افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران در ایران (خرداد)


خبرگزاری کار ایران                                                                                      چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹٦ - ۲۱ ژوئن ۲۰۱٧

چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹٦ - ۲۱ ژوئن ۲۰۱٧

سرگردانی کارگران اخراجی آذر آب اراک ادامه دارد

به گزارش ایلنا؛ این کارگران که بین یک تا ۸ سال سابقه کاری هستند، از اول خرداد ماه به دلیل آنچه تغییر پیمانکار عنوان شده؛ بیکار شده‌اند. این کارگران اخراجی که پیش از این تحت مسئولیت شرکت میثاق  صنعت مرکزی در کارخانه آذر آب اراک فعالیت می کردند  بعد از گذشت یک ماه از زمان اخراجشان تاکنون  موفق به بازگشت بکار نشده اند به همین دلیل هر روز این کارگران مقابل درب ورودی شرکت آذر آب تجمع کرده‌اند.
از قرار معلوم تا پیش از این  قرار داد کارگران مذکور با شرکت میثاق صنعت مرکزی به صورت سه ماهه تمدید می شده است اما شرکت «محاب زاگرس »که به تازگی به عنوان پیمانکار بخش رنگ وسند پلاست در کارخانه آذر آب اراک حضور دارد تصمیم گرفته است تا قرارداد کارگران را یکماهه منعقد کند.
این اقدام ظاهرا با مخالفت کارگران این واحد روبرو می شود وبدین ترتیب این ۲۲ کارگر با نپذیرفتن شرایط جدید کارفرما از کار اخراج می شوند.
به اعتقاد کارگران اخراجی ،آنها از بدو اخراج  که هر روز مقابل  درب ورودی شرکت آذر آب اراک تجمع اعتراض بر پا کرده‌اند و از مدیران این شرکت در مقام کارفرمای اصلی خواسته‌اند تا به مطالبات آنها رسیدگی شود.
به ادعای این کارگران اگر آنها شرایط کار با پیمانکار جدید را قبول و قراردادهای یک ماهه را امضا کنند آنگاه امنیت شغلی خود را در معرض تهدید جدی قرار داده‌اند.
طبق اظهارات کارگران معترض، چندین سال است که شرکت میثاق صنعت مرکزی در مقام پیمانکار قبلی به صورت مستقیم با شرکت آذر آب همکاری دارد و از طریق بیش از ۷۰۰ کارگر در این مجموعه مشغول کارند، برای همین با توجه به وضعیت پیش آمده این انتظار را داریم که مجدد در بخش‌‌های دیگری که هنوز زیر نظر پیمانکار قبلی اداره می‌شود، مشغول کار شویم. آنها می‌گویند: در شریط کنونی که بیکاری بیداد می‌‌کند قطع یقین برای افرادی که در موقعیت جسمی و سنی ما هستند؛ راه آبرومندی برای گذران زندگی و تامین معاش خانواده وجود ندارد.

------------------

چهارماه مطالبات مزدی کارگران لوله و نورد صفا/ مدیران کارخانه می‌گویند پرداخت در راه است

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه لوله و نورد صفا در ساوه، چهار ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند؛ پیش از این کمبود نقدینگی و نبودن امکانات مالی، دلیل دیرکرد در پرداخت معوقات کارگران اعلام شده بود.
اما حالا مدیران این کارخانه از اقدام برای پرداخت مطالبات خبر می‌دهند.
معاون فنی رئیس هیات مدیره گروه صنعتی صفا در استان مرکزی گفته است: بخشی از معوقات حقوق و مزایای کارگران شرکت نورد و لوله صفای ساوه از هفته آینده پرداخت می شود.
بهرام ظهور اظهار کرده: کارگران این شرکت چهار ماه حقوق معوقه از ماه های گذشته دارند که با فروش محصولات و دریافت بخشی از مطالبات شرکت، پرداخت این معوقات به زودی آغاز می شود.
وی تصریح کرده‌است: هفته گذشته با توجه به تامین نشدن مواد اولیه، این واحد نسبت به تعطیلات تابستانی یک هفته ای به کارگران خود اقدام کرد و مقرر شد پس از این مدت کارگران به محل کار بازگردند که این مهم محقق شده و هم اکنون شرکت با ظرفیت و مجموعه کامل نیروی انسانی فعال است.

------------------

امیدواری برای موافقت با مرخصی اسماعیل عبدی

حسین تاج، وکیل اسماعیل عبدی (فعال صنفی معلمان) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با آخرین وضعیت موکلش گفت: اسماعیل عبدی در روز شانزدهم خرداد از بیمارستان ترخیص شد و با گذشت بیش از دوهفته از این تاریخ هنوز به او مرخصی داده نشده است.
وی بابیان اینکه پیش از این مسئولان قضایی به طور شفاهی با مرخصی موکلم موافقت کرده بودند گفت:  از قرار معلوم این بارهم  به خانواده وی اطلاع داده شده که تا چند روز  آتی اسماعیل عبدی، به مرخصی می آید و امیدواریم این وعده محقق شود.
این وکیل دادگستری گفت: بعضاً از حضور  فاطمه سعیدی، نماینده مجلس در بیمارستان برای عیادت موکل بعنوان خللی در روند اجرای موضوع یاد می کنند؛ در حالی‌ که این نماینده به عنوان معلم و بر حسب ماهیت حرفه‌ای خود و البته بدون درخواست خانواده پیش قدم در پیگیری پرونده صنفی یک معلم شده است.

------------------

شمار رو به افزایش کارگران مسموم شده در فاز 13 کنگان

به گزارش ایلنا، در پی مسمومیت غذایی چند روز گذشته کارگران شرکت‌های پیمانکاری در فاز 13 کنگان، شمار مسموم‌شدگان غذایی رو به افزایش می‌رود. 
بنا به اظهارات منابع آگاه، شمار این کارگران به 60 نفر رسیده که برخی از آنان یا خود به مراکز درمانی مراجعه کرده یا خود شرکت آنان را به بیمارستان منتقل کرده و این روند موج نگرانی‌ها را در پی داشته است. 
بر اساس این گزارش، کارگرانی که دچار مسمومیت غذایی شده‌اند جزو پرسنل سه شرکت پیمانکاری ستاره تاراز،  نیرو پژوه و یکی از شرکت‌های پیمانکاری پتروپایدار  هستند.  از قرار معلوم، هر سه شرکت نامبرده از یک آشپزخانه خوراک پرسنل خود را تهیه می‌کنند و غذای سرو شده گویا بسیار چرب بوده است.
همچنین گزارش شده در بازرسی که توسط مسئولان بهداشت محیط از آشپزخانه به عمل آمده؛ هیچگونه خوراکی در آشپزخانه مشاهده نشده است.

------------------

تجمع کارگران هفت‌تپه در گرمای 50 درجه ادامه دارد/پرداخت یک ماه دستمزد معوق

کارگران شاغل در مجتمع «نیشکر هفت تپه» در گفتگو با خبرنگار ایلنا می‌گویند: در حالی روزهای پایانی خرداد ماه را در دمای بالای ۵۰  در مجتمع نیشکر هفت‌تپه پشت سر می‌گذاریم که جدا از مطالبات معوقه؛ از مزایای بدی آب هوا و مصوبه‌ای که اخیرا ستاد بحران استانداری خوزستان ابلاغ کرده است نیز بی‌بهره‌ایم.
به گفته آنها، اخیرا بخشنامه‌ای از سوی مدیریت بحران استانداری خوزستان  برای کاهش ساعت کاری کارکنان دستگاه‌های اجرایی که در گرمای بالای ۵۰ درجه مشغول فعالیت هستند، ابلاغ شده اما در عمل به کارگران ازجمله کارگران شاغل در مجتمع نیشکر هیچ مزایایی تعلق نمی‌گیرد.   
طبق اظهارات کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه؛ وضعیت سخت کاری در روزهای گرم ماه رمضان در هفت‌تپه امسال ادامه دارد. به همین دلیل در تجمع  روز گذشته کارگران به موضوع کاهش ساعت کاری کارگران مطابق با مصوبه اخیر استانداری خوزستان به کارفرما اعتراض شد که در نتیجه کارفرما به ازای کاهش ساعت کاری کارگران، وعده یک ساعت افزایش اضافه کاری را به آنها داد.
به ادعای کارگران نیشکر هفت‌تپه، موضوع اصلی اعتراض چند روزه کارگران این مجتمع در واکنش به چهار ماه مزد معوقه به همراه پاداش و بهره‌برداری سال‌های ۹۴ و ۹۵  آنان بوده است.
از قرار معلوم روز گذشته کارفرما بعد از قبول پرداخت یک ساعت اضافه کاری به‌جای کاهش ساعت کاری، یک ماه دستمزد مربوط به فروردین ماه کارگران را نیز پرداخت می‌کند.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد تولیدی، مربوط به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.

------------------

تاخیر 14 ماهه دستمزد و کارانه اساتید پزشکی شیراز

به گزارش ایلنا، 227 تن از اساتید پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نامه ای اعتراضی به رئیس این دانشگاه از تاخیر 14 ماهه دستمزد و کارانه شان گله مند شدند.  اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نامه اعتراضی خود متذکر شدند، بارها در جلسات متعدد و مکاتبات مکرر به طرح این مشکل پرداختیم اما مورد بی توجهی قرار گرفت. 
به گفته این اساتید پزشکی دانشگاهی، آنان  از حداقل حقوق قانونی خود که از قبیل دریافت کارانه محروم گشته و بیش از یکسال معوّق مانده است.

------------------

سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹٦ - ۲۰ ژوئن ۲۰۱٧

تجمع کارکنان بخش خصوصی مخابرات مشهد/ خواسته معترضین اجرای «طرح طبقه‌بندی» است

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز بیش از دویست نفر از کارکنان بخش خصوصی مخابرات مشهد مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان خراسان رضوی تجمع کردند.
تجمع کنندگان در یک شرکت خصوصی مسئول شبکه کابل هواییِ مخابرات مشغول به کار هستند؛ پرسنل  این شرکت، سیصد  نفر هستند.
خواسته اصلی تجمع‌کنندگان،  اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل است. علاوه بر این، این کارکنان خواستار عقد قرارداد مستقیم با شرکت مخابرات و رفع تبعیض میان نیروهای رسمی و شرکتی مخابرات هستند
یکی از حاضران در تجمع با بیان این که هفت ماه است سیصد کارگر  قرارداد نداریم؛ می‌گوید: از ابتدای صبح امروز مقابل ساختمان مخابرات جمع شده‌ایم؛ اما هیچ یک از مسئولان این سازمان، حاضر به مذاکره با ما و پاسخگویی به حاضران نشده‌اند. از قرار معلوم این تجمع  همچنان ادامه دارد.

------------------

یک ماه از مطالبات کارگران نی‌شکر هفت تپه پرداخت شد

تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این خبر گفتند: صرف نظر از این که روز گذشته (دوشنبه ۲۹ خرداد ماه) معادل یک ماه از مجموع ۴ ماه معوقات مزدی آنان پرداخت شده است اما نگرانی از وضعیت نامعلوم مابقی مطالباتشان باعث شد تا آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا در شهرستان شوش، تقریبا از ابتدای سال جاری حدود هزار و ۵۰۰کارگر کارخانه نی شکر هفت تپه  در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند. از قرار معلوم این چندمین مرتبه‌ای است که کارگران این واحد تولیدی در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات صنفی زده‌اند.
آنان بابیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه وتامین امنیت شغلی هستند، گفتند: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه و مسئولان اداری شهرستان شوش پاسخ مشخصی به این خواسته‌های کارگران داده نشده است.
به گفته این منابع خبری، مطالبات کارگران مربوط به دستمزد بهمن واسفند سال ۹۴ و دوماه مزد معوقه سال جاری به همراه پاداش وبهربرداری  سال‌های ۹۴ و ۹۵ می شود که دستمزد فروردین ماه کارگران تقریبا دو ماه تاخیر روز گذشته پرداخت شده است.
دلیل دیگر اعتراض کارگران  این واحد تولیدی، مربوط  به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که  از کارفرمای انتظار دارند ضمن بر طرف کردن مشکلات بیمه ای کارگران مابقی مطالبات سال گذشته و جاری آنان را پرداخت کند.

------------------

چندین ماه مطالبات مزدی داریم/ یک پدر تا چه حد می‌تواند شرمنده خانواده خود باشد؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه شیشه فلوت شهرک فارسجین از توابع بخش ضیاءآبادِ تاکستان، شش ماه معوقات مزدی دارند. حق بیمه این کارگران نیز از دی ماه ۹۵ پرداخت نشده‌است.
این کارگران در نامه‌ای خطاب به فرماندار تاکستان نسبت به عدم پرداخت مطالبات خود انتقاد کردند و خواستار رسیدگی فرماندار به اوضاع شدند.
در بخشی از این نامه آمده‌است: ما جمعی از کارگران کارخانه شیشه فلوت واقع در شهرک فارسجین ضیاءآباد، خدمت فرماندار عرض می‌کنیم یک پدر تا چه حد می‌تواند شرمنده خانواده خود باشد؟ یک پدر تا چه اندازه می‌تواند نزد کاسب محل زندگی خود شرمنده باشد؟ آیا ما حق زندگی داریم یا نداریم؟ از شما سوال می‌کنیم اگر حق زندگی داریم با کدوم پول؟ با کدوم بیمه و کدوم عیدی و سنوات؟
گفتنی است کارخانه شیشه فلوت یکی از بزرگترین کارخانه‌های تولید شیشه در خاورمیانه است که در تاریخ ۲۸ فروردین سال ۸۹ در فارسجین استان قزوین به عنوان بزرگترین و مجهزترین کارخانه شیشه خاورمیانه به بهره برداری رسید. با وجود این، کارگران این کارخانه یک سالی می‌شود که شرایط مناسبی ندارند و معوقاتش به موقع پرداخت نمی‌شود.

------------------

کارگران «واریان» لوشان به جای بازنشستگی، اخراج شدند

منابع خبری در کارخانه پالایش روغن گیلان«واریان» در تماس ایلنا از اخراج ۶ نفر از همکاران باسابقه خود خبر می‌دهند.
از قرار معلوم این کارگران اخراجی جزء نیروهای رسمی کارخانه پالایش روغن گیلان واریان لوشان هستند که همگی دارای بیش از ۲۰ سال سابقه کاری هستند.
برپایه این اطلاعات کارفرمای این واحد تولیدی روز گذشته (دوشنبه/ ۲۹ خرداد ماه) این کارگران را نیروی مازاد تلقی و از ورود آنها به محل کار جلوگیری کرده است.
گفته می‌شود این کارگران تازه اخراج شده که اکنون برای ورود به محل کار خود با درب‌های بسته مواجه شده‌اند از حدود یک سال پیش در انتظار نوبت بازنشستگی خود بوده‌اند. این کارگران در واکنش به اخراج خود شکایتی را در اداره کار منجیل مطرح کرده‌اند چرا که مدعی هستند به عنوان نیروی رسمی محسوب شده و کارفرما نمی‌تواند بدون حکم قانونی نسبت به اخراج آنها اقدام کند.
در مورد مطالبات صنفی این کارگران نیز گفته می‌شود که آنها بعد از سال‌ها فعالیت در مشاغل سخت و زیان آور منتظر بودند تا سازمان تامین اجتماعی پس از دریافت هزینه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور برای آنها حکم بازنشستگی صادر کند، همچنین کارگران مذکور به همراه شمار دیگری از همکاران شاغل خود هنوز بابت ۴ ماه دستمزد و عیدی سال ۹۵ از کارفرما طلبکارند.
برابر قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، کارفرمایان مشمول باید بابت بازنشستگی پیش از موعد کارگران دارای شغل سخت و زیان آور هزینه‌ای جداگانه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند، مبنای محاسبه این هزینه ۴ درصد حق

------------------

مسمومیت 20 کارگر شرکت پیمانکاری در فاز 13 عسلویه

 به گزارش منابع کارگری ایلنا از کنگان، دیشب (29 خردادماه) 20 تن از کارگران شرکت پیمانکاری ستاره تاراز واقع در فاز 13 کنگان دچار مسمومیت غذایی شدند. 
بنا بر همین گزارش، کارگران مسموم شده به بیمارستان تأمین اجتماعی کنگان منتقل شده و شمار کارگرانی که با خوردن وعده غذایی شب‌گذشته مسموم شده اند  در حال افزایش است. 
پیش از این فعالان صنفی کارگری هشدار داده‌ بودند که با آغاز فصل گرما و افزایش درجه هوا خطرات ناشی از جدی گرفته نشدن نکات بهداشتی مربوط به  شرایط تغذیه و اقامتی کارگران این منطقه می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد. 
این شرکت پیمانکاری از شرکت های زیرمجموعه گروه مپنا در فاز 13 منطقه پارس جنوبی است. 

------------------

تجمع کارگران شرکتی شهرداری زاهدان/ کارگران شرکتی از شکایت واهمه دارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته (۲۹ خرداد) حدود صد نفر از کارگران شرکتی شهرداری زاهدان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی مقابل سازمان شهرداری تجمع کردند.
این کارگران که بیشتر در منطقه ۵ شهرداری زاهدان مشغول به کار هستند؛ بین ۵ تا ۶ مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند؛ این معوقات، به حق اولاد و مزایای آنها برمی‌گردد؛ در عین حال دستمزد آنها نیز در ماههای گذشته کامل پرداخت نشده‌است.
این کارگران به یک رسانه محلی گفته‌اند: هنوز عیدی سال پیش را نگرفته‌ایم و در شرایط فعلی، توان پرداخت اجاره خانه و هزینه‌های روزانه را نداریم؛ اگر یارانه نبود، از گرسنگی می‌مردیم.
این کارگران می‌گویند: از آنجا که قراردادهای ما موقت و یک‌ماهه است و طرف حساب ما یک شرکت پیمانکاری، از ترس اخراج و بیکاری جرئت نداریم به اداره کار شکایت کنیم؛ مسئولان باید به اوضاع ما رسیدگی کنند و از شهرداری‌ها بخواهند که با کارگران خود، قرارداد مستقیم منعقد کنند.

------------------

دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹٦ - ۱۹ ژوئن ۲۰۱٧

اعتراض کارگران در مجتمع نی شکر هفت تپه ادامه دارد

شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: برای چندمین بار در ماه جاری، حدود۲۰۰ نفر از همکاران شاغل و بازنشسته آنها صبح امروز، دوشنبه/۲۹خرداد ماه مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.
کارگران رسمی وروز مزدی شاغل بخش صنعت مجتمع که در اجتماع حضور دارند، می‌گویند که بابت دستمزد بهمن واسفند سال ۹۴ و دوماه مزد معوقه سال جاری به همراه پاداش وبهربرداری  سال‌های ۹۴ و ۹۵ طلبکارند.
دلیل دیگر اعتراض کارگران  این واحد تولیدی، مربوط  به پرداخت نشدن حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است که مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است.
 همچنین کارگران بازنشسته نیز خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هستند و در عین حال بابت پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را از کارفرما طلبکارند.
به نقل از کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گفته می‌شود تا این لحظه از جانب مدیریت بخش خصوصی مجتمع ومسئولان شهرستانی واستانی پاسخ مشخصی به خواسته‌های آنان  داده نشده است که در نتیجه آن اعتراض صنفی  کارگران استمرار پیدا کرده است.
کارگران معترض، بخش دیگری  از مشکلات  مجتمع نی شکر هفت تپه  را ناشی از مشکلات مدیریتی می‌دانند. به ادعای آنان، بخش خصوصی این واحد  تولیدی که از بهمن ماه سال ۹۴  مدیریت این مجتمع را بر عهده گرفته توان نگهداری مجتمع و پرداخت مطالبات حقوقی کارگران را ندارد.

------------------

۲۲ کارگر آذر آب اراک اخراج شدند/تجمع هرروزه کارگران اخراجی

کارگران کارخانه آذرآب که در زمینه پروژه‌های نیروگاهی پالایشگاهی، پتروشیمی و سیمان فعالیت دارند در تماس با ایلنا افزودند: در اولین روز از خرداد ماه سال جاری (۹۶) حدود ۲۲کارگر بخش رنگ وسند پلاست توسط کارفرما تعدیل شدند و هنوز وضعیت سه ماه معوقات مزدی آنها روشن نشده است.
کارگران افزودند: بعد از وقوع این اتفاق تقریبا هرروز همکاران بیکار شده آنها مقابل درب ورودی کارخانه آذر آب  و نهاد های دولتی مرتبط  دست به تجمع می زنند. به گفته این کارگران، علت اخراج این گروه از همکاران آن‌ها که دست‌کم از یک تا ۸ سال سابقه کار داشته‌اند واگذاری واحد رنگ وسند پلاست به یک شرکت پیمانکاری  است ودر حال حاضر پیمانکاری که جدیدا مسئولیت این بخش را بر عهد گرفته نیروی کار جدید جایگزین آنان کرده است.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از اخراجهای اخیر هنوز نزدیک به ۱۵۰۰کارگر قراردادی در این واحد مشغول کارند، افزودند: از قرار معلوم  مجموع کارگران این کارخانه برای ۳ماه مزد معوقه، ۷ ماه حق بن پرداخت نشده و وضعیت نامعلوم بیمه تکمیلی درمانی و صندوق قرض‌الحسنه این واحد صنعتی از کارفرما طلبکارند.
این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا باقیمانده کارگران نیز از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
کارگران این کارخانه می‌گویند کارخانه آذر آب اراک با وجود آنکه در سال‌های گذشته هیچ مشکلی در زمینه تولید و فروش محصولات خود نداشت، هم اکنون از یکسال قبل به دلیل کمبود نقدینگی و عدم گردش مالی، دچار مشکل شده است.

توضیحات شرکت آذر آب اراک درباره یک خبر

سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹٦

به گزارش ایلنا، در پی انتشار خبری با عنوان ۲۲ کارگر قرار دادی شرکت آذر آب اراک اخراج شدند که در تاریخ  ۲۹ خرداد ماه سال جاری در بخش کارگری ایلنا منتشر شد، روابط عمومی این شرکت جهت تنویر افکار عمومی توضیحاتی مکتوبی را در اختیار ایلنا قرار داد، که متن کامل آن به شرح ذیل است:
با احترام، پیرو گفت‌وگوی تلفنی انجام شده با مسئول محترم آن خبرگزاری در خصوص خبر منتشر شده مورخ ۲۹/۳/۹۶ درباه اخراج ۲۲ کارگر آذرآب (کد خبر ۵۰۲۰۷۲) و توضیحات جنبی آن که فاقد یک خبرسازی واقعی می‌باشد؛ بدین‌وسیله موارد زیر به آگاهی می‌رساند و خواهشمند است جهت خنثی نمون چنین خبری با حاشیه، اقدامات لازم را دراسرع وقت صورت نمایید.
۱-فعالیت کارگاه رنگ و سند بلاست درشرکت صنایع آذرآب، سال هاست ازسوی پیمانکار تامین و اداره می‌گردد که هرساله شرکت پیمانکار با انجام مناقصه و طبق ضوابط و قوانین آذرآب انتخاب می‌گردد که در سال ۱۳۹۵ این پیمانکار اجرایی شرکت میثاق صنعت مرکزی بوده است و این شرکت در مناقصه انجام شده در سال ۹۶ برنده نگردیده و پیمانکار دیگری انتخاب شده است و گفتنی است کارگران یاد شده کارگران شرکت صنایع آذرآب نیستند.
۲-شایان ذکر است با تمامی پرسنل پیمانکار سابق جهت ادامه کار با مدیریت پیمانکار جدید با حفظ کلیه شرایط قبلی و فعلی از قبیل پرداخت‌ها و... توسط مدیران ارشد شرکت آذرآب و همچنین اعضای شورای اسلامی کار شرکت آذرآب به دفعات مذاکره صورت پذیرفت ولی متاسفانه پرسنل مذکور اعلام داشتند فقط با شرکت میثاق صنعت ادامه همکاری می‌کنند و دعوت به کار انجام شده از سوی مدیر پیمانکار جدید و منتخب را رد نمودند و جهت جلوگیری از توقف کار در انجام پروژه‌های در دست، پیمانکار جدید اقدام به گرفتن نیروهای جدید نمودند.
۳-نه تنها هیچ یک از پرسنل آذرآب اخراج نگردیده بلکه مدیریت این شرکت بر حسب رفتارهای انسانی و علاقه‌مندی به کارگیری نامبردگان مذاکره نموده و آنها خود از ادامه کار صرفنظر نموده‌اند.
۴-کلیه یادآوری‌های انجام شده در خبر منتشر شده شامل؛ تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه و نبود امنیت شغلی ۱۵۰۰ کارگر و... بی‌اساس بوده و اینجانب متذکر می‌شوم قبل از انتشار هر خبری به ویژه خبرهای چالش‌زا و محرک، از مسئولین ارشد سازمان موضوع پرس‌وجو شود و پس از کسب صحت آن، و عدم پرداختن به موضوعات حاشیه‌ای، اقدام به اطلاع‌رسانی همگانی شود.

------------------

آغاز سومین روز تجمع کارگران فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز

شماری از کارگران تجمع‌کننده به ایلنا گفتند: از روز شنبه  بیست وهفتم خرداد ماه تاکنون برای پرداخت مطالباتمان هر روز تجمع کرده‌ایم. یکی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز گفت: از فروردین ماه تاکنون مزدی به آن‌ها پرداخت نشده‌است، همچنین جدا از دستمزد سنوات سالهای ۹۴ و۹۵ آنها پرداخت نشده است.
 این کارگران که خواستار دریافت مطالبات معوقه خود هستند در ادامه افزودند: در جریان تجمعات روزهای گذشته مقابل ساختمان مرکزی شهرداری وشورای شهر اهواز مسئولان مربوطه در خصوص پرداخت معوقات مزدی وعده‌هایی دادند که هنوز محقق نشده است.
به ادعای آنان، یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز محدودیت حق اولاد وبیمه خانواده‌های آنان است.

------------------

تجمع کارکنان مترو تهران با وعده‌ کارفرما خاتمه یافت

به گزارش ایلنا، تجمع 200 نفری روز گذشته کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران با وعده مساعد مدیرعامل این شرکت مبنی بر پرداخت هر چه سریعتر مطالبات مزدی و رفع مشکلات بیمه ای به پایان رسید.
جمعی از کارکنان این شرکت به ایلنا گفتند که کارکنان متروی تهران تنها وقتی تجمع اعتراضی خود را پایان دادند که «علی قلی ها» با تاخیر فراوان در میان آنها حضور یافت.
آنها در عین حال می گویند که علی محمد قلی ها وعده داده  است که به زودی «با دریافت تسهیلات» معوقات مزدی 8 هزار نفر از پرسنل مترو تهران را پرداخت کند.
این در حالی است که به گفته معترضان  وی دقیقا مشخص نکرده است که شرکت بهره برداری متروی تهران این تسهیلات را چه زمانی و از کدام محل دریافت می  کند.
مدیر عامل شرکت بهره برداری متروی تهران همچنین وعده داده است که مشکل تمدید نشدن دفترچه بیمه های تامین اجتماعی پرسنل متروی تهران برطرف شود.
در عین حال قلی ها هیچ توضیحی در خصوص حل مشکل عدم واریز مبالغ کسر شده از حقوق پرسنل برای واریز صندوق ها حمایتی ارائه نکرد.

------------------

نگاه دستگاه‌های تصمیم‌گیر به آموزش و پرورش مصرفی است/ هنوز به معلمان بدهکارید!

به گزارش خبرنگار ایلنا، کانون صنفی معلمان تهران با صدور بیانیه‌ای نسبت به اظهارات محمدباقر نوبخت انتقاد کرده‌است. اخیرا نوبخت در اظهاراتی معلمان را متهم به گروگانگیری بابت مطالباتشان متهم کرده بود.
در بخشی از این بیانیه آمده‌است: پیش از این تشکل های صنفی و صاحب نظران بارها اعلام نموده بودند که نگاه دستگاه های تصمیم گیر و برنامه ریز نسبت به آموزش و پرورش نگاهی مصرفی است و تصور می کنند بودجه ای که با هزاران ایراد و کسری و تأخیر به بخش آموزش کشور می دهند، حکم صدقه دارد و برای رفع بلا است. اکنون سخنان برخلاف همیشه، دور از تکلف شما مشخص نمود تشکل ها اشتباه ننموده و شما حتی از این که مبالغی را که باید به روز پرداخت می شده است،پس از چند سال تأخیر به آموزش و پرورش پرداخت نموده اید،آن هم البته ناقص، ناراحت و گله مند هستید.
در بخشی دیگر از این بیانیه می‌خوانیم: متشکریم از این که چه در زمانی که در مجلس بودید و چه اکنون که در سازمان برنامه حضور دارید، همواره بودجه ی آموزش و پرورش مبتنی بر برآوردهای نادرست و با کسری فراوان بسته شده است. همان میزان نیز یا به طور کامل تخصیص داده نشده و یا در صورت ابلاغ، به موقع تأمین اعتبار نشده است و شما اینک بابت کم کاری های خود و کارشناسان محترم، از آموزش و پرورش و معلمان گله مند هستید و منت گذار. بد نیست پیش از هرگونه اظهار نظر به پاسخ این پرسش بیندیشید که چه بسا این نابسامانی ها ریشه در برآورد نادرست بودجه ی آموزش و پرورش در سازمان تحت نظارت شما داشته باشد.
در بخشی دیگر از این بیانیه به مطالبات معلمان اشاره شده و آمده: متشکریم از این که در ماه پایانی سال تحصیلی 95-96 لطف نموده و حق التدریس سه ماهه ی اول این سال را پرداخت نمودید و اگر ناراحت نمی‌شوید هنوز شش ماه بدهکارید.
درنهایت این تشکل صنفی معلمان از سکوت وزارت آموزش و پرورش در قبال اظهارات معاون رئیس جمهور انتقاد کرده و این سکوت را حمل بر بی‌توجهی این وزارتخانه نسبت به حقوق کارمندانش دانسته‌است.

------------------

جزئیاتی از آخرین وضعیت کارگران مصدوم حادثه فولاد بویراحمد

به گزارش خبرنگار ایلنا، از قرار معلوم سه کارگر مصدوم حادثه فولاد بویر احمد، پس از روزها بستری در بیمارستان و انجام عمل‌های جراحی، در روزهای گذشته از بیمارستان سوختگی اصفهان مرخص شده اند.
نام این مصدومین حامد قاسمیان، کریم بیگدلی و کاووس عباسی است.
به گفته یک منبع آگاه، این مصدومان مشکلی خاصی ندارند و خطری آنها را تهدید نمی کند و چنانچه نیاز به معاینات پزشکی و ادامه درمان باشد با نظر پزشکان اقدامات لازم انجام می شود.
حدود ساعت 2 بامداد روز دوشنبه، یکم خردادماه انفجاری در کارخانه فولاد بویراحمد رخ داد که 6 نفر به دلیل انفجار کوره مصدوم و به شهرهای اصفهان و شیراز انتقال یافتند که در نهایت 3 نفر از مصدومان این حادثه به نام های" یوسف اکرمی"، "زریر بارانی" و "قاسم پشت چمن" که دچار سوختگی شدید بودند در بیمارستان صدرای شیراز فوت کردند. گفتنی است هنوز با وجود گذشت بیش از سه هفته، نتیجه کمیته کارشناسی در ارتباط با علت بروز حادثه اعلام نشده‌است.

------------------

یک فعال کارگری: کارورزی یعنی بیگاری در خدمت صاحبان سرمایه/ یک فارغ التحصیلِ بیکار: مسافرکشی از کارورزی درآمدش بیشتر است

پرده اول
علی دو سه سالی می‌شود که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده؛ دو سه سالی است که به اصطلاح مهندس است؛ مهندس صنایع. گرچه در دوران دانشجویی متکی به درآمد پدر بوده و دستش در دخل خانوار، از وقتی به اصطلاح مهندس شده، تصمیم گرفته یک مهندس مستقل باشد؛ خودش خرجِ خودش را دربیاورد؛
«ولی در این وانفسا، کو کار!» این اولین جمله‌ای است که علی، مهندس بیکار، در توصیف وضعیت خودش می‌گوید. مهندس بیکاری که به گفته خودش چندان هم بی‌پول نیست. در دو سال گذشته گرچه شغل مناسب با رشته تحصیلیش نداشته، اما بیکارِ بیکار هم نبوده؛ هم با پراید نقره‌ای پدرش مسافرکشی کرده و هم در منزل پروژه انجام داده؛ از تایپ و ترجمه بگیر تا انجام تحقیق درسی و پایان‌نامه...
از درآمدش که می‌پرسم می‌گوید: ماهی حدود یک میلیون تومان، کمتر و بیشتر، عایدی دارم؛ گرچه این همه درس خواندن و تخصص بیحاصل مانده، اما خدا را شکر اموراتم می‌گذرد و محتاج خانواده نیستم. از طرح جدید کارورزی برای فارغ التحصیلان بیکار، اطلاعات اندکی دارد؛ اطلاعاتش را کامل می‌کنم؛ همان که می‌فهمد دستمزدش فقط ماهی سیصد هزارتومان است، حتی برای شنیدن جزئیاتِ طرح دیگر رغبتی ندارد: «سیصد هزارتومان برای یک ماه کار؟ اگر فقط روزی سه بار مسیر خانه تا میدان صادقیه را مسافر بزنم، بیشتر از سیصد هزارتومان گیرم می‌آید!»

پرده دوم
نمایندگان مجلس سعی می‌کنند التهابات به وجود آمده در میان فعالان کارگری را تا حدودی خاموش کنند؛ حرفهایشان کلی است؛ به جزئیات نمی‌پردازند؛ حرفهایشان  مثل اظهار نظر کسانی است که حتی از دور هم دستی بر آتش ندارند! انگار نمی‌دانند در این جامعه چه خبر است و چطور در طول دو سه دهه، امنیت شغلی نیم بندِ کارگران با انواع حیله‌ها و ترفندها به تاراج رفته که حالا از آنها می‌خواهند نگران نباشند و مطمئن باشند که مجلس نمی‌گذارد امنیت شغلی کارگران تهدید شود!
و البته اظهارات نمایندگانِ ملت:
سلمان خدادادی، رئیس پیشین کمیسیون اجتماعی مجلس: هدف از اجرای چنین طرح‌هایی انتقال تجربه و مهارت به بیکاران فاقد مهارت است؛ بنابراین اجرای چنین طرح‌هایی نمی‌تواند برای کارگران مشکلی به وجود بیاورد. اصلا قرار نیست که با اجرای طرح کارورزی یا طرح مهارت‌آموزی، شرایط شغلی کارگران به اندازه شرایط کارورزان یا مهارت‌آموزان تضعیف شود، بنابراین نگرانی‌هایی که امروز در میان کارگران وجود دارد، بی‌مورد است.
محمدرضا بادامچی، عضو فراکسیون کارگری مجلس: شخص وزیر کار در مورد طرح کارورزی توضیحاتی را به صورت شفاهی در جمع نمایندگان مجلس ایراد کردند که به استناد آن قرار نیست با اجرای طرحی نظیر کارورزی یا مهارت‌آموزی تهدیدی متوجه منافع صنفی کارگران بشود؛ قطع یقین، نگرانی‌های کنونی بی‌مورد است چراکه نمایندگان مجلس نمی‌گذارند امنیت شغلی کارگران با چنین تهدیدی مواجه شود.
حسین حبیبی ( فعال کارگری) می‌گوید: «کارگران نگران نباشندِ» نمایندگان مجلس، هیچ ضمانت اجرایی ندارد؛ تا حالا که به ظاهر، تحت حاکمیت قانون کار و قانون اساسی عمل می‌شد، همه حقوق کارگران از آنها سلب شد؛ حالا که قرار است خارج از حاکمیت قانون عمل شود، چرا نگران نباشند؟
حبیبی در ادامه می‌گوید: وظیفه حاکمیتیِ دولت، ایجاد اشتغال و هزینه کردن برای آموزش است؛ منتها نباید این بسترسازی برای اشتغال با قانون اساسی و قانون کار در تضاد باشد؛ طرح‌ کارورزی و همچنین طرح معیوب مهارت‌آموزی، هردو  تضادهای آشکار با قانون اساسی و قانون کار دارند؛ اصول قانون اساسی، به صراحت بیانگر مسئولیت دولت در قبال جامعه است؛ حال اگر دولت نخواهد هزینه کند و شرایط را جوری رقم بزند که کارآموز یا فارغ‌التحصیل مورد استثمار قرار بگیرد، این یعنی دولت به تکالیفش عمل نکرده، اما تاوانش را جامعه پرداخته.
حبیبی با صراحت تاکید می‌کند که طرح کارورزی یعنی بیگاری در خدمت صاحبان سرمایه؛ او لزوم نیاز به مهارت آموزی برای نیروی کاری که چهارسال یا بیشتر از عمرش را در دانشگاه های فنی و تخصصی گذرانده؛ زیر سوال می‌برد و می‌گوید: اصلا چطور است که دانشجو حین تحصیل مهارت نمی‌آموزد که مجبور باشد بعدِ فارغ التحصیلی دو سال بیگاری بدهد و استثمار شود تا متخصص شود؛ از آن گذشته در شرایط فعلی، مساله مهم داشتن یا نداشتن مهارت نیست؛ چون اصلا اشتغالی وجود ندارد؛ چون روز به روز شاهد تعطیلی بیشتر کارخانجات و صنایع هستیم؛ باید به آقایان گفت: اول بستر ایجاد کنید، بعد دنبال مهارت آموزی بروید....

