افق روشن
www.ofros.com

تجمع ‌كارگران ایران خودرو دیزل، بازداشت و اعمال فشار

...درتراکتور سازی تبریز، مشکلات کارگران نساجی و تجمع کارگران آرد


ایلنا - هرا - ایسنا - فارس - اینا                                                                سه شنبه ۱٦ شهریور ماه ١٣٩٠

تجمع ‌كارگران ایران خودرو دیزل در مقابل دیوان عدالت اداری

اعضو شورای اسلامی كار شركت ایران خودرو دیزل ازتجمع‌ كارگران این شركت در مقابل دیوان عدالت اداری خبر داد.
نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا افزود: در ماه‌های اخیر سازمان تعزیرات استان تهران احكام زیادی را علیه شركت ایران خودرو دیزل صادر می‌كند كه از جمله این احكام می‌توان به كامیون داران هوو اشاره‌كرد.
وی‌ گفت: اخیرا هم حكمی دادند تا آب، برق و تلفن شركت ایران خودرو دیزل قطع شود كه كارگران در اعتراض به این اقدامات در مقابل دیوان عدالت اداری تجمع‌كردند.
بنابراین گزارش، ورود كامیون‌های هوو به‌ كشور به سال ١٣٨٣ مربوط می‌شود كه این كار با مجوز موسسه استاندارد ، سازمان محیط زیست و وزارت صنایع وقت انجام شد و در اوایل سال ٨٤ این كامیون‌ها از سوی پلیس شماره گذاری شد.
این درحالی است كه اواخر سال گذشته شماره گذاری این كامیون‌ها به دلیل ایرادهای اساسی از جمله سیستم ترمز از سوی پلیس راهور ناجا متوقف شد.

***************

بازداشت و اعمال فشار بر کارگران اعتصابی تراکتور سازی تبریز

در پی اعتصاب جمعی از کارگران رسمی و قراردادی شرکت آهنگری تراکتورسازی تبریز، جمعی از ایشان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و با اتهامات سنگینی روبه رو شده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حدود دو هفته پیش کارگران رسمی و قراردادی شرکت آهنگری تراکتور سازی تبریز، در اعتراض به وضعیت اقتصادی خانواده‌های خود و عدم دریافت چندین ماه حقوق، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. در پی این اعتصاب، نیروهای امنیتی- اطلاعاتی وارد کارخانه شده و عده‌ای از معترضان را با برخوردی بسیار نامناسب دستگیر نموده و به اداره اطلاعات تبریز انتقال دادند.
کارگران بازداشتی در حین بازجویی با اتهامات سنگینی چون "فعالیت های ضد نظام"، "اقدام علیه امنیت ملی"، "حمایت از سوی بیگانگان"، "اختلال در امنیت ملی"، "توهین به مقدسات نظام" و... مواجه شدند. هم چنین پیرو وارد آوردن فشارهای روحی و جسمی بر بازداشت شدگان، ماموران اقدام به کوتاه کردن موی سر ایشان به طرز بسیار تحقیر آمیزی نمودند.
گفتنی است که بازداشت شدگان پس از سه روز بازداشت در سلول های انفرادی، تا زمان تشکیل دادگاه به طور موقت و به قید وثیقه آزاد شدند. این در حالیست که این کارگران طی اقدامی غیرقانونی تا روز تشکیل دادگاه از شغل خود تعلیق و یا به عبارتی اخراج شده‌اند.
هم چنین مسئولان فرمانداری و استانداری آذربایجان شرقی در مقابل مراجعه و اعتراض کارگران به چنین رفتارهایی با بی‌اعتنائی برخورد کرده و بازداشت شدگان را ملزم به سکوت رسانه‌ای در این زمینه نموده و تهدید کردند در صورت انتشار اخبار مجددا بازداشت خواهند شد.
لازم به یادآوری ست که حدود ۸۰۰ تن از کارگران شرکت آهنگری تراکنور سازی تبریز برای احقاق خواسته‌هایی نظیر پرداخت به موقع حق بیمه کارگران، محسوب کردن شرایط سخت و زیان آور هنگام بازنشستگی، اضافه کردن مدت قرارداد کارگران و کارکنان قراردادی شرکت، پرداخت بهره وری‌های معوقه، پرداخت کامل حقوق در پایان هر ماه در اواسط مردادماه سال جاری دست به اعتصاب زده‌ بودند.

