افق روشن
www.ofros.com

روزگار سیاه کارگران در ایران (فروردین)


خبرگزاری کار ایران                                                                                      سه شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹ آوریل ۲۰۱٦

بازنشستگان فولاد مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کرده‌اند

یکی از این بازنشستگان که در تجمع امروز مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور دارد به ایلنا گفت: از وزیر کار می‌خواهیم که هر چه سریعتر به مشکلات بیمه درمانی ما که از یک سال و نیم پیش به بخش خصوصی واگذار شده رسیدگی کند. کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی روز گذشته لایحه اختصاص 1800 میلیارد تومان برای پرداخت حقوق 95 بازنشستگان فولاد تصویب کرد. بازنشستگان فولاد همچنین به عدم پرداخت کامل حقوق اسفند 94 معترض هستند.

--------------------------

افزایش ۱۴ درصدی مزد با وعده رونق همخوان نیست

«اکبر علیپور بهزادی»، رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو (شرکت آسفالت طوس) در گفتگو با ایلنا با اشاره به کارنامه مزدی دولت در طول سه سال گذشته گفت: دولت هنوز در بهبود و ارتقا معیشت مردم موفق نبوده است.
وی افزود: کارگران هنوز در بهت به سر می برند که چگونه با وجود رفع تحریم ها و وعده رونق، مزد آنها فقط 14 درصد افزایش یافته است و این در حالیست که زمزمه هایی از افزایش قیمت حامل های انرژی نیز به گوش می رسد.
این فعال کارگری افزود: اگر قرار باشد افزایش قیمت بنزین و دیگر حامل های انرژی اتفاق بیفتد، سقوط بیش از پیش دستمزد کارگران به زیر خط فقر و افزایش نرخ تورم اجتناب ناپذیر خواهد بود.
علیپور بهزادی با اشاره به عقب ماندگی مزدی در طول سالهای گذشته و از جمله در سه سال روی کارآمدن دولت یازدهم تصریح کرد: حتی در طول سه سال گذشته نیز مزد از تورم عقب مانده است و باید اذعان کرد تلاش معنادار و مشهودی در جهت پر کردن شکاف تاریخی هزینه- دستمزد خانوارهای کارگری انجام نشده است.
وی چشم انداز آینده را در صورت عدم تغییر شرایط زیرساختی موجود، ناروشن توصیف کرد و گفت: اگر قرار باشد در بر همین پاشنه بچرخد و واقعیت های ملموس زندگی روزانه در محاسبات مزدی نادیده گرفته شود، در سالهای آینده وضع دشوارتر نیز خواهد شد.
رئیس انجمن صنفی کارگران چادرملو در پایان بر لزوم تشکل یابی کارگران در جهت احقاق مطالبات جمعی تاکید کرد و گفت: ایجاد تشکل های کارگری و کنشمندی فعالانه در آنها در همه کارگاهها و فضاهای اشتغال کارگران علی الخصوص در محیط های سخت مانند معادن ضروری است و تنها همین تشکل ها هستند که می توانند از منافع کارگران در همه زمینه ها دفاع کنند.

--------------------------

عیدی بازنشستگان راه آهن هنوز پرداخت نشده است

جمعی از بازنشستگان راه آهن در تماس با ایلنا از عدم پرداخت عیدی سال گذشته خود خبر دادند.
از قرار معلوم به علت کمبود نقدینگی با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، عیدی ۵۲ هزار بازنشسته شرکت راه آهن هنوز پرداخت نشده است.
این بازنشستگان از وضعیت معیشتی خود ابراز نارضایتی کردند و گفتند متاسفانه بعد از سال‌ها خدمت در دوران بازنشستگی، از پرداخت به موقع مزایا و عیدی محروم هستیم.
در همین رابطه، مدیر عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، وعده داده است عیدی بازنشستگان در روزهای آتی پرداخت می‌شود.
به گفته محسن پورسیدآقایی، حجم عیدی پرداختی به بازنشستگان راه‌آهن ۳۰ میلیارد تومان است و دلیل بالا بودن این مبلغ هم این است که تعداد بازنشستگان راه‌آهن ۴ برابر شاغلان فعلی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: حجم رقم مورد نیاز پرداختی این عزیزان مجموعا برای حقوق بارنشتگی٬ حق اولاد و عایله‌مندی بازنشستگان در سال حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است و از سال گذشته این ارقام به صورت ماه به ماه پرداخت شده است که میزان آن بیش از ۶۰ میلیارد تومان بوده است.
بر اساس اعلام پورسیدآقایی، به دلیل کمبود درآمدهای راه‌آهن به‌دنبال ارائه تخفیف و نداشتن حق دسترسی، پرداخت عیدی کمی به تعویق افتاده است. البته دستور تخصیص پرداخت عیدی بازنشستگان از سازمان مدیریت صادر شده است ولی به دلیل خالی بودن خزانه در شب عید٬ پرداخت این وجوه با تأخیر مواجه شد.
مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: به محض وصول اعتبارات، این وجوه به بازنشستگان راه‌آهن پرداخت خواهد شد.

--------------------------

دولت کویت دستور پیگرد قانونی مسئولان سندیکاها را صادر کرد

به گزارش ایلنا؛ کارگران و کارکنان بخش صنعت نفت و گاز کویت از روز یکشنبه اعتصابات گسترده‌ای را در اعتراض به تصمیم دولت این کشور برای کاهش حقوق و دستمزد آغاز کرده‌اند.
این اعتصابات منجر به کاهش برداشت نفت خام این کشور شده است، به گونه‌ای که تولید 3 میلیون بشکه‌ای نفت خام این کشور پس از اعتصابات به 1/1 میلیون بشکه سقوط کرده است.
تولید گاز طبیعی این کشور نیز از متوسط 3/1 میلیارد پای مکعب در روز به 620 میلیون پای مکعب سقوط کرده است.
به دنبال سقوط تولید نفت و گاز کویت دولت این کشور از شرکت ملی نفت و گاز خواست تا در جهت «تجهیز و آماده سازی» نیروی کار لازم برای حفظ سطح تولید نفت و گاز این کشور اقدامات لازم را انجام دهد.

--------------------------

مجلس به بازنشستگان فولاد قول رسیدگی داد

به گزارش ایلنا، بازنشستگان صنعت فولاد امروز برای دومین روز پیاپی مقابل درب جنوبی مجلس تجمع کردند.
از قرار معلوم این عده که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری مطالبات خود مقابل مجلس شورای اسلامی آمده‌اند، شب گذشته را در تهران سپری کردند.
به گفته یکی از معترضان، قرار شده امروز بعد ظهر کمیسیون تلفیق مجلس تشکیل جلسه بدهد و به اعتراض بازنشستگان در مورد اختصاص رقم هزار و هشتصد میلیارد به صندوق بازنشستگی فولاد برای پرداخت حقوق سال 95 بازنشستگان رسیدگی کند.
این بازنشسته فولاد افزود: در صورتی که بعد از جلسه امروز کمیسیون تلفیق نتیجه‌ای حاصل نشود فردا هم به تجمع خود ادامه می‌دهیم.
بازنشستگان فولاد که تعداد آنها بین 85 تا 90 هزار نفر است به عدم پرداخت کامل حقوق اسفند 94 و مشکلات بیمه خدمات درمانی خود که از یک سال و نیم پیش به بخش خصوصی واگذار شده معترض هستند.

--------------------------

نقش تشکل های کارگری کمرنگ است/ در دولت یازدهم دستمزد از تورم عقب مانده است

بهرام حسنی نژاد در گفتگو با ایلنا با اشاره به عقب افتادگی حدود 6 درصدی مزد از تورم اتفاقی در طول دولت یازدهم اظهار داشت: نه تنها برخلاف ادعای دولت مزد از تورم پیش نیفتاده است بلکه فعالان کارگری بر این باورند که دولت یازدهم خلاف تمام شعارهایی انتخاباتی خود در مورد بهبود معیشت کارگران عمل کرده است.
این فعال کارگری افزود: در ماده 41 قانون کار تاکید شده است که مزد کارگران باید بر اساس دو شاخص تورم و سبد معیشت تعیین شود، اما در تعیین دستمزد 95 شاهد این بودیم که دولت با اتکا به تورم اتفاقی بهمن و معیار عجیب و غریب تورم انتظاری سال 95 و بدون در نظر گرفتن سبد معیشت اقدام به افزایش ناچیز دستمزد کرد.
حسنی نژاد تصریح کرد: متاسفانه تمام آن چیزی که معاش کارگر بر اساس آن برنامه ریزی می‌شود حفظ منافع دولت و کارفرمایان است و تشکل های مستقل کارگری کوچکترین نقشی در تعیین سرنوشت خود حتی در چارچوب قانون ندارند.
این فعال کارگری در ادامه با اشاره به لغو بخشنامه شماره 40 روابط کار ، با موضوع ممنوعیت انعقاد قراردادهای موقت در کارهای دارای ماهیت دائم و مستمر افزود: متاسفانه درحالی‌که تنها هفت روز از ابلاغ این بخشنامه می‌گذشت معاونت روابط کار تحت فشار کارفرمایان با صدور دستوری توقف اجرای این بخش‌نامه را اعلام کرد، که این نشان می‌دهد نمی‌توان به وعده‌های دولت برای تامین امنیت شغلی کارگران امیدوار بود.
حسنی نژاد در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاح موادی از قانون کار که در مورد تامین امنیت شغلی کارگران است می‌تواند به انعقاد قراردادهای موقت در کارهایی که ماهیت مستمر دارند پایان ببخشد،‌ اظهار داشت: به نظر من در غیاب تشکل های مستقل و بدون رایزنی با این تشکل ها، هر بحثی در اصلاح موادی از قانون کار که در مورد امنیت شغلی است، به ضرر کارگران تمام خواهد شد.
این فعال کارگری در پایان با اشاره به فصل 6 قانون کار که درخصوص حدود آزادی‌های تشکل‌های کارگری است، گفت: این فصل از قانون کار باید مورد بازنگری قرار بگیرد زیرا حدود آزادی‌های تشکل‌های مستقل کارگری در آن مشخص نیست که این به نوبه خود موجب آسیب‌های فراوانی شده است.

--------------------------

نفس «ارج» برید/ کارگران بیکار شدند

به گزارش ایلنا کارخانه لوازم خانگی ارج که مدتهاست مانند بسیاری از صنایع قدیمی و باسابقه کشور حال و روز خوشی ندارد، از ابتدای سال جاری به طور کامل خط تولید را متوقف کرده است.
این برند قدیمی لوازم خانگی که دیرزمانی از سالهای اوجش در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ نمی‌گذرد، ماههاست که نفسهای آخرش را می‌کشد و این روز‌ها کارگران متخصص و باسابقه این کارخانه در صف دریافت بیمه بیکاری ایستاده‌اند و در انتظار نوبت به سر می‌برند.
یکی از کارگران این کارخانه می‌گوید: با حدود دویست کارگر باسابقه در بهمن و اسفند سال گذشته تسویه حساب شده است و فقط حدود نیمی از آن‌ها توانسته‌اند بیمه بیکاری بگیرند و دیگران همچنان مشغول کاغذبازی و رفت و آمد به تامین اجتماعی هستند.
این کارگر که نزدیک ده سال سابقه کار فنی در خط تولید ارج دارد وضعیت کارخانه را اینگونه توصیف می‌کند: خط تولید این واحد تولیدی متوقف شده است و از آن همه کارگر شاغل در آن کارخانه بزرگ قدیمی فقط حدود ۶۰ نفر کادر اداری باقی مانده‌اند. بیشتر اداری‌ها هم، کارگرانی هستند که قرار است به زودی بازنشسته شوند.
از قرار معلوم برندهای ایرانی این روز‌ها از مرحمت رکود و بحران‌های پی در پی بازار در حال محو شدند و ارج نیز که جزئی فراموش نشدنی از نوستالوژی سالهای کودکی و نوجوانی نسل می‌انسال ایرانی است، انگار این روز‌ها به معنای واقعی به انتهای خط رسیده است...

--------------------------

«مرگ براثر برق گرفتگی غیرمستقیم» نتیجه قصور کارفرماست

«غلامرضا غفوری»، مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار در گفتگو با ایلنا گفت: مرگ کارگران براثر برق گرفتگی غیرمستقیم و تماس با تجهیزات الکتریکی غیر مطمئن، حاصل اهمال کارفرمایان است.
وی برای نمونه به حادثه مرگ کارگر مرندی براثر برق گرفتگی در ۲۱ فروردین ماه اشاره کرد و گفت: ماده ۲۲ آیین نامه حفاظت تاسیسات الکتریکی در کارگاه‌ها، کارفرما‌ها را ملزم می‌کند که سالانه از وزارت کار گواهینامه صحت عملکرد سیستم اتصال به زمین بگیرند.
وی ادامه داد: این سیستم، برای اجتناب از برق گرفتگی غیر مستقیم ضروری است و نکته مهم این است که نصب این سیستم در حالی که می‌تواند به راحتی از بروز حوادث مرگبار جلوگیری کند، هزینه چندانی نیز برای کارفرما دربر ندارد
غفوری افزود: به احتمال زیاد کارگاههایی که این حوادث در آن‌ها رخ می‌دهد، فاقد این گواهینامه هستند و در این شرایط، تقصیر متوجه کارفرماست.
وی در تشریح این مطلب گفت: اگر در کارگاهی در اثر عدم رعایت الزامات قانونی، حادثه رخ بدهد، بدون شک کارفرما مقصر است و بازرسان ایمنی وزارت کار باید برای کارفرما، تقصیر در نظر بگیرند و در عین حال، تامین اجتماعی نیز از کارفرمای خاطی خسارت می‌گیرد.
غفوری در پایان اظهار داشت: در حال حاضر ۲۶۸ مشاور ایمنی برق تحت پوشش و نظارت وزارت کار در سراسر کشور مشغول به کار هستند که این کار‌شناسان گواهینامه‌های صحت عملکرد سیستم‌های برقی کارگاه‌ها را صادر می‌کنند.

--------------------------

سیلاب ۲ هزار کارگر را بیکار کرده است

براساس اخبار دریافتی ایلنا، «عظیم سرافراز»، سخنگوی شورای اسلامی شهر دزفول در جمع رسانه‌ها گفت: طغیان رود دز در هفته گذشته منجر به بیکاری دوهزار کارگر پیمانکاری شهر دزفول شده است.
وی افزود: ۱۰۰ پیمانکار شهرداری در این سیلاب خسارت دیدند ضمن اینکه بسیاری از واحدهای تجاری و طرح‌های شهرداری در ساحل رودخانه دز آسیب دیده یا تخریب شده‌اند که به بیکاری نیروهای شاغل در آن‌ها منجر شده است.
وی اظهار کرد: تخریب زیرساخت‌های گردشگری در ساحل رودخانه دز و نیز خسارت وارده به بوستان‌های ساحلی دزفول موجب شده تا کارگران پیمانکاری شاغل در این بخش بیکار شوند.

--------------------------

30 کارگر «عرف ایران» اخراج شدند

کارگران این واحد صنعتی واقع در تهران در تماس با ایلنا افزودند: این اخراج در تاریخ اول فرودین ماه سال جاری صورت گرفته و در حال حاضر همکاران اخراج شده آنها برای پیگیری مطالبات مزدی خود در اداره کار شکایتی را مطرح کرده‌اند.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از تعدیل‌های اخیر هنوز نزدیک به 30کارگردر این واحد مشغول کارند، افزودند: این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا همکاران باقیمانده آنها از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
کارگران اخراجی کارخانه عرف ایران در ادامه گفتند:در حال حاضر این واحد تولید کننده علائم فنی وترافیکی به بهانه نامطلوب بودن شرایط تولید هنوز فعالیت خود را برای سال 95 آغاز نکرده است و همین مسئله باعث نگرانی همکاران باقیمانده آنها شده است.
کارگران اخراجی عرف ایران درباره مطالبات معوقه خود می‌گویند؛ کارفرما بیشتر مطالبات کارگران اخراجی وشاغل کارخانه را پایان سال گذشته پرداخت کرده اما آنچه کارگران طلب دارند حق بن یک ساله 94 است که هنوز به هیچ یک از کارگران پرداخت نشده است.

--------------------------

خاتمه اعتراض صنفی کارگران فاز 19 عسلویه با وعده پرداخت کارفرما

تعدادی از کارگران فاز 19 عسلویه در گفتگو با خبرنگار ایلنا اعلام کردند: طی جلسه ای که دیروز یکشنبه (22 فروردین ماه) با حضور کارفرما، نماینده کارگران معترض و مسئولان اداری منطقه ویژه عسلویه برگزار شده است، مقرر شد که تمامی معوقات مزدی کارگران تا روز چهارشنبه (اول اردیبهشت ماه) پرداخت شود.
برپایه این اطلاعات کارگران مورد نظر که شمار آنها به 280 نفر می‌رسیده است، پس از اطمینان از قطعی بودنپرداخت معوقات مزدی خود به اعتراضات صنفی‌ای که از واپسین روزهای سال گذشته آغاز و تا روزهای اخیر نیز ادامه داشت، پایان دادند.

--------------------------

بازنشستگان فولاد مقابل مجلس تجمع کردند

یکی از این بازنشستگان در تماس با ایلنا دراین خصوص گفت : سال گذشته با مذاکراتی که با نمایندگان دولت داشتیم قرار شد 2 هزار پانصد میلیارد تومان برای پرداخت حقوق سال 95 بیش از 85 هزار نفر از بازنشستگان فولاد اختصاص یابد اما دو هفته پیش کمیسیون تلفیق مجلس فقط پرداخت هزار و هشتصد میلیارد تومان از آن را تصویب کرد.
وی افزود: پس از اعتراض ما به کمیسیون تلفیق قرار شد 48 ساعت بعد کمیسیون تلفیق دوباره این لایحه را مجددا بررسی کند زیرا اختصاص هزار و هشتصد میلیارد تومان تنها حقوق نیمی از سال 95 را تامین می‌کند.
این بازنشسته فولاد در خصوص مشکلات بیمه خدمات درمانی بازنشستگان فولاد گفت: پس از اینکه صندوق بازنشستگان فولاد بیمه درمانی بازنشستگان فولاد را به بخش خصوصی واگذار کرد مشکلاتی عدیده‌ای از یک سال و نیم گذشته برای بازنشستگان فولاد پیش آمد.
وی ادامه داد: بیشتر مراکز درمانی به دنبال بد حسابی این شرکت بیمه خدمات درمانی از پذیرش دفترچه بازنشستگان خودداری می‌‌ورزند، از این رو بار هزینه‌های درمانی بر دوش بازنشستگانی افتاده که به خاطر انجام کارهای سنگین در معادن از مشکلات ریوی رنج می‌برند.

--------------------------

ادامه توقف فعالیت کارخانه کاشی ایرانا

کارگران کارخانه کاشی و سرامیک ایرانا در تماس با ایلنا با اشاره به تصمیم مدیران این کارخانه برای تعطیلی خطوط تولید اظهار داشتند: متاسفانه افزایش هزینه‌های تولید و تعدیل 380 نفر از کارگرانی قراددادی که کارخانه توان پرداخت دستمزد آنها را نداشته موجب شد تا مدیران کارخانه از 15 اسفند سال گذشته کلیه خطوط تولید را تعطیل کنند. به گفته این کارگران تا اسفند سال 93 بیشتر از 600 کارگری قراردادی و رسمی در این واحد صنعتی مشغول فعالیت بودند و این در حالی است که از زمان تعطیلی خطوط تولید تنها کارگران ستادی که تعداد آنها در حدود 200 نفر است مشغول کارند که چون از این تعداد قراردارد 82 کارگر تنها تا پایان اردیبهشت اعتبار دارد معلوم نیست که بعد از زمان تعیین شده وضعیت استخدامی آنها چگونه خواهد بود.
از قرار معلوم تعدادی از همکاران این کارگران برای پایان دادن به وضعیت پیش آمده و حل مشکل خود و دیگر همکارانشان به نهادهای اداری مانند استانداری، فرمانداری و وزارت کار مراجعه کرده‌اند که تا این لحظه پاسخ روشنی به خواسته‌های آنها داده نشده است.
کارگران مذکور می‌گویند: از آنجا که با توجه به رکود حاکم بر صنعت کاشی و سرامیک تعداد زیادی از کارگران کاشی سازی بیکار شده‌اند از این رو دولت باید به یاری این صنعت ورشکسته بیاید تا بیش از این شاهد سیل عظیم بیکاران این صنعت نباشیم.

--------------------------

معوقات کارگران شهرداری سردشت پرداخت شد

عصر روز گذشته، شنبه (۲۸ فروردین) شهرداری سردشت در تماس با ایلنا از پرداخت تمام معوقات مزدی کارگران این شهرداری خبر داد.
از قرار معلوم، پس از وصول بدهی‌های شهرداری در روز گذشته، مطالبات مزدی همه کارگران از جمله آتش نشانان، کارگران خدماتی و دفتری پرداخت شده است.
ظاهرا در حال حاضر تنها برخی از کارگران شهرداری سردشت دو ماه حق بیمه طلبکارند که قرار است بدهی‌های بیمه‌ای شهرداری به تامین اجتماعی، در روزهای آتی پرداخت شود.

--------------------------

مرگ یک آتش نشان و یک راننده تانکر در مشهد

براساس اخبار دریافتی ایلنا، عصر دیروز شنبه (۲۸ فروردین)، استنشاق گازهای سمی در یک چاه فاضلاب به مرگ یک آتش نشان و یک راننده در شهرک صنعتی چرمشهر مشهد انجامید.
راننده خودرو تانکر در حالی که مشغول تخلیه چاه فاضلاب بود به دلیل ایجاد نقص در عملیات تخلیه بدون توجه به خطرات احتمالی وارد چاه فاضلاب شد که گاز‌های سمی متصاعد شده وی را دچار مسمومیت شدید کرد.
در همین حال یکی از آتش نشانان حاضر در شهرک صنعتی که تصمیم داشت جان راننده بیهوش شده را از درون چاه نجات دهد وی نیز در این چاه فاضلاب دچار مسمومیت شدید شد و هر دو این افراد جان خود را از دست دادند.
شهرک صنعتی چرمشهر در ۴۰ کیلومتری جاده میامی در خراسان رضوی واقع است.

--------------------------

ادامه اعتراضات کارگران فاز ۱۹ در عسلویه

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر یادآور شدند، اعتراض صنفی امروز در ادامه اجتماعات صنفی هفته گذشته است.
در این باره به نقل از کارگران معترض گفته می‌شود که در حال حاضر معوقات مزدی آنها در حدود 4 ماه می‌شود اما این افزایش نتیجه بدحسابی‌های قبلی پیمانکار است.
این کارگران با یادآوری اینکه در نتیجه عملیاتی نشدن این وعده‌ها آنها در پایان سال گذشته سه روز تجمع اعتراضی برگزار کردند، تاکید دارند: آنزمان کارفرما با وعده پرداخت کردن تمامی مطالبات تا روز ۲۵ اسفند ماه در نهایت همه کارگران را به مرخصی پایان سال فرستاد و تجمع به پایان رسید.
براساس این اطلاعلات برای کارگران مذکور سال نو در حالی آغاز شد که حتی یک ریال از مطالبات مزدی به حسابشان واریز نشد و در عین حال پس از پیگیری‌های مجدد از زبان مسئولان پیمانکاری اینطور به آنها تفهیم شد که چنانچه خواستار ادامه فعالیت شغلی خود هستند باید تاخیرات مزدی را همچنان تحمل کنند و همین مسئله در نهایت باعث شکل گیری اعتراضات صنفی روزهای اخیر شد.
گفته می‌شود به دنبال برپایی اعتراضات صنفی اخیر در روزهای اخیر در جلسه‌ای که با حضور نماینده کارگران، شرکت پیمانکار و مادر برگزار شد، شرکت مادر اعلام کرد: تمامی صورتحساب‌های شرکت پیمانکار (بلندطبقه) بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان را پرداخت کرده است و پیمانکار نیز قول داد تا تمامی مطالبات کارگران بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان را تا نیمه اردیبهشت ماه پرداخت کند اما کارگران معترض از ترس تکرار بدحسابی کارفرما بر پرداخت هرچه زودتر مطالبات مزدی خود اصرار کردند.
کارگران معترض که تعداد آنها دست‌کم در حدود 200 نفر عنوان شده است از نیروهای فعال مونتاژکاری، جوشکاری، امور دفتری و... پایپینگ هستند.

--------------------------

نجات جان یک کارگر چاهکن از عمق ۱۵ متری چاه

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، مسئول روابط عمومی شهرداری پیشوا درباره این حادثه گفت: ساعت ۱۲ ظهر روز ۲۶ فروردین در پی تماس یکی از شهروندان با سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی مبنی بر مدفون شدن یک کارگر چاه کن در چاه، نیروهای امدادی این سازمان به محل حادثه اعزام شدند. «سید قاسم هاشمیان» افزود: این حادثه در یکی از باغ‌های محله سناردک پیشوا رخ داده بود که طی آن به دلیل ریزش دیواره‌های چاه، کارگر چاه کن در عمق ۱۵ متری مدفون شده بود که ظواهر امر نشان از فوت این کارگر داشت.
هاشمیان ادامه داد: نیروهای امدادی سازمان آتش نشانی با تلاش پنج ساعته و خارج نمودن آوار، این کارگر را به طور معجزه آسایی سالم ازعمق چاه بیرون آوردند.
لازم به ذکر است، پیشوا در ۴۵ کیلومتری جنوب شرق تهران با ۷۰ هزار نفر جمعیت واقع شده است.

