افق روشن
www.ofros.com

رضا رخشان و حداقل دستمزد کارگران - وزیر "کار": نمیدانم خط فقر چقدر است


خبرگزاری کار ایران                                                                                         جمعه ١٣ فروردین ١٣٨٩


دولت كارگران را در اولویت‌های بعدی قرار داده‌است

به یك فعال كارگری معتقد است دولت در تنظیم در مناسبت اقتصادی بیشتر در جهت تامین خواسته‌های سرمایه داران گرایش داشته است.
رضا رخشان از كارگران نیشكر هفت تپه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه كارگری ایلنا، گفت: افزایش ناچیز دستمزدها، ادامه یافتن مشكل كارگران صنایع بحران زده و نگاه قضایی - امنیتی به فعالیت‌‌های صنفی كارگران نشان می‌دهد دولت رسیدگی و توجه به وضع كارگران را در اولویت‌های بعدی قرار داده است.
این عضو سندیكای كارگران كارخانه نیشكر هفت‌تپه افزود: به عنوان مثال چند سال پیش در كاخانه‌ای مانند هفت‌تپه به دلیل واردات بیش از اندازه شكر و تصمیم گیری‌های نادرست، بحران ایجاد شد اما در نهایت به جای آنكه با عامل اصلی این وضع برخورد شود كارگران این كارخانه اخراج شدند و تحت تعقیب قضایی قرارگرفتند.
رخشان با یادآوری‌اینكه هم‌اكنون پای گروهی از كارگران نیشكر هفت‌تپه در جریان پیگیری خواسته‌های قانونی خود و همكارانشان ناخواسته در دستگاه قضایی بازشده‌است؛ افزود: با وجود تمامی اعتراض‌ها، كارفرما تمامی این افراد را برخلاف قانون از كار اخراج كرده است و مقام‌های مسوول نیز تاكنون در این باره هیچ واكنشی نشان نداده اند.
این كارگر نیشكر هفت‌تپه گفت: علاوه بر من، محمد حیدری‌مهر، علی نجاتی، قربان‌علی‌پور، جلیل احمدی و فریدون نیكو‌فر از كارگرانی هستند كه هم پای آنها درجریان پیگیری خواسته‌های صنفی به دستگاه قضایی باز شد و هم توسط كارفرما از كار اخراج شدند.
رخشان با بیان اینكه كارفرما حتی حاضر نسیت مطالباتمان را تا لحظه حضور در كارخانه پرداخت كند؛ افزود: در وضع به‌وجود آمده ما خود را بیگناه و قربانی تصمیم‌های اشتباه می‌دانیم و فقط خواهان بازگشت به كار هستیم.
وی بابیان اینكه در بعد كلان‌نیز دولت نسبت به كارگران راه كم‌ توجهی را در پیش گرفته‌ است؛ افزود: به عنوان مثال در بحث حداقل مزد سال ٨٩ نیز، شورای عالی كار بدون توجه به وضع معاش كارگران در سال هدفمند سازی یارنه ها با افزایش ١۵ درصدی حداقل دستمزدها موافقت كرد.
این فعال كارگری با استناد به اظهارات فعالان اقتصادی مدعی شد كه با افزایش جزئی دستمزدها، سال ٨٩ برای كارگران از نظر تامین هزینه‌ها و ابتلا به آسیب‌های اجتماعی اقتصادی سال پرچالشی ‌خواهد بود.

--------------------

نمی‌دانم خط فقر چقدر است

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر كار دولت دهم در پاسخ به این پرسش كه فاصله خط فقر با حداقل دستمزد كارگران چقدر است، می‌گوید: ‌نمی‌دانم خط فقر چقدر است، اگر میزان خط فقر را از حداقل دستمزد كم كنیم، فاصله آن بدست خواهد آمد.
وی درباره آخرین وضعیت اصلاح قانون كار اعلام می‌كند كه مراحل اصلاح قانون كار در دولت طی یك فرایند دو، سه ساله و با حضور و مشاركت شركای اجتماعی از جامعه كارفرمایی و كارگری و همه افراد ذی‌نفوذ و ذی‌ربط در موضوع مربوط به قانون كار نهایی و در شرف ارسال به مجلس است. در مجلس نیز درباره اصلاحات صورت گرفته بحث و بررسی خواهد شد و حتما تداوم نظرخواهی از شركای اجتماعی و جامعه كارفرمایی و كارگری صورت خواهد گرفت تا آن اصلاحاتی كه مد نظر است به عمل آید.
شیخ‌الاسلامی تاكید می‌كند: اصلاحات و اشكلات قانون كار زیاد نبوده و تغییرات آن نیز گسترده نخواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش كه چه خبر خوشی برای كارگران در سال ٨٩ دارید، اظهار داشت: با مجموعه برنامه‌ریزی و اقداماتی كه انجام داده‌ایم، امیدواریم در سال ٨٩ مجموعه بازار كار وضعیت مناسب‌تر و بهتری پیدا كند تا شاهد رونق و تحرك بیشتر بنگاه‌ها و فعالیت بهتر اقتصادی در كشور باشیم كه طبعا آثار مستقیم آن به جامعه كارگری ما هم برخواهد گشت.
وزیر ‌كار ادامه داد: اگر بنگاه‌ها بتوانند پایدار بوده و سود آوری و بازار كار خوبی داشته باشند و چرخ‌های صنعت كشور همچنان در حال چرخش باشد كارگران ما می‌توانند به فعالیت مشغول بوده و یك معاش و زندگی آبرومندانه‌ای و با شان خودشان را تدارك ببینند.