افق روشن
www.ofros.com

ادامه اعتراض کارگران گیلانا پس از آزادی همکاران‌شان

صد و پنجاه کارگر پیمانی قطار شهری اهواز تجمع کردند

خبرگزاری کار ایران                                                                                            دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۳

یک کارگر ۹ ساله حین انجام کار دچار حادثه شد

در حالی که قانون کار اشتغال نوجوانان را تنها تحت شرایط کارآموزی و در صورت وجود امکانات ایمنی مجاز می‌داند، صبح امروز یک کارگر ۹ ساله مغازه خواربارروشی حین حمل بار به طبقه دوم مغازه دچار حادثه شد.
به گزارش دریافتی ایلنا، در این حادثه که حوالی ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه صبح امروز درخیابان کشاورز شیراز رخ داد، کارگری خردسالی بنام «میثم» ۹ ساله در حین انتقال کالاهای مغازه خواربار فروشی به طبقه دوم،ناگهان سر وی در بین راه میان دیوار ودستگاه بالابر گرفتار می‌شود.
بر اساس این گزارش، با حضور به موقع گروهای امداد ونجات ایستگاه شماره ۹ شهر شیراز سر این کارگر خردسال شیرازی‌‌ رها سازی می‌شود که خوشبختانه آسیب جدی ندیده بود.
گفتنی است،اشتغال به کار همه افراد زیر ۱۵ سال در ایران ممنوع است و این ممنوعیت برای برخی مشاغل، افراد زیر ۱۸ سال را هم در بر می‌گیرد.

--------------------------------------

۱۵۰کارگر پیمانی قطار شهری اهواز تجمع کردند

صبح امروز (دوشنبه ۳۱ شهریور ماه) بیش از ۱۵۰کارگر پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت بیش از ۴ ماه حقوق در در مقابل ساختمان مرکزی قطار شهری اهواز تجمع کردند.
یکی از کارگران در تشریح دلایل تجمع امروز کارگران طرف قرارداد با شرکت پیمانکاری کیسون، به ایلنا گفت: شرکت کیسون پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز حدود ۹۰۰ کارگر پیمانی دارد که از اردیبهشت ماه سال جاری حقوق نگرفته‌اند.
او با بیان اینکه صبح امروز در پی ادامه بی‌توجهی‌های کارفرما بیش از ۱۵۰ کارگر در بخشهای ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا دست از کار کشیده‌اند، افزود: تعویق حقوق کارگران با احتساب حقوق شهریور به ۵ ماه می‌رسد که کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی از پرداخت آن به کارگران صرف نظر کرده است.
به گفتهٔ وی؛ کارفرما شرکت کیسون در حالی بهانه «کمبود منابع مالی» را برای پرداخت نکردن حقوق کارگران مطرح می‌کند که تمام صورت وضعیتهای شرکت کیسون به موقع از سوی شرکت قطار شهری اهواز پرداخت شده است.
او با بیان اینکه کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز هر ماهه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، افزود: پیش از این حقوق کارگران در خردادماه ۵ ماه به تعویق افتاده بود که در روز ۵ شنبه ۲۲ خردادماه دستمزد ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته کارگران پرداخت شد.
این کارگر در ادامه یاد آور شد: همچنین با تغییر رئیس کارگاه شرکت کیسون دستمزد فروردین ماه کارگران روز ۲۶ مردادماه پرداخت شد و کارگران انتظار دارند که مابقی معوقات حقوقی خود را هر چه سریع‌تر دریافت کنند.
این کارگر شرکت پیمانکاری کیسون در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه با هر بار تجمع تعدادی ازکارگران به بهانه‌های مختلف از کارگاه اخراج می‌شوند افزود: در آخرین تجمع اعتراضی کارگران کیسون که بیش از ۵ روز در خردادماه سال جاری صورت گرفت تعداد ۴ نفر ازکارگران که پیگیر مطالبات صنفی خود و همکارانشان بودند به بهانه‌های مختلف و عموما غیر صنفی اخراج شدند.

--------------------------------------

دور دوم اعتراض کارگران معدن سنگرود آغاز شد

کارگران معدن البرز غربی (سنگرود) صبح امروز در اولین روز از دور دوم اعتراضاتشان، در واکنش به لغو نشدن موضوع انحلال شرکت زغال سنگ البرز غربی با وجود تعهدات قبلی به کارگران و همچنین تعویق بیش از ۲ ماه حقوق، بار دیگر تولید را متوقف کرده و در مقابل ساختمان اداری این واحد معدنی تجمع کردند.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کارگران البرز غربی درباره تجمع امروز به ایلنا گفت: ۳۱۰ کارگر معدن سنگرود پس از پنج روز وقفه در برپایی تجمعات اعتراضی؛ صبح امروز (دوشنبه ۳۱ شهریور) در واکنش به بی‌توجه‌ای مسئولان کشوری، استانی و همچنین کارفرما در خصوص لغو نشدن موضوع انحلال معدن و تعویق حقوق کارگران دست از کار کشیده و در محوطه معدن تجمع کردند.
نماینده کارگران با بیان اینکه روز گذشته در پایتخت جلسه‌ای برای مشخص شدن وضعیت انحلال معدن سنگرود با حضور مدیر عامل شرکت ایمیدرو، وزیر صنعت و معدن، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان خصوصی سازی و کارفرمای این واحد تشکیل شده است افزود: آنچه امروز باعث تشدید اعتراضات کارگران این واحد شده شائبه مخالفت وزیر اقتصاد و سازمان خصوصی سازی در خصوص متوقف کردن انحلال این واحد تا پایان سال ۹۵ است. که در صورت صحت این خبر، این معدن تعطیل و ۳۱۰ کارگر آن بیکار می‌شوند.
به گفته وی، پیش از این نیز (روز ۳۱ خرداد) صورت جلسه‌ای میان نمایندگان کارگران و کافرما و نماینده مردم رودبار در مجلس در حضور معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل وزارتخانه کار به امضا رسید که کارفرما را مکلف می‌کرد تا سال ۹۵ موضوع انحلال شرکت زغال سنگ البرز غربی را به تعویق بیاندازد.
او با بیان اینکه در طول این مدت کارفرما حاضر به اجرای این صورت جلسه بدون موافقت مدیران بالادستی خود همانند وزیر صنعت و شرکت ایمیدرو نبود، در ادامه تصریح کرد: بنا به آنچه از سوی کارفرمای این معدن به کارگران ابلاغ شده دلیل انحلال معدن اتمام ذخایر معدنی و توجیه اقتصادی نداشتن استخراج ذکر می‌شود با این حال مسئولان می‌توانند با رویت مدارک و نقشه‌های موجود ورگه‌های زغالی که نشان دهنده ذخایره غنی معدنی در سنگرود است به این باور برسند که این معدن همچنان می‌تواند به تولید خود برای سالیان دراز ادامه دهد.
رئیس تشکل صنفی کارگران در عین حال یادآور شد که هم اکنون به واسطه دایر بودن این معدن علاوه بر معاش ۳۱۰ خانوار کارگری، هزینه‌های زندگی بیش از ۴ هزار خانوار دیگر در محدوده ۵۰ روستای مجاور از قبل فعالیت‌ها یاین معدن در حال تامین است. این کارگر با بیان اینکه انحلال غیر موجه این واحد معدنی به زیان کارگران است اظهار داشت: دولت باید تکلیف نهایی کارگران البرز غربی را که دارای سوابق بالایی هستند پیش از انحلال مشخص کند.
رئیس شورای اسلامی کار کارگران معدن سنگرود در خاتمه با بیان اینکه مسئولان بدون در نظر گرفتن شرایط زندگی وکار کارگران این واحد تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که کاملا به زیان کارگران است افزود:با این حال کارگران سلاحی جز فریاد برای ادامه تجمعات خوددر سطح استان وحتی پایتخت برای رساندندنشبه گوش مسئولان ندارند.
گفتنی است در سال ۸۵، مسئله تعطیلی این معدن مطرح شده بود که پس از مسافرت کارگران به تهران و برپایی تجمعاتی، این اقدام از برنامه دولت احمدی‌نژاد کنار گذاشته شد.

--------------------------------------

روایتی از فشارهای امنیتی و قضایی بر تنها نهاد کارگران ماهشهر

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار ایلنا به تشریح چگونگی شکل گیری تشکل صنفی متبوعش و برخوردهای امنیتی و قضایی که موجب تشکیل نشدن جلسات هیات مدیره این نهاد کارگری شده است، پرداخت.
«منوچهر یاراحمدی» در این گفتگو با بیان اینکه «کارفرمایان زمانی که دیدند اتحادیه برای دفاع از کارگران قدمهای جدی بر می‌دارد، به مقابله با اتحادیه با هر شیوه‌ای پرداختند»، گفته است «شاید ترسیده بودند و گمان می‌بردند ما می‌خواهیم برای مقابله با آن‌ها، اعتصابات کارگری راه بیاندازیم، حال آنکه ما اتحادیه را تاسیس کرده بودیم تا حقوق کارگران را با کمترین هزینه برای طرفین دنبال کنیم.»
او در عین حال تاکید کرده است که «اولین رویارویی جدی اتحادیه با کارفرمایان به ماجرای اخراج آقای رضایی، نماینده کارگران پتروشیمی فجر باز می‌گردد» و سپس افزوده است «انگار دنبال فرصتی بودند تا ضرب شستی به اتحادیه نشان دهند».
این فعال کارگری در ادامه پرسیده است: چرا آقای ربیعی یک بار هم راجع به اخراج ناجوانمردانه آقای رضایی یا حکم حبس و شلاق کارگران پتروشیمی رازی اظهار نظر نمی‌کند؟
آنطور که یاراحمدی روایت کرده است، دولت احمدی‌نژاد رابطه خیلی بدی با وزارت نفت داشته و به همین دلیل از اعتصابات کارگری در نفت حمایت می‌کرده است، اما این مناسبات در دولت فعلی وجود ندارد و با تصدی آقای زنگنه بر وزارت نفت وضعیت حقوق صنفی کارگران بسیار بد شده است.
او در عین حال گفته است: تشکل بالادستی کارگران که از ما حمایت نمی‌کند. دولت، وزارت نفت، وزارت کار، ‌کارفرمایان و قوه قضاییه هم در توافقی نانوشته ما را تحت فشار گذاشته‌اند.

متن کامل این گفتگو در ادامه می‌آید:
یاراحمدی در تشریح پیشینه اعتراض کارگران پتروشیمی رازی که به محکومیت چهار کارگر انجامید، با اشاره به اعتصاب کارگران پیمانی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر در هفته پایانی سال ۹۰ در اعتراض به تبعیض میان خود و کارمندان رسمی، به ایلنا گفت: در پی این اعتصاب یک هفته‌ای که دامنه‌اش کل منطقه را فرا گرفته بود، جلساتی میان نمایندگان کارگران، ‌ کارفرمایان و مدیران منطقه برگزار شد و این مذاکرات به اختصاص مزایایی به کارگران معترض منجر شد.
او افزود: پس از پایان اعتصابات، یک نماینده کارگری از هر واحد پتروشیمی‌ در جلسات شورای راهبردی متشکل از کارفرمایان و مدیران منطقه شرکت می‌کرد، اما جرقه تشکیل اتحادیه کارگری زمانی در ذهن ما زده شد که دیدیم نمی‌توانیم برای یک موضوع ساده با ۲۵ یا ۲۶ نماینده کارگر در جلسات شورای راهبردی شرکت کنیم. گمان می‌کردیم انتخاب قانونی نمایندگان کارگران برای پیشبرد اهدافمان موثر‌تر است. حتی مدیران منطقه پیشنهاد دادند مجمع عمومی برگزار کنیم و نهاد صنفی تشکیل دهیم.
این فعال کارگری در ادامه بیان کرد: ابتدا با آقای درویشی، دبیر وقت خانه کارگر بندر امام آشنا شدیم. آقای درویشی به ما پیشنهاد داد اتحادیه کارگری تشکیل دهیم. بعد از برگزاری چند جلسه با او، با خانه کارگر مرکز آشنا شدیم. برگزاری چند جلسه با مقامات کارگری ما را به این نتیجه رساند که یک اتحادیه کارگری در منطقه تشکیل دهیم.
به گفته یاراحمدی، مجمع عمومی اتحادیه که از ۴۶ تن از نمایندگان کارگران واحدهای پتروشیمی منطقه تشکیل شده بود، ۱۸ بهمن سال ۹۰ برگزار شد و اعضا با رای خود هیات مدیره اتحادیه را انتخاب کردند.
او در عین حال گفت: قرار شد اتحادیه همزمان با اولین کنگره خانه کارگر بندر امام در تاریخ یکم اسفند سال ۹۰ افتتاح شود که آقایان صادقی، کمالی و... هم به منطقه آمدند و اتحادیه رسما شروع به کار کرد.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام با اشاره به اتهام کارفرمایان و مدیران منطقه به کارگران مبنی بر خط گرفتن از خانه کارگر، گفت: به محض آنکه اتحادیه را تشکیل دادیم، مدیران منطقه ما را به وابستگی به خانه کارگر متهم کردند، آن هم در حالی که پیش‌تر ما را به تشکیل نهاد صنفی تشویق می‌کردند. البته این حرف‌ها بهانه بود، زیرا ما از خانه کارگر خط نمی‌گرفیتم. شاید مدیران ترسیده بودند و گمان می‌بردند ما می‌خواهیم برای مقابله با آن‌ها، اعتصابات کارگری راه بیاندازیم، حال آنکه ما اتحادیه را تاسیس کرده بودیم تا حقوق کارگران را با کمترین هزینه برای طرفین دنبال کنیم. در واقع ما دنبال آن بودیم که بدون اعتصاب به حقوقمان برسیم. این موضوع حتی در اساس نامه اتحادیه هم آمده بود.
او با بیان اینکه «کارفرمایان زمانی که دیدند اتحادیه برای دفاع از کارگران قدمهای جدی بر می‌دارد، به مقابله با اتحادیه با هر شیوه‌ای پرداختند»، افزود: بعد از تاسیس اتحادیه در پایان سال ۹۰، درگیری‌هایی جزئی با کارفرمایان داشتیم اما اولین رویارویی جدی ما با کارفرمایان به ماجرای اخراج آقای رضایی باز می‌گردد. انگار دنبال فرصتی بودند تا ضرب شستی به اتحادیه نشان دهند. به خصوص با آقای رضایی که نائب رئیس اتحادیه و از اعضای فعال ما بود. آقای رضایی در تاریخ ۲۹ مهر پارسال، اعتصاب کارگران پتروشیمی فجر در اعتراض به عدم دریافت حق سختی کار، کوتاه بودن مدت زمان قرارداد و همچنین ناعادلانه بودن آیین نامه انظباطی شرکت پیمانکاری را رسانه‌ای کرد. کارفرما بهمن ماه‌‌ همان سال در واکنش به خبری شدن مشکلات کارگران توسط آقای رضایی، از ورود او به کارخانه جلوگیری کرد، بعد هم که دید اداره کار منطقه از این نماینده کارگری شجاع دفاع نمی‌کند، حکم اخراج او را صادر کرد.
یاراحمدی یکی از مشکلات مقررات منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر را ماده ۳۴ این قانون دانست و گفت: این ماده می‌گوید هنگامی که مشکلی بین کارگر اخراجی و کارفرما به وجود بیاید، حتی اگر هیات تشخیص به بازگشت به کار کارگر حکم دهد، کارفرما می‌تواند به صورت یک طرفه کارگر را اخراج کند و به هر دلیل از ورود کارگر اخراجی به کارخانه جلوگیری کند. آقای رضایی را نیز با استناد به این ماده اخراج کردند. اینکه قانونگذار با چه هدفی ماده ۳۴ را طراحی کرده است، واقعا تعجب آور است. از طرفی مواد قانونی که به سود کارگران است، اجرا نمی‌شوند و این استاندارد دوگانه شرایط را برای کارگران پیمانی منطقه سخت‌تر می‌کند.
این فعال کارگری در ادامه بیان کرد: همزمان با روی کار آمدن دولت روحانی، برخورد‌ها با کارگران در منطقه آغاز شد تا به اخراج آقای رضایی و حالا به صدور حکم حبس و شلاق برای ۴ کارگر پتروشیمی رازی رسیده است. هنگامی که بین کارگر و کارفرما اختلافی به وجود می‌آید، باید به قانون کار مراجعه کرد و اعتراض آن‌ها را به اداره کار ارجاع داد. قوه قضاییه حق ندارد با کارگران مثل بزهکاران یا اراذل و اوباش برخورد کند. مگر کارگران پتروشیمی رازی روی کارفرما چاقو کشیده بودند که آنان را براساس قانون برخورد با اراذل و اوباش محاکمه کردند؟ مشخص نیست با کدام منطق و دلیل تا کارگری مخالف میل آقایان صحبت می‌کند، سریعا به دادگاه معرفی می‌شود.
او خواستار پاسخگویی قوه قضاییه نسبت به صدور حکم حبس و شلاق برای کارگران پتروشیمی رازی شد و گفت: مطابق ماده ۱۴۱ قانون کار، هنگام اختلاف میان کارگر و کارفرما، کارگر حق دارد دست از کار بکشد. اگر نمی‌خواهند قانون را اجرا کنند علنا بگویند تا تکلیف ما روشن شود. اینگونه نمی‌شود که تا کسی صدایش در آمد، او را به دادگاه معرفی کنند و دادگاه هم او را سریعا محکوم کند.
یاراحمدی با انتقاد از سکوت مدیران وزارت کار در برابر برخورد با کارگران منطقه ویژه ماهشهر، گفت: وزارت کار مشکل آقای رضایی را پیگیری نکرد. تشکل‌های رسمی کارگری هم در این امر دنباله روی وزارت کار بودند. این سه تشکل نه برای آقای رضایی و نه برای کارگران پتروشیمی رازی کاری نکرده و نمی‌کنند. در آینده هم برای سایر کارگران کاری نخواهند کرد.
او در ادامه پرسید: چرا آقای ربیعی یک بار هم راجع به اخراج ناجوانمردانه آقای رضایی یا حکم حبس و شلاق کارگران پتروشیمی رازی اظهار نظر نمی‌کند؟ چرا او از قوه قضاییه نمی‌پرسد به چه دلیل کارگرانی که به دنبال احقاق حقشان هستند را به حبس و شلاق محکوم کرده است.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام تصریح کرد: تا زمانی که دولت احمدی‌نژاد سر کار بود، همه فکر می‌کردند شرایط کارگران خیلی سخت است. کارگران در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ با وجود بی‌میلی به ورود به سیاست و با توجه به شرایط اسفبار حاکم بر کشور از آقای روحانی حمایت کردند. بعد از انتخابات هم از تصدی آقای ربیعی بر وزارت کار حمایت کردند. گمان می‌کردند قرار است یک نفر از بدنه جامعه کارگری وزارت کار را در دست بگیرد، اما با گذشت یکسال و نیم از تصدی او بر این وزارتخانه، آب از آب تکان نخورده است. ربیعی هنگامی که رای آورد، خیلی زیبا صحبت کرد و گفت یکی از اهدافش صیانت از تشکل‌های کارگری است، اما در یکسال و نیم گذشته وعده‌هایش عملی نشده است. حداقل ما که ندیدیم. وقتی که اسفند پارسال به وزارت کار رفتیم، به بهانه اینکه آقای وزیر جلسه دارد، نتوانستیم با او دیدار کنیم اما معاونانش جلسه‌ای با ما برگزار کردند و صحبت‌های ما را شنیدند. قرار شد جلسه‌ای با آقای ربیعی هماهنگ شود و به ما اطلاع بدهند. البته که این اتفاق هرگز نیفتاد و پیگیری‌های ما برای دیدار با آقای ربیعی به جایی نرسید.
او با اشاره به برگزار نشدن جلسات اتحادیه از ماه‌ها پش به دلیل افزایش فشار‌ها بر اعضای این نهاد کارگری، گفت: هنگامی که آقای رضایی را اخراج کردند، ۷۰۰ کارگر پتروشیمی فجر در اعتراض به اخراج او ۱۰ روز اعتصاب کردند. حتی یکی از کارگران در این اعتصابات می‌خواست خودسوزی کند که حراست مانع شد. اما با آن‌ها چه کردند؟ حداقل از ۷ نفر از کارگران اعتصابی به قوه قضاییه شکایت کردند. جالب اینجاست که از آقای رضایی هم شکایت کردند، آنهم در شرایطی که او اجازه ورود به کارخانه را نداشت. ماجرا وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانیم کارفرما قبلا از او بخاطر رسانه ای کردن مشکلات کارگران شکایت کرده بود.
او با مقایسه اعتراضات صنفی کارگران در سال گذشته و دوران احمدی‌نژاد، تاکید کرد: سال ۹۰، بعد از یک هفته اعتصاب به مطالبات ما رسیدگی کردند، اما الان به هیچ عنوان مقابل اعتراض صنفی کارگران کوتاه نمی‌آیند. دولت احمدی‌نژاد رابطه خیلی بدی با وزارت نفت داشت و به همین دلیل نهادهای نظارتی منطقه با کارگران اعتصابی برخورد نمی‌کردند، اما این مناسبات در دولت فعلی وجود ندارد و با تصدی آقای زنگنه بر وزارت نفت وضعیت ما بسیار بدتر از قبل شده است.
یاراحمدی افزود: برخورد‌ها در منطقه پلیسی و امنیتی شده است. مثلا آقای رضایی چند ماه بعد از اخراج به منطقه بازگشت. باهم در ماشین نشسته بودیم. از یکی از نهادهای نظارتی به او زنگ زدند و او را بازخواست کردند که چرا به منطقه بازگشته است. یعنی برخورد‌ها این شکلی شده است. خب طبیعی است جلسات اتحادیه در چنین شرایطی تشکیل نشود.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام در پایان با ذکر خاطره‌ای اظهار کرد: از خاطرات جنگ جایی می‌خواندم هنگام شروع جنگ در ۱۰ الی ۲۰ روز اول، سپاه خوزستان جلوی پیشروی عراقی‌ها را گرفته بود. بعد از آنکه عراق وارد خوزستان شد، آقای شمخانی رئیس وقت سپاه خوزستان نامه‌ای به تهران نوشت. او با خط درشت بالای نامه نوشته بود به دادمان برسید و در ادامه شرح ماوقع داده بود. اما در برهه فعلی کسی نیست به داد کارگران پیمانی منطقه برسد.

--------------------------------------

ادامه اعتراض صنفی کارگران گیلانا پس از آزادی همکاران‌شان

بیش از ۱۵۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا صبح امروز، دوشنبه (۳۱ شهریور)، در ششمین روز از شروع اعتراضات‌شان بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز، به ایلنا گفت: عصر روز گذشته ۸ نفر از کارگران کاشی گیلانا بدون دلیل بازداشت و سپس در ساعات پایانی شب آزاد شدند، کارگران در اعتراض به روش غیرقانونی برخورد با اعتراض صنفی‌شان صبح امروز برای ششمین روز تولید را متوقف کردند و به تحصن در محوطه کارخانه پرداختند.
او در تشریح جزئیات اعتراض کارگران گفت: از روز سه شنبه (26 شهریور) که اعتراض کارگران کاشی گیلانا برای دریافت مطالبات معوقه‌شان تشدید شد کارفرما با حمایت مسئولان قضایی، انتظامی و امنیتی شهرستان در چندین نوبت اسامی تعدادی از کارگران را به عنوان اغتشاش‌گر به مراجع قضایی اعلام کرد و روز گذشته، در پنجمین روز از آغاز اعتراض کارگران ماموران نیروی انتظامی به دستور دادستان کارت‌های ورود و خروج همه کارگران بجز چند نگهبان را برداشتند که این کار تهدید آشکار به اخراج است.
این کارگر در ادامه گفت: امروز صبح پس از آزادی کارگرانی که بازداشت شده بودند، یکی از کارگران بازداشت شده از سوی مسئولان قضایی مامور به ارام کردن اعتراض کارگران شده بود اما کارگران بعد از شنیدن سخنان وی حاضر به متوقف کردن اعتراضاتشان پیش از دریافت تعهد کتبی از کارفرما نشدند.
این کارگر در ادامه پیرامون نحوه آزادی ۸ کارگری که عصر روز گذشته بصورت جداگانه و تدریجی توسط پلیس امنیت منجیل احضار و سپس بازداشت شده بودند، گفت: کارگران بازداشتی به اسامی آقایان علیرضا یحیایی، مهدی کشاورز، موسی محسنی، اسماعیل جمشیدی، غلامعلی چگینی، جهان سلیمی و جواد عزیزخانی و خانم طاهره فتحی بودند که شب گذشته با ادامه اعتراضات کارگران وخانواده‌هایشان مقابل ساختمان پلیس امنیت در ‌‌نهایت حوالی ساعت ۱۰ شب آزاد شدند.
این کارگر در پایان گفت: کارفرمای جدید که بدون هیچ قراردادی ادعای مالکیت کارخانه را دارد حق اخراج کارگرانی که سال‌ها در این واحد خدمت کرده‌اند را ندارد و کارگران در شرایطی می‌توانند به کار خود بازگردند که کارفرما به تعهدات قانونی خود در خصوص پرداخت به موقع حقوق و سایر مطالبات صنفی کارگران پایبند باشد.

--------------------------------------

احضار ۸ کارگر کاشی گیلانا به پلیس امنیت

هفت نفر از کارگران معترض کارخانه کاشی گیلانا عصر امروز (۳۰ شهریور) به پلیس امنیت رودبار احضار شدند. بعد از ظهر امروز نیز علیرضا یحیایی یکی دیگر از کارگران این کارخانه که برای مذاکره با دادستان رودبار به این نهاد قضایی مراجعه کرده بود توسط ماموران انتظامی به پلیس امنیت رودبار منتقل شده بود.
به گزارش ایلنا، در پنجمین روز از آغاز اعتصاب کارگران کاشی گیلانا در اعتراض به عدم پرداخت ۱۶ ماه حقوق بین سالها‌ی ۸۸ تا ۹۳، هشت کارگر توسط پلیس امنیت احضار شده‌اند و اکنون در حال طی مراحل اولیه بازجویی قرار دارند.
بنا بر اعلام منابع کارگری ایلنا، آقایان علیرضا یحیایی، مهدی کشاورز، موسی محسنی، اسماعیل جمشیدی، غلامعلی چگینی، جهان سلیمی و جواد عزیزخانی و خانم طاهره فتحی کارگران احضار شده به پلیس امنیت هستند.
پیش از این، در دومین روز از آغاز اعتصاب، یکی از نمایندگان کارگران به ایلنا گفته بود که «کارفرما از ۱۰ نفر از آنان به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است و قرار است این کارگران به دادگاه احضار شوند.»

--------------------------------------

نماینده کارگران معترض کاشی گیلانا به پلیس امنیت منتقل شد

یکی از کارگران معترض کاشی گیلانا که ظهر امروز (۳۰ شهریور) برای مذاکره به دادستانی رودبار رفته بود، دقایقی پیش با همراهی یک مامور انتظامی به پلیس امنیت رودبار منتقل شد.
به گزارش ایلنا، علیرضا یحیایی سرپرست بخش لعاب کارخانه کاشی گیلانا پیش از این از سوی کارفرما به همراه ۹ نفر دیگر از همکارانش به عنوان «اغتشاش‌گر» به دستگاه قضایی معرفی شده بود.
بر اساس گزارش منابع کارگری، در پی درخواست داستانی از کارگران معترض مبنی بر معرفی نماینده‌ای برای مذاکره با دادستان، کارگران از آقای یحیایی دعوت کردند که آنان را در این مذاکره نمایندگی کند.
همچنین از محل کارخانه کاشی گیلانا گزارش می‌رسد که جلسه صبح امروز نمایندگان کارگران و کارفرما ظهر امروز بدون حصول نتیجه پایان یافته است.
پیش از این، در دومین روز از آغاز اعتصاب کارگران، یکی از نمایندگان کارگران به ایلنا گفته بود که «کارفرما از ۱۰ نفر از آنان به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است و قرار است این کارگران به دادگاه احضار شوند.»
گفتنی است تلاش خبرنگار ایلنا برای تماس با دادستان رودبار با وجود دو بار تعیین وقت قبلی تا لحظه ارسال این خبر بی‌نتیجه مانده است.

--------------------------------------

سه هزار کارگر «ری» خواستار کسر حق بیمه از بن کارگری شدند

حدود سه هزار کارگر کارخانجات تولیدی و صنعتی شهرستان ری با امضای طوماری خطاب به مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی، خواستار کسر حق بیمه از بن کارگری مطابق آنچه در قوانین کار و تامین اجتماعی آمده است شده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در این طومار که به امضا حدود ۳ هزار کارگر، ۳۰ نماینده کارگری و ۴۰ نفر از اعضای شورای اسلامی کار کارخانجات شهرستان ری رسیده، آمده است: ما کارگران و نمایندگان کارگری در شوراهای اسلامی کار واحد‌های تولیدی و صنعتی در شهرستان ری از آقای «نوربخش» مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی می‌خواهیم اجرای مصوبه شورای عالی‌کار مبنی بر عدم کسر حق بیمه از کمک هزینه اقلام خانوار (بن کارگری و خواربار) را متوقف کند.
لازم به یاد آوری است؛ «سیدحسن هفده تن» معاون روابط کار وزارت کار در تاریخ اول مردادماه سال جاری با ارسال نامه شماره ۸۲۹۵۹ مصوبه دویست و سی و پنجمین جلسه شورای‌عالی کار در خصوص عدم کسر حق بیمه از کمک هزینه اقلام خانوار (بن کارگری و خواربار) را به سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد.
در این مصوبه آمده است: نظر به اینکه به استناد بند ۵ مصوبات دویست و سی و چهارمین جلسه شورای عالی کار در تاریخ ۹۳/۱۲/۲۳ مبنی بر پرداخت ماهیانه ۸۰۰۰۰۰ (هشتصد هزارریال) از سوی کارفرمایان به کارگران مربوطه تحت عنوان کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مطایای رفاهی و انگیزه‌ای موضوع تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار، سازمان تامین اجتماعی اخیرا و بر خلاف سنوات قبل اقدام به دریافت حق بیمه از کارگران و کارفرمایان بابت کمک هزینه اقلام مذکور نموده است و لذا با توجه به اینکه تعریف واژه کمک هزینه اقلام خانوار (بن کارگری و خواربار) در تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار همراه با عائله‌مندی و کمک هزینه مسکن و... آمده و از نظر ماهیت در ردیف مزایای رفاهی و انگیزه‌ای قرار دارد، جزء مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی‌گردد، بنابراین سازمان تأمین اجتماعی از تاریخ ۹۳/۰۴/۰۱ نمی‌تواند آن را به تنهایی و یا همراه با سایر اقلام دیگر مشمول کسور بیمه و بازنشستگی بداند.

--------------------------------------

تجمع کارگران شهرداری زابل در اعتراض به تعویق حقوق

۱۲۰ نفر از کارگران بخش خدمات و وسایل نقلیه شهرداری زابل برای دومین بار در ماه جاری در اعتراض به دریافت نکردن چندین ماه حقوق در مقابل ساختمان شهرداری زابل تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری خواستار حضور شهردار شدند.
بنا بر این گزارش، شهردار زابل با حضور در جمع معترضین، قول داده است که حقوق یک ماه کارگران را حداکثر تا صبح فردا پرداخت کند.

--------------------------------------

مربیان پیش‌ دبستانی مقابل مجلس تجمع کردند

همزمان با اولین روز از شروع به کار مجلس پس از تعطیلات تابستانی (یکشنبه ۳۰ شهریور)، نزدیک به ۱۵۰ مربی پیش دبستانی مقابل این نهاد تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان که عموما خود را از شهرهای دیگر به پایتخت رسانده‌اند به اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف استخدام حداقل ۳۰ هزار مربی پیش دبستانی و استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه برای استخدام‌ این مربیان معترض‌اند.
منابع ایلنا حاضر در تجمع امروز گزارش داده‌اند مربیان در پی افزایش فشار نهادهای نظارتی طی هفته‌های گذشته، تجمع خود را در سکوت برگزار می‌کنند اما پلاکاردهایی حاوی عبارات اعتراضی در دست دارند.
بر اساس این گزارش، تجمع کنندگان در عین حال به خلف وعده وزارت آموزش و پرورش در لغو بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی معترض‌اند.
این بخشنامه به کارگیری نیروی آزاد در کلاس‌های پیش دبستانی ضمیمه دبستان‌های دولتی را ممنوع کرده است و در عوض بر استفاده از نیروهای رسمی و معلمان بازنشسته تاکید کرده است.
گفتنی است وزیر آموزش و پرورش پیش‌تر قول داده بود آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی ۱۷ مرداد برگزار شود اما این آزمون به دلیل آنچه «اختصاص نیافتن ردیف بودجه از سوی دولت» اعلام شد، برگزار نشده است.
لازم به ذکر است یکهزار مربی پیش دبستانی در دو هفته گذشته به تناوب مقابل نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش تجمع کرده بودند اما نه تنها وزارت آموزش و پرورش به مطالبات آنان رسیدگی نکرد بلکه «محمد بطحایی»، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی این وزارتخانه آنان را تلویحا تهدید کرد دیگر مقابل مجلس و نهاد ریاست جمهوری تجمع نکنند.

--------------------------------------

پنجمین روز از اعتصاب گیلانا/ معترضین به فرماندار رودبار نامه نوشتند

در پنجمین روز متوالی از اعتراضات صنفی کارگران کاشی گیلانا، کارگران امروز مقابل ساختمان اداری کارخانه تحصن کردند.
یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز، به ایلنا گفت: کارگران کاشی گیلانا با ادامه اعتراضات‌شان خواستار بازگشت به کار دو تن از همکارانشان که روز سه شنبه (۲۵ شهریور) از سوی کارفرما اخراج شده بودند هستند.
پیش از این و در اولین روز از اعتصاب کارگران، دو تن از کارگران بخش‌های لعاب و کوره کارخانه کاشی گیلانا به نام‌های مهدی کاظمی و احمد میرزایی اخراج شده بودند.
طبق آخرین گزارش از تجمع امروز کارگران گیلانا، کارفرما، رئیس اداره کار رودبار و تعدادی از ماموران نیروی انتظامی در محل کارخانه حضور پیدا کرده‌اند اما به دلیل عصبانیت کارگران، کارفرما اجازه حضور در کارخانه را نیافته است.
کارگران گفته‌‌اند که کارفرما با نصب اطلاعیه‌ای بر روی تابلو اعلانات، اعلام کرده است طی روزهایی که تولید در کارخانه را متوقف شده است هیچ حقوق و بیمه‌ای به کارگران تعلق نمی‌گیرد.
همچنین از رودبار گزارش می‌رسد که به دلیل تهدید به بازداشت ده نفر از کارگران به جرم ایجاد اغتشاش، کارگران با نوشتن نامه‌ای خطاب به فرماندار رودبار، برپایی اعتراضات صنفی اخیر در کارخانه کاشی گیلانا را تصمیم جمعی تمامی کارگران دانسته‌اند و تاکید کرده‌اند که این ۱۰ نفر نقشی بیش از سایر کارگران گیلانا در اعتراضات اخیر نداشته‌اند.
نماینده کارگران کاشی گیلانا درتشریح جزئیات مطالبات کارگران که منجر به اعتراض و اعتصاب طی پنج روز گذشته شده است گفت: بخش نخست مطالبات صنفی کارگران این واحد رقمی معدل ۹۴۱ میلیون تومان است که در فاصله سال ۸۸ تا فروردین ۹۲ ایجاد شده است.
او درباره سایر پی‌گیری‌های قانونی کارگران افزود: پرونده دوم و سوم نیز مربوط به شکایت ۱۴۹ کارگر در دو مرحله در قوه قضائیه و اداره کار رودبار است که کارگران بابت حقوق سه ماهه پاییز و زمستان سال ۹۲ مبلغ ۵۱۳ و ۶۰۰ میلیون تومان مطالبه کرده بودند که بدون پی گیری در این ادارات مسکوت مانده است.
این کارگر همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کاشی گیلانا نیز اظهار داشت: با وجود اینکه کارفرما ماهانه ۷ درصد از کل حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی را کسر می‌کند اما از ۴ سال پیش پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و میزان بدهی کارفرما به تامین اجتماعی به بیش از ۳ میلیارد تومان رسیده است.
نماینده کارگران در بخش پایانی سخنان خود در خصوص مطالبات کارگران بازنشسته کاشی گیلانا گفت: حدود ۷۰ کارگری که از سال ۹۰ تا سال ۹۳ در این کارخانه بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمتشان را از کارفرما دریافت کنند. در ضمن مقرری بازنشستگی این ۷۰ کارگر به دلیل افزایش بدهی‌های کارفرما به تامین اجتماعی هنوز برقرار نشده است.
به گفته وی هر یک از کارگران بازنشسته بر اساس سوابق خدمتشان مبلغی بیش از ۱۵ میلیون تومان از کارفرما طلبکارند که مجموع مطالباتشان حدود ۶۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

واگذاری سهام «گیلانا» پیش شرط تحقق مطالبات کارگران است


به گفته نماینده رودبار در مجلس، مشکلات صنفی کارگران کارخانه کاشی گیلانا زمانی برطرف خواهد شد که مالکیت سهام مدیر قبلی این کارخانه که اکنون در زندان است، به سرمایه گذار جدید واگذار شود.
«عطاالـله حکیمی» در پنجمین روز از آغاز اعتصاب کارگران کارخانه گیلانا به ایلنا گفت: نگرانی ۱۵۰ کارگر این کارخانه از بابت پرداخت نشدن ۱۵ ماه مطالبات معوقه قابل درک است اما در شرایط کنونی زمانی می‌توان پرداخت این معوقات را از سرمایه‌گذار جدید مطالبه کرد که تکلیف وی در مقام مالک بخشی از سهام کارخانه مشخص شده باشد.
وی بایادآوری اینکه اشتباهات مدیریت قبلی کاشی گیلانا باعث به وجود آمدن مشکلات کنونی شده است، افزود: ظاهرا پس از آنکه مدیریت قبلی به دلیل گرفتاری‌های حقوقی بازداشت می‌شود طی توافقی کتبی مسئولیت اداره این واحد صنعتی را برای مدت سه سال به مدیریت جدید واگذار می‌کند اما زمانی که مدیرجدید در راستای اجرای این توافق مسئولیت کارخانه کاشی گیلانا را برعهده می‌گیرد تازه متوجه عمق بحران می‌شود و بنابراین ادامه حضور خود در این واحد تولیدی را منوط به انتقال مالکیت بخشی از سهام کارخانه می‌کند.
حکیمی افزود: از آنجا که مسئله انتقال مالکیت سهام کارخانه کاشی گیلانا دیر‌تر از مسئله واگذاری مدیریت این واحد تولیدی مطرح ‌شده است در نتیجه هنوز خواسته سرمایه گذار جدید کارخانه کاشی گیلانا تامین نشده است.
نمانیده رودبار در مجلس افزود: براساس منطق اقتصادی، مدیریت جدید کارخانه در مقام سرمایه گذار خواستار تضمین فعالیت‌های اقتصادی است که وی برای این واحد صنعتی در نظر گرفته است و این تضمین تنها از طریق منتقل شدن بخشی از سهام کارخانه که به مدیر قبلی تعلق دارد تامین می‌شود.
وی افزود: درغیر این صورت با شرایط کنونی اقتصادی و مشکلاتی که ویژه کارخانه کاشی گیلاناست هیچ تضمینی برای بازگشت سرمایه‌گذاری مدیریت جدید وجود ندارد.
به باور این نماینده مجلس، چنانچه این مشکل مرتفع شود مسئولان اداری رودبار تازه می‌توانند از سرمایه گذار جدید در مورد چگونگی پرداخت مطالبات معوقه ۱۵۰ کارگر این کارخانه تضمین بخواهند.
وی افزود: بنابراین در این شرایط چاره‌ای نیست جز‌ آنکه ابتدا خواسته‌های منطقی مدیر و سرمایه‌گذار جدید کاشی گیلانا در مقام کارفرمای تامین شود.
وی در عین حال با محترم شمردن نگرانی‌هایی که از بابت پرداخت نشدن ۱۵ ماه حقوق معوقه برای کارگران این واحد صنعتی ایجاد شده است، افزود: به موجب قانون کار بازگرداندن این مطالبات بخشی از تعهدات کارفرمای جدید کاشی گیلاناست، اما در شرایط کنونی ابتدا باید تکیلف کارفرمای جدید مشخص شود تا بعد از آن بتوان از وی پرداخت دیون کارگران را مطالبه کرد.

--------------------------------------

کارگران قند قهستان بیش از ۵ ماه حقوق نگرفته‌اند

نماینده کارگران کارخانه قند قهستان در استان خراسان جنوبی از تعویق بیش از ۵ ماه حقوق حدود ۲۶۰ کارگر این واحد تولیدی در نتیجه نبود امکانات تولید خبر داد.
این کارگر ه نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: کارخانه قند قهستان ۱۱۰ کارگر رسمی و قرار دادی و حدود ۱۵۰ کارگر فصلی دارد که در دریافت مطالبات معوقه خود از کارفرما عاجز ماده‌اند.
او با بیان اینکه ۱۱۰ کارگر رسمی و قرار دادی کارخانه قند قهستان از ابتدای سال جاری هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند افزود: کارفرما فقط بخشی از حقوق فروردین ماه سال جاری به همراه دو مبلغ ۳۰۰ و ۱۰۰ هزار تومانی علی‌الحساب را به کارگران ثابت پرداخت کرده است.
وی در خصوص مطالبات کارگران فصلی گفت: با وجود اینکه کارگران فصلی کارخانه قند قهستان از بهمن ماه سال گذشته در فصل بیکاری به سر می‌برند، کارفرما هنوز حقوق ماهای آذر و بهمن سال قبل را به حسابشان واریز نکرده است.
این کارگر اساسی‌ترین مشکل این واحد صنعتی را انباشت بدهی‌های کارخانه اعلام کرد و گفت: این کارخانه ۸ میلیارد تومان به طلبکاران بانکی بدهی دارد و کارگران هر چه تولید می‌کنند کارفرما به حساب طلبکاران واریز می‌کند.
او با بیان اینکه فعالیت تولیدی در این کارخانه به دلیل نبود مواد اولیه تولید تا آبان ماه متوقف است، گفت: تا فصل درو محصول چقندر قند و افزایش نیافتن مواد اولیه تولید به میزان ۵ هزار تن در سیلوهای کارخانه، فعالیت تولیدی از سر گرفته نمی‌شود.

--------------------------------------

محقق نشدن وعده‌های کارفرما با وجود خاتمه اعتصاب کارگران البرز غربی

رئیس شورای اسلامی کار کارگران زغال سنگ معدن البرز غربی با اشاره به خاتمه اعتصاب کارگران، از محقق نشدن وعده کارفرما و سایر مسئولان استانی در خصوص رفع مشکلات حقوقی و بیمه‌ای ۳۱۰ کارگر این معدن خبر داد.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در پی تجمعی که روز سه شنبه (۲۵شهریور) توسط ۳۱۰ نفر از کارگران در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق و همچنین منتفی نشدن انحلال این واحد معدنی در مقابل درب ورودی تونل شماره ۹ این معدن صورت گرفته بود آقای «مسعود غضنفری» مدیر عامل این معدن پرداخت حقوق کارگران حداکثر تا ۳۶ ساعت آینده را وعده داده بود.
او با با انتقاد از بی‌توجه‌ای کارفرما به معیشت کارگران این واحد افزود: اعضای شورای تامین استان به همراه فرماندار شهرستان رودبار بنا به درخواست مدیر عامل این واحد معدنی از کارگران دو روز دیگر (حداکثر تا پایان روز یکشنبه ۳۰ شهریور) مهلت خواسته‌اند تا مطالبات معوقه‌ آنان را پرداخت کنند.
نماینده کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی با بیان اینکه بار دیگر کارگران به کارفرما اعتماد کردند و با وساطت مسئولان استانی به کارفرما مهلت پرداخت دادند، افزود: میزان مطالبات معوقه کارگران این واحد دو ماه حقوق و بیمه در ماههای تیر و مرداد در سال جاری است که امیدواریم اینبار به وعده های خود عمل کنند.
او در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران اظهار داشت: با وجود اینکه مدیرکل تامین اجتماعی استان گیلان حاضر به همکاری با مدیر عامل برای پرداخت معوقات بیمه‌ای کارگران است اما کارفرما اعتنایی به حل مشکلات بیمه ای کارگران ندارد.
رئیس شورای اسلامی کارگران معدن سنگرود با بیان اینکه کارگران این معدن حداکثر تا پایان وقت اداری فردا به کارفرما مهلت پرداخت معوقات حقوقی و بیمه‌شان را داده‌اند، افزود: در غیر اینصورت بار دیگر کارگران اعتصاب را از سر می‌گیرند.
به گفته نماینده کارگران، آنچه موجب نگرانی برخی کارگران در آستانه سال تحصیلی شده است فراهم کردن لوازم و سایر تجهیزات مدرسه و دانشگاه فرزندانشان است.
او افزود: با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان استانی و شهرستانی خواسته بودند به مشکلات این معدن رسیدگی شود اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجهی کرده‌اند و سکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شده است.
نیک‌پور در بخش پایانی سخنان خود در خصوص موضوع انحلال معدن سنگرود تصریح کرد: موضوع منتفی شدن انحلال معدن سنگرود بسته به نظر مثبت سه وزیر کار، صنعت و اقتصاد است. با وجود آنکه این مصوبه مورد تایید وزیر صنعت، کار و رئیس هیئت مدیره سازمان توسعه معادن کشور قرار دارد، اما هنوز وزیر اقتصاد به دلیل تامین منابع مالی آن، مصوبه شورای تامین استان گیلان مبنی بر لغو انحلال را تایید نکرده است.
به گفته وی در این شرایط چنانچه به هر دلیلی فعالیت معدن متوقف شود، نه تنها تامین معاش تعداد قابل توجهی از خانواده‌های ساکن در منطقه با مشکل مواجه خواهد شد بلکه آینده شغلی سرپرستان این خانواده‌ها در خصوص برخورداری از مزایای بازنشستگی نیز به چالش کشیده می‌شود.

