افق روشن
www.ofros.com

اخبار دولتی: روزگار سیاه کارگران درایران (خرداد)


خبرگزاری کار ایران                                                                                     چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰ ژوئن ۲۰۱٨


چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰ ژوئن ۲۰۱٨

کارگران کارخانه الماس کویر رفسنجان تجمع کردند

کارفرما: به زودی بخشی از مطالبات پرداخت می‌شود

به گزارش ایلنا، روز گذشته (۲۹ خرداد ماه) جمعی از کارگران کارخانه کاشی و سرامیک الماس کویر رفسنجان در اعتراض به چندین ماه معوقات مزدی خود، در مقابل این کارخانه تجمع کردند.
ترابی (مدیرعامل کارخانه الماس کویر) درخصوص معوقات مزدی کارگران این کارخانه گفت: دستمزد کارگران چهار ماه به تاخیرافتاده است که به زودی یک ماه آن پرداخت می‌شود. ترابی با بیان اینکه این مقدار تاخیر در پرداخت حقوق سابقه نداشته است، تصریح کرد: رکورد بازار، مشکلات تحریم و سایر عوامل دست به دست هم دادند و این وضعیت بوجود آمده است.
مدیرعامل کارخانه الماس کویر رفسنجان گفت: با توجه به شرایط کنونی بازار، تمام تلاش خود را برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران انجام می‌دهیم. به گفته وی، در تیرماه دو ماه مطالبات مزدی عقب افتاده کارگران پرداخت می‌شود.

-------------------

تجمع دو روزه کارگران ایران چوکا خاتمه یافت

پرداخت بخشی از معوقات

منابع خبری کارگری در کارخانه ایران چوکا با بیان اینکه طی روزهای ۲۸ و ۲۹ خرداد ماه حدود ۸۶۰ کارگر کارخانه صنایع چوب و کاغذ «ایران چوکا» برای وصول مطالبات معوقه خود دست به اعتراض صنفی زده بودند، اعلام کردند: سرانجام در پایان روز گذشته (۲۹ خرداد ماه) کارگران ایران چوکا، دومین روز از اجتماع صنفی خود را با دریافت بخشی از معوقات مزدی به پایان بردند.
این کارگران که نگران وضعیت فعلی محل کار واشتغال خود هستند، گفتند: یکی دیگر از دلایل شکل‌گیری اعتراضات کارگری در این واحد تولیدی کمبود مواد اولیه تولید است که هر چند وقت یکبار باعث متوقف شدن فعالیت تولیدی کارخانه می‌شود.
به گفته آنان، در حال حاضر چندین روز است که برای ادامه فعالیت تولیدی در این کارخانه مواد اولیه تولید در دسترس نیست و کارگران کاری برای انجام دادن ندارند. کارگران گفتند: خواسته صنفی ما در تجمعات روزهای اخیر، آغاز فعالیت کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه مزدی است که کارفرما تا امروز به این موضوع بی‌اعتنا بود. کارگران این واحد صنعتی در ادامه گفتند: از ابتدای سال جاری مطالبات مزدی‌مان به تاخیر افتاده اما همزمان با آغاز دومین روزاعتراض صنفی کارگران، کارفرما به هر کارگر مبلغ یک میلیون تومان پرداخت کرد.
کارگران ایران چوکا با تاکید بر اینکه تداوم فعالیت کارخانه به تامین مواد اولیه تولید و تامین امنیت شغلی کارگران بستگی دارد، در ادامه افزودند: با وجود آنکه کارگران برای تداوم تولید در این کارخانه متحمل زحمات و مشکلات زیادی شده‌اند؛ از مسئولان استانی و شهرستانی می‌خواهیم برای تداوم تولید و اشتغال کارگران ایران چوکا همه تلاش خود را به کار گیرند.

-------------------

مهار آتش‌سوزی در شهرک صنعتی شکوهیه قم

یک کارگر از ناحیه پا مصدوم شد

به‌ گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته در شهرک صنعتی شکوهیه واقع در استان قم آتش‌سوزی‌ رخ داد که با حضور آتش‌نشانان در محل حادثه، آتش مهار شد.
حسین قرنلی (مسئول آتش‌نشانی شهرک‌های صنعتی قم و معاون پیشین عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی استان قم) با اشاره به اینکه واحد حادثه‌دیده، یک کارخانه تولید چسب بود، گفت: در ساعت 8 و 23 دقیقه صبح سه‌شنبه با مرکز آتش‌نشانی شهرک صنعتی شکوهیه قم در این باره تماس گرفته شد. سه دستگاه برای اطفای حریق وارد عملیات شد. هم‌زمان از دیگر واحدهای آتش‌نشانی نیز ، تقاضای کمک و پشتیبانی صورت گرفت. تا 10 و نیم صبح، با تلاش آتش‌نشانان، امکان سرایت و گسترش آتش به سوله‌ها و واحدهای صنعتی مجاور گرفته شد. باتوجه به خاصیت آتش‌زایی بالای چسب، تا ساعت 18، کار لکه‌گیری (از طریق دپو و خاک‌ریزی) در محل حادثه ادامه یافت.
وی با بیان اینکه علت حادثه در دست بررسی است، اظهار داشت: قانون الزاماتی را جهت رعایت ایمنی برای صاحبان واحدهای صنعتی برقرار کرده که عموما رعایت نمی‌شوند و معمولا به بروز چنین حوادثی می‌انجامد. برآوردهای اولیه حاکی از وارد شدن یک‌میلیارد تومان خسارت است.
در این حادثه یک کارگر نیز از ناحیه تاندون پا آسیب دید اما به نیروهای آتش‌نشانی در حین حادثه آسیب جدی‌ وارد نشد و آسیب‌دیدگی‌هایی در حد معمول ایجاد شد.

معضلات موجود برای آتش‌نشانان شهرک‌های صنعتی استان قم

مسئول آتش‌نشانی شهرک‌های صنعتی قم در ادامه به معضلات آتش‌نشان در شهرک صنعتی شکوهیه پرداخت و گفت: در این شهرک صنعتی، 1700 کارخانه فعال وجود دارد. براساس استانداردها، در شهرکی با چنین حجم واحدهای صنعتی، 4 ایستگاه آتش‌نشانی، در هر ایستگاه 3 ماشین اطفای حریق و 12 نیروی عملیاتی باید وجود داشته باشد. اما اکنون صرفا یک ایستگاه عملیاتی وجو دارد و این حجم بالایی از کار را برای آتش‌نشانان ایجاد می‌کند. متاسفانه به‌دلیل رکود صنعت و بی‌توجهی، هزینه‌ای از سوی واحدهای صنعتی برای تامین هزینه و توسعه فعالیت آتش‌نشانان اختصاص داده نمی‌شود.
قرنلی با تاکید بر اینکه از شهرداری قم انتظار می‌رود حمایت مالی بیشتری از آتش‌نشانان به عمل آورد، اظهار داشت: آتش‌نشانان شهرک‌های صنعتی استان قم افراد بسیار توانمند و باتجربه‌ای هستند و به‌رغم کمبود امکانات و تمام محدودیت‌هایی که در شغل‌شان دارند، کارشان را به‌خوبی انجام می‌دهند.
وی سپس شرحی از عملیات‌ها و اقدامات آتش‌نشانی در شهرک صنعتی شکوهیه در دوسال اخیر داد و گفت: در سال 95، 17 مورد حریق سنگین، 5 مورد حریق ضایعات و یک مورد عملیات نجات داشته‌ایم. در سال 96، 29 مورد حریق سنگین، 13 مورد حریق ضایعات و 3 مورد عملیات نجات داشته‌ایم. از ابتدای سال جاری نیز، 9 مورد حریق سنگین، 5 مورد عملیات نجات و یک مورد حریق ضایعات داشته‌ایم.
مسئول آتش‌نشانی شهرک‌های صنعتی قم در پایان با ذکر اینکه تاکنون کسی از آتش‌نشان این ایستگاه عملیاتی در حین حادثه و کار، فوت نکرده‌، اظهار داشت: متاسفانه در سال 95، 2 مورد فوت و در سال 96، 3 مورد فوت کارگران را در حین حادثه داشته‌ایم.

-------------------

دوشنبه ۲٨ خرداد ۱۳۹۷ - ۱٨ ژوئن ۲۰۱٨

سقوط مرگبار یک کارگر از ساختمان ۱۳ طبقه

به گزارش ایلنا، یک کارگر ساختمانی در اثر سقوط از ارتفاع طبقه ۱۳ ساختمانی در حال ساخت در خیابان جهان پناه اراک جان باخت. کارگر حادثه دیده حدودا ۳۰ سال سن داشته است که به دلیلی نامشخصی از طبقه ۱۳ سقوط می‌کند و در نتیجه بر اثر شدت جراحات وارده در همان لحظات اولیه جان خود را از دست می‌دهد. علت حادثه در دست بررسی است.

-------------------

چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳ ژوئن ۲۰۱٨

وثیقه ۵۰ میلیونی برای کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز/استاندار: به دنبال پرداخت حقوق معوقه هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از منابع خبری ما در اهواز در ارتباط با آخرین وضعیت کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز گفت: برای آزادی کارگران وثیقه‌ی ۵۰ میلیونی درخواست کرده‌اند. به تدریج نامه‌های آزادی کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد اهواز صادر می‌شود و تاکنون برای ۶ نفر از همکارانمان نامه آزادی صادر شده است.
وی در ادامه گفت: امروز نیز جمعی از کارگران گروه ملی در اعتراض به بازداشت همکارانشان در مقابل استانداری دست به تجمع زدند.
غلامرضا شریعتی (استاندار خوزستان) با تایید خبر به ایلنا گفت: درصدد تامین منابع مالی برای پرداخت یک ماه حقوق معوقه کارگران هستیم.
وی در خصوص استمرار تجمعات کارگران گروه ملی فولاد اهواز گفت: دلیل تجمعات این کارگران نبود مواد اولیه و معوقات مزدی است.

-------------------

کارگران پروژه راهسازی قزوین- کلاچای مقابل استانداری تجمع کردند

به گزارش ایلنا، گروهی از کارگران پروژه راهسازی محور قزوین که نگران امنیت شغلی خود هستند، اعتراضات صنفی خود را بیان کردند.
حسن پسندیده (مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین) در خصوص علت اعتراض کارگران پروژه راهسازی قزوین به کلا چای گفته است: پروژه قزوین_ کلاچای به دلیل تکمیل مطالعات ارزیابی زیست محیطی متوقف شده و این مطالعات در سازمان محیط زیست ارزیابی می‌شود.
وی افزود: امروز یک جلسه به صورت کمیته فنی در خصوص این پروژه برگزار می‌شود که تصمیم‌گیری نهایی گرفته شده و به ما اعلام خواهد شد. به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین، نتیجه نهایی این پروژه نهایتا تا یک هفته آینده به صورت قطعی اعلام می‌شود.
اجرای پروژه ملی قزوین_کلاچای از چند سال پیش آغاز شده و طول مسیر این پروژه حدود ۱۴۵ کیلومتر است که ۷۰ کیلومتر از آن در استان قزوین قرار دارد.
مسیر اصلی این پروژه از مقابل دانشگاه آزاد قزوین آغاز و با عبور از روستاهای باراجین، میزوج، ورتوان و موشقین به سمت رودخانه شاهرود رفته و پس از عبور از روی آن وارد دره هیر و ویار می‌شود.
این پروژه در مرز استان گیلان پس از عبور از تونل دو کیلومتری وارد دره منتهی به سه راهی گرمابدشت شده و به موازات رودخانه پلرود از بخش زیادس عبور کرده و پس از طول لات به صورت کنارگذر از غرب رحیم آباد می‌گذرد و به ورودی کلاچای از سمت غرب ختم می‌شود.

-------------------

آغاز به کار مجدد ذوب آهن اردبیل/با کارگران قدیمی تسویه حساب شده است

به‌ گزارش خبرنگار ایلنا، ذوب آهن اردبیل طی چند سال اخیر با مشکلات عدیده‌ای روبرو بوده است. بعد از تحریم‌ها و نوسانات ارزی کمرشکن در اوایل دهه 90 این واحد صنعتی با کاهش تولید و در نتیجه، فقدان منابع مالی برای پرداخت هزینه‌های جاری و دستمزد کارگران مواجه شد. اعتراضات و تجمعات بسیار زیادی از سوی کارگران برای پیگیری معوقات مزدی‌شان انجام و زمانی هم برای کارفرمای سابق در پی شکایت کارگران حکم جلب صادر شد.
در همین رابطه، مرتضی مقدم (دبیر اجرایی خانه کارگر استان اردبیل) درباره وضعیت کنونی ذوب آهن اردبیل به ایلنا، گفت: این واحد صنعتی مدتی است که به یک شخص اجاره داده شده و با حدود 100 کارگر کارش را به‌صورت کج‌دار و مریز آغاز کرده است.
وی افزود: این واحد قبلا تا 500 کارگر هم داشته، اما اکنون با یک‌پنجم تعداد سابق فعالیت می‌کند و با کارگران قدیمی‌ای که مطالبات مزدی داشتند نیز تسویه حساب شده است.
مقدم در پایان، تاکید کرد: البته کارگران این واحد ترجیح‌شان بر بازگشت به کار بود اما این مهم برای جز تعدادی اندک از کارگران قدیمی، تحقق نیافت و کارگران کنونی، ترکیبی از کارگران قدیمی و جدید هستند.

-------------------

نشت گاز علت انفجار در میدان مطهری قم/تعدادی از کارگران دچار مصدومیت شدند

ه گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته انفجاری در کارگاه مترو (قطار شهری) در میدان شهید مطهری قم رخ داد که تا ساعت‌ها پس از بروز حادثه در ارتباط با علت این حادثه و مصدومان احتمالی آن، اطلاع‌رسانی دقیق انجام نشد.
سیدرضا طباطبایی (مدیرکل روابط عمومی استانداری قم) در ارتباط با علت این حادثه و جزئیات آن به خبرنگار ایلنا گفت: علت حادثه نشت گاز بوده؛ حدود یک ساعت نشت گاز ادامه داشته که در نهایت منجر به این انفجار شده‌است.
وی با بیان اینکه این حادثه فقط تخریب داشته و تلفات جانی نداشتیم، گفت: اقدامات لازم انجام شده و مسیر میدان مطهری، امروز بازگشایی شده‌است.
وی در ارتباط با مصدومیت کارگران قطار شهری گفت: از تعداد مصدومان اطلاع دقیق ندارم ولی خوشبختانه مصدومیت حاد نداشتیم و همه مصدومان سرپایی مداوا شده‌اند.

-------------------

مرگ کارگر ۳۷ساله بر اثر سقوط در چاه ۳۰ متری در خمینی‌شهر

به گزارش ایلنا، سرهنگ علی جعفری نژاد گفت: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر سقوط فردی در چاه آب در یکی از مناطق شهر "درچه" بلافاصله مأموران گشت انتظامی این فرماندهی به محل اعزام شدند.
وی تصریح کرد: مأموران اعزامی به محل حادثه مشاهده کردند کارگری ۳۷ ساله در اثر عدم رعایت اصول ایمنی و بی‌احتیاطی به داخل چاه ۳۰ متری سقوط کرده و جان خود را از دست داده است.
سرهنگ جعفری نژاد ادامه داد: جسد متوفی توسط مأموران اداره آتش‌نشانی به بیرون از چاه انتقال و بنا به گزارش مأموران اورژانس حاضر در محل، فرد متوفی در اثر سقوط و شدت صدمات وارده فوت شده بود که در نهایت جسد به پزشکی قانونی منتقل شد. فرمانده انتظامی شهرستان خمینی شهر در پایان به شهروندان توصیه کرد: در همه حال و همه موارد اصول ایمنی و احتیاط را رعایت کنید تا شاهد وقوع حوادثی اینگونه نباشیم.

-------------------

سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲ ژوئن ۲۰۱٨

تعدادی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز بازداشت شدند

استاندار خوزستان: پیگیر آزادی کارگران هستیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی تجمعات روز گذشته‌‌ی کارگران گروه ملی فولاد اهواز، شب گذشته تعدادی از این کارگران بازداشت شدند. غلامرضا شریعتی (استاندار خوزستان) با تایید این خبر به ایلنا گفت: استانداری پیگیر وضعیت کارگران بازداشتی‌ شب گذشته است.
وی در خصوص استمرار تجمعات کارگران گروه ملی فولاد اهواز گفت: دلیل تجمعات این کارگران نبود مواد اولیه و معوقات مزدی است. شریعتی در مورد پیگیری‌های استانداری در مورد مطالبات صنفی کارگران گروه ملی فولاد اهواز گفت: به دنبال اختصاص تسهیلات ۵۰ میلیاردی به این شرکت هستیم. در این خصوص با بانک ملی و سازمان خصوصی‌سازی صحبت کرده‌ایم.

-------------------

روند مذاکرات «مثبت» است / امیدوارم موکلم عیدفطر کنار خانواده‌اش باشد

حسین تاج (وکیل اسماعیل عبدی) در تماس با ایلنا گفت: به احتمال زیاد در روزهای آینده با مرخصی درمانی اسماعیل عبدی موافقت خواهد شد. تاج ابرازامیدواری کرد که اسماعیل عبدی عید فطر، کنار خانواده‌اش باشد و بتواند روند درمان را طی کند. اسماعیل عبدی (فعال صنفی معلمان) در پی تجمعات صنفی معلمان دستگیر و به شش سال حبس محکوم شد.

-------------------

یک کارگر جوان در معدن بهاباد جان باخت

به گزارش ایلنا، سرپرسرت اورژانس بهاباد گفت: یک کارگر ۲۵ساله بر اثر ریزش سنگ در یکی از معادن این شهرستان جان باخت. وی اضافه کرد: در این حادثه به علت صدمات متعدد، با وجود کار احیا مصدوم در محل فوت کرد.
وی با بیان اینکه رعایت موارد ایمنی در معادن باید ازجمله مهمترین برنامه‌های مدیران باشد، گفت: نکات ایمنی در معادن باید رعایت شود و تمام وسایل استاندارد و کارگران از لحاظ ایمنی در امنیت باشند.شهرستان بهاباداز توابع استان یزد است.

-------------------

کارفرمای جدید زیر بار اجرای ماده‌ی ۱۲قانون کار نمی‌رود

اداره کار: معوقات مربوط به گذشته است نه امروز

به گزارش خبرنگار ایلنا، شرکت ماشین‌آلات صنعتی تبریز پس از ۱۱ سال خصوصی‌سازی ناموفق، سال گذشته توسط شرکت تراکتورسازی تبریز خریداری و در مجموعه‌ی این شرکت قرار گرفت. کارگران این شرکت مدعی هستند که مالک جدید از اجرای ماده‌ی ۱۲قانون کار سر باز می‌زند.
یکی از فعالان کارگری درباره شرایط کنونی این مجموعه صنعتی به ایلنا گفت: طبق ماده ۱۲قانون کار، مالک جدید با خرید کارخانه باید تمام مطالبات گذشته کارگران را پرداخت کند. این مطالبات اعم از سنوات، سختی و زیان‌آور و مطالبات مالی معوقه است اما شرکت تراکتورسازی زیر بار نص قانون نمی‌رود.
وی ادامه داد: تبصره‌ یک همین قانون دیون کارگران را دیون ممتازه می‌داند با این حال طلب کارگران از مالک قبلی وارد سهم غرمایی شده است. یعنی با اینکه کارگر دیون ممتازه محسوب می‌شود و مطالباتش باید آنی پرداخت شود، با آن‍ها همانند سایر طلبکاران برخورد می‌شود. طبق قانون اداره تصفیه و ورشکستگی باید ظرف سه ماه پول کارگران را نقدی پرداخت کند.
این فعال کارگری که خود در این مجموعه مشغول به کار است، گفت: طلب ما ظرف سه سال آن هم به صورت اقساطی قرار است پرداخت شود که کارگران ماشین‌آلات تا امروز هیچ مبلغی بابت سنوات پایان کار دریافت نکرده‌اند. تمام معوقات حقوقی ۹۴ تا امروز ۷ ماه است که پرداخت نشده است. کارگر در سود کارخانه شریک نبوده است که امروز در ضررش باید شریک شود. طبق سهم غرمایی که تعیین کرده‌اند، کارگران تنها به نیمی از طلب خود می‌رسند. این یعنی کارگری که ۶۰ میلیون از شرکت طلب دارد تنها ۳۰ میلیون آن را دریافت می‌کند.
کارگر دیگری گفت: در راستای واگذاری این واحد صنعتی، اداره تصفیه برای تک‌تک ما ضربالعجل دو روزه مشخص کرد و گفت کارگرانی که تا پایان وقت اداری وکالت‌نامه را امضا نکنند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی می‌شوند. مفاد این وکالت‌نامه در ارتباط با وضعیت مطالبات صنفی ما بود و طبق آن ما باید از مطالبات گذشته خود دست می‌کشیدیم. ما هم به دلیل شرایط معیشتی مجبور به امضای آن شدیم.
وی ادامه داد: به دلیل تخلفات قانونی که در زمان واگذاری این شرکت انجام شد؛ ماده ۱۲ قانون کار در تفاهم‌نامه اجرا نشده است. برای همین آینده کارگران در خطر است. کارفرما باید در زمان بازنشستگی سختی و زیان‌آور را باید به بیمه پرداخت کند اما مالک جدید تنها مدت زمانی که ما در زمان بعد واگذاری کار کرده‌ایم، را پرداخت می‌کند.
وی در ادامه افزود: به دلیل نبود اجرای ماده‌۱۲ قانون کار، کارگر در زمان بازنشستگی در بروکراسی اداری گیر خواهد کرد و به هیچ چیز نخواهد رسید. با این اوصاف کارگر اگر بیمه بیکاری می‌گرفت، بهتر بود. اجرایی نشدن این قانون فقط مختص کارگران ماشین‌آلات صنعتی نیست بلکه تمام شرکت‌هایی که به علت ورشکستگی واگذار می‌شوند با این معضل روبه‌رو هستند.

کارگران برای پیگیری مطالبات به اداره کار مراجعه کنند

با این وجود، میراحد حسینی (مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی) در مورد مطالبات کارگران شرکت ماشین‌آلات صنعتی تبریز به ایلنا گفت: تمامی موراد وارد شده در نامه‌ی ارسالی به ایلنا مربوط به گذشته است و در حال حاضر در این شرکت هیچ معوقه‌‌ای وجود ندارد.
وی درمورد اجرا نشدن ماده‌ی ۱۲قانون کار گفت: اداره کار تبریز ملزم به اجرا کردن این قانون است. کارگرانی که در زمان بازنشستگی با مشکل عدم پرداخت سختی کار قبل از واگذاری مواجه شدند، می‌توانند به اداره‌ی کار و تعاون مراجعه کنند.

