افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (مرداد


خبرگزاری کار ایران                                                                                           یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱ اوت ۲۰۱٦

تجمع کارگران فولاد البرز در اعتراض به معوقات مزدی

تعدادی از این کارگران در تماس‌های جداگانه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند تجمع کنندگان که جدا از 7 ماه مزد معوقه بابت عیدی وپاداش سال 94 نیز طلبکارند؛ خواستار دریافت مطالبات خود شدند.
کارگران همچنین درباره معوقات بیمه‌ای خود گفتند: علاوه بر مزد معوقه،حدود 16 ماه است حق بیمه آنها به تامین اجتماعی پرداخت نشده و برای همین از شروع سال جاری تاکنون دفترچه‌های بیمه آنها تمدید نشده است.
کارگران فولاد البرز در ادامه تاکید دارند که در حال حاضر کارفرما مشکلی از بابت فروش تولیدات کارخانه ندارد اما با این حال هنوز نسبت به پرداخت مطلبات نیروهای قراردادی و پیمانکاری شرکت اقدامی نمی کنند.
به ادعای کارگران این واحد تولید کننده آهن ومیلگرد در شهرستان تاکستان در جریان تجمع امروز کارگران ،کارفرما کارگران معترض را تهدید به اخراج کرده است.
به گفته آنها کارفرما امروز گفته است کارگرانی که تمایل دارند از فرداد دوشنبه به همکاری خود در کارخانه ادامه دهند باید تعهد کتب بدهند که دیگر نسبت به وضعیت موجود معترض نمی‌شوند.

-------------------------

خطر حذف سوابق کاری کارگران معدن نزدیک است

«اکبر علیپور» در واکنش به مصوبه اخیر شورای عالی حفاظت فنی مبنی بر تغییر شرایط مشاغل سخت و زیان آور گروهی از کارگران معدن با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در معادن مشاغل رو زمینی بسیاری وجود دارند که از نظر ماهیتی سخت و زیان آور محسوب می‌شوند.
مسئول نهاد صنفی کارگران معدن چادرملو با مبهم خواندن اطلاعاتی که در رابطه با این مصوبه منتشر شده است، افزود: خام خیالی است که بخواهیم تصور کنیم تمامی مشاغل رو زمینی موجود در معادن غیر سخت و زیان آور هستند و یا می‌توان با تغییر شرایط کارگاه از عوامل سخت و زیان آورشان کاست.
وی با طرح این پرسش که معلوم نیست با مصوبه اخیر شورای عالی حفاظت فنی چه بر سر معدنچیانی خواهد آمد که عملیات استخراج در آنها بر روی سطح زمین انجام می‌شود، گفت: فقط کارگران معادن ذغال سنگ که مجبورند در اعماق زمین کار کنند دارای شغل سخت و زیان آور تلقی نمی‌شوند و بسیاری از کارگران معدنچی دیگر از جمله کارگران معادن سنگ آهن نیز با وجود انجام دادن کار بر روی سطح زمین در معرض سختی و زیان‌های ناشی از انجام کار قرار دارند.
علیپور افزود: جدا از این مسئله به دلیل آنکه در بیشتر معادن بخشی از عملیات برداشت و استخراج در نتیجه انفجار مواد منفجره صورت می‌گیرد؛ افزود: خیلی از کارگران معادن هستند که به دلیل آنکه به صورت مستمر در معرض حجم غیر متعارفی از انواع غبار و گرد و خاک هستند باید به صورت محیطی مشمول مقررات سخت و زیان آور قرار بگیرند.
وی افزود: از قرار معلوم شورای عالی حفاظت فنی در مصوبه ماه گذشته خود به سازمان تامین اجتماعی این اختیار را داده است که با گروهی از ردیف‌های شغلی سخت و زیان آور موجود در معادن را از گروه مشاغل ماهیتی به مشاغل محیطی منتقل کند.
این فعال صنفی کارگری افزود: اگرچه به ظاهر قرار نیست در سوابق کارگران تغییر ایجاد شود اما این مصوبه می‌تواند به سازمان تامین اجتماعی بهانه لازم را د خصوص اجرا نکردن قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور بدهد.
رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو (شرکت آسفالت طوس) که عقیده دارد شورای عالی حافظت فنی باید هرچه سریعتر جزئیات این مصوبه را منتشر کند؛ افزود: به موجب مقررات مشاغل سخت و زیان آور کارفرمایان آن گروه از کارگاه‌هایی که ردیف‌های شغلی آنها از نظر محیطی سخت و زیان آور هستند می‌بایست در مهلت قانونی تعیین شده نسبت به ایمن سازی محیط کارگاه اقدام کنند.
وی ادامه داد: از آنجایی که تاکنون کارفرمایان بسیاری نسبت به برطرف کردن عوامل سخت و زیان آور موجود در محیط کار بی‌تفاوت بوده‌اند هیچ بعید نیست که در نتیجه اجرای مصوبه جدید شورای عالی حفاظت فنی موارد مربوط به ایمن سازی در تمامی محیط‌های معدنی رعایت شود.
این فعال صنفی کارگری ادامه داد: نگرانی کارگران از این است که با اجرای این مصوبه به زودی سازمان تامین اجتماعی نیز با دنبال کردن شیوه بهانه جویی همیشگی خود از صدور حکم بازنشستگی برای کارگران مشمولی که هنوز در محیطهای شغلی آنها ایمن سازی لازم صورت نگرفته است خودداری کند.
علیپور یادآور شد: سختگیری‌هایی که سازمان تامین اجتماعی در خصوص صدور انواع احکام بازنشستگی عادی و پیش از موعد اتخاذ می‌کند باعث شده است تا کارگران معدن از هم اکنون نسبت به مصوبه شورای عالی حفاظت فنی احساس خطر کنند.
وی ادامه داد: به بیان دیگر هیچ بعید نیست که با این مصوبه مسئولان سازمان تامین اجتماعی چنین استدلال کنند که دیگر نمی‌توانند برای همه کارگران مشمول مشاغل سخت و زیان آور احکام بازنشستگی پیش از موعد صادر کنند و در نتیجه سرنوشت شمار قابل توجهی از معدنچیان مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور به اراده کارفرمایان واگذار شود.
این فعال صنفی کارگری در توضیح نگرانی کارگران معدن از مصوبه اخیر شورای عالی حفاظت فنی گفت: تنها از سال 75 است که برای بیشتر کارگران معدن در پرونده بیمه تامین اجتماعی ردیف و عنوان شغلی ثبت شده است و در شرایطی که اکنون شمار قابل توجهی از معدنچیان به دلیل برخورداری از شرایط قانونی در آستانه بازنشستگی پیش از موعد هستند مصوبه اخیر شورای عالی حفاظت فنی می‌تواند به اهرم سازمان تامین اجتماعی برای خودداری از صدور حکم بازنشستگی برای آنها تبدیل شود.

-------------------------

کارگران شهرداری سردشت سه ماه معوقات مزدی دارند

منابع کارگری ایلنا در شهرداری سردشت گزارش دادند، این کارگران که در شهرداری سردشت و سازمان‌های وابسته به آن به صورت رسمی ، قرادادی وروزمزدی مشغول کارند؛ سه ماه حقوق معوقه طلب دارند.
کارگران با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است افزودند:با وجود آنکه از حدود سه ماه قبل مسئولیت شهرداری سردشت به سرپرست محول شده باز هم کارگران با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجه اند.
طبق گزارش کارگران علاوه بر دستمزد، شهرداری سردشت در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی کوتاهی کرده است و به همین دلیل تامین اجتماعی سردشت نیز دفترچه های درمانی کارگران را یکماهه تمدید می کند.
به گفته این منبع خبری،شهرداری سردشت دستمزد فروردین ماه را در خرداد ماه و دستمزد اردیبهشت ماه سال جاری را تقریبا 15 روز قبل پرداخت کرده است.
طبق اظهارات آنان مشکلاتی که در زمینه پرداخت حقوق بوجود آمده باعث نگرانی کارگران شهرداری شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.
این منبع خبری با اشاره به اینکه کارگران به دلیل ترس از اخراج توان مطرح کردن مشکلاتشان را در نهاد‌های کارگری و رسانه‌ها ندارند، گفت: اکثر قریب به اتفاق کارگرانی که در این واحد کار می‌کنند روز مزدی بوده وبه دلیل نداشتن قرارداد کارطبیعتا فاقد امنیت شغلی‌ هستند.

-------------------------

آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی برای چندمین بار تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (31 مرداد)، آموزش‌دهندگان نهضت سواد آموزی برای چندمین بار مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
در این تجمع که از ساعت نه صبح آغاز شده است، حدود دویست نفر از آموزش‌دهندگان شرکت دارند.
این آموزش‌دهندگان که از شهرهای دور و نزدیک به تهران آمده‌اند می گویند: این چندمین بار در هفته‌های گذشته است که برای پیگیری مطالبات حداقلی خود به تهران می‌آییم.
به گفته این تجمع کنندگان که بین 5 تا 15 سال سابقه کار به عنوان آموزش‌دهنده دارند، امروز قرار است طرح جذب به صورت حق‌التدریس آموزش‌دهندگان در صحن علنی مجلس مطرح شود.
از قرار معلوم، اعضای کمیسیون آموزش مجلس به این آموزش‌دهندگان وعده داده‌اند که با مطرح نمودن این طرح، مشکل جذب آنها به زودی حل خواهد شد.

-------------------------

مرگ 14 کارگر بر اثر حوادث کاری در کرمانشاه

به گزارش ایلنا، بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان کرمانشاه؛ در طی سه ماهه نخست امسال 105 نفر که شامل 2 زن و 103 مرد بودند بر اثر حوادث کاری در این استان مصدوم شدند.
این درحالی است که این ارقام در مدت مشابه از سال 1394 رقمی برابر با 159 نفر و مشتمل بر 3 زن و 156 مرد بود که بیانگر کاهشی 34 درصدی است.
در ادامه همین گزارش آمده: همین مدت از سال جاری نیز 14 مرد بر اثر حوادث کار در استان کرمانشاه جان خود را از دست داده‌اند که این آمار طی سه ماهه نخست سال قبل 12 نفر بود که بنابراین این شاخص در مدت مشابه امسال افزایش یافته است.

-------------------------

ترخیص همه 26 نفر مصدوم حادثه انفجار کارخانه یخ اهواز

به گزارش ایلنا، هر 26 نفر مصدوم حادثه انفجار و نشت گاز آمونیاک کارخانه یخ اهواز که در شامگاه روز گذشته (جمعه 29 امرداد ماه) در یک کارخانه یخ سازی در محله آخر آسفالت اهواز اتفاق افتاد، بهبود یافته و روز شنبه از بیمارستان ها و مراکز درمانی ترخیص شدند.
بنا به اظهارات رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی خوزستان، هر 26 نفر مصدوم حادثه انفجار و نشت گاز آمونیاک کارخانه یخ اهواز بهبود یافته و روز شنبه از بیمارستان ها و مراکز درمانی ترخیص شدند.
شهیار میرخشتی اعلام کرد: مسموم شدگان با گاز آمونیاک توسط مأموران امدادی اورژانس به بیمارستان ها و مراکز درمانی اهواز منتقل شدند و بعد از انجام اقدام های درمانی بهبود یافته و مرخص شدند.
وی افزود: منطقه آلوده در منطقه آخر آسفالت، خیابان مهران با کمک نیروهای امدادی پاکسازی شده است.
این حادثه در ساعت 20:40 جمعه شب اتفاق افتاد و افراد مسموم شده شامل دو نفر از کارگران کارخانه و همسایه ها و مردم حاضر در اطراف کارخانه بوده که به دلیل استنشاق گاز دچار مسمومیت شدند.
لازم به یادآوری است، از بین مصدوم شدگان چهار نفر از نیروهای آتش نشانی بودند.

-------------------------

سرنوشت گره‌خورده کودکان‌کار در هزارتوی کارگاه‌ها

به گزارش خبرنگار ایلنا، این روزها سازمان بهزیستی تهران از طرحی جدید رو نمایی کرده است، طرحی که آن را «جمع‌آوری کودکان کار و خیابان» نامیده اند. گذشته از انتقادهای بسیاری که به شیوه نگاه، ساختاربندی و اجرای این گونه طرح‌ها وارد است، باید گفت مسئله کار کودکان وجوه دیگری نیز دارد، وجوهی که به اعتقاد بسیاری به مراتب آسیب‌زا تر و به دلیل پنهان بودن، لایه های بس پیچیده تری دارد، لایه‌هایی که مسئولان تا کنون به خوبی ندیده‌اند یا نخواسته‌اند ببینند.
کودکانی بسیاری هستند که به اجبار در روند تامین معاش خانوار شریکند اما لزوما در «خیابان‌ها» کسب روزی نمی‌کنند، بلکه در کارگاه‌های کوچک و گمنام گوشه و کنار شهرها و روستاها، غم نان رهایشان نمی‌کند و به جای کودکی کردن و تحصیل دست به پیچ و مهره می‌برند یا آجر روی آجر می‌گذارند.
آسیب‌ها در این کارگاه‌های کوچک و مشاغل خرده‌پا به شدت جدی است. کودکان، بی پشتوانه حمایت‌های دولتی مسئولان هم از یک طرف از حقوق مندرج در پیمان‌نامه حقوق کودک محرومند و هم از طرف دیگر، حقوق کاری که در قانون کار آمده است و کارگران بزرگسال را تحت پوشش قرار می دهد، شامل حال آنها نمی‌شود.
آسیب‌های وارده به این کودکان هم روحی است و هم جسمی و گاهی مرگ آنها را در پی دارد. مرگی که در اکثر موارد نشان و ردپایی از خود به جای نمی‌گذارد. نمونه‌هایی که از این آسیب‌های مرگبار به اخبار و روزنامه‌ها درج می‌کند به شدت محدود است.
به عنوان یک نمونه، بیست و دوم مرداد، یک کارگر ۱۶ ساله در سیریک در استان هرمزگان در یک کارگاه ساختمانی بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست می‌دهد و یا روز قبل آن، بیست و یکم مرداد، کودک چهارده ساله دیگری در مشهد قربانی آتش سوزی در یک تعمیرگاه خودرو می‌شود، در این حادثه دلخراش، دو کارگر بزرگسال نجات پیدامی‌کنند، اما کودک ۱۴ ساله دچار خفگی می شود و جان خود را از دست می دهد؛ اینها فقط چند نمونه کوچک از جهان پرآسیب «اشتغال پنهان کودکان» است.
«فرشته فرهمند حبیبی» فعال حقوق کودک، کار کودکان در کارگاهها و محیط‌های بسته را بیگاری دور از چشم مردم می‌داند و می‌گوید: کودکان، نیروی کار ارزان هستند که این روزها، به دلیل توزیع گسترده فقر، بسیار در دسترس هم هستند.
حبیبی معتقد است، کار کودکان علی الخصوص در کارگاههای کوچک زیر 5 نفر ، به شدت آسیب زا و خطرناک است و این آسیب‌ها فقط جسمی نیست، بلکه آسیب‌های روانی و جنسی را نیز شامل می‌شود. در این کارگاهها، وزارت کار نیز هیچ نظارت منسجمی اعمال نمی‌کند.
این فعال حقوق کودک از پایین آمدن سن اشتغال کودکان که محصول فقر گسترده است، ابراز نگرانی می‌کند و آن را مهمترین زاییده نهادینه شدن بی عدالتی می داند.

کجای کار می‌لنگد؟ چاره مشکل در کجاست؟
«ابوالفضل اشرف منصوری» رئیس کانون مسئولین ایمنی و بهداشت کشور، علت بروز مشکل را پس از فقر گسترده، عدم آگاهی کارفرمایان و عدم نظارت سازمانیافته می‌داند. وی اعتقاد دارد در شرایطی که کار کودک براساس تمام مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی و لازم الاجرا، ممنوع است، حل این مشکل نیز یک وظیفه صد درصد حاکمیتی است.
اشرف منصوری، می‌گوید: کارفرمایان بایستی به طور مستمر آموزش ببینند و برای عدم به کارگیری کودکان توجیه شوند و از طرف دیگر، اهرم‌های بازدارندگی نیز باید بیش از آنچه که هست فعال شوند.
وی به نقش مشترک نظارتی بازرسان وزارت کار و تشکل‌های کارگری در این زمینه اشاره می‌کند و می‌گوید: در کارگاههای کوچک و مشاغل خرد انجمن های صنفی باید پیگیر تخلفات باشند و آنها را به ادارات کار اطلاع‌رسانی کنند. در زمینه جلوگیری از اشتغال کودکان، حضور موثر انجمن‌های صنفی بسیار اهمیت دارد.
تشکل های کارگری در میدان عمل نادیده گرفته‌ می‌شوند
و اما در حالی که یک کارشناس ایمنی به همکاری مشترک ادارات کار و تشکل‌های کارگری به عنوان راهکار مورد نیاز برای مقابله با کار کودک در کارگاهها اشاره می‌کند، «اکبر شوکت»، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور معتقد است که وزارت کار حاضر به تعامل با تشکل‌های کارگری نیست و ایراد اصلی از خود وزارت کار است.
وی می گوید: وزارت کار توان انجام وظایف نظارتی خود را ندارد و از بحث ایمن سازی کارگاهها گرفته تا مساله بازرسی، قصور اصلی متوجه این نهاد دولتی است. وی از عدم همکاری ادارات کار با انجمن‌های صنفی کارگری انتقاد می‌کند و می‌گوید کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی بارها طرح‌هایی را به معاونت روابط کار وزارت کار ارائه کرده‌است، اما پاسخی نگرفته است. او می‌گوید: به تشکل‌های کارگری "بی اعتمادند" و شرکای اجتماعی را به رسمیت نمی‌شناسند.
همه این پیچ و خم‌ها و گره‌هایی که به ظاهر کور به نظر می‌رسند، کار را دشوار کرده است. فعالان حقوق کودک نگران کار کودکانند و فعالان کارگری به دنبال مشارکت در بهبود فضای اشتغال در کارگاهها و مقابله با معضلاتی چون بیگاری ارزان کودکان، اما در نهایت، این دولت و نهادهای حاکمیتی هستند که هم بهتر است نگاهشان را به مقوله کار کودک تغییر دهند و به جای "جمع آوری" به دنبال برخوردارسازی و سازماندهی بر اساس حقوق قانونی کودکان باشند و هم درست تر است که از رویه به سمت عمق بحران پیش بروند و وجوه پنهان این آسیب را بهتر بشناسند ودر این میان صادقانه بکوشند تا کودکان درگیر بزرگسالی زودرس را با همکاری شرکای اجتماعی خود از هزارتوهای پر انحنا و دور از دسترس کارگاهها و مشاغل خرد، نجات دهند.

نسرین هزاره مقدم

-------------------------

انتظار کارگران ایران چوکا برای راه‌اندازی کارخانه

منابع خبری ایلنا، در این واحد تولیدی در استان گیلان گفتند: شامگاه روز چهارشنبه که مصادف با آخرین روز اجتماع ده روزه کارگران ایران چوکا بود، کارفرمای کارخانه خبر بازگشایی کارخانه بازگشت به کار دوباره کارگران را اعلام کرد.
برپایه این اظهارات از آنزمان تاکنون همه افرادی که تا پیش از تعطیلی کارخانه ایران چوکا در این واحد تولیدی مشغول کار بودند، منتظر اقدامات جدی کارفرما برای از سر گیری فعالیت کارخانه هستند.
به گفته منابع ایلنا به نظر می رسد که کارخانه ایران چوکا که حدود یکسال فعالیت تولیدی نداشته است برای از سرگیری فعالیت خود نیاز به تعمیرات برخی ماشین آلات خود دارد.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که در حال حاضر آنها هر روز در محل کار حاضر شده و منتظر امکانات اولیه برای آماده کردن دستگاهای تولیدی کارخانه هستند.
طبق اظهارات کارگران حاضر در کارخانه، حدود یکسال پیش به صورت ناگهانی فعالیت تولیدی کارخانه متوقف شد، مقدار زیادی خمیرکاغذ در میان دستگاه های تولیدی جا مانده که در طول این مدت به شدت خشک شده اند و خارج کردن آنها از دستگاه‌ها چندین روز زمان بر است.
کارگران ایران چوکا همچنین می گویند در حال حاضر مسئولان کارخانه در حال رایزنی با کارفرما هستند تا با تامین مواد مورد نیاز ، تولید را از سر بگیرند .
به گفته منابع کارگری همچنین کارگران این واحد جدا از تامین شدن مواد اولیه تولید برای تداوم تولید نیاز به گرفتن انگیزه کار بدارند که این مورد با تمدید قرارداد کار و تامین امنیت شغلی آنان فراهم می شود. همچنین راه‌اندازی مجدد سرویس ایاب و ذهاب و پرداخت معوقات مزدی و بیمه‌ای آنان، نمونه دیگری از خواسته‌های به حق کارگران برای ادامه فعالیت است.
آن‌ها در بخش پایانی سخنان خود می‌گویند: آنچه برای کارگران این کارخانه حائز اهمیت است بازگشایی کارخانه و حفظ اشتغالشان است چراکه در منطقه محل کارشان فرصت شغلی دیگری وجود ندارد.
به گفته منابع خبری ایلنا در کارخانه ایران چوکا با وجود آنکه کارگران این کارخانه معوقات مزدی عقب افتاده ای از سال جدید طلبکارند اما امیدوارند طی روز های آینده با همکاری مدیریت کارخانه بخش زیادی از مشکلات کارخانه وکارگران مرتفع شود.

-------------------------

نابرابری‌ها در وزارت نیرو ظالمانه است/ خواستار تبدیل قرارداد هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از نیروهای شرکتی شرکت توزیع برق خراسان شمالی در نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس این استان و مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی، خواستار رسیدگی به اوضاع نابسامان شغای خود شدند.
در این نامه که متن کامل آن در زیر آمده، این کارکنان خواستار تبدیل قرارداد و رفع تبعیض در پرداخت‌ها شده‌اند.
به استحضار می رساند ما نیروهای شرکتی شرکت توزیع برق خراسان شمالی، به دلیل نبود نیروی انسانی کافی و نبود امکانات، در سالیان متمادی و متوالی فشار های زیادی را در ادارت برق متحمل شده ایم. اما آنچه برای ما ظالمانه تر است نابرابری حقوق، مزایا و پاداش های کاری، مابین نیروهای رسمی و نیروهای شرکتی است. برای ما سئوال است اگر وزارت نیرو و شرکت توزیع برق دارای کمبود منابع مالی هستند چگونه است جهت نیروهای رسمی، برای مدت کار برابر و در یک محیط یکسان، سه برابر نیروهای شرکتی حقوق در نظر گرفته می شود؟! لذا بدینوسیله و در این فرصت که مسئله حقوق های نامتعارف ونابرابر برای عموم آشکار شده است، در راستای مطالبه برابری، که پیشینه ای تاریخ و اسلامی و قانونی دارد، از آن مقامات گرامی درخواست های ذیل را تقاضا داریم:
فارغ از نوع قرارداد، یکسان سازی نسبی حقوق، مزایا و پاداش ها بسته به سمت و مدرک تحصیلی برای کارکنان
حذف شرکت های واسطه ای و تبدیل وضعیت (تبدیل قرارداد) نیروهای تامین نیروی شرکتی به قرارداد مستقیم

-------------------------

تجمع مجدد دانشجویان سیرجانی دانشگاه فرهنگیان

به گزارش خبرنگار ایلنا، پنج شنبه (بیست و هشتم مرداد)، جمعی از دانشجویان دانشجویان دانشگاه فرهنگیان سیرجان به علت نارضایتی از نحوه تقسیم محل خدمتشان دست به تجمع مقابل دفتر امام جمعه واداره آموزش و پرورش سیرجان زدند.
این دانشجویان که در سال ۹۱ از طریق کنکور سراسری جذب دانشگاه فرهنگیان شده‌اند، می‌گویند: آموزش و پرورش نسبت به تعهدات خود در مورد توزیع محل خدمت دانشجویان عمل نکرده‌است.
معترضان می گویند: آموزش و پرورش در احکام ماموریتی محل خدمتشان متعهد شده است که آنها را در شهر خودشان نگه‌دارد، اما پس از فارغ‌التحصیلی آنها را در نقاط دیگر به کار می‌گیرد.
این دانشجویان پیش از این نیز تجمعاتی در اعتراض به خلف وعده‌های آموزش و پرورش سازماندهی کرده‌اند.

-------------------------

مسموم شدن کارگران کارخانه یخ سازی اهواز بر اثر استنشاق گاز آمونیاک

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این حادثه که حوالی ساعت 20 شب گذشته در بلوار جمهوری اسلامی اهواز(منطقه آخر آسفالت) اتفاق افتاد، 15نفر که شامل کارگران این کارخانه و تعدادی از اهالی ساکن همجوار آن می‌شوند بر اثر استنشاق گاز امونیاک حاصل از انفجار مخزن دچار مسمومیت شدید می شوند.
براساس اعلام مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اهواز، انفجار مخزن گاز آمونیاک وانتشار آن در هوامنجر به مسمومیت این کارگران و اهالی ساکن همجوار کارخانه شده است.
به گفته امیر نجفی پس از بروز این حادثه، کارگران برای مداوا به بیمارستانهای فاطمه زهرا(س) و امام خمینی(ره) اهواز منتقل شده اند.

-------------------------

نگرانی کارگران برق رجا از تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی

جمعی از کارگران پیمانکاری برق شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در تماس با ایلنا از تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود ابراز نگرانی کردند.
این کارگران که دستمزد تیرماه خود را دریافت نکرده اندمی گویند: یک شرکت پیمانکاری که از ابتدای تیرماه با شرکت رجاء قرارداد بسته است، از پاسخگویی به کارگران طفره می رود و پرداخت دستمزد کارگران را منوط به پرداخت صورت وضعیت توسط رجاء می داند.
کارگران با بیان این که طبق قراردادهای پیمانکاری، شرکت ها موظفند تا سه ماه بدون پرداخت صورت وضعیت مطالبات مزدی کارگران را پرداخت کنند می گویند: امکان سنجی مالی شرکت ها در هنگام عقد قرارداد، از وظایف کارفرمای مادر است و کارگران نباید هزینه ناتوانی مالی پیمانکاران را بپردازند.
از قرار معلوم حدود 200 کارگر برق در شرکت مذکور مشغول به کار هستند.

-------------------------

مرگ یک کارگر واحد راه آهن فولاد خوزستان

به گزارش خبرنگار ایلنا، بروز یک حادثه در واحد راه آهن فولاد خوزستان به مرگ یک کارگر جوان انجامید. بنابر این گزارش، حدود ساعت 5 صبح این کارگر در حال تعمیر واگن قطار بوده که به علت حرکت ناگهانی واگن‌ها، بین آنها گیر می‌کند و جان خود را از دست می‌دهد.
کارگران فولاد خوزستان با ابراز ناراحتی از بروز این حادثه مرگبار می‌گویند: عدم رعایت اصول ایمنی باعث شد این کارگر 32 ساله جان خود را از دست بدهد. متوفی این حادثه، احمد اسماعیلی اهل شهرستان شوش در استان خوزستان بوده است.
مراسم تشییع جنازه متوفی بیست و هشتم مردادماه در شهرستان شوش برگزار شده است. تحقیقات خبرنگار ایلنا برای کشف علل بروز این حادثه همچنان ادامه دارد.

-------------------------

تجمع ده روزه کارگران ایران چوکا موقتا خاتمه یافت

منابع خبری ایلنا در این واحد صنعتی گزارش کردند؛‌ سرانجام پایان روز گذشته (27 مرداد ماه) کارگران ایران چوکا در دهمین روز از اجتماع صنفی خود با اعتماد به وعده‌های داده شده از سوی مسئولان شهرستان رضوان شهر موقتا به اعتراض صنفی خود خاتمه داده و محل کمپ خود را ترک کردند.
این کارگران که شمار آن‌ها حدود هزارنفر برآورد می‌شود؛ به ایلنا گفتند: بر همین اساس امروز پنجشنبه (28 مرداد) همه کارگران ایران چوکا در محل کار خود حاضر شده‌اند و برای از سرگیری فعالیت کارخانه اعلام آمادگی کرده‌اند.
به گفته آنان، بازگشت به کار کارگران و شروع فعالیت ایران چوکا در حالی امروز پنجشنبه انجام شده که پیش‌تر کارفرمای این واحد صنعتی نامه آغاز به کار کارخانه را از 28 مرداد ماه سالجاری به مسئولان داخلی کارخانه صادر کرده بود.
کارگران اظهار می‌کنند: خواسته صنفی ما در ده روز تجمع بازگشایی کارخانه، پرداخت مطالبات معوقه مزدی و امکان اشتغال دوباره کارگران بود که کارفرما تا امروز به این موضوع بی‌اعتنا بود.
کارگران این واحد صنعتی در ادامه می‌گویند: همه کارگران کارخانه ایران چوکا با اعتماد به وعده‌های داده شده برخی مسئولان شهرستانی بویژه شخص فرماندار و نماینده منتخب مردم در مجلس، موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.
کارگران ایران چوکا با تاکید بر شفاهی بودن مذاکرات آنان با مسئولان شهرستانی، در ادامه تاکید کردند: تداوم فعالیت کارخانه به تامین مواد اولیه تولید، تمدید قرارداد کار و تامین امنیت شغلی کارگران بستگی دارد. همچنین راه‌اندازی مجدد سرویس ایاب و ذهاب و پرداخت معوقات مزدی و بیمه‌ای آنان، نمونه دیگری از خواسته‌های به حق کارگران برای ادامه کار است.
این کارگران ادامه می‌دهند؛ با وجود همه مشکلاتی که در چند ماه گذشته با تعطیلی کارخانه متحمل شده‌ایم از مسئولان استانی و شهرستانی می‌خواهیم برای تداوم تولید و اشتغال کارگران ایران چوکا همه تلاش خود را به کار گیرند.
بنا بر اظهارات کارگران ایران چوکا، باتوجه به شرایط مالی کارگران ایران چوکا پس از دست‌کم سه ماه تعویق حقوق، آنان می‌خواهند تا با همکاری مسئولان هرچه سریع‌‌تر به همه مشکلات این واحد پایان دهند.
گفتنی است مشکلات کارگران ایران چوکا در مرداد ماه سال 94 از زمانی آغاز شد که کارفرما به بهانه‌های نوسازی و بازسازی این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کرد.

-------------------------

بازگشت به کار کارگران اخراجی پس از توافق با کارفرما

کارگران ایران ترانسفو زنجان که سه شنبه هفته گذشته (19 مرداد) پس از توافق با کارفرما به اعتراض 17 روزه خود خاتمه دادند، در تماس با ایلنا از بازگشت به کار کارگرانی خبر دادند که در جریان اعتراضات اخراج شده بودند.
در جریان این اعتراضات، سه نفر از اعضای شورای سابق این کارخانه اخراج شدند که از قرار معلوم پس از توافق با کارفرما به سرکار بازگشتند.
در عین حال یکی از این کارگران که پس از توافق توانسته به کارخود بازگردد می‌گوید: پافشاری همکارانم و گنجاندن شرط بازگشت به کار ما برای خاتمه توافق، باعث شد که بتوانیم دوباره به کارخانه بازگردیم.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اجرای توافقات صورت گرفته گفت: در حال حاضر مطالباتی که داشتیم در حال پیگیری است و اوضاع به صورت کلی مساعد است.
در همین رابطه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان نیز یک روز پس از توافق (بیستم مرداد) اظهار داشته بود: در مصوبات مقرر شده هیچ کارگری در ایران ترانسفو زنجان بدلیل حضور در تحصن اخراج نشود.

-------------------------

لغو جلسه رسیدگی به اتهامات 13 کارگر ایران چوکا

منابع خبری ایلنا در کارخانه ایران چوکا با اعلام این مطلب افزودند: از قرار معلوم آقای « محمدرضا وزوایی» کارفرما کارخانه ایران چوکا به عنوان شاکی پرونده امروز در دادگاه رسیدگی به اتهامات 13 کارگر این واحد تولید حاضر نشده وبه همین دلیل موضوع رسیدگی به اتهامات این تعداد کارگر به زمان دیگری موکول شده است.
بر اساس این گزارش،از قرار معلوم این 13 کارگر به ایجاد اختلال در نظم کارخانه در سلسله تجمعات صنفی کارگران که ازپاییز سال 94 آغاز شده است متهم شده‌اند.
به گفته آنها کارفرمای کارخانه ایران چوکا موضوع شکایت این تعداد کارگر را در تیر ماه سال جاری در دادسرای شهرستان رضوانشهر مطرح کرد هاست ووجلسه امروز ( 27 مرداد ماه) اولین جلسه رسیدگی به پرونده آنان بوده است .
گفتنی است سلسله اعتراضات صنفی کارگران کارخانه ایران چوکا از پاییز سال 94 به دلیل بی توجه‌ای کارفرما به مطالبات صنفی شان شکل گرفته ودور جدید اعراضات نیز از روز دوشنبه 18 مرداد ماه سال جاری(95) آغاز شده که تا به امروز ادامه دارد.

-------------------------

13 کارگر ایران چوکا با شکایت کارفرما احضار شدند

تعدادی از کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: که دلیل احضار همکاران آنها سلسله تجمعات صنفی بوده است که از پاییز سال گذشته توسط مجموعه کارگران شاغل در این واحد سازنده محصولات چوب و کاغذ برپا شده است.
به گفته این کارگران ظاهرا کارفرمای ایرا چوکا در تیر سال جاری این شکایت را مطرح کرده است و سایر کارگران این واحد تولیدی در حمایت از همکاران احضار شده خود دهمین روز دور جدید اعتراضات صنفی خود را برپا کردند.
کارخانه ایران چوکا بالغ بر یک هزار کارگر دارد و به گفته منابع ایلنا در 10 روز گذشته گروه‌هایی از این کارگران به صورت شبانه‌روزی در محوطه درب ورودی کارخانه تجمع کرده اند.
برپایه این اطلاعات گفته می‌شود که 13 کارگر احضار شده از سوی کارفرما به انجام اغتشاش متهم شده‌اند و همگی از صبح امروز تا لحظه انتشار این خبر در دادگستری رضوانشهر حضور دارند.
در عین حال همکاران این کارگران تاکید دارند دلیل اعتراض‌های ده روز گذشته بازگشایی کارخانه وپرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی کارگران بوده است و هیچ کدام از کارگرانی که اکنون کارفرما از آنها شکایت کرده است در شکل گیری و استمرار این اقدام صنفی نقش خاصی نداشته‌اند.

-------------------------

مرگ دو کارگر در تهران بر اثر ریزش الوار

به گزارش ایلنا، بیست و پنجم مرداد، دو کارگر بر اثر ریزش تعدای چوب و الوار در یک کارگاه تولیدی مبل واقع در جنوب تهران،بزرگراه آزادگان، بعد از آزاد راه تهران ساوه، خیابان صفا به شدت دچار مصدومیت شده و جان خود را از دست دادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی 125، اکبر اصالتی رییس ایستگاه 59 آتش نشانی تهران در خصوص چگونگی وقوع این حادثه ابراز داشت: دو کارگر 23 و 54 ساله، در داخل یک گاراژ تولیدی مبلمان و انبار الوار به مساحت تقریبی 1500 متر مربع مشغول جابجایی الوارها بودند که به دلایل نامعلومی این الوارها بر روی این دو کارگر ریزش کرد.
وی با اعلام این که در پی این حادثه کارگران دیگر این مجموعه بلافاصله به کمک همکاران خود شتافته و مشغول برداشتن الوارها شدند، افزود: آتش نشانان به محض رسیدن در محل حادثه بلافاصله با همکاری سایر کارگران اقدام به جابجایی الوارها کرده و توانستند این دو کارگر را به سرعت از زیر الوارها خارج کنند.
اصالتی در ادامه اظهار داشت: نیروهای آتش نشانی هر دو کارگر بنام های مهدی-الف 54 ساله(ایرانی) و کریم-ن 23 ساله(تبعه افغانستان) را سریعا تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل حادثه دادند که متاسفانه پس از معاینات اولیه فوت هر دو کارگر تائید شد.

-------------------------

ریزش 30 تن میلگرد بر سر کارگری در شیراز

به گزارش منابع کارگری ایلنا از شیراز، ساعت 8 و 7 دقیقه صبح امروز بر اثر ریزش 30 تن میلگرد بر سر کارگر در حال کار «پروژه پل سازی میدان رودکی شیراز» وابسته به شهرداری استان فارس، وی در دم جان سپرد.
«همتی» مسئول روابط عمومی اورژانس شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: سه دقیقه پس از اعلام وصول گزارش حادثه به اورژانس شیراز، آمبولانس به محل حادثه اعزام شد اما کارگر زیر 30 تن میلگرد مدفون شده و درگذشت».
کارگر متوفی 43 سال سن داشته و برای ساخت پایه‌های پل میلگردهایی پیش ساخته که بایست داخل گودال نصب می‌شد، از داخل در حال رزوه کردن میلگردها بود که دچار این حادثه شد.
به گفته همتی، هنوز علت وقوع حادثه مشخص نشده و تماس‌های خبرنگار ایلنا برای گفت‌وگو با«مظاهری» شهرداری شیراز به دلیل «اطلاع دقیق نداشتن وی از جزئیات امر» بی‌نتیجه ماند.

-------------------------

اعتراض صنفی کارگران پیمانکاری ستاره خلیج فارس/ مطالبات پرداخت نشده است

به گزار ش خبرنگار ایلنا، امروز ساعت 15 حدود صد نفر از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در اعتراض به معوقات مزدی دست از کار کشیدند.
این کارگران که در یکی از شرکت های پیمانکاری زیرشاخه شرکت فلات مشغول به کار هستند می گویند نه مدیران شرکت پیمانکاری و نه کارفرمای مادر به مطالبات ما توجهی ندارند.
به گفته این کارگران که دستمزد آنها در سال جدید پرداخت نشده و 4 ماه معوقات مزدی دارند، شرکت پیمانکاری حق بیمه کارگران را واریز نکرده‌است و کارگران در تعویض دفترچه‌های بیمه خود با مشکل مواجهند.
کارگران می‌گویند: عدم واریز حق بیمه مزید بر علت شده و شرایط معیشتی ما را دشوارتر کرده است.

-------------------------

تجمع همزمان مربیان پیش دبستانی و فارغ‌التحصیلان دانشگاه نفت مقابل مجلس

به گزارش ایلنا، امروز سه شنبه ( 26 مرداد) فارغ التحصیلان و دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در اعتراض به خلف وعده وزارت نفت، برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند.
این معترضان از هفته پیش تا کنون چندین تجمع اعتراضی ترتیب داده‌اند.
در عین حال، صبح امروز جمعی از مربیان پیش دبستانی و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی نیز در اعتراض به بی توجهی به مطالبات خود مقابل مجلس جمع شدند.
امروز سومین روز متوالی از تجمع آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی است که از سراسر کشور به تهران آمده‌اند.

-------------------------

کارگران فلزکار منتظر تحویل مسکن مهر در پرند هستند

این کارگران که تعداد آنها در حدود 24 نفر است در تماس‌های جداگانه به ایلنا گفتند که قرار بود سه سال پیش طبق قراردادهای منعقد شده منازلشان را تحویل دهند اما با گذشت این مدت واحدهایشان در تحویل نگرفته‌اند.
آنطور که این کارگران به ایلنا به گفته اند پس از مراجعه اخیری که به محل ساخت پروژه داشته‌اند متوجه می‌شوند که ساخت و ساز آپارتمان ها پیشرفت چندانی نداشته است.
این کارگران همچنین به ایلنا گفتند که بنابرقراردادی که در هنگام خرید با شرکت مسئول ساخت و ساز این آپارتمان‌ها در سال 88 داشته‌اند، قرار بوده است که برای تحویل آپارتمان ها و صدور سند چیزی در حدود 11 میلیون تومان پرداخت کنند، اما اکنون به آنها گفته شده است در صورتی که می‌خواهند ساخت و ساز آپارتمانهایشان تکمیل شود باید 9 میلیون تومان دیگر اضافه بر رقم قید شده در قرارداد به حساب شرکت مسئول ساخت و ساز ها واریز کنند.
کارگران فلزکار مکانیک همچنین در تماس خود با ایلنا تاکید کردند که با توجه به «شرایط معیشتی نامطلوب» خود توان پرداخت این «هزینه‌ اضافه» که در قرارداد قید نشده را ندارند.