***************

پشت گوش انداختن مشکلات کارگران نساجی مازندران علیرغم تجمعات اعتراضیشان

به گزارش ایسنا بدنبال تجمعات مکررکارگران نساجی مازندران دراعتراض به عدم پرداخت بیش از یک سال حقوقشان، مهدی اسلام‌پناه مدیركل دفتر صنایع نساجی و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: حل مشكل كارگران نساجی مازندران نیاز به مصوبه‌ ملی دارد. ما به تنهایی نمی‌توانیم مشكل این كارگران را حل كنیم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم باید برای حل این مشكل به ما كمك كند.
وی افزود: تعدادی از كارگران نساجی مازندران مدتی است كه بیكار شده‌اند كه طبق قانون این مدت جزو مدت مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب نمی‌شود و كارگران به این موضوع اعتراض دارند.
مدیركل دفتر صنایع نساجی و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره مشكل تعدادی از كارگران كارخانه نساجی مازندران گفت: تعدادی از كارگران این كارخانه خواستار قرار ‌گرفتن وضعیت شغلی‌شان جزو مشاغل سخت و زیان‌آور هستند.
نامبرده با بی شرمی وبه گونه ای کوچک جلوه دادن مشکل عدم پرداخت بیش از یک سال حقوق کارگران معترض نساجی مازندران گفت: از سوی دیگر ممكن است تعدادی از كارگران نساجی مازندران دارای حقوق معوقه باشند.
بنا بهمین گزارش كارخانه‌های نساجی مازندران جزو بزرگترین كارخانه‌های نساجی در كشور محسوب می‌شد كه به تدریج بنا به دلایلی با افت شدید تولید و حتی تعطیلی مواجه شد.
اصلی‌ترین سهامدار كارخانه‌های نساجی مازندران شركت سرمایه‌گذاری بانك ملی است. از چندی پیش نیز یك سرمایه‌گذار ترك اقدام به سرمایه‌گذاری در كارخانه‌های نساجی مازندران كرده است. از سال ١٣٨۵ تا ١٣٨٧ در زمینه احیای كارخانه‌های نساجی مازندران ‌اقدامی انجام نشد. ایجاد ١٢٠ هزار متر مربع سوله برای كارخانه‌های نساجی مازندران و اشتغال و جذب شش هزار نفر در این كارخانه از جمله تعهدات سرمایه‌گذار ترك محسوب می‌شوند.

