افق روشن
www.ofros.com

اخبار و گزارشات کارگری


خبرگزاری کار ایران                                                                                          یکشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۲۰ ژانویه ۲۰۱۹


۳۰ یکشنبه دی ۱۳۹۷ - ۲۰ ژانویه ۲۰۱۹

کارگران شهرداری بروجرد تجمع کردند/عضو شورای شهر: در تلاشیم مطالبات را پرداخت کنیم

به گزارش ایلنا، صبح امروز کارگران شهرداری بروجرد برای دومین روز متوالی در اعتراض به ۹ ماه معوقات مزدی خود به ساختمان شهرداری و شورای شهر مراجعه کردند.
این کارگران که مدعی هستند دستمزد آنها در ۹ ماه گذشته پرداخت نشده، می‌گویند: در شرایط فعلی که دو ماه به آغاز سال نو باقی است نگران استمرار وضعیت فعلی و تامین هزینه‌های زندگی خود هستیم.
کارگران شهرداری بروجرد می‌گویند: شهرداری هیچ برنامه‌ای برای پرداخت بخشی از مطالبات‌مان را ندارد.
محمد پرهام، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر بروجرد با تایید اجتماع صنفی کارگران گفت: پرداخت مطالبات معوقه مزدی کارگران شهرداری در اولویت شورای شهر است و در این راستا نیز اقداماتی انجام شده است.
به گفته وی؛ اعضای شورای شهر با اخذ وام ۳۰ میلیارد ریالی و طرح فروش برخی املاک تلاش می‌کنند تا مشکل کارگران شهرداری را برطرف نمایند ولی تحقق این مهم با توجه به بروکراسی اداری نیاز به زمان دارد.
وی با بیان اینکه شهرداری بروجرد چند میلیارد ریال از اشخاص حقیقی و حقوقی طلب دارد، افزود: عمده این طلب‌ها مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰ است که اگر آن را دریافت نماید مشکل شهرداری و ۹ ماه حقوق معوقه کارکنان برطرف می‌شود.
عضو شورای شهر بروجرد بیان کرد: عده‌ای از افراد در این تجمات قصد ایجاد اختلال در سیستم شهرداری و شورای شهر را دارند که این مهم موجب خلل در ارائه خدمات به شهروندان می‌شود.
شهرداری بروجرد در قالب ۲ منطقه دارای یک هزار و ۷۰۰ نیرو است که در سال‌های اخیر در برخی مواقع حقوق‌های آنها با تاخیر پرداخت می‌شود.

---------------------

کارگران قطار شهری اهواز خواستار حمایت مسئولان شدند

به گزارش خبرنگارایلنا، صبح امروز (30 دی ماه) جمعی از کارگران در مجاورت ساختمان قطار شهری در بلور آیت‌الله بهبهانی تجمع کردند.
به گفته یکی از کارگران معترض؛ طی چند ماه گذشته پیمانکار با پیگیری برخی مسئولان وعده پرداخت بخشی از مطالبات ۱۸ ماهه ما کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز را داده اما هر روز که مطالباتمان را پیگیری می‌کنیم کارفرما به ما می‌گوید منابع مالی کافی برای پرداخت بدهی خود به کارگران در دست ندارد.
او با بیان اینکه چند ماه است مشکل کارگران شاغل در پروژه قطار شهری اهواز غیرقابل حل باقی مانده و کسی پاسخ‌مان را نمی‌دهد، در ادامه افزود: جای تاسف دارد بعد از ماه‌ها اعتراض، کسی صدای ما را نمی‌شنود. با این حال کارگران متروی اهواز همچنان خواستار احقاق حقوق خود هستند.
وی با یادآوری اینکه کارگران پروژه قطار شهری اهواز سالها در سخت‌ترین شرایط با همت و اراده پولادین بهترین خدمات را ارائه کرده و باعث سربلندی صنعت متروی کشور شده‌اند، افزود: شایسته نیست با مماشات حقوق کارگران به فراموشی سپرده شود.
او تاکید کرد: نیازمند حمایت مسئولان استانی هستیم تا قانون را برای وصول مطالباتمان به اجرا درآورند.

---------------------

کارگران شهرداری لوشان دست از کار کشیدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۳۰ دی ماه) جمعی از کارگران شهرداری لوشان که در بخش‌های مختلف ازجمله فضای سبز و خدمات مشغول به کار هستند، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود دست از کار کشیدند.
این کارگران می‌گویند: هفت ماه دستمزد پرداخت نشده داریم و هرچند ماه یکبار با برگزاری یک تجمع اعتراضی یک ماه از معوقات مزدی‌مان پرداخت می‌شود.
این کارگران همچنین از عدم پرداخت حق بیمه خود انتقاد دارند و می‌گویند: همسان با دستمزد، حق بیمه ما نیز در سال جاری حدودا ۷ ماه واریز نشده در نتیجه در تمدید دفترچه‌های بیمه درمانی خود با مشکل مواجه هستیم.
به گفته‌ی این کارگران، هیچکدام از وعده‌هایی که برای پرداخت معوقات داده‌اند تاکنون محقق نشده و سرگردانی کارگران همچنان ادامه دارد.
یکی از این کارگران با بیان اینکه ماه‌هاست به اقوام و آشنایان و کسبه محل بدهکاریم، گفت: آیا خود مسئولان می‌توانند در این اوضاعِ گرانی چند ماه بدون دستمزد سر کنند که از کارگران توقعِ صبر و تحمل دارند؟!
کارگران می‌گویند که در اجتماع امروزشان اسماعیل میرغضنفری (فرماندار شهرستان رودبار) نیز به دعوت شهردار لوشان در جمع کارگران حاضر شد.
کارگران اظهار داشتند: آقای فرماندار به مشکلات ناشی از ۷ ماه بی‌حقوقی کارگران گوش داد اما گفت که می‌توانیم طی چند روز آینده با پرداخت ارزش افزوده حداقل یک ماه دیگر از مطالبات عقب افتاده کارگران را جبران کنیم.

---------------------

شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۹ ژانویه ۲۰۱۹

کریم سیاحی و طارق خلفی آزاد شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، بعدازظهر امروز (29 دی ماه)، کریم سیاحی و طارق خلفی، دو کارگر بازداشتی گروه ملی فولاد ایران با قرار کفالت آزاد شدند.
کارگران مجتمع گروه ملی فولاد با اعلام این خبر گفتند: خوشبختانه با این آزادی، نگرانی‌های ما برطرف شد و این دو کارگر به آغوش خانواده‌هایشان بازگشتند.
در جریان تجمعات کارگران گروه ملی فولاد ایران، بیش از 28 کارگر بازداشت شدند که همه آنها به مرور با قید کفالت آزاد شدند.

---------------------

۱۵ ماه مطالبات مزدی کارگران لوله‌سازی خوزستان/کارفرما: کارگران هر دو ماه یکبار دستمزد می‌گیرند

به گزارش خبرنگار ایلنا، به گفته کارگران کارخانه لوله‌سازی خوزستان که تعدادشان به حدود ۵۰ نفر می‌رسد؛ آنان از شهریور ماه سال ۹۶ به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکل نقدینگی و کمبود مواد اولیه» عنوان می‌شود، مزدی دریافت نکرده‌اند؛ تنها برخی ماه‌ها را علی الحساب گرفته‌اند و روی هم رفته بیش از ۱۵ ماه مطالبات مزدی معوق دارند.
طبق اظهارات کارگران لوله‌سازی خوزستان؛ مطالبات معوق کارگران بین سال‌های ۹۲ تا ۹۵ نیز برای هر کارگر متفاوت است اما تعداد آن برای برخی کارگران به ۴۰ ماه نیز می‌رسد.
به گفته ‌آنان؛ کارگران این کارخانه که به غیر از حدود ۵ نفر همه قراردادی هستند، دست‌کم ۱۱ ماه مطالبات بیمه‌ای معوق دارند.
کارگران می‌گویند؛ کارفرما ۶ ماه بیمه کارگران در سال ۹۵ را پرداخت نکرده و از سال ۹۷ نیز تنها مطالبات بیمه‌ای ۴ ماه اول کارگران پرداخت شده است.
کارگران لوله‌سازی خوزستان که هفته گذشته یک ماه مطالبه معوق مزدی سال گذشته را دریافت کرده‌اند، می‌گویند؛ به دلیل بالا رفتن سن و سالشان نمی‌توانند شغل دیگری پیدا کنند و اغلب کارگران برای اینکه بتوانند بازنشست شوند، هنوز در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند.
به گفته آنان؛ کارگران بازنشست شده نیز چندین ماه مطالبات معوقه دارند اما آن‌ها به علت دریافت حقوق بازنشستگی وضع بهتری نسبت به کارگران دارند.
غلامرضا عشقی (رییس هیات مدیره شرکت لوله‌سازی خوزستان) ضمن رد سخنان کارگران مبنی بر عدم دریافت دستمزد شهریور ماه سال گذشته تاکنون می‌گوید: ما هم‌اکنون مشکلات مالی داریم. به محض پیدا شدن سرمایه‌گذار، می‌توان کار را دوباره از سر گرفت.
طبق اظهارات کارفرمای لوله‌سازی خوزستان، این کارگران که تعدادشان به ۵۰ نفر می‌رسد، هر دو ماه دستمزد یک ماه دریافت می‌کنند. به این معنا از شهریور سال گذشته تاکنون کارگران حدود ۷ ماه حقوق معوقه دارند.
به گفته عشقی؛ حدود ۱۰ سالی هست که به دلیل «نبود سرمایه در گردش، مشکلات مالی و فروش» شرکت، دستمزد کارگران دست و پاشکسته پرداخت می‌شود.

---------------------

دو نفر از فولادی‌ها همچنان بازداشتند/از خانواده‌ها رفع نگرانی شود

کارگران گروه ملی فولاد ایران در تماس با خبرنگار ایلنا، از ادامه بازداشت دو کارگر این مجتمع- کریم سیاحی و طارق خلفی- انتقاد کردند.
این کارگران گفتند: ما خواستار آزادی این دو همکار بازداشتی‌مان هستیم؛ این دو نفر هم مثل بقیه در تجمعات شرکت داشته‌اند و هیچ کنش جداگانه‌ و علیحده‌ای انجام نداده‌اند؛ از مسئولان می‌خواهیم که آنها را هرچه سریع‌تر آزاد کنند تا از خانواده‌های آنها نیز رفع نگرانی شود.
در جریان تجمعات کارگران گروه ملی فولاد که حدود یک ماه به طول انجامید، بیش از 28 کارگر بازداشت شدند که همه آنها به جز دو نفر با قرار کفالت آزاد شده‌اند.

---------------------

انفجار مین یک کولبر ۱۹ ساله را مصدوم کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته، انفجار یک مین به جا مانده از جنگ تحمیلی، یک کولبر 19 ساله را مصدوم و روانه بیمارستان کرد.
منابع خبری ایلنا، هویت فرد مصدوم را یک جوان 19 ساله به نام «حدید باباجانی» از اهالی قشلاق از توابع بخش شاهو شهرستان روانسر اعلام کردند و از قرار معلوم، او از ناحیه پای چپ به شدت آسیب دیده است.
بخشدار نوسود نیز در این رابطه گفته است: براساس اخبار دریافتی متاسفانه وضعیت این جوان 19 ساله رضایت‌بخش نیست و این جوان سریعاً به مراکز درمانی در شهرستان پاوه اعزام شده است.

---------------------

جان باختن یک کارگر بر اثر سقوط تیر برق

به گزارش ایلنا، به گفته فریبرز راشدی (مدیر مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان)؛ یک کارگر روز گذشته درحال تعمیرات برقِ بخش کورین شهرستان زاهدان بود که شدت باد موجب سقوط تیربرق شد.
وی افزود: براثر این حادثه، کارگر شرکت برق، دچار برق گرفتگی و جراحات شدید می‌شود و جان خود را از دست می‌دهد.
میلاد شجاعی نصرآبادی (مسئول روابط عمومی شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان) نیز ضمن تایید خبر درگذشت کارگر این شرکت بر اثر این حادثه، گفت: روز گذشته و با توجه به وزش شدید باد، این کارگر شرکت برق در کورین در حال انجام تعمیرات بود که بر اثر سقوط تیر برق در مسیر انتقال به زاهدان برای رسیدن به مراکز درمانی جان خود را از دست داد.
وی اضافه کرد: این موضوع در دست بررسی است و امیدواریم دیگر شاهد چنین اتفاقات تلخی نباشیم.

---------------------

پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۷ ژانویه ۲۰۱۹

اعتراض چند روزه کارگران پتروشیمی بوشهر/ روابط عمومی: پیمانکاران مقصرند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران پتروشیمی بوشهر که تعداد آنها بیش از صد نفر است، چند روزی‌ست که در اعتراض به سر می‌برند. این کارگران که چند ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، می‌گویند پیمانکار علیرغم تسویه با مدیریت پتروشیمی، معوقات آنها را نپرداخته است.
روابط عمومی پتروشیمی بوشهر نیز درهمین رابطه گفت: پروژه پتروشیمی بوشهر به اتمام رسیده و این شرکت با تمامی پیمانکاران تسویه نموده است.لذا تجمع کارگران در پتروشیمی بوشهر صرفا به دلیل عدم انجام تعهدات پیمانکاران نسبت به کارگران صورت گرفته است.
کارگران پتروشیمی بوشهر با اعلام نارضایتی از عملکرد پیمانکاران می‌گویند: مدیریت پتروشیمی به عنوان کارفرمای مادر باید ما را یاری دهد و مطالبات ما را از پیمانکار بستاند.

---------------------

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۶ ژانویه ۲۰۱۹

آزادی "محمدرضا نعمت‌پور" در اهواز/ دو کارگر فولاد اهواز همچنان در بازداشت هستند

به گزارش خبرنگار ایلنا، ظهر امروز (26 دی ماه) محمدرضا نعمت‌پور از کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد ایران آزاد شد.
در حال حاضر فقط دو کارگر گروه ملی فولاد ایران در بازداشت هستند؛ کارگران اهوازی امیدوارند این دو کارگر نیز در یکی، دو روز آینده آزاد شوند.
در جریان تجمعات کارگران گروه ملی فولاد ایران بیش از 28 کارگر بازداشت شدند که همه آنها به جز سه نفر در روزهای گذشته آزاد شدند.

---------------------

نارضایتی کارگران متروی اهواز مقابل ساختمان قطار شهری ادامه دارد

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در متروی اهواز گزارش دادند: از دو ماه پیش حدودا ۲۰۰ کارگر این پروژه عمرانی نسبت به پرداخت نشدن ۱۹ ماه مزد پرداخت نشده و وضعیت نامعلوم شغلی خود معترضند. یک ماه دستمزد مربوط به مرداد ماه در سال ۹۶ کارگران؛ تقریبا با ۱۸ ماه تاخیر اخیرا پرداخت شده است.
به گفته یکی از کارگران پروژه ساخت متروی اهواز، او و همکارانش در نتیجه فشارهای ناشی از بحران مالی که با آن دست به گریبانند چندین بار به صورت دسته جمعی به دفا‌تر مسئولان شهرستانی مراجعه کرده‌اند اما هنوز هیچ توجهی به خواسته‌های کارگران که حداقل پرداخت نیمی از معوقات مزدی است، نشده است.
به گفته وی؛ از قرار معلوم شورای تامین استان روز گذشته برای پیگیری مطالبات کارگران قطار شهری تشکیل جلسه داده اما کارگران از نتیجه آن بی‌خبر هستند.

---------------------

اعتراض چند روزه معلمان مدارس حمایتی در یزد/ چرا حقوق‌مان را نمی‌پردازند؟!

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (26 دی ماه) معلمان مدارس حمایتی یزد برای چندمین روز متوالی به استانداری مراجعه کردند و خواستار پاسخگویی به مطالبات خود شدند.
این معلمان که از فروردین ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، از مقامات استانداری درخواست دارند که برای پرداخت معوقات زمدی انها اقدام کنند.
معلمان مدارس حمایتی با انتقاد از تاخیر چندماهه در پرداخت معوقات مزدی می‌گویند: چگونه می‌توانیم انگیزه و تمرکز لازم برای درس دادن داشته باشیم؟!

---------------------

نگرانی ۱۲۰ کارگر «روغن نباتی جهان» از آینده شغلی

یکی از کارگران روغن نباتی جهان در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: فعالیت روزمره شرکت روغن نباتی زنجان که از چند ماه پیش به بهانه نداشتن نقدینگی برای تهیه مواد اولیه تولید متوقف شده، همچنان ادامه دارد.
او با بیان اینکه در کارخانه روغن جهان نزدیک به ۱۲۰ کارگر باسابقه مشغول کارند، گفت: تمام این کارگران با وجود آنکه هر روز در محل کار خود حاضرند اما کاری برای انجام دادن ندارند و از وضعیت به وجود آمده، احساس خطر می‌کنند.
وی به نقل از کارگران این واحد تولیدی گفت: مدیریت کارخانه عقیده دارد که منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید وجود ندارد.
این کارگر با بیان اینکه بعد از پایان اعتراضات دو هفته‌ای که در آذر ماه انجام دادیم، کارفرما طبق قرار در هر ۲۰ روز یکبار یک ماه از مطالبات مزدی و بیمه‌ای‌مان را پرداخت می‌کند، افزود: همچنین قرار است طبق برنامه از پیش تعیین شده کارفرما؛ یک ماه دیگر از این مطالبات یکم بهمن ماه پرداخت شود.
او با بیان اینکه کارگران به دلیل عملی شدن بخشی از مطالبات از کارفرما رضایت دارند و نگرانی آنها تنها بابت آغاز نشدن تولید در کارخانه است، در ادامه افزود: کارفرما طبق وعده‌ای که داده است؛ سرویس ایاب و ذهاب کارگران را برقرار کرده است.
این کارگر تاکید کرد: مشکلات کارگران روغن نباتی جهان همچنان باقی است و حل مشکلات این واحد تولیدی و کارگرانش نیازمند حمایت مسئولان استانی است.

---------------------

سه شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۵ ژانویه ۲۰۱۹

تجمع کارگران شهرداری نیشابور مقابل ساختمان شورای شهر/طرح مشکلات کارگران در پایان هفته

یکی از این کارگران شهرداری نیشابور به خبرنگار ایلنا گفت: این اجتماع صنفی از حوالی ساعت ۴ عصر آغاز و تا ساعت ۹ شب گذشته ادامه یافت.
وی با بیان اینکه اجتماع صنفی شب گذشته ما مقابل ساختمان شورای شهر هیچ نتیجه‌ای نداشت، افزود: با پیگیری برخی ماموران انتظامی شهر نیشابور قرار است برای روز پنجشنبه در سالن ورزشی منطقه یک شهرداری نیشابور برای رسیدگی به مشکلات حدود ۳۰۰ کارگر معترض، جلسه‌ای تشکیل شود.
به گفته این کارگر شهرداری نیشابور، آنچه که باعث تشدید نگرانی‌های او و دیگر کارگران شرکت‌کننده در اجتماع صنفی شب گذشته شده است؛ این بود که با وجود انکه حدودا ۳۰۰ کارگر مقابل ساختمان شورای شهر جمع شده بودند اعضای شورا هیچ توجهی به اعتراض کارگران و خواسته‌های آنها نکردند.
وی در توضیح علت اصرار شهرداری و اعضای شورای شهر برای تبدیل وضعیت قرارداد کارگران به پیمانی، اظهار داشت: در جلسات چند روز پیش شورای شهر پیشنهاد کردیم برای خروج پیمانکار حاضریم یک ماه حقوق خود را ببخشیم.
به گفته این کارگر، طبق نمونه قرارداد کاری که پیمانکار اخیرا به کارگران داده، دستمزد هر یک از کارگران به نسبت قبل که قرارداد مستقیم بودند، حدودا به نصف کاهش یافته است.
او با ذکر مثالی گفت: پیش از این من با دو حق فرزند حدود ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تومان دستمزد دریافت می‌کردم که این رقم در قرارداد جدید به یک میلیون ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.
به گفته وی، هریک از کارگران طبق قرارداد جدید که پیمانکار باید هفته‌ای ۴۴ساعت کار انجام دهند اما این مقدار کار درگذشته ۳۶ ساعت در هفته بود. علارغم آن هیچ خبری از درج حق اضافه‌کاری‌ها و تعطیل کاری‌ها در این قراردادها مشاهده نمی‌شود. در عین حال حق سنوات کارگران که باید طبق قانون بر مبنای یک ماه حقوق در سال پرداخت شود در قرارداد جدید به ۶۴۲ هزار تومان کاهش یافته است.
طبق اظهارات وی، یکی دیگر از مشکلات کارگران شهرداری منطقه دو؛ وصول نشدن برخی مطالبات از شهرداری است. در حال حاضر ۴ سال است هزینه‌های جارو را از جیب خود پرداخت می‌کنیم. پیش از این هر یک از ما کارگران خدماتی بابت هرینه جارو ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزار تومان دریافت می‌کردیم. همچنین برخی از مزایای رفاهی و عرفی کارگران همانند اقامت ۵ روزه در شمال کشور از ماه‌ها قبل حذف شده است. در عین حال یک سال است حق اضافه‌کاری و تعطیل کاری کارگران از سوی شهرداری پرداخت نمی‌شود. این کارگر شهرداری نیشابور در خاتمه افزود: در روزهای گذشته نه مسئولان دستگاه‌های اداری مرتبط و نه متولیان نهادهای صنفی کارگران شاغل در منطقه نیشابور به او و همکارانش در مورد سرنوشت وضعیت شغلی و مطالباتشان توضیح مشخصی نداده‌اند.

---------------------

یک ماه است به وعده‌مان عمل کرده‌ایم اما همکارانمان همچنان در بندند!

به گزارش خبرنگار ایلنا، یک ماه پس از خاتمه اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد ایران، این کارگران در اطلاعیه‌ای ضمن یادآوری وعده‌های، مسئولان خواستار آزادی سه همکار در بند خود شدند.
در این اطلاعیه آمده است: یک ماه است که کارگران به وعده خود عمل کردند و به سرکار بازگشتند؛ اکنون که شرکت بزرگ گروه ملی فولاد اهواز مدت کوتاهی است که در مسیر تقریبا صحیحی و به آرامی در حال حرکت است، خواسته اصلی‌مان، آزادی هرچه سریع‌تر و بدون قید و شرط باقی همکاران در بندمان می‌باشد و عدم حضور آنها، فشار روحی و روانی سنگینی بر ما متحمل می‌سازد و از سوی دیگر بیش از این غم و اندوه خانواده‌های شریف این همکاران را به هیچ وجه برنمی‌تابیم.
این کارگران خواستار وفا به عهد مسئولان شدند و اعلام داشتند که سه کارگری که هنوز در بازداشت به سر می‌برند، هیچ جرمی به جز دفاع از منافع صنفی خود و همکارانشان نداشته‌اند.

---------------------

تجمع آتش‌نشانان آبادانی مقابل ساختمان فرمانداری/ تاخیر در پرداخت دستمزد و بیمه

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از آتش‌نشانان شهرداری آبادان صبح امروز (۲۵ دی ماه) با حضور در مقابل ساختمان فرمانداری خواستار رسیدگی به وضعیت مطالبات مزدی خود شدند.
یکی از آتش‌نشانان معترض در ارتباط با تجمع امروز خود و همکارانش گفت: از مهرماه مطالبات مزدی دریافت نکرده‌اند و حق بیمه آنها حدودا ۱۱ ماه است به تاخیر افتاده است.
او با بیان اینکه کار سخت و پرخطر آتش‌نشانی، مشکلات و مرارت‌های بسیار دارد، افزود: تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای مزید بر علت است و آتش‌نشانان را دلسرد می‌کند.
به گفته وی، بخش دیگری از مشکلات آتش‌نشانان به دریافت نکردن لباس کار در دو سال گذشته مربوط می‌شود. در عین حال خودروهای آتش‌نشانی شهر آبادان در این فاصله دوساله به بهانه کمبود منابع مالی تجهیز نشده و از ایمنی لازم برخوردار نیستند.
وی در خاتمه ادامه داد: علارغم همه مشکلات، آتش‌نشان‌ها از هیچ گونه حق و حقوق و مزایای سختی کار خود برخوردار نیستند و در صورت اعتراض به وصول مطالبات صنفی خود، با اخراج یا تغییر پست مواجه می‌شوند.

---------------------

یک ماه از طلب کارگران «متروی اهواز» پرداخت شد/ادامه تجمع در مقابل سازمان قطار شهری

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از کارگران پروژه ساخت «متروی اهواز» گفتند: با وجود آنکه صبح امروز معادل یک ماه از مجموع حدود ۱۹ ماه معوقات مزدی کارگران از سوی شرکت پیمانکاری کیسون پرداخت شده اما نگرانی از وضعیت نامعلوم مابقی مطالباتشان باعث شد آنها امروز نیز اعتراضات صنفی خود را دنبال کنند.
به گفته این گروه از کارگران، تقریبا از یک ونیم ماه قبل؛ بیش از ۱۸۰ کارگر پروژه ساخت قطار شهری اهواز (مترو) در حال برپا کردن اجتماعات صنفی هستند. این چندمین بار است که کارگران این واحد عمرانی در سال جاری بابت معوقات مزدی خود دست به برپایی اجتماعات صنفی زده‌اند.
آنها با بیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت مابقی مطالبات خود هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت شرکت کیسون و مسئولان سازمان قطار شهری پاسخ روشنی به این خواسته‌ کارگران داده نشده است.
به ادعای کارگران قطار شهری اهواز، موضوع اصلی اعتراض چند ماه گذشته و روزهای اخیر کارگران این پروژه که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری کیسون مشغول کارند، در واکنش به حدودا ۱۹ ماه مزد معوقه سال گذشته و جاری به همراه سایر مزایای مزدی آنها مربوط می‌شود.
از قرار معلوم صبح امروز کارفرما، یک ماه دستمزد مربوط به مردادماه سال ۹۶ کارگران را تقریبا با ۱۸ ماه تاخیر پرداخت کرده است.
دلیل دیگر اعتراض کارگران این واحد عمرانی، مربوط به تعطیلی کارگاه محل کارشان می‌شود. آنها مدعی‌اند: از ماه‌ها قبل پروژه ساخت قطار شهری اهواز متوقف شده و در نتیجه آن امنیت شغلی آنها به خطر افتاده است.
همچنین به نقل از کارگران گفته می‌شود؛ با پیگیری ماموران نیروی انتظامی که در اجتماع دیروز کارگران حاضر شده بودند، قرار است حوالی ظهر امروز جلسه‌ای در محل استانداری با حضور کارفرمای شرکت کیسون و مسئولان قطار شهری اهواز برگزار شود.

---------------------

اعتراض معلمان مدارسِ حمایتی یزد/ از فروردین ماه معوقات مزدی داریم

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (25 دی ماه) جمعی از معلمان مدارس حمایتی یزد در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی خود به استانداری یزد مراجعه کردند.
این معلمان نسبت به عدم دریافت معوقات مزدی خود اعتراض دارند و می‌گویند: از فروردین ماه معوقات مزدی داریم.
معترضان خواستار دخالت مقامات استانداری و باقی مقامات استانی در موضوع پرداخت معوقات مزدی خود شدند و گفتند: در اوضاع نابسامان فعلی، بایستی پرداخت مطالبات مزدی منظم و روی روال باشد وگرنه امورات زندگی لنگ می‌ماند.

---------------------

دوشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۴ ژانویه ۲۰۱۹

اعتراض کارگران «متروی اهواز» به دومین روز رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا، فعالان صنفی کارگری شهر اهواز با اعلام خبر اعتراض صنفی کارگران قطار شهری مقابل ساختمان سازمان قطار شهری اهواز واقع در بلوار آیت‌الله بهبهانی گفتند: امروز دومین روزی است که کارگران پروژه ساخت قطار شهری دست به اعتراض صنفی می‌زنند. این درحالیست که اآنها روز گذشته در محل ورودی کارگاه تجمع کرده بودند.
یکی از کارگران معترض گفت: طی ۱۹ ماه گذشته مرتبا در حال حال پیگیری مطالبات معوق مانده مزدی خود از مسئولان شرکت پیمانکاری کیسون (مجری این پروژه عمرانی) و سازمان قطار شهری اهواز هستیم اما این شرکت به بهانه نداشتن منابع مالی از پرداخت بدهی‌های ۱۹ ماهه گذشته کارگران خودداری می‌کند. به ادعای این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت؛ باوجود اعتراضات کارگری هنوز پاسخ روشنی از سوی شرکت پیمانکاری کیسون و مسئولان سازمان قطار شهری اهواز به عنوان کارفرمای اصلی، درباره پرداخت حداقل بخشی از معوقات ۱۹ ماهه مزدی به آنها داده نشده است.
به گفته وی، اخیرا کارفرمای شرکت کیسون مبلغ یک میلیون ۳۰۰ هزار تومان طی سه هفته و دو قسط به حساب کارگران واریز کرده است.
او با بیان اینکه خواستار دریافت مطالبات معوقه مزدی خود هستیم و این خواسته زیادی نیست، افزودند: ما کارگران شاغل در پروژه ساخت متروی اهواز از محروم‌ترین اقشارجامعه هستیم و حقوق دریافتی ما از سوی شرکت‌های پیمانکاری به صورت حداقلی پرداخت می‌شود. در بهترین حالت میزان دریافتی یک کارگر شاغل در پروژه مترو یک میلیون نیم تا یک میلیون و هفتصد هزار تومان است که از این مقدار بخش زیادی بابت پرداخت اجاره بهای مسکن پرداخت قبوض آب، برق و گاز کسر می‌شود که اگر هریک از این موارد یک ماه‌ پرداخت نشود با دردسرهای زیادی مواجه خواهیم شد چه برسد به اینکه کارگری نوزده ماه حقوق نگرفته باشد.
وی همچنین اعلام کرد؛ باتوجه به اینکه تاکنون مسئولان استانی و شهرستانی بویژه اداره کار اهواز به خواسته‌های صنفی ما کارگران اهمیتی نمی‌دهند ناچاریم به اعتراضات صنفی خود در طی روزهای آینده ادامه دهیم.

---------------------

تجمع فرهنگیان مقابل سازمان بازنشستگی/بیمه تکمیلی ناکارآمد است

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (24 دی ماه) جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته مقابل سازمان بازنشستگی فرهنگیان تجمع کردند.
معترضان به بیمه تکمیلی ناکارآمد معترضند و می‌گویند بایستی قراردادهای بیمه تکمیلی با در نظر گرفتن منافع شاغلان و بازنشستگان تنظیم شود.
معلمان در روزهای گذشته در اعتراض به بیمه تکمیلی ناکارآمد، کمپینی در فضای مجازی تشکیل دادند که بیش از سی هزار نفر به آن پیوستند.

---------------------

آزادی «بهزاد علیخانی» کارگر گروه ملی فولاد اهواز/ سه کارگر دیگر همچنان در بازداشت هستند

محمدعلی جداری فروغی (وکیل دادگستری) در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: ساعتی پیش بهزاد علیخانی (از کارگران معترض گروه ملی فولاد ایران) آزاد شد.
وی با بیان اینکه هنوز سه کارگر دیگر در بازداشت به سر می‌برند، افزود: امیدوارم این کارگران نیز هرچه سریعتر آزاد شوند.
در جریان تجمعات کارگران گروه ملی فولاد ایران بیش از سی کارگر معترض بازداشت شدند که اکثریت آنها به تدریج با قرار کفالت آزاد شدند.

---------------------

دستمزد آبان ماه کارگران هفت تپه واریز شد

کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا، از واریز دستمزد آبان ماه خود خبر دادند.
در روزهای گذشته نیز کارگران بخش صنعت مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در ادامه پیگیری مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده بودند. این کارگران ضمن پرداخت مطالبات مزدی خواستار محقق شدن وعده‌هایی هستند که مدیران مجمع در اعتراضات ۴۰ روزه خود طلب کرده بودند.
کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه همچنین به اجرای ناقص طرح طبقه‌بندی مشاغل در این شرکت معترض هستند. آنها مدعی‌اند با اجرای ناقص این طرح فقط دستمزد تعداد کمی از کارگران شاغل در هفت تپه تغییر کرده و سایر کارگران از اجرای این قانون بی‌بهره شده‌اند.

---------------------

"برق گرفتگی" عامل مرگ آتش‌نشان جوان در خاوران

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته، آتش‌نشان "سیداحسان جامعی" در جریان عملیات اطفای حریق به شهادت رسید. متوفی، از نیروهای ایستگاه 63 آتش‌نشانی تهران بوده است.
این آتش‌نشان برای اطفای حریق سوله مسقف 300 متری واقع در جاده خاوران که عصر روز گذشته دچار حریق شد، به محل حادثه اعزام شده بود که به هنگام جابه‌جایی تجهیزات بر اثر برخورد نردبان با برق فشار‌قوی دچار برق گرفتگی شدید شد و متاسفانه پس از انتقال به بیمارستان به علت شدت جراحات وارده به شهادت رسید.

