افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (اسفند ماه


خبرگزاری کار ایران                                                                                         پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷ مارس ۲۰۱٦

تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران البرز شرقی

کارگران معدن البرز شرقی در تماس با ایلنا از معوقات مزدی خود خبر دادند. به گفته این کارگران، در آستانه نوروز دستمزد بهمن، اسفند و عیدی آنها پرداخت نشده است. از قرار معلوم مدیرعامل جدید کارخانه قول مساعد داده که تا ظرف یک ماه آینده مطالبات آنها را پرداخت کند. تعداد کارگران البرز شرقی 1400 نفر است که از این تعداد 1280 نفر قرارداد موقت و بیشتر از 100 نفر قرارداد دائمی هستند. این کارگران پیش از این بارها به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود تجمع کرده بودند.

-------------------------

واریز مستمری فرهنگیان بازنشسته به آخرین روز سال رسید

منابع خبری ایلنا از عدم پرداخت حقوق اسفندماه حدود یک میلیون فرهنگی بازنشسته خبر دادند.
از قرار معلوم این تاخیر بر مشکلات مالی معلمان بازنشسته ای که طبق روال مرسوم امسال نیز در واپسین روزهای اسفند و آستانه شروع سال جدید منتظر دریافت مستمری های بوده اند افزوده است. ظاهرا سازمان بازنشستگی کشوری، وعده داده است که احتمالا شنبه آینده (۲۹ اسفند) پرداخت انجام می‌شود.

-------------------------

کارگران آب معدنی داماش؛ ۴ ماه معوقات مزدی دارند

یکی از کارگران کارخانه «آب معدنی داماش» در تماس با ایلنا از تعویق ۴ماه دستمزد و عیدی ۴۰ کارگر این کارخانه خبر داد و گفت: کارفرما بدون پرداخت مطالبات پایان سال کارگران در آستانه سال نو، تولید آب معدنی را از سه ما ه قبل به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه متوقف کرده است.
این کارگر که نخواست نامش فاش شود؛ گفت: شرکت آب معدنی داماش اولین شرکت احداث شده توسط گروه سرمایه‌گذاری امیر منصورآریا در بخش عمارلوی شهرستان رودبار است که پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکت‌های متهم اصلی پرونده در دی ماه سال ۹۱ با ۱۴۲ کارگر تعطیل شد و سرانجام اردیبهشت ماه سال جاری بعد از سه سال وقفه با نظارت قوه قضائیه فعالیت خود را با ۴۰ کارگر از سر گرفته است.
این کارگر افزود: آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است طولانی شدن روند پرداخت و دریافت اعتبارات مالی کارخانه است و درحال حاضر علاوه بر چهارماه دستمزد، عیدی نیز دریافت نکرده‌ایم.
این کارگر در بخش پایانی سخنان خود گفت: به هر حال از مسئولان محلی و کشوری انتظار می‌رود با حساسیت بیشتری وضعیت این شرکت را مورد نظر داشته و با اقدامات پیشگیرانه از تعطیلی دوباره آن جلوگیری کنند تا این شرکت به سرنوشتی مشابه سابق دچار نشود.

-------------------------

کارگران شهرداری اندیمشک معوقات مزدی دارند

به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری اندیمشک یازده ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند. از قرار معلوم، عیدی و مزایای این کارگران نیز پرداخت نشده است.
به گفته منابع خبری ایلنا، روز گذشته حدود صد نفر از این کارگران مقابل ساختمان شهرداری اندیمشک تجمع کردند. شهردار اندیمشک با حضور در جمع معترضان وعده داده است که به مشکلات آنها رسیدگی کند و مطالبات مزدی آنها را در اسرع وقت پرداخت کند.

-------------------------

کارگران سابق معدن البرز غربی مانع خروج تجهیزات شدند

براساس اطلاعاتی که از سوی منابع خبری ایلنا بدست آمده است روز گذشته قرار بوده تا به دستور مدیران دولتی معدن البرز غربی قسمتی تجهیزات معدن از جمله یک محموله ۲۴ تنی از آرک‌های معدن (نوعی پروفیل مستحکم فولادی که از آن‌ها برای استحکام دیوارو سقف تونل‌های معدن استفاده می‌شود) توسط یک دستگاه تریلی به خارج از این منطقه منتقل شود که اهالی منطقه پس از اطلاع از این ماجرا با برپایی تجمع مانع این کار می‌شوند و در نهایت محموله بار تریلی به داخل معدن منتقل می‌شود.
تجمع کنندگان که از کارگران سابق و جمعی از اهالی منطقه عمارلو هستندنسبت به تصمیم مدیریت دولتی معدن ذغال سنگ البرز برای خروج ماشین آلات و تجهیزات این معدن و انتقال آن‌ها به واحد معدنی دیگر معترض‌اند و می‌گویند در روزهای گذشته نیز قسمت‌های دیگری از ماشین آلات این معدن از جمله یک دستگاه لودر بادی که از آن برای عملیات استخراج زیر زمینی استفاده می‌شود به دستور مدیران معدن خارج شده است.
معدن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود) در منطقه عمارلو شهرستان رودبار استان گیلان قرار دارد که در دو سال گذشته فعالیت آن با حدود ۳۵۰ کارگر متوقف شده است.
معترضان با یادآوری اینکه در گذشته نزدیک به ۴ هزار کارگر در بخش‌های مختلف معدن ذغال سنگ البرز غربی به مشغول کار بودند، می‌گویند: از قرار معلوم مسئولان دولتی این واحد معدنی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شده‌اند در صدد جابجایی تجهیزات و ماشین آلات این معدن به یک واحد معدن دولتی دیگر هستند که در استان مازندران قرار دارد.
افراد حاضر در اجتماع اعتراضی روز گذشته با طرح این ادعا که معدن البرز غربی تنها و اصلیترین منبع تامین درآمد اهالی ۵۰ روستای مستقر در دو بخش «فاراب» و «خورگام» منطقه عمارلو است، ادامه دادند: در شرایطی که هنوز مشکل بیکاری و به بیکاری جوانان منطقه حل نشده است، مدیران دولتی وزارت صنعت باید جلوی نقل و انتقال ماشین آلات معدن را بگیرند.
معترضان در خاتمه با بیان اینکه روز گذشته گزارش این اتفاق توسط آنها به اطلاع مسئولان شهرستانی همانند فرمانداری رودبار وبخشداری عمارلو رسیده است در خاتمه افزودند : بعد از آنکه معترضین مانع بار زدن تریلی در انبار مرکزی معدن شدند، تریلی بدون حمل بار معدن را ترک کرد .

-------------------------

کارگران شرکت احیا صنعت ادوات معوقات مزدی دارند

منابع خبری ایلنا از معوقات مزدی ۸۰ کارگر پیمانکاری احیا صنعت ادوات خبر دادند.
از قرار معلوم، حقوق اسفند ماه و عیدی این کارگران هنوز پرداخت نشده است.
شرکت احیا صنعت ادوات که تعمیرات قطارهای مسافربری را انجام می‌دهد، در حال حاضر طرف قرارداد با شرکت حمل و نقل ریلی رجا است.
به گفته منابع خبری، امروز چهارشنبه (۲۶ اسفند) مدیر عامل شرکت احیا صنعت به کارگران وعده داده است که مطالبات مزدی کارگران را قبل از پایان ساعت اداری فردا پرداخت می‌کند.
در همین رابطه، «رامیز قلی نژاد»، مدیر روابط عمومی شرکت حمل و نقل ریلی رجا از تامین منابع مالی مورد نیاز جهت پرداخت مطالبات مزدی کارگران خبر داد و افزود: امیدواریم تا پایان وقت اداری روز پنج شنبه معوقات مزدی مهمانداران و بقیه کارگران پیمانکاری رجا پرداخت شود.

-------------------------

معطلی کارگران خدماتی مترو تهران برای معوقات مزدی

یکی از کارگران خدماتی متروی تهران در گفتگو با ایلنا گفت: بیش از۴۰۰ کارگر هستیم که در خطوط ۱و۲ و ۴ در بخش خدمات مترو مشغول به کار هستیم و از زمان واگذاری به بخش خصوص با مشکلاتی در میزان و نحوه پرداخت مزد روبرو شده‌ایم.
این کارگر گفت: تا زمانی که تحت نظر مترو قرار داشتیم مشکلی در زمان پرداخت مزد خود نداشتیم اما از زمان واگذاری به بخش خصوصی، خصوصا با جابجایی پیمانکار با مشکلاتی در بحث بیمه، مزایا، سنوات و عیدی روبرو شده‌ایم.
وی افزود: با اتمام قرار داد قطارشهری تهران با شرکت پیمانکاری زمان روب در پایان آبان ماه تا جایگزین شدن شرکت پیمانکار جدید یک ماه تحت نظر مترو بودیم اما از ابتدای دی ماه بخش خدماتی خطوط ۱و۲ و ۴ بین چند شرکت پیمانکاری تقسیم شد.
در نتیجه جابجایی پیمانکار پرداخت وضعیت ۷ ماه اضافه کاری، ۱۴ ماه سنوات، دوماه بیمه و ۹ماه عیدی که مدیران پیمانکاری قبلی مسئول پرداخت آن بودند همچنان نامشخص است.

-------------------------

پایان بی‌نتیجه هشتمین جلسه بررسی مطالبات کارگران بافق

منابع خبری ایلنا در بافق با اعلام این مطلب افزودند: از قرار معلوم در این جلسه به غیر نمایندگان کارگران معدن بافق، فرماندار بافق، مدیر عامل شرکت سنگ آهن و اعضای شورای شهر بافق حضور داشته‌اند.
از قرار معلوم موضوع واگذار مالکیت 15 درصد از سهام معدن بافق به شهر بافق یکی از موضوعاتی بوده است که در این جلسه به عنوان یکی از مطالبات کارگران معدن بافق مطرح شده اما در نهایت وضعیت آن هنوز نامشخص باقیمانده است.
همچنین موضوع اقدام انجام نشده وزیر اقتصاد و امور دارایی در خصوص لغو واگذاری 28.5 درصد سهام معدن بافق به بخش خصوصی نیز یکی دیگر از مباحث جلسه مورد نظر بوده که ظاهرا آن نیز به نتیجه مشخصی نرسیده است.

-------------------------

تجمع کارگران فاز ۱۹ برای معوقات مزدی

منابع خبری ایلنا در عسلویه با اعلام این خبر افزودند: از قرار معلوم کارگران معترض از طریق پیمانکاران نیروی انسانی در واحد تقویت فشار گاز صادراتی مشغول‌کارند و بابت حدود سه ماه معوقات مزدی طلبکارند.
از قرار معلوم این تجمع در مقابل درب‌های ورودی محل کار این کارگران برگزار شده بود تا حوالی ساعت ۱۷ ادامه یافته است.
به نقل از کارگران تجمع کننده که از طریق چند شرکت پیمانکاری در استخدام یکی از پیمانکاران اصلی هستند، گفته می‌شود که مطالبات مزدی آنها مربوط به آذرماه به بعد است.
این کارگران با یادآوری اینکه مطابق عرف رایج در منطقه ویژه عسلویه هرسال پرداخت دستمزد اسفند ماه به فرودین ماه سال بعد موکل می‌شود، افزودند: جدا از مزایای مزدی پرداخت نشده مربوط به ماه‌های آذر، دی و بهمن آنها از بابت پرداخت نشدن مزایای عیدی و پاداش پایان سال خود نیز نگران هستند.

-------------------------

کارگران معدن چشمه پودنه تجمع کردند

تعدادی از این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا افزودند: قرار بود قسمت دوم معوقات مزدی ما در فاصله روزهای 15 تا 20 اسفند ماه پرداخت شود که تا این لحظه چنین اتفاقی نیفتاده است.
از قرار معلوم تجمع صبح امروز کارگران معترض معدن چشمه پودنه در محدوده جاده دشت خاک برپا شده است و معترضان خواهان رسیدگی مسئولان به وعده‌های داده شده هستند.
آنها با یادآوری اینکه پیشتر قسمت اول معوقات مزدی خود را در تاریخ پنجم اسفند ماه دریافت کرده بودند افزودند: با تعطیلی معدن چشمه پودنه و برپایی چند نوبت تجمع کارگری برای معوقات مزدی در نهایت استانداری کرمان برای بررسی موضوع تشکیل جلسه داد و قرار شد تا مطالبات مزدی در سه‌مرحله به حساب آنها واریز شود.
این کارگران می‌گویند: با وجود گذشت حدود ده روز از زمان واریز مرحله دوم مطالبات کارگران هنوز مبلغی به حساب آنها واریز نشده است.

-------------------------

روایت کارگری قراردادی که به بیماری شغلی مبتلاست

به گزارش ایلنا، آقای «الف» یک کارگر پیمانکاری سیمان دشتستان بوشهر است، قرارداد شغلی آقای «الف» قراردادی موقت است و درست مثل سایر قراردادهای موقت شغلی در روزهای باقیمانده از سال 94 به شماره افتاده است.
اگرچه از این منظر آقای الف در موقعیتی برابر با سایر کارگران قراردادی همواره اوقات را در معرض ترس از بیکاری و اخراج به سر می برد اما این کارگر قراردادی که داستانش دستمایه نوشتن این گزارش شده است یک تفاوت با سایرین دارد.
آقای «الف» هشت سال سابقه کار دارد اما نزدیک به دو سال است که به علت گرد و خاک و ذرات آلوده در فضای کارخانه مبتلا به بیماری پوستی شده است.
در طول دو سال گذشته بارها گزارشات ایمنی و بهداشت کارگاهها بیماری پوستی این کارگر را تایید کرده اند و به کارفرما توصیه شده است که محل کار او را عوض کند اما همه این گزارشات نادیده گرفته شده است.
خودش در این باره می گوید: چند ماه است که بیماری من شدید شده است، خارش پوست، زخم های موضعی و التهاب، امانم را بریده است. اکنون سومین ماه است که به دلیل مرخصی درمانی، سرکار حاضر نمی شوم اما در روزهای گذشته کارفرما به من اعلام کرده است که سال بعد از قرارداد خبری نیست.
آقای «الف» نگران سالها سابقه کار و معاش خانواده ای است که او سرپرستی آنرا برعهده دارد و از قرار معلوم نوروز پیشرو را قرار است در نگرانی به سر ببرند.
«من از کارفرما توقع داشتم به من کمک کند نه این که به خاطر بیماری در معرض اخراج قرار بگیرم»، این تنها یک جمله از از گفتگوی آقای «الف» با خبرنگار ایلنا است که در دنباله آن می گوید: من یک کارگر پیمانکار هستم با قرارداد موقت پیمانکاری و برای کارفرما بسیار طبیعی است که اگر سودده نباشم، خانه نشین و بیکار شوم.
آقای «الف» این روزها به اداره کار بوشهر مراجعه می کند و در پی این است که در صورت بیکاری سال آینده، حداقل بیمه ازکارافتادگی دریافت کند.
او یکی از قربانیان بیماری های ناشی از محیط های کاری آلوده و ناسالم است، یک کارگری پیمانکاری با قرارداد موقت رو به اتمام که به دلیل ابتلا به بیماری پوستی در حال حاضر آینده روشنی پیش روی خود نمی بیند و از مسئولان امر و فرادستان استمداد می طلبد.

-------------------------

پرداخت بخشی از معوقه مزدی کارگران کشتی سازی صدرا

تعدادی از این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: در حال حاضر مطالبات مزدی مربوط به شهریور ماه آنها توسط کارفرما پرداخت شده است.
آنها یادآور شدند: از ابتدای آبانماه سال جاری با تعطیلی شرکت کشتی سازی صدرا بیکار شده‌اند اما هنوز بابت مزد مهرماه و مزایای عیدی و بیمه خود از کارفرما طلبکارند.
کارگران ایران صدرا یادآور می‌شوند در ماه‌های اخیر برای معوقات مزدی خود چند نوبت تجمع کرده‌اند و بعد از هر تجمع بخشی از معوقات مزدی خود را دریافت کرده‌اند.
در این باره در خبری که به نقل از سید اسماعیل موسوی، دبیر کمیسیون کارگری استان بوشهر در رسانه‌ها منتشر شده آمده است: : مبلغ 273 میلیارد ریال که معادل 4 و نیم ماه معوقات مزدی کارکنان و کارگران شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) است واریز شده است.
این کارگران در عین حال از وعده کارفرما مبنی بر احتمال بازگشایی این واحد تولیدی در سال ۹۵ و در نتیجه بازگشت به کار خود خبر می‌دهند.

-------------------------

بلاتکلیفی کارگران باقیمانده شرکت فولاد زاگرس

جمعی از کارگران شرکت فولاد زاگرس (ذوب آهن کردستان) در تماس با ایلنا، از ماه‌ها مطالبات مزدی خود خبردادند.
از قرار معلوم ۵ ماه مطالبات مزدی ۲۸ کارگر باقیمانده این شرکت ذوب آهن و ۱۱ ماه حق بیمه آن‌ها پرداخت نشده است.
به گفته این کارگران، امروز صبح ۲۸ کارگر در دفتر مدیر عامل صندوق بازنشستگی فولاد به عنوان اصلیترین سهامدار این شرکت حاضر شده‌اند، اما سهامداران به هیچ وجه پاسخگوی کارگران نیستند.
از قرار معلوم، شرکت فولاد زاگرس به موجب مجمع فوق العاده‌ای که در اسفند ماه ۹۲ توسط سهامداران عمده این شرکت شامل صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، منحل اعلام گردید.
پس از برگزاری این مجمع حدود ۲۰۰ کارگر این شرکت تعدیل شدند و در‌‌ همان مجمع مقرر شد ۲۸ نفر از کارگران به منظور انجام امور جاری و حفظ و حراست از دارایی‌ها به فعالیت ادامه دهند و مزایای آن‌ها توسط سهامداران پرداخت گردد که تا کنون سهامداران از اجرای این مصوبه طفره رفته‌اند.
در همین رابطه در تاریخ دوازدهم ماه جاری، نامه‌ای به امضای سید حسن هفده تن، معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خطاب به سهامداران این شرکت ارسال شده و از آن‌ها خواسته شده است که بر طبق مصوبات قبلی، در روزهای پایانی سال مطالبات مزدی این ۲۸ کارگر پرداخت شود.
کارگران این شرکت از شرایط به وجود آمده ابراز نارضایتی کردند و گفتند: اوضاع به گونه‌ای پیش رفته است که وضعیت شغلی و معیشتی ما نابسامان است و در بلاتکلیفی به سر می‌بریم.

-------------------------

کارگران شهرداری گرگان معوقات مزدی دارند

به گزارش ایلنا، حدود ۳۰ نفر از کارگران پیمانکاری شهرداری گرگان چندین ماه معوقات مزدی دارند.
این کارگران به دلیل عدم پرداخت دستمزدها با مشکلات بسیاری مواجه هستند.
از قرار معلوم، شرکت پیمانکار، عدم پرداخت صورت وضعیت‌ها توسط شهرداری گرگان را علت اصلی پرداخت نشدن مطالبات کارگران عنوان کرده است.
در حال حاضر رئیس شورای شهر گرگان به این کارگران وعده داده است که مطالبات آن‌ها را پیگیری می‌کند.

-------------------------

فاصله ۵۸ درصدی حداقل مزد ۹۵ تا خط فقر

به گزارش ایلنا، انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران با صدور بیانیه‌ای که متن کامل آن به شرح ذیل است، اعلام کردند دستمزد مصوب شورای عالی کار کفاف معاش خانوارهای کارگری و به تبع آن روزنامه نگاران را نمی‌دهد و بنابراین طبیعی است که باعث افت کیفیت روزنامه نگاری می‌شود.
شورای عالی کار در نشست هیجدهم اسفند ماه خود حداقل دستمزد ماهیانهٔ کارگران برای سال ۱۳۹۵ را با ۱۴% افزایش نسبت به سال جاری، رقم ۸۱۲ هزار تومان تصویب کرد.
دستمزد شکل پولی‌یی است که به کارگران در ازای فروش نیروی کارشان پرداخت می‌شود؛ سطح دستمزد‌ها قیمت نیروی کار است. اما نیروی کارِ کارگران «جان» آن هاست و جان کالایی نیست که بتوان قیمت آن را در بازار و متاثر از قانون عرضه و تقاضا تعیین کرد. قیمت «جان» رانمی توان و نباید جهت ایجاد رونق در فضای کسب و کار، پایین آورد. اما به هر حال نادرست و در شرایط موجود این ناکالا خرید و فروش و بر سر قیمت آن چانه زنی می‌شود
این اقدام شورای عالی کار در وضعیتی صورت می‌گیرد که براساس برآورد کار‌شناسان - دولتی و مستقل- داشتن درآمد ماهیانهٔ دو و نیم الی سه و نیم میلیون تومان برای یک خانوار ایرانی زندگی روی خط فقر است و حداقل دستمزد تصویب شده حتا با در نظر گرقتن حق اولاد و مسکن و خوار وبار و... تا خط فقر فاصلهٔ ۵۸ درصدی دارد.
این اقدام بر خلاف بند دوم ماده ۴۱ قانون کار، بند سوم ماده ۲۳ میثاق جهانی حقوق بشر، توصیه نامه ۱۳۵ سازمان بین المللی کار، همچنین برخلاف قول و وعده‌های وزیر کار و رئیس جمهوری است که قبل از تصدی این مسولیت چندین بار وعدهٔ پرشدن فاصله و شکاف بین دستمزد و هزینه‌های حداقل معیشت را داده بودند.
متاسفانه روند تعیین مزد سال ۹۵، به نسبت سال گذشته ناعادلانه‌تر بود چرا که بن خواروبار کارگران نیز افزایش نیافت و افزایش حق مسکن نیز با تردیدهای جدی روبرو است.
روزنامه نگاران کشور از جمله نیروی کار خدماتی محسوب می‌شوند که در رسانه‌های دولتی یا خصوصی مشغول به کار هستند. تا جایی که به وضعیت دستمزد و بیمه آن‌ها مربوط است بسیاری از آن‌ها فاقد بیمه و از لحاظ مزدی حداقل بگیر هستند.
بنابراین تعیین حداقل مزد کارگران کمتر از خط فقر و به گونه‌ای که کفاف تامین معیشت آن‌ها را نمی‌دهد، نه تنها زیست انسانی روزنامه نگاران را با چالش روبرو می‌کند و آن‌ها نمی‌توانند نیازهای زندگی خود را تامین کنند بلکه موجب افت کیفیت شغلی آن‌ها نیز می‌شود.
نبود امنیت شغلی، کارهای موقتی و قراردادهای کوتاه مدت، زندگی بیشترین شمار کارگران و از جمله روزنامه نگاران را تهدید می‌کند. در شرایطی که بسیاری از روزنامه نگاران جوان حتا از داشتن قرارداد کوتاه مدتِ مکتوب هم محرومند و برای گریز از بیکاری، ناگزیر به پذیرش کار با درآمدی بسیار کمتر از حداقل تعیین شده هستند، کاهش هر روزهٔ حداقل مزد نسبت به هزینه‌های واقعی زندگی، امنیت و آسایش خانواده‌ها را هرچه بیشتر به خطر می‌اندازد.
«انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران» باور دارد حداقل دستمزد پایین موجب افت کیفیت زندگی روزنامه نگاران می‌شود و از تبعات صنفی این مسئله می‌توان به افت کیفی آثار روزنامه نگاران و همچنین به رواج فضای ناسالمی اشاره کرد که در ‌‌نهایت تحدید استقلال رای و نظر روزنامه نگاران و نگارش مطالب سفارشی را در پی دارد.

-------------------------

مرگ آتش نشان یزدی در حادثه آتش سوزی

به گزارش ایلنا، سه و چهل و شش دقیقه بامداد امروز یکشنبه ، یک حادثه آتش سوزی در یک مغازه واقع در میدان باهنر شهرستان یزد رخ می دهد .
پس از وقوع حادثه نیروی های آتش نشانی بلافاصله به محل اعزام می شوند که متاسفانه یکی از آتش نشان ها به نام «مسعود تیموری» در حال انجام وظیفه جان خود را از دست می دهد.
ظاهرا یک نفر هم دچار سوختگی شده و حالش وخیم است و دو آتش نشان دیگر هم مصدوم و به بیمارستان منتقل شده اند. علت وقوع حادثه همچنان در دست بررسی است

-------------------------

معوقات مزدی پرستاران و وعده‌های مسئولان

براساس اخبار دریافتی ایلنا، قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به صورت متغییر۶، ۸، ۹ و یا ۱۰ ماه است که معوقات پرستاران را پرداخت نکرده‌اند که این مساله موجب ایجاد مشکلات فراوانی برای پرستاران شده است.
محمد شریفی مقدم با بیان اینکه به طور متوسط اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از مرداد ماه تاکنون معوقات پرستاران را پرداخت نکرده‌اند، گفت: تعداد محدودی از بیمارستان‌ها از اسفندماه سال ۹۳ معوقات پرستاران را پرداخت نکرده‌اند اما اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی تا مرداد سالجاری کارانه و اضافه کاری پرستاران را پرداخت کرده‌اند و هنوز معوقات ۶ ماهه دوم را به پرستاران بدهکار هستند.
قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری افزود: وقتی علت را از دانشگاه‌ها پیگیری می‌کنیم؛ آن‌ها اعلام می‌کنند وزارت بهداشت منابعی در اختیار آن‌ها نگذاشته است و وقتی سراغ وزارتخانه می‌رویم آن‌ها طلب خود از بیمه‌ها را بهانه این عدم پرداخت اعلام می‌کنند و درنهایت نیز بیمه‌ها افزایش تعرفه در طرح تحول سلامت و کمبود منابع را دلیل ناتوانی خود در پرداختی بیمارستان‌ها اعلام می‌کنند.