پرده سوم:
اینجا محله «حِصه» اصفهان است؛ محله‌ای که محل زندگی پولدارها و آنها که دستشان به دهانشان می‌رسد، نیست؛ از آن محله‌های به معنای واقعی کلمه، پایین دستی است؛ یک انجمن خیریه که با بودجه شهرداری اصفهان اداره می‌شود و البته مدتهاست که سعی می‌کند نظرات ضدکارگری‌اش را در زمینه  عدم پایبندی به قانون کار و حداقل دستمزد همه جا منتشر کند، چند کارگاه خرد و درشت  برای زنان سرپرست خانوار و زنان بهبودیافته در این محله به راه انداخته؛ کارگاه منبت کاری؛ قالی‌بافی و دوزندگی.

------------------

یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹٦ - ۱۸ ژوئن ۲۰۱٧

تجمع کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه در گرمای ۵۰ درجه

شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: حدود۷۰۰ نفر از همکارانشان شاغل و بازنشسته آنها صبح امروز، یکشنبه/۲۸ خرداد ماه  با اجتماع مقابل ساختمان اداری این مجتمع خواستار دریافت مطالبات عقب افتاده خود شدند.
از قرار معلوم حدود ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته این واحد که از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بازنشسته شده‌اند؛ هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را دریافت  کند. این کارگران خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هستند و در عین حال بابت پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را از کارفرما طلبکارند.
در عین حال شماری از کارگران رسمی وروز مزدی شاغل بخش صنعت مجتمع که در اجتماع حضور دارند: می‌گویند که بابت دستمزد بهمن واسفند سال ۹۴ و دوماه مزد معوقه سال جاری به همراه پاداش وبهربرداری  سال‌های ۹۴ و ۹۵ دست به اعتراض صنفی زده اند.
به گفته این کارگران در شرایطی امروز دست به تجمع زده ایم  که دمای هوای شهرستان هفت تپه  به بالای ۵۰ درجه رسید ه است؛ ولی با این وجود  نه کارفرما ونه سایر مسئولان شهرستان  شرایط کارمان را درک نکرده وپی گیری مشکلاتمان نیستند.
از قرار معلوم جدا از مطالبات مزدی  ، حق بیمه  کارگران رسمی وشاغل  در چهار ماه گذشته به تامین اجتماعی پرداخت نشده ودفترچه های درمانی انها از مدتها قبل فاقد اعتبار است.

------------------

تجمع جمعی از کارکنان مترو تهران برای مطالبات مزدی/ پرسنل بهای بی‌تدبیرها را می‌پردازند

به گزارش خبرنگار ایلنا،‌ حدود ۲۰۰ نفر  از کارکنان عملیاتی، ستادی و اداری شرکت بهره برداری مترو تهران از ساعت ۱۱ صبح امروز در ساختمان مرکزی این شرکت در چهارراه کالج تجمع اعتراضی برگزار کردند.
علت برپایی این تجمع صنفی نارضایتی جمعیت ۸ هزار نفری کارکنان مترو تهران از بابت عدم پرداخت معوقات مزدی، مشکلات بیمه‌ای، بد حسابی صندوق‌های حمایتی و  نبود تشکل کارگری مستقل در این سازمان عنوان شده است.
 کارکنان شرکت مترو با اشاره به اینکه تعداد کارکنان مترو در زمان مدیریت فعلی از ۳۵۰۰ نفر به ۱۰ هزار نفر افزایش یافته است، گفتند: افزایش بی حساب و کتاب‌ها استخدام‌ها در بازه زمانی که از سال ۱۳۸۹ آغاز و تا به امروز ادامه داشته، موجب شده است که متروی تهران نتواند معوقات مزدی کارکنان این شرکت را پرداخت کند چنانچه هم اکنون هر کدام از ما بین ۳ تا ۴ میلیون تومان معوقات مزدی داریم.
آنها با اشاره به تمدید نشدن دفترچه بیمه‌های تامین اجتماعی در هفته‌های اخیر گفتند که با وجود کسر حق بیمه سهم کارگر این مبالغ گه گاه به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نمی‌شود و سازمان تامین اجتماعی علی رغم قانون دفترجه بیمه‌ها را تمدید نمی‌کند.
در عین حال پرسنل متروی تهران همچنین از سال ۱۳۸۹  با مشکلاتی در خصوص خدمات بیمه‌های تکمیلی مواجه هستند و با وجود اینکه در این مدت به صورت مستمر مبالغی از دستمزدهایشان بابت هزینه بیمه تکمیلی کسر شده است اما هیچ وجهی به حساب شرکت بیمه‌ای مربوطه واریز نشده است.
علاوه بر پرداخت نشدن مطالبات مزدی و مشکلات بیمه‌ای کارکنان شرکت متروی تهران تاکید دارند که هر ماه مبالغی از حقوق آنها از بابت واریز به صندوق ذخیره شهرداری و صندوق مسکن کسر شده است که گویا این مبالغ به حساب این صندوق‌های حمایتی واریز نشده است و با توجه به اینکه این مسئله از ابتدای دهه ۹۰ آغار شده در حال حاضر ارزش مجموع این مبالغ رقم قابل توجهی است.
به گفته معترضین در این رابطه تکلیف سودهایی که به این سپرده تعلق گرفته مشخص نیست و مدیران شرکت مترو در این خصوص پاسخگو نیستند.
نبود تشکل مستقل کارگری در راس شرکت مترو یکی دیگر از مواردی است که گویا کارکنان شرکت مترو به آن اعتراض دارند چرا که به گفته معترضین مدیریت این مجموعه «به هیچ عنوان» اجازه  تشکیل یک تشکل مستقل کارگری را نمی دهد.
علاوه بر این موارد معترضین تاکید دارند که استخدام‌های بی‌ضابطه و رابطه‌ای در  شرکت بهره برداری مترو تهران دردسر آفرین شده است و هم اکنون افرادی در مترو استخدام می‌شوند که هیچ ارتباط و سابقه‌ای با مسئولیت های فعلی ندارد.

------------------

توضیحات اداره کار آذربایجان غربی در مورد وقایع اخیر معدن آق‌دره

به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی انتشار خبر تجمع منجر به درگیری شماری از اهالی روستای آق دره وسطی بر سر یافتن شغل در محوطه معدن طلای آق دره که در تاریخ روز پنجشنبه (۲۵ خردادماه) سال جاری  منجر به مصدومین ۱۳ نفر شد، «رضا نقی‌زاده» مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی آذربایجان غربی توضیحاتی مکتوبی را در اختیار ایلنا قرار داد که متن کامل آن به شرح ذیل است:
پیرو مکالمه تلفنی مورخ ۹۶/۳/۲۷ گزارش سیر جریان شرکت پویا زرکان (معدن آق‌دره) جهت مزید استحضار به شرح ذیل اعلام می‌گردد:
۱-. اهالی روستای آق‌دره وسطی به تعداد بالغ بر ۲۰ نفر در دو مرحله از تاریخ ۹۶/۲/۲۱ درب ورودی معدن، محل آتشباری و محل ترانزیت مواد کانی با طرح درخواست اشتغال احدی از هر خانواده در معدن تجمع می‌نمایند.
۲. کارگران معدن نیز درحمایت از تداوم اشتغال و منافع شرکت و در اعتراض به حرکت اهالی، در مورخ ۹۶/۳/۷در مقابل فرمانداری حاضر و اعتراض خودرا تسلیم می‌نمایند.
۳. در حد فاصل این تجمعات، مسئولان ذیربط استانی و شهرستانی با تشکیل جلسات متعدد با تحصن کنندگان تلاش می‌نمایند آنان را مجاب نمایند که درخواست اشتغال خود را از مجاری قانونی پیگیری نمایند تا موجب اختلال در امنیت منطقه و بر هم خوردن نظام کسب و کار و تعطیلی معدن و عدم تداوم فعالیت کارگران شاغل در معدن نشوند که متاسفانه این موضوع تاکنون بی‌نتیجه مانده است.
۴. مسئولین شهرستانی و استانی در مورخ ۹۶/۳/۲۵ مجددا به محل چادر اهالی روستا که در ابتدای جاده و در ورودی معدن برپا شده بود مراجعه و تعداد ۲ نفر از اهالی که در آن هنگام کنار چادرها حضور داشتند با مذاکره و درخواست مسالمت‌آمیز و به صورت خودجوش نسبت به برچیدن چادرها مبادرت می‌ورزند.
۵. پس از جمع‌آوری چادرها، مسئولین و مدیران معدن طی همان روز به طرف روستای آق‌دره حرکت نمودند که در ابتدای ورود به روستا تجمع کنندگان جلوی ماشین‌ها را گرفته و از اینکه چادرها جمکعآوری شده بودند اعتراض خود را ابراز و پس از اندکی مذاکره، شورای روستا از اهالی روستا درخواست می‌نماید در مسجد حضور یابند و پس از صحبت یکی از اعضای شورا به نام آقای نبی‌ نیکزاد که نامه‌ای را با عنوان درخواست اهالی تجمع کننده آماده نموده بودند قرائت می‌نمایند که تکرار همان درخواست اشتغال یک نفر از هر خانواده بود طرح می‌نمودند که در این حین چند نفر ازافراد داخل مسجد اعلام داشتند که دوستان ما دوباره می‌خواستند چادرها را در معدن برپا کنند که نیروی انتظامی جلوگیری کرده و به این بهانه افراد مسجد را ترک نموده و تمامی اهالی روستا حتی زنان و بچه‌ها نیز به سوی معدن هجوم بردند و به نگهبانی معدن حمله‌ور شده و پس از شکسته شیشه‌های نگهبانی و هجوم به نگهبانان تعداد ۳ نفر از کارگران نگهبانی به نام‌های «ص‌. م» ، «ع.ش» و «ح.ت» را مجروح نمودند.
۶. در همان تاریخ سرویس‌های معدن که کارگران را معدن آورده بودند با ممانعت اهالی ناچار کارگاه محل را ترک نمی‌نمایند.
۷- در حدود ساعت ۱۲ مورخ ۹۶/۳/۲۵ مسئولین معدن را ترک نمودند و تجمع همچنان با حضور زنان و مردان در مقابل معدن تداوم داشت.
۸. بعد از اینکه مسئولین معدن را ترک نمودند تعدادی از اهالی به نماینده کارگران  آقای «ع.د» حمله ور و ایشان را مورد ضرب و شتم قرار داده و نامبرده به خاطر مصدومیت در بیمارستان شهدای تکاب تحت مداوا قرار گرفت.
۹. متاسفانه تجمع اهالی هنوز ادامه داشته و نامبردگان با ورود به قسمت‌های بیشتری از معدن، حاضر به ترک محل نیستند.
ملاحظات:
* اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدای این رخدادها با حضور معاونین، مدیر حراست و ریاست‌های بازرسی کار و روابط کار تلاش بر حل مسالمت‌آمیز موضوع با نشست‌های مشترک با اهالی متحصن و مسئولین شهرستان را داشته است.
* در بین اهالی چند نفر نیز از کارگران سابق معدن که چند سالی است به علت عدم تمدید قرارداد و یا از مقرری بگیران بیمه بیکاری مشاهده می‌شود.
* درگیری حاصل در معدن مربوط به نزاع دسته جمعی اهالی و کارگران معدن می‌باشد و مسئولین ضمن عدم بی‌طرفی تلاش در رفع مخاصمه و رفع مشکل را صرفا ایفا و با هیچ یک از طرفین برخورد تندی نداشتند.
* در ضمن معدن ظرفیت به کارگیری تعداد افراد مدنظر اهالی را ندارد.

------------------

تحمل حضور در محوطه ذوب آهن ممکن نیست/ باید برای کارکنان این مجموعه چاره اندیشید

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید ظهرابی، مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان، نیمه شب گذشته به طور ناشناس از مجموعه ذوب آهن اصفهان بازدید کرد.
این مقام مسئول بعد از این بازدید، در اینستاگرام خود  از آلودگی محیطی ذوب آهن اصفهان انتقاد کرد و نوشت که آلودگی محیطیِ ذوب آهن وحشتناک است؛ باید برای کارکنان این مجموعه چاره‌ای اندیشید.

------------------

ریزش دیوار یک کارخانه در حال ساخت کشته و زخمی گرفت

به گزارش ایلنا؛ ریزش دیوار یک کارخانه در حال ساخت امروز در شهرک صنعتی امیرکبیر کاشان به زخمی و کشته شدن 2 کارگر انجامید. 
هر دو این کارگران از اتباع خارجی هستند که یک نفر از آنها 35 ساله و دیگری 40 ساله است.
«مجتبی خالدی» سخنگوی اورژانس کشور در این رابطه به ایلنا گفت: پس از این حادثه تیم‌های امداد و نجات بلافاصله به محل حادثه اعزام شدند که پس از انجام معاینات مشخص شد یک از کارگران فوت کرده و کارگر دیگر که دچار صدمات از ناحیه ریزش آوار شده بود به بیمارستان شهید بهشتی کاشان منتقل شد.
وی افزود: این کارگر هم اکنون به علت آسیب های وارده در بیمارستان بستری است.

------------------

اعتراض صنفی کارگران گسترش صنعت آذربایجان پس از ۸۷ روز خاتمه یافت

به گزارش ایلنا، تجمع  حدود ۸۷ روزه  کارگران گسترش توسعه صنعت آذربایجان در حالی  دیروز (۲۷ خرداد) خاتمه یافت که همزمان با اعتراض روز گذشته،  دادستانی  شهرستان تبریز با دعوت از کارفرما جلسه‌ای را برای رفع مشکلات کارگران برگزار کردند.
کارگران می گویند: در جلسه‌ دیروز کارفرما وعده پرداخت یک ماه از مطالبات عق افتاده کارگران را داده بود درعین حال کارفرما وعده کرده حداکثر تا شش ماه مشکلات کارخانه وکارگران را بر طرف کند.
منابع خبری در تشریح اعتراض شب گذشته و امروز کارگران به ایلنا گفته‌اند: شب گذشته کارگران  شیفت شب مجتمع هما مرغ که تعدادشان به ۷۰ نفر می‌رسد همچون شب های گذشته کشتار را از ساعت ۲۲ تا ۲ بامداد  امروز (۱۸ خرداد)  متوقف کردند. به گفته کارگران، طبق جلسه دیروز مسئولان دادستانی با کارفرما تمامی ۴۴ کارگر شاغل در بخش‌های مختلف گسترش توسعه صنعت آذربایجان با اعتماد به وعده کارفرما به امید دریافت مطالباتشان موقتا به کار خود بازگشتند.
آنها می‌گویند  دلیل اعتراض حدودا ۸۷ روزه آنها در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مزدی آنها در یکسال ونیم گذشته بوده است.در این بین کارفرما فقط مبالغی را به صورت الحساب به  کارگران داده است.
همچنین گفته می‌شود که در پرداخت حق بیمه کارگران یاد شده نیز مشکلاتی به وجود آمده است به طوری که حجم مطالبات بیمه ای  باعث شده تا تامین اجتماعی از  تمدید اعتبار دفترچه ای درمانی کارگران( از فروردین ماه سال جاری) خوداری کند.

------------------

سازمان‌های دولتی و غیردولتی خوزستان ساعت ۱۲ تعطیل می‌شوند

به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی افزایش دمای شهرهای خوزستان به بیش از ٥۰ درجه مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به تداوم این وضعیت، اطلاعیه صادر کرد. در این اطلاعیه آمده: ساعت اتمام کار ادارت و سازمان های دولتی و غیردولتی تا روز چهارشنبه ساعت ١٢ ظهر است.
پیش از این بالارفتن دمای هوا در استان خوزستان باعث بروز مشکلاتی برای نیروی کار در این استان شده بود. علاوه بر این، وجود ریزگردها و مشکل آلودگی هوا نیز مزید بر علت شده است.

------------------

ادامه رایزنی‌های نیروهای آزاد آموزش و پرورش / مطالبه‌گری را از همه کانال‌ها دنبال می‌کنیم

نیروهای آزاد آموزش و پرورش در تماس با ایلنا از ادامه پیگیری‌های خود خبر دادند.br> این معلمان که در مدارس غیر دولتی اشتغال دارند، می‌گویند تابستان امسال قصد داریم با قدرت هرچه بیشتر از مطالبات خود دفاع کنیم؛ از همه کانال‌ها پیگیر خواسته‌هایمان هستیم. از رایزنی و نامه‌نگاری گرفته تا درخواست دیدار با مقامات عالی کشور.br> نیروهای آزاد که پیش از این نیز بارها تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند، مهمترین مطالبات خود را این موارد عنوان می‌کنند: عدم امنیت شغلی، دستمزد پایین‌تر از حداقل دستمزد مصوب، فقدان بیمه و نداشتن امتیاز در آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش.

------------------

پاداش کارکنان شرکت ملی حفاری ایران پرداخت نشد

در روزهای گذشته جمعی از کارکنان شرکت ملی حفاری ایران با ایلنا تماس گرفتند و از عدم پرداخت پاداش وعده داده شده انتقاد کردند.
پیش از این در فروردین ماه وعده داده شد که به همه کارکنان تحت پوشش شرکت نفت، معادل یک ماه حقوق، پاداش پرداخت می‌شود؛ این پاداش به بسیاری از کارکنان نفتی پرداخت شد؛ اما کارکنان شرکت حفاری همچنان بی‌نصیب مانده‌اند.
یکی از کارکنان این شرکت می‌گوید: هنوز مصوبه پرداختِ پاداش یک ماه حقوق، به شرکت ملی حفاری ایران ابلاغ نشده و پرسنل بیش از دو ماه است که منتظر این ابلاغ هستند.

------------------

کارگران شهرداری منطقه دو اهواز برای دومین‌ روز تجمع کردند

این کارگران که روز گذشته نیز در مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کرده بودند، به ایلنا گفته‌اند: حدود ۲۰۰ نفر  هستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری « سپهر قلعه گلی» در سه ناحیه(یک ،دو وسه ) منطقه  دو شهر اهواز در فضای سبز مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجه‌ای مدیران این شرکت بابت  چند ماه مزد از کارفرما طلبکاریم.
به گفته کارگران معترض،شرکت پیمانکاری سپهر قلعه گلی اهواز دستمزد ماه های فروردین واردیبهشت را به  آنان پرداخت نکرده و بابت سنوات سالهای ۹۴ و۹۵ از او طلبکاراند. به ادعای آنان، یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه یک اهواز محدودیت حق اولاد وبیمه خانواده‌های آنان است.
به گفته  آنان آنچه کارگران شهرداری اهواز هر ماه به عنوان دستمزد می گیرند حداقل‌های مزدی قانون است که میزان آن سالی یک‌بار در پشت درهای بسته تعیین می‌شود اما هرگز میزان آن کفاف معیشت آنها را نداده است.

------------------

سیاست قدرتمندان «تضعیف اتحاد کارگری» است/ تشکل برای کارگران از نان شب واجب‌تر است

اکبر علیپور (رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با بروز حوادث مرگبار در معادن کشور اظهار داشت:  آمار بالای مرگ و میر در معادن کشور، زنگ خطر را به صدا درآورده‌است؛ ایمن سازی یک مطالبه اصلی است؛ علی‌الخصوص برای  معدنکارانی که هر روز ساعتها را در محیط پرخطر معدن می‌گذرانند. وی با بیان این که مرگ کارگر بافقی، معدنکاران استان یزد را متاثر کرد و ما کارگران استان یزد به جِد، در انتظار پاسخگویی مسئولان محلی و استانی هستیم؛ افزود: تنها راه رسیدن به مطالبات،  تقویت اتحاد و انسجام کارگران ، برگزاری مراسم دست جمعی و تاکید بر لزوم برگزاری جلسات ماهیانه در سطوح عالی  است. علیپور ادامه داد: این درحالیست که شگرد وسیاست قدرتمندان در جهت تضعیف اتحاد کارگری است.
رئیس انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو در ادامه بحث با تاکید مجدد بر لزوم تشکل یابی و اتحاد گفت: مطالبه‌گری فردی جواب نمی‌دهد؛ چنانچه کارگری به صورت انفرادی یا تعداد محدودی از کارگران  به حق در راه مطالبه  حقوق قانونی خود حرکت کنند، یا تهدید به اخراج می شوند  و یا متهم به سیاسیگری و برهم زدن امنیت ملی؛ به همین دلیل است که تشکل برای کارگران از نان شب واجب‌تر است.
این فعال کارگری افزود: قرار نیست با این همه خدمت و  فعالیت اقتصادی، ما کارگران تعدادی را بر روی صندلی‌های مدیریتی وپشت میزهای ریاست بنشانیم و  بگذاریم آنها فقط منافع خودشان را در نظر بگیرند و از ترس از دست دادن میز وصندلیشان، کارگران را له کنند؛ چیزی که این روزها می‌بینیم غیر از این هم نیست؛ اگر آمار حوادث شغلی کشور را مرور کنیم به راحتی متوجه می‌شویم آن چیزی که برای مسئولان کم‌اهمیت است، جان کارگر است.
علیپور در پایان گفت: کارگران باید بیشتر هوشیار باشند و بدانند تا اتحاد دست جمعی به دست نیاید، روند  معیوب فعلی به همین صورت ادامه پیدا می‌کند و هر روز بیش از روز قبل، شاهد حوادث دلخراش و مرگ کارگران خواهیم بود.

------------------

در گرمای تابستان؛ انتقال ساعت کار کارگران به شب‌ کافی نیست/شرایط ایمنی در شب را باید جدی گرفت

«عیسی ثعلبی» کارشناس ایمنی و بهداشت کار که تجربه کار در مناطق جنوب کشور را دارد، در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: در فصل تابستان در مناطق جنوبی گرمای هوا  به‌صورت طاقت‌فرسایی افزایش می‌یابد که این موضوع مستقیما کارگران ساختمانی را متاثر می‌سازد و به آنها آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد می‌سازد.
به طور معمول گرمای هوا در مناطق جنوبی کشور در طول روز به بیش از 50 درجه سانتیگراد می‌رسد که با تاریک شدن هوا تا 5 درجه از گرمای هوا کاسته می‌شود اما شرجی بودن هوا حتی در شب نیز آزاردهنده است.
این کارشناس ایمنی و بهداشت کار که در مناطق جنوبی کشور کار می‌کند با اشاره به تجربه خود در این خصوص گفت: در مناطق جنوب به صورت عرفی ساعت کار کارگران تغییر می‌کند ازجمله کارگران ساختمانی که برای رها شدن از گرما کار‌های خود را به پس از غروب آفتاب و هنگام تاریکی هوا موکول می‌کنند.
ثعلبی با بیان اینکه شب هنگام نیز اولین اشکالی که پیش می‌آید و کارگران ساختمانی را آزار می‌دهد، کمبود نور است، اظهار داشت: کارفرمایان کارگران ساختمانی باید کمبود نور شب را از طریق نصب پرورژکتور و سایر ملزومات، جبران کنند. از طرفی این احتمال هم وجود دارد که که بینایی کارگر به مرور زمان ضعیف شده باشد از این رو باید  چشم کارگر چند وقت یکبار معاینه شود.
این کارشناس ایمنی و بهداشت کار در ادامه با بیان اینکه کارفرمایان باید حساسیت بیشتری در هنگام کار شبانه بر ایمنی تجهیزات داخلی کارگاه داشته باشند، گفت: هنگام تاریکی هوا دقت کارگر به علت خستگی پایین می‌آید از همین رو ضرورت دارد که ایمنی تجهیزات مرتبا بررسی شوند و در صورتی که مشکلی وجود داشت بلافاصله با تجهیزات استاندارد جایگزین شوند.  
وی با بیان اینکه لباس کارگران باید از جنسی انتخاب شود که در هنگام کار آزاردهنده نباشد، تصریح کرد: لباس کارگر در هنگام کار و عرق کردن نباید به تن بچسبد چراکه موجب عرق‌سوز شدن می‌شود از این رو همواره به کارفرمایان توصیه می‌شود که لباس‌هایی از جنس کتان و نه پلاستیک در اختیار کارگران ساختمانی بگذارند.
ثعلبی درخصوص گنجانده شدن برنامه استراحت روزانه در هنگام انجام کارهای ساختمانی، گفت: در این ایام کارگر باید هر 2 ساعت یکبار 15 دقیقه استراحت کند و البته باید محیط استراحتش مساعد و خنک باشد تا این 15 دقیقه استراحت کارایی ذهنی و جسمی کارگر را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه بازرسان کار باید روی اتاقک‌هایی که کارگران در آن استراحت می‌کنند، نظارت کنند تا مشکلی در آنها وجود نداشته باشد، افزود: از آنجا که محیط کارگاه‌های ساختمانی پر از گرد و غبار است اتاقک‌های استراحت باید از نفوذ گرد و غبار در امان باشند. در غیر این صورت در هنگام استراحت به ریه‌ها و پوست کارگران آسیب‌های جبران ناپذیری وارد می شود.
ثعلبی با تاکید بر اینکه آب شرب کارگران باید سالم باشد، گفت: علاوه بر آب شرب سالم کارفرمایان باید آب لیمو و شربت بنوشند تا افت فشار سبب غش کردن و ورود آنها به حالت اغما نشود.
این کارشناس ایمنی و بهداشت کار در پایان با تاکید بر حساسیت کار کارگران ساختمانی به علت کار در ارتفاع و تماس مداوم با نور آفتاب، افزود: متاسفانه به علت اینکه کارگران ساختمانی کارفرمای مشخصی  ندارند با مشکلات بسیاری در خصوص مسائل ایمنی شغلی مواجه هستند که باید در این خصوص به اجرای آیین نامه‌ها و ضوابط طب کار پرداخت.

------------------

شنبه ۲٧ خرداد ۱۳۹٦ - ۱٧ ژوئن ۲۰۱٧

تجمع اهالی آق‌دره برای«کار» به درگیری منجر شد/ دست‌کم۱۳ نفر مصدوم شدند

منابع خبری ایلنا در معدن طلای آق‌دره می‌گویند: تجمع روز پنجشنبه (۲۵ خردادماه) شماری از اهالی شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی بر سر یافتن شغل در معدن طلای آق‌دره به درگیری منجر شده است.
آنها درباره وقایع اتفاق افتاده در این روز می‌گویند: با وجود آغاز عملیات استخراج و جذب تدریجی کارگران فصلی معدن طلای آق‌دره، هنوز شماری از اهالی منطقه در صف استخدام این واحد معدنی باقیمانده‌اند.
برپایه این اطلاعات؛ از زمان آغاز عملیات استخراج در این واحد معدنی در بهار سال ۹۶، طبق روال معمول شمار قابل توجهی از اهالی این منطقه برای یافتن شغل به معدن طلای آق‌دره مراجعه می‌کنند. این جویندگان کار بیشتر از اهالی چهار روستای انگورد، آق‌دره اولیا، وسط و سفلی، و شهر تکاب هستند و از قرار معلوم تا این لحظه تعداد ۴۵۰ نفر از آنها به عنوان کارگر فصلی در این واحد معدنی مشغول کار شده‌اند.
ظاهرا حضور مستمر جویندگان کار در محوطه معدن آق‌دره باعث شده اهالی شاغل در این واحد معدنی برای انجام وظایف خود با مشکل مواجه شوند، چنانچه به تشخیص کارفرما فعالیت معدن از ابتدای ماه جاری به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
گفته می‌شود کسانی که تجمع روز پنجشنبه آنها به درگیری منجر شده است، بیشتر از اهالی روستای آق‌دره وسطی هستند که همچنان در انتظار یافتن کار در محوطه این واحد معدنی حضور دارند و برخی از آنها در گذشته به عنوان کارگر فصلی در معدن طلای آق‌دره، مشغول کار بوده‌اند. در همین رابطه تعداد مصدومان وقایع روز پنجشنبه معدن آق‌دره تا ۱۳ نفر برآورد می‌شود که در میان آنها افرادی از میان اهالی شاغل و جویند کار نیز حضور دارند. از قرار معلوم ماجرای این درگیری که با مداخله عوامل انتظامی خاتمه یافته است، مصادف با جلسه‌ای بود که در همین رابطه توسط شورای تامین شهرستان تکاب در مسجد روستای آق‌دره وسط در حال برگزاری بود.
عُمده عملیات استخراج از معدن طلای آق‌دره هر سال بهار به صورت فصلی آغاز و تا حوالی زمستان ادامه دارد و در نتیجه قرارداد این کارگران نیز موقتی است و در بهترین حالت کارگران مورد نظر در بهار سال بعد می‌توانند شانس خود را برای استخدام دوباره در این واحد معدنی بیازمایند.
پیش از این شرکت پویا زرکان در مقام، کارفرمای معدن طلای آق‌دره اعلام کرده بود که در نتیجه به تاخیر افتادن مجوز استخراج جدید، فعالیت این واحد معدنی برای سال ۹۶ با چند هفته وقفه همراه و در نتیجه موعد استخدام تدریجی کارگران فصلی شاغل در این معدن نیز با تاخیر روبرو بوده است.
همچنین مدیریت این واحد معدنی اعلام کرده است: در معدن طلای آق‌دره عملیات استخراج مطابق مجوزهای صادره از وزارت صنعت انجام می‌شود و در نتیجه شمار نیروی انسانی شاغل در این معدن نیز باید متناسب با ظرفیت‌ فعالیت این واحد معدنی باشد.

------------------

کارگران پارس قو تجمع کردند/ پرداخت هزینه‌ دادرسی در توان کارگران نیست

به گزارش ایلنا، حدود ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه پارس قو از ساعت ۸ صبح امروز(شنبه/۲۷ خرداد) در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه مطالبات مزدی و مشخص نبودن زمان بازگشایی این کارخانه در محوطهمحل کار خود تجمع کردند.
تجمع امروز کارگران پارس قو تا حوالی ساعت ۱۲ ظهر ادامه داشت و کارگران شرکت کننده مانند دفعات بنر و پوستر‌هایی را حمل می‌کردند که در آن  به عملکرد کارفرما و سهامداران اعتراض شده بود.
آنها گفتند در شرایطی که مشکلات کارخانه روغن نباتی قو دیگر برکسی پوشیده نیست اما کارفرما همچنان از پرداخت، دستمزد بهمن سال گذشته و مطالبات مزدی اسفند ۹۵، فرودین و اردیبهشت ۹۶ آنها خودداری می کند.
کارگران پارس قو افزودند: در نتیجه آنها در پرداخت هزینه‌های مربوط به پرونده شکایتی که از طرف آنها و علیه کارفرما، حدود دو هفته پیش در دادسری بعثت مطرح شده است را ندارند.
براین اساس گفته می‌شود که هر کدام از کارگران روغن قو حدود  ۳ ماه پرداخت نشده (حدود پنج میلیون تومان) طلبکار است که هزینه دادرسی چنین پرونده‌ای دست‌کم حدود ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
همچنین دفترچه بیمه‌های کارگران روغن قو دو هفته است که تمدید نشده و آنها هنگام مراجعه به مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی به مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند.

------------------

مطالباتمان پرداخت نشد؛ به گروگانگیری هم متهم شدیم

معلمان بازنشسته و حق‌التدریسی‌ها در انتظار پرداخت معوقاتِ انباشته

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدباقر نوبخت (سخنگوی دولت) در روزهای گذشته در ارتباط با عدم توانایی مالی آموزش و پرورش در پرداخت مطالبات انباشته معلمان گفته‌است: از روزی که وارد دولت شده‌ام آموزش و پرورش همواره بدهکار بود و به محض اینکه بدهی‌ها را صفر می‌کردیم مجدد کنتور می‌افتاد.    دوهزار میلیارد تومان بابت بازنشستگی فرهنگیان و ۲ هزار میلیارد تومان بابت بدهی‌های دیگر پرداخت کرده‌ایم اما باز می‌گویند اگر ۱۲۰ میلیارد تومان ندهید برگه‌های امتحانی دانش‌آموزان تصحیح نمی‌شود و همیشه گروگانی داریم که آموزش و پرورش بابت آن بودجه بیشتری دریافت کند.
پس از این اظهارات جمعی از معلمان حق‌التدریس و بازنشسته با ایلنا تماس گرفتند و ضمن انتقاد از این اظهارات گفتند: براستی چگونه است، که جامعه بزرگ تعلیم و تربیت کشور، هنگام حضور در فراخوان‌های مختلف، از جمله حضور در انتخابات، مورد تشویق قرار می‌گیرند اما اگر حق و حقوق خود را مطالبه کنند، متهم به گروگانگیری می‌شوند.
این معلمان با بیان این که بارها وعده پرداخت مطالبات فرهنگیان را داده‌اند، افزودند: هر بار به بهانه های غیر قابل قبول از پرداخت آن سر باز زدند و به وعده خود عمل نکردند.
این معلمان در پایان گفتند: از سخنگوی محترم دولت و ریاست سازمان برنامه و بودجه  می خواهیم ضمن دلجویی از جامعه بزرگ و شریف فرهنگیان کشور، در اولین اقدام نسبت به پرداخت و تسویه کامل کلیه مطالبات قانونی و معوق فرهنگیان اقدام نموده و از این پس برابر با مصوبه مجلس برای سال ۹۶ تمام مطالبات و اضافه کاری های فرهنگیان را به روز و با حقوق ماهانه پرداخت نمایند تا ضمن اجرای  مُر قانون مصوب مجلس، موضوع گروگانگیری بر جنابشان مشتبه نگردد.

------------------

کارگران پیمانی فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز تجمع کردند

به گزارش ایلنا ،گروهی از کارگران  پیمانی فضای سبز ناحیه دو منطقه دو شهرداری اهواز که دست کم دو ماه مزد معوقه از  کارفرمای خود طلبکارند؛ صبح امروزشنبه (۲۷ خردادماه) مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز تجمع کردند.
این کارگران  در این تماس  گفتند: حدود ۲۰۰کارگر فضای سبزهستیم که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری « سپهر قلعه گلی» در ناحیه دو منطقه دو شهر اهواز  مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجه‌ای مدیران این شرکت بابت  دست کم دو ماه مزد  معوقه از کارفرما طلبکاریم.
به گفته کارگران معترض،شرکت پیمانکاری سپهر قلعه گلی دستمزد ماه‌های فروردین و اردیبهشت آنان را به تاخیر انداخته است . به ادعای آنان ، یکی دیگر از موارد اعتراض کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز محدودیت حق اولاد وبیمه خانواده‌های آنان است.
به گفته آنان از قرار معلوم تا پیش از تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده، حق اولاد تنها به دو فرزند از مجموع فرزندان خانوداه‌های کارگری پرداخت می‌شد اما با تصویب و ابلاغ قانون جدید اصلاح جمعیت و تنظیم خانواده محدودیت‌های مربوط به پرداخت حق اولاد و بیمه اجباری فرزندان کارگران برطرف شده است و بنابراین دیگر نباید هیچ محدودیتی در پرداخت این مزایای وجود داشته باشد.
در ادامه کارگران معترض تصریح کردند: علاوه بر موارد فوق کارفرما شرکت پیمانکاری بابت چندین سال سنوات از به کارگران بدهکار است. در این رابطه دبیر خانه کارگر اهواز با تایید خبر تجمع کارگران منطقه  دو شهرداری اهواز به ایلنا گفت: متاسفانه مسئولان مرتبط با مشکلات کارگران شهرداری اهواز نسبت به بهبود وضعیت پرداخت مطالبات کارگران شهرداری اهواز بی‌توجه ای نشان می دهند.
«آقایار حسینی»گفت: طی چند ماه که کارگران شهرداری اهواز بویژه کارگران منطقه دو چهار وهشت مرتبا برای وصول مطالبات صنفی خود دست به اعتراض صنفی می‌زنند ما شاهد هیچ واکنشی از سوی شهرداری ،شورای شهر وحتی استانداری  استان نبوده‌ایم.
به اعتقاد وی اعتراض  صنفی کارگران شهرداری اهواز صرفا به خاطر مطالبات معوقه دو ماه گذشته آنان صورت نگرفته بلکه این کارگران به دلیل وجود شرکتهای پیمانکاری فاقد  امنیت شغلی هستند.
او در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه از شهردار وشورای شهر اهواز انتظار داریم پی گیر پرداخت مطالبات کارگران پیمانکاری باشندافزود: همچنین از شخص استاندار خوزستان می خواهم  به دلیلی آنکه مجموع کارگران شهرداری زیر مجموعه معاونت شهر روستای استانداری فعالیت دارند  پیگیری موضوع مطالبات کارگران شهرداری اهواز ومشکلاتی که منجر به گسترده شدن اعتراض کارگران  در استان می شود اقدام کنند.

------------------

مرگِ کولبر جوانِ سردشتی بر اثر حادثه غیرطبیعی

به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارشنبه (24  خرداد) یک کولبر جوان سردشتی در اثر حادثه غیرطبیعی جان خود را از دست داد.
منابع خبری ایلنا، هویت این کولبر را سیروان عزیزی، اهل دولتانچک سردشت اعلام کرده‌اند؛ کولبر متوفی پدر دو فرزند بوده‌است.
از قرار معلوم، این کولبر حامل چندین کارتن سیگار بوده و در منطقه بیتوش از توابع سردشت دچار حادثه شده‌است؛ جنازه این کولبر مدتی بعد به وسیله دیگر کولبران و اهالی منطقه از کوهستان به پزشکی قانونی سردشت منتقل شده است.
کولبری یکی از مشاغل غیررسمیِ پرخطر در مناطق کردنشینِ غرب کشور است که آمار مرگ و میر آن به شدت بالاست؛ در موارد بسیاری حوادث طبیعی و غیرطبیعی به مرگ کولبران می‌انجامد. 

