افق روشن
www.ofros.com

...مجموعه ای از اخبار، گزارشات، اطلاعیه ها، نامه و


سندیکای کارگران فلزکار                                                                                چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱ ۹ اکتبر ۲۰۱٦

حمله به زحمتکشان ایران از هر سو

اعلام حکم شش سال حبس برای اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران و در پی آن اعلام ۱۱ سال حبس برای هریک از برادران ما، جعفر عظیم‌زاده و شاپور احسانی‌راد از اعضای شورای مرکزی اتحادیه آزاد کارگران ایران نشان از چیست؟ آن هم در شرایطی که روز سه‌شنبه بررسی نابودی قانون کار در مجلس آغاز خواهد شد. دولت و قوه قضاییه چه پیامی را برای زحمتکشان با این احکام می‌خواهند القا بکنند؟
همه اعضای دولت‌ها، وزیران کار و ارکان وزارت اطلاعات می‌دانند که بیش از ۱۱ سال است سندیکاهای کارگری فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و با تمامی سنگ‌اندازی‌ها، دستگیری‌ها، زندانی نمودن کوشندگان کارگری و حتا مرگ آنها، ما دست از فعالیت برنداشته و همچنان استوار در پیگیری حقوق کارگری خود پایدار هستیم.
بارها با کارمندان وزارت اطلاعات، مسوولین وزارت کار و حتا در نامه‌نگاری با روسای جمهور اعلام کرده‌ایم که بر طبق اصل ۲٦ قانون اساسی و جمله معروف «… هیچکس را نمی توان از شرکت در آنها منع کرد و یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت» می‌خواهیم فعالیت کارگری داشته و هیچکس هم حق جلوگیری از این کوشش‌ها را ندارد.
ما می‌دانیم که در پی این حرکات چه نهفته است. اگر امروز قانون کار را نابود می‌کنند کار پایه‌ای برای دستبرد به حقوق ملت در قانون اساسی است. چرا مسوولین و مدیران جامعه قانون اساسی را غیرقانونی اعلام نمی‌کنند تا هم خیال خودشان راحت شود و هم ما تکلیف خود را بدانیم؟
ده سال حکم برای فعالیتی که همه اجزای دولت‌ها از آن باخبرند چه معنی و مفهومی دارد؟ آیا صدور این احکام جز اعلام ناتوانی در برابر اراده زحمتکشان و کوشندگانش نیست؟ نابودی قانون کار جز پشت کردن به مردم و تسلیم در برابر فرامین صندوق بین‌المللی پول چه معنای دیگری دارد؟ بر مسوولین چه رفته است که بر شعارهای اول انقلاب این چنین پشت می‌کنند؟
دولت با ارایه لایحه نابودی قانون کار اعلام کرده است که اصول ۳، ۲٦، ۲٧، ۲۹، ۴۳ و ٦٧ را قبول ندارد.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن اعتراض به احکام صادره و پشتیبانی از فعالیت های کارگری، همچنان خود را متحد کانون صنفی معلمان ایران و اتحادیه آزاد کارگران ایران دانسته و از هیچ کمکی به این دوستان دریغ نخواهد کرد و این احکام را مغایر با اصول قانون اساسی و مقاوله نامه‌های بین‌المللی و منشور جهانی سندیکاها می‌داند.
سرمایه‌داری نمی تواند با احکام سنگین زندان و تکه پاره کردن قانون کار ما را از فعالیت های بر حق خود باز دارد. پیشنهاد دهندگان لایحه نابودی قانون کار می‌خواهند با زیر پا نهادن حقوق ملت، مندرج در قانون اساسی، زحمتکشان را از مبارزات خود دلسرد کنند.
ما هشدار می‌دهیم که این لایحه خط قرمز همه زحمتکشان ایران بوده و بی‌تردید با پاسخ سخت زحمتکشان روبرو خواهد شد.

۲٦ مهر ۱۳۹۵

**********************

خطاب به رئیس جمهور: شفافیت مالی را اجرایی کنید

نامه سرگشاده به رییس جمهور دکتر روحانی

با توفان افشای دریافتی های نجومی و خارج از قانون مدیران رده بالای دولتی که از طرف مزدبگیران جامعه در اعتراض به فاصله غیرقابل باور سطوح دریافتی انجام شد و از طرف زحمتکشان و کاربران فضای مجازی با انتشار آن در سطح جامعه و حساس کردن طبقه زحمتکش به این بی عدالتی و بی قانونی ، باعث شد از معاون خود بخواهید عکس العمل لازم را به این بی قانونی نشان دهد. فقط همین چند مدیر بانکها که فیش حقوقی اشان افشا شد بیش از یک میلیارد تومان ماهانه حقوق گرفته و بیش از دهها میلیارد تومان وام های بی ضابطه گرفته اند. که از تیر ماه در خزانه خواهد ماند.
آقای روحانی، اگر همانطوری که قانون مصوب کرده است و باید فاصله کمترین حقوق و بالاترین حقوق دریافتی بیش از ٧ برابر نباشد، می بایست بیشترین حقوق کمتر از 7 میلیون باشد. ما با این افشاگری به شما این امکان را دادیم که دریافتی ها و وام های غیر ضرور و بی ضابطه بیش از ۳۰۰۰ کارمند دولتی بازنگری شود، بخصوص در کارخانه های زیر مجموعه تامین اجتماعی (شستا).
آقای روحانی، اگر فقط هر کدام از این افراد بطور متوسط فقط ۱۰ میلیون اضافه دریافت داشته باشند (که می دانیم بیش از این است) با جلوگیری از این دریافتی ها، پاداش ها، وام های بی ضابطه حداقل ۳۰ میلیارد تومان ماهانه به خزانه دولت برگردانیده شده و می توان به مصارفی همچون پرداخت ۲۰ هزار تومان حق مسکن ماهانه کارگران و یا ساخت ٦۰ مدرسه در هرماه و یا بهداشت عمومی را رایگان نمود. و یا به کودکان کار و کارتن خواب ها که با سیاست های اقتصادی ۳۵ ساله به این روز افتاده اند ، اختصاص داد.
اقای روحانی ، چنانچه بخواهید رویکردی مردمی داشته باشید می توان به روند شفاف سازی ادامه داد.
شما به خوبی می دانید و وزارت اطلاعات زیر مجموعه شما هم از آن اطلاع دارد که قاچاقچی های بزرگ در کجا لانه کرده اند، وام های میلیارد دلاری به چه کسانی اختصاص می یابد، کدام بنیادها و شرکت های غیردولتی از دادن مالیات فرار می کنند، اسکله های بدون مجوز در اختیار چه گروههای مافیایی است، سلطان ها چه کسانی هستند که به اقتصاد ایران فرمانروایی می کنند ، …..
ما به شما پیشنهاد می کنیم ، برای اینکه اقتصادی مستقل داشته باشید شفافیت مالی را در همه ارکان اجرایی کنید. با فرستادن بازرسان پاک دست نگذارید هیچ ارگانی از این شفافیت مالی بگریزد. مالیات را نه از فقرا بلکه ثروتمندان که از منابع این کشور استفاده می کنند باید گرفت. هرگونه قراردادهای اقتصادی که به صنعت و خدمات اجتماعی ضربه می زند را ممنوع اعلام کنید. شما می توانید منابع مالی زیادی را در اختیار بگیرید، اگر به این موارد که نص صریح قانون اساسی است ، رجوع کنید.
اگر می خواهید فساد ریشه کن شود، حیف و میل ها ، رانت خواری، جلویش گرفته شود کافی است شما از مردم بخواهید تا چشمان تیز بین شما باشند و فساد را در هر کجا و مقام افشا کنند و صد البته اراده ای برای برخورد با این بی قانونی ها باشد.
آیا اراده ای برای برخورد با این ظلم آشکار هست؟
تصمیم بگیرید امیرکبیر و دکترمصدق شاید جان در راه آرمان خود نهادند اما در اذهان مردم و تاریخ ایران زمین ماندگار شدند.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ۹۵/۴/۱۴

**********************

آموزگاران دربند را آزاد کنید!

شش روز از اتمام حبس رسول بداقی، آموزگار تلاشگر کانون صنفی معلمان ایران می گذرد و او همچنان بدون هیچ دلیلی در بازداشت به سر می برد.
جز او ۴ تن دیگر از کوشندگان و سازمان گران آموزگاران در زندان هستند. حذف این آموزگاران از جامعه آموزشی به سود چه کسانی است؟ ما به همراه کانون صنفی معلمان ایران دربند نگاه داشتن این کوشندگان را به زیان جامعه ودانش آموزان و منافع ملی می دانیم. این کوشندگان جز حق خود از ثروت ملی این کشور و بهبودی وضعیت آموزگاران و سمت گیری آموزش این کشور به سود استقلال و آزادی و شکوفایی دانایی هیچ نمی خواهند. آیا به زعم حکومت گران خواسته زیادی دارند؟
خواست همه کوشندگان صنفی از قوه قضاییه این است : رسول بداقی و دیگر کوشندگان صنفی را به آغوش جامعه و خانواده هایشان باز برگردانید. سندیکای کارگران فلزکارمکانیک تا آزادی این کوشندگان همراه و همگام کانون صنفی معلمان ایران است.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک از همه سندیکاهای کارگری برادر در جهان تقاضا دارد از هرگونه تلاش برای درخواست آزادی این کوشندگان دریغ نورزند.

گسترده تر باد اتحاد کارگران و آموزگاران

۱۳۹۴/۵/۱۹

**********************

نامه درخواست مجمع عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک از وزارت کار

در تاریخ ۱۳۹۴/۴/۱۱ تصمیم گرفته شد نامه ای به وزارت کار از سوی برگزار کنندگان مجمع عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک به وزارت کار نوشته و به این وزارت خانه جهت تعیین محلی در داخل وزارت خانه براى تشكيل مجمع عمومى سنديكا داده شود.نامه زیر در تاریخ ١۴ تیر نوشته و ١٧ تیر در دبیرخانه این وزارت خانه ثبت شد. در تاریخ ۱۳۹۴/۴/۲۴ نامه ای با شماره٧۴١٣۵ از طرف دلاورنظری مدیرکل سازمان های کارگری و کارفرمایی به رفیق مان گیلانی نژاد نوشته و در تاریخ ۱۳۹۴/۵/۵ به ایشان توسط نامه رسان تسلیم شد.

**********************

حقوق اجتماعی کوشندگان صنفی را رعایت کنید!

یکماه است که کوشندگان و سازمان گران صنفی آموزگاران را دربند کرده اند و در حال حاضر پنج آموزگار به خاطر کوشش در راه بهبود وضعیت معیشتی آموزگاران در بند قرار دارند. سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن اعتراض به این بازداشت ها و نقض حقوق اجتماعی شهروندان و کوشندگان صنفی از اعتراض خاموش شورای مرکزی تشکل های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در تاریخ ۳۱ام تیرماه در مقابل مجلس حمایت نموده و از اعضا و هوداران و دوستداران سندیکای کارگران فلزکارمکانیک انتظار دارد از آموزگاران فرزندانشان حمایت تام و تمام کنند.

۹۴/۰۴/۲۹

**********************

آموزگاران تلاشگر را آزاد کنید!

در روزهای اخیر شاهد دستگیری غیرقانونی کوشندگان سازمان گر اتحادیه ها و سندیکاهای کشور هستیم. روندی که با شدت گرفتن قانون زدایی از قانون کار و قانون اساسی کشور ، آن روندی که خواست کارشناسان صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است . روندی که با تعدیل ساختاری و خصوصی سازی آغاز شد و با نابودی صنایع تولیدی کوچک و بزرگ عامل بیکاری بی سابقه ای را در ایران موجب گردیده است. این روند خواهان حذف کوشندگان سازمان گر در مبارزات اجتماعی و صنفی است. دستگیری و به زندان افکندن علی اکبرباغانی نایب رییس هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران ودبیر شورای هماهنگی کانون های صنفی معلمان ایران واسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران در همین راستاست. ما ضمن اعتراض به زندانی شدن علی اکبر باغانی و اسماعیل عبدی خواستار توقف این روند مخرب علیه آزادی های انسانی بوده و آزادی همه کوشندگان صنفی معلمان ایران را خواستاریم.

اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

سندیکای کارگران نقاشان استان البرز

۹۴/۰۴/۰۹

**********************

"کوشندگان صنفی معلمان را آزاد کنید"

طی یک ماه گذشته دو تن از کوشندگان کانون صنفی معلمان ایران علی اکبر باغانی و اسماعیل عبدی زندانی شدند. همانطوریکه در اطلاعیه قبلی نیز متذکر شدیم بازداشت و حمله به کوشندگان صنفی به سیاست دولت و وزارت کار تبدیل شده است.ما ضمن محکوم کردن این گونه برخوردها ، حمایت از این دو کوشنده صنفی را حمایت از حقوق اجتماعی و صنفی دانسته و رعایت حقوق تاکید شده در قانون اساسی را به حکومت گران متذکر می شویم. حق تجمع و حق داشتن انجمن های صنفی از حقوق اصلی انسانی همه احاد ملت است و تعرض به این حقوق زیر پا گذاشتن اصول قانون اساسی است.

