خودروسازی پارس خودرو، قبل از رسیدن به سرویس ایاب و ذهاب با یک خودروی نیسان تصادف کرد و جان خود را از دست داد. واحدیِ 36 ساله بیش از 12 سال سابقه کار در این کارخانه خودروسازی را داشت و در بخش نگهبانی شرکت مشغول به کار بود.
از قرار معلوم در روزهای تعطیل سرویس رفت و آمد کارگران در نقاط خاصی توقف دارد و محدود به میادین شهر است؛ این کارگر نگهبان نیز قصد داشت خودش را به سرویس برساند که متاسفانه در اثر تصادف جانش را از دست داد.
این اتفاق صبح روز هیجدهم و هنگامی که واحدی قصد داشت سر کار حاضر شود، رخ داد. همکاران کارگر متوفی می‌گویند: کارگرانی که مجبور هستند در روزهای تعطیل نیز سر کار حاضر شوند، بایستی از سرویس ایاب و ذهابِ ایمن برخوردار باشند.

-------------------

ریزش قنات در روستای «ساق زاوه» تربت حیدریه/ مرگِ دو مقنی

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ساعت 9 صبح روز گذشته (نوزدهم شهریور)، ریزش قنات در روستای ساق‌زاوه در شهرستان تربت حیدریه در خراسان رضوی به مرگ دو کارگر چاه‌کن انجامید. پس از اعزام نیروهای امدادی به محل مورد نظر، پس از ساعتها تلاش، پیکر بیجان دو مقنی از زیر آوار خارج و تحویل پزشکی قانونی شد.
گفتنی است ریزش قنات و آوار در ماه‌های اخیر، موجب مرگ چندین کارگر مقنی در منطقه شده‌است. کارشناسان، عدم رعایت اصول ایمنی را دلیل بروز این نوع حوادثِ مرگبار می‌دانند. حوادث کار

-------------------

کارفرمای هفت تپه بخشی از معوقات کارگران خود را پرداخت

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت 11 صبح روز گذشته (19 شهریور) کارفرمای نیشکر هفت‌تپه به حساب هر کارگر مبلغی را به عنوان علی‌الحساب پرداخت کرد.
کارگران هفت‌تپه سه ماه معوقات مزدی پرداخت نشده داشتند که پس از اعتراضات فراوان، روز گذشته کارفرما دستمزد یک ماه را به صورت علی‌الحساب به آنها پرداخت کرد. این کارگران دستمزد ماه‌های خرداد، تیر و مرداد خود را نگرفته بودند و همین مساله در هفته‌های گذشته، مشکلات معیشتی بسیاری برای آنها به وجود آورده‌است.
کارگران نیشکر هفت‌تپه می‌گویند: اگر کارفرما در روزهای آتی باقی مطالبات مزدی ما را پرداخت کند، شاید بتوانیم به اوضاع آشفته زندگی خود سامان دهیم و با رضایت نسبی به کار ادامه دهیم.
 «سیامک افشار» قائم مقام مدیرعامل شرکت کشت و صنعت هفت تپه پیش از این در یازدهم شهریور در گفتگو با ایلنا، تایید کرده بود: حداقل بخشی از مطالبات کارگران تا یک هفته آینده پرداخت خواهد شد.
او با بیان اینکه در حال حاضر بخش زیادی از مطالبات معوقه و جاری کارگران شاغل و بازنشسته پرداخت شده است، افزود: به دنبال تامین منابع مالی برای پرداخت حداقل بخشی از مطالبات معوقه کارگران هستیم که حداکثر تا یک هفته آینده طول خواهد کشید.

-------------------

آتش‌سوزی در دهیاری آبطویلِ بوشهر/ یکی از کارکنان در آتش سوخت

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (19 شهریور) ساختمان دهیاریِ روستای آبطویل در بخش مرکزی بوشهر آتش گرفت. این آتش‌سوزی به مرگ یکی از کارکنان دهیاری انجامید.
 هویت متوفی، احمد راشدی و اهل روستای آبطویل عنوان شده است.
از قرار معلوم، احمد راشدی پیش از رسیدن نیروهای کمکی جهت اطفاء حریق در میان شعله‌های آتش گرفتار شد و اگر چه در اولین فرصت و توسط نیروهای امدادی از میان شعله‌های آتش بیرون آورده شود، اما در مسیر انتقال به بیمارستان شهدای خلیج فارسِ بوشهر جانش را از دست داد.

-------------------

یکشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹٦ - ۱۰ سپتامبر ۲۰۱٧

کارگزاران مخابرات روستایی کشور در تهران تجمع کردند

انعقاد قرارداد دائم و اجرای طرح طبقه‌بندی خواسته‌ کارگزاران

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (نوزدهم شهریور ماه) بیش از پانصد کارگزار مخابرات روستایی از استانهای مختلف کشور به تهران آمدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع از ساعت نُه صبح مقابل شرکت مخابرات ایران برگزار شده‌است.
تجمع‌کنندگان که از شهرها و استانهای مختلف به پایتخت آمده‌اند، می‌گویند: ما خواستار انعقاد قرارداد دائم و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس مصوبات وزارت کار هستیم.
کارگزاران مخابرات روستایی پیش از این نیز بارها تجمعات اعتراضی برگزار کرده و خواستار رسیدگی شرکت مخابرات و وزارت ارتباطات به اوضاع شغلی خود شده‌اند.
یکی از تجمع‌کنندگان که از استان گیلان به تهران آمده، می‌گوید: بارها از راه‌های مختلف مطالباتمان را پیگیری کرده‌ایم اما تاکنون پاسخی نگرفته‌ایم؛ به همین دلیل است که رنجِ سفر به پایتخت را به جان خریدیم تا در کنار همکارانمان به اوضاع اعتراض کنیم.

-------------------

بازداشت مامورانی که به کولبران تیراندازی کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد فلاحی (فرماندار بانه) پیش‌از ظهر امروز در نشست خبری با رسانه‌ها با ابراز تأسف از مرگ دو کوله‌بر بانه‌ای در مرز «هنگه‌ژال» این شهرستان اظهار داشت: جزئیات این حادثه، به‌صورت دقیق و کارشناسی شده توسط دو هیئت بازرسی وزارت کشور در دست بررسی است. وی گفت: در چند روز گذشته دو هیئت بازرسی از وزارت کشور به شهر بانه آمدند و در محل حادثه برای بررسی بیشتر حضور یافتند. فرماندار شهرستان بانه افزود: بازرسان تمام زوایا و گفته‌های مرزبانی، شاهدین و خانواده متوفیان را در این حادثه مورد بررسی قرار دادند و در حال حاضر تا روشن‌شدن واقعیت این حادثه، مأموران تیراندازی بازداشت هستند.

-------------------

<محسن عمرانی به مرخصیِ زندان آمد

به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن عمرانی از فعالان صنفی معلمان در استان بوشهر که از اردیبهشت امسال در زندانِ بوشهر به سر می‌برد، از دو روز پیش  به مرخصی آمده‌است.
این فعال صنفی در حالی محکومیت خود را سپری می‌کند که دادگاه بدوی وی را به سه سال زندان تعزیری و دو سال انفصال خدمت محکوم کرده بود اما با تلاش‌ وکلای این فعال صنفی، در دادگاه تجدیدنظر حکم عمرانی به یکسال حبس تعزیری و دو سال انفصال خدمت تقلیل پیدا کرده است. او از اردیبهشت امسال برای گذراندن حبس خود در زندان بوشهر است. عمرانی پیش از این در مرداد ماه نیز به مرخصی سه روزه آمده بود.

-------------------

کارگران: قصد تغییر کادر پالایشگاه را دارند/کارفرما: تا پایان شهریور قرارداد داریم

به گزارش خبرنگار ایلنا، هفته گذشته ۷۰ نفر از کارگرانی که با گذشتن از سد آزمون کتبی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس راه یافته بودند مقابل مجلس شورای اسلامی جمع شدند تا از نمایندگان خود بخواهند راهی برای احقاق حقوق زیر پا گذاشته آنها پیدا کنند. این کارگران در نهایت با وعده پیگیری؛ روز چهارشنبه گذشته تهران را به مقصد محل کارشان ترک کردند.
این کارگران که قراردادهای کاری آنها تا پایان ماه جاری (شهریور) اعتبار دارد، مدعی هستند پس از تغییر مدیریت پالایشگاه، به یک‌باره از آنها خواسته شده برای انعقاد قراردادهای جدید کاری به یک شرکت پیمانکاری به نام اویکو مراجعه کنند، اگرچه گفته می‌شود هدف از این جابجایی آموزش کارگران مورد نظر است اما ترس از دست دادن فرصت شغلی موجود باعث شده در هفته‌های گذشته تجمعات اعتراضی از جانب این گروه از کارگران در تهران و بندرعباس برپا شود.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس ازجمله پروژه‌هایی است که عملیات ساخت آن از حدود۱۳ سال پیش تا به امروز ادامه داشته است و در این مدت تنها مسئولیت اجرایی آن دست به دست چرخیده‌است، در صورت به بهره‌برداری رسیدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس، این پالایشگاه بزرگ‌ترین تولید کننده میعانات گازی جهان خواهد بود که در صورت تکمیل نهایی روزانه ٣٦٠ هزار بشکه میعانات استخراجی از چاه‌های منطقه عسلویه را به ٢٧ میلیون لیتر بنزین یورو ٤  ، ٩ میلیون لیتر بنزین سوپر، ١٤ میلیون لیتر گازوییل،۳ میلیون و ٣٧٠ هزار لیتر سوخت تبدیل خواهد کرد.
در ادامه تغییرات مدیریتی که از زمان اجرای این پروژه نفتی تاکنون برقرار بوده است، در حال حاضر مسئولان وزارت نفت برای خارج کردن روند اجرای این پروژه از بن‌بست، مدیریت آن را به «مرتضی امامی» سپرده‌اند که پیش از این در تکمیل پروژه‌های مشابهی در فازهای ۱۷ و ۱۸ عسلویه دارای مسئولیت بوده است.
مدیر جدید پروژه ستاره خلیج فارس نیز در اولین قدم دستور داد 97 کارگری که با گذشتن از  آزمون ورودی به صورت قرارداد مستقیم در این پالایشگاه مشغول شده بودند، پس از خاتمه قرارداد در اختیار شرکت پیمانکاری قرار بگیرند. اقدامی که نتیجه آن تاکنون چیزی جز اعتراض صنفی نبوده است.

تا آخر شهریور با کارگران قرارداد داریم/صحبت با کارگران بی‌نتیجه بود
«مرتضی امامی» مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس در مورد اتفاقاتی که در چند هفته اخیر بین کارفرما و کارگران این پالایشگاه رخداده است به خبرنگار ایلنا می‌گوید: موضوع کاملا روشن و قانونی است. معترضان بخشی از نیروی کار این پروژه هستند ولی ما برای سرعت بخشیدن به کار به نیروهای متخصص و باتجربه نیازمندیم. این کارآموزان قرار است مدت ۳ ساله برای آموزش زیر نظر شرکت اویکو باشند و سپس برای ادامه کار به پالایشگاه ستاره خلیج فارس بازگردند.
او که اعتقاد دارد بزرگترین آفت پالایشگاه‌های کشور نبود نیروی انسانی متخصص است، ادامه می‌دهد:  امروز با پدیده‌ای روبه‌رو هستیم که هرکس از کنار پالایشگاه عبور می‌کند یا مدت کوتاهی در پالایشگاه مشغول به کار می‌شود فکر می‌کند به تخصص کافی رسیده است. این بچه‌ها هم دچار چنین تفکری شده‌اند. ما تصمیم گرفتیم آنها را برای آموزش به شرکت اویکو روانه کنیم.
کارفرمای پالایشگاه ستاره خلیج فارس اضافه می‌کند: کارگرانی که برای اعتراض به استانداری، مجلس، ریاست جمهوری و ... رفته‌اند باید بدانند طبق قانون تنها تا پایان شهریورماه سال جاری با پالایشگاه ستاره خلیج فارس قرارداد دارند و ما نیز تا این تاریخ آنها را جزء پرسنل خود می‌دانیم اما پس از تاریخ تعیین شده باید برای آموزش زیر نظر متخصصان اویکو قرار بگیرند.
امامی درمورد آغاز اعتراضات در پالایشگاه می‌گوید: آنها زیر کولر داخل کانکس نشسته‌ بودند و پا روی پا گذاشتند و گفتند تا تکلیف ما روشن نشود؛ کار نمی‌کنیم. ما به آنها گفتیم که اگر نمی‌خواهید کار کنید بروید خانه استراحت کنید. آنها از این صحبت ما سوءبرداشت کردند و بعد رفتند به رسانه‌ها گفتند که ما را از پالایشگاه بیرون کرده‌اند.
او در ادامه روایت خود می‌گوید: یک روز که کارگران مقابل درب ورودی جمع شده بودند با وجود شدت گرما و تابش شدید خورشید در هوای شرجی بندرعباس به دیدار آنها رفتم تا نگویند که مدیرعامل حرف ما را نشنید. نزدیک به دو ساعت در آن وضعیت با آنها صحبت کردم ولی گویا صحبت‌های آن روز تاثیری نداشتند و آنها راهی تهران شدند.
امامی در پاسخ به این سوال که چه ضمانتی وجود دارد که این کارگران پس از ۳ سال به پالایشگاه بازگردانده شوند، بیان می‌کند: این کارگران مانند بچه‌های ما هستند و با توجه به پیش آمدهای اخیر به آنها فرصت دیگری خواهیم داد. این کارگران گزینه دیگری مقابل خود ندارند جز اینکه بروند اویکو و ظرف مدت ۳ سال کار یاد بگیرند. پس از آن ما برای تکمیل تیم بهره‌برداری خود از آنها استفاده خواهیم کرد.
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج در پایان با انتقاد از کسانی که او را مدیرعاملی با حقوق نجومی‌ می‌خوانند، می‌گوید: در پست قبلی خود که آنجا هم مدیرعامل بودم با توجه به اینکه تنها ۲۸ میلیون حقوق می‌گرفتم به من لقب نجومی‌بگیر دادند. من از تجربه ۳۰ ساله خودم استفاده می‌کنم تا اینکه بهترین نتیجه را بگیریم و برای این کار هم ترجیح می‌دهم برای ادامه کار از نیروهای با تجربه استفاده کنم.

برای ماندن جایی غیر از کانکس نداریم/خودمان پیش قدم صحبت با مدیرعامل شدیم
درواکنش به صحبت‌های مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس، یکی از کارگران معترض این پالایشگاه به ایلنا یادآور می‌شود: وقتی اجازه کار نداشته باشیم غیر از ماندن در کانکس‌های کارکنان جای دیگری نداریم، باتوجه به شرایط هوا در بندرعباس، روشن بودن کولر در در این کانکس‌ها طبیعی است.
وی بابیان اینکه اگر می‌توانستیم مانند سایر همکارانمان در محل کار خود حاضر شویم هرگز یک دقیقه هم زیر باد کولر کانکس‌ها نمی‌ماندیم، ادامه می‌دهد: به ما اجازه تردد در محیط پالایشگاه را نمی‌دهند و می‌گویند باید طبق تصمیم کارفرما خود را به اویکو معرفی کنیم.
این کارگر معترض ستاره خلیج فارس از مکالمه دو ساعته خود و همکارانش با مدیرعامل روایت متفاوتی دارد و به ایلنا می‌گوید: این ما بودیم که از سر سرگردانی خواستیم با یکی از مقامات ارشد پالایشگاه صحبت کنیم البته از قبل هم برای پیگیری خواسته خود مکاتباتی انجام داده بودیم که بی‌نتیجه بود اما آن روز به صورت تصادفی آقای مدیرعامل را در چند قدمی خود دیدیم، در مجموعه پالایشگاه که هیچ مقامی از سمت مدیرعاملی بالاتر نیست؟ برای همین تصمیم گرفتیم با او راجع به مشکل خود صحبت کنیم.
وی با بیان اینکه مجموعه این مکالمه بیشتر از نیمساعت طول نکشید، افزود: اگر این گفتگو نتیجه‌ای داشت اکنون ما به کار سابق خودمان مشغل بودیم و دیگر این وضعیت ادامه پیدا نمی‌کرد. با وجود قبولی در آزمون به ندانستن محکوم شدیم
در هفته گذشته شماری از همین کارگران در جریان سفر چند روزه خود به تهران به خبرگزاری کار ایران(ایلنا) مراجعه و به تشریح شرایط نامناسب کاری خودشان و فروپاشی آینده‌ای که برای خود متصور بودند، پرداخته بودند.
یکی از این کارگران می‌گوید: «هنگامی که توانستیم در آزمون کتبی که ۶ هزار نفر در آن رقابت می‌کردند موفق شویم بدان معناست که دانایی کافی برای کار در پالایشگاه را داریم. نه تنها من بلکه بسیاری از همکاران من پیش از این تجربه کار عملی نیز داشته‌ایم و ولی حالا می‌گویند ما کار تخصصی نمی‌دانیم که به نظر بهانه‌جویی است.»
این کارگر ستاره خلیج فارس که برای پیگیری‌های مطالبات خود لباس فرم محل کارش را در تهران پوشیده بود،  ادامه داد: «ما برای ساختن آینده خود از مشاغلی که داشتیم استعفا دادیم تا به حوزه‌ای که در آن درس خوانده‌ایم بازگردیم. تعدادی از دوستان استخدام رسمی بودند که فریب این آزمون را خوردند و حالا آینده خود را مبهم می‌بینند.»
وی در پاسخ به اینکه علت این تغییرات چست، می‌گوید:«ما در حال آموزش بودیم که مدیرعامل جدید دستور داد پس از اتمام قراردادمان دیگر به همکاری با ما ادامه نخواهند داد و برای آموزش باید به شرکت اویکو برویم. وقتی ما سابقه کار داریم و در آزمون هم شرکت کرده‌ایم این دستور به معنای آن است که نه حالا و نه ۳ ساله دیگر هم با ما همکاری نخواهند کرد.»

مدیرعامل جدید اهمیتی به آینده ما نمی‌دهد/ با ما مثل بچه سرراهی رفتار می‌کنند
این کارگر پالایشگاه ستاره خیلج فارس اضافه می‌کند: «مدیرعامل جدید هیچ اهمیتی به آزمونی که برای جذب کارگر در سال ۹۳ گرفته شده است؛ نمی‌دهد و در جواب صحبت‌های ما می‌گوید "این آزمون درست نیست و اگر هم درست باشد من آن را قبول ندارم".
این کارگر پالایشگاه ستاره خلیج ادامه می‌دهد: «ما از همه جای ایران برای کار در پالاشگاه به بندرعباس آمدیم. اکثر دوستان که به تازگی ازدواج کرده‌اند با هزاران امید دست زن و بچه خود را گرفته‌ و به اینجا آمده‌اند.»
او اضافه می‌کند: «اینکه به بسیاری از وعده‌های خودشان عمل نکرده‌اند  اشکالی ندارد ولی واقعیت این است که زندگی ما برای هیچکس اهمیت ندارد و مثل یک بچه سر راهی با ما رفتار می‌کنند و نهایت هر بحثی می‌گویند شما تنها تا پایان شهریور ۹۶ با ما قرار داد دارید و پس از آن نیروی ما محسوب نمی‌شوید.»  وی در پایان می‌گوید: «از رفتار مدیرعامل و مشاوران او چنین بر می‌آید که آنها می‌خواهند افراد دیگری را جایگزین ما بکنند که این موضع اصلا اخلاقی نیست. کار در این پالایشگاه حق ما است زیرا در آزمون کتبی شرکت کرده‌ایم. قرار است این پالایشگاه ساخته شود تا تغییراتی در زندگی جوانان رخ دهد نه اینکه عده‌ای که خود را همکار می‌دانند، با سرنوشت ما بازی کنند. ما به جد می‌خواهیم دولت به این موضوع ورود کند تا وضعیتمان روشن شود.»

هیچ‌کس در پالایشگاه امنیت شغلی ندارد/ مدیریت جدید قصد تغییر کادر  پالایشگاه را دارد
یکی دیگر از کارگرانی که در حال حاضر در پالایشگاه ستاره خلیج کار می‌کند در مورد شرایط پالایشگاه پس از این حواشی می‌گوید: «با رخدادهای اخیر دیگر کسی میلی به کار کردن ندارد. همه ما تا پایان شهریور قرارداد داریم و گویا نمی‌خواهند پس از آن با ما قرارداد امضا کنند. سرنوشت ما هم مانند آن کارگرانی می‌شود که با آزمون به اینجا آمده‌اند.»
او ادامه می‌دهد: «با روی کار آمدن مدیرعامل جدید وضعیت ثابتی نداریم. حقوق‌های ما با تاخیر واریز می‌شود و اضافه کار هم به صورت کامل پرداخت نمی‌شود. وقتی از حق مسکن صحبت می‌کنیم آقایان می‌گوید که شما بومی هستند.»
ناصر در پایان می‌گوید: «با استناد به قانون هرکاری می‌خواهند با کارگران می‌کنند.»
گزارش: سیاوش پورعلی

-------------------

شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹٦ - ۹ سپتامبر ۲۰۱٧

سوخت‌بری؛ قاتل جان انسانها/ ۹ نفر در جنوب سیستان و بلوچستان قربانی شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت سه بامدادِ روز شانزدهم شهریور ماه، در حالیکه 9 نفر از مسافران یک اتوبوس در حال پیاده شدن بودند، یک خودروی حال قاچاق سوخت که برخلاف مسیر حرکت می‌کرد با سرعت بالا به عابران برخورد کرده که در این حادثه هشت نفر در دم کشته می‌شوند.
 رییس پلیس راه جنوب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هر هشت نفر اعضای یک خانواده بوده‌اند، در این زمینه گفت: این حادثه دلخراش ساعت 3 بامداد در کیلومتر 9 محور ایرانشهر به بمپور رخ داد.
سوخت‌بری که یکی از وسایل ارتزاق مردم سیستان و بلوچستان است، همواره با خطرات بالا همراه بوده است. این خودروها به دلیل حمل سوخت که بسیار خطرزا است، در کوچکترین برخورد یا تصادمی منفجر شده و جان سوخت بر و دیگران را به خطر می‌اندازند.
پیش از این، محمدنعیم امینی‌فرد، نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ایلنا گفته بود: بیکاری در سطح استان باعث شده سوخت‌بری همه‌گیر شود. سوخت‌بران در دسته‌های سی تا چهل نفری با ماشین‌هایی که پر از بنزین است در داخل شهر و جاده‌ها تردد می‌کنند که باعث بروز حادثه‌ و ایجاد رعب و وحشت در بین مردم می‌شود.
او ادامه داد: به دلیل نوع رانندگی خطرناک سوخت‌بران با ماشین‌هایی که عمدتا موتورهای آنها تقویت شده است حوادثی به وجود می‌آید که به سوخت‌بران و شهروندان آسیب‌های جدی مانند نقص عضو و یا مرگ می‌رساند.

-------------------

جمعه ۱٧ شهریور ۱۳۹٦ - ۸ سپتامبر ۲۰۱٧

حادثه در «فولاد ارفع» جان یک کارگر بازنشسته را گرفت

به گزارش خبرنگار ایلنا، روزسیزدهم شهریور کارگر بازنشسته ای که در یکی از شرکت‌های پیمانکاری کارخانه فولادارفع مشغول به کار بوده است، در حین بررسی یک دستگاه تراکتور دچار حادثه شد و با توجه به شدت جراحات وارده  در بیمارستان اردکان فوت کرد.
کارگر متوفی «منصور کرمانشاهی» نام داشته و از اهالی یکی از استانهای غربی کشور بوده است.  از قرار معلوم، در حین بررسی خرابی یک دستگاه تراکتور،  با حرکت ناگهانی تراکتور از روی بدن وی،  جراحات شدید  به بدن و سرِ وی وارد شده  و در نهایت پس از اعزام به بیمارستان اردکان به دلیل شدت جراحات و صدمات وارده فوت کرده است.
علت حرکت ناگهانی تراکتور هنوز در دست بررسی است. کارخانه فولاد ارفع در مجتمع صنعتی چادرملو و گندله سازی اردکان در استان یزد قرار دارد.

