افق روشن
www.ofros.com

تجمع کارگران شهرداری اهواز، ادامه تعویق مطالبات كارگری، اخراج و بیکاری


خبرگزاری کار ایران                                                                                    شنبه ١۴ اردیبهشت ۱۳۹٢

ادامه تعویق مطالبات كارگری در «نساجی درخشان» و «پوشش‌گستر»

مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان یزد از ادامه به تاخیر افتادن پرداخت مطالبات کارگران باقیمانده «نساجی درخشان» و «پوشش‌گستر» اردکان خبر داد.
حسین خلیلی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: کارخانه نساجی درخشان هم اکنون حدود ۳۰ کارگر دارد که عمده این کارگران از سال ۸۳ تا کنون مطالبات خود را نگرفته‌اند.
وی با اعلام اینکه با پیگیری‌های انجام شده حدود ۳۰ درصد از مطالبات این کارگران تا شب سال نو پرداخت شده است، افزود: محل این کارخانه در پی تغییر ساختار منتقل شده و هم اکنون مشغول فعالیت است.
این مقام کارگری همچنین در خصوص وضعیت کارخانه پوشش‌گستر اردکان گفت: این واحد تولیدی در زمینه دوخت انواع روکش صندلی خودرو برای یكی از شركت‌های بزرگ خودروسازی فعالیت داشت که به ظاهر در پی اختلاف با این شرکت و بدهی معوقه به سازمان تامین اجتماعی و نظام بانکی، از فعالیت آن کاسته شده است. خلیلی با بیان اینکه هم اکنون تعداد کارگران این واحد تولیدی از ۴۰۰ نفر به ۴۰ نفر کاهش یافته است، گفت: باقیمانده کارگران این واحد تولیدی نزدیک به یک سال حقوق و مزایای معوقه طلبکار هستند.
مسئول کانون‌هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان یزد همچنین از دستور اخیر استانداری برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران این استان خبرداد. وی گفت: در روز نهم اردیبهشت ماه به مناسبت هفته کارگر با استاندار یزد دیداری داشتیم که در این دیدار شخص استاندار از اداره کار خواست تا بطور جدی پیگیر وصول مطالبات معوقه کارگران باشد.
به گفته این مقام کارگری در استان یزد به غیر از کارخانه‌های درخشان و پوشش‌گستر اردکان سایر واحدهای تولیدی این استان در پرداخت مطالبات معوقه خود با مشکل چندانی مواجه نیستند.
وی بابیان اینکه به دلیل مسائل مربوط به تحریم‌های اقتصادی، جهش بهای ارز و افزایش تورم بیشتر واحد‌ها در تامین مواد اولیه خود با مشکلاتی مواجه هستند، افزود: به همین دلیل بیشتر واحدهای تولیدی یزد نهایتا تا دو ماه مطالبات کارگران خود را با تاخیر پرداخت می‌کنند.
به گفته خلیلی صرف نظر از تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران هم اکنون بیشتر واحدهای تولیدی تحت تاثیر وضعیت اقتصادی موجود با ظرفیت پایین‌تری فعالیت می‌کنند بطوری که هم اکنون تعدا نوبت‌های کاری این واحد‌ها از سه شیف به یک شیفت کاهش یافته است.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان یزد تصریح کرد: در صورتی که مسئولان اداره کار به دستور استانداری عمل کنند مسئله پرداخت مطالبات معوقه در ۹۰ درصد واحدهای مسئله دار برطرف خواهد شد.
این مقام کارگری گفت: ۱۰ درصد دیگر شامل واحدهایی هستند که در جریان مشکلات اقتصادی اخیر با بحران‌های جدی‌تری مواجه هستند.