-------------------------

کارگران فاز‌های ۲۰ و ۲۱ عسلویه تجمع کردند

منابع خبری ایلنا در عسلویه از تجمع امروز صبح حدود ۴۷۰ کارگر پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه خبر دادند.
از قرار معلوم، درخواست اصلی این کارگران که در یک شرکت پیمانکاری دست سوم مشغول به کار هستند، پرداخت دستمزد بهمن ماه و عیدی و سنوات پایان سال است.
به گفته این منابع خبری، کارفرمای این کارگران با حضور در جمع کارگران معترض وعده داده است در روزهای آینده دستمزد بهمن ماه را پرداخت کند اما به کارگران گفته است که عیدی و سنوات به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.
ظاهرا کارگران معترض به دلیل نگرانی از عدم تمدید قرارداد در سال آینده به اعتراض خود خاتمه داده‌اند.
این کارگران از اجرایی نشدن دستور کتبی وزارت نفت به شرکت‌های پیمانکاری مبنی بر لزوم پرداخت معوقات مزدی قبل از پنجم اسفندماه ناراضی هستند و خواهان پرداخت کلیه معوقات مزدی خود هستند.

-------------------------

مرگ یک کارگر چاهکن در حین کار

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، روز گذشته یک کارگر در داخل یک چاه ۲۵ متری در روستای خان زنیان استان فارس جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم به علت رهاشدن قالب‌های سیمانی در حین کار روی کارگری که در چاه مشغول کار بود، این حادثه اتفاق افتاده است.
آتش نشانان پس از اعزام به محل حادثه، به داخل چاه به عمق ۲۵ متر رفته و جسد کارگرحدوداً ۵۰ ساله را از چاه خارج کردند.

-------------------------

تعطیلی معدن به مدت ٦ ماه دیگر تمدید شده است

یکی از کارگران این واحد معدنی در تماس با ایلنا یادآور شد: پیش از این شرکت معدنجو از ابتدای سال ۹۴ فعالیت‌های معدن زغال سنگ خود را متوقف کرده بود در نتیجه بیش از 700 کارگری که در این واحد معدنی مشغول کار بودند برای مدت ۱ سال به بیمه بیکاری معرفی شدند.
وی بابیان اینکه در یک سال گذشته مقرری بیمه بیکاری به هیچ وجه پاسخ گوی هزینه‌های زندگی او و دیگر کارگران بیکار شده معدنجو نبوده است، افزود: از قرار معلوم اکنون که موعد یک ساله تعطیلی این واحد معدنی رو به اتمام است زمزمه‌های تمدید این تعطیلی برای مدت شش ماه دیگر شنیده می‌شود.
این کارگر معدنچی افزود امیدواریم موضوع تمدید مهلت شش ماهه توقف فعالیت معدن عملیاتی نشود و همه ما به کار سابق خود بازگردیم.
وی افزود: صرف نظر از ناکافی بودن مقرری که در یک سال گذشته از صندوق بیمه بیکاری دریافت کرده‌ایم در حاضر این مسئله نیز وجود دارد که در صورت ادامه تعطیلی معدنجو آیا در ٦ ماه پیش رو بازهم به کارگران بیکارنگه داشته شده مقرری بیمه بیکاری تعلق می‌گیرد.

-------------------------

خاتمه تجمع کارگران نیشکر هفت تپه با وعده پرداخت معوقات مزدی

منابع کارگری ایلنا در مجتمع نی شکر هفت تپه با اعلام این خبر افزودند: به دنبال برپایی اجتماع صنفی کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه، روزپنجشنبه (۲۰ اسفند) مدیران خصوصی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با نصب اطلاعیه‌ای بر روی تابلوی اعلانات کارخانه نی‌شکر، نحوه پرداخت مطالبات مزدی کارگران را تشریح کردند.
به گفته کارگران در حال حاضر مطالبات مزدی کارگران نی شکر هفت تپه به ماه‌های بهمن واسفند و عیدی وپاداش سال جاری محدود می‌شود که طبق اطلاعیه نصب شده از سوی کارفرما بخش خصوصی، قرار است مطالبات مربوط به اسفند ماه تا پایان روز ۲۴ اسفند ماه (سه‌روز دیگر) پرداخت شود.
همچنین در مورد مزایای مربوط به عیدی وپاداش پایان سال کارگران نیز گفته شده است که تا پایان ماه جاری معادل نصف طلب هر کارگر پرداخت و باقیمانده نیز در پایان فروردین ماه سال 95 پرداخت می‌شود.

-------------------------

نگرانی کارگران نساجی بروجرد از کوتاه شدن قرار داد کار

کارگران نساجی بروجرد در تماس با ایلنا گفتند: کارفرما این واحد تولید کننده انواع پارچه از ابتدای ماه جاری (اسفند ماه) مدت قرار داد کار حدود هزار کارگرقرار دادی‌های شش ماه تا یکساله آنها را به یک ماه کاهش داده است.
آنها با یادآوری اینکه از ابتدای آذر ماه سال جاری فعالیت روزمره محل کارشان به دلیل مشکلات مالی به حدود ۸۰ درصد کاهش یافته است، افزوند: اگرچه در حال حاضر نزدیک به یک ماه مزد معوقه طلبکاریم اما نگرانی اصلی ما این است که از ابتدای سال آینده (۹۵) که موعد قراردادهای کاری‌مان تمام می شود بیکار شویم.
کارگران نساجی بروجرد در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند که در چند وقت اخیر زمزمه تعدیل ۴۶۰ نفر از همکاران قرار دادی باسابقه به بهانه مشکلات مالی قوت گرفته است.
کارگران این واحد تولیدی در ادامه گفتند: از قرار معلوم مدیریت جدید نساجی بروجرد عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست وباید برای کاهش هزینه‌ها ی کارخانه بخشی از نیروی کار کارخانه را اخراج کنند.
براساس گفته این کارگران در حال حاضر فعالیت بخشهای ریسندگی، بافندگی وچاپ کارخانه متوقف شده و کارگران شاغل در این بخش کاری برای انجام دادن ندارند.

-------------------------

انتظار مربیان حق التدریسی فنی و حرفه‌ای برای تبدیل وضعیت

تعدادی از مربیان حق التدریسی استان‌های مرکزی، خراسان رضوی صبح امروز در تماس های جداگانه با تحریریه ایلنا از وضعیت نامعلوم استخدامی خود و همکارانشان در سایر استان‌های کشور خبر دادند.
آنها بیان اینکه در راستای تبدیل وضعیت خود ابتدا آزمون کتبی را در خردادماه و مصاحبه حضوری را در نیمه دوم تابستان انجام داده‌اند، می گویند: در سراسر کشور حدود 3 هزار مربی حق التدریسی شاغل در سازمان فنی و حرفه‌ای هستیم که با وجود قبولی در آزمون کتبی، و مصاحبه هنوز تبدیل وضعیت استخدامی ما مشخص نیست.
به گفته این مربیان حق التدریسی پیش از این قرار بود تا 18 اسفند تکلیف وضعیت استخدامی آنها روشن شود که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
برپایه این اطلاعات به تعدادی از این مربیان گفته شده که وضعیت استخدام آنها هنوز مشخص نیست و در مقابل به تعدادی دیگر از همین افراد گفته شده است که شروع به کار آنها براساس پست‌های خالی شده سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است.

-------------------------

مصدومیت دو کارگر در آتش سوزی کارگاه کفش

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا،در پی بروز این حادثه و اطلاع رسانی شهروندان به سامانه ۱۲۵، ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران، ساعت۱۷:۲۰(هجدهم اسفند)بلافاصله آتش نشانان ایستگاه‌های ۲، ۱ و ۴۶ به همراه خودروی ویژه حمل دستگاه‌های تنفسی به محل آتش سوزی در خیابان جمهوری، خیابان ظهیر الاسلام، کوچه مراغه‌ای تهران اعزام شدند.
«اسماعیل امیری» افسر آماده منطقه ۵ عملیات آتش نشانی تهران که در محل حضور داشت، در این باره گفت: آتش سوزی در منزلی با کاربری تولیدی کفش رخ داده بود که ۵ غرفه این کارگاه کاملا شعله ور شده و دود سیاهی از آن به بیرون زبانه می‌کشید.
وی ادامه داد: آتش نشانان بی‌درنگ عملیات مهار آتش را آغاز کرده و بلافاصله به دو گروه نجات تقسیم شدند و آتش سوزی را کاملا مهار و خاموش کردند.
امیری افزود: آتش نشانان موفق شدند دو کارگر و ۱۱ عدد سیلندر گاز و یک عدد کپسول گاز سفری را از محل آتش سوزی خارج کنند.
لازم به ذکر است: در این حادثه دو مرد ۲۶ و ۴۰ ساله که بر اثر آتش سوزی دچار سوختگی شدید شده بودند که تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل حادثه شدند.

-------------------------

مرگ دو کارگربر اثر سقوط در چاه

براساس اخبار دریافتی ایلنا، سرهنگ علی هاشمی ضمن تایید این خبر گفت: شامگاه سه شنبه (هجدهم اسفند)گزارش مرگ ۲ کارگر مقنی به علت سقوط در چاه در روستایی در حوالی دلیجان به مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ اعلام شد.
وی افزود: با اعلام این خبر گروه‌های امدادی و ماموران انتظامی به منظور بررسی دقیق موضوع در محل حادثه حاضر شدند.
این مقام انتظامی بیان کرد: در تحقیقات اولیه پلیس مشخص شد اجساد مربوط به یک پدر ۶۰ ساله و پسر ۲۵ ساله است که هنگام لایروبی چاه ۱۲ متری در یکی از مزارع اطراف شهرستان دلیجان به درون چاه سقوط کرده‌اند.
سرهنگ هاشمی تصریح کرد: اجساد توسط یکی از اعضای خانواده فوت شدگان کشف شده است و هر ۲ جسد به پزشکی قانونی منتقل شدند و تحقیقات در این رابطه ادامه دارد.
لازم به ذکر است؛ شهرستان دلیجان از توابع استان مرکزی ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد.

-------------------------

دستمزد سال ۹۵ کارگران ۱۴درصد افزایش یافت

به گزارش ایلنا، با این حساب حداقل حقوق کارگران که در سال 94 ، مبلغ 712425 تومان بود با افزایش 14درصدی ، به 812165 تومان در سال 95 افزایش می‌یابد.
براساس این گزارش در این نشست که ریاست آن را وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برعهده داشت، رئیس سازمان تأمین اجتماعی، معاونان وزرای صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی حضور داشتند. علاوه بر این نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی هم به عنوان دو ضلع دیگر شورای عالی کار در این نشست به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.
این نشست از ساعت 18 بعدازظهر روز سه‌شنبه آغاز به کار کرد و تشکل‌ها پس از شام کاری بحث و تبادل‌نظر درباره تعیین مزد را ادامه دادند.
دولت و کارفرمایان در اواسط چانه‌زنی خود پیشنهاد افزایش 12 درصدی را مطرح کردند اما نمایندگان کارگری روی رقم 15 درصد برای افزایش حداقل مزد سال 95 تأکید داشتند.
براساس این گزارش همچنین در این نشست، حق مسکن بدون تغییر همان 20 هزار تومان، بن کارگری 110 هزار تومان بدون تغییر و پایه سنوات نیز همان ماهانه رقم 30 هزار تومان باقی ماند که روزانه هزار تومان محاسبه خواهد شد.
حداقل دستمزد در سال 1395روزانه 270722 ریال تعیین شد.

*جدول تغییرات مزد سال 95 کارگران
بسته کامل دستمزد سال 1395 کارگران کشور
عنوان رقم به تومان
حداقل مزد 812.165
بن نقدی(خواروبار) 110.000
حق مسکن 20.000
حق پایه سنوات روزانه 1.000
حق اولاد/یک فرزند 81.216
جمع دریافتی افراد متاهل تک فرزند 1.053.380
جمع دریافتی افراد مجرد 972.165
حداقل مزد روزانه 27.072

-------------------------

حداقل مزد سال ۹۵ به ۸۱۱ هزار تومان رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ براساس مصوبه‌ای که هم اکنون به امضا تمامی اعضای اصلی سه گروه کارگری، کارفرمایی و دولتی شورای عالی کار رسیده است، حداقل مزد روزانه کارگران برای سال ۹۵ مبلغ ۲۷ هزار و ۷۲ تومان تعیین شده است.
بر این اساس کمترین مزدی (حداقل مزد) که باید در سال پیشرو بابت انجام یک ماه کار (۳۰روز ) به هر کارگر پرداخت شود مبلغی در حدود ۸۱۱ هزار و ۶۸۰ تومان خواهد بود.
بدین ترتیب در سال ۹۵ به تمامی کارگران دارای فرزند ماهانه معادل ۸۱ هزار تومان بابت حق اولاد هر فرزند (حداکثر ۱۶۲ هزار و ۴۳۳ تومان بابت دو فرزند) تعلق خواهد گرفت.
طبق این مصوبه که به امضا وزرای کار، صنعت و اقتصاد و رییس سازمان ملی استاندارد (گروه دولت)، احمد رضا معینی، هوشنگ درویش و ناصر برهانی (گروه کارگری) و جمال رازقی جهرمی، مرتضی رجبی و حسین سلاح ورزی(گروه کارفرمایی) شورای عالی کار رسیده است، دستمزد کارگران مشمول طرح طبقه بندی مشاغل (سایر سطوح مزدی) نیز نباید از سال ۹۵ به میزان کمتر از ۱۴ درصد افزایش یابد.
در مورد دیگر مزایای مزدی نیز ظاهرا طبق توافق بامداد امروزشورای عالی کار هیچ تغییری به نسبت مصوبه سال گذشته این شورای عالی صورت نگرفته است.
بر این اساس برای سال ۹۵ مزایای حق بن و کف پایه سنواتی کارگران به ترتیب همان مبالغ ۱۱۰ هزار تومان و ۳۰ هزار تومان در ماه باقی خواهد ماند.
در خصوص افزایش حق مسکن نیز که قطعی شدن آن منوط به تایید هیات دولت است،گفته می شود که از سوی گروه کارفرمایی و دولتی شورای عالی کار وعده ابلاغ مصوبه سال گذشته این شورای عالی در خصوص افزایش ۲۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران داده شده است.
یادآوری می شود که سال گذشته در مصوبه نهایی جلسه افزایش مزد شورای عالی کار حق مسکن ماهانه هر کارگر به مبلغ ۴۰ هزار تومان در ماه رسیده بود که در نهایت به دلیل ممانعت هیلت دولت از ابلغ این افزایش کارگران در تمامی ۱۲ ماه سال جاری همان حق مسکن سال ۹۳ (۲۰ هزارتومان) را دریافت کردند.
برابر مقررات قانون کار تمامی مصوبات مربوط به تغییرات مزایای حق مسکن کارگران منوط به تصویب و ابلاغ رسمی هیات دولت است.
بااینن شرایط می توان چنین تفسیر کرد که در سال ۹۵ هر خانواده چهار نفره کارگری (به شرطی که الزاما دارای دو فرزند نابالغ و یا تحت تکفل باشد) حداقل ماهانه معادل مبلغ یک میلیون و ۱۳۴ هزار تومان درآمد خواهد داشت.

-------------------------

به کارگران بیش از این فشار وارد نکنید/ سهم کارگران در دوران رونق نیز ناچیز بود

به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران میبدی طی یک نامه سرگشاده خطاب به مدیران صنعت کاشی و سرامیک شهرستان میبد، در خصوص اخراج کارگران از واحدهای صنعتی و تبعات و بحرانهایی که در پی خواهد داشت، هشدار دادند و نسبت به عدم امنیت شغلی خود در سال آینده اظهار نگرانی کردند.
در بخش‌هایی از این نامه آمده است: این روز‌ها رکود اقتصادی حاکم بر کشور، سبب ایجاد مشکلات زیادیی برای صنایع مختلف شده است که نشانه‌های آن را در صنعت کاشی و سرامیک میبد نیز می‌توان به وضوح دید؛ علایمی که اگر برای درمان آن راهکارهایی ارائه نشود، احتمالا به زودی شاهد اتفاقات بسیار ناگوارتری خواهیم بود.
بازار کنونی هشداری است برای مدیران این صنعت، تا با نگاه به گذشته و درس گرفتن از اشتباهات، قدری تامل کنند و مسیری صحیح برای آینده انتخاب کنند. توسعه نامتوازن این صنعت، بدون در نظر گرفتن جوانب اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی آن در کنار رکود اقتصادی شدید حاکم بر کشور، عوامل اصلی بحران این روزهای صنعت کاشی و سرامیک میبد است؛ مسئله‌ای که بار‌ها تذکر داده شده بود ولی مسئولین امر به هر دلیلی، اندک توجهی به این هشدار‌ها نکردند.
حالا متاسفانه زمزمه‌هایی نه چندان خوشایند در بعضی از کارخانه‌های کاشی و سرامیک میبد، کارگران را دچار سرگردانی و بیم از خدشه دار شدن امنیت شغلی خود در سال آینده نموده است. نگرانی و ترسی که در چند ماه اخیر در بعضی از کارخانه‌های میبد و اردکان تبدیل به واقعیت شده و تعداد قابل توجهی از کارگران شغل خود را از دست دادند.
در ادامه نامه می‌خوانیم: نکته‌ای که خیلی حائز اهمیت می‌باشد، آن است که به نظر می‌رسد در این آشفتگی بازار، سرمایه داران باید درکی متقابل از وضعیت کارگران داشته باشند و خود را به جای این عزیزان قرار دهند؛ کارگرانی که تا به حال با تمام وجود از خود مایه گذاشتند تا کارخانجات شما سود آوری هرچه بیشتری داشته باشد و در این راه سختی‌های فراوانی را به جان خریدند؛ از کارکردن در شیفت شب و گذشتن از خواب خود گرفته (آن هم بدون تعطیلی و به طور سه شیفت کاری با تعویض شیفت‌های هشت ساعتی، که ساعات آن فقط برای استراحت و خوابیدن می‌گذرد و معنی آن هم فقط کارگران می‌فه‌مند) تا پر شدن ریه‌هایشان از گرد و غبار و حتی جراحت و شکستگی و قطع عضو و کوری و قطع نخاع و حتی مرگ!
ما کارگران توقعی زیاد و آنچنانی از شما سرمایه داران و کارفرمایان نداریم و حرفمان این است که سهم ما در ماه‌ها و سال‌های گذشته که بازار این صنعت به خوبی می‌چرخید، از کل درآمد شما بین ۸ تا ۱۲ درصد بوده است که رقم بسیار پایینی است و حال که در رکود اقتصادی به سر می‌بریم، سعی کنید در قراردادهای جدید و تعطیلی‌هایی که در دستور کار دارید، به کارگران فشار وارد نکنید.
چه اشکالی دارد که از سرمایه و سود خود برای یک الی دو ماه بگذرید و برنامه‌ای برای اخراج کارگران نداشته باشید تا انشالله از این رکود خارج شویم و عده‌ای هم شرمسار خانواده خود نشوند.
در پایان این نامه کارگران نسبت به تبعات اخراج کارگران و بیکاری هشدار داده‌اند و گفته‌اند: مدیران این صنعت و مسئولین شهرستان باید بدانند اخراج کارگران و بیکاری این عزیزان، تبعاتی و شاید بحرانهایی در پی خواهد داشت که شاید بسیار سخت و ناگوار باشد و برای پیشگیری از این مسائل، همت تمام کارفرمایان و مسئولین شهرستان لازم است.

-------------------------

تشکیل انجمن صنفی کارگران خباز استان تهران برای حل مشکل بیمه‌ای

علی یزدانی در گفتگو با ایلنا با اشاره به توافق سال 84 که ما بین مسئول فنی- درآمد سازمان تامین اجتماعی با روسای اتحادیه‌های کرفرمایی تهران در خصوص بازرسی‌های سازمان تامین اجتماعی صورت گرفت، گفت: در این قرارداد آمده است که کارگر خباز می‌تواند از سازمان تامین اجتماعی درخواست کند که به محل کار آنها بازرس ارسال کند.
وی با تاکید بر اینکه در سایر استان ها بازرس سازمان به صورت سر زده در واحدهای خبازی حاضر می‌شود، ادامه داد: این توافق غیر قانونی است، زیرا در آن کارفرمایان خباز و مدیران سازمان تامین اجتماعی حقوق قانونی کارگران خباز را در نظر نگرفته و از این بابت می‌توان این موضوع را در دیوان عدالت اداری مطرح کرد.
یزدانی با اشاره به اینکه بیش از هزار کارگر خباز در تهران وجود دارد که بیمه نشده‌اند، تصریح کرد: بر اساس ماده 40 قانون تامین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی می‌تواند حق بیمه را راسا تعیین و از کارفرما مطالبه کند.
رئیس انجمن صنفی خبازان اصفهان با اشاره به ماده 101 قانون تامین اجتماعی که سازمان را مکلف به این کرده که دستمزد بیمه ای و تعداد شاغلین ر از کارفرما مطالبه کند، افزود: متاسفانه کارفرمایان با نفوذی که در مجلس گذشته داشتند ماده 92 قانون نظام صنفی را تصویب کرده‌اند که بر اساس آن سازمان تامین اجتماعی حق نظارت بر واحد های کارگاهی کوچک را ندارد که این موجب شده تا کارفرمایان در ارائه لیست بیمه انواع تخلفات را مرتکب شوند.
این فعال صنفی کارگری گفت: به همین دلیل از مدتی قبل گروهی از کارگران خباز تهرانی برای ایجاد انجمن صنفی تخصصی خود اقداماتی را انجام داده‌اند که امیدواریم با به نتیجه رسیدن پیگیری‌های آن این مطالبه محقق شود.

-------------------------

مصدومیت دو کارگر بر اثر آتش سوزی کارگاه

به گزارش اخباردریافتی ایلنا، افسر آماده منطقه پنج عملیات با تایید این حادثه گفت:در پی تماس شهروندان با سامانه ۱۲۵ و اطلاع رسانی وقوع حادثه، آتش نشانان ایستگاه ۱۱۵، ۱، ۲ و ۴۶ همراه خودرو حامل دستگاه تنفسی درساعت۲۲: ۱۷ به محل حادثه واقع در خیابان ظهیرالاسلام، کوچه شهید آزادی خواه اعزام شدند.
«اسماعیل امیری» در خصوص این حادثه گفت: با توجه به ترافیک سنگین در اطراف محل حادثه و چیدمان اجناس در معابر اصلی نیروهای عملیاتی با تلاش فروان خود را به محل حادثه رساندند که مشخص شد قسمت حیاط یک ساختمان دو طبقه قدیمی که به چندین کارگاه کوچک تولید کفش و انبار کفش تقسیم شده بود، دچار آتش سوزی و آتش در حال سرایت به کارگاه‌های مجاور در حیاط و داخل ساختمان بود.
وی افزود: مساحت حیاط حدود ۶۰ مترمربع بود، نیروهای عملیاتی به سرعت با قطع جریان و گاز محل حادثه را ایمن سازی کرده و با به کارگیری تجهیزات انفرادی، دستگاه‌های تنفسی و لوله‌های آبرسانی وارد محل حادثه شدند و آتش سوزی که در حال گسترش بود را مهار و کاملاً خاموش کردند.
امیری تصریح کرد: آتش نشانان پس از خاموش کردن آتش سوزی دو کارگر حدوداً ۳۵ ساله که دچار مصدومیت شده بودند را به عوامل اورژانس حاضر در محل تحویل دادند و پس از ایمن سازی و تحویل محل حادثه به عوامل انتظامی به مأموریت خود پایان دادند.
وی افزود:این آتش سوزی خسارت مالی فراوانی برجا گذاشت.

-------------------------

دستمزد حدود ۳۰۰ کارگرنساجی الگانت با تاخیر پرداخت می‌شود

این منابع کارگری به ایلنا گفته‌اند کارخانه الگانت که در زمینه تولید انواع پارچه‌های پرده‌ای فعالیت دارد حدود ۳۰۰کارگر دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر سه تا چهار ماهه پرداخت می‌شود.
به گفته یکی از کارگران این واحد تولیدی در طول ماههای گذشته کارگران تنها مبالغی را به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌اند.
اوبا بیان اینکه بازار فروش محصولات این واحد تولیدی مطلوب است در ادامه افزود: کارخانه الگانت که با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایران وترکیه در شهر سمنان احداث شده سالانه دو میلیون مترمربع پارچه پرده‌ای آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن و اتاق‌های کودک تولید می‌کند که بخش عمده این محصولات را به کشورهای ترکیه، قزاقستان، ازبکستان و روسیه صادر می‌شود.

-------------------------

تاخیر در پرداخت معوقات مزدی کارگران ستاره خلیج فارس

جمعی از کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از عدم پرداخت معوقات مزدی خود خبر دادند.
از قرار معلوم، دستمزد این کارگران از دی ماه پرداخت نشده است و در عین حال این کارگران علاوه بر دستمزد، در روزهای پایانی سال، در انتظار دریافت عیدی نیز هستند.
به گفته این کارگران، بیش از هزار کارگر در شرکت های زیرمجموعه پالایشگاه خلیج فارس مشغول به کار هستند که مطالبات مزدی آنها پرداخت نشده است و کارفرمایان وعده داده اند در روزهای باقیمانده تا پایان سال، نسبت به پرداخت معوقات اقدام نمایند.
این کارگران در هفته های گذشته در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی، تجمعات اعتراضی ترتیب داده بودند.

