افق روشن
www.ofros.com

ضرب وشتم شدید كارگران لوله سازی اهواز توسط نیروی انتظامی

ایلنا - اینا                                                                                            دوشنبه ۴ آبان ۱٣٨٨


صبح امروز در اهواز اتفاق افتاد: پلیس، با تجمع كارگران برخورد كرد

مثل هر روز به چهار راه نادری رسیدیم، جایی كه دفتر سهامدار عمده شركت واقع است، همه با هم از پرداخت نشدن مطالبات می‌گفتیم؛ اما ماموران ما را محاصره كردند و با ما برخورد كردند؛ در نهایت عده‌ای بازداشت شدند.
ایلنا: بالاخره صبح امروز حوصله ماموران نیروی انتظامی از تجمع هرروزه كارگران لوله سازی اهواز سرآمد و تجمع آرام كارگران این كارخانه به صحنه برخورد ماموران با آنها تبدیل شد؛ در مقابل چشم مردم عادی، عده‌ای از كارگران بازداشت شدند و مابقی خود را به كارخانه رساندند.
چهار راه نادری شهر اهواز در یك هفته گذشته به محل تجمع هر روز كارگران لوله‌سازی اهواز تبدیل شده بود، كارگرانی كه در اعتراض به پرداخت نشدن ١٣ ماه مطالبات معوقه هر صبح به جای آنكه به كارخانه بروند به این چهار راه كه دفتر سهامدار عمده در واقع است می‌آمدند و پس ازاینكه می‌گفتند: ”یك سال حقوق كارگر، پرداخت باید گردد” به كارخانه باز می‌گشتند.
آنطور كه یزدانی نایب‌رئیس شورای اسلامی كارخانه لوله‌سازی اهواز می‌گوید: تجمع امروز نیز گرچه پایانی متفاوت داشت اما مانند تجمع روزهای گذشته ابتدا به آرامی آغاز شد؛ كارگردان شركت‌كننده مانند همیشه با پرهیز از ورود به مسائل سیاسی خواسته‌های صنفی خود را مطرح كردند كه در راس آن پرداخت مطالبات معوقه بود.
اما تجمع امروز با روزهای پیشین متفاوت بوده نیروی انتظامی كه تاكنون نسبت به تجمع‌های هر روزه این كارگران واكنشی نشان نداده بود وارد جریان شد و با تجمع‌كنندگان برخورد كرد، برخوردی كه به گفته كارگران در آن با باتوم و گاز اشكاور نیز استفاده شد و در نهایت گروهی از تجمع‌كنندگان بازداشت شدند.
یزدانی خود در تجمع امروز حضور نداشت اما از زبان حاضران ماجرای درگیری با نیروی انتظامی را اینطور روایت می‌كند: مثل هر روز به چهار راه نادری رسیدیم، جایی كه دفتر سهامدار عمده شركت واقع است، همه با هم از پرداخت نشدن مطالبات می‌گفتیم؛ اما ماموران ما را محاصره كردند و با ما برخورد كردند، درگیری شروع شد؛در نهایت عده‌ای بازداشت شدند كه هنوز وضعیت و تعداد آنها مشخص نیست.

كارگران چه‌ می‌گویند؟‌
لوله‌سازی اهواز ٦٠٠ كارگر قراردادی و رسمی دارد كه در آن از ذوب كردن فلزات ضایعاتی، اوراق شده و اسقاطی لوله‌های چدنی ساخته می‌شود، این كارخانه ٧ سال پیش خصوصی‌سازی شد و به تدریج از آن به عنوان یكی از واحدهای بحران‌زده كارگری در اخبار نامبرده شد. آقایار حسینی، دبیر اجرایی خانه كارگر كه در روزهای گذشته چندین‌بار از تجمع اعتراضی كارگران این كارخانه خبر داده بود، در دفاع از كارگران لوله‌سازی اهواز می‌گوید: در ٧ سال گذشته مدیران و سهامداران حاصل كار كارگران را فروختند و به اعتبار آن چندین میلیارد وام گرفتند بدون آنكه نسبت به پرداخت مطالبات كارگران احساس مسوولیت كنند.
یزدانی نیز كه برابر قانون نماینده كارگران لوله‌سازی اهواز در شورای اسلامی كار است؛ می‌گوید: از زمان واگذاری تاكنون ٧ سال می‌گذرد و در این سال‌ها سهام كارخانه چندین‌بار به صورت وكالتی به اشخاص مختلف واگذار شده است و به تبع آن سهامداران علاوه بر دستیابی به درآمد كارخانه، از وام بانكی نیز استفاده كرده‌اند؛ بدون آنكه نسبت به كارخانه و كارگران احساس مسوولیت كنند.
به گفته این فعال كارگری نتیجه این اقدام نبود مواد اولیه، توقف تولید و انباشته شدن طلب كارگران و در نهایت به وجود آمدن وضع كنونی است. وی افزود: تا پیش از تجمع‌های هفته گذشته كه به درگیری صبح امروز ختم شد، قرار بود وامی ۵/٧ میلیارد تومانی به كارخانه پرداخت شود اما در همان ابتدا بابت بدهی‌های معوقه ۵ میلیارد تومان از این وام كسر شد و پرداخت ۵/٢ میلیارد تومان باقیمانده هم هرچند به تصویب رسید اما هنوز پرداخت نشده است.

