افق روشن
www.ofros.com

اخبار روزگار سیاه کارگران در ایران (اسفند ماه)


خبرگزاری کار ایران                                                                                           سه شنبه ۲٦ اسفند ۱۳۹۳ ۱۷ مارس ۲۰۱۵

بخشنامه حداقل مزد سال ۱۳۹۴مشمولان قانون کار ابلاغ شد

به گزارش ایلنا٬ به نقل از وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بخشنامه حداقل مزد سال ۱۳۹۴ مشمولان قانون کار را برای اجرا ابلاغ کرد.
در بخشنامه ربیعی درباره مزد ۹۴ کارگران آمده است:
«شورای عالی کار در جلسه مورخ ۱۳۹۳/۱۲/۲۴ با حضور نمایندگان سه گروه (دولت، کارفرمایان و کارگران) پس از بحث و بررسی راجع به تعیین حداقل مزد سال ۱۳۹۴ مواردی را در ۶ بند به شرح زیر تصویب نمود. این مصوبات در اجرای ماده ۴۱ قانون کار، براساس ضرورت انطباق هر چه بیشتر میزان درآمد و هزینه‌های کارگران، و همچنین با توجه به مقتضیات بنگاه‌های تولیدی، کارفرمایان، و شرایط اقتصادی جامعه به تصویب رسیده‌اند.
۱- از اول سال ۱۳۹۴حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار (اعم از قرارداد دائم یا موقت) مبلغ ۲۳۷۴۷۵ ریال (دویست و سی و هفت هزار و چهار صد و هفتاد و پنج ریال) تعیین می‌گردد.
همچنین از اول سال ۱۳۹۴ سایر سطوح مزدی نیز روزانه ۱۷ درصد مزد ثابت یا مزد مبنا (موضوع ماده ۳۶ قانون کار) به نسبت آخرین مزد در سال ۱۳۹۳ افزایش می‌یابد.
تبصره: با اعمال افزایش این بند مزد شغل کارگران مشمول طرح‌های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ ۲۳۷۴۷۵ ریال (دویست و سی و هفت هزار و چهار صد و هفتاد و پنج ریال) بند (۱) کمتر شود.
۲- به کارگرانی که در سال ۱۳۹۴ دارای یکسال سابقه کار شده، و یا یکسال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد روزانه مبلغ ۱۰۰۰۰ ریال نیز به عنوان پایه (سنوات) پرداخت خواهد شد.
تبصره ۱: پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرح‌های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با در نظر گرفتن رقم فوق الذکر برای گروه یک با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامی توسط اداره کل روابط کار و جبران خدمت صورت می‌گیرد.
تبصره ۲: به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال ۱۳۹۴، میزان مقرر در این بند یا تبصره یک آن حسب مورد تعلق خواهد گرفت.
تبصره ۳: براساس مصوبه مورخ ۱۳۹۳. ۱۲. ۲۴ شورای عالی کار و در راستای تقویت مهارت محوری و بهره‌مندی تمامی کارگران و در نتیجه رضایتمندی کارگران باسابقه، از ابتدای سال ۱۳۹۴ همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در‌‌ همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر، مشمول دریافت پایه سنوات خواهند بود.
۳: براساس مصوبه مورخ ۱۳۸۷. ۷. ۲۱ شورای عالی کار و در جهت افزایش رضایتمندی کارگران و کارفرمایان و به منظور تثبیت و تسری به تمامی کارگران، اعم از دائم و موقت مقرر شد از ابتدای سال ۱۳۹۴ کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای موضوع تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار بابت هر کارگر (اعم از متاهل یا مجرد) ماهانه مبلغ ۱۱۰۰۰۰۰ ریال از سوی کارفرمایان به آنان پرداخت گردد.
۴: ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اعمال افزایش مقرر در بند (۱) و تبصره یک بند (۲) در کارگاههایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل می‌باشند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و همچنین چگونگی ارتقاء طبقه شغلی به موجب دستورالعمل‌های اداره کل روابط کار و جبران خدمت خواهد بود.
۵: مقررات این مصوبه شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال ۱۳۹۴ به طور موقت در کارگاه‌ها اشتغال می‌یابند نخواهد شد.
۶: واحدهای مشمول قانون کار به منظور ایجاد رابطه هر چه بیشتر مزد و مزایا با بهره وری و تولید و ایجاد انگیزه بیشتر در بین کارکنان خود، علاوه بر اجرای این مصوبه می‌توانند نسبت به افزایش و برقراری مزد و مزایا در قالب موافقت نامه‌های کارگاهی و پیمان‌های دسته جمعی و پس از تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام نمایند.»

---------------------------

مصدومیت یک کارگر آرماتور بند براثر سقوط تیر آهن

به گزارش ایلنا، حوالی ظهر روز گذشته (۲۵ اسفند ماه) یک کارگر ۳۵ ساله‌ بنام «جواد - ب» در محل احداث ساختمان در حال ساخت در خیابان شهید مدنی تهران سرگرم آرماتور بندی بود که به علت سقوط یک قطعه اهن بر روی بدنش بشدت دچار مصدومیت شد.
این کارگر که از ناحیه کمر و دست راست دچار آسیب دیدگی جدی شده بود، توسط عوامل اورژانس به بیمارستان انتقال یافت.

---------------------------

اخراج ۱۷ کارگر معدن کوشک بافق برای دومین بار

به گزارش خبرنگار ایلنا، این ۱۷ کارگر معدن کوشک بافق که در پایان بهمن ماه به دلیل شرکت فعال در اعتراضات صنفی اخراج شده بودند. پس از اعتصاب ۴۰۰ کارگر در اعتراض به اخراج آنان از تاریخ ۲ اسفند آغاز شد، در تاریخ ۱۰ اسفند با وساطت فرمانداری به کار بازگشته بودند.
اسامی اخراج شدگان حسن شمس‌الدین، ابراهیم حیدری، محمدرضا باقرزاده، محمود حیدری، محمدرضا ابراهیمی، کاظم اسماعیلی، کاظم غلامی، محمدمهدی نبی‌زاده، اسماعیل بابایی، وحید شفیعی، علی فروزانی، ابوذر ایزدی، امیر حسنی، علی اکبر حسنی پور، ایمان حاجی عبدلی و محسن حیدری گزارش شده است.
کارگران می‌گویند دو روز بعد از پایان اعتصاب، کارفرما مجددا از ورود این ۱۷ کارگر به معدن جلوگیری کرده است و فرمانداری نیز در برابر این خلف وعده عکس العملی نشان نداده است. در این میان گفته می‌شود تنها یکی از اخراجی‌ها اجازه ادامه کار پیا کرده است.
یکی از کارگران اخراجی به ایلنا گفته زمانی که به فرمانداری و اداره کار مراجعه کرده‌ است مقامات محلی به او توصیه کرده‌اند که خود را به بیمه بیکاری معرفی کند.
کارگران می‌گویند در اعتراض به اخراج از معدن دادخواستی را در اداره کار بافق تنظیم کرده‌اند.

---------------------------

کارگران فولاد و چدن دورود با پنج ماه حقوق معوقه سال نو را آغاز می‌کنند

کارگران به ایلنا گفته‌اند، در حالی که حدود ۴ روز بیشتر به شروع سال ۹۴ باقی‌نمانده است، تشدید مشکل قدیمی کمبود نقدینگی، پرداخت مطالبات پایان سال کارگران این واحد صنعتی را با مشکل روبرو کرده است.
به گفته کارگران، این مطالبات صنفی شامل ۵ ماه حقوق ماهای مهر، آبان، آذر، دی و بهمن به همراه عیدی و پاداش پایان سال و حق سنوات پایان قرارداد کارگران قرار دادی می‌شود.
بنا بر این گزارش، کارخانه فولاد و چدن دورود ۱۴۰ کارگر قرار دادی و ۴۰ کارگر رسمی دارد که علاوه بر تعویق ۵ ماهه مزد و حقوق پایان سال، حدود دو سال حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده بطوری که هر چند ماه یکبار دفترچه‌های درمانی کارگران با اعتبار و سفارش مدیر کل تامین اجتماعی تمدید می‌شود.
کارگران فولاد و چدن دورود پرداخت حق عیدی در روزهای پایانی سال را باعث کم‌ارزش شدن دریافتی کارگران دانسته و در این باره گفتند: هر روز که به عید نوروز نزدیک‌تر می‌شویم اجناس گران‌تر می‌شوند و طبیعتا پولی که مردم برای اجناس می‌پردازند هم کم‌ارزش‌تر می‌شود.
به گفته کارگران، علی رغم وعده‌های داده شده در خصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران، هنوز هیچ اقدامی از سوی کارفرما جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و کارگران همچنان در روزهای واپسین سال ۹۳ منتظر دریافت مطالبات خود هستند.

---------------------------

سومین روز از آغاز اعتراض ۱۲۰ کارگر پالایشگاه آبادان

به گزارش ایلنا، این کارگران که در فاز سه پالایشگاه آبادان عهده‌دار ساخت سازه‌های صنایع نفت هستند، حقوق ماه‌های دی و بهمن را به همراه حق عیدی پایان سالشان دریافت نکرده‌اند.
کارگران پرداخت نشدن مطالبات این شرکت پیمانکاری از سوی وزارت نفت را باعث به تعویق افتادن حقوقشان می‌دانند.
همچنین به ادعای کارگران؛ کارفرما طی چند روز گذشته که کارگران دست از کار کشیده‌اند سعی دارد با تهدید به اخراج آنان را به ادامه کار بازگرداند اما کارگران تاکید دارند تا حقوقمان را نگیریم به کارمان باز نمی‌گردیم.
کارگران شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب تصریح کردند؛ این شرکت در گذشته بیش از دو هزار کارگر داشت که با رکود بازار کار در منطقه و سایر نقاط کشور این رقم به ۱۲۰ کارگر کاهش یافته است.

---------------------------

تصمیم جلسه نیمه شب برای معیشت جامعه کارگری؛ افزایش ۱۷ درصدی مزد تصویب شد

به گزارش خبرنگار ایلنا حاضر در محل تشکیل جلسه شورای عالی کار، حداقل مزد کارگران برای سال آتی با ۱۷ درصد افزایش ۷۱۲۴۲۴ تومان تصویب شد و سایر سطوح مزدی نیز ۱۷ درصد افزایش خواهند یافت.
همچنین برای سال آینده حق مسکن ۴۰ هزار تومان و پایه سنوات در ماه ۳۰ هزار تومان تعیین شده است.
افزایش ۱۷ درصدی مزد پایه درحالی به امضای نمایندگان کارگران رسیده است که پیش از این اعضای اصلی و مشاور گروه کارگری شورای عالی کار در دو نوبت از امضا نکردن رقم کمتر از ۲۵ درصد و سپس ۲۰ درصد خبر داده بودند، تا به این طریق فرصت شکایت در نهادهای قضایی برای بدنه جامعه کارگری فراهم شود؛ خبرنگار ایلنا از موافقت اعضای اصلی گروه کارگری با پیشنهاد دولت خبر می‌دهد.
بنا بر این گزارش، جلسه شورای عالی کار هنوز به پایان نرسیده و اعضا مشغول مذاکره در خصوص میزان افزایش بن خوار و بار کارگران برای سال ۹۴ هستند.
تکمیلی / جلسه شورای عالی کار با افزایش ۳۰ هزار تومانی حق بن خوار و بار کارگران در سال آتی خاتمه یافت. به این ترتیب حق بن کارگران از ۸۰ هزار تومان به ۱۱۰ هزار تومان افزایش یافت.

---------------------------

اظهارات وزیر کار درباره افزایش ۱۷ درصدی مزد

«علی ربیعی»، وزیر کار دقایقی پس از پایان جلسه تعیین مزد ۹۴ گفت: سه نظر متفاوت در جلسات شورای عالی کار طرح شد و ما هنگام تعیین رقم مزد پایه وضعیت صنعت، تولید و خدمات را درنظر گرفتیم.
او افزود: ما در عین حال وضعیت نیروی کار شاغل و بیکاران و نظام انگیزشی را نیز در نظر گرفتیم و قصد داریم که در سال‌های بعد بیشتر به نظام انگیزشی توجه کنیم.
وزیر کار همچنین با تبریک به جامعه کارگری، مصوبه مزدی امسال را «استثنایی» توصیف کرد که باعث پر شدن بخشی از عقب ماندگی مزد کارگران از تورم شده است.
آقای ربیعی در پایان تاکید کرد که شورای عالی کار امسال در موضوع تعیین مزد کارگران ضد تورمی عمل کرده است.
همچنین «محمدرضا بقاییان» به نمایندگی از گروه کارگری شورای عالی کار به خبرنگار ایلنا گفت: اتحاد سه تشکل کارگری در جمع بندی نظرات و دیدگاه‌ها نقش داشت و توانستیم برخلاف سال‌های گذشته ماده ۴۱ قانون کار را احیاء کنیم.
او در ادامه افزود: وضعیت معیشت کارگران را در مزد پایه ۹۴ لحاظ کرده‌ایم و سعی می‌کنیم تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار را در سال‌های آتی پررنگ‌تر اجرا کنیم.

---------------------------

تجمع کارگران نساجی کاشان مقابل ساختمان تامین اجتماعی

به گزارش منابع کارگری ایلنا در کارخانه نساجی کاشان، بخش قابل توجهی از کارگران این واحد تولیدی به دلیل سخت‌گیری‌های سازمان تامین اجتماعی نمی‌توانند از بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.
کارگران معترض در تشریح مشکلات صنفیشان گفتند؛ پس از تعطیلی نساجی کاشان در سالهای ۸۳ و ۹۰ کارگران در دو مرحله برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدند اما امروز که بخش قابل توجهی از این کارگران مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان اور شده‌اند، تامین اجتماعی دوران مقرری بگیری بیمه بیکاری آن‌ها را با سوابق سخت وزیان آور محاسبه نمی‌کند.
به گفته آنان، این در حالیست که در زمان مقرری بگیری کارگران نساجی کاشان، ایام بیکاری با قانون مشاغل سخت و زیان آور محاسبه می‌شد اما تامین اجتماعی امروز ازاین قانون پیروی نمی‌کند.
به گفته کارگران معطل ماندن درخواست بازنشستگی کارگران نساجی کاشان درحالی ادامه دارد که تامین اجتماعی ۱۰۰ میلیارد تومان از اراضی این کارخانه را به بهانه دریافت مطالبات معوقه‌اش مصادره کرده است.
همچنین منابع خبری ایلنا در کاشان از تعویق حدود ۵۲ ماه از مطالبات کارگران نساجی کاشان خبر می‌دهند. این کارگران در سال جاری بیش از ۵ ماه حقوق از کارفرما طلب دارند. همچنین عیدی پایان سال کارگران نیز به صورت علی الحساب ۳۰۰ هزار تومان پرداخت شده است.

---------------------------

تلفات حوادث کار استان تهران ۲/۲ درصد کاهش یافت

«بشیر نازپرور» با بیان اینکه سال گذشته تعداد فوت شدگان ناشی از کار ۴۰۱ مورد بوده که این رقم سال جاری به ۳۹۲ نفر کاهش یافته است افزود: از مجموع۳۹۲ فوتی ناشی از کار، ۳۸۹ تن مرد و۳ تن زن بودند.
وی همچنین با اشاره به آمار فوت شدگان ناشی از کار در دی ماه امسال گفت: در دی ماه امسال میزان مرگ و میر براثر حوادث کار ۲۸ مورد به پزشکی قانونی گزارش شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش ۷/۳۷ درصدی داشته است.

---------------------------

هزاران معلم در پنج شهر ایران تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، هزاران معلم ناراضی صبح امروز (یکشنبه ۲۴ اسفند) در شهرهای شیراز، یزد، خرم آباد، کرمانشاه و شهرکرد مقابل استانداری‌ها تجمع کردند.
معلمان می‌گویند علی‌رغم اعتراضات گسترده در هفته‌های گذشته، دولت و مجلس هیچ اقدام موثری به منظور افزایش بودجه آموزش و پرورش و به طور مشخص افزایش حقوق و دستمزدشان انجام نداده‌اند.
معلمان در هفته‌های گذشته نیز تجمعات مشابهی را در سراسر ایران برگزار کرده بودند. آخرین تجمع سراسری معلمان در تاریخ ۱۰ اسفند به درخواست کانون صنفی معلمان ایران -در شهرستان‌ها مقابل ادارات آموزش و پرورش و در تهران مقابل مجلس شورای اسلامی- برگزار شد.
معلمان می‌گویند جابه‌جایی محل تجمعات از مقابل ادارات آموزش و پرورش به مقابل استانداری‌ها با هدف بهتر شنیده شدن مطالبات صنفی‌شان صورت گرفته است.
کانون صنفی معلمان ایران در برگزاری تجمعات امروز نقشی نداشته است. اعضای ارشد این نهاد صنفی می‌گویند تجمعات امروز بر اساس فراخوان‌هایی مستقل برگزار شده است و از وجود بحران معیشتی در جامعه معلمان ایران خبر می‌دهد.

---------------------------

ماه از معوقات مزدی معلمان پرداخت نشده است

محمد رضا نیک‌نژاد، کنشگر صنفی جامعه معلمان با بیان این مطلب به ایلنا گفت: علی رغم وعدهٔ وزیر مبنی بر پرداخت معوقات ۶ ماههٔ معلمان تا پایان سال، تنها معوقات حقوقی ۳ماه از ۶ماه واریز شده و با اینکه کمتر از یک هفته به پایان سال مانده است هنوز تکلیف سه ماهی که پرداخت نشده مشخص نیست.
به گفتهٔ نیک نژاد، اگر قرار باشد پرداخت و تسویه حسابی صورت بگیرد تا قبل از پایان سال باید انجام شود و نباید به سال آینده موکول شود.
عضو کانون صنفی معلمان در ارتباط با جزئیات این معوقات گفت: آنچه به عنوان معوقات حقوقی از آن اسم می‌بریم علاوه بر اضافه تدریس، در برخی از موارد از سال گذشته باقی مانده است مانند حقوق مربوط به مراقب امتحان و تصحیح اوراق امتحانی که هنوز تسویه نشده است. به گفتهٔ نیک‌نژاد، تسویهٔ این مبالغ نیاز به اختصاص بودجهٔ بالایی ندارد اما مشخص نیست چرا در پرداخت همین میزان کم هم کوتاهی صورت می‌گیرد. نیک‌نژاد ضمن انتقاد از عدم پرداخت به موقع اضافه کاری و مطالبات صنفی معلمان گفت: چرا کارمندان سایر وزارتخانه‌ها و ادارات باید هر ماه اضافه کاری روی فیش حقوقیشان درج شود اما در مورد معلمان همیشه ما با تاخیر چند ماهه در پرداخت‌ها مواجه‌ایم.
این کنشگر صنفی معلمان در خصوص ادامه یافتن اعتراضات معلمان در روزهای اخیر هم گفت: بی‌توجهی به شرایط معیشتی معلمان باعث شده موج اعتراضات خاموش نشود و هرازگاهی می‌شنویم با کوچک‌ترین فراخوانی، گروه عظیمی از معلمان در مقابل ادارات آموزش و پرورش تجمع می‌کنند و خواسته‌های صنفیشان را طلب می‌کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه پیگیری‌های انجام شده در خصوص مطالباتی چون افزایش فوق العاده شغل و اختصاص بودجه مناسب برای آموزش و پرورش هنوز به نتیجه نرسیده است و دولت هم هنوز نتوانسته در این زمینه اقدام خاصی انجام دهد. در حال حاضر تنها موردی که روی اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند طرح رتبه بندی معلمان است که به غلط بزرگ نمایی شده است.
نیک‌نژاد در ارتباط با جزییات طرح رتبه بندی معلمان گفت: این طرح صرفا برای تحت الشعاع قرار دادن اعتراضات صنفی معلمان به اجرا نشدن طرح‌هایی چون افزایش فوق العاده شغل کارکنان دولت است. تبعیض‌هایی که در پی اجرای این طرح بین کادر آموزشی و کارمندان وزارت خانه اعمال شده، آنقدر زیاد است که تا به نتیجهٔ مطلوب نرسد نمی‌تواند از شدت اعتراضات کم کند.
وی ادامه داد: طرح رتبه بندی در دولت دهم مطرح شد اما در مجلس رای نیاورد. بعد از آن مجددا لایحهٔ آن در دولت یازدهم مطرح شد و در حال حاضر هم مورد انتقاد جدی معلمان است. بر اساس این طرح، قرار است معلمین به چهار سطح تقسیم بندی شوند برای مثال گفته‌اند بر اساس این طرح، کسانی که به رتبه یک در طرح رتبه بندی برسند به میزان ۷۰ درصد از افزایش فوق العاده شغل برخوردار می‌شوند. برای معلمی با ۲۳ سال سابقهٔ کار که در حکمش فوق العاده شغل را ۹۶هزار تومان درج کرده‌اند، در چنین شرایطی اضافه شدن ۷۰ درصد به این میزان فوق العاده شغل رقم قابل توجهی را شامل نمی‌شود که اینقدر روی آن مانور می‌دهند.
نیک نژاد در پایان اضافه کرد: به عقیدهٔ ما، رتبه بندی موقعی موثر است که حداقل حقوق مناسبی نسبت به خط فقر وجود داشته باشد. یعنی یک پایهٔ حقوقی به عنوان کف دستمزد وجود داشته باشد که معلم برای تامین مخارج زندگی‌اش نیاز به شغل دوم و سوم نداشته باشد.

---------------------------

دو ماه از مطالبات کارگران شیشه آبگینه پرداخت شد

منابع خبری ایلنا در قزوین گزارش کردند، حدود ۱۳۰ کارگر کارخانه شیشه آبگینه در روز گذشته برای چندمین بار در یک ماه جاری در اعتراض به عدم دریافت بیش از ۳ ماه حقوق معوقه و عیدی پایان سال خود در مقابل ساختمان فرمانداری قزوین تجمع کرده بودند.
کارگران می‌گویند، با وجودی که کارفرما ادعا می‌کرد منابع مالی کافی برای پرداخت حقوق کارگران ندارد اما روز گذشته ، یکجا دو ماه از مطالبات معوقه کارگران را که مربوط به حقوق آذر و دی ماه می شد را پرداخت کرد.
به ادعای کارگران، کارفرما هنوز دو ماه حقوق با احتساب اسفند ماه به کارگران بدهکار بوده و از پرداخت عیدی پایان سال نیز خبری نیست.
بنا بر این گزارش، کارگران کارخانه شیشه آبگینه خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سر گیری فعالیت کارخانه هستند، اما مسئولان ذیربط و کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد.
به گفته آنان، در حال حاضر کارفرما تولید در کارخانه را متوقف کرده است اما روز گذشته وی وعده داد فعالیت کارخانه در سال جدید با تامین مواد اولیه تولید از سر گرفته خواهد شد.

---------------------------

بخشی از مطالبات کارگران پیمانی منطقه عملیاتی پارسیان پرداخت شد

کارگران شاغل در منطقه پارس جنوبی به ایلنا گزارش کردند: کارگران پیمانکاری شاغل در منطقه عملیاتی پارسیان در اعتراض به آنچه تاخیر و تبعیض در نحوه پرداخت حقوق می‌خوانند طی روزهای ۱۲ و ۲۰ اسفند ماه جاری در مقابل ساختمان حراست و ساختمان امور اداری منطقه عملیاتی پارسیان تجمع کردند.
کارگران معترض مدعی بودند؛ حقوقشان هر ماه با تاخیر پرداخت می‌شود و در حال حاضر علاوه بر تعویق یک ماه حقوق در بهمن‌ماه، مطالبه دیگر کارگران دریافت پاداش بهره وری شش ماهه اول سال، حق عیدی و سنوات پایان سال است.
به گفته کارگران؛ در پی این اقدام اعتراضی، مسئولان منطقه عملیاتی پارسیان روز گذشته ۲۴ اسفند ماه مطالبات معوقه مربوط به بهمن ماه کارگران واحد ترابری سبک (شرکت پیمانکاری شهاب جم)، واحد ترابری سنگین (شرکت پیمانکاری ارمغان سیر جنوبی)، واحد تعمیرات خط لوله (شرکت پیمانکاری فارسا انرژی) و حقوق بهمن و عیدی وسنوات واحد خدمات (شرکت پیمانکاری صفای جم) را پرداخت کردند.
به ادعای کارگران منطقه عملیاتی پارسیان، همچنین بخش دیگری از مطالبات کارگران که به پاداش بهروری کارگران شرکتهای پیمانکاری مربوط می‌شود با وجوددستور صریح مدیرتوسعه منابع انسانی شرکت ملی گاز ایران در پرداخت پاداش بهره وری شش ماهه اول سال کارگران شرکتهای پیمانکاری، متاسفانه هنوز این پاداش به کارگران پرداخت نمی‌شود.

---------------------------

جاده ناایمن باز هم جان یک کارگر سیمان خاش را گرفت

به گزارش خبرنگار ایلنا، این حادثه شامگاه روز جمعه (۲۲ اسفند ماه) ساعت ۱۹ شب زمانی رخ داد که یکی از کارگران شیفت صبح این واحد، به نام «غلام رضا آزادی» که با خودروی شخصی خود قصد بازگشت به خانه را داشت در فاصله ۱۵ کیلومتری از شهر خاش با یک دستگاه مینیبوس سرویس کارخانه سیمان خاش تصادف کرد.
«صفا کردی»، یکی از کارگران سیمان خاش در این باره به ایلنا گفت: کم عرض بودن جاده، نبود خط کشی و نداشتن علائم هشدار دهنده عامل وقوع این حادثه بوده است.
او افزود: حدود سه ماه پیش هم یکی دیگر از کارگران به نام «حسن میربلوچ» بر اثر سانحه رانندگی در این جاده جان باخت.
به گفته این کارگر، از سال ۷۴ که کارخانه سیمان خاش در این منطقه مورد بهره برداری قرار گرفته است این جاده که محل عبور و مرور انواع کامیونهای حمل بار است ترمیمی نشده و فاقد ایمنی است.
کردی با بیان این‌ که ۱۵ کیلومتر مسیر دسترسی به کارخانه سیمان خاش نقطه حادثه‌خیز و مرگ‌بار منطقه است و هر روز جان بیش از ۴۰۰ کارگر این کارخانه در مسیر رفت و آمد تهدید می‌شود، تصریح کرد: هر چند ماه یک بار کارگران در هنگام رفت و برگشت به کارخانه بر اثر تصادف با یک خودروی گذری، مصدوم و یا جان خود را از دست می‌دهند.
این کارگر شاغل در کارخانه سیمان خاش با بیان اینکه آقای آزادی در آستانه بازنشستگی بود اظهار داشت: او از کارگران با تجربه کارخانه بود که بیش از ۱۹ سال سابقه کار داشت.
به گفته آقای کردی کارگران درباره ایمنی مسیر کارخانه را بار‌ها به صورت کتبی و شفاهی به گوش مسئولان رسانده‌اند اما بی‌توجه‌ای به این موضوع باعث می‌شود تا جان کارگران مورد تهدید قرار بگیرد..

---------------------------

۸۰ کارگر «آلدا» با سه ماه تعویق حقوق به استقبال نوروز می‌روند

کارگران به ایلنا گفته‌اند کارفرمای کارخانه آلدا واقع در دامغان که در زمینه تولید یراق آلات خطوط انتقال نیرو و دکل‌های فشار قوی برق فعالیت دارد، از آذر ماه سال جاری حقوق و عیدی ۸۰ کارگر شاغل در کارخانه را پرداخت نکرده است.
به گفته آنان، به غیر از سه ماه تعویق مزدی، دست کم ۵ ماه است که حق بیمه ۸۰ کارگر این واحد تولیدی به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است و کارگران نگرانند که در آستانه سال نو، کارفرما بخشی از مطالبات معوقه و عیدی آن‌ها را نپردازد.
کارگران می‌گویند؛ عدم پرداخت مطالبات معوقه از سوی خریدارانی همانند وزارت نیرو و سایر ارگانهای دولتی و خصوصی باعث شده که این کارخانه توان مالی خود را از دست دهد و دچار کمبود منابع مالی شود.
به گفته کارگران بخشی از مطالبات کارخانه آلدا مربوط به وزارت نیرو می‌شود، که اگر به موقع پرداخت شود مشکل پرداخت حقوق ۸۰ کارگران مرتفع خواهد شد.

---------------------------

اعتراض کارگران لوله صفابه پرداخت نشدن مطالبات مزدی

حدود ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه «نورد لوله صفا» در ساوه، امروز (شنبه) در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد‌هایشان دست از کار کشیده اند.
منابع کارگری در ساوه گزارش کردند؛ معترضان کارگران یکی از چهار سالن اصلی کارخانه نورد لوله صفا هستند که تعدادشان به حدود ۱۵۰ نفر بر آورد می‌شود.
کارگران می‌گویند که کارفرما بابت دستمزد ماهای آذر، دی، بهمن و عیدی پایان سال به آنها بدهکار است وظاهرا قصد ندارد قبل از پایان سال جاری مطالبات معوقه کارگران را بپردازد.
به گفته آنان، ازحدودا سه هفته پیش کارگران این کارخانه مواد اولیه برای تولید ندارند به همین دلیل در حال حاضر حدودا ۹۵۰ کارگر بلاتکلیف وبیکار هستند.
طبق اظهارات کارگران متحصن در روز‌های گذشته فقط کارگران یک سالن بودند که مواد اولیه برای تولید داشتند اما از دو روز پیش آنان نیز کار در واحد خود راتعطیل کرده و بیکار نشسته‌اند.
کارگران نبرد لوله صفا با بیان اینکه امکان پیگیری مطالبات صنفی خود را ندارند؛ افزودند: در تاریخ ۱۸ بهمن ماه حدود ۱۰ نفر از همکارانمان به اتهام اغتشاش از سوی کارفرما اخراج شدند و این کارگران بیکار شده که متقاضی دریافت مقرری بیمه بیکاری هستند به دلیل مشکلات بیمه‌ای هنوز نتوانسته‌اند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند.
همچنین کارگران نبرد لوله صفا، نسبت به معوقات بیمه‌ای خود نیز معترضند؛ آنها می گویند:کارفرما از شهریور ماه به بعد بیمه کارگران را به تامیناجتماعی پرداخت نکرده است و در عین حال سال گذشته نیز سه ماه از حق بیمه کارگران را به صورت ناقص به تامین اجتماعی پرداخت شده است.
یکی از کارگران نبرد لوله صفا در خصوص وضعیت شغلی خود و همکارانش می‌گوید: اقساط معوقه و دغدغهٔ تامین معیشت ما آنقدر زیاد است که نمی‌توانیم برای مدت طولانی به این وضعیت ادامه بدهیم متاسفانه گرفتاری مالی تاکنون به منزلت و کرامت کارگران ضربه‌های جبران ناپذیری وارد کرده است.