-------------------

فرج‌اللهی در گفت‌و‌گو با ایلنا؛

تعیین سقف سه‌ساله برای قراردادهای موقت، قدمی رو به جلوست/دولت عقلانیت به خرج داده و آیین‌نامه پیشنهادی را تصویب و اجرا کند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کم نیستند فعالان کارگری‌ که امنیت شغلی را مهم‌ترین مطالبه جامعه کارگری در سال پیش‌رو می‌دانند. به‌اعتقاد آنها، فقدان امنیت شغلی و رشد فزاینده قراردادهای موقت در حوزه روابط کار در ایران، موجب تضعیف قدرت چانه‌زنی کارگران شده‌ است. در این میان، کسانی هم هستند که گرچه بر اهمیت امنیت شغلی صحه می‌گذارند اما معتقد به پیگیری هم‌زمان آن با دو مطالبه مهم دیگر جامعه کارگری؛ یعنی داشتن تشکل مستقل کارگری و دستمزد عادلانه هستند.
کاظم فرج‌اللهی (فعال و پژوهشگر حوزه کارگری) در گفتگو با ایلنا، اظهار داشت: امنیت شغلی مساله بسیار مهمی است که با موضوع دستمزد و تشکل‌های کارگری مرتبط است. زمانی که کارگر امنیت شغلی نداشته باشد –چه شاغل نباشد چه با قرارداد موقت یا حتی بدون قرارداد، شاغل باشد- اصلا در هیچ تشکلی نمی‌تواند شرکت کند. بنابراین امنیت شغلی یکی از ضروریات حیاتی طبقه کارگر در ایران یا در هر جای دیگر است.

تفسیر غلط از تبصره یک ماده 7 قانون کار؛ رواج قراردادهای موقت کار

وی افزود: ماده 7 قانون کار به گونه‌ای نوشته شده که از آن تفاسیر متعددی ارائه می‌شود، ازجمله تفسیر غلطی که از تبصره یک این ماده شده، موجب رواج و عادی شدن قراردادهای موقت کار شده است. اگر برگردیم به 30 سال پیش، قراردادهای موقت درصد بسیار کمی از قراردادهای کار را شامل می‌شدند. اما اکنون بسیار عادی شده‌اند و این یک معضل بزرگ است.

دولت‌های مختلف در ایران هیچ‌گاه رویکرد حمایت از کارگر نداشته‌اند

وی با ارزیابی کارنامه دولت‌های مختلف، تصریح کرد: دولت‌های مختلف در ایران کمتر رویکرد حمایت از کارگر را داشته‌اند. دولت‌ها به‌رغم شعارهایی که در حمایت از مطالبات کارگری می‌دادند در عمل؛ رویکرد حمایتی‌ نسبت به مطالبات آنها نداشتند.
فرج‌اللهی ادامه داد: با توجه به شرایط نابسامان جامعه و نابسامانی‌های اقتصادی که وجود دارد و نارضایتی که در سطح جامعه و به‌خصوص در سطح صنعت و یا کارگران صنعتی و خدماتی وجود دارد و با توجه به اینکه بخش بسیار بزرگی از جامعه را مزدبگیران و کارگران بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات تشکیل می‌دهند، امیدوارم دولت روحانی این عقلانیت را به خرج داده و آیین‌نامه پیشنهادی را به سرعت تصویب و اجرایی کند.

اهمیت وجود تشکل‌های مستقل کارگری برای اجرای آیین‌نامه

وی سپس به نحوه اجرای این آیین‌نامه و هم‌چنین دیگر قوانین مرتبط پرداخت و اظهار داشت: آن چیزی که در اجرای قوانین مهم است وجود تشکل‌های مستقل کارگری است؛ تشکل‌هایی که زیر سیطره و نفوذ کارفرما و یا دولت‌ها نباشند. شاهد هستیم به‌خاطر فقدان تشکل‌های مستقل کارگری، همین حداقل دستمزد تعیین شده –که یک‌سوم خط فقر است- به‌درستی پرداخت نمی‌شود و معوق می‌شود. از طرفی دیگر، خود کارگران نیز به دلایل متعددی ازجمله تفرقه، نبود امنیت شغلی، نیاز شدید مالی و وجود ارتش بزرگ پنج میلیونی بیکاران، در بسیاری اوقات ناچار از پذیرش شغل با دستمزد پایین‌تر از حداقل دستمزد تعیین شده هستند. در صورتی که اگر تشکل‌های کارگری مستقل وجود داشته باشند از اعضایشان خواهند خواست تا با دستمزدی پایین‌تر از حداقل تعیین شده، به سر کار نروند. تشکل‌ها با ایجاد وحدت بین کارگران می‌توانند آنها را مجاب به خویشتنداری کرده تا بازار کار به‌نفع طبقه کارگر تغییر کند. بنابراین ضمانت اجرای این آیین‌نامه و یا هر قانون دیگری، وجود تشکل‌های مستقل کارگری و یا به‌عبارت دیگر، وجود همبستگی بین کارگران است.
این فعال کارگری با اشاره به وضعیت نامطلوب کنونی سازمان تامین اجتماعی، گفت: اگر سازمان تامین اجتماعی به وضعیت ورشکستگی رسیده، مقصر آن نمایندگان تشکل‌های کارگری رسمی هستند که در شورای عالی تامین اجتماعی یا هیئت امنای تامین اجتماعی حضور داشتند و این نابسامانی و غارت منابع تامین اجتماعی را درک نکردند. این نکات ما را مجددا بازمی‌گرداند به موضوع تشکل‌های مستقل کارگری که قبلا مطرح کردم.
وی در رابطه با وضعیت کنونی کارگران و تشکل‌های کارگری اظهار داشت: خوشبختانه و در حال حاضر، کارگران نسبت به گذشته آگاه‌تر شده‌اند. همچنین در میان هر سه تشکل‌ رسمی کارگری موجود –که من به‌شخصه به آنها انتقادهای جدی دارم- بعضا نمایندگانی حضور دارند که از دانش و تعهد خوبی بهره‌مند هستند و توانایی این را دارند که پیگیر مطالبات کارگری باشند. امیدواریم با استفاده از دانش و توانایی‌های این نمایندگان و البته در نظر گرفتن وضعیت بحرانی جامعه، دولت عقلانیت لازم را برای اجرایی کردن این آیین‌نامه داشته باشد؛ در غیر این صورت، باید منتظر نابسامانی‌های بیشتری در سطح جامعه و صنعت بود.

آیین‌نامه پیشنهادی؛ قدمی رو به جلو

وی کلیات آیین‌نامه پیشنهادی را مثبت ارزیابی کرده و تصریح کرد: آیین‌نامه خوبی است و قدمی است رو به جلو. البته این نکته را هم باید لحاظ کرد که قوانین و جامعه ما باید این سیالیت را داشته باشند که اگر قانون و آیین‌نامه غلطی موجود است بتوانند با بهره‌گیری از روش‌های قانونی، نارسایی‌ها را اصلاح کنند. قطعا هیچ قانون و آیین‌نامه‌ای خالی از نقص نیست؛ مهم این است که چطور بتوان آنها را اصلاح کرد یا اراده‌ای برای اصلاح آنها وجود داشته باشد.
دستمزد عادلانه، تشکل مستقل کارگری و امنیت شغلی؛ سه ضلع یک مثلث
فرج‌اللهی در پایان، چگونگی تعیین مهم‌ترین مطالبه جامعه کارگری را برای سال‌های پیش‌رو را مبهم دانست و اظهار داشت: طبقه کارگر ما سال‌هاست با سه مطالبه اصلی دست به گریبان است که تاکنون محقق نشده‌اند: دستمزد عادلانه، تشکل مستقل کارگری و امنیت شغلی. رابطه این‌ها با یکدیگر، همچون سه ضلع یک مثلث است و نبود هرکدام از آنها، اساس مثلث را به هم می‌ریزد. سه مطالبه یادشده، با یکدیگر رابطه متقابل داشته و همدیگر را تقویت می‌کنند. در صورت نبود یکی، دو دیگر باقی‌مانده تضعیف می‌شوند. کارگران باید به آن درجه از آگاهی برسند که این سه مطالبه را هم‌زمان پیش ببرند؛ در غیر این صورت، آینده خوبی در انتظار جامعه ما نخواهد بود.

-------------------

یکشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰ ژوئن ۲۰۱٨

استمرار اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز مقابل استانداری

اداره کار خوزستان: تجمع برای پیگیری مطالبات مزدی بوده‌است

شماری از کارگران گروه ملی فولاد اهواز در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند که در ادامه اجتماعات اعتراضی روزهای گذشته، بازهم شماری از همکاران آنها صبح امروز (۲۰خرداد) مقابل استانداری تجمع کرده‌اند.
این کارگران می‌گویند: دلیل تجمع امروز مشخص شدن وضعیت مالکیت شرکت، پرداخت مطالبات معوقه، برقراری مجدد سرویس‌های ایاب‌وذهاب، بازگشایی رستوران‌های شرکت، پیگیری مشکلات بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی بوده‌است.
احمد شجیراتی (معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با تایید خبر تجمع امروز کارگران فولاد اهواز گفت: مالکیت این شرکت اخیرا به علت انصراف مالک قبلی آن به بانک ملی واگذار شده‌ است و این تجمع در پی پیگیری مطالبات قبلی بوده است.
وی ادامه داد: از سوی استانداری پیگیری‌هایی صورت گرفته اما برای کارگران راضی‌کننده نبوده‌ است و آن‌ها را امروز به تجمع مقابل استانداری کشانده است.

-------------------

تجمع پرسنل بیمارستان امام خمینی کرج

ماه‌هاست مطالبات پرداخت نشده‌است

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (بیستم خرداد) جمعی از پرسنل بیمارستان امام خمینی کرج در اعتراض به ماه‌ها معوقات مزدی تجمع کردند.
پرسنل این بیمارستان می‌گویند: از ابتدای سال جادی فقط یک‌بار مبلغی به عنوان علی‌الحساب به حسابمان واریز شده و مشخص نیست چه زمانی قرار است باقیِ مطالبات مزدی ما پرداخت شود. یکی از کارکنان این بیمارستان با بیان اینکه هیچ کس صدای ما را نمی‌شنود، گفت: همه ما به اطرافیان و بانک‌های مختلف مقروضیم. هر ماه، زمان بازپرداخت وام‌های ما می‌رسد اما پولی در بساط نیست که بپردازیم. در نتیجه بیشتر بدهکار می‌شویم. به همه نهادهای ذیربط هم مراجعه کرده‌ایم اما پاسخی نگرفته‌ایم.
وی تاکید کرد: تاخیر در پرداخت مطالبات، حدود ششصد خانواده را با مشکل مواجه کرده است.
روابط عمومی بیمارستان ضمن تایید خبر تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: بیمارستان بدهی دارد و کمبود نقدینگی دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات پرسنل شده‌است.

-------------------

ادامه سرگردانی کارگران کیش چوب برای دریافت مطالبات مزدی

کارفرما: مطالبات، پرداخت و بیکار شده‌ها بازگردانده می‌شوند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه «کیش چوب» مدعی هستند برای دست‌کم ۱۴ ماه دستمزد و عیدی سال ‌۹۵ از کارفرمای خود طلبکارند. این کارگران سال گذشته چندین بار در مقابل ساختمان اشتغال منطقه آزاد کیش دست به اعتراض صنفی زده بودند.
این کارگران می‌گویند: از مهر ماه سال گذشته فعالیت تولیدی این واحد متوقف شده و حدود ۲۰۰ کارگر آن بلاتکلیف شده‌اند.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه «کیش چوب» که در جزیره کیش واقع شده است، با یادآوری این مطلب که به دلیل کمبود منابع مالی و سایر مسایل مدیریتی، مشکلات آنها از مهر ماه سال گذشته آغاز شده است، افزود: دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی من و سایر همکارانم، کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی به دلیل کاهش حداقلی فعالیت تولیدی و نیروی کار کارخانه است.
وی با بیان اینکه پیش از این معوقات مزدی هریک از کارگران به بیش از ۱۴ ماه می‌رسید اما کارفرما قبل از آغاز سال نو (یعنی سال ۹۷) بخشی از آن که مربوط به سال ۹۵ می‌شد را پرداخت کرد، افزود: جدا از موضوع معوقات مزدی کارفرما تعداد زیادی همکارانمان را که در تجمعات صنفی سال گذشته شرکت داشتند؛ به بهانه اتمام قرارداد از کار بیکار کرده است.
وی سوابق کاری هریک از کارگران را به‌صورت میانگین ۵ تا ۱۰ سال عنوان کرده و گفت: در حال حاضر از مجموع ۲۰۰ کارگر کارخانه؛ حدود ۹۰ نفر هیچ رابطه کاری با کارخانه ندارند.
این کارگر گفت: با همه پیگیری‌های صنفی که انجام داده‌ایم، متاسفانه واحد اشتغال سازمان منطقه آزاد کیش برای رسیدگی به وضعیت کارخانه و وصول مطالبات مزدی‌مان به‌صورت جدی عمل نکرده است.
وی با تاکید بر پیگیری مسئولان استانی درباره وضعیت کارخانه «کیش چوب» و کارگرانش، گفت: در تجمعات سال گذشته مسئولان کیش مرتبا وعده پیگیری مطالباتمان را می‌دادند.

مطالبات کارگران پرداخت می‌شود

«محسن مهیاری» مدیر منابع انسانی شرکت کیش چوب درباره مشکلات موجود در این واحد تولیدی به ایلنا گفت: شرکت کیش چوب برای مدت محدودی به تبع وضعیت اقتصادی کشور موقتا فعالیت خود را متوقف کرد و در حال حاضر چندین ماه است فعالیت تولیدی خود را با بیش از ۱۶۰ کارگر (که تعداد ۱۰۶ نفرشان در جزیره کیش مستقر هستند) از سر گرفته است.
او با بیان اینکه مدیریت شرکت کیش چوب سعی دارد مطالبات کارگران را همزمان با ادامه فعالیت کارخانه به مرور پرداخت کند، افزود: به زودی بخشی از مطالبات کارگران پرداخت خواهد شد.
او در خصوص کارگران تعدیل شده این واحد تولیدی نیز گفت: شرکت کیش چوب برای ادامه فعالیت تولیدی به نیروی کار متخصص خود نیاز دارد از این رو به مرور کارگرانی که تعدیل شده‌اند به کار سابقشان بازگردانده خواهند شد.

-------------------

مرگ کارگر ۶۰ ساله سردشتی/ حادثه حین نگهبانی باغ رخ داد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (نوزدهم خرداد) عمر محمدی، کارگر 60 ساله‌ی سردشتی جان باخت.
این کارگر به کار نگهبانی از باغ در نزدیکی شهرک «نلاس» اشتغال داشت و از قرار معلوم حین نگهبانی این حادثه رخ داده‌است. متوفی کارمند بازنشسته آموزش و پرورش و پدر چهار فرزند بوده‌است.
منابع خبری ایلنا؛ علت بروز حادثه را اشتباه سهوی متوفی و خارج شدن تیر از تفنگِ سرپرِ مجوزدار عنوان کردند.

-------------------

مرگ یک کولبر پاوه‌ای بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعه (هجدهم خرداد)، یک کولبر ۴۷ ساله به نام «صبور قادری» از اهالی روستای «نجار» پاوه یک روز پس از جراحت شدید در اثر سقوط از ارتفاعات مرزی، در بیمارستان جان خود را از دست داد.
این کولبر روز پیش از آن (هفدهم خرداد) از ارتفاعات صعب‌العبور مرزیِ پاوه سقوط کرد و به شدت مجروح شد؛ مردم محلی پس از حضور در محل حادثه، او را به بیمارستان محلی منتقل کردند.هفدهم خرداد یک کولبر سردشتی به نام اسکندر نیز جان خود را از دست داد.

-------------------

مصدومیت سه کارگر اکیپ عملیاتی اتوبان قم-تهران در برخورد با خودروی سواری

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (۱۹ خرداد ماه) سه کارگر اکیپ عملیات کارگاهی اتوبان قم به تهران، در مسیر جنوب به شمال، مقابل تیر شماره ۲۹۲ و ۱۸ کیلومتر بعد از عوارضی، هنگام کار با جرثقیل با یک خودروی سواری ساندرو برخورد و بر اثر شدت جراحات وارده، همگی به بیمارستان منتقل شدند.-
سیدجلال ملکی (سخنگوی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران) ضمن تایید این خبر گفت: بر اثر شدت برخورد یک آقا و خانم ۳۰ ساله از سرنشینان سواری جان باختند و ۳ کارگر مرد جرثقیل که بین۳۰ تا ۵۰ سال داشتند، دچار مصدومیت شدند.-
به گفته وی، در این حادثه سواری ساندرو به دلایل نامشخص پس از برخورد با بلوک‌های نیوجرسی وسط آزادراه با یک دستگاه جرثقیل که در قسمت تندرو بزرگراه متوقف و کارگران در اطراف آن مشغول کار بودند، برخورد می‌کند. وی گفت: علت این سانحه از سوی کارشناسان در دست برسی است.

-------------------

مسمومیت ۲۲ کارگر معدن گل گهر سیرجان بر اثر خوردن تن ماهی

به گزارش خبرنگار ایلنا، به گفته سیدمحمد صابری دربا (رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه کرمان) از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه نوزدهم خرداد تا ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح امروز بیستم خرداد، ۲۲ نفر از کارگران معدن گل گهر سیرجان (شرکت گهر زمین) بر اثر خوردن تن ماهی به بیمارستان امام رضا (ع) و غرضی سیرجان مراجعه کرده‌اند.
وی گفت: خوشبختانه حال عمومی تمامی مسموم شدگان مساعد است. از میان مسموم شدگان ۱۱ نفر به صورت سرپایی و ۹ نفر پس از بستری درمان و ترخیص شدند. در حال حاضر دو نفر از بیماران برای تکمیل مراحل درمانی در بیمارستان بستری هستند.

-------------------

شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۹ ژوئیه ۲۰۱٨

تجمع کارگران بازنشسته و شاغل نیشکر هفت تپه به دلیل معوقات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شنبه، ۱۹ خرداد ماه) شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفت‌تپه با اجتماع مقابل ساختمان اداری این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات عقب‌افتاده خود شده‌اند. شماری از کارگران بازنشسته این واحد صنعتی که مدعی‌اند، هنوز کارفرما مطالبات بازنشستگی آنها را پرداخت نکرده است؛ در اجتماع امروز حاضر بودند و می‌گفتند: با وجود فرارسیدن سر رسید چک‌هایی که برای پرداخت سنوات بازنشستگی صادر شده‌است این چک‌ها هنوز قابل وصول نیست.
کارگران شاغل بخش صنعت مجتمع هفت‌تپه نیز می‌گویند که بابت دو ماه مزد معوقه طلبکارند و در عین حال از حدود دو‌سال قبل عمده مزایایی که طبق عرف کارگاه به آنها تعلق می‌گرفت یا کاهش یافته یا قطع شده‌است.
کارگران بخش صنعت مجتمع می‌گویند بابت وصول همین مطالبات مزدی طی روزهای پنجشنبه وجمعه (۱۷ و۱۸ خرداد ماه ) دست به اعتراض صنفی زده بودند.

-------------------

ریزش دیوار در بوکان، یک کشته و دو زخمی بر جای گذاشت

به گزارش ایلنا، عصر پنج‌شنبه (هفدهم خرداد) ریزش دیوار بر سر کارگران بوکانی، حادثه آفرید. در این حادثه که در یک ساختمان نیمه‌تمام در شهرک اندیشه بوکان رخ داد، یک کارگر جان خود را از دست داد و دو کارگر دیگر نیز مصدوم شدند. نیروهای امداد کارگران مصدوم را به بیمارستان منتقل کردند؛ حال این مصدومان وخیم گزارش شده‌است.

-------------------

مصدومیت یک کارگر در حادثه آتش‌سوزی کارخانه تولید کننده پلاستیک

به گزارش ایلنا، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفته است: به محض دریافت پیام آتش‌سوزی در در تهرانپارس، خیابان اتحاد خیابان هجدهم بلافاصله تیم‌های عملیاتی به محل اعزام شدند.
سید جلال ملکی افزود: کارخانه ای به وسعت ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر که به تولید لوازم پلاستیکی اختصاص داشت بدلایل نامشخص حوالی ساعت ساعت ۲۱ و ۱۲ دقیقه شب گذشته دچار آتش سوزی شده بود.
وی گفت: آتش به حدود ۱۵۰ متر از این کارخانه که سقف های شیروانی داشت سرایت پیدا کرده بود و یک کارگر که در محل مشغول خاموش کردن آتش بود از ناحیه دست دچار سوختگی شد. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: با حضور به موقع آتش نشانان این حریق مهار شد و علت این حادثه توسط کارشناسان آتش نشانی اعلام خواهد شد.

-------------------

سه شنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۵ ژوئن ۲۰۱٨

برق جان سه کارگر جوان را گرفت

به گزارش ایلنا، روز گذشته سامانه ۱۱۵ مرکز اورژانس کاشان، گزارشی از برق گرفتگی دریافت کرده و کارشناسان با یک دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند.
بنابر این گزارش، یک کارگر ۳۰ ساله در حال بتون‌ریزی در کانال فاضلاب دچار حادثه با برق فشار قوی شده و دراثر برق گرفتی حین کار جان خود را از دست داد.
در گزارشی دیگر، حسن نیکبخت (فرمانده انتظامی شهرستان فلاورجان) گفت: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر برق‌گرفتگی ۲ جوان در منطقه «زازران» در جاده «ولاشان - حسین آباد»، ماموران انتظامی به محل اعزام شدند.
در این حادثه ۲ جوان ۲۷ و ۳۰ ساله در حال ساخت مصالح ساختمانی با دستگاه میکسر بودند که متأسفانه در اثر اتصال دچار برق‌گرفتگی می‌شوند و جان خود را از دست می‌دهند. فلاورجان از شهرستان‌های استان اصفهان است.

-------------------

بیش از ۳۰ هزار نفر از کارکنان قراردادی نفت در انتظار/ تحقق وعده‌ها اردیبهشت هم تمام شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، «بهبود وضعیت معیشتی» و «ساماندهی قراردادهای شغلی» از مطالبات اصلیِ کارگران قرارداد موقت در صنعت نفت است؛ مطالباتی که قرار بود تا اردیبهشت ماهِ سال جاری برآورده شود و به سرانجام برسد.
در حال حاضر جامعه 30 هزار نفریِ قرارداد موقتی‌های نفت، همچنان در انتظار تحقق وعده‌هایی هستند که به نظر نمی‌رسد هیچ برنامه‌ای برای عملی شدن آنها در دستور کار باشد.
قرارداد موقتی‌های نفت می‌گویند: اردیبهشت به پایان رسید و اکنون نیمه خرداد ماه است؛ با این وجود هیچ خبری از بهبود وضع معیشتی و ساماندهی قراردادها نیست؛ همچنان دستمزد ما چند برابر کمتر از کارکنان رسمیِ نفت است و از مزایای مزدی و غیرمزدی که شامل حال آنها می‌شود، محرومیم.
سال گذشته وزیر نفت گفته بود برنامه بهبود معیشتی کارکنان قرارداد موقتِ نفت، نهایی شده و با ابلاغ آن، این تغییرات از ابتدای «اردیبهشت ماه» در حقوق و دستمزد کارکنانِ موقت اعمال می‌شود.
کارگران موقتِ صنعت نفت، خواستار ترمیم اوضاع معیشتی، رفع تبعیض در پرداختِ دستمزد و مزایا و همچنین ساماندهی قراردادها در جهت تامین امنیت شغلی خود هستند.

