افق روشن
www.ofros.com

(روزگار سیاه کارگران در ایران (آبان


خبرگزاری کار ایران                                                                                        شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱ نوامبر ۲۰۱۵

دهمین روز از اعتراضات صنفی کارگران فاز ۱۳ پارس جنوبی

منابع خبری ایلنا در عسلویه از ادامه اعتراض صنفی حدود ۲۰۰ کارگر پیمانکاری فاز ۱۳ پارس جنوبی خبر می‌دهند.
برپایه این اطلاعات، در این اعتراض صنفی که از روز ۲۱ آبان آغاز شده است؛ کارگران معترض در خوابگاه‌ها حضور دارند و از رفتن به سر کار خودداری می‌کنند.
در خصوص مطالبات مزدی این کارگران گفته می‌شود که از خردادماه به جز موارد معدودی پرداخت علی الحساب به چند تن از کارگران، پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها به تعویق افتاده است.
از قرار معلوم، مراجعات متعدد کارگران به فرمانداری و استانداری بوشهرتا کنون بی‌نتیجه بوده است و علیرغم وعده‌های مسئولان، مطالبات این کارگران تا این لحظه پرداخت نشده است.

-------------------------------

«فولاد سازان فرآیند» پلمب شد

یکی از کارگران این واحد صنعتی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از ۱۶ روز مهر ماه سال جاری فعالیت فولاد سازان فرآیند با حکم شورای تامین شهرستان ملارد متوقف شده است و در حال حاضر ۴۰ کارگر باقیمانده این واحد صنعتی بیکار شده‌اند.
وی ادامه داد: کارگرانی که باتازگی با بسته شدن درهای کارخانه فولاد فرآیند بیکار شده‌اند از جمله کسانی هستند که بعد از اخراج دائمی بصورت قراردادی در این واحد صنعتی مشغول فعالیت شده‌اند.
این کارگر ادامه داد: در روز ۲۵ فروردین ماه سال ۹۳ کارفرما تمامی ۸۰ کارگر رسمی این واحد صنعتی را بدون هیچ توجیهی اخراج و بلافاصله به جای آنها کارگر قراردادی استخدام کرد و به آرای بازگشت به کار اداره کار اعتنایی نکرد.
وی گفت: کارگران دائمی اخراجی هیچ مشکلی از بابت حضور و اشتغال همکاران جدید خود ندارد اما واقعیت این است که خودداری کارفرما از قبول احکام بازگشت به کار کارگران رسمی باعث شد تا شورای تامین دستور پلمپ فولاد فرآیند را صادر کند.
وی افزود: در حال حاضر کارگران قدیمی از بابت بلاتکلیفی همکاران جدید خود ناراحت هستند خصوصا آنکه مطلع شده‌اند که کارفرما دست کم بابت دو ماه دستمزد به آنها بدهکار است اما طبق تصمیم شورای تامین شهرستان ملارد تا زمانی که کارفرما نتواند رضایت کارگران اخراجی را جلب کند کارخانه همچنان تعطیل خواهد ماند.
این کارگر اخراج شده فولاد فرآیند گفت: وضعیت پیش آمده در حالی است که در طول ۱۸ ماه گذشته کارگران اخراجی حتی نتوانستند به دلیل معوقات بیمه ای کارفرما به تامین ا جتماعی از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
به گفته این کارگر ،سال جاری کارگران تجمعات متعددی را مقابل نهاد های دولتی در شهرستان ملارد وتهران مقابل ساختمان وزارت کار انجام دادند که در نتیجه آن شورای تامین ماه گذشته در محل فرمانداری شهرستان ملارد جلسه ای تشکیل داد، که حاضرین در آن با پلمب کارخانه فولاد سازان فرآیند موافقت کردند.
وی بابیان اینکه شورای تامین شهرستان ملارد همچنین کارفرما را مکلف کرده است تا همه مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کند، گفت: کارگران بابت مزد معوقه خود حکم توقیف اموال کارخانه را دریافت کرده‌اند ولی به دلیل اعتراض کارفرما امکان اجرای حکم دادگاه وجود ندارد و در عین حال شنیده می‌شود که ماشین آلات کارخانه در رهن بانک ملی است.
وی در خاتمه تاکید کرد: مسئولان شهرستان ملارد تمام تلاش خود رابرای وصول مطالبات کارگران بکار گرفته‌اند با این حال کارگران اخراجی تصمیم دارند اگر کارفرما بخواهدبه موضوع مطالبات کارگران بی اعتنا باشد به مراجع قضایی در تهران شکایت کنند.

-------------------------------

۲۱ معدنچی در چین کشته شدند

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، آتش‌سوزی در معدن زغال سنگ واقع در استان «هیلونگ‌جیانگ» چین جان دست‌کم ۲۱ معدنچی را گرفت.
پیش‌ از این اعلام شده بود که از ۳۸ نفر کارگری که در معدن مشغول به کار بودند، ۱۶ نفر از آن‌ها موفق به فرار شده و ۲۲ نفر در معدن گرفتار شده‌اند.
پس از آن رسانه‌های چین اعلام کردند که ۲۱ معدنچی کشته‌ شده و یک نفر از آن‌ها مفقود است.
چین دومین تولید کننده زغال سنگ در جهان بوده و حوادث زیادی را طی سال‌های اخیر در معادن خود تجربه کرده است.
ماه جولای گذشته نیز تیم نجات چین، شش معدنچی که در معدن زغال‌ سنگ گرفتار شده بودند را نجات داد.

-------------------------------

سقوط کارگر فضای سبز در چاهک انبار لوازم

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، در پی تماس با سامانه 125 ، صبح امروز(27 آبان) پس از دریافت خبر حادثه در ساعت 7:56 صبح، آتش‌نشانان ایستگاه 100 به محل حادثه واقع در خیابان جهاد، میدان الزهراء اعزام شدند.
فرمانده آتش نشانان اعزامی افزود: یکی از کارگران فضای سبز در هنگام رفتن به داخل چاهک انبار لوازم سقوط کرد و مصدوم شده بود.
وی افزودآتش نشانان و نیروهای امداد و نجات حاضر در صحنه با رعایت نکات ایمنی کارگر مصدوم را به بالای چاهک و سطح زمین منتقل کردند و کارگر جوان را جهت انتقال به مراکز درمانی به نیروهای اورژانس تحویل دادند.

-------------------------------

دو هزار کارگر بندر امام معطل صدور احکام بازنشستگی هستند

منابع خبری ایلنا در منطقه بندر امام می‌گویند ادراه تامین اجماعی بدر امام از صدور حکم بازنشستگی برای دست کم نزدیک به دو هزار نفر از کارگران این منطقه خودداری می‌کند.
به گفته منابع ایلنا تمامی این کارگران که هم اکنون در واحدهای پتروشیمی بندر امام کار می کنند مشمول مشااغل سخت و زیان آور هستند و بیش از بیست سال سابقه کار دارند.
از قرار معلوم سخت و زیان آور بودن مشاغل این کارگران از سوی کمیته رسیدگی کننده به مشاغل سخت و زیان آور که در اداره کار بندر امام قرار داردتایید شده اما اداره تامین اجتماعی شهر بندر امام حکم بازنشستگی این کارگران را صادر نمی کند.
به نقل از این کارگران گفته می‌شود که سازمان تامین اجتماعی با این استدلال که سوابق بیمه‌ای کارگران مورد نظر مخدوش است و یا هنوز تکلیف 4 درصد حق بیمه اضافی هنوز روشن نشده است از صدور حکم بازنشستگی آنها خودداری می‌کند.
در این رابطه گفته می‌شود که در نتیجه سخت‌گیری‌های سازمان تامین اجتماعی هم اکنون نزدیک به یک سال و نیم از بازنشستگی تعدادی از این کارگران می‌گذرد.

-------------------------------

۳۰۰ کارگر «نگین طبس» با تأخیر ۲ ماهه مزد می‌گیرد

یک فعال کارگری در این باره به ایلنا گفت: دست کم ۳۵۰ کارگر شاغل درمعدن زغال سنگ نگین طبس که تحت مسئولیت پیمانکار بخش خصوصی فعالیت دارد حقوق خود را با تاخیر یک تا دو ماهه دریافت می‌کنند.
وی ضمن بیان اینکه حقوق کارگران معدن زغال سنگ نگین طبس طی ماهای شهریور و مهر به تاخیر افتاده بود در ادامه افزود: کارگران اخیرا حقوق شهریور ماه خود را دریافت کرده‌اند.
این منبع خبری افزود: علاوه بر مشکل پرداخت نشدن دستمزد، یکی از عمده‌ترین مشکلات کارگران این واحد معدنی این است که علی‌رغم کار طاقت‌فرسایی که انجام می‌دهند، اما اصلاً استراحتی ندارند و حقوق بسیار پایینی دریافت می‌کنند.
به گفته این منبع کارگری دلیل پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران معدن نگین طبس به بدحسابی خریداران ذغال سنگ استخراجی باز می‌گردد.

-------------------------------

تاخیر ۸ ماهه در پرداخت مزد کارگران سد تنگ سرخ یاسوج

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا این تعداد کارگر که طی روز‌های گذشته مقابل نهاد‌های مختلف دولتی همانند استانداری در یاسوج دست به اجتماع صنفی زده‌اند می‌گویند که آن‌ها از طریق شرکت «آب منطقه‌ای» در شهرستان یاسوج مشغول کارند اما از بهمن ماه سال گذشته دستمزد ی دریافت نکرده‌اند.
بنا بر ادعای کارگران، شرکت پیمانکاری به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به موقع مزد آنان و سایر هزینه‌های جانبی را ندارد و در نتیجه علاوه بر کند شدن روند اجرای پروژه آن‌ها هم اکنون با مشکل مالی مواجه هستند.
برپایه این اطلاعات کارفرمای اصلی پروژه سد تنگ سرخ یاسوج شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه وبویر احمد است که در پرداخت به موقع صورت وضعیت‌های مالی پیمانکار تعلل می‌کند.
در این باره ابوالقاسم محمدزاده معاون برنامه‌ریزی آب منطقه‌ای و نماینده مجری طرح سد تنگ سرخ با حضور دراجتماع صنفی روز گذشته کارگران در مقابل ساختمان استانداری گفته است: مطالبات کارگران سد تنگ سرخ از کارفرما (شرکت آب منطقه‌ای) ۱۴۰ میلیون تومان است که ۶۰ میلیون تومان آن به پیمانکار طرح پرداخت و ۸۰ میلیون تومان دیگر تا پایان امروز (۲۵ آبان) پرداخت می‌شود.
به گفته وی همه مطالبات کارگران سد تنگ سرخ تا پایان هفته جاری پرداخت و این افراد به کار خود مشغول خواهند شد.

-------------------------------

گیر کردن انگشتان دست کارگر جوان در دستگاه فلافل ساز

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، «محمود شکوری» فرمانده آتش نشانان اعزامی در این خصوص گفت: کارگر جوان یک فلافل فروشی مشغول آماده سازی مواد اولیه فلافل بود که ناگهان به علت بی‌احتیاطی و رعایت نکردن موازین ایمنی انگشتان دست راستش در دستگاه فلافل ساز گیر کرد.
وی افزود: آتش نشانان به سرعت با قطع جریان برق محل حادثه را ایمن سازی کردند و با استفاده از تجهیزات هیدرولیکی و احتیاط فراوان، قطعات دستگاه فلافل ساز را جدا کرده و دست کارگر ۲۰ ساله را که خوشبختانه آسیب چندانی ندیده بود از میان چرخ دنده‌های این وسیله خارج کردند.
این فرمانده آتش نشانان با بیان اینکه کارگر جوان برای مداوا به امدادگران اورژانس حاضر در محل تحویل شد.
وی در پایان گفت: آتش نشانان پس از تحویل محل حادثه به مالک آن و ارائه تذکرات ایمنی به مأموریت خود پایان دادند

-------------------------------

مرگ کارگر جوان بر اثر سقوط در چاه ۳۰ متری

براساس اخبار دریافتی ایلنا، روابط عمومی سازمان آتشنشانی قائمشهر اعلام کرد در پی تماس با سامانه ۱۲۵، ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی از وقوع حادثه در ساعت ۱۲: ۰۱ دیروز (۲۵ آبان) آتش نشانان ایستگاه‌های شهید جهانیان و شهید باخیره به محل حادثه واقع در روستای قادیکلا ارطه، بهارستان ۳۸ اعزام شدند.
«علی رحمانی نیا» افزود: در این حادثه که یک کارگر ساختمانی در حال کار آرماتوربندی بوده با سر در چاه ۳۰ متری سقوط کرده است، آتش نشانان محل حادثه را ایمن سازی کردند و با استفاده از تجهیزات ۱۵ متر آب درون چاه را تخلیه کردند و کارگر جوان را از چاه بیرون آورده و تحویل عوامل اورژانس دادند.
پس از معاینات اولیه توسط عوامل اورژانس مشخص شد کارگر جوان در این حادثه جان خود را از دست داده است.

-------------------------------

تجمع روز گذشته کارگران ایران تایر با وعده رسیدگی خاتمه یافت

کارگران این واحد تولید کننده انواع لاستیک خودرو در تهران به ایلنا گفتند: به دنبال اجتماع روز گذشته قرار بود جلسه مشترکی با حضور کارفرما، نماینده وزارت کار و نماینده آنها برگزار شود که این اتفاق نیفتاد.
به گفته آنها در جلسه‌‌ای دیروز قرار بود به مشکلاتی آنها با حجمی شدن قراردادهای جدید خود داشتند رسیدگی شود اما به دلیل غیبت کارفرما این جلسه به زمان دیگری که هنوز مشخص نیست موکول شده است.
طبق اظهارات کارگران ایران تایرحضور پیمانکار حجمی در کارخانه امنیت شغلی کارگران قرار دادی وپیمانکاری کارخانه را تهدید می‌کند.

-------------------------------

۲۶ کارگر سیمان کارون حکم بازگشت بکار گرفتند

به گزارش ایلنا، این کارگران که شمار آن‌ها ۳۹ نفر است پس از اتمام مدت قراردادشان در شامگاه روز ۳۱ مرداد ماه اخراج شده بودند.
از این کارگران تعداد ۲۶ نفر پس از دریافت خبر اخراج خود شکایتی را در اداره کار مسجد سلیمان مطرح و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات مزدی خود می‌شوند.
برپایه این گزارش، مرجع رسیدگی کننده به این شکایت در اداره کار مسجد سلیمان (هیات حل اختلاف) با این استدلال که «ماهیت کار کارگران سیمان کارون دائمی است» اخراج آن‌ها را نپذیرفته و برای آن‌ها رای بازگشت به کار صادر کرده است.
کارگران مورد نظر که منتظر اجرای رای صادره از سوی کارفرما هستند می‌گویند که بابت ۳ماه دستمزد و پنج ماه حق بیمه از کارفرما طلبکارند.

-------------------------------

بلاتکلیفی کارگران کارخانه تبریز کف مرند ادامه دارد

کارگران تبریز کف مرند با اعلام این خبر به ایلنا، گفتند: 186 نفر هستیم که تا ابتدای فصل پاییز در بخش تولید و ستادی کارخانه کار می‌کردیم.
این کارگران که هنوز با آنها تسویه حساب نشده است افزودند: آنطور که کارفرما می‌گوید قرار است برای بازگشایی کارخانه تسهیلاتی را دریافت کند بنابراین همه ما منتظر بازگشایی کارخانه هستیم.
آنها می‌گویند در تازه‌ترین تحول انشعاب برق و گاز مصرفی این واحد تولیدی به دلیل بدهی‌های معوقه قطع شده است و با این اتفاق بازگشایی کارخانه سخت‌تر از گذشته شده است.
از قرار معلوم کارگران تبریز کف هر روز در محل کار حاضر شده و پس از چند ساعت سرگردانی دوباره آنجا را ترک و با انجام مشاغلی چون مسافرکشی مخارج زندگی خود را تامین می کنند.
این کارگران در عین حال مدعی هستند که کارفرما هنوز بابت دستمزد خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر ماه به آن‌ها بدهکار بوده و علاوه بر این هنوز حق بیمه شهریور و مهر را نیز نپرداخته است.
براساس این اظهارات به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه سازمان تامین اجتماعی به تازگی از تمدید دفترچه بیمه این کارگران خودداری کرده است.
آنها می‌گویند در اعتراض به این وضعیت در روز شنبه بیست و سوم آبان ماه تجمعی را در مقابل فرمانداری مرند برپا کرده بودند که بدون دستیابی به نتیجه مشخص خاتمه یافت.

-------------------------------

انتظار کارگران نورد صفا برای دریافت مزد پنج ماهه شد

منابع خبری ایلنا در کارخانه لوله و نورد صفا با اعلام این خبر گفتند: تا به امروز وعده‌های کارفرما در خصوص پرداخت طلب مزدی آن‌ها محقق نشده است.
در عین حال این کارگران بابت سالهای ۹۲ و ۹۳ بیش از ده ماه حق بیمه پرداخت نشده نیز طلبکارند.
این کارگران افزودند: در شهریور ماه سال جاری در جلسه شورای تامین شهرستان مصوب شد که کارفرما ۲۸ هر ماه دستمزد و مزایای کارگران را پرداخت و هر ماه نیز بخشی از معوقات را بپردازد که تا کنون این مصوبه توسط کارفرما اجرایی نشده است.
از قرار معلوم، کارفرما هیچ تاریخ مشخصی برای پرداخت معوقات کارگران اعلام نکرده است و دلیل این دیرکرد در پرداخت، را کمبود نقدینگی و عدم وصول مطالبات کارخانه اعلام کرده است.

-------------------------------

سقوط یک کارگر از طبقه سوم یک ساختمان درحال ساخت

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، مدیر عامل سازمان آتش نشانی کرمان در اینباره گفت: کارگر ساختمانی که مشغول به کار بود از طبقه سوم ساختمان مسکونی سقوط کرد و به شدت مصدوم شد.
«محمد حسین مومنی» افزود: پس از تماس با سامانه ۱۲۵، آتش نشانان ایستگاه ۷به همراه گروه امداد و نجات به محل حادثه واقع در خیابان همتی فر، بلوار پارسیان اعزام شدند.
وی خاطرنشان کرد: آتش نشانان بعد از ایمن سازی محل حادثه، مصدوم را به خارج از ساختمان منتقل کردند و وی را تحویل ماموران اورژانس دادند.

-------------------------------

واژگونی خودرو حامل کارگران مزارع کشاورزی دوکشته و ۱۱ مصدوم برجا گذاشت

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا بامداد امروز بر اثر واژگونی مینی بوس حامل کارگران مزارع کشاورزی در محور گردنه سنجد گل آباده، دو کارگر کشته شد و ۱۱ کارگر دیگر به بیمارستان منتقل شدند.
ایمان اسعدی رئیس اورژانس آباده فارس با تایید این خبر به سایر رسانه‌ها گفته است؛ راننده این مینی بوس قصد داشت کارگران مزارع کشاورزی را از آباده برای کار به مزارع کشاورزی در روستای شهرمیان اقلید ببرد.
وی در ادامه گفته است: نیروهای امدادی و اورژانس شهرهای آباده، اقلید، صغاد و بهمن به محل حادثه اعزام شدند و مجروحان را به بیمارستان امام خمینی (ره) آباده منتقل کردند.

-------------------------------

کارکنان شرکت فرودگاه‌های کشور تجمع کردند

به گزارش ایلنا در این تجمع اعتراضی که در فرودگاه مهرآباد تهران، شرکت فرودگاه‌های کشور و ساختمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، دست کم حدود ۵۰ نفر از کارکنان بخش مراقبت پرواز شرکت فرودگاه مهر آباد حضور داشتند.
یکی از معترضان در خصوص برپایی این تجمع گفت: از حدود یکسال و نیم پیش، بیش از ۲۰۰ نفر از کارکنان بخش کنترل فرودگاه‌های کشور به توصیه یکی از همکاران خود در یکی از شرکت‌های فروش خودرو برای خرید خودرو سرمایه گذاری کردند که در نتیجه تخلف‌های مالی صورت گرفته در این شرکت همگی مرتکب زیان شدند.
وی بابیان اینکه در ابتدای کار همه کارکنان بخش مراقبت پرواز شرکت فرودگاه از کارکنان جزء تا مدیران کلان فرودگاه در این شرکت سرمایه گذاری کرده بودند، گفت: تعدادی از همکاران که بیشتر از افراد ارشدتر بودند سرمایه‌های خود را از این شرکت پس گرفتند و اما سرمایه‌های باقیمانده کارکنان در نزد شرکت مذکور باقی‌ماند.
کارکنان بخش مراقبت پرواز شرکت فرودگاه مهرآباد با بیان اینکه مدتی بعد از خروج سرمایه مدیران بخش‌های مختلف پرواز از شرکت مذبور خبر سوء استفاده مالی در این شرکت به گوش رسید؛ افزودند: بعد از اعلام سوء استفاده مالی در این شرکت از طریق راه‌های قانونی اقدام کردیم و در شب عید فطر سال ۹۳ مدیر شرکت تندر منصور که از همکارانمان در بخش کنترلر فرودگاه مهرآباد بود را به زندان انداختیم.
این کارگران گفتند: از زمان به زندان انداختن مدیر شرکت تندر منصور به مراجع مختلفی مراجعه کردیم اما برای دستیابی به مبالغی که سرمایه گذاری کرده‌ایم از طرف مقامات مسئول هنوز کاری صورت نگرفته است.

-------------------------------

افزایش ۳۸ درصدی مصدومین حوادث کار استان کهکیلویه بویراحمد

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، روابط عمومی پزشکی قانونی استان کهکیلویه بویراحمد، آمار مصدومین ناشی از حوادث کار را طی هفت ماه گذشته تعداد ۲۴۵ نفر اعلام کرد، که از این تعداد ۹ کارگر زن و ۲۳۶ کارگر مرد بوده‌اند.
در مقایسه آمارهفت ماهه اول ۹۴ با مصدومان حوادث کار سال۹۳ تعداد ۱۷۸ نفر دچار مصدومیت شدند که این تعداد۳۸ درصد رشد داشته است، همچنین آمار مرگ در اثر حادثه کار در هفت ماهه امسال ۳ نفر بوده که به نسبت مدت مشابه در سال گذشته تغییری نداشته است.
بر اساس سالنامه آماری سازمان پزشکی قانونی کشور استان کهگیلویه وبویراحمد در سال ۹۳ از نظر تعداد متوفیات ناشی از حوادث کار بر حسب جمعیت در رتبه آخر بین ۳۱ استان کشور قرار دارد.

-------------------------------

تاخیر مزدی کارگران کومه ایران به ۶ ماه رسید

منابع کارگری ایلنا در این واحد تولید ظروف قابلمه گزارش داده‌اند معوقات حقوقی کارگران مربوط به ماه‌های اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر است.
این کارگران افزودند: علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است که به همین دلیل بیمه ماه‌های دی و بهمن و فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر کارگران این کارخانه هنوز به شرکت بیمه پرداخت نشده و شرکت بیمه به علت طلب‌هایش از کارخانه تفلون کومه، نقدینگی کارخانه را بلوکه کرده و طلبش را از دارایی‌های کارخانه برداشته اما اعتبار دفترچه بیمه کارگران همچنان تمدید نشده است.

-------------------------------

اخراج تدریجی حدود ۳۸۶کارگر «فولاد ارسباران»

منابع کارگری ایلنا در این واحد صنعتی می‌گویند: از یک سال پیش تاکنون نزدیک به ۳۸۶کارگر کارخانه «فولاد ارسباران» به دلیل اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شده‌اند.
طبق ادعای کارگران، کارفرما هر ماه تعدادی از کارگران این کارخانه را پس از اتمام قرار داد کاری تعدیل می‌کند چنانچه در حال حاضر تعداد کارگرانباقی مانده‌اند در این واحد تولیدی حدود ۱۴نفر است.
در مورد کارگران اخراج شده ظاهرا تمامی آنها بصورت مجزا شکایتی را در اداره کار تاکستان طرح کرده و در حال حاضر با رای اداره کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری معرفی شده‌اند.
در عین حال این کارگران درباره مطالبات معوقه خود می‌گویند که کارفرما به غیر دستمزد ماه جاری نزدیک به سه ماه مزد بدهکار است.
به گفته کارگران فولاد ارسباران کارفرمای این واحد تولیدی در عین واحد مالک چندین کارخانه فولاد همانند آرمان شفق، فولاد قزوین، فولاد کاسپین، وچندین واحد دیگر در استان قزوین وشهرستان تاکستان است.

