افق روشن
www.ofros.com

بازنشستگان و افزایش ۱۸ درصدی حقوق، قطع ۴ انگشت دست یک کارگر زن


خبرگزاری کار ایران                                                                                      پنجشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۱

افزایش ۱۸درصدی حقوق مورد قبول بازنشستگان نیست

رییس کانون کارگران بازنشسته استان آذربایجان شرقی خواستار افزایش حقوق بازنشستگان بر اساس نرخ تورم شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، محمد مسگری که در نشست مشترک روسای کانون‌های کارگران بازنشسته شهرستانهای تابعه استان آذربایجان شرقی با مدیر درمان تامین اجتماعی و بانک رفاه کارگران استان برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع افزایش حقوق بازنشستگان اظهار داشت: افزایش ۱۸درصدی مورد قبول کانونعالی قرار نگرفت و ما افزایش حقوق را بر مبنای تورم اعلامی بانک مرکزی که اکنون ۲۹ درصد است را قبول داریم و در جلسه بعد کانونعالی بازنشستگان کشور آن را مطرح خواهیم کرد.
محمد مسگری از تشکیل کمیته همسان سازی حقوق خبر داد و گفت: فعالیت این کمیته روبه اتمام است که باید در سال ۹۲ نتایج آن را اعلام کنند و باید توجه داشته باشیم که چندین سال است حق مسکن، بن و عائله‌مندی افزایش نیافته و ما به این موضوع معترض‌ایم.
مسگری با اشاره به تورم بالای موجود در جامعه گفت: با این تورم سنگین بازنشستگان در شرایط بسیار سختی زندگی می‌کنند و باید برای همسان سازی حقوق اقدام عاجل شود.
وی با اشاره به بیمه تکمیلی بازنشستگان گفت: بر اساس ماده ۹۳ قانون تامین اجتماعی خدمات درمانی برای بیمه شدگان رایگان است ودیگر نیازی به بیمه درمان تکمیلی نبود و اگر کار‌ها در جای خود درست انجام می‌شد دیگر نیازی به این اقدامات نبود.

------------------------

قطع ۴ انگشت دست یک کارگر زن

کارگر زنی که در یک کارگاه قند شکنی مشغول کار با دستگاه قند شکن بود، طی یك حادثه شغلی انگشتان دست راستش را از دست داد.
به گزارش ایلنا، کارگر زن۵۲ ساله یك كارگاه صنعتی قند شكنی در احمد آباد اصفهان که مشغول کار با دستگاه قند شکن بود، طی یك حادثه شغلی ۴ انگشت دست راستش را از دست داد. بر اساس این گزارش، با اطلاع رسانی سایر کارگران این کارگاه به مراکز امداد و نجات، ماموران امدادی سایر کارگران وحشت زده را از کنار دستگاه قند شکن دور کرده و به وسیله بازوهای هیدرولیکی اقدام به بازکردن تیغه‌های دستگاه كردند.
گفتنی است امداد گران پس از مشاهده علائم حیاتی در این کارگر مصدوم که درد بسیار زیادی را تحمل می‌کرد و وحشت زده شده بود پس از آزادکردن دست او از زیر تیغه‌های دستگاه قند شکن، وی را به عوامل اورژانس تحویل می‌دهند.
یک کار‌شناس امداد نجات در این زمینه تاکید کرد: رعایت نکات ایمنی در کارگاه‌ها بار‌ها توسط رسانه‌های جمعی و کار‌شناسان آموزش و پیشگیری از حوادث به کارگاه‌ها و کارگران گوشزد شده و ما امیدواریم که دیگر شاهد رخ دادن چنین اتفاق‌هایی نباشیم.

