افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران درایران (مهر)


خیرگزاری کار ایران                                                                                            یکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹٦ - ۲۲ اکتبر ۲۰۱٧


یکشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹٦ - ۲۲ اکتبر ۲۰۱٧

تجمع هزار نفری کارگران شاغل و بازنشسته کارخانه چوب و کاغذ مازندران

دبیر خانه‌‌کارگر مازندران: مشکلات مدیریتی در کارخانه وجود دارد

جمعی از کارگران کارخانه چوب و کاغذ مازندران به ایلنا گفتند که صبح امروز حدود هزار نفر از کارگران صنعتی و نگهبانان جنگل این کارخانه در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای مرداد و شهریور ماه سال‌جاری خود در محوطه کارخانه تجمع کردند.
آنها با بیان اینکه کارخانه چوب و کاغذ مازندران به‌همراه نگهبانان جنگل در مجموع نزدیک به ۲ هزار کارگر دارد، افزودند: کارخانه چوب و کاغذ مازندران ۱۶۰۰ کارگر و ۳۰۰ نگهبان جنگل دارد که همگی آنها البته از بابت پرداخت نشدن دستمزدهای مهرماه خود نگران هستند.
مطابق گفته‌های نگهبانان جنگل، مدیریت کارخانه به آنها اعلام کرده باید دستمزدهای خود را از سازمان محیط زیست و جنگلبانی مطالبه کنند. این در حالی است که نگهبانان خود را با کارفرمای کارخانه چوب و کاغذ طرف قرارداد می‌دانند.
در تجمع امروز کارگران بازنشسته کارخانه چوب و کاغذ مازندران هم حضور داشتند. در مجموع ۱۵۰  بازنشسته این کارخانه مطالبات مزدی ایام خدمت خود را دریافت نکرده‌اند و با توجه به اینکه کار دیگری ندارند، برای گذارن زندگی خود و خانواده‌هایشان انتظار دارند که هر چه سریع‌تر مطالبات خود را دریافت کنند. «نصرالله دریابیگی» دبیر خانه‌کارگر مازندران در گفت‌وگو با ایلنا درباره مشکلات پیش آمده برای کارگران شاغل و بازنشسته کارخانه چوب و کاغذ مازندران گفت: تغییرات مدیریتی کارخانه چوب و کاغذ مازندران موجب شده سیاست واحدی برای اداره این کارخانه وجود نداشته باشد.
وی افزود: برای نمونه مدیریت کارخانه به ۳۰۰ نفر از نگهبانان جنگل اعلام کرده دستمزدهای خود را از محیط زیست بگیرند. این در حالی است که آنها با کارخانه طرف قرارداد هستند. دریابیگی با بیان اینکه تعویق در پرداخت دستمزدها پیش از این اتفاق افتاده، افزود: لیست‌های بیمه‌ای کارفرما به شعب مربوطه سازمان تامین اجتماعی ارسال شده و تنها شاهد پرداخت نشدن دو ماه از دستمزدهای کارگران هستیم که در گذشته نیز اتفاق افتاده است.  
وی افزود: همچین کارگران بازنشسته کارخانه چوب و کاغذ نیز مطالبات مزدی ایام خدمت خود را دریافت نکرده‌اند که باید به آنهم رسیدگی شود چراکه سال‌هاست بازنشسته شده‌اند.
دبیر خانه‌کارگر مازندران اضافه کرد: کارخانه چوب و کاغذ مازندران از ظرفیت‌های بالایی برای ایجاد شغل برای اهالی استان برخوردار است. از این رو انتظار داریم مدیریت کارخانه با تدابیر مناسب‌تری با مشکلات مواجه شوند تا از این محل برای کارگران شاغل و بازنشسته کارخانه نارضایتی پیش نیاید. 

-------------------

اعتراض کارگران «کمباین سازی تبریز» به روز دهم رسید

یکی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: معترضان مانند روزهای گذشته به آرامی در محوطه و مقابل درب ورودی کارخانه جمع شده‌‌اند و منتظرند تا وعده‌های مسئولان در خصوص مطالباتشان عملیاتی شود.
وی بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه خود هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه پاسخ مشخصی به این خواسته‌های آنها داده نشده است. او با بیان اینکه مدیریت کنونی کمباین‌سازی تبریز  با پرداخت نامنظم دستمزد و حق بیمه بیش از ۴۰ کارگر شاغل در این کارخانه، گذران زندگی خانواده‌های آنها را با مشکل مواجه کرده‌است، افزود: در شرایطی هستیم که به نان شب خود بیش از هر زمان دیگری محتاجیم بنابراین از مسئولان توقع داریم که به مشکلاتمان رسیدگی کنند.
به گفته این کارگر روند پرداخت مجموع مطالبات او و همکارانش در کارخانه کمباین سازی تبریز   دست‌کم در ۲۰ ماه گذشته با تاخیرهایی مواجه بوده است به طوری که در حال حاضر تمدید دفترچه بیمه اعضای خانواده‌های آنها با مشکل روبرو است.
این کارگر شاغل در کمباین سازی تبریز درباره سایر مشکلات صنفی خود می‌گویند؛ غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی  وبیمه، کارفرما قصد انتقال کارخانه را به یکی از شهرهای استان خراسان شمالی دارد.
وی در این باره گفت: مقدمات انتقال کارخانه کمباین سازی تبریز به حوالی  شهر بجنورد در استان خراسان شمالی فراهم شده اما در این زمینه مسئولان استانی آذربایجان شرقی  واکنشی از خود نشان نمی دهند.
این کارگردر خاتمه می‌گویند؛ انتظار ما از مقامات مسئول این است  که علاوه بر پیگیری پرداخت معوقات مزدی و بیمه‌ای برای حفظ این واحد صنعتی در محدوده استان آذربایجان شرقی تلاش کنند. گفتنی است کمباین سازی تبریز (شرکت توسعه صنعت آذربایجان ) که در زمینه تولید کمباین های کشاورزی ، ساندویچ‌های پانل و انواع کانکس  در جاده تبریز به آذر شهر (جاده پتروشیمی )فعالیت دارد .این شرکت پیش از سال ۹۰ حدود ۵۰۰ کارگر شاغل داشت که این رقم به مرور با افزایش مشکلات مالی کارخانه تا هم اکنون به حدود ۴۴ نفر کاهش یافته است.
پیش‌تر در رابطه با مشکلات کارگران این واحد صنعتی «میر احد حسینی» مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی گفته بود: شرکت توسعه صنعت آذربایجان از واحد های مشکل دار در استان است که به دلیل مشکلات مدیریتی بخش خصوصی دچار بحران شده است زیرا کارفرمای این کارخانه به تصمیماتی که در جلسات کمیته واحد های بحران زده گرفته می‌شود، پایبند نیست.

-------------------

ارجاع پرونده شاپور احسانی راد به دادگاه تجدیدنظر

محمدعلی جداری فروغی (وکیل شاپور احسانی راد) در تماس با ایلنا از ارجاع پرونده موکل به شعبه 8 دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی خبر داد.
جداری فروغی گفت: پیش از این در شعبه 101 دادگاه کیفری 2 شهرستان ساوه، موکل ضمن تبرئه از سایر اتهامات، به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی به نود میلیون ریال جزای نقدی جایگزین از شش ماه حبس تعزیری و نیز تحمل 30 ضربه شلاق محکوم شده بود.
این وکیل دادگستری افزود: در حال حاضر شعبه 8 دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی، وقت نظارت را برای سی‌ام آذرماه تعیین کرده که امیدوارم با برگزاری دادگاه، حکم برائت موکل صادر شود.

-------------------

مطالبات سه ماهه کارگران ارگ قدیم بم یکجا پرداخت شد

به گزارش ایلنا، در پی تجمع  یک هفته ای کارگران  پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم که از روز `هفدهم تا بیست وپنجم مهر ماه مقابل ساختمان پایگاه  ارگ بم انجام شد سرانجام حوالی ظهر امروز  پایگاه میراث فرهنگی  ارگ قدیم بم همه مطالبات سه ماهه ۱۲۰کارگر شاغل در این پروژه مرمتی را  یکجاپرداخت کرد.
پیشتر اعلام شده بود که پرداخت  نشدن دستمزد وبیمه کارگران پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم  به دلیل « کمبود منابع مالی» بوده است.
منابع ایلنا با تاکید بر اینکه در حال حاضر کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم با اتمام  مهرماه جاری ،یک ماه  دستمزد معوقه طلبکارمی شوند در ادامه درباره  معوقات بیمه ای کارگران گفت:حق بیمه کارگران پروژه  ارگ بم همسان با دستمزد به تاخیر افتاده وقرار است طی امروز فردا  این مطالبات به حساب تامین اجتماعی پرداخت شود.

-------------------

بخشودگی جرایم بیمه‌ای کارفرمایان تا سقف ۵۰۰ میلیارد تومان/بحران صندوق های بازنشستگی جدی است

به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه ضابطان خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار جاده قدیم و مخصوص با محوریت خانه کارگر با حضور مدیریت کارخانه تهران شیمی و اعضای شورای اسلامی کار این کارخانه امروز در محل کارخانه تهران شیمی، برگزار شد.
این جلسه به منظور بررسی مشکلات واحدهای بحران زا و مشکلات پیش روی صندوق‌های بازنشتگی برگزار شد. در ابتدای جلسه اکبر قربانی، دبیر خانه کارگر غرب تهران به تشریح مشکلات پیش روی واحدهای بحران زا پرداخت.
وی با بیان اینکه حل چنین مشکلاتی  نیازمند یک عزم ملی است، گفت: واحدهای تولیدی و کارگاه‌های کوچک بیش‌تر از سایر واحدها با این مشکلات دست به گریبان هستند و بیشتر از نیمی از کارگران کشور در این واحدها کار می‌کنند.
قربانی به مشکلات پیش روی کارخانه نوظهور اشاره کرد و افزود: بیشتر از ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه نوظهور با مشکلات مربوط به پرداخت نشدن مزد و واریز نشدن حق بیمه‌های خود مواجه هستند البته نظیر این مشکل در استان تهران زیاد است.
دبیر خانه کارگر غرب همچنین با اشاره به مشکلات صندوق‌های بازنشستگی، تصریح کرد: ضریب پشتیبانی صندوق‌های بازنشستگی کشور به شدت پایین آمده و در حال حاضر تناسبی میان تعداد بیمه پردازان و مستمری بگیران وجود ندارد.
وی افزود: بحران هم اکنون بیخ گوش صندوق بارنشستگی سازمان تامین اجتماعی است و در این شرایط وقتی هرکس بگوید که با شرایط فعلی صندوق بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی از بحران عبور می‌کند، غلو کرده است. در ادامه جلسه مهرآفرینی، مدیرعامل کارخانه داروسازی تهران شیمی به اقدامات این کارخانه برای جلوگیری از ورود بحران به آن پرداخت و گفت: سهامدارن تهران شیمی به جای برداشتن سود، آن را در کارخانه سرمایه گذاری کرده‌اند.
در ادامه جلسه عابدی، از واحد فنی و درآمد اداره کل تامین اجتماعی غرب تهران گفت که تامین اجتماعی در نظر دارد که یک بخشودگی ۵۰۰ میلیارد تومانی برای جرایم بیمه‌ای کارفرمایان منظور کند چرا که هم اکنون بسیاری از کارفرمایان با نیت ادامه تولید، مشکلات فراوانی در پرداخت حق بیمه‌های کارگران خود دارند.
همچنین در این جلسه رستمی رئیس ادار ه کار شمال غرب به تشریح مشکلات واحدهای تولیدی پرداخت و تاکید کرد که حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی نیازمند یک عزم ملی است.

-------------------

سوختگی دو نفر از کارکنان دفتر اسناد رسمی بر اثر حادثه انفجار

به گزارش ایلنا؛ حادثه انفجار گاز صبح امروز یکشنبه (۳۰ مهرماه) در یک مجتمع تجاری باعث سوختگی شدید دو نفر از کارکنان دفتر اسناد رسمی  شده است.
حسین نذیری (مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل)با تایید این خبر گفته است : علت اولیه انفجار نشت گاز در یک دفتر اسناد رسمی بود که ۲ تن از کارکنان این دفتر هم مصدوم شدند. به گفته وی حادثه ساعت ۷:۳۸  صبح امروز رخ داده ومصدومان حادثه به بیمارستان ۱۷ شهریور منتقل شده اند.
همچنین در خصوص وضعیت جسمی مصدومان حادثه انفجار گاز  رئیس مرکز فوریت های پزشکی اورژانس ۱۱۵ آمل هم گفته است که درصد سوختگی دو مصدوم این حادثه بیش از ۸۰ درصد است. جواد رمضانی افزود : به علت ترافیک جاده ای ، مصدومان به وسیله بالگرد از اورژانس بیمارستان ۱۷ شهریور امل به بیمارستان سوانح وسوختگی شهید زارع ساری منتقل شدند. وی گفت که مصدومان این حادثه هر دو نفر مرد و حدود ۴۰ سال سن دارند و کارمند دفتر اسناد رسمی بودند.

-------------------

اعتراض کادر بیمارستانِ امام خمینی فلاورجان/ ماههاست معوقات پرداخت نشده

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ روز گذشته بیش از صد نفر از پرستاران و کارمندانِ بیمارستان امام خمینی فلاورجان در استان اصفهان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود تجمع کردند.
از قرار معلوم، مطالبات مزدی کادر درمانیِ این بیمارستان در ماههای گذشته پرداخت نشده‌است. یکی از پرستاران حاضر در تجمع در این مورد گفت: نزدیک به یک سال است که کارانه و مطالبات مزدی ما پرداخت نشده و مسئولان نیز پاسخگوی ما نیستند.
 این پرستار با بیان این که عدم پرداخت معوقات، مشکلات بسیاری را برای کادر درمان به وجود آورده؛ گفت: سختی کار پرستاران و شیفت‌های طولانی در شب، به اندازه کافی مشکل‌زا و طاقت‌فرساست؛ حالا حساب کنید با وجود همه سختی‌ها، حق و حقوق پرستاران نیز پرداخت نشود؛ در این شرایط، ادامه کار و ارائه خدمات با کیفیت به بیماران، بسیار دشوار می‌شود.
در عین حال تماس‌های خبرنگار ایلنا با بیمارستان امام خمینی فلاورجان تا کنون به نتیجه نرسیده‌است و مسئولان بیمارستان، از ارائه توضیحات در ارتباط با این تجمع صنفی خودداری کردند.

-------------------

«بی‌ثبات‌کاری» یعنی اعتراض ممنوع!

 به گزارش خبرنگار ایلنا، مهرداد طباطبایی یک کارگر پیمانکاری است. او حدود 14 سال به عنوان کارگر فنی برق، کار کرده و آخرین قراردادش با شرکتی به نام شرکت «سفیر صداقت» بوده؛ یکی از شرکت‌های پیمانکاری رجاء. اتفاقی که برای او افتاده، در این ایام چندان نامعمول نیست: با وجود این همه سال کار کردن، در روزهای گذشته قرارداد کاریش را تمدید نکرده‌اند و او علیرغم توانمندی، تجربه و تخصص بیکار است.
طباطبایی دلیل عدم تمدید قرارداد خود را پیگیری امور صنفی می‌داند و می‌گوید: رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارگران برق بودم؛ مدتهاست که مشکلات و مطالبات صنفی همکارانم را پیگیری می‌کنم؛ به همین دلیل است که قراردادم را تمدید نکردند و من تعدیل شدم؛ البته مدتهاست که به همین دلیل با من قرارداد یک‌ماهه می‌بستند؛ همین بود که همیشه در تب و تاب آینده بودم؛ واهمه داشتم که روزی بگویند خوش آمدید! که در نهایت گفتند....

پس از سالها کار کردن می‌گویند؛ مازادم

او از عملکرد بخش بازرسیِ کارفرمای مادر انتقاد دارد و می‌گوید: به بخش بازرسی مراجعه کردم و گفتم چرا بر پیمانکار نظارتی نیست؛ جوابی که شنیدم این بود: ما در کارِ پیمانکار در ارتباط با وضعیت نیروی انسانیِ شرکتی دخالت نمی‌کنیم. حالا با گرفتن این جواب، هیچ مرجعی برای احقاق حق ندارم؛ کاملا بی‌دفاع در مقابل سیستمی قرار گرفته‌ام که پس از سالها کار کردن می‌گوید مازادم؛ دیگر به من نیازی نیست.
او معتقد است برون‌سپاری‌ها و رشد قارچ‌گونه‌ی پیمانکاران، دمار از روزگارِ کارگران درآورده......
معضل، به کارگران بخش خصوصی محدود نیست؛ نیروی کار در بخش دولتی، چه آنهایی که در جریان خصوصی‌سازی‌ها به بخش غیردولتی و به شرکت‌های خرد و درشت واگذار شده‌اند و چه آنها که طرف حسابشان دولت است اما قرارداد دائم ندارند و به عبارتی، رسمی نیستند؛ از مشکلات مشابهی رنج می‌برند؛ آنها نیز در هراس از آینده نامعلوم، اعتراض صنفی را یکی از پرخطرترین رفتارهای ممکن می‌دانند؛ همیشه این احتمال هست که با خاتمه مدت قرارداد، قراردادشان تمدید نشود. این اتفاقی است که به ظاهر، در آن هیچ حرکتِ خلافِ قانونی در کار نیست

اگر قرارداد غیرقانونی را امضا نکنیم؛ اخراج می‌شویم

کارگزاران مخابرات روستایی یک نمونه از این بی‌ثبات کاران در بخش دولتی هستند. کارگزاران مخابرات روستایی مدتهاست که پیگیر این هستند که تبدیل وضعیت شوند و با آنها قرارداد دائم منعقد شود؛ علیرغم رایزنی‌ها و پیگیری‌ها، نه تنها این مطالبه برآورده نشده، بلکه در روزهای گذشته به دلیل اعتراضات صنفی مشکلات دیگری نیز برای آنها به وجود آمده؛ آخرین تجمع در شانزدهم شهریور برگزار شد و پس از آن تعدادی از کارگزاران به دلیل آنچه در احضاریه آمده به علت شرکت در تجمع غیرقانونی! به کمیته انظباطی احضار شده‌اند و بایستی توضیحات ارائه دهند!
یکی از این کارگزاران می‌گوید: قراردادی که تیرماه جلوی رویمان گذاشتند؛ الزامات قانونی را نداشت؛ نه طبقه‌بندی مشاغل براساس مصوبات وزارت کار رعایت شده بود و نه دیگر الزاماتِ مربوط به استمرارِ کار. قرارداد را امضا نکردیم؛ حالا نامه‌ای برایمان آمده که در آن نوشته شده امضا نکردن قرارداد از نظر شرکت مخابرات به معنای عدم تمایل به استمرار فعالیت است و خاتمه همکاری محسوب می‌شود. یعنی اگر قراردادِ غیرقانونی را امضا نکنیم؛ اخراج می‌شویم.

موقت بودن قراردادها؛ شمشیر داموکلس بر فراز سرِ نیروی کار

مشکلاتِ بی‌ثبات‌کاران در بخش خصوصی و دولتی را که کنار هم بگذاریم، متوجه می‌شویم مشکل اصلی، از موقت بودن قراردادهاست که مثل شمشیر داموکلس بر فراز سر نیروی کار حکمفرمایی می‌کند؛ به عبارتی مشکل از عدم اجرای ماده 7 قانون کار است؛ نه براساس تبصره‌ی یک این ماده،  مدت زمان قراردادهای موقت مشخص شده و نه برطبق تبصره دو، در کارهای با ماهیت مستمر، قرارداد دائم منعقد می‌شود. متن ماده هفتِ قانون کار در عین داشتن ابهامات، صراحت‌هایی نیز دارد که در عمل رعایت نمی‌شود:
ماده 7 قانون کار:
قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق‌السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام می دهد.
تبصره 1- حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیر مستمر دارد توسط وزارت کار و امور اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
تبصره 2- در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دایمی تلقی می‌شود.
بحث ساماندهی قراردادهای موقت و تامین امنیت شغلی، یکی از اصلی‌ترین مطالبات تاریخی کارگران است؛ در هفته‌ها و ماههای گذشته، هم بحث سامانه قراردادهای موقت مطرح شد و هم ایجاد کمیته‌ای تحت عنوان کمیته روابط کار در شورای عالی کار  خبرساز شد.

چشم‌انداز روشنی برای ساماندهی قراردادهای موقت نمی‌بینم

در همین رابطه، سراغ احمد مشیریان، معاون روابط کارِ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفتیم تا ببینیم آیا این اتفاقاتِ اخیر می‌توانند برای کارگران منشا خیر باشند یا خیر. مشیریان می‌گوید: وظیفه‌ی کمیته روابط کار، صرفِ ساماندهی قراردادها نیست؛ بلکه تنظیم کلیه روابط کار ازجمله تدوین و بررسی آیین‌نامه‌هایی که قرار است به شورای عالی کار ارائه شود، در حیطه وظایف این کمیته است.
 به گفته احمد مشیریان، اینکه در آینده‌ای نزدیک قراردادهای موقت کارگران ساماندهی شوند سخت است و گرچه با ایجاد کمیته روابط کار و مذاکرات سه‌جانبه، پایه این امر گذاشته شده، اما کار راحتی نیست. معاون روابط کار وزارت کار می‌گوید: چشم‌انداز مشخصی برای ساماندهی قراردادهای موقت «فعلا» نمی‌بینم و بستگی به این دارد که در جلسات سه‌جانبه چه اتفاقاتی بیفتد.
مشیریان در این ارتباط ادامه می‌دهد: ابتدا باید آیین نامه تبصره یک ماده 7 از کمیته روابط کار بیرون بیاید؛ بعد نتیجه‌ی آن برود شورای عالی کار و بعد هم در هیات دولت تصویب شود تا پس از آن بتوان، سازوکاری برای تامین امنیت شغلی داشت.
به گفته مشیریان این روند باید طی شود منتها بایستی هر سه طرف یعنی کارگران، دولت و کارفرمایان، نظر مساعد داشته باشند و راضی باشند که چنین آیین‌نامه‌ای در دستور کار قرار بگیرد. به گفته مشیریان تنها پس از تصویب در هیات وزیران، وزارت کار می‌تواند آیین‌نامه را برای اجرا ابلاغ کند.

«وزارت کار» خودش حداکثر مدت قرارداد موقت را تعیین کند

اما حسین حبیبی (فعال کارگری و دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران) نظر متفاوتی دارد؛ او می‌گوید: تدوین آیین نامه تبصره یک ماده 7، اولین قدم برای تامین امنیت شغلی کارگران است؛ منتها تدوین این آیین‌نامه یک وظیفه حاکمیتی است و نیازی به تصویب سه‌جانبه در کمیته روابط کار و شورای عالی کار ندارد. این که مسئولانِ دولتی، توپ را در زمین مذاکرات سه‌جانبه می‌اندازند و بحث امنیت شغلی را منوط به رضایت کارفرمایان می‌کنند، فرافکنی و جوابِ سربالا دادن است.
او در توضیح این ادعا می‌گوید: اگر به متن ماده 7 مراجعه کنیم، متوجه می‌شویم که  مسیر تدوین آیین‌نامه مشخص شده. متن قانون صراحت دارد که آیین‌نامه بایستی توسط وزارت کار تهیه و به تایید هیات وزیران برسد؛ پس این صراحت قانونی نشان می‌دهد که برای تهیه آیین‌نامه نیازی به مذاکراتِ سه جانبه و تصمیمِ شورای عالی کار نیست.
حبیبی وظیفه اصلی را متوجه وزارت کار می‌داند و می‌گوید: وزارت کار خودش باید حداکثر مدت قرارداد موقت را تعیین کند و به تصویب هیات وزیران برساند؛ این وظیفه‌ای است که سالهاست مورد غفلت قرار گرفته.
این فعال کارگری تصویب چنین آیین‌نامه‌ای را یک گام بلند توصیف می‌کند و می‌گوید: اگر این آیین‌نامه تصویب شود، خیلی از مشکلات حل خواهد شد؛ فرض کنید در آیین‌نامه حداکثر مدت قرارداد موقت، دوسال تعیین شود؛ بعد از دو سال، دیگر نباید قرارداد موقت منعقد شود؛ اگر کارگاه مستمر باشد، باید قرارداد دائم بسته شود؛ حتی اگر کارگاهی مستمر نباشد، اما شرکت، استمرار داشته باشد، بازهم قرارداد دائم الزامی است؛ برای مثال یک شرکت راه‌سازی، امروز جاده تهران- مشهد را در دست ساخت داشته باشد و فردا جاده تهران- اهواز را، باز هم  بایستی کارگرِ شاغل در این شرکت،  قرارداد دائم داشته باشد.
به عقیده حبیبی، بحث تامین اشتغال براساس ماده 43 قانون اساسی یک بحث حاکمیتی است و نص صریح ماده 7 قانون کار نیز، تامین امنیت شغلی که مهمترین مولفه‌ی اشتغال است را برعهده دولت گذاشته؛ حالا اینکه دولتمردان به وظیفه‌شان عمل نمی‌کنند و قصد دارند کار را به درازا بکشند، حدیث دیگری است؛ به گفته او تامین امنیت شغلی، سخت نیست؛ فقط می‌خواهند وانمود کنند راه سختی در پیش است. بیش از ده میلیون کارگرِ مزدبگیر در کشور داریم؛ حیات و ممات 95 درصد آنها که غیررسمی و بی‌ثبات‌کارند، به تامین امنیت شغلی و رعایت قانونِ کار بستگی دارد؛ اگر جدیتی صورت بگیرد و آیین‌نامه مورد نظر تدوین  و ابلاغ شود و کارفرمایان ملزم به اجرای آن شوند، می‌شود امیدوار بود که دیگر اعتراض صنفی به معنای خاتمه همکاری و اخراج نباشد؛ در صورتِ تامینِ امنیت شغلی، دیگر رئیس هیات مدیره یک انجمن صنفی، نگرانِ آن نخواهد بود که اگر مطالبات همکارانش را پیگیری کند، قراردادش تمدید نخواهد شد.
گزارش: نسرین هزاره مقدم

-------------------

شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹٦ - ۲۱ اکتبر ۲۰۱٧

بدحسابی کارفرمای نوظهور کارگران تعدیل شده را به تجمع کشاند

به گزارش خبرنگار ایلنا، بدحسابی کارفرمای کارخانه دستمال کاغذی نوظهور شماری از کارگران سرگردان این واحد صنعتی را به مقابل سازمان تامین اجتماعی کشاند.
این کارگران که شمار آنها نزدیک به  ۵۰ نفر است در ماه‌های گذشته تعدیل و با حکم اداره کار به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند اما به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه‌های خود هنوز مقرری بیکاری آنها برقرار نشده است.
از قرار معلوم کارفرمای این واحد صنعتی بابت نزدیک به  ۵ ماه حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است و همین بدحسابی باعث گرفتاری این کارگران شده است. در همین رابطه اکبر قربانی دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران با تایید این اتفاق به ایلنا گفت: متاسفانه کارفرمای نوظهور هنوز به تعهدات خود در برابر سازمان تامین اجتماعی عمل نکرده است و همین مسئله شماری از کارگران تعدیل شده این واحد صنعتی را به سازمان تامین اجتماعی کشانده است.
وی ادامه داد: به دلیل این مسئله تمدید دفترچه بیمه خانواده‌های کارگران و صدور احکام کارگران بازنشسته مشمول مقررات بازنشستگی شاغل با مشکل روبرو شده است. پیش از این «علیرضا فتحی» رئیس کانون شوراهای اسلامی کار محور غرب استان تهران در رابطه با پرداخت نشدن حق بیمه های کارگران کارخانه نوظهور به ایلنا گفته بود که تنها به دلیل پرداخت نشدن چند ماه حق بیمه سازمان تامین اجتماعی، بیش از یک سال است که شماری از این کارگران معطل بازنشستگی خود هستند.

-------------------

انتقاد کارگران کنگان از آلودگی اسکله/ روابط عمومی شهرداری: نظافت اسکله وظیفه اداره بندر است

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران بندر کنگان در استان بوشهر از آلودگی اسکله انتقاد دارند.
آنها می‌گویند: اسکله کنگان به محل ریختن زباله تبدیل شده؛ در این شرایط کارکردن در این اسکله با دشواری همراه است.
به گفته این کارگران، مسئولان باید فکری به حال نظافت این اسکله بکنند تا کسانی که از طریق آن امرار معاش می‌کنند، دچار مشکل نشوند.
حسینی پور (مدیر روابط عمومی شهرداری کنگان) در ارتباط با این مساله ضمن تایید این معضل به خبرنگار ایلنا گفت: شهرداری، جمع‌اوری زباله‌ها در معابر و اماکن عمومی را بر عهده دارد؛ ولی نظافت و جمع آوری زباله در مکان‌هایی که در محدوده داخلی  نهاد و سازمان خاصی باشد، برعهده شهرداری نیست.
وی ادامه داد: محوطه داخلی اسکله کنگان در حیطه مدیریت اداره بندر شهرستان کنگان است و این اداره وظیفه دارد زباله‌ها را جمع کند و در درب‌های خروجی قرار دهد تا شهرداری این پسماندها را به خارج از محدوده منتقل کند.
به گفته حسینی‌پور از آنجا که در اسکله کنگان، شناورهای زیادی هر روز پهلو می‌گیرند، حجم زباله زیاد می‌شود و اداره بندر بایستی به این مساله رسیدگی کند.
به گفته این مقام مسئول، شهرداری حاضر به همکاری با اداره بندر در جهت رفع این مشکل است؛ منتها خود این اداره باید ابتدا اقداماتی را در دستور کار قرار دهد.

-------------------

کارتن ساز مشهد با ۴۰کارگر تعطیل شد

به گزارش ایلنا ،منابع کارگری  در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه «ایران کارتن مشهد» که در زمینه تولید انواع کارتن ومقواهای بسته بندی در مشهد فعالیت دارد، از اول مهر ماه سال جاری (۹۶) به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده و تمامی کارگران آن  با چندین ماه دستمزد معوقه هم اکنون بیکار شده‌اند.
در این زمینه «حسین متین راد » مدیرعامل کارتن مشهد با تایید این خبر گفته است : از ابتدای مهر کارخانه تعطیل شده است و به جز چند نفر از کارگران واحد انتظامات و حسابداری، کسی در کارخانه حضور ندارد و با تعطیلی کارتن مشهد، پارت کاغذ نیز به عنوان زیرمجموعه این کارخانه تعطیل شده است.
به گفته وی ، با وجود آن که در یک بازه زمانی حدود ۴۰۰ نفر کارگر داشته ایم اما از ابتدای امسال کارکنان کارخانه به حدود ۱۷۰ نفر کاهش پیدا کرد و این اواخر نیز کارکنان شرکت به حدود ۴۰ نفر رسیده بود.
وی می افزاید: کارگران کارخانه از اسفند حقوق نگرفته اند با این حال آن ها را برای دریافت بیمه بیکاری به اداره کار معرفی کرده‌ایم.
وی درادامه می گوید  سال گذشته استاندار خراسان رضوی به صورت سرزده از کارخانه بازدید کرد و در جریان مشکلات ما قرار گرفت و به ما برای همکاری، قول مساعد داد و همه چیز در جلسات و روی کاغذ مساعد بود اما در عمل اتفاقی نیفتاد و حتی یک ریال هم در حمایت از ما پرداخت نشد.

-------------------

کارگران انتقال آب مزارع دشت سیستان معوقات مزدی دارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران طرح انتقال آب با لوله به مزارع دشت سیستان بیش ازشش ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند؛ این کارگران در  روزهای گذشته  مقابل کارگاه شماره ۲  این طرح در زابل دست به تجمع زدند.
این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد و مطالبات خود جدا از کارگاه شماره  ۲ زابل چندین بار در مقابل دفتر اصلی پروژه  اجتماع کرده بودند که تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. از قرار معلوم این کارگران در منطقه شمالی شهرستان هیرمند در منطقه لنگر بارانی مشغول بکار هستند و پرداخت نشدن دستمزد در ماههای گذشته مشکلات بسیاری را برای آنها و خانواده‌هایشان به وجود آورده‌است.
ظاهرا مسئولان استان سیستان و بلوچستان، بدحسابی پیمانکار را دلیل اصلی تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران آب‌رسان عنوان می‌کنند.
گفتنی است طرح انتقال آب به وسیله لوله به 46 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان معروف به طرح 46 هزار هکتاری از مصوبات سفر دکتر روحانی رئیس جمهوری است که در محدوده پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون در حال اجراست.

-------------------

مرگ دو کارگر ساختمانی در الیگودرز استان لرستان

به گزارش ایلنا،شب گذشته(۲۸مهر ماه)، دو کارگرساختمانی دراقامتگاه خود در یک  ساختمان در حال ساخت در شهرستان الیگودرز  استان لرستان جانشان را ازدست دادند.
«خسرو ظاهری» رئیس اورژانس ۱۱۵ الیگودرز در تاییداین خبر به ایلنا گفت: ساعت ۸:۲۰ دقیقه صبح امروز خبر این حادثه به مرکز اورژانس شهرستان الیگودرز اطلاع داده شد و بلافاصله نیروهای اورژانس به محل حادثه اعزام شدند.
به گفته وی،به محض ورود عوامل اورژانس در محل حادثه مشاهده شد دو کارگر ساختمانی حدودا  ۴۰ تا۴۵ بر اثر عواملی همچون برق گرفتگی و یا گاز گرفتگی جان خود را از دست داده اند . طبق اظهرات وی ، اجساد این کارگران برای تشخیص علت مرگ به پزشکی قانونی منتقل شده است وباید منتظر نتیجه قطعی علت مرگ این دو کارگر ساختمانی باشیم.

-------------------

بازگشت‌ به‌کار کارگران تبدیل وضعیت یافته پالایشگاه ستاره خلیج فارس

منابع خبری ایلنا در پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس گفتند همزمان با آغاز به کار مدیریت جدید این واحد پالایشگاهی تمامی کارگران قرارداد موقتی که قرار بود با تصمیم مدیریت قبلی به شرکت‌های پیمانکاری اعزام بشوند، به کار سابق خود بازگشتند.
براساس این اظهارات از صبح امروز (شنبه ۲۹ مهر ماه) با دستور مدیریت جدید همه  ۹۷ کارگری که از نیمه شهریور ماه گذشته در اعتراض به تبدیل وضعیت استخدامی خود در حال برپایی اجتماعات صنفی کارگری بودند به کار سابق خود بازگشته‌اند.
کارگران مذکور از جمله نیروهای انسانی بودند که از طریق قبولی در آزمون استخدامی توانسته بودند وضعیت استخدامی خود را به‌صورت قرارداد موقت مستقیم در پالایشگاه ستاره خیلج فارس مشغول‌کار‌شوند، اما در پی جابجایی که ابتدای تابستان امسال در مدیریت پالایشگاه ستاره خیلج فارس افتاد، باردیگر موضوع پیمانکاری شدن شرایط استخدامی آنها مطرح شد.
البته در این رابطه مدیریت وقت پالایشگاه مدعی بود که کارگران مذکور برای گذراندن یک دوره مهارتی نزد یک شرکت پیمانکاری به نام «اویکو» اعزام خواهند شد و پس از گذشت سه سال دوباره به این پالایشگاه بازخوهند گشت.
به دلیل حل نشدن این اختلاف در نهایت موضوع رسیدگی به این پرونده در مراجع تشخیص و حل اختلاف نیز مطرح شده بود که در نهایت این مراجع نیز در مرحله نخست رای خود را به نفع کارگران صادر کرده بودند.

-------------------

توقف شانزده‌ساله فعالیت مزرعه پرنیان به‌نام خصوصی‌سازی

دو‌ هزار کارگر هنوز سرگردانند

به گزارش خبرنگار ایلنا، "شرکت ابریشم ایران" که فعالیت‌های آن در مزرعه پرنیان انجام می‌شود در روستای کوچکی به نام طاهرگوراب از توابع شهرستان صومعه‌سرا در غرب استان گیلان قرار دارد که نزدیک به ۱۶ سال است در کما به سر می‌برد.
نوع فعالیت شرکت ابریشم فصلی است و فعالیت‌های این شرکت در فصول بهار، تابستان و پاییز فعالیت رونق می‌گرفت ولی اکنون مدتهاست که از این رونق خبری نیست.
 پیش از این تعداد کارگران فصلی که در مزرعه پرنیان شاغل بودند، نزدیک به دو هزار نفر می‌شد که هر روز با اتوبوس، موتور و ماشین‌های سواری به سمت طاهرگوراب حرکت می‌کردند ولی حالا مزرعه پرنیان به دلیل مشکلات بسیاری که با آن روبروست به مخروبه تبدیل شده و هیچ خبری از جنب و جوش گذشته نیست.
مشکلات شرکت ابریشم ایران از سال ۸۰ آغاز شد که موضوع واگذاری مالکیت آن به استناد به اصل ۴۴ در لیست خصوصی سازی قرار گرفت، اگرچه هنوز مسئله واگذاری مالکیت شرکت ابریشم ایران محقق نشده‌است اما همین اتفاق کافی بود تا مردان و زنان ۱۶ روستای اطراف مزرعه با تولید کرم ابریشم و کسب درآمد خداحافظی و برای تامین معاش به نقاط دیگر کشور سفر کنند .
افرادی هم که هنوز در محله‌های سابق خود مانده‌اند و سرگرم مشاغل دیگرند یا به میوه فروشی مشغولند  و یا روی زمین‌های کشاورزی کار می‌کنند.

