افق روشن
www.ofros.com

تجمع رانندگان اتوبوسرانی شیراز ۲۱۰ کارگر پارلو ماه ها بدون دستمزد و چند خبر دیگر


خبرگزاری کار ایران                                                                                            دوشنبه ١٠ مهر ١٣٩١

۲۱۰ کارگر پارلو چهار ماه حقوق دریافت نكرده‌اند

مهدی زمانی نوری، دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه در این باره به ایلنا گفت: چهار ماه از معوقات حقوقی ۲۱۰ کارگر کارخانه پارلو به دلیل تشدید بحرانهای مالی كارخانه پرداخت نشده است.
او افزود: با وجود مطلوب بودن شرایط تولید و کار در این واحد تولیدی و جذب سفارشات مکرر کار از سوی سازمان‌های توسعه مدارس، متاسفانه به دلیل كمبود نقدینگی، این واحد تولیدی از پرداخت چهار ماه از حقوق کارگران خوداری کرده است.
او گفت: خوشبختانه کارخانه پارلو در زمینه صادرات به کشورهای خارجی از جمله گرجستان، ارمنستان، کویت و امارت و... نیز فعالیت داشته است.
معوقات كارگران تا سه ماه آینده پرداخت خواهد شد
امیر اصغری، مدیر عامل کارخانه پارلو نیز در ادامه با تایید خبر تاخیر در پرداخت حقوق کارگران افزود: مشکلات نقدینگی که به علت منع واردات مواد اولیه تولید ایجاد شده، باعث شده است این واحد تولیدی نتواند به منابع مالی لازم جهت پرداخت حقوق کارگران خود دسترسی داشته باشد.
او افزود: ۲۰۰۰ تن مواد اولیه کارخانه پارلو که از کشور کره خریداری شده به دلیل تحریم‌های اقتصادی هنوز وارد كشور نشده است و این در حالی است كه کارخانه نقدینگی خود را برای تأمین و تهیه این مواد پرداخت کرده است و اكنون توان پرداخت دستمزد كارگران را نداریم.
او در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات ناشی از تحریم‌ها دامنگیر کارگران نیز شده است، افزود: کارخانه پارلو طی دو الی سه ماهه آینده کلیه مطالبات معوقه کارگران را پرداخت خواهد کرد.
اوگفت: ۸۰ الی ۹۰ درصد مواد اولیه ورق گالوانیزه و سایر مواد اولیه مورد نیاز از کشور کره خریداری و مقدار کمی نیز از تولیدات داخلی استفاده می‌شود.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۰ مقدار ۵۰۰۰ تن ورق از کره وارد و امسال نیز با خرید نقدی و پرداخت وجه ۲۰۰۰ تن ورق از کره خریداری نموده‌ایم که متأسفانه از یکسو کارخانه در تنگنای مالی قرار گرفته و از سوی دیگر بعلت تحریم اقتصادی قادر به دریافت مواد اولیه خریداری شده وارداتی نیستیم.
اصغری در ادامه با تاکید بر حل مشکلات واحد‌های تولید تصریح کرد: امروزه برخی از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی کشور بدلیل رکود و محاصره اقتصادی در حال تعلیق و اخراج نیروی کار و یا تعطیل می‌باشند.
وی در ادامه اضافه کرد: این واحد تولیدی با وجود تمامی مشكلات تا به امروز توانسته است اشتغال و امنیت شغلی ۲۱۰ کارگر خود را حفظ كند.
در صورت تامین مالی، ۸۰۰ نفر را جذب خواهیم کرد
در این زمینه مدیریت اجرایی کارخانه پارلو نیز اظهار داشت: کارخانه پارلو در حال حاضر در یک شیفت کاری با ۲۱۰ کارگر مشغول به فعالیت است که در صورت حمایت مالی دولت و تأمین سرمایه در گردش، قادر به ایجاد ۳ شیفت و جذب ۸۰۰ جوان بیکار و جویای کار خواهد بود.
شاه حسینی افزود: این کارخانه هیچگونه بدهی به سازمانهای دارایی، تأمین اجتماعی، شرکت شهر صنعتی کاوه و خدمات عمومی شامل آب، برق، گاز و... ندارد و طی ۳۷ سال گذشته تنها در چهار ماه اخیر نتوانسته است معوقات حقوقی کارگران خود را پرداخت کند.
گفتنی است کارخانه پارلو واقع در شهرصنعتی کاوه وابسته به بخش خصوصی تولید کننده انواع ورقهای رنگی، آلومینیوم، گالوانیزه، آکوزینک، ساندویچ پانل و عایقهای پلی اورتان، پشم سنگ،‌ ای پی اس، کانکس و خانه‌های پیش ساخته است.