------------------------

مرگ كارگران معدن‌ «همكار» ناشی از قصور شخصی بوده است

در پی انتشار گزارشی از وقوع چندین حادثه‌ شغلی منجر به فوت در معدن «همكار» كرمان به نقل از نماینده كارگران این معدن، روابط عمومی شرکت معادن زغالسنگ کرمان با ارسال جوابیه‌ای ضمن برشمردن امكانات موجود در معادن كرمان، مدعی شد دو فقره از این حوادث منجر به مرگ، ناشی از قصور و بی‌احتیاطی كارگران بوده است.
نماینده كارگران معدن «همكار» در گزارش مذكور به ایلنا گفته بود: طی سالهای متوالی شاهد مرگ دلخراش تعدادی از همكاران‌مان از جمله «عبدالرضا مولایی»، «علی حاج حسنی»، «علیرضا کاظمی» و... بوده‌ایم و در ادامه این روند متاسفانه در تاریخ ۲۵/۸/۹۱ باز هم جوان ۲۷ ساله‌ای بنام «مجید شهریاری» در این معدن براثر گاز گرفتگی جان خود را از دست داد که این مرگ را مسئولان امری طبیعی تلقی کردند.
متن كامل جوابیه روابط عمومی شرکت معادن زغال سنگ کرمان مطابق قانون مطبوعات به طور كامل در ادامه می‌آید:
احتراماً عطف به انتشار خبری با کد ۲۷۸۲۱ - ۲۶/۹/۹۱ و عنوان «ممکن است هر روز در این معادن ناامن فاجعه‌ای رخ دهد» مواردی به شرح ذیل جهت تنویر افکار عمومی خدمتتان ایفاد می‌گردد:
شرکت معادن ذغالسنگ کرمان مطابق با خط مشی تعریف شده، متعهد به ایمن سازی محیط، حفظ محیط زیست و رعایت بهداشت حرفه‌ای در راستای صیانت از بزرگ‌ترین سرمایه خود همانا نیروی انسانی می‌باشد در این ارتباط با صرف مبالغ هنگفت میلیاردی ضمن خریداری مدرن‌ترین تجهیزات ایمنی از قبیل نصب و مونتاژ سیستم مونیتورینگ پایش گاز در معادن (ساخت شرکت ترولکس انگلیس) - گازسنج‌های دیجیتالی پیشرفته (ساخت کشورهای کانادا و انگلیس) - دستگاه‌ها تنفسی مدل BG۴ (ساخت کشور آلمان) - کیت‌های امداد و نجات - کپسول‌های خود نجات انفرادی - دستگاههای تنفسی مصنوعی - سیستم مخابرات زیرزمینی (رادیویی) - کپسولهای اطفاء حریق - خودرو‌های آتش نشانی و... توانسته بهترین شرایط ایمن کار را فراهم نماید مع الوصف جای سوال دارد شرکتی که حاضر است پیشرفته‌ترین تجهیزات ایمنی را تهیه نماید آیا امکان دارد که به اولی‌ترین نیاز کارگران که همانا لوازم حفاظت فردی می‌باشد بی‌توجهی نموده باشد ضمن اینکه لوازم حفاظت فردی هر شش ماه یک بار به کارگران تحویل و از نامبردگان رسید دریافت می‌گردد که در معدن مورد اشاره (همکا ر) آخرین تاریخ دریافت لباس کار ۱/۶/۹۱ بوده و مستندات در دفتر ایمنی معدن موجود است. کیفیت لوازم و تجهیزات حفاظت فردی مخصوصاً ماسک ضد گرد و غبار که در خبر، ذکر گردیده بود از بهترین تکنولوژی و استاندارد روز دنیا و ساخت کشور اکراین می‌باشد.
لازم به ذکر است که اقدامات فوق الذکر به لطف و عنایت خداوند کاهش صد در صد تعداد حوادث منجر به فوت بوده است به طوری که در سال ۱۳۹۰ هیچگونه حادثه منجر به فوتی در معادن رخ نداده است.
حادثه اخیر معدن همکار به دلیل سهل انگاری فرد حادثه دیده در ورود خودسرانه به محلی که هیچ گونه فعالیتی در آن انجام نمی‌شده و تعطیل بوده است رخ داده و این در حالیست که کارگر فوق با تجربه بیش از ۴ سال در شغل فوق بوده و با تمامی ریسک‌ها و خطرات محیط کار آشنا بوده است ضمن اینکه حادثه ۲ سال قبل این معدن نیز به دلیل سهل انگاری فرد حادثه دیده (مرحوم علیرضا کاظمی) در بیرون کشیدن چوب از زیر سقف و ریختن آوار بر روی نامبرده بوده است. لازم به ذکر است که مطابق بند ه ماده ۹۶ قانون کار جمهوری اسلامی ایران، رسیدگی به حوادث ناشی از کار در کارگاه‌ها و تجزیه و تحلیل علت حوادث به عهده بازرسین کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌باشد و مطابق با ماده ۱۰۱ همین قانون گزارش بازرسان کار در حکم گزارش ضابطین دادگستری می‌باشد لذا در حوادث مطرح شده مطابق نظریه بازرسین فوق، سهل انگاری حادثه دیدگان علت اصلی حادثه تشخیص داده شده است.
در ارتباط با امکانات پزشکی و بهداشتی در معدن همکار نیز به استحضار می‌رساندهمکاران پزشک، پرستار، بهیار و راننده آمبولانس در سه شیفت معدن مشغول به کار هستند؛ که این افراد شامل ۳ پزشک مرد، یک پرستار خانم، ۴ بهیار مرد و ۴ نفر راننده می‌باشند.
همچنین وسایل اورژانس اعم از: تخت بیمار، دستگاه اکسیژن، مانوم‌تر، اتو کلاو، دستگاه ساکشن، وسایل پانسمان و بخیه و داروهای اورژانسی و... موجود می‌باشد.

------------------------

برگزاری اولین مجمع عمومی اتحادیهٔ کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام

روز چهارشنبه مورخ ۱۸ بهمن ماه سال جاری اولین مجمع عمومی اتحادیهٔ کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام برگزار شد و اعضای اصلی و علی البدل هیئت مدیرهٔ این تشکل کارگری برای مدت ۲ سال انتخاب شدند.
به گزارش ایلنا، عباس رضایی، منوچهر یار احمدی، موسی هندیجانی، سید علی موسوی نیا، علیرضا ملکوتی، علی لطیفی و غلامرضا رفیعیان با کسب بیشترین آراء از مجمع عمومی به عنوان اعضای اصلی هیات مدیرهٔ اتحادیهٔ کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام انتخاب شدند.
همچنین شمس الله همیشه بهار، مسعود رحمانی و فرزاد علیزاده اعضای علی البدل هیات مدیرهٔ این تشکل کارگری را تشکیل می‌دهند.
بر اساس این گزارش، جهاد لطیفی، پیمان سعیدی و ناصر احمدی به عنوان بازرسان اصلی و علیرضا بهادری به سمت بازرس علی البدل اتحادیهٔ کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام انتخاب شده‌اند.
گفتنی است اولین مجمع عمومی عادی سالانهٔ اتحادیهٔ کارگران قراردادی و پیمانی پتروشیمی بندر امام با حضور ۳۸ تن از فعالان کارگری برگزار شده است.