-------------------

دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۴ ژوئن ۲۰۱٨

«بلاتکلیفی» جامعه ۶۰۰۰ نفری کارگزاران مخابرات روستایی را مایوس کرده‌است

به گزارش خبرنگار ایلنا، جامعه کارگزاران مخابرات روستایی کشور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس دیوان عدالت اداری، ضمن بیان مطالبات خود، خواستار صدور حکم در زمینه عقد قرارداد دائم شدند.
متن این نامه به شرح زیر است:
کارگزاران مخابرات روستایی که از سنگرداران و طلایه‌داران ارتباطات روستایی بوده و هستند، تمامی داشته‌های خود را که بی منت و در راه خدمت به مردمان شریف روستا و همچنین در راستای اهداف و سیاست شرکت مخابرات ایران صرف کرده‌اند تا به امروز متحمل رنجی بی‌شمار شده و از طرف ولی‌نعمت خود یعنی شرکت مخابرات ایران مورد بی مهری‌هایی فراوان قرار گرفته‌اند.
اگر اجازه بدهید روندی کلی را در خصوص موضوع مورد نظر ورق بزنیم:
در اسفند ماه ۱۳۹۳ قانونی تحت عنوان ماده ۸۳ قانون الحاق برای کارگزاران مخابرات روستایی تصویب می‌شود و شرکت مخابرات ایران مکلف به عقد قرارداد تا زمانی بازنشستگی با آنها می‌گردد؛ وزارت کار بخشنامه‌ایی را در خصوص روشن شدن موضوع و رفع ابهام در مورخه ۱ آبان ۱۳۹۵ با شماره ۱۴۱۷۲۸ با مضمون اینکه این قرارداد باید دائمی باشد صادر می‌کند، شرکت مخابرات با تفسیر یکطرفه خود از قانون مذبور، موضوع را نمی‌پذیرد و دعوا را به دیوان عدالت اداری می‌کشاند و همچنین طرح طبقه‌بندی مشاغل که طی بخشنامه وزارت کار با شماره ۱۲۸۱۱۸ مورخه ۵ مهر ۱۳۹۶ صادر شده است را نیز برنمی‌تابد و این مورد را نیز به دیوان کشانده‌است؛ حال از سال ۹۶ این پرونده‌ها در دیوان مفتوح و در حال بررسی هستند ولی تا اکنون هیچ تعیین تکلیفی در خصوص آن انجام نگرفته‌است و این بلاتکلیفی، جامعه تقریبا ۶۰۰۰ نفری کارگزاران مخابرات روستایی را در حالت یاس و عدم اعتمادی بسیار جدی قرار داده‌است.
حال کارگزاران مخابرات روستایی خواهان اجرای عدالت و همسان دیده شدن هستند، ما شهروندان درجه چندم نیستیم که اینگونه با ما رفتار می‌شود و از هر طرف نادیده گرفته می‌شویم؟ ما می‌بینیم پرونده‌هایی که شاید دیرتر از پرونده ما به دیوان رسیده باشند ولی زودتر رسیدگی شده‌اند؛ برای مثال پرونده پرسنل در شرکت نفت که منتج به نتیجه هم شد و خدا را شکر که این عزیزان از امنیت شغلی برخوردار گشته و تمامی حق و حقوق و مزایای خود را دریافت نمودند ولی ما روستائیان و روستازاده‌ها که هیچ گونه قدرت و نفوذ و روابطی نداریم همچنان در حسرت و چشم انتظار قرارداد دائم مورد تایید وزارت کار که نوع رابطه بین کارگری و کارفرمایی را تعیین می‌کند که انتظار داریم سازمان تحت امر و مدیریت شما هم آنرا تایید نماید، مانده و هستیم.
ما کسانی بوده و هستیم که بیشترین خدمت را در حوزه کاری روستایی در زمینه ایجاد و نگهداری ارتباطات انجام داده‌ایم و تا اکنون غیر از منفعت و سودآوری هیچ گونه خطر و ضرری برای حال و آینده شرکت مخابرات نداشته‌ایم که شرکت مخابرات اینچنین در قبال ما موضع گرفته و ما را طرف دعوی خود در محاکم مخصوصا دیوان قرار داده‌است و به محض صدور بخشنامه‌های قانونی از طرف وزارت کار، درصدد ابطال آن بر بیاید مگر ما غیر از اینکه خواهان امنیت شغلی پایدار و گذران زندگی شرافتمند و بدون احساس نیازمندی‌ها باشیم به دنبال چه چیزهای دیگری می‌توانیم باشیم؛ قطعا بدانید که ما زیاده‌خواه نیستیم فقط حق و حقوقمان را طلب کرده و خواهیم کرد.
ما دیگر راهی برای دوباره از نو شروع کردن نداشته و نداریم چون تمامی عمر و توان و تحصیلاتمان را در این راه گذاشته‌ایم؛ پس از محضر مبارک شما درخواست می‌کنیم که به فریاد تظلم‌خواهی‌های ما گوش فرا دهید و با اعلام حکم قرارداد دائم کارگزاران مخابرات روستایی و تایید طرح طبقه‌بندی مشاغل مورد تایید وزارت کار، آینده شغلی هزاران نفر از این قشر ساده و بی‌پناه روستایی را تضمین و شادی و سرور را به قلب خانواده‌های رنج کشیده‌شان هدیه نمایید.

-------------------

یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۳ ژوئن ۲۰۱٨

راهپیمایی کارگران گروه ملی فولاد در شهر اهواز

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروه ملی صنعتی فولاد ایران شامل کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌سازی و ماشین‌سازی است و حدود ۴ هزار کارگر شاغل دارد که طی چند ماه گذشته دستمزد آنها به تاخیر افتاده است. به همین دلیل کارگران این کارخانه‌ها که با ادامه بی‌توجهی مسئولان کارخانه و استانی مواجه شده‌اند؛ به نشانه اعتراض امروز یکشنبه (۱۳ خرداد ماه) محدوده میدان ساعت اهواز را پیاده‌روی کرده و درنهایت مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
اعتراض صنفی کارگران گروه ملی فولاد اهواز از روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده و هر روز در یک نقطه از شهر تجمع کرده‌اند.
کارگران می‌گویند: بعد از هر اجتماعی، مسئولان استانی وعده پیگیری پرداخت مطالبات معوقه ما را می‌دهند اما در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتد و کارگران همچنان با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند.
کارگران معترض در تشریح مشکلات صنفی خود می‌گویند: گروه ملی صنعتی فولاد ایران توسط گروه سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا در اهواز احداث شده است. بعد از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده، این واحد صنعتی که در گذشته با نظارت دستگاه قضایی اداره می‌شد، بعد از مدتی به یک بخش خصوص محول شد.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه، چون کارفرمای بخش خصوصی توانایی مالی لازم را برای پرداخت دستمزد کارگران را نداشت اخیرا (اردیبهشت ماه سال جاری) مسئولان مالک این واحد بزرگ صنعتی را تغییر داده‌اند.
طبق اظهارات معترضان درحالی این مشکلات ادامه دارد که از یکسو مسئولان استانی مدعی‌اند مالکیت کارخانه به یکی از بانک‌ها داده شده و مالک قبلی هیچ مسئولیتی در کارخانه ندارد و از سوی دیگر کارفرمای سابق مدعی‌ست همچنان مالک گروه ملی فولاد اهواز است و کارگران در این بین سرگردان وصول مطالبات خود هستند.
کارگران در توضیح مطالبات صنفی خود گفتند: تا این لحظه سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده، طلبکاریم. علاوه بر آن حق بیمه کارگران از بهمن ماه سال ۹۶ پرداخت نشده است. همچنین پرداخت بیمه تکمیلی کارگران از شهریور ماه سال ۹۶ با مشکل روبروست.
کارگران گروه ملی در ادامه مطالبات صنفی خود به قطع سرویس ایاب ذهاب اشاره کردند و گفتند: حدود ۹۰ راننده مینی‌بوس و اتوبوس به دلیل افزایش مطالبات‌شان از سوی کارفرما از دادن سروس به کارگران خودداری می‌کنند.

-------------------

اعتراض دنباله‌دار کارگران هفت تپه این‌بار برای تعطیلات

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به بخشنامه اخیر کارفرما مبنی بر تعطیلی سه روز مجتمع، امروز (۱۳ خرداد ماه) مقابل ساختمان مدیریت شرکت تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در این مجتمع می‌گویند: دلیل اصلی نارضایتی این دسته از کارگران، به صدور بخشنامه‌‌ای مربوط به تعطیلی سه روزه پیش رو است که در آن کارگران امکان اضافه‌کاری ندارند.
کارگران می‌گویند: این بخشنامه به تازگی ازسوی کارفرما به واحدهای زیرمجموعه‌ این مجتمع ابلاغ شده و مدیریت این واحد صنعتی در مقام کارفرما هیچ پاسخ روشنی به آنها نداده است. به ادعای معترضان، کارفرما برای کاهش هزینه‌های جاری مجتمع این بخشنامه را صادر کرده است تا میزان دریافتی کارگران را به حداقل برسد.
این کارگران با بیان اینکه مجتمع هفت تپه دست‌کم ۶۰۳ نفر نیروی کار رسمی دارد که ۲۰۰ نفرشان در سال جاری مشمول بازنشستگی براساس قانون مشاغل سخت و زیان‌آور خواهند شد، افزود: این کسر اضافه‌کاری در میزان مستمری بازنشستگی آنها تاثیرگذار بوده و آنها را متضرر می‌کند.
آنها شمار کارگران غیررسمی مجتمع را به حدود ۲۸۰۰ نفر اعلام کردند که بیشترشان به صورت روزمزدی در این مجتمع مشغول کارند، افزودند: کارگران روزمزدی کمترین دریافتی را دارند که اگر کارفرما با این بخشنامه اضافه‌کاری‌های آنان را حذف کند، حقوقشان به حداقل کاهش می‌یابد.
همچنین بیش از ۳۷۰نفر از کارگران بازنشسته این مجتمع که هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را از کارفرما دریافت کنند روز گذشته در این واحد تولیدی دست به اجتماع صنفی زده بودند.
پرداخت نشدن چندین ماهه دستمزد، حذف مزایای عرفی و چندین ماه حق بن از دیگر خواسته‌های این گروه از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه است.
در خصوص اجتماع امروز کارگران هفت تپه، یکی از مسئولان مجتمع به ایلنا گفت: با تصمیم مدیریت شرکت روزهای ۱۴ ، ۱۵ و۱۶ خرداد ماه تعطیل اعلام شده است و در این ایام لازم نیست جدا از کارگران بخش حراست و گروهی از کارگران بخش کشاورزی در مجتمع حاضر باشند.
او افزود: این بخشنامه مختص تعطیلات سه روز آتی است و مجتمع فعلا هیچ برنامه‌ای در خصوص تعطیلات پیش رو ندارد.

-------------------

تجمع کارکنان طرح تحول سلامت در کرمانشاه/دستمزدها به موقع پرداخت نمی‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دوازدهم خرداد) تعدادی از پرسنل طرح تحول سلامت در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دست به تجمع صنفی زدند.
یکی از حاضران در این تجمع می‌گوید: علیرغم گذشت بیش از سه سال از اجرای طرح تحول سلامت، هنوز وضعیت شغلی پرسنل این طرح مناسب نیست.
او اعتراض خود و همکارانش را متوجه پایین بودن دستمزدها و عدم پرداخت به موقع آن می‌داند و می‌گوید: قراردادهایمان موقت است و هر لحظه احتمال دارد بیکار شویم بنابراین نگران آینده شغلی‌مان هستیم.

-------------------

شنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۲ ژوئن ۲۰۱٨

تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای دریافت سنوات

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (شنبه، ۱۲ خردادماه) شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفت‌تپه با اجتماع مقابل مدیریت این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند.
از قرار معلوم این کارگران بازنشسته که شمارشان به حدود ۳۷۰ نفر می‌رسید از آذر ماه تا اسفند ماه سال ۹۶ به مرور بازنشسته شده‌اند و بعد از گذشت حدودا دو ماه نیم هنوز نتوانسته‌اند مطالبات عقب افتاده خود را دریافت کند.
یکی از کارگران بازنشسته می‌گوید: بعد از سال‌ها تلاش با سوابق بالای ۲۰ سال توانستیم با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور از این کارخانه بازنشسته شویم اما ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل پرداخت نشدن سنوات ما عنوان می‌کند لذا آن‌ها که از ادامه این وضعیت خسته شده‌اند تصمیم به برپایی این تجمع گرفته‌اند.

-------------------

مرگ یک کارگر در آسانسور

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (۱۱ خرداد) حادثه‌ای مربوط به محبوس شدن کارگر در آسانسور به سامانه ۱۲۵ تهران اعلام شد که بلافاصله گروه امداد و نجات یک آتش‌نشانی به محل حادثه در خیابان سعدی جنوبی اعزام شدند. سیدمصطفی جعفری (افسر آماده منطقه پنج عملیات سازمان آتش‌نشانی تهران) درباره جزئیات این حادثه گفت: کارگر بیست ساله‌ای با چرخ‌دستی حامل بار وارد آسانسور شد که متأسفانه به دلیل نداشتن حفاظ کشویی مناسب یا سنسور چشمی ایمنی در آسانسور، در هنگام حرکت آسانسور، بین چرخ دستی و دیواره آسانسور حبس شد. وی ادامه داد: پیش از رسیدن ماموران آتش‌نشانی و اورژانس کارگر توسط کسبه از آسانسور خارج شده بود. جعفری افزود: نجات‌گران آتش‌نشانی با کمک امدادگران اورژانس کمکهای اولیه را تا حد توان خود برای مصدوم انجام داده و سپس وی را برای ادامه امور پزشکی در محل تحویل امدادگران اورژانس دادند.
این افسر آماده منطقه پنج عملیات تصریح کرد: به تائید تیم پزشکی حاضر در محل، متأسفانه مرد جوان به علت شدت جراحات وارده در لحظات اولیه جان باخته بود که آتش‌نشانان پس از ارائه تذکرات ایمنی به دیگر همکاران وی و مدیر پاساژ و تحویل محل به عوامل انتظامی به مأموریت خود پایان دادند. تحقیقات بیشتر درباره علت بروز این حادثه از سوی کارشناسان آتش‌نشانی و عوامل انتظامی ادامه دارد.

-------------------

مرگ یک کارگر در آسانسور

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (۱۱ خرداد) حادثه‌ای مربوط به محبوس شدن کارگر در آسانسور به سامانه ۱۲۵ تهران اعلام شد که بلافاصله گروه امداد و نجات یک آتش‌نشانی به محل حادثه در خیابان سعدی جنوبی اعزام شدند.
سیدمصطفی جعفری (افسر آماده منطقه پنج عملیات سازمان آتش‌نشانی تهران) درباره جزئیات این حادثه گفت: کارگر بیست ساله‌ای با چرخ‌دستی حامل بار وارد آسانسور شد که متأسفانه به دلیل نداشتن حفاظ کشویی مناسب یا سنسور چشمی ایمنی در آسانسور، در هنگام حرکت آسانسور، بین چرخ دستی و دیواره آسانسور حبس شد.
وی ادامه داد: پیش از رسیدن ماموران آتش‌نشانی و اورژانس کارگر توسط کسبه از آسانسور خارج شده بود.
جعفری افزود: نجات‌گران آتش‌نشانی با کمک امدادگران اورژانس کمکهای اولیه را تا حد توان خود برای مصدوم انجام داده و سپس وی را برای ادامه امور پزشکی در محل تحویل امدادگران اورژانس دادند.
این افسر آماده منطقه پنج عملیات تصریح کرد: به تائید تیم پزشکی حاضر در محل، متأسفانه مرد جوان به علت شدت جراحات وارده در لحظات اولیه جان باخته بود که آتش‌نشانان پس از ارائه تذکرات ایمنی به دیگر همکاران وی و مدیر پاساژ و تحویل محل به عوامل انتظامی به مأموریت خود پایان دادند.
تحقیقات بیشتر درباره علت بروز این حادثه از سوی کارشناسان آتش‌نشانی و عوامل انتظامی ادامه دارد.

-------------------

سقوط از ارتفاع هشت متری

مرگ کارگزار مخابرات روستایی در تبریز

به گزارش خبرنگار ایلنا، «محمود حسنی آقا بیگ» کارگزار مخابرات روستایی «نخوددره» در شهرستان تکاب از استان آذربایجان غربی، در یکی از روزهای اردیبهشت ماه، از بالای تیر ۸ متری مخابرات در حین انجام وظیفه سقوط کرد. او در حال ترمیم خطوط و رفع خرابی بود که این اتفاق رخ داد. آقا بیگ را بلافاصله به علت شدت ضربات وارده به بیمارستانی در تبریز منتقل می‌کنند. او پس از بیست روز دست و پنجه نرم کردن با مرگ، روز گذشته (یازدهم خرداد) در همان بیمارستان جان سپرد. این کارگر متوفی همسر و دو فرزند داشت. همکارانش علت سقوط منجر به مرگ او را فقدان وسایل ایمنیِ کار در ارتفاع عنوان کردند.

-------------------

جمعه ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱ ژوئن ۲۰۱٨

مرگ ۱۹ نفر بر اثر حادثه کار در فروردین ماه سال جاری

به گزارش ایلنا، مسعود قادی پاشا (مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران) گفت: همه افراد فوت شده به دلیل حوادث کار در فروردین امسال، مرد بودند.
وی خاطرنشان کرد: براساس قوانین موجود حوادث ناشی از کار با ۲ ویژگی مشخص می‌شود؛ حوادثی که حین انجام وظیفه و حوادثی که به سبب انجام وظیفه رخ می‌دهند.
قادی پاشا گفت: با بررسی آمارهای منتشر شده در سال‌های اخیر، سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن ازجمله مهمترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار در کشور است که با رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاعات می‌توان بروز این حوادث را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۳۱ مه ۲۰۱٨

بیانیه کارگران خطوط ابنیه راه‌آهن برای وصول مطالبات معوقه

به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن با صدور بیانیه‌ای، مطالبات انباشته همکاران خود را یادآور شدند.
در بخشی از این بیانیه آمده‌ است: سالیان است که می‌گوییم و می‌نویسیم و اعتراض می‌کنیم که با حداقل حقوق، آنهم با تاخیر چندین ماهه نمی‌شود زندگی کرد. در سرما و گرما چرخ‌های ریلی این مملکت را با تلاش بی‌وقفه خود به حرکت درمی‌آوریم ولی در نهایت دست‌ها و سفره خانواده‌مان خالی است و نزد خانواده و فرزندان خود شرمنده هستیم و تامین حداقل نیازهای خانواده برایمان غیرممکن است.
در بخشی دیگر از این بیانیه، آنها با تقدیر از همکارانشان که در شرایط سخت فعلی در پیگیری مطالباتشان با یکدیگر همکاری دارند، نوشته‌اند: حدود ۷۰۰۰ کارگر در خطوط ابنیه کشور تحت مسئولیت شرکت «تراورس» در نواحی و مناطق محروم کشور مشغول کارند که دست‌کم ۴ ماه مزد معوقه طلبکارند که در شرایط بد اقتصادی فعلی فرض بر اینکه اگر هم این مطالبات به موقع پرداخت شود باز دچار مشکل تامین معاش هستند.
در بخش دیگری از این بیانیه با تاکید بر اینکه اعتراضات صنفی کارگران خطوط ابنیه کشور؛ صنفی است، مطالبات کارگران یادآوری شده است: جدا از ۴ ماه مزد معوقه، سنوات ما کارگران خطوط ابنیه کشور از سال ۹۱ به تاخیر افتاده است.
آنها با بیان اینکه خواستار پرداخت به موقه دستمزد خود هستند و این خواسته زیادی نیست، افزودند: برای پیگیری مطالباتمان به دنبال تشکیل نهاد صنفی کارگری هستیم که امیدواریم تحقق پیدا کند. همچنین حذف قرارداد‌های موقت و یکسان‌سازی حقوق رسمی و غیررسمی از دیگر خواسته‌های کارگران خطوط ابنیه است. جدا از این مطالبات مزدی درخصوص دریافت بن ماه رمضان و بیمه تکمیلی نیز دچار مشکل هستیم.
آنها می‌گویند: هر ماه کارفرما مبالغی را از دستمزد کارگران خطوط ابنیه بابت بیمه تکمیلی کسر می‌کند اما ما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی از امکانات درمانی آن محروم هستیم.

-------------------

فعالیت دوکارخانه «فولاد قزوین» و «آرمان شفق» موقتا متوقف شد

بلاتکلیفی دست‌کم ۳۰۰ کارگر

به گزارش خبرنگار ایلنا، دو کارخانه «فولاد قزوین» و «آرمان شفق» که دست‌کم ۱۲سال از آغاز فعالیتشان می‌گذرد؛ از امروز پنجشنبه (دهم خرداد ماه) موقتا متوقف شدند و در نتیجه دست‌کم ۳۰۰ کارگر بیکار شدند.
در خصوص علت توقف فعالیت این دو واحد صنعتی گفته می‌شود که مسئولیت اداره دو کارخانه «فولاد قزوین» و «آرمان شفق» از مرداد ماه سال قبل توسط اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری شهرستان تاکستان به یک سرمایه‌گذار اجاره داده شده بود که صبح امروز قبل از اتمام قرارداد؛ فعالیت این دو مجموعه به دلیل متعهد نبودن بخش خصوصی به تعهداتش متوقف می‌شود.
منابع کارگری با بیان اینکه کسی پاسخگوی کارگرانی که امروز با بسته شدن درهای محل کارشان، بیکار شده‌اند، نیست؛ افزودند: به همین دلیل جمعی از کارگران در اعتراض به وضعیت شغلی خود، صبح امروز (پنج شنبه ۱۰خرداد ماه) مقابل ساختمان‌های کارخانه تجمع کرده‌ و از مسئولان دولتی به‌ویژه اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری شهرستان تاکستان درخواست رسیدگی کردند.
ظاهرا کارگران این دو واحد صنعتی تا مشخص شدن وضعیت کارخانه‌ها و واگذاری آنها به سرمایه‌گذار جدید بلاتکلیف هستند اما این کارگران به استناد به ماده ۱۲ قانون کار از اداره تصفیه و امور ورشکستگی دادگستری تاکستان توقع دارند تا در مقام کارفرمای اصلی پاسخگوی وضعیت شغلی ومطالبات معوقه آن‌ها باشد.
کارگران دو کارخانه «فولاد قزوین» و «آرمان شفق» که از مدیریت اجاره‌ای قبلی دست‌کم یک ماه طلب مزدی دارند در خاتمه می‌گویند: پیش از ورود کارفرمای جدید از مالک قبلی کارخانه حدود ۷ ماه طلبکار بودیم.
کارگران مدعی شدند؛ با واگذاری این دو واحد صنعتی به کارفرمای جدید مشکلات‌مان نسبت به قبل چند برابر شده و در نتیجه هرچند وقت یکبار کارگران برای پیگیری وضعیت کارخانه و وصول مطالبات معوقه خود دست به اعتراض صنفی می‌زنند.
سیدمجید موسوی (رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان تاکستان) با تایید خبر مشکلات کارگران این دو واحد تولیدی به ایلنا گفت: در حال حاضر اداره تصفیه و امور ورشکستگی درباره این کارخانه و کارگرانش تصمیم‌گیری می‌کند.
به گفته وی، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به مطالبات عقب افتاده مزدی مالک قبلی و فعلی می‌شود و در حال حاضر یک ماه از پیمانکار فعلی و دست‌کم ۶ ماه از مالک قبلی طلبکارند. او افزود: چند وقتی است اداره تصفیه و امور ورشکستی پیگیر مشکلات دو کارخانه فولاد قزوین و آرمان شفق است که امیدواریم مشکلات به زودی برطرف شود.