---------------------

یکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۳ ژانویه ۲۰۱۹

کارکنان شاغل شهرداری مرکزی آبادان تجمع کردند

منابع کارگری در شهرداری آبادان می‌گویند: دست‌کم صد نفر از کارکنان شاغل در شهرداری مرکزی آبادان، صبح امروز یکشنبه (۲۳ دی ماه) با برپایی یک اجتماع صنفی در مقابل ساختمان شهرداری خواستار پیگیری مطالبات معوقه خود شدند.
این درحالی است که از حدود دو ماه قبل تا دیروز گروهی از کارگران خدماتی، فضای سبز وآتش نشانی مجموعه شهرداری آبادان برای پیگیری مطالبات خود مدام در حال برپایی اعتراض صنفی هستند.
خواسته اصلی کارگران و کارکنان اداری معترض که تعداد آنها ۲ هزار نفر برآورد می‌شود، پرداخت حداقل بخشی از مطالبات معوقه مزدی و سایر مزایای جانبی است که در حال حاضر سه ماه به تاخیر افتاده است.
طبق اظهارات یکی از کارگران شهرداری آبادان پرداخت مطالبات مزدی کارگران و کارکنان از مهر ماه به تاخیر افتاده و پاداش و اضافه‌کاری‌های آنها به صورت کامل به آنها پرداخت نمی‌شود.
به گفته وی، معاون شهردار آبادان در اجتماع روز گذشته کارگران حاضر شده و تاکید کرد که تا آخر سال جاری همچنان به دلیل مشکلات مالی امکان پرداخت مطالبات مزدی کارگران را ندارند. شهردار نیز نبود نقدینگی و نداشتن درآمد ثابت را علت تاخیر در پرداخت حقوق و مزایا کارگران و کارکنان اداری خود اعلام کرده است.
طبق اظهارات این کارگر، شهردار مدعی است شهرداری آبادان مطالبات زیادی از پالایشگاه آبادان و سایر پروژه‌های در حال تاسیس شهر طلب دارد که در صورت وصول بخش از آن امکان پرداخت مطالبات معوقه کارگران فراهم می‌شود.

---------------------

وعده پرداخت مطالبات کارگران قطار شهری اهواز محقق نشد/کارگران امروز هم تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۵۰ نفر از کارگران قطار شهری اهواز از صبح امروز در محوطه کارگاه محل کار تجمع کرده‌اند و خواهان آن هستند که حدودا ۱۹ ماه مطالبات مزدی (از تیر ماه سال ۹۶) آنان پرداخت شود.
جمعی از کارگران که در تجمع امروز حضور داشتند؛ به ایلنا گفتند که طی یک ماه گذشته برای دریافت مطالبات خود تجمعی برگزار کردیم و مدیرعامل شرکت پیمانکاری کیسون (مجری پروژه) هم وعده داده بود طی هفته‌های آینده مطالبات ما را پرداخت کند.
آنها افزودند: با وجود اینکه نزدیک به دو ماه از وعده حضوری کارفرما می‌گذرد مطالبات مزدی ۱۹ ماه ما (به جر یک میلون دویست هزار تومان که در دو مرتبه به صورت‌الحساب به حساب کارگران واریز شده) پرداخت نشده است و این امر موجب شده برای امرار معاش از اطرفیان خود پول قرض بگیریم و کارفرما با زیر پا گذاشتن وعده‌های خود، شرایط را برای ما هر لحظه بدتر می‌کند.
در عین حال کارگران معترض قطار شهری اهواز با بیان اینکه کسی پاسخگوی مشکلاتمان نیست، در ادامه می‌گویند: از مسئولان استانی بویژه شخص استاندارد خوزستان درخواست داریم پیگیر مطالبات ما کارگران قطار شهری اهواز باشند.

---------------------

تجمع معلمان خرید خدمات آموزشی یزد مقابل استانداری/ ما نیز معلمیم!

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (23 دی ماه) جمعی از معلمان خرید خدمات آموزشی یزد مقابل استانداری یزد تجمع کردند.
حاضران در تجمع که مدعی متضرر شدن به دلیل «خصوصی‌سازی آموزش» هستند، خواستار روشن شدن تکلیف استخدامی خود شدند و از مقامات استانداری درخواست کردند که به قضیه ورود کنند.
معلمان خرید خدمات آموزشیِ حاضر در این تجمع می‌گویند: بارها از مقام و منزلت معلم داد سخن داده‌اند؛ ما نیز معلمیم چرا حق و حقوق اولیه معلمی شامل حال ما نمی‌شود؟! در تجمع امروز بیش از صد نفر از معلمان یزدی شرکت کرده‌اند.

---------------------

پرداخت مطالبات بازنشستگان کیان تایر در دستور کار قرار گرفت/چک ۱۷ میلیاردی منتظر امضای نماینده هیات حمایت از صنایع

به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از برگزاری تجمع روز گذشته کارگران بازنشسته کارخانه کیان تایر مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت و تجمعی دیگر در روز چهارشنبه، پرداخت مطالبات آنها در دستور کار صمت قرار گرفت.
نمایندگان بازنشستگان کیان تایر در این‌باره گفتند: پیش از این با پیگیری‌های مداوم ما سازمان برنامه و بودجه با مساعدت وزارت صنعت، معدن و تجارت، اختصاص بودجه برای پرداخت مطالبات بازنشستگان را در دستور کار خود گذاشت. سازمان برنامه و بودجه ۱۷ میلیارد تومان به این منظور درنظر گرفت.
آنها افزودند: پس از تجمع روز چهارشنبه مقابلِ ساختمان صمت در خیابان سمیه؛ در دریافت مطالبات خود به در بسته خوردیم اما روز گذشته برای نهایی کردن تکلیف‌مان بازهم در همین محل تجمع کردیم که قرار شد اقدامات لازم برای پرداخت سنوات ایام خدمت کارگران بازنشسته کیان تایر که از سال ۹۰ تا ۹۷ پرداخت نشده و رقم آن ۱۷ میلیارد تومان است، انجام شود.
آنها افزودند: منابع پرداخت مطالبات از محل اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تامین می‌‌شود و شرکت کیان تایر که توسط هیات حمایت از صنایع اداره می‌‌شود، به این منظور پولی کنار نگذاشته بود.
نمایندگان بازنشستگان شرکت کیان تایر با بیان اینکه با وساطت وزیر صمت آقای "رضا رحمانی"، "یونس الستی" معاون توسعه مدیریت، مدیرکل مالی ذی‌حساب وزارتخانه و جمعی دیگر چکی به مبلغ ۱۷ میلیارد تومان در وجه شرکت کیان تایر صادر شد تا هرچه سریعتر پرداخت مطالبات از محل پیش‌بینی شده، در دستور کار قرار گیرد، افزودند: وصول این چک متضمن امضای وزیر صمت و نمایندگان وزارتخانه و سه عضو هیات حمایت از صنایع است که در اداره شرکت مشارکت دارند اما تا این لحظه با وجود تایید وزیر و دو نماینده هیات، یک نفر از آنها چک را امضا نکرده است.
معترضان افزودند: دو ماه طول کشید تا حسابی به منظور واریز این ۱۷ میلیارد تومان، افتتاح شود اما بالاخره این حساب باز شد و حالا یک امضا مانده تا بازنشستگان به مطالبات خود برسند.

---------------------

نیروی شهرداری کرمان، کودکان گل‌فروش را مجبور به خوردن گُل‌هایشان کرد!/ واکنش بهزیستی و شهرداری

به گزارش خبرنگار ایلنا، ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های بسیاری در پی داشت؛ در این ویدئو، یک نیروی پیمانکاری شهرداری کرمان، دو کودک کار را مجبور می‌کند که گل‌هایشان را بخورند. برخورد با کودکان کار پیش از این نیز انتقادات بسیار به همراه داشته است؛ اما رفتار ناشایست مامور شهرداری کرمان، حساسیت موضوع را افزایش داد.
واکنش‌ها به این ویدئو، شهرداری کرمان را مجبور به پاسخگویی کرده است؛ شهرداری کرمان ادعا کرده است که مامور خاطی اخراج شده و به پیمانکار نیز تذکر داده شده است.
شهردار کرمان نیز شب گذشته با دعوت از این دو کودک کار که ظاهراً افغانستانی هستند، از آنها دلجویی کرد و به آنها گل داد.
با این وجود، انتقاد فعالان مدنی و حامیان حقوق کودک به این قضیه همچنان ادامه دارد؛ فعالان حقوق کودک می‌گویند علاوه بر اخراج فرد خاطی، بایستی قرارداد پیمانکار نیز ملغی شود. این فعالان معتقدند مکانیسمی که به فرد اجازه این نوع برخوردها را می‌دهد باید اصلاح شود و اخراج فرد خاطی به تنهایی کافی نیست.
این ویدئو واکنش بهزیستی را نیز در پی داشته است؛ رئیس اورژانس اجتماعی کشور از پیگیری سازمان بهزیستی درمورد وضعیت دو کودک کار که از سوی فردی که به ظاهر کارمند شهرداری کرمان بوده مجبور به خوردن گل‌هایشان شده بودند، خبر داد و گفت: فیلم مذکور و نحوه برخورد این مامور با هیچ‌کدام از مبانی حقوق انسانی سازگار نیست و احساسات عمومی را جریحه‌دار کرده است. از قرار معلوم، فرد خطاکار از کارکنان یکی از شرکت پیمانکاری شهرداری منطقه دو کرمان بوده است.

---------------------

مرگ دو کارگر مهابادی در مرغداری تبریز

به گزارش خبرنگار ایلنا، شب گذشته، نشت گاز موجب مرگ دو کارگر در یک مرغداری در تبریز شد.
این دو کارگر که از شهر مهاباد برای کار به تبریز آمده بودند، شب‌ها در همان محل مرغداری می‌ماندند که متاسفانه شب گذشته، نشت گاز موجب مرگ آنها شد. منابع خبری ایلنا، هویت این دو کارگر را "سید احمد احمدی و سید ابراهیم احمدپور" اعلام کرده‌اند.

---------------------

مصدومیت یک کارگر تهرانی بر اثر سقوط از تاورکرین

به گزارش ایلنا، «سیدجلال ملکی» در این باره گفت: این حادثه در ساعت ۱۰ صبح امروز به آتش‌نشانی اطلاع داده شد که پس از حضور عوامل آتش نشانی در محل حادثه واقع در محور جاده مخصوص، سه راه ارج مشخص شد که اوپراتور یک تاورکرین در پی سقوط این دستگاه دچار مصدومیت شده است.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران با بیان اینکه محل حادثه یک پروژه کارگاهی بود که یک دستگاه تاورکرین حین کار به یکباره از قسمت بوم بالایی و اتاقک دچار شکستگی شده و از ارتفاع ۱۲ متری به پایین سقوط می‌کند، افزود: پس از رهاسازی این کارگر از سوی ماموران آتش‌نشانی عوامل اورژانس اقدامات اولیه درمانی را روی این کارگر جوان انجام دادند.

---------------------

شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۲ ژانویه ۲۰۱۹

کارگران بخش صنعت هفت تپه ۳ روز است که دست از کار کشیده‌اند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه گفتند که از روز چهارشنبه (۱۹ دی ماه) علارغم آنکه در محل کار خود حاضر شده‌اند اما دست از کار کشیده‌ و به این روش خواستار دریافت ۲ ماه مطالبات مزدی و مشخص شدن سایر مطالباتی هستند که در اعتراضات ۴۰ روزه، همه کارگران خواستار محقق شدن آن بودند.
این کارگران شرایط معیشتی خود را ناگوار توصیف کرده‌ و گفتند: باتوجه به وضعیت بحرانی اقتصادی کشور که در نتیجه آن قیمت کالاهای اساسی و مصرفی بسیار افزایش پیدا کرده، توان تامین مایحتاج معیشتی خانواده‌های خود را از دست داده‌ایم.
کارگران هفت تپه همچنین گفتند: تاخیر‌هایی که در پرداخت مطالبات مزدی ما ایجاد شده به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که انجام می‌دهیم، همخوانی ندارد. بیشترنگرانی ما از این است که در آستانه سال جدید چگونه کارفرما می‌خواهد مطالبات جاری و معوقه کارگران را به همراه عیدی و سنوات پایان سال پرداخت کند. از طرف دیگر کار در بخش‌های کشاورزی هنوز آغاز نشده است.
کارگران معترض هفت تپه درباره سایر مشکلات صنفی خود گفتند: غیر از تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی ما وجود دارد، بخش دیگری از مشکلاتمان اجرای ناقص طرح طبقه‌بندی مشاغل در این مجتمع است.
آنها تاکید کردند: اجرای ناقص این طرح فقط دستمزد تعداد کمی از کارگران را تغییر داده و سایر کارگران از اجرای این قانون آن بی‌بهره مانده‌اند.

---------------------

تجمع کارگران شهرداری آبادان مقابل ساختمان شهرداری مرکزی

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع خبری کارگری در شهرداری آبادان گفتند: صبح امروز ‌شنبه (۲۲دی ماه) کارگران شهرداری آبادان مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهر تجمع کردند.
دلیل تجمع این کارگران پرداخت نشدن دست‌کم سه ماه از معوقات مزدی عنوان شده‌ است.
از قرار معلوم این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکت‌های پیمانکاری در شهرداری آبادان مشغول کارند و آن‌طور که منابع ایلنا می‌گویند: مجموع کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه شهرداری آبادان سال‌هاست که با عدم دریافت به موقع معوقات مزدی روبرو هستند.
مسئولان شهرداری آبادان همواره این ادعا را دارند که به دلیل پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی امکان پرداخت به موقع مزد کارگران را ندارند.

---------------------

تجمع راننده‌های تعدیلی شرکت حمل‌ونقل آبادان مقابل ساختمان شرکت

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از راننده‌های شرکت حمل‌ونقل آبادن صبح امروز (۲۲ دی ماه) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود، مقابل ساختمان این شرکت واقع در جاده قدیم تهران (نرسیده به پل کن) تجمع کردند.
راننده‌های معترض می‌گویند: قرارداد شغلی حدود ۸۰ تا ۹۰ نفر از آنها به مرور از سال ۹۱ به بهانه اتمام قرارداد کار، فسخ شده و در این فاصله راننده‌های بیکار شده علارغم طرح شکایت در اداره کار غرب تهران هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقات مزدی خود را دریافت کنند.
یکی از کارگران این واحد حمل‌ونقل جاده‌ای در توضیح این ماجرا گفت: شرکت حمل‌ونقل آبادان حدودا ۳۰۰ راننده قرارداد مشارکتی دارد که از این تعداد حدود ۹۰ نفر از سال ۹۱ تاکنون به مرور تعدیل شده‌اند.
به ادعای وی، شرکت حمل‌ونقل با هیچیک از راننده‌های مشارکتی قراردادهای قانونی که در آن میزان دستمزد و سایر مزایا ی قانونی به صورت مشخص نوشته شده باشد، امضاء نکرده و در طول خدمت حدودا ۲۰ تا ۲۵ ساله راننده‌ها به جز دریافت حق ماموریت هیچ پولی از شرکت دریافت نکرده‌اند.
این کارگر افزود: هیات حل اختلاف اداره کار غرب تهران به عنوان مرجع رسیدگی‌کننده به شکایت پیگیر مطالبات مزدی راننده‌های حمل‌ونقل آبادان است اما هنوز رای نهایی تعداد زیادی از کارگران راننده به جز چند نفر صادر نشده و مابقی بلاتکلیف مانده‌اند.
راننده‌های معترض که مدعی‌اند مشکلات صنفی آنها از زمان مدیریت قبلی شرکت حمل‌ونقل خلیج آبادان آغاز شده است، در ادامه گفتند: دی ماه سال جاری با مرگ مدیرعامل سابق، مدیریت این شرکت تغییر کرد و در حال حاضر از مدیریت جدید درخواست داریم به پرداخت مطالبات مزدی راننده‌های تعدیلی که شامل دستمزد، سنوات، اضافه‌کاری، عیدی، حق بیمه و سایر مزایای جانبی چندین ساله می‌شود، رسیدگی کند.
در این زمینه محمدپور (مسئول حراست شرکت حمل‌ونقل آبادان) که در جمع راننده‌های معترض حاضر شده بود، به ایلنا گفت: مدیریت جدید شرکت حمل‌ونقل آبادان پیگیر مطالبات راننده‌های معترض است.
او با بیان اینکه این راننده‌ها پرونده‌های حقوقی دارند، افزود: اخیرا مدیرعامل شرکت حمل‌ونقل آبادان با فوت مدیرعامل قبلی تغییر کرده و مدیریت جدید نیز پیگیر مطالبات این کارگران خواهد بود.

---------------------

بیکاری 10 کارگر کارخانه هود مس تهران/ کارگران 5 ماه مطالبات مزدی معوقه دارند

فتح الله بیات (دبیر اجرایی خانه کارگر شرق تهران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، از بیکاری 10 کارگر کارخانه هود مس واقع در شرق تهران در آذر ماه به دلیل آنچه از سوی کارفرما مشکل «نقدینگی» عنوان شده، خبر داد.
کارفرما مدعی شده که حدود 30 میلیارد تومان از محل محصول فروخته شده شرکت، هیچ بازگشتی‌ای نداشته است.
به گفته دبیر اجرایی خانه کارگر شرق تهران، 60 کارگر کارخانه هود مس 5 ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند که تنها علی‌الحساب آن را دریافت کرده‌اند. این درحالیست که 2 ماه بیمه کارگران نیز از سوی کارفرما پرداخت نشده است.
به گفته فتح الله بیات، مشکلات کارخانه هود مس در اداره کار شرق تهران و تلاش‌های فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.

---------------------

تهدید به اخراج کارگران شهرداری نیشابور در برابر تغییر قرارداد کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شهرداری نیشابور می‌گویند: طی یک ماه گذشته شهرداری نیشابور به صورت جدی تلاش کرده تا به هر طریق ممکن قرارداد کاری کارگران قرارداد مستقیم خدماتی منطقه دو را به وضعیت قرارداد پیمانی تبدیل کند.
این کارگران می‌گویند: تا پایان ماه گذشته حدود ۳۰۰ کارگر خدماتی منطقه دو شهرداری نیشابور دارای قراردادهای مستقیم کار با شهرداری بودند که از ابتدای دی ماه جاری با تصمیم مدیریت شهری برای تبدیل وضعیت قراردادهای خود به پیمانکاری، تحت فشار قرار گرفته‌اند.
گفته می‌شود اصرار شهرداری نیشابور برای تبدیل وضعیت قرارداد کارگران دائمی درحالی است که طی روزهای گذشته به دلیل مخالف کارگران برای امضای قراردادهای جدید، پیمانکار آنها را تهدید به اخراج کرده است.
به گفته یکی از کارگران خدماتی شهرداری نیشابور؛ آنها طی چند روز گذشته برای پذیرش شرایط جدید کاری ازسوی پیمانکار تهدید شده‌اند. اخیرا کارفرمای شرکت پیمانکاری کارگران را تهدید کرده که اگر تا صبح شنبه هفته آینده برای تبدیل وضعیت قراردادهای کار مدارک ارائه ندهند، اخراج خواهند شد و نیروی کار جدید جایگزین خواهد شد. این کارگر خدماتی می‌گوید: پیمانکار از راننده ماشین‌های جمع‌آوری زباله مجموعه خواسته است که به بخش‌های اداری و مالی مراجعه کنند و سفته‌های ۶۰ میلیون تومانی در اختیارش قرار دهند.
او با اشاره به غیراخلاقی بودن این موضوع ادامه می‌دهد: این امر از آن رو صورت می‌گیرد که در صورتی که کارفرما خواست به تعهدات خود در برابر کارگر عمل نکند، کارگر را تحت فشار چک یا سفته‌ی امضا شده، قرار دهد تا از کارفرمای خود شکایت نکند، به خصوص در شرایطی که کارگران شهرداری منطقه دو نزدیک به ۱۰ سال است هیچ قراردادی با پیمانکاران امضا نکرده‌اند.

---------------------

انتظار ۱۲ ساله ۲۵۰ کارگر کارخانه پرسان رشت برای دریافت مطالبات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه «پرسان رشت» در سال ۸۵ به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده شده‌ است، تعطیل اعلام شد و از آن زمان تا امروز هنوز بخش عمده‌ای از مطالبات کارگران‌ تعدیل شده این واحد، پرداخت نشده است. کارگران بیکار شده این کارخانه تولیدکننده پتو واقع در شهر صنعتی رشت گفتند: مجموع مطالبات مزدی و بیمه‌ای ۲۵۰ کارگر که در سال ۸۵ بیکار شده‌اند به بیش از دو میلیارد تومان می‌رسد.
کارگران کارخانه پرسان رشت درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالباتشان خود می‌گویند: بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران بیکار شده به صورت مجزا بعد از دریافت ترک کار خود به اداره کار رشت شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات آنها را داده است اما کارفرما تمکین نکرد و بعد آن پرونده به مراجع قضایی واگذار شده است. این کارگران در ادامه می‌گویند: پس از پیگیری‌های حقوقی سرانجام توانستیم حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلبمان بگیریم اما پیش از کارگران؛ یکی از بانک‌ها برای وصول مطالبات معوقه خود اموال کارخانه را توقیف کرده‌ و در نتیجه پیگیری کارگران تاکنون بی‌نتیجه بوده است.
کارگران می‌گویند: در حالا حاضر اداره تصفیه امور ورشکستگی تهران مسئول رسیدگی به مطالبات کارگران شده و فروش اموال کارخانه را برعهده دارد.

---------------------

توضیحات جنیدی درباره پیگیری اظهارات اسماعیل بخشی

لعیا جنیدی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در خصوص آخرین وضعیت پیگیری اظهارات اسماعیل بخشی در معاونت حقوقی ریاست جمهوری گفت: از روز اولی که این مسئله مطرح شد به وزارت اطلاعات نامه نوشتیم و توضیح خواستیم.
وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور هم پیگیر بودند تا دولت هم در هیاتی که برای این موضوع تشکیل شده است حضور داشته باشد؛ البته شاید این هیات تشکیل شده باشد و این امکان نیز وجود نداشته باشد.
معاون حقوقی رییس‌جمهور در خصوص پیگیری این موضوع در وزارت اطلاعات هم گفت: آقای علوی هیاتی را برای بررسی میدانی به خوزستان اعزام کرده و فکر می‌کنم به زودی هم توضیحاتی را در این خصوص ارائه دهند.

---------------------

تصادف مینی‌بوس حامل کارگران در غرب گیلان، ۱۴ مصدوم برجا گذاشت

پیمان اسدی (رئیس اورژانس گیلان )با اعلام این خبر گفت: صبح امروز شنبه حوالی ساعت ۴:۴۱ حادثه‌ تصادف یک دستگاه خاور با مینی‌بوس حامل کارگران در منطقه غرب استان گیلان در سه راهی اباتر از توابع شهرستان صومعه‌سرا گزارش شد.
اوبا بیان اینکه متاسفانه در این حادثه ۱۴ نفر از کارگران سرنشین مینی‌بوس مصدوم شدند، افزود: مأموران فوریت‌های پزشکی شهرستان صومعه سرا به محض اطلاع از این حادثه به محل اعزام و نسبت به بررسی وضعیت مصدومان اقدام کردند.
وی ادامه داد: مصدومان به وسیله اورژانس و با همکاری جمعیت هلال احمر شهرستان به بیمارستان امام خمینی (ره) صومعه سرا منتقل شده تا اقدامات درمانی آنها انجام شود.

---------------------

مرگ یک راننده بیل مکانیکی در معدن سنگ ایجرود زنجان

به گزارش ایلنا روز گذشته؛ ریزش دیواره معدن سنگ ایجرود زنجان حادثه آفرید.
در جریان این حادثه که در منطقه روستایی اینچه رهبری ایجرود زنجان رخ داد، راننده یک دستگاه بیل مکانیکی جان خود را از دست داد.
از قرار معلوم، نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند و پس از یک عملیات امداد و نجات چند ساعته، جسد متوفی از اتاقک بیل مکانیکی خارج شد.

---------------------

پنجشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۰ ژانویه ۲۰۱۹

تجمع معلمان کرمانشاه مقابل اداره آموزش و پرورش/چرا بیمه کارآمد نداریم؟!

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (بیستم دی ماه) جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته کرمانشاه مقابل اداره آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.
این معلمان که با در دست داشتن پلاکاردهایی خواسته‌های خود را مطرح نموده‌اند، خواهان عقد بیمه تکمیلی کارآمد، اجرای همسان‌سازی مستمری‌ها و افزایش سطح معیشت هستند. حاضران در تجمع می‌گویند: بودجه 98 بدون توجه به مطالبات مزدبگیران تنظیم شده و نیازمند بازبینی اساسی است.
آنها بودجه همسان‌سازی را ناکافی می‌دانند و می‌گویند بایستی این بودجه ترمیم شود.

---------------------

چهارشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۹ ژانویه ۲۰۱۹

اسماعیل بخشی با علی مطهری دیدار کرد

فرزانه زیلابی در گفت‌وگو خبرنگار سیاسی ایلنا، در تشریح جزئیات این خبر گفت: دیروز سه‌‌‌شنبه هجدهم دی‌‌‌ماه بنا به درخواست‌‌‌های مکرر وکیل آقای مطهری (مصطفی ترک‌همدانی)، نشست نایب رئیس مجلس با اینجانب و آقای اسماعیل بخشی درخصوص دردنامه انتشاریافته از جانب موکلم بود.
وکیل اسماعیل بخشی درباره اظهارات مصطفی ترک‌همدانی هم اظهار داشت: اظهار نظرهای وکیل محترم (آقای همدانی) درخصوص پرونده موکلم صرفا اظهارنظری است مانند اظهارنظرهای سایر اشخاص، مسئولان و فعالان دیگر نسبت به پرونده موکلم، ولی سمتی به عنوان وکیل در پرونده ندارند.

---------------------

سه شنبه ۱٨ دی ۱۳۹۷ - ٨ ژانویه ۲۰۱۹

میثم‌علی قنواتی آزاد شد/خانواده‌های ۵ کارگر بازداشتی در انتظار بازگشت عزیزانشان هستند

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته، «میثم‌علی قنواتی» از کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد ایران با قرار کفالت آزاد شد.
از قرار معلوم، هم‌اکنون 5 کارگر گروه ملی فولاد ایران رد بازداشت به سر می‌برند؛ محمدعلی جداری فروغی (وکیل برخی کارگران گروه ملی فولاد ایران) با بیان اینکه خانواده‌های این کارگران منتظر بازگشت عزیزانشان هستند، گفت: به احتمال زیاد امروز و فردا باقی کارگران نیز آزاد خواهند شد. وی افزود: امیدواریم این اتفاق بیفتد و نگرانی‌های خانواده‌ها خاتمه پیدا کند.

---------------------

هیات ویژه قضایی برای بررسی ادعای اسماعیل بخشی وارد شوش شد

به گزارش ایلنا، علی اکبر بختیاری (رییس دفتر دادستان کل کشور) اعلام کرد: با توجه به دستور رئیس قوه قضاییه به منظور بررسی شایعات و ادعاها درباره شکنجه یکی از کارگران بازداشتی شرکت نیشکر هفت تپه، هیئت کارشناسی ویژه از سوی دادستان کل کشور تعیین شد و امروز برای رسیدگی به موضوع در استان خوزستان حضور دارند. از قرار معلوم این کارشناسان که سه نفر هستند در دادگستری شوش حاضر شده و در حال بررسی ادعای اسماعیل بخشی هستند.
همچنین اعضای این هیات ویژه، هرگونه اظهارنظر درخصوص ادعای شکنجه کارگر هفت تپه را به بعد از بررسی کارشناسی موکول کردند.
اسماعیل بخشی یکی از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه شوش پس از جریان اعتراضات کارگران این شرکت، در صفحه اینستاگرام خود مدعی شد که در دوران بازداشت مورد شکنجه قرار گرفته است که این ادعا در رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب داشت.
رئیس قوه قضاییه در واکنش به این ادعا به دادستان کل دستور داد با اعزام تیمی مستقل به منطقه، ابعاد مختلف این حادثه را بررسی کند.
به گفته حسام الدین آشنا (مشاور رئیس جمهوری) رسیدگی به ادعای خشونت علیه کارگر بازداشتی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با دستور صریح رئیس جمهوری با سرعت و دقت انجام خواهد شد.

---------------------

مرگ پرستارِ جوان لارستانی بر اثر فشار کار/ اعضای بدن متوفی اهدا می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، سعید عالیان پرستار ۲۴ ساله بخش داخلی مرکز درمانی امام رضا (ع) لار، روز گذشته، در حین خدمت، دچار پارگی آئورت و مرگ مغزی شد.
عالیان فقط هجده ماه سابقه کار داشت که دچار این عارضه شد. خانواده او رضایت داده‌اند که اعضای بدنش به نیازمندان اهدا شود.
سازمان نظام‌پرستاری کشور، انجام شیفت‌های متعدد و خستگی ناشی از ساعت کار زیاد را دلیل مرگ این پرستار دانسته و در پایگاه اطلاع رسانی خود آورده است: آسیب‌های سختی کار و کمبود نیرو در بخش پرستاری، سال‌های سال است که مرگ و میرهای پنهانی را به دنبال داشته که مرگ پرستار جوان در اثر خستگی ناشی از شیفت‌های متعدد، می‌تواند نمونه‌ای از ده‌ها و صدها مرگ و میر پرستاران کشور باشد.

---------------------

کارگران فضای سبز شهرداری دزفول تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در شهرداری دزفول گزارش دادند: صبح امروز (سه‌شنبه ۱۸ دی ماه) کارگران خدماتی فضای سبز شهرداری دزفول در اعتراض به مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و در محل میدان رودبند دزفول تجمع کردند.
این کارگران که در استخدام شرکت پیمانکاری هستند، در این تجمع خواستار پاسخ قاطع مسئولان شهری در پرداخت حدودا ۴ ماه حقوق معوقه و تبدیل وضعیت شغلی خود از حجمی به تامین نیرو شدند.
به گفته یکی از کارگران معترض، آنها پیش از این جزو نیروهای قرارداد مستقیم بوده‌اند که بدون اطلاع کارگران شهرداری با آوردن پیمانکار با آنها ، قرارداد حجمی امضاء شده و بعد از آن مزایای مزدی آنها به حداقل کاهش یافته است.
او افزود: روزهای تعطیل، اعیاد و مناسبتی که همه جا تعطیل است از کارگران فضای سبز دزفول با وعده پرداخت تعطیل کاری و اضافه‌کاری کار می‌گیرند اما درنهایت پولی به هیچیک از کارگران داده نمی‌شود.
طبق اظهارات وی، بیش از چهار ماه پرداخت دستمزدمان به تاخیر افتاده و انتظار داریم مسئولان شهری به مشکل معوقات مزدی و تبدیل وضعیت شغلی کارگران فضای سبز رسیدگی کنند.
در این خصوص محمدعلی دوایی‌فر (شهردار دزفول) با تایید اجتماع کارگران گفت: بخش عمده‌ای از مطالبات مورد ادعای کارگران مربوط به دوره گذشته است. او با بیان اینکه در حال حاضر یکسال است شهردار دزفول شده و طی این مدت مطالبات کارکران هرماه پرداخت شده است، افزود:این درحالیست که کارگران معترض زیرنظر پیمانکار هستند و هیچ رابطه استخدامی با شهرداری ندارند.
وی مهمترین خواسته این کارگران را تبدیل وضعیت استخدامی دانست و اظهار داشت: درخصوص تبدیل وضعیت این کارگران تاکنون پیگیری‌های فراوانی در استانداری و وزارت کشور انجام شده ولی تاکنون مجوزی در این خصوص صادر نشده است.
شهردار دزفول افزود: در ماه‌های قبل تلاش بر این بوده که حقوق کارگران قبل از کارمندان پرداخت شود.

---------------------

کارگران راه‌آهن درود روز گذشته تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، روز گذشته (دوشنبه ۱۷ دی ماه) شماری از کارگران شاغل در راه‌آهن درود واقع در استان لرستان، در اعتراض به محقق نشدن مطالبات صنفی خود دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
این کارگران دلیل به تعویق افتادن مطالبات مزدی خود را تامین نشدن منابع مالی از سوی کارفرما عنوان می‌کنند.
طبق اظهارات کارگران معترض، یکی دیگر از مشکلات صنفی آنها نداشتن امنیت شغلی به سبب انعقاد قراردادهای کوتاه‌مدت یک‌ماهه است که باعث نگرانی بیشتر آنها شده است. این کارگران با ابراز نگرانی از وضعیت بوجود آمده برای مجموعه افراد شاغل در نواحی ریلی کشور تصریح کردند: شرکت پیمانکاری در نواحی ریلی کشور چندین هزار کارگر دارد که هرچند وقت یک‌بار شماری از این کارگران برای مطالبات مزدی و بیمه‌ای خود دست به اعتراض صنفی می‌زنند.
در این خصوص سیامک کیانی (مدیر حوزه طرح‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در استان لرستان) گفته است: از مجموع مطالبات آنها، دو ماه حقوق به کارگران پرداخت شده و حق‌ و حقوق چندین ماهه ندارند.
وی ادامه داد: اگر کسی در راه‌آهن مشغول کار باشد قطعا قرارداد داشته و تحت پوشش بیمه نیز هست، چنانچه مواردی وجود داشته باشد جای تاسف دارد. کیانی بیان کرد: انتظار بر این نیست کسی کار کند و بیمه‌ای نداشته باشند مگر اینکه با او تسویه شده باشد.
این مسئول با اشاره به اینکه برخی از این کارگران برحسب شرایط کاری ممکن است امروز باشند و چند ماه دیگر نباشند، بیان کرد: مجموعه استانداری استان در جریان راه‌آهن هستند، مشکلاتی وجود داشت و چنانچه شرایط اعتباری این پروژه حل شود شرایط کاری بهتری به وجود خواهد آمد.
این مسئول افزود: قول می‌دهم مشکلات این کارگران را پیگیری و آنها را رفع کنم.
کیانی با بیان اینکه با تعداد زیادی از کارگران با توجه به شرایط پروژه تسویه انجام شد، عنوان کرد: این کارگران معوقات خاصی ندارند و تنها پروژه‌ای است که به همان نسبتی که کار کردند حقوق پرداخت شده است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر به علت شرایط مالی کار افت پیدا کرده است، نسبت به سال‌های گذشته که کار طوری بود که بیش از ۱۰۰۰ نفر در کارگاه کار می‌کردند، الان اگر این تعداد افراد بخواهند کار کنند کارکردی ندارند.
کیانی با بیان اینکه مشکل بزرگی در بحث این پروژه ملی داریم که آن‌هم مساله تملک است، افزود: بحث پرداختی پیمانکاران با اوراق مشارکت و اسناد خزانه است، امسال مجوز پرداخت اوراق بخش‌های ارزی را به ما دادند ولی هنوز این مهم در بین مردم جانیفتاده و استقبال نمی‌شود.
وی یادآور شد: امیدواریم با پیگیری‌های مسئولان استان شرایط کاری به گونه‌ای پیش رود که به همان تعداد اشتغالی که قبلا وجود داشت، برگردیم.