-------------------------

به ادغام صندوق فولاد در تامین اجتماعی معترضیم/ مطالبات ما پرداخت نشد

«ابراهیم دستمزد»، معاون عملیاتی کانون بازنشستگان صندوق فولاد در گفتگو با ایلنا با بیان این که تبصره 6 ماده 7 برنامه ششم توسعه مبنی بر لزوم ادغام صندوق فولاد در صندق بازنشستگی تامین اجتماعی موجب نارضایتی بازنشستگان صنعت فولاد را فراهم آورده گفت: دولت به مطالبات ما توجهی ندارد.
وی افزود: نکته اصلی اینجاست که در پایان این تبصره قانونی آمده است که باید تطبیق مشمولین ادغام با مقررات سازمان تامین اجتماعی انجام شود و این به این معناست که از مستمری‌های بازنشستگان صندوق فولاد در سالهای آینده کاسته خواهد شد.
دستمزد با بیان این که از سالهای گذشته مطالبات مزدی پرداخت نشده داریم، گفت: ما به التفاوت 12 درصدی افزایش مستمری‌ها هم در چهارماهه سال جاری به درستی اعمال نشده است.
وی در ادامه به انتقاد از وضعیت درمان بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت و گفت: بیشتر قراردادهای صندوق با مراکز درمانی مختلف لغو شده است و در حال حاضر امکانات درمانی و بهداشتی بازنشستگان فولاد بسیار محدود و بی کیفیت است.
این فعال بازنشستگان صندوق فولاد در پایان اظهار داشت: جوانی را پای کوره‌های ذوب و در شغلی بسیار سخت و زیان آور سپری کردیم و بسیار جای تاسف دارد که حالا در سنین پیری، مسئولان قصد دارند امکانات و مزایای شغلی ما را با پیش کشیدن این بحث ادغام سلب کنند.

-------------------------

پس از 9 روز هنوز اعتراض ما را جدی نگرفته‌اند

یکی از کارگران معترض کارخانه ایران چوکا در این باره به ایلنا گفت: به نظر می‌رسد مسئولان شهرستان رضوانشهر بعد از گذشت 9 روز از آغاز اعتصاب کارگران ایران چوکا، عمق و شدت این اعتراض را درک نکرده‌اند و پی گیر مطالبات کارگران نیستند.
به گفته وی، مهم‌ترین خواسته کارگران بازگشایی کارخانه، پرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی کارگران است.
او گفت: بعد از گذشت 9 روز مسئولان شهرستان همچون روزهای گذشته به مطالبات کارگران ایران چوکا بی‌توجه‌ای نشان می‌دهند و با این کار می‌خواهند کارگران را از ادامه تجمعات خود منصرف کنند که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند کارگران اعتراضات صنفی خود را به خارج از شهرستان انتقال خواهند داد.
این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت در ادامه با انتقاد از نماینده مردم تالش ورضوانشهردر مجلس در ادامه تصریح کرد: کارگران این کارخانه مشکلات صنفی امروز خود را ناشی از دخالتهای این نماینده در انتخاب مدیریت فعلی کارخانه می دانند .
او با بیان اینکه ظاهرا مدیریت این کارخانه توسط نماینده تازه راه یافته جابجا و از همان زمان مشکلات کارگران آغاز شده است؛ در خاتمه افزود: از نماینده تلاش و رضوانشهر در مجلس انتظار داریم که به خواسته‌های حداقلی ما کارگران چوب چوکا رسیدگی کند.

-------------------------

کارگران مناطق آزاد در دشوارترین شرایط شغلی/ مقررات اشتغال مناطق آزاد صد درصد کارفرمایی است

به گزارش ایلنا، تصمیم مشترک دولت و مجلس برای گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با انتقاد فعالان صنفی کارگری مواجه شده‌است، از نظر منتقدان این برنامه بخشی از تلاش‌هایی است که به صورت‌های مختلف برای ارزان‌سازی نیروی کار آغاز شده است.
در همین رابطه، «عباس رضایی»، فعال کارگری معتقد است که اصولا مقررات اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم نارسا و ناقص است و هم صد دردصد به نفع کارفرمایان تدوین شده است.
وی به نداشتن حق تشکل و محرومیت کارگران این مناطق ازنهادهای رسمی مصوب قانون کار به عنوان بزرگترین نقص این مقررات اشاره می کند و می‌گوید: موضوعیت نداشتن حق تشکل‌یابی، کارگران مناطق آزاد را از بدیهی ترین حقوق اولیه صنفی محروم کرده‌است.
رضایی که خود در نتیجه انجام فعالیت صنفی کارگری از پتروشیمی فجر در منطقه ماهشهر اخراج شده است، عدم امنیت شغلی کارگران این مناطق و تضاد بسیار در تعریف قراردادهای شغلی را یک ضعف دیگر این مقررات می‌داند و می‌گوید: در این مقررات، اجازه فسخ قرارداد به کارفرما داده شده و برای نمونه می توان به ماده 34 این آیین نامه اشاره کرد که به صراحت می گوید چنانچه هیات های تشخیص، اخراج کارگر را غیرموجه تشخیص دهند، کارفرما مخیر است که کارگر را برگرداند یا اخراج کند.
وی با بیان این که این مقررات بیشتر "شکلی" است و فاقد آیین نامه دادرسی و اجرایی است، می‌گوید: هیات‌های تشخیص هم مانند هیات‌های حل اختلاف ادارات کار عمل نمی کنند بلکه بیشتر صوری و ظاهری هستند و به نفع کارفرمایان رای صادر می‌کنند.
رضایی معتقد است: تصمیم دولت برای گسترش بیشتر این مناطق، نشانه بی توجهی به وضعیت شغلی و معیشتی کارگران است چرا که شرایط در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به گونه‌ای است که کارگر مجبور است تمام شرایط تحمیلی کارفرما را بپذیرد. در این مناطق نه سه جانبه گرایی وجود دارد و نه طبقه بندی مشاغل و شرکت‌های واسطه و پیمانکاران خرد و درشت، هر طور که بخواهند با کارگران رفتار می‌کنند.

-------------------------

نگرانی 40 کارگر باقیمانده فولاد روانشیر از شرایط شغلی

آنطور که کارگران شاغل در این کارخانه به ایلنا گفته‌اند: تا سال گذشته در این واحد صنعتی حداقل نزدیک 100 نفر مشغول کار بوده‌اند که در حال حاظر شمار کارگران باقیمانده به 40 نفر تقلیل یافته است.
بنا بر این گزارش، مدیریت کارخانه فولاد روانشیر در مقام کارفرما از تیر ماه سال 94 شروع به اجرای سیاست تغییر کاربری محصولات کارخانه کرد که در نتیجه این اتفاق حدود 60کارگر قراردادی این واحد تولیدی تعدیل شدند.
به گفته کارگرانی که این اطلاعات را در اختیار ایلنا گذاشته‌اند در چند سال گذشته فعالیت ریخته‌گری دیگر رونق سابق را ندارد و در نتیجه مدیریت کارخانه از سال گذشته به ناچار تولید شیر آلات چدنی را متوقف به جای آن تولید قطعات فولادی ضد سایش را که مورد استفاده آن در صنایع معدنی و سیمان است را دنبال کرده است.
به گفته کارگران باقیمانده فولاد روانشیر جدا از تعدیل 60 نفر از همکاران آنه که سال گذشته اتفاق افتاد، در نتیجه تغییر محصولات کارخانه تعداد شیفت‌های کاری آنها در قسمت‌های مختلف کارخانه از سه و دو شیفت دو و یک شیفت به کاهش یافته است.
این کارگران می‌گویند مجموعه این اتفاقات باعث افزایش فشار کاری بر کارگرانی شده است که در شیفت‌های باقیمانده مشغول کارند.

-------------------------

مرگ یک کارگر و زخمی شدن دوازده کارگر معدن مس انجر اهر

به گزارش ایلنا، دیروز عصر ساعت 16:30 سرویس رفت و آمد کارگران معدن مس انجر اهر دچار واژگونی شد و در این حادثه یک کارگر جان خود را از دست داد و دوازده کارگر دیگر مصدوم شدند.
از قرار معلوم حادثه در ر 17 کیلومتری اهر در راه روستایی معدن انجرد رخ داده است. براساس گزارش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز، کارگر متوفی حدودا 45 ساله بوده است و 12 مصدوم حادثه توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان باقرالعلوم اهر منتقل شده‌اند.

-------------------------

فولاد گز زرین با 20 کارگر بصورت موقت تعطیل شد

کارگران این واحد در تماس به ایلنا گفته‌اند، کارخانه « فولاد گز زرین » که از یکسال پیش در زمینه تولید شمش فولاد در تاکستان فعالیت می کرد ، اخیرا تمامی آنها را را بعد از اتمام قرار داد کاریشان تعدیل کرده است.
کارگران که تعداد آنها در حدود 20 نفر است، افزودند: وضعیت پیش آمده در حالی است که از آغاز فعالیت این واحد صنعتی به سبب شرایط بد اقتصادی همواره فعالیت آنها با افت و خیزهایی همراه بوده است.
به ادعای آنان، کارفرما به کارگران گفته است که تولید این کارخانه به دلیل رکود بازار فروش توجیه اقتصادی ندارد، از این رو تا رفع نهایی مشکلات کارخانه تولید را موقتا متوقف می‌کنیم.
به گفته کارگران این کارخانه، این واحد تولیدی به سبب نامناسب بودن وضعیت تولید کنند گان آهن ومیلگرد که بخشی از مواد اولیه شمش خود را از این واحد تهیه می کردند ، دچار بحران مالی شده است.

-------------------------

کشته شدن دو کارگر طرح انتقال آب 46 هزار هکتاری در شمال سیستان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز(25 مرداد ماه)، در اثر تخریب دیوارهای یک گودال حفاری شده در طرح انتقال آب 46 هزار هکتاری درشهرستان زهک واقع درشمال سیستان وبلوچستان، دو کارگر در زیر آوار جان باختتند.
در این زمینه «مسعود جواهری» سرپرست کارگاه عمرانی 3 شهرستان زهک در شمال سیستان و بلوچستان به سایر رسانه ها گفته است ناپایداری خاک دیواره ها ی گودال حفر شده باعث ریزش خاک ودر نهایت منجر به کشته شدن این دو کارگر شده است.
به گفته وی این حادثه راس ساعت 9 صبح امروز دوشنبه در ناحیه 3 عمرانی شرکت آبیاری شهرستان زهک در محدوده نیاتک رخ داده است.
طبق اظهارت وی تمامی کارگران شاغل در طرح 46 هزار هکتاری بیمه هستند.
گفتنی است طرح انتقال آب به وسیله لوله به 46 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان معروف به طرح 46 هزار هکتاری از مصوبات سفر دکتر روحانی رئیس جمهوری است که در محدوده پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون در حال اجراست.

-------------------------

اعتراض صنفی کارگران ایران چوکا وارد نهمین روز شد

یکی از کارگران کارخانه ایران چوکا با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معترضان همانند روزهای گذشته بصورت شبانه روزی اما آرام در مقابل درب ورودی کارخانه جمع شده‌ و منتظر عملی شدن وعده های داده شده در خصوص مطالباتشان هستند.
وی بابیان اینکه کارگران خوهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه، تامین امنیت شغلی و بازگشایی کارخانه هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان رضوانشهر پاسخ مشخصی به این خواسته‌های کارگران داده نشده است.
او با بیان اینکه مدیریت کنونی کارخانه ایران چوکا با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه حدود هزارکارگر این واحد صنعتی باعث تشدید وضعیت اقتصادی خانواده‌های این کارگران شده‌اند، افزود: در شرایطی که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم از مسئولان توقع داریم که به جای حمایت از مدیریت کارخانه از او بخواهند به تعهدات قانونی خود در قبال کارگران وکارخانه عمل کند.
به گفته این کارگر، مجموع مطالبات کارگران ایران چوکا سه ماه مزد معوقه ودست کم 4 ماه حق بیمه است و کارگران از کارفرمای انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات بیمه ای مابقی مطالبات سال جاری آنان را پرداخت کند.
او بابیان اینکه از روز دوشنبه ( 18 مرداد ماه ) هفته گذشته که اعتراضات صنفی آرام کارگران ایران چوکا شروع شده است، مدیریت در محل کارخانه حضور ندارد، گفت: شنیده‌ها حاکی از آن است که مدیرکل صنعت و معدن گیلان به همراه نماینده مردم تالس وعده بازگشایی کارخانه را تا یک هفته آینده داده اند.

-------------------------

کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی تجمع کردند

کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تماس با ایلنا، از دومین روز تجمع صنفی خود در تهران خبر دادند.
از قرار معلوم حدود سیصد نفر از این کارشناسان در اعتراض به نداشتن بیمه و فقدان امنیت شغلی، روز گذشته مقابل مجلس و امروز (بیست و پنجم مرداد) مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردند.
این کارشناسان می گویند: بین دو تا 14 سال سابقه کار داریم اما در این مدت نه بیمه داشته ایم و نه دستمزد مناسب. به گفته این کارگزاران، در 6 ماه گذشته بحثی مبنی بر تجاری‌سازی صندوق بیمه کشاورزی مطرح شده است که همین طرح در صورت اجرایی شدن می‌تواند به تعدیل گسترده کارگزاران بیانجامد.
این تجمع کنندگان می‌گویند: با وجود داشتن مدرک دانشگاهی و سابقه کار طولانی از بدیهی‌ترین حقوق کار محرومیم . آنها می‌گویند: خواسته اصلی ما این است که وزارت جهاد کشاورزی صدای ما را بشنود و به این بلاتکلیفی شغلی خاتمه دهد.
گفتنی است پیش از این نیز بارها این کارگزاران به تهران آمده و تجمعات مختلفی را سازماندهی کرده‌اند.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران فرش پارس قزوین به ده ماه رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ منابع خبری ایلنا در کارخانه فرش پارس قزوین گزارش داده‌اند حدود 300 کارگر رسمی و قراردادی این کارخانه به دلیل آنچه «کمبود مواد اولیه» عنوان می‌‌شود؛ با احتساب عیدی سال 94بیش از ده ماه است حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند.
یکی از کارگران در تشریح جزئیات این خبر گفت: نزدیک به 302 نفر هستیم که به غیر از 32 نفر همگی از نیروهای قراردادی محسوب می‌شویم.
وی ادامه داد: حدود 45 روز پیش کارفرما تازه دستمرد مربوط به آبان ماه را پرداخت کرد و از آن زمان تاکنون این آخرین وجهی بوده است که به عنوان مزد دریافت کرده ایم.
به ادعای این کارگر واحد تولیدی فرش پارس که هم اکنون در زمینه تولید کیسه های سیمان در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد از تولید وفروش خوبی برخوردار بوده واینکه چرا مطالبات کارگران با تاخیر پرداخت می شود از این موضوع بی خبریم.
طبق اظهارات این کارگر فرش پارس؛ او وسایر همکارانش پیگیری زیادی را برای وصول مطالبات خود از مسئولان نهاد های مستقر در استان انجام داده‌اند اما نتیجه ای حاصل نشده است.
همچنین به نقل از این کارگر گفته می‌شود که کارفرمای فرش پارس هم اکنون بابت دست کم 4 ماه حق بیمه معوقه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و در عین حال این کارگران از شش ماه پیش به دلیل آنچه که واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمه گر عنوان می‌شود نمی‌توانند از خدمات درمانی مراکز درمانگاهی و بیمارستانی استفاده کنند.

-------------------------

آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی مقابل مجلس تجمع کردند

جمعی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در تماس با ایلنا از تجمع خود مقابل مجلس شورای اسلامی خبردادند.
از قرار معلوم امروز (بیست و پنجم مرداد) دومین روز از تجمع حدود سیصد نفر از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی است که برای چندمین بار از استان‌های مختلف به تهران آمده اند و خواستار جذب به صورت حق‌التدریس در آموزش و پرورش هستند.
از قرار معلوم این آموزش‌دهندگان روز گذشته با "علی رستمیان"، نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و اعضای کمیسیون آموزش مجلس دیدار داشته‌اند و این نمایندگان وعده داده‌اند که به زودی طرح بحث جذب به صورت حق‌التدریس نهضتی‌ها را در صحن علنی مجلس مطرح خواهند کرد.
آموزش‌دهندگان می‌گویند شب گذشته را با سختی در تهران سپری کردیم، بیشتر خانمها در مرقد امام و مردها در پارک شب را به صبح رساندند. نهضتی ها می گویند تا فردا در انتظار پیگیری‌های نمایندگان مجلس، در تهران می‌مانیم و امیدواریم این بار، بتوانیم تا اندازه ای به برآورده شدن مطالبات حداقلی خود نزدیک شویم.
گفتنی است این آموزش‌دهندگان پیش از این نیز بارها از شهرهای مختلف برای تجمع به تهران آمده بودند و در جریان این اعتراضات، نمایندگان مجلس هم در دوره نهم و هم در دوره دهم به آنها وعده داده‌اند که مطالبات آنها را دنبال خواهند کرد.

-------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در سراب

به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته (بیست و چهارم مرداد) یک کارگر ساختمانی در سراب آذربایجان شرقی جان خود را از دست داد. از قرار معلوم، این کارگر که حافظ نام داشت، حین کار از ساختمان چهار طبقه سقوط کرد. این کارگر 28 ساله، براثر جراحات وارده قبل از رسیدن به بیمارستان فوت می‌کند. بر اساس گزارشات منتشره، این ششمین کارگر ساختمانی است که در سال جاری در شهر سراب بر اثر حوادث کاری جان خود را از دست می‌دهد.

-------------------------

در سال‌های گذشته به سوگ 35 آتش‌نشان نشسته‌ایم/ سختی کار در هاله‌ای از ابهام

به گزارش ایلنا، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی مشهد شمار جانباختگان آتش‌نشانی در سال‌های اخیر را 35 نفر عنوان کرد و گفت: این در حالی است که به اعتقاد وی بسیاری از آتش‌نشانان به دلیل وجود استرس و دیگر فاکتورهای پرمخاطره‌ی این حرفه پس از عملیات و خارج از سازمان دچار حمله و ایست قلبی شده‌اند یا در خارج از وظایف سازمانی به کمک حادثه دیده‌ای شتافتند و جان باختند که این افراد در آمار یاد شده گنجانده نشده‌اند.
به گزارش پیگاه اطلاع رسانی آتش نشانی مشهد، آتشپاد دوم جعفری در ادامه سخنانش خاطرنشان ساخت: اگرچه سختی‌کار آتش‌نشانان در قالب استخدامی کارگری تصویب شده است اما این مصوبه در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.
به گفته وی آتش‌نشانانی هستند که بعد از گذشت سالها کار به دلیل مشکلاتی که در حریق و حادثه‌ها برایشان بوجود آمده با بیماریهایی سختی مواجه شده‌اند و این درحالیست که نه هیچگونه مزایایی دارند که بتوانند از آنها استفاده کنند و نه جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شوند. توجه به این امر می‌تواند برای تمامی آتش‌نشانان کشور مثمرثمر باشد.
این اظهارات درحالی عنوان می‌شود که در همین ماه گذشته دو آتش‌نشان جان خود را حین انجام کار از دست دادند. یکی " علی قانع" در محدوده جنت آباد تهران و دیگری "احمد فیروزیان" در مهرشهر کرج. این آتش‌نشانان قربانی سخت و خطرناک بودن شغل خود و اهمال در رعایت اصول ایمنی شدند و متاسفانه علیرغم وعده‌های متعدد مسئولان همچنان اجرای آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور برای آتش‌نشانان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

-------------------------

بلاتکلیفی کارگران آب معدنی داماش ادامه دارد

کارگران این واحد تولیدی در تماس با ایلنا گفتند: تعطیلی محل کار آن‌ها اوایل خرداد ماه سال جاری (95) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل آنچه مشکلات مالکیتی عنوان می‌کند، فعالیت کارخانه را در خطوط تولید متوقف کرد و از آن زمان تاکنون تعداد 40 کارگر شاغل در آن بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شده‌اند.
کارگران آب معدنی داماش با بیان اینکه طی حدودا شصت روز گذشته مسئولان کارخانه هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای به کارگران معترض نداده‌اند، در ادامه افزودند: جدا از بی‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران، مسئولان شهرستانی همانند فرمانداری و اداره کار که متولی پیگیری مطالبات کارگران شهرستان هستند هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.
طبق اظهارات کارگران، شرکت آب معدنی داماش اولین شرکت احداث شده توسط گروه سرمایه‌گذاری امیر منصور آریا در بخش عمارلوی شهرستان رودبار است که پس از ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های متهم اصلی پرونده در دی ماه سال 91با 142 کارگر تعطیل شد و سرانجام اردیبهشت ماه سال گذشته (94) بعد از سه سال وقفه خانواده امیر خسروی با نظارت قوه قضائیه فعالیت خود را با 40 کارگر از سر گرفته است.
کارگران با بیان اینکه کارفرما معتقد است آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است، طولانی شدن روند پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه از قوه قضائیه است، در ادامه افزودند: اخیرا کارفرما با تامین منابع مالی بخشی از مطالبات هفت ماهه کارگران را پرداخت کرده ولی از پرداخت مابقی مطالباتشان خبری نیست.
آن‌ها می‌گویند: آنچه برای کارگران این کارخانه حائز اهمیت است بازگشایی کارخانه و بازگشت به کارشان است چراکه در منطقه محل کارشان فرصت شغلی دیگری وجود ندارد.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که طی روزهای اخیر شائبه واگذاری آب معدنی داماش به یکی از بانک‌های طلبکار گروه سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا قوت گرفته است.

-------------------------

مطالبات مزدی کارگران شهرداری خرم‌آباد/کارگران تاوان بدحسابی‌ها را می‌پردازند

جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری خرم‌آباد در تماس با ایلنا از ماهها معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران برخی از آنها بین 5 تا 8 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران که در شرکت‌های پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، از بی نتیجه ماندن پیگیری‌ها و ادامه بلاتکلیفی خود خبر دادند.
کارگران می‌گویند: وقتی به شهرداری مراجعه می‌کنیم، می‌گویند پیمانکار مقصر است و زمانی که سراغ پیمانکار می‌رویم از قصور شهرداری و عدم پرداخت صورت وضعیت‌ها انتقاد دارند و اهمال را متوجه این نهاد دولتی می‌دانند.
رئیس شورای شهر خرم آباد نیز با تایید این معوقات مزدی به یک رسانه محلی گفته است: خیلی از کارگران فضای سبز بیش‌تر از هشت ماه و حتی برخی‌ها تا دو سال هم حقوق نگرفته‌اند.
حسن آذری افزوده است: این موضوع را از طریق شورا پیگیری کردیم و مقرر گردید که شهردار مطالبات یک‌ماهه کارگران را پرداخت کند و برای بقیه هم نیازمند مکاتبه است.
رئیس شورای اسلامی شهر خرم‌آباد همچنین اظهار داشته است: شهرداری در قرارداد با پیمانکار قید می‌کند که حداقل دو ماه حقوق را بتواند پرداخت کند اما الآن کارگران ماه‌هاست که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
این بی‌توجهی به معیشت و وضعیت شغلی کارگران شهرداری‌ها در حالی استمرار دارد که چندی پیش، محسن سرخو، رئیس فراکسیون کارگری شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار ایلنا تاکید کرد که واگذاری پروژه‌های خدمات شهرداری به پیمانکاران غیرقانونی است و براساس مصوبه دولت نهادهای دولتی مکلفند به طور مستقیم با کارگران قرارداد ببندند.

-------------------------

نگاه دولت به حقوق کار "واپس‌گرایانه" است

«بهرام حسنی نژاد»، فعال کارگری، در گفتگو با ایلنا در ارتباط با اظهارات مدیرکل اشتغال وزارت کار مبنی بر لزوم ارزان‌سازی نیروی کار گفت: با کمال تاسف باید گفت اظهارات دولتمردان نشان می‌دهد که آنها از طرفی بر طبل ارزان‌سازی نیروی کار از طریق خارج کردن آنان از شمول قوانین حمایتی می‌کوبند و از طرف دیگر با ارائه لایحه گشترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی قصد دارند نیروی کار را از حقوق خود محروم سازند.
حسنی نژاد این رویکرد دولت و بخش خصوصی که بزرگترین حامی دولت در مواقع بحرانی است را آسیب‌زا و ضدمفهوم کار به عنوان یک "ارزش" دانست و افزود: بخش خصوصی و حامیان آن در دولت، به کارگر به عنوان یک کالا می‌نگرند که باید بیشترین سود را از آن برد. این نگاه به کارگر و مقوله کار نه تنها برخلاف ارزش‌های دینی است بلکه از منظر حقوق کار نگاهی منفعت‌گرایانه است.
دبیر سابق انجمن صنفی کارگران آسفالت طوس با اشاره به اظهارات رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس که در نشست خود با فعالان بخش خصوصی استان خراسان گفته بود کارگران خود خواهان تغییر قانون کار هستند، اظهار داشت: این اظهارات در شرایطی است که کارگران هیچگاه خواهان عدم حمایت توسط قانون کار نشده‌اند، بلکه همواره تاکید داشته‌اند که مواد حمایتی قانون کار باید تمام و کمال اجرا شود که البته باید گفت تاکنون این مواد، اجرایی نشده‌اند.
از منظر این فعال کارگری نگاه دولت به حقوق کار "واپس گرایانه"و در جهت توزیع رانت‌های ناشی از انباشت سود و سرمایه است.
این فعال کارگری در ادامه با اشاره به اظهارات اخیر مدیرکل اشتغال وزارت کار که در نشستی با فعالان بخش خصوصی اتاق تهران گفته بود که دولت آماده است در جهت پایین آوردن هزینه‌های کارفرمایان، نیروی کار ارزان برای این بخش فراهم کند، اظهار داشت: این سخنان در شرایطی بیان می‌شود که در حال حاضر نیز کارگران بسیاری در جهت تامین منافع کارفرمایان و پایین آوردن ریسک ضررهای اقتصادی آنان، دستمزد‌های پایین‌تر از مصوب شورای عالی کار دریافت می‌کنند.
حسنی نژاد افزود: تقابل لشگرِ عظیمِ بیکاران و کارگرانی که به عنوان "کالا" از ارزششان متناسب با شرایط اقتصادی کشور کاسته می‌شود، تنها حمایت جامعه کارگری را از دولت می‌کاهد و از این طریق در درازمددت نیز منفعتی از ناحیه بخش خصوص نصیب دولت نمی‌شود.
حسنی‌نژاد در پایان هشدار داد: در حالیکه معاش جامعه کارگری با مشکلات بسیار روبروست، بحث چنین طرح‌هایی در بین

-------------------------

دومین هفته از تجمع صنفی دانشجویان صنعت نفت

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع دانشجویان و فارغ التحصیلان صنعت نفت که از هفته گذشته آغاز شده بود، روز گذشته به هفته دوم رسید.
روز گذشته حدود صد نفر از این معترضان مقابل خانه ملت تجمع کردند و خواستار رسیدگی نمایندگان مجلس و مقامات دولتی به بلاتکلیفی وضعیت استخدامی خود شدند.
این تجمع کنندگان می‌گویند: مسئولان وزارت نفت خلف وعده کرده‌اند. در حالی که در زمان انتخاب رشته و ثبت نام قرار بوده فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت، جذب این وزارتخانه شوند، اکنون مسئولان این وعده‌ها را فراموش کرده‌اند.
گفتنی است چندی پیش نیز،‌ این دانشجویان در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور و قائم مقام وزارت نفت، خواستار بررسی این موضوع شدند.

-------------------------

معیشت کارگران رضوانشهر حال و روز خوشی ندارد/ با وعده‌های تو خالی مسئولان شکمی سیر نشد

به گزارش ایلنا، کارگران صنایع چوب و کاغذ چوکا که امروز (بیست و سوم مرداد) هفتمین روز از اعتراض صنفی خود را آغاز کرده‌اند، در نامه‌ای خطاب به «عبدالرحمن فضلی»، وزیر کشور خواستار رسیدگی به معیشت خود و اوضاع نابسامان کارگران رضوانشهر شده‌اند.
در ابتدای این نامه آمده‌است: معیشت کارگران در شهرستان رضوانشهرحال و روز خوشی ندارد. کارخانه چوکا و پرسنل این مجموعه در حال مرگ تدریجی هستند. کارخانه به مثابه مریضی بیش از یک سال و اندی است که از نبود افراد متخصص در شهرستان رضوانشهر رنج می‌برد. این توقف تولید باعث شده حقوق کارگران پنج ماه به تعویق بیفتد و یک سال متمادی پدران کارگر این مجموعه شرمنده و خجالت زده فرزندان و همسران خود باشند
در ادامه نامه با انتقاد از وعده‌های محقق نشده مسئولان، آمده است: همچنین با قطع شدن گاز، برق و آب کارخانه به دلیل بدهی و تعطیلی حدود 12 ماهه کارخانه از تیرماه 94 تا هم اکنون، کارگران دیگر توان اداره زندگی خود را ندارند، اگر تا دیروز از گرسنگی رنج می‌بردیم، حال دیگر فلج شده‌ایم و تاکنون با وعده‌های تو خالی مسئولان شکمی سیر نشد.
در بخش دیگری از این نامه می‌خوانیم: در این بین در پی پیروزی دولت تدبیر و امید در انتخابات 24 خرداد 92 موجی از شادمانی و امید به آینده در بین اقشار مختلف مردم بوجود آمده و در این راستا رونق بخش صنعت جهت خروج کشور از رکود که منجر به رشد اقتصادی خواهد شد از جمله درخواست‌‌های جامعه کارگری کشور بوده و هست. در این راستا شرکت صنایع چوب و کاغذ ایران – چوکا ازین حیث بی‌نصیب نبوده و در ابتدای شروع به کار دولت تدبیر و امید (سالهای 92 و 93) توانست به شکوفایی در عرصه تولیدی خود برسد.
در پایان نامه، کارگران با انتقاد از عملکرد مسئولان محلی رضوانشهر خواستار مداخله وزارت کشور و ساماندهی اوضاع این کارخانه قدیمی و رسیدگی به معاش کارگران شده‌اند.

-------------------------

مرگ یک کودک کار در سیریک بر اثر برق‌گرفتگی

به گزارش ایلنا، جمعه (بیست و دوم مرداد)، یک کودک کار در سیریک استان هرمزگان بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد. از قرار معلوم این کارگر نوجوان اهل روستای گندمی از توابع سیریک بوده که به عنوان کارگر ساختمانی در سیریک کار می‌کرده است. در این حادثه به علت اتصال در سیم‌های برق دستگاه بالابر ، برهنه بودن پا و خیس بودن زمین، این جوان دچار برق‌گرفتگی شد و قبل از رسیدن به بیمارستان جان باخت. گفتنی است بیستم مرداد نیز، یک کودک کار 14 ساله شاغل در تعمیرگاهی در مشهد، براثر آتش سوزی جان خود را از دست داد.

-------------------------

کودک قربانی در تعمیرگاه شاغل بوده است

مسئول روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی مشهد در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با جزئیات حادثه‌ای که بیستم مرداد در یک تعمیرگاه خودرو در منطقه قاسم آباد مشهد رخ داد؛ اظهار داشت: بر اساس تحقیقات ما، در این حادثه هر سه قربانی، کارگر تعمیرگاه بوده‌اند.
وی افزود: دو کارگر بزرگسال دچار سوختگی شدند اما توسط نیروهای آتش‌نشانی نجات یافتند و به بیمارستان منتقل شدند اما کارگر 14 ساله بر اثر خفگی جان خود را از دست داد.
مرگ یک کودک کار 14 ساله در آتش‌سوزی یک تعمیرگاه خودرو نشان می‌دهد که برخلاف تصور خیلی از مسئولین، کودکان فقط در "خیابان‌ها" کار نمی کنند، بلکه تعداد زیادی از آنها به صورت غیرقانونی در کارگاهها و واحدهای کوچک مشغولند وبه همین دلیل، در معرض آسیب‌های هرروزه قرار دارند و همین مساله ضرورت نظارت بیشتر مسئولان را بیش از پیش آشکار می سازد.

-------------------------

تجمع کارگران ارگ بم مقابل پایگاه میراث فرهنگی

تعدادی ازکارگران ارگ قدیم بم با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: نزدیک به 120 نفر هستیم که از ابتدای سال جاری دستمزد وحق بیمه ما پرداخت نشده است و به همین دلیل در اعتراض به بی‌توجه ای مسئولان سازمان میراث فرهنگی در پرداخت مطالباتمان تصمیم گرفتیم از امروز صبح کاردر مجموعه ارگ قدیم را متوقف کرده ومقابل پایگاه میراث فرهنگی ارگ تجمع کنیم.
به گفته کارگران ،تجمع صبح امروز آنان نخستین تجمع اعتراضی کارگران مرمت کار پروژه ارگ بم نبوده و پیش از این نیز در سال گذشته کارگران برای پیگیری معوقات مزدی خود تجمعات مشابهی را برپا کرده بودند.
طبق اظهارات تجمع کنند گان، آنان دست‌کم از سال 82 تاکنون برای اجرای پروژه مرمت این مجموعه فرهنگی به استخدام پایگاه میراث فرهنگی ارگ در آمده‌اند و در همین رابطه هنوز بابت بخشی از مزایای مزدی سالهای 93 و94 از کارفرما طلبکارند.
این کارگران می‌گویند به دلیل مشکلات مالی دیگر قادر به گذران زندگی خود نیستند و این در حالی است که اگر این وضعیت بیشتر از این استمرار پیدا کند حتی توان ثبت نام بچه هایشان را در مدرسه ندارند.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که حق بیمه این کارگران همسان با حقوق به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در حال حاضر مشکلات بیمه‌ای ناشی از عدم تمدید دفترچه‌های درمانی این تعداد کارگر وخانواده‌هایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است.
به گفته کارگران در بین آنان کارگرانی وجود دارند که هم اکنون خود و یا خانواده‌هایشان در بیمارستان های طرف قرار داد با تامین اجتماعی بستری هستند در حال حاضرآنان بیشتر از هر زمانی به دفتر چه‌های در مانی تامین اجتماعی خود نیازمندندامابا مشکلاتی که در زمینه تمدید نشدن دفترچه ها برایشان پیش آمده برای پرداخت هزینه‌های درمانی سر گردان شده‌اند.
کارگران در بخش پایانی سخنان خود درباره جرائم نقدی ناشی از نپوشیدن لباس فرم کار به خبر نگار ایلنا گفت: اگر هرکدام از ما هنگام انجام کار لباس فرم بر تن نداشته باشد به صورت نقدی جریمه می شود این در حالیست که از چندین سال قبل تاکنون پایگاه میراث فرهنگی ارگ قدیم هیچ لباس فرمی میان ما توزیع نکرده است و در این میان هر کارگر به فراخور وضعیتش لباس فرم با رنگ و شکلی متفاوت بر تن دارد.
گفتنی است ارگ تاریخی بم با بیش از 20 هکتار وسعت بزرگ ترین بنای خشت گلی جهان است که حدود 2 هزار و 200 سال قدمت دارد و تا حدود 180 سال قبل عده ای از اهالی بم در آن سکونت داشتند.
پروژه مرمت ارگ قدیم بم مربوط به بازسازی بناهایی است که از بعد وقوع زلزله بم در سال 82 ویران شدند این مجموعه ارگ بم شامل شهر قدیم ، قلعه ، عمارت پنج طبقه ای حاکم نشین ، سربازخانه ، دو مسجد مربوط به دوره اسلامی و زورخانه است.

-------------------------

مقامات دولتی حاضر به رایزنی نیستند/ دخل و خرج خبازان با هم سازگار نیست

«یدالـله صمدی»، دبیر انجمن صنفی کارگران خباز سنندج در گفتگو با ایلنا با انتقاد از انجماد مزدی خبازان گفت: در ماههای گذشته خواستار افزایش مزدی کارگران خباز شدیم و در همین رابطه چندین نامه به ارگان‌های دولتی مانند استانداری کردستان و فرمانداری سنندج ارسال کردیم که تا کنون این نامه نگاری‌ها بی‌پاسخ مانده است.
وی با بیان این که مزد خبازان سنندج در یک سال و نیم گذشته ثابت مانده است، گفت: در طول این مدت قیمت کالاهای اساسی خانوارهای کارگری به طور سرسام آور افزایش یافته است.
صمدی ادامه داد: با وجود گذشتن نیمی از سال، گویا مسئولان دولتی قصد ندارند به مذاکره با نمایندگان کارگران بپردازند و افزایش مزدی خبازان را در دستور کار قرار دهند و این مساله ای است که به شدت نگران کننده است.
این فعال صنفی کارگران خباز با بیان این که مدتهاست دخل و خرج خبازان با هم سازگار نیست، افزود: این انجماد مزدی اخیر هم بر وخامت اوضاع افزوده است و از جانب انجمن صنفی خبازان سنندج به طور مشخص به بی توجهی مسئولین دولتی کردستان معترضیم .
صمدی در ادامه به اظهارات مدیرکل اشتغال وزارت کار مبنی بر آمادگی دولت برای ارزان سازی نیروی کار اشاره کرد و گفت: از قرار معلوم مقامات دولتی قصد دارند حداقل دستمزد زیر خط فقر را هم به بهانه رونق اقتصاد زیر سوال ببرد و سیاست سرکوب و انجماد مزدی را نه فقط برای خبازان، بلکه برای همه مشمولین قانون کار اجرایی کنند.
وی در پایان با طرح این پرسش که اگر قرار باشد نامه نگاری و رایزنی به نتیجه نرسد چه راهکار دیگری در دسترس کارگران هست؛ ابراز داشت: در شرایط فعلی کارگران قدرت اعتراض و چانه زنی چندانی هم ندارند و نمی‌توانند از مطالبات خود به صورت سازمان‌یافته دفاع کنند.

-------------------------

خدمات رفاهی کارگران کاهش نیابد/ توقف فروش اموال کارخانه

به گزارش ایلنا، روز سه شنبه (19 مرداد)، اعتراضات طولانی کارخانه ایران ترانسفو با امضای یک توافق 6 ماده ای به پایان رسید.
متن این توافق که به امضای نمایندگان کارگران، کارفرما و مقامات استانداری زنجان رسیده به شرح زیر است:
1- مزایای خدماتی ورفاهی کارگران کاهش پیدا نکند منجمله بیمه تکمیلی لغو نشود.
2- چگونگی و روند واگذاری ایران ترانسفو وصلاحیت شرکت آداک مورد بررسی مجدد قرارگرفته واگر خطاهایی صورت گرفته است،رفع شود.
3- سازمان بورس میزان سود سالیانه تقسیم شده شرکت بترانس(ایران ترانسفو) رامورد بازبینی قرارداده و اعلام کند.
4- فروش املاک،تاسیسات وساختمان های ایران ترانسفو متوقف شود.
5- نمایندگان تمامی سهامداران شرکت درجلسات حاضر شوند وتصمیمات هیئت مدیره به اطلاع و تایید استانداری برسد.
6- مجموعه توافقات فوق طی یک فرصت 2ماهه مورد پیگیری قرارگیرد ونتیجه اش به اطلاع کارگران رسانده شود.
کارگران ایران ترانسفو نگران اجرایی شدن این توافقات هستند و می‌گویند: امیدواریم در عمل اجرای این بندها با مشکل مواجه نشود و مطالبات ساختاری ما برآورده شود.
گفتنی است پیش از این نیز استاندار زنجان اعلام کرده بود که یکی از شروط توافق خاتمه اعتراض در ایران ترانسفو، عدم اخراج کارگرانی است که در تحصن شرکت داشته‌اند.