------------------

چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹٦ - ۱۴ ژوئن ۲۰۱٧

فقر عامل صف طویل بیکاران/درآمد کارورزی از پول توجبیی هم کمتر است

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض کارگران به تصمیم دولت برای اجرای طرح کارورزی در حالی ادامه دارد که بنابر اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است تا این لحظه دست‌کم ۲۷۰ هزار دانشجو برای کارورز شدن صف کشید‌اند.
بنابر اظهاراتی که در همین رابطه به نقل از علاء الدین عزوجی، مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رسانه‌ها منتشر شده است، دولت انتظار این حجم انبوه از متقاضیان را نداشته است؛ به صورت مشخص این مقام مسئول وزارت کار در این باره گفته است: پیش بینی‌ها براین بود که نهایتا شمار متقاضیان کارورزی  ۱۵۰ هزار نفر باشد که این عدد مورد انتظار از آمار ثبت شده ۱۷۰ هزار نفر کمتر است.
هرچه باشد عدد ۱۵۰ هزار رقم کمی نیست تا چه رسد به رقم ۲۷۰ هزار، خاصه آنکه این اعداد مربوط به آدم‌هایی باشند که تازه دوره دانشگاه را پشت سرگذاشته اما به دلیل بیکاری حاضرند تا تحت عنوان کارورز و در ازای دریافت حقوقی به مراتب کمتر شانس خود را برای یافتن شغل امتحان کنند. 
در این باره فریبرز رئیس‌دانا، کارشناس اقتصادی می‌گوید: ثبت نام بیش از اندازه دانشجویان بیکار را نمی‌توان دلیلی بر ممتاز بودن طرح کارآموزی تلقی کرد، علت ثبت نام بیش از گنجایش این طیف از جویندگان کار تنها به نرخ بالای بیکاری و فقر باز می‌گردد، به طوری اکنون که می‌بینیم ۲۷۰ هزار نفر حاضر شده‌اند تا برای دریافت ماهی ۳۱۰ هزار تومان صف بکشند.
ادامه می‌دهد: باید به این نکته اشاره کنیم که این موقعیت هرگز به معنای مطلوب تلقی کردن برنامه‌های اشتغالزایی از جنس طرح کارورزی نیست، بلکه برعکس واتاب شرایط مضحکه‌ای است که امروز در دانشگاه‌های کشور حکم فرماست،  زیرا اگر دانشگاه‌ها در تعلیم و فن آموزی به دانشجویان عملکرد خوبی داشت دیگر نیازی به چنین طرحی نبود. کجای دنیا چنین طرحی انجام شده است که ما اکنون در ایران باید با آن روبه‌رو شویم.
او با اشاره به عدم توانایی کارفرماها برای آموزش دانشجویان می‌گوید: بی شک کارگاه‌ها و مراکزی که می‌خواهند به فارغ‌ التحصیلان آموزش دهند تجهیزات و دانش لازم را ندارند و همچنین اگر این توانایی‌ها را داشتند خودشان را از این وضعیت اقتصادی بیرون می‌کشیدند.
رئیس دانا در واکنش به مبلغ در نظر گرفته شده برای حقوق ماهیانه در این طرح خاطرنشان می‌کند: مسئولان مبلغ ماهیانه ۲۵۰ تا ۳۱۰ هزار تومان را برای این فارغ التحصیلان در نظر گرفته‌اند که به اندازه پول توجیبی چند روز دوران دانشجویی هم نمی‌شود و آن وقت می‌خواهند جوانان مردم با این مبلغ زندگی کنند.
این اقتصاد دان در پایان گفت: مطرح کردن این طرح نشان می‌دهد که پزشکان ما نمی‌توانند آمپول بزنند، مهندسان ما نمی‌توانند محاسبات ساختمانی انجام دهند و جامعه شناسان ما نمی‌توانند از مناطق آسیب دیده نظرسجی کنند. جدا از همه انتقاداتی که به شرایط مدیریت و تدریس  در دانشگاه‌ها وارد است باید گفت که چنین طرحی نمی‌تواند کمکی به وضعیت کنونی اقتصاد و همچنین بیکاری کشور بکند.

------------------

کشته و زخمی شدن دو کارگر ساختمانی در میدان هروی

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، بامداد روز گذشته سه شنبه (۲۳ خرداد ماه) در اثر تخریب دیوارهای  ضلع شمالی یک زمین گودبرداری شده در  حوالی میدان هروی ،خیابان وفا منش شهر تهران ، یک کارگر  در زیر آوار جان باخت وکارگری دیگر نیز بدلیل شدت مصدومیت روانه بیمارستان شد.
از قرار معلوم در همان دقایق اولیه  گروه های امداد ونجات اولین کارگر ۲۳ ساله  را از زیر آوار خارج و بدلیل مصدومیت تحویل عوامل اورژانس داده شد.
دومین کارگر این حادثه در میان حجم زیادی از آور گرفتار می شود که آتش نشانان با استفاده از تجهیزات فنی موفق می شوند جسم بی جان این کارگر۲۷  ساله را خارج کنند.

------------------

«کار کودک» محصول سیاست‌های غلط اقتصادی

براساس اخبار دریافتی ایلنا، بیست و دوم خرداد به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودک، نشستی تحت عنوان «واکاوی کار کودکان» در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، محمد مالجو، اقتصاددان و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی درباره زمینه‌های ساختاری گسترش کودکان کار پس از جنگ ۸ ساله گفت:
سه مجموعه از عوامل خصوصاً پس از جنگ در پیوند با هم باعث عدم تعادل بنیادین در ساختار مداخل و مخارج دهک‌های بنیادین شدند که یکی از پیامدهای آن می‌تواند عرضه کار کودک به بازار باشد.
او با اشاره به این عوامل زمینه‌ساز گفت: اولین دسته از این عوامل، مجموعه‌ای از سیاست‌گذاری‌های دولت به‌ویژه در رابطه با دهک‌های پایین است که از طریق زیر پا گذاشتن حقوق عرفی و قانونی آن‌ها و از رهگذر سلب برخی از داشته‌های آن‌ها، ضعفای توده‌ها را به‌طور مستمر بی‌چیزتر می‌کند. درواقع، سلب داشته‌های اعضای فروتر به نفع طبقات قوی‌تر صورت می‌گیرد. طبقات پایین به‌طور مستمر بی‌چیز می‌شوند و ناگزیرند نیروی کار خود را به بازار عرضه کنند.
مالجو در ادامه افزود: دسته دوم از عوامل زمینه‌ساز، سیاست‌های دولتی هستند که به‌طور مستمر دستمزدهای انفرادی این توده‌ها را سرکوب می‌کنند و قدرت خریدشان را کاهش می‌دهند. دسته سوم هم، سیاست‌هایی هستند که باعث کاهش دستمزدهای اجتماعی شده‌‌اند. مجموعه این عوامل موجب عدم تعادل در ساختار درآمد و هزینه‌ها شده‌اند و یکی از واکنش‌ها به این عدم تعادل، عرضه همه نیروی کار خانواده از جمله زنان، سالمندان و کودکان به بازار کار است.
این اقتصاددان اضافه کرد: درباره دسته اول از عوامل، در همه سال‌های پس از جنگ با سازوکارها و سیاست‌های دولتی مواجه بودیم که از راه‌هایی غیر از تولید، ثروت اقتصادی را در دست اقلیت نزدیک به دولت تجمیع کردند. این سازوکارها عبارتند از خصوصی‌سازی‌ها، فساد اقتصادی دولت، نحوه خلق پول و اعتبار، نحوه توزیع پول و اعتبار، الگوی توزیع مخارج دولت و الگوی مالیات‌ستانی دولت. این سازوکارها باعث می‌شوند ثروت در دست اقلیت به زیان اکثریت متمرکز شود و اکثریت به‌طور مستمر داشته‌های خود را از دست بدهند.
مالجو درباره نحوه خلق پول و اعتبار در بازارهای متشکل پولی و تأثیر آن بر فقر گفت: وقتی نقدینگی خلق نشود و تناسب آن با تولید افزایش پیدا نکند، شاهد افزایش سطح قیمت‌ها و تورم خواهیم بود. در نتیجه تورم، خانواده‌هایی که دارایی‌های منقول و غیرمنقول زیادی دارند نه تنها زیان نمی‌بینند بلکه قوی‌تر می‌شوند. درواقع، چیزی که به دست می‌آورند از کیسه دستمزدبگیران است که قدرت خرید خود را در نتیجه تورم از دست می‌دهند.
او در رابطه با نحوه توزیع اعتبار در شبکه بانکی گفت: نحوه این توزیع هم برابر نیست و کسانی که از تورم بازنده شده‌اند تلاش می‌کنند بخشی از باخت خود را از رهگذر گرفتن تسهیلات جبران کنند. این افراد بی‌چیز و سلب مالکیت‌شده برای تأمین معاش، ناگزیر از عرضه نیروی کار خود به جامعه‌اند. سیاست‌های اقتصادی نیز توان چانه‌زنی نیروهای کار را در بازار کار و محل کار کاهش داده و در نتیجه، دستمزدها و شرایط کاری‌شان رو به افت گذاشته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: اصلی‌ترین علت کاهش توان چانه‌زنی نیروهای کار، موقتی کردن قراردادهاست. در ابتدای دهه هفتاد تنها ۶ درصد از نیروهای کار قرارداد موقت داشتند؛ در حالی‌که اکنون این آمار به بیش از ۹۰ درصد می‌رسد. یک‌سوم از این کارگران با کارفرمای مستقیم رابطه ندارند؛ چون شرکت‌های پیمان‌کاری ظهور کرده‌اند که واسطه کارگر و کارفرما هستند و به زیان کارگر و به نفع کارفرما، حق و حقوق را جابه‌جا می‌کنند.
عقب‌نشینی دولت‌ها از اصول مصرح قانون اساسی
مالجو در ادامه افزود: تعدیل نیروی انسانی دولت از اشل‌های پایین شغلی و پرتاب آن‌ها به بازار کاری که چنین شرایطی دارد، از دیگر دلایل به‌وجود آمدن این مسئله است. مسئله دیگر، ممانعت همه دولت‌ها در برابر تشکل‌یابی نیروهای کار است تا بتوانند مستقل از کارفرما و دولت منافع خود را در فرآیندهای اجتماعی دنبال کنند. وقتی توان چانه‌زنی در مقابل منویات کارفرمایان کاهش یابد، نیروهای کار از حقوق مختلف خود از جمله خواسته دستمزدی شایسته برای امرار معاش عاجزند. از سوی دیگر، همه دولت‌ها بعد از جنگ از اصول مصرح در قانون اساسی در زمینه بهداشت، مسکن، آموزش، اشتغال و… که در رابطه با آن‌ها موظف شده بودند، عقب‌نشینی کردند و این به معنای کاهش دستمزدهای اجتماعی نیروی کار است. این مسئله باعث عدم تعادل ساختاری در درآمدها و هزینه‌های خانواده‌ شده و واکنش این خانواده، عرضه نیروی کار بیشتر به بازار است. درواقع، جایی که راه‌حل جمعی و سندیکا وجود ندارد، افراد به شکل فردی مشکل خود را حل می‌کنند.
او ادامه داد: از سال ۷۳ به این سو، درصد دوشغله‌ها و اضافی‌کاری مردان سرپرست خانوار افزایش یافته و استمرار حضور سالمندان در بازار کار، افزایش مشارکت اقتصادی زنان که باعث کاهش سلطه جنسیتی شده و افزایش عرضه نیروی کار کودک اتفاق افتاده است.
این اقتصاددان در رابطه با راهکارهای حل معضلات اقتصادی که در افزایش کودکان کار نیز مؤثرند، گفت: انحلال رژیم سلب مالکیت از توده‌ها، عقب‌نشینی دولت از سیاست سرکوب دستمزدها و بازگشت دولت به اصول تعیین‌شده در قانون اساسی، موجب جلوگیری از آسیب‌های بیشتر خواهند شد اما به لحاظ سیاسی جامعه ما در حال حاضر مهیای طی کردن این مسیر نیست.

------------------

کارگران ایرانی شاغل در یک شرکت عراقی از شرایط شغلی ناراضیند

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران ایرانی در شرکت قمرالمقتدر که یک شرکت عراقی و از شرکت‌های اقماری سامسونگ در عراق است، مشغول به کار هستند.
این کارگران در تماس‌های جداگانه از شرایط شغلی خود ابراز نارضایتی کردند و گفتند: مطالبات مزدی ما به موقع پرداخت نمی‌شود؛ چند وقت پیش، قبل سفر به ایران، مبلغی از دستمزدها پیش کارفرما باقی ماند و کارفرما به ما گفت موقع بازگشت باقی طلبتان را پرداخت می‌کنیم.
این کارگران افزودند: وقتی به عراق برگشتیم، ما را به پروژه راه ندادند و دیدیم نیروهای جدید جایگزین ما شده‌اند. این کارگران به عنوان جوشکار و فلزکار در شرکت فوق در بصره مشغول به کار هستند که طبق گفته یکی از همکارانشان که به ایران بازگشته، کارفرما به کارگران شاغل در پروژه، اجازه بازگشت به ایران نمی‌دهد.

------------------

کارگران معدن پابدانا جنوبی برای دومین روز تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۳۰۰ نفر از کارگران معدن پابدانان جنوبی زرند کرمان  در دو روز گذشته (۲۳ و ۲۴ خرداد ماه) به نشانه اعتراض به برآورده نشدن خواسته‌های صنفی خود تجمع کرده‌اند.
کارگرانی که در این اجتماع صنفی حضور دارند حجم معوقات مزدی پرداخت نشده را ۶ تا ۸ ماه عنوان کرده و افزودند: دلایل اصلی  اعتراضمان بی توجه‌ای کارفرمای معدنی پابدانای جنوبی به پرداخت مطالباتمان است که در نتیجه آن  دیروز و امروز به اتفاق شماری از همکارانمان در محدوده محل کارمان ( اطراف مسیر  دو راهی جاده زرند به کرمان) تجمع کرده‌ایم.
به گفته آنها ، شماری از همکارنشان از شهریور ماه سال ۹۵ تاکنون مطالبات مزدی خود را به طور کامل دریافت نکرده اند و در این میان گروه دیگری  هستند که مطالبات مزدی فروردین ماه سال جاری هنوز پرداخت نشده و در عین حال کارفرما این واحد معدنی از اسفند ماه سال ۹۵ تاکنون بابت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
همچنین به نقل از این کارگران  گفته می شود از دیگر از دلایل اعتراض دو روزه آنها عدم بازگشت به کار حدود ۳۰ نفر از کارگران اخراجی  این واحد معدنی است که در اواخر پایان سال ۹۵ پس از اتمام قرار داد تعدیل اما به دلیل مشکلات بیمه‌ای هنوز موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده‌اند
کارگران معترض در این باره گفتند: در کنار پیگیری برای دریافت معوقات مزدی، خواستار بازگشت به‌کار همکاران اخراج شده خود نیز هستیم.

------------------

کمیسیون تعدیلِ مدارک تحصیلی شرکت نفتی ها برگزار نشد/ کسی پاسخگوی قانون‌گریزی نیست

در روزهای گذشته، جمعی از کارکنان شرکت نفت با ایلنا تماس گرفتند و از عدم برگزاری کمیسیون تعدیل مدارک تحصیلی کارکنان انتقاد کردند.
به گفته این کارکنان، اکنون قریب به 8 ماه است که کمیسیون تعدیل مدرک تحصیلی کارکنان صنعت نفت به بهانه‌های مختلف برگزار نشده است؛ ظاهرا مقامات می‌گویند که قرار است در بخشنامه‌های قبلی تجدیدنظر کنند.
یکی از شرکت نفتی‌ها که در انتظار تعدیل مدرک تحصیلی خود است می‌گوید: تاخیر در برگزاری کمیسیون، قانون گریزی است و ظاهرا هیچ کس پاسخگوی این قانون‌گریزی نیست.
شرکت نفتی‌ها می‌گویند: زمزمه‌هایی شنیده می‌شود که برخلاف بخشنامه‌های موجود، قرار است کمیسیون تعدیل مدرک تحصیلی برای هر فرد شاغل در شرکت نفت، فقط یک بار در طول دوران خدمت برگزار شود.
از قرار معلوم، کارکنان شرکت نفت در اعتراض به برگزار نشدن کمیسیون در ماه‌های گذشته، بارها به مقامات مربوطه نامه‌نگاری کرده‌اند و خواستار اجرای قانون شده‌اند.

------------------

درخواست گنجانده شدن شرایط اضافه کاری در قراردادهای جدید

به گزارش خبرنگار ایلنا، نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری معدن مس سرچشمه در معدن آریاناران مشغول کارند، این کارگران که سال گذشته با کارفرمای خود برسر انجام ماهانه ۷۰ ساعات اضافه کاری توافق کرده بودند؛ در آستانه انعقاد قراردادهای جدید خواستار لحاظ شدن این موضوع در قراردادهای جدید کاری خود شده‌اند.
  شماری از این کارگران در تماس با ایلنا می‌گویند: تا به امروز بصورت شفاهی این توافق در حال اجرا بوده است اما هیچ تضمینی وجود ندارد که با تغییر پیمانکار این مسئله پابرجا بماند برای همین از کارفرما می‌خواهیم تا موضوع ۷۰ ساعت اضافه کاری اجباری را در متن قراردادهای جدید لحاظ کند.
این در حالی است که به گفته همین کارگران از ۴ سال پیش تاکنون میان آنها و کارفرمای معدن آریاناران هیچ قرارداد جدیدی منعقد نشده و در این مدت رابطه همکاری آنها به صورت شفاهی بوده است و برای همین آنها اکنون خواستار انعقاد قراردادهای مکتوبی هستند که در آن شرایط اضافه کاری نیز لحاظ شده باشد.

------------------

اعتراض کارگران منطقه هشت شهرداری اهواز وارد دومین روز شد

منابع کارگری ایلنا در شهرداری اهواز خبر دادند، صبح امروز بیش از ۳۰۰ نفر از کارگران پیمانی فضای سبز منطقه هشت نواحی یک ،دو وسه شهرداری اهواز که تحت مسئولیت شرکت «نور تابان جنوب »فعالیت دارند بار دیگر تجمع‌های اعتراضی خود را در مقابل ساختمان استانداری از سر گرفتند.این کارگران روز گذشته مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز  تجمع کرده بودند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که مشکل اصلی آنها به تاخیر افتادن  دو ماه دستمزد وعیدی وپاداش پایان سال و دیرکرد در پرداخت برخی مزایای مزدی   است.
همچنین براساس اطلاعاتی که از سوی این منابع گزارش شده است کارفرما تا این لحظه از سال که حدود دو ماه ونیم از سال ۹۶ گذشته است هنوز عیدی وپاداش پایان سال گذشته ( ۹۵ )را به آنها پرداخت نکرده است.

------------------

مرگ یک کارگر در معدن کوشک بافق بر اثر اصابت سنگ به سَر

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته حدود ساعت 15، یک کارگر جوان در معدن کوشک بافق بر اثر حادثه شغلی جان خود را از دست داد.
علت فوت این کارگر، اصابت سنگ به سَر، عنوان شده‌است و ظاهرا پس از انتقال به بیمارستان، به علت آسیب شدید به جمجمه، عملیات احیاء موفقیت آمیز نبوده‌است.
منابع خبری ایلنا، هویت متوفی را اینطور بیان کردند: متوفی به نام رضا گنجی نام پدر اکبر، 26  ساله و اهل بهاباد یزد بوده‌است.

------------------

مطالبات راننده‌های معدن زمستان یورت فراموش شده/پول بنزین موردنیاز برای روشن کردن ماشین‌هایمان را نداریم

منابع کارگری ایلنا در معدن زمستان یورت خبر دادند، پرداخت مطالبات مزدی حدود ۸ نفر از رانندهای استیجاری  معدن زمستان یورت که مسئولیت جابجایی  مدیران را در این واحد معدن برعهده دارند؛ در ماه‌های گذشته پرداخت نشده و این کارگران به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه از دریافت مقرری بیمه بیکاری محروم هستند.
در همین رابطه، یکی از کارگران راننده که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفت: ما حدود ۸ راننده خوروهای سواری و مینی‌بوس در معدن زغال سنگ زمستان یورت هستیم که بصورت مستقیم با کارفرما تا اسفند ماه ۹۵ قرارداد کار داشتیم که این قرارداد تا چند روز قبل از حادثه وقوع انفجار معدن زمستان یورت در سالجاری تمدید شد و از آن موقع تا هم‌اکنون فاقد قرارداد کار بوده و همانند سایر کارگران معدن بیکار شده‌ایم.
او با بیان اینکه طبق قرارداد مدیریت شرکت باید هر ماهه مطالبات مزدی ما را به همراه اجاره بهای خودروها در موعد مقرر پرداخت می‌کرد، افزود: در حال حاضر مطالبات مزدی هریک از ما کارگران از دو تا ۷ماه به تاخیر افتاده و زمانی که پیگیر مطالبات خود از کارفرما می‌شویم پاسخگوی پرداخت آن نیست.
 به گفته وی، جدا ازمعوقات مزدی، کارفرما در زمان اشتغال پرداخت حق بیمه  ما ۸ راننده را برعهده نگرفت و ما در طول فعالیت چند ساله شغلی‌مان به‌رغم سختی کاری که داشتیم فاقد بیمه تامین اجتماعی بودیم.
او گفت: در آستانه چهلمین روز از وقوع حادثه انفجار معدن زغال سنگ زمستان یورت که منجر به کشته شدن ۴۳ نفر از همکارانمان شد؛ کارفرما در حالی مطالبات ما ۸ کارگر را پرداخت نمی‌کند که همه مطالبات معوقه کارگران و رسمی وپیمانی معدن زمستان یورت را به صورت کامل پرداخت کرده است. حتی  مطالبات حدود ۱۰۰ کارگر بازنشسته این واحد معدنی نیز بابت قسمتی از مطالبات مزدی دوران بازنشستگی‌شان در حال پیگیری است تا پرداخت شود.
این کارگر راننده تاکید کرد: در حال حاضر بیش از یک ماه است بیکار هستیم حتی پول بنزین مورد نیاز برای روشن کردن ماشین‌های خود نداریم. در عین حال به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه تامین اجتماعی نمی‌توانیم همانند همکارانمان در معدن از  مقرری بیمه بیکاری استفاده کنیم.

------------------

سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹٦ - ۱۳ ژوئن ۲۰۱٧

کارگران بازنشسته هفت تپه دوباره تجمع کردند/هنوز کسی پاسخگو نیست

یکی از کارگران بازنشسته معترض در این باره به ایلنا گفت: حدود ۳۵۰ نفر هستیم که از  دو ماه قبل بابت پرداخت نشدن سهم ۴ درصدی بازنشستگی در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هر چند روز یکبار دست به اعتراض می‌زنیم.
او گفت: در حال حاضر دغدغه اصلی همه ما تامین معاش خانواده‌هایمان است که به دلیل پرداخت نشدن مطالبات بازنشستگی مان به یک چالش تبدیل شده است و در همین رابطه از کارفرمایان اصلی و فرعی و دیگر مقامات مسئول در شهرستان و استان  می‌خواهیم که به مشکلاتمان رسیدگی کنند.
این کارگر بازنشسته  افزود: هر یک از ما کارگران بازنشسته به دلیل بدحسابی صورت گرفته از سوی کارفرما برای گذران زندگی با مشکلات جدی روبرو بودیم.
به ادعای این کارگر بازنشسته ،  جدا از آنکه کارفرما در پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی ما در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی کوتاهی کرده در عین حال پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵  را از کارفرما طلبکارایم.

------------------

تجمع کارگران کاغذ سازی پارس برای وصول معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا در کارخانه «کاغذ سازی پارس» در شوش  در استان خوزستان با اعلام این خبر می‌گویند که دلیل اعتراض کارگران پرداخت نشدن دستمزد آنها از اردیبهشت ماه سال جاری تا هم اکنون است.
برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی  جدا  از معوقات مزدی  در خصوص تغییر قرار داد کار ، نداشتن امنیت شغلی وایجاد فضای امنیتی در محیط کارخانه و نداشتن نهاد صنفی کارگری  در کارخانه  نیز انتقاد دارند.
همچنین گفته می‌شود یکی دیگر از خواسته های کارگران کاغذ سازی پارس در اجتماع امروز بازنگری طرح مشاغل بندی  است که سالها بازنگری نشده است .

------------------

صدور حکم دادگاهِ دو فعال کارگری طولانی شد/ امیدواری برای تبرئه

محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم‌زاده و شاپور احسانی‌راد) در تماس تلفنی با ایلنا گفت: آخرین جلسه محاکمه و آخرین دفاعیات در تاریخ ۲۱ اسفندماه ۹۵ در دادگاه کیفری ۲ شهرستان ساوه برگزار شد؛ در این جلسه، شهودی که از طرف وکیل کارفرما معرفی شده بودند، به نفع موکلین شهادت دادند و وکیل کارفرما( شاکی) نیز اعلام داشت از ابتدا هیچ گونه شکایتی علیه جعفر عظیم زاده نداشته است.
این وکیل دادگستری افزود: اتهامات موکلین، تشویش اذهان عمومی و اخلال در نظم بود و علی‌القاعده باید ظرف یک هفته پس از آخرین جلسه، حکم صادر می‌شد؛ ولی متاسفانه علیرغم گذشت سه ماه، هنوز حکمی صادر نشده‌است.
فروغی در پایان گفت: با توجه به صدور حکم برائت موکلین از اتهامات تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی در شعبه ۸ دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی، امیدواریم در این پرونده هرچه سریعتر حکم برائت موکلین صادر شود.

------------------

مرگ یک کارگر معدن کوهبنان بر اثر گازگرفتگی

به گزارش ایلنا، روز گذشته (۲۲ خرداد) یک کارگر در معدن زغال سنگ یاقوت شهر بخش طغرل الجرد کوهبنان در استان کرمان، براثر گازگرفتگی جان باخت .
مسئول اورژانس بخش طغرل الجرد در ارتباط با این حادثه گفت: ۲۲خرداد، یک کارگر حدودا ۴۵ ساله بدون هیچ گونه علایم حیاتی به اورژانس این بخش منتقل شده است.
ایرانی افزود: وی قبل از رسیدن به مرکز درمانی فوت شده بود وتلاشهای تیم احیا اثر بخش نبوده است.
وی با اشاره به اینکه بیمار برای بررسی علت دقیق حادثه به پزشکی قانونی شهرستان زرند ارجاع داده شده است افزود:علایم گاز گرفتگی وخفگی ناشی از گاز گرفتگی در بیمار مشاهده شده است.
گفته شده گروه ارزیابی ایمنی معدن روز گذشته از این معدن بازدید داشته اند وسطح ایمنی این معدن را تایید کرده اند. شهرستان کوهبنان در شمالی ترین نقطه استان کرمان قراردارد وتا مرکز استان ۱۸۰کیلومتر فاصله دارد.

------------------

کاش خرداد هیچ‌وقت نیاید/ سود کَلان «خصوصی‌سازی آموزش» در جیب موسسان مدارس غیردولتی

هوا نَم‌نَمک رو به گرمی می‌رود. همان اول صبح هم، هُرم داغ روی همه چیز می‌نشیند، روی درها و پنجره‌ها، روی میله‌های داغ اتوبوس و آسفالت کفِ خیابان. روز دیگری است، روز امتحانی دیگری‌ است؛ روزی دیگر از آخرین روزهای یک سال تحصیلی دیگر.
 روزهای آخرِ بهار است و فقط چند روزی به پایان دوران امتحانات باقی مانده‌است . از خواب که بیدار می‌شود، برای برخاستن مردد است؛ باز هم باید شال و کلاه کند، راه بیفتد به سمت مدرسه؛ برود برای نظارت بر دانش‌آموزانی که امتحان  آخرِ سالشان است و بعد، خسته و کوفته با کوهی از برگه‌های کج و معوج و سَخت‌خوان به خانه برگردد؛ بعد بنشیند برگه صحیح کند، در حالیکه نه برای این رفت و آمدها در روزهای داغ و پرعطش امتحانات و نه برای تصحیح اوراق امتحانی، ریالی نمی‌پردازند؛ نه، پولی در کار نیست، جیب‌های خالی، خالی‌تر می‌شوند، حساب بانکی تَه می‌کشد و تابستان سخت باز هم از راه می‌رسد؛ دقیقا همین است که روزهاست زیر لب تکرار می‌کند: کاش خرداد هیچ‌وقت نیاید، هیچ وقت نیاید.....
اکثر مدارس غیردولتی به معلمان آزاد بابت روزهای امتحان و تصحیح برگه‌ها، چیزی نمی‌پردازند؛ زحمت معلمان آزاد در روزهای نهایی سال تحصیلی بیشتر است و عایدیشان کمتر؛ معلمان آزاد علی‌القاعده در طول سال هم از پول کلانی که مدارس غیرانتفاعی از والدین دانش آموزان می‌گیرند، نصیب چندانی ندارند. یکی از این معلمان آزاد یا به عبارتی معلمانی که در مدارس و موسسات غیردولتی شاغل هستند، می‌گوید: بازه دریافتی‌مان بین ۳۰۰ هزار تومان عایدی ماهانه در مناطق دور و حاشیه‌ای تا نهایت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در قلب شهرهای بزرگ مثل تهران است؛ در تابستان درآمد که نداریم، بماند؛ در روزهای امتحانات هم اغلب چیزی به ما نمی‌دهند.

این، دل‌نوشته تعدادی از معلمان شاغل در مدارس غیردولتی است؛ دلنوشته ای که رنج پایان سال تحصیلی را نمودار می‌کند:
«خرداد برای دانش آموزان و اولیا، نوید روزهای سخت امتحانات است و پیام شب بیداری ها و نگرانی ها را دارد. اولیا باید مدام در پی رعایت احوال بچه ها باشند و مهمانی ها و دورهمی‌ها تعطیل است. اما این وسط هیچکس درد معلم نیروی غیر دولتی را نمی فهمد. اینکه باید ساعتها برای طرح سوال امتحانی  پایه‌های مختلف و بعضا دروس مختلف در منزل وقت بگذاری؛ اینکه یا باید مدتها پشت رایانه بنشینی و به تایپ و طراحی این سوالات مشغول شوی و اگر متن عربی یا انگلیسی باشد که زحمت تو مضاعف است و ساعاتی که وقت می گذاری بیشتر؛ اگر وقت تایپ نداری باید از پول نداشته در جیبت مایه بگذاری و هزینه کنی تا سر وقت مشخص و با اسلوب معین، سوالاتت آماده شود و به معاونین تحویل داده شود.  تازه این اول روزهای سخت توست. بعد باید برنامه مراقبتت را بگیری هر روز فقط دو ساعت!! یعنی باید صبح از خواب شیرین بزنی؛ اگر مادر هستی بچه ها را هم به زحمت بیندازی و بیدار کنی چون مدرسه نمیروند، قطعا در طول سال که بچه ها را به مهد می بردی الان دیگر قضیه کنسل است باید به کسی رو بیندازی برای دوساعت بچه ها را ببری پیشش و اینکار نیازمند گرفتن آژانس و هزینه مضاعف است خوب گیریم ماشین شخصی هم باشد آیا هزینه سوخت و... ندارد. و همه اینهایی که تو را از اول وقت علاف کرده تنها دو ساعت حق الزحمه دارد.
و بدبختی مضاعف وقتی است که برگه ها را میزنند زیر بغلت و لیستهایی که باید ببری منزل تصحیح کنی و با اسلوب خاص پر کنی و میانگین هم حتما بگیری. بعضی از معلمان که کل هفته طول سال کلاس دارند حدود ۳۰۰ برگه ناقابل تصحیح می کنند و  همه رایگان،  مبلغ ساعتی برای تصحیح اوراق نداری و  جالب اینکه مثل معلمان رسمی فقط نهایت سه روز وقت داری تا این نتیجه طاقت فرسا را به مدارس ارایه دهی. فکرش را بکن همه این کارها را با همان دو ساعت مراقب ایستادنت جبران می کنند. همه اش دو ساعت ، ساعتی نهایت ۴ هزار تومان ! خردادهای ما بوی غصه دارد؛ بوی مشقت بی مزد دارد؛ کاش هیچوقت خرداد نیاید!»
خیلی‌ها معتقدند خصوصی‌سازی آموزش مخالف قانون اساسی است؛ اصل ۳۰ قانون اساسی به صراحت می‌گوید دولت موظف است شرایط تحصیل رایگان را برای همه تا پایان دوران متوسطه فراهم کند؛ حال حتی اگر دولت هم مدعی باشد که در شرایط فعلی امکان تحصیل رایگان برای همه موجود است و این خیل روزافزون و بیشمار مدارس غیردولتی و غیرانتفاعی فقط برای کسانی است که جیبشان پُرتر است و کیسه‌شان سنگین‌تر، و اگرچه این ادعا چندان هم محلی از اعراب ندارد،  نمی‌شود از رنج‌های تبعیض‌آمیز این خصوصی‌سازی‌ها غافل شد؛ با این خصوصی سازی‌ها، هم فرزندان طبقات فرودست از آموزش کیفی ارائه شده در مدارس بچه‌پولدارها و اغنیا محرومند و هم معلمان از تبعیضی رنج می‌برند که میان معلمان بخش دولتی و خصوصی سالهاست نهادینه شده.
از تفاوت در دستمزد و ماههای بی‌پولی تابستان هم که بگذریم، معلمان آزاد اغلب بیمه هم ندارند. برخی از آنها برای ۱۵ روز در ماه، آنهم فقط نُه ماه در سال بیمه می‌شوند و برخی هم عطای بیمه و بازنشستگی را بر لقای  پرداخت هزینه بیمه از جیب خود و کسر شدن از دستمزد ناچیز ماهانه می‌بخشند و از خیر خدمات تامین اجتماعی می‌گذرند: با ده، پانزده روز در نُه ماه که نمی‌شود بازنشست شد، بیمه نشویم بهتر است.
 این معلمان آزاد غالبا امیدی هم به بهتر شدن اوضاع فعلی ندارند؛ آموزش و پرورش در مواقعی آزمون استخدامی برگزار می‌کند و نیرو جذب می‌کند. اما نیروهای آزاد با سالها سابقه تدریس و مدرک حداقل کارشناسی ارشد، شانس چندانی در این آزمون‌ها ندارند.
 و این هم پیام جمعی از معلمان مدارس غیر دولتی در ارتباط با آزمون های استخدامی آموزش و پرورش:
«ما معلمین غیرانتفاعی کشور نسبت به آزمون استخدامی آموزش و پرورش  به دلایل زیر معترضیم:
- هیچ سهمیه ای برای ما و سابقه ما در نظر نگرفته اند.
- سابقه کاری ما از سن ما کسر نمی‌شود تا بتوانیم در آزمون شرکت کنیم.
- زمانی که ما زیر ۳۰ سال بودیم، آموزش و پرورش هیچ آزمونی برگزار نکرده است یا اینکه رشته های محدود و شهرهای محدودی, نیاز به نیرو داشت. حالا که سن ما، به علت تجربه کاری تا ۱۰ سال و بالاتر, به بالای ۳۰ سال رسیده، آموزش و پرورش باید شرط سنی شرکت در ازمون را از معلمان غیرانتفاعی بردارد.
معلمان غیرانتفاعی با این همه سابقه و تجربه کاری، آماده برای خدمت به آموزش و پرورش کشورند، چرا از این معلمان نباید در سیستم رسمی آموزش و پرورش کشور استفاده شود؟ اگر ما معلمان غیرانتفاعی هیچ سهمیه ای در استخدام نداریم ، پس چه نیازیست به مدارس غیر انتفاعی برویم؟چون هدف ما کسب تجربه و سابقه  برای استخدام رسمی بوده است؛ و اگر نه، چرا با حقوق اندک و بدون بیمه کار کنیم؟ چرا از معلمین با تجربه و خلاق و دوره دیده و تحصیل کرده و جوان و با انرژی،  در سیستم رسمی کشور استفاده نشود؟ دولت با این کار رغبت معلمان غیرانتفاعی را کم کرده و چه بسا که خیلی از نیروهای آزاد با تجربه، مدرسه و معلمی را رها کنند!»
معلمان آزاد یا اغلب قرارداد ندارند و یا مجبورند با قراردادهای سفید کارکنند؛ قراردادهای سفید، بدون بیمه و بدون رعایت حداقل دستمزد، مصداق آشکار بیگاری فرهنگی است. چند وقت پیش، مرضیه گرد ( رئیس مدارس غیر دولتی) از ساماندهی نیروهای آزاد در آموزش و پرورش و تحت پوشش قانون کار قرار گرفتن آنها خبر داد؛ با این حال هیچ اقدامی برای این ساماندهی انجام نشد و هیچ یک از موسسان مدارس غیردولتی خود را موظف به بستن قراردادهای قانونی ندیدند.
نیروهای آزاد آموزش و پرورش خواسته‌های اصلی خود را اینطور مطرح می‌کنند: ما معلمان مدارس غیر دولتی از شرایط فعلی شغلیمان راضی نیستیم و به ستوه آمده ایم. تنها خواسته ما استخدام رسمی در بدنه آموزش و پرورش با توجه به کسب تجارب لازم است. ما در این سالها (بیش از ۲۰ سال) بدون هیچ چشمداشتی و با نجابت تمام، و در سکوت، بار بزرگی از دوش دولت  برداشته ایم، وقت آن رسیده  که دولت هم به ما توجه نشان دهد.
نیروهای آزاد آموزشی، برای رسیدن به این خواسته ها بارها رایزنی و نامه‌نگاری کرده‌اند؛ از نامه نوشتن به مسئولان آموزش و پرورش و اعتراض به شرایط شغلی و استثمار در بخش خصوصی گرفته تا دادخواهی از طریق نمایندگان مجلس و مطالبه رسمی شدن شغلی که به تعبیری شغل انبیاست. همه این رایزنی‌ها، تجمعات و نامه‌نگاری‌ها تا این لحظه، تا آغاز تابستان ۹۶ به نتیجه نرسیده‌است؛ باز هم خردادی دیگر از راه رسیده و باز هم بلاتکلیفیِ دیگر.
ساعت‌ها پشتِ هم سپری می‌شوند؛ مثل روزهای گذشته، ظهر به خانه بازمی‌گردد؛ ظهر گرم تابستان؛ امروز هم می‌گذرد بی‌هیچ امیدی به فردای بهتر. ظهر تابستان است، سایه ها می‌دانند که چه تابستانی‌است....

