افق روشن
www.ofros.com

كارگران كوره پزخانه‌ها باید ٧٠ سال كار كنند تا بازنشسته شوند


خبرگزاری کار ایران                                                                                              شنبه ٨ تیر ۱۳۹٢

كارگران كوره پزخانه‌ها باید ٧٠ سال كار كنند تا بازنشسته شوند

دبیر انجمن صنفی كارگران كوره پزخانه های استان تهران از رویه کنونی ارائه لیست بیمه کارگران کوره‌پزخانه به سازمان تامین اجتماعی انتقاد کرد و خواستار تغییر این شیوه شد.
«علی حسینیان» در این باره به ایلنا گفت: برخی كارفرمایان كوره پزخانه‌ها برای بیمه ی كارگران دائم و فصلی خود هر ماه تنها برای ١٠ روز كاری حق بیمه پرداخت می کنند.
وی بابیان اینکه در شیوه کنونی ارائه لیست بیمه، سازمان تامین اجتماعی هیچ نظارتی بر صحت گزارش کارفرمایان ندارد، گفت: سیستم فعلی بیمه ی تامین اجتماعی به گونه ای طراحی شده است كه لیست ترك كار كارگران كوره پزخانه ها را بدون هیچگونه نظارتی می پذیرد.
به گفته ی آقای حسینیان، با توجه به لیست بیمه ی ناقصی كه برای كارگران كوره پزخانه ها گزارش می شود بخش وسیعی از آنان باید ٧٠ الی ٨٠ سال كار كنند تا بازنشسته شوند.
این فعال صنفی با بیان اینکه در حال حاضر بازرسان بیمه بطور منظم از كوره پزخانه های استان تهران بازدید می‌کنند، اظهار داشت: با وجود این شیوه بازرسی تا زمانی كه سیستم بیمه ی تامین اجتماع اصلاح نشود مسئله بیمه کارگران ساختمانی حل نشده باقی خواهد ماند.

---------------------------------

انگشتان دست کارگر پرسکار قطع شد

کارگر ٢٨ ساله‌ای در منطقه «صفا داشت» در حین کار با دستگاه پرس سه انگشت دست خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، پس از آنکه مسئولان بیمارستان حضرت فاطمه زهرا(س) از آسیب دیدن انگشتان دست کارگری در حین کار با دستگاه پرس مطلع شدند گروهای امداد برای نجات وی در محل حادثه حاضر شدند.
بر اساس گزارش‌های اولیه سه انگشت دست این کارگر در حین کار با دستگاه پرس انگشتان آسیب دید بطوری که بخشی از انگشتان این فرد در این دستگاه گیر کرده بود.
شدت آسیب به حدی بود که سه انگشت این کارگر ٢٨ ساله زیر دستگاه پرس کاملا از بین رفته بود و انگشت بزرگ وی نیز داخل قطعه فلزی دستگاه پرس گیر کرده بود.
طبق این گزارش گروه های امداد ونجات با حضور در این بیمارستان با استفاده از دستگاه برش اقدام به رها سازی انگشتان این کارگر کرده و پس از رها سازی انگشت از قطعه فلزی دستگاه،این بیمارستان اقدامات درمانی خود را آغاز کرده اند.

---------------------------------

خودداری کارفرما از واریز حق بیمه کارگران «لامپ الوند»

یکی از کارگران کارخانه لامپ الوند قزوین از پرداخت نشدن حق بیمه کارگران این کارخانه توسط کارفرما خبرداد و خواستار رسیدگی تامین اجتماعی واداره کار به این مسئله شد.
«سید اصغر سید خلیلی» کارگر ۴٢ ساله کارخانه لامپ الوند قزوین که از سن ٢۴ سالگی به عنوان یک کارگر ساده در این کارخانه مشغول به کار شده است به ایلنا گفت: مدیرعامل کارخانه لامپ الوند پنج ماه است که حق بیمه ٢٣ کارگر خود را به اداره بیمه واریز نکرده است.
این کارگر کارخانه لامپ الوند افزود: صاحب کارخانه در حالی حق و حقوق کارگران این کارخانه را نمی پردازد که هم اکنون با انتقال کارخانه از شهرک صنعتی البرز به شهرک صنعتی «لیا» مشغول سرمایه گذاریهای جدید است.
وی با اشاره به اینکه کارگران این کارخانه دارای سوابق طولانی هستند یادآور شد: در حال حاضر دفترچه های بیمه درمانی تمامی کارگران این کارخانه فاقد اعتبار است.
او با بیان اینکه وظیفه تامین اجتماعی است که پی گیر مطالبات بیمه‌ای کارگران باشد،تصریح کرد: وقتی برای پی گیری این موضوع به اداره تامین اجتماعی شهرک صنعتی قزوین مراجعه کردیم به ما گفته شد وقتی حق بیمه ای برای شما واریز نشده است یعنی شما وجود خارجی ندارید.
او درادامه مشکلات کارگران گفت: این کارخانه از سال ٨٧ تولید نداشته و از آن سال به بعد ٧۶ کارگر آن به مرور تعدیل شده و امروز این تعداد به ٢٣ کارگر رسیده است.
به گفته این کارگر وضعیت پیش آمده باعث شده است تا کارگران با داشتم سابقه سخت و زیان آور برای بازنشستگی با مشکل مواجه شوند.
عدم تمدید دفترچه بیمه غیر قانونی است
در این زمینه عید علی کریمی دبیر خانه کارگر قزوین با انتقاد از عملکرد اداره تامین اجتماعی شهرک صنعتی البرز، تمدید نکردن دفترچه های درمانی 23 کارگر کارخانه لامپ الوند را اقدامی غیر قانونی خواند.
اوبا بیان اینکه این تعداد کارگر هم اکنون بلاتکلیف هستند افزود: وظیفه تامین اجتماعی است که تا زمان تعیین تکلیف نهایی کارگران باقیمانده، دفترچه های بیمه ای آنان را تمدید کنند.
کریمی افزود: به هر حال این کارگران یا باید به بیمه بیکاری معرفی شوند و یا همچنان در استخدام کارخانه باقی بمانند که در هر صورت باید دفترچه بیمه آنها توسط سازمان تامین اجتماعی تمدید شود.
به گفته دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین، در حال حاضر چون کارفرما هیچ تسویه حسابی با این کارگران نکرده است بنابراین تمامی آنها همچنان در استخدام بوده و از مزایای قانونی برخوردار هستند.