-------------------------

تجمع کارگران پیمانی ورزشگاه آزادی مقابل وزارت ورزش

منابع کارگری ایلنا در مجموعه ورزشی آزادی گزارش دادند، صبح امروز کارگران فضای سبز وتاسیساتی ورزشگاه آزادی تهران که شمار آنها به 150 نفر می رسد در اعتراض به آنچه نامشخص بودن وضعیت شغلی ومزدی شان با خروج پیمانکار عنوان می کنند ،در مقابل ساختمان وزارت ورزش وجوانان در خیابان سئول تجمع کرده اند.
این کارگران که از مرداد ماه سال گذشته بمدت یک سال دراستخدام شرکت پیمانکاری «شکوه مهندسی شریف»مشغول بکار بودند مدعی‌هستند که پیمانکار قصد دارد بدون آنکه مطالبات مزدی حدود 150کارگر را پرداخت کند از مجموعه ورزشگاه آزادی خارج شود.
بر پایه این اطلاعات کارگران می‌گویند پیمانکار با احتساب مرداد ماه جاری حدود دو ماه مزد وبیمه معوقه به کارگران بدهکار است علاوه بر آن در طی مدت فعالیت خود در مجموعه آزادی سایر مزایای قانونی کار را در ارتباط با کارگران در نظر نمی‌گرفت و پرداخت نکرده است.
طبق ادعای کارگران پیمانی ورزشگاه آزادی پیش از این نیز مطالبات معوقه ای نیز از پیمانکاران سابق طلب داریم که علارغم پی گیری های زیاد هنوز وصول نشده است.
به گفته آنان طی چند روز که کارگران پی گیر مطالبات صنفی خود از پیمانکار فعلی شده اند کارفرما آنان را تهدید به اخراج کرده است.
به گفته یکی از کارگران ، طی 5 سال گذشته بارها کارگران پیمانی وبا سابقه ورزشگاه آزادی برای پی گیری مشکلات صنفی خود که ناشی از حضور پیمانکاران مختلف در این مجموعه است مقابل ساختمان استادیوم آزادی ووزارت ورزش تجمع کرده اند اما متاسفانه علارغم دادن وعده های امیدوار کننده از سوی مسئولان هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

-------------------------

کارگران خباز تهرانی از لیست بیمه خط می‌خورند

«علی یزدانی» در گفتگو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به اینکه کارفرمایان کارگاه‌های خبازی تهران کارگرانشان را در لیست بیمه ای قرار نمی دهند، اظهار داشت: کارفرمایان کارگران خبازی‌های تهران در توافقی نانوشته با سازمان تامین اجتماعی جلوی انجام بازرسی توسط ماموران بیمه را گرفته‌اند و همین موجب شده که کارگران خبازی‌های کشور از مزایای بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی برخوردار نباشند.
یزدانی در پاسخ به این پرسش که چرا کارگران خبازی‌ها در این مورد به سازمان تامین اجتماعی شکایتی نمی‌کنند، گفت: کارگران خبازی‌ها از ترسی اخراج توسط کارفرما تمایلی برای شکایت به تامین اجتماعی ندارند. از این رو آنها ترجیح می‌دهند که در شرایط نامطلوب معیشتی کارگران کشور صرفا کار خود را حفظ کنند.
رئیس انجمن صنفی کارگران خبازی‌های استان اصفهان در ادامه با انتقاد از اینکه از اینکه کارفرمایان خبازی‌های کشور اسامی افرادی که هیچ ارتباطی با کارگاه خبازی خود ندارند را در لیست بیمه‌ای قرار می دهند، تصریح کرد: کارفرمایان کارگاه‌های خبازی کشور به جای اینکه کارگران خود را بیمه کنند، گاها خویشاوندان و دوستان خود را بیمه می‌کنند، که همین موجب شده کارگران خبازی ها در کنار شرایط نامطلوب معیشتی به خاطر عدم افزایش دستمرد در دو سال گذشته از امنیت شغلی نیز برخوردار نباشند.
رئیس انجمن صنفی خبازان کشور در ادامه با اشاره به اجرا نشدن قانون سختی و زیان آور برای کارگران خبازی‌های کشور، افزود: کار طولانی مدت در کنار تنور شعله‌ور موجب بروز بیماری های پوستی می‌شود. از سویی ، کارگران خبازی ها از پیش از طلوع آفتاب تا بعد از غروب کار می‌کنند که بیشتر این زمان سرپا هستند و همین سبب ایجاد مشکلات دیسک کمر و گردن می‌شود.
وی افزود: با این شرایط کارگران خبازی‌ها نمی توانند مطابق قانون سختی و زیان اور از مزایای بازنشستگی زودرس با 20 سال کار متوالی و 25 سال کار متناوب برخوردار شوند.

-------------------------

مرگ مشکوک فرزند یک کارگر سنندجی در بیمارستان

به گزارش ایلنا، روز هفتم مرداد فرزند ده ساله یک کارگر سنندجی در بیمارستان آموزشی درمانی بعثت سنندج به دلایل نامعلوم فوت می‌کند.
آقای عزیزی که خود کارگر یک شرکت تولید وسایل پزشکی است از مرگ پرسام، فرزند ده ساله اش اینگونه روایت می‌کند: «پنج شنبه ساعت 6:30 دقیقه عصر به دلیل سرفه‌های مکرر فرزندم به بیمارستان بعثت مراجعه کردیم که یک پزشک عمومی، مشکل فرزندم را "گرمازدگی" تشخیص داد و برایش آمپول و قرص تجویز کرد».
پدر پرسام با بیان این که فرزندم ده دقیقه بعد از تزریق آمپول بیهوش شد، ادامه داد: «پسرم پس از بیهوشی به کما رفت و پانزده ساعت بعد جان خود را از دست داد».
وی افزود: تشخیص پزشکان در گزارش بیمارستان "مرگ بر اثر خفگی" است اما آنچه مبهم است این که چرا پس از تزریق آمپول آنهم در یک مرکز درمانی آموزشی، باید فرزندم دچار خفگی شود و جان خود را از دست بدهد.
در حال حاضر عزیزی از پزشک عمومی مربوطه و بیمارستان به مراجع قضایی شکایت کرده است و در عین حال یک کمپین اینترنتی در حمایت از این پدر و مادر داغدیده و اعتراض به خطاهای پزشکی به راه افتاده است. در این کمپین که «مبارزه با خطاهای پزشکی و حمایت از خانواده پرسام» نام دارد، بیش از هزار نفر عضو هستند.
آقای عزیزی می‌گوید: وزیر بهداشت و مسئولان باید پاسخگو باشند. وقتی بهترین و باکیفیت ترین خدمات درمانی به بخش خصوصی منتقل می‌شود، این اتفاقات دور از انتظار هم نیست. چرا که ما کارگران کم بضاعت و فرودست، ناگزیریم از خدمات درمانی بخش دولتی استفاده کنیم و مثل پنج شنبه هفتم مرداد فقط ساعت ها و ساعت ها در انتظار این باشیم که یک پزشک متخصص فرزندمان را ویزیت کند.
او در پایان گفت: بیست و دوم همین ماه قرار بود تولد ده سالگی پرسام را جشن بگیریم اما الان سوگوار کودکی هستیم که در یک مرکز درمانی مقابل چشم پزشکان جان خود را از دست داد.
این ماجرا در حالی در یک مرکز آموزشی درمانی دولتی اتفاق افتاده است که در روزهای اخیر مسئولان ارشد وزارت بهداشت اعلام کرده بودند: تامین درمان وظیفه حاکمیتی نیست و مخالفان خصوصی سازی بهداشت، اندیشه‌های سوسیالیستی دارند، شاید برخی در مقام منتقد این ایراد را به سخنان وزیر بهداشت بگیرند که چنین صحبت‌هایی با اصل برخورداری شهروندان جامعه از خدمات درمانی رایگان در تعارض است و با خصوصی سازی نظام بهداشتی تنها گروه‌های توانگر می‌توانند از خدمات کیفی درمانی بهره‌مند شوند.

-------------------------

دو ماه از مطالبات کارگران ایران چوکا پرداخت شد/ادامه تجمع کارگران مقابل درب کارخانه

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر گفتند: صرف نظر از این که روز پنجشنبه گذشته (21 مرداد ماه) معادل دو ماه از مجموع پنج ماه معوقات مزدی آنها پرداخت شده است اما نگرانی از وضعیت نامعلوم کارخانه باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا در رشت گزارش در شش روز گذشته حدود هزار کارگر کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند.
از قرار معلوم این چندمین مرتبه‌ای است که کارگران ایران چوکا در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات صنفی زده‌اند.
کارگران حضر در این اجتماع صنفی با بیان اینکه اجتماع صنفی آنان مقابل درب ورودی کارخانه بصورت شبانه روزی ادامه دارد؛ افزودند: در تمامی این مدت کارفرما مدعی بود که منابع مالی کافی برای پرداخت معوقات مزدی آنها را ندارد اما پس از آنکه در روز پنجشنبه گذشته تجمع کارگران معترض از مقابل کارخانه به مقابل دفتر یکی از نمایندگان مجلس منتقل می‌شود، کارفرما نسبت به پرداخت معوقات بخشی از مزدی آنها اقدام می‌کند.
همچنین گفته می‌شود که کارفرمای ایران چوکا هم اکنون بابت دست کم 4 ماه حق بیمه معوقه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و در عین حال این کارگران از شش ماه پیش به دلیل آنچه که واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمه گر عنوان می‌شود نمی‌توانند از خدمات درمانی مراکز درمانگاهی و بیمارستانی استفاده کنند.
به گفته آنان ،بصورت مشخص اکنون تعداد قابل توجهی از خانواده های کارگران بیمه‌ شده این کارخانه هستند که بابت خدمات درمانی مورد نیاز خود هزینه‌هایی را به بیمارستان‌های خصوصی پرداخت کرده‌اند اما برای دریافت معرفی نامه از شرکت بیمه گربا مشکل مواجه هستند.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه ،کارخانه ایران چوکا از شهریور ماه سال 94 به بهانه تعمیرات فعالیت تولیدی خود را متوقف کرده است و از آن زمان تاکنون کارگران شاغل در این واحد تولیدی بلاتکلیف وبیکار رها شده اند.
کارگران کارخانه ایران چوکا مدعی هستند که صرف نظر از آنکه تشدید شدن مشکلات اقتصادی در بروز وضعیت نامناسب کنونی بی تاثیر نبوده است اما در عمل نمی توان تاثیر نوع مدیریت این واحد صنعتی را نیز در بروز مشکلات کنونی بی‌تاثیر دانست.

-------------------------

تلفات جانی آتش سوزی خط لوله گناوه به دو نفر رسید

به گزارش ایلنا، یکی دیگر از مصدومان حادثه انفجار و آتش سوزی ایستگاه لخته گیر خط 42 اینچ انتقال گاز «آغار و دالان» شهرستان گناوه بامداد امروز جمعه (22 امرداد) در بیمارستان شیراز درگذشت.
«عبدالغفار بهمنی» یکی از این کارگران که دچار سوختگی 46 درصد شده بود ابتدا به بیمارستان سوانح سوختگی چرومی گناوه منتقل و سپس به وسیله بالگرد به شیراز اعزام می شود.
همچنین در جریان حادثه انفجار خط لوله انتقال گاز که شنبه (16 امرداد) در شهرستان گناوه رخ داد، «امیر بایرامی» یکی از کارگران با 90 درصد سوختگی پس از انتقال به بیمارستان گناوه بوشهر فوت می کند و دو کارگر مصدوم دیگر در این بیمارستان بستری شدند.
لازم به یادآوری است که این حادثه آتش سوزی پس از پنج ساعت خاموش شد و به گفته منابع کارگری شهرهای صنعتی چون عسلویه و کنگان که دارای تأسیسات نفتی و گازی بسیاری هستند فاقد بیمارستان مجزای سوختگی یا بخش های مجهز سوختگی هستند.

-------------------------

توان خریدن نان را هم نداریم/ ادامه وضعیت نامعلوم مطالبات مزدی

« بیژن معبودی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در حدود 40 نفر از کارگران باقی مانده کارخانه قند یاسوج که در بخش های فنی، اداری، مالی، نگهبانانی کار می‌کنند در اعتراض به عدم دریافت مزد، مزایای مزدی و عدم واریز حق بیمه سازمان تامین اجتماعی از 11 مرداد به مدت 8 روز تجمعاتی را در محوطه کارخانه برگزار کردند.
وی در خصوص مطالبات مزدی کارگران باقی ماده که از سال اوخر سال 93 به تدریج از تعداد آنها کاسته شده است، اظهار داشت: کارگران دستمزد خرداد و تیر خود را دریافت نکرده‌اند و مزایای خود اعم از اضافه کار، حق ماموریت، حق لباس و حق خاروبار خود را از بهمن سال 93 دریافت نکرده‌اند.
معبودی در خصوص مشکلات بیمه‌ای کارگران افزود: حق بیمه فروردین، اردیبهشت و تیر ماه سال جاری کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است و جدا از این مسئله بابت هزینه‌هایی مربوط به خدمات بیمه مکمل درمانی و عمر این کارگران از دستمزد آنها مبالغی کسر شده که هنوز به حساب شرکت بیمه طرف قرارداد واریز نشده است.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه قند یاسوج با اشاره به اینکه کارخانه از بهمن 93 عملا تعطیل است و تنها کارگران بعضی از بخش‌های اداری و نگهبانان در کارخانه هستند اظهار داشت: به دلیل سوء مدیریت کارخانه از سال 93 نتوانسته شکر خام خود را تامین کند و بدهی‌های خود را بازگرداند از این رو در حدود 100 نفر از کارگران فصلی را اخراج کرد.
معبودی ادامه داد: از این تعداد کارگران فصلی تنها حدود 40 نفر از آنها از بیمه بیکاری برخوردارند و الباقی نیز به تدریح از لیست دریافت بیمه بیکاری خارج شده اند.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه قند یاسوج در پایان در خصوص وضع معیشتی نامطلوب کارگران کارخانه قند یاسوج افزود: کارگران کارخانه قند یاسوج قدرت خرید خود را به طور کامل از دست داده‌اند و حتی قادر به خرید نان که قوت غالب اصلی است، نیستند.

-------------------------

تهاجم به حقوق کارگران ممنوع

به گزارش ایلنا، در ادامه واکنش هایی که در روزهای گذشته از سوی بخش‌های مختلف جامعه کارگری نسبت به اظهارات بحث برانگیز یک مقام مسئول وزارت کار در خصوص آمادگی دولت برای ارزان سازی نیروی کار نشان داده شده است؛ کاظم فرج‌اللهی از فعالان صنفی کارگری نیز یادداشت ذیل را منتشر کرد.
بیش از یک هفته قبل در اتاق بازرگانی ایران نشست تخصصی " نقش سیاست حداقل مزد در کار آفرینی " برگزار شد. در این نشست مدیران و مسئولان اتاق بازرگانی شامل کمیسیون های صنایع ، مالیات و تامین اجتماعی ، جوانان و کارآفرینی و " محمد رضا کارگر " یکی از مدیران ارشد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان نماینده دولت شرکت کرده بودند . اگرچه از فعالان بخش خصوصی و مدیران اتاق بازرگانی چیزی جز صحبت‌های مغلطه آمیزی و استدلال‌های سفسطه گونه همیشگی مطلب دیگری شنیده نشد اما در مقابل سخنان محمد رضا کارگر که مدیریت کل " توسعه ی اشتغال و سیاستگذاری بازار کار" وزارت خانه را به عهده دارد برای کارگران مزد بیگر بسیار تامل برانگیز است .
یک هفته انتظار بیهوده لازم و کافی بود تا باعدم تکذیب و یا اصلاح سخنان ایشان توسط دیگر مقامات وزارت خانه و مسئولان دولتی ، متوجه بشویم که متاسفانه سخنان ایشان در واقع بیان مواضع و اراده ی دولت در رابطه با مسایل کارگری، حقوق و روابط کار است؛ و این امر جای نگرانی بسیار دارد .
در این نشست آقای کارگر در راستای اشتغالزایی و مبارزه با بیکاری از " ارزان سازی نیروی کار" سخن می گوید و بر "تعیین مزد بر اساس بهره وری" تاکید می کند . در این نشست هم ایشان و هم دیگر سخنرانان فراموش می کنند که بهره وری نیروی کار یک مقولۀ مدیریتی است که به عوامل و مؤلفه های زیادی که دستمزد هم سهم کوچکی در آن ها دارد وابسته است . و تازه از همین زاویه هم باید تاکید کرد که در کنار رعایت دیگر مولفه ها ، پرداخت دستمزد بهتر در ایجاد روحیه و انگیزه و در نتیجه در کسب بهره وری بالاتر، بسیار مؤثر است و نه کاهش و به قول سخنرانان این نشست ارزان سازی آن. در این نشست تخصصی نمایندگان اتاق از لزوم دخالت نکردن دولت در تعیین حداقل مزد و واگذاری تعیین مزد کارگران به دست نامرئی بازار و توافق طرفین سخن می گویند؛ حمایت های ناچیز باقی مانده در قانون از نیروی کار، دخالت دولت در روابط کار و تعیین حداقل دستمزد را مانع توسعه و رونق در فضای کسب و کار می دانند که البته سخن تازه و تعجب آوری از جانب این گروه نیست. اینان توجهی به این امر ندارند که اگر در برخی کشورهای سرمایه داری اروپایی دولت از برخی از این دخالت ها خود داری می کند اولا این کشورها الگوی مناسب و خوبی برای توسعه و عدالت نیستند و ثانیا در این کشور ها تشکل ها و اتحادیه های مستقل و قدرتمند کارگری برای مذاکره و چانه زنی حضور دارند و همچنین پوشش های مناسب تامین اجتماعی برقرار است. در این بحث آقای کارگر به عمد فراموش می کند که نیروی کار " کالا" نیست که بتوان آن را ارزان تر تهیه کرد . ایشان توضیح نمی د هند که هزینه ی تولید و باز تولید نیروی کار، یعنی آحاد انسانی که در جامعه در جایگاه تولید ارزش مادی و فروش نیروی کار خود قرارگرفته اند چقدر است؟ برای ایشان و دوستانشان مهم نیست که خط فقر یعنی برخورداری از در آمدی که فرد و خانواده اش را فقیر نگه می دارد و از بسیاری از نعمات و امکانات ضروری یک زندگی در خور انسانی محروم می کند؛ مهم نیست که خط بقا یعنی در آمدی که فقط انسان را زنده نگه می دارد و در این مرحله و این گروهِ در آمدی، مسئله ی باز تولید نیروی انسانیِ سالم و در خدمت جامعه دیگر محلی از اعراب ندارد. اما ایشان به خوبی می دانند که در ایران حداقل دستمزد، که بیش از 80 درصد کارگران در آمدی در این حد و یا پایین تر از آن را دارند 812 هزار تومان و تقریباٌ یک سوم خط فقر و بسیار نزدیک به خط بقا است . با این همه باز هم می فرمایند " برای مبارزه با بیکاری، ایجاد اشتغال و فراهم کردن رونق در کسب و کار، قیمت نیروی کار باید ارزان سازی بشود. یعنی دستمزدِ باز هم کمتر. نه ایشان و نه دیگر گروه های شرکت کننده در این نشست نگفتند که طی سال های گذشته که در پی سیاست های مقررات و قانون زدایی در روابط کار ، در عمل و در پی اعمال نادرست ماده 191 قانون کار ، قانون مناطق آزاد و ویژه ی تجاری ، قراردادهای موقت کار و ... بسیاری از حمایت های ناچیز قانونی از میان برداشته شد؛ در اثر فشار ناشی از بیکاری و لزوم تامین معاش بر شانه کاگران، بسیاری از کارگاه ها و بنگاه های کوچک و متوسط و حتی بزرگ، شمار زیادی از کارگران نیازمند را با حقوق ها بسیار پایین تر ازحداقل دستمزدِ مصوب به کار گماشتتند اما در فضای کسب و کار رونقی ایجاد نشد و چرا ؟
مهمتر از این نکته دوسئوال دیگر نیز مطرح است : 1) اصولاٌ چرا باید کارگران با پذیرش شرایط غیر انسانی ودریافتِ دستمزدِ در حد خط بقا بهای ایجاد رونق در فضای کسب و کار را بپردازد . 2) در آن سال هایی که در فضای کسب وکار رونق وجود داشت سهم کارگران در مزایای این رونق چه و چقدر بوده است . چه میزان از سرمایه های به خارج گریخته ، ویلا های لوکس و کاخ های پرشمار بنا شده در سال های اخیر که دست آوردهای دوران رونق هستند به جز تحملِ رنج و محنت در هنگام ساخت، و حسرت پول و سرمایه های گریخته ، متعلق به طبقه کارگر است ؟
جناب کارگر اما به این ها بسنده نمی کند و در فرازی دیگر از سخنان خود در راستای توسعه ی اشتغال می گوید: "دولت آماده است تا پتانسیل ارزان سازی کارگران را در اختیار کارفرمایان قرار دهد" و ادامه می دهد :" از آنجا که فارغ التحصیلان دانشگاهی دنبال جمع کردن رزومه ی خود هستند کار فرمایان می توانند بدون صرف هزیه برای حقوق و دستمزد، آنها را (بطور رایگان) به خدمت بگیرند. زهی وقاحت و بی شرمی ! ایشان توصیه و راهکاری فراهم می کنند که کارفرمایان با سؤاستفاده از بحران بیکاری، جوانانی را که با صرف هزینه های سنگین و کمر شکنِ دانشگاهی فارغ التحصیل شده اند، صرفاٌ جهت پر کردن رزومه به بیگاری بگمارند؛ هزینه هایی که بخشی از آن بوسیله خانواده ها با خون جگر و در نهایتِ تنگدستی و بخشی نیز توسط جامعه فراهم و تامین شده به رایگان در خدمت به اصطلاح کارآفرینان قرار بگیرد . ایشان یا نمی دانند و یا خود را به فراموشی زده اند که در گذشته های نه چندان دور ، دانشجویانِ سال های آخر، برای گذراندن دوره های کار آموزی وارد محیط کار – کارخانجات صنعتی و یا بنگاه های تحقیقاتی و مشاوره ای – می شدند و در همین ایام نیز حقوق و مزدی بطور نسبی کافی دریافت می کردند. منطق دریافت مزد در این دوره ها بر این اساس استوار بود که این دانشجویان آکنده از شور و شوقِ کار و مشتاق نوآوری و تحقیق هستند؛ وقتی برای مدتی محدود و در واقع برای گذراندن چند واحد درسی و تهیه طرح کار آموزی و یا پایان نامه خود وارد یک محیط کارِ واقعی می شوند، نقاط ضعف و قوت آن واحد را دیده و تحلیل می کنند و در پایان نامه و یا طرح کار آموزی خود می گنجانند ، به این ترتیب هم خود آن واحد و هم کل صنعت و جامعه از نتیجه کار و تحقیقِ طرح و پایان نامه ی ارزشمند این دانشجویان بخوبی استفاده می برند، و دقیقاٌ به پاس همین تلاش و خدمت، به این دانشجویان حقوق و دستمزد کار آموزی پرداخت می شد. با این همه جناب کارگر حتا پس از فارغ التحصیلی پیشنهاد بیگاریِ جوانان را برای پر کردن رزومه، می دهند. جناب وزیر کار که خود کارنامه ی قابل قبولی در این زمینه ندارند، بهتر بود ایشان را در پست مدیر کل " امور بیگاری و برده داری " منصوب می کرند .
خوشبختانه جامعه کارگری نسبت به این بحث ها ساکت نخواهد ماند و هشیارانه واکنش نشان خواهد داد." در همین راستا کانون عالی شوراهای اسلامی کار ایران " و مجمع عالی نمایندگان کارگران ایران که از تشکل‌های صنفی رسمی هستند و مجبورند تا به دلیل شرایط محدود کننده قانونی تحت نفوذ و انقیاد دولت و کارفرمایان کار و فعالیت کنند در روز‌های گذشته توانستند با انتشار بیانیه‌هایی جداگانه خطر را به خوبی و روشنی برای دیگران توضیح دهند و وخامت اوضاع را به جامعه کارگری و مسئولان اعلام کنند .
مسئولان دولتی باید به خود آیند و پیش از وقوع از فراهم کردن شرایط بروز فاجعه خوداری کنند .
برای این کار بیش و پیش از هر چیز ، همان گونه که اتاق بازرگانی به عنوان یک نهاد تامین و پیشبرد منافع سرمایه داران و بازرگانان آزادانه فعالیت می کند ، شرایط اجرایی شدن مقاوله نامه شماره 87 سازمان بین المللی کار را فراهم کنند تا کارگران آزادانه و بدون دخالت و نفوذ کارفرما و عوامل دولتی تشکل های مستقل خود، سندیکا و اتحادیه های صنفی را ایجاد و به کمک آنها منافع خود را تعریف وتامین کنند بدون شک کارگران آگاه راهی برای این مشکل پیدا خواهند کرد.

-------------------------

چهارمین روز از اعتراض صنفی کارگران "ایران چوکا"/استمرار بی‌توجهی مسئولان

یکی از کارگران معترض کارخانه صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا» در این باره به ایلنا گفت: امروز ۴ روز است که حدود هزار کارگر این شرکت در واکنش به بی‌توجهی کارفرما به خواسته آغاز تولید و دریافت مطالبات معوقه‌شان متحصن شده‌اند.
او گفت: کارگران این واحد تولیدی به این دلیل پیگیر بازگشت به کار خود و سایر همکارانشان هستند که دغدغه تامین معاش خانواده‌هایشان را دارند و از مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستانی و استانی انتظار دارند که به دغدغه‌های آن‌ها احترام بگذارند.
به گفته وی، مهم‌ترین خواسته کارگران این کارخانه فعالیت مجدد کارخانه و پرداخت معوقات حقوقی سال جاری و تضمین امنیت شغلی است.
وی بابیان اینکه هر یک از ما کارگران دست‌کم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بعد از توقف فعالیت کارخانه به بهانه بازسازی بسیار برایمان سخت شده؛ گفت: در این شرایط نمی‌توان از ما انتظار داشت که نسبت به وضعیت کارخانه و مطالبات مزدی خود بی‌تفاوت بمانیم.
برپایه این اطلاعات در جریان تجمعات روزهای گذشته هیچ مقام مسئولی پاسخگوی خواسته‌های صنفی معترضان نبوده است و در نهایت کارگران تجمع‌کننده با زدن یک چادر بزرگ به صورت شیفتی مقابل درب وردی کارخانه تحصن کرده‌اند.
در خصوص جزئیات مطالبات این کارگران گفته می‌شود که کارگران شش ماه پایان سال 94 را همزمان با متوقف شدن فعالیت کارخانه، مزایای مزدی دریافت نکرده‌اند. همچنین این کارگران در سال 95 هیچ گونه دریافتی نداشته‌اند.
گفته می‌شود، در صنایع چوب و کاغذ ایران«چوکا» واقع در کیلومتر 8 جاده رضوان شهر به تالش در استان گیلان؛ حدود هزار کارگرقراردادی و پیمانی حضور دارند که از مرداد ماه سال گذشته این تعداد کارگر به بهانه بازسازی کارخانه بیکار و بلاتکلیف شده‌اند.

-------------------------

مطالبات کارگران ستاره خلیج فارس پرداخت نشد/اخراج کارگر مستاصل

چندین نفر از این کارگران با اشاره به وضعیت نامطلوب معیشتی خو به ایلنا گفتند که بیش از هزار کارگر این پالایشگاه، 4 ماه معوقات مزدی دارند و تاکنون نیز هیچ وعده‌ای در مورد زمان پرداخت این مطالبات به آنها داده نشده است.
این کارگران در ارتباط با وضعیت کارگر مستاصلی که به قصد اعتراض بالای یک سطح مرتفع رفته بود، گفتند: پس از پایین آمدن این کارگر و تسویه مطالباتش از وی خواستند که دیگر به سر کار بازنگردد.
این کارگران در مورد ادامه بلاتکلیفی خود و سکوت مدیران مجموعه و کارفرمایان شرکت‌های پیمانکاری، ابراز نگرانی کردند و افزودند: به دلیل اینکه در سال جدید مطالبات مزدی ما پرداخت نشده، در شرایط معیشتی بسیار ناگواری به سر می‌بریم.
گفتنی است در گذشته نیز یک کارگر دیگر این مجموعه که برای دریافت مطالبات خود به این شیوه عمل کرده بود پس از دریافت قسمتی از مطالبات خود از کار بیکار شده بود.

-------------------------

عدم اخراج کارگران یکی از توافقات خاتمه اعتراض در ایران ترانسفو

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (بیستم مرداد)، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با اعلام خبر پایان اعتراض طولانی کارگران ایران ترانسفو زنجان گفت: از ساعت 16 عصر روز گذشته کارگران ایران ترانسفو به تحصن 17 روزه خود پایان دادند.
وی با اشاره به اینکه عدم اخراج کارگران یکی از مصوبات بوده است، تصریح کرد: در مصوبات مقرر شده است تا هیچ کارگری بدلیل حضور در تحصن اخراج نشود و در صورت اخراج هر یک از کارگران به این دلیل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی به مسئله ورود پیدا کرده و موضوع در شوراهای حل اختلاف و تشخیص کارگری مورد بررسی قرار می‌گیرد.
احمد غریوی افزود: مطالبات کارگران در قالب مصوباتی به مسئولان استانی ابلاغ شده و پیگیری مصوبات در دستور کار قرار داده شده است.
وی با بیان اینکه مطالبات حقوق و معوقات حقوقی کارگران در این زمینه مطرح نیست، تاکید کرد: مهمترین مطالبه کارگران نحوه انتقال سهام شرکت بوده است و طبق توافق صورت گرفته قرار بر این شده که نحوه انتقال سهام مورد بررسی مجدد قرار گیرد.

-------------------------

مصدومیت دو کارگر در جریان آتش‌سوزی یک تعمیرگاه در مشهد/ مرگ یک کودک 14 ساله

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (بیستم مرداد) یک تعمیرگاه خودرو در منطقه قاسم آباد مشهد آتش گرفت و در جریان آن دو کارگر مصدوم شدند و یک کودک 14 ساله نیز جان خود را از دست داد.
براساس آنچه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی مشهد اعلام کرده است، ساعت 14:58 دقیقه روز گذشته آتش‌سوزی در یک تعمیرگاه حدودا سی متری واقع در منطقه قاسم آباد ، بلوار شاهد رخ داد که آتش نشانان به محل اعزام شدند.
پایگاه اطلاع رسانی این سازمان، با اشاره به نجات دو مرد جوان از میان دود و آتش و انتقال آنها به مراکز درمانی به دلیل شدت سوختگی، تصریح کرده است: اطلاعات اولیه حاکی از این بود که یک نفر داخل تعمیرگاه محبوس است؛ آتش‌نشان‌ها همزمان با اطفای حریق نوجوان 14 ساله‌ای که در تعمیرگاه بود را خارج کردند که متاسفانه با تأیید عوامل اورژانش مشخص شد جان خود را از دست داده است.
تلاش خبرنگار ایلنا، برای یافتن جزییات بیشتر در ارتباط با متوفی و این که آیا متوفی یعنی کودک 14 ساله، در تعمیرگاه شاغل بوده است یا نه، تا کنون بی نتیجه مانده است.

-------------------------

دو کارگر معدن زغال سنگ البرز شرقی کشته و زخمی شدند

به گزارش ایلنا کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی می‌گویند که حوالی ساعت 6:30 عصر روز گذشته (سه شنبه19 مرداد ماه) دو کارگر واحد ترانسپورت (حمل و نقل) تونل مادر منطقه طزره در عمق حدودا 150 متری زمین دچار حادثه شده‌اند.
برپایه این اطلاعات هویت این کارگران که یک نفر از آنها در این حادثه کشته شده‌اند «اکبر عرب عاملی »و«ابوالحسن الیاسی» اعلام شده است.
از قرار معلوم آقای الیاسی تنها کارگر جان بدر برده این حادثه هم اکنون براثر شدت جراحات در ناحیه کمر در بیمارستان شاهرود بستری است.
در توضیح علت این حادثه گفته می‌شود کارگران حادثه دیده که در بخش ترانسپورت تونل مادر شاغل بودند حین جابجایی تجهیزات به بخشهای دیگر در عمق حدودا 150 متری زمین به دلیل واِژگونی واگن در سطح شیب دار دچار حادثه می شوند .
به گفته منابع خبری ایلنا آقای اکبر عرب عاملی کارگر کشته شده این حادثه با 20 سال سابقه کار اهل وساکن شهرک کلاته خیج از توابع شهرستان شاهرود است که امروزمراسم تدفین وی برگزار می شود.
منابع خبری ایلنا در معدن زغال سنگ البرز شرقی همچنین می گویند این حادثه در حالی اتفاق افتاده است که به تازگی با جابجایی مدیریت این واحد معدنی در زیر مجموعه‌های مختلف معدن البرز شرقی از جمله واحد ایمنی معدن نیز تغییراتی صورت گرفته است.

-------------------------

5 کارگر شهرداری آبیک اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در قزوین می گویند: این اخراج برای 5کارگر واحد اجرائیات شهرداری آبیک که به عنوان مسئول پیشگیری و رفع تخلفات شهری فعالیت داشتند، در تاریخ 31 تیر ماه سال جاری صورت گرفته است.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از تعدیل‌های اخیر، هنوز نزدیک به 10کارگر در واحد اجرائیات شهرداری مشغول کارند، افزودند: این تعدیل‌ها به بهانه کاهش هزینه‌ها صورت گرفته است اما شهرداری آبیک بعد از اخراج این 5 کارگر با سابقه سریعا 5 کارگر دیگر جایگزین کرده است.
در همین رابطه یکی از کارگران تازه اخراج شده واحد اجرائیات شهرداری آبیک گفت: پیش از این نیز ما 5 کارگر که درواحد اجرائیات شهرداری آبیک مشغول کار بودیم در تاریخ 31 تیر ماه 94 اخراج شده بودیم که همان وقت با شکایت به اداره کار مجددا یکسال دیگر قرار داد کارمان تمدید شد وبه کار سابقمان برگشتیم.
به گفته وی این در حالیست که درست بعد از یکسال مجددا شهرداری آبیک در مقام کارفرما بعد از اتمام قرار داد کارمان دوباره ما را از کار اخراج کرده وهم اکنون پرونده شکایت ما 5 کارگر در دیوان عدالت اداری در حال رسیدگی است.
به گفته این کارگر اخراجی شهرداری آبیک او و دیگر همکاران اخراج شده اش دست کم 10 سال سابقه کار داشته و در حال حاضر منتظر رای بازگشت بکار خود هستند.

-------------------------

مرگ کارگر جوان بر اثر سقوط آسانسور

به گزارش ایلنا، دوشنبه (18 مرداد)، سقوط آسانسور در یک ساختمان نیمه کاره موجب مرگ یک کارگر 20 ساله شد.
براساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی 125، این حادثه حدود 11 صبح در کوی سعادت آباد تهران، خیابان پاکنژاد، بالاتر از سرو رخ داده است و بلافاصله آتش نشانان به محل اعزام شده‌اند.
از قرار معلوم، قبل از رسیدن آتش نشانان به محل، این شخص توسط همکارش از کابین آسانسورخارج شده بود.
آتش نشانان بی درنگ با قطع سیستم برق آسانسور، محل را ایمن سازی کردند و جنازه این فرد را جهت انجام تحقیقات بیشتر تحویل نیروی انتظامی دادند.

-------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران آزاد راه تهران شمال ادامه دارد

تعدادی از کارگران پروژه آزاد راه تهران به شمال در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: به‌صورت مشخص حدود300 نفر از کارگران این پروژه که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری ارسا ساختمان در آزاد راه تهران شمال فعالیت دارند از فروردین ماه سال جاری مزدی دریافت نکرده‌اند و در این میان به تازگی تنها دستمزد اسفند ماه سال گذشته آنها پرداخت شده است.
این کارگران که در عین حال هنوز عیدی وپاداش پایان سال 94 خود را از کارفرما طلبکارند؛ می‌گویند: پیمانکاری که آنها در استخدامش بوده‌اند تقریبا ماهانه تعدادی از همکارانشان را به بهانه پی‌گیری مطالبات معوقه اخراج می کند.
در این زمینه کارگران تصریح کردند؛ همچنین نماینده منتخب کارگران ارسا ساختمان بنام ابوالقاسم رحمانی که پی گیر مطالبات صنفی خود وسایر همکاران خود بوده به دلیل عدم نیاز در روز نهم تیرماه اخراج می شودوکسی پیگیر بازگشت بکار وی نشده است.
بر اساس گزارش کارگران این پروژه عمرانی علاوه بر موارد فوق به صورت مشخص حق بیمه کارگران نیز از آغاز سال 95 به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

-------------------------

خاتمه اعتراض صنفی کارگران ایران ترانسفو زنجان/ خواسته‌های کارگران در یک توافق نامه به امضا رسید

جمعی از کارگران ایران ترانسفو زنجان در تماس با ایلنا از خاتمه اعتراضات صنفی خود در روز گذشته (19 مرداد) خبر دادند.
از قرار معلوم، عصر روز گذشته، 16 روز اعتراض صنفی بیش از 1500 کارگر ایران ترانسفو زنجان پس از امضای یک توافقنامه 6 ماده‌ای به پایان رسید و کارگران به سر کارشان بازگشتند.
این کارگران که نسبت به خصوصی‌سازی و واگذاری سهام کارخانه به بخش خصوصی این اعتراضات طولانی را ساماندهی کرده بودند، می گویند: عمده خواسته‌های صنفی ما در این توافق‌نامه گنجانده شده و اهم موارد آن، جلوگیری از دخالت بی حساب شرکت دارنده سی درصد سهام در امور کارخانه و منع تعدیل کارگران است.
کارگران ایران ترانسفو می گویند این توافقنامه علاوه بر امضای نمایندگان کارگران و کارفرما، به امضای مقامات استانداری زنجان نیز رسیده است.
کارگران در پایان ابراز امیدواری کردند که این متن توافقی در عرصه عمل با موفقیت اجرا شود و مطالبات کارگران تا حد قابل قبولی برآورده شود.

-------------------------

کشته و زخمی شدن 6 کارگر در شهرک صنعتی شیراز

به گزارش ایلنا به نقل از آتش نشانی شیراز، این حادثه صبح امروز (سه شنبه، 19 مرداد ماه) در یک کارخانه‌ای تولید فوم در شهر صنعتی شیراز رخ داده است که در نتیجه آن دست کم یک کارگر کشته و 5 کارگر دیگر زخمی شده‌اند.
براساس اعلام رسمی آتش‌نشانی شیراز، این حادثه که حوالی ساعت 8:45 به علت انفجار دیگ بخار دریکی از کارخانه‌های مستقر در شهر صنعتی شیراز که در زمینه تولید فوم فعالیت داشت اتفاق افتاده است که در نتیجه آن یک نفر درجا کشته و پنج نفر دیگر به دلیل شدت جراحات وارده توسط عوامل امداد ونجات به بیمارستان شهید رجایی شیراز انتقال داده شدند.
بر اساس این گزارش شدت انفجار در این کارخانه به حدی بوده که به علاوه بر تخریب کارخانه فوم سازی، به یک کارخانه مبل سازی در مجاورت خود نیز خسارت وارد کرده است.