۹۴/۴/۸

**********************

حمایت از اعضای سرویس کارگری ایلنا و کارگران فارسیت دورود

بنابر اخبار واصله، اعضای سرویس کارگری خبرگزاری ایلنا بصورت یکجا در تاریخ ۲۸خرداد، اخراج شدند. ایلنا تنها خبرگزاری رسمی ایران که اخبار کارگران را پوشش می‌داد، حالا خود دست به اخراج دست‌جمعی خبرنگارانش زده است. اخراج دسته‌جمعی، قراردادهای موقت و یک‌طرفه و نبود امنیت شغلی یکی از موضوعاتی است که ایلنا بارها درباره آن‌ها خبررسانی کرده است..پس از توقف دو روزه انتشار خبر در بخش کارگری خبرگزاری کار ایران، دبیر این بخش در اکانت توئیتر خود نوشت:« اعضای سرویس کارگری این خبرگزاری بطور دسته جمعی اخراج شده اند. دلایل این کار برای ما قابل حدس است اما به زودی توضیحاتی را به صورت رسمی منتشر خواهیم کرد». گفتنی است که پس از ۲ روز از غیر فعال ماندن بخش کارگری این خبرگزاری، این بخش با اخباری مربوط به مسائل عادی تامین اجتماعی و اخباری کاملا مدیریت شده به فعالیت خود ادامه داده است. در روزهای اخیر حمله و تهدید فعالین کارگری حتا فعالین خانه پرستار مدتی است در دستور کار قرار گرفته و امروز می بینیم که حتا اخبار سانسور شده کارگری که توسط خبرنگاران زحمتکش ایلنا منتشر می شود هم قابل تحمل برای مجموعه ای با دید امنیتی نیست. ما ضمن حمایت از کارگران فارسیت دورود که ۵ روز در خبابان های تهران آواره اند از خبرنگاران زحمتکش ایلنا نیز حمایت کرده و این برخوردهای غیر حرفه ای و امنیتی را محکوم می کنیم .

۹۴/۰۳/۳۰

**********************

گزارش خبرنگار پیام سندیکا از تحصن کارگران کارخانه فارسیت دورود

امروز ۹۴/۰۳/۳۰ پنج روز است که ۱۶۵ کارگر کارخانه فارسیت دورود در تهران و در مقابل وزارت کار به تحصن نشسته اند و شب ها برای خواب به بهشت زهرا می روند .این کارگران که سوابقی از ۱۴ سال تا ۲۰ سال دارند در پلاکاردی که به نرده های وزارت کار نصب کرده اند چنین نوشته اند:
« ما کارگران فارسیت دورود لرستان با سوابق ۱۴ تا ۲۰ سال به علت سو مدیریت پس از گذشت ۴ سال همچنان دربلاتکلیفی بسر می بریم . ما همچنان ایستاده ایم.» در ساعت ۶ سه نماینده کارگران که به داخل رفته بودند توسط مامورین انتظامی به خارج از وزارت کار هدایت می شدند که با اعتراض کارگران به داخل وزارتخانه برده شدند. نماینده این کارگران احمد فولادوند در انتظار یکی از مسوولین وزارت کار همچنان در حیاط وزارتخانه سرگردان بود. با اینکه این کارگران ۵ روز است در تهران به دنبال جوابیه ای از مسوولین هستند نماینده شهر این کارگران به نام عباس قادررحمت به دیدارشان نرفته است. کارگران می گویند تا شنیدن یک جوابیه مناسب در تهران خواهند ماند
آنچه که در این میان به چشم می خورد کمک اهالی محل و آوردن نان و میوه و آب برای این کارگران است . ما از همه شهروندان تهرانی می خواهیم که به این هموطنان دردمند کمک کنند تا بتوانند پس از دریافت جوابی مناسب شهرمان را ترک کنند.

۹۴/۰۳/۳۰

**********************

گزارش نشریه پیام سندیکا از جشن اول ماه مه

در کارخانه ایران خودرو، در چهار سالن کارگران با خرید شیرینی و پخش آن در اول ساعت کاری هر شیفت جشن روز کارگر را گرامی داشتند. با اینکه کارگران می دانستند که خانه کارگر راهپیمایی روزکارگر گذاشته است آن را نمایشی مسخره دانسته و یا در خانه ها ماندند و یا به مسافرت رفتند.
در کارخانه سایپا، پخش شیرینی و تبریک روزکارگر در موقع پوشیدن لباس به هنگام ترک کارخانه روی داد. بعضی از کارگران امیدواری کردند که روزکارگر سال آینده را بتوان بهتر و بصورت رسمی در داخل سالن ها با جشن و آواز همراه نمود. با اینکه امسال خانه کارگر با شور به ظاهر کارگری با حرارت از حق تظاهرات روز کارگر دفاع می کرد، کارگران سایپایی تصمیم به تحریم این تظاهرات گرفتند.
در کارخانه های زامیاد، مگاموتور، قطعات فولادی، جشن روزکارگر به همراه پخش شیرینی و جشن تولد حضرت علی ( روز مرد ) جشن گرفته شد.کارگران در این کارخانه ها در مورد تظاهرات خانه کارگر به مناسبت روز کارگر با بی تفاوتی برخورد کردند.
در کارگاههای قطعه سازی روز پنجشنبه کارگران قدیمی با بردن شیرینی و در بعضی از کارگاهها خود کارفرمایان اقدام به خرید شیرینی و پخش آن در میان کارگران نمودند. در این کارگاهها این پخش شیرینی همراه با خواندن آواز و رقص همراه شد. در یک کارگاه لولا سازی کارفرما با خرید شیرینی و دادن ۲۰۰ هزار تومان پول به هر کارگر این روز را به آنها تبریک گفت.
متاسفانه در بیشتر کارگاههای کوچک از جشن روزکارگر خبری نبود و کارگران همچنان سخت مشغول کار و تلاش برای لقمه ای نان بودند. بسیاری حتا در این روزهای تعطیل به سرکار رفتند تا شاید بخشی از هزینه های زندگی را در این دو روز تامین کنند. کارگران حتا در مورد روز مرد می گفتند : کدام مرد؟ مردی که از تامین زندگیش عاجز است مرد نیست .
گروههای کوهنوردی کارگری که هر ساله توسط هیات کارگران کوهنوردی استانها این روز را جشن می گرفتند با خطاب و عتاب حراست ها مواجه شدند و از خیر برگزاری این روز گذشتند.
بعضی از گروههای کوهنوردی با رفتن به دامن طبیعت این روز را جشن گرفتند . در کرج یکی از این گروهها با تذکر نیروهای انتظامی مواجه شد. اما آنچه متوقف نشدنی است برگزاری جشن روزکارگر توسط کوشندگان کارگری در باغها، کوهها، خانه هاست. امیدواریم که این جشن ها بهم پیوسته و در خیابانها و پارک ها و در میان مردم زحمتکش نمود پیدا کند.

۹۴/۲/۱۲

**********************

فقر بیشتر برای خانواده های کارگری

آنچه پیش بینی می شد بازهم اتفاق افتاد. از مدتها قبل هشدار داده بودیم که در جلسات بی سر و صدای شورای عالی دستمزد، نمایندگان به اصطلاح کارگری با چنان رقمی از سوی کارفرمایان روبرو شده اند که جرات بازگو کردنش را به کارگران ندارند.نمایندگان بزدل به اصطلاح کارگری که برای رقابت با سندیکاهای کارگری با شعار افزایش مزد ۶۰ درصدی به پای میز مذاکره رفته بودند و قرار بود مصوبه دستمزد را در صورت تصویب کمتر از نرخ تورم امضا نکنند ، پس از دو روز به افزایش ۱۷ درصدی رضایت داده و پس از امضا کردن سند مرگ تدریجی خانواده های کارگری در ساعت ۱۲ شب ، شادمان از خیانتی که به برادران و خواهران کارگرشان نموده بودند با سکه های دریافتی، شادمان به خانه های خود بازگشتند.
از سال گذشته که دکتر حسن روحانی به شعارهای داده شده در تبلیغات ریاست جمهوری به طبقه کارگر پشت کرد، و هر حرکت کارگری را با فرستادن ماموران امنیتی به کارخانه ها کامل کرد و نمایندگان کارگران را به جرم حق خواهی به دادگاه کشاند و دادگاه آنان را به شلاق و زندان محکوم نمود، آشکار بود که با تن دادن به توصیه های صندوق بین المللی پول ، باید کارگر ارزان را در اختیار کارفرمایان گذاشته و با اتخاذ سیاست هایی اعتراضات کارگری را در کشور محو کند.
چرا مناطق ویژه تجاری که هیچ قانونی بر آنها تسلط ندارد هر روز بیشتر می شود؟ آیا برای این نیست که کارفرمایان داخلی و خارجی هر بلایی که خواستند بر سر زحمتکشان ایران بیاورند؟ و از بیمه و ۸ ساعت کار خبری نباشد؟
چرا به نام کاهش تورم هر روز کارخانه ها از وزن و حجم محصولات خود کم می کنند تا با ثابت نگه داشتن قیمت اینطور وانمود شود که افزایشی صورت نگرفته و تورم و گرانی کم شده است؟ چرا برای اعتراض به اجحافاتی که بر علیه زحمتکشان صورت می گیرد به عوض وزارت کار باید نیروهای امنیتی به کارخانه ها و معادن هجوم بیاورند؟ آیا برای این نیست که
کارفرما با خیال راحت حقوق کارگران را چندین ماه به عقب بیاندازد ، آنان را اخراج کند و ترسی هم نداشته باشد؟
چرا در جلسه تعیین دستمزد باید کارفرمایان جلسه را ترک کرده و وزیرکار را به نمایندگی خود در جلسه مذاکره با کارگران تعیین کنند؟
این چگونه وزیرکاری است که از سه جانبه گرایی تنها باید جانب کارفرمایان را در مقابل ۴۵ میلیون خانوار کارگری به عهده بگیرد؟
خواهران و برادران کارگر، وزارت کار و نمایندگان به اصطلاح کارگری نشان دادند که وظیفه ای جز حمایت از کارفرمایان را ندارند.پس برای ما چاره ای جز ایجاد سندیکاهای کارگری و حربه بُرنده طبقه کارگر یعنی اعتصاب باقی نمانده است. فعالان سندیکایی در همه واحدهای تولیدی پراکنده اند ، کافی است دست هایتان را بسوی این سندیکالیست ها دراز کنید تا دستان صمیمی و گرم فعالین سندیکایی را در دستان خود حس کنید. زحمتکشان ایران جز اتحاد راه دیگری ندارند.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

۹۳/۱۲/۲۵

**********************

کارگرفلزکار گزارش می دهد:

در کارگاه های کوچک قطعه سازی جاده قدیم کرج، جاده ساوه، هشتگرد کرج به دلیل رکود ی که امسال گریبان این کارگاه ها را گرفت و شرکت های خودروسازی مانند ایران خودرو هم قطعات خود را از فرانسه و چین وارد کردند ، این کار گاه های قطعه ساز از تولید چندانی برخوردار نبودند . در حال حاضر کارگران این کارگاه ها برای تسویه آخر سال با کارفرمایان خود دچار مشکل شده اند چون کارفرما بهانه می آورد که چون تولید کم بوده است پس توانایی پرداخت پاداش و عیدی کارگران را ندارد و از دادن آن خوداری می کنند. ما کارگران سندیکایی به کارگران این واحدها می گوییم که بسیاری از این کارفرمایان واقعن تولید نداشته اند و برای اینکه کارگاه در سال آینده بسته نشود و این کارگران دچار بیکاری نشوند با توافق کارفرما بخشی از این عیدی و پاداش را امسال و بخشی را هم سال آینده بگیرند. در کارگاه هایی که وضع کارفرمایانش خوب است و در سالهای گذشته از سود خوبی برخورداربودند به کارگران می گوییم که از حق خود نگذرند و امسال را تسویه کرده با دست پر به خانه بروند؟ از شما می پرسیم که آیا ما کارگران را درست راهنمایی کرده ایم یانه؟

شاغلام رضایی کارگر تراشکار

۹۳/۱۲/۱۹

**********************

گزارشی از یک کارگر کفاش:

در حال حاضر کارگاه های کفاشی که می باید در حال تولید برای شب عید باشند از دو ماه قبل همگی تعطیل شده اند . کارگاه های کفاشی در تبریز، تهران ، اصفهان ، شیراز در تعطیلی مطلق به سر می برند. در تبریز بیش از ۱۰هزار کارگر کفاش بیکار و بی پول هستند و نمی دانند شب عید را چگونه بگذرانند. گذران آنها در قهوه خانه ها ست.