بر روی شرکت خاک مرده پاشیده‌اند/فقر و بیکاری هر روز بیشتر می‌شود

علی یکی از معدود کارگرانی قراردادی است که تنها برای روشن نگه داشتن چراغ شرکت ابریشم در این واحد تولیدی حضور دارد تا وقتی مشتری احتمالی بیاید و به او بگوید این واحد تولیدی هنوز سرپا است! او در مورد وضعیت کنونی شرکت ابریشم به خبرنگار ایلنا می‌گوید: ۷ ماه است که حقوقی نگرفته‌ایم و عیدی و سنوات و پاداش‌ها را نیز از سال ۹۴ دریافت نکرده‌ایم. از ۳۰۰ کارگر ثابت که در مزرعه پرنیان کار می‌کردند تنها ۲۲ نفر باقی مانده‌ایم. همه اینجا بلاتکلیف هستیم و می‌خواهیم تا هرچه زودتر وضعیت ما مشخص شود ولی این نگرانی برای کسی مهم نیست. او ادامه می‌دهد: قبل از هر انتخابات یکی از وعده‌های کاندیداها رسیدگی به وضعیت شرکت ابریشم است اما دیگر کسی به حرف آنها اعتماد ندارد. فقر و بیکاری هر روز بیشتر می‌شود و بسیاری از افرادی که منبع درآمد آنها کارخانه کرم ابریشم بود یا از اینجا رفته‌اند و یا از راه کشاورزی امورات خود را می‌گذرانند؛ مگر یک بیجار (شالیزار) دو هکتاری شکم چند نفر را می‌تواند سیر کند که همه باید به آن اتکا کنند؟
علی اضافه می‌کند: سال‌های قبل که مزرعه پرنیان رونق داشت، در جاده خاکی شرکت جای پارک پیدا نمی‌شد، مینی‌بوس‌ها، موتورها و ماشین‌های باری و سواری که کارگران مدام در آمد وشد بودند،  هر کجا را نگاه می‌کردی کارگران مشغول کار بودند ولی حالا گویی خاک مرده بر شرکت پاشیده‌اند حتی دیگر خبری از ساکنین محلی هم نیست.
این کارگر در مورد آینده این شرکت ادامه می‌دهد: تولید ابریشم مانند استخراج طلا می‌ماند با این تفاوت که تولید ابریشم برعکس معادن طلا انتها ندارد.  خبر قطعی که در مورد آینده شرکت وجود دارد این است که می‌خواهند این شرکت را بفروشند ولی این یک حرف بعید است، چه کسی می‌آید هکتارها زمینی که حتی اجازه تغییر آن را تا ۵ سال ندارد را خریداری کند؟ خریدار احتمالی شرکت اگر برود به همین مقدار زمین خالی بخرد و در آن درخت بکارد درآمد بیشتر خواهد داشت.
علی در پایان با اشاره به فعالیت‌های کنونی شرکت ابریشم می‌گوید: تقریبا می‌توان گفت که فعالیت‌های ما در شرکت تعطیل است. البته فعالیت‌های محدودی داریم، مانند امسال که همه کرم‌ها بر اثر بیماری امحا شدند.

نماینده مجلس همسایه ما بود ولی صدایمان را نشنید

علی‌اصغر یکی از جوانان منطقه است که پدر و مادرش سال‌ها به عنوان کارگران فصلی در شرکت ابریشم کار کردند. او در مورد وضعیت اشتغال جوانان منطقه می‌گوید: صدای ما به جایی نمی‌رسد و هنگامی که هر چهار سال یک بار نماینده مجلس را می‌بینیم و موضوع شرکت ابریشم و بیکاری را به او می‌گوییم. او وعده‌هایی می‌دهد ولی می‌رود تا چهار سال دیگر. از همه جالب‌تر اینکه نماینده دور پیش شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی همسایه ما بود ولی هیچ‌کاری برای ما انجام نداد و حتی به حرف ما گوش نکرد.
او ادامه می‌دهد: هنگامی که این شرکت دایر بود ما در کل منطقه مشکل بیکاری نداشتیم ولی حالا هر یک از دوستان برای کار به یک نقطه از کشور می‌رود و برای ماهی یک میلیون تومان درآمد تن به انجام هر کاری می‌دهند. بیکاری من و امثال من شاید چندان مهم نباشد اما صنعت ابریشم حکم بخشی از ثروت ملی را دارد و نمی توان دیگر نگران آن نبود.

شرکت کرم ابریشم یکی مثل سایر کارخانه‌های تعطیل شده/ همچنان ناگزیر به تعدیل هستیم

مهدی پورحسین، سرپرست شرکت تقریبا تعطیل کرم ابریشم در مورد وضعیت کنونی شرکت ابریشم به خبرنگار ایلنا می‌گوید: بحث اول این است که چرا وضعیت شرکت کرم ابریشم برای شما جذاب شده است؟ این همه شرکت در کشور تعطیل شده چرا از آنها خبر نمی‌گیرید؟
او در مورد وضعیت کنونی شرکت ابریشم که زندگی هزاران روستایی منطقه را تحت شعاع قرار داده است، ادامه می‌دهد: شرکت بحث اداری خودش را دارد مانند همه شرکت‌ها، مشکلات این شرکت احتیاجی ندارد که به داخل رسانه‌ها آورده شود و در روزنامه‌ها نوشته شود.
وی در مورد اینکه شرکت ابریشم پیش از این کارگران بسیاری داشته است و اکنون بسیاری از آنها بیکار هستند خاطرنشان می‌کند: شرکت بودجه‌ای دریافت نمی‌کند و باید خودش کار کند تا هزینه‌های خودش را بپردازد و در مورد جذب نیرو نیز باید گفت چون شرکت ابریشم ایران در فهرست واحدهای مشمول ابلاغیه اصل ۴۴ قانون اساسی قرار گرفته است نمی‌تواند نیرو جذب کند.
او ادامه می‌دهد: شرکت بدهی‌ها و مطالباتی دارد که در حال پیگیری آنها هستیم. ما بودجه‌ای نداریم که کارگر جذب کنیم زیرا شرکت در حال واگذاری است. حتی توان نگهداشت همین نیروهایی باقیمانده را هم ندارد و برای واگذاری بهتر است جمعیت باقیمانده بازهم تعدیل شوند، شما این موضوع را با نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان شهرستان دنبال کنید و مشکلی ندارد.

نمایندگان قبلی انجام وظیفه نکردند/ بیش از ۲۰ بار راجع به شرکت کرم ابریشم تذکر دادم

کاظم دلخوش، (نماینده شهروندان صومعه‌سرا، شهرستانی در غرب استان گیلان) که وضعیت کنونی شرکت ابریشم را به گردن نمایندگان پیشین می‌اندازد، در مورد وضعیت کنونی شرکت کرم ابریشم به خبرنگار ایلنا می‌گوید: وضعیت کنونی شرکت کرم ابریشم که حدود دو هزار کارگر داشت در سال ۸۰ به دلیل عدم مسئولیت پذیری نماینده وقت شهرستان صومعه‌سرا دچار بحران شد. بحرانی که بعد از گذشته ۱۶ سال کسی نمی‌تواند روند نیمه تعطیلی شرکت ابریشم را تغییر دهد.
او ادامه می‌دهد: صنعت ابریشم خاصه این شهرستان است و اگر این شرکت در حال حاضر پابرجا بود ما در روستا‌های اطراف طاهرگوراب مشکل بیکاری نداشتیم و همچنین می‌توانستیم یکی از قطب‌های تولید ابریشم باقی بمانیم.
این نماینده مجلس در مورد فعالیت‌هایی که برای بازگشایی این شرکت انجام داده است خاطرنشان می‌کند: در مجلس بیش از ۲۰ بار برای مشخص شدن وضعیت شرکت کرم ابریشم تذکر دادم و همچنین وزیر سابق صنعت را به شهرستان آوردیم تا شاید سرمایه‌گذاری را جذب کنیم ولی هرکاری که انجام داده‌ایم بی‌نتیجه بود و موفق نشدیم این صنعت را دوباره راه اندازی کنیم. گزارش: سیاوش پورعلی

-------------------

اعتراض کارگران ارگ قدیم بم ادامه دارد

مدیر کل میراث کرمان: طلب مزدی امروز وفردا پرداخت می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که بازهم کارگران پروژه‌ مرمت و بازسازی ارگ بم بازهم در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود، صبح امروز مقابل محل کار خود تجمع کرده اند، «محمد وفایی» مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: مطالبات این کارگران نهایتا تا روز یکشنبه پرداخت خواهد شد.
وفایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت : در جریان مشکلات کارگران پروژه مرمت ارگ قدیم بم هستم  واین کارگران حق دارند پیگیر مطالبات خود باشند.
به گفته وی، همه مراحل اداری تامین منابع مالی پرداخت معوقات مزدی کارگران ارگ قدیم بم  انجام شده و ما از روز چهارشنبه هفته گذشته منتظریم  تا پول به حساب پایگاه  میراث ارگ پرداخت شود. او با بیان اینکه به محض دریافت پول آن به را به حساب کارگران انتقال می‌دهیم ادر ادامه اظهارامیدو اری کرد: در نهایت این طلب تا پایان وقت اداری روز یکشنبه (سی‌ مهرماه) به حساب کارگران ارگ قدیم بم واریز می‌شود.
وفایی با بیان اینکه بودجه ارگ از منابع عمرانی خزانه دولت  تامین می شود وانتقال پول از بودجه های عمرانی   زمان بر است، گفت: کارگران ارگ بم در هر شرایطی با همه دغدغه‌هایشان به کار خود در این پروژه ادامه داده‌اند و ما نیز به صورت جدی پیگیری مطالبات آنها هستیم.
گفتنی است حدود ۱۲۰ نفر از کارگران شاغل در ارگ قدیم بم  از روز دو شنبه (۱۷ مهرماه) برای دست کم ۳ماه مزد معوقه و مشخص نبودن وضعیت پ مهر ماه)رداخت دستمزدشان دست به اعتراض صنفی می زنند.

-------------------

نگذارید «پلی‌اکریل» به سرنوشت هپکو و آذرآب دچار شود

سرنوشت 2000 کارگر در ابهام

شورای اسلامی کارِ شرکت پلی‌اکریل اصفهان، در نامه‌ای خطاب به علیرضا محجوب (رئیس فراکسیون کارگری مجلس و دبیرکل خانه کارگر) ضمن بیان مشکلات موجود، خواستار ورود مجلس به قضیه و حل مشکلات قطب نساجی کشور شد.
در این نامه که متن کامل آن در زیر آمده؛ شورای اسلامی کار از عدم پرداخت تسهیلات وعده داده شده انتقاد کرده‌است:
همانگونه که حضرتعالی مستحضرید شرکت پلی اکریل ایران پس از ماه‌های متمادی توقف تولید، در شرف راه‌اندازی خطوط تولید پلی استر خود قرار دارد. در خصوص خطوط تولید اکریلیک نیز مذاکرات با کارگزاران و تامین کنندگان مواد اولیه در حال انجام است، لیکن جهت خرید مواد اولیه اصلی و کمکی، قطعات یدکی و قسمتی از حقوق معوق پرسنل، وجود نقدینگی جهت تداوم تولید ضروری و حیاتی است. همچنین در زمان تحت پوشش قرار گرفتن کارخانه توسط هیئت حمایت از صنایع، مقرر گردید که مبلغ چهارصد میلیارد ریال تنخواه از محل هدفمندی یارانه‌ها به این واحد صنعتی پرداخت گردد. از مبلغ مذکور دویست میلیارد ریال پرداخت و مابقی آن تاکنون پرداخت نشده است و طی چند ماه گذشته بین پرداخت تسهیلات بانکی و یا پرداخت از محل یارانه‌ها دست به دست شده؛ اما متاسفانه هیچ کدام از آنها تا به امروز اجرایی نگردیده است. این در شرایطی است که دستور پرداخت مبلغ ذکر شده توسط وزیران محترم صنعت و کار طی نامه شماره 149096/60 در تاریخ 1/7/96 صادر شده ولی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از پرداخت آن سرباز می‌زند.
در حال حاضر به جهت پیشگیری از توقف کامل این واحد عظیم صنعتی سودده با محصول انحصاری و بیکاری نزدیک به 2000 نفر و جلوگیری از ایجاد مشکلات و بحران کارگری در استان اصفهان و حوادثی همچون آذراب و هپکو نیاز است تا هر چه سریعتر وضعیت پرداخت این مبلغ مشخص شود لذا خواهشمندیم اقدامات لازم را مبذول فرمایید.

جمعه ۲۸ مهر ۱۳۹٦ - ۲۰ اکتبر ۲۰۱٧

قربانیان خصوصی‌سازی

ایلنا، حسین اکبری از فعالان صنفی کارگری در یادداشت پیشرو به تبعات سیاست‌های تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی بر کارگرانِ شاغل در بنگاه‌های واگذار شده دولتی می‌پردازد. برای بررسی جایگاه کارگران به عنوان بخشی از ذینفع‌های شرکت‌های خصوصی سازی شده، در واگذاریها باید به بررسی انواع خصوصی سازی پرداخت.
 خصوصی سازی ها بر دو دسته اند یک دسته بنگاهها و نهادهای عمومی که به دنبال ابلاغ سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران واگذار شده اند و دسته دیگر که به واسطه "رد دیون" دولت به موسسات و سازمان‌ها واگذار گردیده‌اند که هریک ویژگی خاصی را در ارتباط با نیروهای کار شاغل در این بنگاهها داشته و دارند. به عنوان مثال شرکت هایی که فروش و واگذاری آنها از طریق بورس صورت گرفته است می‌تواند از شفافیت بیشتری نسبت به شرکت‌های مشمول رد دیون دولتی به سازمان ها و موسسات باشند . در عین حال تبعات این خصوصی سازی ها برای کارگران در سه عرصه آشکارتر است:
 ۱- به خطر افتادن امنیت شغلی و استمرار اشتغال
 ۲- کاهش و یا از بین رفتن اقداماتی که تضمین‌های لازم را برای بازنشستگی به موقع نیروی کار را  از میان بردارد.
۳- خطر حذف تامین اجتماعی و خدمات درمانی حین کار و یا درایام بازنشستگی و از کار افتادگی.   
این سه عرصه مخاطره آمیز هم اکنون در بیشتر بنگاه‌هایی که به هر شکل اعم از اینکه در بورس و یا به خاطر رد دیون دولت واگذار شده اند به طور جدی وجود دارد.  اما چرا این دو را به تفکیک اشاره کردم بیشتر از آن جهت است که در شرکت های واگذار شده از طریق بورس مثل آذر آب و هپکو این مخاطرات برای کارگران به سرعت به واقعیت دردناکی بدل می شود که همه شاهد آن بودیم. در مورد شرکت هایی که رد دیون عامل واگذاری بوده است به دلیل توانمندی اقتصادی آنها این مخاطرات دراز مدت نمایان میشوند. در عین حال نیروی کار این شرکت ها به خاطر نگرانی ازنداشتن حق انتخاب، بی اطلاع بودن از سرنوشتی که قرارداد واگذاریها برایشان رقم زده است؛ از وضع موجود شکایت دارند. به دلیل آن که اساسا در برخی از این قراردادها نامی از کارکنان برده نشده است و موجب بلاتکلیفی نیرو های کار شده است حس ناامنی فزاینده و جدی را در میان گارگران این بنگاه ها بازتولید می کند. نمونه ای از این ناامنی و بلا تکلیفی راهم اکنون در شرکت های پالایشگاهی و پتروشیمیایی واگذار شده می توانید سراغ بگیرید. همه این شرکت ها از طرح های استراتژیک و زیر بنایی ایران هستند که در واقع هو ین حالا از سود آورترین بنگاه های اقتصادی به شمار میآیند این شرکت ها تامین کننده نیازمندی های صنایع پایین دستی و از ظرفیت مستقیم و غیر مستقیم  اشتغالزایی در کشور به حساب میآیند. خب سوال جدی این است که چرا چنین شرکت هایی در زمان واگذاری در رابطه استخدامی کارکنانش ابهامات جدی وجود دارد ؟ چه دلیلی وجود دارد که زحمتکشان در  سه شرکت پتروشییمی اراک، اصفهان و خارک که حدود ۱۲ سال از واگذاری آنها می گذرد هنوز از حس دایمی ناامنی شغلی و تردید در باره آینده و دوران بازنسشتگی خود در رنج باشند؟ چرا وقتی قرار بوده است پس از جداشدن این شرکت ها از وزارت نفت به مدت ینج سال فرصت تصمیم به درخواست انتقال و انتقال به سایر بخش های نفت را داشته باشند ؛ وجود این فرجه پنج ساله از آنها پنهان مانده است ؟   از دیگر از مشکلات نیروی کار در این شرکت ها اینست که در زمان ایجاد اختلاف بین هر یک از کارکنان با مدیران شرکت هیچ مرجع ای قادر به رسیدگی نیست یعنی شرکت نفت می گوید شما از رابطه کاری با شرکت نفت منفک شده اید و تدوین ومقررات نفت بر شما جاری نیست.چون کارمند نفت نیستید ! در عین حال چون در بدو واگذاری وضعیت آنها روشن نشده است نمیتوانند به هیئت های حل اختلاف وزارت کار هم  شکایت ببرند. این را هم اضافه کنم که به دلیل دوگانگی وضعیت رابطه استخدامی در بین نیروهای کار شاغل در این شرکت ها  این زحمتکشان عملا از حق ایجاد یک سازمان کارگری سراسری محروم مانده اند و از طریق سازمان صنفی که حق تشکیل آنرا مطابق قانون اساسی، قانون کار ومقاوله ۸۷ سازمان بین المللی کار در باره حق ایجاد آزادانه تشکل نیز نمی توانند به حل مشکلات خود با کارفرما در یک چانه زنی کلان بپردازند.
مورد دیگر اینکه در قراردادهای واگذاری در باره دیون شرکت به کارگران در پایان کار و انفصال کارشان از کارچیزی مقرر نشده است.  این را نیز درکنار ستم هایی که از رهگذر خصوصی سازی نصیب شان شده است قرار دهید تا روشن گردد که علاوه بر سلب مالکیت عمومی شرکتهای واگذار شده به ویژه در سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ که واگذاریها با عنوان رد دیون دولتی رقم خورده اند ؛ بخش قابل توجهی از حقوق کار کارکنان شرکتهای واگذارشده نیز از آنان سلب گردیده است .
همانطور که قیلا اشاره کردم وضعیت کارگران بنگاه های واگذار شده به بخش خصوصی  اسفناک تر است. در نظر بگیرید کارگرانی که قبلا در استخدام دولت بوده اند حالا پس از واگذاری به استخدام پیمانکاران شرکتهای تامین نیروی انسانی در آمده اند و از طریق این شرکتهای پیمانکاری در همان محیط کار سابق به همان حرفه سابق مشغولند  منتهی این بار باقراردادهای کوتاه مدت و حقوق و مزایایی که شرکت های پیمان کاری تعیین می کنند . حقوق هایی که تا چند ماه پرداخت نمی شود .
جمعی از نیروهای شرکتی مخابرات در نامه‌ای سرگشاده خطاب به وزیر ارتباطات، ضمن برشمردن مشکلات، خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود شدند.
در این نامه می‌خوانیم: پیش از آنکه مخابرات خصوصی شود من باید کارمند رسمی دولت می بودم. اما دو سال قبل از خصوصی سازی مرا به بهانه خصوصی شدن مخابرات در آینده، از حقم محروم کردند. بارها پس از آن، همه کسانی که مشابه من، در سیستم های اداری مشغول بودند قرارداد دائم و رسمی بستند ، اما مخابرات به بهانه خصوصی شدن، تابع قوانین نبود. بارها رئیس هیئت مدیره مخابرات اعلام کرد با اینکه دولتی نیستیم اما قوانین دولتی را رعایت می‌کنیم. همه چیزش را رعایت کردند غیر از تعهد به نیروی انسانیش را! آقای وزیر حالا که با شما صحبت می کنم اجازه بدهید بگویم  من حق خود را از دولتم میخواهم! دولتی که بر اساس قانون حق کار و مسکن مرا نادیده می­گیرد!
این حرف های کارگرانی است که قربانی خصوصی سازی شده اند و زندگی آنان درچرخه انباشت و سود  فرسوده می شود . خصوصی سازی درایران هیچ دستاوردی برای کارگران و زحمتکشان ندارد. در تمامی سیاست های ابلاغی اصل ۴۴ نیز هیچ کلامی در صیانت و حمایت از نیروی کار نیامده است. کافیست اهداف ناشی از سیاست های کلی خصوصی سازی را یکبار با دقت نگاه کنیم این اهداف چه می گویند؟ همه چیز جز رشد و توسعه نیروی انسانی که همان کارگران شاغل در این بنگاه های قابل واگذاری هستند  
سیاست های کلی اصل ۴۴ قرار بود با خصوصی سازی موضوعاتی از قبیل:
 - شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی.
- گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به‏منظور تأمین عدالت اجتماعی.
- ارتقاء کارآیی بنگاههای اقتصادی ، و بهره‏وری منابع مادی و انسانی و فناوری.
- افزایش رقابت‏پذیری در اقتصاد ملی.
- افزایش سهم بخشهای خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی.
- کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در تصدی فعالیتهای اقتصادی.
- افزایش سطح عمومی اشتغال.
- تشویق اقشار مردم به پس انداز و سرمایه‏گذاری و بهبود درآمد خانوارها را برآورده سازد اما از رهگذر خصوصی سازی تا کنون هیچ آمار مثبتی در باره شتاب گیری رشد اقتصادی در دست نیست ؛ سلب مالکیت عمومی جایگزین گسترش مالکیت عموم مردم و بیشتر شدن فاصله مردم از عدالت اجتماعی گردیده است؛ بنگاه های اقتصادی واگذار شده طبق اصل ۴۴ عمدتا یا به ورشکستگی و بدهکاری صاحبان آنها به دولت و کارگرانشان گردیده و یا اگر به دلیل ویژگی محصولات آنها مانند صنایع پایین دستی نفت بوده سود نفت از آن مالکین جدید و دودش به چشم کارگران و کارکنان این بنگاه ها رفته است؛ این واحد ها عمدتا به رغم بهره وری استثمارگونه از کارگران با پرداخت دیرهنگام مزد ماهیانه و حذف مزایای مزدی حتی پرداخت حداقل دستمزد ، نتوانسته اند کارآیی بیش از گذشته بنگاه ها را تامین کنند ؛ عدم امنیت شغلی جای افزایش سطح اشتغال را گرفته است و متاسفانه هیچ چشم انداز روشنی از رهگذر خصوصی سازی در ایران دیده نمی‌شود .

-------------------

تهدید معاش مهندسان و معماران به دلیل کاهش بودجه عمران

وعده مسئولان برای اختصاص ۳ هزار میلیارد اعتبار

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از هزار نفر از مهندسان مشاوری که در در شرکت‌های مشاوره معماری و شهرسازی کشور شاغلند از تعویق در پرداخت دستمزدهای خود، افزایش شمار همکاران تعدیل‌شده به دلیل کاهش حجم کار واگذار شده به این شرکت‌ها گلایه دارند.
براین اساس میانگین پرداخت نشدن مطالبات این بخش از نیروی کار کشور بین هشت ماه تا یک سال است و تاخیرهای پیش آمده به این برمی گردد که چون در سالهای اخیر از بودجه عمرانی کشور به شدت کاسته شده است،  حالا بسیاری از این شرکت های مهندسی مشاور معمار و شهرساز با وجود مشارکت در اجرای پروژه‌های عمرانی هنوز موفق به وصول مطالبات خود ار دولت نشده‌اند. همین امر موجب شده است که گردانندگان بسیاری از این شرکت‌ها دست به تعدیل نیروهای خود بزنند تا اندازه‌ای که گفته می‌شود بین سال‌های ۹۴ و ۹۵ بیش از ۸۶ درصد از این شرکت اقدام به تعدیل نیروهای خود کرده‌اند. از این رو کارکنان باقیمانده به موازات تعویق در پرداخت دستمزدهای پرداخت نشده به شدت نگران امنیت شغلی خود نیز هستند.
از همین رو بیش از هزار نفر از آنها که در ۴۰۰ شرکت مهندسی مشاور معمار و شهرساز کار می‌کنند طی روزهای گذشته اقدام به نامه نگاری با «محمد باقر نوبخت» معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه و «محمد سعید ایزدی» معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی کرده‌اند.
در این نامه‌ها که به صورت جداگانه تنظیم شده، تاکید شده‌است که موج اخراج از کار، نیمه وقت شدن نیروهای شرکتی، کاهش حقوق، تاخیر چند ماهه در دریافت حقوق ماهانه و در نهایت نبود امنیت شغلی موجب شده است تا اشتغال حرفه‌ای و زندگی خانوادگی کارکنان و کارشناسان مهندسان شرکت‌های مهندسان مشاور با خطر جدی مواجه شود.
آنها با تاکید بر اینکه حفظ فرصت‌های شغلی موجود در قیاس با ایجاد مشاغل جدید رویکرد کم هزینه‌تری است، یادآوری کرده‌اند که هدر رفت نیروی انسانی، به شکل اخراج و یا نیمه وقت شدن به هیچ وجه با سیاست های بالادستی در زمینه اشتغال جوانان برابری نمی کند.
در ادامه این نامه‌ها با اشاره به آمارهای موجود که به منزله تهدید برای اشتغال آنان است، آمده: بیش از ۴۷ درصد از  کارشناسان و متخصصان شاغل در شرکت های مهندسی مشاور شهرساز و معمار از کار بیکار شده‌اند. بیش از ۸۶ درصد از شرکت های مهندسان مشاور اقدام به تعدیل نیرو کرده اند.  میانگین تاخیر حقوق و اضافه کاری این شرکت های مشاوره بیش از هشت ماه است. حجم کار های واگذار شده بیش از ۷۰ درصد کاهش یافته است.
مهندسان مشاور معمار و شهرساز تدوام وضعیت فعلی را به منزله تضعیف جدی جایگاه شرکت های دانش بنیان، بیکاری و مهاجرت قشر تحصیل کرده دانسته‌اند. در همین باره «بهرام فریور صدری» رئیس گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور کشور به ایلنا گفت که مسئولان سازمان برنامه و بودجه وعده داده‌اند که ۳ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات و رفع مشکلات جاری اختصاص دهند همچنین بعد از اختصاص این رقم قرار است که به دنبال تامین منابع مالی جدید بروند تا بشود پروژه های جدیدی تعریف کرد.  
وی افزود: روز چهارشنبه این هفته جلسه ای در دفتر جامعه منهدسان مشاور با حضور محمد سعید ایزدی، معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد و قرار شد که پیگیری ها در این رابطه شدت بیشتری بگیرد و جلسه های دیگری هم تشکیل شود.

-------------------

پنجشنبه ۲٧ مهر ۱۳۹٦ - ۱۹ اکتبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران کارخانه کیان تایر برای پرداخت نشدن بخشی از مطالبات

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران: کارخانه در وضعیت عادی اداره نمی‌‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه کیان تایر در سه شیفت کاری مجموعا ۱۱۰۰ کارگر دارد که روز گذشته و روز قبل از آن تعداد زیادی از آنها در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند تا تکلیف پرداخت مطالبتشان مشخص شود اما اصلی‌ترین نگرانی آنها، کاهش سطح تولید و تاثیر آن روی امنیت شغلی‌شان است. کارخانه کیان تایر به علت مشکلات متعددی که در سال‌های گذشته داشته توسط هیات حمایت از صنایع اداره می‌شود.
در همین باره «جمال میرزایی» سرپرست کارخانه به ایلنا، گفت: کارگران کارخانه کیان تایر نگران امنیت شغلی خود هستند چراکه حمایت‌های لازم برای ادامه فعالیت‌های این کارخانه از سوی دستگاه‌های ذی ربط صورت نمی‌پذیرد. از طرفی بن و مزایای انگیزشی کارگران پرداخت نشده است و اضافه کاری آنها مدتی است که پرداخت نمی‌شود و همین موجب شده تا ۳۰ درصد از مجموع مزد و مزایای مزدی آنان کاسته شود.
وی افزود: کارگران از نظر مالی ضعیف هستند و اگر کوچکترین تاخیری در پرداخت‌هایشان ایجاد شود زندگی‌شان، به هم می‌ریزد. البته ۱۲ نفر از نماینده‌های مجلس و سه وزاتخانه پیگیر مشکلات هستند از این رو انتظار داریم که مشکلات کیان تایر هرچه سریعتر برطرف شود با این حال مشکلات مالی مانع از تامین مواد اولیه از سوی پتروشیمی‌ها، شده است.
سرپرست کارخانه کیان تابر با بیان اینکه حدود ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه کیان تایر در آستانه بازنشستگی هستند، گفت: به علت اینکه نتوانسته‌ایم ۴ درصد سهم کارفرما را برای بازنشستگی آنان با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور پرداخت کنیم، در روند بازنشستگی آنان اخلال ایجاد شده و این را هم باید به مشکلات فوق اضافه کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون پتروشیمی‌ها به دستور وزیر صنعت برای تامین مواد اولیه کیان تایر، ترتیب اثر نداده‌اند، افزود: اگر قرار است که مشکلات برطرف شود باید به دستورهای صادر شده از طرف‌ مقام‌های مسئول ترتیب اثر داد در غیر این صورت وضع به همین منوال خواهد بود.
میرزایی با اشاره به تجمع روز گذشته کارگران کارخانه تایر و تجمع‌های پیشین، ادامه داد: به هر حال کارگران نگران هستند و باید به آن رسیدگی کرد اما از کارگران خواسته‌ایم آرامش خود را حفظ کنند تا با تعامل مشکلات برطرف شود.

-------------------

بلاتکلیفی کیان تایر به صلاح هیچکس نیست

«حاتم شاکرمی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران هم با تایید مشکلات ایجاد شده برای کارگران و کارخانه کیان تایر، گفت: قرار بوده که کارخانه کیان تایر تنها ۶ ماه توسط هیات حمایت از صنایع اداره شود اما حالا به ۶ سال رسیده است.
وی با بیان اینکه این بلاتکلیفی به سود هیچکس نیست، افزود: باید تکلیف اداره کارخانه از لحاظ حقوقی مشخص شود البته پیگیری‌ها برای بازگشت این کارخانه برای ادامه فعالیت با سطح تولید گذشته انجام شده است اما باید درنظر داشته باشیم که کیان تایر مشکلات مالی دارد و همین امر مانع از تامین مواد اولیه آن شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با بیان اینکه کارگران کیان تایر مطالباتی دارند که باید به آنها رسیدگی شود، افزود: اگر شکایتی از سوی کارگران به هیات‌های تشخیص ادارات کار ارائه شود به آن رسیدگی می‌کنیم اما کیان تایر همین حالا نیز توسط شورای اسلامی کار آن اداره می‌شود.
شاکرمی در ادامه با تاکید بر این امر که با خلع ید خریدار کارخانه کیان تایر بهتر می‌توان به مشکلات آن رسیدگی نمود، افزود: یکی از ملزومات حل مشکلات کیان تایر تعیین تکلیف آن از نظر مالکیت است پس می توان اینگونه نتیجه گرفت که این کارخانه تحت شرایط عادی اداره نمی‌شود.
وی در پایان گفت: البته در گذشته چند خط اعتباری برای حل مشکلات کیان تایر اختصاص داده شد و حالا نیز باید این کار انجام شود. 

-------------------

افزایش 20 درصدی مصدومانِ حوادث کار در کهگیلویه و بویراحمد

به گزارش ایلنا، مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه وبویراحمد روز گذشته گفت: در6 ماه نخست امسال، مصدومان ناشی از حوادث کار با 20درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 249 مورد رسیده است.
کامروز امینی اظهار داشت: در مدت مشابه سال گذشته نزدیک به 192 مورد پرونده مصدومان حوادث کار در کهگیلویه و بویراحمد به پزشکی قانونی استان ارجاع داده شد. امینی بیان کرد: آمار جان باختگان حوادث ناشی از کار در کهگیلویه و بویراحمد طی 6 ماه نخست سال گذشته چهار نفر و در سال جاری نیز چهار نفر است.

-------------------

چهارشنبه ۲٦ مهر ۱۳۹٦ - ۱۸ اکتبر ۲۰۱٧

تجمع همزمان کارگران اتوبوسرانی وعمران شهرداری آبادان

صبح امروز (چهارشنبه، شماری از کارگران  واحد اتوبوسرانی  وعمران شهرداری آبادان، همزمان در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در دریافت مطالبات مزدی عنوان می‌شود،دست به اعتراض صنفی زدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه بی توجه‌ای مسئولان شهری نسبت به پرداخت مطالبات کارگران شرکت اتوبوسرانی و سازمان عمران  شهرداری آبادان، شماری از  این کارگران ، صبح امروز ( ۲۶ مهر ماه) در نقاط جداگانه از این شهر تجمع کردند.
کارگران شرکت اتوبوسرانی شهر آبادان تا نزدیک به ۱۴۰ نفر برآورد می‌شوند، در تجمع صنفی مربوط به این کارگران، شماری از این کارگران در ادامه پیگیری‌های صنفی خود، در مجاور درب ورودی این شرکت تجمع کردند.
آنها که از طریق پیمانکار در شرکت اتوبوسرانی آبادان به حرفه‌هایی همچون رانندگی، تعمیرات موتوری و ستادی مشغول کارند، بابت مطالبات ماه‌های تیر ،مرداد  وشهریورسال جاری طلبکارند و هنوز عیدی سال ۹۵ خود را دریافت نکرده‌اند.
معترضان که از  ناکافی بودن دستمزدهای  خود گله‌مند هستند، می‌گویند: دستمزدی که پیمانکار اتوبوسرانی پرداخت می کند به صورت حداقلی است  و پاسخگوی معاش خانواده‌هایشان نیست. این کارگران همچنین می گویند معوقات مزدی آنها چهار ماه بوده که معادل دستمزد خرداد ماه،  روز گدشته به حسابسان واریز شده است. در رابطه با کارگران اتوبوسرانی «حمیدرضا سیادت» مدیر روابط عمومی سازمان اتوبوسرانی آبادان روز  ۱۹ مهر ماه با تایید معوقات مزدی راننده‌های پیمانی سازمان به ایلنا گفته بود: مجموعه شهرداری و سازمان اتوبوسرانی آبادان دچار کمبود منابع مالی است، در عین حال کارکنان رسمی سازمان اتوبوسرانی آبادان نیز دست‌کم چهار ماه است دستمردشان به صورت حداقلی (پایه حقوق) بدون احتساب مزایا محاسبه و به حسابشان واریز می‌شود.
به گفته وی ،سازمان اتوبوسرانی یک واحد خدماتی و فاقد درآمد مستقیم است و منابع مالی آن از سوی شهرداری و وزرات کشور تامین می‌شود.
از سوی دیگر کارگران سازمان عمران شهرداری آبادان نیز در ادامه پیگیری‌های صنفی خود تجمعی اعتراضی دیگری را در منطقه محل کار خود برپا کردند.
در مورد مطالبات صنفی کارگران رسمی سازمان  عمران شهرداری آبادان نیر گفته می‌شود که وضعیت نامعلوم معوقات مزدی  وبیمه ای باعث شده است تا شماری از این کارگران تجمع صنفی برپا کنند. این کارگران  که شمار آنها به حدود ۹۰ نفر می رسد ،می‌گویند که سازمان عمران شهرداری آبادان  مطالبات بیمه آنها را در پنج ماه گذشته  به تامین ا جتماعی پرداخت نکرده در عین حال یک ماه از دستمزد شهریور ماه را طلبکارند.
لازم به ذکر است تلاش‌های خبرنگار ایلنا برای پیگیری موضوع  مورد اعتراض کارگران سازمان عمران شهرداری آبادان از طریق مسئولان مربوطه تا کنون بی‌نتیجه مانده است اما پیگیری‌ها در این خصوص همچنان از سوی این خبرگزاری ادامه دارد.

خاتمه اعتراض صنفی راننده های اتوبوسرانی آبادان با وعده پی گیری مطالبات
به گزارش خبرنگار ایلنا، به برپایی اعتراض صنفی که صبح امروز توسط راننده‌های پیمانکاری شرکت اتوبوسرانی شهر آبادان برپا شده بود، سرپرست فعلی شرکت واحد اتوبوسرانی آبادان با حضور در جمع معترضان وعده پیگیری پرداخت مطالبات را داد و کارگران معترض با اعتماد به این وعده‌ها، اعتراض صنفی خود را متوقف کردند.
در این رابطه گفته می‌شود پس از صحبت‌های سرپرست شرکت اتوبوسرانی شهر آبادان، اعتراض چند ساعته این کارگران متوقف شد و همه آنها به کار روزانه خود بازگشته‌اند.
در این زمینه «جلیل رهبان»سرپرست فعلی سازمان اتوبوسرانی آبادان با تایید معوقات مزدی راننده‌های پیمانی شرکت واحد به ایلنا گفت: در حال حاضر تمامی کارگران به فعالیت روزانه خود در ارتباط با جابجایی مسافران مشغولند و همانطور که به آنها گفتم پیگیر مطالبات معوقه کارگران پیمانکاری اتوبوسرانی هستم.
او با بیان اینکه حدودا دو هفته است که مسئولیت شرکت اتوبوسرانی آبادان را بر عهده گرفته است افزود:متاسفانه  شرکت اتوبوسرانی در واگذاری تامین نیروی انسانی به پیمانکار کوتاهی کرده بدون برنامه ریزی وکارشناسی  این واگذاری انجام شده است. او گفت :شرکت مورد نظر بدون داشتن منابع مالی کافی مسئولیت این تعداد کارگر راننده را پذیرفته که نتیجه آن چهارونیم ماه معوقات مزدی است. به گفته وی ، همه صورت وضعیت پیمانکار از سوی مدیران قبلی پرداخت شده ودلیل برای به تاخیر افتادن مطالبات این کارگران وجود ندارد.

-------------------

تجمع کارگران گسترش توسعه صنعت آذربایجان ادامه دارد

منابع خبری ایلنا در کارخانه گسترش توسعه صنعت آذربایجان می گویند که دلیل برپایی این اعتراض سه روزه، بی‌تفاوتی کارفرمای  کارخانه در قبال پرداخت مطالبات کارگران است. به ادعای این کارگران مشکلات کارخانه  گسترش توسعه صنعت آذربایجان زمانی (کمباین سازی تبریز) آغاز شد که این واحد صنعتی به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان تا کنون با مشکلات فراوانی روبه رو هستیم و طی این مدت به دلیل بی‌توجه‌ای مسئولان نه تنها وعده‌های هنوز بی عمل مانده است که هر روز بر فشار مشکلات افزوده می‌شود.
همچنین طبق ادعای کارگران این واحد صنعتی  پرداخت حق بیمه  آنها به تامین اجتماعی  نیز  چندین ماه به تاخیر افتاده به طوری که در حال حاضر تمدید دفترچه بیمه اعضای خانواده‌های آنها با مشکل روبرو شده است.
 برپایه این اطلاعات ظاهرا  کارفرما در پرداخت حق بیمه این کارگران به تامین اجتماعی با مشکلات مالی روبروست به طوری که در حال حاضر تمدید دفترچه بیمه اعضای خانواده‌های آنها انجام نمی شود.  کارگران این مجتمع صنعتی دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی کارخانه از سوی کارفرما بخش خصوصی عنوان می‌کنند.
در ارتباط با مشکلات کارگران شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان» (کمباین سازی تبریز) روز گذشته  سه شنبه  «میر احد حسینی »مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی با تایید اجتماع صنفی کارگران شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان به ایلنا گفت:شرکت توسعه صنعت آذربایجان از واحد های مشکل دار در استان است که به دلیل مشکلات مدیریتی بخش خصوصی دچار بحران شده است. به گفته وی موضوع مشکلات کارخانه وکارگران کمباین سازی مرتبا در کمیته رسیدگی به واحد های مشکل دار وبحرانی رسیدگی می شود اما  وی دلیل باقی ماندن مشکلات این واحد صنعتی را یکی  حاضر نشدن کارفرمای این کارخانه در جلسات کمیته واحد های بحران زده ا عنوان کرد  ودیگر اینکه کارفرمای این واحد به تصمیماتی که در جلس ات کمیته بحران گرفته می شود پایبند نیست.