جزئیات مربوط به حادثه انفجار شهرک صنعتی شیراز

«علی راستگو» در گفتگو با ایلنا با اعلام این مطلب اظهار داشت: این انفجار در ساعت 8:45 صبح در شهر صنعتی شیراز رخ داد. بلافاصله 6 کارگر زخمی به بیمارستان شهید رجایی منتقل شدند که هم اکنون حال یکی از آنان وخیم است.
آنطور که منابع محلی گزارش داده اند، شدت انفجار در این کارخانه به حدی بوده که به علاوه بر تخریب کارخانه فوم سازی، به یک کارخانه مبل سازی در مجاورت خود نیز خسارت وارد کرده است.
این فعال کارگری یکی از دلایل وقوع چنین حوادثی در شیراز و سایر استان‌ها را عدم بررسی پروانه بهره بردای توسط وزارت کار دانست و افزود: از سال 1384 وزارت صنعت، معدن و تجارت تصمیم گرفت که به منظور تسهیل در سرمایه گذاری و تسریع در بهره برداری, پروانه بهره برداری را به ادارت کار هر استان نفرستد.
وی افزود: به نظر می‌رسد یکی از دلایل وقوع چنین حوادثی، بهره برداری‌های عجولانه از صنایعی باشد که باید پس از بهره برداری از سوی بازرسین ادارت کار بر روی آنها نظارت دقیقی وجود داشته باشد.

-------------------------

محمد جراحی آزاد شد

به گزارش ایلنا، امروز (19 مرداد) محمد جراحی، فعال کارگری از زندان تبریز آزاد شد. از قرار معلوم جراحی دوره محکومیت پنج سال را بدون مرخصی در زندان گذرانده است به بیماری‌ اختلالات تیروئید مبتلاست.

-------------------------

فیلم / اعتراضات صنفی کارگران ایران ترانسفو زنجان

http://www.ilna.ir

-------------------------

کشته شدن 4 کارگر « تاسیسات نفتی هویزه» در تصادف اتومبیل

بر اساس گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه عصر روز یکشنبه (17 مرداد ) برای 7 نفر از کارگران شرکت های تاسیساتی نفتی هویزه زمانی اتفاق افتاد که به دلیل برخورد خودرو وانت بار حامل کارگران با تیر چراغ برق در مسیر برگشت به منزل در محور جاده هویزه- طلاییه دچار حادثه می شوند.
بر اساس این گزارش ،پنج نفر از کارگران در قسمت بار ودو نفردیگر در کابین جلو خودرو وانت بارسوار بودند که به محض برخورد خودرو وانت باربا تیرک چراغ برق دو نفر از سر نشینان قسمت بار در دم جان خود را از دست می دهند.
همچنین به نقل از شاهدان عینی در شهرستان هویزه خبر می رسد که از چهار مصدوم منتقل شده به مرکز بهداشت شهرستان هویزه دو نفر دیگر از کارگران بعد از چند ساعت مقاومت جان خود را از دست داده اند ودر عین حال گفته می شود حال سه کارگر مجروح حادثه وخیم گزارش شده است.

-------------------------

مرگ کارگر بابلی بر اثر برق گرفتگی

به گزارش ایلنا، برق گرفتگی منجر به مرگ یک کارگر جوان در بابل شد.
از قرار معلوم سقوط میله آهنی پرچم روی کابل فشار قوی باعث شد تا کارگر جوانی به کام مرگ کشانده شود.
ساعت 9 صبح یکشنبه 17 مرداد ماه در حالی که مشغول برش میله پرچم در میدان بزاز بابل بود، به دلیل برخورد میله آهنی با کابل‌های فشار قوی برق دچار حادثه شد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت. نام این کارگر جوان اکبر محمدی بوده است

-------------------------

بیکاری گسترده کارگران به دنبال تعطیلی معادن سنگ آهن

براساس اخبار دریافتی ایلنا، «جعفر سرقینی»، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت صبح روز گذشته در نشستی خبری در وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه نظر شما درباره تعطیلی ده‌ها معدن سنگ آهن در کشور چیست و آیا برنامه‌ای برای احیای این معادن وجود دارد یا خیر؟ توضیح داد: تعطیلی معادن سنگ آهن کوچک و متوسط عمدتا به دلیل افت قیمت جهانی است و بیشتر هم معادن فاقد امکانات فراوری تعطیل شده‌اند.
وی افزود: با این وجود تمهیداتی را اندیشیده‌ایم تا این معادن بتوانند محصول خود را به نزدیکترین واحد فراوری بفروشند.
به گفته سرقینی حداکثر 50 تا 60 معدن سنگ آهن عمدتا هماتیت تعطیل شده‌اند.
پیشتر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران از بیکاری 5000 نفر از شاغلان معادن سنگ آهن کشور طی چند ماه گذشته به دلیل تعطیلی گسترده معادن خبر داده بود.

-------------------------

دو ماه از مطالبات کارگران سد حوضیان پرداخت شد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا،کارگران سد حوضیان الیگودرز با اعلام این خبر به به سایر رسانه ها گفته اند: هنوز وضعیت پرداخت دستمزد 4ماه باقیمانده آن‌ها مشخص نیست اما روز 11 مرداد ماه که مصادف با آخرین روز اعتراض کارگران بود، معاون فرمانداری الیگودرز در محل سالن اجتماعات سد حوضیان جلسه مشترکی را با حضور رئیس اداره کار شهرستان ومجری سد برای بررسی وضعیت مطالبات کارگران سد حوضیان برگزار کردندکه نتیجه آن پرداخت دو ماه از معوقات مزدی بود.
براساس این اظهارات اعضای حاضر در جلسه یاد شده در آن روز مصوب کردند به ازای پرداخت تسهیلات مالی که قرار است با فروش اوراق مشارکت فراهم شود همه مطالبات مزدی وبیمه‌ای حدود 45کارگر این پروژه پرداخت شود.
گفتنی است پیش از این 45نفر از کارگران سد حوضیان الیگودرز بابت 6 ماه معوقات مزدی ودوسال سنوات پرداخت نشده خود طی چند روز در مرداد ماه جاری مقابل ساختمان فرمانداری واداره کار الیگودرز در استان لرستان تجمع کرده بودند.
به گفته کارگران این پروژه عمرانی خواسته ما از مسئولان استانی وشهرستانی این است که با توجه به افزایش هزینه‌های جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه‌ پرداخت تمامی معوقات کارگران در یک الی دو نوبت فراهم شود.

-------------------------

هجوم همه جانبه به حقوق کارگران/ دولت دستمزدهای زیر خط فقر را هم برنمی تابد

به گزارش ایلنا، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه نسبت به اظهارات مدیرکل اشتغال وزارت کار اعتراض کرده و این اظهارات در زمینه لزوم ارزان سازی نیروی کار به منظور تسهیل اشتغال را هجومی همه جانبه به حقوق کارگران دانسته است
در ابتدای این بیانیه آمده است: مدیرکل اشتغال وزارت کاربه عنوان نماینده دولت در نشست تخصصی نقش سیاستهای حداقل دستمزد کارآفرین در صنایع کوچک و متوسط که با حضور کارفرمایان بخش خصوصی و مدیران در محل اتاق بازرگانی برگزار گردید با توجیه و ادعای اینکه هزینه نیروی کار بالا است و این امر باعث وجود بیکاری گسترده در جامعه گردیده، اعلام کرد دولت این آمادگی را دارد تا به منظور اشتغالزائی از طریق تغییر دادن شیوه تعیین دستمزد، نیروی کار ارزان قیمت را در اختیار کارفرمایان بگذارد. برنامه دولت برای جلوگیری از افزایش دستمزد سالانه کارگران به بهانه های مختلف موضوع جدیدی نیست و هر ساله تقلا کرده سیاست انجماد دستمزد را عملی نماید.
در ادامه بیانیه می‌خوانیم: اما نشست مذکور زمینه چینی ای است که فراتر از ممانعت از افزایش دستمزد متناسب با نرخ تورمی که رسما اعلام می‌شود را هدف قرار داده است، اعلانی است از طرف دولت به نمایندگی از کارفرمایان که میزان چهار برابر زیر خط فقر بودن دستمزد فعلی کارگران را هم بر نمی تابد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: برای ما کارگران شاغل و بیکار که تجربه توجیه گری مقامات در تحمیل فقر و گرسنگی بر خود را داریم به خوبی و با اطمینان کامل می‌دانیم که دستمزد 812 هزار تومانی کارگر هزینه گزاف و مانع از رونق اقتصادی و اشتغالزائی نیست.
در پایان، این انجمن صنفی با تاکید بر لزوم خنثی ساختن این گونه طرح‌های ضد کارگری، حق اعتراض را برای تشکل ها و فعالین کارگری محفوظ دانسته است.

-------------------------

قفل زندگی کارگران «قفل کار» 15ماهه شد

این منابع کارگری به ایلنا گفته‌اند: حدود 35 کارگر در کارخانه قفل کار که در زمینه تولید قفل و یراق آلات درب‌های چوبی در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد، مشغول کارند.
از قرار معلوم از این تعداد حدود 9کارگر رسمی و 26 کارگر دیگر قراردادی هستند که دستمزد همگی آنها با تاخیر به صورت الحساب پرداخت می‌شود.
براساس گفته‌های این کارگران، تاخیرهای به وجود آمده باعث شود تا در حال حاضر میانگین طلب مزدی هرکدام از این افراد با احتساب مزایای عیدی تا 15 ماه برسد.
این کارگران با بیان اینکه تقریبا از دوماه قبل فعالیت تولیدی این واحد به دلیل فراهم نشدن مواد اولیه تولید به حداقل ظرفیت رسیده است ، افزودند: بهانه کارفرما برای تامین نکردن مواد اولیه تولید (ورق وسرب) کمبود منابع مالی است.
طبق اظهارات کارگران قفل کار بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما از مرداد ماه سال 93 آن را به تعویق انداخته است.در مورد تمدید دفتر چه های درمانی کارگران هم گفته می شود که در حال حاضر با مساعدت اداره تامین اجتماعی دفتر چه های در مانی کارگران هر ماه تمدید اعتبار می شود.
در عین حال به نقل از این کارگران کار گفته می شود روز گذشته (18 مرداد ماه) بخشی از تجهیزات وماشین آلات این کارخانه از سوی اداره تامین اجتماعی به دلیل بدهی بیش از دو میلیارد تومانی این واحد توقیف شد.
به گفته کارگران قفل کار، بی‌توجه‌ای کارفرما در پرداخت مطالبات معوقه آنها وسایر نهاد های دولتی وخصوصی باعث شده است تا آنها نگران از دست داد ن شغل خود باشند.

-------------------------

ادامه اعتراضات صنفی کارگران ایران ترانسفو زنجان/ چند کارگر معترض اخراج شدند

تعدادی از کارگران کارخانه ایران ترانسفو زنجان در تماس با ایلنا از ادامه اعتراضات صنفی خود خبر دادند.
به گفته کارگران، امروز (19 مرداد)، شانزدهمین روز از اعتراضات صنفی این کارگران نسبت به خصوصی سازی و واگذاری سهام کارخانه است.
از قرار معلوم مرداد ماه سال گذشته، یک شرکت خصوصی سی درصد سهام این کارخانه را خریده و در طول این یک سال، بخش عظیمی از آورده‌های مالی کارخانه را به عنوان سود برداشت کرده و همچنین در این مدت سطح تولید در این کارخانه به نصف کاهش یافته است.
کارخانه ایران ترانسفو حدود 3000 کارگر رسمی، قراردادی و پیمانی دارد که به گفته کارگران، بیش از نصف آنها در تجمعات روزهای گذشته شرکت داشته‌اند.
در عین حال، کارگران ایران ترانسفو زنجان می گویند در جریان اعتراضات روزهای اخیر چند تن از کارگران این کارخانه اخراج شده‌اند که از قرار معلوم دست‌کم سه نفر از آنها اعضای سابق شورای اسلامی کار در این واحد تولیدی هستند.
کارگران ایران ترانسفو می گویند در روز یکشنبه (17 مرداد) معاونت استانداری زنجان با حضور در کارخانه با معترضین صحبت کرده که ظاهرا این مذاکرات نتیجه‌بخش نبوده‌است.

-------------------------

کارگران شهرداری منطقه یک اهواز برای دومین‌ روز تجمع کردند

این کارگران که روز گذشته نیز در مقابل پارک شهربازی واقع در فلکه پاداد شهر تجمع کرده بودند، به ایلنا گفته‌اند: حدود 570 نفر هستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری « نادر اهواز» در هشت ناحیه منطقه یک شهر اهواز به جمع آوری زباله مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجه‌ای مدیران این شرکت بابت چند ماه مزد از کارفرما طلبکاریم.
به گفته کارگران معترض،شرکت پیمانکاری نادر اهواز دستمزد ماه های فروردین واردیبهشت را به صورت الحساب به آنان پرداخت کرده و بابت دستمزد ماههای خرداد وتیر را به صورت کامل به آنان بدهکار است.
به ادعای آنان ، یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه یک اهواز محدودیت حق اولاد وبیمه خانواده‌های آنان است.
به گفته آنان از قرار معلوم تا پیش از تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده، حق اولاد تنها به دو فرزند از مجموع فرزندان خانوداه‌های کارگری پرداخت می‌شد اما با تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده محدودیت‌های مربوط به پرداخت حق اولاد و بیمه اجباری فرزندان کارگران برطرف شده است و بنابراین دیگر نباید هیچ محدودیتی در پرداخت این مزایای وجود داشته باشد.
در ادامه کارگران معترض تصریح کردند؛،علاوه بر موارد فوق کارفرمای شرکت پیمانکاری نادر اهواز از پرداخت حق اضافه کاری و تعطیل کاری های کارگران خوداری می کند.
به گفته آنان آنچه کارگران شهرداری اهواز هر ماه به عنوان دستمزد می گیرند حداقل‌های مزدی قانون است اما این حداقل‌ها کفاف معیشت آنها را نمی‌دهد. از طرفی حقوق کارگران تنها یکبار در سال افزایش پیدا می‌کند و آن یکبار هم به گونه‌ای تعیین می‌کنند که به هیچ وجه با هزینه‌های زندگی و نرخ تورم واقعی همخوانی ندارد.

-------------------------

کارگران شهرداری منطقه یک اهواز در پی معوقات مزدی تجمع کردند

این کارگران در تماس با ایلنا در خصوص علت برپایی این تجمع گفتند: حدود 570 نفر هستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری « نادر اهواز» در هشت ناحیه منطقه یک شهر اهواز به جمع آوری زباله مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجه‌ای مدیران این شرکت بابت چند ماه مزد از کارفرما طلبکاریم.
به گفته کارگران معترض،شرکت پیمانکاری نادر اهواز دستمزد ماهای فروردین واردیبهشت را به صورت الحساب به آنان پرداخت کرده و دستمزد ماههای خرداد وتیر را به صورت کامل به آنان بدهکار است.
به ادعای آنان ، یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه یک اهواز محدودیت حق اولاد وبیمه خانواده‌های آنان است.
طبق اظهارات کارگران معترض ،به صورت مشخص تا پیش از تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده، حق اولاد تنها به دو فرزند از مجموع فرزندان خانوداه‌های کارگری پرداخت می‌شد اما با تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده محدودیت‌های مربوط به پرداخت حق اولاد و بیمه اجباری فرزندان کارگران برطرف شده است و بنابراین دیگر نباید هیچ محدودیتی در پرداخت این مزایای وجود داشته باشد.

-------------------------

زمان رسیدگی به پرونده جعفر عظیم زاده مشخص شد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم زاده در گفتگوی تلفنی با ایلنا گفت: امروز (18 مرداد) به شعبه 101 دادگاه کیفری 2 ساوه مراجعه کردیم و مشخص شد که تاریخ رسیدگی به اتهامات عظیم زاده در شعبه مزبور، هشتم شهریور ماه است.
وی افزود: اتهامات مندرج در کیفرخواست، شامل تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار مطالب در فضای مجازی و اخلال در نظم عمومی از طریق تحریک کارگران شرکت پروفیل ساوه به برگزاری تجمعات است.
فروغی با بیان این که در این پرونده، شاکی خصوصی شرکت لوله و نورد صفا است، افزود: در زمان رسیدگی دفاعیات لازم انجام خواهد شد.

-------------------------

تصادف سرویس کارگران «شرکت کروز» ۱۲ کارگر را مصدوم کرد

به گزارش ایلنا، این حادثه شب گذشته (17 مرداد) ساعت 23و 28 دقیقه زمانی رخ داد که کارگران این واحد، در محور شرق به غرب جاده قدیم کرج، قبل از ورودی تهرانسر که راهی کارخانه بودند با یک دستگاه خودرو نیسان ویک دستگاه کامیون برخورد می کنند.
یکی از کارگران شرکت کروز در گفتگو با ایلنا، مصدومان را 12 سرنشین سه خودرو مینی بوس حامل کارگران شرکت کروز اعلام کرد که شب گذشته پس از وقوع حادثه به نزدیک ترین مرکز درمانی منطقه انتقال پیدا کرده اند.
در این رابطه سامانه خبری آتشنشانی تهران نیز از اعزام همزمان آتش نشانان ایستگاههای 16 و 59 به صورت همزمان به محل این حادثه خبر داد.
برپایه این اطلاعات حسن سیفی افسر آماده منطقه چهار عملیات سازمان آتش نشانی تهران، در این حادثه به علت نامشخصی پنج دستگاه خودرو شامل سه دستگاه مینی بوس سرویس کارکنان یکی از کارخانجات، یک دستگاه نیسان وانت و نیز یک دستگاه کامیون پشت سر هم با یکدیگر برخورد کردند.
وی اضافه کرد: بر اثر شدت تصادم تعداد 12 نفر که همگی زن بودند دچار آسیب دیدگی شدند که همه مجروحان قبل از رسیدن نیروهای امدادی از خودروها خارج شده بودند.
حسن سیفی در ادامه اظهار داشت: آتش نشانان بلافاصله همزمان با ایمن سازی محل حادثه و جلوگیری از بروز تصادفات بعدی و قطع جریان برق خودروها، به دلیل نشت گازوییل در سطح جاده، اقدام به پاشیدن خاک بر روی جاده کردند.
این افسر آماده آتش نشانی علت بروز این تصادف را توسط پلیس راهور در دست بررسی ذکر کرد و گفت: با حضور اتوبوس اورژانس و دو دستگاه خودروی آمبولانس در محل حادثه، آتش نشانان همه مصدومان را جهت درمان سرپایی و هم چنین انتقال به مراکز درمانی به عوامل اورژانس تحویل دادند.

-------------------------

تجمع کارگران بندر امام خاتمه یافت/ مسئولان قول پیگیری دادند

کارگران پیمانکاری پتروشیمی بندر امام خمینی در تماس با ایلنا از خاتمه اعتراض صنفی خود با وعده‌های مسئولین خبر دادند.
این کارگران که شانزدهم مرداد با خواسته افزایش دستمزد دست به اعتراض صنفی زده بودند، همان روز به این اعتراض خاتمه دادند.
این کارگران می‌گویند در روزهای گذشته جلساتی با مسئولان پتروشیمی برگزار کرده‌ایم که این مسئولان وعده‌ داده‌اند خواسته‌های آنها و مساله افزایش سطوح مزدی را دنبال کنند.
کارگران پیمانکاری پتروشیمی بندر امام می‌گویند در صورت خلف وعده مسئولان، مطالبات خود را از طریق مجاری قانونی دنبال خواهند کرد.

-------------------------

تجمع کارگران ماشین سازی تبریز به روز سوم رسید

منابع خبری ایلنا در کارخانه « ماشین سازی تبریز » با اعلام این خبر گفتند: که در جریان تجمع امروز همکارانشان در کارخانه ریخته‌گری این مجموعه صنعتی به آنها ملحق شده‌اند.
برپایه این صحبت‌ها کارگران دو واحد ریخته گری وماشین سازی تبریز که در حال حاضر تحت مسئولیت کارفرمایی واحد فعالیت دارند در تجمع امروز حضور داشتند.
این کارگران یادآور شدند: در حدود هزار نفر هستیم که بابت دستمزد اردیبهشت ،خردادوتیر ماه سال جاری طلبکاریم و در عین حال نگرانیم که در جریان واگذاری مالکیت این واحد بزرگ صنعتی به صندوق توسعه فولاد وضعیت به وجود آمده تغییری نکند.
کارگران ریخته گری ماشین سازی تبریزبا بیان اینکه صندوق توسعه فولاد به دلیل مشکلات مالی که دارد از قبول مسئولیت این کارخانه خوداری می کند در ادامه افزودند: نگرانیم که مبادا در صورتی بی‌تفاوتی مسئولان به مشکلاتشان این کارخانه به طور کامل تعطیل و درنتیجه همه بیکار شویم.
به گفته منابع خبری پیش از این در واحد ریخته گری که حدود 250 کارگر داردکارگران 37 روز در اعتراض کامل بودند.
طبق اظهارات کارگران در واحد ماشین سازی نیز با احتساب کارگران پیمانکاری حدود 800 نفر فعالیت دارندکه مطالبات کارگران پیمانکاری یک ماه بیشتر از سایر همکارانشان می شود.
همچنین طبق اظهارات کارگران این واحد ریخته گری ماشین سازی،سیاست واگذاری واحد های بحران زده ای همانند محل کار آنها به نهادهای دچار مشکلی همانند صندوق توسعه فولاد اقدامی اشتباه است که بیشتر بر مشکلات واحد واگذار شده وکارگرانش می افزایند.

-------------------------

ادامه بلاتکلیفی آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی

تعدادی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی امروز در در تماس با ایلنا گفتند که پس از تجمع چند ساعته دیروز مقابل مجلس تنها موفق شدند با نماینده ساری دیداری داشته باشند که وی نیز به آنها گفته است که باید نظر مساعد تمامی نمایندگان مجلس را در این خصوص جلب کنند.
از نظر آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی جلب نظر تمامی نمایندگان مجلس منوط به همکاری مسئولان آموزش و پرورش و کمیسون آموزش است، خواسته‌ایی که تاکنون با «بی مهری» های وزیر آموزش و پرورش مواجه شده است.
از قرار معلوم پیش از این نیز نمایندگان کمیسیون آموزش مجلس به این آموزش‌دهندگان وعده داده بودند که مطالبات آنها را پیگیری می‌کنند و بحث جذب به صورت حق التدریس را در صحن علنی مجلس مطرح خواهند کرد.
آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی تاکید دارند که تا رسیدن به خواسته‌هایشان به تجمعات صنفی خود ادامه می‌دهند.

-------------------------

تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل وزارت رفاه

تعدادی از معلمان بازنشسته در تماس با ایلنا از تجمع امروز صبح خود خبر دادند. از قرار معلوم در این تجمع که مقابل درب اصلی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزار شده است، حدود صد نفر از بازنشستگان فرهنگی شرکت داشتند. بازنشستگان فرهنگی می‌گویند: پس از سالها خدمت در آموزش و پرورش و تدریس در کلاس‌های درس، از مشکلات معیشتی رنج می‌بریم و خواهان افزایش عادلانه مستمری‌ها و همسان‌سازی مستمری بازنشستگان هستیم. این بازنشستگان پیش از این نیز تجمعات اعتراضی مختلفی در اعتراض به وضعیت معیشتی خود ترتیب داده‌اند.

-------------------------

معطلی 650کارگرنیشکر هفت تپه برای بازنشستگی

منابع کارگری ایلنا در مجتمع نیشکر هفت تپه گزارش می‌دهند؛ 650 نفر از کارگران این واحد تولیدی از دست کم یکسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل آنکه کارفرمای آنها هنوز سهم ۴ درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
طبق اظهارات کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه کارفرمای این واحد تولیدی به بهانه ناتوانی مالی از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری می‌کند.
به ادعای منابع کارگری ایلنا وضعیت به وجود آمده درحالی است که ارزش مجموع هزینه حق بیمه مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور این 650 کارگر بین 60 تا 70 میلیارد تومان برآورد می‌شود.
از قرار معلوم جدا از این هزینه‌ها هر یک از کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه حدود 120میلیون تومان بابت ۴ درصد سهم کارفرما به همراه سنوات وپاداش پایان خدمت به تناسب میزان دریافتی ،از کارفرما طلب کارند.
طبق اظهارات این منابع کارگری در محل کار آنها روز به روز بر تعداد کارگرانی که مانند آنها با مشکل بازنشستگی مواجه هستند، افزوده می‌شود و این در حالی است که مهم‌ترین مشکل آنها این است که سازمان تامین اجتماعی از تاریخ ۱۴ مهر ماه سال ۹۳ سهم ۴ درصدی حق بیمه اضافی را تا دو برابر افزایش داده است.
آنها می‌گویند از آنجا که کارفرما در حالت عادی برای پرداخت سهم بیمه اضافی مشکل مالی داشته است بطور قطع با افزایش این مبلغ دیگر احتمال بازنشستگی پیش از موعد آنها کمرنگ‌تر خواهد شد.

-------------------------

یادداشتی از حسین اکبری: هجومی همه جانبه و هماهنگ علیه حقوق کار

به گزارش ایلنا، در ابتدای این یادداشت آمده است: مبارزه طبقاتی و تاثیرات آن در هرم قدرت و پیرامون آن به هیچ رو قابل انکار نیست . این تاثیرات آمیختگی و در هم تنیدگی آشکار و پنهانی را باعث شده است. ماهیت این مبارزه که نمودی سیاسی –ایدئو لوژیک دارد؛ عمدتا اقتصادی است . کلید شناخت این مبارزه اقتصادی هم با یک موضوع مهم که عبارتست از" رانت " به ما کمک می کند تا با گشایش دری به آستانه ای ورود کنیم تا چشم های ما را از نمایش صورت سیاسی – ایدئولوژیک آن به کنه طبقاتی اش هدایت کند .
در این مبارزه که موضوع اصلی آن کسب و حفظ قدرت برای ثروت اندوزی و انباشت سرمایه است گرایشاتی گاه در کنار هم و گاه در برابر هم صف آرایی کرده و می کنند. گرایشاتی که کسب ثروت هر چه بیشتر و بی رقیب را از منابع موجود میخواهد وتمامی زور خود را در ایجاد فضایی رعب انگیز بکار می گیرد تا بی هیچ مقاومتی دستیابی به ثروت و راه های مال­ اندوزی را تامین کند در نتیجه هر آنچه را که موجب آگاهی و شعور اجتماعی شود را به قل و زنجیر می کشد و سانسور و ممنوعیت ها را برهر مجاز اجتماعی می گستراند . گرایش دیگر که ضمن تمایل به این کسب ثروت به ادامه سود بری از هر آنچه قابلیت تبدیل شدن به ارزش اضافی و انباشت را دارد چشم دوخته است و با شناخت راه های اطمینان بخش تلاش می کند به رقیب میدانیِ خود بفهماند که این سرچشمه لایزال ثروت حتی اگر با این شیوه بهره برداری خشگیده نگردد موجبات رویگردانی و شورش های اجتماعی را در پی خواهد داشت پس عاقلانه است تا با بکارگیری شیوه های متداول و مقبول سرمایه دارانه مانع از خشگیدن احتمالی منابع ثروت و سودآوری گردیم و راهی را برگزینیم که امنیت سرمایه در آن نه به زور که با رضایت نسبی برقرار و تامین گردد.
نویسنده در ادامه با یادآوری این مسئله که در سالهای اخیر همواره با نزدیک شدن به مقاطع مختلف انتخابات همواره نوعی تعامل میان گروه‌های مدافع حقوق صنفی کارگران و جریان سیاسی به وجود آمده است که محوریت آن حول شدیدتر‌شدن سیاست‌های تعدیلی و به ویژه تعدیل حقوق بنیادین کار چرخیده است؛ می‌نویسد: موقعیت دیگری که موجب پیچیده تر شدن مبارزات طبقاتی و تاثیر آن در هرم قدرت گردیده است به نهادها و ساختار دولتی بستگی دارد برای توضیح این موقعیت ساختار دو وزارت خانه ذی ربط را از اهمیت جدی برخوردار است این دو وزارت خانه هریک از ادغام چند وزارت خانه و سازمان ها و نهادهای متفاوت و گاه رقیب شکل گرفته اند که تمرکز حاصل از آن زمینه ساز ناکارآمدی و فساد و رانت جویی گردیده و به بحران های ساختاری و تاثیر آن برنادیده گرفته شدن حقوق کار انجامیده است . وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از یک سو و وزارت صنایع و معادن و بازرگانی از سوی دیگر هریک به عرصه ای برای کشمکش‌هایمیان گروه‌های رقیب سیاسی تبدیل شده اند و در دعوای حاصل از تمایلات و گرایشات منفعت طلبانه در هر بخش از هریک آنها، موجب ظهور تمایلات مقررات زدایی از روابط و مناسبات کار گردیده و می گردد. دراین جدال و کشمکش بین رقبای بخش هایی که قدرت اقتصادی و سیاسی بیشتری را نمایندگی می کنند برای دادن سهمی به دیگران از آنان میخواهند تا امتیازاتی را از حوزه اقتدار خود به آنان واگذارند تا آنها نیز میدان های اقتصادی ویژه ای را برای رقبای خود خالی کنند. مثلا در وزارت صنایع و معادن و بازرگانی این سرمایه تجاری است که دست بالا را دارد و ابزار استیلایش هم به جز نمایندگان ریز و درشت در مجلس شورای اسلامی و نهاد هایی چون جامعتین که حوزه اقتدار روحانیون انحصارگر واردات کالاهای کلیدی هستند، اتاق صنایع و معادن بازرگانی را به عنوان ستاد اصلی خود در پیشبرد سیاست ها فعال مایشاء ساخته اند. از این رهگذر نیز آنان برای حمایت از سیاست های دولت یازدهم و حفظ قدرت سیاسی برای کارگزاران این دولت بویژه رییس جمهور در دور بعدی ریاست جمهوری خواهان امتیازاتی در حوزه بازار کار ومقررات زدایی از آن و ارزان سازی نیروی کار طلب می کنند تا از این طریق سهم جناج ها دراتاق صنایع و معادن را برای ایجاد ارزش اضافی و انباشت سرمایه از راه خام فروشی مواد اولیه آسان سازند.
سومین موقعیت ایجاد زمینه برای مقررات زدایی از روابط و مناسبات کار هم بستگی به نقش بنیاد ها و بنگاه هاییکه به رغم استفاده از رانت های دولتی ؛ مدیریتی مستقل از نهاد های دولتی دارند این بنگاه های نیرومند اقتصادی که زیر عنوان خیریه ها فعالیت دارند، حاضر نیستند به هیچیک از تعهدات قانونی خود در برابر دولت عمل کنند. از سویی هیچ گونه کنترل بر عملکرد اقتصادی آنها وجود ندارد و از سوی دیگر با تکیه بر عناوین و پوشش هایی که برای کسب سود و انباشت سرمایه دارند، هرگونه مقررات کار و حقوق ناشی از آن را مزاحم اهداف سودجویانه خود می دانند و از این رهگذر به لغو قوانین و مقررات کار همت گماشته اند این بنگاه ها که در تمامی این سرزمین حوزه های درآمدی بسیاری دارند اخیرا در به کارگیری نیروی کار ارزان و لغو فصول و موادی از قانون کار که برایشان تعهد آور است لابی های رسمی و غیر رسمی بسیاری را در دولت و وزارت تعاون،کار و امور اجتماعی فعال کرده اند. این بنیادها که بخشی از سرمایه آنان را وجوه صدقه ای و بخشی را هم ردیف بودجه ای تشکیل می دهد حتی یک ریال هم از بابت فعالیت های سودآور خود مالیات نمی­پردازند. از میان این بنگاه ها خیریه هایی وجود دارند(خیریه های نذر اشتغال) که هرچند نسبت به دیگران از ثروت سرشاری برخوردار نشده اند ولی با چشم انداز هایی که برای خود متصور هستند با جدیت و کیفیت مطلوب­تری از سایرین به لغو حقوق کار همت گماشته اند و با لابی­ گری های فعال در بین وزارت خانه ها، ادارات و حتی شهرداری ها و همچنین در میان نمایندگان مجلس کوشش همه جانبه­ای را برای خنثی سازی مقررات و حقوق کار، انجام می­دهند .
فعالیت این طیف گسترده به هدف ازبین بردن حمایت های قانونی از زندگی کارگران درست از سال های پس از جنگ آغاز شده است و پیرو سیاست های خانمان برانداز تعدیل ساختاری دولت سازندگی اولین اقدامات ریشه ای و پایه ای برای این منظور به صورتی کاملا قانونی کلید خورد ایجاد مناطق آزاد تجاری و تصویب قوانینی برچگونگی اداره این مناطق در اولین گام خود قانون کاری را که کمتر از سه سال از تصویب آن می گذشت به مسلخ کشانید و به جای آن "مقررات اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی در مناطق آزاد تجاری - صنعتی جمهوری اسلامی ایران" را قرار داد . در گام بعدی با دور زدن قانون کار موضوع قرارداد های موقت را رواج داد این کار نیز با چنان سرعتی و حدتی پیش رفت که هم اکنون بیش از نوددر صدقراردادها از دایم به موقت تغییر یافته است. در گام های بعدی کارگران قالیباف و کارگاه های دارنده تا پنج کارگر و سپس کارگاه های دارنده تا ده کار از شمول قانون کار خارج شدند و این در حالی بود که دولت اصلاحات بر اریکه قدرت تکیه زده بود. فراز های بعدی توسط دولت پوپولیست اصولگرا آغاز شد که این مرحله از محدود سازی حقوق کار همراه با سرکوب های وسیع کارگران و سازمان های کارگری همراه بود و در ادامه تا به آنجا پیش رفت که حتی اساسنامه سازمان تامین اجتماعی مورد هجوم رییس دولت وقت قرار گرفت و در رویکردی تقلیل گرایانه از حالت شورایی به حالت هیات امنایی تقلیل وضعیت داد و به تبع آن واپسین مدیرعامل دست‌نشانده وی در راس این سازمان با آرامش به غارت صندوق پرداخت . در کنار این غارتگری مجموعه ای از منابع و اموال سازمان تامین اجتماعی نیز از بدنه شستا(شرکتهای سازمان تامین اجتماعی ) به بهانه های گوناگون از جمله خصوصی سازی از این سازمان کنده شد و به امثال بابک زنجانی ها واگذار گردید . در بعد کلان تری هم سیاست خصوصی سازی به تعطیلی و تعدیل نیروی واحد های صنعتی گرایید و حاصلی جز بیکار شدن نیروی وسیعی از کارگران را در بر نداشت
ادامه خروج کارگران از شمول قانون کار این بار با تصویب "شیوه نامه استاد شاگردی نوین " از سوی دولت احمدی نژاد، اجازه بیگاری افسارگسیخته کارگران را رقم زد و در ادامه این دولت تدبیر و امید بود که طرح آزمایشی دولت پیشین را به اجرا گذاشت و چنانکه امروز شاهدیم این طرج نیز یکی از لایه های هجوم علیه حقوق کار در ایران است . غیر از آن نیز بار دیگر پس از بیست و دوسال باز هم لایحه دیگری به عنوان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی(تجاری -تولیدی و اقتصادی) با همان شیوه از خورجینِ جورچین دولتی که تدابیرش جز زیان کارگران را در بر ندارد رهسپار مجلس گردید و یک فوریت آن جهت بررسی مجلس و تصمصم در باره آن تصویب شد .
اما آخرین تلاش ها تا این تاریخ در نشست مشترک دولتی ها و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ببار نشسته است در این میان همراهی و مساعدت دولتی ها و مجلسی ها بیانگر وحدت رویه و عملی است که گویا با انگیزه جلب حمایت تجار ، دلالان پیمانکاری نیروی انسانی و صاحبان سرمایه های خرد و کلان در بخش صنعت و خدمات از انتخابات پیش روی ریاست جمهوری و برای تحقق برنامه های این دولت در پیشبرد سیاست هایش شکل گرفته است تا هم منافع دولتیان برای تحکیم پایه های یک دوره چهارساله دیگر تامین شود و هم امتیازاتی این بار از راه حراج نیروی کار نصیب متحدان دولت گردد. باتوجه به دو گزارش از تلاش های اخیر می توان عمق و گستره این هماهنگی و استمرار برای حذف حقوق کار از زندگی کارگران را نشان دهد:
گزارش اول اظهارات رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی که می گوید : در حال حاضر قانون کار ایران، بزرگترین مانع تولید و اشتغال در کشور است و براساس اعلام سازمان جهانی کار، سخت ترین قانون کار دنیا متعلق به ایران است.
به گزارش خبرنگار مهر، پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۵ محمدرضا پورابراهیمی در نشست مشترک رئیس و اعضای محترم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و مدیران، صاحب نظران و فعالان اقتصادی خراسان رضوی که ظهر پنجشنبه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: ظرفیت‌های تولید، بیمه و قانون کار در کشور معضلاتی است که امروزه باعث ایجاد وضعیت نامطلوب اقتصادی شده است.
وی همچنین به موضوع وضعیت قوانین و مقررات کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر قانون کار ایران، بزرگترین مانع تولید و اشتغال در کشور است براساس اعلام سازمان جهانی کار، سخت ترین قانون کار دنیا متعلق به ایران است که اثرات وضعی آن به وضوح در اقتصاد ایران قابل مشاهده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ماموریت های کمیسیون اقتصادی در دوره دهم مجلس بیان کرد: مهم‌ترین ماموریت ما، بررسی قوانین قبلی، تبیین قوانین مناسب با شرایط حال حاضر کشور و اجرای آن و نظارت بر اجراست.
گزارش دوم اما از وعده ارزان سازی نیروی کار می­گوید از سوی «محمدرضا کارگر» مدیرکل توسعه اشتغال و سیاست گذاری بازار کار به عنوان نماینده دولت طرح گردیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا نشست تخصصی نقش سیاست‌های حداقل دستمزد کارآفرین در صنایع کوچک و متوسط در محل اتاق بازرگانی ایران با حضور فعالان بخش خصوصی و مدیران اتاق بازرگانی، بدون حضور نمایندگان جامعه کارگری برگزار شد.
در این جلسه «محمدرضا کارگر» مدیرکل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار به عنوان نماینده دولت حضور داشت؛ بر اشتغالزایی و مبارزه با بیکاری از طریق ارزان سازی نیروی کار و تعیین دستمزد بر اساس بهره‌وری تاکید کرد.
"کارگر" بدون اینکه به کوچک شدن حجم سبد معاش کارگران در اثر اجرا نشدن بند 2ماده 41 قانون کار و نبود امنیت شغلی در پی عدم اجرای ماده 7 قانون کار اشاره ای بکند؛ تاکید کرد که مزد باید بر اساس میزان بهره‌وری کارگران تعیین شود. وی تاکید کرد که قانون کار قانون حمایت از کارگر است نه حمایت از کار.
نماینده دولت در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به وجود تعداد بالای فارغ التحصیلان بیکار خطاب به فعالان بخش خصوصی گفت که دولت آماده است تا پتانسیل ارزان‌سازی کارگران را در اختیار کارفرمایان بگذارد، زیرا اساس کار این است که فارغ التحصیلان دانشگاهی به دنبال جمع کردن رزومه هستند و کارفرمایان می‌توانند بدون صرف هزینه برای حقوق و دستمزد آنها را به خدمت بگیرند .
کارگر در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد که هزینه های نیروی کار برای دولت بالا است و مشارکت فعالان بخش خصوصی برای پایان دادن به این «سیکل نامطلوب» ضروری است. (ایلنا ۱۳۹۵/۰۵/۱۳ )
بدین ترتیب روشن است که تمامی آنچه به عنوان برنامه اعلام شده در حمایت و صیانت از نیروی کار از سوی وزیر کار در زمان گرفتن رای اعتماد از مجلس و همچنین کلیه شعار های انتخاباتی از سوی رییس جمهوری به سود کارگران به گاه انتخابات نه تنها به عمل در نخواهد آمد بلکه موقعیتی را رقم زده است تا بر مدار آن حقوق کار ملغی گردد و قوانینی که پاره و اندکی از این حقوق را تامین می کرد به سود صاحبان سرمایه تغییر یابد . وزارت نشینان امروز به این پتانسیل دست یافته اند که با قدرت هرچه تمامتر به ارزان سازی نیروی کار همت گمارند. امروز هم این جسارت را یافته اند که اعلام کنند: "کار" کالاست و هرچه بیشتر مورد بهره برداری قرار گیرد ارزشش بالاتر است . این تعریف از بهره وری را که می گوید "بهره وری نسبت ستاده ها به داده هاست "را باعمده کردن ارزش داده ای به نام نیروی کار به حساب می آورند و اساسا و عمداٌ هیچ نقشی را برای سایر عناصر دخیل در تولید و فرایند آن درنظر نمی­گیرند تا به نتیجه ای برسند که رییس کمیسیون اقتصادی مجلس رسیده است .
نویسنده در دنباله این یادداشت با طرح این پرسش که در این میان نقش کسانی که سال ها مدعی تنها مدافعین کارگران در ایران بوده اند چیست ؟ به رویکرد منفعلانه و بعضا منفی که در سالهای گذشته از سوی نهادهای صنفی کارگری در تثبیت حقوق اجتماعی کارگران دنبال شده است؛ اشاره کرده و می‌نویسد: با هر متر و معیاری موقعیت کنونی را بسنجیم ؛ چاره ای جز تکیه به نیروی آگاه و پرتوان کارگرانی که این موقعیت را درک می کنند وجود ندارد. این کارگران پل واسطی بین همه مزد و حقوق بگیران و موقعیت کنونی اند . نمایندگان آگاه کارگری را چاره ای جز روآوردن هر چه بیشتر به کارگران و آگاه کردن آنان متصور نیست ! معلوم نیست چه زمانی آخرین تیر خلاص به حقوق کار درایران شلیک خواهد شد ! ممکن است رخداد های پیش روی چون انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تا کسب نتایج آن این شلیک آخرین را به تاخیر اندازد یا دولت کنونی برای دادن امتیازات به سسیتم کارفرمایی و سلف خری آرای سازمان ها و احزاب آنان، لغو حقوق کار را به آنان پیشکش کنند. تحت هر شرایطی آنچه مسلم است این هجوم همه جانبه ،هماهنگ و مستمر علیه حقوق کار به پیش می تازد. و چنانچه همین اندک حمایت قانونی هم از دست رود برای به دست آوردن دوباره آن کارگران ناچار هزینه های سنگینی را خواهند پرداخت . تنها اتحاد و همبستگی همه کارگران آگاه و نمایندگان آنان و روشنفکرانی که دل در گرو طبقه فرودست جامعه ایرانی دارند قادر خواهد بود تا با تلاش همبسته و آگاه گرانه خود کارگران و مزد و حقوق بگیران را دردفاع از داشتن حمایت های قانونی یاری دهند .