-------------------------------

گاز گرفتگی باعث مرگ یک کارگردر گچساران شد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، صبح امروز دوشنبه (۲۵ آبان) یک کارگر نگهبان دردو گنبدان درشهرستان گچساران، هنگام استراحت براثر انتشار گاز سمی در داخال چادر جان خود را از دست داد.
«گندم کار» رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی گچساران در این باره به رسانه‌ها گفته است: این فرد که در یک چادر در بسته در کوی کارکنان شهر دوگنبدان مشغول نگهبانی بود بر اثر تنفس گاز منواکسید کربنی که از حاصل از سوختن شعله پیک نیک بود جان خود را از دست داد.
وی عنوان کرد: این نخستین گازگرفتگی منجر به مرگ امسال بود.
گندم کاربا بیان اینکه، گاز منوکسیدکربن (co)، گازی بی‌رنگ و بی‌بو است که به دلیل قربانیان زیاد به قاتل خاموش شهرت دارد.
مرتضی گندم کارگفت: سردرد و احساس سنگینی، سوزش شدید در ناحیه چشم و گلو، احساس گرفتگی و درد شدید در قفسه سینه و حالت گیجی، تهوع و استفراغ از مهم‌ترین علائم مسمومیت و گازگرفتگی با گاز مونواکسید کربن است.
وی افزود: مهم‌ترین اقدام برای نجات افرادی که دچار انواع گاز گرفتگی شده‌اند، رساندن هوای تازه به آنان است.
گندم کار ابراز کرد: در چنین مواقعی بلافاصله با قرار دادن دستمال مرطوبی جلوی دهان و بینی خود و افراد مصدوم اقدام به شناسایی و قطع منبع نشت گاز کرده و سپس به مرکز فوریت‌های پزشکی برای امدادرسانی تماس بگیرید.
وی در ادامه گفت: هیچ نوع خوراکی یا نوشیدنی به مصدومان دچار گاز گرفتگی داده نشود.
گندم کار درپایان اضافه کرد: آسیب پذیر‌تر بودن زنان باردار، کودکان و سالمندان از شهروندان خواست در صورت بروز چنین حوادثی این افراد در اولویت کمک رسانی باشند.شهرستان ۱۲۰ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

-------------------------------

حجمی شدن شرایط کار کارگران پیمانی ایران تایر را به اعتراض کشاند

کارگران معترض به ایلنا گفته‌اند: از ابتدای سال جاری مدیریت کارخانه با تغییر پیمانکار تامین نیروی انسانی به پیمانکار حجمی امنیت شغلی کارگران قرار دادی وپیمانکاری کارخانه ایران تایر را تهدید کرده است.
به گفته کارگران، در حال حاضر خطوط اصلی تولید «لاستیک بایاس» کارخانه به پیمانکار حجمی محول شده و قرار است در ادامه سیاست گذاری‌های مدیریتی کارخانه همه خطوط تولیدی به این پیمانکار واگذار شود.
بر پایه سخنان کارگران، هم اکنون از مجموع ۷۰۰ کارگرشاغل در این کارخانه نزدیک به ۴۰۰ کارگر بصورت پیمانکاری، ۱۵۰ کارگر بصورت رسمی ومابقی کارگران بصورت قرار دادی در خطوط تولید ایران‌تایر مشغول کارند که اکثر آن‌ها صبح امروز در اعتراض به وضع موجود برای چند ساعت در محوطه کارخانه تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، برخلاف ادعای کارفرمای ایران تایر که مدعی است ورود پیمانکار حجمی باعث افزایش درآمد کارگران می‌شود، شرکت‌ کنندگان در تجمع صنفی امروز معتقدند که با باز شدن پای پیمانکاران حجمی به خطوط تولید؛ وضعیت امنیت شغلی و معیشتی آن‌ها بطور جدی آسیب‌پذیر خواهد شد.
این کارگران در توضیح دلیل این نگرانی می‌گویند: نزدیک به ۱۸ سال است که زیر نظر یک شرکت پیمانکاری در خط تولید ایران تایر کار می‌کنیم چنانچه اصرار کارفرما برای واگذار همه خطوط تولیدی به وادار کردن آن‌ها به انعقاد قرار داد با شرکت‌های پیمانکاری حجمی به نتیجه برسد، هیچ تضمینی برای رعایت حداقل‌های قانونی وجود ندارد.
به گفته کارگران معترض پیمانکاران در این واحد طی دو مرحله درسال گذشته وسال جاری حدود ۳۷۰ از همکاران قراردادی و پیمانکاری اخراج شده‌اند که آخرین اخراجی‌ها مربوط به .۷ کارگر می‌شود که دو ماه پیش بعد از ورود پیمانکار حجمی صورت گرفته است.
این کارگران همچنین از پرداخت نشدن بخشی از مزایای شغلی مانند حق تولید و مهارت، عیدی شش ماه نخست سال جاری نارضی هستند و می‌گویند براساس مصوبه اداره کار قرار بود این مزایا به تمامی کارگران رسمی و پیمانی تعلق بگیرد.
آنها می گویند: حدود ۵۰ سال است به صورت روتین همه کارگران کارخانه ایران تایر، حق تولید و حق مهارت می‌گیرند که این پرداخت نیز از مدتی پیش به دلایل نامعلوم متوقف شده است.
گفته می شود در تجمع امروز تعداد ی از کارگران رسمی کارخانه ایران تایر همکاران پیمانی وقرار دادی خود را برای دریافت مزایای شغلی همراهی کرده اند.
به گفته کارگران معترض ایران تایر هدف ما از انجام این تجمع تنها وصول مطالبات قانونی وفراهم شدن امنیت شغلی است و به همین دلیل از مسئولان وزارت کار انتظار داریم تا به وضعیت ما رسیدگی کنند.

-------------------------------

تمامی کارگران قند فسا به کار خود بازگشتند

منابع خبری ایلنا در قند فسا از شروع به کار کامل بخش تصفیه شکر خام این و بازگشت به کار 175 کارگر فصلی این کارخانه خبر دادند.
به گفته کارگران، از هفته پیش کار بهره برداری آغاز شده است و در حال حاضر حدود 300 کارگر در این کارخانه مشغول به کار هستند.
از قرار معلوم، در صورت تامین 25 هزار تن شکر خام وعده داده شده تا آخر ماه جاری، کار تولید برای ماههای باقیمانده امسال، بدون وقفه ادامه خواهد داشت.
گفتنی است با تعدادی از کارگران شرکتی و پیمانی این کارخانه به دلیل تعطیلی کامل بخش چغندری کارخانه تسویه حساب شده است.

-------------------------------

ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی ۸۰ کارگر عرف ایران

منابع خبری در این واحد تولیدی با اعلام این خبر به ایلنا گفتند که کارگران عرف ایران که شمار آنها تا ۸۰ نفر برآورد می‌شود، به غیر از مطالبات مربوط به دو ماه مزد معوقه بابت شش ماه حق بیمه پرداخت نشده نیز طلبکارند.
به گفته این کارگران جدا از معوقات مزدی آنها نگران تهدید امنیت شغلی خود نیز هستند که چرا که در حال حاضر مدت قراردادهای شغلی آنها کاهش یافته است.
به گفته آنان پیش از این قرار دادهای کاری هر کارگر بر اساس سوابق شغلی از سه ماه تا یکساله تنظیم می‌شد اما پس از تغییرات مدیریتی اخیر از ابتدای سال جاری کارفرما قرار داد همه کارگران را یک ماهه بسته است.
کارگران کارخانه عرف ایران که در زمینه ساخت علائم فنی وترافیکی مشغول به کار هستند بایادآوری اینکه با افزایش بی‌توجه‌ای‌های کارفرمای کارخانه عرف ایران به مطالبات قانونی وصنفی آنان، کارگران در هفته گذشته طی دو مرحله مقابل ساختمان شورای شهر تجمع اعتراضی بر پا کرده‌اند افزودند: تجمع کارگران طی روز‌های یکشنبه وسه شنبه ۱۷ و ۱۹ آبان ماه در حالی بی‌نتیجه پایان یافت که کارگران امید واربودند اعضای شورای شهر تهران به مشکلات آنان رسیدگی می‌کنند.
کارگران عرف ایران که امیدوارند با حمایت شورای شهر تهران مشکلات این واحد تولیدی به زودی مرتفع شود می‌گویند: در این واحد تولیدی کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌دهد که معوقات مزدی آنان را پرداخت می‌کند اما باوجود روند نسبتا مطلوب تولید هنوز این وعده محقق نشده است.
به گفته آنان تا به امروز نه مسئولان و نه کارفرما پاسخ قانع‌کننده‌ای به آن‌ها نداده اند و در این بین کارگران بلاتکلیف بیشترین خسارت وزیان را متحمل شده‌اند.

-------------------------------

کارخانه قند ورامین با ۳۳۰ کارگر فعالیت خود را از سرگرفت

حیدر مظاهری دبیر خانه کارگر ورامین با اعلام این خبر به ایلنا گفت: حدود ۱۰ ماه پیش، کارخانه خانه قند ورامین به دلیل کمبود شکر خام به عنوان ماده اولیه تولید، به حالت تعطیلی کامل درآمد و بیش از ۴۰۰ کارگر این کارخانه از کار بیکار شدند.
به گفته وی بعد از اعلام تعطیلی کارخانه قند ورامین از سوی کارفرما، کارگران برای مشخص شدن وضعیت شغلیشان تقریبا آن زمان هر روز در محوطه کارخانه تجمع می‌کردند که در ‌‌نهایت بیش از ۲۰۰ نفر از کارگران قرار دادی برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شدند وسایر کارگران که رسمی بودند بجز عده‌ای که بازنشسته شدند مابقی در بلاتکلیفی به سر می بردند.
او گفت: دلیلی که کارفرما آن زمان برای تعطیلی کارخانه به کارگران ذکر کرده «کمبود مواد اولیه تولید (شکر خام)» بوده است، اما اخیرا سهامداران کارخانه با وارد کردن حدود ۱۰ هزار تن شکر خام مواد اولیه تولید را تامین کرده‌اند.
او با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۳۳۰ کارگر این کارخانه آماده کارند افزود: این کارگران از روز گذشته به محل کار سابقشان بازگشته ومشغول به کار شده اند.
مظاهری در خاتمه گفت: قبل از تعطیلی کارخانه قند ورامین، ۱۱۰ کارگر دائمی و ۲۹۰ کارگر قرارداد موقت در این واحد تولیدی مشغول کار بودند.

-------------------------------

انتظار اعضای تعاونی مسکن تاکسی رانی سنندج ۱۲ ساله شد

یکی از کارگران عضو این تعاونی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: در سال ۸۲ تعاونی مسکن تاکسی رانان سنندج اقدام به ثبت نام برای ساخت مسکن کرد و قرار بود در طول نامنویسی اعضای هیئت مدیره وبازرسین با برگزاری مجمع عمومی انتخاب شوند اما امروز با گذشت دوازده سال، تعاونی هنوز هیچ اقدامی برای انتخاب اعضای هیئت مدیره انجام نداده و متقاضیان را بلاتکلیف نگه داشته‌اند.
وی افزود: در آن زمان تعاونی بابت هزینه ثبت نام از هر تاکسی دارمبلغ دو میلیون ۲۰۰ هزار تومان دریافت کرد و بنا بود تعاونی بعد از تشکیل پرونده و عضو گیری، سریعا برای انتخاب اعضای هیئت مدیره وبازرسین مجمع عمومی برگزار کند اما هنوز این زمان نرسیده است.
این کارگر افزود: آن زمان با پولی که از اعضا ی تعاونی تاکسی رانی سنندج دریافت شد ۳۹ هکتار زمین در انتهای خیابان ۱۷ شهریور برای ساخت مسکن خریداری شد وقرار بود بعد از انتخاب اعضای رسمی هیئت مدیره اقدامات قانونی برای ساخت ساز انجام شود.
وی در مورد پیگیری انجام شده اعضای تعاونی مسکن گفت: تا به حال چندین بار برای پیگیری این مساله به تعاونی رجوع کرده‌ایم اما جواب مشخصی نگرفتیم، شخصی که به خود عنوان مدیر عاملی تعاونی مسکن تاکسی رانی سنندج را می‌دهد اعتقادی به برگزاری مجمع عمومی ندارد در عین حال اقدام به خرید وفروش چندین قطعه از زمینهایی که با پول اعضاء خریداری شده است کرده است.
او با بیان اینکه در حال حاضر آنچه از زمینهایی که متعلق به ۲۲۰ نفر از اعضای تعاونی مسکن تاکسی داران سنندج است حدود ۱۰ هکتارباقی مانده افزود: این در حالیست که این شخص با وجود موجود بودن اسناد ومدارد فروش این زمین‌ها فروش این زمین‌ها را انکار می‌کند.
به گفته این عضو تعاونی تاکسی رانی سنندج مدیر عامل (غیر رسمی) فعلی تعاونی مسکن همچنین مدعی است اراضی که آن زمان برای ساخت مسکن تاکسی رانی سنندج خریداری شده‌اند دچار مشکل قانونی بوده ومنابع طبیعی استان مجوز ساخت به این زمین‌ها را نمی‌دهند.

-------------------------------

مصدومیت کارگر تهرانی به علت ریزش آوار

به گزارش ایلنا، حدود ساعت 11 صبح دیروز، کارگر جوانی در حال کار در زمین گودبرداری شده در فرمانیه تهران بود که با فرو ریختن آوار دچار مصدومیت شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، پس از تماس کارفرما، آتش نشانان بلافاصله خود را به محل ریزش دیواره رساندند و کارگر را از زیر خاک خارج کرده و وی را که از ناحیه کمر و پا دچار مصدومیت شده بود، تحویل عوامل اورژانس دادند

-------------------------------

سقوط مرگبار یک فرد در حین کار از ساختمان آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعاتی پیش فردی که مشغول تمیز کردن شیشه های یکی از ساختمان های آموزش و پرورش (ساختمان علاقه مندان) بود در حین کار سقوط کرد. این فرد که پیمان ناصری است و 37 سال دارد، به دلیل شدت اصابت بر زمین در دم جانباخت.
بنا به گفته مسولان آموزش و پرورش، حراست این وزارتخانه در حال تهیه گزارش از علت وقوع این حادثه بوده و به محض آمده شدن منتشر می شود.

-------------------------------

مطالبات کارگران سد اشنویه همراه مزد آبان‌ماه پرداخت می‌شود

به گزارش ایلنا، 30 کارگر در این پروژه این سد شاغل هستند بابت دستمزدهای مرداد، شهریور و مهر ماه سال جاری طلبکارند.
در همین رابطه خضری فرماندار اشنویه به ایلنا گفت: مراحل اداری کار پرداخت مطالبات کارگران سد اشنویه در دست انجام است و تا آخر ماه جاری مطالبات معوقه کارگران پرداخت می شود.
گفتنی است سد چپرآباد اشنویه در آذربایجان غربی واقع است و در حال حاضر 95 درصد کار ساخت و احداث آن به پایان رسیده است

-------------------------------

مسمومیت 12 کارگر با مونوکسید کربن در آذربایجان شرقی

به گزارش ایلنا، حادثه در محل سکونت کارگران و به علت استفاده از اجاق گاز به عنوان سیستم گرمایشی اتفاق افتاده است.
براساس اعلام روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان شرقی، استنشاق گاز مونوکسید کربن به علت نبود دودکش برای خروج گاز ، به مسمومیت این کارگران منجر شده است.
پس از بروز این حادثه، کارگران برای مداوا به مراکز درمانی محلی منتقل شده اند.

-------------------------------

وضعیت نامعلوم پرونده بیمه کارگران پیمانکاری بهشت‌زهرا

«محمد رضا بقائیان» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: این گروه از کارگران که شمار آنها بالغ بر 1500 کارگر است در سازمان بهشت زهرا زیر نظر پیمانکاران مختلف مشغول کارند اما به دلیل نبود نظارت بر عملکرد مدیران پیمانکاری این روه از کارگران از مزایای قانونی همچون سختی کار و امکان استفاده از مزایای بازنشستگی پیش از موعد بهره‌مند نیستند.
«محمد رضا بقائیان» افزود: جدا از این مسئله در مواردی هم شاهد بودیم که لیست بیمه کارگران ناقص رد شده، محاسبه حداقل‌های قانون کار برای آنها در نظر گرفته نشده و در شایع‌ترین حالت عنوان شغلی که در لیست بیمه آنها درج شده است با عنوان شغلی واقعی مغایرت دارد.
وی گفت: به عنوان مثال در سازمان بهشت زهرا کاراگرنی هستند که عنوان شغلی آنها راننده حمل جنازه است در پرونده تامین اجتماعی برای وی سمت کارگر ساده درج شده است.
وی ادامه داد: این کارگران که بصورت معمول از مزایای طرح طبقه بندی مشاغل محروم هستند حتی پس از اینکه متوجه تخلف پیمانکار می‌شوند به دلیل در اختیار نداشتن نسخه کتبی قرارداد نمی توانند در مراجع تشخیص و حل اختلاف ادعای خود را به راحتی ثابت کنند.
بقائیان افزود: از طریق مراعات موردی کارگران سازمان بهشت زهرا به محور شهرستان ری کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران و نیز همکاری پیگیرانه نهاد صنفی کارگران سازمان بهشت زهرا توانستیم هفته گذشته در نهایت در حضور رئیس اداره کار شهرستان ری جلسه ویژه‌ای را برای رسیدگی به تخلفات پیمانکاران این سازمان برگزار کنیم که نتیجه آن الزام تمامی پیمانکاران این سازمان برای اجرای مقررات بود.
رئیس کانون شوراهای اسلامی شهرستان ری با یادآوری اینکه طبق قوانین کار و تامین اجتماعی همه کارفرمایان اصلی و پیمانکار موظف هستند تا مقررات طرح طبقه بندی و مشاغل سخت زیان آور را برای کارگران مشمول اجرا کنند، متخلفین از اجرا این مقررات طبق قانون در مراجع قانونی قابل پیگرد قانونی هستند.
بقائیان تاکید کرد: اگر مسئله طرح طبقه بندی مشاغل در بخش بهشت زهرا به اجرا در آید قطعا می‌تواند به بخش‌های دیگر و پیمانکاران دیگرکه در حال فعالیت هستند نیز تسری پیدا کند. رئیس کانون شوراهای اسلامی شهرستان ری تصریح کرد: تاکنون یکی از پیمانکاران بهشت زهرا با ما همکاری خود را شروع کرده است و قرارداد‌هایشان را با طراح فرستاده است که مهلتی برای اجرای طرح به این پیمانکار داده شده است.
بقائیان تاکید کرد: اگر این طرح به اجرا درآید ما در مرحله بعدی پیگیر مشاغل سخت و زیان‌آور و کارگران سازمان بهشت زهرا که زیر نظر پیمانکاران فعالیت دارند هستیم.
رئیس کانون شوراهای اسلامی شهرستان ری در عین حال از برگزاری جلسه‌ای دیگری که قرار است با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص سایر مشکلات و مسائلی که در بهشت زهرا وجود دارد، داشته باشند خبر داد و افزود: اگرطرح طبقه بندی به اجرا در آید به طبع جایگاه واقعی شغلی کارگر مشخص می‌شود.
بقائیان یاد آوری اینکه دست کم از سال۸۴ بصورت قانونی همه کارفرمایان موظف شده‌اند که در لیست بیمه کارگران عنوان شغلی آنها را نیز لحاظ کنند، افزود: با گذشت یک دهه از این زمان هنوز معلوم نیست که چرا برخی کارفرمایان مانند پیمانکاران سازمان بهشت زهرا به تکلیف قانونی عمل نمی‌کنند و در مقابل سازمان تامین اجتماعی در این باره سکوت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه همواره مدیرانی میانی در مجموعه بزرگ سازمان بهشت زهرا هستند؛ که طبق قانون عمل نمی‌کنندعمل می‌کنند افزود: خوشبختانه طی پیگیری‌های شورای بهشت زهرا انجام داده است و جلسه‌ای که داشتیم پیگیر هستیم که جلوی اینگونه مدیران که قوانین را زیر پا می‌گذارند گرفته شود.
بقائیان در بحث مشاغل سخت و زیان آور نیز گفت: بعد از اجرایی شدن طرح طبقه بندی، به مشاغل سخت و زیان آور نیز عملیاتی خواهد شد.
رئیس کانون شوراهای اسلامی شهرستان ری از بحث کارگران اتباع بیگانه که حال حاضر در سازمان بهشت زهرا مشغول به کارهستند و کارت مجوز اشتغال ندارند خبر د اد و گفت کارفرما‌ها و شرکتهای پیمانکاری این گونه کارگران را به خدمت می‌گیرند تا از پرداخت حق بیمه و حداقلهای مزد‌‌ رها شوند که در جلسه مقرر شد این کارگران نیزسامان دهی شده تا حداقلهای قانونی در مورد آنها اعمال شوند.
وی در پایان تاکید کرد: چون سازمان بهشت زهرا بسیار گسترده است در امر بازرسی‌ها و اجرای طرح‌ها نیاز است تا مدیران این سازمان با نهادهای صنفی کارگری و بازرسان ادارت کار و تامین اجتماعی همکاری کند.

-------------------------------

مطالبات کارگران کنتورسازی تا پایان تیر ماه تسویه شد/کارگران همچنان پیگیر مطالبات خود هستند

به گزارش ایلنا «علی عاملی» مدیرعامل شرکت کنتورسازی ایران در نامه‌ای به فرماندار شهرستان البرز قزوین تصریح کرد: هفدهم آبان ماه سال جاری مطالبات معوق مربوط به ماه‌های خرداد و تیر به همراه بن کارگری کلیه پرسنل پرداخت شده است.
صرف نظر از این تاخیر چند ماهه، در نامه مورد نظر، مدیرعامل کنتورسازی ایران ابراز امیدواری کرده است تا در آینده‌ای نزدیک بخش دیگری از مطالبات مزدی ۴۰۰ کارگر این شرکت پرداخت شود.
این در حالی است که طی روزهای گذشته کارگران کنتور سازی به تاخیر در پرداخت دستمزدهای خود اعتراض داشته‌اند و تاکید دارند: با توجه به افزایش تولید صورت گرفته در سال جاری انتظار می‌رفت که کارفرما پرداخت مطالبات کارگران را در اولویت قرار دهد.
این در حالی است که سرویس ایاب و ذهاب کارگران نیز به دلیل مشکلات مالی قطع شده است اما کارگران با هزینه خود در محل کار حاضر می‌شوند و همچنان امیدوارند در آینده‌ای نزدیک مشکلات شرکت حل و فصل شود تا آن‌ها بتوانند بدون دغدغه به فعالیت خود در شرکت ادامه دهند.

-------------------------------

پایان تجمع صنفی کارگران پویا غرب کرمانشاه/ کارگران معترض با وعده رفع توقیف مالکیت منازل خود تهران را ترک کردند

یکی از این کارگران با اعلام خبر بازگشت خود و دیگر همکارانش به کرمانشاه گفت: بیش از30نفر هستیم که در گذشته در استخدام شرکت پویا غرب کرمانشاه بودیم و اما به دلیل بدهی بانکی کارفرمای سابق نزدیک بودن اسناد مالکیت مربوط به منازل مسکونی ما با حکم دادگاه به نفع بانک صادرات ضبط و توقیف شود.
وی افزود: به همین دلیل هفته گذشته کارگران پویا غرب کرمانشاه به مدت شش روز در مقابل دفتر کارفرما تجمع کردند و در نهایت با وعده‌ای که توسط نماینده کارفرما مبنی بر آزادسازی اسناد منازلشان به کرمانشاه بازگشتند.
به گفته این کارگر این توافق در حضور نماینده اداره کار صورت گرفته است و برهمین اساس کارگران معترض به حضور خود در تهران خاتمه دادند.
وی افزود: در سال ۸۹ قرار شد واحد حقوقی کارخانه در ازای دریافت وکالت کاری مراحل صدور سند نهایی منازل کارگران این واحد صعنتی را انجام دهد اما پس از گذشت چند سال متوجه شدیم که به جای صدور سند مالکیت خانه‌های سازمانی، مجموعه زمین‌هایی که خانه‌های مسکونی کارگران در آن واقع شده است بابت بدهی کارفرما در رهن بانک است و به دلیل بدحسابی بانک قصد توقیف منازل کارگران را دارد.
این کارگر پویا غرب بابیان اینکه زمین‌های مورد نظر از طرف سازمان مسکن و شهرسازی به کارگران واگذار شده است افزود:پس از اطلاع از در رهن بودن اسناد از طریق مراجع قانونی اقدام کردیم اما به دلیل اینکه از مکان کارفرما بی اطلاع بودیم تلاشمان بی­نتیجه بودو ناچارا تصمیم گرفتیم به تهران آمده و مقابل دفتر مرکزی تجمع کنیم.
این کارگر معترض گفت: پس از آنکه در حضور نماینده اداره کار با نماینده کارفرما در مورد آزاد سازی منازل مسکونی به توافق رسیدم متوجه شدیم که شخص کارفرما در تمامی این شش روز در محل کارش بوده و نتوانسته از دفتر کارش خارج شود.

-------------------------------

سقوط جکهای فلزی بالابر باعث مصدومیت کارگر جوان شد

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، به نقل از روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شیراز: روز گذشته (جمعه 22 آبان)در پی تماس با سامانه ۱۲۵، ایستگاه شماره ۲ وتیم امداد و نجات ارتفاع ایستگاه شماره ۴ را در ساعت ۵۴: ۱۳ دقیقه به محل موردنظر واقع در بلوار ستارخان اعزام شدند.
«ابراهیم هژبریان» فرمانده ایستگاه شماره ۴ آتش نشانی شیراز در توضیح این عملیات گفت: سقوط جکهای فلزی از قلاب بالابر ساختمان در حال ساخت بر روی سر جوان ۲۴ ساله منجر به مصدومیت وی از ناحیه سر و گردن گردیده بود که آتش نشانان با حضور در محل فرد مصدوم را بر روی برانکارد مخصوص فیکس کرده و با استفاده از طناب و وینچ شخص به بالا منتقل و تحویل نیروهای اورژانس شد.

-------------------------------

زنده‌ماندن کارگر پس از سقوط از طبقه ۶ ساختمان درحال ساخت

بر اساس اخبار دریافتی ایلنا، به دنبال تماس با سامانه ۱۲۵ ، آتش نشانان ایستگاه ۸۸ ساعت ۱۳ روز چهارشنبه (۲۰ آبان) به محل حادثه واقع در خیابان ولیعصر نرسیده به پارک وی اعزام شدند.
رئیس ایستگاه ۸۸ آتشنشانی در این رابطه گفت: کارگر جوان در طبقه چهارم ساختمان در حال ساخت مشغول به کاربود که به علت نامعلومی به طبقه منفی دو سقوط کرد و از چند ناحیه دچار شکستگی و جراحت شد.
«محمد علی گودرزی» افزود: آتش نشانان برای خارج کردن کارگر از داخل ساختمان، وارد عمل شدند و پس از فیکس کردن بر روی برانکارد وی را به طبقه همکف منتقل کرده وبه عوامل اورژانس تحویل دادند.