۹۳/۱۲/۱۹

**********************

کارگر فلزکار از پارس خودرو گزارش می دهد:

امسال به خاطر رکود که به دلیل تحریم ها بود حدود ۶۰۰ کارگر کارخانه پارس خودرو را بازخرید کردند و همچنین مبلغ کارانه تولید یا همان آکورد را از ۱۰۰ هزار تومان سال گذشته به ۲۰ هزار تومان رساندند. الان مدت ۲ ماه هست که مبلغ کارانه ما را به ۶۰ هزار تومان رسانده اند. که آن هم به خاطر فروش ال ۹۰ است. در حال حاضر کارخانه تکنولوژی ساخت یکی از محصولات بی ام و را وارد کرده و پیش فروش این محصول را که از سال آینده تولید خواهد شد را شروع کرده به قیمت ۵۰ میلیون تومان. کارگران امیدوارند که سال آینده تولید با این پیش فروش ها بالا باشد که حداقل بازخرید و اخراج نداشته باشیم.

۹۳/۱۲/۱۹

**********************

تجمع کارگران سندیکای شرکت واحد در مقابل وزارت کار

حدود ۱۵۰ نفر از کارگران سندیکای شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه در اعتراض به افزایش حقیرانه دستمزد ۹۴ در مقابل وزارت کار تجمع کردند .
کارگران با در دست داشتن پلاکارد و پرده نوشت شعار سر می دادند که:
زندگی شایسته حق مسلم ماست
دستمزد عادلانه حق مسلم ماست
اشتغال و ایمنی حق مسلم ماست
پیگیری حقمان حق مسلم ماست و ...
به گزارش رسیده متن پرده نوشت ها نیز از این قرار است:
شکنجه اقتصاد خانوار کارگری را پایان دهید!
کارگران را قربانی مافیای ثروت دلالی نکنید!
فرار مالیاتی غارتگران اقتصادی را از مزد کارگران بر ندارید و ...

۹۳/۱۲/۱۸

**********************

گزارش از هفت تپه:

۱۵۰۰ کارگر نی برسیاه که کارگران پیمانی و شرکتی نیشکر هفت تپه می باشند ، مدت یک هفته است به دلیل پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده ۲ ماهه خود در اعتصاب به سر می برند. کارگران نی بر پیمانی و شرکتی طبق روال شرکت هر ۱۵ روز باید تسویه حساب بشوند.همچنین باید طبق مصوبه دولت که به اولاد سوم به بعد حق اولاد پرداخت شود متاسفانه در شرکت هفت تپه نه به پرسنل اداری خود شرکت و نه به کارگران نی بر پرداخت نمی شود که این دزدی آشکار از حقوق کارگران است.
با توجه به اعتصاب ماه قبل و تلاش سندیکای کارگران هفت تپه از سال ۸۶ تا ۸۸ برای اجرایی شدن طبقه بندی مشاغل در شرکت نیشکر هفت تپه متاسفانه قول های مدیریت شرکت بعد از اعتصاب مبنی بر تجدید نظر در طبقه بندی مشاغل اجرا شده ، نه تنها به سود کارگران نبود بلکه تنها با اضافه کردن سنوات کارگران به مقدار هرسال ۲۵۰ تومان قضیه را فیصله دادند. در این طبقه بندی مشاغل کسانی که از طرف کارگران نماینده برای اجرا نمودن طبقه بندی بودند از طرف کارگران انتخاب نشده بودند، بلکه همگی از کادر اداری ومهندسین گوش بفرمان شرکت بودند. با اجرای طبقه بندی قلابی حقوق و مزایای خوبی برای خود درست کردند. حتا در بسیاری اوقات با جابجایی کارگری که در گروه ۱۲ بود به گروه ۱۰ باعث کم شدن دریافتی کارگران شدند. بسیاری از کارگران مانند استادان جوشکار از گروه پایه ی خود محروم شده و در این طبقه بندی قلابی شان ، گروه پایه ها به افراد گوش به فرمان مدیریت داده شده است. با آمدن شب عید شرکت هفت تپه در بحران به سر می برد.

۱۳/ ۱۲/ ۱۳۹۳

**********************

گزارش کارگر فلزکار از تجمع آموزگاران در تهران

در تجمع آموزگاران در جلوی مجلس وقتی از یک آموزگار پرسیدم که چرا به تظاهرات آمده گفت: من در جنوب شهر تهران در منطقه محروم و کارگرنشین محله زمزم خیابان مهران درس می دهم. ۲ برادر درمدرسه من هستند که هرچه تلاش کردیم این دو برادر را در یک شیفت بگنجانیم موفق نشدیم. تا اینکه توسط یکی از شاگردان خود پی بردم که این دو برادر فقط یک کفش دارند و صبح یکی از آنها پوشیده و به مدرسه می آید و بعدازظهر هم دیگری این کفش را می پوشد. من چطور در مقابل این سیستم نا عادلانه سکوت کنم. این درحالی است که ثروت این مملکت در دست عده ای دزد غارت می شود و سیستم قضایی و امنیتی خواب هستد. بیشتر بچه های کلاس من صبحانه و یا نهار نخورده به سرکلاس می آیند آن وقت بودجه آموزش و پرورش از همیشه کمتر تصویب می شود. این بود عدالتی که قرار بود برقرار شود.

اسفند ۹۳

**********************

نبی معروفی: من اقتصاد دان نیستم!

سال نود و سه در حالی به پایان میرسد که با همه وعده های دادشده دولت تدبیر وامید روز به روز وضع خانوار های کارگری روبه وخامت می رود، نگاهی به هزینه های جاری یک خانوار ۴ نفری گویای آن است که خط فقر فرضی دولت چه اندازه با خط فقری که گریبان گیر مردم و به ویژه کارگران میباشد تفاوت دارد:
از نان که خوراک پایه خانوار های کار گری است شروع کنیم:
بهای یک نان سنگک ۶۷۵۰ریال مصرف خانوار در روز ۳ گرده روزانه ۲۲،۵۰۰ریال
ماهیانه ۶۷۵،۰۰۰ریال
پنیر بافرض مصرف هرفرد۵۰ گرم مصرف خانوار در روز۲۰۰گرم (هر ۵ روز ۱ کیلو)
روزانه ۲۲،۰۰۰ریال
ماهیانه ۶۶۰،۰۰۰ریال
روغن یک قوطی ۵ کیلویی روزانه ۷،۰۰۰ ریال
ماهیانه ۲۱۰،۰۰۰ریال
برنج هر نفر ۳ کیلو در ماه هر کیلو ۸۵،۰۰۰ریال
روزانه ۳۵،۰۰۰ ریال
ماهیانه ۱،۰۵۰،۰۰۰ریال
تخم مرغ هر هفته یک شانه هرشانه ۱۰۰،۰۰۰ ریال
روزانه ۱۳،۴۰۰ ریال
ماهیانه ۴۰۰،۰۰۰ریال
قندو شکر نفری ۲ کیلو در ماه هر کیلو ۱۵،۰۰۰ریال جمع مصرف ماهیانه ۸ کیلو
روزانه ۸،۰۰۰ ریال
ماهیانه ۲۴۰،۰۰۰ریال
چای گلستان یا دوغزال ماهی یک بسته
روزانه ۵،۴۰۰ ریال
ماهیانه ۱۶۰،۰۰۰ریال
نخود،لوبیا،عدس،لوبیا چیتی،لپه،رشته،لوبیاقرمز هرکدام یک بسته در ماه
روزانه ۱۶،۷۰۰ ریال
ماهیانه ۵۰۰،۰۰۰ریال
انواع سبزی
روزانه ۱۶،۷۰۰ ریال
ماهیانه ۵۰۰،۰۰۰ریال
میوه انواع مختلف درهفته ۲۵۰،۰۰۰ ریال
روزانه ۳۳،۴۰۰ ریال
ماهیانه ۱،۰۰۰،۰۰۰ریال
لباس ۴ نفر درماه
روزانه ۳۳،۴۰۰ ریال
ماهیانه ۱،۰۰۰،۰۰۰ریال
آرایشگاه (زنانه نباشد) هرنفر۵۰،۰۰۰ریال
روزانه ۶،۷۰۰ ریال
ماهیانه ۲۰۰،۰۰۰ریال
صابون شامپو و شوینده ها و لوازم بهداشتی
روزانه ۱۳،۴۰۰ ریال
ماهیانه ۴۰۰،۰۰۰ریال
آب ، برق ، گاز، تلفن
روزانه ۳۳،۴۰۰ ریال
ماهیانه ۱،۰۰۰،۰۰۰ریال
هزینه رفت وبرگشت به محل کار
روزانه ۲۰۰،۰۰۰ ریال
ماهیانه ۶،۰۰۰،۰۰۰ریال
هزینه تحصیل دو فرزند دانش آموز (کتاب و دفتر و نوشت افزار+ هزینه های جاری +شهریه)
روزانه ۶،۷۰۰ ریال ماهیانه ۲،۰۰۰،۰۰۰ریال
مرغ ۴ قطعه در ماه
روزانه ۶،۷۰۰ ریال
ماهیانه ۷۰۰،۰۰۰ریال
گوشت ۴کیلو در ماه هرکیلو
روزانه ۲،۴۰۰ ریال
ماهیانه ۱،۴۰۰،۰۰۰ریال
مسکن در پایین ترین نقطه شهر تهران مثلا باقر شهر قسط یا اجاره
روزانه ۱۶۶،۷۰۰ ریال
ماهیانه ۵،۰۰۰،۰۰۰ریال

جمع
روزانه ۷۶۹،۸۳۴ ریال
ماهیانه ۲۳،۰۹۵،۰۰۰ریال
این رقم بااحتساب دلار ۳۵۰۰۰ ریال
روزانه ۲۲$
ماهیانه ۶۶۰$
بدیهی است که من کارگری ساده ام واز اقتصاد چندان سر درنمی آورم و دولت هرگز با داشتن نوابغ اقتصادی ارزشمند برای محاسبه این مبالغ هیچ مشکلی نداشته و ندارد یادآوری می کنم که با بروز سونامی های سرطان ،ام اس و دیابت در کنار زلزله های چند ریشتری اختلاس ، کارگران بی نوا درصورت برخوردار بودن از سلامت جسمی کامل و بدون کسورات بیمه ای (به نام تامین اجتماعی که به معنی دیگر به تهدید اجتماعی بدل گردیده)، با این صورت حساب ماهانه حق نگوییم که امکان هیچ گردش و تفریح ومسافرتی را ندارند .

استخراج و تنظیم:کارگر فلزکار، نبی معروفی

بهمن ماه ۱۳۹۳

**********************

آزادی بیان محدود شدنی نیست!

در پی حمایت سندیکای کارگران فلزکارمکانیک از تجمع اعتراضی ۱٠ اسفند آموزگاران زحمتکش و پشتیبانی از خواسته های مندرج در بیانیه کانون صنفی معلمان ایران و همچنین اعتراض به فیلتر شدن سایت رسمی کانون صنفی معلمان ایران، از روز ۱۳۹۳/۱٢/٠۵ سایت سندیکای کارگران فلزکارمکانیک توسط کار گروه مصادیق مجرمانه فیلتر شد و از دسترسی آزاد کارگران ایران به این سایت، خارج گردیده است.ما این رفتار غیرقانونی را محکوم کرده و اعلام می کنیم که این گونه رفتار جز مخدوش کردن چهره فرهنگی و سیاسی کشورعزیزمان ایران در جهان پیامد دیگری ندارد.در روزگار دسترسی آزاد و آسان و پیشرفت علم اطلاع رسانی ، آزادی بیان محدود شدنی نیست.اعتراض به محدود شدن حقوق قانونی و انسانی، حق همه شهروندان ایرانی است و اصل ٢۷ قانون اساسی تجمع، اعتصاب و راهپیمایی را حق همه مردم ایران دانسته است. اصل نهم قانون اساسی نیز تاکید کرده است که: «هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی های مشروع را هرچند با وضع قوانین و مقررات ، سلب کند.»سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن حمایت دوباره از خواسته های آموزگاران و کانون صنفی معلمان ایران ، خود را جدا از این زحمتکشان ندانسته و با آنان اتحادی ناگسستنی دارد.

۱۳۹۳/۱٢/٠۷

**********************

گزارش کارگر فلزکار از شرکت ملی حفاری:

به دلیل تحریم هایی که از طرف کشورهای سرمایه داری نسبت به صنعت کشور ما اعمال می شود ، تاکنون شرکت ملی حفاری نتوانسته است دکل های حفاری افقی را خریداری کرده و در حوزه مشترک نفتی ایران و قطر نصب کند. به همین دلیل برداشت آنها از حوزه نفتی مشترک ١٠٠ برابر ایران است.

**********************

گزارش کارگر فلزکار از ایران خودرو:

امروز یکی از کارمندان بخش اداری ایران خودرو هنگام طی کردن عرض محوطه شرکت ایران خودرو ، با یکی از تریلی هایی که برای شرکت بار آورده بود ، به دلیل دنده عقب گرفتن تریلی ، تصادف کرده و کشته شد. این چندمین بار است که ماشین هایی که کالا به شرکت می آورند باعث کشته شدن کارگران می شوند. ۳ سال قبل هم کامیونی که برای شرکت بار آورده بود به دلیل خواب آلودگی راننده با سرویس کارگران برخورد کرد و چند نفر از کارگران کشته شدند.