---------------------------

کشته شدن کارگر شهرداری کوت عبدالله در اثر تصادف

یک کارگر خدماتی شهرداری کوت عبدالله در مسیر اتوبان امام علی در اثر تصادف با خودروی سواری کشته شد.
به گزارش دریافتی ایلنا، این حادثه روز گذشته در مسیر اتوبان امام علی در استان خوزستان اتفاق افتاد و سه کارگر فضای سبز شهرداری کوت عبدالله در حین هرس درختان دچار حادثه تصادف شدند.
بر اساس این گزارش؛ طی یک هفته گذشته این دومین حادثه دلخراشی است که در این اتوبان رخ داده است. هفته پیش نیز بدلیل بی‌توجهی و سرعت غیر مجار یک دستگاه پژو، جان یک عابر را گرفت.

---------------------------

تجمع کارگران آبفای اهواز در اعتراض به تعویق حقوق و اخراج همکاران‌شان

منابع خبری ایلنا در اداره آب و فاضلاب اهواز گزارش داده‌اند، صبح امروز (۲۳ اسفندماه) جمعی از کارگران پیمانی آبفای اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» کار می‌کنند در اعتراض به تعویق حقوق بهمن ماه، حق عیدی و پرداخت نشدن بیش از دو ماه حق بیمه‌شان به سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع زدند.
کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند از یکسال پیش دستمزد و بیمه کارگران پیمانی به صورت نامنظم پرداخت می‌شده است، به همین دلیل این وضعیت کارگران آبفای اهواز و اعضای خانواده‌های‌شان را دچار مشکل کرده است.
براساس اخباری که به نقل از کارگران منتشر شده است؛ برپایی تجمع امروز پاسخی به بی‌تفاوتی پیمانکار در خصوص پرداخت نشدن مطالباتی است که از یکسال گذشته باقی مانده است.
کارگران می‌گویند؛ از فروردین ماه سال جاری تا شهریور ماه کارفرما حقوقمان را به صورت کامل پرداخت نکرده است. در عین حال بخشی از مطالبات ما مربوط به هنوز توسط پیمانکاران قبلی پرداخت نشده است.
کارگران پیمانکاری آبفای اهواز همچنین در مورد معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند؛ به غیر از پرداخت نشدن مزد، در سوابق بیمه تامین اجتماعی‌شان هم نیز مشکلاتی دیده می‌شود بطوری که بخشی از سوابق آنان به صورت نامنظم ثبت شده است.
همچنین در تجمع امروز تعداد ۱۶ کارگر پیمانی شرکت آب و فاضلاب اهواز که در تاریخ ۲۰ دی ماه سال جاری بعد از ۴ سال کار مستمر، به دلیل عدم نیاز کرفرما اخراج شده‌اند در جمع معترضین حاضر بودند و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه خود هستند.
به گفته کارگران معترض، کارگران اخراجی هیچ حامی‌ای برای دفاع از خود ندارند به همین دلیل امروز ما ضمن حمایت از همکارن اخراجی‌مان از کارفرما می‌خواهیم علاوه بر پرداخت مطالبات معوقه‌مان، آنان را به کارشان بازگردانند.

---------------------------

تجمع کارگران پیمانی منطقه عملیاتی پارسیان برای دومین بار طی ماه جاری

به گزارش خبرنگار ایلنا، این کارگران پیش از این در تاریخ ۱۲ اسفند ماه نیز برای پیگیری مطالبات معوقه خود در مقابل ساختمان اداری تجمع کرده بودند که‌‌ آن زمان اجتماع صنفی این کارگران از سوی مسئولان منطقه عملیاتی پارسیان نادیده گرفته شد و کارگران ناچار شدند به تجمع خود خاتمه دهند.
در اجتماع امروز کارگران شاغل در واحدهای ترابری سبک و سنگین، خدمات و مکانیک تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری همچون شهاب جم، صفای جم، ارمغان سیرجنوبی، پارسا انرژی در منطقه عملیاتی پارسیان (تابناک) مشغول به کارند.
کارگران معترض مدعی‌اند حقوقشان هر ماه با تاخیر پرداخت می‌شود و در حال حاضر علاوه بر تعویق یک ماه حقوق در بهمن‌ماه، مطالبه دیگر کارگران دریافت پاداش بهره وری شش ماهه اول سال، حق عیدی و سنوات پایان سال است.
طبق اظهارات کارگران منطقه عملیاتی پارسیان؛ شرکت نفت هر سال دو بار به کارگران رسمی، قراردادی و پیمانی شاغل در منطقه زاگرس جنوبی پاداش بهره‌وری پرداخت می‌کرد اما امسال با ابلاغ دستورالعملی از سوی وزارت نفت هیچ سهمی برای پرداخت پاداش بهره‌وری کارگرانی که بصورت پیمانکاری در پروژه‌های در دست احداث منطقه زاگرس جنوبی مشغول کار هستند، در نظر گرفته نشده است.
به گفته کارگران پیمانی؛ دستور پرداخت پاداش بهره وری شش ماهه اول سال از سوی وزارت نفت به منطقه عملیاتی پارسیان ارسال شده است اما این پاداش به کارگران شرکت‌های پیمانکاری منطقه عملیاتی پارسیان پرداخت نمی‌شود.
کارگران حاضر در تجمع می‌گویند؛ یکی دیگر از مطالباتمان در اجتماع امروز تشکیل نهاد صنفی در منطقه عملیاتی پارسیان است. آنان می‌گویند مسئولان نسبت به ایجاد تشکلات کارگری در این منطقه موضع منفی دارند.
به گفته منابع خبری ایلنا؛ حدود ۱۵ نفر از کارگران راننده واحد ترابری منطقه عملیاتی پارسیان در اجتماع امروز به جمع کارگرانی که مقابل ساختمان امور اداری تجمع کرده‌اند پیوسته‌اند.
کارگران می‌گویند؛ دلیل اعتراض صنفی کارگران واحد ترابری برخورد‌های تهدید امیز برخی مدیران منطقه عملیاتی پارسیان با نماینده صنفی کارگران واحد ترابری بوده است.
همچنین به ایلنا گزارش شده است اجتماع امروز کارگران باعث شده فعالیت تعدادی واحد‌های منطقه گازی پارسیان به حالت نیمه تعطیل در آید.

---------------------------

تجمع ۷۰۰ معلم اردبیلی در اعتراض به تبعیض حقوقی بین کارکنان دولت

به گزارش خبرنگار ایلنا، در این اجتماع صنفی که با حضور حدود ۷۰۰ نفر از معلمان استان اردبیل تشکیل شد، معلمان با شعارهایی اعتراض خود را به کمبود دستمزد خود اعلام کردند و خواستار افزایش بودجه آموزش و پرورش به قصد افزایش حقوق معلمان شدند.
یکی از معلمان حاضر در تجمع امروز در گفتگو با ایلنا اعتراض امروز معلمان در ادبیل را در ادامه اجتماعات اعتراضی معلمان ظرف یک ماه اخیر و به ویژه پی‌گیری مطالبات مطرح شده در تجمعات سراسری معلمان در روز دهم اسفند ماه دانست.
این معلم گفت: به دلیل کمبود بودجه وزارت آموزش و پرورش در هنگام تصویب بودجه، هر سال حتی در اولین روزهای سال هم صحبت از کسری بودجه است و این نشان می‌دهد اساسا بودجه‌ این وزارتخانه دارای اشکال است.
به گفته این معلم، اگر اشکالی فردی در بودجه نویسی وجود داشت نهایتا یک یا دو سال این اشتباه اتفاق می‌افتاد در حالی که درآمد معلمان ۳۵ سال است که تحت تاثیر بودجه از هزینه‌های زندگی عقب افتاده است و با تکرار هر ساله این اشتباه بر شکاف بین درآمد و هزینه‌های زندگی معلمان افزوده شده است.
گفته می‌شود در تجمع امروز معلمان، دکتر صابر سپهری مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با حضور در جمع معترضین به گفتگو با آنان پرداخت.
تجمع صنفی معلمان ظهر امروز در حالی خاتمه یافت که معلمان استان اردبیل دو طومار جداگانه را خطاب به دو مقام عالی‌تبه کشور امضا کردند.

---------------------------

کارگر شهید قندی یزد: مزد ناعادلانه را امضا نکنید

به گزارش ایلنا، در این نامه که به امضای بیش از ۴۰۰ نفر از کارگران این کارخانه صنعتی رسیده، آمده است «ما کارگران کارخانه جات تولیدی شهید قندی یزد خواستار افزایش مزد سال ۹۴ بر اساس معیارهای مشخص شده در ماده ۴۱ قانون کار هستیم.
طبق این ماده قانونی، شورای عالی کار وظیفه دارد هر ساله حداقل دستمزد کارگران را بر اساس دو معیار واضح نرخ تورم و سبد معیشت یک خانوار چهار نفره تعیین کند.
در بخش دیگری از این طومار که رونوشت آن به نهادهای دیگری از جمله اداره کار و استانداری یزد ارسال شده، ضمن بیان این مطلب که افزایش حقوق و دستمزد کمتر از نرخ تورم و بدون در نظر گرفتن سبد معیشت منجر به کاهش بهره وری می‌شود آمده است «تعیین دستمزد بدون در نظر گرفتن نرخ تورم و سبد معیشت کارگران، به جای افزایش قدرت خرید و کمک به رشد تولید واقتصاد کشور منجر به کاهش بهره وری است و بقاء کارگران را به خطر می‌اندازد»
کارگران این واحد بزرگ صنعتی کشور در ‌‌نهایت با ذکر این مطلب که طبق برآورد‌ها حداقل دستمزد مورد نیاز برای تامین سبد معیشت خانوار کارگری رقمی بالغ بر ۲۵میلیون ریال است، از نمایندگان جامعه کارگری در شورای عالی کار خواسته‌اند، «ضمن دفاع ازحقوق حقه کارگران در جهت افزایش حداقل دستمزد در صورت افزایش نیافتن حداقل دستمزد با معیارهای قانونی از امضای مصوبه مزد خودداری کنند.»
گفتنی است کارخانجات تولیدی شهید قندی در سال ۱۳۶۳، تحت پوشش وزارت پست و تلگراف و تلفن در شهر یزد جهت تامین انواع کابلهای مخابراتی و توسعه ارتباطات و ایجاد تحول در شبکه عظیم مخابراتی درکشور تاسیس شد و در سال ۱۳۸۳ در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شد. این کارخانه صنعتی هم اکنون بیش از ۴۵۰ نفر کارگر دارد.

---------------------------

کارگران پلی اکریل به رئیس جمهور: دستمزد برای زنده ماندن کفایت نمی‌کند

شورای اسلامی کار کارخانه پلی اکریل در روزهای پایانی مذاکرات تعیین مزد، در نامه‌ای به رئیس جمهور ضمن تاکید بر افزایش مزد در سال ۹۴ متناسب با خط فقر ، خواستار جبران عقب افتادگی مزدی کارگران شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این تشکل کارگری با اشاره به آنچه اجحاف‌های صورت گرفته در حق کارگران در سنوات گذشته خوانده، از رئیس جمهور خواسته است با افزایش حداقل ۳۴ درصدی مزد موافقت کند .
در این نامه نوشته شده «اکنون شرایط به گونه‌ای تغییر کرده که معیشت جامعه کارگری دچار بحران شده و تورم واقعی و قابل لمس برای این گروه زحمتکش غیرقابل تحمل شده است.»
نهاد کارگری پلی اکریل اصفهان در عین حال به دولت و کارفرمایان گوشزد کرده است که بهبود معیشت کارگران به نفع آنان است و باعث رونق چرخه تولید و تقاضای کالای تولید داخل می‌شود .

---------------------------

کارگران «فولاد البرز» دست از کار کشیدند

منابع کارگری ایلنا در تاکستان دلیل تجمع صنفی امروز (۲۰ اسفند) کارگران فولاد البرز را پرداخت نشدن حقوق ۱۹۰ نفر از کارگران این کارخانه طی سه ماه گذشته وعدم دریافت عیدی اعلام کرده‌اند.
این کارگران همچنین می‌گویند در این تجمع اعتراضی که نزدیک به دو ساعت طول کشید، کارگران دست از کار کشیده و خواستار پرداخت مطالباتشان شدند. همچنین حق بیمه آنان طی چهار ماه گذشته به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
به گفته آنان؛ روز گذشته نیز (۱۹ اسفند ماه) کارگران این واحد صنعتی به طور کامل تولید را متوقف کرده و دست به اعتصاب زده بودند که در ‌‌نهایت با بی‌توجه‌ای کارفرما به مطالباتشان راس ساعت دو بعد اظهر همه کارگران محل کار را ترک کردند.
همچنین روز گذشته کارگران شاغل در آشپزخانه نیز با همراهی سایر کارگران معترض، از پختن غذا خودداری کرده‌اند.
کارگران می‌گویند با توجه به شرایط پیش آمده، همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند و مشخص نیست در ‌‌‌نهایت چگونه باید به حقوق قانونی‌شان دست پیدا کنند.
بنا بر اظهارات کارگران؛ کارخانه فولاد البرز دارای تولید و بازار فروش خوبی است و روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن میلگرد تولید می‌کند با این حال کارفرمای این کارخانه که در عین مالک چند کارخانه دیگر همچون لوله و نورد صفا است، حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند.
کارگران در ادامه گفتند؛ مشکلات کارگران این کارخانه با عدم پرداخت حقوق افزون‌تر شده چرا که اکثر ما متاهل و دارای زن و فرزند هستیم.
آنان می‌گویند؛ گرانی‌های روز افزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب افتادگی اقساط بانکی و... کارگران را تحت فشار قرار داده بطوری که چند ماهی است حقوقی دریافت نکرده‌ایم و علاوه بر مشکلات اقتصادی، دچار بحران‌های روحی و خانوادگی نیز شده‌ایم.
این کارگران همچنین از عدم پرداخت بن کارگری و سایر مزایای پیش‌بینی شده در قانون طی دوسال گذشته (۹۲ و ۹۳) خبر می‌دهند بطوری که هر کارگر بابت حق بن‌های کارگری سال گذشته و سال جاری به طور میانگین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان طلب دارد.
به ادعای کارگران، کارفرما گفته است توان پرداخت مطالبات حقوقی کارگران (که تا پایان سال جاری به ۴ ماه می‌رسد) را ندارد و تنها می‌تواند عیدی کارگران را حداکثر تا روزیکشنبه هفته آینده پرداخت کند.

---------------------------

دادگاه رسیدگی به اتهام ۲۸ کارگر معدن چادرملو برگزار شد

بهرام حسنی‌نژاد دبیراخراجی انجمن صنفی کارگران چادرملو، با اعلام این که هنوز حکمی در خصوص اتهام وارده به کارگران این معدن صادر نشده است، به ایلنا گفت:صبح امروز چهارشنبه 20 اسفند ماه،جمعی از کارگران احضار شده به دادگاه مراجعه کردند و دفاعیات خوبی را ارائه کردند اما هنوز حکمی در خصوص اتهامی که به آنها وارد شده صادر نشده است.
حسنی نژاد در ارتباط با جزییات برگزاری دادگاه امروز گفت: در دادگاه بدوی که صبح امروز با حضور ۱۰ نفر از کارگران احضار شده و وکلای هر دو طرف کارگری و کارفرمایی برگزار شد، کارگران احضار شده چه به صورت حضوری و چه در قالب لوایحی که به دادگاه ارائه داده بودند ضمن رد اتهام وارد شده از سوی کارفرما، به دفاع از مطالبات صنفی خود پرداختند و عنوان کردند که اعتراضاتشان صرفا در راستای پیگیری خواسته‌های صنفیشان صورت گرفته و برخلاف رویکردی که کارفرمای معدن چادرملو نسبت به اعتراضات صنفی این کارگران داشته به هیچ وجه قصد آن‌ها برهم زدن نظم و امنیت کارگاه نبوده است.
۲۸ نفر از کارگران شرکت معدنی چادرملو که در پی اعتراضات گسترده سال گذشته و متعاقبا شکایت کارفرما برای رسیدگی به یک اتهام باقیمانده از شعبه ۱۰۱ دادگستری اردکان احضار شده بودند، صبح امروز چهارشنبه ۲۰ اسفند ماه، برای رسیدگی به یک اتهام باقیمانده در دادگاه اردکان حاضر و به اتهام مطرح شده علیه خود پاسخ دادند.
به گزارش ایلنا، اتهام این کارگران "اخلال در نظم و آسایش عمومی" و "ممانعت از احقاق حق "عنوان شده است. اگرچه تمام این کارگران در جلسات پیشین دادگاه از ۶ اتهام وارده تبرئه شده‌اند اما چندی پیش از سوی دبیر انجمن صنفی کارگری این معدن اعلام شد که این کارگران اخیرا برای پاسخگویی به یک اتهام باقی مانده از سوی شاکی توسط دادگاه اردکان احضار شدند.
به گفتهٔ حسنی‌نژاد، اتهام «جلوگیری از احقاق حق» به این دلیل وارد شده است که کارفرما در دادگاه ادعا کرد کارگران معترض مانع از این شده‌اند که سایر کارگران سر کار حاضر شوند.
بهرام حسنی‌نژاد که خود از هر هفت اتهام وارده، تبرئه شده در خصوص اتهاماتی که هنوز متوجه سایر کارگران است گفت: یک مورد از اتهاماتی که هنوز ۲۸ نفر از کارگران از آن تبرئه نشده‌اند، اخلال در نظم و آسایش عمومی و ممانعت ازاحقاق حق به مفهوم جلوگیری از شروع به کار مجدد کارگران بوده است.
این فعال کارگری اضافه کرد: علی رغم اینکه در جلسه امروز راجع به همه موارد صحبت شد و دفاعیات خوبی هم از سوی کارگران و نماینده حقوقی آن‌ها ارائه شد اما هنوز هیچ رایی در خصوص اتهام وارده صادر نشده و صدور حکم به زمان نامعلومی موکول شده است.
گفتنی است معدن چادرملو بیش از ۲۱۷۰ کارگر دارد که در بخش‌های سایت صنعتی، سنگ شکن، خط کوه، بخش‌های آزمایشگاهی و کارگاهی و… که تحت نظر شرکت پیمانکاری آسفالت طوس فعالیت می‌کند مشغول به کارند.
گفتنی است، عمده‌ترین مشکلات کارگران معدن چادرملو در دو سالهٔ اخیر، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش کارانه‌ها و درخواست بازگشت دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران چادرملو بوده است. کارگران معدن چادرملو سال گذشته نیز در واکنش به اخراج بهرام حسنی‌نژاد دبیر انجمن صنفیشان، دست از کار کشیده بودند که در پی این اعتراض صنفی گروهی از کارگران با اتهامات متعددی از سوی کارفرما مبنی بر اخلال در نظم کارگاه مواجه شدند.

---------------------------

تجمع ۱۲۰ کارگر تبریز کف در اعتراض به تعویق ۶ ماهه حقوق

به گزارش خبرنگار ایلنا ، کارگران تبریز کف عصر دیروز نیز تجمع مشابهی را در محوطه کارخانه برگزار کردند که کارفرما در پایان آن تجمع قول داد بین ۴ تا ۵ میلیون تومان از مطالبات کارگران را تا ابتدای هفته آتی پرداخت کند.
کارفرما پیش از این وعده داده بود که بخشی از مطالبات عقب افتاده کارگران را در نیمه اول اسفند ماه پرداخت می‌کند .
بسیاری از کارگران تبریز کف علاوه بر ۶ ماه حقوق عقب افتاده سال ۹۳ ، مبلغی بین ۱۰ تا ۱۶ میلیون تومان را از سال‌های گذشته طلبکارند .
نماینده کارگران درباره قول دیروز کارفرما به ایلنا گفته که بعید است مطالبات کارگران در مهلت مقرر پرداخت شود .
گفتنی است از نزدیک به ۲۱۰ کارگر کارخانه کاشی سازی تبریز کف ، ۱۲۰ کارگر رسمی و سایرین با قراردادهای موقت یک یا سه ماهه در این کارخانه کار می‌کنند .

---------------------------

اخراج ۱۱۰ کارگر قند کامیاب در پی تعطیلی موقت کارخانه

به گزارش خبرنگار ایلنا ، اخراج گسترده کارگران قند کامیاب در پی جدید‌ترین تصمیم کارفرما مبنی بر توسعه خط تولید کارخانه صورت می‌گیرد .
کارخانه قند کامیاب از حدود ۱۰ روز پیش تعطیل شده و یک شرکت پیمانکاری عملیات نوسازی و توسعه خط تولید را در این واحد تولیدی آغاز کرده است .
۳۰ کارگر اخراجی پس از تسویه حساب به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند و قرار است با سایر کارگران در هفته آتی تسویه حساب شود.
کارگران می‌گویند کارفرما به آن‌ها قول داده که در خرداد ۹۴، پس از راه اندازی دوباره کارخانه به کار باز گردند .
وضعیت کارگران رسمی [قرارداد دائم] قند کامیاب که تعدادشان کمتر از ۳۰ نفر است تا امروز مشخص نشده است .

---------------------------

مرگ دردناک کارگر معدن «مهیار» پس از ۹ ساعت گرفتاری زیر سنگ عظیم

به گزارش ایلنا، حوالی ساعت ۱۵ روز گذشته (۱۸ اسفندماه) یک سنگ بزرگ بر روی کابین یک دریل سنگ شکن سقوط کرد و رانند آن زیر سنگ گرفتار شد و پس از حدود ۹ ساعت جان باخت.
بنا بر این گزارش، تلاش امدادگران برای بیرون کشیدن این کارگر ۳۰ ساله از زیر سنگ بی‌نتیجه ماند و حوالی ساعت ۲۴ این کارگر در مسیر بیمارستان الزهرای اصفهان جان باخت.
بر اساس این گزارش، امداد گران تلاش زیادی برای جابجایی سنگ انجام دادند اما سنگ فرود آمده بسیار سنگین و غیرقابل جابه جایی بود به همین دلیل امداد گران با کمک تیمهای بیهوشی و ارتوپد ی ناچار شدند با قطع یکی از پا‌ها، او را از زیر سنگ آزاد کنند اما تلاش تیم‌های امدادی برای احیای فرد حادثه دیده در مسیر بیمارستان بی‌نتیجه ماند و این جوان جان خود را از دست داد.
گفتنی است؛ اندام تحتانی سمت چپ این کارگر بین دستگاه سنگ شکن و سنگ گیر کرده بود و عوامل امدادی دید کافی از وضعیت وی نداشتند.

---------------------------

تجمع کارگران ذوب آهن اردبیل مقابل ساختمان استانداری

جمعی از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل در اعتراض به تعویق ۸ ماه حقوق و نامشخص بودن وضعیت شغلی‌شان صبح امروز مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، در پی اجتماع دو روزه کارگران در روزهای ۱۱ و ۱۲ بهمن ماه در مقابل ساختمان استانداری و دفتر نماینده امام جمعه اردبیل، کارگران امیدوار بودند به مشکلات صنفیشان رسیدگی شود که پس از بی‌پاسخ ماندن مطالبات، کارگران ناچار شدند امروز نیز در واکنش به بی‌تفاوتی مسئولان استانداری اعتراضات صنفی خود را از سر بگیرند.
کارگران می‌گویند؛ در حالی به استقبال سال نو می‌رویم که ۸ ماه حقوق مربوط به ماهای اردیبهشت، خرداد، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر و دی ماه به همراه حق عیدی سال ۹۲ دریافت نکرده‌اند.
به گفته آنان، امروز با هماهنگی شخص استاندار برای مذاکره به اینجا آمده‌ایم. قرار بود نمایند گان کارگری پیرامون مشکلات کارگران ذوب آهن جلسه‌ای را با استاندار برگزار کنند. اما زمانی که کارگران مقابل ساختمان استانداری برای مذاکره جمع شدند آقای استاندار اردبیل هیچ کارگر و نماینده‌ای را برای مذاکره نپذیرفت و این موضوع کارگران را خشمگین کرد.
در واکنش به بی‌تفاوتی مسئولان، کارگران ساعت ۱۱ و نیم امروز به مدت یک ساعت چهار راه امام خمینی شهر اردبیل که جنب ساختمان استانداری واقع شده است را بستند.
کارگران می‌گویند، کارفرما مدعی است این واحد صنعتی برای ادامه تولید توجیه اقتصادی ندارد به همین دلیل فعالیت این کارخانه را از اردیبهشت ماه سال جاری متوقف کرده و ۲۵۰ نفر از کارگران این کارخانه را بلاتکلیف مانده‌اند.
کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل همچنین پیش از این از اخراج چند تن از نمایندگان کارگری این کارخانه به دلیل پی گیری مطالبات صنفی همکارانشان خبر داده بودند. آنان می‌گویند سه تن از اعضای انجمن‌صنفی کارگران به نام‌های «مقصود محجوری»، «حسن رونقی» و «اصغر بابا‌زاده» از مهر تا اسفند ماه سال گذشته به دلیل انجام وظیفه قانونیشان اخراج شده‌اند.
همچنین کارفرما حدود ۱۶ نفر از کارگران را در تاریخ یکم آذر ماه به بهانه پی گیری مطالبات صنفی خود و همکارانشان اخراج کرده است. علاوه بر ان حدودا چهار ماه پیش تعداد ۱۵ نفر دیگر به همین دلیل اخراج شده بودند.

---------------------------

هشدار ۲۵۰ کارگر کاشی ایرانا درباره وجود التهاب در جامعه کارگری

در بخشی از این طومارکه در اختیار خبرگزاری ایلنا قرار گرفته است و به امضای بیش از ۲۵۰ تن از کارگران این شرکت صنعتی رسیده، آمده است: «کارگران کارخانه کاشی ایرانا با توجه به پایین بودن دستمزد و عدم همخوانی آن با نرخ تورم موجود، قادر به تامین هزینه‌های معیشت خود نیستند و چنانچه افزایش دستمزد ۹۴ متناسب با تورم واقعی نباشد (البته نه بر اساس تورم صوری اعلام شده توسط بانک مرکزی)، مشکلات معیشتی مضاعفی برای این قشر ضعیف و زحمتکش ایجاد خواهد شد.»
کارگران در بخشی از متن این طومار نوشته‌اند: «ما کارگران به نمایندگی از کارگران شرکت صنعتی ایرانا از شورای عالی کار می‌خواهیم که در خصوص تعیین سطح دستمزد انصاف و عدالت و شرایط سخت معیشتی کارگران در سراسر کشور را در نظر بگیرد».
امضا کندگان این نامه که کارگران یکی از شیفت‌های کاری این کارخانه هستند، از نمایندگان کارگری شورای عالی کار خواسته‌اند که با قدرت در جلسات پایانی تعیین مزد ۹۴ حضور پیدا کنند و از حق قانونی کارگران دفاع کنند، زیرا چشم میلیون‌ها کارگر - که روز به روز سفره‌هایشان کوچک‌تر می‌شود - به نتیجهٔ این جلسات است.
کارگران این شرکت صنعتی که از ۱۴ تا بیش از ۲۰ سال سابقهٔ کار دارند در ارتباط با شرایط ناعادلانه حقوق و دستمزد کارگرانی که سابقهٔ کاری بالایی دارند به ایلنا گفته‌اند، میانگین دستمزد کارگرانی که حتی با سابقه‌های بالا در شرکت‌های صنعتی کار می‌کنند ۷۵۰هزار تومان است. آیا در شرایط فعلی می‌توان با این میزان دستمزد احتیاجات روزمره را برطرف کرد؟
گفتنی است ماده ۴۱ قانون کار می‌گوید شورای عالی کار همه ساله موظف است میزان حداقل مزد کارگران را با توجه به درصد تورم اعلام شده از طرف بانک مرکزی و هزینه سبد معیشت یک خانواده که تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمی اعلام می‌شود تعیین کند.