-------------------------------

مرگ ۵ کارگر یک شناور صیادی در آبهای کیش

به گزارش ایلنا، این شناور صیادی با ۱۰ خدمه در حدود چهار مایلی (حدود هشت کیلومتری) آبهای کیش، بر اثر وقوع طوفان واژگون و غرق شد.
از میان خدمه این شناور، چهار تن خود را به داخل آب انداخته و ساعاتی بعد توسط نیروهای امدادی نجات یافتند و به بیمارستان کیش منتقل شدند.
از میان شش خدمه باقی مانده در شناور پنج تن دیگر جان خود را از دست داده و یک نفر دیگر پس از حدود هشت ساعت، در داخل کشتی توسط غواصان از شناور غرق شده بیرون آورده شد و به بیمارستان انتقال یافت و تحت درمان قرار گرفت.
بر اساس اعلام روابط عمومی اداره بنادر و کشتیرانی کیش، عملیات نجات و تحقیق تا پایان امروز (پنج شنبه) همچنان ادامه خواهد داشت.

-------------------------------

بخشی از معوقات مزدی کارگران سپنتا بین‌الملل پرداخت شد

کارگران شرکت نفتی سپنتا بین الملل با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: با پیگیری مسئولان اداره کار شرق اهواز، امروز چهارشنبه (20 آبان) ده ماه از دوازده ماه دستمزد معوقه کارگران شرکت سپنتا بین الملل اهواز توسط کارفرمای مادر پرداخت شد.
این کارگران که شمار آنها حدود 500 هستند هنوز بابت دو مزد ماه باقیمانده و مجموع حق سنوات و عیدی طلبکارند.
از قرار معلوم، این پرداخت با مداخله استانداری توسط شرکت کارفرمای مادر یا شرکت ملی نفت خیز جنوب انجام شده است.
به گفته کارگران، آنها هنوز وضعیت باقیمانده مطالبات مزدی آنها روشن نیست.

-------------------------------

نگرانی کارگران قم از تغییر شرایط بازنشستگی سخت و زیان آور

«اکبر شوکت» از فعالان صنفی کارگری استان قم در نشست عصر روز گذشته تشکل‌های صنفی کارگری قم با مسئولان اداره تمین اجتماعی استان قم با اشاره به مباحث اخیر مطرح شده در استان قم، پیرامون تجدید نظر در مشاغل سخت و زیان آور، گفت: اخیرا شنیده‌ایم که استاندار در خصوص مباحث مشاغل سخت و زیان آور موضعی را اتخاذ کردند که فکر می‌کنیم فشارهای برخی کارفرما‌ها برای ندادن حق و حقوق کارگران باعث آن بوده است.
دبیر خانه کارگر قم در این نشست مشترک که در سالن جلسات اداره کل تأمین اجتماعی استان قم با حضور سید مجتبی موسوی، مدیر کل این اداره و مسئولان شعب و نام نویسی شعب تأمین اجتماعی قم و نمایندگان تشکل‌های کارگری برگزار شد، گفت: برخی از کارفرماهای استان قم، نه محیط کار خود را از حالت سخت و زیان آور خارج می‌کنند، و نه راضی می‌شوند حق و حقوق کارگران خود را که در آن محیط‌های بسیار آسیب زا کار می‌کنند را بپردازند؛ حرف ما این است که طبق قانون محیط‌های کار باید از حالت سخت و زیان آور خارج شود، اما وقتی یک کارفرما اقدام به این کار نمی‌کند، باید حق و حقوق کار سخت و زیان آور را به کارگران خود بدهد.
نماینده تشکل‌های کارگری استان قم، گفت: مسئولان استانداری قم نباید فراموش کند که کارگران از حامیان اصلی دولت تدبیر و امید بودند و از این رو نباید دولت تحت تأثیر برخی کارفرما‌ها که فقط به فکر منافع خود و ندادن حقوق کارگران هستند، قرار گرفته و آن‌ها را دلسرد کند.
شوکت با بیان اینکه تأکید جامعه کارگری بر اجرای قانون به ویژه در خصوص مشاغل سخت و زیان آور است، گفت: نباید برای حمایت از گروهی، باعث ظلم به گروه دیگر که کارگران باشند، شویم؛ طبق قانون کارفرماهایی که محیط‌های کاریشان حالت سخت و زیان آور دارد، باید ظرف مدت دو سال محیط‌های کار خود را از حالت سخت و زیان آور خارج کنند.
نماینده تشکلات کارگری استان قم، ضمن انتقاد از مباحث اخیر مطرح شده در استان قم در خصوص ارجاع پرونده‌های مشاغل سخت و زیان آور به اداره کل صنعت معدن و تجارت این استان، گفت: بهتر است قبل از هر تصمیمی در خصوص مباحث کار و کارگران، استاندار محترم جلساتی با تشکل‌های کارگری داشته باشد و این گونه نباشد که مثلا کارفرما‌ها با نمایندگان دولت بنشینند و تصمیمی در خصوص کارگران بگیرند.
در ادامه جلسه سید مجتبی موسوی مدیر کل تأمین اجتماعی قم، گفت: استاندار قم، از حامیان کارگران و همواره پیگیر دغدغه‌های جامعه کارگری است.
وی افزود: استاندار کنونی قم به هیچ عنوان تحت تأثیر برخی افراد در این زمینه قرار نگرفته، بلکه ایشان بر اجرای قانون تأکید دارد.
مدیر کل تأمین اجتماعی استان قم گفت: تعداد محدودی از کارفرما‌ها که محیط کارشان هم بسیار سخت و زیان آور است و حاضر هم نیستند محیط کار خود را از این حالت خارج کنند، برای پیشبرد کار خودشان مطالبی را مطرح می‌کنند، اما سازمان تأمین اجتماعی در مورد حقوق کارگران کوتاهی نخواهد کرد.
وی گفت: قطعا اگر قانون رعایت شود، نه حق کارگر و نه حق کارفرما تضییع خواهد شد؛ البته این نکته نیز باید ذکر شود که برخی افراد به اسم کارگر سخت و زیان آور و فقط برای منفعت شخصی به دنبال امتیازات این بخش هستند.
محمد مطیری معاون اداره کل تأمین اجتماعی استان قم نیز در این نشست مشترک گفت: واقعا در خصوص مباحث مشاغل سخت و زیان آور مشکل داریم چرا که برخی حاضر نیستند طبق قانون عمل کنند.
وی با بیان اینکه در خصوص قوانین مشاغل سخت و زیان آور ۵ مخاطب وجود دارد، گفت: غیر از کارگران، کارفرما‌ها، تأمین اجتماعی، اداره کار، بهداشت و درمان و شورای حفاظت فنی مخاطبان اصلی قوانین مشاغل سخت و زیان آور هستند اما باید گفت که غیر از سازمان تأمین اجتماعی، هیچ یک از این ۵مخاطب قوانین مشاغل سخت و زیان آور، وظایف خود را به درستی انجام نمی‌دهند؛ برای مثال برخی کارفرماهای مشمول این قانون باید حق بیمه خود را پرداخت کرده یا محیط کار خود را از حالت سخت و زیان آور خارج کنند که به وظایف خود عمل نمی‌کنند

-------------------------------

معوقات مزدی کارگران کاشی کویر یزد را به اعتراض کشاند

ایلنا: کارگران کاشی کویر یزد بابت سه ماه حقوق ماه‌های مرداد، شهریور و مهر و مبلغی از عیدی و پاداش سال ۹۳ و هشت ماه بن کارگری پرداخت نشده است از نیم مهر ماه در اعتراض ب سرمی‌برند. منابع خبری ایلنا در استان یزد با اعلام این مطلب به ایلنا گفتند: دلیل اصلی نارضایتی کارگران کاشی کویر یزد تاخیرهایی است که در یک سال گذشته در پرداخت مطالبات آن‌ها به وجود آمده است.
کارگران این کارخانه صنعتی به ایلنا گفته‌اند، طی یک سال گذشته همواره دستمزد آنها با نزدیک به دو تا سه ماه تاخیر پرداخت شده است.
در مورد کارگران مشمول بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور نیز گفته می‌شود که به دلیل پرداخت نشدن ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور آنها از سوی کافرما هنوز امکان بازنشستگی و برقراری مستمری بیکاری این کارگران وجود ندارد.
در عین حال به گفتهٔ این کارگران حق بیمه تمام کارگران از ابتدای شهریور پرداخت نشده است و از ابتدای مهرماه مبلغ بن نیز به کارگران داده نشده است.
جدا از این مسئله کارگران کاشی یزد می‌گویند: سابقا کارخانه کویر یزد طبق قراردادی که هر شش ماه یکبار با فروشگاه رفاه داشت که جدا از بن کارگری محاسبه و پرداخت می‌شد اما این رویه عرفی نیز از حدود هشت ماه پیش به دلیل بدهی کارفرما به فروشگاه رفاه منتفی شده است.
علاوه بر این کارگران کاشی یزد بابیان اینکه در حال حاضر به دلیل کمبود نقدینگی و مواد اولیه، بیشتز از ۱۰ درصد کارخانه فعال نیست و در عمل تنها بخش سرامیک کار می‌کند؛ می‌گویند: در ابتدای مهر ماه سازمان تامین اجتماعی به علت بالا رفتن حجم مطالبات معوقه خود قسمتی از دستگاه‌های خطوط تولید کاشی یزد را با حکم دادگستری توقیف کرده است.
پیش از این از سوی منابع ایلنا گفته شده بود که رکود شدید در ساخت و ساز، افت شدید فروش داخلی و صادرات، انباشت بیش از حد محصولات در انبار کارخانجات و انبار عاملین فروش، مشکل حمل و نقل و تردد در ایام قبل و بعد از عید، نیمه تعطیلی بودن شبکه توزیع در ایام قبل و بعد از عید، عدم جایگزینی سریع بازارهای جدید صادراتی، جلوگیری از راکد ماندن سرمایه شرکت‌ها، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، انجام تعمیرات اساسی در خطوط تولید جهت ارتقاء سطح کیفی محصولات و تنظیم بازار از طریق مدیریت تولید از دلایلی است که کارخانجات تولیدی کاشی و سرامیک کشور از جمله کاشی کوی یزد را با مشکلات جدی روبرو کرده است

-------------------------------

تعطیلی ۴۰ واحد کوره پزخانه در ورامین طی دو سال گذشته

ایلنا: نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های ورامین از تعطیلی بیش از ۴۰واحد کوره پزخانه فعال در این شهرستان طی ۲سال گذشته خبر داد.
«جعفر معصومی اصل» در این باره به ایلنا گفت: از مجموع واحد باقی مانده تولید آجر فشاری در منطقه ورامین، امروز ۵واحد‌ با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار به فعالیت ادامه می‌دهند و ادامه روند کنونی منجر به تعطیلی این تعداد کوره خواهد شد.
این فعال کارگری با بیان اینکه این موضوع باعث بیکاری بیش از دو هزار کارگر فصلی و دائمی در ورامین شده است در ادامه افزود: این کارگران بعد از بیکارشدن برای تامین معاش خانواده‌هایشان به شغلهای نظیر دست فروشی روی آورده‌اند.
این فعال کارگری با تاکید بر اینکه ۵واحد باقی مانده با ظرفیت ۱۰ درصدی نیروی کار فعالیت دارند اظهار داشت: درطول این سال‌ها به تبع رکود بازار مسکن منجر به تعطیلی اغلب این واحد‌ها شده است.
به گفته وی مهم‌ترین دلایل پدید آمدن شرایط فعلی رکود بازار ساخت ساز مسکن، عدم افزایش قیمت آجر در دو سال اخیر وهمچنین افزایش سرسام آور قیمت گازطی چند سال گذشته بوده است که به مرورکارفرمایان را واردار به تعطیلی واحد‌های آجر پزی خود کرده است.
او در خاتمه گفت: یکی دیگر از دلایل تعطیلی کوره‌های آجر پزی، کم شدن تقاضا برای استفاده از آجرهای سنتی در کار ساختمانی است چرا که پیمانکاران ساختمانی این روز‌ها بیشتر از دیوار‌های پیش ساخته یولینت‌های سقفی استفاده می‌کنند.

-------------------------------

مسمومیت ۶کارگر کارخانه در قم با گاز کلر

معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم، گفت: ۶کارگر کارخانه در یکی از شهرک‌های صنعتی قم دچار مسمومیت با گاز کلر شدند.
«مهدی فراهانی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: بامداد امروز چهارشنبه (۲۰آبانماه۹۴) مسمومیت با گاز کلر در کارخانه‌ای که در یکی از شهرکهای صنعتی استان قم قرار دارد ، باعث مسمومیت ۵ کارگر شد.
وی بابیان اینکه کارگران مسموم شده به دلیل مشکلات تنفسی توسط اورژانس پزشکی به مراکز درمانی منتقل شدند، افزود: به غیر از این یکی دیگر از کارگران نیز دچار مسمومیت گاز کلر شده بود که در محل به صورت سرپایی مورد مداوا قرار گرفت

-------------------------------

پایان اعتراض یک روزه کارگران سیمان لوشان در تهران

منابع کارگری در سیمان لوشان امروز چهارشنبه از پایان اعتراض یک روزه کارگران سیمان لوشان در تهران مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان خبر دادند.
منابع خبری ایلنا در این واحد صنعتی گزارش کردند؛ معترضان از کارگران پیمانکاری هستند که روز گذشته (۱۹ آبان) در واکنش به پرداخت نشدن بیش از یک سال مزد معوقه و همچنین بلاتکلیفی از زمان توقف فعالیت این واحد تولیدی به آن دچار شده‌اند اعتراض کرده بودند.
گفته می‌شود که این تجمع اعتراضی حوالی ساعت ۸ صبح روز گذشته آغاز شد و در نهایت حوالی ساعت۱۹ شب با وعده مسئولان سازمان بنیاد مستضعفان خاتمه یافت.
این کارگران که شمار آن‌ها ۲۵نفر برآورد می‌شود به ایلنا گفتند روز گذشته مسئولان بنیاد مستضعفان جلسه‌ای را به صورت حضوری با آنها و مدیر عامل کارخانه سیمان لوشان ترتیب دادند.
به گفته آنان مسئولان ارشد بنیاد با گوش دادن به سخنان ومشکلات دو طرف (کارگر وکارفرما) وعده پی گیری خواسته‌ای کارگران را تا اواسط هفته آینده دادند.
کارگران تصریح کردند: خواسته ما پرداخت مطالبات معوقه مزدی و امکان اشتغال دوباره در اجرای طرح نوسازی وتغییر کاربری کارخانه سیمان لوشان است که کارفرما تا به امروز با این موضوع مخالفت کرده است.
کارگران این واحد صنعتی می‌گویند برهمین اساس همه کارگران کارخانه سیمان لوشان با اعتماد به وعده مسئولان ارشد بنیاد مستضعفان موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.
گفتنی است مشکلات کارگران سیمان لوشان در مرداد ماه سال ۹۲ از زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه‌های مختلف این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کرد.

-------------------------------

تاخیر در پرداخت دستمزد و حق بیمه کارگران آبدار شهرستان لنده

ایلنا: پرداخت دستمزد کارگران آبداران شهرستان لنده در استان کهگیلویه وبویر احمد از ۵ تا ۹ ماه به تاخیر افتاده است.
به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این کارگران آبدار که به عنوان کارگزار اجرایی در تعمیر و نگهداری، کلرزنی و بهره‌برداری از شبکه و تاسیسات آب آشامیدنی روستایی در سطح شهرستان «لنده» اشتغال دارند گفته‌اند که پرداخت دستمزد و حق بیمه آنها با ۵ تا ۹ ماه تاخیر مواجه است.
این کارگران افزودند: قبل از سال 93حقوق وسایر مزایای شغلی خود را به موقع دریافت می‌کردیم اما بعد از آن که این واحد به پیمانکار واگذار شد پرداخت دستمزد وبیمه ما با مشکل مواجه شد.
آنان گفته‌اند تا پایان سال گذشته زیر نظر مستقیم آب و فاضلاب روستایی کار می‌کردیم، اما از ابتدای سال جاری زیر نظر شرکت پیمانکاری مشغول به کاریم.
این کارگران در ادامه با ابراز نارضایتی از وضعیت بوجود آ مده گفتند: برای پیگیری مطالبات معوقه خود بار‌ها به صورت کتبی وشفاهی صدای خود را به مسئولان استانی وشهرستانی رسانده‌ایم اما آنان به مشکلاتمان توجه‌ای نکرده اند.
به گفته کارگران آبدارلنده ،آنان هم اکنون نیازمند دریافت مطالبات معوقه خود از اداره آب وفاضلاب این شهرستان برای تامین مایحتاج زندگی خود هستند

-------------------------------

نارضایتی فرهنگیان بازنشسته استان قم از پرداخت نشدن پاداش آخر خدمت

به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان که حدود 40 نفر از معلمان بازنشسته استان قم بودند، خواستار پرداخت پاداش آخر خدمت خود شدند.
به گفته یکی از این تجمع کنندگان، با وجود گذشت بیش از یک سال از بازنشستگی برخی از فرهنگیان ، هنوز پاداش پایان خدمت آنها پرداخت نشده است.
از قرار معلوم مسئولان اداره آموزش و پرورش استان قم، قول پیگیری مطالبات معترضان را داده اند.

-------------------------------

تجمع کارگران سیمان لوشان در مقابل دفتر بنیاد مستضعفان

یکی از کارگرانی که در این تجمع اعتراضی حضور یافته، به ایلنا گفت: مشکلات کارگران سیمان لوشان در مرداد ماه سال ۹۲ از زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه‌های مختلف این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کرد.
او با بیان اینکه ۱۸۰ نفر از کارگران کارخانه سیمان لوشان قبل و بعد از تعطیلی کارخانه (مردادماه۹۲) طی چند مرحله اخراج شدند؛ در ادامه افزود: در ‌‌نهایت ۷۳کارگر پیمانی ورسمی در این کارخانه باقی ماندند که ۳۷ نفر شان طی یکسال گذشته در دو مرحله بازخرید خدمت شدند و هم اکنون ۲۵ کارگر بدون دریافت دستمزد وضعیت شغلی مشخصی ندارند.
به گفته وی، کارگران در آن زمان برای باز گشایی کارخانه و بازگشت به کار، تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان گیلان ومقابل بنیاد مستضعفان در تهران برگزار کرده‌اند که نتیجه ای در بر نداشت وموضوع بلاتکلیفی کارگران ادامه پیدا کرد.
این کارگر معترض سیمان لوشان در بخش دیگری از سخنان خود درباره معوقات مزدی همکارانش گفت: بیش از یکسال است که کارگران سیمان لوشان دستمزد نگرفته اند و سختی کار آنها نیز محاسبه نمی شود.
این کارگر در ادامه به مصوبه بازخریدی کارگران سیمان تهران به ازای دریافت ۵ ماه مزد اشاره کرد و افزود: این مصوبه در فرمانداری رودبار به نفع کارگران نوشته شد اماکارفرما با اجرای این مصوبه موافقت نمی کندبه همین دلیل تعدادی از کارگران برای نجات زندگی خود به ناچار را به ازای دریافت سه ونیم ماه حقوق بازخرید شدند.
او به خواسته کارگران باقی مانده سیمان لوشان برای اجرای مصوبه فرمانداری رودبار اشاره کرد و گفت: امروز به تهران آمده‌ایم تا در خصوص مشکلاتمان با مسئولان بنیاد مستضعفان به عنوان سهام دار اصلی کارخانه صحبت کنیم.

-------------------------------

نگرانی کارگران ایران چوب از عملکرد کارفرما

به گزارش ایلنا جمعی از کارگران کارخانه ایران چوب قزوین با ارسال نامه‌ای به تشکیلات خانه کارگر استان قزوین نوشتند: از زمان ورود مدیر یت جدید کارخانه ایران چوب وضعیت تولید و شغلی کارگران این واحد تولید کننده انواع روکش وتخته چندلایی و نئوپان با مشکل مواجه شده است.
نویسندگان این نامه همچنین با یاد آوری مشکلاتی که باعث شده است تا این واحد صنعتی به بهانه غیر اقتصادی بودن توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را نداشته باشد، افزوده‌اند: در حال حاضر وضعیت شغلی کارگران این کارخانه بسیار نامناسب و بحرانی است و در صورت بی‌توجهی به مشکلات باید به زودی شاهد تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران باشیم.
به گفته کارگران، شرایط فوق تهدیدی برای امنیت شغلی حدود ۷۰کارگری است که در کارخانه کار می‌کنند. به همین دلیل طی ماهای گذشته کارگران «ایران چوب» چندین بار هم به بصورت کتبی وشفاهی مشکلات ناشی از پرداخت نشدن به موقع حقوق، عقد قرار داد‌های یک ماهه، مرخصی‌های اجباری بدون حقوق وکاهش قابل توجه تولیدات این کارخانه را به اطلاع مسئولان مربوطه استان قزوین همانند اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی رسانده‌اند، که تاکنون بی‌فایده بوده است.
کارگران «ایران چوب» در این نامه درباره مطالبات مزدی خود می‌گویند با وجود آنکه این کارخانه از ابتدای سال جاری در زمینه فروش محصولات خود هیچ مشکلی نداشته اما کارگران هر ماه حقوق خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند.
همچنین کارگران در بخش پایانی سخنان خود درباره نحوه محاسبه دستمزدآبان ماه خود اظهار داشتند؛ کارفرما در این ماه قصد دارد برای محاسبه دستمزد کارگران در ایامی که کارگران را به مرخصی اجباری فرستاده است از روزهای مرخصی آنان کسر کند. کارگرانی که مرخصی ندارندکسر کار می‌خورند.
با این حال ما کارگران ایران چوب با توجه به وضعیت اقتصادی کشور واینکه شرایط فوق تهدیدی بر امنیت شغلی تعداد زیادی از کارگران شده است ما نیز احساس خطر کرده و خواستار پی گیری مسئولان هستیم.

-------------------------------

مجروح شدن دوکارگر آجر ماشینی شاهرود براثر انفجار

به گزارش ایلنا: این حادثه دیروز (دوشنبه ۱۸ آبان) ساعت: ۱۳ در کارخانه آجر ماشینی شاهرود اتفاق افتاد و باعث سوختگی دو کارگر این کارخانه شد.
به گفته مرکز مدیریت و فوریت‌های پزشکی شهرستان شاهرود: دو کارگر۲۰ و۴۰ ساله بودندکه کارگر ۲۰ ساله بدلیل سوختگی شدید تنفسی در بیمارستان امام حسین این شهرستان در بخش مراقبت‌های ویژه (آی. سی. یو) بستری شده است وکارگر۴۰ ساله باسوختگی از نوع ۲ و۳ که تحت مراقبت هستند.

-------------------------------

تجمع کارگران مجتمع سیمان تهران

به گزارش ایلنا، تجمع اعتراضی کارگران مجتمع سیمان تهران صبح امروز (۱۸ آبان) برگزار شد و حدود ساعت یازده خاتمه یافت.
کارگران معترض یکی از مهم‌ترین دلایل این اعتراض را شنیدن زمزمه‌هایی مبنی بر فروش هتلی که مجتمع سیمان تهران در مشهد دارد خوانند.
علاوه براین مسائل دیگری ازجمله حذف اضافه کاری و پرداخت نشدن سنوات سال گذشته نیز باعث نارضایتی کارگران معترض بوده است.

-------------------------------

نگرانی کارگران فولاد درود از احتمال آمدن مدیر تسویه به محل کارشان

یکی از کارگران کارخانه فولاد و چدن با اعلام این خبر به ایلنا گفت: با تغییر مدیریت کارخانه فولاد چدن درود و پرداخت نشدن مطالبات مزدی کارگران حدود ۱۰۰ نفر از کارگران این کارخانه از روز شنبه ۱۶ آبان تجمع اعتراضی خود را از سر گرفته‌اند.
وی در تشریح جزئیات مطالبات مزدی و بیمه‌ای خود و همکارانش گفت: در حال حاضر بابت دستمزد خرداد، تیرماه، مرداد، شهریورو مهر ماه طلبکار هستیم و به غیر از پنج ماه و نیم مزایای مزدی پرداخت نشده، حق بیمه ما نیز بیشتر از ۷ ماه است که پرداخت نشده.
این کارگر فولاد چدن یادآوری شد: مدیریت قبلی روز چهارم آبن ماه در جمع کارگران معترض حاضر و از آنان خواسته بود تا به سر کارشان بازگردند و در عین حال برای مدت ۱۰ روز منتظر پرداخت شدن معوقات مزدی خود بمانند.
وی افزود: این وعده نه‌تنها عملیاتی نشد بلکه کارگران در ادامه مطلع شدند که مدیریت کارخانه تغییر کرده است و چون سوابق مدیریت جدید بیشتر به امور کارگاه‌های منحل شده مربوط می‌شود اکنون نگرانند که مبادا فولاد و چدن درود نیز در آستانه انحلال قرار گرفته باشد.
کارگر کارخانه چدن با بیان اینکه کارگران آنها به گفته مدیریت قبلی اعتماد کردند و بر سرکار خود بازگشتند، گفت: با اتمام مهلت تعیین شده روز پنجشنبه خاتمه یافت و کارگران تصور می‌کردند که قرار است مطالباتشان در ابتدای هفته به حسابشان واریز شود.
وی افزود: کارگران در روز شنبه مطابق معمول به کارخانه فولادوچدن درود آمدند اما بجای تسویه مطالبات مزدی کارگران، خبر تغییر مدیریت را شنیدند، کارگران که با پایان مهلتی که به کارفرما داده بودند فهمیدند این مهلت را مدیریت کارخانه برای رسیدگی به کارهای تسویه حساب خودش از کارگران خواسته نه پرداخت معوقات مزدی کارگران.