--------------------------------------

پس از چهار روز اعتصاب:

نمایندگان کارگران و کارفرمای «کاشی گیلانا» فردا مذاکره می‌کنند

یک مقام آگاه در اداره کار شهرستان رودبار با اشاره به اعتراضات چند روز گذشته کارگران کارخانه «کاشی گیلانا»، گفت: برای پایان یافتن این وضعیت قرار است فردا (یکشنبه 30 شهریور) جلسه مشترکی میان نمایندگان کارگران و کارفرما در محل کارخانه برگزار شود.
این مقام مسئول درباره جلسه فردا به خبرنگار ایلنا گفت: از سه‌شنبه هفته گذشته (25 شهریور) اعتراضات صنفی ۱۵۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا آغاز شده است و در حال حاضر تولید این کارخانه به دلیل خودداری کارگران معترض از کار کردن، متوقف شده است، بنابراین انتظار می‌رود که در نتیجه جلسه فردا بتوان برای از سرگیری فعالیت این واحد تولیدی به توافق دست‌ یافت.
وی در تشریح شرایطی که باعث به وجود آمدن بحران کنونی در کارخانه کاشی گیلانا شده است گفت: این کارخانه از سال ۶۸ با مالکیت بخش خصوصی فعالیت خود را آغاز کرده است اما در نتیجه عملکرد نادرست مدیریت قبلی کارخانه که همزمان یکی از سهامداران عمده کاشی گیلانا نیز محسوب می‌شد، گیلانا از مدتی پیش دچار بحران مدیریتی شد.
این مقام مطلع با یادآوری اینکه هم اکنون در نتیجه این اشتباهات حجم مطالبات معوقه ۱۵۰ کارگر کارخانه کاشی گیلانا بصورت پراکنده تا ۱۵ ماه افزایش یافته است افزود: در این رابطه هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار رودبار نیز طی احکام جداگانه‌ای کارفرمای وقت را به پرداخت مطالبات کارگران محکوم کردند.
این مقام آگاه بابیان اینکه در ‌‌نهایت کارفرمای قبلی کاشی گیلانا از مدتی قبل به دلیل عمل نکردن به تعهدات قانونی خود روانه زندان شده است، افزود: در شرایط جدید با پیگیری‌های انجام شده قرار است تا سهام و مسئولیت مدیریتی کارفرمای بازداشت شده به سرمایه گذار جدیدی که از سه ماه پیش اداره کارخانه را برعهده دارد واگذار شود.
وی بابیان اینکه به دلیل زمان‌بر بودن فرآیند ارزیابی کار‌شناسی وضعیت کارخانه روند انتقال مالکیت سهام کارخانه دچار وقفه شده است، افزود: بدون تردید مطابق قانون کار مدیریت جدید در قبال پرداخت مطالبات معوقه کارگران مسئول است اما از آنجا که سرمایه‌گذار جدید انجام هرگونه تعهدی را به بعد از انتقال مالیکت سهام منوط کرده است در حال حاضر وضعیت پرداخت مطالبات کارگران مشخص نیست.
وی یادآور شد: از آنجا که مسئولان منطقه نگران هستند که مبادا سرمایه گذار جدید به هر دلیلی از ادامه فعالیت در این واحد صنفی منصرف شود، در حال حاضر بیشتر درصدد هستند تا انتقال مالکیت کارخانه بطور کامل انجام شود.
این مقام آگاه با بیان اینکه سرمایه گذار جدید مدعی است که در سه ماه گذشته بالغ بر یک میلیادر و سیصد میلیون تومان در کارخانه کاشی گیلانا سرمایه گذاری کرده است، ادامه داد: نگرانی مسئولان اداری رودبار و منجیل از آن حیث است که مبادا با انصراف سرمایه گذار جدید این واحد تولیدی تعطیل و کارگران این کارخانه که تعداد قابل توجهی از آن‌ها در آستانه بازنشستگی هستند دچار مشکل شوند.
این مقام آگاه در اداره کار رودبار گفت یکی دیگر از ادعاهای مدیریت جدید که باعث تشدید نگرانی مسئولان منطقه شده این است که جمعیتی ۱۰ نفره از کارگران این واحد تولیدی با تاثیرگذاری بر سایر کارگران این واحد صنعتی بر فرآیند تولید اثیر منفی می‌گذارند.
وی در عین حال افزود: نگرانی مسئولان منطقه به هیچ عنوان به معنی نادیده گرفته شدن مطالبات صنفی کارگران کاشی گیلانا نیست و آنان متوجه شرایط سخت کار، پرداخت‌های علی‌الحسابی و برخودرهای نامناسب احتمالی هستند.
وی افزود: سرمایه گذار و مالک جدید برای عمل به تعهدات قانونی خود از کارگران و همه دستگاه‌های دولتی و طرف حساب با کارخانه، خواستار یک مهلت تنفس ۶ ماهه شده است و در نظر دارد پس از اتمام این مهلت با همه طلبکاران در خصوص نحوه انجام تعهداتش مذاکرده کند.
این مقام مسئول در اداره کار رودبار می‌گوید: در شرایط کنونی ممکن است مسئولان اداری منطقه به دلیل نگرانی‌هایی که از شرایط موجود دارند در مواجه با کارگران معترض سخت گیری‌هایی کرده باشند اما تا این لحظه موضوعاتی همچون اخراج یا تعقیب قضایی کارگران در دستور کار نیست.
وی بابیان اینکه در حال حاضر بیشترین نگرانی‌ها مربوط به تعامل سازمان تامین اجتماعی با مدیریت جدید کارخانه است، افزود: تاخیرهایی که در زمان مدیریت گذشته کاشی گیلانا در مورد پرداخت حقوق بیمه کارگران به وجود آمده است این نگرانی را ایجاد کرده که مبادا فرآیند بازنشستگی کارگران مشمول مشاغل سخت و زیان آور این واحد صنفی به دلیل پرداخت نشدن حتی یک روز حق بیمه تا ۵ سال عقب بیفتد.

--------------------------------------

اعتصاب کارگران «گیلانا» وارد چهارمین روز شد/ از توهین کلامی تا تهدیدات قضایی

نماینده کارگران کارخانه کاشی گیلانا از تحصن ۱۶۰ کارگر این واحد تولیدی برای چهارمین روز خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود در توضیح دلیل اعتراض کارگران گیلانا به ایلنا گفت: کارگران کارخانه کاشی گیلانا در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۶ ماه حقوق در فاصله سال‌ ۸۸ تا کنون و همچنین پرداخت نشدن حدود ۴ سال بیمه، از تاریخ سه شنبه ۲۵ شهریوماه دست از کار کشیده و در محل کار تحصن کرده‌اند.
او در تشریح معوقات حقوقی کارگران گفت: کارگران در مسیر پی‌گیری قانونی مطالبات معوقه خود سه پرونده شکایت در مراجع قضایی و اداره کار تشکیل داده‌اند که متاسفانه هیچکدام تا به امروز منجر به دریافت مطالبات‌شان نشده است.
نماینده کارگران کاشی گیلانا درباره موضوع اولین شکایت گفت: پرونده نخست مربوط می‌شود به شکایت ۱۹۴کارگر کاشی گیلانا به اداره کار رودبار بابت پرداخت حقوق، اضافه کار و سایر مزایا همانند حق لباس.. که از سال ۸۸ تا فروردین ۹۲ رقمی حدود ۹۴۱ میلیو‌ن تومان می‌شود.
او درباره سایر پی‌گیری‌های قانونی کارگران افزود: پرونده دوم و سوم نیز مربوط به شکایت ۱۴۹ کارگر در دو مرحله در قوه قضائیه و اداره کار رودبار است که کارگران بابت حقوق سه ماهه پاییز و زمستان سال ۹۲ مبلغ ۵۱۳ و ۶۰۰ میلیون تومان مطالبه کرده بودند که بدون پی گیری در این ادارات مسکوت مانده است.
این کارگر همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران کاشی گیلانا گفت: با وجود اینکه کارفرما ماهانه ۷ درصد از کل حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی را کسر می‌کند اما از ۴ سال پیش پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و میزان بدهی کارفرما به تامین اجتماعی به بیش از ۳ میلیارد تومان رسیده است.
او همچنین در این زمینه تصریح کرد: با اصرار کارگران و همکاری تامین اجتماعی شهرستان رودبار صرفا برای تمدید دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران، کارفرما هر ۵ الی ۶ ماه مبلغی را به حساب تامین اجتماعی واریز کرده است.
این کارگر در خصوص بخش دیگری از مطالبات کارگران کاشی گیلانا گفت: بخش دیگری از مطالبات کارگران کاشی گیلانا مربوط می‌شود به کارگران بازنشسته که از سال ۹۰ تا سال ۹۳ در این کارخانه بازنشسته شده‌اند. این کارگران بازنشسته هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمتشان را از کارفرما بگیرند. در ضمن مقرری بازنشستگی این ۷۰ کارگر به دلیل افزایش بدهی‌های کارفرما به تامین اجتماعی هنوز برقرار نشده است.
به گفته وی هریک از کارگران بازنشسته بر اساس سوابق خدمت‌شان مبلغی بیش از ۱۵ میلیون از کارفرما طلبکارند که مجموع مطالباتشان حدود ۶۰۰ میلیون تومان می‌شود.
این کارگر کاشی گیلانا درباره اعتراض ۴ روزه اخیر همکارانش گفت: کارگران کارخانه کاشی گیلانا در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (۲۵ و ۲۶شهریور) در مقابل فرمانداری شهرسستان رودبار تجمع کرده بودند، روز پنجشنبه در واکنش به بی‌توجهی به اعتراضاتشان با حضور در داخل کارخانه تولید را متوقف کردند. کارفرما در واکنش پس از اخراج دو نفر از کارگرانی که در بخش کوره و لعاب کار می‌کردند، از ۱۰ کارگر به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است.
او با بیان اینکه کارگران علاوه بر دریافت مطالبات، خواستار تغییر کارفرمای کارخانه کاشی گیلانا هستند افزود: مهم‌ترین مشکل کارگران با کارفرمای جدید توهین‌های کلامی مکرر وی به کارگران است که کارگران را با اسامی حیوانات صدا می‌زند.
به گفته وی کارفرمای سابق کارخانه کاشی گیلانا در پی شکایت کارگران مبنی بر عدم پرداخت حقوق و بیمه با حکم مراجع قانونی شهرستان رودبار آبان ماه سال گذشته بازداشت وزندانی شده است.
او گفت: پس از بازداشت کارفرمای سابق کارخانه، کارفرما جدید هفتم مردادماه سال جاری با تقبل بدهی‌های کارخانه به کارگران و سایر طلب کاران با عقد قرار داد سه ساله به صورت مستاجر وارد کارخانه شد، اما از آن روز به بعد این کارفرما به تعهدات خود در قبال کارگران عمل نمی‌کند.
این کارگر همچنین اظهار داشت: کارگران کاشی گیلانا که تعدادشان ۱۶۰ نفر است از روز سه شنبه (۲۵ شهریور) تولید در کارخانه را تا مشخص شدن تکلیفشان متوقف کرده‌اند اما دخالت یکجانبه مسئولان استانی باعث نگرانی و عصبانیت کارگران شده است.
او در مورد دخالت برخی مسئولان شهرستان رودبار توضیح داد: رئیس دادستانی با تهدید کارگران سعی در خاتمه دادن به اعتراض کارگران را دارد اما کارگرانی که در شرایط سخت روزگار می‌گذرانند نمی‌‌توانند تحت تاثیر این تهدید‌ات قرار بگیرند.
این کارگر گفت: آقای دادستان رودبار از روز سه شنبه که کارگران تولید را متوقف کرده‌اند پیغام داده است که اگر ظرف سه روز به اعتصاب خود پایان ندهید با ارسال نیروهی یگان ویژه به کارخانه کارگران اعتصابی را اخراج می‌کنم و نیروی کار جدید به کارخانه وارد می‌کنم.
همچنین تهدیداتی درباره بازداشت ۱۰ نفر از کارگرانی که به عقیده ایشان اغتشاش‌گر هستند مطرح شده و در مرحله نخست تعدادی از کارگران عصر روز سه شنبه (۲۵ شهریور) برای ارائه توضیحاتی در خصوص مشکلاتشان به پاسگاه نیروی انتظامی فرا خوانده شده‌اند.
به اعتقاد این کارگر کاشی گیلانا، مسئولان قضایی و دولتی گیلان با حمایت یکجانبه از کارفرما باعث گسترده‌تر شدن اعتراضات کارگران می‌شوند.

--------------------------------------

پدید آمدن نوعی اشرافیت در پتروشیمی اروند

منابع کارگری ایلنا در پتروشیمی اروند از وقوع ماجرایی خبر داده‌اند که از نهادینه شدن تبعیض و حتی پدید آمدن نوعی از اشرافیت میان کارگران پیمانی و کارمندان رسمی این واحد تولیدی حکایت می‌کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این ماجرا در حالی اتفاق افتاده است که هنوز از صدور حکم حبس و شلاق برای ۴ کارگر پتروشیمی رازی که به تبعیض حقوقی میان خود و کارمندان رسمی اعتراض کرده بودند، یک ماه نمی‌گذرد.
بر اساس این گزارش، مدیران پتروشیمی اروند برای اولین بار به شمار محدودی از کارگران پیمانی و خانواده‌هایشان اجازه داده‌اند در کلاس‌های آموزش شنای یکی از استخرهای وابسته به این واحد تولیدی شرکت کنند، اما هنگامی که همسران این کارگران پیمانی در کلاس‌ یاد شده حاضر شده‌اند، همسران کارمندان رسمی در اعتراض به حضور آنان، استخر را ترک کرده‌اند.
به گفته منابع ایلنا، همسران کارمندان رسمی معترض بوده‌اند که چرا استخر آنان با همسران کارگران پیمانی یکی است و سپس گفته‌اند با همسران کارگران در یک استخر شنا نمی‌کنند.
در همین رابطه، یکی از کارگران پتروشیمی اروند به ایلنا گفت: اختلاف و تبعیض میان کارمندان رسمی و کارگران پیمانی در منطقه آزاد ماهشهر به حدی زیاد شده است که عده‌ای‌ شأن خود را بالا‌تر از کارگران تصور می‌کنند.
او با اشاره به فاصله سه برابری حقوق کارمندان رسمی و کارگران پیمانی پتروشیمی اروند، افزود: طبیعی است که اختلاف فاحش حقوقی میان دو گروه از کارکنان یک مجموعه که تقریبا کار مشابهی انجام می‌دهند و تنها تفاوتشان این است که گروهی بر اساس شرایط وزارت نفت و گروهی دیگر بر اساس شرایط وزارت کار استخدام شده‌اند، به چنین تکبر و بی‌اخلاقی‌هایی دامن بزند.
او در عین حال بیان کرد: مدیران پتروشیمی‌ها خانه‌های سازمانی را با آب، برق و گاز رایگان در اختیار کارمندان رسمی قرار می‌دهند و بسیاری از این خانه‌ها را با مبالغ ناچیزی به آنان واگذار می‌کنند. همچنین تمامی امکانات واحدهای پتروشیمی‌ از جمله رستوران‌ها، باشگاه‌های ورزشی، استخرها، سفرهای زیارتی و سیاحتی و... در اختیار مدیران این واحدها و کارمندان رسمی قرار می‌گیرند و کارگران پیمانی از این خدمات محروم مانده‌اند.

--------------------------------------

دو کارگر محکوم شده پتروشیمی رازی نماینده قانونی کارگران بوده‌اند/

منابع کارگری ایلنا در پتروشیمی رازی سندی را در اختیار خبرنگار ما قرار داده‌اند که نشان می‌دهد علاوه بر یکی از چهار کارگر محکوم به زندان و شلاق که در رای دادگاه به عنوان نماینده کارگران شناخته شده است، «مازیار رحیم‌زاده» دیگر کارگر محکوم شده این واحد تولیدی نیز نماینده قانونی کارگران بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این سند نشان می‌دهد «مازیار رحیم‌زاده»، یکی از ۴ کارگر محکوم شده پتروشیمی رازی به حبس و شلاق؛ در تاریخ ۲ مهر سال ۹۲ با کسب اکثریت آراء به عنوان نماینده کارگران شرکت پیشگامان فن اندیش تهران (یکی از پیمانکاران پتروشیمی رازی) انتخاب شده است.
آنطور که در این سند (صورتجلسه انتخابات رابط کارگری) آمده است این انتخابات در کارگاه شرکت پیمانکاری پیشگامان فن اندیش تهران و با حضور «حمدالله سامی‌پور»، نماینده حراست پتروشیمی رازی برگزار شده است.
بر این اساس، از مجموع ۴۲۰ کارگر شرکت پیمانکاری پیشگامان فن اندیش، ۲۶۶ کارگر در این انتخابات شرکت کردند و آقای رحیم‌زاده را با اکثریت آراء به عنوان نماینده کارگران برگزیدند.
گفتنی است اگر چه دادگاه تنها یکی از چهار کارگر محکوم شده پتروشیمی رازی را به عنوان نماینده کارگران به رسمیت شناخته است، اما در عین حال گفته آقای رحیم‌زاده به همراه دو کارگر محکوم شده دیگر نماینده کارگران نبوده‌اند.

--------------------------------------

کشته شدن ۳۶ کارگر بیمه شده طی ۳ ماه اول سال

درسه ماه اول سال جاری چهار هزار و ۲۵ بیمه شده سازمان تامین اجتماعی دچار حوادث ناشی از کار شدند.
به گزارش ایلنا، روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی روز جمعه (۲۸ شهریور) اعلام کرد، سه هزار و ۸۲۳ حادثه ناشی از کار داخل کارگاه، ۱۵۱ حادثه خارج از کارگاه و ۵۱ حادثه نیز هنگام رفت و آمد به محل کار در سه ماه اول سال ۹۳ برای بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی اتفاق افتاده است.
بر این اساس، در سه ماه اول سال جاری، دوهزارو ۷۰۳ حادثه ناشی از کار هنگام صبح، یکهزارو ۳۸ مورد حادثه هنگام عصر و ۲۸۴ حادثه نیز در هنگام شب روی داده است.
بنا بر این گزارش، سه هزار و ۶۸۷ بیمه شده حادثه دیده ناشی از کار درسه ماه اول سال ۹۳ بهبودی کامل داشته‌اند، ۱۸۰نفر غرامت نقص عضو در یافت کرده‌اند، ۴۱نفر از کار افتاده کلی، ۸۱ نفر از کار افتاده جزئی شده‌اند، ۳۶ نفر نیز در این مدت فوت کرده‌اند.
بر این اساس در سه ماه اول سال جاری، دو هزارو ۷۸۵ بیمه شده بر اثر بی‌احتیاطی دچار حادثه ناشی از کار شده‌اند و ۲۹۱ نفر نیز به دلیل عدم رعایت مقررات ایمنی حادثه دیده‌اند.
بر اساس این گزارش، وسایل بی‌حفاظ، وسایل معیوب، عدم استفاده از وسایل حفاظتی، فقدان اطلاعات، ازدحام و بی‌نظمی تجهیزات، لباس خطرناک، عدم آموزش، نور ناقص و تهویه نامطلوب به تربیت از مهم‌ترین عوامل ایجاد حوادث ناشی از کار درسه ماه اول سال ۹۳ بوده است.
بنا بر این گزارش، بیمه شدگان گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با ۹۷۷مورد بیشترین تعداد آسیب دیدگان ناشی از کار را داشته‌اند و گروهای سنی ۳۰ تا ۳۴ سال با ۹۶۱ مورد، ۳۵ تا ۳۹سال با ۶۳۷ مورد، ۲۰ تا ۲۴ سال با ۴۸۸ مورد و ۴۰ تا ۴۴ سال ۴۳۸ مورد حادثه به ترتیب بیشترین رده‌های سنی آسیب دیدگان ناشی از کار درسال ۹۳ را داشته‌اند.

--------------------------------------

احتمال مداخله قضایی در یک اعتراض صنفی دیگر؛ این بار گیلانا

کارگران کارخانه کاشی گیلانا که در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (۲۵ و ۲۶شهریور) در مقابل فرمانداری شهرسستان رودبار تجمع کرده بودند، روز پنجشنبه در واکنش به بی‌توجهی به اعتراضاتشان با حضور در داخل کارخانه تولید را متوقف کردند. کارفرما در واکنش پس از اخراج یکی از کارگران بخش کوره، از ۱۰ کارگر به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است. پیش از این دستگاه قضایی در واکنش به اعتراضات صنفی در پتروشیمی رازی برای چهار کارگر حکم زندان و شلاق صادر کرده بود
به گزارش ایلنا، کارگران کاشی گیلانا که تعدادشان ۱۶۰ نفر است به پرداخت نشدن ۱۶ ماه حقوق معترض‌اند.
یکی از کارگران کاشی گیلانا درباره اعتراض دیروز گفت: با وجود توقف تولید، کارگران در محوطه کارخانه حضور داشتند و کارفرما با همکاری مسئولان استانی اقدام به تهدید کارگران می‌کرد.
بنا بر گفته این کارگر، به کاگران معترض گفته شده است که باید با شرایطی که در کارخانه حاکم است کنار بیاید و بدون درخواست هیچ مطالبه‌ای، با درک شرایط کارخانه به کار تولیدی خود ادامه دهند.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود گفت: کارگران کاشی گیلانا ۱۶ ماه شرایط سخت کارخانه را با فشار آوردن به خانواده‌های‌شان تحمل کرده‌اند و زمان آن است که مسئولان شرایط کارگران را درک کنند.
به گفته وی کارفرمای جدید کارخانه کاشی گیلانا روز گذشته باتهدید به کارگران گفته است به کارگران معترض نه پولی پرداخت می کنم و نه بیمه آنان را واریز می‌کنم و «هر کاری که دوست دارید انجام بدهید».
وی افزود: در ادامه تهدیدات، کارفرما یکی از کارگران بخش کوره بنام «احمد میرزایی» را که مطالبات خود و همکارانش را پی گیری می‌کرد اخراج کرد.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت در ادامه سخنانش به شکایت کارفرما از کارگران اشاره کرد و گفت: به کارگران گفته شده است که کارفرما از ۱۰ نفر از آنان به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است و قرار است این کارگران به دادگاه احضار شوند.
به گفته این کارگر، مسئولان قضایی و دولتی گیلان با حمایت یکجانبه از کارفرما باعث گسترده‌تر شدن اعتراضات کارگران می‌شوند.
لازم به ذکر است تماس خبرنگار ایلنا برای شنیدن پاسخ کارفرما و مدیر تولید کارخانه کاشی گیلانا تا لحظه ارسال این خبر ناموفق بوده است.

--------------------------------------

۵۰ کارگر «آدنیس» ۴ماه از معوقات مزدی خود را گرفتند

یکی از کارگران شاغل در کارخانه لوازم خانگی «آدنیس»در مشهد گفت: ۵۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی توانستند ۴ ماه از معوقات مزدی خود را دریافت کنند.
این کارگر در این باره به ایلنا گفت:در مجموع نزدیک به یکصد نفر از کارگران این واحد سازنده لوازم خانگی بابت ۵ ماه دستمزد طلبکار بودند که تاکنون با بخشی از آنها تسویه حساب شده است.
وی افزود: با بهبود وضعیت مالی کارخانه از دو ماه پیش تولیدانواع بخاری گازی در این کارخانه آغاز شد، بطوری که کارفرما توانست در چند مرحله بخشی از معوقات حقوقی بیش از نیمی از کارگران را به حسابشان واریز کند.
او با بیان اینکه هم اکنون در این واحد تولیدی حدود ۲۰۰ کارگر مشغول کار هستند، گفت: نیمی از این کارگران یک ماه پیش به استخدام کارخانه در آمده‌اند،
این کارگر آدنیس افزود: پرداخت حقوق معوقه مربوط به نیمی از کارگرانی است که از ابتدای سال در استخدام شرکت بوده‌اند.
به گفته وی، در کارخانه آدنیس مسئله تاخیر در پرداخت حقوق کارگران امری سابقه‌دار است، بطوری که سال گذشته نیز پرداخت حقوق کارگران این واحد صنعتی ۵ تا ۶ ماه به تاخیر افتاده بود که در نهایت با پیگیری نمایندگان کارگری به حساب کارگران واریز شد.
این کارگر کارخانه آدنیس مشهد با اشاره به اینک کارگران انتظار دارند که مابقی معوقات حقوقی خود را هر چه سریع‌تر حداکثر تا پایان ماه آینده دریافت کنند، اظهار داشت: بخش دیگری از مطالبات کارگران آدنیس به سنوات سال ۹۱ و عیدی و پاداش و سنوات سال ۹۲ مربوط می‌شود.
وی دلیل افزایش مشکلات پرداخت حقوق کارگران را اشتباهات مدیریتی دانست و در خصوص امنیت شغلی همکاران تازه استخدام شده خود گفت: کارگرانی که به تازگی استخدام شده‌اند تا پایان فصل سرما که زمان تولید و فروش بخاری و وسائل گرمایشی است در کارخانه حضور دارند.
این کارگر پرداخت مابقی معوقات حقوقی کارگران را برای تامین معاش در شرایط اقتصادی کنونی ضروری دانست و اضافه کرد: امید وارم کارفرما بتوانند مابقی مطالبات قانونی کارگران را پرداخت کند.

--------------------------------------

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد:

افزایش ۴۹/۶درصدی مرگ‌ میرهای ناشی از کار در تهران

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد: در چهار ماه نخست امسال ۱۹۰ مورد فوت ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان تهران ارجاع شده است که افزایش ۴۹/۶ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.
به گزارش ایلنا، دکتر «بشیر نازپرور» در این زمینه افزود: در مدت مشابه سال ۱۳۹۲ تعداد فوت ناشی از حوادث کار در استان تهران ۱۲۷ مورد بوده است که این آمار افزایش ۴۹/۶درصدی در فوت ناشی از این حوادث را در سال ۹۳ نشان می‌دهد.
وی گفت: از کل فوت ناشی از حوادث کار چهار ماه نخست امسال ۱۸۸ نفر مرد و دو نفر زن بوده‌اند. این در حالیست که در چهار ماه نخست سال ۹۲ تمامی ۱۲۷ نفر فوتی ناشی از حادثه کار مرد بوده‌اند.
نازپرور در مورد آمار فوت ناشی از حادثه کار در تیر ماه امسال نیز گفت: فوت ناشی از حادثه در تیرماه امسال با افزایش ۳۶. ۷ درصدی نسبت به تیر ماه سال قبل ۴۱ مورد بوده است.
وی با اشاره به این آمار در خصوص حوادث ناشی از کار اظهار داشت: طبق قوانین موجود حوادث ناشی از کار با دو ویژگی مشخص می‌شوند: حوادثی که در حین انجام وظیفه رخ می‌دهند و حوادثی که به سبب انجام وظیفه رخ می‌دهند. مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران تصریح کرد: با بررسی آمارهای منتشر شده در سالهای اخیر، سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن از جمله مهم‌ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار در کشور است که با رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاعات می‌تواند بروز این حوادث را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

استان تهران رکورد‌دار حوادث کار کشور
اظهارات رئیس سازمان پزشکی قانونی استان تهران در حالی است که سازمان پزشکی قانونی کشوری نیز در تازه‌ترین آمار خود اعلام کرده است: در چهار ماهه نخست سال جاری ۶۵۷ نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ۶۳۲ نفر بود، چهار درصد افزایش یافته است. بر این اساس‌ از کل تلفات حوادث کار در چهار ماهه امسال ۶۵۱ نفر مرد و شش نفر زن بودند؛ این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۶۲۴ مرد و هشت زن در حوادث کار جان خود را از دست دادند.
بر اساس این گزارش در این مدت استان‌های تهران با ۱۹۰، خراسان رضوی با ۵۰ و البرز با ۳۸ نفر بیشترین و استان‌های بوشهر، ‌ خراسان شمالی، ‌ کهگیلویه و بویراحمد با دو، ایلام و لرستان با سه و کردستان و خراسان جنوبی با چهار کمترین آمار تلفات حوادث کار را داشته‌اند.
مطابق آمارهای موجود در حوادث کار چهار ماهه امسال سقوط از بلندی با ۴۵ درصد بیشترین علت مرگ در حوادث کار را به خود اختصاص می‌دهد. پس از آن اصابت جسم سخت با ۲۴. ۵ و برق‌گرفتگی با ۱۲. ۳ درصد بیشترین دلایل مرگ در حوادث کار را در برمی گیرند.
در حوادث کار چهار ماهه ابتدایی امسال ۱۰ هزار و ۱۰۹ مصدوم حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲. ۴ درصد رشد داشته است.
در تیر ماه امسال نیز ۱۹۶ نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با رشد ۱۲ درصدی مواجه بوده است. گفتنی است مرگ‌های ناشی از حوادث کار طی سال‌های گذشته روندی صعودی داشته است، به طوری که این آمار از ۶۹۷ فوتی این حوادث در سال ۱۳۸۳ به یکهزار و ۹۹۴ نفر در سال ۱۳۹۲ رسیده‌است.
سازمان پزشکی قانونی با هشدار در خصوص افزایش تلفات در حوادث ناشی از کار و تأکید بر رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاع، یادآور می‌شود، در ۱۰ سال گذشته (۱۳۸۳ تا ۱۳۹۲) ۱۲ هزار و ۴۳۶ نفر در حوادث کار جان خود را از دست داده‌اند.

--------------------------------------

گفتگوی اینترنتی کارگران پتروشیمی رازی/ دعوا بر سر چیست؟

دعوای قدیمی کارگران پیمانی و کارمندان رسمی که سال هاست در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت جریان دارد، این بار در پتروشیمی رازی به صدور حکم حبس و شلاق برای ۴ تن از نمایندگان کارگران منجر شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شرکت پتروشیمی رازی با حدود سه هزار کارگر و کارمند در بندر امام خمینی ماهشهر واقع شده است. این واحد تولیدی سال ۸۷ به شرکت ترکیه‌ای «گوبره‌تاش» و سه شرکت ایرانی دیگر واگذار شد، اما مناسبات بر جای مانده از دوران تصدی وزارت نفت بر این مجموعه تغییری نکرد. نه فاصله حقوقی کارگران پیمانی و کارمندان رسمی که‌ گاه به سه برابر می‌رسید کاهش یافت و نه مزایایی که سایر شرکت‌های پتروشیمی دولتی به کارگران پرداخت می‌کردند، شامل کارگران پیمانی این مجموعه می‌شد.
تداوم چنین شرایطی که برای کارگران پتروشیمی رازی گران بود، آنان را بر آن داشت تا در دی و بهمن ماه پارسال تجمعاتی صنفی را در محوطه کارخانه برگزار کنند. تجمعاتی که با دخالت قوه قضاییه با محکوم کردن ۴ تن از نمایندگان کارگران به شش ماه حبس و ۵۰ ضربه شلاق پایان یافت.
هنگامی که خبر اولین تجمع کارگران پتروشیمی رازی در ۱۸ دی سال گذشته در ایلنا منتشر شد، گفتگویی جدی میان کارگران معترض و کارمندان رسمی پتروشیمی رازی در بخش نظرات این خبر شکل گرفت.
مرور این گفتگوها آنهم در شرایطی که اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی رازی در مبارزه با تبعیض به مرجله جدیدی وارد می‌شد، قطعا کدهایی از چرایی برپایی این سلسله تجمعات صنفی به ما می‌دهد. کدهایی که بیش از همه به کار نهادی می‌آید که برای ۴ فعال کارگری به جرم «اخلال در نظم» - بخوانید برپایی تجمع صنفی - حکم حبس و شلاق صادر کرده است.
شاهزادگان زحمتکتش و کوزت‌های پیمانکاری
یکی از کارمندان رسمی پتروشیمی رازی همزمان با اولین روز تجمع کارگران در اعتراض به تجمع صنفی آنان نوشته بود: «جالب است! اعتصاب همراه با صبحانه، ناهار، شام و سرویس رفت و آمد. همکاران عزیز در حالی اعتصاب کرده‌اند که برای صرف ناهار به رستوران مراجعه می‌کنند و با سرویس به منزل می‌روند، بعد هم می‌گویند هیچکدام از این مزایا را نداریم. بر دروغگو لعنت».
طبیعی بود که چنین اظهار نظری بی‌پاسخ نماند. پاسخ‌هایی که از عمق تبعیض میان کارمندان رسمی و کارگران پیمانی حکایت ‌می‌کرد و ابعاد این سنت زشت در وزارت نفت را آشکار‌تر می‌ساخت. کاربری به نام «علی» در جواب او نوشته بود: «آقای محترم! شما اگه در جریان درخواست‌های برادران پیمانکار می‌بودید، دیگه این طوری واسه خودت [...] سر هم نمی‌کردی. کجای دنیا کار بدون غذا و سرویس هست؟ این اعتراض به پول مفتیه که شما [...] می‌گیرید و واسه همین هم هست که الان بهتون بر خورده و می‌ترسید این نون [...] دچار مشکل بشه، و الا ما‌ها دنبال حقوق حقه و عدالت هستیم».
کارگر پیمانی دیگری به نام «سپهر» نوشته بود: ‌«از کی تا حالا سرویس ایاب و ذهاب شده مزایا؟ پس به ودیعه مسکن، رستوران، استخر، باشگاه، پاداش تولید، پاداش بهره وری، حق ورزش بانوان، فوق العاده مخصوص، فوق العاده کار با مواد شیمیایی، فوق العاده مناطق گرمسیر جنوب، فوق العاده ویژه، فوق العاده محرومیت از تسهیلات زندگی، جبران صرف وقت در منطقه ماهشهر، فوق العاده جذب، کمک هزینه عائله‌مندی، حق اولاد، حق کار در ارتفاع، پاداش افزایش تولید، پاداش مدیران، حق صعوبت محیط کار و... چی می‌گن؟ مردانه، آیتمی هم موند که بهتون نداده باشن؟ تازه چندتاشم ازش سر در نیاوردم، فاکتور گرفتم».
«احسان» دیگر کاربر ایلنا در واکنش به این کارمند رسمی نا‌شناس نوشته بود: ‌«من موندم! یه اسکانیا میاد واسه ۴ نفر رسمی، اونوقت مینی بوس‌های پوکیده پیمانکار به جای ۱۸ نفر، ۲۰ نفر رو سوار می‌کنه. به این می‌گن سرویس؟».
کاربر دیگری که خود را «کارمند رسمی پتروشیمی رازی» معرفی کرده، نوشته بود: «کارکنان شرکت پتروشیمی رازی اکثرا کارکنان رسمی شرکت نفت هستند که حقوق و مزایای آن‌ها براساس قوانین جاری وزارت نفت پرداخت می‌شود و در زمانهای قبل که این کارکنان با شرکت‌های پیمانکاری در این مجتمع مشغول به خدمت بودند، حقوق آنان بر همین منوال پرداخت می‌شد. لذا کارگران پیمانکاری عزیز این موضوع را مد نظر داشته باشند که کارکنان رسمی براساس قانون شرکت نفت فعال می‌باشند، درحالی که آنان طبق قانون وزارت کار فعالیت می‌کنند».
ِ«فرهاد کارگر» در پاسخ این کارمند رسمی نوشته بود: ‌«در یک شرکت کاملا خصوصی بیمه نفت و بیمه تامین اجتماعی معنایی ندارد. همه باید تحت یک قانون و با شرایط یکسان از مزایا بهره‌مند شوند. مگر ۵ سال قرارداد ترک‌ها با شما تمام نشد؟ خب بفرمایید انتقالی بگیرید در یک شرکت دولتی مزایای نفت را دریافت کنید. اینجا خصوصی می‌باشد.»
«حسین» در واکنش به یکی از کاربران ایلنا که با اشاره به ارائه یک وعده غذای گرم به کارگران پیمانی، اعتراض صنفی آنان را تقبیح کرده بود، نوشته بود: «دوست عزیز مگر مشکل بچه‌های پیمانکار یک وعده غذای گرم است؟ مگر ما نخورده‌ایم؟مشکل ما تبعیض و اختلاف میلیونی حقوق است که بین شاهزادگان زحمتکتش رازی و کوزت‌های پیمانکاری جاریست».
یکی از کارمندان رسمی توصیه قابل توجهی به کارگران معترض کرده بود. او نوشته بود: «من نفهمیدم باید حقوق ما رو کم کنن یا حقوق شما رو زیاد کنن؟ با کدومش راضی می‌شین؟ شما راه رو گم کردین. ایراد شما اینه که بجای اینکه بگین حقوقتون کمه، می‌گین چرا حقوق کارمندا زیاده. این خیلی فرق داره، چون ما کارمندا با کم بودن حقوق شما موافقیم ولی با اینکه می‌گین حقوق ما زیاده بشدت مخالفیم و مخالفت می‌کنیم. در جایی که یه سمبوسه فروش ۱۰ برابر من در آمد داره، کجا حقوق من زیاده؟ پس راه رو درست انتخاب کنین».

می‌خواستید بروید درس بخوانید
یکی از سوژه‌های همیشه ثابت در دعوای کارگران پیمانی و کارمندان رسمی، بازی مدرک گرایی است. بازی آسیب‌رسانی که در کل جامعه جریان دارد و در شرکت‌های زیر مجموعه نفت نیز به همین شیوه ادامه می‌یابد.
در همین رابطه، کاربر نا‌شناسی خطاب به کارگران پیمانی نوشته بود: «می‌خواستید بروید درس بخوانید و در امتحانات استخدامی نفت شرکت کنید تا به استخدام شرکت نفت در بیایید و مزایای رسمی‌های نفت را دریافت کنید. البته شاید شرکت کرده باشید ولی بار علمی لازم را نداشته‌اید. این دیگر مشکل شماست، نه رسمی‌های که زحمت کشیده و درس خوانده‌اند».
«ج ب» در پاسخ این کارمند رسمی نوشته بود: «خب متاسفانه دیگر آزمونی برگزار نمی‌شود تا ما بتوانیم رسمی شویم. اگر هم آزمونی باشد، الویت را به فرزندان شما می‌دهند». «حمید» دیگر کاربر ایلنا در این باره نوشته بود: ‌ «آقای محترم! همین الان خیلی از بچه‌های پیمانکاری از نظر بار علمی و عملی و مدرک خیلی از شما بالا‌تر هستد، ولی شما‌ها با پارتی در اینجا نشستید نه با دانایی و بار علمی».
کاربر نا‌شناس دیگری نوشته بود: ‌«اون رسمی که می‌گه می‌رفتی درس بخونی. بیا با یک کارگر اطلاعات فنی خودتو رد و بدل کن. ببین کی کم میاره. تو با این حقوقی که می‌گیری، می‌تونی بچتو تو بهترین مدارس خصوصی ثبت نام کنی، در حالی که ما حتی ساده‌ترین نوشت افزار رو نمی‌تونیم واسه بچه هامون تهیه کنیم».
یکی دیگر از کارمندان رسمی پتروشیمی رازی نوشته بود: ‌ «مطمئن باشید دانش فنی شما هیچگاه به اندازه دانش فنی نیروهای رسمی رازی نخواهد رسید. شما‌ها هم با پارتی همین رسمی‌ها به سرکار آمده‌اید وگرنه هیچکدامتان همین کار را هم نداشتید. اگر من دروغ می‌گویم، حداقل به وجدان خودت مراجعه کن. من بعنوان یک نیروی رسمی رازی برای خودم متاسف هستم که در کنار شما‌ها مشغول بکار هستم، ولی چه کنم که جبر شرایط مملکت بنده را مجبور به ماندن در رازی کرده است.‌ ای کاش زود‌تر بازنشسته شویم و از خیر دیدن روی گل شما‌ها راحت شویم تا بببینیم دوستان ترک ما با شما‌ها چکار می‌کنند. الان هم فقط آقای دشتی (مدیرعامل) مانع بیکار شدن خیلی از شما‌ها شده‌اند وگرنه همین ترک‌ها اعتقاد دارند نیمی از این نیرو‌ها مازاد هستند و باید از کارخانه بروند. منتظر این روز هم باشید.»
«محمد عساکره» در پاسخ این کاربر نوشته بود: ‌«برادران رسمی چرا این همه جوش می‌زنید؟ البته حق هم دارید، چون اگه ما هم همچین مبالغ نجومی، اون هم به این راحتی و از حاصل دسترنج مشتی کارگر زحمتکش که خود از ابتدایی‌ترین مزایای این شرکت بی‌بهره‌اند هر ماهه عایدمان می‌شد، نگران می‌شدیم».

خطاب به عالیجنابان رازی
شاید هیچیک از کاربران ایلنا در نظراتی که مکتوب کرده‌اند، عمق فاجعه‌ای که در منطقه آزاد ماهشهر و سایر مجموعه‌هایی که کارگران را به دست پیماکاران می‌سپارند، می‌گذرد را همچون «فریاد خاموش» بیان نکرده بودند.
این کارگر پیمانی پتروشیمی رازی نوشته بود: ‌«روی صحبت من با عالیجنابان رازی است. چرا رازی نظارتی بر پولی که به پیمانکار می‌دهد ندارد؟ به عنوان مثال، شرکت پیشگامان فن اندیش تهران با قراردادی بالغ بر یک میلیارد و دویست میلیون تومان یکی از سه شرکت بزرگ پیمانکار مشغول به فعالیت در رازی است. کارفرمای محترم! آیا مدیران فن اندیش که در تهران هستند و یکبار هم به ماهشهر نیامده‌اند، بیشتر از صد میلیون سود می‌خواهند؟ ۴۰۰ میلیون هم صرف مالیات و سرویس ایاب و ذهاب و رستوران و متریال. حالا شما بگویید این ۷۰۰ میلیون تومان باقیمانده چه می‌شود؟ اگر بین ۴۰۰ پرسنل پیمانکار تقسیم شود، به هر کارگر چیزی بالغ بر یک میلیون و هفتصد هزار تومن می‌رسد، ولی در واقع چنین نیست و حقوق بچه‌های پیمانکار از استادکار تا کار‌شناس بین ۹۰۰ هزار تا یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان است. لطفا یک نفر به من توضیح بده این همه پول کجا می‌ره؟ مگه روسای شرکتهای پیمانکاری چقدر می‌خوان سود کنند. اونا که [...] ندارن، لااقل شما مدیران رازی باخدا باشید و نذارین حق ما پایمال و چپاول بشه. یا نکنه خدای نکرده شما هم خدا رو فراموش کردین و تو بخور بخور با پیمانکار شریک شدین؟»

--------------------------------------

اعتصاب کارگران معدن سنگرود خاتمه یافت

اعتراض صنفی بیش از ۳۱۰ نفر از کارگر معدن ذغال سنگ البرز غربی با وعده مدیر عامل برای پرداخت مطالبات صنفی آنان از امروز پایان یافت.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کارگران معدن ذغال سنگ البرز غربی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در پی تجمعی که روز گذشته (۲۵شهریور) توسط ۳۱۰ نفر از کارگران در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق و همچنین منتفی نشدن انحلال این واحد معدنی، در مقابل درب ورودی تونل شماره ۹ این معدن صورت گرفته بود آقای «مسعود غضنفری» مدیر عامل این معدن وعده پرداخت حقوق کارگران را حداکثر تا ۳۶ ساعت آینده داد.
نماینده کارگران با بیان اینکه کارگران معدن سنگرود با اعتماد به وعده‌های مدیر عامل که با وساطت مسئولان شهرستانی همراه بود دیروز راس ساعت ۴ بعد از ظهر اعتراض صنفی‌شان را موقتا خاتمه دادند افزود: امیدواریم وعده مدیر عامل برای پرداخت مطالبات کارگران محقق شود.
این فعال کارگری ضمن اشاره به بازگشت به کار کارگران در حالی که هیچکدام از مطالبات صنفی آنان هنوز محقق نشده است، درباره وضعیت انحلال معدن گفت: موضوع منتفی شدن انحلال معدن سنگرود هنوز مشخص نیست و منتظر موافقت نهایی وزیران صنعت و اقتصاد هستیم.
او گفت: در همین زمینه بر اساس وعده‌ای که استاندار گیلان در تجمع چندی پیش (۱۶ شهریور ماه) در جمع کارگران معدن داده بود بر اساس اطلاعات بدست آمده آقای استاندار برای پیگیری موضوع انحلال معدن البرز غربی در هیات دولت به تهران سفر کرده است و هم اکنون کارگران منتظر شنیدن نتایج این جلسه هستند.