---------------------------

تجمع کارگران پیمانی پتروشیمی جم بدلیل نگرانی از مخدوش شدن سوابق کار

به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان نگران‌اند که در نتیجه جابجایی پیمانکار پتروشیمی جم سوابق سخت و زیان‌آور شغلی آن‌ها مخدوش شود.
براساس اطلاعاتی که از سوی کارگران پیمانکاری پتروشیمی جم در اختیار ایلنا قرار گرفته است، در حال حاضر بیش از هزار کارگر از طریق شرکت پیمانکاری «جم صنعتکاران» در پتروشیمی جم مشغول کارند که به تازگی از سوی مدیریت پتروشیمی جم به آن‌ها ابلاغ شده است تا برای سال جدید با یک شرکت پیمانکاری دیگر به نام «پادکو» قرارداد کار خود را امضا کنند.
به گفته کارگران پیمانکاری پتروشیمی جم، در صورت جابجایی پیمانکار این نگرانی وجود خواهد داشت که تکلیف سوابق سخت و زیان آور آن‌ها مشخص نباشد و بنابراین آن‌ها ترجیح می‌دهند که در صورت جابجایی پیمانکار، به طور مستقیم با شرکت پتروشیمی جم طرف قرارداد شوند.
به ادعای این کارگران، شرکت پیمانکاری «جم صنعت‌کاران» حداقل از هفت سال پیش مسئولیت تامین خدمات نیروی انسانی بخش‌های مختلف پتروشیمی جم را برعهده داشته است و در این مدت کارگران شاغل در واحدهای فنی و تعمیرات مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور قرار می‌گرفتند.
کارگران که معتقدند با توجه به ماهیت فعالیت مجتمع پتروشیمی و نیز شرایط آب و هوایی منطقه تمامی کارگران اداری و فنی نیز مشمول قانون «سختی کار» قرار می‌گیرند، می‌گویند: طبق تحقیقاتی که از اداره کار و تامین اجتماعی انجام داده‌اند در صورت جابجایی پیمانکار ممکن است در سابقه سخت و زیان آور آن‌ها اخلال ایجاد شود.
اشاره این کارگران باید به شرایط قانونی باشد که به موجب آن کارفرمایان مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان‌آور موظفند تا بابت بازنشستگی پیش از موعد کارگران دارای سابقه کار در مشاغل سخت و زیان آور به ازاء هر سال سابقه ۴درصد بیشتر حق بیمه پرداخت کنند.
نگرانی این کارگران پیمانی زمانی معنا پیدا کرد که متوجه شدند مطابق مقررات تامین اجتماعی این حق بیمه اضافه باید توسط آخرین کارفرما و در زمان تایید سابقه سخت وزیان آور متقاضیان بازنشستگی پیش از موعد به حساب سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.
کارگران پیمانی پتروشیمی جم با توجه به مشکل مشابه همکاران‌شان در سایر مجتمع‌های پتروشیمی، نگرانند پیمانکار بعدی در زمان بازنشستگی آن‌ها حاضر به پرداخت چنین هزینه سنگینی نشود.

---------------------------

تجمع کارگران «کاغذسازی کارون» در اعتراض به چهار سال بلاتکلیفی

کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی که حدود ۳۰ نفر برآورد می‌شوند به ایلنا گفته‌اند قرار بود بعد از آنکه کارخانه کاغذ سازی کارون شوش‌تر به بخش خصوصی واگذار شود این واحد تولیدی سریعا با جذب کارگران سابق خود فعالیت تولیدی را از سر بگیرد که با وجود فشار معیشتی که متوجه کارگران شده است این اتفاق هنوز محقق نشده است.
به گفته کارگران، این کارخانه از سال ۸۹ به دلیل وجود برخی مشکلات تعطیل و کارگران آن بیکار شدند و یکسال بعد به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شد و به کارخانه «گلریز شوش‌تر» تغییر نام داد.
در پی این اتفاق ۲۳۰ کارگر قراردادی شاغل در این کارخانه که بیکار شدند از سال ۸۹ تا کنون منتظر از سر گیری مجدد فعالیت کارخانه هستند.
کارگران می‌گویند ما در حالی سالهاست بیکار شده‌ایم که کارفرما تعهد داده بود کارگران سابق کارخانه به کار باز گردند اما بجای ما بیش از ۱۰۰ کارگر جدید استخدام شده‌اند و به طور کل ما را کنار گذاشته‌اند.
کارگران کارخانه کاغذسازی شوش‌تر درباره معوقات حقوق و سنواتی خود نیز گفتند: با تعطیلی کارخانه، بخش زیادی از مطالبات معوقه سنواتی و حقوقی ما که مربوط به ساهای ۸۵ تا ۸۹ می‌شود نیز هنوز پرداخت نشده و بلاتکلیف مانده است.
کارگران حاضر در تجمع امروز می‌گویند پس از چهار سال بلاتکلیفیشان مسئولان باید به وضعیت این کارخانه و کارگرانش رسیدگی کنند.

---------------------------

تجمع کارگران معدن سنگرود در برابر ساختمان وزارت کار

جمعی از کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) در اعتراض به تعویق ۲ ماه حقوق و حق عیدی پایان سال و همچنین درج نشدن حدود ۱۹ ماه از سوابق بیمه‌ای شان تحت عنوان مشاغل سخت و زیان آور امروز (۱۸ اسفند) با سفر به تهران در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند.
کارگران حاضر در تجمع امروز که تعدادشان ۱۰۰ نفر گزارش شده، به ایلنا گفته‌اند: سوابق بیمه‌ای ۱۸۶ نفر از کارگران معدن سنگرود، از تاریخ ۱ بهمن ماه سال ۸۳ تا ۱۰ تیر ماه سال ۸۵ در دوره‌ای که این واحد معدنی به بخش خصوصی واگذار شده بود با عنوان مشاغل سخت وزیان آور ثبت نشده است. به همین دلیل این تعداد کارگر که پیرو مصوبه هیات وزیران در تاریخ ۲۸ آبان ماه به پیشنهاد وزارت خانه‌های کار و صنعت - مبنی بر بازنشستگی تا پایان ۹۴ و ۹۵ - امکان بازنشستگی زود هنگام را در آینده نخواهند داشت.
بنا بر اظهارات کارگران، این کارگران که تا پایان سال ۹۴ و ۹۵ مشمول بازنشستگی می‌شوند با شرایط ویژه‌ای که هیئت وزیران برای این کارگران در نظر گرفته‌ است توانسته‌اند مدارکشان را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار شهرستان رودبار ارسال کنند اما هنوز این مقرری به دلیل آنکه حدود ۱۹ ماه از سوابق شغلیشان به صورت کارگر عادی به تامین اجتماعی ارسال شده، هنوز برقرار نشده است.
کارگران معدن سنگرود به ایلنا گفته‌‌اند؛ به موجب تصویب نامه هیات وزیران که به استناد اصل یکصد و و سی هشتم قانون اساسی تنظیم شده است، کارگران شاغل معدن زغال سنگ سنگرود که مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری‌اند می‌توانند بعد از اتمام دوره دریافت مقرری با محاسبه ایام بیکاری با قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند. با این وجود محاسبه ایام بیکاری با قانون مشاغل سخت وزیان آور که امکان بازنشستگی کارگران را مهیا می‌سازد هنوز کارگران به دلیل درج نشدن عنوان سختی کارشان در طول این ۱۹ ماه دچار مشکل هستند.
کارگران گفتند امروز به تهران امده‌ایم تا همانند گذشته مسئولان وزارت کار به خواسته صنفی ما کارگران معدن سنگرود رسیدگی کنند و در این زمینه از شخص آقای ربیعی تشکر ویژه داریم.
گفتنی است پیش از این در تاریخ ۶ مهر ماه سال جاری حدود ۱۵۰ نفر از کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) به تهران سفر کرده و مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کرده بودند. سر انجام پس از ماه‌ها اعتراض کارگری در معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) ۸۸ کارگر مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور امکان بازنشسته شدن پیدا کردند که مراحل بازنشستگی انان در حال انجام است. همچنین حدود ۵۱ نفر از کارگران این واحد معدنی تعطیل شده که تا پایان سال ۹۸ به مرور شرایط بازنشستگی را پیدا می‌کنند برای تکمیل سوابق بیمه‌ای‌شان به سایر معادن زیر مجموعه شرکت تهیه تولید همانند معدن پروده طبس انتقال داده شده‌اند.

---------------------------

تجمع کارگران شرکت واحد تهران برای حمایت از ایستادگی در برابر تصویب مزد ناعادلانه

جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه صبح امروز با تجمع در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حمایت خود را از اعضای گروه کارگری مذاکرات مزدی برای افزایش واقعی حداقل مزد سال ۹۴ اعلام کردند.
به گزارش ایلنا در این اجتماع صنفی که از حدود ساعت ۱۱ صبح امروز برپا شده است دست‌کم حدود ۶۰ نفر از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه حضور دارند.
یکی از شرکت کنندگان این اقدام صنفی درباره علت این تجمع گفت: صرف نظر از جابجایی دولت‌ها در سالهای گذشته، شیوه محاسبه و افزایش حداقل دستمزد ثابت بوده است و کارگران هر سال تا آخرین روزهای اسفند منتظر می‌مانند اما در ‌‌نهایت به غیر از مبلغی بسیار جزی و غیر واقعی بر دستمزد کارگران افزوده نمی‌شود.
وی ادامه داد: با وجود ملموس بودن روند افزایش هزینه‌های زندگی، شورای عالی کار در ‌‌نهایت به استناد آنچه که گزارش رسمی بانک مرکزی نامیده می‌شود درصدی ناچیزی را به مزد پایه و یا در صورت امکان به مزایای جانبی کارگران اضافه می‌کند که با واقعیت‌های زندگی هیچ همخوانی ندارد.
این کارگر شرکت واحد یادآور شد: تا به امسال در جلسات تعیین مزد در حالی شاهد نادیده گرفته شدن واقعیت‌های اقتصادی بوده‌ایم که از یکسو مطابق ماده ۴۱ قانون کار حداقل مزد کارگران باید براساس ارزش تورمی هزینه‌های زندگی یک خانواده متوسط چهار نفره افزایش یابد و از سوی مقابل همین حداقل مزد باید براساس مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی مبنای محاسبه مستمری کارگران بازنشسته و ازکار افتاده تلقی شود.
یکی دیگر از رانندگان شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران که در اجتماع امروز حضور یافته بود، گفت: صرف نظر از نقدهای جدی که به نحوه ایجاد و فعالیت نهادهای صنفی کارگری و ساختار تشکیل و رای گیری در جلسات شورای عالی کار وارد است، از اعضای گروه کارگری می‌خواهیم که به هیچ عنوان زیر بار افزایش حداقلی دستمزد‌ها نروند در شرایط موجود اعضای کارگری شورای عالی کار تنها نماینده تشکل‌های متبوع خود نیستند بلکه از طرف همه کارگران ایران مسئولیت دارند تا در جلسات افزایش مزد حاضر شوند.
این کارگر افزود: از میان اخباری که تا به این لحظه در مورد موضوعات مطرح شده در جلسات شورای عالی کار منتشر شده است پیداست که که گروه کارفرمایی و دولت همانند سالهای گذشته هیچ تمایلی برای افزایش واقعی دستمزد‌ها ندارند و در مقابل کارگران از کسانی که به نمایندگی آن‌ها در این جسات حضور دارند می‌خواهند که برخلاف رویه سالهای گذشته به مقاومت خود در برابر خواسته‌های دیگر گروه‌ها ادامه دهند و از امضای مصوبه‌ای که در آن حقوق قانونی کارگران نادیده گرفته‌شده است خودداری کنند.
در میان تجمع‌کنندگان پارچه نوشته‌هایی وجود دارد که در آن‌ها به مشکل اقتصادی و پایین بودن دستمزدهای کارگران اشاره شده است که از جمله آنهامی‌توان به موارد زیر اشاره کرد: «کارگران درد دارند؛ مشکل دستمزد دارند»؛ «برای کاهش فساد اقتصادی، رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی را خواهانیم»؛ «خط فقر سه میلیون تومان، دستمزد ۷۰۰ هزار تومان»، «با این دستمزد‌ها فرزندان کارگران از آموزش و پرورش محروم می‌شوند»؛ «شکنجه اقتصادی خانواده‌های کارگران پایان دهید»؛ «دستمزد عادلانه حق مسلم ماست»؛ «زندگی شایسته حق مسلم ماست».

---------------------------

اعتصاب کارگران پایانه و مخازن عسلویه در اعتراض به تعویق حقوق

منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه از اعتراض گروهی از کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی عسلویه به دلیل پرداخت نشدن حقوق خبر می‌دهند.
کارگران معترض که در واحد تعمیرات و نگهداری شرکت پایا‌نه‌ها و مخازن پتروشیمی عسلویه کار می‌کنند به ایلنا گفته‌اند از تاریخ سیزدهم اسفند ماه (چهارشنبه هفته گذشته) تا‌کنون نسبت به تاخیری که در پرداخت دستمزد بهمن، عیدی و پاداش پایان سال ۹۳ و همچنین پاداش بهره‌وری نیمه نخست سال ۹۳ به وجود آمده است اقدام به برپایی اعتراضات صنفی کرده‌اند.
معترضان که تعداد آن‌ها در حدود ۶۰ نفر است در روزهای سیزدهم، چهاردهم و شانزدهم (امروز) به نشانه اعتراض از انجام کار خودداری کرده‌اند.
گفته می‌شود این کارگران که از طریق شرکت رامپکو در پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی عسلویه مشغول کار هستند در ماه‌های اخیر نیز چند بار در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود اعتراضات مشابهی را برپا کرده بودند.
شرکت پایانه‌ها و مخازن بندر عسلویه بخشی از وظیفه جابجایی، توزیع و نگهداری مواد اولیه وارداتی و فرآورده‌های صادراتی مجتمع‌های پتروشیمی منطقه ویژه عسلویه را بر عهده دارد.

---------------------------

کارگران «عرف ایران» مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند

حدود ۸۰ نفر از کارکنان شرکت «عرف ایران» صبح امروز شنبه در اعتراض به تاخیر در پرداخت حق بیمه و تهدید امنیت شغلی کارگران پس از تغییرات مدیریتی این شرکت، در مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.
این کارگران می‌گویند نزدیک به ۴ ماه است که بیمه‌های آنان علی رغم اینکه از حقوقشان کسر شده به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و کارگران به دلیل تمدید نشدن دفترچه‌های بیمه درمانی‌شان با مشکل مواجه شده‌اند.
به گفتهٔ این کارگران، علی رغم اینکه آن‌ها شرایط کاری سختی را تجربه می‌کنند و با مواد شیمیایی مختلفی سر و کار دارند اما مشمول قوانین مشاغل سخت و زیان آور قرار نمی‌گیرند و شرایط سختی کار برای آن‌ها درنظر گرفته نمی‌شود.
یکی از کارگران ضمن بیان این مطلب که مشکلات این شرکت از سه سال پیش و همزمان با خصوصی سازی شرکت شروع شده است، گفت: سهامدار این شرکت سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران است و کلیه علائم راهنمایی و فنی شهر را طی بیش از دو دههٔ گذشته این شرکت تولید کرده است. کارگران نسبت به نحوهٔ واگذاری شرکت عرف ایران که تمام سهام آن متعلق به شهرداری تهران بوده است معترضند و می گویند مشخص نیست این واگذاری تحت نظارت چه نهادی صورت گرفته است و طبق کدام یک از استانداردهای خصوصی سازی واگذار شده است.
این کارگر معترض ادامه داد: از سه سال پیش که بحث خصوصی سازی مطرح شد شرایط کار در این شرکت دستخوش تغییراتی شد به نحوی که در این سه ساله ما با کاهش میزان کار مواجه شدیم و برخی از سوء مدیریت‌ها که اخیرا اتفاق افتاده باعث شده این شرکت که زمانی دارای شرایط مطلوبی درباره میزان سرمایه و به موقع بودن پرداخت مطالبات کارگران بود با مسائل و مشکلات متعددی مواجه شود و کارگران هم در دریافت حق و حقوقشان به مشکل برخورد کنند.
کارگران مدعی‌اند در کنار همهٔ کم کاری‌هایی که شرکت در ارتباط باتاخیر در پرداخت مطالبات کارگران انجام داده، اخیرا به پرسنل اعلام کرده چون نمی‌توانیم حق و حقوق ۳۰۰ -۴۰۰ نفر از کارکنان را بپردازیم بین خودتان تعاونی تشکیل دهید و به این ترتیب از شرکت منفک شوید و به این ترتیب سنوات کارگرانی که در این چند ساله در این شرکت بودند سرمایه کارگران در این تعاونی می‌شود.
این کارگر اضافه کرد: شرکت می‌خواهد با این کار از زیر بار پرداخت سنوات کارگران شانه خالی کند.
به گفتهٔ کارگران، شرکت می‌خواهد با این کار ضمن حفظ مجموعه با تعداد نیروی کمتر، بحث پرداخت سنوات کارگران را که رقم بالایی را شامل می‌شود، دور بزند.
کارگران نگرانند با جدی‌تر شدن این روند، شرایط کار در این شرکت به سمتی برود که شرکت سفارش کار را بگیرد و با واسطه از طریق تعاونی از پرسنل استفاده کند.
کارگران می‌گویند این روند باعث می‌شود امنیت شغلیشان تهدید شود. به گفتهٔ یکی از کارگران، «اگر قرار باشد سنوات کارگران صرف سرمایه گذاری برای تعاونی شود دیگر چه تضمینی وجود دارد که شرکت حق و حقوق ما را پرداخت کند.»
گفتنی است، کارکنان این شرکت که بین ۸ تا ۲۲ سال سابقهٔ کار دارند به ایلنا گفته‌اند، شرکت عرف ایران، ضمن قطع کردن تمام مزایا و پرداخت نکردن حق سختی کار و کاهش اضافه کاری در چند ماههٔ گذشته، با این رویکرد تصمیم دارد بیش از ۲۰۰ نفر از پرسنل متخصص خود را تا پایان سال تعدیل کند.
همچنین در پی تجمع امروز، نمایندگان کارگران ضمن امضاء طوماری از اعضای شورای شهر خواستند پیگیر شرایط شغلیشان باشند.

---------------------------

پرستار ۳۰ ساله هنگام کار براثر سوختگی کشته شد

روز گذشته یک پرستار جوان در لاهیجان هنگام کار بر اثر آتش‌سوزی ناشی از تصادف آمبولانس جان باخت.
به گزارش ایلنا، بامداد پنجشنبه پرستار جوان بیمارستان ۲۲ آبان لاهیجان هنگام بازگشت از ماموریت به علت تصادف آمبولانس و آتش گرفتن آن، زنده زنده در آتش سوخت.
بر اساس گزارش نایب رئیس نظام پرستاری رشت از این حادثه، یکی از آمبولانس‌های خصوصی حدود ساعت ۲ بامداد پنجشنبه پس از تحویل یک بیمار به بیمارستانی در رشت، در راه بازگشت - احتمالا به علت خواب‌آلودگی راننده - تصادف کرده و نهایتا دچار آتش‌سوزی شده است. از آنجا که ظاهرا پای پرستار حاضر در این آمبولانس لابلای وسایل داخل ماشین گیر کرده بوده، نتوانستند او را نجات دهند و به همین دلیل این پرستار بر اثر سوختگی شدید، جان باخت.
بر اساس این گزارش، این پرستار که حدود ۳۰ سال سن داشته، متاهل و دارای یک فرزند بوده است.

---------------------------

چرا دولت سال گذشته نرخ تورم را ملاک تعیین مزد نمی‌دانست؟

یک فعال مستقل کارگری معتقد است تنها وظیفه نمایندگان کارگران در شورای تعیین مزد، مقاومت شجاعانه در مقابل تصویب دستمزد غیر قانونی است.
حسین اکبری در جریان مذاکرات تعیین مزد ۹۴ به ایلنا گفت: اگر حداقل دستمزد سال ۹۴ بر مبنایی به غیر از معیارهای ماده ۴۱ قانون کار (نرخ تورم و سبد معیشت) افزایش یابد گروه کارگری شورا باید به نشانه اعتراض از امضای مصوبه خودداری کند.
وی با بیان اینکه دولت در هر دوره از مذاکرات بر معیاری که ضامن منافع خودش باشد تاکید می‌کند، گفت: حال که تورم بنا بر آماری که توسط دولت تهیه شده ۱۵ درصد افزایش یافته است، تاکید دولت افزایش ۱۵ درصدی و نهایتا یکی دو درصد بالاتر است، در صورتی که سال گذشته که تورم ۳۵ درصد اعلام شده بود دولت حداقل دستمزد کارگران را بین ۱۷ تا ۲۷ درصد افزایش داد.
اکبری با بیان اینکه «تورم تنها یکی از معیارهای تعیین مزد کارگران است» افزود: صرف استناد به تورم اعلامی بانک مرکزی تامین کننده معیشت کارگران نیست و شورای عالی کار باید به استناد تبصره دوم ماده ۴۱ قانون کار رقمی را برای «حداقل مزد ۹۴» تصویب کند که با توجه به نرخ اقلام در بازار امروز، تامین کننده نیازهای معیشتی یک خانواده چهار نفره باشد.
وی با بیان اینکه از زمان خاتمه جنگ، شورای عالی کار با قرائت سلیقه‌ای و نادرست از ماده ۴۱ قانون کار دستمزدها را تعیین می‌کرده است، گفت: حتی اگر تورم اعلامی بانک مرکزی درست باشد باز هم در فضایی که به دلیل نبود ثبات اقتصادی نرخ تورم حالتی سیال دارد نمی‌توان در محاسبه دستمزد کارگران از شاخص سبد هزینه های زندگی چشم پوشید.
جمع وی ادامه داد: در دهه هفتاد از زمانی که سیاستهای صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در ایران اجرا شده است تا امروز که شاهد اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه ها هستیم همواره نوعی آزاد سازی اقتصادی در جامعه حاکم بوده است اما در تمامی این سالها دولت ها با مداخله مانع افزایش دستمزدها بر اساس واقعیات اقتصادی شده‌اند.
وی با بیان اینکه این نقش مداخله گرایانه دولت و تکلیفی که در قانون کار به عنوان یک قانون حمایتی مشخص شده است در مغایرت است گفت: قانون کار صراحت دارد که دولت باید درجهت حمایت از نیروی کار در مناسبات بازار کار مداخله کند اما در دو دهه گذشته کارگران شاهد بوده اند که دولتها از نقش مداخله گرایانه خود برای کمک به آزاد سازی اقتصادی استفاده کرده اند.

تورم ۱۵ درصدی واقعی است؟
وی در خصوص اینکه شنیده می شود شورای عالی کار قصد دارد تا دستمزد سال ۹۴ را بر مبنای نرخ تورم ۱۵ درصدی افزایش دهد گفت: هر چند وزیر اقتصاد مدعی است مبنای این نرخ تورم مستدل و منطقی است اما واقعیتهای اقتصادی ثابت می کند که هزینه نان وگوشت و مسکن و .... کارگران در یکسال گذشته بیش از نرخ تورم اعلامی افزایش یافته است.
اکبری افزود: در این خصوص اگر گروه کارگری شورای عالی کار خود را مدافع حقوق کارگران می داند باید نگذارد دستمزدهای کارگران بر مبنایی غیر از و اقعیتهای زندگی افزایش یابند.
وی در خصوص این که «به دلیل وجود شکاف میان بدنه کارگران و نهادهای صنفی آنها اعضای کارگری شورای عالی کار نمی توانند در جلسات تعیین مزد واکنش اعتراضی انجام دهند» گفت: اینکه میان بدنه و نهاد صنفی شکاف ایجاد شده است حرف جدیدی نیست اما کسانی که خود امروز در راس تشکلهای رسمی مدعی پیگیری حقوق صنفی کارگران هستند نباید از این واقعیت برای توجیه عملکردشان استفاده کنند. گروه کارگری شورای عالی کار باید در جلسات تعیین مزد خواسته عمومی کارگران را مطرح کند و در عین حال بدنه کارگری را از واقعیت‌های موجود مطلع کند.
این فعال مدنی افزود: اگر این اتفاق نیفتد هیچ تضمینی وجود ندارد که درجلسات مزد ۹۴ به استناد چند گزارش رسمی مبلغ ناچیزی به دستمزدهای فعلی افزوده شود و بدین ترتیب پرونده مزد ۹۴ نیز مانند پرونده دستمزد سالهای قبل بسته شود.
وی تاکید کرد: گروه کارگری شورای عالی و نهادهای رسمی کارگری باید متکی به بدنه جامعه کارگری باشند تا بتواننداز طریق اطلاع رسانی ذهنیت عمومی کارگران را با خود همراه کنند. در غیر اینصورت هر گونه اقدام برای اثبات بی تفاوتی کارگران تنها حکم توجیه را دارد.
وی افزود: علاوه بر این گروه کارگری شورای عالی کار می باید از طریق اقتصاددانهایی که به مانند سایر شرکای اجتماعی به روش محاسبه علمی دستمزدها مسلط هستند استفاده کند تا از این طریق بتواند خواسته های خود را به ادبیات حاکم در جلسات این شورا نزدیک کنند.
اکبری گفت: در صورتی که همه این اتفاقها بیفتد و باز هم در جلسات شورای عالی کار امیدی به افزایش واقعی دستمزدها وجود نداشته باشد اعضای گروه کارگری باید با خودداری از امضا، جلسه را به نشانه اعتراض ترک کنند تا بدین طریق مسئولیت عقب ماندگی دستمزدها را متوجه گروه کارفرمایی و دولت کند.
وی با بیان اینکه مادامی که امضای گروه کارگری در پای مصوبات دستمزدهای ناعادلانه باشد جامعه کارگری نمایندگان خود را مسئول وضع پیش آمده می داند افزود: واقعیت اقتصادی دیگر این است که به دلیل نامتقارن عرضه و تقاضا در بازار کار هم اکنون شمار کارگران متقاضی کار از شمار فرصتهای شغلی بیشتر است و همین مسئله به گروه دولت و کارفرما فرصت داده است تا بتوانند در پایین نگه داشتن مزد موفق عمل کنند.
این فعال مستقل جامعه کارگری در پایان رواج شیوه های جدید استخدامی همچون قرارداد موقت کار و استفاده از شرکتهای پیمانکاری نیروی انسانی، اعطای معافیت به کارگاههای کوچک، گسترش مناطق ویژه و آزاد اقتصادی و اجرای شیوه نامه استاد شاگردی را ابزارهایی دانست که کارفرمایان دولتی وخصوصی از طریق آنها شرایط بازار کار از جمله شرایط افزایش مزد را به کارگران تحمیل کرده‌اند.

---------------------------

کارگر ۱۸ ساله افغان در فاضلاب خانه‌ای در سعادت‌آباد غرق شد

ظهر دیروز ریزش دیواره چاه فاضلاب در منطقه سعادت آباد تهران، باعث کشته شدن یک کارگر ۱۸ ساله افغان شد.
به گزارش ایلناة این حادثه حوالی ساعت ۱۵ روز گذشته در یک منزل مسکونی قدیمی واقع در ۳۵ متری گلستان، خیابان ۱۶ متری دوم، زمانی رخ داد که به دلیل پر شدن چاه فاضلاب، مالکان قصد داشتند در مجاورت آن چاهی دیگر حفر کنند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با بیان اینکه چاه دوم به عمق حدود ۱۰ متر حفر شده بود و کارگری در حال حفر مابقی آن بود، درباره این حادثه گفت: عدم رعایت فاصله ایمنی میان دو چاه، سبب تخریب دیواره بین دو چاه و سرریز محتویات چاه فاضلاب نخست به چاه در حال حفر شد که کارگر افغان نیز در عمق چاه محبوس شده بود.
ملکی با اشاره به اینکه این کارگر افغان بوده و ۱۸ سال سن داشته است، گفت: هنگام حفر چاه باید حتما از افراد مسلط و حرفه‌ای استفاده شده و در چنین مواردی نیز می‌بایست حتما فاصله بین دو چاه رعایت می‌شد.