---------------------

مشکل تردد به دلیلِ اعتراض رانندگان در فاز ۱۲ پارس جنوبی/پیمانکار باید معوقات را بپردازد

به گزارش خبرنگار ایلنا، رانندگان ماشین‌آلات فاز ۱۲ پارس جنوبی، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود دست از کار کشیده‌اند.
این رانندگان که طرف قرارداد با شرکت پیمانکاری هستند، می‌گویند پیمانکار معوقات مزدی ما را نمی‌پردازد و کسی پاسخگوی ما نیست.
این رانندگان که میزان طلب‌هایشان از کارفرما به چندماه می‌رسد، خواستار پرداخت این معوقات هستند و می‌گویند برخی از ما از مرداد ماه به بعد، هیچ پولی نگرفته‌ایم و در شرایط اقتصادی فعلی، نمی‌توانیم چند ماه منتظر دریافت حق‌الزحمه خود بمانیم؛ امورات زندگی‌مان لنگ است.
اعتراض رانندگان، نزدیک به یک هفته است که ادامه دارد و در این مدت، کارکنان پالایشگاه نهم (فاز ۱۲) با خودروهای شخصی تردد می‌‌کنند. کارگرانی نیز که در کمپ‌ها به سر می‌برند، مشکل تردد دارند و نمی‌توانند به راحتی سر پروژه‌ها حاضر شوند.
مدیران پالایشگاه به عنوان کارفرمای مادر رانندگان در این رابطه می‌گویند: موضوع معوقات مزدی را دنبال خواهیم کرد؛ در عین حال مدیریت پالایشگاه معتقد است که رانندگان، نیروی پیمانکاری هستند و پیمانکار باید پاسخگوی مساله باشد. فاز ۱۲ پارس جنوبی در شهرستان کنگان در استان بوشهر واقع شده است.

---------------------

دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۷ ژانویه ۲۰۱۹

صدور قرار وثیقه برای علی نجاتی

به گفته منابع خبری ایلنا، قرار بازداشت علی نجاتی از کارگران بازداشتی نیشکر هفت‌تپه به وثیقه تبدیل شده است.
براساس گفته‌های فرزانه زیلابی (وکیل علی نجاتی) مبلغ وثیقه تعیین شده، 200 میلیون تومان است. علی نجاتی، بازنشسته مجتمع نیشکر هفت‌تپه، در جریان اعتراضات کارگران این مجتمع بازداشت شد؛ مقامات قضایی ارتباط این بازداشت با تجمعات کارگران را مردود دانستند.

---------------------

تعلیق کارخانه قند اهواز ۱۰ ساله شد/۲۱ کارگر باقی‌مانده شش ماه مزد طلبکارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در کارخانه قند اهواز گزارش دادند؛ بعد از اعلام تعطیلی این کارخانه در تیر ماه سال ۸۷، هنوز ۲۱ نفر از کارگران شاغل در این کارخانه بلاتکلیف هستند و هیچیک از مسئولان پاسخگوی مطالبات آنها نیستند.
این کارگران که سوابق کار آنها بیش از ۲۰ سال است، در ادامه گفتند: این واحد قبل از تعطیلی حدود ۴۰۰ کارگر رسمی و قراردادی شاغل داشت که حدود ۱۳۰ کارگر قراردادی همزمان با تعطیل کارخانه بیکار شده و مابقی که رسمی بودند طی چند سال گذشته بازنشسته و بازخرید شده‌اند.
کارگران قند اهواز اظهار داشتند: مالکان اصلی که دو بانک هستند، بیش از ۱۱ سال است کارخانه را‌‌ به همراه کارگرانش رها کرده و هم‌اکنون ۲۱ کارگر باقی‌مانده فقط حضور غیاب می‌شوند.
کارگران با بیان اینکه مطالبات‌شان تنها محدود به وضعیت کارخانه و بلاتکلیفی شغلی‌شان نمی‌شود، افزودند: کارگران این کارخانه ۶ ماه مزد معوقه نیز طلبکارند. آنها با بیان اینکه کارفرما هر دو سه ماه یکبار به کارگران دستمزد پرداخت می‌کند، افزودند: آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ایم حقوق تیر ماه بود که آنهم تقریبا یک ماه پیش به صورت حداقلی پرداخت شد.
طبق اظهارات کارگران شاغل در قند اهواز، علاوه بر دستمزدشان، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، همچنین دفترچه های درمانی کارگران فاقد اعتبار است. به گفته آنان ؛ همچنین تعدادی حدود ۵ تا ۶ نفر از کارگران این کارخانه به دلیل پرداخت نشدن هزینه سختی کار خود سرگردان صدور احکام بازنشستگی خود هستند.
کارگران تصریح کردند: خواسته ما پرداخت مطالبات معوقه مزدی و مشخص شدن وضعیت کارخانه است که مالکان آن(بانک ملی وملت) تا به امروز به این موضوع بی اعتنا بوده اند.
آنان در خاتمه تاکید کردند: این واحد تولیدی امکان راه اندازی مجدد را دارد .در صورتی که این کارخانه با حمایت مسئولان شروع بکار کند دست کم ۴۰۰ کارگر به صورت مستقیم مشغول کار خواهند شد.

---------------------

۲ کشته در پی حادثه‌ای در یک معدن در هند

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در پی حاثه در معدنی در مقالایا در هند دو نفر کشته شدند. این دومین حادثه در معادن در این شهر است. این حادثه روز گذشته -یکشنبه- روی داد. گزارش‌ها حاکی از آن است که این دو کارگر در پی سقوط چند سنگ معدنی کشته شده‌اند.
پلیس این منطقه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این ظن وجود دارد که این دو نفر در پی سقوط چند سنگ معدنی بزرگ کشته شده باشند. تحقیقات درباره این حادثه و یافتن مالک این معدن در جریان است.»

---------------------

ادعای شکنجه‌ی اسماعیل بخشی نیازمند پیگیری‌ست/دستگاه قضایی باید پاسخگو باشد

سیدراضی نوری (نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی) در ارتباط با نامه سرگشاده‌ی اسماعیل بخشی، از کارگران معترض مجتمع نیشکر هفت‌تپه‌ی شوش، به خبرنگار ایلنا گفت: من در جریان جزئیات موضوع نیستم که بخواهم مساله را تایید یا تکذیب کنم.
اسماعیل بخشی که بیش از بیست روز در بازداشت به‌سر برده، در نامه‌ی خود مدعی شده در زمان بازداشت مورد شکنجه قرار گرفته است. او خواستار ورود و پاسخگویی وزیر اطلاعات شده است.
راضی نوری در ادامه با تاکید بر لزوم مشخص شدن صحت و سقم ماجرا، افزود: مسئولان قوه قضاییه باید در مورد این موضوع پاسخگو باشند و ماجرا را روشن کنند. این نماینده مجلس ادامه داد: اگر کارگری را که از حقوق صنفی خود دفاع می‌کند و به دنبال بحث معیشت است، ببرند در دستگاه امنیتی و مورد آزاد و شکنجه قرار دهند، کار نادرستی‌ست و وجهه بین‌المللی ایران را تخریب می‌کند لذا فکر نمی‌کنم دستگاه قضایی ما این کار را مرتکب شود اما من در جایگاه قضاوت نیستم و نمی‌توانم در مورد صحت و سقم ماجرا نظر بدهم.
راضی نوری تاکید کرد: البته در مقام نماینده مردم شوش، موضوع را پیگیری خواهم کرد و به دنبال روشن شدن حقیقت ماجرا خواهم بود؛ بدون تردید کارگر بایستی در جامعه جایگاه والایی داشته باشد؛ به خصوص در نظام اسلامی، حتما باید کارگر منزلت و قرب بالا داشته باشد.
وی افزود: من نه می‌توانم بگویم اسماعیل بخشی که یک کارگر است، دروغ می‌گوید و شکنجه‌ای که از آن حرف می‌زند، ساختگی‌ست و نه می‌توانم بگویم دستگاه قضایی ما این کار را انجام داده و کارگری را که برای حقوق صنفی خود تجمع کرده، شکنجه کرده است لذا موضوع نیازمند پیگیری جدی‌ست و من حتماً برای این پیگیری وقت خواهم گذاشت. با مقامات استانی ازجمله استاندار و دادستان عمومی، ملاقات خواهم داشت و موضوع را بررسی خواهم کرد.
"هفت‌تپه" ساماندهی شده است
راضی نوری در ادامه‌ به موضوع واگذاری مجتمع هفت‌تپه به بخش خصوصی و تخلفات روی داده در زمان این واگذاری ورود کرد و گفت: در زمان واگذاری هفت تپه، چون سهامدارن مختلفی با درصدهای پایین وجود داشتند، ناسازگاری و عدم تجانس در مجموعه وجود داشت و همین امر باعث شد که این مشکلات پیش‌آمد کند ولی از آنجا که بعد از بروز مشکلات، هم شورای تامین استان و هم دادستان به قضیه ورود کردند و بحث سهامداران را سروسامان دادند، می‌توان گفت بحث هفت تپه «ساماندهی» شده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در حال حاضر، معوقات کارگران پرداخت شده و برای اورهال مجموعه، سرمایه‌گذاری لازم انجام شده، افزود: امیدواریم همین روند مثبت ادامه پیدا کند و در آینده شاهد شکوفایی مجموعه عظیم هفت تپه باشیم. او تاکید کرد: وضعیت هفت تپه به سمت بهبودی پیش خواهد رفت چراکه مشکلات، اصولی و زیرساختی حل شده است.

---------------------

شفاف‌سازی درخصوص کارگران هفت‌تپه منجر به تقویت اعتماد اجتماعی می‌شود

به گزارش ایلنا، غلامرضا شریعتی در توییتر خود نوشت: دفاع از حقوق قانونی افراد بازداشت شده را وظیفه خود دانسته و به آن پایبندم. حساسیت فعالین سیاسی و مدنی در این خصوص قابل احترام است.
وی ادامه داد: از ورود نمایندگان مجلس در جهت شفاف‌‌‌سازی وضعیت یکی از کارگران هفت‌‌‌‌تپه استقبال کرده و اطمینان دارم هر گونه بررسی در این مورد منجر به تقویت اعتماد اجتماعی می‌‌‌شود.

---------------------

شیشه‌های لابراتوار را شکستند تا گردنِ کارگران هفت تپه بیندازند / بی‌تدبیریِ خصوصی‌سازی نان محلی‌ها را آجر کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، اینجا نسل در نسل ساقه‌های نیشکر را داس زده‌اند تا به کارخانه برسانند؛ کارخانه‌ای که روی تمدن ایلام بنا شده است. زمین‌های نیشکر هفت تپه برای محلی‌ها که از دهه چهل شمسی و قبل‌تر از آن از فروش شکر نان درآورده‌اند، میلیاردها تومان می‌ارزد.
خودشان می‌گویند برای حفظ متر به متر آن جنگیده‌اند و جان داده‌اند. در واقع نان را به قیمت جان بر سفره می‌گذارند. بیراه نیست که روی آن غیرت دارند. کارگران هفت تپه که روزگاری با حساب کارگران فصلی ۱۷ هزار نفر بودند، طلای شیرین شوش را می‌پرستند. آنها به سنت خود چای عصرانه را هم با شکر محلی سرو می‌کنند. نیشکر نه مردم شوش که کل استان را برکت می‌دهد. حتی بیکاران استان‌های مجاور به اینجا می‌آمدند تا برای کار فصلی پذیرش بگیرند اما زمانی که به مجتمع هفت تپه رسیدیم، تابلویی وجود داشت که خیرمقدم عرض نمی‌کرد! مضمونش این بود که شاید وقتی دیگر: "فعلا به نیرو نیاز نداریم. مراجعه نفرمایید".
مدیران هفت تپه در شرایطی این خبر بد را اعلام می‌کنند که در این فصل نیشکرها برای قطع ساقه‌های سخت پوست و قطور خود، به تعداد بالا نفس‌کش می‌طلبند. اگر در این فصل ساقه‌ها که آبی شیرین در رگ و پی خود انداخته‌اند به موقع قطع نشوند در هنگام استحصال، خلوص قندشان پایین می‌آید و شکرشان، کام را تلخ می‌کند. البته ضررهای اقتصادی که می‌رساند، به کنار.
طلای سبز شوش، سخت، حاجت تدبیر دارد
به هر روی طلای سبز شوش، سخت، حاجت تدبیر دارد. هزاران کارگر دائم و فصلی مجتمع نیشکر هفت تپه به خاطر دهه‌ها سر و کله زدن با این گیاه بلند قد و سخت‌جانِ گرمسیری که در هزاران هکتار، زمین‌های شرکت می‌روید، بهتر از مالکان این نکات را می‌دانند.
کارگران که تعداد آنها تنها در داخل بخش‌های کارخانه به ۳ هزار نفر می‌رسد، مدعی هستند که مدیران شرکت که از اواخر سال ۹۴ آن را به ثمن بخس در قالب اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی از دولت خریده‌اند، حتی به درستی روند رشد و نمو نیشکر را نمی‌دانند!
حتی می‌گویند آنها هنوز تمام محدوده زمین‌های شرکت را وارسی نکرده‌اند و دقیق نمی‌دانند که زمین‌های شرکت از چه منطقه‌ای آغاز و در چه منطقه‌ای از این ۲۴ هزار هکتار ختم می‌شوند. کارگران تاکید دارند که "آقایان" نمی‌دانند که قومیت‌های مختلف (عرب، لر، کرد و... ) سال‌ها بدون اینکه از هم بپرسند اهل کجایید، دوشادوش هم در زیر شعله‌های سوزان خورشید سوخته‌اند و ساخته‌اند؛ ساخته‌اند تا امروز فرزندانشان ساقه‌های نیشکر را درو کنند تا نانی که دیروز پدر به خانه می‌برد، پسر ببرد.
بی‌تدبیریِ خصوصی‌سازی اما نانشان را آجر کرده است. تا پیش از واگذاری شرکت در دست دولت، ۶۵ هزار تن شکر تولید می‌کرد اما حالا کمتر از ۳۰ هزار تن شکر تولید می‌کند.
معروف است که در هنگام واگذاری هفت تپه، تولید ۱۰۰ هزار تن شکر هدفگذاری شده بود. کارگران هفت تپه اما به خبرنگار ایلنا می‌گویند که تا زمانی که تولید شکر به ۷۰ هزار تن نرسد، سایه زیان اقتصادی بر معیشت‌شان سنگینی می‌کند.
قراردادهای ۲۹ روزه بی‌اعتبار هستند
تداوم این امر شوم به گفته کارگران به امنیت شغلی‌شان به شدت لطمه می‌زند؛ چه آنکه همین حالا با قراردادهای ۲۹ روزه کار می‌کنند. خودشان البته مدعی هستند که قرادادهای یک ماهه‌ای که امضا می‌کنند، بی‌اعتبار هستند؛ چراکه مثلا قراداد آبان را نه پایان مهر که پایان همان آبان برای امضا به دست‌شان می‌رسانند.
این شرایط ناپایدار و نامطمئن حس عدم اطمینان نسبت به آینده را در آنها برانگیخته است؛ گویی که خصوصی‌سازی یا همان ولنگارسازیِ سازمان تولید، به جز ویران کردن امنیت شغلی و تنگ دست کردن نیروهای تولید حاصلی نداشته است. در این میان "سازمان خصوصی‌سازی" عملکردی بسیار ناصواب داشته است.
سازمان بر خرمن هفت تپه گلوله‌های آتشین انداخت و دمل چرکین از آن "سبز تپه" بر جای گذاشت. در هفته‌های گذشته که اعتصابات کارگران هفت تپه آنها را بر سرخط خبرها آورد و حتی "رسانه ملی" را وادار به پوششِ برخی از اخبار مطالبات کارگران کرد؛ "علی اشرف عبداالله پوری حسینی" با حضور در برنامه ویژه گفتگوی خبری اعلام کرد: وضعیت نیشکر هفت تپه بهتر از قبل از خصوصی‌سازی است.
پوری حسینی شاهد مثالی هم آورده بود؛ مبنی بر اینکه کارگران هفت تپه در روزهای ابتدایی فروش شرکت، ۷ ماه معوقات مزدی داشتند که کافرمای جدید بلافاصله چند ماه آن را پرداخت اما کارگران هفت تپه که میزبان‌‌های خوبی هم برای مهمانان تهرانی خود هستند، ادعای پوری حسینی را رد می‌کنند و او را به چالش می‌‌گیرند. می‌گویند: آقای پوری حسینی سقف معوقات ما دو ماه بود نه هفت ماه.
دعوت از رئیس سازمان خصوصی سازی برای مناظره
کارگران، رئیس سازمان خصوصی‌سازی را به مناظره دعوت می‌کنند: برنامه‌ای که از آقای پوری حسینی دعوت کرد باید از ما هم دعوت کند تا پاسخ او را بدهیم. نمی‌شود که آقای پوری حسینی یک چیزی برای خودش بگوید و طرف مقابل نتواند از خود دفاع کند. نه رسانه ملی و نه آقای پوری حسینی حاضر نشده‌‌اند که پاسخ ما را بدهند حتی مطالبات ما را چیز دیگری عنوان می‌کنند. خبرنگار صداوسیما به اینجا آمد و هم با ما و هم با کارفرما صحبت کرد اما صحبت‌های ما را در تصاویری که از تلویزون پخش شد، حذف کرد و تنها صحبت‌هایِ مدیران را پخش کرد. گزارشگر سیما در اوج اعتصاب کارگران که همه رسانه‌‌ها آن را کم و بیش پوشش دادند، گزارش داد که اوضاع در اینجا آرام است و کارگران با کارفرما به مصالحه رسیده‌اند!
حرفشان این است که سازمان خصوصی‌سازی می خواست هفت تپه را ورشکسته جلوه بدهد. ادامه می‌دهند: آقای پوری حسینی برای اینکه حرفش را ثابت کند گفت که هفته تپه زمانی که دولتی بود، اقتصاد تک محصولی داشت اما همان زمان شرکت ملاس، الکل، خوراک دام، شکر زرد و شکر قرمز تولید می‌کرد. آقایان تنها ۴ بار الکل‌سازی را افتتاح کردند! کارگران هفت تپه با وجود بازگشت‌شان به سر کار، به شدت نگران آینده هستند. صدایشان پر از استرس و چهره‌هایشان مغموم است. برخی از آنها بازداشت شده‌ بودند و چند شب را در بازداشتگاه گذارنده بودند. به این حال نارضایتی خود را از کارفرما پنهان نمی‌کنند و این احتمال را مطرح می‌کنند که هفت تپه بازهم درگیر تنش شود؛ هرچند ابدا ناآرامی را مطالبه نمی‌کنند و صرفا خواستار به رسمیت شناخته شدن حقوق صنفی خود توسط کارفرما و "استمرار تولید" هستند.
"استمرار تولید" کلید واژه‌ای است که دولتمردان و کارفرمایان در هنگام برگزاریِ اعتصاباتِ کارگری به‌کار می‌گیرند. آنها در حالی از ضرورتِ قطع نشدنِ فرایند تولید، حتی در کوتاه زمانی صحبت می‌کنند که کارگران بسیاری از مجموعه‌ها به ویژه آنها که به بخش خصوصی فروخته شده‌اند، ماه‌ها دستمزد پرداخت نشده دارند.
از خالی شدن سفره‌‌هایشان بیش از بیکاری می‌ترسند
از همین منظر کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکرهفت تپه به خود حق می‌دهند که ماه‌ها دستمزد پرداخت نشده را بیش از استمرار تولید، مطالبه کنند. آنها از خالی شدن سفره‌‌هایشان بیش از بیکاری می‌‌ترسند از این رو به گفته خود از ابزار اعتصاب بهره گرفته‌اند: چه کار می‌کردیم؟! می‌پرسیدند: چرا کار را تعطیل کردید؟ چرا به خیابان آمدید؟ اگر این آقایان پول داشتند که برای ساکت کردن کارگران یک ماه حقوق بدهند، چرا از همان روز اول این کار را انجام ندادند؟ چرا کاری کردند که کارگران ۲۵ روز در خیابان‌ها بریزند؟ کل دنیا به خاطر تعلل آنها از مطالبات ما باخبر شد! آنها کاری کردند که برای ۳۰ تا ۵۰ نفر از کارگران پرونده تشکیل شد. کاری کردند که "اسماعیل بخشی" گرفتار شود. این آقایان برای کارگران کاری نکردند. شاید خدای نکرده این شرایط، پس از یک سال دوباره تکرار شود؛ چراکه آنها برای اداره هفت تپه اهلیت ندارند.
یک نفر از آنها که در بخش "تجهیزات مکانیکی" کار می‌کند در شرح اهلیت نداشتن کارفرمایان شرکت مثالی می‌زند: اگر از شما به عنوان یک خبرنگار بخواهند که موتور لودر ببندید، می‌توانید؟ مشخص است که نمی‌توانید. کار شما نیست. با هفت تپه دقیقا همین کار را کرده‌اند. شرکت را به کسانی مفت فروخته‌اند که که هیچ تخصصی از صنعت نیشکر ندارد. "شکر" کالای استراتژیک است. تولید آن کار هرکسی نیست. آنهم مجتمع نیشکر هفت تپه که ۲۶ هزار هکتار زمین و بیش از ۶ هزار نفر نیرو دارد. همین کارگر بلند فریاد می‌زند: اینها نهایتا باید یک دامداری را اداره می‌کردند؛ نه مجتمعی که یک راسش کشاورزی، یک راسش صنعت و یک راسش نیشکر است. کارگر دیگری در جواب می‌گوید: دامداری هم زیادشان بود!
برای اهلیت نداشتن کارفرمایان شرکت یک دلیل دیگر هم می‌آورند: یک روز به یکی از این آقایان گفتیم: "برگه مرغی" زمین‌ها را خورد. گفت: تفنگ بردارید و بکشیدش. او نمی‌دانست که برگه مرغی یک آفت است. فکر می‌کرد یک نوع مرغ است که وارد مزرعه شده و دارد نیشکر‌ها را می‌خورد! به همین آقا گفتیم مثل اینکه شما نمی‌خواهید دستمزد ما را پرداخت کنید گفت که جانِ "بابی" پرداخت می‌کنم. جانِ سگِ آقا شد، ضمانت پرداخت حقوق ما؟!
هفت تپه هم مانند شرکت‌های دیگر پس از خصوصی‌سازی به زمینِ بازی سوداگران بانکی تبدیل شد. کارگران مدعی هستند کارفرما برای اینکه وام اشتغال بگیرد یک شبه یک سوله برپا می‌کند و اعلام می‌کند: می‌خواهم واحد رب گوجه راه بی‌‌اندازم!
کارگری می‌گوید: آخر زمین‌های نیشکر را چه به کشت گوجه‌فرنگی! اگر نمی‌توانید هفت تپه را اداره کنید یا کم آورده‌اید، خب اعلام کنید. اینگونه تکلیف ما را با خودتان مشخص می‌‌کنید. همین اهلیت نداشتن کارفرما موجب شد تا بخش تجهیزات مکانیکی بر باد برود!
از قرار معلوم شخصی که در گذشته مسئول این بخش بوده، قسمتی از تجهیزات این بخش که شامل ماشین‌آلات سنگین و... هستند را فروخته است. مطابق قانون افرادی که بنگاه‌های دولتی را می‌خرند تا زمان تسویه کامل بدهی خود حق ندارند هیچیک از اموال کارخانه را بفروشند؛ با این حال این اتفاق در هفت تپه رخ داده است.
کارفرمای هفت تپه حق فروش اموال شرکت را نداشت
یکی دیگر از کارگران بخش ماشین‌آلات که بیشتر از همه در جریان فروش غیرقانونی اموال این بخش است، می‌گوید: این آقایان هم در قرارداد خود با سازمان خصوصی‌سازی، متعهد شده بودند که تا سال هشتم که بدهی خود را می‌پردازند حق ندارند یک پیچ از شرکت در بازار بفروشند. اما ماشین‌های سنگین مدل ۷۲، را فروخته‌اند؛ ماشین‌های که در این گرانی ارز ۱۳ تا ۱۴ میلیارد تومان و بیشتر قیمت دارند. یا اینکه آمدند دستگاه‌های گرانقیمت را قطعه قطعه کردند تا قطعات آنها را در ماشین‌های قدیمی که نیاز به تعمیر دارند، جایگزین کنند. قطعات اینها را هم در بازار فروختند. یک دستگاه ۱۴ میلیارد تومانی را فدای دستگاه‌های دیگر کردند.
این کارگر که سر و رویش به سبب کار در بخش تعمیرات سیاه شده است، تاکید دارد که کارفرما وسایل این بخش را "دو به یک" و "سه به یک" کرده است. از این رو می‌گوید: نصف تجهیزاتی که در این گراژ وجود دارد، معلول هستند. اگر دولتی‌ها برای اینجا سنگ تمام گذاشتند، این آقایان تنها آمدند تا برداشت کنند و ببرند. شخصی که سرپرست بخش تعمیرات بود، سرآخر با فروش قطعات و ماشین‌آلات از این بخش رفت. ما که می‌گوییم غارت کرد.
هزاران کارگر هفت تپه زمانی که می‌بینند، عده‌‌ای در مقام "یغماگر" و نه مسئول به شرکت آمده‌ بودند، خشمگین می‌شوند. از این رو می‌پرسند: فروش شرکت اگر قرار نبود که به بهبود وضعیت بی‌انجامد، برای چه کاری انجام شد؟
کارگران تاکید دارند از روزی که شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه خصوصی شد، ماهی نبود که حقوقشان را به موقع گرفته باشند. از همین رو اعتراض خود را "مشروع" می‌خوانند؛ با این حال تاکید دارند که در روزهای اعتصاب، نه دری را شکستند، نه پنجره‌ای را: عده‌ای همان روزهای اول اعتصاب آمدند و شیشه‌های لابراتوار را شکستند تا همه چیز را گردنِ کارگران بی‌اندازند.
با این حال کارگران می‌گویند از زمانی که "کیومرث کاظمی" که مدتی سرپرست بخش تحقیقات بود در مقام قائم مقام مدیرعامل بر سرکار آمد، به بهبود اوضاع امیدوار شدند. در مورد کاظمی می‌‌گویند: آقای کاظمی انسان کوشا و با مهارتی است اما آذر ماه سال گذشته، وصله‌ای به او چسباندند. اتهام زدند که آقای کاظمی ۳۶ میلیارد تومان را چپاول کرده است اما هیچیک از کارگران آن را باور نکردند. با وجود اینکه چوب لای چرخ کاظمی خواهند گذاشت ما صلاحیت آقای کاظمی را تایید و از او حمایت می‌کنیم و بازهم امید به بهبود اوضاع داریم.
دو ماه دیگر همین بساط است!
سپس برای اینکه تایید حرفش را از سایر کارگران جلوی ما بگیرد، فریاد می‌کشد: "بچه‌"ها چه قدر امید دارید که این آقایان شرکت را آباد کنند؟ همه با هم فریاد می‌زنند: هیچ! یک نفر دیگر به بحث اضافه می‌شود: دو ماه دیگر همین بساط است! دو ماه دیگر ما بیرونیم. نیشکرها آمده هستند اما کار زمین مانده است. دو ماه دیگر که اوضاع بهم ریخت شما با خود می‌گویید مگر می‌شود شرکتی که اینقدر در زمان حضورمان آرام بود، کارش به اینجا بکشد!
کارگر دیگری درحالی‌که صدایش را بالا برده، فریاد می‌‌کشد: کارهایشان درست نیست. نه مرتب حقوق می‌دهند، نه درست بیمه می‌کنند و نه منصفانه قرارداد می‌بندند. قراردادهایی که ما داریم ۲۹ روزه است. شورای تامین استانداری به آقایان گفته است که نباید قرارداد ۲۹ روزه ببندند؛ غیرقانونی است. کو گوش شنوا؟ کارفرما عنوان شغلی کارگران را در لیست بیمه چیز دیگری عنوان می‌کند. برای نمونه اگر من که در بخش تجهیزات مکانیکی کار می‌کنم عنوان شغلی‌‌ام کارگر ساده قید شده است. پس اگر "گیربکس" روی من بیفتد، خسارتی به من پرداخت نمی‌شود؛ چراکه بازرس بیمه به من می‌گوید: چرا کاری انجام می‌دادی که به تو ربطی نداشت.
نمونه‌ای می‌آورد: یک استاد گیربکس کار در اینجا کار می‌کرد که گیربکس روی دستش افتاد و انگشتش را قطع کرد. کارشناس بیمه پس از بررسی حادثه ۷۰ درصد استادکار را مقصر دانست. چرا؟ چون عنوان شغلی‌‌اش در لیست بیمه کارفرما کارگر ساده عنوان شده بود. البته سر حوادث تنها این موارد نبوده که موجب برانگیختن خشم ما شده است. یک‌بار یکی از کارگران از موتور افتاد و آسیب دید اما به او گفتند اگر رضایت ندهی، اخراج می‌شوی!
بیشتر کارگران از کارفرمایان شرکت ناراضی هستند و حالا از دولت می‌خواهند که نسبت به تخلفاتی که در شرکت صورت گرفته، بی‌تفاوت نباشد. از قرار معلوم دولت کارفرمایانی را به هفت تپه راه داده که گویی از سیاره‌ای دیگر آماده بودند؛ سیاره‌‌ای که در آن نیشکر وجود ندارد!
یکی از کارگران می‌پرسد: آیا من می‌توانم شرکتی را در تهران، تصاحب کنم؟ نه هرگز! هرگز به من چنین اجازه‌ای را نمی‌دهند. سپس ادامه می‌‌دهد: اما این آقایان بدون اینکه بدانند نیشکر چیست و شهرستان شوش کجاست، به راحتی از تهران آمده‌اند و شرکت را خریده‌اند و این مصیبت‌ها را به بار آورده‌اند.
دست کارگران بازنشسته زیر سنگ
بازنشسته‌هایِ شرکت هم وضعیت‌شان بهتر از کارگران نیست. کارگران هفت تپه مدعی هستند که از آنها تعهد محضری گرفته شده است که از تاریخی مشخص به مدت ۱۸ ماه برای دریافت "سنوات خدمت" به شرکت مراجعه نکنند؛ چراکه در غیر این صورت هیچگاه به حقشان نمی‌رسند.
کارگری می‌گوید: کارگران بازنشسته از سر بدبختی مجبور شده‌اند که چنین تعهدی را بدهند وگرنه کدام عقل سلیمی زیر چنین بی‌عدالتی می‌رود؟ حضرات شرکت را نابود کرده‌اند و می‌خواهند کارگران بازنشسته را مجبور کنند که به برای زندگی به همان مستمری‌ که تامین اجتماعی واریز می‌کند، راضی شوند. کارگران هنوز می‌پرسند، چرا هفت تپه را که داشت درست اداره می‌شد، به عده‌ای فروختند که نمی‌دانستند به کجا پا می‌گذارند. یا اینکه نمی‌دانستند استحصال شکر از نیشکر به چه چالش‌هایی مواجه است. نمی‌دانستند که گیاه نیشکر درجریان رشد خود با چه امراضی درگیر می‌شود؟
ادعاهایی که باید ثابت شوند
کارگران همچنین می‌پرسند، چرا کارفرمای هفت تپه مدعی است که تجهیزات کارگاه‌های شرکت تا زمانی که آنها را تحویل نگرفته بودند، یک‌بار هم "اورهال" (تعمیرات اساسی) نشده بود؟ این در شرایطی است که به گفته کارگران، اورهال کارگاه‌ها سال ۹۱، "صفر" شده بود.
کارگران در پایان یک پرسش تکراری و یک درخواست از رئیس سازمان خصوصی‌سازی دارند: آن هفت ماه معوقاتِ کارگران را چگونه به دو ماه رسانده‌اید؟! صورت دقیق مطالبات کارگران را تا پیش از فروش شرکت در رسانه‌ها منتشر کنید.    گزارش: پیام عابدی

---------------------

یکشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۶ ژانویه ۲۰۱۹

تجمع کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه برای دریافت سنوات

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران بازنشسته نیشکر هفت‌تپه دیروز و امروز (۱۵ و ۱۶ دی ماه) با اجتماع مقابل مدیریت این مجتمع، خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود شدند.
از قرار معلوم این کارگران بازنشسته که شمارشان به حدود ۹۵ نفر می‌رسد، از آذر ماه تا اسفند ماه سال ۹۵ به مرور بازنشسته شده‌اند و بعد از گذشت حدود دو سال هنوز نتوانسته‌اند بخش از مطالبات عقب افتاده سنواتی خود را دریافت کنند.
یکی از کارگران بازنشسته می‌گوید: به مرور کارگرانی که از این واحد بازنشسته می‌شوند امکان دریافت مطالبات سنوات پایان کار خود را ندارند. در عین حال ما کارگرانی که از اسفند سال 95 بازنشسته شده‌ایم هنوز موفق به دریافت نیمی از سنوات خود نشده‌ایم.
او با بیان اینکه کارفرمای شرکت هفت تپه در پرداخت هزینه سختی کار کارگران بازنشسته کوتاهی می‌کند، در ادامه افزود: صدها نفر از کارگرانی که اسفند ماه سال ۹۶ بازنشسته شده‌اند همانند ما برای دریافت مطالبات سنواتی خود با مشکل روبرو هستند. از طرفی دیگر حدود ۱۰۰ نفر دیگر از ابتدای دی ماه سال جاری منتظر پرداخت سختی کارشان هستند تا بازنشسته شوند.
کارگران بازنشسته معترض هفت تپه در خاتمه تصریح کردند: بعد از سال‌ها تلاش توانستیم با استفاده از قانون مشاغل سخت و زیان‌آور از این کارخانه بازنشسته شویم اما ظاهرا کارفرما نبود منابع مالی را دلیل پرداخت نشدن سنوات ما عنوان می‌کند لذا آن‌ها که از ادامه این وضعیت خسته شده‌اند تصمیم به برپایی این تجمع گرفته‌اند.