---------------------------------

اختلاف کارگران و پیمانکار شهرداری اهواز برسر پرداخت حقوق

جمعی از کارگران و نیروهای خدماتی شهرداری منطقه ٦ شهر اهواز مدعی هستند که کارفرمای آنها بخشی از حقوق قانونی آنها را پرداخت نکرده است.
نماینده این کارگران طی تماس تلفنی با خبر نگار ایلنا با اعلام این خبر گفت:این کارگران که تحت نظارت شرکت پیمانکاری اختر راه جنوب فعالیت دارند علاوه بر اینکه از فروردین ماه سال جاری حقوق نگرفته اند بابت حق بیمه، اضافه کاری، حق لباس وسنوات (سال ٩١) نیز طلبکار‌اند.
او افزود: از مسئولان شهرداری بخصوص منتخبین جدید شورای شهر می خواهیم که پی‌گیر مطالبات معوقه ومشکلات کارگران شهرداری ها بویژه کارگران خدماتی منطقه ٦ اهواز شوند.
او افزود:از مسئولان شهرداری بخصوص منتخبین جدید شورای شهر می خواهیم،پی گیر مطالبات معوقه ومشکلات کارگران شهرداری ها بویژه کارگران خدماتی منطقه ٦ اهواز شوند.
مطالبات کارگران پرداخت شده است
در همین زمینه عاشور الحایی کارفرمای شرکت پیمانکاری اختر راه جنوب در پاسخ به ادعای کارگران گفت:شرکت پیمانکاری اختر را جنوب هیچگونه مطالبه حقوقی وبیمه ای به کارگران خود ندارد.
او با بیان اینکه حقوق این کارگران روزمزدی هر ماهه طبق قانون به حساب این تعداد کارگر واریز شده است افزود:حقوق فروردین واردیبهشت کارگران پرداخت شده وحقوق تیر ماه نیز پنجشنبه هفته گذشته به حساب کارگران واریز شده است.
کارفرمای کارگران شرکت پیمانکاری اختر را جنوب همچنین گفت: حق بیمه ماه های فروردین و اردیبهشت ۴٢٠ کارگر این شرکت در موعد‌های مقرر پرداخت شده و حق بیمه مربوط به ماه خرداد این کارگران نیز به زودی پرداخت خواهد شد.
وی در خاتمه گفت: تنها مشکلی که باعث شده کارگران صبح امروز دست به تجمع اعتراضی بزنند ابهاماتی است که به پرداخت مبلغ اضافه کاری آنان در روزهای تعطیل مربوط می شود که این مسئله نیز مرتفع شده است.

---------------------------------

بلاتکلیفی بازنشستگان تامین اجتماعی شهرک صنعتی البرز در دریافت فیش حقوقی

عضو هیئت مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان البرز دراستان قزوین اعلام کرد: ٧ هزار بازنشسته ومستمری بگیر تامین اجتماعی شهرستان البرز قزوین از یک ماه گذشته فیش ماهانه واریز حقوق نگرفته‌اند.
عید علی کریمی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از یک ماه گذشته اداره تامین اجتماعی و بانک رفاه کارگران که مسئولیت پرداخت حقوق وارائه فیش حقوقی کارگران بازنشسته ومستمری بگیر را بر عهده دارند، در انجام وظایف خود کوتاهی کرده ومسئولیت توزیع فیش حقوقی بازنشستگان را بر عهده نمی‌گیرند.
او با بیان اینکه بازنشستگان این شهرستان هم اکنون بلاتکلیف شده‌اند، اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی بانک رفاه کارگران را مسئول این کار می‌داند و بانک رفاه هم مسئولیت انجام این کار را بر عهده نگرفته ومی‌گوید که در زمینه توزیع فیش حقوقی بازنشستگان مسئولیتی ندارد و این وظیفه کانون بازنشستگان است.
این فعال کارگری در این باره گفت: این در حالی است که کانون بازنشستگان ومستمری بگیران شهرستان البرز هیچ وظیفه قانونی درقبال توزیع فیش حقوقی بازنشستگان ندارد وفقط می تواند در این زمینه با این دو نهاد همکاری مشترک داشته باشد.
او در خاتمه با بیان اینکه اداره تامین اجتماعی باید در این خصوص پاسخگوی بازنشستگان باشد،اظهار داشت: طی روال ماهای گذشته، هر ماه اداره تامین اجتماعی بایدفیشهای حقوقی بازنشستگان ومستمری بگیران را در اختیار بانک بگذارد و بانک هم وظیفه توزیع آن را بر عهده دارد.

اعتصاب پزشکان بخش دولتی یاسوج دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایایشان

ایرنا، بیش از ۲۰ پزشك جراح و متخصص عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی كهگیلویه وبویراحمد دست به اعتصاب زدند و در مطب های خود در كلینیك شهید مفتح یاسوج حاضرنشدند.
مدیر كلینیك شهید مفتح یاسوج نیز با تایید این خبر اظهار كرد: تعدادی از پزشكان این كلینیك كه بیشتر آنها نیز پزشكان جراح است به دلیل پرداخت نشدن حق كارانه ( عمل جراحی) آنها دست به اعتراض زدند و در محل و مطب های خود حضور نیافتند.
پرویز یزدان پناه گفت: حق كارانه پزشكان متخصص و جراح كلینیك شهید مفتح یاسوج در بیمارستان امام سجاد این شهر به مدت ۱۵ ماه پرداخت نشده است. وی بیان كرد: حق كارانه این افراد نیز در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج نیز حدود ۱۲ ماه است كه پرداخت نشده است. یزدان پناه اظهار كرد: با توجه به مكاتبات فراوان با مسوولان دانشگاه علوم پزشكی كهگیلویه وبویراحمد و بیمارستان های شهید بهشتی و امام سجاد تاكنون اقدام مناسبی در این راستا انجام نشده است.
وی افزود: مسوولان این بیمارستان ها مدعی هستند كه بنا به دلایل مختلف تراز مالی آنها پایین آمده و توان پرداخت حق كارانه پزشكان متخصص را ندارد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی كهگیلویه وبویراحمد در این زمینه می گوید: دلیل اصلی اعتراض پزشكان كلینیك شهید مفتح یاسوج برای پرداخت نشدن (فرانشیز) و مزایای آنها بود.
اورنگ ایلامی افزود: تعرفه پزشكان دولتی با وجود تورم و مشكلات اقتصادی افزایش پیدا نكرده و از طرفی نیز تراز مالی بیمارستان ها و مراكزو كلینیك های درمانی نیز به شدت پایین آمده است. وی بیان كرد: این در حالی است كه پزشكان بخش دولتی با درآمد های كمتری نسبت به بخش خصوصی مواجه هستند. ایلامی افزود: حقوق و مزایای پرسنل پزشكان بخش دولتی كه باید از طریق درآمدهای بیمارستان ها و كلینیك ها پرداخت می شد به دلیل پایین آمدن تراز مالی هم اكنون با مشكل پرداخت مواجه شده اند.
وی اظهار كرد: حقوق این پزشكان به دلیل عضو هیات علمی بودن دانشگاه پرداخت شده ولی (پركیس) و حق الزحمه آنان هم اكنون چند ماهی است كه پرداخت نشده و دلیل اعترض آنها نیز همین امر بوده است.
وی از پرداخت سه ماه از حقوق و مزایای این پزشكان در اسرع وقت خبر داد و گفت: مسوولان اجرایی استان باید در چنین شرایطی دانشگاه علوم پزشكی و حوزه سلامت را بیشتر یاری دهند.
یزدانپناه اظهار كرد: با توجه به نشست روز گذشته مسوولان دانشگاه علوم پزشكی كهگیلویه وبویراحمد قرار است سه ماه حق كارانه و مزایای این پزشكان پرداخت شود و به محض تامین اعتبار نیز مابقی حقوق و طلب آنها در آینده پرداخت شود. فارغ از هرگونه تعصب باید پرسید كه ادعای تعهد انسانی و اخلاقی این تعداد پزشك را كه به صراحت در سوگندنامه آنها آمده است كجا باید جست و جو كرد.