نسرین هزاره‌مقدم

------------------

اعتراض کارگران توسعه صنعت آذربایجان ادامه دارد/حذف سرویس ایاب وذهاب ونهار

کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفته‌اند طی سه روز گذشته آنها به اتفاق دیگر همکارانشان در اعتراض به تعویق بیش از یکسال ونیم مزد و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده‌اند و در این فاصله زمانی  هیچ یک از مسئولان استانی و شهرستانی پیگیر مطالبات کارگران گسترش توسعه صنعت آذربایجان نبوده‌اند.
کارگران با بیان این که مطالبات‌شان تنها محدود به ۱۷ تا ۱۸  ماهه اخیر نمی‌شود، افزودند: علاوه بر معوقات حقوقی، حق بیمه کارگران در چند ماه گذشته پرداخت نشده وکارگران در زمینه تمدید دفترچه های درمانی خود با تامین اجتماعی با مشکل روبرو شده اند.
این منابع کارگری همچنین می‌گویند یکی دیگر از دلایل اعتراض کارگران حدف سرویس ایاب وذهاب  و یک وعده غذای گرم کارگران است. آنان به طور مشخص از دوری کارگاه محل کارشان اشاره می کنند که بر اساس ماده ۱۵۱ قانون کار صاحب کار باید برای رفت و برگشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب در اختیار آنان قرار دهد.
کارگران با بیان اینکه بی‌توجه ای کارفرما به مطالبات صنفی‌شان باعث کاهش انگیزه کار شده است، در ادامه پیرامون حذف نهارشان گفتند: چندین ماه است کارفرما بر خلاف قانون کار از دادن یک وعده غذای گرم به کارگران خوداری می کند.
آنان در خاتمه تاکید کردند: اگر شرکا و ذی‎نفعان  کارخانه کارخانه گسترش توسعه صنعت آذربایجان به مشکلات  کارگران همچنان بی توجه ای نشان دهند، ناچاریم اجتماعات صنفی خود را به خارج از کارخانه انتقال دهیم.

------------------

کارگران منطقه سه وهشت شهرداری اهواز تجمع کردند

این کارگران  در این تماس با ایلنا  گفتند: حدود ۷۰۰ نفر هستیم که در فضای سبز در منطقه سه و نواحی یک و دو منطقه هشت شهرداری اهواز مشغول کار هستیم که به ترتیب تحت مسئولیت شرکتهای  پیمانکاری «تحکیم بنای آرتاویل» و«نورتابان جنوب» مشغولیم اما در نتیجه بی‌توجه‌ای مدیران این دو شرکت بابت  دست کم دو ماه مزد  معوقه از کارفرما طلبکاریم.
به گفته کارگران معترض، کارفرمای شرکت پیمانکاری از اول فروردین ماه سال جاری دستمزد آنها را پرداخت نکرده وتا این لحظه از سال که حدود دو ماه ونیم از سال ۹۶ گذشته است هنوز خبری از پرداخت عیدی وپاداش پایان سال گذشته ( ۹۵ )آنها نشده است.
به ادعای آنان ، علاوه بر موارد فوق کارفرما شرکت پیمانکاری بابت چندین سال سنوات به کارگران بدهکار است.

------------------

مصدومیت دو کارگر پتروشیمی غدیر

به گزارش منابع کارگری ایلنا از خوزستان، در حادثه چند روز گذشته پتروشیمی غدیر منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر دو نفر از کارگران تازه استخدام شده این پتروشیمی در حین انجام تعمیرات نوارهای بسته‌بندی دچار مصدومیت شدند.
این حادثه در نوارهای بسته‌بندی پاکت PVC پتروشیمی غدیر رخ داده است. بر اثر این حادثه؛ یکی از کارگران به نام «رضا افضلی» چهار انگشت از دو دست خود را از دست داد و دیگر کارگر نیز به نام «امین امیدی» دچار شکستگی انگشتان دست شده و حال وی مساعد گزارش شده است.
از قرار معلوم،  افضلی هم اکنون به بیمارستان اردیبهشت شیراز منتقل شده و دکتر لیاقت اظهار کرده است که انگشتان قابل پیوند نیستند اما با توجه به سلامت انگشتان شصت این مصدوم؛ ممکن است بتوان از طریق روش‌های دیگر کارایی نسبی را به او بازگرداند. 
لازم به یاداوری است، سال‌های گذشته چندین حادثه در پتروشیمی‌های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر به دلیل رعایت نشدن نکات ایمنی رخ داد که موجب فوت و مصدومیت چندین کارگر در این منطقه شد.

------------------

دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹٦ - ۱۲ ژوئن ۲۰۱٧

اعتراض صنفی کارگران توسعه صنعت آذربایجان/ طلبکاران اموال کارخانه را مصادره کردند

یکی از کارگران توسعه صنعت آذربایجان در این باره به ایلنا گفت: بیش از ۴۰ کارگر هستیم که از روز گذشته در اعتراض به  آنچه بی توجه ای کارفرمای کارخانه در پرداخت مطالبات مزدی وبیمه ای خود عنوان می کنند دست از کار کشیده‌ایم.
این کارگر در تشریح مطالبات صنفی خود می گویند کارفرما از یکسال ونیم گذشته در پرداخت مطالبات مزدی آنان کوتاهی کرده وهر ماه مبالغ ناچیزی را به حساب کارگران به عنوان الحساب پرداخت کرده است.
به گفته وی ،همچنین پرداخت بیمه کارگران با مشکلات زیادی روبروست به طوریکه حجم مطالبات بیمه ای  باعث شده تا تامین اجتماعی از  تمدید اعتبار دفترچه ای درمانی کارگران( از فروردین ماه سال جاری) خوداری کند.
او با بیان اینکه این واحد تولیدی بدهی های مالی زیادی به ارگانهای دولتی وخصوصی دارد در خصوص جزئیات این مطلب افزود:هر چند روز یکبارماشین آلات وسایر ابزار کار کارگران کارخانه از سوی طلبکاران مصادره می شود .بطوریکه اگر این وضعیت ادامه پیدا کند کارگران کاری برای انجام دادن ندارند وبزودی شاهد تعطیلی کامل کارخانه وبیکاری کارگرانش خواهیم بود.
طبق اظهارات وی ،در جریان اعتراض روز گذشته کارگران، بخش دیگری  از اموال کارخانه از سوی یکی از طلبکاران مصادره شد ودر این بین کارگران تمام تلاش خود را برای منصرف کردن طلبکار برای بازگرداندن  ماشین آلات کارخانه انجام دادند و این تلاش  در نهایت بی نتیجه خاتمه یافت.

------------------

جزئیات حادثه روز گذشته در پل بَلَده/ کارگران معادن هراز قربانی عدم رعایت اصول ایمنی

یک منبع آگاه در ارتباط با حادثه روز گذشته در معدن جاده هزار به خبرنگار ایلنا گفت: اسم این معدن " معدن شن و ماسه عاشق رز" هست که که به دلیل اختلافات خانوادگی و مالی تعطیل شده بود و پس از آن،  پروانه بهره برداری در اختیار دولت قرار گرفت. اما چند وقت پیش گروهی از مالکان قبلی مجوز برداشت موقت برای این معدن گرفته و شروع به کار کردند.
وی افزود: در روز حادثه  یک دستگاه بلدوزر و یک دستگاه لودر در حال کار در بخش زیرین سینه کار کوه بودند و از قبل هم توصیه شده بود که طبق اصول فنی و ایمنی می بایست از بالادست، برداشت سنگ انجام گیرد که به علت محدودیت‌های اعمال شده توسط اداره منابع  طبیعی استان برای معادن به خصوص معادن جاده هراز، مشکلاتی در استخراج به وجود آمده که دودش به چشم کارگران می‌رود.
به گفته این منبع آگاه، معدنداران مجبورند از پایین سینه کار معدن برداشت نمایند که در چند ماه اخیر به همین دلیل شیب سینه کارهای استخراجی افزایش یافته و منجر به چندمین حادثه در ۶ ماه اخیر برای معادن جاده هراز شده است که نتیجه آن فوت کارگران و رانندگان ماشین آلات استخراجی هست.
وی افزود: تنها چیزی که می ماند داغدار شدن هر چند وقت یکبار خانواده کارگران این معادن است و دردسرهایی که برای بهره برداران معادن  و مسئول فنی معادن پیش می‌آید. این منبع آگاه هویت راننده بولدوزر را رحمت‌الله محمدی، ۴۸ ساله ساکن روستای پاشاکلا دشت سرآمل عنوان کرد.
 گفتنی است روز گذشته سقوط یک دستگاه لودر بر روی بولدوزر در معدن شن و ماسه در پل بلده در محور هراز  استان مازندران موجب کشته و زخمی  شدن دو کارگر شد.

------------------

طلب مزدی کارگران آجر ماشینی از ۵ ماه گذشت/ بدهی بیمه‌‌ای کارفرما یکساله شد

به گفته منابع کارگری ایلنا در استان گلستان، کارگران شاغل در کارخانه آجر ماشینی گنبد هنوز دستمزد ۵ ماهه گذشته خود را دریافت نکرده‌اند. این کارگران که محل کار آنها در شهرستان آزاد شهر واقع است، می‌گویند: مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی در این واحد تولیدی است . همچنین در یک سال گذشته بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران  آجر ماشینی گنبد با بیان اینکه معوقات پنج ماهه آنها به ماههای دی ،بهمن ، واسفند سال گذشته وفروردین واردیبهشت ماه سال جاری (۹۶)مربوط است افزودند: نگرانی ما از این است که مبادا با  استمرار وضعیت فعلی کارخانه ،معوقات مزدی آنها در ماه های آینده افزایش پیدا کند. همچنین به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفته می شود بازنشستگی پیش از موعد بیش از ۲۵ نفر از کارگران این واحد به دلیل عدم واریز۴درصد حق بیمه توسط کارفرما به تاخیر افتاده است.
به گفته آنها این کارگران از حدود یکسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار گرفته‌اند اما به دلیل آنکه کارفرما هنوز سهم ۴ درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
آنان با بیان اینکه هم اکنون کارگران این کارخانه از وضعیت موجود رضایت ندارند، در ادامه درباره علت معوق ماندن مطالبات مزدی خود گفتند: رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کارخانه‌های آجر ماشینی لطمه وارد کرده است درعین حال افزایش بهای قیمت حاملهای انرژی بویژه گاز باعث«نیمه تعطیل» شدن واحد‌های آجر پزی شده است.
این کارگران که احتمال می‌دهند در نتیجه وضعیت پیش آمده ممکن است امنیت شغلی خود را از دست بدهند؛  در خاتمه افزودند: از مسئولان استانی در خواست داریم پی گیر مشکلات کارخانه های آجر ماشینی  گنبد و معوقات مزدی وبیمه ای کارگران آن باشند.

------------------

یک فعال کارگری در بیمارستان بستری شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد جراحی (فعال کارگری و از فعالان کارگران نقاش) در بیمارستان امام رضای تبریز بستری شده‌است.
او که شهریور ۹۵، از زندان تبریز آزاد شد، محکومیت شش ساله خود را به دلیل فعالیت‌های صنفی پشت سر گذاشت.
  از قرار معلوم، او که از عوارض دوران زندان در رنج بود و مدت یک ماه در منزل بستری بود، به تشخیص پزشکان به بیمارستان منتقل شده تا مورد عمل جراحی کیسه صفرا و احتمالاکبد قرار گیرد.

------------------

آقای «ع» نیروی شرکتی مخابرات است یا بهتر است بگوییم بوده‌است. او که نمی‌خواهد اسم کاملش در این گزارش درج شود، پیش از این که از کار بیکار شود، یازده سال سابقه کار در شرکت خدمات اول مخابرات ساری دارد. از ابتدای فروردین ۹۶ نامه‌ای دریافت کرده که به تعبیر خودش چیزی نیست جز حکم اخراجی: قطع همکاری و خاتمه فعالیت. نیروهای شرکتی مخابرات در ماه‌های گذشته چندین بار تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند؛ بارها از شهرهای مختلف به تهران آمده‌اند و مقابل مجلس و نهادهای مسئول دیگر در سرما و گرما ایستاده‌اند تا صدای حق‌خواهی خود را به گوش نمایندگان مجلس و دولتی‌ها برسانند. این نیروها سه خواسته کلیدی دارند: اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در مخابرات، عقد قرارداد مستقیم و رفع تبعیض بین نیروهای شرکتی و رسمی مخابرات.

یکی از همکارانش می‌گوید همکار شجاع ما فقط به خاطر حق خواهی اخراج شده‌است؛ آن هم حق‌خواهی مقابل خانه ملت.

در این تجمعات سریالی و اعتراضات دنباله‌دار، آقای «ع» به قول خود مخابراتی‌ها لیدر بچه‌های مازندران بوده‌است. یکی از همکارانش می‌گوید همکار شجاع ما فقط به خاطر حق خواهی اخراج شده‌است؛ آن هم حق‌خواهی مقابل خانه ملت. حالا این کارگر متخصصِ از کار بیکار شده از دوندگی هایش برای بازگشت به کار می‌گوید؛ می‌گوید در شرکتی که بیش از دو هزار نفر نیرو دارد، من و فقط من را به با بهانه‌تراشی بیکار کردند؛ او که یک تکنسین با سابقه موبایل است، از چندماه تلاش بیحاصل خود سخن می‌گوید: با نزدیک شدن به تاریخ یک ماه از اخراجم بایستی دادخواستی جهت بازگشت به کارم به اداره کار ارائه می دادم تا حق و حقوقی از بنده ضایع نشود که این کار را در آخرین روز مهلت باقیمانده انجام دادم اما پاسخی نگرفتم. از تاریخ ۱۸/۰۳/۹۶ همکاران سراسر کشور ارسال پیامکهایی برای بازگشت به کارم و تغییر تصمیم مدیر مخابرات منطقه مازندران را آغاز کردند، نه تنها مسئولان وقعی نگذاشتند بلکه کار به جایی رسید که حاشیه‌های این اوضاع به خانواده‌ام هم کشیده شد و اکنون محیط خانوادگیم هم پر از تشنج است.

دیگر چندان رغبتی به بازگشت به کار ندارم فقط می‌خواهم آنها که حقِ مرا ضایع کرده‌اند، پاسخگو باشند؛ همین....

همکاران آقای «ع» می‌خواهند از شرایط تکنسینی که به زعم آنها به خاطر دفاع از مطالبات صنفی خود و همکارانش اخراج شده بنویسیم تا شاید مدیرعامل مخابرات مازندران و کارفرمای شرکت خصوصی مربوطه در تصمیمی که منجر به بیکاری یک نیروی کار متخصصص و آشفتگی یک خانواده شده، تجدیدنظر کنند. همکاران آقای «ع» از سراسر کشور تماس می گیرند و می‌خواهند صدای حمایتشان را برسانیم؛ گرچه خودِ آقای «ع» می‌گویند دیگر چندان رغبتی به بازگشت به کار ندارم فقط می‌خواهم آنها که حقِ مرا ضایع کرده‌اند، پاسخگو باشند؛ همین....

------------------

یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹٦ - ۱۱ ژوئن ۲۰۱٧

تجمع کارگران توسعه صنعت آذربایجان برای معوقات مزدی

کارگران این واحد تولیدی در تماس با ایلنا با اعلام این خبر گفتند ؛گروهی از کارگران  شاغل در  «شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان» صبح امروز (۲۱ خرداد ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محوطه کارخانه تجمع کردند.
آنها می‌گویند  دلیل اعتراض امروز حدود ۴۰ نفر از کارگران شاغل در این واحد تولیدی، تاخیر در پرداخت مزدی آنها در یکسال ونیم گذشته بوده است.
همچنین گفته می‌شود که در پرداخت حق بیمه کارگران یاد شده نیز مشکلاتی به وجود آمده است به طوری که حجم مطالبات بیمه ای  باعث شده تا تامین اجتماعی از  تمدید اعتبار دفترچه ای درمانی کارگران( از فروردین ماه سال جاری) خوداری کند.
 برپایه این اطلاعات ظاهرا کارگران این مجتمع صنعتی دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی کارخانه از سوی کارفرما بخش خصوصی عنوان می‌کنند.
به گفته کارگران معترض، شرکت گسترش توسعه صنعت آذربایجان که در زمینه تولید کمباین های کشاورزی ، ساندویچ های پانل و انواع کانکس فعالیت دارد پیش از سال ۹۰ حدود ۵۰۰ کارگر شاغل داشت که این رقم به مرور با افزایش مشکلات مالی کارخانه تا هم اکنون به حدود ۴۴ نفر کاهش یافته است.
طبق اظهارات یکی از کارگران معترض ،در حال حاضر۴۴نفر در این واحد کار می کنند که از یکسال ونیم پیش به به بهانه مشکلات مالی دستمزد دریافت نکرده اند ودر این بین کارفرما مبالغی را به صورت الحساب به  کارگران داده است.
وی با بیان اینکه  کارفرما جدا از بدهی های مالی خود به کارگران به سایر نهاد های دولتی وخصوصی نیز بدهکارا است در ادامه افزود:هر ماه بخشی از اموال کارخانه از سوی طلبکاران مصادره می شود .در عین حال امروز نیز (یکشنبه ۲۱ خرداد ماه) بخش دیگری از اموال این کارخانه از سوی یکی از طلبکاران بخش خصوصی توقیف و به بیرون از کارخانه انتقال یافت که  این مسئله با تشدید اعتراض کارگران روبرو بود.
به گفته وی با وجود آنکه هر یک از کارگران این کارخانه به صورت میانگین ۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان از کارفرما طلبکاراند اما برای تامین حداقلهای معیشتی خود با مشکل جدی مواجه اند ودر این زمینه هیچ مسئولی پیگیر مشکلات مالی ما نبوده است.

------------------

کشته و زخمی بر اثر سقوط لودر در معدن هردورود شهرستان آمل

به گزارش ایلنا؛ سقوط یک دستگاه لودر بر روی بولدوزر در معدن شن و ماسه هردورود  آمل در استان مازندران موجب کشته و زخمی  شدن ۲ کارگر شد. این حادثه در حوالی ساعت ۱۱ بیست دقیقه زمانی اتفاق افتاد که در جریان آن  راننده بولدزر جان خود را از دست داد و کارگر دیگری که راننده لودر بود از سوی گروهای امداد ونجات   به بیمارستان منتقل شد.

------------------

کمپین پرستاران همچنان ادامه دارد؛ «نه» به وزیر پزشک و ذی‌نفع

«نه به وزیر بهداشت پزشک و ذی‌نفع» نام کمپینی است که فعالان صنفی پرستاران در فضای مجازی راه‌اندازی کرده‌اند؛ این کمپین که پیش از انتخابات ریاست جمهوری شروع به کار کرد،  تا این لحظه بیش از دو هزار پرستار عضو ان هستند و همچنان به فعالیت ادامه می‌دهد.
اعضای این کمپین می‌گویند کمپین را تا تعیین وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم و معرفی آنها به مجلس ادامه می‌دهیم.
می‌گویند  هدف ما این است که وزیر بهداشت، غیر پزشک باشد، تا به این وسیله هم از میزان تبعیض در ساختار این وزارتخانه میان پزشکان و غیرپزشکان کاسته شود و هم قوانین برزمین مانده، اجرایی شود.
فعالان کمپین می‌گویند نمی‌خواهیم وزیر انتخابی، منافعش با منافع یک گروه خاص از نیروی کار عرصه بهداشت تطابق داشته باشد، به عبارت دیگر می‌خواهیم جناب وزیر ذی‌نفع نباشد.

------------------

تجمع کارگران شهرداری نی ریز مقابل ساختمان شهرداری

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این کارگران که در شهرداری شهر نی ریز از توابع شهرستان نی ریز در استان فارس  مشغول کارند. روز گذشته (۲۰ خرداد ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در مقابل ساختمان شهرداری  این شهر تجمع کرد‌ند.
همچنین به نقل از کارگران خدماتی شهرداری نی ریز که حدود دوماه مطالبات مزدی طلب دارند گفته می‌شود بی‌توجه‌ای به پرداخت مطالبات آن‌ها، باعث شده است تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند.
طبق اظهارات آنان ،جدا از اعتراض روز گذشته، آنها تجمعات متعددی را در مقابل ساختمان شهرداری ودفتر امام جمعه این شهر بر گزار کرده اند که تا کنون افاقه نکرده است.

------------------

تجمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران مقابل استانداری خوزستان

به گزارش ایلنا ، کارگران معترض گروه ملی صنعتی فولاد ایران که تعدادشان نزدیک به۱۵۰نفر برآورد می‌شود در ادامه اعتراضات صنفی خود در هفته گذشته ، صبح امروز (۲۱ خراد ماه) با تجمع مقابل ساختمان استانداری خوزستان بار دیگر خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
کارگران معترض گروه ملی صنعتی فولاد ایران که محل کار آنها در شهر اهواز واقع شده ، مدعی‌اند  علاوه بر دو ماه معوقات مزدی، از سال ۹۰ تاکنون بابت حق سنوات نیز بستان کار هستند.
آنها می‌گویند که بی توجه‌ای  به پرداخت مطالبات آنها، باعث شده است تا از لحاظ معیشتی دچار مشکلات زیادی شوند و در این مدت هیچ کدام از مقامات مسئول به وعده‌های خود در مورد آنها رسیدگی نکرده‌اند.
طبق اظهرات آنان شرکت ملی فولاد ایران با ۴ هزار کارگر یکی از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا در استان خوزستان است که پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های متهم اصلی پرونده دچار مشکل شده و با نظارت قوه قضائیه اداره می‌شود.
کارگران این کارخانه مدعی اند  آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است طولانی شدن روند پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه از قوه قضائیه است.

------------------

«کول بُردن» فرصتی که پر از کابوس است

اواخر سال گذشته، انتشار اخبار مربوط به حوادث دردناکِ منجر به مرگ کولبران در گردنه‌های کردستان و آذربایجان غربی، این کارگران غیر رسمی را در صدر اخبار رسانه‌ها قرار داد. چند کاروان از کولبران در گردنه‌های برف گیر مدفون شدند و جان خود را از دست دادند.  تصاویر و فیلم‌های زیادی پخش شد؛ پیرمردی که با دندان آبسه و پر از عفونت،  بار می‌برد، کولبران بسیار جوانی که  مدفون شده‌اند و مردم محلی و کوهنوردان سعی می‌کنند نجاتشان بدهند و تصاویر متعددی از یخ زدگی در میان برف سنگین زمستان‌های سخت کردستان.  فضای عمومی جامعه از این حوادث،  بسیار متاثر شد؛ اظهارات متعددی از زبان مسئولان در رده‌های مختلف منتشر شد ، از قاچاقچی خواندن جانباختگان توسط فرماندار سردشت تا اظهارات نماینده مردم پیرانشهر در رابطه با تلاش برای بیمه کردن کولبران؛ طرحی که قرار بود از نیمه دوم فروردین امسال اجرایی شود که از قرار با خوابیدن صدای حادثه، اجرای این طرح هم به دست فراموشی سپرده شد.
کولبران بیمه نشدند؛ گرچه بیمه کردن آنها هم نمی‌تواند دردی را دوا کند، این طرح که در عمل پتانسیل اجرایی شدن را هم ندارد، نمی‌تواند آسیب‌های خرد و درشت کولبری را که شغل اول یا دوم بسیاری از مردان پیر و جوان مناطق کردنشین است به حداقل برساند. به حداقل رساندن آسیب‌های شغلی بیکاران و بی‌ثبات‌کاران علی الخصوص در مناطق مرزی کشور پیش از هرچیز نیازمند حفظ کرامت انسانی آنها است و بدون تردید تا زمانی که نیروی کار نتواند از تخصصش نان دربیاورد و مجبور باشد به سخت‌ترین و پر خطرترین مشاغل غیر رسمی روی بیاورد، نه از کرامت خبری هست و نه از آسایش روانی جامعه؛ طرح‌های ناقص و معیوبی مثل بیمه کردن کولبران، کولبرانی که در حقیقت امر نباید کولبر باشند، به هیچ وجه نمی‌تواند گره کور این کلاف سردرگم را باز کند.  
کولبری، متداول ترین شغل غیررسمی در غرب کشور است و این روزها تصاویری در فضای مجازی می‌بینیم که عمق فاجعه را بیش از پیش آشکار می‌کند؛  این تصاویر یک پدیده اجتماعی تلخ را به نمایش می‌گذارند، پدیده‌ای به نام کولبران تحصیل‌کرده. یک نمونه‌ از این تصاویر  که این روزها دست به دست می‌چرخد، مربوط به جوانی است   به نام باقر که در کنکور دکترای سال ۹۵  صاحب رتبه ۱۲ شده است و در ارتفاعات مریوان کولبری می‌کند؛ باقر،  لیسانسه ریاضی محض است و فوق لیسانس برنامه‌ریزی شهری هم دارد.
این تحصیل کرده‌های بار بر دوش کم نیستند؛ یکی دیگر از این کولبران تحصیل‌کرده در مصاحبه‌ای با یک رسانه محلی گفته‌است: برای پیدا کردن شغل به هر دری زدم؛ به بانک‌ها و موسسات برای گرفتن تسهیلات مراجعه کردم، سراغ نماینده مجلس و وزیر و وکیل هم رفتم، اما هیچ حاصلی عایدم نشد. او می‌گوید: یک سال است که کولبری می‌کنم؛ کولبری می‌کنم تا نان دربیاورم، کولبری می‌کنم تا دوام بیاورم؛ می‌گوید پیدا کردن یک لقمه نان برای کولبر مستاصل و از همه جا رانده کابوس است...
پدیده کولبران تحصیل کرده، شاید اتفاق جدیدی نباشد، شاید پیش از این هم تحصیلکردگان بسیاری بوده‌اند که از این راه ارتزاق می‌کرده‌اند و راه دیگری برای امرار معاش نداشته‌اند؛ شاید این پدیده تازه نباشد اما این روزها به مدد فضاهای بازتری که شبکه های اجتماعی به وجود آورده‌اند و ارتباطاتی که گسترده‌تر شده‌است، همه به درستی فهمیده‌اند  آن چه هر روز در ارتفاعات پرخطر غرب کشور رخ می‌دهد،  به شدت نگران‌کننده است؛ طیف مختلطی از نیروهای کار پیر و جوان که به ناچار به این کوهها پناه می برند، اسباب نگرانی است؛ از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گرفته تا کارگران متخصص کارخانه های تعطیل شده فولاد و البته بازنشستگان ارگان‌ها و نهادهای دولتی.
فعالان کارگری مناطق کردنشین اعتقاد دارند که کولبری محصول فقدان فرصت های شغلی شایسته است؛ وقتی کار نباشد، طبیعی است که کارگر و مهندس و معلم به تنها امکان در دسترس، به همین کولبری روی می‌آورند. کولبری نتیجه طبیعی کمبودها در فضای فعلی کسب و کار است. 
در نهایت، آنچه که  سوای هر اقدام و عمل، اهمیت دارد،  برخورد مسئولان به این پدیده است. خدا کند نگاه مسئولان محلی و کشوری به پدیده باقر و امثال آن، به پدیده‌ای که اسباب نگرانی جمعی شده است،  از نوع آن نگاهی نباشد که چند ماه قبل به خبرگزاری ایلنا گفت کولبران متوفی، کولبر به معنای واقعی نبودند، بلکه از معابر غیرقانونی عبور می‌کرده‌اند و به دنبال قاچاق بوده‌اند. از نوع  نگاه فرافکنانه مسئولی نباشد که پس از مدفون شدن ۱۶ کولبر در زیر آوار برف در آذربایجان غربی گفت: در سردشت، همین هم فرصت شغلی است....
نسرین هزاره مقدم

------------------

کاهش امنیت شغلی کارگران «ایران سویچ» با ۵ ماه مزد معوقه

به گزارش خبرنگار ایلنا کارگران این واحد تولیدی می گویند  کارخانه ایران سویچ که در کیلومتر یازده جاده مخصوص واقع شده پیش از سال ۹۰ حدود ۳۷۰ کارگر داشت که این تعداد به مرور تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری ( ۹۶) به حدود ۵۵ نفر تقلیل یافته است.
بنا بر این گزارش، مدیران کارخانه ایران سوئیچ در سال ۹۲ حدود ۱۵۰ کارگر قراردادی این واحد را یکجا تعدیل کردند .آخرین اخراجی ها مربوط به حدود ۱۰ نفر از کارگران می شود که در اردیبهشت ماه سال جاری  (۹۶) به دلیل کاهش تولید از کار بیکار شده اند.
به گفته کارگران این کارخانه این واحد تولید کننده تابلوهای برق صنعتی مشکلی برای تولید ندارد اما کارفرما به دلایل مختلف  از انجام پروژه‌های جدید،  برای تولید خود داری می‌کند و قصد دارد ظرفیت تولید را به حداقل ممکن تقلیل دهد.
طبق اظهارات آنان، امروز کارگران قراردادی این کارخانه ۴۰ نفر و کارگران رسمی ۱۵ نفرند که کارگران موقت  که از امنیت شغلی برخوردار نیستند  نگران از دست دادن شغل‌شان هستند.
کارگران ایران سوئیچ می‌گویند  با ادامه روند فعلی این واحد تولیدی در آستانه تعطیلی است به همین دلیل حقوق کارگران این کارخانه  حدود ۵ ماه به تاخیر افتاده وبیمه تامین اجتماعی آنها در یکسال گذشته پرداخت نشده‌است.
یکی از کارگران ایران سوئیچ درباره  روند پی گیری مطالبات معوقه خود وهمکارانشان اخراجی خود گفت:مجموع کارگران این کارخانه برای پی گیری مطالبات  معوقه خود شکایتی را در اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شمال غرب تهران مطرح کرده اند که این پرونده هم اکنون در حال پی گیری است.
او در خاتمه اضافه کرد: پیش بینی می‌شود در صورت عدم پی گیری مشکلات کارخانه به زودی شاهد تعطیلی کامل کارخانه ایران سویچ باشیم.

------------------

معطلی ۳۵ کارگر بلبرینگ سازی تبریز برای بازنشستگی پیش از موعد

منابع کارگری ایلنا در کارخانه بلبرینگ سازی تبریز گزارش می‌دهند؛ ۳۵نفر از کارگران این واحد تولیدی از هشت ماه پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند به دلیل پرداخت نشدن سهم ۴ درصدی حق بیمه کارفرما در مشاغل سخت و زیان‌آور به تامین اجتماعی معطل شده‌اند.
طبق اظهارات کارگران بلبرینگ سازی تبریز کارفرمای این واحد صنعتی به بهانه ناتوانی مالی از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری می‌کند.
به ادعای منابع کارگری ایلنا وضعیت به وجود آمده درحالی است پرداخت حقوق حدود۱۹۰ کارگر شاغل در کارخانه بلبرینگ سازی تبریز در استان آذربایجان شرقی سه ونیم ماه به تاخیر افتاده است.
از قرار معلوم  مطالبات کارگران  این کارخانه به  نیمی از دستمزد بهمن، مطالبات مزدی اسفند  سال گذشته و  فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری مربوط  است و در عین حال کارفرمای آنها هنوز بابت هزینه حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
کارگران این واحد سازنده بلبرینگ  همچنین می‌گویند از زمان خصوصی سازی محل کارشان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و برای همین تعویق سه تا چهار ماهه در پرداخت مطالبات آنها به روال عادی تبدیل شده است.

------------------

شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹٦ - ۱۰ ژوئن ۲۰۱٧

چکش برقی معیوب کارگر چاه کن را به کشتن داد

براساس اخبار دریافتی ایلنا، فرمانده انتظامی شهرستان ساوه ضمن تایید این خبر گفت: این حادثه  حوالی ساعت یازده دقیقه بامداد روز گذشته (جمعه ۱۹ خرداد ماه) در یکی از ساختمان‌های مسکونی  درشهرستان ساوه اتفاق افتاد که بر اثر آن کارگر ۲۳ ساله حین  حفاری یک حلقه چاه فاضلاب بر اثر اتصال برق یک دستگاه چکش برقی جان خود را از دست داد.
«پرویز اسدی» افزود: این کارگر به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی دچار حادثه شد و تلاش امدادگران برای احیای این کارگر مؤثر واقع نشد.

------------------

بخشی از مطالبات کارگران آذر آب اراک پرداخت شد

به گزارش ایلنا کارگران آذر آب اراک می‌گویند روز  چهارشنبه هفته گذشته (هفدهم خرداد) معادل ۵۰ درصد مزد باقی مانده  اسفند ماه سال گذشته (۹۵) را دریافت کرده‌اند. این کارگران که شمار آن‌ها بیش از هزار و ۵۰۰ نفر است، در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر به غیر از دو ماه معوقات مزدی مربوط به فروردین واردیبهشت  ماه سال جاری ، بابت ۷ ماه حق بن ، دو ماه حق بیمه تامین اجتماعی طلبکارند , همچنین وضعیت بیمه تکمیلی کارگران هنوز نامشخص است.
بنا به اظهارات این منابع  کارگری در کارخانه آذر آب اراک تقریبا از نیمه دوم سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ کارگر کارخانه این واحد سازنده پروژه‌های نیروگاهی برای پی‌گیر معوقات مزدی خود دست به تجمعات صنفی متعدد زده‌اند.

------------------

کشته شدن یک کارگر ابهری در معدن سنگ هرسین کرمانشاه

منابع رسمی خبری در کرمانشاه، از کشته شدن یک کارگر در معدن سنگ  هرسین کرمانشاه خبر می‌دهند.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان هرسین در استان کرمانشاه اعلام کرد: خبر این حادثه از طریق تماس تلفنی که در روز پنجشنبه ۱۸ خرداد ماه به مرکز هلال احمر اعلام شده است.
به گفته نادر سهیلی  در این حادثه یکی از کارگران معدن سنگ واقع در روستای  اسحاق وند سفلا  از توابع هرسین حین کار در معدن به دلیل سقوط سنگ حدودا ۲۰۰ کیلوگرمی بر روی بدنش  در دم جان خود را از دست داده بود.
براساس اخباری که به نقل از این مقام منتشر شده است زمان وقوع حادثه ساعت ۹و ۳۰ دقیقه صبح روز پنجشنبه ۱۸ خرداد اعلام شده اما وی در تشریح هویت این کارگر گفته است: براساس بررسی‌ها و تحقیقات انجام شده از شاهدان عینی، متوفی « علی محبی» نام دارد  واز شهرستان ابهر در استان زنجان برای کار به شهرستان هرسین در استان کرمانشاه مهاجرت کرده است.

------------------

پیاده شدن از قطار نولیبرالیسم؛ مطالبه اصلی کارگران مناطق آزاد از دولت دوازدهم

ناصر آقاجری (فعال کارگری مناطق آزاد) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با مطالبات کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از دولت دوازدهم گفت: کارگران قرارداد موقت ایران که در ابتدای قرن بیست و یکم هیچ حق قانونی ندارند و بنام مناطق آزاد تجاری – صنعتی از شمول قانون اساسی و کار ایران خارج شده‌اند، پس از پیروزی روحانی در انتخابات یک سوال کلیدی از ایشان دارند و آن سوال اینست: آیا شما راه رفته دیگر دولت‌های پس از جنگ تا به امروز را تداوم می بخشید یا طبق قوانین اساسی کشور به اصل ۴۴  و ۴۵ برمی گردید و پاسدار این قوانین خواهید بود ؟

نیروی کار پس از پایان ساعات کارش باید حداقل بتواند شب را در کنار خانواده اش یا در یک محیط مناسب  استراحت کند؛ نه در اردوگاه های کاری مانند عسلویه  که هم آلوده است و هم پر از حشرات موذی.