-------------------

۶ ماه مطالبات مزدی سد چم‌شیر پرداخت نشده/نیاز به کمک وزارت کار و نیرو است

به گزارش خبرنگار ایلنا، از مجموع ۲۰۰۰ کارگر سد چم‌شیر، ۱۳۰۰ کارگر از سال ۹۰ تا امروز به علت تامین نشدن منابع مالی به مرور اخراج شده‌اند. به گفته‌ی معاون اجرایی طرح در صورت عدم تامین بودجه‌ی سد همین ۷۰۰ کارگر باقی‌مانده هم بیکار خواهند شد. این بدان معناست که سدی که تا امروز به گفته‌ی رییس اداره‌ کار گچساران ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه برداشته است؛ تعطیل می‌‌شود.
محمدرضا فاضل (معاون اجرایی سد چمشیر گچساران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، گفت: معوقات ۸ ماه گذشته‌ی کارگران سد چم‌شیر پرداخت نشده که میزان این معوقات بیش از یک صد میلیارد تومان است.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت موجود، شرایط کنونی در پروژه‌ی سد چم‌شیر گچساران را یک شرایط بحرانی عنوان و خاطرنشان کرد: در نشستی که با مسئولان ارشد استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد از آنان خواستیم برای جلوگیری از تعطیلی کامل این پروژه تدابیر ویژه‌ای بیاندیشند.
در ادامه گفت: با وجود پیگیری‌های مستمر برای تخصیص اعتبارات مورد نیاز جهت پرداخت معوقات کارگران این سد، متاسفانه اعتباری در این زمینه پرداخت نشده و کارگران تنها به همت خود سر کار هستند.
فاضل با بیان اینکه برای ادامه‌ی کار پروژه‌ی سد چم‌شیر گچساران ماهیانه ۱۰ میلیارد تومان نیاز است، خاطرنشان کرد: مجموع پروژه به ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد. وی با تاکید بر اینکه کارگران سد چم‌شیر این روزها به پول و آرامش نیاز دارند، تصریح کرد: اگر اعتبارات مورد نیاز برای پرداخت معوقات کارگران این سد پرداخت نشود، به‌طور حتم شاهد بیکاری ۷۰۰ کارگر در روزهای آینده خواهیم بود. معاون اجرایی سد چمشیر گچساران گفت: پروژه سد چمشیر این شهرستان تاکنون بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و سه استان کشور به‌طور کامل از مواهب این سد برخوردار خواهند شد.
فاضل شروع عملیات اجرایی سد چمشیر گچساران را از سال ۹۰ عنوان و اظهار داشت: این سد با فاینانس و مشارکت کشور چین به این میزان از پیشرفت فیزیکی رسیده است.
وی از مسئولان کشوری و همچنین استانی در کهگیلویه و بویراحمد خواست؛ پیش از آنکه کارگران این سد از کار بیکار شوند اعتبارات ویژه‌ای برای ادامه این کار تخصیص دهند.
فاضل تاکید کرد: شرایط کنونی در سد چمشیر گچساران خوب نیست و مشکلات موجود به تمام مسئولان استانی گزارش شده است.

احیای سد چم‌شیر به دست وزرات کارتعاون و نیرو است
در ادامه‌ بیژن مهدی‌پور (رییس اداره‌ی کار و تعاون شهرستان گچساران) با استناد به گزارش‌های شرکت، ۱۰۰ میلیارد بدهی را تکذیب کرد و افزود: مجموع بدهی‌های سد چرم‌شیر ۳۰ میلیارد است. تقریبا حقوق و مزایای کارکنان شرکت حدود ۵ میلیارد تومان بوده است. از ابتدای پروژه ۱۰۰۰ میلیارد هزینه‌ی پروژه شده است و برای تکمیل طبق طرح ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است. مهدی‌پور، معوقات مالی کارگران این سد را ۶ ماه بیان کرد و ادامه داد: این شرکت ۶ ماه حقوق معوقه از گذشته دارد. به این معنا که از ابتدای پروژه در سال ۹۰ تا به امروز درکل ۶ ماه حقوق معوقه وجود دارد. این شرکت در لیست پرداختی‌های سال گذشته خود ۱۰ ماه حقوق و یک عیدی داشته است.
وی افزود: در ابتدای سال۹۷ یکی از پیمانکاران اصلی کارش را به علت مشکلات مالی تعطیل کرد و بعد از آن تنها ۷۰۰ کارگر در پروژه‌ی سد باقی ماندند. کارفرمای این طرح شرکت «آب نیرو» از زیرمجموعه‌ی وزارت نیرو است. پیمانکار اصلی شرکت «سابیر» پیمانکار تجهیزات نیروگاهی شرکت چینی «CGGC» است.
وی ادامه داد: برای برپایی سد نیاز به کمک وزارت کار و تعاون و نیرو است. تامین بودجه‌ی این سد از توان استان خارج است.

-------------------

تجمع اعتراضی دامداران استان فارس/خرید نهاد‌ه‌ها به دلار اما فروش به ریال

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته تجمعی ازسوی تعدادی از تعاونی‌ها و دامداران مستقل استان فارس در مقابل سازمان جهاد کشاورزی این استان برگزار شد.
در این تجمع که حدود 4 ساعت –از ساعت 9 الی 13- به طول انجامید، دامداران مهم‌ترین مطالبات‌شان را با مسئولان در میان گذاشتند.
علی مددپور (رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی دامداران داریون) که ازجمله شرکت‌کنندگان در تجمع بود، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: به‌خاطر خشکسالی در استان فارس، میزان تولید محصولات کشاورزی ازجمله یونجه بسیار کم شده‌است. اما در حدود 90-95 درصد همین یونجه تولیدشده صادر می‌شود و به‌سختی به‌دست دامداران می‌رسد. متاسفانه ما چند سال است درگیر این ماجرا هستیم.
وی تصریح کرد: معضل دیگری که با آن مواجهیم، بالا بودن قیمت نهاده‌های دامی در مقابل قیمت پایین شیر است. شیر به‌ قیمت ناچیز 1150-1200 تومان به‌ازای هر لیتر از ما خریداری می‌شود در صورتی که ما مجبوریم هزینه بسیار زیادی را صرف نهاده‌های دامی کنیم. اکنون هر کیلو جو 1200 تومان و هر کیلو یونجه 1500-1600 تومان هستند. همچنین کاه را باید به قیمت 500 تومان بخریم که هیچ‌گونه ارزش غذایی و ویتامین سودمندی را در خود ندارد. لازم است مسئولان نظارت دقیق و سازنده‌ای روی قیمت نهاده‌های دامی و قیمت خرید شیر از دامداران داشته باشند.
وی افزود: البته دکتر قاسمی، ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به ما قول مساعد دادند ظرف یک هفته اقداماتی برای جلوگیری از صادرات یونجه انجام دهند. همچنین در همین مدت تلاش می‌کنند قیمت شیر و نهاده‌های دامی را تنظیم کنند. رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی دامداران داریون در پایان، اظهار داشت: ما تمام عمرمان را صرف پرورش دام و تولید شیر کرده‌ایم اما متاسفانه در بسیاری اوقات مجبوریم گاوهایمان را برای کسب درآمد به کشتارگاه‌ها بفروشیم. همچنین مجبوریم برای خرید به‌صرفه نهاده‌های دامی، با بعضی دلالان و صادرکنندگان یونجه که هیچ‌گونه اهمیتی به وضعیت نامطلوب دامداران نمی‌دهند، چانه‌زنی کنیم. در همین رابطه، ابراهیم کلایی (مدیرعامل اتحادیه دامداران استان فارس) نیز اظهار داشت: درحالی‌که قیمت اقلام علوفه‌ای (یونجه، کاه، جو، سویا و...) به‌شدت افزایش یافته، قیمت ارز بالا رفته و قیمت شیر و گوشت در بازارهای جهانی صعود کرده، اما در کشورمان قیمت شیر همچنان ثابت است.
وی ادامه داد: نهاده‌های دامی گران شده‌اند اما قیمت شیر باکیفیت همچنان پایین است. در چنین شرایطی دامداران ناچار از پرداخت نقدی و یکجای هزینه نهاده‌های دامی مثل کاه و یونجه هستند درحالی‌که کارخانجات لبنیات، هزینه شیر خریداری‌شده را طی 2 الی 3 ماه پرداخت می‌کنند.
کلایی تاکید کرد: براساس ماده 20 قانون نظام جامع دامپروری، دولت موظف به خرید شیر براساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی مصوب 21/6/1368 و اصلاحات بعدی آن، است. اما متاسفانه این کار صورت نمی‌گیرد. ضمن اینکه یونجه در حال خروج از کشور است درحالی‌که دامداران به‌شدت نیازمند آن هستند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان فارس در پایان، تصریح کرد: مطالبه دامداران این است که تکلیف آنها باید روشن شود. وقتی که قیمت ارز و نهاده‌های دامی و متعاقبا هزینه‌های تولید افزایش می‌یابد قیمت شیر هم براساس قانون باید افزایش یابد. اکنون قیمت تمام شده شیر 1645 تومان است درحالی‌که به‌طور میانگین به قیمت 1300 تومان از تولیدکنندگان، شیر خریداری می‌شود. از همین روی، این تولیدگران به سازمان جهاد کشاورزی که متولی تولید آنها است، اعتراض کردند.
سیدعبدالله جزایری (معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن اشاره به جایگاه استان فارس به‌عنوان قطب کشاورزی در گذشته، تصریح کرد: این استان از دیرباز محل تولید علوفه‌های دامی بوده است اما از چند سال گذشته و در پی خشکسالی، کاهش کشت محصولات و علوفه‌های دامی داشته است.
وی در ادامه به مطالبه دامداران اشاره کرد و گفت: درخواست آنها برای جلوگیری از صادرات همین میزان علوفه‌های تولیدی ازجمله یونجه است. ریاست سازمان هم قول پیگیری این موضوع از نهادهای ذیربط را داده‌اند. اما باید این نکته را لحاظ کرد سیاست‌های صادراتی تابعی از سیاست‌ها و برنامه‌های ملی است و باید آن را از مجاری ملی پیگیری کرد. با این وجود و با عنایت ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، دکتر قاسمی، این مساله در سطح استان و با استانداری هماهنگ خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پایان، اظهار داشت: لازم به ذکر است وقتی قیمت نهاده‌های دامی افزایش یابد یک‌چنین تنش‌ها و اختلافاتی بین دامداران و عرضه‌کنندگان نهاده‌های دامی پیش می‌آید. ما وظیفه داریم بین دامداران حضور داشته و توضیحاتی را در این‌باره ارائه دهیم. ما البته مشکلاتی همچون افزایش قیمت‌ نهاده‌ها و هزینه‌های تولید را درک می‌کنیم و امیدواریم با کمک همدیگر بتوانیم بر آنها فائق آییم.

-------------------

کمباین‌سازی تبریز در آستانه تعطیلی کامل/مسئولان کمک کنند

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران کارخانه کمباین‌سازی تبریز که شمار آن‌ها تا ۴۰ نفر برآورد می‌شود، به‌صورت قراردادی در این واحد صنعتی نیمه تعطیل مشغول به کار هستند.
به گفته این کارگران، هرچند بار‌ها شرایط دشوار کاری آنها از رسانه‌های جمعی اطلاع‌رسانی شده است اما تاکنون هیچ توجهی به تغییر شرایط یا رسیدگی به وضعیت این کارگران نشده است.
موضوعی که به تفسیر این افراد ناشی از مهم نبودن این وضعیت برای کارفرما و مسئولان محلی و استانی به حساب می‌آید.
این کارگران خواستار آن هستند که هرچه سریعتر مسئولان به مشکلات این واحد صنعتی رسیدگی کنند.
آنها می‌گویند: در صورت ادامه بی‌توجهی مسئولان به کمباین‌سازی تبریز به زودی شاهد تعطیلی کامل آن و بیکاری کارگرانش خواهیم بود.
کارگران کمباین‌سازی در ادامه می‌گویند: در حال حاضر در بدترین شرایط مشغول به کار هستیم. دو سال است ضایعات می‌فروشیم و ماهانه مبالغی را به صورت‌ علی‌الحساب تا ۵۰۰ هزار تومان به خانه می‌بریم. این درحالی‌ست که همچنان محصولات کارخانه هم در داخل کشور و هم در خارج از آن مشتریان خود را دارد. اخیرا ما کارگران بدون حضور کارفرما آخرین کمباین سفارش داده شده را با تجهیزات اندوخته شده در انبار ساختیم و تحویل مشتری دادیم. حالا دیگر کاری برای انجام دادن وجود ندارد.
به گفته آنان، آنچه برای آنها حائز اهمیت است، دریافت مطالبات‌ نیست بلکه آنها به دنبال احیای کارخانه و حفظ اشتغال‌ خود در سال حمایت از کالا و کارگر ایرانی هستند. این کارگران همجنین می‌گویند چندین سال است کارفرما به دلایلی که ما کارگران از آن بی‌اطلاعیم کارخانه را‌‌ رها کرده و ما کارگران سرگردان شده‌ایم در این بین اگر مسئولان تعیین تکلیف کنند خودمان به تنهایی ادامه می‌دهیم.
کارگران کمباین‌سازی با بیان اینکه در این واحد هیچ مسئولی نیست که پاسخگوی کارگران باشد، افزود: به سبب بدهی‌های انباشته هرچند وقت یکبار طلبکاران مالی شرکت به کارخانه می‌آیند و قصد تصاحب کارخانه را دارند. از آنجا که این کارخانه ظرفیت اشتغال حدودا ۶۰۰ کارگر را دارد و برای فروش محصولات تولیدی خود هیچ مشکلی ندارد، از مسئولان برای چندمین بار درخواست داریم برای رفع مشکلات پیش آمده که امنیت شغلی کارگران را به خطر انداخته، چاره‌اندیشی کنند.

-------------------

چهارشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۳۰ مه ۲۰۱٨

کارگران سه معدن همکار، حشونی و پایدانا دست از کار کشیدند

مدیران دولتی: کارگران سر کار خود بازگشته‌اند

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲ هزار نفر از کارگران سه معدن همکار و حشونی و پایدانا متعلق به شرکت ذغال‌سنگ امروز دست از کار کشیدند. آنها به پرداخت نشدن بخشی از مطالبات سال ۹۵ و بخشی از عیدی سال ۹۶ خود معترض هستند. برخورداری از قرارداد ۱ ساله (موقت) از دیگر موارد است که موجب عصبانیت آنها شده است.
تعدادی از آنها در این مورد گفتند: نردیک به ۲۰ سال است که وعده‌هایی به ما می‌دهند که عملی نشده است. ما معدن‌کار هستیم و همکاران ما ۴۰ سال است که در سه معدن همکار و حشونی و معدن اصلی پایدانا کار می‌کنند. این درحالی است که ما برای کاری که ماهیت مستمر دارد، قرارداد یک ساله داریم و این خلاف قانون کار است.
آنها افزودند: ما پس از خارج شدن از زیرنظر پیمانکار، قرارداد معین شده‌ایم و قرار بود که پس از ۵ سال از این تاریخ قرارداد دائم بشویم که این وعده محقق نشده است. کارگران این معادن امنیت شغلی ندارند و در کنار امنیت شغلی، امنیت جانی هم می‌خواهند ما نباید منتظر شویم تا حادثه‌ای برایمان پیش بیاید یا حتی به خاطر نوع کار ریه‌هایمان از بین برود یا حتی کمر درد و زانود درد بگیریم.
معترضان با بیان اینکه از طرفی پیمانکاران این معادن مدت‌ها به ما ظلم کردند و ما حق داشتیم که پیگیر قرارداد معین شدن و خارج شدن از زیر نظر پیمانکار باشیم، افزودند: حالا مصر هستیم که با ما قرار دائم منعقد شود. البته کارفرما جلوی کارگران قرارداد موقت گذاشته‌ است از همین رو ما قبول نکرده‌ایم. ما به صراحت گفته‌ایم که قراردادها را امضا نمی‌کنیم مگر اینکه مدت‌دار نباشد تا دائمی محسوب شود.

هزینه‌های درمان را از جیب می‌پردازیم
کارگران معترض با بیان اینکه هزینه‌های درمان خود را بعضا از جیب می‌پردازند، گفت: هزینه‌های درمانی ما با وجود رطوبت و تماس با گردِ ذغال بسیار بالاست و امکانات خوبی در شهرستان‌ برای استفاده از دفترچه‌های تامین اجتماعی خود نداریم و لذا ناچاریم به بیمارستان‌های دولتی کرمان، یزد و شیراز مراجعه کنیم و تمام هزینه‌های درمان را از جیب بپردازیم. این در شرایطی است که خیلی از کارگران پس از سال‌ها کار در معدن تنها با استفاده از کپسول اکسیژن زنده‌اند. باید تدبیری برای این کارگران اندیشید.
آنها افزودند: اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، برخورداری از مسکن کارگری، کاهش ساعات کار در مشاغل سخت از دیگر مطالبات کارگران است. از طرفی معدن همکار ۸۰۰ کارگر، معدن همکار حدود ۷۰۰ کارگر و معدن پایدانا حدود ۶۰۰ کارگر دارد. از این رو ما به احقاق حقوق خود مصر هستیم و امروز سرکار نمی‌رویم.

-------------------

تجمع کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی

کارفرما: به خواسته‌های کارگران ترتیب اثر می‌دهیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (نهم خرداد) جمعی از کارگران فاز ۱۲ پارس جنوبی دست از کار کشیدند و در محوطه پالایشگاه نهم تجمع کردند.
به گفته یکی از تجمع‌کنندگان، اعتراض کارگران به مواردی همچون کاهش ۳۰ درصدی حقوق این ماه، عدم پرداخت حق مسکن، بخشی از سنوات سال گذشته، ابهام در پرداخت‌ها و حذف خدمات رفاهی پرسنل مرتبط است.
این کارگران از ساعات ابتدایی صبح کار را تعطیل کرده و خواستار پاسخگویی کارفرما شدند.
غانمی (مدیرعامل شرکت پتروصنعت) که کارفرمای این کارگران است، ضمن تایید خبر گفت: با کارگران صحبت کردم؛ در حال حاضر تعداد زیادی از آنها به سر کار بازگشته‌اند و فقط تعداد کمی هنوز در محوطه پالایشگاه هستند. کارفرمای کارگران فاز ۱۲ ادامه داد: مشغول مذاکره و حرف زدن با کارگران هستیم و تا حد امکان به خواست‌های آنها ترتیب اثر داده خواهد شد. پالایشگاه نهم (فاز ۱۲ پارس جنوبی) در شهرستان کنگان واقع شده‌است.

-------------------

مرگ یک کودک کار گنابادی در کوره آجرپزی

به گزارش ایلنا، «امین زمانی» درخصوص این حادثه افزود: متاسفانه در پی وقوع حادثه‌ای ریزش آوار در یک کوره آجرپزی کودک ۱۱ ساله‌ای زیر خروارها خاک جان باخت.
وی افزود: این حادثه در یکی از کوره‌های آجرپزی حومه گناباد به وقوع پیوست و به محض اولین تماس با مرکز پیام اورژانس ۱۱۵ گناباد اکیپی از پایگاه اورژانس ۱۱۵ نوغاب به محل اعزام شد.
رئیس مرکز اورژانس ۱۱۵ گناباد تصریح کرد: هنگام رسیدن نیروهای اورژانس به صحنه حادثه مصدوم که پسری ۱۱ ساله بود به دلیل ریزش آوار ماسه بر روی او هیچ‌گونه علایم حیاتی نداشت و متاسفانه جان خود را از دست داده بود.
شایان ذکر است این کودک در کوره آجرپزی متعلق به پدرش مشغول کار بوده است.

-------------------

تجمع کشاورزان خوزستانی در اعتراض به ممنوعیت کشت

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز ( نهم خرداد) تجمعی از سوی کشاورزان خوزستانی در اعتراض به ممنوعیت کشت تابستانه در مقابل سازمان آب و برق و سپس استانداری خوزستان در شهر اهواز برگزار شد.
محمد سواری (رئیس انجمن برنج استان خوزستان) یکی از شرکت‌کنندگان در تجمع در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: امروز کشاورزان –عمدتا از اهالی شوش و دزفول- در مقابل سازمان آب و برق استان خوزستان تجمعی در اعتراض به ممنوعیت‌های اعلام‌شده برای استفاده از آب برای کشت‌شان تجمعی برگزار کردند.
وی افزود: ما با محدودیت موافقیم و می‌گوییم هم کشت ما محدود شود هم کشت محصولات دیگر. اما از آنجا که کشت نیشکر وابسته به بخش دولتی است برای آن محدودیتی گذاشته نمی‌شود اما برای کشت‌های مردمی که به جایی وابستگی ندارند و خودگردان هستند، ممنوعیت اعمال می‌شود. این مساله موجب رنج و آزار کشاورزان می‌شود.
سواری گفت: کشاورز می‌بیند که آب مورد نیازش سهم صنعت و کشت دولتی می‌شود اما نه فقط برنج‌کار، بلکه کشاورزانی که به جایی وابستگی ندارند باید با ممنوعیت برداشت آب مواجه باشند. رئیس انجمن برنج خوزستان اظهار داشت: در پایان این تجمع، یکی از مسئولان سازمان آب و برق به میان تجمع‌کنندگان آمد و تنها پاسخی که برای ما داشت این بود که آبی برای کشاورزی موجود نیست. بعد از تجمع امروز، قرار شد روز شنبه جلسه‌ای با مسئولان مرتبط به امور آب داشته باشیم تا به هر حال چاره‌ای برای این مشکل بیابیم. اما متاسفانه این تاخیرها، موجب از دست رفتن زمان می‌شود چراکه تا شش روز دیگر کشت شروع می‌شود و فرصت بسیار کمی برای کشاورزان باقی مانده است.
گفتنی است کشاورزان جهت پیگیری مطالبات و اعتراضاتشان بعد از سازمان آب و برق، به مقابل استانداری خوزستان رفتند.