***************

تعطیلی کارخانه آرد ونشاسه یاسوج وتجمع اعتراضی کارگران

فارس طی گزارشی بتاریخ ١۵ شهریورماه ضمن خبردادن از تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آرد ونشاسه یاسوج نوشت،محمدحسین حیدرپور شامگاه دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یاسوج در مورد تجمع کارگران این کارخانه گفت: کارخانه آرد و نشاسه قبلا یک واحد بسیار فعال بوده ولی به‌دلیل این‌که سیستم و تجهیزات آن به‌روز نشده اکنون مستهلک شده و قادر به پرداخت مطالبات کارگران خود نیست.
حیدرپور، واحد آرد این کارخانه را آماده تولید دانست ولی عنوان داشت: تولید آرد خبازی بعد از هدفمندی یارانه‌ها و افزایش رقابت‌‌ها سودی برای این کارخانه نداشته و تنها راه سوددهی آن، راه‌اندازی سیستم نشاسه و گلوکز این کارخانه است.
حیدرپور ابراز داشت: مسئولان و مدیران این کارخانه معتقدند تنها راه بازسازی و احیا این کارخانه، تسویه حساب با کارگران فعلی و کاهش هزینه‌های حقوق و دستمزد کارگران خود است.
وی افزود: اسکندری، رئیس سازمان اقتصادی کوثر که وابسته به بنیاد شهید بوده معتقد به بازخرید و تسویه حساب با کارگران فعلی کارخانه آرد یاسوج است.
رئیس سازمان صنایع و معادن کهگیلویه و بویراحمد، کارگران معترض را به سه دسته تقسیم کرد و ادامه داد: گروهی از این کارگران تا چند ماه آینده بازنشسته می‌شوند که با پیگیری‌های مکرر مدیران این کارخانه برای پرداخت حق بیمه آنان تا زمان بازنشستگی متقاعد شدند.
وی گفت: گروهی دیگر از کارگران به بازخرید شدن تمایل دارند ولی خواستار دریافت ۴ ماه پاداش به ازای هر سال خدمت هستند ولی مدیران این کارخانه به پرداخت ٢.۵ ماه پاداش تمایل دارند.
مسئول ارشد صنایع و معادن کهگیلویه و بویراحمد، گروه سوم کارگران معترض را افرادی خواند که تا دو سال دیگر بازنشسته نمی‌شوند ولی تقاضای آن‌ها از این کارخانه این است که بدون حقوق، تنها برایشان بیمه در نظر گرفته تا در سوابق آن‌ها درج شود.

***************

کارگران کارخانه ذوب فلزات ابهر مقابل استانداری زنجان دراعتراض به دریافت مطالباتشان

کارگران کارخانه ذوب فلزات ابهر در اعتراض به عدم دریافت حق و حقوق خود طی دو سال گذشته مقابل استانداری زنجان تجمع کردند. به گزارش فارس از زنجان، ٣٠ نفر از کارگران به نمایندگی از ٢٣٠ کارگرکارخانه ذوب فلزات ابهر بعد از ظهر روز دوشنبه ١۴شهریور مقابل استانداری زنجان تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگار فارس گفت: بارها به فرمانداری شهرستان ابهر مراجعه کرده‌اند، ولی هیچ جوابی دریافت نکرده‌اند. تجمع کنندگان طی یادداشتی اعلام کردند که به هنگام سفر هیئت ریاست جمهوری وعده حل مشکل طی یک هفته آینده به آنها داده شد و به این صورت جلوی ملاقات با رئیس جمهور گرفته شد.
تجمع کنندگان اظهار می‌کردند، کارگران کارخانه ذوب فلزات ابهر همه مراحل قانونی را طی کرده‌اند، ولی نتیجه‌ قابل محسوسی دریافت نشده است، چرا که مرتب به کارگران وعده حل مشکل داده می‌شود. آنها همچنین عدم مسئولیت پذیری مسئولان شهرستان و همچنین به مسکوت ماندن مشکل خود در شهرستان ابهر اعتراض داشتند.

***************

كارگران بافت بلوچ در اعتراض

آژانس ايران خبر : روز شنبه بيش از ١٠٠ نفر از كارگران كارخانه بافت بلوچ تجمع اعتراضي برگزار كردند. اين تجمع در اعتراض به رفع نشدن مشكلات ٩ ساله كارگران برگزار شده بود. يكي از كارگران شركت كننده در اين تجمع گفت: حدود ٦٠٠ كارگر با سابقه حدود ٢٠ سال در بافت بلوچ بوديم كه با دروغ و نيرنگ مارا بيرون كردند به ما گفتند كه شما ٢٠ سال كار كرديد از كارخانه بيرون برويد ما شما به شما حقوق بازنشستگي ميدهيم به زندگيتان برسيد، اما اكنون ٩ سال است كه ما را سر ميدوانند و كسي به داد ما نميرسد. در بدترين شرايط معيشتي هستيم و از شدت فقر به تنگ آمده ايم، ولي تا حق و حقوقمان را نگيريم دست برنخواهيم داشت.