-------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در اصفهان

به گزارش ایلنا، صبح روز 16مردادماه، کارگر جوان 32 ساله در هنگام تخریب ساختمانی در خیابان عسگریه اصفهان جان خود را از دست داد. از قرار معلوم ساعت 9 صبح روز گذشته ریزش آوار منجر به بروز این حادثه شده است. ماموران آتش نشانی بلافاصله به محل اعزام می‌شوند و جوان 32 ساله را از زیر آوار بیرون می‌آورند. پس از انجام آزمایشات اولیه مشخص می‌شود که کارگر حادثه دیده در همان دقایق اول، جان خود را از دست داده است.

-------------------------

کارگران پلی اکریل تجمع کردند

جمعی از کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان در تماس با ایلنا از تجمع امروز صبح خود خبر دادند. از قرار معلوم کارگران پلی اکریل سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند . این تجمع که در اعتراض به این معوقات مزدی، از ساعت ده صبح امروز مقابل استانداری اصفهان آغاز شده، تا ظهر ادامه داشته است.
کارگران می‌گویند در این تجمع حدود سیصد نفر از کارگران بخش های مختلف این شرکت حضور داشته اند.
کارگران پلی اکریل می‌گویند علاوه بر مشکلات معیشتی ناشی از عدم پرداخت مطالبات مزدی، به علت کاهش تولید، نگران امنیت شغلی و آینده این قطب نساجی کشور نیز هستند و از مسئولان می‌خواهند که به این وضعیت رسیدگی کنند.
از قرار معلوم پس از برپایی این تجمع نمایندگان کارگران با برخی از مسئولان استانداری اصفهان پیرامون مشکلات خود دیداری داشته‌اند و به آنها وعده داده می شود که نهایتا تا 10 روز آینده مشکلات آنها مرتفع خواهد شد.

-------------------------

گروهی از آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی مقابل مجلس تجمع کردند

تعدادی از آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: این چندمین باری است که برای پیگیری وضع استخدام خود به مجلس مراجعه می‌کنیم.
این افراد که تعداد آنها تا لحظه مخابره این خبر تاحدود 50 نفر عنوان شده است؛ افزودند: بصورت تقریبی تعداد افرادی که در سراسر کشور به وضعیت ما دچار هستند تا حدود 500 نفر برآورد می‌شود.
تجمع کنندگان می‌گویند که از استان های تهران، مازندران، آذربایجان غربی و لرستان به مقابل مجلس آمده‌اند.
این افراد که از سال 91 و بعد از آن به عنوان آموزش دهنده در سازمان نهضت سواد آموزی مشغول به کار شدند، اما از آن زمان تاکنون با وجود وعده‌هایی که در خصوص استخدامشان به آنها داده شده است، همچنان بلاتکلیفند.
این آموزش دهنگان نهضت سواد آموزی در تجمع امروز خود بنرهایی حمل می‌کردند که در متن آنها از نمایندگان مجلس خواسته شده بود تا با رسیدگی به خواسته‌های آنها مشکل قدیمی به وجود آمده را برای همیشه مرتفع کنند.

-------------------------

مرگ کارگر 33 ساله بر اثر سقوط دستگاه پرس

به گزارش ایلنا، جمعه شب (15 مرداد) کارگر 33 ساله‌ بر اثر سقوط دستگاه پرس در یک شرکت تولیدی در اراک، به شدت مصدوم شد و پس از انتقال به بیمارستان فوت کرد. از قرار معلوم کار گر فوت شده، به عنوان مسؤول بخش یک شرکت تولیدی مشغول انجام وظیفه بوده است. این کارگر بر اثر سقوط دستگاه پرس به شدت مصدوم می‌شود که توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان منتقل می شود. کارگر مصدوم همان شب بر اثر شدت جراحات در بیمارستان جان خود را از دست داد.

-------------------------

کارگران میدان گازی تنگه بیجار و کمانکوه تجمع کردند

براساس اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز (16 مرداد) بیش از صد نفر از کارگران میدان گازی تنگه بیجار مقابل وزارت نفت تجمع کردند.
از قرار معلوم، این کارگران 5 ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران به عدم استخدام نیروهای بومی در این میدان گازی اعتراض دارند و خواستار رسیدگی مسئولان وزارت نفت به وضعیت شغلی و معیشتی خود هستند.
معترضین از مسئولان وزارت نفت می‌خواهند که در مقام پاسخگویی بربیایند و به وضعیت نابسامان شغلی در این میدان گازی توجه کنند.

-------------------------

کارگران میدان گازی تنگه بیجار و کمانکوه تجمع کردند

براساس اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز (16 مرداد) بیش از صد نفر از کارگران میدان گازی تنگه بیجار مقابل وزارت نفت تجمع کردند.
از قرار معلوم، این کارگران 5 ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران به عدم استخدام نیروهای بومی در این میدان گازی اعتراض دارند و خواستار رسیدگی مسئولان وزارت نفت به وضعیت شغلی و معیشتی خود هستند. معترضین از مسئولان وزارت نفت می‌خواهند که در مقام پاسخگویی بربیایند و به وضعیت نابسامان شغلی در این میدان گازی توجه کنند.

-------------------------

کارگران شاغل و بازنشسته ریخته‌گری ماشین سازی تبریز تجمع کردند

منابع خبری ایلنا در استان آذربایجان شرقی با اعلام این خبر گفتند: اجتماع صنفی یاد شده به صورت همزمان اما جداگانه در بیرون و درون این واحد تولیدی برگزار شده است.
برپایه این اطلاعات کارگران بازنشسته معترض در حدود 50 نفر بودند که به دلیل پرداخت نکردن باقمانده مطالبات دوران اشتغال خود در بیرون کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز تجمع کرده بودند.
همچنین در مورد اعتراض کارگران شاغل این واحد صنعتی نیز گفته می‌شود که پرداخت نشدن طلب مزد ماه‌های گذشته دلیل شکل گیری این اجتماع صنفی بوده است.
از قرار معلوم تعداد کارگران شاغل در این کارخانه تا حدود 260 نفر برآورد می‌شود که بیشتر آنها از زمان واگذاری مدیریت و مالکیت این کارخانه با مشکل در یافت به موقع مطالبات خود روبرو شده‌اند. از قرار معلوم این تجمع صنفی در نهایت با وعده پیگیری مسئولان مربوطه خاتمه یافته است.

-------------------------

احضار مجدد فعالان صنفی آسفالت طوس به دادگاه

«اکبر علیپور»، رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو (شرکت آسفالت طوس)،در تماس با ایلنا از احضار خود و چند تن دیگر از فعالان صنفی این واحد خبر داد.
به گفته علیپور، صبح امروز احضاریه‌ای دریافت کرده است که در ذکر شده باید هجدهم شهریور ماه به شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان یزد مراجعه کند.
علیپور با بیان این که برای چند تن دیگر از فعالان چادرملو نیز احضاریه مشابه فرستاده شده و درعین حال هیچ اطلاعی از علت این احضار نداریم ، افزود: در فرم احضاریه، در محل علت احضار، «شکایت شرکت آسفالت طوس» ذکر شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که در ماجرای سال 93 برای چند تن از کارگران چادرملو پرونده قضایی ساخته شد و پس از آن در سال 94 همه به جز 5 نفر تبرئه شدیم و در نهایت آن 5 نفر هم حکم تعلیقی گرفتند، دلیل این احضار مجدد سوال برانگیز است.
رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو در پایان با انتقاد از برخورد قضایی با فعالان صنفی گفت: در شرایطی که در انجمن صنفی چادرملو به دنبال احقاق حقوق بیش از دو هزار کارگر این واحد هستیم، این نوع برخوردها با فعالانی که مطالبات صنفی دارند و این مطالبات را به شیوه قانونی پیگیری می کنند به هیچ وجه درست و پسندیده نیست.

-------------------------

توضیحاتی در مورد یک خبر

در پی انتشار خبر درگذشت محسن سهیلی اسحاق یکی از افراد مصدوم در حادثه تصادف اخیر گروهی از کارکنان پالایشگاه سوم عسلویه، گروهی از همکاران وی در تماس با ایلنا توضیحاتی را در مورد هویت شغلی همکار سابق خود منتشر کردند.
بر پایه این اظهارات مرحوم «محسن سهیلی اسحاق» یکی از مهندسان شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و از جمله کارکنان رسمی پالایشگاه سوم عسلویه بود که به اشتباه در برخی اخبار منتشر شده رابطه شغلی وی کارگر عنوان شده است.
لازم به یادآوری است، مرحوم سهیلی در زمان وقوع این حادثه به دلیل خونریزی شدید مغزی از بوشهر به بیمارستان MRI شیراز منتقل شد و درگذشت.

-------------------------

کشته و زخمی شدن سه کارگر در انفجار خط لوله گاز گناوه

«سید علی پاک نژاد»، فرماندار گناوه در گفت‌وگو با ایلنا هویت کارگر کشته شده را «امیر بایرامی» اعلام کرد و افزود: این شخص که در جریان حادثه امروز مصدوم شده بود به بیمارستان گناوه بوشهر منتقل شده بود، در ساعت ده و نیم صبح فوت کرد.
در عین حال شنیده‌های خبرنگار ایلنا حاکی از آن است که این کارگر فوت شده 24 سال سن داشت و قرار بود به زودی ازدواج کند.
همچنین در خصوص وضعیت دو کارگر مصدوم این حادثه نیز منابع خبری ایلنا از انتقال به بیمارستان گناوه بوشهر خبر می‌دهند.
برپایه این اظهارات این جابجایی توسط بالگرد انجام شده است و از قرار معلوم وضعیت سوختگی یکی از دو مصدوم در حد بالایی گزارش شده است.

-------------------------

روزگار پرمرارت آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی/ جوانی را صرف ریشه کن کردن بیسوادی کردیم

آقای محمدی خود و همسرش از سال 82 در نهضت سواد آموزی شاغل هستند. محمدی می‌گوید: عنوان ما آموزش دهنده است و رسالتمان ریشه کن کردن بیسوادی، اما حق و حقوق ما را مسئولان فراموش کرده اند.
او می‌گوید: مسئولان و مدیران آموزش و پرورش، مارا در زمره کادر آموزشی کشور به حساب نمی‌آورند. نه معلم حق التدریس هستیم و نه پیش دبستانی.فقط جرم ما این است که سالهای جوانی را در راه باسواد کردن روستانشینان و عشایر این مرز و بوم سپری کرده‌ایم.
محمدی و همسرش ساکن غرب کشور هستند. آنها هردو، سالها در روستاهای لرستان با جهل و بیسوادی مبارزه کرده‌اند، بیش از ده سال کار در راههای صعب العبور و جاده‌های مالرو و مدارس بدون سقف و دیوار عشایری آنهم با دستمزد ساعتی و بدون بیمه، بار سنگینی بر دوش خانواری است که علی القاعده باید در زمره خادمان بی ریا و صدیق فرهنگ به شمار بیایند و کرامت و منزلت شغلی و اجتماعی داشته باشند.
محمدی می‌گوید: ابتدا قراردادمان آموزش‌دهنده عشایر کوچ‌رو بود، پس از آن به ما آموزش‌دهنده انفرادی اطلاق کردند. ولی همه این سالها، در روستاها و در اسکان‌های عشایری برای تدریس همزمان چند کتاب درسی در یک کلاس درس، مرارت‌های فراوان کشیده‌ایم، در مناطقی که گاهی خبری از هیچ معلم رسمی و یا قراردادی نبود و بار سنگین سوادآموزی کاملا بر دوش ما آموزش‌دهندگان افتاده بود. این روزها محمدی و همکارانش مکدر و آزرده خاطرند، ناراحتیشان از اظهارات باقر زاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی است. باقرزاده ادعا کرده است از ابتدای بکارگیری این افراد به آنها وعده استخدام نداده‌ایم و صرفا از بخش غیردولتی خرید خدمت کرده‌ایم. او مدعی شده که بیمه آموزش‌دهندگان مرتب پرداخت شده و آنها هیچ نوع مطالبات صنفی پرداخت نشده ندارند. بنا بر اظهارات باقرزاده وعده استخدام و ردیف بودجه ای برای جذب آموزش دهندگان در کار نیست و این مبارزان سالهای طولانی با جهل و بیسوادی در روستاها، منتظر هیچ گشایشی نباشند.
این اظهارات برای آموزش‌دهندگان نه تنها ناامید کننده است بلکه تا حد زیادی تعجب برانگیز هم هست.
"ما تا سال 90 تحت پوشش سازمان آموزش و پرورش بودیم، قراردادمان با آموزش و پرورش بوده است، حالا چطور مسئولان ادعا می‌کنند که ما از ابتدا بخش غیر دولتی بوده ایم؟ وقتی پس از ده سال ما را به شرکت‌های خصوصی واگذار کرده‌اند، آیا این بدان معناست که از آموزش و پرورش سلب مسئولیت شده است؟"
آموزش‌دهنده‌ای که از سال 81 با نهضت سواد آموزی همکاری داشته‌است باز هم با لحن ناراحت و با شکوه فراوان ادامه می دهد: جالب است که این آقا خود مدعی شده که از سال 90 به بعد با مصوبه دولت و مصوبه شورای عالی آموزش عالی قرار شد، سازمان به روش خرید خدمت نیرو بگیرد، پس با این حساب، تکلیف ما که سالها پیش از آن زیر نظر مستقیم وزارت آموزش و پرورش کار کردیم چه می‌شود
بخش دیگری از انتقادات و گلایه‌های آموزش‌دهندگان به مساله بیمه برمی گردد. آموزش دهندگانی با حدود چهارده، پانزده سال سابقه تدریس، یک سال هم سابقه بیمه ندارند. این در حالیست که باقر زاده گفته است: بیمه آموزش‌دهندگان پرداخت شده‌است.
"سالهای جوانیم را در کوهستانهای لرستان با عشق کتاب های درسی را زیر بغل زدم و از روستایی به روستای دیگر رفتم . حالا که به میانسالی رسیده‌ام یک روز هم سابقه بیمه ندارم . می‌خواهم بدانم این مسئولان چگونه اینگونه ادعا می‌کنند و چگونه می‌خواهند این سالهای رفته را به من و امثال من برگردانند."
مساله دیگر تقابل سوال برانگیز آزمون‌های استخدامی وزارت آموزش و پرورش و اظهارات باقرزاده مبنی بر عدم نیاز سازمان آموزش و پرورش و منتفی بودن جذب آموزش‌دهندگان است که رئیس سازمان آموزش و پرورش آنها را "نیروی آزاد" خطاب می کند.
"اگر قرار است نیرویی جذب شود، چرا ما را جذب نمی کنند، چرا آزمون برگزار می‌کنند. ما که سالهای عمر را در راه آموزش مردم داده ایم و کوله باری پر از تجربه اندوخته‌ایم چرا نباید جذب شویم ،اما در عوض خیلی ها بیایند و از آزمون استفاده کنند و جذب سیستمی شوند که ما سالها در آن زحمت کشیده‌ایم."
جالب اینجاست که خیلی از این آموزش‌دهندگان باسابقه، حالا دیگر شرایط شرکت در این قبیل آزمون‌ها را هم ندارند. محمدی می گوید: گرچه برگزاری آزمون با وجود این همه نیروی شاغل بی عدالتی است، اما خنده دار است که پس از سالها تدریس حالا من و همسرم سن و سالی از ما گذشته است و هیچ کدام دیگر شرایط سنی شرکت در آزمون راهم نداریم.
این روزها، این آموزش‌دهندگان پس از بارها و بارها تجمع در تهران و تقبل خرج سفر، به وعده های نمایندگان مجلس نیز چندان خوشبین نیستند.
"نمایندگان مجلس نهم هم به ما وعده‌های بسیار دادند که هرگز برآورده نشد. حالا هم نمایندگان فراکسیون آموزش مجلس دهم هم همان وعده‌ها را تکرار کرده اند اما باز هم چندان خوشبین نیستیم. انگار برآورده کردن این خواسته حداقلی ما که جذب به صورت حق التدریس است، برای مسئولان و بالادستی‌ها خیلی خیلی سخت است، انگار ما نه فقط نیروی آزاد که "زیادی" هم هستیم."
این بخشی از روزگار پر از مرارت کسانی است که سالها با بیسوادی جنگیده‌اند و این روزها در سنین میانسالی مجبورند برای جذب شدن آنهم فقط به صورت حق التدریس از لرستان و کردستان و همدان و گوشه و کنار کشور بارها به تهران بیایند و شبها را در مکان‌های عمومی بیتونه کنند تا نمایندگان ملت را ببینند و حرف دلشان را گرچه تکراری است باز هم بگویند و واگویه کنند.
حالا وقتی از یک طرف به بحث داغ فیش های حقوقی مدیران دولتی و دریافتی‌های آنچنانی ، آنهم در دولتی که ادعا می کند ردیفی برای جذب آنها که خدمت کرده اند نیست، فکر می کنیم و از طرف دیگر، روزگار پرمرارت محمدی و همسرش در روستاهای صعب العبور لرستان را به یاد می‌آوریم، به سادگی درمی یابیم که عدالت حلقه مفقوده ای است که پیداکردنش به همین راحتیها هم نیست.

نسرین هزاره مقدم

-------------------------

مطالبات مزدی کارگران شرکت ریل گذاری مترو تهران- ورامین

منابع خبری ایلنا در ورامین از عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران شرکت ریل گذاری مترو تهران- ورامین (سکاف) خبر دادند.
به گفته این منابع، این کارگران که تعداد آنها 50 نفر است و در بخش‌های مختلف مشغول به کار هستند، بین 5 تا 8 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم علاوه بر عدم دستمزد، این کارگران بابت عیدی و مزایای سال گذشته نیز از شرکت طرف قرارداد، طلبکارند.
به گفته این منابع، این کارگران در روزهای پایانی هفته گذشته در اعتراض به این وضعیت در مقابل کارگاه ریل گذاری دست به تجمع صنفی زدند که پس از دیدار با مدیران شرکت و وعده‌های آنها مبنی بر پرداخت در هفته جاری، این اعتراضات خاتمه یافته است.
از قرار معلوم پیش از این نیز در ماههای گذشته این کارگران بارها در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی، اعتراضات صنفی ترتیب دادند.

-------------------------

اعتراض صنفی کارگران پیمانکاری پتروشیمی بندر امام

جمعی از کارگران پیمانکاری پتروشیمی بندر امام خمینی در تماس با ایلنا از اعتراض صنفی خود خبر دادند.
به گفته کارگران، در این مجتمع پتروشیمی تا نزدیک به چهار هزار نفر به واسطه شرکت‌های مختلف تامین نیروی انسانی مشغول کارند که شمار قابل توجهی از آنها صبح امروز دست از کار کشیده و در واحدهای محل خدمت خود تجمع کرده‌اند.
این کارگران خواسته خود را افزایش سطوح مزدی کارگران پیمانکاری عنوان کردند و گفتند: با وجود تخصص و مهارت، بخش عظیمی از این کارگران، حداقل بگیر هستند.
این کارگران با بیان این که کار در پالایشگاه، سخت و طاقت فرساست گفتند: با وجود این سختی کار برای این که بتوانیم مخارج خانوار را تامین کنیم مجبور هستیم در ماه بیش از صد ساعت اضافه کار داشته باشیم.
کارگران پیمانکاری بندر امام می‌گویند: پیش از این بارها برای افزایش دستمزد با مدیران پتروشیمی و کارفرمایان مذاکرات متعدد داشته‌ایم که تا کنون بی‌نتیجه مانده است.

-------------------------

تلاش‌ برای پیوستن ایران بهW.T.O با لغو حداقل مزد

«عبدالله وطن خواه» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: ماجرای نشستی که هفته گذشته در اتاق بازرگانی ایران برای توجیه نادیده گرفته شدن تکلیف قانونی پرداخت حداقل مزد کارگران برگذار شد در راستای تلاش‌های اخیری است که از سوی جریان سرمایه‌داری برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی (W.T.O) آغاز شده است.
عضو هیات مدیره مجمع نمایندگان کارگری تهران تصریح کرد: عضویت در این سازمان تنها با سیاست‌های آزاد سازی در کنار ارزان سازی نیروی کار ممکن می‌شود، از این رو اتاق بازرگانی که تاکنون به نوعی کابینه در سایه دولت‌های مختلف بوده است به منظور الحاق هرچه سریعتر ایران قصد با سازمان تجارت جهانی چراغ سبز حذف حمایت‌های اجتماعی از کارگران را روشن کند و با شکسته شدن قیمت عرضه نیروی انسانی در بازار کار نخستین گام را بردارد.
وی افزود: جالب اینجاست که در این راه ظاهرا مدیران وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز آمادگی کامل خود را برای تشدید شیب سیاست های تعدیل ساختاری اعلام کرده‌اند.
اشاره آقای وطن خواه به آن بخش از صحبت‌های «محمدرضا کارگر» مدیر کل اشتغال وزارت کار در جلسه فوق است که گفته بود «دولت آماده است تا فارغ التحصیلان دانشگاهی را به صورت رایگان در اختیار کارفرمایان قرار دهد تا این امکان برای آنها فراهم شود که برای خود رزومه کاری بسازند».
این فعال صنفی کارگری با انتقاد از اینکه کارفرمایان سعی دارند به جامعه کارگری بقبولانند که اجرای قانون کار برخلاف منافع آنان است، تصریح کرد: اینکه کارفرمایان استدلال می‌کنند کارگران خود خواهانند تا قانون کار برای آنها اجرا نشود اساسا فریب بزرگی است زیرا ظرفیت های حمایتی قانون کار سال‌ها است که بر زمین مانده است.
این فعال صنفی کارگری رواج قراردادهای موقت و سفید امضا، عدم هماهنگی سطح دستمزد و واقعیت‌های معیشتی مشهود و مغفول ماندن اهمیت تشکل‌های کارگری را از ظرفیت‌های به زمین مانده قانون کار دانست و افزود: تضییع حقوق کارگران با سیاست های مزد ستیزانه و به صورت کلی انسان ستیزانه می‌خواهند که تمام جوانب حقوق کار را زیر پا بگذارند و جلسات اتاق بازرگانی هم به همین منظور تشکیل می‌شود که بیشتر این جلسات را می توان به شب شعر تشبیه کرد.

-------------------------

مطالبات کارگر مستاصل ستاره خلیج فارس پرداخت شد/ وضعیت نامعلوم باقی‌کارگران

منابع خبری ایلنا در ستاره خلیج فارس از پرداخت مطالبات کارگری که روز چهارشنبه (13 مرداد) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در بالای قسمتی از تاسیسات این مجتمع نفتی رفته بود، خبر دادند.
از قرار معلوم، پس از چندین ساعت با وعده مدیران شرکت پیمانکار، کارگر مستاصل از سطح مرتفع پایین می آید و همان روز چهار ماه معوقات مزدی او به صورت انفرادی پرداخت می‌شود.
این درحالیست که بیش از هزار کارگر پیمانکاری این پالایشگاه 4 ماه معوقات مزدی دارند و با وجود این اتفاق هیچ وعده‌ای در مورد زمان پرداخت این مطالبات به آنها داده نشده است.
در عین حال کارگران ستاره خلیج فارس می‌گویند از ادامه کار این کارگر که در یکی از شرکت‌های پیمانکاری زیرشاخه شرکت فلات مشغول به کار بوده‌است، اطمینانی در دست نیست و ممکن است این تسویه حساب به معنای خاتمه کار این کارگر در پالایشگاه باشد.
به گفته این کارگران، پیش از این نیز در سال گذشته موردی مشابه در همین پالایشگاه اتفاق افتاده است و مدیران شرکت های پیمانکاری، پس از تسویه حساب با کارگری که قصد خودکشی داشته، او را تعدیل کرده‌اند.

-------------------------

فوت یکی ازمصدومان تصادف کارکنان پالایشگاه عسلویه

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: این کارگر شاغل در منطقه ویژه عسلویه از زمان وقوع این حادثه تا لحظه فوتش در کما بوده است.
آقای سهیلی اسحاق به دلیل خونریزی شدید مغزی از بوشهر به بیمارستان MRI شیراز منتقل شده بود.
کارگرانی که در بخش‌های مختلف منطقه عسلویه مشغول کارند می‌گویند: وجود جاده‌های نامناسب پرتردد، فرسوده بودن سرویس حمل و نقل کارگران و زمان بندی مناسب شیفت‌های کاری از جمله عواملی هستند که هرچند وقت یک بار باعث بروز چنین حوادثی می‌شوند.

-------------------------

مطالبات کارگران کشت و صنعت مهاباد پرداخت نشد/ کارگران تعدیل شدند

جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد در تماس با ایلنا از خاتمه اعتراض صنفی خود در هفته گذشته خبر دادند.
از قرار معلوم پس از وعده‌های مسئولین مبنی بر برگزاری جلسه و رسیدگی به مطالبات کارگران، این کارگران، پس از بیش از 14 روز چادر زدن در محوطه مجتمع به اعتراض خود خاتمه دادند.
به گفته کارگران علیرغم وعده‌های مسئولین نه تنها مطالبات پرداخت نشد، بلکه جلسه‌ای که وعده داده شده بود نیز برگزار نشد.
علاوه براین، این کارگران از تعدیل حدود 70 نفر از همکاران خود در هفته جاری خبر می‌دهند و می‌گویند به بهانه اتمام قرارداد از دهم مرداد به 70 نفر از کارگران شاغل در مجتمع گفته شده که دیگر سر کار حاضر نشوند.
کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد، می گویند: مستاصلیم و هیچ دستاویزی نداریم، سفره های ما خالیست و وعده‌های مسئولین توخالی است.
حدود دویست نفر از کارگران شاغل در شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد شامل کشت و صنعت مهاباد، مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد، مجتمع هما مرغ مهاباد و سردخانه زمزم مهاباد تا 14 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.

-------------------------

سقوط مرگبار یک کارگر ساختمانی در تهران

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته، سقوط از طبقه ششم یک ساختمان نیمه کاره به مرگ یک کارگر 33 ساله انجامید.
این اتفاق حدود ساعت 11 صبح در محدوده خیابان پیروزی تهران رخ داده است و براساس آنچه پایگاه اطلاع رسانی 125 منتشر کرده، کارگران در حال کار در یک ساختمان در حال احداث بوده اند که به یکباره یکی از کارگران از طبقه ششم به انتهای چاهک آسانسور سقوط می‌کند.
پس از این سقوط، نیروهای عملیاتی بی درنگ خود را به محل حادثه رساندند و پس از ایمن سازی محل حادثه و فیکس کردن کارگر 33 ساله بر روی برانکارد، وی را از محل حادثه خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس حاضر در محل دادند.
پس از معاینات اولیه مرگ کارگر جوان از سوی عوامل اورژانس تأیید شد.

-------------------------

مرگ یک کارگر به دلیل گیر کردن سر در کابین آسانسور

به گزارش ایلنا، روز گذشته (12 مرداد) در تهران، گیر کردن سر یک کارگر در کابین آسانسور به مرگ او انجامید.
براساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی 125، ساعت ده صبح روز گذشته، گیر کردن سر کارگر در کابین آسانسور، آتش نشانان ایستگاه 115 و گروه امداد و نجات 1 را به خیابان ملت، کوچه نورایی کشاند.
در محل حادثه کارگر 40 ساله ای دیده می شد که بر اثر بی احتیاطی و سهل انگاری، سرش بر اثر حرکت ناگهانی آسانسور بین کابین گیر کرده بود.
وی افزود: آتش نشانان بی درنگ با استفاده از تجهیزات امداد و نجات، سر کارگر را آزاد کرده و وی را تحویل عوامل اورژانس دادند که متاسفانه مرگ ایشان توسط عوامل اورژانس تایید شد.

-------------------------

انتظار 16 ماهه کارگر ان آدنیس برای دریافت مطالبات معوقه

به گزارش ایلنا، کارخانه «آدنیس » در مشهد از اسفند ماه سال 93 به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده شده تعطیل است و از آن زمان تاکنون هنوز بخش عمدهای از مطالبات 100کارگر‌ تعدیل شده این واحد تولیدی پرداخت نشده است.
به نقل از کارگران این کارخانه تولید کننده لوازم خانگی گفته می‌شود که آنها به غیر سنوات معوقه، بابت حدود ۶ ماه مطالبات مزد پرداخت نشده دوران اشتغال خود نیز طلبکارند.
به گفته کارگران آدنیس با وجود آنکه از زمان تعدیل تاکنون با طرح شکایتی در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشهد پیگیر مطالبات معوقه خود شده‌اند، اما هنوز در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
این کارگر درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود وسایرهمکارانش می‌گویند، بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به صورت مجزابه اداره کار مشهد شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و بعد آن پرونده به دلایل نامعلومی از سوی مسئولان پی گیری نشد.
کارگران آدنیس در ادامه تصریح کردند: در این میان فقط حدود 40 کارگر رسمی کارخانه که از اردیبهشت سال 94 مشمول بازنشسته شدن با مشاغل سخت زیان آوربودند بعد از یکسال پی گیری توانسته اند با توقف بخشی از دارایی‌های کارخانه و پرداخت هزینه ایام اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور به صورت پیش از موعد بازنشسته شوند.
بر اساس گزارش کارگران، مطالبات هرکارگر بصورت میانگین مبلغی حدود 20 میلیون تومان است اما کارفرما به بهانه ورشکستگی از پرداخت آن سرباز میزد و این درحالی است که آنها به فاصله چند روز از تعطیلی کارخانه متوجه می‌شوند که کارفرما همه ماشین آلات وتجهیزات کارخانه را به دو واحد تولیدی دیگر که در همان نزدیکی قرار دارد انتقال داده است.

-------------------------

کنار گذاشته‌شدن نهادصنفی‌کارگران ساختمانی توسط سازمان فنی‌وحرفه‌ای

«محمد نیک سیرت»نایب رییس انجمن صنفی کارگران ساختمانی آرماتور بند شهرستان شهریار از عدم همکاری و تعامل سازمان فنی حرفه ای باتشکل های صنفی کارگری ساختمانی خبر داد و به ایلنا گفت: مدتها است که انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی از روند ثبت نام و تمدید کارتهای هوشمند وهمچنین احراز هویت صنفی افراد متقاضی استفاده از بیمه اجباری کارگران ساختمانی کنار گذاشته شده‌اند.
وی با انتقاد به اینکه اخیرا سازمان فنی حرفه ای کشور با صدور دستورالعملی مراحل ثبت نام و تمدید کارت‌های هوشمند مهارت فنی کارگران ساختمانی رابه دفاتر پیشخوان‌ دولت واگذار کرده است در ادامه اظهار داشت: این دستور العمل که مخالفت کارگران ساختمانی را در پی داشته است بر خلاف ماده 18 قانون بهبود مستمر کسب و کار است و منجر به تضعیف جایگاه انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی می شود.
او با تاکید بر غیرقانونی بودن واگذاری خدمات مرتبط با کارگران ساختمانی بویژه صدور کارت مهارت هوشمند به دفاتر پیشخوان دولت اظهار داشت: این درحالیست که پیش از این بر اساس ماده 131 قانون کار و ماده 18 قانون بهبود مستمر محیط کسب کار مسئولیت نظارت برصدور و تعویض کارت مهارت برعهده تشکلات صنفی کارگری در بخش ساختمان بوده است.
این فعال صنفی کارگران با درخواست ازوزیر تعاون کار ورفاه اجتماعی برای رسیدگی به این موضوع مهم افزود: در مورد این مشکل انجمن های صنفی کارگری در بخش ساختمان با چند نهاد مختلف دولتی همانند وزارت کار وسازمان زیر مجموعه این وزارت خانه مکاتباتی را انجام داده اند که متاسفانه تا به امروز نه تنها پاسخ قابل قبولی از سوی این ارگانها دریافت نکرده ایم بلکه به نحوی با صدور بخشنامه هایی موانعی بزرگتر بر سر راه انجمنها و کارگران می گذارند.
نیک سیرت در خاتمه سخنان خود گفت: دستورالعمل‌های سازمان فنی حرفه ای و همکاری آنها با دفتر پیشخوان دولت وهمینطور احراز اشتغال کارگران ساختمانی برای بیمه و ادامه برقراری بیمه به کارگزاری های تامین اجتماعی برای کنار گذاشتن انجمن های صنفی کارگری ساختمانی برخلاف ضوابط ومقررات است.

-------------------------

مطالبات پرداخت نشده کارگران سد حوضیان/ مسئولان قول پیگیری دادند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ؛ این کارگران که درپروژه سد حوضیان شهرستان الیگودرز استان لرستان مشغول کارند در 6 ماه گذشته مزدی دریافت نکرده‌اند به همین دلیل بدنبال اجتماع چند روزه کارگران فرماندار الیگودرز وعده پی گیری مطالبات کارگران سد حوضیان را داده است.
آنها می‌گویند با وجود آنکه پروژه سد حوضیان بعد از گذشت حدود 12 سال در تاریخ 14 اردیبهشت ماه توسط مسئولان کشوری افتتاح شده‌ اما تاکنون وضعیت معوقات مزدی آنها نامشخص باقی‌مانده است.
بر اساس این گزارش بصورت مشخص در جلسه مورد نظر که در محل سالن اجتماعات سد حوضیان برگزار شده است معاون فرماندار در حضور رئیس اداره کار شهرستان الیگودرز ومجری سد پرداخت حداقل یک ماه از مطالبات معوقه کارگران سد حوضیان را تا حداکثر تا 15 روز آینده داده است.
از قرار معلوم همچنین در طی جلسه مذکور مقررشده سایر مطالبات معوقه کارگران سد حوضیان با فروش اوراق مشارکت به مرور پرداخت شود.
به گفته کارگران خواسته ما از مسئولان استانی وشهرستانی این است که با توجه به افزایش هزینه‌های جاری، تمام تلاش خود را انجام دهند تا زمینه‌ پرداخت تمامی معوقات کارگران در یک الی دو نوبت فراهم شود.

-------------------------

کارگران شهرداری آزادشهر معوقات مزدی دارند/ زباله‌ها جمع‌آوری نشد، پیمانکار مقصر است

به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری شهرداری آزادشهر چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم، پیمانکار قبلی که با شهرداری تسویه حساب کرده، به کارگران بابت مزد و مزایای مزدی بدهکار است.
ظاهرا در روزهای گذشته، کارگران خدماتی در اعتراض به این عدم پرداخت، دست از کار کشیدند و به همین دلیل، جمع آوری زباله در این شهر با اختلال مواجه شده است.
در همین رابطه، شهردار آزادشهر سه شنبه مورخ 12 مرداد 1395 در پاسخ به علت جمع آوری نشدن زباله ها در چند روز گذشته در گفتگو با یک رسانه محلی گفته است: پیمانکار قبلی به بعضی از کارگران بدهکار است و کارگران برای وصل طلب خود اعتصاب کرده بودند.
باقری بیان کرد: شهرداری از لحاظ مالی حدود 97 درصد طلب پیمانکار را بصورت تحویل زمین در ازای طلب به وی پرداخت کرده است اما پیمانکار نتوانسته این زمین را بفروشد و به تعهداتش نسبت به کارگران جامه عمل بپوشاند.
شهردار آزادشهر ادامه داد: مشکل از آنجا آغاز شد که از سال 1389 این پیمانکار مفاصا حساب نگرفته و قرار داد با وی تمدید شده و حال که قرار داد به اتمام رسیده این زخم سر باز کرده است. در 5 سال همکاری، این پیمانکار به بعضی از کارگران در پرداخت عیدی،سنوات و به برخی حقوق یک ماه را بدهکار است.
پیش از این نیز همین مشکل در شهرستان هشترود پیش آمده بود و شهردار این شهر، تقصیرات را متوجه پیمانکار دانست.
این درحالیست که بنا بر اعتقاد کارشناسان، دستمزد و مطالبات مزدی کارگران جزء دیون ممتازه به شمار می‌رود و بر عهده مسئولان شهرداری است که این مطالبات را پرداخت کنند.

-------------------------

اقدام به خودکشی یک کارگر ستاره خلیج فارس

منابع خبری ایلنا در پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس، از اقدام به خودکشی یک کارگر پیمانکاری این پالایشگاه خبر دادند.
به گفته این منابع، کارگر مذکور که در یکی از شرکت های پیمانکاری زیرشاخه شرکت فلات مشغول به کار است، همانند بیش از هزار کارگر پیمانکاری دیگر 4 ماه دستمزد پرداخت نشده دارد.
از قرار معلوم این کارگر از ساعت ده صبح امروز، بالای یک سطح مرتفع رفته و اعلام کرده که می‌خواهد از فرط استیصال اقدام به خودکشی کند و در مقابل مدیران شرکت با مشاهده این وضعیت در تلاشند تا با وعده پرداخت او را از این اقدام، منصرف کنند.
ظاهرا در روزهای گذشته شرکت فلات به شرکت‌های پیمانکاری زیرشاخه خود دستور توقف فعالیت داده و این مساله باعث شده کارگران علاوه بر مشکلات معیشتی ناشی از پرداخت نشدن دستمزد‌های معوقه، نگران امنیت شغلی خود هم باشند.