---------------------------

اعتراضات معلمان و پرستاران هشداری جدی به دولت بود/ احتمال واکنش کارگران به مزد ۹۴

یک کنشگر صنفی کارگران در ارتباط با بعضی از گمانه زنی‌ها در خصوص اینکه دستمزد ۹۴ بر اساس نرخ تورم ۱۵ درصدی محاسبه می‌شود گفت: شرایط سخت تامین معیشت به گونه‌ای شده که دیگر نمی‌توان با ارائهٔ آمار و ارقام غیرواقعی از نرخ تورم، کارگران را نسبت به آینده امیدوار کرد.
پروین محمدی در این باره به ایلنا گفت: موج اعتراضات کارگران اصناف مختلف جامعه کارگری همچون پرستاران و معلمان در چند روز گذشته هشدار جدی برای دولت و کارفرمایان در خصوص تعیین دستمزد ۹۴ است.
محمدی، بالا رفتن خط فقر را معیاری مناسب برای تاکید بر شاخص سبد معیشت (تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار) در تعیین میزان دستمزد دانست و گفت: سه دهه است که مزد واقعی به کارگران داده نشده است. این تنها حرف کارگران نیست. مسولین دولتی هم بار‌ها و بار‌ها به این نکته اذعان کرده‌اند. اینکه خودشان هم اذعان می‌کنند سهم کارگر داده نشده، پس معلوم است که کارگر کار کرده اما سهمش در جیب دو طرف دیگر معامله یعنی دولت یا کارفرما مانده است و به او داده نشده است.
به گفتهٔ این فعال کارگری ، ضرباتی که در طی سالهای متمادی پیکرهٔ جامعهٔ کارگری را نحیف و ناتوان کرده است، کارگران را در شرایطی قرار داده که از همهٔ بی‌توجهی‌ها به وضعیت معیشتش خسته شده و اکنون صدای اعتراضش بلند شده است.
وی ادامه داد: تمام کارگران ایران سالهاست که در گیر واقعیت مسلمی به نام تامین سبد معیشت هستند. موضوع اعتراض‌های کارگران هم مسئلهٔ تازه‌ای نیست. کارگران هر ساله مجبور بودند خودشان را به هر شکلی با وضعیت اقتصادی کشور و شرایط پرنوسان بنگاههای اقتصادی تطبیق دهند. در آن زمان هم کارگران علی رغم صبر و تحملی که داشتند سعی می‌کردند اعتراضات خود را نسبت به شرایط نابسامان معیشتی در سطوح مختلفی بروز دهند. این اعتراضات گا‌ه باامضای طومار یا نامه نگاری پیگیری می‌شد. اما این سطح اعتراض وقتی با واکنش درخوری از سوی مسولین مواجه نشود طبیعی است که نمود تندتری پیدا کند و وارد فاز تجمع اعتراضی می‌شود.
پروین محمدی تصریح کرد: امسال با اعتراضات گسترده‌ای که از سوی طیف‌های مختلف کارگری صورت گرفت عملا با این مسئله مواجه شدیم که دیگر نمیتوان با ارائهٔ آمار و ارقام نادرست از نرخ تورم کارگران را ساکت کرد. شرایط سخت تامین معیشت، بالارفتن خط فقر و دور شدن از سطح استانداردهای واقعی زندگی باعث شده کارگران نسبت به حق و حقوق واقعیشان آگاه‌تر شوند.
به گفتهٔ این فعال کارگری، حتی اگر توافقات انجام شده در شورای عالی کار منجر به اضافه شدن صددرصدی دستمزد‌ها شود باز هم کسری و عقب ماندگی این سی و چند ساله جبران نمی‌شود و به همین جهت است که ما می‌گوییم یک جایی دولت باید بیاید و تخلفاتی که در طی سال‌ها در مورد مزد کارگران صورت گرفته و طی آن درصدی از مزد کارگران در جیب کارفرما و دولت رفته جبران کند. در شرایط فعلی این امر تنها با درنظر گرفتن معیار متناسب سازی دستمزد با سبد معیشت امکان پذیر است.
وی ادامه داد: سبد معیشتی که توسط نمایندگان جامعهٔ کارگری تعریف می‌کنند رقم سه میلیون را نشان می‌دهد. این ارقام واقعی است و براساس خط فقر محاسبه می‌شود. در بسیاری از نقاط دنیا این گونه ارقام را با توجه به خط رفاه محاسبه می‌کنند اما اینجا همچنان درگیر تعریف خط فقریم.
به گفتهٔ پروین محمدی در شرایطی که دولت با آزادسازی قیمت‌ها همچنان به فکر پر کردن خزانهٔ خود است چرا سهم کارگر باید کمتر از میزان واقعی پرداخت شود.
وی گفت: دولت به فکر نجات خود و پرکردن خزانهٔ خودش است. با آزاد سازی قیمت نان و قیمت بنزین در واقع در حال پیگیری همین سیاست است. آنوقت چطور زمانی که به دستمزد کارگران می‌رسد قضیه کم اهمیت می‌شود. کارگر در واقع نیروی کارش را می‌فروشدو کمترین انتظارش این است که حق و حقوقش را متناسب با نیازش دریافت کند.
محمدی، افزایش دستمزد را ناشی از تسلط گروهی بر منابع اقتصادی دانست که به گفتهٔ وی امکان مهار آن‌ها از طرف دولت هم وجود ندارد.
پروین محمدی که یکی از هماهنگ کنندگان طومار ۴۰هزار امضاء برای افزایش مزد در سال ۹۱ نیز بود در ارتباط با موانع افزایش واقعی مزد گفت: بخشی از اینکه این کار به نتیجه نمی‌رسد ناشی از ضعف نمایندگان کارگری در شورای عالی کار است. متاسفانه کارگران به خاطر نداشتن تشکلهای مستقل همواره ضرر کرده‌اند و به سختی به مطالباتشان رسیده‌اند.
محمدی در پایان گفت: تشکل‌های غیر مستقلی که با دخالت مستقیم دولت و وزارت کار تشکیل می‌شوند هرگز نمی‌توانند به خوبی مطالبات کارگران را پیگیری کنند.

---------------------------

قند کامیاب موقتا تعطیل شد ،بلاتکلیفی ۱۴۰ کارگر

با تعطیلی موقت کارخانه «قند کامیاب» به منظور بهسازی این واحد تولیدی حدود ۱۴۰ کارگر بدون دریافت سه ماه مطالبات معوقشان نگران ازدست دادن امنیت شغلی خود شده‌اند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه قند کامیاب گزارش دادند، کارفرمای این واحد تولیدی از یک هفته پیش کلیه خطوط تولید کارخانه را به منظور بهسازی و انجام تعمیرات کلی تا زمان اصلاح، غیرفعال و تعطیل کرده است.
کارگران با بیان اینکه انجام تعمیرات کارخانه حداقل سه ماه زمان می‌برد افزودند: پیش از این قرار داد شرکت سرمایه‌گذاری «مصباح» به عنوان شرکت بهره بردار با مالک کارخانه به اتمام رسیده واین موضوع بر نگرانی کارگران بویژه ۱۰۰ کارگر قراردادی که از امنیت شغلی کمتری برخوردارند، افزوده است.
به گفته آنان با وجود تعویق دو ماه حقوق ماهای بهمن و اسفند سال ۹۲ و بهمن ماه سال ۹۳ کارفرما باید نقدینگی کافی برای پرداخت مطالبات پایان سال کارگران را که شامل عیدی نیز می‌شود فراهم کند اما وضعیت فعلی کارخانه نگرانی کارگران را برایاز دست دادن شغلشان دو چندان کرده است.
به ادعای کارگران قند کامیاب؛ کارگران قرار دادی کارخانه در حالی به استقبال سال نو می‌روند که بعد ازایام تعطیلات نوروزی امیدی به بازگشت به محل کار خود را ندارند.

---------------------------

اعتراض کارگران کاشی کویر یزد به پرداخت نشدن مطالبات معوقه

کارگران کاشی کویر یزد که بابت دو ماه حقوق و عیدی و پاداش سال ۹۳ و بن کارگری نیمه دوم سال جاری طلبکارند، می‌گویند از مجموع این مطالبات تاکنون تنها ۱۵ درصد از حقوق دی ماه آن‌ها پرداخت شده‌است.
منابع خبری ایلنا در استان یزد با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: از مجموع حدود ۹۷۰ کارگر کارخانه کاشی کویر یزد روز گذشته نزدیک به ۱۰۰ نفر از این کارگران، در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقیشان و همچنین تمدید نشدن دفترچه‌های بیمه‌های خود در مقابل این کارخانه تجمع کردند.
براساس این اطلاعات گفته می‌شود که دلیل اصلی این نارضایتی کارگران کاشی کویر یزد تاخیرهایی است که در یک سال گذشته در پرداخت مطالبات آن‌ها به وجود آمده است. کارگران این کارخانه صنعتی به ایلنا گفته‌اند، طی یک سال گذشته همواره حقوق آن‌ها با نزدیک به دو ماه تاخیر پرداخت شده است.
در مورد کارگران مشمول بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور نیز گفته می‌شود که به دلیل پرداخت نشدن ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور آن‌ها از سوی کافرما هنوز امکان بازنشستگی و برقراری مستمری بیکاری این کارگران وجود ندارد. به گفتهٔ این کارگر در حال حاضر به دلیل کمبود نقدینگی و همچنین کمبود مواد اولیه، ۳۰ درصد کارخانه فعال است و از ۱۲ قسمت، کار در ۸ قسمت از بخش‌های کارخانه، به دلیل بحران‌های به وجود آمده متوقف شده است.
در همین حال به گفتهٔ منابع آگاه، نزدیک به ۱۰ نفر از کارگران نیز در پی تعدیل نیروی این کارخانه در دی ماه گذشته بیکار شده‌اند.
به گفتهٔ یک منبع آگاه، این کارگران که بیش از ۹۰ درصدشان قراردادی هستند، اکثرا دو شغله هستند، به دلیل فشارهای ناشی از بحران مالی که با آن دست به گریبان هستند چند بار در برابر استانداری و همچنین در مقابل کارخانه تجمع کرده‌اند اما هنوز هیچ توجهی به خواسته‌هایشان نشده است.
منابع کارگری می‌گویند این مشکل تنها مختص کارخانه کاشی کویر یزد نیست و بسیاری از کارخانه‌های کاشی‌سازی این روز‌ها درگیر بحران کمبود نقدینگی و کمبود مواد اولیه هستند بخشی از این بحران ناشی از مشکلات به وجود آمده بر سر راه صادرات کاشی و سرامیک به کشورهای منطقه به خصوص عراق و عدم بارگیری و تخلیه مناسب در این شرکت هاست. کارگران کاشی کویر یزد نگرانند که با بحرانی‌تر شدن شرایط کارخانه زمینه برای تعدیل بیشتر نیرو‌ها تا پایان سال فراهم شود.
یکی از کارگران کارخانه کاشی کویر یزد در ارتباط با بحران‌های به وجود آمده در صنعت کاشی گفت: در یزد نزدیک به ۱۰۰ کارخانه کاشی و سرامیک وجود دارد اما بحران‌های ناشی از کاهش صادرات و کمبود نقدینگی باعث شده انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی سرامیک از شرکت‌ها بخواهد کار را برای ۴۵ روز تعطیل کند. به گفتهٔ یکی از کارگران این تعطیلی۴۵ روز بدون حقوق است و مشخص نیست وضعیت کارگران در این مدت چه خواهد شد.
اشارهٔ این کارگر به درخواست انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی وسرامیک است که طی آن از از ۱۲۰ کارخانه فعال در صنعت کاشی و سرامیک کشور خواسته برای ۴۵ روز کار در کارخانه جات خود را متوقف کنند.
گفته می‌شود به منظور مدیریت بحران به وجودآمده و برون رفت از وضعیت فعلی به کلیه شرکت‌ها توصیه شده در صورت صلاحدید خطوط تولید خود را از ۱۵ اسفند ۹۳ تا اول اردیبهشت ۹۴ متوقف کنند.
رکود شدید در ساخت و ساز، افت شدید فروش داخلی و صادرات، رسوب بیش از حد محصولات در انبار کارخانجات و انبار عاملین فروش، مشکل حمل و نقل و تردد در ایام قبل و بعد از عید، نیمه تعطیلی بودن شبکه توزیع در ایام قبل و بعد از عید، عدم جایگزینی سریع بازارهای جدید صادراتی، جلوگیری از راکد ماندن سرمایه شرکت‌ها، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، انجام تعمیرات اساسی در خطوط تولید جهت ارتقاء سطح کیفی محصولات و تنظیم بازار از طریق مدیریت تولید از دلایلی است که انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک را بر آن داشته تا از کارخانه جات تولید کننده کاشی و سرامیک بخواهد برای مدت ۴۵ روز کار را متوقف کنند.

---------------------------

تجمع کارگران کنتور سازی ایران وارد سومین روز شد

اعتراض صنفی کارگران «کنتور سازی ایران» امروز در حالی وارد سومین روز خود شد که روز گذشته به دستور کارفرما دو ماه از مجموع مطالبات معوقه این کارگران پرداخت شد.
منابع خبری ایلنا در استان قزوین با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: صبح امروز (پنجشنبه ۱۴ اسفند) کارگران کارخانه کنتور سازی ایران برای سومین متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفیشان، کار در بخش‌های مختلف کارخانه را متوقف کرده‌ ودر سالن نهار خوری کارخانه اجتماع کردند.
حدود ۶۰۰ کارگر کارخانه کنتور سازی ایران از روز سه شنبه ۱۲ اسفند ماه تاکنون با برپایی تجمع در محوطه این کارخانه خواستار پرداخت سه ماه حقوق معوقه (ماه‌های آذر، دی و بهمن) و همچنین حقوق اسفند و عیدی و پاداش پایان سال خود شده‌اند.
این کارگران در عین حال درباره مطالبات بیمه‌ای خود می‌گویند: طبق توافقی که بین کارفرما وتامین اجتماعی انجام شده بود قرار بود ۶ ماه از معوقات بیمه‌ای کارگران به صورت اقساطی به تامین اجتماعی پرداخت شود اما ظاهرا تا تکنون این توافق اجرایی نشده‌است و از یک هفته پیش درخواست تعویض و تمدید دفترچه‌های درمانی کارگران در شعب تامین اجتماعی رسیدگی نشده است.
به گفته منابع ایلنا در حال حاضر هنوز وضعیت پرداخت مطالبات معوقه حدود ۴۰۰ کارگر شاغل در واحد صنایع کم مصرف ایرانیان که در مجاورت این واحد صنعتی مشغول فعالیت هستند مشخص نیست.
کارخانه کنتور سازی ایران که از دو واحد کنتور سازی و لامپ سازی تشکیل شده است دارای نزدیک به هزار کارگر است، به گفته کارگران این واحد صنعتی در دو سال گذشته با وجود وضعیت مطلوب تولید پرداخت مطالبات آن‌ها با مشکلاتی همراه بوده است.

---------------------------

دومین روز اعتراض کارگران «کنتور سازی ایران» با همراهی خانواده‌ها

منابع خبری ایلنا در قزوین از ادامه اعتراض صنفی روز گذشته حدود ۵۰۰ نفر از کارگران کارخانه « کنتور سازی ایران‌» خبر می‌دهند.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۱۲ اسفند ماه) حدود ۵۰۰ نفر از کارگران کارخانه کنتور سازی ایران (شامل کنتور سازی و صنایع کم مصرف ایرانیان) در شهرستان البرز استان قزوین در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه از مطالبات معوقه خود از انجام کار خودداری کرده و در سالن غذا خوری تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا در کارخانه کنتور سازی ایران گزارش می‌دهند تجمع اعتراضی امروز صبح (۱۳ اسفند ماه) فقط از طرف کارگران کنتور سازی انجام شده و همسران کارگران معترض نیز درا جتماع امروز حضور داشته‌اند.
کارگران کارخانه کنتور سازی ایران می گویند، معوقات حقوقی نیروی کار این واحد تولیدی در ماه‌های مهر، آبان، آذر، دی و بهمن به تعویق افتاده است. همچنین حق عیدی و پاداش پایان سال کارگران تا کنون پرداخت نشده و این موضوع باعث نگرانی کارگران شده است.
گزارش‌ها در رابطه با این تجمع که امروز وارد دومین روز خود شده‌ حاکی از آن است که معترضان تا حوالی ظهر دیروز نسبت به پرداخت شدن مطالبات خود امیدوار بودند اما زمانی که متوجه پرداخت نشدن دستمزد شدند فعالیت‌های کاری روزمره را به نشانه اعتراض متوقف کردند.
به گفته کارگران معترض، این کارخانه در سال جاری افزایش تولید داشته و از منابع مالی خوبی برخوردار شده اما کارفرما از مهر ماه سال جاری تا کنون هر ماه بجای حقوق کامل، مبالغ بسیار کمی را بصورت علی‌الحساب به بهانه کمبود منابع مالی به کارگران می‌پردازد.
به ادعای کارگران کنتور سازی ایران بخشی از مشکلات کارگران تا چندی پیش مربوط به پرداخت نشدن ٦ ماه حق بیمه از جانب کارفرما به سازمان تامین اجتماعی بود که بعد از توافق با تامین اجتماعی قرار شد حق بیمه به صورت اقساطی پرداخت شود.

---------------------------

اعتصاب کارگران «زمستان یورت» به دومین روز متوالی رسید

حدود ۷۰۰ نفر از کارگران خش شمال غرب معدن «زمستان یورت» در دومین روز از آغاز اعتراض صنفی‌شان همچون دیروز تولید زغال سنگ در این بخش از معدن را به نشانه اعتراض تعطیل کردند.
به گزارش ایلنا، کارگران معترض معدن زمستان یورت که از دو واحد شمال غرب و شمال شرق، تشکیل شده‌اند ۴ ماه و نیم است که حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند به همین دلیل روز گذشته (۱۲ اسفند) بیش از ۳۰۰ نفر از مجموع حدود هزار کارگر شاغل در این معادن دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری معدن تجمع کردند.
به گفتهٔ کارگران، در اجتماع روز گذشته کارگران معدن زمستان یورت تعدادی از هر دو گروه شمال غرب و شمال شرق این معدن حضور داشتند اما در تجمع امروز تمامی ۷۰۰ کارگر بخش شمال غربی دست از کار کشیده‌اند.
کارگران می‌گویند با وجود اعتراضات کارگری هنوز پاسخ روشنی از سوی کارفرما درباره پرداخت معوقات حقوقی به آنان داده نشده است.
براساس اطلاعاتی که توسط کارگران به ایلنا گزارش شده است، دیروز در زمان آغاز اعتراض صنفی، مسئولان معدن وعده داده بودند که مطالبات کارگران ظرف چند روزه آینده پرداخت خواهد شد اما کارگران معترض که به دلیل سابقه این تاخیر‌ها نسبت به این وعده خوشبین نبودند امروز نیز به اقدام اعتراضی خود ادامه داده‌اند.
همچنین به گفته کارگران، امروز (۱۳ اسفند) از سوی کارفرما به آن‌ها گفته شده که حداکثر تا فردا یکماه از مطالبات معوقه پرداخت خواهد شد و کارگران دستمزد آبان ماه خود را طی دو روز آینده دریافت خواهند کرد.
کارگران که به کم بودن دستمزد‌ها در ازای سختی کار در این معدن معترض‌اند، می‌گویند: کاهش حقوق و نوع قرارداد کار و مشکلات صنفی دیگری همچون عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت نشدن اضافه کاری‌ها و… از دلایل اعتراض و اعتصابات کارگری است.

---------------------------

کشته شدن حداقل ۳۲ معدنچی در اوکراین/ ۷۰ کارگر در اعماق زمین حبس شدند

بر اثر انفجار گاز در معدن ذغال‌سنگ «زاسیادکو» دست کم ۳۲ کارگر اوکراینی جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «جولیا بدیلو» سخنگوی وزارت مدیریت بحران اوکراین امروز -چهارشنبه- از کشته شدن حداقل ۳۲ کارگر و زخمی شدن ۱۴ کارگر دیگر در انفجار گاز در معدن ذغال‌سنگ «زاسیادکو» در منطقه «دونتسک» واقع در شرق این کشور خبر داد.
وی افزود که ۷۰ کارگر دیگر همچنان زیر زمین محبوس هستند، اما با تلاش نیروهای امدادی وضعیت آن‌ها رو به بهبود است.
سخنگوی وزارت مدیریت بحران اوکراین تصریح کرد که در زمان انفجار گاز
ژدر معدن ۲۰۷ کارگر زیر زمین مشغول به کار بودند که ۵۳ نفر از آن‌ها در نزدیکی محل انفجار قرار داشتند. پنج کارگر معدن نیز با سوختگی شدید از زیر زمین به بیرون کشیده شده‌اند.
«میخائیل وولینتز» سخنگوی اتحادیه کارگران اوکراین گفت که سرنوشت ۴۷ کارگر معدن مشخص نیست و احتمال کشته شدن آن‌ها در اثر انفجار وجود دارد.
معدن زاسیادکو در چند سال اخیر شاهد انفجارهای مرگ‌بار دیگری هم بوده است.

---------------------------

آتش‌سوزی کارخانه‌ای در مشهد جان دو کارگر را گرفت

شب گذشته بر اثر وقوع آتش‌سوزی منبع چهار هزار لیتری روغن در سوله کارخانه‌ای در مشهد دو کارگر کشته شدند.
به گزارش ایلنا، در این حادثه که اوایل شب گذشته (١۲ اسفند) در جاده کلات بعد از شهرک صنعتی رخ داد، دو کارگر جوانی که در محل حادثه مشغول به کار بودند، بر اثر سوختگی جان باختند.
سرپرست ایستگاه ۲۹ آتش نشانی مشهد کانون اصلی حریق را منبع چهار هزار لیتری روغن در یکی از سوله‌های این کارخانه اعلام کرده است. اخبار تکمیلی ارسال خواهند شد.

---------------------------

حاشیه و متن اعتراض هزاران معلم در سراسر کشور

تجمع اعتراضی معلمان در نقاط مختلف کشور ظهر امروز در حالی خاتمه یافت که تجمع معلمان در تهران از ساعت ١۴ به طور رسمی آغاز شد. خبرنگار ایلنا حاضر در تجمع امروز از حضور دو هزار معلم در مقابل ساختمان مجلس خبر می‌دهد.
به گزارش ایلنا، به دلیل حضور معلمان در تجمعات سراسری امروز برخی مدارس در شهرهای محل تجمع به حالت نیمه تعطیل درآمدند و مدیران مدارس و کادر اداری وظیفه اداره مدرسه را به عهده گرفتند.
تجمع معلمان در تهران در ساعت ١۵ و ۴٠ دقیقه با همخوانی قطعنامه پایانی خاتمه یافت.
تجمع صنفی معلمان امروز همچنین در بسیاری از مراکز استان‌ها و بعضی شهرها به صورت هماهنگ برگزار شد. ایلنا صبح امروز تصاویری از تجمع معلمان در استان‌های خراسان رضوی، لرستان، هرمزگان کردستان، خوزستان، فارس و قزوین منتشر کرده بود.
هرچند اعتراض صنفی امروز معلمان از سوی آنان «تجمع سکوت» نام گرفته و گزارشی از شعار دادن به ایلنا نرسیده است، اما خبرنگاران ایلنا گزارشاتی از برخی اعتراضات به «تجمع سکوت» دریافت کرده‌اند.
با وجود تجمع توام با سکوت معلمان، در تجمع امروز معلمان پارچه‌نوشته‌هایی را حمل می‌کردند. در تعدادی از این پلاکاردها به سخنان مقام رهبری در ستایش معلمان اشاره شده بود. همچنین در سایر پارچه نوشته‌های شعارهایی مانند «همه جامعه به معلمان مدیون‌اند»، «سکوتم از رضایت نیست»، «ما از فرق می نالیم، نه از فقر» ،«معلم فرهنگ ساز جامعه را دریابید»، «معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است»، «بر روی تخته‌های خود بنویسید یک با یک برابر نیست»، «معلمان خواستار تاثیرگذاری تشکل‌های صنفی بر تصمیمات آموزش و پرورش هستند» و... به چشم می‌خورد.
خبرنگاران ایلنا همچنین از حضور مشهود ماموران امنیتی در این تجمعات خبر داده‌اند اما گزارشی از وقوع درگیری یا بازداشت معترضین در دست نیست.
در این تجمعات حضور معلمان بازنشسته نیز به چشم می‌خورد که در حمایت از معلمان شاغل به جمع اعتراضی آنان پیوسته بودند. اما در پایان تجمع معلمان در تهران، یکی از بازنشستگان به کم بودن مستمری فرهنگیان اعتراض کرد.
در خاتمه گردهمایی اعتراضی معلمان در تهران شعارهایی در حمایت از معلمان زندانی سر داده شد.

قزوین
کنش‌گران صنفی جامعه معلمان در قزوین به ایلنا گفته‌اند که حدود ۴٠٠ معلم در تجمع اعتراضی مقابل اداره آموزش و پرورش این استان حضور یافتند. در قزوین علاوه بر معلمان تعدادی از فرهنگیان بازنشسته و دانش‌آموزان مدارس نیز به جمع معلمان‌شان پیوسه بودند.

مریوان
به گفته منابع خبری ایلنا در شهر مریوان صبح امروز نزدیک به ١٣٠٠ نفر از جامعه ٢۵٠٠ نفری معلمان مدارس این شهر در اعتراض به تبعیضی که از نظر آنها در نحوه افزایش دستمزد سال ٩۴ وجود دارد در محوطه اداره آموزش و پرورش این شهر تجمع سکوت برپا کردند.
براساس اطلاعاتی که معلمان معترض در اختیار ایلنا گذاشته‌اند، این اجتماع اعتراضی که حوالی میدان جهاد مریوان برپا شده بود باعث تعطیلی زودهنگام بیشتر مدارس نوبت صبح شد اما در فعالیت مدارس نوبت بعد از ظهر هیچ تاثیری نگذاشته است.
به گفته معلمانی که خود در این گردهمایی صنفی حضور داشتند؛ این اجتماع صنفی از حوالی ساعت ٩ صبح که زنگ اول مدارس نوبت صبح مریوان خاتمه یافت؛ آغاز شد و تا تا نزدیکی‌های ساعت ١٢ و ٣٠ دقیقه ادامه یافت.
افراد حاضر در این اقدام اعتراضی تاکید دارند: پس از آنکه معلمان معترض طبق فراخوان کانون صنفی معلمان در مقابل اداره آموزش و پرورش این شهر تجمع کردند، برخی از معلمان به نمایندگی از سایرین از طریق بلندگویی که در داخل محوطه آموزش و پروش مریوان نصب شده بود ایراد سخرانی کردند که سخنان آنان با تشویق شنوندگان مواجه شد.
در خاتمه این گردهمایی صنفی بیانیه کوتا‌هی نیز خوانده شد که در آن مطالباتی همچون آزادی معلمان زندانی، لغو احکام قضایی صادر شده علیه فعلان صنفی، توقف خصوصی سازی مدارس، محفوظ ماندن فرصت استفاده از تحصیل رایگان به عنوان یک حق شهروندی، اجرای عاری از تبعیض بند ۵ ماده ٦٨ قانون خدمات کشوری، انتخاب مشاوران وزیر آموزش و پروش از میان معلمان مقاطع سه گانه، تصویب و اجرای طرح رتبه نبدی معلمان، صیانت حقوقی و قضایی از شخصیت معلم، اجرای بیمه‌های درمانی برای فرهنگیان، نظارت فرهنگیان بر عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان، اجرای بازنشستگی پیش از موعد برای معلمان، رفع قوانین تبعیض آمیزی که علیه معلمان زن و مرد جود دارد به عنوان خواسته صنفی آنان طرح شده است.

همخوانی قطعنامه معلمان در مقابل مجلس
گردهمایی اعتراضی حدود دو هزار معلم تهرانی که ساعتی پیش در مقابل ساختمان مجلس برپا شده بود، در ساعت ١۵ و ۴٠ دقیقه پس از خواندن قطعنامه پایانی خاتمه یافت.
در قطع نامه پایانی این گردهمایی صنفی آمده است: «ما معلمان امروز در مقابل خانه ملت گرد آمدیم تا قوی ترین هشدارها را پیرامون مسائل حادی که آموزش و پرورش کشور را زمینگیر کرده است اعلام نماییم . باشد که نمایندگان مجلس فارغ از جناح بندی های سیاسی پیش از آنکه بیش از این دیر شود راهی را که دولت یازدهم درجهت بهسازی اوضاع کشور نسبت به دولت قبل در پیش گرفته طی کنند و همراه با دولت مانع از ادامه روند نادرست کنونی در آموزش و پرورش گردند».
در ادامه این قطعنامه آمده است: «معلمان خواهان محو تمرکز گرایی شدید حاکم بر آموزش و پرورش و دخالت دادن موثر و سازمان یافته بدنه آموزشی کشور در تصمیم گیریها و برنامه ریزی ها هستند؛ افزایش ٢٢ درصدی بودجه آموزش و پرورش در لایحه بودجه ٩۴ کسری بودجه ۵ هزار میلیاردی این وزارت خانه را برطرف نمی کند؛ معلمان می گویند در صورت تصویب این میزان افزایش سال آینده اوضاع مالی این وزارتخانه به مراتب بدتر از سال جاری خواهد بود و آنها با حقوق پایین تر از خط فقر بازهم برای حق التدریس اندک خود باید ماهها منتظر بمانند تا این دستمزد ناچیز را به صورت قطره چکانی دریافت کنند».
همچنین در بخشهایی از این قطعنامه آمده است: اضافه شدن ردیفهایی مانند حق مسکن ، ایاب و ذهاب هزینه غذا و غیره در حکمهای حقوقی معلمان مانند احکام سایر کارکنان دولت امری ضروری و حقی طبیعی است نا کارآمدی شدید انواع بیمه معلمان به ویژه بیمه تکمیلی از دیگر دغدغه های اصلی جامعه فرهنگیان کشور است.
موضوع افزایش 30 درصدی دستمزد و فوق‌العاده شغل معلمان و تاکید بر جدا بودن آن از تاثیرات تورمی بر رشد دستمزدها نیز از دیگر خواسته‌های صنفی بود که در بیانه معلمان تهرانی به آن اشاره شده بود .
در پایان این قطعنامه با اشاره به بازداشت یا زندانی بودن تعدادی از معلمان و فرهنگیان در کشور از مسئولین خواسته شده نسبت به آزادی هر چه سریعتر آنها اقدامات لازم صورت گیرد.
در همین بیانیه همچنین با اشاره به نام دو نفر از معلمانی که دست کم 5 سال گذشته را بدون مرخصی در زندان به سربرده‌اند؛ آمده است: معلمان خواستار آزادی بی قید وشرط این افراد و لغو کلیه احکامی که توسط هیات‌های تخلفات اداری برای فعالان صنفی فرهنگی صادره شده است هستند.

---------------------------

پایان اعتصاب کارگران معدن کوشک و بازگشت ۱۷ کارگر اخراجی

اعتراض صنفی کارگران معدن سرب و روی کوشک که طی یک هفتهٔ گذشته با توقف کار و برگزاری تجمع همراه بود صبح امروز با وعدهٔ فرمانداری بافق مبنی بر بازگشت به کار ۱۷ کارگر اخراجی معدن پایان یافت.
منابع خبری ایلنا گزارش داده‌اند: در پی تجمع صبح امروز کارگران (که مانند روزهای گذشته در مقابل معدن حضور یافته بودند)، نمایندگان کارگران که روز گذشته با فرمانداری مذاکره کرده بودند به کارگران گفته‌اند همهٔ کارگران به اضافهٔ ۱۷ کارگر اخراج شده می‌توانند کار در معدن را از سر بگیرند.
بنا بر این گزارش، در پی اعلام این خبر کلیهٔ کارگران به همراه کارگرانی که پیش از این اخراج شده بودند، در واحدهای خود حاضر شدند و فعلا کار را شروع کرده‌اند.
پرداخت حقوق و مزایا در موعد قانونی، افزایش دستمزد، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت فوق العاده اضافه کاری، تشکیل انجمن صنفی کارگران، پرداخت حق سختی کار، حق پله و تونل و تامین امنیت شغلی از جملهٔ مطالباتی است که کارگران معدن کوشک به دنبال تحقق آن هستند.
یکی از کارگران معدن کوشک بافق امروز با بیان این مطلب که «با وجود پایان موقت این اعتراض، هنوز وضعیت مطالبات صنفی کارگران مشخص نیست» گفت: باید منتظر بمانیم و ببینیم شرایط در معدن کوشک چگونه پیش خواهد رفت.
وی اضافه کرد: با بازگشت به کار ۱۷ کارگر اخراجی که در راستای پیگیری مطالبات صنفی کارگران قرارداد کاریشان توسط مدیریت معدن از ابتدای اسفند ماه تمدید نشده بود، کارگران فعلا متقاعد شده‌اند که به معدن بازگردند.