-------------------

کارگران نانوا در سبزوار مشمول سختی کار نیستند/ سه سال است که مزدمان یک ریال زیاد نشده

غلامرضا دامرودی (رئیس انجمن صنفی کارگران خباز شهرستان سبزوار) در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان این که خبازی در خراسان رضوی و به خصوص در سبزوار، جزء مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب نمی‌شود؛ گفت: نانوایی‌های سبزوار غالبا سنتی هستند و کار در آنها بسیار سخت است.
وی ادامه داد: پخت نان در این نانوایی‌ها، به صورت صددرصد ایستاده انجام می‌شود و کارگران با حرارت مستقیم تنور سروکار دارند که به دلیل اشعه مادون قرمزِ این حرارت، مشکلات چشمی و پوستی یک عارضه متداول است.
دامرودی افزود: با وجود همه این سختی‌هایی که در کارگاههای سنتی نانوایی در سبزوار با مشخصات خاص خودش وجود دارد، کارگران نانوا نمی‌توانند از مزایای سختی کار استفاده کنند و بنابراین نمی‌توانند از بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.
این فعال صنفی خبازان تصریح کرد: برای حل این مشکل بارها با تامین اجتماعی خراسان رضوی، رایزنی و مکاتبه کرده‌ایم؛ حتی با نماینده مجلس نیز صحبت کرده‌ایم؛ اما هنوز مشکلمان حل نشده‌است.
وی تاکید کرد: سخت و زیان‌آور محاسبه شدنِ شغل خبازان، استان به استان بررسی می‌شود و در برخی استانها کارگران خباز توانسته‌اند از این مزیت بهره‌مند شوند؛ ولی در خراسان رضوی، اوضاع خوب نیست.

افزایش قیمت نان چه ربطی به معیشت ما کارگران دارد؟

دامرودی در ادامه گفتگو به مساله انجماد دستمزد خبازان کشور پرداخت و گفت: در سه سال گذشته، دستمزد خبازان یک ریال افزایش نداشته‌است.
وی با بیان این که اتحادیه کارفرمایی می‌گوید باید قیمت نان زیاد شود تا بتوان مزد خبازان را افزایش داد؛ تصریح کرد: ما کارگران نانوا چه گناهی مرتکب شده‌ایم که باید دستمزدمان ثابت بماند؟ افزایش قیمت نان چه ربطی به معیشت ما کارگران دارد؟
فعال صنفی خبازان سبزوار ادامه داد: یک کارگر نانوا در روز یازده، دوازده ساعت در شرایط سخت کار می‌کند اما گاهی دستمزدش به حداقل مزد وزارت کار هم نمی رسد و این یک ظلم آشکار در حق کارگرانی است که سالهاست منتظر افزایش مزد هستند.
دامرودی در پایان تاکید کرد: مسئولان باید فکری به حال این اوضاع بکنند و شرایط افزایش مزد خبازان را به گونه‌ای تغییر دهند که دیگر به قیمت نان و نرخ افزایش آن وابسته نباشد.

-------------------

بدحسابی کارفرمایان در فازهایِ گازی کنگان/ کارگران امروز هم تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پیمانکاری شاغل در برخی فازهای کنگان در پارس جنوبی، از تاخیر رایج در  پرداخت مطالبات مزدی خود انتقاد دارند.
این کارگران که در فازهای 14 و 22-23-24 مشغول به کار هستند؛ می‌گویند مطالبات مزدی ما معمولا با چندین ماه تاخیر پرداخت می‌شود.
فازهای 22، 23 و 24 در مجموع یک پالایشگاه هستند که قرار است در سه فاز تکمیل شود و فاز 14 نیز یک پالایشگاه جداگانه است؛  کارگران بسیاری در این فازها، تحت قرارداد شرکت‌های پیمانکاری هستند.
در حال حاضر برخی از این کارگران، بین دو تا  چهار ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند و می‌گویند علیرغم پیگیری‌ها، هیچ زمان مشخصی برای پرداخت این مطالبات ارائه نشده است.
این کارگران که در شرکت‌های پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی بارها تجمع کرده‌اند که آخرین بار مربوط به هفته گذشته است؛ کارگران حاضر در تجمع هفته گذشته می‌گویند: شرکت‌های پیمانکاری، حقوق قانونی کارگران را به رسمیت نمی‌شناسند و ما کارگران پیمانکاری متاسفانه هیچ راهی برای بیان خواسته‌های خود از جمله درخواست پرداخت به موقع دستمزدها نداریم.
در همین رابطه کارگران فاز های 22، 23 و 24 کنگان صبح امروز (بیست و ششم مهرماه) در اعتراض به چهار ماه مطالبات مزدی در محوطه مجتمع تجمع کردند. این کارگران خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود شدند.

-------------------

مطالبات کارگران ارگ قدیم بم بازهم پرداخت نشد

جمعی از کارگران پروژه بازسازی و مرمت ارگ قدیم بم در استان کرمان در تماس با ایلنا از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران که تعداد آنها ۱۲۰ نفر است، می‌گویند: از روز دو شنبه هفته گذشته (۱۷ مهرماه) تا روز سه شنبه (۲۴ مهرماه) برای دست کم ۳ماه مزد معوقه و مشخص نبودن وضعیت پرداخت دستمزد مان دست به اعتراض  زده بودیم.
به نقل از این کارگران گفته می شود که در نتیجه این اقدام سرانجام روز سه شنبه مدیرپایگاه ارگ قدیم بم با حضور در جمع متعرضان به آنها وعده پرداخت معوقات مزدی را دادو در نتیجه با اعتماد به این وعده‌ها به اعتراض یک هفته‌ای خود خاتمه دادیم.
براساس ادعای کارگران، مدیر پایگاه میراث کشور  هنوز (تا لحظه ارسال خبر ) معوقات مزدی آنها را نپرداخته‌است.
کارگران پروژه ارگ قدیم می‌گویند: بارها برای دریافت مطالبات خود به پایگاه ارگ قدیم مراجعه کرده‌ایم، اما تا کنون پاسخ روشنی نگرفته‌ایم و علارغم وعدهایی داده شده از سوی مدیرپایگاه میراث کشور وارگ قدیم بم  مشخص نیست چه زمانی قرار است سازمان، مطالبات ما را پرداخت کند.

-------------------

مرگ یک محیط بان مرندی در تصادف رانندگی

به گزارش خبرنگار ایلنا، سه شنبه شب ( ۲۴ مهر ماه) ناصر رحیم نیا، کارگر محیط بان حیات وحش منطقه کیامکی شهرستان مرند حین ماموریت در مسیر پاسگاه محیط بانی با یک خودروی سواری تصادف کرد و در نهایت بامدار روز گذشته جان خود را از دست داد.
رحیم نیا ۳۴ ساله ، اهل روستای چبقلو شهرستان بناب بود . در این خصوص  حمید قاسمی (مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی) گفته است:این محیط بان حین گشت زنی در منطقه حفاظت شده کیامکی دچار حادثه تصادف با یک خودرو سواری شده است. به گفته وی ،بعد از وقوع حادثه پیکر آقای رحیم نیا به بیمارستان شهر مرند منتقل شده اما وی  بامداد دیروز روز سه شنبه (۲۵ مهر ماه) بر اثر شدت جراحت  جان خود را از دست داد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در ادامه تاکید کرد: منتظر  تصویب لایحه جامع حمایت از محیط بانان در مجلس شورای اسلامی هستیم تا بتوانیم بخشی از تلاش های بی ادعای حافظان طبیعت را جبران و امکان حمایت بیشتر از خانواده های این عزیزان را فراهم کنیم.
طبق اظهارات وی این پنجمین محیط‌بان آذربایجان شرقی است که در محل کارش بر اثر حوادث مختلف جان خود را از دست می دهد و علاوه بر این تعداد، چهار محیط بان دیگر نیز تاکنون در محل کارشان جانباز شده‌اند.

-------------------

دست کارگر کارخانه سیمان خاش در حین کار قطع شد

حسینعلی اکبری، دبیر اجرایی خانه کارگر استان سیستان و بلوچستان در مورد حادثه‌ای که برای یکی از کارگران کارخانه سیمان خاش رخ داد به خبرنگار ایلنا می‌گوید: صبح امروز یکی از کارگرانی تاسیساتی کارخانه سیمان خاش که در حال بازدید از آسیاب بود که دچار حادثه شد.
او در تشریح حادثه ادامه می‌دهد: هنگام بازدید دست راست، این کارگر ۵۰ ساله که ۲۱ سال سابقه کاری دارد به تسمه آسیاب گیر می‌کند که بر اثر این حادثه دست او از کتف جدا می‌شود.
وی اضافه می‌کند: به دلیل اینکه بیمارستان خاش امکانات کافی نداشت او را به زاهدان منتقل کردند. دست او قابل پیوند نبود ولی حال عمومی بیمار طبق گفته پزشکان خوب است و خون ریزی دست او برطرف شده است.

-------------------

با 15 سال سابقه یک روز هم بیمه نداریم/ عایدی معلمان غیردولتی از حداقل مزد کمتر است

در روزهای گذشته پس از اظهارات سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس مبنی بر لزوم ساماندهی نیروهای سرگردان آموزش و پرورش شامل حق‌التدریسی‌ها، مربیان پیش‌دبستانی و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی، تعدادی از معلمان آزاد که در مدارس غیرانتفاعی مشغول به کارند با ایلنا تماس گرفتند و از شرایط شغلی خود انتقاد کردند.
یکی از این معلمان که به گفته خودش 15 سال سابقه تدریس در مقطع ابتدایی دارد و ساکن زنجان است؛ می‌گوید: نیروهای آزاد؛ نیروهای غیردولتی؛  نیروهای غیرانتفاعی؛ این نام‌هایی است که به ما کادرآموزشی در بخش خصوصی می‌دهند.
او ادامه داد: با 15 سال سابقه کار، یک روز هم بیمه ندارم؛ سال تحصیلی گذشته به طور متوسط ماهانه 200-300 هزار تومان درآمد داشتم؛ همکارانی داشتم که حتی از این هم کمتر می‌گرفتند. معلمان آزاد می‌گویند مصوبه جدید  مجلس در ارتباط با نیروهای آزاد آموزش و پرورش، خوب است اما باز هم نگرانی‌ها باقی‌ست. طبق مصوبه مجلس همه ی نیروهای آزاد طبق روزهایی که فعال هستند بیمه و حقوق وزارت کار دریافت میکنند
به گفته همان معلم زنجانی، مصوبه مجلس، در نگاه اول  قانون خوبی است؛ اما از گوشه گوشه‌ی کشور صدای عدم تمدید قراردادها می آید و این یعنی موسسات بسیاری حاضر نیستند زیر بار این مصوبه برود و نیروهای آزاد باید منتظر چالشی به نام خانه نشینی شوند.
به گفته این معلم، دولتی‌ها و مجلس‌نشینان در کنارِ ارائه تمهیدات برای جذب نیروهای سرگردانِ بخش دولتی،  باید به فکر نیروهای سرگردان وبلاتکلیف در بخش خصوصی آموزش هم باشند؛ ما نیروهای آزاد، هیچ سهمیه ای در آزمون‌های جذبِ آموزش و پرورش نداریم و با وجود سالها خدمت در آموزش و پرورش نه آینده شغلی داریم و نه از خدمات و مزایای حمایتی محرومیم.

-------------------

سه شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹٦ - ۱٧ اکتبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران توسعه صنعت آذربایجان برای معوقات مزدی

شماری از کارگران «شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان» (کمباین سازی تبریز) در تماس با ایلنا گفتند: شماری از همکاران آنها روز گذشته و امروز (۲۴  و۲۵ مهرماه )در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کرده اند.
آنها می‌گویند شمار معترض نزدیک به ۴۰ نفر می‌شود و در بیست ماه گذشته با مشکل پرداخت معوقات مزدی مواجه بوده‌اند.
همچنین گفته می‌شود که در پرداخت حق بیمه این کارگران نیز وقفه‌هایی ایجاد شده است به طوری که در حال حاضر تمدید دفترچه بیمه اعضای خانواده‌های آنها با مشکل روبرو شده است.
 برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی کارخانه از سوی کارفرما بخش خصوصی عنوان می‌کنند.
به گفته کارگران معترض، شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان که در زمینه تولید کمباین های کشاورزی ، ساندویچ‌های پانل و انواع کانکس فعالیت دارد پیش از سال ۹۰ حدود ۵۰۰ کارگر شاغل داشت که این رقم به مرور با افزایش مشکلات مالی کارخانه تا هم اکنون به حدود ۴۴ نفر کاهش یافته است.

مشکلات کمباین سازی تبریز در کمیته واحد های بحران زده پی گیری می شود

در این زمینه «میر احد حسینی »مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی با تایید اجتماع صنفی کارگران شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان به ایلنا گفت:شرکت توسعه صنعت آذربایجان از واحد های مشکل دار در استان است که به دلیل مشکلات مدیریتی بخش خصوصی دچار بحران شده است.
او با بیان اینکه موضوع مشکلات کارخانه وکارگران را مرتبا در کمیته رسیدگی به واحد های مشکل دار وبحرانی رسیدگی می کنیم افزود:دلیل باقی ماندن مشکلات این واحد صنعتی یکی حاضر نشدن کارفرمای این کارخانه در جلسات کمیته واحد های بحران زده است ودیگر اینکه زمانی که در جلسات حاضر است به تصمیماتی که در جلسه گرفته می شود پایبند نیست.
به گفته  آقای حسینی طی چند روز آینده مجددا موضوع مشکلات کارگران شرکت توسعه صنعت آذربایجان را در کمیته واحد های بحرانی مطرح وپی گیری می کنیم ودر نهایت  در این جلسات سعی مان  بر این است که حداقل تکلیف کارگران شاغل در آن مشخص شود.

-------------------

ادامه تجمعات آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی

اعتراض مقابل استانداری آذربایجان غربی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح دیروز (24 مهر) جمعی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی آذربایجان غربی مقابل استانداری این استان تجمع کردند. تجمع کنندگان که تعداد آنها حدود بیست نفر بود، خواستار پایان بلاتکلیفی و جذب در آموزش و پرورش هستند.
معترضان خواستار اجرای ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق‌التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی شدند.
علیرغم تاکید کمیسیون آموزش مجلس بر لزوم جذب نیروهای سرگردان آموزش و پرورش، آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی همچنان از بلاتکلیفی گلایه‌مندند. اوایل هفته جاری، آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در استان یزد نیز تجمع اعتراضی برپا کردند.

-------------------

تجمع کارگران ارگ قدیم بم خاتمه یافت/وعده پرداخت مطالبات معوقه تا پایان امروز

شماری از کارگران پروژه بازسازی و مرمت ارگ قدیم بم در استان کرمان در تماس با ایلنا از خاتمه اعتراضات صنفی یک هفته‌ای خود خبر دادند.
این کارگران که تعداد آنها در حدود ۱۲۰ نفر است از روز دو شنبه هفته گذشته (۱۷ مهرماه) برای دست کم ۳ماه مزد معوقه و مشخص نبودن وضعیت پرداخت دستمزدشان تجمع کرده‌بودند.
در روزهای نخست، این اجتماع صنفی در محوطه ارگ برپا می‌شد اما در نهایت کارگران معترض به ناچار محل اجتماع خود را  مقابل ساختمان پایگاه میراث ارگ قدیم بم  که در حوالی محل کارشان قرار دارد، انتقال دادند.
به نقل از این کارگران گفته می شود که در نتیجه این اقدام سرانجام روز گذشته مدیرپایگاه ارگ قدیم بم با حضور در جمع متعرضان به آنها وعده پرداخت معوقات مزدی را دادند.
طبق این وعده از قرار معلوم طلب مزدی کارگران پروزه مرمت ارگ قدیم بم  تا پایان روز جاری (سه شنبه ۲۵ مهر ماه)پرداخت خواهد شد و همین مسئله باعث شد تا کارگران از روز گذشته به تجمع صنفی یک هفته‌ای خود خاتمه بدهند.

-------------------

دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹٦ - ۱٦ اکتبر ۲۰۱٧

کارگران زغال سنگ البرز شرقی تعهدنامه ایمنی امضا کردند

شماری از کارگران معدن زغال‌سنگ البرز شرقی در تماس با خبرنگار ایلنا از تصمیم کارفرمای خود در خصوص اخذ تعهدنامه ایمنی و بهداشت و محیط زیست خبر می‌دهند. براساس این اظهارات از حدود یک هفته قبل از طرف مدیریت معدن زغالسنگ البرز شرقی فرم‌های تک برگی در میان کارگران این واحد معدنی توزیع شده است که بر روی سربرگ آنها عنوان «تعهدنامه ایمنی و بهداشت و محیط زیست» درج شده است.
تعهدنامه مذکور مشتمل بر 18 ماده است و در قسمت ابتدایی آن از زبان کارگر امضاء کننده آمده است: «... بدین وسیله تایید می‌نمایم که در دوره آموزشی ایمنی، بهداشت و محیط زیست حضور یافته و آموزش‌های ایمنی لازم را به خوبی فراگرفته‌ام و با تمامی محتویات آن به خوبی آشنا شده‌ام. همچنین متعهد می‌شوم که تمام موارد آموزشی ایمنی، بهداشت و محیط زیست (H.S.E) که برخی از موارد آموزشی مهم آن به شرح ذیل می‌باشد را در طول مدت کار خود در شرکت معادن زغالسنگ البرز شرقی شاهرود رعایت نمایم و هرگونه مسئولیت حادثه را که ناشی از عدم رعایت نکات ایمنی است را می‌پذیرم.» محتوای مواد هجده گانه این تعهدنامه شامل مواردی همچون همراه داشتن و استفاده از تجهیزات ایمنی فردی، توجه به علائم هشدار دهنده، مراعات کردن قواعد ایمنی، خودداری از همراه داشتن وسائل برقی، الکترونیکی نا ایمن و آتشزا در محدوده فعالیت‌ معدنچیان، آشنایی با طرز کار کپسول‌های اطفاء حریق و خودداری از سوار شدن بر وسائل نقلیه باربری و نوار نقاله، رعایت بهداشت فردی و خودداری از ریختن زباله در محیط‌های اداری، عدم استفاده از داروهای خواب‌آور، خودداری از دست زدن به تجهیزات فنی و ماشین‌آلات بدون هماهنگی با مسئولان مربوطه، اطلاع رسانی واحد H.S.E در صورت بروز  هرگونه حادثه و... است.  
در خاتمه این تعهدنامه‌نیز بر مسئول قلمداد شدن کارگر متعهد شونده در برابر هرگونه حادثه ناشی از رعایت نشدن نکات ایمنی تاکید شده است.  شمار کارگران شاغل در شرکت معدن زغالسنگ البرز شرقی نزدیک دست‌کم تا نزدیک به هزار نفر می‌رسد و در رابطه با تعهدنامه اخیر منابع ایلنا می‌گویند که به دلیل پیگیری و اصرار کارفرما، این تعهدنامه طی روزهای گذشته توسط اکثر کارگران معدنچی امضا شده است.
برهمین اساس به نقل از معدنچیان زغالسنگ البرز شرقی گفته می‌شود: با روند کنونی راهی غیر از امضاء این تعهدنامه نداریم اما پرسش این است که با توجه شرایط خاص فعالیت معادن، معلوم نیست تا چه اندازه بتوان این نکات را در عمل رعایت کرد و براساس این آموزش‌ها فعالیت‌های شغلی روزانه را انجام داد.
این کارگران افزودند: با وضع فعلی نگرانیم که مبادا براثر یک حادثه کار امکان پیگیری حقوق قانونی کارگران حادثه‌دیده و بازماندگان آنها فراهم نشود.   
در همین رابطه مسئولان معدن زغالسنگ البرز شرقی شاهرود در پاسخ به ایلنا ضمن تایید این اتفاق عنوان کردند که امضاء تعهدنامه ایمنی با هماهنگی نهاد صنفی کارگران معدن و در راستای بازدارندگی از وقوع حوادث احتمالی و تشویق بیشتر کارگران به رعایت کردن اصول ایمنی کار صورت گرفته است و ارتباطی با نقض شدن حقوق قانونی حادثه‌دیگان احتمالی ندارد.

-------------------

مجروح شدن دو کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار در مشهد

به گزارش ایلنا، این حادثه صبح امروز – ۲۴ مهر ماه –  زمانی رخ داد که دو کارگر ساختمانی هنگام  تخریب یک ساختمان دو طبقه در بلوار خیام جنوبی ، زیر خرواری از خاک و نخاله  مدفون می‌شوند. بنابر این گزارش آتشپاد سوم محمد جواد سبحانی (رئیس ایستگاه سوم آتش نشانی مشهد ،) پس از حضور نیروهای امداد ونجات در محل حادثه ، یکی از کارگران به صورت سرپایی مداوا شد وکارگر دیگری گرفتار آوار بتنی ساختمان شده بود سریعا بعد از خارج شدن از زیر آوار توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل می‌شود.

-------------------

بدون «امنیت شغلی» چانه‌زنی‌های مزدی بی‌معناست

حسین اکبری (فعال کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ در ارتباط با مطالبات کارگران و اهمیت بنیادین امنیت شغلی گفت: سالهاست شاهد هستیم بدون امنیت شغلی و با ترکتازی های قراردادهای موقت به جایی نمی‌رسیم؛ حتی تعیین حداقل دستمزد حداقلی هم بدون امنیت شغلی بی‌معناست؛ چرا که ثابت شده این مصوبات در عمل  رعایت نمی‌شود.
وی تصریح کرد: تعیین مزد مناسب، بخش مهم و غیر قابل گذشت است؛ اما در کنار آن، تضمین اجرایی شدن مصوبه مزدیِ مناسب اهمیت دوچندان دارد. بدون ضمانت اجرایی، نرخ مزد پایه  تعیین شده رعایت نخواهد شد؛ کمااینکه این عدم رعایت را سال هاست شاهد هستیم.
اکبری در تشریح این مساله گفت: آنچه باعث می‌شود این رویه تکرار شود؛ نبود امنیت شغلی است که به عواملی بستگی دارد که مهمترین آن رواج قرارداد های موقت هنجارهای ناپذیر کنونی است؛ قرارداد هایی که تابع هیچ مقررات ، نظارت (اعم از نظارت توسط سازمان های کارگری و بازرسی کار) و کنترلی نیست.
این فعال کارگری ادامه داد: به همین دلیل، امنیت شغلی رکن اساسی در رعایت حداقل دستمزد خواهد بود.
اکبری در پایان تاکید کرد: بنابراین ضرورت دارد پرداختن به این مهم همراه با سایر موضوعات تعیین شده در شورای عالی کار به پیش رود و از هرگونه سیاست و ترفندی که بخواهد امنیت شغلی و پرداختن به آن را در سایه قرارداده و یا بدتر از آن از دستور کار خارج کند، پرهیز شود.

-------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از دیوار مسکن مهر

به گزارش ایلنا، روز گذشته (۲۳ مهر ماه) یک کارگر ساختمانی  حین انجام کار در یک واحد مسکونی مربوط به پروژه  مسکن مهر  کارگران هواشناسی در شهرستان  روانسر  در استان کرمانشاه براثر سقوط از داربست دچار حادثه شد و جان باخت.
سخنگوی اورژانس روانسر با تایید این خبر گفته است: این کارگرحین انجام کار بر روی داربست از ارتفاع طبقه پنجم ساختمان سقوط کرده ودر دم جان سپرده است.

-------------------

یکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹٦ - ۱۵ اکتبر ۲۰۱٧

«سبدی» که از قطار جاماند

به گزارش خبرنگار ایلنا، نیمه دوم سال برای کارگران، ماه‌های مذاکرات مداوم و سرگیجه‌آور است؛ مذاکراتی که پشت درهای بسته برای روزهای متوالی ادامه پیدا می‌کند و در نهایت، به تصمیم‌گیری برای مهمترین دغدغه نیروی کار می‌انجامد؛ دستمزد چقدرزیاد می‌شود؟ برای سالهای طولانی، اتفاقی که برای مزد کارگران افتاد، تفاوت معناداری با فریز و انجماد مزدی نداشت؛ یا جنگ بود و دوران ریاضت های اقتصادی و یا بعد از آن در زمان دولت مهرورزی، هشت سالِ تمام، تورم چنان لجام‌گسیخته افزایش یافت که کاروان مزد به گَردِ آن هم نرسید؛ اما  با همه اینها، به زعم فعالان کارگری، مذاکرات مزدی سال گذشته از جهاتی با قبل متفاوت بوده‌است.
شبانگاه بیست و نهم اسفند سال گذشته، نرخ افزایش دستمزد کارگران اعلام شد؛ رقمی که برای افزایش سطوح مزدی در نظر گرفته شد، ۱۴.۵ درصد بود و با این حساب، حداقل مزد از ۸۱۲ هزار و ۱۶۶ تومان به ۹۲۹ هزار و ۹۳۱ تومان رسید.
در مجموع  براساس محاسبات مستقل که در جدول زیر منعکس شده، تا قبل از تعیین مزد 96، دستمزد چهل و اندی درصد از سبد معیشت عقب ماندگی داشت.

اما آنچه مذاکرات مزدی 96 را از تاریخ مذاکرات مزدیِ دو دهه پیش از آن متمایز کرد؛ توافق سه جانبه بر سر سبد معیشت بود؛ در نیمه اسفند، گزارش نهایی کارگروه مزد  مبنی بر تعیین رقم ۲ میلیون و  ۴۸۹ هزار تومان به عنوان حداقل سبد معاش یک خانواده سه و نیم نفری به شورای عالی کار ارائه شد .به عبارتی برای اولین بار در مذاکرات مزدی،  نقشه راه در مذاکرات اولیه، براساسِ بند دوم ماده 41 قانونِ کار ترسیم شد. ماده 41 قانون کار در ارتباط با الزامات مزدی، صراحت لازم دارد. متن این ماده‌ی قانونی از قرار زیر است:
شورای عالی کار همه ساله موظف است میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف با توجه به معیارهای ذیل تعیین نماید :
بند اول- حداقل مزد کارگران با توجه به درصد تورمی که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می شود .
بند دوم-  حداقل مزد بدون آن که مشخصات جسمی و روحی کارگران و ویژگی های کار محول شده را مورد توجه قرار دهد باید به اندازه ای باشد تا زندگی یک خانواده ، که تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمی اعلام می شود را تامین نماید .
در دو بندِ ماده 41 دو شرط برای تعیین دستمزد در نظر گرفته شده؛ اولی نرخ تورم و دومی محاسبات سبد معیشت برای یک خانواده سه و نیم نفره. اتفاقی که پیش از مذاکرات مزدیِ سال گذشته رخ می‌داد، نادیده گرفتن بند دوم بود؛ رقمِ ۲ میلیون و  ۴۸۹ هزار تومان، اولین رقمی است که در دهه‌های گذشته به صورت رسمی برای تامین بند دوم ماده چهل و یک، اعلام شد.
گرچه هر سه ضلع مذاکرات مزدی در مورد سبد و رقم اعلام شده توافق کردند، اما در عمل میزان حداقل مزد با رقم سبد معیشت، تفاوت چشمگیری داشت؛ فاصله ۹۲۹ هزار و ۹۳۱ تومان تا ۲ میلیون و  ۴۸۹ هزار تومان؛ اعضای کارگری شورای عالی کار می‌گویند این فاصله یک‌شبه و یک ساله پرنمی شود؛ اما نفسِ توافق، خود مثبت است و گامی‌ست رو به جلو.
فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در مذاکرات مزدی و  رئیس کمیته مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار است؛  او در ارتباط با نتایج مذاکرات سال گذشته می‌گوید: اتفاقی که سال گذشته افتاد، این که هر سه طرف در مذاکرات سه جانبه بر سر سبد معیشت توافق کردند، اگر نخواهیم بگوییم بی‌نظیر، باید بگوییم کم‌نظیر بود. سبد معیشتِ حداقلی نیاز به چکش‌کاری دارد
او می‌گوید: حالا یک سبد معیشت حداقلی داریم و این سبد نیاز به چکش‌کاری دارد؛ روی کلمه حداقلی تاکید می‌کنم؛ چون سبدی که سال گذشته محاسبه شد واقعا حداقلی بود؛ خود دولتی‌ها و کارفرمایان هم می‌دانند، قصدمان این بود که بتوانیم در عمل در مذاکرات به توافق برسیم، پس به هیچ‌وجه در ارائه اعداد و ارقامِ سبد، دست بالا را نگرفتیم.
به اعتقاد توفیقی، چکش‌کاریِ سبد معیشت در دو مرحله باید انجام شود؛ ابتدا بایستی سبد به‌روزرسانی شود؛ یعنی ضرایب و درصدها براساس آخرین تغییرات، مقداردهی شوند؛ مثلا در سبد معیشت، درصد تاثیرگذاری آموزش تغییر کرده، یا ضریب تاثیرگذاریِ مسکن افزایش یافته؛ پس از به روزرسانیِ درصدها و ضرایب، نوبت مقداردهیِ واقعی به اعداد و ارقامِ سبد براساس آخرین نرخ تورم در ماههای پایانی سال می‌رسد؛ به زبان ساده، در روزهای پایانی سال، یک قرص نان و یا یک کیلوگرم گوشت قرمز، قیمتی دارد که باید در سبدِ به روزشده اِعمال شود.
توفیقی نقشه راه برای مذاکرات امسال را ترسیم می‌کند؛ او علاوه بر  به‌روزرسانی سبدی که درموردش توافق حاصل شده، توافق بر سر راهکارها را برنامه اصلی مذاکرات می‌داند و می‌گوید: تدوین راهکارها، مهمترین بخش از مذاکرات امسال است؛ ببینید الان یک سبدحداقلی داریم؛ بازهم تاکید می‌کنم حداقلی و از آن طرف یک دستمزد داریم که بین این دو فاصله عمیقی وجود دارد؛ این که چه راهکارهایی می‌تواند این فاصله عمیق را پُر کند، محور اصلی مذاکرات مزدی 97 است.
به گفته توفیقی، یک‌شبه نمی‌توان این شکاف عمیق را پشتِ‌سر گذاشت؛ تخریبی که در طیِ دهه‌ها رخ داده، به صورتِ آنی مرمت شدنی نیست. او می‌گوید: ما در کمیته دستمزد، راهکارهای عینی و عملی برای حذفِ شکافِ مزد-معیشت را ارائه می‌دهیم، بعد از آن شورای عالی کار، تصمیم‌گیرنده اصلی است؛ ما تصمیم‌سازی می‌کنیم؛ در نهایت در شورای عالی کار، تصمیم‌گیریِ نهایی برای دستمزد انجام می‌شود.
نقشه راهی که توفیقی و نمایندگان کارگران برای مذاکرات مزدیِ پیشِ رو ترسیم می‌کنند، برای طبقه کارگر و مزدبگیر از بیم و امید توامان حکایت دارد؛ امید به این که ادامه راه بر اساس سبد معیشت حداقلی تنظیم شود و خالی بودنِ سفره‌ی کارگران در عمل به رسمیت شناخته شود و بیم از این که محاسبات سبد معیشت باز هم فقط روی کاغذ باقی بماند و شرکای اجتماعی کارگران باز هم به همان بحث تکراری تورم بازگردند و ادعا کنند که تورم، تک رقمی است، پس نه به یک جهش مزدی نیاز هست و نه حتی یک برنامه پلکانی چندساله‌ی منظم ضرورتی دارد.
بهرام حسنی‌نژاد (فعال مستقل کارگری) در ارتباط با این امیدها و دغدغه‌ها می‌گوید: محاسباتی که سال گذشته برای سبد انجام شد، کاملا حداقلی است و با واقعیت‌های ملموس زندگی کارگران خیلی فاصله دارد. دبیر سابق انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو ادامه می‌دهد: با وجود سابقه‌ای که در سالهای گذشته دیده‌ایم، چندان خوشبین نیستیم؛ از دولت و کارفرمایان نمی شود انتظار چندانی داشت؛ سیستم دولتی دنبال کارگرِ ارزان است؛ ارزان‌سازی هدف اصلی است.

تامین معاش برای خیلی ها به جاهای باریک رسیده

حسنی‌نژاد معتقد است اگر همان محاسباتِ سال گذشته برای سبد معیشت، در عمل مبنای کار قرار بگیرد و نرخ تورم هم برای به‌روزرسانی آن در نظر گرفته شود، نقطه شروع خوبی است و اگر این اتفاق بیفتد، می‌شود گفت نقطه عطفی در تاریخ مذاکرات مزدیِ کارگران ایرانی شکل گرفته‌است.
او می‌گوید: نرخ بالای بیکاری را به خصوص در میان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی درنظر بگیرید؛ علیرغم این که سعی کرده‌اند با طرح‌هایی مثل کارورزی آمار بیکاران را تعمدا پایین بکشند، باز هم این نرخ، به طور وحشتناکی بالاست؛ اما از آن دردناکتر این است که حتی شاغلان هم که اکثریتشان حداقل‌بگیر یا نزدیک به حداقل‌بگیر هستند، اوضاع معیشتی ناگواری دارند؛ تامین معاش برای خیلی‌ها به جاهای باریکی رسیده و این مساله را نباید مسئولان کتمان کنند؛ باید برای حفظ ساختار اجتماع هم که شده به فکر راه حل باشند.
حسنی‌نژاد فشارِ همه جانبه از پایین و از سمتِ بدنه کارگری و چانه‌زنیِ قوی و اصولی در بالا را تنها راهکار می‌داند و می‌گوید: ما کارگران فقط از نمایندگانمان در جلسات مزدی توقع داریم؛ از آنها می‌خواهیم که با اتکا به بدنه پرجمعیت کارگران، محکم بایستند و از محاسبات سبد معیشت و اجرای قانون عقب ننشینند؛ به تجربه جهان نگاه کنید؛ هرجا که کارگران و نمایندگانشان به طرف‌های مقابل فشار آوردند، موفق شدند؛ بایستی بر لزوم اجرای قانون پافشاری کرد.
هنوز در ابتدای راهِ نه چندان هموارِ مذاکرات مزدیِ 97 هستیم؛  اولین جلسه کمیته دستمزد هفته گذشته برگزار شد؛ در این مذاکرات، در یک سو کارگران هستند و سبد معیشتی که حداقلی و شاید بتوان گفت غیرقابل انطباق با واقعیت‌های ملموسِ زندگی در کلانشهرها محاسبه شده و در طرف دیگر شرکای اجتماعی آنها که ادعا می‌کنند نرخ تورم  در سال جاری تک‌رقمی بوده و زخم های اقتصاد رو به بهبود است. آیا می‌توان امیدوار بود سبدی که سال گذشته از قطارِ مذاکرات مزدی جاماند، امسال تا حدِ معقولی به سرمنزل مقصود نزدیک شود؟ آیا بند دوم ماده 41 ، مهمترین ظرفیتِ مغفول مانده قانون کار برای اولین بار اجرایی خواهد شد؟
گزارش: نسرین هزاره مقدم

-------------------

ادامه اعتراض کارگران ارگ بم به معوقات مزدی

رئیس شورای شهربم:مطالبات کارگران ارگ قدیم را پیگیری می کنیم

به گزارش خبرنگار ایلناف صبح امروز (یکشنبه، بیست و سوم مهر ماه) بازهم شماری از کارگران شاغل در پروژه بازرسازی و مرمت ارگ قدیم بم بابت معوقات مزدی خود تجمع صنفی برپا کردند.
همزمان با برپایی این اجتماع صنفی، «سمانه سام نژاد»، رئیس شورای اسلامی شهر بم از پیگیری این نهاد اجتماعی برای روشن شدن معوقات مزدی کارگران شاغل در پروژه بازسازی ارگ بم خبر داد.
سام‌نژاد با بیان اینکه برخی از اعضای شورای شهربم در تجمع امروز کارگران ارگ بم حاضر بودنددر  ادامه گفت: قصد داریم به زودی برای پیگیری مشکلاتی که درپروژه ارگ بم وکارگرانش ایجاد شده، با سازمان میراث فرهنگی کشور وارد مذاکره شویم.
رئیس شورای اسلامی شهر بم با بیان اینکه  طی امروز وفردا مشکلات این کارگران در کمسیون فرهنگی شورای شهر برسی می  شود افزود:پیشنهاد اعضای شورای شهر اینست که بین شهرداری وپایگاه ارگ قدیم بم یک تفاهم نامه همکاری  امضاء شود تا حداقل مشکلات مالی این کارگران برطرف شود.
او گفت: طبق گزارش بدست آمده، مدیر پایگاه ارگ بم بصورت مستمر در پایگاه حاضر نیست واین موضوع این سوال را  برایمان مطرح می کند که آیا ارگ قدیم بم از نظر مسئولان یک اثر فرهنگی مهم در کشور وسراسر جهان است؟ آیا اجرای این پروژه فرهنگی  برای مسئولین سازمان میراث فرهنگی اهمیت‌دارد؟
طبق اظهارات  خانم سام نژاد ،کارگران ارگ قدیم بم، با وجود آنکه در چندین نوبت از مسئولان سازمان میراث فرهنگی خواسته اند به مشکلات این پایگاه رسیدگی کنند اما در عمل اتفاقی نیفتاده است.
 کارگران شاغل در پروژه مرمت و بازسازی ارگ‌قدیم بم از سال ۸۲ تاکنون برای اجرای پروژه مرمت این مجموعه فرهنگی به استخدام پایگاه میراث فرهنگی ارگ در آمده‌اند، رئیس شورای اسلامی شهربم در مورد وضعیت این کارگران می گوید: بیشتری این کارگران از نیروهای متخصصی هستند که متاسفانه از نظر اقتصادی جزء اقشار ضعیف جامعه هستند که باید مورد حمایت قرار گیرند.
به گفته وی ،کارگران پروژه ارگ بم که تاکنون چندین بار در اعتراض به مشکلات مزدی خود اقدام به برپایی اجتماعات صنفی کرده‌اند از بابت آنچه که بی‌توجهی مسئولان مربوطه به مطالبات صنفی آنها و شرایط نامناسب اقتصادی خانواده‌هایشان نامیده می‌شود، انتقاد دارند.
لازم به یاد آوری است در این رابطه پیش‌تر فرهاد عزیزی (مدیرکل دفتر امور پایگاهای میراث جهانی کشور) در روزهای گذشته  از پرداخت حقوق کارکنان پایگاه‌های مرمت و بازسازی جهانی چغازنبیل و بم و شوشتر خبر داده بود.