-------------------

پنجشنبه ۱٦ شهریور ۱۳۹٦ - ٧ سپتامبر ۲۰۱٧

سقوط دو کارگر افغان در چاه

سید جلال ملکی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: ساعت ۱۲:۲۷امروز ظهر خبر سقوط در چاه در خیابان آپادانا، خیابان عرب علی اعلام شد.
او ادامه داد: در قطعه زمینی به وسعت ۴۵۰ متر به که به عمق ۱۵ متر گودبرداری شده بود کارگران مشغول حفر یک چاه به عمق ۸ متر بودند که بیکباره دیواره چاه فرو می ریزد و دو کارگر در آن گرفتار می شوند. سخنگوی سازمان اتش نشانی با بیان اینکه یک کارگر از قسمت پا و دیگری تا بالای کمر زیر خاک بودند گفت: دو ایستگاه به محل حادثه اعزام و آتش نشانان با توجه به سستی خاک ابتدا محل را ایمن و سپس وارد عمل شدند.
ملکی خاطر نشان کرد: پس از مدتی تلاش هر دو کارگر افغانی که یکی ۲۴ و دیگری ۴۵ ساله بود زنده اما آسیب دیده از زیر خاک بیرون امدند. او با بیان اینکه عملیات در ساعت ۱۵:۴۰دقیقه به پایان رسید گفت: مصدومان تحویل اورژانس و محل تحویل مالک و عوامل شهرداری شد.
سخنگوی آتش‌نشانی همچنین از سقوط فرد دیگری ی در چاه یک خانه قدیمی خبر داد و گفت: در ساعت ۱۲:۲۳ دقیقه امروز ظهر حادثه سقدط در چاه در خیابان ۱۷ شهریور نرسیده به تیر دو قلو اعلام شد. او با بیان اینکه دو ایستگاه به محل خادثه اعزام شدند گفت: در یک ملک قدیمی که در حال ساخت یک بنای جدید نیز بودند چاهی به عمق ۳۰ متر وجود داشت که یک جوان ۲۷ ساله در آن سقوط کرده بود. سخنگوی سازمان آتش نشانی تصریح کرد: یک مقنی نیز که برای کمک به این فرد داخل چاه شده بود به دلیل نداشتن لوازم مناسب در چاه گرفتار شده بود.
ملکی با بیان اینکه آتش نشانان فورا در محل حاضر و وارد عمل شدند گفت: هر دو فرد از چاه خارج شده اما نفر اول دچار مصدومیت شده بود. این عملیات در ساعت ۱۳:۱۶ دقیقه به پایان رسید

-------------------

حال کارگر زن کوره پزخانه وایقان وخیم است

به گزارش ایلنا، حال «شهلا» کارگر ۳۲ ساله کوره‌پزخانه وایقان در استان تبریز که دچار سوختگی ۶۸ درصدی شده، وخیم است.
روز ۷ شهریور سال جاری چهار نفر از زنانی که به عنوان کارگر در یک کوره‌پزخانه واقع در شهر «وایقان» در منطقه شبستر استان آذربایجان شرقی مشغول کار بودند، بر اثر انفجار گاز پیک‌نیکی دچار سوختگی شدند که یک نفر از آنها به نام  سوزان که یک دختر ۱۵ ساله بود بر اثر ۷۳ درصدی جان خود را از دست داد.
حال مسئولان بیمارستان سینا در استان تبریز به رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که که حال شهلا نیز وخیم است؛ چراکه دچار سوختگی عمیق شده است. یکی از مصدومان ١٠ساله این حادثه هم از بیمارستان مرخص شده است و یک دختر ١٠ساله دیگر هم با کمتر از ٣٠‌درصد سوختگی تحت درمان است

-------------------

یک کارگر اداره برق صومعه‌سرا دچار سوختگی دست و پا شد

به گزارش  ایلنا، یک کارگر  اداره برق صومعه‌سرا در استان رشت عصر روز گذشته دچار برق گرفتگی شد. حمیدرضا حکمت (مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق گیلان) در این رابطه گفته است؛ یکی از کارگران اداره برق صومعه‌سرا برای کار و خدمت‌رسانی به مشترکان در حال انجام وظیفه بود که به دلیل نقص فنی و نزدیکی به پست برق، دچار برق گرفتگی می‌شود.
به گفته حکمت، وی برای درمان ابتدا به بیمارستانی در ماسال منتقل می‌شود، ولی پس از آن، به بیمارستان پورسینای رشت منتقل شده است. وی همچنین گفته است که این فرد، از ناحیه دست و پا دچار سوختگی و مصدومیت شده و هنوز به‌طور دقیق از علت و جزئیات حادثه اطلاعی در دست نداریم.

-------------------

چهار شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹٦ - ٦ سپتامبر ۲۰۱٧

کارگران معترض ستاره خلیج فارس راهی بندر عباس شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض پالایشگاه ستاره خلیج فارس با وعده پیگیری مشکلاتشان عازم بندر عباس شدند. این کارگران در این سه روز بابت خواسته‌های صنفی خود مقابل ساختمان مجلس، نهاد ریاست جمهوری و وزرات نفت حاضر شده و با برخی از مسئولان این نهادها ازجمله چند نفر از نمایند گان مجلس برای رسیدگی به مشکلات پیش آمده دیدار گفتگو داشته‌اند و برهمین اساس وعده‌هایی هم به آنها داده شده است.
شمار این کارکنان معترض که در بخش بهره‌برداری پالایشگاه خیلج فارس مشغول به کارند؛ تا ۹۷ نفر برآورد می‌شود. آنها می‌گویند با وجود قبولی در آزمون تبدیل وضعیت استخدامی، مدیریت جدید پالایشگاه قصد دارد تا مسئولیت آنها را به شرکت‌های پیمانکاری بازگرداند.
آنها که نگرانند در نتیجه تبدیل وضعیت استخدامی از مزایای مزدی و شغلی آنها کاسته شود، گفتند: به دلیل مخالفت با برنامه‌های مدیریت از حضور در محل کارمان منع شده‌ایم که نتیجه آن برگزاری چند نوبت تجمع مقابل ساختمان پالایشگاه و استانداری استان هرمزگان بوده است.
این کارکنان که در میان آنها افراد غیربومی هم وجود دارد، می‌گویند: بعد از قبولی در آزمون ورودی پالایشگاه، برای کار راهی و ساکن بندرعباس شده‌ایم و در این شرایط دیگر امکان بازگشت به مناطقی که پیش از این ساکن آن بودیم وجود ندارد.
این اظهارات در حالی است که تاکنون مسئولان پالایشگاه ستاره خلیج فارس اعلام کرده‌اند موضوع اخراج و تعدیل درمیان نیست و کارگران مورد نظر قرار است برای شرکت در یک دوره مهارت آموزی معرفی شوند و بعد از خاتمه به کار سابق خود بازخواهند گشت.

-------------------

ادامه تجمعات مربیان پیش‌دبستانی/مربیان کرمانشاهی مقابل استانداری رفتند

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرغم تصویب جذب مربیان پیش‌دبستانی، هنوز این مصوبه قانونی اجرایی نشده‌است.  مربیان پیش دبستانی در برخی از استانها همچنان در بلاتکلیفی به سرمی‌برند و نسبت به وضعیت استخدامی خود معترضند.
در همین رابطه روز گذشته تعدادی از مربیان پیش دبستانی استان کرمانشاه مقابل استانداری تجمع کردند و خواستار رسیدگیِ استاندار به وضعیت استخدامی خود شدند.
یکی از معترضان می‌گوید: ده سال سابقه کار دارم؛ با این همه سابقه خواستار اجرای قانون و جذب در آموزش و پرورش هستم و فکر نمی‌کنم خواسته استخدام، توقع زیادی باشد. سیزدهم شهریور نیز مربیان پیش‌دبستانی استان گلستان مقابل استانداری این استان جمع شدند و نسبت به بلاتکلیفی خود اعتراض کردند.
شهریور ماه سال گذشته، طرح اصلاح تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را مورد بررسی قرار دادند. وکلای ملت ماده واحده طرح مذکور را پس از بحث و بررسی با ۱۷۲ رای موافق، ۱۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس تصویب کردند. براساس مصوبه مجلس، در ماده واحده این طرح مقرر شد تبصره ۱۰ ماده ۱۷ قانون مذکور مصوب ۱۵ مهر ۱۳۸۸ و اصلاحات بعدی آن اصلاح شود.
طبق این اصلاحیه مجلس، وزارت آموزش و پرورش مکلف شد مربیان پیش‌دبستانی و نیروهای خرید خدمت آموزشی را که از طریق شرکت‌های عمومی یا خصوصی در آموزش و پرورش به کار گرفته شده‌اند و همچنین حق‌التدریسان غیرمستمر را که قبل از سال ۱۳۹۱ با آموزش و پرورش همکاری داشته‌اند به منظور تامین نیروهای حق‌التدریس با عناوین معلم (آموزگار یا دبیر) مربی پرورشی، مربی بهداشت و مشاور اداری با توجه به ارتباط رشته تحصیلی (منحصر به دوره متوسطه)‌ مقطع تحصیلی (حداقل کاردانی) جنسیت، نیاز منطقه‌ای و سنوات همکاری با آن وزارتخانه بدون الزام رعایت ماده ۸ این قانون به کارگیرند. در همین راستا در برخی از استانها مانند خراسان و خوزستان، مربیان پیش‌دبستانی جذب آموزش و پرورش شدند ولی مربیان پیش دبستانیِ برخی استانها مانند گلستان و کرمانشاه  با این استدلال آموزش و پرورش که امکان جذب محدود است و بایستی ظرفیت ایجاد شود مواجه شده و فعلا همچنان بلاتکلیفند.
به عنوان نمونه معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش مازندران پیش از این گفت: مازندران در حوزه مربیان پیش دبستانی مازاد نیرو دارد. سیدعیسی میرشفیعی اظهار کرد: در حوزه پیش دبستانی قرار شد چنانچه آموزش و پرورش نیرویی نیاز داشته باشد براساس نیازش از طریق مربیان حق التدریس پیش دبستانی استفاده کند.

-------------------

توقف فشار‌های کاری بر کارگران خودروساز/ بازگشت به کار نیروهای تعدیل شده

به گزارش ایلنا، در پی انتشار خبر مرگ «غیرطبیعی» یک نفر از کارگران کارخانه خودروسازی کشور که در روز سوم شهریور اتفاق افتاد، اتحادیه کارگران صنعت خودرو با صدور بیانیه‌ای به تشریح مطالبات کارگران خودروسازی‌های پرداخت.
در بیانیه این تشکل صنفی در مورد واقعه‌ یاد شده که منجر به مرگ یکی از همکاران آنها بر اثر خوردن مایع شیمیایی شد، آمده است: پیگیری‌های لازم  درخصوص فوت وی صورت گرفته است و گزارش کامل آن  به مردم و جامعه کارگری ارائه می‌شود.
 در این بیانیه صنفی از «تشکیل نهادهای صنفی کارگری در شرکت‌های خودروسازی و قطعه‌سازی»، «توقف بهره‌وری‌های خارج از استاندارد و کاهش فشار کاری»، «بازگشت نیروهای تعدیل شده»، «پیگیری اختلافات کارگری و کارفرمایی از طریق کمیته‌های انضباطی» به عنوان اصلی‌ترین مطالبات کارگران خودورسازی یادشده است.
همچنین «توقف برنامه‌های بهره‌وری خارج از استاندارد و افزایش فشار کاری»، «پرداخت عادلانه سهم کارگران از افزایش راندمان کاری»، «توقف فعالیت‌های شرکت‌های جذب نیرو»، «برخورداری از مزایای اعمال سختی کار برای کارگرانی که از طریق شرکت‌های پیمانکاری در واحدها خودروسازی مشغول کارند» هم از دیگر مواردی است که به‌عنوان مطالبه‌های اصلی در بیانیه اتحادیه کارگران صنعت خودروسازی، از آنها یاد شده است.
در بیانیه یادشده آمده است: امنیت شغلی یکی از وعده‌های اصلی است که از جانب دولت تدبیر و امید به جامعه کارگری داده شده است. اتحادیه کارگران خودروسازی در خاتمه بیانیه خود از کارفرمایان شبه دولتی و خصوصی حاضر در صنعت خودروی کشور خواسته‌اند تا به جای برخوردهای دوگانه، در راستای مطالبات صنفی مطرح شده اقدامات لازم را به عمل آورند چراکه در غیر این صورت اشخاص متخلفان به دستگاه‌های ذی ربط معرفی خواهند شد.

-------------------

سقوط سه کارگر از بالابردر جاده تبریز - تهران

به گزارش ایلنا، روز گذشته سه کارگر در جاده تبریز- تهران بر اثر سقوط بالابر به شدت مجروح شدند. این حادثه درجاده تبریز- تهران نرسیده به پلیس راه روی داد؛ سه مصدوم توسط سه دستگاه آمبولانس اورژانس تبریز به بیمارستان امام رضا در تبریز انتقال یافتند. از قرار معلوم، در اختیار نداشتن و استفاده نکردن از کلاه ایمنی باعث شد کارگران هنگام سقوط به شدت آسیب ببینند.

-------------------

مصدومیت یک کارگر گردو چین بر اثر سقوط از درخت

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اورژانس تهران، یک کارگر فصلی گردو چین براثر سقوط از بالای یک درخت در منطقه لواسان تهران مصدوم شد. این حادثه عصرروز گذشته - سه‌شنبه چهاردهم/شهریور – درمنطقه لواسان تهران  هنگامی رخ داد که کارگر میانسالی برای چیدن گردو، بالای درخت رفت اما ناگهان از روی درخت سقوط کرد و به شدت  ازناحیه کمر ،گردن و دنده ها مصدوم شد. این کارگر برای ادامه درمان از یک مرکز درمانی در لواسان به بیمارستانی در تهران انتقال داده شده است.

-------------------

سه شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹٦ - ۵ سپتامبر ۲۰۱٧

ادامه تجمعات در شهرستان بانه/ نماینده مجلس: با عاملان تیراندازی به کولبران برخورد شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته تیراندازی به کولبران توسط هنگ مرزی صورت گرفت و ۲ نفر از شهروندان بانه کشته شدند. یکی از کشته‌شدگان، دهیار شهرستان بانه بوده است. در اعتراض به این حادثه، خانواده‌های کولبران و مردم محلی بانه مقابل فرمانداری بانه تجمع کردند. تجمع‌کنندگان خواستار رسیدگی فرمانداری بانه به مساله هستند. امروز (چهاردهم شهریور) این تجمع همچنان ادامه دارد.
محسن بیگلری (نماینده مردم بانه در مجلس شورای اسلامی) در این خصوص به خبرنگار ایلنا گفت: به مردم بانه و به خصوص به خانواده دو کولبرِ متوفی تسلیت می‌گویم. وی ادامه داد: از تمام مراجع قضایی در سطح ملی پیگیر موضوع هستم. حتی خواستار برگزاری جلسه شورای تامین شهرستان شده‌ام و از قوه قضاییه و سایر نهادهای ذیربط نیز خواسته‌ام که موضوع را رسیدگی کنند تا حق این دو کولبرِ مظلوم ضایع نشود.
وی تاکید کرد: بایستی با عاملان حادثه تیراندازی به این دو کولبر به شدت برخورد شود و به اشد مجازات محکوم شوند. بیگلری در ارتباط با تجمعات دو روز گذشته گفت: این تجمعات به ضرر مردم است؛ چراکه از یکسو از آنها سوءاستفاده و بهره‌برداری‌های ناروا می‌شود و از سوی دیگر، نتیجه‌ای از آنها حاصل نمی‌شود. نماینده مردم بانه در پاسخ به این سوال که خانواده‌های کولبرانِ متوفی هیچ راه مشخصی برای رسیدن به حق و حقوقشان ندارند، گفت: خانواده‌ها مطمئن باشند که بنده به عنوان نماینده مردم این شهرستان پیگیر موضوع هستم و تا حصول به نتیجه مساله را دنبال می‌کنم.
بیگلری در پایان با بیان اینکه مساله کولبری در مناطق کردنشین نیازمند ساماندهی است و نباید با کولبران که از قشر ضعیف جامعه هستند، برخورد قهری صورت بگیرد؛ اظهار داشت: مسئولان عالیرتبه قول پیگیری داده‌اند و قرار است از نزدیک اوضاع کولبرانِ مرزی را ببینند و به فکر راه‌حل باشند.

-------------------

تجمع کارگران قراردادی و بازنشسته کارخانه پارسیلون مقابل اداره کل کار

در تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: بیش از یک سال و نیم است که کارخانه پارسیلون تعطیل اعلام شده و کارگران قرارداد‌ی که از زمان تعطیلی کارخانه تاکنون بیکار شده‌اند، وضعیت شغلی مشخصی ندارند و مطالبات مزدی خودرا دریافت نکرده‌اند.
او تصریح کرد: در میان من و همکارانم افرادی هستند که سابقه کاری آنها تا ۱۵ سال هم می‌رسد و در تمامی این سالها ترس از بیکاری همیشه همراهمان بوده است. به نقل از کارگران بازنشسته این واحد نساجی که تعداد آنها به حدود ۵۰ تا ۶۰ نفر می‌رسد، گفته می‌شود؛ این کارگران از حدود دو سال پیش که کارخانه تعطیل شده است، بازنشسته شده‌اند اما در این فاصله هنوز سنوات بازنشستگی  خود را دریافت نکرده‌اند.
از قرار معلوم این واحد تولیدی حدود ۱۲۰ کارگر رسمی نیز دارد که میزان مطالبات معوقه آنها از بدو تعطیلی کارخانه تا امروز به حداقل ۳۰ ماه رسیده است.
کارگران رسمی که دارای سوابق بالای ۲۰ سال هستند، می‌گویند در صورتی که کارفرمای جدید بتواند مطالبات معوقه بیمه‌ای آنها را پرداخت کند امکان بازنشسته شدن پیدا می‌کنند.
به گفته آنها در حال حاضر مالکیت این واحد نساجی بابت دیون معوقه به چند بانک و سازمان طلبکار واگذار شده و مدیریت آن برعهده شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند محول شده است. در این رابطه علی آشتاب (مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان) گفت: کارگران کارخانه نساجی پارسیلون شامل کارگران رسمی، قراردادی و بازنشسته می‌شوند و هر گروه از این کارگران مطالبات آنها متفاوت است.
او با بیان اینکه اینکه هم اکنون مدیریت این واحد نساجی به شرکت آتیه دماوند محول شده است و این شرکت مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران را برعهده گرفته است، افزود: در آخرین  پیگیری‌هایی که از مدیران این شرکت انجام داده‌ایم وعده پرداخت مطالبات کارگران رسمی و قراردادی را  حداکثر تا یک هفته آینده دادند.
او در ادامه گفت: در حال حاضر کارشناسان شرکت آتیه دماوند در حال حسابرسی و برسی مطالبات معوقه کارگران شاغل و بازنشسته پارسیلون هستند که به  محض نهایی شدن رقم مطالبات پرداخت خواهد شد. آشتاب در بخش دیگری از سخنان خوددرباره ازسرگری فعالیت کارخانه پارسیلو ن نیز گفت: هم‌اکنون یک تیم کارشناسی در این واحد مستقر و مشغول مطالعه است تا حداقل بخشی از این کارخانه فعالیت تولیدی خود را از سر بگیرد ضمن آنکه طرح توجیهی جدیدی مالکان جدید کارخانه در دست دارند.

-------------------

تجمع بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (چهاردهم شهریور) جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل سازمان برنامه و بودجه در میدان بهارستان تجمع کردند.
در این تجمع که از روزهای قبل در فضای مجازی سازماندهی شده بود، بازنشستگان مختلف کشوری ازجمله معلمان و فرهنگیان بازنشسته شرکت کردند. خواسته بازنشستگان، اجرای دقیق همسان‌سازی مستمری‌ها، اجرای قانون خدمات مدیریت کشوری و گسترش خدمات بیمه‌ای است.
در عین حال جمعی از بازنشستگان لشکری صبح امروز مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. خواسته این بازنشستگان نیز اجرای قانون خدمات مدیریت کشوری و پرداخت معوقات مزدی است.

-------------------

تجمع مربیان پیش دبستانیِ گلستان مقابل استانداری

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (13 شهریور) حدود 30 نفر از مربیان پیش دبستانی استان گلستان مقابل استانداری این استان تجمع کردند. تجمع‌کنندگان از استانداری خواستند که تکلیف استخدامی آنها را روشن کند.
یکی از تجمع‌کنندگان گفت: علیرغم اینکه طبق قانون بایستی مربیان پیش‌دبستانی تعیین تکلیف شوند، هنوز در استان‌های بسیاری این مربیان در بلاتکلیفی به سر می‌برند و وضعیت‌شان مشخص نشده‌است، اما در برخی استانها وضع فرق می‌کند و مربیان پیش‌دبستانی جذب آموزش و پرورش شده‌اند.
مربیان پیش‌دبستانی خواستار این هستند که در ساختار آموزش و پرورش جذب شوند و به همین دلیل بارها در استان‌های مختلف تجمع کرده‌اند.

-------------------

یک کشته وسه مجروح در حادثه ریزش تونل سد دالکی

به گزارش ایلنا، شب گذشته (۱۳ شهریورماه)، بر اثر ریزش یک تونل تونل انحرافی سد مخزنی دالکی در شهرستان بوشهر، یک کارگر راننده کشته و سه کارگر دیگر به شدت مجروح شدند.
در این حادثه، تونل موسوم به تونل انحرافی سد مخزنی دالکی، حدود ساعت۲۲ و۲۰ دقیقه شب گذشته (دوشنبه )ریزش می‌کند که در نتیجه آن یک راننده خورو سنگین به همراه سه کارگر دچار حادثه می‌شوند.
گروه‌های امداد و نجات جمعیت هلال احمر شهرستان دشتستان،  موفق به نجات جان سه کارگر می‌شوند اما یک کارگر که راننده خودرو سنگین بود جان خود را از دست می‌دهد که آتش‌نشانان بعد از چند ساعت تلاش موفق می شوند جسد وی را از زیر آوار بیرون بکشند.

-------------------

خاتمه اعتراض صنفی کارگرانِ کشتارگاه مرغ سبزوار/مدیر جهاد کشاورزی: پیگیر حل مشکل هستیم؛ مرغ وارد بازار شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته کارگران کشتارگاه مرغ سبزوار در استان خراسان رضوی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود دست از کار کشیدند. این کارگران می‌گویند: بین یک تا چند ماه دستمزد پرداخت نشده داریم و شرایط معیشتی ما به علت این تاخیر با مشکل مواجه شده است.
از قرار معلوم، روز گذشته به دلیل اعتراض صنفی این کارگران، تولید مرغ در شهرستان سبزوار با مشکل مواجه شد و از نیشابور؛ مرغ به بازار سبزوار آورده شد.
«بَرغمدی» مدیر جهاد کشاورزی سبزوار، در ارتباط با این اعتراض صنفی به خبرنگار ایلنا گفت: روز گذشته بخشی از مطالبات کارگران پرداخت شد و آنها به سر کار بازگشتند.
وی با بیان اینکه پیگیر حل مشکل هستیم، افزود: شب گذشته در ارتباط با وضعیت این کارگران جلسه داشتیم و امروز نیز با حضور مقامات مسئول شهرستان، بازهم جلسه خواهیم داشت. برغمدی تاکید کرد: امروز کشتارگاهِ سبزوار باز است و مرغ وارد بازار شده است؛ بقیه مطالبات کارگران کشتارگاه نیز به زودی پرداخت خواهد شد.