--------------------------

تجمع کارگر معدن چشمه پودنه مقابل استانداری کرمان

یکی از کارگران این معدن در تماس با ایلنا، گفت: معدن چشمه پودنه واقع در شهرستان کوهبنان از توابع استان کرمان است که به دلیل ناتوانی در پرداخت مزد کارگران و دیگر هزینه‌ها از ابتدای دی ماه سال گذشته تعطیل شد.
این کارگر افزود: با تعطیلی معدن چشمه پودنه ۲۵۷ کارگر این معدن که از شهریور تا دی ماه مزدی دریافت نکرده بودند هرکدام مبلغی معادل شش میلیون تومان با احتساب عیدی و پایان کار از کارفرمای خود طلبکار شدند.
وی ادامه داد: در پی تجمعات کارگران معدن و پیگیری مطالبات مزدی در دوم اسفند ماه جلسه ویژه‌ای در استانداری استان کرمان با حضور مسئولین استان و شهرستان کوهبنان و کارفرمای معدن برگزار شد.
وی گفت: در جلسه مذبور کارفرما متعهد شد در سه مرحله مطالبات را کارگران را به حساب آن‌ها واریز کند و زمینه را برای بازگشایی معدن در ابتدای اردیبهشت ماه فراهم کند.
منابع ایلنا در این رابطه می‌گویند، تجمع امروز آن‌ها به علت عمل نکردن کارفرمای معدن چشمه پودنه به تعهدات خود از جمله پرداخت مطالبات کارگران و بازگشایی معدن است.

--------------------------

تجمع کارگران بخش خدمات مجتمع آلومینیوم المهدی

کارگران معترض در گفتگو با ایلنا از نامشخص بودن وضعیت شغلی خود خبر دادند و افزودند: ما حدود 600 کارگر در بخش خدماتی مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزگان هستیم که به کارهای خدماتی همانند نگهداری ازفضای سبز ،آبدارخانه ،نظافت و غیره تحت مسئولیت پیمانکار با 2 تا 15 سال سابقه کار مشغول کار هستیم .
کارگران خدماتی در تشریح مشکلات خود گفتند: کارفرما بخش خصوصی مجتمع که از تقریبا از یکسال پیش مدیریت این واحد را بر عهده گرفته است بعد از پایان سال94 که موعد قرارداد کار پیمانکار بخش خدمات خاتمه یافت، درصدد برآمد تا به همکاری خود با کارگرانی که تحت استخدام پیمانکار سابق بوده‌اند خاتمه دهد.
به گفته این کارگران، در مجتمع آلمینیوم المهدی حدود 2400 کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود 600 نفر در بخش خدمات فعالند و از قرار معلوم کارگران خدماتی علاوه بر آنکه سال جدید وضعیت شغلی مشخصی ندارند دستمزد اسفند 94 وعیدی سال 95 خودرا از پیمانکار سابق طلبکارند.
همچنین گفته می‌شود که کارگران خدماتی مورد نظر از اتفاقات اخیر پی‌گیر یکسان سازی حقوق و سایر مزایای قانونی خود همانند دیگرهمکاران شاغل در کارخانه بوده اند که تاکنون این خواسته آنها محقق نشده است.

--------------------------

تجمع کارگران سدید ریخته گر مقابل درب ورودی کارخانه

به گزارش ایلنا ، صبح امروز (28 فروردین ماه) جمعی از کارگران «سدید ریخته گر» در اعتراض به تعویق 12 ماه حقوق و مشخص نشدن وضعیت شغلیشان در یکسال گذشته مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده اند.
گفته می‌شود،کارفرما ی سدید ریختگر در سال 94 از مجموع 104 کارگر این کارخانه تعداد حدود 60 کارگر را در دو مرحله (خرداد وشهریور ماه ) به بهانه های مختلف تعدیل کرده است ودر حال حاضر تعداد کارگران شاغل در این وا حد به 44 نفررسیده است.
کارگران می گویند پیش از این در «سدید ریخته گر»، بیش از 500کارگر کار می کردند که طی ذوسال گذشته به بهانه رکود بازار کار وافزایش مشکلات مالی به مرور اخراج وتعدیل شده اند.
به گفته آنان کارگران سدید ریخته گر در این تجمع اعتراضی خواستار مشخص شدن وضعیت شغلی خود شدند. همچنین پرداخت حداقل بخشی از مطالبات یکسال گذشته شان ن از دیگر مطالبات کارگران عنوان شده است.
همچنین آنان در تشریح جزئیات معوقات بیمه خود گفتند: معوقات بیمه ای کارگران سدید ریخته گر مربوط به دوماه بیمه دی وبهمن ماه 93 به همراه 10 ماه حق بیمه در سال 94 می شود که هنوز پرداخت نشده است.

--------------------------

ادامه معوقات مزدی آتش نشانان سردشت

جمعی از آتش نشانان سردشت در تماس با ایلنا از چند ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبردادند.
از قرار معلوم این کارگران که تعداد آن‌ها حدود ۲۰۰ نفر است از آذرماه سال گذشته مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
به گفته این کارگران، با وجود اینکه فروردین ماه نیز در حال به پایان رسیدن است، عیدی سال گذشته و چندین ماه مطالبات مزدی آن‌ها علیرغم پیگیری‌های بسیار همچنان پرداخت نشده باقی مانده است.
در همین رابطه، «ابراهیم سلطانی»، شهردار سردشت در گفتگو با خبرنگار ایلنا از پرداخت مطالبات طی امروز و فردا (۲۸ و ۲۹ فروردین) خبر داد و گفت: شهرداری سردشت با کمبود نقدینگی مواجه بوده است اما بدهی‌های شهرداری امروز وصول می‌شود.
وی افزود: تا پایان وقت اداری فردا با تمام کارگران شهرداری سردشت تسویه حساب و همه مطالبات مزدی آن‌ها پرداخت می‌شود.

--------------------------

بلاتکلیفی کارگران کارخانه «سدید ریخته گر» یکساله شد

منابع کارگری در این واحد صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند با توقف مقطعی فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای سال گذشته (94)، در حال حاضر حدود 44 کارگر با سابقه در بلاتکلیفی به سر می‌برند و در عین حال هنوز بابت 12 ماه مزایای مزدی وبیمه ای به همراه عیدی سال 95طلبکارند.
بر اساس این گزارش، کارفرمای سدید ریخته گر در سال 94 با توقف فعالیت این واحد صنعتی، فقط 38 درصداز مطالبات مزدی آنان را پرداخت کرده است .
همچنین آنان در تشریح جزئیات معوقات بیمه خود گفتند: معوقات بیمه ای کارگران سدید ریخته گر مربوط به دوماه بیمه دی وبهمن ماه 93 به همراه 10 ماه حق بیمه در سال 94 می شود.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که بیشتر تعداد کارگران کارخانه «سدید ریخته گر» به بیش از 500نفر می‌رسید که به مرور تعدیل شده‌اند.
او گفت: کارفرما در سال 94 از مجموع 103 کارگر این کارخانه تعداد حدود 60 کارگر را در دو مرحله (خرداد وشهریور ماه ) به بهانه های مختلف تعدیل کرده است.
کارگران با بیان اینکه از موعد بازنشستگی 25 نفر از همکاران‌شان گذشته است در ادامه درباره شرایط سخت بازنشستگی شان می‌گویند: این کارگران با استفاده از مزایای بازنشستگی مشاغل سخت وزیان‌آور امکان بازنشستگی دارند اما چون کارفرما توانایی پرداخت سهم 4 درصدی بیمه آنان را در مشاغل سخت وزیان آور ندارد امکان بازنشستگی برای این تعداد کارگر وجود ندارد.
کارگران این واحد با بیان اینکه امیدو ارند در سال 95 به همت مسئولان شهرستان اسلامشهر مشکلات صنفی آنان مرتفع شود در ادامه گفتند: در حال حاضر علاوه بر معوقات مزدی که مربوط به سال گذشته می‌شود موضوع تعیین تکلیف 44 کارگررسمی وقرار دادی که هنوز وضعیت مشخصی ندارند از مشکلات اساسی است که عزم جدی برای رسیدگی به آن مشاهده نمی‌شود.

--------------------------

آزادی تشکل‌یابی اصلی‌ترین خواسته جامعه کارگری است

عبدالـله وطن خواه در گفتگو با ایلنا با تاکید بر اینکه آزادی تشکل‌های کارگری باید اصلی ترین خواسته کارگران در روز جهانی کارگر باشد، اظهار داشت: بدون آزادی تشکل‌های کارگری نمی‌توان سایر مطالبات را پیگیری کرد از این رو باید اصلاح فصل ششم قانون کار در اولویت دولتمردانی باشد که با شعار حمایت از جامعه کارگری بر سر کار آمده‌اند.
عضو هیات مدیره مجمع نمایندگان کارگری تهران با اشاره به اینکه هرگونه اصلاح در قانون کار منوط به مشارکت و نظرجویی از تشکلات کارگری است، گفت: در غیر این صورت مدیریت دولتی که این روزها نگاه کارفرمایی بر آن همچنان حاکم است با تعدیل همین اندک قوانین حمایتی از نیروی کار موافقت می‌کند.
وطن خواه افزود: امنیت شغلی خواسته دیگر جامعه کارگری است که متاسفانه مدیران دولتی از زمان خاتمه جنگ تحمیلی نسبت به آن احساس مسئولیت نمی‌کنند و با توجیه ضرروت ایجاد رونق اقتصادی دست کارفرمایان را برای انعقاد هر نوع قراردادی که نگاه ضد کارگری دارد باز گذاشتند.
این فعال صنفی کارگری در خصوص افزایش 14 درصدی دستمزد که انتظارات جامعه کارگری را برآورده نکرد، گفت: آنچه که کارگران می‌یبینند کوچک تر شدن سفره ‌شان است، اما کارفرمایان که از پشتیبانی دولت برخوردارند با نفوذی که دارند القا می کنند که این افزایش دستمزد بیشتر از اینها بوده است.
عضو هیات مدیره مجمع نمایندگان کارگری تهران ادامه داد: کارفرمایان در حالی ورشکسته شدن صنایع را به گردن افزایش دستمزد کارگران می‌اندازند که به سبب منافعشان عواملی مثل تاثیر تحریم‌های اقتصادی، بهره بانکی و بالا رفتن نرخ مواد اولیه را در نظر نمی‌گیرند.
این فعال صنفی کارگری افزود: به نظر من اگر قرار است گفتگو و مذاکره با شرکای اجتماعی مبنای افزایش حداقل مزد باشد باید ابتدا زمینه شکل گیری آزاد نهادهای صنفی مستقل کارگری در کشور فراهم شود.

--------------------------

100کارگر قرار دادی کاشی گلچین یزد اخراج شدند

کارگران این واحد صنعتی واقع در محور یزد -اردکان در در تماس با ایلنا افزودند: این اخراج در تاریخ اول فرودین ماه سال جاری صورت گرفته و در حال حاضر همکاران اخراج شده آنها برای پیگیری مطالبات مزدی خود در اداره کار یزد شکایتی را مطرح کرده‌اند.
این کارگران با یادآوری اینکه جدا از تعدیل‌های اخیر هنوز نزدیک به 320 کارگردر این واحد مشغول کارند، افزودند: پیش از این نیز حدود 80نفر از کارگران قرار دادی وپیمانکاری این کارخانه در فاصله زمانی یک سال گذشته پس از اتمام قراردادهای کاریشان اخراج شده‌بودند.
به گفته کارگران کاشی گلچین این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا باقیمانده آنها از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.
کارگران کارخانه گلچین در خاتمه گفتند:در حال حاضر این واحد تولید کننده انواع کاشی وسرامیک به بهانه بهبود وضعیت تولید وخروج از رکود (ازاسفند ماه سال 94 تا خرداد ماه سال 95) موقتا تعطیل اعلام شده است وکارگران باقی مانده در آن هم اکنون با دریافت دستمزد ماهانه خود در مرخصی هستند.

--------------------------

مصدومیت یک کارگر جوشکار بر اثر برق گرفتگی

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا،درپی تماس با سامانه ۱۲۵، ستاد فرماندهی آتش‌نشانی ساعت ۵۶: ۱۲دقیقه روز گذشته(بیست و پنجم فروردین) آتش‌نشانان ایستگاه ۱۱۱ را به محل وقوع حادثه واقع در بزرگراه لشگری، خیابان نخ زرین اعزام شدند.
«ابراهیم نادرپور» افسر آماده منطقه یک عملیات آتش نشانی تهران درباره جزئیات این حادثه گفت: کارگر جوشکاری که مشغول کار در یک چاپخانه بود بر اثر بی‌احتیاطی و دستکاری برق فشار قوی ناگهان دچار برق گرفتگی شدید شد و به داخل چاهک پست برق پرتاب شد.
نادرپور افزود: آتش نشانان به اتفاق عوامل امدادی برق، محل را ایمن کرده و با تجهیزات نجات، این کارگر میانسال را از داخل چاهک بیرون آورده و تحویل عوامل اورژانس دادند.
این افسر آماده آتش نشانی توصیه کرد، در صورت نداشتن اطلاعات کافی و تخصص جدا از دستکاری تجهیزات و وسایل مرتبط با برق فشار قوی اجتناب کنند.

--------------------------

مرگ کارگر جوان بر اثر سقوط از ساختمان در حال احداث

به گزارش ایلنا «حبیب حسینقلی‌زاده» ‌مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی درباره جزئیات این حادثه به دیگر رسانه‌ها گفت: ساعت ۱۷: ۱۵ بعد از ظهر روزبیست و پنجم فروردین، به دنبال گزارش سقوط یک کارگر در ساختمان نیمه کاره‌ای در باسمنج، تکنسین‌های پایگاه ۲۰۲ تبریز‌ به محل وقوع حادثه اعزام شدند.
حسینقلی‌زاده افزود: با توجه به وخامت حال این کارگر‌۳۷ ساله مصدوم وی به نزدیک‌ترین مرکز درمانی "بیمارستان شهدا" تبریز انتقال داده شد اما متاسفانه تلاش تیم درمانی موثر واقع نشد و این کارگر به دلیل شدت جراحات جان باخت.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی گفت: به دنبال نبود امنیت و عدم رعایت قوانین ایمنی باعث تلفات جانی کارگران ساختمانی است که امیدواریم با رعایت قوانین ایمنی کار این تلفات کاهش پیدا می‌کند.

--------------------------

کشته و مصدوم شدن دو کارگر بر اثر سقوط بیل لودر درمعدن

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، «سیداحمد سجادی» فرماندار شهرستان محلات با تایید این خبر گفت: این حادثه روز بیست و سوم فروردین ماه اتفاق افتاد که منجر به کشته و مجروح شدن دو کارگر شد.
سجادی افزود: در این حادثه یکی از کارگران معدن جان خود را از دست داد و کارگر مصدوم نیز برای درمان بیشتر به مرکز درمانی اعزام شد.
فرماندار شهرستان محلات دلیل این حادثه را بی‌احتیاطی وعوامل فنی عنوان کرد و گفت: کار‌شناسان مربوطه درحال بررسی جوانب این حادثه هستند تا مقصر یا مقصرین این حادثه را شناسایی کنند.

--------------------------

کارگران بازنشسته زنده هستند اما زندگی نمی‌کنند

«حسن ایزدان» بازرس کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران درباره افزایش مستمری بازنشستگان در گفت‌وگو با ایلنا گفت: افزایش‌های مزد و مستمری کارگران بر اساس نرخ تورمی تعیین می‌شود که به هیچ وجه مورد تایید جامعه کارگری نیست .
ایزدان گفت:شاید نرخ تورم اعلام شده توسط مرکز آمار ایران بر اساس ۳۳۰ قلم کالا محاسبه می‌شود شاید این نرخ با هزینه‌های قشر و طبقه خاصی که مصرف کننده این اقلام هستند، مطابقت داشته باشد اما این نرخ نمی‌تواند تعیین کننده نرخ تورم واقعی با ۵۰ قلمی که کارگران مصرف کننده آن هستند، مطابقت داشته باشد.
وی افزود: نباید نادیده گرفت که میزان خط فقر بیش از ۳ میلیون تومان اعلام شده است که این خود نشان روشنی از این است که کارگران شاغل و بازنشسته با دریافتی حدود یک میلیون تومان حتی از امکانات اولیه زندگی محرومند.
بازرس کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران گفت: کافی نبودن مستمری بازنشستگان باعث شده قریب به اتفاق بازنشستگان با آنکه پس از سال‌ها تلاش به استراحت و آرامش نیاز دارند ،در مشاغل دوم و بعضا سوم مشغول به کار شوند تا شاید بتوانند بخشی از نیازهای خانواده خود را مرتفع سازند.
وی با بیان اینکه بازگشت به کار بازنشستگان دلایل متعدد دارد، گفت: یکی از دلایل بکار گیری مجدد بازنشستگان از سوی کارفرمایان داشتن تجربه و مهارت کافی، بدون هزینه بیمه و مزدی کمتری نسبت به جوانان نیازمند به کار است که این مزایا مورد پسند بسیاری از کارفرمایان است که همین امر باعث اشغال جایگاه‌های شغلی جوانان جویای کار شده است.
ایزدان با تاکید بر اینکه زیر خط فقر بودن دستمزد و مستمری کارگران مشکل تازه‌ای نیست، افزود: متاسفانه تاکنون راهکار قابل قبولی که منجر به نجات جامعه کارگری از غرق شدن در زیر خط فقر باشد و بازنشستگان بدون شرمنده بودن نزد خانواده در منزل خود به استراحت بپردازند، اجرایی نشده است.
بازرس کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران تصریح کرد: اگر مستمری بازنشستگان افزایشی بیش از ۱۴ درصد هم داشته باشد این افزایش بر دریافتی ۷۱۲ هزار تومان نمی‌تواند مبلغ قابل توجهی باشد به طوریکه در زندگی جامعه بازنشستگان فرسوده از مشقت کارگری تاثیر گذار باشد.
وی با اشاره به این امر که هزینه معیشت و زندگی بازنشستگان نسبت به شاغلین جوان بیشتر است، اضافه کرد: اکنون سالهاست که افراد بازنشسته پس از خروج از بازار کار همچنان نان آور خانواده خود محسوب می شوند چه بسا در شرایط نامناسب اقتصادی مجبورند جدا از تامین هزینه های دوران بازنشستگی خود به گذران زندگی اعضای جوان خانواده خود نیز کمک کنند.
ایزدان افزود: هزینه‌های درمان شخص بازنشسته، بسیار بالا‌تر از فرد جوان است که این هزینه‌ها باعث شده بسیاری از بازنشستگان از درمان خود دست بکشند و بدون توجه به سلامتی خود فقط باقی زندگی خود را بگذرانند.
بازرس کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران با اشاره به جایگاه فرد بازنشسته که با افزایش سن به مقام بزرگ فامیل رسیده است، گفت: با یک حساب سر انگشتی مشخص می‌شود نه مستمری ۱۲ ماه و نه عیدی پایان سال هیچ کدام کفاف هزینه‌های زندگی بازنشستگان را نمی‌دهد و این پیشکسوتان با دریافت مستمری حداقل خود با غرور و مشقت برای گذران زندگی خود آبروداری می‌کنند و دم نمی‌زنند یا به قولی فقط زنده هستند ولی زندگی نمی کنند.

--------------------------

تجمع کارگران پیمانکاری فاز 19 عسلویه از سر گرفته شد

فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: بامداد امروز (پنجشنبه بیست و ششم فروردین ماه) تعدادی از کارکنان پیمانکاری شرکت بلندطبقه در فاز‌ 19 عسلویه به دلیل معوقات مزدی و بی پاسخ ماندن خواسته هایشان تجمع صنفی برپا کردند.
از قرار معلوم این کارگران که شمار آنها در حدود 200 نفر برآورد می شود با برپایی تجمع در محوطه اطراف محل کار خود پیگیر معوقات مزدی خود شده اند.
منابع ایلنا می گویند: به دلیل مجاورت محل کار کارگران یاد شده در نزدیکی درب ورودی فاز 19 بیشتر کسانی که بامداد امروز قصد مراجعه به این بخش از منطقه عسلویه داشتند متوجه برپایی این تجمع صنفی می شدند.
در عین حال به نقل از کارگران معترض که گفته می شود که آنها در روز شنبه نیز تجمع صنفی مشابهی را برپا کرده بودند که در نهایت کارفرمای اصلی بدون دادن حتی یک وعده مشخص آنها را وادار کرد تا به اجتماع صنفی خود خاتمه دهند.
لازم به یادآوری است، تجمعات صنفی و اعتراضی این گروه از کارگران فاز 19 عسلویه از سال گذشته به دلیل معوقات مزدی خود ادامه داشت که در نهایت کارگران معترض با دریافت معوقات ماه‌های مهر و آبان به کار خود بازگشتند.

--------------------------

سقوط جرثقیل در چین 18 قربانی گرفت

به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، بر اثر سقوط یک دستگاه جرثقیل در ساختمانی در دست احداث، 18 نفر کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.
این حادثه در منطقه «مایونگ» در مرکز شهر دونگوان روی داد. مجروحان بلافاصله به نزدیک‌ترین بیمارستان منتقل شدند ،اما وضعیت جسمانی شش تن از مجروحان وخیم اعلام شده است.
«لو بین» یکی از مقامات شهر دونگوان علت این حادثه را وزش شدید طوفان اعلام کرد.
سرعت طوفان را در این شهر بیش از یکصد کیلومتر بر ساعت برآورد کرده‌اند.

--------------------------

مرگ یک کارگر شن شویی در کاشمر

به گزارش ایلنا مراتب ساعت حدود ۱۵: ۳۰ از طریق تلفن ۱۲۵ به ایستگاه مرکزی آتش‌نشانی کاشمر اعلام شد؛ که بلافاصله گروه‌های امداد و نجات به محل اعزام و عملیات نجات آغاز و پس از ۳. ۵ ساعت تلاش عوامل گروه نجات جسد این کارگر بی‌جان از عمق چاه ۶۰ متری خارج شد.
مسئول آتش‌نشانی و خدمات ایمنی کاشمر در این خصوص به دیگر رسانه‌ها گفت: با دریافت خبر سقوط، بلافاصله گروه امداد و نجات به محل اعزام شد که با توجه به وضعیت چاه نیز دو گروه امداد و نجات که در شیفت استراحت بودند به محل اعزام شدند.
رضا بوژمهرانی با تأکید بر این‌که چاه موردنظر از چاه‌های قنات مربوط به روستای سرحوضک از توابع بخش مرکزی است که سال‌ها به دلیل خشک شدن آب فرسوده شده است خاطرنشان کرد: به جهت خاص بودن وضعیت چاه و احتمال ریزش بدنه چاه در زمان امدادرسانی، ۲ نفر از عوامل امداد و نجات به‌وسیله دو دستگاه جرثقیل به داخل چاه رفتند و موفق به بیرون کشیدن جسد کارگر شدند که با حضور نیروهای اورژانس ۱۱۵ و انجام معاینه مرگ وی تأیید شد.
وی با اشاره به اینکه تعدد چاه‌های قنات در حاشیه شهر و حتی داخل شهر کاشمر منجر به بروز حوادثی می‌شود یادآور شد: در حال حاضر چاه‌های قنات کشاورزی به دلیل خشک شدن بدون متولی رهاشده است و بی‌احتیاطی برخی افراد منجر به بروز چنین حوادثی می‌شود.

--------------------------

در پی قتل پژوهشگر ایتالیایی جنبش‌کارگری مصر

به گزارش ایلنا، یورونیوز «جولیو رجنی» دانشجوی 28 ساله دوره دکتری که در زمینه جنبش کارگری مصر تحقیق می‌کرد در 25 ژانویه سال جاری از سوی افراد ناشناس در مصر ربوده و حدود یک هفته بعد جسد وی در حالی که آثار شکنجه بر روی آن آشکار بود در جاده قاهره – اسکندریه پیدا شد.
این در حالی است که مصر از ارائه مدارک کالبدشکافی و ارتباطات ضبط شده تلفنی جولیو رجنی به ایتالیا برای تحقیقات بیشتر خودداری می کند.
جیانی پیتلا رهبر ائتلاف مترقی سوسالیست‌ها به یورونیوز گفته که من از کمیسیون اروپا می خواهم که مانند دولت ایتالیا در روابطش با مصر تجدید نظر کند.
گروه های حقوق بشری بر این باور هستند که که جولیو رجنی بر اثر شکنجه نیروهای امنیتی مصر کشته شده اما دولت این کشور این مسئله را رد می‌کند.

--------------------------

معوقات مزدی کارگران شهرداری سردشت/ عدم تمدید قرارداد به دلیل پیگیری مطالبات

جمعی از کارگران شهرداری سردشت در تماس با ایلنا از مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
از قرار معلوم، دستمزد این کارگران که تعداد آن‌ها حدود ۲۰۰ نفر است، از آذر ماه پرداخت نشده است.
همچنین عیدی این کارگران نیز در سال گذشته پرداخت نشده است.
این کارگران که تعدادی از آن‌ها پیمانکاری و تعدادی دیگر قرارداد معین هستند، در بخش‌های مختلف فضای سبز، نقلیه و خدماتی شهرداری سردشت مشغول به کار هستند.
ظاهرا شهرداری سردشت کمبود بودجه را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران عنوان کرده است.
از قرار معلوم قرارداد سه نفر از این کارگران که در سال گذشته از طریق شورای شهر سردشت پیگیر مطالبات مزدی کارگران شهرداری بوده‌اند، تمدید نشده و از آن‌ها در سال جدید دعوت به کار نشده است.
این سه کارگر از ابتدای سال جاری بیکار و به دنبال پیگیری حقوق خود و صدور حکم بازگشت به کار هستند.