-------------------------------

مزایای اضافه کاری کارگران شهرداری هویزه کامل پرداخت نمی‌شود

این کارگران در تماس با ایلنا گفتند که باوجود اجباری بودن اضافه کاری و کار شبانه، کارفرمای آنها مزایای مزدی آنها را بصورت کامل پرداخت نمی کند.
این ادعا در حالی است که برابر مواد 58 و 59 قانون کار باید بابت هر ساعت کار اضافی 40 درصد و بابت هر ساعت کارشبانه 40 درصد مزد بیشتر پرداخت کرد.
به گفته کارگران شهرداری جدا از این مسئله از وقتی که شهردار جدید در این سازمان مسقر شده است علی‌رغم آنکه حقوق کارگران را با تاخیر دو ماهه پرداخت می کنند و در عین حال سقف اضافه کاری وتعطیل کاری آنها نیز از ماهانه 80 ساعت به حداقل 20 ساعت کم شده است .
کارگران با بیان اینکه حقوق دریافتی ما مخارج زندگی خانوادگیمان راتامین نمی کند افزود: با این حال وقتی که شهردار سابق هویزه اضافه کاریهای کارگران را بصورت کامل پرداخت می کرد بخش از مخارج زندگی مان تامین می شد.

-------------------------------

50 کارگر کارخانه فولاد قزوین اخراج شدند

کارگران کارخانه فولاد قزوین به ایلنا گفته‌اند در این واحد تولیدی 400 کارگر مشغول به کار بودند اما طی سال جاری تاکنون حدود 100 نفر از کارگران پس از اتمام قرار داد کار در دو دسته 50 نفری اخراج شده اند.
کارگران فولاد قزوین با بیان اینکه زمان آخرین اخراجی‌ها مربوط به ابتدای آبان ماه می‌شود، می‌گویند: علاوه بر این کارفرما اسامی ۶۰ کارگر قرارداد موقت دیگر که به طور میانگین حدود 13 سال در این کارخانه سابقه کار داشته‌اند را در لیست اخراجی‌ها قرار داده است.
آنها نگران هستند که مبادا این ۶۰ کارگر نیز از ابتدای ماه آینده پس از خاتمه قرارداد کارشان بیکار شوند.

-------------------------------

چهارمین روز تجمع کارگران پویا غرب کرمانشاه در تهران

یکی از کارگران معترض به ایلنا گفت: در سال ۸۹ هیات مدیره این مجموعه سازنده کابل‌های فشارقوی برق از بانک صادرت تسهیلاتی را در غالب وام می‌گیرد و بابت ضمانت اسناد زمینهایی را که در آن خانه‌های سازمانی کارگران واقع شده است را در رهن بانک قرار می‌دهد.
وی بابیان اینکه این زمین‌ها از طرف سازمان مسکن و شهرسازی به کارگران واگذار شده بود، می‌افزاید: در سال ۸۹ کارگران صاحب ساکن در خانه‌های سازمانی بابت پیگیری‌های حقوقی تفکیک سند مالکیت وکالتی را به کارفرما داده بودند و ظاهرا کارفرما از این وکالت برای در رهن گذاشتن زمین‌ها استفاده کرده است.
این کارگر معترض به نمایندگی از سوی دیگر همکاران خود گفت: ظاهرا کارفرما پس از دریافت این تسهیلات در بازپرداخت آن با مشکل مواجه می‌شود بطوری که هم در سال ۹۱ تمامی ۵۰ کارگر این واحد سازنده کابل‌های فشار قوی اخراج می‌شوند و هم در حال حاضر بانک صادرات قصد دارد تا بابت مطالبات خود زمین‌های گرویی را مصادره کند.
او بابیان اینکه کارفرمای سابق آن‌ها به هیچ عنوان حق نداشت تا از وکالت کاری برای در رهن گذاشتن خانه‌های سازمانی کارگران استفاده کند، افزود: در سالهای گذشته چندین بار از طرف بانک صادرات برای ما احضاریه صادر شده است و چون هیچ دسترسی به کارفرما نداریم اکنون به تهران آمده‌ایم.
وی بابیان اینکه تا به امروز او و همکارانش چندین بار با برپایی تجمع از استانداری و مسئولان کرمانشاه خواستار جلوگیری از مصادره خانه‌های سازمانی خود به وسیله بانک صادرات شده‌اند، گفت: ظاهرا هیچ ردی از کارفرما وجود ندارد و حتی اینجا در دفتر مرکزی نیز کسی از او نشانی ندارد.

-------------------------------

تجمع تاکسیرانان بوکانی مقابل ساختمان شورای شهر

منابع خبری ایلنا در استان آذر بایجان غربی با اعلام این خبر افزود: دلیل اعتراض امروز رانند‌های تاکسی شهر بوکان بی‌توجه‌ای مسئولان شورای شهر در جلوگیری از فعالیت خودرو‌های شخصی مسافر کش است.
به گفته یکی از رانند‌های تاکسی معترض خودرو‌های شخصی هر روز بدون مجوزدر سطح شهر بوکان به راحتی مسافر کشی می‌کنند واین عامل امنیت شغلی وتامین مایحتاج زندگی روزانه ما را تهدید کرده است.
به گفته او امروز ما از اعضای شورای شهر بوکان می‌خواهیم نسبت به مشکلاتی که ما هر روز در نتیجه حضور خودرو‌های شخصی در سطح شهر با آن مواجه هستیم ، تصمیم گیری کنند.

-------------------------------

گاز کارخانه شیشه آبگینه قطع شد / ۱۳۰ کارگر نگران از دست دادن شغل

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران این کارخانه می‌گویند که با قطع گاز، بلحاظ فنی زیان غیر قابل جبرانی به کوره‌های کارخانه شیشه آبگینه وارد خواهد آمد و به تبع این زیان امنیت شغلی ۱۳۰ نیروی کار باقی مانده این واحد تولیدی تهدید خواهد شد.
بنا بر این گزارش، ماموران اداره گاز شهرک صنعتی الوند صبح امروز (۱۷ آبان) به دلیل انباشت بدهی‌ها وارد کارخانه شیشه آبگینه قزوین شدند و گاز این واحد تولیدی را قطع کردند.
بر اساس اظهارات کارگران، قطع گاز شیشه آبگینه به دلیل بدهی دست کم ۶ میلیارد تومانی این واحد تولیدی به اداره گاز الوند انجام گرفته است.
به ادعای کارگران شیشه آبگینه به دلیل آنکه سوخت جایگزین گاز موجود نیست، در صورت تداوم قطعی گاز طی چند ساعت آینده خسارت میلیاردی به کارخانه وارد می‌شود چرا که پس از سرد شدن کوره‌ها، امکان فروریختن آن‌ها وجود دارد و در نهایت منجر به تعطیل کامل کارخانه می شود.

-------------------------------

نفوذ آب به داخل کوره ذوب باعث مرگ کارگر فولاد یزد شد

این مقام آگاه در گفتگو با ایلنا ادامه داد: از قرار معلوم در زمان حادثه آب به داخل کوره ذوب نفوذ کرده و با فولاد گداخته موجود در کوره ترکیب شده و در ‌‌نهایت انفجار صورت می‌گیرد.
وی بابیان اینکه شدت انفجار روز گذشته کارخانه فولاد یزد به حدی بود درب کوره به بیرون پرتاب می‌شود، افزود: از قرار معلوم مرحوم «جواد رفیعی» پس از این حادثه درجا فوت می‌کند.
این منبع خبری بابیان اینکه کارگر متوفی متاهل و دارای یک فرزند ۴ ماهه است، افزود: در حال حاضر، علت بروز حادثه، در اداره کار شهرستان یزد در حال بررسی است.
وی افزود: کارخانه فولاد یزد یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی استان یزد محسوب می‌شود که در آن نزدیک تا نزدیک به هزار کارگر مشغول کارند.

-------------------------------

تبعیض میان کارگران معدن چشمه پودنه

به گزارش منابع ایلنا، کارگران معدن خصوصی چشمه پودنه که حدودا ۱۵۰ نفر هستند،از نداشتن امنیت شغلی خود به علت داشتن قرارداد ۲۹ روز خود خبر دادند و افزودند در معدن چشمه پودنه تبعیض در پرداخت معوقات و ارتقاء رتبه وجود دارد.
کارگران این معدن اظهار کردند: جدا از آنکه نحوه محاسبه مزایای آنها نسبت به مزایای مزدی کارگران معادن مجاور کمتر است بین کارگران فعال در معدن چشمه پودنه نیز تفاوتهایی گذاشته می­ شود که باعث ایجاد مشکلات روحی و نارضایتی این کارگران از شغلشان می­ گردد.

-------------------------------

کارگران «عرف ایران» تجمع کردند

این کارگران در تماس با ایلنا در خصوص علت برپایی این تجمع گفتند: حدود ۶۰ نفر هستیم که درشرکت عرف ایران به ساخت علائم فنی وترافیکی مشغولیم اما در نتیجه جابجایی مدیران این شرکت بابت ۲ ماه مزد و شش ماه حق بیمه از کارفرما طلبکاریم.
یکی از کارگران بابیان اینکه مدیریت شرکت عرف ایران از چهار سال پیش تاکنون به تعاونی شهریار (از شرکت‌های زیر مجموعه شهرداری تهران) سپرده شده است، افزود: مشکلات ما نیز درست از همین زمان آغاز شده است.
وی بصورت مشخص بابت سه ماه آخر سال گذشته و سه ماه آغازین سال جدید هنوز حق بیمه آنها به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است، افزود: ما خواستار دریافت مطالبات معوقه و تضمین امنیت شغلی خود هستیم.
همچنین یکی دیگر از کارگران این واحد تولیدی گفت: یکی دیگر از عوامل نگرانی آنان نداشتن امنیت شغلی باتوجه به نوع قرار داد کارشان است. این واحد در گذشته حدود ۴۰۰ نیروی کار داشته که طی سه سال (سال ۹۱ به بعد) تعداد کارگران خود را به کمتر از ۸۰ کارگر تقلیل داده است.
کارگران عرف ایران در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند پیش از این قرار دادهای کاری هر کارگر بر اساس سوابق شغلی از سه ماه تا یکساله تنظیم می‌شداما از ابتدای سال جاری کارفرما قرار داد همه کارگران را یک ماهه بسته است.
آنان با بیان اینکه کم شدن اعتبار قرارداد‌ها دست کارفرما را برای اخراج کارگران باز می‌کند در ادامه افزودند: آخرین اخراج کارگران این واحد وابسته به شهرداری تهران مربوط به ۱۰ روز پیش است وقرار است تا پایان ماه جاری (آبان ماه) تعداد ۴۰ نفر از کارگران را تعدیل کند.
کارگران عرف ایران بایادآوری تجمع صنفی مشابهی که در اسفند ماه سال گذشته از سوی آنها در مقابل ساختمان شورای شهر تهران برگزار شد، افزودند: هرچند در نهایت آنزمان کارفرما بی‌اعتنا به خواسته کارگران قراردادهای جدید را یک ماهه منعقد و شماری از کارگران را تعدیل کرد اما این بار امید واریم که با اجتماع امروز مسئولان شورای شهر به خواسته ما رسیدگی کنند.

-------------------------------

ضارب علی چراغی از اتهام قتل عمد تبرئه شد/ نارضایتی بازماندگان از حکم صادره

به گزارش ایلنا در حکمی که به تاریخ هشتم شهریور ماه سال جاری از سوی شعبه دوم دادگاه کیفری تهران صادر شده است، متهم ردیف اول این پرونده که در زمان حادثه از ماموران واحد گشت شهرداری تهران بوده است در رابطه با ارتکاب قتل شبه عمد مجرم و به پرداخت دیه کامل محکوم کرد.
در این رابطه محمد چراغی (برادر علی چراغی) در گفتگویی با ایلنا گفت: خانواده او در مقام اولیا دم و شاکیان این پرونده نسبت به حکم صادره معترض بوده و قصد دارند تا حق اعتراض قانونی خود برای تجدید نظر رای دادگاه استفاده کنند.
چراغی با بیان اینکه بر اساس دادنامه صادره از شعبه دوم دادگاه کیفری یک تهران، چهار متهم پرونده قتل برادرش تبرئه شده‌اند، گفت: متاسفانه قضات محترم شتابزده بدون مطالعه دقیق پرونده، حکم برائت متهمین را صادر کرده‌اند.
وی با یادآوری اینکه برخلاف ادعای متمهان درجریان حادثه، برادرم به هیچ وجه در حال نزاع نبوده است افزود: طبق اظهارت شهود آنزمان مقتول در حال برقراری تماس با پلیس ۱۱۰ بوده که به یکباره توسط متهمین مورد ضرب و شتم ناگهانی واقع شده که نهایتا این برخورد منجر به مرگ وی شده است.
برادر علی چراغی، در رابطه با علت فوت متوفی گفت: طبق گزارش پزشکی قانونی برادرم پس از آنکه مورد ضرب و شتم عمومی قرار گرفته است از سمت گیجگاه با زمین برخورد کرد و بر اثر برخورد گیجگاه با جسم سخت، شکستگی جمجمه و پارگی سر حادث شده است که در ‌‌‌نهایت فوت مقتول را دربر داشته است.
وی به شهادت شهود در خصوص همراه داشتن و استفاده از شیء سنگین در زمان ضربه زدن به سربرادرش اشاره کرد و گفت: یکی از متهمین اظهار کرده که ۱۰ سال در رشته ورزشی بوکس فعالیت داشته است. لذا چنین شخصی به خوبی می‌داند که نقاط حساس بدن که می‌تواند در برابر ضربه آسیب پذیر باشد کدامیک از قسمتهای سر و بدن خواهد بود، علاوه بر این چنین ضرباتی می‌تواند آثار مخرب داخلی داشته باشد و به خونریزی داخلی منجر شود تا جایی که حتی در گزارش پزشکی قانونی به آثار خارجی در ناحیه سر که ناشی از ضرب عمدی متهمین می‌باشد مستقیما اشاره شده است.
محمد چراغی در پایان گفت: براساس مستندات ثبت شده در پرونده قتل برادرم انتظار نداشتیم دادگاه جرم متمهان از قتل عمد به قتل شبه عمد تقلیل دهد خواسته خانواده برادرم دریافت دیه نیست و بنابراین از قضات دیوان عالی کشور که وظیه بازنگری رای صادر شده را دارند تقاضا داریم که با در نظر گفتن شرع و قانون و با مطالعه دقیق پرونده و گزارشات کالبدشکافی، پرونده را رسیدگی کنند.

-------------------------------

سقوط یکی از کارگران ساختمانی در فاز ۱۹ عسلویه

به گزارش ایلنا فعالان صنفی کارگری در عسلویه می‌گویند: این حادثه درست در همان محلی رخ داده است که پیش از این در تاریخ ۲۴ تیرماه امسال یکی دیگر از کارگران ساختمانی شاغل در عسلویه بر اثر نداشتن کمربند ایمنی از ارتفاع دو متری به پایان سقوط کرده و در دم جان می‌سپارد.
همچنین به‌گفته این فعالان صنفی کارگری، این سومین حادثه‌ای است که در محل یادشده به وقوع پیوسته است و ایلنا پیش از این در تاریخ سی‌ام تیرماه امسال در گزارشی تصویری و خبری پی‌در‌پی نسبت به نادیده گرفته شدن اصول ایمنی در این فاز هشدار داده بود.
به‌گفته منابع کارگری، کارگر مصدوم با هوشیاری زیر ۵ به بیمارستان بوشهر منتقل می‌شود و از آخرین وضعیت این بیمار هیچ اطلاعی در دست نیست.

-------------------------------

ماه از مطالبات ۴ ماهه کارگران شهرداری لوشان پرداخت شد

منابع کارگری ایلنا در لوشان می‌گویند: طی چند سال گذشته شهرداری لوشان به دلیل ناتوانی‌های مالی توان پرداخت بموقع هزینه‌های مزدی ۷۵ کارگر شاغل در بخش‌های مختلف این واحد خدماتی را ندارد اما روز گذشته (۱۶ آبان) با تامین شدن منابع مالی دو ماه از معوقات مزدی آن‌ها پرداخت شده است.
به ادعای کارگران، شهرداری لوشان هنوز دو ماه حقوق به کارگران بدهکار بوده و در پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی کوتاهی کرده است به طوریکه گفته می‌شودمیزان معوقات بیمه‌ای آن به تامین اجتماعی حدود یک میلیارد تومان است.
به گفته کارگران با وجودیکه شهر لوشان در حال حاضر شهردار ندارد وبا سرپرستی اداره می‌شود، عامل پرداخت نشدن حقوق کارگران کاهش درآمد شهرداری و بودجه‌های دولتی عنوان می‌شود.
کارگران شهرداری لوشان می‌گویند مسئولان شهرداری لوشان برای تامین منابع مالی قصد دارند برخی از ماشین آلات مورد نیاز شهرداری را برای پرداخت حقوق کارگران به فروش برساند.
کارگران در خاتمه تصریح کردند مشکلاتی که در زمینه پرداخت حقوق بوجود آمده باعث نگرانی کارگران شهرداری شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.

-------------------------------

مرگ کارگر فولاد یزد براثر وقوع انفجار

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا در خبری که در این رابطه به نقل از منابع آگاه در رسانه‌ها منتشر شده علت این انفجار ناشـی نفوذ آب به داخل دیـگ ذوب بوده است.
سرهنگ «یوسف سپهوند» فرمانده انتظامی شهرستان یزد نیز وقوع این انفجار را تایید و بیان جزییات آن را موکول به دریافت گزارشهای دقیق کرد.
منابع خبری زمان وقوع این حادثه را در حدود ساعت ۹و ۳۰ دقیقه صبح دیروز شنبه (۱۶ آبان) اعلام کرده‌اند.

-------------------------------

معوقات مزدی کارگران سپنتا بین‌الملل هنوز پرداخت نشده است

به گزارش ایلنا، از ۲۹ شهریور ماه سال جاری تا کنون کارگران شرکت سپنتا بین الملل تجمعات مکرری مقابل استانداری خوزستان برگزار کرده‌اند اما با وجود اظهارات استاندار خوزستان، این کارگران هنوز موفق به دریافت دوازده ماه مطالبات مزدی خود نشده‌اند.
در همین رابطه «فرج الـله خیبر» استاندار خوزستان هفته گذشته از پرداخت تمامی معوقات مزدی و بازگشت به کار کارگران معترض خبر داده بود.
یکی از کارگران این شرکت با تکذیب خبر پرداخت معوقات مزدی خود و همکارانش به ایلنا گفت: انتشار خبر ناصحیح در رسانه‌ها مبنی بر دریافت مطالبات مزدی کارگران شرکت، برای ما دردسر ساز شد چرا که طلبکاران کارگران با استناد به اخبار منتشره، خواهان وصول طلب‌های خود شدند.
این کارگر شرکت سپنتا با بیان اینکه دست‌کم حدود 400 کارگر از مجموع 800 کارگر این مجموعه با مشکل دریافت نشدن معوقات مزدی مواجه هستند؛ در رابطه با روال پیگیری‌ها و وعده‌های مسئولان گفت: پس از پیگیری‌های مکرر، قرار شد تا پایان هفته گذشته معادل 10 ماه از دوازدماه دستمزد معوقه کارگران توسط کارفرمای مادر که شرکت مناطق نفت خیز است پرداخت شود، که تا امروز شنبه، شانزدهم آبان ماه، هیچ مبلغی به کارگران پرداخت نشده است.
وی تاکید کرد: در خوشبینانه‌ترین حالت پرداخت ۱۰ ماه مزد معوقه به دلیل تشریفات اداری به تاخیر افتاده استا اما تا بصورت مشخص این لحظه در رابطه با زمان پرداخت دو ماه باقیمانده نیز هیچ قولی به کارگران داده نشده است.
این کارگر با اعلام نگرانی از عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران علیرغم وعده‌های مسئولان گفت: ده روز پیش از این، وزیر نفت با پرداخت مطالبات مزدی کارگران شرکت، توسط کارفرمای مادر موافقت کرده است اما تا کنون هیچ پرداختی به کارگران انجام نشده است.

-------------------------------

تنفس گاز CO2 عامل مرگ کارگران غواص

«عزیزالـله شهبازی» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: اعضای این گروه کارشناسی توسط استانداری خوزستان انتخاب شده و در میان آنها نماینده پزشکی قانونی هم حضور دارد. وی بایادآوری اینکه حادثه کشته و مصدوم شدن پنج کارگر غواص در یکی از کشتی‌های غرق شده در اروندرود روز جمعه اتفاق افتاده است، ادامه داد: به دلیل تعطیل اداری روز جمعه هیات کارشناسی امروز به محل حادثه اعزام شده است.
وی در تشریح جزییات حادثه گفت: از دوران جنگ تحمیلی در اروند رود غرق شده‌هایی شامل لنج ها و کشتی هایی وجود دارد که چند شرکت پیمانکاری در منطقه، کار جمع آوری این مغروقه ها را انجام می دهند.
شهبازی در خصوص هویت کارگران فوت شده در حادثه روز گذشته گفت: نام خانوادگی همه این افراد «اسحاقی» عنوان شده است.
وی ادامه داد: از قرار معلوم این کارگران، در یکی از نهارهای اروند رود مشغول انجام برش‌های لازم برای جمع آوری یکی از این مغروقه ها بودند که به دلیل گیرافتادگی در مخزن و تنفس گاز CO2 دچار حادثه شدند و جان خود را از دست دادند.
در همین رابطه برپایه اطلاعاتی که توسط منابع خبری ایلنا جمع آوری شده‌است، از مجموع چهار کارگر فوت شده سه نفر بایکدیگر برادر بوده‌ و کارگر متوفی چهارم نیز برادر زاده آنها محسوب می‌شده‌است.
در مورد هویت کارگر حادثه دیده پنجم که از قرار معلوم به یکی از بیمارستان‌های آبادان منتقل شده است هنوز هیچ اطلاعی در دست نیست

-------------------------------

مرگ کارگر فولاد زرند ایرانیان بر اثر بی‌احتیاطی راننده بیل مکانیکی

براساس اخبار دریافتی ایلنا، این کارگر که هویتش «احمد امیری» اعلام شده است در برخورد با بیل مکانیکی دچار حادثه می‌شود. از قرار معلوم پس از این حادثه به بیمارستان (امام علی) زرند منتقل شد، اما به علت شدت آسیب دیدگی باردیگر با استفاده از بالگرد به بیمارستان باهنر کرمان اعزام و در نهایت جان خود را از دست می‌دهد.
لازم به ذکر است، احمد امیری از اهالی روستای علی آباد شهرستان زرند، متاهل و دارای دو فرزند (یک پسر و یک دختر) است.

-------------------------------

نگرانی ۷۰ کارگر «ایران چوب » قزوین از تهدید امنیت شغلی

کارگران این کارخانه در تماس با ایلنا گفتند فعالیت روزمره کارخانه که در زمینه تولید تولیدانواع روکش وتخته چندلایی و نئوپان فعالیت دارد از اواسط مهر ماه سال جاری به بهانه تغییر کاربری متوقف شده است.
براساس گفته این کارگران آنها از بابت دریافت مطالبات یک ماهه معوقه مزدی خود هیچ مشکلی ندارند اما چون بیشتر آن‌ها (حدود ۵۰ کارگر باقیمانده) از طریق قراردادهای موقت یک ماهه کار می‌کنند این نگرانی وجود دارد که با پایان یافتن اعتبار قرارداد، کار خود را از دست بدهند.
کارگران ایران چوب قزوین در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند که در چند وقت اخیر مدیریت کارخانه اسامی۱۷ نفر از همکارانشان را به بهانه خاتمه یافتن اعتبار قرارداد کارشان در لیست اخراج قرار داده است.
کارگران این واحد تولیدی در ادامه گفتند: از قرار معلوم مدیریت جدید ایران چوب که تازه چند ماهی است در کارخانه مستقر شده است عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست وباید تغییر کاربری ایجاد شود.
به ادعای کارگران ایران چوب به دستور کارفرما قرار داد کار همه کارگران این واحد تولیدی از سه ماه به یک ماه تغییر کرده و از اول آبان ماه کارگران قرار دادی بصورت اجباری به مرخصی بدون حقوق اعزام شده‌اند .
منابع کارگری ایلنا می‌گویند کارگران شاغل در این کارخانه نیز یک ماه (مهر) حقوقشان را دریافت نکرده‌اند وبیمه تامین اجتماعی آنان نیز هر دو یا سه ماهه با تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود.

-------------------------------

۳۸۰کارگر پیمانی قطار شهری اهواز اخراج شدند/ اعتراض کارگران

منابع خبری ایلنا در پروژه «قطار شهری اهواز» با اعلام این خبر افزودند که اخراج این کارگران روز سه شنبه ۱۲آبان زمانی از سوی کارفرما اتفاق افتاده که یک روز قبل از آن شرکت قطار شهری اهواز از محل مطالبات کارفرما معادل ۶ ماه از معوقات مزدی کارگران را بعد از ۳۲ روز اعتصاب پرداخت کرده بود.
براین اساس کارگران مورد نظر در حالی از روز دوشنبه (۱۱ آبان ماه) اخراج شده‌اند که هنوز دو ماه از معوقات مزدی خود را از کارفرما وصول نکرده‌اند همچنین مطالبات دیگری از سنوات قبل وجود دارد.
اخراج شدگان به نقل از کارفرمای خود می‌گویند که منابع مالی کافی برای ادامه اجرای پروژه قطار شهری اهواز وجود ندارد به همین دلیل برای کاهش هزینه‌های جاری ناچار است ۳۸۰ نفر از نیروی کار خود را بیکار کند.
با این حال کارگران معترض مدعی‌اند که کارفرما شرکت کیسون قصد دارد بعد از اخراج آن‌ها فعالیت خودرا در پروژه قطار شهری اهواز محدود کند.
بنا بر اظهارات کارگران معترض، تعدادی از نمایندگان کارگری پروژه قطار شهری اهواز امروز برای پی گیری وضعیت شغلی ما به استانداری ،فرمانداری و اداره کار اهواز مراجعه کرده‌اند.
به صورت مشخص کارگران قطار شهری اهواز می‌گویند ما ۳۸۰ کارگر طی شش روز گذشته وضعیت شغلی مشخصی نداشته‌ایم ،برای همین از مسئولان استانی می‌خواهیم پی گیر مشکلاتمان شوند.