---------------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی در پی سقوط از برجی ۲۵ طبقه

در پی سقوط یک کارگر در یک کارگاه ساختمانی، قطعه‌ای آهنی از قسمت پای وی وارد بدنش شده و از شکمش خارج شد.
جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره گفت: "وقوع یک مورد حادثه‌ی سقوط از ارتفاع در ساعت ۱۰:۴۸ به سامانه ۱۲۵ اطلاع داده شد و به دنبال آن ایستگاه ۲۹ و گروه نجات ۱۳ به محل حادثه که یک برج ۲۵ طبقه در حال ساخت در خیابان شریعتی بود، اعزام شدند."
وی افزود: "آتش‌نشانان پس از حضور در محل متوجه شدند که یکی از کارگران حین کار با بالابر مخصوص حمل مصالح، از طبقه سوم سقوط کرده و به روی میله‌های داربست افتاده است."
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه بر اثر سقوط این کارگر، یک میله فلزی از قسمت پای این کارگر وارد بدنش شده و سر دیگر آن از شکمش خارج شده بود، گفت: "آتش‌نشانان با توجه به شرایط حساسی که این کارگر۴۰ ساله داشت، عملیات خود را آغاز کرده و پس از بریدن دو سوی این میله فلزی، این کارگر را برای انجام عملیات درمانی به عوامل اورژانس مستقر در محل تحویل دادند."
به گفته‌ی ملکی، آتش‌نشانان در ساعت ۱۱:۱۷ به عملیات خود در این محل خاتمه دادند.
شایان ذکر است که سالانه تعداد زیادی از کارگران به علت نبود ایمنی کافی در محل کار دچار سوانح دلخراش شده و بعضاً جان خود را از دست می‌دهند.

---------------------------------

وعده بی محل افزایش حقوق نماینگر جای خالی تشکل های مستقل کارگری است

یک فعال مستقل کارگری معتقد است به دلیل منفعل شدن جامعه کارگری بعید است شورای عالی کار حتی در فرصت باقیمانده از عمر دولت دهم در خصوص افزایش حقوق مسکن و خواروبار کارگران تشکیل جلسه بدهد.
پروین محمدی با بیان این مطلب به ایلنا گفت: عملکرد مسئولان وزارت کار نشان می‌دهد که از منظر دولت، کارگران گروهی هستند که می‌توان با دادن وعده بی‌محل آنها را دلخوش کرد.
وی بابیان اینکه دلیل چنین تصوری به جای خالی تشکلهای صنفی مستقل کارگری باز می‌گردد، گفت: به همین دلیل در ایران گروه های دولتی و کارفرمایی باوری به قدرت چانه زنی کارگران ندارند.
وی افزود: همین مسئله باعث شده است که مسئولان دولتی به راحتی در واکنش به اعتراضات مزدی کارگران حرف بزنند و عمل نکنند و بهانه بیاورند.
به گفته این فعال مستقل كارگری، با اینکه در دو سال گذشته برای اولین بار کارگران با اعتراض گسترده و هدفمند به مسئله نحوه تعیین مزد و بازتاب گسترده رسانه این مسئله مسئولان دولتی را تا ماه‌ها به پاسخگویی واداشتند، اما همچنان به دلیل نبود تشکلهای صنفی کارگری کسی کارگران را جدی نمی‌گیرد.
وی بابیان اینکه برای مسئولان وزارت کار کنفرانس دو هفته ای سازمان جهانی کار مانع جدی برای برگزار نشدن جلسات شورای عالی کار نیست، گفت: اگر اقتدار جامعه کارگری ثابت شده بود وزیر کار حداقل برای حفظ وجه اجتماعی خود به وعده چند ماه پیش عمل می کرد و از طریق شورای عالی کار حقوق خواروبار و مسکن کارگران را افزایش می‌داد.
این فعال کارگری بابیان اینکه در اوضاع اقتصادی کنونی افزایش ناچیز حقوق مسکن و خواروبار پاسخگوی نیاز مزدبگیران نیست گفت: مسئله اصلی پایبندی به وعده‌ است که متاسفانه توسط اعضای شورای عالی کار نادیده گرفته شده است.
وی همچنین در خصوص انتظارات جامعه کارگری از دولت یازدهم گفت: آقای روحانی در حال حاضر با رای مردم مسئول تامین معاش ۷۵ میلیون خانوار ایرانی است و حتی اگر رئیس جمهور منتخب در خصوص ناعادلانه بودن دستمزد کارگران موضعگیری نمی‌کرد کارگران از او و دولتش انتظار داشتند که برای تامین معاش آنها چاره اندیشی کند.