-------------------------------

به دنبال مرگ بیش از ۵۰۰ کارگر رخ می‌دهد؛

تشدید نظارت سازمان‌های بین‌المللی بر كارگاه‌های بنگلادش

مرگ بیش از ۵۰۰ کارگر در اثر آتش‌سوزی در ساختمانی در بنگلادش موجب شده است تا سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی شرایط کار در این کشور را با دقت بیشتری بررسی کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، نماینده ویژه سازمان بین‌المللی کار که یک روز پس از حادثه ریزش ساختمان به بنگلادش رفت، خواستار بازرسی از کارگاه‌ها و تغییر قوانین کار این کشور شده است.
نماینده دبیرکل سازمان بین‌المللی کار در این‌باره می‌گوید: «فکر می‌کنم نکته مهم این است که کارخانه‌ها در کوتاه مدت و میان مدت فعال باقی بمانند. در واقع درباره شش هزار و ۵۰۰ کارخانه صحبت می‌کنیم که باید بازرسی شوند. مشاهدات و توصیه‌ها باید به کار گرفته شوند و دولت باید با صاحبان کارگاه‌ها و کارفرمایان کار کند.»
در همین حال، پلیس بنگلادش روز گذشته یکی دیگر از مهندسان ساختمانی که طعمه حریق شد را دستگیر کرد.
این فرد‌‌ همان کسی است که پیش از حادثه نسبت به ترک‌های مشاهده شده بر روی دیوار ساختمان هشدار داده بود، با این وجود وی به همدستی با صاحبان ساختمان برای ساخت سه طبقه غیرقانونی متهم شده است.
شمار کشته‌شدگان این حادثه تا کنون به بیش از ۵۰۰ تن رسیده است و با توجه به ۲۴ فرد ناپدید شده، احتمال می‌رود تعداد قربانیان افزایش یابد.

-------------------------------

مهلت یك هفته‌ای وزیر نفت برای رفع مشکل کارگران پتروشیمی تبریز

دبیر کمیسیون اجتماعی برای رفع مشکل کارگران پتروشیمی تبریز به وزیر نفت مهلت یک هفته‌ای داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از آذربایجان شرقی، محمد اسمعیل سعیدی که در مراسم تجلیل از کارگران نمونه پتروشیمی تبریز سخن می‌گفت، خاطر نشان كرد: زمانی که مشکل عقد قرارداد مستقیم با کارگران پتروشیمی مطرح شد در ابتدا با معاون وزیر نفت صحبت كردیم که وی ادعا کرد پتروشیمی تبریز به بخش خصوصی واگذار شده است. اما با تحقیقی که بنده انجام داده‌ام هیات مدیره شرکت پتروشیمی تبریز هم اکنون از ترکیب دولتی برخوردار است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس افزود: در پیگیری موضوع از وزیر نفت برای مشکل کارگران پتروشیمی تبریز و سایر پتروشیمی‌های کشور سوال شد که متعاقب آن چندین جلسه تشکیل شد و در ‌‌نهایت به این جمع بندی رسیدیم که شرکت تعاونی مستقل توسط کارگران تشکیل شود.
وی با اظهار تعجب از اینکه همچنان مشکل کارگران پتروشیمی تبریز رفع نشده است، گفت: در آن جلسه مسئولان پتروشیمی قول دادند و باید به تعهدات‌شان عمل کنند. من از اکنون مهلت یک هفته‌ای برای رفع این مشکل می‌دهم که در غیر این صورت وزیر نفت باید در مجلس پاسخگوی این موضوع باشند.
سعیدی افزود: ما به تعهدات ارزش قائل هستیم. بار اول احترام می‌گذاریم و اگر آنان بخواهند با روش دیگری حرکت کنند ما هم شیوه جدیدی را در پیش می‌گیریم.
وی با بیان اینکه همچنان نسبت به نیروی کار و کارگران بی‌مهری وجود دارد گفت: کشور در شرایط خاصی قرار دارد و ما مشکل اشتغال داریم. اما نباید این موضوع كه نیروی جدید کاری با شرایط پایین‌تری حاضر به همکاری است سبب شود تا حق و حقوق کارگران شاغل نادیده گرفته شود.
سعیدی رعایت حقوق کارگران در بحث واگذاری‌ها و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی را یادآور شد و گفت: نباید پس از نقل و انتقال حقوقی از کارگران ضایع شود.
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه به موضوع بررسی لایجه قانون کار در این کمیسیون اشاره کرد و گفت: امید است کار‌شناسان صاحب نظران و فعالان جامعه کارگری با ارایه نقطه نظرات این کمیسیون را در این زمینه یاری كنند.
وی توجه به موضوع بیمه‌ها و مشاغل سخت و زیان آور که برخی از کارگران در این زمینه با آن مشکل دارند را از دیگر اولویت‌های کاری خود خواند و با اشاره به نرخ دستمزد‌ها گفت: حق و حقوق کارگران باید نسبت به تورم تعیین شود که در کمیسیون در این خصوص صحبت‌هایی شده است.
این گزارش حاکی است کارگران شرکت‌های پیمانکاری پتروشیمی تبریز از مدت‌ها قبل پیگیر اجرای بخشنامه دولت در زمینه عقد قرارداد مستقیم با پتروشیمی هستند که تاکنون نتیجه نداده و در ‌‌نهایت مسئولان پتروشیمی با تشکیل شرکت تعاونی مستقل کارگران پترشیمی و واگذاری پیمان به این شرکت موافقت کرده‌اند که آن‌هم تاکنون نتیجه‌ای نداده است.