-------------------------

تجمع بازنشستگان هما مقابل دفتر مرکزی شرکت هواپیمایی

جمعی از بازنشستگان شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در تماس با ایلنا از تجمع امروز صبح خود خبر دادند.
از قرار معلوم در تجمع امروز صبح حدود 700 نفر از بازنشستگان حضور دارند.
این تجمع که از ساعت 9 صبح مقابل دفتر مرکزی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران واقع در منطقه مهرآباد برگزار شده بود تا ظهر امروز ادامه داشته است.
تجمع کنندگان می‌گویند از سال 94 مطالبات پرداخت نشده داریم و علاوه بر این، به علت کمبود نقدینگی صندوق بازنشستگی هواپیمایی، تا این لحظه تنها نصف مستمری تیرماه به بازنشستگان پرداخت شده‌است.
بازنشستگان هما می گویند تا زمان پرداخت مطالبات و توجه مسئولین صندوق بازنشستگی هواپیمایی به خواسته های آنها، به اعتراضات صنفی خود ادامه خواهند داد.

-------------------------

تعاونی‌های کارگری به حاشیه رانده شده‌اند

«فریبرز رئیس دانا» در گفتگو با ایلنا با اشاره به اینکه تعاونی های کارگری که در چارچوب مناسبات سرمایه دارانه در قانون کار به رسمیت شناخته شده‌اند، تصریح کرد: قانون کار مصوب 29 آبان 69 وجود شرکت های تعاونی کارگری را برای برقراری تعادل و پرهیز از ظلم به کارگران به رسمیت شناخته اما از زمان آغاز اجرای سیاست‌های تعدیل ساختاری تاکنون همین اندک مجاری تنفسی برای کارگران در چارچوب مناسبات سرمایه دارانه حاکم بر قانون کار به رسمیت شناخته نمی‌شود.
رئیس دانا از رسمیت نشانختن تعاونی‌های کارگری در بازارهای مختلف پولی را ناشی از ترسی دانست که در میان کارفرمایان از بابت توقف دست اندازی‌ها به حقوق اجتماعی و اقتصادی کارگران وجود دارد و افزود: در ایران سالهاست که تعاونی‌های کارگری زیر فشار براندازانه دولت و سرمایه‌داری سوداگرانه قرار دارد، زیر آنها از هر شکلی به نهادینه شدن حقوق صنفی کارگران منجر شود هراس دارند و اساسا سعی می‌کنند بدین وسیله مشارکت مردمی طبقات فرودست را به حاشیه ببرند.
این کارشناس اقتصادی که عقیده دارد باهمه رویکردهای بازدارنده‌ای که همواره درمقابل سازمان یابی نهادهای صنفی کارگری اتخاذ شده است، می‌توان عملکرد شرکت‌های تعاونی مسکن و مصرف کارگری در دوران بعد از اجرای اصلاحات ارضی تا حدود زیادی موفقیت آمیز تلقی کرد، افزود: با وجو آنکه تعاونی‌ها به موجب قانون اساسی همچنان یکی از بخش‌های اصلی سه گانه اقتصادی است اما در سالهای اخیر از سوی سیاستگزاران و مجریان برنامه‌های اقتصادی کوچکترین میدان عمل به آنها داده شده است.
وی بابیان اینکه نقش تعاونی ها خصوصا از نوع تعاونی‌های مرتبط با پایگاه‌های اجتماعی اقشار فرودست به کمرنگ‌ترین حالت ممکن تنزل پیدا کرده است، افزود: اوج این اتفاق تصمیمی بود که در خصوص ادغام وزات تعاون در دو وزارتخانه رفاه و کار صورت گرفت.
رئیس دانا با یادآوری اینکه بعد از انقلاب اسلامی با ایجاد وزارت تعاون نوعی رویکرد خوشبینانه نسبت به پررنگ شدن نقش تعاونی‌ها در تنظیم و برقراری تعادل در مناسبات اقتصادی کشور حاکم شده بود، گفت: در نهایت ادغام این وزارتخانه در دو وزارتخانه دیگر نشان داد که رویکرد حاکمان کشور در جهت وزش جریانهای تعدیل ساختاری قرار گرفته است.
وی ادامه داد: نتیجه چرخش چنین رویکرد این بود که تعاونی‌های منسوب به طبقات فرودست از این پس به جای داشتن مشارکت موثر برای ایجاد تعادل در مناسبات اقتصادی کشور از متن به حاشیه‌رانده شده‌اند.
رئیس دانا نمونه ای این بدنام کردن ها را در سخنان وزرای راه شهرسازی و بهداشت دانست و افزود:‌ این افراد بدون اینکه کوچکترین توجهی به عملکرد منفی‌اشان در راه سازی وتوسعه بهداشت و درمان که یک حق رایگان عمومی است داشته باشند واماندگی‌های خود را به سوسیالیسم نسبت می‌دهند و از آن به عنوان رسوبات سوسیالیستی یاد می‌کنند.
وی تصریح کرد: فضای سرمایه دارای افراطی گرا و نظام بنیادگرای بازار در کشور، موجب شده است تا شرکت تعاونی‌های کارگری نه تنها به جلوگیری از تجمیع قدرت و ثروت اندوزی به عنوان کارکرد اصلی خود درو بمانند بلکه با مبتلا شدن به فساد‌های اقتصادی سرمایه داری سوداگرانه به تدریج پایگاه اجتماعی خود را از دست بدهند و در نهایت به عنوان مقصران اصلی شکست سیاست‌های تعدیل ساختاری تبدیل شوند.
این اقتصاددان تنها راه خروج از وضعیت فعلی را میدان دادن به فعالیت تعاونی های کارگری واقعی برای ورود صحیح به فعالیت‌های اقتصادی و تجاری دانست و اظهار داشت: شرکت های تعاونی کارگری که خاستگاه صنفی مستقل واقعی داشته باشند می‌توانند در کنار بهبود بخشیدن به وضعیت اقتصادی اعضای خود امکان رشد اقتصادی را نیر فراهم کنند و به صورت مشخص با کارکرد صحیح خود ضمن جلوگیری از ریخت پاش‌های مالی به اتقاء توان چانه‌زنی نهاهای کارگری در مذاکرات دست جمعی کمک کنند.
رئیس دانا ادامه داد: از طریق همین شرکت‌های تعاونی کارگران می توانند به صورت همه جانبه سرنوشت خود را در دست بگیرند و دریافت انواع تسهیلات و حمایت‌های اجتماعی را برای خود فراهم کنند تا لایه‌های قدرت نتوانند صرفا با تغییر آرایش قدرت در جهت فریب اذهان عمومی و منحرف کردن مسیر مطالبات آنها عمل کنند.

-------------------------

کارگران کشتارگاه سیمرغ زیر حداقل مزد می‌گیرند

منابع کارگری در این و احد تولیدی در تماس با ایلنا گفتند: در این واحد کشتارگاهی 80 کارگر مشغول کار هستند که بین8 تا 10 ساله سابقه کاری دارند.
برپایه این اظهارات کارگران مورد نظر مدت زمان بیشتری از آنچه که در قوانین کار و تامین اجتماعی تعیین شده است کار می‌کنند اما مزایایی چون حق اضافه کاری، عائله‌مندی و مسکن به آنها تعلق نمی‌گیرد.
به گفته کارگران این واحد ظاهرا کارفرمای آنها نسبت به مصوبه مزدی شورای عالی کار بی‌اعتناست، و علاوه بر آن نه‌تنها پرداخت مزد کارگران در ماه های خرداد و تیر ماه هنوز صورت نگرفته است، بلکه به تازگی دستمزد اردیبهشت ماه هر کارگر مبلغی در حدود 660هزار تومان بوده است که دست کم دویست هزار تومان از حداقل مزد قانونی کمتر است.
بر اساس گزارش کارگران کشتار گاه سیمرغ، کارفرمای این کارخانه سال جاری به حقوق کارگران حدود 20 هزار تومان اضافه کرده و تازه این افزایش 20با پرداختی روز گذشته بابت دستمزد اردیبهشت ماه صورت گرفت اعمال شده است.
به گفته کارگران این واحد کشتارگاهی، پیش از این مشکلات کارگران و کارخانه بار‌ها از سوی اعضای شورا به صورت کتبی و حضوری به مسئولان کارفرمایی ونهاد های مختلف دولتی واداره کار نیشابور انتقال داده‌ شده بود که درعمل تا این لحظه هیچ کدام از مقامات کشتارگاه سیمرغ و یا اداره کار در این خصوص پاسخ قانع کننده‌ای نداده‌اند.

-------------------------

دادگاه جعفر عظیم‌زاده مشخص شد

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل جعفر عظیم زاده درتماس تلفنی با ایلنا گفت: طبق پیامک رسیده از سایت قوه قضاییه، شعبه 4 بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ساوه با صدور کیفرخواست، پرونده جعفر عظیم زاده را به شعبه 101 دادگاه کیفری 2 شهرستان ساوه ارسال کرده است.
وی افزود: با توجه به مشخص شدن مرجع قضایی، ظرف دو سه روز آینده جهت مطالعه پرونده و اطلاع از مفاد کیفرخواست صادره به همراه موکلم به شعبه 101 کیفری 2 ساوه مراجعه خواهم کرد.
جداری در پایان ابراز امیدواری کرد که با رسیدگی دقیق مسئولان امر، جعفر عظیم زاده که تنها به علت فعالیت های صنفی متهم شده، به زودی از همه اتهامات وارده تبرئه شود.

-------------------------

تجمع تریلرداران سیستانی در اعتراض به عدم پرداخت کرایه بار

به گزارش ایلنا، روز گذشته (11 مرداد)، حدود بیست نفر از تریلداران سیستانی در اعتراض به عدم پرداخت کرایه حمل بار در ماههای گذشته، مقابل اداره غله و خدمات بازرگانی زابل تجمع کردند.
این تریلرداران که از زابل به مقصد سیلو گندم زاهدان حرکت می‌کنند، طرف قرارداد با شرکتی به نام شرکت خلیج فارس هستند و از قرار معلوم این شرکت در سال گذشته، کرایه حمل بار را پرداخت نکرده‌است.
این رانندگان می‌گویند: از اداره غله و خدمات بازرگانی زابل می‌خواهیم شرکت خلیج فارس را وادار کند که به تعهدات خود عمل نماید.
ظاهرا در جریان تجمع روز گذشته، مسئولان این نهاد دولتی پاسخی به خواسته‌های این رانندگان نداده‌اند.
براساس گزارش یک پایگاه خبری محلی، هر کدام از این رانندگان بین 30 تا 50 میلیون تومان از شرکت خلیج فارس طلبکارند.

-------------------------

طولانی شدن وضعیت معلق کارگران کارخانه قند اهواز

منابع خبری ایلنا درکارخانه قند اهواز گزارش دادند بعد از اعلام تعطیلی این کارخانه در تیر ماه سال 87، هنوز 41 نفر از کارگران شاغل در این کارخانه بلاتکلیف اند وهیچ یک از مسئولان پاسخگوی مطالبات آنها نیستند.
این کارگران که سوابق کار 17 تا 30 سال دارند در ادامه می‌گویند: بدنبال تجمع روز 29 تیر ماه آنها در مقابل ساختمان استانداری خوزستان، مسئولان مربوطه جلسه‌ای را به صورت حضوری با نمایندگان آنها ترتیب دادند که در نهایت این جلسه با ساعتها معطلی به صورت رسمی برگزار نشد.
به گفته آنان برخی مسئولان استانداری خوزستان روز تجمع به صورت شفاهی به کارگران ونمایندگانشان وعده رسیدگی به وضعیت کارخانه ومشکلات کارگران را در جلسه هفته بعدی کمسیون کارگری استان را دادند که هنوز این اتفاق صورت نگرفته است.
بر اساس این گزارش، کارگران این کارخانه که نگران امنیت شغلی خود ووضعیت کارخانه هستند، می‌ترسند که مشکلات واحد قند اهواز که درسالهای گذشته معطل مانده در سال جاری رفع نشود و با طولانی شدن این وضعیت آنها شغلشان را از دست بدهند.
کارگران با بیان این که مطالبات‌شان تنها محدود به وضعیت کارخانه وموضع بلاتکلیفی شغلیشان نمی‌شود، افزودند: علاوه بر همه اینها ،کارگران این کارخانه از اسفند ماه سال 94 دستمزد نگرفته اند.همچنین عیدی سال ۹۴ کارگران هنوز پرداخت نشده است.
بصورت مشخص کارگران قند اهواز می گویند؛ بانک‌های ملی و ملت بعنوان مالکین اصلی، بیش از 4 سال است کارخانه را‌‌ به همراه کارگرانش رها کرده و هم اکنون 41 کارگر باقی مانده فقط حضور غیاب می شوند.
کارگران تصریح کردند: خواسته ما پرداخت مطالبات معوقه مزدی و مشخص شدن وضعیت کارخانه است که مالکان آن(بانک ملی وملت) تا به امروز به این موضوع بی اعتنا بوده اند.
آنان در خاتمه تاکید کردند: اگر شرکا و سهامداران کارخانه قند اهواز به مشکلات کارگران همچنان بی توجهی نشان دهند، ناچاریم برای پیگیری خواسته‌های خود همانند دو سال قبل به تهران بیاییم.

-------------------------

مصدومیت یک کارگر به دلیل سقوط از بالابر

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (11 مرداد) سقوط یک بالابر به مصدومیت یک کارگر جوان انجامید.
براساس اعلام پایگاه خبری 125، در یک ساختمان 26 طبقه نیمه کاره، کارگر جوان در حال انتقال بار با استفاده از بالابر بود که ناگهان بالابر از طبقه منفی دو به طبقه منفی پنج سقوط کرده و این کارگر داخل بالابر محبوس شده بود.
نیروهای عملیاتی بی درنگ جریان برق را قطع کردند و با استفاده از تجهیزات مخصوص نجات کارگر جوان که دچار مصدومیت شده بود را از داخل بالابر خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند.

-------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در قزوین

به گزارش ایلنا، روز گذشته (دهم مرداد)، ریزش آوار در یک ساختمان نیمه‌کاره، به مرگ یک کارگر ساختمانی در قزوین انجامید.
از قرار معلوم، در قسمت غربی محل گودبرداری شده، یکی از کارگران در حال حفر گودال به‌منظور شمع بندی محل بوده که ناگهان قسمتی از دیواره کناری محل گودبرداری ریزش کرده و کارگر مذکور که تبعه افغانی بوده است، به‌طور کامل زیرخاک مدفون می‌شود.
آتش‌نشانان به‌سرعت پس از ایمن‌سازی محل حادثه، با استفاده از تجهیزات و ابزار مخصوص عملیات آواربرداری را آغاز کردند و با تلاش فراوان کارگر 60 ساله افغانی را از زیر آوار خاک خارج کردند. پس از انجام معاینات اولیه، مشخص شد کارگر مذکور جان خود را از دست‌داده است.

-------------------------

سرگردانی کارکنان تعدیل شده کتابخانه مجلس یک ساله شد

این کارگران که بین 5 تا 8 سال سابقه کار دارند مرداد ماه سال گذشته به عنوان نیروی متخصص در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول کار بودند در تماس‌های جداگانه به خبرگزاری ایلنا گفتند: 48 نفر هستیم که همگی بعد از خاتمه آخرین قرارداد کاریمان اخراج شدیم.
از قرار معلوم تمامی این 48 نفر در سمت‌های شغلی فهرست نویسی، کتابخانه ایرانشناسی، IT، روابط عمومی، مرمت، منشی‌گری و سایر کارهای فنی، مالی و اداری کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول کار بوده‌اند.
آنها با بیان اینکه از مرداد سال گذشته در حدود 28 نفر از مجموع تعدیل شدگان به کار سابق خود بازگشته‌اند، افزودند: هنوز وضعیت 20 نیروی تعدیل شده باقیمانده نامشخص است.
تمامی این افراد در بخش‌های مختلف کتابخانه، دیوان محاسبات، مرکز پژوهش‌ها، بخش پژوهش های کتابخانه و پارلمان مشغول به کار بوده‌اند
کارگران تعدیل شده باقیمانده در خصوص وعده هایی که به آنها در خصوص بازگشت به کار داده شده است گفتند: در ماه های گذشته از سوی مسئولان کتابخانه مجلس شورای اسلامی و تعدادی از نمایندگان مجلس به آنها گفته شد که با توجه به سابقه کار و تجربه بالا آنها را به بخش‌هایی که پیش از این در آنجا کار می‌کردند باز می گرداننند اما تاکنون که در حدود 1 سال از تعدیل آنها می گذرد به هیچ کدام از این وعده‌ها عمل نشده است.
پیشتر علیرضا محجوب، رئیس فراکسیون کارگری مجلس گذشته گفته بود که تعدیل این نیروها که سال‌ها تجربه دارند و در بخش‌های مرمت, فناوری اطلاعات، موزه، کتابخانه ایرانشناسی و کتابخانه شماره 1 کار می‌کردند، مایه خسران است و مشکلاتی را متوجه مسئولان این بخش‌ها می‌کند.

-------------------------

دو ماه از طلب مزدی کارگران «کمپرسور سازی ایران» باقیمانده است

کارگران صبح امروز دوشنبه(11 مرداد) به ایلنا گفته‌اند که پس از سال‌ها چالش کارگری در «کمپرسور سازی ایران»، وضعیت کارخانه در ماه جاری با تغییر مدیر عامل رو به بهبودی است اما هنوز دستمزد خرداد و تیر ماه آنها پرداخت نشده است.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه کمپرسور سازی ایران با بیان اینکه مشکلات مدیریتی و نداشتن منابع مالی کافی باعث شده بود دستمزد کارگران چندین ماه به تعویق بیافتد، گفت: با تغییر مدیر عامل کارخانه با توجه زمانهای تعیین شده برای پرداخت بدهی های مالی کارگران (بر اساس صورت جلسه شورای تامین استان)یک ماه از معوقات حقوقی کارگران این کارخانه پرداخت شد ومابقی مطالبات کارگران قرار است طی دو مرحله روزهای 20 و 30 مرداد ماه پرداخت شود.
اوهمچنین درباره وضعیت کارخانه کمپرسور سازی گفت:این واحد از تقریبا چهل روز پیش تا اول تیر ماه به بهانه قطع برق فعالیت تولیدی خود را بصورت موقت متوقف کرد اما از اول تیر ماه فعالیت تولیدی کارخانه از سر گرفته شده بطوریکه از پنجشنبه هفته قبل که تعطیلات تابستانی کارگران کارخانه آغاز شده است اما همچنان تعداد 70 نفر از نیروی کار این واحد صنعتی مشغول کارند.
او در ادامه در مورد وضعیت تولیدات کارخانه کمپروسورسازی گفت: زمانی این واحد تولیدی (حدود 15 سال پیش) روزی 10 دستگاه کمپرسور تولید می کرد در حال حاضر این رقم به‌ هفته‌ای یک دستگاه کمپرسور رسیده است.
به گفته این کارگر ،این در حالی است که ظرفیت تولید در این کارخانه بسیار بالاست اما به دلایلی که ما کارگران ازآن بی اطلاعیم مدیران این کارخانه طی چند سال گذشته قصد تولید با حداکثر ظرفیت را نداشتند.
این کارگر با بیان اینکه این واحد در زمینه فروش و سفارش محصولات تولیدی مشکلی ندارد اما به دلیل مشکلات مدیریتی در آستانه تعطیلی کامل قرار داشت، در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر با تغییر وضعیت کارخانه، انگیزه کارگران برای تولید نیز بیشتر شده است.
طبق اظهارات این کارگر،علاوه بر بدهی مالی کارخانه کمپرسور سازی به کارگران ، این واحد صنعتی بدهی مالی زیادی به نهاد های مختلف دولتی همانند اداره برق ،گاز ..وتامین اجتماعی دارد که در حال حاضر پرداخت آن میسر نیست.
وی با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی در مورد وضعیت کارخانه و کارگرانش گفت: اگر توجه مسئولان به وضعیت این کارخانه بیشتر شود در آینده نزدیک شاهد بهبودی وضعیت کارخانه و افزایش تعداد کارگران خواهیم بود.

-------------------------

آخرین وضعیت مصدومان تصادف کارکنان فاز 4-5 عسلویه

به گزارش منابع کارگی ایلنا، وضعیت جسمی آقای محسن سهیلی اسحاق یکی از 6 کارگر مصدوم فاز 4-5 عسلویه که در حادثه عصر روز یکشنبه (سوم مرداد) عسلویه به کما رفت و در بیمارستان MRI شیراز بستری شد، تغییری نکرده است.
بنا بر این گزارش، به جز آقای سهیلی بر اساس تصاویر، نفر نخست و دوم سمت چپ آقای «زربان» و «ضرغام باباحاجی»که دچار شکستگی لگن و دست و ران شده بودند از بیمارستان مرخص شدند اما آقای «مظاهری» ( نفر سوم) به علت شکستگی فک و صورت و دو بار عمل جراحی هنوز بستری است.
از قرار معلوم، خانواده آقای سهیلی رضایت داده اند که از راننده اتوبوس هیچگونه شکایتی ندارند چرا که به گفته آگاهان امر، راننده اتوبوس و اون تانکر آب هر کدام درصدی مقصر هستند.
به فاصله چهار روز از وقوع این حادثه، سرویس کارگران صدرا واژگون و 6 زخمی برجای گذارد، منابع ایلنا می‌گویند: بی توجهی به زمان‌بندی شیفت های کاری کارگران، نامناسب بودن جاده عبور و مرور، فرسوده بودن سرویس حمل و نقل کارگران و... از جمله مواردی هستند که این گونه حوادث را در عسلویه رقم می زنند.

-------------------------

اهمال در رعایت اصول ایمنی علت مرگ آتش‌نشان کرجی

«غلامرضا غفوری»، مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار در گفتگو با ایلنا در رابطه با مرگ آتش‌نشان کرجی براثر برق گرفتگی گفت: سازمان آتش نشانی متولی ایمنی و مسئول حفاظت جان مردم است، لذا نباید جان کارگران آتش نشانی در ایستگاههای مختلف این سازمان در معرض خطر باشد.
وی ادامه داد: حادثه مرگ آتش‌نشان کرجی بر اثر برق گرفتگی نشان می‌دهد که کمترین اصول ایمنی برق در ایستگاهها رعایت نمی شود.
غفوری تصریح کرد: اگر اصول اولیه ایمنی رعایت می‌شد، یک آتش‌نشان 24 ساله بر اثر تماس با کولر و برق گرفتگی جان خود را از دست نمی‌داد.
وی در تشریح دلایل بروز این حادثه گفت: سیستم اتصال به زمین و کلید نشتی جریان، جزء الزامات ساختمان‌های جدید است و این الزامات از بروز برق گرفتگی غیرمستقیم جلوگیری می‌کند.
وی ادامه داد: در ساختمان‌های کهنه این الزامات نصب نشده‌اند و همین مساله باعث بروز حوادث اینچنینی می‌شود.
این کارشناسی ایمنی افزود: از طرف دیگر تجهیز و تعمیرات وسایل برقی از جمله کولر بایستی توسط اشخاص ذیصلاح انجام شود و مبادرت به تعمیر کولر توسط کارگران واحدها، حادثه آفرین است.
مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار در پایان تاکید کرد: سازمان آتش نشانی باید هرچه سریعتر نسبت به تجهیز ایمنی ایستگاههای خود اقدام کند تا در آینده شاهد چنین حوادث دردناکی نباشیم.

-------------------------

پرداخت مزد زیر حداقل به کارگران شهرداری نیشابور

این منابع به ایلنا گفتند: 35 کارگر شاغل در فضای سبز شهرداری مرکزی نیشابور علاوه بر آنکه دستمزدی مطابق آنچه قانون کار وشورای عالی کار مصوب می‌کند دریافت نمی‌کنند، دو ماه است که دستمزد آنها به تاخیر افتاده است.
یکی از کارگران شاغل در شهرداری مرکزی نیشابور با بیان اینکه 35 نفر هستیم که بصورت میانگین 11 سال سابقه کار در فضای سبز را داریم، افزود: کارگران فضای سبز شهرداری مرکزی نیشابور به نسبت آنچه که در قوانین کار و تامین اجتماعی تعیین شده است بیشترکار می‌کننند اما برخلاف قانون میزان دریافتی آنان زیر حداقهای قانونی کار است.
وی در خصوص میزان دریافتی خود وسایر همکارانش گفت: میزان دریافتی کارگران فضای سبز شهرداری نیشابور هر ماه مبلغ 680 هزار تومان است که این رقم مطابق با پایه حقوقی که شورای عالی مزد در سال 95 تعیین کرده (812 هزار تومان )تطبیق ندارد.
او با بیان اینکه کارگران فضای سبز شهرداری روزی هشت تا 12 ساعت کار می کنند واستراحتی ندارند در ادامه گفت: هر ماه کارفرما بعد از پرداخت 680هزار تومان به عنوان دستمزد ماهانه از ما کارگران رسید دریافت می‌کند و ما برای پیگیری حق قانونی خود هیچ سند ومدرکی نداریم.
به گفته این کارگر اخیراحدودا یک الی دو هفته پیش شهردار مرکزی شهر نیشابور تغییر کردو وما کارگران فضای سبزانتطار داریم شهردار جدید به مشکلات ما کارگران که در نتیجه بی توجه ای مدیران سابق شهرداری روز به روز بیشتر شده رسیدگی کند.
این کارگر در خاتمه تصریح کرد: در این خصوص مشکلات خودرا به صورت حضوری به مسئولان شهرداری ،شورای شهر وحتی اداره کارنیشابور انتقال داده‌‌ایم اما درعمل هیچ تغییری صورت نگرفته است.

-------------------------

ترویج قوانین ضد کارگری با گسترش مناطق آزاد

انجمن کارگران و استادکاران ساختمانی شهرستان مریوان در این بیانیه با اشاره به اینکه دولت با دستور قرار دادن لوایح منطقه ازاد تجاری، قصد ابطال قانون کار را دارد، تاکید کرده است: از آنجا که قانون کار با همه جامعیت خود دارای نواقص زیادی است دولت چگونه می‌تواند در این شرایط اقتصادی و بیکاری، امنیت شغلی کارگران شاغل در مناطق آزاد و ویژه را تعیین کند.
انجمن کارگران و استادکاران ساختمانی شهرستان مریوان با ابراز تردید نسبت به ایجاد اشتغال در مناطق آزاد و ویژه با توجه به عملکرد قبلی دولت در این مناطق آورده است: با توجه به تجربیات ناکام کشور در سایر مناطق آزاد و تجاری آیا در بوشهر، آبر قو ، گچساران ، فسا، بانه و مریوان و... زیرساخت های لازم جهت آجرای این لوایح وجود دارد.
به باور نویسندگان این بیانیه با تصویب منطقه تجاری ناخواسته ضربه بر قانون کار زده خواهد شد و فضا را برای افزایش بیکاری مهیا خواهد کرد.
این انجمن صنفی در ادامه این بیانیه با طرح این پرسش که چرا تاکنون‏ در میان جامعه کارگری ایران هیچ کس در خصوص تبعات شرایط کار در مناطق آزاد و ویژه هیچ اقدام آسیب شناسی نکرده، آمده است: با توسعه این مناطق کارگرانی که این نواحی شاغل هستند به ترتیب دسته دسته از شمول حمایت‌های اجتماعی خارج خواهند شد و بیش از پیش در معرض خطر خراج ، کاهش امنیت شغلی، وقوع حوادث کار و مورد سوء استفاده قرار گرفتن و استثمار قرار خواهند گرفت.
انجمن کارگران و استادکاران ساختمانی شهرستان مریوان در ادامه این بیانیه گسترش مناطق آزاد و ویژه لایحه فوق را سبب ساز سواستفاده دلالان و واسطه گران از کارگران در لوای سرمایه گذاری دانست و افزوده است: از این زاویه می‌توان بیان کرد که مناطق آزاد نه برای جامعه 45 میلیون نفری کارگران کشور و نه برای جمعیت 16 هزار نفری کارگران شهرستان مریوان به مثابه تهدید خواهد بود و شرایط زندگی را برای این قشر سخت و سختتر خواهد کرد.
در بخش دیگری از این بیانیه در توصیف دقیق شرایط کارگران در مناطق آزاد آورده شده است: حقوق سنوات و مرخصی یک کارگر شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تنها ۱۵ روز است این در حالی است که سنوات خدمت و یک ماه مرخصی یک کارگر در سایر نقاط ایران برای یک سال کار کردن از کارفرمای خود معادل یک ماه حقوق به عنوان سنوات خدمت و یک ماه مرخصی است.
در عین حال عدم الزام کارفرما برای بیمه کردن کارگران، عدم برخورداری از استقلال در تشکیل نهاد صنفی مستقل، از دیگر مشکلات کارگران مناطق آزاد است که در این بیانیه بر آن تاکید شده است.
همچنین در ادامه این بیانیه درباره چگونگی تضییع حقوق کارگران مناطق آزاد تاکید شده است: در حالی که در بیرون از این مناطق به واسطه فعالیت هیت‌های تشخیص و حل اختلاف امکان بازگشت به کار کارگر اخراجی وجود‌ دارد، در محدوده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی چنین امکانی وجود ندارد.
انجمن کارگران و استادکاران ساختمانی شهرستان مریوان دلر پایان این بیانیه توصیه کرده است: دولت ابتدا باید در قوانین مربوط به کار و اشتغال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تجدید نظر کند و شرایط را برای زندگی کارگران در این مناطق اماده و مهیا کند ضمن اینکه نمایندگان استان کردستان و وزارت خانه های مرتبط برنامه‌ها مشخصی در موارد ذکر شده داشته باشند که بتوان این تهدید را در خصوص کارگران به فرصت تبدیل کرد.

-------------------------

بازنشستگی کارگران ساختمانی بدست فراموشی سپرده شده است

«میکائیل صدیقی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: باوجود سخت و زیان آور بودن ماهیت کار کارگران ساختمانی هیچکدام از این کارگران هنوز نتوانسته‌اند از مزایای قانون بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.
وی یادآور شد: مطابق ماده 10 قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، تمامی کارگران ساختمانی بیمه‌شده تنها به شرط داشتنن 35 سال سابقه پرداخت حق بیمه و 65 سال سن می‌توانند بازنشست شوند و به همین دلیل روند بازنشستگی این کارگران به موضوعی ملال آور تبدیل شده است.
صدیقی شرایط بازنشستگی کارگران ساختمانی مطابق قانون فوق را اجحافی بزرگ در حق کارگران ساختمانی دانست و افزود: کار کارگران ساختمانی به شدت سخت، مشقت‌بار و زیان آور است و در این شرایط طولانی شدن فرآیند بازنشستگی این گروه از کارگران به نوعی فراموش کردن آنها تلقی می‌شود.
نائب رئیس و دبیر کانون استانی کارگران ساختمانی استان کردستان در پایان پیگیری‌های انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی برای بازنشستگی کارگران ساختمانی از طریق سازمان تامین اجتماعی را تاکنون بی‌نتیجه دانست و افزود: سازمان تامین اجتماعی اراده‌ای برای بازنشستگی کارگران ساختمانی از طریق قانون سختی و زیان آور ندارد و تا این لحظه درخواست‌های انجمن های صنفی کارگران ساختمانی را بی‌پاسخ گذاشته است.

-------------------------

نگرانی کارگران ستاره خلیج فارس از بیکاری/ مطالبات پرداخت نشد

جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندر عباس در تماس با ایلنا از ادامه روند کار در این پالایشگاه ابراز نگرانی کردند.
این کارگران می گویند به دلیل عدم وجود نقدینگی، کارفرمای مادر به چند شرکت پیمانکاری دست چندم دستور توقف فعالیت داده است و همین مساله باعث نگرانی کارگران شده است.
از قرار معلوم از ورود مواد اولیه مورد نیاز این شرکت‌ها جلوگیری شده و کارفرمای مادر در پی ترخیص چند شرکت پیمانکاری است.
این کارگران که چندین سال سابقه کار در این پالایشگاه دارند، از شرایط موجود در این پالایشگاه ابراز نگرانی کردند و گفتند نه تنها مطالبات مزدی ما پرداخت نشده بلکه در شرایط فعلی امنیت شغلی ما نیز در خطر افتاده است.
این کارگران که تعداد آنها بیش از هزار نفر است، چهار ماه معوقات مزدی دارند و تا کنون هیچ وعده ای در مورد زمان پرداخت این مطالبات به آنها داده نشده‌است.

-------------------------

260 کارگر ریخته گری ماشین سازی تبریز دو ماه مزد طلبکارند/ انتظار دو ساله بازنشستگان برای سنوات

منابع کارگری ایلنا در این کارخانه گزارش دادند، حدود 260نفر هستند که جدا از دریافت نکردن طلب مزدی خرداد وتیر ماه ماه سال جاری با مشکل تاخیر در پرداخت حق بیمه نیز مواجه هستند.
آنها نگرانند که مبادا در صورتی بی‌تفاوتی مسئولان به مشکلاتشان این کارخانه به طور کامل تعطیل و درنتیجه آنها بیکار شوند.
همچنین حدود55 نفر از کارگران بازنشسته این واحد تولیدی که از اسفند ماه سال93 تا اسفند 94 به مرور بازنشسته شده‌‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان کار خود را دریافت کنند و به همین دلیل تعدادی از این کارگران بازنشسته صبح روز سی ام تیر ماه با تجمع مقابل ساختمان اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی این شهرستان خواستار پی گیری مسئولان این نهاد دولتی در دریافت مطالبات خود شدند.
به ادعای این کارگران مشکلات کارخانه ریخته‌گری ماشین سازی تبریز زمانی آغاز شده است که دولت از مدتها قبل قصد واگذاری این واحد صنعتی را به صندوق‌ بازنشستگی فولاد را داشته است.
کارگران ریخته گری ماشین سازی تبریزبا بیان اینکه صندوق فولاد به دلیل مشکلات مالی که دارد از قبول مسئولیت این کارخانه خوداری می کند در ادامه افزودند :در این میان کارگران این کارخانه که حداقل دو ماه دستمزد دریافت نکرده اند بیشترین خسارت را دیده اند.
طبق اظهارات کارگران این واحد ریخته گری ماشین سازی،سیاست واگذاری واحد های بحران زده ای همانند محل کار آنها به نهادهای دچار مشکلی همانند صندوق بازنشستگی فولاد اقدامی اشتباه است که بیشتر بر مشکلات واحد واگذار شده وکارگرانش می افزایند.

-------------------------

تاخیر 6ماهه در پرداخت مزد کارگران سد «حوضیان الیگودرز»

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ؛ این کارگران که درپروژه سد حوضیان شهرستان الیگودرز استان لرستان مشغول کارند در 6 ماه گذشته مزدی دریافت نکرده‌اند و به همین دلیل این کارگران طی روز های اخیر تجمعات متعددی را مقابل ساختمان اداره کار ودفتر نماینده شهرستان الیگودرز انجام داده اند.
آنها می‌گویند با وجود آنکه پروژه سد حوضیان بعد از گذشت حدود 12 سال در تاریخ 14 اردیبهشت ماه توسط مسئولان کشوری افتتاح شده‌است اما تاکنون وضعیت معوقات مزدی آنها نامشخص باقی‌مانده است.
برپایه این اطلاعات آخرین حقوقی که کارگران شاغل درسد حوضیان دریافت کرده اند مربوط به دو ماه دستمزد آذر ودی ماه سال 94 کارگران می شود که چند روز قبل از سفری که معاون اول رئیس جمهور برای افتتاح سد حوضیان داشت به حساب آنها واریز شده است.
به نقل از این کارگران گفته می شود در روز مراسم افتتاحیه سد به هیچکدام از آنها اجازه حضور درمراسم را ندادند، همچنین کارگران را تهدید کردند در صورتی که مشاهده کنند کارگری درباره مطالبات مزدی خود با کسی صحبت کند سریعا از کار اخراج می شود.
بنا به گزارش کارگران سد حوضیان ،سال گذشته تعداد کارگران شاغل در این پروژه عمرانی به حدود 150 نفر می رسید که اسفند ماه با اتمام بخش زیادی ازاجرای سد تعداد زیادی از کارگران با چند ماه مزد معوقه یکجا بیکار شدند.

-------------------------

پتروشیمی بوعلی بازهم دچار حادثه شد/ مصدومیت کارگران براثر سوختگی

به گزارش ایلنا اخباری که در رابطه با این حادثه در رسانه‌ها منتشر شده است نشان می‌دهد در جریان این حادثه آتشسوزی که حوالی ظهر امروز (10 امرداد) در واحد پارازایلین مجتمع پتروشیمی بوعلی بندر ماهشهر اتفاق افتاده است دست کم 9 نفر براثر تماس با ماده شیمیایی پارازیلین دچار مصدومیت سوختگی شده‌اند.
حادثه امروز بعد از آتشسوزی که در تعطیلات عید فطر اتفاق افتاد دومین مورد حادثه‌ای است که در پتروشیمی بوعلی اتفاق افتاده است.
بنابر این اخبار دست‌کم حال دو نفر از مصدومان که در تماس با پارازایلین نشت دچار حادثه شده‌اند وخیم گزارش شده است و در عین حال گروهی از رسانه‌ها به فاصله کمی بعد از انتشار این اخبار وقوع چنین حوادثی را تکذیب کردند.
البته در این خصوص به نقل از روابط عمومی هلدینگ خلیج فارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس اعلام شده است: «چند تن از کارکنان این مجتمع که در حال عملیات تمیزکاری یکی از واحدهای پتروشیمی بودند که دچار مصدومیت حاصل از تماس با هیدروکربور شده و تحت مراقبت های پزشکی و درمان هستند».
جدا از اخبار ضد و نقیضی که تاکنون در مورد مصدومیت کارگران پتروشیمی بوعلی در جریان حادثه امروز منتشر شده است، اخبار ضد و نقیضی دیگری از وخامت وضعیت جسمانی مدیرعامل این شرکت پتروشیمی و انتقال وی به بیمارستان خبر می‌دهند.
در این باره بر اساس اعلام رسمی روابط عمومی این واحد صنعتی، «محمدرضا صاحب نسق» مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا به دلیل آنکه از ابتدای وقوع حادثه در این مجتمع برای مهار حریق، کنترل و راه اندازی و باسازی تحت فشار بار کاری بوده است به دلیل ضعف جسمانی به درمانگاه منتقل شده است؛ موضع‌گیری که به صورت غیر مستقیم وجود حادثه آتشسوزی امروز در این مجتمع پتروشیمی را تایید می‌کند. پیگیری‌های ایلنا در این خصوص ادامه داشته و اخبار تکمیلی در پی به اطلاع خواهد رسید.