-------------------

تجمع آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزیِ یزد مقابل آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (بیست و سوم مهر) جمعی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در استان یزد تجمع کردند. تجمع‌کنندگان که مقابل اداره آموزش و پرورش استان یزد جمع شده‌اند، نسبت به بلاتکلیفی شغلی خود اعتراض دارند.
یکی از حاضران در تجمع در این مورد گفت: بعد از سالها تدریس، بلاتکلیفیم و انتظار ما از آموزش و پرورش این است که مصوبات مجلس در ارتباط با جذب ما را هر چه زودتر اجرایی کند.
پیش از این کمیسیون آموزش مجلس اعلام کرد آموزش و پرورش بایستی نسبت به جذب نیروهای سرگردان خود از جمله آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی اقدام کند؛ به گفته سخنگوی کمیسیون آموزش، این اقدام باید قبل از جذب نیروی جدید در آموزش و پرورش انجام شود.

-------------------

برخورد نامناسب شهردار «مشکین دشت» با کارگران

عضو شورای شهر: نباید با معترضان تندی می‌شد

به گزارش خبرگزاری ایلنا، باز هم برخورد ناصحیح مسئولان شهری با کارگران خبر ساز شد. این بار نوبت شهردار مشکین‌دشت از توابع استان البرز بود تا با سخنان تعجب برانگیز خود در جمع شماری از کارگران خدمات شهری موجی از واکنش منفی در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی و در نتیجه افکار عمومی ایجاد کند.
براساس فیلم کوتاهی که از این ماجرا تهیه و تاکنون در شبکه‌های اجتماعی بازنشر یافته است؛ روز پنجشنبه هفته گذشته (۲۰ مهرماه) تعدادی از کارگران شهرداری مشکین‌دشت برای دریافت حقوق‌های عقب‌ مانده خود مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. بعد از دقایقی «محبوب فروزنده» به میان کارگران آمده و با ادبیاتی تند که نمی‌توان آنرا مناسب و مودبانه تلقی کرد خطاب به کارگران معترض، می‌گوید: هرکس به وضعیت ناراضی است برود تسویه کند تا به جای او نیروی جدیدی جذب کنیم.
با گذشت چهار روز از این اتفاق اکنون «احمد حسینی‌تبار»، نائب رئیس شورای شهر مشکین‌دشت به خبرنگار ایلنا می‌گوید: اعضای شورای شهر روز گذشته (شنبه، بیست‌و دوم مهرماه) شخص شهردار را بابت چنین برخورد نادرستی به صحن شورای اسلامی شهر مشکین‌دشت، فراخوانند تا در مورد این شیوه سخن‌گفتن با کارگران شهرداری توضیح بدهد. او ادامه می‌دهد: البته بعد از آمدن شهردار به صحن شورای مشکین‌دشت، قرار شد تا شخص شهردار به صورت رسمی عذرخواهی کرده که در نهایت فیلم این غذرخواهی نیز برای اطلاع رسانی در شبکه‌های مجازی منتشر شد.
با این حال حسینی تبار هنوز معتقد است که ای‌کاش از همان ابتدا شهردار مشکین شهر در مواجه با کارگرانی که گرفتار معیشتی دارند با ادبیاتی بهتر صحبت می‌کرد و این اتفاق هرگز نمی‌افتاد. نائب رئیس شورای شهر مشکین دشت در توضیح ماجرا می‌گیود: مدتی قبل قرارداد شرکت پیمانکاری که این کارگران تحت استخدام آن بودند با شهرداری تمام می‌شود اما پیمانکار جایگزین صلاحیت انجام این کار را نداشت و در نتیجه پس از مدتی برکنار می‌شود.
حسینی‌تبار اضافه می‌کند: در این فاصله زمانی که شهرداری مشکین‌دشت به دنبال پیمانکار جدید می‌گشت مدتی در روند پرداخت مطالبات کارگران شهرداری وقفه ایجاد شد اما در حال حاضر مقداری از معوقه آنها پرداخت شده است  و جدا از آن شهرداری مشکین دشت برای بهبود وضعیت این کارگران جلسه برگزار کرده است.

-------------------

تعطیلات اجباری کارگران کیش چوب دنباله‌دار شد

شماری از کارگران شاغل در کارخانه «کیش چوب» در منطقه آزاد کیش در تماس با خبرنگار ایلنا می‌گویند: با گذشت دو روز از مهلتی که از سوی کارفرمای این واحد صنعتی توقف فعالیت این واحد صنعتی تعیین شده بود، هنوز درب‌های کیش چوب به روی کارگران بسته است.
در این باره یکی از کارگران کیش چوب  گفت: مرخصی ده‌ روزه‌‌ای که پیش از این از جانب کارفرما تعیین شده بود خاتمه یافته است اما هنوز وضعیت هیچکدام از ما مشخص نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه کارگران شاغل در این واحد تولید از ۸ تا ۱۲ ماه مطالبات مزدی عقب افتاده دارند  تصریح کرد: صبح امروز از جانب کارفرما به کارگران پیامکی مبنی بر پرداخت یک ماه از معوقات مزدیشان تا پایان ماه جاری ارسال شداما هنوز به زمان بازگشت بکار هیچ اشاره نشده و تنها عنوان شده که تا پایان هفته خبردار می‌شویم.
لازم به یاد آوری است که پیش از این بهزاد فلاحی (مدیرعامل کارخانه کیش چوب) درباره  دلیل به تاخیر افتادن دستمزد کارگران به ایلنا گفته بود مطالبات معوقه کارگران این واحد تولیدی بدنبال افزایش رکود بازار ساخت وساز مسکن اتفاق افتاده است.
وی  همچنین در بخش دیگری از سخنان خود درباره نگرانی کارگران از تعطیلی موقت کارخانه کیش چوب گفته بود: تعطیلی موقت کارخانه کیش چوب به دلیل آغاز تعطیلات تابستانی است و کارگران بعد از خاتمه تعطیلات به کارشان بازخواهند گشت. کارخانه کیش چوب  در فاز ۵ صنعتی جزیره کیش واقع است و در زمینه صنایع چوبی فعالیت می‌کند.

-------------------

مرگ دو مقنی در خاندانقلیِ بیجار

به گزارش ایلنا، روز گذشته، دو کارگرمقنی حین حفرچاه دریک زمین کشارورزی واقع در روستای خاندانقلی شهرستان بیجاربراثر ریزش دیوارجانشان را ازدست دادند.
از قرار معلوم، این کارگران از طرف مالک زمین، مامور حفر چاه در زمین کشاورزی شده بودند.
پس از ریزش چاه و مدفون شدن دو کارگر، نیروهای آتش‌نشانی در محل حاضر شدند و پس از چند ساعت تلاش توانستند جسد دو کارگر را از چاه خارج کنند و تحویل پزشکی قانونی بدهند. روستای خاندانقلی با 100 خانوار جمعیت در 50 کیلومتری شهر بیجار قرار دارد.

-------------------

سوختگی کارگر واحد ان جی ال ۱۰۰۰ امیدیه

فشار پشت شیرگاز دردسرساز شد

به گرارش ایلنا، آتش سوزی در واحد ان جی ال ۱۰۰۰ امیدیه واقع در میدان نفت و گاز آقاجری حوالی ساعت ۹ صبح امروز دو کارگر را مصدوم کرد.
مرکز ایمنی کار واحد ان جی ال ۱۰۰۰ امیدیه دراینباره به ایلنا گفت که نام خانوادگی یکی از این کارگران سالاروند است و در زمان حادثه مشغول تعمیر شیر گاز بوده است اما به علت فشاری که پشت شیر جمع شده، دچار حادثه شد.سوختگی این کارگر جدی نیست و هم اکنون به بیمارستان منتقل شده است.
مطابق اطلاعات مرکز ایمنی کار این واحد پتروشیمی در جریان این حادثه یک کارگر دیگر به نام رجب شیرعلی دچار مشکل تنفسی شد بود که مشکل وی برطرف شده است.

-------------------

شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹٦ - ۱۴ اکتبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران بلبرینگ سازی تبریز مقابل ساختمان استانداری

به گزارش ایلنا، حوالی ظهر امروز (۲۲ مهر ماه) شماری از کارگران کارخانه «بلبرینگ سازی تبریز» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند. منابع خبری ایلنا در کارخانه «بلبرینگ سازی تبریز» علت برپایی این اعتراض صنفی را حدودا ۷ ماه معوقات مزدی اعلام کرده‌اند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت دارند، گفته می‌شود، کارخانه بلبرینگ سازی تبریز از زمان خصوصی‌سازی با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شده است. کارگران بلبرینگ سازی یادآور می‌شوند که پیش از این نیز به دلیل بی‌توجهی‌مدیریت این واحد صنعتی، بابت معوقات مزدی خود اقدامات اعتراضی مشابهی را انجام داده بودند. سیداحد حسینی (مدیرکل تعاون کارورفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ صحت این تجمع صنفی را تایید کرده است.

-------------------

تجمع کارگران دستمال نوظهور بابت مطالبات مزدی

اداره کار اسلامشهر تشکیل جلسه می‌دهد

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران شاغل و بیکار شده کاخانه نوظهور تولیدکننده محصولات بهداشتی نرمه از ساعت ۱۰ صبح امروز در محوطه کارخانه تجمع کرده‌اند.
اعتراض آنها به عدم واریز ۵ ماه حق بیمه سال‌های ۹۴ و ۹۵ و پرداخت نشدن ۱۴ تا ۱۵  ماه مزد سال‌های ۹۵ و ۹۶  بازمی‌گردد. هم اکنون بیشتر از ۱۰ کارگر رسمی و قراردادی در کارخانه باقی مانده‌اند و از آنجا که بیشتر ماشین‌آلات کارخانه به فروش رسیده، کاری برای انجام دادن ندارند.
همچنین حدود ۷ کارگر در آستانه بازنشستگی در این کارخانه هستند که با عدم واریز حق بیمه‌ها، در روند بازنشسته شدن آنها اخلال ایجاد شده است. تعداد کارگران کارخانه دستمال کاغذی نوظهور که تا حدود چهار سال پیش نزدیک به ۲۰۰ می‌رسید که بیشتر آنها در این فاصله زمانی تعدیل شده‌اند، مطالبات مزدی دارند و در این رابطه از طریق مراجع قانونی پیگیر شکایت‌های خود هستند با این حال در این چهارسال گشایشی در پرونده‌های آنان ایجاد نشده است.

برگزاری جلسه در اداره کار اسلامشهر

در همین باره «علیرضا فتحی» عضو هیات مدیره کانون شورای‌های اسلامی کار و رئیس کانون شوراهای اسلامی کار محور غرب استان تهران به ایلنا، گفت: کارگران شاغل و تعدیل شده کارخانه نوظهور بین ۱۴ تا ۱۵ ماه مطالبات مزدی دارند که پیگیر مطالبات خود هستند و باید هرچه سریعتر به حق خود برسند.
وی افزود: پرداخت نشدن مطالبات و حق بیمه های کارگران نوظهور موجب شده است که برای آنها مشکلات معیشتی در آغاز فصل مدارس و دانشگاه‌های فرزندانشان ایجادشود زیرا  آنها مجبور شده‌اند برای گذران زندگی خود پول قرض بگیرند؛ البته این وضعیت قابل استمرار نیست و باید هرچه سریعتر مشکلات آنها برطرف شود.
مسئول کانون شوراهای اسلامی کار محور جنوب غرب تهران افزود: روز سه‌شنبه (25 مهر ماه) جلسه‌ای در اداره کار اسلامشهر در این رابطه برگزار می‌شود.
این مقام صنفی کارگری یادآور شد: تنها به دلیل پرداخت نشدن چند ماه حق بیمه سازمان تامین اجتماعی، بیش از یک سال است که شماری از این کارگران معطل بازنشستگی خود هستند. وی در پایان افرود: از طرفی باید گفت که محصولات انبار شده نوطهور هنوز در بازار به فروش می‌رسند و مدیریت کارخانه می‌توانست تولید را ادامه دهد که در این‌صورت قطعا وضع به اینجا کشیده نمی‌شد.

-------------------

تغییر قرارداد پیمانی کارگران به مستقیم/افزایش امنیت شغلی و درآمد برای ۴۰۰ نفر

منابع کارگری در کارخانه آذرآب اراک با اعلام خبر تبدیل قرارداد برخی کارگران پیمانی به مستقیم به ایلنا گفتند: حدود ۴۰۰ نفر از کارگران پیمانی کارخانه که تحت مسئولیت شرکت میثاق صنعت مشغول کار بودند، با تصویب سرپرست کارخانه از قرارداد پیمانی به مستقیم تبدیل وضعیت می‌شوند که این موضوع باعث رضایت کارگران پیمانی شده است.
به گفته آنان، مدیریت اداری شرکت آذرآب برای تبدیل وضعیت قرارداد کارگران پیمانی از صبح امروز شنبه (۲۲ مهر ماه) کار خود را در بخش‌های مختلف کارخانه آغاز کرده و کارگران مشمول به ترتیب مشغول آماده‌سازی مدارک و تحویل آن به واحد اداری کارخانه هستند.
همچنین ازسوی کارگران آذرآب اراک گفته می‌شود که اصرار مدیریت فعلی کارخانه آذرآب برای تبدیل وضعیت قرارداد کارگران پیمانی صرفا به خاطر تامین امنیت شغلی و بالا بردن افزایش درآمد کارگران صورت گرفته است.
به گفته آنان، پیش از این وضعیت کارگرانی که با حداقل دستمزد سال‌ها به عنوان نیروی شرکتی و پیمانی در کارخانه آذرآب مشغول کار بوده‌اند، رضایتبخش نبوده است.
 کارگران آذرآب اراک در خاتمه تصریح کردند: جدا از ثبات شغلی که هم‌اکنون با حذف شرکت واسطه‌ای نیروی انسانی بدست می‌آوریم دستمزد و سایر مزایای قانونی کارگران پیمانی همانند کارگران قرار مستقیم خواهد شد.

-------------------

مستمری شهریورماه بازنشسته‌های صنعت‌فولاد پرداخت شد

به گزارش ایلنا، بنابر اعلام صندوق بازنشستگی فولاد، مستمری شهریورماه تمامی بازنشستگان صنایع فولاد کشور  امروز شنبه (۲۲مهر ماه) پرداخت شده است.
یکی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور در گفت‌وگو با ایلنا ضمن تأیید این خبر گفت: مستمری شهریورماه تمامی بازنشستگان صنعت فولاد کشور بعد از چندین مرحله اعتراض صنفی مقابل نهادهای مختلف دولتی پرداخت شده است.
به ادعای این کارگر در حال حاضر مجموع بازنشستگان صنعت فولاد کشور هنوز مابه‌التفاوت مربوط  ۸ ماه افزایش حقوق  سال ۹۱ را از صندوق بازنشستگی فولاد طلبکارند.

-------------------

انفجار کپسول اکسیژن موجب مرگ یک بیمار و زخمی شدن چهار پرستار شد

به گزارش ایلنا، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان در گزارش امروز خود (شنبه ۲۲ مهر ماه) اعلام کرد که این حادثه در ساعت ۲ و ۴۰ بامداد امروز در بخش آی سی یو بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) در شهرستان میاندوآب رخ داده است.
برپایه گزارش «باقر بهرامی»؛ اتصال سیم برق و گرم شدن دستگاه اکسیژن موجب بروز انفجار و آتش سوزی در بیمارستان فاطمه زهرا (س) میاندوآب شده است. گفته می‌شود با حضور تیم امدادی پرستاران و تنها بیمار مصدوم این حادثه به بیمارستان عباسی انتقال یافتند که حال همگی آنها رو به بهبودی است و همچنین پرونده قضایی نیز برای این حادثه تشکیل شده است.

-------------------

مطالبات مزدی کارگرانِ شهرداری امیدیه هنوز پرداخت نشده است

عضو شورای شهر: منابع مالی کافی نداریم

   منابع کارگری ایلنا در شهرداری امیدیه گزارش دادند، این کارگران که در شهرداری امیدیه و سازمان‌های وابسطه به آن به صورت پیمانی، قراردادی و روزمزدی مشغول کارند. ۳تا ۵ماه حقوق معوقه طلب دارند. کارگران با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آن‌ها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، در ادامه افزودند: از مجموع ۲۶۰ کارگر شاغل در مجموعه شهرداری امیدیه حدود ۳۰ نفر به صورت روزمزدی مشغول کارند که دست‌کم ۵ ماه از مطالبات مزدی آنها به تاخیر افتاده است، مابقی کارگران که به صورت قرار دادی و پیمانی در بخش خدمات و فضای سبز و سایر سازمانهای وابسطه به شهرداری امیدیه مشغول کارند نیز ۳ماه مزد معوقه طلبکارند.
برپایه اطلاعاتی که به نقل از این کارگران شهرداری امیدیه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است؛ جدا از معوقات مزدی کارگران روزمزی، این دسته از کارگران فاقد قرارداد کار مشخص بوده و بیمه تامین اجتماعی هم ندارند.
همچنین طبق اظهارات کارگران شهرداری امیدیه؛ این تعداد از کارگران به دلیل عدم پرداخت حقوق و دستمزد در دست‌کم ۳ ماه گذشته با مشکلات مالی و خانوادگی روبرو شده‌اند. آنها همچنین اعلام کردند؛ بار‌ها از شهردار و شورای شهر درخواست کرده‌اند حقوق معوقه را پرداخت نمایند ولی مسئولان تنها قول می‌دهند و در عمل کاری انجام نمی‌شود. از قرار معلوم علاوه بر تاخیر۳ تا۵ ماهه در پرداخت دستمزد ۲۶۰ کارگر، پیمانکار سابق بخش خدماتی و فضای سبز شهرداری امیدیه در پرداخت حق سنوات سال ۹۲ به همراه حق مرخصی و یک ماه حقوق فروردین ماه سال ۹۳ را به ۶۴ کارگر بدهکار است و کارگران در این زمینه به مراجع قضایی شکایت کرده‌اند.
به گفته کارگران با وجود آنکه مراجع قضایی خوزستان حکم به پرداخت مطالبات کارگران از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری داده است اما پیمانکار سابق توجهی به این موضوع نداشته است. عضو شورای اسلامی شهر امیدیه با تایید این معوقات مزدی، کمبود منابع مالی را علت به تاخیر افتادن دستمزد کارگران عنوان کرد. «بهنام منجی» افزود: موضوع مطالبات معوقه کارگران شهرداری را از بدو شروع کار از طریق شورا و شهرداری با برخی نهادهای دولتی مستقر در استان و سازمان همیاری‌های شهرداری‌ها پیگیری کردیم و امیدواریم به نتیجه قابل قبولی برسد.
عضو شورای اسلامی شهر امیدیه همچنین اظهار داشت: کاهش درآمد شهرداری امیدیه باعث بروز مشکلاتی ناشی از کمبود منابع مالی شده است به همین دلیل هم‌اکنون کارگران ماه‌هاست که معوقات مزدی طلب دارند. به گفته وی، بخش دیگری از مشکلات شهرداری امیدیه مربوط به بدهی‌های مالی آن به برخی نهادهای دولتی و خصوصی است.
به نقل از این عضو شورای شهر امیدیه گفته می‌شود؛ دست‌کم میزان بدهی‌های مالی شهرداری امیدیه حدودا به ۲۰ میلیارد تومان می‌رسد.
به گفته وی، از بدو آغاز فعالیت شورای جدید (شهریور ماه) موجودی حساب شهرداری امیدیه ۲۵۰ میلیون تومان بود که این رقم در مقایسه با طلب کارگران بسیار ناچیز است. بهنام منجی در پایان سخنان خود تاکید کرد: در حال حاضر این شهرداری سرپرست دارد و تلاش‌هایی برای تامین بودجه در حال انجام است.

-------------------

دو کشته و زخمی در حادثه سقوط جرثقیل در سبزوار

  به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته، سقوط جرثقیل بزرگ (تاور کرین) در محل پروژه ارگ امیریه سبزوار، حادثه آفرید. در این حادثه، راننده جان خود را از دست داد و یک کارگر دیگر نیز که در محل مشغول کار بود، زخمی و به بیمارستان منتقل شد. هادی زارعی (معاون عملیات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سبزوار) در این‌باره به خبرنگار ایلنا گفت: این حادثه در ساعت ۱۰:۴۸ دقیقه  روز جمعه رخ داد و نیروهای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری و اورژانس ۱۱۵ در محل حاضر شدند.
وی بی‌احتیاطی راننده جرثقیل در هنگام افزایش اضافه بار را عامل حادثه دانست و گفت: رعایت نکردن اصول ایمنی به قیمت جان راننده تمام شد و یک نفر دیگر نیز آسیب دید. این حادثه در بلوک شماره پنج ارگ امیریه سبزوار رخ داد.

-------------------

پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹٦ - ۱۲ اکتبر ۲۰۱٧

آتش‌سوزی در کارخانه جهان ترمز ۲ مصدوم و ۱ کشته برجای گذاشت

به گزارش ایلنا، مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان گفت: این حادثه عصر روز گذشته (چهار شنبه۱۹ مهرماه) در شرکت جهان ترمز واقع در شهرک صنعتی راوند کاشان رخ داد و حجم گسترده آتش باعث کشته شدن یک کارگر و جراحت ۲ کارگر دیگر این واحد صنعتی شد.
 «روح الله فدایی» افزود: دو کارگر حادثه دیده جهان ترمز در محل حادثه توسط اورژانس منطقه به بیمارستان منتقل شده‌اند. به گفته وی، این عملیات توسط گروه‌های آتش‌نشان از ایستگاه‌های ۱، ۲ و۳ کاشان انجام شد و از سرایت آتش‌سوزی به سوله‌ها و کارخانه‌های مجاور جلوگیری شد.
وی از متصدیان واحدهای تولیدی و صنعتی خواست با رعایت استانداردها، توصیه‌ها و ضوابط ایمنی از وقوع اینگونه حوادث جلوگیری کنند. شرکت جهان ترمز کاشان انواع لنت‌های ریلی، تشتکی خودروهای سنگین و لنت ترمز دیسکی خودروهای سبک و سنگین را تولید می‌کند.

-------------------

چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹٦ - ۱۱ اکتبر ۲۰۱٧

راننده‌های اتوبوسرانی آبادان چهار ماه مزد طلبکارند

روابط عمومی: شهرداری آبادان ۱۷۰ میلیارد تومان بدهی دارد

منابع کارگری ایلنا در آبادان می‌گویند: پرداخت دستمزد حدود ۱۴۰ کارگر پیمانی اتوبوسرانی شهر آبادان، دست‌کم برای مدت ۴ ماه به تاخیر افتاده‌است. حدود ۴۰ کارگر رسمی دیگر هم که در بخش اداری این مجموعه مشغول‌ به کار هستند، یک ماه معوقات مزدی دارند.
این کارگران پیمانکاری که در حرفه‌هایی همچون رانندگی، تعمیرات موتوری و ستادی مشغول کارند، بابت مطالبات ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور ماه سال جاری طلبکارند و هنوز عیدی سال ۹۵ خود را دریافت نکرده‌اند.
این کارگران خواستار مستقیم شدن قراردادهای شغلی خود و برداشته شدن پیمانکار هستند و می‌گویند؛ در ساختار کنونی بخشی از درآمدهای آنها درحالی به پیمانکار اختصاص پیدا می‌کند که مالکیت تمام خودروها و وظیفه تامین تمامی هزینه‌های مربوط به آنها برعهده سازمان اتوبوسرانی آبادان است.
کارگران پیمانکاری اتوبوسرانی آبادان خواهان آن هستند تا مانند همکاران رسمی خود به صورت قرارداد مستقیم  همکاری خود را با این شرکت ادامه دهند و بتوانند از مزایا‌ی ویژه‌ای همانند پاداش، حق طرح طبقه‌بندی مشاغل و.... برخوردار شوند.

-------------------

شهرداری آبادان بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان بدهی دارد

«حمیدرضا سیادت» مدیر روابط عمومی سازمان اتوبوسرانی آبادان با تایید معوقات مزدی راننده‌های پیمانی سازمان گفت: طی امروز و فردا یک ماه از معوقات مزدی کارگران و راننده‌های پیمانی پرداخت می‌شود. او با بیان اینکه مجموعه شهرداری و سازمان اتوبوسرانی آبادان دچار کمبود منابع مالی است، افزود: سازمان اتوبوسرانی یک واحد خدماتی و فاقد درآمد مستقیم است و منابع مالی آن از سوی شهرداری و وزرات کشور تامین می‌شود.
او با بیان اینکه راننده‌های سازمان اتوبوسرانی آبادان دستمزد خود را با تاخیر چند ماهه دریافت می‌کنند، افزود: جدا از مطالبات معوقه ۴ ماهه کارگران پیمانی، کارکنان رسمی سازمان اتوبوسرانی آبادان نیز دست‌کم چهار ماه است دستمردشان به صورت حداقلی (پایه حقوق) بدون احتساب مزایا محاسبه و به حسابشان واریز می‌شود.
او گفت: شهرداری آبادان بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان بدهی به نهادهای دولتی وخصوصی دارد که در تامین منابع آن دچار مشکل است.
به گفته وی، در حال حاضر منتظر تغییر مدیریت شهری آبادان هستیم و امیدواریم با سیاستگذاری‌های  شهردار جدید وضعیت مجموعه شهرداری وکارگران زیرمجموعه آن بهبود پیدا کند.

-------------------

کارگران ارگ قدیم بم بازهم دست از کار کشیدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در ارگ قدیم بم گزارش کردند؛ از صبح دیروز (۱۸ مهر ماه) حدود ۱۲۰ کارگر پروژه مرمت ارگ قدیم بم در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و محل کار خود را‌ ترک کرده‌اند.
این کارگران از زیرمجموعه‌های سازمان میراث فرهنگی محسوب می‌شوند که تا ساعتی قبل شماری از آنها مقابل در ورودی پایگاه ارگ قدیم  تجمع کرده‌ بودند. کارگران معترض می‌گویند؛ پیش از این حقوق کارگران حدود سه تا ۴  ماه به تعویق می‌افتاد و مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارگ بعد از اعتراض چند روزه کارگران آن را پرداخت می‌کرد اما در حال حاضر چندین روز در ماه جاری دست به اعتراض صنفی زده‌ایم و هنوز خبری از پرداخت دستمزد تیر، مرداد و شهریور ما کارگران نیست.
به گفته کارگران، علاوه بر تاخیر سه تا چهار ماهه در پرداخت حقوق از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران روالی است که سازمان میراث فرهنگی برای پرداخت دستمزد کارگران پروژه‌های عمرانی در پیش گرفته است.
طبق اظهارات این کارگران، سازمان میراث فرهنگی بودجه معینی برای ترمیم و مرمت بناهای فرهنگی مانند ارگ قدیم بم درنظر نگرفته است و برای همین هر ماهه پایگاهای میراث فرهنگی برای تامین منابع مالی پروژه‌هایی که در دست مرمت است، دچار مشکل هستند.
طبق اظهارات کارگران ارگ قدیم بم، با وجود آنکه کارگران در چندین نوبت از مسئولان سازمان میراث فرهنگی خواسته بودند به مشکلات این پایگاه رسیدگی کنند اما در عمل اتفاقی نیفتاده است. در همین رابطه فرهاد عزیزی (مدیرکل دفتر امور پایگاهای میراث جهانی کشور) روز هفدهم مهرماه در گفتگو با خبرنگار ایلنا از پرداخت حقوق کارکنان پایگاه‌های جهانی چغازنبیل و بم تا دو روز آینده خبر داده بود. این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که این مقام مسئول در روز دهم مهرماه نیز وعده پرداخت مطالبات کارگران را داده بود.
طبق اظهارات وی، قرار بود همه معوقات مزدی کارگران پروژه‌های ارگ بم، چغازنبیل، شوشتر و چند پروژه دیگر  یک‌جا پرداخت می‌شد اما تا لحظه انتشار این خبر پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است.

-------------------

مرگ کارگر خودروی سنگین در آبادان

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته، یک کارگر خودرو کمپرسی در حین کار جان خود را از دست داد. این حادثه ساعت 15:30 در آبادان رخ داد. شدت حادثه به حدی بود که کارگر در دم جان باخت.
براساس اعلام سازمان آتش‌نشانی آبادان، قرار نگرفتن نگهدارنده در قسمت بار کمپرسی، علت گرفتار شدن کارگر فوت شده میان شاسی و اتاق خودرو شد که در نهایت به مرگ این کارگر انجامید.

-------------------

سه شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹٦ - ۱۰ اکتبر ۲۰۱٧

تجمع بازنشستگان کشوری در اعتراض به عدم پاسخگویی مسئولان

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (هجدهم مهر) جمعی از بازنشستگان کشوری در تهران و برخی شهرستانها تجمع کردند.
در تهران این تجمع مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور صورت گرفت و در آن حدود صد نفر از بازنشستگان کشوری شرکت کردند. در بین آنها تعداد زیادی از بازنشستگان فرهنگی حضور داشتند.
در برخی از استانها نیز بازنشستگان تجمعات مشابه برگزار کردند. برای نمونه بازنشستگان کشوری در استان فارس مقابل استانداری جمع شدند.
بازنشستگان که پیش از این بارها مقابل نهادهای مختلف، ازجمله مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند؛ خواسته‌های خود را همسان‌سازی مستمری‌ها، اجرای دقیق قانون خدمات مدیریت کشوری و بهبود کیفی سطح خدمات بیمه عنوان می‌کنند.
یکی از حاضران در تجمع امروز می‌گوید: برای چندمین بار در سال جاری به پایین بودن سطح معیشتی و رفاهی خود اعتراض کرده‌ایم؛ مسئولان تاکنون پاسخگوی ما نبوده‌اند؛ امیدواریم پس از این کَمی هم به بازنشستگان و مستمری بگیران بیندیشند.

-------------------

تجمع دوباره بازنشستگان فولاد مقابل ساختمان ریاست‌جمهوری

به گزارش ایلنا، صبح امروز گروهی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور برای چندمین بار با حضور مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
این گروه از بازنشستگان که از استان تهران و البرز راهی ساختمان ریاست جمهوری در خیابان پاستور شده‌اند، خواهان پرداخت به موقع حقوق و هزینه‌های جاری درمانی خود هستند.
آنها در توضیح مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر مستمری شهریور ماه‌مان به تاخیر افتاده و از سال ۹۱ تاکنون نیز بخشی از مطالبات مربوط به اجرای احکام معلق شده حق سرپرستی و حق سختی کارمان پرداخت نشده است.
بازنشستگان صنعت فولاد کشور همچنین خواستار همسان‌سازی مستمری هم‌صنفان پیشکسوت خود هستند که گویا از حدود پنج سال قبل تاکنون نسبت به آن ترتیب اثری داده نشده است.
آنها با یادآوری اینکه برای پرداخت مستمری شهریور ماه بازنشستگان فولاد، سازمان برنامه و بودجه روز ۱۵ ماه جاری نامه‌ای به خزانه دولت در وزارت اقتصاد داریی ارسال کرده‌است؛ افزودند: به‌صورت مشخص در جلسه روز گذشته؛ مدیرکل خزانه با دولت به دلیل مشخص نبودن منابع مالی، نامه ارسالی را به سازمان برنامه و بودجه عودت داده است.
این بازنشستگان می‌گویند: تاکنون پاسخ درست و شفافی در خصوص مشکلات مان به ما داده نشده و ما می‌خواهیم بگوییم با گزارش و نامه‌نگاری کار بازنشستگان حل نخواهد شد در نتیجه این مراجعات ادامه خواهد یافت.
از قرار معلوم همزمان با تجمع بازنشستگان فولاد در تهران برخی بازنشستگان شهرستانی این صنعت نیز در مقابل ساختمان استانداری‌های محل سکونت خود دست به اعتراض زده‌اند.
گفتنی است پیش از این آقای «اکبر نوروزی» مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد کشور در تاریخ پنجم شهریور ماه به ایلنا گفته بود: اعتراضات مکرر بازنشستگان فولاد به دلیل مطالبات عقب افتاده است. به گفته وی؛ بودجه‌ای که در سال ۹۶ برای بازنشستگان درنظر گرفته شده جوابگوی مطالبات بازنشستگان نیست با این وجود سازمان برنامه و بودجه همان مقدار کم را محقق نمی‌کند.

-------------------

اعتراض کارگران رینگ‌سازی مشهد به تغییر رویکرد مدیریت/مشاور کارفرما: بهره‌وری را معیار ارزیابی قرار داده‌ایم

شماری از کارگران کارخانه رینگ‌سازی مشهد در تماس با ایلنا گفتند: از حدود 2 سال پیش که مدیریت این واحد قطعه سازی تغییر کرده‌است، برنامه‌های کارفرما بیش از پیش بر افزایش بهره‌وری تولید متمرکز شده است و همین تاکید بیش از اندازه باعث نارضایتی آنها و همکارانشان شده است.
کارخانه رینگ‌سازی مشهد 35 سال پیش در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شده‌. در حال حاضر حدود هزار کارگر در این واحد صنعتی مشغول کارند که سابقه کاری برخی از آنها به 20 سال هم می‌رسد. مطابق گفته منابع ایلنا از زمان تغییر رویه مدیریت این واحد صنعتی، تحقق تمامی مطالبات ازجمله افزایش حقوق، پرداخت پاداش‌ها، ترفیع رتبه شغلی و ... به صورت سختگیرانه‌ای با معیارهای رقابتی سنجیده می‌شود و همین مسئله باعث افزایش فشار روانی و نارضایتی کارگران شده است.
کارگران می‌گویند؛ با وجود اصرارهایی که مدیریت این واحد صنعتی برای جایگزین کردن استانداردهای خود دارد اما در عمل تجربه دو سال گذشته آنها نشان می‌دهد تبعیت از معیارهای جدید تاثیر چندانی بر ارتقای موقعیت شغلی آنها نداشته است.
مطابق این گفته‌ها؛ پرداخت درآمد نزدیک به حداقل مزدی و کاهش مدت قراردادهای شغلی کارکنان تا زیر مدت یک سال ازجمله عوامل موثر بر نارضایتی کارگران بوده‌ است. چنانچه برخی از کارگران این واحد تولیدی مدعی هستند که مدت قرارداد آنها هر 35 روز تمدید می‌شود.
از قرار معلوم مجموعه این اتفاقات باعث شد روز گذشته گروهی از کارگران معترض در محل دفتر مدیریت تجمع صنفی برپا کنند.

توضیحات مشاور کارفرما
در این خصوص ابوالفضل امینیان (مشاور مدیرعامل کارخانه رینگ‌سازی مشهد) ضمن تایید تجمع اعتراضی که روز گذشته در محل دفتر مدیریت تشکیل شده بود به خبرنگار ایلنا گفت: در سال‌های گذشته فعالیت این واحد صنعتی در مسیر تولید زیان‌ده بوده است، بنابراین مدیریت کنونی تصمیم گرفته است در رویکردهای قبلی تغییراتی را ایجاد کند که براساس آن بهره‌وری، معیار محاسبه مطالبات مزدی و ارتقای شغلی و در نتیجه ارزیابی کار کارگران شده است.  
وی ادامه داد: باتوجه به طرحی که مدیرعامل جدید اجرا کرده است در حال حاضر مزایای شغلی کارگران این واحد صنعتی بابت پاداش به 500 هزار تومان در ماه می‌رسد. البته به دلیل کمبود منابع مالی هم اکنون برخی مسائل رفاهی کارگران مانند صندوق وام تعطیل است.
وی همچنین به بروز مشکل در استفاده کارگران مشمول مشاغل سخت و زیان آور از مزایای بازنشستگی پیش از موعد اشاره کرده و افزود: ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا این مشکل را نیز مرتفع کنیم.
امینیان در مورد کاهش مدت قرارداد کارگران گفت: به دلیل کاهش تولید، قراردادهای برخی از کارگران کاهش یافته است  که امیدواریم با برطرف شدن این مشکل وضعت کارگران نیز بهبود یابد.
مشاور مدیریت کارخانه رینگ‌سازی در خاتمه به انتقاد از آنچه که از نظر او روش نادرست برخی از کارگران برای بیان اعتراض صنفی می‌داند، پرداخت و گفت: بهتر است کارگران به‌جای ترتیب دادن تجمع صنفی در دفتر مدیریت از راه‌های مناسب‌تری برای پیگیری مطالبات خود استفاده کنند.