-------------------

سه شنبه ٨ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۹ مه ۲۰۱٨

چهاردهمین روز از اعتراضات صنفی کارگران تراورس شاهرود

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع خبری کارگری در شاهرود، از ادامه اعتراض صنفی حدود ۵۰ کارگر خطوط ابنیه راه‌آهن شاهرود (تراورس) خبر می‌دهند.
بر پایه این اطلاعات، در این اعتراض صنفی که از روز ۲۴ اردیبهشت ماه آغاز شده است؛ کارگران معترض در محل کارگاه حضور دارند اما از رفتن به سر کار خودداری می‌کنند. در خصوص مطالبات مزدی این کارگران گفته می‌شود که از بهمن ماه سال گذشته (۹۶) به جز موارد معدودی پرداخت علی‌الحساب به چند نفر از کارگران، پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها به تعویق افتاده است.
به نقل از کارگران معترض گفته می‌شود جدا از مطالبات مزدی، حق بیمه کارگران خطوط ابنیه از مرداد ماه سال گذشته به تاخیر افتاده است.
این کارگران می‌گویند: شرکت تراورس در نواحی ریلی کشور حدود ۷ هزار کارگر دارد که مجموع این کارگران مشکلاتی مشابه دارند.

-------------------

تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل وزارت آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (هشتم خرداد) جمعی از بازنشستگان فرهنگی مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. خواسته اصلی معترضان، رسیدگی به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی بازنشستگان فرهنگی‌ست.
یکی از حاضران در این تجمع می‌گوید: پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان با تاخیر مواجه شده و برخی از بازنشستگان بیش از یک سال است که منتظر دریافت این معوقه مزدی هستند. این معلم بازنشسته می‌گوید: درست نیست کمبود بودجه‌ی دولت را بهانه کنند و با تاخیر در پرداخت معوقات، معاش معلمان بازنشسته را با چالش جدی مواجه کنند. طبیعی‌ست که یک معلم بازنشسته برای پاداش پایان خدمت خود، برنامه دارد و این تاخیرها زندگی او را با مشکل روبرو می‌کند.
بازنشستگان فرهنگی پیش از این نیز بارها در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی، ناکارآمد بودن بیمه‌های درمانی و عدم اجرای همسان‌سازی مستمری‌ها، تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند.

-------------------

کارد به استخوان کارگران خباز رسیده/چهار سال افزایش دستمزد نداشته‌ایم

به گزارش خبرنگار ایلنا، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کارگران خباز سراسر کشور، بحث دستمزد است. عرف متداول سال‌های گذشته، مزد کارگران نانوایی‌ها را به نرخ نان گره ‌زده‌ و این روندی‌ست که بسیاری از کارگران خباز نیز با آن موافق نیستند.
علی یزدانی (رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران خباز سراسر کشور) در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران نانوایی‌ها گفت: چهار سال است از افزایش دستمزد محرومیم. در این چهار سال، طبق محاسبات انجام شده باید دستمزد کارگران نانوایی‌ها، 82 درصد زیاد می‌شد که باتوجه به مشکلات و کاستی‌ها، این اتفاق نیفتاد.
وی با بیان اینکه در طول این چهار سال هزینه‌های جانبی نانوایی‌ها نیز افزایش یافته و اگر دولت، حمایت نکند، کارفرماهای این صنف نیز قادر به پرداخت افزایش مزد نخواهند بود، گفت: کارگران خباز گرچه از نظر تعداد زیاد هستند ولی از محروم‌ترین اقشار جامعه کارگری به حساب می‌آیند. این کارگران در طول چهار سال گذشته فقیرتر هم شده‌اند.
رئیس انجمن صنفی کارگران خباز اصفهان ادامه داد: بالا رفتن هزینه‌های زندگی و ثابت ماندن دستمزدها شرایطی را به وجود آورده که می‌شود گفت کارد به استخوان کارگران خباز رسیده و به معنای واقعی کلمه مستاصل شده‌اند.
وی تاکید کرد: در ماه‌های گذشته در استان‌های مختلف مکاتباتی با استانداری و دیگر مقامات ذیربط صورت گرفته ولی این مکاتبات هیچ نتیجه‌ای نداشته و به جایی نرسیده و اگر شرایط به همین شکل ادامه پیدا کند، هم کارگر و هم کارفرما در صنف خبازان، متضرر می‌شوند.
یزدانی در پایان با بیان اینکه این حجم از نارضایتی در میان کارگران خباز، موجب نگرانی‌ست؛ افزود: دولت و مسئولان باید بدانند که خواسته‌های کارگران خباز هم صنفی‌ست و هم قانونی و اگر به این خواسته‌ها ترتیب اثر داده نشود، مشکلات حادتر خواهد شد.

-------------------

تجمع کارگران آبفار آبادان مقابل ساختمان فرمانداری

به گزارش ایلنا، کارگران شبکه آب و فضلاب روستایی آبادان درحالی‌که پارچه نوشته‌ای خطاب به نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه و فرمانداری همراه داشتند، به پرداخت نشدن ۶ ماه حقوق و عیدی و پاداش سنوات خود معترض بودند.
این کارگران گفتند: مطالبات بیش از ۷۰ نفر از کارگران شبکه آب و فاضلاب روستایی آبادان چند ماه است پرداخت نشده و ما بارها خواستار این مطالبات شده‌ایم. آنها افزودند: تاکنون به مشکل ما رسیدگی نشده برای همین در ماه مبارک رمضان مجبور به این تجمع شدیم.
عزیزاله شهبازی (معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان) در این خصوص گفت: به مسئولان مربوطه دستورات لازم داده شده تا مطالبات و حقوق کارکنان و کارگران زیرمجموعه خود را به موقع پرداخت کنند.
او افزود: از مسئولان اداره‌هایی که بدهی کارگری دارند نیز خواسته شده در دفاتر مدیران کل خود در اهواز مستقر شوند و مشکل حقوق آنها را برطرف کنند.
به گفته وی، متاسفانه پرداخت نشدن به موقع دستمزد کارگران و حقوق کارکنان برخی دستگاه‌ها زندگی آنها را به مخاطره انداخته است.
شهبازی گفت: فرمانداری آبادان در حال پیگیری مشکل حقوق کارگران و کارگران آبفار از طریق مرکز استان داست. این تجمع پس از ساعاتی به آرامی خاتمه یافت.

-------------------

تجمع کارگران کاشی میبد در محوطه کارخانه/نتیجه بررسی شکایات در روزهای آینده اعلام می‌شود

به گزارش ایلنا، کارگران معترض کاشی و سرامیک میبد در یک تجمع؛ خواستار دریافت معوقات مزدی، تامین امنیت شغلی و بازگشت به‌کار تعدادی از همکاران خود که پیش از این در دوره‌های مختلف از کار بیکار شده‌اند، شدند.
از قرار معلوم، تعدادی از مسئولان و نمایندگان هیات مدیره کارخانه کاشی میبد با حضور در جمع کارگران قول پیگیری مطالبات آنها را دادند. در این باره سیداحمد علائی (رئیس اداره کار، تعاون و امور اجتماعی میبد) گفت: کاشی میبد از لحاظ پرداخت حقوق و مزایا مشکلی خاصی ندارد و دستمزد و سایر مزایای فرودین ماه سالجاری کارگران نیز پرداخت شده است.
وی افزود: مشکل اصلی این کارگران با یکی از مدیران شرکت بوده که قرار شد نمایندگان کارگران درخواست‌ها و مطالبات خود را در جلسه هیات مدیره مطرح کرده تا هیات مدیره شرکت در این خصوص تصمیم‌گیری کند. در غیراین‌صورت این شرکت از نظر حقوق و مزایا مشکلی ندارد و در تحقیق میدانی به‌عمل آمده نیز کارگران از مابقی مدیران نارضایتی نداشته و مدیرعامل این شرکت نیز از کارگران خواسته تا مشکلات خود را به صورت مکتوب ارائه دهند تا در چند روز آینده نتیجه به کارگران اعلام شود. این تجمع اعتراضی پس از تشکیل جلسه هیات مدیره شرکت با نمایندگان کارگری خاتمه یافت.

-------------------

کارگران پیمانی شهرداری الوند خواستار حذف پیمانکار شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شهرداری الوند در تماس با ایلنا گفتند: از اینکه در چند‌ سال گذشته به صورت پیمانی در استخدام چند شرکت پیمانکاری به کار خدماتی و فضای سبز در شهر الوند مشغول کار هستیم، معترض هستیم و خواستار آنیم که وضعیت استخدامی ما به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
این کارگران که تعدادشان حدود ۲۰۰ نفر است، مدعی‌اند که در نتیجه حضور پیمانکار شاهد به تعویق افتادن مطالباتشان هستند و برای همین اواسط هفته گذشته چند نوبت در محل کار خود تجمع کرده‌‌اند.
کارگران پیمانی شهرداری الوند که از اسفند ماه سال گذشته مطالبات مزدی‌شان به تعویق افتاده، مدعی‌ هستند که حقوق دریافتی آنان کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهد و در این بین شرکت واسطه‌ای که هیچ نقشی در خدمات شهری ندارد؛ به واسطه کار آنان؛ به سودهای کلانی دست پیدا کرده‌ است.
به گفته آنان، کارگرانی که توسط شرکت‌های واسطه نیروی انسانی در شهرداری الوند مشغول به کار هستند ثبات شغلی ندارند و هر لحظه امکان بیکاری آنها وجود دارد.

-------------------

مدیرعامل کارخانه وارنا با شکایت کارگران بازداشت شد

به گزارش ایلنا، ابوالقاسم مرادطلب (دادستان شهرستان ورامین) با اعلام این خبر گفت: مدیر عامل کارخانه تولید شیرو لبنیات وارنا به علت شکایت تعدادی از کارگران این کارخانه دستگیر شده و اکنون تحت بازداشت است.
به گفته وی، متولیان این واحد تولیدی از ابتدا تسهیلات کلانی از بانک‌ها دریافت کرده‌اند اما در جای خودش به مصرف نرسانده‌اند و اینگونه این مجموعه بزرگ تولیدی را با مشکل مواجه کرده‌اند.
دادستان ورامین میزان بدهی‌های کل شرکت هلدینگ شهداد تهران را بیش از ۴۶۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که طبق نظر کارشناسان کل این مجموعه تولیدی کمتر از ۱۲۰ میلیارد تومان ارزش ریالی دارد.
وی با تشریح این تخلف اقتصادی اضافه کرد: به عنوان نمونه برای ساخت کشتارگاه زیرمجموعه این شرکت که هم‌اکنون ۸ میلیاردتومان ارزشگذاری شده است، حدود ۶۰ میلیارد تومان بدهکاری دارد.

وارنا مشکلات مدیریتی دارد فرماندار ورامین در این‌باره گفته است: ۹۰ درصد این کارخانه با تسهیلات دولت ساخته شده است و دولت هرآنچه که نیاز بوده به این واحد تولیدی کمک کرده است.
محمدرضا یوسفی افزود: به منظور حل مشکلات این کارخانه ۲۵۰ میلیارد تومان تاکنون تسهیلات پرداخت شده است و اگر امروز مسئولان آن مطالبه تسهیلات دیگری دارند باید شفاف اعلام کنند که برای چه کاری پول نیازدارند و تسهیلات قبلی صرف چه اموری شده است.
وی اظهار کرد: دولت و تمامی دستگاه‌های اجرایی شهرستانی و استانی، بیشترین حمایت از کارخانه وارنا را داشته‌اند اما سوءمدیریت باعث شده حمایت‌ها به افزایش فعالیت و رفع مشکلات منجر نشود؛ بارها به مالک کارخانه اعلام کرده‌ایم اگر روند فعالیت کارخانه به این صورت ادامه پیدا کند این واحد بزرگ تولیدی سالانه ۵۰ میلیاد تومان ضرر می‌دهد.
این کارخانه علاوه بر بدهی‌های بانکی حدود ۹میلیارد تومان نیز به دامداران منطقه بابت خرید شیر بدهکار است.
کارخانه شیر وارنا با ظرفیت تولید یکصد هزار تن محصولات لبنی در سال ۱۳۸۶ افتتاح شد اما پس از پنج سال و پس از فوت مالک اصلی، مشکلات این کارخانه آغاز شد، تا جایی که اکنون به‌طور کامل تعطیل و ۶۰۰ نفر از کارگران آن بیکار شده‌اند.
تازه‌ترین اعتراض کارگران این کارخانه امروز (دوشنبه) رخ داد و جمعی از کارگران با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه ورامین از وی درخواست کردند برای دریافت حقوق معوقه و حل مشکلاتشان کمک کند.

بیکاری کارگران وارنا در سال حمایت از کالای ایرانی زیبنده نیست امام جمعه شهرستان ورامین در این دیدار با کارگران گفت: اینکه بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران کارخانه شیر وارنا در سالی که رهبر معظم انقلاب به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کرده‌اند؛ بیکار شوند به هیچ عنوان زیبنده نیست.
آیت‌الله سیدمرتضی محمودی افزود: از مسئولان درخواست می‌شود برای رفع مشکلات کارخانه وارنا و کارگران این کارخانه چاره‌ای اساسی اندیشیده و اجازه ندهند این واحد مهم تولیدی به‌طور کامل تعطیل شود.
گفتنی است مجموعه تولیدی شهداد تهران دارای ۱۲ شرکت است یکی از آنها کارخانه شیر وارنا است. یک سال است که این واحد تولیدی به علت مشکلات مالی، با کاهش میزان تولید و تعدیل نیرو مواجه شده تا جایی که بسیاری از کارگران این کارخانه می‌گویند بیش از ۴ ماه است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند و این افراد برای احقاق حق خود بارها مقابل فرمانداری ورامین تجمع داشته‌اند.

-------------------

دوشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲٨ مه ۲۰۱٨

کارگران بازداشتی هپکو با قرار وثیقه آزاد شدند

به گزارش ایلنا، صبح امروز دوشنبه (۷خرداد) به دنبال مراجعه‌ی کارگران احضار شده‌ی هپکو به دادستانی اراک، ۵ نفر از این کارگران که به دستور معاون دادستان بازداشت شده بودند، با قرار وثیقه آزاد شدند.

۱۰کارگر هپکو به مراجع قضایی احضار شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در تشریح جزییات احضار کارگران هپکو گفتند: به‌دنبال تجمعات اخیر کارگران هپکو در اعتراض به معوقات مزدی و نامشخص بودن وضعیت شرکت حدود ۱۰ کارگر معترض به مراجع قضائی احضار و برای آنها پرونده تشکیل شده است.
او گفت: از قرار معلوم پرونده این کارگران به شعبه‌ی دوم معاونت دادستان اراک به اتهام «اخلال در نظم جامعه» و «شرکت در تجمعات غیرقانونی» ارجاع داده شده و کارگران از طریق پیامک شماره پرونده قضایی خود را دریافت کرده‌اند. این پرونده به‌صورت گروهی برای کارگران هپکوی اراک تشکیل شده است.
به نقل از این منبع خبری گفته می‌شود: احضار کارگران هپکو درحالی‌ست که پیش از این کارگران هپکو برای پیگیری مطالبات صنفی خود با نهادهای دولتی و مراجع قضایی همانند استانداری، دفتر نماینده ولی فقیه در استان، فرمانداری‌ها و چند نهاد امنیتی و نهاد قضایی نامه‌نگاری کرده‌اند.
در این خصوص یک مرجع قضایی در اراک از تشکیل پرونده برای تعدادی از کارگران هپکو خبر داد و در ادامه گفت: پیش از تحقیقات میدانی از گفتن جزییات خبر معذوریم اما به هر حال کارگران هپکو به دلیل بستن خطوط راه‌آهن مرتکب جرم شده‌اند. بستن خطوط راه‌آهن از خطوط قرمز ما است.

-------------------

تجمع کارگران روغن نباتی پارس قو مقابل کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (هفتم خرداد) جمعی از کارگران روغن نباتی پارس قو مقابل این کارخانه تجمع کردند.
کارگران این کارخانه که در محدوده شهری (مقابل ترمینال جنوب تهران) قرار دارد و اواخر سال 95 به دلیل آلودگی زیست محیطی تعطیل شده، خواستار اجرای آیین نامه‌ی مشاغل سخت و زیان‌آور و برخورداری از بازنشستگی پیش از موعد هستند.
یکی از این کارگران به نمایندگی از همکارانش می‌گوید: حدود صد کارگر هستیم که همه بیش از بیست سال سابقه کار داریم. بعد از تعطیلی کارخانه، درخواستِ بازنشستگی پیش از موعد دادیم و علیرغم اینکه کارفرما با این درخواست موافق است و حاضر است چهاردرصدِ بازنشستگی پیش از موعد را بپردازد، تامین اجتماعی مخالفت می‌کند.
این کارگر مدعی‌ست بارها به نهادهای مسئول مراجعه کرده‌اند ولی پاسخ نگرفته‌ایم. او می‌گوید: اگر بازنشستگی ما برای تامین اجتماعی هزینه‌بردار است، تکلیف ما چه می‌شود؟ باید به کجا مراجعه کنیم؟

-------------------

معوقات مزدی کارگران معدن یورت به ۶ ماه رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معدن یورت می‌گویند: کارفرمای معادن زمستان یورت از خرداد ماه سال گذشته به دلیل کمبود نقدینگی ناش از عدم فروش زغال‌سنگ، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را ندارد و آنها دستمزد ماه‌های تیر، مرداد، شهریور و اسفند سال ۹۶ به همراه دو ماه دستمزد فروردین و اردیبهشت سالجاری را از کارفرما طلبکارند.
به گفته این کارگران، در حال حاضر کارفرما وعده پرداخت دستمزد اسفند ماه سال گذشته را در چند روز آینده داده است.
آنها می‌گویند: بیش از دو ماه از آغاز سال جدید گذشته است اما هنوز حدود ۳۰ درصد از عیدی همکاران ما در بخش اداری معدن زمستان یورت پرداخت نشده است.
طبق اظهارات آنها، علاوه بر تعویق ۶ ماه دستمزد، بیمه اجتماعی کارگران معدن زمستان یورت دست‌کم سه ماه به تاخیر افتاده و میزان بدهی این واحد معدنی به تامین اجتماعی به حدود ۶ میلیارد تومان می‌رسد.
این کارگران درباره چرایی پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران این واحد معدنی می‌گویند: عمده‌ترین مشکلات مالی معدت زمستان یورت از یکسو به تبعات حادثه انفجار اردیبهشت ماه سال ۹۶ برمی‌گردد که منجر به کشته شدن ۴۳ نفر از کارگران شد و از سوی دیگر متعهد نبودن خریداران ذغال سنگ به تعهدات مالی خود در قبال خرید زغال سنگ است.

-------------------

پرداخت یک ماه از معوقات کارگران شهرداری لوشان

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای نخستین هفته جاری، یک ماه از پنج ماه مطالبات مزدی کارگران شهرداری لوشان در استان گیلان پرداخت شد.
به گفته کارگران شهرداری لوشان؛ بعد از ماه‌ها وعده، در نهایت فقط یک ماه از معوقات مزدی ما پرداخت شده است. حال آنکه پرداخت یک ماه دستمزد نمی‌تواند مشکلات مالی ما را که پنج ماه است عایدی نداشته‌ایم، برطرف کند.
از قرار معلوم، کمبود نقدینگی موجب شده دستمزد بیش از ۸۰ کارگر شهرداری لوشان در پنج ماه گذشته پرداخت نشود.
جبار نظامیوند چگینی (سخنگوی شورای شهر لوشان) پیش از این با اعلام خبر ۵ ماه معوقات مزدی ۸۰ کارگر شهرداری به خبرنگار ایلنا گفته بود: تلاش می‌شود با تامین بودجه، اوضاع تغییر کند و بخشی از معوقات کارگران پرداخت شود.