وی در ادامه به مطالبات مختص کارگران مناطق آزاد پرداخت و گفت: مهمترین معضل در کارهای پروژه ای به خصوص در مناطق آزاد، ساعات کار طولانی است؛ ساعت کار کارگران که طبق قانون کار نباید بیش از ۸ ساعت در روز باشد. زیرا، براساس بیش از یک قرن مطالعه جهانی وتحقیقات علمی زمان کار بیش از ۸ ساعت در روز صدمات جسمی و روحی غیر قابل جبرانی به کارگر وارد می کند. از سوی دیگر نیروی کار پس از پایان ساعات کارش باید حداقل بتواند شب را در کنار خانواده اش یا در یک محیط مناسب  استراحت کند؛ نه در اردوگاه های کاری مانند عسلویه  که هم آلوده است و هم پر از حشرات موذی.
این فعال کارگری با بیان این که نظم بخشی به ساعات کار کارگران پروژه‌ای ، یک خواسته محوری است، افزود: به دلیل ضرورتهای کار پروژه های ساخت در صنایع مادر که به کاری با زمانی طولانی در حدود ۱۲ ساعت در روز نیاز دارد یک نیروی کار پروژه ای مدت زمان یک ماه کار را در زمان دوهفته به پایان می رساند از این رو می باید پیمانکاران و دولت  از استثمار مضاعف کارگرانی که در یک ماه معادل دوماه زحمت می کشند،  دست بکشند و با دو هفته کار و دو هفته استراحت آنها، موافقت نمایند.

رعایت اصول ایمنی در محیط کار براساس استانداردهای موجود و ارتقاء این استانداردها با توجه به ضوابط جهانی، یک مطالبه جدی است.

آقاجری در ادامه بحث، پرداخت به موقع دستمزدها را یک مطالبه مهم دیگر دانست و گفت: در پایان هر ماه حقوق کارگران بایستی بدون استثنا پرداخت شود؛ همان گونه که در پایان هر ماه پیمانکاران صورت وضعیت های خود را دریافت می کنند. معهذا پرداخت دستمزد کارگران نباید هیچ ارتباطی با دریافت صورت وضعیت داشته باشد چون، در ظاهر سرمایه دار می باید سرمایه تولید را از سرمایه خودش پرداخت کند نه از جیب دولت و دستمزد کارگران یکی از این هزینه‌ها است. علاوه بر آن، کارگران مناطق آزاد باید بدون استثنا بیمه شوند.
این فعال کارگری مناطق آزاد رعایت اصول ایمنی را یک خواسته دیگر دانست و گفت: رعایت اصول ایمنی در محیط کار براساس استانداردهای موجود و ارتقاء این استانداردها با توجه به ضوابط جهانی، یک مطالبه جدی است.
آقاجری حق ایجاد تشکل را یکی دیگر از مطالبات کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برشمرد و گفت: ایجاد تشکل‌ها و اتحادیه‌های کارگری براساس قانون کار و قانون اساسی می‌تواند کارگران قرارداد موقت و شاغل در پروژه های مناطق آزاد را از این بی‌حقوقی نجات دهد و به آنها ابزاری بدهد که بتوانند از منافع جمعی خود دفاع کنند.
آقاجری در ادامه بحث گفت: بر خلاف نظر مشاوران ارشد اقتصادی دولت، موانع سرمایه گذاری در ایران،  قانون اساسی و قانون کار نیست؛ هم اینک در پیشرفته ترین کشورهای سرمایه داری اروپا، قوانین کاری حمایتی‌تر و با درون مایه ای با ارزش تر از قانون کار ایران در حال کاربردی شدن هستند. مشکل عدم سرمایه گذاری غربی‌ها در ایران در جای دیگری است و راه حل این شرایط نا به هنجار،  پایین آمدن حاکمیت از قطار نولیبرالیسم است با رویکردی مردمی نه سرمایه داری؛ لذا بهتر است که روند خارج سازی از شمول قانون خاتمه یابد و کارگران مناطق آزاد و ویژه به زیر چتر حمایتی قانون کار بازگردند.

------------------

امضای وزیر؛ پایانی بر ۳ سال اعتراض کلاه زردها

به گزارش خبرنگار ایلنا، سرانجام طرح کارگر دائم اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق توسط وزیر نیرو به امضا رسید. این خبر خوشی بود برای کارکنان و اپراتوهای پست‌های برق سراسر کشور که پس از چندین سال اعتراض و پافشاری بر مطالبات خود در حال دستیابی به آن هستند.
از قرار معلوم، وزیر نیرو در فرصتی سه ماهه توانیر را ملزم به اجرای این مصوبه کرده است.
به گفته اعضای شورای اپراتورهای پست‌های فشار قوی، این سند که به امضای وزیر نیرو رسیده است کلیه کارکنان شاغل در پست‌های فوق توزیع و انتقال برق اعم از اپراتورها، نگهبان، مراقب و مسئول پست را شامل می‌شود.
گفتنی است اعتراضات اپراتورهای برق ایران از سه سال پیش شروع شد و در دو سال گذشته به چندین تحصن صنفی در مقابل وزارت نیرو و مجلس و ... نیز ختم شد و مستمرا ادامه داشت. طرح کارگری دائم طرحی بود که شورای اپراتوری پست‌های فشار قوی برق آنرا پیگیری می‌کرد.  با امضای این بخشنامه شرایط کاری کارکنان اپراتورهای پست‌های برق تغییر محسوسی خواهد کرد. دستمزد و مزایای این کارکنان نیز قرار است بر اساس ضوابط طرح طبقه بندی و ارزشیابی مشاغل شرکت‌های دولتی اعمال شود.

------------------

دو ماه از طلب مزدی کارگران معدن زغال سنگ «طزره» باقیمانده است

به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی کارگران طزره که به‌صورت رسمی و قراردادی در این واحد معدنی مشغول کارند با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، گفتند: با وجود آنکه از حدود سه ماه قبل وضعیت استخراج و مالی معدن روندی رو به بهبود داشته است، اما مشکلات معیشتی ما همچنان باقیمانده است. این گروه از کارگران با بیان اینکه کارفرما مدعی‌ست هر ماه به همه کارگران دستمزد  پرداخت می‌کند، در ادامه افزودند: اگرچه کارگران به صورت ماهانه مزد خود را دریافت می‌کنند اما در عمل در فرآیند پرداخت دستمزد آنها دو ماه تاخیر وجود دارد.
به گفته کارگران معدن زغال سنگ طزره که در شهرستان شاهرود واقع شده است، آخرین حقوقی که کارگران این واحد دریافت کرده‌اند مربوط به دستمزد اسفند ماه است که کارفرما آن را پنجشنبه هفته گذشته (یازدهم خرداد ماه) به حساب کارگران واریز کرده است.
طبق اظهارات کارگران معدن البرز شرقی؛ پیش از این مطالبات معوقه کارگران این واحد معدنی به پنج ماه می‌رسید که با تغییرات مدیریتی که از چند ماه پیش اتفاق افتاد هر ماه بخشی از مطالبات معوقه کارگران به حسابسان پرداخت شد بطوری که هم اکنون دستمزد فروردین و اردیبهشت ماه را از کارفرما طلبکارند.

------------------

پنجشنبه ۱٨ خرداد ۱۳۹٦ - ٨ ژوئن ۲۰۱٧

تجمع یک روزه کارگران گروه ملی فولاد اهواز بی‌نتیجه خاتمه یافت

به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع صبح دیروز(۱۷ خرداد ماه)گروهی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز مقابل ساختمان استانداری خوزستان بدون نتیجه خاتمه یافت.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشته‌اند؛ گفته می‌شود؛ در کارخانه ملی فولاد اهواز بیش از ۴ هزار نفر کارگر فعالیت دارند که کارفرما از ابتدای سالجاری دستمزد آنها را به تعویق انداخته و همچنین حق سنوات آنها از سال ۹۰ پرداخت نشده است.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز  با بیان اینکه در تجمع دیروز و طی تجمعات قبلی که انجام داده‌ایم مسئولان کارخانه هیچ  پاسخ قانع‌کننده‌ای به کارگران معترض نداده‌اند، در ادامه افزودند: جدا از بی‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران، مسئولان استانی و شهرستانی که متولی پیگیری مطالبات کارگران هستند هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهند. طبق اظهارات کارگران، شرکت ملی فولاد اهواز یکی از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا در استان خوزستان است که پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های متهم اصلی پرونده دچار مشکل شده و با نظارت قوه قضائیه اداره می‌شود.
کارگران در بخش پایانی سخنان خود گفتند: به ادعای کارفرما آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است طولانی شدن روند پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه از قوه قضائیه است و درحال حاضر علاوه بر دوماه دستمزد و سنوات کارگران کارخانه برای تولید با مشکل مالی روبروست.

------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در ساوه بر اثر سقوط از ساختمان

به گزارش ایلنا، در ساعت ۲۲ شب سه شنبه طی تماس شهروندان با مرکز فوریتهای پلیس مبنی بر سقوط کارگر ساختمانی از طبقه سوم، بلافاصله تیم‌های امداد ونجات ساوه به محل حادثه اعزام شد.
 بعد از اعزام گروه‌های امداد ونجات به صحنه مشخص شد که یک کارگر ۲۹ ساله به دلیل نامعلوم از طبقه سوم یک مجتمع مسکونی در حال ساخت به پائین سقوط کرده و به شدت مصدوم شده است.
 گروه‌های امداد و نجات پس از رسیدن سریعا این کارگر مصدوم را به بیمارستان انتقال دادند که بعد از ساعتی علارغم تلاش پزشکان به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد.

------------------

چهارشنبه ۱٧ خرداد ۱۳۹٦ - ٧ ژوئن ۲۰۱٧

تجمع صنفی کارگران گروه ملی فولاد اهواز مقابل استانداری خوزستان

تعدادی از این کارگران در تماس با ایلنا گفتند: حدود ۲۰۰ نفر هستیم که به نمایندگی از سوی حدود ۴ هزار کارگر شاغل در کارخانه شرکت ملی فولاد اهواز این اجتماع صنفی را برای پیگیری مطالبات صنفی محقق نشده خود، راه‌اندازی کرده‌ایم.
برپایه این صحبت‌ها تجمع مذکور از ساعت ۹ صبح امروز ( چهارشنبه ۱۷ خرداد ماه) در حالی مقابل ساختمان استانداری خوزستان برپا شده است که توسط همین کارگران برای روز گذشته  تجمع صنفی مشابهی در محوط کارخانه و مقابل دفتر مدیریت برپا شده بود.
آنها در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: تا این لحظه کارگران شرکت ملی فولاد اهواز۲ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.علاوه بر آن از سال ۹۰ تا هم اکنون حق سنوات کارگران این واحد پرداخت نشده است.
آنها افزودند: از آنجایی که  این کارخانه از شرکتهای احداث شده توسط گروه سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا در اهواز  است  بعد تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده، این واحد صنعتی که هم اکنون با نظارت دستگاه قضایی اداره می‌شود، برای پرداخت دستمزد کارگران خود با مشکلاتی  روبرو است.
تجمع کنندگان گفتند: از مسئولان استانداری خوزستان می خواهیم تا مقدمات برداشته شدن مشکلات مدیریتی این کارخانه و در نتیجه امکان پرداخت مطالبات صنفی کارگران آنها را فراهم کنند.

------------------

تجمع کارگران تعدیل شده معدن انگوران مقابل دفتر کارفرما

جمعی از این کارگران در تماس با ایلنا گفتند که در این تجمع نزدیک به یکصد نفر از کارگران بیکار شده معدن  سرب و روی و اهالی منطقه انگوران که این معدن در آن واقع شده است حضور داشتند.  
اصلی ترین دلیل برگزاری این تجمع که مقابل شرکت کالیسیمن مالک این معدن برگزار شده بود اعتراض به وضعیت اشتغال و به کارگیری اهالی این روستا است چرا که به غیر از این معدن صنایع دیگری در این شهر وجود ندارد. همچنین تعدادی از کارگران این معدن در سال‌های  94 و 95 تعدیل شده‌ بوده‌ند که همچنین نسبت به این امر معترض هستند.
این دومین تجمع کارگران معدن انگوران در سال جاری است و پیشتر در فرودین ماه سال 96 تجمعی با همین تعداد از معترضین در منطقه انگوران برگزار شده بود.
«فائز برزگر» دبیر خانه کارگر زنجان پیش از این به ایلنا گفته بود: معترضان می‌گویند در شرایطی که فعالیت‌های معدن مشکلاتی را برای محیط زیست اهالی دو روستای قلعه جوق و شیخ‌لر ایجاد کرده است، منصفانه نیست که کارگران بومی شاغل در این معدن در صدر برنامه‌های تعدیلی قرار بگیرند.

------------------

کارگران آذر آب اراک مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، از ساعت دو بعد اظهر روز گذشته ( ۱۶ خرداد ماه)، بیش از چهارصد نفر از کارگران شرکت آذر آب اراک مقابل استانداری این استان تجمع کردند. این کارگران که از اسفند ماه سال  گذشته مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده  می گویند: حدود ۱۵۰۰ نفرهستیم که برای ۳ماه مزد معوقه، ۷ ماه حق بن پرداخت نشده و وضعیت نامعلوم بیمه تکمیلی درمانی و صندوق قرض‌الحسنه این واحد صنعتی تجمع کرده ایم.
کارگران این واحد سازنده پروژه‌های نیروگاهی، در ادامه گفتند: پیش از این نیز کارگران این کارخانه در اعتراض به بی توجه ای کارفرما به پرداخت مطالباتشان تجمع مشابهی را در روز های دوم وسوم خرداد ماه در محوطه کارخانه و در میدان صنعت شهر اراک بر پا کرده بودند.
این منابع کارگری با بیان اینکه هیات اجرایی مستقر در کارخانه نیز نتوانسته اوضاع این واحد قدیمی را بهبود بخشد؛ می‌گویند: اوضاع این واحد  صنعتی بسیار وخیم است ومسئولات استانی و کشوری بایستی هرچه سریعتر فکری به حال آن بکنند.

------------------

مرگ آموزش‌یار نهضت سوادآموزی در حادثه تروریستی مجلس

به گزارش خبرنگار ایلنا، «هانیه اکبری» از آموزش یاران نهضت سواد آموزی  که به اتفاق شماری از همکارانش برای پیگیری مطالبات صنفی خود به مجلس مراجعه کرده بود در جریان حادثه تروریستی امروز مجلس شورای اسلامی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان خود را از دست داد.
شماری از فعالان صنفی آموزش‌یاران سازمان نهضت سواد آموزی در تماس با ایلنا گفتند که مرحوم «هانیه اکبری» 37 ساله،  از آموزش یارانی بود که تا پیش از این در شهرستان نورآباد دلفان استان لرستان مشغول فعالیت بود.
برپایه این اطلاعات مرحومه اکبری در جریان تجمع صنفی که روز گذشته با مشارکت شماری از آموزش یاران نهضت سواد آموزی مقابل مجلس شورای اسلامی برپا شده بود، به تهران آمده و در ادامه همین پیگیری‌های صنفی  برای امروز نیز به همان محل مراجعه کرده بود.

------------------

مرگ یک کارگر فضای سبز در تیراندازی حرم امام (ره)

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان تیراندازی به حرم امام (ره)   یک نفر کشته  و ۵ نفر مجروح شده است. شنیده ها حاکی از این است که فرد متوفی یک کارگر بوده است. براساس اخبار منتشره، این فرد سی و پنج ساله، کارگر خدماتی فضای سبز بوده‌است. پیگیری برای دریافت اطلاعات تکمیلی و کشف هویت مقتول همچنان ادامه دارد.

------------------

کارگران« واریان» لوشان۴ ماه مزد معوقه وعیدی طلبکارند/ بلاتکلیفی ۱۱ کارگر برای بازنشستگی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه پالایش روغن گیلان«واریان» لوشان در استان  گیلان مدعی هستند بابت ۴ ماه دستمزد و عیدی سال ۹۵ از کارفرمای خود طلبکارند. کارگران این کارخانه تولید کننده روغن که تعداد آنها  تا حدود۱۹ نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که مطالبات مزدی‌شان  مربوط به دو ماهه پایانی سال ۹۵ به همراه دستمزد فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری می‌شود، و همچنین کارفرما به  دلیل کمبود نقدینگی هنوز عیدی سال ۹۵ آنها را پرداخت نکرده است.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه واریان با یاد آوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مشکلات مدیریتی،  چند سال گذشته برای آنها با مشکلاتی همراه بوده است؛ افزود: جدا از مطالبات معوقه، بازنشستگی پیش از موعد۱۱ نفر از کارگران پالایش روغن گیلان  به دلیل عدم واریزدرصد حق بیمه توسط کارفرما به تاخیر افتاده است.
به گفته وی ،۱۱ نفر از کارگران این واحد تولیدی از حدود یکسال پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار گرفته‌اند اما به دلیل آنکه کارفرمای آنها هنوز سهم ۴ درصدی حق مربوط به سابقه سخت و زیان‌آور آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است فعلا در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
طبق اظهارات کارگران  پالایش روغن گیلان «واریان»کارفرمای این واحد تولیدی به بهانه ناتوانی مالی از پرداخت هزینه بازنشستگی این تعداد کارگر خوداری می‌کند.

------------------

انتظار کارگران چغندرکار، شوش برای دریافت مزد از دو هفته‌گذشت

منابع ایلنا در شهرستان شوش خبر داده‌اند که با گذشت بیش از دو هفته از خاتمه فصل برداشت  چغندرقند در شهرستان شوش دستمزدهای کارگران  فصلی که بر روی این زمین‌ها کار می‌کنند پرداخت نشده است.
وسعت این زمین‌ها در حدود ۳ هزار کیلومتر است  و بر روی هر هکتار از این زمین‌ها  ۵ کارگر کار می‌کنند که هر کدام از آنها روزانه ۵۰ هزار تومان دستمزد می‌گیرند. با این حساب ۱۵ هزار کارگر برای دو هفته است که دستمزدهای خود را دریافت نکرده‌اند و با توجه به اینکه به غیر از کار کشاورزی کار دیگری در این شهرستان کوچک وجود ندارد شرایط معیشتی مناسبی ندارند.
علاوه بر کارگران فصلی این مزارع کارگرانی دیگری برای حمل و نفل محصولات برداشت شده  با کارفرمایان کار می کردند که تعداد آنها ۸۰۰ نفر برآورد می‌شود که با کامیون محصولات را جا به جا می‌کنند.
پرداخت نشدن دستمزدهای کارگران فصلی مزارع چغندر و حمل و نقل به نامشخص بودن تکلیف خرید  ۵۰ هزار تن جغندر از کشاورزان این شهر توسط کارخانه قند و شکر بیستون کرمانشاه بازمی‌گردد.
برداشت این چغندرها که در فصل پاییز کاشته شده‌اند از ابتدای اردیبهشت آغاز و تا هفته‌های پایانی اردیبهشت ادامه دارد و با توجه به شدت بالای گرمای هوا و آسیبی که از این ناحیه به محصولات وارد می‌شود باید هر چه سریعتر به فروش برسند اما این تعلل در خرید ۵۰ هزار تن محصول، کشاورزان را متضرر ساخته و کارگران را با مشکلات معیشتی عدیده ای مواجه ساخته است.

------------------

سه شنبه ۱٦ خرداد ۱۳۹٦ - ٦ ژوئن ۲۰۱٧

آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز حدود سیصد نفر از آموزش‌دهندگان نهضت سودآموزی از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. تجمع کنندگان که برای چندمین بار به تهران آمده‌اند از بلاتکلیفی خود انتقاد دارند.
یکی از حاضران در تجمع که از استان اردبیل به تهران آمده، می‌گوید: قانون جذب نهضتی‌ها که شهریورماه گذشته در مجلس تصویب شد، هنوز اجرایی نشده و ظاهرا قرار نیست اجرای آن در دستور کار قرار گیرد.
این تجمع‌کننده می‌گوید مسئولان برنامه‌ای برای جذب ما که سالهاست سابقه تدریس داریم، ندارند و ظاهرا قرار است بلاتکلیفی ما همچنان ادامه داشته باشد.

------------------

بدحسابی‌کافرمای هفت‌تپه، اعتراض کارگران را تشدید کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز(سه‌شنبه/ شانزدهم خرداد ماه) بیش از هزارکارگر شاغل وبازنشسته  مجتمع نی شکر هفت تپه ، برای چندمین بار در ماه جاری در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزد و حق بیمه در یک  ماه گذشته مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند.
این کارگران می‌گویند دست‌کم طی یکسال گذشته کارفرمای بخش خصوص مجتمع نی شکر هفت تپه به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت کرده است و به همین دلیل آنها مرتبا در این واحد صنعتی دست به اعتراض صنفی می‌زنند.
آن‌ها با یادآوری اینکه  اجتماع صنفی آنها از روز شنبه  (۱۳ خرداد ماه) گسترده تر شده است؛ افزودند: در تجمع امروز که با همراهی شماری از اعضای خانواده‌های کارگران در نهایت منجر به برخورد شماری از کارگران معترض با عوامل کارفرما و انتظامات شد.
براساس گزارش یکی از کارگران، در اجتماع روز های  شنبه ویکشنبه کارگران  شاغل وبازنشسته مجتمع نی شکر هفت تپه با تجمع در محدوده اطراف محور اندیمشک به اهواز، به نوعی مشکلات خود را به مسئولان اعلام کردند.
بر اساس گزارش این کارگر ، از اسفند ماه سال ۹۴تا هم اکنون  حدود ۳۵۰ نفربازنشسته شده‌اند اما هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را  از کارفرمای دریافت کنند. به گفته وی ،در عین حال گروه دیگری از کارگران بازنشسته این مجتمع که هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را از کارفرما دریافت کنند در این اجتماع چند روزه شرکت دارند.
همچنین پرداخت شدن حق بهره‌برداری و پاداش سالهای ۹۴ و ۹۵ از دیگر خواسته‌های این گروه از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه است.
این کارگر معترض در خاتمه درباره معوقات مزدی کارگران شاغل گفت: جدا از کارگران بازنشسته کارگران شاغلی که در اجتماع امروز حاضر بوده‌اند، مدعی‌اند دستمزد فروردین واردیبهشت ماه را از کارفرما طلبکارند.همچنین حق بیمه آنها از اسفند ماه سال ۹۵ به تامین اجتماعی پرداخت نشده ودفترچه های آنها فاقد اعتبار شده است.

------------------

معلمان حق‌التدریس برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شانزدهم خرداد) جمعی از معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
در این تجمع که برای چندمین بار در هفته های جاری برگزار می‌شود، بیش از دویست معلم شرکت کرده‌اند.
یکی از حاضران در تجمع با بیان این که با فرا رسیدن تابستان، فصل بی‌پولی و بیکاری ما حق التدریسی ها فرامی‌رسد،  می‌گوید: خواستار تعیین تکلیف و جذب در ساختار آموزش و پرورش هستیم؛ آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد که چرا مصوبات مجلس مبنی بر لزوم جذب حق‌التدریسی ها را اجرایی نمی‌کند.

------------------

معطلی کارگران سیمان وکانسرام طبس برای دریافت طلب مزدی

به گزارش ایلنا، با گذشت حدود 11 ماه از توقف فعالیت  دوکارخانه «سیمان و کانسرام»، هنوز برای پرداخت معوقات مزدی کارگران این دو واحد صنعتی اقدامی صورت نگرفته است. شماری از کارگران این دو واحد صنعتی که زیر نظر کارفرمای مشترک در منطقه طبس استان خراسان جنوبی اداره می‌شوند در تماس‌های جداگانه گفتند: تعطیلی محل کار آن‌ها اول مرداد ماه سال گذشته (۹۴) و در زمانی اتفاق افتاد که کارفرما این واحد صنعتی به دلیل مشکلات ناشی از کمبود منابع مالی، فعالیت خود را  متوقف کرد و از آن زمان تاکنون آنها به اتفاق دیگر همکارانشان بدون دریافت معوقات مزدی بیکار شده‌اند
آن‌ها می‌گویند:در ادامه همین وضعیت،در سال95 کارفرمای این واحد تولیدی  از مجموع 34 کارگر حدود 31 کارگر را پس از تمام قرارداد کاراخراج کرد وتها سه نفر از آنان را برای نگهبانی ومحافظت از اموال کارخانه نگهداشته است.
آنها درباره مطالبات معوقه کارگران  اخراجی کارخانه سیمان طبس گفتند: کارگران اخراج شده این کارخانه چهار ماه حقوق و عیدی سال های 94 و 95 را طلب کاراند . به گفته وی  سه کارگر نگهبان نیز جدا از دوماه معوقات مزدی سال جاری تنها در سال 95  مبلغ 750 هزار تومان به صورت علی الحساب دریافت کرده اند و پرداخت حق بیمه آنها نیز از مرداد ماه متوقف  شده است.
همچنین بر اساس گفته‌های کارگران کارخانه کانسرام در این واحد تولیدی نیز حدود  102 نفر شاغل بودند که 88 نفر  همزمان با تعطیلی با 5 ماه مزد معوقه از  کارخانهاخراج شده و فقط 14 نفردر کارخانه باقی مانده اند که مطالبات مزدی آنها به همراه عیدی سال 95 به یکسال می رسد.
همچنین مدیرعامل کارخانه کانسرام نیز در گفتگو با ایلنا گفت: مشکلات این کارخانه مربوط به زمان تولید است چراکه حقوق کارگران پرداخت نشده و کارخانه که متوقف شده کارگران نیز اخراج شده اند.
وی ادامه داد: برای راه اندازی مجدد این کارخانه تنها به یک میلیارد تومان نیاز داریم تا هم بتوانیم حقوق عقب افتاده کارگران و هم سایر بدهی ها را حداکثر ظرف مدت یکسال پرداخت کنیم.
اسماعیلی افزود:برای دریافت وام به بانک های زیادی مراجعه کرده ایم که نتیجه نگرفته ایم ولی جدیدا بایک بانک دولتی به توافق رسیده ایم که اگر بانک ها همراهی کنند تا یک ماه دیگر وام پرداخت شده و کارخانه فعال می شود.
وی با بیان اینکه پرونده وام کارخانه کانسرام در بانک ایران زمین مربوط به اردیبهشت ماه سال گذشته می باشد و قرار بود تا قبل از پایان سال 95 مبلغ سه میلیارد تومان توسط بانک ایران زمین پرداخت شود که انجام نشد و امیدوار هم نیستم این بانک اقدامی انجام دهد.
مدیرعامل کانسرام گفت: این بانک ابتدا قبول کرده بود که با سفته وام را پرداخت کند اما شب عید اعلام کردندکه سفته قبول نمی کنند و باید وثیقه ارائه شود.
وی گفت: یک ماه پیش مجددا با امیرحسنخانی نماینده مردم در مجلس صحبت کردم که اعلام کرد وام را پرداخت می کنیم و چون مبلغ وام بالا بوده به تاخیر افتاده است که خواستم مبلغ نصف شود که قبول کرد که در سه  روز آینده، بعد از بازگشت مسئول مربوطه که در خارج از کشور به سفر می برد دستور پرداخت وام را صادر کند اما بعدا هرچه تماس گرفتیم نتیجه ای حاصل نشد در نتیجه به سراغ بانک های دیگر رفتیم.
اسماعیلی خاطر نشان کرد: کارخانه کانسرام طبس واحد تولیدی بسیار خوبی است و از IR و درآمد بالایی نیز برخوردار است که بلافاصله بعد از راه اندازی می توان تمام بدهی ها را پرداخت کرد.
وی گفت: این کارخانه بعد از راه اندازی 100 نفر نیرو جذب می کند و می توانیم سیمان طبس را نیز پیش خرید کنیم تا این کارخانه نیز فعال شود.

حداقل تا یک ماه دیگر هر دو کارخانه فعال می شود
در این زمینه نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی گفته است حداقل تا یک ماه دیگر هر دو کارخانه سیمان و کانسرام فعال می شود. محمد رضا امیر حسنخانی  در گفتگو با ایلنا گفت: با یکی از کارخانه های مطرح سیمان خراسان رایزنی کرده و قرار است آنها مدیریت کارخانه را در دست گرفته و کار آسیاب و بازاریابی محصول را انجام دهند.
وی ادامه داد: در خصوص این کارخانه با مخبر رئیس ستاد اجرایی حضرت امام خمینی(ره) به عنوان یکی از سهامدران آن صحبت کردم که قول راه اندازی مجدد کارخانه را دادند. نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارخانه کانسرام نیز وابسته به کارخانه سیمان است افزود: پیگیری های در خصوص دریافت وام برای این کارخانه انجام شده است که قرار شد از بانک ایران زمین مبلغ 30 میلیارد ریال وام دریافت کنند.
وی گفت: تلاش می کنم یک میلیارد تومان وام را این بانک خیلی سریع به کارخانه کانسرام طبس پرداخت کند.
وی در خصوص اینکه این بانک متعلق به خود وی می باشد و خود یکی از اعضای هیئت مدیره بانک ایران زمین است نیز گفت: در سال 93 از این بانک استعفا داده و دیگر زیرنظر من نیست و حضوری در بانک ایران زمین ندارم.
وی گفت: هر دو کارخانه کانسرام و سیمان تا یک ماه آینده راه اندازی می شود.

قصد راه اندازی این دو واحد ور شکسته را نداریم
همچنین مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی درباره دو واحد کانسرام وسیمان طبس در گفتگو با ایلنا گفته است ،کارخانه های کانسرام و سیمان طبس ورشکسته است و نباید دنبال راه اندازی مجدد آن بود.
شهرکی در ادامه با بیان اینکه مدیران کارخانه های کانسرام و سیمان طبس تمایلی به راه اندازی آنها ندارند و می خواهند وام بدون وثیقه، چک و تضمین دریافت کنند که امکان پذیر نیست گفت: هر موقع هیئت مدیره این کارخانه ها اختلافات خود را کنار گذاشته و تمایل داشتند ما هم کمک می کنیم .
شهرکی ادامه داد: سهامدار این کارخانه ها بانک سپه می باشد و اگر این طرح توجیه دارد خود بانک سپه نیز وام بدهد.
به گفته وی  مشکلات این دو کارخانه زمانی مرتفع می شودکه مدیران آنها به توافق برسند وگرنه باید تعطیل بمانند.
مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان جنوبی ادامه داد: وقتی کارخانه ای ورشکست شده و از چرخه خارج می شود نباید دنبال راه اندازی مجدد آن بود.
وی گفت: چند کارخانه کانسرام در استان داریم که محصولات آنها فروش نمی رود از جمله کارخانه کانسرام بیرجند که تمام محصول آن روی زمین است و اگر این کارخانه ها سود آوری دارد بیایند کارخانه کانسرام بیرجند را بخرند.
شهرکی در خصوص حقوق عقب افتاده کارگران این دو کارخانه نیز گفت: آنها باید به اداره کار مراجعه کنند.

پیگری مشکلات سیمان طبس وکانسرام هستیم
همچنین رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس نیز گفت: با توجه به اینکه کانسرام مشکل وثیقه داشت قرار شد پروانه بهره برداری معدن سیلیس به عنوان وثیقه در بانک گذاشته شود.
وی با بیان اینکه پیگری مشکلات سیمان طبس وکانسرام هستیم  ادامه داد: بانک ایران زمین حاضر به پرداخت وام حتی با وثیقه معدن نیز نشد و بانک ملت طبس پذیرفت که این موضوع را پیگری کند اما با وجود پیگیری هایی که در استان هم انجام شد سرپرستی بانک ملت با این کار موافقت نکرد.
جلالی گفت: جلسه ای هفته قبل در استانداری خراسان جنوبی در این خصوص تشکیل شد و با توجه به اینکه در این جلسه مطرح گردید که  اسماعیلی  مدیرعامل کانسرام موافقت کرده است حداقل معادل نیمی از مبلغ وام را وثیقه ملکی بگذارد  شهرکی مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز قول داد که وام را از طریق یکی از بانکها پرداخت نماید. وی افزود: پس از پایان جلسه شهرکی موضوع وام کانسرام را از طریق بانک توسعه تعاون پیگیری کرد و از سرپرستی این بانک خواست  که در قبال دریافت تنها چهارصد میلیون تومان وثیقه ملکی وام یک میلیاردی را به کانسرام پرداخت کند که وی نیز قول مساعد داد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس ادامه داد: نتیجه جلسه به مدیرعامل کانسرام نیز اعلام شد و وی نیز قبول کرد پیگری نماید.
وی خاطر نشان کرد: بدون شک اگر فقط و فقط چهارصد میلیون تومان وثیقه ملکی توسط سهامداران کارخانه سیمان فراهم شود وام یک میلیاردی تا عید فطر می تواند پرداخت گردد. اما اگر این مقدار وثیقه هم نتوانند تامین کنند هیچ بانکی حاضر به پرداخت وام نخواهد شد.
جلالی گفت: علاوه بر این از طریق سازمان صنعت معدن  و تجارت رایزنی هایی با آستان قدس نیز انجام گردیده است که امیدوارم به نتیجه مطلوب برسد و این نهاد قدرتمند با خرید سهام این کارخانه و یا اجاره آن نسبت به فعال نمودن کانسرام طبس اقدام نماید که در این خصوص امام جمعه طبس می تواند کمک شایانی به این موضوع داشته باشد.

------------------

چهار کارگر ساختمانی زیر آوار ماندند

به گزارش ایلنا، روز گذشته (پانزدهم خرداد) براثر ریزش ساختمان سه طبقه در حال ساخت در مهر شهر کرج 4 کارگرمصدوم شدند.
از قرار معلوم، این حادثه ساعت 11:43 دیروز در حسین آباد مهر شهر کرج رخ داد که تیم های امدادی از سه ایستگاه آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
در این حادثه چهار کارگر زیر آوار محبوس شده بودند که با همکاری آتش نشانان و مردم از زیر آوار خارج شدند. چهار مصدوم این حادثه توسط اورژانس البرز به مراکز بیمارستانی انتقال یافتند.

------------------

کارگران داروگر برای دومین بار به مرخصی اجباری رفتند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در کارخانه داروگر می‌گویند، با افزایش مشکلات این واحد تولیدی، کارفرما از روز پنجشنبه هفته گذشته (۱۰ خرداد ماه) فعالیت این واحد تولیدی را به مدت یک هفته متوقف اعلام کرده است و در نتیجه  بیش از ۴۰۰ کارگر شاغل در این واحد را  برای دومین باربه مرخصی فرستاده شدند.
به گفته یکی از کارگران این کارخانه ، هنوز مشخص نیست دلیل واقعی این مرخصی اجباری یک هفته ای چیست اما عمده ترین دلایلی که از سوی کارفرما عنوان می شود کمبود نقدینگی است.
این کارگر با بیان این که مشخص نیست این مرخصی قطعا یک ماهه باشد یا طولانی‌تر، گفت:هنوز مشخص نیست مرخصی اجباری در حد یک هفته باقی بماند و ممکن است با توجه به شرایطی که بر کارخانه داروگر حاکم است این وضعیت ادامه دار شود.
طبق اظهارات وی؛ پیش از این نیز کارگران این کارخانه از یک هفته مانده به نوروز ۹۶ تا ۲۵ فروردین ماه به مرخصی اجباری فرستاده شده‌ بودند که درنهایت کارفرما ۹ روز از ایام مرخصی هریک از کارگران کسر کرد.

------------------

مرگ دو نفر از کارکنان بیمارستان اردبیل در اثر واژگونی آمبولانس

به گزارش خبرنگار ایلنا، چهاردهم خرداد، بر اثر انحراف و واژگونی آمبولانس اعزامی از بیمارستان علوی اردبیل در جاده ابهر - تاکستان در استان قزوین، دو نفرازکارکنان بیمارستان ویک بیمارجانشان را ازدست دادند و یک نفر مصدوم شد.
از قرار معلوم، این آمبولانس سپیده دم یکشنبه، یک بیمار بدحال را به تهران انتقال می داد که دچار سانحه شد.
 در جریان این سانحه،  بیماراعزامی، راننده آمبولانس و پرستار اعزامی حین انجام وظیفه در محل فوت شده و یک نفر همراه بیمار نیز مصدوم و در بیمارستان ابهربستری شده است.

------------------

اجرای حکم یک فعال صنفی معلمان در بوشهر

به گزارش خبرنگار ایلنا، تشکل های صنفی معلمان از اجرای حکم یکی از معلمان بوشهر در رابطه با فعالیت‌های صنفی خبر می‌دهند. براین اساس محسن عمرانی که پیش از این از سوی مراجع قضایی به تحمل حبس محکوم شده بود، از۱۳ اردیبهشت ۹۶ برای اجرای حکم یک سال حبس تعزیری خود در زندان بوشهر حضور دارد همچنین گفته می‌شود که براساس رای صادره وی به دوسال انفصال از خدمت نیز محکوم شده است.

------------------

شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹٦ - ۳ ژوئن ۲۰۱٧

اعتراض کارگران بازنشسته مجتمع نی شکر هفت تپه گسترده‌تر شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه که در اجتماع امروز؛‌ تعداد آنها تا ۳۵۰ نفر برآورد شده است؛ می‌گویند: از اسفند ماه سال ۹۴تا هم اکنون بازنشسته شده‌اند اما هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را  از کارفرمای دریافت کنند.
به گفته این کارگران که پیش از بازنشستگی در بخش‌های مختلف صنعتی وکشاورزی مجتمع نیشکر هفت‌تپه مشغول کاربوده‌اند اما از اسفند ماه سال ۹۴ که بازنشسته شده‌اند کارفرما توجهی به پرداخت مطالبات بازنشستگی آنان نمی‌کند.
از قرار معلوم جدا از کارگران مورد نظر گروه دیگری از کارگران بازنشسته که در اجتماع امروز حاضر بوده‌اند، مدعی‌اند بیش از یکسال است که سنوات بازنشستگی آنان پرداخت نشده است. در عین حال گروه دیگری از کارگران بازنشسته این مجتمع که هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را از کارفرما دریافت کنند در این اجتماع چند روزه همکاران خود را همراهی می‌کنند.
همچنین پرداخت شدن حق بهره‌برداری و پاداش سالهای ۹۴ و ۹۵ از دیگر خواسته‌های این گروه از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه است.