-------------------------------

شمار کارگران قند فسا از 400 نفر به 120 کارگر رسید

علیرضا خراسانی» مسئول شورای اسلامی کار کارخانه قند فسا با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از مجموع 400 کارگری که درگذشته در این واحد تولیدی کار می‌کردند در حال حاضر تنها 120 کارگر فعالیت مستمر دارند.
وی افزود: بصورت مشخص کارگرانی که هم اکنون بصورت فصلی با قند فسا در ارتباط هستند در دو سال گذشته نزدیک به سه ماه در این واحد تولیدی کار کرده‌اند.
این فعال کارگری افزود: کارفرما مدعی است که بری به کارگری تمامی کارگران نیازمند حداقل 5000 تن شکر خام است و چون در حال حاضر امکان تهیه این میزان شکر خام وجود ندارد در نتیجه وضعیت استخدامی بیشتر کارگران به کار فصلی تبدیل شده ست.
وی افزود: ظاهرا در این رابطه از سازمان صنعت ، معدن و تجارت در خواست تامین شکر مورد نیاز مطرح شده است که هنوز بی‌پاسخ مانده است.
خراسانی در پایان با اظهار امیدواری نسبت به شروع به کار مجدد این واحد تولیدی گفت: کارگران این کارخانه امیدوارند با تامین مقدار مورد نیاز شکر خام از ماه آینده بتوانند به سر کار بازگردند و خط تولید این واحد تولیدی مجددا فعال گردد .
فعالیت کارخانه قند فسا به سال 1333 باز می‌گردد اما در نتیجه خشک‌سالی های مستمر سال 1386 فعالیت واحد چغندری کارخانه به دلیل عدم کشت چغندر متوقف شد و در نتیجه از آن زمان تاکنون دستیابی این واحد تولیدی به شکر خام محدود شده است.

-------------------------------

کارگر بر اثر ریختن سقف کارخانه‌ای در لاهور پاکستان جان باختند

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ ریزش سقف کارخانه‌ای در مرکز صنعتی نزدیک لاهور در شرق پاکستان، ۱۶ کارگر کشته و حدود صد کارگر زیر آوار گرفتار شدند.
به نقل از منابع خبری، محمد عثمان مسئول خدمات اداری شهر لاهور گفت: این سانحه در کارخانه تولید کیسه های پلی اتیلنی در منطقه صنعتی ساندر در 45 کیلومتری مرکز لاهور روی داد، نیروهای امدادی توانستند 16 جسد را از زیر آوار خارج کنند و چهل زخمی این حادثه به بیمارستان منتقل شدند.
«سجاد حسین» سخنگوی نیروهای امدادی با تایید این خبر افزود: حدود صد نفر همچنان در ساختمان گرفتار شده اند که بر این اساس نیروهای امدادی مناطق مختلف نیز برای پشتیبانی فراخوانده شده اند و در پی این حادثه ارتش نیز نیروهای ویژه خود را در محل مستقرکرده است.
تعداد زیادی از ساختمان‌ها در پاکستان بدون رعایت اصول ایمنی ساخته می‌شوند که این موضوع یکی از علل خرابی‌های گسترده ناشی از زمین لرزه هفته اخیر پاکستان نیز بود

-------------------------------

تعدیل تدریجی حدود ۴۲۰ کارگر شرکت حمل ونقل «خلیج فارس»

کارگران این واحد حمل ونقل جاده‌ای به ایلنا گفته‌اند، این واحد حمل ونقل جاده‌ای پیش از این حدود هزار کارگر قراردادی تحت عنوان راننده کامیون و اداری داشته است که کارفرما از فروردین سال جاری تا پایان مهر ماه تعداد ۴۲۰ نفر از آنان را به دلیل عدم نیاز به مرور اخراج کرد اما اوج اخراج کارگران در یک ماه و نیم گذشته انجام شده است.
به ادعای یکی از راننده‌های اخراجی، کارفرما شرکت خلیج فارس بعد از آغاز سال جاری فعالیت راننده‌های تریلی را بسیار محدود کرده و از آن زمان تا امروز شروع به اخراج آنان کرده است.
به گفته وی، اولین اخراجی‌های شرکت خلیج فارس به ۷۰ نفر از رانند‌های تریلی شاغل در دفتر اصلی شرکت واقع در شهرستان اسلامشهر استان تهران مربوط می‌شود که با سوابق ۷ تا ۱۵ ساله ناگهان بیکار شده‌اند. پس از آن تعداد دیگری از رانند‌های دفا‌تر شهرستانی و نیروهای ستادی شرکت به مرور اخراج شدند.
این کارگر در خاتمه تصریح کرد: برخی کارگران بعد از اخراج برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه به صورت مجزا به اداره کار محل اشتغالشان شکایت کرده‌اند و با وجود آنکه از مراجع قانونی حکم بازگشت به کار دارند اما کارفرما راضی به بازگشت به کار آنان نمی‌شود.

-------------------------------

کشته شدن کارگر ساختمانی در کنگان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ این حادثه زمانی رخ داد که کارگر ساختمانی حین استفاده از بالابر از طبقه سوم ساختمان در حال ساخت سقوط کرد و جان خود را از دست داد.
در این رابطه «اسدالله حقیقت منش» معاون اجتماعی و اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی شهرستان کنگان اظهار داشت: مردی ۳۵ ساله بنام ( فریدون. ر )که در ساختمان سه طبقه کنار جایگاه سوخت خلیج فارس( صفایی) مشغول بکار بود، حین کار دچار حادثه شد.
فرمانده انتظامی شهرستان کنگان افزود: فرد کشته شده (فریدون. ر ) نام داشت که به همراه دو نفر از همکاران خود در این ساختمان مشغول به کار بودند.
حقیقت منش علت بروز این حادثه را نقص فنی در بالابر را اعلام کرد و افزود : کارگر مذکور به همراه بالابر از طبقه سوم ساختمان سقوط کرد و در راه انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
دکتر علی راستگو رئیس بیمارستان امام خمینی ره کنگان با تایید این خبر به سایر رسانه‌­ها گفته است: با وجود اینکه آقای (فریدون. ر ) از ناحیه سینه و لگن آسیب دیده بود و قبل از رسیدن به بیمارستان، علائم حیاتی خود را به طور کامل از دست داده بود، تیم پزشکی بیمارستان امام خمینی ره عملیات احیا را روی وی انجام دادند؛ اما کارگر مصدوم بر اثر شدت جراحات وارده، جان خود را از دست داده بود.

-------------------------------

ادامه اعتراضات کارگران واگن پارس برای دریافت مزد معوقه

منابع خبری ایلنا در کارخانه واگن پارس مدعی شدند که دلیل برپایی این اعتراض یک هفته‌ای آن‌ها متوقف شدن فعالیت کارخانه و بی‌تفاوتی کار فرمای کارخانه در پرداخت مطالبات کارگران است.
به ادعای این کارگران؛ در حال حاضر اگر بدحسابی کارفرما ادامه یابد حجم معوقات مزدی آن‌ها با احتساب آبان ماه به بیش از۴ماه می‌رسد که کارفرما به دلیل آنچه که آن را کمبود منابع مالی عنوان کرده از پرداخت آن به کارگران خودداری کرده است.
به گفتهٔ کارگران واگن پارس؛ به دستور کارفرما دست کم ۱۰ روز است که فعالیت تولیدی کارخانه محدود شده و ۱۱ نفر از کارگران به برخی دلایل نامشخص در بیرون از درب کارخانه بلاتکلیف نگه داشته شده اند.
طبق اظهارات کارگران ، کارفرما در روزهای اعتراض به واسطه اعضای شورای اسلامی کارخانه از کارگران خواسته است با دادن فرصت دو ماه به وی به اعتصاب خود خاتمه دهند ولی کارگران برای پایان دادن به اعتراضات صنفی شان از کارفرما تضمین می‌خواهند که این مشکلات ادامه پیدا نکند.

-------------------------------

قراردادهای سفید امضاء؛کابوس ثانیه های زندگی کارگران

قراردادهای سفید امضاء میان کارگر و کارفرما، معضلی که هنوز راهکاری جدی برای حذف آن ارائه نشده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمد.م» کارگر روزمزدی است که این روزها زندگی خود را پشت میله‌های زندان سپری می کند، کارگری که برای تامین معاش خانواده اش مجبور به بستن قرارداد کار با یک کارگاه نساجی می شود.
قراردادی که هیچ جایگاه قانونی نداشت و محمد در حقیقت پای یک کاغذ سفید را امضا کرده بود، کاغذی که بعدها مهر زندگی در زندان را به پیشانی وی زد، براساس قرارداد سفیدی که محمد امضاء کرده بود می بایست 9 ساعت در کارگاه نساجی کار می کرد.
در پایان قراردادش همچنین آمده بود که محمد 5 میلیون وام ضروری دریافت کرده است که حتی روحش نیز از این جریان خبر نداشت و پس از اخراج نه تنها حق و حقوق یک ماهی را که کار کرده بود دریافت نکرد بلکه برای وامی که حتی دریافت نکرده اما امضای او پای قرارداد بود، راهی زندان شد.
و این سرنوشت هزاران محمد دیگری است که برای امرار معاش مجبور به بستن قراردادهای سفید می شوند.
یکی از مهمترین وعده های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته حذف قراردادهای سفید امضاء بود و این در حالی است که براساس آمار‌ها بیش از 55 درصد قراردادهای کارگران سفید امضاست.
براساس این گزارش، برخی از کارفرمایان با بستن قرارداد سفید امضاء با کارگران این امکان را به خود می‌دهند که افزون بر بیمه نکردن، هر زمان که خواستند آنان را اخراج کنند و این در حالی است که چنین قراردادهایی که هیچ پایه قانونی ندارد این روزها به کابوس ثانیه های زندگی کارگران بدل شده است.

قرارداد سفید امضاء ممنوع؛
دولت و وزارت کار قراردادهای سفید امضاء را غیرقانونی اعلام کردند چنانکه علی ربیعی وزیرتعاون در این باره گفت: اگر کارفرمایی درمورد کارگران خود از قرارداد سفید امضاء استفاده کند و گزارش آن به ما برسد طی هماهنگی با دستگاه قضایی با وی برخورد خواهد شد.

سفته و چک برای قرارداد کارگری؛
اگرچه دولت قراردادهای سفید امضاء را غیر قانونی اعلام کرده است اما اواخر مهر امسال دبیر کل کانون عالی شوراهای اسلامی کار در خبرها اعلام کرد: برخی کارفرمایان با حقوق کمتر و بدون در نظر گرفتن مزایای قانونی مانند عائله مندی یا پاداش، نیروی کار استخدام می کنند و در ابتدای استخدام، قرارداد سفید امضاء می بندند و به بهانه حسن انجام کار، سفته و چک می گیرند تا کارگر را از طرح شکایت در مراجع قضایی بازدارند.
به گفته رحمت الله پورموسی قراردادهای کار به ابزاری برای کارفرمایان تبدیل شده است و آنان هر زمان که اراده کنند می توانند از این قراردادها علیه کارگران استفاده کنند.
پورموسی همچنین تاکید کرد: از آنجایی که روند ثبت شکایت تا رسیدگی و به نتیجه رسیدن طولانی است، کارگر مستأصل و درمانده ترجیح می دهد خود را درگیر یک پروسه طولانی نکند و آنچه نگرانی در زمینه قراردادهای سفید امضاء را بیشتر می کند تداوم قراردادهای سفید امضاء است.

کاهش اشتغال پایدار برابر با توسعه قراردادهای سفید؛
سخنگوی کمیسیون حقوقی- قضایی مجلس شورای اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره گفت: قانون کار مبتنی بر آزادی قراردادها مدون شده و این در حالی است که برخی کارفرمایان از خلأ های موجود در قانون سوء استفاده می کنند.
محمدعلی اسفنانی افزود: بر اساس اصل آزادی قراردادها، کارفرما خودش برای استخدام کارگر، قرارداد آماده می‌کند و در بیشتر موارد قراردادها سفید هستند و کارگران به علت مشکلات مالی و نداشتن شغل مناسب تن به چنین قراردادهایی می دهند.
سخنگوی کمیسیون حقوقی- قضایی مجلس تصریح کرد: براساس قانون کار هر کارفرمایی که با کارگر خود قرارداد سفید ببندد، مرتکب تخلف قانونی شده است اما راهکار قانونی هم برای پیگیری این تخلف وجود ندارد.
اسفنانی ادامه داد: کارفرما برای فرار از قانون با کارگر خود قرارداد سفید امضاء می بندد تا در صورت اخراج کارگر، در پایان قرارداد وی اعلام کند که حق و حقوق قانونی خود را دریافت کرده است که در این صورت اگر کارگر شکایت کند، راه به جایی نخواهد برد.
به گفته سخنگوی کمیسیون حقوقی قضایی مجلس براساس قانون کار هر کارگر باهشت ساعت کار در طول روز، مشمول حداقل دستمزد، عیدی و پاداش می شود و این در حالی است که در بخش اعظم قراردادهای کارگران چنین بندهایی در نظر گرفته نشده است.
وی تاکید کرد: قانون کار همچنین می گوید اگر کسی 90 روز مداوم برای کارفرمایی کار کند مشمول قانون کار می شود که در صورت اخراج باید بیمه بیکاری بگیرد، اما قراردادهای سفید امضاء باز هم راه را برای شکایت می‌بندد.
سخنگوی کمیسیون حقوقی- قضایی مجلس با بیان اینکه دولت قراردادهای سفید امضاء را غیر قانونی می داند، تصریح کرد: مشکلات مالی و کاهش زمینه های اشتغال در کشور موجب توسعه قراردادهای بی سرانجام سفید امضاء شده است که دولت باید در این زمینه راهکار قانونی ارائه کند.

کارگران با خودکار شخصی قرار داد را امضاء کنند!
اسفنانی تاکید کرد: کارگران در هنگام امضای قراردادهای کاری حداقل با خودکار شخصی خود مندرجات قرارداد را امضاء کنند تا در صورت بروز مشکل بتوانند از طریق سیستم مستندسازی قانونی و مطابقت جوهر خودکاری که با آن امضاء کرده اند و خودکاری که مندرجات قرارداد سفید در آن ثبت شده، از حق خود دفاع کنند.

دولت به قراردادهای کارگری نظارت کند؛
نایب رئیس فراکسیون کارگری مجلس نیز که بارها به شکایت کارگران درباره قراردادهای سفید امضاء برخورد کرده است در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما گفت: دولت، نظارتی بر شرکت های پیمانکاری و قراردادهای کارگری ندارد و همین مساله بسیاری از زنان و مردان کارگر را درگیر قراردادهای سفید و همراه چک و سفته کرده است.
نادر قاضی پور ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از کارفرمایان قرارداد سفید امضاء می بندند و یک نسخه هم به کارگر نمی دهند، پس از مدتی پول نمی دهند و کارگر مجبور به شکایت می شود که در آن صورت چک ها و سفته‌ها از سوی کارفرما به اجر ا گذاشته می شود.
وی تاکید کرد: برخی کارفرمایان پس از اخذ قرارداد سفید امضاء در زمان اخراج کارگر از طرف وی روی برگ قرارداد می نویسند که "من به حق و حقوقم رسیده ام ، هیچ طلبی ندارم و با رضایت کامل کارگاه را ترک می‌کنم" و این در حالی است که حتی حقوق روزانه خود را هم دریافت نکرده اند.
قاضی پور با بیان اینکه فراکسیون کارگری مجلس بارها مساله قراردادهای سفید امضاء را پیگیری کرده و نتیجه‌ای حاصل نشده است، افزود: دولت باید راهکاری قانونی و جدی برای برخورد با کارفرمایانی که قرارداد سفید امضاء می بندند، در نظر بگیرد.
وی تاکید کرد: دولت باید خودش پایه اصلی قراردادهای کارگری باشد یعنی هر قراردادی مبتنی بر سه نسخه برای دولت، کارفرما و کارگر تنظیم شود تا از تضییع حقوق کارگران جلوگیری شود.

اخذ چک و سفته از کارگر غیر قانونی است؛
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: براساس قانون کار،‌کارفرمایی که بر خلاف توافق دو طرفه، برگ قرارداد سفید امضای کارگر را با مطالبی تکمیل کند که به ضرر کارگر است به اتهام سوء استفاده از سند، به حبس محکوم خواهد شد.
علی نجفی توانا افزود:‌ قانون کار جایگاه کارگر و کارفرما را به روشنی تبیین کرده و بر اساس این قانون حقوق دو طرف مدون شده است.
وی گفت:‌ بر اساس قانون کار، قراردادهای منعقده بین کارگر و کارفرما مبتنی بر اراده و توافق دو طرف است و قراردادهای سفید امضاء در این قانون هیچ جایگاهی ندارد.
نجفی توانا تصریح کرد: کارفرما باید بر اساس توافقی که با کارگر برای ساعات کاری ماهانه انجام گرفته،‌ حقوق و دستمزد وی را پرداخت کند.
وی با اشاره به انعقاد برخی قراردادهای سفید امضاء میان کارگر و کارفرما، گفت:‌ قانونگذار نگاه وی‍‍ژه ای به برخی اقشار دارد که بر اساس اجبار و مشکلات مالی تن به قراردادهای یک طرفه از جمله سفید امضاء می دهند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود:‌ تنظیم قراردادهای سفید امضاء بر خلاف قانون است و آنچه طرفین مذاکره کننده توافق می کنند باید تنظیم شود و یک نسخه از قرارداد در اختیار کارگر قرار بگیرد.
نجفی توانا گفت:‌ در صورتی که توافق شفاهی باشد و برگه سفید برای امضاء در اختیار کارگر قرار بگیرد، کارفرما امضاء می گیرد و هر زمانی که کارگر را اخراج کرد جایی برای پیگیری باقی نمی ماند.
این حقوقدان در پاسخ به این سوال که قانون برای کارفرمایانی که از کارگر چک یا سفته می گیرند چه پیش‌بینی‌هایی دارد، گفت:‌ در تنظیم قراردادهای کارگری گرفتن چک و سفته غیر قانونی است و کارفرمایانی که از چک و سفته کارگر سوءاستفاده کنند اقدامشان به معنی خیانت در امانت است و جرم محسوب می شود.

راهکار قانونی جلوگیری از تنظم قرادادهای سفید امضاء؛
نجفی توانا در ادامه به راهکارهای قانونی حل مشکل قراردادهای سفید امضاء اشاره و تصریح کرد:‌ دولت باید مکانیزم های جدی تری برای انعقاد قراردادهای کارگری تدوین کند.
وی تاکید کرد: در هنگام انعقاد قراردادهای کارگری حتما باید یکی از نمایندگان اتحادیه های کارگری به عنوان شخص ثالث ناظر حضور داشته باشد.
نجفی توانا نظارت دولت به عملکرد کارفرما و مکلف کردن وی به ارائه یک نسخه از قراردادی که با کارگر بسته به وزارت کار را نیز از جمله راهکارهای قانونی حذف قراردادهای سفید امضاء برشمرد.

نظارت جدی بر قراردادهای کارگری؛
براساس این گزارش، با نگاه دولت،‌ کمیسیون حقوقی قضایی مجلس و‌ فراکسیون کارگری مجلس ابعاد حقوقی قراردادهای سفید امضاء را واکاوی کردند.
نکته مشخص در تفاسیر هر یک از نهادهای مسئول در قبال قوانین کارگر و کارفرما، شفاف سازی قراردادهاست تا حقوق کارگران در کش و قوس های کمبود شغل و کسب درآمد با قراردادهای سفید امضاء ضایع نشود.
نظارت جدی دولت بر قراردادهای کارگری مهمترین نکته ای است که قطعا از ادامه انعقاد قراردادهای یک طرفه،‌ ظالمانه و مبهم سفید امضاء جلوگیری خواهد کرد.

-------------------------------

قطع غذای کارگران معدن البرز شرقی به دلیل بدهی کارفرما

منابع کارگری در معدن البرز شرقی گزارش دادند از روز شنبه -7 آبان ماه- پیمانکار آشپزخانه که مسئولیت تامین دو وعده غذای گرم به کارگران دو شیفت ظهر وشب حدود هزار کار گر این واحد معدنی را دارد به دلیل عدم دریافت مطالبات معوقه خود از پختن غذا در این معدن خوداری می کنند.
کارگران میزان مطالبات معوقه پیمان کار آشپزخانه را حدود 880 میلیون تومان ذکر کردند ودر ادامه افزودند:این پیمانکار مدعی است کارفرما حداقل باید نیمی از مطالباتش را پرداخت کند تا این شرکت بتواند مایحتاج ولوازم مورد نیاز پخت غذا را تامین کند.
طبق اظهارات کارگران البرز شرقی همچنین پیمانکار آشپزخانه می گوید کارگران شاغل در آشپزخانه که حدود 17 تا 20 نفرند دست کم مزدشان3 ماه به تعویق افتاده که وی نمی تواند پاسخگوی مطالبات آنان باشد.

-------------------------------

مطالبات ۱۲ ماهه کارگران سپنتا بین‌الملل یکجا پرداخت شد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، در پی تجمع جمعی از کارگران شرکت حفاری «سپنتا بین‌الملل » در روز 29 شهریور ماه مقابل ساختمان استانداری اهواز معاون استانداری خوزستان اعلام کرد: در هفته جاری کارفرمای این واحد همه مطالبات یکساله 756 کارگر را یکجاپرداخت کرده است.
به گفته فرج الـله خیبر ، پرداخت نشدن دستمزد کارگران شرکت حفاری «سپنتا بین‌الملل» به دلیل آنچه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی» عنوان می شد طی ۱۲ماه گذشته به تعویق افتاده بود.
او با تاکید بر اینکه پیمانکاران و شرکت ها ی طرف قرار دادباید به موقع حقوق نیروی کار شان را پرداخت کنند در خاتمه افزوده است:کارگران شاغل در واحد ها وشرکتهای خصوصی باید از تمامی حق صنفی خود طبق قانون کار برخوردار باشند.

-------------------------------

پایان اقامت دو روزه کارگران معدن سنگرود در تهران

یکی از کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: از مجموع 128 کارگر معدنچی که مشمول مقررات بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور هستند 60 نفر برای پیگیری خواسته‌های صنفی خود دو روز گذشته (روزهای 11 و 12 آبان ماه) را در تهران سپری کردند.
وی در توضییح خواسته‌های صنفی خود و همکارانش گفت: سازمان تامین اجتماعی با این استدلال که مطالبات بیمه‌ای مربوط به کارگران معدن سنگ رود بطور کامل پرداخت نشده است از صدور حکم بازنشستگی برای ما خودداری می‌کند و به همین مسئله باعث شد که به اتفاق گروهی از همکاران به تهران بیاییم.
این کارگر معدن سنگرود افزود: طبق گفته سازمان تامین اجتماعی، شرکت تهیه و تولید که از زیر مجموعه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت محسوب می‌شود در مقام کارفرما حاضر بابت حق بیمه‌های ما هنوز بدهکار است.
وی افزود: در پی گیری‌هایی که در روز گذشته انجام دادیم، شرکت تهیه و تولید در مقام کارفرمای مدعی شد که طبق قانون به تعهدات خود در قبال پرداخت حق بیمه‌ کارگران معدن سنگ رود عمل کرده است.
این کارگر معدن سنگ رود ادامه داد: در همین راستا روز گذشته جلسه مشترکی میان نمایندگان کارفرما با تامین اجتماعی برای رسیدگی به مشکلات پیش آمده برگزار شد که براساس آن قرار شد سازمان تامین اجتماعی بار دیگر با بررسی پرونده بیمه‌ای کارگران سنگ‌رود صحت ادعای کارفرما را بررسی کند.
وی ادامه داد براین اساس قرار است، روز یکشنبه (17 آبان ماه) نتیجه بررسی‌های مجدد سازمان تامین اجتماعی در جلسه مشترک دیگری بررسی شود تا وضعیت بازنشستگی سخت و زیان آور من و دیگر کارگران معدن سنگ رود مشخص شود.

-------------------------------

مرگ دو کارگر در آتش سوزی کارگاه روکش صندلی خودرو

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، در ساعت ۱۰ و 25 دقیقه صبح دیروز -12 آبان ماه- آتش سوزی گسترده در یک کارگاه روکش سازی صندلی خودرو در خاتون‌آباد تهران باعث مرگ دو کارگر شد و سه کارگر دیگر نیز که دچار مصدومیت شده بودند به بیمارستان منتقل شدند.
در این رابطه سیدمصطفی مرتضوی سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر به سایر رسانه ها گفته است : امدادگران بلافاصله بعد از وقوع حادثه در محل حاضر شده و به امدادرسانی پرداختند.
به گفته وی ؛وضعیت جسمانی یکی از مصدومان بهتر از دو کارگر دیگری بود که دچار سوختگی شده بودند به همین دلیل این کارگر در محل به صورت سرپایی تحت درمان امداد گران قرار گرفت.

-------------------------------

اعتراض بانشستگان هما به پرداخت نشدن افزایش مستمری

به گزارش خبرنگار ایلنا، این اجتماع صنفی که در سالن مجتمع ورزشی کارکنان این شرکت برگزار شده بود، دست کم بیش از 500 کارگر حضور داشتند.
بازنشستگان مستمری‌بگیر هما از اعضای مؤسسه صندوق خصوصی بازنشستگی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) هستند که به‌دلیل پرداخت نشدن افزایش حقوق خود اقدام به این تجمع کرده‌اند.
به‌گفته منابع کارگری، مطابق ماده ۱۵ اساسنامه هما افزایشات حقوقی که شامل افراد شاغل می شود باید به بازنشستگان نیز تعلق بگیرد و از ابتدای شهریورماه سال پیش (۱۴ ماه قبل) حقوق شاغلان ۱۰ درصد افزایش یافت و طبق توافق قرار شد تا حقوق بازنشستگان ۶ درصد افزایش یابد.
از قرار معلوم، به‌دلیل تغییر نکردن افزایش حقوق مستمری‌بگیران و مکاتبات پی درپی آنان با مدیرعامل قرار شد تا ۹ مهرماه مستمری‌بگیران هما تجمع اعتراضی را برگزار کنند اما مدیرعامل از مستمری‌بگیران درخواست کرد تا به‌دلیل همزمانی با ورود جان‌باختگان حادثه منا و احترام به آنان سکوت اختیار کنند تا خود به قضیه رسیدگی کند، اما تا دیروز هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد و مستمری‌بگیران هما تجمع کردند.
از قرار معلوم این تجمع در نهایت با وعده پرداخت مطالبات ، هیچ‌یک از مسئولان شرکت در محل تجمع حاضر نشدند و این‌طرز برخورد بر ناراحتی تجمع‌کنندگان افزود: تاجائی‌که معترضان به جلوی در ورودی حرکت کرده و با قول رسیدگی به این موضوع در هفته آینده به تجمع خود خاتمه دادند.