--------------------------

تضمین افزایش دستمزد مطالبه کلیدی جامعه خبازان در هفته کارگر

«علی یزدانی»، رئیس انجمن صنفی کارگران خباز کشور در گفتگو با ایلنا با اشاره به نزدیک شدن به هفته کارگر و مطالبات برآورده نشده جامعه خبازان گفت: با توجه به این که خط فقر رسمی بالای دو میلیون تومان است و کارگران حدود یک سوم این میزان دریافتی دارند، با این حساب باید گفت اکثریت قاطع دستمزدبگیران زیر خط فقر به سر می برند.
وی ادامه داد: وضعیت کارگران خباز به مراتب از این هم بغرنجتر است چرا که متاسفانه همان 14 درصد افزایش مزدی هم در مورد خبازان اعمال نشده است.
وی افزود: افزایش دستمزد خبازان منوط به افزایش قیمت نان است و از آنجا که نان یک کالای اساسی است که تغییر بهای آن به سیاست گذاری‌های دولت مربوط می‌شود، هیچ مجرایی برای پیگیری مطالبات کارگران این صنف وجود ندارد.
رئیس انجمن صنفی کارگران خباز اصفهان با بیان اینکه انتظار می‌رود که دولت در مقام کنترل کننده اصلی بازار نان افزایش مزد کارگران خباز را تضمین کند، ادامه داد: منصفانه نیست که یک کارگر خباز که 16 ساعت در روز پای تنور کار می کند، به دلیل تاخیر‌های طولانی مدت در افزایش مزد سالانه شرمنده خانواده اش باشد.
یزدانی اجرا نشدن آیین نامه سخت و زیان آور در مورد خبازان را یکی دیگر از خواسته های این کارگران برشمرد و گفت: تامین اجتماعی به دلیل تعطیلی خبازی ها و دلایل نامرتبط دیگر با بازنشستگی پیش از موعد خبازانی که پس از سالها کار سخت، دیگر توان ادامه اشتغال ندارند مخالفت می کند.
یزدانی در پایان گفت: مسئولان باید اجازه بدهند هفته کارگر، هفته بیان مطالبات واقعی کارگران باشد.
وی افزود: کارگران و تشکل های صنفی باید بتوانند به صورت مستقل روز جهانی کارگر را برگزار کنند و در این روز مطالبات خود را در چهارچوب قانون از طریق تمام ابزارهای ممکن بیان کنند.

--------------------------

تاخیر 5 ماهه در پرداخت دستمزد 260 کارگر شهرداری امیدیه

منابع کارگری ایلنا در شهرداری امیدیه گزارش دادند، این کارگران که در شهرداری امیدیه و سازمان‌های وابسطه به آن به صورت پیمانی وقرار دادی مشغول کارند؛ 5 ماه حقوق معوقه طلب دارند. علاوه بر این عیدی سال 95 حدود 200 نفر از کارگران پرداخت نشده است.
به نقل از این کارگران که در دارای سوابق 8تا10ساله هستند، گفته می‌شود که هر ماه آنان حقوق می گیرند اما آنچه دریافت می کنند مربوط به معوقات مزدی پنج ماه گذشته است .به عنوان مثال آخرین حقوقی که کارگران شهرداری امیدیه دریافت کرده اند حقوق آذر ماه بوده که اسفند ماه سال 94 پرداخت شد.
همچنین از قرار معلوم علاوه بر تاخیر 5 ماهه در پرداخت دستمزد 260 کارگر ، پیمانکار سابق بخش خدماتی وفضای سبز شهرداری امیدیه در پرداخت حق سنوات سال 92به همراه حق مرخصی ویک یک ماه حقوق فروردین ماه سال 93 به 64 کارگر بدهکار است وکارگران در این زمینه به مراجع قضایی شکایت کرده اند.
به گفته کارگران با وجود آنکه مراجع قضایی خوزستان حکم به پرداخت مطالبات کارگران از سوی کارفرمای شرکت پیمانکاری (شمس گستر جنوب)کرده است اما پیمانکار سابق توجه ای به این موضوع ندارد.

--------------------------

مرگ یک کارگر افغان بر اثر ریزش دیواره چاه

«سیدجلال ملکی»سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: حوالی ساعت 11 روز گذشته(دوشنبه 23 فروردین) آتش نشانی شهر فشم از آتش نشانی شهر تهران تقاضای کمک خواست کرد که سریعا ماموران گروه نجات 10 به همراه تجهیزات لازم به محل حادثه واقع در شهر فشم اعزام شدند.
ملکی افزود: یک کارگر جوان تبعه افغان در یک کارگاه ساختمانی در عمق 6 متری مشغول حفر چاه بود که به یکباره دیوار چاه تخریب و مقدار زیادی خاک روی این کارگر ریخته می شود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران خاطر نشان کرد: با تلاش چند ساعته آتش نشانان جسم بی جان این کارگر از درون چاه به بیرون کشیده شد و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل شد.

--------------------------

2 سال است که از دستمزد مناسب و مزایا برخوردار نیستیم

تعدادی از کارگران کارخانه سیمان قاین در تماس با ایلنا اعلام کردند که پیمانکار قسمت بارگیری پاکتی این واحد صنعتی، الزامات قانونی را در محاسبه و پرداخت حداقل‌های قانونی رعایت نمی‌کند.
از قرار معلوم در سال گذشته که حداقل مزد کارگران 712 هزار تومان تعیین شده بود به کارگران سیمان قاین ماهانه 500 هزار تومان به عنوان حداقل مزد پرداخت می‌شده است.
ظاهرا این اقدام پیمانکار براساس قرارداد حجمی که میان شرکت وی با مدیریت سیمان قاین در مقام کارفرمای اصلی بسته شده بود، صورت گرفته است.
کارگران مذکور که هنوز نمی‌دانند برای سال جدید قرار است حداقل مزد آنها برچه مبنایی محاسبه و پرداخت شود، همچنین مدعی هستند که بابت مزایای مربوط به عیدی، پاداش و سنوات پایان سال طلبکارند.
در همین رابطه یکی از مسئولان این شرکت در گفتگو با خبرنگار ایلنا با تایید این خبر و با اشاره به اینکه پیمانکار مربوطه با عدم آگاهی نسبت به مقررات و شرایط قرارداها موجب شده حقوق این کارگران تضییع شود، گفت: قرارداد پیمانکار حجمی و بر اساس تعداد پاکت سیمان حمل شده منعقد شده است.
وی با تاکید بر عدم صلاحیت پیمانکار افزود: متاسفانه در شهر قاین پیمانکاران زیادی که بتوان صلاحیت آنها را تایید کرد وجود ندارد.
در همین رابطه مدیر اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی قاین به یک رسانه محلی گفته که موضوع سریعا بررسی و در صورت عدم رعایت مقررات امره قانون کار ازسوی پیمانکار کارگران می‌توانند به مراجع حل اختلاف برای بررسی بیشتر و الزام به تعهدات و پرداخت حقوق و مزایای قانونی مراجعه نمایند.

--------------------------

سومین جلسه دادگاه برگزار شد/ امیدوارم موکلانم تبرئه شوند

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل کارگران شرکت معدن سنگ آهن بافق در تماس با ایلنا از برگزاری سومین جلسه 9 کارگر این معدن در روز گذشته (23 فروردین) خبر داد و گفت: به احتمال زیاد جلسه دیروز، آخرین جلسه محاکمه این کارگران خواهد بود.
وی افزود: در جلسه دیروز دادستان بافق حضور داشت و مجددا متن کیفرخواست قرائت شد.
فروغی گفت: از آنجا که مصادیق جرم در کیفرخواست نیامده و دادستان نیز به جز کیفرخواست صادره هیچ گونه اظهارنظری در مورد اتهامات کارگران انجام نداده است، امیدوارم به زودی حکم تبرئه موکلانم صادر شود.
وی در پایان گفت: قاضی دادگاه نیز در پایان اظهار کرد که اگر دفاعیات کافی باشد رای دادگاه به زودی صادر خواهد شد

--------------------------

150 کارگر «ایساتیس» با اتمام قرار داد کار اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا دریزد می‌گویند در این واحد تولیدی حدود 400 کارگر مشغول به کار هستند اما از ابتدای فروردین ماه جاری به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد 150کارگر قرار دادی این کارخانه با میانگین سوابق کاریک تا 5 سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
بنا بر ادعای این کارگران، کارفرما بعد از اخراج 150 کارگر به کارگران باقی مانده اطلاع داده است که به دلیل مشکلات مالی حداقل تا پایان خرداد ماه فعالیت تولیدی ندارد و در نتیجه آنها دیگر بر سر کار خود حاضر نشوند.
به گفته این منابع خبری؛ کارگران بعد از اخراج برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار یزد شکایت کرده‌اند و برای دریافت مقرری بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.
کارگران اخراجی ایساتیس درباره مطالبات معوقه خود می‌گویند؛ دستمزد کارگران اخراجی وشاغل این واحد تولید کننده انواع رادیاتور در ماهای بهمن واسفند سال 94 به همراه عیدی سال 95 پرداخت نشده است.
طبق ادعای کارگران اخراجی، آنچه باعث نگرانی آنان شده این است که کارفرما قبل از استخدام از شماری از کارگران چک‌های تضمینی در یافت کرده است که در حال حاضر وضعیت عودت این ضمانت‌ها مشخص نیست.

--------------------------

تجمع کارگران شرکت معدنی ««الماس مته » در معدن پرورده طبس

به گزارش ایلنا، این کارگران که به واسطه شرکت پیمانکاری «الماس مته» به کار استخراج زغال سنگ در منطقه معدنی پرورده طبس اشتغال دارند، صبح امروز با تجمع در محوطه این واحد معدنی خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
به گفته این منبع خبری علاوه بر تعویق حدود سه ماه دستمزد حدود 300 کارگر این واحد معدنی کارگران به نوع قرار داد کاری که کارفرما در سال جاری با انان منعقد کرده است معترضند.
کارگران با بیان اینکه هر سال کارفرما مطابق قرار دادی که با کارگران دارد دستمزد آنان را پرداخت نمی کند افزودند :سال جاری نیز کارفرما با همه کارگران قرار داد های کوتاه مدت سه ماهه منعقد کرده است .
به ادعای آنان کارگران این واحد معدنی از حداقلهای مزدی محرومند وآنچه به عنوان حقوق ماهانه از کارفرما دریافت می کنند نیاز های معیشتی آنان را تامین نمی کند.
کارگران معترض در خاتمه گفتند: همچنین شنیده ایم کارفرمای معدن برای رهایی از هزینه ای جاری معدن قصد تعدیل تعدادی از کارگران را دارد که این موضوع باعث نگرانی آنان شده است.

--------------------------

30 کارگر رسمی چاپخانه«مجاب» اخراج شدند

منابع خبری در چاپخانه «مجاب» که در منطقه عباس آباد شهر ری فعالیت دارد، گفتند کارگران این واحد انتشاراتی بصورت میانگین بین 15 تا 20 سال سابقه کار رسمی داشتند که از روز چهاردهم فروردین کارفرما با متوقف کردن فعالیت این چاپخانه از ورود آنان به محل کارشان خوداری کرده است.
این منابع خبری ما گفته‌اند کارفرما برای رهایی از کارگران رسمی و پرداخت نکردن مطالبات معوقه‌شان، پس از سالها کار درهای چاپخانه را به روی آنان بسته است و کارگران ناچار شده‌اند با طرح شکایت در اداره کار برای بازگشت به کار خود اقدام کنند.
بر اساس گزارش کارگران، با وجود اخراج این 30کارگر رسمی از سوی کارفرما، هنوز آنان بابت حقوق اسفند 94 وعیدی 95 طلبکارند.
به گفته این کارگران همچنین از شش سال پیش حق بن آنان به همراه اضافه کاری تعدادی از کارگران این چاپخانه در سال گذشته پرداخت نشده است.
کارگران اخراجی چاپخانه مجاب در بخش پایانی سخنانشان مدعی شدند با وجود مستمر بودن ماهیت شغلی شان کارفرما نمی‌تواند بدون حکم اداره آنان را اخراج کند.

--------------------------

یک کارگر ساختمانی بر اثر ریزش دیوار جان باخت

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا،این حاثه که ظهر روز گذشته(23 فروردین) رخ داد،بر اثر ریزش دیواری در حال احداث که برای پی و بتن ریزی بنا شده بود،کارگر ساختمانی که در کنار این دیوار مشغول به کار بوده، بر اثر زیر دیوار زیر آوار می ماند و جان خود را از دست داد.
به گفته حاضران در محل حادثه، شدت جراحات وارده به این کارگر به حدی بوده که این کارگر در دم جان خود را از دست داده است.
«یادگار لندنیان» رئیس اداره آتش نشانی میاندوآب درباره جزئیات این حادثه گفت:بر اثر این حادثه کارگری حدودا 50 ساله زیر آوار مانده که منجر به جان باختن وی شد.
لندنیان افزود: ساختمان در حال احداث در مراحل اولیه بود که به دلیل رعایت نکردن اصول ایمنی این حادثه به وجود آمد و مرگ یک کارگر ساختمانی را رقم زد.

--------------------------

تجهیز ایمنی کارگاه ها در اولویت کارفرمایان باشد

«ابولفضل اشرف منصوری» در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه کارفرمایان نگاه کوتاه مدت به مسئله ایمنی محیط کار دارند، اظهار داشت: متاسفانه کارفرما تجهیز و ایمنی کارگاه ساختمانی را به صرفه نمی‌داند و تا زمانی که این نگاه وجود دارد نمی توان از تامین ایمنی کارگران در محیط کار اطمینان حاصل کرد.
منصوری افزود: سال گذشته کارفرمایان ملزم شدند با توجه به آیین نامه «صلاحیت ایمنی امور پیمانکاران» به بحث ایمنی کارگران در کارگاه‌های ساختمانی توجه کنند از این رو تا حدودی آمار حوادث کارگری پایین امد.
این کارشناس ایمنی و بهداشت محیط کار تصریح کرد: انتظار داریم که روند آموزش عمومی و فرهنگ سازی در زمینه ایمنی محیط کار با کمک انجمن های صنفی کارگری مسئولین حفاظت فنی ، ایمنی و بهداشت بهبود یابد.
وی با اشاره آموزش ایمنی به 1 میلیون کارگر در سال گذشته اظهار داشت: این گونه آموزش‌ها ضمن نهادینه سازی آموزش‌های ایمنی محیط کار به کارگران کمک می کند که از وظایف کارفرما برای تامین ایمنی محیط کار مطلع شوند. از این رو امیواریم این آموزش‌ها در سال آینده با همکاری وزارت کار ادامه یابد.

--------------------------

تعطیلی معدن پابدانای جنوبی 280 کارگر را سرگردان کرد

منابع خبری ایلنا در خصوص این اتفاق می‌گویند: تونل شماره 6 زیر نظر بخش خصوصی اداره می‌شود و ظاهرا کارفرمای این واحد معدنی تصمیم گرفته است تا به دلیل مشکلات مالی بهره‌برداری از این واحد معدنی را متوقف کند.
این اتفاق درحالی است که پیش از این کارگران تونل شماره 6 معدن پابدانای جنوبی در روز یکشنبه 22 فروردین ماه سال جاری یک تجمع اعتراضی صنفی برپا کرده بودند.
ظاهرا به دلیل تجمع اخیر جلسه‌ای در ساعت 11 صبح روز گذشته در فرمانداری شهرستان کوهبنان با حضور مسئولان اداری منطقه، مدیران معدن و چند تن از نمایندگان کارگران برگزار شده است که نتیجه آن اعلام تعطیلی موقت معدن بوده است.
همچنین در خصوص وضعیت کارگران نیز گفته می‌شود که ظاهرا هیچ تصمیم مشخصی در مورد پرداخت معوقات مزدی آنها گرفته نشده است و در عین حال پیشنهاد معرفی این کارگران به صندوق بیمه بیکاری نیز به دلیل مخالفت مسئولان اداره کار که بر نامساعد بودن شرایط صندوق بیمه بیکاری تاکید دارند مورد موافقت قرار نگرفته است.
منابع ایلنا به نقل از کارگرانی که در این معدن مشغول کارند می‌گویند مشکلات مالی معدن خصوصی پابدانای جنوبی (ذغال سنگ)در حالی منجر به تعطیلی معدن شد که ظاهرا این معدن مبالغ زیادی از دولت بابت فروش ذغال سنگ طلبکار است.

--------------------------

پیمانکاران قرارداد سفید تحویل ناظران نمیدهند/ تعدیل نیروها مربوط به حذف قطارها و استانداردهای جهانی است

«سیدحسن موسوی نژاد»، مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجاء در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: یکی از سیاست های محوری رجاء، راهبری قطار توسط شرکت های خصوصی است و تعمیر و نگهداری نیز به تدریج به بخش خصوصی واگذار می شود.
وی با بیان این که قراردادهای تعمیر و نگهداری حجمی نیست، افزود: با این حال شرکت رجاء الزامی بر کنترل تعداد کارگران استخدامی در هر شرکت پیمانکاری ندارد.
موسوی نژاد ادامه داد:با همه این اوصاف، بر عملکرد پیمانکاران نظارت می شود، پرداخت حق بیمه و دستمزدها و همچنین نوع قراردادها توسط ناظران رجاء کنترل می شود.
وی در رابطه با نوع قراردادها افزود: قراردادهایی که به ناظران تحویل می شود، سفید نیست اما ممکن است پیمانکاران کارگران را مجبور به امضای قراردادهای سفید کنند که کارگران با مراجعه به مراجع قضایی و یا ناظران پیمانکار می توانند شکایت کنند.
مدیرعامل شرکت رجاء در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر عدم پرداخت دستمزد اسفندماه حدود 60 درصد کارگران پیمانکاری رجاء گفت: اگر کارگران پیمانکاری فقط مطالبات مزدی اسفندماه را دریافت نکرده اند بسیار هم خوب است و در واقع وضعیت این کارگران نسبت به متوسط شرکت های پیمانکاری کشور بهتر است.
وی افزود: سال گذشته، سال خوبی نبود، پیمانکاران رجاء نیز وضعیت خوبی ندارند و دو ماه از صورت وضعیت های آنها نیز پرداخت نشده است و به همین دلیل است که یک ماه معوقات مزدی کارگران پیمانکاری، اتفاق بدی نیست.
موسوی نژاد در مورد تعدیل نیروهای پیمانکاری رجا با تایید این مطلب گفت: بخشی از تعدیل ها مربوط به حذف تعدادی از قطارها از ناوگان ریلی است و در برخی دیگر از قطارها تعدیل ها مربوط به پیاده سازی استانداردهای جهانی است که بر این اساس، تعداد مهمانداران را کاهش دادیم.
وی در ادامه در ارتباط با طرح همسان سازی حقوق و مزایای پرسنل رسمی و قراردادی گفت: رجاء مسئولیتی در قبال همسان سازی ندارد چرا که در رجاء نیروهای مشابه نداریم و تعریف وظایف کادر اصلی و نیروهای پیمانکاری کاملا متفاوت است.
موسوی نژاد در پایان تصریح کرد: دربرنامه های پیش بینی شده توسعه ناوگان، تعداد مهمانداران و نیروهای خدماتی افزایش می یابد و براساس این طرح با خرید واگن های جدید، ظرف دو سال آینده تعداد مهمانداران شرکت رجاء 2 تا 2.5 برابر افزایش می یابد.

--------------------------

بیکاری 25 هزار کارگر در صنعت سنگ کشور

براساس اخبار دریافتی ایلنا، «محسن غیاثوند»، رئیس هیئت‌مدیره کانون سنگ ایران بیان اینکه اکنون بیش از پنج هزار واحد سنگ‌بری در کشور وجود دارد گفت: از دو سال گذشته تاکنون حدود 30 درصد واحدهای سنگ‌بری کشور تعطیل‌ شده و مابقی نیز زیر ظرفیت یعنی کمتر از 30 درصد ظرفیت کار می‌کنند.
غیاثوند تصریح کرد: از دو سال گذشته تقریباً به‌ طور میانگین ماهیانه حدود هزار نفر در حوزه سنگ‌بری تعدیل نیرو داشته‌ایم به طوری که طی این دو سال حدود 25 هزار نفر تعدیل نیرو شده است.
وی افزود: صنعت سنگ ارتباط مستقیمی با پروژه‌های عمرانی و ساختمانی دارد به‌طوری‌که وقتی صنعت ساختمان در کشور تعطیل می‌شود صنعت سنگ و مصالح نیز دچار آسیب می‌شوند متأسفانه اکنون علی‌رغم اینکه بزرگ‌ترین و دومین تولیدکننده سنگ دنیا هستیم اما در بازار جهانی جایگاهی نداریم.

--------------------------

خاتمه اعتراض کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه

براساس اطلاعاتی که به نقل از فعالان صنفی کارگری مجتمع نی شکر هفت تپه در اختیار ایلنا قرار گرفته است به دنبال توافقی که دو روز پیش (شنبه 21 فرودین ماه) میان نمایندگان کارگران با مسئولان بخش خصوصی مجتمع صورت گرفته است تمامی کارگران معترض از شب گذشته به اقدامات اعتراضی خود خاتمه داده‌اند.
بصورت مشخص گفته می‌شود در این مذاکرات اعضای کارفرمایی بخش خصوصی با نمایندگان کارگری در بخش صنعتی وکشاورزی مجتمع به بحث و مذاکره پرداخته و در ‌‌‌نهایت رضایت نمایندگان کارگری جلب شد.
طبق گزارش کارگران در حال حاضرمالکیت و مدیریت مجتمع نی شکر هفت تپه که در ماهای پایانی سال 94 از بخش دولتی بدون رضایت کارگران به بخش خصوصی واگذار شده است و این موضوع با مخالفت کارگران روبرو شده و برابر اخباری که تا پیش از این منتشر شده بود، کارگران قبل از نوروز 94 وبعد آن در یک هفته جاری اعتراض صنفی کرده بودند.
از قرار معلوم تمامی این اعتراضات صنفی با هدف مشخص نبودن وضعیت شغلی کارگرانی که در بخشهای مختلف مجتمع نی شکر هفت تپه فعالیت دارند به همراه پرداخت نشدن حق بهره برداری سال 93 وحقوق اسفند و عیدی سال 95 کارگران صورت گرفته است.

--------------------------

نجات کارگر 19 ساله از زیر آوار

«جلیل ستاری» درباره جزئیات این حادثه به دیگر رسانه ها گفت: این حادثه صبح امروز(دوشنبه23 فروردین) در یک واحد ریخته گری رخ داد که در پی اعلام این حادثه به سامانه 125 آتش نشانی، گروه نجات ایستگاه 14 به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: علت بروز این حادثه ،گودبرداری غیراصولی در بخشی از این واحد ریخته گری بود که باعث ریزش آوار و گرفتار شدن کارگر 19 ساله در زیر آوار شد.
ستاری ادامه داد: نیروهای عملیاتی سازمان آتش نشانی با رعایت اصول ایمنی کارگر کرفتار شده را از زیر آوار خارج کرده و تحویل اورژانس حاضر در محل دادند.
مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان نیز در اینباره گفت: با اعلام بروز حادثه، تکنسین های این مرکز به محل اعزام و مصدوم را به بیمارستان امام رضا انتقال دادند.

--------------------------

بلاتکلیفی کارگزاران بیمه کشاورزی همچنان ادامه دارد

گروهی از این تجمع‌کنندگان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: دست کم حدود 300 کارگزار بیمه کشاورزی در اجتماع صنفی امروز حضور داشتند و خواستار تسریع در تصویب طرح استخدامی خود توسط مجلس شدند.
کارگزاران بیمه کشاورزی که تا پیش از این زیر نظر بانک کشاورزی مشغول رساندن خدمات بیمه ای به دامداران و کشاورزان سراسر کشور بودند می‌گویند حالا که بانک کشاورزی از استخدام هم ما ناتوان است دست کم دولت و مجلس زنمینه استخدام شدن ما را از طریق وزارت کشاورزی فراهم کنند.
برهمین اساس اکنون کارگزاران منتظرند تا مجلس از طریق تصویب طرحی این فرصت را در اختیار کارگزارانی که حداقل چهارسال سابقه کار دارند فراهم کند و بر مبنای قانون خدمات کشوری آنها را جایگزین بازنشستگان جهاد کشاورزی کند.
لازم به ذکر است ،این کارگزاران بیمه کشاورزی دارای مدارک دانشگاهی مرتبط با علوم کشاورزی و دامداری هستند.

--------------------------

تعویق 5 ماه دستمزد 120کارگر شهرداری سی سخت

منابع کارگری ایلنا در شهرداری سی سخت گزارش دادند، این کارگران که در شهرداری آبادان و سازمان‌های وابسطه به آن مشغول کارند؛ از آبان سال گذشته (94) حقوق دریافت نکرده‌اند. علاوه بر این کارفرما سنوات پایان سال 94 وعیدی سال 95 کارگران را پرداخت نکرده است.
به نقل از این کارگران که در دارای سوابق 8تا10ساله هستند، گفته می‌شود که آنان در طول 6 ماه گذشته تنها مبالغی در حدود 800 تا یک میلیون 200 هزار تومان را به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.
همچنین از قرار معلوم علاوه بر دستمزد، شهرداری سی سخت در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز کوتاهی کرده است .
بر پایه گزارش کارگران ،در آمد ماهانه شهرداری سی سخت در حدی نیست که بتواند هزینه‌های جاری شهرداری و مطالبات معوقه کارگران خود را در بخشهای مختلف را پرداخت کند، به همین دلیل شهرداری بدنبال افزایش اعتبارات و کسب در آمد است.

