افق روشن
www.ofros.com

تجمع ۵۰۰ کارگر در ساوه، سیصد نفر از

کارگران پتروشیمی فجر، کارگران لامپ الوند و چند خبر دیگر


هرا - ایلنا- مهر                                                                                               چهارشنبه ١٣ دی ١٣٩١

اعتصاب غذا و دارو رضا شهابی تا زمان اعزام به مرخصی درمانی ادامه دارد

خبرگزاری هرانا - خانواده رضا شهابی در هفدهمین روز اعتصاب وی اقدام به سپردن وثیقه برای مرخصی درمانی کرده‌اند، این فعال کارگری
اعلام کرد تا زمانی که به مرخصی اعزام نشود به اعتصاب خود ادامه خواهد داد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح امروز خانواده رضا شهابی موفق به سپردن وثیقه به دادستانی و طی تشریفات قانونی مربوطه شدند ولی بدلیل پایان وقت اداری، مسئولین گفتند: این زندانی سیاسی فردا به مرخصی درمانی اعزام می‌شود.
روز گذشته که خانواده رضا شهابی موفق به ملاقات با وی شده بودند، خبر دادند که وی بیش از ۱۰ کیلو وزن کم کرده و افت و خیز پی در پی فشار خون و خون ریزی بینی بارز‌ترین مشکلات این فعال سیاسی زندانی بوده است.
گفتنی است، رضا شهابی اعلام کرده است، تا زمان خروج از زندان جهت مرخصی درمانی به اعتصاب غذا و داروی خود ادامه خواهد داد.
رضا شهابی ۱۷ روز پیش یعنی شنبه ۲۵ آذرماه زمانی که به بیمارستان خمینی تهران اعزام شده بود، در پی بدرفتاری مامور اعزام و ممانعت از انجام آزمایشات ضروری اعلام اعتصاب غذا و دارو نمود.
رضا شهابی، فعال کارگری، عضو هیأت مدیره سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران و مسئول سابق واحد کارگری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیش‌تر از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی صلواتی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس و هم چنین به اتهام تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی نیز به پنج سال حبس محکوم شده بود. وی همچنین در این حکم به ۵ سال ممنوعیت از فعالیت سندیکایی و هفتاد میلیون ریال جریمه نقدی محکوم گردیده بود.
لازم به یادآوریست، حکم وی بتازگی از سوی دادگاه انقلاب به چهار سال حبس تعزیری، پنج سال محرومیت از فعالیت سندیکایی و هفتاد میلیون ریال جریمه نقدی تقلیل یافته است.