-------------------------

نگرانی از احتمال تصویب لوایح ضد کارگری

به گزارش ایلنا، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه با صدور یک بیانیه نسبت به لایحه دولت مبنی بر گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و همچنین مصوبه شورای شهر تهران در زمینه جرم تلقی کردن دستفروشی اعتراض کرده و این نوع مصوبات و لوایح را صدور جواز برای اخذ حقوق قانونی کارگران دانسته است.
در بخشهایی از این بیانیه آمده است: با تصویب لایحه افزایش مناطق آزاد، عملا و قانونا بخش فی الحال مشمول قانون کار نیز در مسیر خارج شدن از شمول قانون کار جاری قرار گرفته است. چنین مصوبه ای با حذف خدماتی از قبیل بیمه تأمین اجتماعی و جایگزین کردن اختیار تام در دست کارفرمایان با تکالیف و الزامات نیم بند آنان که تا امروز از لحاظ قانونی برایشان اندکی دست و پا گیر بود، به مثابه فرش قرمزی است که زیر پای کارفرمایان و سرمایه گذاران پهن شده تا به میل خود دستمزد تعیین کنند، قرارداد تنظیم کنند، اخراج کنند و هر اقدامی را که به صلاح خود بدانند علیه کارگران به انجام برسانند.
در ادامه این بیانیه می خوانیم: اما یورش قانون فقط به بخش شاغل طبقه کارگر محدود نمانده و بی حقوق ترین و محروم ترین بخش آن نیز یعنی بیکارانی که از فشار فقر و گرسنگی به دستفروشی، تن فروشی و گدائی روی آورده اند را در بر گرفته است. مصوبه شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر جرم شمردن دستفروشی و گدائی، نمونه ای از قانونی شدن گرفتن حق حیات از میلیونها انسان محروم و بی حقوق است که برخلاف میل خود از کار اخراج شده یا اصلا امکان دستیابی به هیچ کاری را نداشته اند.
در پایان این بیانیه، این تشکل کارگری این نوع لوایح و مصوبات را تعرض به زندگی و حق حیات اکثریت جامعه که مزدبگیر یا بیکار و بی پناه هستند، دانسته او حق اعتراض جمعی کارگران در مقابل آنها را محفوظ شمرده است.

-------------------------

نگرانی کارگران زغال سنگ خمرود و کک سازی زرند از خصوصی سازی محل کارشان

منابع ایلنا در شهرستان زرند استان کرمان با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: به تازگی موضوع ارائه بسته سرمایه گذاری «طرح تجهیز معدن زغالسنگ خمرود» همراه با کارخانه کک سازی زرند به بخش خصوصی مطرح شده است.
از قرار معلوم سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران این برنامه را در جهت اصل 44 قانون اساسی، سیاست های کلان خصوصی سازی دولت و استفاده از توان شرکت های داخلی به اجرا می گذارد.
کارگران این شرکت نگران آینده شغلی خود هستند و می گویند این واگذاری ها به احتمال زیاد امنیت شغلی آنان را به مخاطره خواهد انداخت.
به گفته این کارگران، در چنین شرایطی مدیران شرکت در هفته های گذشته از مازاد بودن بخشی از کارگران صحبت کرده اند و همین مساله به همراه تصمیم بر واگذاری به بخش خصوصی بر نگرانی کارگران افزوده است.
معدن زغالسنگ خمرود که از 38 میلیون تن ذخیره برخوردار است با هدف تولید 750 هزار تن زغالسنگ خام و تبدیل آن به 400 هزار تن کنسانتره زغالسنگ طراحی شده است.
همچنین کارخانه کک سازی زرند نیز که در این بسته سرمایه گذاری قرار دارد سالانه از ظرفیت تولید 400 هزار تن کک برخوردار است. معدن زغالسنگ خمرود و کارخانه کک سازی در محدوده استان کرمان واقع شده اند.

-------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری رجا

جمعی ازکارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در تماس با ایلنا ازتاخیر درپرداخت مطالبات مزدی خود خبردادند.
به گفته این کارگران دستمزد جمعی از کارگران پیمانکاری فنی که حدود چند صد نفرهستند، درماههای گذشته پرداخت نشده است. این کارگران که سابقه کار طولانی در شرکت رجاء دارند می گویند برخی از کارگران پیمانکاری این شرکت تا سه ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم، مسئولان شرکت رجاء تقصیر را متوجه مدیران شرکت های پیمانکاری می دانند و عدم پرداخت معوقات مزدی کارگران را نتیجه اهمال پیمانکاران عنوان کرده اند.
ظاهرا این کارگران در روزهای پایانی هفته گذشته تجمعات اعتراضی در اعتراض به این تاخیر برپا کرده اند که این تجمعات با وعده های مسئولین مبنی بر قول پرداخت در هفته جاری خاتمه یافته است.

-------------------------

طلب مزدی کارگران قطار شهری شیراز از 270 روز گذشت

تعدادی از کارگران پروژه زه کشی قطار شهری شیرازدر تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: به‌صورت مشخص حدود 60کارگر در بخش زه کشی به صورت پیمانکاری با سوابق بالای 8سال مشغول کارند که هنوز بابت دستمزد آبان، آذر، دی، بهمن واسفند 94و نیز مطالبات مزدی فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر ماه سال جاری طلبکارند.
به ادعای این تعداد کارگر پروژه زه کشی، سالهاست که آنها زیر نظرشرکت پیمانکاری«ارسا ساختمان» به صورت روزانه تا 12 ساعت مشغول کارند اما در حال حاضر دست‌کم بابت 270 روز معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
کارگران پیمانی بخش زه کشی متروی شیراز خواستار آن هستند تا مدیریت قطار شهری و شهرداری شیرازدر مقام کارفرمای اصلی در راستای اجرای طرح‌های مستقیم شدن قراردادهای کاری کارگران پیمانکاری با آن‌ها قرارداد مستقیم کار منعقد کند و در عین حال در خصوص پرداخت مطالبات آنها اقدام موثری انجام دهند.

-------------------------

مصدومیت چند کارگر زن در محور اشترمل ـ احمدآباد

به گزارش ایلنا، عصر هشتم مرداد، واژگونی یک دستگاه مینی بوس، منجر به حادثه دیدن 21 کارگرکشاورزی زن شد.
از قرار معلوم، حوالی ساعت 15 و 30 دقیقه روز 8مرداد، یک دستگاه مینی بوس در مسیر اشترمل به روستای احمدآباد واژگون شد.
21 سرنشین این مینی بوس که به طور عمده کارگران زن بودند و برای چیدن خیار به سرجالیز می رفتند، آسیب جزیی دیدند و از این تعداد 12 نفر به بیمارستان تویسرکان اعزام شدند.
از قرار معلوم مصدومیت این چند نفر نیز وخیم گزارش نشده است.

-------------------------

معطلی کارگران کاشی خزر برای دریافت طلب مزدی

کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: تعطیلی محل کار آن‌ها اواخر دی ماه سال گذشته (۹۴) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما به دلیل مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی، فعالیت خود را در خطوط تولید متوقف کرد و از آن زمان تاکنون تعداد زیادی از همکاران آنها بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شده‌اند.
آن‌ها می‌گویند: کارفرما در سال 94 از مجموع کارگران این کارخانه تعداد حدود 300کارگر را پس از اتمام قرارداد کاراخراج کرد که هم اکنون این کارگران از مقرری بیمه بیکاری استفاده می کنند.
به ادعای آنان تعداد حدود 75کارگر نیز پیش از اعلام تعطیلی کارخانه با اتمام قرار داد کار از این واحد اخراج شده‌ بودند که هرکدام هنوز بین سه تا 7 میلیون تومان از مطالبات مربوط به زمان اشتغالشان را از کارفرما طلب دارند.
به نقل از کارگران کاشی خزرگفته می‌شود بجز دستمزد دی ماه سال گذشته کارفرما بابت اضافه کاریها و حق سنوات سالهای گذشته بدهکار است و در همین رابطه به تعدادی از آنها بابت بدهی خود مقداری از محصولات کارخانه را واگذار کرده است.
از قرار معلوم کارگران مورد نظر پس آنکه برای فروش این کاشی‌ها اقدام می‌کنند، متوجه بدحسابی کافرمای خود از طریق گرانفروشی می‌شوند.
کارگران با بیان اینکه کارفرما مرتبا به کارگران وعده پرداخت مطالبات کارگران را می‌دهد در ادامه اظهار داشت: بی‌توجه‌ای کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران باعث شد تا طی شش ماه گذشته چندین بار کارگران مقابل کارخانه و سایرنهاد‌های مختلف دولتی شهرستان رشت تجمع اعتراضی نسبت به بی توجه ای کارفرمادر پرداخت مطالباتشان داشته باشند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که این واحد تولید کننده انواع کاشی های دیواری وکف بدهی های مالی زیادی به اداره گاز ،برق وسایر نهاد های مختلف دارد.
طبق اظهارات کارگران پس از توقف فعالیت کارخانه و بیکار شدن کارگران کاشی خزر ، مسئولان شهرستان رشت واستانداری گیلان وعده پی گیری بازگشت بکار وپرداخت مطالبات کارگران را دادند اما تا کنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

-------------------------

کارگران معدن منگز قم تازه مزد اسفند را گرفتند

«اکبر شوکت» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: این کارگران که تعداد آنها در حدود 300 نفر است هنوز موفق به دریافت مطالبات مزدی سال جاری خود نشده‌اند.
وی افزود: این وضعیت درحالی است که این کارگران به روزانه در مجاورت مستقیم با آلودگی‌های ناشی از معدن منگنز و نارچ قم در عمق 340 متری زمین به کندن و استخراج مشغولند و در بهترین حالت به آنها دستمزدی در حد حداقل‌های قانونی پرداخت می‌شود.
شوکت در خصوص شرایط فیزیکی این کارگران افزود: به دلیل آلودگی های محیطی معدن کارگران داری مشکلات ریوی و پوستی هستند اما تاکنون کارفرما نسبت به بهبود شرایط کار و رسیدگی به مشکلات ریوی و پوستی آنان اقدامی نکرده است.
شوکت با اشاره به اینکه کارگران معدن منگنز و نارچ بهمن‌ماه سال گذشته و ماه رمضان امسال در سکوت خبری دو تجمع صنفی برگزار کردند، تصریح کرد: این کارگران با وعده‌های مسئولان به تجمعات خود پایان دادند اما از آن زمان تاکنون نه مسئولان معدن و نه مقامات محلی هیچکدام به وعده‌های خود عمل نکردند.
دبیر اجرایی خانه کارگر قم واگذاری و دست به دست شدن معدن بین پیمانکاران مختلف را از دلایل اصلی تضییع حقوق کارگران معدن منگنز ونارچ قم دانست و افزود: دست‌کم واگذاری بخشی از فعالیت‌های محول شده به تعاونی مرکب از کارگران معدن می تواند به این وضعیت سرو سامان دهد.
شوکت افزود: جایگزینی شرکت تعاونی‌ کارگری که برخلاف شرکت‌های پیمانکاری به مطالبات صنفی کارگران اهمیتی می‌دهند می‌تواند به پرداخت سریعتر دستمزد کارگران و توزیع عادلانه ثروت در بین کارگرانی مانند کارگران معدن منگنز و نارچ قم کمک کند.

-------------------------

۱۵ کارگر کارخانه شیمی کشاورز اخراج شدند

کارگران اخراجی کارخانه شیمی کشاورز به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولیدی حدود ۷۰ کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای مردادماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد ۱۵ کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ۱۸ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
به گفته آنان کارفرمای این واحد تولیدی که به تازگی مالک کارخانه شده است مدعی است توان پرداخت به موقع حقوق حدود ۷۰ کارگر شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل با تعدیل کارگران قصد کاهش هزینه‌های جاری کارخانه را دارد.
به ادعای آنان این تعدیل‌ها در حالی اتفاق افتاده است که قرارداد کار کارگران اخراجی تا پایان شهریور ماه مهلت داشت، اما کارفرما از قبل از مرداد ماه نسبت به فسخ قرارداد موجود و انعقاد قرارداد ۱۰ روزه با آنان اقدام کرد.
بر اساس گفته‌های کارگران اخراجی کارفرما متن قرارداد کار جدید را طوری تنظیم کرده است که کارگران نتوانند در مراجع قانونی از خود دفاع کنند و هیچ بعید نیست که بازهم گروهی دیگری از آنها به این شیوه تعدیل نشوند.

-------------------------

واژگونی سرویس کارگران صدرا 6 زخمی برجای گذاشت

به گزارش منابع خبری ایلنا از عسلویه، عصر دیروز (7 امرداد) سرویس حمل و نقل کارگران شرکت صدرا دچار حادثه شد و واژگون می شود.
به گفته این منابع کارگری، این حادثه 6 زخمی برجای گذاشت که همه آنان به بیمارستان «خلیج فارس بوشهر» منتقل شدند.
از قرار معلوم، 4 تن از این مصدومان به صورت سرپائی مداوا شده و ترخیص شدند اما 2 نفر از کارگران که از ناحیه دست و پا دچار شکستگی شده بودند هنوز در بیمارستان بستری هستند.
به گفته منابع محلی، ظاهراً وجود گازوئیل روی آسفالت باعث انحراف مینی بوس شده است؛ اما گزارش قطعی از دلیل حادثه هنوز اعلم نشده است.
این حادثه در حالی اتفاق افتاد که هنوز مدت زمان زیادی از تصادف غروب روز یکشنبه (سوم امرداد) سرویس کارگرانی که عازم شهر جم (محل اسکان) خود بودند نگذشته و در این میان هنوز در وضعیت جسمی محسن سهیلی اسحاق یکی از مصدومان این حادثه تغییری رخ نداده است.

-------------------------

مرگ آتش‌نشان کرجی در حادثه برق گرفتگی

به گزارش ایلنا، این حادثه زمانی رخ داد که آتش نشانی بنام «احمد فیروزیان»، 24 ساله حین انجام عملیات آتش نشانی در مهر شهر کرج بر اثر حادثه برق گرفتگی جان خود را از دست می‌دهد.
گفته می‌شود، جسد این آتش نشان که سابقه دو سال خدمت در نیروهای عملیاتی آتش نشانی کرج را در کارنامه خود دارد روز گذشته ( چهارشنبه ششم مرداد ماه) در گورستان بهشت سکینه به خاک سپرده شده است.

-------------------------

خطر تعطیلی سیمان نائین و بیکاری 270 کارگر

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارگران این کارخانه می‌گویند با قطع ناگهانی گاز، به لحاظ فنی زیان غیرقابل جبرانی به کوره‌های کارخانه سیمان نائین وارد شده و به تبع خرابی کوره‌ها، امنیت شغلی دست‌کم 270 نیروی کار این واحد تولیدی تهدید شده است.
بنابر این گزارش، ماموران اداره گاز شهرستان نائین صبح روز دوشنبه(4 مرداد) به دلیل انباشت بدهی‌ها وارد کارخانه سیمان نائین شده‌اند و گاز این واحد تولیدی را قطع کرده‌اند.
به‌صورت مشخص از سوی کارگران این واحد تولیدکننده سیمان خاکستری در استان اصفهان گفته می‌شود، قطع گاز سیمان نائین به دلیل بدهی 6 ونیم میلیارد تومانی این واحد تولیدی به اداره گاز شهرستان نائین انجام گرفته است.
براساس گزارش کارگران این واحد تولیدی، افت فشار گاز افزون بر 30میلیارد ریال خسارت به این واحد صنعتی وارد کرده است، که در صورت تداوم قطعی گاز طی روزهای آینده شاهد تعطیلی موقت کارخانه و بیکاری 270 کارگر شاغل در آن خواهیم بود.
به گفته کارگران سیمان نائین در حال حاضر همکاران فنی کارخانه در تلاش هستند مانع افزایش خسارت‌های ناشی از قطعی گاز به کوره‌ها و سایر ماشین‌آلات شوند.
آنان با بیان اینکه این واحد با وجود همه مشکلات در تلاش است به تولید ادامه دهد، در خاتمه گفتند: با وجود آنکه مدیران کارخانه سیمان نائین برای رفع مشکلات ایجاد شده که ناشی از کمبود منابع مالی است، نامه‌های متعددی را به بخش‌ها و نهادهای مختلف دولتی ارسال کرده‌اند‌ اما هنوز به نتیجه قانع‌کننده‌ای دست پیدا نکرده‌اند.

-------------------------

طلب مزدی کارگران معدن البرز شرقی وارد پنجمین ماه شد

تعدادی از کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی به ایلنا گفته‌اند، معوقات مزدی مربوط به ماه‌های فروردین ،اردیبهشت،خرداد وتیر سال جاری به همراه عیدی و پاداش پایان ۹۴ آنها هنوز پرداخت نشده است. این درحالیست که کارفرمای این واحد معدنی برای جلوگیری از اعتراض کارگران مرتباً وعده پرداخت مطالبات معوقه کارگران را می‌دهد.
این کارگران می گویند؛بر اساس وعده های داده شده از سوی کارفرما قرار بود روز گذشته 5 مرداد ماه یک ماه ازمطالبات معوقه کارگران این واحد معدنی پرداخت شود که تا لحظه ارسال این خبر عملی نشده است.
به نقل از این کارگران که در دارای سوابق 15 تا 25ساله هستند، گفته می‌شود آخرین دریافتی که کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی در سال جاری داشته اند 26 خرداد ماه مربوط به عیدی پایان سال 95 بوده است.
طبق اظهارات کارگران معدن طزره؛ مدیریت معدن هنوز بابت وصول طلب مربوط به فروش زغال سنگ‌های استخراجی همچنان با مشکل بدحسابی خریداران مواجه است.
این کارگران می‌گویند امیدواریم که وعده مدیریت معدن در هفته جاری عملی شده و پس از ماهها انتظار، مطالباتشان پرداخت شود.

-------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس/ هیچ وعده‌ای در کار نیست

جمعی از کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از ادامه مطالبات مزدی خود خبردادند.
به گفته این کارگران دستمزد بیش از هزار کارگر پیمانکاری این پالایشگاه در سال جدید پرداخت نشده و این کارگران 4 ماه معوقات مزدی دارند.
از قرار معلوم در مورد زمان پرداخت این مطالبات هیچ وعده‌ای به کارگران داده نشده است.
کارگران ساختار سلسله مراتبی شرکت‌های پیمانکاری را دلیل بروز این مشکلات می‌دانند و می‌گویند: تا 4 و 5 سطح شرکت‌های پیمانکاری داریم که اوضاع شغلی و معیشتی کارگران شاغل در شرکت های پیمانکاری جزء بسیار وخیم است.
به گفته کارگران، مدیران عامل شرکت‌های پیمانکاری جزء به مدیران رده‌های بالاتر وخامت اوضاع را گزارش کرده‌اند اما تا کنون هیچ اقدامی در جهت پرداخت مطالبات کارگران انجام نشده است.
کارگران می‌گویند به حدی درگیر مشکلات معیشتی هستیم که هیچ انگیزه‌ای برای ادامه کار و گرداندن چرخ‌های تولید نداریم و در حال حاضر بلاتکلیف و مستاصل هستیم.

-------------------------

وضعیت جسمی آقای سهیلی تغییری نکرده است

به گزارش منابع کارگری ایلنا، وضعیت جسمی آقای «محسن سهیلی اسحاق» یکی از کارگران فاز 4-5 عسلویه که در برخورد سرویس رفت و برگشت کارگران فاز 4-5 عسلویه با یک کامیون حامل تانکر آب به کما رفته بود تغییری حاصل نشده است.
وی به دلیل خونریزی شدید مغزی به بیمارستان مرکزی شیراز (MIR) منتقل شد اما به دلیل پایین آمدن سطح هوشیاری به کما رفت.
منابع ایلنا می‌گویند: امکانات و تسهیلاتی برای همکاران و بستگان این مصدوم فراهم آمده است تا بتوانند به عیادت وی برونند.

-------------------------

زاگرس خودرو با ۸۰ کارگر تعطیل شد

گروهی از کارگران کارخانه زاگرس خودرو در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: دست‌کم حدود 80 نفر هستیم که همگی از ابتدای خردادماه تاکنون بیکار شده‌ایم.
به گفته کارگران این واحد صنعتی، «زاگرس خودرو» که از شرکت‌های وابسته به یک گروه خودروسازی در کشور مالزی است ، پس از چندین ماه کاهش در ظرفیت تولید از اول خرداد ماه (۹۵) رسما تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشده‌اند.
این وضعیت در حالی است که تنها به فاصله چند روز مانده تا تعطیلی این واحد صنعتی به نقل از دبیر خانه کارگر لرستان وضعیت این کارخانه بحرانی اعلام شده بود.
این کارگران که بصورت میانگین 10سال سابقه کار دارند، در ادامه درباره وضعیت شغلی خود می‌گویند:زمانی در این واحد خودرو سازی حدود 400 کارگر کار می کرد که از میانه دهه 80 به مرور و با آغاز مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمهای اقتصادی کشورهای غربی، مدیریت کارخانه سیاست‌های تعدیلی را پیش گرفت و به تدریج از تعداد همکاران آنها کاسته شد.
آنان با بیان اینکه هم اکنون مالکیت این واحد به یک خودرو ساز جدید واگذار شده و بخش زیادی از تجهیزات وماشین آلات کارخانه زاگرس خودرو به فروش رسیده است، تاکید کردند: اگرچه از سوی مدیریت با همه آنها تسویه حساب شده است اما به دلیل آنکه در این محدوده جغرافیایی کشور هیچ فرصت شغلی دیگری وجود ندارد، همه آنها برای تامین معاش خود دچار مشکل شده‌اند.

-------------------------

مرگ 350 نفر در حوادث کار سه ماهه نخست امسال/ تهران رکورددار است

به گزارش ایلنا، در حوادث ناشی از کار طی سه ماهه نخست سال جاری 350 نفر جان خود را از دست دادند که از این تعداد 347 نفر مرد و سه نفر زن بودند. آمار تلفات حوادث کار در این مدت نسبت به زمان مشابه سال قبل 1.1 درصد کاهش یافته است.
براساس اعلام روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی، در این مدت بیشترین تلفات حوادث کار به دلیل سقوط از بلندی جان خود را از دست داده اند که این علت 41.7 درصد از کل تلفات با آمار 146 نفر را در برمی گیرد.
پس از سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت با 24.9 درصد از کل تلفات، برق‌گرفتگی با 13.1، کمبود اکسیژن با 4.6، سوختگی با 3.1 و سایر دلایل با 12.6 در رتبه های بعدی دلایل مرگ در حوادث کار قرار دارند.
در این مدت همچنین استان‌های تهران با 53، خراسان رضوی با 30، اصفهان با 28 و فارس با 24 بیشترین آمار تلفات را در برمی گیرند؛‌ این در حالی است که آمار تلفات حوادث کار در سایر استان‌ها کمتر از 20 نفر و در تعداد قابل توجهی از آن‌ها کمتر از 10 نفر بوده است.
در بهار امسال شش هزار و 555 نفر نیز در حوادث کار مصدوم شدند و به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل 1.3 درصد کمتر شده است.

-------------------------

کارگران بازنشسته «جهاد کشاورزی» گیلان تجمع کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، حدود 160 نفر از کارگران بازنشسته سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان که از سال 93 تا اسفند 94به مرور بازنشسته شده‌ اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان کار خود را دریافت کنند و به همین دلیل تعدادی از این کارگران بازنشسته صبح امروز با تجمع مقابل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی این استان خواستار پی گیری مسئولان این نهاد دولتی در دریافت مطالبات خود شدند.
به گفته یکی از کارگران بازنشسته جهاد کشاورزی گیلان بعد از سالها تلاش از این نهاد دولتی بازنشسته شده ایم اما ظاهرا مسئولان این اداره نبود منابع مالی را دلیل عمل نکردن به تعهدات خود عنوان می کند اما آن‌ها که از ادامه این وضعیت خسته شده‌اند تصمیم به برپایی این تجمع گرفته اند.
گفتنی است علیرضا شعبان نژاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بعد از اعتراض این تعداد کارگر بازنشسته در گفتگو با یک رسانه ای محلی از پرداخت مطالبات بازنشستگان این دستگاه اجرائی در مهر ماه امسال خبر داده است.

-------------------------

به دلیل اعتراض کارگران با مشکل مواجهیم/ بدحسابی پیمانکار دلیل نارضایتی کارگران

براساس اخبار دریافتی ایلنا، شهردار هشترود در خصوص مشکلات کارگران شهرداری این شهر گفت: چند روزی است که تعدادی از کارگران شرکت خدماتی طرف قرار داد با شهرداری به علت عدم دریافت حقوق در اعتراض صنفی به سر می‌برند.
این مقام شهری هشترود افزوده است: شهرداری هشترود به ناچار برای جمع آوری زباله‌های شهر از از کارگران رسمی خود استفاده می‌کند که به دلیل تعداد کم این کارگران در نظافت شهر با مشکل مواجه شده‌ایم.
اسلام عبدیلر در ادامه خاطرنشان کرده است: پیمانکار طرف قرار داد با شهرداری هشترود مبلغ 100 میلیون تومان طلب معوق دارد و از این رو به تعهدات خود عمل نکرده و حقوق کارگران را واریز نمی‌کند، این در حالی است که در روز عقد قرارداد پیمانکار متعهد شده اگر شهرداری نتوانست به صورت ماهیانه حق و حقوق پیمانکار را تسویه کند شخص پیمانکار تا سه ماه به کار خود ادامه دهد و حق و حقوق کارگران را پرداخت کند.

-------------------------

سرگردانی کارکنان تعدیل شده کتابخانه مجلس یک ساله شد

این کارگران که تا مرداد ماه سال گذشته به عنوان نیروی متخصص در کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول کار بودند در تماس‌های جداگانه به خبرگزاری ایلنا گفتند: 48 نفر هستیم که همگی بعد از خاتمه آخرین قرارداد کاریمان اخراج شدیم.
آنها با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تعداد 28 نفر از مجموع تعدیل شدگان به مرور به به کار سابق خود بازگشته‌اند، افزودند: هنوز وضعیت 20 نیروی تعدیل شده باقیمانده نامشخص است.
از قرار معلوم تمامی این 48 نفر در سمت‌های شغلی فهرست نویسی، کتابخانه ایرانشناسی، IT، روابط عمومی، مرمت، منشی‌گری و سایر کارهای فنی، مالی و اداری کتابخانه مجلس شورای اسلامی مشغول کار بوده‌اند.
آنطور که در رسانه‌ها آمده است علت تعدیل کارگران به اعتراضی بازمی‌گردد که چند سال پیش از نظر فنی در مورد نحوه مرمت یکی از آثار نقاشی کمال الملک به نام تابلوی «سردار اسد بختیاری» صورت گرفته بود.
کارگران تعدیل شده باقیمانده در خصوص وعده هایی که به آنها در خصوص بازگشت به کار داده شده است گفتند: در ماه های گذشته از سوی مسئولان کتابخانه مجلس شورای اسلامی به آنها گفته شد که با توجه به سابقه کار و تجربه بالا آنها را به بخش‌هایی که پیش از این در آنجا کار می‌کردند باز می گرداننند اما تاکنون که در حدود 1 سال از تعدیل آنها می گذرد به هیچ کدام از این وعده‌ها عمل نشده است.

-------------------------

با توسعه مناطق آزاد قانون کار و قانون اساسی تعطیل می‌شود

به گزارش ایلنا، اتحادیه نیروی کار پروژه‌ای ایران با صدور بیانیه ای نسبت به پیشنهاد لایحه گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و تصویب فوریت آن در مجلس اعتراض کرد.
در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: سالهای پیش از این که دولت های پس از جنگ، مناسبات اقتصادی آمریکایی تعدیل ساختاری و خصوصی سازی را به صورت پنهان از نگاه مردم، به مرور جایگزین اصول اقتصادی تصویب شده قانون اساسی ایران بنمایند؛ قانون کار تنظیم شد. قانونی که فرآیند دست و پا بریده ای از یک انقلاب مردمی بود که پس از جنگ با قانون زدایی تدریجی دولتها، از درون مایه تهی شد.از این رو مناسبات اقتصادی ایران با 180 درجه چرخش، به راه پیشنهادی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول پیوست.
در ادامه بیانیه آمده است: در مناسبات نولیبرالی امروزیِ قانون کار و قانون اساسی را در عمل به دور ریخته اند، آنهم بدون این که از مردمی که با این قوانین به آنها مشروعیت داده اند؛ پرسشی کنند و با توسعه مناطق آزاد تجاری – صنعتی و تعریف مقرراتی خاص برای این مناطق؛ قانون اساسی و قانون کار را در این مناطق به کلی تعطیل کرده اند.
در ادامه با طرح این پرسش که علت تنظیم لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری – صنعتی بیشتر و تصویب کلیات آن به وسیله مجلس چیست، آمده است: باتوجه به عوامل سرمایه داری جهانی و دولتی که هیچ حقوقی برای کارگران قایل نیست تنظیم و بررسی راهکاری برای برون رفت از این شرایط در دستان روشن اندیشان، شاید نباشد. این خود کارگرانند که در نهایت باید تصمیم بگیرند، چگونه باید عمل کنند؟

-------------------------

پلی اکریل درگیر مشکلات فراوان/ مطالبات مزدی کارگران پرداخت نشده است

تعدادی از کارگران کارخانه پلی اکریل در تماس با ایلنا، گفتند: وضعیت فعلی کارخانه پلی اکریل برای آنها و سایر کارگران شاغل در این واحد صنعتی نگران‌کننده است.
از یک طرف دستمزد حدود 2000 کارگر کارخانه پلی اکریل از فروردین ماه پرداخت نشده است و از طرف دیگر، سهامداران این واحد تولیدی فکری به حال اوضاع نابسامان این کارخانه که به گفته کارگران در حال حاضر، با سی درصد ظرفیت خود فعال است نمی کنند.
کارگران می‌گویند اگر اوضاع به همین منوال ادامه پیدا کند و مسئولان به داد پلی اکریل نرسند، باید به زودی شاهد تعطیلی خطوط تولید و بیکاری خیل عظیم کارگران متخصص این قطب نساجی باشیم.
در حال حاضر هیچ زمان مشخصی برای پرداخت سه ماه معوقات مزدی این کارگران اعلام نشده‌است و دوهزار کارگر این کارخانه همچنان بلاتکلیفند و با مشکلات بسیار دست و پنجه نرم می‌کنند.
کارگران ریشه مشکل را در اهمال سهامداران کارخانه و عدم تزریق نقدینگی به این واحد می‌دانند و می‌گویند تمامی مسئولان شهرستان مبارکه، استانداری اصفهان و مقامات وزارت صنعت و معدن در جریان مشکلات این کارخانه هستند اما تا کنون هیچ اقدام موثری انجام نشده است.
کارگران می گوویند بدون تزریق آورده‌های نقدی و التیام بخشی زخم‌های پلی اکریل نه معوقات کارگران پرداخت خواهد شد و نه بنیه‌ای برای خرید مواد اولیه باقی خواهد ماند و عن قریب است که چرخ های این واحد تولیدی از گردش بایستد و ناگزیر و چه بسا ناخواسته، این صنعت مادر به کام مرگ کشیده شود.

-------------------------

طلب مزدی کارگران نگهبان قطار شهری اهواز از پیمانکار سابق

کارگران قطار شهری اهواز در توضیح این مشکل همکاران خود به ایلنا گفتند: این تعداد از کارگران 180 نفر هستند که در فاصله سالهای 90 تا 92 تحت نظر یک شرکت پیمانکاری به عنوان نگهبان و انتظامات کارگاه‌های پروژه‌ قطار شهری اهواز فعالیت می‌کردند.
از قرار معلوم این کارگران نگهبان هنوز هم در همان سمت شغلی قبلی مشغول کارند اما با حذف شدن شرکت‌های پیمانکاری در سالهای گذشته دیگر به صورت مستقیم با خود مجری پروژه طرف قرارداد هستند.
برپایه این اطلاعات پیمانکار پیشین کارگران نگبهان و انتظامات پروژه قطار شهری اهواز با گذشت بیش از سه سال از مسئولیتش هنوز به هر کارگر بابت حق سنوات، حق مرخصی، اضافه کاری وعیدی و پاداش معادل سه تا چهار میلیون تومان بدهکار است.
در عین حال طبق اظهارات کارگران، شرکت کیسون در مقام مجری اصلی پروژه قطار شهری اهواز بعد از خروج پیمانکار نگهبانی و انتظامات، قرارداد کار جدیدی را بصورت مستقیم با 180 کارگر یادشده منعقد کرده‌است با این حال حدود 6 ماه است که این کارگران بابت مطالبات جاری خود طلبکارند.
در همین رابطه ظاهرا شرکت کیسون در برابر خواسته‌های این کارگران تنها مسئولیت پرداخت بدهی 6 ماهه خود را برعهده گرفته است و از قبول تعهد مالی پیمانکار قبلی خودداری می‌کند.
به گفته کارگران پروژه قطار شهری اهواز، همکاران واحد نگهبانی و انتظامات آنهان بعد از خروج پیمانکار (سال 92)برای پی گیری طلب خود از این پیمانکار به اداره کار غرب اهواز شکایت کردند و برهمین اساس حکم دریافت معوقات مزدی خود را گرفته‌اند اما چون اثری از پیمانکار سابق وجود ندارد، هنوز امکان اجرای حکم صادره را پیدا نکرده‌اند.
در عین حال این کارگران نسبت به اینکه مجریان اصلی پروژه قطار شهری اهواز بدون رعایت تشریفات قانونی با پیمانکار قبلی واحد انتظامات تسویه کرده است و یادآور می‌شوند: برابر قانون کار کارفرمای اصلی می‌بایست قبل از تسویه حساب از بابت پرداخت شدن معوقات مزدی کارگرانی که در استخدام پیمانکار بوده اند اطمینان پیدا می‌کرد.

-------------------------

مرگ چهار کارگر شهرداری حسینیه از توابع شهرستان اندیمشک

به گزارش ایلنا، روز گذشته 4 کارگر شهرداری حسینیه از توابع شهرستان اندیمشک در جریان یک سانحه رانندگی جان خود را از دست دادند.
در حادثه تصادف کامیون تریلر با یک دستگاه سمند که ساعت 6:54 روز گذشته در محور قدیم اندیمشک - خرم‌آباد رخ داد، این چهار کارگر جان خود را از دست دادند.
از قرار معلوم،این حادثه به علت خواب‌آلودگی راننده تریلر رخ داد که تریلر به دلیل خارج شدن از مسیر خود با یک دستگاه سمند در مسیر مخالف برخورد می‌کند. این کارگران عازم محل کار خود بودند که دچار این حادثه شدند.

-------------------------

تجمع کارگران ایران ترانسفو در اعتراض به سیاست کوچک‌سازی

منابع کارگری ایلنا در زنجان در تکمیل این خبر گفتند: اعتراض کارگران شرکت ایران ترانسفو در راستای عملکرد شرکت مبنی بر برنامه ریزی برای کوچک سازی کارخانه است ، چرا که کارگران معتقدا با تغییر ساختار کارخانه، امنیت شغلی نوع قرادادها و سایر مزایای حقوقی کارگران نیز تغییر می‌کند.
کارگران ایران ترانسفو مدعی اند چرا کارفرما بخش خصوصی با وجود افزایش دو برابری سهام کارخانه باز هم قصد کوچک کردن کارخانه و فروش مستقلات آن در تهران را دارد.
یکی از کارگران که در جریان تجمع اعتراضی امروز حضور داشت، تعداد حاضران در تجمع امروز را حدودا 500نفر ذکر کرد و با اشاره به اشتغال حدود 4 هزار کارگر در ایران ترانسفو، افزود: سال گذشته به دنبال خصوصی سازی این واحد صنعتی معادل 30 درصد سهام کارخانه به صورت اقساطی به بخش خصوصی واگذار شد و حالا که پس از این واگذاری کارفرما تصمیم به کوچک سازی کارخانه گرفته است همه ما امنیت شغلی خود را در معرض تهدید می‌بینیم.
او با تاکید بر اینکه کارگران سیاست خصوصی سازی را به زیان کارخانه و حقوق صنفی‌شان می‌دانند، درباره وضعیت کارخانه ایران ترانسفو پس از اجرای سیاست خصوصی سازی گفت: در حال حاضر مدتی است که برای ادامه فعالیت‌هایمان با با مشکل تامین منابع اولیه روبرو هستیم و تقارن این اتفاق با اجرای سیاست‌های کوچک‌سازی کارفرما باعث شده است تا از بابت تامین آینده شغلی خود احساس نگرانی کنیم.

-------------------------

اخراج صدها نفر از کمیته امداد/ تعدیلی‌ها اجازه اعتراض ندارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظاهرا مدیریت کمیته امداد امام خمینی (ره) سال ۹۵ را با تعدیل کارکنان خود آغاز کرده است؛ اطلاعات موثقی که به تازگی از سوی گروهی از افراد شاغل در این مجموعه در اختیار ایلنا قرار گرفته نشان می‌دهد در چهار ماه گذشته موجی فراگیر از تعدیل‌ نیروی انسانی آغاز شده که عوارض این موج، نصیب شمار قابل توجهی از همکاران آنها در بخش‌های مختلف این مجموعه شده است.
براساس این گفته‌ها با وجود آنکه تاکنون موج تعدیل‌های ایجاد شده فروکش نکرده و دست‌کم تا این لحظه چند صد نفر از کسانی که تا سال قبل در واحدهای مختلف کمیته امداد امام مشغول کار بوده‌اند اخراج شده اند.
در ادامه این وضعیت نیز هم اکنون آخرین اخبار مربوط به تعدیل‌های تازه‌، اتاق به اتاق و میز به میز میان کارکنان باقیمانده‌ای که نگران وضعیت خود هستند؛ منتقل می شود.
از قرار معلوم تعدیل شدگان تا پیش از این دست کم بین ۵ تا حدود ۲۰ سال در بخش‌های مختلف مالی، اداری و مددکاری سابقه خدمت داشته‌ و از بدو استخدامشان در کمیته امداد امام تاکنون با آنها تحت عنوان نیروی خرید خدمتی قرارداد سالانه منعقد می‌شده است.
گفته می‌شود، همه این افراد در حالی که پس از خاتمه آخرین قرارداد کاری خود، منتظر فراخوانده شدن برای امضا قرارداد جدید بوده‌اند، خبر اخراج خود را دریافت کرده‌اند.
اگرچه در تمامی این سالها افراد یاد شده به مانند سایر کارکنان شاغل در سازمان‌های زیر مجموعه کمیته امداد از مزایای بیمه اجباری سازمان تامین اجتماعی برخوردار بوده‌اند اما ظاهرا به استناد قانونی تک ماده‌ای که از زمان تصویبش در سال ۵۹ به قوه خود باقی‌است، از شمول مقررات حمایتی قانون کار خارج شده‌اند در نتیجه عنوان شغلی «کارگر» به آنها اطلاق نمی‌شود.
براساس این معافیت قانونی که تحت عنوان «لایحه قانونی عدم شمول مقررات قانون کار درباره کارکنان نهادهای انقلابی» به تصویب مراجع وقت رسیده است، تمامی کارکنانی که از بعد تصویب این ماده قانونی در نهادهایی انقلابی همچون (جهاد سازندگی - بنیاد شهید – نهضت سوادآموزی - بنیاد مسکن انقلاب اسلامی) استخدام شده، باشند از شمول مقررات قانون کار مستثنی شدند.
اگرچه در متن این قانون یادشده، هیچ اشاره‌ای به کمیته امداد امام خمینی نشده است اما از قرار معلوم همین معافیت قانونی باعث شده تا کارکنان تازه تعدیل شده این مجموعه نتوانند به غیر از طرح درخواست دادخواهی از نمایندگان مجلس گام دیگری برای پیگیری مطالبات صنفی خود بردارند و به عنوان مثال نتوانسته‌اند از طریق طرح شکایت در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف مستقر در ادارات کار خواسته‌های صنفی خود را مطرح و پیگیری کنند.