-------------------

تاخیر مزدی کارگران کیش چوب از یک سال گذشت/کارفرما: علت بدحسابی رکود بازار مسکن است

جمعی از کارگران کارخانه «کیش چوب» واقع در منطقه آزاد کیش در تماس با ایلنا با اشاره به معوقات مزدی خود گفتند: نزدیک به ۲۰۰ کارگر هستیم که در بخش‌های تولید و اداری کارخانه کیش چوب کار می‌کنیم اما در حال حاضر بابت ۸ تا ۱۲ ماه مطالبات مزدی طلبکاریم.
به گفته یکی از کارگران، دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی او و سایر همکارانش کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی به دلیل کاهش حداقلی فعالیت تولیدی کارخانه است.
او گفت: کارگران کیش چوب، آخرین حقوقی که دریافت کرده‌اند مربوط به دستمزد شهریور ماه سال ۹۵ است که در خرداد ماه سال جاری توسط کارفرما به حساب بانکی آنها واریز شده است، همچنین کارفرما به دلیل کمبود نقدینگی عیدی سال ۹۵ آنان را پرداخت نکرده است.
طبق این اظهارات، کارگران که به صورت قرار دادی در استخدام کارخانه کیش چوب هستند قبل از به وجود آمدن این مسئله از شرایط شغلی خود نهایت رضایت را داشته‌اند.
وی بابیان اینکه حدود نیمی از همکاران شاغل در کارخانه کیش چوب را کارگران هندی و بنگلادشی تشکیل می‌دهند،  در خصوص تعطیلی موقت کارخانه اظهار داشت: اخیرا کارفرما (از دهم مهر ماه) به دلایل نامعلومی کارخانه را به صورت موقت تعطیل اعلام کرده و از کارگران خواسته است به مدت  ۱۰ روز در کارخانه حاضر نشوند.
این کارگر همچنین گفت: نگرانی ما کارگران این است در نتیجه استمرار این مشکلات، مرخص‌های آن‌ها در  هفته‌ها و ماه‌های آتی نیز ادامه پیدا کند.
به گفته این کارگر؛ مجموعه اتفاقاتی که در مدت یک سال گذشته در این واحد تولیدکننده محصولات چوبی افتاده، موجب شده تعدادی از کارگران که مشکلات صنفی خود را به دفتر اشتغال منطقه آزاد کیش انتقال داده‌ شده و از کار بیکار شوند.
به گفته این کارگر در شرایط کنونی آنچه برای او و همکارانش حائز اهمیت است؛ دریافت مطالبات و حفظ امنیت شغلی است چراکه در منطقه محل کارشان فرصت شغلی دیگری وجود ندارد اما آنها باید پاسخگوی نیازهای خانواده‌هایشان باشند.
وی با بیان اینکه هم اکنون کارگران این کارخانه از وضعیت موجود رضایت ندارند، درباره علت معوق ماندن مطالبات مزدی خود گفتند: کارفرما می‌گوید رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کارخانه کیش چوب لطمه وارد کرده است.
این کارگران که احتمال می‌دهند در نتیجه وضعیت پیش آمده ممکن است امنیت شغلی خود را از دست بدهند؛ در خاتمه افزودند: از مسئولان درخواست داریم پیگیر مشکلات کارخانه کیش چوب و معوقات مزدی و بیمه‌ای آنها باشند.

کارفرما: به خاصر رکود بازار ساخت و ساز دچار مشکل شده‌ایم
در این رابطه بهزاد فلاحی (مدیرعامل کارخانه کیش چوب) با تایید معوقات مزدی کارگران به ایلنا گفت: به دنبال رکود بازار ساخت و ساز مسکن؛ دستمزد کارگران کیش چوب به تاخیر افتاده است.
او با بیان اینکه معوقات مزدی کارگران به ۶ تا ۷ ماه می‌رسد در عین حال در میان کارگران کسانی هستند که مطالبات خود را دریافت کرده‌اند، افزود: رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کارخانه‌های کیش که در زمینه محصولات چوبی فعالیت دارد؛ لطمه وارد کرده و این کارخانه توان رقابت در این بازار را ندارد.
فلاحی در ادامه درباره نگرانی کارگران از تعطیلی موقت کارخانه کیش چوب گفت: تعطیلی کارخانه کیش چوب به دلیل آغاز تعطیلات تابستانی موقتی است و کارگران بعد از خاتمه تعطیلات به کارشان بازخواهند گشت.
او گفت: به همین دلیل تعطیلات تابستانی‌ را در این موقع از سال آغاز کرده‌ایم چون می‌خواستیم در این فصل از سال که کارخانه از سفارش کار حداقلی برخوردار است؛ برای ترمیم ماشین آلات کارخانه استفاده کنیم. او در ادامه درباره شرایط کار در کارخانه کیش چوب  گفت: قبل از مشکلات برای کارگران شرایط کار و امکانات خوبی در این کارخانه فراهم کرده‌ایم به طوریکه کارگران این کارخانه از خدمات اسکان، خوراک و ایاب و ذهاب  رایگان بهره‌مند بودند که با وجود مشکلات مالی این خدمات همچنان برقرار است.
او در خاتمه اظهار امیدواری کرد: چنانچه در سال جاری رکود حاکم بر بازار ساخت ساز مسکن بهبود یابد از طریق رونق دوباره این فعالیت این واحد صنعتی امکان به‌‌روز رسانی مطالبات کارگران فراهم شود.

-------------------

سردرگمی کارکنان ثامن‌الحجج ۲۰ ماهه شد

شماری از کارکنان بیکار شده این موسسه مالی اعتباری در تماس با ایلنا گفتند: با گذشت نزدیک به دو سال از توقف فعالیت «موسسه مالی ثامن الحجج» هنوز وضعیت ۲۷۰۰ نفر از کارکنان این موسسه مالی و اعتباری نامشخص است.
شماری از کارکنان این موسسه مالی در تماس با ایلنا یادآور شدند؛ از دی ماه سال ۹۴ که فعالیت موسسه مالی و اعتباری ثامن‌الحجج متوقف شد، دوران بلاتکلیفی آنها شروع شده است. به گفته آنان، اگرچه در این فاصله زمانی حدود ۲۲۰ نفر از کارکنان بخش مالی به صورت موقتی جذب بانک پارسیان شده‌اند اما در عمل هنوز با هیچکدام از آنها بابت مطالبات مزدی تسویه حساب صورت نگرفته است.
گفتنی است تا پیش از دی ماه سال ۹۴ حدود ۲۷۰۰ نفر  که در ۴۷۰ شعبه موسسه ثامن الحجج در سراسرکشور مشغول کار بودند که پس از تصمیم مشترک بانک مرکزی، شورای عالی پول و اعتبار و قوه قضاییه مبنی بر انحلال این موسسه مالی اعتباری به مرور بیکار می‌شوند. این کارگران که به تدریج از زمان راه‌اندازی فعالیت‌های این موسسه مالی مشغول کار بودند؛ بین ۴ تا ۱۲ سال سابقه کاری داشته‌اند.
طبق اظهارات کارگران بیکار شده این موسسه مالی اعتباری، هر کدام از همکاران اخراج شده دست‌کم ۸ میلیون و حداکثر ۳۰ میلیون  تومان بابت سنوات پایان کار خود طلب دارند و در این میان تنها شمار معدودی از کارکنان این موسسه مالی موفق شده‌اند در همان ماه‌های اولیه تعطیلی این موسسه مالی، مطالبات مزدی خود را به صورت توافقی و زیر قیمت واقعی دریافت کنند.

-------------------

دوشنبه ۱٧ مهر ۱۳۹٦ - ۹ اکتبر ۲۰۱٧

ترمیم حقوق کارکنان موقت شرکت‌های پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ براساس اخبار واصله از برخی منابع ایلنا در بندر امام خمینی؛ حقوق کارکنان مدت موقت شرکت‌های پتروشیمی تابعه هلدینگ خلیج فارس پس از یک دوره مذاکرات با کارفرما ترمیم شد. مدیر توسعه منابع انسانی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با تأئید این خبر اظهار داشت: افزایش حقوق‌ها با توجه به مدرک تحصیلی و سابقه کار برای افراد مختلف متفاوت بوده ولی به طور متوسط بیش از 500 تا 700 هزار تومان حقوق‌ها افزایش یافته است.
بنا به اظهارات «ابوالفضل عزیزی» اجرای این طرح در عسلویه هم آغاز شده و به صورت مشابه از حدود چهار ماه پیش کلید خورده است. در عسلویه ساماندهی حقوق کارکنان مدت موقت در مدت 3 سال گذشته در شرکت‌های پتروشیمی نوری، مبین، پارس و شرکت عملیات غیرصنعتی پاسارگاد اجرایی شده است.
منابع کارگری ایلنا این دستاورد را نتیجه همکاری متشکل کارگران و همراهی کارفرما معنی کرده و موفقیت در این زمینه را الگوئی برای کارگران سایر صنایع پیشنهاد می‌کنند.
از قرار معلوم، تمام شرکت‌های هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در بندرماهشهر براساس صورت جلسه تنظیمی این طرح را اجرا می‌کنند ولی اگر موردی باشد که خلاف آن باشد، پیگیری خواهد شد. به گفته نمایندگان کارگری هنوز کارگران پیمانکاری شاغل در صنعت نفت با مشکلات صنفی روبه رو هستند و جا دارد تا مشکلات آنها نیز با اقدامات سازنده مرتفع شود.
به گفته مدیر توسعه منابع انسانی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛ زمانی که شرکت‌های جدیدالتاسیس هلدینگ به بهره‌برداری می‌رسند، ملزم به رعایت آیین‌نامه‌ای با عنوان «فرآیند جذب، نمونه قرارداد یکسان و نظام پرداخت» خواهند بود. 
از قرار معلوم این طرح به هیات مدیره این شرکت نیز رفته و مراحل نهایی را می‌گذراند.
اعتراضات صنفی کارگران قرارداد موقت واحدهای پتروشیمی بندر امام خمینی در فاصله زمانی اسفند سال ۹۴ تا۹۵ در کنار رأی قطعی دادگاه مبنی ملکف بودن کارفرما به یکسان‌سازی قراردادهای جاری و آتی کارکنان قراردادی مدت در زمینه سازی برای انجام این توافق صنفی موثر بوده است.
پیش از این توافق کارکنان قرارداد موقت پتروشیمی هلدینگ خیلج فارس مدعی بودند؛ با وجود داشتن شغل و مدرک تحصیلی معادل همکاران غیرقراردادی خود، از مزایای شغلی کمتری برخوردار هستند به صورتی که مبلغ این اختلاف مزدی تا بیش از یک میلیون تومان می‌رسید. 

-------------------

سه درصد از حوادث کار منجر به فوت در شهرک‌های صنعتی رخ می‌دهد

به گزارش ایلنا، «همایون توفیقی» در جریان برگزاری همایش سراسری روز آتش‌نشانی و ایمنی مدیران ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی که در شهرک صنعتی اشتهارد البرز برگزار شد، گفت: کل حوادث کار منجر به فوت در سال ۹۵ در کشور، یکهزار و ۴۸۰ مورد بوده که از این تعداد ۳درصد در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیش از۵۰ درصد اشتغال با ۸۰۰ هزار نفر نیرو در صنایع کوچک در شهرک‌های صنعتی است آمار ۳درصد رقم بالایی نیست.
توفیقی گفت: در سال گذشته ۲۵۲ حادثه در شهرک ها و نواحی صنعتی داشته‌ایم که از این رقم بیش از ۵۰درصد مربوط به حریق است، از ابتدای سال جاری تاکنون نیز تعداد حوادث در شهرک های صنعتی ۱۰۹ مورد بوده که میزان حوادث ناشی از حریق کاهشی ۱۰درصدی داشته است.
توفیقی ادامه داد: سایر حوادث به سقوط از ارتفاع، برخورد اجسام سخت، گاز گرفتگی و برق گرفتگی مربوط است.
مدیر ایمنی،بهداشت،محیط زیست و انرژی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در ادامه با بیان اینکه درشهرک ها و نواحی صنعتی ایمنی بر مبنای پیشگیری است اضافه کرد: آموزش، ترویج درس آموزی حوادث رخ داده و ممیزی HSEE ازجمله گزینه‌های ایمنی برمبنای پیشگیری است.
توفیقی ادامه داد: ممیزی برای واحدهای صنعتی از سال ۹۵ کار خود را شروع کرده که درسال گذشته، ۵ هزارو ۷۰۰ واحد صنعتی ممیزی آنها انجام و در سال ۹۶نیز مقرر شده ۷ هزار واحد ممیزی آنها صورت گیرد. وی گفت: در این ممیزی‌ها کانون‌های خطر در شهرک‌های صنعتی شناسایی، به واحدهای صنعتی اعلام و موظف به برطرف ساختن این نواقص هستند، در صورتی که نسبت به رفع این نواقص اقدام نشود واحد صنعتی به ارگان‌های ناظر معرفی می‌شوند.
توفیقی در ادامه بیان داشت: در بخش درمان در داخل شهرک‌های صنعتی در کل کشور، ۲۱۱ ایستگاه آتش نشانی و امداد و نجات با ۲۵۶ ماشین آتش‌نشانی مجهز به تجهیزات مستقر هستند و ۳۰ مرکز طب کار و درمانگاه نیز در شهرک‌های صنعتی مشغول خدمات‌رسانی به واحدهای صنعتی می‌باشند.

-------------------

یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش دیوار جان باخت

به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۶ مهر ماه) یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار ساختمان داروخانه‌ای واقع در خیابان مهدیه تویسرکان، جانش را از دست داد.
براساس گزارش مسئول آتش نشانی شهرستان تویسرکان، اعلام وقوع حادثه ریزش آوار روی یک کارگر در یک ساختمان حال ساخت در جوار یک داروخانه در خیابان مهدیه؛ آتش نشانان ایستگاه مرکزی را جهت بررسی و امداد و نجات عازم محل حادثه کرد.
محمد خدابخشی گفته است؛ آتش‌نشانان به محل حادثه شتافته و شاهد ریزش آوار روی یک کارگر بودند. آتش‌نشانان هر چه سریعتر اقدام به خارج کردن وی از زیر آوار کرده و در اختیار عوامل اورژانس قرار دادند اما متاسفانه معلوم شد وی جان خود را در همان دقایق اولیه حادثه از دست داده است.

-------------------

یکشنبه ۱٦ مهر ۱۳۹٦ - ۸ اکتبر ۲۰۱٧

مطالبات مزدی کارگران نرگس‌شیراز را به تجمع‌ کشاند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز تعدادی از کارگران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل این واحد صنعتی تجمع کردند.
کارخانه روغن‌نباتی نرگس شیراز ۲۷۰ نفر کارگر دارد که بین سه تا شش ماه مزد معوقه طلبکارند.
در خصوص این اعتراض صنفی، ایرج رضایی از مسئولان اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان فارس به خبرنگار ایلنا گفت: به زودی بخشی از طلب این کارگران پرداخت خواهد شد.
رضایی با بیان اینکه با پیگیری اداره کار قرار است مطالبات مزدی کارگران نرگس شیراز پرداخت شود، افزود: این کارگران که به صورت رسمی، قراردادی و پیمانکاری در کارخانه نرگس شیراز مشغول کارند، بابت طلب مزدی خود صبح امروز مقابل در ورودی کارخانه تجمع کرده بودند.
وی گفت: این تجمع ساعتی بعد از طریق مذاکره مسئولان اداره کار با کارگران معترض خاتمه یافت و در حال حاضر کارگران به محل کارشان بازگشته‌اند.
به گفته رضایی، مشکلات کارگران نرگس شیراز هفته گذشته در کمیسیون کارگری مطرح شد و امروز نیز بعد از اطلاع از موضوع اعتراض کارگران این کارخانه، سریعا رئیس اداره کار شهرستان به همراه بازرسین کار در محل اعتراض کارگران در کارخانه نرگس شیراز حاضر شدند و هم‌اکنون با مدیریت و اعضای شورای اسلامی کارخانه در حال گفتگو و مذاکره هستند.  براساس این اظهارات، مدیریت کارخانه قول داده‌است تا پایان هفته آینده بخشی از کند.

-------------------

مرگ یک کارگر بر اثر سقوط از داربست

به گزارش ایلنا، حوالی ظهر امروز (۱۶ مهر ماه) یک کارگر ساختمانی در قائم‌شهر بر اثر سقوط از ارتفاع ۶متری داربست دچار حادثه شد و جان باخت.
سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی بابل با تایید این خبر گفته است: این کارگر ۳۵ ساله مشغول نصب داربست فلزی بوده که به یکباره سقوط می‌کند. او گفت: این کارگر حین سقوط بر اثر برخورد با  سیم‌های برق جان خود را از دست داده است.

-------------------

کارگر باغ وحش ائل گلی تبریز با حمله گرگ مجروح شد

به گزارش ایلنا، شب گذشته  (۱۵ مهر ماه) حوالی ساعت ۲۲:۵۷  یکی از کارگران باغ وحش ائل گلی تبریز حین انجام کار مورد حمله یک گرگ قرار گرفت و به شدت مجروح شد.
وحید شادی نیا مسئول روابط عمومی اورژانس استان آذربایجان شرقی با تایید این خبر گفت: گروه‌های امداد و نجات سریعا بعد از اطلاع از حادثه به محل اعزام شدند.
به گفته وی؛ در این حادثه یک کارگر ۳۷ساله در باغ وحش ائل گلی مورد حمله یک گرگ قرار گرفت. این کارگر که از ناحیه دست و پا به شدت مجروح شده؛ برای اقدامات درمانی به بیمارستان انتقال یافت.

-------------------

شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹٦ - ٧ اکتبر ۲۰۱٧

کارگران ارگ بم بابت معوقات مزدی خود تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران پروژه مرمت مجموعه ارگ قدیم بم صبح امروز (شنبه۱۵ مهر ماه) در  مقابل ساختمان پایگاه میراث فرهنگی ارگ قدیم بم تجمع کردند و خواهان آن هستند که سه ماه مطالبات مزدی آنان (تیر، مرداد و شهریور) پرداخت شود.
این کارگران با یادآوری وعده‌ای که هفته گذشته از زبان «فرهاد عزیزی» مدیرکل امور پایگاهای میراث جهانی کشور برای پرداخت معوقات مزدی وبیمه‌ای آنها اعلام شده بود، گفتند: با گذشت نزدیک به یک هفته هنوز این وعده، محقق نشده است.
آنها افزودند: در نتیجه طولانی‌تر شدن موعد دریافت مطالبات معوقه، هر روز برای امرار معاش خانواده‌هایمان بیشتر زیر بار قرض از اطرافیانمان می‌رویم.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که حق بیمه این کارگران نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده‌ و در نتیجه برای خانواده‌های آنها تامین نیازهای درمانی به یک مسئله تبدیل شده است. «فرهاد عزیزی» مدیرکل امور پایگاهای میراث جهانی کشورروز دهم مهر ماه در گفتگو باخبرنگار ایلنا از پرداخت همه معوقات این کارگران در چند روز آینده خبر داده بود.
طبق اظهارات وی قرار بود همه معوقات مزدی کارگران پروژه‌های ارگ بم، چغارزنبیل، شوشتر و چند پروژه دیگر به زودی یک‌جا پرداخت شود اما تا لحظه انتشار این خبر تماس خبرنگار ایلنا برای کسب اطلاع در مورد تاخیر به وجود آمده بی‌نتیجه مانده است.

-------------------

رفع تبعیض یعنی اجرای قانونِ «کار یکسان-مزد یکسان»

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات در نامه‌ای خطاب به علی ربیعی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) خواستار رسیدگی جدی به اوضاع خود شدند.
در بخشی از این نامه آمده‌است: انگار عده‌ای از مدیران تفکرات دوران آپارتاید را از ذهن خود هنوز پاک نکرده‌اند و یا اینکه می‌خواهند خودی نشان دهند و بگویند "ما هم هنوز هستیم!"بر طبق کدام قانون نانوشته و کدام عدل الهی، میان دو نفر که در یک اطاق و با ساعات کاری برابر و با شرایط کاری و تحصیلات و سابقه برابر مشغول به کار هستند، یک نفر با عنوان نیروی رسمی حقوقی چند برابر دیگری که نام آن نیروی بخش خصوصی است دریافت می‌کند؟
در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: حقوق پرسنل بدون در نظر گرفتن شرایط کاری، مدرک تحصیلی، سابقه کار و تخصص مربوطه می‌باشد و پرسنل بخش خصوصی شاغل در قسمت‌های مختلف صرفاً حداقل قانون کار را دریافت می‌نمایند؛ در صورتیکه وضعیت پرداخت حقوق به پرسنل رسمی شرکت مخابرات تابع شرایط کاری، حق تخصص، ایاب وذهاب، ماندگاری شغل، اضافه کاری و فوق‌العاده‌های مختلف دیگر می‌باشد. با توجه به اینکه دستورالعمل شماره (36) روابط کار در اجرای ماده (38) و تبصره یک ماده (49) قانون کار و مقاوله نامه شماره (100) سازمان بین‌المللی کار به منظور رفع هرگونه تبعیض شغلی بین کارگران شاغل در شرکت خدماتی و شرکت پیمان دهنده صادر شده است و لازمه رفع تبعیض آن است که شاغلین در مشاغل هم ارزش در شرایط یکسان مزد یکسان دریافت کنند، مطابق ماده (3) دستورالعمل فوق پیمانکاران طرف قرارداد با اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور برقراری عدالت مزدی و تساوی مزدی بایستی علاوه بر مزد شغل، سایر عناصری از قبیل مزد رتبه، حق پست  مزایای سختی کار و نظایر آنها که بر طبق دستورالعمل اجرایی طرح طبقه‌بندی شرکت پیمان دهنده عرف و رویه کارگاه جزء مزد تلقی می‌شود را به کارکنان خود پرداخت نمایند.
در ادامه نامه به روند دادخواهی‌های شرکتی‌های مخابرات در ماههای گذشته اشاره شده است.
در پایان این نامه آمده‌است: برخود واجب می‌دانیم از جنابعالی تمنا کنیم که مشکلات مطروحه فوق را به سمع هیات دولت و به خصوص شخص رئیس جمهور محبوبمان برسانید تا ما کماکان به تدبیر دولت محترم امید داشته باشیم برای برون رفت از این شرایط. لذا درخواست‌های خود را به شرح ذیل خدمتتان ارائه می‌دهیم:
اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل شرکت مخابرات ایران و یکسان‌سازی دستمزدها بین نیروهای رسمی و شرکتی شاغل در شرکت مخابرات ایجاد امنیت شغلی برای کارگران شاغل در شرکت‌های پیمانکار زیرمجموعه شرکت مخابرات ایران . لازم بذکر است در ماه‌های اخیر چندین نفر از نیروهای شرکتی از کار اخراج شده‌اند از استانهای خراسان رضوی، کرمان، لرستان، مازندران و .. (به بهانه‌های واهی) و فقط به خاطر اعتراض به ادارات کار نسبت به شرایط مذکور، که مصرانه خواهان بازگشت به کار همکارانمان هستیم.
امید که این درخواست با نظر مثبت جنابعالی همراه و دولت محترم تدبیر و امید نیز نسبت به حل این مشکلات اقدام لازم را مبذول فرمایند

-------------------

برخورد کامیون با مینی‌بوس کارگران در ساوه/ ده نفر مصدوم شدند

به گزارش ایلنا، حدود ساعت شش صبح امروز (شنبه) بر اثر برخورد مینی‌بوس حامل کارگران یکی از شرکت‌های شهرک صنعتی کاوه و یک دستگاه کامیون در جاده قدیم ساوه تهران، ده نفر مصدوم شدند. تمامی مصدومان حادثه بیمارستان مدرس ساوه انتقال یافتند؛ هیچ یک از مصدومان در وضعیت وخیم قرار ندارد.
این مینی بوس حامل کارگران شرکت فنرسازی خاور ساوه بود که در حال انتقال کارگران به محل کار در شیفت صبح بود.

-------------------

جمعه ۱۴ مهر ۱۳۹٦ - ٦ اکتبر ۲۰۱٧

کارخانه بافت بلوچ به انبار لبنیات تبدیل شد/قول مسئولان، دلخوشی باقیمانده کارگران

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه بافت بلوچ که تنها اندکی از آنها باقی مانده‌اند در سال‌های اخیر با موج بیکاری همکارانشان روبه‌رو شده‌اند و همین عاملی شده است که هر روز در انتظار شنیدن خبر جدیدی از وضعیت کارخانه باشند. آنها دو ماه است که هیچ حقوقی از کارفرما دریافت نکرده‌اند و همچنین سنوات سال گذشته خود را از کارفرما طلبکارند ولی با این حال خود را با قول‌های مسئولان دلگرم می‌کنند.
کلنگ احداث کارخانه بافت بلوچ در سال ۵۲  به زمین خورد ولی در سال ۶۲ شروع به کار کرد. وضعیت درآمدی این کارخانه با حدود ۳ هزار کارگر در همان ابتدای کار به اندازه‌ای بود که مسئولان وقت تصمیم گرفتند تا ردیف بودجه‌ای این کارخانه را قطع کنند زیرا آن زمان این کارخانه دولتی نه‌تنها می‌توانست هزینه‌های کارگران خود را تقبل کند بلکه وضعیت اقتصادی و اجتماعی ایرانشهر را نیر تحت شعاع خود قرار می‌داد.
وضعیت این کارخانه به خوبی پیش می‌رفت تا اینکه در سال ۸۲، هزار دستگاه ریسندگی بر اثر آتش سوزی از بین می‌رود و پس از آن وضعیت کارخانه روبه افول رفت تا اینکه حالا در سال ۹۶ تعداد کارگران این کارخانه به ۱۱۷ نفر می‌رسد.

همکاران ما دستفرشی می‌کنند/در انتظار اتفاقات جدید هستیم
سعید یکی از کارگران اداری این کارخانه است که در مورد وضعیت کارخانه بافت بلوچ به خبرنگار ایلنا می‌گوید:«نزدیک به ۲۰ سال است که در این کارخانه مشغول به کار هستم و آنچه از شواهد بر می‌آید رفته رفته باید در انتظار اتفاقات جدیدی باشیم که هم می‌توانیم به آن دید مثبت داشته باشیم و هم دید منفی، ولی ما در دهه‌های اخیر تنها با اتفاقات عجیب روبه‌رو می‌شویم.»
او ادامه می‌دهد: «وضعیت کارخانه را نمی‌توان با سال‌های دهه ۷۰ مقایسه کرد زیرا حالا جمع کارگران  از ۲۵۰۰ نفر به ۱۱۷ نفر می‌رسد. حالا بعد از گذشت این سال‌ها بسیاری از همکاران سابق خود را در شهر می‌بینیم که دستفروشی می‌کنند چون کار دیگری وجود ندارد.»
این کارگر می‌گوید: «هر بار که یک مدیرعامل عوض می‌شود ما با حرف‌های جدید دلگرم می‌شویم ولی خبر بعدی که از مدیرعامل می‌شنویم، خبر برکناری اوست، در ۵ سال اخیر ۵ مدیرعامل دیده‌ایم. این جابه‌جایی می‌تواند یک رکورد محسوب شود.»

کارخانه بافت بلوچ تبدیل به سردخانه محصولات لبنی شده است
در ادامه پیگیری ایلنا در مورد وضعیت کارخانه بافت بلوچ، حسینعلی اکبری از مسئولان اداره کار سیستان و بلوچستان برای توضیحات بیشتر،  خبرنگار ایلنا را به عبدالصمد مارندگانی از معتمدین محلی ایرانشهر معرفی می‌کند و تاکید دارد که اطلاعات این معتمد محلی در مورد نساجی بافت بلوچ، از هر نظر کامل و مورد تایید ست.
مارندگانی که در عین حال  نماینده خانه کارگر در شهرستان ایرانشهر نیز محسوب می‌شود در رابطه با مشکلات کارگران کارخانه بافت بلوچ به خبرنگار ایلنا می‌گوید: «سرعت تعویض مدیرعامل در کارخانه بافت بلوچ بسیار زیاد است و همین عاملی است که مشکلات کارگران این کارخانه هر روز بیشتر شود و رفته رفته می‌بینیم که فعالیت‌های خود کارخانه هم به کندی پیش می‌رود.»
او ادامه می‌دهد: «قرار بود از سوی دولت به این کارخانه پول تزریق شود که هنوز خبری نیست، وضعیت کارخانه هم هر روز بحرانی‌تر می‌شود. چند سال گذشته بحث خصوصی‌سازی این کارخانه به میان آمد ولی در ادامه مسئولان وقت استان تصمیم گرفتند این کارخانه فعالیت‌های خود را با همین روال ادامه بدهد.»
این فعال کارگری می‌گوید: «وضعیت این کارخانه را باید بحرانی تلقی کرد زیرا در حال حاضر تنها کسبه محل از سردخانه آن استفاده می‌کنند و مواد خوراکی و لبنیات خود را در سردخانه‌های کارخانه نگهداری می‌کنند.»

سوکت معنادار آقای مدیرعامل
به گفته منابع ایلنا، علیرضا ارغایی، در حال حاضر پنجمین مدیرعاملی است که بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در راس فعالیت‌های کارخانه بافت بلوچ قرار گرفته‌است، اما در تماس خبرنگار ایلنا با دفتر "مدیرعامل بافت بلوچ"، اعلام می‌شود که درحال حاضر مدیریت بافت بلوچ ترجیح می‌دهند که مصاحبه‌ای نداشته باشد.»
 گزارش:سیاوش پورعلی

-------------------

پنجشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹٦ - ۵ اکتبر ۲۰۱٧

محمد جراحی درگذشت

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جراحی (فعال کارگری قدیمی) صبح امروز حدود ساعت ۸ در بیمارستان شهدای تجریش درگذشت.
جراحی که به سرطان تیروئید مبتلا بود، ابتدا در بیمارستان‌های تبریز بستری شد و سپس برای ادامه مداوا به بیمارستان شهدای تجریش در تهران منتقل شد که در این بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت. 

-------------------

تجمع معلمان در روز جهانی معلم/«تخصیص بودجه عادلانه» زیربنای مطالبات است

به گزارش خبرنگار ایلنا، «آموزش آزادانه راهی برای توانمندسازی معلمان»، شعار روز جهانیِ معلم امسال است؛ هر ساله پنجم اکتبر برابر با سیزدهم مهر، روز جهانی معلم است؛ روزی که معلمان سراسر جهان به مطالبات و نیازهای خود و دانش آموزانشان می‌اندیشند و راهی پیدا می‌کنند تا این مطالبات را به گوش مسئولان برسانند.
امروز (سیزدهم مهر) معلمان شاغل و بازنشسته در تهران و شهرستان‌ها تجمع برگزار کردند. معلمان استان تهران و استان البرز از ساعت ده صبح مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کرده‌اند؛ معلمان سایر استانها نیز مقابل ادارات آموزش و پرورش جمع شدند.
در این تجمع که به دعوت شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان سراسر کشور برگزار شده، در تهران حدود پانصد نفر شرکت کرده‌اند؛ در استانهای مختلف نیز تجمعاتی با حضور معلمان شکل گرفته‌است. معلمان، چه شاغل و چه بازنشسته، خواستار این هستند که در روز جهانی معلم، مسئولان صدای آنها را بشنوند و به مطالباتشان رسیدگی کنند.
در این تجمعات، معلمان پلاکاردها و پوسترهایی در دست دارند که روی آنها از خواسته‌ها و مطالباتشان نوشته‌اند.
مطالبات صنفی معلمان، طیف گسترده‌ای دارد؛ از درخواست افزایش بودجه آموزشی و ارتقای سطح معیشتی معلمان گرفته تا بهبود سطح کیفی آموزش و رسیدگی به وضعیت مدارس مناطق محروم. در این میان، معلمان غیررسمی، که شامل معلمان حق‌التدریس در مدارس دولتی و معلمان آزاد در مدارس غیرانتفاعی می‌شود، خواستار توجه ویژه به شرایط شغلی خود هستند.
یکی از معلمان حق‌التدریس که در تجمع امروز شرکت کرده ولی نمی‌خواهد اسمش در این گزارش بیاید؛ می‌گوید: تمام تابستان را بدون درآمد سر کردیم؛ الان هم که سال تحصیلی آغاز شده، به اندازه ساعات تدریسمان دستمزد می‌گیریم که حتی از حداقل مزد وزارت کار هم کمتر است؛ بیمه هم به تناسب همین ساعت‌ها واریز می‌شود؛ او در مورد خودش طنز تلخی به کار می‌برد و می‌گوید: به گمانم اگر 50 سالی درس بدهم،  آن وقت می‌توانم بازنشسته شوم!
و اما خواسته‌های معلمان بازنشسته، از جنسی دیگر است؛ گرچه فرهنگیان بازنشسته، همانند همکاران شاغل خود دغدغه کیفیت سطح آموزش و تامین امکانات آموزش کیفی و رایگان برای همه دانش‌آموزان را دارند، در سنین کهولت و میانسالی، با مشکلات معیشتی هم دست و پنجه نرم می‌کنند. آنها می‌خواهند مسئولان، به بازنشستگانی بیندیشند که سی سال تمام وظیفه آموزش و پرورش فرزندان این مرزوبوم را برعهده داشته‌اند. ‌یکی از بازنشسته‌ها می‌گوید سی سال پای تخته سیاه بودیم ؛ خاکِ گچ خوردیم و به بچه‌های این ممکلکت درس دادیم؛ حالا نباید نگران مشکلات معیشتی و تامین هزینه‌های درمان باشیم. او می‌گوید: معلمان بازنشسته بارها تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند و خواهان اجرای همسان‌سازی مستمری‌ها، اجرای دقیق قانون خدمات مدیریت کشوری و همچنین ارتقای سطح خدمات بیمه هستند.
محمد حبیبی (عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران) در ارتباط با این تجمع و خواسته‌های آن می‌گوید: بودجه عادلانه برای آموزش و پرورش، آن گونه که در فراخوان شورای هماهنگی آمده است، تعریف مشخصی دارد؛ بودجه عادلانه یعنی بودجه لازم برای تامین آموزش رایگان و با کیفیت برای همه دانش‌آموزان ایرانی و همچنین تخصیص یک دستمزد عادلانه برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشور.
حبیبی در ادامه، به دیگر خواسته‌های تجمع اشاره می‌کند و می‌گوید: در فراخوان این تجمع همچنین از ایجاد شرایط بهینه برای معلمان حق‌التدریس و آزاد نیز حمایت شده است و تاکید کلی بر ایجاد شرایط لازم برای فضایی است که معلمان سراسر کشور، بدون دغدغه‌های معیشتی در راستای بهبود آموزش عمومی کشور فعالیت کنند.
به گفته حبیبی، از آنجا که نهاد اصلی بودجه‌گذاری، سازمان برنامه و بودجه است، مخاطب اصلیِ این تجمع، این نهاد است و خواست معلمان، اختصاص یک بودجه عادلانه برای آموزش و پرورش کشور است تا بدون دغدغه‌های معیشتی، بتوانند به آینده‌سازان این کشور خدمت کنند.
حبیبی معتقد است اگر مشکل بودجه مرتفع شود، بسیاری از مشکلاتی که این روزها گریبانگیرِ آموزش و پرورش و معلمان شده، حل خواهد شد. اما بایستی منتظر ماند و دید  آیا این اعتراضات، رایزنی‌ها و  تجمعات می‌توانند معادله تخصیص بودجه‌های دولتی را به گونه‌ای تغییر دهند که از نارضایتی نیروی کار در بخش آموزش تا حد قابل توجهی کاسته شود؟ آیا روزی فراخواهد رسید که عدالت در پرداخت دستمزد معلمان آزاد و حق‌التدریس رعایت شود؟ که مدارسِ غیراستاندارد کشور  بازسازی شود و دیگر خبری از کلاس‌هایِ درسى کپری و حصیری نباشد؟ روزی که فرهنگیان سالمند، برای بیان خواسته‌هایشان مجبور نباشند به خیابان‌ها بیایند.

گزارش: نسرین هزاره مقدم

-------------------

کارگران توسعه صنعت آذربایجان خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند

به گزارش ایلنا، در این نامه که از سوی ۴۴ کارگر شرکت توسعه صنعت آذربایجان  (کمباین سازی ) نوشته شده آمده است:  باتوجه به  اینکه این کارخانه ظرفیت اشتغال دست کم ۵۰۰ کارگر را دارد ، خواستار اقدامی فوری برای رفع مشکلات موجود هستیم.
نویسندگان این نامه با یاد آوری اینکه در سنوات گذشته مجموعه‌ای از مشکلات باعث شده است تا این واحد صنعتی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، افزوده‌اند: در حال حاضر شرایط تولید در این کارخانه مهم صنعتی بسیار نامناسب و بحرانی است و در صورت بی‌توجهی به مشکلات به زودی شاهد تعطیلی و بیکاری کارگران خواهیم بود.
به گفته کارگران، در حال حاضر استمرار شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۴۴ کارگری است که در کارخانه کار می‌کنند و به همین دلیل تاکنون چندین مرتبه از مسئولان مربوطه خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده‌اند.
کارگران شرکت توسعه صنعت آذربایجان در این نامه درباره امنیت شغلی خود می‌گویند،پیش از سال ۹۰ حدود ۵۰۰ کارگر شاغل در این واحد کار می کردند اما از این تاریخ به بعد با افزایش تدریجی مشکلات مالی کارخانه از تعداد کارگران کاسته شد به طوری که اکنون تنها حدود ۴۴ نفر در این واحد صنعتی مشغول کارند.
کارگران با بیان این که مطالبات‌شان تنها محدود به دستمزدهای۲۰ ماهه اخیر نمی‌شود، افزودند: علاوه بر معوقات حقوقی، حق بیمه کارگران در چند ماه گذشته پرداخت نشده و در حال حاضر آنها در زمینه تمدید دفترچه های درمانی خود با مشکل روبرو شده اند.
در این نامه کارگران با یاد آوری به اینکه برای خروج از بحران نیاز به حمایت برای فعالیت بیشتر خطوط تولیدی از طریق عقد قراردادهای سفارش محصول داریم، افزودند: در حال حاضر با چند شرکت خارجی در حال مذاکره هستیم  ،در صورتی که حداقل یکی از این مذاکرات نهایی شود ،مشکلات مالی کارخانه تا حدودی بر طرف می‌شود.
در پایان این نامه، کارگران  درخواست مداخله و رسیدگی به مشکلات خود را مطرح کرده‌اند و گفته‌اند پس از گذشت قریب به دو سال از مشکلاتی که برای کارخانه توسعه صنعت آذربایجان ایجاد شده از شما مسئولان کشوری می‌خواهیم تا به مساله کارگران توسعه صنعت آذربایجان ورود و ما را از این وضعیت نجات دهید.
در این زمینه «چنگیز قاسمی» رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی  با تایید مشکلاتی که باعث شده امنیت شغلی کارگران این واحد صنعتی تهدید شود به ایلنا گفت: کارگران شرکت توسعه صنعت آذربایجان  حدود دوسال است مطالبات مزدی خود را به صورت کامل دریافت نکرده‌اند.
او گفت: این کارخانه برای بازگشت به مدار تولید مطلوب نیاز به حمایت مسئولان دارد اما در صورتی که به مشکلات این واحد صنعتی و کارگرانش توجهی نشود در آینده ای نزدیک شاهد اتفاقات جبران ناپذیری خواهیم بود.
قاسمی در خاتمه تاکید کرد: محصولات تولیدی این کارخانه همچنان خریداران خود را دارند در صورت حمایت مسئولان این کارخانه زمینه افزایش تولید و اشتغال تعداد بیشتری از کارگران را دارد.