-------------------------

مرگ ۴۹ نفر بر اثر حوادث شغلی در آذربایجان شرقی

به گزارش ایلنا، در یازده ماه نخست سال جاری ۴۹ نفر بر اثر حوادث کاری در استان آذربایجان شرقی جان خود را از دست داده‌اند که این تعداد نسبت به یازده ماه مشابه سال گذشته ۴ درصد افزایش دارد.
به گزارش۱۸اسفند روابط عمومی پزشکی قانونی آذربایجان شرقی، در مدت زمان مشابه سال گذشته ۴۷ نفر بر اثر حوادث کار جانشان را از دست داده بودند.
بر اساس همین گزارش درطی این مدت تعداد یکهزارو۲۲۵ نفر نیز بر اثر حوادث کار در این استان مصدوم شدند که از این تعداد ۲۵ نفر زن و یکهزارو۲۰۰ نفر مرد بودند.
گفتنی است در مدت زمان مشابه سال گذشته تعداد مصدومین حوادث کاری در طی یازده ماه یکهزارو۲۸۴ نفر بود که امسال این آماردر همین مدت کاهش ۵ درصدی را نشان می‌دهد.
تعداد کل فوت شدگان حوادث کاری در سال ۹۳ برابر با ۴۹ نفر بود که همه آنان مرد بودند. همچنین کل مصدومین حوادث کار در سال ۹۳برابر با یکهزارو ۳۸۷ نفر بود که از این تعداد ۳۰ نفر زن و یکهزارو ۳۵۷ نفر مرد بودند.
بر اساس این گزارش تلفات حوادث کاری دربهمن ماه امسال ۲نفر و تعداد مصدومین ۷۸ نفر بودند.

-------------------------

کارگران معترض به خیابان‌ها آمدند

به گزارش یرونیوز این اعتراضات در 140 شهر به دعوت اتحادیه هایی نظیر «قدرت کارگران» و «کنفدراسیون عمومی کار» برگزار شد.
این طرح که به الخومری معروف از سوی وزیر کار فرانسه ارائه شده و قرار بود روز چهارشنبه در شورای وزرا بررسی شود اما در پی اعتراض ها از سوی اتحادیه‌های صنفی و احزاب مخالف دولت به روز بیست و چهارم مارس موکول شد.
رهبر حزب سوسیالیست، مارتین اوبری این طرح خطرناک خوانده و خواستار تغییرات اساسی در بندهای مختلف آن شده است. بندهای مربوط به ساعات کاری و تعیین سقف مستمری در صورت اخراج غیرقانونی بیش از دیگر بخش های این طرح با اعتراض روبرو شده است.

-------------------------

تجمع کارگران نی بر مجتمع نی شکر هفت تپه مقابل ساختمان اداری

به گزارش ایلنا، تعداد ۲۰۰نفر از مجموع بیش از ۵۰۰ کارگر فصلی که به کار بریدن نی‌شکر در مجتمع کشت و صنعت هفت تپه اشتغال دارند، برای چندمین بار در ماه جاری در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی وتاخیر در پرداخت دستمزد مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.
این کارگران می‌گویند چند سال است که کارفرمای مجتمع نی شکر هفت تپه به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق و بیمه آنان را با تاخیر پرداخت کرده است.
کارگران نی برمدعی‌اند، با بحرانی شدن وضعیت مجتمع و اینکه قرار است به بخش خصوصی واگذار شود در این میان به وضعیت شغلی کارگران نی بر وهمچنین مطالبات حقوقی آنان مشخص نیست.
بر اساس گزارش یکی دیگر از کارگران ،امروز صبح کارگران نی بر با مسدود کردن درب‌های واحد آسیاب کارخانه مانع ورود کامیون‌های حامل خوراک نی به آسیاب شده‌اند.
کارگران نی بر مجتمع کشت و صنعت هفت تپه پیش از این تاکید کرده بودند تا زمانی که پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکنند به تجمع اعتراضیشان ادامه می‌دهند.

-------------------------

مفقود شدن ۷ معدنچی براثر ریزش معدن در کنگو

به گزارش خبرگزاری فرانسه از زوریخ، شرکت چند ملیتی گلنکور با انتشار بیانیه‌ای، ریزش دیواره‌های شمالی معادن کبالت و مس را علت این حادثه دانست.
عملیات نیروهای امداد و نجات برای پیگیری سرنوشت مفقودان این حادثه ادامه دارد.
استان کاتانگا در جمهوری دمکراتیک کنگو، بزرگ‌ترین منابع کبالت جهان را دارا است و یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان مس در قاره سیاه به شمار می‌رود.
در خاک جمهوری دمکراتیک کنگو، یک ثروت غنی معدنی نهفته است. این جمهوری، جزو بزرگ‌ترین تولید کنندگان کبالت، مس، الماس، تانتال، قلع و چند ماه معدنی دیگر در جهان به شمار می‌رود.
تقریبا نیمی از ذخایر کبالت جهان در جمهوری دمکراتیک کنگو قرار دارد.

-------------------------

سه تن از کارگران آسیب دیده به شیراز منتقل شدند

در پی حادثه روز دوشنبه (۱۷ اسفندماه) در فاز ۲ عسلویه که منجر به واژگون شدن سرویس حمل و نقل کارگران پتروشیمی مخازن سبز عسلویه شد، مدیر پروژه شرکت پتروشیمی مخازن سبز عسلویه در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: خوشبختانه در این حادثه فوتی نداشتیم و از ۳۶ کارگر آسیب دیده این حادثه، ۳ تن از مصدومان به دلیل حساسیت بالای پیگیری سلامت جسمانیشان به بیمارستان شیراز منتقل شدند.
«حسین افسر» در ادامه گفت: در جریان این حادثه یکی کارگران مصدوم از ناحیه ستون فقرات، یک کارگر دیگر از ناحیه گردن و کارگر سوم نیز به دلیل کوفتگی بالای چشم که منجر به کوری نشده است، ابتدا در بیمارستان ۹۶ تختخوابی امام خمینی کنگان بستری شدند اما در ادامه برای درمان کامل‌تر به شیراز منتقل شده‌اند و باقی کارگران سالم به محل کار خود بازگشته‌اند.
وی افزود: دو کارگر دیگر نیز که از ناحیه انگشت آسیب دیدند در بیمارستان تأمین اجتماعی عسلویه مورد عمل ارتوپدی قرار گرفتند.
افسر با بیان اینکه دلیل بروز حادثه در حال بررسی است، افزود: دلیل بروز حادثه اشکال فنی از سمت ترمز یا فرمان بوده و راننده نیز موفق به کنترل اتوبوس نمی‌شود.
وی در خصوص مالکیت اتوبوس حمل و نقل کارگران اظهار داشت: شرکت شبدیز صنعت آپادانا از پیمانکارانی است که در پروژه‌های فاز ۲ اتوبوسهای حمل و نقل کارگران را اجاره کرده تا خدمات عمومی را ارائه دهد.
مدیر پروژه پتروشیمی مخازن سبز عسلویه با بیان اینکه انتخاب سرویس‌های حمل و نقل کارگران و رانندگان آن بر اساس ضوابطی و الزامات تعیین شده در مناطق ویژه است، گفت: تجهیزات نباید بیش از چند سال قدمت داشته باشد، معاینه فنی آن به طور منظم کنترل شود و رانندگان نیز مطابق عرف کشور که اجازه می‌دهد شخصی راننده باشد با تست سلامت و اعتیاد انتخاب می‌شود که سوابق همه آن‌ها موجود است.
افسر ادامه داد: روزانه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ کارگر از کمپ به مناطق اجرا در مسیر عمومی مشغول تردد هستند و جا به جایی آن‌ها در ۴ سرویس از کمپ اسکان به محل پروژه و برعکس انجام می‌شود.
وی ادامه داد: در مناطق صنعتی مانند: پتروشیمی‌های صنعتی آمار حوادث رانندگی با وجود آنکه شمار رفت و آمد‌ها به دلیل حجم بالای پروژه‌ها با وضعیت مطلوب فاصله دارد اما این شرایط در مقایسه با آمار حوادث در مناطق غیرصنعتی از وضع بهتر برخوردار است.

-------------------------

کارگران سپنتا بین الملل برای دومین روز تجمع کردند

جمعی از کارگران شرکت سپنتا بین الملل به ایلنا خبردادند که امروز سه شنبه (18 اسفند)، برای دومین روز پیاپی، مقابل اداره کار شرق اهواز تجمع کرده اند.
به گفته این منابع، سه ماه معوقات مزدی 150 کارگر سپنتا بین الملل علیرغم حکم اداره کار شرق اهواز تا کنون پرداخت نشده است.
این در حالی است که در روزهای گذشته، رئیس اداره کار شرق اهواز به این کارگران وعده داد بود که پیگیر پرداخت معوقات این کارگران شود تا شرکت مناطق نفت خیز جنوب به عنوان کارفرمای اصلی به جای مدیران شرکت سپنتا بین الملل معوقات کارگران را پرداخت کنند.
150 نفر از کارگران سپنتا بین الملل 1 میلیارد 300 میلیون تومان بابت سه ماه کار از سازمان مناطق نفت خیز جنوب به عنوان کارفرمای اصلی طلب‌کارند.

-------------------------

نارضایتی کارگران کاشی گیلانا از سر گرفته شد

منابع کارگری ایلنا در کارخانه کاشی گیلانا گزارش دادند؛ از دو ماه پیش۱۶۸ کارگر این واحد صنعتی نسبت به پرداخت نشدن ۴ ماه مزد پرداخت نشده سال جاری و وضعیت نامعلوم ۱۶ ماه مطالبات مربوط به سالهای ۸۹ تا دی ماه سال ۹۳ معترضند.
به گفته یکی از کارگران کاشی گیلانا او و همکارانش در نتیجه فشارهای ناشی از بحران مالی که با آن دست به گریبانند به همراه نمایند گان کارگری مستقردر کارخانه چندین بار بصورت دسته جمعی به دفا‌تر مسئولان شهرستانی مراجعه کرده‌اند اما هنوز هیچ توجهی به خواسته‌هایمان که حداقل پرداخت یک ماه ازمعوقات مزدیمان است، نشده است.
در مورد کارگران بازنشسته این واحد نیز گفته می‌شود که تعداد ۱۲۰ نفر از کارگران این کارخانه که از سال ۹۰ تا هم اکنون بازنشسته شده‌اند هنوز موفق به دریافت سنوات پایان کار خود را از کارفرما نشده‌اند.

-------------------------

چهارمین روز تجمع کارگران کشتی‌سازی صدرا در بوشهر

تجمع کنندگان در گفتگو با ایلنا گفتند: از چهاردهم تاکنون دست به تجمع زده‌ایم و تا زمان پرداخت مطالباتمان به تجمع ادامه خواهیم داد.
یکی از کارگران شرکت کشتی‌سازی صدرا گفت: از شهریور ماه تاکنون مزدی به آن‌ها پرداخت نشده و بیمه آن‌ها نیز رد نشده است.
این کارگران افزودند: در تجمعاتی که کارگران و کارکنان شرکت کشتی‌سازی صدرا در ماههای قبل داشتیم مسئولین ذی ربط وعده دادند که به زودی مطالبات مزدی مان پرداخت خواهد شد، اما همچنان چشم انتظار تحقق وعده مسئولین و کارفرمای خود هستیم تا با پایان سال بتوانیم از شرمندگی خانواده خود درآییم .
کارگران کشتی سازی صدرا با اشاره به پایان سال و زمان پرداخت عیدی و سنوات پایان سال گفتند: همانطور که ماه هاست مزدی به ما داده نشده و گویا خبری از عیدی نیز نیست و کارفرما قصد دارد با وعده‌های دروغین سال را به پایان ببرد و با تعطیلات رسیدگی به مشکل ما را همچنان مسکوت بگذارد.

-------------------------

کارگران شهرداری مریوان معوقات مزدی دارند

جمعی از کارگران شهرداری مریوان در تماس با ایلنا از چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبردادند.
به گفته این کارگران، بیش از دویست کارگر شهرداری مریوان، دو ماه دستمزد پرداخت نشده دارند و اضافه کاری این کارگران نیز از شهریور ماه پرداخت نشده است.
از قرار معلوم حق بیمه کارگران شهرداری مریوان در ماههای گذشته پرداخت نشده است و این کارگران برای تعویض دفترچه های بیمه دچار مشکل هستند.
در عین حال این کارگران از احتمال عدم پرداخت معوقات قبل از پایان سال ابراز نگرانی کردند و گفتند: مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات، مشکلات بسیاری برای خانواده های کارگران به وجود آورده است.

-------------------------

اعتراض کارگران نی شکر هفت تپه همچنان ادامه دارد

به گزارش ایلنا، بیش از ۳۵۰ نفر از کارگران شیف صبح بخش صنعت «مجتمع نیشکر هفت تپه» صبح امروز (۱۸ اسفند ماه) برای چندمین باردر ماه جاری در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی وتاخیر در پرداخت دستمزد مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.
براساس اطلاعاتی که کارگران این واحد تولیدی به ایلنا داده‌اند، صبح روز گذشته نیز حدود ۱۵۰ نفر از کارکنان بخش اداری مجتمع که تحت شمول قانون نظام هماهنگ در این واحد شاغل هستند در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود در محوطه مجتمع تجمع کرده بودند.
به گفته یکی از کارگران این واحد جدا از بحث نگرانی آن‌ها از تصمیم دولت برای خصوصی سازی مجموعه هفت‌تپه، دست کم هنوز کارفرما بابت دستمزد بهمن ماه سال جاری و نیز پاداش پایان سال بیش از ۱۵۰۰ کارگر بدهکار است. همچنین به دلیل افرایش بدهی‌های مالی مجتمع نی شکر هفت تپه به تامین اجتماعی از یک هفته پیش دفتر چه‌های درمانی کارگران تمدید نمی‌شود.

-------------------------

تاخیر سه ماهه در پرداخت مزد کارگران « آب معدنی داماش»

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش دادند، در حال حاضر درکارخانه آب معدنی داماش حدود ۴۰ کارگر مشغول به کار هستند که از آبان ماه سال جاری دستمزد دریافت نکرده‌اند.
این منابع درباره دلیل به تعویق افتاده دستمزد کارگران این واحد تولیدی عنوان کردند: شرکت آب معدنی داماش اولین شرکت احداث شده توسط گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا در بخش عمارلوی شهرستان رودبار است که پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای متهم اصلی پرونده در دی ماه سال ۹۱ تعطیل اعلام شد وهمه ۱۴۲ کارگر آن بیکار شدند.
کارگران با بیان اینکه سر انجام اردیبهشت ماه سال جاری (۹۴) کارخانه آب معدنی داماش بعد از سه سال وقفه فعالیت تولیدی خود را با نظارت قوه قضائیه با ۴۰ کارگر از سر گرفته است در ادامه افزودند: این کارخانه در زمینه تولید وفروش محصولات خود هیچ مشکلی ندارد اما آنچه باعث تاخیر در تامین منابع مالی کارخانه شده است طولانی شدن روند پرداخت ودریافت اعتبارات مالی کارخانه است.
به گفته این منبع کارگری، به همین دلیل در طول سال جاری مرتبا این واحد تولید کننده آب معدنی دچار کمبود منابع مالی برای تهیه مواد اولیه تولید بطری وپرداخت دستمزدکارگران شده است.
کارگران آب معدنی داماش درباره سایر مطالبات معوقه خود گفتند: علاوه بر تعویق سه ماه دستمزد، همچنین کارگران این کارخانه در آستانه سال جدید حق سنوات، عیدی و پاداش سال جاری را نیز هنوز دریافت نکرده‌اند.

-------------------------

۳ ماه معوقات مزدی کارگران شرکت معدن سنگ آهن بافق

منابع خبری ایلنا در بافق از سه ماه معوقات مزدی ۶۰۰۰ کارگر شرکت معدن سنگ آهن بافق خبر دادند.
به گفته این منابع، همه کارگران این شرکت که شامل کارگران رسمی، قرارداد معین، پیمانکاری و پیمانکاری حجمی می‌شود از دی ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
از قرار معلوم کارفرمای اصلی به کارگران وعده داده است یک ماه از مطالبات، قبل از پایان سال پرداخت می‌شود.
ظاهرا کمبود نقدینگی علت اصلی پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران عنوان شده است.

-------------------------

بازنشستگان فرهنگی مقابل مجلس تجمع کردند

به گزارش ایلنا، روز گذشته، یک شنبه (۱۶ اسفند)، حدود ۱۵۰ نفر از فرهنگیان بازنشسته مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
در این تجمع که از ساعت ده صبح شروع شد، تجمع کنندگان به پایین بودن حقوق و مزایای بازنشستگان فرهنگی و افزایش ناچیز مستمری سال آینده اعتراض کردند.
فرهنگیان بازنشسته، خواستار یکسان سازی حقوق و مزایای بازنشستگان فرهنگی با سایر بازنشستگان هستند.

-------------------------

پرداخت معوقه مستمری دی ماه بازنشستگان صندوق فولاد

ابراهیم دستمزد در گفتگو با ایلنا ضمن تأیید این خبر، گفت: روز گذشته جلسه‌ای برای رسیدگی به مشکلات صندوق بازنشستگی فولاد با حضور مسئولان ذی ربط این صندوق، جنابان نوروزی و اکرمی رئیس خزانه داری کشور برگزارشد.
وی افزود: معوقه مستمری دی ماه ،یکشنبه شانزدهم اسفند به حساب بازنشستگان صندوق فولاد واریز شد و در جلسه‌ای که برای رسیدگی به مشکلات این بازنشستگان برگزار شد، مقرر شد مستمری بهمن ماه نیز تا پایان هفته به حساب بازنشستگان فولاد واریز شود.

-------------------------

ثابت ماندن دستمزد استادکاران ساختمانی سنندج در ۴ سال گذشته

«ناجی روحانی»، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان سنندج در گفتگو با ایلنا گفت: دستمزد استادکاران ساختمانی سنندج در ۴ سال گذشته افزایش نیافته است.
وی افزود: نرخ دستمزد ۱۶ شاخه ساختمانی توسط انجمن صنفی کارگران ساختمانی سنندج قیمت گذاری شده است اما کارفرمایان ساختمان حاضر به پذیرش این نرخ‌ها نیستند.
روحانی بیکاری و رکود ساخت و ساز را دلیل تثبیت چندساله دستمزد استادکاران سنندج برشمرد و گفت: در شرایط فعلی استادکاران مجبورند با نرخ‌های سالهای قبل کار کنند.
وی با اشاره به نرخ بالای بیکاری فصلی کارگران و استادکاران ساختمانی سنندج گفت: معمولا کارگران و استادکاران ساختمانی سنندج چند ماه در سال بیکار هستند.
وی ادامه داد: شرایط معیشتی این کارگران به خصوص در فصل زمستان به حدی دشوار است که حتی قادر به پرداخت حق بیمه خود نیستند و معمولا با وجود سال‌ها سابقه کار به دلیل عدم پرداخت مرتب حق بیمه، نمی‌توانند در سنین پیری از مزایای بازنشستگی استفاده کنند.

-------------------------

ابهام در پرداخت عیدی کارگران پیمانکاری مترو

یکی از کارگران خدماتی مترو در گفتگو با ایلنا گفت: حدود ۴۰۰ کارگریم که از ابتدای شروع به کار خطوط ۲ و ۴ در بخش خدمات مترو مشغول به کار هستیم ، اما از زمان واگذاری به بخش خصوصی با مشکلاتی در بحث بیمه، مزایا، سنوات و عیدی روبرو هستیم.
وی افزود: پایان آبان ماه قرارداد شرکت پیمانکاری پیششن با قطارشهری تهران به اتمام رسید، اما پرداخت معوقات کارگرانی که در این مدت تحت نظر شرکت زمان روب مشغول به کار بودند، همچنان نامشخص است.
این کارگر تصریح کرد: به علت معوقات مزدی بار‌ها درون مترو و یا مقابل دفترمرکزی مترو واقع در چهارراه کالج تجمع کردیم، اما نتیجه‌ای برایمان نداشته است.
وی اظهار کرد: تا قبل از اینکه مسئولیت ما به شرکت زمان روب سپرده شود با اینکه فرزندی نداشتم ،حدود یک میلیون و دویست هزارتومان مزد دریافت می‌کردم اما بعد از اینکه بخش خدمات مترو تحت نظر شرکت پیمانکاری قرار گرفت در حالی که دارای فرزند شده‌ام، میزان دریافتی دستمزدم به دلایل نامعلومی به مبلغ حدود یک میلیون تومان کاهش یافته است .
این کارگر بخش خدمات مترو گفت: در ماه‌های پایانی سال که تمام شاغلین کشور عیدی خود را دریافت می‌کنند ما کارگرانی که حدود ۹ ماه از سال را تحت نظر شرکت پیمانکار قبلی کارکرده‌ایم اما در نتیجه جابجایی پیمانکار، وضعیت ۷ ماه اضافه کاری، ۱۴ ماه سنوات، دوماه بیمه و ۹ماه عیدی که مدیران پیمانکاری قبلی مسئول پرداخت آن بودند هنوز نامشخص است.

-------------------------

بیکاری در کردستان، جان یک کولبر را گرفت

به گزارش ایلنا، یک کولبر جوان روز پنج شنبه در اثر سکته قلبی جان خود را از دست می‌دهد.
«احمد عزیز‌پور»، ۳۵ ساله است دو فرزند دارد و در انتظار فرزند دیگری است که همین روز‌ها از راه می‌رسد.
احمد اهل روستای کوچکی در ۱۵ کیلومتری شهر بانه است. احمد کولبری است که جانش را کف دست می‌گیرد و در کوههای سخت و نامهربان کردستان، هر روز کیلومتر‌ها راه را با کولبار سنگین بر دوش، طی می‌کند.
احمد کولبر نیست، اصلا کولبری شغل نیست، یک راه میانبر است برای مردان روستاهای کردستان، راهی می‌انبر برای زنده ماندن، برای از گرسنگی نمردن.
احمد کارگر ساختمانی است که زمستانهای سرد کردستان بیکار است و کول می‌برد.
احمد پنج شنبه در حین حمل بار، گرفتار سیلاب می‌شود و از شدت فشار وارده سکته قلبی می‌کند.
فرزندی که در راه است احمد را نمی‌بیند، جسد او را صبح شنبه بیمارستان صلاح الدین ایوبی شهر بانه تحویل خانواده او می‌دهد.
حالا خانواده احمد، بی‌نان آور و بی‌سرپرست‌‌ رها شده است هیچ مرجع و مقامی هم پشتیبان خانواده یک کارگر ساختمانی فصلی نیست که زمستان‌ها کول می‌برد و بار کول آنقدر سنگین است که سکته می‌کند و می‌میرد.
و این قصه، قصه‌ای تکراری است. کارگران ساختمانی فصلی روستاهای کردستان در زمستانهای سرد راهی به جز کولبری و نان آوری به جز کوههای مرزی سخت ندارند.
کولبری، مرگ خاموش کارگران بیکار کردستان است.
فشار کولبری به حدی سنگین است که مرگ کارگران حین حمل بار چیز عجیبی نیست. سال گذشته، زمستان، علی اهل یک روستای دیگر از حوالی بانه زیر فشار بار سکته می‌کند و سال‌های قبل نیز کارگران دیگری به همین سرنوشت دچار شده‌اند و این مرگ خاموش در کردستان همچنان قربانی می‌گیرد.

-------------------------

واژگونی سرویس ایاب ذهاب کارگران 35 زخمی برجای گذاشت

به گزارش منابع خبری ایلنا از عسلویه، بامداد امروز سرویس حمل و نقل کارگران فاز دوم عسلویه مربوط به شرکت «پتروشیمی مخازن سبز عسلویه» دچار حادثه شده و واژگون می شود.
به گفته این منابع کارگری، این حادثه 35 نفر از کارگران این پتروشیمی زخمی در بر داشت و از جزئیات آن اطلاع دقیقی در دست نیست.
پیش از این در سال گذشته، فرسوده بودن سرویس حمل و نقل کارگران شاغل در فاز ۱۲ پارس جنوبی به مصدومیت ۲۱ نفر انجامید.
شرکت «پتروشیمی مخازن سبز عسلویه» در زمینه ذخیره مواد پترو شیمیایی و محصولات تولیدی طرح های فاز دوم پتروشیمی در عسلویه فعالیت می کند.

-------------------------

پیکر کارگر جان باخته شرکت برق اهواز به خاک سپرده شد

منابع مطلع درباره جزئیات مرگ این کارگر به ایلنا گفتند: «مش رحیم لارکی» کارگر میانسال شرکت برق منطقه ای اهواز بود که در روز پنجشنبه (سیزدهم اسفند ماه)بر اثر حادثه در محل کار جان خود را از دست می دهد.
از قرار معلوم در روز حادثه مرحوم لارکی برای بررسی و رفع اشکالات کابل های برق از بالابری استفاده می‌کند که ارتفاع آن به نسبت محل انجام کار کوتاهتر بوده است و در نتیجه پس از پایان کار زمانی قصد داشته به زمین بیاید براثر سقوط از ارتفاع 15 متری جان خود را از دست می‌دهد.
لازم به ذکر است با توجه به این که شغل این کارگر در طبقه مشاغل سخت و زیان قرار داشته، اما وی در زمان حادثه حدود 35 سال سابقه کار داشته است.

-------------------------

کارگران تعدیل شده کاشی ایرانا تجمع کردند

یکی از کارگران معترض در تشریح جزئیات اخراجشان به ایلنا گفت: ما ۱۳۰ کارگر اخراجی کارخانه کاشی و سرامیک ایرانا هستیم که کارفرما از ابتدای اسفند از ورودمان به کارخانه جلوگیری کرده است.
از قرار معلوم تعدیل کارگران مورد نظر با پیشنهاد مکتوبی که اواخر ماه گذشته از سوی انجمن صنفی کاشی و سرامیک در مورد تعلیق سه ماهه خطوط تولید کارخانجات کاشی و سرامیک کشور صورت گرفته مرتبط است
کارگر تعدیل شده کاشی ایرانا افزود: ظاهرا مدیریت این واحد تولیدی به فاصله دو روز از انتشار این نامه از تمدید قرار داد خاتمه یافته کارگران موقت شاغل در کاشی ایرانا خودداری کرده و این در حالی است که میان تعدیل شدگان کارگرانی با سابقه کار در محیط سخت و زیان آور هستند.
وی اضافه کرد: جمعا حدود ۱۸۰ کارگر قراردادی در کارخانه کاشی و سرامیک ایرانا هستیم که سابقه کاری آنها تا نزدیک به ۱۹ سال هم می رسد و از این میان در حال حاضر قرارداد کاری ۱۳۰ نفر از ابتدای ماه جاری دیگر تمدید نشده است.
او ادامه بابیان اینکه قرارداد ۵۰ کارگرباقی مانده تا پایان فروردین ماه خاتمه خواهد یافت، گفت: در حال حاضر باقیمانده کارگران نیز نگرانند که مبادا در راستای پیشنهاد مطرح شده از سوی انجمن صنفی کارخانه‌های کاشی و سرامیک قراردادکاری آنها نیز دیگر تمدید نشود.