-------------------------

احکام بازگشت به کار کارگران اخراجی آلومینیوم المهدی صادر شد

براساس اطلاعاتی که توسط منابع خبری ایلنا بدست آمده است؛ هیات رسیدگی به اختلاف واحد کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس ماه گذشته ( 24 تیرماه) در راستای بررسی شکایت دو نفر از کارگران اخراج شده مجتمع آلومینیوم المهدی رای بازگشت به کار صادر می‌کند.
به گفته منابع ایلنا کارگرانی که در این پرونده حقوقی برای آنها رای بازگشت به کار صادر شده است بصورت میانگین حدود 18 سال سابقه کاری در این مجتمع را داشته‌اند که هر دو آنها به اتفاق هشت نفر دیگر از همکاران خود در واپسین روز کاری سال گذشته به صورت دست‌جمعی اخراج می شوند.
ظاهرا این افراد در ارتباط با نارضایتی‌های صنفی که بعد از تغییر مدیریت مجتمع آلومینویم المهدی در میان کارگران این مجموعه به وجود آمده بود، توسط کارفرما تعدیل می‌شوند.
از قرار معلوم از این جمع 10 نفری، تعداد 4 نفر برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی اجتماعی معرفی شده، دو نفر به نشانه اعتراض به اخراج خود برای بازگشت به کار اقدام می‌کنند و در مورد وضعیت شغلی چهار کارگر باقیمانده نیز گفته می‌شود که باگذشت چهار ماه هنوز شرایط آنها مشخص و معلوم نشده است.
برپایه این اطلاعات هویت کارگران اخراج شده‌ای که در ماه‌های اخیر پیگیر بازگشت به کار خود بوده‌اند «حیدر منفرد» و«روئین تن نامجو» اعلام شده است که هر دو نفر آنها از طریق طرح شکایتی در هیات رسیدگی واحد کار واشتغال منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی وفلزی خلیج فارس خواستار بازگشت به کار سابق خود در مجتمع آلومینیوم المهدی می‌شوند.
ظاهرا در ادامه رسیدگی به همین شکایت، هیات مذکور با این استدلال که «ماهیت کار کارگران معترض در آلو مینیوم المهدی دائمی است» و به استناد مطابق ماده 13 مقررات اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نمی‌توان برای کارگران دارای قرارداد دائم حکم اخراج صادر کرد برای آنها حکم بازگشت به کار صادر می‌کند.
به گفته منابع ایلنا با گذشت یازده روز از صدور آراء بازگشت به کار برای این کارگران و یک نوبت مراجعه کارگران مورد نظر به محل کارشان در مجتمع آلومینیوم المهدی خود، هنوز مدیریت این مجتمع در مقام کارفرما هیچ اقدامی در راستای اجرای احکام صادر شده نشان نداده است.
واکنش نامعلوم کارفرمای مجتمع آلومینیوم المهدی در مورد صدور این احکام بازگشت به کار در حالی است که برابر ماده 31 مقررات اشتغال نیروی انسانی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تصمیمات هیات رسیدگی در مقام احکام قطعی تلقی شده و نهایتا باید ظرف مدت 10 روز اجرایی شود.

-------------------------

برخورد اتوبوس کارکنان پالایشگاه سوم عسلویه با گاردریل/حال یکی از زخمی‌ها وخیم است

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ساعت ۱۹ عصر یکشنبه (سوم مرداد) سرویس رفت و برگشت کارگران فاز ۴-۵ عسلویه که در حال انتقال آنان به شهر جم (محل اسکان) بود در برخورد با تانکر آب به حاشیه جاده منحرف شد و به گاردریل برخورد کرد.
در این حادثه، هفت نفر زخمی شدند که حال یک نفر از آنان به علت خونریزی شدید وخیم بوده و به بیمارستان شیراز منتقل شد و مابقی زخمی‌ها نیز به بیمارستان توحید جم منتقل شدند. اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال می‌شود.

برخورد با کامیون علت تصادف کارکنان پالایشگاه سوم عسلویه/ مجروح بدحال به شیراز منتقل شد

به گزارش منابع خبری ایلنا از عسلویه، در ساعت 19 عصر دیروز یکشنبه (سوم امرداد) سرویس رفت و برگشت کارگران فاز 4-5 عسلویه که در حال انتقال آنان به شهر جم (محل اسکان) آنان بود در برخورد با یک کامیون حامل تانکر آب به حاشیه جاده منحرف شد و به گاردریل برخورد کرد.
بنا بر این گزارش، این حادثه 7 مصدوم برجای گذاشت که به بیمارستان توحید جم منتقل می شوند.
به گفته این منابع کارگری، 6 تن از این کارگران به صورت سرپائی مداوا می شوند اما یکی از مصدومان به دلیل خونریزی شدید به بیمارستان شیراز منتقل می شود.
به گفته این منابع، شیفت های کاری کارگران، نامناسب بودن جاده عبور و مرور، فرسوده بودن سرویس حمل و نقل کارگران و... از جمله مواردی هستند که این گونه حوادث را در عسلو رقم می زنند.

شمار مصدومان اعزامی به شیراز به دو نفر رسید

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، شمار مصدومان اعزامی به بیمارستان شیراز به دو تن رسید که یکی از آنان به دلیل شکستگی از ناحیه ران پا و دیگری بابت خونریزی مغزی بوده است.
از قرار معلوم، حال یکی از این مصدومان منتقل شده به شیراز وخیم گزارش شده است.
همچنین گزارش ها از بیمارستان توحید جم حامی بر آن است که شمار بستری شدگان در این بیمارستان به دو نفر رسیده که به دلیل شکستگی دست و پا مورد عمل جراحی قرار گرفتند و وضعیت جسمی آنان رضایتبخش اعلام شده است.
در روز گذشته (سوم امرداد) سرویس رفت و برگشت کارگران فاز 4-5 عسلویه که در حال انتقال کارگران به محل اسکان آنان در شهر جم بود در برخورد با یک کامیون حامل تانکر آب به حاشیه جاده منحرف شد و به گاردریل برخورد کرد.

-------------------------

کارگران کشت و صنعت مهاباد چادر زدند/ ماهها معوقات مزدی پرداخت نشده است

جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مهاباد واقع در آذربایجان غربی در تماس با ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، بیش از ده روز است که در اعتراض به عدم پرداخت این مطالبات معوقه، مقابل ورودی مجتمع چادر زده‌اند و خواستار رسیدگی مسئولان به وضعیت نابسامان خود شده‌اند
از قرار معلوم، حدود دویست نفر از کارگران شاغل در شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد شامل کشت و صنعت مهاباد، مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد، مجتمع هما مرغ مهاباد و سردخانه زمزم مهاباد تا 14 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران ضمن شرح مشکلات معیشتی خود می‌گویند تا زمانی که مدیران مجتمع و مقامات محلی و استانی به اوضاع ما رسیدگی نکنند، به این اعتراض صنفی ادامه خواهیم داد.
ظاهرا در 14 ماه گذشته فقط مبالغی به عنوان علی الحساب به این کارگران پرداخت شده و بخش عمده دستمزد و مزایای شغلی آنها پرداخت نشده باقی مانده است. بسیاری از این کارگران در تامین هزینه های روزمره زندگی ناتوان هستند و با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند.
از قرار معلوم پس از واگذاری مجتمع به بخش خصوصی در سال 86، مشکلات کارگران این شرکت آغاز شده و در ماههای گذشته اوضاع به شدت وخیم‌تر شده است..
این کارگران می‌گویند در ماههای اخیر زمزمه‌هایی از تعدیل گسترده نیز به گوش می‌رسد و نگرانی از بیکاری هم بر نگرانی‌ها و مشکلات کارگران افزوده شده است.

-------------------------

مطالبات برآورده نشده کارگران کاشی حافظ/ کارگران مقابل استانداری فارس تجمع کردند

جمعی از کارگران تعدیل شده کاشی حافظ در تماس با ایلنا از عدم پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم از ابتدای سال جاری قرارداد شغلی بیش از 100 کارگر این کارخانه تمدید نشده است.
به گفته این کارگران، حق بیمه، سنوات و بخشی از دستمزد سال گذشته این کارگران پرداخت نشده است.
روز گذشته نیز بیش از دویست نفر از کارگران کاشی حافظ در اعتراض به بلاتکلیفی و عدم پرداخت مطالبات، مقابل استانداری فارس تجمع کردند.
کارگران می‌گویند اگر مسئولان استان فارس به مطالبات کارگران کارخانه کاشی حافظ رسیدگی نکنند، به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
این کارگران پیش از این در خردادماه نیز تجمعات اعتراضی برگزار کرده بودند.

-------------------------

نرخ ۱۷.۵ درصدی بیکاری در کهگیلویه و بویر احمد

براساس اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته در نشست شورای اشتغال استان کهگیلویه و بویراحمد، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی این استان گفت: نرخ بیکاری این استان 17.7 درصد است.
صابر مظاهری عنوان کرد: با توجه به اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد دومین استان با درصد بالای نرخ بیکاری در کشور است لذا تزریق تسهیلات و منابع، اختصاص تسهیلات سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای تحرک در اقتصاد و هدایت منابع و تسهیلات به سمت بخش خصوصی و تعاونی به هیأت دولت پیشنهاد می‌شود.
وی با اشاره به افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار در استان گفت: انتظار می‌رود مسؤولان طرح استانی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد را جزء استان‌های پایلوت قرار دهند و این طرح را در استان اجرا کنند.
مظاهری عنوان کرد: برای اجرای این طرح نیازمند ارائه منابع دولتی و همچنین تسهیلات بخش خصوصی برای آغاز به‌کار فارغ‌التحصیلان و دانش‌آموختگان دانشگاهی هستیم.
وی تصریح کرد: اختصاص اعتبار برای راه‌اندازی صنایع ثابت و راکد و کارخانه‌های تولیدی برای ایجاد رونق در اقتصاد استان و جذب نیروهای بیکار از دیگر پیشنهادهای استان در سفر دولت است.
مظاهری با بیان اینکه بیش از 25 هزار نفر بیکار ثبت شده در استان وجود دارد، گفت: برای کاهش نرخ بیکاری در استان اقداماتی صورت گرفته است که باید دستگاه‌های متولی این آمار را در سامانه رصد ثبت کنند که در صورت ثبت، تعداد آمار بیکاران کاهش پیدا خواهد کرد.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به پیشنهاد استان به شورای اشتغال کشور گفت: با توجه به نرخ بالای بیکاری در استان پیشنهاد بررسی وضعیت بیکاری در استان به شورای اشتغال کشور ارائه شده که امیدواریم این پیشنهاد مورد بررسی قرار گیرد.

-------------------------

کارخانه « شیشه وآئینه مقسمی » تعطیل شد/ بیکاری ۱۰ کارگر

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه « شیشه وآئینه مقسمی » که در شهرک صنعتی البرز استان قزوین در زمینه ساخت آئینه های جام فعالیت دارد، از پانزدهم خرداد ماه سال جاری (95) به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشده‌اند.
این کارگران که تعدادشان به 10 نفر بصورت رسمی با سوابق بین 18 تا 25سال گزارش می شود، در ادامه درباره وضعیت خود وهمکارانشان می‌گویند:پیش از مهر ماه سال گذشته تعداد کارگران این کارخانه به دست کم 40 نفر می رسد اما کارفرما مهر ماه تعداد 30 نفر از کارگران قرار دادی را یکجا از کار اخراج کرد.
به گفته آنان بدنبال اخراج همکاران قرار دادیمان (در مهر ماه سال گذشته ) 10کارگری که در این کارخانه باقی مانده بودند وضعیت شغلی خوبی نداشتند تا اینکه 15 خرداد ماه سال جاری بصورت ناگهانی کارفرما باقیمانده کارگران رسمی را با دست کم سه ماه مزد معوقه اخراج کرد.
طبق ادعای آنان، علارغم دریافت نکردن مطالبات معوقه، با وجود مستمر بودن ماهیت شغلی شان کارفرما حق اخراج ما را 10 کارگر رسمی رابدون حکم اداره کار نداشته است.
در ادامه کارگران اخراجی آئینه مقصمی گفتند: این واحد صنعتی که سال‌ها دارای تولید و بازار فروش خوبی بود، اما از دو سال قبل کارفرما به دلیل نامناسب خواندن شرایط تولید بدنبال تعطیلی کارخانه بوده است.

-------------------------

اتاقک کارگران آتش گرفت

به گزارش ایلنا، ساعت 18:28 روز گذشته در خیابان 17 شهریور جنوبی، خیابان شهید سعیدی یک اتاقک 9 مترمربعی که از آن به عنوان محل استراحت کارگران استفاده می شد و در یک مغازه مصالح فروشی به مساحت 130 متر مربع قرار داشت، دچار آتش سوزی شده و آتش در حال سرایت به همه قسمت های این مصالح فروشی بود.
از قرار معلوم محل سکونت کارگران و وسایل شخصی آنها به طور کامل سوخته است.
براساس گزارش سامانه 125، آتش نشانان بلافاصله پس از قطع جریان برق و گاز، با بکارگیری تجهیزات فردی و لوله های آبدهی خود را به کانون آتش سوزی رساندند و به سرعت آتش سوزی را مهار و خاموش کردند.
در زمان بروز این حادثه هیچکس در اتاقک حضور نداشت و آتش نشانان با تلاش خود از سرایت آتش سوزی به واحد مسکونی که در طبقه بالایی این اتاقک قرار داشت، جلوگیری کردند.

-------------------------

مطالبات مزدی کارگران سنگ آهن بافق/ مسئولان وعده پرداخت دادند

جمعی از کارگران شرکت معدن سنگ آهن بافق در تماس با ایلنا از ادامه تاخیرها در پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران دستمزد خردادماه 6000 کارگر رسمی، قراردادی، شرکتی و پیمانکاری این معدن هنوز پرداخت نشده است.
در عین حال مسئولان روابط عمومی شرکت معدن سنگ آهن بافق در گفتگو با خبرنگار ایلنا از پرداخت این مطالبات تا نیمه مرداد ماه خبر دادند.
به گفته این مسئولان، قرار بوده در روزهای هفته جاری دستمزد خرداد ماه پرداخت شود که نهایتا تا پانزدهم ماه جاری این پرداخت انجام خواهد شد.
این مسئولان همچنین از پرداخت مطالبات معوق کارگران خبر دادند و گفتند: حق سنوات سال گذشته تعداد زیادی از کارگران معدن در روزهای اخیر پرداخت شده است.

-------------------------

گسترش مناطق آزاد ناقض قانون اساسی/ غنی سازی سرمایه با فقیر کردن کارگران

«ابراهیم رزاقی»، کارشناس اقتصادی در گفتگو با ایلنا در ارتباط با لایحه گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و تصویب فوریت آن در مجلس گفت: با ارائه چنین لوایحی به نظر می‌رسد منافع ملی در اولویت نیست و تنها چیزی که اهمیت دارد منافع اقلیت های متصل به بلوک ‌های ثروت و قدرت است که این منافع نیز با واردات و اقتصاد رانتی تامین و غنی سازی می‌شود.
وی افزود: در شرایطی که صنایع مادر در آستانه ورشکستگی هستند و نرخ بیکاری به شدت بالاست، گسترش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تنها به نفع سرمایه‌داران است.
رزاقی با ابراز تاسف از بی‌توجهی دولت و مسئولان به تولید ملی گفت: این مناطق آزاد تنها پایگاههایی برای ورود کالاهای بی کیفیت و تجملی هستند و تولید ملی را بیش از پیش به خطر می‌اندازند.
وی بابیان این مطلب که باید از صاحبان امر پرسید که در اتخاد تصمیمات اینچنینی چه معیارهایی را در نظر می‌گیرند، افزود: به نظر می‌رسد که اطلاعات مربوط به زندگی اکثریت مردم و شاخص های فقر و بیکاری در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ نمی‌شود.
این کارشناس اقتصادی افزود: در شرایطی که در بسیاری از کارگاهها و کارخانه‌ها به شیوه‌های مختلف قانون کار زیرپا گذاشته می‌شود، خارج کردن هرچه بیشتر کارگران از شمول قانون کار توسط گسترش مناطق آزاد اقتصادی آنهم توسط خود مقامات دولتی و حاکمیت، چه دستاوردی می‌تواند داشته باشد.
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد قرار است ستون‌های نظام یعنی نیروی کار و دستمزدبگیران را با فقر و بی‌قانونی تنبیه کنند و این به شدت نگران‌کننده است.
رزاقی در پایان با تاکید بر لزوم اجرای اصل 43 قانون اساسی مبنی بر مسئولیت دولت در ایجاد فرصت‌های شغلی شایسته گفت: تلاش برای خارج کردن کارگران از شمول قانون کار حرکت در جهت عکس این اصل قانون اساسی است و بایستی کارگران کشور با ایجاد تشکل‌های مستقل و قدرتمند و سازماندهی حرکت‌های اعتراضی مسالمت آمیز، مقابل این قانون‌گریزی‌ها بایستند و به صورت جدی موضع گیری کنند.

-------------------------

خودداری پنج روزه کارگران فولاد خراسان از خوردن غذای کارخانه

منابه خبری ایلنا در کارخانه «فولاد خراسان» واقع در شهرستان نیشابور گزارش دادند: اعتراض صنفی حدود 1200 نفر از کارگران این کارخانه در واکنش به ممانعت کارفرما به شکل گیری «تشکل کارگری» در این واحد تولیدی از پنج روز پیش تاکنون در حال برگزاری است.
منابع ایلنا به نقل از معترضان می گویند: بخش دیگری از علت اعتراض پنج روزه آنها در کارخانه فولاد خراسان به موضوع تعلیق از کار دو نفر از کارگران رسمی کارخانه مربوط است که از مدتها قبل پی گیر ایجاد تشکل کارگری در کارخانه بودند.
این کارگران که نسبت به عملکرد مدیریت خود در مواجه با خواسته های صنفیشان انتقاد دارند، افزودند: مهم‌ترین خواسته ما شکل گیری «تشکل کارگری» در این واحد تولیدی است که نبود آن باعث محرومیت همه کارگران از مزایای قانونی شده است.
به گفته کارگران، این کارخانه که از تقریبا 20 سال پیش فعالیت خودرا آغاز کرده است و در تمامی این سالها آنها هیچ وقت نتوانسته اند برای پی گیری مطالبات صنفی خودتشکل کارگری ایجاد کنند.
یکی از کارگران در خصوص علت تشکیل نشدن شورای کارگری این واحد تولیدی به ایلنا گفت: در تمامی مدت این 20 سال کارفرما به عناوین مختلف جلوی به نتیجه رسیدن پیگیری های آنها را گرفته است.
او گفت: در سال جاری نیز تعدادی از کارگران این واحد برای شرکت در انتخابات شورای اسلامی کار به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشهرستان مدارک ارسال کردند. اما به دلایل نامشخصی این موضوع در اداره کار معلق مانده است.

-------------------------

طلب مزدی ۱۲۰ کارگر ارگ قدیم بم ۱۲۰ روزه شد

تعدادی از کارگران «ارگ قدیم بم » در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: نزدیک 120 نفر هستیم که هنوز بابت معوقات مزدی چهار ماه اول سال جاری طلبکاریم.
این کارگران از حدود ۱۵ سال قبل به صورت قراردادی در پروژه مرمت و بازسازی ارگ بم مشغول کارند و در عین حال می گویند: پایگاه خبری فرهنگی ارگ بم در مقام کارفرما در تمامی این سالها به تعهدات خود درست عمل نکرده است.
طبق اظهارات این کارگران ارگ قدیم بخشی دیگری از مشکلات آنها مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است بطوریکه اداره تامین اجتماعی بم از تقریبا سه ماه قبل از تعویض وتمدید دفترچه های در مانی کارگران وخانوادهایشان خوداری می کند .
کارگران قرار دادی پروژه مرمت ارگ قدیم خواستار آن هستند تا سازمان میراث فرهنگی در مقام کارفرمای اصلی ، مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند اما تا این لحظه پیگیری‌های آنها بی‌نتیجه مانده است.
به همین دلیل کارگران ارگ قدیم می‌گویند چون به مشکلاتشان از جانب مسئولان استانی اهمیتی داده نمی‌شود تصمیم داریم به زودی در ادامه پیگیری مشکلات شغلیمان که ناشی از بی توجه ای مسئولان سازمان میراث فرهنگی به معیشت کارگران ارگ قدیم بم بوجود آمده به تهران سفر کنیم تا شاید صدایمان از سوی مسئولان کشوری شنیده شود.
به گفته کارگران، طی چند سال گذشته پایگاه میراث فرهنگی ارگ به عنوان متولی اصلی پروژه نجات بخشی ارگ قدیم به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد و در نتیجه این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران شاغل در آین پروژه را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.

-------------------------

تبدیل وضعیت را اجرایی کنید/ از بلاتکلیفی خسته‌ایم

به گزارش ایلنا، در پی مطرح شدن سفر احتمالی رئیس جمهور به استان کهکیلویه و بویراحمد جمعی از کارگران نفت و گاز گچساران با ارسال نامه‌ای سرگشاده خواستار روشن شدن وضعیت قرارداد های کاری خود شدند.
در ابتدای این نامه آمده است: آقای رئیس جمهور؛اینجا گچساران است،شهری که ثروتش باعث ثروتمندی کشورش است و خود در فقر و فلاکت است. کارگرانی که در صنعت نفت مشغول کارند بیشترین سهم در تولید و استخراج این ثروت را دارند ولی سهمی از آن ندارند.
در ادامه این نامه می‌خوانیم: آقای رئیس جمهور؛ در ابتدای شروع ریاست جمهوریتان و در بدو ورود رای به ابطال مصوبه تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قرارداد مستقیم دادید که در دولت قبل تصویب شده بود،گناه این مصوبه آن بود که در دولت قبل به سرانجام رسیده بود.دولت قبل با تمام اشتباهاتش در این مورد به درستی گام برداشته بود و قانون برده داری را نقض کرده بود.
آقای رئیس جمهور؛ شما خود حقوق دانید و خوب میدانید که این مصوبه اگر هم خلاف قانون بود،قابلیت اصلاح را دارا بود.چرا دولت شما به مجلس لایحه ارائه نکرد تا قوانین اصلاح شوند ولی متاسفانه هیچ اقدامی حتی در شعار هم ندیدیم و این اقدام در ابتدا شیرینی تدبیر و امید را در دل کارگران زهر کرد.
در پایان این نامه درخواست تبدیل وضعیت مطرح شده و آمده است: همه میدانیم با شعار هیچ مشکلی حل نخواهد شد پس از آن بیزاریم.در عمل خواهانیم که مجددا تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی آغاز و قانون همسان سازی حقوق کارگران اجرا شود که قطعا تاثیر آن را در افزایش روحیه کارگران و نتیجه آن افزایش بهره وری و پیشرفت اقتصاد کشور عزیزمان است را به عینه خواهیم دید.

-------------------------

خاتمه اعتراض صنفی کارگران پتروشیمی پردیس

به گزارش منابع کارگری ایلنا در عسلویه، کارگران پتروشیمی پردیس با کارفرما در خصوص جزئیات شیفت های کاری که محل اختلاف آنان بود به توافق رسیدند.
از قرار معلوم، در جلسه ای که روز گذشته بین نمایندگان کارکنان معترض و مدیرعامل پتروشیمی پردیس برگزار گردید، مقرر شد که برای کارکنان فاز 1 از ابتدای مهرماه سالجاری سیستم 7-7-7 (یک هفته روز کار، یک هفته شبکار و یک هفته استراحت) اجرا شود و به ترتیب زمانی سایر کارکنان واحدها به این سیستم اضافه شوند.
همچنین، یکی دیگر از تصمیمات گرفته شده برای کارکنان روز کار این پتروشیمی بود که در تابستان به صورت شناور به ارایه خدمت بپردازند و این فرصت برای آنها فراهم گردد تا بتوانند در تابستان مسافرت بیشتری داشته باشند.
این منابع همچنین از آیین نامه خدمات رفاهی تدوین خبر دادند و مقرر شد تا نماینده ای از سوی کارکنان در جهت ارتباط بیشتر با مدیریت و انتقال نظرات آنان انتخاب شود.
همچنین بنا به گزارش رسانه های محلی، ظهر روز جمعه گذشته جلسه ای با حضور مدیر عامل شرکت پتروشیمی پردیس، رئیس مجتمع، مدیران و مسئولان استانی و محلی برگزار شد، اما این جلسه بدون تصمیم خاصی به اتمام رسید و قرار بر این شد تا این طرح تا اطلاع ثانوی اجرا نگردد و ادامه اجرای این طرح به تصمیم شورای تامین استان سپرده شد.
در روزهای پایانی تیرماه سال جاری، حدود 800 تا 900 نفر کارگران قرارداد رسمی پتروشیمی پردیس به دلیل آنچه که تغییر ناعادلانه زمان شیفت های کاری نام برده می‌شد، از امکانات وعده‌های غذایی صبحانه، ناهار و شام خودداری کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.

-------------------------

گرمای هوا در اهواز جان یک کارگر ساختمانی را گرفت

به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی در اهواز که به شدت دچار گرمازدگی شده بود جان خود را از دست داد.
این کارگر ساختمانی که به علت گرمای شدید سطح هوشیاری‌اش کاهش پیدا کرده بود علیرغم تلاش‌های اورژانس ۱۱۵ اهواز به علت خونریزی مغزی جان خود را از دست داد.

-------------------------

تعداد مصدومان حادثه انفجار 23 نفر بود/ 9 نفر در بیمارستان بستری هستند

یکی از مسئولان روابط عمومی بیمارستان امام پلدختر در گفتگو با خبرنگار ایلنا در تشریح جزئیات حادثه انفجار روز گذشته گفت: در جریان این حادثه 23 نفر مصدوم شده‌اند که بیشتر آنها از کارگران شرکت پلی‌اتیلن و باقی از اهالی روستای پران‌پرویز پلدختر هستند.
وی افزود: از این 23 نفر، 13 نفر روز گذشته پس از مداوای سرپایی مرخص شدند.
این مقام مسئول ادامه داد: از ده نفر باقیمانده، روز گذشته یک نفر به علت وخامت حال به بیمارستان خرم آباد اعزام شد و 9 نفر باقیمانده نیز به بخش سوختگی بیمارستان منتقل شده‌اند.
وی در ارتباط با وضعیت این 9 نفر گفت: این 9 نفر در بخش سوختگی بیمارستان امام تحت مداوا هستند و وضعیت آنها چندان وخیم نیست.

-------------------------

مطالبات پرداخت نشده کارگران گلریس ابهر/ مسئولان قول پیگیری دادند

جمعی از کارگران گلریس ابهر در تماس با ایلنا از ماهها مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران پس از تعطیلی این شرکت در دی ماه سال گذشته، چندین ماه معوقات مزدی کارگران پرداخت نشده و پیگیری‌های آنها تا کنون بی‌نتیجه مانده است.
گویا تعدادی از 370 کارگر بیکار شده این شرکت تا 9 ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم، این کارگران در ماهها و هفته‌های گذشته چندین تجمع اعتراضی مقابل کارخانه و یا فرمانداری ابهر برپا کرده‌اند که آخرین آنها مربوط به چهارشنبه هفته گذشته است.
به گفته کارگران در این تجمع که چندین ساعت به طول انجامید، فرماندار ابهر حاضر شد و به کارگران وعده داد که ظرف مدت یک هفته به مشکلات آنها رسیدگی می‌کند.
این کارگران می‌گویند امیدواریم که وعده فرماندار در هفته جاری عملی شده و پس از ماهها انتظار، مطالبات ما پرداخت شود.

-------------------------

روزگار ناسازگار کارگران ماناساز

شرکت ماناساز در هفت کیلومتری جاده آبیک در استان قزوین واقع شده است. این شرکت روزگاری نه چندان دور حرف اول را در تولید بتن منطقه می‌زد. روزگاری که به گفته کارگران آن، ساخت بسیاری از زیربناها و روبناها ی توسعه درون شهری و برون شهری به دست کارگران این واحد تولیدی شکل می‌گرفت: «بتن‌سازی بخش‌هایی از ساختمان جدید خانه ملت در قرارداد شرکت ما بود روزگاری عملکرد این شرکت به عملکرد بهترین‌ها پهلو می‌زد....»
اما این روزها کارگران از شرایط حاکم بر محیط کار خود راضی نیستند و می‌گویند دوران عظمت ماناساز سپری شده و گویا اوضاع سالهاست که دیگر چندان مساعد نیست.
مدتهاست که مطالبات مزدی کارگران به موقع پرداخت نمی شود و بسیاری از کارگران بیکار شده‌اند. شاید می‌شود گفت در چند سال گذشته، تعداد کارگران به زیر نصف کاهش پیدا کرده‌است. برای کارگران باقیمانده نیز خبری از رضایت شغلی نیست. تعویق در پرداخت دستمزدها تبدیل به یک رویه شده‌است، رویه ای که برای بیش از صد کارگر باقیمانده این شرکت، مشکلات بسیاری به وجود آورده است.
این کارگران یکی از علل این اوضاع فعلی را واگذاری های فعالیت‌های شرکت به پیمانکاران متعدد می‌دانند: «این روزها شرکت را چند تکه کرده‌اند و هر تکه را به یک شرکت واگذار کرده‌اند. هر ده، پانزده کارگر به یک پیمانکار واگذار شده و این پیمانکاران گرچه از عملکرد مدیریت شرکت راضی نیستند خودشان هم در پرداخت حقوق زیردستانشان اهمال می‌کنند».
جدا از این مسئله بر اساس تشخیص اداره کار شهرستان آبیک، کارگران شرکت ماناساز در زمره کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شوند اما با این حال ساعات کار به جای 6 ساعت، بیش از نه ساعت است و همین اداره کار نیز به نامه‌نگاری‌های متعدد کارگران این شرکت وقعی نمی‌گذارد. از قرار معلوم بارها کارگران و نمایندگانشان با مقامات این اداره مکاتبه کرده‌اند اما تا کنون هیچ پاسخی نگرفته‌اند و همین باعث دلخوری بیشتر آنها شده است: «ساعات طولانی کار می‌کنیم. ساعت کار ما از 7:15 صبح شروع می‌شود و تا ساعت پنج عصر ادامه دارد. چند وقتی است که یک هفته درمیان پنج شنبه ها هم کار می‌کنیم.»

سرگردانی نماینده پیشین کارگران برای وصول مطالبات
در این میان مشکلات تنها محدود به کارگران شاغل نمی‌شوند و از قرار معلوم دایره این گرفتاری‌ها تا پس از بازنشستگی ادامه دارد که نمونه آن وضعیت کنونی «صدرالـله افشار فتحی» رئیس سابق شورای اسلامی کار کارگران این کارخانه است. او اسفند سال گذشته بازنشست شده اما هنوز مطالبات خود را از شرکت وصول نکرده است. فتحی می‌گوید: «بابت سنوات و مزایای شغلی از شرکت طلبکارم ودر ماههای گذشته این مطالبات پرداخت نشده، بنابراین به اداره کار شکایت کرده‌ام و در انتظار صدور حکم هستم. علاوه بر اینها، حقوق بازنشستگی من در ماههای سال جدید پرداخت نشده چرا که همچنان در گیرودار شکایت و پیگیری مطالباتم هستم».
فتحی که به قول خودش سالها به دنبال مطالبات کارگران این شرکت بتنی بوده است، از مدیریت شرکت و افول کار این واحد گلایه‌های بسیار دارد. او از اهمال پیمانکاران و مدیریت شرکت می‌گوید و از این که با وجود تخصص کارگران فنی، بسیاری از آنها حداقل بگیر هستند و از مزایای شغلی محرومند.
او در پی راهی است که شاید بتواند مطالبات خود را وصول کند. او همچنین در پی روزنه ای است که شاید گشایشی در کار فروبسته کارگران ماناساز حاصل شود.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، در بسیاری از کارگاهها و کارخانه‌ها قانون کار به طور ضمنی زیر پا گذاشته می‌شود و این در بسیاری از موارد، معلول همین واگذاری‌های خرد و درشت به شرکت‌های پیمانکاری است. کارفرما از خود سلب مسئولیت می‌کند و پیمانکار در پی سودآوری هرچه بیشتر است و تنها چیزی که در این میان فراموش می‌شود حق و حقوق کارگرانی است که اگر براساس قانون کار باآنها رفتار شود، مشمول بسیاری از مزیا و خدمات می‌شوند.
در پایان، شاید بتوان گفت ماناساز فقط مشتی است نمونه خروار، چرا که حلقه مفقوده این خصوصی سازی‌های بی ضابطه که این روزها باب شده، اعمال سازو کارهایی در خور، برای رعایت حقوق صنفی کارگران و دستمزدبگیران است.

نسرین هزاره مقدم

-------------------------

پرداخت معوقات مزدی کارگران I.T.I به دست فراموشی سپرده شد

تعدادی از این کارگران در تماس با ایلنا یادآور شدند: از زمانی که به استناد مصوبه شورای تامین استان فارس ناچار به برچیدن بساط اعتراض صنفی خود شده‌ایم دیگر هیچ مقام مسئولی حاضر نیست پاسخوی مطالباتمان باشد.
به صورت مشخص آنها می‌گویند: ظاهرا وعده‌هایی که مالک کارخانه در در جلسات کمسیون کارگری مورد بازگشایی دوباره و پرداخت طلب کارگران داده بود در همان حد شعار باقیمانده است و انگار قرار نیست کسی به غیر از ما پیگیر عملیاتی شدن آنها بشود.
این کارگران در عین حال از برخورد منفعلانه نهادهای صنفی کارگران شاغل و بازنشسته کارگران استان فارس انتقاد کردن و گفتند: این نهادها تا این لحظه در پیگیری مطالبات آنها منفعلانه عمل کرده‌اند.
این کارگران که شمار آنها تا بیش از هزار نفر برآورد می‌شود از زمان تعطیلی این واحد تولیدی در سال 86 تاکنون بابت معوقات مزدی خود طلبکارند و به همین دلیل از ابتدای خرداد ماه سال جاری با برپا کردن چادرهایی در محوطه کارخانه خواستار معوقات مزدی خود شدند.
به گفته این کارگران که تعدادی از آنها در زمره بازنشستگان مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی هستند، تصمیم چادر نشینی نمادین آنها پس از آن آغاز شد که مطلع شدند قرار است زمین و ماشین‌آلات باقیمانده این کارخانه بابت بدهی بانکی فروخته شود.
اگرچه در نهایت پس از گذشت حدود 25 روز از تحصن کارگران در صحن کارخانه تعطیل شده صنایع مخابراتی راه دور ایران، کمسیون کارگری استانداری فارس در جلسه فوق‌العاده خود موضوع فروش اموال باقیمانده این کارخانه را لغو کرد و به بازگشایی کارخانه و پرداخت طلب مزدی کارگران سابق رای می‌دهد اما به باور کارگران از آن زمان تاکنون هیچ خبر جدیدی نشده است.

-------------------------

تجمع کارگران تعدیلی «فولاد سازان فرآیند» برای معوقات مزدی

تعدادی از این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: حدود 48 نفر هستیم که زمان اخراجمان در سال 93 تاکنون موفق به دریافت معوقات مزدی خود نشده‌ایم.
آنها یادآور شدند: در تاریخ 25 فرودین ماه سال 93 با اقدام ناگهانی کارفرما همه ما بیکار شدیم و با وجود دریافت احکام هیات‌های تشخیص و حل اختلاف در خصوص بازگشت به کار و دریافت معوقات مزدی هنوز با مقاومت کارفرما روبرو هستیم.
به ادعای این کارگران حجم مجموع طلب پرداخت نشده آنها نزدیک به مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون تومان می‌شود و در این میان هریک از آنها نزدیک به 30 میلیون تومان بستانکار است.
آنها می‌گویند: خودداری کارفرما فولاد سازان فرآیند از اجرای احکام قانونی بازگشت به کار و پرداخت معوقات مزدی در حالی ادامه دارد که به دلیل آنچه که پرداخت نشدن کامل حق بیمه‌های آنها نامیده می شود سازمان تامین اجتماعی تاکنون حاضر به برقراری مقرری بیمه بیکاری آنها نشده است.

-------------------------

مصدومیت 12 نفر در اثر انفجار خط لوله در پلدختر

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (یکم مرداد) در اثر انفجار خط لوله پلی اتیلن در منطقه پلدختر استان کرمانشاه 12 نفر مصدوم شدند.
از این تعداد دو نفر زن و بقیه مرد هستند که بیشتر آنها از کارگران شرکت پلی‌اتیلن و اهالی روستای پران‌پرویز پلدختر هستند.
براساس اعلام رئیس شبکه بهداشت شهرستان پلدختر، میزان سوختگی این افراد بین 5 تا 25 درصد از ناحیه پا،‌ دست، شکم و سینه است.
این مسئول بیان کرد: یکی از مجروحان از ناحیه پا دچار شکستگی شده که به علت نداشتن پزشک ارتوپدی به مرکز استان اعزام شده است.
وی افزود: یکی دیگر از این افراد به علت سوختگی نسبتاً شدید به مرکز استان اعزام و مابقی در بیمارستان پلدختر بستری شده‌اند.

-------------------------

دستفروشی جرم نیست

به گزارش ایلنا، جمعی از فعالان مدنی با ارسال نامه‌ای سرگشاده به مصوبه اخیر شورای شهر تهران در رابطه با اصلاح اساسنامه و آئین‌نامه‌ی شرکت شهربان که اختیارات وسیعی به این شرکت می‌دهد و دستفروشی را هم ردیف با تکدی گری تلقی کرده است، اعتراض کردند.
در بخش‌هایی از این نامه که به امضای بیش از پانصد نفر خطاب به مقامات مسئول از جمله سران سه قوه نوشته شده، آمده است: مصوبه‌ی اخیر شورای اسلامی شهر تهران ­در­ خصوص «اصلاح اساسنامه و آئین‌نامه‌ی شرکت شهربان» اقدامی در جهت ظاهر حقوقی بخشیدن به تبعیض و تهدید کرامت انسانی بوده است. مصوبه­ای ­که به جهت ضرورت اقتصادی دستفروشی، تأثیرگذاری بر معیشت جمعیتی قابل توجه، حساسیت شهروندان و رویکرد حمایتی شهروندان نسبت به دستفروشان و نیاز شهروندان به خرید از آنها در عمل نیز با ناکامی روبرو خواهد شد و فقط بر دامنه‌ی تعارضات اجتماعی و نارضایتی شهروندان خواهد افزود و به دلیل تخلف‌های حقوقی متعدد در رویه‌ی حقوقی، اصول قانون‌نویسی، تخالف با قانون اساسی و قوانین بالادستی، نقض اصل تفکیک قوا و سلسله مراتب قانونگذاری و مخدوش‌سازی مرز امور حاکمیتی و امور محلی، می­توان از آن با لفظ ناقانون یاد نمود.
در ادامه نامه ضمن برشمردن ایرادات این مصوبه از جمله صدور جواز برخورد با دستفروشان و سلب آزادی شغلی و حق مالکیت آمده است: ضروری است که در راستای حفاظت از قانون اساسی و سایر قوانین جاری و حاکم بر موضوع، دفاع از کرامت انسانی و رعایت قسط و عدل، مصوبه‌ی شورای اسلامی شهر تهران با عنوان «اصلاح اساسنامه و آئین‌نامه شرکت شهربان» لغو شود.
در پایان این نامه آمده است: در صورت عدم اقدام مقتضی و مناسب، شاهد تشدید اتفاقات تلخ در شهر نظیر اتفاقات پیش‌آمده در شهر اهواز، تبریز، خرمشهر، منطقه‌ی 15 شهرداری تهران، بزرگراه آزادگان، دولتخواه، خیابان جمهوری، متروی گلبرگ و موارد متعدد در خصوص خدشه به حقوق انسانی دستفروشان، حوادث ناگوار و جریحه‌دار شدن افکار عمومی خواهیم بود که با توجه به شرایط اقتصادی ناشی از رکود، بیکاری و تورم و با ایجاد شوک اقتصادی و اجتماعی به خانواده‌ها و جامعه، تبعات آن پیش‌بینی‌پذیر نخواهد بود.