--------------------------

برگزاری جلسه رسیدگی به اتهام قتل عمد در پرونده چراغی

«علی ابراهیم پور امام» وکیل خانواده مرحوم چراغی در تماس با ایلنا از برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهام قتل عمد ضارب علی چراغی در روز گذشته (یکشنبه 21 فروردین ماه) خبر داد.
به گفته این وکیل دادگستری، جلسه روز گذشته که در شعبه 10 کیفری یک تهران برگزار شد، آخرین جلسه رسیدگی به پرونده ضاربین علی چراغی بود و حکم نهایی در روزهای آینده صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: در این جلسه دادگاه که به اتهام ضاربان متهم به قتل عمد رسیدگی شد، وکیل متهم و ورثه متوفی حضور داشتند.
ابراهیم پور امام افزود: رای دادگاه کیفری قبلی، تشخیص قتل غیر عمد بود که این رای با اعتراض اولیای دم در شعبه 29 دیوان عالی کشور نقض و مسئولیت ادامه بررسی به شعبه 10 کیفری یک تهران واگذار گردید.
این وکیل دادگستری در پایان ابراز امیدواری کرد که رای نهایی صادره بتواند رضایت خانواده مقتول چراغی را جلب نماید.

--------------------------

بازگشت به کار کارگران مس میدوک با وعده تحقق مطالبات

تعدادی از این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: براساس تصمیمی که به اتفاق اکثریت کارگران گرفته شد همه ما از عصر روز گذشته به فعالیت سابق خود در مجتمع مس می دوک بازگشتیم.
آنها یادآور شدند که این تصمیم را در اجتماع مشترکی که روز گذشته در یکی از اماکن عمومی شهربابک برگزار کرده‌ بودند براساس وعده‌هایی که کارفرما برای رسیدگی به خواسته‌های آنها داده است، اتخاذ کرده‌اند.
پیش از این تعداد 700 نفر از این کارگر در اعتراض به آنچه برابر نبودن مزایای شغلی میان آنها و کارگران قرارداد مستقیم مجتمع مس میدوک عنوان می‌شود در روز پانزدهم فروردین ماه سال جاری یک اجتماع صنفی برپا کرده بودند.
هرچند پس از برپایی این اجتماع صنفی تعدادی از کارگران با شکایت کارفرما بازداشت می‌شوند اما در نهایت به فاصله یک روز همگی آنها آزاد شدند.

--------------------------

بازگشت به کار کارگران مس میدوک با وعده تحقق مطالبات

تعدادی از این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: براساس تصمیمی که به اتفاق اکثریت کارگران گرفته شد همه ما از عصر روز گذشته به فعالیت سابق خود در مجتمع مس می دوک بازگشتیم.
آنها یادآور شدند که این تصمیم را در اجتماع مشترکی که روز گذشته در یکی از اماکن عمومی شهربابک برگزار کرده‌ بودند براساس وعده‌هایی که کارفرما برای رسیدگی به خواسته‌های آنها داده است، اتخاذ کرده‌اند.
پیش از این تعداد 700 نفر از این کارگر در اعتراض به آنچه برابر نبودن مزایای شغلی میان آنها و کارگران قرارداد مستقیم مجتمع مس میدوک عنوان می‌شود در روز پانزدهم فروردین ماه سال جاری یک اجتماع صنفی برپا کرده بودند.
هرچند پس از برپایی این اجتماع صنفی تعدادی از کارگران با شکایت کارفرما بازداشت می‌شوند اما در نهایت به فاصله یک روز همگی آنها آزاد شدند.

--------------------------

تجمع کارگران سابق فولاد زاگرس مقابل فرمانداری قروه

یکی از کارگران معترض که در این تجمع اعتراضی حضور یافته، به ایلنا گفت: مشکلات کارگران فولاد زاگرس از18 تیر ماه سال 92 زمانی آغاز شد که مدیران وقت این واحد صنعتی به بهانه‌های مختلف این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کردند.
او با بیان اینکه حدود 270 نفر از کارگران کارخانه فولاد زاگرس قبل و بعد از تعطیلی کارخانه(تیر ماه۹۲) طی چند مرحله اخراج شده‌اند؛ افزود: از مجموع کارگران بیکار شده کارخانه فولاد زاگرس هم اکنون 16 کارگر در بخش نگهبانی باقی مانده‌اند که همچنان بلاتکلیف بوده و طی 8 ماه گذشته پرداخت دستمزد وبیمه آنان به تاخیر افتاده است.
به گفته وی،در این فاصله سه ساله کارگران برای باز گشایی کارخانه و بازگشت به کار، تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان کردستان برگزار کرده‌اند که تا به امروز نتیجه‌ای نداشته است.
این کارگر معترض فولاد زاگرس در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت شغلی وبیمه کارگران بیکار شده این واحد اشاره کرد و گفت: بعد از بیکاری کارگران اخراجی فولاد زاگرس تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتند و هم اکنون مقرری بیمه بیکاری آنان ماه آینده به اتمام می رسد و در این بین کارگران تلاش زیادی برای بدست آوردن شغل جدیدی کردند اما به هر واحد تولیدی وصنعتی مراجعه کردند به دلیل داشتن سن بالا پذیرش نشده اند.
این کارگرحاضر در اجتماع اعتراضی روز گذشته با طرح این ادعا که فولاد زاگرس تنها و اصلیترین منبع تامین درآمد اهالی مستقر در شهرستان قروه است، ادامه دادند: شایعه غیر اقتصادی بودن واحد فولا زاگرس در حالی مطرح است که این واحد توانایی جذب تعداد بیشتری از کارگران بیکارشده کارخانه وجوانان جویای کار منطقه را دارد.
به گفته وی فولاد زاگرس تنها منبع در آمدی اهالی بیش از 30روستا در منطقه قروه است که در صورت ادامه توقف فعالیت آن ، علاوه بر خانواده‌های کارگری سایر اهالی منطقه نیز شرایط بد اقتصادی را متحمل خواهند شد.
او بیان اینکه وضعیت اشتغال ومعیشتی مردم منطقه قروه از بعد از جنگ تحمیلی ایران وعراق به دلیل از بین رفتن منابع اشتغال زایی به شدت کاهش یافته‌است، افزود: بعد از گذشت بیش از 20 سال از جنگ تحمیلی هنوز اثرات منفی آن از بین نرفته و همچنان باقی است.
او در خاتمه مطالبه اصلی همکاران‌اش را احیاء کارخانه و بازگشت بکار ذکر کرد و اظهار داشت: مسئولان استانی و کشوری موضوع تعطیلی کارخانه را پی گیری کنند چرا که هیچ دلیلی برای بسته شدن کارخانه‌ای که از تولید و فروش خوبی برخوردار است وجود ندارد.

--------------------------

کارگران تعاونی تاکسیرانی حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند

براساس اطلاعاتی که از طریق منابع خبری ایلنا بدست آمده است، این کارگران که شمار آنها دست‌کم از 100 کارگر بیشتر است در قسمت‌های مختلف شرکت تعاونی تاکسیرانی مانند دفتر مرکزی، تعمیرگاه و فرودگاه مشغول کارند بابت حق بیمه ماه‌های خرداد، مرداد، مهر، بهمن و اسفند سال گذشته بستانکار هستند.
در رابطه با این مسئله تلاش خبرنگار ایلنا برای برقراری تماس با مسئولان مربوط تا لحظه انتشار این خبر بی‌نتیجه بوده است.
وضعیت پیش آمده در حالی است که در روزهای گذشته مشخص شد به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه تعدادی از رانندگان تاکسیرانی به سازمان تامین اجتماعی با مشکل تمدید دفترچه بیمه و استفاده از خدمات درمانی این سازمان مواجه شده‌اند.

--------------------------

«حذف سهمیه بندی بیمه» شعار هفته کارگر امسال کارگران ساختمانی

«هادی ساداتی»، نایب رئیس انجمن سراسری کارگران ساختمانی کشور در گفتگو با ایلنا با بیان این مطلب که کارگران ساخنتمانی از سطح حداقلی امنیت شغلی و جانی محرومند گفت: شعار امسال جامعه کارگران ساختمانی برای هفته کارگر تامین معیشت و بیمه است.
وی ادامه داد: تامین معیشت و حذف بیکاری بر عهده دولت است و حذف سهمیه بندی بیمه و تسهیل ارائه خدمات حمایتی به کارگران ساختمانی در حیطه مسئولیت سازمان تامین اجتماعی است.
عضو کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در ادامه افزود: با توجه به رکود ساخت و ساز، جامعه کارگران ساختمانی دچار نرخ بیکاری سرسام آور است و در این شرایط، جیره بندی بیمه ظلم مضاعفی است که بر این کارگران اعمال می شود.
وی تاکید کرد: قاعده قانونی و برحق این است که همه واجدین شرایط بدون در نظر گرفتن سهمیه، بیمه شوند و در این میان، تنها پیش شرط مورد نیاز بایستی شناسایی این واجدین توسط انجمن های صنفی باشد.
ساداتی در ادامه به وعده های محقق نشده مسئولین در سال گذشته اشاره کرد و گفت: وزیر کار در هفته کارگر سال گذشته وعده داد که تا آخر سال 700 هزار کارگر ساختمانی بیمه می شوند که متاسفانه این قول عملی نشد.
وی افزود: در سال گذشته فقط 300 هزار سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی اختصاص یافت و تعداد زیادی از کارگران نتوانستند تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرند.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران در پایان تاکید کرد: کارگران ساختمانی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه کارگری هستند و حداقل خواسته این کارگران که در حال حاضر فاقد امنیت شغلی و جانی هستند، قرارگرفتن تحت پوشش بیمه بدون هیچ پیش شرطی است.

--------------------------

مطالبات کارگران چشمه پودنه پرداخت نشده باقی‌ماند

کارگران چشمه پودنه با اعلام این خبر به ایلنا یادآور شدند: پس از تعطیلی این واحد معدنی قرار شد که مطالبات پرداخت نشده 257 کارگر در سه نوبت پرداخت شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
معدن زغال سنگ چشمه پودنه یکی از معادن شهرستان کوهبنان در استان کرمان است که در سال گذشته با وجود داشتن 257 کارگر به علت مشکلات مالی در آذر ماه سال گذشته تعطیل شد.
در زمان تعطیلی این واح معدنی هرکدام از کارگران مبلغی در حدود شش تا هفت میلیون بابت مزد ماههای (شهریور، مهر، آبان و آذر) و پایان کار ۹۳و ۹۴ و عیدی ۹۴ از کارفرمای خود طلبکار بودند.
این کارگران از زمان تعطیلی محل کارشان برای پیگیری معوقات مزدی خود چند نوبت تجمع صنفی برپا کرده بودند؛ در روز دوم اسفند ماه و در جریان برپایی آخرین تجمع صنفی این کارگران استانداری کرمان با تشکیل جلسه‌ای ویژه در خصوص پرداخت معوقات مزدی و بازگشایی معدن چشمه پودنه تصمیماتی را اتخاذ کرد.
آنزمان گفته شد که در این جلسه به غیر از اعضای شورای تامین مدیریت معدن، پیمانکار معدن و نمایندگان کارگران و سازمان تامین اجتماعی نیز حضور داشتند که نهایتا مقرر شد مطالبات کارگران در سه نوبت زمانی چهارم اسفند سال 94 ( 40 درصد)، پانزدهم اسفند سال 94 (40 در صد) و بیستم فروردین سال 95 (20 در صد) پرداخت شود.
در این رابطه منابع ایلنا می‌گویند صرف نظر از آنکه با گذشت دو روز از سررسید نوبت سوم کارفرما هنوز به تعهد خود در خصوص پرداخت 20 درصد باقیمانده طلب کارگران عمل نکرده است اما در عین حال یادآور می‌شوند که در نوبت‌های قبلی نیز کارفرما بصورت کامل مطالبات آنها را پرداخت نکرده است.

--------------------------

تجمع بازنشستگان ذوب آهن اصفهان مقابل بیمارستان فولادشهر

به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته حدود 300 نفر از بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در اعتراض به قطع بیمه های درمانی مقابل بیمارستان این مجموعه در فولادشهر تجمع کردند.
خواسته اصلی شرکت کنندگان در این تجمع که از ساعت 10 صبح آغاز شد، برقراری مجدد بیمه درمانی حدود 46 هزار نفر بازنشسته ذوب آهن است.
به گفته یکی از تجمع کنندگان، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان از پرداخت حق بیمه بازنشستگان سر باز می زد و این عمل خلاف قانون، حقوق بازنشستگان را زیرپا می گذارد.
در هفته گذشته، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان نامه ای خطاب به صندوق بازنشستگی ایران مبنی بر قطع بیمه بازنشستگان این شرکت ارسال کرده بود.

--------------------------

کارگر جوان مرندی بر اثر برق گرفتگی جان باخت

به بر اساس اخبار دریافتی ایلنا این جوان ۲۵ ساله که «یونس»نام داشت ،برای خوردن آب به سراغ آبسردکن شرکت رفت که متاسفانه در اثر اتصال برق با آب سرد کن شرکت دچار حادثه شد وبه علت شدت جراحات وارده در حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
لازم به ذکر است این کارگر جوان در یکی از کاخارنجات منطقه آزاد ارس در شهرستان جلفا واقع در آذربایجانشرقی مشغول به کار بود. گفتنی است ؛این کارگر جوان دارای یک کودک چند ماهه بود.

--------------------------

کارگران تونل‌های 4 و 6 معدن پابدانا تجمع کردند

منابع خبری ایلنا با اعلام این خبر افزودند: تجمع نخست که در آن حداقل 200 کارگر شرکت داشتند در تونل شماره 4 برگزار و در دومین تجمع نیز بصورت جداگانه در تونل شماره 6 برگزار شد حدود 100 کارگر دیگر شرکت داشتند.
براساس اطلاعات بدست آمده، دلیل برپایی این اجتماع صنفی پرداخت نشدن دستمزد 4 ماه پایانی و عیدی و پاداش سال گذشته بوده است که با وجود گذشت بیش از بیست روز از شروع سال جدید هنوز تغییری در شرایط کارگران ایجاد نشده است.
از قرار معلوم مدیریت تونل شماره 4 برعهده دولت است و برهمین اساس ساعتی پس از برپایی تجمع امروز با وعده دریافت بخشی از مطالبات خود به کار سابق بازگشتند اما در تونل شماره 6 که زیر نظر بخش خصوصی اداره می‌شود تجمع کارگران بدون رسیدن به نتیجه مشخصی در حوالی خاتمه یافت و کارگران معترض به منازل خود بازگشتند

--------------------------

شرکت سنگ آهن شاکی نیست/ امیدواریم از کارگران رفع اتهام شود

«محمدعلی جداری فروغی»، وکیل کارگران معدن سنگ آهن بافق با اعلام این مطلب که فردا صبح (23 فروردین ماه) سومین جلسه دادگاه 9 کارگر سنگ آهن بافق در شعبه 105 دادگاه کیفری 2 یزد تشکیل خواهد شد، در گفتگو با ایلنا گفت: دادگاه فردا در دو جلسه جداگانه برگزار می‌شود.
وی افزود: در کیفرخواست موکلان، اتهاماتی از قبیل اخلال در نظم و آسایش عمومی آمده است که مصادیق روشنی ندارند و در جلسات قبلی دفاعیات لازم انجام شده است.
این وکیل دادگستری در ادامه گفت: با توجه به این که شرکت معدن سنگ آهن بافق شکایت خود را پس گرفته و در پرونده شاکی خصوصی وجود ندارد، تقاضا کردم با توجه به نبود شاکی خصوصی نماینده دادستان بافق در جلسه حضور یابد و دلایل اتهامی را عنوان کند.
وی در پایان تصریح کرد: امیدوارم فردا با حضور نماینده دادستان و دفاعیات بنده، از موکلان رفع اتهام شود.

--------------------------

تعویق 6 ماه مطالبات 45کارگر معدن«ملچ آرام »

کارگران معدن زغال سنگ ملچ آرام به ایلنا گفته‌اند علاوه بر تعویق حدود 6 ماه دستمزد کارگران در سه ماهه پایانی سال های 93 و 94، حق بیمه 45 کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود و به تبع آن دفترچه‌های درمانی کارگران در برخی از ماهه ای سال فاقد اعتبار است.
به گفته یکی از کارگران معدن زغال سنگ ملچ آرام واقع در شهرستان رامین استان گلستان، پیش از این کارگر این واحد معدنی(سال گذشته )از مجموع ده ماه معوقات مزدی خود، معادل چهار ماه را دریافت کرده‌اند و در عین حال کارفرمای این واحد معدنی به کارگران وعده پرداخت مابقی دستمزد را تا تا پایان سال گذشته داده بود که هنوز عملی نشده است.
طبق اظهارات وی،همچنین از مجموع سه ماهه مطالبات معوقه سال 93 کارفرما روز های پایانی سال 94 مبلغی 300 هزار تومان (معادل 10 درصد) از کل بدهی سال 93 کارگران را به آنان پرداخت کرده است.
به گفته این کارگر ،بدهی کارفرما اصلی به پیمانکار شرکت(شمال شرق) باعث شده است تا علاوه بر دستمزد مسئله پرداخت حق بیمه وعیدی آن‌ها با مشکل مواجه شود.

--------------------------

تجمع اعتراضی 200 راننده معدن گلگهر نسبت به کاهش هزینه حمل بار

بنابر منابع مطلع ایلنا؛ این رانندگان معترض که تعداد آنها به حدود 200نفر می‌رسد؛ صبح روز گذشته (بیست و یکم فروردین) در ابتدای مسیر ورودی جاده گلگهر، کامیون‌های خود را به نشانه اعتراض در کنار جاده متوقف کردند.
بنا بر ادعای این رانندگان از سال 90 کرایه بار آنها مبلغ 700 هزار تومان بوده و تاکنون نیز ثابت مانده است. و امروز که انتظار می‌رفت پس از سالها با افزایش هزینه‌های این رانندگان از ابتدای سال؛ به جای اینکه این مبلغ افزایش پیدا کند برخلاف انتظار رانندگان به حدود نصف مبلغ کاهش پیدا کرده است.
این درحالی است که قیمت گازوئیل، روغن ماشین، هزینه بیمه، هزینه کمیسیون و هزینه استهلاک ماشین در طول سال دائما رو به افزایش است، اما مسئولان گلگهر بدون علت منطقی؛ قیمت هزینه حمل بار رانندگان را کاهش داده‌اند. لازم به ذکر است، تجمع این رانندگان تا پاسی شب همچنان ادامه داشت.

--------------------------

ادامه تجمع صنفی کارگران پیمانکاری عسلویه برای معوقات مزدی

براساس اخباری که به نقل از کارگران شاغل در منطقه ویژه عسلویه در اختیار خبرنگار ایلنا قرار گرفته است، اجتماعات صنفی کارگران شاغل در پروژه‌های فاز 19 عسلویه که از دیروز شنبه (21 فروردین ماه) آغاز شده بود که بامداد امروز نیز ادامه یافته‌است.
به گفته کارگران، بیش از 200 نفر از کارگران شرکت‌های پیمانکاری شاغل در فاز ۱۹ عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود مقابل در اصلی مجتمع دست به تجمع زدند.
به گفته منابع کارگری ایلنا در فاز 19 با وجود اعتراضات پیاپی که از سال گذشته آغاز شده است، کارفرما هیچ توجهی به خواسته معترضان نکرده است و به همین دلیل نیز آنان بامداد امروز با استقرار در محل اصلی در ورودی اجتماع صنفی خود را برپا کردند.

--------------------------

قطع بیمه درمانی بازنشستگان ذوب آهن اصفهان غیرقانونی است

«ابراهیم دستمزد»، معاون فنی و عملیات کانون بازنشستگان صندوق فولاد در گفتگو با ایلنا از نامه ارسالی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان خطاب به صندوق بازنشستگی ایران مبنی بر قطع بیمه بازنشستگان این شرکت خبر داد و گفت: اواخر هفته گذشته این نامه غیر قانونی ارسال شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که صندوق بازنشستگی فولاد زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و توسط این وزارتخانه اداره می شود، مسئولیت این حرکت غیرقانونی متوجه این وزارتخانه و شخص وزیر است.
دستمزد افزود: علت ارسال این نامه کمبود بودجه صندوق بازنشستگی فولاد عنوان شده و این در حالیست که کمبود بودجه و مشکلات اینچنینی به بازنشستگانی که 30 سال حق بیمه پرداخته اند و با بیماری های دوران کهولت دست و پنجه نرم می کنند، هیچ ارتباطی ندارد.
معاون فنی و عملیاتی کانون بازنشستگان صندوق فولاد از هماهنگی برای گردهمایی بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در ساعت ده صبح امروز مقابل بیمارستان مجموعه ذوب آهن اصفهان خبر داد و گفت: بازنشستگان ذوب آهن اصفهان خواهان ملاقات و گفتگو با مدیر عامل ذوب آهن هستند.
وی در پایان تصریح کرد: به طور قطع، بازنشستگان از پیگیری مطالبات صنفی و قانونی خود دست برنخواهند داشت و از کانالهای مختلف خواسته های خود را پیگیری خواهند کرد.

--------------------------

معلمان در انتظار بهبود شرایط معیشتی هستند

«محمد حبیبی»، فعال صنفی معلمان در گفتگو با ایلنا، با اشاره به وضعیت نا مطمئن شغلی معلمان حق التدریس افزود: در حالی که بخشی ازآموزش فرزندان این سرزمین بر عهده معلمان حق التدریس است و این معلمان با مشکلات مختلف از قبیل بیمه های درمانی نامناسب ،عدم اطمینان شغلی ،عدم دریافت دستمزد در روزهای تعطیل و تعطیلات تابستانی روبرو هستند ،همین حداقل دستمزد دریافتی هم به این معلمان پرداخت نمی شود.در واقع این معلمان باید ماهها انتظار بکشند تا این دستمزدهای ناچیز را دریافت کنند.
این فعال صنفی با اشاره به شرایط اقتصادی وخیم حاکم بر جامعه اضافه کرد: از یک طرف فشار اقتصادی و بیکاری فزاینده در میان جوانان تحصیل کرده و از طرف دیگر امید به استخدام در آموزش و پرورش، ادامه کار این معلمان را دراین شرایط سخت قرار داده است.
این عضو کانون صنفی معلمان در ادامه با اشاره به عدم پرداخت حق الزحمه اضافه کار معلمان رسمی ،گفت: تقریبا همه معلمان چه رسمی و چه غیر رسمی بنابر آمارهای رسمی اعلام شده توسط خود مراکز دولتی ،زیر خط فقر قرار دارند.درنتیجه بسیاری از معلمان رسمی برای جبران مشکلات معیشتی یا به کارهای دوم و سوم می پردازند یا علاوه بر بیست وچهار ساعت متعهد به انجام اضافه کاری در قالب فعالیت حق التدریسی می گیرند.
وی ادامه داد: در طول هفت ماه گذشته ،این معلمان رسمی هم فقط یک ماه از حق التدریس خود را دریافت کرده اند و همچنان با وجود وعده های مسئولان در طی ماههای گذشته خبری از پرداخت اضافه کاری ها نیست.واقعا جای تعجب و تاسف است که یک معلم برای جبران مشکلات معیشتی خود ،اضافه کار می گیرد ولی شش ماه باید منتظر باشد تا پول خود را دریافت کند.
حبیبی در همین مورد افزود: این درحالی است که علاوه بر عدم پرداخت به موقع اضافه کاری ها،معمولا به بهانه های مختلف ،از جمله روزهای تعطیل از میزان پرداختی ها کم می کنند و همین موضوع همواره مورد اعتراض معلمان بوده است.
این فعال صنفی معلمان با اشاره به وضعیت بحرانی آموزش و پرورش در شرایط کنونی، مسئولیت اصلی چنین شرایطی را متوجه مسئولان اصلی وزارت خانه آموزش و پرورش دانست و گفت: سالهاست که آموزش و پرورش با مشکلات عدیده ای روبروست. امیدوارم وزیر و معاونینش ،برای کسب بودجه مناسب برای این وزارت خانه،تلاش بیشتری کنند.چرا که در هیچ کدام از ار گانهای دولتی دیگر چنین وضعیتی وجود ندارد.

--------------------------

لایحه کاهش ساعات کار زنان، ضد اشتغال است

«علیرضا حیدری»، دبیر اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در گفت‌وگو با ایلنا، در ارتباط با لایحه کاهش ساعات اشتغال زنان با شرایط خاص گفت: در این لایحه ساعت کار هفتگی کارگران زنان دارای شرایط خاص از 44 ساعت به 36 ساعت کاهش یافته وکاملا بدیهی است که اگر کارفرما بخواهد انتخاب کند، سراغ کارگری می رود که 44 ساعت در هفته کار می کند. وی ادامه داد: به عبارت دیگر در شرایط انتخاب آزادانه و با توجه به این که در شرایط فعلی، فرصت انتخاب کارفرمایان بسیار گسترده است، این لایحه فرصت اشتغال زنان را کاهش می دهد.
حیدری در ادامه حمایت دولت از اشتغال زنان سرپرست خانوار و دارای شرایط خاص را تنها راهکار ممکن برای ورود این زنان به بازار کار دانست و گفت: اگر قرار است این لایحه اجرایی شود، دولت باید برای جبران خسارت ناشی از اشتغال این کارگران تمهیداتی بیاندیشد تا به این وسیله، هزینه اشتغال این افراد با کارگران عادی برابر باشد.
وی ادامه داد:. برای نمونه در اشتغال این زنان، دولت سهم بیمه کارفرمایی را تقبل کند به این ترتیب 8 ساعت کار کمتر جبران می شود و خسارتی برای کارفرما نخواهد داشت.
دبیر اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تاکید مجدد بر این که در شرایط فعلی چنین لوایحی اثر ضد اشتغال دارد افزود: یک راهکار دیگر، ملزم نمودن کارفرمایان به تخصیص سهمیه جذب برای این زنان است و واضح است که نظارت بر اجرای این الزام، از طریق بررسی لیست های بیمه ارائه شده به سازمان تامین اجتماعی امکانپذیر است.
وی ادامه داد: در غیر این صورت، اگر کارفرما حق انتخاب داشته باشد، هرگز سراغ این زنان نخواهد رفت.
حیدری در پایان با بیان این مطلب که برای جذب معلولین نیز قرار است لوایح مشابه در دستور کار قرار گیرد گفت: مسئولان باید بدانند که در بازار کار فعلی چنین لوایحی اثر معکوس دارد و نمی تواند به ایفاء حق و حقوق کارگران بیانجامد.