-------------------------------

کارگران قطار شهری اهواز همزمان با دریافت مزد از اخراج احتمالی باخبر شدند

فعالان صنفی کارگری شهر اهواز با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: به دنبال اعتراض صنفی که از روز دهم مهرماه توسط کارگران پیمانکاری پروژه قطار شهری اهواز در رابطه با پرداخت نشدن هشت ماه مزد معوقه شروع شده بود، روز گذشته معادل 6 ماه از دستمزد این کارگران پرداخت شد.
از قرار معلوم این مطالبات از سوی شهرداری اهواز و از محل مطالبات پیمانکار پروژه قطار شهری پرداخت شده است.
منابع ایلنا در عین حال می‌گویند: که پس از پرداخت این مطالبات به کارگران قطار شهری اهواز گفته شده است که ممکن است در روزهای آینده 360 نفر از همکاران آنها تعدیل شوند.
کارگران قطار شهری اهواز که شمار آنها تا حدود هزار نفر هم گزارش شده است می‌گویند از آنجا که همه ما به صورت قرارداد موقت کارمی‌کنیم نگرانیم که پس از خاتمه قرارداد در لیست اخراجی‌ها قرار بگیریم.
در این باره «عباس هلاکویی» مدیر عامل قطار شهری اهواز ضمن ابراز بی اطلاعی از موضوع اخراج کارگران پیمانکاری کیسون گفت:علارغم اینکه شرکت قطار شهری اهواز در نهایت روز گذشته توانست از محل اعتبارات پیمانکارخود 6 ماه از معوقات مزدی حدود هزار و100 کارگر را بپردازد اما اخراج نیروی کار به پروژه قطار شهری اهواز لطمه خواهد زد.
او با بیان اینکه بیش از یکماه است که شرکت پیمانکاری کیسون فعالیت خودرا در پروژه قطار شهری متوقف کرده است افزود:در طول یک ماه گذشته کارگران برای دریافت مطالبات مزدی خود کار در کارگاه را تعطیل کرده بودند حال که این مطالبات مزدی از سوی قطار شهری برای ادامه کار به کارگران پرداخت شده و کارگران با خاتمه اعتصاب آماده کارشده اند الان پیمانکار راضی به ادامه کار نیست وقصد تعطیلی کارگاه را دارد.
او درباره بدعهدی شرکت کیسون در اتمام پروژه قطار شهری اهوازگفت: طبق قرار داد شرکت کیسون موظف بود ظرف مدت 4 سال کل پروژه قطار شهری را به شرکت قطار شهری اهواز تحویل دهد اما هم اکنون 5سال از موعد مقرر گذشته است واین پروژه 27 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است با این حال همین 27 درصد هم قابل استفاده وبهره برداری نیست.

-------------------------------

بازگشت به کار کارگران فازهای 21 و 22 عسلویه

به گفته منابع خبری ایلنا، اعتصاب کارگران فازهای 21 و 22 عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن 4 ماه مطالبات مزدی که از بیست و هشتم مهرماه آغاز شده بود، دهم آبان ماه با موفقیت خاتمه یافت.
این منابع خبری از پرداخت شدن مطالبات مزدی کارگران توسط پیمانکاران و بازگشت به کار کارگران خبر دادند.
از قرار معلوم، مشکل مالی پیمانکاران این فازها و علی الخصوص پیمانکار شرکت پایپینگ از طرف کارفرما حل شده است و دهم آبان، معوقات کارگران بر طبق روال پرداخت شده است.

-------------------------------

کارگران ذغال‌سنگ سنگرود برای دومین روز تجمع کردند

یکی از کارگران با اعلام این خبر به ایلنا گفت: تجمع اعتراضی کارگران ذغال سنگ سنگرود در تهران در حالی وارد دومین روز شده است که روز گذشته نیز این تعداد کارگر برای تحقق خواسته‌هایشان مقابل ساختمان «سازمان تهیه و تولید» از زیر مجموعه‌های وزارت صنعت تجمع کرده بودند.
این کارگر بابیان اینکه شب گذشته شمار دیگری ازهمکارانش به تهران آمده و به جمع آنها ملحق شده‌اند افزود: بدون شک همه ما منتظر پاسخ موافق مسئولان هستیم.
وی با تاکید بر اهداف صنفی کارگران در طول مدت اقامت در تهران، گفت: در حال حاضر 128 نفر هستیم که منتظریم تا براساس مصوبه هیات وزیران مطابق مقررات مشاغل سخت و زیان اور بازنشسته شویم اما چون شرکت تهیه و تولید در مقام کارفرما مطالبات سازمان تامین اجتماعی را بصورت کامل پرداخت نکرده‌اند هیچ حکم بازنشستگی برای ما صادر نشده است.
به گفته وی یازده ماه از زمان تنظیم مصوبه ای که از سوی هیئت دولت می‌گذرد و در این مدت برای اجرای آن با مقامات مسئول مکاتباتی صورت گرفته است اما طولانی شدن این انتظار باعث ایجاد نگرانی در آنها شده است.
این کارگر با بیان اینکه ما خواهان پیگیری برای وصول مطالبات صنفی خود هستیم، افزود: کارگران سنگرودی حاضر در تهران تصمیم دارند تا زمانی که به نتیجه قطعی نرسیده وپاسخ قاطعانه ای از مسئولان دریافت نکرده اند به محل سکونت خود باز نگردند.
از روز گذشته تا کنون نزدیک به 60 نفر از کارگر معدن ذغال سنگ سنگرود(معدن البرز غربی) برای پیگیری خواسته‌های صنفی خود در تهران حضور دارند.
به گفته این کارگر، 60 کارگر این معدن شب‌ گذشته را در یکی ازخوابگاهای کارگری خانه کارگر در تهران سپری کردند و امروز نیز منتظر پاسخ مسئولان سازمان تهیه تولید مواد معدنی کشور هستند.

-------------------------------

تجمع کارگران معدن سنگرود مقابل ساختمان شرکت تهیه تولید مواد معدنی

کارگران حاضر در تجمع امروز که تعدادشان حدود۶۰ نفر گزارش شده، در این باره به ایلنا گفته‌اند: به موجب تصویب نامه هیات وزیران که به استناد اصل یکصد و و سی هشتم قانون اساسی تنظیم شده است، ۱۲۸ نفر از کارگران شاغل معدن زغال سنگ سنگرود که هم اکنون مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری‌اند می‌بایستی با محاسبه ایام بیکاری با قانون مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شوند.
به گفته آنان، با وجودی مطابق مصوبه مورد نظر امکان بازنشستگی پیش از موعد این گروه از کارگران به استناد قانون مشاغل سخت وزیان آور وجود دارد اما به دلیل تامین نشدن بارمالی سازمان تامین اجتماعی جلوی بازنشستگی آنها را گرفته است.
در این باره یکی از کارگران معترض البرزغربی گفت: هیئت دولت به پیشنهاد وزرای صنعت و کار ورفاه مصوبه مورد نظر را در جهت کمک به کارگران شرکت البرز غربی مستقر در ارتفاعات شهرستان رودبار در استان گیلان تصویب کرد .
وی گفت: متاسفانه پس از گذشت ۱۱ ماه از زمان تصویب این مصوبه اجرای بدلیل عدم پرداخت بار مالی اجرای آن متوقف شده است و در نهایت ما کارگران با حداقل مقرری بیمه بیکاری به دلیل شرایط پیش آمده با تامین معاش مواجه هستیم.
کارگران گفتند: امروز به تهران آمده‌ایم تا مسئولان شرکت تهیه تولید که در مقام کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه و سایر مطالبات سازمان تامین اجتماعی هستند به مشکل کارگران معدن سنگرود رسیدگی کنند.
این کارگران در عین حال از وزرای صنعت و رفاه خواستند تا همانطور که پیش از این توانستند هیات دولت را برای تصویب مصوبه ای در جهت تامین منابع آنها مجاب کنند این بار نیز با پیگیری‌های لازم امکان عملیاتی شدن مصوبه مورد نظر را فراهم کنند.

-------------------------------

تجمع کارگران معدن ذغال سنگ پابدانا جنوبی در کرمان

به گزارش ایلنا کارگرانی که در این اجتماع صنفی حضور داشتند حجم معوقات مزدی پرداخت نشده را سه ماه عنوان کرده و افزودند: در اعتراض به نامعین بودن زمان پرداخت این طلب صبح امروز در محوطه معدن پابدانا جنوبی تجمع کردند.
به گفته آنها پیش از این نیز گروهی به نمایندگی از سوی کارگران به علت پرداخت نشدن سه ماه دستمزد شان در روز پنجشنبه (هفتم آبان) با مدیریت معدن گفتگویی انجام داده بودند و که براساس آن قرار بود معوقات مزدی تا روز هشتم آبان به حسابشان واریز شود.
از قرار معلوم باگذشت چهار روز مهلت معین شده هنوز طلب مزدی کارگران پابدانای جنوبی به حساب آنها واریز نشده است.

-------------------------------

کارگران معدن البرز شرقی مقابل دفتر نماینده مجلس تجمع کردند

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران معترض که تعدادشان نزدیک به ۱۰۰۰ نفر با خانواده‌هایشان برآورد می‌شود صبح امروز با تجمع در مقابل ساختمان دفتر نماینده شاهرود در خیابان ۱۷ شهریور شاهرود خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
از قرار معلوم همزمان با تجمع کارگران معادن شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی برای بیان مطالباتشان، کارکنان و کارمندان ساختمان مرکزی این شرکت نیز دفا‌تر خود را تعطیل و به اجتماع صنفی کارگران معترض پیوستند.
یکی از کارگران معترض با یادآوری اینکه از سال گذشته مالکیت بخشی از تاسیسات رفاهی و خدماتی این واحد معدنی قرار است به شهرداری شاهرود واگذار شود افزود: کارگران این معدن با همراهی مدیریت چندین بار اعتراض خود را در جهت مخالفت از این اقدام غیر اصولی به گوش مقامات بالا‌تر رسانده‌اند اما هر روز که می‌گذرد فشار‌ها بر سر واگذاری روی مسئولان معدن بیشتر می‌شود.
به گفته وی هرچند در تجمع اعتراضی امروز کارگران، نماینده مردم شاهرود در دفتر کارش در شهر شاهرود حضور پیدا نکرد اما تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی خواسته‌های صنفی خود را مطرح کردند.
این کارگر معترض معادن البرز شرقی بایادآوری اینکه محل سکونت، تاسیسات رفاهی و خدماتی بسیاری از خانواده‌های کارگران زغال سنگ البرز در محدوده این زمین‌ها قرار دارد، ادامه داد: کارگران در تجمع امروز تاکید کردند که در صورت رفع نشدن مشکلاتشان، ناچارند به همراه خانواده‌هایشان به تجمعات اعتراضی خود در روز های آینده ادامه دهند چرا که کارگران معتقدا این واگذاری‌های غیر اصولی اشتغال وزندگی کارگران را به مخاطره می اندازد.

-------------------------------

تجمع فرهنگیان بازنشسته مقابل سازمان برنامه در تهران

به گزارش ایلنا، امروز دوشنبه یازدهم آبان، جمعی از معلمان بازنشسته در اعتراض به وضعیت معیشتی خود برای چندمین بار در سال جاری، از ساعت ده صبح مقابل سازمان برنامه تجمع کردند.
یکی از معترضان به ایلنا گفت: در حالی برنامه پنج ساله ششم بدون کمترین توجه و اقدام اساسی برای بهبود وضعیت معیشت و بیمه معلمان بازنشسته در شرف تصویب است که نارضایتی عمیقی در بدنه جامعه بازنشستگان فرهنگی به چشم می خورد .
این معلم بازنشسته افزود بنابراین در اعتراض به تصویب برنامه های توسعه بدون توجه به مطالبات بازنشستگان فرهنگی و در تلاش برای احیای منزلت خود در مقام معلم، در این حرکت اعتراضی شرکت کردیم.

-------------------------------

اخراج تعدادی از کارگران یک شرکت خودرو سازی

برخی پرسنل شرکت «ت» وابسته به یکی از خودروسازی در تماس با خبرگزاری کار «ایلنا» از تعدیل ۳۰ کارگر که در بین آن‌ها کارگران با سابقه نیز حضور دارند، خبر دادند.
به نقل از این کارگران، شروع فعالیت این شرکت خدمات مهندسی از سال ۷۷ است و حدود ۴۰۰ نفر نیرو دارد.
این کارگران افزودند: مدیریت جدید که چند ماهی است فعالیت خود را شروع کرده است از زمان خاتمه آخرین قرارداد کار با آن‌ها قراردادهای یکماهه منعقد کرده است.
بر این اساس از ابتدای آبان ماه با این کارگران قرارداد موقت یک ماهه بسته شده است و بصورت مشخص تا به لحظه به ۳۰ کارگر گفته شده که از ابتدای ماه آینده تعدیل خواهند شد.
در همین رابطه روابط عمومی این شرکت فعال در حوزه خودروسازی درپاسخ تماس ایلنا اعلام داشت: شرکت مزبور در زمینه مهندسی و اجرای طرح‌های عمرانی و صنعتی به صورت EPCدر حوزه‌های مختلف فعالیت دارد و با توجه به ماهیت کاری خود و متناسب با چرخه حیات پروژه‌ها اقدام به جذب نیروهای متخصص (عقد قرارداد در بازه‌های زمانی متفاوت بصورت اقتضایی) و یا تعدیل می‌کند.
به عنوان نمونه طی دو ماه گذشته۱۸ نفر جذب قطعی و ۲۲ نفر تعدیل در حوزه‌های مختلف کسب و کار شرکت در بخش صف و ستاد داشته‌ایم.
مع الوصف شرکت خود را متعهد به پرداخت کلیه حقوق و مطالبات قانونی کارکنان در تمام مراحل جذب و پس از تعدیل می‌داند.

-------------------------------

مرگ کارگر جوان در چاه در حال حفر در تهران

به گزارش ایلنا، حوالی ظهر روز گذشته (10 آبان)، کارگر چاهکن در زیرزمین یک ساختمان در حال ساخت در خیابان ولیعصر تهران، مشغول کندن چاهی به عمق 10 متر بود که ناگهان با فرو ریختن دیواره خاکی حدفاصل چاه های جدید و مجاور آن، مقدار زیادی آب فاضلاب چاه منزل قدیمی ، وارد چاه در حال حفر شد و کارگر جوان درعمق آن به دام افتاد.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، آتش نشانان به کمک فرد حادثه دیده شتافته و با تلاش فراوان این کارگر 27 ساله تبعه افغانستان را از چاه خارج کرده و تحویل عوامل اورژانس حاضر در محل دادند، اما پس از معاینات اولیه توسط عوامل اورژانس مشخص شد کارگر جوان در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داده بود

-------------------------------

کارگران روز سه‌‌شنبه در اعتراض به طرح ادغام، تجمع می‌کنند

«حسن صادقی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: ظاهرا این روز‌ها در هیات دولت کمتر گوش شنوایی برای شنیدن خواسته‌های قانونی کارگران بیمه شده سازمان تامین اجتماعی وجود ندارد.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته شهرستان تهران افزود: در میان مسئولان و افکار عمومی کسی نیست که بخواهد از وزیر بهداشت در مورد شیوه نادرست مدیریتش در طرح تحول سلامت پرسشی بکند و برای همین کارگران شاغل و بازنشسته تهرانی اجتماع صنفی روز سه‌شنبه را تشکیل خواهند داد.
وی بایادآوری اینکه سازمان تامین اجتماعی صندوق بین‌المللی است که از پرداخت حق بیمه کارگران ایجاد شده است، ادامه داد: این سازمان به نوعی خانه کارگران است و برای همین ما قصد داریم در محوطه آن‌ها زنجیره انسانی تشکیل دهیم.
وی گفت: در بحث مناقشه وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی گوش شنوایی برای شنیدن صدای کارگران وجود ندارد، بنابراین ما کارگران با استناد به اصل ۲۷ قانون اساسی، قصد داریم با بهره گیری از حق قانونی خود، با برگزاری تجمع به دست اندازی بر اموال کارگران اعتراض کنیم.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان استان تهران افزود: اموال سازمان تامین اجتماعی بیت المال عام و متعلق به دولت نیست بلکه بین النسلی و متعلق به کارگران و بازنشستگان است، بنابراین اداره این اموال نیاز به حکمیت ندارد و مناقشه بر سر مدیریت آن غیر قانونی و غیر شرعی است.
صادقی در انت‌ها گفت: حتی پیش از انقلاب هم چنین هجمه‌ای به اموال کارگران سابقه نداشته است، واضح است جامعه کارگری نمی‌تواند در مقابل این ادعاهای واهی و قصد تصرف اموال سکوت کند، ما با تجمع در سازمان تامین اجتماعی که خانه ما کارگران است، صدای خود را به گوش مسئولان خواهیم رساند.

-------------------------------

مرگ کارگر تعمیر کار آسانسور در تهران

به گزارش ایلنا، حوالی ظهرروز گذشته (۹ آبان)، یک کارگر سرویس کار آسانسور، هنگام تعمیر و تعویض کابین آسانسوری در یک مجتمع مسکونی درخیابان شریف واقفی اصفهان با‌‌ رها شدن ناگهانی کابین آسانسور وبرخورد ان بر سرش جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان، جسد این کارگر در شرایط بسیار وخیم توسط گروه‌های امداد و نجات به بیرون انتقال پیدا می‌کند.

-------------------------------

ادامنه اعتراض کارگران قطار شهری اهواز به خیابان‌ها کشید

به گزارش خبرنگار ایلنا، ادامه این اعتراض کارگری درحالی است که پیش‌تر قرار بود مسئولان شهرداری اهواز در مقام کارفرمای اصلی پروژه قطار شهری اهواز معوقات مزدی کارگران پیمانکاری این پروژه را از محل مطالبات پیمانکار پرداخت کنند.
یکی از کارگران معترض گفت: حدود ۵۰۰تا۶۰۰ نفر هستیم که هر روز برای وصول مطالبات خود تجمع می کنیم.
وی یادآور شد: پیمانکار پروژه دست‌کم در ۸ماه گذشته به تعهدات مزدی خود عمل نکرده است و در حال حاضر اجتماعات صنفی ما از داخل کارگاه به مقابل دفتر قطار شهری در بلوار آیت الله بهبهانی شهر اهواز رسیده است.
وی ادامه داد: عامل طولانی شدن این اجتماعات صنفی بی‌توجه‌ای مسئولانی است که به نوعی با پیگیری مطالبات مزدی ما مرتبط می‌شوند و به جای چاره اندیشی منطقی وپی گیری، سکوت اختیار کرده وانگار صدای ما کارگران قطار شهری را نمی‌شنوند.
گفتنی است همه حدود ۶۰۰کارگر قطار شهری اهواز از روز دهم مهر ماه در اعتراض به بیش از هشت ماه حقوق معوقه دست از کار کشیده و فعالیت در کارگاههادر واحد‌های ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات و اجرا.. را متوقف کرده‌اند.

-------------------------------

تمدید دفترچه بیمه کارگران پلی‌اکریل اصفهان متوقف شد

«علیرضا خرمی» با اعلام این مطلب به یلنا گفت: کارخانه پلی اکریل اصفهان نزدیک به دو هزار کارگر دارد و تقریبا از اول آبان ماه دفترچه بیمه این کارگران تمدید نمی‌شود و در عمل ارائه خدمات درمانی به کارگرانی قطع شده است.
وی گفت: دلیل این اتفاق به پرداخت نشدن بخشی از معوقات بیمه‌ای سال 93 باز می‌گردد و در این خصوص مدیریت کارخانه هیچ پاسخ مناسبی به کارگران ارائه نکرده است.
نماینده کارگران پلی اکریل اصفهان افزود: که این کارخانه سالهاست به بخش خصوصی واگذار شده است و سهامداران اطلاع چندانی از چند و چون مشکلات کارگران ندارند.
خرمی مشکلات کارگران را اینگونه برشمرد: در سالهای اخیر، امکانات تفریحی و رفاهی کارگران به شدت محدود شده است برای مثال مجموعه تفریحی باغ فردوس که به کارگران تعلق داشت، فروخته شده است. علاوه بر این، بهره وری پرسنل قطع شده است و سالهاست سختی کار کارگران طرف قرارداد با شرکت های اقماری پیمانکار مشخص نشده است. همچنین 25 سال است که طبقه بندی مشاغل کارگران این کارخانه بازنگری نشده است.

-------------------------------

سرگردانی رانندگان اخراجی «خلیج فارس» ادامه دارد

به گزارش ایلنا این کارگران که پیشتر به عنوان راننده در شرکت بین المللی حمل ونقل «خلیج فارس» (گندم وآرد) مشغول کار بودند از روز ۱۲ خردادماه سال جاری به دلیل آنچه که خاتمه اعتبار قرارداد آنها نامیده شده است تعدیل شدند.
منابع ایلنا به نقل از این کارگران می‌گویند: باوجود آنکه که پس از گذشت ۵ ماه از این ماجرا آنها موفق شده‌اند تا از هیات‌تشخیص اداره کار آراء بازگشت به کار خود را دریافت کنند اما هنوز کارفرما حاضر به بازگشت به کار آنها نیست.
در توضیح علت صدور حکم بازگشت به کار برای این کارگران گفته می‌شود که کارفرما پس از اتمام مدت قرارداد کتبی بصورت شفاهی و برای مدتی نامحدود با آنها همکاری می‌کند و مراجع تشخیص نیز به استناد شفاهی بودن قرارداد جدید برای آنها رای بازگشت به کار صادر می‌کند.
در عین حال ظاهرا این کارگران بابت مطالبات شغلی وقانونی خود از کارفرما طلب‌کارند اما چون کارفرما نسبت به رای صادره اعتراض کرده است در حال حاضر امکان پرداخت مطالبات آنها وجود ندارد.
این کارگر اخراجی با اشاره به سوابق ۷ تا ۱۵ساله این تعداد راننده اخراجی، در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات راننده‌های شرکات حمل ونقل خلیج فارس پرداخت و گفت: در این مجموعه حمل و نقلی بیش از ۸۰۰ راننده به همراه۴۰۰ کارمند اداری در سراسر کشور با داشتن مشکلات فراوان دور از خانواده‌های خود کار می‌کنند.
به گفته وی حقوق دریافتی کارگران راننده این مجموعه کفاف معاش زندگی خانوادگی آنان را نمی‌دهد ومیزان دریافتی آنان با توجه به سختی کارشان بسیار ناچیز است.
این کارگر در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: آنچه کارگران اخراجی شرکت حمل ونقل خلیج فارس از مسئولان می‌خواهند حفظ شغلشان ودریافت مطالباتشان است، اما مسئولان حمایت قاطعانه‌ای از ۷۰ کارگر با سابقه که معاششان تهدید شده است نمی‌کنند و اکنون دست کارگران به جایی بند نیست.

-------------------------------

تعطیلی موقت کارخانه سیمان درود امنیت شغلی ۸۰۰ کارگر را به خطر انداخت

«منصور ساکی» با اعلام این مطلب به ایلنا گفت: این اتفاق روز نهم آبان ماه سال جاری (دیروز) افتاده است.
وی ادامه داد: از قرار معلوم این قطع شدن موقتی است و علت آن بدهی انباشته سیمان به اداره گاز بوده است.
این فعال کارگری ادامه داد: با توجه به اینکه قطع طولانی مدت گاز از نظر اقتصادی عملی عقلانی نیست کارگران سیمان دورد انتظار دارند که با برطرف شدن این مشکل فعالیت این واحد تولیدی بار دیگر از سرگرفته شود.
این فعال صنفی تاکید کرد: دولت نباید به قضیه حامل‌های انرژی بی‌تفاوت باشد زیرا اگر بدهی‌ها با تاخیر پرداخت شود میزان بدهی با ۲۰ درصد جریمه دیرکرد افزایش می‌یابد و با توجه به وضعیت مالی واحدهای صنعتی و تولیدی کشور این واحد‌ها ناچار به تعطیلی و یا تعدیل می‌شوند که تبعات رکود و افزایش بیکاری را در پی دارد.

-------------------------------

تجمع‌کارگران ایران کلاچ مقابل دفتر کارفرما در تهران

این کارگران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: همه ما کارگران فنی و مهندسی هستیم که در بهار و تابستان سال جاری برای مدتی چند ماهه بصورت پیمانی به عنوان جوشکار، برقکار و... در پروژه‌ نیروگاه شط البصره عراق کار می‌کردیم.
از قرار معلوم شرکت لوله لوله و اتصالات چدنی کلاچ که دفتر آن در تهران قرار دارد از پیمانکاران نیروگاه شط‌ البصره محسوب می‌شود و کارگران تجمع کننده از همین طریق برای مدت چند ماه در این پروژه شاغل بوده‌اند.
یکی از معرتض بایادآوری اینکه از حدود یک هفته پیش برای وصول معوقات مزدی خود در مقابل دفتر پیمانکار این پروژه تجمع کرد‌اه‌ند، افزود: بصورت مشخص هرکدام از ماه از یک ماه تا سه ماه در عراق بودیم و در تکمیل پروژه نیروگاه بصره فعالیت کردیم اما تا این لحظه تنها مقدار ناچیزی از مزد خود را دریافت کرده‌ایم.
یکی دیگر از معترضان نیز گفت: در عراق به ما گفته شد که دستمزدمان را باید از دفتر تهران دریافت کنیم اما تا امروز هنوز وجهی بابت مزد و حق بیمه به ما پرداخت نشده است.

