افق روشن
www.ofros.com

٣٣۵واحد تولیدی در بحران و بحران کارخانه ها با خصوصی سازی درمان نمی شود

خبرگزاری کار ایران                                                                                              دوشنبه ٢۱ دی ۱٣٨٨


بحران كارخانه‌ها با خصوصی سازی درمان نمی‌شود

بسیاری از خریداران واحدهای تولیدی هیچگونه آشنایی و شناختی از صنعت ندارند/فردی كه مالك می‌شود هیچگونه شناخت و علاقه‌ای به این صنعت ندارد و به دنبال تبدیل كارخانه به پول است.
ایلنا: یك فعال كارگری در استان قزوین با انتقاد از اینكه قانون كار را تخریب و مواد حمایتی از كارگران را حذف می‌كنند؛ گفت: به جای حذف قوانین حمایتی بهتر است موانع تولید و سرمایه‌گذاری را رفع كنید.
به گزارش ایلنا: عیدعلی كریمی با تاكید بر اینكه در حال حاضر بزرگترین مشكل تولید و اشتغال كشور خصوصی‌سازی و واردات بی‌رویه است؛ گفت: واردات بی‌رویه باعث شده است تا واحدهای بزرگ توان ادامه فعالیت نداشته باشند.
وی با انتقاد از ضعف همكاری بین وزارت صنایع، كار، بازرگانی و اداره استاندارد گفت: اگر كالایی در داخل كشور تولید می‌شود وزارت صنایع به عنوان متولی نباید اجازه واردات بدهد و اگر قرار شد به هر دلیل ممكن وارداتی صورت گیرد باید مجوز واردات را پس از آنكه سازمان استاندارد نمونه‌هایی از آن را بررسی كرد ارائه داد. وی با اعلام اینكه بسیاری از خریداران واحدهای تولیدی هیچگونه آشنایی و شناختی از صنعت ندارند؛ گفت: فردی كه مالك می‌شود هیچگونه شناخت و علاقه‌ای به این صنعت ندارد در نتیجه در اولین فرصت كارخانه را به پول نزدیك می‌كند بدین‌معنا كه كارگران را اخراج، دستگاه‌ها و مواد اولیه را حراج و زمین كارخانه را به برج تبدیل می‌كند كه نمونه‌های بسیاری را سراغ داریم.
دبیر اجرایی خانه كارگر قزوین با اعلام اینكه گوشت زیاران زمانی از كارخانجات مطرح كشور بود گفت: این كارخانه كه در زمینه توزیع گوشت و دامپروری فعالیت می‌كند زمانی ٧٠٠ كارگر داشت اما امروز ٢٠٠ كارگر دارد و همین تعداد نیز به دلیل آنكه حقوق معوقه دارند داریم راهپیمایی و تجمع می‌كنند. كریمی با اعلام اینكه بسیاری از كارخانجات اسیر قوانین شده‌اند گفت: در حال حاضر قوانین جدیدی وضع می‌شود كه كارگران را از كارخانه جدا می‌كند و به بیمه بیكاری می‌فرستد تا كارخانه بازسازی و نوسازی شود اما در همین فرصت زمینه را برای تعطیلی كارخانه فراهم می‌كنند.

------------------------------

٣٣۵ واحد تولیدی در وضعیت بحرانی کار می‌کنند

بحران‌دار بودن ٣٣۵ واحد تولیدی در ١٩ استان كشور محرز است‎؛درباره این واحدها با وزیر كار مكاتبه كرده‌ایم و از او خواسته‌ایم تا واگذاری مدیریت واحدهایی كه بیش از ٣۵ كارگر دارند به ضوابط علمی و تجربی بیشتر توجه شود.
ایلنا: دبیر كانون عالی شوراهای اسلامی كار كشور گفت: تاكنون براساس تحقیقی كه انجام داده‌ایم بحران‌دار بودن ٣٣۵ واحد تولیدی در ١٩ استان كشور محرز شده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، ولی‌الله صالحی در گردهمایی شوراهای اسلامی كار استان تهران كه در شركت كارتن ایران برگزار شد، افزود: در این‌باره نامه‌ای به وزیر كار نوشته‌ایم و نشستی را هم با كانون عالی كارفرمایان داشته‌ایم.
وی مدیریت را معضل اساسی در بحران‌زده شدن كارخانه‌ها دانست و تصریح كرد: از وزیر كار خواسته‌ایم تا مدیریت واحدهایی كه بیش از ٣۵ كارگر دارند براساس ضوابط علمی و تجربی باشد و مركزی مجوز مدیریت به اشخاص دهد نه اینكه هر شخصی یك كیفیت و كت و شلوار داشت را مدیر بنامیم.
صالحی از تایید شدن آیین‌نامه بازنشستگان كارهای سخت و زیان‌آور در شورای عالی حفاظت فنی خبر داد و گفت: امیدواریم دولت نیز هرچه سریع‌تر آن را تصویب كند. عضو هیات‌مدیره كانون شوراهای اسلامی كار استان تهران خواستار تسری آرای شوراهای حل اختلاف و تشخیص ادارات كار برای كارگران یك واحد شد و افزود: از وزیر كار و شورای عالی كار می‌خواهیم كه این موضوع را عملیاتی كنند.
صالحی گفت: گروه سرود ملی كارگری را برای ٢٢ بهمن آماده خواهیم كرد.
او گفت: افزایش مزدی كه قدرت خرید كارگران را افزایش ندهد فایده‌ای ندارد و یك منت بی‌فایده است. صالحی با بیان اینكه قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون از وظایف اصلی مجلس است، افزود: نمایندگان مردم در مجلس باید بر حسن اجرای قوانین نظارت داشته باشد.
وی هدفمند كردن یارانه‌ها را در مقوله مزد كارگران اثرگذار دانست و افزود: چیزی كه من از هدفمند كردن یارانه‌ها فهمیدم قطع یارانه از تولیدكننده و ارائه آن به مصرف‌كننده است كه باعث اقتصادی كردن مردم می‌شود.
بنابراین گزارش شیخ‌الاسلامی، وزیر كار و امور اجتماعی كه به مراسم دعوت شده بود در این گردهمایی حضور نیافت و علی ذبیحی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی هم در این جلسه حاضر نشد.
كاظم‌زاده، مدیركل امور اجتماعی وزارت كار و خبازها، رئیس كانون كارگران بازنشسته تامین اجتماعی از حاضرین جلسه بودند.