--------------------------

کارگران شهرداری بروجرد معوقات مزدی دارند

به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری شهرداری بروجرد مطالبات مزدی سال گذشته خود را دریافت نکرده اند.
از قرار معلوم، دستمزد بهمن و اسفند این کارگران که تعداد آنها حدود هزار نفر است، همچنان پرداخت نشده باقی مانده است.
در همین رابطه، "عباس شمس الدینی" رئیس شورای شهر بروجرد در گفت و گو با یک رسانه محلی گفت: کارگران شهرداری بروجرد حقوق بهمن و اسفند سال قبل را دریافت نکرده اند و هنوز شهرداری بروجرد تسهیلات مورد نظر خود را برای رفع مشکلات مالی دریافت نکرده است.
وی اضافه کرد: در صورت دریافت تسهیلات نیز 200 نفر از نیروهای شهرداری بروجرد بازنشست می شوند و معوقات کارگران شهرداری بروجرد پرداخت خواهد شد.

--------------------------

سقوط یک دستگاه بولدوزر از کوه باعث مرگ راننده اش شد

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا،«رضا عباسی»رئیس اورژانس نایین شامگاه جمعه (بیستم فروردین) درباره جزئیات این حادثه در گفتگو با سایر رسانه ها گفت : یک دستگاه بولدوزر در یکی از نقاط مرتفع معدن دره انجیر درحال کار بود که به دلیل نامعلومی از ارتفاع 100 متری سقوط کرد.
عباسی افزود : راننده حادثه دیده که حدود 50 سال سن داشت توسط عوامل اورژانس به مرکز درمانی انارک منتقل شد، اما متاسفانه به دلیل شدت جراحت جان خود را از دست داد.
لازم به ذکر است؛شهرستان نایین با بیش از 40 هزار نفر جمعیت در 140 کیلومتری شرق اصفهان قرار دارد.

--------------------------

معوقات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس

جمعی از کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از عدم پرداخت معوقات مزدی سال گذشته خود خبر دادند.
از قرار معلوم بیش از 80 درصد شرکت های پیمانکاری شاغل در پالایشگاه خلیج فارس دستمزد بهمن و اسفند کارگران را پرداخت نکرده اند.
ظاهرا تنها عیدی این کارگران در روزهای آخر اسفند ماه گذشته پرداخت شده است.
در عین حال به این کارگران وعده داده شده است که دو ماه معوقات مزدی آنها قبل از پایان فروردین ماه پرداخت می شود.
با این وجود کارگران با توجه به سپری شدن بیش از بیست روز از سال جدید نسبت به پرداخت مطالبات مزدی خود و عملی شدن وعده های کارفرمایان ابراز نگرانی کردند و افزودند: امیدواریم در روزهای باقی مانده از فروردین ماه، معوقات مزدی ما پرداخت شود.

--------------------------

اعتراض کارگران فاز 19 به پرداخت‌نشدن 5 ماه طلب مزدی

فعالان صنفی کارگری منطقه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز (شنبه بیست و یک فروردین ماه) نزدیک به 200 نفر از کارکنان پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز‌ 19 عسلویه به دلیل معوقات مزدی خود تجمع صنفی برپا کردند.
به گفته این منابع، کارگران پیمانکاری شاغل در فاز 19 پارس جنوبی در محل ورودی این فاز خواستار پرداخت معوقات پنج ماهه حقوقی شدند.
به گفته این منابع، تجمع همچنان ادامه داشته و شرکت مادر بدون توجه به خواسته کارگران از افراد قوی هیکل برای پراکنده ساختن این کار گران روی آورده است.
همچنین گفته ها حاکی از این است که هیچ یک از مدیران پتروپارس تا این لحظه اعتراض این کارگران را پاسخگو نبودند.
لازم به یادآوری است، در سال گذشته نیز کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز‌ 19 عسلویه به دلیل معوقات مزدی خود تجمع صنفی برپا کرده بودند و کارگران معترض با دریافت معوقات ماه‌های مهر و آبان به کار خود بازگشتند.

--------------------------

معرفی 1500 کارگر نساجی به بیمه بیکاری

«رحمت‌الـله پورموسی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: همه این کارگران تا پایان اسفند 94 در سه کارخانه ریسندگی و بافندگی شادیلون،نو بافت و مشهد نخ مشغول کار بودند که از ابتدای سال جاری به صندوق بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.
وی با بیان اینکه واحدهای یاد شده از کارخانجات قدیمی و بزرگ استان خراسان محسوب می شوند، گفت: ظاهرا مشکلات اقتصادی از جمله واردات بی‌رویه منسوجات خارجی باعث تعطیلی این کارخانه‌ها شده است.
دبیرکانون عالی شورای اسلامی کار کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش قابل توجهی از نخ مورد نیاز کشور از کشور انگلستان و هندوستان وارد می‌شود،گفت: قیمت نخ وارداتی آنقدر پایین است که نصف قیمت نخ تولید شده در کارخانه های داخل است و این امر سبب استقبال مشتریان و تولیدکنندگان داخلی از محصولات خارجی و تعطیلی کارخانجات داخلی شده است.
دبیرکانون عالی شورای اسلامی کار کشور با اشاره به اینکه صنایع و کارخانجات در سالهای گذشته با مشکلات مالی و رکود دست و پنجه نرم می کردند،گفت: در خصوص وضعیت این کارگران که بیشتر دارای سابقه کار هستند با کارفرمایان آنها جلساتی داشته‌ایم و ظاهرا بیکاری این کارگران تا زمانی که شرایط برای بازگشایی کارخانه مساعد شود ادامه خواهد یافت.

--------------------------

50 کارگر قرار دادی یخچال سازی «زاگرس» تعدیل شدند

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: از مجموع حدود 200 کارگر کارخانه یخچال سازی زاگرس که در زمینه ساخت یخچالهای صنعتی وآب سرد کن فعالیت دارد حدود 50 نفر با وجود داشت قرار داد کار به د لیل عدم نیاز کارفرما تعدیل شده اند.
به نقل از این کارگران اخراجی گفته می‌شود کارگرانی که در این کارخانه مشغول کارند با قرار دادهای کوتاه مدت سه ماهه مشغول کار بودند.
کارگران می‌گویند دلیل تعدیل این تعداد نیرو کار از سوی کارفرما کاهش فروش محصولات این کارخانه بوده است.
به گفته یکی ازکارگران یخچال سازی زاگرس، سال گذشته میزان تولیدات این واحد خیلی خوب بود اما ماه های پایانی سال میزان تولیدات به یکباره به نصف کاهش یافت.
بنا برادعای این کارگر، کارگران تعدیل شده بصورت میانگین 5 سال سابقه کاری داشته‌اند و برای پیگیری مطالبات صنفی خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکرده‌اند.
به ادعای این کارگر قرار دادی، کارفرما در زمان اشتغال مطالبات مزدی او وسایر همکارانش را پرداخت کرده است.

--------------------------

برخورد متفاوت با تاکسیرانان در شعب تامین اجتماعی

به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال بالاگرفتن مشکلات بیمه‌ای تعدادی از رانندگان تاکسیرانی شهرتهران، سرانجام مسئولان شرکت تاکسیرانی با ارسال پیامکی از تمامی رانندگان خواستند تا از روز شنبه 20 فردوین تا ابتدای اردیبهشت ماه با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی مشکل پیش آمده را برطرف کنند.
در این رابطه تعدادی از رانندگانی که از نخستین ساعات کاری صبح امروز برای مشکل بیمه‌ای خود به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده‌اند از برخوردهای متفاوت مسئولان شعب مختلف سازمان تامین اجتماعی سخن می‌گویند.
برپایه این صحبت‌ها ظاهرا در برخی از شعب با رانندگان مراجعه کننده بدون ارجاع دادن به شعب و کارگزاری قرارداد بیمه بسته شده است و از سوی دیگر در تعدادی دیگر از شعب تامین اجتماعی رانندگان مراجعه کننده پس از پرداخت حق العمل به کارگزاری های طرف قرارداد این سازمان معرفی و از آنجا نیز برای انجام آزمایشات پزشکی ارجاع داده شده‌اند.
از قرار معلوم به این رانندگان گفته شده است که مشکل دفترچه بیمه‌های آنها برای 20 ت 25 اردیبهشت ماه برطرف خواهد شد اما آنها هنوز نمی‌دانند آیا رابطه بیمه پردازی و نحوه استفاده از خدمات سازمان تامین اجتماعی برای آنها به شیوه سابق خواهد بود یا نه؟


حل مشکل بیمه رانندگان تاکسی بدون تجدید آزمایش پزشکی


محسن سرخو در گفتگو با ایلنا اظهار داشت: قرار شده که تاکسیرانانی که در حال حاضر با مشکل بیمه‌ای روبرو هستند ابتدا به شعبات بیمه ‌ای که توسط سازمان تامین اجتماعی معین شده مراجعه و از آنجا برای پرداخت مستقیم حق بیمه به کارگزاری‌های تامین اجتماعی معرفی شوند.
عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی در خصوص پرداخت نشدن 4 ماه از حق بیمه تاکسیرانان توسط شرکت تعاونی کارگزار تاکسیرانی به حساب تامین اجتماعی گفت: ظاهرا در این مورد اداره کل تعاون استان تهران شکایتی در محاکم قضایی بر علیه شرکت تعاونی تاکسیرانی تنظیم کرده است.
سرخو همچنین ازبرگزاری زودهنگام انتخابات هیات مدیره شرکت تعاونی تاکسیرانی خبر داد و افزود: امیدورایم با این انتخابات پیش از موعد مشکل پیش آمده طبق پیگیری‌های انجام شده برطرف شود.

--------------------------

رفع موانع قانونی و ساختاری در تعیین حداقل دستمزد

«حسین اکبری»، فعال کارگری در گفتگو با ایلنا با اشاره به سخنان وزیر کار مبنی بر غیر منصف خواندن منتقدان مزدی گفت: انتقاد از دستمزد بسیار پایین تر از خط فقر، به هیچ وجه بی انصافی نیست.
وی ادامه داد: در واقع این دولت ها هستند که در قبال معیشت کارگران رفتار منصفانه ای ندارند و این مساله در مورد همه دولت های پس از جنگ صدق می کند، به عبارتی دولت ها هستند که کارگران را از قدرت چانه زنی محروم می کنند.
وی به عملکرد دولت فعلی در قبال کارگران اشاره کرد و گفت: کارنامه دولت فعلی در اصرار بر حفظ موانع افزایش دستمزد، لغو مقررات و زیر پا گذاشتن قانون کار، این رفتار به غایت غیرمنصفانه را تشدید کرده است.
این فعال کارگری در ادامه افزود: هیچ تضمینی وجود ندارد که خروج سبد معیشت از مذاکرات مزدی و افزایش دستمزد بدون در نظر گرفتن موازین قانونی سال های آینده نیز تکرار نشود چرا که موانع قانونی و ساختاری بسیاری بر سر راه افزایش عادلانه دستمزد کارگران وجود دارد و این موانع قدرت چانه زنی کارگران را کاهش داده است.
اکبری در ادامه به تشریح این موانع پرداخت و گفت: اولین مانع جدی ساختار نادرست شورای عالی کار است چرا که در این شورا، شرکای اجتماعی کارگران یعنی دولت و کارفرمایان دست بالا را دارند و تنها راه حل برای حذف این مانع ساختاری این است که ترکیب دارندگان حق رای عوض شود.
وی غیرمستقل بودن تشکل های رسمی حاضر در مذاکرات مزدی را مانع بعدی دانست و گفت: اگر این تشکل ها به سمت استقلال از دولت پیش نروند، باز هم این اتفاق تکرار خواهد شد و باز هم کارگران در میز مذاکره قادر به چانه زنی برابر و قدرتمند نخواهند بود.
اکبری تمرد از اجرای صحیح قانون کار را یک مانع ساختاری دیگر برشمرد و گفت: در حال حاضر قراردادهای موقت جایگزین 90 درصد قراردادهای دائم شده و به همین دلیل است که بخش اعظمی از کارگران و نماینده های آنها قدرت اعتراض ندارند.
وی ادامه داد: خارج کردن تعداد زیادی از کارگران از شمول قانون کار نیز موجب شده بخش هایی از کارگران از حداقل دستمزد و حقوق قانونی محروم شوند.
این فعال کارگری افزود: تا زمانی که این موانع وجود دارد، انتظار افزایش عادلانه دستمزد کارگران برآورده نخواهد شد و طبیعی است که هر ساله در مذاکرات مزدی همین اتفاقات نامیمون تکرار خواهد شد.
اکبری در پایان گفت: با توجه به مشکلات معیشتی دستمزدبگیران و از آنجا که افزایش دستمزد محوری ترین مطالبه کارگران است، شعار امسال برای روز جهانی کارگر می تواند درخواست رفع موانع قانونی و ساختاری در تعیین حداقل دستمزد باشد.

--------------------------

کارگران «کارگلاس» بدون دریافت عیدی کار خود را از سرگرفتند/ تعدیل دو کارگر

تعدادی از کارگران این کارخانه سازنده شیشه‌های خودرو در تماس با ایلنا گفت: در حدود 160 کارگر هستیم که جدا از معوقات مزدی مشکلات دیگری نیز داریم.
برپایه این اطلاعات در حالی که هنوز یک ماه از شروع سال جاری نگذشته است، در روزهای گذشته دو نفر از همکارانشان توسط کارفرما اخراج شده‌اند.
جدا از این اتفاق کارگران مورد نظر می‌گویند که از حدود دو سال قبل کارفرما در تامین لباس و کفش کار به وظایف خود عمل نمی‌کند در همین رابطه بیش از شش ماه است که دستکش و ماسک ایمنی که از لوازم ضروری آنها محسوب می‌شود تعویض نشده است.
در این رابطه «توکلی» کارفرما کارخانه کارگلاس در پاسخ به مشکلات کارگران کارخانه کارگلاس به خبرنگار ایلنا گفت:در سال 94 کارخانه کارگلاس مانند دیگر بخش های تولیدی کشور با مشکلات مالی بسیاری روبرو بود به حدی که حتی کمتر از یک سوم هزینه های خود درآمد داشت.
توکلی افزود:کارخانه ما در سال گذشته به علت مشکلاتی که در صنعت خودرو سازی به وجود آمد، نتوانست طلبهایش را از خودروسازان بگیرد به همین دلیل برای پرداخت هایش به کارگران خود با مشکلاتی روبرو شد.
وی ضمن تایید پرداخت نشدن عیدی کارگران گفت:به محض تامین شدن منابع مالی کارخانه،عیدی کارگران پرداخت خواهد شد.
توکلی با تایید اخراج 2 کارگر در هفته اول کاری 95فروردین افزود:این دو کارگر به علت حاضر نشدن برسر کار خود با شروع سال کاری اخراج شده‌اند.
کارفرما کارخانه کارگلاس با رد ادعای کارگران نسبت به داده نشدن لوازم ایمنی گفت:تمام لوازم ایمنی مورد نیاز کارگران کارخانه در موعدهای مقرر به تمام کارگران داده شده است.

--------------------------

تجمع صنفی کارگران نیشکر هفت تپه در محوطه کارخانه

تعدادی از کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا افزودند: در جریان این اجتماع صنفی امروز نیشکر هفت‌تپه، دست‌کم حدود 700 نفر از همکاران آنها حضور داشتند.
از قرار معلوم در جریان این اجتماع صنفی کارگران معترض که از بخش‌های مختلف مجتمع نیشکر هفت‌تپه آمده بودند علاوه بر پیگیری معوقات مزدی پرداخت نشده، بار دیگر نگرانی خود را از واگذاری مدیریت و مالکیت مجتمع نیشکر هفت‌تپه به بخش خصوصی اعلام کرده‌اند.
این کارگران می‌گویند چند سال است که کارفرمای دولتی مجتمع نی شکر هفت تپه به بهانه شرایط بد اقتصادی، دستمزد و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت کرده است و همزمان شدن این اتفاق با خصوصی سازی این واحد صنعتی باعث تشدید نگرانی‌های آنها شده است.
منابع ایلنا می‌گویند: در حال حاضر استمرار وضعیت نامعلوم کنونی دغدغه‌های فکری کارگران بخش‌های مختلف نیشکر هفت تپه را تشدید کرده و دست‌کم باعث شده است تا کارگران نی‌بر و کارگران حمل و تخلیه به جای فعالیت عادی در این اجتماع صنفی شرکت کنند.

--------------------------

کشته و زخمی شدن سه کارگر کارخانه رویین طلای زنجان

به گزارش ایلنا، در جریان انفجاری که ساعت ۱۴.۱۰ دقیقه روز جمع (20 فروردین) در محل شرکت رویین طلا در شهرک تخصصی روی شهر زنجان رخ داد، یک کارگر ساله 26 کشته و دو کارگر دیگر زخمی شدند.
کارگر متوفی قبل از رسیدن نیروهای اورژانس به علت شدت جرحات فوت کرد.
دو نفر مصدوم حادثه نیز به بیمارستان آیت الله موسوی شهر زنجان اعزم شدند که در حال حاضر وضعیت جسمانی این دو مصدوم نسبتا خوب گزارش شده و تحت نظر هستند. در گزارش سازمان آتش نشانی زنجان، نقص فنی دیگ بخارعلت وقوع حادثه ذکر شده است.

--------------------------

چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار سال1394منتشرشد

به گزارش ایلنا، روز 18 فروردین ماه، مرکز آمار ایران چکیده نتایج آمارگیری نیروی کار سال 1394 را منتشر کرد.
بررسی نرخ بیکاری نشا ن می دهد که 11 درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده اند. بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیش‌تر بوده است. میانگین نرخ بیکاری در سال 1393 معادل 6/10 درصد بود که میزان بیکاری سال 1394 رشد 4/0 درصدی نسبت به آن داشته است.
نرخ بیکاری جوانان 15تا24 ساله حاکی از آن است که 26.1 درصد از جمعیت فعال 15 تا24 ساله بیکار بوده‌اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی، بیش‌تر بوده است.
نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله کل نسبت به سال 1393، 0.9 درصد افزایش یافته است. نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله کل نسبت به سال 1393 ، 1.4 درصد افزایش یافته است.
بررسی نرخ مشارکت اقتصادی(نرخ فعالیت)، نیز نشان می‌دهد که 38.2 درصد جمعیت در سن کار(10 ساله و بیش‌تر)، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. هم‌چنین نتایج نشان می‌دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کم‌تر بوده است. نرخ مشارکت اقتصادی کل (نرخ فعالیت) نسبت به سال 1393، یک درصد افزایش یافته است.
بررسی اشتغال در بخش‌های عمده‌ اقتصادی نشان می‌دهد که بخش خدمات با 49.4 درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با 32.5 درصد و کشاورزی با 18 درصد قرار دارند.
براساس این گزارش،بخش صنعت کاهش2/1درصدی و بخش خدمات رشد1/1درصدی و بخش کشاورزی رشد1/0 درصدی نسبت به سال1393داشته اند.
متن کامل گزارش در این آدرس موجود است.

--------------------------

تمدید مشکل بیمه رانندگان تاکسی تا پایان فروردین

به گزارش ایلنا سازمان تاکسیرانی در این پیامک با تاکید بر اینکه این فرصت صرفا تا پایان فرودین به منظور جلوگیری از انفصال بیمه و حذف مراحل آزمایش پزشکی است، گفته است که این رانندگان می‌توانند مانند گذشته با پرداخت حق السهم بیمه مانند گذشته دفترچه بیمه خود را تمدید کنند.
در واپسین روزهای سال گذشته تعدادی از رانندگان تاکسی شهر تهران پس از اطلاع از آنکه به دلیل پرداخت نشدن چهار ماه بیمه‌ سازمان تامین اجتماعی به آنها خدمات بیمه‌ای ارائه نمی‌کند تجمعات اعتراضی را در مقابل ساختمان شرکت تاکسیرانی برپا کردند که در نخستین روزهای بعد از اتمام تعطیلات نوروزی نیز ادامه یافت.
تعدادی از این رانندگان بیمه شده در تماس با ایلنا یادآور شدند که آنها طبق قانون حق بیمه خود را از طریق کارگزاری مورد تایید سازمان تامین اجتماعی واریز کرده‌اند اما از قرار معلوم این کارگزاری که در شرکت تاکسیرانی مستقر است وجوه دریافتی را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده است.

--------------------------

مرگ یک کارگر بر اثر ریزش دیواره چاه

به گزارش ایلنا، روز گذشته، پنج شنبه (19 فروردین)، ریزش دیواره چاه در منطقه جنت آباد جنوبی تهران، به مرگ یک کارگر 22 ساله انجامید.
براساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران، ساعت 12:47 دقیقه امروز حادثه گرفتار شدن یک نفر در داخل چاه منزلی واقع در منطقه جنت آباد جنوبی خیابان لاله شرقی به سامانه 125 اعلام و ماموران دو ایستگاه آتش نشانی به محل وقوع حادثه اعزام شدند.
از قرار معلوم، دو کارگر افغانستانی مشغول حفر چاه در حیاط یک ساختمان بودند که یکی از آن دو نفر (کارگر 22 ساله) هنگام خاکبرداری در بخش انتهایی چاه به دلیل سستی دیواره اطراف و ریزش در زیر خاک مدفون می شود.
آتش نشانان پس از حضور در محل حادثه اقدام به انجام عملیات خاکبرداری کرده که در نهایت کارگر مدفون شده را از زیر خاک بیرون کشیده و به عوامل اورژانس تحویل دادند.

--------------------------

بیش از هزار کارگر باسابقه بیکار شدند

براساس اخبار دریافتی ایلنا، تعطیلی سه واحد تولیدی نساجی با 40 سال سابقه فعالیت در مشهد به بیکاری 1200 کارگر انجامیده است.
از قرار معلوم، این واحدها از بیست و هشتم اسفندماه تعطیل و 1200 نفر از کارگران این واحدها بیکار شده اند و فقط تعدادی از کارگران در بخش های نگهبانی، حسابداری و مالی مشغو ل به کار هستند.
کارگران بیکار شده برای دریافت بیمه بیکاری به سازمان تامین اجتماعی معرفی شده اند.
ظاهرا انباشت محصولات تولیدی در انبارها و رکود حاکم بر بازار فروش دلیل تعطیلی این واحدهای نساجی عنوان شده است.
در عین حال، گزارشات مرکز آمار ایران از افزایش 2.5 درصدی نرخ بیکاری در استان خراسان رضوی در سال 94 نسبت به سال 93 حکایت دارد که براساس این آمار، خراسان رضوی پنجمین استان بیکار کشور است.

--------------------------

تجمع کارگران نیشکر هفت تپه در محوطه مجتمع

به گزارش ایلنا؛ در آخرین تجمعات کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه که در روز‌های پایانی سال گذشته انجام شد کارفرما وعده پرداخت مطالبات کارگران را حداکثر 15 فروردین داده بود.
به گفته کارگران؛ با وجود اتمام مهلت هنوز اتفاق خاصی نیافتاده وکارفرما نسبت به پرداخت مطالبات آنان بی توجه ای نشان می دهد.
به ادعای کارگران، این واحد تولید کننده شکر در بازار رقابت از فروش خوبی بر خوردار است با این حال وضعیت مطالبات معوقه آنها همچنان پرداخت نشده باقیمانده است.
به گفته آنان تجمع صنفی امروز که با مشارکت کارگران بخش های مختلف برپا شده نتیجه همین وضعیت است.

--------------------------

عیدی بازنشستگان مخابرات استانی پرداخت نشده است

به گزارش ایلنا، «حسین بخشی زاده» در این زمینه گفته است: روز های پایانی سال 94 فقط عیدی بازنشستگان شرکت مخابرات ایران توسط صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت شده است.
او افزود: با توجه به اینکه تعداد شرکت‌های مخابرات در استان‌ها و شرکت‌های تابعه آن‌ها در طیف وسیعی قرار دارند و صندوق بازنشستگی کشوری در ۱۳ استان کشور سیستم پرداخت مستقیم حقوق راه‌اندازی کرده است، در هیچ یک از این استان‌ها تاکنون چک یا مبلغی بابت عیدی بازنشستگان شرکت‌های مخابرات استانی به صندوق بازنشستگی کشوری داده نشده است.
به گفته وی براساس آخرین آمار بیش از یازده هزار بازنشسته شرکت مخابرات داریم که از این تعداد فقط سه هزارو 671 نفر بازنشسته شرکت مخابرات ایران از صندوق بازنشستگی کشوری عیدی دریافت کرده اند وبابت عیدی مابقی بازنشستگان هنوز چک یا مبلغی دریافت نکرده ایم.
وی در ادامه اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که پرداخت عیدی بازنشستگان شرکت‌های مخابرات در بعضی استان‌ها به صورت مستقیم توسط خود دستگاه اجرایی انجام شده باشد که در این صورت می توان گفت یک تخلف اداری انجام شده است ،چرا که طبق روال باید تمام پرداختی های بازنشستگان شرکت مخابرات از طریق صندوق بازنشستگی کشوری انجام پذیرد.