-------------------------

مخالفین افزایش دستمزد، مجاب می‌شوند ولی زیر بار نمی‌روند

به گزارش ایلنا، «فرشاد اسماعیلی» از پژوهشگر حقوق کار و تامین اجتماعی در یادداشت پیش‌رو با یادآوری تکلیفی که در قانون کار برای افزایش مزد کارگران تعیین شده است، به نقد رفتار کارفرمایانی می‌پردازد که این روزها مدام از مخالفت با افزایش مزد صحبت می‌کنند:
بحث افزایش واقعی دستمزد کارگران هرچند یکی از مطالبات جامعه صنفی کارگری می‌باشد اما بیشتر از آنکه بحثی جناحی یا نگرانی مکتبی باشد چالشی قانونی و حقوقی است.

عدم اجرای کامل ماده ۴۱ قانون کار تخلف است
مساله افزایش دستمزد به دلایل مختلفی که سالهاست فعالان کارگری و اقتصاددانان مستقل مطرح کرده‌اند بحثی حقوقی است. اما باید یاد آور شویم که ادعای مساله حقوقی بودن افزایش واقعی حداقل دستمزد بهانه ایی برای به حاشیه امن بردن مساله ایی کارگری نیست. بحث افزایش حداقل دستمزد مساله ایی کاملا حقوقی و در عین حال انضمامی و عینی است. حقوقی بودن مساله اما قرار نیست بحث را به سمت انتزاعی شدن پیش ببرد. حقوقی بودن مساله حداقل دستمزد علاوه بر اینکه ماهیتا قابل دفاع است از منظر کارکردی نیز میزان احتمال منجر به نتیجه شدن مساله را افزایش می‌دهد.
از همه نکات و چالش‌های حقوقی ظریف و عمده ایی که ماده ۴۱ قانون کار و در پیوستار آن مواد مرتبط دیگر قانون کار که بگذریم، مهم‌ترین و مغفول‌ترین بحث حقوقی افزایش حداقل دستمزد این است که؛ «قانونگذار هرگز کار عبث نمی‌کند». این گذاره گذاره ایی است که همه حقوق خوانان دانشکده‌های حقوق در ایران در‌‌ همان ترم اول در مقدمه علم حقوق می‌خوانند. همه حقوق خوانان با خواندن مقدمه علم حقوق و گذراندن این واحد درسی می‌آموزند که کار قانونگذار ی پند و اندرز نیست و قانون همواره با الزام همراه است. این بحث بدیهی در ماده ۴۱ قانون بسیار به درد ما فعالان حوزه کارگری می‌خورد.
الزام آور بودن از ویژگی‌های ذاتی قانون است. فرق قانون با دیگر هنجار گذاری‌ها یا توصییه‌ها و پندهای حکومتی این است که عدم اجرای آن واکنش دستگاه‌های متصدی ضمانت اجرا را به همراه خواهد داشت. همه حقوق خوان‌ها می‌دانند که هر تکلیفی که قانونگذار وضع می‌کند قطعا می‌بایست دارای ضمانت اجرا باشد. بنابراین طبعا تمام این بدیهیات در مبحث قانون کار و ماده ۴۱ این قانون و مبحث الزام قاونگذار به شورای عالی کار برای رعایت مفاد ماده و مواد دیگر هم جاری است. به عبارت ساده‌تر اگر شورای عالی کار در راستای ماده ۴۱ قانون کار دو فاکتور «تورم» و «سبد معیشت» را مد نظر قرار ندهد که سال‌ها هم قرا نداده است، قطعا مرتکب تخلف شده است.

تهدید به تعدیل نیرو؛ خودکشی کارفرمایان است
در گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع تعیین حداقل دستمزد سال ۹۵ کارگران، جمال رزاقی جهرمی، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفته است: کارفرمایان تمایلی به افزایش مزد ندارند واگر وزارت کار یا هر مرجع دیگری به کارفرما برای افزایش دستمزد فشار بیاورد، درآینده با ریزش نیروی کار خواهیم بود. رزاقی نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار با بیان اینکه افزایش مزد کارگران خارج از توان کارفرمایان است گفته است: افزایش مزد باعث کاهش نیروی کار می‌شود.
این اولین باری نیست که کارفرمایان بر سر مسائل کارگری از تهید به تعدیل نیرو استفاده می‌کنند. کارتی که کارفرمایان در مذاکرات شورایی عالی کار از آن استفاده می‌کنند و قدرت به تهدیدی که ریشه‌اش متاسفانه به‌‌ همان مشکلات حقوقی ماده ۷ قاون کار و تبصره‌های آن بر می‌گردد. کارفرمایانی که با توجه به عدم اجرای تبصره‌های یک و دو ماده ۷ قانون کار به خود اجازه می‌دهند قرادادهای موقت کوتاه مدت یک ماه و سه ماهه و شش ماه ببندند و هر وقت دلشان خواست کارگران را بیرون کنند و اقدامی به تمدید قرارداد نکنند و حالا هم سر مذاکرات افزایش حداقل دستمزد از آن استفاده می‌کنند.
قدرتی که کارفرمایان برای تهدید به تعدیل نیرو کار به دست آورده‌اند ناشی از این مساله است که هنوز نتوانسته اییم به لیستی از مشاغل با ماهیت مستمر و غیر مستمر برسیم و کارفرمایان را قانونا ملزم کنیم که در مشاغل با ماهیت مستمر اجازه ندارند قراردادهای موقت کوتاه مدت ببندند.
اجرا نشدن همین تبصره ماده ۷ یا به عبارت دیگر‌‌ همان عدم تهیه فهرست مشاغل مستمر و غیرمستمر است که این قدرت را به کارفرماین داده که مدام با خطر تعدیل نیرو، طرف‌های مذاکره را تهید کنند.
اما کارفرمایان هنوز به این تحلیل نرسیده‌اند که پیکان تهدید تعدیل نیرو به سمت خود جامعه کارفرمایی نشانه رفته است. این تهدید بوم رنگی است که به سمت خود کارفرمایان بر می‌گردد. تهدید به تعدیل نیرو در تمام بخش‌های تولیدی و خدماتی، نتیجه ایی که برای فضای کسب و کار کشور دارد بیکاری است. بحرانی که علاوه بر نشاندن بار مالی سنگین بیمه بیکاری بر دوش سازمان تامین اجتماعی به عنوان سازمانی که خانه کارگران محسوب می‌شود و این سازمان را از ارائه خدمات مهم‌تر کوتاه مدت و بلند مدت دیگر باز می‌دارد، منجر به هزار پیامد بحران زای اجتماعی دیگر خواهد شد. بیکاری هرچند تنها مشکل کارگران به حساب نمی‌آید اما قطعا منجر به کاهش قدرت خرید کارگران خواهد شد و کاهش قدرت خرید کارگران یعنی کاهش تقاضا و و این مسیر در این سیکل یعنی ناتوانی در خرید کالا و این یعنی از دست رفتن بازار و بالا رفتن نرخ رکود و این یعنی تعطیلی کار و کاسبی همین کارفرمایان.
شعاع بیکاری یا تعدیل نیرو فقط در دایره خانواده کارگران محصور نمی‌ماند و تا مویرگی‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور کشیده می‌شود و قطعا بحران آن دامن گیر کارخانه دارد‌ها نیز می‌شود.
با بدیهی‌ترین ‌ترین تحلیل‌های اقتصادی بازار متوجه خواهیم شد که تهدید به تعدیل نیرو از سوی نمایندگان کارفرمایان در قبال افزایش واقعی دستمزد از سوی نمایندگان کارگران، اگر خودکشی کارفرمایان نباشد قطعا اقدامی علیه خودشان محسوب می‌شود.
اینکه کارگران را بترسانیم که اگر بر افزایش حداقل دستمزد پافشاری کنید مجبور می‌شویم نیرو‌ها را تعدیل کنیم یا قرادادهای کوتاه مدت را تمدید نمی‌کنیم، این تهدید هیچ معنایی به جز رفتار بی‌منطق یک طرف مذاکره برای به کرسی نشاندن کاهش قدرت خرید کارگران نخواه بود. کاهش قدرت خرید کارگران یعنی گام برداشتن به سوی تعطیلی کسب و کار کارگاه‌ها و ورشکستگی اقتصادی جامعه کارفرمایی.
بنابر این، ضرورت انطباق هرچه بیشتر میزان درآمد و هزینه‌های کارگران، به خرج دادن منطق اقتصادی و افزایش واقعی حداقل دستمزد را توجیه می‌کند.

کارفرمایانی که مجاب می‌شوند ولی زیر بار نمی‌روند
بسیاری از اقتصاددانان نئولیبرال داخلی سالهاست که هم پیمان و همگام با کارفرمایان عمده، تابلو اعلان مخالفت با افزایش دستمزد را به سینه‌شان آویزان کرده‌اند. سالهاست بر این تابلو ادعای کاذب، واهی و غیر علمی «افزایش دستمزد موجب تورم خواهد شد» درج شده است.
هرچه آمار و ارقام عقب ماندگی دستمزد را روی نمودار نشان می‌دهیم، هرچه وضعیت فلاکت بار کارگران را روایت می‌کنیم، هرچه گره خوردگی بازار کسب و کار را تحلیل می‌کنیم، هرچه از عقب ماندگی دستمزد در سالهای جنگ و سالهای تورم سند ارائه می‌کنیم، هرچه هرچه از گره گشایی فضای کسب و کار از طریق افزایش دستمزد می‌گوییم، کارفرمایان به هیچ وجه دفاع موجه و مستدل و متقنی ارائه نمی‌کنند و در عین حال از ادعاهای غیر واقعی و غیر علمیشان نیز دست بر نمی‌دارند. ادعایی که بار‌ها توسط پژوهشگران مستقل بی‌اساس بودن آن به چالش کشیده شده است. خلاصه اینکه سالهاست اقتصاددانان نئولیبرال و کارفرمایان عمده؛ «مجاب می‌شوند ولی زیر بار نمی‌روند».

-------------------------

کارگران پلی اکریل معوقات مزدی دارند/ چوب حراج به بزرگترین قطب نساجی کشور

جمعی از کارگران شرکت پلی اکریل اصفهان در تماس با ایلنا از معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، ۱۷۰۰ نفر در شرکت پلی اکریل و شرکت‌های اقماری آن مشغول به کار هستند که بین دو تا چهار ماه معوقات مزدی دارند که مدیر عامل قول مساعد داده است در روزهای آتی همه مطالبات مزدی کارگران پرداخت خواهد شد.
کارگران پلی اکریل خصوصی سازی این شرکت در دهه هفتاد را عامل اصلی مشکلات فعلی کارگران می‌دانند و می‌گویند: اجرای ناقص خصوصی سازی در این شرکت مادر صنایع نساجی، از یک طرف توان تولید شرکت را کاهش داده و از طرف دیگر، وضعیت شغلی و معیشتی کارگران را تنزل داده است.
این شرکت در طی روند خصوصی سازی، در سالهای گذشته بار‌ها دست به دست چرخیده است و شرکتی که زمانی سرآمد واحدهای تولیدی کشور بوده است، اکنون با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند.
از قرار معلوم در ادامه خصوصی سازی‌ها، آگهی برگزاری مزایده دفتر مرکزی شرکت اخیرا در روزنامه‌ها منتشر شده است. این مزایده قرار است، ۱۹ اسفندماه برگزار شود.
کارگران از واگذاری دفتر مرکزی شرکت از طریق مزایده ابراز نگرانی کردند و گفتند: با روالی که پیش گرفته شده است، همه اموال و دارایی های شرکت به ثمن بخس به حراج می رود و کسی پاسخگو نیست.

-------------------------

مصدومیت یک کارگر بر اثر آتش سوزی در پاساژ تجاری

«سید جلال ملکی»در گفت‌و‌گو با ایلنا گفت: در ساعت ۵:۳۷ صبح امروز آتش سوزی گسترده‌ای در یک پاساژ تجاری واقع در خیابان سعدی نرسیده به تقاطع جمهوری به سامانه ۱۲۵ اعلام و ماموران چهار ایستگاه آتش نشانی به همراه خودروهای پشتیبانی به محل حادثه اعزام شدند.
ملکی گفت: در طبقه سوم یک پاساژ تجاری چندین کارگاه تولیدی کیف و کفش وجود داشت که در یکی از این کارگاه‌های انفجار ایجاد می‌شود و در ادامه شعله‌های آتش بخش زیادی از طبقه سوم این پاساژ تجاری را فرا گرفت.
وی با بیان اینکه بر اثر شدت انفجار تمامی دیواره‌ها و شیشه‌ها تخریب و شکسته شد گفت: یک کارگر ۴۵ ساله بر اثر تخریب دیوار‌ها از ناحیه پا دچار آسیب شد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران افزود: آتش نشانان از چند طرف از طریق نردبان‌های هیدرولیکی و راه پله‌های پاساژ وارد عملیات شده و موفق شدند در ساعت۴۵: ۸ آتش را کاملا خاموش کنند.
ملکی تاکید کرد: هم اکنون آتش نشانان مشغول عملیات ایمن سازی و لکه گیری هستند و در ادامه کار‌شناسان آتش نشانی علت وقوع این آتش سوزی را بررسی می‌کنند.

-------------------------

سقوط کارگر ساختمانی در ساختمان در حال ساخت

براساس اخبار دریافتی ایلنا، درپی تماس کارگران ساختمانی با سامانه ۱۲۵ و اطلاع رسانی وقوع حادثه، ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی تهران نیروهای عملیاتی ایستگاه ۷۱ و گروه امداد و نجات ۱۲ را ساعت ۰۵ :۱۵روز گذشته به خیابان گلبرگ (مسیر شرق به غرب)، خیابان شهید اکبری اعزام کرد.
«عابدین شجاعی‌پور» رئیس ایستگاه ۷۱ درباره جزئیات این حادثه گفت: محل حادثه یک کارگاه ساختمانی بود که بنا به گفته شاهدان کارگران در آن مشغول به کار بودند که یکی از کارگران از طبقه منفی سه به طبقه منفی شش سقوط کرده بود.
وی افزود: نیروهای عملیاتی پس از ایمن سازی محل حادثه، با رعایت اصول ایمنی کارگر ۴۱ ساله که از ناحیه دست راست مصدوم شده بود را بر روی برانکارد فیکس کردند و به محل امن منتقل کردند.
شجاعی پور خاطرنشان کرد: آتش نشانان کارگر مصدوم را برای انتقال به مراکز درمانی تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل داده و پس از ایمن سازی محل حادثه و ارائه تذکرات ایمنی به مسئولین ساختمان به مأموریت خود پایان دادند.

-------------------------

اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه به طور مشروط خاتمه یافت

منابع کارگری ایلنا در در شهر شوش با اعلام این خبر افزودند: به دنبال برپایی اجتماعات صنفی روزهای گذشته کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه، شب گذشته (شنبه ۱۵ اسفند) مدیران دولتی و نماینده خریدار خصوصی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای رسیدگی به مشکلات صنفی کارگران معترض این واحد صنعتی تشکیل جلسه دادند و در نتیجه برپایی این جلسه کارگران معترض به تجمع خود خاتمه دادند.
به گفته منابع ایلنا پیش از آنکه جلسه شب گذشته برگذار شود، اعضای شورای تامین شهرستان شوش در خصوص نحوه واگذاری مجتمع نیشکر هفت تپه به بخش خصوصی و مطالبات صنفی کارگران آن در محل فرمانداری این شهرستان تشکیل جلسه داده بودند.
بر اساس این گزارش، در جلسه‌ات فوق تصمیم گرفته شده است که بعد از واگذاری کامل مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به بخش خصوصی، کارفرمای جدید ضمن قبول همه تعهدات قانونی مراحل واگذاری باید علاوه بر تامین امنیت شغلی کارگران، همه مطالبات معوقه آنان را پرداخت کند.
همچنین از قرار معلوم کارفرمای جدید قبول کرده بخشی از مطالبات مزدی بیش از ۱۵۰۰ کارگر را که شامل دستمزد ماه‌های دی و بهمن و نیز پاداش پایان سال جاری می‌شود را امروز (یکشنبه ۱۶ اسفند ماه) به حساب آنها پرداخت کند.
در همین رابطه، یکی از کارگران که نخواست نامش فاش شود به ایلنا گفته است کارگران در پی تصیمات اتخاذ شده در جلسات دیروز وشب گذشته، امروز یکشنبه (۱۶ اسفند ماه) مشروط به انجام تعهدات از سوی کارفرمای بخش خصوصی به کار بازگشته‌اند.
کارگران در روزهای گذشته به خبرنگار ایلنا گفته بودند در شرایط کنونی که مدیریت کنونی مجتمع همواره مدعی مواجه بودن با مشکل کمبود منابع مالی است، ورود بخش خصوصی به این محیط صنعتی می‌توان از منظر آن‌ها به معنی تعطیلی این واحد صنعتی تلقی شود.
در عین حال گزارش می‌رسد معوقات حقوقی حدود ۷۰۰ نفر از کارگران روزمزد به پنج ماه می‌رسد و تعدادی از (حدود ۸۰ نفر) راننده‌های کامیون) که با ماشین‌های استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند مدعی‌اند در ۶ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.

-------------------------

گیر کردن دست کارگر جوان زیر دستگاه ضربه کوب کارگاه صحافی

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، در پی بروز این حادثه و تماس با سامانه ۱۲۵، ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران زنگ ایستگاه ۳۷ را به صدا درآورد و آتش نشانان در ساعت۱۶ : ۱۰ روز گذشته جمعه (چهاردهم اسفند ماه) به محل وقوع حادثه واقع در شهرک مسعودیه، تقاطع خیابان شیرازی و مظاهر، کارگاه صحافی اعزام شدند.
حمیدرضا حسین ریکا فرمانده آتش نشانان اعزامی به محل حادثه دراین باره گفت: با رسیدن به محل حادثه مشخص شد، دست چپ بانوی جوانی که در کارگاه صحافی با دستگاه ضربه کوب برقی مشغول به کار بود بر اثر بی‌احتیاطی ناگهان زیر دستگاه گیرکرده که با درد و ناراحتی وی همراه بود.
وی افزود: آتش نشانان با قطع برق دستگاه و اجرای ایمن سازی‌های لازم با رعایت نکات ایمنی و با استفاده از ابزارهای لازم اقدام به باز و آزاد کردن فک متحرک دستگاه، با احتیاط دست بانوی جوان را از زیر دستگاه خارج کردند.
فرمانده آتش نشانان خاطرنشان کرد: پس از رهاسازی دست مصدم، آتش نشانان تا رسیدن عوامل اورژانس اقدامات لازم اولیه را توسط جعبهٔ کمکهای اولیه انجام و همزمان با رسیدن عوامل اورژانس، وی را تحویل ایشان داد.

-------------------------

تجمع بازنشستگان صندوق فولاد مقابل استانداری

«ابراهیم دستمزد»در خصوص معوقات مستمری بازنشستگان صندوق فولاد به خبرگزاری ایلنا گفت: صبح امروز (شنبه پانزدهم اسفند ماه) برای چندمین بار تعدادی از بازنشستگان این صندوق درپی پرداخت نشدن سه ماه مستمری مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.
معاون فنی و عملیات کانون بازنشستگان صندوق فولاد گفت: در تجمع امروز استاندار اصفهان با حضور در جمع بازنشستگان صندوق فولاد به آن‌ها وعده داد که معادل یک ماه از مطالبات آنها در روز یکشنبه (۱۶ اسفند) و باقیمانده معوقات آنها تا پایان هفته جاری پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: پیش از این نیز در تجمع روز سه شنبه (یازدهم اسفند) تعدادی از بازنشستگان صندوق فولاد، استاندارد اصفهان وعده داده بود که مطالبات آنها تا روز پنجشنبه (سیزدهم اسفند ماه) پرداخت خواهد شد که این وعده محقق نشد.
دستمزد گفت: در حال حاضر بازنشستگان صندوق فولاد امیدوارند که معوقات مزدی آنها طبق وعده امروز استاندار اصفهان پرداخت شود.

-------------------------

مرگ کارگر جوان به دلیل نقص فنی دستگاه حمل کاشی

«عباس عظیمی» دبیر مجمع کارگران استان اصفهان درباره این حادثه که منجر به مرگ کارگر جوان ۲۲ ساله‌ای در کارخانه کاشی نیلو نجف آباد شد در گفتگو با ایلنا، گفت: متوفی «رضا مولیانی» کارگر قراردادی بود که ظاهرا حدود یک سال و نیم از شروع به کارش در این کارخانه می‌گذشت.
عظیمی گفت: از قرار معلوم چون این کارگر در آستانه ازدواج قرار داشته برای تأمین هزینه‌های ازدواج بیشتر شب‌ها در کارخانه اضافه کار می‌مانده است.
وی افزود: کارگران این کارخانه بدون اینکه از زمان استخدام تحت آموزش مهارتی قرار گرفته باشند هرگاه دستگاه نقصی پیدا می‌کرده شخصا برای رفع آن اقدام می‌کرده‌اند.
عضو هیئت مدیره مجمع کارگران استان اصفهان تصریح کرد: در شب حادثه نیز در زمان بروز نقص فنی دستگاه حمل بار این کارگر جوان به همراه همکارانش برای رفع نقص فنی دستگاه اقدام می‌کنند که این عمل منجر به بروز حادثه و مرگ این کارگر جوان می‌شود.
از قرار معلوم پس از بروز حادثه این کارگر به بیمارستان منتقل می‌شود اما به علت شدت جراحات صبح چهارشنبه جان خودرا از دست می‌دهد.

-------------------------

پرداخت بخشی از مطالبات کارگران فازهای۲۰ و ۲۱ عسلویه

منابع خبری ایلنا در عسلویه از پرداخت بخشی از مطالبات کارگران پیمانکاری فازهای ۲۰ و ۲۱ عسلویه خبر دادند.
به گفته این منابع، برخی از شرکت‌های پیمانکاری مطالبات مزدی ماههای آذر و دی را پرداخت کرده‌اند و قول داده‌اند دستمزد بهمن ماه را نیز در روزهای آتی و قبل از پایان سال پرداخت کنند.
از قرار معلوم برخی دیگر از شرکت‌های دست چندم، فقط دستمزد آذر ماه را پرداخت کرده‌اند.
کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ نگران عملی نشدن وعده‌های پیمانکاران و عدم پرداخت مطالبات مزدی قبل از پایان سال هستند.

-------------------------

معطلی ۱۴کارگر «سها طب» در دریافت مطالبات حقوقی

منابع کارگری ایلنا در مشهد گزارش داده‌اند از تابستان سال جاری تاکنون ۱۴ کارگر باقیمانده در این کارخانه تولید کننده تجهیزات پزشکی در مشهد بابت مطالبات مزدی و حق بیمه‌ طلبکارند.
به ادعای کارگران، در کارخانه سها طب تا سال ۸۷ حدود ۱۲۰ کارگر مشغول فعالیت بودند اما از آن زمان تاکنون به تدریج مشکلات مدیریتی باعث ریزش کارگران شاغل در این واحد تولیدی شد.
کارگران باقیمانده سها طب می‌گویند: هم اکنون شرایط تولید این واحد تولیدی به حدی نامناسب و بحرانی است که آنها نگران پرداخت مطالبات مزدی و امنیت شغلی خود هستند.
کارگران «سها طب» درباره معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند علاوه بر تعویق ۹ ماه حقوق، بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز از سال ۸۳ به بعد با مشکلات زیادی روبروست.
کارگران سها طب در خاتمه به ایلنا گفته‌اند؛ صحبت ما با مسئولان نهادهای دولتی در استان خراسان رضوی است که با وجود شنیدن صدایمان هیچ تغییری در وضعیت شغلیمان نمی‌دهند. ما بار‌ها برای پیگیری مطالباتمان به اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی و سایر نهاد‌های مرتبط با مشکلاتمان در استان مراجعه کره‌ایم اما هیچ توجه‌ای به مشکلات ما نشده است.
گفتنی است صنایع مهندسی پزشکی «سها طب» علاوه بر تولید تجهیزات پزشکی و طراحی آن در زمینه تولید سازه‌های فلزی نیز فعالیت دارد. در حال حاضر اعم فعالیت این کارخانه در تولید واجرای پروژه‌ای فلزی صورت می‌گیرد.

-------------------------

کارگران نی شکر هفت تپه صبح امروز تجمع کردند

در این زمینه یکی از کارگران حاضر در تجمع با اعلام این خبر به ایلنا گفت: سازمان خصوصی سازی، اخیرا سهام مجتمع نی شکر هفت تپه را با همه مستغلات وزمین‌های تحت مالکیت به صورت ۹۵ درصدی به بخش خصوصی واگذار کرده است، این درحالیست علاوه بر آنکه این واگذاری بدون اطلاع کارگران صورت گرفته است در آن وضعیت شغلی ومطالبات کارگران دیده نشده است.
او با بیان اینکه کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه مطالبات مزدی زیادی از کارفرمای سابق خود دارند افزود: اگر موضوع خصوصی سازی مجتمع به اطلاع کارگران می‌رسید بیش از هزارو ۵۰۰ کارگر شاغل می‌توانستند بجای مطالبات سنواتی خود بخشی از این مجتمع واملاک آن را با شرایطی که برای سرمایه گذار جدید در نظر گرفته شده است مطالبه کنند.
به گفته وی، با وجود آنکه در چندین نوبت از مسئولان استانی وشهرستانی از سوی کارگران خواسته شده است مانع خصوصی سازی این مجتمع کشاورزی وهکتار‌ها از زمینهای این واحد به بخش خصوصی شوند اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجه بوده وسکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این واحد شده است.
این کارگر مجتمع نی شکر هفت تپ در خاتمه تصریح کرد: این حق کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه است که بخواهند بابت وصول طلب خود مالک بخشی از کارخانه و این زمین‌ها باشند اما متاسفانه بدون اطلاع کارگران مراحل واگذاری کارخانه ومزارع نی شکر آن به بخش خصوصی درحال انجام است.