-------------------

معطلی شرکتی‌های مخابرات کرمان برای بازگشت به کار/حکم هیات حل اختلاف کرمان اجرایی نشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، 38 نفر از پرسنل شرکتی مخابرات کرمان در ابتدای بهمن ماه سال گذشته از کار بیکار شدند؛ نماینده این پرسنل می‌گوید از آنجا که حاضر به امضای قرارداد غیرقانونی نبودیم و پیگیر اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل شده بودیم، از کار بیکارمان کردند.
حالا بعد از چند ماه دوندگی و شکایت بابت بازگشت به کار، هیات حل اختلاف کرمان حکم به بازگشت به کار این پرسنل شرکتی داده است. این پرسنل که طرف قرارداد با یک شرکت پیمانکاری (شرکت خدمات اول) بودند، در هفته گذشته بارها به شرکت مخابرات استان کرمان مراجعه کردند؛ ولی با وجود اینکه حکم اداره کار مبنی بر بازگشت به کار را در دست دارند، نتوانسته‌اند به سر کار بازگردند.
نماینده این 38 نفر می‌گوید: به این بهانه که شرکت پیمانکاری فوق‌الذکر دیگر در استان کرمان فعالیت ندارد، ما را داخل اداره مخابرات راه ندادند؛ در حالیکه طبق حکم حل اختلاف از آنجا که شرکت فوق در سراسر ایران فعال است و ما هم کارگر دائمیِ طرف قرارداد آن شرکت هستیم، بایستی به سر کار بازگردیم.
این کارگر از مراجعات مکرر خود و همکارانش در طول هفته گذشته به شرکت مخابرات استان کرمان خبر می‌دهد و می‌گوید: به نظر می‌رسد مسئولان مخابرات قصد دارند قانون را دور بزنند و حکم اداره کار را نپذیرند؛ پس از اینکه ما را به داخل شرکت مخابرات راه ندادند، به مراجع قضایی مراجعه کرده و آنها در محل حاضر شدند؛ ما همه‌‌ی از سر بازکردن‌های مخابرات را با حضور ماموران قضایی صورتجلسه کردیم و قصد داریم دوباره به اداره کار بازگردیم و دنبال احقاق حق خود باشیم.
این 38 نفر که دارای مدارک دانشگاهی و سابقه کار در مخابرات هستند، از ابتدای سال جاری تاکنون بیکار بوده‌اند و با کش و قوس فراوان بازگشت به کار خود را پیگیری کرده‌اند، اما به نظر می رسد حکم اداره کار نیز نتوانسته مشکل آنها را حل کند.

-------------------

دوشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹٦ - ۴ سپتامبر ۲۰۱٧

کشته شدن ۲ کوله‌بر در پی تیراندازی هنگ مرزی در بازار بانه/ دهیار یکی از روستاهای بانه در میان کشته‌ها

محسن بیگلری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به تیراندازی امروز به کوله‌بران در شهرستان بانه خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز تیراندازی به کوله‌بران توسط هنگ مرزی صورت گرفت و ۲ نفر از شهروندان بانه کشته شدند که یکی از کشته‌شدگان، دهیار شهرستان بانه بوده است.
او با تاکید بر لزوم پیگیری دقیق و کارشناسی موضوع از طریق مراجع ذی‌ربط با اشاره به موارد مشابه در گذشته خاطرنشان کرد: درپی بروز اتفاقات مشابه سوالاتی از وزیر کشور مطرح کرده و موضوع را پیگیری کرده بودم و در یکی از مقاطع، وزارت کشور تیمی را به منطقه اعزام کرده و علاوه بر آن مسئولان از دفتر مقام معظم رهبری، وزارت کشور و نیروی انتظامی نیز با حضور در منطقه مسئله را پیگیری کرده بودند.
نماینده مردم بانه و سقز در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که پیگیری‌ها و حضور مسئولان در منطقه این امیدواری را ایجاد کرده بود که دیگر شاهد تکرار اتفاقات مشابه نباشیم، یادآور شد: با این حال حدود ۲ هفته پیش اتفاقی مشابه افتاد و یک نفر کشته شد و امروز نیز درپی تیراندازی دیگر، ۲ نفر کشته شدند.
عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم با تاکید بر وضعیت نامساعد کوله‌بران به‌لحاظ معیشتی و اقتصادی اعلام کرد: این افراد عمدتاً از اقشار ضعیف جامعه هستند. واقعیت این است که حتی اگر این افراد کالایی حمل می‌کنند، دلیل نمی‌شود که کشته شوند و این درحالی است که این حوادث منجر به جریحه‌دار شدن احساسات مردم کردستان و دیگر مناطق کشور می‌شود.
بیگلری در توضیح نحوه کشته شدن ۲ کوله‌بر اعلام کرد: این حادثه در پی تیراندازی هنگ مرزی در منطقه بازار بانه رخ داده که متاسفانه منجر به کشته شدن ۲ کوله‌بر بانه‌ای شد که البته هنوز نمی‌توان با قطعیت در این رابطه اظهارنظر کرد و لازم است موضوع را از طریق مراجع ذی‌ربط و با دقت و رویکرد کارشناسی بررسی کنیم و ما هم این موضوع را تا دستیابی به نتیجه نهایی پیگیری خواهیم کرد. امروز (سیزدهم شهریور) خانواده های این دو کولبر به همراه جمعی از مردم محلی مقابل فرمانداری بانه تجمع کردند.
تجمع‌کنندگان خواستار این هستند که در شرایطی که فرصت اشتغال شایسته در مناطق مرزی کردنشین محدود است و جوانان از سرِ ناچاری به کولبری روی می‌آورند، امنیت کولبران حفظ شود.

-------------------

تجمع کارگزاران مخابرات روستایی خوزستان/اجرای قانون و عقد قرارداد دائم خواسته کارگزاران

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (12 شهریور) تعدادی از کارگزاران مخابرات روستایی استان خوزستان که از شهرهای استان گردهم آمده بودند، مقابل شرکت مخابرات منطقه‌ای استان خوزستان تجمع کردند. کارگزاران خواستار عقد قرارداد دائم طبق مصوبه مجلس و بخشنامه‌های وزارت کار و نیز خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل مورد تایید وزارت کار هستند.
یکی از تجمع‌کنندگان می‌گوید: کارگزاران استان با وجود داشتن حکم دائمی تلقی شدن قراردادهای کاری خود از هیت‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار، نتوانسته‌اند مخابرات را مجاب کنند با آنها قرارداد دائم امضا کند.
وی که از یکی از شهرستان‌های خوزستان به اهواز آمده بود، ادامه داد: در صورت عدم توجه به خواسته‌های کارگزاران از طرف مخابرات استان، به مراجع ذیصلاح در پایتخت مراجعه می‌کنیم.

-------------------

اعتراض کارگران «ارگ قدیم بم» به عملکرد کارفرما/دو ماه است مطالبات را نگرفته‌ایم

تعدادی از کارگران «ارگ قدیم بم» در تماس با خبرنگار ایلنا، گفتند: ما نزدیک ۱۲۰ نفر هستیم که هنوز  بابت معوقات مزدی دو ماه  گذشته طلبکاریم. این کارگران از حدود ۱۵ سال قبل به صورت قراردادی در پروژه مرمت و بازسازی ارگ بم مشغول کارند و می‌گویند: پایگاه خبری فرهنگی ارگ بم در مقام کارفرما در تمامی این سالها به تعهدات خود درست عمل نکرده است.
این کارگران می‌گویند به دلیل مشکلات مالی دیگر قادر به گذران زندگی خود نیستند و این در حالی است که اگر این وضعیت بیشتر از این استمرار پیدا کند؛ خانواده‌های آنها قادر به ثبت‌نام بچه هایشان را در مدرسه نخواهند بود.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که به دلیل پرداخت در حق بیمه این کارگران، تمدید دفترچه بیمه‌های آنها با مشکلاتی همراه بوده است.
در ادامه کارگران قراردادی پروژه مرمت ارگ قدیم خواستار آن هستند که سازمان میراث فرهنگی در مقام کارفرمای اصلی، مطالبات معوقه آنها را پرداخت کند. از قرار معلوم از ابتدای سال جاری  میزان معوقات مزدی کارگران ارگ بم به ۴ ماه رسیده بود که اعتراضات کارگری را به همراه داشت در نتیجه این اعتراضات مسئولان وقت سازمان میراث فرهنگی با تغییر مدیر اجرایی پروژه تمامی مطالبات معوقه کارگران را به صورت یکجا پرداخت کرد اما به فاصله زمانی کوتاهی دوباره پرداخت مطالبات جاری کارگران با تاخیرهای قبلی شروع شد. پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که ۱۲ سال پیش در جریان وقوع زلزله سال ۸۲ ویران شدند و کارگران آن عقیده دارند پیش از این تاخیرهای که در زمینه پرداخت مطالبات مزدیشان به وجود آمده بود، بر کند شدن روند بازسازی تاثیرگذار بوده است.
در این رابطه صالح برایی نژاد (رئیس اداره کار شهرستان بم) با یادآوری اینکه کارگران ارگ قدیم بم مانند سایر کارگران برای پیگیری مطالبات خود از حق مراجعه انفرادی به مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار برخوردارند، به ایلنا گفت: کارگران ارگ بم هنوز شکایتی را در ارتباط با معوقات مزدی خود با اداره کار مطرح نکرده‌اند.
او با بیان اینکه اداره کار شهرستان بم برای رسیدگی به شکایت‌های احتمالی کارگران این پروژه عمرانی اعلام آمادگی می‌کند، افزود: تا این لحظه ازسوی کارگران پروژه مرمت ارگ بم، شکایتی در اداره کار شهرستان بم مطرح نشده است.
به گفته وی، در سه تا چهار ماه نخست سال جاری کارگران مجموعه ارگ بم معوقات مزدی داشتند که نارضایتی کارگران را فراهم کرده بود و درنهایت با وساطت اداره کار و سایر نهادهای مرتبط در شهرستان بم مشکل معوقات مزدی کارگران حل شد.

-------------------

مرگ و ازکارافتادگی؛ پایان راهِ بنّایان سنندجی/کارگرانی که در آتشِ دعوای دیگران سوختند

به گزارش خبرنگار ایلنا، شبانگاه دوم شهریور ماه، یک ساختمان نیمه کاره در میدان نبوت سنندج به آتش کشیده شد؛ در جریان این آتش سوزی مصلح حسینی (کارگر جوان) جان خود را از دست داد و امید حسینی (پسرعموی مصلح)، دیگر کارگر حاضر در محوطه؛ با 70 درصد سوختگی به بیمارستان منتقل شد.
پس از این اتفاق، درباره دلایل آن، اینکه چرا ساختمان شبانه به آتش کشیده شده و چه کسانی شعله‌ها را رافروختند، شایعاتی منتشر شد. اما در روزهای بعد کاظمی (سرپرست شهرداری سنندج) درباره علت و عوامل این آتش‌سوزی گفت: همان طور که به مردم قول داده بودیم پیگیر این حادثه تلخ شدیم و مشخص شد که متاسفانه 7 نفر از عوامل اجرایی شهرداری روی فیبرهای موجود در محل بنزین ریخته بودند که منجر به آتش سوزی شد.
به گفته کاظمی، خصومت شخصی و رشوه‌خواری باعث عداوت ماموران شهرداری با مالک ساختمان و در نتیجه، آتش زدن ساختمان شده است. از قرار معلوم ماموران؛ ساختمان را آتش زدند غافل از اینکه دو کارگر شب را در اتاقک کارگری خوابیده‌اند. در اثر این اتفاق؛ دو پسرعمو، اولی جان خود را از دست می‌دهد و دومی با سوختگی 70 درصد در بیمارستان بستری می‌شود.
امید حسینی، کارگر مجردی که زنده از آتش‌سوزی خارج شد، هم‌اکنون از بیمارستان توحید سنندج ترخیص شده و در منزل پدری‌ خود در «نایسر» سنندج دوران نقاهت را به سر می‌برد. بر اثر این حادثه صورت، دست‌ها و پاهای حسینی دچار سوختگی شده و بعید است او بتواند به سر کار بازگردد. خانواده دو کارگر آسیب‌دیده در این حادثه به کمک نهادها و فعالان کارگری پیگیر قضایی این حادثه هستند تا مسببان آن را به دادگاه معرفی و احکام لازم برای آنها صادر شود.

-------------------

کودک کاری که در حادثه کوره‌پزخانه وایقان مجروح شده بود؛ جان باخت

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دوازدهم شهریور) «سوزان عمری» کودک کار چهارده ساله که در حادثه انفجار کوره‌پزخانه وایقان دچار سوختگی شدید شده بود، دربیمارستان جان باخت.
این کودک کار حدود چهار روز در بیمارستان بستری بود اما به دلیل شدت جراحات، پزشکان نتوانستند او را نجات دهند و در نهایت جان خود را از دست داد. روز چهارشنبه هشتم شهریورماه، چهار نفر حین کار در کوره آجرپزی شهر وایقان دچار حادثه و سوختگی شدید شدند.
منابع خبری، هویت این چهارنفر را شهلا محمدزاده ٣٥ ساله، فاطمه ابراهیم‌زاده ١٠ ساله، سوزان عمری ١٤ ساله و سازگار عمری ١٠ ساله اعلام کردند.

-------------------

سوختگی 5 کارگر فولاد نطنز بر اثر نشت مواد مذاب/مصدومان از بیمارستان مرخص شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، شنبه شب (11 شهریور) نشت مواد مذاب موجب سوختگی 5 کارگر کارخانه فولاد نطنز در استان اصفهان شد. از قرار معلوم نشت مواد مذاب در اثر ترکیدگی قالب در ساعت یازده شب  رخ داده است.
رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی شهرستان نطنز در مورد این حادثه گفت: در این حادثه پنج نفر از شاغلان این واحد تولیدی دچار سوختگی درجه یک شدند که پس از دریافت خدمات درمانی اولیه به بیمارستان خاتم الانبیاء نطنز منتقل شدند.
مصدومان پس از طی مراحل درمانی از بیمارستان مرخص شدند و در حال حاضر، حال عمومی آنها مساعد گزارش شده است. مجموعه کارخانجات فولاد نطنز در شهرک صنعتی نطنز در استان اصفهان واقع شده است.

-------------------

کارگر کارخانه آجر دهدشت حین کار؛ جان خود را از دست داد

به گزارش ایلنا، یک کارگر ۳۴ ساله کارخانه آجر دهدشت در استان کهلیلویه و بویراحمد؛ عصر روز گذشته (یکشنبه، ۱۲ شهریور ماه) هنگام کار بین دو واگن حمل آجر قرار گرفت و جانش را از دست داد. طبق گزارش «احمد علی خادمی» رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه؛ این کارگر به دلیل شدت جراحات وارده قبل از رسیدن به بیمارستان فوت کرد.
به گفته وی، این کارگر سابقه سه سال کار در کارخانه آجر دهدشت را دارد. بیش از ۱۰۰ نفر در کارخانه آجر دهدشت مشغول فعالیت هستند. کارخانه آجر دهدشت در روستای چنگلوا در بخش مرکزی شهرستان کهگیلویه در زمینی به مساحت ۲۵ هکتار ساخته شده است.

-------------------

یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹٦ - ۳ سپتامبر ۲۰۱٧

توضیحات دادستان تهران در مورد محکومیت یک فعال کارگری

به گزارش ایلنا، «عباس جعفری دولت آبادی» دادستان تهران در هشتمین نشست شورای معاونان دادستانی تهران در مورد محکومیت رضا شهابی اظهار داشت: نامبرده به اتهام جرایم امنیتی کشور محکوم گردیده است. رضا شهابی که در گذشته فعالیت در ناوگان حمل و نقل پایتخت را در کارنامه شغلی خود داشته و به همین دلیل اکنون به یکی از فعالان کارگری تبدیل شده است، در روزهای گذشته از سوی مقامات قضایی برای تحمل آنچه که باقیمانده دوره محکومیتش عنوان شده به زندان بازگشته است.

-------------------

کارگران آذر آب امروز هم تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه آذر آب در ادامه پیگیری‌های صنفی خود، امروز مقابل دفتر امام جمعه اراک، ساختمان دادگستری و مرکز صدا وسیمای استان مرکزی تجمع کردند. این کارگران مدعی هستند که بیش از ۵ ماه است مطالبات مزدی طلبکارند و در همین راستا از مسئولان مربوطه تقاضای رسیدگی به خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند که برطرف شدن مسئله‌ بدهی‌های بیمه‌ای و بانکی و از سرگیری فعالیت‌های کارخانه از جمله این مطالبات است.
از قرار معلوم پس از مراجعه کارگران به دفتر آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی (نماینده ولی فقیه در استان مرکزی)، اقداماتی در خصوص پیگیری مطالبات صنفی آنها صورت گرفته است. همچنین کارگران معترض در ادامه پیگیری‌های خود با مراجعه به ساختمان صداوسیمای استان مرکزی، نسبت به اظهاراتی که شب گذشته از زبان کارفرمای این واحد صنعتی منتشر شده است، انتقاد کردند. قربانی جم (مدیرکل صداوسیمای استان مرکزی) در جمع تعدادی از کارگران آذراب اراک در مقابل درب ورودی صداوسیما گفته است: پیگیری مطالبات کارگری و بیان مشکلات این قشر زحمتکش از صداوسیما حق کارگران و از وظایف مدیران رسانه استانی است و در این باره برنامه‌های متعدد خبری و تولیدی از صداوسیمای شبکه آفتاب  تهیه و پخش  شده است.
به گفته وی؛ بیان مشکلات قشر کارگر در دستور کار مدیریت رسانه استانی قرار دارد و  پیگیری و انعکاس  مشکلات  آنان از شبکه‌های مختلف ادامه خواهد داشت.
در روزهای گذشته کارگران آذر آب اراک با تجمع در مقابل استانداری استان مرکزی و میدان شهدای این شهر (باغ ملی)، خواستار دریافت مطالبات صنفی‌شان شده بودند.
در برنامه تلویزیونی شب گذشته «سیمای کارگر » که به صورت زنده از شبکه تلویزیونی استان مرکزی پخش شد، «فریبرز پرنا» مدیرعامل کارخانه آذر آب معوقات مزدی کارگران را کمتر از سه ماه و سایر پرسنل شاغل را حدود سه ماه عنوان کرده و گفته است: طی سه ماه گذشته کارگران کارخانه آذر آب اراک فقط 20 تا 25 روز فعالیت تولیدی داشته و مابقی روزها را در خیابانهای شهر اراک دست به اعتراض صنفی زده‌اند.

-------------------

مرگ غیر طبیعی کارگر خودروسازی/ تحقیقات ادامه دارد

به گزارش خبر نگار ایلنا، هویت این کارگر «حسن قاسمی» 36 ساله، متاهل و از اهالی شهرک «واوان» شهرستان اسلامشهر اعلام شده است. از قرار معلوم مرگ این کارگر فنی که تا پیش از فوتش به مدت دوازده سال در استخدام یکی از شرکت‌های خودروسازی پایتخت بود در روز سوم شهریور ماه اتفاق افتاده است.
منابع ایلنا می‌گویند: چند هفته قبل از فوت آقای قاسمی، وی در محل کار خود اقدام به خوردن مقداری مایع شیمیایی می‌کند که همان موقع به واحد بهداری محل کارش منتقل و برای چند ساعت بستری شده و در نهایت با دریافت مرخصی، روانه منزل می‌شود.
این کارگر خودروسازی بعدتر توسط خانواده‌اش به بیمارستان‌های لقمان الدوله و لبافی نژاد منتقل شده است اما به دلیل عوارض ناشی از مسمومیت به کما رفته و در نهایت پیکر وی به بیمارستان مسیح دانشوری منتقل می‌شود.
گفته شده دلیل این اقدام کارگر ،واکنش در برابر افزایش فشار کاری و جابجایی محل کار بوده است. به همین دلیل طی روزهای گذشته به درخواست کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، واحد بازرسی اداره کار در انجام وظایف دوره ای خود از محل کار، کارگران کارخانه خودروسازی مورد نظر را نیز بازرسی کرده است که هنوز نتیجه رسمی آن اعلام نشده است.
کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران که از نهادهای صنفی کارگری استان تهران محسوب می‌شود همچنین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و وزارت صنعت، معدن خواستار رسدیگی به شرایط کارگران خودروسازی شده است.

-------------------

اعتراض توئیتری دانشجویان بورسیه نفت با هشتگ # دانشگاه نفت

به گزارش خبرنگار ایلنا، شب گذشته دانشجویان بورسیه دانشگاه نفت در اعتراض به وضعیت استخدامی خود اعتراض توئیتری به راه انداختند. این دانشجویان در توئیتر با هشتگ # دانشگاه نفت اعتراض کردند.
این دانشجویان می‌گویند در دفترچه انتخاب رشته قرار بوده پس از فارغ التحصیلی جذب وزارت نفت شویم اما اکنون مشخص شده که بورسیه‌ای برای استخدام در کار نیست. دانشجویان دانشگاه نفت پیش از این نیز بارها نسبت به وضعیت نامشخص استخدامی خود اعتراض کرده‌اند.

-------------------

واژگونی مینی‌بوس ۱۳ معدنچی را مصدوم کرد

سرویس کارگران بازهم خطر سازشد

به گزارش ایلنا، صبح امروز (یکشنبه، ۱۲ شهریور ماه) براثر واژگونی مینی‌بوس حامل کارگران مجتمع معدنی صفاشهر در استان فارس، دست‌کم ۱۳ نفر مصدوم شدند.
این حادثه حوالی ساعت ۷:۲۰دقیقه بامداد و زمانی رخ داد که کارگران شیفت شب این مجتمع معدنی سوار بر دو دستگاه خودرو مینی‌بوس از محل کار خود راهی خانه‌هایشان بودند که در کیلومتر ۱۲ جاده صفاشهر به شیراز یکی از خودرو ها از مسیر خارج و واژگون می‌شود.
از قرار معلوم در این حادثه ۱۳ کارگر مصدوم شدند که بیشتر آنها دچار شکستگی استخوان و جراحت سطحی هستند و حال هیچ یک از مصدومان وخیم گزارش نشده است. رئیس بیمارستان حضرت ولی عصر (عج) صفاشهر شهرستان خرم بید در تشریح جزئیات وضعیت مصدومان حادثه امروز  معدن صفا شهرگفته است: مصدومان حادثه به کمک سه دستگاه آمبولانس اورژانس و یک دستگاه آمبولانس جمعیت هلال احمر به این بیمارستان منتقل شدند.
به گفته «علی مجیدی» ۱۳ مصدوم این حادثه در بیمارستان صفاشهر خدمات اولیه درمانی را دریافت کردند که از این مصدومان، ۲ نفر که نیازمند درمان تخصصی بودند، به بیمارستان دیگری منتقل شده‌اند.
همچنین به گفته مهدی رنجبر، کارشناس امداد جمعیت هلال احمر شهرستان خرم بید، نیز با تایید زمان، مکان و جزئیات مربوط به این حادثه را تایید کرده است.
در عین حال، سرهنگ احمد احمدی (فرمانده پلیس راه شمال استان فارس) اعلام کرد که این حادثه در اثر بی‌توجهی راننده به جلو روی داده است.
شهرستان خرم بید به مرکزیت صفاشهر در ۱۷۸ کیلومتری شمال شیراز واقع است. این شهرستان از ذخایر معدنی قابل توجهی مانند مرمریت و دیگر سنگ‌های تزیینی برخوردار است