-------------------------------

نقش پلیس در تظاهرات روز كارگر نروژ، حفط امنیت كارگران است

سفیر نروژ در ایران با اشاره به سابقه فعالیت احزاب و نهادهای مدنی در کشورهای حوزه اسکاندیناوی می‌گوید: با وجود استمرار بحران اقتصادی حاکم در اروپا، شهروندان حوزه اسکاندیناوی همچنان از مزایای حمایت‌های اجتماعی بهرمند هستند.
«پیتر کمپرود» در حاشیه بازدید از خبرگزاری كار ایران كه به مناسبت روز كارگر انجام گرفت، با اعلام این مطلب گفت: در کشورهای حوزه اسکاندیناوی نظام اقتصادی مختلط حاکم است بطوری که در نروژ دولت مالکیت صنایع بزرگ و مادر از جمله حمل و نقل، انرژی، آب و برق را در اختیار دارد و بخش خصوصی با نظارت دولت در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند.
وی بابیان اینکه از بعد بحران مالی که در دهه‌های پایانی قرن گذشته در نظام بانکی نروژ ایجاد شد، دولت مسئولیت اداره نظام بانکی را هم دردست گرفته است، افزود: به همین دلیل اقتصاد نروژ در جریان بحران اقتصادی کشورهای اروپایی تا حد بسیار زیادی مصون مانده است. سفیر مختار کشور نروژ در خصوص اینکه چرا وقوع بحران اقتصادی جهان در کشورهای حوزه‌ اسکاندیناوی برخلاف سایر کشورهای اروپایی (مانند انگلستان) بر نظام تامین اجتماعی تاثیر چندانی نگذاشته است، گفت: در حوزه اسکاندیناوی از جمله نروژ سابقه فعالیت نهادهای مدنی و سیاسی در زمینه حمایت‌های اجتماعی بسیار زیاد است و خوشبختانه حتی در گذشته نیز چهره‌هایی مانند مارگارت تاچر ظهور نکرده‌اند که بخواهند با برنامه‌های خود به استمرار خدمات اجتماعی پایان دهند.
وی درعین حال با اشاره به انتخابات پیشروی مجلس این کشور که قرار است در شهریورماه برگزار شود گفت: در حال حاضر احزاب راستگرا برای پیروزی در این انتخابات بسیار تلاش می‌کنند.
سفیر نروژ در تهران بابیان اینکه تغییر قوانین حمایتی کار و تامین اجتماعی و تقویت قوانین مربوط به فعالیت بخش خصوصی از جمله برنامه‌های احزاب راستگرا است، حتی اگر احزاب راستگرا پیروز انتخابات آینده بشوند باز هم به دلیل سابقه و اهمیت نظام تامین اجتماعی این احزاب نمی‌توانند در نظام تامین و رفاه اجتماعی نروژ تغییرات بینادین را ایجاد کنند.
کمپرود همچنین در خصوص برگزاری مراسم روزجهانی کارگر در این کشور گفت: هرسال در نروژ اتحادیه‌های کارگری و احزاب چپگرا هر کدام در شهرهای مختلف برنامه‌های متنوعی دارند که راهپیمایی و تجمع بخشی از آن است بطوری که گروه‌های برگزار کننده در آستانه روز جهانی کارگر با در خواست قبلی در یکی از خیابان‌های شهر حاضر می‌شوند در این میان نیروهای انتظامی تنها حفظ نظم عمومی و امنیت تظاهركنندگان را برعهده دارند.
گفتنی است سفیر مختار نروژ در ایران طی بازدید از گروه كارگری ایلنا یاد آور شد که وی پیش از ورود به وادی سیاست به مدت ۳۰ سال در اتحادیه‌های کارگری این کشور مشغول فعالیت بوده است.