--------------------------------------

بازخوانی روز اعتراض/ ۱۸ دی‌ماه در پتروشیمی رازی چه گذشت

ماجرا از ۱۸ دی‌ماه پارسال شروع شد. آن روز، یکهزار کارگر پیمانی پتروشیمی رازی در اعتراض به تبعیض حقوقی میان خود و کارمندان رسمی مقابل ساختمان دفتر مرکزی این شرکت تجمع کردند. تکرار این تجمع در روزهای بعد از ریشه‌ای بودن مطالبات کارگران حکایت می‌کرد. شاید آن روز‌ها کمتر کسی پیش بینی می‌کرد اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی رازی به صدور حکم زندان و شلاق برای نمایندگان‌شان منجر شود، اما چنین شد تا رویارویی قوه قضاییه با کارگران به مرحله جدیدی از خود وارد شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پتروشیمی رازی واقع در بندر امام خمینی ماهشهر حدود سه هزار کارگر و کارمند دارد که یکهزار و ۸۵۰ نفر از آنان، کارگر پیمانی هستند. کارگران معترض معتقد بودند در حالی که از نظر کیفیت کاری و حتی تحصیلات از کارمندان رسمی کمتر نیستند، تا چندین برابر کمتر از آنان حقوق می‌گیرند. تبعیض شایعی که به اصلی بدیهی در کارخانه‌های پتروشیمی تبدیل شده است.
البته که رفع تبعیض حقوقی تنها خواسته کارگران معترض نبود و لحاظ شدن مزایایی چون «سختی کار» در حقوق و بیمه، سرویس رفت و برگشت و ناهار از دیگر مطالبات صنفی آنان بود.
یکی از کارگران معترض در اولین روز تجمع به ایلنا گفته بود مشکلات آنان از زمانی آغاز شده است که ۸۵ درصد سهام پتروشیمی رازی به بخش خصوصی (یک شرکت از کشور ترکیه) واگذار شد، یعنی یکم اسفند سال ۸۷.
او با ناچیز خواندن حقوق کارگران پیمانی پتروشیمی رازی نسبت به کارمندان رسمی این مجموعه، گفته بود حقوق کارگران پیمانی بین ۵۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان است، اما حقوق ماهانه کارمندان رسمی تا چندین برابر این مبالغ است.
تجمع آرام ۱۸ دی کارگران در روزهای ۱۹ و ۲۲‌‌ همان ماه ادامه داشت، چرا که طبق گفته کارگران، کارفرما به مطالبات آنان توجهی نمی‌کرد.
یکی از کارگران در سومین روز تجمع به ایلنا گفته بود کارفرمای اصلی کارخانه که ساکن ترکیه است، واکنشی نسبت به اعتراض صنفی کارگران نداشته است.
او در عین حال به ایلنا خبر داده بود عصر‌‌ همان روز، جلسه‌ای میان نمایندگان کارگران، اعضای هیات مدیره پتروشیمی رازی و شماری از مقام‌های دولتی و امنیتی برگزار می‌شود. این جلسه که با یک روز تاخیر برگزار شد، نتیجه‌ای در برنداشت و تجمع کارگران در روز بعد نیز ادامه یافت.
تجمع کارگران در روز ۲۴ دی با سفر رئیس جمهور روحانی به استان خوزستان همزمان شد. آنان خواستار حضور آقای روحانی در بندر امام خمینی و آگاهی یافتن او از مشکلات کارگران پیمانی بودند. اگرچه تجمع چندین روزه کارگران با توزیع اعلامیه‌ای - با محتوای احتمالا تهدید آمیز - در آن روز خاتمه یافت و نمایندگان کارگران به توافق نیم بند جلسه روز قبل با هیات مدیره و مقام‌های دولتی و امنیتی رضایت دادند.
مواد این توافق بدین شرح بود: اجرای مصوبه افزایش حقوق که از تاریخ ۱ مهر به تعویق افتاده بود، پرداخت معوقات حقوقی کارگران در تاریخ ۲۴ دی، بیمه تکمیلی کلیه کارگران به همراه خانواده از ابتدای بهمن، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور برای کلیه کارگران پیمانی، پرداخت هزینه بازنشستگی ۵۰ کارگر پیمانی با بیش از ۲۰ سال سابقه کار، توجه بیشتر به مشکلات حقوقی و رفاهی کارگران و برگزاری جلسه‌ای با حضور سهامداران خارجی و داخلی، اعضای هیات مدیره و نمایندگان کارگران.
پس از آنکه وعده‌های مدیرعامل این واحد تولیدی در موعد مقرر که ۱۸ بهمن ماه بود، عملی نشد، یک هزار کارگر پیمانی پتروشیمی رازی بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران‌‌ در آن هنگام به ایلنا گفته بود: کارفرما تا به امروز تنها معوقات حقوقی کارگران را پرداخت کرده است و سایر موارد توافق که قرار بود حداکثر در تاریخ ۱۸ بهمن عملی شوند، هنوز اجرا نشده است. البته کارفرما می‌گوید قرارداد بیمه تکمیلی را منعقد کرده است و اگر کارگران فاکتور هزینه‌های بیمارستان را به امور مالی شرکت تحویل دهند، هزینه‌های درمان آنان پرداخت خواهد شد اما هنوز کارت یا دفترچه‌ای به کارگران ارائه نشده است.
دور دوم تجمعات اعتراضی کارگران پیمانی پتروشیمی رازی سرانجام خوشی برای کارگران به همراه نداشت و با احضار ۸ کارگر این مجموعه به دادسرای عمومی و انقلاب ماهشهر به دلیل شکایت کارفرما از آنان به اتهام اخلال در نظم و توهین و تهدید خاتمه یافت. احضارهایی که به صدور حکم حبس و شلاق برای ۴ تن از نمایندگان کارگران منجر شده است.

--------------------------------------

چهار سال بلاتکلیفی کارگران گلریز شوشتر

نماینده کارگران کارخانه «گلریز شوشتر» از بلاتکلیفی حدود ۹۰ کارگر این واحد تولیدی بعد از واگذاری به بخش خصوصی خبر داد و گفت: بر خلاف وعده‌ها، این تعداد کارگر از سال ۸۹ بیکار شده‌اند و حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«جهانبخش میر جانی» در این باره به ایلنا گفت: کارخانه کاغذ سازی گلریز شوشتر که قبل از خصوصی سازی بنام کارون شوشتر شهرت داشت از سال ۸۲ به دلیل وجود برخی مشکلات دچار بحران شد.
او با بیان اینکه از سال ۸۹ این واحد به طور کامل تعطیل اعلام شد و همه کارگران آن بیکار شدند افزود: سال ۹۰ این واحد موقتا بمدت ۶ ماه بازگشایی شد و از کارگران این واحد دعوت به همکاری به عمل آمد اما به آنان حقوقی پرداخت نمی‌شد.
میرجانی تعداد کارگران این کارخانه را حدود ۲۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد کارگر به مرور یا بازنشسته شده‌اند و یا به نوعی محل کار خود را ترک کردند که در ‌‌نهایت حدود ۹۰ کارگر باقی مانده‌اند که هنوز بلاتکلیف‌اند و در وضعیت تعلیق قرار دارند.
به گفته وی این واحد که از سال ۹۲ به بخش خصوصی واگذار شد، قرار بود سریعا با جذب کارگران سابق خود فعالیت تولیدی را از سر بگیرد اما پس از گذشت هشت ماه هنوز هیچ یک از کارگان سابق کارخانه به محل کارشان بر نگشته اند.
نماینده کارگران با بیان اینکه کارفرمای جدید وعده کرده بود ظرف مدت ۴ ماه این واحد را بازسازی کند اظهار داشت: درحال حاضر حدود ۵۰ کارگر غیر بومی از سوی کارفرما به کارخانه آورده شده‌اند در صورتی است که ۹۰ کارگر با سابقه این واحد که منتظر بازگشت بکار هستند نه برای تجهیز کارخانه بکار گرفته شدند و نه مطالباتشان پرداخت می شود.
او در ادامه درباره معوقات حقوقی کارگران اظهار داشت: ۹۰ کارگر بلاتکلیف این واحد حقوق و سنوات سالهای ۸۰ تا ۸۵ به همراه حقوق و سنوات سال ۸۹ تا نیمه دوم سال ۹۰ را از کارفرما طلب دارند.
به گفته میر جانی، کارفرمای جدید کارخانه گلریز شوشتر پرداخت مطالبات گذشته کارگران را بر عهده نمی‌گیرد این در حالی است که بر اساس توافقات اولیه این کارفرما ملزم به پرداخت مطالبات معوقه کارگران شده بود.
او همچنین سوابق بیمه‌ای این تعداد کارگر را در کارخانه کاغذ سازی ۱۲ تا ۱۸ سال ذکر کرد و در ادامه گفت: بیمه تامین اجتماعی این ۹۰ کارگر از سال ۸۹ به بعد که این واحد تعطیل شده به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.

--------------------------------------

محکومیت کارگران پتروشیمی رازی برخلاف مقاوله‌نامه‌های سازمان جهانی کار است

یک فعال کارگری در واکنش به صدور حکم شش‌ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق برای چهار کارگر پتروشیمی رازی اظهار داشت: عدم پای‌بندی به مقاوله‌نامه‌ها و توصیه‌نامه‌های بین‌المللی کار و فقدان تشکل‌های مستقل کارگری از دلایل اصلی صدور چنین احکام سنگین قضایی است.
«عبدالله وطن‌خواه» در تشریح مقررات بین‌المللی مورد اشاره به ایلنا گفت: سازمان بین‌المللی کار (ILO) در مقاوله‌نامه ۱۵۸ و توصیه‌نامه‌های ۱۱۹ و ۱۶۶ هر گونه فعالیت‌ صنفی، عقاید سیاسی و نظایر آن‌ را دلیل موجهی برای اخراج کارگر یا شکایت قانونی کارفرما به‌حساب نمی‌آورد.
نماینده کارگران واکیوم پارس ادامه داد: راه‌اندازی اعتصاب به قصد رسیدن به مطالبات مزدی در مجتمع پتروشیمی رازی، ماهیت صنفی اعتراضات این کارگران را نشان می‌دهد.
وی یادآور شد: در اعتراضات کارگران معدن بافق با وجود حمایت‌ امام جمعه و بازپس گرفتن شکایت کارفرما، شاهد آن بودیم که کارگران این معدن به قید ضمانت آزاد شدند و این رویداد تنها نشان‌دهنده فقدان یک تشکل مستقل صنفی کارگری است.
وطن‌خواه ضمن انتقاد از واکنش‌های منفعلانه دیگر تشکل‌های کارگری گفت: متاسفانه تشکل‌های موجود کارگری موضع‌گیری صریح و به موقعی در رابطه با احکام قضایی- حقوقی صادر شده این ۴ کارگر نشان ندادند و واکنش‌های رسانه‌ای تنها عکس‌العمل آشکار به احکام جزایی کارگران موجود بود.

--------------------------------------

کارگران پتروشیمی رازی به استناد قانون «برخورد با اوباش» محکوم شده‌اند

در پی محکومیت چهار نفر از کارگران پتروشیمی رازی به تحمل حبس و شلاق، یک حقوق‌دان گفت: حکم محکومیت این کارگران براساس مستندات فاقد اعتبار است چرا که بر اساس قانون غیر مرتبط صادر شده است.
«ناصر زرافشان» در گفتگو با ایلنا، به صدور حکم تعلیقی زندان و شلاق بر اساس ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه «اقدامات اعتراضی سال گذشته کارگران پتروشیمی رازی بیانگر وجود نوعی اختلاف صنفی میان کارگران و مدیریت است» توضیح داد: در حالی که مرجع تخصصی رسیدگی به اختلافات صنفی کارگر و کارفرما در قانون کار پیش بینی شده است، مشاهده می‌کنیم که دادگاه عمومی بندر امام خمینی به عنوان مرجع قضایی غیر تخصصی که صلاحیت رسیدگی به اختلافات روابط کار را ندارد برای بررسی این پرونده از قانونی استفاده کرده است که هدف از تصوب و اجرای آن مقابله با اوباش و زورگیرانی بوده که در ملاءعام اعمال قدرت می‌کنند.
این وکیل دادگستری با یادآوری تفاوت‌هایی که میان تجمعات صنفی کارگری و اختلافات روابط کار با قدرت نمایی اوباش خیابانی وجود دارد گفت: بطور مشخص قانونگذار در فصل نهم قانون کار مصوب سال ۶۹ تشکیل جلسات سازش در درون کارگاه وهیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار را به عنوان مراجع رسیدگی کننده به اختلافات کارگر و کارفرما تعیین کرده است.
وی افزود: در این پرونده، به صرف کارگر بودن این چهار کارگر پرونده باید از طریق کمیته انظباطی و در ‌‌نهایت مراجع تشخیص و حل اختلاف رسیدگی می‌شد اما اگر این افراد در یکی از تشکل‌های صنفی کارگری مورد تایید قانون کار مانند شورای اسلامی کار، انجمن صنفی و یا نماینده کارگر عضویت داشته باشند تخلف احتمالی آن‌ها باید از طریق هیات موضوع ماده ۲۲ قانون تشکیل شورای اسلامی کار مورد بررسی قرار می‌گرفت.
زرافشان افزود: حتی اگر پتروشیمی رازی به دلیل واقع شدن در محدوده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تابع مقررات خاص آن مناطق باشد باز هم دلیلی برای آنکه این پرونده در دادگاه عمومی و به استناد قوانین ویژه مقابله با اوباش خیابانی بررسی شود وجود ندارد.
به باور این حقوق‌دان، تنها زمانی امکان بررسی این پرونده در دادگاه عمومی وجود داشت که یکی از طرفین دعوا با ارتکاب عمل مجرمانه‌ای همچون ضرب و جرح باعث می‌شد تا اختلاف به وجود آمده از حالت صنفی خارج شود.
وی همچنین در خصوص ادعای «فاقد اعتبار قانونی بودن مستنداتی که در این پرونده مورد استناد واقع شده است»، گفت: در متن رای صادره آمده است که قاضی پرونده پس از بازبینی فیلم‌ دوربین‌های مدار بسته مجتمع پتروشیمی رازی حکم صادر کرده است و این درحالی است که به موجب رای وحدت رویه دیوان عالی کشور، فیلم ارزش اسنادی ندارد.
زرافشان بابیان اینکه در بررسی قضایی جرائم کیفری «فیلم» ابزاری است که بازپرس پرونده می‌تواند به کمک آن از افراد مظنون و مطلع تحقیق کند، گفت: از نظر حقوقی در جرائم کیفری ادله جرم محصور است.
وی در توضیح این مطلب گفت: در بررسی پرونده‌های کیفری بطور مشخص مستنداتی که قاضی می‌تواند به استناد آن‌ها رای صادر کند، شامل اقرار متهم، اظهارات شهود وآلت جرم می‌شود.

--------------------------------------

کارگران معدن ذغال سنگ البرز غربی اعتصاب کردند

از صبح امروز کارگران معدن ذغال سنگ البرز غربی واقع در روستای سنگرود (استان گیلان) در اعتراض به تعویق ۲ ماه حقوق دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی تونل شماره ۹ این معدن تجمع کرده‌اند.
«مرتضی نیک‌پور» رئیس شورای اسلامی کارگران معادن ذغال سنگ البرز غربی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز (۲۵ شهریور) ۳۱۰ نفر از کارگر معادن ذغال سنگ البرز غربی در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق و همچنین منتفی نشدن انحلال این واحد معدنی، دست از کار کشیده و مقابل درب ورودی تونل شماره ۹ این معدن تجمع کردند.
او افزود: با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان استانی و شهرستانی خواسته بودند به مشکلات این معدن رسیدگی شود اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجهی کرده‌اند و سکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شده است.
به گفته نماینده کارگران، آنچه موجب نگرانی برخی کارگران در آستانه سال تحصیلی شده است فراهم کردن لوازم وسایر تجهیزات مدرسه و دانشگاه فرزندانشان است.
رئیس شورای اسلامی کار کارگران معادن البرز غربی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: این حق کارگران البرز غربی است که بخواهند بابت وصول مطالبات خود نسبت به کارفرما اعتراض کنند چرا که کارفرما بطور معمول اعتنایی به اعتراضات و مطالبات کارگران این واحد ندارد.
او گفت: کارگران البرز غربی معتقدند به دلیل آنکه دور از محیط شهری در دل کوههای البرز غربی کار می‌کنند و محل سکونتشان نیز در روستاهای مجاور است صدای فریادشان به گوش هیچ مسئولی نمی‌رسد، با این حال آنان تصمیم گرفته‌اند به اعتصابات صنفی خود ادامه بدهند تا شاید کسی به سخنانشان گوش دهد.
نیک‌پور تصریح کرد: در حالی تجمع امروز کارگران که از ساعت ۶ صبح آغاز شده که نمایندگان کارگری برای پیگیری مطالبات کارگان این واحد به مرکز شهرستان (رودبار) سفر کرده‌اند و کارگران در معدن منتظرند از زبان نماینده صنفی‌شان خبرهای خوبی در زمینه پرداخت مطالباتشان بشنوند.

--------------------------------------

کارگران کاشی گیلانا مقابل فرمانداری رودبار تجمع كردند

کارگران کارخانه کاشی «گیلانا» در اعتراض به عدم پرداخت ۱۶ ماه از دستمزد خود مقابل فرمانداری شهرستان رودبار تجمع کردند.
یکی از کارگران کارخانه کاشی گیلانا که در تجمع امروز حضور داشت با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز سه شنبه (۲۵ شهریور ماه) بیش از ۱۶۰ کارگر این کارخانه در اعتراض به پرداخت نشدن بیش از ۱۶ ماه دستمزد و همچنین تحقق نیافتن وعده مسئولان برای برطرف کردن مشکلات صنفی آنها در مقابل فرمانداری رودبار تجمع کردند.
این کارگر افزود: کارخانه کاشی گیلانا که در شهر منجیل واقع است سابقه طولانی در تولید کاشی دارد اما از چند سال پیش به دلیل مشکلات مدیریتی این کارخانه برای پرداخت مطالبات کارگران و سایر هزینه‌های تولید با مشکلاتی مواجه شده است.
وی گفت: از آذر ماه سال ۹۲ که فعالیت تولیدی در کارخانه کاشی گیلانا متوقف شد، کارگران صرفا برای حضور و غیاب در محل کار خود حاضر می‌شدند تا اینکه این واحد از اردیبهشت ماه سال جاری به کارفرمای جدیدی واگذار شد و مجددا شروع به کار کرد.
این کارگر اظهار داشت: یکی از تعهدات کارفرمای جدید تقبل دیون معوقه کارگران است اما وی پولی به کارگران پرداخت نمی‌کند و آنچه نیز به کارگران پرداخت می‌شود، مبلغ علی‌الحسابی است که هر چند ماه یکبار پرداخت می‌شود.
به گفته وی حدود ۱۰۰ کارگر بازنشسته کاشی گیلانا نیز که از سال ۹۲ به بعد به مرور بازنشسته شده‌اند هوز نتوانسته‌اند سنوات پایان اشتغال خود را از کارفرما دریافت کنند.
او با بیان اینکه وضعیت مالی کارگران مناسب نیست و آنان برای تامین معاش خود ناتوان شده اند در خصوص یکی از موانع محقق شدن مطالبات کارگران گفت: کارفرمای سابق کارخانه که پرداخت نشدن بخش زیادی از مطالبات کارگران به وی مربوط می‌شود به دلیل شکایت برخی طلبکاران کارخانه از چند سال پیش مورد پیگرد قانونی قرار گرفت و هم اکنون در زندان رودبار دوره حبس خود را سپری می کند اما در مقابل کارفرمای جدید نیز حاضر نیست به تعهدات کارفرمای قبلی در برابر کارگران عمل کند.
وی افزود: این در حالی است که برابر ماده ۱۲ قانون کار هرگونه تغییری در مالکیت و یا مدیریت کارگاه تاثیری بر قرارداد‌های منعقد شده با کارگران ندارد و کافرمای جدید در برابر تعهداتی که بطور قانونی به کارگران داده شده است مسئول شناخته می‌شود.
این کارگر همچنین در زمینه معوقات بیمه‌ای کارگران گفت: حدود ۸ ماه است که بیمه کارگران کاشی گیلانا به تامین اجتماعی واریز نشده به همین دلیل دفترجه‌های بیمه‌ای کارگران فاقد اعتبار است.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت در خصوص سایر بدهی‌های کارخانه کاشی گیلانا اظهار داشت: این واحد علاوه بر بدهی حدود ۴ میلیاردی به تامین اجتماعی بابت وام‌های بانکی نیز حدود ۱۱ میلیارد تومان بدهکار است.
این کارگر معترض همچنین در خصوص وضعیت فعلی حقوقشان با کارفرمای جدید گفت: حدود ۵ ماه است که فعالیت کارخانه کاشی گیلانا با کارفرمای جدید از سر گرفته شده است که در طول این ۵ ماه کارفرما حقوق کارگران را به صورت علی‌الحساب ماهی ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان واریز کرده است.
او در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: کارگران کاشی گیلانا در واکنش به پرداخت نشدن معوقات حقوقیشان تا به حال بار‌ها در مقابل نهادهای مختلف دولتی در شهرستان و استان تجمع کرده‌اند و مذاکراتی را با برخی مسئولان مطرح کرده‌اند اما وعده‌های مسئولان تا به امروز نتیجه‌ای برای کارگران در بر نداشته است.

--------------------------------------

تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل وزارت آموزش و پرورش

مربیان پیش دبستانی معترض صبح امروز (سه شنبه ۲۵ شهریور) بار دیگر مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان به خلف وعده وزارت آموزش و پرورش در لغو بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی معترض‌اند.
این بخشنامه به کارگیری نیروی آزاد در کلاس‌های پیش دبستانی ضمیمه دبستان‌های دولتی را ممنوع کرده است و در عوض بر استفاده از نیروهای رسمی و معلمان بازنشسته تاکید کرده است.
بر اساس این گزارش، اجرای قانون تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی و تخصیص ردیف بودجه برای استخدام از دیگر خواسته‌های معترضان است.
وزیر آموزش و پرورش پیش‌تر قول داده بود آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی ۱۷ مرداد برگزار شود اما این آزمون به دلیل آنچه «اختصاص نیافتن ردیف بودجه از سوی دولت» اعلام شد، برگزار نشده است.
گفتنی است یکهزار مربی پیش دبستانی برای چهار روز متوالی در هفته گذشته مقابل نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش تجمع کرده بودند اما نه تنها وزارت آموزش و پرورش به مطالبات آنان رسیدگی نکرد بلکه «محمد بطحایی»، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی این وزارتخانه آنان را تلویحا تهدید کرد دیگر مقابل مجلس و نهاد ریاست جمهوری تجمع نکنند.

--------------------------------------

صدور حکم زندان و شلاق؛ بزنگاه تشکل‌های کارگری

تشکل‌های رسمی کارگری همواره مورد این اتهام قرار گرفته‌اند که در مورد وقایع مهم کارگری سکوت می‌کنند. به لیست مهم‌ترین اتفاقات کارگری در دو سال گذشته بنگرید. تصویب دستمزد سال ۹۲ حداقل شش درصد کمتر از نرخ رسمی تورم، اعتراضات صنفی کارگران پلی اکریل و بازداشت ۳ کارگر این واحد تولیدی، اعتراض صنفی کارگران معدن چادرملو و بازداشت ۲۸ کارگر این معدن، تصویب دستمزد ۹۳ ده درصد کمتر از نرخ رسمی تورم، اعتراضات صنفی کارگران معدن بافق و بازداشت ۹ کارگر این معدن و.... این‌ها شاخص‌ترین رویدادهای کارگری طی دو سال گذشته بوده‌اند، اما سکوت تشکل‌های رسمی کارگری نسبت به این اتفاقات نقطه مشترکی است که همگی آنان را به هم وصل می‌کند.
در آخرین نمونه، دادگاه برای چهار فعال کارگری در پتروشیمی رازی (واقع در منطقه آزاد ماهشهر) حکم شش ماه حبس و ۵۰ ضربه شلاق صادر کرده است.
«ناصر چمنی»، عضو کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران - یکی از سه تشکل عالی کارگری - در این رابطه به ایلنا می‌گوید «تشکل‌های رسمی نمایندگان کل کارگران ایران هستند و اگر کارگری هر جای ایران اعتراض کند، این تشکل‌ها وظیفه دارند موضع گیری کنند و به آنجا نماینده بفرستند اما برخورد‌ با اعتراضات صنفی کارگران، نفرات ضعیف در تشکل‌های رسمی کارگری را به سکوت وادار کرده است».
«علی خدایی»، عضو کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران نیز معتقد است «هر سه تشکل رسمی کارگری مدعی‌اند فراگیر‌ترین تشکل صنفی کارگران ایران هستند. چنین ادعایی عمل متناسب با خود را طلب می‌کند. مثلا در موضوع مرگ علی چراغی (قتل کارگر شهری توسط ماموران پیمانی شهرداری تهران) همه جامعه موضع گیری کردند اما صدایی از تشکل‌های رسمی کارگری برنخاست».
«رحمت‌الله پورموسی»، دبیر کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور معتقد است صدور حکم زندان و شلاق برای ۴ فعال کارگری پتروشیمی رازی ترفندی تکراری به قصد منصرف کردن نمایندگان کارگران از پیگیری مطالبات صنفی کارگران است.
این فعال کارگری ادامه می‌دهد: تجربه نشان داده است متهم کردن کارگران یا نمایندگانشان به «اخلال در نظم» برچسبی برای ساکت کردن آنان است.
او می‌گوید در جلسه چهارشنبه هفته آینده کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، حکم زندان و شلاق این ۴ کارگر پتروشیمی رازی را طرح می‌کند تا اعضا نسبت به شیوه پیگیری این مساله توسط این تشکل بالادستی تصمیم بگیرند.
در این ارتباط «هادی ابوی» سخنگوی کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران نیز می‌گوید «کارفرمایان با استفاده از ابهام قانون کار در مواجهه با اعتصابات کارگری، فعالان کارگری را تحت فشار می‌گذارند».
او معتقد است: اگر کارگران یک واحد تولیدی یا یک صنف برای رسیدن به حقوق قانونیشان دست از کار بکشند و سپس قوه قضاییه برای‌ نمایندگان آنان احکام زندان و شلاق صادر کند، بدان معناست که آخرین ابزار قانونی کارگران برای تحقق مطالباتشان مسدود شده است.
او سپس از قوه قضاییه می‌خواهد به جامعه کارگری آمار بدهد چند بار به سود کارگران و به زیان کارفرمایان رای صادر کرده است و در ادامه می‌پرسد «آیا ۴ کارگر زحمت کشی را که برای تامین زندگیشان تلاش و اعتراض کرده‌اند را بدین شکل محکوم می‌کند تا آن‌ها را ساکت کند؟»
ابوی در عین حال تاکید می‌کند کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران نسبت به حکم زندان و شلاق این ۴ فعال کارگری موضع گیری خواهد کرد.
تجربه حوادث مشابه نشان داده است که جامعه کارگری اخبار روزهای آینده را دنبال خواهد کرد و منتظر است تا موضع گیری رسمی این دو تشکل رسمی کارگری - آنطور که از سوی دبیر و سخنگوی آنان وعده داده شده است را مشاهده کند.

--------------------------------------

سر کارگر ۱۸ ساله در دستگاه بتن ساز گیر کرد

گیر کردن سر یک کارگر در دستگاه بتن ساز باعث مرگ وی شد.
به گزارش ایلنا، ظهر امروز (۲۴ شهریور) در تهران کارگر ۱۸ ساله یک پروژه ساختمانی حین انجام کار بتن ریزی ناگهان سرش در بخشی از دستگاه بتن ساز گیر کرد. بنا بر این گزارش، سر این کارگر تبعه افغانستان، توسط عوامل اورژانس از دستگاه جدا شد.

--------------------------------------

اعتراض ۸۰ کارگر «آجر پزی نکا» به تعویق ۲ ماه حقوق

نماینده کارگران کارخانه آجر پزی نکا از تعویق ۲ ماه حقوق ۸۰ نفر از کارگران این کارخانه به سبب کمبود منابع مالی خبر داد.
این کارگر به ایلنا گفت: کارخانه آجر پزی نکا به دلیل کمبود نقدینگی و مشکلات که در زمینه فروش محصولات خود دارد، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد. به همین دلیل کارگران این کارخانه از روز شنبه (۲۲ شهریور) طی یک اعتراض صنفی، تولید این کارخانه را محدود کرده‌اند.
او معوقات حقوقی کارگران را مربوط به تیر و مرداد ماه سال جاری دانست و افزود: علاوه بر ۲ ماه حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته وی، رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کارخانه‌های آجر ماشینی لطمه وارد کرده و کارخانه‌های مستقر در شهرستان نکا توان رقابت در این بازار را ندارند.
نماینده کارگران در این زمینه اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات این کارخانه‌، صدور بی‌رویه مجوز ساخت کارخانه‌های تولید کننده آجر ماشینی در منطقه نکاست به طوری‌که حدود ۱۵ واحد تولیدی در منطقه فعالند و این تعداد کارخانه به تناسب نیاز بازار منطقه و حتی استان، تولید را فاقد صرفه اقتصادی می‌کند.
او افزود: نیاز بازار مصرف منطقه یک میلیون تن است اما کارخانه‌ها ۳ میلیون تن آجر به بازار عرضه می‌کنند.
این کارگر در بخش دیگری از سخنانش در خصوص تاثیرات افزایش قیمت حاملهای انرژی در روند تولیدات کارخانه‌های آجر پزی اظهار داشت: پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اکثر کارخانه‌های تولید کننده صنعتی و نیمه صنعتی و سنتی آجر در استان دچار رکود شدند.
او در توضیح گفت: پیش از این کارخانه آجر پزی نکا بابت یک ماه قبض گاز ۳۰ میلیون تومان پرداخت می‌کرد اما امروز این رقم به بیش از ۸۰ میلیون تومان رسیده است این در حالیست که افزایش قیمت یک قطعه آجر به نسبت ۷ سال پیش تغییری نکرده است.
نماینده کارگران آجرپزی نکا افزود: قیمت یک قطعه آجر سال ۸۷، ۲۲۰ تومان بود که این رقم سال ۹۳ به ۲۰۰ تومان کاهش یافت و این درحالیست که رقم پیشنهادی اداره بازرگانی استان مازندران به تولید کنند‌گان آجر ۲۹۰ تومان است.
به گفته وی، آنچه باعث کاهش قیمت آجر در منطقه نکا شده عرضه بیش از حد آجر به بازار از سوی تولید کندگان داخل استانی و واحدهای خارج از استان است «آن‌ها برای رهایی از مشکلات مالی قیمت تولید‌ات خود را روز به روز کاهش می‌دهند و حتی با ضرر به مشتریان خود می‌فروشند.»
به گفته این کارگر، اگر مسئولان دولتی برنامه‌ای جدی برای رفع مشکلات صنایع بحران زا نداشته باشند این صنایع در خطر نابودی قرار خواهند گرفت و در این میان طبعا بیشترین ضرر و زیان را کارگران متحمل خواهند شد.

--------------------------------------

زهرچشم، برچسب؛ دعوت به سکوت

در پی صدور حکم شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق برای چهار کارگر پتروشیمی رازی، سه تن از فعالان سرشناس کارگران صنف نفت و پتروشیمی در گفتگو با ایلنا به تشریح دلایل اعتراض کارگران و همچنین آثار صدور این حکم بر پی‌گیری مطالبات صنفی کارگران پرداختند.
دولت عدم پایبندی به مقاوله‌نامه‌ها را اعلام نکرده است «ناصر آقاجری» کارگر شاغل در منطقه پارس‌جنوبی در این باره گفت: این حکم در مقابل اعتراض صنفی کارگران اقدامی خلاف قانون اساسی، قانون کار و مقاوله‌نامه‌های امضا شده بین‌المللی توسط دولت ایران است.
این فعال کارگری ضمن «محکوم کردن» حکم صادره دادگاه عمومی بخش بندرامام خمینی برای چهار کارگر پتروشیمی رازی به ایلنا گفت: انتساب اتهاماتی از قبیل «تهدید، اخلال در روند تولید، توهین و تحریک کارگران» خلاف حقوق مدنی، قضایی، شرعی و انسانی هر یک از این کارگران است.
این فعال کارگری در منطقه ویژه پارس‌جنوبی ادامه داد: بر اساس قانون کار که بر مبنای قانون اساسی این کشور تدوین شده است، کارگران حق دارند بدون دخالت مستقیم دولت، تشکیلات صنفی و نمایندگان خود را داشته باشند. آقاجری ضمن یادآوری امضای مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی کار توسط دولت، اظهار داشت: دولت ایران تاکنون اعلام نکرده است به مقاوله‌نامه‌های تایید و پذیرفته شده‌اش در سازمان ملل پایبند نیست.

زهر چشم گرفتن از کارگران
«فرخ شهنی» از کارگران شاغل در منطقه پتروشیمی ماهشهر اعلام کرد: چسباندن انگ‌هایی چون «اخلال در تولید» به کارگران، زهر چشم گرفتن از کارگران و وادار کردن‌شان به سکوتی اجباری در موارد مشابه است.
این فعال کارگری در واکنش به صدور حکم شلاق و زندان برای چهار کارگر پتروشیمی رازی به ایلنا گفت: مطالبه رفع تبعیضات مزدی نباید توسط مراکز تصمیم‌گیرنده به باج‌خواهی تلقی شود.
مسئول مجمع نمایندگان کارگری بندر امام ادامه داد: چنانچه مطالبه رفع تبعیضات آشکار در کار «باج‌خواهی کارگران» تلقی شود، این اقدام به‌مثابه جلوگیری از اجرای عدالت و حق‌خواهی کارگران به‌شمار می‌رود.
وی افزود: تبعیضات آشکار در حقوق و مزد حاکم بر منطقه پتروشیمی ماهشهر عامل اصلی بروز تنش‌ها در بین کارگران پیمانکاری و کارفرمایان است.
این فعال کارگری تصریح کرد: صدور حکم مجازاتی چنین سنگین و برچسب‌دار به کارگرانی که کارفرمای اصلی آن‌ها یک شرکت ترکیه‌ای است، نوعی استشمار نیروی کار ایرانی تلقی می‌شود که سود زحمات طاقت‌فرسای‌شان را تقدیم یک شرکت خارجی می‌کنند.

سیستم به نفع سرمایه
«رضا نوری» از کارگران شاغل در عسلویه با اشاره به نقش حمایتی دولت از کارگران گفت: چنین احکام قضایی نشان دهنده این است که سیستم در عمل به‌ نفع صاحبان سرمایه‌ عمل می‌کنند تا کارگرانی که خالق سرمایه و درآمد آنان هستند.
این فعال کارگری با اشاره به عملکرد متفاوت شرکت نفت در برخورد با اعتراضات صنفی کارگران اظهار داشت: در سال‌های گذشته شاهد این بودیم که کارفریان اصلی با نزدیک شدن به زمان انتخابات سیاسی، پیمانکاران را مکلف به جلب رضایت کارگران و پاسخگویی به هر گونه مطالبه صنفی آنان می‌کنند اما اکنون شاهد رفتاری متفاوت در برابر مطالبات صنفی کارگران هستیم.

--------------------------------------

کشته و زخمی شدن دو کارگر بر اثر شکستن الوار داربست

دو کارگر ساختمانی بر اثر شکسته شدن الوار داربست در شهرستان پلدشت به پایین سقوط کردند که یکی از آنها کشته و دیگری به‌شدت زخمی شد.
به گزارش دریافتی ایلنا، این‌ دو کارگر مشغول کار در ارتفاع ۱۲ متری بودند که به دلیل استاندارد نبودن الوار داربست، الوار زیر پایشان شکست و به زیر سقوط کردند.
نیروهای امدادی حاضر در محل، رعایت نشدن اصول ایمنی کار از جمله نداشتن کلاه و کمربند ایمنی را عامل اصلی بروز این حادثه ذکر کرده‌اند.

--------------------------------------

تجمع کارگران سیمان لوشان مقابل بنیاد مستضعفان

جمعی از کارگران قراردادی سیمان لوشان در استان گیلان، صبح امروز (۲۴ شهریور) با سفر به تهران در اعتراض به بلاتکلیفی ۵۵ نفر از همکارانشان در نتیجه تعطیلی این واحد تولیدی، مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض که در این تجمع اعتراضی حضور یافته، به ایلنا گفت: مشکلات کارگران سیمان لوشان از مرداد ماه سال ۹۲ زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه‌های مختلف این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کرد.
او با بیان اینکه ۱۸۰ نفر از کارگران کارخانه سیمان لوشان قبل و بعد از تعطیلی کارخانه (مردادماه۹۲) طی چند مرحله اخراج شده‌اند؛ افزود: از مجموع کارگران بیکار شده کارخانه سیمان لوشان هم اکنون ۵۵ کارگر پیمانی و ۱۷ کارگر رسمی با سوابق ۱۰ تا ۱۸ سال باقی مانده‌اند که همچنان بلاتکلیف بوده و منتظر بازگشایی مجدد کارخانه و بازگشت بکار خود هستند.
به گفته وی، کارگران برای باز گشایی کارخانه و بازگشت به کار، تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان گیلان برگزار کرده‌اند که تا به امروز نتیجه‌ای نداشته است.
این کارگر معترض سیمان لوشان در بخش دیگری از سخنان خود به سفر روز ۴ شهریور ماه وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان گیلان اشاره کرد و گفت: استاندار گیلان در تاریخ ۸ شهریور ماه طی نامه‌ای از آقای نعمت‌زاده در خواست کرده است دستور احیاء کارخانه سیمان لوشان را صادر کند که این موضوع مورد موافقت وزیر قرار گرفته و او در نامه‌ای از آقای سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان به عنوان سهام دار اصلی کارخانه در خواست همکاری کرده‌ است. به همین دلیل کارگران امروز با سفر به تهران پی گیر نامه آقای نعمت‌زاده به آقای سعیدی کیا شدند.
او در ادامه اظهار داشت: بخش دیگری از نگرانی‌های کارگران سیمان لوشان بر می‌گردد به اقدامات اخیر مدیر عامل جدید سیمان لوشان که قصد داشت تجهیزات و ماشین آلات کارخانه را به صورت ضایعات به فروش برساند که با هوشیاری کارگران از این اقدام جلوگیری به عمل آمد.
نماینده کارگران سیمان لوشان در خاتمه مطالبه اصلی همکاران‌اش را احیاء کارخانه و بازگشت بکار ذکر کرد و اظهار داشت: مسئولان استانی و کشوری موضوع تعطیلی کارخانه را پی گیری کنند چرا که هیچ دلیلی برای بسته شدن کارخانه‌ای که از تولید و فروش خوبی برخوردار است وجود ندارد.

--------------------------------------

صدور حکم زندان و شلاق برای ۴ کارگر پتروشیمی رازی

شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی (جزایی) بندر امام خمینی ۴ کارگر پتروشیمی رازی را به تحمل شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حکم دادگاه در پی شکایت مدیر عامل شرکت پتروشیمی رازی از این کارگران به اتهام «اخلال در نظم» و «توهین و تهدید» صادر شده است، اگر چه دادگاه آنان را از اتهام «توهین و تهدید» مبری اعلام کرده است.
در رای دادگاه آمده که شاکی (کارفرما) مدعی شده است این ۴ فعال کارگری در تاریخ ۲۸ بهمن ۹۲ کارگران پتروشیمی رازی را تحریک و ترغیب کردند و با طرح درخواست‌های غیر موجه و خارج از موضوع روابط کاری، باعث تجمع کارگران پیمانکاری و تعطیلی کارگاه شده‌اند.
کارفرما در عین حال مدعی شده است این تجمع چند روز بصورت پراکنده ادامه یافته است و زمینه ساز اخلال در تولید مجتمع و ضرر و زیان مادی و معنوی و توهین و تهدید مسولان مجتمع بوده است.
دادگاه با توجه به شکایت کارفرما و بازبینی فیلم دوربین‌های مدار بسته مجتمع و آنچه سایر قرائن موجود در پرونده خوانده شده است، علی رغم دفاعیات کارگران، اتهام آنان مبنی بر «اخلال در نظم» را محرز و مسلم تشخیص داده است.
دادگاه در عین حال با توجه به فقدان سوء سابقه کیفری و شرایط خاص (متاهل بودن) کارگران، حبس و شلاق آنان را به مدت دو سال تعلیق کرده است.
گفتنی است «منصور برات‌زاده»، مدیر روابط عمومی پتروشیمی رازی پیش‌تر شکایت کارفرما از این چهار فعال کارگری را تکذیب کرده بود.
برات‌زاده مدعی شده بود: نه ما از کارگران شکایت کردیم و نه آنان از ما، بلکه یکی از ارگان‌های ذیربط از طرفین شکایت کرده است. این چهار کارگر نماینده کارگران هستند اما آقایانی که از ارگان ذیربط به کارخانه می‌آمدند و شعاردادن آنان را می‌دیدند، اسامی‌شان را یادداشت کردند.
لازم به ذکر است این ۴ کارگر که صحت نمایندگی‌ سه‌نفرشان توسط دادگاه تایید نشده است در اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی رازی در سال ۹۲ به عنوان نماینده کارگران در مذاکرات با کارفرما شرکت می‌کردند و ایلنا به دلیل عدم کسب اجازه، از انتشار اسامی آنان خودداری می‌کند.

--------------------------------------

کارگران «نورد و لوله صفا» در محوطه کارخانه تجمع کردند

کارگران کارخانه «نورد و لوله صفا» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و بیمه‌ای خود صبح امروز در محوطه کارخانه تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع به ایلنا گفت: در این واحد صنعتی نزدیک به هزار کارگر مشغول به کارند که دستمزد ماه‌های خرداد، تیر و مرداد سال جاری را دریافت نکرده‌اند.
وی با بیان اینکه او و دیگر همکارنش با قرادادهای یک ساله مشغول به کارند، در تشریح مشکلات بیمه‌ای کارگران توضیح داد: کافرمای این واحد صنعتی بابت حق‌بیمه کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است بطوری که حق بیمه مربوط به خرداد ماه سال گذشته کارگران حدود ۲ هفته پیش به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده است.
این کارگر بابیان اینکه پرداخت نشدن بیش از یک سال حق بیمه کارگران در کنار به تاخیر افتادن پرداخت سه ماه مزد، خانواده‌های آن‌ها را با گرفتاری‌های مالی و بیمه‌ای متعدد روبرو کرده است، افزود: در پی تجمع صبح امروز مدیریت کارخانه به کارگران وعده‌داد که تا پایان هفته حقوق خردادماه را پرداخت خواهد کرد.
وی همچنین به نقل از مدیریت این مجموعه صنعتی در مورد پرداخت حق بیمه معوقه کارگران نورد و لوله صفا گفت: در این مورد طبق توافقی که با سازمان تامین اجتماعی صورت گرفته است پرداخت معوقات بیمه‌ای قسط بندی شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه بدحسابی کارفرما تا این لحظه هزینه‌های زیادی را متوجه خانواده‌های کارگران این واحد صنعتی کرده است کارگران نسبت به عملی شدن وعده‌های مدیریت کارخانه چندان خوشبین نیستند.
این کارگر کارخانه نورد و لوله صفا در تشریح دلایل بدبینی خود و دیگر همکارانش به تحقق وعده‌های مدیریت کارخانه یادآور شد: به دنبال شدت گرفتن مشکلات مالی از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۶۰ نفر از کارگران کارخانه لوله و نورد صفا ترجیح دادند که تسویه حساب کنند اما با این حال هنوز موفق به دریافت حقوق پایان کار خود نیز نشده‌اند.