---------------------

واکنش اژه‌ای به اظهارات اسماعیل بخشی درباره رفتار متولیان زندان

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای بعد از ظهر امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، در پاسخ به سوال ایلنا درخصوص اظهارات اسماعیل بخشی گفت: شنیده‌ام نامه‌ای به وزارت اطلاعات نوشته‌اند و اگر کسی تخلف کرده باشد آنها پیگیری خواهند کرد.
وی ادامه داد: علی‌القاعده وزارت اطلاعات پیگیری می‌کند و اگر ایشان به دستگاه قضا مراجعه کند، قوه قضاییه ورود می‌کند. تا امروز اطلاع ندارم که مدعی‌العموم ورود کرده باشد.

شکنجه ممنوع است/ اسماعیل بخشی شکایت کند

به گزارش خبرنگار ایلنا، همه چیز از نامه‌ای آغاز شد که اسماعیل بخشی (کارگر معترض نیشکر هفت‌تپه) منتشر کرد و در آن اعلام نمود در زمان بازداشت شکنجه شده است. پیرو این نامه علی اکبر گرجی اندرزیانی (معاون پیگیری اجرای قانون اساسی رئیس‌جمهور) در صفحه اینستاگرام خود به این موضوع واکنش داد. گرجی با تاکید بر اصل 38 قانون اساسی مبنی بر ممنوعیت شکنجه به قصد گرفتن اطلاعات یا اقرار، نوشت: جناب اسماعیل بخشی بهتر است هرچه زودتر شکایت خود را به صورت مکتوب به نهادهای صالح تقدیم کند‌. ما هم در معاونت پیگیری اجرای قانون اساسی ریاست جمهوری آمادگی خود را برای مساعدت به ایشان و پیگیری قضیه اعلام می‌کنیم.

---------------------

۸۰ کارگر معدن «ملچ آرام» ۴ ماه مزد و ۱۱ ‌ماه حق بیمه طلبکارند

به گفته برخی کارگران، معدن ملچ آرام که از زیرمجموعه‌های معدن زمستان یورت شمالی است، در فاصله ۲۸ کیلومتری جاده «رامیان» در منطقه «اولنگ» قرار دارد و کارگرانی که در این معدن کار می‌کنند ۴ ماه مزد معوقه طلبکارند.
کارگران این واحد معدنی می‌گویند: طلب انباشته ما مربوط به یک ماه دستمزد اردیبهشت و سه ماه دستمزد مهر، آبان و آذر ماه سال جاری است.
آنها می‌افزایند: آخرین دستمزدی که دریافت کرده‌ایم مربوط به حقوق شهریور ماه است که آنهم تقریبا یک ماه پیش به حساب کارگران واریز شده است.
طبق ادعای کارگران معدن زغال سنگ ملچ آرام،، جدا از ۴ ماه دستمزدی که کارگران از کارفرما طلبکار هستند، ۵ ماه حق بیمه سال گذشته و ۶ ماه حق بیمه سال جاری نیز به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران این واحد معدنی با یادآوری اینکه کار در معدن یکی از سخت‌ترین مشاغل جهان است، می‌گویند؛ ما در این معدن در ازای انجام سخت‌ترین کار حداقل مزد را دریافت می‌کنیم که آن‌هم با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌شود.

---------------------

کارگران پارس میلنگ از بیمه بیکاری تا چهار ماه حقوق گرفتند/ نگرانیم چگونه با مقرری بیمه بیکاری امرار معاش کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۴۰ کارگر بیکار شده کارخانه پارس میلنگ تاکستان روز گذشته تا 4 ماه حقوق خود را از بیمه بیکاری دریافت کردند. کارفرما وعده داده به محض بهبود اوضاع مالی کارخانه مجددا آنها را به کار سابق خود بازمی‌گرداند.
کارگران می‌گویند: روز گذشته حقوق بیکاری شهریور، مهر، آبان و آذرماه به حساب‌مان واریز شد. همچنین سایر مطالبات مزدی‌مان را به جز بخش کمی را از کارفرما دریافت کردیم.
آنها می‌گویند: نگران هستیم که بعد از بیکاری چگونه با دریافت حداقل مقرری بیمه بیکاری امرار معاش کنیم؟ در عین حال از محل کار سابق‌مان گزارش می‌رسد که اوضاع مالی و کاری شرکت به همان وخامت قبل است.
در عین حال این کارگران که سالهاست در کارخانه پارس میلنگ مشغول فعالیت بوده‌اند، نگران هستند که به دلیل شرایط سنی و جسمی دیگر فرصت اشتغال مجدد را نداشته باشند و در نتیجه امکان برخورداری از فرصت بازنشستگی از آنها سلب شود.

---------------------

۸۰ کارگر بیکار شده «کاوش» به اداره کار شهر صنعتی البرز شکایت کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۸۰ کارگر واحد تولیدی مخازن تحت فشار کاوش که از روز یکم دی ماه سال جاری با تصمیم کارفرمای کارخانه با اتمام قرارداد بیکار شده‌ بودند، از روز گذشته (15 دی ماه) با طرح شکایتی در اداره کار شهر صنعتی البرز، پیگیر مطالبات صنفی خود شدند.
این کارگران که برخی ۱۴ سال سابقه کار دارند، یادآور شدند: مدیرعامل کارخانه مشکل اصلی را عدم تامین مواد اولیه عنوان کرده و می‌گوید با وضعیت فعلی که کارخانه دچار آن شده است، امکان بازگشت به کار کارگران وجود ندارد.
آنها می‌گویند: خواسته ما بازگشت به کار و پرداخت مطالبات معوقه مزدی و سنواتی است و برای همین تصمیم گرفتیم از کمک مراجع قانونی استفاده کنیم.
این کارگران همچنین مدعی شدند: کارفرما قبل از تعدیل کارگران وعده پرداخت ۴۵ روز سنوات را به هریک از آنها داده بود اما گویا این وعده محقق نمی‌شود.
کارگران شرکت مخازن تحت فشار کاوش (سانکا) بخشی از مشکلات کارخانه را به دلیل عدم وصول طلب‌های مالی کارخانه از شرکت‌های خودروساز می‌دانند. آنها می‌گویند: تنها امید ما بازگشت به کار است و اینکه کارفرما بتواند حداقل بخش از طلب‌های مالی این واحد تولیدی را از شرکت‌های بزرگ خودروساز وصول کند.

---------------------

۳۰ کشته در پی ریزش معدن طلا در افغانستان

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رویترز، در پی ریزش یک معدن طلا در افغانستان دست کم ۳۰ معدنچی کشته شدند. این حادثه امروز -یکشنبه- در ولایت بدخشان روی داد. «سناالله روحانی» سخنگوی پلیس این ولایت،‌ با اعلام این خبر گفت که در پی این حادثه ۲۰ نفر نیز زخمی شده‌اند.

---------------------

شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۵ ژانویه ۲۰۱۹

دستگیری «محمدرضا نعمت‌پور» در اهواز/ از آزادی هفت کارگر بازداشتی فولاد اهواز خبری نیست

محمدعلی جداری فروغی (وکیل برخی کارگران گروه ملی فولاد ایران) از بازداشت یکی دیگر از کارگران این مجتمع خبر داد.
این وکیل دادگستری گفت: «محمدرضا نعمت‌پور» از کارگران گروه ملی فولاد ایران، در شب‌های گذشته در محل مسکونی خود بازداشت شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، هشت کارگر گروه ملی فولاد در بازداشت به سر می‌برند، افزود: علیرغم وعده‌های مکرر، هنوز خبری از آزادی این کارگران نیست. جداری فروغی تاکید کرد: از همه مجاری قانونی برای آزادی این کارگران تلاش خواهم کرد.
در جریان تجمعات کارگران گروه ملی فولاد ایران، بیش از بیست و هشت کارگر بازداشت شدند؛ همه این کارگران به جز هفت نفر با قرار کفالت آزاد شده‌اند.

---------------------

جمعی از کارگران هفت‌تپه:

خواهان آزادی هشت کارگر بازداشتی فولاد هستیم/مطالبات فولادی‌ها کاملاً صنفی‌ست

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در اطلاعیه‌ای از کارگران گروه ملی فولاد ایران حمایت کردند و خواستار آزادی هشت کارگر بازداشتی این مجتمع شدند.
این کارگران آورده‌اند: ما کارگران هفت تپه خواهان آزادی هرچه سریعتر بازداشتی‌های گروه ملی فولاد اهواز هستیم چراکه معتقدیم که اعتراضات برادران فولادی؛ صنفی بوده و هرگونه فشار بر این عزیزان محکوم است.
کارگران نیشکر هفت‌تپه از مسئولان خواسته‌اند که به وعده‌های خود در مورد آزادی کارگران فولاد، هرچه سریعتر جامه عمل بپوشانند.

---------------------

حمایت کارگران فولاد آرژانتین و معدنکاران بولیوی از کارگران فولاد و هفت‌تپه

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران فولاد آرژانتین و کارگران معدن بولیوی در بیانیه‌ای مشترک، از کارگران گروه ملی فولاد ایران و مجتمع نیشکر هفت‌تپه اعلام حمایت کردند.
در این بیانیه مشترک، ضمن بیان اینکه خواسته‌ی کارگران، پرداخت معوقات و خلع ید از بخش خصوصی است و بایستی به این مطالبات پاسخ مثبت داده شود، آمده است: هنوز هفت نفر از کارگران فولاد اهواز در بازداشت هستند و امیدواریم این کارگران به زودی آزاد شوند.
این بیانیه توسط کارگران شرکت فولاد ارسلور میتال، کارگران شرکت فولاد ترنیوم- سیدرار - سانتا نیکلاس آرژانتین و گروهی از کارگران معدن از شهر هوانونی بولیوی امضا شده است.

---------------------

تا رفع بازداشت همه کارگران فولاد اهواز، پیگیری‌ها ادامه خواهد داشت

کریم یاوری (مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بررسی و رسیدگی به واحدهای مشکل‌دار گروه ملی فولاد ایران و نیشکر هفت‌تپه) به خبرنگار ایلنا گفت: حسب دستور و تاکید وزیر کار، پیگیری رفع بازداشت کارگران فولاد اهواز که در جریان تجمع مسالمت‌آمیز کارگران به حقوق معوق بازداشت شده‌اند، ادامه دارد. وی تاکید کرد: تا رفع بازداشت همه کارگران و آزادی تمامی آنها، این پیگیری‌ها ادامه خواهد داشت.

---------------------

صبحت‌های اسماعیل بخشی باید مورد بررسی قرار گیرد/ قانون اساسی ما شکنجه را ممنوع می‌داند

محمد کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا،‌ درباره بررسی گفته‌های اسماعیل بخشی یکی از نمایندگان کارگران هفت‌تپه که در جریان اعتراضات کارگران این مجمتمع بازداشت و مدتی را در زندان سپری کرد، مبنی بر اینکه در مدتی که بازداشت بوده مورد شکنجه قرار گرفته است، گفت: امکان دارد این موضوع در کمیسیون قضایی مطرح شود اما در هر صورت این ادعایی است که باید اثبات شود و نیاز به رسیدگی قضایی دارد. نایب رئیس دوم کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در قانون اساسی ما شکنجه ممنوع است و باید ادعا در این مورد بررسی و کمیسیون مربوطه تشکیل جلسه دهد. وی ادامه داد: با این ادعا فضاسازی بسیاری علیه مسئولان کشور صورت گرفته است و باید حتما مورد رسیدگی قرار گیرد. کاظمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر این گفته‌های بخشی ثابت شود آیا وزیر اطلاعات برای پاسخگویی باید به مجلس بیاید یا خیر؟ گفت: درصورتی که ادعا ثابت شود مرجع قضایی باید ورود کند و تشکیل پرونده صورت گیرد و کسانی که متهم هستند باید فراخوانده شوند.

---------------------

بیکاری حدود ۳۲۰ کارگر فصلی معدن آق‌دره با شروع فصل سرما /تعداد کارگران بیکار نسبت به سال قبل افزایش یافته است

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در معدن طلای آق‌دره از بیکاری دوباره کارگران فصلی این واحد معدنی از آبان ماه سال جاری خبر می‌دهند.
برپایه اظهارات کارگران؛ در این واحد معدنی حدود ۵۳۰ کارگر مشغول کار هستند که قرارداد کار حدود ۳۲۰ کارگر فصلی با شروع فصل زمستان تمدید نشده است.
به ادعای این کارگران؛ سال گذشته کارفرما حدود ۲۴۰ نفر از کارگران فصلی را با شروع فصل سرما تعدیل کرده بود اما این رقم در سال جاری به ۳۲۰ نفر رسیده است.
به نقل از کارگران گفته می‌شود که آنها در بهار هر سال فعالیت خود را در معدن آق‌دره شروع کرده و تا شروع سرمای فصل زمستان به همکاری خود با این واحد معدنی ادامه می‌دهند. کارگران با یادآوری اینکه هر یک از کارگران فصلی از یک تا ده سال سابقه کار در معدن طلای آق دره دارند، افزودند: زمان بازگشت به کار این تعداد کارگر تا بهار سال بعد است اما هیچ تضمینی برای بازگشت به کار آنها از سوی پیمانکار بعد از ایام بیکاری وجود ندارد.
به گفته این کارگران؛ از قرار معلوم کارفرما با این استدلال که سرمای فصل زمستان مانع از فعالیت کارگران فصلی می‌شود به قرارداد کاری آنها خاتمه می‌دهد.
معدن طلای آق دره در ۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب در منطقه سرد سیر آذربایجان غربی قرار دارد.

---------------------

مرگ دو کارگر در حادثه آتش‌سوزی کارگاه محصولات چوبی در کهریزک

به گزارش ایلنا، پیمان صابریان (رئیس اورژانس تهران) گفت؛ صبح امروز (۱۵ دی ماه) آتش‌سوزی در یک کارگاه تولیدکننده محصولات چوبی واقع در خیابان انبار مخابرات کهریزک جان دو کارگر را گرفت.
به گفته وی، بر اثر وقوع حادثه آتش‌سوزی تعداد ۲ دستگاه آمبولانس‌ به محل حادثه اعزام شده است.

---------------------

انتقاد کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن بندرعباس از حداقل دستمزد دریافتی/از پس مخارج زندگی برنمی‌آییم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن بندرعباس در انتقاد به دستمزد حداقلی و نداشتن امنیت شغلی خود گفتند: حدود ۵۷۰ کارگر خطوط ابنیه فنی راه‌اهن بندرعباس با سوابق کاری بالا در سخت‌ترین شرایط و آلایندگی مشغول کار هستیم اما حداقل حقوق دریافتی، کفاف مخارج زندگی خانوادگی ما را نمی‌دهد.
یکی از کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن بندرعباس در خصوص مشکلات خود و همکارانش گفت: جدا از حداقل مزد در یافتی، همچنان با حقوق ناچیزی که هیچ مزایایی هم شامل حال ما نمی‌شود؛ آن‌هم با پرداختی که گاه با تاخیر مواجه است، کار در خطوط ریلی را ادامه می‌دهیم.
این کارگر گفت: کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌‌آهن بندرعباس ماهانه با اضافه‌کاری، مبلغی در حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی بسیار ناچیز است.
او با بیان اینکه آنها تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری تراورس مشغول کار هستند، درباره سایر مطالبات صنفی خود گفتند: از دیگر مطالبات صنفی کارگران خطوط ابنیه فنی تراورس بندرعباس مشکل بیمه تکمیلی است.
دستگیری «محمدرضا نعمت‌پور» در اهواز/ از آزادی هفت کارگر بازداشتی فولاد اهواز خبری نیست آنها در تشریح مشکلات بیمه تکمیلی خود گفتند: با وجود آنکه کارفرما همه کارگران را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار داده است و هر ماه مبالغی از حقوق کارگران بابت بیمه تکمیلی کسر می‌شود اما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی به دلیل آنچه واریز نشدن حق بیمه تکمیلی به حساب شرکت بیمه‌گر عنوان می‌شود، بهره‌مند نیستند.

---------------------

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۳ ژانویه ۲۰۱۹

کارگران ماشین‌سازی تبریز در نامه‌ای خواستار تعیین تکلیف وضعیت کارخانه شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران ماشین‌سازی تبریز در نامه‌ای خطاب به مسئولین کشور خواستار تعیین تکلیف وضعیت حقوقی شرکت شدند. در این نامه آمده است:
شرکت ماشین‌سازی تبریز نقطه آغازین و نگین صنعت ایران اسلامی بوده و در ایجاد کارخانجات و تامین تکنولوژی صنایع تولیدی در تمامی زمینه‌ها نقش محوری ایفا نموده ولی متاسفانه به دلیل عدم توجه به فلسفه تاسیس این شرکت عظیم صنعتی طی دهه‌های پیشین و همچنین عدم رعایت اهلیت و سنخیت خریداران در بلاتکلیفی بسر برده و به واسطه عدم واگذاری صحیح از سوی سازمان خصوصی‌سازی در شرایط نا مطلوب تولیدی به سر برده و بیم آن می‌رود در صورت نداشتن اراده مسئولین محترم کشوری در حل مشکلات این واحد عظیم مادر صنعتی و دانش بنیان شاهد بروز تجمعات خواهیم بود.
علی ایحال با توجه به تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی و کم‌رنگ نمودن اثرات این تحریم‌ها ما کارگران این صنعت تخصصی دانش بنیان با توجه به اهمیت این واحد صنعتی در طول هشت سال دفاع مقدس و دوران سازندگی و تنها تولید کننده ماشین‌ابزار در ایران اسلامی از مسئولین و دولتمردان عاجزانه تقاضا داریم نسبت به موارد ذیل امعان نظر داشته تا شاهد بالندگی و سربلندی ایران اسلامی باشیم:
۱- تعیین تکلیف وضعیت حقوقی شرکت با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت.
۲- خروج از لیست واگذاری با هدف ساماندهی و نوسازی و تجهیز خط تولیدی فرسوده با امکانات و ماشین‌های ابزار تولیدی خویش با رویکرد توسعه فناوری شرکت جهت ایفای نقش بی‌بدیل در صنعت کشور و حضور در بازارهای جهانی.
۳- به جهت جلوگیری از متلاشی شدن شرکت مالکیت و متولی اصلی کارخانه مشخص و هیئتی جهت حل و فصل مشکلات عدیده ایجاد شده با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل گردد .
۴- اجرای بند ب ماده ۱۹ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مورد توجه قرار گیرد.
۵- لزوم احیای مجدد همکاری شرکت ماشین‌سازی تبریز با دانشگاه‌های صنعتی کشور جهت ارتقای تکنولوژی صنعت ماشین ابزار با بهره‌گیری از نخبگان و تحصیلکردگان دانشگاه‌ها در اهم برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرد.
۶- لزوم تاکید استفاده صنایع مختلف از تولیدات شرکت ماشین‌سازی تبریز در راستای لبیک به فرمایشات مقام عظمای ولایت در حمایت از کالای ایرانی در اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد.

---------------------

چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۲ ژانویه ۲۰۱۹

تجمع بازنشستگان کشوری مشهد مقابل صندوق/چرا صدایمان شنیده نمی‌شود؟!

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (دوازدهم دی ماه) جمعی از بازنشستگان کشوری مشهد در اعتراض به نواقص لایجه بودجه و نادیده گرفته شدن «همسان‌سازی» مقابل صندوق بازنشستگی در خیابان آبکوه مشهد تجمع اعتراضی برپا کردند.
این معترضان که همزمان با تجمع بازنشستگان تهرانی مقابل مجلس به خیابان آمده‌اند، خواستار افزایش سهم همسان‌سازیِ حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه هستند و می‌گویند دولتی‌ها در تنظیم بودجه صدای دادخواهی ما را نشنیده‌اند.
این بازنشستگان از نمایندگان مجلس می‌خواهند در اصلاحاتی که روی بودجه اعمال می‌کنند، سهم همسان‌سازی را بالا ببرند و به مطالبات بازنشستگان توجه کنند.

---------------------

تجمع کارگران اگزوز خودرو در اعتراض به وضعیت کارخانه/۱۵۰ کارگر طی ۴ ماه تعدیل شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، گروهی از کارگران کارخانه «اگزوز خودرو» خراسان واقع در شهرستان نیشابور در اعتراض به آنچه بی‌توجهی کارفرما به وضعیت شغلی خود و کارخانه می‌خوانند، روز گذشته (۱۱ دی ماه) در محدوده محل کار خود دست به اعتراض صنفی زدند.
طبق ادعای کارگران معترض، افزایش مشکلات کارخانه باعث شده طی ۴ ماه گذشته حدود ۱۵۰ کارگر پیمانکاری شرکت تعدیل شوند. در عین حال میزان تولیدات کارخانه نسبت به قبل کاهش یافته و کارگران نگران امنیت شغلی خود شده‌اند.
این کارگران همچنین مدعی‌اند؛ کاهش تولیدات کارخانه و بازار فروش سبب شده تا ۳ شیفت‌ کاری کارگران تبدیل به یک شیفت شده که تبعات آن در میزان دستمزد دریافتی کارگران تاثیرگذار بوده است. طبق اظهارات کارگران؛ هرچند مشکلات مالی کارخانه در یک سال گذشته، تاثیری بر پرداخت مطالبات مزدی کارگران این واحد تولیدی نداشته است اما آنها نگرانند که با ادامه این وضعیت، تمدید قراردادهای چند ماهه آنها با مشکل مواجه شود.
به گفته یکی از کارگران معترض اگزوز خودرو؛ یکی از کارگران به دلیل کاهش شیفت کاری و کسورات بیمه‌ای و بازپرداخت وام در ماه ۵۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند و ۳ فرزند دارد. به گفته وی، یکی دیگر از خواسته‌های کارگران اگزوز خودرو خراسان؛ هم‌ترازی دستمزدشان نسبت به دیگر کارخانه‌های هم گروه تولید قطعات خودرو است.
علی صبوری شرق (معاون مالی و اداری اگزوز خودرو خراسان) با تایید خبر تعدیل تعدادی از کارگران پیمانکاری اگزوز خودرو به ایلنا گفت: کارگران تعدیلی از کارگران شرکت‌های پیمانکاری زیرمجموعه اگزوز خودرو هستند. تعداد این کارگران پیمانی را دقیق نمی‌دانم اما در چند ماه گذشته بیش از ۷۰ نفر بوده‌اند.
او افزود: پیمانکار این کارخانه در عین حال با سایر قطعه‌سازان منطقه طرف قرارداد است. در نتیجه این پیمانکار با قطع همکاری با اگزوز خودرو می‌تواند کارگران مذکور را در جایی دیگر مشغول به کار کند.

---------------------

تجمع کارگران »کاوش» قزوین با وعده استانداری خاتمه یافت

به گزارش خبرنگار ایلنا، آنطور که منابع کارگری گزارش داده‌اند؛ معترضان از کارگرانی هستند که روز گذشته (۱۱ دی ماه ) در واکنش به تعدیل خود از کارخانه در مقابل ساختمان استانداری قزوین دست به اعتراض صنفی زنده بودند.
این کارگران که شمار آنها به حدود ۸۰ نفر می‌رسد، می‌گویند: روز گذشته مسئولان استانداری قزوین جلسه‌ای را به صورت حضوری با نمایندگان آنها ترتیب دادند.
به گفته آنان؛ مسئولان استانداری قزوین با گوش دادن به سخنان و مشکلات کارگران از زبان نمایندگان کارگری وعده پیگیری و مطرح کردن مشکلات را در کمیسیون کارگری استان دادند.
کارگران تصریح کردند: خواسته ما بازگشت به کار و مشخص شدن وضعیت مطالباتمان است. در عین حال این کارگران مدعی‌اند وضعیت این کارخانه به دلیل وصول نشدن مطالبات کارخانه از چند خودروساز بحرانی شده و اگر خودروسازان حداقل بخشی از مطالبات محل کار انها را پرداخت کنند، آنها دوباره به محل کار خود بازخواهند گشت.
کارگران این واحد صنعتی می‌گویند: همه کارگران تعدیل شده کارخانه مخازن تحت فشار کاوش (سانکا) با اعتماد به وعده مسئولان استانداری موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.

---------------------

تجمع کارگران، معلمان و پرستاران بازنشسته مقابل مجلس/ لایحه بودجه بدون توجه به مطالبات قانونی ما تنظیم شده است

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (دوازدهم دی ماه) جمعی از بازنشستگانِ صندوق‌های مختلف، مقابل خانه ملت آمدند تا صدای دادخواهی خود را به گوش نمایندگان مردم برسانند.
این بازنشستگان که در میان آنها، کارگران و معلمان و پرستاران بازنشسته و همچنین بازنشستگان صندوق فولاد به چشم می‌خورد، چند خواسته مشخص و کلیدی دارند: اجرای دقیق همسان‌سازی و ترمیم عادلانه‌ی مستمری‌ها، بیمه‌ی همگانی کارآمد و مناسب، کمک دولت به صندوق‌های بازنشستگی در معرض بحران و انحلال صندوق‌های بازنشستگی‌ای که نمی‌توانند برای بازنشستگان مثمرثمر باشند.
این بازنشستگان می‌گویند: هیچیک از خواسته‌های ما که آنها را بارها به گوش مسئولان و سیاست‌گذاران رسانده‌ایم، در لایحه بودجه 98 در نظر گرفته نشده است؛ برای همین مقابل مجلس آمده‌ایم تا اعتراض خود را به گوش نمایندگان مجلس برسانیم. ما از نمایندگان مجلس می‌خواهیم در بررسی لایحه بودجه مطالبات بازنشستگان را درنظر بگیرند و این بودجه را به نفعِ بازنشستگان و فرودستان اصلاح کنند.
معترضان می‌گویند: پیش از این بارها مقابل سازمان برنامه و بودجه جمع شدیم و مطالبات خود را مطرح کردیم اما مع‌الاسف بازهم لایحه بودجه بدون توجه به خواسته‌های قانونی ما تنظیم شده‌است.

---------------------

تجمع بزرگ کشاورزان اصفهان در مقابل پل خواجو

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز جمعیتی در حدود صدها نفر از کشاورزان حقآبه‌دار اصفهان در اعتراض به پایمال شدن حقآبه‌های قانونی‌شان در مقابل پل خواجو و در بستر خالی از آب و خشکیده زاینده‌رود تجمع کردند.
به گفته کشاورزان؛ آنها صرفا خواستار حقآبه خود از زاینده‌رود و تونل اول کوهرنگ هستند و نیازی به انتقال دیگر منابع آب ندارند.

---------------------

اعتراض کارگران خدماتی نیشابور و همسرانشان

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ادامه اعتراضات صنفی کارگران خدماتی ناحیه دو شهرداری نیشابور، شماری از کارگران به همراه همسرانشان روز گذشته (۱۱دی ماه) به صورت جداگانه در نقاط مختلف شهر نیشابور تجمع اعتراض برپا کردند.
در تجمع نخست، همسران کارگران خدماتی منطقه دو شهرداری نیشابور مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. معترضان در این تجمع به بیان مهم‌ترین خواسته‌ها و دغدغه‌های خود پرداخته و خواستار تامین شدن امنیت شغلی همسرانشان شدند که سالها به صورت شبانه‌روزی در نقاط مختلف هم به شهرداری و هم به مردم شهر خدمت کرده اند.
از سوی دیگر کارگران خدماتی ناحیه دو شهرداری نیشابور بعد از بی‌نتیجه ماندن اجتماع همسران خود تجمع اعتراضی دیگری را در منطقه مجاور محل کار خود در خیابان شهید بهشتی این شهر برپا کردند. در مورد مطالبات صنفی کارگران خدماتی ناحیه دو شهر نیشابور نیر گفته می‌شود که تبدیل وضعیت شدن قرارداد کار (از مستقیم به پیمانی) آنها باعث شده است تا شماری از این کارگران طی ده روز گذشته مرتبا تجمع صنفی برپا کنند.
این کارگران می‌گویند که از ابتدای ماه جاری، شهرداری نیشابور وضعیت استخدامی کارگران شاغل در بخش خدماتی این مجموعه را از حالت قرارداد مستقیم به پیمانکاری تغییر داده و در نتیجه امنیت شغلی ما در معرض تهدید قرار گرفته است.
تلاش‌های خبرنگار ایلنا برای پیگیری موضوع از طریق مسئولان شهرداری نیشابور تاکنون بی‌نتیجه مانده است اما پیگیری‌ها در این خصوص همچنان از سوی این خبرگزاری ادامه دارد.