-------------------

شرکتی‌های مخابرات نگرانِ چرخه کشدارِ بوروکراسی/ آیا مخابرات طبقه‌بندی مشاغل را اجرا می‌کند؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، اجرای دقیق طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس قوانین و آیین‌نامه‌های وزارت کار، یکی از مهمترین مطالبات کارکنان شرکتی مخابرات است. این کارکنان که پس از واگذاری بخش‌هایی از مخابرات به بخش خصوصی، بارها نسبت به تبعیض در پرداخت دستمزدها و عدم اجرای قوانین اعتراض کرده‌اند، این روزها دغدغه جدیدی دارند؛ آنها نگرانند که پس از رایزنی‌ها و پیگیری‌هایی که در ماه‌های گذشته انجام داده‌اند،  مخابرات باز هم از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل سرباز بزند و حاضر نباشد به قانون تمکین کند.
در ماه‌های گذشته بارها ادارات کار استان‌ها به شرکت مخابرات در ارتباط با اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل تذکر داده‌اند؛ برای نمونه اداره کار استان آذربایجان غربی تا کنون ده نامه در این رابطه به شرکت مخابرات این استان نوشته‌است.
علیرغم همه این پیگیری‌ها، در روزهای گذشته در یک رسانه وابسته به شرکت مخابرات، متنی منتشر شده دال بر این که دیوان عدالت اداری دستور توقف موقت طرح طبقه بندی مشاغل را صادر کرده‌است ؛ این مساله باعث نگرانی شرکتی‌های مخابرات شده‌است.
در این رسانه، تصویر حکم منتشر شده و در این حکم که بر اساس شکایت مخابرات منطقه آذربایجان غربی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین معاونت جبران کار این وزارتخانه صادر شده است آمده‌است: از آنجا که اجرای رای  معترض عنه سبب ورود خسارتی می گردد که جبران آن در آینده غیر ممکن یا متعسر بوده و از طرفی ضرورت و فوریت موضوع محرز و مسلم است بنابراین دستور موقت مبنی بر توقف اجرای بندهای ۲و ۴و ۵ دستورالعمل فوق صادر گردیده است.از طرفی دستور موقت صادره تاثیری در اصل شکایت ندارد و در صورت رد شکایت و یا صدور قرار اسقاط و یا ابطال و یا رد دادخواست اصلی دستور موقت نیز لغو می‌گردد.
حالا شرکتی‌های مخابرات می‌گویند نگران بی‌نتیجه ماندن پیگیری‌هایمان هستیم و نمی‌خواهیم خواسته‌ی قانونی ما در گیر و دار چرخه کشدار بوروکراسی، به فراموشی سپرده شود. این کارکنان می‌گویند از شعبه 65 دیوان عدالت اداری پیگیر قضیه خواهیم بود. 

-----------------چهارشنبه ۱۲ مهر ۱۳۹٦ - ۴ اکتبر ۲۰۱٧

دور جدید اعتراض کارگران بلبرینگ‌سازی تبریز از سر گرفته شد

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ تعدادی از کارگران کارخانه بلبرینگ سازی از روز گذشته (۱۱ مهر ماه) در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه، دور جدید اعتراضات صنفی خود را آغاز کرده‌اند. از قرار معلوم علت برپایی این اعتراض؛ پرداخت نشدن دست‌کم شش ماه معوقات مزدی بوده است.
گفته می‌شود؛ در کارخانه بلبرینگ‌سازی تبریز حدود ۲۲۰ نفر کارگر رسمی و قراردادی فعالیت دارند که ۷۵ درصد از دستمزد اسفندماه ۹۵ و دستمزد کامل شش ماه نخست سالجاری را از کارفرما طلبکارند. کارخانه بلبرینگ‌سازی تبریز یکی از واحدهای موفق صنعتی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که تا پیش از سال ۹۱ محصولات آن به صورت پیش‌فروشی عرضه می‌شد.
آنها می‌گویند: مشکلات این واحد خصوصی‌سازی شده از زمان واگذاری به بخش خصوصی به تدریج ایجاد شده است.
بلبرینگ‌سازی وارث خصوصی‌سازی غلط شده است
«چنگیز قاسمی» رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی با تایید اعتراض صنفی کارگران کارخانه بلبرینگ‌سازی در اعتراض به معوقات مزدی به ایلنا گفت: مشکلات واحد‌های صنعتی همانند بلبرینگ‌سازی تبریز از زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی به بخش خصوصی واگذار شد.
او گفت: متاسفانه به دلیل اجرای غلط این قانون از حدود یک دهه قبل تاکنون مشکلات عمده‌ای متوجه امنیت شغلی و معاش کارگران شده است.
قاسمی در خاتمه از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت خواست به مشکلات واحد‌هایی همانند بلبرینگ‌سازی که در نتیجه اجرای غلط قانون خصوصی‌سازی با مشکل روبرو شده‌اند؛ رسیدگی کنند.

-------------------

«معلمان» محور اصلی آموزش در جهان مدرن/تخصیص بودجه عادلانه به بخش آموزش یک مطالبه کلیدی است

به گزارش خبرنگار ایلنا، در آستانه روز جهانی معلم (۱۳ مهر) کانون صنفی معلمان استان تهران و کانون صنفی معلمان استان البرز بیانیه‌ای مشترک منتشر کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده‌است: یونسکو شعار امسال روز جهانی معلم را،«آموزش آزادانه، توانمندسازی (قدرت افزایی) معلمان» تعیین کرده است. این شعار نشان می‌دهد که جهت‌گیری آموزش جهانی در سال پیش رو باید به کدام سمت‌وسو باشد. بدون شک تأکید بر آموزش آزادانه و حق اختیار معلمان در انتخاب جایگاه آموزشی از یک‌سو و تلاش در جهت افزایش توانمندی‌ها و حضور در عرصه تصمیم‌گیری‌ها، نشان‌دهنده جایگاه ویژه‌ای است که، سازمان جهانی آموزش و یونسکو، همچنان برای معلمان، به‌عنوان یک عنصر محوری در آموزش مدرن قائل هستند.
در ادامه بیانیه می‌خوانیم: بودجه آموزش‌وپرورش در هر کشور نشان‌دهنده اهمیتی است که دولتمردان به بخش آمورش می‌دهند. باوجود اعتراضات متعدد از سوی تشکل‌های صنفی و فعالان رسانه‌ای، در طول این سال‌ها نسبت به کمبود بودجه آموزش عمومی کشور، همواره شاهد بی‌توجهی تصمیم‌گیران دولتی، نسبت به این اعتراضات بوده‌ایم. در طول چهار سال گذشته هم میانگین بودجه آموزش‌وپرورش نسبت به بودجه عمومی کشور کمتر از ده درصد بوده است. در این میان معلمان حق‌التدریس و آزاد با تنگناهای بیشتری مواجه هستند و همواره حقوق قانونی آن‌ها مورد بی‌توجهی قرارگرفته است. ما به‌عنوان تشکل‌های صنفی خواهان توجه ویژه دولت نسبت به امنیت شغلی این همکاران و ارائه بیمه درمانی مناسب هستیم.
در بخشی دیگر از این بیانیه به مطالبات بازنشستگان فرهنگی پرداخته شده و آمده‌است: بازنشستگان فرهنگی باوجود بیش از سی سال تلاش و کوشش در جهت توانمندسازی کودکان و نوجوانان این سرزمین، به‌جای فراغت در دوران بازنشستگی، مجبور به تحمل شرایط سخت معیشتی و مادی هستند. در طول سال‌های اخیر هم شاهد تجمعات گسترده این مو سپیدان عرصه فرهنگ و دانش در سراسر کشور بوده‌ایم. بااین‌حال همواره شاهد بی‌توجهی نسبت به خواسته‌ها و مطالبات این عزیزان بوده‌ایم.
اهم خواسته‌های این عزیزان، اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری که ده سال مغفول مانده است که بخش‌هایی از این قانون شامل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و شاغلین، افزایش بیمه‌های حمایتی و ... می‌باشد. در این راستا وظیفه دولت و سازمان برنامه بودجه کشور می‌باشد که نسبت به خواسته‌های بر حق بازنشستگان فرهنگی توجه کافی را نشان دهد.

-------------------

بخشی از کارگران گروه فولاد ارومیه مطالبات مزدی دریافت نکرده‌اند

کارخانه باید تولیدات خود را به فروش بگذارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، بخشی از کارگران گروه فولاد ارومیه ۸ ماه از مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند. آنها بعدظهر روز گذشته (سه شنبه/۱۱ شهریور) تجمعی مقابل اداره کار ارومیه برگزار کردند. «سیدهادی بهادری» نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی به ایلنا گفت: کارگران گروه فولاد ارومیه به علت مشکلات در تامین نقدینگی پیش آمده، هشت ماه از مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند. البته مشکل به این خاطر است که گروه فولاد ارومیه هنوز به صورت کامل بخش‌های مختلف خود را فعال نکرده است.
بهادری با بیان اینکه بخشی از تولیدات این گروه خوارک واحدهای دیگر است، تصریح کرد: این کارخانه برای حل مشکلات خود باید بتواند تولیدات خود را به فروش بگذارد که البه به نظر می‌رسد به علت مشکلاتی که در بازاریابی دارد، مشکلاتی در این بخش برای این کارخانه پیش آمده است.
وی افزود: گروه فولاد ارومیه بیشتر از ۶ واحد داشته و توان آن را دارد که با گسترش بازار خود مطالبات کارگران را پرداخت کند.
نائب رئیس دوم کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان در خصوص پرداخت نشدن مطالبات مهندسان مشاور شاغل در شرکت‌های پیمانکاری طرف قرارداد با دولت، تصریح کرد: یا کاهش بودجه عمرانی کشور که به ۲ درصد بودجه عمومی رسیده است، دولت مشکلاتی در پرداخت طلب شرکت‌های مهندسی مشاوره دارد.

-------------------

کشته‌شدگان حادثه مراوه‌تپه، کارگران نیروگاه برق بودند

«مرتضی اسعدی» با بیان اینکه این حادثه برای کارگران و مهندسان نیروگاه برق مراوه تپه رخ داده است، افزود: در پی عملیات ساخت نیروگاه برق شهرستان مراوه تپه، کارگران و مهندسان شاغل در این پروژه صنعتی حین کار به تکه‌هایی از کوزه‌های قدیمی برخورد می‌کنند و به طمع پیدا کردن عتیقه و سکه‌های قدیمی، دو نفر از این مهندسان به همراه سه نفر دیگر شب نهم مهرماه اقدام به حفر غیرمجاز کانال می‌کنند. به گفته وی، به دنبال ریزش بخش‌هایی از کانال حفر شده دو نفر از این کارگران زیر آوار خاک کشته می‌شوند و دو نفر دیگر هم راهی بیمارستان شده‌اند، نفر پنجم هم دستگیر شده است.
همچنین اسماعیل تاجی (فرماندار شهرستان مراوه‌تپه ) درباره هویت کارگران کشته شده  این حادثه می‌گوید: کشته‌شدگان حادثه مراوه تپه کارگران شاغل در نیروگاه به نام‌های پورمند و غلامی هستند که از استان‌های تهران و کردستان برای کار به گرگان آمده‌اند.
او در ادامه گفته است، متاسفانه این افراد به صورت غیرمجاز و برای پیدا کردن اشیای قیمتی و زیر خاکی اقدام به حفاری کردند که این حادثه رقم خورده است.
به گفته وی، متاسفانه این افراد ۶ نفر بودند که ۴ نفر داخل کانال برای حفاری رفته و ۲ نفر به عنوان نگهبان در خارج از کانال قرار داشتند.
نهم مهر ماه جاری در جریان حادثه که بر اثر حفاری غیرمجاز و ریزش بخش‌هایی از کانال ایجاد شده توسط شش نفر از کارگران شاغل در نیروگاه برق در حال ساخت شهرستان مراوه تپه ایجاد شده بود، دو کارگر کشته و۴ نفر دیگر مجروح شدند.

-------------------

نرخ بیکاری ١١.٧ درصد شد

به گزارش ایلنا، مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار تابستان ۱۳۹۶ را منتشر کرد. بررسی نرخ بیکاری افراد ۱۰ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۱۱.۷ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۵)، ۱.۰ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۶) ۰.۹ درصد کاهش داشته است.
در تابستان ۱۳۹۶، ۴۱.۰ درصد جمعیت ۱۰ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۵)، ۰.۶ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۶)، ۰.۴ درصد افزایش داشته است.
نرخ بیکاری جوانان ۲۹ - ۱۵ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۴.۴ درصد از جمعیت فعال ۲۹- ۱۵ ساله بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیش‌تر بوده است. بررسی روند تغییـرات نرخ بیکاری جوانان ۲۹-۱۵ ساله نشان می‌دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۲.۳ درصد و نسبت به فصل قبل ۲.۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
بررسی سهم اشتغال ناقص نشان می‌دهد که در تابستان ۱۳۹۶، ۹.۲ درصد جمعیت شاغل،‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ۴۰.۵ درصد از شاغلین ۱۵ ساله و بیش‌تر، ۴۹ ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.
بررسی اشتغال در بخش‌های عمده فعالیت اقتصادی نشان می‌دهد که بخش خدمات با ۴۹.۵ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش­های صنعت با ۳۱.۴ و کشاورزی با ۱۹.۱ درصد قرار دارند.

-------------------

سه شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹٦ - ۳ اکتبر ۲۰۱٧

رد اعاده دادرسی اسماعیل عبدی/ پیگیر آزادی مشروط هستیم

حسین تاج (وکیل اسماعیل عبدی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا از رد شدن اعاده دادرسی موکلش خبر داد.
تاج گفت: در اردیبهشت ماه برای دومین بار  اعاده دادرسی اسماعیل عبدی را تقدیم دبیرخانه دیوان کردیم که در نهایت پرونده به شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور  در شهرستان قم ارجاع شد.
وی با بیان این که در روزهای گذشته متوجه شدیم درخواست اعاده دادرسی رد شده؛ افزود: باز هم پرونده را از مراجع قانونی و ذیربط پیگیری خواهیم کرد؛ در عین حال بحث آزادی مشروط ایشان نیز در حال پیگیری است.  

-------------------

کشته شدن کارگر کارخانه کاغذسازی راشا کاسپین حین تمیزکاری

به گزارش ایلنا، روز گذشته دوشنبه(۱۰ مهرماه) یک کارگر شاغل در کارخانه کاغذسازی راشا کاسپین در زنجان ، در حین انجام کار در درون دستگاه  خمیر سازکشیده شد و جان باخت.
در این زمینه « هومن امیدوار »معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با تایید این خبر گفته است : در جریان این حادثه  که بعدازظهر روز گذشته در شرکت کاغذسازی راشا کاسپین  اتفاق افتاد کارگر متوفی مشغول تمیز کاری دستگاه خمیر ساز بوده است که تحقیقات ما در این مورد همچنان در دست پی گیری است.
به گفته وی ،کارگران هنگام کار با دستگاه‌ها باید به موارد ایمنی در کار توجه دقیق داشته باشند چراکه کوچکترین بی‌احتیاطی و سهل انگاری ممکن است، عواقب تلخی را به همراه داشته باشد.  همچنین جواد مرادی  (مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان) نیز گفته است: این حادثه حوالی ساعت ۱۴:۳۰ ظهر دیروز دوشنبه به این مرکز اعلام شد و بلافاصله عوامل اورژانس مستقر در پایگاه الهیه با تجهیزات کامل درمانی عازم محل  حادثه شدند.
به گفته وی متاسفانه این کارگر جوان که بخشی از سر و دستش به درون دستگاه کشیده شده بود در همان لحظات اولیه حادثه جان خود را از دست داده بود.
حمیدرضا یاختی فر (مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زنجان) در ارتباط با حادثه  منجر به مرگ کارگر کاغذ سازی راشا کاسپین نیز گفته است:بعد از اطلاع از حادثه سریعا عوامل امدادو نجات آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند  و پس از رهاسازی، کارگرمتوفی  جسد وی را تحویل عوامل اورژانس و نیروی انتظامی حاضر در محل دادند.

-------------------

ریزش آوار یک کارگر ساختمانی را در بجنورد مصدوم کرد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، ظهر روز گذشته دوشنبه (۱۰ مهر ماه) در اثر تخریب دیوارهای  یک ساختمان  مسکونی قدیمی در  حوالی خیایان شهید نامجو بجنورد ، یک کارگرساختمانی بدلیل شدت مصدومیت روانه بیمارستان شد.
از قرار معلوم در همان دقایق اولیه  گروه های امداد ونجات این کارگر ساختمانی  را از زیر آوار خارج و بدلیل مصدومیت تحویل عوامل اورژانس داداند.

-------------------

دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹٦ - ۲ اکتبر ۲۰۱٧

تجمع بازنشستگان فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان مقابل استانداری

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز دوشنبه (دهم مهر ماه) شماری از بازنشستگان فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان مقابل ساختمان استانداری اصفهان تجمع کردند.
 این بازنشسته‌ها که خواستار وصول مطالبات محقق نشده و پرداخت به موقع مستمری بازنشستگی خود هستند، می‌گویند: با وجود اعتراضات مکرر هنوز مطالبات صنفی آنها برآورده نشده است.
آنان درباره بخشی از مطالبات امروز خود می‌گویند: با گذشت ۱۰ روز از مهر ماه هنوز مستمری شهریور ماه بازنشستگی خود را دریافت نکرده و مشکلاتی در زمینه درمان مستقیم و تکمیلی خود دارند. همچنین بازنشسته‌های صنعت فولاد خواستار اختصاص بودجه‌ای دولتی  برای تامین  منابع مالی پرداخت مستمری بازنشستگی خود هستند.
یکی از بازنشستگان می‌گوید: به‌دنبال اختصاص بودجه دولتی از مجلس هستیم که اگر طرح تامین بودجه بازنشستگان فولاد در مجلس تصویب بشود، بخش زیادی از مشکلات مالی مرتفع خواهد شد. طبق اظهارات این کارگر بازنشسته در حال حاضر بودجه‌ای که در سال ۹۶ برای بازنشستگان درنظر گرفته شده جوابگوی مطالبات بازنشستگان نیست. به همین دلیل هر ماه در بحث پرداخت مستمری و ارائه خدمات درمانی و رفاهی صندوق دچار مشکل است.
در این زمینه «اکبر نوروزی» مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد کشور با تایید خبر به تاخیر افتادن مستمری شهریور ماه بازنشستگان فولاد کشور و اعتراض امروزجمعی از  بازنشسته‌های فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان به ایلنا گفت: پیگیر پرداخت مستمری شهریور ماه بازنشستگان فولاد از محل فروش سهام شرکت‌های زیرمجموعه هستیم.
او با بیان اینکه به نظر می‌رسد حدود یک هفته دیگر امکان پرداخت مستمری شهریور ماه بازنشستگان فولاد فراهم می‌شود، افزود: به دلیل قطع بودجه دولتی ازسوی سازمان مدیریت و برنامه با مشکل تامین اعتبار مواجه شده‌ایم.
به گفته وی، حدود ۳۰ هزار میلیارد از محل بودجه کشور به صندوق فولاد اختصاص یافته که در دریافت آن با دولت دچار مشکل هستیم.

-------------------

تاخیر در پرداخت مستمری شهریور ماه بازنشستگان فولاد/کمبود منابع؛ علتِ تاخیر

جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد کشور در تماس با ایلنا گفتند: با گذشت ۱۰روز از ماه مهر هنوز مطالبات مربوط به مستمری شهریورماه آنها پرداخت نشده است.
به گفته یکی از مستمری‌بگیران صنعت فولاد در این باره گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات جاری اتفاق جدیدی نیست و این بار هم در آستانه روزجهانی سالمند (اول اکتبر) با این مشکل قدیمی همچنان مواجه هستیم. در حال حاضر بیش از ۸۵ هزار بازنشسته از صندوق بازنشستگی فولاد مستمری دریافت می‌کنند و در تقویم مناسبت‌های جهانی، اول اکتبر (نهم مهرماه) با روز جهانی سالمندان مصادف است.
این بازنشسته صنعت فولاد با بیان اینکه در سایر جوامع حداقل شان و منزلت سالمندان و بازنشستگان حفظ و تکریم می‌شود، در ادامه گفت: پیگیری‌هایی که انجام دادیم، نشان می‌دهد که دلیل این تاخیر فقدان منابع مالی است.
او با بیان اینکه در میان بازنشستگان صنعت فولاد، مستمری شمار قابل توجهی در حداقل‌های قانونی است، افزود: علاوه بر مشکل پرداخت مستمری، در بحث استفاده از خدمات درمانی نیز با مشکلاتی مواجه هستیم به طوری که هر روز شمار زیادی از بیمه‌شدگان این صندوق در درمانگاه‌های ملکی و طرف قرارداد با مشکل پذیرش روبرو هستند.
به گفته وی، درمانگاه  شبانه‌روزی فولاد در تهران به عنوان تنها مرکز مستقیم درمانی بازنشستگان به دلیل کمبود پزشکان متخصص و امکانات پزشکی، پاسخگوی نیاز مراجعان نیست. این بازنشسته فولاد در بخش پایانی سخنان خود از صندوق بازنشستگی فولاد کشور  درخواست کرد؛ هرچه سریعتر مسئله تامین اعتبار مستمری و بحث درمان بازنشستگان را برطرف کنند تا بیش از این بازنشستگان و مستمری‌بگیران متضرر نشوند.
در این زمینه «اکبر نوروزی» مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد کشور به ایلنا گفته بود، بودجه‌ای که در سال ۹۶ برای بازنشستگان درنظر گرفته شده جوابگوی مطالبات بازنشستگان نیست. به همین دلیل هر ماه در بحث پرداخت  مستمری و ارائه خدمات درمانی و رفاهی به بازنشستگان دچار مشکل هستیم.
به گفته وی، در عین حال سازمان برنامه و بودجه همان حداقل بودجه‌ی اختصاص یافته را هنوز محقق نکرده و این مشکلات هر روز تکرار می‌شود.

-------------------

مرگ کارگران شهرداری موقع انجام وظیفه/حوادث دلخراش باید متوقف شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، سوم مهرماه سال جاری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی لرستان از مرگ یک کارگر فضای سبز شهرداری شهرستان خرم آباد بر اثر برخورد با یک خودرو پژو ۴۰۵ خبر داد. سرهنگ «منوچهر مرادی» گفته بود که این راننده در مسیر، کنترل خود را از دست داده و به کارگر فضای سبز برخورد کرده بود. البته راننده خودرو دستگیر شد اما خانوده‌ای را داغدار کرد. بیست و پنجم شهریورماه نیز سه کارگر خدمات شهری شهرستان محمودآباد واقع در استان مازندران در حالی که در ساعت ۵ صبح  مشغول رفت و روب خیابان بودند؛ با یک خورو پژو که به صورت غیرمعمول می‌راند، تصادف کردند. در این حادثه «حسین رمضانی» کارگر ۵۰ساله، به علت شدت جراحات وارده در دم جان باخت و راننده نیز متواری شد. اینها تنها دو نمونه از حوادثی است که پای ثابت قربانیان آن کارگران شهرداری‌ها هستند. از همین جهت است که فعالان صنفی کارگری می‌گویند کارگران شهرداری‌ها در برابر دریافت دستمزدهای ناچیز که با تاخیر مکرر نیز پرداخت می‌شود، قربانی حوادث کار، می‌شوند؛ حوادثی که هیچ سهمی در پیش آوردن آن ندارد.

یکجا باید حوادث دلخراش متوقف شود

«سیدرحیم میرعبدالـله» رئیس اتحادیه کارگران شهرداری تهران می‌گوید: این به هیچ وجه انسانی و قابل پذیرش نیست که کارگران شهرداری‌ها در حین انجام وظیفه جان بدهند؛ آنهم وظیفه‌ای که شاید کمتر آدمی آن را در قبال دریافت دستمزدهای ناچیز قبول کند.
میرعبداللـه با بیان اینکه رفت و روب شهر در ساعت‌های انتهایی شب و میان صبح مسئولیت سنگینی است که عایدی جز بیخوابی ندارد، تصریح کرد: در این شرایط کارگر باید نگران آن باشد که نکند یک راننده، بی‌محابا و با سرعت جنون‌آمیز به وی بزند. از این رو قطعا باید به گونه‌ای با رانندگان خاطی برخورد تا سایرین نیز در آن ساعت‌ها مراقب نحوه رانندگی خود باشند.
رئیس اتحادیه کارگران شهرداری تهران با بیان اینکه نمی‌توان دست روی دست گذاشت تا بازهم شاهد وقوع یک رشته حوادث از این دست بود، گفت: بالاخره یکجا باید این حوادث دلخراش برای کارگران شهرداری متوقف شود؛ چراکه حق آنها نیست که اینگونه بمیرند. البته کارهایی در این زمینه مثل استفاده از لباس‌های شبرنگ انجام شده است اما تکرار این حوادث نشان می‌دهد که استفاده از لباس‌های شبرنگ به تنهایی کافی نیست.

آیین‌نامه وسایل حفاظت فردی و تکالیف کارفرما

تمرکز بر احتیاط رانندگان، رافع مسئولیت‌های پیمانکاران شهرداری در مقام کارفرما، نیست و آنها مطابق آیین‌نامه وسایل حفاظت فردی مصوب ۲۱ خرداد ۱۳۹۰ مکلف به شناسایی و ارزیابی شرایط محیط کار برای تشخیص و کنترل خطرات هستند. در عین حال  مطابق مواد ۲ و ۳  این آیین‌نامه کارفرما باید وسایل حفاظت فردی مناسب را رایگان در اختیار کارگران بگذارد و آموزش‌های لازم در خصوص نحوه استفاده از آنها به کارگران ارائه کند.
«محمد گنجی کیا» عضو هیات مدیره کانون مسئولین ایمنی و بهداشت کار کشور نیز تاکید دارد که پذیرفته نیست که پیمانکاران شهرداری‌ها، کارگران را بدون تامین امنیت جانیشان در خیابان‌های به کار گمارند. وی می‌گوید: به صورت کلی کارفرمایان مطابق آیین‌نامه وسایل حفاظت فردی مکلف هستند که تمام وسایل مورد نیاز که در خدمت تامین ایمنی کارگران باشد را به رایگان در اختیار آنان بگذارند و آموزش‌های مورد نیاز را هم برای کار با آن وسایل به آنان ارائه کنند.
گنجی کیا با بیان اینکه رفتگران و کارگران فضای سبز در ساعت‌هایی که هوا تاریک می‌شود باید با تجهیزات مناسب کار در  شب در خیابان حاضر شوند، گفت: استفاده از لباس‌های شبرنگ، نمادها و نشانگرهای مناسب از مواردی است که کارفرما باید در اختیار کارگر بگذارد تا ریسک مخاطرات محیط کار را کاهش دهد.
وی افزود: حتی جابجایی ساعت کار به اوایل صبح که هوا روشن‌تر است و ترددی  نیز در خیابان وجود ندارد، می‌تواند در جهت کاهش حوادث این چنینی موثر باشد که البته دشواری‌های خود را نیز دارد. رئیس کانون مسئولین ایمنی و بهداشت کار استان تهران در ادامه با اشاره به حوادثی که برای کارگران شهرداری‌ها، پیش آمده  است، تصریح کرد: وقتی یک نفر را بفرستیم و به وی بگوییم که خود مراقب جانت باش نتیجه همین می‌شود از همین روست که می‌گوییم کارفرما باید به تکالیفی که در قانون برایش دیده شده است، عمل کند.

لزوم آموزش مخاطرات کار در شب به کارگران

«افشین حبیب زاده» عضو شورای اسلامی شهر تهران هم تاکید دارد که باید جلوی حوادث این چنینی به وسیله برخورد با رانندگان خاطی گرفته شود: عدم رعایت سرعت مطمئن، در شب یک مشکل جدی است. البته پلیس، برخورد خود را به متخلفان جدی کرده است اما در مواردی که اخیرا شاهد آن بودیم، رانندگان با سرعت بالایی به کارگران شهرداری زده‌اند. البته در مواردی هم به علت خواب آلودگی رانندگان این اتفاق‌ها رخ داده است.
وی با بیان اینکه کارگران در شرایط کار شب باید آموزش‌های لازم را ببینند و مخاطرات کار در شب را به روشنی بیاموزند، تصریح کرد: بدین طریق جلوی بسیاری از حوادث گرفته می‌شود البته کارفرما نیز مکلف است که وسایل مورد نیاز این کار را در اختیار کارگر بگذارد تا به صورت صد در صدی جلوی وقوع حادثه را گرفت.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تعدادی از کارگران شهرداری به علت اینکه کار خود را قبل از طلوع خورشید شروع می‌کنند، شب را در حاشیه اتوبان‌ها و خیابان‌ها می‌خوابند، گفت: این کار خطرناکی است چرا که در آن ساعت رانندگان خواب آلود هستند و احتمال وقوع تصادف بالاست؛ در نتیجه شرکت‌های پیمانکاری شهرداری باید در این خصوص تدابیری به کار گیرند که جان کارگران به خطر نیفتد.
حبیب زاده در پاسخ به این پرسش که آیا تغییر ساعت کار کارگران شهرداری‌ها می‌تواند، مانع کاهش حوادث شود، گفت:  زمان کنونی آغاز به کار کارگران شهرداری توسط سازمان پسماند و پس از امتحان نمودن ساعت‌های مختلف، انتخاب شده است. ضمن اینکه اگر ساعت کار به گونه‌ای جابجا شود که با آغاز تردد مردم در ساعت‌های آغازین صبح همزمان شود، امکان کار برای این کارگران وجود نخواهد داشت. از این رو بهتر است که به جای جابجایی ساعت کار، از تجهیزات مناسب و آموزش‌های هدفمند، بهره جوییم.
گزارش: پیام عابدی

-------------------

یکشنبه ۹ مهر ۱۳۹٦ - ۱ اکتبر ۲۰۱٧

قسمتی از حقوق کارگران دشت سیستان واریز شد

حسینعلی اکبری، دبیر اجرایی اداره کار استان سیستان و بلوچستان به خبرنگار ایلنا می‌گوید: دو شرکت از هشت شرکتی که حقوق کارگرانش حدود شش ماه به تعویق افتاده بود؛ در هفته گذشته قسمتی از حقوق کارگرانشان را پرداخت کردند.
او ادامه می‌دهد: اداره کار استان به صورت مداوم پیگیر مسائل کارگری در پروژه ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان است تا معوقات این کارگران به زودی پرداخت شود.
وی در مورد شرکت جهاد نصر کرمان که کارگرانش هفته گذشته در اداره کار زابل تجمع کرده بودند، خاطرنشان می‌کند: شرکت جهاد نصر کرمان که یکی از پیمانکاران پروژه دست سیستان است شرکت خود را واگذار کرده و ما باید در ادامه منتظر تصمیمات کارفرما (وزارت جهاد کشاورزی) باشیم.

-------------------

شرایط مزدی کارگرانی که در تاسوعا و عاشورا کار می‌کنند

به گزارش خبرنگار ایلنا، مطابق تقویم رسمی روزهای تاسوعا و عاشورا جزء تعطیلات رسمی کشور محسوب می‌شوند و برابر ماده 63 قانون کار فعالیت تمامی کارگاه‌ها در چنین روزهایی باید متوقف شود، با این حال مطابق قانون کار، درخصوص  نحوه محاسبه و پرداخت دستمزد کارگرانی که ناگزیر به انجام کار در چنین روزهایی هستند، شرایطی پیش بینی شده است که کارفرمایان مشمول ملزم به رعایت آن هستند. اما از آنجا که فعالیت‌ برخی از کارگاه‌های مشمول مقررات قانون کار  به سبب ماهیت یا موقعیت تعطیل بردار نیست، در تبصره یکم از ماده 62 همین قانون به کارفرمایان و کارگران مشمول این اجازه داده شده است تا از طریق توافق روز دیگری را جایگزین  روز تعطیل نمایند.
البته در همین بخش از قانون آمده است چنانچه امکان انتخاب جایگزین روز تعطیل وجود نداشته باشد و کارگر تمام مدت به کار خود مشغول باشد باید معادل 40 درصد دستمزد روزانه خود از کارفرما مزد اضافی دریافت کند.
بنابراین چنانچه کارگری به هر عنوان ملزم شود تا در یکی از دو روز تعطیلات رسمی عاشورا یا تاسوعا برای انجام کار در کارگاه حاضر شود باید حداقل مطابق معیار تعیین شده در قانون کار، مزد اضافی مطالبه نماید.
از طرف دیگر چنانچه این کارگر در ایام یاد شده علاوه بر کار معمول خود ملزم به انجام کار اضافی (حداکثر چهار ساعت) یا شبانه(ساعت 22 شب تا 6 بامداد) بشود علاوه بر دریافت مبالغ تعیین شده باید مطابق شرایط تعیین شده در مواد 58 و 59 قانون کار به ترتیب دست کم معادل 35 و 40 درصد دستمزد بیشتر دریافت کند.
به بیان دیگر اگر مطابق مصوبه دستمزدهای سال 96 شورای عالی کار حداقل دستمز روزانه یک کارگر مشمول قانون کار مبلغ 37 هزار تومان باشد و این کارگر به دلیل شرایط کارگاه در روزهای تعطیل تاسوعا و یا عاشورا برای انجام کار حاضر شود باید بابت هر روز کار، مبلغی در حدود 15 هزار تومان علاوه بر مزدروزانه خود دریافت کند که در صورت انجام کار اضافی یا شبانه بازهم مطابق قانون کار به ترتیب مبالغی در حدود 20 و 17 هزار تومان به دستمزد روزانه وی اضافه خواهد شد.

-------------------

شنبه ۸ مهر ۱۳۹٦ - ۳۰ سپتامبر ۲۰۱٧

بخشی از معوقات کارگران هپکو و آذراب پرداخت شد

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری مرکزی، استادار استان مرکزی (زمانی قمی) گفت: با پیگیری‌هایی که تا ساعات پایانی روز چهارشنبه به طول انجامید٬ درنهایت بخشی از معوقات کارگران شرکتهای هپکو و آذرآب دیروز به حساب آنها واریز شد.
استاندار مرکزی با اعلام این خبر افزود: در این مسیر و به‌رغم زمان بسیار کم و پایان ساعت اداری و همچنین تعطیلی سیستم بانکی؛ همکاری خوبی برای اجرای این مصوبه صورت گرفت که جادارد در این خصوص از رئیس کل بانک مرکزی٬بانک ملی٬ شبکه ساتنا وسایر مسولین و مدیران کشور و استان تقدیر و تشکر کنم. وی همچنین از سعه صدر و همکاری مطلوب کارگران عزیز در مسیر اجرای مصوبات روزگذشته تشکر کرد.

-------------------

مطالبات مزدی کارکنان ایکو تا روز دوشنبه پرداخت می‌شود

به گزارش ایلنا، شرکت بهره‌برداری نفتی ایکو اعلام کرد که مطالبات مزدی تیرماه سال جاری کارکنان این شرکت پرداخت شده و بخشی از مطالبات باقی مانده مربوط به اردیبهشت ماه نیز  روز دوشنبه پرداخت می‌شود.
«رضا اعتمادی» مدیر روابط عمومی شرکت اویکو پیش از این اعلام کرده بود که مشکل تأخیر دو ماهه در پرداخت حقوق بدلیل تأخیر در دریافت مطالبات از کارفرمای اصلی حادثه شده است که با پیگیری‌های به عمل آمده و مساعدت کارفرمایان، در هفته آینده مرتفع خواهد شد‌.

-------------------

جمعه ٧ مهر ۱۳۹٦ - ۲۹ سپتامبر ۲۰۱٧

تعطیلی کارگاه آجرسازی گچساران با ۳۰ کارگر خارجی

عبدالرحیم رحیمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، گفت: کارگاه آجرسازی شهرستان گچساران به علت به کارگیری ۳۰ کارگر خارجی با دستمزد پایین و عدم رعایت بهداشت حرفه‌ای به دستور مقام قضایی به زودی تعطیل می‌شود.
به کارگیری کارگران خارجی با پرداخت دستمزدهای پایین در کارگاه‌هایی که از نظر شرایط ایمنی و بهداشت حرفه‌ای کار شرایط خوبی ندارند، بارها از سوی کنشگران صنفی کارگری مورد انتقاد قرار گرفته است.

-------------------

چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹٦ - ۲٧ سپتامبر ۲۰۱٧

رضا شهابی اعتصاب غذای خود را شکست

به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا شهابی از 17 مردادماه در زندان به سر می‌برد. او پنجاه روز پیش در اعتراض به حکم زندان خود دست به اعتصاب غذا زده بود. گفتنی است، رضا شهابی امروز پس از درخواست موکد خانواده و فعالان کارگری و با وعده مسئولان برای رسیدگی به مطالباتش تصمیم گرفت به اعتصاب غذای خود پایان دهد. 