-------------------------

ایران چوب قزوین با ۸۰ کارگر تعطیل شد/ وضعیت نامشخص کارگران در کارگاه جدید

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولیدی گزارش کردند، کارخانه ایران چوب که در زمینه ساخت انواع تخته‌های چوب در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد، از اول بهمن ماه تعطیل شده و تمامی ۸۰ کارگر آن هم اکنون بیکارند.
این کارگران که بصورت میانگین بین یک ماه تا ۱۵ سال سابقه کار دارند، می‌گویند: تا پیش از تعطیلی این واحد تولیدی حدود ۱۸ کارگر دیگر این واحد تولیدی اخراج شده بودند.
این کارگران می‌گویند کارفرما بعد از اعلام تعطیلی کارخانه تجهیزات وماشین الات آن را به یک واحد تولید کننده صنایع چوبی دیگری به نام «سکویا پارس» در شهرک «کاسپین» واقع شده است انتقال داده واز آنها خواسته است که پس از تسویه حساب بصورت پیمانکاری در محل جدید کارکنند.
آنها می‌گویند در نهایت طبق پیشنهاد کارفرمای پس از تسویه به محل جدید کار مراجعه می‌کنند اما چون در متن قرارداد اشاره‌ای به مشخصاتی همچون تاریخ شروع و خاتمه اشاره نشده است و در نتیجه آنها به همین دلیل از امضاء قرار داد خودداری کرده‌اند.
کارگران بیکارشده ایران چوب می‌گویند پذیرفتن وضعیت شغلی جدید در کارخانه سکویا پارس برای کارگرانی که بصورت میانگین ۱۵ سال سابق کار مستمر در کارخانه ایران چوب را دارند بسیار سخت است واین کارگران برای تامین امنیت شغلی خود از کارفرمای این شرکت تضمین می‌خواهند.
در این رابطه به نقل از کارگرانی که تاکنون در مقابل امضا قراردادهای موقت در کارخانه سکویا پارس مقاومت کرده‌اند گفته می‌شود: در این مدت کوتاه کارفرما ی ایران چوب تلاشی را برای متقاعد کردن کارگران که تا آن زمان با قرارداد مستمر کار می‌کردند به امضا قرادادهای موقت کار آغاز کرد که در نتیجه این اقدامات حدود ۲۰نفر از کارگران کم سابقه با پذیرش شرایط جدید کارفرمای جدید قراردادهای موقت را امضا کرده‌اند.
کارگران یاد شده در توضیح اینکه چرا برخلاف سایر همکارنشان حاضر به پذیرش شرایط جدید کار نشده‌اند می‌گویند: برخلاف ادعای کارفرما مبنی بر تضمین امنیت شغلی کارگران، همه ما می‌دانیم با توجه به شرایط نامساعد بازار کار امضای قرارداد موقت کار آنهم سفید امضاء باعث می‌شود تا امنیت شغلی ما بیش از همیشه در معرض تهدید قرار بگیرد.
کارگران در خاتمه گفتند: کارخانه ایران چوب که سالها دارای تولید و بازار فروش خوبی بود اما از یکسال قبل کارفرما به بهانه نامناسب خواندن شرایط تولید بدنبال تعطیلی کارخانه بود و در این مدت نیز مرتبا کارگران با کمک رسانه‌های کارگری این موضوع را به مسئولان بار‌ها هشدار داده بودند.

-------------------------

کارگران شهرداری میرجاوه معوقات مزدی دارند

به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان، مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
این کارگران که در بخش های مختلف خدماتی و فضای سبز مشغول به کار هستند بین یک تا سه ماه معوقات مزدی دارند و عیدی آنها در روزهای پایانی سال پرداخت نشده است.
از طرف دیگر شهردار میرجاوه، کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی را علت تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران شهرداری اعلام کرد.
«عزیز احمد ریگی» در گفتگو با یک رسانه محلی از تلاش برای پرداخت مطالبات خبر داد و گفت: حقوق معوقه کارگران شهرداری یک ماه است و این نیز به دلیل کمبود درآمدهای شهرداری و منابع مالی می باشد چراکه درآمد شهرداری میرجاوه از محل گمرک و پایانه هاست که عوارض چندانی ندارند از طرفی به خاطر وضعیت پایین معیشت مردم میرجاوه و مسکوت ماندن ساخت و ساز شهری، شهرداری فعلا با مشکل مواجه شده است و جوابگوی حقوق کار گران و کارکنان نیست.

-------------------------

مرگ کارگر راه آهن در حادثه برخورد قطار

براساس اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه در خط ریلی بین ایستگاه‌های احمدآباد و خاتون آباد استان کرمان و برای یک کارگر ۳۸ ساله اتفاق افتاده است.
از قرار معلوم، کارگران راه آهن هنگام کار بر روی خطوط ریلی، ناگهان با یک قطار که از سیرجان به سمت بافق در حرکت بود مواجه شدند و کارگر متوفی که نزدیک‌ترین کارگر به قطار بود فرصت فرار پیدا نکرد.
فرمانده انتظامی شهرستان رفسنجان با اشاره به اینکه تحقیق درباره یافتن مقصر اصلی حادثه آغاز شده است گفت: مسئولان راه آهن باید هنگام اعزام کارگران برای تعمیر یا بازدید خطوط ریلی، آن‌ها را از زمان حرکت قطار‌ها آگاه کنند و به لوکوموتیورانان نیز موقعیت کارگران را اطلاع دهند و علاوه بر آن در فواصل نزدیک به محل‌های در دست تعمیر، علائم و پرچم‌های هشدار دهنده قرار دهند.

-------------------------

معلمان حق التدریس ۶ ماه معوقات مزدی دارند

جمعی از معلمان حق التدریس در تماس با ایلنا از چند ماه معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این معلمان، در بسیاری از مدارس از مهرماه به این معلمان هیچ گونه پرداختی انجام نشده است.
این معلمان از نامشخص بودن وضعیت بیمه خود ابراز نگرانی کردند و گفتند حق بیمه معلمان حق التدریس مرتب پرداخت نمی شود و این معلمان با سالها سابقه تدریس از مزایای قانونی محرومند.
این معلمان خواستار ساماندهی اشتغال خود توسط وزارت آموزش و پرورش هستند و توقع دارند این وزارتخانه به مسئولیت های قانونی خود در قبال کادر آموزشی عمل کند.

-------------------------

کارگران پیمانی اتوبوس رانی آبادان بدنبال تبدیل قرارداد کار

کارگران اتوبوس رانی آبادان با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود ۱۰۰ کارگری که در بخشهای مختلف شرکت «اتوبوس رانی آبادان» تحت عناوین شغلی راننده، تعمیرات، موتوری و ستادی توسط شرکت‌های واسطه نیروی انسانی (پیمانکاری) مشغول به کارند به دلیل نداشتن ثبات شغلی و هم‌چنین ضعف حقوق و دستمزد، ابراز نارضایتی می‌کنند.
کارگران با بیان اینکه از مجموع ۱۴۰ کارگر شاغل درشرکت اتوبوس رانی آبادان، نزدیک به ۱۰۰ نفر را کارگران پیمانکاری ومابقی را کارگران رسمی تشکیل می‌دهند افزود: کارگران پیمانکاری علاوه بر آنکه هر ماه دستمزد ماهیانه خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، از شرایط کار با این شرکت پیمانکاری رضایت ندارند و خواستار تغییر وضعیت شغلی خود هستند.
به گفته کارگران، همکاران رسمی و قرارداد مستقیمشان از مزایا‌ی ویژه‌ای همانند پاداش، حق طرح طبقه بندی مشاغل وغیره.. برخورداند اما این مزایا به کارگران پیمانکاری تعلق نمی‌گیرد.
کارگران می‌گویند: از چند سال پیش تعداد ۶۰ تا ۷۰ کارگر رسمی وقرار دادمستقیم شاغل در شرکت اتوبوس رانی آبادان بازنشسته شده‌اند این در حالیست که کارگران پیمانی که به صورت میانگین ۶ تا ۸ سال سابقه کار دارند انتطار داشتند که جایگزین نیروی کار بازنشسته شرکت بشوند.

-------------------------

مرگ یک کارگر جوان در سقوط از داربست پلی‌تکنیک

به گزارش خبرنگار ایلنا، یک کارگر ساختمانی عصر روز یکشنبه ۹ اسفند ماه از روی نورگیر طبقه پنجم دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) سقوط می‌کند و بر اثر صدمات وارد پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست می‌دهد.
از قرار معلوم این کارگر در حال مرمت سنگ نمای ساختمان دانشکده نساجی بوده که ناگهان از طبقه هفتم به روی سقف طبقه پنجم افتاده و سپس به طبقه هم کف سقوط کرده است و جان خود را از دست می‌دهد.
این روایت دلخراش مرگ کارگر ۲۲ ساله‌ای است که می‌دانیم، ایرانی است، کارگر پیمانکار است و در پروژه‌های عمرانی بازسازی دانشگاه امیرکبیر در شرکت‌های پیمانکاری دست چندم مشغول به کار بوده است.
و اما روایت‌ها از علت مرگ این کارگر نیز متفاوت است. یک دانشجو که شاهد ماجرا بوده است، عدم رعایت نکات ایمنی در کارگاه یعنی نبودن داربست ایمنی در آن نقطه و یا معیوب بودن کمربند ایمنی کار در ارتفاع را دلیل این حادثه می‌داند.
دانشجوی دیگرعملکرد بهداری دانشگاه و تاخیری که در انتقال به موقع و سریع مصدوم به بیمارستان داشته است را بی‌تقصیر نمی‌داند.
دانشجویان واگذاری پروژه‌های عمرانی دانشگاه به بخش خصوصی و عدم نظارت دقیق مسئولان را دلیل بروز این گونه حوادث می‌دانند.
و اما روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر در کل از پاسخگویی در مورد حادثه طفره می‌رود و هیچ توضیحی در مورد جزییات آن ارائه نمی‌کند.
گویا این اولین بار نیست که چنین اتفاقی در امیرکبیر رخ می‌دهد. حوادث منجر به مرگ و میر کارگران ساختمانی در دانشگاه امیر کبیر مسبوق به سابقه است.
و اما شورای صنفی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در این رابطه بیانیه‌ای به نام سه سال، سه کشته صادر کرده است.
در این بیانیه آمده است: یکی از دلایل کلان اینگونه مسائل، جهت‌گیری کلی دانشگاه و دولت در راستای خصوصی‌سازی بخش‌های مختلف دانشگاه است. از سالیان پیش دانشگاه امیرکبیر یکی از پیشگامان خصوصی‌سازی دانشگاه بوده است. بخش‌های مختلف دانشگاه از خدمات و فضای سبز گرفته تا مدیریت خوابگاه‌ها و سلف سرویس دانشجویان به پیمانکاران خصوصی واگذار شده و دانشگاه نظارت دقیقی بر کار این پیمانکاران اعمال نمی‌کند. در بسیاری از موارد به علت وجود پیمانکاران دست سوم و چهارم، در پروژه‌های عمرانی، پیگیری دانشجویان و خانواده‌های کارگران آسیب دیده به جایی نمی‌سرد و هیچ کس مسئولیت این وقایع را برعده نمی‌گیرد. خصوصی‌سازی این امکان را برای دانشگاه ایجاد کرده است که در تمامی موارد مربوط به زیست دانشجویان و کارکنان دانشگاه از خود سلب مسئولیت کند.
و در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: منطقی به نظر می‌رسد که برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی دانشگاه می‌بایست مسئولیت‌های خود را بپذیرد و سازوکار‌ها و دستورالعمل‌های دقیقی برای نظارت بر عملکرد پیمانکاران در جهت حفظ ایمنی ایجاد کند. با توجه به آنچه تاکنون دیده‌ایم و با توجه به اصرار دانشگاه بر واگذاری پروژه‌های خود به پیمانکاران، اگر این سازو کار‌ها اندیشیده نشود، قطعا باید به آن حساستر بود. پیگیری‌های خبرنگار ایلنا در مورد چند و چون این حادثه همچنان ادامه دارد.............

-------------------------

کارگران شهرداری همدان ۴ ماه معوقات مزدی دارند

جمعی از کارگران شهرداری همدان در تماس با ایلنا از معوقات مزدی خود خبردادند.
این کارگران که در بخش‌های مختلف خدماتی و فضای سبز شهرداری همدان به صورت پیمانکاری مشغول به کار هستند تا ۴ ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند.
در همین رابطه، یک عضو شورای شهر همدان نیز در گفتگو با یک رسانه محلی از پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران شهرداری خبر داد و گفت: در ایام پایانی سال که کارکنان شهرداری همدان باید حقوق و پاداش خود را دریافت کنند متاسفانه حقوق ماه‌های قبل نیز به آن‌ها پرداخت نشده است.
کامران گردان با بیان اینکه شهردار همدان باید در این زمینه اقدام مناسبی انجام دهد، افزود: تنها کارکنان شهرداری منطقه یک حقوق خود را دریافت کرده و مابقی کارکنان شهرداری به سبب دریافت نکردن چند ماه از حقوق، در شرایط نامناسبی قرار دارند.

-------------------------

مرگ یک کارگر جوان ساختمانی

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، «مسعود علیان» ضمن تایید این خبر گفت: این حادثه در ساعت ۱۶ و ۲۵ دقیقه بعد از ظهر ( دهم اسفندماه)در بلوار شهید رجایی ،کوچه لادن یک واقع در منطقه گیلاوند در ساختمان چهار طبقه در حال احداث رخ داد.
علیان با بیان اینکه کارگر مذبور از بالابر به عنوان وسیله بالا رفتن خود از ساختمان استفاده کرده است، گفت: به علت گرفتار شدن اعضای بدن کارگر در میان میله‌های بالابر کارگر جوان ۲۰ ساله جان باخته بود.
رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی شهرستان دماوند افزود: بالابرهای ساختمان سازی صرفاً جهت حمل وسایل ساختمانی است اما دیده شده گاهی کارگران از آن برای بالا رفتن استفاده می‌کنند کهو چون این بالابر بدون حفاظ است ،خطر بزرگی برای کارگران محسوب می‌شود.
علیان افزود: جسد این کارگر جوان ، توسط عوامل آتش‌نشانی شهرستان دماوند از لا بلای بالابر ساختمانی خارج شد و به سردخانه منتقل شد.

-------------------------

خاتمه اعتراض کارگران فاز 19 عسلویه با پرداخت بخشی از معوقات مزدی

کارگرانی که در عسلویه مشغول کارند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در حال حاضر مطالبات مزدی ماه‌های مهر و آبان کارگران پیمانکاری فاز 19 عسلویه پرداخت شده است و کارگران معترض به کار خود بازگشته‌اند.
آنها به نقل از کارگران مورد نظر می‌گویند: با وعده کارفرما قرار است باقیمانده مطالبات مزدی که شامل دستمزد آذر و سه ماهه زمستان می‌شود تا پایان سال جاری پرداخت شود.
در روز‌های گذشته نزدیک به 50 کارگرپیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز‌ 19 عسلویه به دلیل معوقات مزدی خود تجمع صنفی برپا کرده بودند.

-------------------------

مطالبات مزدی کارگران سپنتا بین الملل پرداخت شود

جمعی از کارگران شرکت نفتی سپنتا بین المل در اهواز در تماس با ایلنا از صدور احکام پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند.
به گفته کارگران اداره کار شرق اهواز حکم پرداخت سه ماه مطالبات مزدی ۱۵۰ کارگر این شرکت را صادر کرده است.
در عین حال این کارگران از احتمال عدم پرداخت مطالبات توسط کارفرما ابراز نگرانی کردند و گفتند: شرکت دچار کمبود نقدینگی است و کارگران توقع دارند که اجرای احکام، کارفرمای مادر یا شرکت مناطق نفتخیز جنوب را مکلف به پرداخت مطالبات کارگران نماید.
از قرار معلوم شرکت حفاری سپنتا بین الملل از آخر آبان ماه تعطیل شده است و با وجودی که قرارداد شغلی کارگران تا پایان امسال بوده است، این کارگران چند ماه است که بیکار شده‌اند. سه سه ماه معوقات مزدی این کارگران مربوط به قبل از آبان ماه وتعطیلی شرکت است.

-------------------------

دولت کارفرمایی مانع اصلی افزایش دستمزدهاست

«حسین جناحی» رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارگران چادرملو در گفتگو با ایلنا گفت: هرچه نمایندگان کارگری در کارگروه مزد تلاش می‌کنند بحث سبد معیشت را به کرسی بنشانند، نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شود چرا که دولت کارفرمایی، مانع اصلی افزایش عادلانه دستمزدهاست.
وی ادامه داد: دولت از یک طرف مطابق قانون اساسی در برابر شهروندان دارای مسئولیت اجتماعی است و از سوی دیگر به عنوان بزرگ‌ترین کارفرما در جلسات مزدی آشکارا حامی کارفرمایان است و بنابراین با این شرایط بدیهی است که تلاش جامعه کارگری در پیگیری مطالبات، آب در هاون کوفتن به نظر برسد.
وی افزود: از تشکل‌های کارگری دست اندرکار مذاکرات مزدی قاطعانه درخواست می‌کنیم در مورد این موضع گیری دولت و ائتلافش با کارفرمایان واکنش نشان بدهند و نگذارند حق و حقوق کارگران ضایع شود.
جناحی با تاکید بر لزوم اتحاد و همدلی بدنه جامعه کارگری در پیگیری مطالبات مزدی گفت: اگر در جلسات مزدی نمایندگان کارگری با تکیه بر حمایت بدنه جامعه کارگری با استواری کامل نیاستند هرسال‌‌ همان اتفاق تاریخی تکرار خواهد شد و باز هم مطالبات جامعه کارگری پایمال خواهد شد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارگران چادرملو در ادامه با اشاره مجدد به همدستی کارفرمایان و دولت گفت: بحث‌هایی مانند رکود صنعتی یا عدم توانایی کارفرمایان مغلطه است و تنها بهانه‌ای است که ماده ۴۱ قانون کار اجرا نشود.
وی ادامه داد: نمی‌توان کتمان کرد که در حال حاضر اگر حداقل دستمزد بخواهد هزینه‌های سنگین معاش خانوارهای کارگری را تامین کند، باید حداقل ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کند که در حال حاضر حتی برنامه‌های درازمدت نیز برای جبران این عقب ماندگی در دستور کار نیست.
جناحی در پایان تاکید کرد: چانه زنی کارگران بدون حمایت دولت و بدون تشکل گرایی مستقل بی‌پشتوانه است و بعید می‌دانم به نتیجه مطلوب برسد.

-------------------------

ریزش معدن سنگ جان یک کارگر را در لرستان گرفت

بر اساس این گزارش، این حادثه روز گذشته (۱۰ اسفند) برای یکی از کارگران معدن سنگ در روستای «درب چاه» شهرستان چگنی استان لرستان، بنام حسین عینی چگنی اتفاق افتاده که با ریزش ناگهانی سنگهای بالا دستی کوه بر روی سرش کشته می‌شود.
این منابع در تشریح جزئیات این حادثه گفته است: براساس بررسی‌ها و تحقیقات انجام شده از شاهدان عینی، متوفی حین ارزیابی تخته سنگی که از کوه جدا شده بود ناگهان بر اثر جدا شدن بخشهایی از کوه (لاشه سنگ) بر روی سرش جان خود را از دست داده است.
طبق این گزارش، همکاران این کارگر حادثه دیده در ابتدا پس از حضور در محل با همکاری سایر کارگران معدن با بولدزر پیکر بی‌جان این کارگر را از زیر سنگ خارج می‌کنند اما در اثر شدت جراحات حین انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.

-------------------------

تجمع کارگران تعدیل شده قطار شهری اهواز مقابل ساختمان استانداری

کارگران حاضر در تجمع امروز به ایلنا گفتند: دوازدهم آبان ماه سال جاری، شرکت پیمانکاری کیسون حدود ۳۸۰ نفر از کارگران بخشهای مختلف پروژه قطار شهری اهواز را با اتمام قرارداد کار اخراج کرد.
آن‌ها در خصوص برپایی این تجمع گفتند: با وجود آنکه همه ما تقریبا در ابتدای آذر ماه به بیمه بیکاری معرفی شدیم اما اداره تامین اجتماعی اهواز به بهانه مغایرت شرایط اخراجمان با دستور العمل جدید از برقراری مقرری بیمه بیکار ی ما خودداری می‌کند.
به گفته این کارگران، طبق دستور العمل مورد اشاره تنها به کارگران پیمانی بیکار شده‌ای مقرری بیمه بیکاری پرداخت می‌شود که قرارداد کاری آنها به اتمام رسیده باشد و یا اینکه پروژه کاری که او در آن مشغول کار است خاتمه یافته باشد.
کارگران سابق قطار شهری اهواز بابیان اینکه در زمان تعدیل همکارانش بطور میانگین ۶ سال سابقه پرداخت بیمه داشته‌اند، افزودند: یکی دیگر از بهانه‌های اداره تامین اجتماعی اهواز این است که چون کارگران اخراجی قطار شهری پیش از اتمام زمان پروژه و قرارداد خود اخراج شده و هیچ کارگر جایگزینی هم به جای آن‌ها مشغول کار نشده است در نتیجه امکان برقراری مقرری بیمه بیکاری آن‌ها وجود ندارد این در حالیست که کارفرما بعد از اخراج آن‌ها ادامه فعالیت پروژه را با کارگران غیر بومی جدید از سر گرفته است.
به ادعای کارگران معترض پیش از این تعداد دیگری از کارگران در پروژه قطار شهری اخراج شده بودند که آن زمان مقرری بیمه بیکاری این کارگران از سوی اداره کار تایید شد.
کارگران اخراجی درباره پیگیری‌های انجام شده در خصوص برقرای بیمهٔ بیکاری می‌گویند: در ماه‌های گذشته بار‌ها پیگیر این موضوع بوده‌ایم اما با گذشت بیش از سه ماه هنوز بیمه بیکاری به ما پرداخت نشده به همین دلیل امروزاز مسئولان استانداری خوستان می‌خواهیم به وضعیتی که کارگران قطار شهری اهواز به آن دچارند رسیدگی کند.

-------------------------

سیاست دولت پایین نگه داشتن دستمزدهاست

«ابراهیم رزاقی»، کار‌شناس اقتصادی، در ارتباط با مذاکرات مزدی ۹۵ در گفتگو با ایلنا گفت: بهره گیری مغشوش و ناکارآمد دولت و کارفرمایان از آمار‌ها، فقط صحنه سازی است.
وی ادامه داد: این صحنه سازی‌ها مردم را از حداقل‌ها دور نگه داشته است و دقیقا همین صحنه سازی‌ها و ژست‌های سه جانبه گرایی هر سال در مذاکرات مزدی تکرار می‌شود.
رزاقی افزود: در مذاکرات مزدی دولت و کارفرمایان سعی می‌کنند با عددسازی و استفاده ناصحیح از آمارهای مغلوط، موضوع اصلی را به حاشیه بکشانند و صورت مساله را پاک کنند.
این کار‌شناس اقتصادی با انتقاد از رویکردهای تعدیلی دولت گفت: در حالی که بر همگان روشن است که یک سبد معیشت حداقلی خانوار برای تامین نیازهای یک زندگی شرافتمندانه، ماهانه بیش از دو میلیون تومان هزینه در بردارد، تلاش کارفرمایان دولتی و خصوصی، پرهیز از قبول مسئولیت و سنگ اندازی در مسیر مذاکرات مزدی است.
وی افزود: درسیاست‌های تعدیلی مبنای اصلی، تثبیت مزد کارگران و جلوگیری از هر نوع تحول مزدی است و این دقیقا‌‌ همان اتفاقی است که در دو دهه گذشته رخ داده است و هنوز هم استمرار دارد.
رزاقی در ادامه گفت: سیاست‌های تعدیلی به نیروی کار و مطالبات آن نمی‌اندیشد و تنها به دنبال انباشت ثروت در دست کارفرمایان و صاحبان سرمایه است و این‌‌ همان سیاست‌های آدام اسمیتی و لیبرالی جهان غرب است که البته باید اعتراف کنیم در‌‌ همان غرب نیز به این شدت اجرا نمی‌شود و از نیروی کار ارزان تا این اندازه بهره کشی نمی‌شود.
این کار‌شناس اقتصادی با بیان این مطلب که با وجود ثروت عظیم ملی، در بدنه طبقات فرودست نارضایتی عیق وجود دارد گفت: ریشه این نارضایتی‌ها عدم تمکین به قانون اساسی و نادیده گرفتن مطالبات جمعی اکثریت خاموش جامعه است.
رزاقی در پاسخ به این سوال که بی‌نتیجه ماندن مذاکرات مزدی ناشی از چه عواملی است گفت: مهم‌ترین مساله این است که تشکل‌های کارگری ضعیف هستند و کارگران قدرت چانه زنی چندانی ندارند.
وی ادامه داد: و دومین معضل عدم حمایت دولت از کارگران است. به عبارتی دولت کارفرمایی تنها به دنبال تامین نیروی کار ارزان است تا به این وسیله سرمایه داران، پیمانکاران و رانت خواران هرچه بیشتر سود ببرند.
این استاد دانشگاه در پایان راه حل را بازگشت به قانون کار و قانون اساسی دانست و گفت: باید با قاطعیت بگوییم نیاز به دگرگونی نظام فکری مسئولین و نمایندگان مجلس داریم تا شاید بتوانیم روزی شاهد چانه زنی واقعی کارگران و جلسات سه جانبه غیر صوری باشیم.