--------------------------------

معوقات حقوقی كارگران صنایع مخابراتی شیراز هنوز پرداخت نشده است

رئیس شورای اسلامی كار کارخانه مخابرات راه دور شیراز اعلام کرد: مشکلات ۳۸۲ کارگر صنایع مخابرات راه دور شیراز (ITI) همچنان پا برجاست و هنوز بخش اعظمی از مطالبات آنان پرداخت نشده است.
غلامحسین بانشی با بیان مطلب فوق به ایلنا گفت: با وجود دستور اکید رئیس دولت برای حل مشکلات و پرداخت معوقات حقوقی کارگران، همچنان بخش اعظمی از معوقات حقوقی و سنوات خدمتی ۳۸۲ کارگر هنوز پرداخت نشده است.
او در این زمینه افزود: با دستور رئیس دولت یک روز بعد از افتتاح پروژه مسکن مهر، ۱۵ میلیار تومان در اختیار استانداری فارس قرار گرفت تا مشکلات کارگران صنایع مخابرات راه دور حل شود. که متاسفانه از این مبلغ کمتر از یک سوم حدود ۳ میلیاردتومان برای پرداخت بخشی از مطالبات و معوقات حقوقی کارگران هزینه شد و مابقی بدهی کارخانه به کارگران هنوز پرداخت نشده است.
نماینده كارگران ادامه داد: با اختصاص این بودجه که قرار بود بسیاری از مشکلات کارگران مخابرات راه دور حل و شرایط بازنشستگی آنان فراهم شود، ولی با خبر شدیم دو میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان از این پول جهت پرداخت بدهی‌های کارخانه به چند واحد تولیدی همانند ساپکو و گل گهر.. پرداخت شده است.
او با انتقاد به اینکه نباید پولی را که برای معوقات حقوقی کارگران واریز شده در جهت پرداخت سایر بدهی‌های کارخانه خرج شود گفت: کل مطالبات کارگران با محاسبه سنوات خدمتی حدود ۲۸ میلیارد تومان است که با کسر سنوات خدمتی حدود ۶ میلیارد تومان می‌شود.
بانشی اضافه کرد: تامین اجتماعی از اجرای آرای هیئت تشخیص، حل اختلاف و کمیته‌های استانی سر باز زده و از بازنشستگی ۸۴ کارگر در شرف بازنشستگی خوداری می‌کند.
به گفته او طبق رای هیئت حل اختلاف ۱۳۴ نفر از کارگران حائز شرایط بازنشستگی هستند که از این تعداد سازمان تامین اجتماعی با بازنشستگی ۸۴ کارگر موافقت نمی‌کند وپرونده آنان را همچنان معلق نگه داشته است.
این فعال کارگری با بیان اینکه تا کنون ۲ و نیم میلیارد تومان نیزبه تامین اجتماعی برای بازنشستگی کارگران پرداخت شده است اضافه کرد: تامین اجتماعی برای بازنشستگی مابقی کارگران 2/7 دهم میلیارد تومان دیگر در خواست کرده است.
نماینده كارگران مخابرات راه دور شیراز در ادامه افزود: در حال حاضر بخش اعظمی از مطالبات کارگران هنوز پرداخت نشده و کارگران از این موضوع بسیار نگرانند که مبادا باقی پولی را که قرار بود فقط جهت پرداخت معوقات حقوقی کارگران اختصاص یابد صرف مخارج دیگر شود.
بنا به اظهار این فعال كارگری شروع مشکلات صنایع مخابرات راه دور شیراز از نیمه دوم سال ۸۶ بود که تا اکنون نیز ادامه دارد و حتی علی رغم مصوبه سفرهای استانی هیئت دولت مبنی بر پرداخت کمک ۱۵۰ میلیارد ریالی به کارخانه ITI شیراز برای جبران بخشی از کسرهای این واحد تولیدی، این وعده در پیچ و خم اداری وزارتخانه‌های دولتی اجرائی نشد تا اینکه در مراسم افتتاح پروژه مسکن مهر در شنبه ۲۷ خرداد توسط رئیس جمهور و هیئت همراه که با تجمع کارگران صنایع مخابرتی راه دور شیراز نیز همراه بود، احمدی‌نژاد قول مساعد داد که برای حل مشکلات این کارگران به طور مستقیم وارد عمل خواهد شد.