**********************

اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا:

از حقوق معلمان ایران دفاع کنیم

روز پنج‌شنبهٔ گذشته، ۲۳ بهمن ۹۳، اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا (NUT) نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، و علی خامنه‌ای، ولی فقیه ایران، فرستاد. این اتحادیه که با «کمیته دفاع از حقوق مردم ایران»، (کودیر)، ارتباط دارد و عضو یت رسمی این کارزار معتبر بین المللی را قبول کرده است، در پاسخ به فراخوان «کودیر» در اوایل بهمن ماه (25روز ژانویه) در رابطه بااعتصاب دو روزه معلمان ایران حمایت خود از فعالیت های سندیکایی معلمان ایران در دفاع از حقوق حقه شان را اعلام کرد. نامه ضمیمه که امضای کریستین بلوئر، دبیرکل این اتحادیه در پای آن آمده است، طی یک ایمیل با عنوان «از حقوق معلمان ایران دفاع کنیم» توسط مسئولان بخش روابط بین‌المللی این اتحادیه، برای این دو مقام جمهوری اسلامی فرستاده شده است. در متن این ایمیل آمده است: «به پیوست، بیانیهٔ اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا و پیام همبستگی و پشتیبانی از حقوق معلمان ایران را برای شما ارسال می‌کنیم.»

متن کامل این بیانیه چنین است:

از حقوق معلمان در ایران دفاع کنیم!

اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا (NUT) دفاع از معلمان را وظیفهٔ خود می‌داند. به اعتقاد ما، حرفهٔ معلمی باید از این حقوق برخوردار باشد: دستمزدی که متناسب با اهمیتِ این حرفه باشد؛ شرایط کاری خوب و مناسب؛ و استقلال حرفه‌یی. جذب معلمان و نگه داشتن آنها، که در جای خود در برابر شاگردان مسئولند، فقط در دنیایی امکان‌پذیر است که برای این حرفه ارزش قائل شود.
امروزه در ایران معلمان در معرض تهدیدهایی از قبیل نپرداختن دستمزد و عدم ارتقای شغلی قرار دارند. آنها در شرایط کاری دشوار، نبود امنیت شغلی و خصوصی‌سازی آموزش انجام وظیفه می‌کنند. گذشته از این، در عمل، جای زیادی برای دگراندیشی نیست و صدای سازمان‌های صنفی را خفه می‌کنند. به‌رغم همهٔ اینها، ما با معلمان ایران ابراز همبستگی می‌کنیم.
اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا اعتقاد دارد که در کارزار جاری ما زیر عنوان «دفاع از آموزش»، به نقش معلمان باید ارزش گذاشته شود، چه در سطح ملّی و چه در سطح بین‌المللی.

با همبستگی،
کریستین بلوئر
دبیرکل اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا (NUT)

___________________________

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

٢۹ بهمن ۱۳۹۳

**********************

حمایت سندیکاهای کارگری انگلیس از اعتراضات کانون صنفی معلمان ایران "

خبر ارسالی از طرف فدراسیون های کارگری انگلیس به روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک رسیده است:
آخر هفته گذشته اتحادیه معلمان انگلستان در بیانیه ای به امضا دبیر کل آن، خانم کریستین بلوئر، از خواسته های برحق معلمان ایران حمایت کرد. این بیانیه که در پاسخ به فراخوان «کمیته دفاع از حقوق مردم ایران» ، "کودیر " منتشر شده است روز پنج شنبه به رئیس جمهور ایران، دکتر حسن روحانی، و آیت الله خامنه ای - رهبر جمهوری اسلامی-ارسال شده است. کودیر در سایت اینترنتی خود این بیانیه مهم را منتشر کرده و در اختیار مطبوعات انگلستان و اتحادیه های کارگری قرار داده است.
انجمن صنفی معلمان ایران اعلام کرده است که در روز ۱٠ اسفند ماه معلمان ایران نسبت به شرایط خود اعتراضی سراسری خواهند داشت .

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

٢٨ بهمن ۱۳۹۳

**********************

گزارش جدید کارگر فلزکار از پارس جنوبی:

امروز تمامی کارگران شرکتهای پیمانکاری ساخت بخش فرآیند پالایشگاه فازهای ۱۷ و ١٨ پارس جنوبی در اعتصاب بودند.
ساعتی قبل حدود ٧٠٠ کارگر شرکت های پیمانکار ( جهان پارس ، تناوب و محور سازان ) مقابل سایت اداری شرکت کارفرما (oiec شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت ) تجمع نموده و ۴ ماه حقوق عقب افتاده ی خود را طلب نمودند . در پی این اعتصاب کارفرما قول داد تا شنبه حقوق ها واریز شود .
oiec یکی از شرکت های صندوق بازنشستگان صنعت نفت می باشد ، که در حال حاضر کل فاز های ٢٠ و ٢١ و بخش مهمی از فازهای ۱۷ و ١٨ را در دست دارد.
بعد از تجمع کارگران شعارگویان به سمت محل پروژه بازگشتند و همچنان در اعتصاب هستند .
بخش دیگر پالایشگاه در دست شرکت دولتی idro می باشد که ،بخش یوتیلیتی پالایشگاه را در دست ساخت دارد . کارگران پیمانکاری های این بخش نیز چند روز پیش به اعتصاب خود پایان دادند .

نهم بهمن ٩٣

**********************

گزارش کارگر فلزکار از ایران خودرو:

با خاتمه موقت اعتصاب دیماه کارگران در مورد افزایش حقوق ، مدیریت با اعلام اینکه می خواهد طبقه بندی مشاغل را اجرا کند از همه سالن ها خواست که از هر شیفت هر سالن ، یک نفر به نمایندگی از طرف کارگران معرفی شوند تا موضوع طبقه بندی مشاغل صورت بگیرد. به همین خاطر از طرف کارگران بخصوص مونتاژ١ و مونتاژ٢ ،سالن ال ٩٠، سالن وانت، ۴ سالن رنگ ، تعمیرات، انبار.... کارگرانی انتخاب شده و به مدیریت معرفی شده اند تا در ١۵ بهمن ماه با مدیریت مذاکره کنند. در هفته گذشته مدیریت ایران خودرو بیشتر کارگران شرکت های پیمانکار را به قراردادی تغییر وضعیت داد. قرار است خواسته های زیر در مذاکره با مدیریت مطرح شود :
۱-افزایش حقوق ٣۵ درصدی غیر از افزایش حداقل حقوق هر ساله
٢- کلیه کارگران شرکت های پیمانکاری تغییر وضعیت یافته به قرار دادی تبدیل بشوند
٣- طبقه بندی مشاغل در کلیه قسمت های ایران خودرو اجرایی شود.
۴- شوراهای کارگری در قسمت های مختلف ایران خودرو تشکیل شود
۵- پرداخت پاداش عقب افتاده کارگران برای آنکه سرشان کلاه نرود از مدتی قبل قانون کار قسمت طبقه بندی مشاغل را می خوانند. امیدواریم بتوانیم با گرفتن دفتری با همفکری دیگر کارگران خواسته های بالا را به انجام برسانیم.

۱۳۹۳/۱۱/۹

**********************

گزارش کارگر فلزکار از پارس جنوبی:

کارگران یکی از پیمانکارهای فاز ۱۷ و ۱٨ به نام شرکت مهندسی و ساختمانی تناوب از ۳ روز پیش دست به اعتصاب زدند. این کارگران حقوق آبان ماه را هنوز دریافت نکردند . گس ترین gas train ۳ , ٤ ناحیه کار این شرکت هست که اهمیت زیادی دارد.
پارسال هم درست در اواسط بهمن اعتصاب مشابهی رخ داد ، گمان بر این است که این اعتصابات از بالا هدایت می شود تا پیمانکار قبل از سال از کارفرما (شرکت oiec) و شرکت ملی گاز پارس جنوبی معوقات خود را دریافت کند.
قرارداد ۳٠٠ تا ٤٠٠ کارگر با شرکت تا پایان سال تمام می شود و شرکت هر روز در حال کم کردن نیروها می باشد.

**********************

از اعتصاب آموزگاران در شهرهای مختلف حمایت می کنیم

در دو روز اخیر آموزگاران در شهرهای مختلف نسبت به مسایل رفاهی خود دست به اعتصاب و اعتراض زده اند که بخشی از آن را سایت کانون صنفی معلمان ایران پوشش داده است. ما ضمن حمایت ازخواسته های این آموزگاران توجه کانون صنفی معلمان ایران را به این موضوع جلب می کنیم که در روزهای پایانی سال موضوع دستمزدهای سال آینده دغدغه همه مزدبگیران است و آنگونه که در گفتار معاون رییس جمهور و شخص رییس جمهور مشاهده می شود از تورم تک رقمی در اسفند ماه صحبت می شود و این به معنای افزایش دستمزدهایی با ۹ درصد در ذهن مسوولین مربوطه است. آیا وقت آن نرسیده که موضوع دستمزدها را به حرکتی واحد تبدیل کنیم.

۱۳۹۳/۱۱/۳

**********************

کارگر فلزکار از ایران خودرو گزارش می دهد:

پس ار خاتمه یافتن مشروط اعتصاب غذا در ایران خودرو و اعلام کتبی رسیدگی به خواسته های کارگران توسط مدیریت ، یک هفته ای است که مدیریت به سرپرستان سالن های تولیدی اعلام کرده اند که هر سالن با انتخاب ۲ نماینده جهت اجرا کردن طبقه بندی مشاغل به مدیریت معرفی گردند. این ترفند در حالی صورت می گیرد که کارگران ایران خودرو اصلی ترین خواسته اشان افزایش حقوق بوده است. مدیریت با سرگرم کردن کارگران به طبقه بندی مشاغل می خواهد تا آخر اسفند موضوع افزایش حقوق را در سایه قرار دهد. هوشیار باشیم هم طبقه بندی مشاغل را اجرایی کنیم و هم موضوع افزایش ۳٠ درصدی حقوق را دنبال کنیم.

۱۳۹۳/۱۱/۱

**********************

گزارش رسیده از زامیاد خودرو:

در پی اعتصاب کارگران پارس خودرو و به نتیجه رسیدن آن ... و ادامه اعتصاب کارگران ایران خودرو و مالیبل مبنی بر کم بودن حقوق و دستمزد ... کارگران زامیاد نیز اقداماتی انجام داده اند. که منجر به عکس العمل شدید مدیریت این شرکت شد .
در پی شایعاتی مبنی بر اعتصاب به صورت نخوردن غذا در زامیاد در ابتدا در محل غذا خوری دوربین نصب شده است. سپس مبلغی به عنوان پاداش و عنایت مدر عامل به حساب کارگران شارژ گردید. سپس با گروهی از معترضین توسط نماینده کارگران صحبت هایی شد تا انها را ارام کنند . که در نتیجه منجر به نوشتن نامه هایی به مدیر عامل از طرف کارگران گردید. در نهایت مدیر عامل نیز طی اعلامیه ای از کارگران خواست که در جلسه هم اندیشی در محل نمازخانه شرکت کنند. در جلسه مذکور برخی کارگران با اعتراض به وضیعت حقوق خود خواستار افزایش پایه حقوق شدند اما مدیر عامل با گلایه از کارگران آنها را به کج فهمی و طمع ورزی و غرض ورزی متهم کرد و آنها را به قناعت دعوت کرد و اخطار کرد که کارگران در صورت اخراج کار جدیدی گیرشان نخواهد آمد و باید این وضعیت را تحمل کنند. ایشان وضعیت اقتصادی شرکت را برای افزایش حقوق مناسب ندانست و تاکید کرد برخی از اقداماتی که برای تامین معیشت کارکنان انجام داده است غیر قانونی بوده و بعدا زیر سوال خواهد رفت. در حالی که این شرکت در سال جاری سوده ترین شرکت خودرو سازی بوده است.اما میزان حقوق و مزایای کارگرانش در رتبه بسیار پایینی قرار دارد. در حالی که این جلسه نتیجه ملموسی در پی نداشت به نظر میرسد بسیاری از کارگران تصمیم به عدم حضور برای صرف وعده های غذا گرفته اند.

۲۷/١٠/۱۳۹۳

**********************

گزارش کارگر فلزکار از ایران خودرو:

با توجه به فعالیت شدید مدیران و سرپرستان قسمت ها و تهدید و فشار به کارگران و در نهایت شکسته شدن اعتصاب غذا از طرف کارگران تولید وانت ایران خودرو در بخش شمال کارخانه ، از دیروز کارگران ایران خودرو با دادن مهلت تا روز ١۵ بهمن به مدیران برای افزایش پایه حقوق و تسویه پاداش عقب افتاده و طبقه بندی مشاغل ، اعتصاب غذا را به حالت تعلیق در اوردند. کارگران منتظرند تا ببینند مدیریت در طی این چند روز چه خواهد کرد.