---------------------------------

مصدومیت شدید دو کارگر ساختمانی

صبح روز گذشته دو کارگر درحین کار دریک ساختمان ٧ طبقه در حال ساخت به داخل چاهک آسانسور سقوط کردند.
به گزارش ایلنا، صبح روز گذشته (چهارم تیر ماه) دو کارگر درحین کار دریک ساختمان هفت طبقه در حال ساخت در شهرک اندیشه به داخل چاهک آسانسور سقوط کردند و از ناحیه پا و کمر به شدت زخمی شدند.
بر اساس این گزارش، این دو کارگری که به شدت مصدوم شده بودند توسط گروهای امداد و نجات با استفاده از تجهیزات ویژه نجات از داخل چاهک آسانسور خارج و تحویل عوامل اورژانس شدند.

---------------------------------

نوجوانان پسر از ١٣ سالگی وارد حرفه «کول‌بری» می‌شوند

مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان سیستان و بلوچستان گفت: در این منطقه از کشور به دلیل نبود «کار با درآمد مناسب»، پسران بومی از کودکی و نوجوانی به مشاغل کاذبی همچون کول‌بری و باربری در مناطق مرزی روی می‌آورند.
محمد گل بامری با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: اگر بخواهیم میزان اشتغال در این استان کشور را بر اساس اشتغال مشاغل غیر کاذب محاسبه کنیم؛ به نظر می‌رسد نرخ بیکاری بالای ٢۵ درصد خواهد بود.
وی افزود: هم به دلیل کمبود فرصت‌های شغلی غیر کاذب و هم به دلیل درآمد پایین و ناپایدار بودن این گونه مشاغل، نیروی کار بومی استان سیستان و بلوچستان بیشتر به مشاغل کاذب تمایل دارند.
این مقام کارگری گفت: به همین دلیل در سالهالی اخیر شاهد آن بودیم که فرزندان پسر خانواده‌های بومی از سنین ١٣ - ١۴ سالگی ترک تحصیل کرده و به عنوان بابر و کول‌بر در مناطق مرزی کالا جابجا می‌کنند.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان سیستان و بلوچستان گفت: این کول‌بران نوجوان از خانواده‌هایی هستند که سرپرست آنها کارگر یا کشاورزی با درآمد پایین و غیر مستمر است.
گل بامری با تاکید بر اینکه وظیفه غالب این افراد جابجایی و حمل کالاهای مصرفی مانند مواد خوراکی، پوشاک، سوخت، اجناس دست دوم، لوازم خوردو و لوازم خانگی است، گفت: بیشتر این کارگران نوجوان هیچ ارتباطی با فعالیت های غیر قانونی و مجرمانه ندارند و تنها به منظور تامین معاش خانواده میان مناطق مرزی در تردد هستند.
وی بابیان اینکه این کارگران نوجوان بدون هیچ پوشش حمایتی در میان مناطق مرزی ایران با کشورهای پاکستان و افغانستان در تردد هستند و براساس مسافت و نوع کالا روزانه مزد می‌گیرند، گفت: بطور میانگین درآمد این کارگران از روزانه ١٠ تا ٣٠ هزار تومان متغیر است.
مسئول کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان سیستان و بلوچستان افزود: با این حال شغلی که این نوجوانان از روی اجبار و به منظور تامین معاش خانواده اختیار می‌کنند سخت و پر مخاطره است، بطوری که سلامتی و جان آنها در زمان جابجایی و تردد در معرض خطر هر نوع حادثه طبیعی و غیر طبیعی قراردارد.
این مقام کارگری بابیان اینکه باربران و کول‌بران مرزی چنانچه شغل مناسب‌تری پیدا نکنند به این حرفه پرخطر ادامه خواهند داد، گفت: با شرایط شغلی کنونی هیچ بعید نیست که این حرفه به حرفه ابدی برخی از کول‌بران نوجوان تبدیل شود.
وی در خصوص تعداد کنونی این کول‌بران گفت: چون از ابتدا آمار مشخصی در این رابطه وجود نداشته است افزایش یا کاهش تعداد نوجوان شاغل در این حرفه مشخص نیست اما در حال حاضر ورود نوجوانان پسر به حرفه کولبری مسئلهِ‌ای ملموس است.

---------------------------------

بازنشستگان قزوینی به پرداخت نشدن مستمری‌ها اعتراض کردند

بازنشستگان تأمین اجتماعی شهرستان البرز استان قزوین به محقق نشدن وعده‌های داده شده مسئولان سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد افزایش مستمری‌های ٩٢ اعتراض دارند.
به گزارش ایلنا،صبح امروز جمعی از بازنشستگان و مستمری‌ بگیران سازمان تامین اجتماعی شهرستان البرز قزوین با تجمع در مقابل ساختمان خانه کارگر و دفتر کانون کارگران بازنشسته این شهرستان اعتراض خود را نسبت به تاخیر افتادن پرداخت افزایش ٢۵ درصدی مستمری‌ها اعلام کردند.
در همین زمینه،عید علی کریمی،عضو هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته شهرستان البرز گفت: بازنشستگان تأمین اجتماعی این شهرستان به عملی نشدن وعده های رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور و مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص افزایش ٢۵ درصدی مستمری‌ها اعتراض دارند.
او یادآور شد: پیشتر قرار بود طبق وعده رئیس کانون عالی بازنشستگان کشور امروز چهارشنبه (پنجم خرداد ماه) افزایش حقوق بازنشستگان بعد از گذشت سه ماه از سال به حسابشان واریز شود.
این مقام کارگری گفت: صبح امروز تعدادی از بازنشستگان پس از مراجعه به بانک متوجه شدند که از افزایش حقوق خبری نبوده است.
کریمی با یادآوری وعده اخیر مسئولان سازمان تامین اجتماعی مبنی بر اینکه مطالبات بازنشستگان و مستمری بگیران بیمه شده این سازمان تا ١۵ تیر ماه پرداخت خواهد شد، گفت: امیدواریم که این‌بار و برخلاف دفعات قبلی این وعده محقق شود.

---------------------------------

کارگر٣۵ ساله تبریزی براثر ریزش دیوار مصدوم شد

به گزارش ایلنا به نقل از سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری تبریز، ریزش دیوار باعث شد تا یک کارگر شهرداری مصدوم و در زیرآوار محبوس شود.
این حادثه در محل ششگلان -کوی فرهنگ به ستاد عملیاتی این سازمان اطلاع داده شد که به دنبال آن نیروهای امدادی ایستگاه شماره ١ برای نجات قربانیان احتمالی در محل حاضر شدند.
گفته شده است که در زمان حادثه کارگر قربانی مشغول گود برداری بوده‌است که به دلیل ریزش دیوار مجاور در زیر آوار مصدوم شده است.
بر این اساس ماموران آتش نشانانی پس از حضور در محل با همکاری دیگر مراجع فرد صدمه دیده را از زیر آوار نجات داده وجهت اعزام به مراکز درمانی به عوامل اورژانس تحویل دادند.