--------------------------------------

یک ماه برای کارگران پروفیل ساوه ۵۵ روز است/ اخراج چهار کارگر پس از تجمع دیروز

پس از آنکه روز گذشته جمعی از کارگران کارخانه «پروفیل ساوه» در اعتراض به تاخیر افتادن زمان پرداخت مطالبات معوقه خود در مقابل فرمانداری ساوه تجمع کردند، صبح امروز چهار نفر از این کارگران به دلیل آنچه که پایان یافتن مدت قرارداد عنوان می‌شود اخراج شدند.
یکی از کارگران کارخانه پروفیل ساوه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: اجتماع روز گذشته (شنبه 22 شهریور) کارگران این واحد صنعتی در مقابل فرمانداری پس آن صورت گرفت که کارفرمای پروفیل ساوه طی پیغامی به کارگرانی که خواهان دریافت مطالبات معوقه خود بودند اعلام کرد که نمی‌تواند حقوق آنان را پرداخت کند.
به گفته این کارگر، در پیغام کارفرمای پروفیل ساوه آمده است: مطالبات مربوط به اردیبهشت ماه کارگران تا روز ۲۵ شهریور پرداخت خواهد شد اما از آنجا که به دلیل مشکلات تولید امکان پرداخت مطالبات کارگران میسر نیست از این پس تا نقدینگی کافی موجود نباشد هیچ تضمینی برای اجرای جدول زمانبندی وجود ندارد.
وی بابیان اینکه کارگران پروفیل ساوه از کارفرما انتظار داشتند که طبق تعهد خرداد ماه، حقوق و مطالبات مربوط به ماه اردیبهشت آن‌ها را در تاریخ ۲۰ شهریور ماه پرداخت کند. افزود: با گذشت دو روز از موعد مقرر، خبری از واریز حقوق‌ها نشد و در نتیجه کارگران از مدیریت کارخانه موضوع را پیگیر شدند.
این کارگر پروفیل ساوه افزود: در ‌‌نهایت با رسیدم پیغام کارفرما، کارگران مطلع شدند که کارفرما قصد عمل به تعهد قانونی خود را ندارد و به همین علت روز گذشته برای اعلام اعتراض در مقابل فرمانداری ساوه تجمع کردند؛ غافل از اینکه در پاسخ، فردای روز تجمع (یکشنبه 23 شهریور) چهار نفر از همکاران‌شان به دلیل اتمام قرار داد کار بیکار خواهند شد.
این کارگر کارخانه پروفیل ساوه در خصوص تعهدی که کارفرما در مورد نحوه پرداخت مطالبات معوقه آن‌ها داده است، یادآور شد: از حدود ۶ سال پیش به تدریج در زمان پرداخت دستمزد کارگران وقفه‌های ۱۰ روزه ایجاد شد بطوری که در ‌‌نهایت طی این سال‌ها حجم مطالبات پرداخت نشده حدود ۹۰۰ کارگر کارخانه پروفیل ساوه به ۸ ماه رسید،
به این ترتیب با بدعت‌گذاری کارفرما در افزایش روزهای یک ماه کاری به ۵۵ روز، کارگران در سال ۹۳ هر ۵۵ روز یکبار بصورت علی‌الحساب مبلغی در حدود ۶۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند.
وی ادامه داد: استمرار این شرایط سرانجام کارگران پروفیل ساوه را به انجام اقدامات اعتراضی از جمله برپایی چند اعتصاب واداشت بطوری که پس از بالاگرفتن اعتراض کارگران، در ‌‌نهایت کارفرمای این واحد صنعتی در خرداد ماه سال جاری تعهد کرد که مطالبات معوقه را طبق یک جدول زمانبندی مشخص شده پرداخت کند. اما در مقابل از آن زمان تاکنون مدت زمان قراردادهای کارگران پروفیل ساوه از ۶ ماه به یک ماه کاهش یافت و در این مدت تعدادی از کارگران نیز به دلیل اتمام مدت قرارداد بیکار شدند و تعدادی از آن‌ها هنوز موفق به تسویه حساب نشده‌اند.
وی افزود: هرچند متاسفانه ممانعت از ورود کارگرانی که اعتبار قرارداد آن‌ها خاتمه یافته است توجیه قانونی دارد اما استنباط کارگران این است که کارفرمای پروفیل ساوه قصد دارد به هر ترتیبی از شمار نیر‌وهای انسانی شاغل در این مجموعه بکاهد.
وی یادآور شد: شرایط پیش آمده در کارخانه پروفیل صفا در حالی است که هم اکنون هفت خط از مجموع چهارده خط تولیدی این کارخانه در زمینه تامین انواع لوله و پروفیل های ساختمانی کشور فعال است.

--------------------------------------

کشته شدن دو کارگر معدن فاریاب طی ۱۷ روز/ معدن به شیوه ۶۰ سال پیش استخراج می‌شود

از ابتدای شهریور ماه سال جاری تاکنون دست کم دو نفر از کارگرانی که در معدن «سنگ کُرُم فاریاب» مشغول به کار بوده‌اند، بر اثر حوادث کار کشته شده‌اند.
به گزارش ایلنا، در خبری که توسط یک پایگاه اطلاع رسانی محلی منتشر شده، آمده است: در حوادثی که بصورت جداگانه در روزهای اول و شانزدهم شهریور ماه اتفاق افتاده است دو معدنچی متاهل و دارای فرزند به نام‌های «سعید محمودی نودژ، ۲۸ ساله» و «ابراهیم جعفری، ۲۷ ساله» بر اثر ریزش تونل کشته شده‌اند.
برپایه این گزارش سابقه حوادث منجر به فوت کارگران شاغل در معدن فاریاب تنها به حوادثی که این دو کارگر اتفاق افتاده است محود نمی‌شود، چنانچه در فاصله زمانی ۲۸ دی ماه سال ۹۱ تا ۱۳ تیرماه سال ۹۳ تعدادی دیگری از کارگران این معدن به نام‌های «رضا دلاوری»، «محسن پاکروان» و «مراد شهریاری» بر اثر حوادث جداگانه که در درون و بیرون از معدن اتفاق افتاده است کشته شده‌اند.
پایگاه خبری هلیل که به استناد وقوع این حوادث منجر به فوت، مدعی ناامن بودن شرایط کاری معدنچیان فاریاب است، در ادامه این گزارش در گفت‌وگو با «ایوب فلاحی» فرماندار «منوجان» نوشته است: شورای تامین به تازگی مصوباتی را برای پایان دادن به تکرار حوادث معدن فاریاب داشته است.
این مقام مسئول از واگذاری وظیفه بررسی دلیل وقوع این حوادث به وزارت صنعت و معدن خبر داده و گفته است پس از اتمام بررسی‌های کار‌شناسی ممکن است فعالیت در تونل‌های مشکل دار معدن فاریاب متوقف شود.

معدن به شیوه ۶۰ سال پیش اداره می‌شود
در رابطه با حادثه اخیر فاریاب «عباس کاربخش»، دبیر خانه کارگر کرمان به خبرنگار ایلنا گفت: حادثه روز شانزدهم شهریورماه زمانی اتفاق افتاده است که گروهی از کارگران برای ایمن سازی شرایط کار مشغول عملیات بتن ریزی در زمین، سقف و دیواره‌های تونل بودند.
وی بابیان اینکه احتمال دارد لرزش ناشی از دستگاه بتن سازی که در زمان حادثه در مجاروت کارگران مشغول فعالیت بوده است باعث بروز حادثه ریزش معدن شده باشد، گفت: در شرایطی که انعکاس امواج صوتی می‌تواند منجر به ریزش معدن شود متاسفانه مسئولان معدن به این نکته توجه نکرده‌اند که لرزش ناشی از فعالیت دستگاه بتن ساز می‌تواند اینگونه حادثه ساز شود.
وی در عین حال افزود: در جریان این حادثه سه نفر دیگر از معدنچیان نیز دچار حادثه شدند که خوشبختانه این افراد پس از مداوا مرخص شدند.
این فعال کارگری بابیان اینکه در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰ کارگر در معدن کروم فاریاب مشغول کار هستند، گفت: یکی از دلایل حادثه خیز بودن کار در معدن فاریاب استفاده از شیوه‌های قدیمی برای انجام عملیات استخراج در معدن فاریاب است.
کاربخش با بیان اینکه سابقه بهره برداری از این معدن به حدود ۶۰ سال پیش بازمی‌گردد، افزود: در معدن فاریاب عملیات استخراج در دو بخش رو زمینی و زیر زمینی انجام می‌شود که براساس گزارش‌های معتبر بیشترین حوادث کار ثبت شده به قسمت زیر زمینی مربوط می‌شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر کرمان در تشریح شرایط کار معدنچیانی که بخش زیر زمینی مشغول کار هستند گفت: این معدنچیان در تونل‌های تنگ و غیر اصولی که به شیوه رایج ۶۰ سال پیش حفر شده است در حال فعالیت استخراج هستند.
وی بابیان اینکه در کار استخراج سنگ کروم هر تکه سنگی که دارای وزن بیشتری باشد به لحاظ خالص‌تر بودن با ارزش محسوب می‌شود، این کارگران در چنین محیط تنگ و غیر اصولی باید سنگ‌های خرد شده را به منظور جداسازی سنگ‌های مرغوب از نامرغوب با دست سبک و سنگین کنند.
وی در عین حال از فعالیت یک واحد پالایشگاه تبدیل سنگ کروم به «فرو کروم» و «فرو منگنز» خبر داد و گفت در این واحد تولیدی حدود ۲۰۰ کارگر مشغول کار هستند.

--------------------------------------

مرگ کارگر پتروشیمی شازند بر اثر سقوط از سقف کارگاه

یک کارگر پیمانی پتروشیمی شازند چهارشنبه هفته گذشته (۱۹ شهریور) بر اثر سقوط از سقف کارگاه جان باخته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «عباس خان‌محمدی» ساعت ۳ بعد از ظهر چهارشنبه هفته گذشته هنگامی که یکی از واحد‌های پتروشیمی شازند را داربست بندی می‌کرده، از سقف کارگاه مجاور این واحد سقوط کرده است.
بر اساس این گزارش، سقف این کارگاه از جنس یونولیت بوده و بر اثر تابش مستمر آفتاب پوسیده شده بوده است. هنگامی که این کارگر پایش را روی سقف گذاشته، سقف فرو ریخته و او سقوط کرده است.
در همین رایطه یکی از کارگران پتروشیمی شازند به خبرنگار ایلنا گفته است: آقای خان‌محمدی را بلافاصله بعد از وقوع حادثه به بیمارستان ولیعصر اراک منتقل کردند اما او نیمه شب به دلیل شدت جراحات وارد شده جان باخت.
او در ادامه تاکید کرده است: قرار بود فرایند تعمیرات اساسی پتروشیی شازند از ۱۲ مرداد آغاز شود و ۲۰ روز بعد پایان یابد، ولی این فرایند با حداقل ۱۰ روز تاخیر پایان یافت و عجله، بی‌برنامگی و فشار کاری طبعا امکان وقوع چنین فجایعی را بالا می‌برد.
این کارگر در عین حال گفته است آقای خان‌محمدی زیر نظر شرکت پیمانکاری «آبنوس تک» کار می‌کرده است.

--------------------------------------

مرگ کارگری در فاریاب بر اثر برخورد با دستگاه حفاری

روز گذشته کارگری در فاریاب بر اثر برخورد با دستگاه حفاری کشته شد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری فاریاب نیوز، دیروز صبح (۲۰ شهریور) در حالی که دستگاه حفاری بر روی چاه کشاورزی در حال کار بود، کارگری که «د.ع» معرفی شده است به دلیل برخورد با دستگاه حفاری در بیرون از چاه جان باخت.

--------------------------------------

کشته شدن کارگر ساختمانی در ارس

روز گذشته کارگری در منطقه آزاد ارس که مشغول کار روی داربست بود، بر اثر ریزش دیوار جان باخت.
به گزارش دریافتی ایلنا، مصدوم به کمک عوامل اورژانس و انتظامی به بیمارستان دکتر ساجدی هادی‌شهر اعزام شد اما به علت شدت جراحت‌های وارده در بین راه جان خود را از دست داد.
فرماندهٔ انتظامی شهرستان جلفا در این باره گفت: پرونده‌ای در این خصوص تشکیل و برای رسیدگی به مراجع قضایی تحویل شده و هم‌چنان تحقیقات در خصوص شناسایی عوامل مقصر حادثه ادامه دارد.

--------------------------------------

یک معلم پس از تحمل پنج سال حبس آزاد شد

«محمد داوری»، عضو سازمان معلمان ایران که در تاریخ ۱۷ شهریور ۸۸ بازداشت شده بود، از زندان اوین آزاد شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، آقای داوری از فعالان صنفی معلمان که به اتهام شرکت در تجمع صنفی فرهنگیان مقابل مجلس در سال ۸۵ و یک اتهام سیاسی در جریان وقایع سال ۸۸ پنج سال حبس را تحمل کرد، آزاد شده است.
بر اساس این گزارش، او در دادگاه‌های جداگانه‌ای که برای رسیدگی به اتهامات سیاسی‌ و صنفی‌اش برگزار شده بود، به ترتیب به ۵ و یک سال حبس محکوم شده بود.
آقای داوری روز دوشنبه (۱۶ شهریور) بعد از گذارندن ۵ سال حبس و به دلیل تجمیع احکامش از زندان اوین آزاد شده است.

--------------------------------------

تجمع مربیان پیش دبستانی به مقابل وزارت آموزش و پرورش منتقل شد

چهارمین تجمع متوالی مربیان پیش دبستانی معترض که صبح امروز (چهارشنبه ۱۹ شهریور) مقابل نهاد ریاست جمهوری آغاز شده بود، دقایقی پیش به مقابل وزارت آموزش و پرورش منتقل شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که تجمع کنندگان از چهار روز پیش (یکشنبه ۱۶ شهریور) به منظور مشخص شدن تکلیف استخدام حداقل ۳۰ هزار مربی پیش دبستانی مقابل نهادهای دولتی تجمع کرده‌اند، هیچ مقام دولتی تا این لحظه حاضر نشده است پاسخ روشنی به مطالبات معترضان بدهد.

--------------------------------------

تجمع مربیان پیش دبستانی به چهارمین روز متوالی رسید

مربیان پیش دبستانی معترض صبح امروز (چهارشنبه ۱۹ شهریور) مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. این چهارمین تجمع متوالی آنان در هفته جاری است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این مربیان که عموما از شهرهای دیگر خود را به پایتخت رسانده‌اند، طی سه روز گذشته تجمعاتی مقابل نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش برگزار کرده بودند.
بر اساس این گزارش، این مربیان شب گذشته (سه شنبه ۱۸ شهریور) را در مرقد امام خمینی واقع در بهشت زهرا سپری کردند.
گفتنی است تجمع کنندگان به صدور بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی، اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف آنان، استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه استخدامی و توهین آقای عسگری آزاد، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس (که مربیان پیش دبستانی را بی‌سواد خوانده بود) معترض‌اند.

--------------------------------------

تعویق ۵ ماه حقوق ۳۲ کارگر نگهبان زاگرس خودرو بروجرد

یکی از کارگران شاغل کارخانه «زاگرس خودرو» در بروجرد از بیش از ۵ ماه تأخیر در پرداخت حقوق ۳۲ کارگر قراردادی این کارخانه خبر داد.
این کارگر که به نمایندگی از همکارانش سخن می‌گفت، در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: شرکت زاگرس خودرو تولید کننده انواع خودرو پروتون در بروجرد واقع است که در اسفند ماه سال ۹۱ به سبب افزایش مشکلات مالی با بیش از ۴۰۰ کارگر تعطیل شد و فقط حدود ۴۰ نگهبان در این کارخانه باقی ماندند.
او با بیان اینکه این واحد از مرداد ماه سال جاری فعالیت تولیدی خود را با ۱۵۰ کارگر از سر گرفته است افزود: معوقات حقوقی مربوط می‌شود به ۳۲ کارگری که از زمان تعطیلی کارخانه زاگروس خودرو محافظ اموال کارخانه بودند.
این کارگر در خصوص معوقات حقوقی ۳۲ کارگر نگهبان شرکت زاگرس خودرو بروجرد گفت: معوقات حقوقی این تعداد کارگر مربوط می‌شود به حقوق دو ماهه بهمن و اسفند و عیدی و پاداش سال ۹۲ و حقوق فروردین، اردیبهشت و مرداد ماه سال جاری. در ضمن حقوق مهر و آبان ماه سال ۹۱ این کارگران بصورت علی‌الحساب واریز شده است.
وی همچنین در مورد معوقات بیمه این کارگران اظهار داشت: هم‌اندازه معوقات حقوقی، بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده است.
وی با بیان اینکه مشکلات معیشتی این ۳۲ کارگر به تبع عدم دریافت حقوق روز به روز بیشتر می‌شود. تصریح کرد: بدون تردید بی‌توجه‌ای کارفرمایان واحد‌های تولیدی به مشکلات کارگران‌شان مستقیما در کیفیت محصولات تاثیر گذار است، اما ۳۲ کارگری که به امید آینده بهتر در زمان تعطیلی کارخانه از اموال آن محافظت کردند نبایستی امروز دچار بلاتکلیفی در تامین معاششان بشوند.
به گفته این کارگر، ورود این کارخانه به کشورمان، طی ۱۴ سال فعالیت بدون اینکه تکنولوژی خاصی را جز «مونتاژ» برای صنعت کشور به ارمغان آورد، فایده دیگری نداشته است.
گفتنی است تلاش‌های خبرنگار ایلنا برای گفتگو با مدیرعامل یا سایر مقامات کارفرمایی این کارخانه تا لحظه انتشار خبر بی‌ثمر بوده است.

--------------------------------------

انفجار بشکه مواد شیمیایی یک کارگر را کشت

انفجار بشکه مواد شیمیایی در یک پروژه ساختمانی باعث کشته شدن یک کارگر شد.
به گزارش ایلنا، صبح امروز در یک پروژه ساختمانی بر اثر انجام کار برشکاری در نزدیکی بشکه‌ای حاوی مواد شیمیایی که بخشی از آن تخلیه و گازهای قابل اشتعال در فضا پراکنده شده بود، بک کارگر کشته شد.
بنا بر این گزارش، این کارگر ۲۷ ساله تبعه افغانستان در حال برشکاری این بشکه بوده است که به یکباره با وقوع انفجاری شدید کشته می‌شود.

--------------------------------------

مربی پیش‌دبستانی بودن؛ زندگی با ۲۴۳ هزار تومان، بیمه نصفه و مصائب دیگر

همزمان با سومین روز متوالی از تجمع مربیان پیش دبستانی مقابل نهاد‌های دولتی، ایلنا در گفتگو با شماری از آنان تلاش کرده است زوایای پنهانی از تاثیر بلاتکلیفی در استخدام بر زندگی‌های‌شان را نمایش دهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حداقل ۳۰ هزار مربی پیش دبستانی در سراسر کشور از نیمه اول دهه ۸۰ به صورت آزاد برای وزارت آموزش و پرورش کار می‌کنند که علی رغم وعده‌های داده شده تاکنون استخدام نشده‌اند.
مربیان پیش‌دبستانی در بهترین حالت ۱۵ روز در ماه بیمه می‌شوند و کمتر از نصف پایه حقوق قانونی را دریافت می‌کنند.
مربیان معترض می‌گویند بسیاری از همکارانشان به دلیل مشخص نبودن سرانجام استخدام‌ در وزارت آموزش و پرورش ازدواج نکرده‌ یا بچه دار نشده‌اند و بسیاری دیگر به دلیل نداشتن امنیت شغلی و اخبار ضد و نقیضی که از استخدام خود می‌شنوند، دچار افسردگی شده‌اند.
آنان در عین حال تاکید کرده‌اند با ۱۵ روز بیمه در هر ماه هرگز بازنشسته نخواهند شد و حقوق‌شان جوابگوی حداقل‌های زندگی‌ هم نیست.

زندگی با بیمه نصفه و حقوق ۲۴۳ هزار تومانی
یکی از مربیان پیش دبستانی ساکن در استان مرکزی که ۳۴ سال سن دارد و به عنوان نیروی آزاد برای وزارت آموزش و پرورش کار می‌کند، گفت: سال ۸۳ که به آموزش و پرورش وارد شدم، ۳۵ نفر شاگرد داشتم، ۳۰ هزار تومان حقوق می‌گرفتم و ۱۵ روز در ماه بیمه می‌شدم. هر سالی هم که می‌گذشت، ۱۰ یا ۱۵ هزار تومان به حقوقم اضافه می‌شد، مثلا سال ۸۴، ۴۵ هزار تومان می‌گرفتم تا امسال که ۲۴۳ هزار تومان حقوق می‌گیرم.
او افزود: خیلی از مربیان پیش دبستانی سرپرست خانواده هستند و این در حالی است که از دریافت حقوق و بیمه در تابستان‌ها نیز محروم مانده‌اند.
این مربی در عین حال تاکید کرد: حق عیدی مربیان پیش دبستانی به انصاف مدیر مدرسه بستگی دارد که دلش بخواهد آن را پرداخت کند یا نه.
این مربی پیش دبستانی در ادامه تصریح کرد: مربیان پیش دبستانی سختی‌هایی که معلمان دیگر می‌کشند را تحمل می‌کنند، با این تفاوت که از حقوق عادلانه محروم مانده‌اند وخستگی کار به تن‌شان می‌ماند.
او که ۴ سال پیش ازدواج کرده است و یک دختر دارد، گفت: خیلی از همکاران من ازدواج نکرده‌اند تا در وزارت آموزش و پرورش استخدام شوند. خود من برای بچه دوم به همسرم گفتم بچه دار نشویم تا استخدام شوم و از نظر اقتصادی در شرایط بهتری قرار بگیریم، اما گذر زمان امید ما را ناامید کرده است.
او افرود: بسیاری از مربیان پیش دبستانی به دلیل اخبار ضد و نقیضی که از استخدام خود می‌شنوند، افسردگی گرفته‌اند. یک روز می‌گویند استخدام می‌شوید یک روز می‌گویند نه. این تناقض گویی‌ها بر روح و روان ما اثر گذاشته است. خود من از قرص‌های آرام بخش استفاده می‌کنم.
در همین رابطه، یکی دیگر از مربیان پیش دبستانی که از سال ۸۱ در منطقه کهریزک تهران شاغل است به خبرنگار ایلنا گفت: در سال‌های اول با آنکه از نظر مالی در شرایط بسیار نامطلوبی قرار داشتیم اما حداقل به ما احترام می‌گذاشتند، ولی با بی‌احترامی مسولان وزارت آموزش و پرورش در دو سال گذشته به مربیان پیش دبستانی، مدیران و مسئولان مدارس نیز احترام ما را نگه نمی‌دارند.
او ادامه داد: وقتی بالایی‌ها با ما اینگونه رفتار می‌کنند از پایینی‌ها چه انتظاری می‌رود. یک روز بخاطر بی‌احترامی‌هایی که به من شد، گریه کردم تا جایی که شاگردانم می‌گفتند ما آقای مدیر را دوست نداریم چون خانم ما را اذیت کرده است.
یکی دیگر از مربیان پیش دبستانی که در یکی از روستاهای محروم از توابع شهرستان فومن واقع در استان گیلان شاغل است، گفت: مربیان پیش دبستانی در استان گیلان یک روز هم بیمه نبوده‌اند. از سال ۸۵ که به عنوان نیروی آزاد در وزارت آموزش و پرورش شاغل شدم، برای استخدام وعده واهی می‌دادند. ابتدای هر سال برای ما کلاس‌های ضمن خدمت برگزار می‌کردند، اوراق آموزشی پرمحتوا می‌دادند و دوره‌های طرح درس می‌گذاشتند.
او تاکید کرد: اول به من گفتند برای استخدام به ۵ سال سابقه کار نیاز داری، اما بعد‌تر گفتند باید رشته تحصیلی‌ات نیز مرتبط باشد. حالا که هر دوی این شرایط را دارم، بازی جدیدی در آورده‌اند.
او گفت: سال ۸۵ ازدواج کردم و ۳۳ سال سن دارم اما هنوز مادر نشده‌ام. ترسیدم. گفتم اگر مادر شوم از شغلم ۶ یا ۷ ماه دور می‌مانم. استرس دارم که آیا می‌توانم شغلم را حفظ کنم یا نه، بنابریان منتظر ماندم تا استخدام شوم. همین هم باعث شده است خانواده همسرم برای بچه دار شدن به ما فشار بیاورند و زندگیمان تحت تاثیر قرار بگیرد.
یکی دیگر از مربیان پیش دبستانی که ۳۱ سال سن دارد و در استان قزوین شاغل است، گفت: با آنکه ۷ سال سابقه کار دارم اما سابقه بیمه‌ام به ۳ سال هم نمی‌رسد. هنگامی که برای تمدید دفترچه بیمه‌ام به اداره بیمه مراجعه می‌کنم، با تعجب به من می‌گویند چند سال می‌خواهی کار کنی تا بازنشسته شوی؟
او افزود: همکارهایی دارم که متاهل‌اند و بچه دارند اما حقوقی که می‌گیرند هزینه رفت و آمد و مهد کودک بچه‌های‌شان هم نمی‌شود.
او در ادامه گفت: در یکی از دانشگاه های تهران - مقطع ارشد - قبول شده‌ام اما سند و مدرکی در اختیار ندارم که نشان دهد در آموزش و پرورش استان قزوین کار می‌کنم تا با آن به قزوین انتقالی بگیرم.
او تصریح کرد: هنگامی که به اداره آموزش و پرورش استان مراجعه کردم و گفتم به من نامه‌ای بدهید که نشان دهد در بخش غیر دولتی آموزش و پرورش استان مشغول به کارم، به من گفته شد «چنین نامه‌ای را صادر نمی‌کنیم، مگر شما استخدام آموزش و پرورش هستید؟». می‌ترسند بعدا برایشان دردسر شود نامه ای بدهند که نشان دهد ۷ سال در این وزارتخانه کار کرده‌ام.
او در پایان گفت: جوانی بهترین دوره زندگیست که بنای عمر افراد با کار و پس انداز ساخته می‌شود، ولی بخاطر بی‌برنامگی مسئولان ما نتوانسته‌ایم ذره‌ای برای آینده‌مان برنامه ریزی کنیم.

--------------------------------------

پتروشیمی خوزستان؛ کار با مواد شیمیایی بدون وسایل ایمنی استاندارد

کارگران پیمانکاری واحد ۴۰ – ۴۱ مجتمع پتروشیمی خوزستان که ۸ ساعت از روز با مواد شیمیایی سر و کار دارند از وسایل حفاظت و ایمنی مناسب در برابر مواد سرطان‌زا محرومند.
«ناصر احمدی» یک استادکار برق مجتمع پتروشیمی خوزستان از مجموعه هلدینگ خلیج‌فارس در این باره به ایلنا گفت: بیش از ۱۵۰ نفر از کارگران خدماتی و تعمیرکار واحد ۴۰ – ۴۱ این مجتمع فاقد وسایل ایمنی مناسب و استاندارد در برابر مواد خطرناک شیمیایی هستند. این کارگران خدماتی و تعمیرکار سالی دو بار لباس، کفش و ماسک و... دریافت می‌کنند اما هیچ‌یک از این وسایل استاندارد و متناسب با نوع کار با مواد خطرناک شیمیایی نیست.
به گفته احمدی، مواد شیمیایی چون، فنول و فسژن (گاز خردل) از جمله این مواد است.
او ادامه داد: واحد ۴۰ – ۴۱ پتروشیمی خوزستان واحد سیلوی این مواد خطرناک شیمیایی است که کارگران خدماتی موادی را که به زمین ریخته می‌شود باید جارو کرده و وارد کیسه کنند.
احمدی ادامه داد: تعمیرکاران نیز در این واحدها به تعمیرات ابزار دقیق، برق و پمپ‌ها می‌پردازند که در صورت تماس با این مواد، بنا به خاصیت جذب آن از راه پوست، آنان را پس از مدتی دچار ناراحتی‌های قلبی و ریوی می‌کند.
وی افزود: بار‌ها در جلسات بازرسی‌های کمیته حفاظت فنی این مشکل منعکس شده و مسئولان از متناسب نبودن لباس و ماسک‌های در اختیار قرارداده شده کارگران آگاهی کافی دارند.
احمدی با تاکید بر این نکته که لباس‌ها باید خاصیت ضد اسیدی داشته باشند، گفت: ماسک‌های معمولی در اختیار کارگران گذارده شده است در حالی‌که باید این ماسک‌ها مخصوص کار باشد.
وی در خاتمه اظهار داشت: کارفرما به دلایل مالی از انجام این‌کار امتناع می‌‌کند و وسایل استاندارد این کار را در اختیار کارگران قرار نمی‌دهد.

--------------------------------------

کارگران کرمانیت ۲۰ روز به مرخصی اجباری رفتند/ ۱۰۳ کارگر نگران از دست دادن شغل

نماینده کارگران کارخانه «کرمانیت کرمان» از مرخصی اجباری ۱۰۳ کارگر قرار دادی و رسمی شاغل در این واحد تولیدی خبر داد.
«رسول‌ پورشجاعی» در این باره به ایلنا گفت: با افزایش مشکلات کارخانه، کارفرما از صبح فردا (چهارشنبه ۱۹ شهریور) با اعلام تعطیلی موقت کارخانه به مدت ۲۰ روز، ۱۰۳کارگر این واحد را به مرخصی می‌فرستد.
او با بیان اینکه کارگران نگران امنیت شغلی خود هستند، اظهار داشت: کارگران از این می‌ترسند که مشکلات کارخانه در این مدت کوتاه رفع نشود و با طولانی شدن مرخصی، شغل‌شان را از دست بدهند.
این کارگر کارخانه کرمانیت کرمان با بیان اینکه از فردا سرویس ایاب و ذهاب کارگران قطع می شود، در خصوص معوقات حقوقی کارگران گفت: کارخانه از فروردین ماه سال ۹۱ به دلیل استفاده از ماده خطرناک آزبست دچار مشکل تولید شده و از ۷ ماه پیش توان مالی خود را برای پرداخت حقوق کارگران از دست داده است.
پورشجاعی در ادامه با اشاره به اینکه در این فاصله کارگران بدنبال جایگزین کردن مواد دیگری به جای ماده سمی آزبست (پنبه نسوز) در محصولات این واحد صنعتی بودند افزود: خوشبختانه بعد از دو سال تلاش موفق شدیم تا بدون استفاده از ماده سمی آزبزست ورق‌ و یا لوله‌های سیمانی مرغوبی تولید کنیم. اما تجهیزات و ماشین آلات مجهزی برای تولید انبوه نداریم.
وی افزود: از حدود ۲ سال پیش با دستور دولت فعالیت تمامی کارخانه‌هایی که از آزبست استفاده می‌کردند متوقف شده‌ است و در چنین شرایطی که فقط پرداخت حقوق کارگران برای کارفرما ۲۰۰ میلیون تومان در ماه هزینه دارد، کارفرما با هزینه ۵۰۰ میلیون تومان می‌تواند دستگاه مورد نیاز را برای تولید انبوه محصول بدون آزبست خریداری کند.
نماینده کارگران کرمانیت کرمان با اشاره به بلاتکلیفی کارگران این واحد بعد از تعطیلی ۲۰ روزه، گفت: کارفرما قصد دارد مجددا کارگران را به بیمه بیکاری معرفی کند اما کارگران از این موضوع رضایت ندارند چرا که دو سال گذشته کارگران از مستمری بیمه بیکاری استفاده می‌کردند و ادامه این روند برای کارگرانی با ۲۰ سال سابقه کار مشمول بازنشستگی هستند، مناسب نیست.

--------------------------------------

کارگران بازنشسته «ایران برک» مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند

صبح امروز جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه «ایران برک» رشت در اعتراض به عدم دریافت سنوات پایان خدمت خود بعد از گذشت ۷ ماه از بازنشستگی، در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
نماینده کارگران معترض با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۱۵ نفر از کارگران باسابقه ایران برک که از ۷ ماه پیش از این واحد بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند.
او میزان مطالبات هر یک از کارگران را از ۱۶ تا ۲۰ میلیون تومان ذکر کرد و افزود: پیش از این ۳۰ کارگری که زودتر از ما بازنشسته شده بودند نیز در دریافت سنوات خود با کارفرما دچار مشکل شده بودند که کارفرما به جای پول نقد به هر یک از آن‌ها مطابق با سوابق خدمت‌شان چک داده است.
به گفته نماینده کارگران بازنشسته، مجموع کارگران شاغل در این واحد حدود ۱۷۰ نفر است که به مرور در حال بازنشسته شدن هستند.
او در ادامه با بیان اینکه پیش از این هر کدام از کارگران بازنشسته حدود ۲ میلیون تومان از حقوق دوران اشتغال‌شان را طلب داشتند اظهار داشت: کارگران بازنشسته با پی گیری‌های زیاد در ‌‌‌نهایت توانستند ۴ ماه پیش معوقات حقوقی خود را دریافت کنند.
پور رفیع در بخش دیگری از سخنان خود درباره مطالبات معوقه کارگران شاغل کارخانه ایران برک تصریح کرد: حدود ۱۷۰ کارگر شاغل در این واحد تولیدی ۶ ماه است که حقوق نگرفته‌اند.
او در این زمینه اضافه کرد: معوقات حقوق کارگران مربوط می‌شود به یک ماه اسفند ماه سال ۹۲ به همراه ۵ ماه حقوق سال جاری.
به گفته وی، کارفرمای این کارخانه بابت بیمه‌ کارگران به تامین اجتماعی نیز بدهکار است که این بدهی در آینده مشکلاتی را برای بازنشسته شدن کارگران به وجود خواهد آورد.
او در خاتمه مشکلات مالی کارخانه را ناشی از واردات بی‌رویه محصولات خارجی دانست و گفت: این کارخانه در حالی با مشکلات مالی روبروست که انبارهای آن مملو از پارچه‌های باکیفیت ایرانی است و توان فروش محصولات خود را در قبال محصولات بی‌کیفیت و ارزان خارجی ندارد.

--------------------------------------

مربیان معترض شب گذشته را مقابل وزارتخانه و مرقد امام سپری کردند/ آغاز تجمع برای سومین روز متوالی

مربیان پیش دبستانی معترض صبح امروز (سه شنبه ۱۸ شهریور) برای سومین روز متوالی در مقابل نهادهای دولتی تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این معلمان معترض که عموما از شهرهای دیگر خود را به پایتخت رسانده‌اند، طی دو روز گذشته تجمعاتی در مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش برگزار کرده بودند.
بر اساس این گزارش، حدود ۱۰۰ مربی پیش دبستانی شب گذشته (دوشنبه ۱۷ شهریور) را مقابل وزارت آموزش و پرورش سپری کردند و سایر معترضینی که از شهرهای دیگر آمده‌اند دیشب به مرقد امام خمینی در بهشت زهرا رفتند.
یکی از مربیان پیش دبستانی به ایلنا گفته است «تا زمانی که آقای فانی در جمع ما حاضر نشود و تکلیف استخدام ما را روشن نکند، به تجمع ادامه می‌دهیم».
تجمع کنندگان به صدور بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی، اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف آنان، استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه استخدامی و توهین آقای عسگری آزاد، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس (که مربیان پیش دبستانی را بی‌سواد خوانده بود) معترض‌اند.
به گفته منابع خبری ایلنا، «محمد بطحایی»، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش در تجمع دیروز مربیان پیش دبستانی، آنان را تلویحا تهدید کرده بود که دیگر مقابل مجلس و نهاد ریاست جمهوری تجمع نکنند.
این مقام دولتی به مربیان پیش دبستانی گفته بود «دیگر برای استخدام خود در آموزش و پرورش تجمع نکنید چرا که به جایی نمی‌رسید».
این در حالی است که در تجمع دو روز پیش این مربیان (یکشنبه ۱۶ شهریور) مقابل نهاد ریاست جمهوری، به آنان وعده داده شده بود به مطالباتشان رسیدگی شود.

--------------------------------------

افزایش اخراج کارگران پیمانی در فارس/ پیمانکاران برای بقای خود کارگر اخراج می‌کنند

مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس از افزایش اخراج کارگران شرکت‌های تامین خدمات نیروی انسانی خبر داد.
«مهرزاد مویدی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: براساس آماری که از هیات‌های تشخیص و حل اختلاف ادارات کار استان فارس استخراج شده است، اخراج کارگران شاغل در شرکت‌های تامین خدمات نیروی انسانی در فاصله زمانی اردیبهشت ۹۲ تا ۹۳ افزایش داشته است.
این فعال کارگری با بیان اینکه مبنای این آمار گیری گزارش اعضای کارگری هیات‌های تشخیص وحل اختلاف ادارات کار استان فارس است، افزود: دلیل این اخراج‌ها سخت‌تر شدن فعالیت شرکت‌های تامین خدمات نیروی انسانی به دلیل افزایش هزینه‌های تولید است.
وی یاد آور شد: از آنجا که شرکت‌های تامین خدمات نیروی انسانی در یافتن نیروی انسانی مورد نیاز کارخانه‌ها نقش واسطه را ایفا می‌کنند، در عمل هزینه تمام شده تولید را افزایش می‌دهند که استمرار این وضعیت در شرایط نامناسب اقتصادی کنونی برای کارخانه‌ها ناممکن است.
به گفته مویدی در چنین شرایطی شرکت‌های تامین خدمات نیروی انسانی برای حفظ حضور خود در بازار کار به اجرای سیاست‌های تعدیل ساختاری در مورد کارگرانی که در استخدام آن‌ها هستند روی آورده‌اند که در نتیجه شماری از این کارگران بیکار شده‌اند.
مسئول شورای اسلامی کار استان فارس، در ادامه افزود: از آنجا که عموم کارگران پیمانکاری دارای قرارداد موقت هستند، طبیعی است که آراء هیات‌های تشخیص و حل اختلاف در بازگشت به کار این کارگران هیچ تاثیری نداشته باشد.
وی در عین حال ادامه داد: شمار اخراج کارگران پیمانکاری در حالی رو به افزایش است که برابر همین آمار استخراج شده به دلیل بهبود نسبی فضای کسب و کار از شمار اخراج کارگرانی که بصورت مستقیم در استخدام واحدهای صنعتی هستند کاسته شده است.

--------------------------------------

تأخیر ۳ ساله در تحویل مسکن مهر کارگران فلزکار/ مطالبه ۷ میلیون تومان اضافه

شرکت عمران پرند بعد از سه سال تاخیر در تحویل آپاتمان‌های اعضای تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک، اکنون از آنان ۷ میلیون تومان دیگر مطالبه کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک در در بلوک‌های ۲۳۲ و ۲۳۴ فاز ۶ شهر جدید پرند (پروژه هسا یک) حدود ۴۰ دستگاه آپارتمان خریده است اما با گذشت نزدیک به سه سال از موعد تحویل، آپارتمانی به اعضای تعاونی تحویل داده نشده است.
بر اساس این گزارش، عمران پرند باید در تاریخ ۳۰ آذر ۹۰ آپارتمان‌ها را به اعضای تعاونی تحویل می‌داده است اما تحویل آپارتمان‌ها از آن زمان به تاخیر افتاده است.
شرکت عمران پرند در حالی برای تحویل این آپارتمان‌ها هزینه جدیدی را از کارگران مطالبه کرده است که در اردیبهشت سال جاری نیز اعلام کرده بود هر یک از اعضاء برای دریافت آپارتمان‌اش سه میلیون تومان اضافه بر مبلغ درج شده در قرارداد - که حدود ۱۱ میلیون تومان بوده است - پرداخت کند.
«حجت رضایی» از اعضای تعاونی مسکن کارگران فلزکار و مکانیک در همین رابطه به ایلنا گفته است هنگامی که دیروز به شرکت عمران پرند مراجعه کرده است، مسئولان این شرکت از او خواسته‌اند حدود ۷ میلیون تومان دیگر پرداخت کند و سپس به او گفته‌اند خانه‌اش را در بهترین حالت پایان سال آینده تحویل می‌دهند.
آقای رضایی در عین حال گفته مسئولان شرکت عمران پرند پیش‌تر به او قول داده‌ بودند خانه‌اش را پایان خرداد امسال تحویل می‌دهند.
او در گفتگو با خبرنگار ایلنا تاکید کرده است از ۲ سال پیش که ۷۰ درصد آپارتمان‌های پروزه «هسا یک» تکمیل شده، ساخت و ساز در این پروژه متوقف شده است.
گفتنی است مدیرعامل عمران پرند اردیبهشت امسال در یکی از برنامه‌های خبری صدا و سیما قول داده بود آپارتمان‌های پروژه هسا یک را تا پایان خرداد ماه و به همراه پرداخت جریمه دیرکرد به کارگران تحویل دهد، وعده‌ای که تا به امروز عملی نشده است.

--------------------------------------

یک کارگر ساختمانی در جلفا کشته شد

ریزش آوار حین گودبرداری منجر به مرگ کارگر ۳۷ ساله در شهر جلفا شد.
به گزارش ایلنا، به گفتهٔ شاهدان عینی حادثه، این کارگر در حال گوبرداری یک ساختمان بود که به علت عدم رعایت اصول ایمنی و ریزش دیواره، زیر آوار ماند.
بنا بر این گزارش، این کارگر به دلیل سنگین بودن آوار و کمبود اکسی‍ژن دچار خفگی شده بود که علی‌رغم انجام اقدامات پیش‌بیمارستانی، در محل جان باخت.

--------------------------------------

تجمع مربیان پیش دبستانی یک باند خیابان سپهبد قرنی را مسدود کرد

مربیان پیش‌‌دبستانی که از صبح امروز (دوشنبه ۱۷ شهریور) مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کرده‌ بودند، از ساعتی پیش وارد خیابان سپهبد قرنی شدند بطوری که اکنون یک باند از این خیابان بسته‌ شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان با سردادن شعار «مربی می‌میرد توهین نمی‌پذیرد»، نسبت به آنچه «توهین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس» خوانده‌اند اعتراض کردند.
خبرنگار ایلنا در عین حال ‌شمار ماموران پلیس مقابل وزارت آموزش و پرورش را پر تعداد توصیف کرده است اما رفتاری نامناسب از آنان با تجمع کنندگان گزارش نشده است.
یکی از مربیان پیش دبستانی به خبرنگار ایلنا گفته «محمد بطحایی»، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش ساعاتی پیش در جمع معترضان حاضر شده و آنان را تلویحا تهدید کرده است که دیگر مقابل مجلس و نهاد ریاست جمهوری تجمع نکنند.
به گفته او، آقای بطحایی به مربیان پیش دبستانی گفته «دیگر برای استخدام خود در آموزش و پرورش تجمع نکنید چرا که به جایی نمی‌رسید.»