۲۵/١٠/۱۳۹۳

**********************

شگردهای مدیریت ایران خودرو را با اتحاد خنثا کنیم

طی شش روز اعتصاب ، مدیریت ایران خودرو از همه ی شگردهای خود استفاده کرده تا اعتصاب غذای کارگران را به شکست بکشاند, از جمله با دادن وعده ای چهار ماده ای که در روی پانل سالن ها نصب شده است به کارگران وعده ی پرداخت پاداش های عقب افتاده و طبقه بندی مشاغل داده است, حتی مهندس انتظاری معاون منابع انسانی شرکت در سالن تولید پژو 206 در کارخانه جنوبی حضور یافته و اعلام کرده تا دو روز آینده به خواسته های شما رسیدگی خواهد شد تا با این تلاش مذبوحانه اعتصاب غذای کارگران را به شکست بکشاند. کارگران همه قسمت ها در سرویس های کارگری از همکاران خود می خواهند که اعتصاب را نشکسته و تا حصول خواسته های خود, این اعتصاب غذا را ادامه دهند. سرپرستان و مدیران قسمت برای شناسایی کارگران فعال تلاش می کنند. هرچند که در گفتارهایشان از تهدید به عدم تمدید قراردادهای کارگران اعتصابی بسیار شنیده می شود. متاسفانه این تهدیدها و وعده های مدیریت باعث گردید که در کارخانه شمالی در سالن وانت از دیروز، کارگران اعتصاب غذا را شکسته و به ناهارخوری می روند. با این اتفاق کارگران در سالن های تولید هم قسم شده اند تا نتیجه اعتصاب متحد باشند و شگرد های مدیریت برای تفرقه را خنثی کند. البته گفتگو با این کارگران که اکثرا از کارگران روزمزدی و سابقه ی کمی در کارخانه دارند, ادامه دارد.

**********************

گزارش کارگر فلزکار از کارخانه کارتن سازی اهواز

پنج روز قبل یک کارگر کارخانه ی کاغذ سازی, کاغذ کار اهواز به دلیل نقض فنی و ترکیدن لوله ی بخار آب دچار سوختگی شدید شد و در بیمارستان اهواز بستری شده است. متاسفانه مسئولین کارخانه از پیگیری مشکلات بیماری این کارگر خودداری کرده و مشکلات بیمارستانی این کارگر توسط خانواده اش پیگیری می شود. او در حال حاضر در بیمارستان اهواز بستری است.

۲۳/١٠/۹۳

**********************

اخبار هفته

سال هاست که در هفت تپه کارگران نی بُر روزمزد از حق استفاده سرویس رفت و آمد بی بهره اند. در هفته گذشته به علت نداشتن سرویس, دو حادثه کارگری در نیشکر هفت تپه به وقوع پیوست. در حادثه اول کارگران نی بُر پس از اتمام کار روزانه در برگشت از کار سوار وانت نیسان گشته که در راه, این نیسان واژگون شده و دو کارگر کشته و شانزده کارگر دیگر زخمی شده اند. در حادثه دوم دو کارگر نی بُر با موتورسیکلت شخصی عازم محل کار بوده اند که با تراکتور شرکت تصادف کرده و در دم کشته اند.
کارگران نی بُر روزمزد فاقد سرویس حمل و نقل بوده و با وانت نیسان و یا تریلی که مختص جابه جایی احشام و اثاثیه است به محل کار برده می شوند, و تنها کارگران رسمی از سرویس حمل و نقل بهره مند هستند. این دو حادثه باعث نگرانی همه ی کارگران گشته و یکی از خواسته های آنان امکان بهره مندی از سرویس حمل ونقل است.

١٨/١٠/۹۳

**********************

گزارش کارگر فلزکار از ایران خودرو:

خیلی ها می خواهند بدانند که اعتصاب در ایران خودرو از کجا شروع شد. با آشنایی که کارگران ایران خودرو با کارگران پارس خودرو و سایپا داشتند، از نزدیک اخبار اعتصاب و اعتراض به کمی دستمزد هایشان را پی گیری می کردند در نتیجه این تفکر در ذهن ما کارگران ایران خودرو شکل گرفت که چرا ما از این شکل اعتصاب غذا استفاده نکنیم. از روز ١۷ دیماه اعتصاب غذا که همان نرفتن به رستوران و نگرفتن غذا است، ابتدا در بخش هایی از کارخانه جنوبی که بخش اصلی تولید و خطوط مونتاژ و قطعات بدنه در آنجا انجام می گیرد، شکل گرفت و سپس در همان روز همه قسمت های کارخانه جنوبی را شامل شد. یعنی کارگران به رستوران رفته غذا را در سطل های اشغال ریختند. از فردای آن روز قسمت شمالی که شامل سالن رنگ، سالن تولید ال نود، سالن مونتاژ پژو پارس و سالن پرس هم به این اعتصاب گره خورد و تمام بخش های تولیدی کارخانه در اعتصاب غذا شرکت کردند و از رفتن به رستوران سرباز زدند. این اولین بار است که تمام کارخانه بطور یک پارچه اعتصاب غذا می کند و به یک حرکت اعتراضی می پیوندد.
مدیریت برای اینکه بتواند این حرکت اعتراضی یکپارچه را در هم بشکند، سهام بلوکه شده کارگران را آزاد کرد که موثر نبود و اعتصاب همچنان ادامه دارد. مدیریت در فاز دوم برای به شکست کشاندن این اعتراض مثل همیشه قول داد که بزودی افزایشی در دریافتی ها رخ خواهد داد. اما کارگران این بار گول نخوردند و به مدیریت گفته شده که:« قولش را بصورت کتبی ابلاغ کند.» در ضمن کارگران به مدیریت پیغام دادند که:« باید پایه حقوق ۲٠ الی ۳٠ درصد اضافه شود. ما انتظار پاداش نداریم و حق مان را می خواهیم.» مدیریت همیشه در این گونه اعترض ها می آید و کمی پاداش به کارگران می دهد و بعد هم دیگر خبری از پاداش نیست.
شایعه شده که هاشم یکه زارع که کارگران به او هاشم گدا می گویند، گفته که: « اگر من بدانم تا چند سال این ها دیگر اعتصاب نمی کنند من حقوقشان را اضافه می کنم می ترسم این اضافه حقوق را بگیرند و باز چند ماه دیگر یک چیز دیگر بخواهند.»
اگر در روز شنبه به خواسته های کارگران توجه نشود، کارگران تصمیم گرفته اند که از سوار شدن به سرویس ها خوداری کنند و سرویس های حمل و نقل را تحریم کنند. ما می خواهیم با این کار اعتراض مان را به خیابان ها بکشانیم. منتظر اخبار جدید باشید.

١٠/١٨/۱۳۹۳

**********************

از اعتصاب کارگران ایران خودرو حمایت می کنیم

کارگران ایران خودرو به دلیل گرانی و کم بودن دستمزد و قول های انجام نشده ی مدیر عامل در خصوص افزایش دستمزد ها از ساعت ١٠ صبح امروز اعتصاب غذا نموده اند و طی پیامی از همه کارگران ایران خواسته اند که از آن ها حمایت کنند.
متن پیام: ما کارگران ایران خودرو به دلیل پائین بودن دستمزد که خوانواده ما را دچار آسیب کرده بسختی و با مشکلات فراوان، اعتصاب غذا ترتیب داده ایم. از ما و خانواده ی خود حمایت کنید و همراه ما باشید.

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک

۱۳۹۳/١٠/١۷

**********************

اعتصاب در معدن زغال سنگ سنگرود

١۵٠ کارگر معدن زغال سنگ سنگرود البرز غربی در اعتراض به انحلال معدن، ٨ ماه حقوق عقب افتاده و موضوع بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، از صبح امروز در داخل تونل های معدن دست به اعتصاب زدند. خبر این اعتصاب به بخش های دیگر معدن رسیده و بی تردید تا ساعاتی دیگر کل معدن به اعتصاب کشیده خواهد شد. این کارگران که تجربه ورود نیرو های امنیتی به داخل محوطه معدن را دارند و با زداشت فعالین کارگری و تشکیل پرونده های امنیتی مانند آنچه برای دبیر انجمن صنفی معدن چادرملو رخ داده، با پناه بردن به اعماق زمین این شگرد کارفرمایان و نیروهای امنینتی را خنثا کرده اند. رهبران اعتصابی قبل از کارگران به درون معدن پناه بردند. آنان خواستار عملی شدن خواسته هایشان هستند و هم قسم شده اند تا نتیجه گرفتن نهایی در معدن باقی بمانند.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن حمایت از خواسته های این کارگران اعتصابی، از ورود مامورین انتظامی برای داخل شدن به معدن هشدار داده و تمامی عواقب این ورود را به عهده وزات کار و کارفرمای معدن سنگرود می داند.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

۱۳۹۳/١٠/١۷

**********************

از هفت تپه خبر می رسد:
خبر اول: از اول دیماه با مراجعه کارگران هفت تپه به تامین اجتماعی ، تامین اجتماعی از تمدید دفترچه بیمه کارگران هفت تپه خوداری می کند به دلیل اینکه مدتهاست کارخانه حق بیمه کارگران را به تامین اجتماعی نپرداخته است. این درحالی است که هر ماهه از حقوق کارگران مبلغ ۷ درصدی بیمه تامین اجتماعی کسر می شود.
خبر دوم : همچنین مدتی است که دزدی از کارخانه هفت تپه شروع شده بصورتی بسیار آشکار . به این ترتیب که در ۲ ماه گذشته فقط ۲ کیلومتر کابل برق از این شرکت دزدیده شده و معلوم نیست حراست در کجا خوابش برده؟!؟! هیدروفلوم که نوعی شیلنگ آبیاری است و طوقه های مربوطه که کار اتصال این شیلنگ ها را انجام می دهد نیز در ۱۳٠ هکتار دزدیده شده اند. که البته بخشی است که ما اطلاع داریم .
خبر سوم : در یچه های ورود و خروج آب که آهنی است با برنال که یک دستگاه جوش سیار است بریده شده و به سرقت رفته.
خبر چهارم : شایعه است که آقایان خنیفه ، محمدی ، مسولین حراست هفت تپه در ماجرای مشکل اخلاقی آقایان علی حمدانی ، رستگار ، محمدی ، از اعضای حراست کارخانه هفت تپه ، خیلی فوری اقدام کرده و موضوع را سرپوش گذاشته اند. اما نسبت به دزدی ها هیچ اقدامی نمی کنند. البته اینها در برخورد با فعالین سندیکایی و کارگری و کارگران معترض آن چنان قلدر منشانه ( ویا بقول خودشان مقتدارنه ) برخورد می کنند . حال چرا جلوی دزدی ها رانمی گیرند خدا می داند. البته جالب این است که همه این دزدی ها در یک شیفت خاص صورت می گیرد.
« طبق دستورات صندوق بین المللی پول باید مجتمع هایی چون هفت تپه تعطیل شوند و کارگرانش برای گدایی و دستفرشی راهی خیابان ها شوند. این دزدی ها که باید اموال مسرقه را با کامیون حمل کرد به دستور از ما بهتران است تا کارخانه را با وضعی روبرو کنند که قادر به ادامه حیات نباشد. هشیار باشیم و این نقشه خیانت کاران به منافع ملی و کارگران هفت تپه را افشا بکنیم. »

۹/١٠/۱۳۹۳

**********************

کارگر فلزکار گزارش می دهد:

دیروز در کارخانه پارس خودرو به مدت ۲ ساعت اعتصاب شده است این اعتصاب به دلیل کاهش دریافتی این کارگران بوده است. کارگران معترض با دست کشیدن از کار خواستار پاسخگویی مدیران شرکت به این کاهش دریافتی ها بوده اند.
همچنین در کارخانه سایپا آذین که کارخانه قطعه سازی و از کارخانه های زیر مجموعه کارخانه خودرو سازی سایپا ست دیروز در اعتصاب بسر بده است. اعتصاب دیروز به دلیل کاهش دریافتی کارگران صورت گرفته. کارگران می گویند با این دریافتی و موج گرانی قادر به گذران زندگی خود نیستند.

١٠/٨/۱۳۹۳

**********************

جان و نان کارگران بازیچه دست سود جوی سرمایه داران!

سه نفر از کارگران اخراج شده معدن طلای آق دره شهرستان تکاب ، شب گذشته (شنبه) در اعتراض به از دست دادن شغل شان، در محوطهٔ معدن دست به خودکشی زده اند .
اقدام به خودکشی کارگران بیکار شده معدن طلای آق دره در حالی است که صبح روز گذشته گروهی از کارگران این واحد معدنی در اعتراض به اخراج ۳۵۰ نفر از همکارانشان در محوطه این معدن تجمع کرده بودند؛ این تجمع تا ساعت هشت شب ادامه داشت و پس از آن کارگران مورد نظر که صبر و تحمل خود را از دست داده بودند اقدام به خودکشی کردند.
در روزهای اخیر ما شاهد اعتصاب ۱٠٠٠ کارگردر کارخانه واگن پارس اراک و حضور مامورین در این کارخانه هستیم و یا وزارت کار صلاحیت نماینده کارگران نانوایی‌های سنندج را تایید نمی کند و همزمان به دلیل افزایش مطالبات معوقه اداره گاز ، اشتغال کارگران ۸ کارخانه آجرسازی متوقف می شود. کارگران را بیکار می کنند و وقتی کارگر جان به لب رسیده دست به حق قانونی خود به استناد اصل ۲۷ قانون اساسی که اعتصاب را مجاز شمرده می زند ، بجای کارمندان وزارت کار با مامورین روبرو می شوند. این حرکت ضد کارگری و ضد منافع ملی به نفع چه کسی است ؟ وزارت کار و نماینده به اصطلاح کارگران در مجلس چه می کنند؟ آیا نباید به حضور مامورین در یک مجموعه صنعتی اعتراض کنند و یا اینکه خود نیز با این حرکت ضد کارگری موافقند ؟ آیا این مامورین برای حمایت از کارفرمایان و بر علیه کارگران وارد میدان شده اند؟
ما ضمن مخالفت با ورود مامورین به اختلافات کارگران و کارفرمایان این حرکت را ضد قانون اساسی و ضد منافع ملی کشور ارزیابی می کنیم.