-------------------

«لطیفه سعیدی» با دست و پای بیحرکت در بیمارستان بستری است

شرکتی‌های مخابرات می‌گویند از مطالبه عدالت دست برنمی‌داریم

ایلنا: نامش لطیفه سعیدی است؛ خانمی چهل و چند ساله و اهل آذربایجان غربی؛ او از نیروهای شرکتی مخابرات آذربایجان غربی است که ماههاست قرارداد سال جدید را امضا نکرده چون این قرارداد را قانونی نمی‌داند؛ اکنون خانم سعیدی بیش از چهار روز است که در بیمارستان بستری است؛ اول بیمارستانی در ارومیه و از شنبه شب در بیمارستانی در تبریز؛ قضیه این شکلی است که سرِ کار حالش بد می‌شود، بیهوش می‌شود و همکارانش میبرندش بیمارستان. روز اول قدرت تکلم هم نداشت اما حالا فقط دست و پای چپش بی‌حس است و حرکت نمی‌کند؛ خانواده اش نگرانند و همکارانش مضطرب.
او به قراردادی که مطابق با اصول و ضوابط قانون کار تنظیم نشده، معترض است و به رسم اعتراض مثل خیلی‌های دیگر، قرارداد را امضا نمی‌کند و همین باعث می‌شود که شنبه هفته گذشته حکم اخراجش را صادر کنند
قضیه از خیلی قبلتر از این شروع شده است؛ از اعتراضات کارکنان شرکتی مخابرات به تبعیض و بی‌عدالتی در ساختار مخابرات. ماههاست که پرسنل شرکتی مخابرات در حال اعتراضند. بارها به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند؛ چندین بار هم این کارکنان در استان‌های مختلف مقابل ادارات مخابرات جمع شدند و به اوضاع معترض شدند. خواسته این کارکنان چیز عجیب و نامعقولی نیست؛ آنها چند خواسته قانونی دارند: اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات و رفع تبعیض در دریافتی پرسنل.
مشکل خانم سعیدی هم از همین جاها شروع می‌شود؛ او به قراردادی که مطابق با اصول و ضوابط قانون کار تنظیم نشده، معترض است و به رسم اعتراض مثل خیلی‌های دیگر، قرارداد را امضا نمی‌کند و همین باعث می‌شود که شنبه هفته گذشته حکم اخراجش را صادر کنند و به اصطلاح پرونده‌اش را بزنند زیر بغلش. متن حکم اخراج ساده و سرراست است؛ او را به تحریک کارکنان و ایجاد اخلال و بی‌نظمی متهم کرده اند.
در نامه ای که شرکت پیمانکار به عنوان خاتمه همکاری نوشته، آمده است:
«خانم لطیفه سعیدی که در امور مشترکین مشغول به کار میباشد، به دلیل تحریک پرسنل برای امتناع از امضای قرارداد کاری و همچنین ایجاد اخلال و بی نظمی از تاریخ پنجم شهریور توسط این شرکت اخراج می شود؛» در ادامه نامه‌ی اخراج آمده که از این پس از ورود نامبرده به محل کار ممانعت به عمل آید.
بعد از صدور حکم اخراج، او این حکم را نمی‌پذیرد؛ چرا که معتقد است اعتراض به بی‌قانونی، قانونی است و نباید مشمول تنبیه و اخراج شود. همچنان سر وقت، سرِ کار حاضر می‌شود تا این که روز چهارشنبه درگیری شدت می گیرد و درنهایت، او بیمارستانی می‌شود؛ بیهوش می‌برندش بیمارستان. جریان به روایت همکارانش اینطور بوده است:
روز چهارشنبه، گفتگویی میان خانم لطیفه سعیدی با مقامات شرکت بر سر اجرای قوانین و اصلاح قراردادهای کارگری مطابق قوانین کار (اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و در نظر گرفتن سنوات شغلی در قرارداد و اصلاح موادی همچون محل کار، مدت قرارداد، موضوع قرارداد ، عنوان شغل و ..)  برقرار شد که  ایشان بسیار عصبانی می شود؛ بعد از آن،  بیهوش می‌شود و او را بیمارستان منتقل می‌کنند. همکارانش می‌گویند از شما تقاضا داریم با رسانه ای کردن ماجرا به ما کمک کنید و نگذارید حق همکارمان که همواره در حق‌طلبی و عدالت‌خواهی مورد ستایش ما بوده، ضایع شود عباسی نماینده شرکت پیمانکار در مورد چهارشنبه و حادثه‌ای که برای خانم سعیدی رخ داد می‌گوید: آن روز صحبت‌هایی شد اما آن موقع حال خانم سعیدی بد نشد؛ رفت پشت میزش نشست و ده دقیقه بعد بیهوش شد که بردنش اورژانس. اصلا وقتی حالش بد شد، ما آنجا نبودیم.
عباسی با اشاره به اخراج سعیدی می‌گوید: او را ششم شهریور به جرم اخلال در نظم اخراج کرده بودیم؛ اصلا چهارشنبه سر کار، نباید می‌بود. چرا بعد از اخراج باز هم می‌آمد؟ اگر اخراج را قبول نداشت بایستی از مراجع قانونی پیگیری می‌کرد نه این که باز هم بیاید امور مشترکین.
حالا او چند روزی است که در بیمارستان بستری است؛ دست و پای چپش بیحرکت شده و پزشکان احتمال داده اند که در مغزش لخته خون وجود دارد. خانواده او علیه مدیریت مخابرات آذربایجان و شرکت پیمانکاری پرونده شکایت تشکیل داده اند و به گفته همکاران سعیدی،  قاضی پور، نماینده مردم ارومیه نیز پیگیر موضوع است. همکارانش می‌گویند از شما تقاضا داریم با رسانه ای کردن ماجرا به ما کمک کنید و نگذارید حق همکارمان که همواره در حق‌طلبی و عدالت‌خواهی مورد ستایش ما بوده، ضایع شود.
دختر خانم سعیدی نیز در روزهای گذشته متنی را در فضای مجازی منتشر کرده؛ دردنامه‌ای که مصائب مادرش را به تصویر می‌کشد. در این متنِ ساده و صمیمی آمده:
«نمیدونم درک میکنین یا نه.دو تا خواهر که الان سه روزه مسیر زندگیشون فقط راه خونه تا بیمارستان شده. دو تا دختر که عاشقانه مادرشون رو میپرستن و حاضر نیستن که یه قطره اشک از چشم مادرشون بچکه ولی الان دارن ذره ذره آب شدن مادرشون رو جلوی چشمشون میبینن. نمیدونم درک میکنین که من الان چه حالی‌ام یا نه؛ ولی حالم اصلا خوب نیست.اون مادر قوی و الگویی که همیشه زبانزد بوده الان سه روزه که روی تخت بیمارستانه وحتی قادر نیست یک قدم راه بره. چرا که سمت چپ بدنش کلا بی حسه و تنها امیدمون بعد از خدا دعای خیر همکاران و معالجه پزشکان هست. همیشه درد مادرم از همکارانی بود که مثل اهل کوفه بودند. طی این دو سالی که این حرکت شروع شده و حتی قبل تر از اون روزی نبود که اعصاب مادرم به خاطر مسئولین خراب نباشد. این اواخر هم موضوع همکاران اخراجی، بحثی بود که همیشه با سایر همکاران پیگیرش بودند که هر چه سریعتر سر کارشون برگردند. حرف آخرم با مسئولانی است که علیرغم بی قانونیها همچنان از پیمانکار حمایت کردند...»
چند روزی است که پرسنل شرکتی مخابرات از شهرهای مختلف تماس می‌گیرند و درباره وضعیت دردناک همکار ارومیه‌ای‌شان ابراز نگرانی می‌کنند. آنها می‌گویند نمی‌خواهیم این همه بی‌عدالتی در سکوت و تاریکی بماند و کسی خبر نشود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بارها به شرکت مخابرات در ارتباط با عدم رعایت حقوق قانونی شرکتی‌ها تذکر داده اند
در کنار اعتراضات کارکنان شرکتی مخابرات این را هم بگذاریم که در روزهای گذشته اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی به شرکت مخابرات این استان تذکر کتبی داده است. در نامه‌ای که ششم شهریور خطاب به مدیریت شرکت مخابرات استان آذربایجان غربی نوشته شده، از عدم رعایت حقوق قانونی پرسنل شرکتی مخابرات انتقاد شده است. در این نامه به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عدم اجرای قانون کار و عدم رعایت موازین قانونی اشاره شده و آمده است که شرکت‌های پیمانکاری مخابرات، حقوق قانونی شرکتی‌ها را رعایت نمی‌کنند. در این نامه از مدیریت شرکت مخابرات خواسته شده در این زمینه اقدامات لازم انجام شده و نتیجه به اداره کار اعلام شود.  این را هم بگذاریم که نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بارها به شرکت مخابرات در ارتباط با عدم رعایت حقوق قانونی شرکتی‌ها تذکر داده اند.
اینها همه را کنار هم بگذاریم تا به سرنوشتِ تلخِ خانم سعیدی برسیم؛ او این روزها در بیمارستان بستری است اما همکارانش می‌گویند از مطالبه قانون مداری و عدالت دست برنمی‌داریم.
گزارش: نسرین هزاره مقدم

-------------------

مصدومیت یک کولبر در سردشت/از عبور کولبران ممانعت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، بر اثر حادثه‌ای غیرطبیعی در روزهای گذشته در روستایی از توابع سردشت یک کولبر زخمی شد. هویت این کولبر «عبدالواحد نلاسی» و اهل روستای «بیوران» اعلام شده‌ است.
 گفته می‌شود ممانعت از عبور این کولبران از مرز سردشت در حالی صورت گرفت که این افراد، اجازه‌ عبور از پاسگاه «کونه‌بَفر» را به همراه داشته‌اند با این حال از عبور آنها به آن‌سوی مرز ممانعت به عمل آورده‌اند. در جریان این حادثه یک دختر ٢٣ ساله به نام «سوزان بیورانی» نیز زخمی شد.

-------------------

شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹٦ - ۲ سپتامبر ۲۰۱٧

اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه بابت معوقات مزدی/ کارفرما از پرداخت مطالبات خبر داد

به گزارش خبرنگار ایلنا، دست‌کم ۵۰۰ نفر از کارگران بخش صنعتی مجتمع نیشکر هفت‌تپه از روز پنجشنبه گذشته تاکنون بابت مطالبات مزدی خود در اعتراض به سر می‌برند.
دلیل این اعتراض صنفی، پرداخت نشدن دستمزد ماه‌های خرداد، تیر و مرداد و وضعیت نامعلوم مزایای پاداش و بهره‌برداری دو سال گذشته عنوان شده است.
در عین حال از جانب کارفرما به این کارگران وعده پرداخت معادل یک ماه از معوقات مزدی برای امروز داده شده است و در ادامه همین وعده‌ها قرار است باقیمانده مطالبات آنها تا یک هفته دیگر پرداخت شود. کارگران معترض می‌گویند در صورت تحقق این مسئله حاضرند برای اثبات حُسن نیتشان به اعتراض صنفی خود خاتمه دهند.
در این زمینه «سیامک افشار» قائم مقام مدیرعامل شرکت کشت و صنعت هفت تپه در گفتگو با ایلنا، تایید کرد: حداقل بخشی از مطالبات کارگران تا یک هفته آینده پرداخت خواهد شد. او با بیان اینکه در حال حاضربخش زیادی از مطالبات معوقه و جاری کارگران شاغل و بازنشسته پرداخت شده است، افزود: به دنبال تامین منابع مالی برای پرداخت حداقل بخشی از مطالبات معوقه کارگران هستیم که حداکثر تا یک هفته آینده طول خواهد کشید.
وی در عین حال از عملیات کشت سه هزار هکتار نیشکر در مزارع این شرکت  خبرداد و گفت: در عملیات کشت  نیشکر بیش از یکهزار و ۱۰۰ نفر نیروی انسانی مشارکت دارند.
به گفته وی، طبق پیش‌بینی انجام شده دستیابی به تولید ۸۰ هزار تن شکر در کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه پس از ۱۵ سال ، امسال محقق می‌شود.
افشار مدت زمان کشت مزارع نیشکر در این شرکت را ۴۵ روز پیش بینی کرد و گفت:برداشت محصول نیشکر از مزارع و عملیات استحصال شکر در این شرکت  برای اولین باراز مهرماه آغاز می شود.
به گفته وی ،شرکت نیشکر هفت تپه یکی از بزرگترین کارخانه های کشور است که نقش مهمی در تولید شکر ، اشتغال و کشاورزی در استان خوزستان دارد.

-------------------

افزایش ۳۴/۴درصدی فوتی‌های حوادث کار در تهران

به گزارش ایلنا، مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد؛ در چهارماه نخست سال جاری (۹۶) ۱۲۱ نفر به دلیل صدمات ناشی از حوادث کار در این استان فوت کردند.
«مسعود قادی پاشا» در ادامه گفته است: این میزان در مقایسه با مدت مشابه( سال ۹۵)۹۰ تن فوت شده  ۳۴/۴ درصد افزایش را نشان می دهد.  وی گفت: در این بازه زمانی تعداد ۸۸نفر از فوت شدگان دارای جنسیت مرد و ۲نفر دیگر زن بوده‌اند.

-------------------

کارگران بهره‌برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس دوباره تجمع کردند

کارفرما: کارگران تصور اخراج شدن را دارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران بهره‌برداری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در اعتراض نسبت به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود، صبح امروز (شنبه؛ ۱۱ شهریور ماه) مقابل اداره کل کار استان هرمزگان تجمع کردند.
این کارگران که شمار آنها تا 97 نفر برآورد می‌شود، برای دومین بار است که در هفته‌های گذشته بابت پیگیری همین مطالبه صنفی، تجمع برپا کرده‌اند.
آنها مدعی هستند که به دستور کارفرما، صبح امرروز کارت‌های حضور و غیاب آنها بار دیگر جمع‌آوری شده است و درنتیجه آنها برای دومین بار از حضور در محل کارشان منع شده‌اند.
پیش از این در تاریخ شنبه، بیست و هشتم مرداد ماه نیز کارت‌های حضور و غیاب این کارگران توسط کارفرما جمع‌آوری شده بود.
آن زمان کارگران منع شده در اعتراض به وضعیت ایجاد شده مقابل ساختمان استانداری استان هرمزگارن تجمع کردند که در نتیجه آنها توانستند دوباره  به سر کار سابق‌شان بازگردند.
این کارگران مدعی هستند؛ از طریق شرکت در آزمون استخدامی که در دی ماه سال ۹۲ برگزار شد، توانستند از سال گذشته در این واحد پتروشیمی به صورت قرارداد مستقیم مشغول کارشوند اما در نتیجه جابجایی مدیریت پایشگاه ستاره خلیج فارس از حدود دو ماه پیش برای تغییر قرارداد استخدامی و معرفی شدن به پیمانکار تحت فشار کارفرما قرار گرفته‌اند.
این کارگران که مدعی هستند که قراردادهای فعلی آنها تا پاییز سال جاری اعتبار دارد، می‌گویند: نگران آن هستیم که در نتیجه طرف قرارداد شدن با پیمانکار مزایای مزدی کنونی به صورت چشمگیری کاهش یابد.   در این رابطه سیدضیاء الدین فائق (مشاور مدیر عامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس) در گفتگو با ایلنا ضمن تکذیب خبری مبنی بر اخراج نیروهای رسمی پالایشگاه اظهار داشت: این خبر به هیچ وجه با واقعیت مطابقت ندارد.
وی گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس یکی از درخشان‌ترین پروژه‌های کشور است و شرایط خوبی دارد و طبیعتا باید مراقب مدل اطلاع‌رسانی در مورد پروژه‌هایی مثل ستاره خلیج فارس باشیم. این مقام مرتبط با پالایشگاه ستاره خلیج فارس در توضیح وضعیت نیروهای این پالایشگاه گفت: حدود 90 نفر در آزمونی به صورت کارآموز جذب شده‌اند که اکنون دوره آموزشی خود را می‌گذرانند. ستاره خلیج فارس تا قبل از افتتاح فاز اول در دست احداث بوده و هنوز به بهره‌برداری نرسیده بود بنابراین هیچ نیرویی نمی‌‌توانست به‌طور رسمی در آن فعالیت کند زیرا نیروها هنوز آموزش خاصی ندیده بودند. بعد از افتتاح فاز یک و همزمان با ورود مدیرعامل جدید سیاست بر این شد که دوره آموزشی این افراد شروع و تکمیل شود.
فائق ادامه داد: علی‌القاعده پروژه‌های حوزه انرژی به این نحو است که وقتی شرکت سازنده پالایشگاه را می‌سازد همزمان با اینکه پروژه تحویل کارفرما داده می‌شود یک شرکت دیگر پروژه را راه‌اندازی می‌کند که در مورد این پالایشگاه شرکت اویکو این وظیفه را به عهده دارد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه این افراد از نیروهای جوان و مستعد کشور هستند مدیرعامل ستاره خلیج فارس تصمیم گرفت برای تکمیل دوره‌هایی که این افراد باید برای حضور در پروژه پالایشگاه داشته باشند به شرکت اویکو منتقل شوند و آموزش تکمیلی را در این شرکت بگذرانند.
 مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس تصریح کرد: در حقیقت اویکو به عنوان شرکت راه‌انداز؛ پست‌ها و بخش‌های مختلف را در اختیار دارد و این افراد در کنار پرسنل اویکو هم دوره آموزشی را طی می‌کنند و هم دیسیپلین‌هایی که پالایشگاه براساس چارت طراحی کرده را اشغال می‌کنند. بعد از دوره آموزش، اویکو از محیط خارج می‌شود و همین نیروها جایگزین می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: در اصل هیچ اولویتی برای ما بالاتر از این نیست که از همان نیروهایی که آموزش دیده‌اند استفاده کینم و منطقی نیست که در زمان بهره‌برداری نیروی جدیدی وارد کنیم چون برای این مقطع نیروی متخصص نیاز است و این نیروها دوره‌های لازم را گذرانده‌اند و بهترین موقیعیت را دارند تا در مجموعه مشغول به کار شوند. فایق در ادامه یادآور شد: این افراد به دلیل سن و تجربه کم در حوزه انرژی و بی‌توجهی به رفتارهای سازمانی تصور اخراج شدن را داشته‌اند اما در واقع اتفاق خاصی نیفتاده است. وی همچنین این نکته را متذکر شد: این افراد البته رسمی نیستند و قراردادشان نیز تا 31 شهریور است و قبل از این هم قراردادی بوده‌اند، ضمن اینکه قرار مدیرعامل قبلی هم این بود که به شرکت بهره‌بردار پالایشگاه که اکنون اویکو این مسئولیت را دارد، اضافه شوند.
مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس با تاکید بر اینکه اصلا موضوعی تحت عنوان اخراج وجود ندارد، اظهار داشت: این افراد دوره آموزشی را طی می‌کنند و بعد از آن همزمان با اینکه بخش قابل بهره‌برداری به ما برمیگردد، مجددا به شرکت بازخواهند گشت البته طی این مدت ممیزی می‌شوند و در دوره آموزشی تخصصی بررسی می‌شوند و اگر نیرویی توانمند نباشد و قادر به انجام وظیفه نباشد؛ یا از نظر نظم و انضباط و کار سازمانی به نقطه مورد نظر ما نرسد طبعا آن شرکت به ما اعلام می‌کند که او نمی‌تواند در این پوزیشن قرار گیرد اما در کل چیزی به عنوان اخراج نداریم. اما طبیعی است در مرحله‌ای هم به نقطه‌ای برسند که اگر افرادی شرایط لازم را احراز نکرده باشند؛ ممکن است ترک همکاری صورت گیرد اما در رابطه با کل این افراد صدق نمی‌کند.
وی خاطرنشان کرد: ما خودمان نیروها را جذب و آموزش داده‌ایم و در آینده هم به آنها نیاز داریم وقتی این افراد جذب شدند سیاست اینگونه بود که در پالایشگاه کار نهایی را انجام دهند و اکنون نیز اتفاقی که افتاده این است که ما از امکانات آموزشی برخوردار نیستیم درحالیکه اویکو این کار را می‌کند، طبیعی است که در این شرکت عملیات راه‌اندازی را یاد بگیرند.
فائق تصریح کرد: در حال حاضر در بخش راه‌اندازی شده حدود 500 نفر و در بخش پروژه نیز بالغ بر چند هزار نفر کار می‌کنند و کارآموزان در قسمت راه‌اندازی شده مشغول می‌شوند، البته ما غیر از حدود 90 نفر یاد شده، 110 نفر نیز فراخوان کرده و به اویکو معرفی کرده‌ایم و اکنون بدون هیچ حاشیه‌ای مشغول به کارند.

-------------------

جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۹٦ - ۱ سپتامبر ۲۰۱٧

جزئیات مرگ دردناکِ کارگر جوانِ سنندجی/نیروهای شرکتیِ شهرداری آتش به پا کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، شبانگاه دوم شهریور ماه، یک ساختمان نیمه کاره در میدان نبوت سنندج به آتش کشیده شد؛ در جریان این آتش سوزی مصلح حسینی، کارگر جوان، جان خود را از دست داد و امید حسینی، کارگر دیگر با سوختگی 70 درصد به بیمارستان منتقل شد.
در ارتباط با این آتش سوزی شایعاتی مبنی بر اختلاف عوامل شهرداری با مالک ساختمان در فضای مجازی منتشر شد.
پس از بروز حادثه که با واکنش اعتراضی مرم و تشکل های کارگری مواجه شد، سرپرست شهرداری سنندج جزئیاتی از این آتش سوزی و عوامل آن را رسانه‌ای کرد.
کاظمی سرپرست شهرداری سنندج  گفت: همان طور که به مردم قول داده بودیم پیگیر این حادثه  تلخ شدیم و مشخص شد که متاسفانه 7 نفر از عوامل اجرایی شهرداری روی فیبرهای موجود در محل بنزین ریخته بودند که منجر به آتش سوزی شده است.
وی افزود: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته این 7 نفر شناسایی و تحویل اداره  آگاهی داده شدند و معلوم شد که بحث خصومت شخصی در میان بوده است. در واقع صاحبخانه با یکی از نیروهای اجرایی شهرداری در جایگاه سی ان جی همکار بوده  و بحث رشوه‌خواری در میان بوده است.
کاظمی بیان کرد: ما پیگیر‌های لازم را انجام دادیم و فیلم‌های دوربین مدار بسته موجود در آنجا را بازرسی و شناسایی کردیم و عوامل این حادثه را تحویل آگاهی دادیم.
وی در ادامه گفت: این عوامل از نیروهای شرکتی طرف قرارداد شهرداری بودند و شهرداری مسئولیت این حادثه را برعهده گرفته و ما نیز همچنان پیگیر این پرونده خواهیم بود.

-------------------

پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹٦ - ۳۱ اوت ۲۰۱٧

لخت بودن سیم برق جان جان کارگران بلوک زن را گرفت

به گزارش ایلنا، دو کارگر که در یک گارگاه بلوک زنی در روستای تمگران در شهرستان قلعه گنج استان کرمان مشغول به کار بودند، بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند.
«علی پرنگ» فرمانده انتظامی شهرستان قلعه گنج درخصوص علت این حادثه گفت: این دونفر در یک کارگاه بلوک‌زنی مشغول به کار بودند که براثر بی‌احتیاطی در اقدامات ایمنی و لخت بودن سیم دچار برق گرفتگی و فوت شدند.
وی به همه کارفرمایان، پیمانکاران و کلیه کارگاه‌های فنی، تولیدی، عمرانی و ساختمانی تاکید کرد؛ قبل از کار، مسائل ایمنی را حتما رعایت کنند.

-------------------

چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹٦ - ۳۰ اوت ۲۰۱٧

اعتراض جداگانه کارگران هپکو و آذر آب در شهر اراک

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز چهارشنبه (۸ شهریور ماه) گروهی از کارگران دوکارخانه هپکو و آذرآب به دلیل مطالبات صنفی خود به صورت جداگانه تجمعاتی را مقابل ساختمان استانداری و میدان شهدا (باغ ملی ) شهر اراک برپا کردند.
برپایه این اطلاعلات؛ تعداد کارگران حاضر در هرکدام از این دو تجمع دست‌کم تا چند صد نفر برآورد می‌شود. آنها پیش از این نیز برای دریافت مطالبات صنفی خود تجمعات مشابهی را برپا کرده بودند.
گفته می‌شود کارگران کارخانه آذر آب اراک نزدیک به ۵ ماه معوقات مزدی دارند. در مورد کارگران کارخانه هپکو نیز گفته می‌شود که از دی ماه سال ۹۵ مطالبات مزدی خود را به صورت کامل دریافت نکرده‌اند.
در مورد مطالبات بیمه‌ای هر دو گروه این کارگران؛ نیز صحبت از بدحسابی کارفرمایان آنها در برابر سازمان تامین اجتماعی مطرح است، به طوری که دفترچه بیمه آنها به سختی تمدید می‌شود.

-------------------

سوختگی۳ کارگر زن در کوره پزخانه وایقان

به گزارش ایلنا، روز گذشته، سه نفر از زنانی که به عنوان کارگر در یک کوره‌پزخانه واقع در شهر «وایقان» در منطقه شبستر استان آذربایجان شرقی مشغول کار بودند، بر اثر انفجار گاز پیک‌نیکی دچار سوختگی شدند.
«وحید شادی نیا» مسئول روابط عمومی مرکز اورژانس آذربایجان شرقی در این خصوص گفته است: این انفجار در اتاقکی که محل اسکان کارگران بوده است، رخ داد و در نتیجه آن کارگران مصدوم ۳۰ تا ۵۰ درصد دچار سوختگی شدند. به گفته مدیر روابط عمومی  مرکز اورژانس آذربایجان شرقی این کارگران مصدوم اعضای یک خانواده هستند که به ترتیب ۱۵، ۳۶ و ۵۰ سال سن دارند که پس از حادثه با آمبولانس به بیمارستان «شبستر» و پس از آن به بیمارستان سوختگی «سینا » در شهر تبریز منتقل شدند.
وی از وخامت حال این کارگران؛ مصدوم به دلیل بالا بودن جراحت سوختگی خبر داد. شهر وایقان در استان آذربایجان شرقی دارای جمعیتی بالغ بر ۵ هزار نفر است که کار و فعالیت اکثریت مردم آن، آجرپزی بوده و اکثر خانواده‌ها دارای کوره آجرپزی هستند.