پیشینه اعتراض
گفتنی است کارگران معدن کوشک بافق، طی ماه‌های گذشته در چند نوبت در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفی و حقوقی خود کار را متوقف کرده‌اند و خواستار رسیدگی مسولین استان به وضعیت کارشان شده‌اند. در پی اعتراض صنفی یک هفتهٔ گذشته این کارگران، که از روز شنبه دوم اسفند ماه آغاز شد یک ماه از دو ماه حقوق معوقه آنان پرداخت شد اما تحقق سایر مطالبات صنفی کارگران از جمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و تشکیل انجمن صنفی کارگران هنوز به نتیجه نرسیده است.
کارگران معترض در ارتباط با شرایط سخت کار و عدم برخورداری از حقوق متناسب با شغل‌شان پیش از این به ایلنا گفته بودند: روزانه بیش از ۶۰۰ پله را برای رسیدن به زیر زمین طی می‌کنیم و مجددا باز می‌گردیم و تنها بابت این سختی کار ۶ هزار تومان در ماه دریافت می‌کنیم و این منصفانه نیست.
شایان ذکر است، معدن کوشک بافق یک معدن با مالکیت خصوصی است که توسط شرکت معدن بافق (سهامی عام) اداره می‌شود و با بیش از ۳۵۰ کارگر در در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است.

---------------------------

تجمع سکوت معلمان در مقابل ادارات آموزش و پرورش نقاط مختلف کشور

صبح امروز گروه‌هایی از معلمان در نقاط مختلف کشور در اعتراض به بودجه درنظرگرفته شده برای وزارت آموزش و پرورش در سال آینده و اعمال تبعیض بین کارکنان دولت تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا تا این لحظه از برگزاری این تجمعات اعتراضی در استان‌های خراسان رضوی، لرستان، هرمزگان کردستان، خوزستان، فارس، قزوین خبر داده‌اند. همچنین تجمع اعتراضی معلمان در تهران که پیش از این قرار بود بعد از ظهر امروز در مقابل ساختمان مجلس برگزار شود، از ساعاتی پیش از موعد مقرر در حال شکل‌گیری است و منابع خبری ایلنا در ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه از تجمع ۶۰۰ نفری معلمان تهران در مقابل مجلس خبر می‌دهند.
معلمان معترض در تهران به ایلنا گفته‌اند که دلیل اعتراض آنان تبعیض‌های صورت گرفته در سیستم آموزش کشور و اجرانشدن بندهایی از قانون خدمات کشوری مرتبط با کارکنان دولت است.
یکی از معلمان که در مقابل اداره آموزش و پرورش قزوین حضور داشت، دربارهٔ دلایل این تجمع به ایلنا گفت: تبعیض‌های صورت گرفته در سیستم آموزشی کشور بین فرهنگیان و همچنین اجرا نشدن قانون خدمات کشوری که منجر به تبعیض‌های گسترده بین فرهنگیان و کارکنان دولت شده است از دلایل اصلی این تجمع سراسری است.
تا این لحظه گزارشی از شعار دادن در تجمعات به ایلنا نرسیده است اما معلمان در تجمع امروز پلاکاردهایی را به همراه دارند که روی آنها نوشته شده است «ما از فرق می نالیم، نه از فقر» ،«معلم فرهنگ ساز جامعه را دریابید.»
گفتنی است معلمان حاضر در تجمعات اعتراضی امروز ضمن تاکید بر اجرای کامل نظام و حقوق هماهنگ کارکنان دولت، خواستار اجرای فوری و بی‌قید و شرط بند ۵ مادهٔ ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری هستند که به دولت اجازه می‌دهد برای مشاغل هم سطح کاردانی حداکثر ۷۰۰ امتیاز برای کار‌شناسی ۱۵۰۰ و برای کار‌شناسی ارشد به بالا ۲۰۰۰ امتیاز برای افزایش فوق العاده شغل در نظر بگیرد. تجمع کنندگان همچنین به میزان بودجهٔ در نظر گرفته شده برای آموزش و پرورش در سال ۹۴ نیز معترضند.
کنشگران صنفی جامعه فرهنگیان معتقدند بودجهٔ اختصاص یافته برای وزارت آموزش پرورش در سال آینده در شرایطی که این وزارتخانه با ۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه است، نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای بدنهٔ این وزارتخانه یعنی کادر آموزشی باشد.

---------------------------

غذای کارگران عسلویه در آشپزخانه‌های غیر بهداشتی تهیه می‌شود

منابع خبری ایلنا در منطقه پارس جنوبی از غیر استنادارد بودن محیط بسیاری از آشپزخانه‌های صنعتی خبر می‌دهند که در آنها غذای روزانه کارگران شاغل در پروژه‌های مختلف این منطقه تهیه می‌شود.
براساس اطلاعاتی که از سوی فعالان صنفی کارگری منطقه پارس جنوبی در اختیار ایلنا قرار گرفته است هم اکنون بسیاری از پیمانکارانی که مسئولیت تهیه غذای مصرفی کارگران این منطقه را برعهده دارند خود را نسبت به اجرای حداقل استانداردهای بهداشتی ملزم نمی‌دانند.
عکس‌هایی که در ارتباط با شرایط فعلی برخی از آشپزخانه‌های صنعتی منطقه پارس جنوبی توسط این گروه تهیه شده است نشان دهنده وضعیت بهداشت در آشپزخانه‌های صنعتی این منطقه است.
این وضعیت درحالی است که پیش از این ایلنا در چندین نوبت اخباری از مسمومیت گروه‌هایی از کارگران منطقه پارس جنوبی به دلیل مصرف غذای آلوده منتشر کرده بود.
فعالان کارگری منطقه عسلویه تاکید دارند مشابه چنین وضعیتی در آشپزخانه‌های صنعتی مجوز دار این منطقه نیز حاکم است.
براساس این اطلاعات سازمان منطقه آزاد موظف است تا هر شش ماه یکبار اسامی پیمانکان مجازی را که شرایط آشپزخانه‌های آنها مورد تایید بازرسان مرکز بهداشت رسیده است را در کنار پیمانکار غیر مجاز منتشر کند تا کارفرمایان بتوانند در زمان اجرای پروژه برای تامین غذای بهداشتی برای کارگران، تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.
به گفته منابع خبری ایلنا هم اکنون در منطقه ویژه عسلویه شمار زیادی آشپزخانه صنعتی در وضعیت غیر بهداشتی فعالیت می‌کنند که کارگران امکان شکایت برای جلوگیری از فعالیت آنها را ندارند.
این وضعیت در حالی است که به موجب ماده سه و چهار مقررات اشتغال نیروی انسانی مناطق ویژه اقتصادی سازمان منطقه موظف است تا پس از شناسایی امکانات رفاهی ضروری کارگران از کارفرمایان بابت تامین آنها ضمانت‌های لازم را اخذ کند.

---------------------------

اعتراض کارگران معدن کوشک بافق به یک هفته رسید

کارگران معدن کوشک صبح امروز با تجمع در مقابل درب ورودی معدن برای دومین بار طی یک هفته ای که از شروع اعتراض صنفی شان گذشته است، خواستار بازگشت به کار ۱۷ کارگر اخراجی این معدن و رسیدگی به مطالباتشان شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در پی موافقت نکردن کارفرما با بازگشت به کار ۱۷ کارگر اخراجی معدن کوشک بافق که به دلیل اعتراضات صنفی قرارداد کارشان در ابتدای اسفند ماه تمدید نشده بود، صبح امروز (شنبه ۹ اسفند ماه)، نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران این معدن که در شمال شرقی شهرستان بافق واقع شده است، برای هفتمین روز متوالی در مقابل درب ورودی این معدن تجمع کردند.
یکی از کارگران معترض معدن کوشک امروز به ایلنا گفت: در پی تجمع امروز، چند نفر از کارگران حاضر در تجمع، از سوی فرمانداری فراخوانده شدند تا مذاکرات جهت از سرگیری کار در معدن با آن‌ها صورت بگیرد. به گفتهٔ کارگران، مسولین فرمانداری وعده‌هایی جهت پیگیری مطالبات کارگران کوشک به آن‌ها داده‌اند و از آنها خواسته اند به اعتراض صنفی شان پایان دهند.
لازم به یادآوری است پیش از این و در سومین روز اعتراض کارگران معدن کوشک، مهدی طلایی مقدم فرماندار بافق ضمن بیان این مطلب که ادامهٔ اعتراضات کارگران مشکلی را حل نمی‌کند به ایلنا گفته بود این ۱۷ نفر کارگر، اخراج نشده‌اند و تنها قراردادشان توسط مدیریت معدن تمدید نشده است. وی در گفتگوی مذکور وعده داده بود شرایط لازم برای بازگشت به کار کارگران اخراجی را فراهم کند.
گفتنی است،کارگران معدن کوشک که روز پنجشنبه (۷اسفند ماه) هم در اقدامی هماهنگ در مقابل درب ورودی معدن تجمع کرده بودند، از ابتدای هفته گذشته (دوم اسفند) در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ماه‌های دی و بهمن سال جاری و همچنین اخراج ۱۷ کارگر این معدن، در اقدامی اعتراضی، کار در بخش‌های مختلف معدن را متوقف کرده‌اند.در پی این اعتراضات چهارشنبه،ششم اسفند ماه،حقوق دی ماه کارگران با کسر چند روز غیبت پرداخت شد اما سایر مطالبات آنها همچنان محقق ندشه است.
با توجه به دادخواستی که این کارگران به اداره کار تحویل داده‌اند. پرداخت حقوق و مزایا در موعد قانونی، افزایش دستمزد، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت فوق العاده اضافه کاری، پرداخت حق سختی کار، حق پله و تونل و تامین امنیت شغلی از جملهٔ مطالباتی است که کارگران معدن کوشک به دنبال تحقق آن هستند.

---------------------------

کارگران معدن طزره دست از کار کشیدند

صبح امروز (۹ اسفند ماه) کارگران معدن طزره، از معادن زغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به پرداخت نشدن بیش از ۲ ماه حقوق و و همچنین دریافت نکردن حق عیدی دست از کار کشیده و در محوطه معدن تجمع کردند.
منابع کارگری گزارش داده‌اند در تجمع امروز حدود ۵۰۰ نفر از مجموع ۱۴۰۰ کارگر این واحد معدنی در اعتراض به وصول نشدن مطالبات چند ماهه‌شان دست از کار کشیدند و در محوطه معدن تجمع کردند.
کارگران معدن طزره می‌گویند طی یک سال گذشته هر ماه ما چند تجمع صنفی در محوطه معدن و خارج از آن در اعتراض به معوقات حقوقی‌شان انجام داده‌اند اما کارفرما به این اعتراضات بی‌تفاوت است و واکنش خاصی از خود نشان نمی‌دهد.
به گفته این کارگران علاوه بر تعویق بیش از دو ماه حقوق در ماهای دی و بهمن، پرداخت نشدن حقوق اسفند ماه و عیدی، در آستانه سال جدید کارگران را نگران تامین مخارج نوروز کرده است.
کارگران می‌گویند همچنین حق بیمه ۱۴۰۰ کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود و در حال حاضر ۲ماه است که حق بیمه کارگران معادن البرز شرقی پرداخت نشده و به تبع آن دفترچه‌های درمانی تعدادی از خانواده‌های کارگری فاقد اعتبار شده است.
به گفته کارگران معدن زغال سنگ طزره در تجمع امروز مدیر معدن طزره از جانب مدیر عمل معادن البرز شرقی وعده‌هایی به کارگران داده است.
به گفته آنان، کارفرمای این واحد قول داد فردا یکشنبه (۱۰ اسفند) یک ماه از معوقات حقوقی کارگران را پرداخت کند. همچنین وی وعده کرد «چند روز بعد» یک ماه دیگر از مطالبات معوقه کارگران را به همراه عیدی وپاداش پایان سال پرداخت کند.
بنا بر اطلاعات کارگران؛ طبق روال سال‌های قبل حقوق اسفند ماه کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی فروردین ماه سال آینده پرداخت می‌شود

---------------------------

تعویق ۳ ماه حقوق کارگران «پیشرانه» در آستانه سال نو

حقوق کارگران کارخانه صنایع «پیشرانه» ساری طی ۳ ماه گذشته پرداخت نشده است.
دبیر خانه کارگر مازندران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: ۶۵ کارگری که در این واحد تولید کننده کالاهای صنعت برق کار می‌کنند علاوه بر دریافت نکردن حق عیدی، در ماهای آذر، دی و بهمن نیز حقوقی دریافت نکرده‌اند.
نصرالله دریابیگی گفت: کارخانه پیشرانه سال گذشته بیش از ۱۰۰ کارگر داشت که تعداد زیادی از آن‌ها بازنشسته شده‌اند، با این حال در سال جاری کارفرمای این کارخانه بدون جایگزین کردن نیروی کار جدید میزان تولید محصولات را ۳۵ درصد افزایش داده است.
این فعال کارگری در خصوص وضعیت مالی کارخانه پیشرانه گفت: علاوه بر افزایش تولید که منابع مالی خوبی برای کارخانه بهمراه داشته کارفرما برای توسعه فعالیت تولیدی، سال جاری بیش از ۵ میلیارد تومان از بانک‌ها وام اخذ کرده اما بی‌توجه به مشکلات معیشتی کارگران در آستانه سال نو ۳ ماه حقوق کارگران را پرداخته نکرده است.

---------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی هنگام کار در هویزه

عضو شورای شهر هویزه صبح امروز در صحن شورای این شهر از مرگ یک کارگر ساختمانی خبر داد.
به گزارش ایلنا، عادل بوعذار افزود: این کارگر در هنگام کار بر اثر اتصال برق کشته شده است.
وی ضمن تسلیت به خانواده این شهروند تصریح کرد: کارشناسان هم‌اکنون در حال بررسی علت دقیق این حادثه هستند.

---------------------------

کارگران «کوشک بافق» مقابل درب ورودی معدن تجمع کردند

اعتراض صنفی کارگران معدن کوشک صبح امروز با تجمع نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران در مقابل درب ورودی این معدن به ششمین روز کشیده شد.
این کارگران که در ابتدای هفته جاری (دوم اسفند) در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ماه های دی و بهمن سال جاری و همچنین اخراج ۱۷ کارگر این معدن، در اقدامی اعتراضی، کار در بخش های مختلف معدن را متوقف کرده اند، صبح امروز با تجمع در مقابل درب ورودی معدن کوشک خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی شان شدند.
در پی این تجمع، امروز تعدادی از کارگران دادخواست مربوط به پیگیری مطالباتشان را تحویل اداره کار دادند. برخی از موارد مورد اشاره در این دادخواست عبارت است از پرداخت حقوق و مزایا در موعد قانونی، افزایش دستمزد، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت فوق العاده اضافه کاری، پرداخت حق سختی کار، حق پله و تونل و تامین امنیت شغلی از جمله ی مطالباتی است که در این دادخواست مطرح شده است.
به گفتهٔ کارگران، اقدام اخیر مدیریت معدن کوشک بافق کارگران را در مورد آیندهٔ شغلیشان نگران کرده است.
در چهارمین روز اعتراض، مدیریت معدن در اقدامی خارج از عرف روابط کار از کارگرانی که قصد کار در این معدن را دارند خواسته بود تا اگر قصد ادامهٔ فعالیت دارند، خود را به سرپرستان قسمت معرفی ‌کنند.
اقدام اخیر کارفرمای معدن کوشک برای دادن مهلت اعلام آمادگی به کارگرانی که خواستار ادامه فعالیت خود در این واحد معدنی هستند در حالی است که به گفته کارگران همه آن‌ها در ابتدای ماه جاری قراردادهای جدید کار را امضا کرده بودند.
به ادعای کارگران در حال حاضر نزدیک به یک هفته از زمانی که آن‌ها قراردادهای کاری یک ماهه تنظیم شده توسط کارفرما را امضا کرده‌اند می‌گذرد و به اعتبار همین توافق از ابتدای ماه اسفند در معدن کوشک به انجام کار مشغولند.
گفتنی است در پی اعتراض صنفی یک هفته ی گذشته،حقوق دی ماه کارگران با کسر چند روز غیبت روز گذشته پرداخت شد، اما کارگران هنوز موفق به دریافت حقوق بهمن ماه نشده اند. این کارگران نسبت به کسر حقوق از روزهای غیبتشان هم معترض‌اند.
اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت نشدن اضافه کار، حق سختی کار و دیرکرد در پرداخت مطالبات حقوقی از جملهٔ خواسته‌های صنفی کارگران معدن کوشک است که علی رغم گذشت نزدیک به سه ماه از شروع اعتراضات هنوز به نتیجهٔ مطلوب کارگران نرسیده است.

---------------------------

مرگ یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط در چاه آسانسور

کارگری که در یک ساختمان ۷ طبقه در حال ساخت مشغول کار بود، از طبقه پنجم به داخل چاهک آسانسور در طبقه منفی دو سقوط کرد و جان باخت.
به گزارش ایلنا، روز گذشته (۶ اسفند ماه) یک کارگر ۲۵ ساله‌ به نام «صاحب-گ» تبعه کشور افغانستان، هنگام کار در یک مجتمع ساختمانی در خیابان پاسداران، خیابان گل نبی، بر اثر برخورد با کف چاهک آسانسور کشته شد.

---------------------------

تلفات حوادث کار در سمنان بیش از ۶۱ درصد افزایش یافت

تعداد فوت شدگان ناشی ازحوادث کار در ده ماه سال ۱۳۹۳ در استان سمنان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۱/۵ درصد افزایش یافته است.
«ابراهیم شاطری» مدیر کل پزشکی قانونی استان سمنان ضمن اعلام این خبر، گزارش داد: از ابتدای سالجاری تا کنون ۲۱ نفر در استان سمنان بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۱/۵ درصد افزایش یافته است.
او درباره مصدومان حوادث کار در این استان گزارش داد: در این مدت ۲۹۶ مصدوم حوادث کار به ادارات پزشکی قانونی استان سمنان مراجعه کرده‌اند و این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳. ۱ درصد کاهش یافته است.
مدیر کل پزشکی قانونی استان سمنان همچنین اعلام کرده است: در استان سمنان سقوط از بلندی با ۴۸ درصد و اصابت جسم سخت با ۲۸ درصد بیشترین علت مرگ در حوادث کار را به خود اختصاص می‌دهد.
شاطری با اشاره به اینکه تمامی تلفات حوادث کار سالجاری در استان سمنان مربوط به مردان می‌شود، گفت: در مدت مشابه سال قبل ۱۲ مرد و ۱ زن در حوادث کار جان خود را از دست دادند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان سمنان همچنین گفت: در حوادث کار ده ماهه امسال بیشترین آمار تلفات مربوط به شهرستان سمنان با ۹ مورد فوتی است که در مدت مشابه سال قبل، شهرستان‌های سمنان و شاهرود هرکدام با ۶ مورد فوتی بالا‌ترین آمار را داشته‌اند.

---------------------------

۱۸۰ کارگر «قطعات بتنی گیلان» ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند

پرداخت حقوق ۱۸۰ کارگر کارخانه «قطعات بتنی گیلان» طی ۳ ماه گذشته به تعویق افتاده است.
کارگران این کارخانه به ایلنا گفته‌اند کارفرمای کارخانه قطعات بتنی گیلان از آذر ماه سال جاری به دلیل آنچه کمبود نقدینگی عنوان شده، حقوق کارگران را پرداخت نکرده است. همچنین تولیدات این کارخانه از حدود ۴ ماه پیش به یک سوم کاهش یافته است.
به گفته منابع کارگری ایلنا، ۱۳۰ نفر از همکارانشان با عنوان شغلی «کارگر خدماتی» بیش از ۱۶ سال است که با حداقل دریافتی ماهانه ۷۰۰ هزار تومان، تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «گیلان آفتاب یکتا» به کارهای تخصصی آرماتوربندی، قالب گیری، بتن ریزی و... مشغول‌اند اما در طول این سال‌ها برخی مزایای شغلی این کارگران پرداخت نشده است.
کارگران قطعات بتنی گیلان در باره این مطالبات معوقه می‌گوبند؛ علاوه بر حقوق، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرماست. در حال حاضر دو ماه بیمه کارگران در ماهای آذر و دی به تعویق افتاده و مشکلاتی نیز از ساهای پیش در سوابق بیمه‌ای کارگران دیده می‌شود که در هنگام بازنشستگی برای‌شان دردسرساز خواهد شد.
به گفته کارگران، همچنین بخشی دیگر از مطالبات کارگران مربوط به حق سنوات سال ۹۲ آنان است که از یکسال پیش پرداخت نشده است.
کارگران می‌گویند پاسخی که کارفرما برای پرداخت نشدن مطالبات معوقه به آنان داده است «وصول نشدن ۵ میلیارد تومان طلب این کارخانه از استانداری گیلان است».
کارگران قطعات بتنی گیلان همچنین درباره مشکلات بازنشستگی‌شان می‌گویند: با وجود آنکه شرکت قطعات بتنی جزء اولین واحد‌های تولیدی استان گیلان است که «سخت و زیان‌آور» بودن نوع کار کارگرانش توسط سازمان تامین اجتماعی تایید شده است اما کارفرما با درج عنوان شغلی «خدماتی» در سوابق بیمه آنان، از پرداخت ۴ درصد سهم اضافه حق بیمه در مشاغل سخت و زیان‌آور سر باز می‌زند و به تبع امکان بازنشستگی با قانون سخت و زیان‌آور برای کارگران سلب شده است.

---------------------------

حقوق دی ماه کارگران معدن کوشک پرداخت شد/تعیین مهلت کارفرما برای اعلام همکاری کارگران

در حالی که اعتراض صنفی کارگران معدن کوشک بافق از طریق ادامهٔ توقف کاردر معدن وارد پنجمین روز خود شده‌است؛ این کارگران صبح امروز موفق به دریافت حقوق دی‌ماه خود شدند اما هنوز تکلیف دستمزد بهمن ماه و سایر مطالبات آنها روشن نشده است.
یکی از کارگران معد ن کوشک بافق در رابطه با اتفاقاتی که از روز گذشته تاکنون در معدن سرب و روی کوشک به وقع پیوسته است به خبرنگار ایلنا گفت: در چهارمین روز اعتراض، مدیریت معدن از کارگرانی که قصد کار در این معدن را دارند خواسته است تا خود را به سرپرستان قسمت معرفی ‌کنند.
وی افزود: براساس گفته‌های کارفرما معدن کوشک، کارگران تا پایان وقت اداری امروز (چهارشنبه ششم بهمن) فرصت داشته‌اند تا اگر قصد ادامهٔ همکاری با معدن را دارند، خود را معرفی کنند.
این کارگر در عین حال گفت: از نظر کارفرما ۱۷ کارگری که توسط کارفرما اخراج شده‌اند مجاز به ادامهٔ همکاری نیستند.
اقدام اخیر کارفرمای معدن کوشک برای دادن مهلت اعلام آمادگی به کارگرانی که خواستار ادامه فعالیت خود در این واحد معدنی هستند در حالی است که به گفته کارگران همه آنها در ابتدای ماه جاری قراردادهای جدید کار را امضا کرده بودند.
به ادعای کارگران در حال حاضز نزدیک به یک هفته از زمانی که آنها قراردادهای کاری یک ماهه تنظیم شده توسط کارفرما را امضا کرده‌اند می‌گذرد و به اعتبار همین توافق از ابتدای ماه اسفند در معدن کوشک به انجام کار مشغولند.
از نظر کارگران معدن کوشک که به تازگی قرارداد کاری جدید خود را امضا کرده‌اند، بر اساس مواد ۱۰ و ۱۲ قانون کار (موضوع چگونگی انعقاد قرارداد کتبی کار و شرایط تغییر قراردادکار) نامه اخیر کارفرما بعید است که اعتبار قانونی داشته باشد.
در ماده ۱۰ قانون کار آمده است: تمامی نسخه‌های هز قرارداد کتبی كار علاوه بر مشخصات دقیق طرفین، باید حاوی اطلاعاتی در مورد نوع كار یا حرفه، میزان و نحوه محاسبه مزد، ساعات كار، محل انجام كار، تاریخ انعقاد قرارداد، مدت قرارداد و موارد دیگری كه عرف و عادت شغل یا محل، ایجاب می کند باشد.
همچنین در ماده ۱۲ همین قانون آمده است: هر نوع تغییر حقوقی در وضع مالكیت كارگاه، از قبیل فروش یا انتقال به هر شكل، تغییر نوع تولید، ادغام درموسسه دیگر، ملی شدن كارگاه، فوت مالك و امثال اینها، در رابطه قراردادی كارگرانی كه قراردادشان قطعیت یافته است موثر نمی‌باشد و كارفرمای جدید، قائم مقام تعهدات و حقوق كارفرمای سابق خواهد بود.
لازم به یادآوری است،بیش از ۲٨۰ نفر از کارگران معدن سرب و روی کوشک در بافق یزد،در ۵ روز گذشته نسبت به عدم پرداخت معوقات حقوقی شان و اخراج ۱۷ کارگر دست از کار کشیدند.این کارگران در ماههای گذشته بارها نسبت به اجرایی نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل، بی توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت نشدن حق سختی کار و حق پله و تونل، عدم پرداخت حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، افزایش پیدا نکردن مدت قراردادهای منعقده و موارد دیگر اعتراض کرده اند و علی رغم پیگیری های بسیاری که از طریق اداره کار شهرستان و استان،فرمانداری و سایر نهادهای مربوطه انجام داده اند هنوز به نتیجه ی مطلوب نرسیده اند.

---------------------------

صدها کارگر عسلویه به شیوه‌ای متفاوت نسبت به پرداخت نشدن مزد اعتراض کردند

جمعی از کارگران پیمانکاری فازهای ۱۵ و ۱۶ منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به طولانی شدن مطالبات مزدی خود از چهار روز پیش تاکنون از انجام کار خودداری کرده‌اند.
منابع خبری ایلنا در منطقه ویژه عسلویه با اعلام این خبر افزودند: تعداد کارگرانی که در این اقدام صنفی اعتراضی شرکت کرده‌اند به صدها نفر می‌رسد که در شرکت‌های پیمانکاری مجری طرح‌های فاز‌های ۱۵ و ۱۶ منطقه عسلویه کار می‌کنند.
پنج شرکت پیمانکاری «آذران گس‌تر»، «ارشک مکانیک»، «توانمند»، «ونوسان» و «ژرفا» از جمله کارفرمایانی هستند که کارگران آن‌ها در چهار روز گذشته در اعتراض به دریافت نکردن سه تا پنج ماه معوقات مزدی از انجام کار خودداری کرده‌اند.
در همین رابطه یکی از کارگرانی که به واسطه شرکت توانمند در فاز ۱۵ و ۱۶ عسلویه مشغول کار است به ایلنا گفت: این شرکت حدود ۳۵۰ کارگر هستیم که بابت سه ماه مزد دریافت نشده از کارفرما طلبکاریم.
این کارگر افزود: در منطقه عسلویه وجود تاخیر چند ماهه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکار امری رایج است اما همیشه در ماه‌های پایانی سال مسئولان شرکت‌های پیمانکاری دست‌کم پرداخت بخش عمده‌ای از مطالبات معوقه کارگران را پرداخت می‌کردند که امسال این اتفاق نیفتاده است.
به گفته این کارگر شرکت توانمد در چهار روز گذشته کارگران او همکارنش به اتفاق سایر کارگرانی که مطالبات مزدی آن‌ها پرداخت نشده است یا درب ورودی کمپ‌ها را به روی خود بسته‌اند و از آن خارج نمی‌شوند و یا پس از ورود به سایت پروژه از داخل شدن به کارگاه خودداری می‌کنند.
همچنین یکی دیگر از کارگرانی که به واسطه شرکت پیمانکاری «ارشک مکانیک» در پروژه‌های فاز ۱۵ و ۱۶ منطقه عسلویه مشغول فعالیت است در رابطه با جزئیات این اعتراض صنفی گفت: حدود ۱۵۰ نفر کارگر هستیم که بابت چهار ماه دستمزد معوقه از مدیران ارشک مکانیک طلب داریم.
وی ادامه داد: درب‌های کمپ جزء برای ورود و خروج ماشین حامل غذا و یا در موارد خیلی ضروری دیگری مانند اعزام آمبولانس بسته شده است و کارگران شرکت‌هایی که بابت معوقات مزدی طلبکار هستند از ورود و خروج ماشین‌ها به داخل کمپ خودداری می‌کنند.
وی ادامه داد: این وضعیت حتی باعث شده تا معدود شرکت‌های پیمانکاری که مطالبت کارگران خود را پرداخت کرده‌اند نیز برای نقل و انتقال کارگران به محل پروژه با مشکل مواجه شوند.
یکی دیگر از کارگران شرکت پیمانکاری «ونوسان» نیز در این باره به ایلنا گفت: حدود ۵۰ نفر هستیم که بابت سه ماه مزد از کارفرما طلبکاریم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشتر پروژه‌های فاز ۱۵ و ۱۶ عسلویه در آستانه بهره‌برداری قراردارند و به همین دلیل فعالیت بیشتر پیمانکاران نیز رو به اتمام است اما معلوم نیست که به چه دلیلی پرداخت مطالبات کارگران با تاخیر روبرو شده است.
به گفته منابع خبری ایلنا در این اقدام صنفی کارگران شرکت‌های پیمانکاری دیگری نیز حضور دارند اما برای اینکه هویت آن‌ها مشخص شود حاضر نیستند تا به صورت مستقیم با خبرنگار ایلنا گفت‌گو داشته باشند؛ دلیل این احتیاط ترسی است که این کارگران از قرار گرفتن نامشان سیت سیاه پیمانکاران دارند.
منابع ایلنا به نقل از این کارگران می‌گویند: این لیست که محتوای آن در میان پیمانکاران مشترک است به نوعی حاوی اسامی کارگرانی است که به دلایل مختلفی از جمله پیگیری مطالبات صنفی مسئله دار شناخته شده‌اند و پس از اتمام آخرین قرارداد کار به سختی توسط پیمانکاران استخدام می‌شوند.