١٠/٨/۱۳۹۳

**********************

کارگران ساختمانی صاحب نشریه شدند

کارگران نقاش تبریز، تهران، البرز، اردبیل و بندرعباس با همکاری هم یک نشریه، به نشریه های کارگری اضافه کردند. نشریه پیام سندیکا با تبریک به این فعالین کارگری، تولد این نشریه را شادباش گفته و آماده هرگونه همکاری با این دوستان کارگر می باشد.
برای ارتباط با این نشریه می توان با این آدرس تماس گرفت karegare.sakhtoman@gmail.com نشریه پیام سندیکا

**********************

گزارش کارگر فلزکار:

اعتصاب و اعتراض ١٠٠٠ کارگر کارخانه واگن پارس اراک

با اخراج نماینده کارگران کارخانه واگن پارس اراک آقای درخشنده بخت ،توسط هیات مدیره این شرکت ١۵٠ کارگر این کارخانه در دفاع از نماینده خود به بیرون کارخانه آمده و اعتراض خود را نسبت به این بی قانونی اعلام کردند. همچنین ٧۵٠ کارگر دیگر نیز با حاضر شدن در سرکار و خوداری از اعتصاب دست به اعتصاب ایتالیایی زدند.
با توجه به اینکه این نماینده کارگری تا آخر اردیبهشت ١٣٩٤ قرارداد کاری با این شرکت دارد، این حرکت غیرقانونی به دستور سهامدار اصلی کارخانه که قرار گاه خاتم الانبیا ست صورت گرفته است.
با امروز مدت یک هفته است که کارگران در اعتراض به این بی قانونی اعتصاب کرده اند و تا بازگشت به کار این نماینده کارگری ادامه خواهد داشت.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن حمایت همه جانبه از این حرکت کارگری و خواستار بازگشت به کار این نماینده کارگران می باشد.

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

۱۳۹۳/١٠/٠٦

**********************

فراخوان کارگران و نیروی کار در ایران

کارگران و زحمتکشان ایران در اعتراض به مقررات زدایی از قانون کار مطالبه خود را علنی کنید.
حذف عجولانه ی قانون کار از مناطق مختلف و کارگاه های بیشمار و مقررات زدایی از مناسبات کار با سرعت هر چه بیشتر علیه کارگران در جریان است. همه ی دولت های پس از جنگ، با پذیرش الگوی اقتصاد ضدکارگری و مناسبات آمریکا پسندانه یعنی تعدیل ساختاری و خصوصی سازی که تسلیم در برابر جهانی سازی فقر بود، عملا در خدمت سرمایه های جهانی قرار گرفتند. با حذف مناطق ویژه تجاری- صنعتی در اقصا نقاط از شمول قانون کار بر گستره محرومیت افزودند.
به رغم حذف کارگاه های زیر ده نفر از شمول قانون کار که توسط مجلس اصلاح طلب انجام شد احساسات ضد کارگری خدمتگذاران به سرمایه ارضا نشد. سلفچگان در مرکز ایران را بر این مناطق ویژه افزودند تا غارت سرمایه از نیروی کار را به نهایت برسانند و گویا این روند می رود تا صد در صد کارگران را از ابتدایی ترین حقوق قانونی محروم سازد. اینک که تنها سه درصد از کارگران این سرزمین از حداقل های مصوب مقاوله نامه های سازمان جهانی کار بهره مند هستند، اگر خدمتگذاران به سرمایه داری در مقابل خود مقاومتی نبینند همین اندک امکان را هم برای همیشه از زحمتکشان این مرز و بوم خواهند گرفت.
اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران از همه ی کارگران و فعالان کارگری و زحمتکشان و همه ی نیروی کار کشور می خواهد در اعتراض به این روند ضد انسانی که دستاوردهای زحمتکشان را در دهه های پیش و بویژه دستاورد نیروی کار در انقلاب سال ۵۷ مردم را نشانه گرفته با گردآوری امضا، به صاحبان قدرت اعلام نماییم.

اتحادیه نیروی کار پروژه ای ایران

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن حمایت و پیوستن به این فراخوان اعلام می دارد: مقررات زدایی از محیط های کارگری ، تغییر قانون کار به نفع کارفرمایان در مجلس ، دستبرد به اندوخته های کارگران در تامین اجتماعی و حذف بیمه بخصوص بیمه کارگران ساختمانی و زمزمه تصویب دستمزدهایی ۱۴ درصدی برای خالی کردن سفرهای کارگران را برنامه ای ضدکارگری می داند.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷

با بی‌توجهی به خواست‌های برحق کارگران، باد می‌کارید و توفان درو خواهید کرد!

اعتصاب بیش از 260 کارگر معدن کوشکِ بافق در استان یزد پایان یافت. فرماندار شهرستان بافق با اشاره به پرداخت شدن مطالباتِ حقوقی عقب‌افتاده کارگران تا 26 آذر، بررسی دیگر خواست‌های عمده کارگران اعتصابی را نیز اعلام کرد.
اعتصاب‌های کارگری برای خواست‌های برحقی نظیر دستمزد مناسب با کار و زندگی، پرداخت به‌ موقع حقوق کارگران و….. پدیده جدیدی در ایران نیست و بارها خبرها و گزارش‌هایی دراین ارتباط انتشار یافته است و همچنان ادامه دارد. اعتصاب‌های کارگری‌ای همچون اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق که در آن مطالباتِ صنفی نقشی مرکزی دارند، شرایط فاجعه‌ باری را که بر محیط‌های کارگری حکمفرماست بیش از پیش نمایان می‌سازد. سخنان کارگران حاکی ازاین حقیقت است که فضای حاکم در معدن کوشک شباهت به دَخمه‌های مرگ دارد. وارد و خارج شدن به قعر زمین از طریق 600 پله، به‌ تنهایی شرایط کار بسیار دشوار و غیرانسانی زحمتکشان شاغل در این معدن را به‌ روشنی آشکار می‌سازد. نگاهی اجمالی به خواست‌های صنفی کارگران اعتصابی از جمله «توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختیِ کار و حق پله و تونل، حق جذب سُرب و هزینه‌های غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای بسته شده، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن، و همچنین استانداردسازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت و پرداخت اضافه‌کاری طبق قانون» نشان می‌دهد که حتا حداقل‌های لازم برای کار کارگران که در شان یک انسان ، توسط کارفرمایان و دولت مورد توجه قرار نمی‌گیرد. کارگران معدن کوشک هنوز فاجعه کشته شدن کارگران معدن باب نیزو و دیگر معادن کرمان را از یاد نبرده اند که در آن معدنچیان در شرایط مشابهی با معدن کوشک کار می کردند.
با اینکه رییس اداره کار شهرستان بافق اعلام کرد که «اعتصاب کارگران معدن کوشک بدون هماهنگی کارفرما غیرقانونی است» اما پافشاری و اتحاد مثال ‌زدنی کارگران برای تحقق خواست‌های صنفی خود، نقطهٔ درخشان دیگری را در مبارزات زحمتکشان کشور به ثبت رساند. با اینکه قول‌هایی برای رسیدگی کردن به خواست‌های برحق کارگران توسط مقام‌های مسوول داده شده است، اما تجربه گذشته نشان داده است که فقط در صورت اتحاد، پایداری کارگران، وازجمله استفاده از همه ابزارهای لازم در مبارزات کارگری به ‌ویژه اعتصاب است که کارگران می‌توانند، به خواست‌های کارگری خویش دست یابند.
رشد اعتصاب‌های کارگری از قبیل اعتصاب کارگران معدن کوشک، بی تردید موجب نگرانی جدی مقام‌های مسوول خواهد شد. شوربختانه دولت در راه تکمیل اجرای دستورات صندوق بین المللی پول ،با نشانه گرفتن حیاتی‌ترین ماده غذایی زحمتکشان، یعنی نان، سفره های کارگران را بی رنگتر کرده است.دولت برای اجرا نمودن این دستورات ضد کارگری و ضد منافع ملی عزم جدی دارد و هیچ‌گونه حرکتی را که اجرای چنین برنامه ‌هایی را با چالشی جدی مواجه سازد، برنمی‌تابد. آنچه در جریان اعلام رسمی گران کردن قیمت نان ازسوی دولت مدافع کارفرمایان مشاهده شد، هیچ توجیهی جز این ندارد که مقام‌های مسوول درصددند که بار اصلی تحریم‌های اقتصادی تحمیل شده توسط آمریکا و اروپا را به دوش زحمتکشان جامعه بیندازند که همین حالا هم با درآمد سه برابر زیر خط فقر گذران می کنند.
اعتصاب‌های اخیر کارگران در بافق و به‌خصوص در معادن، و همبستگی کامل کارگران و همراهی خانواده‌های آنان و بسیج کامل شهر در جریان اعتصاب قبلی آنان، در عقب‌نشینی کارفرمایان و دولت حامی تعیین کننده ایفا کرد. این تجربه گران‌بها از معدود مواردی است که منجر به پیروزی زحمتکشان یا حداقل عقب‌نشینی مدافعان سرمایه‌داری از مواضع ضد کارگری‌شان شد. اگرچه تعمیم دادن یک شکل از مبارزه به کل مبارزات کارگری ممکن است نتایج مشابهی به همراه نیاورد، اما تجربه اخیر دربرگیرنده این نکته مهم است که ابتکار عمل موقعی که از درون خود کارگران بوجود آید، نتایج ملموسی خواهد داشت که به‌ سرعت به ثمر می‌نشیند. کاربرد این شیوه «خود ابتکاری» که به طور عمده از قبل برنامه‌ریزی نشده است، کارگران فعال در این عرصه‌ها را از گزند نیروهای امنیتی نیز مصون نگه می‌دارد.
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن محکوم کردن سیاست گران کردن قیمت نان، به مقام‌های مسوول یادآوری می‌کند که حتا رژیم منفور سلطنتی در قبل از انقلاب بهمن 1357 نیز جرئت دستبرد به سفره غذایی زحمتکشان را نداشت. سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ضمن اعلام همبستگی با حرکت‌های قانونی و برحق کارگران معدن کوشک، مقام‌های مسوول را فرا می‌خواند که بر اساس وعده‌های انتخاباتی خود در راستای قبول و اجرای خواست‌های قانونی و برحق کارگران معدن کوشک اقدام کنند و با گران کردن نان منافع ملی و سلامت کارگران را به خطر نیاندازد.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک -۲۱ آذر ماه ۱۳۹۳

**********************

گزارش کارگر فلزکار از ایران خودرو:

با زمزمه افزایش حقوق ۱٧ درصدی مزد کارگران برای سال آینده، برای اولین بار یکی از کارگران اداری کارخانه ایران خودرو با انتشار حقوق دریافتی ماهیانه ۴۲ میلیونی مدیر منابع انسانی مهندس شعشعانی، باعث افشای حقیقت مزد مدیران رده بالا در شرکت ایران خودرو شد. سالهاست که مدیران ایران خودرو حقوق های چند ده میلیونی را تکذیب کرده اند. با این افشاگری اعتراضات در کارخانه ایران خودرو بالا گرفت و در روز چهارشنبه ۱۲/ ۹ /۱۳۹۳ کارگران روز کار خط مونتاژ یک ایران خودرو با اعتراض به این حقوق مدت ۲ ساعت اعتصاب کرده و خط مونتاژ را تعطیل کردند.کارگران می گویند که مگر شعشعانی چه تخم طلایی برای شرکت می گذارد که استحقاق چنین حقوقی را هم دارد؟ شرکت ایران خودرو ابستن حوداث دیگری است .
همچنین کارگران قدیمی ایران خودرو که موعد بازنشستگی شان فرا می رسد نگران اصلاح قانون کار و افزایش سن بازنشستگی به ۳۵ سال هستند.اگر این کارگران قدیمی هم به بازنشستگی برسند دیگر در کارخانه ایران خودرو هیچ کارگر رسمی وجود نخواهد داشت.