-------------------

کارگران مصدوم فولاد بویر صنعت ترخیص شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، «ذاکر سعیدی نژاد» رییس بیمارستان شهید بهشتی یاسوج امروز (چهارشنبه/8 شهریور) از مرخص شدن 4 کارگران مجروح حادثه انفجار مجتمع فولاد بویر صنعت،‌ خبر داد. سعیدی نژاد با بیان اینکه در حادثه یادشده هیچکدام از کارگران مصدوم یا نابینا نشده‌اند، افزود: سوختگی کارگران مصدوم درمان شده اما ممکن است عوارض پس از بیماری برای آنان به وجود بیاید که امیدواریم چندان جدی نباشد.
در حادثه انفجار مجتمع فولاد بویر صنعت که پنجشنبه هفته گذشته اتفاق افتاد 4 کارگر مصدوم شدند که آنها را به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج منتقل کردند.
پس از این حادثه اعلام شد که دلیل حادثه انفجار ضایعات ریخته شده در کوره 10 تنی این مجتمع بوده است.
این برای دومین بار است که چین حادثه‌ای در سه ماه گذشته در این کارخانه به وقوع می‌پیوندد. در حادثه سه ماه پیش ۹ نفر به شدت مصدوم شدند که سه نفر از آنان جان خود را از دست دادند.

-------------------

آخرین سنگر کارگران "حداقل حقوق قانونی" آنهاست/خصوصی‌سازی را جایگزین قانون اساسی نکنید

ناصر آقاجری (فعال کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ در تشریح دغدغه‌های فعلی کارگران گفت: دولت‌های گذشته پیاپی با طرح‌هایی که ارائه داده‌اند، در تلاش بوده‌اند تا شوک درمانی را در زمینه قانون اساسی و قانون کار عملی کرده و اجرای قانون را برای کارگران تبدیل به یک آرزوی دیرینه کنند.
وی ادامه داد: آخرین سنگر قانونی کارگران، حداقل حقوقی است که در قانون کار آمده و یکی از مهمترین اصول این حقوق، رعایت حداقل دستمزد است که آن را هم نشانه گرفته‌اند. طرح اصلاح قانون کار ناکام ماند اما تلاش‌ها برای تخریب حقوق قانونی کارگران متوقف نشد.
آقاجری تاکید کرد: اعتقادِ راسخ دارم اعتراض به طرح‌های ضدکارگری، بدون اعتراض به علل ساختاریِ پدیدآورنده این طرح‌ها، راه به جایی نمی‌برد؛ اعتراض به معلول‌ها در عمل، علت اصلی را از دید کارگران و مردم پنهان می‌کند.
وی افزود: علت اساسیِ این روند ضدکارگری – مردمی، تحمیل غیرقانونی تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی به‌جای اصل 44 و 45 قانون اساسی به مردم ایران است. باید علت اصلی را به چالش گرفت؛ زیرا معلول‌ها، سر به هزاران می‌زنند و هر روز در شکلی جدید خودآرایی می‌کند.
این فعال کارگری در پایان با بیان اینکه چگونه می‌توان با اعمال سیاست‌های تعدیلی که به انباشت سرمایه در دستان خاص می‌انجامد، داعیه مدیریت عادلانه‌ی جامعه را داشت؛ اظهار کرد: اگر قرار باشد این سیاست‌های تعدیلی و این خصوصی‌سازی‌ها تداوم داشته باشند و به‌جای اجرای اصول قانون اساسی در دستور کار قرار بگیرند، هیچ امیدی به بهبود اوضاع نمی‌توان داشت.

-------------------

کارگزاران مخابرات روستایی همدان روز گذشته تجمع کردند/وعده‌ پرداخت معوقات تا پایان ماه

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی همدان، مقابل مخابرات این استان تجمع کردند.
در این تجمع که با خواسته‌ی پرداخت مطالبات مزدی و انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات برگزار شده، حدود صد نفر از کارگزاران مخابرات روستایی شرکت داشته‌اند.
این تجمع تا ساعت 3 بعداز ظهر به طول انجامید. در ادامه، جلسه‌ای با حضور نمایندگان کارگزاران و مدیران مخابراتی استان برگزار شد. در این نشست، مدیران مخابراتی وعده دادند معوقات مزدی کارگزاران که مربوط به مزایای مزدی آنهاست تا آخر ماه جاری پرداخت می‌شود و در رابطه با انعقاد قرارداد مستقیم نیز مدیران مخابرات همدان می‌گویند بایستی از تهران تعیین تکلیف شود.
کارگزاران مخابرات روستایی همدان با اعلام رضایت از تجمع برگزاری و نتایج نشست می‌گویند: امیدواریم جامعه کارگزاران مخابرات روستایی کشور هرچه زودتر به مطالبات قانونی خود دست پیدا کنند.

-------------------

سه شنبه ٧ شهریور ۱۳۹٦ - ۲۹ اوت ۲۰۱٧

رشد ۳۴ درصدی حوادث کار در استان تهران/ مرگ ۸۰۰ کارگر ساختمانی در شش‌ماه اول سال ۹۵

به گزارش ایلنا، حوادث کار منجر به مرگ در استان تهران رشد ۳۴ درصدی در مقایسه با آمار مدت مشابه سال قبل خود داشته است به گونه‌ای  که در چهار ماه اول سال جاری حوادث ناشی از کار جان ۱۲۱ نفر را در استان تهران گرفته است.
مسعود قادی پاشا، مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران امروز(سه شنبه/۷ شهریور) در این‌باره گفت: بیش از نیمی از حوادث کار منجر به مرگ در بخش ساختمان رخ می‌دهد. سال ۹۴ قریب ۱۲۰۰ کارگر ساختمانی جان خود را در اثر حوادث ناشی از کار از دست دادند.
به گفته وی سال ۹۵ این آمار ۳۰ درصد افزایش یافت و تنها در شش ماهه اول این سال، بیش از ۸۰۰ کارگر ساختمانی در اثر حوادث ناشی از کار جان باختند. سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن از مهمترین عوامل حوادث کاری اعلام شده که به فوت کارگران منجر شده است.

-------------------

مصدومیت شدید دو تکنسین اورژانس تهران

به گزارش ایلنا، دو تکنسین اورژانس تهران صبح امروز بر اثر تصادف با یک دستگاه خودروی سواری پژو، مصدوم شدند. حسن عباسی سخنگوی اورژانس تهران در این‌باره گفت: در پی این حادثه که امروز اتفاق افتاد، دو تکنسین اورژانس تهران که در حال انتقال یک مصدوم به مرکز درمانی بودند از ناحیه سر و صورت به شدت آسیب دیدند.
سخنگوی اورژانس تهران افزود: با دریافت خبر این حادثه بلافاصله ۲ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شد و مصدومان حادثه را پس از اقدامات درمانی به بیمارستان امام حسین (ع) منتقل کردند.

-------------------

نهادهای صنفی پیگیر شناسایی عوامل مرگ مصلح حسینی هستند/کارگر بی‌گناه سنندجی زنده در آتش سوخت

میکائیل صدیقی (رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد) در تماس با خبرنگار ایلنا، از مرگ دلخراش یک کارگر ساختمانیِ سنندجی خبر داد.
به گفته صدیقی، مصلح حسینی مشغول کارگری در خانه‌ی نیمه کاره و درحال ساخت در محله میدان نبوت بود. کارگران بی‌خبر از همه جا شب را به امید کار فردا در ساختمان نیمه‌کاره می‌خوابند. ساعت 3 نیمه شب، افرادی که هویتشان هنوز مشخص نشده به خانه حمله کرده و با ریختن بنزین در خانه، آن را آتش می‌زنند غافل از اینکه شاید کسی در ساختمان نیمه‌کاره باشد.
صدیقی در تشریح جزئیات حادثه می‌گوید: خانه در مدت بسیار کوتاهی سراسر آتش می‌شود و کارگران بی‌گناه که داخل آن خوابیده بودند، طعمه حریق شده و متاسفانه تلاش برای نجات آنها از آتش بی‌نتیجه می‌ماند. در این اتفاق مصلح حسینی نیز همچون دیگر کارگر محبوس شده در آتش می‌سوزد و جان خود را از دست می‌دهد. پس از حادثه؛ پیکر بی‌جان او به امید نجات به بیمارستانی در شهر تبریز منتقل می‌شود اما مشخص می‌شود او بر اثر جراحات آتش‌سوزی جان باخته است.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد می‌گوید: این حادثه شنبه ( 4 شهریور ماه) سه روز پیش رخ داد و علاوه بر مرگ مصلح حسینی، یک کارگر دیگر نیز دچار 70 درصد سوختگی می‌شود که هم‌اکنون در بیمارستان بستری است.
صدیقی ضمن تسلیت به خانواده داغدار کارگرِ متوفی تاکید می‌کند: تشکیلات کارگری این حادثه را تا رسیدن به نتیجه رسیدگی خواهد کرد.

-------------------

کارگران پیمانی اتوبوسرانی آبادان دست‌کم ۴ ماه مزد معوقه طلبکارند/احتمال پرداخت دستمزد در روزهای آینده

منابع کارگری ایلنا در آبادان می‌گویند: پرداخت دستمزد حدود ۱۰۸ کارگر پیمانی اتوبوسرانی شهر آبادان، دست‌کم برای مدت ۴ ماه به تاخیر افتاده‌است.
این کارگران که از طریق پیمانکار در شرکت اتوبوسرانی آبادان به حرفه‌هایی همچون رانندگی، تعمیرات موتوری و ستادی مشغول کارند، بابت مطالبات ماه‌های اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد سال جاری طلبکارند و هنوز عیدی سال ۹۵ خود را دریافت نکرده‌اند.
به گفته این کارگران، در شرکت‌ اتوبوسرانی شهر آبادان نزدیک به ۱۴۰  کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود ۱۰۸ نفر در استخدام پیمانکار و مابقی کارگران رسمی هستند. کارگران مورد نظر که خواهان بهبود وضعیت شغلی خود هستند، می‌گویند: همه امکانات  از قبیل مالکیت خودروها، تامین هزینه‌های حمل ونقل شهری و حتی پرداخت مطالبات مزدی آنها به وسیله شرکت اتوبوسرانی آبادان صورت می‌گیرد و در این میان پیمانکار مربوطه تنها نقش واسط را برعهده دارد.
کارگران پیمانکاری اتوبوسرانی آبادان خواهان آن هستند تا مانند همکاران رسمی خود به صورت قرارداد مستقیم رابطه همکاری خود را ادامه دهند و بتوانند از مزایا‌ی ویژه‌ای همانند پاداش، حق طرح طبقه‌بندی مشاغل و.... برخوردار شوند.
از قرار معلوم بیشتر این کارگران بین ۶  تا ۲۰ سال سابقه کارند و از قرار معلوم بدحسابی در پرداخت حق بیمه‌های آنها باعث شده کارگران باسابقه برای بازنشستگی با مشکل روبرو شوند.
در همین رابطه «حمیدرضا سیادت» مدیر روابط عمومی سازمان اتوبوسرانی آبادان با تایید معوقات مزدی راننده‌های پیمانی سازمان گفت: حدود دو سال است که راننده‌های پیمانی سازمان اتوبوسرانی آبادن دستمزد و سایر مزایای مزدی خود را با تاخیر ۲ تا ۴ ماهه دریافت می‌کنند.
او با بیان اینکه آخرین دستمزدی که راننده‌های سازمان اتوبوسرانی آبادان دریافت کرده‌اند مربوط به دستمزد اسفند ماه سال ۹۵ است، افزود: قرار است طی امروز و فردا دستمزد فروردین ماه راننده‌ها با ۴ ماه تاخیر پرداخت شود.
به گفته وی، همچنین رانندگانی که به صورت مستقیم با سازمان اتوبوسرانی قرارداد دارند نیز دست‌کم چهار ماه است دستمردشان به صورت حداقلی (پایه حقوق) بدون پرداخت مزایا به حسابشان واریز می‌شود. سیادت در ادامه با اشاره به اینکه مجموعه شهرداری و سازمان اتوبوسرانی آبادان دچار کمبود منابع مالی است، افزود: سازمان اتوبوسرانی یک واحد خدماتی و فاقد درآمد مستقیم است و منابع مالی آن از سوی شهرداری و وزرات کشور تامین می‌شود.

-------------------

تجمع کارگران و کسبه صنعت کیف و کفش

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران و کسبه صنف کیف و کفش استان تهران روز گذشته در اعتراض به بیکاری‌های گسترده در این صنعت و تعطیلی بسیاری از کارگاه‌های تولیدکننده این محصولات مقابل وزارت کشور، تجمع کردند. جمعی از حاضران در این تجمع در این رابطه به ایلنا گفتند: شرایط نابرابری که برای کارگران ایرانی و غیرایرانی حاضر در بازار کیف و کفش وجود دارد، باعث شده کارفرمایان سودجو از این موقعیت سوءاستفاده کنند. این در حالی است که به گفته معترضان هم‌اکنون ۲ هزار کارگاه در سطح شهر تهران مشغول تولید محصولات کیف و کفش هستند که اگر این روند ادامه یابد، برای کارگران ایرانی به دلیل گرانتر تلقی شدن؛ شغلی باقی نخواهد ماند و این درحالی است که هزاران نفر از آنها در دو دهه اخیر به صورت حرفه‌ای در این بازار مشغول کار بوده‌اند.
آنها می‌گویند: غالب افرادی که در جستجوی معاش از مرزهای شرقی داخل کشور می‌شوند به دلیل نداشتن مجوزهای قانونی مورد سوءاستفاده کارفرمایان سودجود قرار می‌گیرند. پرداخت دستمزدهای بسیار ناچیز و محبوس شدن شبانه‌روزی و کار اجباری در محیط‌های نامناسبی که در عمل به کارگاه تولید کیف و کفش تبدیل شده‌اند، ازجمله مواردی است که شرکت‌کنندگان حاضر در اجتماع روز گذشته از آن به عنوان مصداق سوءاستفاده از کارگران غیرایرانی نام برده‌اند.
معترضان می‌گویند: فارغ از غیر انسانی بودن این موقعیت، شرایط به گونه‌ای است که اکنون شرایط بازار کار برای کارگران ایرانی دشوارتر شده است، زیرا قیمت تمام شده محصول تولید شده توسط کارگر خارجی تا یک سوم محصول ساخت دست کارگران ایرانی کاهش یافته است و در نتیجه توزیع‌کنندگان بزرگ نیز جذب تولیدات ارزانتر شده‌اند.

-------------------

درخواست برگزاری دادگاه تجدیدنظر برای یک فعال کارگری

محمدعلی جداری فروغی (وکیل شاپور احسانی راد) در تماس با ایلنا گفت: روز ششم شهریور به اتفاق موکل به شعبه 101 دادگاه کیفری 2 شهرستان ساوه مراجعه کردم و در مورد حکم شاپور احسانی راد، اعتراض کرده و درخواست تجدیدنظر کردم.
وی با بیان این که موکل من به استناد ماده 618 قانون مجازات اسلامی، به اتهام اخلال در نظم عمومی به 90 میلیون ریال جزای نقدی بدل از 6 ماه حبس تعزیری و 30 ضربه شلاق محکوم شده بود؛ افزود: در جلسه رسیدگی دادگاه 101 کیفری 2 ساوه، دو شاهد از طرف شاکی (کارفرما) معرفی شده بودند که آن دو کارگر نیز تایید کردند هیچ گونه عمل خلافی از طرف موکل صورت نگرفته است و علاوه بر این، در پرونده نیز دلیلی بر ورود اتهام به موکل وجود ندارد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: امیدوارم با رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر، حکم تبرئه شاپور احسانی راد صادر شود.  

-------------------

تجمع کارگران دستمال کاغذی نرمه در اعتراض به تعطیلی کارخانه/تعدیل کارگران قراردادی

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۳۰ نفر از کارگران کارخانه نوظهور تولید کننده دستمال کاغذی نرمه روز گذشته (سه شنبه/۶ شهریور) از ساعت ۹ صبح تا حوالی ساعت ۱۸ در محوطه کارخانه تجمع کردند. اعتراض آنان به تعطیلی کارخانه، پرداخت نشدن ۸ ماه مزد و عدم واریز حق بیمه‌ها بازمی‌گردد.
جمعی از این کارگران در تماس با ایلنا گفتند که کارخانه نوظهور از ۱ مرداد توسط مدیریت کارخانه تعطیل اعلام شده است اما هنوز این موضوع مورد موافقت مقام‌های مسئول قرار نگرفته است. از سویی در حدود ۱۵ نفر از کارگران قراردادی کارخانه نوظهور مرداد ماه امسال تعدیل شدند. به صورت کلی کارگران تعدیل شده کارخانه نوظهور و کارگران باقی مانده در کارخانه که در حدود ۱۸ نفر هستند، ۸ ماه معوقات مزدی دارند که ۵  ماه از آن مربوط به سال ۹۵ (فرودین تا مرداد) است.
از طرفی حدود سه ماه از حق بیمه‌های کارگران کارخانه نوظهور به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است که این مسئله در تجمع روز گذشته مورد اعتراض کارگران قرار گرفت.
از کارگران باقی مانده در کارخانه در حدود ۳ نفر قراردادی و الباقی رسمی هستند که در بخش‌های نگهبانی و انبار کارخانه کار می‌کنند.
کارگران باقی مانده کارخانه نوظهور بیشتر از بیست سال سابقه کار دارند و تعداد انگشت شماری از آنها باید با استفاده از قانون سختی زیان آور، زودتر از موعد بازنشست شوند اما با تعطیلی کارخانه هم اکنون اموال کارخانه نوظهور به منظور پرداخت طلب‌هایش توقیف شده است و دادسرای شهید مطهری مسئول رسیدگی به شکایات طلبکاران این کارخانه است.
کارخانه نوظهوری در سال ۹۲ در حدود ۲۴۰ کارگر داشت که به تدریج تعداد کارگران آن کاهش یافت و حالا تنها ۱۸ کارگر در این کارخانه باقی مانده است.
سال گذشته یک جلسه با حضور مسئولان سازمان تامین اجتماعی و اداره کار در کارخانه نوظهور برگزار شد تا با در نظر گرفتن بخشودگی های بیمه‌ای و تخصیص وام کم بهره بخشی از مشکلات کارخانه برطرف شود اما با این وجود مشکلات کارخانه نوظهور به مرور تشدید شد و حالا کار به تعطیلی کارخانه رسیده است.

-------------------

دوشنبه ٦ شهریور ۱۳۹٦ - ۲۸ اوت ۲۰۱٧

حضور بازنشستگان فولاد مقابل ساختمان مجلس وسازمان برنامه بودجه

به گزارش ایلنا، گروهی از بازنشستگان صنایع فولاد کشور که به منظور پیگیری مطالبات صنفی خود از روز گذشته به تهران آمده‌اند، صبح امروز (ششم شهریور ماه) در مقابل ساختمان‌های مجلس و برنامه بودجه در میدان بهارستان حضور یافتند.
این بازنشستگان که تعداد آنها تا ۲۵۰ نفر برآورد می‌شود؛ روز گذشته؛ اجتماع صنفی مشابهی را مقابل نهاد ریاست جمهوری برپا کرده بودند. یکی از کارگران بازنشسته صنعت فولا گفت: در سراسر کشور حدود ۸۵ بازنشسته صنعت فولاد وجود دارد که بابت مستمری مرداد ماه و در عین حال اجرای احکامی که از سال ۹۱ و در ارتباط با حق سرپرستی و حق سختی کار آنها معلق مانده است، طلبکارند.
او در بخش دیگری از مطالبات بازنشستگان فولاد گفت: لغو خودگردانی صندوق فولاد، مکلف کردن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آیین‌نامه معتبر فولاد و نیز پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه‌های سنواتی از دیگر خواسته‌های این بازنشستگان است.
طبق اظهارات وی، بی‌توجهی به مطالبات بازنشستگان فولاد از سوی مدیریت صندوق بازنشستگی باعث شده آنها از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند.
آنها می‌گویند: در این مدت مقامات مسئول به وعده‌های خود درمورد بازنشستگان فولاد رسیدگی نکرده‌اند.
این کارگر بازنشسته فولاد با بیان اینکه هم‌اکنون چند نفر از بازنشستگان به نمایندگی از سایران جلسه‌ای با برخی از مسئولان در سازمان برنامه بودجه ترتیب داده و در حال مذاکره هستند، گفت: دیگر بازنشستگان در خارج از ساختمان سازمان برنامه بودجه منتظر قطعی شدن نتیجه جلسه هستند.

-------------------

تجمع کارگران کشتی‌سازی بحرگستر هرمز وارد سومین روز شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه اعتراضات صنفی دو روز گذشته کارگرانی که در مجتمع کشتی‌سازی خلیج فارس مشغول کارند، گروهی از این کارگران برای امروز نیز مقابل ورودی محل کار خود تجمع کرند.  این کارگران که از زیر مجموعه‌های شرکت « بحرگستر ندیم هرمز » محسوب می‌شوند، همچنان پیگیر مطالبات خود هستند.
به نقل از این کارگران؛ آنها بابت دست کم چهار ماه مزد و ایجاد وقفه در دریافت برخی مزایای مزدی خود بستان کارند.
به گفته این کارگران، خودداری مسئولان مربوطه از ارائه پاسخ قانع کننده؛ باعث شده تجمع صنفی آنها وارد سومین روز خود بشود.
در همین رابطه«علیرضا زارعی» مدیر روابط‌عمومی کشتی‌سازی و صنایع فراساحل اعلام کرد؛ کارگران معترض خواستار دریافت مطالبات مزدی خود هستند.
او با بیان اینکه میزان معوقات مزدی کارگران بحر گسترندیم هرمز دوماه است، افزود: شرکت بحر گسترش هرمز وابسته به مجموعه کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) هرچند مجموعه‌ای دولتی است اما بودجه دولتی ندارد و مانند شرکت‌های خصوصی منابع مالی خود را تامین می‌کند.
به گفته وی، روز گذشته نیز تعداد ۷۰ نفر از  این کارگران در مقابل در اصلی شرکت دست به اعتراض صنفی زده بودند که درنهایت با گفتگو با نمایندگان این کارگران؛ اجتماع آنها خاتمه پیدا کرد.

-------------------

مرگ یک کارگر در دستگاه خشک‌کن رنگ

به گزارش ایلنا، روز گذشته یکشنبه(۵ شهریور) یک کارگر شاغل در کارخانه آریا ترانسفو واقع در شهرک صنعتی شهمیرزاد استان سمنان، در حین انجام کار در درون دستگاه خشک‌کن رنگ جان باخت. در جریان این حادثه یکی از کارگران آریا ترانسفو به نام « علی اکبر ولویان» حین انجام کار در درون یک دستگاه خشک‌کن محبوس و به تدریج براثر حرارت جان خود را از دست می‌دهد.
این کارگر که از نیروهای فنی کارخانه آریا ترانسفو بود، در زمان حادثه ۲۶ سال سن داشت و از اهالی روستای چهاردانگه ساری محسوب می‌شد.
ظاهرا دز زمان حادثه این کارگر برای انجام کاری وارد دستگاه خشک‌کن رنگ شده که ناگهان در ورودی روی او بسته و کوره به صورت خودکار روشن می‌شود که درنهایت بر اثر رسیدن تدریجی دمای کوره به حدود ۲۸۰ درجه سانتی‌گراد این کارگر محبوس جان خود را از دست می‌دهد.
تحقیقات کارشناسی درخصوص علت وقوع این حادثه از طریق بررسی دوربین‌های مدار بسته مستقر در کارگاه ادامه دارد.

-------------------

زیر آفتاب سوزان کار می‌کنیم اما با جیب خالی به خانه بازمی‌گردیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به یک سال و نیم از شروع از اجرای پروژه انتقال آب ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان می‌گذرد و حالا کارگرانی که در این پروژه مشغول کارند؛ می‌گویند از کافرما بابت مزایای مزدی خود بین ۲ تا ۶ ماه طلبکارند.
در هفته‌های اخیر که اهالی سیستان هر روز زندگی در دمایی بالای ۴۰ درجه سانتی‌گراد را تجربه کرده‌اند، کارگران پروژه انتقال آب دشت سیستان می‌گویند دست‌کم روزانه دوازده ساعت کار کرده و عرق ریخته‌اند اما در پایان هر روز کاری با جیب‌ خالی به خانه‌هایشان بازگشته‌اند.
پروژه انتقال آب ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان و بلوچستان در  ۲۱ کارگاه در دست احداث است. مسئولیت هر کارگاه برعهده یک پیمانکار است و تعداد کارگران شاغل در هر کارگاه ممکن است تا نزدیک به ۱۰۰ نفر برسد که به صورت معمول از ۷ صبح تا ۶ بعدازظهر مشغول کارند.
گفته می‌شود، تا این لحظه ۳۰ درصد از این پروژه سه‌ساله با صرف اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان عملیاتی شده است.
 طبق گفته کارشناسان در صورتی که این طرح به پایان برسد؛ می‌توان تا حد بسیار زیادی به وضعیت خشکسالی دو دهه اخیر استان سیستان و بلوچستان که باعث بیکاری و مشکلات زیست محیطی شده است، پایان داد.