---------------------

تاراج دارایی‌های هفت‌تپه/ از بزن‌بهادرها برای کنترل اعتصابات، سرکوب،

جاسوسی و خبرچینی استفاده می‌کردند/ حقوقی نبوده که آن را بدون اعتصاب بگیریم

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعت ۷:۳۰ صبح در جاده‌ای آکنده از مه، از اهواز به سمت شوش حرکت می‌کنیم. جاده مه‌آلود است. بعد از حدود یک ساعت و نیم، وارد شوش، این کهن‌ترین پایتخت ایران‌ زمین می‌شویم. در گوشه و کنار شهر، دستفروشان و فروشندگان سیار به چشم می‌آیند. آنچه که بیش از هر چیزی در بساطشان به چشم می‌آید، صیفی‌جات و سبزیجات است: گوجه، پیاز، بادنجان، سیب‌زمینی، مرکبات و... که نمایانگر وابستگی اقتصاد شهر به کشاورزی است.
به سمت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه می‌رویم. ورودی اصلی جاده نیشکر به‌خاطر خرابی بسته است. از همین رو، از جاده منتهی به میراث جهانی چغازنبیل می‌رویم. در کنار یکی از مزارع نیشکر توقف می‌کنیم و راهنمایمان یک ساقه نیشکر برای ما می‌آورد و آن را بین ما تقسیم می‌کند. طعم شیرین نیشکر را زیر زبان حس می‌کنم؛ طعمی که برایم حسی متناقض از لذت و غم ایجاد می‌کند. لذت از طعم شیرین نیشکر و غم از رنج ماندگار و بی‌پاسخ نی‌بران، کارگران فصلی و کارگران کارخانه.
به تدریج خانه‌های شهرک مسکونی هفت‌تپه نمایان می‌شوند. به سردر شرکت رسیده، به داخل می‌رویم. بعد از گفتگو با کیومرث کاظمی (قائم‌مقام مدیرعامل) که به تازگی به این سمت منصوب شده و صرف نهار، به بخش تجهیزات می‌رویم. زمانی که کارگران متوجه می‌شوند خبرنگارانی آمده‌اند، گردمان جمع می‌شوند و درد و رنج‌شان را با صدایی خشمگین اما خسته فریاد می‌کنند. یکی از آنها که جوان‌تر است خوشامد می‌گوید و با دلخوری می‌پرسد چرا در زمان اعتراضات نیامدید؟
پاسخ قانع‌کننده‌ای نداریم که بدهیم. با این‌حال، سریعا بحث‌ها آغاز می‌شوند. کارگران از وضعیت بلاتکلیف شرکت و کارفرمایان خصوصی ناراضی‌اند و می‌گویند از زمانی که شرکت خصوصی شد، مشکلات آغاز شد. خصوصی‌سازی را به باد انتقاد می‌گیرند و می‌گویند که موجب تاراج دارایی‌های شرکت شده است. به قول یکی از کارگران، هفت‌تپه همچون ورزایی مرده و افکنده بر زمین است که عده‌ای با چاقو بر سر پیکر بی‌جان آن ایستاده، و هر یک به دنبال دریدن تکه‌ای با هدف برداشتن سهم خودش است.
می‌گویند: عین بختک افتادند روی شرکت، هر چیزی بود را غارت کردند. کارهایی اینجا کردند که باعث خشم و غیرتی شدن کارگران شد و ممکن بود طایفه‌ها را به جان هم بیندازند. اگر دانایی خود بچه‌ها نبود، هیچ نهاد امنیتی‌ای قادر نبود که آن را جمع کند.
انتقادات تند و تیزی به میرعلی اشرف عبدالله‌پوری حسینی (رییس سازمان خصوصی‌سازی) وارد می‌آورند. یکی می‌گوید: زمانی که بخش خصوصی اینجا را تحویل گرفت نهایتا حدود دوماه معوقه دستمزد وجود داشت اما آقای پوری حسینی رییس سازمان خصوصی‌سازی می‌گوید ۷ ماه معوقه دستمزد وجود داشت.
دلیل این حرف را می‌پرسم، در پاسخم با عصبانیت می‌گوید: پوری حسینی با این حرفش می‌خواست شرکت را ذلیل نشان دهد تا از این طریق بگوید که ببینید این شرکت نه تنها بازدهی ندارد، بلکه ضررده هم هست.
در مورد بخش خصوصی خریدار شرکت هم می‌گوید: این شرکت خیلی خوب بود اما این آقایانی که با نام خصوصی‌سازی آمدند اهلیت و لیاقت اداره شرکت را نداشته و ندارند. آنها آنقدر با اینجا نا‌آشنا بودند که حتی گاها نام بخش‌ها را با نام اشخاص اشتباه می‌گرفتند.
اکثر کارگران با خاطرنشان ساختن تجارب و سابقه طولانی حضور کیومرث کاظمی در مجتمع هفت تپه، او را انسان خوبی می‌دانند و ابراز امیدواری می‌کنند که با تداوم مدیریت وی، چرخ شرکت بچرخد. در همین حین، یکی می‌گوید: طرف حساب‌های کاظمی آدم‌های خوبی نیستند و اجازه فعالیت به وی نمی‌دهند. کاظمی قبلا در اینجا همین مقام قائم‌مقامی را داشت اما یکی از خریداران با ایجاد فشار، او را ناگزیر از ترک اینجا کرد.
در مورد اولین قائم مقام اینجا، سیامک نصیری افشار هم می‌گویند: او گفته بود می‌خواهم اینجا پالایشگاه بزنم. کارگران ناگهان خنده‌کنان می‌گویند... یورو شش.... به گفته آنها؛ یورو شش قرار بود نام پالایشگاه یا محصولش باشد. کلی هم ارز بابت آن کار گرفته شد که در عمل صرف واردات شد.
در مورد امید اسدبیگی (مدیرعامل کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه) هم می‌گویند: از زمان سپردن اینجا به بخش خصوصی نهایتا مدیرعامل شاید شش بار در اینجا حضور یافته است.
یکی از آنها می‌گوید: بابت بدی آب و هوا و گرمای طاقت‌فرسایی که به‌طور رسمی بین ۴۹ درجه تا ۵۲ درجه اعلام می‌شود -که در واقعیت بیشتر است-، باید حقوقی منظور شود که نمی‌شود. امور مربوط به ایمنی در کارگاه‌ها رعایت نمی‌شود. برای مثال، برای جوشکاری در ارتفاعات باید تجهیزات ایمنی خاص وجود داشته باشد اما کارگران در اینجا مجبورند از در و پنجره‌ها خودشان را آویزان کنند. برق‌کاران دستکش‌های ضدالکتریسیته ندارند. با توجه به حرارت بالای ۱۰۰۰ درجه برای آماده‌سازی شکر، طباخان دستکش‌های ضدحرارت ندارند. کسانی که در بخش‌های اسیدی شرکت هستند، لباس‌های مناسب ندارند. سرویس‌های ایاب و ذهاب بسیار فرسوده و بدون تهویه هستند. عناوین و طبقه‌بندی شغلی تعریف نشده است. در گذشته عناوین به شکل کنونی و باتوجه به سطح سواد و تحصیلات پایین کارگران در آن زمان، تعیین شده بود اما اکنون که میزان سواد و تحصیلات افزایش یافته است متاسفانه این موارد لحاظ نشده است.
مشکل قطعات شرکت؛ مورد دیگری است که این کارگر به آن توجه دارد و می‌گوید: باید به اندازه ۳۰ درصد وسایلی را که مورد استفاده قرار می‌دهیم در انبارها داشته باشیم تا در تولید ایجاد وقفه نشود اما اینگونه نیست.
درباره تعداد شاغلین مجموعه هم می‌گویند: ۵ هزار نفر در اینجا شاغل هستند، با خانوارشان تقریبا ۱۵ هزار نفر. سه شرکت هم در منطقه هستند که مستقیما با اینجا مرتبط هستند مثل شرکت کاغذ پارس که مواد اولیه‌اش تفاله نیشکر است و کشت و صنعت میان‌آب.
در مورد زمین‌های کشت نیشکر صحبت می‌شود. می‌گویند: از ۲۴ هزار هکتار سطح زیرکشت هفت تپه، صرفا ۱۰ هزار هکتار آن کشت می‌شوند. این مسائل و مشکلات نویدبخش چیز خوبی نیستند. کارگران از این مسائل احساس خطر کرده‌اند.
درباره اعتصابات و انگیزه‌های کارگران از حضور در آنها می‌گویند: کارگران بسیاری از مطالبات‌شان را دست پایین گرفته‌اند تا این شرکت بتواند سر پا باقی بماند. در زمان دولتی، اگر کارگران مشکل مزدی داشتند، دیگر مشکل قطعات و دستگاه‌ها را نداشتند. بخش خصوصی که آمد به دلیل نا‌آشنایی با کار، اقدام به کارهایی غلط مثل کشت گوجه در زمین‌های نیشکر کردند. نیشکر گیاهی کاملا سودده است. اگر از آن خوب مراقبت به عمل آید تا ۹ سال به خوبی محصول می‌دهد و دیگر هزینه کشت ندارد. اما کارفرمایان خصوصی و عوامل آنها با کاهش سطح زیر کشت نیشکر، طرح‌هایی را راه انداختند مثل طرح تاکستان امید که قرار بود ۱۰۰۰ هکتار کشت انگور و مرکبات در آن بشود اما تنها ۲۰ هکتار آن عملیاتی شد و سود چندانی هم نداشت.
بعد از اینجا، به بخش‌های مختلف شرکت سر می‌زنیم. سعی می‌کنم پیرامون دلایل بروز اعتصابات و مشکلات نیشکر هفت‌تپه با گروه‌های مختلف کارگران گفتگو کنم. یکی از کارگران در محیطی آرام و دور از حضور دیگران می‌گوید: شاید یکی از دلایل بزرگی و اهمیت این تجمع آخر به‌خاطر تلنبار شدن مطالبات کارگران طی سه ساله اخیر و بی‌توجهی به آنها بوده است. در واقع، آنچه که با آن مواجه بودیم بحث زر و زور و تزویر بود. شرکت از یک سال قبل از ریل تولید خارج شده بود.
وی اضافه می‌کند: البته مشکل هفت‌تپه همان مشکل عرصه تولید در ایران است، دلال‌ها سود را می‌برند و هرکس هم وارد عرصه تولید شود چه در دولت و چه در بخش خصوصی با این فلاکت مواجه است. این کارگر در مورد تولید شکر می‌گوید: اجازه صادرات شکر وجود ندارد. به‌خاطر محدودیت‌های تعزیراتی، شما نمی‌توانید وارد بازار رقابتی شوید. قیمت را دولت اعلام کرده، و شما بیش از آن قیمت نمی‌توانید مانور دهید. حال در نظر بگیرید شرکتی با این تعداد پرسنل با ۵۰ درصد ظرفیت اسمی‌اش کار می‌کند و ظرفیت افزایش قیمت محصولش نهایتا بین ۱۰ تا ۱۲ درصد است درحالی‌که قیمت نهاده‌ها و دستمزدها مرتبا افزایش می‌یابد. این مسائل نهایتا ایجاد مشکل و نارضایتی می‌کند.
وی به این مساله اشاره می‌کند که مجموعه مدیریتی حاضر در اینجا دائما مشکلات موجود را به کارفرمایان شرکت تذکر داده بود اما آنها به علت بی‌اطلاعاتی از قانون یا تصورات اشتباه فکر می‌کردند که نیرویی را که به همان راحتی به کار می‌گیرند به همان سادگی نیز می‌توانند بیرون کنند. آنها به این مساله توجه نمی‌کردند که نیرویی که وارد مجموعه می‌شود حق و حقوقش تحت حمایت قانون کار جمهوری اسلامی است.
به گفته او؛ امسال هزینه‌کرد برای محصول نسبت به دو سال قبل کاستی بسیار داشت. از بهمن و اسفند سال قبل و بعد از آن هم هر ۱۵ روز یک‌بار به کارفرمایان برنامه‌هایی داده بودیم. از اینکه پیش آنها چه گذشته؛ اطلاعی ندارم اما مسلم این است که روند امسال متفاوت از دو سال قبل بود و در راستای تولید نبود. ضرورت تامین نهاده‌ها برای کارفرما ملموس نبود. این امر موجب شد که ظرفیت تولید ۵۵ هزار تن شکر در سال گذشته امسال به میزان ۳۵ هزار تن کاهش یابد. البته خشکسالی هم دخیل در این کاهش بود.
ناکارآمدی در جذب نیرو؛ معضل دیگری است که این کارگر با یادآوری این موضوع که هفت‌تپه سابقا هفت هزار پرسنل داشته، می‌گوید: از سال ۹۰ تاکنون بسیاری بازنشست شده‌اند اما روال عادی استخدام و گزینش درستی برای جذب نیرو انجام نشده و طی سه سال اخیر، شخص یا اشخاصی منتسب به کارفرما؛ این کار را انجام می‌دادند.
بحث جذب نیرو در هفت‌تپه حکایت جالبی دارد که تنی چند از دیگر کارگران نیز، آن را برایم توضیح می‌دهند. تاکید کارگران بر این است که از زمان خصوصی شدن به‌این سو، افزایش نیرویی نداشته‌ایم.
می‌گویند: از سال ۹۰ الی ۹۴ شرکت هیچ استخدامی انجام نداد چراکه در لیست سازمان خصوصی‌سازی برای واگذاری بود اما طی این مدت باتوجه به اینکه بسیاری در حال بازنشست شدن بودند شرکت به پیمانکار روی آورد. تحت عنوان شرکت‌های تامین نیرو و پیمانکاری ما را زیر پوشش عنوان پیمانکار تامین نیرو و یا عناوینی همچون لودر و بیل مکانیکی به کار گماردند. البته ما به طور مستقیم با شرکت در تماس بودیم و حقوق را هم شرکت می‌داد.
به دوران بعد از واگذاری می‌پردازند و می‌گویند: از ابتدای سال ۹۵ که بخش خصوصی رسما شرکت را در دست گرفت پیمانکاران حذف شدند. با این وجود، همان روال سابق تقریبا ادامه یافت. استادکاران اینجا بازنشست می‌شدند اما به دلیل عدم جذب نیرو کسی جایگزین آنها نشد. نیروهایی هم که بعد از خصوصی‌سازی به شرکت آمدند بسیار کم‌تعداد بودند. نهایتا تعدادشان به ۳۰۰-۴۰۰ نفر می‌رسید که اغلب افراد خود مدیریت جدید بودند؛ افرادی بدون تخصص تحت عنوان پیمانکاری شخصی به نام آقای ... که استخدام شرکت هم نشدند.
در ادامه به سوابق ناخوشایند آنها اشاره می‌شود: اینها اکثرا خلاف‌کار و سابقه‌دار بودند و از آنها به عنوان بادیگارد و بزن‌بهادر استفاده می‌شد. کارآیی‌شان کنترل اعتصابات، سرکوب، جاسوسی و خبرچینی بوده است. آنها علنا با این هدف در شرکت می‌گشتند؛ حتی برایشان یک لباس شبیه یگان ویژه طراحی شده بود و به آنها گارد ویژه کارخانه اطلاق می‌شد. آنها با پوتین و موتور می‌آمدند و ایجاد رعب و وحشت می‌کردند. البته این مساله تذکر نیروی انتظامی را به همراه داشت. برخی از آنها دچار مشکلات روحی - روانی بودند و بعد از مدتی با خود عوامل کارفرما نیز درگیر شدند. این افراد هنوز هم هستند و در قسمت‌های مختلف تقسیم شده‌اند اما به هیچ کاری نمی‌آیند جز تفرقه افکنی میان کارگران.
به گفته کارگران؛ از زمانی که آنها آگاه از فروپاشی شرکت شدند، متحد شدند و این افراد نیز دیگر نتوانستند کاری بکنند.
یکی از آنها به کسری نیرو در حال حاضر و به بازنشستگی قریب‌الوقوع ۶۰۰ نیروی دیگر اشاره می‌کند و می‌گوید: بخش خصوصی اصرار دارد که مازاد نیرو داریم و احتیاج به نیروی دیگری نداریم. اما این حرف آنها به قیمت بیگاری کشیدن از ما تمام شده و به این طریق یک نظام آپارتاید ایجاد کرده‌اند.
وی اشاره کرد: بعد از خصوصی‌سازی، کارفرما گفت ما شما را تعیین وضعیت کرده و استخدام می‌کنیم. بنابراین افرادی هم که استخدام شدند از گذشته بودند و عملا اشتغالزایی چندانی صورت نگرفت.
بحث به نحوه حقوق دادن می‌رسد. به گفته کارگران؛ از زمانی که کارفرمایان خصوصی مدیریت شرکت را برعهده گرفتند حقوقی نبوده که آن را بدون اعتصاب بگیرند. به‌علاوه، ازجمله دیگر سیاست‌هایی که برای ایجاد تفرقه بین کارگران مورد استفاده واقع می‌شد این بود که حقوق‌ها را با چند روز اختلاف زمانی به گروه‌های مختلف کارکنان می‌دادند تا کسی انگیزه و اراده برای اعتصاب پیدا نکند. اما کارگران اینجا وقتی شرایط کارخانه قند شوش و بلاهایی که سابقا بر سر کارگران آنجا آمد را دیدند، نگران شده و تلاش کردند جلوی این روند را بگیرند.
یکی از کارگرها تاکید می‌کند: کارگران اینجا از همان روز اول که متوجه رویه کارفرمایان شدند جلوی آنها ایستادند و گفتند نه رستمی نه بیگی، شرکت بشه دولتی....
بلافاصله یکی از آنها می‌گوید: مگر دولت چه گلی به سر ما زده بود؟ صرفا همه می‌دانستند که در حالت دولتی حداقل شرکت بقا می‌یابد. به دولت اگر برگردد، خوب است چراکه در آن صورت بیشتر تحت نظارت قرار می‌گیرد. اینجا شرکت بسیار بزرگی است و بخش‌های مختلفی دارد. باید ماه به ماه بر آن نظارت صورت گیرد. دولتی که بود، عناوین شغلی ما و حقوق‌ها سرجایش بود. اما خصوصی که شد، همه‌چیز نامرتب و به‌همریخته شد.
بحث دوباره به مدیران دوره خصوصی‌ بازمی‌گردد. یک نفر توضیح می‌دهد: مدیر نالایقی را برای اداره تعمیر و نگهداری ادوات کشاورزی گذاشتند. او فردی قلدر بود که هیچ آشنایی به کار نداشت.
تجهیزاتی را که صرفا یک قطعه کم داشتند و هزینه‌ای اندک برای راه‌اندازی نیاز داشتند را تکه تکه کرده و به عنوان آهن‌پاره می‌فروخت. در دوره مدیریت خصوصی، درخت‌های منطقه را بریدند و به عنوان چوب فروختند؛ درختانی که کارگرها در گرمای تابستان زیر آنها ناهار می‌خوردند و استراحت می‌کردند. وضع به گونه‌ای شده بود که اگر مثلا شما قطعه‌ای را از یک دستگاه جدا می‌کردید، تا می‌رفتید یک تعمیرکار بیاورید، می‌دیدید که آن قطعه پیدایش نیست و در انتها آن را روی کوهی از ضایعات پیدا می‌کردید. طی این سه سال برخی دستگا‌ه‌ها را باز کردند و برای فروش به اهواز بردند.
با یکی از کارگران بخش خوراک دام صحبت می‌کنم. نظرش را اینگونه شرح می‌دهد: مشکل عمده هفت‌تپه عدم پرداخت حقوق و دستمزدها بود. بخشی از اعتراضات هم به خاطر تفکیک شرکت‌ها بود. یکی از بخش‌هایی که قرار بود تفکیک شود بخش خوراک دام بود. اینجا به شرکتی به نام مهر و ماه واگذار شد و مدیریتی مستقل از کل مجموعه داشت. در واقع، خوراک دام داشت به این سمت می‌رفت که همچون کاغذ پارس از شرکت مجزا شود. البته این امر تا حدی پیش رفت اما بعدا متوقف شد. اعتراضات اولیه در خوراک دام به خاطر همین تفکیک از شرکت مادر بود.
سپس نکته‌ای را می‌گوید که تقریبا مشابه حرف دیگران است. می‌گوید: کسی که تجربه حضور در صنعت را نداشته و نمی‌داند که چطور باید با کارگر صنعتی برخورد کند، به صرف موفقیت در حوزه تجارت نمی‌تواند موفق باشد.
این کارگر هم در پایان صحبت‌هایش، در اشاره به مهندس کاظمی، وی را فردی باتجربه و توانا برای مدیریت شرکت می‌داند.
در بخشی دیگر با اجتماعی از کارگران جوان و میانسال شرکت مواجه می‌شوم. یکی‌شان بحث را از سابقه و امتیازات شرکت آغاز می‌کند و می‌گوید: این شرکت با حدود ۵۷ سال سابقه تولید و با ظرفیت اسمی ۱۰۰ هزار تن شکر، برخوردار از زمین‌های مرغوب کلاس A با آبی کافی و از لحاظ کیفیت عالی است. در طول چند دهه گذشته این شرکت بارها به این ظرفیت رسیده و حتی فراتر از آن رفته است. به عظمت و خودکفایی شرکت اشاره می‌شود. می‌گویند: زمان تاسیس این شرکت صنایعی در منطقه نبوده، از همین رو، این شرکت از بسیاری از جهات خودکفا بوده است. برای مثال، اینجا دارای کارگاه ریخته‌گری است.
در مورد ریلی که در مسیر آمدنم به شرکت دیده‌ام می‌پرسم. گفته می‌شود: سابقا این خط آهن –که تا داخل سوله‌های شرکت کشیده شده- اینجا را به شبکه سراسری راه‌آهن کشور متصل کرده بود اما اکنون حدود هشت سالی می‌شود که دیگر فعالیتی ندارد.
سپس به حذف تعرفه شکر در اواسط دهه ۸۰ خورشیدی می‌پردازد: شرکت‌های تولید شکر در زمان برداشتن تعرفه شکر دچار مشکل شدند. در این میان هفت تپه بیش از همه متضرر شد. دلیلش را می‌پرسم. می‌گوید: نیشکر هفت‌تپه قدیمی‌ترین کارخانه منطقه است. فرسوده‌ترین دستگاه‌ها را دارد. در دوران جنگ نیز آسیب‌های فراوانی خورده است. آثار ترکش‌ها هنوز روی دیوار و بخش‌های مختلف آن هویدا است. این شرکت خودش به تنهایی ۵۷ شهید در حین کار داده است. بعد از جنگ این شرکت هیچ گاه نوسازی اساسی و اصولی نشد. بدهی‌های این شرکت در طی تمام این سال‌ها مرتبا افزوده شد. مدیران دولتی هم بدهی‌ها را با ناکارآمدی‌شان بالاتر می‌بردند. سازمان نوسازی و گسترش صنایع ایران هم نتوانست به خوبی این شرکت را نوسازی کند. شرکت عملا به خاطر بدهی‌هایش آویزان دولت بود. تا اینکه بالاخره در سال ۹۴ با هزینه ۶ میلیارد تومان به دو شرکت دریای نور زئوس و هلدینگ آریا در بخش خصوصی واگذار شد. البته هیچگاه نهادهای مربوطه مثل سازمان خصوصی‌سازی اعلام نکردند که معامله چگونه انجام شده است. براساس شنیده‌های ما؛ هزینه ۶ میلیارد تومان در ابتدای کار گرفته شد و مابقی هزینه طی اقساط ۹ ساله قرار بوده که پرداخت شود.
یک نفر دیگر از کارگران به عدم آشنایی خریداران با ماهیت نیشکر اشاره می‌کند و تاکید می‌کند که مشوق آنها برای خرید، زمین‌های کلاس A و آب با کیفیت EC ۸۰ بود. آنها افرادی تاجرمسلک بودند و می‌خواستند از درآمد خود شرکت بدهی‌هایش را پرداخت کنند. این درحالیست که هفت‌تپه برای روی پا ایستادن به کمک نیاز داشته و هنوز هم دارد. اما خریداران سرمایه‌ای به شرکت تزریق نکردند. اگر هم چیزی وارد کردند صرفا برای پرداخت دستمزدها بود.
او در ادامه صحبتش می‌گوید: نیشکر محصولی است که اگر در سال اول داشت از آن به خوبی مراقبت شود تا ۹ سال به خوبی ثمر خواهد داد. در آن زمان هم صرفا لازم است که یک سال به آن زمین استراحت داده شود و طی آن یک سال محصولات دیگری می‌توان کاشت اما کارفرمایان زمین‌های ۴-۵ ساله نیشکر را برای کاشت گندم، کلزا، گوجه، هویج و... مورد استفاده قرار دادند. این امر باعث شد که سطح زیر کشت کاهش یابد. اکنون سطح زیر کشت به زیر۱۰ هکتار رسیده است. در کارخانه‌ها اورهال انجام نشده و پرسنل آموزش‌های لازم را دریافت نکردند.
سپس یادآور می‌شوند که مشکلات سه ساله اخیر موجب شده که بسیاری معضلات اجتماعی در منطقه به وجود آید: تعدادی از پرسنل در اثر فشارهای اقتصادی خودسوزی کردند. سرقت، خشونت و بسیاری معضلات اجتماعی دیگر نیز افزایش یافته است.
با ناراحتی و حسرت می‌گویند: همه ما پدرانمان اینجا کار می‌کردند. آنها هم پدرانشان اینجا کار کردند. در واقع، ما نسل سوم آنها هستیم که در اینجا کار می‌کنیم. دلمان برای اینجا می‌تپد چراکه هفت تپه بخشی از هویت منطقه است.
درخصوص مدیریت مهندس کاظمی از آنها پرسش می‌کنم. یکی از آنها می‌گوید: او تخصص و تجربه لازم را دارد اما این زمان است که می‌تواند اثبات کند که آیا وی توان کافی برای مدیریت را دارد یا خیر؟ در مورد اعتصاب با آنها صحبت می‌کنم. می‌گویند: اساس اعتصاب، مساله تداوم تولید شرکت بود.
یکی از آنها به اعتصاب آخر اشاره می‌کند و می‌گوید: یکی از دلایل آن عدم تامین کود اوره از سوی کارفرمایان برای زمین‌های کشاورزی بود. در ابتدا، خود من به همراه چند نفر از پرسنل پیگیر شدیم تا بتوانیم کود اوره با اختلاف قیمتی نه چندان بالاتر از قیمت دولتی برای شرکت فراهم کنیم و پیدا هم کردیم. اما آقایان حاضر نشدند آن را بخرند در نتیجه وضعیت مزارع بسیار بد شد. همچنین برای بخش صنعت شرکت تامین قطعات نکردند. در واقع، جرقه اعتصاب‌ها از همین جا زده شد نه از مطالبات کارگری چراکه کارگران دیدند شرکت عملا در حال نابودی است.
به ابعاد وسیع اعتصاب اشاره می‌کنند: با توجه به جمعیت بالای خانوار در منطقه با وابستگی حداقل دو الی سه شرکت دیگر به این مجموعه بزرگ می‌توان به جرات گفت شاید ۳۰-۴۰ هزار نفر از این شرکت مستقیما ارتزاق می‌کنند و عملا ۲۰۰ ، ۳۰۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم به آن وابسته هستند. برای مثال در زمان اعتصاب حتی مغازه‌داران منطقه هم به اعتصاب پیوستند چراکه وضع آنها هم به خاطر وضع بد کارگران خراب شده بود.
صحبت از منازل سازمانی مجتمع نیشکر هفت‌تپه می‌شود. می‌گویند: قبل از احداث شرکت اینجا تنها تعدادی روستا بود. خانه‌های روبروی شرکت برای کسانی که جهت کار به اینجا می‌آمدند ساخته شدند. خانه‌های هفت‌تپه به ترتیب رتبه در جایگاه افراد از لحاظ امکانات است. محله و خانه‌ها براساس جایگاه افراد ارتقا می‌یافت. کارگر تا زمانی که اینجا شاغل بود در خانه‌های سازمانی زندگی می‌کرد اما اکنون افرادی هستند که بازنشست شدند اما هنوز خانه‌ها را ترک نکردند افرادی که مستمری بیمه‌شان را می‌گیرند و بابت بازگشت به کار از شرکت حقوق هم می‌گیرند درحالیکه قبلا فرد بعد از بازنشستگی یک تا دو ماه فرصت تخلیه داشت. از زمان خصوصی شدن رسیدگی به منازل نیز کنار گذاشته شده، و خانه‌ها را درب و داغان تحویل می‌دهند. زمان حضور دولت در اینجا نظم بهتر بود امکاناتی همچون کولرگازی را شرکت می‌داد. باغبان‌هایی هم اینجا بودند که به فضای سبز رسیدگی می‌کردند.
در پایان، یکی از کارگران گفتگو را با بازگشت به مبدا خاتمه می‌دهد: زمانی که شرکت تاسیس شد زمین‌های کشاورزی مردم را به زور از آنها گرفتند اما مردم به امید ایجاد اشتغال در منطقه سکوت پیشه کردند اما اکنون کارفرمایان خصوصی آمدند و زمین‌ها را خریدند و به بهانه آنها وام ‌گرفتند بدون ایجاد اشتغال اما اقداماتشان در عمل در منطقه ایجاد ناآرامی کرد. به عبارت دیگر، این زمین‌ها را به اسم طرح ملی و براساس قانون در زمان محمدرضاشاه به زور از مردم گرفتند. بعدها خریداران خصوصی با رانت و پارتی‌بازی به اینجا آمدند. آنها را تحت ظلم و بردگی قرار دادند و با همه؛ همچون کارگر صفر برخورد می‌کنند. کارگری که ۱۳ سال است استخدام شده برای آنها با یک کارگر ساده تازه به کار گرفته شده هیچ تفاوتی ندارد.
در تارنمای رسمی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه می‌خوانیم: کشت نیشکر در خوزستان که بنام شکرستان ایران معروف بوده دارای سابقه چندین هزارساله است و تنها از حدود هفتصد سال قبل این زراعت به علت بروز حوادث مختلف متروک و به دست فراموشی سپرده شده بود. تلاش جهت احیای کشت نیشکر پس از قرن‌ها فراموشی طی سال‌های ۱۳۱۶تا۱۳۱۸ با کشت قلمه‌هائی در مناطق مساعد خوزستان آغاز گردید، اما در سال ۱۳۱۹ شرکت سابق نفت ایران و انگلیس به خاطر اینکه ترویج و اشاعه کشت نیشکر را با منافع خود مغایر تشخیص می‌داد نه تنها از کشت آن جلوگیری نمود، بلکه بر اثر اقدامات آن شرکت امپریالیستی پس از چند سال تمامی قلمه‌های کشت شده نیز خشک و مجددا کشت نیشکر در ایران به دست فراموشی سپرده شد. تا اینکه طی سال‌های ۱۳۳۰ تا۱۳۳۵ سازمان برنامه به منظور مطالعه و بررسی بیشتر در امر کشت نیشکر هیاتی از کارشناسان مؤسسه خوار و بار کشاورزی جهانی (F.A.O) را دعوت نمود تا برنامه نیشکرکاری و ایجاد صنعت تولید قند از نیشکر را تنظیم نمایند. در فروردین ۱۳۳۵ نخستین قرارداد سالی بین سازمان برنامه و شرکت عمران و منابع منعقد شد و این شرکت از آقای دکتر کارلوس تی. شاردان رییس سابق دانشگاه پرتریکو دعوت نمود تا پیشنهادات مختلف را بررسی نماید. نامبرده پس از مدت‌ها بررسی و تحقیق که در زمینه‌های جنس خاک، درجه حرارت و سایر شرایط به عمل آورد، عنوان نمود که خوزستان مناسب‌ترین منطقه جهت کشت نیشکر در ایران می‌باشد.
بدینسان در سال ۱۳۳۸ تسطیح زمین‌ها و متعاقباً عملیات مربوط به احداث کارخانه نیشکر هفت تپه آغاز و کارخانه نیشکر هفت‌تپه توانست اولین دوره بهره‌برداری خود را در آذرماه ۱۳۴۰ با برداشت نیشکر از سطحی معادل ۲۴۰۰ هکتار آغاز نماید.
کشور پهناور ایران با توجه به موقعیت خاص و تنوع طبیعی و اقلیمی ، امکانات مناسب کاشت محصولات مختلف کشاورزی در آن فراهم و به موازات این تناسب با توجه به اینکه استان خوزستان دارای شرایط اقلیمی گرم و مناسب، رودخانه‌های پر آب و اراضی وسیع قابل کشاورزی می‌باشد پیوسته به عنوان یکی از مناسب‌ترین مناطق کشاورزی کشور محسوب می‌شود.
در چارچوب این موقعیت خاص کشت نیشکر در استان خوزستان از اهمیت بالایی برخوردار است و در حال حاضر برنامه توسعه نیشکر یکی از بزرگترین طرح‌های ملی کشور است.
در پایان...
طی این گزارش، تلاش شد تا حد امکان به مشکلات و چالش‌های پیش‌روی مجتمع بزرگ کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه از منظر صاحبان و حافظان واقعی آن یعنی کارگران پرداخته شود. آنچه که براساس صحبت‌های آنها مسلم است، این است که رها کردن این مجموعه بزرگ به حال خود و چوب حراج زدن به آن از سوی دولت و فروشش به بخش خصوصی ناکارآمد و دلال‌مسلک، نه تنها مشکلات اقتصادی-معیشتی گسترده بلکه معضلات اجتماعی فراوانی را برای این منطقه که اقتصادشان تا حد زیادی وابسته به چرخه‌های فعالیتی این شرکت شکل گرفته، ایجاد خواهد کرد.
با این‌وجود باتوجه به گفته‌های کارگران؛ گرچه قائم‌مقام مدیرعامل کنونی فردی باتجربه، توانمند و آشنا به این شرکت و نوع فعالیت‌های آن است، اما با موانعی روبرو است که یک فرد و یا تعدادی افراد نمی‌توانند بر آنها غلبه کنند بلکه به یک تغییر رویکرد کلان در نظام تصمیم‌گیری کشور در ارتباط با حوزه تولید و به‌خصوص شکر نیاز است؛ تغییری که هنوز به‌نظر می‌رسد با آن فاصله بسیار زیادی وجود دارد. گزارش: علی رفاهی

---------------------

سه شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱ ژانویه ۲۰۱۹

ادامه بازداشت هفت کارگر فولاد اهواز/خانواده‌ها منتظر بازگشت عزیزانشان هستند

محمدعلی جداری فروغی (وکیل برخی کارگران مجتمع گروه ملی صنعتی فولاد ایران) در ارتباط با آخرین وضعیت هفت کارگر بازداشتی این مجتمع گفت: این کارگران هنوز آزاد نشده‌اند. وی افزود: دیروز (دهم دی ماه) برخی خانواده‌ها به دادسرا مراجعه کردند و به آنها گفته شد که کارگران بازداشتی به زودی آزاد خواهند شد. البته به آنها گفته شد که صبر در پیش بگیرند تا مشکل سریعتر حل شود.
این وکیل دادگستری ابراز امیدواری کرد در روزهای باقیمانده از هفته جاری، امکان آزادی هر هفت کارگر بازداشتی، فراهم شود و این کارگران بتوانند به آغوش خانواده‌هایشان بازگردند.

---------------------

تجمع کارگران مخازن تحت فشار کاوش در مقابل استانداری قزوین

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران شرکت مخازن تحت فشار «کاوش» (سانکا) مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند. علت این اقدام اعتراضی، تعدیل حدود ۸۰ نفر از کارگران مخازن تحت فشار «کاوش» در اوایل دی ماه جاری است. آنها خواستار بازگشت به کار و پرداخت معوقات حقوقی خود هستند.
این کارگران که تا این لحظه چندین اقدام اعتراضی در مقابل کارخانه و نهادهای مرتبط دولتی در شهر صنعتی البرز قزوین انجام داده‌اند، هنوز پاسخی از سوی مسئولان و کارفرمای خود دریافت نکرده‌اند. از قرار معلوم کارفرما برای کم کردن هزینه‌های کارخانه، اقدام به تعدیل این ۸۰ نفر کرده است. این درحالی‌ست که شهریور ماه سال جاری حدود ۵۰ تا ۶۰ کارگر دیگر با اتمام قرارداد کار بیکار شدند و هم‌اکنون از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.
به گفته یکی از معترضان، مشکلات این کارخانه از زمان آغاز تحریم‌های اقتصادی شروع شده و از مدتها قبل این واحد برای تامین مواد اولیه تولید و فروش محصولات خود دچار مشکل شده است. معترضان که تقریبا ۱۰ روز پیش به دلیل پایان قرارداد به رغم چند سال سابقه بیکار شده‌اند، می‌گویند: هر یک از ما کارگران شرکت کاوش دست‌کم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بعد از بیکاری برایمان بسیار سخت شده است و نمی‌توانیم جواب زن بچه‌هایمان را بدهیم.