**********************

اطلاعیه راه اندازی سایت سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

با درود
خوشحالیم به اطلاع کارگران ، سندیکاهای کارگری و دوستداران جنبش کارگری ایران و جهان ، برسانیم که سایت دو زبانه سندیکای کارگران فلزکار مکانیک به دو زبان فارسی و انگلیسی راه اندازی شد . همچنان که تاکنون فیسبوک و وبلاگ مان در اختیار سندیکاهای کارگری بود که سایت یا وبلاگ نداشتند ،این سایت هم در اختیار همه سندیکاهای کارگری است. ما در این سایت مطالب و اطلاعیه های سندیکاهای کارگری را به زبان انگلیسی ترجمه کرده و در معرض دید سندیکاهای برادر در بیرون از مرزها قرار خواهیم داد. این سایت محصول زحمات کارگرانی است که دل در گرو اتحاد جنبش کارگری ایران دارند و متعلق به همه سندیکاهای کارگری ایران است.
برای هرچه بهتر و پر بار شدن سایت با انتقادات و پیشنهادات سازنده خود ما را یاری کنید.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک - ۴ آذر ۹۳

آدرس سایت سندیکای کارگران فلزکارمکانیک http://sfelezkar.com

آدرس وبلاگ سندیکای کارگران فلزکار مکانیک http://felezkar.com

آدرس فیسبوک سندیکای کارگران فلزکارمکانیک https://www.facebook.com/Metalworkers

**********************

گزارش کارگرفلزکار از ایران خودرو:

با توجه به قول داده شده از طرف هاشم یکه زاده مدیرعامل ایران خودرو در ۲ روز اعتصاب غذای کارگران در ماه گذشته در مورد تامین کمی دستمزد با دادن پاداش ، که تاکنون صورت نگرفته است. با زمزمه اعتصاب دوباره ، سرپرستان و مدیران شرکت با پراکندن شایع در باره « پاداش که تا اخر هفته و یا تا این هفته » داده خواهد شد، تلاش دارند از اعتصاب کارگران جلو گیری کنند.
بعد از تعطیلات عید فطر تمامی خطوط ایران خودرو با تمام ظرفیت کار می کنند و بخصوص کار در خطوط ۲ و ۳ کار بسیار سنگین و نارضایتی در میان کارگران این خطوط هر روز افزایش می یابد.
در هفته قبل علیرضا محجوب نماینده بی خاصیت کارگری برای تبلیغات زود رس مجلس به ایران خودرو و سایپا سر زد. در ایران خودرو به همراه هاشم یکه زارع مدیرعامل به سالن اجتماعات آمده بود که در هعمان اوایل سخنرانی اش با اعتراض کارگران روبرو شد. کارگران می گفتند:« این چه دستمزدی بود که در سال گذشته مصوب شد ...» که با پاسخ محجوب که گفت: « این را نماینده کارگران و دولت توافق نموده اند....» که با هو و جنجال کارگران روبرو شد. هاشم یکه زارع کارگران را آرام کرد که با پرسش کارگران مواجه شد که چرا:« حقوق های ما کم است با توجه به این کار سنگین و زیاد که محجوب و هاشم یکه زارع قول دادند در سال جاری حقوق ها را به نسبت تورم بیشتر افزایش خواهد یافت. کارگران از محجوب در مورد اینکه چرا در ایران خودرو شورا نداریم پرسیدند که محجوب گفت:« با مدیرعامل صحبت کرده و موضوع داشتن شورا و انتخابات آن را حل خواهد کرد. کارگران در مورد پاداش برای جبران کمی حقوق از هاشم یکه زارع پرسیدند که گفت :« در دست اقدام است کمی صبر کنید» بعد از این حرف محجوب خواست صحبت کند که با اعتراض و خروج کارگران از سالن اجتماعات روبرو شد.

**********************

عزت اله باقری کارگر بافنده نساجی اصفهان و بزرگ کوشنده

کارگری شورای متحده کارگران و زحمتکشان اصفهان در دهه سی درگذشت

شما ای قله های سرکش و خاموش
که پیشانی به تندرهای سهم انگیز می سایید
که بر ایوان شب دارید چشم انداز رویایی
که سیمین پایه های روز زرین را به روی شانه می کوبید
که ابر آتشین را در پناه خویش می گیرید
غرور و سربلندی هم شما را باد
امیدم را برافرازید
چو پرچم ها که از باد سحرگاهان به سر دارید
غرورم را نگه دارید
به سان آن پلنگانی که در کوه و کمر دارید ...
عزت اله باقری کارگر بافنده نساجی اصفهان و بزرگ کوشنده کارگری شورای متحده کارگران و زحمتکشان اصفهان در دهه سی ، در عین ناباوری در آمریکا در گذشت.
عزت اله باقری، روستا زاده ای که با رنج و تلاش به یادگیری آرمان های کارگری روی آورده بود ، اولین کارگری شد که به نماینده گی از شورای متحده مرکزی کارگران و زحمتکشان ایران به نشست سالیانه فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری در سال ۱۳۳۲ اعزام گردید. پس از بازگشت از ایران سه سال مخفیانه فعالیت کرد. پس از دستگیری، در زندان ساواک اصفهان ، توسط سیاحتگرشکنجه گر شاهنشاهی، شکنجه شد. عزت اله باقری تا نفس در سینه داشت برای کوشش های کارگریش اهمیت خاصی قایل بود.او حتا دعوت شاهپور بختیار آخرین نخست وزیر رژیم ضدکارگری شاه در سال ۱۳۵٧ را برای همکاری، قبول نکرد.او همیشه احترام آموزگارانی که به او درس انسان دوستی، و حفظ شخصیت کارگری را آموزش داده بودند ،پاس داشت و اهمیت آن آموزگاران را در هر موقعیتی یادآور شد. در دورانی که پشت کردن به آرمانهای کارگری، برای بخشی از به اصطلاح روشنفکران از نان شب واجب تر شده بود و کاسبکارانی از این آب گل آلود ماهی های گندیده ای را به بازار نشر ایران هدایت می کردند، او در کتاب « از وانا تا وین » ، با وجود پرسشگری ضدکارگری ، نشان داد که آموزش های کارگری را به خوبی فرا گرفته و در خون او جاریست. متاسفانه مرگ به این کارگر با شرف مهلت نداد تا به قولی که به سندیکای کارگران فلزکارمکانیک برای مصاحبه ای کارگری پس از بازگشت از سفر داده بود عمل کند.
تلاش های او در شورای متحده کارگران و زحمتکشان اصفهان و تاریخ جنبش کارگری ایران ستودنی و جاودان است. نام او همچون رضا روستا، علی امید، حسین سمنانی، هدایت اله معلم از تاریخ جنبش کارگری ایران نازوددنی است.
مام وطن منتظر در آغوش کشیدن یکی دیگر از فرزندان خلف جنبش کارگری ایران،عزت اله باقری است. تا آن روز...

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

۲۱ آبان ۹۳

**********************

یاد ِ "میر احمد اسداللهی" کارگر اخراجی تراکتورسازی تبریز گرامی باد!

برای سلطتنم چیزی نمی خواهم
مگر، کوچه باغی در برابر خانه ام
گهواره ای از جنس دسته گل
به بلندی جوانه سنبل
امیل زولا

میراحمد اسدالهی کارگر اخراجی تراکتورسازی تبریز، در گذشت. میراحمد اسدالهی از جمله کوشندگان کارگری بود که به طبقه کارگر و آرمان هایش تا آخرین لحظه وفادار ماند..او در اوایل دهه پنجاه در کارخانه تراکتورسازی تبریز استخدام شده و در بخش تولید تراکتور MF کار می کرد. چون فرزند رنج بود برای زدودن این رنج از طبقه خود ، در انقلاب ۵٧ فعالانه شرکت کرد و از رهبران اعتصابی تراکتورسازی تبریز گشت. فعالیت های کارگری و سندیکایی او به مذاق کارفرمایان تازه مدیر شده خوش نیامد و او را در سال ٦٠ بقول خود پاکسازی (اخراج) کردند.
میراحمد اسدالهی دوست خوب و مبارزمان فردا به ایران باز خواهد گشت و در بهشت زهرا وجود پُرشورش، آرام خواهد گرفت.
اسدالهی و دیگر رهبران اعتصابی تراکتورسازی تبریز هرگزاز یاد کارگران و مردم تبریز نخواهند رفت.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

کارگران بازنشسته کارخانه تراکتورسازی تبریز

١٣٩٣/٨/١٧

**********************

گزارش کارگر فلزکار از تراکتورسازی تبریز:
۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز»، (۳ آبان) در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق و نامشخص بودن وضعیت کارخانه مقابل درب ورودی این واحد صنعتی تجمع کردند.و سپس با خروج از کارخانه در خیابان منتهی به آن تجمع کردند.این کارگران که حقوق ۲ ماه شهریور و مهر را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌ مسئولان کارخانه به مطالبات صنفی‌شان از مسئولان استانی استمداد طلیبدند.
مجتمع کارخانجات تراکتورسازی تبریزدر زمینی به مساحت بیش از ۴۰۰ هکتار واقع شده است، که از این مقدار ۵۰ هکتار آن بصورت سالن سرپوشیده می باشد. این کارخانه که در سال ۵ مهرماه ۱۳۴۶تاسیس گردید و از همان سال در ابتدا خط تولید تراکتورهای رومانی را داشت و سپس در سال ۱۳۵۴ بخش تولید تراکتورهای MF) مسی فرگوسن)را که انگلیسی بود را تولید کرد.کارخانه تراکتور سازی تبریز که بصورت مجتمعی صنعتی طراحی و ساخته شده است از بخش هایی چون تولید تراکتور، موتورسازی، آهنگری، ریخته گری، ماشین آلات صنعتی (ساخت لودر...) و خدمات صنعتی (کشاورزی) و کامیونت تشکیل شده است. این مجتمع صنعتی در خاورمیانه بی نظیر است و تنها کارخانه نیشکر هفت تپه اهواز با آن برابری می کند.
اعتصابات کارگری این کارخانه در انقلاب بهمن بسیار زبانزد مردم آذربایجان بود. بطوریکه هر حرکت این کارخانه بسرعت در تمام شهر انعکاس دارد. مبارزات این شرکت در فضای اجتماعی و سیاسی تبریز و آذربایجان بسیار تعیین کننده است. پس از انقلاب و با آمدن مدیرعامل فضیلی در سال ۱۳۵۹ به این کارخانه ، موضوع حمل تاسیسات آن به شهراصفهان در دستور روز قرار گرفت که با اطلاع کارگران و اعتصاب ده روزه این موضوع منتفی شد. کهنه اندیشان که از تاثیر حرکت های انقلابی کارگران کارخانه تراکتور سازی تبریز مطلع بودند برای تضعیف آن از پای ننشسته و با نرده کشی در داخل کارخانه بخش های کارخانه را از هم جدا نمودند.یعنی هر بخش حسابداری جدا ، حراست جدا، مدیرعامل جدا دارد و با یک مدیرکل اداره می شود. شرکتهای آهنگری، موتورسازان و ریخته گری در سال ۱۳۶۶ از این شرکت تفکیک شدند. در سال ۱۳۷۳ نیز کارگاه ابزارسازی این کارخانه مستقل شد. البته کارگران این مجتمع سرویس رفت و آمد را با هم استفاده می کنند. با تفرقه ای که در کارخانه اعمال شد و با بیرون کردن کارگران آگاهی که در سال ۱۳۵٧ اعتصابات پرشکوه انقلاب را سازماندهی کردند، کارگران تراکتورسازی را از داشتن فعالان کارگری آگاه و سندیکالیست ها محروم کردند. این کارخانه با ۱۱ هزار کارگر و تولیدات بی نظیر در منطقه و صادرات به کشورهای ترکیه ،سوریه ،تاجیکستان، لیبی ، سودان، اوگاندا، کنیا، ونزوئلا،آرژانتین همچنان مورد افتخارمردم آذربایجان قرار دارد. در سال ۱۳۸۲ خط مونتاژ شماره ۲ این شرکت در استان کردستان (تراکتورسازی سنندج) با ظرفیت سالانه ۳۵۰۰ دستگاه ایجاد گردید، همچنین در سال ۱۳۸۲ شرکت تراکتورسازی ارومیه که در زمینه تولید تراکتور باغی راه اندازی و به تولید رسید. در سال ۱۳۸۴ بخش ماشین آلات صنعتی کارخانه توسط شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان خریداری شد.
این شرکت متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان است.
نابودی مجتمع های بی نظیر در خاورمیانه همچون هفت تپه،تراکتورسازی تبریز، ذوب آهن در دستورکار سرمایه داری انگل تجاری قرار گرفته است.

**********************

کارگر ایران خودرو گزارش می دهد:

با توجه به بد قولی مدیرعامل ایران خودرو - هاشم یکه زارع - به کارگران در مورد جبران کمی مبلغ دستمزدهای امسال ، در ۱۴ مهر ماه سالن مونتاژ ایران خودرو دو روز دست به اعتصاب زده و از رفتن به سالن غذا خوری خوداری می کنند. در روز دوم هاشم یکه زارع که کارگران او را هاشم گدا خطاب می کنند به سالن مونتاژ آمده و می گوید دستمزد ۶۰۰ هزار تومانی مصوب دولت است و او نمی تواند کاری بکند. یکی از کارگران با اشاره به سنگینی کار در این سالن می گوید که پیمانکاران نیروی انسانی شرکت ایران خودرو در اول مهرماه ۱۵۰ کارگر را برای کار به این سالن فرستادند که بیش از ۱۰ روز نتوانستند در اینجا کار کنند و همگی فراری شدند، چون دستمزدمان با کاری که می کنیم جور نیست. هاشم یکه زارع قول می دهد که برای جبران کمی حقوق پاداشی برای کلیه کارگران در نظر بگیرد.
این درحالی است که شرکت ایران خودرو با ظرفیت کامل کار کرده و سودهای نجومی شرکت و پاداش های چند صد میلیونی مدیران ایران خودرو هرساله نقل هر محفلی است ، ولی از بالا بردن دستمزد کارگران خودداری می کنند.