-------------------------------

تاخیر ۱۰ ماهه در پرداخت حقوق کارگران فضای سبز شوشتر

در حالی که شکایت کارگران علیه مزد ناعادلانه به صدر اخبار رسانه‌ها رسیده است و کار‌شناسان اقتصادی تامین معاش خانواده‌های‌ متوسط چهار نفره را با دستمزد ۴۸۷ هزار تومانی، بسیار سخت و در مواردی ناممکن ارزیابی می‌کنند، کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری شوشتر طی ده ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
«سید علی علیزاده» یک فعال کارگری در شوشتر با اعلام اعتراض کارگران به تعویق ده ماهه حقوق، به ایلنا گفت: این کارگران در روزهای گذشته به مدت دو روز دراعتراض به بی‌توجه‌ای مسئولان شهرداری دست از کار کشیدند.
او افزود: خودداری شهرداری شوش‌تر در پرداخت دستمزد کارگران، آنان را از تامین حداقل‌های زندگی ناتوان کرده است.
این فعال کارگری با بیان اینکه شهرداری شوشتر از منش انسانی کارگران سوءاستفاده می‌کند، افزود: از آنجا که کار این کارگران خدمات رسانی به مردم است، توقف کار طبیعتا در تمیزی شهر هم تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل كارگران از انجام اعتراضات صنفی پرهیز می‌كنند.

-------------------------------

برگزاری مراسم روز كارگر در جمع كودكان كار

روز گذشته جمعی از فعالان مستقل صنفی کارگری در شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مناسبت روز جهانی کارگر مراسمی را برگزار کردند.
به گزارش ایلنا، این مراسم با پخش شیرینی در میان کارگران و رانندگان در چند پایانه اتوبوسرانی پایتخت از جمله پایانه آزادی برگزار شد و شرکت کنندگان که تابلو نوشته‌هایی با مضامین روزجهانی کارگر در دست داشتند این روز را به یکدیگر تبریک گفتند.
روز گذشته همچنین فعالین صنفی شرکت واحد در ادامه‌ ویژه برنامه‌های روز جهانی کارگر به دیدار كودكان یکی از انجمن‌های حمایت از کودکان کار و خیابان رفتند و در كنار این كارگران كوچك، آنان را در شادمانی و سرودخوانی همراهی كردند.

-------------------------------

هم‌زمان با روز جهانی کارگر:

اجساد قربانیان حادثه بنگلادش تشییع شد

مراسم تشییع پیکر جان‌باختگان حادثه آتش‌سوزی در کارگاه تولید پوشاک در بنگلادش هم‌زمان با روز جهانی کارگر در داکا برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، شمار کشته‌شدگان این حادثه تا کنون به ۴۱۱ تن رسیده است و با توجه به این‌که ۱۴۰ کارگر نیز ناپدید شده‌اند، به نظر می‌رسد این تعداد همچنان افزایش یابد.
این حادثه که بزرگ‌ترین فاجعه انسانی از این دست در بنگلادش است، موجب شد تا نوری به ابعاد تاریک شرایط سخت کار در این کشور و سایر کشورهای آسیای جنوبی تابیده شود.
بسیاری از کارگران برای درآمد ناچیزی که متوسط آن به ماهی ۳۸ دلار می‌رسد، ناگزیرند شرایط سختی را تحمل کنند‎‎‎؛ مساله‌ای که به گفته «پاپ فرانچسکو» رهبر کاتولیک‌های جهان «برده‌داری» است.
رییس اتحادیه کارگران بخش پوشاک نیز در تظاهرات روز کارگر ضمن تکرار این موضوع خواستار افزایش دستمزد و ایجاد شرایط مناسب کار شد. وی همچنین گفت که صاحبان کارخانه‌ها باید خسارت قربانیان حادثه آتش‌سوزی را پرداخت کنند.
در راهپیمایی روز اول مه، کارگران همچنین خواستار مجازات صاحبان کارگاه‌های آتش گرفته شدند. به گفته پلیس بنگلادش بیش از ۲۰ هزار کارگر در این راهپیمایی شرکت کرده بودند.

-------------------------------

جلوگیری از برگزاری مراسم روز كارگر در سقز

یك فعال كارگری در سقز، با اعلام جلوگیری از برگزاری مراسم روز كارگر در این شهر، اظهار کرد: اجرای مراسم روز کارگر در فضای باز حق همه کارگران جهان است.
«سید محمد صالح حسینی» با اشاره به برگزاری مراسم روز کارگر در شهرستان سقز به ایلنا گفت: برگزاری مراسم روز کارگر در فضای باز حق همه کارگران است و ما در این روز تلاش می‌كنیم مشکلات صنفی خود را به گوش مسئولان برسانیم.
او افزود: خانه کارگر سقز برای برگزاری مراسم روز کارگر همانند سالهای گذشته درخواست صدور مجوز کرده بود که متاسفانه با بی‌اعتنایی مسئولان استانی به درخواست کارگران، اجرای این مراسم صبح امروز در محیطی بسته بدون دخالت نمایندگان کارگری برگزار شد.
او اضافه کرد: برگزاری مراسم روز کارگر با حضور مسئولان غیر مرتبط دولتی در محیطی بسته که اطلاعا ت و تسلطی بر مسائل کار و مشکلات کارگری ندارند هیچ جذابیت و سودی برای كارگران ندارد.
به گفته دبیر خانه كارگر سقز، خواسته کارگران، دریافت مطالبات صنفی‌شان است که متاسفانه نگاه امنیتی شدید و حساسیت‌های سیاسی خاص مانع برگزاری این مراسم از سوی تشکلات رسمی کارگری همانند خانه کارگر شد.