---------------------

مطالبات مزدی کارگرانِ قطار شهری اهواز هنوز پرداخت نشده است

تعدادی از کارگران قطار شهری اهواز واقع در استان خوزستان در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: به‌صورت مشخص حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ کارگر در مجموعه قطار شهری اهواز تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کارند که از تیر ماه سال گذشته مطالبات مزدی‌شان به تاخیر افتاده است.
این کارگران گفتند: سالهاست که در شرایط سخت در زیرزمین به سختی کار می‌کنیم و در تمامی این سال‌ها پیمانکار این مجموعه که مسئولیت ساخت این پروژه عمرانی را برعهده گرفته است، در مقام کارفرما به تعهدات مزدی خود عمل نکرده است.
به گفته آنها، در نتیجه استمرار این وضعیت دستمزدهای کارگران دیگر پاسخگوی هزینه‌های زندگی آنها نیست. اخیرا نیز پیمانکار مبلغ ۸۰۰ هزار تومان به صورت علی‌الحساب به حساب کارگران واریز کرده اما هنوز ۱۸ ماه مزد به کارگران بدهکار است.
کارگران پیمانی پروژه قطار شهری اهواز خواستار آن هستند تا مدیرعامل قطار شهری اهواز در مقام کارفرمای اصلی چاره‌ای برای تامین منابع مالی این پروژه عمرانی و پرداخت دستمزد نیروی کار بیندیشد. بنابراین اگر قرار است مشکلات به همان صورت قبل استمرار داشته باشد، کارگران امنیت شغلی خود را از دست می‌دهند. در عین حال این کارگران می‌گویند اخیرا تعداد کمی از کارگران (حدود ۵ تا ۱۰ نفر) به صورت خودخواسته محل کار خود را ترک کرده‌اند.
آنها اظهار داشتند: بازرس اداره کار شهر اهواز برای بررسی وضعیت شغلی کارگران قطار شهری از این مجموعه بازدید کرده است و ما کارگران منتطر نتیجه این بازرسی از سوی اداره کار هستیم.

---------------------

انفجاری در کار نبود، عکس‌العمل بود

به گزارش ایلنا، محمود مصری نژاد گفت: خبرهایی در فضای مجازی تحت عنوان انفجار در فولاد اپکو درج شد که صحت ندارد؛ در اصطلاح صنعتی به این حالت، 'عکس العمل' گفته می‌شود.
وی اضافه کرد: در این حادثه پنج نفر دچار سوختگی سطحی شده که مداوا شدند و هم اکنون مشغول به کار هستند.
مدیر مجتمع صنعتی چادرملو اردکان تصریح کرد: همچنین در این حادثه، یک نفر از ناحیه پا دچار سوختگی شد که هم‌اکنون در بیمارستان چمران تهران بستری و در کنار خانواده‌اش است.

انفجار در یک شرکت فولاد استان یزد، شش کارگر را راهی بیمارستان کرد

به گزارش خبرنگار ایلنا، انفجار در شرکت اپکو در «مجتمع گندله‌سازی عقدا» شش نفر را روانه بیمارستان کرد. به گفته‌ی منابع خبری ایلنا، در بین مصدومان، یک جوانِ اهلِ بخش عقدا نیز هست که درصد سوختگی بالای 60 درصد دارد. هنوز در ارتباط با وضعیت باقی مصدومان اطلاعی در دست نیست.

---------------------

تجمع بازنشستگان ارتش در تهران/بعد از گذشت سال‌ها "بی‌سرپناه" مانده‌ایم

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (یازدهم دی ماه) جمعی از بازنشستگان ارتش در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. این بازنشستگان که در محلی نزدیک پارک شهر دست به تجمع زده‌اند، خواستار روشن شدن تکلیف خانه‌های تعاونی مسکن شده‌اند. آنها می‌گویند: از خلف وعده‌های مکرر خسته شده‌ایم؛ سالهاست عضو تعاونی هستیم و مبالغی را برای خانه‌دار شدن پرداخته‌ایم اما هنوز بی‌سرپناه مانده‌ایم. هنوز زمینی به تعاونی تحویل نشده تا بتواند در آن، برای ما بازنشستگانِ عضو شروع به خانه‌سازی کند.

---------------------

دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۳۱ دسامبر ۲۰۱٨

اعتراض کارگران شهرداری نیشابور بی‌نتیجه پایان یافت/معترضان مخالف حضور پیمانکاران هستند

برخی منابع کارگری در شهر نیشابور به خبرنگار ایلنا گفتند: عصر روز گذشته (یکشنبه ۹ دی ماه) اعتراض یک هفته‌ای کارگران قرارداد مستقیم خدماتی ناحیه دو شهرداری نیشابور در مخالفت به پیمانی شدن، بی‌نتیجه خاتمه یافت و امروز (دوشنبه) کارگران معترض به محل کار خود بازگشتند. یکی از کارگران در توضیح پایان اعتراض صنفی خود و همکارانش گفت: روز گذشته بعد از گذشت یک هفته از اعتراض صنفی کارگران خدماتی ناحیه دو شهرداری نیشابور، دو نفر از کارگران بازداشت شدند. در نتیجه این اقدام؛ کارگران به صورت موقت به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
او با بیان اینکه هرچند این دو کارگر خدماتی شهرداری نیشابور بعد از چند ساعت بازداشت با سپردن تعهد آزاد شدند، اظهار داشت: اعتراض کارگران خدماتی شهرداری نیشابور کاملا صنفی است و نباید با مسائل سیاسی ادغام شود.
او با تاکید بر اینکه تجربه نشان داده کارفرمایان پیمانکاری به دنبال سود بیشتر هستند و هرگاه توانسته‌اند یا خلاء قانونی وجود داشته، مزایای قانونی کارگر را نپرداخته یا کوتاهی کرده‌اند، در پایان گفت: در حال حاضر بیش از ده روز است که شهرداری نیشابور برای فرار از تعهدات خود به کارگران، پای یکی از پیمانکاران را به بخش خدماتی شهرداری باز کرده‌ و ما مخالف این موضوع هستیم.

---------------------

خستگی کلاه‌زردها از وعده‌های توخالی/ تبدیل وضعیت نشدیم

جمعی از اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق در تماس با خبرنگار ایلنا، از وعده‌های بی‌سرانجام مسئولان انتقاد کردند و گفتند: ماه‌هاست در انتظار تبدیل وضعیت هستیم.
پیش از این، مجوز تبدیل وضعیت اپراتورهای پست‌های فشار قوی برق سراسر کشور توسط وزیر قبلی نیرو صادر شده و قرار بود. وضعیت شغلی این اپراتورها از «قرارداد معین» به «قرارداد دائم» تبدیل شود اما به بهانه نبودن چارت سازمانی خالی، این مجوز به سرانجام نرسید و اجرایی نشد.
اپراتورها می‌گویند: نه تنها تبدیل وضعیت نشدیم بلکه طرح طبقه‌بندی مشاغل نیز برای ما اجرایی نشده است؛ آنها می‌گویند: آیا برگزاری جلسات متعدد با نمایندگان مجلس، نمایندگان سازمان اداری استخدامی و معاونین محترم وزارت نیرو و توانیر در رفع مشکلات اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و تبدیل وضعیت شاغلان در پست‌های برق، طبق مجوز های وزارت نیرو و بخشنامه سازمان اداری استخدامی بعد از بیش از یکسال و نیم از صدور مجوزها کافی نیست؟!
آنها می‌گویند: از امروز و فردا کردن توانیری‌ها و وزارتی‌ها خسته شده‌ایم؛ ما را سرمی‌دوانند و به بهانه‌های مختلف، اجرای قانون را به تعویق می‌اندازند.

---------------------

واژگونی خودروی حامل کارکنان شرکت ملی حفاری ایران/حال مصدومان مساعد است

به گزارش خبرنگار ایلنا، عصر روز گذشته (نهم دی ماه) خودروی مینی‌بوس حامل کارگران شرکت ملی حفاری در دکل ۴۳ واقع در روستای مرغا از توابع شهرستان ایذه دچار سانحه و واژگون شد. در پی این حادثه ۶ نفر از سرنشینان این خودرو دچار مصدومیت شده و به بیمارستان شهدای ایذه منتقل شدند.
به گفته‌ی منابع خبری ایلنا، همه مصدومان حادثه دچار جراحات سطحی شده بودند و پس از مداوا در بیمارستان، همگی تا قبل از صبح امروز از بیمارستان مرخص شدند.
براساس اظهارات مدیر HSE مجموعه، کرکنان در حال جابه‌جایی از موقعیت استقرار دکل به سمت اردوگاه بودند که دچار حادثه شدند و بلافاصله پس از اقدام‌های اولیه از سوی پزشک مستقر در دستگاه حفاری به‌وسیله خودروهای فوریت‌های پزشکی به بیمارستان شهدای ایذه انتقال یافتند.

---------------------

کارگرانِ خطوط ابنیه فنی راه‌آهن بافق دو ماه معوقات مزدی طلبکارند/نارضایتی از حداقل مزد دریافتی

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شاغل در خطوط ابنیه فنی راه‌آهن ناحیه بافق به بندرعباس که به‌صورت قراردادی تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «تراورس» در خطوط ریلی مشغول کارند، با بیان اینکه مهم‌ترین عامل پرداخت نشدن مزد آنها کمبود نقدینگی و نبود منابع مالی است، گفتند: باتوجه به اینکه کارگران این ناحیه حداقل‌های مزدی را دریافت می‌کنند، پرداخت نشدن دو ماه مزد مشکلات معیشتی آنها را دو چندان می‌کند.
این گروه از کارگران با بیان اینکه کارفرما مدعی‌ست که دچار کمبود منابع مالی است، در ادامه افزودند: کارفرما می‌گوید دولت برای پرداخت بدهی‌های مالی شرکت تراورس که بخشی از آن حقوق کارگران است، اوراق مشارکت واگذار می‌کند و شرکت برای فروش این اوراق در وضعیت فعلی اقتصادی کشور دچار مشکل است و خریدار ندارد.
به گفته کارگران خطوط ابنیه فنی تراورس ناحیه بافق، آنها جدا از این مطالبات مزدی در زمینه بیمه تکمیلی نیز دچار مشکل هستند. آنها می‌گویند هر ماه کارفرما مبالغی را از دستمزد کارگران خطوط ابنیه بابت بیمه تکمیلی کسر می‌کند اما ما کارگران از خدمات بیمه تکمیلی از امکانات درمانی آن محروم هستیم.
به گفته آنها، کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن بافق به بندرعباس اضافه‌کاری ندارند و ماهانه مبلغی در حدود یک میلیون و تا ۶۰۰۴۰۰هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی بسیار ناچیز است.

---------------------

برخورد کامیون با مینی‌بوس حامل کارکنان معدن/یک نفر کشته و ۴ نفر مجروح شدند

سرهنگ نادر رحمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: در ساعت ۶:۲۰ در محور روستایی کوشک معدن باقر آباد کیلومتر ۱۰۰ در شمال فارس یک مورد برخورد کامیون با مینی‌بوس گزارش شده است. وی ادامه داد: در این حادثه یک نفر کشته و ۴ نفر مجروح شده‌اند.
رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: علت این حادثه عدم رعایت حق تقدم از جانب کامیون بوه است. رحمانی خاطرنشان کرد: این مینی‌بوس با ۲۰ سرنشین سرویس کارکنان معدن بود.

---------------------

یکشنبه ۹ دی ۱۳۹۷ - ۳۰ دسامبر ۲۰۱٨

دو هفته است از سلامت هفت همکار بازداشتی بی‌خبریم/ فولادی‌ها چیزی جز حق‌شان نمی‌خواهند

به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال عدم آزادی هفت کارگر بازداشتی گروه ملی فولاد ایران، کارگران این مجتمع در اطلاعیه‌ای خواستار آزادی همکاران خود شدند.
در این اطلاعیه آمده است: در طی روزهای تجمعِ کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، همه به خوبی این نکته را دریافتند که ما چیزی جز حق ازدست رفته خود نخواستیم و نمی‌خواهیم. همگان می‌دانند ما تنها بدنبال حفظ و مراقبت از آینده گروه ملی صنعتی فولادی بودیم.
آنها با بیان اینکه بهزاد علیخانی؛ مصطفی عبیات؛ کریم سیاحی؛ کاظم حیدری؛ میثم علی قنواتی؛ طارق خلفی و غریب حویزاوی، هفت کارگری هستند که هنوز در بازداشت به سر می‌برند، خواستار آزادی همکاران خود شدند و اعلام کردند بیش از دو هفته است که از سلامت اینها بی‌خبریم و نگرانی‌هایمان شدت گرفته است.

---------------------

نگران سلامتی علی نجاتی هستیم

خانواده علی نجاتی (از اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه) که روز گذشته موفق به دیدار با او در زندان شدند، در تماس با خبرنگار ایلنا از وضعیت جسمانی او ابراز نگرانی کردند.
به گفته‌ی خانواده نجاتی، این کارگر بازنشسته که بیماری قلبی دارد، به علت وجود دود سیگار و ازدحام در بند شلوغ زندان، دچار ناراحتی جسمی شده است.
خانواده نجاتی با توجه به شرایط جسمانی او، خواستار برخورداری او از حق «زندان باز» و بهره‌مندی از خدمات درمانی مناسب شدند و گفتند امیدواریم مسئولان به این موضوع توجه کنند.
علی نجاتی از کارگران نیشکر هفت‌تپه در جریان تجمعات کارگران این مجتمع بازداشت شد؛ مقامات قضایی ارتباط این بازداشت با اعتراضات کارگران هفت‌تپه را رد کردند.

---------------------

استمرار اعتراض کارگران خدماتی شهرداری نیشابور در مخالفت با پیمانی شدن

به گزارش خبرنگار ایلنا، اصرار شهرداری نیشابور برای تبدیل وضعیت قرارداد کار ۳۰۰ نفراز کارگران قرارداد مستقیم شهرداری به پیمانی باعث شده آنها طی روزهای گذشته و امروز (یکشنبه ۹ دی ماه) دست به اجتماع صنفی بزنند.
کارگران معترض می‌گویند: مدیران شهر نیشابور بویژه شهردار هیچ توجهی به مخالفت ما کارگران دائمی شهرداری برای پیمانی شدن ندارند. این بی‌توجهی‌ها در حالی ادامه دارد که ما کارگران ناچار شدیم امروز یکشنبه چند ساعت در مقابل ساختمان اداره کار نیشابور اجتماع کنیم.
براساس اظهارات کارگران معترض، اجتماع دیروز آنها مقابل ساختمان فرمانداری انجام شد. حوالی ساعت ۴ و نیم عصر همان روز نیز اعضای شورای تامین فرمانداری جلسه‌ای برای مشخص شدن وضعیت استخدامی کارگران خدماتی شهرداری ترتیب داد اما نتیجه این جلسه هنوز به اطلاع کارگران نرسیده است.
کارگران خدماتی منطقه دو شهرداری نیشابور که تعداد آنها حدودا ۳۰۰ نفر است، در خصوص مخالفت کارگران برای پیمانی شدن گفتند: بعد از ۱۵ سال سابقه کار مستقیم با مجموعه شهرداری باز شدن پای پیمانکاران، وضعیت امنیت شغلی و معیشتی ما کارگران خدماتی را به مخاطره می‌اندازد.
آنها اظهار داشتند: پس از گذشت سالها سابقه کار، از دو ماه پیش برای اولین بار شائبه ورود پیمانکار به گوش کارگران خدماتی ناحیه دو رسید و از آن موقع مخالفت کارگران آغاز شده است.
کارگران معترض در ادامه با بیان اینکه کارگران در اجتماع امروز خود خواستار دریافت مطالبات صنفی خود نیز هستند، افزودند: در حال حاضر دو ماه مزد معوقه طلب داریم در عین حال مطالباتی از سالهای گذشته که مربوط به سنوات، حق مرخصی و سایر مطالبات دیگر می‌شود، از شهرداری طلبکاریم.

---------------------

تجمع کارگران شهرداری لوشان در اعتراض به ۶ ماه معوقات مزدی

یکی از منابع خبری در شهرداری لوشان به خبرنگار ایلنا گفت: این کارگران در واحد اداری شهرداری لوشان و سازمان‌های واسطه به آن به‌صورت قراردادی مشغول کارند. آنها صبح امروز (۹ دی ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود به نشانه اعتراض در محدوده داخلی ساختمان شهرداری تجمع کرده‌اند.
حدود ۸۰ نفر از کارگران شهر لوشان که در شش ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنان پرداخت نشده است؛ می‌گویند چندین سال است مطالبات مزدی و بیمه‌ای معوقه داریم. در هر دوره بعد از انتخابات شورای شهر که شهردار تغییر می‌کند؛ وعده پرداخت مطالبات داده می‌شود اما بازهم ما با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجهیم.
به گفته آنها اگر قرار است مشکلات به همان صورت قبل استمرار داشته باشد چرا اعضای شورای شهردر هر دوره مرتبا شهردار تغییر می‌دهند؟
همچنین به نقل از این کارگران گفته می‌شود بی‌توجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر لوشان به پرداخت مطالبات آنها باعث شده تعدادی از همکاران باسابقه آنها به دلیل پرداخت نشدن سهم بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور از ماه‌ها پیش معطل صدور احکام بازنشستگی خود باشند.
طبق اظهارات آنان تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی کارگران در مجموعه شهرداری‌های شهر لوشان درحالی ادامه دارد که مرتب از سوی مسئولان شهرداری و شورای شهر گفته می‌شود شهرداری به دلیل رکود در بازار مسکن همانند اغلب شهرهای کشور با چالش جدی روبه‌رو شده و منابع مالی خود را از دست داده است. این درحالی‌ست که مسئولان شهری بوپژه شهردار لوشان با این ادعا به دنبال هیچ برنامه‌های نیستند که بتوانند منابع درآمدی شهرداری را افزایش دهند.
لوشان ازجمله شهرهای بخش مرکزی شهرستان رودبار در استان گیلان است. این شهر در میانه راه قزوین به رشت قرار دارد و اولین شهر ورودی استان گیلان است.

---------------------

۱۸۰ کارگر کارخانه قطعه‌سازی مارلیک سان قزوین بیکار شدند

کارگران کارخانه مارلیک سان قزوین به خبرنگار ایلنا گفتند: این کارخانه که اوایل امسال ۳۴۰ نفر کارگر مشغول به کار داشت، هم‌اکنون به علت پرداخت نشدن مطالباتش از سوی دو خودروساز بزرگ کشور، از اول دی ماه جاری اقدام به تعدیل ۱۸۰ کارگر با سوابق یک الی ۱۵ سال کرده است.
این کارگران با بیان اینکه این واحد هم اکنون ۱۶۰ کارگر دارد، ادامه داد: در حال حاضر سایر کارگران که قرارداد آنها یک الی دو ماهه تمدید می‌شود، نگران امنیت شغلی خود شده‌اند. به نقل از کارگران این کارخانه گفته می‌شود: این واحد تولیدکننده قطعات خودرو بعد از گذشت ماه‌ها از تحویل محصولات سفارشی به خودروسازان، هنوز نتوانسته است مطالبات خود را از این تولیدکنندگان دریافت کند.
این منابع کارگری از تلاش همکاران تعدیل شده خود برای دریافت مقرری بیمه بیکاری و بازگشت به کار خبر دادند. آنان با ابراز نگرلانی از وضعیت بیکاری خود گفتند: بعد از سال‌ها کار در این کارخانه فرصت شغلی جدیدی برایمان وجود ندارد. با آنکه تعداد زیادی از ما کارگران مارلیک سان ماهانه مبلغ زیادی از دستمزد دریافتی خود را بابت اجاره بهای مسکن پرداخت می‌کنیم در حال حاضر به دلیل بیکاری جدا از آنکه در وضعیت بدی از لحاظ معیشتی قرار خواهیم گرفت امکان پرداخت اجاره خانه‌هایمان را نداریم.
آنها با بیان اینکه مسئولان با پیگیری خود می‌توانند کارگران بیکار شده را به کار سابق‌شان بازگردانند، در خاتمه گفتند: در صورتی که حداقل بخشی از طلب‌های مالی شرکت مارلیک سان از سوی دو خودروساز پرداخت شود کارفرمای این کارخانه قادر خواهد بود مجددا کارگران بیکار شده را به کار بازگرداند.
به گفته کارگران این کارخانه، پیش از این کارگران در سه شیفت کاری حاضر می‌شدند اما با تعدیل این تعداد نیروی کار در حال حاضر تعداد شیفت‌های کارخانه به یک شیفت تقلیل یافته است. دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین نیز در ارتباط با اخراج کارگران مارلیک سان به ایلنا گفت: شرکت مارلیک سان قزوین، تولیدکننده قطعات خودرو، به علت مشکلات مالی مجبور شده اخیرا گروهی از کارگران قراردادی خود را با اتمام قرارداد کار تعدیل کند.
عیدعلی کریمی با بیان اینکه مسئولان با پیگیری خود می‌توانند از تعدیل کارگران این واحد تولیدی جلوگیری کنند، اظهار داشت: با حمایت نمایندگان مجلس و رسانه‌ها و دیگر مسئولان مشکلات این کارگران سریع‌تر حل می‌شود، چراکه بسیاری از این کارگران بیکار شده یا مستاجرند یا فرزندان دانشجو دارند و این مشکل غیرمترقبه مسایل خانوادگی آنان را پیچیده کرده است. گفتنی است خبرنگار ایلنا تا لحظه ارسال این خبر موفق به تماس با کارفرمای کارخانه مارلیک سان نشد.

---------------------

گزارش ایلنا از دیدار با کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران؛

ثروتی که با سوءمدیریت به باد رفت / قلب‌ تپنده فولاد کشور هنوز خوب کار نمی‌کند

به گزارش خبرنگار ایلنا، اقامتگاه‌مان در کیانپارس اهواز است؛ منطقه‌ای پر از مراکز خرید و ساختمان‌های سر به فلک کشیده و بی‌شباهت به بسیاری دیگر از بخش‌های شهر. از آنجا تا محل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران - که بیشتر به فولاد اهواز مشهور است _ بیست دقیقه‌ای راه است. هوا مه‌آلود است و جز فواصل نزدیک، جایی را نمی‌توان دید اما همین مساله هم مانع از دیدن خانه‌ها و محله‌های حاشیه شهر نمی‌شود؛ فضاهایی که بیشتر چهره‌ای روستایی دارند با رنگ و نمای محرومیت.
در ادامه، به خیابانی می‌رسیم که دیوارهای گروه ملی صنعتی فولاد ایران در آن نمایان می‌شود. اینجا یکی از مهم‌ترین قلب‌های تپنده صنعت فولاد کشور است. علاوه بر گروه ملی، شرکت فولاد کاویان که آن نیز از جمله مهم‌ترین صنایع فولاد کشور است، در طرف دیگر خیابان خودنمایی می‌کند.
در تارنمای رسمی شرکت درباره تاریخچه گروه ملی صنعتی فولاد ایران یا همان فولاد اهواز می‌خوانیم: "در سال ۱۳۴۲، نخستین کارخانه نورد فولاد کشور به منظور تولید انواع میل‌گرد ساده، آج‌دار و نبشی، در شهر اهواز تاسیس گردید.
خطوط تولیدی با نصب تجهیزات و مونتاژ ماشین‌آلات با ظرفیت سالیانه ۶۵ هزار تن، در سال ۱۳۴۶ راه‌اندازی و به تدریج سایر کارگاه‌ها و فرایندها به آن افزوده شد. پس از انقلاب باشکوه اسلامی، این مجموعه‌ صنعتی با داشتن خطوط و محصولات متنوعی از فرایندهای نورد و فولادسازی به نام گروه ملی صنعتی فولاد ایران نام‌گذاری شد.
با اجرای طرح‌های توسعه و بازسازی خطوط تولید طی سال‌های ۱۳۷۱، ۱۳۸۳و ۱۳۸۵ ظرفیت تولید افزایش و کیفیت محصول، سیستم‌های بهره‌برداری و کنترل تولید ارتقاء یافت. اکنون این مجتمع عظیم با ظرفیت سالیانه ۱,۴۳۵,۰۰۰ تن فرآورده‌های فولادی و ۴۳۰,۰۰۰ تن شمش فولادی ضمن تأمین بخش عمده‌ای از نیازهای کشور، یکی از صادرکنندگان مهم محصولات فولادی می‌باشد."
در همین وبسایت نام بخش‌های مختلف شرکت آمده که بدین شرح هستند: کارخانه فولادسازی، کارخانه نورد کوثر، کارخانه‌های نورد میل‌گرد و مفتول، کارخانه نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌سازی و کارخانه ماشین‌سازی.
با بازداشت مه‌آفرید امیرخسروی در سال ۱۳۹۰ که در مقام مدیرعاملی شرکت قرار داشت و به بخش خصوصی تعلق داشت، مشکلات و چالش‌های پیش‌روی این قطب مهم تولید محصولات فولادی کشور، آغاز شد. مسائلی که تا همین اواخر هم ادامه داشته و بازداشت‌های گسترده تعدادی از کارگران معترض به وضعیت نابسامان تولید شرکت و مداخله مجلس‌نشینان و برخی مسئولان و مقامات منطقه‌ای را به همراه داشته است. به‌علاوه، اعتراضات کارگران این شرکت تاثیر قابل توجی بر افکار عمومی کشور داشته و حتی موجب همراهی و حمایت برخی چهره‌های هنری شده است که تازه‌ترینش مهدی یراحی (خواننده پاپ) بود که با پوشیدن لباس فرم کارگران از آنها حمایت کرد.‌
بعد از ورود به محوطه شرکت، با هدایت روابط عمومی وارد محوطه فولاد می‌شویم. گفته می‌شود وسعت زمین این شرکت نزدیک به ۲۶۰ هکتار است. عظمت و قدمت بخش‌های مختلف شرکت و پیچیدگی ماشین‌آلاتشان هر بیننده‌ای را به تحسین وامی‌دارد. گرچه بسیاری از این دستگاه‌ها ممکن است وارداتی باشند اما نمی‌توان منکر این شد که این دست‌ها و فکر کارگران و متخصصان توانمند ایرانی است که آنها را به اطاعت واداشته و به مسیر تولیدشان ‌افکنده است.
شرکت چند روزی بیشتر نیست که راه افتاده به همین دلیل تعداد بسیار کمی از کارگران را می‌بینیم. هنوز برخی بخش‌های شرکت به‌طور کامل آغاز به کار نکرده‌اند. ما را به بخش لوله‌سازی می‌برند. در اینجا تعدادی از کارگران در یک اتاقک فرمان نشسته‌اند. بیرون از اتاق یک کوره وجود دارد که هر چند دقیقه یک‌بار گداختگی آن افزون‌تر شده، و سپس رو به آرامش می‌گذارد. گرمای کوره بر سرمای محیط غلبه دارد. کارمند روابط عمومی شرکت می‌گوید: فکر کنید در این هوا که گرما را در مجاورت این کوره حس می‌کنید، در هرم گرمای تابستان، در دمای نزدیک به ۶۰ درجه، کارگران چه شرایط سخت و طاقت‌فرسایی را باید به جان خریده، تا در نزدیکی آن کار کنند.
تصورش برای همچون من که تجربه زندگی و کار در چنین محیطی را نداشته‌ام، بسیار سخت است.
وارد اتاقک فرمان می‌شویم. کارگران را با دستانی ستبر و هیبتی جدی و مستحکم، اما با لبخندهایی زیبا و رویی گشاده می‌یابم. صمیمیت کارگران ترغیبم می‌کند که سریع و بدون فوت وقت گفتگو پیرامون مشکلات و مطالباتشان را آغاز کنم. یکی از آنها که مشخص است از لحاظ سن و تخصص در جایگاهی نسبتا بالاتر از دیگران قرار دارد، صحبتش را با اشاره به زمان خصوصی‌شدن شرکت از سال ۱۳۸۸ و واگذاری آن به مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا (مه‌آفرید امیرخسروی) آغاز می‌کند.
او و دیگر حاضران در اتاق فرمان از دوران مدیریت مه‌آفرید امیرخسروی به خوبی یاد می‌کنند. به گفته آنها؛ شرکت نظم بسیار خوبی پیدا کرده بود. مه‌آفرید برای پرسنل اعتبار زیادی قائل بود. کارگران در آن زمان از حالت پیمانکاری درآمده، رتبه‌شان ارتقا یافت. این امر موجب یکدست شدن پرسنل شرکت شده بود. همچنین حقوق و مزایا بهتر شده، مرتبا هم پاداش داده می‌شد.
مثال‌هایی می‌زنند که نمایانگر آرزوهایی بزرگ، اما بربادرفته و تداوم نیافته است از جمله اینکه امیرخسروی در اوج تحریم‌ها با صرف هزینه بسیار قطعه‌ای را برای شرکت خریداری کرد که نمونه آن فقط در چندجای دنیا وجود دارد. قطعه‌ای که اگر تامین نمی‌شد لوله‌سازی از کار می‌افتاد. وی حتی قصد داشت با کشیدن یک خط آهن، شرکت را به یک بندر دریایی متصل سازد.
بعد صحبت به بعد از اعدام وی (۳ خرداد ۱۳۹۳) کشیده می‌شود. می‌گویند خانواده امیرخسروی تا ۴۸ ساعت بعد از اعدامش با تمام پرسنل تسویه حساب کرده و به هیچکس کمتر از حقش ندادند که هیچ، حتی اضافه هم دادند. با صدایی خسته گفته‌هایشان را پی می‌گیرند: بعد از آن شرکت به زیر بدهی رفت. از جیب خوردیم. تولیداتمان کاهش یافت. به تدریج معوقات دستمزد شروع شد. تاکید دارند که اعتراضات اولیه به دستمزدهای معوق بود. اما اکنون مساله حقوق نیست چراکه الان معوقات به‌روز، و پرداخت شده است.
صحبتشان به مدیرعامل کنونی گروه ملی صنعتی فولاد ایران (کسری غفوری) می‌رسد و می‌گویند: بعد از آمدن وی، به شرکت جانی تازه دمیده شده، و مسیر مثبتی در پیش گرفته شد. طی حدود شش ماهی که از مدیریت دکتر غفوری می‌گذرد، صداقتش؛ کارگران را جذب خود کرده است.
با این‌حال، به این موضوع هم اشاره می‌کنند که طی این مدت قرار بوده حدود ۴۰ هزار تن مواد اولیه از صنایع فولاد (شرکت فولاد خوزستان) به صورت ماهانه به شرکت بیاید اما تاکنون در حدود ۸ الی ۹ هزار تن تامین شده، آن هم بعد از اعتراضات کارگران. تقریبا متفق‌القول هستند که اگر مواد اولیه شرکت تامین شود تولید خواهند کرد و مشکلی نخواهد بود.
یکی از آنها که جوان‌تر است، حرارت کلامش همه را به سکوت وا می‌دارد و می‌گوید: اگر شمش نباشد گناه من چیست؟ طی این مدت ۱۵۰۰ تن لوله فروخته شد که از طریق آن دو ماه حقوق من پرداخت شد. ما کارگران انتظار داریم که مدیرعامل مجموعه متن قرارداد با صنایع فولاد برای تامین مواد اولیه را در رسانه‌ها نشان دهند. ما اکنون تحت فشار و استرس هستیم. ضمانتی برای ما وجود ندارد که مثلا تا ده الی بیست روز دیگر فولاد خوزستان، مواد اولیه به گروه ملی فولاد بدهد. اگر مدیریت مجموعه می‌خواهد کارگران تحت فشار نباشند باید در آنها ایجاد اطمینان از قرارداد با فولاد خوزستان بکنند. اصلا معلوم نیست که چه اتفاقی افتاده که مواد اولیه برای گروه ملی نمی‌آید؟ آیا خدا راضی می‌شود که این بخش با این عظمت و قدرت تولید ۱۰ ساعت بخوابد فقط به خاطر نبود مواد اولیه؟
به اینجای بحث که می‌رسیم، کارگران یکصدا از مدیریت بانک ملی ابراز نارضایتی می‌کنند و می‌گویند: ۹۹ درصد مشکلات به‌خاطر بانک ملی و عدم تامین نقدینگی از سوی آن نهاد بزرگ مالی است. طرح مطالبه می‌کنند و اظهار می‌دارند: اینجا باید زیرنظر دولت اداره شود.
بعد از این، کارگران همگی به مشکل دیگر شرکت یعنی نبود قطعات ماشین‌آلات اشاره می‌کنند. دوباره صحبت‌هایشان رنگ حسرت به خود می‌گیرد و می‌گویند: فناوری موجود در بخش لوله‌سازی را ابتدا ژاپن و بعدا ایران داشت. زمان نصب و احداث دستگاه‌های این بخش، گفته می‌شد این سیستم قرار است ۹۹ سال کار کند. اما هنوز ۴ دهه نگذشته که دچار مشکل شده و این مساله نه به خاطر ایراد دستگاه‌ها، بلکه به خاطر تامین نشدن قطعات است.
با اطمینان خاطر بر این نکته تاکید می‌کنند که همین یک بخش اگر خوب کار کند، می‌تواند آنقدر درآمدزایی کند که دستمزد ۳۰۰۰ کارگر مجموعه را فراهم آورد و این جدا از بخش کوثر است که باتوجه به عظمتش به تنهایی روی دست تمام شرکت‌های ایرانی زده است.
در خصوص هزینه‌ای که باید صورت گیرد، اشاره‌شان به بخش ذوب است که محمدرضا حسین‌زاده (مدیرعامل بانک ملی ایران) نیز قبلا در گفتگو با ایلنا به آن اشاره کرده بود. می‌گویند: اکنون بیشترین هزینه‌ برای شرکت باید برای بخش ذوب انجام شود.
فرصتی پیش می‌آید تا درباره دوران مدیریت یکی دیگر از کارفرمایان بخش خصوصی مجموعه گفتگو کنیم: عبدالرضا موسوی، سرمایه‌داری بزرگ در عرصه مسافربری و گردشگری که با خرید این شرکت از بانک ملی، از انتهای آبان سال گذشته تا ابتدای تیرماه سال جاری مدیریت آن را برعهده داشت اما در انتها به دلیل مشکلات فراوان، ناگزیر از واگذاری مجدد آن به بانک ملی شد. به قول کارگران؛ اینجا را به کسی واگذار کردند که هیچگونه آشنایی و تجربه مدیریتی در این حوزه را نداشت و اصلا مال این کار نبود. طرز برخورد موسوی و نیروهای همراهش در فضای مجازی، نشان‌دهنده بی‌اطلاعی‌شان از اجزای فنی شرکت و حساسیت‌های محیط کار گروه ملی بود. با این وجود، اگر مشکلی در نتیجه اقدامات آنها یش می‌آمد بازهم می‌گفتند مقصر کارگران هستند. آخر چرا و کجا کارگرها مقصر هستند؟
آنها سپس در ادامه تاکید می‌کنند که ما چهارسال است درگیر مشکلات هستیم. تنها راهش این است بیایند و اعتباری دهند تا مواد اولیه این شرکت تامین شده و چرخه تولید راه بیفتد.
کارگران اذعان می‌دارند همین حقوقی هم که اکنون دکتر غفوری به کارکنانش می‌دهد از محل فروش محصولات شرکت است. یکی از آنها ضمن انتقاد از این رویکرد که می‌گوید کارگران با کارشکنی اجازه خروج ماشین‌های حامل تولیدات شرکت را نمی‌دادند، می‌گوید: منی که اکنون گیر حقوق و زندگی‌ام هستم، چرا نباید بگذارم ماشین به داخل شرکت آمده، تولیدات را بارکرده، و برای فروش در بازار عرضه کند؟
می‌گویند: این شرکت روزی ۱۰-۱۱ هزار خانوار را نان می‌داد. اکنون حداقل ۶۰ الی ۷۰ درصد آن بازدهی را می‌تواند داشته باشد. حیف هست که این همه ثروت به خاطر سوءمدیریت از بین برود. به‌خدا ما هم از این وضع خسته شده‌ایم. کارد به استخوانمان رسیده است. آخر اگر وضعیت معیشتی ما حل شده باشد، برای چه باید هر روز اعتصاب و اعتراض کنیم؟
جالب آنکه آنها مرتب بر حسن نیت مدیرعامل فعلی شرکت تاکید دارند. با این‌حال، در پایان و در هنگام خداحافظی، یکی از آنها به آهستگی در گوشم می‌گوید: ما به حساب گروکشی‌ای که از طریق بازداشت‌ خودمان و دوستانمان از ما صورت گرفته، به کار بازگشته‌ایم.
با کارگران خداحافظی کرده، و به برخی دیگر بخش‌های شرکت سر می‌زنیم. عجیب به نظر می‌رسد که بخش‌های مختلف کارخانه‌ای که این روزها مشغول به کار شده چرا تا این اندازه سوت و کور است. این را به حساب ورود یک خبرنگار می‌گذارم و به اتفاقا همراهانم به سوله‌ای می‌رویم که در آن تولیدات شرکت قرار دارند. یکی از کارگران با اشاره به اعتبار و اهمیت این مجموعه می‌گوید: فولاد اهواز به نوعی یک برند معتبر و مشهور نه تنها در کشور، بلکه در سطح منطقه است. متاسفانه برخی از این مساله و مشکلات شرکت طی چندسال اخیر، سوءاستفاده کرده و به نام فولاد اهواز محصولاتشان را در بازار عرضه می‌کنند.
به کارخانه نورد تیرآهن می‌رویم که به قول روابط عمومی، بعد ازحدود یازده ماه در حال بیدار شدن از خواب زمستانی است و قرار است نویدبخش تولید باشد. در مجموع، تعداد بسیار قلیلی کارگر را می‌بینیم. علت را می‌پرسیم که در جواب آن، می‌گویند که کارگران در حال صرف نهار هستند و برای همین در فضا چندان دیده نمی‌شوند.
در مقابل کارخانه نورد تیرآهن، شمش‌هایی گذاشته شده که قرار است به عنوان مواد اولیه برای تولید به کار گرفته شود. با یکی از کارگران سر صحبت را باز می‌کنم. از گذشته شرکت می‌پرسم. جواب جالبی می‌دهد؛ می‌گوید: مشکلات این شرکت از زمان سپردن آن به بخش خصوصی (امیرمنصور آریا و بعدا هم دیگران) آغاز شد. پیش‌تر در زمانی که شرکت دولتی بود، از چنان تولیدی برخوردار بود که ماشین‌های حمل بار چند ساعت و چندکیلومتر را می‌بایست در صف به انتظار بایستند تا نوبت بارگیری‌شان شود.
محمد رحمان‌زاده هروی در کتاب نگاهی به اقتصاد سیاسی ایران (از دهه ۱۳۴۰ الی ۱۳۹۵) در توصیف گروه ملی صنعتی فولاد ایران می‌نویسد: "سال‌های دهه ۱۳۶۰ بهترین سال‌های پویایی گروه ملی صنعت فولاد بوده، و بیش از ۱۷۰۰۰ نفر در آن کار می‌کردند".
با توجه به گزاره بالا و ناکارآمدی بخش خصوصی در ایران، اینکه کارگران معتقد باشند گروه ملی صنعتی فولاد ایران باید تحت نظر دولت اداره شود چندان هم بیراه نیست. آنها تاکنون تنها تجربه دومدل مدیریتی را داشته‌اند: دولتی و خصوصی، که دولتی توانسته تاثیرات بهتری را برجای بگذارد.
مساله دیگری که باید به آن توجه کرد و در صحبت‌های کارگران پیرامون موضوع تعمیر قطعات ماشین‌آلات، بدان اشاره شد، این است که دستگاه‌های این مجموعه از لحاظ فنی، هنوز جزو برترین‌ها در این عرصه محسوب می‌شوند. در این خصوص، محمد رحمان‌زاده هروی در همان کتاب می‌نویسد: "برخلاف سخنانی که شاید برای زدن توی سر مال از سر فرسودگی چنین شرکت‌هایی به‌میان می‌آید، گزافه نیست بگوییم که گروه ملی صنعتی فولاد ایران و بنگاه‌های همانند آن، هنوز هم جزو بهترین بنگاه‌های تولیدی خاورمیانه هستند و در بهترین حالت، ناتوانی و نابسامانی در ساختار مدیریتی است که کار را بدینجا رسانده است".
بدیهی‌ست که عرصه تولید و صنعت، به لحاظ قدرت شگفت‌آور خلق ارزش مولدی که در خود دارد، بی‌شک به متولی و یا متولیانی نیاز دارد که بتوانند دغدغه‌های آن را به خوبی درک کرده، و از پس چالش‌های آن برآیند. این مهم نیازمند مشارکت مستقیم تمام دست‌اندرکاران عرصه تولید در یک مجموعه بزرگ مثل گروه ملی صنعتی فولاد ایران است. در این میان، سیستم حاکمیتی نیز با نظارت کارآمد و سالم، می‌بایستی از حقوق تولیدگران حراست نموده و آنها را به صاحبان سرمایه‌های مالی نسپرد. گزارش: علی رفاهی