-------------------

مردم شین‌آباد فقط «مرز» را دارند/سرپناه بچه‌هایم را پای هزینه‌های درمان دادم

به گزارش خبرنگار ایلنا، زندگیِ این روزهایش مکافات است؛ مکافاتِ بار بر پشت نهادن؛ کول بردن؛ مکافات اینکه خواسته لقمه‌ای نان از دل کوه‌های پیرانشهر بیرون بکشد تا تن بچه‌هایش لخت نماند؛ تا سفره‌شان، نان خالی و به قول خودش نمک داشته باشد.
نامش «لقمان وحید» است؛ کولبری سی و چند ساله؛ اهلِ «شین آباد» پیرانشهر است؛ اهل همان‌جایی که نامش انگار با قصه‌ی محرومیت و درد گره خورد؛ همان‌جا که کودکیِ دخترکان دبستانی در آتشِ کلاس درس سوخت.
لقمان قربانی فقر است و قربانی جنگ؛ کولبری‌ست که یک پا و یک چشمش را روی مین از دست داده؛ پایش را از زانو بریده‌اند و خلاص؛ اما چشمش را چند بار عمل کرده‌اند ولی بینایی برنگشته؛ پزشکان گفته‌اند اگر یک‌بار دیگر قرنیه چشمش عمل شود؛ شاید بتواند«کمی» فقط «کمی» ببیند؛ اگر پول جور شود و لقمان بتواند چشم به تیغ جراحی بسپارد، فقط می‌تواند پرهیب کسی را که مقابلش نشسته، ببیند، نه بیشتر:
«اهل شین‌آبادم؛ کولبری پیرانشهری؛ تقریبا شش ماه پیش که رفته بودم عراق برای کولبری، موقع برگشت روی مین رفتم؛ یک پایم قطع شده، چشم راستم هم نابیناست؛ چشمم پیوند قرنیه می‌خواهد. شبکیه هر دو چشمم در اثر انفجار مین ترکیده بود که هر دو را عمل کردم اما چشم چپم، قرنیه‌اش آسیب ندیده و سالم است. پای راستم را نیز از پایین زانو قطع کرده‌اند.»
روزی که لقمان روی مین می‌رود، روز نحسی‌ست؛ روزی که بیهوش می‌شود و همانطور بیهوش، هفده روز تمام در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز بستری‌اش می‌کنند؛ وقتی به هوش می‌آید، تازه آغاز مصیبت است؛ جراحی پشت جراحی؛ تیغ پشت تیغ و صورت‌حساب هست که همانطور پشت سر هم می‌نویسند و امضا می‌کنند و لقمان باید همه اینها را بپردازد؛ موظف است که بپردازد؛ نه بیمه دارد و نه کسی از او حمایت می‌کند:
«یک ماه و خورده‌ای در بیمارستان بستری بودم؛ چند بار من را برای عمل چشم به بیمارستان تخصصی فرستادند. در بیمارستان تبریز، سی و چهار میلیون پرداختم؛ بعد بیمارستان «نقده» پایم را عمل کردم که آنجا هم چهار میلیون و خرده‌ای گرفتند؛ در بیمارستانِ تخصصی که چشم راستم را عمل کردم، حدود هفده میلیون تومان پرداختم. هنوز هم تمام نشده؛ دکتر گفته اول تیر باید قرنیه چشم راستم را عمل کنم؛ عملی که حدود ده میلیون تومان هزینه دارد.» لقمان وحید، بیمه تامین اجتماعی ندارد؛ فقط بیمه روستایی دارد؛ اما رفتن روی مین در هنگام کولبری در شرایطی که کروکی و صورت سانحه‌ی تایید شده نباشد، مشمول هیچ پرداختی نمی‌شود؛ در کمیسیون ماده 2 که در استانداری‌ها برگزار می‌شود، هیچ چیز به او تعلق نگرفته‌است؛ نه غرامتی و نه حتی هزینه بیمارستانی.....
نیمه شب در مرز پیرانشهر و انفجاری که ناغافل از ناکجا آباد سرمی‌رسد، فرصتی برای صورت‌برداری ماموران رسمی و تایید رسمی حادثه باقی نمی‌گذارد؛ مردم می‌آیند و مصدوم را به بیمارستان می‌برند؛ هیچ‌کس از این مصیبت خبردار نمی‌شود؛ آب از آب تکان نمی‌خورد تا روزی که از بیمارستان مرخص می‌شود و متوجه می‌شود هیچ «حقی» ندارد؛ قرار نیست برای یک پا و یک چشم، ریالی خسارت به او بپردازند.
این چند ده میلیون هزینه‌ی درمان برای یک کولبر، پول کمی نیست؛ چطور این هزینه‌هار ا پرداختی؟ چه کسی کمک کرد؟ از کجا آوردی؟
«ساختمان داشتم؛ سرپناهِ بچه‌هایم؛ فروختم؛ مجبور شدم بفروشم؛ تقریباً هفتاد میلیون فروختم؛ خودم را بی‌خانه کردم؛ خانواده‌ام را آواره کردم تا هزینه‌های درمان را بپردازم؛ البته درمان که نه؛ هزینه‌های قطع پا و عمل چشمی که همچنان نابیناست و باز هم باید زیر تیغ برود»
منبع درآمدم: هیچ...
لقمان از همان ابتدای جوانی کولبر بوده؛ یادش نمی‌آید از چه زمان، اما خیلی سال است که کولبری می‌کند؛ تا حالا که سی و چهار ساله شده و دو فرزند دارد، شغلی غیر از کول‌بردن را تجربه نکرده؛ فرصت دیگری نبوده که تجربه کند؛ از او می‌پرسم منبع درآمدت چیست؟ می‌گوید: هیچ؛ هیچ؛ منبع درآمدی ندارم؛ خانمم می‌رود کار؛ با کارگران می‌رود سر زمین؛ زمین چغندر و نخود؛ می‌رود بیگاری و فعلگی؛ روزی چهل هزار تومان درآمدش است اما درآمدی که چه بگویم؛ نمی‌پردازند؛ می‌گویند فصل برداشت بیایید طلب‌هایتان را بگیرید؛ آن موقع تسویه می‌کنند؛ الان از پول خبری نیست.
همسر لقمان، روستایی‌ای است که روی زمین دیگران بیگاری می‌کند به امید آن روزی که محصول به ثمر بنشینند و چندرغاز دستمزد را با ماه‌ها تاخیر بپردازند؛ همسر لقمان از صبح علی‌الاطلوع می‌رود و تا غروب سر زمین است؛ مجبور است که برود؛ مجبور است برود چغندرکاری تا خانواده از گرسنگی تلف نشود.
غیر از انجمن‌های مردمی کسی سراغ‌مان را نگرفت
لقمان می‌گوید: الان برای «نان خریدن» هم محتاجیم؛ کسی به ما کمک نکرد؛ فقط در پیرانشهر چند انجمن و نهاد مردمی هستند که به امثال ما کمک می‌کنند؛ برنج و نان برای خانواده کولبران مصدوم می‌آورند؛ ماه رمضان هم بامیه و زولبیا آوردند برایمان؛ خدا خیرشان بدهد؛ غیر از این انجمن‌ها، هیچ‌کس سراغ ما ر ا نگرفت؛ غیر از خدا کسی را نداریم؛ غیر از خدا کسی صدای ما را نمی شنود..... راستی ممنونم که زنگ زدید و خواستید حرف‌هایم را بشنوید؛ خواستید صدای منِ خانه‌نشین را به گوش همه برسانید...
مردم شین‌آباد فقط مرز را دارند
در شین‌آباد کار نیست؛ کارخانه نیست؛ به قول لقمان مردم فقط مرز را دارند؛ می‌روند عراق و برمی‌گردند؛ تنها همین راه برای نان خوردن هست؛ برادرها و پدر لقمان هم کولبر هستند؛ همه خانواده کولبرند؛ اما در این چند ماه وضع بدتر شده؛ مرزها را که بستند، خیلی‌ها از نان خوردن افتادند؛ هرچه مردم اعتراض کردند، فعالان مدنی اعتراض کردند، حتی نمایندگان مجلس اعتراض کردند، فایده نکردند؛ مرزها را بستند و گفتند دیگر «باز» نمی‌شود؛ تمام.
لقمان می‌گوید: شش ماه است که مرز را بسته‌اند؛ برادرهایم بیکار شده‌اند؛ وضعشان خراب است؛ همه به فلاکت افتاده‌اند. یکی از برادرهایم رفته دستفروشی تبریز.....
اما در نهایت امر، لقمان نگران تیرماه است؛ نگران عمل قرنیه چشم که حدود ده میلیون هزینه دارد؛ به او هیچ خسارتی ندادند؛ او قربانی مین است اما قربانی فراموش شده؛ قربانی‌ای علیل که نه تنها غرامت نگرفته بلکه به او گفته‌اند «رد مرز» کرده‌ای آنهم غیرقانونی؛ پس باید جریمه بپردازی؛ همین می‌‌شود که از خیر شکایت می‌گذرد: «به ما کولبران روی مین هم که برویم، چیزی نمی‌دهند؛ شکایت، فقط دوندگی است؛ نتیجه ندارد».
حسین احمدی نیاز (وکیل قربانیان مین) با بیان اینکه در بحث انفجار مین و مصدومیت، وضعیت کولبران به مراتب از «مردم عادی» بدتر است؛ چراکه به کولبران نگاه مجرمانه وجود دارد و چیری به آنها نمی‌پردازند؛ می‌گوید: در حالت کلی در مورد قربانیان مین ضعف و خلاء قانونی داریم؛ تنها قانونی که در این زمینه داریم قانون پرطمطراق و پرسروصدایی به نام «قانون بازگشت مهاجران جنگی به مناطق خود» است که مربوط به بازگشت مهاجران جنگی به مناطق جنگ‌زده است و تبصره‌ای دارد درباره اینکه کسانی که به مناطق جنگی بازگشته‌اند اگر روی مین رفتند، باید مشخصا به آنها خسارت پرداخت شود. این ماده واحده بسیار قدیمی است و ما قانون مستقلی درباب قربانیان مین نداریم. این ایراد بسیار بزرگی است که به خلاء و ضعف قانونی در نظام حقوقی ایران برمی‌گردد.
این وکیل دادگستری معتقد است باید نمایندگان مجلس به خصوص نمایندگان مناطق کردنشین، آستین‌ها را بالا بزنند و قانون مستقلی برای قربانیان مین تصویب کنند؛ قانونی که همه قربانیان را صرفنظر از قومیت، شغل و جنسیت دربربگیرد و این ضعف قانونی جبران شود؛ قانونی که بتواند راه‌حل قابل قبولی برای امثال لقمان وحید، قادر نباتی و خیلی از کولبران مصدوم و آسیب‌دیده باشد.
آخرین درد دلِ «لقمان وحید»، فقط یک سوال است؛ یک سوال ساده:
«چرا کسی پاسخ نمی‌دهد که گناه من چیست؟ اگر در شین‌آباد، فرصت کار کردن بود، چرا باید می‌رفتم کولبری؛ چرا می‌گویند غیرقانونی، «ردِ مرز» کرده‌ای؟ گناه من چیست که باید یک پا و یک چشمم را بدهم، سرپناه فرزندانم را بدهم و هنوز هم بگویند اشتباه کرده‌ای؟ گناه من چیست که تاوانش، یک عمر خانه‌نشینی شده....»
گزارش: نسرین هزاره مقدم

-------------------

یکشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۷ مه ۲۰۱٨

حضور رانندگان معترض در جلسه دیروز شورای شهر گرگاند

به‌گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از راننده‌های نیسان حمل نخاله در جلسه دیروز شورای شهر گرگان حضور یافته و به وضعیت نابسامان کارشان اعتراض کردند.
حسن بابایی (راننده) که ازجمله نمایندگان رانندگان معترض بود؛ در گفتگو با ایلنا گفت: از مدتی قبل استانداری گلستان با ایجاد ممنوعیت در محل سابق تخلیه نخاله در جاده هزارپیچ گرگان، موجب سرگردانی رانندگان حمل نخاله شد. گرچه محل‌هایی برای تخلیه نخاله از سوی مقامات شهری در نظر گرفته شد اما به دلایل مختلف، بازهم دوامی نداشت و در آخر محل تخلیه نخاله را به جاده توسکاستان انتقال دادند. اما این جاده محل بسیار نامناسبی برای این کار است چراکه بسیار صعب‌العبور و باریک است. بعضی جاهای آن خاکی است، یک‌طرف آن پرتگاه است و سمت دیگر آن زمین کشاورزی است. ماشین‌های سنگین زیادی در آنجا رفت‌و‌آمد می‌کنند و حضور و رفت‌و‌آمد آنها، بعلاوه حدود 500-600 نیسان موجب بند آمدن جاده می‌شود و هزینه‌های زیادی بر آنها تحمیل می‌کند. جدا از استهلاک ماشین، هزینه سوخت و هزینه کارگر، رفت‌و‌آمد در این جاده بسیار خطرناک و زمان‌بر است.
بابایی افزود: بیشتر اعضای شورای شهر اعتراض ما را پذیرفته و قرار شد به صورت موقت جای دیگری را به ما بدهند تا بعدا برای محل دائم آن تصمیم‌گیری شود.
در همین زمینه حسین ربیعی (سخنگو و عضو شورای شهر گرگان) به ایلنا گفت: سال‌ها معدن تخلیه نخله‌ها در جاده هزارپیچ و پشت استانداری قرار داشت. استانداری از این مساله راضی نبود و دستور به توقف تخلیه در اینجا و انتقال این کار به جاده توسکاستان را داد چراکه در آنجا معادن شن و ماسه‌ای هستند که خالی هستند و می‌توان نخاله‌ها را در آنجا خالی کرد. برای کامیون‌های تک‌چرخ و جفت این حمل بار می‌صرفد اما برای نیسان از لحاظ هزینه‌ای به‌صرفه نیست و کسی حاضر نیست همان مبلغی را که به ماشین سنگین می‌دهد به نیسان هم بدهد. بنابراین در ابتدا قرار شد نیسان‌ها در جاده زنگیان نخاله‌ها را خالی کرده و کامیون‌ها آنها را به توسکاستان منتقل کنند. اما مدتی بعد بخشداری آن منطقه به این مساله اعتراض کرد و جلوی این کار گرفته شد. از همین روی، قرار شد نیسان‌ها مستقیما برای تخلیه نخاله به جاده توسکاستان بروند. عضو شورای شهر گرگان درباره مطالبه راننده‌های معترض گفت: آنها می‌خواستند که جایی نزدیک‌تر برای تخلیه به آنها داده شود و سپس نخاله تخلیه شده را کامیون‌ها به جاده توسکاستان انتقال دهند.
وی تاکید کرد: زندگی این راننده‌ها از همین کار می‌گذرد و در طی چند مدت اخیر با بدتر شدن وضعیت اشتغال در این منطقه، تعداد بسیار زیادی از آنها نیسان تهیه کرده و به حمل‌و‌نقل روی آورده‌اند. به آنها حتی پیشنهاد اعطای وام داده شد ولی آنها به‌خاطر عدم توانایی در بازپرداخت وام‌ها، این پیشنهاد را نپذیرفتند.
سخنگوی شورای شهر گرگان در پایان، اظهار داشت: فعلا قرار شده شهرداری یک محدوده دو-سه‌هزار متری سهل‌الوصول‌تر را برای تخلیه در اختیار آنها بگذارد و همزمان با پیمانکار وارد مذاکره شود تا نخاله‌ها را با ماشین سنگین به جاده توسکاستان انتقال دهند.

-------------------

کارگران اخراجی شهرداری طبس در دومین روز از تجمع چادر زدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۲۰ کارگر پیمانی شهرداری طبس با خرید یک دستگاه ماشین جاروی خیابان از سوی پیمانکار، از کار بیکار شده‌اند. از روز گذشته که اجتماع صنفی کارگران شهرداری به همراه خانوادهایشان مقابل شهراری شدت گرفته، کارفرما ۴ نفر از کارگران اداری خود را به کار سابق‌شان بازگردانده است.
به گفته معترضان، کارگران حداقل چهار ماه دستمزد معوقه دارند و عیدی سال ۹۵ به همراه یکسال حق اضافه‌کاری خود را نیز از کارفرما دریافت نکرده‌اند.

کارگران اخراج شده پیمانی هستند/شهرداری۹۴ کارگر مازاد دارد
مجید بهارستانی (شهردار طبس) گفت: تعدیلی که اخیرا بدون هماهنگی صورت گرفته توسط شرکت پیمانکار طرف قرارداد شهرداری انجام شده و چند نفر از کارگران شهرداری متاسفانه تعدیل شدند.
به گفته وی، همه مدیران شهر می‌دانند برای سبک‌سازی شهرداری تعدیل باید انجام شود ولی ما هنوز دست به هیچ تعدیلی در خود شهرداری نزدیم.
او افزود: در صورتی که از نظر قانونی حداکثر می‌توان ۱۵۰ نیرو داشته باشیم اما کل نیروهای شهرداری طبس خدماتی و فضای سبز و شهرداری نزدیک ۲۴۴ نفر است که تقریبا ۹۴ نیرو اضافه‌تر از سازمان داریم.
به گفته وی، تعدیل نیرو و مشکلات شهرداری، مشکل اکثر شهرداری‌های کشور است که مشکلات مالی و بدهی دارند.
وی تاکید کرد: اگر حق مردم و شهر طبس داده شود همه مشکلات مرتفع می‌شود، مردم طبس نیاز به کمک و ترحم ندارند بلکه حق آنها داده شود کفایت می‌کند.
مجید بهارستانی افزود: با استانی شدن تقسیم عوارضات و مالیات بر ارزش افزوده مشکلات برای شهرداری طبس مضاعف شد یعنی شاید بشود گفت شهرداری طبس در استانی شدن تقسیم ارزش افزوده در کشور از همه شهرهای ایران بیشتر ضرر کرده و علت آن هم داشتن منابع غنی زیرزمینی و معادنی متعدد است، ولی عایدات شهرداری از آن بسیار ناچیز است.
وی بیان کرد: اگر سهم شهرداری طبس از آن دو درصدی که در شهرهای مشابه شهر طبس ایران پرداخت می‌شود، داده شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود.
شهردار طبس گفت: درست است که طبق قانون شرکت‌های خصوصی دو درصد را پرداخت نکنند ولی همانطور که در شهرهای نفتی استثنا قائل شدند و علاوه بر آن سهمیه پول نفت که به همه شهرها می‌دهند، به شهرهایی که نفت‌خیز هستند درصدی اضافه‌تر برای آن شهرداری‌ها درنظر می‌گیرند.
وی تاکید کرد: برای شهر طبس نیز باید استثنایی قائل شده و درصدی از عوارضات معادن با این عوارضاتی که برای شهر دارند قائل شوند که اگر پرداخت شود قسمتی از مشکلات شهرداری طبس رفع خواهد شد.
بهارستانی بیان کرد: از طرفی با توجه به اوضاع بد اقتصادی و حمایت‌های کم دولت از شهرداری، متاسفانه شهرداری‌ها هر روز با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شوند.
وی با اشاره به وسعت زیاد و تراکم کم جمعیت طبس گفت: محدوده قانونی شهر طبس ۱۷۰۰ هکتار است که با توجه به تراکم ۴۰ هزار نفری بسیار تراکم پایین است و سطح خدمات شهرداری بالاست، بنابراین تعداد نیرویی که باید برای خدمات شهری در داخل شهر به کار بگیریم؛ زیاد است.
وی خاطرنشان کرد: همه مدیران شهر می‌دانند برای سبک‌سازی شهرداری تعدیل باید انجام شود ولی ما هنوز دست به هیچ تعدیلی در خود شهرداری نزدیم. شهردار طبس در خصوص اعتراض کارگران اخراج شده شرکت پیمانکار شهرداری گفت: تعدیلی که اخیرا بدون هماهنگی صورت گرفته توسط شرکت پیمانکار طرف قرارداد شهرداری انجام شده و چند نفر از کارگران شهرداری متاسفانه تعدیل شدند.
وی با بیان اینکه این کار برای من بسیار دردآور است، افزود: ارزش افزوده‌ای که در ماه گذشته برای شهرداری طبس وارد شده ۳۵۰ میلیون تومان است و درآمد شهرداری در اردیبهشت‌ماه تقریبا ۴۰۰ میلیون تومان بوده، در صورتی که باید ۷۰۰ میلیون تومان ماهیانه به این شرکت‌ها حقوق بدهیم که نزدیک به ۲۵۰ میلیون تومان در هر ماه زیر بار قرض می‌رویم و به این علت مجبور به تعدیل هستیم.
بهارستانی عنوان کرد: این تعدیل از شرکت‌های زیرمجموعه خدمات شهرداری است و ما تمام سعی و تلاش خود را کردیم که بتوانیم چند نفری که بیکار شدند را در جاهای مختلف ازجمله سازمان میراث فرهنگی که اعلام نیاز برای کارگر کردند به کارگیری کنیم و افتخار از ما گرفته شده که بتوانیم با این دوستان همکاری داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر توان شهرداری بود و درآمدی کسب کنیم که نیاز به جذب نیرو داشتیم اولویت با این کارگران خواهد بود و برگردانده خواهند شد.
شهردار طبس گفت: با همت مسئولین شهرستان ازجمله فرماندار ویژه و شورای شهر این مشکلات را به مرکز استان و آنها به مرکز کشور انتقال دهند و مشکلات شهرستان را بازگو کنیم. وی تاکید کرد: اگر حق و حقوق مردم شهر طبس داده شود همه مشکلات رفع می‌شود و این همت مسئولین شهرستان و لطف مسئولین کشوری به شهر طبس را می‌طلبد.

-------------------

تجمع معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس/از بلاتکلیفی به ستوه آمده‌ایم

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (ششم خرداد) جمعی از معلمان حق‌التدریس در اعتراض به وضعیت استخدامی خود، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرند. این معلمان می‌گویند: خواسته ما جذب در آموزش و پرورش است و از این بلاتکلیفیِ شغلی به ستوه آمده‌ایم.
یکی از حاضران در تجمع امروز می‌گوید: ما معلمان حق‌التدریس، حقوق ثابت ماهیانه نداریم؛ در ماه‌های تابستان نیز بیکاریم و درنتیجه درآمد نداریم؛ خواسته ما از نمایندگان مجلس این است که فکری به حال بلاتکلیفی شغلی ما بکنند و از وزارت آموزش و پرورش بخواهند که برای جذب ما اقدامات لازم صورت بگیرد.

-------------------

مرگ کارگر خودسوزی کرده شهرداری آبادان/مطالبات کارگران پرداخت شد

منابع کارگری ایلنا در شهرداری آبادان گفتند: «زامل آذربایجان» کارگر خدماتی ناحیه دو منطقه سه شهرداری آبادان که عصر روز (دو‌شنبه؛ ۳۱ اردیبهشت ماه) در مقابل شهرداری اقدام به خودسوزی کرده بود، امروز یکشنبه (۶ خرداد ماه) جان خود را به دلیل شدت جراحات وارده از دست داد.
به گفته همکاران وی، او به همراه یکی دیگر از همکارانش که برای نجات جان او اقدام کرده و دچار سوختگی شده بود، از یک هفته پیش به بیمارستان سوانح سوختگی اهواز منتقل شده بودند. به نقل از یکی از همکاران این کارگر گفته می‌شود: پس از حادثه درناکی که برای دو نفر از همکارن‌مان رخ داد که در نهایت منجر به مرگ یکی از آنها شد، کارفرما همه مطالبات مزدی کارگران شهرداری آبادان را یکجا پرداخت کرد‌ه‌است.

-------------------

شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۶ مه ۲۰۱٨

کارگران فصلی واحد بهره‌برداری هفت تپه تجمع کردند

به گزارش ایلنا، صبح امروز شنبه (۵ خرداد ماه) گروهی از کارگران واحد بهره‌برداری مجتمع نیشکر هفت تپه که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند، با تجمع مقابل ساختمان اداری مجتمع خواستار استمرار فعالیت شغلی خود با کارفرما شدند.
آنها مدعی‌ هستند: حدود ۴۰۰ کار واحد بهره‌بردار مزارع نیشکر هستیم که بعد از پایان فصل بهربرداری نی در مزارع نیشکر کاری برای انجام دادن نداریم به همین دلیل از مدیریت مجتمع هفت تپه می‌خواهیم تمام کارگران بهره‌بردار را در بخش‌های دیگر مشغول کار کند.
آنها می‌گویند: در حال حاضر کارفرما حدود ۱۰۰ کارگر بهره‌بردار را در بخش آبیاری مزارع نیشکر به کار گرفته و مابقی وضعیت مشخصی ندارند.
به گفته یکی از کارگران هفت تپه، حِرفِه یک کارگر بهره‌بردار همانند نی‌بُری یک شغل فصلی و موقت تلقی می‌شود، کارگرانی که این حرفه را انجام می‌دهند تنها در طول فصل برداشت به صورت موقت استخدام می‌شوند و طبیعی‌ست که بعد از اتمام کار برداشت نی شغل خود را از دست بدهند.
او گفت: یکی دیگر از مشکلات اساسی کارگران فصلی در مجتمع نیشکر هفت تپه وضعیت پرداخت بیمه اجتماعی آنهاست. کارگرانی که به‌صورت فصلی در مزارع نی مشغول به کارند به دلیل آنکه حق بیمه آنها تنها نیمی از سال پرداخت می‌شود برای دوران بازنشستگی دچار مشکل خواهند شد.

-------------------

تجمع مستمری‌بگیران مقابل اداره کل تامین اجتماعی لرستان

کجاست وعده اجرای قانون همسان‌سازی؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از مستمری‌بگیران استان لرستان حوالی ظهر امروز (5 خرداد ماه) مقابل ساختمان اداره کل سازمان تامین اجتماعی در شهرستان خرم آباد تجمع کردند.
تعدادی از حاضران در تجمع گفتند: پرداخت مستمری‌ها به روال گذشته نیست و با تاخیر واریز می‌شود. این در شرایطی است که ما باید بخشی از دریافتی‌های خود را برای پرداخت اقساط وام‌های خود کنار بگذاریم. بانک به این کار ندارد که سازمان تامین اجتماعی چه زمانی مستمری‌ها را واریز می‌کند و پولش را می‌خواهد.
معترضان با بیان اینکه تاخیر در واریز مستمری؛ برنامه‌ریزی‌های زندگی آنان و اعضای خانواده‌هایشان را برهم ریخته است، گفت: وقتی برنامه‌ای می‌ریزیم که با پولمان کاری انجام دهیم، باید راس زمان مقرر مستمری خود را دریافت کنیم نه اینکه ۴ یا ۵ روز بعد. البته ما این نگرانی را داریم که از ماه‌های آینده تاخیر در واریز مستمری‌‌ها بیشتر هم بشود از همین رو از سازمان تامین اجتماعی انتظار شفاف‌سازی داریم.
مستمری‌بگیران لرستانی معترض در ادامه یکی دیگر از مطالبات خود را همسان‌سازی حقوق بازنشستگان عنوان کردند و افزودند: همین حالا بیشتر بازنشستگان زیر ۲ میلیون تومان مستمری می‌گیرند. پس کجاست وعده اجرای همسان‌سازی که قانونش در مجلس تصویب شده است؟!
آنها افزودند: در تجمع امروز خوهان ملاقات با مدیرکل تامین اجتماعی استان بودیم که ایشان نیامدند و قرر شد فردا پس از برگزاری یک نوبت تجمع دیگر؛ با وی ملاقات کنیم.