--------------------------

بلاتکلیفی سه ماهه کارگران «سپهر اطلس نگین» نیشابور

منابع کارگری در نیشابور با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای بهمن ماه سال گذشته (94) تاکنون، حدود 15 کارگر آن در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند و در عین حال هنوز بابت 6 ماه مزایای مزدی معوقه و سه ماه بیمه طلبکارند.
به گفته این کارگران وضعیت پیش آمده درحالی ادامه دارد که بیشتر تعداد کارگران کارخانه نوپای «سپهر اطلس نگین» نیشابور به بیش از 35 نفر می‌رسید که به مروز تعدیل شده‌اند.
مطابق این اطلاعات سال 91 فعالیت کارخانه «سپهر اطلس نگین» آغاز شده و از بهمن ماه سال 94 این واحد صنعتی به دلیل آنچه کارفرمای آن رکود بازار کار وبه تبع آن مشکلات مالی می‌خواند از ادامه فعالیت بازمانده است و با گذشت نزدیک به سه ماه از این زمان هنوز اقدام مشخصی در خصوص پرداخت معوقات مزدی و روشن شدن وضعیت استخدامی کارگران شاغل در آن صورت نگرفته است.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود هرکدام از همکارانشان به همراه عیدی و پاداش سال 94 به‌صورت میانگین حدود 6 تا 7 میلیون تومان از کارفرماطلب کارند و درحال حاضر با انجام مشاغلی چون مسافرکشی و دستفروشی مخارج زندگی خود را تامین می‌کنند.

--------------------------

پلیس 177 نفر را بازداشت کرد

به گزارش رویترز نیروهای پلیس فرانسه امروز با یورش به صفوف معترضان 150 نفر از آنان را در مرکز پاریس و 27 نفر از آنان را در سایر نقاط این کشور بازداشت کردند.
از چند روز پیش اقشار مختلف طبقاتی چون داشجویان، دانش آموزان، معلمان و کارمندان دولت نیز به صفوف معترضان افزوده شدند و به یاری 7 سندیکای کارگری دیگری آمدند که از ماه گذشته به اصلاحات مدنظر دولت معترض بودند.
ماه گذشته یورو نیوز گزارش داد که اعتراضات به اصلاحات قانون کار در 140 شهر از این کشور به دعوت اتحادیه هایی نظیر «قدرت کارگران» و «کنفدراسیون عمومی کار» برگزار شده است
این طرح که به «الخمری» معروف از سوی وزیر کار فرانسه ارائه شده و قرار بود ماه گذشته در شورای وزرا بررسی شود اما در پی اعتراض ها از سوی اتحادیه‌های صنفی و احزاب مخالف تصویب آن بارها به تعویق افتاد شد.
معترضان این طرح را خطرناک ارزیابی کرده و اعتقاد دارند که این طرح دست کارفرمایان را برای افزایش ساعات کاری و تعیین سقف مستمری باز می‌گذارد

--------------------------

آزادی کارگران بازداشت شده مجتمع مس «میدوک»

منابع خبری ایلنا در مجتمع مس میدوک در دنباله این خبر یادآور شدند: در جریانات اعتراض صنفی اخیر کارگران این واحد معدنی حدود 10 نفر از کارگران پیمانکاری بازداشت شده بودند که در حال حاضر همگی آنها آزاد شده‌اند.
در عین حال در خبری که پیرامون همین مسئله به نقل از مسئولان قضایی شهرستان شهربابک از سوی رسانه‌های محلی منتشر شده است، موضوع بازداشت کارگران مورد نظر تکذیب و در عین حال از طرح شکایت کارفرما برعلیه 7 نفر از کارگران سخن به میان آمده است.
به گفته کارگران در جریان اعتراضات اخیر کارگران پیمانکاری شاغل در مجتمع مس میدوک حدود 700 نفر با برپایی تجمعی خواستار دسترسی برابر به مزایای همکاران قرارداد مستقیم خود که از نظر مقررات اداری قراردادهای آنها به نام «30-24 » تنظیم شده است بودند.
طبق ادعای آنان استفاده از مزایایی همچون برابری پاداش، حق طرح طبقه بندی مشاغل و برخوداری از امنیت شغلی از جمله خواسته‌های معترضان بوده است که ظاهرا هنوز مورد موافقت کارفرما قرار نگرفته است.
از قرار معلوم پیگیری کارگران معترض برای دسترسی به خواسته‌های صنفی مورد نظر همچنان دارد و در این رابطه منابع ایلنا می‌گویند که برای امروز تعدادی از کارگران در یکی از فضاهای ورزشی منطقه دور هم جمع شده‌اند.
گفتنی است مجتمع مس میدوک شهر بابک که هم اکنون به مجتمع مس کرمان (حوزه شهر بابک) شهرت دارد از سه واحد معدنی به اسامی ایجو ،چاه فیروزه ومیدوک تشکیل شده است؛ این واحد ها با بیش از 700 کارگر پیمانی از سوی چهار شرکت به اسامی مبین ،اولنگ،آریا جنوب وتوس نصیر به بهره برداری می رسند.

--------------------------

معوقات مزدی رانندگان اتوبوس شرکت سامان سیر مشهد

جمعی از رانندگان اتوبوش شرکت سامان سیر مشهد در تماس با ایلنا از معوقات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، دستمزد اسفندماه و عیدی این رانندگان در سال گذشته پرداخت نشده است و تنها در روز اول فروردین مبلغ 700 هزارتومان به حساب این رانندگان واریز شده است.
به گفته این رانندگان، حدود 200 نفر از آنها روز 15 فروردین ماه در اعتراض به شرایط شغلی خود مقابل استانداری خراسان تجمع کردند.
ظاهرا شرکت سامان سیر مشهد که یک شرکت حمل و نقل خصوصی است، عدم پرداخت بدهی های خود توسط سازمان اتوبوسرانی مشهد را دلیل تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران عنوان کرده است.

--------------------------

مرگ یک کارگر شیرینی ساز مریوانی

به گزارش ایلنا، روزیکشنبه 15 فروردین ماه،یک کارگر شاغل در یک کارگاه شیرینی سازی به نام "ابراهیم وطنی" در شهر مریوان فوت کرده است.
این کارگر دارای دو فرزند و اهل روستای "شارانی" از توابع مریوان است.
گمانه ها از خودکشی این کارگر در شب 15 فروردین ماه حکایت دارد.
منابع خبری ایلنا در مریوان، قرارداد شغلی موقت و دستمزد ناچیز و کمتر از حداقل دستمزد را از دلایل احتمالی این خودکشی دانستند و گفتند این کارگر در ماههای گذشته با مشکلات معیشتی و خانوادگی بسیاری روبرو بوده است.
مراسم ختم این کارگر در روزهای گذشته در روستای محل سکونت او برگزار شده است.
تحقیقات خبرنگار ایلنا برای اطلاع از چگونگی مرگ این کارگر و جزئیات آن همچنان ادامه دارد.

--------------------------

بلاتکلیفی کارگران سموم علف کش ساوه یک ساله شد

منابع کارگری در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا می‌گویند با توقف فعالیت تولیدی این کارخانه از ابتدای سال گذشته (94)، حدود 25 کارگر با سابقه در بلاتکلیفی به سر می‌برند و در عین حال هنوز بابت 4 ماه مزایای مزدی وبیمه ای معوقه وعیدی سال 95طلبکارند.
کارگران این واحد با بیان اینکه امیدو ارند در سال 95 به همت مسئولان شهرستان ساوه مشکلات صنفی آنان مرتفع شود در ادامه گفتند: در حال حاضر علاوه بر معوقات مزدی که مربوط به سال گذشته می‌شود موضوع تعیین تکلیف کارگرانی که هنوز وضعیت مشخصی ندارند از مشکلات اساسی است که عزم جدی برای رسیدگی به آن مشاهده نمی‌شود.
به گفتهٔ کارگران شرکت سموم علف کش کارگرانی که از این واحد به مرور بازنشسته می شوند به دلیل مشکلات بیمه ای تامین اجتماعی از چرداخت مستمری بازنشستگی به آنان خوداری می کند.

--------------------------

انتظار رانندگان تاکسی برای حل شدن مشکل بیمه‌ تامین اجتماعی

گروهی از رانندگان تاکسی شهر تهران که در روزهای اخیر برای پیگیری مطالبات صنفی خود با ایلنا در تماس بوده‌اند، با اعلام این خبر افزودند: شرط مذکور در مراجعه حضوری آنها به سازمان تامین اجتماعی از سوی مسئولان این سازمان ابلاغ شده است و اکنون امیدوراند مسئولان شرکت تاکسیرانی با فراهم کردن زمینه تحقق این شرط به مشکل پیش آمده خاتمه دهند.
آنها با یادآوری اینکه پیش از این حق بیمه آبان و سه ماهه زمستان سال گذشته را از طریق کارگزاری مورد تایید سازمان تامین اجتماعی که در مجموعه شرکت تاکسیرانی فعالیت دارد واریز کرده اما هنوز دفترچه بیمه‌های آنها تمدید نشده است، افزودند: جدا از متوقف شدن روند ارائه خدمات بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی به آنها در حال حاضر با مشکل پرداخت هزینه‌های سنگین تجدید آزمایشات پزشکی روبرو هستند.
به گفته این رانندگان ظاهرا در این میان مسئولان شرکت تاکسیرانی نیز برای برطرف کردن این مشکل وارد عمل شده و در این رابطه مکاتباتی را با مسئولان سازمان تامین اجتماعی برای مساعدت در خصوص تمدید مشکل انجام داده‌اند و در مقابل مسئولان تامین اجتماعی نیز از پیگیری برای برطرف شدن مشکل این گروه از بیمه‌شدگان سخن گفته‌اند.
دست‌کم در روزهای اخیر مسئولان شرکت تاکسیرانی بصورت ضمنی مشکلات پیش آمده برای دسترسی رانندگان تاکسی به خدمات بیمه‌های اجتماعی را تایید کرده و از پیگیری‌های قانونی برای حل این مشکل خبر داده‌اند.

--------------------------

ادامه اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفت تپه در سال جدید

به گزارش ایلنا، صبح امروز (۱۷ فروردین ماه) بیش از ۱۵۰ نفر از کارگران نی بر «مجتمع نیشکر هفت تپه» در اعتراض به تاخیر افتادن بخشی از مطالبات مزدی خود مانند مزد اسفند ماه سال ۹۴ و عیدی سال ۹۵ مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.
براساس این اطلاعات همچنین صبح روز گذشته جمعی از کارگران روز مزدی مجتمع نی شکر هفت تپه در اعتراض به عدم دریافت ۴ ماه دستمزد و بیمه عقب افتاده خود در محوطه مجتمع تجمع کرده بودند.
به گفته یکی از کارگران این واحد این مطالبات جدا از بحث نگرانی‌هایی است که این روزها در میان آنها از بابت تصمیم دولت برای خصوصی سازی مجموعه هفت‌تپه گرفته شده است.
به نقل از کارگرمورد نظر گفته می‌شود دو سوم از عیدی سال ۹۵ کارگران رسمی این مجتمع که در بخش صنعت فعالند هنوز پرداخت نشده است.
به گفته وی همچنین به دلیل افرایش بدهی‌های مالی مجتمع نی شکر هفت تپه حدود ۴۰ نفر از رانند‌های تریلی‌های حامل نیکشر طی روز‌های گذشته با خاموش کردن خودرو‌های خود دست به اعتراض صنفی زده‌اند و از سوی دیگر حدود ۷۰ راننده وانت‌های باری استیجاری هنوز بابت ۷ ماه معوقات مزدی خود طلبکارند.

--------------------------

خواهان تعیین تکلیف هستیم/ نه ماه انتظار برای احکام استخدامی کافی‌است

به گزارش ایلنا، مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با ارسال نامه سرگشاده خطاب به وزیر کار خواستار صدور احکام استخدامی خود شدند.
در این نامه که متن آن در ذیل آمده است، مربیان حق التدریس از سهل انگاری دولت در صدور احکام استخدامی پس از گذشت نه ماه از برگزاری آزمون انتقاد کردند و خواستار روشن شدن وضعیت شغلی خود شدند.
احتراما، پیرامون موضوع اجرای قانون تعیین تکلیف استخدامی مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، موارد مشروح ذیل جهت استحضار و اقدام مقتضی توسط حضرتعالی ایفاد می‌شود.
طرح تعیین تکلیف استخدامی مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۹۱ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از تأیید شورای نگهبان در تاریخ ۱۸مرداد ۱۳۹۱ به عنوان قانون لازم الاجرا در تاریخ ۲۴ مرداد۱۳۹۱توسط رئیس مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ شد.
آئین نامه اجرایی قانون تعیین تکلیف استخدامی مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در تاریخ۱۷ دی ۱۳۹۳به تصویب هیأت وزیران رسید و جهت اجراء به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ شد.
آگهی استخدامی تبدیل وضعیت مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، همزمان با نخستین آگهی استخدامی متمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور پس از تائید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و با اطلاعیه رسمی از سوی این سازمان، توسط سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد و متقاضیان در مهلت مقرر جهت شرکت در این آزمون ثبت نام نمودند.
این در حالیست که آزمون استخدامی مذکور در (بند۲) در تاریخ ۱خرداد ۱۳۹۳ برگزار شد و در تیر ماه و مرداد ماه سال ۱۳۹۴، به ترتیب نتایج کتبی و نتایج چند برابر ظرفیت اعلام شد. از سوی دیگر، کلیه مراحل بر گزاری آزمون، شامل تأیید و اجازه نشر آگهی استخدامی، ثبت نام، شرکت در آزمون و کسب حد نصاب آزمون کتبی، اعلام نتایج اولیه کتبی و چند برابر ظرفیت، مصاحبه، گزینش و اعلام نتایج پذیرفته شدگان نهایی مطابق بخشنامه شماره «۹۷۵۷/۹۳/۲۰۰» مورخ «۱۹مهر۱۳۹۳» معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری تحت عنوان (دستورالعمل نحوه برگزاری آزمون عمومی و تخصصی برای استخدام افراد در دستگاه‌های اجرایی) انجام شد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشورنیز در کلیه مراحل، به عنوان مرجع نهایی، این فرآیند را کنترل و تأیید کرد.
از سوی دیگر، طبق همین بخشنامه و دستورالعمل، پس از برگزاری مصاحبه و مشخص شدن نمره نهایی افراد، می‌بایست جهت اعلام نظر گزینش، فهرست مربوطه در اختیار دفتر گزینش سازمان قرار می‌گرفت و پس از تأیید گزینش، فهرست افراد پذیرفته شده نهایی توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌شد که این مهم در تاریخ ۱۸آذر ماه ۱۳۹۴ انجام شده است. (با توجه به اینکه همکاران از قبل در سازمان پرونده گزینشی داشتند و از طرفی تیم گزینش سازمان از اوایل سال ۱۳۹۴، نسبت به انجام این مهم اقدام کرده بود و با توجه به اینکه مطابق بخشنامه و دستورالعمل نحوه برگزاری آزمون‌های استخدامی گزینش می‌بایست قبل از اعلام نتایج نهایی پذیرفته شدگان نهایی اعلام نظر کرده باشد و بعداز آن با تائید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، سازمان سنجش آموزش کشور نتایج نهایی را اعلام نماید.)
همچنین مطابق ماده «۲۱» بخشنامه مذکور در بند «۳»، دستگاه اجرایی (سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور) موظف است حداکثر ظرف مدت ۳ماه پس از اعلام نظر گزینش (که حداکثر تا ۱۸ آذر سال ۹۴ انجام شده است) و انجام سایر تشریفات استخدامی، بعد از اخذ شماره مستخدم برای افراد پذیرفته شده نهایی از معاونت توسعه، نسبت به صدور حکم کارگزینی آنان اقدام نماید که متأسفانه این مهلت حداکثر در ۱۸اسفند سال ۹۴ به پایان رسیده است و به نوعی در اجرای این ماده از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور و یا سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، قصور شده است که لازم است هرچه سریع‌تر این موضوع خاتمه یابد.

--------------------------

خودداری شرکت های پیمانکاری از اجرای احکام دادگاه

جمعی از کارگران فاز ۱۳ عسلویه از عدم اجرای احکام دادگاه توسط شرکت‌های پیمانکاری این فاز خبر دادند.
به گفته این کارگران که تعداد آن‌ها حدود ۲۰۰ نفر است، پیمانکاران احکام دادگاه مبنی بر لزوم پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها را اجرا نمی‌کنند.
از قرار معلوم، این کارگران که معوقات مزدی متفاوت بین ۴ تا ۶ ماه دارند با رجوع به دادگاههای عمومی، بر علیه کارفرمایان شرکت‌های پیمانکاری شکایت کرده‌اند ومراجع قضایی ذیربط در سال گذشته، به نفع آن‌ها رای داده است، با این حال با وجود گذشت چند ماه کارفرمایان این احکام را اجرا نمی‌کنند.
ظاهرا، کارگرانی که حکم دادگاه در دست دارند، در ماههای گذشته بار‌ها به مقامات مسئول مناطق آزاد مراجعه کرده‌اند، ولی این پیگیری‌ها تا کنون بی‌نتیجه مانده است.

--------------------------

ادامه اعتراضات علیه اصلاحات قانون کار در فرانسه

به گزارش ایلنا، اعتراضات کارگران و مردم فرانسه علیه پیش نویس جدید قانون کار همچنان ادامه دارد.
این اعتراضات که روز پنج شنبه هفته گذشته با فراخوان اعتصاب عمومی اتحادیه‌های کارگری آغاز شد، در روزهای بعد به شیوه‌های گوناگون همچنان ادامه یافت.
در تظاهرات خیابانی روز پنج شنبه بیش از یک میلیون نفر شرکت کردند و این اعتراض گسترده، بسیاری از خطوط حمل و نقل شهری و برخی از مدارس پاریس را به حالت تعطیل درآورد.
در اعتراضات روزهای گذشته، اقشار و گروههای مختلف مدنی از جمله دانش آموزان، دانشجویان، معلمان و کارمندان دولت نیز به کارگران معترض پیوستند.
معترضان ۴ شب متوالی را به نشانه اعتراض در میدان‌های شهر پاریس در چادر‌ها به صبح رساندند که این حرکت اعتراضی در مواردی با برخورد نیروهای پلیس فرانسه روبرو شد.
اتحادیه‌های کارگری فرانسه معتقدند، اصلاحات پیشنهادی دولت سوسیالیست فرانسه و تغییرات قانون کار، ضد کارگری است و بر اساس منافع کارفرمایان تدوین شده است.

--------------------------

بازداشت تعدادی از کارگران مجتمع «مس میدوک»

براساس اطلاعاتی که از طریق منابع خبری ایلنا در منطقه شهربابک استان کرمان بدست آمده است، ظاهرا جلب و بازداشت این کارگران با اعتراض صنفی اخیر کارگران شاغل در مجتمع مس میدوک در ارتباط بوده است.
در جریان این تجمع صنفی که در روز ۱۵ فروردین (یکشنبه) مقابل مجتمع مس می‌دوک برپا شده بود، حدود ۸۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری معادن مس شهربابک در اعتراض به شرایط نابرابر مزدی که میان آن‌ها و دیگر همکارانشان وجود دارد، معترض شده‌ بودند.
گفته می‌شود بازداشت شدگان که شمار آن‌ها تا این لحظه دست‌کم به ۱۵ نفر رسیده است از جمله کارگرانی هستند که از طریق سه شرکت پیمانکاری «مبین»، «چاه فیروز» و «اولنگ» در معادن مس مجتمع می‌دوک مشغول کارند.
از قرار معلوم دستگاه قضایی براساس شکایتی که از سوی کارفرما مطرح شده است برای تعدادی از کارگران این احکام را صادر کرده است.
تا این لحظه پیگری‌های خبرنگار ایلنا برای گفت‌وگو با مسئولان فرمانداری شهر بابک در این خصوص به نتیجه مشخصی نرسیده است.

--------------------------

نجات جان یک کارگر از زیر آوار

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، رشیدی مدیرعامل سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری خرم آباد ضمن تایید این خبر درباره جزئیات این حادثه گفت:ساعت یازده صبح امروز (پانزدهم فروردین) درپی تماس شاهدان با سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی مبنی بر مشاهده پیکر کارگر جوانی در کانال بلوار ولایت، ماموران سازمان آتش نشانی به محل اعزام شدند.
رشیدی افزود: ماموران آتش نشانی و امدادگران سریعا به محل حادثه واقع در منطقه دره گرم ،بلوار ولایت اعزام شدند و در آنجا با پیکر نیمه جان این کارگرجوان ۳۵ ساله روبرو شدند.
وی گفت: این کارگر جوان مشغول حفاری کانال فاضلابی بود که به علت ریزش دیواره کانال زیر آوار ماند، اما با تلاش امداد گران نجات یافت.
رشیدی ادامه داد: ماموران مرکز فوریتهای پزشکی خرم آباد پس از خروج این کارگر از زیر تلی از آوار، اقدامات اولیه احیای این کارگر جوان انجام دادند و وی را برای معاینات و درمان بیشتر به بیمارستان شهدای عشایر منتقل کردند.

--------------------------

۱۵۰ کارگر دیگر معدن جو در طبس اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در این واحد معدنی در شهرستان طبس می‌گویند: از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به ۱۵۰کارگر قراردادی شرکت معدنی زغال سنگ «معدن جو» به دلیل اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شده‌اند.
طبق ادعای کارگران، پیشتر از مجموع حدود هزارو صد کارگر این واحد معدنی تعداد ۱۸۰ کارگر در دی ماه و۱۰۰کارگر دیگر در اسفند ماه سال ۹۴تعدیل شده بودند اما به تازگی (اول فروردین ماه ۹۵) نزدیک به ۱۵۰ کارگر دیگر نیزکه بین ۲ تا ۱۴ سال سابقه کاری دارند به جمع تعدیلی‌ها اضافه شده‌اند.
کارگران معدنجو در خاتمه درباره تعدیل‌های گسترده همکارانشان در چهار ماه گذشته گفتند کارفرما مدعی است این واحد معدنی در زمینه دریافت مطالبات مالی خود از خریداران زغال سنگ دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینه‌های جاری معدن ناچار است کارگران مازادخود را اخراج کند.

--------------------------

وعده تاکسیرانی تهران برای حل مشکل بیمه رانندگان تاکسی

به گزارش ایلنا، در ادامه مشکلات بیمه‌ای گروهی از رانندگان تاکسی شهر تهران، شرکت تاکسیرانی تهران با ارسال پیامکی به رانندگانی که هم اکنون با سازمان تامین اجتماعی بر سر استفاده از خدمات بیمه با مشکل مواجه هستند وعده پیگیری ماجرا را داده است.
در متن این پیامک که ظاهرا در روزهای اخیر به نشانی تلفن همراه رانندگان تاکسی ارسال شده، از آغاز پیگیری قضایی سازمان تاکسیرانی برای حل مشکل پیش آمده سخن به میان آمده و اعلام شده است که نتیجه این پیگیری ظرف چند روز آینده اعلام خواهد شد.

سازمان تاکسی رانی تهران: به اطلاع تاکسیرانانی که حق بیمه خود را از طریق شرکت تعاونی و یا سایر شرکت ها پرداخت کرده و در حال حاضر دچار مشکل شده اند می رساند؛ پیگیری قضایی برای احقاق حق این عزیزان توسط سازمان صورت گرفته و نتایج آن طی چند روز آینده اعلام خواهد شد. لذا برای دریافت اطلاعات بعدی عدد 1 را به همین شماره پیامک نمائید

از قرار معلوم مشکل بیمه رانندگان تاکسی شهر تهران از واپسین روزهای سال گذشته آغاز شده است و تا به امروز که 16 فرودین ماه است، ادامه دارد.
پیش از این تعدادی از رانندگان تاکسی در تماس با بخش کارگری ایلنا گفته بودند که در سال گذشته معادل 4 ماه حق بیمه خود را به کارگزاری مورد تایید سازمان تامین اجتماعی که در شرکت تاکسیرانی مستقر است پرداخت کرده‌اند اما به دلایلی که آنها از آن اطلاع ندارند، سازمان تامین اجتماعی با این استدلال که هزینه حق بیمه‌ها را دریافت نکرده است از ارائه خدمات بیمه‌ای به آنها و اعضای خانواده‌هایشان خودداری می کند.
علاوه براین رانندگان مورد نظر یادآور شدند که سازمان تامین اجتماعی در استدلال دیگری 4 ماه حق بیمه واریز نشده را به عنوان به منزله انصراف آنها از خدمات این سازمان تلقی کرده و در نتیجه ادامه ارائه خدمات بیمه‌ای به رانندگان تاکسی را منوط به انجام آزمایشات پزشکی که هزینه آن دست کم تا 200 هزار توان برآورد می‌شود، کرده است.
برابر مقررات تامین اجتماعی بیمه رانندگان تاکسی در گروه بیمه‌های اختیاری جاری دارد و طبق همین قوانین تمامی بیمه شدگان اختیاری از یکسو باید در بدو رابطه بیمه گزاری تحت آزمایشات پزشکی که هزینه آن بر عهده شخص بیه شده است قرار بگیرند و از سوی دیگر چنانچه در فواصل پرداخت حق بیمه بیش از سه ماه وقفه ایجاد شود باید این آزمایشات تجدید شود.
تعداد رانندگان تاکسی که در حال حاضر با مشکل استفاده از خدمات بیمه‌ای مواجه هستند دست‌کم تا 2 هزار نفر برآورد می‌شود و از قرار معلوم در روزهای گذشته تعدادی از این رانندگان تجمعاتی را در مقابل دفتر شرکت تاکسیرانی برپا گرده بودند.