بعد از ۱۱ ساعت کار با دست خالی به خانه می‌رویم
«یحیی» یکی از کارگرانی است که از طریق  شرکت پیمانکاری "پاینده آب کوشا" در پروژه آب‌رسانی دشت سیستان و بلوچستان مشغول کار است، محل کارگاهی که او در آن فعالیت دارد در اطراف زابل قرار دارد. او می‌گوید: من و همکارانم تقریبا از ابتدای سال تاکنون طلبکاریم.
او در تشریح این وضعیت می‌گوید: از ابتدای سال جاری هیچ پولی به حساب ما واریز نشده است و حتی حق مساعده هم از سوی پیمانکار به ما نداده‌اند، به تازگی طلب‌ اسفندماه سال گذشته را دریافت کرده‌ایم. این موضوع موجب بحرانی شدن وضعیت نزدیک به ۱۰۰ کارگر این کارگاه شده است.
علاوه بر طلب مزدی، وضعیت ایمنی محل کار از نظر او و همکارانش چندان تعریفی ندارد، یحیی ادامه می‌دهد: من از ابتدای نوجوانی در کارگاه‌های مختلفی کار کرده‌ام، در تمام این سالها نبود امکانات ایمنی یکی از مشکلات همیشگی من و همکارانم بوده است. وضعیت ایمنی اینجا هم مانند کارگاه‌های دیگر در حد محدودی است. ما در یک فضای باز کارگاهی، زیر تابش مستقیم خورشید، گرمای خفه کننده تابستان و وزش مداوم باد با وجود گرد و غبار در هوا کار می‌کنیم.
یحی اضافه می‌کند: حتی یک ماسک عادی هم در اختیار ما قرار نداده‌اند تا هنگام تنفس از آن استفاده کنیم، کفش و لباس کار در جای خود دارد... البته در زمانی که مسئولان  بازدید می‌آیند کفش و کلاه ایمنی به ما می‌دهند. شاید بسیاری از مردم ندانند که ما در چنین شرایطی برای بهبود وضعیت محیط زیست آنها کار می‌کنیم.
این کارگر با اشاره به ساعت کار و پرداخت اضافه حقوق‌ها می‌گوید: از ۷ صبح تا ۶ بعدازظهر مشغول به کار هستیم حتی روزهای جمعه هم باید سرکار باشیم و خبری از مرخصی هم نیست مگر در شرایط خیلی خیلی خاص آن هم  تنها یک روز به ما مرخصی می‌دهند. اضافه‌کار هم طبق قرارداد تنها بابت ۱۲۰ ساعت کار پرداخت می‌شود. باقی ساعاتی که برای اضافه کار ادامه می‌دهیم حتی برای ماه‌های آینده هم ذخیره نمی‌شود تا بتوانیم مبلغ آن را دریافت کنیم.
او ادامه می‌دهد: به دلیل اینکه شغل به این راحتی‌ها پیدا نمی‌شود مجبوریم همین شرایط را تحمل کنیم و تاکنون هم هیچ اعتراضی نکردیم. «یحیی» در خصوص دیگر کارگرانی که در طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان فعالیت می‌کنند، می‌گوید: چند دوست من در مناطق مختلف این پروژه مشغول به کارند، درآمد همه ما تقریبا در یک سطح است، مبلغی در حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزارتومان که ممکن است با یکی -دو ماه تاخیر پرداخت شود. اگر با آنها هم تماس بگیرید همین حرف‌های من را برایتان تکرار می‌کنند. وضعیت نگران کننده کارگران پروژه انتقال آب دشت سیستان «حسینعلی اکبری» دبیر شورای کار استان سیستان و بلوچستان هم وضعیت کارگران پروژه آب‌رسانی ۴۶ هزار هکتاری را نگران کننده خوانده و در تایید ضمنی صحبت‌های یحی به ایلنا می‌گوید: طبق اطلاعات به دست آمده برخی از پیمانکاران هنوز  پاداش عید ۹۶ را نپرداخته‌اند و در حال حاضر هم کارگران چندین ماه حقوق عقب افتاده دارند. او ادامه می‌دهد: فعالان کارگری در خصوص ایمنی محیط کار و عدم پرداخت دستمزد اضافه‌ کار نگرانی‌هایی دارند. لازم به ذکر است که این کارگران از لباس کار، کلاه ایمنی و کفش کار با توجه به باز بودن محیط کار بهرمند نیستند.

به زودی مشکل دستمزدها برطرف می‌شود/از کارفرما طلبکاریم در این بین اما «امیرحسین شاه‌جوان» از مدیران شرکت "پاینده آب کوشا" که یکی از پیمانکاران پروژه آب رسانی به دشت ۴۶ هزار هکتاری سیستان را برعهده دارد، در مورد مطالبات کارگران شاغل در این پروژه به خبرنگار ایلنا می‌گوید: شرکت ما نزدیک به ۵۰ پروژه در دست دارد و در روال کار یکی دو ماه حقوق عقب افتاده داریم ولی به آنها مساعده پرداخت می‌کنیم تا موعد دستمزد آنها برسد.
او در مورد کارگران پروژه آب‌رسانی دشت سیستان ادامه می‌دهد: به دلیل اینکه از جهاد کشاورزی در مقام کارفرمای اصلی  مبلغی را طلبکاریم. به همین دلیل نزدیک به چهار ماه است که کارگران دشت سیستان دستمزدهای خود را دریافت نکرده‌اند و تلاش می‌کنیم به زودی این مشکلات را حل کنیم.
شاه‌جوان همچنین در مورد وضعیت ایمنی کارگرانی که به واسطه شرکت متبوع وی در این پروژه عمرانی شاغلند، اضافه می‌کند: ما هرقدر برای افزایش ایمنی‌ محیط کارگاهی هزینه کنیم باز هم کم است. ما برای سلامتی کارگران اقداماتی مانند چند وعده شیر در هفته را در نظر گرفته‌ایم.
گزارش: سیاوش پورعلی

-------------------

مرگ کشاورز کامیارانی بر اثر گازگرفتگی/توصیه به استفاده از ماسک در اعماق چاه

به گزارش ایلنا، یکی کشاورز کامیارانی که عصر روز گذشته در روستای «لون کهن» از توابع بخش مرکزی این شهرستان مشغول حفر چاه در زمین کشاورزی بود، بر اثر گازگرفتگی فوت کرد. برادر وی نیز در این حادثه دچار گاز گرفتگی شده است. «کیوان فرهمندی» رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان کامیاران در این رابطه شب گذشته اعلام کرد که علت حادثه به استفاده نکردن از دستگاه هواساز و یا کپسول اکسیژن برمی گردد. به گفته او؛ با اقدام و حضور به موقع مرکز فوریت‌های پزشکی فرد مصدوم در این حادثه پس از احیای قلبی تنفسی از مرگ نجات یافت است. وی افزود: مردم باید آگاهی داشته باشند که به دلیل کمبود هوا در ته چاه و احتمال خفگی در هنگام کندن یا تعمیر چاه باید حتما از دستگاه تنفسی استفاده کنند.

-------------------

یکشنبه ۵ شهریور ۱۳۹٦ - ۲٧ اوت ۲۰۱٧

حضور کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور مقابل نهاد ریاست جمهوری

به گزارش ایلنا، صبح امروز گروهی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور با حضور مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
این گروه از بازنشستگان که از کرمان، اصفهان، مشهد، مبارکه، زیرآب، طبس، سمنان، شاهرود، سنگرود راهی تهران شده‌اند، خواهان پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های درمانی خود هستند.
آنها در توضیح مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر مستمری مرداد ماه ما به تاخیر افتاده و در عین حال از سال ۹۱ تاکنون بخشی از مطالبات مربوط به اجرای احکام معلق شده حق سرپرستی و حق سختی کارمان پرداخت نشده است.
همچنین بازنشستگان صنعت فولاد کشور  خواستار همسان‌سازی مستمری همصنفان پیشکسوت خود هستند که گویا از حدود پنج سال قبل تاکنون نسبت به آن ترتیب اثری داده نشده است.
آنها با یادآوری اینکه مسئولان مربوطه در مراجعات قبلی خواستار ارائه گزارشی مستند از آنها شده بودند، افزودند: تاکنون پاسخ درست و شفافی به ما داده نشده است و می‌خواهیم بگوییم با گزارش و نامه‌نگاری کار بازنشستگان حل نخواهد شد و در نتیجه این مراجعات ادامه خواهد یافت.
این بازنشستگان می‌گویند: با وجود ضعف جسمانی ناچاریم  هر چند ماه یکباربرای پیگیری مطالباتمان به تهران بیاییم چراکه در سالهای اخیر به دلیل مشکلات مالی صندوق فولاد، آسایش دوران بازنشستگی‌مان برهم خورده  و مرتبا مسئولان برای  پیگیری مشکلات بازنشستگان فولاد بار مالی آن را بهانه می‌کنند.
در این زمینه «اکبر نوروزی» مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد کشور به ایلنا گفت: حضور کارگران بازنشسته فولاد کشور به خاطر مطالبات عقب افتاده صورت گرفته است.
اوبا بیان اینکه در حال حاضر پیگیر مطالبات بازنشستگان فولاد هستیم و قرار است جلسه‌ای با رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شود، افزود: بودجه‌ای که در سال ۹۶ برای بازنشستگان در نظر گرفته شده جوابگوی مطالبات بازنشستگان نیست. در عین حال سازمان برنامه و بودجه همان مقدار کم را محقق نکرده است.
او در خاتمه ابراز امیدواری کرد در جلسه امروز با مطرح کردن مطالبات بازنشستگان فولاد بتواند پاسخگوی بخش زیادی از مشکلات بازنشستگان فولاد باشد.

-------------------

تجمع کارگران شرکت حمل و نقل خلیج فارس مقابل سازمان خصوصی‌سازی

به گزارش ایلنا، نزدیک به ۴۰۰ نفر از کارگران شرکت حمل ونقل خلیج فارس صبح امروز در اعتراض به  خصوصی‌سازی و پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از سوی کارفرما مقابل ساختمان خصوصی‌سازی تجمع کردند.
شماری از این کارگران که بامداد امروز از محل کار خود در منطقه اسلامشهر راهی تهران شده‌اند، در تماس با ایلنا گفتند: از اردیبهشت سال ۹۵ مدیریت شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شده‌ و روال پرداخت مطالبات مزدی آنها برهم خورده است به عنوان مثال در همین مدت پرداخت مزایایی همچون حق اضافه کاری، کارانه، بهره‌بری و بیمه تکمیلی  حدود ۱۲۰۰ کارگر شاغل در این شرکت با تاخیرهایی همراه بوده است.
این کارگران با یادآوری اینکه پیش از ورود بخش خصوصی، شرکت حمل و نقل خیلج فارس تحت مدیریت مجموعه‌های وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داشت، افزودند: زمانی که وزارت بازرگانی سابق سهام خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است، مدیریت جدید با افول ثبت سفارش مواجه شد و در نتیجه مشکل  کارکنان شروع شد.
به همین دلیل کارگران این شرکت از سازمان خصوصی‌سازی توقع دارند که در راستای اجرایی کردن اصل ۴۴ قانون اساسی، برای مشکل به وجود آمده چاره‌اندیشی کنند.
در این رابطه تلاش خبرنگار ایلنا برای تماس با مدیریت کنونی شرکت بی‌نتیجه باقیمانده است اما یکی از مسئولان سابق این شرکت در پاسخ به ایلنا گفت: بخشی از مشکل کنونی به ساختار منابع انسانی شاغل بازمی‌گردد که در دوران مدیریت دولتی وجود داشته و در حال حاضر دیگر کارایی ندارد.
در عین حال «علی نقی فرض علیوند» رئیس اداره کار شهرستان اسلامشهر  نیز در پاسخ به خبرنگار ایلنا، ارائه هرگونه توضیحات را منوط به نامه‌نگاری اداری کرد و گفت: از دادن اطلاعات واحدهای صنعتی و تولیدی به صورت تلفنی معذور است.

-------------------

مرگ کارگر راه‌آهنِ شهر نقاب/قطار اصفهان-مشهد کارگر را زیر گرفت

به گزارش ایلنا، صبح روز چهارم شهریور، زیر گرفته شدن یک کارگر راه آهن شهرنقاب توسط قطار مسافربری اصفهان - مشهد،مرگ دلخراش این کارگر را رقم زد. این اتفاق در حالی رخ داد که کارگر متوفی مشغول کار بوده است.
 براساس گزارش پلیس 110، صبح دیروز یک فقره مرگ مشکوک در محدوده ایستگاه راه آهن شهر نقاب اعلام و بلافاصله گشت کلانتری مرکز به محل اعزام شد.
سرهنگ غلامزاده، رئیس پلیس شهرستان جوین گفت: با حضور ماموران در محل مشخص شد قطار مسافربری اصفهان مشهد با کارگر 42 ساله راه آهن که در حال گیریس کاری پیچ های ریل بوده برخورد کرده است. رئیس پلیس شهرستان جوین تصریح کرد: متاسفانه در این سانحه این کارگر به طرز دلخراشی در دم جان باخت و جسدش با هماهنگی مقام قضایی به سردخانه منتقل شد.

-------------------

باید شکم‌های گرسنه را سیر کنیم/نمی‌توانیم منتظر اجرای برنامه‌های شیلات بمانیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، ماهیگیران ایرانی که در آب‌های خلیج فارس حضور دارند را می‌توان به دو گروه صیادان مجاز و صیادان غیرمجاز تقسیم کرد، اگرچه حرفه هر دو یکی است اما ماهیگیران مجاز همیشه همکاران غیرمجاز خود را سرزنش می‌کنند و در مقابل این گروه از صیادان می‌گویند: اگرچه ماهیگیری حرفه آبا و اجدای آنها محسوب می‌شود اما اکنون از روی ناچاری به این حرفه مشغولند.
«عدنان» یکی از ماهیگیران جنوب کشور است که به گفته خودش هنوز نتوانسته مجوز صید را دریافت کند در نتیجه به اجبار دور از چشم ماموران ماهیگیری می‌کند. او می‌گوید: «به دلیل اینکه می‌گویند ذخایر آبی رو به اتمام است به همه ماهیگیران مجوز صید نمی‌دهند و از طرفی برای بیشترمان غیر از صیادی راه دیگری برای تامین معاش نیست.»
او که اهل بوشهر است ادامه می دهد: «به همین دلیل من و امثال من از صید محروم شده‌ایم اما کسی نیست تا به ما بگوید در چنین شرایطی برای گذران زندگی خود چه کار کنیم؟» به گفته عدنان نزدیک به دو سال است که به آنها وعده داشتن شغل داده شده که هنوز محقق نشده است: «از دو سال پیش، ادراه شیلات قول‌هایی داده است که با تخصیص ۸۰ درصد از هزینه‌های صنایع مرتبط با شیلات برای ما ایجاد اشتغال کند اما هیچ خبری از سوی آنها به ما نرسیده است و ما نیز مجبوریم برای گرسنه نماندن به دریا بزنیم و میگو و ماهی صید کنیم».
این ماهیگیر بوشهری اضافه می‌کند: «در لنجی که ما روی آن کار می‌کنیم ۵ تا ۱۰ نفر نان آور فعالیت می‌کنند. به کسی کاری نداریم چون شبانه به دریا می‌زنیم و معمولا در مکان‌هایی که کمتر کسی می‌تواند ما را ببیند، صید می‌کنیم.  بعد از آن راهی بازار شده و میگوها و ماهی‌هایی را که صید کرده‌ایم؛ به فروش می‌رسانیم».
عدنان در مورد طرح‌های وعده داده شده شیلات می‌گوید: «این طرح‌هایی که شیلات برای ما پی‌ریزی کرده است؛ مناسب به نظر می‌آید ولی مشکل اینجا است که زمان اجرایی شدن آنها مشخص نیست. ظاهرا من صیادی غیرمجاز هستم، اما امثال من زیاد هستند، پس ما نباید به دریا بزنیم؟ تا کی باید با به انتظار عملیاتی شدن طرح‌های شیلات، شکم خانواده‌هایمان را گرسنه نگهداریم؟»
این صیاد بوشهری می‌گوید: «برای من مهم نیست که دریا تا چه وقت ماهی و میگو دارد. زن و بچه من گرسنه‌اند و باید دست پر به خانه بروم. اگر کاری برای انجام دادن داشته باشم هیچ وقت شغل سختی مانند صیادی را انتخاب نمی‌کنم.»

-------------------

کارگران پلی اکریل می‌گویند آینده روشنی نداریم

به گزارش خبرنگار ایلنا، درحالی‌که کمتر از یک ماه از خاتمه دوره دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار کارگران شرکت پلی اکریل، زمان باقی مانده‌ است؛ کارگران این کارخانه از خبر استعفای هیات اجرایی مطلع شده‌اند.
کارگران کارخانه پلی اکریل پیش از این به دنبال برخی مشکلات مالی، به مدت شش ماه به بیمه بیکاری معرفی شده بود و قرار بود اول مهرماه به سر کار بازگردند.
آنها می‌گویند: در این شش ماه، هیات اجرایی دولت برای حل مشکلات و راه‌اندازی خط تولید، در کارخانه مستقر شده بود؛ اما مسئول هیات اجرایی روز گذشته از سمت خود استعفا داد. بیش از این از آبرو هزینه نمی‌کنم
در نامه‌ای که مسئول هیات اجرایی شرکت برای استعفا نوشته، آمده‌است: شرکت پلی اکریل که روزی ستاره درخشان آسمان صنعت ایران بود، به علت شیوه نادرست و ناسالم و نظارت نشده خصوصی‌سازی در دهه قبل، امروز تعطیل است.
این مقام مسئول با انتقاد از اینکه 20 میلیارد تومان تسهیلات تصویب شده، به شرکت اختصاص نیافت و با بیان اینکه از شش ماه پیش برای کمک به حل مشکلات این واحد بزرگ و مظلوم به میدان آمدم، اعلام کرده‌است: بیش از این امکان هزینه کردن از آبرو و تجربه چهل ساله خود را ندارم و به این وسیله استعفای خود را تقدیم می‌دارم.

آینده پلی اکریل به کجا می‌انجامد؟
علیرضا خرمی (عضو شورای اسلامی کار شرکت پلی اکریل) در ارتباط با وضعیت فعلی این قطب نساجی کشور گفت: کمتر از یک ماه دیگر قرار است به سر کار بازگردیم؛ تا یک ماه پیش وعده‌های خوبی می‌دادند اما هیچ خبری از اجرای این وعده‌ها نشد.
وی با بیان اینکه 20 میلیارد تومان تسهیلات وعده داده شده؛ پرداخت نشد، افزود: شش ماه زمان خواستند که خطوط تولید را راه بیاندازند؛ قرار بود مواد اولیه بخرند تا کارگران اول مهرماه به سر کار بازگردند اما هیچ خبری نشد.
او ادامه داد: حرکت لاک‌پشتی و کندِ راه‌اندازی به جایی نمی‌رسد؛ تا کنون فقط بخش کوچکی از نخ‌ریسیِ شرکت فعال راه‌اندازی شده؛ بنابراین با این وضعیت و در شرایطی که مسئول هیات اجرایی استعفا داده، ما کارگران پلی‌اکریل هیچ آینده روشنی متصور نیستیم.
صدافسوس که اقداماتِ حمایتی بی‌نتیجه ماند
در عین حال در روزهای گذشته شورای اسلامی کار شرکت پلی‌اکریل اصفهان، نامه‌ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته‌است. در این نامه آمده است: در پایان سال 95، پس از کش و قوس‌های فراوان، اعضای هیات اجرایی کارخانه تغییر یافت و 70 درصد پرسنل کارخانه به بیمه بیکاری معرفی شدند. در آن زمان طبق توافق با شورای اسلامی کارخانه مقرر شد هیات اجرایی جدید ظرف مدت 6 ماه، شرایط راه اندازی کارخانه را مهیا کرده و کارگران از اول مهرماه بازگشت به کار شوند.
در ادامه نامه می‌خوانیم: در این زمینه طی 5 ماه گذشته در سایه تلاش خستگی‌ناپذیر مدیر کارخانه، اعضای جدید هیات اجرایی و مسئولین استان، اقدامات مثبتی انجام شده اما افسوس و صد افسوس که بیشتر اقدامات به دلیل بوروکراسی‌های خاص اداری و قوانین دست و پاگیر مالی، بی‌نتیجه مانده و به سرانجام نرسیده است.؛ هنوز پس از گذشت چندین ماه، دستور وزیر صنعت قبل در خصوص 200 میلیارد ریال تسهیلات بانکی انجام نشده‌است.
در پایان نامه، درخواست شده در جهت اختصاص تسهیلات وعده داده شده، رفع موانع خرید مواد اولیه و جلوگیری از توقیف اموال شرکت اقدام شود.
با این حساب، دو هزار کارگر پلی اکریل که در ماههای گذشته تا حدودی نسبت به بهبود شرایط امیدوار شده بودند، این روزها باز هم نگرانند و با توجه به استعفای مسئول هیات اجرایی و عدم تخصیص تسهیلات، این نگرانی چندان هم پُربیراه نیست.

-------------------

آگهیِ فروش کلیه؛ طنز یا نمایش دردناک واقعیت؟

ایلنا: همه چیز از یک عکس شروع شد؛ از تصویری که در فضای مجازی دست به دست چرخید و به دستِ رسانه‌ها رسید؛ تصویری از فلاکتی مکرر و تکراری که شاید سالهاست به دیدنش عادت کرده ایم؛ فلاکتی که روی دیوارهای ناصر خسرو و خیابانِ گمرک پُر است؛  روی تابلوهای اعلانات بیمارستان‌ها می‌بینیمش و این روزها در فضای مجازی هم دیده می‌شود: آگهی فروش کلیه...
 اما  تصویری که در روزهای اخیر در فضای مجازی منتشر شد، با قبلیها تفاوت بسیار دارد؛ این بار آگهی، یک آگهی بی نام و نشانِ فروش کلیه نیست که به فردِ نیازمند و به احتمالِ زیاد بیکار و بیماری تعلق داشته باشد؛ این بار آگهی، به رانده‌شدگان از اجتماع تعلق ندارد؛ این دفعه آگهیِ فروش کلیه، متعلق به یک گروه کارگر است؛  کارگرانی که اعلام کرده اند دسته‌جمعی حاضرند کلیه هایشان را بفروشند تا مخارج زندگیشان را تامین کنند؛ در پایینِ آگهی، شماره تماسِ کارگران هم آمده است.
 روز پنجشنبه دوم شهریور ماه ۹۶ ، کسانی که در مسیر کارخانه مس چهار گنبد سیرجان تردد کردند، با  بنر بزرگی که سردرِ مجتمع نصب شده بود مواجه شدند؛ بنری حاوی آگهی فروش کلیه‌ کارگران؛ هشتاد کیلومتر از  شمال شرقِ سیرجان به سمت منطقه چهارگنبد که پیش برویم، به یک مجتمع مس می‌رسیم؛ مجتمع مس چهارگنبد. آگهی، متعلق به کارگرانِ این مجتمع است و متن آن،  بسیار ساده است: به دلیل فقر مالی، تعدادی از کارکنان مجتمع مس چهارگنبد، کلیه خود را به فروش می‌رسانند. این جمله‌ی ساده، از یک طرف، باعث تعجب می‌شود و از طرف دیگر،  از یاس و درماندگی کارگرانی  حکایت دارد که می گویند از شرایط شغلی خود به هیچ وجه راضی نیستند.
مسِ چهارگنبد، کارخانه ای است که در زمستان 1382 تاسیس شده و سالهاست فرآوریِ مس را برعهده دارد؛ در سالهای اولیه معدن به صورت روباز استخراج می شده اما در حال حاضر عمر معدن روباز به اتمام رسیده و استخراج به روش زیرزمینی آغاز شده است. این کارخانه در حال حاضر به بخش خصوصی متعلق است و حدود سیصد کارگر دارد.