-------------------------

تجمع دوباره بازنشستگان البرز شرقی مقابل دفتر کارفرما در تهران

این کارگران که هم اکنون در مقابل ساختمان شرکت ذوب آهن اصفهان در ابتدای خیابان کریم خان تهران هستند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: حدود ۱۸۳ نفر از کارگران معدن زغال سنگ طزره واحد البرز شرقی که از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان کار خود را دریافت کنند.
تجمع‌کنندگان که شمار آن‌ها تا حدود ۳۰نفر برآورد می‌شود از جمله نیروهای رسمی شاغل در معدن زغال سنگ طزره در استان سمنان هستند که کارفرما به بهانه نداشتن منابع مالی توانایی پرداخت سنوات پایان خدمت آنان راندارد به همین دلیل این تعداد کارگر در واکنش به عمل نکردن مسئولان به وعده‌هایشان در تجمعات قبلی برای بار دوم به تهران آمدند.
تجمع کنندگان بایادآوری اینکه ماه گذشته نیز تعدادی از آن‌ها در اقدامی مشابه برای تجمع اعتراضی به تهران آمده بودند، افزودند: شنبه ۲۴ بهمن ماه برای نخستین بار برای پیگیری خواسته‌هایمان یک شبانه روز در تهران بودیم و سرانجام با وعده‌ای که یکی از مسئولان شرکت ذوب آهن در مورد رسیدگی به مشکلاتمان داده بود به محل سکونت خود بازگشتیم.
وی بابیان اینکه طبق وعده‌ای که آنزمان از طرف شرکت ذوب آهن داده شد؛ قرار بود که تا پایان روز دهم اسفند سنوات پایان کار همه ۱۸۳ کارگر بازنشسته معدن طزره پرداخت شود، با گذشتن این مدت زمان هنوز به درخواستمان رسیدگی نشده است.
این کارگران در خصوص خواسته‌های صنفی برآورده نشده خود گفتند: با وجود آنکه پیش از این چندین بار در استان مقابل ساختمان اداری شرکت البرز شرقی وفرمانداری شاهرود اجتماع صنفی انجام داده بودیم هیچ مسئولی پی گیر مطالباتمان نبود به همین جهت امروز برای دومین بارراهی تهران شدیم تا در خصوص مشکلاتمان با مسئولان شرکت ذوب آهن اصفهان به عنوان مالک اصلی شرکت ذغال سنگ البرز شرقی صحبت کنیم.
به ادعای معترضین هر کدام از کارگران رسمی بابت سنوات پایان کار خود بصورت میانگین از ۹۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان و کارگران قراردادی بازنشسته نیز بین ۳۰ تا ۴۰میلیون تومان طلبکارند.

-------------------------

مصدومیت شدید یک کارگر بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا، عصر روز یک شنبه سقوط از ارتفاع یک کارگر جوان در خیابان ۱۷ شهریور تهران به مصدومیت شدید وی انجامید.
به گزارش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران، یک کارگر جوان در هنگام کار در کنار محل گودبرداری شده به عمق حدود ۱۰ م‌تر، پس از برخورد با یک تیرآهن در حال حمل، بر اثر برهم خوردن تعادل به درون این زمین سقوط کرده و مصدوم شد.
نیروهای عملیات پس از حضور در محل، مصدوم را که از ناحیه سر، صورت و قفسه سینه دچار آسیب دیدگی شدید شده بود، به سطح زمین منتقل کردند و تحویل عوامل اورژانس دادند.

-------------------------

شرکای گروه کارگری ژست سه جانبه گرایی نگیرند/ محاسبات کارگران منطقی است

«عبدالـله وطن خواه» در گفتگو با ایلنا تاکید بر اینکه کارفرمایان قبلا واقعی بودن محاسبات انجام شده گروه‌های کارگری در مورد سبد هزینه‌های زندگی را پذیرفته بودند، گفت: متاسفانه کارفرمایان در جلسات کمیته‌های تخصصی مزد از تایید رسمی این محاسبات خودداری می‌کنند.
عضو هیات مدیره مجمع نمایندگان کارگری تهران بابیان اینکه عدد پیشنهادی گروه کارگری دست‌کم بر پایه محاسبات علمی بدست آمده است، تصریح کرد: اصل تشکیل جلسات کارگروه ویژه مزد این است که سبد معیشت طبق ماده ۴۲ قانون کار محاسبه شود تا تعیین دستمزد واقعی شود.
وطن خواه با بیان اینکه دولت و کارفرمایان هرگز تشکلات مستقل کارگری را در مذاکرات صنفی خصوصا جلسات تعیین مزد شرکت نداده‌اند، عنوان داشت: تشکل‌های مستقل کارگری می‌توانند نقش پررنگی در مذاکرات مزدی داشته باشند اما متاسفانه کارفرمایان دولتی و خصوصی با دخالت‌های آشکار و بر خلاف مقاوله نامه‌های بین المللی جلوی فعالیت چنین تشکل‌هایی را گرفته‌اند.
وی با تاکید بر اینکه دولت همچنان مایل است در مذاکرات مزد نقش حاکمیتی ایفا کند، افزود: یکی از نمودهای کار شایسته سه جانبه گرایی است، اما رفتارهای اخیر اعضای گروه دولتی و کارفرمایی حاضر در جلسات ستاد مزد، تناسبی با سه جانبه گرایی و کارشایسته‌ای که شرکای کارگری مدعی تحقق آن هستند، ندارد.
وطن خواه در پایان با بیان اینکه افزایش دستمزد کارگران در ۸ سال دوران جنگ عقب افتادگی فراوانی داشت و بعد از آن هم متناسب با تورم افزایش نیافت گفت: آنچه که کارگران تاکنون از دولت و کارفرمایان در تعیین دستمزد دیده‌اند معطل کردن کارگران و طولانی کردن مذاکرات با مغلطه، سفسظه و نشان دادن در باغ سبز بوده است.

-------------------------

بازگشت بکار ۵۲۰ کارگر اخراجی کاشی کویر یزد

به گفته منابع کارگری ایلنا، از صبح دیروز (۹اسفند)همه ۵۲۰ کارگر قرار دادی کارخانه کاشی کویر یزد که از اواخر مهر ماه سال جاری با تعطیلی کارخانه بیکار شده بودند، با از سر گیری فعالیت کارخانه به کارشان بازگشتند.
یکی از کارگران شاغل در کارخانه کاشی کویر یزد دلیل تعدیل ۵۲۰کارگر این کارخانه را مشکلات مالی به تبع نداشتن بازار عرضه و تقاضا و افزایش بدهی‌ها به نهادهای مختلف دولتی عنوان کرد و در ادامه گفت:خوشبختانه با همت کارگران وحمایت مسئولان شهرستان یزد بخشی از مشکلات کارفرمای این کارخانه که مربوط به بدهی‌های مالی به چند نهاد‌های دولتی می شد مرتفع شد و کارگران اخراجی که دارای سوابق ۳ تا ۱۵ سال بودند به کارشان بازگشتند.
او درباره پرداخت مطالبات معوقه کارگران این واحد گفت: طبق توافقی که کارفرمای این واحد در حضور نمایندگان کارگری با مسئولان فرمانداری شهرستان یزد انجام داده از مجموع ۴ ماه مزد عقب افتاده کارگران وی به صورت الحساب مبلغ ۵۰۰ هزار تومان از مزد آبان ماه را به همراه ۳۲۰ هزار تومان از حق بن را به حساب کارگران پرداخت کرد.
وی با بیان اینکه کارفرما از دیروز شروع به عقد قرار جدید با کارگران تعدیل شده کرده است در ادامه افزود: همچنین طبق صورت جلسه‌ای که در محل فرمانداری یزد در روز ۲۸ بهمن ماه به امضاء رسیده کارفرما مکلف است از تاریخ ۱۵ تا ۲۰اسفند ماه جاری مبلغ ۵۰۰ هزار تومان دیگر به حساب کارگران پرداخت کند. همچنین در جلسه مذکور کارفرما موظف به پرداخت به موقع حقوق اسفند ماه کارگران شده است.
به ادعای وی، همچنین سایر مطالبات معوق شده کارگران که مربوط به حقوق آذر ودی ماه سال جاری می شود قرار است با رونق تولید ات این کارخانه به مرور پرداخت شود.

-------------------------

اعتراض صنفی کارگران ستاره خلیج فارس خاتمه یافت

جمعی از کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس در تماس با ایلنا از پرداخت دو ماه از ۴ ماه معوقات مزدی خود در روز گذشته خبر دادند.
از قرار معلوم، حدود ۱۰۰۰کارگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس که در شرکت‌های پیمانکاری مختلف مشغول به کار هستند، در روز‌های گذشته در اعتراض به چهارماه مطالبات مزدی تجمعات اعتراضی ترتیب داده بودند.
به گفته این کارگران روز گذشته پیمانکاران دو ماه از معوقات را پرداخت کرده‌اند و در مورد باقی معوقات مزدی وعده داده‌اند که تلاش می‌کنند یک ماه دستمزد و عیدی را تا قبل از پایان سال پرداخت کنند.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بیست کیلومتری مرکز شهر بندرعباس واقع است و چند شرکت پیمانکار اصلی در این پالایشگاه مشغول به کار هستند که هر کدام از آن‌ها چندین شرکت پیمانکاری زیرشاخه دارند.

-------------------------

کشته شدن یک کارگر در کارخانه شیشه اردکان یزد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، حوالی ساعت ۳۰: ۱دقیقه بامداد روز گذشته (۹ اسفند ماه) یکی کارگر شاغل در واحد تازه تاسیس تولید بلوک کارخانه شیشه اردکان یزد براثر آنچه رعایت نکردن اصول ایمنی عنوان شده است، جان خود را از دست داد.
براساس اخباری که به نقل از سایر رسانه‌ها منتشر شده است با وجود آغاز بررسی‌هاٰ برای تعیین علت مرگ این کارگر، هنوز اطلاع وثیقی از دلیل حادثه در دست نیست.
به گفته این منبع خبری علاوه بر حادثه بامداد دیروزکه منجر به مرگ این کارگر شده است اخیرا یکی دیگر از کارگران این مجموعه در حادثه مشابه دیگری حین انجام کار جان خود را از دست داده است.

-------------------------

تاخیر پرداخت مطالبات کارگران صنایع اسوه ایران ادامه دارد

این منابع کارگری به ایلنا گفتند: صنایع اسوه ایران که در زمینه تولید دیگ‌های بخار وشوفاژ در شهرک صنعتی البرز قزوین فعالیت دارد حدود ۱۲ کارگر قرارداد موقت دارد که در سه ماه گذشته دستمزد نگرفته‌اند.
کارگران این کارخانه می‌گویند: تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها به بهانه مشکلات مالی در حالی اتفاق افتاده است که کارفرمای صنایع اسوه ایران بعد از چند سال مقاومت در برابر مشکلات ناشی از تشدید تحریم‌های اقتصادی هم اکنون به بهبود وضعیت مالی کارخانه امیدوار شده است.
به ادعای آنان؛ پیش از این مطالبات معوقه آن‌ها حدود چهار ماه بود که اخیرا کارفرما یک ماه از دستمزد مربوط به آبان ماه آنان را پرداخت کرده است.
کارگران با بیان اینکه در نتیجه مشکلات مالی از حدود دو سال پیش کارفرما ناچار شدتعداد ۵۰ نفر از همکاران آنها را تعدیل کند در بخش دیگری از سخنان خود افزودند: همچنین موضوع مشکلات مالی کارخانه باعث نگرانی کارگرانی شده که در آستانه بازنشستگی هستند چرا که از قرار معلوم کارفرما توانایی مالی کافی برای پرداخت سنوات وسهم ۴ درصدی مشاغل سخت وزیان آور آنان را ندارد.

-------------------------

نگرانی ۲۵ کارگر شرکتی قند فسا از تعدیل احتمالی

یک عضو شورای اسلامی کارخانه قند فسا در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه کارخانه در دوسال گذشته فقط دو دوره چهل روزه و ۲ ماهه فعال بوده است، افزود: در ۶ سال گذشته ۶۰۰ نفر از کارگران کارخانه تعدیل و یا بازنشسته شده‌اند.
وی افزود: در حال حاضر، فقط ۲۵ کارگر شرکتی در کارخانه در قسمت‌های نگهداری، دفتری و تعمیرات مشغول به کار هستند که با تعطیلی کامل کارخانه، زمزمه‌هایی از تعدیل آن‌ها نیز به گوش می‌رسد.
وی در ارتباط با مشکلات کارخانه و عدم تامین مواد خام اولیه در این واحد تولیدی گفت: استانداری و وزارت صنعت، معدن و تجارت وعده داده بودند که ۲۵ هزار تن از شکر خام کارخانه را تامین کنند اما تاکنون ققط ۹ تن آن تامین شده است که این موجب شده بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران بیکار شوند.
عضو شورای اسلامی کارخانه قند فسا در انتها افزود: طرح طبقه بندی کارگران کارخانه در طول سالهای گذشته به درستی اجرا نشده و دیده می‌شود کارگری که ۳۰ سال کار کرده فقط ۱۲ سال سابقه کار دارد.

-------------------------

تعداد جان باختگان معدن روسیه به ۳۶ نفر رسید

براساس اخبار دریافتی ایلنا، در پی دو انفجار در یک معدن ذغال سنگ در نزدیکی ورکوتا در شمال روسیه٬ تا کنون ۳۶ نفر باخته اند.
از قرار معلوم، یکی از این انفجار‌ها روز پنجشنبه روی داد و در جریان آنچهار معدنچی کشته و ۲۶ نفر دیگر ناپدید شدند. انفجار دیگر روز یکشنبه رخ داد و به کشته شدن شش نفر از جمله پنج امدادگر انجامید.
در زمان وقوع انفجار اولیه، ۱۱۰ نفر در معدن و در عمق ۷۴۸ متری زمین مشغول کار بوده‌اند.
این معدن در یکصد کیلومتری مدار قطب شمال واقع شده است و از حادثه خیز‌ترین نقاط روسیه طی سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

-------------------------

تجمع کارگران پیمانکاری فاز ۱۹ عسلویه برای معوقات مزدی

کارگرانی که در عسلویه مشغول کارند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: پیش از این نیز تعدادی از همین کارگران فاز ۱۹ به دلیل بدحسابی پیمانکارتجمع صنفی برپا کرده بودند.
برپایه این اطلاعات تعداد کارگران حاضر در این تجمع صنفی دست‌کم حدود ۵۰ نفر برآورد می‌شود و گفته می‌شود که حداقل تا سه ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده از پیمانکاری که در استخدام آن هستند طلبکارند.
منابع ایلنا می‌گویند که اجتماع صنفی کارگران مورد نظر که در نزدیکی محل اجرای پروژه برپا و تاحدودی بر مناطق اطراف تاثیر گذار بوده است اما تا این لحظه هیچ کدام از مقامات کارفرمایی و اجرایی منطقه به درخواست آن‌ها پاسخ روشنی نداده‌اند.
به نقل از کارگران معترض گفته می‌شود که آن‌ها در روزهای پایانی سال خواهان دریافت معوقات قانونی خود هستند و از اینکه تا این لحظه پیمانکاران و کارفرمایان آن‌ها از اجرای دستور العمل وزارت نفت خود داری کرده‌اند گلایه‌مند هستند.

-------------------------

کاهش ۳۰ درصدی مرگ بر اثر حوادث کار

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران در تایید این خبر گفت: در ده ماهه ابتدای سال جاری ۲۷۲ مورد فوت ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان ارجاع شده است، که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت ناشی از حوادث کار ۳۹۲ نفر اعلام شده بود ۳۰. ۶ درصد کاهش یافته است.
بنابراین گزارش از کل فوت شدگان ناشی از حوادث کار در ۱۰ماه امسال ۲۶۸ نفر مرد و چهار نفر زن بوده است.
در دی ماه امسال نیز تعداد فوت ناشی از حوادث کار با ۵۳. ۶ درصد کاهش نسبت به دی سال قبل ۱۳ نفر اعلام شده است.
طبق قوانین موجود حوادث ناشی از کار با دو ویژگی مشخص می‌شوند: حوادثی که در حین انجام وظیفه رخ می‌دهند و حوادثی که به سبب انجام وظیفه رخ می‌دهند.
با بررسی آمارهای منتشر شده در سال‌های اخیر، سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن از جمله مهم‌ترین عوامل فوت ناشی از حوادث کار در کشور است که با رعایت نکات ایمنی به ویژه در موارد کار در ارتفاعات می‌تواند بروز این حوادث را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

-------------------------

کارگران کاشی کسری به مرخصی اجباری رفتند

به گزارش ایلنا، ۸۸ کارگر کاشی کسری در استان سنندج ولقع در جاده سنندج-دهگلان از اول اسفندماه به مرخصی اجباری فرستاده شدند.
از قرار معلوم این کارگران چند ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده نیز دارند.
به نظر می‌رسد تعلیق خط تولید در این کارخانه در راستای نامه ابلاغی انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک خطاب به تولیدکنندگان مبنی بر پیشنهاد تعطیلی سه ماهه کارخانه‌های کاشی صورت گرفته است.
در همین رابطه، عباسعلی صفری، دبیر خانه کارگر قزوین در گفتگو با ایلنا ضمن تایید خبر گفت: کارخانه کاشی کسری ماه‌هاست که مشکلات بسیاری دارد.
وی از تعدیل نیروی گسترده در این کارخانه خبرداد و گفت: مدیریت کارخانه در ماه‌های گذشته مطالبات مزدی کارگران را به بهانه کمبود نقدینگی و کسادی بازار صادرات کاشی پرداخت نکرده است.

-------------------------

تجمع دوباره کارگران نیشکر هفت تپه مقابل ساختمان اداری مجتمع

کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه که در تماس با ایلنا تعدادشان بیش از۵۰۰ نفر گزارش شده است در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی خود بعد از خصوصی سازی این واحد تولیدی، صبح امروز در ادامه اعتراضات هفته گذشته دوباره دست از کار کشیدند و در مقابل ساختمان اداری مجتمع تجمع کردند.
کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه می‌گویند؛ اعضای هیئت مدیره این واحد صنعتی، کشاورزی که هم اکنون با مدیریت بخش دولتی (سازمان گسترش نوسازی) فعالیت دارد به دلیل افزایش مشکلات مالی از ماه‌ها قبل تصمیم به واگذاری بخش زیادی از سهام این واحد به بخش خصوصی گرفته است.
به گفته آنان؛ در حال حاضر خصوصی سازی در واحدهای مشابه اثرات منفی بر وضعیت شغلی و معیشتی کارگران داشته است.
کارگران معترض این کارخانه با بیان اینکه ما مخالف خصوصی سازی مجتمع نیشکر هفت تپه هستیم در بخش پایانی سخنان خود گفتند: اعتقاد راسخ داریم ورود بخش خصوصی به این محیط صنعتی به معنی تعطیلی این واحد صنعتی خواهد بود.
به گفته یکی از کارگران این واحد، جدا از بحث نگرانی آن‌ها از تصمیم دولت برای خصوصی سازی مجموعه هفت‌تپه، دست کم هنوز کارفرما بابت دستمزد ماه‌های دی و بهمن سال جاری و نیز پاداش پایان سال تقریبا به ۱۵۰۰ کارگر بدهکار است که باید تعیین تکلیف شود.

-------------------------

۵۵ کارگر باسابقه فولاد البرز اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه «فولاد البرز» در تاکستان اعلام کردند قرارداد کار حدود ۵۵ تن از کارگران قرار دادی و باسابقه کارخانه فولاد البرز از ابتدای ماه جاری (اسفند ماه) به دلیل عدم نیاز تمدید نشده است.
برپایه این اطلاعات کارفرمای این واحد تولید کننده انواع آهن و میلگرد بعد از اتمام قرار داد یک ماهه از ورود این کارگران به کارخانه جلوگیری کرده است.
به گفته این منابع کارگری، فعالیت تولیدی فولاد البرز از ابتدای فصل پاییز متوقف شده وفقط کارگران بیکار در محل کار خود حاضر می‌شوند. به همین دلیل کارفرما مدعی است به دلیل مشکلات مالی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران شاغل و هزینه‌های جاری کارخانه را ندارد.
در ادامه یکی از کارگران فولاد البرز درباره مطالبات معوقه خود و همکارانش گفت؛ کارگران این واحد تولیدی از تیر ماه سال جاری دستمزد نگرفته‌اند. علاوه بر دستمزد، کارگران عیدی سال ۹۳ و حق بن سال ۹۳ و ۹۴ خود را از کارفرما طلب دارند.
وی همچنین درباره معوقات بیمه‌ای کارگران شاغل در کارخانه گفت: علاوه بر تعویق هشت ماه حقوق، از اردیبهشت ماه سال جاری حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده به طوریکه چهار الی ۵ ماه از سال دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.
به گفته این منبع کارگری در کارخانه فولاد البرز، کارگران این واحد با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار می‌کنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغلشان هستند.

-------------------------

بخش از مطالبات کارگران زغال سنگ البرز شرقی پرداخت شد

به گزارش ایلنا کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی می‌گویند بعد اظهر روز گذشته (هشتم اسفند) معادل ۵۰ درصد مزد باقی مانده مهر ماه سال جاری را دریافت کرده اند.
پیش از این کارگران مورد نظر از مجموع سه ونیم ماه معوقات مزدی خود، معادل یک ماه را دریافت کرده بودند و در عین حال برپایه این اطلاعات کارفرمای این واحد معدنی به کارگران وعده پرداخت دستمزد دیماه را تا پیان تا پایان هفته جاری داده است.
این کارگران که شمار آن‌ها بیش از هزار و ۴۰۰ نفر است، در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آن‌ها به غیر از دو ماه معوقات مزدی مربوطبه دی وبهمن ماه، بابت ۱۶ ماه حق بیمه نیز از کارفرما طلبکارند.
کارگران همچنین درباره معوقات مزدی خود گفتند: کارفرمایان قبلی تا ۲۵ اسفند ماه هر سال، عیدی را پرداخت می‌کردند اما با وضعیت پیش آمده انتظار داریم که کارفرمای کنونی نیز به همین شیوه معوقات مزدی را پرداخت کند.

-------------------------

پرداخت بخش اول مطالبات کارگران معدن چشمه پودنه

کارگران این واحد معدنی در تماس با ایلنا گفتند: این پرداخت در راستای توافقی است که پیش از این در استانداری کرمان صورت گرفته بود.
براساس این توافق قرار است معوقات مزدی کارگران معدن چشمه پودنه در سه مرحله چهارم اسفند، پانزدهم اسفند و بیستم فروردین پرداخت شود.
منابع ایلنا می گویند در راستای همین توافق روز چهارم اسفند ماه ۲۵۷ کارگر معدن چشمه پودنه همزمان با فرارسیدن نوبت اول معادل۴۰ درصد مطالبات مزدی خود را دریافت کردند.
گفته می‌شود که هرکدام از کارگران این واحد معدنی مبلغی در حدود شش تا هفت میلیون بابت مزد‌های پرداخت نشده ماه‌های شهریور، مهر، آبان و آذر ، سنوات پایان کار سال ۹۳و نیز سنوات و عیدی سال ۹۴ طلبکارند.

-------------------------

مصدومیت شدید یک کارگر بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش ایلنا، روز گذشته (شنبه ۸ اسفند)، سقوط از ارتفاع ۱۰ متری یک ساختمان نیمه کاره در خیابان ولنجک تهران منجر به مصدومیت شدید یک کارگر ۳۷ ساله شد.
بر اساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، در یک ساختمان نیمه کاره کارگران در حال کار بودند که به یکباره یکی از کارگران از ارتفاع ۱۰ متری به پایین سقوط کرده و از ناحیه سر، صورت، دست‌ها و پا‌ها دچارمصدومیت شدید شده بود.
نیروهای عملیاتی به سرعت محل حادثه را ایمن سازی کردند وفرد مصدوم را برای انتقال به مراکز درمانی تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.

-------------------------

قسمتی از معوقات کارگران فاز ۱۴ پرداخت شد/ اعتراض کارگران فاز ۱۹برای معوقات

فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: در حال حاضر کارگران معترض فاز ۱۴ معوقات مزدی ماه‌های آبان و آذر خود را گرفته‌اند و طبق وعده کارفرما قرار است باقیمانده معوقات (سه ماه زمستان) تا پایان سال جاری به حساب آن‌ها واریز شود.
براساس این اظهارات در حال حاضر برپایی تجمعات صنفی کارگران پیمانکاری در این قسمت از منطقه ویژه عسلویه متوقف شده و کارگران طبق وعده مدیران پیمانکاری به کار خود مشغولند.
در عین حال منابع ایلینا می‌گویند که تعدادی از کارگران فاز ۱۹ منطقه ویژه عسلویه بامداد امروز نیز در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع کرده‌اند.
از قرار معلوم پرداخت معوقات مزدی کارگران فاز ۱۴ در راستای اجرای دستور العملی بوده است که از سوی وزارت نفت صادر شده بود و با تاخیری چند روزه در مورد آنها اجرا شده است و به گفته منابع ایلنا کارگران معترض فاز ۱۹ نیز که خواسته‌های صنفی مشابهی دارند خواهان اجرایی شدن این دستور العمل هستند.