-------------------------------

مرگ کارگر جوان در مرغ داری در شهرستان سنگر

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، کارگر جوانی در یکی از مرغ داری‌های بزرگ کشور واقع در شهر سنگر یکی ازشهرهای شهرستان رشت جان خود را از دست داد.
گفته می‌شود این کارگر زمان تخلیه بار کامیون حمل دانه مرغ، پشت کامیون ایستاده و راننده کامیون بدون توجه به پشت کامیون دکمه کمپرسی را فشار می‌دهد که این کارگر با باز شدن درب به زمین می‌افتد و دانه‌ها بر سر کارگر تخلیه می‌شود و کارگر جوان در اثر فشار دانه‌های خوراک مرغ خفه می‌شود و جان خود را از دست می‌دهد.

-------------------------------

یک نفر در حادثه سقوط جرثقیل اتوبان نیایش جان باخت

جلال ملکی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با حادثه سقوط جرثقیل که صبح امروز رخ داد گفت: در ساعت ۴۱: ۸دقیقه صبح امروز (شنبه ۹ آبانماه) حادثه یک دستگاه جرثقیل تاورکرین در بزرگراه نیایش نزدیک به اتوبان شهید ستاری گزارش می‌شود که بلافاصله دو ایستگاه با تجهیزات کامل به محل اعزام می‌شوند.
وی ادامه داد: محل حادثه یک پروژه ساختمانی بزرگ بوده است که دو دستگاه پاورکرین جرثقیل در آن وجود داشت که یکی از آن‌ها به هنگام بلند کردن یک بار به یکباره قسمت بالایی آن و تمامی متعلقات به همراه اتاق اپراتوری شکسته می‌شود و از ارتفاع حدود ۲۵ تا ۳۰ متر به پایین یعنی در داخل خود پروژه کارگاهی سقوط می‌کند و مشکلی را برای معابر اطراف ایجاد نمی‌کند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی افزود: اپراتور که یک مرد ۳۵ بوده است در داخل اتاقک کاملا محبوس می‌شود و تمام اتاق نیز ویران شده بود آتش‌نشانان با تجهیزات خود موفق می‌شوند اتاقک را برش داده و او را خارج می‌کنند و تحویل اورژانس می‌دهند.
ملکی گفت: اما مشخص می‌شود این فرد در‌‌ همان ثانیه‌های اولیه به دلیل شدت جراحات فوت کرده است. پس از آن محل تحویل عوامل انتظامی و مالکان شده و آتش‌نشانان عملیات را در ساعت ۲۳: ۹دقیقه پایان می‌دهند.

-------------------------------

۲۰ کارگر دیگر فولاد ارسباران اخراج شدند

منابع کارگری ایلنا در این واحد صنعتی می‌گویند: از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به ۳۴ کارگر کارخانه «فولاد ارسباران» به دلیل اتمام قراردادهای کار خود تعدیل شده‌اند.
طبق ادعای کارگران، از مجموع ۷۰ کارگر این کارخانه تعداد ۱۴نفر از این کارگران در ماه‌های نخستین سال جاری تعدیل شده بودند که به تازگی (اول آبان ماه) نزدیک به ۲۰ کارگر دیگر نیزبا سوابق کار ۲ تا ۱۴ سال به جمع آن‌ها اضافه شده‌اند.
کارگران می‌گویند؛ ذوب آهن ارسباران در گذشته حدود ۴۰۰ کارگر داشت که شمار زیادی از کارگران به تدریج در طی چند سال گذشته که صنعت کشور دچار بحران اقتصادی شده بود، اخراج شدند و و در حال حاضر تعداد کارگران این کارخانه به حداقل رسیده است.
برپایه این اطلاعات کارفرمای این واحد تولید کننده انواع آهن و میلگرد بعد از اتمام قرار داد از ورود این کارگران به کارخانه جلوگیری کرده است.
به گفته این منابع کارگری، کارفرما مدعی است این واحد صنعتی به دلیل مشکلات مالی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل کارفرما قرارداد کار ۲۰ نفر از کارگران را تمدید نکرده است.
در خاتمه کارگران فولاد ارسباران درباره مطالبات معوقه خود گفتند؛ کارگران این واحد تولیدی از تیر ماه سال جاری حقوق نگرفته‌اند. به همین دلیل مشکلات زیادی طی ماهای گذشته به کارگران این کارخانه تحمیل شده است.

-------------------------------

تجمع کارگران شوکت آوانگاه در مقابل استانداری

فعالان صنفی کارگری می‌گویند دلیل این تجمع پرداخت نشدن طلب مزدی و نیز وضعیت نامشخص سود سهام کارگران بوده است.
بر پایه این اطلاعات در شرکت شوکت آوانگاه نزدیک به ۸۰۰ کارگر مشغول کارند که از زمان خصوصی شدن این واحد تولیدی در سال ۸۴ برای دریافت مطالبات خود با مشکلاتی مواجه شده‌اند.
وی افزود: این شرکت که در زمینه ساخت دکل‌های (برق و مخابرات) فعالیت دارد علاوه بر عدم پرداخت مطالبات مزدی کارگران این شرکت، سهام کارگران را نیز که ۱۰ درصد کل سهام شرکت را شامل می‌شود نیز پرداخت نکرده است.

-------------------------------

مرگ ۱۷ کارگر در چین بر اثر فرو ریختن ساختمان

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این مقامات اعلام کردند این حادثه ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی روز جمعه زمانی روی داد که کارگران در داخل یک ساختمان دو طبقه قدیمی مشغول کار بودند. خبرگزاری شین هوا از ژنگ ژو گزارش داد امدادگران ۴۰ نفر از کارگران را از زیر آوار نجات دادند و ۲۳ نفر نیز در این حادثه به شدت مجروح شدند و ۱۷ کارگر جان خود را از دست دادند.

-------------------------------

کارگران قطار شهری اهواز برای تامین معاش مسافر کشی‌می‌کنند

به گزارش ایلنا، ادامه این اعتراض کارگری درحالی است که پیشتر قرار بود مسئولان شهرداری اهواز در مقام کارفرمای اصلی پروژه قطار شهری اهواز معوقات مزدی کارگران پیمانکاری این پروژه را از محل مطالبات پیمانکار پرداخت کنند.
از قرار معلوم این تجمع صنفی در مقابل ساختمان دفتر پیمانکار پروژه قطار شهری اهواز که در خیابان اقبال این شهر قراردارد برگزار شده است
براساس توافقی که کارگران پروژه قطار شهری اهواز منتظر اجرای آن بودند، قرار بود تا امروز (شنبه، نهم آبان) بخشی از معوقات مزدی ششصد کارگر پروژه قطار شهری اهواز توسط شهرداری پرداخت شود.
یکی از کارگران قطار شهری اهواز در ارتباط با مشکلاتشان می‌گوید: شرکت کیسون چندین سال است که در مقام پیمانکار قطار شهری اهواز فعالیت دارد و همه ما در استخدام این شرکت هستیم.
وی بابیان اینکه ما برای پروژه قطار شهری اهواز زحمات بسیاری کشیدیم و تقریبا شرکت پیمانکارهر ماه حقوقمان را باتاخیر چند ماهه پرداخت کرده است افزود: در حال حاضرحجم معوقات مزدی کارگران قطار شهری اهواز به ۸ ماه می‌رسد که کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی در این مدت بصورت علی‌الحساب هر ماه به هریک مبلغی در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان پرداخت کرده است و این در‌حالی است که در دو ماه اخیر مساعده هم به کارگران داده نمی‌شود.
به گفتهٔ این کارگر، علاوه بر حقوق کارفرما از سه ماه پیش کارگران را بدون حقوق هر۱۵ روز کار یکبار به مرخصی اجباری می‌فرستد.
او همچنین گفت: ادامه بلاتکلیفی و طولانی شدن زمان پرداخت دستمزد کارگران این پروژه عمرانی باعث ایجاد گرفتاری‌های خانوادگی شده است.
کارگران می‌گویند: در شرایط فعلی شماری از همکاران آنها برای تامین مخارج زندگی خانواده خود به انجام کارهای ساختمانی، پیک موتوری و رانندگی در موسسات کرایه خودرو دست می‌زنند.
به نقل از این کارگر گفته می‌شود که آن‌ها از اینکه بخواهند هر روز در محل کارشان منتظر پرداخت شدن بخشی از معوقات مزدی خود بمانند خسته شده‌اند و ترجیح می‌دهند تا در خارج از ساعات کاری راه دیگری را برای تامین معاش خود پیدا کنند.

-------------------------------

رکود اقتصادی کارگر ایران شرق را نگران کرد

منابع کارگری ایلنا در کارخانه ایران شرق شرایط فروش محصولات این کارخانه مهم صنعتی را نامناسب توصیف کردند و این شرایط را تهدیدی برای امنیت شغلی حدود 500 کارگری دانسته‌اند که هم اکنون در این واحد تولیدی مشغول به کارند.
به گفته این منابع هرچند رکود بازار فروش محصولات کارخانه تاثیری بر پرداخت مطالبات مزدی کارگران این واحد تولیدی نداشته است اما آنها نگرانند که با ادامه این وضعیت تمدید قراردادهای چند ماهه آنها با مشکل مواجه شود.
طبق اظهارات کارگران، از زمان رکود اقتصادی سه سال پیش مشکلات این کارخانه نیز آغاز شده است ودر طول این مدت کارفرمای طوری کارخانه را اداره کرده است که تعدیلی در ساختار نیروی انسانی شکل نگیرد.
کارگران ایران شرق در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند به دلیل کاهش یکباره فروش محصولات خانگی که در داخل کشور تولید می شوند به تبع آن مشکلات این کارخانه نیزبیشتر شده به طوری که هم اکنون انبارهای ایران شرق مملو از بخاری وآبگرم کن های تولیدی این کارخانه است.
همچنین کارگران ایران شرق می‌گویند، رکود بازار فروش تولیدات این کارخانه باعث شده بسیاری از کارگرانی که دارای قراردادهای موقت هستند و سالهاست در این کارخانه صنعتی کار می‌کنند امنیت شغلی خود را در خطر ببینند.

-------------------------------

مرگ سه کارگر کاغذ پیشگامان در حادثه سرویس حمل و نقل

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، سرهنگ «علی اصغرطالبی» فرمانده انتظامی شهرستان ساوه اظهارداشت: صبح دنبال اعلام واژگونی یک دستگاه اتوبوس بنز در محور قدیم تهران - ساوه واقع در گردنه رنگرز، بلافاصله نیروهای امدادی و انتظامی در محل حادثه حاضر شدند.
وی اضافه کرد: با حضور تیم های امدادی و انتظامی در محل مشخص شد یک دستگاه اتوبوس مربوط به سرویس کارگران شرکت پیشگامان زرندیه که پس از پایان کارشیفت کارگران در حال انتقال آنان بوده ، واژگونی می شود.
سرهنگ طالبی خاطر نشان کرد: در این حادثه متاسفانه سه نفر فوت و 14 نفر نیز مجروح شدند که مصدومان توسط تیم های امدادی به مراکز درمانی منتقل شدند.

-------------------------------

سقوط کارگر بتن ریز از طبقه سوم

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، این حادثه روز گذشته (٦ آبان) زمانی رخ داد که یک کارگر ۴۳ ساله حین انجام کار بتن ریزی از طبقه سوم یک ساختمان نیمه کاره در خیابان آرام شهر همدان دچار حادثه شده و به داخل چاهک آسانسور سقوط می­کند.
در همین اساس،«مسعود دهبانی» مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری همدان با تایید خبرکشته شدن یک کارگر ساختمانی به سایر رسانه­ها گفته است،نیروهای امدادی مستقردر محل حادثه پس بیرون کشیدن این کارگر از چاه آسانسور جسم بی جان این مرد را بیرون کشیدنداما متاسفانه وی به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.

-------------------------------

ادامه اعتراض کارگران قطار شهری اهواز مقابل دفتر اداری شرکت کیسون

منابع کارگری ایلنا در پروژه قطار شهری اهواز خبر می‌دهند، صبح امروز برای سومین بار حدود ۴۰۰ نفر از کارگران شرکت پیمانکاری کیسون بار دیگر اعتراضات صنفی خود را با کار نکردن در واحد‌های ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، ماشین آلات و اجرا از سر گرفتند. کارفرما از روز پنجشنبه ۳۰ مهر ماه وعده پرداخت بخشی از مطالبات کارگران را داده است که تا هم اکنون محقق نشده است.
به گفته یکی از کارگران معترض طی یک هفته جاری هر روز پیمانکاربا پی گیری برخی مسئولان وعده پرداخت بخشی از مطالبات ۸ ماهه کارگران را داده است اما هر روز کارفرمابه ما می گویند هنوز چکی که قرار بود برای پرداخت بخش از مطالبات کارگران هزینه شود تامین اعتبار نشده است.
به ادعای کارگران در اعتراض امروز نیز همانند دیروز وروز قبل از آن حدود ۱۴۰ نفر از کارگران مقابل ساختمان اداری شرکت کیسون تجمع کرده اند.
کارگران گفتند:برای پی گیری مشکلاتمان ۴ نفر از کارگران را به نمایندی از سایر ین به دفتر قطار شهری اهواز فرستادیم.امروزمعاون قطار شهری اهواز در پاسخ به نمایندگان کارگران گفته است حداکثر تا صبح شنبه-۹ آبان -پرداخت بخش از مطالبات کارگران عملی می شود به همین دلیل کارگران امروز با این وعده به اعتراض صنفی خود خاتمه دادند.
این کارگر با اشاره به وعده و وعیدهای تحقق نیافته مسئولان در خاتمه گفت:در صورت عملی نشدن پرداخت مطالبات کارگران حداکثر تا صبح شنبه به تجمعات خود به صورت گسترده تری ادامه می دهیم.

-------------------------------

کارگران واگن پارس اراک تجمع کردند

منابع کارگری گزارش داده‌اند نزدیک به ۲۰۰ کارگر واگن پارس اراک حوالی ظهر امروز( سه شنبه ۵ آبان) در خیابان مجاور کارخانه، در اعتراض به بی توجه ای کارفرما به پرداخت سه ماه مطالبات مزدی تجمع کردند.
به گفته این منابع خبری کارگران واگن پارس در این تجمع اعتراضی خوستار دریافت مطالبات معوقه و تغییر مدیریت این واحد تولیدی شدند.
کارگران معترض می‌گویند مهمترین عاملی که باعث بحران مالی در کارخانه واگن پارس شده است نحوه مدیریت کارخانه است و به همین دلیل با اعتراض امروز از مسئولان استانی وشهرستانی می خواهیم ضمن پی گیری مطالبات معوقه مان در خصوص نحوه مدیریت این کارخانه تصمیم گیری کنند.

-------------------------------

اعتراض دوباره کارگران زغال سنگ البرز شرقی در مخالفت با واگذاری

منابع ایلنا به نقل از کارگران این واحد معدنی گفتند: کارگران این واحد معدنی امروز صبح در محل کار حاضر شدند اما برای چند ساعت (از ساعت 6 تا 10 صبح) با تجمع مقابل ساختمان اداری شروع به کار نکردند زیرا هرکدام از آنها به واگذاری غیر اصولی بخشی از تاسیسات رفاهی و خدماتی این واحد معدنی به شهرداری شاهرود مخالفند و می‌خواهند تا تکلیف واگذاری این اموال ملکی مشخص شود.
همچنین برپایه این اطلاعات کارگران البرز شرقی روز 27 مهر ماه در مخالفت با این موضوع به همراه خانواده‌هایشان مقابل ساختمان اداری شرکت البرز شرقی تجمع اعتراضی داشتند.این خانواده‌های کارگری در خانه‌های سازمانی مستقر هستند که قرار است به همراه سایر ساختمانهای تاسیسات رفاهی وخدماتی دیگری همچون مراکز خرید، ورزشگاه، مجتمع تفریحی، سینما، آمفی‌تئا‌تر، کتابخانه، دانشگاه و موسسات آموزشی به شهرداری شاهرود واگذار شود.
کارگران با یادآوری اینکه از سال گذشته مالکیت این واحد معدنی بصورت حیرت انگیزی به معدن زغال سنگ البرز شرقی به ذوب آهن اصفهان واگذار شده است، مدعی شدند: این واحد بعد از واگذاری به بخش خصوصی( طی سالهای 93 و هفت ماهه نخست 94)حدود 70 میلیارد تومان زیان داده است.
به گفته کارگران معترض ادامه روند واگذاری غیر اصولی بخشی از منابع مالکی این واحد معدنی بیکاری بیش از هزار کارگر را در بر دارد.

-------------------------------

تعطیلی تبریز کف ۲۰۰ کارگر را سرگردان کرد

یکی از کارگران کارخانه تبریز کف با اعلام این خبر به ایلنا گفت: به دلیل بدهی کارخانه به شرکت­‌های برق و گاز از یک ماه پیش جریان برق و گاز مصرفی کارخانه قطع شده است. او ادامه داد: پس از این اتفاق چون فعالیت کارخانه متوقف شده است کارگران هر روز چند ساعتی در کارخانه حاضر می­ شوند اما چون کاری برای انجام دادن ندارند دوباره به منزل باز می‌گردند.
وی افزود: تا پیش از این از مجموع ۲۰۰ کارگر حدود ٧۰ نفر در استخدام رسمی بودند که در نهایت پس از بازنشستگی به تعداد آنها بر شمار کارگران قراردادی اضافه شد.
کارگران تاکید کردند: از دوسال پیش که کارخانه تبریز کف دچار بحران مالی شد پرداخت دستمزد و حق بیمه آنها با مشکل مواجه شده است.
این کارگران افزودند: هفته پیش به نشانه اعتراض به پرداخت نشدن مزد ماههای (خرداد،شهریور و مهر) در محوطه فرمانداری شهرستان مرند تجمع کردند.
کارگران معترض گفتند: در اعتراضات قبلی فرماندار از طرف کارفرما به ما قول داد معوقات مزدی و بیمه­ ای را بپردازد و برهمین اساس در شهریور ماه حدود 20 روز بیمه‌­ها فعال شد اما به دلیل بدقولی و سه ماه بدهکاری به شرکت بیمه، دفترچه­‌های بیمه‌مان تمدید نشدند.

-------------------------------

مربیان پیش دبستانی باز هم تجمع کردند

یکی از معترضان با اعلام این خبر به ایلنا گفت: این مربیان با چند سال سابقه خدمت، هنوز وضعیت شغلی مشخصی ندارند و به طور مرتب حقوق دریافت نمی کنند.
گفتنی است، مجلس شورای اسلامی چندی پیش در مورد وضعیت معلمان پیش دبستانی مصوبه ای را گذرانده که وزارت آموزش و پرورش با توجه به تصویب مجلس هنوز آن را اجرایی نکرده است.
معترضان خواستار حق التدریسی شدن، بدون در نظر گرفتن شرایط سنی و براساس مصوبه مجلس و همچنین خواستار پرداخت به موقع حقوقشان هستند.
درهمین راستا، در ماههای گذشته نیز مربیان پیش دبستانی تجمعات پراکنده ای در نقاط مختلف کشور از جمله استان گلستان ترتیب داده بودند.

-------------------------------

ادامه اعتراض کارگران فازهای 21 و 22

به گفته منابع خبری ایلنا، اعتراض امروز در ادامه اعتراضات صنفی است که در واکنش به پرداخت نشدن چهار ماه مزد معوقه از روز بیست و هشتم مهرماه آغاز شده‌است.
فعالان صنفی کارگری در این باره می‌گویند تا پیش از تعطیلی روز عاشورا تنها کارگرانی از طریق یک شرکت پیمانکاری دست سوم در پروژه پایپینگ فاز‌های 21 و 22 مشغول کار بودند محدود می‌شد اما ظاهرا در روزهای گذشته دامنه این اعتراض به دیگر کارگران پیمانکاری این پروژه سرایت کرده است.
برپایه این این اطلاعات شمار کارگران معترض از حدود 500 کارگر گذشته است و همگی آنها از طریق یک شرکت‌ پیمانکار اصلی در ساخت پروژه‌های مشغول کارند.
از قرار معلوم وزارت نفت در مقام کارفرمای اصلی پروژه‌ فاز 21 و 22 صورت وضعیت‌های پیمانکار را پرداخت کرده است اما در نهایت پرداخت دستمزد این کارگران که بخشی از مبالغ ذکر شده در صورت وضعیت تلقی می‌شود به تعویق افتاده است

-------------------------------

نارضایتی کارگران پیمانکاری شهرداری سنندج از نحوه محاسبه مزد

این منابع گزارش کردند، حدود 2 هزار کارگر شهرداری سنندج که به صورت فصلی و به واسطه چند شرکت پیمانکاری در نقاط مختلف شهرسنندج مشغول کار هستند مزد قانونی دریافت نمی‌کنند.
به گفته آنان پیمانکاری طرف قرارداد شهرداری سنندج است در محاسبه دستمزد کارگران مصوبات شورای عالی کار را لحاظ نمی‌کند.
در این باره به نقل از این کارگران گفته می‌شود که هر ماه بخش عمده‌ای از مزد آنها توسط پیمانکار برداشت می‌شود و با این شیوه محاسبه دستمزد‌های پرداختی پاسخگوی هزینه‌های زندگی آنهانیست.
منابع کارگری در ادامه میانگین سوابق کاری این کارگران را بیش از 20سال ذکر کرد ند و درباره معوقات مزدی کارگران شهرداری توضیح دادند: متاسفانه حجم معوقات مزدی کارگران شهرداری سنندج از دو تا هشت ماه بر آورد می شود.
این کارگران در عین حال گفتند: مشکلات مالی شهرداری در سالهای گذشته و عدم توانایی پرداخت مطالبات پیمانکاران، عامل اصلی عقب افتادن دستمزد و مزایای آنهاست.
طبق این اظهارات ، کارگران به غیر از چند ماه مزد پرداخت نشده بابت مقدار معینی از مانده مرخصی نیز طلبکارند و جدا از آن هنوز طرح طبقه بندی مشاغل برای این آنها اجرا نمی شود و علاوه بر این به دلیل پیمانی بودن ماهیت قرارداد هرلحظه احتمال بیکاری آنها وجود دارد.