---------------------------

تجمع ۵۰۰ کارگر در ساوه برای دریافت شش ماه دستمزد

بیش از ۵۰۰ تن از کارگران کارخانه نورد لوله صفا در اعتراض به پرداخت نشدن شش ماه دستمزد و سایر مطالبات‌شان برای چهارمین بار تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران(ایلنا) امروز سه‌شنبه ۱۲ دی ماه بیش از ۵۰۰ کارگر از كارگران کارخانه نورد لوله صفا واقع در شهرستان ساوه به دلیل تعویق شش ماهه دستمزد و سایر مطالباتی كه از یك ماه پیش وعده پرداخت به آنها داده می‌شود برای چهارمین بار دست به تجمع زدند.
به گفته یکی از کارگران حاضر در این تجمع، “از صبح روز شنبه ٩ دی ماه بیش از ۵۰۰ کارگر کارخانه نورد لوله صفا به نمایندگی از یک هزار و ۳۰۰ کارگر در اعتراض به شش ماه حقوق معوقه دست به تجمع زده‌اند.”
وی افزود: “با توجه به تجمعات متعدد کارگران این کارخانه در ماه‌های گذشته و بی‌توجهی مسئولان کارخانه و دولت، کارگران ناچار شدند برای احقاق حقوق صنفی خود از روز شنبه تا به امروز به تجمعات خود ادامه دهند.”
در ادامه یکی دیگر از کارگران نیز گفت: “برای حل مشکلات‌مان در مقابل مسئولان زانو زده‌ایم اما دریغ از یک توجه، دائما از جانب آنان قول‌هایی می‌شنویم اما متوجه می‌شویم کسی به این موضوع اهمیتی نمی‌دهد.”
این کارگر کارخانه نورد لوله صفا با بیان اینکه “گرانی‌های روز افزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب‌افتادگی اقساط بانکی" کارگران را تحت فشار قرار داده گفت: "از شش ماه گذشته که حقوقی دریافت نکرده‌ایم علاوه بر مشکلات اقتصادی، دچار بحران‌های روحی و روانی نیز شده‌ایم"
وی کارفرمای کارخانه نورد لوله صفا را یکی از بزرگ‌ترین سرمایه داران استان مرکزی دانست و افزود:”با وجودی که شنیده می‌شود کارفرمای ما کارخانه‌های دیگری هم دارد اما در پرداخت مطالبات شش ماه گذشته کارگران زحمت کشی که ساعت‌ها برایش کار می‌کنند کوتاهی می‌کند.”
به گفته این کارگر، “از دو سال گذشته زمانی که تحریم‌ها هنوز شروع نشده بود کارفرمای این کارخانه به طور مرتب حقوق کارگران را با تعویق پرداخت می‌کرد.”
کارخانه‌های نورد پروفیل ساوه و نورد لوله صفا به این کارفرما تعلق دارد و مجموعا حدود ۲۵۰۰ کارگر در آن‌ها مشغول بکار هستند.
در روزهای نخست ماه جاری نیز ۳۰۰ کارگر کارخانه پتروشيمی فجر ماهشهر در اعتراض به نامشخص بودن وضعيت جذب نيرو‌ها و عدم پرداخت مزايايی که پيش‌تر قول آن‌ها داده شد بود، دست از کار کشيدند.
غلامرضا زنگی اهرمی، عضو انجمن صنفی کارگری دریانوردان مرکز خلیج فارس نیز آذرماه جاری از عدم پرداخت حقوق بیش از یک هزار و ۵۰۰ کارگر دریایی شرکت‌های کشتیرانی جمهوری اسلامی، شرکت ملی نفتکش و شرکت کیش راه آبی که طبق قرارداد باید حقوق خود را به دلار دریافت کنند خبر داده بود.
مهرماه سال جاری نیز بيش از ۶۰۰ کارگر کارخانه‌های صنايع فلزی در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند اما مذاکره نمايندگان کارگران با مسئولان وزارت کار بی‌نتيجه ماند.
اعتراضات کارگری و فشار اقتصادی بر کارگران ايران در ماه‌های اخير افزايش يافته است و تقريبأ هر هفته خبرهای تازه‌ای از تعطيلی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها منتشر می‌شود.
در يک سال اخير پس از اجرای طرح هدفمندسازی يارانه‌ها و اعمال تحريم‌های گسترده عليه ايران به‌خاطر برنامه هسته‌ای اين کشور خبرهای بسياری از تعطيلی واحدهای توليدی و اخراج و عدم پرداخت حقوق کارگران منتشر شده است.
اين در حالی است که دولت محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران در دو سال گذشته مدعی ايجاد ميليون‌ها فرصت شغلی شده است. دولت دهم گفته بود در سال ۸۹ يک ميليون و ۶۰۰ هزار فرصت جديد شغلی و در سال ۹۰ نيز به همين ميزان شغل در کشور ايجاد شده است.
محمود احمدی‌نژاد، وضعيت اقتصادی کشور را به تحريم‌های جهانی عليه جمهوری اسلامی نسبت می‌دهد اما مخالفان او، سياست‌های اقتصادی دولت دهم را عامل نابسامانی اقتصادی کشور می‌دانند.

---------------------------

سیصد نفر از کارگران کارخانه پتروشیمی فجر دست از کار کشیدند

سیصد کارگر پیماکاری شرکت رامپکو که در کارخانهٔ پتروشیمی فجر مشغول به کارند در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت جذب نیرو‌ها و عدم پرداخت مزایایی که پیش‌تر قول آن‌ها داده شد بود، با بهره گرفتن از ماده ۱۴۲ قانون کار، دست از کار کشیده‌اند.
نامشخص بودن وضعیت جذب نیرو‌ها و عدم پرداخت مزایایی که پیش‌تر قول آن‌ها داده شد بود باعث اعتراض ۳۰۰ نفری کارگران کارخانه پتروشیمی فجر شد که دست از کار کشیدند. عباس رضایی از فعالان کارگری در منطقهٔ ویژهٔ ماهشهر با اعلام خبر اعتراض صنفی ۳۰۰ کارگر کارخانهٔ پتروشیمی فجر به ایلنا گفت: ۳۰۰ کارگر پیماکاری شرکت رامپکو که در کارخانهٔ پتروشیمی فجر مشغول به کارند در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت جذب نیرو‌ها و عدم پرداخت مزایایی که پیش‌تر قول آن‌ها داده شد بود، با بهره گرفتن از ماده ۱۴۲ قانون کار، دست از کار کشیده‌اند.
وی افزود: اکثر این کارگران در بخش‌های اجرایی و عملیات تعمیرات کار می‌کنند.
این فعال کارگری افزود: متاسفانه از صحبت‌های مدیران کارخانه و مسئولان منطقهٔ ویژه اقتصادی ماهشهر چنین بر می‌‌اید که امیدی برای حل مشکلات کارگران وجود ندارد.