---------------------------------

سقوط كارگر ساختمانی بر روی میلگرد

کارگری با سقوط از طبقه سوم یک کارگاه ساختمانی ٢۵ طبقه دچار صدمه شد و میل‌گردهای قرارداده شده در محل احداث ساختمان، در پای وی فرو رفت.
بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، بر اثر این حادثه که در خیابان شریعتی تهران به وقوع پیوست، ‌نیروهای آتش نشانی با برش بخشی از میلگردهای فرو رفته در بدن کارگر، او را برای معاینه و درمان به اورژانس تحویل دادند.

---------------------------------

زنان در نساجی زابل ١٨٠ هزار تومان مزد می‌گیرند

مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان سیستان و بلوچستان از نقض آشکار حقوق قانونی کارگران زن در کارخانه ریسندگی و بافندگی زابل خبر داد.
«محمد گل بامری» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در این واحد تولیدی، کارفرما به غیر از چند مرد، عموما زنان را استخدام می‌کند و به آنها دستمزی به مراتب کمتر از حداقل‌های قانونی پرداخت می‌کند.
وی با بیان اینکه این واحد نساجی در حال حاضر تنها کارگاه بزرگ و فعال در منطقه زابل محسوب می‌شود، گفت: به غیر از تعداد اندکی که بیمه هستند به سایر زنانی که در این کارخانه کار می‌کنند نه مزد قانونی و نه حق بیمه پرداخت می‌شود.
به گفته این مقام صنفی، در شرایطی که حداقل حقوق یک کارگر ساده ۴٨٧ هزار تومان است هم اکنون دریافتی کارگران شاغل در این کارخانه حدود ١٨٠ هزار تومان است.
بامری بابیان اینکه نساجی زابل حدود ١۵ سال پیش با هدف ایجاد اشتغال پایدار فعالیت خود را زیر نظر مدیرت نیمه دولتی آغاز کرد، گفت: این واحد تولیدی که هم اکنون بصورت خصوصی اداره می‌شود، برخلاف انتظار از حدود 6 سال پیش بصورت آشکار حقوق کارگران را نادیده می‌گیرد.
وی افزود: با وجود آنکه تاکنون چندین بار در خصوص نقض حقوق کارگران این کارخانه اطلاع رسانی شده است اما تاکنون بازرسان کار و تامین اجتماعی موفق به اثبات تخلف کارفرما نشده اند.
این مقاک کارگری گفت: به عنوان مثال زمانی که بازرسان برای سرکشی به این واحد تولیدی مراجعه می‌کنند، کارفرمای آنقدر آنها را در پشت در ورودی کارخانه معطل می‌کنند تا کارگران بیمه نشده از چشم بازرسان پنهان شوند.
بامری گفت: در نهایت بازرسان زمانی اجازه ورود به کارخانه را پیدا می‌کنند که وقت زیادی از آنها تلف شده و تنها کارگران قانونی در کارگاه حضور دارند.
مسئول کانون همانگی شوراهای اسلامی کار استان سیستان و بلوچستان گفت: کارفرمای این واحد تولیدی برای فرار از تعهدات قانونی خود زنان را به عنوان کارگر استخدام می‌کند و بطور معمول در این واحد تولیدی کارگران زنی که پنهانی به کار گماشته می‌شوند در حال تغییر هستند.
وی افزود: کارفرما هر چند مدت یکبار برای آنکه ردی از تخلفات خود باقی نگذارد اقدام به اخراج کارگران زن می‌کند و در نتیجه با توجه به وضع اقتصادی منطقه هیچ کس حاضر نیست تا نسبت به وضع خود اعتراض کند.

---------------------------------

هرگونه اختلاف میان كارگر و كارفرما به اخراج كارگر منجر می‌شود

رئیس اتحادیه كارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام از ماده ی ٣۴ قانون «اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تامین اجتماعی در مناطق آزاد» كه دست كارفرمایان را در اخراج كارگران صنایع پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر باز گذاشته است انتقاد كرد.
«منوچهر یار احمدی» در این باره به ایلنا گفت: اختلافات میان كارگر و كارفرما در مناطق آزاد تجاری به هیات رسیدگی ارجاع می شود و اگر حكم صادر شده در این هیات، اخراج كارگر از سوی كارفرما را موجه تشخیص ندهد كارفرما مطابق ماده 34 قانون اشتغال نیروی انسانی، آزاد خواهد بود تا كارگر را به كار بازگرداند یا اخراج كند.
وی تصریح كرد: این بدان معناست كه اگر در اختلاف پیش آمده، حق با كارگر باشد كارفرما باز هم می تواند او را به صورت قانونی اخراج كند.
ماده ٣۴ قانون مذكور صراحت دارد كه «هرگاه اخراج کارگر از سوی هیأت رسیدگی موجه شناخته نشود، کارفرما را مخیر خواهد کرد تا کارگر را به کار برگردانده و حقوق ایام بلاتکلیفی وی را بپردازد و یا آنکه در قبال هرسال خدمت حقوق ۴۵ روز وی را به عنوان خسارت اخراج بپردازد. »
این فعال كارگری در پایان با انتقاد از قوانین كار در مناطق آزاد كه تماما به سود كارفرمایان است اظهار داشت: در مواردی كه قوانین كار در مناطق آزاد به سود كارگران است كارفرمایان و مسئولان منطقه با رجوع به قانون كار اصلی، آنها را به سود خود تغییر می دهند.