-------------------------------

تایید حكم اخراج سه فعال كارگری در شركت واحد

با رای هیات حل اختلاف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شمال غرب تهران یکی از فعالان مستقل صنفی شرکت واحد اتوبوسرانی تهان از کار اخراج شد.
به گزارش ایلنا، «حسن سعیدی» از رانندگان شرکت واحد تهران که ۱۳ سال سابقه کار در این شرکت را دارد، در حالی با رای هیت حل اختلاف اداره كار اخراج شد که تمامی سه عضو گروه کارگری هیات حل اختلاف با اخراج وی مخالف بودند. صدور این حکم اخراج درحالی است که چندی پیش دو نفر دیگر از کارگران شرکت واحد به نامهای «وحید فریدونی» و «ناصر محرم‌زاده» نیز با حکم هیات حل اختلاف به ترتیب پس از ۹ و ۱۴ سال کار در این مجوعه از کار اخراج شده‌ بودند.
بنابر ادعای سعیدی دلیل اخراج او و فریدونی حضور در اجتماعی بود که پاییز سال گذشته از سوی گروهی از کارگران شرکت واحد به منظور پیگیری وعده مسئولان شهرداری در خصوص افزایش مزایای نقدی کارگران این شرکت در مقابل ساختمان شهرداری برگزار شد. وی بابیان اینکه حکم اخراج ناصر محرم‌زاده نیز به دلیل انجام فعالیت‌های صنفی پیشتر صادر شده بود، افزود: هرچند پس از این اجتماع مطالبات مربوط به دستمزد و حق مسكن کارگران شرکت واحد طبق مصوبه شورای شهر افزایش یافت اما مسئولان شرکت واحد او و دیگر همکارش را از کار تعلیق کردند.
به گفته این راننده شركت واحد، هیات حل اختلاف به استناد نظر موافق و مثبت کمیته انظباطی و شورای اسلامی کار شرکت واحد، اخراج وی و دیگر همکارش را تایید کرده است.
سعیدی در عین حال با یادآوری اینکه در سالهای گذشته وی به اتفاق دیگر همکاران اخراجی‌اش در مراجع تشخیص و حل اختلاف وظیفه دفاع از حقوق کارگران را برعهده داشته‌اند، گفت: بعید و دور از ذهن است که یک کارگر با وجود آشنایی با قوانین مرتکب چنان تخلف بزرگی بشود که شورای اسلامی کار و کمیته انظباطی به عنوان نهادهای مدافع كارگران، اینگونه با اخراج او موافقت کنند.
سعیدی همچنین از نحوه رسیدگی این پرونده در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار انتقاد کرد و گفت: در نحوه روند تشکیل جلسات هیات‌حل اختلاف، حضور الزامی تمامی اعضا و اتخاذ تصمیمات از برخی جهات مغایر با قانون بود و باعث اجحاف حقوق قانونی ما شد. وی درعین حال گفت: از آنجا که ما معتقدیم که هیچ تخلفی انجام نداده‌ایم نسبت به رای صادره اعتراض کرده و از طریق مراجع قانونی برای بازگشت به کار خود اقدام خواهیم کرد.

اظهارات شركت واحد:
در پی طرح این ادعا خبرنگار ایلنا در تماس با مسئولان شرکت واحد تلاش کرد تا صحت این ماجرار را جویا شود.
احمدی از مسئولان روابط عمومی شرکت واحد با بیان اینکه در این شرکت هیچ کارگری بی‌دلیل اخراج نشده است گفت: افرادی که مدعی هستند اخراج شده‌اند، در تشکلی غیر قانونی به نام سندیکا فعالیت دارند.
وی بایادآوری اینکه مطابق قانون کار هیچ تشکلی به نام سندیکا اجازه فعالیت ندارد، گفت: بنابراین چه در محیط‌های کار و چه در فضای رسانه‌ای مدیران نمی‌توانند چنین نهادی را به رسمیت شناخته و در قبال آن‌ها پاسخگو باشند.
در عین حال این مقام مسئول در شرکت واحد تاکید کرد که طبق قانون مدیران مسئول این شرکت خود را در قبال پاسخگویی به نهادهای قانونی متعهد و موظف می‌دانند. احمدی بابیان اینکه بطور کلی ایجاد و عضویت در تشکل غیرقانونی که باعث ایجاد تنش در محیط کار می‌شود برخورد قانونی می‌طلبد، گفت: در شرکت واحد با این افراد هیچ برخورد غیر قانونی صورت نگرفته و هیچ کسی اخراج نشده است.
وی افزود: ترک کار کسانی که مدعی احجاف حقوق خود هستند با رای کمیته انظباطی، تشخیص اداره کار و یا از طریق طرح‌های انگیزشی صورت گرفته است.