--------------------------------------

پیمانکار شهرداری با قرار وثیقه آزاد شد/ سرنوشت وعده‌های مسئولان شهر

پیمانکار رفع سد معبر ناحیه ۴ شهرداری تهران که در ارتباط با کشته شدن «علی چراغی»، بازداشت شده بود با تعیین قرار وثیقه آزاد شد.
«محمد چراغی» برادر کارگری که ۲۳ مردادماه توسط ماموران پیمانی شهرداری کشته شده بود، با اعلام این خبر به ایلنا گفت: آنطور که مطلع شده‌ایم قاضی پرونده برای پیمانکار شهرداری قرار وثبقه ۲۰۰ میلیون تومانی تعیین کرده است که او با پرداخت این وثیقه اکنون آزاد است.
قیم خانواده چراغی در مورد وضعیت پرونده قتل برادرش گفت: مراحل قضایی پرونده قتل در حال طی مسیر قانونی است و ما از طریق وکیل قانونی خود در جریان اتفاقات این پرونده قرار داریم.
برادر این کارگر در عین حال از ادامه بازداشت ۴ متهم دیگر این پرونده خبر داد و افزود: این افراد متهم به درگیری با برادرم در روز حادثه هستند و در حال حاضر پرونده قضایی آن‌ها در آگاهی تهران در دست بررسی است.
قیم خانواده چراغی در بخش دیگری از این گفتگو از عملی نشدن وعده‌های مسئولان شهرداری و شورای شهر تهران در خصوص رسیدگی به وضعیت خانوادگی برادرش خبر داد و گفت: بعد از انتشار خبر قتل برادرم، مسئولان شهرداری و شورای شهر تهران به مناسبت‌های مختلف با خانواده وی دیدار کردند و برای دلجویی وعده‌هایی دادند که تا به امروز هیچکدام از این وعده‌ها عملی نشده است.
چراغی بابیان اینکه خانواده برادرش از پوشش بیمه برخوردار نیستند، گفت: به هیچ وجه از هیچ شخصی توقع نداریم و پیگیر روند قانونی پرونده هستیم اما وقتی در رسانه‌ها می‌خوانیم که مسئولان شهرداری به دلیل مسائل انسانی و اخلاقی خود را مسئول معرفی می‌کنند اما در عمل حتی پاسخ تماس‌های تلفنی ما را نمی‌دهند، متعجب می‌شویم.

--------------------------------------

هزار کارگر پروفیل ساوه ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند

۱۰۰۰ نفر از کارگران کارخانه «نورد پروفیل ساوه» ۴ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند.
نماینده کارگران به ایلنا گفت: معوقات حقوقی کارگران ۸ ماه بود که بعد از تجمع نخست کارگران در سوم خرداد ماه سال جاری سه ماه از معوقات حقوقی به همراه عیدی و پاداش سال ۹۲ به حساب‌شان واریز شد.
او در ادامه با بیان اینکه همراه با این تجمع (سوم خرداد ماه)، حدود یک هفته کارگران کارخانه در اعتصاب بودند افزود: دومین تجمع صنفی کارگران پروفیل ساوه دوشنبه هفته گذشته (۱۰ شهریور ماه) رخ داد که در آن حدود ۱۵۰ کارگر در اعتراض به ۵ ماه حقوق معوقه در مقابل ساختمان اداری کارخانه حاضر شدند.
به گفته وی، در این دوره از اعتراضات صنفی، کارگران دوازدهم شهریور پس از دو روز اعتصاب توانستند یک ماه دیگر از معوقات حقوقی خود را که مربوط می‌شود به فروردین ماه سال جاری، دریافت کنند.
نماینده کارگران دلیل اعتراضات مکرر کارگران پروفیل ساوه را بی‌توجهی کارفرما به پرداخت معوقات حقوقی کارگران دانست و گفت: در حال حاضر کارگران این واحد حقوق ماهای اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد سال جاری را از کارفرما طلب دارند.
او با بیان اینکه بعد از تجمع خرداد ماه سال جاری کارفرما در حضور فرمانداری اراک متعهد به پرداخت حقوق کارگران شد افزود: بر اساس صورت جلسه تنظیم شده کارفرما باید در بیستم هر ماه یک ماه از معوقات حقوقی کارگران را واریز کند.
این کارگر همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران پروفیل ساوه اضافه کرد: کارفرما، از تیر ماه سال جاری حق بیمه کارگران را به تامین اجتماعی واریز نکرده است.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به وضعیت ۱۵۰ کارگری که مشمول قانون بازنشستگی با مشاغل سخت وزیان آور هستند اشاره کرد و گفت: به دلیل آنکه کارفرما سهم ۴ درصدی بیمه این کارگران را به تامین اجتماعی واریز نمی‌کند این کارگران برای بازنشستگی دچار مشکل شده‌اند.
به گفته وی، شائبه‌ای در بین کارگران این کارخانه ایجاد شده که کارفرما قصد دارد در صورت ادامه تجمعات کارگری ۴۰۰ نفر از کارگران قراردادی کارخانه را اخراج کند و با این کار تعداد شیفت‌های کاری به یک شیفت کاهش دهد.
در این رابطه تلاش خبرنگار ایلنا برای گفت‌وگو با کارفرمایان کارخانه پروفیل ساوه بی‌نتیجه بود اما پیش از این در دور نخست اعتراض کارگران در تاریخ سوم خرداد ماه سال جاری آقای «نصرت‌پور» معاونت اداری مالی کارخانه مشکلات صنفی کارگران پروفیل را موضوعی داخلی دانسته و گفته بود این موضوعات ارتباطی به رسانه‌ها ندارد.

--------------------------------------

۲۷ ماه حق بیمه کارگران دو کشتی لایروبی در بندرعباس پرداخت نشده است

یکی از کارگران کشتی در شرکت نگین‌سبز خاورمیانه در بندرعباس از عدم پرداخت ۲۷ ماه حق بیمه کارگران و نبود تجهیزات ضروری و نیروی متخصص ایمنی در کشتی‌های لایروبی (هاپرساکشن) شرکت نگین سبز بندرعباس خبر داد.
این کارگر که به نمایندگی از دیگر کارگران این شرکت پیمانکاری سخن می‌گفت، به ایلنا گفت: در دو مقطع حق بیمه ۵۰ تن از کارگران نگین‌سبز خاورمیانه در اسکله بندر شهید رجایی از حقوق آن‌ها کسر شده اما به حساب سازمان تامین اجتماعی بندرعباس واریز نشده است.
این کارگر در تشریح این تخلف کارفرما ادامه داد: در مرحله نخست، از ابتدای مرداد ماه سال ۹۰ تا پایان اسفندماه‌‌ همان سال و در مرحله دوم از ابتدای دی‌ماه سال ۹۱ تاکنون حق بیمه کارگران از حقوق آن‌ها کسر اما به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است.
این کارگر افزود: کارگران طی استعلامی که از سازمان تامین اجتماعی گرفتند، متوجه این تخلف کارفرما شدند و مراتب اعتراض خود را هم به تامین اجتماعی و هم به مدیریت شرکت نگین سبز بندرعباس اعلام کردند.
وی درباره پاسخ سازمان تامین اجتماعی به کارگران اظهار داشت: تامین اجتماعی دلیل این اقدام را نداشتن قرارداد شرکت نگین سبز خاورمیانه با تامین اجتماعی بندرعباس اعلام کرده است.

نبود تجهیزات ایمنی عامل حوادث کاری
این کارگر شرکت نگین‌سبز خاورمیانه بندرعباس در ادامه این گفتگو به نبود تجهیزات ایمنی در کشتی‌های لایروبی نگین سبز اشاره کرد و اظهار داشت: نبود تجهیزات حوادث کاری زیادی را برای کارگران به همراه‌ داشته است.
وی ادامه داد: کارگری که با دستگاه سمباده زنگ‌زدگی کشتی را برطرف می‌کرد‌، به‌دلیل نداشتن ماسک‌های مخصوص، دستکش، عینک مخصوص و کلاه ایمنی به‌دلیل پرتاب براده‌های آهن به داخل چشم، از ناحیه چشم آسیب دید و چشمش را از دست داد.
وی نمونه دیگر حوادث را کمبود کپسول‌های آتش‌نشانی در کشتی اعلام کرد و ادامه داد: کپسول‌های اغلب تاریخ گذشته‌اند و آنهایی که برای شارژ به تهران منتقل شده‌اند را هنوز دریافت نکرده‌ایم.
این کارگر در ادامه به «کمبود افراد متخصص ایمنی» در کشتی‌های لایروبی این شرکت اشاره کرد و گفت: شرکت برای کاستن هزینه‌های خود به تعدیل نیرو می‌پردازد و در میان این تعدیلی‌ها افرادی که امنیت کار در کشتی با آنهاست ترجیح می‌دهند در جای دیگری کار کنند.
این کارگر ادامه داد: تعدیل نیروی متخصص ایمنی به‌معنای چشم‌پوشی از نظارت بر امنیت کار است.
وی با بیان این‌ که گزارشات نقص ایمنی را هر ماه به شرکت مادر طی مکاتباتی اعلام کرده‌ایم، در خاتمه گفت: با وجود این گزارشات تاکنون اقدامی در خصوص برطرف کردن این نواقص انجام نشده است.

--------------------------------------

اعتراض کارگران ساوه به ۶ سال تأخیر در زمان تحویل مسکن

صبح امروز جمعی از کارگران در اعتراض به عملکرد اتحادیه اسکان (اتحادیه مرکزی تعاونی‌های مسکن کارگران ایران) در مقابل فرمانداری ساوه و زرندیه تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران با تجمع در مقابل فرمانداری ساوه خواستار خاتمه بلاتکلیفی ۶ سالهشان در تحویل مسکن شدند.
بر اساس این گزارش، فرماندار ساوه و زرندیه با حضور در جمع کارگران معترض آنان را به آرامش دعوت کرد و قول داد موضوع را از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری کند.
مهدی زمانی نوری دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه درباره تجمع امروز کارگران گفت: تعداد ۱۶۵ نفر از اعضاء تعاونی‌های مسکن کارگری اواخر سال ۸۵ با پرداخت ۸ میلیون تومان به عضویت پروژه ساخت ۲۱۲ واحد مسکونی توسط اتحادیه اسکان در شهرک علوی ساوه درآمدند و مقرر شد واحدهای مسکونی پس از دو سال ساخته شوند و در مدت ۵ سال بصورت اجاره به شرط تملیک به اعضاء واگذار شوند.
وی افزود: متاسفانه پس از گذشت ۶ سال از موعد تحویل مسکن ۱۰۵ نفر از اعضاء موفق به دریافت حق خود شدند و مابقی تا کنون در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

--------------------------------------

تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی برای دومین روز متوالی/ خبر تکمیلی

صدها تن از مربیان پیش دبستانی صبح امروز (دوشنبه ۱۷ شهریور) مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان به صدور بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی، اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف آنان، استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه استخدامی و توهین آقای عسگری آزاد، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس (که مربیان پیش دبستانی را بی‌سواد خوانده بود) معترض‌اند.
بر اساس این گزارش، تا این لحظه مقام مسئولی از وزارت آموزش و پرورش در جمع معترضان حاضر نشده است. این در حالی است که مقام‌های این وزارتخانه در تجمعات پیشین به آنان قول داده بودند تکلیف استخدامشان امروز مشخص شود.
منابع ایلنا حاضر در تجمع در عین حال گزارش داده‌اند پلیس پلاکاردهای مربیان پیش دبستانی معترض را از آنان گرفته است.
این مربیان دیروز (یکشنبه ۱۶ شهریور) نیز مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده بودند و به آنان وعده داده شده بود امروز به مطالبات‌شان رسیدگی شود.
لازم به ذکر است وزیر آموزش و پرورش پیش‌تر قول داده بود آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی ۱۷ مرداد برگزار شود اما این آزمون به دلیل آنچه «اختصاص نیافتن ردیف بودجه از سوی دولت» اعلام شد، برگزار نشده است.

تکمیلی ساعت ۱۷ <
b>
مربیان پیش‌‌دبستانی که از صبح امروز (دوشنبه ۱۷ شهریور) مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کرده‌ بودند، از ساعتی پیش وارد خیابان سپهبد قرنی شدند بطوری که اکنون یک باند از این خیابان بسته‌ شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان با سردادن شعار «مربی می‌میرد توهین نمی‌پذیرد»، نسبت به آنچه «توهین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس» خوانده‌اند اعتراض کردند.
خبرنگار ایلنا در عین حال ‌شمار ماموران پلیس مقابل وزارت آموزش و پرورش را پر تعداد توصیف کرده است اما رفتاری نامناسب از آنان با تجمع کنندگان گزارش نشده است.
یکی از مربیان پیش دبستانی به خبرنگار ایلنا گفته «محمد بطحایی»، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش ساعاتی پیش در جمع معترضان حاضر شده و آنان را تلویحا تهدید کرده است که دیگر مقابل مجلس و نهاد ریاست جمهوری تجمع نکنند.
به گفته او، آقای بطحایی به مربیان پیش دبستانی گفته «دیگر برای استخدام خود در آموزش و پرورش تجمع نکنید چرا که به جایی نمی‌رسید.»

--------------------------------------

کارگران پتروالکتریک در ۳ ماه گذشته حقوق نگرفته‌اند/ پیمانکار قول یک ماهه داد

یکی از کارگران شرکت پیمانکاری پتروالکتریک در فاز ۱۷ و ۱۸ پارس‌جنوبی از عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و مزایای کارگران این شرکت خبر داد.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود، به خبرنگار ایلنا گفت: حقوق و مزایای بیش از ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت پتروالکتریک از خرداد ماه امسال تاکنون پرداخت نشده است.
این کارگر مدعی است که حق بیمه‌ کارگران نیز به‌صورت غیرواقعی محاسبه و به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شده‌ است.
این کارگر شرکت پتروالکتریک ادامه داد: این وضعیت انگیزه کاری را در بین ما پایین آورده و خواستار مشخص شدن سریع وضعیت خود هستیم.

قول پیمانکار به کارگران
رییس هیات مدیره شرکت پتروالکتریک در این باره به ایلنا گفت: کارگران حق دارند شاکی باشند چرا که آخرین پرداخت حقوق و دستمزد شرکت در اردیبهشت‌ماه بوده است.
«مرتضی سالاری» دلیل به وجود آمدن این مشکلات را «عدم پرداخت صورت وضعیت از طرف کارفرما» اعلام کرد و ادامه داد: صورت‌وضعیت‌ها در اواخر سال۹۱ و اوایل سال ۹۲ انجام شده و از آن تاریخ هیچ تغییری نکرده است.
رییس هیات مدیره پتروالکتریک ادامه داد: تعدیل پیمانکاران دست‌چندم توسط شرکت‌ گاز و نفت پارس‌جنوبی (مادر) موجب شده تا فشار ناشی از این قضیه به تعویق حقوق و دستمزد و مشکلات بیمه‌ای کارگران منجر شود.
سالاری تشریح کرد: قرارداد پتروالکتریک در تاریخ ۲۰ /۰۳/ ۹۳ با شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی (شرکت پیمانکار طرف قرارداد) به‌اتمام رسیده است.
سالاری افزود: طی ملاقاتی که پنج‌شنبه هفته گذشته با «امامی» مدیرعامل شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی به‌عنوان شرکت پیمانکار مادر و طرف قرارداد ما در پارس جنوبی داشتیم، وی قول تمدید قرارداد در «کمتر از یک‌ماه» را داد.
رییس هیات مدیره پتروالکتریک ادامه داد: با مساعدت وی و بدون ارائه هیچ صورت وضعیتی این شرکت توانست حقوق و مزایای کارگران را در اردیبهشت‌ماه پرداخت کند و من نیز به تمامی کارگران قول پرداخت حقوق و مزایای آن‌ها را تا پایان این ‌ماه می‌دهم.
سالاری مشکلات مطرح شده در خصوص فهرست تامین اجتماعی را نادرست خواند و اظهار داشت: پتروالکتریک هر ماه فیش حقوقی به کارگران ارائه می‌دهد و قصوری در این زمینه انجام نشده است.

--------------------------------------

اعتراض صنفی در واگن پارس خاتمه یافته است/ کارگران در انتظار اجرای توافقات

کارگران کارخانه واگن پارس می‌گویند به دنبال توافقی که با کارفرما و مسئولان فرمانداری داشته‌اند، اعتراضات صنفی‌شان را از ماه گذشته خاتمه داده‌اند و مذاکرات نمایندگان کارگران و کارفرما هفته گذشته به نتیجه رسیده است.
روز گذشته یک رسانه رسمی از بروز اعتصاب در کارخانه واگن پارس خبر داد اما منابع کارگری ایلنا در این کارخانه اعلام کرده‌اند اعتصاب پایان یافته است.
یک کارگر کارخانه واگن پارس درباره دلایل اعتراض صنفی کارگران به ایلنا گفت: به دلیل مشکلاتی که در پرداخت مطالبات ۹۰۰ کارگر کارخانه واگن پارس به وجود آمده است، کارگران این واحد صنعتی ظرف یک ماه گذشته اعتراضاتی را انجام دادند و به دنبال تحرکات آرام صنفی کارگران سرانجام هفته گذشته در فرمانداری اراک نشستی با حضور نمایندگان دولتی، کارفرما و کارگران برگزار شد که در ‌‌نهایت با وعده کارفرما و مسئولان اداری، کارگران به اعتراض خود خاتمه دادند و در حال حاضر منتظر تحقق این وعده‌ها هستند.
این کارگر واگن پارس با یادآوری اینکه مشکل اصلی این واحد تولیدی به بدحسابی مشتریان مربوط می‌شود، افزود: نتیجه این وضعیت کمبود نقدینگی برای خرید مواد اولیه و پرداخت مطالبات حقوقی کارگران است.
وی در تشریح مطالبات صنفی حدود ۹۰۰ کارگر شاغل در این مجموعه صنعتی گفت: بطور مشخص کارگران دو ماه حقوق معوقه طلبکارند اما علاوه بر آن مشکلاتی از بابت تاخیر در پرداخت حق بیمه سازمان تامین اجتماعی و مزایای مربوط به عیدی و پاداش نیز به وجود آمده است.
این کارگر کارخانه واگن پارس با ریشه‌ای خواندن مشکلات کارخانه‌ واگن پارس، گفت: از اواسط دهه ۸۰ در مالکیت این کارخانه تغییراتی به وجود آمد که در ادامه مالکین جدید به دلیل شرایط اقتصادی آن زمان به تدریجی با مشکلات مالی مواجه شدند که وضع امروز نتیجه انباشته شدن همین مشکلات است.

--------------------------------------

کارگران شهداب ۷ ماه حقوق نگرفته‌اند

جمعی از کارگران شاغل در کارخانه «شهدآب ارومیه» با حضور در دفتر یک نهاد کارگری در این شهر، نسبت پرداخت نشدن ۷ ماه حقوق خود اعتراض کردند.
«اسلام صادقی» دبیر خانه کارگر ارومیه با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۲۲ نفر از کارگران کارخانه شهد آب ارومیه با حضور و امضای نامه‌ای از خانه کارگر ارومیه خواسته‌اند به موضوع معوقات حقوقی و بیمه‌ای کارگران این واحد تولیدی رسیدگی کند.
او گفت: مجموع مطالبات کارگران شهدآب حدود شش ماه است که مربوط می‌شود به ماهای مهر تا اسفند سال گذشته به همراه حقوق فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری.
به گفته این فعال حقوق صنفی کارگران، کارخانه شهداب علاوه بر حقوق، سهم حق بیمه کارگران را نیز از اول آذر ماه سال ۹۲ تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری پرداخت نکرده است، به همین دلیل در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی از تمدید دفترچه بیمه کارگران شهد آب ارومیه خودداری می‌کند.
وی گفت: با وجود آنکه مسئولان استانی به ویژه مسئولان اداره کار ارومیه از مطالبات معوقه کارگران شهد آب با خبرند اما تا این لحظه در خصوص بازپرداخت مطالبات آن‌ها اقدامی انجام نگرفته است.
وی افزود: تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران در حالی باعث سرگردانی آن‌ها شده است که هم اکنون این واحد تولیدی آب میوه و نوشیدنی به دلیل کاستن از ظرفیت تولید خود به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
این کارگر افزود: وضعیت پیش آمده در حالی است که کارگران پاداش و عیدی سال ۹۲ خود را هنوز دریافت نکرده‌اند.
او گفت: بنا به ادعای کارگران کارخانه شهد آب، کارفرما با تهدید به اخراج مانع پی گیری مطالبات صنفی کارگران شده است اما کارگران این بار باارائه طوماری امضاء شده به این تشکیلات خواسته‌اند مطالباتشان از راه قانونی پی گیری شود.

--------------------------------------

پیمانکار شهرداری در پرونده قتل کارگر شهری تحت تعقیب قرار گرفت

رییس دادگستری استان تهران از تحت تعقیب قرار گرفتن پیمانکار شهرداری در پرونده قتل کارگر خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامحسین اسماعیلی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره پرونده پیمانکاری شهرداری که کارگری را به قتل رسانده بود گفت: این پرونده در دادسرا تشکیل شده و پیمانکار به خاطر قصور تحت تعقیب قرار گرفته است.

--------------------------------------

تجمع اعتراضی ۵۰۰ مربی پیش دبستانی مقابل نهاد ریاست جمهوری

نزدیک به ۵۰۰ مربی پیش دبستانی صبح امروز (یکشنبه ۱۶ شهریور) مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
یکی از مربیان پیش دبستانی که خواست نامش فاش نشود، به ایلنا گفته «معترضان به نمایندگی از حداقل ۳۰ هزار مربی پیش دبستانی کل کشور در واکنش به صدور بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی، اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف این مربیان، استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه استخدامی و توهین آقای عسگری آزاد، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس - که مربیان پیش دبستانی را بی سواد خوانده بود - تجمع کرده‌اند».
خبرنگار ایلنا در عین حال گزارش داده است تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی نظیر «دولت تدبیر و امید، کو تدبیر کو امید؟»، «نیروی بازنشسته، به جای ما نشسته»، «می‌گن وزیر عادل، چرا ز ما غافل؟»، «نه آزمون نه تبصره، استخدام حق منه» و «مربی می‌میرد توهین نمی‌پذیرد» به بیش از دو سال بلاتکیفی خود برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش اعتراض می کرده‌اند.
منابع ایلنا حاضر در تجمع امروز در عین حال گفته‌اند تا این لحظه، مقام مسئولی میان تجمع کنندگان حاضر نشده است.
گفتنی است وزیر آموزش و پرورش پیش‌تر قول داده بود آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی ۱۷ مرداد برگزار شود، اما این آزمون به دلیل آنچه «اختصاص نیافتن ردیف بودجه از سوی دولت» اعلام شد، برگزار نشده است.

--------------------------------------

تجمع کارگران البرز غربی در اعتراض به تعویق دو ماه حقوق

جمعی از کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی در اعتراض به دریافت نکردن دو ماه حقوق، صبح امروز همزمان با سفر استاندار گیلان به منطقه عمارلو در مسیر عبور او در مقابل درب ورودی معدن تجمع کردند.
«مرتضی نیک‌پور» نماینده کارگران البرز غربی که در این تجمع حضور داشت با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز (۱۶ شهریور ماه) کارگران البرز غربی همزمان با سفر استاندار گیلان و هیئت همراه به منطقه عمارلو در مقابل درب ورودی معدن تجمع کردند و خواستار دریافت دو ماه حقوق معوقه خود شدند.
رئیس شورای اسلامی کار البرز غربی با بیان اینکه معوقات حقوق کارگران مربوط به دو ماه تیر و مرداد سال جاری می‌شود، اظهار داشت: این تعداد کارگر که در آستانه آغاز سال تحصیلی نگران تامین مخارج تحصیلی فرزندانشان هستند ضمن تشکر از آقای «نجفی» استاندار گیلان که پیش از این برای جلوگیری از انحلال معدن تلاش کرده بود، خواستند مسئولان استانی به سایر مشکلات کارگران این واحد تولیدی نیز رسیدگی کنند.
نماینده کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص انحلال معدن البرز غربی تصریح کرد: کارگران منتظرند موضوع لغو انحلال معدن البرز غربی بر اساس مصوبه اخیر شورای تامین استان گیلان به کارفرما ابلاغ شود.
نیک‌پور با بیان اینکه طبق تصمیم اخیر شورای تامین استان گیلان موضوع منتفی شدن انحلال معدن سنگرود بسته به نظر مثبت سه وزیر کار، صنعت و اقتصاد است، افزود: با وجود آنکه این مصوبه مورد تایید وزیر صنعت، کار و رئیس هیئت مدیره سازمان توسعه معادن کشور قرار دارد، اما هنوز وزیر اقتصاد به دلیل تامین منابع مالی آن، مصوبه شورای تامین استان گیلان را تایید نکرده است.
به گفته نیک‌پور در این شرایط چنانچه به هر دلیلی فعالیت معدن متوقف شود، نه تنها تامین معاش تعداد قابل توجهی از خانواده‌های ساکن در منطقه رودبار با مشکل مواجه خواهد شد بلکه آینده شغلی سرپرستان این خانواده‌ها در خصوص برخورداری از مزایای بازنشستگی نیز به چالش کشیده می‌شود.

--------------------------------------

تجمع کارگران «نگین سبز خاورمیانه» در اعتراض به تعویق ۳ ماه حقوق

۸۰ نفر از کارگران شرکت نگین سبز خاورمیانه بندر امام از ظهر امروز در اعتراض به تعویق ۳ ماه حقوق و محاسبه نشدن ۸ ماه بیمه در مقابل اداره کل بنادر و کشتیرانی اهواز دست به تجمع زدند.
یکی از کارگران معترض که نخواست نامش فاش شود، به ایلنا گفت: ما به نمایندگی از تمامی کارگران شرکت نگین سبز اینجا حاضر شده‌ایم و نسبت به نادیده گرفته شدن حقوق قانونی و صنفی خود اعتراض داریم.
وی با اشاره به تهدید جدی کارفرما در برابر این اقدام اعتراضی کارگران ادامه داد: ۲۰۰ کارگر شرکت نگین سبز خاورمیانه از ابتدای انعقاد قرارداد این شرکت در آبان‌ماه سال ۹۱ دارای معوقات حقوقی و مشکلات بیمه‌ای هستند.
وی در تشریح این موضوع گفت: بیش از ۱۰۰ نفر از کارگرانی که از قبل در استخدام نگین سبز خاورمیانه بودند، ۳۶ ماه در فهرست بیمه تامین اجتماعی کارفرما قرار نگرفته‌اند.
این کارگر شرکت نگین سبز ادامه داد: ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکار قبلی (روبیان) نیز دارای ۸ ماه معوقه حقوقی هستند.
این کارگر دلیل دیگر نارضایتی‌ کارگران را را عدم رعایت قانون کار در قرارداد‌هایشان عنوان کرد و گفت: حقوق و دستمزد‌ها بسیار پایین است و حداقل دستمزد قانونی در مواردی رعایت نشده است.
این کارگر معترض ضمن اشاره به تجمع‌های قبلی در مقابل استانداری و بی‌توجهی کارفرما نسبت به خواسته‌های کارگران ادامه داد: با انتقال قرارداد لایروبی کشتی‌ها از شرکت پیمانکار قبلی (روبیان) به شرکت نگین سبز، کارگران جدید و قدیمی این شرکت مشکل بیمه‌ای و پرداخت حقوق و دستمزد دارند.
وی در خاتمه خواستار رسیدگی به مطالبات خود از سوی کارفرما و اداره بنادر استان خوزستان شد.
گفتنی است مدیران این شرکت پیمانکاری تا هنگام تنظیم خبر حاضر به گفتگو با ایلنا نشدند.
لازم به یادآوری است، شرکت مهندسی و خدمات دریایی نگین سبز خاورمیانه فعالیت خود را از سال ۱۳۸۳ آغاز کرده و با سرمایه گذاری کلان صندوق بازنشستگی سازمان بنادر و کشتیرانی، به عنوان با سابقه‌ترین مجری لایروبی کشور به حساب می‌آید.

--------------------------------------

استقبال مردم از دستگیرشدگان پیگیر حقوق مردم

بافق نیوز: مردم شهرستان بافق از رئیس شورای شهر و تعدادی از کارگران شرکت سنگ آهن که پیگیر حقوق مردم بوده و با شکایت سنگ آهن دستگیر شده بودند استقبال کردند.

     

--------------------------------------

کارگران سامان کاشی در اعتراض به تعویق ۳ ماه حقوق تجمع کردند

صبح امروز حدود ۸۰ کارگر کارخانه سامان کاشی در شهرستان بروجرد در اعتراض به تعویق ۳ماه حقوق و بیمه مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.
«عباس محمدی» نماینده کارگران سامان کاشی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه سامان کاشی حدود ۴۰۰ کارگر دارد که صبح امروز (۱۵ شهریور ماه) ۸۰ نفر از آنان با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان بروجرد خواستار دریافت مطالباتشان شدند.
او با بیان اینکه این تعداد کارگر از شهریور مهاه سال گذشته در شرف بازنشسته شدن قرار داشتند، افزود: موضوع بازنشستگی کارگران کارخانه سامان کاشی برای کارفرما اهمیتی ندارد به همین دلیل علاوه بر آنکه حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کند، سهم بیمه ۴ درصدی‌اش را نیز برای بازنشسته شدن این کارگران به تامین اجتماعی واریز نمی‌کند.
نماینده کارگران بابیان اینکه مطالبات کارگران به ۳ حقوق و بیمه در ماههای خرداد، تیر و مرداد سال جاری مربوط می‌شود، در ادامه اظهار داشت: ترک کار ۱۷ کارگر از سوی اداره تامین اجتماعی به کارفرما ابلاغ شده اما کارفرما مشکلات بیمه‌ای این تعداد کارگر را برای بازنشسته شدن برطرف نمی‌کند.
محمدی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به مشکلات معیشتی بیش از ۴۰۰ کارگر به تبع تعویق ۳ ماه حقوق، افزود: با آنکه مسئولان استانی به مشکلات کارگران کارخانه سامان کاشی واقف هستند اما اگر امروز هم به خواسته کارگران اهمیتی داده نشود ناچار خواهیم بود برای احقاق حقوق صنفی خود به تجمعاتمان ادامه بدهیم.
بی توجه‌ای به مطالبات، خشم کارگران را برانگیخته است در این رابطه «محمد گودرزی» دبیر خانه کارگر شهرستان بروجرد دلیل اعتراض کارگران را به تعویق افتادن حقوق، بیمه و سنوات خدمت کارگران دانست.
به گفته این فعال کارگری، بی‌توجه‌ای کارفرمای سامان کاشی به معوقات بیمه‌ای کارگران مانع بازنشسته شدن حدود ۸۰ کارگر با سوابق بیش از ۲۱ سال شده و این موضوع خشم کارگران را برانگیخته است. گودرزی با انتقاد از مسئولان این کارخانه به سبب ایجاد جو نارضایتی بین کارگران اظهار داشت: طبق گفته کارگران، این کارخانه مشکلی در روند تولید و فروش محصولات خود ندارد اما کارفرما به بهانه‌های متعدد در پرداخت بدهی‌های خود به کارگران و سایر طلبکاران از جمله سازمان تامین اجتماعی سر باز می‌زند.

--------------------------------------

پرداخت حقوق کارگران دولتی سیستان به تاخیر افتاده است

دبیر خانه کارگر زابل اعلام کرد: حقوق حدود پنج هزار کارگر شاغل در بخشهای تولیدی و خدماتی منطقه سیستان با ۲ تا ۶ ماه تاخیر پرداخت می‌شود.
«محمد گل بامری» با انتقاد از ادامه روند رکودی بازار اشتغال در منطقه سیستان به ایلنا گفت: سیستان شامل زابل و شهرهای اطرافش همانند «نیمروز»، «هامون»، «هیرمند» و «وحک» است که در این شهرستان‌ها فعالیت صنعتی در بخش تولید و کشاورزی وجود ندارد و بیشتر افراد کارگر ادارات دولتی و کارگاه کوچک‌اند.
بامری با بیان اینکه سیستان و بلوچستان پهناور‌ترین استان ایران، فاقد امکانات بازرسی از کارگاه‌هاست و از نظارت مسئولان پایتخت نشین دور مانده است، گفت: از آنجایی که فرصت شغلی در این منطقه از کشور بسیار محدود است، کارگران شاغل ترجیح می‌دهند با شرایط تحمیل شده از سوی کارفرمایان دولتی و خصوصی کنار بیایند.
به گفته این فعال کارگری در منطقه سیستان، در حال حاضر تعداد قابل توجهی از کارگران بومی منطقه سیستان و بلوچستان کارگر نهادهایی همچون شهرداری‌ها، اداره نیرو، اداره صنعت، معدن و تجارت و... هستند که این ادارات به دلیل نداشتن منابع مالی کافی حقوق کارگران خود را با تاخیر پرداخت می‌کنند.
دبیر خانه کارگر زابل با ذکر نمونه‌ای یاد آور شد: کارگران شاغل در شهرداری زابل که ۲ ماه حقوق نگرفته‌اند، روز چهارشنبه (۱۲ شهریور ماه) تجمع اعتراض امیزی را در مقابل چند نهاد دولتی همچون فرمانداری، شورای شهر و شهرداری زابل انجام دادند.
او با بیان اینکه بودجه اختصاصی دولت به استان سیستان و بلوچستان در مقایسه با سایر استان‌ها چندان متناسب به‌نظر نمی‌رسد در ادامه اظهار داشت: کافی نبودن منابع مالی استان علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق به سوابق بیمه‌ای کارگران این مناطق نیز آسیب وارد کرده است.
بامری اضافه کرد: سالانه بسیاری از کارگران شاغل در منطقه سیستان، به سن بازنشستگی می‌رسند اما با وجود مشکلاتی که در زمینه سوابق بیمه‌ای این کارگران وجود دارد سال‌ها از زمان بازنشستگی‌شان می‌گذرد اما هنوز امکان بازنشسته شدن ندارند.

--------------------------------------

چرا بیرون آوردن اجساد چهار کارگر ۱۳ ساعت طول کشید

گروه‌های امداد و نجات شهرستان رودان (بندرعباس) پس از ۱۳ ساعت توانستند پیکرهای بی‌جان چهار کارگر از اهالی روستای جوزیر، دهستان بخش رودخانه در شهرستان رودان (بندرعباس) را از چاه بیرون بیاورند.
به گزارش ایلنا، در ساعت ۱۷ و ۲۰ دقیقه عصر روز چهارشنبه (۱۲ شهریورماه) چهار کارگر به نام‌های رستم درویش‌زاده فرزند محمد ۴۱ ساله، دارای ۴ فرزند و کارگر، عیسی درویش‌زاده فرزند محمد ۳۹ ساله و کارگر، سجاد درویشی فرزند ناصر ۲۶ ساله و کارگر ساختمان و یوسف درویشی فرزند غلام ۴۵ ساله و کارگر کارگاه بلوک‌زنی بعد از ورود به یک چاه خانگی بر اثر گازگرفتگی شدید، جان خود را از دست دادند.

مراحل امداد و نجات ۱۳ ساعت به طول انجامید
معاون عملیات آتش‌نشانی بندرعباس در گفتگو با ایلنا دلیل فوت این چهار نفر را گاز گرفتگی عنوان کرد و اظهار داشت: این حادثه به‌دنبال کمک روستاییان به فردی که در چاه گرفتار شده بود، رخ داد و به‌دلیل بالا بودن حس کمک‌رسانی در روستا افراد به گمان آن‌که می‌توانند به فرد حادثه‌دیده یاری برسانند، پی در پی به داخل چاه رفتتد که بر اثر انتشار گاز خفه شدند.
«حسن امینی‌زاده» در تشریح چگونگی وقوع حادثه به خبرنگار ایلنا گفت: در ابتدای وقوع حادثه نیروهای پاسگاه انتظامی رودخانه‌بر و جمعی از بسیجیان، نیروهای آتش‌نشانی روستای زیارت‌علی، هلال احمر رودان و نیروهای گردان مقاومت امام حسین رودان به‌خاطر نداشتن نیروی تخصصی و امکانات لازم از نیروهای هلال احمر بندرعباس درخواست کمک کردند.
معاون عملیات آتش‌نشانی بندرعباس ادامه داد: نیروهای هلال‌احمر بندرعباس ۵ ساعت پس از حادثه در محل حضور یافتند ولی به دلیل نبود امکانات و تجهیزات، نتوانستند کاری از پیش ببرند. سپس هماهنگی های لازم جهت حضور نیروهای تخصصی عملیاتی آتش نشانی و هلال احمر بندرعباس انجام گرفت و این نیروها ساعت ۶:۲۰ صبح یعنی ۱۱ ساعت پس از حادثه، در محل حضور یافتند و حدود ساعت ۸:۳۰ یعنی ۱۳ ساعت پس از حادثه، چهار فرد فوت شده را از داخل چاه، خارج کردند و پس از تأیید پزشک حاضر، جهت خاکسپاری به آرامستان روستا انتقال داده شدند.
امینی‌زاده با اشاره به کمبود امکانات در پایگاه‌های آتش‌نشانی شهرستان‌ها خواستار تخصیص بودجه و برگزاری دوره‌های آموزشی امداد و نجات چاه در این مراکز شد و در خاتمه گفت: با توجه به این‌که روستاییان اغلب کشاورز بوده و نقب چاه نیز بخشی از شغل آنهاست، از سازمان دهیاری و شهرداری‌های کشور استدعا دارم، جهت جلوگری از بروز این حوادث در روستاها تعاملی با اداره کشاورزی بندرعباس داشته باشند تا شاهد چنین حوادثی نباشیم.

--------------------------------------

مرگ مقنی ۷۰ ساله در پی سقوط به عمق ۶ متری چاه

روز گذشته یک کارگر مقنی ۷۰ ساله بر اثر سقوط به عمق ۶ متری چاه در آدرشهر جان باخت.
به گزارش ایلنا، روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: به گفتهٔ شاهد عینی این ماجرا که از همکاران این چاه کن بود، این کارگر ۷۰ ساله در پی سهل‌انگاری و کم‌توجهی با سر، به عمق ۶ متری چاه سقوط کرده بود.
بنا بر این گزارش، پیش از رسیدن عوامل اورژانس به صحنه، این کارگر اقدام به درآوردن همکارش از عمق چاه کرده بود، که متاسفانه اقدامات احیایی تکنسین‌های اعزامی نیز نتیجه نداد و به علت ضربه شدید به سر، کارگر ۷۰ ساله جان باخت.

--------------------------------------

۴ ماه بدون حقوق برای کارگران «نمک‌زدایی پتروپارت»/ نمایندگان کارگران اخراج شدند

کارگران پروژه نمک‌زدایی شرکت «پتروپارت» در خوزستان حقوق و مزایای اردیبهشت، خرداد، تیر و مرداد سال جاری را دریافت نکرده‌اند. ضمن اینکه در جریان اعتصابات کارگری سال گذشته، دو تن از نمایندگان کارگران اخراج شده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پروژه نمک‌زدایی شرکت پتروپارت که ۷۰ کارگر رسمی و ۳۰ کارکر پیمانی هستند، امسال تنها حقوق فروردین ماه را دریافت کرده‌اند.
پیش از این، کارگران در سال گذشته نیز حقوق خود را با ۹ ماه تاخیر دریافت می‌کردند که در اعتراض اقدام به اعتصاب کرده بودند.
به گفته منابع خبری ایلنا، کارفرمای پروژه نمک‌زدایی پتروپارت، در طول سال‌جاری بیش از ۲۰ کارگر اهل شهرستان هفتکل را به‌دلیل اعتراض اخراج کرده است و به‌جای برخی از ایشان از نیروهای غیر بومی استفاده می‌کند.
بر اساس این گزارش، وسیله رفت‌وآمد برای کارگران در نظر گرفته نشده و کارگران برای کار در روزهای تعطیل رسمی زیر فشار قرار می‌گیرند.
شرکت پتروپارت در سال ۸۷ در شهرستان هفتکل استان خوزستان راه‌اندازی شد و پروژه‌های اجرایی کارگاهی مانند ایستگاه‌های تقویت فشار در دست دارد؛ پروژه نمک‌زدایی یکی از پروژه‌های بزرگ نفت در حوالی روستای چمن‌لاله است.

دلیل اعتصاب پارسال
رییس اداره کار رامهرمز در رابطه با تعویق در پرداخت حقوق و دستمزد کارگران شرکت پتروپارت به ایلنا گفت: «کارگران پروژه نمک‌زدایی پتروپارت پارسال هشت ماه حقوق معوقه داشتند و به همین دلیل اعتصاب کرده بودند». «رضا محمدی‌راد» افزود: به‌دنبال اعتصاب سال گذشته کارگران طی گفتگو با شرکت مادر (شرکت ملی نفت) و مدیر پتروپات، معوقات پرداخت شد اما حقوق چهارماه (اردیبهشت تا امرداد) امسال کارگران پرداخت نشده است.
رییس اداره کار رامهرمز درباره گزارشات مربوط به کمیته‌های حفاظت فنی پروژه‌ نمک‌زدایی هفتکل عنوان کرد: بازرسان اداره کار هر ماه یا دو ماه یک‌بار به کارگاه مراجعه کرده و بازرسی‌های لازم را انجام داده‌اند و در صورت وجود نواقصی در کار به ‌آن‌ها تذکر داده می‌شود.

فقط دو ماه حقوق ندادیم
در همین ارتباط، مسئول امور مالی - اداری پروژه نمک‌زدایی هفتکل در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: حقوق معوقه سال پیش کارگران سه ماه بود، اما پیشرفت پروژه خیلی زیاد شده و امسال تنها دو ماه حقوق معوقه داریم.
«یحیا محمدی‌خورشیدی» در تشریح آخرین وضعیت حقوقی کارگران ادامه داد: تا پارسال کارگاه دچار مشکل بود و از امسال شرایط کارگران ما «خیلی‌خیلی عالی است».
رییس امور اداری پروژه نمک‌زدایی پتروپارت افزود: تعویق سه ماهه در پرداخت حقوق کارگران عادی است و چون پروژه‌ای عمل می‌کنیم چنان‌چه مازاد نیرو داشته باشیم، طبیعتا تعدیل نیرو انجام می‌دهیم اما در صورت گرفتن پروژه بعدی،‌‌ همان کارگران تعدیلی را دوباره استخدام می‌کنیم.
خورشیدی با بیان اینکه در این پروژه مشکلاتی در زمینه حقوق معوقه وجود ندارد، گفت: یک‌دسته نفراتی بودند که باعث شدند تا اعتصابات به راه بیافتد و با رفتن این‌دو نفر کارگاه کاملاً به آرامش دست یافته است.
رییس امور مالی پروژ‌های صنعتی پتروپارت افزود: حقوق خرداد ماه را تا یکی دو روز دیگر پرداخت خواهم کرد و تیر و مرداد معوقه است.
وی درباره اخراج دو نماینده کارگران و وضعیت نهاد کارگری برای پی‌کیری مطالبات صنفی کارگران در این پروژه گفت: کارخانه پیش از این شورای اسلامی کار داشت اما در حال حاضر ندارد.
خورشیدی با بیان این‌که «امیر اصلانی و عبدالله حسینی» هدایت‌کنندگان اعتصابات کارگری بودند، ادامه داد: اصلانی نماینده کارگران پروژه بود که با برخوردهای ناشایست چندین باره (ضرب و شتم و فحاشی) اعتصابات کارگری را پیش برد که با اخراج این‌دو نفر مشکلات کارگاه پایان یافت.

--------------------------------------

واگذاری سهام ۲۸/۵ درصدی معدن بافق لغو شده / دولت با سازمان خصوصی سازی برخورد کند

معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد اظهار نظر جدید رئیس سازمان خصوصی سازی را در راستای «بروز نارضایتی میان کارگران معدن سنگ آهن بافق، التهاب آفرینی و دامن زدن به اعتراضات» توصیف کرد.
«محمدعلی طالبی» در واکنش به اظهارات دیروز رئیس سازمان خصوصی سازی مبنی بر واگذاری «قطعی» ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن بافق به بخش خصوصی، گفت: برای ما مبهم و نامشخص است که چرا سازمان خصوصی سازی با سیاست‌های کلی دولت ناهماهنگ است، آن هم در شرایطی که این سازمان زیر مجموعه دولت و وزارت اقتصاد به شمار می‌رود.
او ضمن ابراز بی‌اطلاعی از آنچه «اغراض پشت پرده این اظهار نظر» می‌خواند، افزود: ما از سازمان خصوصی سازی گلایه شدید داریم که چرا در چارچوب سیاست‌های کلی دولت عمل نمی‌کند.
این مقام دولتی در ادامه از دولت خواست «با این اظهار نظر‌ها که بر امنیت روانی کارگران معدن سنگ آهن بافق و فعالیت اقتصادی این شهرستان تاثیر می‌گذارد»، برخورد کند.
طالبی گفت: رئیس جمهور تعیین سرنوشت ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن بافق را به وزارت کار محول کرده است و وزارت کار به پشتوانه دستور رئیس جمهور و مباحث طرح شده در هیات دولت، واگذاری این سهام توسط فرابورس را منتفی اعلام کرده است.
این مقام دولتی تصریح کرد: در جلسه شورای تامین استان یزد که شنبه (۸ شهریور) با حضور «حسین ذولفقاری» معاون امنیتی وزیر کشور و «ابوالحسن فیروزآبادی» قائم مقام وزیر کار برگزار شد، واگذاری سهام ۲۸/۵ درصدی به بخش خصوصی منتفی شد و ما نیز همین را به کارگران اعلام کردیم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد در پایان از مسئولان سازمان خصوصی سازی خواست اظهارات خود را اصلاح کنند و با سیاست‌های کلی دولت هماهنگ باشند.