---------------------------

بیکاری ۱۰۰ کارگر با تعطیلی موقت «قند کرج»

تعطیلی موقت کارخانه «قند کرج» حدود ۱۰۰ کارگر بدون دریافت حقوق دو ماه آخر کارشان بیکار شدند.
کارگران قند کرج به ایلنا گفته‌اند این واحد تولیدی بیش از ۲۵۰ کارگر دارد که حدود ۱۰۰ کارگر قرارداد موقت با تعطیلی کارخانه بیکار شده و برای دریافت مستمری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند.
کارگران می‌گویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده کمبود مواد اولیه تولید (شکر خام) بوده است.
این کارگران با اشاره به پرداخت نشدن حقوق دی و بهمن‌ماه، درباره سایر مطالبات‌شان می‌گویند: عیدی و پاداش پایان سال همه کارگران که هر ساله در همین موقع از سال پرداخت می‌شد هم اکنون پرداخت نشده است.
به گفته آنان مشکلات کارخانه قند کرج از مهر ماه سال جاری با کمبود مواد اولیه آغاز شد تا اینکه اواخر آذر ماه به سبب افزایش مشکلات فعالیت کارخانه به طور کامل متوقف شد. طی دو ماه گذشته نیز کارگران در محیط کار خود حاضر شده بودند اما با ادامه یافتن کمبود مواد اولیه تولید، حدود ۱۰۰ کارگر قرارداد موقت به بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.

---------------------------

سه سال انتظار کارگران اخراجی «یخچال سازی البرز» برای دریافت سنوات پایان کار

با گذشت سه سال از تعطیلی کارخانه یخچال سازی البرز در شهرستان نیشابور هنوز ۷۶ کارگر بیکار شده این واحد تولیدی موفق به دریافت سنوات پایان کار خود نشده‌اند.
کارگران کارخانه تعطیل شده یخچال سازی البرز به ایلنا گفته‌اند با وجود پیگیری‌های حقوقی از طریق اداره کار و سایر نهادهای دولتی در طول سه سال گذشته، هنوز موفق به دریافت سنوات پایان کار خود از کارفرما نشده‌اند.
بر اساس قانون کار، «سنوات پایان کار» مزایایی است که بابت سال‌های سپری شده از زندگی کارگر در کارگاه، باید به عنوان سرمایه‌ای هنگام خاتمه همکاری در اختیار کارگر قرار گیرد. کارگران کارخانه یخچال‌سازی البرز می‌گویند با کاهش شدید ارزش پول ملی طی سه سال اخیر، ارزش ریالی سنوات آنان به همان میزان کاهش یافته است.
به گفته این کارگران، با وجود آنکه نماینده کارفرما آراء هیات‌های تشخیص و حل اختلاف را پذیرفته است اما تا این لحظه اقدامی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران نشده است.
به گفته کارگران؛ کارفرما علاوه بر بدهی ۵۲۵ میلیونی بابت سنوات پایان کار ۷۶ کارگر، به چند بانک نیز بدهی دارد و کارگران نگران‌اند این بانک‌ها بابت طلب میلیاردی خود اموال کارخانه را توقیف کنند. کارگران می‌گویند این واحد تولیدی در سال ۹۰ به دلیل سیاست گذاری‌های غلط اقتصادی دولت و ناتوانی در رقابت با محصولات مشابهه وارداتی تعطیل شده است.

---------------------------

اعتراض کارگران «شیشه آبگینه» به تعویق ۴ ماه حقوق

حدود ۱۲۰ کارگر کارخانه شیشه آبگینه واقع در شهرک صنعتی البرز در استان قزوین، صبح امروز در اعتراض به پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق مقابل ساختمان اداره کار این شهرستان تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در کارخانه شیشه آبگینه قزوین گزارش دادند؛ کارگران معترض با تجمع مقابل ساختمان اداره کار از مسئولان دولتی خواستند پی‌گیر معوقات مزدی‌شان در روز های پایانی سال باشند.
به گفته کارگران شیشه آبگینه، آنان علاوه بر ۴ ماه حقوق، خواستار دریافت حقوق اسفند ماه و عیدی و پاداش پایان سال طبق روال سالهای گذشته شدند.
کارگران می‌گویند هر سال کارفرما در روز‌های چهارم و پنجم اسفند ماه با محاسبه میانگین حقوق هر یک از کارگران، حقوق اسفند ماه آنان را به همراه عیدی و پاداش پایان سال پرداخت می‌کرد اما امسال در آستانه نوروز چهار ماه حقوق دریافت نکرده‌ایم.
بنا بر ادعای کارگران، همچنین نماینده کارفرما در آخرین تجمع کارگران که در تاریخ ۲۰ بهمن ماه در نماز خانه کارخانه انجام شده بود وعده پرداخت همه مطالبات معوقه کارگران را حداکثر تا پایان ساعت اداری روز جاری (۵ اسفند ماه) داده بود که در این مورد نیز کارفرما بد قولی کرده است.
منابع خبری ایلنا در شیشه آبگینه همچنین در خصوص پرداخت نشدن سنوات خدمتی ۶۰ نفر از همکاران‌شان که در سال جاری بازنشسته شده‌اند می‌گویند: رقم سنوات هر یک از این کارگران ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است که طبعا پرداخت نشده است.

---------------------------

اعتراض صنفی کارگران معدن «کوشک بافق» به چهارمین روز رسید/ جلوگیری از ورود ۱۷ کارگر اخراجی

اعتراض صنفی کارگران معدن کوشک بافق امروز در حالی به چهارمین روز متوالی رسید که روز گذشته همزمان با سومین روز اعتراض صنفی این کارگران که همچنان با توقف تولید همراه است، به دستور کارفرما از ورود ۱۷ کارگر اخراجی به داخل معدن جلوگیری شده است.
یک منبع آگاه در معدن کوشک بافق در این باره به ایلنا گفت: امروز (سه شنبه ۵ آذرماه) چهارمین روزی است که کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات صنفی‌شان و همچنین اخراج ۱۷ کارگر، کار در بخش‌های مختلف معدن را متوقف کرده‌اند. این درحالیست که به گفتهٔ کارگران، به دستور کارفرما از صبح امروز از ورود کارگران اخراجی به داخل معدن ممانعت به عمل آمده است.
گفتنی است، در ادامه اعتراضات صنفی سه روز گذشته، از یکشنبه شب (سوم اسفند ماه)، دستگاه ثبت ورود و خروج کارگران توسط عوامل کارفرما برداشته شده است تا روزهایی که کارگران معترض کار را متوقف کرده‌اند به عنوان غیبت برای آنان محسوب شود.
کارگران نگران این هستند که با توجه به در اختیار نداشتن نسخهٔ سوم قراردادکار که باید در اختیار کارگران باشد، امنیت شغلی سایر کارگران نیز به خطر بیافتد. یکی از کارگران در این باره گفت: نسخه ی قرارداد اسفندماه به کارگران داده نشده و مشخص نیست ثبت قراردادها در اداره کار انجام شده است یا خیر. این مسئله نگرانی کارگران را در خصوص تعدیل نیرو تشدید کرده است.
گفتنی است، اعتراض دسته جمعی کارگران معدن کوشک پس از اخراج ۱۷ نفر از کارگران صورت گرفت که ابتدای ماه جاری (اسفند ماه) توسط کارفرما از کار اخراج شدند و قراردادشان تمدید نشده است.
به گفتهٔ کارگران از این ۱۷ نفر، ۱۲ نفراز جمله کارگرانی بودند که پس از اعتراضات صنفی در آذر ماه سال جاری ابتدا توسط کارفرما از کار اخراج و مجددا به کار بازگشته بودند اما همزمان با موج جدید اخراج‌ها ۵ کارگر دیگر نیز به همراه آن‌ها اخراج شده‌اند.
کارگران اخراجی در معادن زیرزمینی و روباز در بخش‌های انتظامات، سنگ شکن و... مشغول به کار بودند. کارفرما با این بهانه که این کارگران در جریان اعتراضات کارگری آذر و دی ماه دست داشته و فراهم کننده زمینه اغتشاش و ناامنی در معدن بوده‌اند آن‌ها را اخراج کرده است.
در همین رابطه «دخیل عباس زارع زاده»، نماینده مهریز و بافق در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در جریان اعتراضات کارگران این معدن قراردارد، در خصوص پیگیری وضعیت مطالبات کارگران معدن سرب و روی کوشک بافق به خبرنگار ایلنا گفت: مطالبات کارگران معدن کوشک بافق باید از طریق مراجع قانونی پیگیری شود و در صورتیکه این کارگران با ما مکاتبه کنند می‌توانیم سریع‌تر اقدامات لازم را در خصوص پیگیری مطالباتشان انجام دهیم.
نماینده مهریز و بافق، با اشاره به اینکه تاکنون هیچگونه مکاتبه‌ای از سوی کارگران معدن کوشک با وی صورت نگرفته است، گفت: متاسفانه هنوز با ما به عنوان نماینده بافق مکاتبه‌ای صورت نگرفته ولی اگر کارگران بخواهند پیگیری مطالبات کارگران از این طریق صورت بگیرد، اقدامات لازم انجام خواهد شد.

---------------------------

آتش‌سوزی کارگاه کیف و کفش به مصدومیت یک کارگر انجامید

آتش سوزی گسترده در ساختمان ۵ طبقه تولید کیف و کفش در خیابان ظهیرالاسلام به سوختگی بدن یک کارگر انجامید.
به گزارش ایلنا، این حادثه بعد ظهر دیروز یکشنبه (۴ اسفند ماه) در خیابان جمهوری، خیابان ظهیرالاسلام زمانی رخ داد که در پی آتش سوزی گسترده یک کارگاه تولید کیف وک فش در یک ساختمان ۵ طبقه سایر واحد‌های تولیدی نیز دچار حریق شدند.
بر اساس این گزارش، گرو‌های امداد و نجات موفق شدند حریق را تحت کنترل بگیرند اما یکی از کارگران دچار سوختگی شد وبه بیمارستان انتقال یافت.

---------------------------

مانع تعطیلی «فولاد البرز» و بیکاری ۱۹۰ کارگر شوید

جمعی از کارگران کارخانه «فولاد البرز» که در ۴ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند، در نامه‌ای خطاب به «رجب رحمانی» نماینده مردم تاکستان در مجلس از او خواستند تا باتوجه به اشتغال ۱۹۰ کارگر در این واحد تولیدی، در اقدامی فوری پی گیرر فع مشکلات ناشی از پرداخت نشدن حقوق آنان شود.
به گزارش ایلنا، در این نامه که از سوی ۱۹۰ کارگر فولاد البرز در تاکستان با امضا رسیده است، با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد معدنی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، آمده است: در حال حاضر شرایط تولید در این کارخانه مهم صنعتی بسیار نامناسب و بحرانی است و در صورت بی‌توجهی به مشکلات به زودی شاهد تعطیلی و بیکاری کارگران خواهیم بود.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۱۹۰ کارگری است که در کارخانه کار می‌کنند. به همین دلیل طی یک ماه گذشته کارگران فولاد البرز بیش از ۵ بار مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری تاکستان تجمع کرده‌اند، اما بی‌فایده بوده است.
کارگران شرکت فولاد البرز در این نامه درباره معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند علاوه بر تعویق چهار ماه حقوق، بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز با مشکلات زیادی روبروست به طوری که چهار الی ۵ ماه از سال دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.
همچنین انعقاد قرار داد‌های کوتاه مدت یک ماهه از دیگر مشکلات کارگران است که در این نامه به آن اشاره شده است.

---------------------------

مانع تعطیلی «فولاد البرز» و بیکاری ۱۹۰ کارگر شوید

جمعی از کارگران کارخانه «فولاد البرز» که در ۴ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند، در نامه‌ای خطاب به «رجب رحمانی» نماینده مردم تاکستان در مجلس از او خواستند تا باتوجه به اشتغال ۱۹۰ کارگر در این واحد تولیدی، در اقدامی فوری پی گیرر فع مشکلات ناشی از پرداخت نشدن حقوق آنان شود.
به گزارش ایلنا، در این نامه که از سوی ۱۹۰ کارگر فولاد البرز در تاکستان با امضا رسیده است، با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد معدنی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، آمده است: در حال حاضر شرایط تولید در این کارخانه مهم صنعتی بسیار نامناسب و بحرانی است و در صورت بی‌توجهی به مشکلات به زودی شاهد تعطیلی و بیکاری کارگران خواهیم بود.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۱۹۰ کارگری است که در کارخانه کار می‌کنند. به همین دلیل طی یک ماه گذشته کارگران فولاد البرز بیش از ۵ بار مقابل ساختمان اداره کار و فرمانداری تاکستان تجمع کرده‌اند، اما بی‌فایده بوده است.
کارگران شرکت فولاد البرز در این نامه درباره معوقات بیمه‌ای خود می‌گویند علاوه بر تعویق چهار ماه حقوق، بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز با مشکلات زیادی روبروست به طوری که چهار الی ۵ ماه از سال دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.
همچنین انعقاد قرار داد‌های کوتاه مدت یک ماهه از دیگر مشکلات کارگران است که در این نامه به آن اشاره شده است.

---------------------------

جمع ۵۰ کارگر «کرمانیت» در مقابل فرمانداری/ سه سال است که عید نداریم

صبح امروز، نزدیک به ۵۰ کارگر کارخانه کرمانیت کرمان، دراعتراض به پرداخت نشدن حقوق و معوقات ۹ ماهه گذشته خود در مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. این کارگران به نمایندگی از ۱۰۰ کارگر کارخانه کرمانیت در مقابل فرمانداری جمع شده بودند.
کارگران معترض کرمانیت به ایلنا گفته‌اند، صبح امروز ابتدا به استانداری کرمان مراجعه کردند اما مسولین استانداری آن‌ها را به فرمانداری کرمان ارجاع داده است.
این کارگران از خرداد ماه ۹۳ تاکنون حقوق و معوقات بیمه‌ای طلبکارند و از مرداد ماه ۹۲ نیز مزایا (شامل حق لباس، حق شیر و...) و بن کارگری به کارگران پرداخت نشده است. یکی از کارگران در این باره به ایلنا گفت: همهٔ کارگران نزدیک به ۱ میلیون تومان بن کارگری طلبکارند و عیدی سال گذشته هم به آن‌ها پرداخت نشده است.
یکی از کارگران معترض در خصوص دلایل این تجمع توضیح داد: شرکت کرمانیت به دلیل ممنوعیت ورود آزبست در سال ۹۱ برای مدتی تولید را متوقف کرد و پس از آن خوشبختانه بعد از دو سال تلاش موفق شدیم تا بدون استفاده از ماده سمی آزبست ورق‌ و یا لوله‌های سیمانی مرغوبی تولید کنیم. اما تجهیزات و ماشین آلات مجهزی برای تولید انبوه نداریم و این هم به دلیل عدم سرمایه گذاری سهامداران برای تامین مواد اولیه است که موجب شده فروش خوبی هم نداشته باشیم. در طول این مدت هیچ حمایتی از کارگران شرکت نشده است و علاوه بر اینکه حقوق و مزایای کارگران از خرداد ماه پرداخت نشده، دفترچه‌های درمانی کارگران هم از آذر ماه تمدید نشده است و کارگران هزینه‌های درمان خانواده‌شان را با نرخ آزاد پرداخت می‌کنند.
وی همچنین به وضعیت کارگران بازنشسته این شرکت اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۵۰ کارگری که امسال بازنشسته شده‌اند از ابتدای سال ۹۲ سنوات دریافت نکرده‌اند، و ۳۰ نفر دیگری که در ماههای اخیر بازنشسته شده‌اند به دلیل رد نشدن ۴درصد حق بیمه اضافه در مشاغل سخت و زیان آور توسط کارفرما مستمری‌شان برقرار نمی‌شود. وی دلیل این امر را بدهکاری شرکت کرمانیت به تامین اجتماعی کرمان عنوان کرد.

سه سال است که عید نداریم
این کارگران می‌گویند، از سه سال گذشته که شرکت دچار فرازو نشیب‌های بسیاری شده مشکلات بسیاری گریبانگیر کارگران شده است. یکی از کارگران در این باره به پرداخت نشدن مزایا و مطالبات عید کارگران اشاره کرد و گفت: سه سال است که به دلیل اوضاع نابسامان شرکت کرمانیت و پرداخت نشدن به موقع حق و حقوقمان عید نداریم. کارگران چه گناهی کرده‌اند که باید این وضعیت را تحمل کنند.
این کارگر ادامه داد: به همهٔ این مشکلات تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی را هم اضافه کنید. به گفتهٔ این کارگر، مشکلات تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی کارگران باعث شده مشکلات عدیده‌ای گریبانگیر کارگران شود. برخی از کارگران به دلیل کار در محیط آلوده، دچار مشکلات تنفسی شده‌اند و هزینه‌های درمان بالایی را متحمل می‌شوند. بسیاری از این هزینه‌ها به سختی از جیب کارگران پرداخت می‌شود. بی‌پولی و شرایط بد مالی باعث از هم پاشیده شدن زندگی خانوادگی تعدادی از کارگران شده و برخی از کارگران برای تامین نیازمندی‌های روزمرهٔ تحصیلی فرزندانشان مجبور شده‌اند زیر بار قرض‌های کلان بروند.
کارگران با ابراز نگرانی از آینده شغلی خود و ۱۰۰ کارگر کارخانه کرمانیت می‌گویند، ادامهٔ شرایط با چنین وضعیتی قابل تحمل نیست.
یکی از کارگران وضعیت این روزهای کارخانه کرمانیت را ناشی از بی‌توجهی سهامداران به وضعیت شرکت و کارگران دانست و گفت: سهامداران ما بانک صنعت و معدن، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بازنشستگی کشور و آستان قدس رضوی هستند که همه از جملهٔ بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشورند و می‌توانند به راحتی مطالبات کارگران را پرداخت کنند و مجددا کرمانیت را احیا کنند اما نمی‌دانیم چرا علی رغم گذشت چند ماه از تولید ورق‌هایی که کارگران به سختی با کمترین مواد اولیه اقدام به تولید آن‌ها می‌کنند، هیچ حمایتی از سوی این نهاد‌ها صورت نمی‌گیرد.
این کارگر تاکید کرد، اگر مواد اولیه برای تولید ورق‌های ایرانیتی تامین شود، کرمانیت می‌تواند دوباره به روزهای خوب خود بازگردد. وی گفت: کارگران با دست خالی اقدام به تولید ورق‌هایی کرده‌اند که از ورق‌های آزبستی به مراتب مرغوب‌تر است اما هیچ حمایتی از سوی سهامداران این شرکت نمی‌شود.
تغییرات مدیریتی این شرکت به عنوان یکی از عواملی که وضعیت کرمانیت را با فراز و فرودهای بسیاری مواجه کرده، از دیگر نکاتی است که کارگران را دچار سردرگمی و بلاتکلیفی کرده است. به گفتهٔ کارگران معترض، از مهرماه سال ۹۲ تاکنون ۴ مدیرعامل در این شرکت تغییر کرده‌اند و این مسئله اثرات منفی روی ثبات وضعیت شرکت و کارگران گذاشته است. به گفتهٔ یکی ازمعترضین، کارگران قربانی دعوا‌ها و بازی‌های مدیریتی شده‌اند و آوار تمام مشکلات و گرفتاری‌های شرکت در ‌‌نهایت با پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان بر سر آنان خراب می‌شود.
'گفتنی است، کارخانه کرمانیت تولید کننده ورق‌های ایرانیتی در استان کرمان در سال ۹۱ به دلیل آلایندگی محیط زیست تعطیل شد و هم اکنون با تولید ورق های غیر آزبستی به فعالیت خود ادامه می دهد. تولیداتی که به گفته ی کارگران علی رغم کمبود مواد اولیه بسیار مرغوب تر از ورق های آزبستی است.

---------------------------

تعویق ۳ ماه حقوق کارگران یخچال سازی «مهر ایران»

حدود ۵۰ نفر از کارگران کارخانه یخچال سازی «مهر ایران» نیشابور در استان خراسان رضوی طی ۳ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.
منابع کارگری ایلنا در این واحد تولید یخچال گزارش داده‌اند معوقات حقوقی کارگران مربوط به، آذر، دی وبهمن ماه سال جاری است. علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.
کارگران می‌گویند طی چند سال اخیر تعویق سه تا چهار ماهه حقوق کارگران به دلیل کمبود نقدینگی به روال عادی تبدیل شده است.
به گفته آنان؛ مطالبات معوقه کارگران مهر ایران در حالی است که ماه گذشته (بهمن ماه) یکی از بانکهای معتبر کشور قصد داشت این واحد تولیدی را به دلیل عقب افتادگی اقساط بانکی و تجمیع میزان بدهی‌ها، پلمب و تعطیل کند اما با وساطت مسئولان شهرستانی این بانک با صرف نظر از تعطیلی کارخانه موعد سررسید وام کارخانه را ۴ ماه تمدید کرد.
به گفته کارگران کارخانه یخچال سازی مهر ایران، بخشی از مشکلات مالی این کارخانه مربوط به حادثه آتش سوزی این واحد تولیدی در خرداد ماه سال جاری می‌شود که باعث افزایش مشکلات مالی کارخانه شده است.

---------------------------

بازنشستگان فولاد در اعتراض به ۳ ماه مستمری معوقه تجمع کردند

بازنشستگان صنعت فولاد کشور صبح امروز همزمان با آغاز صحن علنی مجلس در اعتراض به تعویق دریافت مستمری‌شان مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، بازنشستگان فولاد در پی تعویق ۳ ماه مستمری خود مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
تجمع کنندگان پرداخت به موقع مستمری خود را در گروی استقراض صندوق بازنشستگی فولاد از خزانه کل کشور می‌دانند.
گفتنی است، تا لحظه انتشار این خبر تعدادی از نمایندگان از جمله علی ایرانپور، عباس مقتدایی خوراسگانی و مجید منصوری بیدکانی در جمع تجمع کنندگان حاضر شدند.

---------------------------

بررسی تعطیلی شرکت‌های چهار گانه سبز در فرمانداری مهاباد

کارگران شرکت‌های چهار گانه سبز مهاباد می‌گویند قرار است به زودی در فرمانداری مهاباد جلسه‌ای با موضوع تعطیلی این واحد خدماتی برگزار شود.
کارگران به ایلنا گفته‌اند: در شرایطی که هنوز ۲۰۰ کارگر شرکت‌های چهارگانه سبز ۶ ماه دستمزد دریافت نکرده‌اند؛ انتشار این خبر باعث تشدید نگرانی‌های آن‌ها شده است.
شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد شامل کارخانه‌های «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می‌شود و حدود ۲۰۰ کارگر در این شرکت‌ها مشغول کارند که گفته می‌شود از این تعداد حدود ۶۰ کارگر با قرارداد رسمی و سابقه بیشتر از ۲۵ سال کار می‌کنند. براساس اطلاعاتی که کارگران این واحد خدماتی در اختیار ایلنا قرار داده‌اند احتمال دارد که در جلسه مذکور با اجرای طرح نوسازی و بازسازی در شرکت‌های چهار گانه سرمایه گذاری سبز موافقت شود و بدین ترتیب این واحد خدماتی دست کم برای یک مدت معین تعطیل و قرارداد کارگران تعلیق خواهد شد.
به گفته کارگران این واحد خدماتی در شرایطی که هنوز تکلیف مطالبات معوقه آن‌ها مشخص نشده است احتمال دارد که با تعطیلی موقت این مجتمع خدماتی امنیت شغلی آن‌ها نیز در معرض تهدید قرار بگیرد.
این کارگران تاکید دارند حتی در صورتی که با وجود دریافت مطالبات مزدی معوقه خود برای دوران بازسازی به بیمه بیکاری هم معرفی شوند، هیچ تضمینی برای بازگشت به کار دوباره‌شان وجود ندارد.
گفتنی است طبق ماده ۱۵ قانون کار در شرایطی که به واسطه قوه قهریه و یا بروز حوادث غیر قابل پیش بینی که وقوع آن از اراده طرفین خارج است؛ تمام یا قسمتی ار کارگاه تطیل شود و انجام تعهدات کارگر یا کارفرما بصورت موقت غیر ممکن شود؛ با تشخیص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قراردادهای کار با کارگران تمام یا آن قسمت خاص از کارگاه که تعطیل شده است به حالت تعلیق درخواهد آمد.
بر این اساس می‌توان استدلال کرد که در جلسه‌ای که قرار است در محل فرمانداری مهاباد درباره شرکت سرمایه گذاری سبز برگزار شود، نماینده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی به نیابت از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نظر کار‌شناسی خود را در مورد ضرورت تعطیلی شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز مهاباد و معرفی کارگران آن به بیمه بیکاری اعلام کند.
اما نگرانی کارگران این واحد تولیدی از مورد تهدید قرار گرفتن امنیت شغلی آن‌ها زمانی تشدید می‌شود که به یاد می‌آورند در نتیجه اصلاحیه‌ای که از سوی مجلس شورای اسلامی در قانون کنونی کار صورت گرفت؛ کارفرما می‌تواند طی تشریفات قانونی بخشی یا تمامی از کارگران را خود بصورت موقت یا دائم تعدیل کند.
به موجب شرایطی که در جریان تصویب مواد لایحه رفع موانع تولید رقابت‌پذیر به بند «ح» ماده ۲۱ قانون کار (موضوع چگونگی فسخ قراردادکار) اضافه شده است؛ کارفرمایان می‌توانند به منظور کاهش تولید ناشی از ساختار قدیمی، برمبنای نوآوری‌ها و فناوریهای جدید با افزایش قدرت رقابت پذیری تولید اصلاح ساختار انجام دهند.
مطابق این مصوبه نمایندگان مجلس در صورت بروز چنین حالتی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مکلف است طبق قرارداد سه جانبه (با تشکل کارگری کارگاه، کارفرما و اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی محل) کارگران کارگاه را به مدت ۶ تا ۱۲ سال تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دهند و پس از اصلاح ساختار کارگران به میزان ذکر شده در قرار داد سه جانبه به محل کار برگردانند.
همچنین به موجب این تغییرات کارفرمایان می‌توانند در صورت تمایل با کارگرانی که از نظر آن‌ها مازاد تلقی می‌شوند مطابق مفاد ماده ۹ قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی منابع کشور مصوب ۲۶/۵/۱۳۸۲ و اصلاحات بعدی آن به قانون بیمه کاری مصوب ۲۶/۶/۶۹ عمل کنند.
در متن ماده ۹ قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی منابع کشور آمده است: به‌منظور ارتقای سطح کیفی و بهره‌وری، نیروی انسانی شرکتهای صنعتی‌ در صورت توافق تشکل کارگری و مدیریت هر شرکت؛ طرفین می‌توانند ‌برمبنای پرداخت سالی دو ماه سنوات و مزایای پایان کار با نیروی انسانی مازاد تسویه حساب کنند و چنانچه در این خصوص توافقی حاصل نشود موضوع با‌ نظرات طرفین به کارگروهی متشکل از نمایندگان دولت (‌وزارتخانه‌های صنایع و معادن، ‌کار و امور اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور) و سازمان تأمین اجتماعی و‌ تشکل‌های عالی کارفرمایی و کارگری احاله و حسب نظر کمیته مذکور، کارگران مازاد با‌ پرداخت حق سنوات مقرر در قانون کار تعدیل خواهند شد.
با مطرح شدن احتمال اجرای طرح نوسازی و بازسازی در کارخانه‌های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری سبز مهاباد در حالی برنگرانی کارگران این واحد تولیدی افزوده شده است که به تازگی جمعی از کارگران این واحد صنعتی با ارسال نامه‌ای از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان غربی خواسته بودند تا براساس توافقنامه‌ای که در جریان اعتراضات صنفی آذرماه آن‌ها میان کارفرما و نمایندگان کارگران منعقد شد پیگیر خواسته‌های صنفی آن‌ها باشد.
در متن این نامه آمده است: در تاریخ بیست و پنجم آذرماه کارگران شرکت‌های زیر مجموعه سرمایه گذاری سبز در محل دفتر مرکزی شرکت تجمع مسالمت آمیزی داشتند که در ‌‌نهایت نماینده کارفرما متعهد شد تا تاریخ پنجم دی ماه (۱۰ روز بعد) معادل ۵۰ درصد از مطالبات پرداخت نشده را پرداخت کندکه متاسفانه علی‌رغم تعهد کارفرما تا به امروز این وعده محقق نشده است.
این کارگران که در نامه خود از مسئولان مربوطه خواستار رسیدگی با وضعیت پیش آمده شده‌اند در خاتمه نامه خواسته‌های خود را مبنی بر پرداخت حقوق معوقه و جاری، عیدی و پاداش پرداخت نشده سالهای ۹۰ و ۹۱ و پیگیری برای پرداخت عیدی و پاداش سال ۹۳ شده‌اند.