-------------------

۲۰ کارگر شهرداری طبس با خرید ماشین جاروی خیابان تعدیل شدند

تجمع کارگران

به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در طبس می‌گویند: همزمان با خرید یک دستگاه ماشین جاروی خیابان، ۲۰ کارگر پیمانی شهرداری طبس که به عنوان نیروهای خدماتی در سطح شهر فعالیت داشتند، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری از کار بیکار شدند.
گفته می‌شود میانگین سابقه کاری این کارگران ۱۰ تا ۱۵ سال است و آنها هنوز بابت چهار ماه مزد پرداخت نشده و عیدی سال ۹۵ به همراه یکسال حق اضافه‌کاری طلبکار هستند. کارگران معترض شهرداری طبس می‌گویند؛ آنها بعد از اتمام قراردادهای کاری در راستای اجرای سیاست کاهش هزینه شهرداری اخراج شده‌اند.
به گفته این کارگران معترض، کارفرمای شرکت اعتنایی به خواسته بازگشت به کار کارگران اخراجی ندارد و می‌گوید طبق قراردادی که با شهرداری داریم؛ به این تعداد نیروی کار لازم نداریم. طبق اظهارات آنان، شهرداری طبس پیگیر مشکلات کارگران نیست. از این رو کارگران اخراجی امروز به همراه خانواده‌های خود با تجمع مقابل ساختمان شهرداری این شهر، نارضایتی خود را به مسئولان شهرداری اعلام کردند.
به گفته آنان، مسئولان شهرداری طبس مدعی هستند که مسئولیتی در قبال کارگران پیمانی ندارند به همین دلیل پیگیر مطالبات مزدی و بیمه‌ای آنها نیستند.

-------------------

سه ماه از مطالبات مزدی کارگران هپکو پرداخت شد

به گزارش ایلنا، سعید فرخی با اعلام این خبر گفت: در پی اعتراض اخیر کارگران هپکو نشستی ویژه در ۳۱ اردیبهشت ماه جاری با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار مرکزی، مسئولان سازمان خصوصی‌سازی کشور، استاندار مرکزی و نمایندگان مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت در تهران تشکیل شد که یکی از مصوبات مهم آن پرداخت معوقات حقوق کارگران این واحد صنعتی تا پایان روز سوم خردادماه بود.
وی توضیح داد: عصر روز پنجشنبه (سوم خرداد ماه) با مساعدت بانک ملی و پیگیری استانداری مرکزی مبلغ ۷۵ میلیارد ریال به عنوان حقوق معوقه کارگران هپکو به حساب آنان واریز شده است.
موضوع ساماندهی شرکت هپکو نیز در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور در تهران در هفته جاری برگزار شد که در آن براساس قانون با استعفای سهامدار جدید شرکت هپکو موافقت شد و این واحد تولیدی تا تعیین سهامدار جدید با ارائه وکالت به سازمان خصوصی‌سازی واگذار شد.
با توجه به اختیار مالکانه ۶۰ و هفت دهم درصدی سازمان خصوصی‌سازی، تا زمان تعیین وضعیت مشتری و سهامدار جدید براساس تکلیف وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست مذکور مقرر شد این سازمان راسا مدیریت هپکو را برعهده داشته باشد.
کارگران هپکوی اراک در چند نوبت با برگزاری اجتماعات صنفی خواستار توجه مسئولان به مطالبات خود شدند.
شرکت هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشی‌آلات راه‌سازی تاسیس و از سال ۱۳۵۴شروع به فعالیت کرد.
شرکت هپکو اراک در حال حاضر ۲۲ نوع ماشین‌آلات راه‌سازی ازجمله گریدر، لودر و غلتک تولید می‌کند که هشت نوع از محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی ازجمله ژاپن، آلمان، سوئد و نیو هلند است و این شرکت برای تامین ماشین‌آلات شرکت‌های راه‌سازی کشور آمادگی کامل دارد و در این زمینه تاکنون خوش درخشیده است.

-------------------

بلاتکلیفی کارگران بیکار شده کارخانه «شیر وارنا»

به گزارش ایلنا، بیش از ۲۰۰ کارگر شاغل در کارخانه لبنیات وارنا بعد از پایان تعطیلات نوروزی وضعیت هنوز مشخصی ندارند و از کار بیکار شده‌اند. این کارگران روز پنجشنبه (سوم خرداد ماه) مقابل فرمانداری ورامین تجمع کردند.
کارگران این کارخانه که پیگیر بازگشت به کار خود هستند، می‌گویند: بین سه تا چهار ماه مطالبات مزدی طلبکاریم و درمورد مشکلات‌مان کسی پاسخگو نیست.
به گفته کارگران وارنا، در این فاصله مدیران کارخانه در حال جمع‌آوری و انتقال ماشین‌آلات به یک مکان دیگر هستند و اگر مسئولان درباره این موضوع تدبیری نیندیشند، در آینده نزدیک امکان وصول مطالبات مزدی وجود ندارد و کارخانه هم به طور کامل تعطیل می‌شود.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ورامین؛ روز پنجشنبه با حضور در بین کارگران معترض وارنا، از روند پیگیری‌هایی که انجام داده، گزارشی به کارگران معترض این واحد تولیدکننده انواع محصولات لبنی ارایه داد و از کارگران خواست به تجمع خود پایان دهند اما کارگران تمکین نکردند.
پیش از این فرماندار ورامین، سوءمدیریت را عامل اصلی مشکلات کارخانه شیر وارنا و کارگرانش اعلام کرده بود.
محمدرضا یوسفی با اشاره به دریافت تسهیلات ۲۵۰ میلیارد تومانی برای این کارخانه گفت: این واحد تولیدی به دنبال تسهیلات بانکی است و باید به صورت شفاف محل هزینه این تسهیلات را مشخص کند.
یوسفی، میزان بدهی این کارخانه به دامداران منطقه را بیش از ۸ میلیارد تومان اعلام کرد.
کارخانه شیر وارنا در سال ۱۳۸۶ به عنوان بزرگترین واحد تولیدی لبنیات با ظرفیت روزانه ۱۰۰ هزار تن محصولات لبنی فعالیت خود را درورامین آغاز کرد.

-------------------

پنجشنبه ۳ خرداد ۱۳۹٧ - ۲۴ مه ۲۰۱٨

تجمع کارگران «تراورس» مشهد برای دومین روز متوالی

به گزارش ایلنا، در ادامه اعتراض صنفی روزهای گذشته کارگران تراورس در برخی نقاط مختلف کشور، صبح امروز اجتماع کارگران تراورس مشهد ادامه یافت.
کارگران تراورس مشهد که دیروز نیز تجمع مشابهی در محل کار خود برپا کرده بودند، مدعی‌اند؛ پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها چندین ماه به تاخیر افتاده و در خصوص بیمه تامین اجتماعی نیز دچار مشکل هستند.
به گفته یکی از معترضان؛ هر روز صدای اعتراض کارگران خطوط ابنیه راه‌آهن از طریق رسانه‌ها به گوش مسئولان می‌رسد اما با بی‌توجهی مسئولان روبرو هستیم و در نتیجه هر روز اعتراض صنفی کارگران خطوط ابینه گسترده‌تر می‌شود.

-------------------

کارگران نورد لوله اهواز ۳تا ۶ماه مزد معوقه طلبکارند

تعدادی از کارگران کارخانه نورد لوله اهواز به خبرنگار ایلنا گفتند: از مجموع ۷۰۰ کارگری که در این واحد صنعتی مشغول کارند حدود ۴۰۰ نفر قراردادی و مابقی به واسطه پیمانکار مشغول کارند.
برپایه این اطلاعات، معوقات مزدی کارگران قراردادی تا حدود ۳ ماه و در مقابل مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری نزدیک به ۶ ماه برآورد می‌شود.
گفته می‌شود؛ مدیریت و مالکیت کارخانه نورد لوله اهواز در سال ۹۳ به بخش خصوصی واگذار شد و مسئله به تاخیر افتادن مطالبات این کارگران از زمانی آغاز شد که مدیریت جدید با مسئله کمبود نقدینگی روبرو شد.
با ادامه این وضعیت اوضاع معیشتی کارگران سخت‌تر شده به همین دلیل آنان خواستار توجه مسئولان به مشکلات خود هستند.

-------------------

رانندگان کامیون فریادرسی ندارند/آیا افزایش کرایه بار محقق می‌شود؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، جاده‌های پرمخاطره تنها به جدایی آدم‌ها نمی‌انجامند، گاهی هم به سبب بی‌انتها بودنشان سبب‌ساز یک اتحاد صنفی می‌شوند؛ انگار که جرقه‌ای در انبار کاه زده باشند. صحبت از اتحاد صنفی کامیون‌داران است؛ همان کسانی که امتداد جاده‌ها را با مشقت فراوان در گرما و سرما در پی لقمه نانی می‌پیمایند.
دو روزی می‌شود که راننده‌ها در شاهراه‌های موصلاتی استان‌های بزرگ (قزوین، کرمان، همدان، اصفهان، گیلان، فارس، یزد، خراسان جنوبی، گلستان و هرمزگان) کامیون‌های خود را به کنار جاده می‌زنند و از بارگیری و حتی حمل سوخت برای انتقال به پمپ بنزین‌ها خودداری می‌ورزند.
می‌گویند که به ثابت ماندن کرایه‌بار، گران شدن عوارضی و لوازم یدکی اعتراض داریم. شیوه مسالمت‌آمیز اعتراض آنها توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را هم به خود جلب کرده است. به نظر می‌رسد که پیام خود را رسانده‌اند: «حق گرفتنی‌ست دادنی نیست!»
این جمله را کامیون‌داران مشهدی روی بنرهای خود نوشته‌اند. کامیون‌داران زرند کرمان هم علاوه بر بالا بودن مخارج کامیون و قطعات یدکی یک خواسته مشخص را به منظور مقابله با پایین بودن کرایه‌ها مطرح کرده‌اند: «خواهان تعیین کرایه پایه برمبنای تن بر کیلومتر می‌باشیم.»
براساس اعلام وزارت راه‌ و شهرسازی؛ ۳۶۰ هزار کامیون حمل بار در کشور وجود دارد. اگر هر کامیون‌دار با کارِ پرمحنت و این همه خون‌ودل خوردن بخواهد خرج یک خانواده را بدهد، به او حق می‌دهیم که به پایین بودن کرایه بار و بالا بودن حق کمیسون شرکت‌های باربری‌ اعتراض داشته باشد.
به گفته «عباس خاکبازان» رئیس انجمن صنفی کارگری رانندگان ناوگان یخچالدار بین‌المللی شهر تهران به دلیل عدم نظارت سازمان راهداری بر شرکت‌های باربری، این شرکت‌ها بین ۵۰ تا ۸۰ درصد هزینه حمل را به عنوان کمیسیون خود برمی‌دارند.
سود چندانی به جیب راننده نمی‌رود
اگر خوش‌بینانه نگاه کرده باشیم عملا تنها نصف کرایه حمل بار به راننده می‌رسد که باتوجه به هزینه‌هایی که نگهداری کامیون‌های مستهلک آنها دارد، در نهایت سود چندانی به جیب راننده نمی‌رود. برای مثال در شهرستان شهرضا واقع در استان اصفهان که کامیون‌داران آن اعتصاب کرده‌اند، کرایه حمل بار توسط خاور مسقف ۴۶۵ هزار تومان است که اگر شرکت باربری نصف این رقم را به عنوان حق کمیسون دریافت کند، تنها ۲۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان نصیب صاحب خاور می‌شود.
بیراه نیست که رانندگان روز یک خرداد را «روز اتحاد و اعتصاب رانندگان ناوگان حمل‌و‌نقل برای اجرای عدالت» نام نهاده‌اند؛ اجرای عدالت برای آنها به حال تعلیق درآمده است. شرکت‌های حمل‌بار بیشترین سود را از کامیون‌های آنان می‌برند بدون اینکه مابه‌ازاء واقعی کارِ سخت آنها را بپردازند.
کارِ زیاد و دستمزد کم برای آنها معنایی جز بی‌عدالتی ندارد و در این شرایط آنها چاره‌ای دیگر به جز برگزاری دست از کار کشیدن نداشتند. رانندگان بدین‌وسیله قدرت چانه‌زنی خود را به رخ کشیدند و کاری کردند تا ۴۰ ساعت پس از آغاز اعتصاب نهایتا روز گذشته (چهارشنبه) «داریوش امانی» معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل ونقل جاده‌ای اعلام کند: هم‌اکنون در مرحله اخذ مجوز از دستگاه‌های دولتی هستیم تا کرایه رانندگان کامیون را ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش دهیم.»
البته مشخص نیست که دولت چه زمانی افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصد کرایه‌بار را تصویب کند. با این حال باید پس از افزایش کرایه‌ها فکری به حال گرانی قطعات کامیون‌ها کرد که افزایش قیمت ارز روی آن تاثیر مستقیم گذاشته است. ضمن اینکه باید نظارت بیشتری بر عملکرد شرکت‌های باربری صورت بگیرد تا اینقدر بی‌حساب و کتاب از رانندگان حق کمیسون نگیرند.
دست دلالان در کار است
«محمد خان بلوکی» مدیرعامل کانون انجمن های صنفی بار، رانندگان و حمل و نقل ترابری کشور معتقد است تا دست دلالان در کار است رانندگان ناراضی خواهند ماند چراکه آنها به هر میزان که می‌خواهند از صاحبان کامیون به ازای یافتن مشتری، حق کمیسون می‌گیرند.
وی با بیان اینکه باید کف کرایه حمل بار مشخص باشد به ایلنا، می‌گوید: برای نمونه کرایه حمل بار از مسیر A به مسیر B توسط صاحب شرکت حمل بار ۲ میلیون تومان تعیین می‌شود. حالا شرکت به راننده می‌گوید که من ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آن را به عنوان حق کمیسون برمی‌داریم و الباقی مال تو. اسم این را جز دلالی چه می‌توان گذاشت؟! راننده به خاطر اینکه بیکار نباشد قبول می‌کند؛ این در حالی است که شرکت‌ها از خود کامیونی برای حمل بار ندارند. اگر این دلال‌ها را جمع بکنند کرایه بارها مناسب می‌شود و کار کردن برای صاحب ماشین می‌صرفد. متاسفانه ۷۰ درصد از شرکت‌های حمل‌بار در این راه قرار گرفته‌اند و ۳۰ درصد از آنها سالم کار می‌کنند که با این روند کمبود بار و رکود بازار این ۳۰ درصد هم به سمت دلالی می‌روند.
وی افزود: اساسا ساختار حمل و نقل ما غلط است. در همه جای دنیا ماشین حمل بار، متعلق به شرکت است و راننده هم به استخدام شرکت درمی‌آید تا روی آن کار کند از این رو هزینه‌های استهلاک ماشین را شرکت پرداخت می‌کند و راننده از این بابت متضرر نمی‌شود. در ایران اما برعکس است و صاحب ماشین باید تاوان کمبود سفارش حمل بار و هزینه‌های استهلاک ماشین را بپردازد آنهم وقتی که مجبور است بیشتر کرایه حمل بار را به شرکت بدهد.
خان بلوکی با بیان اینکه تا سیستم اعلام بار و سالن نوبت‌دهی در پایانه‌ها راه نیفتد، از راننده‌ها به انحاء مختلف سوءاستفاده می‌شود، گفت: ۵۰ درصد از پایانه‌های حمل‌بار کشور این دو را ندارند و تنها در بنادر و استان‌های بزرگ است که سالن نوبت‌دهی و سیستم اعلام بار وجود دارد. این امر تنها زمینه سوءاستفاده بیشتر را فراهم می‌کند و سر راننده بی‌کلاه می‌ماند اگر سیستم نوبت‌دهی باشد، شرکت زمانی که نوبت راننده رسید باید به وی سرویس بدهد. اما حالا شرکت‌ها دارند به هرکس که دلشان می‌خواهد نوبت می‌دهند یعنی هر راننده‌ای که بیشتر حق کمیسون بدهد، زودتر نوبتش می‌رسد.
مدیرعامل کانون انجمن‌های صنفی بار، رانندگان و حمل و نقل ترابری کشور افزود: علاوه بر فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم توسط سازمان راهداری و حمل‌و نقل جاده‌ای، باید حق کمیسون عادلانه‌ای از رانندگان اخذ شود. یعنی باید کف کرایه حمل بار مشخص باشد، اما حالا نه تنها کف کرایه مشخص نیست؛ بلکه ۳ تا ۴ سال است که کرایه‌های حمل بار افزایش نیافته است. ما، هم اکنون در حال مذاکره با مسئولان هستیم تا کرایه‌ها افزایش یابد.
امیدی به بهبود اوضاع در کوتاه‌مدت نیست
با در نظر گرفتن این بخش از صحبت‌های خان بلوکی که دلالان براساس عرضه و تقاضا و فشار بر راننده‌ها نرخ کرایه حملِ بار را مشخص می‌کنند، نمی‌توان در کوتاه مدت امید به بهبود اوضاع داشت. هرچند اعتصاب رانندگان پس از افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی کرایه بار متوقف می‌شود، اما نارضایتی عمده که از فعالیت دلالان نشات می‌گیرد، سرجایش باقی می‌ماند. وجود ۳۶۰ هزار کامیون حمل‌بار، حمل سوخت و... سود سرشاری را نصیب شرکت‌ها می‌کند.
قاعدتا تنها سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای که ادارات کل حمل و نقل و پایانه‌ها در هر استان زیرنظرش است یارای مقابله با نابه‌سامانی‌های پایانه‌ها و جمع آوری دلالان را دارد. در غیر این صورت این دست اعتصابات صنفی با یک‌بار افزایش کرایه حمل بار، آنهم پس از سه سال متوقف نمی‌شود و در آینده شاهد تکرار آنها خواهیم بود.
گزارش: پیام عابدی

-------------------

چهارشنبه ۲ خرداد ۱۳۹٧ - ۲۳ مه ۲۰۱٨

تجمع هر روزه کارگران شهرداری آبادان برای معوقات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری گفتند: از حدود یک ماه پیش حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کارگر بخش خدماتی و فضای سبز مناطق دو و سه شهرداری آبادان با همراهی کارگران آتش نشانی مقابل ساختمان شهرداری مرکزی برای وصول مطالبات معوقه خود دست به اعتراض صنفی می‌زنند. امروز نیز اعتراض کارگران ادامه داشت.
آرش دُر (معاون اداری، مالی شهرداری آبادان) با تایید این موضوع گفت: چهار ماه اضافه‌کاری و حقوق فروردین و اردیبهشت کارگران تاکنون پرداخت نشده است.
وی افزود: با پیگیری‌ها انجام شده؛ قرار است بخشی از حقوق کارگران منطقه ۳ و اضافه‌کاری کارگران منطقه ۴، سازمان موتوری، آتش نشانی و سازمان‌های تابع شهرداری و حق بیمه سازمان تامین اجتماعی کارگران در ماه فروردین در روز جاری پرداخت شود تا آنان بتوانند دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی خود را تمدید کنند.
آرش دُر، بدهی شهرداری آبادان به پیمانکاران و کارگران را ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: شهرداری آبادان ۶۰۰ میلیارد ریال بابت پرداخت حق بیمه پنج تا هفت ماه نیروی انسانی به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
گفتنی است؛ در آخرین روز از اردیبهشت ماه؛ یکی از کارگران خدماتی شهرداری ناحیه دو منطقه سه آبادان به نام «ضامن آذربایجانی» به دلیل مشکلات کاری مقابل شهرداری منطقه ۲ در ایستگاه یک کوی ذالفقاری اقدام به خودسوزی کرد که با ۸۰ درصد سوختگی به بیمارستان ۱۷ شهریور آبادان و از آنجا به بیمارستان سوانح سوختگی اهواز منتقل شد.
در این حادثه یکی دیگر از کارکنان شهرداری نیز که در محل حادثه حضور و قصد کمک به همکار خود را داشت نیز به شدت دچار سوختگی شده و با ۴۰ درصد سوختگی به بیمارستان منتقل شد.

-------------------

مجروح شدن دو لوکوموتیوران با خروج قطار باربری از ریل

به گزارش ایلنا، فرماندار خوی گفت: مجروح شدن دو کارگر به دنبال ریزش کوه در محدوده روستای «حبش قطور»، قطار باری ایران - ترکیه رخ داد که در نتیجه این اتفاق دو لوکوموتیوران مجروح شدند.
سیدمحمد عابدی با بیان اینکه نیروهای امدادی و راه‌آهن در حال جابجایی واگن‌ها و ترمیم خطوط هستند، افزود: این حادثه ساعت ۲:۱۰ دقیقه بامداد امروز (چهارشنبه) اتفاق افتاده است. به گفته وی، کوه در لحظه رسیدن قطار ریزش کرده و در اثر آن دیزل قطار و سه واگن آن از خط ریلی خارج شد.

-------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در خراسان رضوی

به گزارش ایلنا، آتشیار سوم مسعود روضه‌خوان (مسئول اداره آتش‌نشانی گلبهار) گفت: طی گزارشی مبنی بر مدفون شدن کارگری میان سال زیر آوار به سامانه ۱۲۵ گلبهار، بلافاصله گروه نجات هر دو ایستگاه آتش‌نشانی به محل حادثه اعزام شدند.
به گفته وی، جسد این کارگر که در دم جان باخته بود، بعد از تایید عوامل اورژانش از سوی مأموران نجات آتش‌نشانی از زیر آوار رهاسازی شد.

-------------------

مرگ کارگر پیمانکارِ «فولاد زرند ایرانیان» بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (اول خرداد)، یکی از کارگرانِ پیمانکاریِ شاغل در احداث کارخانه فولاد زرند ایرانیان، بر اثر سقوط از ارتفاع، جان خود را از دست داد.
«حسین رسا» کارگر حدود 48 ساله‌ای که در یک شرکت پیمانکاری در کارخانه فولاد این شهرستان مشغول به کار بود، به دنبال سقوط از ارتفاع حدود هشت متری از ناحیه سر دچار آسیب جدی شد و قبل از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داد.