--------------------------------

تجمع رانندگان اتوبوسرانی شیراز در مقابل شورای شهر

۵۹ تن از رانندگان سازمان اتوبوسرانی شیراز با حضور در مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر، در اعتراض به آنچه که آن‌ها را عدم تحقق وعده‌های مسئولین می‌خواندند تجمع کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز، این تعداد از رانندگان که از سال ۱۳۸۱ از این سازمان باز خرید شده‌اند، رعایت نشدن حداقل حقوق و مزایا، رعایت نشدن عنوان شغلی در پرداخت حق بیمه و عدم تحقق وعده رییس جمهور در خصوص تبدیل وضعیت قرارداد نیروهای شرکتی را به عنوان اصلی‌ترین دلایل اعتراض خود بیان کرده‌اند.
یکی از این رانندگان در این خصوص به خبرنگار ایلنا گفت: پس از بازخرید اجباری در اواخر سال ٨١، با تصمیم مسئولان وقت سازمان اتوبوسرانی در ازای بستانکاری رانندگان از سازمان، به هرکدام از رانندگان یک اتوبوس واگذار شد که این واگذاری آغاز مشكلات ما بود.
این راننده افزود: اتوبوس‌هایی که سازمان به ما واگذار کرد، مستعمل بودند که هرکدام از ما مجبور شدیم در آن سال برای راه اندازی هر کدام از آن‌ها ملبغی حدود ۳میلیون تومان هزینه کنیم.
این در حالی است که به گفته این راننده کرایه نفری ۲۵ تومان در آن زمان و عدم تخصیص یارانه به رانندگان جهت هزینه‌های تعمیرات و نگهداری این اتوبوس‌ها، زندگی بعضی از آن‌ها را با مشكلات جدی مواجه كرده است.
یکی دیگر از این رانندگان نیز در تکمیل صحبت‌های همکار خود گفت: اگر سازمان اتوبوسرانی حق و حقوق ما را به عنوان یک راننده پرداخت كند همه ما بازنشسته می‌شویم و بسیاری از مشکلاتمان حل می‌شود.
این راننده که به گفتهٔ خودش ۲۲ سال سابقه بیمه دارد می‌گوید: از سالی که ما باز خرید شده‌ایم و به اجبار در بخش خصوصی مشغول به كار شدیم، بیمه ما نه به عنوان راننده بلکه به عنوان وردست اعمال شده و همین تخلف باعث شده تا شغل ما شامل شرایط مشاغل سخت و زیان آور نشود.
وی ادامه داد: از آنجا وعده رییس جمهور مبنی بر تغییر وضعیت نیروهای شرکتی محقق نشده است، ما حتی از داشتن یک کارت شناسایی معتبر هم محروم هستیم.
در حالیکه تلاش برای کسب اطلاع از مسئولان سازمان اتوبوسرانی در این خصوص بی‌نتیجه ماند، رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص مشکلات این رانندگان گفت: ما در شورای دوم و سوم در این خصوص مصوبه‌ای داریم که با اختصاص یک و نیم میلیارد تومان اعتبار مشکلات این عده از شهروندان مرتفع شود.
به گفته احمدرضا نقیب‌زاده قرار است در جلسه‌ای با حضور مسئولان سازمان اتوبوسرانی شیراز و حومه مشکلات این ۵۹ تن از رانندگان سازمان اتوبوسرانی حل شود.