-------------------

حالِ جسمانی همسرم وخیم است/امیدوارم به خانه بازگردد

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز، چهارشنبه(پنجم مهرماه)، پنجاه و یکمین روز از اعتصاب غذای رضا شهابی است و وخامت حال جسمانی او باعث نگرانی فعالان کارگری و کنشگران اجتماعی شده تا جایی‌که تعداد زیادی از این کنشگران با امضای متنی خواستار رسیدگی به اوضاع شهابی و آزادی او شده‌اند.
ربابه رضایی، همسر رضا شهابی است. او درباره آخرین وضعیت همسرش می‌گوید: دیروز در پنجاهمین روز از اعتصاب غذا، حال رضا وخیم شد و او را برای ساعتی به بیمارستان منتقل کردند و دوباره به زندان برگرداندند. همان مدت کوتاه موفق شدم او را در بیمارستان ببینم. علاوه بر درد پشت و گردن، به‌حدی قوه بینایی و شنوایی‌اش تحلیل رفته که حتی پسرش را از چند متری نشناخت.
خانم رضایی خواسته‌های همسرش را لغو حکم نزدیک به سه سال حبس و انتقال به زندان اوینِ تهران دانست و گفت: نگران سلامتی همسرم هستم و آرزویم این است که به‌زودی سالم به خانه برگردد.
شرایط نامساعد جسمانی شهابی، باعث شده طیف‌هایی از کارگران از او حمایت کنند. برخی اعضای تشکل‌های رسمی صنفی کارگری نیز به قضیه ورود کرده‌ و از وزیر کار خواسته‌اند هر اقدامی می‌تواند برای بهبود وضعیت این کارگر زندانی انجام دهد.
وزیر کار روزهای گذشته پیگیر وضعیت رضا شهابی بوده است.
همچنین علی مطهری(نماینده مردم در تهران) به خبرنگار ایلنا گفته است: درباره آقای شهابی در جریان موضوع هستم و تا حدی مطلع شده‌ام. وظیفه ما به عنوان نمایندگان این است که موضوعات را به نهادهای مربوطه منتقل کرده و از آنها بخواهیم در این‌باره توضیح بدهند و سخت‌گیری نکنند.
به گفته خانواده شهابی، او 17 مرداد پس از مراجعه به زندان متوجه شد مدت مرخصی درمان او را غیبت در نظر گرفته‌‌اند و بایستی نهصد و اندی روز را در زندان بماند.

-------------------

پیکر راننده کامیون مجتمع انگوران از زیرآوار خارج شد/دپو شدن کیک‌های معدنی علت حادثه

«شهرام میرزایی» مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: پیکر راننده کامیون مجتمع فراوری معدن سرب و روی انگوران پس از پنج روز جستجو، نیم‌روز سه‌شنبه (چهارم مهرماه)، با استفاده از  ابزارهای مکانیکی از زیرآوار خارج شد.
وی افزود: حجم آوار که روی سر راننده کامیون ریخت به اندازه‌ای بود که از یکسو در لحظه حادثه، باعث محبوس شدن این کارگر راننده شد و از سوی مقابل هم باعث شد تا انجام عملیات جستجو و آواربرداری برای پنج روز طول بکشد. مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان علت وقوع این حادثه را مربوط به دپو شدن کیک‌های معدنی دانست.لف

-------------------

سه شنبه ۴ مهر ۱۳۹٦ - ۲٦ سپتامبر ۲۰۱٧

مسمومیت ۱۳ کارگر مزرعه کشت پیاز بر اثر نوشیدن آب‌ آلوده

به گزارش خبرنگار ایلنا، به گفته محسن ربیع‌زاده (سخنگوی اورژانس کشور) بعد از ظهر امروز (سه‌شنبه، چهارم مهرماه)، 13 نفر از کارگران  یک مزرعه کشت پیاز در روستای سرخه استان کرمانشاه، بر اثر استفاده از آب چاه دچار مسمومیت شدند.
براساس اظهارات این مقام رسمی؛ در مزرعه یاد شده تعداد 50 کارگر بودند که براثر استفاده از آب‌چاه دچار علائم گاسترو آنتریت (التهاب معدی‌روده‌ای) می‌شوند.
وی افزود: طبق گزارش‌های ارسالی تمامی 13 کارگری که دچار علائم این مسمومیت شده‌اند از حوالی ساعت 14 به‌صورت متناوب به خانه بهداشت روستا مراجعه کرده‌اند.

-------------------

زخمِ کاریِ «خصوصی‌سازی» بر تنِ کارگران دولت

ایلنا: سالهاست که استخدامِ رسمیِ دولت شدن تقریبا تبدیل به یک رویا شده‌است؛ شاید بتوان گفت آخرین نسل از کارمندانی که با خیال آسوده، سی سال تمام کار می‌کردند و طرفِ حسابشان، یک حسابداری بود و یک کارگزینی، دیگر این روزها نزدیک بازنشستگی باشند و به آخرِ کار نزدیک شده‌اند.
در چند دهه گذشته، انواع و اقسام استخدام‌ها در دولت باب شد؛ قراردادی، آزمایشی، نیمه‌رسمی ، پیمانی و حتی قرارداد کار معین یا به اصطلاح همان قرارداد حجمی. اما در دهه گذشته، نوع جدیدی از اشتغالِ دولتی، پا به عرصه وجود گذاشت؛ نوع جدیدی که نتیجه‌ی رخنه‌‌ی خصوصی‌سازی در دولت است: استخدامِ شرکتی یا پیمانکاری.
 در این یک دهه، به تدریج نوع جدیدی از رابطه استخدامی میان دولت به عنوان کارفرما و پرسنلِ دولت شکل گرفت  که در قالبِ پِرسوناژهای قبلی اشتغالِ دولتی نمی‌گنجید. کارکنانِ شرکتی یا پیمانکاری بخشی از نیروی کارِ دولت هستند که در یک دهه گذشته، تعدادشان روز به روز افزایش پیدا کرده‌است. در این قالبِ جدید، دولت در نقش کارفرمای مادر یا پیمان‌دهنده، بخشی از خدمات و یا سرویس‌هایی که قرار است به مردم ارائه دهد را به بخش خصوصی و شرکت‌های پیمانکاری واگذار می‌کند و در نتیجه‌ی آن، پرسنلی که تا دیروز عموما کارمندِ بدنه‌ی دولت تلقی می‌شدند، حالا می‌شوند کارگرِ یک شرکت خُرد یا درشت در بخش خصوصی.
با تغییر معادلاتِ اشتغال، کارگرانی در بدنه دولت به وجود آمدند که از شرایط راضی نیستند و به قول خودشان، هم از اینجا مانده‌اند و هم از آنجا رانده؛ نه کارمند دولت هستند که از مزایایِ تقریبا نایابِ کارمندی بهره‌مند باشند و نه کارگرِ بخش خصوصی هستند که قانون کار و بخش‌نامه‌ها و آیین نامه‌های وزارت کار صددرصد برایشان اجرایی شود؛ به عنوان مثال، طرح طبقه‌بندی مشاغل برای شرکتی‌های مخابرات اجرا نمی‌شود. به عنوان نمونه‌ای دیگر، می‌شود به معلمان آزاد در بخش خصوصی اشاره کرد که تعداد زیادی از آنها حتی بیمه هم نیستند.

در این سال‌ها چه اتفاقی افتاد؟
باز شدن پای شرکت‌های خصوصی به دولت، اتفاقی نیست؛ یا بهتر است بگوییم محدود به یک بخش یا نهاد خاص نمانده‌است؛ خصوصی‌سازی و بی‌حقوق شدن کارکنان دولت را تقریبا همه جا می‌بینیم: در مخابرات، شرکتی‌ها از تبعیض و تفاوت در دستمزد، ناراضیند؛ در آموزش و پرورش، معلمان آزاد در بخش غیردولتی، با دستمزدِ پایین‌تر از حداقل مصوب وزارت کار و عموما بدون بیمه مشغول به کارند؛ در وزارت نفت، سالهاست که پیمانکاران، در یک ساختارِ سلسله مراتبی ظهور کرده‌اند و نیروی کار را به استخدام خود درآورده‌اند و به همین ترتیب این روند همه جا رخ داده‌است. اما در کلیتِ امر،  خصوصی‌سازی بدنه‌ی دولت با استناد به اصل 44 قانون اساسی صورت می‌گیرد؛ بهتر است نگاهی به متن اصل 44 قانون اساسی بیندازیم:
نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم و صحیح استوار است.
بخش دولتی شامل کلیه صنایع بزرگ، صنایع مادر، بازرگانی خارجی، معادن بزرگ، بانکداری، بیمه، تأمین نیرو، سدها و شبکه‌های بزرگ آبرسانی، رادیو و تلویزیون، پست و تلگراف و تلفن، هواپیمایی، کشتیرانی، راه و راه‌آهن و مانند اینها است که به صورت مالکیت عمومی و در اختیار دولت است.
بخش تعاونی شامل شرکت‌ها و مؤسسات تعاونی تولید و توزیع است که در شهر و روستا بر طبق ضوابط اسلامی تشکیل می‌شود.
بخش خصوصی شامل آن قسمت از کشاورزی، دامداری، صنعت، تجارت و خدمات می‌شود که مکمل فعالیت‌های اقتصادی دولتی و تعاونی است.
مالکیت در این سه بخش تا جائی که با اصول دیگر این فصل مطابق باشد و از محدودهٔ قوانین اسلام خارج نشود و موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور گردد و مایه زیان جامعه نشود مورد حمایت قانونی جمهوری اسلامی است.
تفصیل ضوابط و قلمرو و شرایط هر سه بخش را قانون معین می‌کند.
اصل 44 چه می‌گوید و چه اتفاقی  رخ داده است؟
آنچه از اصل 44 قانون اساسی برمی‌آید، این است که بخش خصوصی بایستی مکمل دو بخش دولتی و تعاونی باشد؛ اما آنچه امروز شاهدیم و پس از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 در سال 85، اجرایی شد، این است که نه تنها بخش خصوصی، مکمل دو بخشِ اصلی باقی نماند، بلکه پایش به مهمترین بخش اقتصاد، یعنی دولت هم باز شد؛ باز شدن پای بخش خصوصی به دولت، حاصلش همان است که این روزها شاهدیم: نیروهای شرکتیِ دولت.
علی خدایی (فعال کارگری) معتقد است: اصطلاحِ نیروهای شرکتی دولت، در زمره‌ی ابداع واژه های جدید است که در چند سال اخیر، در حیطه روابط کار کم کم تبدیل به یک عرف شده و هدف از این اصطلاح آفرینی‌هایِ بدونِ معنا، فقط دور زدن قوانینِ لازم‌الاجرا ازجمله قانون اساسی و قانون کار است.
به گفته خدایی، دولت در دهه‌های گذشته، خودش بزرگترین عامل بی‌نظمی در بازار کار بوده‌است و با توجه به بوق‌های رسانه‌ای که در اختیار دارد، بی‌قانونی‌ها را تبدیل به ادبیات عامه کرده‌است.
به اعتقاد خدایی، تلاش‌های دولت در دهه‌های گذشته، حقنه‌ کردن ابداعات غیرقانونی به کارگران و مردم بوده‌است تا آنجا که الزاماتِ قانونی در لابلای این خرق‌الساعه‌های بی‌بنیان گم شده‌است.
برمی‌گردیم به اصل 44 قانون اساسی و باز شدن پای خصوصی‌سازی به دولت؛ برای روشن‌تر شدن اوضاع، بهتر است اوضاعِ شرکتی‌های مخابرات را یکبار دیگر مرور کنیم؛ در مخابرات، بخشی از وظایف به بخش خصوصی واگذار شده و در نتیجه‌ی این واگذاری، در حال حاضر برای کار یکسان، شرایط شغلی متفاوت وجود دارد. یعنی دو نفر که کار یکسانی انجام می‌دهند، یکی رسمی است و بیش از سه میلیون دریافتی دارد و دیگری شرکتی است که حداقل دستمزد وزارت کار را بدون رعایتِ طبقه‌بندی مشاغل دریافت می‌کند. جدا از اینکه این رویه، مصداق تبعیض است، این شکل از خصوصی‌سازی ایراداتی هم دارد و مهمتر از همه  اینکه قانون کار یکسان- مزد یکسان نقض شده‌است؛ یعنی همان چیزی که موضوع مقاوله‌نامه شماره 100 سازمان جهانیِ کار است و البته موضوع دستورالعمل‌های 36 و 38 روابطِ کار، که پیش از این توسط دیوان عدالت اداری ابطال شد.
علی خدایی در ارتباط با این نوع خصوصی‌سازی می‌گوید: «اصل 44، مربوط به خصوصی‌سازیِ صنایع است نه خدمات؛ از طرف دیگر، بحثِ خصوصی‌سازی، بحثِ واگذاریِ کُلِ یک واحد است به بخش خصوصی، آن هم تحت شرایطی که قانون مشخص کرده، نه اینکه بخشی از یک خدماتِ یکسان را بدهند به شرکت خصوصی و بخش دیگر را در دولت نگه دارند و خودش کارفرما باشد؛ مساله بعدی این است که یکسری از خدماتی که دولت به بخش خصوصی واگذار کرده، وظایف حاکمیتی دولت است که وفقِ قانون اساسی، حق واگذاری آنها را ندارد.»
خدایی به ابطال دستورالعمل‌هایِ مربوط به کار یکسان- مزد یکسان اشاره می‌کند و می‌گوید: دستورالعمل‌های 36 و 38 به بهانه‌های واهی باطل شدند؛ اینکه خودِ وزیرِ کار، دستورالعمل را امضا نکرده، فقط یک دستاویزِ  بی‌پایه است؛ نکته دیگر این است که دولت هم در صدور دستورالعمل جدید تعلل می‌کند؛ اینکه دستورالعمل توسط وزیر امضا شود و دوباره ابلاغ شود، کار 24 ساعت است، اما در عمل، ماهها گذشته و تعلل صورت گرفته‌است.
به اعتقاد خدایی، آنهایی که به اصطلاح شرکای اجتماعی دولت هستند، به نظر می‌رسد با هم همدست شده‌اند و هر روز بیش از روز قبل در حالِ پیشروی برای سلب حقوق قانونیِ نیروی کار هستند. سرنوشت قراردادی‌ها و شرکتی‌های دولت چه می‌شود؟
در ماهها و سالهای گذشته در هر وزارتخانه‌ی دولتی که پای شرکت‌های خصوصی به آن باز شده، نیروهای غیررسمی و به خصوص شرکتی‌ها بارها از کانال‌های مختلف اعتراض کرده‌اند؛ هم تجمع برگزار کرده‌اند هم با نمایندگان خانه ملت رایزنی و نامه‌نگاری کرده‌اند؛ در همه این اعتراضات، یک مطالبه مشترک وجود دارد و آن هم درخواستِ مشترک برای رفع تبعیض و بی‌عدالتی است.
در طول این اعتراضات، بارها برای تعیین تکلیفِ قراردادی ها و شرکتی‌های دولت، وعده‌های مختلف داده شده، اما تاکنون این وعده‌ها به هیچ نتیجه‌ی روشنی نرسیده است.
سلمان خدادادی (نماینده مردم ملکان در مجلس و رئیس پیشین کمیسیون اجتماعی مجلس) تیرماهِ امسال پس از موج اعتراضاتِ کارکنان شرکتی مخابرات گفت: براساس قانون مدیریت خدمات کشوری، قرار بود دولت تا شهریور 95، کارکنان شرکتی خود را تعیین تکلیف کند که در نهایت پس از مذاکرات، یک سال برای انجام این کار وقت گرفت.
این نماینده مجلس ادامه داد: در نتیجه دولت بایستی تا آخر شهریور امسال لایحه‌ای به مجلس ارسال کند و تکلیفِ تعیین تکلیف نیروهای قراردادی و شرکتیِ خود، ازجمله کارکنان شرکتی مخابرات را مشخص کند. خدادادی تصریح کرد: قابل توجیه نیست که در یک اتاق، یک دفتر، یک نهاد، یک سازمان و یا یک وزارتخانه، دو نفر کار یکسانی انجام دهند؛ یکی قراردادی باشد و یک میلیون بگیرد؛ ولی دیگری رسمی باشد و سه یا چهارمیلیون درآمد داشته باشد.
حالا شهریور هم به پایان رسید؛ یعنی ضرب‌الاجلِ مجلسی‌ها تمام شد، اما نه در مخابرات و نه در هیچ ارگانِ دولتی دیگری، قدمی برای تعیین تکلیفِ شرکتی‌ها برداشته نشد. به هین دلیل بار دیگر با سلمان خدادادی تماس گرفتم و نظرش را در این مورد جویا شدم. خدادادی می‌گوید: دولت هنوز لایحه مدیریت خدمات کشوری را تحویل نداده؛ تعیین تکلیف نیروهای شرکتی و غیررسمی دولت در همه سطوح، قرار است در این لایحه ارائه شود.
رئیس پیشین کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این سوال که اگر دولت باز هم تعلل کند، تکلیف چیست؛ گفت: بایستی نهایتا تا ماه آینده این لایحه به مجلس ارائه شود؛ وگرنه به دولت تذکر می‌دهیم. او در ارتباط با اینکه در این لایحه قرار است چه اتفاقی بیفتد، می‌گوید: باید بیاید لایحه، بعد ببینیم چه کار می‌شود کرد.
در نهایت تکلیفِ شرکتی‌های دولت، آنها که هم کارمند دولت هستند و هم نیستند، هنوز مشخص نیست و مشخص نیست چگونه قرار است از چرخه‌ی کسالت بارِ  این بوروکراسیِ پر از تبعیض نجات پیدا کنند؛  آیا روزی فراخواهد رسید که قانونِ مزد یکسان- کار یکسان در این مملکت اجرایی شود؟
علی خدایی اعتقاد دارد؛ با توجه به سمت وسوی رویکردهایی که در قبال نیروی کار اتخاذ شده، به نظر می‌رسد می‌خواهند اقتصاد را به اقتصاد بازار آزاد تبدیل کنند و در شرایطی که به هیچ وجه توانمندی حل مشکلات در سایر حوزه‌ها را ندارند، از کیسه خالیِ کارگران خرج می‌کنند.
گزارش: نسرین هزاره مقدم

-------------------

مصدومیت دو کارگر در اثر سقوط جرثقیل دَه‌تُن

به گزارش ایلنا، ظهر امروز در کرج، هنگام جابجاییِ یک کیوسک نگهبانی، بوم جرثقیل با کابل فشار قوی برخورد کرد که منجر به مصدومیت دو نفر شد.
یکی از مصدومان، کارگر ساده و دیگری، اپراتور جرثقیل است.
به گفته مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی کرج، در این حادثه، یک کارگر 46 ساله از ناحیه دست و قفسه سینه مصدوم شد و کارگر دیگر که بیست و چهار سال سن دارد، از ناحیه سمت راست بدن آسیب دید. هردو مصدوم، پس از خارج کردن از محل حادثه برای انتقال به بیمارستان تحویل اورژانس شدند.

-------------------

کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس با وعده وزارت کار راهی بندرعباس شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، به بدنبال اعتراض دو روز گذشته (روزهای دوم و سوم مهر ماه) گروهی از کارگران ستاره خلیج فارس در تهران، مسئولان وزرات تعاون کار ورفاه اجتماعی وعده پیگیری مطالبات صنفی این کارگران را دادند. بر همین اساس تمامی این کارگران؛ صبح امروز سه‌شنبه راهی محل سکونت خود در بندرعباس شدند.
کارگران موردنظر بخشی از ۹۷ کارگری هستند که مدیریت جدید پالایشگاه ستاره خلیج فارس قصد دارد مسئولیت آنها را به شرکت پیمانکاری واگذار کند.
یکی از این کارگران درباره وضعیت خود و همکارانش می‌گوید: باتوجه به اعتراضی که از جانب کارفرما نسبت به رای هیات تشخیص صورت گرفته است، برای مشخص شدن وضعیت شغلی خود منتظر صدور نهایی حکم اداره کار بندرعباس هستیم.
قرارداد کاری تمامی این کارگران که پیش از این از طریق آزمون استخدامی منعقد شده بود در پایان شهریور ماه به اتمام رسیده است و از همان زمان تاکنون در وضعیت سرگردانی به سرمی‌برند.
در مقابل این نگرانی‌ها مدیریت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس اعلام کرده که کارگران مورد نظر تنها برای گذراندن یک دوره مهارتی سه ساله اعزام و پس از اتمام دوره به کار سابق خود در پالایشگاه بازخواهند گشت.

-------------------

ریزش کوه جان کارگران تونل چری را گرفت/پیمانکار زمان آغاز پروژه را اطلاع نداده بود

«عباس جزایری» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: ریزش کوه در منطقه «چری» کوهرنگ، موجب تخریب دیوارهای بتنی مسیر احداث تونل و زیرآور ماندن کارگران آن شده است.
جزایری با بیان اینکه در زمان ریزش کوه، تونل هنوز احداث نشده بود و کارگاه تازه دو روز بود که کار کار خود را شروع کرده بود، افزود: از آنجا که تونل در منطقه برف خیزی قرار داشت، خاک کوه سست شده بود و احتمال ریزش آن حتی در فصل تابستان نیز وجود داشت.
بر اثر ریزش کوه در روز (سه‌شنبه/۲۸ شهریور) ۳ کارگر پروژه تونل کوهرنگ کشته و ۵ کارگر نیز مصدوم شدند. مصدومان به صورت سرپایی درمان و مرخص شدند.
مدیرکل کار استان چهارمحال و بختیاری روز گذشته؛ در جمع خبرنگاران، گفته بود که طبق ماده ۸۷ قانون کار، پیمانکاران و کارفرمایان موظف هستند نقشه کار و زمان آغاز پروژه را به اداره کار اطلاع دهند، اما در زمان آغاز این پروژه این کار انجام نشده بود.
جزایری با بیان اینکه آغاز این پروژه در بهار و سایر فصول ممکن نبود، گفت: تنها فصل مناسب که برف باران نیز کم است تابستان است. البته پیش بینی‌های لازم همانند احداث ستون های آهنی انجام شده بود با این حال حجم بالای آوار ناشی از ریزش کوه جان کارگران را گرفت.

-------------------

مرگ یک کارگر خدمات شهری بر اثر تصادف

به گزارش ایلنا، «سرهنگ منوچهر مرادی» با اعلام این خبر افزود: این حادثه حوالی ساعت هشت وسی دقیقه صبح دیروز (سوم مهر) محور ورودی شهر خرم آباد و در منطقه کرگانه رخ داد. به گفته وی؛ یک خودرو پژوه ۴۰۵ در این مسیر کنترل خود را از دست داده و به کارگر فضای سبز شهرداری که مشغول پاکسازی و رفت و روب بود؛ برخورد کرد.
طبق اظهارات وی، راننده خودرو سواری دستگیر و به مراجع قضایی تحویل داده شده است.
وی اظهار کرد: یک خودرو تریلی نیز در این مسیر کنترل خود را از دست داده و به کارگر شهرداری که مشغول پاکسازی و رفت و روب بود؛ برخورد کرد.  

-------------------

دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹٦ - ۲۵ سپتامبر ۲۰۱٧

امتناع کارگران هپکو و آذرآب از کار کردن/تکلیف مدیریت آذرآب هفته آینده مشخص می‌شود

محمدتقی آبائی هزاوه (مدیرکل اداره کار استان مرکزی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ در ارتباط با آخرین وضعیت کارگران معترض اراک ضمن تایید خبر بازداشت مدیرعامل آذرآب گفت: مدیرعامل آذرآب با دستور قضایی بازداشت شده و در حال حاضر اطلاعات بیشتری از این موضوع در دست نیست.
آبائی گفت: امروز کارگران آذرآب و همچنین کارگران هپکو در محل کارخانه‌هایشان حاضر شده‌اند اما به خاطر اعتراض نسبت به ماه‌ها معوقات مزدی، کار را تعطیل کرده‌اند و علیرغم حضور در محل کار، در محوطه کارخانه بیکار نشسته‌اند.
این مقام مسئول تاکید کرد؛ این کارگران نسبت به اوضاع نابسامان شغلی و ماهها مطالبات مزدی پرداخت نشده اعتراض دارند و بایستی به اوضاع آنها رسیدگی شود.
به گفته آبائی، در روزهای گذشته در جلساتی که میان وزرات صنعت با حضور مقامات و مسئولان برگزار شد، تصمیمات خوبی اتخاذ شد که اگر این تصمیمات اجرایی شود، مشکلات کارگران حل خواهد شد.
آبائی در ارتباط با وضعیت نامشخص کارخانه آذرآب با توجه به بازداشت مدیرعامل آن گفت: هفته آینده مجمع سهامداران این کارخانه برگزار خواهد و در آن مجمع، در ارتباط با مدیریت کارخانه تصمیم‌گیری خواهد شد. وی تاکید کرد: فرد بازداشتی؛ مدیرعامل اصلی کارخانه بوده که در دفتر مرکزی در تهران مستقر بوده و هم‌اکنون مدیر داخلیِ آذرآب در کارخانه مشغول به کار است.

مدیرعامل آذرآب اراک احضار و بازداشت شد/مدیرعامل از عوامل ناآرامی‌های استان است

به گزارش ایلنا، کیومرث عزیزی (فرمانده انتظامی استان مرکزی) با اشاره به اتفاقات رخ داده برای کارگران شرکت آذرآب اراک گفت: با حکم مقام قضائی روز گذشته مدیرعامل این شرکت از سوی پلیس احضار و بازداشت شد. وی ادامه داد: این فرد در بازداشت پلیس به سر می برد و علت بازداشت او، توسط مقامات قضائی اعلام می شود.
کارگران آذرآب در روزهای گذشته در اعتراض به معوقات مزدی خود تجمعات اعتراضی برگزار کردند که برخورد با کارگران این کارخانه و همچنین کارگران هپکو با اعتراض فعالان کارگری و تشکل‌های صنفی مواجه شد.

مدیرعامل کارخانه آذرآب یکی از عوامل ناآرامی‌های استان است

ابوالفضل پوروفایی (مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مرکزی) در مورد دلیل بازداشت مدیرعامل کارخانه آذرآب به خبرنگار ایلنا می‌گوید: شب گذشته باخبر شدیم که مدیرعامل کارخانه آذرآب که یکی از عوامل ناآرامی‌های روزهای گذشته در استان بود؛ توسط بازداشت شده است.
او ادامه می‌دهد: پس از تجمع کارگران این کارخانه و رخ دادن اتفاقات ناگوار، مسئولان کارخانه حقوق 1 میلیون 800 هزار تومانی کارگران را واریز کردند در صورتی که قبل از اعتراضات کارگری هم می‌توانستند این مبلغ را واریز کنند. لذا چنین برداشت می‌شود که سوءمدیریت مدیرعامل باعث چنین پیش‌آمدهایی شده و امنیت استان را متزلزل کرده است.
این فعال کارگری در پایان گفت: در روزهای آینده جلسه هیات مدیره برای رسیدگی به مسائل کارگران برگزار می‌شود و در آن سرنوشت مدیرعامل این کارخانه نیز مشخص خواهد شد.

عملکرد نادرست مدیران گذشته ما را نگران کرده‌است/ منتظر نتیجه مجمع سهامداران هستیم

کارگران کارخانه آذرآب در واکنش به انتشار خبر بازداشت مدیرعامل کنونی این واحد صنعتی به خبرنگار ایلنا می‌گویند: وضعیت کنونی کارخانه آذرآب نتیجه عملکرد یک فرد نیست، از مسئولان انتظار داریم ضمن تامین مطالبات صنفی‌ ما به پرونده تمامی اشخاص دیگری که در سالیان گذشته با عملکرد خود زمینه‌ساز بروز مشکلات کنونی شدند نیز رسیدگی کنند.
این کارگران در توضیح وضعیت کنونی گفتند: بعد از تجمع منجر به درگیری که روز سه‌شنبه هفته گذشته رخ‌داد، مقامات دولتی وعده‌هایی را به ما دادند و حتی از جانب مدیریت نیز به صورت علی‌الحساب مبلغ یک میلیون و هشتصد هزار تومان به حساب هرکدام از کارگران واریز شد. نتیجه این پرداخت، بازگشت به کار کارگران بود ولی این بازگشت تنها چند ساعت ادامه داشت.
به گفته این کارگران: پرداخت بخشی از معوقات مزدی در برابر انبوهی از مشکلات معیشتی فقط حکم ریختن قطره‌ای آب روی آتش را داشته است و هنوز شرایط اقتصادی خانواده‌های آنها تا مرز رسیدن به شرایط عادی فاصله دارد.
آنها افزودند: اگرچه بعد از حواشی تجمعات هفته گذشته، وعده‌های مسئولان دلگرم کننده بوده است اما در حال حاضر همه نگرانی‌ها متوجه جلسه‌‌ی مجمع عمومی سهامداران است که به منظور انتخاب اعضای هیات مدیره جدید قرار است روز سه‌شنبه (چهارم مهرماه) برگزار شود.
کارگران در توضیح نگرانی خود افزودند: واقعیت این است که در سنوات گذشته سلسله‌ای از عملکرد مدیران و مسئولان وقت این واحد صنعتی؛ زمینه‌ساز بحران کنونی بوده است و برای همین از نظر کارگران، نتیجه مجمع پیش روی سهامداران شرکت آذرآب در چگونگی عبور از بحران کنونی حائز اهمیت است.
آنها ادامه دادند: البته در این میان عملکرد هیات مدیره کنونی برای کارگران به شدت مایوس‌کننده بود چراکه در زمان برپایی اعتراضات صنفی هیچکدام از آنها حاضر نشدند با کارگران رودرو شوند و همین مسئله باعث غبارآلودتر شدن فضا شد.
این کارگران در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: امروز ممکن است نام‌آذرآب به خاطر سه ماه معوقات مزدی  زبان‌زد عام و خاص شده باشد اما در روی دیگر سکه مجموعه‌‌ای از مطالبات صنفی بر زمین مانده وجود دارد که بازبینی طبقه‌بندی مشاغل و شرایط نابرابر مزدی میان کارگران خط تولید با کارکنان دفاتر مرکزی ازجمله آنهاست.

-------------------

انتظار کارکنان قراردادی ادارات دولتی برای تبدیل وضعیت استخدامی

به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارکنان قراردادی اداره‌های سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان خواهان تبدیل وضعیت و برخورداری از قراردادهای رسمی کار هستند.
تعداد این افراد که برابر مقرارت قانون کار مشغول‌کارند، نزدیک به 150 نفر برآورد می‌شود و در عین حال همه آنها جزء یک جمعیت چند ده‌ هزار نفری از کارگران قراردادی به شمار می‌روند که از سالهای گذشته تاکنون در ادارات دولتی مختلف سراسر کشور، مشغول کارند. 
تبدیل وضعیت استخدامی از کارگر قرارداد موقت به قرارداد رسمی مطالبه‌ای است که تمامی این سالها از  جانب اعضای این گروه شغلی دنبال شده است، در این‌باره کارکنان قراردادی جهاد کشاورزی خوزستان به ایلنا می‌گویند: فقط در این سازمان حدود 150 نفر هستیم که بیشتر از ۱۰ سال است که به صورت‌های کار موقت، کار معین و کار مشخص، مشغول کاریم.
آنها افزودند: با وجود تشابه نزدیکی که میان حرفه ما با برخی مشاغل کارکنان رسمی جهاد کشاورزی وجود دارد اما دستمزدهایی که به ما پرداخت می‌شود به هیچ وجه با نیروهای رسمی قابل مقایسه نیست؛ برای نمونه کارمندان قراردادی بین 900 تا 1 و نیم میلیون تومان دستمزد می‌گیرند اما نیروهای رسمی بیش از ۳ میلیون تومان حقوق می‌گیرند.
کارکنان قراردادی سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه بارها مسئله تبدیل وضعیت استخدامی خود را از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مقامات مختلف دولتی، مطالبه کرده‌ا‌ند، افزودند: در این‌باره علاوه بر نمایندگان استان خوزستان، با سلمان خدادادی (رئیس سابق کمیسون اجتماعی مجلس) هم نامه‌نگاری‌هایی انجام دادیم که نتیجه آن وعده پیگیری تبدیل وضعیت استخدامی کارکنان قراردادی دستگاه‌های دولتی در لایحه دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری بود.
علاوه بر پرداخت دستمزدهای پایین، مسئله فقدان امنیت شغلی نیز ازجمله نگرانی‌هایی است که عموم کارکنان قراردادی دستگاه‌های دولتی امروز با آن مواجه‌ هستند. کارکنان جهاد کشاورزی استان خوزستان می‌گویند: برای مثال قرارداد‌های زیر یک سال و سه ماهه موجب شده امنیت شغلی نداشته‌ باشیم، در طول این سالها بارها پیش آمده است که دیده‌ایم بعد از خاتمه قرارداد، از میان همکارانمان شماری به عنوان نیروی مازد معرفی شده‌اند و در نتیجه بیکار شده‌اند.
در همین باره «علی ساری» نماینده خوزستان در مجلس شورای اسلامی به ایلنا می‌گوید: در تمامی شهرهای استان خوزستان، در ادارات دولتی شعبه‌ای از ادارات مختلف دولتی وجود دارد و برهمین اساس می‌توان استدلال کرد که دست‌کم ۱۰۰ نفر از کارکنان شاغل در هر سازمان دولتی را کارگران قراردادی تشکیل می‌دهند.
وی با اشاره به مشکلات طرح شده توسط پرسنل قراردادی، سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان و ابهام موجود در تبدیل وضعیت استخدامی‌شان، گفت: پیشتر در خصوص استخدام ناظرین سازمان جهاد کشاورزی طرح‌هایی به مجلس آورده شد اما اشکلاتی به آنها در کمیسون‌های تخصصی مربوطه وارد شد.
ساری افزود: باید بودجه مورد نیاز برای تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی سازمان جهاد کشاورزی فراهم شود البته تعداد کل کارکنانی که می‌خواهند در کل کشور تبدیل وضعیت شوند به صدها هزار نفر می‌رسد که همین امر مشکلات مربوط به اینکار را اضافه کرده است.

-------------------

سوختگی شدید یک نفر از کارکنان شرکت ایکو/انتقال مصدوم حادثه به تهران

به گزارش ایلنا؛ حادثه آتش‌سوزی شب گذشته (یکشنبه/ ۲ مهرماه) در پالایشگاه ستاره خلیج فارس باعث سوختگی شدید یکی از کارکنان شرکت بهره‌برداری نفتی اویکو به نام «احسان داوودی» شده است. حادثه ساعت ۱۹:۳۰ در مسیر خط لوله گاز ورودی به پالایشگاه ستاره خلیج فارس رخ داده است و مصدوم حادثه شب گذشته به تهران منتقل شد. آتش سوزی با تلاش نیروهای آتش نشانی، اچ اس یی و حراست پالایشگاه و حضور نیروهای شرکت گاز  با بستن شیر گاز  در ساعت ۲۱:۳۰ مهار شد.

-------------------

مرگ دو مقنی در شیراز بر اثر ریزش چاه

به گزارش ایلنا، روز گذشته (دوم مهر) ریزش چاه در شیراز به مرگ دو کارگرِ چاه‌کن انجامید. به گفته مدیر روابط عمومی آتش‌نشانی شیراز، در ساعت ۱۱ و ۴ دقیقه روز گذشته با اعلام گزارش ریزش چاه در شهرک گلستان ایستگاه‌های ۱۷، ۸، ۱۴ و ۴ به محل حادثه اعزام شدند. وی ادامه داد: آتش نشانان با حضور در محل برای خروج ۲ کارگر گرفتار در زیر آوار اقدامات لازم را انجام دادند.
غلامی افزود: علیرغم تلاش آتش نشانان این ۲ کارگر در اثر ریزش چاه مجاور و تصاعد گاز‌های سمی جان باختند.

-------------------

در حادثه تصادف در عنبرآباد یک معلم جان باخت/دو معلم زخمی شدند

به گزارش ایلنا، ظهر روز گذشته (دوم مهر) یک خودروی پرایدِ حامل معلمان در محور مردهک- عنبرآباد در استانِ کرمان واژگون شد. در جریان این تصادف، یک معلمِ شاغل در رودبارِ کرمان در دم، جان باخت و دو فرهنگیِ دیگر زخمی شدند. زخمی‌ها برای مداوا به بیمارستان‌های محلی اعزام شدند.

-------------------

اعتراض کارگران معدن شماره 3 سیرجان نسبت به بلاتکلیفی شغلی/ رئیس اداره کار: ترسِ کارگران محلی از اعراب ندارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته حدود 40 نفر از کارگران معدن شماره 3 سیرجان مقابل فرمانداری تجمع کردند؛ این کارگران نسبت به بلاتکلیفی شغلی خود معترضند.
یکی از کارگران می‌گوید: قرارداد پیمانکار تمام شده و می‌ترسیم با اتمام کارِ پیمانکار، بیکار شویم.
این کارگران همچنین می‌گویند: نگرانِ بیکاریِ بومی‌های سیرجانی هستیم و معتقدیم نباید غیربومی‌ها در معادن سیرجان به کار گرفته شوند.
حامد هادیان (رئیس اداره کار شهرستان سیرجان) در رابطه با اعتراض این کارگران به خبرنگار ایلنا گفت: قرارداد پیمانکارِ معدن شماره 3 گل‌گهر تمام شده و کارگران می‌ترسند بیکار شوند. این مقام مسئول با بیان اینکه ترسِ کارگران از بیکاری بی‌مورد است؛ تاکید کرد: کار در معدن شماره 3 ادامه دارد و قرار نیست کسی بیکار شود؛ چه با این شرکت و چه با هر شرکتِ پیمانکار دیگر، اشتغالِ کارگران ادامه خواهد داشت و هیچ کارگری تعدیل نخواهد شد.
هادیان با تاکید بر اینکه در حال بررسی و حل مساله هستیم؛ افزود: در همین هفته جلسه‌ای با کارفرمای اصلیِ معدن برگزار می‌کنیم و تاکید ما در این جلسه این خواهد بود که پس از مشخص شدن پیمانکارِ جدیدِ معدن شماره 3، کارگران فعلی به کارشان ادامه دهند.
رئیس اداره کار شهرستان سیرجان در ارتباط با نگرانی کارگرانِ سیرجانی از اشتغال غیربومی‌ها در این شهرستان گفت: کار را علی‌الخصوص در بخش معادن به غیربومی‌ها نمی‌دهیم و در این رابطه نیز شیوه‌نامه‌ای تنظیم کرده‌ایم. در این شیوه‌نامه، تاکیدِ اصلی بر اشتغالِ بومی‌هاست و هیچ شرکتی حقِ به کارگیری نیروی غیربومی ندارد.