---------------------------

تجمع کارگران لوله سازی صفا در اعتراض به تعویق ۶ ماه حقوق

کارگران کارخانه نورد لوله صفا امروز سه شنبه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد‌های‌شان دست به تجمع زده‌اند.
به گزارش ایلنا، كارگران حاضر در این تجمع چهار روزه، دلیل اعتراض كارگران را تعویق ۶ ماهه دستمزد و سایر مطالبات‌شان ذكر كرد كه از یك ماه گذشته به طور مرتب وعده پرداخت‌اش به كارگران داده می‌شود اما محقق نمی‌شود.
یکی از کارگران كه به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت، در گفتگو با خبرنگار ما اظهار كرد: از صبح روز شنبه نهم دی ماه بیش از ۵۰۰ کارگر کارخانه نورد «لوله صفا» به نمایندگی از ۱۳۰۰ کارگر در اعتراض به شش ماه حقوق معوقه دست به تجمع زده‌اند.
او با بیان اینکه این تجمعات از روز شنبه تا به امروز (سه شنبه ١٢ دی‌ماه) ادامه دارد، افزود: با توجه به تجمعات متعددی که در ماه‌های گذشته توسط کارگران این کارخانه صورت گرفته و بی‌توجه‌ای به آن از سوی مسئولان کارخانه و دولت، کارگران ناچار شدند برای احقاق حقوق صنفی خود از روز شنبه تا به امروز به تجمعات خود ادامه دهند.
این کارگر اضافه کرد: کارخانه نورد لوله صفا دارای تولید و بازار فروش خوبی است اما از دو سال گذشته، زمانی که تحریم‌ها هنوز شروع نشده بود کارفرمای این کارخانه به طور مرتب حقوق کارگران را با تعویق پرداخت می‌کرده است.
این كارگر در ادامه افزود: مشکلات کارگران این کارخانه با عدم پرداخت حقوق افزون‌تر شده چرا که اکثر ما متاهل و دارای زن و فرزند هستیم.
او گفت: گرانی‌های روز افزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب افتادگی اقساط بانکی و... کارگران را تحت فشار قرار داده بطوری كه از شش ماه گذشته که حقوقی دریافت نکرده‌ایم علاوه بر مشکلات اقتصادی، دچار بحران‌های روحی و روانی نیز شده‌ایم.
در ادامه این گفتگو یکی دیگر از کارگران اظهار داشت: برای حل مشکلات‌مان در مقابل مسئولان زانو زده‌ایم اما دریغ از یک توجه، دائما از جانب آنان قول‌هایی می‌شنویم اما سپس متوجه می‌شویم کسی به این موضوع اهمیتی نمی‌دهد.
او ادامه داد: کارفرمای ما یکی از بزرگ‌ترین سرمایه داران این استان است. با وجودی که شنیده می‌شود کارخانه‌های دیگری هم دارد، اما در پرداخت مطالبات ٦ ماه گذشته کارگران زحمت کشی که ساعت‌ها برایش کار می‌کنند کوتاهی می‌کند.
این كارگر ادامه داد: با توجه به تجمعات متعددی که در مقابل فرمانداری و کارخانه داشته‌ایم و نمایندگان منتخب کارگران نیز مرتبا برای پی گیری مطالبات‌مان با اکثر مسئولان استانی و کشوری پای میز گفتگو نشسته‌اند. پس چرا آنان ادعای دارند نسبت به مشکلات ما آگاه نیستند.
گفتنی است کارخانه‌های نورد پروفیل ساوه و نورد لوله صفا واقع در شهرستان ساوه به این کارفرما تعلق دارد و مجموعا حدود ۲۵۰۰ کارگر در آن‌ها مشغول بکار هستند.