-------------------------------

راه گذر از بحران فشار بیشتر بر کارگران نیست

سال های زیادی است که اقتصاد ایران بحرانی را تجربه می کند که در آن رکود اقتصادی توام با تورم لگام گسیخته بر تمامی زندگی اجتماعی اثر گذاشته و گریبان لایه های میانی و بخصوص پایین جامعه را با شدت هر چه بیشتر می فشرد . نتیجه ی سیاست های اقتصادی نادرستِ متوالی و مکرر دولت های مختلف و مکمل آن فشار تحریم ها، برآمدِ جنبۀ رکود بحران بود و سبب شد عمده ترین فعالیت های اقتصادی کشور هر روز کند و کندتر و در نهایت منجمد و تعطیل بشود . هشدارها و اندرزهای کارشناسان اقتصادی مستقل و دلسوز توسط مدیران جامعه نه شینده می شد و نه خریداری داشت؛ و سرانجام آش آن قدر شور شد که چهار وزیر در این مورد نامه نوشتند. نتیجه ی کار نسخه ی درمانی پولی ای بود که یک شنبه هفته ی گذشته توسط سه وزیر دولت اعلام شد. نسخه ای که ارائه دهندگان آن بر حسب ظاهر قصد دارند با تحریک تقاضای داخلی از کاهش نرخ رشد اقتصادی جلوگیری کرده و اقتصاد را از رکود نجات دهند. روشی که اگر به تمامی موفق و ثمر بخش هم باشد، مسکنِ ضعیف و کوتاه مدتی بیش نخواهد بود .
نگارنده بر حسب جایگاهی که در آن قرار گرفته، نه قصد آن دارد و نه دانش و صلاحیت لازم را برای اظهار نظر در حوزه اقتصاد داراست. اما تلاش دارد از زاویه حقوق و منافع کارگران - و حقوق بگیران - نگاهی به مسئله داشته باشد .
راهکار ارائه شده ی دولت برای برون رفت از رکود در واقع پیروی از یک اصل کلی ایجاد تقاضا در بازار است و در این مورد خاص تشویق مردم و توصیه به خرید اتوموبیل و کالاهای مصرفی؛ و در کنار این دو ایجاد مشوق هایی برای فعالان ساخت و ساز مسکن .
اما ایجاد تقاضا و تشویق و توصیه به مردم برای خرید، بر مبنای قدرت مالی عامه مردم و توان واقعی خرید آن ها می تواند اجرایی بشود نه بر مبنای توهم و یا تشویق بدون توجه به واقعیت ها. زمانی که پول و پس اندازی برای خرید کردن وجود نداشته باشد استفاده از وام و تسهیلات و یا کارت اعتباری برای خرید کالا - بدون نظر داشت به سود و کارمزدی که غیر منصفانه به آنها تعلق می گیرد- در واقع نوعی خرج کردنِ پس اندازهای آینده است، البته با فرض این که اصولا امکان پس انداز وجود داشته باشد. یعنی وام گیرنده فرض می کند ماهیانه مبلغ A ریال می تواند پس انداز کند . در نتیجه برای خرید کالایی معین وامی را در خواست می کند که معادل مثلاٌ 20 ماه پس اندازش باشد. با این وام کالای مورد نظر را خریداری می کند و متعهد می شود که مدت 20 ماه به جای پس انداز کردن، قسط وام کالای خریداری شده اش را بپردازد؛ در جوامع سرمایه داری و در شرایط نرمال و یا کسادی بازار برای فروش انبوه کالا های تولید و انبار شده این روش به کار بسته می شود. یعنی در اختیار قرار دادن تسهیلات و اعطای وام برای تشویق مردم به مصرف بیشتر. در حقیقت این کار نه کمک به مصرف کننده که در واقع یاری رسانی است به گردش سرمایه و رونق بازار فروش کالاها، که به منظور سهولت امرگردش سرمایه، انباشت سود و تصاحب تمامی پس اندازهای آیندۀ کارگران و مصرف کنندگان کالاها صورت می گیرد. مکمل این روش نیز تبلیغ و آوازه گری حول کالاهای مصرفی عرضه شده به بازار و مزیت ها و جاذبه های آن هاست. و گرنه هر انسان عاقلی برحسب نوع و شیوۀ زندگی، مصارف و نیازهای خود را بهتر می داند و تشیخص می دهد، و در صورت داشتن قدرت خرید اقدام به انتخاب و خرید کالا های مورد نیازمی کند .
برای برون رفت جامعه از رکود و شرایط بحرانی، حکومت ها و دولت های مردمی و جامعه گرا معمولاٌ تلاش می کنند قدرت خرید مصرف کنندگان را افزایش بدهند و این کار را با روش هایی که تلفیقی است از تخفیف و کاهش قیمت کالاهای عرضه شده، کنترل تورم و افزایش حساب شده ی حقوق و دستمزد کارگران و حقوق بگیران اجرایی می کنند .
آقای رئیس جمهور با توجه به تاکید ها و وعده هایشان در روزهای پیش از برگزیده شدن به این مقام، و گروه اقتصادی دولت هم با توجه به دسترسی به آمارها و ارقام واقعی، به خوبی از میزان واقعی قدرت خرید ناچیز کارگران آگاه هستند . ایشان به خوبی می دانند که به جز 2 یا 3 مورد در تمامی سال های پس از جنگ تا کنون ، همواره میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران از نرخ تورم کمتر بوده است. یعنی هر سال نسبت به سال پیش از آن، از قدرت خرید کارگران کاسته شده است و این عقب ماندن مزد از تورم آن قدر ادامه یافته است که به گواهی آمارهای سازمان های رسمی هم اکنون دستمزد یک کارگر نیمه متخصص با حدود 10 سال سابقه ی کار به زحمت می تواند چهل درصد از حداقل های نیاز خانواده اش را تامین کند؛ روشن است که این کارگر دیگر امکان پس انداز ندارد. اقتصاد ایران دست کم تا دو دورۀ ریاست جمهوری پیش از این، از رشد اقتصادی و درآمد نفتیِ اگر نگوییم افسانه ای، دست کم از درآمد نفتی بسیار خوبی برخوردار بوده است. چرایی این مسئله را، که چرا در جامعه ای با این توانمندی اقتصادی، نصیب کارگران از این رشد و در آمد نفتی خوب، این قدر ناچیز است و وضع معیشت و دستمزد کارگران به نقطۀ فلاکت بار کنونی می رسد، باید در محروم بودن طبقۀ کارگر از داشتن تشکل های واقعی کارگری مستقل وکارآمدی جستجو کرد که در هنگام تعیین دستمزد و تعیین میزان افزایش آن، امکان حضور و طرح و توضیح مشکل کارگران و چانه زنی را داشته باشند .
در شرایطی که بیشترین شمار کارگران در وضعیتی قرار دارند که ناگزیرند برای گذران یک زندگی حداقلی، بسیاری از ضروریاتِ تغذیه ای، بهداشتی و درمانی و پوشاک و .... را از سبد کالاهای خود حذف کنند و چشم اندازی هم برای بهبود و افزایش درآمد خود نمی بینند چگونه می توانند روی پس انداز نداشته ای در آینده خود حساب باز کنند و برای خرید کالا و اتوموبیل وام دریافت کنند . جدول تقسیم مجموعه ی دریافتی کارگران به هزینه های ضروری آنقدر تنگ و فشرده شده است که دیگر هیچ گونه امکانی برای فشردگی بیشتر، اخذ وام و پرداخت اقساط جدید باقی نمی گذارد . شاید شمار بسیار اندکی از کارگرانی با تخصص و سابقه ی کار بالا که دریافتی خوب و مناسبی دارند بتوانند از این رهگذر بهره مند بشوند، ولی شمار این گروه به قدری نسبت به شمار کل جمعیت کارگری کم و کوچک است که تغییری در اصل قضیه ایجاد نمی کند و به لحاظ اقتصادی نمی تواند در ایجاد رونق بازار موثر باشد.
طرح برون رفت "دولت تدبیر و امید" که با وعده های بسیار به کارگران، انتخاب شد ودر مسند کار قرار گرفت باید به جای پیشخور کردن درآمد ناچیز آینده، یعنی تحمیل فروش کالا و اتوموبیل به کارگران؛ کالا و اتوموبیل های نامرغوب و گران تمام شده ای که در انبار ها روی دست صاحبان سرمایه و دلالان مانده است و به جای پر کردن صندوق انباشت سرمایه داران، کاهش قیمت های تمام شده، نظارت بر قیمت گذاری و توزیع عادلانه ی کالا و بالاخره افزایش دستمزد به منظور بالا بردن قدرت خرید کارگران را هدف گذاری کند . رونق تولید و اشتغالزایی را هدف داشته باشد که از این طریق امنیت شغلی شاغلان حفظ و شمار شاغلان فزونی یابد .
کارگرانِ تحت شمول قانون کار و تامین اجتماعی به همراه خانواده هایشان جمعیتی بیش از 40 میلیون هستند. چنانچه هدف گذاری برنامه ها تامین نیروی کار ارزان و بی دفاع برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی نباشد، فقط اندکی افزایش سطح بهره مندی کارگران از امکانات و نعمات و بالاتر رفتن قدرت خرید آن ها همراه با نظارت بر توزیع کالا و تقویت تعاونی ها در راستای تامین ارزان تر مایحتاج کارگران ، به خوبی می تواند یک بازار مصرف 40 میلیون نفری را گرم و پر رونق کند. آری؛ راه خروج از بحران و فروبستگی و راه باز شدن گره رکود اقتصادی، وارد کردن فشار بیشتر بر گرده ی طبقات و لایه هایی نیست که تا کنون هم بیشترین فشار را تحمل کرده اند. عقل سلیم و عدالت اجتماعی حکم می کند در مواقع بحران، توانمندان و کسانی که پیشتر بیشترین بهره ها را نصیب خود کرده اند، با فرصت طلبی و بهره جویی از وضعیت بحرانی گذشته و چه بسا خود با ایجاد بحران به انباشت و سود اندوزی پرداخته اند، اکنون برای گذر از بحران اندکی فشار را تحمل و سنگینی بار را بر دوش کشند.

-------------------------------

انتظار کارگران شهرداری تهران برای همسان سازی نظام مزدی

رئیس اتحادیه کارگران شهرداری تهران با بیان این مطلب که تفاوت فاحشی میان دستمزد و مزایای کارکنان مختلف شهرداری تهران وجود دارد به خبرنگار ایلنا گفت، شهرداری تهران حدود 15 هزار کارگر و 50 هزار کارمند دارد که پرداخت دستمزد و مزایای این دو گروه بسیار متفاوت است.
رحیم عباسی افزود: گاهی در مشاغل یکسان، دریافتی ها و مزایا از قبیل حق مسکن ماهانه بسیار متفاوت است.
رحیم عباسی، در پاسخ به این پرسش که در جهت رفع این مشکل چه اقداماتی انجام شده است، جهت طرح و بررسی مشکلات صنفی کارکنان شهرداری، خردادماه سال جاری نامه درخواست ملاقاتی به دفتر شهردار تهران ارسال کردیم اما تا کنون پس از گذشت چندین ماه و با وجود پیگیری های مکرر، هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم.
وی تاکید کرد: تنوع روابط استخدامی کارگران شاغل در شهرداری تهران اعث شده است تا افراد مختلف با موقعیت یکسان بابت انجام یک شغل مزایای متفاوتی را دریافت کنند که ادامه این وضعیت به دلیل فاحش بودن اختلاف مزدی باعث ایجاد نوعی نارضایتی و بی‌انگیزگی در میان اکثریت حداقل بگیر شده است.
این مقام صنفی کارگری گفت: این وضعیت نه با مقاولیه‌نامه‌های سازمان جهانی کار سازگاری و نه قانون اساسی و مقررات قانون کار برپایی چنین تبعیضی را تایید می‌کنند.

-------------------------------

مصدومیت نگهبان در حادثه آتش سوزی کارگاه

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا پرویز نجاریان افسر آماده منطقه 8 آتش نشانی تهران گفت: این حادثه مصدومی نداشت و آتش نشانان دو ایستگاه نشانی آتش سوزی را مهارکردند.
وی افزود: نگهبان کارگاه ساعت 3:20 دقیقه بامداد امروز با دیدن شعله های آتش از کارگاه خارج می­شود و با آتش نشانی تماس می­گیرد .پس از تماس ، ستاد فرماندهی سازمان آتشنشانی ایستگاه های 66 و 63 و آتش نشانان را به محل حادثه واقع در شهرک صنعتی خاوران اعزام کردند.
نجاریان که در محل حادثه حضور داشت افزود: کارگاه نجاری و منبت کاری به وسعت حدود 200 متر مربع به هنگام تعطیلی دچار آتش سوزی شد که شعله های آتش پس از رسیدن به دستگاه CNC چوب، در حال سرایت به کارگاه همجوار بود.
وی اضافه کرد: نیروهای آتش نشانی بلافاصله ضمن قطع برق و گاز محل و نیزکشیدن دو بند لوله آبدهی پرفشار، وارد کارگاه شدند و همزمان با خاموش کردن آتش به جستجوی محبوس شدگان احتمالی پرداختند.
نجاریان درادامه اظهار داشت: این آتش سوزی سرانجام با تلاش آتش نشانان در زمانی کوتاه خاموش و از گسترش بیشتر آن در داخل کارگاه جلوگیری شد.
وی با اشاره به این که علت بروز این حادثه توسط کارشناسان آتش نشانی در دست بررسی است، تصریح کرد: در این آتش سوزی، نگهبان 30 ساله کارگاه به نام میثم-م از ناحیه دست و صورت دچار سوختگی شده بود که جهت مداوا و انتقال به بیمارستان به عوامل اورژانس حاضر در محل تحویل داده شد.

-------------------------------

20کارگر گاز کنترل پارس قزوین بیکارشدند

منابع کارگری ایلنا در شهرصنعتی البرز قزوین با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: از مجموع 115 کارگر این کارخانه تعداد 37 نفر از این کارگران در روز های نخستین شهریور و مهر ماه سال جاری تعدیل شده بودند که به تازگی نزدیک به 20 کارگر دیگر نیزبا سوابق کار 2 تا 14 سال به جمع آنها اضافه شده‌اند.
برپایه این اطلاعات کارفرمای این واحد تولید کننده رگولاتور وشیر کنترل بخاری گازی وآبگرمکن های دیواری وشیر های ترموستاتی بعد از اتمام قرار داد از ورود این کارگران به کارخانه جلوگیری کرده است.
به گفته این منابع کارگری, کارفرما مدعی است این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی، توان پرداخت به موقع حقوق کارگران شاغل در کارخانه را ندارد، به همین دلیل کارفرما قرارداد کار 20 نفر از کارگران را تمدید نکرده است.
طبق اظهارات وی این واحد در گذشته دارای تولید و بازار فروش خوبی بود اما سال جاری این کارخانه متاثر از رکود بازار فروش محصولات دچار مشکلات مالی شده است.

-------------------------------

سانحه رانندگی در یکی از استان‌های تایلند هشت کشته داد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا؛ این حادثه روز گذشته در استان «کانچانابوری» تایلند زمانی اتفاق افتاد که کارگران در حال بازگشت از تعطیلات آخر هفته بودند که بین راه دچار حادثه شده و خودروی آنها پس از انحراف از جاده از یک تپه مرتفع سقوط می کند.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس در این حادثه8 کارگردر جا کشته شدند و20 کارگر دیگر به دلیل شدت جراحات به بیمارستان منتقل شده‌اند.
طبق اعلام رسانه‌های تایلند، محل حادثه به دلیل سابقه وقوع حوادث مشابه جاده‌ای در گذشته، بین اهالی منطقه به «گردنه 100 جسد» معروف است

-------------------------------

در بیست و دومین روز از اعتراض؛

تجمع کارگران قطار شهری اهواز مقابل ساختمان شرکت کیسون

فعالان صنفی کارگری شهر اهواز با اعلام خبرتجمع امروز کارگران قطار شهری اهواز مقابل ساختمان شرکت پیمانکاری کیسون واقع در خیابان اقبال گفتند: اعتراض صنفی کارگران از روز 10 مهر ماه در ادامه بی توجه ای های کارفرما در پرداخت معوقات مزدی آنان آغازشده است.
به گفته این منابع خبری کارگران معترض که در بخش‌های ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی و اجرا و… کار می‌کنند خواستار دریافت ۸ماه حقوق معوقه هستند که کارفرمای شرکت کیسون با همراهی مدیر عامل قطار شهری اهواز وعده پرداخت آن را به کارگران تا پایان هفته گذشته داده بودند که هنوز تا این لحظه عملی نشده است.
به گفته این منبع خبری طبق وعده مسئولان قطار شهری واداره کار اهواز قرار بود حداکثر تا روز پنجشنبه هفته گذشته با تایید لیست واقعی کارگران از سوی شهرداری مرکزی اهواز بخشی از مطالبات آنان از محل طلب پیمانکار به حساب کارگران واریز شود اما در تجمع امروز به ما گفتند هنوز چکی که قرار بود برای پرداخت بخش از مطالبات کارگران هزینه شود تامین اعتبار نشده است.
یکی از کارگران معترض در گفتگو با ایلنا با اشاره به وعده و وعیدهای تحقق نیافته مسئولان، از انتقال مشکلات به مراجع بالا‌تر خبر داد و گفت: عامل تشدید اعتراضات صنفی کارگران قطار شهری بی‌توجه‌ای پیمانکار به پرداخت مطالبات ۸ماهه کارگران است. آنان به جای چاره اندیشی منطقی برای خاتمه اعتصاب، سکوت اختیار کرده وکارگران را بلاتکلیف ویا تهدید به اخراج می کنند.
او بابیان اینکه ما برای پروژه قطار شهری اهواز زحمات بسیاری کشیدیم و از ماه‌ها قبل مبلغ زیادی طلبکاریم به وعده مسئولان قطار شهری اهواز طی چند روز گذشته اشاره کرد و در ادامه افزود: از چند روز قبل ما هر چه حسابمان را کنترل می‌کنیم پولی به حسابمان واریز نشده است.
وی در بخش دیگری از مشکلاتشان گفت: پیمانکار قبل از این هر ماه مبالغی را به عنوان مساعده به حساب کارگران پرداخت می کرد اما از یک الی دو ماه پیش همین مبالغ ناچیز نیز به کارگران داده نشده وشرایط را برای زندگی کارگران سخت کرده اند.

-------------------------------

فعالیت واحد هفتم سیمان تهران متوقف شد/ بیکاری 113 کارگر پیمانکاری

کارگران این واحد به ایلنا گفته‌اند، پیش از تعطیلی واحد هفتم کارخانه سیمان تهران که با ظرفیت تولید 2100 تن در روز درجاده خاوران، شهرک مشیریه فعالیت می کردحدود 153کارگر قرار داد مستقیم و و113 کارگر پیمانکاری این کارخانه با سوابق کار متفاوت مشغول کار بودند.
کارگران می‌گویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی واحد هفتم کارخانه سیمان تهران به آنان ذکر کرده «کمبود منابع مالی» و «نداشتن بازار فروش» بوده است.
یکی از کارگران اخراجی با بیان اینکه حدود 113 کارگر این واحد تحت قرارداد شرکتهای پیمانکاری «گلسار» «نظم یاور ایرانیان »،«الوند دیبا کار» از پیمانکاران وابسته به کارخانه سیمان تهران فعالیت داشتند افزود:سیاستی که اکنون مدیران سیمان تهران برای جلوگیری از افزایش بحران مالی کارخانه اتخاد کرده اند قطع همکاری با شرکتهای پیمانکاری است و این شرکتها پیشتر در اول مهر بخشی از کارگران شاغل در واحد هفتم را اخراج کردند.
او با اشاره به سوابق 10 تا 12ساله کارگران اخراجی، افزود: با وجود اخراج و تعطیلی کارخانه اما هنوز 2 ماه از معوقات حقوقی این کارگران پرداخت نشده است.
در این رابطه رئیس شورای اسلامی کار کارخانه سیمان تهران ضمن تایید خبر متوقف شدن فعالیت تولیدی واحد هفتم سیمان تهران وبیکاری 113 کارگر پیمانکاری که به صورت غیر مستقیم با شرکت سیمان تهران همکاری داشته اند؛ گفت:کارگران اخراجی در بخشهای انظامات ،بارگیر خانه،بک فیلتر ، ترانسفور،فضای سبز ،خدمات وسایر بخشهای تولیدی کار می کردند.
او گفت: علاوه بر کارگران پیمانکاری 153 کارگر نیز بصورت مستقیم در واحد هفتم سیمان تهران مشغول کار بودند که با تصمیم مدیران این مجموعه همگی آنان در سایر خطوط تولیدی( واحد های یک تا ششم )به کار خود ادامه می دهند.
وی این مشکل را حاصل کمبود نقدینگی و شرایط نامناسب تولید دانست ودر ادامه گفت: مهمترین مشکل کارخانه سیمان تهران افزایش قیمت روز افزون حاملهای انرژی است که از چند سال قبل توان تولید را از این واحدسلب کرده است.
به گفته وی عامل دیگری که این واحد تولیدی سیمان تهران را همانند سایر واحد های تولیدی کننده سیمان با خود درگیر کرده است رکود بازار فروش سیمان است که کارفرما یان را ناچار به متوقف کردن فعالیت تولیدی کارخانه به همراه کارگرانش می کند.
طبق اظهارات وی،شرایط فوق تهدیدی شد تا شرکت سیمان تهران نتواند به فعالیت تولیدی خود در واحد هفتم ادامه دهد وهم اکنون در این واحد فقط 15 کارگر تحت عنوان نگهبان مشغول کار هستند.

-------------------------------

بازگشت به کار کارگران فولاد و چدن لرستان

کارگران واحد صنعتی فولاد و چدن درود با اعلام این خبر به ایلنا گفتند: آخرین بار از روز بیست و ششم مهر ماه برای مشخص شدن باقیمانده معوقات مزدی خود در محل کارخانه تجمع اعتراضی برپا کردیم که امروز این تجمع خاتمه یافت.
این کارگران در خصوص علت پایان دادن به تجمع اعتراضی 9 روزه خود گفتند از بیم آنکه با ادامه این وضعیت مبادا زمزمه تعطیلی و انحلال فولاد و چدن درود قوت بگیرد ترجیح دادند تا به کار سابق خود بازگردند.
این کارگران یادآور شدند: پیشتر از روز بیست و هشتم شهریور ماه برای پیگیری نزدیک به پنج میلیون تومان طلب مزدی پرداخت نشده دست به اعتراض زده‌بودند که در نهایت با این اقدام صنفی حدود یک میلیون و دویست و پنچاه هزار تومان از این طلب در تاریخ‌های بیست و سوم و بیست و پنجم مهر ماه به حساب آنها واریز شد.
کارگران می‌گویند در حال حاضر معوقات مزدی آنها به ماه‌های خرداد، تیرماه، مرداد، شهریورو مهر ماه سال جاری مربوط می‌شود و آنها امیدوارند که هرچه سریعتر کارفرما باقیمانده طلب مزدی آنها را پرداخت کند.

-------------------------------

کارگران شهرداری شوشتر تا هشت ماه طلبکارند

این کارگران در تماس خبرنگار ایلنا گفتند: نزدیک به ٣٠٠ کارگر هستیم که بصورت قراردادی در قسمت‌های مختلف ستادی و خدماتی شهرداری شوشتر مشغول کاریم.
براساس گفته این کارگران بصورت مشخص حجم معوقات مزدی آنها تا حدود هشت ماه برآورد می‌شود.
طبق این اظهارات به غیر از چند ماه مزد پرداخت نشده آنها بابت مقدار معینی از حق بیمه نیز طالبکارند و جدا از آن هنوز بابت عدیدی و پاداش سال گذشته با آنها تسویه حساب نشده است.
کارگران شهرداری شوشتر بایادآوری اینکه تا پیش از این پس از برپایی هر اجتماع صنفی اعتراضی، قرارداد تعدادی از همکاران آنها تمدید نشده‌است افزودند: این اتفاق باعث شده است تا این بار آنها از هرگونه کنش صنفی پرهیز کنند.
در اینباره «فلسفی زاده»، شهردار شوشترنیز با تایید خبر پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران قراردادی شاغل در این مجموعه و به ایلنا گفت، مشکلات مالی شهرداری شوشتر در سالهای گذشته و عدم توانایی پرداخت مطالبات پیمانکاران، عامل اصلی عقب افتادن دستمزد و مزایای کارگران است.
فلسفی زاده افزود: شهرداری شوشتر بالغ بر ٢٨ میلیارد تومان به نهادها و سازمان های مختلف و از جمله به پیمانکاران، بدهکار است.

-------------------------------

مرگ کارگر ٢۴ ساله در اثر سقوط در چاه

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا سرهنگ «علی‌اصغر طالبی» فرمانده انتظامی ساوه در تشریح این خبر گفت: در ساعت ١٨:١٦ روز پنج شنبه حادثه سقوط یک کارگر ٢۴ ساله در چاه از طریق مرکز فوریت های ١١٠ شهرستان ساوه اعلام شد.
وی افزود: با اعلام این خبر اکیپ گشت انتظامی برابر بررسی موضوع در محل حادثه که یکی از روستاهای اطراف ساوه است، حاضر شدند و در تحقیقات اولیه مشخص شد که یک کارگر ٢۴ ساله در حال حفاری یک حلقه چاه به هنگام خارج شدن از آن به داخل چاه سقوط کرده و جان خود را از دست داد.
این مقام انتظامی افزود: جسد فرد متوفی توسط عوامل امدادی از چاه خارج و برای بررسی دقیق علت مرگ به پزشکی قانونی منتقل شد.
سرهنگ طالبی در پایان اظهار کرد: پرونده‌ای در این رابطه تشکیل شده و تحقیقات پلیس برای بررسی موضوع ادامه دارد.

-------------------------------

ریزش بهمن ۱۰ کارگر پاکستانی را ناپدید کرد

به گزارش اخبار دریافتی ایلنا، بر اثر سقوط بهمن در منطقه «مانسهره» از توابع ایالت «خیبرپختونخواه» بیش از ١٠ نفر زیر برف مدفون شده‌اند که تلاش برای نجات آنها ادامه دارد.
گزارش ها حاکی از این است که افرادی که بر اثر سقوط بهمن به دام افتاده‌اند کارگران یک معدن در ناحیه «کاغان» واقع در منطقه مانسهره از توابع ایالت خیبر پختونخواه هستند.
«نجیب الرحمن» فرمانده پلیس منطقه مانسهره در گفت و گو با رسانه ها اظهار داشت: نیروهای پلیس و مردم محلی توانستند ٢ نفر از کارگران را از توده برف ها نجات دهند.
وی افزود: هنوز تعداد دقیق افرادی که بر اثر سقوط بهمن به دام افتاده‌اند معلوم نیست و نمی توان همه آنها را به موقع نجات داد.
به گزارش اداره هواشناسی پاکستان بارش برف سنگین همچنین باران های پراکنده بعد از آن سبب سقوط بهمن در مناطقی از ایالت خیبر پختونخواه به ویژه مانسهره شده است.
بر اساس این گزارش سقوط بهمن سبب مسدود شدن مسیرهای ارتباطی در برخی مناطق ایالت خیبر پختونخواه و «گیلگت و بلتستان» شده و تعدادی از توریست‌ها را به دام انداخته است.

-------------------------------

اعتراض کارگران فازهای ٢١ و ٢٢ عسلویه به پرداخت نشدن طلب مزدی

منابع خبری ایلنا در منطقه عسلویه با اعلام این خبر افزودند: علت این اعتراض صنفی که از روز سشنبه بیست و هشتم مهرماه آغاز شده، پرداخت نشدن حدود چهار ماه دستمزد معوقه است.
در این خصوص گفته می‌شود معترضان که تعداد آنها نزدیک به پانصد کارگر است در فعالیت احداث خطوط لوله‌های تاسیسات نفتی (پایپینگ) اشتغال دارند ودر روز نخست تجمع صنفی خود را در محل کارگاه برپاکرده‌اند.
از قرار معلوم در روزهای بعدی معترضان با برپایی این اجتماع صنفی در محل ااقامت خودوصول طلب مزدی پرداخت نشده را خواستار شده‌اند.
گفته می‌شود این اقدام صنفی تا روز جعمه (اول آبان ماه)نیز که فعالیت کارگاه‌ها معادل نصف یک روز کاری است ادامه داشته و پس از تعطیلی روز شنبه به مناسبت عاشورا، امروز از سرگرفته شده است.
در خصوص علت پرداخت نشدن طلب مزدی این کارگران گفته می شود که ممکن است پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های پیمانکار از سوی کارفرمای اصلی و یا مشکلاتی که برای پیمانکار در تامین نقدینگی ایجاد می‌شود دلیل وقوع این تاخیر‌ها بوده باشد.
به گفته منابع ایلنا طبق عرف رایج در بیشتر کارگاه‌های مستقر در منطقه عسلویه کارگران در روزهای تعطیل جمعه نیز مشغول فعالیت هستند و ساعت کاری آنها معادل مدت زمان فعالیت در روزهای معمولی است و مصادف شدن مناسبت‌هایی همچون سوگواری تاسوعا در روز تعطیل جمعه دلیلی بر متوقف شدن فعالیت در این روز نمی‌شود.