افق روشن
www.ofros.com

کارگران سامان کاشی سه ماه بدون دستمزد، تغییر

ساعت کار به یازده شب تا هفت صبح و مجروح شدن چهار کارگر


ایلنا - هرانا                                                                                                      پنجشنبه ٢٩ تیر ١٣٩١

سه ماه تاخیر در پرداخت بیمه کارگران سامان کاشی

ایلنا: یک فعال کارگری در بروجرد گفت: کارخانه سامان کاشی حق بیمه ۵۰۰ کارگر خود را در سه ماه گذشته پرداخت نكرده است.
محمد گودرزی با اشاره به اینکه کارخانه سامان کاشی یکی از بزرگ‌ترین واحد‌های تولید کاشی و سرامیک در کشور بوده و از فروش برخوردار است، به ایلنا گفت: بدهی‌های این کارخانه به صندوق تامین اجتماعی بابت حق بیمه کارگران به بیش از یک میلیارد تومان رسیده است.
گودرزی با اعلام اینكه در حال حاضر سه ماه از بیمه کارگران این کارخانه پرداخت نشده و دستمزد آنان نیز به موقع پرداخت نمی‌شود، اظهار کرد: هر ماه حق بیمه از حقوق كارگران کسر می‌شود اما به حساب تامین اجتماعی واریز نمی‌شود و به همین جهت عدم تمدید دفترچه درمانی ۵٠٠ خانواده كارگری آنان را دچار مشکل كرده است.
این فعال كارگری ادامه داد: با وجودی که این واحد تولید کاشی و سرامیک اکثر تولیدات خود را پیش فروش کرده و درآمد خوبی دارد اما کارگران این واحد تولیدی درباره شرایط كاری و درامدی خود نگرانند بطوری که در ماه گذشته به دلایل نامعلومی کارخانه تعطیل شد و ۵۰۰ کارگر این واحد تولیدی بیكار شدند و بعد از یك ماه همه این کارگران دوباره به کار دعوت شدند.
او با بیان اینکه هم تعدادی از كارگران سامان كاشی با وجود ٢٠ سال اشتغال، با قرارداد موقت كار می‌كنند، افزود: قرارداد ۸۰ درصد کارگران کارخانه سامان کاشی موقت است که به جهت مشکلات بیمه‌ای امکان بازنشستگی برایشان وجود ندارد.
دبیر اجرایی خانه کارگر بروجرد افزود: مسئولان استانی نسبت به مشکلات کارگران این واحد تولیدی آگاه بوده اما در این زمینه اقدام قابل ملاحظه‌ای انجام نمی‌دهند.

-------------------------------------

هشدار درباره بدعت‌گذاری در شرایط كار ماه رمضان؛

ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر اهواز اعلام کرد: یک واحد تولیدی در اهواز در ماه مبارک رمضان اقدام به تغییر شرایط کار کارگران کرده است.
آقایار حسینی با بیان اینکه اقدام این واحد تولیدی مغایر با قانون کار است به ایلنا گفت: یک واحد بزرگ تولیدی در اهواز به بهانه ماه رمضان اقدام به تغییر شرایط کار کارگران کرده و با حذف شیفت روزانه این کارگران از آنان خواسته است از یازده شب تا هفت صبح در محل کار خود حاضر شوند.
این فعال كارگری در خصوص چنین بدعت‌گذاری‌هایی به مناسبت‌های مختلف كه ناقض قانون كار است هشدار داد و افزود: تغییرات این‌چنینی زمینه را برای كنار گذاشتن سایر مواد قانون كار فراهم می‌آورد.
او با اشاره به سابقه ۳۰ ساله این واحد تولیدی اضافه کرد: این کارخانه با وجود استمرار در تولید با کارگران قرارداد یک ماهه منعقد می‌كند و در پایان هر ماه با کارگرانی كه بعضا بیش از ۱۰ سال سابقه كار دارند نیز تسویه حساب کرده و حتی سنوات ماهانه آنان را نیز پرداخت می‌کند.
حسینی در پایان با اشاره بر وضعیت نامطلوب معیشتی کارگران خوزستانی افزود: این کارگران بدون حامی با حداقل درآمد به استقبال ماه مبارک رمضان می‌روند.

-------------------------------------

مجروح شدن چهار کارگر ساختمانی در تبریز و لاهیجان

خبرگزاری هرانا - در طی دو حادثه جدا گانه که در تبریز و لاهیجان به وقوع پیوست چهار کارگر ساختمانی در حین کار بشدت مجروح شدند.
به گزارش آفتاب، در مورد اول کارگر بیست و هفت ساله دیروز هنگام کار از ساختمانی سه طبقه روی ستون بتونی که داخل آن میلگرد بود، سقوط کرد که در این حادثه دو میلگرد یک و نیم متری به بدن وی فرو رفت.
تیم جراحی بیمارستان رازی رشت روز گذشته پس از یک ساعت و نیم تلاش توانستند میلگردهای آهنی را از بدن کارگر بیست و هفت ساله لاهیجانی خارج کنند. حسین همتی، فوق‌ تخصص جراحی عروق گفت: میلگردها از ناحیه قفسه سینه این مرد بیست و هفت ساله وارد و از گردن وی خارج شده بود.
به گزارش ایلنا، در مورد دوم که در خیابان دکتر فاطمی تبریز اتفاق افتاد سه کارگر جوان در اثر بی احتیاطی در حفاری در زیر چندین تن خاک مدفون شدند. این حادثه نیز با حضور به موقع نیروهای امداد و آتش نشانی به مرگ کسی منجر نشد. بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
• بخش ب ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی: ایمنی‌ و بهداشت‌ محیط کار به رسمیت شناخته شود.