---------------------------

اعتراض به ۶ سال بلاتکلیفی و فروش کارخانه در نبود کارگران

۳۲ کارگر رسمی کارخانه لامپ الوند، واقع در شهرک صنعتی البرز با ارسال نامه‌ای نسبت به ۶ سال بلاتکلیفی، بدون ارائه توضیحی قانع کننده و همچنین فروش مواد اولیه، ابزار تولید و حتی زمین کارخانه از جانب کارفرما، اعتراض کرده‌اند.
به گزارش ایلنا، کارگران رسمی کارخانه لامپ الوند، با میانگین سوابق ۲۰ سال کار که از دی‌ماه سال ۸۵ طی دو مرحله جمعاَ ۱۸ ماه بیمه بیکاری دریافت کرده‌اند، با نزدیک شدن به خاتمه دوره استفاده از بیمه بیکاری، با ارسال نامه‌ای به دو نهاد کارگری استان قزوین و خبرگزاری ایلنا، مدعی شده‌اند کارفرمای این کارخانه با استفاده از بیکاری‌های بی‌دلیل و متناوب کارگران، ابزار تولید، مواد اولیه و زمین كارخانه را به فروش رسانده است و همچنین بخشی از کارخانه را بدون انتقال کارگران به کارخانه مجاور فروخته است.
در این نامه که رونوشتی از آن به کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار قزوین و همچنین خانه کارگر این استان ارسال شده است، کارگران آورده‌اند: «ما ۳۲ نفر از کارگران رسمی این شرکت از اول دی ۸۵ علی رغم میل باطنی و به درخواست مدیریت طی دو مرحله به بیمه بیکاری جهت اصلاح ساختار و ایجاد شغل و اشتغال زایی جمعا به مدت ۱۸ ماه بیمه بیکاری رفتیم.»
در بخش دیگری از این نامه نوشته شده است: «متاسفانه در این مدت هیچ اصلاح ساختاری انجام نگرفت و حتی از‌‌‌ همان سال ۸۵ مدیریت شروع به فروختن مواد اولیه، و تمامی ماشین آلات تولید لامپ به صورت ضایعات کرد.
آنان اطلاع داده‌اند که دو سوم زمین این کارخانه اینک بدون انتقال کارگران به کارخانه «ایران چسب» واگذار و یک بخش نیز به (کارخانه) تهویه فروخته شده است.
این کارگران در پایان از نهادهای کارگری استان درخواست کمک کرده‌اند.

---------------------------

خاک‌سپاری پیکرهای مثله شدهٔ قربانیان انفجار کارخانه سیمان شاهرود

پیکر ۲ کارگر به همراه پیمانکارشان که در پی انفجار روز یكشنبه، ۱۱ دی‌ماه، کپسول گاز صنعتی در بخش استخراج معدن کارخانه سیمان شاهرود کشته شده بودند، به خاک سپرده شد.
حمید رضا بهراد عضو نهاد کارگری کارخانه سیمان شاهرود با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: پیکر مثله شدهٔ جان باختگان این حادثه در روستاهای محل سکونتشان به خاک سپرده شد.
وی افزود: پیکر امیر بیکی در روستای «ابر» و پیکر علیرضا قاسمی و حسین قاسمی که با هم نسبت خانوادگی داشته‌اند (پسر عمو) در روستای «رویان» به خاک سپرده شد.
گفتنی است روز یکشنبه دهم دی ماه، انفجار چند کپسول هوا در قسمتهای جنبی کارخانه استخراج سیمان شاهرود که تحت نظر پیمانکار تهیه مواد اولیه قرار دارد، باعث شد پیمانكار این شرکت بنام حسین قاسمی به همراه دو کارگر به نامهای علیرضا قاسمی و امیر بیکی به علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست بدهند.

---------------------------

ﺟﻤﻌﯿﺖ زﻧﺎن ﺑﯿﮑﺎر ١٠٠ ﺗﺎ ١۵٠ درﺻﺪ اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﯽﯾﺎﺑﺪ

ھﻢ اﮐﻨﻮن ﺟﻤﻌﯿﺖ زﻧﺎن ﺟﻮﯾﺎی ﮐﺎر در ﮐﺸﻮر ٨٣٠ ھﺰار ﻧﻔﺮ اﺳﺖ و ﺑﯿﺶ از ﯾﮏ ﻣﯿﻠﯿﻮن و ٨٠٠ ھﺰار دﺧﺘﺮ ﻧﯿﺰ در داﻧﺸﮕﺎھﮫﺎی ﮐﺸﻮر ﻣﺸﻐﻮل ﺑﻪ ﺗﺤﺼﯿﻞ ھﺴﺘﻨﺪ، ﯾﻌﻨﯽ ﺑﯿﺶ از دو ﺑﺮاﺑﺮ ﮐﻞ زﻧﺎن ﺑﯿﮑﺎر، ﺑﺪﯾﮫﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﯾﺰی و ﺗﺪﺑﯿﺮ اﻧﺪﯾﺸﯽ ﻻزم، ظﺮف ﺳﻪ ﭼﮫﺎر ﺳﺎل آﯾﻨﺪه ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ١٠٠ ﺗﺎ ١۵٠ درﺻﺪی ﺟﻤﻌﯿﺖ زﻧﺎن ﺟﻮان ﺑﯿﮑﺎر روﺑﺮو ﺧﻮاھﯿﻢ ﺷﺪ.
اﺻﻔﮫﺎن – اﯾﻠﻨﺎ: رﺋﯿﺲ ﮐﻤﯿﺴﯿﻮن ﺑﺎﻧﻮان اﺗﺎق ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ و ﺻﻨﺎﯾﻊ وﻣﻌﺎدن اﺻﻔﮫﺎن، ﺟﻤﻌﯿﺖ زﻧﺎن ﺑﯿﮑﺎر در ﮐﺸﻮر را ٨٣٠ ھﺰار ﻧﻔﺮ اﻋﻼم ﮐﺮد و ﮔﻔﺖ: درﺻﻮرت ﻋﺪم ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﯾﺰی و ﺗﺪﺑﯿﺮ اﻧﺪﯾﺸﯽ ﻻزم، ظﺮف ﺳﻪ ﭼﮫﺎر ﺳﺎل آﯾﻨﺪه اﯾﻦ ﺟﻤﻌﯿﺖ ١٠٠ ﺗﺎ ١۵٠ درﺻﺪ اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﯽﯾﺎﺑﺪ.
زھﺮا اﺧﻮان ﻧﺴﺐ در ﮔﻔﺘﮕﻮ ﺑﺎ اﯾﻠﻨﺎ، ﯾﮑﯽ از اھﺪاف ﺑﺴﯿﺎر ﻣﮫﻢ اﯾﻦ ﮐﻤﯿﺴﯿﻮن را ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺗﻮان اﻗﺘﺼﺎدی و ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ ﺑﺎﻧﻮان داﻧﺴﺖ و اﻓﺰود: آﻣﻮزش ﻣﮫﺎرتھﺎی زﻧﺪﮔﯽ، ﺑﮫﺮه وری، ﺧﻼﻗﯿﺖ و ﻧﻮآوری از ﻣﮫﻢﺗﺮﯾﻦ ﺷﺎﺧﺺھﺎی ﺗﻮاﻧﻤﻨﺪﺳﺎزی ﺑﺎﻧﻮان ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽآﯾﻨﺪ.
ﻋﻀﻮ ھﯿﺎت ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن اﺗﺎق ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ اﺻﻔﮫﺎن ﺑﺎ اﻧﺘﻘﺎد از اﯾﻨﮑﻪ زﻧﺎن ﺑﺮای ورود ﺑﻪ ﺑﺎزار ﮐﺎر و اﺛﺒﺎت ﺧﻮد ﻧﯿﺎز ﺑﻪ ﺗﻼش ﻣﻀﺎﻋﻔﯽ دارﻧﺪ، ﮔﻔﺖ: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﺧﺘﻼﻓﺎت ﺟﻨﺴﯿﺘﯽ و ﺗﺒﻌﯿﺾھﺎﯾﯽ ﮐﻪ از ﻟﺤﺎظ ﻓﺮھﻨﮕﯽ در ﺟﺎﻣﻌﻪ وﺟﻮد دارد، ﮔﺮﭼﻪ ﻣﯿﺰان زﻧﺎن ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻦ در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﻣﺮدان ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻦ اﻧﺪک اﺳﺖ اﻣﺎ ﯾﮏ زن ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻦ ﭼﻨﺪﯾﻦ ﺑﺮاﺑﺮ ﯾﮏ ﻣﺮد، ﺑﺎﯾﺪ ﺳﺨﺘﯽھﺎ و ﻧﺎﻣﻼﯾﻤﺎت را ﺗﺤﻤﻞ ﻧﻤﻮده و ﮐﻮﺷﺶ ﮐﻨﺪ، ﺑﻪ ھﻤﯿﻦ ﻧﺴﺒﺖ ﻣﯽﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﮐﻪ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ ﯾﮏ زن ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻦ در ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﺮدان ﭼﻨﺪﯾﻦ ﺑﺮاﺑﺮ اﺳﺖ. وی ﯾﮑﯽ از ﺷﺎرﯾﻂ ﻣﮫﻢ ﺑﺮای ﺟﺬب ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاران ﺧﺎرﺟﯽ را اﯾﺠﺎد ﻣﺤﯿﻄﯽ اﻣﻦ ﺑﺮای ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬار ﺑﯿﺎن ﮐﺮد و ﯾﺎدآور ﺷﺪ:
وﺟﻮد ﺷﺮاﯾﻂ ﺑﺎ ﺛﺒﺎت اﻗﺘﺼﺎدی، ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺑﻮدن ﺿﺮﯾﺐ رﯾﺴﮏ، ﮐﻮﺗﺎه ﺑﻮدن ﺑﺮوﮐﺮاﺳﯽ اداری، ﭘﺎﺳﺨﮕﻮﯾﯽ ﺑﻪ ﻣﻮﻗﻊ دﺳﺘﮕﺎھﮫﺎی اﺟﺮاﯾﯽ، ﭼﺎﺑﮏ ﺑﻮدن ﻧﻈﺎم ﮔﻤﺮﮐﯽ و ﻣﻮارد دﯾﮕﺮ ﻧﯿﺎز اﺳﺖ ﺗﺎ ﺑﺴﺘﺮ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاری ﻓﺮاھﻢ ﺷﻮد.
رﺋﯿﺲ ﮐﻤﯿﺴﯿﻮن ﺑﺎﻧﻮان اﺗﺎق ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ و ﺻﻨﺎﯾﻊ وﻣﻌﺎدن اﺻﻔﮫﺎن ﺑﺎ اﺳﺘﻨﺎد ﺑﻪ آﻣﺎر ﺳﺎل ٩٠ ﺗﺼﺮﯾﺢ ﮐﺮد: ھﻢ اﮐﻨﻮن ﺟﻤﻌﯿﺖ زﻧﺎن ﺟﻮﯾﺎی ﮐﺎر در ﮐﺸﻮر ٨٣٠ ھﺰار ﻧﻔﺮ اﺳﺖ و ﺑﯿﺶ از ﯾﮏ ﻣﯿﻠﯿﻮن و ٨٠٠ ھﺰار دﺧﺘﺮ ﻧﯿﺰ در داﻧﺸﮕﺎھﮫﺎی ﮐﺸﻮر ﻣﺸﻐﻮل ﺑﻪ ﺗﺤﺼﯿﻞ ھﺴﺘﻨﺪ، ﯾﻌﻨﯽ ﺑﯿﺶ از دو ﺑﺮاﺑﺮ ﮐﻞ زﻧﺎن ﺑﯿﮑﺎر، ﺑﺪﯾﮫﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ در ﺻﻮرت ﻋﺪم ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﯾﺰی و ﺗﺪﺑﯿﺮ اﻧﺪﯾﺸﯽ ﻻزم، ظﺮف ﺳﻪ ﭼﮫﺎر ﺳﺎل آﯾﻨﺪه ﺑﺎ اﻓﺰاﯾﺶ ١٠٠ ﺗﺎ ١۵٠ درﺻﺪی ﺟﻤﻌﯿﺖ زﻧﺎن ﺟﻮان ﺑﯿﮑﺎر روﺑﺮو ﺧﻮاھﯿﻢ ﺷﺪ.
وی ﮐﻪ ﻣﻌﺘﻘﺪ اﺳﺖ ھﻤﻮاره ﻧﮕﺎه ﺑﻪ وﺿﻌﯿﺖ زﻧﺎن ﻓﻌﺎل اﻗﺘﺼﺎدی و ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻦ، ﯾﮏ ﻧﮕﺎه ظﺎھﺮی و ﺷﻌﺎری ﺑﻮده، اداﻣﻪ داد: ھﯿﭻ اطﻼﻋﺎﺗﯽ در ﺧﺼﻮص درﺻﺪ ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﺎن زن در ﮐﺸﻮر وﺟﻮد ﻧﺪارد وﻟﯽ از ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺣﻀﻮر ﻣﺮدان در ﺟﻮاﻣﻊ ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر ﮐﻪ از ﻗﺪﯾﻢ اﻻﯾﺎم ﺑﻮده ﺑﺎ ﺣﻀﻮر زﻧﺎن ﮐﻪ اﮔﺮ ﭼﻪ دوﺷﺎدوش ﻣﺮدان در اداره زﻧﺪﮔﯽ ﻣﺸﺎرﮐﺖ داﺷﺘﻪاﻧﺪ اﻣﺎ ﺣﻘﻮق آنھﺎ و ﻣﯿﺰان درآﻣﺪزاﯾﯿﺸﺎن ﻣﻮرد ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﻗﺮار ﻧﮕﺮﻓﺘﻪ، ﻓﻘﻂ ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﯽ ﺷﺮط اﯾﺠﺎد اﺷﺘﻐﺎل در ﺑﺎزار ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽرود و ﺷﺎﯾﺪ ﺑﺘﻮان ﻧﺴﺒﺖ ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﺎن زن ﺑﻪ ﻣﺮد را ۵ درﺻﺪ ﺗﺨﻤﯿﻦ زد.
اﺧﻮان ﺑﺮ اﺳﺎس ﮔﺰارش ﺳﺎزﻣﺎن ﻣﻠﻞ، ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ: ۶۶ درﺻﺪ ﮐﺎرھﺎی دﻧﯿﺎ را زﻧﺎن اﻧﺠﺎم ﻣﯽدھﻨﺪ، ۵٠ درﺻﺪ ﻏﺬای ﺟﮫﺎن را ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ اﻣﺎ ﻓﻘﻂ ١٠ درﺻﺪ درآﻣﺪ و ﯾﮏ درﺻﺪ اﻣﻮال دﻧﯿﺎ را در اﺧﺘﯿﺎر دارﻧﺪ، اﯾﻦ آﻣﺎر ﺣﺎﺻﻞ ﺑﺮآوردھﺎی ﺟﮫﺎﻧﯽ اﺳﺖ ﺣﺎل ﺑﺎﯾﺪ دﯾﺪ اﯾﻦ ﻣﯿﺰان در ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺣﺪود ٣۶ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﻧﻔﺮی زﻧﺎن اﯾﺮان، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ھﻤﻪ ﺷﺎﺧﺺھﺎ ﭼﻪ ﻣﯿﺰان ﺧﻮاھﺪ ﺑﻮد.