------------------

صبر شرکتی‌های مخابرات لبریز شده/از بازی شطرنج مقامات خسته‌ایم

در روزهای گذشته، جمعی از کارکنان شرکتی مخابرات با ایلنا تماس گرفتند و از ناکامی خود در دستیابی به مطالبات انتقاد کردند.
به گفته این کارکنان، قرار بوده در جلسه نهم خرداد کمیسیون اجتماعی مجلس، در ارتباط با وضعیت کارکنان شرکتی مخابرات رایزنی شود؛ این کارکنان می‌گویند جلسه نهم به نتیجه مطلوب نرسید و علیرغم اینکه مهلت زمانی که مجلس به مخابرات داده بود، خیلی وقت پیش تمام شده، مخابرات قدمی برای اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برنمی‌دارد.
این کارکنان می‌گویند نارضایتی شرکتی‌ها بسیار زیاد است و تقریبا کاسه صبرشان لبریز شده؛ حتی در فضای مجازی از ترابرد سیم‌کارتهای خود و خانواده به اپراتور دیگری سخن می‌گویند و معتقدند که شرکت مخابرات آنها را قرابانی منافع سهامداران کرده‌است.
یکی از این شرکتی‌ها که در استان خوزستان مشغول است می‌گوید: از بازی شطرنج مقامات خسته‌ایم و مطالبات خود را از همه کانال‌های ممکن دنبال خواهیم کرد؛ تا زمانی که مخابرات با شرکتی‌ها قرارداد مستقیم منعقد نکند و طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس قانون اجرایی نشود، از اعتراض دست برنمی‌داریم.

------------------

هنوز با دستمزد سال ۹۳ کار می‌کنیم/امتیاز نانوایی را به واجدان شرایط بدهید

به گزارش خبرنگار ایلنا، انجمن صنفی کارگران خباز شهرستان‌های مریوان و سروآباد در نامه‌ای خطاب به فرماندار این شهر از وضعیت موجود و واگذاری امتیاز نانوایی به افرادی که واجد شرایط نیستند، انتقاد کرد.
در بخشی از این نامه آمده‌است: احتراماً به استحضار می‌رساند کارگران خباز شهرستان مریوان ازجمله زحمت‌کش‌ترین و ضعیف‌ترین طبقه در جامعه هستند که همواره مورد تبعیض و حق‌کشی ازسوی مسئولین طی چند سال گذشته و حالا قرار گرفته‌اند. همانگونه که اطلاع دارید در مورخ ۹/۳/۹۶ کمیسیون آرد و نان شهرستان مریوان و با حضور نماینده شخص جنابعالی در اداره صنعت و معدن برگزار شد و پرونده متقاضیان نانوایی و کارگران مظلوم نانوایی که سال‌ها به امید اینکه روزی صاحب امتیاز نانوایی شوند با حداقل دستمزد کار کرده‌اند بررسی گردید و تصمیم کل اعضا بر این بود که اگر قرار است نانوایی جدید دایر گردید باید به افراد واجد شرایط و کارگران مظلوم نانوایی واگذار شود.
در ادامه نامه ضمن انتقاد از عدم پایبندی مقامات به تعهدات مورد توافق، از پایین بودن دستمزد کارگران خباز انتقاد شده و آمده است که کارگران خباز همچنان با دستمزد سال ۹۳ کار می‌کنند.

------------------

وزارت نیرو هرچه سریعتر مشکلات کلاه‌زردها را حل کند

به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای هماهنگی بهره‌برداران پست‌های فشار قوی برق با صدور اطلاعیه‌ای از وزارت نیرو خواستار رفع مشکلات خود شدند.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
احتراما به استحضار عموم همکاران محترم در سراسر کشور می‌رساند پیرو پیگیری‌های صورت گرفته از سوی  شورای اپراتوری پست‌های فشار قوی برق کشور پیرامون وضعیت اپراتورهای قرارداد کار معین پست‌های فشار قوی برق کشور در تاریخ ۱۳۹۶/۲/۱۳ نامه‌ایی از سوی سازمان امور استخدامی کشور که پس از ماه‌ها جلسات و اقدامات کارشناسی شده بر روی آن صورت گرفت به وزارت نیرو ارسال گردید که در نامه مذکور طبق توافقات صورت گرفته فی مابین سازمان امور استخدامی و وزارت نیرو در جلسات مربوطه اشاره به شغل و ماهیت شغلی اپراتوری کرده‌اند که با توجه به عملیاتی بودن این شغل، از کارمندی به کارگری تغییر یابد که این امر مستلزم تغییر چارت و حذف چارت‌های موجود در حوزه ستاد وزارت نیرو و شرکت توانیر و شرکت‌های ۱۶ گانه برق منطقه‌ای‌های کشور، پرسنل مذکور دارای شناسه شغلی و مشمول طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگری شوند؛ پس از ابلاغ نامه فوق‌الذکر به وزارت نیرو به تاریخ اشاره شده مسئولین محترم وزارت نیرو در همین راستا پیرامون ابلاغیه سازمان امور استخدامی کشور جلسات و پیشنهادات خود را مجددا ارائه نمودند و چنین اظهار نظر می‌نمودند که ابلاغیه سازمان دارای ابهامات و شبهاتی می‌باشد و یک بسته پیشنهادی به سازمان امور استخدامی کشور در همین راستا ارائه دادند. حال با توجه به اقدامات اخیر قشر اپراتورهای کار معین پست‌های فشار قوی برق کشور و سایر کارکنان ذینفع در ابلاغیه مذکور از مسئولین محترم وزارت نیرو انتظار دارند هرچه سریعتر مشکلات و تبعیضات موجود حقوقی و  قراردادی این اقشار که سالیان متمادیست درگیر آن هستند، حل و فصل شود.

جمعه ۱۲ خرداد ۱۳۹٦ - ۲ ژوئن ۲۰۱٧

به گزارش منابع خبری ایلنا از کنگان، روز چهارشنبه/ 10 خردادماه یک کارگر پیمانکاری بخش خدمات شاغل در یونیت 107 در منطقه 2 پارس جنوبی بر اثر اصابت گریتینگ (قطعه فلزی مشبک مانند) جان خود را از دست داد.
بر پایه این اطلاعات، در حادثه یاد شده یک قطعه صفحه فلزی 20 کیلوئی به علت ثابت نبودن از ارتفاع تقریبی 20 متری به پایین سقوط  و پس از برخورد با کارگر خدماتی که در آن نزدیکی مشغول فعالیت بوده باعث مرگ وی می‌شود. 
کارگر متوفی حدودا 50 سال داشته و از نیروهای پیمانکاری محسوب می‌شود. 
در یونیت 107 منطقه 2 پارس جنوبی پروژه‌‌های در ست احداث فاز‌های  22، 23 و 24 منطقه ویژه اقتصادی کنگان قرار دارند.

------------------

وضعیت بحرانی کارخانه‌های آجرماشینی ورامین ادامه دارد

«حیدر مظاهری» در این باره به ایلنا گفت: در شهرستان ورامین تعداد زیادی کارخانه‌های کوچک وبزرگ تولیدکننده آجر(ماشینی) فعال هستند که اکثر این واحد‌ها به دلیل افزایش بی‌رویه قیمت حاملهای انرژی بویژه گاز از قریبا 6 تا 7 سال پیش دچار مشکل شده که در نهایت تعدادی از آنها تعطیل شده‌اند.
او با بیان اینکه متاسفانه رکود حاکم بر بخش ساختمان در تشدید این وضعیت موثر بوده است، افزود: برخی از با اهمیت‌ترین واحدهای تولیدکننده آجر ماشینی در ورامین همانند «جام پاس»، «سفالران»،«مانا»،«ثبات» و«ایتالران».. هستند که به دلیل رکود بازار کار سالهاست تعطیل هستند.
به گفته این فعال کارگری، کارخانجات آجر ماشینی مهم دیگری نیز در وارمین غیره وجود دارند که به صورت نیمه فعال با حداقل نیروی کار به فعالیت تولیدی خود ادامه می‌دهند. این فعال کارگری با بیان اینکه تا همین چند سال پیش در واحدهای آجر ماشینی ورامین چند صدکارگر مشغول کاربودند، افزود: انتظار می‌رود که دولت  با احیای چنین کارخانه‌هایی  زمینه اشتغال دوباره کارگران را در این واحدها فراهم کند.

------------------

پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹٦ - ۱ ژوئیه ۲۰۱٧

مرگ کارگر جوان با سقوط در عمق چاه ۳۰ متری

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهر تهران درخصوص جزئیات این حادثه گفته است: پس از تماس با سامانه۱۲۵و اطلاع رسانی وقوع حادثه، حدود ساعت ۶ و ۱۰ صبح امروز (۱۱ خرداد ماه)، ستاد فرماندهی این سازمان نجاتگران دو ایستگاه را به محل حادثه در فلکه اول تهرانپارس، خیابان ۱۳۸ شرقی اعزام کردند.
 سیدجلال ملکی افزود: در قسمت حیاط یک ساختمان مسکونی سه طبقه قدیمی ساز، چاهی به عمق ۳۰ متر برای آزمایش خاک حفر شده بود که یک کارگر افغانی ۲۵ ساله برای ادامه کارحفاری، قصد داشت به عمق چاه برود که ناگهان درهمان بدو ورودبه چاه، وی از طناب جدا شده و به انتهای چاه سقوط  می‌کند.
 به گفته وی آتش نشانان ضمن ایمن‌سازی محل حادثه،‌ بلافاصله وارد عمل شدند و این کارگر تبعه افغانستان را بعد از خارج کردن از چاه تحویل عوامل اورژانس دادند که بعد از معاینات اولیه مشخص شد جان خود را از دست داده است.

------------------

در همدان اتفاق افتاد؛ مصدومیت یک کارگر بر اثر سقوط از داربست

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، یک کارگر ساختمانی عصر روز سه شنبه ۹ اسفند ماه از روی ارتفاع داربست  سقوط کرد و بر اثر صدمات وارده؛ ازسوی عوامل امداد ونجات به بیمارستان منتقل می‌شود.
از قرار معلوم این کارگر در حال کار در پروژه ساخت پل ریل قطار همدان مقابل کارخانه شیشه بوده است که ناگهان در اثر ریزش داربست‌های نصب شده؛ سقوط می‌کند.

------------------

ادامه معوقات مزدی و بیمه‌ای کارگران فولاد و چدن درود

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه فولاد چدن درود در تماس با ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، علیرغم اینکه از آغاز سال ۹۶ حدود ۶۹ روز گذشته است، از بهمن ماه سال ۹۵ دستمزد کارگران پرداخت نشده است.
این کارگران که در شرکت فولاد وجدن بصورت پیمانی ورسمی مشغول به کار هستند، از این دیرکرد ناراضی هستند و می‌گویند: از ۱۵ اسفند ماه سال ۹۵  هیچ پولی از کارفرما دریافت نکرده‌ایم.
در ادامه کارگران این کارخانه درباره سایر مطالبات مزدی خود می‌گویند؛ جدا از چهار ماه مزد معوقه، تمامی کارگران دست‌کم ۱۰ میلیون تومان بابت مطالبات سالهای گذشته و عیدی سال ۹۴ از کارفرما طلبکار هستند که تا امروز موفق به دریافت آن نشده‌اند.
از سوی دیگر به نقل از کارگران این واحد نقل می‌شود که حق بیمه کارگران این کارخانه با مشکل پرداخت مواجه است به طوری که سال گذشته (۹۵) کارفرما بابت پرداخت سهم  ۲۳ درصد حق بیمه  خود به تامین اجتماعی فقط ۱۰ درصد از آن را پرداخت کرده و مابقی را به تامین اجتماعی بدهکار است.

------------------

کارگران «تولی پرس» و«بسته بندی البرز» ۱۰ روز به مرخصی اجباری رفتند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در قزوین می‌گویند، با افزایش مشکلات این دو کارخانه، کارفرما از صبح دیروز (چهارشنبه ۱۱ خرداد ماه) با اعلام تعطیلی موقت کارخانه به مدت ۱۰ روز، ۵۸۰ کارگر این واحد را به مرخصی می‌فرستد.
او با بیان اینکه کارگران این دو کارخانه که تحت مسئولیت کارفرمای واحد در محوطه‌ای واقع در شهر صنعتی البرز قزوین مشغول به کارند؛ نگران امنیت شغلی خود هستند، اظهار داشت: کارفرمای مشترک طبق اطلاع قبلی قصد دارد برای دومین بار در سالجاری با تعطیلی کارخانه تا ۲۰ خرداد ماه در این مدت از مزایای شغلی آنها کسر کند.
 طبق اظهارات وی؛ پیش از این نیز کارگران این دو کارخانه از روز پنجم تا ۱۹ فروردین ماه به مرخصی اجباری فرستاده شده‌ بودند که درنهایت کارفرما ۹ روز از ایام مرخصی هریک از کارگران کسر کرد.
وی با اشاره به بلاتکلیفی کارگران این دو واحد بعد از تعطیلی ۱۰روزه، گفت: کارگران از این موضوع رضایت ندارند چراکه در روزهایی که قرار است به مرخصی اجباری فرستانده شوند کارفرما برای کسر ۴ روز از  ایام مرخصی آنان به اجبار امضا گرفته است.

------------------

چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹٦ - ۳۱ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران شهرداری آبادان مقابل ساختمان شهرداری

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا،  صبح دیروز  سه شنبه( نهم خرداد ماه) حدود ۴۵نفر از کارگران خدماتی منطقه دو شهرداری آبادان مقابل ساختمان شهرداری این شهر  تجمع کرده‌اند. براین اساس  منابع خبری دلیل تجمع این کارگران را پرداخت نشدن دست کم ۵ ماه از معوقات مزدی  عنوان شده‌است.
از قرار معلوم این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکت‌های پیمانکاری در شهرداری  آبادان مشغول کارند و آنطور که منابع ایلنا می‌گویند: مجموع کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه  شهرداری آبادان سال‌ها است که با عدم دریافت به موقع معوقات مزدی رو برو هستند.
در مقابل این وضعیت مسئولان شهرداری آبادان همواره این ادعا را دارند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی امکان پرداخت به موقع مزد کارگران را ندارند.
در این زمینه شهردار منطقه ۲ آبادان به سایر رسانه ها گفته است:حقوق بهمن و اسفند پارسال این کارگران معترض پرداخت نشده که با پیگیری لازم در چند روز آینده حقوق بهمن آنها پرداخت می شود.
به گفته فرهاد محمدیان،این کارگران در فروردین قراردادی با پیمانکار مربوطه نداشتند و از اردیبهشت به کار بازگشتند که هنوز گزارش عملکرد آنها برای پرداخت حقوق به شهرداری منطقه ۲ اعلام نشده است.
وی در خاتمه گفته است:شهرداری منطقه ۲ آبادان برای پرداخت کردن بدهی ها، اولویت بندی دارد و به طور قطع حقوق و مزایای این کارگران به زودی پرداخت می شود.

------------------

تاکسیرانان تهرانی دیروز هم تجمع کردند/ ممانعت از ورود رانندگان باسابقه به فرودگاه‌ها

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح دیروز (نهم خرداد)، جمعی از رانندگان تاکسی های فرودگاهی تهران مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این تجمع، سومین اعتراض صنفی این رانندگان در ده روز گذشته است.
یکی از حاضران در تجمع، دلیل این اعتراضات را این گونه عنوان کرد: حق بیمه ای که برخی از ما پرداخت کرده ایم در سوابق ما درج نشده و در اختیار مدیران تعاونی تاکسیرانی است؛ علاوه بر این، تاکسیرانان فعال در فرودگاه امام خمینی ( ره ) به خرید خودروی تویوتای هیبرید الزام شده اند و تاکسیرانان دارای اتومبیل سمند اجازه فعالیت در این فرودگاه را ندارند؛ در حالیکه شرایط خرید تویوتاها سخت است و رانندگان توان پرداخت اقساط آن را ندارند.

------------------

کارگران ریز موج ۴ ماه مزد معوقه طلبکارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه «ریز موج»(زرین موج) تاکستان در استان قزوین مدعی هستند بابت ۴ ماه دستمزد و نیمی ازعیدی سال ۹۴ و۹۵ از کارفرمای خود طلبکارند.
کارگران این کارخانه سازنده لوح‌های فشرده نوری که تعداد آنها  تا حدود۴۰۰ نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که مطالبات مزدی‌شان  مربوط به سه ماهه پایانی سال ۹۵ به همراه دستمزد فروردین ماه سال جاری می‌شود، و همچنین کارفرما به  دلیل کمبود نقدینگی هنوز نیمی از عیدی سال ۹۴ و۹۵ را پرداخت نکرده است. یکی از کارگران شاغل در کارخانه ریز موج با یاد آوری اینکه به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مشکلات مدیریتی،  چند سال گذشته برای آنها با چالش‌هایی همراه بوده است؛ افزود: کارفرما ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری به دلیل نامعلومی ، تعداد ۳۰ کارگراین کارخانه را پس از خاتمه قرارداد کارشان  اخراج کرد.
وی با بیان اینکه سوابق کاری هر یک از کارگران به صورت میانگین به ۱۰ سال می رسد، در عین حال گفت اخراج کارگران در حالی صورت می گیرد که کارفرما بعد از اخراج نیروی کار قدیمی نیروی کار جدید استخدام می کند.
وی با تاکید بر پی گیری مسئولان استانی در مورد وضعیت  کارخانه ریز موج و کارگرانش گفت: جدا از معوقات مزدی بیمه تامین اجتماعی کارگران کارخانه ریز موج  در برخی از ماه های سال پرداخت نشده وبیمه تکمیلی نیز دچار مشکلاتی است.

------------------

مغایرت طرح کارورزی با مصوبه مجلس/قانون کار شرایط کارورزی را روشن کرده است

«علیرضا مقدم» حقوقدان و وکیل دادگستری در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: طرح کارورزی که هم اکنون دولت آنرا به استناد قانون برنامه ششم توسعه اجرا کرده‌است از برخی ابعاد قانونی با مصوبه مجلس شورای اسلامی مغایرت دارد و به همین دلیل ضروری است تا مجلس نظر خود را در این مورد ارائه کند.
وی یادآور شد برابر ماده 71 قانون برنامه ششم توسعه که اجرای آن از ابتدای سال 96 آغاز شده است، دولت موظف است تا به منظور ترغیب صاحبان سرمایه، کارفرمایان و کارآفرینانی را که نسبت به استخدام دانش‌آموختگان دانشگاهی علاقمند هستند را تا مدت دو سال از پرداخت سهم بیمه کارفرما معاف کند اما اکنون که طرح کارورزی به اجرا درآمده است می‌شنویم که کارفرمایان علاوه براین معافیت می‌توانند در مدت مذکور دستمزدی معادل ثلث حداقل مزد قانونی پرداخت نمایند.
این حقوقدان بابیان اینکه در هیچ‌کجای ماده 71 قانون برنامه ششم توسعه صحبتی نشده که کارفرما می‌تواند به کارورز دستمزدی کمتر از حداقل‌های قانونی پرداخت کند، ادامه داد: علاوه براین موضوع معافیت دو ساله بیمه‌ای کارفرمایان مشمول این طرح برای دولت بار مالی را به همراه دارد و بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود تا طرح کارورزی صرفا در حد یک حرکت نمایشی ارزیابی اقدام نشود.
مقدم با بیان اینکه شرایط کارورزی و کارآموزی در فصل پنجم قانون کار به تفضیل مشخص شده است، تصریح کرد: از این رو دولت نمی‌تواند مدت کارورزی را به دلخواه افزایش یا کاهش دهد یا کارگر را با یک طرح احتمالا کارشناسی نشده از شمول قانون کار و مصوبات شورای عالی کار خارج سازد. این حقوقدان با با بیان اینکه  تاریخ نشان داده است که دولت‌هایی که آمده‌اند و از حقوق کارگران گذشته اند، نتوانسته معضل بیکاری را حل کنند، افزود: این تجربه شکست خورده تاریخی حتی موجب شده است  که  یک آشفتگی بر بازار کار حاکم شود و نظام تولید را مختل کند.
این وکیل دادگستری در ادامه با تاکید بر اینکه در این طرح مشخص نیست که در پایان برقراری معافیت‌های ۲ ساله بیمه‌ای کارفرمایان، کارورزان برای کار دائمی جذب کارگاه می‌شوند، تصریح کرد: قطعا اگر در این طرح چنین موضوعی پیش بینی نشده باشد زمینه سوء استفاده‌های احتمالی کارفرمایان فراهم شده است.
مقدم افزود: در نهایت مجموع این اشتباهات موجب می‌شود که نظامی از کارگران با قراردادهای موقت کار خلق شوند  که هیچ تعلق خاطری به تولید و افزایش بهره وی ندارند  و پس از مدتی کار ناگزیر به خانه نشینی می‌شوند. که این امر هم آنها را بیش از پیش در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می دهد.

------------------

بدحسابی پیمانکاران شهرجدید پردیس در قبال کارگران

«محمد باقری» رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: نزدیک به چند هزار کارگر ساختمانی که برای  شرکت‌های پیمانکاری ساختمانی مجری پروژه‌های شهر جدید پردیس کار می‌کنند، مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور افزود: در عین حال مدیران این شرکت‌ها با سوء استفاده از اتباع غیر ایرانی که بدون داشتن مجوز قانونی در بازار مشاغل ساختمانی فعالیت دارند اقدام به سرکوب اقدامات صنفی کارگران ایرانی معترض می‌کنند.
این مقام صنفی کارگری در توضیح این مسئله افزود: هربار که اعتراض کارگران ایرانی نسبت بدحسابی کارفرمایان پروژه های ساختمانی جدی‌تر‌ می‌شود، مدیران این پروژه‌ها به راحتی آب خوردن کارگران غیر ایرانی را جایگزین کارگران معترض کرده و بدین‌ترتیب به مناسبات درون صنفی کارگران ساختمانی رنگ وبوی قومی و نژادی می‌زنند.
باقری  با تاکید بر اینکه حتی تعداد زیادی از کارگران ایرانی نیز مانند همکاران غیر ایرانی خود از پوشش بیمه‌های اجتماعی محرومند، افزود: به صورت کلی این وضعیت اجحاف در حق کسانی است که دارای یکی از پرخطر‌ترین مشاغل هستند .
وی در توضیح مشکلات بیمه‌ای کارگران ساختمانی ایرانی گفت: تعدادی از مجریان پروژه‌های ساختمانی در مقام پیمانکار با شرکت دولتی عمران شهرهای جدید مانند پردیس و .... طرف حساب شده‌اند که ظاهرا به دلیل بدحسابی کارفرمای اصلی در وصول مطالبات خود با مشکل روبرو شده و در نتیجه پرونده بیمه ای کارگران آنها تکمیل نشده است.
این عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور در پایان گفت: در سالی که قرار است اشتغالزایی سرلوحه مسئولان باشد، کارگران ساختمانی از دولت و بخش خصوصی انتظار دارند که هر چه سریعتر مشکلات صنفی آنها برطرف شود و پیمانکاران ساختمانی دیگر به بهانه بدحسابی کارفرمایان مادر از انجام تعهدات خود سرباز نزنند.

------------------

کارگزاران زحمتکش مخابرات روستایی در انتظار احقاق حق/ براساس قانون کار قراردادها بایستی دائمی باشد

جمال ملّا (رئیس انجمن صنفی کارگری کارگزاران مخابرات روستایی استان آذربایجان غربی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با مشکلات کارگران این صنف و تبدیل وضعیت اخیر گفت: دغدغه اصلی کارگزاران مخابرات روستایی بر یک محور اساسی استوار است ، آن هم  انعقاد قرارداد دائم با مخابرات است؛  با استناد به ماده ۸۳ قانون الحاق و همچنین نظریه مشورتی مجلس به شماره ۴۸۵۱۷ در تاریخ ۶ مهر ماه ۹۵ مبنی بر اینکه " این قرارداد باید به صورت مستمر بسته شود و هرگونه تغییر در قراردا فوق تابع شرایط و ظوابط قانون کار خواهد بود "و همچنین بخشنامه شماره ۱۴۱۷۲۸ به تاریخ ۱ آبان ماه ۹۵ با مفاد الزام شرکت مخابرات ایران به عقد قرارداد دائم با کارگزاران مخابرات روستایی، این خواسته قانونی است ولی تا کنون برآورده نشده است.
وی افزود: همین خلف وعده‌ها و قانون‌شکنی‌ها  باعث شد که کارگزاران تجمعی اعتراضی را در ۲ اردیبهشت ۹۶ مقابل مجلس شورای اسلامی و شرکت مخابرات ایران برگزار نمایند و بار دیگر قانون گریزی های مخابرات و عدم اقدامی عملی و موثر در راستای ارسال بخشنامه وزارت کار و اجرای قانون را گوشزد نمایند که ماوقع آن برگزاری جلسات فشرده و چندین ساعته با سران شرکت مخابرات بود. چند روز بعد فعالین کارگزاران برای پیگیری موضوع ، جلساتی را با سران شرکت مخابرات برگزار نمودند و باز هم طی نامه ایی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۶ از شرکت مخابرات ایران و شخص معاون توسعه سرمایه انسانی خواسته شد که مخابرات برای قرارداد دائم با کارگزاران اقدام نماید .
ملّا  افزود: در این اثنا، کارگزاران تغییر مدیریت منابع انسانی را به فال نیک گرفتند؛ ولی نتیجه آن چیزی نشد که انتظار آنرا داشتند. چون قرارداد به جای اینکه با توجه به این همه مستندات دائمی شود همچنان موقت و تاریخ دار از آب در آمد و نوع قرارداد که میبایست " دائمی " شود جای خود را به " مستقیم کار " داد. در این میان شرکت مخابرات با فرافکنی چنین القا می‌نماید که کارگزاران قرارداد مستقیم شده اند درحالی که جامعه کارگزاران از سال ۹۳ قرارداد مستقیم بوده اند و این نوع القائات خواسته های ما را که قرارداد دائمی با استناد به قانون است ، کمرنگ و بی اثر نخواهد کرد .
این فعال صنفی ادامه داد: همچنانکه میدانیم طبق تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار ، کارهایی که جنبه مستمر دارند قراداد آن باید دائمی باشد و چون این امر برای ماهیت کاری کارگزاران صادق است، غیر از قرارداد دائم برای این قشر، قابل قبول نیست و نخواهد بود .
وی تصریح کرد: اینبار مخابرات به جای اینکه به اجرای کامل قانون و بخشنامه های وزارت کار تن در دهد در صدد ابطال بخشنامه وزارت کار در دیوان عدالت اداری بر آمده است و می‌خواهد از این طریق مانع اجرای قرارداد دائم شود که این نوعی از مقابله و رویارویی سرسختانه با کارگزاران زحمت کش روستایی است  و متاسفانه این اقدام نسنجیده باعث ایجاد نگرانی و به طبع آن باعث نارضایتی عمیقی شده و می‌شود که به زودی وجهه خود را نمایان خواهد کرد و قطعا اتفاقات پیش آمده رضایت بخش و قابل قبول نخواهد بود.  این فعال صنفی با بیان این که  دغدغه دوم که کارگزاران با آن روبرو هستند موضوع عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از طرف مخابرات است؛ افزود: شرکت مخابرات تا به امروز از اجرای واقعی طرح طبقه بندی خودداری نموده است و با وجود پیگیری‌های بسیار کارکنان،  این موضوع همچنان به سرانجام نرسیده و معوق مانده است .
وی ادامه داد: ناگزیر بوده‌ایم  تا به امروز دهها تجمع اعتراضی در خصوص پیگیری مطالباتمان  برگزار کنیم و امیدواریم دیگر شاهد تکرار آن نباشیم؛ ولی مادامی که کارفرما از اجرای نصوص قانون سر باز بزند، قطعا برگزاری تجمعات اعتراضی گریز ناپذیر خواهد بود .
ملّا در پایان اظهار داشت: ما جامعه کارگزاران مخابرات روستایی خود را جزئی جدایی ناپذیر از بدنه شرکت عظیم و قدرتمند مخابرات می‌دانیم و با افتخار تمام در جهت اعتلا و پیشبرد اهداف و سیاستهای رو به آینده آن تلاش خواهیم نمود و دست در دستان همدیگر برنامه های شرکت را به سمت و سوی موفقیت هدایت خواهیم کرد و هر آنچه را که در توان داریم انجام خواهیم داد و این تلاش و حرکت، حسن نیت شرکت مخابرات را می‌طلبد .

------------------

مرگ کارگر بازنشسته بجستانی زیر سنگینی لودِر

به گزارش خبرنگار ایلنا، هشتم خرداد، یک کارگر بازنشسته بجستانی در اثر حادثه کار جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، این کارگر که به تازگی بازنشسته شده بود، حین کار در کارخانه گچ شهرستان بجستان در استان خراسان رضوی،  در یک حادثه تلخ به کام مرگ فرو رفت.
این کارگر۶۰ساله در کارخانه گچ شهرستان بجستان مشغول کار با لودر بود که هنگام کار و انتقال سنگ های گچ به داخل سنگ شکن ناگهان به طرز عجیبی با لودر از ارتفاع 3 متری به پایین سقوط کرد.
حسین که به تازگی بازنشسته شده بود داخل کابین لودر جان خود را از دست داد و خیلی زود حادثه سقوط مرگبار لودر به پلیس مخابره شد. گویا علت حادثه توسط کارشناسان در دست بررسی است.

------------------

مرگ یک کارگر مریوانی در تونل متروی تهران

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز هفتم خرداد،  «عدنان معروفی» اهل روستای خیرآوا- مریوان که بیشتر از پانزده سال از عمر خود را در تهران مشغول کارگری بود، در حین کار دچار سانحه شد و جان باخت.
عدنان معروفی راننده جرثقیل در تونل متروی تهران بود؛ در حادثه روز هفتم خرداد، او  به داخل کانال سقوط می‌کند و جانش را از دست می‌دهد. لازم به ذکر است که وی ۳۵ سال سن و صاحب دو فرزند بود.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد با اعلام این خبر افزود: روستای خیرآوا همانند بسیاری از روستاهای کردستان بدون امکانات و فرصت شغلی است که بیشتر جوانان برای امرار معاش و چرخاندن چرخه زندگی در شهرهای مختلف مشغول کارگری هستند.

------------------

سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹٦ - ۳۰ مه ۲۰۱٧

معلمان حق‌التدریس برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز برای چندمین بار در ماههای گذشته، تعدادی از معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع‌کنندگان که خواستار جذب در ساختار آموزش و پرورش هستند، می‌گویند: مسئولان آموزش و پروش توجهی به مطالبات ما ندارند.
یکی از این تجمع کنندگان می‌گوید: مصوبه ی اخیر مجلس و افزودن یک تبصره به ماده 10تعیین تکلیف معلمان حق التدریس در مجلس شورای اسلامی ما را خوشحال کرد اما پایان سال تحصیلی و ادامه بلاتکلیفی چیزی از این خوشحالی باقی نگذاشت.

------------------

تجمع ۱۵۰ نفر از کارگران شهرداری اهواز برای معوقات مزدی

به گزارش ایلنا؛ در حدود ۱۵۰ نفر از کارگران فضای سبز مناطق ۳ و ۴ اهواز از ساعت ۸ صبح امروز مقابل شهرداری مرکزی اهواز تجمع کرده‌اند. جمعی از این کارگران در تماس با ایلنا گفتند که پیمانکار‌های این دو منطقه که کارهای مربوط فضای سبز را بر عهده دارند دستمزدهای فروردین و اردیبهشت ماه آنان را پرداخت نکرده است.
 از سویی هرکدام از این کارگران معادل مبلغ ۳۶۰ هزار تومان «حق شیر» سال ۹۵ خود را طلبکار هستند که تا این زمان به آنها پرداخت نشده است. مطابق قراردادی که کارگران با پیمانکار های این دو ناحیه دارند باید روزی هزار تومان به آنها از این بایت پرداخت شود.
نوشیدن شیر از جهت جلوگیری از مسمومیت با گرد و غبار و آلودگی‌های محیطی موثر است اما در عین پیمانکار موظف است که سایر لوازم حفاظتی استاندارد را هم در اختیار کارگران بگذارد.
علاوه بر کارگران فضای سبز منطقه ۴ کارگران خدماتی این منظقه که بیش از ۷۰ نفر می‌شوند دستمزدهای فروردین و اردیبهشت خود را دریافت نکرده اند.  در حدود چهل نفر از این کارگران شکایتی به اداره کار اهواز ارائه کرده‌اند که هم اکنون منتظر رای نهایی حل اختلاف اداره کار اهواز است.

------------------

کارگران شهرداری نورآباد برای معوقات مزدی تجمع کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا در این رابطه شهردار نورآباد گفت: ۲۵ نفر از رانندگان خدمات شهری شهرداری نورآباد به علت پرداخت نشدن حقوقشان امروز دست از کار کشیدن و مقابل شهرداری نورآباد تجمع کردند.
ستاری افزود: این رانندگان مدت ۴ ماهه حقوق نگرفته اند و در مجموع حدود ۶۰۰ میلیون ریال ازشهرداری طلب کارند.
شهرداری نوراباد همچنین گفت: به علت مشکلات مالی شهرداری بخشی از مزایا واضافه کاری کارمندان شهرداری هم مدتی است که پرداخت  نمی‌شود.

------------------

کارفرمای کارگران هپکو تغییر کرد/نگرانی کارگران از اهلیت سهامدار جدید

منابع کارگری در کارخانه هپکو اراک با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: پیش از این این واحد تولید کننده انواع ماشین الات راه سازی به شرکت واگن سازی کوثر واگذار شده بود که فعالیتی همسو با شرکت هپکو نداشت.
برپایه این اطلاعات از روز شنبه (۱۳ خرداد ماه) سازمان خصوصی سازی مدیریت این واحد صنعتی را به شرکت هیدرو اطلس واگذار کرده که در زمینه تولید محصوات راه سازی فعالیت دارد.
از قرار معلوم نداشتن اهلیت مالی و مدیریتی سهامدار قبلی شرکت  موجب  خسارت زیادی به کارگران کارخانه ودر نهایت دولت شده است.
به ادعای این کارگران مشکلات کارخانه  هپکو اراک زمانی آغاز شد که این واحد صنعتی از سال ۸۶ بدون کارشناسی به  بخش خصوصی  غیر مرتبط واگذار شد و در نتیجه از آن زمان تا کنون با مشکلات فراوانی روبه رو هستیم و طی این مدت  برای پیگیری مشکلاتمان تجمعات متعددی را انجام داده ایم.
طبق گزارش منابع خبری ایلنا در حال حاضر حدود هزار کارگر در کارخانه هپکو اراک مشغول کارند که در نتیجه عملکرد سهامدار قبلی دست کم بابت دو ماه و نیم مطالبات پرداخت نشده، طلبکارند، به گفته این کارگران هم اکنون مهمترین دغدغه و نگرانی آنها اهلیت داشتن سهامدار جدید در اداره این واحد صنعتی است.

------------------

کارگران پیمانکاری فاز ۱۳ کنگان دوباره تجمع کردند/تنها مطالبات اسفند پرداخت شد

منابع خبری ایلنا در عسلویه از محقق نشدن وعده‌ای خبر می‌دهند که در روزهای گذشته از سوی پیمانکار فاز  کنگان ۱۳ در خصوص پرداخت معوقات مزدی نزدیک به ۳۰۰ کارگر پیمانکاری داده شده بود.
به گفته یکی از کارگران، قرار بود تا دیروز معوقات مزدی ماه های بهمن، اسفند و کل معوقات بیمه ای سال ۹۵ نیروهای پیمانکاری فاز  ۱۳ پرداخت شود اما در کمال تعجب تنها بخشی از معوقات مزدی اسفند ماه سال ۹۵ واریز و مابقی مطالبات پرداخت شد
از قرار معلوم این کارگران از زمستان سال گذشته تا کنون بابت مطالبات مزدی خود طلبکارند و در عین حق بیمه چهار ماه آنها نیز هنوز به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است.
برپایه این اظهارات، واریز نشدن تمامی معوقات مزدی این کارگران باعث شده است تا کارگران یاد شده مقابل دفتر کارفرمای تجمع کنند.
در همین رابطه طی روزهای گذشته حدود سیصد نفر از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز ۱۳ کنگان در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل دفتر کافرمای اصلی تجمع کرده بودند.

------------------

احتمال بازنگری توافقنامه اخیر تامین اجتماعی با کارفرمایان خباز

منابع مطلع ایلنا، از تصمیم سازمان تامین اجتماعی برای بازبینی در توافقنامه‌ای خبر می‌دهند که در هفته‌های گذشته میان این سازمان و صنف کارفرمایان خباز در مورد بازرسی‌های بیمه‌ای از 80 هزار واحد صنفی نانوایی‌ منعقد شده بود.
در روزهای گذشته نهادهای صنفی کارگران خباز به دفعات اعتراض خود را از اینکه این توافق‌ بدون اطلاع و حضور آنها صورت گرفته است، اعلام کرده بودند. حالا خبر می‌رسد که قرار است تا در راستای جلب نظر گروه کارگری، این توافق‌نامه مورد بازنگری‌ قرار بگیرد.
از قرار معلوم موضوع این توافق دوجانبه واگذاری مسئولیت بازرسی دوره‌ای بازرسان تامین اجتماعی از نانواخانه‌های سراسر کشور به صنف کارفرمایان خباز بوده‌است و همین مسئله باعث شده بود تا کارگران خباز نگرانی خود را از بابت مورد تهدید قرار گرفتن حقوق صنفی خود اعلام کنند.      