--------------------------------

تعویق ۸ ماه حقوق کارگران سد کلان ملایر

کارگران سد ملایر علی‌رغم اتمام نیافتن پروژه حقوق هشت ماه گذشته خود را دریافت نکرده‌اند.
به گزارش ایلنا، هرچند پروژه نیمه تمام سد کلان ملایر (واقع در استان همدان) ۹ خرداد ماه سال گذشته به دست معاون اول رییس جمهوری افتتاح شد اما همچنان این طرح نیمه تمام است.
به گفته برخی از کارگران این پروژه، بیش از ۵۰ نیروی کاری که در این طرح مشغول به کار بوده‌اند حدود هشت ماه است که حقوق و مزایایی دریافت نکرده‌اند.
کارفرمای این طرح شرکت آب منطقه‌ای استان همدان، پیمانکار این طرح شرکت کترا و مشاور این طرح شرکت مهندسین مشاور بندآب بوده است.
وحیدی راد، رئیس هیئت مدیره شرکت پیمانکاری کترا در این باره به ایلنا می‌گوید: طرح سد کلان ملایر تقریبا تمام شده است و قابلیت بهره برداری دارد. در حال حاضر کارگاه‌ها تعطیل شده و البته حدود ۵ یا ۶ ماهی می‌شود که ۳۰ الی ۴۰ کارگر مجموعه حقوق خود را دریافت نکرده‌اند. ما یک سری از ماشین‌های سنگین خود را می‌خواهیم بفروشیم تا از این طریق حقوق کارگران را تامین کنیم.
همچنین مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان که شرکت کارفرمای این طرح است نیز بیان می‌کند: هم اکنون ۹۷ درصد پروژه سد کلان ملایر تمام شده و فقط یک سری خرده کاری باقی مانده است.
مهندس کمندانی ادامه می‌دهد: ۵۰ کارگر مشغول در این طرح حدود ۴ الی ۵ ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده‌اند که البته مسئولیت آن‌ها با شرکت پیمانکاری است. شرکت‌های پیمانکاری برای آنکه بتواند بر روی کارگران مدیریت داشته باشند معمولا حقوق کارگران را با چند ماه تاخیر پرداخت می‌کند.
در همین زمینه مهندس زهرایی مدیر پروژه شرکت کارفرمای آب منطقه‌ای استان همدان از تسویه حساب نهایی با کارگران این مجموعه در پایان مهر ماه خبر داده است.

حجم بالای حقوق معوقه کارگران
این کارگران به مستنداتی دسترسی دارند که نشان می‌دهد مبلغ اولیه قرارداد احداث سد کلان ملایر و تاسیسات وابسته به آن به شماره ۲۲۰/۱۰۰/۴۹۴۲ در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۸۴ به میزان ۱۴ میلیارد تومان و مبلغ اولیه قرارداد احداث برج آبگیر، پل دسترسی و ساختمان شیرخانه این سد به شماره ۱۰۰/۳۱۸/۵۶۹۵ در تاریخ ۱۳ خرداد ماه سال ۸۷ به میزان 1/5 میلیارد تومان بوده است.
این در حالی است که سخنان کارگران این طرح گویای آن است که حداقل حقوق آن‌ها به میزان ۴۰۰ هزار تومان بوده که مجموع حقوق آن‌ها حداقل ماهانه ۲۰ میلیون تومان می‌شود که اگر این میزان را برای یک سال محاسبه کنیم این میزان معادل ۲۴۰ میلیون تومان می‌شود که این جدای از مزایا و عیدی آنهاست.

نیمه تمام ماندن بیش از ۷۰ درصد از طرح‌های عمرانی
ناتمام ماندن این پروژه عمرانی در حالی است که طبق گزارش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس از سال ۸۱ تا ۹۰ بیش از ۷۰ درصد طرح‌های عمرانی نیمه تمام مانده‌اند. دولت نیز با پذیرفتن انتقاد‌ها نسبت به نیمه تمام ماندن برخی طرح‌ها، طرح مهر ماندگار را برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام مطرح کرده است.
علی‌اکبر محرابیان، دستیار ویژه رییس جمهوری در این مورد با تاکید بر اینکه برای تامین اعتبار پروژه‌های مهر ماندگار هیچ نگرانی وجود ندارد گفته است: ۹۰۵ طرح مهر ماندگار در سطح کشور با سرمایه‌گذاری ۱۶۸ هزار میلیارد تومان با سرعت نسبتا قابل قبولی در حال اجراست.
طبق آمارهای وی که اخیرا از پروژه‌های نیمه تمام استان همدان بازدید داشته، در این استان مجموعا ۳۲ طرح مهر ماندگار با سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد تومانی به نرخ سنواتی وجود دارد که تکمیل این طرح‌ها با زمانبندی پیش می‌رود.
پیش از این نیز دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان خبر داده بود که ۷۰ نفر از کارگران سد نعمت آباد اسدآباد استان همدان نیز از مهر ماه سال گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
چنگیز اصلانی خواستار آن شده بود که اداره کار و امور اجتماعی استان همدان بازرسانی را به این سد اعزام کند تا حق و حقوق کارگران آن سد ضایع نشود. با وجود این، این چنین مشکلی در سد کلان ملایر استان همدان نیز بروز کرده است.