-------------------------

به دلیل پیگیری مطالبات کارگران، از کار بیکار شدم

به گزار ش خبرنگار ایلنا، «عباس رضایی»، نایب رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام است که در تاریخ ۲۹ مهر ۹۲ تاکنون به‌دلیل اعتراضات کارگری و رسانه‌ای شدن آن، ابتدا از ورود به محل کارش منع و در نهایت با شکایت کارفرمایش در اخراجی که هنوز ادامه دارد به سر می‌برد.
رضایی که متخصص واحد ماشینری است (تعمیرکار موتورهای دیزل) و جایگزین کردن کارگری به‌جای وی مستلزم داشتن حداقل ده سال سابقه کاری در این رشته کاری است، او دارای دو فرزند دختر است که یکی از آن‌ها پس از اخراجش به‌دلیل مشکلات مالی از دانشگاه انصراف می‌دهد و علاوه بر این نیز وی با اقساط ۹۰۰ هزار تومانی مسکنی که در سال ۸۰ خریداری کرده بود مستأصل می‌ماند.
پس از این اتفاق رضایی مجبور می‌شود خانه شخصی خود را فروخته و در خانه‌ای استیجاری به مساحت ۰ ۲ متر زندگی خود را از سر بگیرد و با روی آوردن به کارهای متفرقه امرار معاش کند.
رضایی در گفتگویی با خبرنگار ایلنا به شرح ماجرا می‌پردازد: در هفته پایانی سال ۹۰ کارگران پیمانی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر در اعتراض به تبعیض‌های شغلی که میان خود و همکاران کارمندان رسمی خود وجود داشت به مدت یک‌هفته اعتراض گسترده برگزار کردند.
وی ادامه می‌دهد: پس از پایان اعتراضات، قرار شد تا یک نماینده کارگری از هر واحد پتروشیمی‌ در جلسات شورای راهبردی که از کارفرمایان و مدیران منطقه تشکیل شده بود شرکت کند، در این شرایط کارگران گمان ‌کردند که انتخاب قانونی نمایندگانی از جمعشان می‌تواند برای پیشبرد خواسته‌های صنفی که دنبالش بودند مؤثر باشد و برای همین به مدیران منطقه پیشنهاد دادیم مجمع عمومی برگزار کنیم و نهاد صنفی تشکیل دهیم.
این فعال صنفی کارگری می‌افزاید: در نهایت مجمع عمومی اتحادیه که از ۴۶ نماینده کارگران واحدهای پتروشیمی منطقه تشکیل شده در تاریخ ۱۸ بهمن سال ۹۰ برگزار شد و کارگران حاضر در مجمع با رأی خود، اعضای هیئت مدیره اتحادیه را انتخاب کردند.
وی ادامه می‌دهد: با تشکیل اتحادیه مدیران منطقه ما را به وابستگی به خانه کارگر متهم کردند، در حالی‌که پیش‌تر ما را به تشکیل نهاد صنفی تشویق می‌کردند. ما اتحادیه را تاسیس کرده بودیم تا حقوق کارگران را با کمترین هزینه برای طرفین دنبال کنیم. این موضوع حتی در اساس نامه اتحادیه هم آمده بود.
وی می‌افزاید: با این حال کارفرما در واکنش به خبری شدن موضوع اعتراض کارگران و نیز اشتباه رسانه‌های منعکس کننده مبنی بر به‌کاربردن واژه «توقف تولید» در اخبار مربوطه؛ در بهمن‌ماه‌ ۹۲ شکایتی را به اتهام نشر اکاذیب، افترا، تشویش اذهان عمومی از من در حوزه قضائی سربندر در بندر امام مطرح کرد که با وجود اعلام برائت من از سوی مسئولان دادگاه رسیدگی کننده کارفرما تاکنون از ورودم به محل کار جلوگیری کرده است.
عضو اتحادیه کارگران پتروشیمی بندر امام با یادآوری اینکه زمانی‌که نماینده کارگران بودم، عوامل کارفرما انتظار داشت که در کمیته‌های انضباطی مسائل قانونی را مطرح نکنیم تا کارگران محکوم شوند و مسئله به‌صورت کدخدامنشی حل شود، می‌گوید: ولی ما به‌عنوان نمایندگان کارگران معتقد بودیم، باید مسائل قانونی حل شود.
وی ادامه می‌دهد: پس از ممنوع‌الورود شدن به پتروشیمی اعتراضات کارگری همچنان ادامه داشت و کارفرما با فرض غلط اینکه اعتراضات صنفی کارگران همچنان از سوی من هدایت می‌شود دوباره به حوزه قضائی سربندر در بندرامام مراجعه و این بار به اتهام «اخلال در نظم عمومی» شکایت دیگری را از من ثبت کرد که خوشبختانه بازهم با تشخیص مسئولان قضایی حکم برائت برای من صادر شد اما پتروشیمی که عزمش را برای اخراج من جزم کرده بود، حکم اخراجم را صادر کرد.
رضایی می‌گوید: فکر می‌کردم این داستان بعد از مدتی حل شود، به‌همین دلیل برای دریافت حق بیمه بیکاری اقدام نکردم اما افرادی به من پیغام رساندند که مدیران منطقه و شرکت پیمانکارتصمیم دارند تا به‌دلیل هدایت کردن اعتراضاتی که در آن هیچ نقشی نداشتم از حضور من در منطقه جلوگیری کنند.
وی می‌افزاید: برمبنای این تصمیم دستور جابجایی محل کارم به یکی از کارگاه‌های شرکت پیمانکاری رامپکو که در پالایشگاه آبادان قرار دارد صادر شد اما من به کسانی‌که آن زمان در مقام کارفرما این انتظار را از من داشتند گفتم که ۹ سال در پتروشیمی شاغل هستم و نمی‌خواهم به آبادان منتقل شوم و در نهایت اگر قرار است جابجا شوم باید قرارداد موثقی تهیه شود.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه هرگز با خواسته او موافقت نشد، ادامه می‌دهد: پاسخ کارفرما به درخواست من این بود که قرارداد‌ها سالیانه منعقد می‌شود و در واقع می‌شد از این جواب این‌طور استنباط کرد که می‌خواهند پس از رسیدن موعد قرارداد با خودداری از تمدید آن مرا اخراج کنند.
وی با بیان اینکه در نهایت رسیدگی به این پرونده به هیئت تشخیص اداره کار منطقه ویژه ماهشهر واگذار شد، می‌گوید: هیئت مذکور پس از گذشت ۱۸ ماه، در مرداد ۹۴ رای خود را صادر کرد و این در حالی است که طبق قانون منطقه ویژه در صورت شکایت کارگران به اداره کار، رأی دادگاه بایست در عرض ۱۰ روز صادر شود. تا این‌که وی در اول شهریورماه ۹۳ به دیوان عدالت اداری شکایت کرد.
رضایی با بیان اینکه تا به این لحظه برای بازگشت به کار خویش به راه‌های مختلفی روی آورده است، ادامه می‌دهد: مطابق مقررات منطقه آزاد هیچ نهاد صنفی کارگری مجاز به فعالیت نیست و در عین حال اگر کارفرمایی بخواهد کارگری را اخراج کند هیچ راهی برای نگهداشتن کارگر وجود ندارد برای همین در همایشی که در شمال برگزار شد مسئله را با مسئولان ارشد خانه کارگر مطرح کردم که آنها گفتند، چاره‌ای نیست جز این‌که صبر کنیم ببینیم چه می‌شود. هر چه بیشتر پی‌گیری کردم کارفرما بر بازنگشتن من مسرانه‌تر پافشاری کرد و این مسئله بیشتر گره خورد. دوستان دیگر در اتحادیه که در ابتدا جویای کار من بودند، دیگر حالی از من نپرسیدند و مسئله رو به فراموشی رفت اما با این همه من هنوز نسبت به بازگشت به کارم در آینده‌ای که نباید زیاد دور باشد امیدوارم.

-------------------------

اعتراض کارگران نی شکر هفت تپه همچنان ادامه دارد

به گزارش ایلنا، بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران شیف صبح بخش صنعت «مجتمع نیشکر هفت تپه» صبح امروز برای چندمین باردر ماه جاری در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی مقابل ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند.
به گفته یکی از کارگران این واحد جدا از بحث نگرانی آن‌ها از تصمیم دولت برای خصوصی سازی مجموعه هفت‌تپه، دست کم هنوز کارفرما بابت دستمزد ماه‌های دی و بهمن سال جاری و نیز پاداش پایان سال بیش از ۱۵۰۰ کارگر بدهکار است.
براساس اطلاعاتی که کارگران این واحد تولیدی به ایلنا داده‌اند، مجتمع کشت و صنعت نی شکر هفت تپه در حال حاضر با کمبود نقدینگی مواجه است و به همین علت در پرداخت مطالبات مزدی کارگران خود با مشکل روبرو است.
به همین دلیل کارگران بخش صنعتی این مجتمع برای چندمین بار درماه جاری دست از کار کشیده و تقریبا هر روز تولید را برای ساعتی متوقف کرده‌اند.
به اعتقاد کارگران نی شکر هفت تپه ورود بخش خصوصی به این محیط صنعتی می‌توان از منظر آن‌ها به معنی تعطیلی این واحد صنعتی تلقی شود.

-------------------------

معوقات مزدی کارگران پیمانکاری عسلویه پرداخت نشد

منابع خبری ایلنا در عسلویه از پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران پیمانکاری در برخی از فاز‌ها خبر می‌دهند.
از قرار معلوم، با وجود دستور کتبی وزارت نفت مبنی بر لزوم پرداخت معوقات مزدی کارگران پیمانکاری تا قبل از پنجم اسفندماه، بخشی از پیمانکاران هنوز از پرداخت مطالبات کارگران خودداری کرده‌اند.
به گفته منابع ایلنا دست کم این گروه از پیمانکاران در پروژه‌های مستقر در فازهای ۱۴، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه فعالیت دارند که کارگران آنها تاکنون در روزهای گذشته برای دریافت معوقات مزدی خود تجمعات صنفی جداگانه‌ای را برپا کرده‌ادند.
در عین حال منابع ایلنا، از اخراج حدود سی نفر از کارگران فازهای ۲۰ و ۲۱ خبر داده و می‌گویند: کارگران مورد نظر در استخدام آن گروه از پیمانکارانی بودند که تا این لحظه از اجرای دستور العمل وزارت نفت خودداری کرده‌اند.
از قرار معلوم این کارگران تعدیل شده به همراه دیگر همکاران معترض خود در اجتماعات صنفی روز‌های اخیر پیگیر معوقات مزدی شده بودند که روز پنجشنبه از کار اخراج می‌شوند.
موضوع تعدیل کارگران مورد نظر در حالی مطرح می‌شود که پیش از این فعالان صنفی کارگری منطقه ویژه عسلویه نسبت به بروز چنین اتفاقی هشدار داده بودند و در مقابل یکی از مسئولان منطقه پارس جنوبی نیز اعلام کرده بود که طبق مقررات همه پیمانکاران و کارفرمایانی مشمول، ملزم به اجرای دستور العمل یادشده هستند و در صورت خودداری با آنها برخورد خواهد شد.

-------------------------

کارگران بازداشتی البرز شرقی آزاد شدند

گروهی از کارگران معدن طزره در تماس با ایلنا گفتند: سه کارگری که در جریان اعتراضات صنفی روز‌های سه شنبه وچهارشنبه (چهارم وپنجم اسفند ماه) بازداشت شده بودند در روزهای گذشته با اخذ تعهد وقرار وثیقه ۵۰ میلیونی آزاد شده‌اند.
بنا بر اعلام منابع کارگری ایلنا، کارگران آزاد شده که به نام‌های آقایان «بهروز افروز»، «فرامرز عباس آبادی مقدم» و «محمد رضا مخبریان» هستند؛ هم اکنون در این واحد معدنی مشغول کارند.
از قرار معلوم این کارگران در این مدت یک الی دو روزه در زندان دامغان نگهداری می‌شدند و در این مدت با مقامات قضایی دیدار داشته‌اند که در نهایت که یکی از آن‌ها روز سه شنبه(چهارم) ودو تن دیگر روز چهارشنبه(پنجم) هفته گذشته آزاد می‌شوند.
منابع ایلنا همزمان با این اتفاق یادآور می‌شوند که در روزهای گذشته معادل یک ماه از مطالبات مزدی کارگران معدن زغال سنگ طزره پرداخت شده است.
در عین حال به نقل از کارگران گفته می شود بعد از اجتماعات اخیر ،روز چهارشنبه هفته گذشته شرکت ذوب آهن اصفهان در مقام کارفرما مدیر عامل این واحد معدنی را تغییر داده است.

-------------------------

روایت ۲۳ ماه بلاتکلیفی ۵۰ کارگر نیک نخ سمنان

به گزارش ایلنا، تعدادی از کارگران یان واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: فروردین ماه سال ۹۳، ۵۰ نفر از کارگران کارخانه «نیک نخ» در استان سمنان، با تمدید نشدن قرارداد کار اخراج شدند.
به گفته این کارگران با وجود آنکه ۴ ماه بعد از تاریخ اخراج کارگران بیکار شده با طرح شکایت در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی وسایر مراجع قانونی سمنان پی‌گیر مطالبات معوقه خود شدند، اما کارفرما توانست با استفاده از مدارک تسویه حساب کارگران شاکی را محکوم کند.
این کارگران مدعی‌اند؛ کارفرما در زمان شروع به تعدیل و تعطیلی کارخانه از آنها برگه سفید امضای تسویه حساب دریافت کرده بود در حالی که آنان در هنگام امضای برگه مذکور تنها بخشی از مطالباتشان را دریافت کرده بودند.
کارگران با بیان اینکه علاوه برسه مزد معوقه، عیدی پایان سال ۹۲ کارگران پرداخت نشده است در ادامه افزود: کارفرمای کارخانه نیک نخ در زمان اشتغال مرتبا به کارگران وعده می‌داد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما نه تنها مطالبات حقوقی و سنواتی آنان برقرار نشد بلکه پس از چندی با ۵ تا ۶ سال سابقه کارشغلشان را نیز از دست دادند.

-------------------------

کارگران پیمانکاری رجا معوقات مزدی دارند/ پیمانکاران پاسخگو نیستند

جمعی از کارگران پیمانکاری رجا در تماس با ایلنا از چندین ماه معوقات مزدی خود خبر دادند.
به گفته این کارگران میزان معوقات مزدی کارگران پیمانکاری رجا که در بخش های مختلف فنی و مهمانداری مشغول به کار هستند، بین دو تا چهار ماه متغیر است.
در همین رابطه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نامه ای خطاب به مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا ارسال کرده است که در آن، آمده است: پیمانکاران موطف به رعایت حقوق بنیادین نیروی کار و یکسان سازی پرداخت ها هستند و در صورت استنکاف، کارفرمای اصلی باید قانونا پاسخگوی مطالبات کارگران باشد.
در ارتباط با این موضوع، کارگران رجا از سکته قلبی و فوت یکی از کارگران فنی در حین کار در قطار فوق العاده پنجم مشهد به نام «علی گل نظر» در روز سه شنبه هفته گذشته خبر دادند و گفتند: معوقات مزدی و شرایط نابسامان شغلی در پایان سال و فشارهای وارده به این کارگر به حدی بوده است که در حین کار بر اثر ایست قلبی جان خود را از دست می دهد.
خواسته کارگران پیمانکاری رجا پرداخت معوقات مزدی در روزهای باقیمانده از اسفندماه و پیش از پایان سال جاری است.

-------------------------

ریزش معدن در روسیه جان دو نفر را گرفت/ ۲۸ کارگر ناپدید شدند

براساس اخبار دریافتی ایلنا، روز پنجشنبه حادثه ریزش یک معدن در شمال روسیه جان دو معدنچی را گرفت و ۶ کارگر دیگر نیز زخمی شدند. در این حادثه ۲۸کارگر در اعماق زمین مفقود شدند.
از قرار معلوم عملیات امداد و نجات برای بیرون آوردن کارگران مفقود شده همچنان ادامه دارد. این حادثه روز پنجشنبه در شهر «ورکوتا» در شمال روسیه رخ داده است و در هنگام وقوع حادثه ۱۱۰ معدنچی در عمق یک کیلومتری زمین مشغول به کار بودند.

-------------------------

تجمع کارگران پیمانکاری عسلویه برای معوقات مزدی

به گزارش منابع کارگری ایلنا از عسلویه، از بامداد امروز (پنجشنبه ششم اسفند ماه) جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های فاز ۱۴ منطقه ویژه عسلویه در پی پرداخت نشدن معوقات مزدی تجمع اعتراض روز گذشته خود را از سر گرفتند.
به نقل از این کارگران که شمار آن‌ها دست‌کم حدود ۱۰۰ نفر می‌شود، گفته می‌شود که آن‌ها تا نزدیک به هشت ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
به گفته کارگران، تاکنون هیچ پاسخی به این اعتراضات داده نشده است و از قرار معلوم کارگران پیمانکاری فاز‌های ۱۹، ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه نیز تجمعات مشابه‌ای را داشتند.
برپایی این اجتماعات صنفی از آغاز هفته جاری در شرایطی رخ داده است که برابر دستور العملی که ماه گذشته از سوی وزارت نفت صادر شده بود، تمامی کارفرمایان و پیمانکاران فعال در منطقه عسلویه موظف شده بودند که تا پیش از تاریخ ۵ اسفند ماه تمامی مطالبات معوق و جاری کارگران تحت استخدام خود را پرداخت کنند.

-------------------------

مهندسان معماری در استان های مختلف تجمع کردند

به گزارش ایلنا، امروز همزمان با روز مهندس جمعی از مهندسان معماری در اعتراض به استاندارد نبودن آزمون طراحی نظام مهندسی معماری که روز جمعه گذشته (۳۰ بهمن ماه) برگزار شد، تجمع کردند.
از قرار معلوم این تجمع در مقابل ادارات راه و شهرسازی استانها برگزار شده است. منابع خبری ایلنا از برگزاری همزمان این تجمع‌ در مراکز استانهای یزد، کرمانشاه، مازندران، همدان و تهران خبر می دهند. تجمع کنندگان خواستار اصلاح زیرساختی آزمون نظام مهندسی هستند.

-------------------------

پیمانکاران عسلویه مقصر هستند/ سازمان مناطق آزاد قصور پیمانکاران را جبران کند

به گزاش ایلنا، ماه گذشته، وزارت نفت دستوری کتبی خطاب به کارفرمایان و پیمانکاران منطقه عسلویه در ارتباط با نحوه پرداخت معوقات مزدی کارگران ارسال نموده است.
بر طبق این دستور، همه کارفرمایان و پیمانکاران عسلویه موظف شده اند پیش از پنجم اسفند ماه مطالبات مزدی کارگران طرف قرارداد خود را پرداخت کنند.
با این حال، در روزهای گذشته شنیده ها حاکی از عدم اجرای این دستور در برخی از فازهای عسلویه دارد. برای نمونه صبح امروز (پنجم اسفندماه)، کارگران فاز ۱۴ در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود تجمع کرده اند.
در همین ارتباط، «علیرضا مقدم»، کار‌شناس حقوقی، در گفتگو با ایلنا گفت: این دستور باید برای پیمانکاران لازم الاجرا تلقی می‌شد و این شرکت‌ها موظف به پرداخت معوقات مزدی کارگران قبل از امروز بودند.
وی در ارتباط با اجرایی نشدن این دستورالعمل در برخی از فازهای عسلویه و تجمعات کارگران در روزهای گذشته گفت: قصور کارفرمایان یک تخلف مبرهن است و وزارت نفت می‌تواند کارفرمایان متخلف را به مراجع قضایی ذیصلاح معرفی کند.
این حقوقدان در ادامه در ارتباط با سرنوشت پرداخت مطالبات کارگران عسلویه در شرایط فعلی و الزامات قانونی آن گفت: با توجه به زمان کوتاه باقیمانده تا پایان سال پیگرد قضایی پیمانکاران متخلف به نتیجه عملی نخواهد رسید.
وی ادامه داد: لذا در این شرایط براساس ماده ۳ قانون اشتغال مناطق آزاد، سازمان منطقه آزاد عسلویه باید وارد عمل شود و مطالبات مزدی کارفرمایان را براساس ضمانت‌های مالی اخذ شده از پیمانکاران پرداخت کند.
وی در پایان تصریح کرد: سازمان مناطق آزاد موظف به اخذ ضمانت‌های مالی لازم از پیمانکاران است و در صورت قصور این پیمانکاران، مطالبات کارگران باید از محل همین ضمانت‌ها پرداخت شود.

-------------------------

معطلی کارگر ان اخراجی فولاد غرب برای دریافت مطالبات حقوقی

کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: این اتفاق نیمه دوم سال جاری زمانی اتفاق افتاد که شرکت «صبا نور» که سهام دار ۹۷ درصد از کارخانه ذوب آهن غرب کشور و تامین کننده مواد اولیه این کارخانه است فعالیت خود را در بخش «گندله سازی» متوقف کرد و در نتیجه حدود ۱۵۰کارگر در دو مرحله با یک ونیم ماه معوقات مزدی بیکار شدند.
آنها با بیان اینکه در مجموع حدود ۱۵۰ کارگر در این واحد تولیدی مشغول کارند، افزودند: علاوه بر مزد معوقه، کارفرما هنوزسنوات سال ۹۳ تمامی کارگرانی که در آن زمان مشغول کار بودند تسویه حساب نکرده است.
به گفته این کارگران پیش از این حدود ۱۷۰ کارگر در این واحد تولیدی مشغول کار بودند که در حال حاضر از این جمعیت تنها ۲۰ کارگر به عنوان به عنوان نگهبان وپرسنل اداری باقی مانده‌اند.
آنها در ادامه گفتند: هنوز فرصت دریافت مقرری بیمه بیکاری برای کارگران اخراجی و تعدیل شده کارخانه ذوب آهن غرب در اداره کار اسد آباد فراهم نشده است و همین مسئله آنها را در موقعیت سخت بدی مالی به سر می‌برند.
طبق اظهارات این کارگر پس از توقف فعالیت کارخانه و بیکار شدن حدود ۱۵۰ کارگران ذوب آهن غرب کشور، مسئولان وعده پی گیری بازگشت بکار وپرداخت مطالبات کارگران را دادند اما تا کنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

-------------------------

کارگران نیشکر هفت‌تپه به اعتراض خود خاتمه دادند

کارگرانی که این خبر را به ایلنا دادند افزود: پس از برپایی این اجتماع صنفی که در محوطه مجتمع نیشکر هفت‌تپه و در مقابل دفتر مدیریت برگذار شد، آنها به توصیه «سید رضی نوری» نماینده کنونی حوزه انتخابیه شوش در مجلس شورای اسلامی به اجتماع صنفی خود پایان دادند.
این کارگران با بیان اینکه اجتماع روز گذشته آنها برای دومین روز متوالی تکرار شده بود، افزودند: با وعده‌های که روز گذشته از سوی آقای رضی نوری به آنها داده شده است در حال حاضر تمامی کارگران معترض به کار سابق خود بازگشتند و منتظر تحقق این وعده‌ها هستند.
پرداخت دوماه دستمزد معوقه و مشخص شدن وضعیت کارگران بعد از خصوصی سازی و همچنین پرداخت سنوات پایان کار سال گدشته کارگران از جمله مطالبات کارگران معترض مجتمع نی شکر هفت تپه است که در روزهای پیش نیز به برپایی تجمعاتی مشابه منجر شده بود.
همچنین به گفتهٔ یکی از کارگران، اکثریت کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه (حدود ۶۵۰ نفر) که بین ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی، کشاورزی را دارند مشمول مقررات سخت و زیان آور هستند اما چون کارفرما ۴درصد حق بیمه اضافی را به پرداخت نمی‌کند امکان بازنشستگی آن‌ها وجود ندارد.
در عین حال گزارش می‌رسد معوقات حقوقی حدود ۷۰۰ نفر از کارگران روزمزد به پنج ماه می‌رسد و تعدادی از (حدود ۸۰ نفر) راننده‌های کامیون که با ماشین‌های استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند مدعی‌اند در ۶ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.

-------------------------

مصدومیت دو کارگر فرزکار در پی انفجار تانکر سوخت

به گزارش ایلنا، شامگاه دوشنبه در پی انفجار تانکر سوخت در شهرک صنعتی طرق در مشهد دو کارگر فرزکار مصدوم شدند.
براساس اعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی مشهد، تانکر حامل سوخت بعد از تخلیه بار به دلیل نقص فنی به کارگاه جوشکاری خودروهای سنگین در شهرک صنعتی طرق مراجعه کرد که در حین عملیات فرز کاری این تانکر منفجر شد.
این حادثه موجب مصدومیت دو تن و تخریب ۲۰ واحد تجاری و سه خودروی سبک و سنگین شد.
از قرار معلوم، به علت شدت انفجار یکی از مصدومین به پشت بام پرتاب می‌شود که پس از دو روز از گذشت حادثه حال این کارگر مصدوم وخیم گزارش شده است.
وی علت این حادثه را تجمیع گاز و بخارات حاصل از مواد سوختی در این تانکر و در ‌‌نهایت انفجار بر اثر گرما ناشی از فرزکاری و جوشکاری عنوان کرد.

-------------------------

تجمع کارگران فاز ۱۴ در پی پرداخت نشدن معوقات مزدی

کارگرانی که در عسلویه کار می‌کنند با اعلام این خبر به ایلنا گفتند، این کارگران تا نزدیک به هشت ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
به گفته این منابع تعداد کارگران تجمع کننده دست کم تا ۲۰۰ نفر برآورد می‌شود و از قرار معلوم تجمع این کارگران در محدوده مسیرهای منتهی به محل پروژه و کارگاه‌های مجاور تاثیر گذار بوده است.
از قرار معلوم صرف نظر از تفاوتی که در نوع و محل اجرای پروژه کارگران پیمانکاری فازهای مختلف عسلویه وجود دارد، تجمع اعتراضی کارگران فاز ۱۴ مشابه تجمع اعتراضی روزهای اخیر کارگران پیمانکاری فاز‌های ۱۹، ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه است.
برپایی این اجتماعات صنفی از آغاز هفته جاری در شرایطی رخ داده است که برابر دستور العملی که ماه گذشته از سوی وزارت نفت صادر شده بود، تمامی کارفرمایان و پیمانکاران فعال در منطقه عسلویه موظف شده بودند که تا پیش از تاریخ ۵ اسفند ماه تمامی مطالبات معوق و جاری کارگران تحت استخدام خود را پرداخت کنند.