--------------------------------------

کارگران شهرداری زابل در اعتراض به ۲ ماه نعویق حقوق تجمع کردند

به دنبال تجمع روز گذشته کارگران خدماتی شهرداری در مقابل فرمانداری و چند نهاد‌های اداری منطقه زابل، مسئولان مربوطه وعده‌دادند که در خصوص۲ ماه حقوق معوقه این کارگران پیگیری‌های لازم را انجام دهند.
به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض در این رابطه به خبر نگار ایلنا در زابل گفته است: دلیل تجمع اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق است.
وی افزود: به منظور پیگیری مطالبات معوقه روز گذشته به‌ترتیب درمقابل ساختمان دادگستری، فرمانداری، شورا وشهرداری زابل تجمع برگزار شد که در مقابل مسئولان مروبطه وعده پیگیری مطالبات کارگران را دادند.
درهمین رابطه «علی اکبر بزی» رئیس شورای شهر زابل ضمن تایید به تعویق افتادن حقوق کارگران شهرداری، عامل پرداخت نشدن حقوق کارگران را مسدود شدن حسابهای شهرداری زابل دانست.
او گفت: از چند روز قبل به دستور مقام قضایی حساب‌های شهرداری زابل با شکایت یکی از طلب کاران بمشدود شده است و این موضوع باعث شد تا شهرداری نتواند به موقع حقوق کارگران را پرداخت کند.
این مسئول شورای شهر زابل درخصوص بدهی‌های شهرداری زابل همچنین اظهار داشت: شهرداری زابل بدهی‌های زیادی به افراد حقوقی وحقیقی دارد ونباید حسابهای شهرداری توسط یک شاکی خصوصی مسدود بشود.
به گفته وی، اگر قرار است منابع مالی در خصوص پرداخت این بدهی ه‌ا در نظر گرفته شود باید باین پول در بین همه طلب کاران به صورت مساوی تقسیم شود.
در ادامه «شهلا رضوانی» سخنگوی شورای شهر زابل که به منظور پیگیری مطالبات کارگران شهرداری زابل در جمع کارگران معترضین حاضر شده بود با تشریح جزئیات علت مسدود شدن حسابهای شهرداری زابل به کارگران وعده پیگیری مطالبات معوقه را به کارگران داد.
به گفته وی، موضوع مسدود کردن حساب شهرداری ومشکلاتی که در زمینه پرداخت حقو ق بوجود آمده باعث نگرانی کارگران شهرداری شده وآنان در آستانه آغازسال تحصیلی فرزندانشلان نیازمد دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.

--------------------------------------

کشته شدن یک کارگر بر اثر انفجار در سکوی گاز

بر اثر وقوع انفجار شیلنگ گاز در سکوی گازی فاز ۱۶ بندر «دیر»، یک کارگر کشته شد.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه حوالی یکشنبه هفته جاری در یکی از سکوهای بندر دیر رخ داده است.
براساس خبر منتشر شده براثر وقوع این حادثه یکی از کارگران متخصص سکو بنام «رامین» جان خود را از دست داده است.
گفته می‌شود این کارگر که با شلنگ‌های مخصوص، هلیدک را به طبقات پایین بافشار تزریق و وارد لوله‌ها می‌کرده است بر اثر شدت انفجار پرتاب شده و در نتیجه صورت وی بصورت کامل متلاشی می‌شود.
یکی دیگر از کارگران متخصص این سکو در تشریح شدت این حادثه گفته است: هر گلوله‌ای که از اسلحه شلیک می‌شود فشاری برابر با ۲ (بار) وارد می‌کند و این در حالی است که این گاز با فشاری حدود ۲۰۰ (بار) به صورت رامین برخورد کرده است.
وی که معتقد است دلیل وقوع این حادثه خستگی بیش از حد رامین بوده، با اشاره به اضافه کاری‌های اجباری برای کارگران شاغل در سکو مدعی شده است: کارگران به صورت اجباری باید روزی ۱۴ ساعت کار کنند اماآن روز به جای ۱۴ ساعت ۲۴ ساعت بود که روی سکو کار می‌کردیم، یعنی ۲۴ ساعت هیچ چیز به جز آب نمی‌دیدیم.
در این خبر همچنین سابقه تکرار چنین اتفاقاتی در در سکوهای گاز و نفت اشاره شده است.

--------------------------------------

تمامی کارگران بازداشتی معدن بافق آزاد شدند

۶ کارگر بازداشتی معدن سنگ آهن بافق دقایقی پیش از زندان «خلد برین» یزد آزاد شده‌ و راهی شهرستان بافق شده‌اند.
منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند «محمدحسن تشکری»، «علی‌محمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجه‌زاده» و «ایرانی»، ۶ کارگر بازداشتی معدن سنگ آهن بافق دقایقی پیش آزاد شده‌اند.
همسر یکی از بازداشت شدگان در این باره به ایلنا گفته است بر خلاف قرار قبلی، محمدحسن تشکری، رئیس شورای شهر بافق با قرار کفالت ۷۰ میلیون تومانی و سایر کارگران با قرار کفالت ۵۰ میلیون تومانی آزاد شده‌اند.
گفتنی است پلیس در هفته‌های گذشته «امیر حسین کارگران»، «علی صبری»، «محمدحسن تشکری»، «علی‌محمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجه‌زاده»، «ایرانی» و «جلیل کمالی» از کارگران معدن سنگ آهن بافق را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرده بود.
علاوه بر آقای کمالی که هفته گذشته آزاد شده بود، آقایان صبری و امیرحسین کارگران نیز دیروز (سه شنبه ۱۱ شهریور) آزاد شدند.

--------------------------------------

کارگران اتوبان همدان ساوه ۵ ماه حقوق طلب‌کارند

رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان همدان گفت: برخی واحد‌های تولیدی در استان حقوق کارگران خود را بین ۲ تا ۷ ماه پرداخت نکرده‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «احمد معبودی» بابیان اینکه کارگران اتوبان همدان- ساوه از جمله کارگرانی حقوق نگرفته هستند.افزود: ۳۰ کارگر این شرکت، ۵ ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند.در حالیکه عوارض این اتوبان همیشه از رانندگان اخذ می‌شود.
وی از افزایش پرونده‌های کارگری در هیات‌های حل اختلاف و تشخیص استان خبر دادو افزود: قرار دادهای موقت و گاهی سفید امضا و تعدیل نیرو در کارگاه‌ها مشکلات کارگران استان را دو چندان کرده است.
این مقام کارگری همچنین از افزایش حوادث ناشی از کار نیز در شهرستان همدان خبر داد و گفت: تنها در طول مدت یک ماه ۴ کارگر در واحد‌های تولیدی شهرستان همدان براثر این حوادث فوت کرده‌اند.
وی افزود: به غیر از این به دلیل نظارت ناکافی بازرسان تامین اجتماعی استان لیست‌های بیمه‌ای که توسط کارفرمایان ارائه می‌شود هر روز تغییر کرده و افراد مختلفی دراین لیست‌ها قرار می‌گیرند که این مسئله می‌تواند برای کارگران در زمان استفاده از مزایای بیمه‌ای هموچن زمان وقوع حادثه مشکل ایجاد کند.
معبودی تاکید کرد: تشکیل شورای اسلامی کار برای کارگاه‌های بالای ۳۵ نفر ضروری است ولی برخی مدیران ادارات شهرستان همدان، برخی از کارفرمایان واحد‌های تولیدی از این کار سر باز می‌زنند و بازرسان اداره کار نیز در این زمینه کوتاهی می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد کارگران استان قرار دادی هستند، گفت: بسیاری از کارگران واحدهای تولیدی استان به دلیل نبود امنیت شغلی از عضویت در تشکلات کارگری و کاندید شدن در انتخابات شوراهای اسلامی کار و صنف خود امتناع می‌کنند.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان همدان گفت: افرادی که آمار اشتغال کذب داده‌اند بدانند که با این کار فقر طبقاتی را زیاد کرده‌اند و مردم را به گمراهی کشانده‌اند.
وی با بیان اینکه آمار اشتغال نباید مانند گذشته کذب و نادرست باشد، افزود: اشتغال خانگی و موقت ملاک اشتغال کشور نیست بلکه آمار بیمه شدگان تامین اجتماعی ملاک محسوب می‌شود.
وی با اشاره به اینکه کسانی که آمار اشتغال کذب داده‌اند هنوز سر کارند از مسئولان کشور و نمایندگان استان در مجلس خواست که با متخلفان در این زمینه برخورد جدی کنند.
معبودی همچنین به اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی اشاره کرد وافزود: به دلیل نبود نظارت کافی و درست در اجرای این سیاست بسیاری از واحد‌های تولیدی کشور دچار مشکل شده‌اند.
این فعال کارگری تصریح کرد: نبود نظارت در واگذاری کارگاه‌ها به بخش خصوصی سود‌های کلانی را به جیب برخی سود جویان برده است و بسیاری واحد‌ها تعطیلی شده یا با حداقل ظرفیت فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه یکسال از روی کار آمدن دولت جدید می‌گذرد ولی هنوز اقدام مهمی برای کاهش مشکلات جامعه کارگری انجام نشده است افزود: پرداخت نکردن به موقع حقوق کارگران، تعدیل و اخراج‌های دسته جمعی کارگران، قرارداد‌های سفید امضاء و حوادث ناشی از کار بزرگ‌ترین مشکلات جامعه کارگری است.
همچنین خجسته، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی، نیز در این نشست کارگران را بخش عظیمی از جامعه عنوان کرد و گفت: وحدت در جامعه کارگری سبب تقویت تشکلات کارگری و در ‌‌نهایت احقاق حقوق این قشر می‌شود.
وی افزود: راه حل مشکلات کارگران استان را این است که نمایندگان کارگری با دعوت از نخبگان کارگری یک نشست مشترک
با حضور نمایندگان مجلس و مسئولان سازمان‌های ذیربظ تشیل دهند تا مطالبات جامعه کارگری بررسی و برای آن‌ها چاره‌جویی شود.

--------------------------------------

دولت وظیفه رسیدگی به مطالبات کارگران معدن بافق را به وزارت کار سپرد

وزیر کشور درباره اعتراضات صنفی کارگران معدن سنگ آهن بافق به خصوصی سازی این معدن و بازداشت شماری از همکارانشان گفت دولت اختیار رسیدگی به مطالبات کارگران این معدن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سپرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «عبدالرضا رحمانی‌فضلی» امروز (چهارشنبه ۱۲ شهریور) در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص تمهیدات دولت برای رسیدگی به مطالبات کارگران معدن سنگ آهن بافق، گفت: گویا در این خصوص، اختلافی میان کارگران معدن و مسئولان دولتی و محلی به وجود آمده بود که دولت در جلسه خود این مسئله را به شکل مفصل بررسی کرد و اختیار رسیدگی به آن را به وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی سپرد تا این وزارتخانه با حضور در محل تصمیمات لازم را اتخاذ کند.
او افزود: در همین راستا، وزارت کشور به دلیل آنکه مسئول ایجاد امنیت در کشور است، معاون امنیتی خود را به همراه مسئولان وزارت کار به این منطقه فرستاد و با حضور نماینده قشرهای مختلف تصمیمات خوبی اتخاذ شد و توافقاتی صورت گرفت تا با رعایت همه جنبه‌های قانونی و با دادن حق به افرادی که دراین موضوع دارای حق هستند، این قائله خاتمه پیدا کند. مسیر این مسئله همچنان در حال طی شدن است.

--------------------------------------

تجمع کارگران ماشین لنت در اعتراض به اخراج و ۱۵ ماه تعویق حقوق

صبح امروز ۱۵ نفر از کارگران کارخانه «ماشین لنت سمنان» به همراه خانواده‌های‌شان در اعتراض به اخراج و مطالبات حقوقی معوقه در مقابل فرمانداری شهرستان سمنان تجمع کردند.
«سید جواد موسوی» نماینده کارگران اخراجی شرکت ماشین لنت سمنان در این زمینه به ایلنا گفت: کارفرما اول شهریور ۲۲ نفر از کارگران قرار دادی کارخانه را به دلیل آنکه در مقابل تعهد نامه اجباری پیش از امضای قرارداد مقاوت کرده بودند اخراج کرد.
او گفت: کارفرما در این نامه حق اعتراض از کارگران را در مقابل مطالباتشان محدود کرده بود و از کارگران می خواست این تعهد نامه را امضاء کنند و به آن پایبند باشند.
به گفته موسوی، تعدادی از کارگران قراردادی که امنیت شغلی ندارند با ترس از اخراج ناچار شده‌اند تعهد نامه ساختگی کارفرما را امضاء کنند اما ۱۲ نفر از کارگران راضی به این کار نشدند و از کار اخراج شدند.
موسوی در ادامه اظهار داشت: در جریان تجمع امروز که از سوی کارگران اخراجی کارخانه ماشین لنت صورت گرفت، چند نفر از کارگران رسمی کارخانه به همراه خانواد‌هایشان، معترضین را همراهی کردند و خواستار دیدار با فرماندار شدند.
او با بیان اینکه از سال گذشته تا هم اکنون حدود ۶۰ نفر از کارگران قرار دادی کارخانه بدون دلیل، اخراج شده‌اند افزود: این کارگران با سابقه، همانند کارگران شاغل در کارخانه، هنوز موفق به دریافت مطالبات معوقه خود نشده‌اند.
نماینده کارگران در خصوص میزان مطالبات کارگران ماشین لنت گفت: مجموع مطالبات کارگران ۱۵ ماه است که باید به ازای حقوق، سنوات و پاداش و عیدی سالهای ۹۰، ۹۱، ۹۲ و ۹۳ به کارگران پرداخت شود.
این کارگر کارخانه ماشین لنت در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه کارفرما با دریافت تعهدنامه می‌خواهد حق پی گیری مطالبات صنفی را از کارگران سلب کند اظهار داشت: یکی دیگر از کارگران رسمی کارخانه که سال گذشته پیگیر دریافت حقوق معوقه خود بود با مخالفت کارفرما روبرو شد و حقوق وی از سال گذشته واریز نشده است.
موسوی با بیان اینکه در جریان تجمع امروز کارگران اخراجی ماشین لنت، شخص فرماندار پیگیر مطالبات کارگران شده است، در خاتمه افزود: در جلسه‌ای که امروز با آقای فرماندار برگزار کردیم قرار شد مشکلات کارگران اخراجی رفع و معوقات حقوقی‌شان پرداخت شود.

کارگران اخراج نشدند، تعدیل شدند
در این رابطه آقای «سیستانی‌پور» مدیر عامل کارخانه ماشین لنت ضمن تایید تعویق حقوق کارگران این کارخانه گفت: این کارگرا ن اخراج نشده اند بلکه با اتمام قرار داد کاری‌شان تعدیل شده‌اند.
کارفرما با بیان اینکه چند روزی بود که این تعداد کارگر دست از کار کشیده بودند افزود: آنان علاوه بر آنکه محل کار خود را ترک می‌کنند با «اغتشاش» به ابزار کار و ماشین آلات کارخانه آسیب می‌رسانند.
او در تشریح مشکلات کارخانه ماشین لنت گفت: مشکلات کارخانه و کارگران آن مربوط می‌شود به تخلفات و جرایم گسترده‌ای که از سوی مدیران سابق این کارخانه صورت گرفته است، نه تنها بخش زیادی از اموال و دارایی‌های شرکت به نفع مقاصد شخصی آقایان مصروف شد، بلکه به دلیل همین اقدامات، حقوق کارگران کارخانه نادیده گرفته شد.
او با بیان اینکه بیشتر بدهی‌های که امروز کارگران ماشین لنت مطالبه می‌کنند مربوط به گذشته بوده است اظهار داشت: حجم تخلفات مالی و شرایط نامطلوب اقتصادی این واحد تولیدی در گذشته باعث شده امروز ما نتوانیم پاسخ قانع کننده ای به بدهکاران مالی کارخانه بویژه کارگران بدهیم، با این حال در مورد کارگران از بدو ورود تا به امروز حدود ۵۰۰ میلیون تومان از معوقات حقوقیشان را پرداخت کرده‌ایم.
او میزان بدهی‌های کارخانه ماشین لنت را حدود ۲ میلیارد تومان ذکر کرد و در ادامه گفت: کارگرانی که امروز بر علیه کارفرمای کارخانه شورش می‌کنند از سوی مدیران سابق کارخانه تحریک می‌شوند.
مدیر عامل کارخانه ماشین لنت در خاتمه سخنان خود تصریح کرد: کارگران قرار دادی که می‌خواهد در این کارخانه کار کنند باید تابع قانون باشند.

--------------------------------------

ماشین‌های معدن بافق پس از ۱۶ روز روشن شدند/ احتمال آزادی کارگران تا ساعاتی دیگر

منابع کارگری ایلنا از بافق گزارش داده‌اند در پی مذاکرات صبح امروز (۱۲ شهریور) مقامات امنیتی و دولتی با کارگران اعتصابی قرار شده است ۶ کارگر بازداشتی دیگر معدن سنگ آهن بافق از زندان «خلد برین» یزد آزاد شوند. روز گذشته نیز دو کارگر معدن بافق آزاد شده بودند.
بر اساس این گزارش، کارگران اعتصابی بنا به درخواست حجت الاسلام «جواد سلیمانی» امام جمعه بافق، نمایندگان کارگران و اعضای شورای اسلامی شهر بافق ماشین‌های معدن (دامپتراک‌ dump truck) را روشن کرده‌اند اما در عین حال تاکید کرده‌اند تولید را از شیفت ظهر و به محض حضور ۶ کارگر بازداشتی در بافق آغاز خواهند کرد.
گفتنی است پلیس در هفته‌های گذشته «امیر حسین کارگران»، «علی صبری»، «محمدحسن تشکری»، «علی‌محمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجه‌زاده»، «ایرانی» و «جلیل کمالی» از کارگران معدن سنگ آهن بافق را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرده بود.
علاوه بر آقای کمالی که هفته گذشته آزاد شده است، آقایان صبری و امیرحسین کارگران دیروز (سه شنبه ۱۱ شهریور) آزاد شده‌ بودند اما آنطور که گزارش شده است، ۶ کارگر دیگر تا دقایقی پیش همچنان در بازداشت بوده‌اند.
بنا به اعلام منابع کارگری ایلنا، مقامات دولتی و امنیتی در مذاکرات صبح امروز گفته‌اند خصوصی سازی معدن لغو شده است و ۱۵ درصد از سهام این معدن نیز تا ۴ ماه آینده به شهرستان بافق واگذار می‌شود. وعده‌هایی که با تایید نماینده کارگران همراه بوده است.
گفتنی است فرماندار، فرمانده نیروی انتظامی، مدیرکل دفتر سیاسی استاندار به همراه حجت الاسلام «جواد سلیمانی» امام جمعه بافق، «محمدرضا صباغیان» نماینده کارگران و اعضای شورای اسلامی شهر صبح امروز (چهارشنبه ۱۲ شهریور) در شانزدهمین روز متوالی اعتصاب حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق وارد معدن شده بودند و با کارگران اعتصابی‌ مذاکره کردند.

--------------------------------------

دلایل اعتصاب شش ساعته کارگران پتروشیمی فجر

با گذشت بیش از دو سال از تبدیل قرارداد شماری از کارگران پتروشیمی فجر از پیمانی به مستقیم نه تنها حقوق دریافتی آن‌ها افزایش نیافته است بلکه این کارگران از برخی مزایا نیز محروم شده‌اند. در همین حال، حدود ۵۰ کارگر این مجموعه دیروز (دوشنبه ۱۰ شهریور) در اعتراض به این شرایط رای چند ساعت دست از کار کشیدند.
یکی از کارگران معترض که خواست نامش فاش نشود به ایلنا گفت: در پی اعتراضات صنفی کارگران پتروشیمی فجر در سال ۹۰، شماری از کارگران پیمانی این مجموعه قرارداد مستقیم شدند اما حقوق و مزایای آنان بر خلاف وعده‌های داده شده تغییر محسوسی نکرده است.
او تبدیل قرارداد این دسته از کارگران را «اسمی» خواند و افزود: از زمان تبدیل قرارداد این کارگران، حق بدی آب و هوا، حق ارتفاع، حق جذب و... در فیش حقوقی‌شان محاسبه نشده است، بنابراین حدود ۵۰ کارگر قرارداد مستقیم کارگاه مرکزی فجر ۱ دیروز از ساعت ۸ صبح تا ۲ بعد از ظهر در اعتراض به این شرایط دست از کار کشیدند.
به گفته او، کارگران معترض می‌گویند اگر قرارداد مستقیم هستند چرا لباس‌های شرکت پیمانکاری رامپکو را بر تن می‌کنند و برای این شرکت کار می‌کنند و اگر زیر نظر رامپکو هستند، چرا از مزایایی که این شرکت پیمانکاری به کارگران می‌دهد، محروم هستند؟
این کارگر پتروشیمی فجر در پایان گفت: اعتصاب دیروز با وعده‌های رئیس حراست پتروشیمی فجر برای پیگیری مطالبات کارگران در روزهای آینده پایان یافت.

--------------------------------------

معاون استاندار با لیست مطالبات کارگران متحصن معدن بافق راهی یزد شد

در پانزدهمین روز متوالی اعتصاب حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق، منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند به دنبال مذاکرات شب گذسته «محمدعلی طالبی»، معاون سیاسی و امنیتی استاندار یزد با خانواده‌های بازداشت‌شدگان، وی با لیستی از مطالبات کارگران متحصن راهی مرکز استان می‌شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا به گفته این منایع خبری، آقای طالبی شب گذشته (دوشنبه ۱۰ شهریور) به فرمانداری بافق رفته و خانواده‌های کارگران بازداشتی را جداگانه به داخل فرمانداری دعوت کرده است، اما خانواده‌ها دعوت او را نپذیرفته و گفته‌اند تنها با حضور حجت الاسلام «جواد سلیمانی» امام جمعه بافق، اعضای شورای اسلامی شهرستان و «محمدرضا صباغیان»، نماینده کارگران وارد فرمانداری خواهند شد.
بر اساس این گزارش، آقای طالبی در نهایت پیش شرط خانواده‌های کارگران بازداشتی را پذیرفته است و این خانواده‌ها به همراه امام جمعه بافق، اعضای شورای اسلامی شهرستان و نماینده کارگران وارد فرمانداری شده‌اند.
منابع کارگری ایلنا در عین حال گزارش داده‌اند آقای طالبی در این جلسه ۴ ساعته، بر آزادی ۸ کارگر بازداشتی با قید وثیقه و بعد از پایان اعتصاب تاکید کرده است اما خانواده‌های کارگران بازداشتی زیر بار این پیش شرط‌ها نرفته‌اند.
این جلسه در ‌‌نهایت با مکتوب کردن لیستی از مطالبات کارگران معدن سنگ آهن بافق و خانواده‌های کارگران بازداشتی ساعت ۱۲ نیمه شب پایان یافته است. آزادی کارگران بازداشتی بدون قید و شرط، استعفای مدیرعامل معدن، لغو واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن به شرکت فولاد خوزستان و واگذاری ۱۵ درصد از سهام معدن به شهرستان بافق محورهای اصلی مطالبات طرح شده در این جلسه بوده است.
۲ ساعت بعد از خروج خانواده‌های کارگران بازداشتی از فرمانداری، امام جمعه بافق به همراه اعضای شورای اسلامی شهرستان و نماینده کارگران نیز از فرمانداری خارج شده‌اند و در جمع ۵۰۰ نفره متحصن مقابل فرمانداری گفته‌اند آقای طالبی با لیست مطالبات طرح شده راهی مرکز استان خواهد شد.

--------------------------------------

تجمع مربیان پیش دبستانی مقابل نهاد ریاست جمهوری

شماری از مربیان پیش دبستانی عصر امروز (دوشنبه ۱۰ شهریور) مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حاضرین در این تجمع دلیل اعتراض خود را صحبت‌های اخیر «محمود عسگری آزاد»، جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری اعلام کردند و می‌گویند این مقام دولتی در صحن علنی مجلس مربیان پیش دبستانی را «بی‌سواد» خوانده است.
موضوع استخدام مربیان پیش دبستانی در ماه‌های گذشته به یکی از بحث‌های داغ مجلس شورای اسلامی بدل شده، اگر چه تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته است.
وزارت آموزش و پرورش تیر ماه امسال اعلام کرده بود مقدمات برگزاری آزمون استخدام مربیان پیش دبستانی را فراهم کرده اما این مربیان بعد از هفت سال کار حق التدرس منتظر اقدام عملی این وزارتخانه هستند.

--------------------------------------

جزئیات کشته شدن کارگر کارخانه لبنی «کوشان توس»

در پی حادثه کشته شدن یک کارگر شاغل در کارخانه لبنی «فخر ترشیزکوشان توس» در کاشمر، برادر کارگر کشته شده به تشریح جزئیات این حادثه پرداخت.
«محمد عارف مقدم» به خبرنگار ایلنا گفت: در ساعت سه و ۲۶ دقیقه روز پنجشنبه (۶ شهریور)، «برات الله عارف مقدم» از کارگران قرار دادی شرکت لبنی «فخر ترشیزکوشان توس» که مسئولیت نگهبانی را در این شرکت بر عهده داشت، بر اثر سقوط در کانال فاضلاب کشته شد.
او دلیل وقوع این حادثه را رعایت نشدن اصول ایمنی در کارخانه کوشان توس ذکر کرد و گفت: برادرم در روز حادثه مشغول بر طرف کردن نشت لوله‌هایی بود که به صورت غیر استاندارد به هم «رزوه» شده بودند. برات بر اساس آنچه دوربین‌های مدار بسته کارخانه نشان می‌دهند مشغول برطرف کردن نشتی لوله‌ها با نخ ورپلاستیک بوده که یکی از لوله‌های ۴۰ تا ۵۰ سانتی از رزوه‌‌ رها شده و وی را به درون کانالی به ارتفاع حدودا ۳ متری پرتاب کرده است.
عارف مقدم همچنین گفت: وقتی یکی دیگر از همکاران برادرم در نگهبانی پی گیر غیبت او می‌شود جسد وی را درون کانال آب فاضلاب کارخانه می‌یابد که بعد با اطلاع گروهای امدادی جسد وی برای کشف علت مرگ به پزشکی قانونی واگذار می‌شود و کار‌شناسان این اداره در اولین ساعات به دلیل پیدا نکردن دلایل قانع کننده، علت مرگ را مشکوک اعلام می‌کنند که بعد با پیدا شدن فیلم، وقوع این حادثه شغلی غیر عمد گزارش می‌شود.
او با بیان اینکه جسد برادرش روز شنبه (9شهریور) در روستای عارف آباد تشیع شد، اظهار داشت: جسد برادرم از ساعت سه و ۲۶ دقیقه تا ساعت ۷ بعد از ظهر روز پنجشنبه درون کانال آب شناور بوده و کسی متوجه وقوع حادثه نشده است.
به گفته وی، بر اساس مشاهدات و نظر بازرسین اداره کار محل وقوع حادثه با چنین ارتفاعی فاقد حفاظ و نرده بوده و ایمنی لازم را برای جلوگیری از سقوط احتمالی کارگران نداشته است.
او در ادامه اظهار داشت برادرم ۵۵ سال سن داشت و ده سال بود که به صورت قرار دادی در کارخانه کوشان توس فعالیت می‌کرد.

--------------------------------------

قوه قضائیه با کارگرانی که «خیابان می‌بندند» برخورد می‌کند

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز در اعتراض صنفی کارگران معدن بافق گفت: باید بحث اعتراض و انتقاد را از اقدامات خلاف قانون تفکیک کرد.
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر آخرین وضعیت هشت کارگر بازداشت شده معدن بافق گفت: ما یک بحث اعتراض، انتقاد و یک اقدامات خلاف قانون داریم که این موارد را باید از یکدیگر تفکیک کنیم. اگر کسی اعتراضی دارد باید آن را به طور قانونی مطرح کند و آنچه را که مدعی است حق است به اثبات برساند و آن مساله را از طریق مراجع صحیح پیگیری کند.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: [اعتراض] هیچ اشکالی ندارد اما ممکن است فردی به زعم خود مساله‌ای را درست و به حق بداند اما دست به اقدام غیرقانونی بزند که باید جلوی آن را گرفت. در صورتی که امری حتم اما از مسیر غیرقانونی پیگیری شده باشد ممکن است مساله لوث و خدشه‌دار شود.
محسنی اژه‌ای افزود: اگر کسی که اعتراض دارد به خیابان آمده و عبور و مررو را مختل کند موجب ایجاد ترافیک و مسائل و مشکلات دیگری می‌شود. از این رو نمی‌توان قابل قبول دانست که هر کسی که اعتراض دارد خیابان را ببندد. این مساله خلاف قانون بوده و حتما با آن برخورد می‌شود.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه از اصل مساله کارگران بافق آگاه است ادامه داد: در مورد بازداشتی‌های و اینکه چه تعداد در بازداشت هستند اطلاعی ندارم.
شهرداری تهران قاتل علی چراغی نیست سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری امروز (10 شهریور) با اعلام پی‌گیری سوال جلسه قبل خبرنگار ایلنا در خصوص کشته شدن یک کارگر دستفروش توسط ماموران شهرداری گفت: ما این مساله را پیگیری کردیم و در این خصوص مشخص شد که پرونده‌ای تشکیل شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامحسین محسنی اژ‌ه‌ای در نشست خبری امروز با بیان اینکه این شخص (علی چراغی) توسط ماموران شهرداری به قتل نرسیده است گفت: وی توسط پیمانکاران شهرداری مورد ضرب و شتم قرار گرفته که گویا بر سر جمع آوری ضایعات میان کارمندان شهرداری و افراد دیگر دعوا شده است.
محسنی اژه‌ای اعلام کرد: ضاربین این کارگر شناسایی و در این خصوص سه نفر بازداشت شده‌اند و تحقیقات همچنان ادامه دارد.

--------------------------------------

کارگران آبگینه برای دریافت مزد شیشه می‌فروشند

یکی از کارگران کارخانه شیشه «آبگینه» قزوین از پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق کارگران این واحد تولیدی خبر داد و گفت: این کارخانه فعالیت تولیدی ندارد و کارگران ناچارند مطالبات خود را به صورت غیر نقدی با فروش محصولات کارخانه دریافت کنند.
«منوچهر افشار» کارگر کارخانه شیشه آبگینه که در تاریخ چهارم مرداد ماه خبر تعویق پرداخت ۴ ماه دستمزد کارگران را داده بود، امروز (۱۰ شهریور) به ایلنا گفت: دستمزد ماه‌های اردیبهشت و خرداد کارگران با فروش بخش زیادی از شیشه‌های تولید شده توسط کارگران تامین شده است و آنان انتظار دارند که مابقی مطالبات معوقه خود را به همین صورت دریافت کنند.
او با ابراز نگرانی از امنیت شغلی کارگران گفت: در تاریخ چهارم شهریورماه جاری کارگران این کارخانه با تجمع اعتراضی در محوطه کارخانه خواستار دریافت مابقی مطالبات معوقه خود و همچنین از سر گیری فعالیت کارخانه شدند که متاسفانه کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای برای کارگران نداشت.
او افزود: پس از اعتراض کارگران در ‌‌‌نهایت پس از مذاکرات طولانی با کارفرما، صورت جلسه‌ای تنظیم شد که در آن کارگران را مجاز به فروش ۱۲۰ هزار متر شیشه‌های تولید شده کارخانه برای پرداخت مطالبات معوقه‌شان می‌کرد.
افشار با بیان اینکه هم اکنون کارگران بدنبال فروش شیشه‌ها برای دریافت حقوق‌شان هستند، گفت: معوقات حقوقی ۳۰۰ کارگر ۴۲۰ میلیون تومان می‌شود این درحالیست که با فروش ۱۲۰ هزار متر شیشه رقمی بیشتر از رقم مذکور فراهم می‌شود که قرار است کارگران مابقی پول بدست امده را بابت پرداخت بخشی از بدهی‌های کارخانه واریز کنند.
این کارگر شیشه آبگینه با بیان اینکه چندین کارگر برای پی گیری مطالبات معوقشان به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی قزوین شکایت کرده‌اند در خصوص مطالبات بیمه‌ای کارگران اظهار داشت: دو ماه از معوقات بیمه تامین اجتماعی کارگران که مربوط می‌شود به ماهای تیر ومرداد هنوز پرداخت نشده است.
به گفته وی، این کارخانه حدود ۱۰۰ کارگر رسمی و ۲۰۰ کارگر قراردادی با سابقه دارد که وضعیت پیش آمده آنان را نگران تامین معاش خانواده و امنیت شغلی خود کرده است.

--------------------------------------

سقوط سه کارگر از داربست در پالایشگاه بندر عباس

سه کارگر ساختمانی در کارگاه شرکت پیمانکاری «صنایع آذرآب» در پروژه طرح و توسعه بنزین پالایشگاه [قدیم] بندرعباس، بر اثر «سقوط از داربست» دچار حادثه شدند و یکی از آنان جان باخت.
بنا بر گزارش منابع خبری ایلنا از پالایشگاه بندرعباس، در این حادثه که در تاریخ 29 مرداد رخ داده است، این سه کارگر در ارتفاع ۳۰ متری داخل بدنه دودکش‌های کوره (بویلر) پالایشگاه در حال رنگ‌آمیزی صنعتی (سند بلاست) بودند که بر اثر‌‌ رها شدن شلنگ کمپرسور هوا و برخورد آن به زیر الوار ۲۰ سانتی‌متری داربست، به پایین سقوط کردند.
در جریان این حادثه یکی از کارگران کشته شد، یکی دیگر که در میان میله‌های کوره (بویلر) گیر کرده بود دچار آسیب شدید شد و به اغما رفت و کارگر سوم توانست با قلاب شدن بر میله‌های داخل کوره (بویلر) تعادل خود را حفظ کرد و سالم بماند.
بر اساس این گزارش نیروهای امداد و نجات با حفر سوراخی در بدنه دودکش توانستند بدن کارگری که در میان کوره (بویلر) گیر کرده بود را بیرون کشیده و به بیمارستان منتقل کنند که حال وی وخیم گزارش شده است.
لازم به یادآوری است، شرکت صنایع آذرآب، از پیمانکاران دست چندم شرکت ملی – مهندسی نفت ایران است.

--------------------------------------

اعزام هیئت امنیتی دولت به بافق/ نتیجه جلسه امشب اعلام می‌شود

معاون سیاسی و امنیتی استانداری یزد گفت شورای تامین استان و هیات سیاسی - امنیتی اعزام شده از تهران برای پایان دادن به اعتصاب کارگران تصمیمات خوبی گرفته‌اند.
«محمدعلی طالبی» در گفتگو با ایلنا اگر چه حاضر نشد جزییات تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه را افشا کند اما تاکید کرد تصمیمات تا پایان امشب (۹ شهریور) اعلام می‌شود.
او در این باره گفت: شورای تامین استان یزد با حضور معاون امنیتی وزیر کشور و «ابوالحسن فیروزآبادی»، قائم مقام وزیر کار در جلسه عصر دیروز (شنبه ۸ شهریور) تصمیماتی را برای شروع به کار مجدد کارگران معدن سنگ آهن بافق و تامین مطالبات آن‌ها اتخاذ کرده‌اند.
او ادامه داد: عصر امروز (یکشنبه ۹ شهریور) جلسه‌ای با مسئولان بافق برگزار خواهیم کرد و امیدواریم شرایط این شهرستان در چند روز آینده به حالت عادی بازگردد.
این مقام دولتی با اشاره به حضور ماموران یگان ویژه پلیس در بافق در روزهای ابتدایی تحصن کارگران معدن سنگ آهن گفت: یگان ویژه پلیس برای مسائل احتیاطی و جلوگیری از بی‌نظمی به معدن وارد شد اما هنگام اعزام این نیرو به آن‌ها تاکید کردیم با مردم مواجهه‌ای نداشته باشند و‌‌ همان طور که دیدید مواجهه‌ای میان آنان و کارگران اتفاق نیفتاد.
او در عین حال تاکید کرد: حضور ماموران یگان ویژه پلیس در بافق در دوره‌ای ضرورت داشت و هنگامی که آن ضرورت رفع شد آن‌ها به مرکز استان بازگشتند.
طالبی ضمن ابراز بی‌اطلاعی از دلیل بازداشت کارگران معدن سنگ آهن بافق و اتهامات وارد شده به آن‌ها گفت: تمام مراحل بازداشت کارگران زیر نظر دستگاه قضایی بوده است.
معاون سیاسی – امنیتی استاندار یزد در پایان درباره شائبه تقابل دستگاه قضا با دولت در بازداشت کارگران معدن سنگ آهن بافق اظهار کرد: مرجع قضایی در هماهنگی با مسئولان انتظامی و امنیتی بافق بازداشت‌ها را انجام داده است و این تصمیمی بوده که در شهرستان اتخاذ شده است، اگر چه مساله در حال حل شدن است و پرداختن به آن ضرورتی ندارد.

--------------------------------------

سیزدهمین روز از اعتراض صنفی کارگران معدن بافق

در حالی که اعتراض صنفی حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق از صبح امروز (یکشنبه ۹ شهریور) به سیزدهمین روز متوالی وارد شده است، بیش از ۲۰۰ کارگر این معدن به همراه خانواده‌های کارگران بازداشتی برای نهمین روز متوالی مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا از بافق گزارش داده‌اند شورای تامین استان یزد عصر دیروز (شنبه ۸ شهریور) با حضور چند مقام دولتی و امنیتی از تهران تشکیل جلسه داده است و اعضای این شورا به همراه مقامات یاد شده امروز به بافق سفر می‌کنند.
در عین حال وبسایت‌های محلی خبر داده‌اند در جلسه دیروز شورای تامین استان یزد، معاون سیاسی وزیر کشور نیز حاضر بوده است و درباره نتیجه این جلسه و تصمیمات اتخاذ شده امروز اطلاع رسانی می‌شود.
بر اساس این گزارش‌ها، اعضای شورای شهر بافق دیروز به یزد رفته بودند اما نتوانستند با معاون سیاسی وزیر کشور دیدار کنند.

--------------------------------------

ممنوعیت اشتغال زنان در کافی‌شاپ‌ها بی‌سابقه است

در پی انتشار خبر ممنوعیت اشتغال زنان در کافی شاپ‌ها از سوی رئیس پلیس اماکن نیروی انتظامی، رئیس اتحادیه صنف بستنی، آب میوه و کافی‌شاپ‌ها از ابلاغ چنین ممنوعیتی ابراز بی‌اطلاعی کرد.
«اسکندر آزموده سفیدی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تا این لحظه پلیس اماکن نیروی انتظامی هیچ ممنوعیتی را در خصوص اشتغال کارگران زن کافی‌شاپ‌ها ابلاغ نکرده است.
وی بابیان اینکه تا پیش از این نیز چنین محدودیتی در صنف کافی‌شاپ سابقه نداشته است، افزود: در حال حاضر کارگران زن با رعایت شئونات اخلاقی به فعالیت‌هایی همچون صندوق داری، ثبت و تحویل سفارش مشتریان و نظافت مشغول کار هستند.
این مقام صنفی افزود: مطابق مقررات؛ زنان متقاضی دریافت جواز کسب کافی‌شاپ‌ها باید در هنگام ارائه دادخواست خود یک مرد را به عنوان مباشر معرفی کنند.
وی در عین حال افزود: هرچند معرفی مباشر مرد، یکی از شروط اصلی برای زنان متقاضی دریافت مجوز کسب کافی‌شاپ است اما در مورد مردانی که متقاضی دریافت بیش از یک جواز هستند نیز معرفی مباشر الزامی است.
این اظهارات در حالی است که «سرهنگ خلیل هلالی»، رئیس پلیس اماکن نبروی انتطامی روز گذشته در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها از ممنوعیت اشتغال زنان در کافی‌شاپ‌ها خبر داده بود.
در همین رابطه «سهراب قنبری» دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران و وکیل دادگستری در رابطه با محدودیت‌های شغلی زنان در کافی شاپ‌ها به ایلنا گفت: در قانون کار و مقررات مربوط به آن تنها زنان از انجام کارهای سخت و طاقت فرسا منع شده‌اند و به غیر از شرایطی که در قانون خانواده در مورد اشتغال زنان متاهل پیش بینی شده است هیچ منع قانونی دیگری برای اشتغال زنان کارگر وجود ندارد.
وی در عین حال یادآور شد: معمولا بصورت عرفی مشاهده شده است که نهادهای مانند پلیس اماکن در برخی موارد و به صورت دوره‌ای به استناد بخشنامه‌های فرمانداری برای فعالیت برخی واحدهای صنفی مانند رستوران‌ها، کارفی شاپ‌ها و... محدودیت‌هایی را اعمال می‌کنند.
قنبری افزود: هدف این محدودیت‌ها تامین امنیت جامعه عنوان می‌شود كه معمولا جنبه مقطعی دارند و پس از مدتی برطرف می‌شوند.

--------------------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی پس از سقوط از طبقه سوم ساختمان

یک کارگر ساختمانی حین انجام کار در طبقه سوم یک ساختمان ۵ طبقه در حال ساخت در تهران سقوط کرد و جان باخت.
به گزارش ایلنا، بعد اظهر دیروز (هشتم مرداد ماه)، یک کارگر ساختمانی هنگام کار در یک واحد مسکونی در خیابان ۱۷ شهریور شاد آباد تهران به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار تعادلش را از دست داد و از طبقه سوم به ته چاله آسانسور سقوط کرد.
بر اساس این گزارش، جسد این کارگر ۵۵ ساله در شرایط بسیار وخیم در چاهک آسانسور افتاده بود که توسط گروه‌های امداد و نجات به بیرون انتقال پیدا کرد.

--------------------------------------

آخرین خبرها از دوزادهمین روز اعتراض صنفی کارگران معدن بافق

در دوازدهمین روز متوالی از دور دوم اعتراض کارگران معدن بافق، بیش از ۲۰۰ کارگر این معدن به همراه خانواده‌های کارگران بازداشتی مقابل فرمانداری تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند بعدازظهر امروز درب ورودی فرمانداری به دلایل نامعلومی برای لحظاتی باز شده و تحصن‌کنندگان به محوطه این نهاد دولتی وارد شده‌اند اما کارگران برای جلوگیری از تنش، از ورود به ساختمان فرمانداری خودداری کرده‌اند.
تحصن‌کنندگان با سر دادن شعارهایی در حمایت از کارگران بازداشت شده و برگزاری مراسم دعاخوانی خواستار لغو خصوصی‌سازی معدن و آزادی همه کارگران هستند.
بر اساس این گزارش، روابط عمومی معدن سنگ آهن بافق اعلام کرده است چای، قند و آب یخ کارگران متحصن در معدن را از امروز قطع می‌شود.
برخی گزارش‌ها نیز حکایت از این دارد که تا ساعاتی دیگر (عصر شنبه ۸ شهریور) شورای تامین استان یزد با حضور چند مقام دولتی و امنیتی از تهران به قصد بررسی اعتراضات صنفی کارگران معدن بافق تشکیل جلسه می‌دهد.