------------------

مرگ کارگر معدن بر اثر سقوط سنگ در سوادکوه

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (هشتم خرداد)، سقوط سنگ، جان یک کارگر معدن را گرفت. این حادثه در منطقه امافت در خطیرکوه از توابع سوادکوه اتفاق افتاد، در این حادثه به دلیل سقوط سنگ بر روی کارگر جوان ۲۰ ساله، منجر به فوت وی شد. به گفته شاهدین در محل، این کارگر جوان در دم جان باخت.

------------------

رسیدگی به وضعیت اسماعیل عبدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از فعالان صنفی کارگران فلزکار مکانیک با صدور بیانیه‌ای خواستار رسیدگی به وضعیت جسمی اسماعیل عبدی (فعال صنفی معلمان) شدند. در این بیانیه آمده است: اسماعیل عبدی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان تهران که از تاریخ 10 اردیبهشت تاکنون در اعتراض به محکومیت قضایی خود از خوردن غذا خودداری کرده‌است یکی از پیگیرترین کوشندگان صنفی حقوق آموزگاران است و همه او را می شناسند و حق او زندگی است.
در پایان این بیانیه می‌خوانیم:  جای اسماعیل عبدی در کنار شاگردان و خانواده بزرگ و سربلند کانون صنفی معلمان تهران و ایران است. ما از اراده ای که در سیستم قضایی برای پایان دادن به این وضعیت در حال شکل گرفتن است، استقبال می‌کنیم. 

------------------

کارگران گرانول شهاب مقابل فرمانداری میبد تجمع کردند

به گزارش ایلنا،صبح روز گذشته (دوشنبه/۸خرداد ماه)جمعی از کارگران کارخانه گرانول شهاب میبد در اعتراض به متوقف شدن فعالیت این واحد تولیدی به دلیل به دلیل انباشت بدهی به نهادهای دولتی و تبعا نگرانی از آینده شغلی‌شان مقابل ساختمان فرمانداری میبد  تجمع کردند.
منابع کارگری در این واحد تولیدی با اشاره به اشتغال حدود ۵۰ کارگر در این کارخانه گفتند؛ دلیل متوقف شدن فعالیت تولیدی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی همچون اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.
به گفته کارگران، عمده‌ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی ۲۰ میلیون تومانی به اداره گاز میبد است که در نتیجه انباشت بدهی، گاز کارخانه قطع شده و کارگران عملا کاری برای انجام دادن ندارند. همچنین این واحد  مبالغی به اداره برق واداره تامین اجتماعی بدهی دارد.
کارگران با بیان اینکه از فرماندار میبد می‌خواهیم ضمن پیگیری موضوع ترتیبی اتخاذ فرماید تا شاهد اینگونه برخوردها در سال اقتصاد مقاومتی،تولید و اشتغال نباشیم افزودند: چه لزومی دارد که شرکت گاز بخاطر ۲۰میلیون تومان این شرکت را تعطیل و کارگران را بیکار نماید.

------------------

مرگ دلخراش 4 کارگر درون دستگاه خمیر کاغذ در مشهد

به گزارش ایلنا، با اعلام اورژانس 115 مشهد عصر امروز 4 کارگر که به علت سقوط درون دستگاه خمیر کاغذ به شدت مجروح شده بودند به بیمارستان امدادی این شهرستان منتقل شدند که البته در اثر شدت جراحات جان خود را از دست دادند. علت این حادثه دلخراش در دست بررسی است و بزودی اعلام خواهد شد.

------------------

دوشنبه ٨ خرداد ۱۳۹٦ - ۲۹ مه ۲۰۱٧

کارگران بازنشسته مجتمع نی شکر هفت تپه دوباره تجمع کردند

منابع خبری ایلنا در مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه از ادامه اعتراضات صنفی کارگران بازنشسته  این مجتمع خبر می دهند. این کارگران که تعداد آنها تا ۳۵۰نفر برآورد شده است، می‌گویند: از اسفند ماه سال ۹۴ تا هم اکنون بازنشسته شده‌اند اما هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را  از کارفرمای دریافت کنند.
به ادعای این کارگران  کارفرما در پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی آنان در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی خودداری کرده و در عین حال بابت پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵  از  اوطلبکارند.
به گفته آنان تشدید اعتراضات ما کارگران بازنشسته در حالی امروز دوشنبه ادامه پیدا کرده است که پیش از این چندین مرحله در محوطه کارخانه ومقابل دفتر مدیریت  دست به اعتراض صنفی زده بودیم که متاسفانه تا به امروز پاسخ روشنی به خواسته های ما داده نشده است.

------------------

کارگران شهرداری بروجرد تجمع کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا منابع خبری در بروجرد اعلام کردند، روز گذشته( ۷ خرداد ماه) گروهی از کارگران خدماتی وفضای سبز شهرداری بروجرد در اعتراض به ۵ ماه مزد معوقه مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند.
به گفته معترضین ، روز به روز بر بدهی‌های کارگران وشهرداری افزوده می شود ولی ما همچنان شاهد هیچ راه حل مناسبی از سوی مسئولان شهری بروجرد مشاهده نیستیم. کارگران می‌گویند جدا از مسئله معوقات مزدی، مدیران شهری به آنها کوچکترین کمکی در خصوص تامین اقلام کالاهای ماه رمضان نکرده است.
بنا بر ادعای کارگران ؛ در شهرداری بروجرد بیش از یکهزار و ۷۰۰  کارگر و کارمند شاغل هستند که از چندین سال است مطالبات مزدی خود را با تاخیر دریافت می کنند.

------------------

تجمع کارگران شهرداری آبادان مقابل ساختمان شهرداری

یکی از منابع خبری ایلنا در استان خوزستان گفت که  صبح دیروز  یکشنبه( هفتم خرداد ماه) حدود ۲۰۰ نفر از کارگران خدماتی شهرداری آبادان مقابل ساختمان شهرداری این شهر  تجمع کرده‌اند.
براین اساس  منابع خبری دلیل تجمع این کارگران را پرداخت نشدن دست کم ۵ ماه از معوقات مزدی  عنوان شده‌است. از قرار معلوم این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکت‌های پیمانکاری در شهرداری  آبادان مشغول کارند و آنطور که منابع ایلنا می‌گویند: مجموع کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه  شهرداری آبادان سال‌ها است که با عدم دریافت به موقع معوقات مزدی رو برو هستند.
در مقابل این وضعیت مسئولان شهرداری آبادان همواره این ادعا را دارند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی امکان پرداخت به موقع مزد کارگران را ندارند.

------------------

۱۹۰ کارگر بلبرینگ سازی سه‌ماه و‌نیم مزد طلبکارند

شماری از کارگران کارخانه بلبرینگ سازی در تماس با ایلنا اعلام کردند که هنوز بابت نیمی از دستمزد بهمن، مطالبات مزدی اسفند سال گذشته و  فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری از کارفرمای خود طلبکارند و در عین حال کارفرمای آنها هنوز بابت هزینه حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
کارگران این واحد سازنده بلبرینگ می‌گویند از زمان خصوصی سازی محل کارشان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و برای همین تعویق سه تا چهار ماهه در پرداخت مطالبات آنها به روال عادی تبدیل شده است.
به گفته کارگران بلبرینگ سازی ، در ادامه بی توجه ای های مسئولان این واحد صنعتی در پرداخت مطالباتشان سال گذشته طی دفعاتی به نشانه اعتراض دست از کارکشیده بودند. به ادعای کارگران این کارخانه در حال حاضر فعالیت این واحد تولیدی به دلیل کمبود مواد اولیه تولید بسیار محدود شده وکارگران در کارخانه کاری برای انجام دادن ندارند.

------------------

چوفا اردکان تا اطلاع ثانوی تعطیل است/ معوقات کارگران پرداخت نشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، خطوط تولید کارخانه چوب و فلز اردکان از پنج شنبه هفته گذشته تعطیل و بیش از ۱۴۰ کارگر آن فعلا بیکار شده‌اند. از قرار معلوم، این کارگران ۴ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند که مشخص نیست چه زمانی قرار است  پرداخت شود.
یکی از کارگران این کارخانه در همین رابطه به یک رسانه محلی گفته‌است: پنج شنبه هفته گذشته مدیران شرکت برای تعیین ساعت کاری در ماه رمضان جلسه ای گذاشتند و قرار بر این بود تا ساعت کاری جدید به کارگران اعلام شود اما وقتی پایان وقت اداری همان روز وقتی به منازل خود بازگشتیم، پیامکی از سوی کارخانه برایمان آمده بود مبنی بر اینکه کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل است.
وی با اشاره به تعداد کارگران بیکار شده این کارخانه اظهار داشت: حدود ۱۴۳ نفر بودیم که در این کارخانه کار می‌کردیم و حدود ۴ ماه حقوق و عیدی معوق سال ۹۵ را از کارخانه طلب داریم که هنوز به ما نداده‌اند.
به گفته این کارگر، در ماههای گذشته تعداد زیادی از کارگران این کارخانه تعدیل شده‌اند.

------------------

درخواست فاطمه سعیدی برای ملاقات با اسماعیل عبدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، فاطمه سعیدی (نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی) از دادستان تهران خواسته است که امکانی فراهم آورد تا او در زندان اوین با اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، ملاقات کند.
در نامه سعیدی آمده است: نظر به این که در خصوص آقای اسماعیل عبدی، معلم زندانی با توجه به عضویت اینجانب در کمیسیون آموزش و تحقیقات، سوالات زیادی از ناحیه موکلین مطرح می‌شود و مطالبه مراجعین و مکاتبه‌کنندگان عمدتا پیگیری وضعیت مشارالیه است؛ لذا خواهشمند است دستور مساعد مبنی بر ملاقات اینجانب با زندانی فوق‌الذکر را صادر فرمایید.
گفتنی است پیش از این نیز فاطمه سعیدی با خانواده اسماعیل عبدی دیدار و گفتگو کرده بود؛ اسماعیل عبدی که برای گذراندن حکم شش سال حبس، در اوین به سر می‌برد، از یازدهم اردیبهشت ماه در در اعتصاب غذا است و وضعیت جسمانی مناسبی ندارد.

------------------

مرگ کشاورز بجنوردی بر اثر واژگونی تراکتور

به گزارش ایلنا، روز گذشته (هفتم خرداد) یک کشاورز در روستای ناوه بجنورد بر اثر واژگونی تراکتور جان خود را از دست داد. از قرار معلوم، روز گذشته یک دستگاه تراکتور در روستای ناوه در حین شخم زدن زمین واژگون شده و منجر به فوت کشاورز ناوه ای شد. قربانی این حادثه حدوداً ۴۰ ساله، ساکن روستای ناوه بود که پس از رسیدن به بیمارستان فوت کرده است.

------------------

شهادت یک آتش‌نشان و مرگ دو برادرِ چاه کن در فولادشهر

مدیر کارخانه آسفالتِ فولادشهر بازداشت شد

به گزارش خبرنگار ایلنا،  روز گذشته، در پی وقوع حادثه و محبوس شدن دو مقنی در چاهی در کارخانه آسفالت واقع در مسکن مهر فولادشهر نیروهای عملیاتی آتشنشانی فولادشهر به محل حادثه اعزام شدند.
در این حادثه، دو کارگر که برادر نیز بودند، در چاهی واقع در کارخانه آسفالت واقع در مسکن مهر فولادشهر محبوس شده بودند. مدیرعامل سازمان آتش نشانی فولاد شهر در ارتباط با این حادثه  به دیگر رسانه ها گفت: طبق گزارشات به دست آمده یکی از برادارن ابتدای امر در چاه محبوس می شود که برادر دیگر برای نجات وی اقدام می کند که متاسفانه او نیز دچار حادثه می گردد بر همین اساس تعدادی از آتش نشانان سازمان آتش‌نشانی فولادشهر راهی شرکت آسفالت شدند تا عملیات نجات کارگران که در چاه محبوس شده بودند را انجام دهند.
وی ادامه داد: پس از آغاز  امداد رسانی و حین این عملیات، متأسفانه به دلیل عمق زیاد چاه و وجود آب در آن «محمد بگری» که برای خارج کردن افراد حادثه دیده به داخل چاه رفته بود در حین خارج کردن یکی از افراد حادثه دیده، خود نیز دچار حادثه شده و به داخل چاه سقوط می کند.
وی اضافه کرد: با توجه به سنگین بودن عملیات و درخواست نیروی کمکی، نیروهای امداد رسانی و نیروهای آتش نشان از شهرستان نجف آباد، سازمان هلال احمر لنجان و عوامل انتظامی به محل حادثه اعزام شدند و با تلاش های صورت گرفته پیکر نیروی آتش نشان و دو کارگر از چاه بیرون کشیده شد.
عماد السادات اضافه کرد: به دستور بازپرس، مسئول شرکت کارخانه آسفالت واقع در مسکن مهر فولادشهر به دلیل رعایت نکردن نظامات دولتی و مقررات مربوط به روابط کارگر و کارفرما بازداشت شد وعلت این حادثه نیز در حال بررسی است.

------------------

یکشنبه ٧ خرداد ۱۳۹٦ - ۲٨ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران فاز ۱۳ کنگان امروز نیز ادامه یافت/معترضان در کمپ اقامتی ماندند

به گزارش منابع کارگری ایلنا از کنگان؛ در پی محقق نشدن خواسته های کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز ۱۳ کنگان امروز صبح نیز (یکشنبه/ هفتم خرداد ماه) این تجمع صنفی ادامه یافت.
اعتراض کارگران شرکت پایندان که از دیروز صبح آغاز شده بود به دلیل آنچه که بی‌توجهی کارفرمای اصلی نسبت به خواسته های صنفی مطروحه عنوان می‌شود، برای امروز نیز ادامه یافت.
علت اصلی برپایی این تجمع صنفی وضعیت نامعلوم مطالبات مزدی عنوان شده است که پرداخت آن از ابتدای زمستان گذشته برزمین مانده است.
به گفته این منابع، برخلاف روز گذشته که اجتماع صنفی کارگران معترض در مقابل دفتر کارفرمای اصلی برپا شد برای امروز این کارگران که شمار آنها در حدود سیصد نفر برآورد می‌شود، حاضر به خروج از استراحتگاه‌های خود (کمپ) نشده و منتظر وصول معوقات مزدی خود هستند. منابع ایلنا می‌گویند که این کارگران در ساخت یونت‌های ۱۰۱، ۱۰۴ و ۱۰۵ فاز ۱۳ کنگان فعالیت دارند.

------------------

تجمع اعتراضی فرهنگیان اصفهان مقابل صندوق ذخیره

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (یکشنبه/ هفتم خرداد) جمعی از معلمان اصفهان مقابل صندوق ذخیره فرهنگیان تجمع کردند. تجمع‌کنندگان می‌گویند پروژه هزار واحدی فولادشهر که قرار بود به معلمان تحویل شود، پس از گذشت ده سال هنوز به نتیجه نرسیده است. به گفته یکی از تجمع کنندگان معلمان اصفهانی تا کنون بارها اعتراض خود را به گوش مسئولان رسانده اند اما هیچ پاسخی نگرفته‌اند.

------------------

نگرانی از وضعیت جسمی اسماعیل عبدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کانون صنفی معلمان تهران با صدور بیانیه ای نسبت به وضعیت جسمی اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان که در زندان اوین به سر می‌برد، ابراز نگرانی کرده‌است.
در بخشی از این بیانیه آمده‌است:  اسماعیل عبدی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، در حالی بیست و هفتمین روز اعتصاب غذایش را پشت سر می‌گذارد که تا کنون هیچ اقدام مثبتی از سوی مسئولان برای پیگیری وضعیت ایشان انجام نشده است. اسماعیل عبدی که جرمی جز پیگیری حقوق صنفی خود و دیگر معلمان انجام نداده است از تاریخ 10 اردیبهشت در اعتراض به حکم امنیتی خود و با درخواست "خروج حکم خود از امنیتی به عادی" از خوردن غذا خودداری کرده است.
در بخشی دیگر از این بیانیه می‌خوانیم: معتقدیم عبدی کاری جز این انجام نداده است که به عنوان یک معلم با اتکا به حقوق شهروندی خویش به عضویت تشکلی قانونی در آمده و برای کمک به رفع برخی ایرادات اساسی موجود در آموزش و پرورش که تمامی دست اندرکاران نیز به آن ها اذعان دارند همراه با صدها و شاید هزاران معلم در سراسر کشور به صورت مسالمت آمیز، اعتراض نموده است.
در پایان این بیانیه می‌خوانیم: کانون صنفی معلمان تهران که هرگونه برخورد امنیتی با فعالین صنفی را برنمی‌تابد ضمن حمایت از خواسته‌های اسماعیل عبدی نگرانی خود را از وضعیت جسمی ایشان اعلام می‌دارد.

------------------

تجمع کارگران فاز ۱۳ کنگان امروز نیز ادامه یافت/معترضان در کمپ اقامتی ماندند

به گزارش منابع کارگری ایلنا از کنگان؛ در پی محقق نشدن خواسته های کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز ۱۳ کنگان امروز صبح نیز (یکشنبه/ هفتم خرداد ماه) این تجمع صنفی ادامه یافت.
اعتراض کارگران شرکت پایندان که از دیروز صبح آغاز شده بود به دلیل آنچه که بی‌توجهی کارفرمای اصلی نسبت به خواسته های صنفی مطروحه عنوان می‌شود، برای امروز نیز ادامه یافت.
علت اصلی برپایی این تجمع صنفی وضعیت نامعلوم مطالبات مزدی عنوان شده است که پرداخت آن از ابتدای زمستان گذشته برزمین مانده است.
به گفته این منابع، برخلاف روز گذشته که اجتماع صنفی کارگران معترض در مقابل دفتر کارفرمای اصلی برپا شد برای امروز این کارگران که شمار آنها در حدود سیصد نفر برآورد می‌شود، حاضر به خروج از استراحتگاه‌های خود (کمپ) نشده و منتظر وصول معوقات مزدی خود هستند. منابع ایلنا می‌گویند که این کارگران در ساخت یونت‌های ۱۰۱، ۱۰۴ و ۱۰۵ فاز ۱۳ کنگان فعالیت دارند.

------------------

مرگ کارگر ابهری بر اثر سقوط از دکل برق

به گزارش ایلنا، ظهر امروز یک جوان ۲۵ ساله در اتوبان زنجان-قزوین و از کارگران یک شرکت در ابهر بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، این جوان که جهت تعویض و شستشوی مقره دکل به بالای دکل برق رفته بود در اثر برق گرفتگی  سقوط  کرده و در دم جان باخت.  ماموران آتش‌نشانی پس از حضور در اتوبان با پیکر بیجان این جوان کارگر مواجه شدند.

------------------

ما در یاسوج چشم انتظار همراهی‌ها و همدردی‌ها بودیم

چرا جای تسلیت به بازماندگان فولاد بویراحمد خالی است

به گزارش خبرنگار ایلنا، نیمه شب اول خرداد ماه، حادثه انفجار در کوره ذوب کارخانه فولاد بویراحمد، 9 کارگر را مصدوم کرد؛ سه نفر از این مصدومان که در جریان حادثه دچار صد درصد سوختگی شده بودند، در روزهای گذشته فوت شدند.
حالا نزدیک به یک هفته از وقوع این حادثه دردناک گذشته است؛ کارگران فولاد بویراحمد می گویند واکنش مسئولان در ارتباط با این حادثه غم انگیز، قابل قبول نیست؛ نه عزای عمومی اعلام کردند؛ نه به محل حادثه آمدند تا به بازماندگان تسلی بدهند و نه حتی پیام تسلیت فرستادند.
این کارگران می‌گویند به مسئولان بگویید درست است که انتخابات ریاست جمهوری گذشته و آب ها از آسیاب افتاده، اما قرار نیست به همین زودی جان کارگران تا این حد بی‌ارزش شود که زحمت فرستادن پیام تسلیت را هم به خود ندهید؛ ما در یاسوج چشم انتظار همراهی‌ها و همدردی‌ها بودیم ولی متاسفانه با درد بزرگ فقدان برادران و همکارانمان، تنها ماندیم...

------------------

شنبه ٦ خرداد ۱۳۹٦ - ۲٧ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران پیمانکاری فاز ۱۳ کنگان برای معوقات مزدی

 به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، امروز صبح (شنبه/ ششم خرداد ماه) حدود سیصد نفر از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز 13 کنگان در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل دفتر کافرمای اصلی تجمع کردند.-
از قرار معلوم این کارگران از طریق یکی از پیمانکاران به نام پایندان در پروژه‌ در دست ساخت یونت‌های 101، 104 و 105 فاز 13 کنگان مشغول کارند و بابت مطالبات مزدی زمستان گذشته تاکنون از کارفرمای خود طلبکارند.-
به صورت مشخص یک منبع مطلع در همین باره اظهار داشت: کارگران مورد نظر از دی ماه سال گذشته تاکنون برای دریافت معوقات مزدی خود با مشکل مواجه بوده‌اند.

------------------

تجمع تاکسیرانان فرودگاهی مقابل مجلس شورای اسلامی

به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارشنبه (سوم خرداد ماه) جمعی از تاکسیرانان دو فرودگاه مهرآباد و امام خمینی تهران مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. این تاکسیرانان می‌گویند: مطالبات ما برآورده نشده و قوانین سخت فرودگاهها در تهران معاش ما را با مشکل مواجه کرده‌است. این تاکسیرانان یکشنبه هفته گذشته نیز مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی تجمع کرده بودند.

------------------

دیوارهای فرسوده تا کجا قرار است قربانی بگیرند؟

سیزدهم اردیبهشت که تلویزیون را روشن کردیم، فهمیدیم که باز هم قرار است فاجعه بر سرمان آوار شود؛ باز خبر از مرگ است و ریزش و آوار.
حادثه انفجار در معدن زمستان یورت غربی، فاجعه‌ای در ابعاد ملی را رقم زد. غم و اندوه برای  این فاجعه در محدوده مرزها هم باقی نماند؛ خیلی ها متاثر شدند و تسلیت گفتند از سفارت  افغانستان در تهران گرفته تا وزارت خارجه فرانسه، همه به ایرانی‌ها تسلیت گفتند و ابراز همدردی کردند.
همه این پیام های تسلیت روی کاغذ است و طبیعی است که هیچ کس درد واقعی را نمی‌فهمد؛ درد واقعی را کارگری متحمل می‌شود که زنده زیر آوار محبوس می‌شود و اکسیژن کم می‌آورد؛ آنقدر در اعماق دو کیلومتری زمین می‌ماند و در بی‌هوایی دست و پا می‌زند تا در نهایت جان خود را از دست می‌دهد؛ درد در چشمان فرزند گریانی است که چند روز کنار محوطه تونل‌ها منتظر می‌ماند ولی پدر برنمی‌گردد.
به عنوان یک پدر، یک معلم، یک حقوق بگیر، یک ایرانی و یک انسان، فهمیدن درد معدنچیان یورت و خانواده‌هایشان شاید چندان دشوار نباشد؛ مخصوصا وقتی که با تکرار این قبیل حوادث، دردها و زخمها کهنه نمی‌شود، هر سال و هر زمان تازه می‌ماند.
حوادث شغلی فقط به کارگران معدن محدود نمی‌شود؛ چندی قبل فاجعه پلاسکو را داشتیم؛ هر روز کارگران ساختمانی را داریم که یا جان خود را از دست می‌دهند ویا دچار قطع عضو شده و عمری کنج خانه زمینگیر می‌شوند.
هر چه جمعیت نیروی کار بیشتر می‌شود، هر چقدر از سطح استانداردها کاسته می شود و هرچه بدون محابا جلومی‌رویم، ناامنی محیط کار بیشتر از روز قبل قربانی می‌گیرد.  ناایمن بودن و عدم رعایت استانداردهای ایمنی به شغل و رده و صنف خاصی محدود نمی‌شود. خطرات محیط کار حتی جان معلمان را هم گرفته. حمیدرضا گنگوزهی را به خاطر دارید؛ معلم حق‌التدریس خاشی که به خاطر نجات جان دانش آموزانش، زیر آوار دیوار ناایمن مدرسه ماند و جان داد. حمیدرضا گنگوزهی معلم دبستان ۵۳ نفری در روستای نوکجوی خاش بود و در زنگ تفریح به همراه معلم دیگر مدرسه متوجه ریزش دیوار اتاق مخروبه در همسایگی ساختمان مدرسه روی بچه‌ها شد و به‌سرعت برای نجات دانش‌آموزان اقدام کرد اما سرعت و قدرت گردباد به حدی زیاد بود که سبب ریزش دیوار شد و معلم فداکار زیر آوار گرفتار و همچنین سبب زخمی‌شدن عبدالرئوف شهنوازی معلم دیگر نیز شد. معلم شهیدی که هنگام جان باختن، چند ماه معوقات مزدی پرداخت نشده داشت؛ برای ماهها حق التدریسش پرداخت نشده بود ولی با این وجود،  او جان خود را در راه نجات دانش‌آموزانش نثار کرد و به راستی شهید شد.
سالهاست که فعالان صنفی معلمان، ایمن سازی مدارس را یکی از مهمترین مطالبات  خود می‌دانند و این مطالبه را بارها و بارها به مقامات و مسئولان وزارتخانه آموزش و پرورش گوشزد کرده اند؛ در بیانیه‌های خود به ناایمن بودن بخش قابل توجهی از مدارس و فضاهای آموزشی کشور پرداخته‌اند؛ در روزنامه ها و رسانه ها از این مساله به کرات گفته اند و به شیوه های مختلف از آنها که در مصدر امور نشسته‌اند، خواسته اند که مدارس کشور را ایمن سازی کنند.
با وجود همه این پافشاری ها و مطالبه گری ها، هنوز مدارس غیراستاندارد و ناایمن در بخش‌هایی از کشور علی الخصوص در مناطق محروم و مرزی وجود دارد؛ کلاس‌های درس «خشت و گلی»، «سنگ و گلی»، «چوبی»، «کپری»، «درختی» و حتی آغلی در  قصر قند بلوچستان و بشاگرد هرمزگان و جنوب کرمان وجود دارد؛ خود وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که در حال حاضر، یک سوم مدارس و فضاهای آموزشی کشور، ناایمن هستند. علی اصغر فانی، وزیرِ پیشین آموزش و پرورش در جشن آغاز سال تحصیلی ۹۵ با بیان این خبر که ثلث مدارس کشور ناایمن هستند، گفت:  تا پایان برنامه ششم توسعه اقتصادی مدارس غیر استاندارد نوسازی و ایمن سازی می شود. وی میزان فضاهای آموزشی و مدارس ساخته شده در سه سال گذشته را ۴ میلیون و۷۰۰هزارمتر مربع اعلام کرد و به راحتی اعتراف کرد که  ۳۰ درصد مدارس ساخته شده توسط مردم وخیرین مدرسه ساز بوده است؛ این سخن یعنی این که اگر خیرین و مدرسه سازها نبودند، تعداد فضاهای آموزشی استاندارد از این هم کمتر می‌بود.
نکته دردناک ماجرا اینجاست که خطر یک مدرسه غیر استاندارد و ناایمن فقط متوجه معلمان نیست؛ دانش‌آموزان را هم درگیر می‌کند. معضلی است که می‌تواند جان دانش آموزان مناطق محروم را هم در معرض خطر قرار دهد.
این روزها میدانی در خاش به نام معلم فداکار، حمیدرضا گنگوزهی، نام‌گذاری شده است. گنگوزهی ۲۵ ساله، یک پدر بود؛ از  او دو فرزند دختر چهار و پنج ساله بنام های عسل و فاطمه برجای مانده است که عسل از بیماری قلبی و سندرم رنج می برد. حالا فرزندان این معلم حق‌التدریس بدون سرپرست مانده‌اند؛ جای پدر فداکار و زحمتکش در خانه سوت و کور آنها بسیار خالیست. بدون شک هیچ تکریم و بزرگداشتی این جای خالی را پر نمی‌کند.
به عنوان یک پدر، یک معلم، یک حقوق بگیر، یک ایرانی و یک انسان، فهمیدن درد معدنچیان یورت و خانواده‌هایشان شاید چندان دشوار نباشد؛ شاید  بشود ادعا کرد که می‌فهمیم خانواده گنگوزهی چه می‌کشند، شاید وقتی یاد خانواده آتش‌نشانان شهید حادثه پلاسکو می‌افتیم اشک هم در چشمانمان حلقه بزند، ولی اینها همه حرف است، همه روی کاغذ است، هیچ کس این دردها را نمی فهمد. گویا، قرار نیست کسی بفهمد...

------------------

فرار سرمایه‌گذار یا حفظ جان کارگر؛ کدامیک مهمتر است؟

شروع به صحبت می‌کند، بی‌حوصله و گرفته است. نمی‌خواهد اطلاعات زیادی بدهد؛ برایش مهم نیست چقدر قرار است به عنوان غرامت بپردازند یا مسئولان چقدر تعهد بر گردن می‌گیرند. برایش آنچه قرار است اتفاق بیفتد اهمیتی ندارد؛ وقتی  یک کسی اینقدر راحت روز چهارم کارش در تونل محبوس می‌شود و جان می‌سپارد، دیگر چه چیز می‌تواند اهمیت داشته باشد؟
«پسرخاله من تازه چهار روز بود که کارش را در این معدن شروع کرده بود؛ نه آموزش ایمنی دیده بود و نه کار با تجهیزات را بلد بود. تازه روحش هم خبر نداشت  که این کار می‌تواند تا این حد خطرناک باشد. پسرخاله‌ام فقط سی و چند سال داشت.»
اینها را با استیصال و درد می‌گوید؛ حاضر نیست بیشتر صحبت کند؛ تونل معدن، جرقه اگزوز لوکوموتیو، کمیته حقیقت یاب، بیمه خیاطی و آرایشگری معدنکاران، خصوصی سازی معادن استان گلستان و هر آنچه هست و نیست، حالا دیگر اهمیتی ندارد؛ صحبت از جبران، از پرداخت غرامت، از ایمن سازی معادن حالا دیگر هیچ سودی ندارد؛ ۴۴ معدنچی مُردند؛ آنهم به بدترین شکل ممکن، با گاز متان خفه شدند و زیر آوار ماندند تا جان سپردند....
انفجار معدن زغالسنگ زمستان یورت غربی  اولین و آخرین حادثه مرگبار کارگری نبود، اولین بار نبود که کارگران قربانی عدم رعایت اصول ایمنی و ضعف استانداردهای کار شدند و بدون تردید تا اوضاع همین باشد، تا زمانی که کارفرمایان و پیمانکاران، بیخیال و دل آسوده، فقط در فکر پر کردن جیب خود باشند و نظارت بر اجرای قانون نیز در ضعیف ترین شکل ممکن انجام شود، این قبیل حوادث بارها و بارها تکرار خواهد شد.
 چند وقت قبل از معدن یورت، تونل متروی قم ریزش کرد؛ این حادثه که بهمن ماه سال گذشته رخ داد، دو کشته برجای گذاشت، در آن حادثه هم کارگران قربانی سهل انگاری کارفرمایان و پیمانکاران شدند؛ مسئولان شهرداری قم همان زمان در مورد حادثه گفتند: دیواره تونل A در ایستگاه ولیعصر قم ریزش کرده است. اما چند روز پس از حادثه همه چیز به راحتی فراموش شد؛ هرگز خبری از علت یابی و کشف جریان حادثه و یا دستگیری و مجازات مسببین و مقصرین احتمالی نشد. اما اگر  باز هم کمی قبلتر برگردیم، به چندماه قبل‌تر از حادثه قم، به حادثه پلاسکو می‌رسیم به مرگ کارگران کارگاههای کوچک و آتش‌نشانان در انفجار و ریزش بهت آور و دردناک پلاسکو.
در خردادماه،  هنوز کارگران از بهت حادثه یورت خارج نشده بودند که انفجار کارخانه فولاد بویراحمد باز هم کارگران را قربانی کرد؛ تا این لحظه (ظهر ششم خرداد ماه)، دو کارگر با سوختگی صددرصد جان خود را از دست داده اند، یک مصدوم در همین وضعیت در شیراز بستری است و دکترها امیدی به زنده ماندنش ندارند؛ سه مصدوم هم همچنان در اصفهان بستری هستند.
بیمه‌های مسئولیت، مسئولیت را برعهده دارند و غرامت را می‌پردازند؛ پس علی القاعده آب در دل کارفرما تکان نمی‌خورد.
در این بین، چیزی که جلب توجه می‌کند، خصوصی بودن این واحدهای تولیدی و معدنی است؛ انگار در این مملکت خصوصی سازی واحدها، با فلاکت کارگران گره خورده‌است: وقتی واحدی به بخش خصوصی واگذار می‌شود،  دستمزدها به موقع پرداخت نمی شود؛ خبری از قرارداد و امنیت شغلی نیست و در نهایت، کارفرمایان نه تنها برای ایمن سازی محیط و حفظ جان و سلامتی کارگران هزینه نمی‌کنند، بلکه از آنچه قرار است رخ بدهد، هیچ هراسی ندارند؛ چرا که بیمه‌های مسئولیت، مسئولیت را برعهده دارند و غرامت را می‌پردازند؛ پس علی القاعده آب در دل کارفرما تکان نمی‌خورد.
کافی است اظهارات یکی از این سرمایه‌داران، از این شبه کارفرمایان که هنوز نیروی کار را  فقط  ابزار سودآوری خود می‌دانند را مرور کنیم تا عمق فاجعه دستمان بیاید: پس از وقوع حادثه فولاد بویراحمد، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد  به رسانه ها گفته است: همه مردم کهگیلویه و بویراحمد بویژه فعالان اقتصادی و به خصوص سرمایه گذار بخش خصوصی مجتمع فولاد بویراحمد از انفجار پیش آمده و کشته و زخمی شدن کارگران خود ناراحت و بسیار متاسف هستند. وی چنین اتفاقاتی را طبیعی قلمداد می‌کند و می‌گوید متاسفانه برخی با ایجاد حواشی ها سبب بروز برخی رفتارهای نادرست در جامعه می‌شوند که شایسته است در برابر چنین مباحثی با آرامش و منطق برخورد کرد. ادامه صحبت های کیانی جالب است. می‌گوید: در اردیبهشت ماه امسال متاسفانه شاهد تلف شدن جان بیش از ۴۰ معدن‌کار در شمال ایران بودیم و سرمایه گذار آن هیچگاه علاقمند به بروز چنین حادثه ای نبود اما این حادثه پیش آمد و همه مردم را نگران کرد.
وی می‌افزاید: سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی با هزاران زحمت و سختی در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده و به فکر فراهم کردن بسترهای اشتغالزایی برای افراد جویای کار هستند و با وجود مشقات مختلف کاری می کوشند که نان کارگران خود را تامین کنند و در نهایت تقاضا می‌کند که زیاد پر و بال به حادثه ندهند و جوسازی نکنند؛ مبادا که سرمایه‌گذار استان فرار کند. او می گوید:  حادثه مجتمع فولاد یاسوج، سبب نگرانی سرمایه گذار بخش خصوصی بیشتر از همگان شده و نباید با رفتارهای حاشیه ساز بدنبال فرار سرمایه‌گذاران از این استان بود! این  نمونه ای از نگاهی است که در بخش به اصطلاح خصوصی حاکم است؛ نگاهی که به جذب سرمایه بیش از حفظ جان کارگر اهمیت می‌دهد. وقتی از او که نامش را هم نمی‌دانم می‌پرسم که فکر می‌کنی سطح ایمنی در معدن یورت چطور بوده، در پاسخ می‌گوید: من از این چیزها سر در نمی‌آورم؛ از روز حادثه تا حالا،  هزارتا کارشناس در موردش نظر داده اند؛ بروید از همانها بپرسید؛ اما همین که پسرخاله من بعدِ چهار روز کارکردن جانش را از دست می‌دهد؛ کلی حرف برای گفتن دارد؛ شما خودتان تا تَهَش بروید..
چون در معدن  یورت نهاد صنفی کارگری حضور نداشته خیلی آسان حادثه را به کارگران ربط می دهند که این حتی از نظر شرعی و اخلاقی امر پسندیده‌ای نیست. این روزها همه منتظرند ببینند این جلسات و دیدارهای مسئولین با خانواده های داغدار یورت به کجا منتهی می‌شود؛ علی خدایی، عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در ارتباط با حوادث اخیر می‌گوید: حوادث این چنینی زنگ خطری جدی برای سونامی وقوع حوادث کار است. از این رو باید کمیته ویژه پیشگیری از حوادث کار تشکیل شود. خدایی معقتد است بروز این حوادث، حاصل کم کاری نهادهای مسئول است. او از این که سعی می‌کنند خطای انسانی را مسئول قلمداد کنند، ابراز تاسف می‌کند و می‌گوید: دلایلی که حادثه یورت را مربوط به خطای فردی کارگران می‌دانند به هیچ وجه مورد تایید نیست و در این حادثه انواع و اقسام کم کاریها از سوی نهادهای مختلف رخ داده است. اما چون در معدن  یورت نهاد صنفی کارگری حضور نداشته خیلی آسان حادثه را به کارگران ربط می‌دهند که این حتی از نظر شرعی و اخلاقی امر پسندیده‌ای نیست.
این روزها همه منتظرند ببینند  از کمیته حقیقت یاب چیزی بیرون می‌آید یا نه و آیا مقصر یا مقصران مجازات می‌شوند یا خیر؛ هرچند نمی شود انتظار چندانی داشت ؛ با این فضایی که در بخش خصوصی حاکم است و با این تفکرعلیحده که این به اصطلاح سرمایه‌گزاران و حامیانشان دارند و با این بوروکراسی سرگیجه آور و پر کش و قوس روندهای تشخیص و حقیقت یابی، کُمِیت این قبیل کمیته ها طبیعی است که همچنان لنگ می‌زند....