--------------------------

کارخانه «ستبر گرانول» با ۶۰ کارگر تعطیل شد

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه ستبر گرانول که در زمینه تولید انواع گرانول کاشی کف، دیوار، پرسلان و گرانیت در شهرستان تاکستان فعالیت دارد، از اول اسفند ماه سال ۹۴ به دلیل رکود بازار مواد اولیه کاشی تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم اکنون بیکارشده‌اند.
این کارگران که بصورت میانگین بین ۱۵ سال سابقه کار دارند، می‌گویند: کارفرما پیش از اخراج کارگران از اول آبان ماه اعلام ورشکستگی کرده واعلام کرده بود دیگرتوان ادامه تولید ندارد.
به ادعای کارگران واحد تولیدی ستبر گرانول که سال‌ها دارای تولید و بازار فروش خوبی بود اما از یکسال قبل کارفرما به دلیل نامناسب خواندن شرایط تولید بدنبال تعطیلی کارخانه بوده است.
کارگران در خاتمه گفتند: کارخانه ستبر گرانول پیش از تعطیلی توان تولید روزانه ۷۲۰ و سالانه ۰۰۰ ۲۵۰تن گرانول بدنه کاشی را داشت.

--------------------------

تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران معدن البرز شرقی

منابع کارگری در این واحد معدنی به ایلنا گفته‌اند که دستمزد بهمن و اسفند سال ۹۴ به آن‌ها پرداخت نشده و علاوه بر همه این‌ها هنوز عیدی سال ۹۵ را نگرفته‌اند.
به گفته کارگران معدن البرز شرقی، پیش از این آنان از مجموع چهارونیم ماه معوقات مزدی خود، معادل دو ماه ونیم را دریافت کرده‌اند و در عین حال کارفرمای این واحد معدنی به کارگران وعده پرداخت مابقی دستمزد را تا تا پایان سال گذشته داده بود که هنوز عملی نشده است.
این کارگران که شمار آن‌ها بیش از هزار و ۴۰۰ نفر است، در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آن‌ها به غیر از دو ماه معوقات مزدی مربوط به بهمن واسفند ماه سال ۹۴و عیدی سال ۹۵ بابت ۱۶ ماه حق بیمه نیز از کارفرما طلبکارند.

--------------------------

تکلیف افزایش مزد خبازان مشخص نیست

«غلامرضا دامرودی»، رئیس انجمن صنفی کارگران خباز سبزوار، در گفتگو با ایلنا، با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران خباز گفت: هیچ برنامه مشخصی برای افزایش مزد خبازان در دستور کار نیست.
وی با بیان این مطلب که بر اساس عرف رایج، افزایش دستمزد خبازان به افزایش قیمت نان بستگی دارد و این روند مورد تایید فعالان کارگری این صنف نیست، افزود: افزایش قیمت نان از چند جهت به ضرر خبازان است.
وی در تشریح این مطلب گفت: از یک طرف این افزایش قیمت، به مشکلات معیشتی همه کارگران و از جمله کارگران خباز دامن می زند و از طرف دیگر به کاهش تقاضا در بازار نان و به طور غیرمستقیم به کاهش ساعت کاری و کاهش عایدی خبازان منجر می شود
دامرودی در ادامه این مطلب به مکانیسم دریافت دستمزد نانوایان بر اساس تعداد نان پخت شده در بسیاری از استانها اشاره کرد و گفت: در بسیاری از مناطق کشور از جمله در شهر سبزوار، دستمزد خبازان عددی و بر اساس تعداد نان پخت شده پرداخت می شود و هنگامی که براثر افزایش قیمت نان، تقاضا کاهش می یابد، در بهترین حالت دستمزد کارگران نانوایی ها ثابت می ماند و هیچ افزایشی پیدا نمی کند.
رئیس انجمن صنفی کارگران خباز سبزوار، از پایین بودن توان و قدرت چانه زنی انجمن های صنفی کارگران خباز به عنوان یک مشکل کلیدی نام برد و گفت: هیچ پشتوانه ای برای اعتراضات کارگری نیست و جایگاه تشکل های کارگری در تصمیم گیری های جمعی به رسمیت شناخته نمی شود.
وی به بی نتیجه ماندن نامه نگاری ها و چانه زنی های انجمن های صنفی کارگران خباز در چند سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: معمولا هر ساله پس از اعلام قیمت نان، توافقنامه های مزدی خبازان در ادارات کار شهرستانها با حضور نمایندگان اداره کار، اتحادیه های کارفرمایی نانوایان و انجمن های صنفی کارگران برگزار می شود که خروجی این جلسات هرگز نمی تواند خواسته ها و مطالبات جامعه کارگران خباز را برآورده نماید.
دامرودی در پایان از شرایط موجود و احتمال عدم افزایش مزد خبازان در سال جاری ابراز نگرانی کرد و گفت: بی توجهی مسئولان هیچ چشم انداز روشنی باقی نگذاشته است و متاسفانه باید گفت، پیگیری مطالبات صنفی و معیشتی خبازان در سالهای گذشته بی نتیجه باقی مانده است.

--------------------------

تجمع معادن مس شهربابک برای تبدیل وضعیت استخدامی

یکی از این کارگران در گفتگو با ایلنا، گفت: حدود ۸۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های معادن مس «میدوک» و «چاه فیروزه» شهربابک استان کرمان هستیم که صبح دیروز( یکشنبه ۱۵فروردین) نسبت به عمل نکردن مسئولان به وعده‌های داده شده مبنی بر همسان سازی حقوق ومزایای کارگران قرارداد موقت با دیگر کارگران تابع قرارداد موسوم به« ۲۴۳۰» مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کردیم.
این کارگر افزود: همه ما از طریق شرکت‌های پیمانکاری مانند مبین، اولنگ و چاه فیروزه در استخدام مجتمع مس هستیم اما شرایط نابرابری که در پرداخت مزایای مزدی ما و دیگر کارگرانی که در نظام اداری مجتمع مس قرارداد آنها تبدیل وضعیت یافته و در حال حاضر تحت عنوان ۲۴۳۰ شاغل هستند، ناراضی هستیم.
از قرار معلوم این کارگران برای پیگیری‌ این خواسته خود در سال گذشته با مسئولین اداری استان کرمان مکاتباتی داشته‌اند که تا این لحظه نتیجه مشخصی به همراه نداشته است.
به گفته این کارگران ، از ماه‌ها پیش کارفرمایان این شرکت‌ها به کارگران خود وعده تغییر وضعیت از قرارداد موقت به وضعیت امن ۲۴۳۰ را داده بودند ،اما با گذشت بیش از دوهفته از سال ۹۵ تحقق این وعده‌ها مسکوت مانده است و همچنان آنها قرارداد موقت سه ماه بسته می‌شود.

--------------------------

تعطیلی ۳۳ درصد واحدهای صنعتی سمنان

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، «محمدرضا خباز»، استاندار سمنان، پیش از ظهر یکشنبه در نخستین نشست شورای اداری استان سمنان به تعطیلی سی و سه درصد واحدهای صنعتی این استان اشاره کرد و گفت: آمار صحیح واحدهای تولیدی و صنعتی استان سمنان، یک هزار و ۷۹۲ واحد که از این بین بیش از ۶۰۰واحد به علت مشکلات اقتصادی تعطیل شده اند.
وی افزود: باید در راستای نجات این واحدهای صنعتی کوشید چرا که هم اکنون ۷۴درصد این واحدها در استان سمنان با تزریق نقدینگی مجددا به تولید باز می گردند و پیشنهاد ما برای انجام پذیرفتن این مهم، پرداخت ۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات با سود۱۴درصد است که می تواند ۷۰هزار ردیف شغلی را مجدا به استان بازگرداند.

--------------------------

آغاز اجرای بسته جدید دستمزد

آغاز اجرای بسته جدید دستمزد/ حداقل مزد واقعی چقدر است؟

در حالی حداقل مزد سال ۹۵ کارگران ۸۱۲ هزارتومان تعیین شده که این رقم بدون توجه به قدرت خرید آن برای خانوار ۴ نفره و تنها بر مبنای نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی، ۱۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان کسری دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، تعیین حداقل دستمزد سالیانه بیش از ۱۳ میلیون شاغل در بازار کار ایران که تحت پوشش قانون کار هستند بر مبنای ماده ۴۱ این قانون صورت می گیرد که دو بند دارد. یک بند می گوید حداقل مزد باید دستکم به اندازه نرخ تورم سالیانه اعلامی از سوی مراجع قانونی اعلام آمار باشد و در بند دوم به موضوع لزوم تعیین رقمی برای دستمزد که تامین کننده معیشت خانوار باشد، می پردازد.
با این حال، در طول سال های متمادی شورای عالی کار تصمیماتی تقریبا خارج از چارچوب روشن ماده ۴۱ قانون کار گرفته و دولت ها مرتبا این مسئله را در نشست های سالیانه این شورا برای تعیین میزان افزایش مزد سالیانه کارگران عنوان کرده اند که شرایط اقتصادی ویژه است و اوضاع بنگاه ها خوب نیست؛ بنابراین باید افزایش ها به صورت توافقی تعیین شود.
این مسئله باعث شده تا تعیین میزان افزایش حقوق و دستمزد نیروی کار در ایران دستخوش دگرگونی شود تا جایی که ادامه این سیاست از سوی دولت های مختلف باعث بروز شکاف عمیق بین واقعیت های معیشتی خانوار و دستمزدهای دریافتی شده است تا جایی که نمایندگان کارگری می گویند نه تنها حداقل مزد، بلکه مجموع دریافتی نیروی کار حتی توان تامین هزینه های ۱۰ روز اول ماه خانوار را نیز ندارد.

چالش دائمی دخل و خرج خانوار
برخی کارشناسان بازار کار و نمایندگان کارگری معتقدند دولت ها ابزارهایی انحصاری برای تغییر این روند و بهبود اوضاع قدرت خرید خانوار در اختیار دارند که از طریق آن می توان طی یک برنامه چند ساله، اوضاع دستمزدهای شاغلان را ترمیم و به آن قدرت خرید بخشید.
یکی از این ابزارها مالیات است که دولت می تواند برای ورود واقعی به افزایش قدرت خرید خانوار دستکم برای چند سال از تمام و یا بخشی از درآمد مالیاتی حقوق صرف‌نظر کند و یا حداقل این مسئله را برای حقوق بگیران متوسط به اجرا بگذارد. هرچند سالیانه درصدی به معافیت مالیاتی حقوق ها افزوده می شود، اما کارشناسان معتقدند دولت باید در این زمینه تصمیمات موثرتری اتخاذ کند.
همچنین دولت می تواند با ارائه بسته های تشویقی به کارفرمایان و بنگاه ها در جذب نیروی کار جدید و همچنین بهبود حقوق و دریافتی ها مشارکت کند. حذف و یا کاهش بخشی از ارقام مربوط به حق بیمه گروه های کم درآمد مشمول قانون کار و پیش بینی یک خط اعتباری از سوی دولت در بودجه های سنواتی برای پرداخت به سازمان تامین اجتماعی می تواند نوعی ورود مستقیم دولت به تقویت معیشت و افزایش قدرت خرید خانوار باشد.
با این وجود، متاسفانه به دلیل گرفتاری های متعدد دولت و کسری بودجه های فراوان، نپرداختن بدهی های میلیاردی به تامین اجتماعی و تمایل به ادامه کسب درآمد از نیروی کار؛ نه تنها هیچگاه سخنی از سوی مقامات دولتی در جهت برنامه ریزی برای حمایت معیشتی از شاغلان به میان نمی آید، بلکه در مقابل طرح اینگونه خواسته های جامعه کارگری همیشه سکوت می کند.
کارگران می گویند هزینه های ماهیانه یک خانوار ۴ نفره کارگری از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان عبور کرده، اما دولت می گوید با افزایش ۱۴ درصدی حقوق ها در سال ۹۵، دریافتی شاغلان را به بیش از یک میلیون تومان افزایش داده است!

کارگران همچنان مشکل مالی دارند
همچنین این موضوع مرتبا از سوی مقامات دولت تدبیر و امید شنیده می شود که افزایش حقوق ها در دوره فعالیت دولت یازدهم بیش از نرخ تورم سالیانه بوده و این مسئله به دفعات به عنوان یک سوژه تبلیغاتی مطرح است؛ اما هیچگاه به این مهم پرداخته نمی شود که آیا در روند و مدل افزایش های سال های اخیر تغییری به نفع جامعه کم درآمد ایجاد شده و یا اینکه مانند گذشته، هر ساله مبلغ ناچیزی به دستمزدها افزوده شده و کارگران مجبورند همچنان بار کسری درآمدی و شکاف دخل و خرج خانوار را به دوش بکشند؟
آنها همچنان نمی توانند از پس هزینه های مسکن به ویژه در کلانشهرها بر آیند، در تامین مخارج مربوط به تحصیل فرزندانشان مشکل دارند و مجبورند بخشی از نیازهای غذایی خانوار را حذف کنند. کارگران همچنان از کم درآمدترین گروه های اجتماعی هستند و وابستگی آنها به یارانه ناچیز ۴۵ هزارتومانی قابل کتمان نیست. در عین حال، بررسی ها نشان می دهد که اگر طی ۳ دهه گذشته میزان افزایش حداقل دستمزدها طبق نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی بدون توجه به بند دوم ماده ۴۱ قانون کار که به لزوم تعیین مزدی تامین کننده معیشت توجه دارد هم پیش می رفت، حداقل دستمزد سال ۹۵ باید ۹۷۸ هزارتومان می شد، در حالی که شورای عالی کار حداقل دستمزد امسال را ۸۱۲ هزارتومان اعلام کرده که ۱۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان کسری نشان می دهد.
حال اگر نرخ تورم و معیشت که در ماده ۴۱ قانون کار مورد تاکید قرار گرفته را ملاک تعیین دستمزدها قرار دهیم احتمالا به همان ارقام اعلامی کارگران به عنوان هزینه خانوار می رسیم که ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است. با وجود اینکه امکان تعیین چنین ارقامی به عنوان حقوق نیروی کار وجود ندارد، اما کارگران پیشنهاد کرده بودند با همکاری دولت و کارفرمایان در یک پروسه ۵ ساله به سمت آن حرکت شود که ظواهر امر و مصوبه امسال دستمزد شورای عالی کار نشان می دهد که این ایده همچنان مسکوت مانده است.

جدول مقایسه‌ای ۳۵ ساله نرخ رشد تورم و دستمزد کارگران

--------------------------

مصدومیت کارگر ساختمانی بر اثر اصابت میلگرد

به گزارش ایلنا، در پی تماس مسئولین بیمارستانی درتهران با سامانه 125 و اطلاع رسانی این حادثه، ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی تهران بلافاصله نیروهای عملیاتی ایستگاه 89 به همراه گروه امداد و نجات 4 را ساعت 12:24 دقیقه امروز به این مرکز درمانی اعزام کرد.
مهران محمودی رئیس ایستگاه 89 آتش نشانی تهران در مورد این حادثه اظهار داشت: هنگام رسیدن به بخش اورژانس بیمارستان مشاهده شد که کارگر جوانی بر اثر فرو رفتن میلگرد به سرش به سختی دچار مصدومیت شده بود.
وی افزود: این میلگرد از ناحیه پشت گونه راست در سر این کارگر فرو رفته و از بالای جمجمه خارج شده بود.
وی با اعلام اینکه این کارگرحدودا 24 ساله کاملاً بیهوش بود، اضافه کرد: آتش نشانان به سرعت در حضور کادر پزشکی با استفاده از تجهیزات ویژه و با احتیاط فراوان قسمت بیرونی میلگرد از سر کارگر را بریدند و وی را برای اقدامات درمانی بعدی و خارج کردن کامل میلگرد به پزشکان بیمارستان تحویل دادند.
تحقیقات در خصوص چگونگی و علت وقوع این حادثه در دست بررسی است.

--------------------------

معوقات مزدی کارگران فازهای 20 و 21 عسلویه پرداخت نشد

منابع خبری ایلنا در عسلویه از عدم پرداخت معوقات مزدی وعیدی سال گذشته کارگران پیمانکاری فازهای 20 و 21 عسلویه خبر دادند.
از قرار معلوم مطالبات مزدی کارگران شاغل در شرکت های پیمانکاری مختلف، متفاوت است.
ظاهرا برخی از شرکت های پیمانکاری دست چندم، دستمزد ماههای 11 و 12 کارگران و عیدی آنها را پرداخت نکرده اند و برخی دیگر، دستمزد ماه 12 و عیدی کارگران را نپرداخته اند.
تا کنون به این کارگران که تعداد آنها بیش از هزار نفر است، در ارتباط با زمان پرداخت مطالبات هیچ وعده ای داده نشده است.
به گفته این منابع، کارفرمایان مادر یا شرکت های پیمانکاری دست اول در قبال عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری و قصور پیمانکاران در انجام تعهدات قانونی خود مسئولیتی بر عهده نمی گیرند.

--------------------------

500 کارگر نساجی بروجرد در نخستین روزهای سال بیکار شدند

منابع کارگری ایلنا در نساجی بروجرد می‌گویند در این واحد تولیدی حدود هزار کارگر مشغول به کار هستند که از فروردین ماه سال 95به دلیل آنچه از سوی کارفرما «رکود بازار فروش محصولات» عنوان شده است، تعداد 500کارگر این کارخانه با میانگین سوابق کار ۱۰ سال پس از خاتمه قرارداد موقت کارشان اخراج شده‌اند.
این کارگران می‌گویند کارفرما مدعی است کارخانه در زمینه فروش محصولات تولیدی خود دچار مشکل شده است و به همین دلیل برای کاهش هزینه‌های جاری کارخانه در مرحله نخست نیمی از کارگران کارخانه را اخراج کرده است.
این منابع کارگری از تلاش کارگران اخراجی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر داده‌اند. آنان می‌گویند؛ بعد از سال‌ها تلاش در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد.

--------------------------

مرگ 5 کارگر در انفجار معدن زغال سنگ در پاکستان

براساس اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته، انفجار در معدن زغال ‌سنگ واقع در منطقه «اورکزئی ایجنسی» از مناطق قبایلی پاکستان 5 کشته بر جای گذاشت این در حالی است که 13 نفر از کارگران زیر آوار به دام افتاده‌اند. از قرار معلوم، علت انفجار جمع شدن گاز در قسمتی از معدن بود که سبب شد قسمت زیادی از آن تخریب شود.
در حال حاضر، تلاش نیروهای امدادی برای نجات بقیه معدن‌چی‌ها ادامه دارد.
بیش از 4 هزار نفر در معدن زغال‌سنگ اورکزئی کار می‌کنند که 3 هزار نفر از آنها به استخراج زغال از داخل مسیرهای خطرناک معدن اشتغال دارند.

--------------------------

کارگران کشتی سازی بهشهر؛ 4 ماه مزد و عیدی پرداخت نشده طلبکارند

این کارگران که تعداد آنها 240 نفر است در توضیح این طلب وصول نشده خود به ایلنا گفتند که از آذر ماه سال 94 تاکنون هیچ وجهی بابت مزد ماهانه و عیدی پایان سال دریافت نکرده‌اند و کارفرما دلیل این وضعیت را کمبود نقدینگی اعلام کرده است.
این کارگران همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای‌شان گفتند: افزایش بدهی‌های این واحد به اداره تامین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی باعث شده است تا تامین اجتماعی در برخی از ماههای سال از تمدید دفترچه‌های آنها خوداری کند.
در این زمینه یکی از کارگران قدیمی کشتی سازی صدرا بهشهر با اشاره به اشتغال حدود 240کارگر رسمی و قرار دادی در «کشتی سازی صدرا» می‌گوید: پیش از این در این واحد صنعتی حدود 1800کارگر کار می‌کرد که اکثر آنان تحت مسئولیت شرکتهای پیمانکاری مشغول بوده‌اند که با خروج تدریجی پیمانکاران بیشتر کارگران تعدیل شده‌اند.
به ادعای این کارگر به دلیل رکودی که بر اقتصاد کشور حاکم است، سفارش‌ها برای ساخت کشتی‌های جدید کاهش یافته و عمده فعالیت این مجموعه به تعمیر کشتی‌های فرسوده محدود شده است.

--------------------------

مشکل بیمه‌ای رانندگان تاکسی به سال 95 کشیده شد

براساس تماس‌های تلفنی که در روزهای گذشته توسط تعدادی از رانندگان تاکسی با خبرگزاری کار ایران گرفته شده است این مشکلات بصورت مشخص به تمدید نشدن دفترچه بیمه‌ها رانندگان بیمه شده و مطرح شدن انجام دوباره آزمایش پزشکی برای این گروه از رانندگان تاکسی مربوط می‌شود.
در این خصوص گفته می‌شود که دست کم 50 هزار راننده تاکسی حق بیمه 4 ماه( آبان و سه ماه زمستان سال 94 ) را به کارگزاری مورد تایید سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده‌اند اما در نهایت دفترچه بیمه‌های آنها هنوز تمدید نشده است.
در مورد مسئله انجام آزمایش پزشکی نیز گفته می‌شود که چون سازمان تامین اجتماعی بیمه رانندگان تاکسی را در زمره بیمه‌شدگان اختیاری قرار داده است و برابر مقررات این گروه از بیمه شدگان باید در بدو تشکیل پرونده بیمه آزمایش پزشکی انجام دهند و در صورت تاخیر در پرداخت حق بیمه های خود انجام آزمایشات پزشکی در مورد آنها باید تجدید شود.
از قرار معلوم رانندگان مورد نظر که مدعی هستند طبق موعد مقرر حق بیمه خود را پرداخت کرد‌اند می‌گویند که به دلیل مشکلات میان کارگزاری و سازمان تامین اجتماعی دیگر نباید هزینه تجدید آزمایشات پزشکی را پرداخت کنند.

--------------------------

سومین جلسه محاکمه کارگران سنگ آهن بافق

منابع خبری ایلنا در بافق از برگزاری سومین جلسه دادگاه محاکمه نه نفر از کارگران معترض شرکت معدن سنگ آهن بافق در 23 فروردین ماه خبر دادند.
این دادگاه در شعبه 5 کیفری 2 شهرستان یزد برگزار خواهد شد.
از قرار معلوم جلسه رسیدگی به پرونده دو تن از معترضین ساعت نه و 7 تن از آنها ساعت یازده صبح روز 23 فروردین برگزار می شود.
ظاهرا با پس گرفتن شکایت شرکت سنگ آهن، کارگران به دلیل برپایی اعتراضات صنفی سال گذشته به اتهامات عمومی و با شکایت دادستان محاکمه می شوند.
پیش از این،پس از برگزاری دومین جلسه دادگاه، وکیل این کارگران گفته بود: با توجه به شرایط موجود، نسبت به رفع اتهامات کارگران امیدواریم

--------------------------

52 کارگر باسابقه فولاد لوشان اخراج شدند

کارگران کارخانه فولاد لوشان با اعلام به ایلنا گفته‌اند تا پیش از شروع سال 95 حدود 240 بودیم اما ظاهرا مدیریت در آغاز سال جدید تصمیم به تعدیل 52 کارگر گرفته است.
از قرار معلوم تعدیل شدگان از کارگرانی هستند که هر یک تا نزدیک به 5 سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها پیش از شروع سال جدید خاتمه یافته است.
گفته می‌شود که جدا از این تعدیل فعالیت کارخانه سیمان لوشان تا پایان ماه جاری (فرودین ماه سال 95) متوقف شده است، کارفرما دلیل لین اقدامات را کاهش سفارشات مشتریان اعلام کرده است.
ظاهرا بیشتر کارگران این واحد صنعتی از اهالی منطق رودبار هستند و به گفته کارفرما در صورتی که وضعیت تولید کارخانه به حالت سابق بازگردد امکان جذب کارگران تعدیل شده وجود دارد.
طبق گفته کارگران فولاد لوشان ، پیش از این بخش عمده‌ای از مشکلات صنفی آنها به پرداخت نشدن به موقع مطالبات کارخانه از سوی خریداران محصولاتش می‌شد چنانچه در همین رابطه کارفرما در نهایت به‌جزء حقوق اسفند ماه سال 94 مابقی مطالبات کارگران را که به پنج ماه می رسید را پرداخت کرده است.
گفته می‌شود شرکت آهن وفولاد لوشان از واحدهای صنعتی متعلق به مهافرید امیرخسروی بود که پس از پرونده تخلف سه هزار میلیارد تومانی مسئولیت اداره این واحد صنعتی به مدیران دولتی سپرده شده است.