---------------------------------

ادامه تجمع كارگران ساختمانی مقابل مجلس/ نمایندگان به معترضین پاسخی نمی‌دهند

رئیس کانون کارگران ساختمانی کشور با اشاره به اینكه كارگران از ساعات اولیه صبح امروز به مجلس آمده‌اند، گفت: ما تا كنون پاسخ مشخصی از جانب نمایندگان دریافت نكرده‌ایم و تا زمان دریافت پاسخ مناسب به تجمع خود ادامه می‌دهیم.
«اکبر شوکت» كه در جمع كارگران ساختمانی معترض مقابل مجلس حضور دارد، به خبرنگار پارلمانی ایلنا گفت: قرار است نمایندگان ما چند نفر از نمایندگان مجلس برای پاسخگویی نهایی تشکیل جلسه بدهند اما تا این لحظه چنین جلسه‌ای تشكیل نشده است.
شوکت تصریح کرد: حتی تا این لحظه زمان دقیق این جلسه مشخص نشده است اما آنچه مسلم است اینکه تجمع کنندگان تا زمان حصول نتیجه، اعتراض خو د را در مقابل مجلس ادامه خواهند داد.
به گزارش ایلنا از صبح امروز نزدیک به ٢٠٠ نفر از اعضای انجمن صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور در مقابل مجلس تجمع كرده بودند كه با گذشت زمان تا لحظه تنظیم این خبر جمعیت معترضین به ۵٠٠ نفر رسیده است.
اعتراض كارگران ساختمانی به تصویب «بند ١٠ الحاقی قانون بودجه سال ٩٢» است كه با وعده رفع مشكل بیمه تمامی كارگران ساختمانی تصویب شد اما با رفع تكلیف پرداخت سهم بیمه كارگران ساختمانی از كارفرمایان، این وظیفه را با بودجه‌ای كه تنها كفاف نیمی از جمعیت دو میلیون نفری كارگران ساختمانی را می‌دهد، به دولت محول كرد.
كارگران معترض معتقدند دولت كه اكنون نیز به سازمان تامین اجتماعی بدهكار است توان تقبل بار مالی سهم بیمه كارگران ساختمانی را ندارد و به همین دلیل حتی قادر به بیمه نیمی از كارگران ساختمانی نیز نیست.
اكبر شوكت صبح امروز به ایلنا گفته بود: كارگران ساختمانی باید بر اساس قانون رفع موانع اجرای قانون بیمه های كارگران ساختمانی بیمه شوند.
مطابق این قانون، ٧ درصد سهم كارگر را خودش می پردازد و ٢٠ درصد سهم كارفرما از محل پروانه های ساختمانی كسر می شود. در این صورت بار مالی بیمه ی كارگران ساختمانی تا حد زیادی از دوش دولت برداشته می شود.

---------------------------------

تجمع كارگر ساختمانی در اعتراض به بودجه ناكافی بیمه‌

صبح امروز بیش از ٢٠٠ نفر از اعضای انجمن های صنفی کارگران و استادكاران ساختمانی سراسر كشور با تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی، خواستار لغو «بند ١٠ الحاقی قانون بودجه سال ٩٢» شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تجمع کنندگان با نصب پلاکاردهایی در مقابل مجلس بر لزوم اجرای قانون «رفع موانع اجرای قانون بیمه های كارگران ساختمانی تاكید كردند.
«علی یار محمدی» دبیر كانون انجمن صنفی كارگران و استادكاران ساختمانی كشور كه در این تجمع حضور داشت به ایلنا گفت: تجمع كنندگان خواستار لغو بند ١٠ الحاقی قانون بودجه ٩٢ هستند. در این بند، برای بیمه کارگران ساختمانی ردیف بودجه ای تعیین شده كه ناكافی است.
وی در ادامه افزود: دولت که هزینه های زیادی را بر خود تحمیل کرده و به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است نمی تواند ردیف بودجه ی ناكافی تعیین شده را به كارگران ساختمانی اختصاص دهد و بهتر است هزینه ی بیمه را كارگران و كارفرمایان تامین كنند.
همچنین «اكبر شوكت» رئیس كانون انجمن صنفی كارگران و استادكاران ساختمانی كشور به ایلنا گفت: تعداد كارگران ساختمانی كه باید بیمه شوند بیش از ٢ میلیون نفر است كه بودجه ای ٢ هزار میلیارد تومانی نیاز دارد و دولت قطعا از عهده ی چنین هزینه ای بر نمی آید.
وی تصریح كرد: كارگران ساختمانی باید بر اساس قانون رفع موانع اجرای قانون بیمه های كارگران ساختمانی بیمه شوند. مطابق این قانون، ٧ درصد سهم كارگر را خودش می پردازد و ٢٠ درصد سهم كارفرما از محل پروانه های ساختمانی كسر می شود. در این صورت بار مالی بیمه ی كارگران ساختمانی تا حد زیادی از دوش دولت برداشته می شود.

---------------------------------

کارگران زن در کارگاه‌های کوچک قدرت چانه زنی کمتری دارند

عضو هیات مدیره كانون هماهنگی شوراهای اسلامی كار استان سمنان گفت: در كارگاه‌های كوچك كارگران زن در مقایسه با همكاران مرد خود از قدرت چانه زنی كمتری برخوردارند و نمی‌توانند هم‌اندازه مردان مطالبات قانونی خود را دریافت كنند.
«حمید بهراد» با اعلام این به ایلنا گفت: هرچند در این كارگاه‌ها زنان مجبور به انجام كارهای مردانه نیستند، اما شغل آنها در نوع خود سخت و طاقت فرساست. به عنوان مثال كارگران زنی كه در كارگاه‌های خیاطی مشغول كار هستند روزانه هشت تا ١۴ ساعت بدون وقفه مشغول كار هستند.
این عضو كانون شوراهای اسلامی كار استان سمنان ادامه داد: با این حال كارگران زن نه‌ تنها مانند كارگران مرد مزد نمی گیرند بلكه ممكن است در صورت مادر شدن از همه حقوق ویژه‌ای كه به آنها تعلق می‌گیرد نیز برخوردار نشوند.
وی در خصوص وضعیت بیمه این كارگران گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر با سطح فرهنگ عمومی در خصوص مزایای حمایت‌های بیمه‌ای افزایش یافته است.
بهراد گفت: به همین هم دیگر كارگران بر بیمه شدن خود تاكید دارند و هم كارفرمایان دیگر مانند گذشته در برابر این درخواست كارگران مقاومت نمی‌كنند.
این مقام كارگری گفت: با این حال چنانچه در واحدهای تولیدی بازرسی دقیقتری صورت بگیرد امكان احجاف كمتری در خصوص پرداخت مطالبات كارگران زن وجود دارد.

---------------------------------

مسمومیت سه کارگر ساختمانی براثر مصرف غذای آلوده

٣ کارگر ساختمانی که بر اثر مصرف غذای آلوده در خیابان مدنی تهران دچار مسمومیت غذایی شده بودند نجات یافتند.
به گزارش ایلنا، سه کارگر ساختمانی که در یک ساختمان در حال ساخت بر اثر مصرف مواد غذایی آلوده دچار مسمومیت شدید شده بودند با اطلاع عوامل اورژانس نجات یافته و به بیمارستان الغدیر انتقال یافتند.
بر اساس این گزارش، این کارگران که شب گذشته پس از استفاده از غذایی که فردی ناشناس به آنان داده بود دچار خواب آلودگی و کاهش هوشیاری شده بودند، با تماس نگهبان ساختمان به عوامل اورژانس نجات یافتند.
احتمال می‌رود مسمومیت کارگران و بیهوش کردن آنان برای سرقت لوازم موجود در ساختمان نیمه کاره بوده باشد.

