افق روشن
www.ofros.com

راهپیمایی اعتراضی روز جهانی كارگر نیازی به مجوز دولت ندارد


خبرگزاری کار ایران                                                                                         شنبه ٢٦ فروردین ١٣٩١

یک حقوقدان گفت: منظور از راهپیمایی در اصل ٢٧ قانون اساسی، راهپیمایی‌های اعتراضی است چرا كه راهپیمایی‌های عادی صرفا پیاده‌روی محسوب می‌شود و انجام پیاده‌روی نیازی به ذكر در قانون اساسی ندارد.
نعمت احمدی، در تشریخ اصل ٢٧ قانون اساسی كه تاكید دارد «تشكیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها بدون حمل سلاح به شرط آنكه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است»، به خبرنگار ایلنا گفت: واژه راهپیمایی در این اصل قانون اساسی به معنای راهپیمایی اعتراضی و صنفی است و در غیر این صورت وجود این اصل در قانون اساسی بی‌معنا بود.
این حقوق‌دان در زمینه جلوگیری دولت از برگزاری راهپیمایی روز جهانی كارگر در چند سال اخیر، افزود: طبق قانون وزارت کشور نباید محدودیتی برای برگزاری اینگونه راهپیمایی‌های صنفی ایجاد کند به این دلیل كه ما نمی‌توانیم با قانون عادی، قانون اساسی كه قانون مادر و شاکله نظام قضایی کشور و مانیفستی میان مردم و حاکمان محسوب می‌شود را محدود کرده و تفسیری خلاف اصل قانون داشته باشیم.
نعمت احمدی در تشریح اصل ٢٧ قانون اساسی افزود: یکی از اشکالات اساسی و انتقاداتی که به نحوه اعمال اجرای قانون اساسی وارد شده است درباره اجرای اصول روشنی است که با نوعی کج سلیقگی در تفسیر آن‌ها روبرو می‌شویم.
او ضمن تاكید بر اینكه نظام جمهوری اسلامی با راهپیمایی مردم پدید آمد و اصل مطالبه حقوق دغدغه‌ی پسندیده‌ای است، بیان كرد: در قانون اساسی تصریح شده که راهپیمایی نباید مخل مبانی اسلام باشد و در آن سلاح حمل شود و مبانی اسلام نیز تشریح شده است.
او ادامه داد: با مراجعه به شروع مذاکرات برای تصویب قانون اساسی متوجه می‌شویم به دلیل روشن و واضح بودن این اصل در مورد آن صحبتهای زیادی انجام نشده است واین اصل به سادگی به تصویب رسیده و ابهامی نداشته است.
این حقوق‌دان با اشاره به اینكه سالهاست از اجتماع و راهپیمایی كارگران جلوگیری می‌شود، گفت: باید برگزاری راهپیمایی به وزارت کشور اطلاع داده شود اما وزارت کشور نباید براساس قانون محدودیتی برای برگزاری راهپیمایی ایجاد کند، ما نمی‌توانیم به بهانه قانون عادی، قانون اساسی را محدود کرده و تفسیری خلاف اصل قانون داشته باشیم.
احمدی با تاکید بر اینکه راهپیمایی حق مردم است افزود: به عنوان یک استاد حقوق بیان می‌کنم که تفسیر یا شرح قانون آدابی دارد وقتی عنوان می‌کنیم تشکیل راهپیمایی آزاد است دیگر تفسیری ندارد.
وی با اشاره به اینکه به صورت کلی راهپیمایی تنها نیاز به اعلام دارد و نیاز به مجوز ندارد، گفت: اینکه به كارگران حتی در روز جهانی كارگر اجازه برگزاری راهپیمایی نمی‌دهند مخالفت صریح با قانون اساسی است.

-----------------------------

صدور مجوز راهپیمایی در بیابان‌های بهشت‌زهرا به قصد انصراف كارگران است

ایلنا: این فعال كارگری با اشاره به ترفندهای دولت در سال‌های گذشته گفت: اعطای مجوز برگزاری راهپیمایی روز كارگر در بیابان‌های اطراف بهشت زهرا برای منصرف کردن کارگران از برگزاری راهپیمایی و مطالبه حقوق صنفی‌شان صورت می‌گیرد و كار عبس و بیهوده‌ای است.
حسین طاهر‌زاده در گفت گو با ایلنا ضمن بیان اینکه در سال‌های اخیر كمیسیون ماده ١٠ احزاب با برگزاری راهپیمایی كارگران در تهران مخالفت می‌كند، اظهار كرد: طبق اصل ۲۷ قانون اساسی برگزاری راهپیمایی و تجمع بدون حمل سلاح و به شکلی که مخل مبانی اسلام نباشد آزاد است و کمیسیون ماده ١٠ احزاب با نادیده گرفتن این اصل مترقی قانون اساسی و به بهانه‌های مختلف از برگزاری راهپیمایی صنفی کارگران جلوگیری می‌كند.
این فعال كارگری، راهپیمایی روز جهانی كارگر را فرصتی جهت رساندن صدای كارگران به گوش دولت‌ها دانست و افزود: روز جهانی کارگر در قانون کار ایران به رسمیت شناخته شده است، چرا كه فرصتی است تا كارگران جهت دفاع از حقوق صنفی خود و ارج نهادن به مقام كارگر در سراسر جهان همزمان راهپیمایی‌های باشكوهی را برگزار كنند.
او با تاکید بر اینکه کارگران می‌خواهند با راهپیمایی در این روز بزرگ و مطرح کردن خواسته‌های صنفی و مشکلات تولیدی و صنعتی کشور صدای خود رابه گوش مسئولان برسانند، اظهار داشت: برای تحقق شعار سال حمایت از كار و تولید ملی باید به خواسته‌های کارگران در روز جهانی کارگر اهمیت داده شود.