---------------------

شنبه ٨ دی ۱۳۹۷ - ۲۹ دسامبر ۲۰۱٨

ادامه پیگیری‌ها برای آزادی ۷ کارگر بازداشتی فولاد اهواز/ پرونده بهزاد علیخانی در حال رسیدگی‌ست

محمدعلی جداری فروغی (وکیل برخی کارگران گروه ملی فولاد ایران) در تماس با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با آزادی 7 کارگر بازداشتی این مجتمع گفت: تا این لحظه هنوز هیچیک از این کارگران آزاد نشده‌اند. وی با تاکید بر قانونی و صنفی بودن خواسته‌های کارگران گروه ملی فولاد افزود: مشکلات این کارگران باید با تعامل سازنده و گفتگو حل شود. امیدوارم شرایط آزادی آنان هرچه سریعتر فراهم شود.
این وکیل دادگستری در ادامه به وضعیت یکی از موکلان خود، بهزاد علیخانی، پرداخت و گفت: روز گذشته با خانواده‌ی این کارگر بازداشتیِ فولاد اهواز ملاقات و گفتگو داشتم و قرار شد امروز (هشتم دی ماه) خانواده به دادسرا مراجعه کنند. در مراجعات این خانواده به آنها گفته شده پرونده علیخانی در حال حاضر در حال رسیدگی است و پس از پایان رسیدگی، در مورد آزادی ایشان تصمیم‌گیری خواهد شد.
جداری فروغی با تاکید مجدد بر وعده‌های مقامات، مسئولان و نمایندگان مجلس، خواستار آزادی سریعتر 7 کارگر بازداشتی فولاد اهواز شد و اظهار داشت: خانواده‌های کارگران بازداشتی نگران هستند و امیدوارم به نگرانی این خانواده‌ها به سرعت خاتمه داده شود.
در جریان تجمعات کارگران گروه ملی فولاد ایران، بیش از 28 کارگر بازداشت شدند که همه آنها به جز 7 نفر، با قید کفالت آزاد شده‌اند.

---------------------

تجمع خانواده‌های کارگران بازداشتی فولاد اهواز مقابل استانداری/چرا نامه آزادی هفت نفر امضا نمی‌شود؟!

به گزارش خبرنگار ایلنا، خانواده‌های هفت کارگر بازداشتی گروه ملی فولاد در اعتراض به آزاد نشدن بازداشتی‌ها مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
معترضان می‌گویند چهارده روز از بازداشت عزیزانمان گذشته اما هنوز هیچ خبری از آزادی نیست. در تجمع امروز، علاوه بر خانواده‌ی هفت کارگر، جمعی از کارگران فولاد نیز شرکت داشتند.
در جریان تجمعات کارگران گروه ملی فولاد ایران، بیش از بیست و هشت کارگر بازداشت شدند که همه آنها به جز هفت نفر با قرار کفالت آزاد شدند.

---------------------

کارگران کارخانه لبنی پالود پنج ماه مزد معوقه طلبکارند

به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی کارگران در کارخانه لبنی پالود گفتند: کارخانه پالود واقع در شهرک صنعتی خیام نیشابور که در زمینه تولید انواع محصولات لبنی فعالیت دارد، دست‌کم ۵ ماه مزد معوقه به کارگران خود بدهکار است.
به ادعای این کارگران، کارفرمای پالود به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع حقوق کارگران و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد. این تاخیر و تعلل چند ماهه، کارگران را از نظر معیشتی و روحی در وضعیت نامطلوبی قرار داده است.
به گفته کارگران این واحد صنعتی، در کارخانه پالود حدود ۱۸۰ کارگر مشغول کارند که وضعیت موجود موجب نارضایتی آنان شده است. وضعیت پیش آمده درحالی‌ست که شائبه تعدیل تعدادی از نیروی کار این کارخانه قوت گرفته و کارگران نگرانند که مبادا با اتمام قرارداد کارشان کارفرما آنها را از کار بیکار کند.
بر پایه اطلاعاتی که کارگران پالود در اختیار ایلنا قرار داده‌اند، مدیران این کارخانه از چند سال قبل مرتبا از کمبود منابع مالی و شرایط نامناسب تولید شکایت داشته‌اند.

---------------------

فعالیت کارخانه «ثانی الکتریک» نیشابور متوقف شد/بیکاری دست‌کم ۳۵ کارگر

به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی منابع کارگری در کارخانه ثانی الکتریک گفتند: این واحد تولیدی که در زمینه تولید قطعات محصولات برقی فعالیت دارد، از ابتدای دی ماه سال جاری به دلیل مشکلاتی که در زمینه تولید دارد، تعطیل شده و تمامی کارگران آن هم‌اکنون بیکار شده‌اند.
این کارگران که به صورت میانگین ۱۵ سال سابقه کار دارند، درباره وضعیت کاری خود گفتند: در مجموع ۳۵ تا ۴۰ کارگر این واحد تولیدی هم‌اکنون وضعیت مشخصی ندارند و قرار است برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شوند.
محمد عمارلو (دبیر خانه کارگرنیشابور) با تایید خبر تعدیل کارگران کارخانه «ثانی الکتریک» به ایلنا گفت: در حال حاضر فعالیت تولیدی این واحد متوقف شده و قرار است کارگران برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شوند.
طبق اظهارات عمارلو، عمده‌ترین مشکل این واحد تولیدی تامین نشدن مواد اولیه تولید است به همین دلیل طی ماهای کذشته کارفرما به دلیل تامین نشدن مواد اولیه، اقدام به متوقف کردن تولید می‌کرده است.

---------------------

تجمع بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد/ پاداش بازنشستگی پرداخت نشد

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (هشتم دی ماه) بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود تجمع کردند.
این بازنشستگان می‌گویند: پاداش پایان خدمت برای عده زیادی از بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی پرداخت نشده است.
بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خواستار پرداخت به موقعِ پاداش پایان خدمت خود شدند. این بازنشستگان می‌گویند: اگر پاداش پایان خدمت را همان زمان بازنشستگی پرداخت کنند، می‌توانیم با آن برای آینده خود و فرزندانمان سرمایه‌گذاری کنیم؛ اما وقتی این مبلغ را با ماه‌ها و حتی سال‌ها تاخیر می‌پردازند، دیگر برای ما فایده‌ای ندارد چون پول، ارزش خود را مدام از دست می‌دهد. این بازنشستگان خواستار پاسخگویی مقامات وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شدند.

---------------------

حذفِ "حداقل مزد" مرگِ طبقه کارگر ایرانی‌ست

زنانی که با ۴۰۰ هزار تومان روزی ده ساعت کار می‌کنند

به گزارش خبرنگار ایلنا، هر زمان اوضاع اقتصاد به سمت وخامت و رکود می‌رود، کارگران و حقوق آنها مورد حمله قرار می‌گیرد. حال نیز تلاش‌هایی برای سرکوب حداقل دستمزد کلید خورده است. تلاش‌هایی که با نقش و نگارهایی به ظاهر دلپذیر مانند «شرایط توافقی کار» آذین بسته شده ولی در پنهان عده‌ای به دنبال گسترش فقر و بی‌عدالتی هستند. آیا «حداقل دستمزد» قرار است به سرنوشت «امنیت شغلی» دچار شود؟ کاظم فرج‌اللهی (فعال کارگری مستقل) در این رابطه می‌گوید: ریشه این نوع تلاش‌ها در یک موسسه خیریه خلاصه نمی‌شود. منشا اصلی این نوع نگاه‌ها و حرکت‌ها، در «ارزان‌سازی نیروی کار» و «مقررات‌زدایی از بازار کار» نهفته است. عرصه روابط کار همه جا مورد هجوم قرار گرفته است. رد پای این تلاش‌ها در سال‌های گذشته در اتاق بازرگانی و گروه‌های کارفرمایی شورای عالی کار قابل رویت است. در اتاق بازرگانی به صراحت از لزوم ارزان‌سازی نیروی کار صحبت می‌شود. می‌گویند نیروی کار باید ارزان‌تر شود تا اقتصاد رونق بگیرد؛ حتی برخی از مشاوران اقتصادی دولت همواره تاکید داشته‌اند که در این زمانه‌ی بحران‌های اقتصادی نباید مزد کارگر افزایش پیدا کند.
وی ادامه می‌دهد: سیاست‌های نئولیبرالیستی سرمایه‌داری بر ارزان‌سازی نیروی کار و سرکوب هرچه بیشتر دستمزد تاکید دارد.
فرج‌اللهی به پیگیری این طرح در مجلس شورای اسلامی می‌پردازد و می‌گوید: برخی نمایندگان مجلس که با خرج هزینه‌های میلیاردی، کرسی‌های خانه ملت را تصاحب کرده‌اند، نماینده‌ی طبقه‌ی کارگر نیستند و حتی دغدغه دستمزد کارگر و تامین زندگی نیروی کار برای آنها مطرح نیست. در این بستر است که ما می‌بینیم علیرغم تورم تقریباً صد درصدی که به سبد کالاهای مورد نیاز کارگران وارد شده است و دو یا سه برابر شدن قیمت اقلام ضروری خانوار، وزارت کار از برگزاری جلسات ترمیم دستمزد خودداری می‌کند و زمان را به دفع‌الوقت می‌گذراند تا به اسفند ماه و مذاکرات عرفی آخر سال برسیم و این تعلل، جای تاسف بسیار دارد.

نمی‌خواهند «واقعیت‌های معاشِ فرودستان» را بپذیرند

او با تاکید بر اینکه تعیین افزایش حقوق بیست درصدی برای کارمندان دولت در لایحه بودجه 98 می‌تواند پیش‌درآمدی بر مقابله با افزایش مزد عادلانه‌ی کارگران باشد، می‌افزاید: متاسفانه در مقابل تخریب سطح زندگی طبقه‌ی کارگر، سیاست انکار را در پیش گرفته‌اند و نمی‌خواهند «واقعیت‌های معاشِ فرودستان» را بپذیرند.
وی معتقد است؛ زمزمه‌های «مزد توافقی» و «اشتغال کارمزدی» در صورت غفلت می‌تواند به شرایطی مشابه از بین رفتن امنیت شغلی در ابتدای دهه 70 منجر شود.
فرج‌اللهی می‌افزاید: باتوجه به پراکندگی کارگران ایرانی و باتوجه به ناتوانی تشکل‌های رسمی کارگری برای مقابله و بسیج نیرو و فقدان قدرت چانه‌زنی جمعی طبقه‌ی کارگر، چنین احتمالی دور از انتظار نیست. در این شرایط، متاسفانه این امکان برای طرف مقابل وجود دارد که به هدف خود برسد؛ یا حداقل دستمزد را به کلی حذف کنند یا دستمزد منطقه‌ای را با نرخ‌های بسیار پایین عملی نمایند.

حذف حداقل دستمزد بستر مناسبی‌ست برای هر نوع اجحاف و استثمار

وی اخطار می‌دهد: حذف حداقل دستمزد بستر مناسبی‌ست برای هر نوع اجحاف و استثمار؛ همین الان که حداقل دستمزد را به صورت یک الزامِ یکسان و سراسری در اختیار داریم، بازهم شاهد استثمار و بیگاری نیروی کار هستیم چه برسد به روزی که این الزام برداشته شود. این فعال کارگری به عنوان یک نمونه از استثمار نیروی کار، به زنان فروشنده‌ی شاغل در فروشگاه‌های سراسر کشور اشاره می‌کند که با دستمزد 400-500 هزار تومانی و بدون برخورداری از بیمه، روزی ده ساعت کار می‌کنند. فرج‌اللهی «تحقق حذفِ حداقل دستمزد» را مرگ طبقه‌ی کارگر ایرانی می‌داند و تاکید می‌کند: اگر خدای ناکرده روزی بتوانند به هدفشان برسند، وضع «فاجعه‌بار» خواهد شد و اگر تشکل‌های کارگری رسمی نخواهند در این زمینه، بیش از همیشه تحرک نشان دهند، خطر به مراتب جدی‌تر خواهد شد.

---------------------

تجمع کارگران شهرداری نیشابور در اعتراض به بازگشت پیمانکاران

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران خدماتی شهرداری نیشابور با برگزاری یک تجمع اعتراضی گفتند: از ابتدای ماه جاری، شهرداری نیشابور وضعیت استخدامی کارگران شاغل در بخش خدماتی این مجموعه را از حالت قرارداد مستقیم به پیمانکاری تغییر داده و در نتیجه امنیت شغلی همکاران ما در معرض تهدید قرار گرفته است.
این کارگران با بیان اینکه مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر نیشابور توجهی به مخالفت کارگران این مجموعه با حضور دوباره پیمانکاران نداشته‌اند، افزودند: این بی‌توجهی‌ها در حالی ادامه دارد که کارگران ناچار شدند طی روزهای چهارم، پنجم و ششم دی ماه اجتماع صنفی خود را مقابل ساختمان شهرداری برگزار کنند.
آنها با بیان این مطلب که با ادامه این روند به تجمعات اعتراضی خود در روزهای آینده ادامه می‌دهیم، عنوان کردند: مخالف تصمیم شهرداری برای تغییر رابطه استخدامی خود هستنیم. برخلاف ادعای مدیران شهری ورود پیمانکار باعث افزایش درآمد کارگران نمی‌شود و با باز شدن پای پیمانکاران در مجموعه شهرداری، وضعیت امنیت شغلی و معیشتی آنها بطور جدی آسیب‌پذیر خواهد شد.
آنها اظهار داشتند: پیش از این تجربه کار کردن برای پیمانکاران مختلف و بدحسابی‌های آنها را داشته‌ایم و برای همین از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.
آنها در خاتمه گفتند: به دنبال اعتراضات کارگران، کارگران بخش تنظیف و حمل زباله در روز گذشته از جمع‌آوری زباله‌های برخی مناطق شهر آنیشابورخودداری کردند.

---------------------

پنجشنبه ۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۷ دسامبر ۲۰۱٨

بیش از ده کارگر فولاد اهواز آزاد شدند

محمدعلی جداری فروغی (وکیل برخی از کارگران گروه ملی فولاد ایران) در تماس با خبرنگار ایلنا، از آزادی بیش از ده کارگر بازداشتی این مجتمع خبر داد.
وی گفت: عصر روز گذشته (پنجم دی) بیش از ده کارگر گروه ملی فولاد ایران با قرار کفالت آزاد شدند و هم اکنون فقط هفت کارگر این مجتمع در بازداشت به سر می‌برند. فروغی ابراز امیدواری کرد باقی کارگران نیز به زودی آزاد شوند.

---------------------

چهارشنبه ۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۶ دسامبر ۲۰۱٨

کارگران فولاد علیرغم وعده‌ها آزاد نشدند/ نگرانی خانواده‌های کارگران بازداشتی

محمدعلی جداری فروغی (وکیل برخی کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد ایران) در تماس با خبرنگار ایلنا، از آزاد نشدن کارگران بازداشتی خبر داد. وی گفت: علیرغم وعده‌های داده شده، امروز هیچ یک از کارگران بازداشتی آزاد نشدند. روز گذشته تنها یک کارگر با قرار کفالت آزاد شد، این در حالیست که روز گذشته، نامه آزادی ٨ کارگر امضا شده بود. وی با اشاره به دیدار نمایندگان کارگران گروه ملی فولاد با نمایندگان مجلس و وزارت کار گفت: با وجود همه‌ی وعده‌ها و دلگرمی‌ها اتفاق خاصی نیفتاده و هنوز بیش از ده کارگر این مجتمع در بازداشت به سر می‌برند. جداری فروغی در نهایت از نگرانی خانواده‌های کارگران بازداشتی خبر داد و افزود: خانواده‌های کارگران در تماس‌هایی که داشتند نسبت به وضعیت کارگران بازداشتی ابراز نگرانی کردند و خواستار عمل به وعده‌ها شدند.

---------------------

واژگونی مینی‌بوس کارگران در آمل/ ۱۶ نفر مصدوم شدند

به گزارش ایلنا، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد: بر اثر واژگونی یک دستگاه مینی بوس حامل کارگران در محور گلوگاه ۱۵ نفر مصدوم شدند. وی ادامه داد: مصدومان این حادثه پس از انجام اقدامات درمانی اولیه پیش بیمارستانی به بیمارستان‌های ثامن الائمه گلوگاه و شهدای بندر گز منتقل شدند.
وی تصریح کرد: در این حادثه ۱۶ نفر مصدوم شدند که یک نفر مرد و بقیه، خانم‌های ۲۰ تا ۴۸ ساله بودند.

---------------------

دومین روز از تجمع کارگران کشت و صنعت مغان/می‌ترسیم به سرنوشت کارگران هفت‌تپه دچار شویم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مغان از صبح امروز (5 دی ماه) در اعتراض به خصوصی‌سازی و حضور کارفرمای جدید در این مجتمع کشت و صنعت واقع در شهرستان پارس آباد مغان تجمع کردند. این درحالی‌ست که دو روز پیش (3 دی ماه) خانواده و اهالی مغان نیز در محل مهمانسرای شهرک آیت‌الله غفاری که محل اسکان مدیران و برخی پرسنل این واحد تولیدی است، تجمع اعتراض برگزار کردند.
مترضان می‌گویند: مجتمع کشت و صنعت مغان منبع درآمد غالب ساکنان پارس آباد بوده و زندگی عشایر به این واحد تولیدی وابسته است. آنان شکست‌های متعدد در خصوصی‌سازی واحدهای تولیدی سراسر کشور ازجمله هفت‌تپه را علت عمده نگرانی خود از واگذاری مجتمع به بخش خصوصی ‌می‌دانند.
دو روز است که با واگذاری مجتمع کشت و صنعت مغان به فردی که اکنون صاحب شرکت شیرین عسل تبریز است، کارگران این واحد کشاورزی بزرگ به تجمع دست زده‌اند که حدود 2 هزار پرسنل دارد.

---------------------

منتظر آزادی همکارانمان هستیم/ سرمایه‌داران نمی‌توانند کارگران را بازی دهند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران گروه ملی فولاد ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کردند که منتظر آزادی همکاران دربندشان هستند. این کارگران ضمن انتقاد از عملی نشدن وعده‌ها در ارتباط با آزادی کارگران، خواستار پاسخگویی استاندار و مقامات استانی شدند. آنها تاکید داشتند تا زمان آزادی همکاران خود دربند به مطالبه‌گری ادامه خواهند داد. آنها افزودند: سرمایه‌داران نمی‌توانند هر طور که بخواهند با کارگران رفتار کنند؛ چراکه کارگران چیزی فراتر از قانون نمی‌خواهند.

---------------------

یک نفر از کارگران گروه ملی فولاد آزاد شد/وعده وزیر کار برای تامین مواد اولیه

به گزارش خبرنگار ایلنا، ۶ کارگر گروه ملی فولاد ایران روز گذشته (۴ دی ماه) در تهران با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، محمد شریعتمداری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، رضا رحمانی (وزیر صنعت، معدن و تجارت) و حسین کمالی (دبیرکل حزب اسلامی کار) دیدار کردند.
این کارگران گفتند: بعدظهر دیروز (۴ دی ماه) با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ملاقاتی داشتیم که طی این دیدار آزادی کارگران بازداشت شده را به عنوان اولین خواسته خود مطرح کرده و نسبت به آزادی قطره‌چکانی کارگران بازداشتی فولاد اهواز گلایه کردیم.
طبق اظهارات کارگران گروه ملی فولاد ایران؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت بازداشت‌شدگان از وزارتخانه‌های اطلاعات و دادگستری و وزارت کشور در روزهای آتی قول پیگیری دادند. به گفته ۶ کارگر گروه ملی فولاد ایران که ۴ نفر از آنان در روز دوم دیدارها به تهران آمده‌اند، آنان که با هزینه شخصی و به نمایندگی از جمعی از کارگران گروه ملی فولاد ایران آمده بودند؛ در جلسه‌ای جداگانه با محمد شریعتمداری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در محل این وزارتخانه دیدار کردند.
طی این دیدار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وعده پیگیری تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانه از طریق واحدهای صنعتی موجود در خوزستان را داد. این کارگران همچنین از دیدار غیررسمی روز گذشته (۴ دی ماه) با رضا رحمانی (وزیر صنعت، معدن و تجارت) خبر دادند که طی این ملاقات نیز مشکلاتی چون نقدینگی کارخانه گروه ملی فولاد ایران و کمبود مواد اولیه برای به کار افتادن تولید در این واحد صنعتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کارگران گروه ملی فولاد ایران اواخر شب گذشته نیز ملاقاتی با حسین کمالی (دبیر کل حزب اسلامی کار) داشتند که طی این دیدار کمالی به کارگران در خصوص وضعیت کارگران بازداشتی قول پیگیری داد.
کارگران در پایان از علیرضا محجوب (رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی) که در هماهنگی با مسئولان و تشکیل جلسه کارگران را همراهی کرد و پناه خوبی برای کارگران گروه ملی فولاد ایران بود، تشکر و قدردانی کردند.
آنها گفتند: روز گذشته یک نفر از کارگران بازداشتی آزادشده و امیدوار هستیم که با پیگیری‌های انجام شده کارگران با سرعت بیشتری آزاد شوند.

---------------------

تجمع اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی مقابل وزارت کار/ بلاتکلیفی ۳۶۰۰ هزار نفر

به گزارش خبرنگار ایلنا، تعدادی از اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی که در پروژه تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی عضویت دارند، در یک اجتماع صنفی از سراسر کشور در مقابل وزارت کار حضور یافتند.
یکی از معترضان در خصوص علت برپایی این تجمع صنفی گفت: تقریبا ۱۵ سال است که بعد از کش و قوس‌های فراوان با محرز شدن تخلفات اعضای هیات مدیره سابق تعاونی مسکن ایثار کارکنان جهاد کشاورزی با دستور قضایی؛ حکم تعلیق این اعضا را حدود ۴ ماه پیش گرفتیم تا اینکه مجمع عمومی جدید برگزار شد و اعضای هیات مدیره جدید به صورت قانونی انتخاب شدند.
به گفته وی، دلیل تعلیق اعضای هیات مدیره سابق این بود که چندین نفر از آنها در سال‌های گذشته به اتهام شرکت در کلاهبرداری، جعل و انتقال مال به غیر محکوم شده بودند. وی ادامه داد: ماجرا از آنجا آغاز می‌شود که بعد از گذشت چند روز از انتصاب اعضای هیات مدیره جدید، اعضای سابق با نفوذ در بدنه وزارت کار، مجمع عمومی برگزار شده را بدون اطلاع اعضا باطل کرده و مجددا بین خود مجمع عمومی برگزار کرده‌اند.
به گفته وی، تعاونی مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی ۳۶۰۰ عضو دارد که به برگزاری آخرین مجمع عمومی اعتراض دارند. برگزاری مجمع یاد شده کاملا غیرشفاف بود و به تبع نتیجه آن نیز غیرقابل پذیرش است.
این کارگر تصریح کرد: این تعاونی ۵ پروژه برای ساخت دارد که سه پروژه آن هنوز در حد زمین خالی باقی مانده است. بعد از گذشت چندین سال هنوز وضعیت ساخت سه پروژه رزکان، کیانمهر و سلطان‌آباد به دلیل تخلفات مالی اعضای هیات مدیره قبلی مشخص نیست و پروژه البرز والوند حدود ۱۱ سال است که همچنان نیمه‌کاره رها شده‌اند.
به گفته وی، در این بین فقط یک پروژه (الوند) با پیگیری هیات امنای تعاونی بدون دخالت اعضای هیات مدیره سابق نیمه کاره و بدون امکانات رفاهی به اعضا واگذار شده است. وی در خصوص بخش دیگری از تخلفات صورت گرفته، گفت؛ اعضای هیات مدیره سابق بیش از ۵۰ هزار متر زمین مرغوب و با جواز و تراکم را در سال ۸۵ و ۸۶ در منطقه ۲۲ تهران بدون اطلاع اعضا به فروش رسانده‌اند و اسناد مالی آن را تحویل نمی‌دهند.
این عضو تعاونی مسکن ایثار کارکنان جهاد کشاورزی افزود: برابر اسناد معتبری که موجود است اعضای هیات مدیره قبلی در زمان تصدی خود طبق قرارداد به تعهدات مالی خود عمل نکرده‌اند و چون توجیهی قانونی برای اتهامات وارده ندارند با این حال با مراجعه به وزارت کار و تجمع در مقابل ساختمان آن خواستار رسیدگی به این مشکلات و ایجاد یک تعاونی مستقل هستیم.

---------------------

دومین روز از تجمع خانواده‌های کارگران بازداشتی فولاد اهواز مقابل استانداری/ مسئولان پاسخگو باشند

به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز (4 دی ماه) خانواده‌های کارگران بازداشتی فولاد اهواز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
معترضان می‌گویند: قرار بود تا روز یکشنبه همه کارگران بازداشتی آزاد شوند اما هنوز تعدادی از آنها در بازداشت به سر می‌برند. حاضران در تجمعِ امروز، خواستار پاسخگویی استاندار و مقامات استانی شدند.
در جریان تجمعات کارگران گروه فولاد اهواز بیش از 28 کارگر بازداشت شدند. تاکنون حدود بیست نفر از این کارگران آزاد شده‌اند.

---------------------

خبرهای خوبی از اهواز در راه است/ قرار کفالت برای کارگران گروه ملی پذیرفته شد

محمدعلی جداری فروغی (وکیل برخی کارگران گروه ملی فولاد ایران) در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: خبرهای خوبی از اهواز در راه است. امروز قرار کفالت برای تعدادی از کارگران بازداشتی پذیرفته شده و مراحل آزادی آنها در حل طی شدن است.
وی با تاکید بر اینکه اطلاعات دریافتی از خانواده‌های کارگران بازداشتی امیدوارکننده است، افزود: امیدوارم ظرف امروز و فردا دیگر کارگران فولاد اهواز آزاد شوند.
این وکیل دادگستری افزود: از آنجاکه فردا (چهارشنبه) آخر هفته است، امیدواریم قبل از پایان ساعت کار اداری این آزادی صورت پذیرد. هم‌اکنون حدود ده کارگر گروه ملی فولاد ایران همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

---------------------

تجمع کارگران کشت و صنعت مغان/به خصوصی‌سازی معترضیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، جمعی از کارگران مجتمع کشت و صنعت مغان نسبت به خصوصی‌سازی مجتمع مقابل ساختمان اداره مرکزی تجمع اعتراضی برگزار کردند.
از قرار معلوم، پس از یک بار لغو اهلیت خریدار، اواخر آذر واگذاری مجدد مجتمع به صاحب کارخانه شیرین عسل تبریز انجام شد، این درحالی‌ست که روز گذشته (3 دی ماه) نیز اهالی مغان و کارگران این کارخانه در شهرک مغان که مهانسرای ویژه مدیران شرکت و محل زندگی بخشی از پرسنل شرکت است، تجمع کرده‌اند.
تجمع‌کنندگان می‌گویند: مجتمع کشت و صنعت مغان جزئی از آب و خاک مردم شهرستان پارس آباد مغان است و زندگی عشایر و اهالی این منطقه وابسته به این کارخانه است. پیش از این اهلیت خریدار اول این مجتمع کشت و صنعت لغو شده بود و کارگران نسبت به واگذاری مجدد این واحد تولیدی معترض هستند.
در تجمع امروز کارگران مجتمع کشت و صنعت مغان، فرماندار شهرستان پارس‌آباد حضور یافت و قول پیگیری به کارگران داد.
مجتمع کشت و صنعت مغان بیش از 2 هزار نفر پرسنل دارد؛ این درحالیست که 10 سال گذشته بیش از 5 هزار نفر به صورت مستقیم در این واحد تولیدی کار می‌کردند.