-------------------

صیادان حتی در ۷۰ سالگی بازنشست نمی‌شوند

«محمد صیاد آلیان» مدیرعامل تعاونی پره صیادی شهید بهشتی (گیلان) به خبرنگار ایلنا گفت: ماهیانه چیزی حدود ۲۶۰ هزار تومان بابت حق بیمه پرداخت می‌کنیم اما به این دلیل که صیادان شمال تنها نیمی از سال را کار می‌کنند مدت رسیدن به بازنشستگی زمان زیادی طول می‌کشد.
او در همین زمینه ادامه می‌دهد: در تعاونی ما حدود ۹۰ نفر مشغول به کار هستند. در این میان افراد ۶۵ تا ۷۰ ساله بسیاری را داریم که با وجود سال‌ها کار هنوز بازنشست نشدند و گاهی به شوخی باهم می‌گویند خبر بازنشستگی مانند خبر مرگ‌مان می‌ماند.
وی با بیان مشکلات اصلی ماهیگران شمال کشور اضافه می‌کند: نحوه کار ماهیگیران شمال کشور به نوعی است که باید شب‌ها؛ تور را در دریا پهن کنند و صبح؛ آنها را جمع کنند. این کار عمدتا با کمک تراکتور انجام می‌شود اما بسیاری از فعالیت‌های ما به صورت بدنی انجام می‌شود.
آلیان خاطرنشان می‌کند:‌ باتوجه به سنگینی کار و همچنین مواج بودن دریا در فصل پاییز و زمستان؛ فشار بسیاری به صیادان وارد می‌شود با این وجود شغل ما هنوز جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب نمی‌شود. او ادامه می‌دهد: سال گذشته به دلیل طولانی بودن زمان طوفان‌ها و بارندگی‌های شدید؛ وضعیت صید در غرب دریای کاسپین مناسب نبود در نتیجه هر یک از اعضای تعاونی ما توانستند تنها بابت شش ماه صید نزدیک به چهار میلیون تومان به خانه ببرند.
وی در پاسخ به این سوال که صیادان در شش ماه دیگر سال به چه کارهایی مشغول هستند، خاطرنشان می‌کند: هر سال از تعداد ماهیگیران کاسته می‌شود. بسیاری از ماهیگیران در شش ماهی که بیکار هستند به کارهایی چون مغازه‌داری، اجاره ویلا، کار در دکه‌های کنار ساحل و ... مشغول می‌شوند و به نظر می‌آید که درآمد پایین صیادی رفته رفته ماهیگیران را به سمت شغل‌های کاذب سوق می‌دهد.
مدیرعامل تعاونی "پره صیادی" در پاسخ به این سوال که هزینه خرید ادوات صید چه مقدار است، بیان می‌کند: برای خرید ادوات صید بودجه کافی در اختیار ندارند زیرا در این صورت هر سال باید مبلغ یک میلیارد تومان بابت نو کردن ادوات بپردازیم، برای گریز از هزینه‌های سنگین مجبور به وصله زدن تورها و استفاده از لوازم دست دوم هستیم که برای این کار هم سالیانه چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌کنیم. این فعال صیادی با انتقاد از مسئولان متولی صید در پایان می‌گوید: ما مسئولان را تنها در جلساتی که برای ما برگزار می‌کنند؛ می‌بینیم. آنها از سختی کار ما آگاه نیستند و نمی‌دانند کار در دریا چه سختی‌هایی را با خود به همراه دارد. برای بهبود وضعیت معیشتی صیادان شمال تنها حرف می‌شنویم که به هیچیک از آنها عمل نمی‌کنند. مسئولان شیلات که متولی ماهیگیری در کشور هستند ولی تنها هنگامی که ماهی خاویاری صید می‌کنیم بازرسان آنها بالای سر ما حاضر می‌شوند تا ماهی را پس از بازرسی تحویل بگیرند.

-------------------

تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در تهران/طرح تعیین تکلیف کارگزاران در کمیسیون اجتماعی مجلس رای آورد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دوم مهر) حدود 500 نفر از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از سراسر کشور به تهران آمده و تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع‌کنندگان مقابل مدیریت بانک کشاورزی و مجلس شورای اسلامی حاضر شدند.
کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی نسبت به بلاتکلیفی شغلی خود معترضند و خواستار این هستند که امنیت شغلی آنها تامین شود. این کارگزاران با وجود آنکه کارگزار بیمه هستند، اغلب از خدمات بیمه و امکانات حمایتی محرومند.
از قرار معلوم روز گذشته نمایندگان کارگزاران با تعدادی از نمایندگان مجلس دیدار و گفتگو کردند و عصر دیروز طرح تعیین تکلیف کارگزاران در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد. مسعود رضایی (نایب رئیس اول کمیسیون اجتماعی) در این رابطه گفته است: در ارتباط با استخدام بیمه‌گذاران کشاورزی، طرح ادغام برای استخدام رای لازم را کسب کرد.
به گفته رضایی، پیش از این طرح استخدام کار گزاران کشاورزی در برنامه ششم تصویب شده بود اما در مجمع تشخیص مصلحت نظام به دلیل داشتن بار مالی رد شد که اکنون براساس طرح سازمان امور استخدامی قرار شده است، استخدام کارگزاران براساس ضوابطی در دستور کار قرار بگیرد.

-------------------

یکشنبه ۲ مهر ۱۳۹٦ - ۲۴ سپتامبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران فصلی نی‌بر هفت‌تپه مقابل ساختمان استانداری خوزستان

به گزارش ایلنا، صبح امروز یکشنبه (دوم مهر ماه) حدود ۲۰۰ نفر از کارگران فصلی نی‌بر مجتمع کشت‌و صنعت هفت تپه در اعتراض به آنچه محقق نشدن مطالبات بیمه‌ای خود از سوی کارفرماعنوان می‌کردند با سفر به اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند. یکی از کارگران حاضر در این اجتماع صنفی  گفت: اعتراض‌ امروز کارگران فصلی نی‌بر برای واریز بیش از ۱۰ میلیارد تومان از حق بیمه پرداخت نشده؛ برپا شده است.
از قرار معلوم این هزینه مربوط به فاصله‌‌ای است که بین سالهای ۶۸ تا ۹۲ در پرداخت هزینه بیمه این کارگران ایجاد شده‌است.
همچنین به تاخیر افتادن چندماه مطالبات مزدی و وضعیت نامعلوم پرداخت حق بهربرداری سالهای گذشته از دیگر مطالبات کارگران حاضر در در اجتماع روز جاری بوده است.
یکی از کارگران معترض با یادآوری اینکه در سال ۹۳ شماری از نی‌برهای مجتمع هفت‌تپه برای پیگیری مطالبات خود به تهران آمده بودند، گفت: پس از این ماجرا دولت طی مصوبه‌ای مبلغ ۲۵ میلیارد تومان برای پرداخت حق بیمه این کارگران اختصاص داد.
وی ادامه داد: تا این لحظه مبلغ ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات تعیین شده توسط دولت پرداخت شده است که نتیجه آن صدور احکام بازنشستگی برای شماری زیادی از کارگران نی‌بر بوده است.
این کارگر هفت تپه با بیان اینکه در صورت پرداخت مابقی حق بیمه  فصول بیکاری کارگران که حدود ۱۰ میلیارد تومان می‌شود حدود ۱۸۰کارگر از مجموع ۳۵۰کارگر فصلی نی‌بر کنونی بازنشسته می‌شوند، افزود: با این حال پس از گذشت چند سال از تصویب این مصوبه هنوز پرداخت مابقی حق بیمه فصول بیکاری کارگران مشخص نیست.
به گفته وی، وجود فاصله بیمه‌ای در سوابق این کارگران به آن دلیل است که امکان برداشت محصول نی‌شکر تنها در نیمی از سال، کارگران نی‌بر به صورت فصلی مشغول به کارند و به همین دلیل حق بیمه آنان نیز تنها نیمی از سال پرداخت می‌شود.
نیاز به همکاری تامین اجتماعی داریم
در این رابطه سیامک افشار (قائم مقام مدیرعامل مجتمع نی شکر هفت تپه) با تایید مطالبات بیمه‌ای کارگران نی‌بر فصلی گفت: پرداخت مطالبات بیمه‌ای کارگران فصلی همانند گذشته نیاز به همکاری سازمان تامین اجتماعی دارد.
او با بیان اینکه از مجموع ۲۵ میلیارد تومان بدهی بیمه‌ای کارگران فصلی تاکنون مبلغ ۱۷ میلیارد آن به تامین اجتماعی پرداخت شده است، افزود: آنچه باقی ماند حدود ۸ میلیارد تومان است که امروز این رقم با افزایش جریمه به حدود ۱۴ میلیارد تومان رسیده است.
به گفته وی، با پرداخت بخش زیادی از مطالبات بیمه‌ای توانستیم تعداد زیادی از کارگران فصلی را بازنشسته کنیم. در این زمینه می‌توان گفت اگر سازمان تامین اجتماعی بازهم به همکاری خود با مجتمع نی شکر هفت تپه ادامه دهد  تعداد زیادی دیگری از کارگران فصلی نی‌بر مشمول بازنشستگی خواهند شد.
افشار اضافه کرد: درخواست ما از تامین اجتماعی اقساطی کردن حق بیمه کارگران فصلی و بخشودگی جرائم آن است که در مکاتباتی نیز با علی ربیعی (وزیر کار) داشته‌ایم و ایشان نیز دستورات لازم را در نامه مذکور پاراف کرده‌اند.

-------------------

اعتراض کارگران پیمانکاری معدن کرومیت اسفندوقه به بیکار شدن سه نفر از همکارانشان

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران که به واسطه شرکت پیمانکاری مکانیزاسیون «جلگه» به کار استخراج  کرومیک در منطقه معدنی اسفندوقه کرمان اشتغال دارند، صبح امروز با تجمع در مقابل ساختمان استانداری و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمان خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
به گفته این منبع خبری؛ علاوه بر تعویق حدود دو ماه دستمزد حدود ۴۰ کارگر این واحد معدنی؛ به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل معترض هستند.
به گفته وی، بخش دیگری از خواسته‌های این کارگران؛ بازگشت به کار سه نفر از کارگرانی است که از روز گذشته (یکم مهر ماه) از ورود به محل کارشان منع شده‌اند.
کارگران با بیان اینکه این سه نفر به عنوان نماینده صنفی از سوی کارگران بخش پیمانکاری معدن اسفندوقه انتخاب شده‌اند، افزودند: خواسته ما برگرداندن همکارانمان به کار سابقشان است ضمن اینکه باید مطالبات مزدی‌مان که هم‌اکنون به صورت حداقلی پرداخت می‌شود؛ به‌روز شود.
در این زمینه مصطفی اسماعیل‌زاده (کارفرمای شرکت پیمانکاری مکانیزاسیون جلگه) با تایید اجتماع صنفی کارگران این واحد معدنی درباره وضعیت این سه کارگر گفت: این سه کارگر با اتمام قرارداد کار بیکار شده‌اند.
او با بیان اینکه قرارداد این سه کارگر تا پایان شهریور ماه سال جاری بود، درباره علت تمدید نشدن قرارداد این کارگران افزود: به این دلیل قصد تمدید قرارداد کارگران موردنظر را نداریم که آنها مرتبا در مجموعه معدن اغتشاش و بی‌نظمی ایجاد می‌کنند.
به گفته وی، این ادعا که کارگران موردنظر نماینده صنفی سایر کارگران پیمانکاری معدن بوده‌اند؛ درست نیست چراکه کارگران این شرکت هیچ نیازی به نماینده صنفی ندارند ضمن آنکه روند انتخاب نمایندگان کارگری مسیر قانونی خود را دارد.
اسماعیل‌زاده در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران اخراجی می‌توانند برای پیگیری مطالبات خود به اداره کار شکایت کنند، افزود: هیات حل اختلاف و تشخیص اداره کار هر تصمیمی که برای این کارگران بگیرد، ما نیز از آن تبعیت می‌کنیم.
کارفرمای شرکت پیمانکاری مکانیزاسیون جلگه در بخش پایانی سخنان خود درباره مطالبات معوقه کارگران زیرمجموعه خود گفت: در حال حاضر ۴۰ کارگر در این واحد به صورت پیمانکاری تحت مسئولیت شرکت جلگه مشغول کارند که دو ماه مطالبات معوقه طلبکارند.
به گفته وی؛ آنچه باعث به تاخیر افتادن دستمزد کارگران شده؛ پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی ازسوی شرکت اصلی است. طبق اظهارات اسماعیل‌زاده؛ حداکثر تا ۱۵ روز آینده مطالبات مزدی همه کارگران پرداخت می‌شود.

-------------------

نیروهای پیمانکاریِ مخابرات از حقوق قانونی محرومند/دستور پیگیریِ اوضاع را صادر کنید

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارکنان شرکتی مخابرات در نامه‌ای به کمیسیون اصل 90 مجلس که متن آن در زیر آمده، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
در متن نامه این بخش از کارکنان شرکت مخابرات که خطاب به داوود محمدی، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نوشته شده، آمده است:
عطف به نامه شماره 3565/5382/90 مورخ 20/4/96 کمیسیون اصل نود (90) قانون اساسی (تصویر پیوست) درخصوص پاسخ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نامه جمع کثیری از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی مبنی بر رسیدگی به وضعیت شغلی، عقد قرارداد مستقیم و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل کارکنان شرکتی مخابرات ایران به استحضار می‌رساند، جانب عدالت و التزام به اجرای قانون کار در مکاتبه مذکور که عینا پاسخ شرکت مخابرات ایران در آن قید گردیده، لحاظ نشده است. لذا لازم دانستیم جهت احقاق حقوق خود و روشن شدن موضوع به همراه مستندات به بندهای مربوطه پاسخی خدمت جنابعالی تقدیم نماییم.
1-در سال 92 شرکت مخابرات ایران پس از کسب مجوز جذب 5000 نیرو، نسبت به برگزاری آزمون سراسری و جذب حدود 3000 نفر (مجموع فرزندان ایثارگران و نیروهای پیمانکاری شاغل در مخابرات و عمدتا فرزندان همکاران) اقدام نمود و با توجه به اینکه وضعیت مابقی نیروهای پیمانکاری و نیروهای جدیدی که در مرحله دوم آزمون (مصاحبه) مردود شده بودند و به صورت پیمانکاری مشغول به کار گردیدند و وعده تبدیل وضعیت به آنها داده شده بود، نامشخص ماند و در عوض شرکت مخابرات نسبت به جذب فرزندان همکاران بازنشسته در ازای بخشودگی پاداش بازنشستگی آنها، در استان‌های مختلف اقدام نمود.
علی‌رغم مکاتبات متعدد با مدیران و مسئولان شرکت مخابرات ایران جهت تعیین تکلیف نیروهای بخش خصوصی و اجرای قوانین کار و پیگیری‌های مکرر از طریق نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، در سال 95 شرکت خدمات اول تهران مبین پیمانکار تامین نیروی انسانی مخابرات، به برگزاری آزمون در سه استان تهران، کرمان و آذربایجان غربی جهت جذب نیروها به صورت پیمانکاری در شرکت پیمانکار و نه در شرکت مخابرات ایران اقدام نمود که پس از مذاکرات بین مدیران شرکت مخابرات ایران و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در کمیسیون صنایع (جناب آقای سبحانی‌فر، جناب آقای محجوب، جناب آقای قاضی‌پور، سرکار خانم زرآبادی) آزمون به طور کامل لغو گردید.
2-طبق دستورالعمل 61429 مورخ 19/7/83 در صورتی که شرکت کارفرما (شرکت مخابرات ایران) دارای طرح طبقه‌بندی مشاغل مصوب باشد، با توجه به تبصره 1 ماده 3 دستورالعمل مذکور، پیمانکار (پیمانکار تامین نیروی انسانی) موظف به اجرای طرح طبقه‌بندی شرکت کارفرماست (رعایت جدول مزد طرح طبقه‌بندی مشاغل کارفرما). که این موضوع طی نامه شماره 184583 مورخ 1/10/95 معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (تصویر پیوست) بر آن تاکید شده است. لازم به ذکر است طبق ماده 13 قانون کار و ماده 4 دستورالعمل شماره 61429 مورخ 19/7/83 کارفرما (شرکت مخابرات ایران) مکلف است قرارداد خود را با پیمانکاران به نحوی منعقد نماید که در آن پیمانکار متعهد گردد تمامی مقررات قانون کار و ازجمله مقررات و آ‌یین‌نامه و دستورالعمل مورد اشاره را که در راستای اجرای تبصره 1 ماده 49 قانون کار (اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل) صادر شده در مورد کارکنان خود اعمال نماید.
3-نیروهای پیمانکاری در شرکت مخابرات ایران ا ز هرگونه امکانات رفاهی و وام‌های کم‌بهره و امکانات خرید اقساطی لوازم منزل بی‌بهره هستند و همه این امکانات توسط شرکت پیمانکار (شرکت خدمات اول) و با همان هزینه‌های عادی (به عنوان مثال وام 4 میلیون تومانی با سود بانکی 18درصد)، ارائه می‌گردد. لازم به ذکر است شرکت مخابرات ایران، استفاده از اماکن رفاهی و ورزشی طرح قرارداد خود را از نیروهای پیمانکاری خود دریغ می‌کند.
4-در طی سال‌های 95 و 96 اخراج‌های متعددی به دلیل مطالبات صنفی نیروهای پیمانکاری به شرح ذیل صورت پذیرفته که علی‌رغم مکاتبات نمایندگان محترم شورای اسلامی ورای ادارات کار کماکان بلاتکلیف هستند.
*اخراج 15 نفر از مخابرات منطقه مازندران
*اخراج 37 نفر از مخابرات منطقه کرمان
*اخراج 11 نفر از مخابرات منطقه لرستان
*اخراج 4 نفر از مخابرات منطقه کرمانشاه
خواهشمند است با عنایت به موارد فوق دستور فرمایید موضوع احقاق حق صنفی و قانونی نیروهای شرکتی شرکت مخابرات ایران مطابق با دستورالعمل‌ها و قوانین کار جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گیرد و از محضر حضرتعالی تقاضا داریم، صدای مظلومیت ما را به گوش سایر نمایندگان محترم مجلس رسانده و ما را یاری فرمایید.

-------------------

کشته شدن کارگر راهسازی جاده ایلام در تصادف رانندگی

به گزارش ایلنا، عصر دیروز (یکم مهر ماه) یکی از کارگران پیمانکاری نگهبان کیلومتر ۱۴محور ایلام به مهران بعد از تونل راه کربلا با یک خودروی سواری برخورد و بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
سرهنگ رضا همتی زاده  (رئیس پلیس راه استان ایلام) ضمن تایید این خبر در گفتگو رسانه‌ها گفته است، فرد فوت شده از کارگران نگهبان یک شرکت راهسازی بود. به گفته وی، این حادثه ساعت ۱۹:۳۵ روز گذشته در کیلومتر ۱۴ محور ایلام-مهران، بعد از تونل راه کربلا اتفاق افتاد.

-------------------

مقادیر ناچیزی از آمونیاک برای کارگران کشنده است/ضروری بودن تخلیه دستگاه از گاز آمونیاک

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ دو کارگر شاغل در صنایع شیمیایی شهرک صنعتی استان فارس که هفته گذشته در حال مونتاژ یک منبع ذخیره مواد شیمیایی بودند بر اثر تماس با آمونیاک دچار مسمومیت شدند و پس از گاز گرفتگی در تماس با سرمای ناشی از تبدیل شدن آمونیاک از حالت گاز به مایع دچار یخ زدگی شدند.
مطابق اظهارات «محمدمهدی مهربانی» مدیرمحیط زیست، ایمنی و بهداشت شرکت شهرک‌های صنعتی استان فارس در زمان مونتاژ قطعات، یک قطعه به درون مخزن حاوی آمونیاک افتاده بود و کارگر اول برای بیرون آوردن آن قطعه تلاش کرد که دچار مسمویت با گاز امونیاک شد و سپس در اثر تماس با سرمای ناشی و از فعل و انفعالات شیمیایی آمونیاک دچار یخ زدگی شد. کارگر دوم نیز که برای کمک به نجات جان همکارش بدون بهره‌گیری از کابل و ماسک اقدام کرده بود مانند کارگر اول جان سپرد.
در همین‌باره «غلامحسن عشقی» کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت کار در گفت‌و‌گو با ایلنا، اظهار داشت: قبل از تعمیر یا بررسی دستگاه‌هایی که حامل گاز یا مابع آمونیاک هستند باید محتوی آنها به طور کامل تخلیه شوند چراکه تماس افراد با مقادیر جزئی آمونیاک مایع یا گاز می‌تواند به مرگ آنها منجر شود.
عشقی درباره چگونگی مرگ بر اثر تماس با گاز آمونیاک، گفت: گاز آمونیاک سبب ایجاد سرگیجه و حالت‌های گیج‌کننده در افراد می‌شود. در همین حال آمونیاک گازی است که در هنگان تبدیل از گاز به مایع سرمای محیط را جذب می‌کند و دمای آن شدیدا پایین می‌آید به گونه‌ای که فردی که دچار گاز گرفتی و حالا ناشی از آن شده است به آسانی در تماس با سرما دچار یخ زدگی می‌شود. عشقی افزود: حتی بوی نامطبوع آمونیاک به تنهایی می‌تواند عوارضی همچون سرگیجه ایجاد کند.
وی بابیان اینکه طبق استانداردهای سازمان بهداشت و ایمنی شغلی (osha) 15 دقیقه حداکثر زمانی است که سلامت افراد در مجاورت با آمونیاک تهدید نمی‌شود، به همین دلیل وقتی قرار است کارگرانی در محیط آغشته به آمونیاک فعالیت کنند باید تدابیر ویژه‌ای توسط کارشناسان ایمنی کارگاه اتخاذ شود که تخلیه محیط دستگاه از آمونیاک تنها یکی از این اقدامات است.
این کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت کار، در مورد حادثه هفته گذشته در  شهرک صنعتی استان فارس گفت: کارگرانی که برای مونتاژ دستگاه انتخاب شده‌ بودند باید در صورت اطمینان از تخلیه آمونیاک اقدام به کار می‌کردند و همچنین می‌بایست در کنار آنها کارشناس ایمنی حضور پیدا می‌کرد تا در صورت افتادن بروز یک اتفاق غیرعادی مثل افتادن قطعه به داخل محوطه این حادثه رخ‌ نمی‌داد. عشقی با بیان اینکه سه‌چهارم قربانیان حوادث منجر به فوت در محیط‌های بسته را افرادی شامل می‌شوند که برای کمک به همکاران گرفتار شده خود اقدام می‌کنند، گفت: تنها یک چهارم افراد به صورت مستقیم دچار حادثه می‌شوند و این نشان از آن دارد که در برخورد با حوادث به صورت احساسی و نه علمی مواجه می‌شویم.
وی افزود: در اینجا باید توجه داشته باشیم که آمونیاک هم از طریق تنفس به راحتی سبب مرگ انسان می‌شود و هم قابلیت اشتعال دارد از این رو باید علائم هشدار دهنده خطر مرگ در چنین محل‌هایی نصب شود و پیش از شروع  فعالیت هم از طریق نصب دستگاه‌های تهویه نسبت به تخلیه گازهای مسموم اقدام کرد و از سوی دیگر کارگران را به تجهیزات ایمنی مانند ماسک و کپسول هوا مجهز کرد.

-------------------

شنبه ۱ مهر ۱۳۹٦ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۱٧

تجمع کارگران هپکو مقابل استانداری استان مرکزی

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران معترض کارخانه هپکو اراک در ادامه اعتراضات صنفی روزهای گذشته خود، صبح امروز (یکم مهر ماه) با تجمع در مقابل ساختمان استانداری مرکزی در شهر اراک خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
یکی از کارگرانی که در این اجتماع صنفی حضور داشت، گفت: در واکنش به محقق نشدن وعده پرداخت مطالباتمان و همچنین نامشخص بودن وضعیت کارخانه اینجا جمع شده‌ایم و از مسئولان می‌خواهیم به مشکلاتمان رسیدگی کنند.
وی در ادامه در تشریح اتفاقاتی که باعث شده است تا او و همکارانش تجمع کنند، گفت: بعد از آنکه در روز ۱۳ خرداد ماه، مالکیت این واحد صنعتی از سوی مسئولان سازمان خصوصی‌سازی به را به سهامدار جدید واگذار شد، مسئولیت پرداخت ۴ ونیم ماهه مزد کارگران نیز به عنوان یکی از تعهدات کارفرمای جدید تعیین شد که هنوز محقق نشده است.
به گفته وی، قرار بود براساس تعهدات کارفرمای جدید تا پایان خرداد ماه همه معوقات مزدی و بیمه‌ای کارگران پرداخت شود اما تا به امروز کارفرمای جدید اعلام کرده است که توان مالی کافی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران را ندارد.
وی بابیان اینکه در زمان واگذاری اهلیت مالک جدید توسط مسئولان مربوطه تایید شده بود، یادآور شد: به دنبال برپایی دور نخست اعتراضات کارگران هپکو اراک که در سال نود‌وپنج اتفاق افتاد، سازمان خصوصی سازی، سهامدار سابق را به دلیل نداشتن اهلیت برکنار کرد اما در وضعیت مطالبات آنها تغییری ایجاد نشد.
در این رابطه محمدتقی آبایی (مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی) ضمن تایید اجتماع کارگران هپکو مقابل ساختمان استانداری مرکزی از برگزاری جلسه‌ای خبر داد که قرار است برای بعداز ظهر امروز میان نمایندگان کارگران و مسئولان وزارت صنعت تشکیل شود.
آبایی با یادآوری اینکه در کارخانه هپکو حدود ۹۰۰ کارگر پیگیر مطالبات مزدی خود هستند، افزود: قرار است امروز بعدازظهر چند نفر از نمایندگان کارگری این کارخانه به همراه تعدادی از مسئولان استانی همانند استاندار و رئیس اداره کل صنعت معدن و تجارت استان مرکزی جلسه‌ای با وزیر در محل ساختمان وزارت صنعت معدن برگزار کنند.
وی در ادامه گفت: کارفرمای فعلی شرکت هپکو به تعهدات قانونی خود در پرداخت مطالبات معوقه کارگران پایبند نبوده به همین دلیل این کارگران به دلیل مشکلات مالی مرتبا دست به اعتراض صنفی می‌زنند. به گفته وی؛ مجموع مطالبات مزدی کارگران این واحد صنعتی به ۵ ماه می‌رسد و در مجموع این کارگران حدود ۸ میلیارد تومان، طلبکارند. کارگران هپکو اراک

-------------------

ادامه عملیات برای یافتن راننده کارخانه فراوری سرب و روی انگوران

به گزارش ایلنا؛ عملیات برای یافتن راننده کارخانه فراوری سرب و روی انگوران همچنان ادامه دارد. این راننده روز گذشته (جمعه /31 شهریور) هنگام جمع‌آوری ضایعات معدنی، زیر آوار کیک معدنی حبس شد. گروه‌های امدادی روز گذشته بلافاصله به محل حادثه اعزام شدند اما به علت حجم بالای آوار و سنگینی آن موفق به یافتن این فرد نشده‌اند.
منابع محلی می گویند که برخورد ناگهانی بیل مکانیکی علت اصلی ریزش آوار بوده است با این حال تاکنون در این خصوص به صورت رسمی اظهارنظر نشده است.

-------------------

اعتراض کارگران آذرآب خاتمه یافت/مسئولان قول پیگیری دادند

به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال حاشیه‌های مربوط به برخوردی که در روز سه‌شنبه (بیست و هشتم شهریوماه) میان کارگران معترض کارخانه آذرآب با عوامل انتظامی درشهر اراک رخ‌داد، مسئولان استانداری مرکزی روز پنجشنبه (سی‌‌ام شهریورماه) به کارگران این واحد صنعتی وعده پیگیری مطالبات صنفی را دادند و در نتیجه اعتراض صنفی مربوط به کارگران کارخانه آذرآب خاتمه یافت.
بر همین اساس؛ تمامی کارگرانی که در نوبت صبح این واحد صنعتی مشغول کار بوده‌اند از صبح روز پنجشنبه به کار سابق خود بازگشته‌اند و در حال حاضر این فعالیت بخش‌های مختلف این واحد صنعتی به حالت عادی بازگشته است.
در کارخانه آذرآب که در زمینه ساخت تجهیزات نیروگاهی و پالایشگاهی فعالیت دارد، نزدیک به هزار و۷۰۰ کارگر مشغول کارند، پیش از این بخش قابل توجهی از این کارگران در روزهای ۲۷ و ۲۸ شهریور ماه در اعتراض به معوقات مزدی خود تجمعاتی در محدوده محل کار خود و نواحی اطراف آن را برپا کرده‌بودند.
یکی از این کارگران درباره وضعیت خود و همکارانش می‌گوید: از حدود یک ماه قبل بابت چهار ماه معوقات مزدی در حال برگزاری اجتماعات صنفی بودیم، پس از تجمع روز چهارشنبه و حواشی آن کارفرما حاضر شد به صورت علی‌الحساب مبلغی در حدود یک میلیون و هشتصد هزار تومان را به حساب هر نفر پرداخت کند.
وی افزود: به دنبال مذاکراتی که در روزهای بعدی میان کارگران و مسئولان استانی انجام شد بار دیگر کارگران آذرآب تصمیم گرفتند به وعده مسئولان اعتماد کنند و در نتیجه به نشانه حُسن نیت خود از روز پنجشنبه اعتراض‌هایشان را  خاتمه دادند.
براساس این اظهارات مبلغی که به صورت علی‌الحساب به حساب کارگران آذرآب ریخته شده است تنها بخشی از چهار ماه مزد معوقه آنها محسوب می‌شود. کارگران آذرآب که خواهان پرداخت مطالبات معوقه مزدی و مشخص شدن وضعیت  این کارخانه هستند؛ نسبت به عملکرد اعضای هیات مدیره کنونی در مقام کارفرما معترضند.
کارگران آذر آب مشغول کارند
در این رابطه «محمد تقی آبایی» مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز با تایید خبر از سر گیری فعالیت کارخانه آذر آب اراک گفت: خوشبختانه با تعاملی که بین کارگران و مسئولان استانی به وجود آمد این کارگران از روز پنجشنبه (سی ام شهریور) در محل کار خانه مشغول فعالیت شده‌اند.
وی در توضیح خواسته‌های کارگران معترض آذرآب گفت: کارگران این واحد صنعتی خواسته جز پرداخت مطالبات مزدی خود و صنفی خود و مشخص شدن وضعیت کارخانه ندارند. به گفته وی، شرکت آذر آب اراک از لحاظ کار و تولید هیچ مشکلی ندارد و این شرکت برای چند سال آینده خود برنامه‌ریزی دقیق تولیدی انجام داده است.
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی همچنین بیان کرد: قرار است مجمع عمومی شرکت آذر آب اراک در روز سه شنبه هفته جاری برگزار شود.
برگزاری مجمع عمومی سهامداران در روز سه شنبه
«ابوافضل پور وفایی» رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان مرکزی نیز با مثبت تلقی کردن خبر خاتمه اعتراضات صنفی کارگران کارخانه آذرآب، ابراز امیدورای کرد که این‌بار با پیگیری‌های مسئولان مشکلات این واحد صنعتی برای همیشه برطرف شود.
«ابوافضل پور وفایی» افزود: با پیگیری‌های مسئولان اعتماد از دست رفته کارگران آذرآب بار دیگر احیا شده است و امیدواریم این اعتماد تا عادی شدن فعالیت این واحد صنعتی ادامه یابد. او با بیان اینکه جدا از پرداخت مطالبات معوقه مزدی، کارگران آذرآب خواهان حضور مدیرانی کارا برای ادامه فعالیت این واحد صنعتی هستند.
این مقام صنفی افزود: در همین رابطه قرار است مجمع عمومی این شرکت روز سه‌شنبه هفته جاری در محل ساختمان استانداری در اراک بر گزار شود که از قرار معلوم موضوع جلسه آن تغییر اعضای هیئت مدیره است.
وی با یادآوری به اینکه پیش از این مجمع عمومی شرکت در روز های ۲۶و ۲۷ شهریور ماه در سالن تلاش وزارت کار در تهران برگزار شده بود که مورد ایراد نماینده سازمان بورس اوراق بهادار واقع شد، افزود: در نهایت کارگران منتظر خروجی نتایج جلسه روز سه شنبه مجمع عمومی شرکت آذر آب هستند. عیادت مدیرکل کار استان مرکزی از کارگران آذرآب لازم به ذکر است که «محمد تقی آبایی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی صبح امروز (یکم مهر ماه) با حضور در بیمارستان و منزل چند نفر از کارگران شرکت آذرآب اراک از آنها عیادت و دلجویی کرد. به دنبال حاشیه‌های مربوط به برخوردی که در روز سه‌شنبه (بیست و هشتم شهریورماه) میان کارگران معترض کارخانه آذرآب با برخی عوامل انتظامی در شهر اراک رخ‌داد، تعدادی از کارگران مصدوم شدند.

-------------------

«بازنشستگی پیش از موعد» حقِ مسلمِ کارگرانِ معادن/از اشتغال مجدد بازنشسته‌ها جلوگیری شود

اکبر علیپور (رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو) در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ در ارتباط با اجرای آیین‌نامه مشاغل سخت و زیان‌آور گفت: اجرای دقیق این آیین‌نامه و فراهم آوردنِ امکانِ بازنشستگی پیش از موعد، بدیهی‌ترین حق کارگران معادن کشور است.
وی با بیان اینکه کار در معدن، سراسر آسیبِ جسمی و روحی است و کارگر را پیش از آن که به سنِ پیری برسد، فرسوده می‌کند؛ گفت: کارگر معدن اگر پیش از موعد بازنشست نشود، نه کاراییِ لازم را خواهد داشت و نه می‌تواند از پسِ آسیب‌های دوران پیری بربیاید؛ لذا سازمان تامین اجتماعی بایستی بحث بازنشستگیِ پیش از موعد را برای معدنچیان جدی بگیرد و با درخواست کارگرانی که تقاضای بازنشستگیِ زودرس دارند، بی‌قید و شرط موافقت کند.
این فعال کارگری در ادامه بحث به شرایط موجود در معدن چادرملو پرداخت و گفت: در معدنِ ما هستند کارگرانی که با دستمزد بالا با استفاده از آیین نامه مشاغل سخت و زیان‌آور، بازنشسته می‌شوند؛ ولی بعد از بازنشستگی، با وجود آن که مشکل معیشتی چندانی ندارند، بازهم بازگشت به کار می‌کنند که این مساله مشکل‌آفرین است.
وی در تشریح این مساله گفت: بازگشت به کارِ بازنشسته‌های پیش از موعد، هم امکان اشتغال را از جوانانِ متخصص و جویای کار سلب می‌کند و هم در مسیرِ بازنشستگیِ پیش از موعدِ شاغلان خلل ایجاد می‌کند؛ چراکه سازمان تامین اجتماعی ممکن است به همین بهانه با درخواست بازنشستگیِ پیش از موعدِ متقاضیان مخالفت کند.
علیپور تاکید کرد: شرایط چادرملو را به اطلاع مسئولان رسانده‌ایم؛ هم سازمان تامین اجتماعی و هم اداره کار در جریان این موضوع هستند و انتظار داریم با جلوگیری از بازگشت به کارِ بازنشسته‌ها، مسیر را برای اجرای قانون فراهم کنند و نگذارند حق کارگرانِ زحمتکشِ معادن پایمال شود.

-------------------

مطالبات کارگران پیمانکاری عسلویه پرداخت می‌شود

به گزارش ایلنا، مدیر روابط عمومی شرکت اویکو با اعلام این خبر گفته است: مشکل دیرکرد دوماهه در پرداخت حقوق به دلیل تاخیر در دریافت مطالبات شرکت بوجود آمده است که با پیگیری‌های انجام شده و همکاری کارفرمایان، در هفته پیش‌رو این مشکل برطرف می‌شود.
رضا اعتمادی گفته است: اویکو یک شرکت پیمانکاری است و شرکتهای  پیمانکاری وابسته به دریافت مبالغ صورت‌وضعیت‌های مالی خود است که اگر نیمی از مطالبات نیز دریافت شود، کلیه مطالبات پرسنلی و غیرپرسنلی پرداخت خواهد شد.
گروهی از کارگران شرکت پیمانکاری ایکو که در فاز ۲۲- ۲۴ عسلویه شاغل هستند طی روزهای گذشته پیگیر مطالبات مزدی خود بودند.

-------------------

مرگ کارگر شهرداری شاهرود حین انجام کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز جمعه (۳۱ شهریور ماه) «حسین احسانفر» کارگر ۴۵ ساله فضای سبز شهرداری شاهرود، مشغول آبیاری فضای سبز درخیابان کارون شهر شاهرود بود که با  برخورد سر وگردن  وی با خودرو آبرسان شهرداری ،جانش را از دست داد.
«حمیده محبی» سخنگوی شورای شهر شاهرود نیز با تایید این خبر؛ علت مرگ این کارگر را برخورد ناگهانی سر و گردن وی با تانکر آبرسانی عنوان کرده است. به گفته وی، به دلیل جراحات وارده متاسفانه عملیات اورژانسی برای این کارگر شهرداری بی‌نتیجه ماند و این کارگر درگذشت.

-------------------

آبادان ۱۲۰ هزار بیکار دارد/توجه به اشتغال دستفروشان

«حسن کمری»، رییس شورای شهر آبادان با ابراز نارضایتی از بالا بودن نرخ بیکاری در این شهر بندری به خبرنگار ایلنا می‌گوید: شهروندان آبادان با حدود ۱۲۰ هزار بیکار‌ از نظر اشتغال وضعیت مناسبی ندارند. این میزان بیکار با توجه به پتانسیل‌هایی است که برای اشتغال در آبادان است ناهنجاری‌هایی را به وجود آورده است.
او ادامه می‌دهد: بیشتر مراجعات مردمی به نمایندگان شورای شهر، نمایندگان مجلس، دفتر نماینده ولایت فقیه، استانداری و ... برای پیدا کردن کار است در حالی که این مسئولان هم نمی‌توانند این بحران را حل کنند.
وی اضافه می‌کند: ترافیک دستفروشان یکی از مشکلات اصلی آبادان است که در سطح شهر همواره مشکلاتی را فراهم می‌کند. همچنین برخی از این افراد بیکار با موتور سه چرخ کار می‌کنند و تعدادی با فلافل فروشی و عده‌ای هم که با کار فصلی کشاورزی امورات خود را می‌گذرانند.
عضو شورای شهر آبادان با انتقاد از وضعیت اشتغال در کشور خاطرنشان می‌کند: بسیاری از جوانان ما با قراردادهای موقت جذب شرکت‌های نفت می‌شوند اما پس از چند ماه کار بیکار می‌شوند. دولت با طرح‌های انگشت‌شمار سعی در حل بیکاری دارد ولی با چند پروژه نمی‌توان به مبارزه با بیکاری رفت.