ﻋﻀﻮ ھﯿﺎت ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎن اﺗﺎق ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ اﺻﻔﮫﺎن ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ۴٩ درﺻﺪ ﮐﺎرﺑﺮان اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ را زﻧﺎن و دﺧﺘﺮان ﺟﻮان ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽدھﻨﺪ، ﺗﺼﺮﯾﺢ ﮐﺮد: ﻧﻘﺶ و ﮐﺎرﮐﺮدھﺎی ﻓﻨﺎوری اطﻼﻋﺎت و ارﺗﺒﺎطﺎت ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺤﻮر ﺑﺴﯿﺎری از ﺗﺤﻮﻻت ﺟﮫﺎﻧﯽ، اﻧﮑﺎر ﻧﺎﭘﺬﯾﺮ اﺳﺖ و ICT ﯾﮑﯽ از ﻣﮫﻢﺗﺮﯾﻦ اﺑﺰارھﺎ و ﺑﺴﺘﺮھﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ھﻤﻪ ﺟﺎﻧﺒﻪ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ اطﻼﻋﺎت از طﺮﯾﻖ ﺗﻮﻟﯿﺪ، ﭘﺮدازش، ﺗﻮزﯾﻊ و ﻣﺒﺎدﻟﻪ اطﻼﻋﺎت را ﻓﺮاھﻢ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
وی ﺑﺮای دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﺷﺎﺧﺺھﺎ و اﺑﺰارھﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ارﺗﺒﺎطﺎت و اطﻼﻋﺎت ﻣﻨﻄﺒﻖ ﺑﺮ اﺳﺘﺎﻧﺪاردھﺎی ﺟﮫﺎﻧﯽ، ﮐﺸﻮر را ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ ﻧﮕﺮش ﮐﻼن، اﺻﻮﻟﯽ و ﻏﯿﺮ ﻧﻤﺎﯾﺸﯽ ﺑﻪ ﭘﺪﯾﺪه ICT ﻋﻨﻮان ﮐﺮد و ﮔﻔﺖ: ﺑﺎ ﻧﮫﺎدﯾﻨﻪ و اﺟﺮاﯾﯽ ﮐﺮدن ﻣﻔﺎھﯿﻢ دوﻟﺖ اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮏ و ﺗﺠﺎرت اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮏ، ﻣﯽﺗﻮان ﺑﻪ دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ اﯾﺮان ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﮐﺸﻮر در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ICTو ﺣﺘﯽ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﯾﺎﻓﺘﻪ در اﯾﻦ ﻓﻨﺎوری اﻣﯿﺪوار ﺑﻮد.
رﺋﯿﺲ ﮐﻤﯿﺴﯿﻮن ﺑﺎﻧﻮان اﺗﺎق ﺑﺎزرﮔﺎﻧﯽ و ﺻﻨﺎﯾﻊ وﻣﻌﺎدن اﺻﻔﮫﺎن ﺑﺎ ﺗﺎﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﻟﺰوم ﺗﻘﻮﯾﺖ ﻧﻘﺶ ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﯽ زﻧﺎن در ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﺮای دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎدی اداﻣﻪ داد: ﺳﯿﺎﺳﺖھﺎی ﺣﻤﺎﯾﺘﯽ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﺗﻘﻮﯾﺖ وﯾﮋﮔﯽھﺎی ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﺎﻧﻪ و اداﻣﻪ اﯾﻦ روﺣﯿﻪ در ﻣﯿﺎن زﻧﺎن، از اھﻤﯿﺖ ﮐﻠﯿﺪی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ ﺑﻪ وﯾﮋه آﻧﮑﻪ اﻣﺮوزه در ﻋﺮﺻﻪ ﺟﮫﺎﻧﯽ، زﻧﺎن ﺧﻼق، ﻧﻮآور و ﻣﺒﺘﮕﺮ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻦ، ﻣﻨﺸﺎء ﺗﺤﻮﻻت ﺑﺰرﮔﯽ در زﻣﯿﻨﻪھﺎی ﺻﻨﻌﺘﯽ، ﺗﻮﻟﯿﺪی و ﺧﺪﻣﺎﺗﯽ ﺷﺪهاﻧﺪ و ﻧﻘﺶ آﻧﺎن ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻮﺗﻮر ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎدی ﺗﻌﺮﯾﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ.