---------------------------

گرانی ۱۰۰ کارگر «نورد و پروفیل گل‌نرده» از اخراج پایان سال/ ۸ نفر در بهمن‌ماه تعدیل شدند

منابع کارگری ایلنا در کارخانه «نورد و پروفیل گل‌نرده» از کاهش امنیت شغلی‌ بیش از ۱۰۰ کارگر قرار موقت این واحد تولید کننده لوله و پروفیل‌های فولادی در شهرستان ری خبر می‌دهند.
کارگران این کارخانه به ایلنا گفته‌اند کارفرما اخیرا تولید‌ات این کارخانه را با حداقل رسانده است. در ادامه این رویه در بهمن‌ماه ۸ نفر از کارگران قرارداد موقت این واحد تولیدی بعد از اتمام قرارداد کاری‌شان با سوابق یک تا ۱۰ سال تعدیل شده‌اند. همچنین حدود ۲۵ نفر از کارگران قرار دادی نیز از تاریخ ۲۵ بهمن ماه تا پایان قرادادکاری‌شان در ۱۵ اسفند به مرخصی اجباری فرستاده شده‌اند.
کارگران این واحد صنعتی می‌گویند با وجود آنکه کارفرمای این کارخانه دستمزد کارگران را به موقع پرداخت می‌کند اما کارگران با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار می‌کنند و در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغلشان هستند.
به گفته کارگران، پیش از این قرار داد کاری همه کارگران یکساله تمدید می‌شد، بعد از آن کارفرما به تدریج مدت قرار داد کارگران را به شش ماه، سه ماه و در ‌‌نهایت یک ماهه کاهش داد.
کارگران در ادامه می‌گویند کارفرما به کارگران ساده که حدود ۸۰ نفر هستند هشدار داده در صورت رفع نشدن مشکلات کارخانه ناچار است پایان سال جاری قرارداد کارگران را تمدید نکند.
کارگران لوله و پرفیل گل نرده در ادامه با بیان اینکه کارفرما ۱۵ روز اول هر سال را با کارگران قرارداد امضا نمی‌کند افزود: به همین دلیل کارگران در فروردین ماه هر سال در صورت تمدید قرار داد کاریشان حقوق نیمی از ماه را دریافت می‌کنند.

---------------------------

کارگران در اعتراض به اخراج همکاران خود کار نمی‌کنند/ کارفرما دستگاه حضور و غیاب را غیر فعال کرد

اعتراض ۲۵۰ نفر از کارگران معدن کوشک بافق در حالی وارد سومین روز خود شده است که به گفتهٔ کارگران، از صبح امروز «دوشنبه، چهارم اسفند ماه» کار در بخش‌های مختلف معدن متوقف شده و کارگران دست از کار کشیده‌اند.
کارگران معترض معدن کوشک که از دو روز گذشته در حمایت از همکاران اخراجی خود تولید را متوقف کرده و اجتماعات اعتراضی برپا کرده بودند، به ایلنا گفته‌اند: در ادامه اعتراضات صنفی دو روز گذشته، از دیشب (یکشنبه، سوم اسفند) دستگاه ثبت ورود خروج کارگران توسط عوامل کارفرما برداشته شده است تا روزهایی که کارگران معترض کار را متوقف کرده‌اند به عنوان غیبت برای آنان محسوب شود.
یکی از این کارگران در این باره گفت: یکی از دلایل اعتراض سه روز گذشته کارگران از یکسو واکنش به اخراج ۱۷ نفر از همکارانمان است و از سوی دیگر پاسخی به محقق نشدن وعده‌هایی است که توسط کارفرما در خصوص حذف غیبت‌های مربوط به اعتراضات دو ماه گذشته داده شده بود.
وی ادامه داد: دو ماه پیش، در روز‌هایی که کارگران معدن در واکنش به تعویق پرداخت مطالبات خود اعتصاب کرده بودند، واحد اداری این معدن برای تمامی کارگران ۴ روز آخر آذر و ۶ روز اول دی را غیبت محاسبه کرده است. این در حالیست که بنا بر ادعای این کارگر، کارفرما در جلسه شورای تامین وعده کرده بود که غیبت کارگران در روزهای اعتراضات را حذف می‌کند.
یکی از کارگران معدن کوشکبه به خبرنگار ایلنا گفت: اعتراض دسته جمعی کارگران معدن کوشک در واقع پس از اخراج ۱۷ نفر از کارگران صورت گرفت که ابتدای ماه جاری (اسفند ماه) توسط کارفرما از کار اخراج شدند.
به گفتهٔ کارگران از این ۱۷ نفر از جمله ۱۲ نفر کارگرانی بودند که پس از اعتراضات صنفی در آذر ماه سال جاری ابتدا توسط کارفرما از کار اخراج و مجددا به کار بازگشته بودند اما همزمان با موج جدید اخراج‌ها ۵ کارگر دیگر نیز همراه آنها اخراج شده‌اند.
این کارگران در معادن زیرزمینی و روباز در بخش‌های انتظامات، سنگ شکن و... مشغول به کار بودند. کارفرما با این بهانه که این کارگران در جریان اعتراضات کارگری آذر و دی ماه دست داشته و فراهم کننده زمینه اغتشاش و ناامنی در معدن بوده‌اند آن‌ها اخراج کرده است.
به گفتهٔ کارگران، شرایط معدن کوشک اصلا مناسب نیست. هیچکدام از وعده‌هایی که با وساطت اداره کار در زمان اعتراضات آذرماه توسط کارفرما به آنها داده شده بود عملی نشده و وضعیت معدن هنوز به‌‌ همان روال قبلی دوماه پیش ادامه دارد.
کارگران می‌گویند یکی از مطالبات، کارگران معدن کوشک تشکیل انجمن صنفی بود؛ درخواست تشکیل انجمن صنفی به اداره کار رسید اما شنیده‌ها حکایت از این دارد که کارفرمای معدن کوشک راضی به تشکیل انجمن صنفی کارگران نیست و شدیدا با تشکل آن مخالفت کرده است.
یکی از کارگران معد ن کوشک در همین رابطه به ایلنا گفت: یکی از خواسته‌های اصلی ما تشکیل انجمن صنفی برای کارگران بود و قرار بود انتخاباتمان هم در ۶ اسفند ماه برگزار شود اماچون بیشتر نامزدان شرکت در این انتخابات صنفی از کارگران اخراجی هستند، برگزاری انتخابات بعید به نظر می‌رسد. به گفتهٔ این کارگر، سنگ اندازی‌های کارفرما در راه تشکیل انجمن صنفی کارگری باعث شد تا به نتیجه رسیدن مطالبات صنفی کارگران کوشک به تعویق بیفتد.
عمده‌ترین مطالبات کارگران معدن کوشک بافق اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و مواردی از این دست عنوان شده بود
کارگران می‌گویند نه تنها هیچ یک از این مطالبات به نتیجه نرسیده بلکه در برخی موارد اوضاع بد‌تر از قبل شده است. یکی از کارگران درباره به نتیجه نرسیدن پیگیری مطالبات صنفیشان گفت: قبل از جریان اعتراضات کارگران در دو ماههٔ گذشته، قرارداد‌ها سه ماه بسته می‌شد اما بعد از آن قرارداد‌ها را به صورت یک ماهه می‌بندند و حقوق و دستمزد کارگران هم، هم اکنون با تعویق دو ماهه مواجه است.
به گفتهٔ منابع آگاه این کارگران اخراجی از طریق اداره کار یزد و استانداری یزد و فرماندرای بافق و سایر نهادهای ذیربط پیگیر مطالباتشان هستند اما تاکنون هیچ واکنشی از سوی مقام‌های مسول جهت پیگیری خواسته‌های آنان صورت نگرفته است.

با تجمع و اعتراض مشکلی حل نمی شود
در همین حال فرماندار بافق ضمن اظهار بی اطلاعی از تعویق دو ماهه در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران معدن کوشک گفت:طبق شنیده های ما تنها حقوق بهمن ماه به کارگران پرداخت نشده و آن هم قرار است تا چند روز آینده پرداخت شود.
مهدی طلایی مقدم فرماندار بافق درباره روند پیگیری مطالبات کارگران اخراجی معدن کوشک گفت: این کارگران اخراج نشده‌اند و تنها قراردادشان تمدید نشده است که در این مورد هم ما در حال پیگیری هستیم تا شرایط بازگشت به کارشان فراهم شود.
این مقام دولتی ضمن تاکید بر اینکه کار‌ها باید از مجاری قانونی پیگیری شود گفت: بعضی از خواسته‌ها در چارچوب قانون نیست و در نتیجه برگزاری تجمع و اعتصاب مشکلی را حل نمی‌کند، و بهتر است کار‌ها روی روال قانونی پیش برود تا کارگران هم به مطالباتشان برسند. کارگران باید مطالباتشان را از طریق اداره کار پیگیری کنند تا در ‌‌نهایت در صورتجلسه کمیسیون کارگری شهرستان مطرح شود و ما در آنجا به عنوان مدافع کارگر از حقوقش دفاع خواهیم کرد.
وی از پیگیری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در معدن سرب و روی کوشک خبر داد و گفت: فرمانداری از طریق اداره کار در حال پیگیری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل که یکی از مطالبات اصلی کارگران معدن کوشک است، قرار دارد و طبق وعده‌های کارفرما باید این مطالبات هرچه سریع‌تر به نتیجه برسد.

---------------------------

تجمع کارگران آبفای اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه مزد معوقه

حدود ۷۰ نفر از کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز که ۵ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند صبح امروز در مقابل دفتر شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» واقع در خیابان کیان پارس اهواز تجمع کردند.
منابع خبری ایلنا در اداره آب و فاضلاب اهواز گزارش داده‌اند، امروز نیز کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهوار در ادامه اعتراضات صنفی ماهای گذشته تجمع کرده‌اند.
براساس اخباری که به نقل از کارگران منتشر شده است؛ برپایی تجمع امروز پاسخی به بی‌تفاوتی پیمانکار در خصوص پرداخت نشدن مطالبات ماهای مرداد، شهریور، آذر، اسفند و بهمن ماه کارگران بوده است.
به گفته کارگران معترض؛ از سال گذشته در این حدود ۳۰۰ کارگر شرکت آبفای اهواز تحت مسئولیت پنج شرکت پیمانکاری «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت می‌کردند و در عین حال بخشی از مطالبات این کارگران هنوز توسط پیمانکاران قبلی پرداخت نشده است.
کارگران پیمانکاری آبفای اهواز همچنین در مورد معوقات بیمه‌ای خود گفتند؛ به غیر از مزد پرداخت نشده در سوابق بیمه تامین اجتماعی آنها نیز مشکلاتی دیده می‌شود چنانچه بخشی از سوابق آنان به صورت نامنظم پرداخت شده است.
به نقل از معترضان گفته می‌شود که کارگران پیمانکاری اداره آبفای اهواز علاوه بر تعویق ۵ ماه حقوق و ناقص بودن سوابق بیمه‌ای از بابت امنیت شغلی خود نیز نگران هستند چرا که به تازگی از طرف پیمانکار به تعداد ۲۵ نفر از کارگران گفته شده است در لیست اخراج قرار دارند و این در حالیست که در تاریخ ۲۰ دی ماه ۱۳ کارگر پیمانی شرکت آب و فاضلاب اهواز به دلیل «عدم نیاز کارفرما به آنان» اخراج شده بودند.
بنا بر این گزارش، کارگران پیمانی آبفای اهواز خواستار دریافت مطالبات معوقه هستند، اما نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانع‌کنده‌ای به کارگران نمی‌دهد و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت را دیده‌اند.
به گفته آنان در شرایطی که همه مسئولان استانی و شهرستانی از مشکلات کارگران پیمانی آب وفاضلاب با خبرند اما هنوز بی‌تفاوتی‌ کارفرما در خصوص پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ادامه دارد.

---------------------------

اعتراض صنفی معلمان در تعدادی از استان‌های کشور

همزمان با بررسی بودجه ۹۴ در مجلس شورای اسلامی، زمزمه‌های اعتراضات صنفی معلمان به گوش می‌رسد.
یک فعال صنفی معلمان ظهر امروز (یکشنبه ۳ اسفند) از اعتراض صنفی معلمان در شهرهای مختلف کشور خبر داد. به گفتهٔ مهدی بهلولی، معلمان به طرح مجدد مصوبه «افزایش فوق العاده شغلی کارکنان دولت» و اجرایی شدن این مصوبه بدون ملاحظه حقوق صنفی آنان و همچنین در نظر گرفته نشدن بودجهٔ مناسب برای آموزش و پرورش در سال آینده معترض‌اند.
اگر چه اعتراض صنفی معلمان امروز در دو منطقه تهران نیز گزارش شده، اما دامنهٔ اعتراضات در شهرستان‌ها گسترده‌تر بوده است. معلمان در شهرهای خرم آباد، کرج، شهریار، اسلامشهر، رباط کریم، زرین شهر اصفهان، شهرضا، برخی از شهرهای خراسان رضوی، دیواندره کردستان و برخی از نقاط دیگر کشور صبح امروز در اقدامی هماهنگ در کلاس‌های درس حاضر نشدند.
این فعال صنفی دلیل اعتراض امروز معلمان را طرح مجدد مصوبه «افزایش فوق العاده شغلی کارکنان دولت» و اجرایی شدن این مصوبه بدون در نظر گرفتن حقوق صنفی معلمان عنوان کرد و گفت: به دلیل تبعیض‌های انجام شده پتانسیل اعتراض بین معلمان بالاست، در نتیجه طرح مجدد این مصوبه به افزایش این نارضایتی‌ها دامن زده است.
بهلولی همچنین به طرح بودجه در مجلس اشاره کرد و سهم کم آموزش و پرورش در بودجه ۹۴ را یکی از دلایل گسترده شدن اعتراضات معلمان دانست و گفت: در حال حاضر هم که بودجه ۹۴ در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار گرفته است معلمان به بودجهٔ در نظر گرفته شده برای آموزش و پرورش معترضند. چون هیچگونه افزایش بودجه‌ای برای سال آینده در نظر گرفته نشده و در نتیجه نمی‌توان به بهبود وضعیت معیشتی معلمان امیدوار بود.
این فعال حقوق صنفی معلمان پیرامون تاثیر این مصوبه بر تبعیض بین جامعه فرهنگیان، به ایلنا گفت: این مصوبه علاوه بر اینکه ماهیتا مزایای شغلی معلمان را از کارکنان دولت جدا کرده در پاره‌ای از مواقع در بین خود فرهنگیان هم بر تبعیض‌ها دامن زده است.
معلمان به افزایش ۱۴ درصدی حقوق در سال آینده هم معترضند و معتقدند با توجه به تورم سال گذشته و طبق نظر سنجی‌هایی که در فضای مجازی در بین معلمان انجام گرفته این رقم باید بالای ۳۰ درصد باشد تا بتواند جوابگوی نیازهای قشر فرهنگیان کشور باشد.
به گفته بهلولی، قانون خدمات کشور تاکید می‌کند که «افزایش حقوق باید مطابق با نرخ تورم باشد» اما مسولین تفسیر نادرستی از قانون ارائه می‌دهند و افزایش حقوق را با تورم - به زعم خودشان - قابل پیش بینی سال بعد انجام می‌دهند. در حالی که چنین استدلالی بر اساس بند ۱۲۵ قانون خدمات کشوری قابل قبول نیست و اشاره به تورم قابل پیش بینی نکرده و تورمی که اتفاق افتاده را مبنای افزایش حقوق قرار داده است. بر این اساس و به صورت میانگین در سال جاری ۲۵درصد تورم داشته‌ایم که باید در افزایش حقوق سال آینده مد نظر قرار گیرد.
گفتنی است، مصوبهٔ هیئت وزیران در واقع اولین مصوبه دولت در سال ۹۲ است که طبق آن کارکنان دولت که دارای مدرک کار‌شناسی هستند در اوراق کارگزینی خود از ارتقاء ضریب حقوقی برخوردار می‌شوند. در حال حاضر میزان امتیاز فوق العاده شغل فرهنگیان در احکام کارگزینی با مدرک کار‌شناسی ارشد برابر با ۸۰۰ است. این در حالی است که امتیاز فوق العاده شغل کارمندان دولت بر اساس مصوبه هیات وزیران با مدرک کار‌شناسی ۱۵۰۰ و با مدرک کار‌شناسی ارشد ۲۰۰۰ است. در همین مصوبه اضافه شده که این ارتقاء حقوقی برای مشاغل حساس در نظر گرفته شده، به تعبیر این مصوبه، آن دسته از کارکنانی دارای مشاغل حساس‌اند که در ادارات و وزارتخانه‌ها مشغول به کار هستند.
به گفتهٔ بهلولی این مصوبه در یک سالهٔ اخیر، بدون اینکه شامل معلمان شود، در بسیاری از ادارات و وزارتخانه‌های دولتی اجرایی شده است و معلمان نسبت به این امر معترض هستند.

---------------------------

کارگران معدن «زمستان یورت» در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق تجمع کردند

حدود ۷۰۰ کارگر معدن زغال سنگ «زمستان یورت» (شمال غرب) واقع در فاصله ۱۴ کیلومتری شهرستان آزادشهر از توابع استان گلستان، صبح امروز در اعتراض به تعویق ۴ ماه حقوق معوقه مقابل درب ورودی معدن تجمع کردند.
منابع کارگری ایلنا در معدن زمستان یورت گزارش دادند اعتراض کارگران علاوه بر تعویق ۴ ماه حقوق، به کاهش حقوق و نوع قرارداد کار و مشکلات صنفی دیگری همانند عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت نشدن اضافه کاری‌ها و... بوده است.
به گفته کارگران، کارفرما وعده کرده بود اضافه کاری‌های کارگران را در ماهایی که حقوق کارگران به تاخیر می‌افتد را بپردازد اما این وعده حداقلی نیز محقق نشده و کارگران هم اکنون در تامین مخارج زندگی خود دچار مشکل شده‌اند.
به گفته کارگران، با توجه به نزدیک شدن به پایان سال، حق عیدی، سنوات و پاداش پایان سال کارگران که هر ساله در همین ایام پرداخت می‌شد امسال به تاخیر افتاده است.
کارگران معدن «زمستان یورت» می‌گویند؛ ما در این معدن با دریافت حداقل مزد که آنهم اغلب با تاخیر چند ماهه به حسابشان پرداخت می‌شود دشوار‌ترین کار‌ها را برای تهیه و تولید زغال سنگ انجام می‌دهیم.
کارگران این معدن همچنین از تاخیر در تامین لباس‌های کارگران خبر می‌دهند. به گفته آنان، در حالی که باید هر شش ماه یکبار به کارگران لباس کار و چکمه جدید داده شود اما در عمل دو سال است که این وظیفه انجام نمی‌شود.
کارگران در بخش دیگری از سخنان خود درباره نحوه قرارداد کاری‌شان مدعی شدند؛ دوسال است که کارفرما با کارگران قرار دادی امضاء نکرده است و پیش از این ما حداقل از وضعیت و موارد درج شده در قرار داد با خبر بودیم.
کارگران معدن زمستان یورت همچنین تصریح کردند: یکی دیگر از مشکلات این کارگاه معدنی نحوه اجرای نادرست طرح طبقه بندی مشاغل است چرا که حقوقشان پس از اجرای این طرح هیچ تغییری نکرده است.

---------------------------

حاشیه و متن تجمع ۲۰۰۰ پرستار مقابل مجلس

جامعهٔ پرستاری کشور صبح امروز و در آستانهٔ روز پرستار، برای سومین بار در یک سال اخیر در اعتراض به عدم اجرای مطالبات صنفی خود در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برپا کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ساعت اولیه تجمع اعتراضی امروز پرستاران ۱۰۰۰ نفر شرکت کرده بودند اما به تدریج تعداد معترضین که از شهرهای مختلف کشور خود را به تهران رسانده بودند به حدود ۲۰۰۰ نفر رسید.
پرستاران از استان‌های تهران، یزد، خراسان، همدان، مازندران، گیلان، اصفهان و چند استان دیگر برای اعتراض مقابل مجلس به تهران سفر کرده بودند.
پرستاران حاضر در تجمع امروز که از ساعت ۹ صبح در مقابل درب شمالی مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده بودند، نسبت به اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت معترض‌اند.
به گفتهٔ فعالین صنفی جامعه پرستاری، تجمع گسترده امروز پرستاران در واکنش به گفته‌های وزیر بهداشت مبنی بر کم بودن تعداد معترضان در تجمعات قبلی صورت گرفته است. به گفتهٔ یکی از پرستاران، تعداد پرستاران معترض بسیار بیشتر از افراد حاضر در تجمع امروز است اما به دلیل شرایط خاص شغلی بسیاری نتوانسته‌اند بیایند.
حضور رییس فراکسیون کارگری مجلس در بین تجمع کنندگان به عنوان اولین سخنران از حواشی این تجمع بود. علیرضا محجوب ضمن تاکید بر این نکته که مطالبات صنفی پرستاران به حق و قانونی است، وعدهٔ پیگیری مطالبات پرستاران را داد و از مسولین خواست نسبت به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اقدامات لازم را انجام دهند.
در ادامه عبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در جمع معترضین حضور یافت. او با بیان این که مطالبات قانونی پرستاران باید از طریق مراجع ذیربط پیگیری شود گفت: طرح تحول نظام سلامت در نیمهٔ راه است و باید زمان بیشتری صرف شود تا اهداف کامل این طرح در راستای احقاق حقوق پرستاران اجرایی شود.
این سخنان عزیزی با واکنش تجمع کنندگان که لحظه به لحظه بر تعدادشان افزوده می‌شد مواجه شد. یکی از پرستاران در واکنش به صحبت‌های عزیزی با صدای بلند گفت: ما از حرف خسته شده‌ایم. چرا تعرفهٔ خدمات پزشکی یک شبه تغییر می‌کند اما پرستاران باید منتظر بمانند تا نوبتشان برسد.
نمایندگان پرستاران در واکنش به این گفته‌ها خواستار حضور ریس کمسیسون بهداشت و درمان مجلس و همچنین حضور شخص وزیر برای پیگیری مطالبات صنفیشان در جمع تجمع کنندگان شدند.
در اواسط این تجمع پس از صحبت‌های نمایندگان مختلف جامعهٔ پرستاری که از نقاط مختلف کشور خود را به این تجمع رسانده بودند، محمد شریفی مقدم دبیرکل خانهٔ پرستار و ضرغام صادقی عضور هیئت ریسه مجلس در جمع تجمع کنندگان حضور یافتند.
محمد شریفی مقدم دبیرکل خانهٔ پرستار، تجمع امروز پرستاارن را نتیجهٔ عدم پیگیری مطالبات صنفی آنان از سوی مراجع ذیربط دانست و گفت: اگر تجمع قبلی پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری نتیجهٔ قابل قبولی در پی داشت امروز شاهد موج اعتراضات گستردهٔ پرستاران که از نقاط مختلف کشور خود را به مقابل مجلس رسانده‌اند نبودیم.
وی در ادامه یکی از دلایل به نتیجه نرسیدن مطالبات جامعهٔ پرستاری را ضعف مدیریت نظام پرستاری عنوان کرد و گفت: متاسفانه ضعف مدیریت در نظام پرستاری زمینه را برای تشدید بی‌عدالتی‌ها و افزایش تبعیض‌ها بین پزشک و پرستار بیشتر کرده است.
شریفی مقدم ادامه داد: اگر امروز جامعهٔ پرستاری کشور این روش اعتراضی را انتخاب کرده به این دلیل است که تمامی راههای ممکن را طی کرده است و به اندازهٔ کافی صبر پیشه کرده است، اما این صبر و تحمل هیچ نتیجه‌ای را عاید پرستاران نکرده است.
وی گفت: پرستاران از وزارت بهداشت ناامید شده‌اند و چشم امیدشان به مجلس است تا حداقل پیگیر قانونی که ۸ سال است زمین مانده است (تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری) باشد.
گفتنی است، این سومین تجمع اعتراضی پرستاران در مقابل مجلس شورای اسلامی در یک سال گذشته بود. آنان پیش از این یک بار دیگر در تاریخ هفتم آبان ماه مقابل مجلس تجمع کرده بودند.
آخرین تجمع جامعه پرستاری کشور ۲۳ آذر ماه در مقابل نهاد ریاست جمهوری در خیابان پاستور برگزار شد.
پرستاران می‌گویند پس از گذشت بیش از ۲ ماه از آخرین تجمع‌شان در مقابل نهاد ریاست جمهوری هنوز هیچ اقدام قابل قبولی در راستای تحقق مطالبات صنفی‌شان صورت نگرفته است.
اجرای بی‌قید و شرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که ۸ سال از تصویب آن می‌گذرد، یکی از عمده‌ترین مطالبات جامعهٔ پرستاری است.

بیانیه پایانی تجمع
در پایان این تجمع که ساعت 12 ظهر امروز خاتمه یافت بیانیهٔ پایانی معترضین توسط نمایندگان جامعهٔ پرستاری قرائت شد. در این تجمع ضمن تاکید بر ادامهٔ اعتراضات صنفی تا زمان به نتیجه رسیدن کامل مطالبات پرستاری، معترضین خواسته‌های خود را در سه بند مطرح کردند.
اجرای بی‌قید وشرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، توقف طرح - به زعم آن‌ها - غیر منطقی و غیرکار‌شناسانه مبتنی بر عملکرد، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور برای شغل پرستاری و اجرای کامل قانون بهره وری از جملهٔ این مطالبات صنفی است.
پرستاران همچنین خواستار اصلاح نظام پرداخت‌ها در گروههای مختلف پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری در وزارت بهداشت شده‌اند.
در بیانیهٔ پایانی این تجمع آمده است: بی‌توجهی هدف‌دار مسولین وزارت بهداشت به حرفهٔ پرستاری، باعث به وجود آمدن تبعیض‌های همه جانبه و تضعیف حسابگرانه مدیریت پرستاری شده که این امر موجبات بی‌عدالتی گسترده در تمام امور پرستاری را فراهم کرده است.
در این بیانیه تسلط نگرش پزشک سالارانه بر بدنهٔ وزارت بهداشت یکی از عوامل تشدید کنندهٔ بی‌عدالتی عنوان شده که زمینه ساز افزایش ظلم مضاعف بر پرستاران شده است.

حاشیه‌های اعتراض
تجمع همراه با سکوت پرستاران با حضور نمایندگان مجلس و صحبت‌های انجام شده از سوی آنان، با سر دادن شعارهایی همراه شد. تجمع کنندگان خواهان عملی شدن وعده‌های داده شده از سوی نمایندگان و مسولین وزارت بهداشت بودند.
تجمع کنندگان در پارچه نوشته‌هایی به عدم اجرای قانون تعرفه گذرای خدمات پرستاری، اختلاف بیش از ۳برابری در پرداخت بین پزشک و پرستار، عدم اجرای قانون بهره وری و... اعتراض کردند. برخی از پرستاران نیز با کودکانشان در این تجمع شرکت کرده بودند.
محمد شریفی مقدم در بخشی از صحبت‌هایش صدا و سیمای جمهوری اسلامی را به «تریبونی در اختیار عده‌ای خاص در وزارت بهداشت و درمان» تشبیه کرد و ضمن انتقاد از عملکرد صدا و سیما در برخورد با مطالبات صنفی پرستاران، از مسولین صدا و سیما خواست در این خصوص یک طرفه عمل نکنند. این صحبت‌های شریفی مقدم از سوی معترضین با شعار «صدا و سیمای ما خجالت خجالت» همراه شد.
در پایان این تجمع، یکی از نمایندگان جامعه پرستاری در پاسخ به معترضان که خواهان تعیین تاریخ دیگری برای برگزاری تجمعات اعتراضی بعدی بودند با لحنی کنایه آمیز که وزیر بهداشت را مخاطب قرار می‌داد، گفت: تجمع دیگری در کار نیست. در اقدام بعدی بیمارستان‌ها را به نخبگان (پزشکان) واگذار می‌کنیم.

---------------------------

اعتراض صنفی کارگران معدن «کوشک بافق» به دومین روز متوالی رسید

حدود ۱۰۰ نفر از کارگران شیفت بعد از ظهر معدن «کوشک بافق» صبح امروز (3 اسفند) برای دومین روز متوالی در اعتراض به اخراج ۱۶ نفر از همکارانشان و پرداخت نشدن دستمزد طی ۲ ماه گذشته مقابل درب ورودی معدن تجمع کردند. صبح امروز نیز کارگران شیفت صبح به نشانه اعتراض در محل کار خود حاضر نشده بودند. کارگران می‌گویند به دلیل بی‌توجهی به اعتراض دیروزشان، تجمع امروز را برگزار کرده‌اند.
کارگران معدن سرب و روی کوشک بافق که روز گذشته (2 اسفند) نیز در حمایت از همکاران اخراجی‌شان تولید را متوقف کرده و تجمعی اعتراضی برپا کرده بودند، به ایلنا گفته‌اند: از ابتدای ماه جاری (اسفند) کارفرما ۱۶ نفر از همکارانمان را که در معادن زیرزمینی و روباز را اخراج کرده است.
کارگران با بیان اینکه تاکنون پرداخت حقوق دی و بهمن کارگران معدن کوشک بافق به تعویق افتاد است، درباره دلایل اخراج این ۱۶ کارگر با سوابق ۳ تا ۱۰ ساله می‌گویند؛ از قول کارفرما نقل شده است که این کارگران در جریان اعتراضات کارگری دی و آذر دست داشته و فراهم کننده زمینه اغتشاش و ناامنی در معدن بوده‌اند.
به گفته کارگران، تجمعات و اعتراضات آنان خودجوش بوده و تنها برای دست یابی به حقوق و خواسته‌های صنفی و به طور خاص بر علیه بی‌عدالتی برگزار شده است، و از طرف هیچ شخص یا نهادی هدایت نشده است.
به گزارش ایلنا، عمده‌ترین مطالبات کارگران معدن کوشک بافق اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و مواردی از این دست عنوان شده بود. همچنین کارگران خواهان رسیدگی کارفرما به وضعیت پرداخت دیهٔ دو کارگر این معدن که سال گذشته در حین کار در این معدن کشته شده بودند، هستند.
گفتنی است، معدن کوشک بافق یک معدن با مالکیت خصوصی است که توسط شرکت معدن بافق (سهامی عام) اداره می‌شود و با بیش از ۳۵۰ کارگر در در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است.