--------------------------------------

۱۱۰ کارگر «گسترش مانا ساز» ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند/ ترفندی برای اخراج دو کارگر

نماینده کارگران کارخانه «گسترش مانا ساز» در شهرستان آبیک استان قزوین از تاخیر ۳ ماهه در پرداخت حقوق ۱۱۰ نفر از کارگران این کارخانه خبر داد.
«محمد علی افشار» در این باره به ایلنا گفت: کارخانه گسترش مانا ساز که یکی از شرکتهای معتبر در تولید قطعات سنگین بتنی و فلزی در داخل کشور است به دلیل کمبود نقدینگی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی کارخانه را ندارد.
او با بیان اینکه معوقات حقوقی کارگران مربوط به خرداد، تیر و مردادماه سال جاری است افزود: این کارخانه ۱۳۰ کارگر شاغل دارد که کارفرما فقط توانسته حقوق ۲۰ کارگری که کمتر از ۹۰۰ هزار تومان دریافتی دارند را پرداخت کند.
او در مورد تعداد کارگران استخدامی کارخانه گسترش مانا ساز گفت: از مجموع کارگران این کارخانه فقط ۱۶ نفر کارگر دائمی هستند و مابقی با قرارداد موقت کار می‌کنند که قرار داد کاری‌شان هر سه ماه یکبار تمدید می‌شود.
به گفته وی، علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده بطوری که ۱۶ کارگر با سابقه مشمول قانون بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور هنوز نتوانسته‌اند بازنشسته شوند.
او در ادامه در خصوص سایر مشکلات کارگران کارخانه گسترش مانا ساز گفت: برخورد‌های غیر اخلاقی با کارگران این مجموعه از سوی برخی مدیران داخلی، نگرانی‌های جدی را برای کارگران بوجود آورده است.
نماینده کارگران با ذکر مثالی گفت: اخیرا مدیران داخلی کارخانه بویژه در بخش حراست با تحت فشار قرار دادن دو نفر از کارگران به نامهای «اسرافیلی و میرزائی» به بهانه‌های مختلف می‌خواهند مانع ادامه فعالیت این دو در کارخانه شوند و این کارگران هم اکنون بیرون از کارخانه در زیر آفتاب سوزان بدون هیچ سایبانی نگهبانی می‌دهند و در صورت عدم رضایت به انجام این کار طبق قانون و بنا به خواست کارفرما اخراج می‌شوند.
او در ادامه گفت: این کارگران که به ترتیب ۴ و ۲۰ سال در کارخانه گسترش سابقه کار دارند علاوه بر آنکه از لحاظ مالی تامین نمی‌شوند در بیرون کارخانه و زیر آفتاب سوزان تابستان امنیت جانی نیز ندارند.

--------------------------------------

کارگران سیمان خاش به تبعیض و کمبود امکانات ایمنی معترض‌اند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه سیمان خاش از وجود تبعیض در پرداخت حقوق جانبی به کارگران و مدیران این کارخانه خبر می‌دهند.
یک کارگر خط تولید سیمان خاش که نخواست نامش فاش شود در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارخانه سیمان خاش به شکل سلیقه‌ای اجرا می‌شود. مطابق این طرح باید به ازای هر ۴ سال کار باید به گروه شغلی کارگران اضافه شود اما این عرف فقط برای مدیران به اجرا در می‌آید. به طور مثال کارگری در این کارخانه حضور دارد که با وجود ۱۶ سال سابقه کار تنها یک گروه شغلی‌ رشد یافته است.
این کارگر در ادامه به دیگر مشکل صنفی کارگران اشاره کرد و گفت: یکسان‌سازی حقوق تا به حال در کارخانه اعمال نشده و کارگرانی در این میان هستند که با بیش از ۱۰ سال کار به اندازه پایه حقوق دریافت می‌کنند.
کارگر خط تولید سیمان خاش با اشاره به اشتغال ۲۷۰ کارگر رسمی، ۱۰۰ کارگر با قرارداد حجمی و ۵۰ تا ۱۰۰ کارگر روزمزد فاقد بیمه، دیگر مشکل عمده صنفی را اعمال تبعیض میان کارگران ذکر کرد و گفت: عمده کارگران از مزایای «سختی کار» در کارخانه محروم‌اند و پرداخت مزایا به‌طور سلیقه‌ای بر اساس روابط پرداخت می‌شود.
وی با اشاره به رشد ۲۸۲ درصدی صادرات سیمان این کارخانه در سال ۹۱ و ادامه رشد تولید در سال جاری، دیگر مشکل کارگران را «عدم پرداخت بهره‌وری» عنوان کرد.
وی افزود: حق بهره‌وری برای مدیران تا دو برابر پایه حقوق محاسبه می‌شود ولی این پرداخت برای کارگران به ازای یک پایه حقوق آن‌هم با امتیازی که بنا بر سلیقه مدیریت کارخانه اعمال شده، پرداخت می‌شود. ‌
این کارگر خط تولید در خصوص امکانات ایمنی کارگران با توجه به کار با اسید بیان کرد: لباس کار ما برای کار مداوم با اسید مناسب نیست و لباس‌ها در تماس با اسید پودر می‌شوند.
وی مدعی شد: کفش ایمنی سالی یکبار می‌دهند و دستکش نداریم و برای محافظت در برابر مواد شیمیایی خودمان حواسمان هست که دچار حادثه نشویم.
این کارگر در ادامه اظهار داشت: بار‌ها کارگران در برابر این شرایط به شدت تبعیض آمیز و سخت، تجمع کرده‌اند اما متاسفانه با وجود استقرار نمایندگان کارگران در شورای اسلامی کار، «اگر کارگری سرش را بلند کند، سرش را قیچی می‌کنند». [کنایه به اخراج کارگران در صورت اعتراض]

کارگران هیچ مشکلی ندارند
در همین رابطه «قادر دادآزادی» عضو شورای اسلامی کار کارخانه سیمان خاش با اشاره به این‌که کارخانه در بالا‌ترین حد تولیدی ممکن قرار دارد، از شرایط مناسب کار برای کارگران خبر داد.
«قادر دادآزادی» بیان کرد: کارخانه هیچ‌گونه معوقات پرداختی به کارگران ندارد و سالی دو دست لباس استاندارد و یک جفت کفش ایمنی لبه فولادی، ماسک تنفسی و اورکت به کارگران تحویل می‌دهد.
نماینده کارگران در شورای اسلامی کار کارخانه سیمان خاش تنها مشکل کارخانه را مشکلات مربوط به بخش «حمل و نقل سیمان صادراتی» عنوان کرد که این مشکل نیز باید توسط سازمان حمل و نقل و استاندار پی‌گیری شود.
۱۰ درصد از کارگران حق سختی‌ کار می‌گیرند یک عضو شورای شهر خاش نیز در گفتگو با ایلنا به تشریح مشکلات صنفی کارگران پرداخت و گفت: مزایای «سختی کار» در کارخانه سیمان خاش تنها به ۱۰ درصد از کارگران پرداخت می‌شود.
«دادکانی» ادامه داد: علاوه بر نقش کمرنگ بن کارگری در سید معیشتی کارگران این کارخانه آنان در خصوص تامین مسکن نیز مشکل دارند.
عضو شورای اسلامی شهرستان خاش با بیان این مطلب که حمل و نقل سیمان تولیدی کارخانه نیز با مشکل روبه‌رو است، ادامه داد: با تکمیل راه‌آهن چابهار - زاهدان - مشهد (سرخس) بحث حمل و نقل و ترانزیت سیمان کارخانه حل خواهد شد.
لازم به یادآوری است، کارخانه سیمان خاش در ۱۸ کیلومتری جنوب‌شرقی شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار مشغول فعالیت است.

--------------------------------------

دفاع امام جمعه بافق از کارگران معترض: بازداشتی‌ها را آزاد کنید

اعتراض صنفی حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق صبح امروز (شنبه ۸ شهریور) به دوازدهمین روز متوالی وارد شده است. همزمان خانواده‌های کارگران بازداشتی مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا از بافق گزارش داده‌اند حدود یک هزار کارگر این معدن دیروز (۷ شهریور) در نماز جمعه به امامت حجت الاسلام «جواد سلیمانی» شرکت کردند و در حمایت از همکاران بازداشتی‌شان شعار سر دادند.
بر اساس این گزارش، حجت الاسلام سلیمانی در اعتراض به تداوم بازداشت ۸ کارگر معدن سنگ آهن بافق با بیش از ۴۵ دقیقه تاخیر نماز جمعه را اقامه کرده است. رسانه‌های محلی می‌گویند خطبه‌های دیروز آقای سلیمانی، کوتاه‌ترین خطبه‌های نماز جمعه بافق در چند دهه گذشته بوده است.
امام جمعه بافق در خطبه دوم نماز جمعه دیروز گفته علی رغم میل باطنی برای برگزاری نماز جمعه، از تهران با او تماس گرفته شده و از او خواسته شده است برای ارائه گزارش به مردم در مسجد جامع حاضر شود.
حجت الاسلام سلیمانی در عین حال گفته که قرار است آزادی کارگران بازداشتی از طریق «غلامحسین محسنی‌اژه‌ای»، معاون اول قوه قضاییه پیگیری شود.
او تاکید کرده است «سه شنبه (۴ شهریور) به همراه عده‌ای از روحانیون با رئیس سیاستگذاری ائمه جمعه و آیت الله ناصری (امام جمعه یزد) دیداری داشتم و عنوان کردم در صورت حل نشدن مشکلات، نماز جمه این هفته را نخواهم خواند».
امام جمعه بافق با اشاره به تحصن خانواده‌های زندانیان مقابل فرمانداری گفته «چرا باید زن و بچه مردم در این گرما در خیابان بنشینند؟ این‌ها را آزاد کنید و گروهی بیایند و مشکلات ما را بررسی کنند».
گفتنی است کارگران معدن سنگ آهن بافق از سه شنبه دو هفته پیش (۲۸ مرداد) برای دومین بار طی سال جاری در اعتراض به خصوصی سازی این معدن و بازداشت شماری از همکاران‌شان تولید را متوقف کرده و دست از کار کشیده‌اند.

--------------------------------------

کارگری بر اثر ریزش محل گودبرداری در سعادت‌آباد کشته شد

ریزش آوار یک محل گودبرداری در سعادت آباذ تهران باعث کشته شدن یک کارگر جوان شد.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که حوالی ساعت ۱۴ روز جمعه (7 شهریور) رخ داد، ریزش ضلع شمالی محل گودبرداری واقع در زمینی به مساحت هزار متر مربع، باعث ریزش خاک و سنگ بر سر کارگری شد.
بنابراین گزارش، کارگر ساختمانی زیر آوار محبوس بود و آتش نشانان پس از مدتی کارگر ۳۵ ساله را از زیر آوار خارج کرده و به امدادگران اورژانس نحویل دادند که آن‌ها مرگ او را تایید کردند.

--------------------------------------

کارگران ایران‌صدرا در ارومیه ۹ ماه حقوق طلبکار‌اند

جمعی از کارگران بیکار شده پروژه «پل میان گذر» دریاچه ارومیه که زیر نظر شرکت «صنایع دریایی ایران صدرا» فعالیت دارند، با امضا، طوماریاز پرداخت نشدن حدود ۹ ماه حقوق معوقه خود خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، این نامه که به امضای حدود ۳۰ کارگر پروژه پل می‌انگذر دریاچه ارومیه رسیده است، به رعایت نشدن حداقل حقوق صنفی کارگران از سوی شرکت پیمانکاری صنایع دریایی «صدرا» اشاره شده و در آن آمده است: از آبان ماه سال گذشته که شرکت صدرا فعالیت خود در دریاچه ارومیه محدود کرد ما کارگران شاغل در این پروژه هنوز نتوانسته‌ایم مطالبات معوقه خودرا از پیمانکار شرکت صنایع دریایی ایران صدرا وصول کنیم.
کارگران بیکار شده پل میانگذر ارومیه در طومار خود با اشاره به اینکه شرکت صدرا به بهانه مشکلات مالی از ۹ ماه گذشته وضعیت شغلی آنها را بلاتکلیف کرده است، افزوده‌اند: از سال ۸۲ که شرکت صنایع دریایی ایران صدرا فعالیت خود را در پروژه پل میان‌گذر ارومیه آغاز کرد، ۴۰۰ کارگر مشغول به کار شدند اما تا امروز تعداد کارگران شاغل در این پروژه به ۳۰ نفر کاهش یافته است.
به گفته امضاء کنند گان، با وجود آنکه شرکت صنایع دریایی صدرابا شکایت کارگران به ادراه کل تعاون کار ورفاه اجتماعی آذربایجان غربی با رای هیئت تشخیص وحل اختلاف مکلف به پرداخت مطالبات قانونی کارگران خود شد اما شرکت صنایع دریایی (ایران صدرا) در اجرای این رای تمکین نمی‌کند.
کارگران بیکار شده پروژه پل میانگذرارومیه درادامه نامه به مسئولان این شهر از عملکردشرکت صدرا در پرداخت مطالبات کارگران این پروژه انتقاد کرده وآورده‌اند: بهانه شرکت دریایی صدرا در پرداخت نشدن معوقات مالی این تعداد کارگر، کمبود منابع مالی و عدم پرداخت صورت وضعیت‌های مالی شرکت از جانب طرف قرار داد خود عنوان می‌شود.
در بخش پایانی این نامه امضاء کنندگان تصریح کردند: به دلیل اتمام پروژه بزودی کارگاههای مستقردراطراف پل میان‌گذر دریاچه ارومیه توسط مسئولین صنایع دریایی (ایران صدرا) جمع آوری می‌شود نگرانی کارگران نگرانند با جمع آوری تجهیزات کارگاهی ایران صدرا درپروژه پل می‌انگذر ارومیه دستشان کوتاه شود.

--------------------------------------

هتک حرمت کارگران معدن بافق با انتساب اعتراضات آنان به یک گروه تروریستی

کارگران معدن سنگ آهن بافق قصد دارند از اقدام چندین وبسایت خبری محلی نزدیک به دولت در انتساب اعتراضات صنفی‌شان به یک سازمان تروریستی خارج از کشور (گروهک منافقین) شکایت کنند.
برادر یکی از ۹ کارگر بازداشت شده با اعلام این خبر به ایلنا گفت: فعلا صبر می‌کنیم تا کارگران بازداشتی آزاد شوند، اما به زودی از نسبت مجرمانه این وبسایت‌های خبری به کارگران متحصن، بازداشت شدگان و نمایندگان کارگران شکایت می‌کنیم.
در همین رابطه، یک حقوقدان در گفتگو با ایلنا اظهار کرد: اگر آنچه این سایت به اعتصابیون و نمایندگان آنان نسبت داده است، نادرست باشد، حسب مورد می‌تواند توهین، افترا و اشاعه اکاذیب تلقی و با شکایت افراد ذی نفع تعقیب شود.
«بهمن کشاورز» در این باره افزود: این مسئله چند وجه دارد که به هریک باید جداگانه توجه کرد، ممکن است کارگران یک واحد تولیدی، صنعتی یا خدماتی در شرایطی قرار بگیرند که اعتصاب کنند. نفس این اقدام جرم نیست و تا زمانی که با اقدامات خشونت آمیز و مخرب همراه نشود، صرفا وسیله‌ای تلقی می‌شود برای جلب توجه افکار عمومی و مسئولان امر به موضوعی که باعث اختلاف کارگر و کارفرما شده است.
او ادامه داد: اصولا طبق قانون فرد یا شخصی که واحدی را می‌خرد ناچار است حقوق و مزایای کارگران آن واحد را همچون زمان پیش از خرید حفظ و رعایت کند. ممکن است کارگران اعتصابی و نمایندگان‌ آن‌ها به دلایل قابل توجه به این نتیجه رسیده باشند که در مورد این معدن قضیه غیر از این خواهد بود، اگر چنین باشد حل قضیه با دخالت مسئولان اداره کار محل و روشن کردن ذهن کارگران و تضمین حقوق ایشان حل خواهد شد.
به گفته کشاورز، صرف نظر از اینکه علت اعتصاب چه بوده و موجه بوده یا نه، این مسئله که فرد یا افراد یا گروه‌هایی از اعتصاب حمایت کنند، هیچ مسئولیتی را برای اعتصاب کنندگان و نمایندگان آن‌ها ایجاد نمی‌کند، زیرا موضوع از مقوله - هرکس از ظن خود شد یار من - خواهد بود. اگر جز این باشد مثلا اگر اصحاب داعش از این اعتصابیون یا گروه و دسته دیگری در ایران حمایت کنند، باید بگیر و ببند مفصلی راه بیفتد.
این حقوقدان و وکیل دادگستری گفت: در مطالبی که این و‌ب‌سایت‌ها نقل کرده‌اند به اظهارات نمایندگان اعتصابیون به عنوان توهین به بعضی مقامات محلی اشاره شده است. واضح است اگر آنچه گفته شده عرفا توهین تلقی شود قابل تعقیب خواهد بود، همچنان که اگر آنچه این سایت به نمایندگان اعتصابیون و نمایندگان آن‌ها نسبت داده است نادرست باشد، حسب مورد می‌تواند توهین افترا و اشاعه اکاذیب تلقی و با شکایت افراد ذی نفع تعقیب شود.
او در پایان بیان کرد: به نظر می‌رسد استفاده از روش تعبیر و تفسیر اعمال افراد آنگونه که آن‌ها را در موضع ضعف قرار دهد، روش شناخته‌ای است که شاید دیگر چندان تاثیری ندارد. هنوز کسانی که واقعه ۲۸ مرداد و رویدادهای بعد از آن را ناظر بوده‌اند، حیات دارند و به یاد دارند که بعد از ۲۸ مرداد افرادی که باهم اختلاف داشتند یکدیگر را توده‌ای و اکر خبث طینت بیشتری داشتند این موضوع را به مقامات امنیتی آن زمان (فرمانداری نظامی که سلف ساواک بود) اعلام می‌کردند. گمان می‌رود که بهتر است در برخوردهای اجتماعی از منطق و استدلال درست استفاده کنیم و از دست یازدیدن به ابزارهایی که اخلاقی نیست خودداری کنیم.

--------------------------------------

خانواده كارگران بازداشتی،آزادی به قید وثیقه را نپذیرفتند

به گفته منابع خبری ایلنا ساعاتی پیش، تعدادی دیگر از کارگران معدن سنگ آهن بافق به جمع خانواده‌های کارگران بازداشتی در مقابل فرمانداری این شهرستان پیوستند.
یکی از کارگران معدن بافق با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معدنچیان که با استفاده از سرویس‌های رفت‌و برگشت معدن در مقابل قرمانداری حاضر شده‌اند در این تجمع بار دیگر حمایتشان را از همکاران بازداشتی خود اعلام کردند.
در همین رابطه بستگان یکی از کارگران بازداشت شده به ایلنا گفت: از همان روز اول مسئولان با آزادی کارگران به قید وثیقه موافق بودند اما خانواده‌های بازدشت‌شدگان زیر بار نمی‌رفتند.
وی بابیان اینکه برای آقای «تشکری» یکی از کارگران معدن و رئیس شورای اسلامی شهر بافق، مبلغ 60 میلیون تومان و برای هر یک از هفت کارگر بازداشت دیگر ‌شده مبلغ 50 میلیون تومان وثیقه تعیین شده است، اظهار داشت: تا ظهر امروز، فرماندار و استاندار رایزنی‌ کردند تا قوه قضاییه مبلغ وثیقه‌ها را پایین بیاورد اما گویا دستگاه قضا با این خواسته موافقت نکرده است.
به گفته این عضو خانواده کارگران بازداشت‌شده معدن بافق پیش از این برای فردی که به دلیل پناه دادن به تعدادی از این کارگران بازداشت شده بود، مبلغ 25 میلیون تومان قرار وثیقه تعیین شده بود که در نهایت فرد مذکور با تامین وثیقه معین، آزاد شد.
وی بابیان اینکه خانواده‌های بازداشت‌شدگان با تعیین قرار وثیقه برای کارگران بازداشت شده مخالف هستند، گفت: بازداشت‌شدگان جرمی مرتکب نشده‌اند که برای آزادی آنها قرار وثیقه تعیین می شود.
وی در عین حال یادآوری شد: قانون اساسی و قانون کار به منظور جلوگیری از عملی شدن تصمیمات نادرست و سلیقه‌ای کارفرما حق آزادی اعتراضات صنفی کارگران را به رسمیت شناخته است.

--------------------------------------

تلاش امام جمعه بافق برای آزادی بازداشت شدگان در دهمین روز متوالی تحصن کارگران معدن بافق

در حالی که اعتراض صنفی کارگران معدن سنگ آهن بافق به دهمین روز متوالی وارد شده است، منابع خبری ایلنا از رایزنی حجت الاسلام «جواد سلیمانی»، امام جمعه بافق برای آزادی ۹ کارگر بازداشتی این معدن خبر می‌دهند. همزمان خانواده‌های کارگران بازداشتی برای ششمین روز متوالی مقابل فرمانداری تجع کرده‌اند.
اعضای یکی از خانواده‌های بازداشت‌شدگان به خبرنگار ایلنا گفت: امام جمعه بافق دیروز (چهارشنبه ۵ شهریور) در جلسه امام جمعه‌های استان یزد با طرح موضوع بازداشت ۹ کارگر معدن سنگ آهن بافق، آیت الله «محمدرضا ناصری»، امام جمعه یزد را در جریان وقایع و مطالبات کارگران متحصن معدن و خواسته‌های اهالی شهر بافق قرار داده است.
بر اساس این گزارش، با پیگیری‌های امام جمعه یزد از طریق استاداری و فرمانداری، شورای تامین استان به منظور بررسی آزادی ۹ کارگر بازداشتی معدن دیشب تشکیل جلسه داده اما این جلسه به نتیجه خاصی منجر نشده است.
آنطور که گفته می‌شود قرار است شورای تامین استان یزد امروز نیز تشکیل جلسه دهد.

--------------------------------------

نگرانی‌کارگران قند کامیاب از پرداخت نشدن ۲ ماه مطالبات معوقه

یکی از کارگران کارخانه «قند کامیاب» در شهرستان خمینی شهر اصفهان از تعویق دو نیم ماه حقوق کارگران و ادامه بلاتکلیفی ۱۵۰ نفر از کارگران در نتیجه نبود امکانات تولید در این کارخانه خبر داد.
این کارگر در تشریح جزئیات این خبر به ایلنا گفت: کارگران کارخانه قند کامیاب بیش از ۱۵۰ نفر هستند که به دلیل تعطیلی‌های مکرر کارخانه امنیت شغلیشان را در مخاطره می‌بینند، اگر این تعطیلی‌ها ادامه پیدا کند کارگران انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند.
او با بیان اینکه تعطیلی‌های موقت این واحد تولیدی در پی کمبود مواد اولیه تولید است افزود: کارخانه قند کامیاب که از قبل با مشکل کمبود مواد اولیه مواجه بود در بهمن‌ماه سال گذشته به علت قطعی گاز و برق تعطیل شد، اما به دنبال ورود سرمایه‌گذار خصوصی جدید این کارخانه از اسفند ماه سال قبل مجددا فعالیت خود از سرگرفت اما در نهایت از ابتدای مرداد تا نیمه همین ماه برای دومین بار تعطیل شد.
او با بیان اینکه کارگران از مشکلات کارخانه قند کامیاب بی‌اطلاع‌اند افزود: در ایام تعطیلی کارخانه کارگران در محیط کار خود حاضر می‌شوند اما مواد اولیه تولید برای کار وجود ندارد.
وی ادامه داد: هم اکنون به نظر می‌رسد که با وجود مناسب بودن وضعت تولید، پرداخت حقوق کارگران این واحد تولیدی هنوز دچار مشکل است.
این کارگر قند کامیاران ادامه داد: ۱۵۰ کارگر این کارخانه بابت ماه‌های دی و بهمن سال گذشته، نیمی از حقوق مرداد ماه سال جاری ودو ماه بیمه سال ۹۲، مطالباتی طلبکار هستند.
وی همچنین در خصوص وضعیت تولید در کارخانه قند کامیاب گفت: این کارخانه بعد از پشت سر گذاشتن وضعیت بحرانی خود هم اکنون تولید بسیار خوبی دارد و انبارهای ان مملو از قند است.
این کارگر در بخش پایانی سخنان خود در مورد یکی دیگر از مشکلات کارگران قند کامیاب، تصریح کرد: کارفرما بدون توافق با کارگران زمان شیفت‌های کاری و ساعات کار اضافی را تغییر داده است.

مشکلات تامین مواد اولیه باعث تعطیلی کارخانه می شود
در این رابطه «پور احمد» مدیر کارخانه قند کامیاب ضمن بیان موقتی بودن توقف تولید در این واحد تولیدی دلیل آن را مشکلاتی در خصوص وادرات شکر خام دانست و گفت: کارگران در ایام تعطیلات کارخانه حقوق می‌گیرند.
او با بیان اینکه با ورود سرمایه گذار جدید مشکلات این واحد تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده است افزود: اوایل ماه گذشته این کارخانه به دلیل کمبود مواد اولیه تولید موقتا تعطیل شد و در همین ایام کوتاه کارخانه حدود ۶۰۰ میلیون تومان ضرر داد.
به گفته وی، افزایش لحظه‌ای قیمت شکر خام مشکلاتی را برای خرید این محصول در کارخانه بوجود اورده که باید منابع مالی زیادی را برای خرید آن اختصاص داد.
او با بیان اینکه شکر خام را باید به صورت پول نقد خریداری کرد در ادامه گفت: تولید قند پر هزینه‌ترین محصول تولیدی است که باید مواد اولیه ان نقدا خریداری شود.
به گفته وی با وضعیت رو به بهبود کارخانه قند کامیاب امیدواریم تا پایان سال همه معوقات حقوقی کارگران را پرداخت کنیم.
مدیر کارخانه قند کامیاب در بخش دیگری از مشکلات قند کامیاب اظهار داشت: عمده مشکلات این واحد بدهی‌های مالی به طلب کاران دولتی همانند تامین اجتماعی،اداره دارایی وتعداد زیادی طلب کار بخش خصوی است که مدیران این واحد در تلاشند هرچه سریع‌تر این بدهی ها را پرداخت کنند.
او در خاتمه گفت: هنوزمشکلات مربوط به فروش قندهای تولیدی این واحد مرتفع نشده و هم اکنون در انبارهای کارخانه این محصولات انبار شده‌اند.

--------------------------------------

تحصن کارگران معدن بافق یه نهمین روز متوالی‌اش وارد شد

تحصن کارگران معدن سنگ آهن بافق صبح امروز (چهارشنبه ۵ شهریور) یه نهمین روز متوالی‌اش وارد شد. همزمان شماری از کارگران و خانواده‌های کارگران بازداشتی مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا درعین حال تجمع امروز مقابل فرمانداری را نسبت به روزهای گذشته پرتعداد توصیف کردند.
براساس این گزارش، حدود ۵۰۰۰ کارگر معدن سنگ آهن بافق دیشب مقابل ورودی معدن جمع شده بودند و بعد از اظهارات اعضای شورای شهر و «محمدرضا صباغیان» نماینده کارگران مبنی بر خلف وعده استاندار در آزادی کارگران بازداشت شده به مقابل فرمانداری رفتند.
در تجمع شب گذشته گفته شده کارگران برای حل مشکلات به مسئولان دولتی تا ۱۹ شهریور مهلت می‌دهند اما تا آن زمان همچنان تولید را متوقف نگه خواهند داشت.

--------------------------------------

تهدید امنیت شغلی یک کارگر زن بلوچ به دلیل انجام کار صنفی

یک کارگر زن مدعی است که به دلیل انجام فعالیت های صنفی کارگری در منطقه بلوچستان، تا کنون چندین بار بیکار و یا مجبور به ترک کار اجباری شده است.
«حوا نارویی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: آخرین بار تیرماه امسال بود که با نامه‌ای فرمانداری ایرانشهر برای یافتن کار به شهرداری «بزمان» (یکی از شهرهای بلوچستان) مراجعه کردم اما بعد از گذشت ۳۹ روز کار در بخش اداری بدون هیچ دلیل مشخصی از ادامه حضور من در شهرداری جلوگیری به‌عمل آمد و در نتیجه بازهم بیکار شدم.
وی ‌که سابقه نامزد شدن در انتخابات شهرداری‌ بزمان را در کارنامه خود دارد، می‌گوید: مسئولان شهرداری دلیل اخراج مرا سابقه فعالیت‌های صنفی و پی‌گیری مطالبات زنان بلوچ در استان مطرح کرده‌اند.
وی که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی حقوق نیز هست، در خصوص فهرست اسامی سازمان‌هایی که در آزمون استخدامی آن‌ها پذیرفته شده اما در مصاحبه آن رد شده است، گفت: آزمون وکالت دادگستری سال ۸۷- ۸۸ و کتابخانه عمومی ایرانشهر از این جمله است.
نارویی با یادآوری اینکه تا پیش از این در ادارات دیگری مشغول به کار بوده اما بعد از مدتی مجبور به استعفا یا از کار برکنار شده است، اظهار داشت: افزود از سال ۸۹ تا ۹۰ در شهرداری شاغل بودم اما بعد از تعویض شهردار و با وجود داشتن قرارداد معین و بیمه بیکار شدم، همچنین زمانی نیز به واسطه اشتغال در کارخانه‌های ایران کولا‌ و تولیدی نان تاپ به‌عنوان سرپرست کارگران بودم که در نهایت با فشار کارفرما مجبور به استعفا و ترک کار شدم.
نارویی در ادامه گفت: وقتی برای اشتغال در بخش دولتی با شکست مواجه شد با مشارکت دیگر بانوان بلوچستان در خانه کشاورز ایرانشهر اقدام به تاسیس شرکت تعاونی زنان بلوچ کردیم که متاسفانه به دلیل عدم حمایت، خشکسالی و نداشتن سرمایه نیز تعاونی شکل نگرفت.
این کنشگر زنان بلوچستان فعالیت‌های صنفی، اجتماعی و حقوقی مردم بلوچستان عامل بازدارنده استخدامی و بهانه‌ کارفرمایان برای جلوگیری از اشتغال خود می‌داند.
نارویی در خاتمه نگاه مردسالارانه حاکم بر منطقه بلوچستان را از موانع مضاعف اشتغال و تحصیل زنان در این منطقه نام برد.

--------------------------------------

نماینده کارگران امشب به معترضین گزارش می‌دهد/ادامه بازداشت ۹ کارگر

در حالی که از صبح امروز (سه‌شنبه ۴ شهریور)، شورای تامین شهرستان بافق و شورای تامین استان یزد به قصد بررسی آزادی کارگران بازداشتی معدن سنگ آهن بافق تشکیل جلسه داده‌اند، تا ساعت ۱۷ امروز از آزادی این کارگران خبری در دست نیست.
منابع کارگری ایلنا گزارش داده‌اند که «هاشم صباغیان» از نمایندگان کارگران که در این جلسات شرکت کرده است، امشب به معدن سنگ آهن بافق می‌آید و گزارش این دو جلسه را به کارگران متحصن ارائه خواهد خواهد کرد.
بنا بر این گزارش، خانواده‌های کارگران بازداشتی همچنان مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند و گروه‌های مختلف مردم در حمایت از آنان پارچه نوشته‌هایی را به دیوار فرمانداری نصب کرده‌اند.

--------------------------------------

همزمان با ورود وزیر صنعت به رشت کارگران ایران برک تجمع کردند

جمعی از کارگران کارخانه ایران برک در اعتراض به دریافت نکرده ۶ ماه حقوق، صبح امروز همزمان با سفر وزیر صنعت ومعدن به شهر جدید صنعتی رشت در مسیر عبور او در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
«مهدی محمدی» نماینده کارگران ایران برک که در تجمع امروز حضور داشت با اعلام این خبر به ایلنا گفت: صبح امروز (۴ شهریور ماه) کارگران ایران برک که در اعتراض به عدم دریافت ۶ ماه حقوق از ده روز پیش دست از کار کشیده بودند، امروز همزمان با ورود وزیر صنعت، معدن و تجارت به شهر صنعتی رشت با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه خواستند صدای اعتراضشان را به گوش وزیر برسانند.
او با بیان اینکه معوقات حقوق کارگران مربوط می‌شود به دو ماه حقوق مهر و آبان سال ۹۲ به همراه ۴ ماه حقوق سال جاری، اظهار داشت: این کارخانه بابت بیمه‌ کارگران به تامین اجتماعی نیز بدهکار است که مشکلاتی را در آینده برای بازنشسته شدن کارگران به وجود خواهد آورد.
نماینده کارگران ایران برک در خصوص بدهی این کارخانه به تامین اجتماعی گفت: کارخانه ایران برک حدود ۱۲ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بابت معوقات بیمه‌ای کارگران خود بدهکاراست که حدود ۷ میلیارد تومان آن جریمه‌های دیر کرد معوقات بیمه ای است.
او همچنین در مورد بدهی‌های این واحد به اداره دارایی نیز تصریح کرد: این واحد ۲ و نیم میلیارد تومان نیز به اداره مالیات رشت بدهی دارد اما این اداره توانسته بابت طلب خود با شکایت به مراجع قانونی ۹۳ هزار متر از زمینهای با ارزش این کارخانه را در شهر رشت مصادره کند.
او با بیان اینکه طی ده روز گذشته این کارخانه فعالیت تولیدی نداشته‌ است، افزود: با پرداخت یک ماه از معوقات حقوقی سال گذشته کارگران که پیش از این ۷ ماه بود روز گذشته تعدادی از کارگران بر سر کار خود برگشتند اما مابقی کارگران خواستار دریافت حداقل ۴ ماه از مطالبات معوقه خود هستند تا دست از اعتراض صنفی خود بردارند.
او در خاتمه مشکلات مالی کارخانه را ناشی از واردات بی‌رویه محصولات خارجی دانست و گفت: این کارخانه در حالی با مشکلات مالی روبروست و کارگران آن امیت شغلی خود را از دست داده‌اند.

--------------------------------------

مرگ کارگر معدن کرومیت منوجان بر اثر ریزش سقف تونل

یک کارگر معدن کرومیت فاریاب منوجان (واقع در استان کرمان) بر اثر ریزش سقف تونل این معدن جان باخته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «ابراهیم جعفری‎شیکوه» کارگر معدن کرومیت منوجان و از اهالی دهستان نودژ دیروز (دوشنبه ۳ شهریور) در حین انجام کار کشته شده است.
در پی وقوع این حادثه، «ایوب فلاحی» فرمانده منوجان گفته است «پس از بروز این حادثه، کار‌شناسان اداره کار و نماینده فرمانداری به محل حادثه اعزام شده‌اند». او تاکید کرده «علت ریزیش سقف تونل در حال بررسی است».
فرماندار منوجان در ادامه گفته است «نباید یک کارگر در بدو استخدام به درون معدن فرستاده شود، بلکه ابتدا باید آموزش‌های لازم برای کار در معدن و آموزش‌های ایمنی حین کار را فرا گیرد و سپس بکار گرفته شود».
آقای فلاحی در عین حال با اشاره به حوادث شغلی مشابه در معادن این شهرستان، خواسته است نسبت به ایمن سازی این معادن اقدام شود.
لازم به ذکر است دهستان نودژ یکی از ۶ دهستان واقع در شهرستان منوجان (مینوجهان) است.

--------------------------------------

دو هزار کارگر شهرداری بروجرد دو ماه حقوق نگرفته‌اند

یک فعال حقوق صنفی کارگران در بروجرد اعلام کرد: حدود دو هزار کارگر خدماتی و فضای سبز شهرداری بروجرد دو ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«محمد گودرزی» دبیر خانه کارگر شهرستان بروجرد با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از مجموع دو هزار کارگر شهرداری بروجرد حدود هزار نفر با نظارت شهرداری تحت مسئولیت شرکتهای پیمانکاری مشغول بکارند.
گودرزی در ادامه اضافه کرد: در سالهای اخیر کاهش درآمد شهرداری‌ها باعث شده است این نهاد نتواند به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران را پرداخت کند و به همین دلیل تاخیر در پرداخت حقوق کارگران بارها اتفاق افتاده است.
به گفته وی، در آمد ماهانه شهرداری بروجرد حدود ۷۰۰ میلیون تومان است در حالیکه هزینه‌های جاری شهرداری در طول یک ماه حتی تا به ۴ میلیارد تومان هم می‌رسد.
او با بیان اینکه شهرداری‌ها از جمله موسسات عمومی و غیر دولتی‌اند که هزینه‌های جاری و عمرانی خود را از محل درآمدهای وصولی از شهروندان، موسسات، کارخانجات و عوارض دریافتی از ساخت و سازهای سطح شهرتامین می‌کنند، اظهار داشت: در حال حاضر با رکود ۸۰ درصدی ساخت وساز‌ها منابع درامدی شهرداری بروجرد بشدت کم شده است.
دبیرخانه کارگر بروجرد با «غیر انسانی» توصیف کردن تأخیر دوماهه پرداخت حقوق این کارگران که در شرایط سخت کار می‌کنند، گفت: متاسفانه تا به امروز توجه‌ای به مشکلات این کارگران نشده است.
این فعال کارگری با اشاره به بدهی بیمه‌ای شهرداری بروجرد بابت بیمه کارگران به تامین اجتماعی، در خاتمه افزود: انتظار داریم مسئولان شهر به ویژه شورای شهر بروجرد، نظارت خود را بر مسئولان شهرداری و نحوه فعالیتشان بیشتر کنند.
گفتنی است تلاش خبرنگار ایلنا برای تماس با شهردار بروجرد تا این لحظه به نتیجه نرسیده است.

--------------------------------------

هشتمین روز اعتصاب کارگران بافق/‌ سومین شب از تحصن مقابل فرمانداری

خانواده‌های کارگران بازداشتی معدن سنگ آهن بافق در هشتمین روز از دور دوم اعتصاب حدود ۵ هزار کارگر این معدن همچنان مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند.
یکی از کارگران که خواست نامش فاش نشود، با اعلام این خبر به ایلنا گفت: علاوه بر خانواده‌های کارگران بازداشتی که مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند، مردم شهر به تناوب در جمع این خانواده‌ها حاضر می شوند و آنان را همراهی می کنند.
او در ادامه افزود: دیشب در شهر شایعه شده بود، حکم آزادی ۸ تن از کارگران بازداشتی جز «محمدحسن تشکری»، رئیس شورای شهر بافق صادر شده است، اما آنان زیر بار نرفته‌اند و گفته‌اند همه ما را باید با هم آزاد کنید.
به گفته این کارگر معدن بافق، «هاشم صباغیان» یکی از نمایندگان کارگران به احتمال قوی امروز (سه شنبه ۴ شهریور) برای ارائه گزارش به کارگران درباره آزادی ۹ کارگر بازداشتی و لغو کامل خصوصی سازی به معدن می‌آید.
گفتنی است پلیس از سه شنبه هفته گذشته (۲۸ مرداد)، «امیر حسین کارگران»، «علی صبری»، «محمدحسن تشکری»، «علی‌محمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجه‌زاده»، «ایرانی» و «جلیل کمالی» از کارگران معدن سنگ آهن بافق را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرده است.
این بازداشت‌ها در آستانه پایان مهلت دو ماهه کارگران به کارفرما و مسئولان دولتی بافق برای لغو کامل خصوصی سازی معدن انجام گرفته است.
تحصن پیشین حدود ۵ هزار کارگر معدن بافق در تاریخ ۲۷ اردیبهشت امسال آغاز شد و به مدت ۳۹ روز طول کشید. این تحصن در پی موافقت هیات دولت با لغو موقت خصوصی سازی معدن در تاریخ ۴ تیر پایان یافت. مهلت دو ماهه کارگران به دولت که از پایان دور اول اعتصاب آغاز شده بود، امروز پایان می یابد.

--------------------------------------

کشته شدن دو کارگر بر اثر ریزش تونل فاضلاب شهری بافق

صبح دیروز ریزش کانالی در طرح احداث فاضلاب شهری بافق به فوت دو کارگر انجامید.
به گزارش ایلنا، سعید ملک‌زاده سرپرست اورژانس بافق در این باره گفت: صبح دوشنبه در تماس تلفنی با این مرکز متوجه حادثه ریزش آوار در یکی از کانال‌های در دست احداث فاضلاب شهری در محدوده انتهای خیابان شیخ محمدتقی بافقی شدیم. در این حادثه ۳ کارگر زیر آوار خاک‌های این کانال مدفون شده بودند که یکی از آن‌ها در دقایق اولیه نجات پیدا کرده بود.
وی گفت: با وجود تلاش آتش نشانی و نیروهای جمعیت هلال احمر شهرستان، بدلیل انبوه خاک‌های ریزش کرده در این کانال، عملیات نجات دو کارگر دیگر بیش از ۴۰ دقیقه به طول انجامید. با توجه به اینکه این دو کارگر مدت زمان طولانی در عمق این خاک‌ها دفن شده بودند، گفت: پس از خارج کردن این دو نفر، اقدامات اولیه درمانی جهت احیا توسط پرسنل مرکز اورژانس ۱۱۵ بافق انجام و سپس انتقال به بیمارستان نیز انجام شد ولی متاسفانه تلاش‌ها موفقیت‌آمیز نبود و این دو کارگر فوت کردند.

--------------------------------------

یک کارگر مخابرات بر اثر برق گرفتگی جان‌ باخت

یک کارگر مخابراتی صبح امروز (دوشنبه ۳ مرداد) بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه زمانی رخ داد که کارگر مخابراتی در ارتفاع ۱۰ متری از سطح زمین هنگامی که بر روی تیرک مشغول تعویض و تعمیر کابل خطوط تلفن در در روستای ارجمندیه شهرستان زرند بود، دچار برق گرفتگی شد و جان باخت.
بر اساس این گزارش، «محمود یزدانی» دهیار روستای ارجمندیه شهرستان زرند، فرد حادثه دیده از کارگران شرکت پیمانکاری اداره مخابرات زرند بوده که به قصد تعمیر خطوط تلفن روستا درارتفاع ۱۰ متری رفته بود که برق گرفتگی باعث سقوط و مرگ او شد.

--------------------------------------

۳۰ هزار مهاجر در چابهار به امید یافتن شغل حاشیه نشین شده‌اند

عضو شورای شهر و رئیس کمیسیون فرهنگی چابهار اعلام کرد، تاکنون از ظرفیت‌های منطقه آزاد جهت برطرف کردن مشکل اشتغال جوانان این شهرستان استفاده نشده است.
«معین‌الدین سعیدی» با بیان این مطلب که عمده پیشرفت منطقه آزاد چابهار تنها در بدو تاسیس این منطقه بوده است، به خبرنگار ایلنا گفت: با گذشت ۲۳ سال از تاسیس منطقه آزاد چابهار هنوز این منطقه به اولین هدفش که «اشتغال‌زایی» بوده دست نیافته است.
عضو شورای شهر چابهار ادامه داد: یکی از این پیامد‌ها «مسئله حاشیه‌نشینی» است؛ جمعیتی افزون بر ۳۰ هزار نفر به امید یافتن کار در منطقه آزاد چابهار در محلی به‌نام کمپ گرد آمده‌اند اما این محل به مرکز تولید پدیده‌های نابهنجار اجتماعی از جمله دزدی و تجارت مواد مخدر تبدیل شده است.
سعیدی افزود: ۱۲ درصد از عواید مناطق آزاد بایست در مسایل اجتماعی، آموزشی و بهداشتی هزینه ‌شود که تاکنون این قضیه نادیده گرفته شده است.
رییس کمیسیون فرهنگی چابهار با تاکید بر موقعیت حساس و استراتژیک منطقه اعلام کرد: این منطقه بهترین مکان دستیابی کشورهای تازه استقلال‌یافته (آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان و...) به آب‌های آزاد و دارای ظرفیت بزرگ صنعتی است که فرصت مناسب و دست‌نیافتنی برای اشتغال مردم منطقه به شمار می‌آید.
سعیدی با اشاره به حجم بالای بیکاری در منطقه عنوان کرد: «سوءمدیریت‌ها و اختلاس‌های قبلی در منطقه آهنگ رشد و تغییرات را در این مناطق کند کرده است اما با تغییرات جدید مدیریتی باید شاهد بهبود مدیریتی باشیم که هنوز هم نتوانسته‌ایم به اهدافمان در منطقه دست یابیم».
عضو شورای شهر چابهار در خاتمه فقدان بندرگاه و فرودگاه در منطقه آزاد چابهار را شاهد مدعای خود برشمرد.

--------------------------------------

گزارش تصویری/ دو شب تحصن کارگری مقابل فرمانداری بافق

خانواده‌های ۹ کارگر بازداشتی معدن بافق با همراهی جمعی از مردم، دو شب گذشته (شنبه و یکشنبه) را در مقابل فرمانداری شهرستان بافق به صبح رسانده‌اند. این افراد پیش از تجمع در مقابل فرمانداری در اعتراض به بازداشت پنج کارگر در بامداد روز شنبه، دو کارگر در روز سه شنبه (۲۹ مرداد) و بازداشت دو کارگر دیگر در روز چهارشنبه (۳۰مرداد)، از شنبه صبح (اول شهریور) در مقابل دفتر مدیرعامل تجمع کرده بودند اما بعد از ظهر شنبه زمانی که مدیرعامل با حضور در جمع خانواده‌ها وعده داد که با اعلام رضایت از ۱۸ کارگر بازداشتی و تحت تعقیب، زمینه منع تعقیب و آزادی کارگران بازداشت شده را فراهم می‌کند، تجمع کنندگان به همراه مدیرعامل به فرمانداری بافق رفتند. با طولانی شدن بازداشت ۹ کارگر، خانواده‌ها همچنان شب‌ها را در مقابل فرمانداری سپری می‌کند.