---------------------------------

انكار بازنشستگان معترض توسط مدیریت جدید بیمه دی

در حالی كه همه روزه صدها نفر از كارگران بازنشسته‌ی سراسر كشور با مراجعه به دفاتر كانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی یا مراكز درمانی، نسبت به عدم دریافت هرینه‌ی درمان سال گذشته‌ی خود معترضند، روز گذشته «مرتضی علی حسینی» مدیر عامل جدید «بیمه دی» از تسویه بدهی‌های بیمه تکمیلی به مستمری بگیران تا آخر سال ٩١ خبر داد.
به گزارش ایلنا، آقای علی حسینی كه شركت متبوعش طرف قرارداد بیمه تكمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی است گفت: بدهی‌های بیمه تکمیلی به مستمری بگیران تا آخر سال گذشته تسویه شده و از اردیبهشت ماه نیز به صورت دیجیتال به حساب آن‌ها واریز می‌شود.
وی در ادامه علت بركناری مدیرعامل و هیات مدیره سابق شرکت بیمه دی را پاسخگو نبودن آنان به بازنشستگان اعلام كرد.
اما بسیاری از بازنشستگان معتقدند از زمان بركناری مدیر عامل سابق بیمه دی، بهبودی در روند خدمات این شركت به كارگران بازنشسته ایجاد نشده است.
عدم پاسخگویی و بدتر از آن، انكار صدها بازنشسته و مستمری بگیر تامین اجتماعی كه به دنبال دریافت هزینه های درمان خود از بیمه ی دی هستند به معنای در پیش گرفتن رویه سابق این بیمه توسط مدیر عامل و هیات مدیره جدید است.
مدیر عامل بیمه ی دی در بخشی از سخنانش به قطع شدن کارت اعتباری بانک دی که به بازنشستگان ارائه شده بود تا هزینه بیمه تکمیلی به آن کارت‌ها واریز شود اشاره كرد و مدعی شد «به درخواست خود بازنشستگان، این کارت‌ها را حذف کرده‌ایم و مقرر شد هزینه‌های درمان مستقیما به حساب بازنشستگان که در بانک رفاه است واریز شود.»
این همه در شرایطی است كه بیمه ی دی از طریق بازنشستگان، بزرگترین تبلیغات را با كمترین هزینه ی ممكن برای بانك دی انجام داد. شعبه های بانك دی، مبلغی را به منظور صدور كارت از بازنشستگان دریافت می كردند تا به حسابشان واریز كنند. حال علت حذف كارت های اعتباری بانك دی برای بسیاری از بازنشستگان، سوال ایجاد كرده است.
به نظر می رسد كارگران بازنشسته ی تامین اجتماعی، صحبت ها و وعده های دیروز مدیر عامل بیمه ی دی را در حالی كه تغییری ملموس در رویه این شركت بیمه اتفاق نیافتاده است تبلیغی برای شركت در دور جدید مناقصات كانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی با شركت های بیمه ارزیابی كنند.
هر چند با توجه به سابقه یك ساله این شركت بیمه‌گزار، در صورتی كه معجزه‌ای رخ ندهد بعید است بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی زیر بار قرارداد جدیدی میان كانون عالی شان و این شركت بیمه بروند.

---------------------------------

ریزش آوار جان کارگر ٣۵ ساله را گرفت

بعد از ظهر روز گذشته یك کارگر ساختمانی بر اثر ریزش آوار یک ساختمان قدیمی دو طبقه جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا، این حادثه در خیابان ظفر،انتهای خیابان گوی آبادی زمانی رخ داد بودند که در حین تخریب طبقه دوم ساختمان ناگهان بخش‌هایی از سقف طبقه ریزش کرد.
بنا بر این گزارش، آتش نشانان پس از حضور در محل بدن این جوان ٣۵ ساله را از زیر آوار خارج کردند و مرگ وی توسط عوامل اورژانس تایید شد.

---------------------------------

افزایش تمایل كارگران جوان برای مهاجرت به كردستان عراق

یک فعال کارگری در استان کردستان گفت: به دلیل نبود فرصت‌های شغلی بخش قابل توجهی از كارگران جوان این استان راهی شهر‌های اقلیم كردستان در كشور عراق می‌شوند.
«عباسعلی صفری» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: ٧٠ درصد از نیروی کار استان را کارگران تشکیل می‌دهند.
عباسعلی صفری با بیان اینکه دلیل مهاجرت حدود ٦٠ درصد از اهالی این استان به اقلیم كردستان پیدا كردن شغل است؛ گفت: طی چند سال اخیر به سبب افزایش مشکلات در زمینه کسب کار تعداد مهاجرین نیروی کار به ویژه به شهرهای کرکوک،سلیمانیه واربیل کشور همسایه عراق بیشتر شده است.
او با اشاره به اینکه معضل استان کردستان بیکاری وکسب اشتغال است، افزود: جوانان جویای کار این استان مجبور هستند شهر و دیار خود را به امید یافتن فرصت های شغلی و زندگی بهتر ترک کنند و راهی شهرهای مرزی کردستان عراق شوند.
این فعال کارگری اضافه کرد: این افراد در آنسوی مزر به مشاغل مختلفی همچون کارگری ساده، كار ساختمانی و... مشغول‌اند.
به گفته صفری، در شرایطی كه هزینه‌های زندگی در ایران روز به روز افزایش می‌یابد تمایل جوانان جویای كار برای مهارجرت بیشتر می‌شود.
او در خاتمه خطاب به مسئولان استانی و کشوری گفت:قبل از آنکه موضوع مهاجرت نیروی کار که سرمایه های اصلی صنعت داخلی کشور هستند تبدیل به یک معضل شود چاره اندیشی کنند.