دستِ آخر به اینجا رسیدیم که نان شب هم نداریم
رمضان شهسواری، رئیس شورای اسلامی کارِ این کارخانه است؛ او از شرایط کارخانه انتقادهای بسیار دارد؛ می‌گوید: حقوقِ تیر و مرداد را نگرفته‌ایم؛ از قبل هم مزایا طلبکاریم؛ همین شد که در روزهای پایانی هفته گذشته، تجمع کردیم. آخر، ما مثل مجتمع های مسِ دیگرِ استانِ کرمان نیستیم؛ عایدیمان کم است؛ دستمزدهامان خیلی پایین است؛ همان حداقل دستمزد اداره کار را می‌گیریم؛ حالا حساب کنید همین حداقل مزدِ بخور نمیر را هم بخواهند دو-سه ماه یکبار بدهند؛ دیگر برای کارگر چه می‌ماند؟
رمضانی از دوسالِ گذشته به عنوان دورانِ افولِ شرایط شغلی کارگرانِ مس چهارگنبد یاد می‌کند و می‌گوید: در دو سال گذشته از مزای شغلی ما کم کردند؛ یعنی نرم نرمک، کم کردند تا ما به اینجا رسیدیم؛ اول اضافه‌کارها را کم کردند؛ ده ساعت را مثلا کردند پنج ساعت؛ بعد گروههای شغلی را کاهش دادند تا حقوقها کم شود تا دستِ آخر به اینجا رسیدیم که نان شب هم نداریم.
از شهسورای جریان آگهیِ فروش کلیه را می‌پرسم؛ می‌گوید: تعدادی از بچه ها مستاجرند؛ بدهکاری دارند؛  وقتی حقوق می‌گرفتند نمی‌توانستند زندگیشان را بچرخانند، حالا که دو ماه است بی پول هستند؛ در این شرایط، تصمیم گرفتند شماره موبایل بدهند که کلیه هایشان را بفروشند. آگهی کردند و زدند سردرِ شرکت و بعد هم آمدند مردم، عکس برداشتند و این شد که همه فهمیدند کارگران چهارگنبد حاضرند کلیه هایشان را بفروشند تا زندگی کنند... شهسواری از جانب سیصد کارگر این مجتمع می‌گوید اگر این اتفاقاتی که افتاده باعث شود مسئولان به اوضاع این مجتمع رسیدگی کنند، شاید، در، از این به بعد بر پاشنه دیگری بچرخد، کسی چه می‌داند؟ شاید تغییر مثبتی پیش آمد؛ البته زیاد هم به بهبود اوضاع امیدوار نیستم.

آگهی، طنز است؛ جدی نیست
حامد هادیان، رئیس اداره کار شهرستان سیرجان، در ارتباط با آگهیِ فروش کلیه و کارگران مجتمع مس چهارگنبد می‌گوید: این آگهی، سردرِ شرکت نصب شده اما حالتِ طنز دارد؛ جدی نیست؛ ماه 5 که تازه تمام شده، می‌ماند همان تیرماه، کجای دنیا کارگری که یک ماه حقوق نگرفته، کلیه‌اش را برای فروش می‌گذارد؛  کارگران با نصب این آگهی خواسته اند شوخی کنند. هادیان می‌گوید: روزهای پایانی هفته گذشته، کارگران مس چهارگنبد دست از کار کشیدند و اعتراض کردند؛ اولین بار هم بود که اعتراض می‌کردند؛ دستمزدشان را می خواهند که کاملا به حق است اما موضوعِ آگهی چندان جدیت ندارد؛ یعنی کارگران واقعا نمی‌خواسته اند که کلیه هایشان را بفروشند.
از رئیس اداره کار شهرستان سیرجان می‌پرسم چه اقداماتی می‌خواهید در مورد کارگرانِ این مجتمع انجام دهید؛ کارگران ناراضیند می‌گویند مزایایمان کم شده؛ از سر و تهِ همین حداقل دستمزد می‌زنند و هزار گلایه دیگر دارند؛ هادیان می‌گوید: بعد از این جریانات، بازرس فرستاده‌ایم، اوضاع مجتمع را بررسی کنند. نتیجه بازرسی به زودی مشخص می‌شود.
انواع اعتراضات کارگری و تلاش برای مطالبه حقوقِ قانونی،  در سالها و ماههای گذشته کم نبوده است؛ شیوه‌های بسیاری برای بیان این اعتراضات به کار گرفته شده‌است؛ از چادر زدن مقابل کارخانه‌ها و شرکت‌ها گرفته تا سفره خالی پهن کردن و نمایشِ فقری که سبد معاشِ کارگران را تهی کرده است؛ اما این، اولین بار است که می‌بینیم کارگران به صورت دسته‌جمعی کلیه‌هایشان را برای فروش گذاشته‌اند؛ شاید این حرکت همانطور که رئیس اداره کار می گوید، بیشتر نمادین باشد تا واقعی؛ اما  هرچه باشد، باز هم دردناک است.
 در مرزوبومی که خیلی از تکیه زنندگان بر مسندِ قدرت، به ظاهر معتقدند و بارها هم  این اعتقاد را همه جا تکرار کرده‌اند که مزد کارگر را بایستی پیش از آن که عرق جبینش خشک شود، پرداخت، هستند کارگرانی که به زحمت با حداقل دستمزد، سر و تهِ زندگی را جمع می‌کنند و همان حداقل مزد را هم به موقع نمی‌گیرند.

گزارش: نسرین هزاره مقدم

-------------------

تجمع کلاه‌زردها مقابل وزارت نیرو

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (پنجم شهریور ماه) حدود سیصد نفر از اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل وزارت نیرو تجمع کردند.
اعضای شورای هماهنگی اپراتورهای پست‌های فشار قوی که در تجمع امروز حضور دارند، می‌گویند: به نمایندگی از طرف هشت هزار اپراتور فشار قوی به تهران آمدیم تا برای چندمین بار با برگزاری تجمع، پیگیر حقوق قانونی خود باشیم.
این اپراتورها دلیل تجمع را تعلل وزارت نیرو در تبدیل وضعیت خود عنوان می‌کنند و می‌گویند: با وجود مجوزهای لازم از اداره امور استخدامی کشور، وزارت نیرو نسبت به تبدیل وضعیت اپراتورهای شاغل در پست‌های فشار قوی برق اقدام نمی‌کند؛ ما خواستار این هستیم که هرچه سریعتر این تکلیف قانونی انجام شده و تبدیل وضعیت شویم.

-------------------

کارگران کشتی‌سازی بحرگستر هرمز بابت معوقاتشان تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲۰۰ نفر از کارگران شرکت کشتی‌سازی بحر گستر ندیم هرمز ، دیروز و امروز (شنبه چهارم و یکشنبه پنجم شهریورماه) مقابل محل کار خود تجمع اعتراضی برپا کردند.
این کارگران که از زیرمجموعه‌های مجتمع کشتی‌سازی خلیج فارس محسوب می‌شوند، در این گردهمایی صنفی خواستار معوقات مزدی خود شدند.
آنها می‌گویند: نزدیک به ۷۰۰ نفر هستیم که از طریق شرکت بحر گستر هرمز در پروژه‌های کشتی‌سازی در استان هرمزگان مشغول کاریم اما از اردیبهشت ماه تاکنون مطالبات مزدی خود را به صورت کامل دریافت نکرده‌ایم.
این کارگران که خواهان وصول طلب مزدی خود هستند، می‌گویند در ادامه همین وضعیت طی ۱۰ روز گذشته کاری برای انجام دادن نداشته‌اند و با تصمیم کارفرما امروز دوباره فعالیت خودرا از سر گرفته‌اند. به گفته آنها، بخش عمده‌ای از مشکلات مالی آنها ناشی از تاخیر در پرداخت صورت وضعیت‌های مالی است که همین مسئلع موجب از سر گیری اعتراضات آنها شده است.  آن‌ها می‌گویند در آخرین پیگیری‌های که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای تاکنون به ما داده نشده است.
درحالی‌که تلاش خبرنگار ایلنا برای تماس و گفتگو با مسئولان شرکت کشتی‌سازی بحرگستر ندیم هرمز در مقام کارفرما بی‌نتیجه باقی ماند، مسئول روابط کار دفتر خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس که کارگاه کشتی‌سازی بحر‌گستر در این محدوده قرار دارد، به ایلنا گفت: کارگران این واحد صنعتی در دو روز گذشته بابت معوقات مزدی خود تجمع کرده‌اند.
وی افزود: در همین رابطه مسئولان مربوطه اداری و ستادی منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس در جریان مشکل کارگران بحرگستر هستند و در همین رابطه کمیسیون کارگری منطقه در جلسه اخیر خود مصوباتی را داشته است.
در این رابطه گفته می‌شود که علت مشکل پیش آمده عدم وصول مطالبات معوقه و ثبت نشدن سفارش جدید است. براساس این اظهارات قرار است تا پایان هفته جاری دست‌کم بخشی از مطالبات معوقه کارگران معترض بحرگستر پرداخت شود.

-------------------

شنبه ۴ شهریور ۱۳۹٦ - ۲٦ اوت ۲۰۱٧

تعطیلی گلخانه فرودگاه مرکزی یاسوج/200 کارگر بیکار شدند

به گزارش ایلنا، اختلاف مسئولان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد و فرودگاه مرکزی یاسوج بر سر چگونگی ادامه فعالیت مجتمع گلخانه‌ای مستقر در این فرودگاه، باعث نگرانی دست‌کم یکصد کارگر شاغل در این واحد تولیدی شده است.
ایجاد این مجمتع گلخانه‌ای به قراردادی بازمی‌گردد که در سال 1389 بین شرکت فرودگاه‌های کشور و سازمان جهاد کشاورزی استان کهکلویه و بویراحمد با هدف اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی منعقد شده بود.  براساس این قرارداد قرار بود در بخشی از اراضی فرودگاه مرکزی یاسوج تا سال 1401 گلخانه برای کشت و پرورش محصولات صیفی و گل‌های زینتی دایر شود اما پس از گذشت هفت سال از این قرار داد، مدیران فرودگاه یاسوج تصمیم به جابه‌جایی محل گلخانه گرفته‌ و حکم تخلیه محل کنونی را صادر کرده‌اند.
از قرار معلوم طی هفت سال گذشته در این مجتمع شامل 8 واحد تولیدی گل رز، 2واحد تولیدی سبزی وصیفی دایر شده است و نزدیک به 100 کارگر که بیشتر آنها را زنان شامل می‌شوند در این مجموعه مشغول کارند. در همین رابطه «جعفر گوهرگانی» رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از مسئولان  فرودگاه یاسوج خواست مانع فعالیت گلخانه‌داران در این فرودگاه نشوند.
گوهرگانی که امروز در فرودگاه یاسوج حضور یافته بود به خبرنگار ایلنا گفت: «اگر درهای گلخانه‌ها باز نشود شاهد خسارات میلیاردی به گلخانه‌داران خواهیم بود.» وی این اقدام مسئولان فرودگاه یاسوج را به منزله فسخ یک جانبه قرارداد گلخانه‌داران دانست و افزود: فسخ قرارداد یکطرفه از سوی مسوولان فرودگاهی یک کار ظالمانه بوده است. در این رابطه جلسات متعددی با مسئولان فرودگاه برگزار شده و آنها  هربار بهانه‌ای را مطرح می‌کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، بیکاری بیش از ۱۰۰ نفر به دلیل سیاست‌های نادرست فرودگاه یاسوج را محتمل دانست و افزود: تنها راهکار رفع این معضل برگزاری شورای تامین و دستور ویژه استاندار است

-------------------

وضعیت بیمه‌ای بیکارشدگان پلاسکو به کجا انجامید؟/برقراری مستمری برای فاقد بیمه‌ها

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان حادثه آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو در تهران، تعداد زیادی از کارگران از کار بیکار شدند.
مشکل از جایی آغاز شد که تعداد زیادی از این بیکارشدگان که در کارگاه‌های کوچک اشتغال داشتند، اصولا بیمه نبوده‌اند و در شرایط عادی اگر بیکار می‌شدند، چیزی به آنها تعلق نمی‌گرفت؛ نه غرامت و نه مستمری بیکاری. اما در مورد پلاسکو اوضاع فرق می‌کرد؛ مسئولان وعده داده بودند به همه بیکارشدگان، چه بیمه شده و چه فاقد بیمه، مستمری بیکاری خواهند پرداخت.
حالا بیش از چهار ماه از حادثه پلاسکو گذشته است؛ کریم یاوری (مدیرکل حمایت از مشاغل وزارت کار) در ارتباط با برقراری مستمری بیکاری برای بیکارشدگان پلاسکو به رسانه‌ها گفته‌است: 530 نفر از بین کارگران پلاسکو به لحاظ قانونی شرایط احراز دریافت مقرری بیمه بیکاری را داشتند و مقرری آنها برقرار شده است و دریافت می‌کنند. حدود 1499 نفر غیرمشمول بودند. چه کارگر و چه کارفرما و چه صاحبان حرف غیرمشمول.  وی با بیان اینکه 1499 نفر فاقد بیمه بودند، افزود: مطابق مصوبه هئیت دولت مقرر شده که کارگران بدون بیمه پلاسکو مطابق مصوبه هیئت دولت 4ماه مقرری بیکاری بگیرند که این 1499 نفر تا 4ماه مقرری بیمه بیکاری دریافت کردند.
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار با اشاره به مصوبه هیئت دولت گفت: کارگرانی که سابقه بیمه تأمین اجتماعی داشتند و مشمول مقررات قانون بیمه بیکاری می‌شدند، مطابق قانون از مقرری بیمه بیکاری بهره‌مند شدند. تعدادی از کارگران پلاسکو نیز کمتر از 6ماه سابقه کار داشتند که مانند کارگرانی که دارای سابقه بیشتر از 6ماه بودند از مزایای دریافت مقرری بیمه بیکاری استفاده کردند.
مساله این است که پس از قطع مستمری بیکاری برای کارگرانی که 4 ماه مستمری گرفته‌اند، در صورتی که برای آنها فرصت اشتغال به وجود نیاید، تکلیفشان چه می‌شود؟

-------------------

کارگران «اداره راه و حمل و نقل جاده‌ای کردستان» معوقات مزدی دارند

واگذاری به بخش خصوصی و مشکلات کارگران

در روزهای گذشته کارگران راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان با خبرگزاری ایلنا تماس گرفتند و از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود انتقاد کردند.
این کارگران می‌گویند: در سال گذشته پس از ادغام اداره راه با حمل و نقل و پایانه، اداره راه و حمل و نقل جاده ای به بخش خصوصی واگذار شد و از همان زمان مشکلات ما آغاز شد.
به گفته این کارگران از اواخر سال گذشته، پس از خصوصی‌سازی،  تاخیر در پرداخت دستمزد و مزایای مزدی کارگران مشکل ساز شده است و اکنون نیز بیش از سه ماه است که دستمزد بیش از دویست کارگرِ شاغل در این سازمان پرداخت نشده است.
یکی از این کارگران می‌گوید: 15 سال سابقه کار دارم؛ در سال جاری فقط حقوق فروردین را گرفته‌ام؛ همه همکارانم در شهرهای مختلف استان، وضعیت مشابهی دارند و هیچ مقام مسئولی هم پاسخگوی ما نیست.
تماس خبرنگار ایلنا با اداره راه و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان در زمینه پیگیری وضعیت این کارگران تا کنون به نتیجه نرسیده است؛ مسئولان این اداره حاضر به پاسخگویی نشده‌اند و با وجود تماس‌های مکرر، هیچ پاسخی دریافت نشده است.
در عین حال مدیر اداره راه و حمل و نقل جاده‌ای یکی از شهرهای استان کردستان با تایید تاخیر در پرداخت دستمزد کارگران به خبرنگار ایلنا گفت: مشکل وجود دارد اما مساله این است که از اداره کل در سنندج ، پول و بودجه به شهرستان‌ها نیامده و باید از همان اداره کل موضوع را پیگیری کنید.

-------------------

بازگشت به کارِ «بازنشسته‌های پیش از موعد» به زیان کارگران است

غلامرضا جمالپور (عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ از روند بازگشت به کارِ بازنشسته‌های پیش از موعد انتقاد کرد.
جمالپور گفت: در معدن چادرملو حدود 20 نفر از کارگرانی که توانسته‌اند با استفاده از آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان آور، بازنشست شوند، دوباره به سر کار بازگشته‌اند و پُست‌های مهمی را هم در این واحد معدنی اشغال کرده‌اند.
به گفته جمالپور این بازنشسته‌ها دلیل بازگشت به کار خود را اعلام نیاز مدیریت معدن به تخصص خود عنوان کرده‌اند، در حالیکه به زعم این فعال کارگری، چنین ادعایی صحت ندارد.
جمالپور اظهار داشت: با این روند، طبیعی خواهد بود که تامین اجتماعی با این استدلال که بازنشسته‌های پیش از موعد دوباره به سر کار بازمی‌گردند، از اجرای آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور جلوگیری کند و اگر این اتفاق بیفتد، به ضرر صددرصدی کارگران تمام خواهد شد؛ کارگرانی که خیلی از آنها از اجرایی شدن آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور بسیار خرسند و به شدت مشتاقِ بازنشستگی پیش از موعد هستند.
وی با تاکید بر اینکه اگر بازنشسته‌ها از چرخه کار خارج نشوند، حق کارگرانِ شاغل تضییع خواهد شد، ادامه داد: با مسئولان تامین اجتماعی استان یزد در ارتباط با این مشکل، رایزنی و مذاکره کرده‌ایم و قرار است آنها به موضوع ورود کرده و مانعِ بازگشت به کارِ بازنشسته‌ها شوند.

-------------------

۴ ماه از مطالبات ۱۲۰ کارگر معدن طلای زرشوران پرداخت شد

به گزارش ایلنا، کارگران معدن طلای زرشوران می‌گویند روز چهارشنبه گذشته (یکم شهریورماه) معادل ۴ ماه از مجموع  ۵ ماه معوقات مزدی خود را دریافت کرده‌اند.
این کارگران که شمار آن‌ها به حدود ۱۲۰ نفر می‌رسد در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر به غیر از یک ماه معوقات مزدی پرداخت نشده که مربوط به مرداد ماه است، بابت سنوات سالهای ۹۴ ،۹۵ و۹۶  و حدود ۵ ماه حق بیمه تامین اجتماعی و همچنین عیدی سال ۹۵ طلبکارند.
بر پایه این اظهارات علاوه بر معوقات یاد شده، هنوز مطالبات حدود ۱۲ راننده سرویس‌های استیجاری که به جابه جا کردن کارگران این معدن مشغولند، پرداخت نشده است.
کارگران زرشوران با بیان اینکه در این واحد معدنی تا اسفند ماه سال ۹۵ بیش از ۲۰۰ کارگر مشغول کار بودند؛  افزود: به دلایلی نامعلوم تعداد ۸۳ کارگر نیز اسفند ماه سال ۹۵ با اتمام قرارداد کار تعدیل شدند و از سوی دیگر از زمان متوقف شدن فعالیت واحد استخراج معدن وضعیت ۴۳ نفر از کارگران قراردادی در وضعیتی نامعلوم قرار دارد.

-------------------

بدعت خطرناک و خانمان‌سوز تربیت پرستار بیمارستانی را پایان دهید

به گزارش خبرنگار ایلنا، «جامعه پرستاری مشهد» با امضای طوماری از رئیس جمهور درخواست کرد نسبت به توقف اجرای طرح تربیت پرستار بیمارستانی اقدام کند تا التهابات جامعه پرستاری فروکش نماید.
در این طومار آمده است: با وجود پذیرش اصلاح آیین‌نامه اولیه توسط مسئولین و ابلاغ آئین‌نامه جایگزین که به تایید مراجع پرستاری نیز رسیده است، متاسفانه در شرایط حساس کنونی کشور، شاهد نقض موارد متعدد آئین‌نامه توسعه همکاری دانشکده‌های پرستاری با بیمارستان‌های آموزشی و اصرار بر پذیرش دانشجو به سبک و سیاق مشابه آئین‌نامه لغو شده قبلی هستیم که جامعه بزرگ پرستاری را که زیر بار انجام مسئولیت‌های سنگین بالینی و آموزشی هستند، با تنش‌های جدیدی مواجه کرده است.
در ادامه این طومار می‌خوانیم: علیرغم رایزنی‌ها و نامه‌نگاری‌های متعدد با همه مسئولین ذیربط و مراجع نظارتی،  متاسفانه در شرف رقم خوردن خطایی خطرناک و نقض آشکار قانون در درج پذیرش دانشجوی پرستاری با کد جداگانه و تحت لوای آموزش بیمارستانی هستیم که فقط ظاهر و اسم آن پوشانده شده است.
در پایان جامعه پرستاری مشهد یادآور شده است: از تمامی مسئولان و صاحب نظران در امر اجرایی و نظارتی و نهادهای علمی و فرهنگی در هر مسئولیتی که هستید و آحاد مردم شریف کشور درخواست می‌کنیم با همه توان خود جامعه فرهیخته پرستاری را یاری کنند تا از این بدعت خطرناک و خانمان‌سوز جلوگیری کرده و اجازه ندهیم سلامت مردم و امنیت شهروندان در آینده نزدیک با تهدید جدی مواجه شود و آیندگان از سکوت یا کوتاهی ما در این نقطه عطف تاریخی و اثرات ویرانگر آن بر سلامت مردم به زشتی یادکنند.

-------------------

چهارشنبه ۱ شهریور ۱۳۹٦ - ۲۳ اوت ۲۰۱٧

مرگ یک چاه‌کن هنگام لایروبی قنات /آب‌گرفتگی چاه قربانی گرفت

به گزارش ایلنا، ظهر امروز یک مقنی ۳۸ ساله هنگام لایروبی قنات در اراضی روستای شادباد مشایخ استان تبریز بر اثر آب گرفتگی داخل چاه جان خود را از دست داد.
«علی مطلبی» مسئول روابط عمومی آتش‌نشانی تبریز در این‌باره گفت: طبق گزارشات شهروندان به سامانه ۱۲۵ و اعلام گرفتار شدن سه نفر کارگر در داخل چاه آب در روستای شادباد مشایخ، آتش نشانان ایستگاه‌های شماره ۱ و ۴ منظریه در سریع ترین زمان عازم به محل حادثه شدند.
وی گفت: زمانی که سه نفر کارگر در داخل قنات مشغول لایروبی و باز کردن مسیر مسدود شده آب بودند، به طور ناگهانی بر اثر برقراری جریان مسیر آب، کارگر ۳۸ ساله در داخل آب گرفتار و جان خود را از دست داد. مطلبی درباره نجات جان دو کارگر دیگر افزود: عوامل امدادی پس از نجات دو نفر از مصدومان، آنها را تحویل اورژانس تبریز دادند تا مراحل درمانی آنها در مراکز مربوط ادامه یابد.

-------------------

کارخانه «تراورس سازی» مترو تعطیل شد/دست‌کم ۳۰ کارگر سرگردان شدند

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران پیمانکاری کارخانه «تراورس سازی» تولیدکننده قطعات بتنی ریل‌بند که در ساخت مسیر حرکت قطارهای مترو شهری کابرد دارد، مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر تهران تجمع کردند. برگزاری این تجمع صنفی که از حوالی ساعت ۹ صبح تا ظهر امروز (اول شهریور) ادامه یافت، با تشکیل نخستین جلسه رسمی اعضای پنجمین دوره  شورای اسلامی شهر تهران همزمان شده است.
کارگران معترض دلیل برپایی این اجتماعی صنفی را پیگیری مطالبات بر زمین خود اعلام کرده و افزودند: تعطیلی کارخانه تراورس سازی اتفاقی بود که به دلایل نامعلوم روز گذشته و در واپسین ساعات مسئولیت اعضای دوره پیشین شورای اسلامی شهر تهران و شهردار قبلی افتاد، ما از شورای جدید و شهردار تازه تهران می‌خواهیم در حیطه وظایف خود به این مطالبات رسیدگی کند.
این کارگران می‌گویند؛ با احتساب نیروهای اداری در کارخانه تراورس سازی شرکت متروی تهران حدود ۳۰ نفر مشغول کار بودند و از قرار معلوم در ابتدای تیرماه از جانب کارفرما خبر تعطیلی این کارخانه به همه آنها اعلام شده بود.
کارگران و پرسنل کارخانه تراورس سازی که زیر نظر هلدینگ متروی تهران کار می‌کردند، در ادامه با بیان اینکه هرکدام از آنها بین ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه کار دارند، افزودند: از روزی که کارفرما قصد خود را برای تعطیلی کارخانه اعلام کرده است از مدیرعامل شرکت مترو تهران خواسته‌ایم باتوجه به سابقه کار و تجربه‌ای که داریم ما را به بخش‌های دیگر برای کار معرفی کند.  آنها که پس از گذشته دو ماه به ناگهان با بسته شدن محل کار خود غافلگیر شده‌اند، افزودند: در ادامه پیگیری‌های دو ماه گذشته، همان زمان مدیریت شرکت متروی تهران اعلام کرد که طریق شهردار وقت تهران پیگیر مطالبات آنهاست.
کارخانه تراورس سازی متروی تهران در منطقه علی آباد استان تهران قرار دارد و از قرار معلوم در گذشته تعداد کارگران شاغل در این واحد صنعتی تا بیش از صد نفر می‌رسید. جدا از این مسئله در ماه‌های گذشته، شماری از کارگران متروی تهران در اعتراض واریز نشدن مطالبات بیمه‌ای خود، مقابل ساختمان اصلی شرکت مترو در محدوده چهار‌راه کالج تجمع کرده بودند.