---------------------------

پایان دو روز اعتراض صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان با پرداخت حقوق دی ماه

ظهر امروز با پرداخت بخشی از حقوق معوقه دی ماه کارگران پلی اکریل اصفهان، اعتراض صنفی دو روز اخیر کارگران این واحد بزرگ صنعتی خاتمه یافت.
کارگران معترض پلی اکریل اصفهان به ایلنا گفته‌اند بر اساس مذاکراتی که به دنبال تجمع صنفی روزهای شنبه و یکشنیه میان نمایندگان کارگران و مدیریت انجام شد، دستمزد دی ماه کارگران حوالی ظهر امروز (۳ اسفند) پرداخت شد و کارگران از آن زمان به این اعتراض صنفی خاتمه دادند و کار بازگشتند.
بر اساس این توافق، حقوق معوقه بهمن ماه کارگران ۲۰ اسفند پرداخت خواهد شد و قرار است حق عیدی کارگران تا روز ۲۷ اسفند ماه پرداخت شود. علاوه بر آن وعده داده شده است که کارت خرید ۴۰۰ هزار تومانی به کارگران تعلق گیرد. از دیگر توافقات مذاکره دو روزه نمایندگان کارگران با مدیریت پلی اکریل، پرداخت حقوق اسفندماه کارگران در فروردین ماه سال آینده است.

---------------------------

دستگاه همزن دست کارگر شیرینی‌پزی را مجروح کرد

دست کارگر جوانی در شهرستان کاشان در هنگام کار با دستگاه همزن در یک واحد شیرینی پزی به شدت آسیب دید.
به گزارش ایلنا، طی این حادثه که صبح امروز در یک واحد شیرینی پزی در شهرستان کاشان رخ داد، دست یک کارگر ۴۵ ساله تا آرنج در بین تیغه‌های دستگاه همزن گیر کرد و دچار‌ آسیب دیدگی جدی شد.
بر اساس این گزارش، مأموران امداد و نجات پس از انجام اقدامات اولیه، مصدوم را به بیمارستان منتقل کردند.

---------------------------

اعتراض صنفی کارگران «سپکو» دیروز درب فاز ۱۳ عسلویه را بست

عصر روز گذشته (دوم اسفند) گروهی از کارگران یکی از شرکت‌های پیمانکاری فاز ۱۳ عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود طی سه ماه گذشته، با برپایی یک اجتماع صنفی در مقابل درب ورودی سایت، مانع ورود و خروج خورد‌ها شدند.
به گزارش ایلنا، کارگران معترض که شمار آن‌ها حدود ۲۰۰ نفر گزارش شده در استخدام شرکت پیمانکاری «سپکو» هستند که هم اکنون از طریق یک شرکت پیمانکاری بالادستی دیگر به نام «پتروپایدار» در اجرای پروژه‌های فازهای ۱۳ و ۱۴ عسلویه مشارکت دارند.
کارگران شاغل در شرکت پیمانکاری سپکو مدعی‌اند که علاوه بر پرداخت نشدن سه ماه دستمزد، دست کم حق بیمه آنان از نیمه دوم سال تاکنون پرداخت نشده است.
گفته می‌شود کارگران معترض پیش از آنکه در اقدامی اعتراضی درب‌های ورودی فاز ۱۳ منطقه عسلویه را به روی خودرو‌ها ببندند، در طول ساعات کاری روز گذشته به نشانه اعتراض در محل کار خود از انجام کار خودداری کرده بودند اما چون این اقدام نتیجه‌ای در پی نداشت، در پایان ساعت کاری تصمیم گرفته شد در مقابل درب‌های ورودی تجمعی برگزار کنند.
براساس گفته‌های سایر کارگرانی که عصر روز دیروز شاهد اقدام اعتراضی کارگران سپکو بودند، در نتیجه این اعتراض صنفی درب‌ ورودی سایت منطقه ۱۳ عسلویه به مدت چهار ساعت بسته شد و در این فاصله زمانی هیچ خودرویی امکان ورود و خروج به سایت را پیدا نکرد چنانچه تمامی مراجعه کنندگان از جمله کارگرانی که قصد ورود و خروج به سایت منطقه ۱۳ را داشتند مجبور بودند بخشی از مسیر را بصورت پیدا طی کنند.
به گفته کارگران معترض، این اجتماع صنفی حوالی ساعت هشت شب شنبه (دوم اسفند) با وعده مسئولان منطقه مبنی بر رسیدگی به خواسته‌های کارگران شرکت سپکو خاتمه یافت و پس از آن درب‌های ورودی سایت ۱۳ بار دیگر برای عبور خودرو‌ها گشوده شد.
این اقدام اعتراضی کارگران سپکو در حالی است که مطابق ماده ۳ مقررات اشتغال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، سازمان منطقه آزاد به عنوان ناظر بر رعایت شدن حقوق کارگران می‌تواند از طریق اخذ ضمانت کارفرمایان را نسبت به انجام تعهدات قانونی که در برابر کارگران دارند متعهد کند.

---------------------------

تعطیلی «دست چین» ۱۰۰ کارگر را بیکار کرد

با تعطیلی کارخانه صنایع غذایی «دست چین» واقع در منطقه خاتون آباد پاکدشت ۱۰۰ کارگر بیکار شدند.
کارگران به ایلنا گفته‌اند، این واحد تولید کننده رب گوجه فرنگی، آبلیمو، مربا، آبمیوه و... به دلیل فقدان مجوزهای قانونی برای تولید مواد غذایی با بازرسی ماموران اداره بهداشت استان تهران و براساس حکم تعزیرات حکومتی پلمب و تعطیل شده است.
کارگران می‌گویند پیش از تعطیلی این کارخانه، حدود ۱۰۰ کارگر قرارداد موقت در این واحد تولیدی مشغول کار بودند همگی آنان که به جز ۲۰ نفر که سوابق بیمه‌ای کاملی ندارند، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار پاکدشت معرفی شده‌اند.
به گفته کارگران، در مهر ماه امسال، این کارخانه مورد بازرسی قرار گرفت و اعلام شد بر اساس آزمایش‌های انجام شده، برخی محصولات این کارخانه غیربهداشتی بوده است.
بر اساس گفته‌های کارگران کارخانه دست چین، اداره بهداشت بیش از ۲۲۴ تن آبلیموی تولید شده در این کارخانه را امحاء کرده‌ است.

---------------------------

تجمع پرستاران مقابل مجلس در اعتراض به تبعیض

صبح امروز، در آستانه روز پرستار نزدیک به ۱۰۰۰ نفر از پرستاران از نقاط مختلف کشور اعتراض صنفی خود را به مقابل ساختمان مجلس آوردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرستاران حاضر در تجمع امروز نسبت به عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت معترض‌اند.
این پرستاران از شهرهای مختلف کشور از جمله یزد، خوزستان، گلستان، اصفهان و تهران در این تجمع حضور دارند.
بنا بر گزارش ایلنا، هم اکنون «علیرضا محجوب» رئیس فراکسیون کارگری مجلس و «عزیزی» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در جمع معترضان حضور دارند. پرستاران در گفتگو با نمایندگان خواستار حضور رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و احضار وزیر بهداشت برای پاسخگویی به آنان شدند. [اخبار تکمیلی رسال می‌شوند]

---------------------------

۳ کارگر قدیمی «ویتانا» از امروز اجازه ورود به کارخانه را ندارند/ سرنوشت محتوم باقی کارگران رسمی

ورود سه نفر از کارگران رسمی کارخانه ویتانا به محل کارشان به دستور کارفرمای کارخانه ویتانا از صبح امروز ممنوع اعلام شد.
«حجت‌الـله قنبری» از اعضای هیات اجرایی خانه کارگر غرب تهران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: نگهبانی کارخانه ویتانا از صبح امروز (یکشنبه سوم اسفند) به سه نفر از کارگران این واحد صنعتی اجازه ورود به داخل کارخانه را نداده است.
«اردشیر خزایی»، «صادق قلی‌پور» و «سید حیدر موسوی پناه» سه کارگری هستند که برخلاف سایر همکاران خود امروز نتوانسته‌اند در محل کار حاضر شوند؛ هر سه این افراد که از باقیمانده کارگران رسمی کارخانه ویتانا محسوب می‌شوند سالهاست که در خط تولید بیسکویت مشغول فعالیت بوده و سابقه کار آن‌ها از ۱۸ تا ۲۳ سال متغییر است.
به گفته این فعال صنفی، دلیل ممانت نگهبانی کارخانه ویتانا از ورود این کارگران دستوری بوده که از سوی کارفرما صادر شده است.
بر اساس این گزارش، به کارگران یاد شده اعلام شده است که چون با رای کمیته انظباطی اخراج شده‌اند دیگر نمی‌توانند مانند گذشته در این کارخانه حضور یابند و باید برای پیگیری پرونده خود به اداره کار اسلامشهر مراجعه کنند.
مطابق ماده ۲۷ قانون کار هرگاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آیین نامه‌های انظباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقص کند، کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی کارگاه قرارداد کار کارگر خاطی را در ازاء پرداخت سالی یک ماه سنوات فسخ کند.
این فعال حقوق صنفی کارگران در غرب تهران که در سالهای اخیر در جریان وضعیت کارگران کارخانه ویتانا قرار داشته است، در باره شرایط کمیته انظباطی این واحد صنعتی می‌گوید: از سال ۸۹ که اعتبار آخرین شورای اسلامی کار کارخانه ویتانا تمام شد در این واحد تولیدی هیچ انتخاباتی برای تشکیل مجدد این نهاد صنفی کارگری برگزار نشد، در سال ۹۱ نیز در کارخانه ویتانا انتخاباتی برای تشکیل انجمن صنفی کارگری برگزار شد که متاسفانه سازمان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی اداره کار چند ماه بعد به دلایل واهی نتایج آن را باطل کرد اما از سال ۹۲ تاکنون با حمایت کارفرمای کارخانه ویتانا به کارگران اجازه داده شده است تا از میان خود یک نفر را به عنوان نمانیده قانونی انتخاب کنند.
گفته می‌شود هم اکنون در کارخانه ویتانا نزدیک به ۵۰۰ کارگر مشغول کارند که از این تعداد حدود ۵۰ نفر را کارگران رسمی تشکیل می‌دهند؛ صرف نظر از اینکه واگذاری مسئولیت رسیدگی به امور صنفی چنین جمعیتی به تنها یک نفر امری غیر معقول به نظر می‌رسد، در ماده ۲۷ قانون کار اشاره نشده است که کارفرما برای اخراج کارگر خاطی باید نظر نماینده کارگر را نیز به مانند اعضای شورای اسلامی کار یا انجمن صنفی کارگری جلب کرده باشد.
به باور آقای قنبری ممانعت نگهبانی کارخانه ویتانا از حضور سه کارگری که گفته می‌شود اخراج شده‌اند بیشتر از آنکه جنبه انظباطی داشته باشد در راستای رویکردی است که در چند سال گذشته توسط مدیریت کنونی در خصوص کارگران رسمی کارخانه ویتانا اتخاذ شده است.

هدایت کارگران دائمی به سوی ترک کار
طبق گفته‌های این عضو هیات اجرایی خانه کارگر غرب تهران، از سال ۸۶ تاکنون که کارخانه ویتانا به بخش خصوصی واگذار شده است مدیریت کارخانه موضعش را در قبال کارگران دائمی مشخص کرده است و تلاش بر این بوده است که کارگران رسمی از میان «تسویه حساب اجباری» یا «پذیرش شرایط مدیریت» یکی را انتخاب کنند.
وی که عقیده دارد در راستای چنین سیاستی در حال حاضر در کارخانه ویتانا به جای نهاد صنفی قدرتمند، یک نفر به عنوان نماینده قانونی کارگران مسئولیت پیگیری مطالبات همه ۵۰۰ کارگر را برعهده دارد، می‌گوید: این نخستین بار نیست که کارفرما از ورود کارگران رسمی ویتانا به درون کارخانه جلوگیری کرده است؛ در سالهای اخیر مواردی مشاهده است که در آن کارفرما برخلاف قانون کار شرایط کار این کارگران را تغییر داده و کارگرانی که حاضر به پذیرش شرایط جدید نبوده‌اند را اخراج و به آن‌ها اجازه ورود به کارخانه را نداده است.
به گزارش ایلنا، ماده ۱۲ قانون کار صراحت دارد «هرنوع تغییر در وضعیت مالکیت کارگاه در رابطه با قرارداد کار کارگرانی که بسته شده است موثر نیست و کارفرمای جدید قائم مقام تعهدات حقوقی کارفرمای قبلی است»؛ بر این اساس می‌توان مدعی شد که مدیریت کارخانه ویتانا در اقدامی غیر قانونی سعی دارد کارگران رسمی خود را به پذیرش شرایط جدید کار وادار سازد.
به گفته این فعال کارگری بطور مشخص از سال ۹۱ تاکنون حدود ۱۰ نفر از کارگران رسمی این واحد تولیدی بصورت دوره‌ای با رای کمیته انظباطی اخراج و به اداره کار اسلامشهر معرفی شده‌اند. در این میان غیرقانونی بودن اخراج اکثر آن‌ها در هیات‌های تشخیص اداره کار اثبات شده اما به دلایل نامشخص، برای برخی از آن‌ها رای اخراج صادر شده است.
این فعال کارگری در تشریح شرایطی که برای وادار ساختن کارگران دائمی به ترک کار اتخاذ شده است، گفت: چند کارگر روزانه پس از ورود باید ساعات کار خود را در داخل اتاقکی که در مجاورت محل استقرار نگهبان‌ است سپری کنند و چند نفر دیگر بی‌آنکه به آن‌ها کاری ارجاع شود باید اوقات کار خود را میان سایر کارگران بگذرانند.
گفتنی است، وضعیت نامشخص مطالبات صنفی این تعداد از کارگران ویتانا در حالی است که از نظر قانون کار حتی اگر قرارداد کار کارگری به دلیل تخلف به تعلیق درآمده باشد (مواد ۱۷ و ۱۸ قانون کار) کارفرما تا زمان تعیین تکلیف وضعیت کارگر ملزم است تا بصورت علی الحساب نیمی از مطالبت مزدی او را پرداخت کند. همچنین به استناد ماده ۴۴ قانون کار چنانچه کارگری به کافرمای خود مقروض باشد کارفرما تنها می‌تواند بابت طلب خود مازاد حداقل مزد را از حساب کارگر کسر کند و در عین حال به موجب ماده ۱۴۸ همین قانون تمامی کارفرمایان موظف‌اند تا با پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی تمامی کارگران را تحت پوشش خدمات بیمه‌ای درمانی و بازنشستگی قرار دهند.

---------------------------

آتش سوزی جان ۱۰ کارگر خارجی را در ابوظبی گرفت

در اثر آتش سوزی در یک فروشگاه لاستیک در ابوظبی ۱۰ کارگر خارجی جان خود را از دست دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه گلف نیوز-چاپ امارات-، برخی منابع در پلیس امارات گفتند که در اثر آتش سوزی در یک فروشگاه لاستیک در ابوظبی ۱۰ کارگر خارجی جان خود را از دست دادند و ۸كارگر نیز زخمی شدند.
این منابع افزودند که ساختمانی که دچار آتش سوزی شد متشكل از دو طبقه است که در طبقه نخست هفت فروشگاه قرار دارند و طبقه دوم آن نیز به شکل غیر قانونی به عنوان محل اسکان کارگران مورد استفاده قرار گرفته است.
وزارت کشور امارات نیز اعلام کرد که ۱۰ نفر از کارگران خارجی که در طبقه دوم این ساختمان که در اصل به عنوان انبار ساخته شده است و نه به عنوان محل اسکان کارگران، کشته شدند.
منابع اماراتی به ملیت کشته‌ها یا زخمی‌ها اشاره‌ای نکردند.
بنابر این گزارش، سازمان‌های بین المللی حامی حقوق بشر بار‌ها از کشورهای حوزه خلیج فارس خواستار افزایش تدابیر برای حمایت از کارگران خارجی شدند؛ کارگرانی که با دستمزدی پایین‌تر از آنچه به آن‌ها وعده داده شده و نیز در شرایط دشوار کاری و معیشتی در این کشورها کار می‌کنند.

---------------------------

اعتراض کارگران معدن کوشک بافق به اخراج ۱۶ نفر از همکارانشان

بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران معدن کوشک بافق صبح امروز (۲ اسفند) در اعتراض به اخراج ۱۶ نفر از همکارانشان و عدم پرداخت حقوق و دستمزدشان طی ۲ماه گذشته مقابل درب وردی معدن تجمع کردند.
این کارگران که صبح امروز در حمایت از همکاران اخراجی خود تولید را متوقف کرده و تجمعی اعتراضی برپا کرده بودند، به ایلنا گفته‌اند: از ابتدای ماه جاری (اسفند) کارفرما ۱۶ نفر از همکارانمان را که در معادن زیرزمینی و روباز در بخش‌های انتظامات، سنگ شکن و... مشغول به کار بودند را اخراج کرده است.
کارگران حاضر در این تجمع با بیان اینکه تاکنون پرداخت حقوق دی و بهمن کارگران معدن کوشک بافق به تعویق افتاد است، درباره دلایل اخراج این ۱۶ کارگر با سوابق ۳ تا ۱۰ ساله می‌گویند؛ از قول کارفرما نقل شده است که این کارگران در جریان اعتراضات کارگری دی و آذر دست داشته و فراهم کننده زمینه اغتشاش و ناامنی در معدن بوده‌اند.
به گفته کارگران، تجمعات و اعتراضات آنان خودجوش بوده و تنها برای دست یابی به حقوق و خواسته‌های صنفی و به طور خاص بر علیه بی‌عدالتی برگزار شده است، و از طرف هیچ شخص یا نهادی هدایت نشده است.
یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت: در طول ماه‌های گذشته بعد از هر دوره از اعتراضات کارگری بار‌ها به ما وعده داده شد که به مطالباتمان رسیدگی می‌شود اما این وعده‌ها همچنان محقق نشده‌اند.
این کارگر معدن کوشک بافق ادامه داد: یکی دیگر از دلایل اعتراض امروز کارگران محقق نشدن وعده‌هایی است که در خصوص حذف غیبت‌هایی است که در روزهای اعتراض برای کارگران حاضر در تجمعات محاسبه شده است.
به گفته این کارگر معترض، در روز‌هایی که کارگران معدن در واکنش به تعویق پرداخت مطالبات خود اعتصاب کرده بودند، واحد اداری این معدن برای تمامی کارگران ۴ روز آخر آذر و ۶ روز اول دی را غیبت محاسبه کرده است. این در حالیست که بنا بر ادعای این کارگر،کارفرما در جلسه شورای تامین وعده کرده بود که غیبت کارگران در روزهای اعتراضات را حذف می‌کند.
به گزارش ایلنا، عمده‌ترین مطالبات کارگران معدن کوشک بافق اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و مواردی از این دست عنوان شده بود. همچنین کارگران خواهان رسیدگی کارفرما به وضعیت پرداخت دیهٔ دو کارگر این معدن که سال گذشته در حین کار در این معدن کشته شده بودند، هستند.
گفتنی است، معدن کوشک بافق یک معدن با مالکیت خصوصی است که توسط شرکت معدن بافق (سهامی عام) اداره می‌شود و با بیش از ۳۵۰ کارگر در در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و ۴۵ کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق واقع شده است.

---------------------------

کارگران فصلی «مینو» در خرمدره روزهای پایان سال را با نگرانی اخراج می‌گذرانند

یک فعال کارگری در کارخانه مینو واقع در خرمدره با نامناسب و بحرانی خواندن شرایط تولید در این کارخانه تولید مواد غذایی، این وضعیت را تهدیدی برای امنیت شغلی ۳۰۰ کارگری دانست که هم اکنون در این واحد تولیدی به صورت فصلی مشغول به کار هستند.
کارگران این کارخانه در گفتگو با ایلنا از تعدیل تدریجی ۴۰۰ نفر از کارگران فصلی کارخانه مینوی خرمدره ظرف یک سال گذشته خبر دادند و گفت: سال پیش در این کارخانه حدود ۷۰۰ کارگر فصلی کار می‌کردند که در سال جاری به دلیل مشکلاتی که در زمینه فروش محصولات تولیدی به وجود آمد کارفرما تنها با ۳۰۰ نفر از کارگران فصلی خود ادامه همکاری داد.
کارگران همچنین از تعدیل حدود ۲۵ نفر از کارگران فصلی به دلیل تمدید نشدن قراردادهای موقت شان خبر می‌دهند.
کارگران کارخانه مینو خرمدره که طی روز‌های گذشته مقابل کارخانه و ساختمان استانداری زنجان تجمعات اعتراضی برگزار کرده‌اند، در توصیف وضعیتی که باعث نگرانی‌شان شده است می‌گویند: در یک سال اخیر روند تولید کارخانه کاهش محسوسی داشته به نحوی که کارگران فصلی و قرار دادی کاملا خطر توقف تولید و بیکاری را حس می‌کنند و امنیت شغلی‌شان را در معرض تهدید می‌بینند.
کارگران کارخانه مینو خرمدره می‌گویند با وجود آنکه کارفرمای این کارخانه دستمزد کارگران را به موقع پرداخت می‌کند اما کارگران با قراردادهای کوتاه مدت یک ماهه کار مشغول به کارند و با وضعیت فعلی تولید در پایان هر ماه نگران از دست دادن شغل‌شان هستند.
به گفته آنان این کارخانه در سال جاری به دلایلی همچون مشکلات فروش محصولات و ورود رقبای جدید دچار کاهش تولید و سفارش شده است. بطوری که به سبب پائین بودن حجم سفارشات، انبارهای این کارخانه مملو از محصولات تولیدی است و می توان گفت تقریبا تولید محصول جدید در کارخانه متوقف شده است.

---------------------------

۴۰۰ کارگر بازنشسته «هفت تپه» از طبقه‌بندی مشاغل جا ماندند

بیش از ۴۰۰ نفر از کارگران بازنشسته مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که از تاریخ ۲۵ اسفند ماه سال ۹۲ تا ۳۱ مرداد ماه ۹۳ بازنشسته شده‌اند نمی‌توانند از مزایای بازبینی طرح طبقه‌بندی مشاغل که در ماه‌های اخیر در این واحد تولیدی اجرا شده است برخوردار شوند.
این کارگران بازنشسته که در زمان اشتغال با عنوان‌های شغلی استاد کار یک، دو و سه در بخش‌های تجهیزات مکانیکی و کشاورزی فعالیت می‌کردند، به ایلنا گفته‌اند به دلیل صدور حکم بازنشستگی‌شان بعد از بازبینی طرح طبقه‌بندی مشاغل نمی‌توانند همچون شاغلان و بازنشستگان اخیر از مزایای بازبینی مبالغ مربوط به عنوان‌های شغلی خود برخوردار شوند.
این کارگران می‌گویند درست یک ماه (شهریور ۹۳) بعد از بازنشستگی آنان بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل در مجتمع هفت تپه اجرایی شده است و این در حالی است که در زمان اشتغال‌شان فرم‌های مخصوص را پر کرده‌اند و سالهاست که همچون سایر کارگران منتظر اجرای این طرح بوده‌اند.
کارگران بازنشسته مدعی‌اند در زمان تشکیل پرونده و پر کردن فرم‌ها، به آنان وعده داده شده است «همه کسانی که این فرم‌ها را پرکرده‌اند حتی بعد از بازنشستگی‌شان از مزایای این طرح برخوردار می‌شوند».
این کارگران بازنشسته که روز سه‌شنبه (٢٨ بهمن) برای پی‌گیری مطالبه صنفی خود تجمعی در مسجد امام جعفر صادق، جنب ساختمان اداره کار شوش برگزار کرده بودند؛ امروز به ایلنا گفته‌اند: طرح طبقه‌بندی مشاغل در مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در پی اعتراضات صنفی کارگران و به دنبال ۲۲ سال تاخیر از ابتدای شهریور امسال اجرا شده است، و اجرا نشدن قانون درباره این کارگران بازنشسته در حالی است که این طرح بر اساس قانون باید هر ۴ سال یکبار بازنگری شود.

---------------------------

مصدومیت یک کارگر جوشکار براثر سقوط از ارتفاع

یک کارگر جوشکار ساختمانی حین انجام کار براثر سقوط از طبقه ششم یک ساختمان در حال ساخت مصدوم شد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری ١٢۵، ساعت ١٠:۴۵ دقیقه صبح چهارشنبه در پی تماس شهروندان با ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران و اطلاع رسانی این حادثه ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران نیروهای عملیات ایستگاه ۴٣ و گروه امداد و نجات ٣ را بلافاصله به میدان ونک، خیابان ملاصدرا تقاطع بزرگراه کردستان اعزام کرد.
«محمد شیخان»، فرمانده آتش نشانان اعزامی به محل حادثه در این باره گفت: یک کارگر ٣۵ ساله در محل احداث ساختمان در حال ساخت سرگرم جوشکاری تیرآهن در طبقه 6 بود که به علت بی احتیاطی به طبقه ۵ سقوط کرده بود.
وی با اشاره به مصدومیت این شخص از ناحیه کمر و پا، افزود: آتش نشانان با استفاده از برانکارد در حضور امدادگران اورژانس، مصدوم را از طبقه ششم به بیرون از ساختمان هدایت کردند و وی را برای انتقال به بیمارستان، تحویل عوامل اورژانس دادند.
شیخان علت این حادثه را سهل انگاری و بی احتیاطی کارگر جوشکار اعلام کرد.

---------------------------

کارفرمای کارگران کشته شده برای پاسخگویی به اداره کار اصفهان نیامد

دو روز پس از حادثه سقوط مرگبار آسانسور یک مجتمع مسکونی در حال ساخت در اصفهان که به کشته شدن هشت کارگر ساختمانی انجامید، رئیس اداره بازرسی اداره کار استان اصفهان روز پنجشنبه از برگزاری جلسه‌ایدر اداره کار شهرستان اصفهان، با حضور سازنده آسانسور مجتمع سپهر (محل حادثه) خبر داد.
«امیر مسعود حاج رستم» امروز به خبرنگار ایلنا در اصفهان گفت: در جلسه‌ای که پیش از ظهر امروز (۳۰ بهمن) در اداره کار شهرستان اصفهان، با حضور سازنده آسانسور مجتمع سپهر برگزار شد، سازنده آسانسور به این نکته اذعان کرد که برای تعمیر و نگهداری بالابر با کارفرما قرارداد داشته است و مدارک آن موجود است.
رئیس اداره بازرسی کار اصفهان همچنین از حضور نیافتن کارفرما و بسیاری از افرادی که برای حضور در جلسه امروز فراخوانده شده بودند خبر داد و گفت: امیدواریم در جلسه روز شنبه (۲ اسفند) این نهاد‌ها حاضر شوند و به ما پاسخ دهند.
به گفته این مقام مسئول، هنوز پروانه ساخت این مجتمع مسکونی از سوی کارفرما به ما ارائه نشده است که منتظریم مدارک هرچه سریع‌تر کامل شوند.

تنها مصدوم حادثه هنوز قادر به سخن گفتن نیست
رئیس اداره کار شهرستان اصفهان نیز امروز در گفتگو با ایلنا از ملاقات خود با تنها بازمانده این حادثه (شهریار جناب مهابادی) که اکنون در بیمارستان الزهرای اصفهان بستری است خبر داد و گفت: این کارگر به دلیل دردی که تحمل می‌کرد نتوانست گزارشی از زمان وقوع حادثه در اختیار ما قرار دهد.
«حسین باقری» درباره شرایط سلامتی این کارگر گفت: طبق اطلاعاتی که از بیمارستان دریافت کردیم فرد مصدوم از ناحیه لگن دچار آسیب دیدگی شده است. همچنین از وضعیت سر کارگر مصدوم سی تی اسکن انجام گرفته است و خوشبختانه ضربه‌ای به این عضو وارد نشده است.
رئیس اداره کار اصفهان ادامه داد: حال عمومی این کارگر مساعد است اما به هرحال حادثه‌ای با این وسعت شکستکی و گوفتگی زیادی دارد اما سرو صورت وی دچار زخم و آسیب دیدگی نشده است. اما بر اثر ضربات وارده چند دنده وی (احتمالا دو دنده) شکسته که منجر به آسیب دیدگی طحال شده است. همچنین لگن او دچارشکستگی شده است که هم اکنون تحت فشار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ما برای شنیدن اظهارات این مصدوم در اوایل هفته آینده که حال مساعدتری از لحاظ روحی و روانی خواهد داشت به عیادت وی می‌رویم تا از او کسب اطلاع کنیم.
مدیر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اصفهان تاکید کرد: تا روز یکشنبه (3 اسفند) سعی می‌کنیم که اطلاعات پرسنلی و دقیق‌تر از این مصدوم و دیگر افراد کشته شده در این حادثه به دست آوریم.