كارگران قربانی شده‌اند
اقتصاد ایران را بیمار می‌نامند و هم از كارگر گرفته تا كارفرما و كارشناس وجود این بیماری را حس كرده و قبول دارند. بازخوانی پرونده خانواده كارگرانی كه در پی خصوصی‌سازی‌های خارج از چارچوب از هم پاشیده شد ثابت می‌كند كه فساد اقتصادی، فقر مالی می‌آورد و از این فقر، فحشا درست می‌شود.
پرونده خصوصی‌سازی لوله‌سازی اهواز و سرنوشت امروز كارگران آن شاید در نوع خود جزء تازه‌ترین‌ها محسوب شود. یزدانی، نماینده كارگران به نقل از شنیده‌های خود می‌گوید: در سال ٨٢ كه كارخانه واگذار شد ارزش آن‌را حدود ٧٠ میلیارد تومان برآورد می‌كردند، اما می‌گویند فردی كه ابتدا سهام كارخانه را خرید و پس از مدتی آنرا واگذار كرد حتی یك میلیارد تومان هم بابت كارخانه هزینه نكرد.
به گفته یزدانی براساس آمار ٦٠٠ نفری كارگران لوله‌سازی اهواز، این كارخانه حداقل نان یك خانواده ٢۴٠٠ نفری را در ازای كار كارگران تامین می‌كند اما از زمان واگذاری تاكنون و به ویژه در ماه‌های اخیر این نان‌زسانی متوقف شده‌است.
در حالت عادی شاید سخن گفتن از مشكلات خانوادگی و آلوده شدن اعضای یك خانواده به جرایم باشد، اما برای كسانی كه ١٣ ماه حقوق نگرفته‌اند وضع تفاوت است، یزدانی خیلی مختصر می‌گوید: در این ١٣ ماه خیلی از كارگران داروندار خود را فروختند؛ زیر بار غرض رفتند تا شرافت خانواده خود را حفظ كنند اما در نهایت كم آوردند خانواده‌هایی از هم پاشیده شده و حتی برخی نیز دچار آسیب‌های اجتماعی گرفتار شدند.
در سال‌های گذشته نیروی انتظامی كه وظفیه برقراری نظم عمومی را دارد چندین بار با تجمع‌های كارگری برخورد كرده است، ماجرای كارگران شهر بابك در سال ٨٢، ماجرای كارگران فرش البرز در سال ٨۵، ماجرای كارگران لاستیك البرز در سال ٨٦ و.... ممكن است گفته شود كه تمامی این برخوردها در راستای قانون و انجام وظیفه بوده‌است اما می‌توان پرسید كه مسوولان برقراری نظم عمومی چندبار با كسانی كه با اهمال ویا بی‌تدبیری خود كارگران معترض را به خیابان‌ها كشانده‌اند برخورد كرده‌است؟

خبرگزاری کار ایران - ۴/٨/١٣٨٨

_________________________________________

ضرب وشتم شدید كارگران لوله سازی اهواز توسط نیروی انتظامی

بر اساس خبرهای دریافتی از اهواز امروز دوشنبه چهارم آبان كارگران لوله سازی خوزستان كه به مدت یك هفته است بطور مستمر در چهارراه نادری در اهواز نسبت به عدم پرداخت حقوق معوقه خود اعتراض دارند توسط مامورین نیروی انتظامی به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند وكارگران مجبور شدند موقتا محل تجمع خود را تغییر بدهند .
یكی از كارگران به خبرنگارآژانس ایران خبر گفت:” ما دیروز مقابل مسجدی كه استاندار رفته بود نیز تجمع كردیم و خواهان رسیدگی به وضعیت خود شدیم به ما می گویند به كارخانه برگردید و از مدیر كارخانه مطالبات خود را درخواست كنید اما وقتی به مدیر كارخانه ”عشقی” مراجعه می كنیم او در جواب ما میگوید باید به من وام بدهند تا من حقوق شما را بدهم .ا ین است كه ما نه از طرف دولت و نه از طرف مدیر كارخانه پاسخی دریافت نمی كنیم . رسانه ها نیز هیچ خبری از ما منعكس نمی كنند كه مردم از وضعیت ما مطلع شوند و به ما كمك كنند هر كدام ازما چند فرزند داریم , چگونه هزینه سرسام آور زندگی خود را تامین كنیم؟”

آژانس ایران خبر - ۴/٨/١٣٨٨