-------------------

یک ساله‌ شدن قراردادهای کاری

کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند: صبح امروز چهارشنبه (یکم شهریور)  نزدیک ۳۰۰ نفر از کارگران قرار دادی شاغل در کارخانه فولاد میانه که خواستار افزایش  مدت قرارداد کاری خود از مدت ۸۹ روزه به یکساله هستند، برای چند ساعت مقابل در ورودی محل کار خود جمع شدند.
از قرار معلوم پس از برپایی این اجتماع صنفی، کارگران معترض به دعوت کارفرما و برای انجام گفتگو راهی نمازخانه این واحد تولید ی می‌شوند. در کارخانه فولاد میانه، حدود ۷۰۰ کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود ۳۰۰ نفر را کارگران قرادادی تشکیل می‌دهند. در این زمینه این کارگران می‌گویند: در نتیجه اختلاف نظری که میان کارگران قراردادی و کارفرما بر سر تغییر مدت قرارداد کار ایجاد شده‌است، روز گذشته کارگران قراردادی موفق به حضور در محل کار خود نشدند و توسط انتظامات کارخانه از ورود کارگران جلوگیری  شد.
آنها که نسبت به مذاکره و گفتگو برای حل مشکل به وجود آمده خوشبین هستند، افزودند: ما توقع خاصی نداریم، کارمان را دوست داریم و در برابر زحماتی که تاکنون کشیده‌ایم می‌خواهیم برای داشتن امنیت شغلی مدت قراردادهایمان تا یک سال افزایش یابد.
در این زمینه، «عظمایی» مدیرعامل کارخانه فولاد آذربایجان گفت:خواسته کارگران قراردادی این واحد در ارتباط با  افزایش مدت قرارداد کار از ۸۹ روز به یکسال بود که با گفتگویی که امروز در نمازخانه شرکت با کارگران انجام دادیم این موضوع مرتفع شد.
او گفت: خواسته کارگران قراردادی را در ارتباط با افزایش مدت قرارداد کار در هیئت مدیره شرکت مطرح می‌کنم و امیدوارم این موضوع مورد موافقت اعضای هیئت مدیره قرار گیرد.

-------------------

استفاده از پرندگان به عنوان ابزار سنجش آلودگی هوا در برخی کارگاه‌ها

به گزارش ایلنا، تصور می‌شد که استفاده از پرندگان زنده به عنوان ابزار سنجش آلودگی هوا در محیط‌های صنعتی منسوخ و به دست فراموشی سپرده شده باشد؛ اما انتشار مطالبی که به شرایط کار جنجال برانگیز و متفاوت کارِ کارگران کارخانه چسب هل مربوط می‌شد، نشان داد با وجود پیشرفت و دگرگونی در فناوری هنوز هم در برخی محیط‌های کاری استفاده از شیوه‌های منسوخ ایمنی مرسوم و متداول است. به صورت مشخص یکی از تصاویری که در ارتباط با شرایط کار کارگران کارخانه چسب هل در فضای مجازی منتشر شده است، به قفسی از پرندگانِ زنده مربوط می‌شود که ظاهرا در این واحد صنعتی کاربردی جز سنجش آلودگی هوا و اعلام خطر ندارند.  
در تصویر یاد شده؛ تعداد زیادی پرنده در داخل یک چادر توری مانند قرار دارند که روی آن نوشته شده است: «چنانچه در این محل آلودگی رخ دهد پرندگان می‌میرند و ما متوجه این مسئله خواهیم شد.»
شاید انتشار چنین تصاویری باعث شد تا «احد حسینی» رئیس اداره کار استان آذربایجان شرقی در گفتگوی خود با خبرنگار ایلنا اعلام کند: در ادامه مراجعات بازرسان این اداره به کارخانه چسب‌هل، قرار است شرایط ایمنی بیش از 300 کارگر شاغل در این واحد صنعتی نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد. 
استفاده از پرندگان در گذشته نه چندان دور در معادن ذغال سنگ بسیار رایج بود یعنی زمانی که هنوز از دستگاه‌های گازسنج برای سنجش هوای داخل معادن استفاده نمی‌شد. در واقع آن زمان، وقتی این پرندگان بخت برگشته براثر تنفس گاز‌های سمی متصاعد شده در هوای معدن، جان می‌دادند، کارگران شاغل در معدن متوجه خطر شده و اقدام به ترک محل حادثه می‌کردند. اما حال به مدد تکنولوژی روز دیگر نمی‌توان به این روش‌های ناکارآمد، نامطمئن و منسوخ اعتماد کرد و کارفرمایان ملزم هستند به منظور حفظ جان کارگران از تجهیزات مناسب بهره

استفاده از پرندگان برای تشخیص آلودگی ناکارآمد و نامطمئن
در رابطه با اینکه آیا هنوز می‌توان از جانداری غیر از انسان برای تشخیص میزان آلودگی محیط‌های نظیر فضای کارگاه استفاده کرد؟ «عیسی ثعلبی» کارشناس ایمنی و بهداشت کار به ایلنا گفت:
گذشته در معادن ذغال سنگ از پرندگان بهره برده می‌شد چراکه گازهای متصاعد شده از ذغال بی‌رنگ و بی‌بو هستند و پرندگان باتوجه به اینکه جثه کوچک و ضعیفی دارند، اندکی بعد جان می‌باختند درنتیجه به مرور این روش منسوخ و غیرقابل اطمینان شد.
وی افزود: امروز شرایط متفاوت شده و صنایع متعددی داریم که در محیط‌های کاری مربوط به آنها بسته به موادی که استفاده می‌شود؛ گازهای و مواد سمی متفاوتی استنشاق می‌شود به بیان دیگر نمی‌توان با یک روش یکسان در همه جا با آن برخورد کرد. ثعلبی با بیان اینکه سیستم‌های اعلام، آنالیز و پایش هم اکنون جای پرندگان را گرفته‌اند، تصریح کرد: این تجهیزات در کنار سنسورهای تشخیص دهنده، وجود یا عدم وجود گاز را مشخص می‌کنند. در عین حال سنجش میزان گازی که در یک محیط است هم مهم است برای نمونه وقتی اکسیژن از حدی بالاتر رود، خطر آتش سوزی به وجود می‌آید و اگر هم از حدی پایین‌تر برود خطر خفگی به وجود می‌آید از این رو باید به موقع کاهش یا افزایش اکسیژن را انجام داد. این کارشناس ایمنی و بهداشت کار، با بیان اینکه ترجیح می‌دهم به‌جای قضاوت احساسی در مورد بکارگیری و استفاده از موجوات زنده‌ نظیر پرندگان به عنوان ابزاری برای سنجش آلایندگی‌های محیط کار، به صورت علمی و کارشناسی در این مورد حرف بزنم؛ گفت: اکنون سالهاست که محیط‌های کار به دستگاه ایمنی گازسنج مجهز شده‌اند، باید درنظر داشت پرندگان قابلیت جایگزینی با تکنولوژی‌های جدید را ندارند زیرا در شرایطی که واکنش به غلظت‌های متفاوت گازی از انسان به انسان متفاوت است و بدن انسان‌ها واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند، دیگر نمی‌توان از پرندگان زنده برای این مسئله استفاده کرد. وی با بیان اینکه باید در هر محیط با توجه به ویژگی‌های آن از سنسورهای متفاوت بهره برد و به فراخور آن گاز، سنسور‌های مربوط را تهیه کرد، افزود: سنسورها و روند بروزرسانی آنها متفاوت هستند. البته باید به خاطر داشت که این تنها کافی نیست و باید آستانه مواجهه انسان با گازها تعریف شود.   ثعلبی با بیان اینکه وسایل حفاظت فردی هم دچار تحول شده‌اند و در هر محیط باید مختص آن باشد، گفت: استفاده از ماسک، کارتریج‌های مخصوص و کپسول‌های اکسیژن در معادن رایج است. گاهی فیلتراسیون و استفاده از آن در محیط کار کفایت می‌کند اما در معادن علاوه بر این موارد نیاز به گازسنج‌های مخصوص و دستگاه‌های تهویه هوا هم داریم. این کارشناس ایمنی و بهداشت کار، در پایان با بیان اینکه این فرایندهای حفاظتی در عین حال جلوی آلودگی‌های زیست محیطی را می‌گیرد، افزود:‌ بهتر است که به‌جای استفاده از روش‌های نامطمئن که به محیط زیست آسیب می‌زند به فکر شناسایی و تجهیز محیط‌های کار حادثه‌خیز باشیم.

-------------------

مرگ کولبر 17 ساله در مرز ایران-ترکیه

به گزارش خبرنگار ایلنا، شب بیست و نهم مرداد ماه، یک کولبر 17 ساله در مرز ماکو- ترکیه، بر اثر حادثه غیرطبیعی جان خود را از دست داد. هویت کولبر متوفی؛ «وحید دولتخواه» و اهل روستای «یارمق» بوده است.
پس از بروز حادثه، همراهان کولبر او را به بیمارستان منتقل می‌کنند، اما در اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست می‌دهد. گفتنی است در ماهها و هفته‌های گذشته چندین کولبر جوان در کوهستانهای مرزی جان خود را از دست داده‌اند.

-------------------

دومین کارگر مصدوم حادثه سرویس کارگران نیروی محرکه درگذشت

به گزارش ایلنا، «محمدرضا میرزایی» یکی دیگر از مصدومان حادثه تصادف سرویس کارگران کارخانه نیرو محرکه قزوین که در بیمارستان شهید رجایی این شهربه همراه چندین کارگر دیگر بستری بود، عصر دیروز فوت کرد.
پیش از این «حمید رضا حاجی نصیری» یکی از مصدومان سانحه تصادف سرویس کارگران کارخانه نیرو محرکه که در بیمارستان شهید رجایی قزوین بستری بود، جان خود را از دست داده بود.
در عین حال گفته می‌شود وضعیت جسمی سه نفر از مصدومان حادثه تصادف دیروز سرویس کارگران نیروی محرکه وخیم است. همچنین پای یکی از کارگران این کارخانه در حادثه دیروز قطع شده است.
لازم به یادآوری است؛ بامداد دیروز سه‌شنیه (۳۱ مرداد ماه) در پی وقوع حادثه تصادف خودرو، اتوبوس حامل کارگران کارخانه نیروی محرکه قزوین با یک کامیون، تا این لحظه دو کارگر کشته و دست‌کم ۲۸ نفر دیگر مصدوم شده‌اند.

-------------------

بعد از حادثه پلاسکو آواره شدیم

۲۳۶ روز از حادثه تلخ آتش‌سوزی و تخریب ساختان پلاسکو می‌گذرد. اگرچه هشتم بهمن ماه سال گذشته خاتمه آواربرداری ساختمان پلاسکو اعلام شد اما این تازه آغازی بود برای دربه‌دری بیشتر کسانی که برای مدتی که می‌توان آن‌را یک عُمر نامید در طبقات مختلف این ساختمان کار می‌کردند.
در طی این مدت هر از گاهی صدای اعتراض و تجمع کسبه اجاره‌نشین و مالکان ساختمان پلاسکو در رسانه‌ها بلند می‌شود اما در این میان تاکنون از قشری که با کار روزانه خود پلاسکو را اداره می‌کرد، کمتر خبری شنیده شده است؛ کارگران ماهری که تا روز ریزش پلاسکو در جای جای این ساختمان شاغل بودند و از فردای این اتفاق به بیکارانی تبدیل شدند که برای تغییر سرنوشت خود چاره‌ای نمی‌بینند جز آنکه منتظر وقوع معجزه بمانند. در ساختمان پلاسکو تا روزی که دائر بود، دست‌کم سه هزار کارگر در نزدیک به  ۶۰۰ واحد کارگاهی و تجاری مشغول کار بودند، در جریان حادثه آتش‌سوزی، قسمت جنوبی پلاسکو تخریب و در نتیجه تمامی فعالیت‌ها در این ساختمان متوقف شده و درست از همین زمان است که دیگر هیچ‌کس از سرنوشت آنهایی که زمانی در پلاسکو کار می‌کردند، خبری ندارد حتی دوستان و همکارانشان. در ادامه این گزارش با تعدادی از این آوارگان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که از وضعیت نابسامان زندگی خود بعد از روز واقعه می‌گویند.

اگر کار سراغ داری حتما خبرم کن/ گاهی هزار تومان هم درآمد ندارم
«فاضل» یکی از کارگران ساختمان نابود شده پلاسکو است که شماره تلفنش را به واسطه یکی از کسبه خیابان جمهوری بدست می‌آوریم، او می‌گوید: «همه ما پس از حادثه‌ای که برای پلاسکو پیش آمد آوراه شده‌ایم. چند روز بعد از حادثه چون پولی نداشتم، اتاقی که در تهران اجاره کرده بودم را به مقصد خانه پدری در اسلامشهر ترک کردم ولی اینجا هم هیچ خبری نیست. بسیاری از روز‌ها حتی نمی‌توانم هزار تومان درآمد داشته باشم». فاضل که در جریان فاجعه پلاسکو به غیر کارش، یکی از بستگانش را نیز از دست داده، ادامه می‌دهد: «من به همراه برادر و پسرعمه‌ام که در حادثه پلاسکو جان خود را از دست داد، حدود ۱۵ سال پیش به تهران آمدیم. من با چرخ بار‌ها را جابه‌جا می‌کردم و با پرداخت ماهیانه ۴۰ هزار تومان خودم را بیمه کرده بودم ولی حالا که به آینده نگاه می‌کنم هیچ امیدی به ادامه زندگی ندارم». او در مورد وضعیت دیگر همکارانش می‌گوید: «آن‌ها هم وضعیت بهتری نسبت به من ندارند. بعد از حادثه آنهایی که فن و حرفه‌ای می‌دانستند رفتند در کارگاه‌های دیگر به چرخ‌کاری، برش‌کاری، اتو زنی و... مشغول شدند ولی همه سرمایه‌ من آن چرخی بود که زیر آوار از بین رفت». ظاهرا با همه این اتفاقات فاضل سعی می‌‌کند تا به آینده امیدوار باقی بماند: «هر روز منتظرم که کسی از تهران با من تماس بگیرد و برای کار از من دعوت کند. هنگامی که شماره شما را دیدم فکر کردم روز موعد فرا رسیده است و من به تهران بازخواهم گشت ولی گویا بازهم باید منتظر بمانم. برایم فرقی نمی‌کند، اگر کاری برای من دارید همین حالا اسلامشهر را ترک می‌کنم.» می‌خواهم صد کارگر جذب کنم/از وضعیت کارگرانم بی‌خبرم «مختار» چهل و پنج ساله یکی از اجاره نشینان پلاسکو بود که در جستجوی کارگران سابقش با او تماس می‌گیریم،  او می‌گوید: «در کارگاهی که در پلاسکو داشتم به صورت مستقیم چهار نفر کارگر حضور داشتند، غیر مستقیم هم با حدود چهل کارگر سروکار داشتیم اما حالا تنها از وضعیت دو نفر آن‌ها خبر دارم». وی با ابراز تاسف از پیگیری مسئولان ادامه می‌دهد: «بعد از حادثه چند مکان را برای جایگزینی به کسبه پلاسکو معرفی کردند ولی به نظرم تنها برای رفع مسئولیت بود. در این شهر همه می‌دانند که ما در پلاسکو کار تولیدی می‌کردیم ولی مسئولان «مجتمع نور» (مجتمعی در تقاطع خیابان ولی‌عصر (عج) - طالقانی) را به ما معرفی کردند. در حالی که آنجا ساختار فروشندگی دارد و ما به عنوان یک تولید کننده نمی‌توانیم آنجا مشغول به کار شویم.» او با تشریح وضعیت کنونی خود و کارگرانش عنوان می‌کند: «به همراه دو کارگری که بیست سال است با ما همکاری می‌کنند یک واحد کارگاهی در بازار تهران اجاره کردیم و مشغول به کار شدیم. در میان کارگران ما تنها این دو نفر بیمه بودند. از وضعیت باقی کارگران اطلاعی ندارم، تنها شنیده‌ام که بسیاری از آن‌ها یا بیکارند یا با دریافت حقوق ۷۰۰، ۸۰۰ هزار تومان به سمت مشاغل غیرتخصصی رفته‌اند.» مختار در همین رابطه اضافه می‌کند: «قدرت جذب کارگر دیگری نداریم زیرا وضعیت خودمان هم مشخص نیست. در این بازار چه کسی بدش می‌آید با صد کارگر کار کند و به‌‌ همان اندازه درآمد داشته باشد ولی با کدام سرمایه؟ استخدام کارگر بیشتر به معنی داشتن پول برای سرمایه گذاری است، همه زندگی ما در پلاسکو از بین رفت. تمام قول‌هایی که برای پرداخت وام به ما داده‌اند در حد حرف باقی ماند، مگر می‌توان روی حرف کسی حساب باز کرد؟» هیچ منبع درآمدی ندارم/ کسی دلش برای ما نمی‌سوزد  «حسین» یکی دیگر از کارگرانی ماهری است که زمانی جزء چرخ‌کاران (استاد کار با چرخ خیاطی) ساختمان پلاسکو بود و برای مدتی پیش مختار کار می‌کرد، او می‌گوید: «بعد از حادثه آنهایی که بیمه اجباری بودند، سر ماه بیمه مقرری بیکاری دریافت می‌کنند ولی امثال من که بیمه نبودیم هیچ منبع درآمد ثابتی نداریم. چهارده سال در پلاسکو کار کردم ولی هیچکس مرا بیمه نکرد. آن موقع دستم هم به جایی بند نبود چه برسد به حالا، تنها امیدم این است که شاید کسی بتواند برایم کاری دست‌و پا بکند.» او ادامه می‌دهد: «بعد از حادثه پلاسکو به‌دلیل نزدیکی با عید نوروز تعداد زیادی از کارگران پلاسکو در کارگاه‌های دوخت لباس کار خود را ادامه دادند ولی بعد از تحویل سال نو بیشترشان بیکار شدند و هر کدام دوباره سرگردان شدند» این چرخ‌کار به تشریح وضعیت کاری خود می‌پردازد و اضافه می‌کند: «بعد از عید چند ماهی بیکار بودم و اکنون دستفروشی می‌کنم. چند ماهی خبرهای پلاسکو را دنبال می‌کردم ولی به نظرم آبی از جایی گرم نمی‌شود. آن دوستانی که دست به اعتراض زده‌اند هم تلاش بیهوده می‌کنند بعید می‌دانم در این گور که بالای آن شیون سرداده‌‌اند، اصلا مرده‌ای خوابیده باشد.» وی ادامه می‌دهد: «در شبکه‌های اجتماعی با تعدادی از همکارانم در ارتباط هستم برای همین است که می‌گویم اکثر آن‌ها از بیکاری رنج می‌برند مگر آنهایی که بیمه بیکاری دریافت می‌کنند و یا معدود کسانی که توانستند در کارگاه‌های خیاطی کاری برای خود دست‌وپا کنند.» حسین با انتقاد از سیاست‌هایی که مسئولان در قبال پلاسکو در پیش گرفته‌اند می‌گوید: «ما همواره می‌بینیم که همه جا حرف از حمایت از تولید ملی است. چه کسی محصول ایرانی تولید می‌کند؟ من و امسال من با توجه به حرفه‌ای که داریم در خیابان‌ها به دنبال کار روز مزد هستیم. اگر واقعا همتی وجود دارد راه اندازی کارگاه‌های پلاسکو در محلی مناسب کار سختی نیست ولی هیچکس دلش برای ما نمی‌سوزد.» گزارش: سیاوش پورعلی

-------------------

تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی ناایمن یک مطالبه است/حجم تخلفات کارفرمایان ساختمانی بالا رفته است

«میکائیل صدیقی» مشاور کانون کشوری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی که کارفرمایان آنها ضوابط ایمنی کار را در آن رعایت نمی‌کنند خواسته انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی است؛ چراکه سال ۹۵ بیش از نیمی از حوادث کار کشور در کارگاه‌های ساختمانی رخ داد.
وی افزود: این کار باید از طریق انعقاد یک تفاهم‌نامه میان ادارت کار، انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی و سازمان نظام مهندسی انجام شود، البته نیازمند همکاری مراجع قضایی و شهرداری‌ها هم هستیم اما در هر حال تعطیلی این کارگاه‌های باتوجه به بالا رفتن حجم تخلفات کارفرمایان و بی‌توجهی کامل آنها به ضوابط ایمنی واجب است. 
صدیقی تصریح کرد: بدین وسیله سایر کارفرمایان نیز متوجه می‌شوند که حتی یک کارگر ساختمانی نیز نباید بر اثر اهمال آنان جان خود را از دست بدهد یا دچار نقص عضو شود. وی  با بیان اینکه در معدود کارگاه‌های ساختمانی ضوابط ایمنی کار در ارتفاع توسط کارفرمایان رعایت می‌شود، تصریح کرد: چندی پیش یکی از کارگران سیمان کار در یکی از کارگاه‌های ساختمانی استان مریوان به علت سقوط از ارتفاع و نبود وسایل حفاظتی جان خود را از دست داد این در حالی است که کارفرما ساعتی بعد به کارگاه مراجعه نمود و کمربند و و کلاه در کارگاه گذاشت تا در زمان مراجعه مسئولان اداره کار وقوع حادثه را به گردن کارگر بی‌اندازد.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد در ادامه با بیان اینکه در ماده ۹۵ قانون کار مسئولیت اجرای‌ مقررات‌ و ضوابط‌ فنی‌ و بهداشت‌ کار برعهده‌ کارفرما است، افزود: اگر در این خصوص تخلفی از کارفرما سر بزند کارفرما یا مسؤول‌ کارگاه از نظر کیفری  و حقوقی مسئول است.
وی با بیان اینکه شهرداری‌ها تخلفات کارفرمایان کارگاه‌های ساختمانی را جدی نمی‌گیرند، تصریح کرد: این در حالی است که شهرداری‌ها به موقع عوارض و مالیات ساخت و ساز را از مالک ساختمان دریافت می‌کنند اما زمانی که پای جان انسان‌ها در میان است شهرداری‌ها حتی نسبت به تطابق دادن قوانین بالادستی با شرایط موجود کوتاهی می‌کنند.
این فعال صنفی کارگران ساختمانی با بیان اینکه کارگران نمی‌بایست در پروژه‌هایی که ایمنی آنها توسط کارفرمایان تضمین نمی‌شود، کار بکنند، گفت: انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد به منظور آگاهی کارگران ساختمانی به آنها آموزش‌های لازم را در این خصوص ارئه می‌دهد چراکه در زمانی که کارفرمایان ایمنی را رعایت نمی‌کنند این کارگران هستند که باید تامین ایمنی و تجهیز کارگاه را از کارفرما مطالبه کنند. رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد در پایان، تصریح کرد: هم اکنون تعداد کثیری از کارگران ساختمانی بیمه نیستند از این رو پس از وقوع حادثه خسارتی بابت اهمال کارفرمایان دریافت نمی‌کنند و کارفرمایان نیز کمک به خانواده‌های آنان نمی‌کنند پس بهتر است که خود کارگران در این خصوص هوشیار باشند.