     

--------------------------------------

آزادی کارگران معدن بافق در گرو موافقت شورای تامین استان یزد است

سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق گفت اگر چه کارفرما شکایت خود را از کارگران معترض معدن بافق پس گرفته است اما آزادی کارگران به نظر مثبت شورای تامین استان یزد منوط شده است.
«محمد عباسی‌بافقی» عصر امروز (یکشنبه ۲ شهریور) به ایلنا گفت: شورای تامین بافق گفته انصراف کارفرما از شکایتش به معنای گذشت او از جنبه خصوصی اتهام کارگران است و شورای تامین استان یزد درباره گذشت از جنبه عمومی اتهام آنان تصمیم گیری خواهد کرد.
وی با اشاره به مذاکرات دیشب شورای اسلامی شهرستان و نمایندگان کارگران با شورای تامین بافق، از قول مساعد شورای تامین برای پیگیری آزادی کارگران خبر داد. قولی که تا به این لحظه عملی نشده است.
گفتنی است پلیس از سه شنبه هفته گذشته (۲۸ مرداد) «امیر حسین کارگران»، «علی صبری»، «محمدحسن تشکری»، «علی‌محمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجه‌زاده»، «ایرانی» و «جلیل کمالی» را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق در ادامه از ارائه لیست مطلبات کارگران به شورای تامین در مذاکرات دیشب خبر داد و گفت: آزادی کارگران بازداشت شده و تخصیص ۱۵ درصد از سهام معدن به مردم شهرستان بافق در صدر خواسته‌های معترضان است.
سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق در پایان با اشاره به ادامه تجمع شماری از کارگران و خانواده‌های بازداشت شدگان مقابل فرمانداری بافق، گفت: ماموران یگان ویژه پلیس که یک روز بعد از آغاز دور جدید تحصن کارگران معدن بافق به این شهرستان آمده‌اند، هنوز در بافق حضور دارند اما در شهر حضور پیدا نمی‌کنند.

--------------------------------------

۱۶۰ کارگر کارخانه لبنی پالود چهار ماه حقوق نگرفته‌اند/ کارفرما: همه حقوق گرفته‌اند جز ۱۷ نفر

یکی از کارگران شاغل کارخانه لبنی «پالود پارسیان» در نیشابور از تأخیر حدود چهار ماه در پرداخت حقوق ۱۶۰ کارگر قراردادی این کارخانه خبر داد.
این کارگر که به نمایندگی از همکارانش سخن می‌گفت، به ایلنا گفت: شرکت صنایع لبنی پالود پارسیان تولید کننده محصولات لبنی در شهرک صنعتی خیام نیشابور است که در چندین سال اخیر کارفرما به بهانه گسترش بحران در صنایع لبنی و کمبود نقدینگی، حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند.
او با بیان اینکه کارخانه پالود فروش خوبی در زمینه محصولات لبنی در منطقه دارد افزود: در شرایطی که محصولات این کارخانه به برخی کشورهای همجوار مانند تاجیکستان، افغانستان و کردستان عراق و تعدادی از کشور‌های منطقه خلیج فارس صادر می‌شوند، تاخیر در پرداخت حقوق برای کارگران سئوال برانگیز شده است.
به گفته این کارگر کارخانه پالود که به نمایندگی از سایر همکارانش سخن می‌گفت، با وجود بهبود وضعیت مالی کارخانه در سال جاری، شرایط مالی کارگران تغییری نکرده و مشکلات معیشتی آنان به تبع عدم دریافت حقوق روز به روز بیشتر می‌شود.
وی همچنین تصریح کرد: بدون تردید بی‌توجه‌ای کارفرمایان به برخی واحد‌های تولیدی به مشکلات کارگرانشان مستقیما در کیفیت محصولات تاثیر گذار است، اما کارگران کارخانه صنایع لبنی پالود با وجود آنکه ۴ ماه حقوق نگرفته‌اند تنها به دلیل احساس مسئولیت در قبال سلامت مردم، تمام تلاش خود را برای حفظ کیفیت محصولات تولیدی این واحد انجام می‌دهند.

همه حقوق گرفته‌اند جز ۱۷ نفر
در این رابطه آقای «رشید آبادی» مدیر عامل کارخانه صنایع لبنی پالود ضمن تکذیب تعویق حقوق کارگران این واحد تولیدی، گفت: از مجموع ۲۰۰ کارگر این کارخانه فقط حقوق ۱۷ کارگر حدود سه ماه به تعویق افتاده است.
او با بیان اینکه حقوق این ۱۷ کارگر، صرفا به دلیل اینکه در موعد مقرر به واحد مالی کارخانه مراجعه نکرده‌اند به تاخیر افتاده است گفت: برخی کارگران دو تا سه ماه حقوق نمی‌گیرند و بعد یکجا حقوق خود را وصول می‌کنند.
به گفته مدیر عامل کارخانه صنایع لبنی پالود با وجود آنکه وضعیت تولید در این کارخانه مناسب است اما برخی بدهکاران مالی در موعد مقرر بدهی‌های خود را به کارخانه پرداخت نمی‌کنند با این حال سعی می‌کنیم تا روز چهارشنبه هفته جاری مطالبات این تعداد کارگر را پرداخت کنیم.

--------------------------------------

مرگ دومین پاکبان در قم هنگام انجام کار

بعد از حدود سه ماه از حادثه مرگ یک پاکبان شهر قم که در حین انجام کار، به دلیل برخورد یک ماشین سواری نامعلوم با وی از دنیا رفت، عصر دیروز نیز خبر رسید که یک پاکبان دیگر شهر قم، به شکل مشابهی از دنیا رفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، «مطلب الله قلی» پاکبان ۷۰ ساله‌ای است که روز گذشته اول شهریورماه ۹۳ و در حین انجام کار در بستر رودخانه قم که از سوی شهرداری قم به نام بلوار زائر نامگذاری شده، بر اثر برخورد یک دستگاه سمند کشته شد.
این کارگر خدمات شهری شهرداری قم، از نیروهای شرکت دهکده سبز پوش ناحیه یک منطقه سه قم بود که عصر دیروز و در شرایطی که در حال انجام بود، یک خودرو سمند سفید رنگ که با سرعت بالا در بلوار زائر در حال حرکت بود، با وی برخورد کرد.
اگر چه در حادثه سه ماه پیش مرگ یک پاکبان دیگر در شهر قم، راننده سواری پا به فرار گذاشته بود، اما در حادثه اخیر، راننده سمند سفید که یک جوان ۲۳ ساله بود، خودرو را متوقف کرد اما زمانی که بالای سر این کارگر قرار گرفت، از دنیا رفته بود.
شهردار منطقه ۳ قم ادعا کرده این کارگر خدمات شهری در حین انجام وظیفه لباس پاکبانی را به تن داشته و موضوعات ایمنی کار توسط این پاکبان رعایت شده است؛ این درحالی است که به گفته برخی از شهروندان، در برخی اوقات مشاهده می‌شود پاکبانان با لباس شخصی و بعضا با لباس و شلوار شخصی به کار مشغول هستند.
خاطرنشان می‌شود که حدود دو ماه است که شرکت‌های پیمانکاری طرف قرارداد با کارگران خدمات شهری قم برای انجام کارهای پاکبانی و رسیدگی به فضای سبز شهری، از رد کردن بیمه تأمین اجتماعی آن‌ها امتناع می‌کنند و همین مسئله می‌تواند باعث نگرانی خانواده‌های کارگران خدمات شهری شود؛ چنانچه اگر حادثه‌ای برای یکی از کارگران خدمات شهری ایجاد شده و کار آن‌ها به بیمارستان و مراکز درمانی کشیده شود، نگرانی بابت تأمین مخارج درمانی به نگرانی بابت حادثه ایجاد شده اضافه خواهد شد.

--------------------------------------

خانواده علی چراغی اجازه ورود گزارشگران صدا و سیما به خانه‌شان را ندادند

برادر مرحوم «علی چراغی» از دستگیری آخرین متهم حادثه «مرگ یک کارگر توسط ماموران پیمانی شهرداری» خبر داد.
«محمد چراغی» با اعلام خبر دستگیری و بازداشت چهارمین متهم حادثه به ایلنا گفت: دیروز به همراه وکیل‌مان در ملاقات با قاضی پرونده وی توضیحاتی را در خصوص مراحل طی شدن پرونده به ما ارایه داد.
برادر مرحوم علی چراغی با بیان این‌که قاضی پرونده از دستگیری پیمانکار نیز خبر داد، اظهار داشت: به گفته قاضی پرونده به محض اتمام بازرسی و تکمیل پرونده دادگاه تشکیل و به خانواده ان مرحوم اطلاع داده خواهد شد.
محمد چراغی ضمن اشاره به دیدار روز گذشته شهردار منطقه چهار و معاونت خدمات شهری شهرداری تهران از خانواده مرحوم «علی چراغی» گفت: آقایان جاوید و عبدالهی به دلیل این‌که مرحوم بیمه‌ای نداشته و تنها نان‌آور خانه نیز بوده است، قول‌های مساعدی در خصوص کمک به خانواده مرحوم دادند.
وی ضمن اظهار گلایه از حضور گزارشگران شبکه خبر همزمان با ملاقات و حضور دیروز مدیران شهرداری با خانواده مرحوم ادامه داد: بهتر بود زمانی‌که بردارم در قید حیات بود و آن‌ها برای تهیه گزارش به بیمارستان می‌آمدند و گزارشی پخش می‌شد، نه اکنون که فقط به دلیل پوشش خبری حضور مقامات شهرداری به اینجا آمده‌اند.
برادر مرحوم چراغی افزود: ما اجازه ورود به منزل را به این گزارشگران را ندادیم اما آن‌ها در کوچه به انتظار نشسته و به محض خروج مقامات شهردای از منزل، با آن‌ها به گفتگو پرداختند.
لازم به یادآوری است، مرحوم «علی چراغی» بر اثر ضرب و شتم توسط ماموران پیمانی ناحیه ۴ منطقه ۴ شهرداری تهران به مدت یک هفته در بیمارستان بستری شده بود، که سرنجام روز پنجشنبه ۲۳ مردادماه در بیمارستان نورافشار تهران جان باخت.

--------------------------------------

کارفرمای معدن سنگ آهن بافق شکایتش را پس گرفت/ کارگران هنوز آزاد نشده‌اند

در حالی که منابع خبری ایلنا شمار کارگران بازداشت شده معدن سنگ آهن بافق را ۷ نفر اعلام کرده بودند، نامه کارفرمای معدن به شورای تامین بافق نشان می‌دهد شمار کارگران بازداشت شده به ۹ نفر رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمدجواد عسگری» مدیرعامل معدن سنگ آهن بافق و «عزیزالله عباسیان بافقی» مدیر حقوقی و نماینده هیات مدیره این معدن دیروز (شنبه ۱ شهریور) با ارسال نامه‌ای به شورای تامین بافق از شکایت خود انصراف داده و خواسته‌اند کارگران بازداشت شده آزاد شوند.
آنطور که در این نامه گفته شده است، پلیس از سه شنبه هفته گذشته (۲۸ مرداد) «امیر حسین کارگران»، «علی صبری»، «محمدحسن تشکری»، «علی‌محمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجه‌زاده»، «ایرانی» و «جلیل کمالی» را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرده است.
بر اساس این گزارش، کارفرما در شرایطی شکایت خود را از کارگران پس گرفته است که خانواده‌های کارگران بازداشت شده و کارگران این معدن دیروز مقابل دفتر او تحصن کرده بودند. او در پی این تحصن با حضور در جمع معترضان وعده داد از شکایتش علیه کارگران صرف‌نظر می‌کند.
یکی از کارگران معدن بافق به ایلنا گفته است برخلاف وعده کارفرما، هیچ کدام از کارگران تا به این لحظه آزاد نشده‌اند.
لازم به ذکر است غیر از آقایان امیرحسین کارگران و علی صبری که سه شنبه هفته گذشته بازداشت شده بودند، دو نفر از کارگران فردای آن روز در پی ورود ماموران یگان ویژه پلیس به معدن و ۵ نفر دیگر نیمه شب دیروز (شنبه ۱ شهریور) در منزلی شخصی بازداشت شدند.
ایلنا در پی استقرار یگان ویژه پلیس در معدن گزارش داده بود اخبار ضد و نقیضی حکایت از این دارد که شماری از کارگران تحت تعقیب پلیس فرار کرده و شماری دیگر بازداشت شده‌اند.

--------------------------------------

مربیان حق التدریس در مقابل مجلس تجمع کردند

تعدادی از مربیان پیش دبستانی و حق التدریس امروز جلوی درب مجلس تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، امروز جمعی از مربیان پیش‌دبستانی و حق التدریسی جلوی درب مجلس تجمع کرده و خواستار استخدام خود شدند.
این گروه مطرح می کنند که استخدام، حق همه مربیان پیش‌دبستانی و حق التدریسی طرف قرارداد با آموزش و پرورش است.

--------------------------------------

تجمع شبانه خانواده‌های کارگران بازداشتی معدن بافق در مقابل فرمانداری/ اعتصاب به ششمین روز رسید

خانواده‌های کارگران بازداشتی معدن بافق و جمعی از شهروندان بافق شنبه‌شب را در مقابل فرمانداری به صبح رساندند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، خانواده‌های کارگران بازداشتی پیش از تجمع در مقابل فرمانداری، در اعتراض به بازداشت پنج کارگر دیگر در بامداد روز شنبه، از شنبه صبح (اول شهریور) در مقابل دفتر مدیرعامل تجمع کرده بودند اما بعد از ظهر زمانی که مدیرعامل با حضور در جمع خانواده‌ها وعده داد که با اعلام رضایت از ۱۸ کارگر تحت تعقیب، زمینه آزادی هفت کارگر بازداشت شده را فراهم می‌کند، تجمع کنندگان به همراه مدیرعامل به فرمانداری بافق رفتند.
بنا بر گزارش منابع خبری ایلنا، همزمان با تجمع در مقابل فرمانداری، جلسه شورای تامین شهرستان نیز در فرمانداری برگزار شد که در این جلسه علاوه بر اعضای شورای شهر بافق، محمدرضا صباغیان که در دور اول اعتراضات به نمایندگی از کارگران در کارگروه وبژه دولت انتخاب شده بود نیز در این جلسه شرکت کرده بود.
بنا بر اظهارات حاضران در تجمع شب گذشته، صباغیان آزادی کارگران زندانی را در گرو تصمیم شورای تامین شهرستان بافق دانسته و اعلام کرده است که روز چهارم شهریور ماه درباره پی‌گیری‌های انجام شده به کارگران گزارش خواهد داد.
بنا بر این گزارش با فرا رسیدن صبح روز یکشنبه، دومین دور از اعتصاب کارگران سنگ آهن بافق وارد ششمین روز خود شد.

پیشینه اعتراضات
حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق اولین بار در تاریخ ۲۷ اردیبهشت امسال در اعتراض به خصوصی سازی معدن تحصن کردند. این تحصن - که ۳۹ روز طول کشید - بر خلاف پیش بینی‌ها یکی از طولانی‌ترین اعتراضات صنفی کارگران پس از انقلاب شد.
کارگران متحصن به عرضه ۲۸/۵ درصد از سهام معدن در فرابورس معترض بودند و اصرار داشتند فرآیند خصوصی سازی متوقف شود. آنان معتقد بودند خصوصی سازی به تعدیل نیرو و کاهش دستمزد‌ها منجر خواهد شد زیرا کارفرمای بخش خصوصی به دنبال افزایش تولید با هزینه کمتر و سود بیشتر است.
یکی از کارگران‌‌‌ همان زمان به ایلنا گفته بود «بیشتر قراردادهای کار کارگران معدن سنگ آهن بافق موقت است و اگر این کارگران با کارفرما یا پیمانکار به مشکل بخورند، قراردادشان تمدید نمی‌شود».
تغییر مدیرعامل معدن، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور، تضمین راه اندازی و تامین بودجه کارخانه‌های جوار معدنی نظیر کارخانه‌های فرآوری سنگ آهن و فولاد سازی، واگذاری ۱۵ درصد از سهام معدن به مردم بافق، گاز کشی این شهرستان و دو بانده شدن جاده بافق - یزد از دیگر مطالبات کارگران متحصن بود.
این تحصن در ‌‌‌نهایت با لغو موقت خصوصی سازی معدن و وعده دولت مبنی بر تحقق مطالبات کارگران در تاریخ ۴ تیر پایان یافت. «محمد عباسی بافقی»،‌‌ همان روز از مهلت دو ماهه کارگران به دولت برای تعیین سرنوشت نهایی سهام این معدن خبر داد.
با گذشت بیش از یکماه از مهلت یاد شده، «علی ربیعی» وزیر کار در تاریخ ۲۳ مرداد به شهرستان بافق رفت و با مسئولان، نمایندگان کارگری و کارگران معدن سنگ آهن بافق گفتگو کرد.
اگر چه در این سفر، سرنوشت توقف کامل خصوصی سازی و واگذاری ۱۵ درصد از سهام معدن به شهرستان بافق معلوم نشد اما آقای ربیعی در جمله‌ای تاریخی به نمایندگان کارگران گفت «اگر این اعتصاب (که ۳۹ روز طول کشید)، ۳۳۹ روز هم ادامه پیدا می‌کرد اجازه نمی‌دادم مویی از سر کارگر‌ها کم شود».
هنوز یک هفته از اظهار نظر وزیر کار نگذشته بود که پلیس ۲ کارگر معدن سنگ آهن بافق را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرد اما تلاشش برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر به نتیجه نرسید.
کارگران معدن سنگ آهن بافق در پی این بازداشت‌ها، از ساعت ۱۰ شب ۲۸ مرداد در اعتراض به بازداشت همکارانشان تولید را متوقف کرده و دست از کار کشیدند. ۱۶ کارگر یاد شده نیز پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آوردند.
در مذاکرات فردای‌‌‌ همان روز (۲۹ مرداد) میان پلیس و نماینده کارگران، پایان اعتراض صنفی کارگران به لغو حکم بازداشت هر ۱۸ کارگر منوط شد و جانشین فرمانده نیروی انتظامی یزد تلویحا با خواسته کارگران موافقت کرد اما بر خلاف وعده داده شده، ماموران یگان ویژه عصر‌‌‌ همان روز در معدن مستقر شدند.
آنطور که کارگران به ایلنا گفتند، پلیس به قصد متفرق کردن تحصن کنندگان و بازداشت ۱۶ کارگری که پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آورده بودند، در معدن مستقر شده بود. یگان ویژه پلیس عصر ۳۰ مرداد معدن بافق را ترک کرد.
پلیس حوالی ساعت ۲ نیمه شب شنبه (۱ شهریور) ۵ کارگر معدن سنگ آهن بافق را بازداشت کرده است. این کارگران جزء لیست بازداشت ۱۸ نفره پلیس هستند که به دلیل پناه گرفتن در میان کارگران معترض، این نهاد نظامی پیش‌تر موفق نشده بود آنان را بازداشت کند.

--------------------------------------

وعده‌های مدیرعامل در جمع خانواده‌های کارگران بازداشتی معدن بافق/ تجمع به مقابل فرمانداری منتقل شد

در پی تجمع صبح امروز کارگران و خانواده‌های کارگران بازداشت شده معدن بافق در مقابل دفتر مدیرعامل؛ مدیرعامل این معدن بعد از ظهر امروز با حضور در جمع معترضین وعده داد که با اعلام رضایت امکان منع تعقیب و آزادی همه کارگران بازداشت شده و تحت پیگرد قرار گرفته این واحد معدنی را فراهم خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از کارگران معدن سنگ آهن بافق که امروز در جمع متحصنین حضور داشت به ایلنا گفت: پس از اینکه صبح امروز پنج کارگر دیگر این واحد معدنی بازداشت شدند، کارگران و خانواده‌های بازداشت شدگان در مقابل ساختمان اداری معدن تجمع کردند.
وی افزود: به دنبال این تجمع، بعد از ظهر امروز «عسگری» مدیرعامل معدن با حضور در جمع تجمع کنندگان قول داد که با اعلام رضایت امکان آزادی کارگران بازداشت شده و سایر کارگرانی که هم اکنون با شکایت کارفرما تحت پیگیرد نیروی انتظامی هستند را فراهم خواهد ساخت.
وی با یادآوری اینکه از روز سه‌شنبه تا کنون هفت نفر از ۱۸ کارگر معدنچی که با شکایت کارفرمای معدن بافق بازداشت شده‌اند و پلیس به دنبال سایر معترضین است، گفت: اظهارات امروز مدیرعامل از آن جهت قابل تأمل است که وی پیش‌تر با انکار نقش خود در تهیه این فهرست ۱۸نفره؛ گفته بود که کارگران مورد بحث با شکایت اعضای هیات مدیره تحت تعقیب نیروی انتظامی قرار گرفته‌اند.
به گفته این کارگر پس از این اظهارات، مدیرعامل بعداظهر امروز همراه با ماموران نیروی انتظامی محل کار خود را به مقصد فرمانداری بافق ترک کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر خانواده‌های کارگران بازداشت شده نیز در مقابل ساختمان فرمانداری حاضر شده‌اند، افزود: کارگران و خانواده‌های بازداشت شدگان انتظار دارند که طبق وعده مدیرعامل معدن سنگ آهن بافق، زمینه آزادی و منع تعقیب تمامی کارگرانی که تحت پیگرد قرار دارند فراهم شوند. وی در عین حال از ادامه اعتراض آرام کارگران معدن بافق خبر داد.

--------------------------------------

تحصن خانواده‌های کارگران بازداشتی معدن بافق مقابل دفتر کارفرما

در پنجمین روز متوالی از دومین دور اعتراضات صنفی کارگران معدن سنگ آهن بافق، خانواده‌های کارگران بازداشت شده این معدن مقابل دفتر کارفرما حصن کردند.
یکی از کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: خانواده‌های کارگران بازداشت شده گفته‌اند تا آزادی کارگران به این تحصن ادامه می دهند. خانواده کارگران بازداشتی تا این لحظه اجازه خروج کارفرما از دفترش را نداده‌اند.
بر اساس آخرین تحولات گزارش شده، پلیس حوالی ساعت ۲ نیمه شب امروز (شنبه ۱ شهریور) ۵ کارگر معدن سنگ آهن بافق را بازداشت کرده است. پیش از این، دو تن دیگر از کارگران در روز سه‌شبه ۲۸ مرداد بازداشت شده بودند. ۵ کارگر بازداشتی جدید جزء لیست بازداشت ۱۸ نفره پلیس هستند که به دلیل پناه گرفتن در میان کارگران معترض، این نهاد نظامی پیش‌تر موفق نشده بود آنان را بازداشت کند.

--------------------------------------

سه کارگر بر اثر گاز گرفتگی چاه در گنبد کشته شدند

رئیس اورژانس ۱۱۵ شهرستان گنبد از کشته شدن سه کارگر مقنی بر اثر گاز گرفتگی چاه در این شهرستان خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از وبسایت قابوس نامه (پایگاه خبری شهرستان گنبد کاووس)، جعفر طاووسی با اعلام این خبر تصریح کرد این کارگران که در حال لایروبی چاه کشاورزی در حد فاصل روستای «پشمک پناده» و «حاجی بالخان» بودند دچار گارگرفتگی در چاه شدند.
وی افزود: با تماس تلفنی در ساعت ۱۴ و ۳۴ دقیقه روز گذشته ماموران اورژانس در محل حاضر شدند.
طاووسی ادامه داد: یکی از این کارگران قبل از رسیدن ماموران اورژانس توسط اهالی به بیمارستان منتقل شده بود و دوتن دیگر توسط ماموران اورژانس از چاه خارج شدند اما متاسفانه هر سه نفر بر اثر گاز گرفتگی چاه در محل جان باخته بودند. [اخبار تکمیلی ارسال می‌شود]

--------------------------------------

کارگران بازنشسته نساجی مازندران در مقابل استانداری تجمع کردند

صبح امروز جمعی از کارگران بازنشسته نساجی مازندران در اعتراض به ۴ سال مطالبات معوقه در مقابل استانداری مازندران تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که تعداد آن‌ها بیش از ۱۵۰ نفر برآود می‌شود در جریان این تجمع خواستار دیدار با استاندار شدند اما تا کنون موفق به این دیدار نشده‌اند.
در همین رابطه «محمد نوبخت» نماینده کارگران بازنشسته نساجی مازندران گفت: پس از سه سال از بازنشسته شدن حدود ۴۰۰ کارگر کارخانه نساجی مازندران، هنوز با وجود دریافت نکردن سنوات زمان بازنشستگی خود حدود ۳۱ ماه حقوق دوران اشتغال خود را دریافت نکرده‌اند.
نماینده بازنشستگان با بیان اینکه این معوقات مربوط می‌شود به سالهای ۸۸ تا۹۱، در ادامه افزود: علاوه بر کارگران بازنشسته این کارخانه حدود ۴۰۰ نفر از کارگران شاغل این مجموعه نیز همانند بازنشستگان ۳۱ ماه حقوق معوقه طلب دارند.
به گفته وی، از شهریور ماه سال گذشته سهامدار ترکیه‌ای، این کارخانه‌ را به یک سرمایه‌گذار ایرانی واگذار کرد و از اسفند ماه‌‌ همان سال فعالیت خود را با ۴۵۰ کارگر از سر گرفته و هم اکنون کارخانه مشغول تولید است.
عضو سابق شورای اسلامی کار کارخانه نساجی مازندران در عین حال در خصوص مسئله پرداخت مطالبات حدود ۴۰۰ کارگر بازنشسته این واحد نساجی گفت: این مطالبات که بابت حق سنوات پایان کار و حقوق معوقه ایام اشتغال این کارگران است هنوز به طور کامل پرداخت نشده است.
وی در تشریح میزان مطالبات کارگران بازنشسته نساجی مازندران گفت: این طلب بسته به زمان بازنشستگی و حقوق پرداخت نشده هر کارگر متفاوت است اما بطورکل ۴۰۰ کارگر بازنشسته این کارخانه در مجموع حدود هشت و نیم میلیارد تومان از کارخانه طلب دارند.
این کارگر در خصوص معوقات حقوق کارگران شاغل کارخانه نساجی مازندران نیز گفت: با وجود آنکه کارگران شاغل هم اکنون حقوق خود را هر ماه دریافت می‌کنند اما معوقات این تعداد کارگر حدود سه و نیم میلیارد تومان می‌شود.
در همین رابطه «نصرالله دریابیگی» دبیر خانه کارگر مازندران در گفتگو با ایلنا مشکلات بوجود آمده برای نساجی مازندران و کارگرانش را ناشی اجرای ناصحیح قانون خصوصی سازی دانست.
او در خاتمه با بیان اینکه مشکل کنونی کارگران بازنشسته نساجی مازندران به یک وزارتخانه خاص محدود نمی‌شود گفت: کارگران کارخان نساجی مازندران اولین قربانیان اجرای قانون خصوصی سازی هستند که بعد از گذشت چندین سال هنوز نتوانسته‌اند مطالبات خود را دریافت کنند.

--------------------------------------

پلیس ۵ کارگر معدن سنگ آهن بافق را بازداشت کرد

در حالی که اعتراض صنفی کارگران معدن سنگ آهن بافق وارد پنجمین روز متوالی شده، سخنگوی شورای اسلامی شهرستان بافق گفت پلیس حوالی ساعت ۲ نیمه شب امروز (شنبه ۱ شهریور) ۵ کارگر معدن سنگ آهن بافق را بازداشت کرده است.
«محمد عباسی بافقی» سخنگوی شورای شهر بافق در این باره به ایلنا گفت: پلیس این ۵ کارگر را در خانه‌ای شخصی بازداشت کرده است. «محمد حسن تشکری»، رئیس شورای اسلامی شهر بافق که از کارگران این معدن است نیز در میان کارگران بازداشتی حضور دارد.
او افزود: این کارگران جزء لیست بازداشت ۱۸ نفره پلیس هستند که به دلیل پناه گرفتن در میان کارگران معترض، این نهاد نظامی پیش‌تر موفق نشده بود آنان را بازداشت کند.
عباسی بافقی در پایان تاکید کرد اگر چه یگان ویژه پلیس از معدن سنگ آهن بافق خارج شده است اما هنوز در شهرستان حضور دارند.
بنا بر اخباری که ایلنا به طور مستقل قادر به تاییدشان نیست، صاحب خانه‌ای که رئیس شورای شهر بافق در آن مخفی شده بود نیز بازداشت شده است.

پیشینه اعتراضات
حدود ۵ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق اولین بار در تاریخ ۲۷ اردیبهشت امسال در اعتراض به خصوصی سازی معدن تحصن کردند. این تحصن - که ۳۹ روز طول کشید - بر خلاف پیش بینی‌ها یکی از طولانی‌ترین اعتراضات صنفی کارگران پس از انقلاب شد.
کارگران متحصن به عرضه ۲۸/۵ درصد از سهام معدن در فرابورس معترض بودند و اصرار داشتند فرآیند خصوصی سازی متوقف شود. آنان معتقد بودند خصوصی سازی به تعدیل نیرو و کاهش دستمزد‌ها منجر خواهد شد زیرا کارفرمای بخش خصوصی به دنبال افزایش تولید با هزینه کمتر و سود بیشتر است.
یکی از کارگران‌‌‌ همان زمان به ایلنا گفته بود «بیشتر قراردادهای کار کارگران معدن سنگ آهن بافق موقت است و اگر این کارگران با کارفرما یا پیمانکار به مشکل بخورند، قراردادشان تمدید نمی‌شود».
تغییر مدیرعامل معدن، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور، تضمین راه اندازی و تامین بودجه کارخانه‌های جوار معدنی نظیر کارخانه‌های فرآوری سنگ آهن و فولاد سازی، واگذاری ۱۵ درصد از سهام معدن به مردم بافق، گاز کشی این شهرستان و دو بانده شدن جاده بافق - یزد از دیگر مطالبات کارگران متحصن بود.
این تحصن در ‌‌‌نهایت با لغو موقت خصوصی سازی معدن و وعده دولت مبنی بر تحقق مطالبات کارگران در تاریخ ۴ تیر پایان یافت. «محمد عباسی بافقی»،‌‌ همان روز از مهلت دو ماهه کارگران به دولت برای تعیین سرنوشت نهایی سهام این معدن خبر داد.
با گذشت بیش از یکماه از مهلت یاد شده، «علی ربیعی» وزیر کار در تاریخ ۲۳ مرداد به شهرستان بافق رفت و با مسئولان، نمایندگان کارگری و کارگران معدن سنگ آهن بافق گفتگو کرد.
اگر چه در این سفر، سرنوشت توقف کامل خصوصی سازی و واگذاری ۱۵ درصد از سهام معدن به شهرستان بافق معلوم نشد اما آقای ربیعی در جمله‌ای تاریخی به نمایندگان کارگران گفت «اگر این اعتصاب (که ۳۹ روز طول کشید)، ۳۳۹ روز هم ادامه پیدا می‌کرد اجازه نمی‌دادم مویی از سر کارگر‌ها کم شود».
هنوز یک هفته از اظهار نظر وزیر کار نگذشته بود که پلیس ۲ کارگر معدن سنگ آهن بافق را در پی شکایت کارفرما بازداشت کرد اما تلاشش برای بازداشت ۱۶ کارگر دیگر به نتیجه نرسید.
کارگران معدن سنگ آهن بافق در پی این بازداشت‌ها، از ساعت ۱۰ شب ۲۸ مرداد در اعتراض به بازداشت همکارانشان تولید را متوقف کرده و دست از کار کشیدند. ۱۶ کارگر یاد شده نیز پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آوردند.
در مذاکرات فردای‌‌‌ همان روز (۲۹ مرداد) میان پلیس و نماینده کارگران، پایان اعتراض صنفی کارگران به لغو حکم بازداشت هر ۱۸ کارگر منوط شد و جانشین فرمانده نیروی انتظامی یزد تلویحا با خواسته کارگران موافقت کرد اما بر خلاف وعده داده شده، ماموران یگان ویژه عصر‌‌‌ همان روز در معدن مستقر شدند.
آنطور که کارگران به ایلنا گفتند، پلیس به قصد متفرق کردن تحصن کنندگان و بازداشت ۱۶ کارگری که پس از اطلاع از صدور حکم بازداشت‌شان به معدن پناه آورده بودند، در معدن مستقر شده بود. یگان ویژه پلیس عصر ۳۰ مرداد معدن بافق را ترک کرد.
بر اساس آخرین تحولات گزارش شده، پلیس حوالی ساعت ۲ نیمه شب امروز (شنبه ۱ شهریور) ۵ کارگر معدن سنگ آهن بافق را بازداشت کرده است. این کارگران جزء لیست بازداشت ۱۸ نفره پلیس هستند که به دلیل پناه گرفتن در میان کارگران معترض، این نهاد نظامی پیش‌تر موفق نشده بود آنان را بازداشت کند.

--------------------------------------

کارگران معدن بافق از چه می‌ترسند

پنج روز از آغاز دور جدید اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق در اعتراض به صدور حکم بازداشت ۱۸ نفر از همکارنشان می‌گذرد؛ این کارگران پیش‌تر در فاصله ۲۷ اردیبهشت تا ۴ تیرماه سال جاری، به مدت ۳۹ روز حرکت اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند. در اخبار پراکنده‌ای که در این مدت منتشر شده‌اند عمده اعتراض کارگران «نادیده گرفته شدن سهم شهر بافق در خصوصی سازی سهام این معدن» عنوان می‌شود اما دلیل اصلی اعتراض کارگران که در سایه هیبت اعتراض‌شان رنگ‌باخته است، نفس خصوصی‌سازی است.
خبرگزاری ایلنا برای نشان دادن ابعاد پنهان اعتراضی که چند ماهی است یکی از مهمترین شهرهای معدنی کشور را به حالت نیمه تعطیل درآورده است، تلاش کرده است در گزارشی اجمالی سرنوشت کارگران معادنی را که به همین طریق «خصوصی‌سازی» شده‌اند را مرور کند.

معدن یال شمالی، ۸ نفر
ساعت ۴ بامداد روز سه‌شنبه ۲۸ آبان ماه سال ۹۱ وقوع انفجار در یکی از تونل‌های زیر زمینی معدن یال شمالی هشت نفر از معدنچیان به نام‌های «علی مهدی‌‌زاده»، «محمد عابد»، «جواد باقرزاده»، «رمضان رضوانی»، ««اسماعیل رحیمیان»، «ابوالفضل خوری» و «رسول غلامی» را کشت، آنرمان عنوان شد که قربانیان حادثه به اتفاق ۲۴ همکار دیگر خود برای شرکت پیمانکاری «آروین نوین» که به بازنشستگان «شرکت ذغال سنگ طبس» تعلق دارد، کار می‌کردند.
به دنبال این حادثه عملیات امداد و نجات پس از گذشت یک روز خاتمه یافت و در‌‌نهایت در تاریخ ۶ دی‌ماه نهادهای رسمی دلیل وقوع این حادثه را «انتشار گار متان، تلفیق آن با گاز هیدروژن و تولید مونواکسید» عنوان کردند اما در ‌‌نهایت ۲۴ کارگر باقیمانده شرکت پیمانکاری آروین نوین بدون آنکه برای دریافت مستمری بیکاری به به صندوق بیمه بیکاری معرفی شوند به دلیل توقف فعالیت معدن بیکار شدند.
«محمد کریم عابدی» نماینده پیشین طبس در زمان وقوع حادثه انفجار با اشاره به «تصمیم غیرمنطقی» دولت دهم در سال ۸۸ مبنی بر خصوصی‌سازی این معدن، به ایلنا گفته بود: آن موقع هرچه به مسئولان هشدار دادیم که خصوصی سازی معادن باعث کم توجهی به رعالت مسائل ایمنی می‌شود کسی توجه نکرد. این انفجار در شرایطی رخ داد که چند ماه پیش از حادثه، در اردیبهشت ماه‌‌ همان سال جمعی از کارگران معدن یال شمالی با ارسال طوماری ناامن بودن این واحد معدنی را اطلاع داده بودند.

معدن چشمه پودنه، ۳ نفر
ساعت ۱۱ صبح روز اول اسفند سال ۹۲ وقوع انفجار در معدن ذغال سنگ چشمه پودنه، سه معدنچی به نام‌های «محمدرضا صادقی»، «حسین محمدی» و «حسین اسلامی» را کشت، چهار معدنچی زخمی و ۶ نفر دیگر دچار گاز گرفتگی شدند، بنابر خبری که زمان وقوع حادثه مخابره شد شمار کارگران شاغل در مجموع شیفت‌های کاری معدن چشمه پودنه تا ۳۵۰ نفر می‌رسید اما به دلیل آنکه در روز حادثه یکی از کارگاه‌های معدن تعطیل شده بود در زمان انفجار تعداد کمی از کارگران در معدن حضور داشتند.
دو روز بعد از این انفجار بنابر اطلاعاتی که «مهدی همتی» نماینده صنفی کارگران چشمه پودنه در اختیار ایلنا قرار داد مشخص شد که در این واحد معدنی هیچکدام از دستگاه‌های سنجش گاز و اکسیژن ساز در وضعیت قابل استفاده‌ای نبودند و علاوه بر آن کارگران معدنچی عملیات تهویه هوای معدن را به وسیله دستگاه‌های تخلیه دستی انجام می‌دادند.
این مقام صنفی در عین حال با اشاره به خرابی لوکوموتیو حمل بیمار و تنها خودروی آمبولانس موجود در معدن گفته بود به دلیل فقدان امکانات نجات بعد از وقوع انفجار یک ساعت طول کشید تا گروه نجات از یکی از معادن مجاور برای کمک به قربانیان حادثه در معدن چشمه پودنه حاضر شود.
هرچند در پی این حادثه مدیرعامل، رییس کارگاه و پیمانکار نیروی انسانی معدن تنها برای چند روز با دستور دادستانی راهی بازداشتگاه شدند اما در ‌‌نهایت این ۲۹۰ معدنچی شاغل در چشمه پودنه بودند که به دلیل نا‌امن بودن شرایط کار در آستانه شب سال نو شغل‌شان را از دست دادند و برای دریافت مقرری به صندوق بیمه بیکاری معرفی شدند. در مورد ۶۰ کارگر باقیمانده نیز قرار شد در استخدام کارفرما به تجهیز و بازسازی تجهیزات ایمنی معدن مشغول شوند.
در مورد کارگران مجروح و خانواده‌های بازماندگان نیز مطابق رای کار‌شناسان فنی دادگستری: پیمانکار، مدیرعامل و رئیس کارگاه به ترتیب ۵۰، ۳۰ و ۲۰ درصد در بروز انفجار روز یکم اسفند ماه مقصر شناخته شدند و مقرر شد تا به خانواده هر متوفی دیه پرداخت شود.
اگرچه در گرماگرم حادثه انفجار معدن چشمه پودنه، «خانه معدن ایران» با انتشار بیانیه‌ای که به امضا کارفرمایان ۲۲ معدن خصوصی کشور رسیده بود ضمن ابراز تاثر از وقوع این حادثه نسبت به وضعیت خطرناک و غیر ایمن معادن ذغالسنگ کشور هشدار داد اما در ‌‌نهایت این مهدی همتی، نماینده صنفی کارگران معدن چشمه پودنه بود که به دلیل اطلاعاتی که در اختیار ایلنا قرار داده بود در ۱۷ خرداد سال ۹۳ با وجود داشتن همسر و سه فرزند مجبور به استعفا از سمت صنفی و ترک کار شد.

معدن قلعه خرگوشی، ۵ نفر
حوالی ظهر روز دوشنبه ۱۶ تیرماه سال جاری وقوع انفجاری در معدن سنگ گرانیت قرمز «قلعه خرگوشی» اردکان باعث شد تا ظرف مدت ۱۰ روز ۵ نفر از معدنچیان به نام‌های «محمدرضا محمدی»، «باقر یادگاری»، «علی چمزری»، «سید سجاد حسینی» و «حسین مرادی‌نژاد» که همگی از اهالی زنجان بودند، جان خود را از دست بدهند.
«محمد حسین ریاحی» مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد در روز 1۸ تیرماه پیرامون دلیل وقوع این حادثه به ایلنا گفته بود: شماری از کارگران ظهر روز دوشنبه برای خارج کردن و انتقال کیسه‌های انفجاری (باتون) وارد انبار مواد منفجره معدن شده بودند که یکی از آنان علی رغم هشدار همکارانش ته سیگارش را روی یکی از محموله‌های فسفر انداخت که در ‌‌نهایت منجر به وقوع انفجار شده است.
هرچند با اظهارات این مقام دولتی، کارگران کشته شده به نوعی عامل انفجار معرفی شدند اما بنا برگفت‌وگوی «حسین دادآفرین» مسئول سازمان اتشنشانی اردکان در تاریخ ۳۰ تیرماه انجام گرفت، در اینکه کارگران قربانی در بروز این حاثه مقصر بوده‌اند تردیدهایی ایجاد شد. دادآفرین که خود بعد از این انفجار به عنوان کارشناس در محل انفجار حضور داشته است اظهارات رسمی ثبت شده توسط شهود را متناقض با گزارش کارشناسی حادثه تشخیص داده و در این گفت‌گو بابیان اینکه «حسب اطلاعات موجود در زمان وقوع حادثه ۸۰ کیلوگرم مواد اتش زا مازاد بر کیسه‌های انفجاری مورد نیاز در انبار معدن نگهداری می‌شدند»، گفته بود: مطابق قانون نگهداری مواد آتشزا دار انبار باتون معادن ممنوع است، مواد انفجاری مورد استفاده نیز باید به اندازه نیاز توسط عوامل انتظامی به محل منتقل و مازاد آن نیز باید همزمان توسط عوامل انتظامی امحا شود.
صرف نظر از این بخش از سخنان آقای دادآفرین وی در ادامه همین گفت‌گو در رابطه با ادعای انداخته شدن کبریت نیمه افروخته به روی مواد منفجره می‌گوید: شاهدان در گزارش‌ها سرپرست جانباخته انبار را مقصر حادثه معرفی کرده و گفته بودند پرت شدن کبریت روشن روی مواد آتش زا منجر به انفجار شده است. اما در بازرسی مشخص شد این شخص ۱۷ سال سابقه کار داشته بنابراین بعید است شخصی با این سابقه کار اینطور ناشیانه رفتار کند. از طرفی به گفته کارگران معدن این شخص همیشه سیگار خود را نه با «کبریت» که با «فندک» روشن می‌کرده است. رئیس سازمان آتشنشانی اردکان که در این گفت‌گو متعقد است دلیل اصلی بروز حادثه را باید در یک عامل بیرونی همچون اتصالی سیم‌های برق و یا برخورد ناخون لودر با کف سنگی لودر جستجو کرد، در ادامه سخنان خود حضور همزمان ۵ کارگر در زمان حادثه را زیر سوال برده و می گوید: در زمان وقوع حادثه هر پنج کارگر داخل انبار بودند. این درحالی است که به طور معمول کارگران بعد از بسته بندی باتون‌ها، این بسته‌های آتش زا را دست به دست به محل انفجار منتقل می‌کردند و همیشه دو یا سه نفر از این کارگران در محوطه و مشغول جابجایی باتون‌ها بوده‌اند. اینکه چرا در آن زمان همه آن‌ها داخل انبار بودند هنوز مشخص نیست.
این مقام کارگری همچنین در گفت‌گویی که در تاریخ 21 مرداد ماه با ایلنا داشته، در خصوص پیگیری وضعیت این پرونده می‌گوید: اولیای دم کشته شدگان حادثه هنوز برای پیگیری پرونده و ثبت شکایت از عامل حادثه مراجعه نکرده‌اند، خانواده هر ۵ کارگر جان باخته در این حادثه ساکن استان زنجان هستند و به نظر می‌رسد بعد از گذشت چهلم کارگران، خانواده‌ها برای پیگیری اقدام کنند.
وی در این گفت‌گو می افزاید: آتش نشانی اردکان گزارش بررسی‌های خود از این معدن خصوصی را به پاسگاه نیروی انتظامی شهر «عقدا» و شهرداری این شهر ارائه داده، ‌ اما هنوز نتیجه‌ای از سوی این دو نهاد اعلام نشده است.