گزارش نسرین هزاره مقدم

------------------

فوت سومین کارگر مصدوم فولاد بویراحمد

به گزارش خبرنگار ایلنا، « قاسم خوش چمن» سومین کارگر مصدوم فولاد بویر احمد که از زمان حادثه انفجار این واحد صنعتی در بیمارستان امیرالمومنین شهر شیراز بستری بو، براثر شدت جراحات وارده د حوالی ظهر امروز (شنبه/ ششم خردادماه) درگذشت. با مرگ این کارگر کارخانه فولاد بویراحمد، شمار کشته شدگان این حادثه به سه نفر رسیده است، «زریر حاج بارانی »،«یوسف اکرمی» دو کارگر مصدوم شده فولاد بویراحمد هستند که هفته گذشته براثر شدت جراحات جسمی جان خود را از دست داده بودند. هرسه این کارگران در جریان حادثه انفجار فولاد بویراحمد دچار سوختگی 100 درصدی شده بودند که بلافاصله پس از حادثه برای درمان به بیمارستان امیرالمومنین شیراز منتقل شده بودند.

آخرین وضعیت مصدومان حادثه انفجار فولاد بویراحمد

یک مصدوم هنوز در بخش مراقبت‌های ویژه شیراز بستری است

به گزارش خبرنگار ایلنا، در جریان حادثه انفجار فولاد بویراحمد که شامگاه اول خرداد ماه رخ داد، شش نفر از مصدومان به بیمارستان های اصفهان و شیراز منتقل شدند. سه مصدوم بدحال‌تر که سوختگی صد درصد داشتند، به شیراز منتقل شدند و از این سه مصدوم، دو نفر در روزهای گذشته فوت شدند؛ مصدوم سوم همچنان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امیرالمومنین شیراز بستری است.
در عین حال، منابع خبری ایلنا از بهتر شدن وضعیت سه مصدوم اعزامی به اصفهان خبر می‌دهند و می‌گویند این سه مصدوم مشکل جدی ندارند. یکی از آنها نیز که 70 درصد سوختگی داشته، در روزهای گذشته از بخش مراقبت‌های ویژه به بخش عادی بیمارستان منتقل شده است. از قرار معلوم یکی از این سه مصدوم که درصد سوختگی پایینی داشته در روزهای آینده از بیمارستان مرخص می‌شود.

------------------

کشته و زخمی شدن ۴ کارگر جوان در شوش بر اثر برق‌گرفتگی

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر روز گذشته، ۴ کارگر جوان در روستای بیت جوحی بخش شاوور شهرستان شوش براثربرق گرفتگی کشته وزخمی شدند. در این حادثه کارگری۲۰ ساله به نام «جمال - د» جان باخت و سه کارگر دیگر دچار برق گرفتگی شده و به بیمارستان شوش منتقل شدند.
از قرار معلوم  سه مصدوم این حادثه به بیمارستان نظام مافی شوش منتقل شده و تحت درمان هستند. در این حادثه، این کارگران ساختمان در حال کار با دستگاه میکسر بتن بودند که به علت اتصال سیم برق دچار حادثه شدند.

جمعه ۵ خرداد ۱۳۹٦ - ۲٦ مه ۲۰۱٧

زخمی شدن سه کولبر بر اثر حادثه غیرطبیعی

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (چهارم خرداد) سه کولبر که بدون بار قصد عبور داشتند،  در راس در گردنه " ته ته " منطقه اورامان، به دلیل حادثه غیرطبیعی مصدوم شدند. این حادثه ساعت چهار بعدازظهر رخ داد و کولبران مصدوم هم اکنون در بیمارستان پاوه بستری هستند.
اطلاعات کولبران مصدوم به شرح زیر است: توفیق مصطفایی ۴۵ساله اهل روستای پیله ای مریوان؛ عدنان شهیدی اهل روستای بندول مریوان و هوشیار صحرایی ۳۰ساله اهل روستای ولینه مریوان.

------------------

پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹٦ - ۲۵ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران آجر ماشینی آزادشهر مقابل ساختمان فرمانداری

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه آجر ماشینی آزادشهر طی دو روز گذشته با حضور در مقابل ساختمان فرمانداری این شهر خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی و مطالبات خود شدند.
کارگران کارخانه آجر ماشینی آزادشهر مدعی‌اند ۱۳ تا ۱۵ ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلبکارند در عین حال بیمه آنان نیز از ماه‌ها قبل به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. طبق اظهارات این کارگران معترض، عیدی سال ۹۶ آنها هنوز پرداخت نشده و قراردادهای آنها به صورت کوتاه‌مدت است که آنه هم سفید امضا و یکطرفه است.
بر اساس ادعای کارگران این کارخانه؛ همچنین به دلیل بدهی کارخانه آجر ماشینی به شرکت گاز، در برخی از ماه‌های سال جریان گاز مصرفی کارخانه قطع شده و کارگران سرگردان می‌شوند.

------------------

کارگران کارخانه روغن قو نگران تمدیدنشدن دفترچه بیمه‌های خود هستند

جمعی از کارگران کارخانه روغن قو در تماس با ایلنا می‌گویند که دفترچه بیمه‌های آنها از یک هفته پیش تمدید نشده است که همین امر موجب نگرانی آنها در تامین هزینه‌های درمان شده است.
تمامی کارگران کارخانه پارس قو که در حدود ۳۰۰ نفر می‌شوند با این مشکل مواجه هستند. کارفرمای این کارخانه حق بیمه بهمن ۹۴  و فروردین و اردیبهشت ۹۶ کارگران را واریز نکرده است.
عدم تمدید دفترچه بیمه‌های کارگران قو پیش از این بارها اتفاق افتاده است. در حدود ۲ سال پیش فرزند یکی از کارگران این کارخانه به علت عدم تمدید دفترچه نتوانست در بیمارستان بستری شود که به گفته پدر وی همین امر باعث فوت این کودک شد.
کارخانه روغن نباتی قو از بهمن ماه سال ۹۵ تعطیل شده است. کارفرمای این کارخانه اعلام کرده این "تعطیلی موقت" در راستای نوسازی کارخانه انجام شده است.
کنشگران صنفی کارگری تاکید دارند که دولت دوازدهم در راستای احیای کارخانه روغن قو و بازگرداندن کارگران آن بر سر کار مسئولیت دارد هر چند بحرانی که گریبانگیر قو شده مربوط به دولت گذشته بوده است. 

------------------

چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹٦ - ۲۴ مه ۲۰۱٧

کارگران شاغل وبازنشسته مجتمع نی شکر هفته تجمع کردند

به گزارش ایلنا به نقل از منابع خبری در کارخانه نی شکر هفت تپه؛ گفته می‌شود صبح امروز چهارشنبه(سوم خرداد ماه) حدود ۲۰۰نفر از کارگران شاغل و بازنشسته این واحد تولیدی با اجتماع مقابل ساختمان اداری مجتمع خواستار دریافت مطالبات عقب افتاده خود شده اند.
از قرار معلوم حدود ۳۰۰ نفر از کارگران بازنشسته این واحد که از اسفند ماه سال ۹۵ تا هم اکنون بازنشسته شده‌اند؛ هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را دریافت  کند. این کارگران خواستار پرداخت سهم ۴ درصدی بازنشستگی خود در مشاغل سخت زیان آور به تامین اجتماعی هستند و در عین حال بابت پاداش بهره برداری سالهای ۹۴ و ۹۵ را از کارفرما طلبکارند.
در عین حال کارگران شاغل بخش صنعت مجتمع که در اجتماع امروز همکاران بازنشسته خودرا همراهی می کردند ، می گویندبابت یک ماه مزد معوقه و پاداش وبهربرداری  سال‌های ۹۴ و ۹۵ دست به اعتراض صنفی زده اند. از قرار معلوم جدا از کارگران شاغل وبازنشسته کارگران روز مزدی مجتمع نی شکر هفته از اسفند ماه مطالبات مزدی خودرا دریافت نکرده اند.

------------------

سقوط سنگ جان کارگر ساختمانیِ محلات را گرفت

براساس اخبار دریافتی ایلنا، عصر روز گذشته وقوع یک مورد حادثه در یکی از سنگبری های محلات در دهستان باقرآباد به آتش‌نشانی گزارش شد. در این حادثه، یکی از کارگران دردم جان سپرده و کارگری دیگر از ناحیه پا دچار جراحت شده بود که به بیمارستان محلات اعزام شد . علت وقوع حادثه، افتادن سنگ در هنگام برش از زیر دستگاه اعلام شده‌است.

------------------

تحویل «کمپین آزادی اسماعیل عبدی» به نهادهای مربوطه

به گزارش خبرنگار ایلنا، کمپینی که در فضای مجازی با هدف آزادی معلم زندانی، اسماعیل عبدی، به راه افتاده بود، با امضای بیش از پانزده هزار نفر از معلمان و فعالان صنفی به قوه قضاییه و دفتر ریاست جمهوری تحویل داده شد.
تعدادی از معلمان به نمایندگی از امضاکنندگان صبح امروز (سوم خرداد) این امضاها را تحویل دادند. اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، که برای گذراندن حکم شش سال حبس خود در زندان به سر می‌برد از یازدهم اردیبهشت در اعتصاب غذا است و اکنون پس از گذشت بیست و چند روز،  وضعیت جسمی مناسبی ندارد.
در همین رابطه، امروز صبح خانواده اسماعیل عبدی با فاطمه سعیدی، نماینده مردم تهران در مجلس دیدار کردند. سعیدی در این دیدار گفت: پیگیر حل مشکلات فعالین صنفى معلمان از طریق تعامل با قوه قضاییه هستیم.

------------------

تجمع کارگران ذوب آهن اردبیل مقابل ساختمان استانداری

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، جمعی از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل روز گذشته (سه شنبه 2خرداد ماه) در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی وبلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کردند.
به نقل از کارگرانی که در این اجتماع صنفی شرکت داشته‌اند گفته می‌شود، در کارخانه دوب آهن اردبیل بیش از ۴۰۰ نفر کارگر رسمی وقرار دادی فعالیت دارند که ۱۳ ماه مطالبات معوقه مزدی از کارفرما طلبکارند.
در این زمینه  مشکلات کارگران ذوب آهن اردبیل استاندار اردبیل گفته است: کارخانه ذوب آهن با سرمایه گذاری بخش خصوصی در استان اردبیل احداث شده و سرمایه گذار این کارخانه مجتمع خود را به یک پیمانکار دیگر به صورت اجاره ای واگذار کرده است.
به گفته مجید خدابخش پیمانکار مربوطه کارگرانی برای کار در این کارخانه به کار گرفته و در پرداخت حق و حقوق آن ها کوتاهی کرده است که در واقع برطرف کردن این مشکل از حوزه وظایف استانداری اردبیل خارج بوده و این تجمع ها مشکلی را برطرف نمی کند.
طبق اظهارات وی قانون برای این گونه مشکلات کارفرمایی و کارگری تمهیدات لازم را لحاظ کرده و باید کارگران شاکی این کارخانه با مراجعه به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل از طریق قانونی پیگیر موضوع باشند.
همچنین خدابخش  گفته است  اداره کار می تواند برای احیای حق کارگران این مجموعه، علیه کارفرما حکم صادر کرده و این حکم از طریق مراجع قضائی قابل اجرا خواهد بود.  آن‌ها می‌گویند در آخرین پی گیری‌های که با کارفرما انجام دادیم هیچ پاسخ قاطعی از سوی کارفرما برای دریافت مطالباتمان نشنیدیم و به همین دلیل ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفته‌مان تجمع کنیم.  

------------------

کارگران فرآورده‌های نسوز پارس یزد تجمع کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز( ۳خرداد ماه)کارگران کارخانه فرآورده های نسوز پارس یزد در اعتراض به ۶ ماه مطالبات مزدی مقابل ساختمان اداره کار و رفاه اجتماعی استان یزد تجمع کردند.
 یکی از کارگران کارخانه فرآورده های نسوز پارس به خبرنگاران گفته است : با وجود  متوقف شدن فعالیت کارخانه ۶ماه است حقوق نگرفته ایم. دو ماه هم هست مسئولان به ما وعده از سر گیری تولید  وپرداخت مطالبات معوقه مان را می دهند اما هنوز محقق نشده است.
به گفته وی ،قرار بود اول خرداد ماه سال جاری فعالیت تولیدی کارخانه از سر گرفته شود اما همچنان ما کارگران معطل مانده ایم. طبق اظهارات این کارگر معترض ، کارفرما علاوه بر اینکه مطالبات مزدی ما را پرداخت نمی کند بابت ایامی که کار نمی کنیم از حق مرخصی ما کم کرده است.
این کارگر در خاتمه گفته است:از دی ماه سال گذشته مطالبت مزدی مان به تعویق افتاده ودر طول این مدت ۶ ماهه کارفرما دیروز مبلغ کمی (حدود ۱۰۰ هزار تومان)به حسابمان پرداخت کرده است.
از قرار معلوم عمده‌ترین سهامداران این شرکت مجتمع صنعتی احیاء فولاد سپاهان، شرکت فرآورده‌های نسوز آذر، و بانک رفاه کارگران هستند که از دو سال گذشته به دلیل آنچه کمبود نقدینگی و زیان ده بودن شرکت عنوان شده به بخش خصوصی واگذار شده اما هنوز مطالبات کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند.

------------------

تجمع معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته جمعی از معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. یکی از این تجمع‌کنندگان که نخواست نامش فاش شود گفت: سالهاست منتظر تعیین تکلیف هستیم؛ هر سال، فصل کلاس درس تمام می‌شود و ما همچنان بلاتکلیف می‌مانیم. خواسته اصلی معلمان حق‌التدریس عقد قرارداد با آموزش و پرورش و جذب در نظام آموزشی کشور است. حق‌التدریسی‌ها دستمزد ثابت ندارد و در سه ماهه تابستان هیچ پرداختی به آنها انجام نمی‌شود.

------------------

فوت یکی از مصدومان حادثه فولاد بویر احمد

یکی از مصدومان سانحه انفجار کوره فولاد بویر احمد  یاسوج که در بیمارستان امیرالمومنین شهر شیراز بستری بود، درگذشت. به گزارش ایلنا ، «یوسف اکرمی » یکی از مصدومین حادثه انفجار کوره فولاد بویر احمد  که در این بیمارستان امیر المومنین  شیراز بستری شده بود دقایقی قبل  درگذشت. گفتنی است ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه صبح روزدوشنبه یکم خرداد ماه، بر اثر انفجار کوره کارخانه فولاد بویر احمد۹ کارگر دچار سوختگی شدند .

دومین کارگر مصدوم فولاد بویر احمد نیز درگذشت
به گزارش ایلنا، زریر حاج بارانی یکی دیگر ازمصدومان حادثه انفجار فولاد بویر احمد یاسوج که در بیمارستان امیر المومنین شیراز بستری بودحوالی ظهر امروز فوت کرد. گفتنی است پیش از این یوسف اکرمی یکی از مصدومان سانحه انفجار کوره فولاد بویر احمد  یاسوج که در بیمارستان امیرالمومنین شهر شیراز بستری بود، جان خود را از دست داده بود.

------------------

۲۲۹کارگر سد چمشیر گچساران اخراج شدند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، در روزهای گذشته ۲۲۹ نفر  از کارگران شاغل در پروژه در دست احداث سد چرمشیر در شهرستان گچساران اخراج و کار خود را از دست داده‌اند ظاهرا کارفرمای کارگران سد چرمشیر گچساران که اجرای پروژه آن از سال ۹۰ آغاز شده علت این اخراج را کمبود بودجه مالی عنوان کرده است. از قرار معلوم  کارگران مورد نظر برای پی گیری وضعیت شغلی خود به فرمانداری شهرستان کچساران مراجعه کرده بودند.همچنین پیش از این نیز کارگران این پروژه عمرانی که چندین ماه مطالبات عقب افتاده مزدی داشتند برای وصول مطالبات مزدی خود چندین بار در محوطه کارگاه دست به اعتراض صنفی زده بودند. در این زمینه معاون اجرایی کارفرمای شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با تایید این خبر به سایر رسانه ها گفته است: پیگیر اخراج ۲۲۹ کارگر اخراجی سد چرمشیر گچساران هستم.
«محمدرضا فاضل»، با بیان اینکه به نظر می رسد کمبود منابع مالی منجر به بیکاری کارگران  پروژه سد چمشیر شده  است، افزوده است: متأسفانه بخش دیگری از مشکلات مربوط است  به اتمام بخش های دیگری از  پروژه می شود،اما باید توجه داشت که نبود اعتبارات ، نقدینگی و منابع مالی در این قضیه پررنگ تر است.
به گفته وی ، حقیقت امر این است که با وجودمشکلات مالی، این پروژه نیز با مشکل مواجه شده است اما خواهش بنده این است که همه مقداری حوصله کنند تا در یکی دو هفته آینده ببینیم پیمانکار پروژه در واقع چه تصمیم و چه برنامه ای برای نیروهای انسانی سد اتخاذ می کند. معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت:حال برفرض اگر منابع مالی هم تامین شود حدود ۵ماه دیگر خیلی از بخش های کارگاه سدچمشیر به اتمام می رسد چرا که کم کم به انتهای پروژه نزدیک می شویم.
همچنین بیژن مهدی پور رئیس تعاون، کار و رفاه اجتماعی گچساران در خصوص اخراج کارگران سد چمشیر گچساران گفته است :تقریبا حدود ۱۲۱نفر از کارگران اخراج شده مربوط به شرکت سابیرسد چمشیر هستند و نیز ۱۰۸نفر کارگر شرکت لرزه نگاری امور حفاری زیرمجموعه این شرکت است که مجموعا  ۲۲۹نفر هستند.
وی افزود:در حال تلاش و رسیدگی به مشکلات و مسئله اخراج این کارگران هستیم،شکایات این کارگران درفرم های مخصوص به هیات حل اختلاف ارجاع داده می شود و در یک جمع بندی و به تشخیص این هیات از حق و حقوق کارگران اخراجی برطبق قانون کار رسیدگی خواهد شد.
مهدی پور اظهارکرد:تنها مرجع که می تواند برای یک کارگر بازگشت به کار صادر کند همین هیات حل اختلاف است واگر هیات به یک جمع بندی برسد که کارگران ناعادلانه اخراج شده اند از حقوق کارگران دفاع خواهد کرد و در این هیات نماینده کارگر و کارفرما حضور دارند.

------------------

خاتمه تجمع کارگران «آذرآب» پس از یک‌هفته/ وعده دو هفته‌ای پرداخت مطالبات معوقه

شماری از کارگران کارخانه آذرآب در استان مرکزی در تماس با ایلنا از خاتمه اعتراضات صنفی یک هفته‌ای خود خبر دادند.-
این کارگران که تعداد آنها در حدود 1500 نفر است از روز سه شنبه/۲۶ اردیبهشت ماه برای ۳ماه مزد معوقه، ۷ ماه حق بن پرداخت نشده و وضعیت نامعلوم بیمه تکمیلی درمانی و صندوق قرض‌الحسنه این واحد صنعتی تجمع کرده‌بودند.-
در روزهای نخست، این اجتماع صنفی در محوطه کارخانه آذرآب برپا می‌شد اما در نهایت کارگران معترض به ناچار محل اجتماع خود را از درون کارخانه به محدوده میدان صنعت شهر اراک در حوالی محل کارشان قرار دارد، انتقال دادند. به نقل از این کارگران گفته می شود که در نتیجه این اقدام سرانجام مدیرعامل و مدیر منابع انسانی این واحد صنعتی با حضور در جمع متعرضان به آنها وعده پرداخت معوقات مزدی را دادند.-
طبق این وعده از قرار معلوم طلب مزدی کارگران آذرآب تا دو هفته آینده پرداخت خواهد شد و همین مسئله باعث شد تا کارگران آذرآب از روز گذشته به تجمع صنفی یک هفته‌ای خود خاتمه بدهند. کارخانه آذرآب در زمینه ساخت و تجهیز پروژه های نیروگاهی و پالایشگاهی فعالیت دارد.

------------------

سه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹٦ - ۲۳ مه ۲۰۱٧

تجمع کارگران فولاد بویر احمد مقابل استانداری کهکیلویه وبویر احمد

به گزارش ایلنا، به دنبال حادثه انفجار روز گذشته کارخانه فولاد بویراحمد  تعدادی از کارگران این واحد صنعتی صبح امروز تجمعی را مقابل ساختمان استانداری کهکیلویه و بویراحمد برپا کردند.
کارگران حاضر در این تجمع صنفی که در سه سال گذشته چند نوبت برای پیگیری معوقات مزدی ی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان تجمع کرده بودند، امروز علاوه برپگیری مطالبات معوقه خواستار توجه به شرایط ایمنی حاکم در کارخانه فولاد بویراحمد نیز شده‌اند.
این کارگران مدعی هستند: علاوه بر آنکه چندین ماه دستمزد معوقه طلبکارند از کمترین امکانات و تجهیزات اولیه ایمنی برخورداند که یک نمونه آن تلفات انسانی حادثه روز گذشته بوده است.
به گفته این کارگران از سوی دیگر تا  پیش از وقوع این  حادثه دلخراش همیشه آنها با مشکل تمدید نشدن دفترچه بیمه های خود به دلیل بدحسابی کارفرما مواجه بود‌اند اما در پی حادثه اخیر ظاهرا تمامی این مطالبات به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شده است.
در این زمینه معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز با حضور در اجتماع کارگران گفته است که تمامی مشکلات و دغدغه های کارگران این کارخانه تولیدی در اسرع وقت و اوایل هفته آینده با مسولان کشوری و استانی این واحد صنعتی به طور جدی پیگیری خواهد شد.
فتاح محمدی اظهار داشت که پیگیری مطالبات و حقوق کارگران این کارخانه یکی از اولویت های جدی مسئولان امر است و تاکنون پیگیری های لازم نیز در این راستا با مدیران این کارخانه در سطح ملی انجام شده است.
وی تصریح کرد که مهمترین خواسته مسئولان به ویژه سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه وبویراحمد تعیین وضعیت شغلی و کاری کارگران و رفع دغدغه های خانواده های آنان است و بدون شک در هفته آینده نیز وضعیت آنها باید تعیین تکلیف شود.

------------------

تجمع کارگران آذر آب در میدان صنعت اراک

تعدادی از کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفت: از روز سه شنبه/ ۲۶ اردیبهشت ماه برای معوقات مزدیمان در محوطه کارخانه تجمع کرده‌ایم اما هربار به جز وعده‌، سخن دیگری از زبان کارفرما و مسئولان مربوطه نشنیدیم.
او ادامه داد: در نتیجه ادامه همین وضعیت به ناچار روز گذشته در محدوده میدان صنعت اراک که در حوالی محل استقرار کارخانه قرار دارد، جمع شدیم تا بلکه این بار وعده‌هایی تکراری رنگ اجرایی به خود بگیرد.
براساس اظهارات این کارگر آذرآب دلیل اعتراض صنفی او و همکارانش پرداخت نشدن دست کم  ۳ماه مزد معوقه و۷ ماه حق بن از سوی کارفرماست.
کارگران این واحد سازنده پروژه‌های نیروگاهی، در ادامه گفتند: هر یک از ما کارگران دست‌کم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بسیار برایمان سخت شده است.

------------------

موتوریست‌های رجاء تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (دوم خرداد ماه) حدود صد نفر از موتوریست‌های پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء دست از کار کشیدند و در اعتراض به معوقات مزدی، در محوطه راه‌آهن تهران تجمع کردند.
این کارگران که طرف قرارداد به شرکت پیمانکاری «طاها» هستند، می‌گویند: مطالبات مزدی ما در سال جدید پرداخت نشده‌است و وعده‌هایی که شرکت پیمانکاری به ما داده، هیچ کدام محقق نشده.
یکی از این کارگران که در تجمع امروز صبح حضور داشته، می‌گوید: برای تعویض دفترچه بیمه به تامین اجتماعی مراجعه کردم ولی نتوانستم دفترچه جدید بگیرم، چرا که شرکت پیمانکاری حق بیمه ما را در ماههای اخیر پرداخت نکرده‌است.
این کارگران در روزهای گذشته نیز تجمعات اعتراضی برگزار کردند؛ با این وجود، مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده است. این کارگران می‌گویند در سال جدید دستمزد نگرفته‌ایم.

------------------

آخرین وضعیت مصدومان حادثه انفجار فولاد بویراحمد

به گزارش خبرنگار ایلنا، وضعیت سه مصدوم حادثه انفجار فولاد بویراحمد اصلا مساعد نیست و این مصدومان از نیمه شب اول خرداد ماه همچنان در بیهوشی به سر می‌برند. نمایندگان مدیریت کارخانه فولاد که در بیمارستان امام موسی کاظم (ع) شیراز همراه مصدومان مستقر هستند می‌گویند احتمال بهبودی این سه مصدوم که بالای نود درصد سوختگی دارند، بسیار بعید است. این سه نفر همچنان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان به سر می‌برند.
سه مصدوم دیگر این حادثه نیز که به  اصفهان اعزام شده و در بیمارستان تخصصی سوختگی امیرالمومنین این شهر بستری هستند، هنوز ترخیص نشده اند. یکی از این سه مصدوم با سوختگی ۷۰ درصد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است و دو مصدوم دیگر با سوختگی های ۳۰ و ۶۰ درصد در بخش عادی بستری هستند.
در جریان حادثه انفجار فولاد بویراحمد که نیمه شب اول خرداد رخ داد، ۹ کارگر مصدوم شدند که سه تن از آنها در بیمارستان یاسوج بستری شده و همان روز اول مرخص شدند؛ شش مصدومی که وضعیت وخیم‌تری داشتند، به بیمارستان‌های شیراز و اصفهان اعزام شدند.

اسامی مصدومان حادثه انفجار فولاد بویر احمد اعلام شد بر اساس اطلاعاتی که منابع خبری در کارخانه فولاد بویر احمد در اختیار ایلنا قرار داده اند، اسامی ۶ نفر از این کارگران مصدوم کارخانه فولاد بویر احمد که هم‌اکنون دربیمارستانهای امیر المومنین شیراز وامام موسی کاظم اصفهان بستری اند ، مشخص شد.
براین اساس « قاسم خوش چمن» ، «زریر حاج بارانی »،«رسول اکرمی » ،«حامد قاسمی»،«کاووس عباسی» و «کریم بیگدلی» ۶ کارگری هستند که براثر حادثه انفجار روز گذشته کارخانه فولاد بویر احمد دچار مصدومیت سوختگی شدند و از روز گذشته تاکنون در در بیمارستانهای امیر المومنین شیراز وامام موسی کاطم اصفهان بستری هستند.
به گفته منابع ایلنا، از مجموع این مصدومان آقایان  «زریز حاج بارانی »،«قاسم خوش چمن» و« رسول اکرمی» به دلیل داشتن شرایط ویژه در بخش مراقیت های ویژه بیمارستان امیر الموئمنین شیراز بستری‌ هستند.
همچنین سه نفر دیگر از کارگران حادثه دیده این واحد صنعتی، در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بستری بوده اند که همان روز گذشته پس از مداوا، ترخیص می‌شوند .
بامداد دوشنبه/۱ خرداد ماه ( ۳۱ ساعت قبل) کوره ذوب کارخانه فولاد بویر احمد (فولاد صنعت یاسوج) به دلایلی که هنوز مشخص نیست منفجر می‌شود و در جریان این حادثه ۹ کارگر دچار سوختگی می‌شوند.

------------------

دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹٦ - ۲۲ مه ۲۰۱٧

کارگران معدن زغال سنگ البرز مرکزی تجمع کردند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا ،صبح امروز (دوشنبه یکم خرداد ماه) گروهی از کارگران معدن زغال سنگ البرز مرکزی واقع در شهرستان سواد کوه به دلیل بی‌پاسخ ماندن خواسته‌هایشان تجمع  برپا کردند.
از قرار معلوم شرکتهای پیمانکاری مستقر در این واحد معدنی به کارگران گفته‌اند که استخراج زغال سنگ براساس قیمتهایی که در سال جاری به آنها پیشنهاد شده فاقد صرفه اقتصادی است و با این شرایط آنها قصد ادامه فعالیت در این واحد معدنی را ندارند.
 همچنین گفته می شود در تجمع امروز کارگران واحد زغال سنگ البرز مرکزی با مسدود کردن خیابانهای شهر زیرآب به نوعی اعتراض خودرا به مسئولان بیان کرده‌اند.

------------------

دو فعال کارگری تبرئه شدند

محمدعلی جداری فروغی (وکیل جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد) در تماس تلفنی با ایلنا گفت: به موجب دادنامه صادره از شعبه هشت دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی (اراک) که صبح امروز (اول خرداد ماه) ابلاغ شد، جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد از اتهامات اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام، تبرئه شدند.
این وکیل دادگستری افزود: قضات محترم شعبه هشت دادگاه تجدیدنظر در حکم صادره، فعالیت‌های موکلین را صنفی و در چهارچوب قانون تشخیص داده‌اند؛ در دادنامه صادره، صریحا آمده است: «... با توجه به این که اقدامات مشارعلیهما به جهت احقاق حقوق قانونی بوده، مجموعه اقدامات انجام شده با هدف برهم زدن امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام تلقی نمی‌گردد...».
جداری فروغی گفت: لازم به ذکر است که موکلین پیش از این در دادگاه انقلاب اسلامی ساوه به اتهامات فوق به ۱۱ سال حبس محکوم شده بودند که با صدور حکم جدید و قطعیت آن، احکام قبلی منتفی است.
این وکیل دادگستری در پایان ضمن تشکر از قضات شعبه هشت دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی، افزود: با توجه به صدور این حکم، در مورد پرونده دیگر جعفر عظیم زاده که قبلا به همین اتهامات، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ۶ سال حبس محکوم شده، اعاده دادرسی خواهیم کرد و امیدواریم در آن مورد هم حکم برائت صادر شود.

------------------

گیر کردن دست کارگر رستوران در چرخ گوشت

به گزارش  اخبار دریافتی ایلنا، گیر کردن انگشتان کارگر ۳۰ساله در چرخ گوشت صنعتی در آشپزخانه یک رستوران در شهر سنندج موجب مصدویت این کارگر شد. این حادثه ، شامگاه روز یکشنبه شب رخ داد و در پی آن نیروهای آتش نشانی به محل حادثه اعزام شدند.-
براساس اعلام سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج، در این عملیات، آتش نشانان بلافاصله با استفاده از تجهیزات ویژه نجات به صورت کاملا ایمن با برش قسمت هایی از دستگاه، گلویی چرخ گوشت را از بدنه اصلی دستگاه جدا کرده و برای انجام اقدامات بعدی به اتاق عمل بیمارستان انتقال دادند.-
نجاتگران آتش نشانی در اتاق عمل بیمارستان، تحت نظارت پزشکان متخصص، در عملیاتی حساس، دست این پسر جوان را از میان چرخ دنده ها آزاد کرده و وی را که از ناحیه انگشت دست راستش به سختی آسیب دیده بود، برای مداوا تحویل عوامل پزشکی بیمارستان دادند.

------------------

انفجار کوره ذوب دلیل سوختگی کارگران فولاد یاسوج

این مقام آگاه در گفتگو با ایلنا ادامه داد: از قرار معلوم از مجموع کارگران مصدوم شده تعداد 3 نفر به‌صورت سرپایی مداوا و 6 نفر دیگر به بیمارستانهای اصفهان وشیراز منتقل شده اند.
این منبع خبری بابیان اینکه کارگر ان فولاد یاسوج 8 ماه دستمزد معوقه داشته اند ، افزود: در حال حاضر، علت بروز حادثه، در اداره کار شهرستان یاسوج در حال بررسی است. وی افزود: کارخانه فولاد یاسوج یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی استان کهکیلویه وبویر احمد محسوب می‌شود که در آن نزدیک به 160 کارگر مشغول کارند.

------------------

تجمع تاکسیرانان فرودگاه‌های تهران در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح روز گذشته تعدادی از رانندگان تاکسی فرودگاه‌های امام خمینی ومهرآباد تهران به دلیل مشکلات صنفی و برآورده نشدن مطالبات، مقابل شرکت تعاونی تاکسیرانی در خیابان ملک تجمع کردند.
از قرار معلوم، از چند وقت پیش همچنان مشکل بیمه رانندگان تاکسی پابرجاست و علاوه بر آن، عدم پرداخت کرایه توسط شرکت تعاونی به فرودگاه‌ها، رفت و آمد تاکسیرانان را با مشکل مواجه کرده‌است.
رانندگان تاکسی می گویند پیش از این نیز بارها تجمع برگزار کردیم ولی تا کنون نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

------------------

کارخانه فولاد بویراحمد متعلق به بخش خصوصی است/ کارگران معوقات مزدی داشتند

منابع خبری ایلنا در یاسوج در ارتباط با کارخانه فولاد بویراحمد که نیمه شب گذشته دچار حادثه شده، اطلاعات دقیقتری دادند.
از قرار معلوم این کارخانه که حدود 7-8 سال گذشته آغاز به کار کرده، حدود صد کارگر دارد و در حال حاضر متعلق به بخش خصوصی است؛ این کارخانه در سالهای گذشته بارها دست به دست شده‌است.
کار این کارخانه فولاد که در روستای فیروز آباد در کیلومتر پانزده جاده یاسوج- نقاره‌خانه واقع شده ، تبدیل آهن قراضه به شمش فولاد است. گویا کارگران این کارخانه چندین ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.
در جریان آتش‌سوزی نیمه شب گذشته، 9 نفر از کارگران این کارخانه مصدوم شدند که حال سه نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

------------------

سه کارگر در شیراز بر اثر برق گرفتگی کشته وزخمی شدند

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، در حادثه اول که حوالی ساعت 12:34دقیقه در شهرک فضل آباد شیرازرخ داد، یک کارگر حین  نصب آسانسور دچار برق گرفتگی می‌شود . طبق این گزارش، پس از حضور عوامل امداد ونجات متاسفانه این کارگر به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست می‌دهد.
اما در حادثه دیگر که ساعت 16:41 دقیقه عصر  همان روز شنبه (31اردیبهشت ماه) مربوط می‌شود،دو 25 و27 ساله ساله دیگری براثر برق گرفتگی دچار مصدومیت می‌شود.
به گفته  عوامل آتش نشانی شیراز علت دقیق هر دو حادثه در دست بررسی است ولی عدم رعایت نکات ایمنی و استفاده از تجهیزات انفرادی یکی از دلایل برق گرفتگی در کارگران در حین کار می باشد.

------------------

انفجار در فولاد بویراحمد ۹ مصدوم برجا گذاشت

به گزارش ایلنا، در حدود ساعت ۲ و ۲۵ دقیقه بامداد  روز دوشنبه، یکم خردادماه،  انفجاری در کارخانه فولاد بویراحمد رخ داد. در جریان این حادثه، ۹ نفر از کارگران مصدوم شدند.
بلافاصله مصدومان حادثه به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج اعزام شدند که از این تعداد ۳ نفر به‌صورت سرپایی مداوا و ۶ نفر دیگر دچار سوختگی شدید شده بودند. وضعیت ۳ نفر از مصدومان این حادثه که دچار سوختگی شدید شدند، وخیم گزارش شده است. علت حادثه هنوز مشخص نیست.

جزئیات مصدومان حادثه انفجار فولاد بویراحمد
به گزارش خبرنگار ایلنا، بامداد امروز کوره ذوب آهن کارخانه فولاد بویراحمد دچار انفجار شد که 9 نفر مجروح شدند. 3 مصدوم با سوختگی 100 درصد به بیمارستان امیرالمومنین شیراز و 3 مصدوم با سوختگی 70 و 45  درصد به بیمارستان امام موسی کاظم (ع) اصفهان منتقل شدند. 3 مصدوم  هم با سوختگی و موج گرفتگی ناشی از انفجار در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بستری هستند.

سه مصدوم بدحال حادثه انفجار فولاد بویراحمد هنوز زنده‌اند
رضازاده مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با خبرنگار ایلنا از مساعد نبودن حال سه مصدوم حادثه انفجار فولاد بویراحمد خبر داد. به گفته این مقام مسئول، کارگرانی که به شیراز منتقل شده اند، چهار نفر بوده‌اند که هر چهار نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند، اما حال سه نفر از آنها به دلیل سوختگی صددرصد، به  شدت وخیم است. رضا زاده گفت: این سه مصدوم هنوز زنده اند ولی حالشان به هیچ وجه خوب نیست.