-------------------------------

تجمع کارگران شهرداری اهواز در مقابل دفتر پیمانکار

صبح امروز ۸۰ نفر از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز در اعتراض به عدم دریافت مطالبات یک سال گذشته خود در مقابل ساختمان دفتر شرکت پیمانکاری دست به تجمع زدند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: صبح امروز کارگران خدماتی فضای سبز منطقه دو ناحیه ۳ شهرداری اهواز در اعتراض به معوقات حقوقی خود دست از کار کشیده و در پارک کوثر اهواز، مقابل ساختمان دفتر شرکت پیمانکاری ساحل سبز خوزستان تجمع کردند.
او افزود: در این تجمع کارگران خواستار پرداخت مطالبات قانونی خود همانند دو ماه حقوق اسفند (۹۱) و فروردین (۹۲) به همراه سنوات و عیدی سالهای ۹۰ و ۹۱ و پاسخ قاطع مسولان شرکت پیمانکاری «ساحل سبز خوزستان» در این زمینه شده‌اند.
این کارگر اضافه کرد: پیمانکار این کارگران مدعی است قرارداد کارگرانی که دارای سوابق كار سه تا ۱۵ سال هستند ساختگی است و هیچ گونه مطالبه‌ای به کارگران ندارد و ادعاهای کارگران کذب است.
همچنین این کارگر اظهار داشت: عدم پرداخت حق بیمه تعدادی از کارگران، حق لباس، عدم دریافت فیش حقوقی در ۱۵ سال گذشته از دیگر مطالبات کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو اهواز است.
عدم دریافت حقوق محدود به کارگران فضای سبز شهرداری نیست
آقایار حسینی، دبیر خانه کارگر اهواز درباره مطالبات کارگران شهرداری اهواز گفت: حدود ۸۰ نفر از کارگران خدماتی فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز به دلیل عدم دریافت دو ماه حقوق و عیدی و سنوات سالهای ۹۰ و ۹۱ با پیمانکار خود دچار مشکل شده‌اند.
این فعال كارگری با اشاره به مراجعه این كارگران به خانه كارگر برای پی‌گیری مطالبات‌شان، اضافه کرد: خانه کارگر هم طی جلساتی كه با مسئولان شهرداری منطقه دو برگزار كرد به طرح مطالبات كارگران پرداخت اما علی‌رغم قول‌هایی که این مسئولان و کارفرمای شرکت پیمانکاری ساحل سبز خوزستان در خصوص پرداخت مطالبات کارگران دادند، كارگران شاهد اقدام عملی در جهت رفع مشكلات‌شان نبودند.
او در خاتمه تصریح کرد: عدم دریافت حقوق مختص کارگران فضای سبز شهرداری اهواز نیست بلکه بسیاری از نیروهای خدماتی فضای سبز در سایر شهرداریهای استان نیز با مشکل عدم دریافت حقوق مواجه بوده و همیشه چندین ماه حقوق خود را با تاخیر دریافت می‌کنند.

-------------------------------

تعدیل بیش از ۱۰۰۰ نفر از کارکنان شرکت «جبل بر»

بیش از هزار نفر از پرسنل شرکت «جبل بر» بندرعباس، ‌شغل خود را در این شرکت از دست دادند.
به گزارش ایلنا، در نامه‌ای که روابط عمومی این شرکت برای خبرگزاری کار ارسال کرده، آمده است: بیش از هزار نفر از پرسنل شرکت جبل بر در بندرعباس و حومه به علت بی‌توجهی مسئولان استان هرمزگان شغل خود را از دست دادند.
روابط عمومی شرکت جبل بر در ادامه با بیان این مطلب که «پروژه و کار این شرکت باید تا پایان سال ۹۲ ادامه پیدا می‌کرد» عنوان کرده است: به علت بی‌توجهی مسئولان استان هرمزگان به مساله اشتغال، این شرکت از سال ۹۱ فعالیت‌اش پایان یافته و تمامی کارکنان خود را مرخص کرده است.
در بخشی از نامه آورده شده است: ایجاد شغل در هرمزگان بزرگ‌ترین نعمتی است که دولت از استان هرمزگان دریغ کرده است. «چه میزان باید هزینه شود تا صد شغل ایجاد شود. بیش از هزار نفر از جوانان استان هرمزگان به علت بی‌اعتنایی مسئولان دولت بیکار شدند.»
روابط عمومی این شرکت در پایان نامه، بیکاری کارگران خود را حاصل کم توجهی مسئولان اعلام کرده است و با اشاره به گزارش این مساله به دفتر ریاست جمهوری از بی‌نتیجه بودن آن خبر داده است.