---------------------

تایید هفت سال و نیم حبس برای محمد حبیبی

حسین تاج (وکیل محمد حبیبی) در تماس با خبرنگار ایلنا، از تایید حکم هفت سال و نیم زندان موکلش خبر داد.
وی گفت: این رای در دادگاه تجدیدنظر صادر شده و در حال حاضر قطعی و لازم‌الاجراست.
تاج تاکید کرد: حکم صادره برای موکلش از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شده است و رای دادگاه تجدید نظر روز گذشته به من ابلاغ شده است. این وکیل دادگستری ابراز داشت: انتظار تایید این رای را نداشتیم و امیدوار بودیم که رای دادگاه بدوی شکسته شود.
تاج همچنین تاکید کرد که حقوق موکل خود را از همه مجاری قانونی دنبال خواهد کرد ازجمله اینکه از این رای به دیوان شکایت خواهد برد.
محمد حبیبی ۲۰ اردیبهشت ۹۷ در تجمعات فرهنگیان به مناسبت هفته معلم بازداشت و اول مرداد ماه ۹۷، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب محاکمه شد.

---------------------

۱۰۰ کارگر کارخانه مخازن تحت فشار «کاووش» بیکار شدند

به گزارش خبرنگار ایلنا، منابع کارگری در کارخانه مخازن تحت فشار «کاووش» از بیکاری حدود ۱۰۰ کارگر واحد سازنده مخازن تحت فشار «کاوش» (سانکا) واقع در شهر صنعتی البرز در قزوین به دلیل اتمام قرارداد کار خبر می‌دهند.
براساس این اطلاعات؛ حدود ۱۵۰ کارگر در این واحد مشغول به کار هستند اما از روز سه‌شنبه هفته گذشته شائبه تعدیل تعدادی از کارگران مطرح شد و در نهایت صبح امروز (۴ دی ماه) حدود ۱۰۰ نفر به دلیل پایان مدت قرارداد شغل خود را از دست دادند.
طبق اظهارات کارگران؛ هریک از این کارگران نزدیک به ۱۴ سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها در زمان اخراج خاتمه یافته است.
این کارگران با یادآوری اینکه هنوز نزدیک به ۵۰ کارگر در این دو واحد مشغول کارند، افزودند: این تعدیل‌ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و این نگرانی را به وجود آورده است که همکاران باقیمانده نیز به سرنوشتی مشابه مبتلا شوند.
بنا بر ادعای کارگران، مشکلات این کارخانه از زمان آغاز تحریم‌های اقتصادی شروع شده و از مدتها قبل این واحد برای تامین مواد اولیه تولید و فروش محصولات دچار مشکل شده است. براساس گزارش کارگران، باوجود بیکار شدن این ۱۰۰ کارگر قراردادی، هنوز آنان بابت سنوات‌شان طلبکارند.
به گفته این کارگران، پیش از این نیز حدود ۵۰ نفر از کارگران کارخانه با اتمام قرارداد کار تعدیل شده بودند.

---------------------

صدور قرار منع تعقیب برای کارگران معترض هفت‌تپه

به گزارش خبرنگار ایلنا، قرار منع تعقیب برای ۱۵ کارگر شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه صادر شد. اتهام کارگران اخلال در نظم عمومی از طریق تجمع غیرقانونی بود. این قرار از سوی شعبه دوم دادیاری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شوش صادر شد. به گفته‌ی فرزانه زیلابی (وکیل مدافع این کارگران) در قرار صادره به صراحت تجمع‌های صنفی مسالمت‌آمیز کارگران به رسمیت شناخته شده است.

---------------------

کارفرمای کارگران کیش چوب تغییر کرد/کارفرمای جدید حاضر به پرداخت مطالبات نیست

به گزارش خبرنگار ایلنا، به دنبال واگذاری مسئولیت کارخانه کیش چوب به یک کارفرمای جدید، شماری از کارگران این واحد صنعتی نگرانی خود را نسبت به آینده شغلی و دریافت مطالبات معوقه خود اعلام کردند. این کارگران گفتند: با طولانی‌تر شدن زمان تعطیلات و توقف فعالیت کارخانه کیش چوب، اخیرا این واحد تولیدکننده محصولات چوبی به یک کارفرمای جدید (شرکت گیتی پسند اصفهان) واگذار شده و تقریبا شروع به کار کرده است. کارگران این شرکت مدعی هستند که مالک جدید از اجرای ماده‌ی ۱۲قانون کار برای پرداخت مطالبات کارگران قدیمی سر باز می‌زند.
آنها درباره شرایط کنونی این مجموعه صنعتی گفتند: طبق ماده ۱۲قانون کار، کارفرما جدید باید تمام مطالبات گذشته کارگران را پرداخت کند. این مطالبات اعم از سنوات، سختی و زیان‌آور و مطالبات مالی و مزدی معوقه است اما شرکت جدید زیر بار نص قانون نمی‌رود.
این کارگران که نسبت به تاخیر در معوقات مزدی و همچنین تعیین تکلیف وضعیت کارخانه طی یکسال گذشته در مقابل کارخانه و مقابل نهادهای مختلف دولتی در جزیره کیش دست به اعتراض صنفی زده بودند، گفتند: حدود ۱۲۰ کارگر قدیمی کارخانه کیش چوب هستیم که ۸ تا ۱۲ ماه مطالبات مزدی عقب‌افتاده طلب داریم .مجموع مطالبات مزدی ما به حدود ۸ میلیارد تومان می‌رسد.
در عین حال این کارگران گفتند: شرایط جدیدی که کارفرمای جدید برای کارگران قدیمی کارخانه کیش چوب فراهم ساخته قابل قبول نیست به همین دلیل حدود ۷۰ نفر از کارگران حاضر به ادامه همکاری با کارخانه نیستند و برای قطع همکاری و دریافت مطالبات مزدی خود پافشاری دارند. این ۷۰ کارگر از تیر ماه سال جاری به اداره کار و خدمات اشتغال منطقه آزاد کیش شکایت کرده و اخیرا حکم مصادره اموال کارخانه را دریافت کرده‌اند.
کارگران کیش چوب با بیان اینکه تصور این بود که کارفرمای جدید به تعهدات خود در قبال پرداخت مطالبات مزدی کارگران عمل خواهد کرد، افزودند: وضعیت مالی کارگرانی که ماه‌هاست مزد دریافت نکرده‌اند مناسب نیست و آنان از تامین معاش خود ناتوان شده‌اند و این در حالی است که کارفرمای جدید زیر بار مسئولیت پرداخت مطالبات کارگران نمی‌رود.
کارگران کیش چوب افزودند: مسئولان بدون درنظر گرفتن شرایط زندگی آنها در مورد واگذاری این واحد صنعتی تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند که کاملا به زیان آنها و خانواده‌هایشان است. در عین حال حدود ۵۰ کارگری که در کارخانه باقیمانده‌اند به دلیل شرایط بد مالی ناچار به قبول همکاری با کارفرمای جدید شده‌اند.
کارگران در ادامه گفتند: اگرچه از شنیدن اخبار مربوط به واگذاری کارخانه کیش چوب و نیز بهبود وضعیت اقتصادی محل کارشان خرسند هستند اما تا این لحظه از جانب کارفرمای جدید در شرایط کاری کارگران قدیمی تغییری ایجاد نشده و آنها با همان شرایط قبلی ساعت و حجم کاری مشغولند.
این کارگران با بیان اینکه در حال حاضر مهمترین دغدغه آنها مسئله معوقات مزدی است که از کارفرمایان قبلی طلبکارند، افزودند: باتوجه به بازگشایی کارخانه امیدواریم که این مسئله نیز مرتفع شود.

---------------------

اخراج ۱۰۸ کارگر لوله‌سازی ماهشهر

به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته، 108 کارگر شاغل در لوله‌سازی ماهشهر در استان خوزستان به دلیل آنچه مشکلات مالی کارفرما عنوان شده، از کار بیکار شده‌اند.
از قرار معلوم، استانداری خوزستان به موضوع ورود کرده و قرار است کمیسیون کارگری استان به زودی تشکیل جلسه بدهد و اوضاع بحرانی کارگران لوله‌سازی ماهشهر را بررسی کند.
فرماندار ماهشهر نیز ضمن تایید اخراج این کارگران گفته است: این شرکت، ضمانت‌نامه‌ای نزد بانک تجارت دارد که در صورت تامین اعتبار از سوی این بانک تا حدودی می‌توان مشکل مالی شرکت لوله‌سازی ماهشهر را حل کرد.
کارگران لوله‌سازی می‌گویند: امیدواریم با تامین اعتبار لازم، مشکلات این شرکت حل شود و کارگران اخراجی به سر کار بازگردند.

---------------------

تجمع خانواده‌های کارگران بازداشتی فولاد اهواز/چرا به وعده‌ها عمل نمی‌شود؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (سوم دی ماه) خانواده‌های کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد ایران، مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
خواسته‌ی حاضران در تجمع، آزادی همه کارگران بازداشتی فولاد اهواز است.
معترضان می‌گویند: درحالیکه همه مسئولان از نماینده مجلس گرفته تا مقامات وزارت کار، وعده داده بودند همه کارگران بازداشتی تا روز یکشنبه آزاد می‌شوند اما هنوز تعدادی از کارگران در بازداشت به سر می‌برند. خانواده‌های کارگران، خواستار پاسخگویی مقامات استانداری و شورای تامین شدند.
در روزهای گذشته حدود 17 نفر از کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد ایران با قرار کفالت آزاد شدند؛ در جریان تجمعات کارگران گروه ملی، بیش از 28 کارگر معترض بازداشت شدند.

---------------------

سه نفر از همکارانمان امروز آزاد شدند/از طریق نمایندگان مجلس آزادی بقیه را مطالبه می‌کنیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، دو نفر از کارگران گروه ملی فولاد ایران امروز به تهران آمدند و برای رایزنی با نمایندگان مجلس به خانه ملت رفتند.
این نمایندگان گفتند: امروز با علیرضا محجوب (رئیس فراکسیون کارگری مجلس) دیدار داشتیم؛ در این دیدار اطلاعاتی در رابطه با مجتمع و مطالبات کارگران و همچننین وضعیت بازداشتی‌ها و خانواده‌های آنها به این نماینده مجلس ارائه نمودیم.
آنها با بیان اینکه قرار است نشست مفصلی فردا داشته باشیم، افزودند: عمده دلیل ما از سفر به تهران، پیگیری وضعیت همکاران بازداشتی‌مان است و جناب محجوب نیز وعده دادند که موضوع را در کمیسیون اجتماعی مجلس طرح و با وزرای مربوطه صحبت کنند؛ ایشان قول دادند که موضوع کارگران بازداشتی را دنبال کنند.
این کارگران همچنین از آزادی سه نفر از همکارانشان خبر دادند و گفتند: امروز سه کارگر دیگر آزاد شدند ولی هنوز بیش از ده کارگر در بازداشت به سر می‌برند؛ امیدواریم با پیگیری‌های رئیس فراکسیون کارگری مجلس، آنها نیز به سرعت آزاد شوند.
نمایندگان کارگران فولاد اهواز نسبت به وضعیت خانواده‌های بازداشتی‌ها ابراز نگرانی کردند و تاکید داشتند موضوع کارگران بازداشتی را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

---------------------

پاسخ منفی کارگران پروژه قطار شهری اهواز به پیشنهاد تسویه اجباری

منابع کارگری در پروژه قطار شهری اهواز به خبرنگار ایلنا گفتند: به دنبال اعتراض صنفی که از سه روز پیش توسط کارگران پیمانکاری پروژه قطار شهری اهواز در رابطه با پرداخت نشدن حدودا ۱۹ ماه مزد معوقه شروع شده بود، امروز کارفرما پیش‌شرط پرداخت مطالبات کارگران را تسویه حساب کامل آنان اعلام کرد.
کارگران با بیان اینکه این اقدام کارفرما یعنی گرفتن برگه تسویه حساب پیش از پرداخت مطالبات مزدی‌شان، غیرقانونی است، در ادامه گفتند: وضعیت موجود باعث شده تا کارگران بابت تامین آتیه شغلی خود احساس خطر کنند در نتیجه امروز کارگران تصمیم گرفتند تا درهای کارگاه را بازکنند.
آنها با بیان اینکه کارگران در پروژه قطار شهری اهواز مخالف تسویه حساب هستند، درباره دلایل مخالفت‌شان گفتند: اگر کارگران بدون دریافت مطالبات مزدی خود با کارفرمای شرکت کیسون تسویه حساب کنند جدا از آنکه شغل‌شان را از دست داده‌اند امکان پیگیری قانونی مطالبات‌شان را نیز نخواهند داشت.

---------------------

کارگران «بلبرینگ‌سازی» برای دومین روز تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، فعالان صنفی کارگری شهرتبریز با اعلام خبر اعتراض صنفی دوباره کارگران بلبرینگ‌سازی مقابل ورودی کارخانه گفتند: امروز دومین روزی است که کارگران بلبرینگ‌سازی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفی‌شان، دست به اعتراض صنفی زدند.
به گفتهٔ کارگران، آنان تا پرداخت نشدن حداقل بخشی از مطالبات چهار ماهه‌شان، به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
کارگران تصریح کردند: با وجود آنکه مدیریت کارخانه بلبرینگ‌سازی از حدود ۱۴ ماه پیش به دلیل افزایش مشکلات کارخانه از بخش خصوصی به هیات حمایت از صنایع سپرده شده است، اما همچنان در روند آغاز فعالیت تولیدی کارخانه اتفاق خاصی مشاهده نشده و مشکلات صنفی کارگران همچنان به قوت خود باقی است.

---------------------

سرگردانی کارگران بیکار شده «تولی پرس» برای بازگشت به کار

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگرانی که از هفتم مهر ماه سال جاری تا امروز توسط کارفرمای کارخانه تولی پرس بیکار شده‌اند، خواستار بازگشت به کار خود شدند.
این کارگران که تعداد آنها ۶ نفر است، در تماس با ایلنا گفتند: پس از نزدیک به دو دهه فعالیت؛ از سوی کارفرما به عنوان نیروی مازاد تلقی شده و در نتیجه از ابتدای پاییز بیکار شده‌اند.
گفته می‌شود که کارگران تعدیل شده از جانب مدیریت مجموعه؛ با برپایی اعتراضات صنفی سه ماهه گذشته این مجموعه مرتبط تشخیص داده‌ شده‌اند.
از قرار معلوم این کارگران طی این مدت اخیر اقدام به طرح شکایت در اداره کار شهر صنعتی کرده‌اند و از این طریق خواستار بازگشت به کار خود شده‌اند.
کارگران مذکور علاوه بر پیگیری برای بازگشت به کار، بابت چندین ماه مزد معوقه طلبکار هستند. آنها اظهار داشتند: همگی با ۱۸ تا ۱۹سال سابقه کار به دلیل آنکه از نظر سن و سابقه در آستانه بازنشستگی قرار دارند، خواهان بازگشت به کار قبلی خود هستند.

---------------------

آتش‌نشانان مریوانی سه ماه حقوق نگرفته‌اند/آیا شهردار و اعضای شورای شهر هم مثل ما زندگی می‌کنند؟!

نیروهای آتش‌نشانی شهرداری مریوان در تماس با خبرنگار ایلنا از معوقات مزدی خود خبر دادند. آنها گفتند: ما پرسنل رسمی آتش‌نشانی شهر مریوان هستیم که بیش از سه ماه است که حقوق نگرفته‌ایم. نیروهای شرکتی این سازمان نیز هنوز مطالبات مزدی معوقِ سال‌های۹۵و ۹۶ و۹۷ را دریافت نکرده‌اند. این کارگران افزودند: بارها به مراجع مختلف مراجعه کردیم اما هربار با این استدلال که شهرداری بودجه ندارد، ما را از سر خود باز کردند؛ سوال ما این است که آیا شهردار و شورای محترم خود اینگونه حقوق می‌گیرند؟ آنان که خود مشکل معیشتی ندارند؛ پس چه باک که کارگر ۶ ماه یا یک سال حقوق نگیرد! این کارگران خواستار ورود استانداری کردستان، نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان به موضوع شدند و گفتند: بایستی موضوع معوقات مزدی کارگران شهرداری را در اولویت قرار دهند.

---------------------

آزادی ۳ کارگر بازداشتی دیگر در فولاد اهواز/مشکلات باید با گفت‌وگو حل شود

محمدعلی جداری فروغی (وکیل برخی از کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد ایران) در تماس با خبرنگار ایلنا، از آزادی سه کارگر بازداشتی این مجموعه خبر داد و گفت: روز گذشته، سه کارگر و امروز نیز سه کارگر دیگر آزاد شده‌اند.
وی با بیان اینکه این کارگران همگی با قرار کفالت آزاد شده‌اند، افزود: احتمال آن می‌رود که در روزهای آینده باقی کارگران آزاد شوند؛ به نظر من، آزادی کارگران بازداشتی می‌تواند نقطه عطفی در حل مشکلات و رونق تولید در این مجتمع باشد.
این وکیل دادگستری تاکید کرد: مطالبات کارگران گروه ملی فولاد، کاملاً صنفی‌ست و تنها گفتگو و مذاکرات می‌تواند راه‌حل مشکلات باشد.

---------------------

تجمع فرهنگیان شاغل و بازنشسته در تبریز/خواسته‌ ما "بهبود معیشت" است

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (دوم دی ماه) جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته تبریزی دست به تجمع اعتراضی زدند.
خواسته‌ی معترضان که مقابل اداره آموزش و پرورش تبریز جمع شدند، بهبود معیشت عنوان شده است.
معترضان می‌گویند: هم به 20 درصد افزایش حقوق معلمان شاغل معترضیم و هم به عدم اجرای همسان‌سازی برای بازنشستگان؛ به نظر می‌رسد قرار نیست در سال آینده معیشت ما بهبود پیدا ‌کند. انها خواستار پاسخگویی مسئولان و افزایش بودجه‌های آموزشی شدند.

---------------------

تجمع کارگران بلبرینگ‌سازی تبریز برای معوقات مزدی

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (۲ دی ماه) شماری از کارگران کارخانه «بلبرینگ‌سازی تبریز» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و تجمع کردند. کارگران علت برپایی این اعتراض صنفی خود را چهار ماه معوقات مزدی اعلام کرده‌اند.
این کارگران می‌گویند: با وجود آنکه این واحد صنعتی از آبان ماه سال گذشته از بخش خصوصی به هیات حمایت از صنایع واگذار شده، ما هنوز بابت ۴ ماه مزد معوقه طلبکاریم.
معترضان می‌‌گویند: در طول ۱۴ ماه گذشته که این کارخانه تحت مسئولیت هیات حمایت از صنایع قرار گرفته، اتفاق خاصی در روند آغاز فعالیت تولیدی کارخانه مشاهده نشده و مشکلات مالی کارخانه همچنان به قوت خود باقی است.
به گفته آنان؛ پیش از این بلبرینگ‌سازی به مدت یک دهه به بخش خصوصی واگذار شده بود که در نتیجه اجرای غلط قانون خصوصی‌سازی با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شد و مطالبات مزدی‌ کارگران تا ۸ ماه به تاخیر افتاد.
به گفته کارگران کارخانه بلبرینگ‌سازی تبریز، این واحد یکی از موفق ترین واحدهای صنعتی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که تا پیش از سال ۹۱ محصولات آن به صورت پیش‌فروشی عرضه می‌شد اما در حال حاضر دچار رکود در تولید شده است.

---------------------

اعتراض کارگران «قطار شهری اهواز» به دومین روز رسید

به گزارش خبرنگار ایلنا، فعالان صنفی کارگری شهر اهواز با اعلام خبر اعتراض صنفی دوباره کارگران قطار شهری مقابل کارگاه محل کار خود واقع درخیابان فرودگاه گفتند: امروز دومین روزی است که کارگران پروژه ساخت قطار شهری در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفی‌شان، دست به اعتراض صنفی زدند.
به گفتهٔ کارگران، آنان تا پرداخت نشدن حداقل بخشی از مطالباتشان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
یکی از کارگران معترض گفت: در آخرین تجمع کارگران قطار شهری که به مدت سه روز (در روز‌های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم آذرماه) انجام شد، کارفرما وعده داده بود که مطالبات کارگران را حداکثر تا پایان آذر ماه پرداخت کند.
به ادعای این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت؛ باوجود اعتراضات کارگری هنوز پاسخ روشنی از سوی شرکت پیمانکاری کیسون و مسئولان سازمان قطار شهری اهواز به عنوان کارفرمای اصلی، درباره پرداخت حداقل بخشی از معوقات ۱۹ ماهه مزدی به آنان داده نشده است.

---------------------

تجمع کارگران شرکت کاوش در اعتراض به ممانعت از حضورشان در کارخانه

یکی از کارگران معترض شرکت کاوش در تماس با خبرنگار ایلنا گفت: از صبح روز گذشته (یکم دی ماه) مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی از ورود حدود ۸۰ نفر از مجموع ۱۲۵ کارگر کارخانه به محل کارشان خودداری می‌کنند.
او با بیان اینکه سوابق فعالیت بعضی از کارگران بیکار شده به ۱۳ سال می‌رسد، اظهار کرد: پیش از این کارخانه حدود ۲۰۰ کارگر داشت که شهریور ماه سال جاری کارفرما حدود ۵۰ تا ۶۰ کارگر دیگر را با اتمام قرارداد کار تعدیل کرد و هم اکنون آنها از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.
به گفته این کارگر، کارفرما اعتنایی به خواسته بازگشت به کار کارگران تعدیل شده ندارد و می‌گوید برای کاهش هزینه‌های کارخانه ناچار به تعدیل این تعداد نیروی شده است.
طبق اظهارات آنان، در شهر صنعتی البرز قزوین کسی پیگیر مشکلات کارگران نیست از این رو کارگرانی که به هر دلیل از شهریور ماه تعدیل شده‌اند یا امروز از حضور آنها در کارخانه جلوگیری شده است، با تجمع مقابل کارخانه، نارضایتی خود را به مسئولان استانی و کشوری اعلام کردند.
این کارگر با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلاتمان مربوط به پرداخت مطالبات سنواتی‌مان می‌شود، افزود: در حال حاضر یک ماه دستمزد متعلق به آذر ماه کارگران به تاخیر افتاده است و هریک از کارگران براساس سوابق کاری خود، سنوات را از کارفرما طلبکارند.
به گفته وی، هر یک از کارگران شرکت کاوش دست‌کم دارای سه سر عائله هستند و تامین مخارج زندگی بعد از تعدیل برایشان بسیار سخت خواهد بود.

---------------------

آتشی که از شین‌آباد تا زاهدان جان عزیزان ما را می‌سوزاند، محصول بی‌توجهیِ قدرتمندان است

به گزارش خبرنگار ایلنا، آتش‌سوزی مدرسه اسوه حسنه در زاهدان و مرگ 4 کودک، انتقاد معلمان کشور را برانگیخته است. بیش از 600 نفر از معلمان با امضای بیانیه‌ای به این مساله اعتراض کرده‌اند.
در این بیانیه آمده است: سال‌هاست در کنار ظلمی که به معلمان با سرکوب معیشت و منزلت رفته است از حقوق دانش آموزان می‌گوییم از فقدان کیفیت در آموزش از مدارس ناایمن و غیراستاندارد که جان معلمان و دانش آموزان را تهدید می‌کنند. آن آتشی که از شین آباد تا زاهدان امروز جان عزیزان ما را می‌سوزاند محصول سال‌ها بی‌توجهی به امر آموزش توسط همین جناح‌های قدرت است که نوبتی قدرت را در دست می‌گیرند؛ نتیجه عملکرد کسانی که صد در صد مراکز پیش دبستانی را خصوصی کرده‌اند و می‌کوشند سیاست‌های ضد آموزشی و پولی‌سازی خود را بر باقیمانده عرصه آموزش عمومی تسری دهند.
در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: ما به عنوان جمعی از معلمان ایران ضمن تسلیت به خانواده کودکان در آتش بیداد سوخته، خواهان محاکمه عاملان اصلی این فاجعه هستیم و از تشکل‌های صنفی معلمان و سازمان‌های حامی حقوق کودکان می‌خواهیم باتوجه به ناایمن بودن بیش ازنیمی از مدارس کشور، در مقابل این فاجعه سکوت نکنند و به این وضعیت اسفناک اعتراض نمایند.

---------------------

آزادی بیش از ۲۰ کارگر فولاد اهواز/ آزادی بقیه کارگران در دستور کار است

غلامرضا شریعتی (استاندار خوزستان) در ارتباط با آزادی کارگران گروه ملی فولاد ایران به خبرنگار ایلنا گفت: تا امروز عصر (اول دی ماه) بیش از ۲۰ کارگر فولاد اهواز آزاد شده‌اند.
وی افزود: یازده نفر از کارگران، پنج شنبه شب و تعدادی نیز امروز آزاد شدند که رویهم رفته بیش از ۲۰ کارگر بازداشتی آزاد شده‌اند.
وی تاکید کرد: مراحل آزادی باقی بازداشتی‌های گروه ملی فولاد ایران در حال طی شدن است و انشالله شاهد آزادی آنان خواهیم بود.
شریعتی در ارتباط با شرایط آزادی این کارگران و اینکه آیا با قرار کفالت آزاد شده‌اند یا نه، اطلاعات خاصی ارائه نداد و گفت: این جزئیات، در اختیار قوه قضاییه است. در جریان تجمعات کارگران گروه ملی فولاد ایران بیش از ۲۸ کارگر بازداشت شدند.

---------------------

کارگر بلبرینگ‌سازی تبریز بیش از ۴ ماه مزد طلبکارند/از هیات حمایت انتظار بهبود وضعیت فعلی کارخانه را داشتیم

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه «بلبرینگ‌سازی» در استان آذربایجان شرقی می‌گویند بابت ۴ ماه دستمزد از کارفرمای خود طلبکارند.
کارگران این کارخانه تولیدکننده انواع بلبرینگ که تعداد آن‌ها تا حدود۱۸۰ نفر است، در توضیح این طلب وصول نشده خود گفتند: باوجود آنکه این واحد صنعتی از آبان ماه سال گذشته از بخش خصوصی به هیات حمایت از صنایع واگذار شده، کارگران هنوز بابت ۴ ماه مزد معوقه طلبکارند.
کارگران می‌گویند: بعد از سالها چالش کارگری؛ با پیگیری سازمان صنایع و معادن استان آذربایجان شرقی، کارخانه بلبرینگ‌سازی از بخش خصوصی به هیات حمایت از صنایع برگردانده شد. با این تصمیم انتظار بهبود وضعیت فعلی کارخانه را به نسبت قبل داشتیم.
کارگران این کارخانه با بیان اینکه در طول ۱۴ ماه گذشته اتفاق خاصی در روند آغاز فعالیت تولیدی کارخانه مشاهده نشده است، می‌افزایند: پیش از اینکه این واحد صنعتی به بخش خصوصی واگذار شود در نتیجه اجرای غلط قانون خصوصی‌سازی با مشکل کمبود نقدینگی مواجه بودیم و کارخانه تا مرحله ورشکستگی کامل پیش رفت. به گفته آنان؛ هیات حمایت از صنایع سال گذشته حدود ۱۰ میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات معوقه مزدی و بازنشستگی این کارگران اختصاص داد و آن زمان تقریبا همه معوقات مزدی ۸ ماهه کارگران به‌روز شد.
کارگران کارخانه بلبرینگ‌سازی تبریز با بیان اینکه انتظار داشتیم دولت تسهیلاتی را در جهت راه‌اندازی مجدد این کارخانه و حفظ اشتغال کارگران آن اختصاص می‌داد، در ادامه افزودند: در حال حاضر که ۱۴ ماه از زمان واگذاری این کارخانه به هیات حمایت از صنایع می‌گذرد، تولید در کارخانه دچار رکود شده و کارگران کاری برای انجام دادن ندارند. در عین حال امنیت شغلی آنها به موازات پرداخت نشدن دستمزد به خطر افتاده است.
به نقل از کارگران این کارخانه گفته می‌شود: مشکل پرداخت نشدن سنوات بازنشستگی حدود ۳۵ تا۴۰ نفر از همکاران سابق‌ این کارگران که از نیمه دوم سال ۹۵ تاکنون با استفاده از قانون مشاغل سخت بازنشسته شده‌اند، هنوز به قوت خود باقی است.

---------------------

تجمع تک‌نفره کارگر شرکت ملی حفاری اهواز/ فرزند معلول دارم، زندگی‌ام لنگ است

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز (اول دی ماه) یک کارگر شرکت ملی حفاری اهواز، در اعتراض به مشکلات معیشتی خود دست به اعتراض زد.
این کارگر که با در دست داشتن یک پلاکارد، مقابل مجتمع، یک تجمعِ تک‌نفره به راه انداخته بود، از اوضاع زندگی خود نارضایتی دارد.
این کارگر که از قرار معلوم، فرزند معلول در خانه دارد، هزینه‌های بالای نگهداری و درمان فرزندان خود را کمرشکن می‌داند از همین رو خواستار توجه بیشتر مسئولان به معیشت کارگران شده است.

---------------------

آغاز دور جدیدِ اعتراض کارگران قطار شهری اهواز به عملی نشدن وعده‌ها

یکی از کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز به خبرنگار ایلنا گفت: گروهی از کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز امروز، شنبه (یکم دی ماه) به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده پرداخت مطالباتشان از سوی کارفرما، در محل کارگاه واقع در خیابان فرودگاه اهواز تجمع کردند.
وی در تشریح جزئیات اعتراض خود و سایر همکارانش گفت: در آخرین تجمع کارگران قطار شهری که به مدت سه روز (در روز‌های یازدهم، دوازدهم و سیزدهم آذرماه) انجام شد، کارفرما وعده داده بود که مطالبات کارگران را حداکثر تا پایان آذر ماه پرداخت کند.
به گفته وی، با وجود اتمام مهلت هنوز تا این لحظه اتفاق خاصی در خصوص پرداخت نوزده ماه مطالبات مزدی مربوط به سال گذشته و سال جاری آن‌ها رخ نداده است.
وی با بیان اینکه تصور ما کارگران این بود که کارفرما به تعهدات خود عمل خواهد کرد، افزود: با وجود آنکه وضعیت مالی ما کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز به دلیل تاخیرهای مزدی صورت گرفته بسیار نامناسب است، اما در زمان موردنظر با اعتماد به وعده‌های داده شده به تجمعات سه روزه خود خاتمه دادیم.
این کارگر معترض با بیان اینکه کارفرما نسبت به پرداخت بدهی‌های مالی خود به کارگران بی‌توجه است، در ادامه گفت: روز به روز بر بدهی‌های حدود ۲۰۰ کارگر قطار شهری اهواز افزوده می‌شود ولی آنها شاهد هیچ راه‌حل مناسبی از سوی کارفرما و مسئولان سازمان قطار شهری اهواز نیستند.

---------------------

کارگران فصلی واحد بهره‌برداری هفت تپه تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز شنبه (یکم دی ماه) گروهی از کارگران واحد بهره‌برداری مجتمع نیشکر هفت تپه که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند، با تجمع مقابل ورودی شرکت خواستار پیگیری فعالیت شغلی خود با کارفرما شدند.
آنها مدعی‌ هستند: کارگران واحد بهره‌بردار ی بعد از پایان فصل بهربرداری نی در مزارع نیشکر بیکار شده و درآمدی ندارند به همین در حال حاضر که فصل برداشت نیشکر آغاز شده برای تامین معاش زندگی خانوادگی خود نیاز به کار دارند از این رو از مدیریت مجتمع هفت تپه درخواست داریم هرچه سریعتر با تجهیز کارخانه، وضعیت شغلی و استخدامی ما را مشخص کند.
آنها می‌گویند: دست‌کم ۲۵۰۰ کارگر فصلی با آغاز فصل بهربرداری نیشکر مشغول کار می‌شوند و از این جمعیت، حدودا ۱۵۰۰ نفر به صورت روزمزدی و تحت مسئولیت پیمانکاران مشغول کار خواهند شد.
به گفته یکی از کارگران هفت تپه، حِرفِه یک کارگر بهره‌بردار همانند نی‌بُری یک شغل فصلی و موقت تلقی می‌شود، کارگرانی که این حرفه را انجام می‌دهند تنها در طول فصل برداشت به صورت موقت استخدام می‌شوند و طبیعی‌ست که بعد از اتمام کار برداشت نی، درآمد و شغل خود را از دست بدهند.
او می‌گوید: یکی دیگر از مشکلات اساسی کارگران فصلی در مجتمع نیشکر هفت تپه وضعیت پرداخت بیمه اجتماعی آنهاست. کارگرانی که به‌صورت فصلی در مزارع نی مشغول به کارند به دلیل آنکه حق بیمه آنها تنها نیمی از سال پرداخت می‌شود برای دوران بازنشستگی دچار مشکل خواهند شد.