--------------------------

تجمع کارگران نساجی مازندران در مقابل فرمانداری قائمشهر

منابع کارگری ایلنا در خصوص برپایی این تجمع در نخستین روز بعد از اتمام تعطیلات نوروزی صورت گرفته است،گفتند: براساس بخشنامه‌ای که به تازگی از سوی کارفرما منتشر شده است تمامی کارگرانی که از این پس در نساجی مازندران مشغول به کار شوند باید علاوه بر داشتن گواهی عدم سوء پیشینه و اعتیاد، به کارفرما سفته و تعهد کتبی نیز ارائه کنند.
تا واپسین روز کاری سال گذشته نزدیک به 412 کارگر در کارخانه نساجی مازندران مشغول کار بودند و برپایه اطلاعاتی که از طریق همین کارگران بدست آمده است، مدیریت کارخانه نساجی مازندران قصد دارد که دست کم تا پایان ماه جاری (فروردین 95) فعالیت این واحد صنعتی را به حالت نیمه تعطیل نگهدارد.
ظاهرا در اطلاعیه‌ منصوب به کارفرمای نساجی مازندران آمده است که این تصمیم در راستای انعقاد قرارداد کارمزدی میان مدیریت و مشتریان کارخانه صورت گرفته است.
بصورت میانگین بیشتر کارگران نساجی مازندران تا حدود 16 سال سابقه کار دارند و تعداد قابل توجهی از آنها در آستانه بازنشستگی پیش از موعد هستند و وضعیت پیش آمده در حالی است که از دو سال قبل فعالیت همگی آنها به صورت روزمزدی درآمده است.
کارگرانی که در جریان تجمع صنفی امروز حضور داشتند، می‌گویند آنچه باعث نگرانی آنها شده این است که در نهایت کارفرما با استفاده از این شیوه اداره کارخانه تعداد نامعلومی از کارگران باسابقه را تعدیل کند.
از قرار معلوم مسئولان فرمانداری با این استدلال که مالکیت کارخانه به بخش خصوصی واگذار شده است هنوز پاسخ روشن و صریحی به کارگران معترض نساجی مازندران نداده‌اند.
در مقابل کارگران معترض به مسئولان فرمانداری یادآور می‌شوند که در سنوات گذشته مشکلات صنفی آنها با مداخله مسئولان دولتی حل و فصل شده است .
کارگران نساجی مازنداران در خاتمه درباره معوقات مزدی وبیمه ای خود در سال 94 گفتند: معوقات مزدی کارگران این واحد تولید کننده درماه های پایانی سال 94 پنج ماه بود که کارفرما با دادن وام خرید کالا به هر کارگر آن را تسویه کرد.اما معوقات بیمه ای کارگران از مرداد ماه سال گذشته همچنان به قوت خود باقی است وبه تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

--------------------------

تظاهرات میلیونی در فرانسه در اعتراض به تغییرات قانون کار

به گزارش ایلنا، روز 31 مارس حدود یک میلیون نفر از اقشار مختلف مردم در فرانسه به همراه هزاران کارگر اعتصابی در 250 تظاهرات خیابانی شرکت کردند.
اعتراضات سازمان یافته توسط سندیکاهای کارگری برای پس گرفتن پیش نویس قانون کار الخمری بطورواقعی مورد استقبال کارگران و مردم این کشور قرارگرفت، کارگران اعتصاب کردند و دانشجویان، معلمان و کارمندان دولت به تظاهرات خیابانی پیوستند.
کارگران معترض خواستار پس گرفتن این پیش نویس توسط دولت هستند و معتقدند متن پیشنهادی برای اعمال تغییرات در قانون کار فعلی این کشور، در مخالفت با منافع جمعی کارگران است و حقوق صنفی آنها را زیر پا خواهد گذاشت.
از قرار معلوم دانش آموزان و معلمان 176 دبیرستان در اعتصاب عمومی 31 مارس شرکت کردند و به علت اعتصاب کارگران مترو، ترافیک شدیدی در اطراف پاریس ایجاد شد.
سندیکاهای کارگری فرانسه اعلام کرده اند به سازماندهی اعتراضات گسترده در ماه های پیش رو تا پس گرفتن کامل پیش نویس قانون کار توسط دولت، ادامه خواهند داد.

--------------------------

تجمع اعتراضی کارگران اخراجی سیمان آرتا

به گزارش ایلنا، روز گذشته حدود 30 نفر از کارگران اخراجی سیمان آرتا اردبیل ازساعت6صبح دست به تجمع مقابل باسکول کارخانه زدند.
به گفته معترضین این تجمع در اعتراض به مدیریت شرکت آرتاسیمان اردبیل نسبت به اخراج تعدادی از کارگران ساکن روستا و جذب حدود30 کارگرجدید خارج از منطقه در این کارخانه،برپاشده است.
مدیران کارخانه در باره جذب کارگران جدید می گویند این نیروها به صورت تخصصی جذب شده‌اند اما تجمع کنندگان می‌گویند که نیروهای تازه بکارگیری شده با رشته‌های تحصیلی کاردانی و لیسانس بوده که در سطح روستای گرده نیز این چنین افرادی با شرایط مورد نظر وجود دارد اما مدیریت کارخانه اقدام به جذب نیروهای غیر بومی و بیکارسازی کارگران بومی کرده‌اند.
کارخانه سیمان آرتا اردبیل به فاصله 4 کیلومتری شهرستان نمین و در نزدیکی روستای گرده و به مساحت 105 هکتار واقع شده است .

--------------------------

مرگ یک کارگر جوان براثر گازگرفتگی در چاه

به گزارش ایلنا؛ روز 10 فروردین، گازگرفتگی در حین لایروبی در چاه 35 متری منجر به مرگ یک کارگر جوان شد.
بر اساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز یک کارگر حدود 22 ساله افغانستانی در داخل یک گاراژ، در هنگام کار و لایروبی چاه، بدون اینکه تجهیزات ایمنی دراختیارش قرار گرفته باشد، در چاهی به عمق حدود 35 متری می رود که دچار گازگرفتگی می‌شود.
از قرار معلوم، یکی از کارگرها نیز برای کمک به فرد گازگرفته به داخل چاه رفته که به دلیل مشکل تنفسی، موفق به بیرون آوردن شخص نشده و از چاه خارج شده بود.
تیم چاهنورد آتش نشانی شیراز، پس از حضور در محل و ایمن سازی محل حادثه، بوسیله تجهیزات انفرادی و سیلندر هوای فشرده و با بستن کارگاه ، به داخل چاه رفته و جسد کارگر مقنی را از داخل چاه بیرون و تحویل عوامل اورژانس دادند.

--------------------------

مصدومیت یک کارگر بر اثر ریزش آوار در زمین گودبرداری شده

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، وقوع این حادثه ساعت ۲۶ :۱۶(هشتم اسفند ماه) به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و آتش نشانان ایستگاه ۸۹ به محل وقوع حادثه واقع در خیابان دولت، چهار راه قنات اعزام شدند.
«محمدیانی» فرمانده ایستگاه ۸۹ آتش نشانی تهران درباره جزئیات این حادثه گفت: محل حادثه یک قطعه زمین گودبرداری شده به عمق ۵ متر بود که به علت بی‌احتیاطی کارگران، یکی از دیواره‌های جانبی آن فرو ریخته و یکی از کارگران در زیر آوار گرفتار شده بود.
محمدیانی تصریح کرد: آتش نشانان پس از حضور در محل حادثه و در شرایط سخت که هر لحظه احتمال ریزش قسمت دیگر این دیواره خاکی وجود داشت، برای خارج کردن این فرد مشغول عملیات شدند.
فرمانده ایستگاه ۸۹ خاطرنشان کرد: خوشبختانه آتش نشانان موفق شدند به سرعت خود را به کارگر مصدوم ۵۰ ساله از تبعه افغانستان برسانند و وی را توسط برانکارد مخصوص آتش نشانی فیکس به بیرون از محوطه گودبرداری شده انتقال و سپس تحویل امدادگران اورژانس دهند.
گفتنی است؛ ‌ آتش نشانان با اجرای ایمن سازی‌های لازم و کشیدن نوار احتیاط در محل گودبرداری شده با ارائه تذکرات ایمنی لازم و تحویل محل به مالک به ماموریت خود پایان دادند.

--------------------------

افزایش مزد با هزینه زندگی جور نیست

«وحید شکاری» رئیس اتحادیه کارگری صنف مواد غذایی درباره مشکلات معیشتی کارگران به ایلنا گفت: مانند سالهای گذشته افزایش 14 درصدی دستمزدها برای سال 95 نیز نمی تواند پاسخگوی هزینه‌های زندگی خانواده‌های کارگری باشد.
شکاری با یادآوری اینکه در سال گذشته نیز دولت با با پیش کشیدن موضوع تورم انتظاری سد راه اصلی افزایش واقعی دستمزدها شد، افزود: یک حساب سرانگشتی نشان می دهد که 812 مجموع هزار تومان حداقل مزد در کنار دیگر مزایای ثابت مانده مزدی به هیچ وجه پاسخگوی هزینه‌های مسکن،خوراک، پوشاک،درمان، آموزش خانواده‌های کارگری نیست.
رئیس اتحادیه کارگری صنف مواد غذایی گفت: تا زمانی که مزد کارگران تنها بر اساس مؤلفه‌ای مانند نرخ تورمی که بانک مرکزی و مرکز آمار آن را اعلام می کند افازیش یابد شکاف میان مزد و هزینه‌های زندگی ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه کارگران از ارکان اصلی کار و تولید هستند و کارفرمایان دولتی و خصوصی نمی توانند با نادیده گرفتن حق و حقوق کارگران به بهره وری بالایی دست پیدا کنندگفت: با درآمد فعلی متاسفانه کارگران از بسیاری خواسته ها و نیازهای اولیه زندگی محروم مانده اند و مجبورند برای تأمین مخارج زندگی به کار دوم و بعضا سوم رو بیاورند .
شکاری ادامه داد:کارگران صنایع و کارخانجات و بنگاههای تولیدی در سالیان گذشته به علت جنگ و سپس سازندگی و مساعد نبودن شرایط اقتصادی کشور مدتها با پایین بودن مزد کنار آمدند و اما اکنون که کشور در امنیت است و به مدد دولت تدبیر و امید تحریم ها برداشته شده است و بنابر چشم انداز مثبت اقتصادی که بنابر مفسرا اقتصادی پیش رو نمایان است،در کمال ناباوری باز هم مزد کارگران برای سال 95 عقب نگهداشته شده است.
این فعال صنفی تصریح کرد:مساله مزد باعث کاهش چشمگیر انگیزه و بهره وری و افزایش ناامیدی نسبت به آینده در بین کارگران شده است که ادامه این امر می تواند در حوزه کار و تولید مشکلات زیادی ایجاد کند.
شکاری افزود: دولت با ارائه بسته های حمایتی از چرخه تولید مانند کاهش مالیات به افزایش توان اقتصادی کارفرمایان کند تا آنها توان افزایش مزد کارگران را داشته باشند تا شاید این امر بتواند بخشی از عقب افتادگی کارگران از حداقل سطح رفاه اجتماعی جبران کند.
رئیس اتحادیه کارگری صنف مواد غذایی گفت: اگر به صورتهای مالی کارخانجات توجه کنیم مشخص می شود که میزان هزینه مزد کارگران درصد بسیارناچیزی از هزینه های جاری صنایع و تولیدی های کشور است.
وی گفت: ادامه زندگی کارگران با میزان مزد کنونی و شرایط سخت اقتصادی و افزایش نرخ تورم باعث گسترش بیشتر فقر اقتصادی در جامعه خواهد شد که حتی گاهی وجود این فقر می تواند در جامعه منجر به ارتکاب جرم شود.
شکاری با تاکید بر روند افزایش نرخ تورم در طول ماههای سال و همخوان نبودن دستمزد کارگران با هزینه های معیشت خانوار کارگری علی الخصوص کارگران پیمانکار شرکتی و قراردادی که از سایر مزایا کارمندان و حتی کارگران بی بهره اند در شرایط سخت معیشتی به سر می برند.

--------------------------

مطالبات مزدی کارگران خدماتی مترو تهران ناقص پرداخت شد

یکی از کارگران در تماس با ایلنا گفت: علاوه بر پرداخت نشدن8 ماه عیدی هنوز وضعیت پرداخت 7 ماه اضافه کاری، 14 ماه سنوات، دوماه حق بیمه که پیمانکار قبلی مسئول پرداخت آن هستند، نامشخص باقیمانده است.
این کارگران افزود: بیش از400 کارگر هستیم که در خطوط 1،2 و4در بخش خدمات مترو کار می‌کنیم که در چند سال گذشته با کوچک سازی بدنه دولت به بخش خصوصی واگذارشدیم.
او ادامه داد: از زمانی که به دلیل بدحسابی پیمانکار مشکلات صنفی ما در مورد پرداخت حق بیمه، مزایا، سنوات و عیدی شروع شده است چندین نوبت اجتماعات صنفی برپا کرده‌اند اما ت این لحظه نه مسئولین قطار شهری تهران در مقام کارفرمای اصلی و نه مسئولان اداره کار به عنوان ناظران بر حسن اجرای مقررات قانون کار نتوانسته‌اند به خواسته‌های ما رسیدگی کنند.

--------------------------

ادامه وضعیت نامشخص پرونده کارگر حادثه دیده پتروشیمی مارون

منابع خبری ایلنا از منطقه ویژه اقتصادی بندر امام در دنباله این خبر افزودند: براساس نظر کارشناسی تا این لحظه دست کم از طرف دادگاه رسیدگی کننده دو حکم قضایی در خصوص چگونگی پرداخت دیه به خانواده مرحوم محمدی صادر شده است.
براساس این اطلاعات که به نقل از همکاراناین کارگر پیشین پتروشیمی مارون بدست آمده است، آراء قضایی صادره شده هر بار با اعتراض کارفرمای اصلی و کارفرمای پیمانکار مواجه شده است.
شهرام محمدی تنها کارگری بود که در جریان حادثه انفجار روز نهم تیرماه سال گذشته پتروشیمی مارون دچار آسیب سوختگی شدید شد و در نهایت به فاصله 10 روز بعد براثر عوارض این حادثه در بیمارستان شهید چمران تهران در گذشت.
منابع ایلنا با یادآوری اینکه در زمان حادثه فداکاری شجاعانه مرحوم محمدی باعث شد تا از وقوع حتمی یک حادثه جدی در پتروشیمی مارون جلوگیری شود، در عین حال از نامعلوم بودن سرنوشت وعده‌هایی که از سوی مقامات و مسئولان در خصوص اعطای نشان و نامگذاری یکی از میادین شهر برای تجلیل و بزرگداشت وی داده شده بود انتقاد کرده‌اند.

--------------------------

یک کارگر بر اثر برق گرفتگی جان باخت

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، مسوول امداد و نجات منطقه آزاد ارس ضمن تایید این خبر گفت: این حادثه ظهر دیروز (چهارشنبه چهارم فروردین) در یکی از کارواش‌های شهر جلفا اتفاق افتاد که بر اثر آن کارگر ۴۱ ساله به نام عبدالله فائقی بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داد.
«محبوب ابراهیمی» افزود: این کارگر به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی در استفاده از کلید قطع و وصل جریان برق سه فاز دچار حادثه شد و تلاش امداد گران واحد امداد و نجات منطقه آزاد ارس برای احیای این کارگر مؤثر واقع نشد.
وی گفت: با تجهیز شدن مرکز امداد و نجات منطقه آزاد ارس به پیشرفته‌ترین امکانات، گروه امداد این مرکز در کمترین زمان به محل حادثه اعزام شدند و نسبت به کمک‌های اولیه اقدام کردند که متاسفانه شدت برق گرفتگی به حدی شدید بود که کارگر می‌انسال جان خود را از دست داده بود.

--------------------------

تحمیل قراردادهای سفید امضا به معلمان آزاد

یک فعال صنفی معلمان معتقد است: وضعیت شغلی معلمان آزاد شاغل در مدارس غیر انتفاعی بسیار نابسامان است چرا که نه وزارت کار و نه وزارت آموزش و پرورش در این زمینه مسئولیتی بر عهده نمی گیرند.
محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان با اشاره به بهره کشی از معلمان در بخش خصوصی گفت: اشتغال معلمان در مدارس خصوصی تا کنون سازماندهی نشده است.
وی افزود: میزان دستمزد و مزایای معلمان آزاد کاملا وابسته به شکل قرارداد و نوع نگاه سرمایه گذاران مدارس است و هیچ روال قانونی مشخصی ندارد.
حبیبی با بیان این مطلب که میزان پرداختی به معلمان مدارس خصوصی نسبت به شهریه های دریافتی بسیار پایین است گفت: این مدارس منابع درآمدزایی در سطح انبوه، برای صاحبان سرمایه محسوب می شونداما به نسبت سود انبوهی که نصیب آنها می شود بهره کادر آموزشی بسیار ناچیز است.
این عضو کانون صنفی معلمان با اشاره به این که حق بیمه معلمان آزاد توسط هیات مدیره مدارس غیرانتفاعی معمولا پرداخت نمی شود گفت: این معلمان از خدمات حمایتی محرومند و از پایین ترین سطح امنیت شغلی برخوردارند.
حبیبی تصریح کرد: از آنجا که قراردادهای این معلمان براساس قانون کار منعقد می شود، وزارت آموزش و پرورش مسئولیتی در قبال حقوق شغلی این معلمان برعهده نمی گیرد و این در حالیست که در وزارت آموزش و پرورش زیربخشی تحت عنوان سازمان نظارت بر مدارس غیر انتفاعی وجود دارد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر وزارت کار نیز بر عملکرد مدارس غیر انتفاعی و نحوه انعقاد قرارداد با معلمان نظارت نمی کند و در عمل در بسیاری از موارد، این معلمان در شرایطی که هیچ حق اعتراضی ندارند، مجبور به امضای قراردادهای سفید می شوند.
این عضو کانون صنفی معلمان در پایان با تاکید بر لزوم رسیدگی به وضعیت اشتغال معلمان آزاد گفت: خصوصی سازی های بی رویه سالهای گذشته و عدم نظارت قانونی بر عملکرد مدارس بخش خصوصی، معلمان بخش خصوصی را به یکی از آسیب پذیرترین اقشار دستمزدبگیر مبدل نموده است.

--------------------------

رانندگان استیجاری اداره کار استان خوزستان هنوز مزد اسفند و عیدی دریافت نکرده‌اند

یکی از این رانندگان در تماس با ایلنا ،ضمن تایید این خبر گفت: بیش۴۰راننده هستیم که هنوز و با گذشت ۵ روز از سال ۹۵ هنوز مزد اسفند ۹۴ به حسابمان واریز نشده است. وی افزود: در سالهای گذشته کارفرما که شرکتی پیمانکار است مبلغی معادل ۱۲۰ ساعت کار بجای عیدی به حساب رانندگان استیجاری واریز می‌کرد، اما هنوز عیدی رانندگان به حساب آن‌ها واریز نشده است.
این راننده یادآور شد: به علت رکود اقتصادی سال گذشته اداره کار استان خوزستان صورت وضعیت ۵ ماه را به این کارفرما شرکت پیمانکار نپرداخته است و کارفرما مزد کارگران را شخصا برعهده گرفته و مزد رانندگان را پرداخته است.
وی با تاکید بر اینکه اداره کار که باید مرجعی برای رسیدگی به مشکلات کارگران باشد، گفت: وقتی اداره کار اینگونه با رانندگان خود برخورد می‌کند آن‌ها باید مشکل خود را از کدام مرجع قانونی پیگیری کنند.

--------------------------

سرگردانی معلمان آزاد میان وزارت کار و آموزش و پرورش

«محمد حبیبی»، فعال صنفی معلمان در گفتگو با ایلنا با اشاره به بهره کشی از معلمان در بخش خصوصی گفت: اشتغال معلمان در مدارس خصوصی تا کنون سازماندهی نشده است.
وی افزود: میزان دستمزد و مزایای معلمان آزاد کاملا وابسته به شکل قرارداد و نوع نگاه سرمایه گذاران مدارس است و هیچ روال قانونی مشخصی ندارد.
حبیبی با بیان این مطلب که میزان پرداختی به معلمان مدارس خصوصی نسبت به شهریه های دریافتی بسیار پایین است گفت: این مدارس منابع درآمدزایی در سطح انبوه، برای صاحبان سرمایه محسوب می شونداما به نسبت سود انبوهی که نصیب آنها می شود بهره کادر آموزشی بسیار ناچیز است.
این عضو کانون صنفی معلمان با اشاره به این که حق بیمه معلمان آزاد توسط هیات مدیره مدارس غیرانتفاعی معمولا پرداخت نمی شود گفت: این معلمان از خدمات حمایتی محرومند و از پایین ترین سطح امنیت شغلی برخوردارند.
حبیبی تصریح کرد: از آنجا که قراردادهای این معلمان براساس قانون کار منعقد می شود، وزارت آموزش و پرورش مسئولیتی در قبال حقوق شغلی این معلمان برعهده نمی گیرد و این در حالیست که در وزارت آموزش و پرورش زیربخشی تحت عنوان سازمان نظارت بر مدارس غیر انتفاعی وجود دارد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر وزارت کار نیز بر عملکرد مدارس غیر انتفاعی و نحوه انعقاد قرارداد با معلمان نظارت نمی کند و در عمل در بسیاری از موارد، این معلمان در شرایطی که هیچ حق اعتراضی ندارند، مجبور به امضای قراردادهای سفید می شوند.
این عضو کانون صنفی معلمان در پایان با تاکید بر لزوم رسیدگی به وضعیت اشتغال معلمان آزاد گفت: خصوصی سازی های بی رویه سالهای گذشته و عدم نظارت قانونی بر عملکرد مدارس بخش خصوصی، معلمان بخش خصوصی را به یکی از آسیب پذیرترین اقشار دستمزدبگیر مبدل نموده است.

--------------------------

نگرانی کارگران نیشکر هفت تپه از خصوصی سازی این واحد صنعتی

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این نامه که چند روز پیش از شروع سال جدید خطاب به مسئولان ارشد دولتی نوشته شده است به نگرانی هایی کارگران نیشکر هفت‌تپه در خصوص واگذاری دوباره این مجموعه صنعتی به بخش خصوصی اشاره شده است.
پیش از این موضوع خصوصی سازی مدیریت و مالکیت کارخانه نیشکر هفت تپه در واپسین روزهای باقیمانده از سال 94 باعث شکل گیری اجتماعات صنفی کارگران این واحد صنعتی شده بود.
در این نامه با اشاره به اصل چهل و چهار قانون اساسی که در زمینه بخش خصوصی است، از واگذاری این واحد صنعتی به بخش خصوصی به مثابه پرتاب در آن‌سوی بی‌تکلیفی، بی‌پناهی در مقابل کارفرماها و حقوق پایین نامبرده شده است.
در نامه یاد شده آمده است :«همه ما از زمان واگذاری در بیم و هراس ناشی از نبود امنیت روانی روزگار می‌گذرانیم و نمی‌دانیم در آینده قرار است که چه شود؟ به‌خصوص این‌که تجربه‌های تلخ و دردناکی در اطراف ما ناشی از این نوع واگذاری‌ها به بخش خصوصی وجود دارد. مانند: کارخانه قند دزفول که یک‌سال بعد از واگذاری تعطیل شد و صدها کارگر اخراج شدند».
جدا از مسئله خصوصی سازی نیشکر هفت تپه در قسمتی از این نامه از مسله قراردادهای سفید امضا، پایین بودن مزد و تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی به عنوان یکی از معضلاتی نامبرده شده است که کارگران نشکر هفت تپه نیز مانند دیگر کارگران گرفتار آن هستند.
کارگران نیشکر هفت تپه که در عین حال از افایش ناچیز مزد سال 95 ناراضی هستند، در دنباله نامه خود از مجموعه کارفرمایان خصوصی و دولتی و به ویژه مسئولان ارشد دولتی پرسیده اند که آیا در خود این توان را سراغ دارند که به اتکا به مزد 811 هزار تومانی سال 95 بتوانند امورات زندگی خانواده خود در سال جاری را تامین کنند.
همچنین در قسمتی دیگری از این نامه آمده است: حالا که تصمیم دولت بر این است که براساس اصلوب سرمایه داری کشورهای صنعتی اروپایی و غربی مناسبات اقتصادی جامعه را سروسامان ببخشد دست کم این توقع وجود دارد که حقوق صنفی کارگران در خصوص برخورداری از مزد عادلانه, آزادی فعالیت های صنفی و داشتن حق اعتراض قانونی از سوی شرکای صنفی کارگری و کارفرمایی آنها به رسمیت شناخته شود.

--------------------------

مشاغل کاذب مقصد بعدی کارگران کوره های تعطیل

حمایت اجتماعی از کارگران کوره پزخانه ها افزایش یابد

«جعفر قاسمیان مقدم»، رئیس انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه های اصفهان در گفتگو با ایلنا با بیان این مطلب که در حال حاضر فقط یک سوم کوره های آجرپزی اصفهان فعال هستند گفت: رکود ساخت و ساز در سالهای اخیر، به تعطیلی کوره ها و بیکاری کارگران انجامیده است.
وی افزود: نرخ بیکاری کارگران ساختمان و به تبع آن بیکاری کارگران کوره پزخانه ها بالاست و این مساله مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
قاسمیان مقدم در ادامه گفت: تعدادی از کارگران بیکار شده، بیمه بیکاری دریافت می کنند ولی تعداد زیادی از آنها با فقدان حمایت های اجتماعی و فرصت های شغلی مواجهند و بنابراین به مشاغل کاذب و غیر رسمی روی می آورند.
این فعال صنفی کارگران کوره پزخانه ها عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگران کوره پزخانه ها را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی، دستمزد کارگران کوره پز را مقطوع در نظر می گیرد و درنتیجه بیمه این کارگران براساس حداقل دستمزد محاسبه می شود.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی حتی اگر یک کارگر کوره پز پس از سالهای طولانی کار همراه با وقفه های بیکاری گاه و بیگاه به سن بازنشستگی هم برسد، مستمری ناچیزی دریافت می کند و بنابراین این کارگران از مزایای بازنشستگی مناسب و درخور نیز محرومند.

--------------------------

یک کارگر جوان در حادثه آتش سوزی جان باخت

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، در پی تماس با سامانه ۱۲۵ آتش نشانی، آتش نشانان ایستگاه‌های ۳۷و۷۸ حدود ساعت ۳ بامداد امروز (۲۹ اسفند) به شهرک مشیریه، خیابان صالحی اعزام شدند.
اسدزاده فرمانده آتش نشانان اعزامی درباره جزئیات این حادثه گفت: در این حادثه دو چادر که برای اسکان کارگران برپا شده بود دچار آتش شد که متاسفانه منجر به مرگ یک کارگر جوان تبعه افغان شد.
وی افزود: بنا به اظهار شاهدین یکی از کارگران در داخل چادر و در میان دود و آتش گرفتار شده بود، نیروهای آتش نشانی سریعا اقدام به خاموش کردن آتش کردند و پس از جستجو کارگر جوان را که دچار سوختگی شدید شده بود، پیدا کردند.
اسدزاده اظهارداشت: عوامل اورژانس پس از معاینه این کارگر، مرگ وی را تایید کردند.
این فرمانده آتش نشانی تصریح کرد: جنازه این کارگر ۲۰ ساله افغان جهت بررسی علت مرگ و نیز چگونگی وقوع این حادثه تحویل نیروی انتظامی منطقه شد.