-------------------

آتش‌نشان مصدومِ حادثه شهرک صنعتی طوس در بیمارستان جان باخت/هجده روز جدال با مرگ

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعات پایانی روز گذشته، آتش‌نشان مصدوم حادثه کارخانه تولید ظروف چینی شهرک صنعتی طوس، پس از 18روز دست و پنجه نرم کردن با مرگ؛ در بیمارستان جان باخت.
مصدومیت «حسن پوراکبر» آتش‌نشان فداکار، به روزها قبل بازمی‌گردد؛ دوازدهم اردیبهشت با اعلام حریق در یک کارخانه تولید ظروف چینی در شهرک صنعتی طوس، تیمی از آتش‌نشانان به محل اعزام شدند. به گفته سخنگوی آتش‌نشانی بر اثر سوراخ شدن دیگ ذوب کارخانه، مواد مذاب به حوضچه آب مجاور آن ریزش کرده و آب به نقطه جوش می‌رسد.
حسن پوراکبر، یکی از آتش‌نشانانی بود که با از خودگذشتگی، پا به حاشیه این حوضچه گذاشت و در حال رفتن به ‌سمت کانون حریق بود که ناگهان به‌علت خیس بودن زمین و سر خوردن پایش، درون حوضچه آب جوش سقوط کرد.
در این حادثه، پوراکبر از ناحیه دو پا و کمر دچار سوختگی شدیدی شده بود که به بیمارستان انتقال یافت و با وجود تلاش کادر پزشکی، این آتش‌نشان فداکار به‌علت عفونت شدید، پس از 18 روز جدال با مرگ، جان باخت.

-------------------

از کجای سفره‌ی خالی‌ام برای هزینه‌های میلیونی دارو بِزَنم/هیچکس صدای کارگر را نمی‌شنود

به گزارش خبرنگار ایلنا، «آقای وزیر بهداشت، چطور گفتی دارو گران نمی‌شود؛ حالا بیا جوابگو باش؛ آخر چرا اینقدر به مردم دروغ می‌گویید؟ آخر تا کجا...؟» «مرتضی اسدی» ناراحت است؛ آنقدر ناراحت که نمی‌توان به همین راحتی آبِ سرد بر آتش خشمش ریخت؛ او هم ناراحت است و هم خسته؛ به قول خودش از بدقولی‌ها و حرف‌های بی‌حساب و کتاب مسئولان، دل‌گرفته و خسته است:
«منِ بازنشسته از کجا بیاورم هزینه‌های سنگین دارو را بپردازم؛ یک کارگر بازنشسته مگر چقدر مستمری می‌گیرد که بخواهد ماهی ۴۰۰-۵۰۰ هزار تومان بدهد پول دارو تا بتواند فقط «سرپا» بماند و فلج نشود؟»
ناراحتی اسدی از اظهارات چندی پیشِ وزارت بهداشت است؛ از قول‌هایی که در زمینه ثابت ماندن قیمت دارو دادند؛ قول‌هایی که اسدی معتقد است به سرانجام نرسیده و زندگی خیلی از کم‌درآمدها را با مشکل مواجه کرده‌است.
بیست و هفتم فروردین، سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به نوسانات نرخ ارز در کشور، گفت: این وضعیت باعث نمی‌شود قیمت دارو تغییر کند.
ایرج حریرچی گفت: طی جلساتی که برگزار می‌کنیم، همه مسئولین قول می‌دهند که ارز مورد نیاز دارو را که ارز مبادله‌ای است به قیمت سابق تامین کنند و مابه‌التفاوت را بانک مرکزی بدهد. در مورد ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی نیز قسمتی با ارز مبادله‌ای وارد می‌شود که آن را نیز مانند دارو تامین کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه سامانه ۱۹۰ برای نظارت بر این کار به طرز بسیار فعالی مشغول است، گفت: قیمت دارو فعلا هیچ تغییری پیدا نکرده و مسئولین ارشد دولت نیز قول دادند که هیچ تغییری در این زمینه به وجود نخواهد آمد. مردم هر تغییر قیمتی که رخ داده را به سامانه ۱۹۰ اعلام کنند.

آیا قیمت دارو تغییر کرد؟
نمونه‌ی حی و حاضر، مرتضی اسدی‌ست؛ کارگر بازنشسته‌ای که به خاطر «بیماری حاد» در آستانه چهل سالگی از کار افتاده شده و مستمری دریافت می‌کند؛ بیماری او، AS است؛ خودش می‌گوید یک درجه از MS پایین‌تر.
می‌شود گفت مردم به ناچار به این روال عادت کرده‌اند؛ در هر بحران اقتصادی، وقتی نمودار قیمت ارز و دلار اوج می‌گیرد، دارو کمیاب و نایاب می‌شود یا در بهترین حالت، گران می‌شود. بیمارانی که بیماری‌های «خاص» یا «صعب‌العلاج» دارند، دشواری بیشتری تجربه می‌کنند؛ این بیماران، داروهای وارداتی برایشان حکم مرگ و زندگی را دارد؛ از قوت لایموت واجب‌تر است. زندگی «مرتضی اسدی» نمونه‌ای از کم‌درآمدهایی‌ست که بیشترین آسیب را از گرانی اقلام وارداتی و ازجمله دارو می‌بینند. او که بازنشسته‌ی «نورپلاس» قزوین و ساکن همین شهر است، نگران روزی‌ست که دیگر نتواند هزینه داروهایش را بپردازد و «ویلچرنشین شود»:
«بدون دارو نمی‌توانم راه بروم، به کلی خانه‌نشین می‌شوم. بیماری که پیشرفت کرد فهمیدیم یک جور رماتیسم شدید است؛ آنقدر بیماری جلو رفت که سه سال پیش در سی و نه سالگی، از کارافتاده شدم. الان حداقل مستمری را می‌گیرم؛ دریافتی‌ام، ماهی نهصد و پنجاه هزار تومان است. امسال هنوز افزایش مستمری‌ها را به حسابمان نریخته‌اند و براساس نرخ پارسال، هنوز دریافتی‌ام نهصد و پنجاه هزار تومان است؛ جالب اینجاست که الان که دو ماه از سال گذشته هنوز درآمدم زیاد نشده اما داروها، داروها تا دلتان بخواهد گران شده؛ هزینه‌های زندگی که تابعِ درآمد ما کم‌درآمدها نیست؛ از همه سخت‌تر هم همین داروست؛ قیمت دارو سر به فلک می‌زند....»

تعرفه‌ها را به روز نکردند
نگرانی مردم که بالا گرفت، وزارت بهداشت اعلام کرد که قرار نیست در زمینه دارو و درمان «افزایش نرخ» داشته باشیم؛ این حرف‌ها نتوانست کارگران و بازنشستگان و همه آنهایی را که ناچارند برای پرداخت هزینه‌های دارویی، دو دوتا چهارتا بکنند و از سر و ته زندگی‌شان بزنند تا زنده و سرپا بمانند، قانع کند؛ اسدی می‌گوید: بارها از این وعده‌های توخالی شنیده‌ایم اما هربار که می‌گویند نگران نباشید، دقیقاً برعکس است؛ یعنی واقعاً نگران باشید:
«نسخه‌ام را که پزشک متخصص می‌نویسد، می‌برم تامین اجتماعی تایید می‌شود و بعد می‌روم از هلال احمر داروهایم را می‌گیرم؛ نود درصد هزینه دارو را تامین اجتماعی می‌پردازد ولی ده درصد را باید از جیب بدهم؛ قبلاً هر دو ماه حدود دویست و پنجاه هزار تومان می‌پرداختم؛ اما قیمت‌ها از قبل عید شروع کرد به بالا رفتن؛ دلار که چند برابر شد؛ قیمت آمپول‌های من هم چند برابر شد؛ حالا برای سه تا آمپول، ۹۰۰ هزار تومان می‌دهم؛ حدوداً هر دو ماه باید این پول را بپردازم؛ رفتم بیمه تکمیلی هم شدم؛ حالا هر ماه مبلغی بابت بیمه تکمیلی از مستمری‌ام کم می‌شود اما از بخت بد، بیمه تکمیلی این داروی من را پوشش نمی‌دهد؛ یعنی اینجا هم تیرم به سنگ خورده‌است؛ نهصد هزار تومان برای سه تا آمپول! آخر منِ بازنشسته‌ی حداقل بگیر از کجا بیاورم؛ از کجای سفره‌ی خالی‌ام بزنم؟»
سقف ریالیِ پرداخت‌های تامین اجتماعی برای داروهای مختلف، متفاوت است؛ تامین اجتماعی براساس تعرفه‌هایی که دارد برای داروهای اسدی، نود درصد هزینه را تا سقف دو میلیون و پانصد هزارتومان، می‌پردازد؛ یعنی بیمه شده باید فقط ده درصد را بپردازد؛ منتها در شرایطی که دارو گران شود و نرخ آن از سقف مذکور بالاتر برود، اضافه قیمت برعهده خود بیمه شده است؛ چراکه تعرفه ها قدیمی و براساس نرخ‌های قبلی‌ست و هنوز تعرفه‌های جدیدی تصویب نشده. به این ترتیب است که ده درصدِ داروهای اسدی سر به فلک کشیده و چند برابر شده‌است.
اسدی منبع درآمد دیگری غیر از مستمریِ حداقلی ندارد؛ او پس از بالا رفتن نرخ داروها و ثابت ماندن تعرفه‌ها به راستی در تنگنای معیشتی، گیر افتاده است. می‌گوید: فرزند دانش‌آموز و دانشجو در خانه دارم؛ تازه این نهصد هزار تومان فقط پول آمپول‌هاست؛ ویزیت پزشک و داروهای روزانه و غیره و ذلک را اگر جمع بزنید، حداقل ماهی صد هزار تومان دیگر هم هزینه درمان می‌پردازم؛ خودتان دیگر تا تهِ قضیه را بخوانید....

دُم خروسِ وعده‌های دروغ بیرون زده‌است
عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) که «مرتضی اسدی» و مشکلاتش را از نزدیک می‌شناسد، در ارتباط با مصائبی که این کارگر بازنشسته تحمل می‌کند، می‌گوید: وضعیتِ اسدی به غایت دشوار است؛ در ماه‌های گذشته، نرخ داروها به شدت بالا رفت ولی تعرفه‌های بیمه ثابت ماند و کارگران و بازنشستگانِ کم‌درآمد با مشکل مواجه شدند.
کریمی از وزارت بهداشت انتقاد می‌کند و ادامه می‌دهد: چه شد وعده‌های وزیر بهداشت؟ قرار بود دارو گران نشود؛ قرار بود مردم نگران نباشند؛ هنوز دو ماه از سال نگذشته دم خروسِ وعده‌های دروغ‌شان از زیرِ حرف‌های خوش آب و رنگ‌شان بیرون زد؛ وزارت بهداشت از جانِ کارگران چه می‌خواهد؛ از یک طرف دارو را گران می‌کند از طرف دیگر با تصرف منابع درمانی تامین اجتماعی، دفترچه‌های بیمه را بی‌اعتبار می‌کند. راهی که می‌روند، به ترکستان است....
به اعتقاد کریمی یا باید به داروهای «خاص» یارانه بدهند و نگذارند نرخ‌ آنها زیاد شود و یا باید تامین اجتماعی تعرفه‌هایش را به‌روز کند و از بیمه‌شده‌های آسیب پذیرش حمایت کند؛ این وظیفه‌ای است که نمی‌تواند از آن غافل شود.
او در انتها می‌گوید: آخر این چه وضعی‌ست؛ «این» به «آن» پاس می‌دهد، «آن» به «این»؛ هیچ کس صدای کارگر را نمی‌شنود؛ هیچ کس.....
گزارش: نسرین هزاره مقدم

-------------------

سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹٧ - ۲۲ مه ۲۰۱٨

تجمع کارگران سهام‌دار معدن کرومیت اسفندقه در کرمان

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران سهامدار معدن کرمیت اسفندقه صبح امروز (یکم خرداد ماه) در مقابل ساختمان استانداری و دفتر شرکت معادن اسفندوقه واقع در جاده کرمان به تهران تجمع کردند.
این کارگران که در عین حال مالک ۳۲ درصد از سهام این واحد معدنی هستند، نسبت به حاشیه‌های نشست روز ۲۶ اردیبهشت ماه مجمع عمومی سهامداران معترض هستند. از قرار معلوم نتایج این مجمع که در دفتر مرکزی این مجتمع معدنی در کرمان برگزار شده است، مورد ایراد کارگران سهامدار واقع شده است.
این کارگران معتقدند در برگزاری این نشست ترتیب‌های قانونی ملاحظه نشده است.
کارگران سهام‌دار معدن اسفندوقه می‌گویند: صندوق بازنشستگی فولاد که صاحب ۵۱ درصد سهام معدن کرومیت اسفندوقه را دارد؛ بدون اطلاع سایر سهام‌داران قصد افزایش ۱۶۸ میلیارد سهام معدن را دارد.
معترضان می‌گویند: سالهاست ما کارگران سهام‌دار خواهان شفاف‌سازی از روند توزیع سود سهام و گزارش‌های سالانه سهام‌های خود هستیم که تا امروز عملی نشده و سهام‌داران اصلی توجهی به ما کارگران ندارند.
این کارگران می‌گویند: قرار است با طرح «افزایش سرمایه» هریک از سهامدران سرمایه سهام خود را افزایش دهند. بدین ترتیب طبق مجمع فوق‌العاده‌ای که برگزار شد؛ هریک از سهام‌داران باید با پرداخت حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان سهم خود را افزایش دهند در نتیجه ما کارگران که در تامین حداقل‌های زندگی خود وامانده‌ایم چگونه می‌توانیم این افزایش سهام را انجام دهیم.
کارگران معدن کرمیت اسفندوقه در ادامه تاکید دارند که خرید و فروش سهام این معدن بدون درنظر گرفتن میزان سهم آنان عملی غیرقانونی است.
در سال ۷۱ سهام معادن کرومیت اسفندقه (یکی از بزرکترین معادن کرومیت کشور) ازسوی وزارت صنعت و معدن دولت وقت بین صندوق بازنشستگی فولاد و شرکت صنعتی معدنی امیر و بیش از ۶۵۰ کارگری که آن زمان در این واحد معدنی مشغول بوده‌اند، تقسیم شده است.
درحال حاضر سهام‌داران شرکت صندوق بازنشستگی فولاد با ۵۱ درصد سهم، شرکت صنعتی معدنی امیر با ۱۷ درصد سهم و پرسنل و کارگران معدن اسفندقه ۳۲ درصد سهام‌دار هستند.

-------------------

کارگران شهرداری لوشان ۵ ماه مطالبات مزدی طلبکارند/شهرداری هیچ برنامه‌ای برای طلب کارگران ندارد

«جبار نظامیوند چگینی» در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: کاهش درآمد شهرداری لوشان باعث بروز مشکلاتی ناشی از کمبود منابع مالی شده است به همین دلیل هم‌اکنون کارگران ماه‌هاست که معوقات مزدی طلب دارند.
او با بیان اینکه اعضای شورای شهر لوشان دغدغه دستمزد و معیشت همه کارگران شهرداری و سازمان‌های وابسته به شهرداری را دارد، افزود: به دنبال راه‌حلی هستیم که بتوانیم بخشی از این مطالبات را پرداخت کنیم تا کارگران زحمتکش شهرداری برای تامین مایحتاج زندگی خود دغدغه مالی نداشته باشند.
نظامیوند چگینی با تاکید بر حفظ شان و کرامت کارگران و نیروهای خدماتی شهرداری اضافه کرد: برنامه ما این است که اجازه ندهیم دستمزد و سایر مطالبات این کارگران به تاخیر بیفتد اما در حال حاضر به دلیل ناهماهنگی که بین اعضای شورای شهر و مدیریت شهرداری به وجود آمده، هیچ برنامه‌ای برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران وجود ندارد.
او با بیان اینکه بخشی از مشکلات مالی شهرداری لوشان به تخلفات مالی مدیران سابق شهرداری برمی‌گردد، افزود: درحال حاضر شهرداری لوشان برای جبران بخش زیادی از مشکلات مالی خود پیگیر وصول منابع مالی است که در دوره‌های گذشته مدیریت شهری به یغما رفته و هم‌اکنون پرونده تخلفات مالی آنها در مراجع قضایی در دست رسیدگی است.
او با تاکید بر اینکه تسریع در رسیدگی به پرونده تخلفات مالی شهرداری لوشان می‌تواند کارگشا باشد، در ادامه گفت: در حال حاضر درآمد فعلی شهرداری لوشان به اندازه‌ای است که می‌تواند با آن دستمزد کارگران را پرداخت کند اما شهرداری همچنان از این منابع درآمدی برای ساخت پروژه‌های شهری اقدام می‌کند.
به گفته وی، بخش دیگری از مشکلات شهرداری لوشان مربوط به بدهی‌های مالی آن به برخی نهادهای دولتی و خصوصی همانند سازمان تامین اجتماعی، اداره دارایی و سازمان همیارهای شهرداری‌هاست که رقم آن به ۶ میلیارد تومان رسیده است.
این عضو شورای شهر لوشان در خاتمه با بیان اینکه شهرداری لوشان نیازمند حمایت بیشتری از سوی مسئولان است، گفت: برای خروج از بحران مالی شهرداری بدنبال انجام چند پروژه خدماتی رفاهی هستیم که امیدواریم مسئولان در این راه به ما کمک کنند.

-------------------

خروج شبانه ۴۸ دستگاه ماشین‌آلات بافنده ایران پوپلین در سکوت مسئولان

تلاش کارگران بی‌نتیجه ماند

به گزارش خبرنگار ایلنا، براساس اطلاعاتی که از سوی منابع خبری کارگری بدست آمده است؛ شب گذشته قرار بود یک محموله شامل ۴۸ دستگاه ماشین‌آلات بافنده شرکت ایران پوپلین توسط چندین دستگاه تریلی به خارج از کشور منتقل شود که کارگران سهامدار کارخانه پس از اطلاع از این ماجرا با برپایی تجمع مانع این کار می‌شوند و در نهایت با بی‌توجهی به اعتراض کارگران؛ محموله بار تریلی‌ها از کارخانه به خارج از آن منتقل می‌شود.
تجمع‌کنندگان که از کارگران سابق و سهامدار ۴ درصد از سهام کارخانه هستند، نسبت به تصمیم مدیریت کارخانه برای خروج ماشین‌آلات و تجهیزات این واحد و انتقال آن‌ها به واحد صنعتی دیگر در خارج از کشور معترض‌اند و می‌گویند: تابستان سال گذشته نیز قسمت‌های دیگری از ماشین‌آلات این واحد ازجمله یک دستگاه ژنراتور دیزلی به دستور مدیران کارخانه از کشور خارج شده است.
معترضان با یادآوری اینکه بیش از ۲۵ سال است سهامدار این کارخانه هستند و اتفاقی که شب گذشته رخ داد؛ با سکوت مسئولان استانی و بدون اطلاع آنها صورت گرفته است، یادآور شدند: در سال ۶۷ سهام کارخانه ایران پوپلین (تولیدکننده انواع پارچه‌های پیراهنی، روپوشی، چادری، ملحفه‌ای و پرده‌ای) از سوی وزارت صنایع دولت وقت در میان خریدار بخش خصوصی، دولتی و بیش از ۱۱۶۰ کارگر شاغلی که از آن زمان تاکنون در این واحد صنعتی بازنشسته شده‌اند، تقسیم شده است و انتظار داشتیم کارفرما سهامداران کارخانه را از این موضوع باخبر می‌کرد.
افراد حاضر در اجتماع اعتراضی روز گذشته با طرح این ادعا که ایران پوپلین تنها و اصلی‌ترین منبع تامین درآمد حدود ۳۰۰ کارگر در شهرستان رشت به صورت مستقیم است، ادامه دادند: در شرایطی که هنوز مشکل بیکاری جوانان منطقه حل نشده است، مدیران دولتی وزارت صنعت باید جلوی نقل و انتقال ماشین‌آلات این واحد نساجی را به خارج از کشور می‌گرفتند.
معترضان در خاتمه با بیان اینکه روز گذشته گزارش این اتفاق توسط آنها به اطلاع مسئولان شهرستانی همانند صنعت و معدن و تجارت، فرمانداری و چند نهاد امنیتی در استان رسیده است، در خاتمه افزودند: بعداز آنکه کارگران معترض قصد داشتند مانع بار زدن تریلی‌ها در سالن‌های تولید شوند، خریدار بدون توجه به اعتراض کارگران سابق و فعلی کارخانه، ۴۸ دستگاه ماشین بافنده کارخانه را بار تریلی کرده و کارخانه را به مقصد پاکستان ترک کرد.

-------------------

خودسوزی یک کارگر در آبادان

برخی منابع کارگری در شهرداری آبادان با اعلام خودسوزی یک کارگر خدماتی شهرداری به خبرنگار ایلنا گفتند: عصر روز گذشته (دو‌شنبه؛ ۳۱ اردیبهشت ماه) یکی از کارگران خدماتی ناحیه دو منطقه سه شهرداری آبادان با آتش زدن خود سعی داشت به زندگی خود خاتمه دهد. در این بین همکار وی که اقدام به نجاتش کرده بود نیز به شدت دچار سوختگی می‌شود.
منابع خبری اظهار داشتند: این کارگر که «ضامن آذربایجانی» نام دارد؛ با مشکلات معیشتی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کرده و در زمانی که اقدام به خودسوزی کرده، مشکلاتی نیز در کار داشته است.
گفته می‌شود میزان سوختگی ضامن آذربایجانی به حدود ۸۰ درصد می‌رسد. او بلافاصله از سوی عوامل امداد و نجات به بیمارستان سوانح سوختگی اهواز اعزام شده است. همکار وی که با به خطر انداختن جان خود قصد نجات همکارش را داشت نیز حدود ۳۵ درصد دچار سوختگی شده است.

-------------------

مرگ کارگر جوان پرورش ماهی در چهارمحال‌وبختیاری

به گزارش ایلنا، فرمانده انتظامی شهرستان کیار از جان باختن کارگر26 ساله به علت غرق شدن در حوضچه پرورش ماهی در شهر ناغان خبر داد.
سرهنگ علی رازانی با اعلام این خبر، اظهار کرد: در پی گزارش واصله به مرکز فوریت‌های پلیسی 110 مبنی بر غرق شدن مردی در استخر پرورش ماهی واقع در شهر ناغان بلافاصله ماموران انتظامی به همراه واحدهای امدادی به محل وقوع حادثه اعزام شدند.
وی افزود: با حضور ماموران در این محل مشخص شد جوان 26 ساله‌ای حین کار در شیلات پرورش ماهی به داخل یکی از استخرها سقوط کرده و بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده است. این حادثه عصر دیروز (سی و یکم اردیبهشت) رخ داده‌است.

-------------------

سوختگی دو کارگر نجف‌آبادی بر اثر انفجار کوره

به گزارش ایلنا، عصر روز گذشته (سی و یکم اردیبهشت) انفجار کوره صنعتی در شهرک صنعتی کاوه شهرستان نجف‌آباد دو کارگر را راهی بیمارستان کرد.
مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان اصفهان گفت: در این حادثه که بعد از ظهر روز دوشنبه رخ داد، دو کارگر جوان 25 و 31 ساله دچار سوختگی شدند.
به گفته عباس عابدی، در پی این حادثه امدادگران اورژانس با یک دستگاه آمبولانس به محل اعزام شدند و مصدومان را برای درمان به بیمارستان شهید منتظری منتقل کردند. شهرک صنعتی کاوه دارای 65 کارگاه کوچک و بزرگ در حاشیه شهرستان نجف‌آباد واقع است.