-------------------------

بخشی از طلب کارگران طزره پرداخت شد/ انتظار برای تحقق وعده‌های باقیمانده

کارگران این واحد معدنی در تماس با ایلنا گفتند: در حال حاضر آن‌ها مطالبات مزدی مربوط به آذرماه سال جاری خود را دریافت کرده‌اند و در عین حال مشکل تمدید دفترچه بیمه این کارگران نیز برطرف شده است.
از قرار معلوم این اتفاق پس از آن صورت گرفته است که بخشی از مطالبات معدن البرز شرقی توسط خریداران زغال سنگ پرداخت شده است اما هنوز تکلیف دو ماه نیم مزایای مزدی پرداخت نشده به همراه عیدی پایان سال ۹۴ باقیمانده است.
کارگران معدن زغال سنگ طزره بخشی از جمعیت حدودا هزار نفری هستند که در واحدهای زیر مجموعه شرکت زغال سنگ البرز شرقی مشغول کارند.
این کارگران که از ابتدای ماه جاری با تجمع در محیط کارگاه و یا راه‌های منتهی به واحد معدنی خواستار روشن شدن وضعیت معوقات مزدی خود شده بودند، می‌گویند: از روز گذشته تا کنون چهار نفر از همکاران آن‌ها توسط نهادهای ذی‌ربط بازداشت شده‌اند.
به گفته کارگران معدن طزره آقایان «بهرز افروز» و «عباس آبادی مقدم» از واحد ترانسفور و «محمد رضا مخبریان» و «علی اصغر کشاورزیان» از واحد خدمات فنی تونل کارگران بازداشت شده را تشکیل می‌دهند.
در این باره یکی از افراد مسئول در معدن طزره به ایلنا ضمن تایید خبر پرداخت شدن بخشی از معوقات مزدی کارگران این وحد معدنی گفته است، جلب کارگران مورد نظر ارتباطی با تجمعات صنفی روزهای گذشته ندارد و افراد یادشده که به دلایل دیگری فراخوانده شده‌اند پس از ادای پاره‌ای پرسش‌ها آزاد می‌شوند.
همچنین در این رابطه یکی از مسئولان فرمانداری دامغان با بیان اینکه موضوع جلب این کارگران به دستگاه قضایی مربوط می‌شود، از پیگیری مسئولان محلی برای آزادی کارگران مورد نظر خبر داد.
کارگران معدن طزره که در حال حاضر پیگیر وضعیت همکاران بازداشت شده خود هستند، می‌گویند: صرف نظر از دریافت بخشی از طلب مزدی خود و نیز وعده‌های مثبتی که به نقل از مسئولان مربوطه در مورد برآورده شدن باقیمانده مطالبات صنفی خود شنیده، برای ابراز حسن نیت خود از امروز به اجتماعات صنفی خود پایان داده و امیدوارند که با مساعدت مسئولان محلی همکاران بازداشت شده هرچه زود‌تر آزاد شوند.

-------------------------

افزایش ۴۰ درصدی مرگ و میر ناشی از حوادث شغلی در استان ایلام

به گزارش ایلنا، طی نه ماهه اول سال جاری دراستان ایلام ۱۵کارگربراثر حوادث کاری جان خود را از دست دادند.
این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۹ نفر بوده افزایش ۴۰ درصدی رانشان می‌دهد.
براساس گزارش روابط عمومی پزشکی قانونی استان ایلام، تعداد مراجعین حادثه کار به مرکز پزشکی قانونی استان ایلام در نه ماهه امسال ۲۳۷ نفر مصدوم بوده است که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد ۲۶۲ نفر بوده، کاهش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.

-------------------------

اعتراض کارگران رینگ مشهد به کاهش مزایای شغلی

کارگران این واحد صنعتی در تماس با ایلنا گفتند: نزدیک به هزار نفر هستیم که نسبت به رویه‌ای که مدیریت جدید کارخانه برای پردخت مزایای مزدی در پیش گرفته است اعتراض داریم.
به گفته این کارگران از ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری که مدیریت کارخانه رینگ سازی مشهد تغییر کرده است علاوه بر تاخیر ۱۵ روزه در پرداخت دستمزد، ارزش ریالی برخی مزایای مربوط به حق افزایش تولید، آکورد، حق پاداش، بهره برداری و کمک‌های غیر نقدی که در سال‌های گذشته به آنها پرداخت می‌شد، کاهش و حتی در برخی موارد بطور کامل قطع شده است.
کارگران این واحد قطعه سازی می‌گویند: کارفرما در مواجه با آنها دلیل قطع شدن مزایای مزدی را به فروش نرفتن محصولات کارخانه عنوان می کند و این در حالیست که خریداران محصولات این کارخانه که دو خودرو ساز بزرگ هستند سفارشات خوبی برای تولید رینگ می‌دهند.
آنها می‌گویند: تا پیش از تغییرات به طور میانگین هر یک ماه یکبار مبلغی معادل ۲۰۰ تا ۴۰۰هزارتومان به هر کارگر پرداخت می‌شد، اما در حال حاضر ارزش ریالی این مزیت شغلی به ۱۰ هزار تومان کم شده است.
کارگران مذکور همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود درباره کاهش بیش از ۳۰۰ هزار تومانی کمک‌های غیر نقدی گفتند: شرکت رینگ سا زی سالانه به ارزش ۷۰۰ هزار تومان سبد کالا بصورت غیر نقدی به کارگران می‌داد که این رقم در سال جاری به ۳۹۰ هزار تومان کاهش یافته است.
همچنین این کارگران خواستار بازبینی و اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغلی که از حدود یک دهه قبل در این واحد تولیدی در حال اجراست، شدند.
آنها همچنین در مورد پرداحت مزایای حق بهره‌وری خود گفتند: تا پیش از این حق بهره بری کارگران هر ماه بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان متغییر بود که هم اکنون به حدود ۵ تا ۶ هزار تومان برای هر نفر تقلیل یافته است.

-------------------------

معوقات بازنشستگان فولاد پرداخت نشده/ با ادغام در تامین اجتماعی مخالفیم

«ابراهیم دستمزد»، معاون فنی عملیاتی کانون بازنشستگان صنعت فولاد استان تهران در گفتگو با ایلنا گفت: ۸۵ هزار بازنشسته صنعت فولاد سه ماه معوقات مزدی دارند.
وی افزود: عیدی این بازنشستگان نیز هنوز پرداخت نشده است.
دستمزد در ارتباط با پیش بینی ادغام صندوق بازنشستگی فولاد در صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی در لایحه برنامه ششم توسعه گفت: تدوین این بند بدون رایزنی و بررسی‌های کار‌شناسانه انجام شده است.
وی افزود: بازنشستگان صندوق فولاد با این ادغام مخاف هستند.
این فعال بازنشستگان صندوق فولاد در ارتباط با دلایل این مخالفت گفت: قوانین صندوق بازنشستگی فولاد منطبق و همخوان با قوانین تامین اجتماعی نیست و ادغام دو ساختار ناهمخوان به هیچ وجه صحیح و علمی نیست.
وی ادامه داد: بازنشستگان صندوق فولاد به دلیل سختی شرایط کار همواره از امکانات درمانی بهتری نسبت به سایر بازنشستگان برخوردار بوده‌اند که اگر این ادغام عملی شود، از سطح امکانات درمانی بازنشستگان صندوق فولاد کاسته خواهد شد.
وی افزود: تفاوت بسیاری در میزان مستمری‌ها و مزایای شغلی بازنشستگان فولاد و بازنشستگان تامین اجتماعی وجود دارد و این مساله نیز یکی از دلایل اصلی مخالفت جامعه بازنشستگان فولاد با این ادغام است.
دستمزد در ادامه از احتمال اعتراضات علنی جامعه بازنشستگان صندوق فولاد خبر داد و گفت: پس از واگذاری صندوق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال ۹۲ وضعیت معیشتی و درمانی بازنشستگان صندوق فولاد تنزل یافته است و اگر قرار باشد ادغام در صندوق بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی پیگیری شود، به صورت علنی اعتراض خواهیم کرد.
دستمزد با بیان اینکه کسری صندوق فولاد ۲۰ هزار میلیارد تومان است و هیات دولت روز گذشته با واگذاری تنها دوازده و نیم هزارمیلیارد تومان بودجه آنهم در قالب سهام موافقت کرده است گفت: سه سال قبل نیز دولت سهامی را به این صندوق واگذار کرد که زیان ده بود و نگرانی بازنشستگان از تکرار دوباره این اتفاق نامیمون است.

-------------------------

«آبنوس ابرکوه» نیز تعطیل شد

منابع خبری ایلنا در استان یزد از تعطیلی کارخانه کاشی آبنوس در ابرکوه خبر می‌دهند.
به گفته این منابع پس از چند ماه کاهش در ظرفیت تولید، روز گذشته مدیریت کارخانه به صورت رسمی اعلام کرده است که خط تولید را به حالت معلق در می‌آورد و کارخانه تعطیل است.
این تعطیلی منجر به بیکاری ناگهانی و بلاتکلیفی بیش از ۳۰ کارگر باسابقه این واحد تولیدی شده است
از قرار معلوم مدیریت این واحد تولیدی، کمبود تسهیلات و مشکلات بازار فروش را دلیل اصلی این تعطیلی عنوان کرده است.
در همین رابطه در روزهای گذشته انجمن صنفی کاخانه‌های کاشی و سرامیک به کارخانه‌ها ابلاغ کرده است در صورت تمایل سه ماه تعطیل کنند و به نظر می‌رسد تعطیلی کاشی آبنوس نیز در همین راستا انجام شده است.

-------------------------

مرگ یک کارگر راه آهن حین کار

به گزارش ایلنا، روز گذشته یک کارگر راه آهن در شاهرود جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، کارگر درگذشته یکی از نیروهای پیمانکاری راه آهن شاهرود بوده است.
بر اساس اخبار دریافتی، این کارگر که مشغول اتجام تعمیرات روی قطارهای مسافری بود، دچار سانحه شد و براثر حادثه فوت کرد.
روابط عمومی راه آهن شاهرود اعلام کرده است که علت بروز حادثه در دست بررسی است.

-------------------------

نشت گاز و آتش سوزی در انبار قفل و یراق آلات

«سید جلال ملکی» در گفتگو با ایلنا گفت:در پی تماس شهروندان با سامانه خبری ۱۲۵و اعلام بروز این حادثه ، ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی تهران ساعت ۲۴ :۱۳امروز آتش نشانان ایستگاه ۱ را به همراه خودرو دستگاه تنفسی به خیابان امام خمینی (ره)، خیابان میردامادی اعزام کرد.
«اکبر کشرلو» افسر آماده منطقه ۵ عملیات در این باره گفت: محل حادثه یک ساختمان سه طبقه بود که از طبقه همکف آن به عنوان انبار قفل و یراق آلات استفاده می شد و دیگر طبقات آن مسکونی بود.
کشرلو افزود: طبقه همکف این ساختمان بر اثر نشت گاز و انفجار دچار آتش سوزی شد که در پی آن، تمامی درب‌ها و پنجره‌های ساختمان تخریب شده و آتش در حال سرایت به قسمت‌های دیگر ساختمان بود.
وی گفت: نیروهای عملیاتی به سرعت به دو گروه تقسیم شدند که گروه اول با قطع جریان برق و گاز، محل حادثه را ایمن سازی کردند و با بکارگیری تجهیزات فردی و لوله‌های آبرسانی آتش سوزی را مهار و کاملاً خاموش کردند و کارگر جوان ۲۵ ساله‌ای را که در میان دود و آتش گرفتار و دچار سوختگی و آسیب دیدگی شده بود را از ساختمان خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند.
کشرلو با اشاره به اینکه احتمال محبوس شدن ساکنان طبقات بالایی در راهرو‌ها و واحدهای مسکونی وجود داشت، اضافه کرد: همزمان، گروه دوم آتش نشانان با استفاده از دستگاه‌های تنفسی به راهرو‌ها و طبقات بالایی رفتند که خوشبختانه پس از جستجوی فراوان مشخص شد در زمان آتش سوزی هیچ یک از ساکنان در ساختمان حضور نداشتند.
وی خاطرنشان کرد: آتش نشانان پس از تخلیه دود ناشی از آتش سوزی با استفاده از فن فشار مثبت و تحویل محل حادثه به عوامل انتظامی به مأموریت خود پایان دادند.
گفتنی است؛ کار‌شناسان سازمان آتش نشانی تهران پس از بررسی، علت بروز این آتش سوزی را نشت گاز شهری و رسیدن جرقه به گازهای منتشر شده اعلام کردند.

-------------------------

تجمع کارگران نی شکر هفت تپه دراعتراض به خصوصی سازی

منابع کارگری ایلنا در منطقه شوش استان خوزستان در تکمیل این خبر گفتند: اجتماع امروز کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه مربوط به کارگران بخش صنعتی است که در واکنش به خصوصی سازی این واحد دولتی و همچنین پرداخت نشدن دوماه دستمزد خود و همکارانشان صورت گرفته است.
به گفته این منابع جدا از بحث نگرانی آنها از تصمیم دولت برای خصوصی سازی مجموعه هفت‌تپه، دست کم هنوز کارفرما بابت دستمزد ماه‌های دی و بهمن سال جاری و نیز پاداش پایان سال بیش از ۱۵۰۰ کارگر بدهکار است.
کارگران نی شکر هفت تپه می‌گویند در شرایط کنونی که مدیریت کنونی مجتمع همواره مدعی مواجه بودن با مشکل کمبود منابع مالی است، ورود بخش خصوصی به این محیط صنعتی می‌توان از منظر آنها به معنی تعطیلی این واحد صنعتی تلقی شود.
در عین حال گزارش می‌رسد معوقات حقوقی حدود ۷۰۰ نفر از کارگران روزمزد به پنج ماه می‌رسد و تعدادی از (حدود ۸۰ نفر) راننده‌های کامیون که با ماشین‌های استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند مدعی‌اند در ۶ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.

-------------------------

دو ماه از معوقات مزدی کارگران زغال سنگ کرمان باقیمانده است

یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: شرکت معدنی زغال سنگ کرمان از ۵ واحد زیر مجموعه «همکار»، «هشتونی»، «پابدانا»، «هجدک باب نیزو» و «آبنیل» تشکیل شده است و کارگران شاغل در این واحدها تا هفته گذشته بابت مزایای ماه‌های آذر، دی و بهمن امسال طلبکار بودند.
به گفته این کارگر او و همکارانش بعد از اعتراض صنفی سه روزه‌ای که در ابتدای هفته گذشته اتفاق افتاد تنها موفق به دریافت مزد آذرماه شده‌اند و مابقی معوقات مزدی آنها هنوز پرداخت نشده باقیمانده است.
وی ضمن بیان این مطلب که علاوه بر مشکل تعویق در پرداخت حقوق و مزایا، برای کارگرانی که در این شرکت مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان اور هستند مشکلاتی برای بازنشستگی پیش از موعد وجود دارد، گفت: مشکل اصلی بازنشستگی به عدم پرداخت سهم ۴ درصد حق بیمه اضافی باز می‌گردد.
وی با ذکر مثالی تصریح کرد: فقط در واحد معدنی هشتونی حدود ۵۰ نفر از کارگران از مدت‌ها قبل مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور هستند اما به دلیل پرداخت نشدن سهم ۴ درصدی کارفرما در مشاغل سخت و زیان‌آور و عدم پرداخت این مبلغ به تامین اجتماعی، این سازمان امکان بازنشستگی را برای آنان فراهم نمی‌کند.
وی همچنین به مشکلات بیمه‌ای کارگران این شرکت معدنی اشاره کرد و گفت: متاسفانه کارفرما در پرداخت بیمهٔ به تامین اجتماعی به درستی به وظایف بیمه‌ای خود عمل نمی‌کند و کارگران با کمترین حمایت بیمه‌ای در این شرکت کار می‌کنند.
این کارگر در انتها ضمن تاکید بر وضعیت بد اقتصادی کارگران شاغل معادن زغال سنگ در ادامه گفت: برخی از مسئولان سابق این واحدمعدنی علت عدم پرداخت مطالبات کارگران شرکت ذغال سنگ کرمان را به بدهی شرکت‌های دیگر به این شرکت معدنی و همچنین وجود دلال‌های زغال سنگ که مواد معدنی را با سود بیشتر از خارج از کشور وارد می‌کنند، مرتبط می‌دانند.
بر اساس این ادعا شرکتهای خریدار، زغال سنگ مورد نیاز خود را از چین به قیمت هرتن ۵۱۰ هزار تومان به صورت نقدی خریداری ووارد می‌کنند و این در حالیست که قیمت زغال سنگ تولید معادن داخل به قیمت ۳۶۰ هزار تومان به صورت غیر نقدی در اختیار شرکتهای مصرف کننده قرار می‌گیرد.

-------------------------

چندین ماه معوقات مزدی کارگران ماشین آلات صنعتی تبریز

جمعی از کارگران کارخانه ماشین آلات صنعتی تبریز در تماس با ایلنا از چندین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده خود خبر دادند.
به گفته این کارگران، برخی از همکاران آن‌ها تا ده ماه معوقات مزدی دارند.
از قرار معلوم، مدیریت کارخانه کمبود نقدینگی و بدهی‌های سنگین این واحد تولیدی را دلیل اصلی ناتوانی در پرداخت مطالبات مزدی کارگران عنوان کرده است.
این کارگران که تعداد آن‌ها ۲۷۵ نفر است، در ماههای گذشته بار‌ها در مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی تجمع کردند و خواستار تعیین تکلیف خود و پرداخت معوقات مزدی شدند.
از قرار معلوم، بحث واگذاری این واحد تولیدی به بخش خصوصی در ماههای گذشته بر نگرانی کارگران این واحد صنعتی قدیمی افزوده است.

-------------------------

وضعیت مطالبات مزدی کارگران معدن چشمه پودنه /احتمال بازگشایی معدن در اردیبهشت ماه

پس از گذشت بیش از دو ماه از توقف فعالیت معدن چشمه پودنه در جلسه‌ای که استانداری کرمان برای رسیدگی به وضعیت این واحد معدنی برگزار شده بود در مورد پرداخت معوقات مزدی کارگران و از سرگیری فعالیت معدن چشمه پودنه تصمیم گیری شد.
به گفته کارگران معدن تعطیل شده چشمه پودنه در جلسه صبح امروز که تا حوالی ظهر ادامه پیدا کرد، مقرر شده است که معوقات مزدی آنها طی سه قسط پرداخت و در نهایت معدن چشمه پودنه از اول اردیبهشت ۹۵ بازگشایی شود.
گفته می شود که در این جلسه به غیر از اعضای شورای تامین مدیر یت معدن، پیمانکار معدن و نمایندگان کارگران و سازمان تامین اجتماعی نیز حضور داشتند.
به نقل از کارگرانی که با ایلنا صحبت کرده‌اند طبق مصوبه این جلسه قرار است مطالبات مزدی و حقوقی ۲۵۷ کارگر معدن چشمه پودنه به ترتیب در سه نوبت زمانی چهارم اسفند ( ۴۰ درصد)، پانزدهم اسفند (۴۰ در صد) و بیستم فروردین (۲۰ در صد) پرداخت شود.
این کارگران می‌گویند: که هرکدام از آنها مبلغی در حدود شش تا هفت میلیون بابت مزد ماههای (شهریور، مهر، آبان و آذر) و پایان کار ۹۳و ۹۴ و عیدی ۹۴ طلبکارند.
در مورد حقوق بیمه پرداخت نشده کارگران معدن چشمه پودنه نیز گفته می‌شود که کارفرما به شیوه‌ای مشابه پرداخت بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را آغاز کرده است و بنابراین از این پس نباید در تمدید دفترچه بیمه‌های کارگران و اعضای خانواده‌های آنها مشکلی پیش بیاید.

-------------------------

کارگران طزره بازهم تجمع کردند

یکی از کارگران معدن طزره در تشریح جزئیات تجمع امروز خود و همکارانش گفت: بلاتکلیفی وضعیت معدن،۳ ونیم ماه پرداخت مزد معوق به همراه پرداخت نشدن ۱۶ ماه حق بیمه بیش از هزارو ۲۰۰ کارگر دلیل استمرار تجمع صنفی کارگران معدن البرز شرقی است.
وی بابیان اینکه پیش از این گروهی از کارگران در روز گذشته (شنبه اول اسفند) نیز برای پیگیری همین مطالبات در اطراف محوطه معدن و مسیرهای منتهی به معدن تجمع کردند.
این کارگر معدن طزره با تاکید براینکه خواسته او و همکارانش تنها به روز شدن مطالبات مزدی و حقوقی است، افزود: پس از حضور کارگران در مسیرهای منتهی به معدن به ویژه سه‌راهی مهماندوست در محور شاهرود -دامغان تعدای از مسئولان منطقه از جمله فرمانداری دامغان در میان آنها حاضر شدند و با جلب نظر کارگران به اجتماع صنفی برپا شده خاتمه دادند اما چون تا به این لحظه هیچ پاسخی به خواسته‌های مشخص تجمع کنندگان داده نشده و در نتیجه امروز هم اعتراض مشابهی برپا شده است.
او گفت: به دنبال تجمع صبح روز گذشته مسئولان استانی تصمیم به برگزاری جلسه‌ای در محل استانداری کردند که قرار بود در آن در خصوص مشکلات کارگران معادن البرز شرقی موضوعاتی را مطرح کنند که در ‌‌نهایت جلسه فوق برگزار نشد واین موضع باعث شد تا کارگران دوباره تجمع کنند.

-------------------------

معطلی ۲۵۷ کارگر چشمه پودنه برای دریافت مطالبات حقوقی

این منبع خبری با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این اتفاق نیمه دوم دی ماه سال جاری زمانی اتفاق افتاد که شرکت «تکافر سپاهان» در مقام پیمانکار استخراج فعالیت خود را متوقف کرد و در نتیجه ۲۵۷ کارگر در دو مرحله بابیش از ۵ ماه معوقات مزدی بیکار شدند.
وی گفت: ظاهرا مشکلات مالی و آنچه که غیر اقتصادی بودن روند بهره‌برداری از این واحد معدنی عنوان می‌شود دلیل وضعیت پیش آمده و در بیکاری و سرگردانی کارگران است.
به ادعای وی، نمایندگان کارگری وکارفرمایی معدن زغال سنگ چشمه پودنه در زمان فعالیت این واحد پیگیر افزایش قیمت زغال سنگ از شرکت فولاد اصفهان بودند و انطور که گفته می‌شود قرار بود تا در زمان واگذاری مالکیت این واحد معدنی به شرکت فولاد بهای ذغال سنگ استخراجی افزایش یابد که تاکنون محقق نشده است.
در زمینه معوقات حقوقی کارگران معدن چشمه پودنه نیز گفته می‌شود؛ هنوز از دستمزد پرداخت نشده ماه‌های مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر و باقیمانده مزد دی ماه سال جاری خبری نیست.
به گفته این منبع خبری علاوه بر این هنوز دریافت مقرری بیمه بیکاری کارگران اخراجی معدن چشمه پودنه در اداره کار کوهبنان فراهم نشده است وکارگران در شرایط بدی مالی به سر می‌برند.

-------------------------

اعتراض کارگران معدن طزره از سرگرفته شد

این کارگران در تماس با ایلنا افزودند: بیش از هزار کارگر هستیم که نزدیک به سه و نیم ماه مزدی و حدود ۱۶ ماه حق بیمه پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع صنفی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.
طبق اظهارات کارگران طزره، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده بود که در صورت تامین مالی تا روز‌های آینده بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکرده‌اند هنوز آنها بستان‌کارند.
کارگران می‌گویند پیش از این حدود ۵۰ نفر از همکارانشان صبح روز ۲۷ بهمن ماه برای پیگیری خواسته‌های صنفی خود به ساختمان نهاد ریاست جمهوری و سازمان خصوصی سازی در تهران آمده بودند و در نهایت پس از یک شب اقامت در نمازخانه سازمان خصوصی سازی با وعده مسئولان این سازمان تهران را ترک کردند.
آنها می‌گویند خواسته ما این است که طبق وعده مقامات سازمان خصوصی سازی هرچه زودتر در مورد رسیدگی به وضعیت معدن طزره جلسه‌ای تشکیل شود.
کارگران معترض همچنین درباره معوقات مزدی خود گفتند: کارفرما هر سال این موقع دستمزد بهمن ماه کارگران را پرداخت می‌کرد و کارگران ۲۵ اسفند ماه هر سال عیدی خود را دریافت می‌کردند اما با وضعیت پیش آمده نمی توان چندان به دریافت معوقات مزدی در پایان سال جاری امیدوار بود.

-------------------------

تجمع کارگران پیمانکاری فاز ۱۹ عسلویه برای مطالبات مزدی

به گزارش منابع خبری ایلنا از عسلویه، بامداد امروز گروهی از کارگران شرکت‌های پیمانکاری در فاز ۱۹عسلویه در پی تسویه نشدن معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و در مقابل در ساختمان شرکت پیمانکار اصلی تجمع کردند.
به گفته این منابع کارگران تجمع کننده که شمار آن‌ها دست کم تا یک‌صد نفر می‌شود در ماه‌های گذشته از طریق شرکت‌های پیمانکاری دست دوم و سوم در تکمیل و به بهره برداری رساندن بیشتر پروژه‌های فاز ۱۹ مشغول کار بوده‌اند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که به دلیل تکمیل این پروژه‌ها قراردادهای کاری آن‌ها دیگر تمدید نشده است و در عین حال پیمانکار پروژه هنوز در خصوص تسویه حساب و پرداخت معوقات مزدی آن‌ها اقدامی نکرده است.
مراجعه کارگران یاد شده به دفتر پیمانکار اصلی درحالی است که برابر دستور العملی که ماه گذشته از سوی وزارت نفت صادر شده بود، تمامی کارفرمایان و پیمانکاران فعال در منطقه عسلویه موظف شده بودند که تا پیش از تاریخ ۵ اسفند ماه تمامی مطالبات معوق و جاری کارگران تحت استخدام خود را پرداخت کنند.