وی ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﭼﺮخھﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎدی ھﻤﻮاره ﺑﺎ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﯽ ﺑﻪ ﺣﺮﮐﺖ در ﻣﯽآﯾﻨﺪ، ﺗﺼﺮﯾﺢ ﮐﺮد: از اﯾﻦ رو ﭘﺮورش ﻧﯿﺮوھﺎی ﺧﻼق ﯾﮑﯽ از ﻧﯿﺎزھﺎی ﻣﮫﻢ ﺻﻨﻌﺖ، ﺧﺪﻣﺎت و داﻧﺸﮕﺎه ﺑﻮده و در ﻋﺼﺮ ﺣﺎﺿﺮ ﮐﻪ ﻋﺼﺮ داﻧﺎﯾﯽ، ﺧﻼﻗﯿﺖ و ﺗﻠﻔﯿﻖ اﻧﺪﯾﺸﻪ ھﺎﺳﺖ، ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻨﯽ در ﺗﻮﺳﻌﻪ و ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﺑﺴﯿﺎر اھﻤﯿﺖ دارد.
ﺑﻪ ﮔﻔﺘﻪ زھﺮا اﺧﻮان در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ زﻧﺎن راه ﺧﻮد را ﭘﯿﺪا ﮐﺮده و ﺑﻪ ﺣﺪ ﺑﺎﻻﯾﯽ از آﮔﺎھﯽ و رﺷﺪ رﺳﯿﺪهاﻧﺪ و ﺑﻪ ﺳﺨﺘﯽ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖھﺎی ﺧﻮد را اداﻣﻪ ﻣﯽدھﻨﺪ ﮔﺮﭼﻪ ﺑﺎ ﻣﺸﮑﻼت ﻓﺮاواﻧﯽ روﺑﺮو ھﺴﺘﻨﺪ.
وی اﻓﺰاﯾﺶ ﺗﻮﺟﻪ ﺣﻮزه ﺣﺎﮐﻤﯿﺖ و دﻟﺘﻤﺮدان و ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮان ﺑﻪ اﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮع ﺣﺴﺎس در ﺟﺎﻣﻌﻪ را زﻣﯿﻨﻪ ﺳﺎز ﺑﺮوز اﺳﺘﻌﺪادھﺎی زﻧﺎن و دﺧﺘﺮان ﮐﺎرآﻓﺮﯾﻦ داﻧﺴﺖ و ﺑﯿﺎن داﺷﺖ: ﺑﺮای ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﯿﺰان ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖھﺎی ﺑﺎﻧﻮان در ﻋﺮﺻﻪ ﺗﺠﺎرت، ﻣﻄﺎﻟﻌﻪای درﺑﺎره ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ و داراﯾﯽ ۵٠٠ ﺷﺮﮐﺖ ﺗﺠﺎری ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﻧﺘﺎﯾﺞ آن ﻧﺸﺎن ﻣﯽدھﺪ در ﺷﺮﮐﺖھﺎﯾﯽ ﮐﻪ زﻧﺎن در ھﯿﺎت ﻣﺪﯾﺮه ﺣﻀﻮر دارﻧﺪ، ﺑﺎزﮔﺸﺖ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ اﺳﺖ.

---------------------------

کشته و زخمی شدن ۵ کارگرشهرداری تهران درتصادف

به گزارش مهر، مدیر روابط عمومی اورژانس تهران گفت: براثر تصادف یک دستگاه پراید با کارگران شهرداری یک نفر کشته و ۴ نفر زخمی شدند.
حسن عباسی اظهار داشت: ساعت ١٢:٢٠ دقیقه امروز تکنسین های اورژانس در جریان تصادف مرگبار خودروی پراید با کارگران شهرداری قرار گرفتند.
با حضور امدادگران اورژانس مشخص شد لحظاتی قبل یک دستگاه پراید بعد از از دست دادن کنترل با کارگران شهرداری که مشغول کار در حاشیه اتوبان بودند، برخورد کرده است. به گفته مدیر روابط عمومی اورژانس تهران در این حادثه 5 کارگر شهرداری مجروح شدند که متاسفانه یک نفر از آنها به علت شدت جراحات جان خود را از دست داد و ۴ مصدوم دیگر به بیمارستان فیاض بخش اعزام شدند.