---------------------------------

تعطیلی ١٣٧ واحد قطعه‌سازی و تعدیل ۵٠ درصدی كارگران

عضو انجمن قطعه سازان خودرو از تعطیلی ١٣٧ واحد تولیدی قطعات خودرو و تعدیل ۵٠ درصدی نیروی كار كارگاه های فعال خبر داد.
محمد رضا نجفی منش، عضو انجمن قطعه سازان خودرو در گفتگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینكه دخالت های شورای رقابت در قیمت گذاری باعث ركود در صنعت خودرو شد اظهار داشت: هیچ نقطه ای در دنیا دولت در بحث قیمت گذاری خودرو دخالت نمی كند برای حل یك موضوع نباید صورت مسئله را پاك كرد.
وی با اشاره به وضعیت نابسامان قطعه سازان خاطر نشان كرد: صنف قطعه ساز خواستار حمایت بیشتر تولید از سوی رییس جمهور منتخب است و اینكه دخالت دولت در امر قیمت گذاری را تا حد امكان كاهش دهد.
نجفی منش با اشاره به آمار كاهش تولید خودرو طی سال گذشته و دو ماهه ابتدای سال جاری افزود: دخالت های بی مورد دولت باعث كاهش ۴٦ درصدی تولید خودرو در سال ٩١ و كاهش ۵٠ درصدی تولید خودرو طی ٢ ماهه ابتدای سال جاری شد.
وی خاطر نشان كرد: تاكنون بیش از ١٣٧ واحد تولید قطعه سازی تعطیل شده و بین ٣٠ تا ۵٠ درصد از كارگاههای تولیدی نیز یا تعدیل نیرو داشته اند و یا به صورت نیمه وقت فعالیت می كنند.
نجفی منش با بیان اینكه در بحث صادرات قطعه نیز با مشكل مواجه هستیم گفت: در گذشته به كشورهایی كه خودرو صادر می شد قطعه آن خودرو نیز صادر می شد اما با گسترش تحریم ها این موضع نیز منتفی شد.
وی با انتقاد از بی تدبیری مسئولین در داخل كشور گفت: تبلیغات منفی داخلی در خصوص بی كیفیتی خودرویی نظیر پراید باعث شد بازار این خودرو در عراق را از دست بدهیم.

---------------------------------

كشاورزان زن با داشتن كاری طاقت فرسا، بیمه نیستند

مسئول كانون شوراهای اسلامی كار استان گیلان گفت: باوجد آنكه حدود ٦٠ درصد كشاورزی این استان بر دوش زنان است اما زنان كشاورز از هیچ حمایت اجتماعی برخوردار نیستند.
غلامحسین فلاحتی با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: در استان گیلان كشتزارها همچنان به شیوه سنتی اداره می‌شوند و بنابراین كارگران كشاورز كه بیشتر زن هستند از حقوق قانونی خود محروم هستند.
وی یادآور شد: در كشاورزی به شیوه مكانیزه كه در حدود ۴٠ درصد از كشتزارهای گیلان اعمال می‌شود مردان به عنوان نیروی فنی ماهر پشت دستگاه‌ها حضور دارند اما در سایر كشتزارها زنان هنوز با دست مشغول كار هستند.
وی با یادآوری اینكه كارگران كشاورز دارای مشاغل فصلی هستند افزود: از جمله موارد محرومیت‌های كارگران كشاورز به ویژه كشاورزان زن عدم برخورداری از پوشش‌های بیمه تامین اجتماعی است.
این مقام كارگری با یادآوری اینكه كار كشاورزی از نظر سخت و طاقت فرسا بودن در ردیف مشاغل سخت و زیان‌آور قرار دارد گفت: به دلیل نبود بسترهای فرهنگی لازم كارگران و كارفرمایان كشاورز هیچكدام از اهمیت پوشش بیمه تامین اجتماعی بی خبر هستند.
به گفته مسئول كانون شوراهای اسلامی كار استان فارس شدت این بی اطلاعی در میان كشاورزان زن به حدی است كه این كارگران ترجیح می دهند برای حفظ درآمد خود از حقوق قانونی خود چشم پوشی كنند.
فلاحتی بابیان اینكه در حال حاضر در آمد روزانه كشاورزان زن بالغ بر ۴٠ هزار تومان است‏، گفت: دلیل این پرهیز از بی اطلاعی نمی تواند ریشه اقتصادی داشته باشد زیرا در صورتی این كارگران بیمه باشند هزینه روزانه آنها در نهایت حدود ١٠ هزار تومان گرانتر خواهد شد.
این فعال كارگری گفت: محرومیت كارگران كشاورز به ویژه كشاورزان زن از پوششهای بیمه‌ای درحالی است كه مطابق قوانین كار و تامین اجتماعی تمامی كارگران فصلی از حق دسترسی به دخدمات بیمه‌ای برخوردار هستند.

---------------------------------

افزایش مستمری‌ بازنشستگان سه ماه به تعویق افتاده است

عضو هیات مدیره کانون مستمری بگیران تامین اجتماعی استان گیلان از بدقولی مسئولان ارشد سازمان تامین اجتماعی و ناتوانی کانون عالی بازنشستگان در پرداخت افزایش مستمری بازنشستگان انتقاد کرد.
«محمد حسین براتی» در این باره به ایلنا گفت: در این سه ماه كه از سال جدید گذشته است، مسئولان سازمان تامین اجتماعی مدام وعده افزایش مستمری بازنشستگان را می‌دادند و چندین تاریخ مختلف برای اعمال افزایش اعلام كردند كه هیچ كدام از این وعده‌ها محقق نشد.
این فعال جامعه بازنشستگان در گیلان ادامه داد: در نهایت قرار شد مستمری بازنشستگان تا خردادماه پرداخت شود اما این بار هم مدیران تامین اجتماعی و كانون عالی بازنشستگان خلف وعده كردند.
او با بیان اینکه تامین اجتماعی تامین کننده نیازهای بازنشستگان خود نیست، افزود: با توجه به اینکه ۶۰ درصد از بازنشستگان تامین اجتماعی، مستمری حداقلی (۴۰۰ هزار تومان) را دریافت می‌كنند و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد نیز كمتر از حداقل (حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان) دریافتی دارند، در این شرایط اقتصادی منصفانه نیست مسئولان تامین اجتماعی در مورد افزایش حقوق بازنشستگان سنگ اندازی کنند.
به گفته براتی قرار بود افزایش ۲۵ درصدی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از ابتدای فروردین ماه اعمال شود و اردیبهشت نیز تمام معوقه‌ها به مستمری‌بگیران پرداخت ‌شود اما در آخرین روزهای سومین ماه سال هنوز كانون عالی بازنشستگان كه باید مدافع حقوق صنفی كارگران بازنشسته باشد نتوانسته است حق قانونی ما را از سازمان تامین اجتماعی بگیرد و تنها نقش سخنگویی سازمان را ایفا می‌كند.