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

**********************

” کوبانی سرزمین زحمتکشان ”

تازه از سرکار آمده بودم و لباسهایم را در می آوردم و هم زمان خبر ساعت ۱۲ شبکه ۵ تلویزیون را تماشا می کردم. منهم مانند میلیونها انسان دیگر خوشحال شدم. کوبانی تاریخ را برایم تکرار کرد. در دهه هفتاد میلادی پدرم روزی شادمان به خانه آمد. ما آن روزها تلویزیون نداشتیم و نمی دانستیم که چه شده ، اخبار ساعت ۸ شب را از دست داده بودیم . وضعیت مالی ما زیاد خوب نبود و برای شادمانی و جشن باید اتفاق خارق العاده ای روی می داد. آری آن روز زحمتکشان ویتنامی در جنگی مردمی بر بزرگترین ارتش دنیا پیروز شده بود، و پدرم با وجود تنگدستی فراوان با خرید میوه و شیرینی جشنی کارگری را برای خانواده اش تدارک دیده بود. من مثل پدرم این قدر خوش شانس نبودم که جشنی را تدارک ببینم.
زن و مرد کوبانی با سازماندهی کارگری توانستند پوزه یکی از وحشی ترین ارتش های دنیا را به خاک بمالند و آنان را وادار به فرار کنند.ارتشی که توسط آمریکا بوجود آمده و توسط ترکیه،قطر،عربستان پشتیبانی مالی و تسلیحاتی می شود.ارتش کارگری کوبانی با هوشمندی و ابتکار جمعی و سازماندهی کارگری به چنین پیروزی دست یافت.مردم کوبانی شهرشان را به گورستان عقب مانده ترین تفکرها تبدیل کردند. از زمان یورش داعش به کوبانی همه جا مرگ در انتظارشان بود. به هر کوچه ای که وارد می شدند دختران تک تیراندازکوبانی به استقبال شان می رفتند. مزدوران حکومت به اصطلاح اسلامی داعش که به خود وعده در آغوش گرفتن دختران رزمنده را می پروراندند ، با آغوش مرگ مواجه شدند. هر دری که باز می کردند تله های انفجاری آنان را به کام مرگ می کشید.باز کردن هر کابینت آشپزخانه به معنای به استقبال مرگ رفتن بود. کُمد های لباس،سرویس های بهداشتی ،یخچال و حتا در زیر فرش ها دام مرگ پهن شده بود.
داعش بعداز چند روزی در کوچه ها و خیابان ها سرگردان بود . هیچ جایی برای استراحت امن نبود. با این ابتکار جنگی ، مزدوران داعشی در تیررس رزمندگان کوبانی قرار گرفتند و ده برابر رزمندگان کوبانی تلفات دادند. ارتش مردمی کوبانی که نتوانسته بودند بخشی از زنان و مردان کهن سال را به بیرون شهر بفرستند ، با این ترفند توانستند از پدربزرگ ها و مادربزرگ های خود محافظت بکنند.
زحمتکشان کوبانی بازهم ثابت کردند که سرزمین شان در چمدانها و در حساب های بانکی شان نیست و امنیت ملی شان را در بی بی سی و سی ان ان جستجو نمی کنند ،بلکه امنیت ملی در رگهایشان جاریست و صدای گلوله هایی که از اسلحه اشان بیرون می رود گوشنواز تر از هر آهنگی است.
از قبل از حمله داعش، جیره بندی دقیق مهمات و خوراک ودارو ، در کمون های مردمی سازماندهی شده بود.هیچ کسی در کوبانی گرسنه نماند ،هرچه داشتند طبق قانون کارگری ، باهم خوردند.هر کسی با نشان دادن لیاقت خود توانست در کوبانی به بالاترین رده های فرماندهی برسد.در این جنگ که پسران همدوش دختران مبارزه می کردند، به سیستم های سرکوب گر زنان نشان دادند که زنان در هیچ عرصه ای از مردان کمتر نیستند. آری فرمانده کل پارتیزان های کوبانی یک زن است. با توجه به مسدود شدن مرزهای ترکیه به کوبانی، رزمندگان انسان دوست توانستند مرزها را در نوردیده به کوبانی وارد شوند. کردهای ترکیه ، عراق و…
هرچند دولت مستقل کردستان عراق رفتاری غیرمسوولانه در مورد این وقایع در پیش گرفت ،اما پیشمرگه همیشه پیشمرگه است و با حتا حاکم شدن یک دولت ملی کرد ، مسایل انسانی را هرگز فراموش نمی کند. هنوز زود است تا حماسه کوبانی نگاشته شود .اما زحمتکشان نشان دادند که سازماندهی کارگری یعنی چه. حماسه زویا پارتیزان شوروی بارها در کوبانی تکرار شد. در کوبانی دختران و پسران برای خطرناک ترین ماموریت ها ازهم سبقت می گرفتند. سلحشوران کوبانی در این جنگ ،مرگ را به سخره گرفتند. همانطوری که در اعلامیه سندیکای ما گفته شد: « زحمتکشان کوبانی تنها نیستند ! قلب و روح همه کارگران سندیکای فلزکارمکانیک در این جدال حق طلبانه همراه شماست.» و دوستان ما درسندیکای هفت تپه نیز تاکید کردند :« که قلبشان در کوبانی می تپد !»
آری چریک های کوبانی می دانستند که میلیونها قلب همراه آنان می تپد و میلیونها زن و مرد در سراسر جهان با آنان هم نفسند. کاش در دهه بیست و سی زندگی بودم تا من نیز به یاری خواهران و برادران کوبانیم از دره ها و کوهها رهسپار این سرزمین زحمتکشان می شدم.هرچند از آنان دورم ،اما به خواهران و برادرانم در کوبانی عشق و درود می فرستم.

مازیارگیلانی نژاد - ساعت ۱۰ شب - ۲۸ مهرماه

**********************

زحمتکشان کوبانی تنها نیستند!

جنگ نابرابر زحمتکشان کرد کوبانی در مقابل توحش داعش و اخلاق بغایت کاسبکارانه سرمایه داری همیشه پیروز است. کوبانی از زن و مرد برای حق تعیین سرنوشت مقاومت می کند ، برای عدالت اجتماعی ، برای حق برابری زن و مرد . حماسه ی رزم زنان کوبانی یادآور حماسه کموناردهای پاریس است . جنس مقاومت آنان برای حق حیات و زندگی ست ، ازین رو همه نیرو های آزادیخواه و برابری طلب ، همه کارگران و زحمت کشان قلبشان برای کوبانی می تپد.
سرمایه داری با پول های نفت اعراب داعش درست می کند و با پول زحمتکشان اروپایی و آمریکایی می خواهد داعش را سرکوب کند. تراژدی از آنجا برای کوبانی رقم خورد که هم دولت دیکتاتور بشار اسد وهم دولت سرکوب گر ترکیه خواهان مغلوب شدن این زنان و مردان آزادیخواه هستند و امپریالیسم آمریکا صحنه گردانی این کشتار را به عهده گرفته است. ارتجاع عرب ودلالان سرمایه داری در ترکیه و منطقه خوشحالند که قوم مقاوم و سرفراز کُرد توسط جانیان داعشی قتل عام شوند ، حتی سد مقاوم ایجاد کرده اند تا انسان های آزاده و کُردهای ایران و ترکیه نتوانند در مقابل توحش دولت اسلامی ، یاری رسان کوبانی باشند.
ما از افکار عمومی جهان و انسان های آزادیخواه و برابری طلب و کارگران و زحمتکشان ، روشنفکران متعهد ، دانشجویان آگاه می خواهیم تا هر گونه که میتوانند نسبت به حملات وحشی گرانه ی دولت اسلامی (داعش) اعتراض کرده و فریاد انسانی زن و مرد قهرمان کوبانی را به گوش جهانیان برسانند. خواهران و برادران قهرمان کوبانی!
قلب و روح همه کارگران سندیکای فلزکارمکانیک در این جدال حق طلبانه همراه شماست. رزمتان پیروز.

سندیکای کارگران فلزکارمکانیک - ١٨ مهر ۱۳۹۳

**********************

”شهرداری لاهیجان نماد خدمت و اطمینان!”

طی چند سال گذشته کارگرانِ رفتگر به علت عدم تامین ایمنی جان خود را از دست داده و عده ای نیز با آسیب دیدگی زیاد همچنان مشغول کارند ، عمده عامل فوت آنان تصادف در حین کار بوده.
شهرداری لاهیجان در ۱۱ اردیبهشت (روز جهانی کارگر) یک وعده شام کارگران را مهمان می کند تا عوام فریبی را به حد اعلا برساند . در ایام ماه رمضان - سه شب ویژه - ایستگاه صلواتی را در جنب باغ ملی شهر برپا و فوج نیازمندان را در صف طویل فیلم برداری میکند تا خیّر بودن ِ شهرداری به رُخ کشیده شود امّا آنچه که وظیفه ی شهرداریست (مانند: ارائه خدمات به شهروندان و مسافرین گرامی ، قطع فاضلاب به تنها رودخانه ی شهر ، دفع بهداشتی زباله و ... ) در حد صفر است.
بخشی از زمین محوله ی در تعاونی مسکن کارکنان شهرداری فروخته می شود ، اضافه کاری کارگران شهرداری نسبت به اضافه کاری صوری کارمندان آن بسیار اندک است ، کوچه پس کوچه های شهر و بسیاری از خیابان ها با کنده کاری های بی برنامه به هر تازه واردی دهن کجی می کند و تنها رودخانه ی شهر محل دفع فاضلاب شهری می شود اما پرده نوشته گویای شهردار و کارمندان نمونه ی آن است.
*ارتقاء معاون خدماتی که کارگران را به قتلگاه تصادفات میکشاند به شهرداری در شهری تازه تاسیس
در چند روز اخیر شهرداری مغرورانه دو بالن هوا میکند ، با نوشته ای روی آن : "شهرداری نماد خدمت و اطمینان!" ، یکی از آنها منفجر میشود . ۶ کارگر که ۵ تن از نیروهای خدماتی شهرداری به نام های علیرضا بابایی ، بیژن خانی پور ، علی پورعلی ؛ حجت قاسمی ، هادی شیخ نژاد و کارگر شرکتی که مجری بالن ها بود با درصد بالا دچار سوختگی شدند -همه ی کارگران پرسنل قراردادی شهرداری لاهیجان بوده اند- در پی این آتش سوزی "بیژن خانی پور" فوت می کند.
یقیناً اگر شهردار و معاونانش ویژگی و مرامنامه و یا حتی تاریخچه ی اول ماه می را می دانستند ، شهردار یا معاون شهردار شدن برایشان میسر بود؟ دور نیست زمانی که کارگران ویژگی روز جهانی کارگر را درک کنند ، آنگاه هیچ مدیر نالایق و چاپلوسی را تحمل نخواهند کرد .

پی نوشت:
در چندسال اخیر بعلت فراهم نبودن شرایط و ایمنی کار در شهرداری لاهیجان تعداد زیادی بر اثر تصادف یا آسیب دیدگی برای همه عمر از کار افتادند و یا فوت شدند و این اتفاقات به دلیل ِ اجبار به کار در شرایط نا مساعد ست.
۱- "محمد خوب"در میدان گیل بر اثر تصادف کشته شد.
٢-"حمید درخشان"روبروی فروشگاه نوشین بر اثر تصادف کشته شد.
۳- " ساعد آقاجانی " خیابان دانشگاه بر اثر تصادف کشته شد.
۴ - "صفر شنگلی "در بلوار امام رضا بر اثر تصادف کشته شد.
۵ - "شمسی "در بلوار مطهری بر اثر تصادف کشته شد.
۶ - "اصغر نیکی" و "حسین خانی پور " با نقص عضو همچنان ادامه کار می دهند

یوسف کارگر فلزکار

۱۴ مهر ۹۳

**********************

گزارش کارگر فلزکار از کارخانه ” سیمان ایلام ”

” وقتی مدیران دولتی خود به دلال تبدیل می شوند ”

فساد و دلالی در میان مدیران دولتی به یک روال عادی تبدیل شده است. این مدیران که نه غم وطن دارند و نه غم سوء شهرتشان ، فقط به دنبال لفت و لیس در مدت مدیریت شان هستند. کارگر فلزکار در کارخانه سیمان ایلام از این فساد طی گزارشی پرده برداشته است که می خوانید:.
نمایندگی فروش کارخانه سیمان ایلام در خوزستان به مدت ۶ سال در اختیار ۷ عامل فروش که در استان خوزستان مقیم بودند، بود که با تخفیف ۱۰ درصدی کار می کردند.از مدتها قبل آقایان فرخ نژاد مدیر دفتر و همه کاره سیمان ایلام در درد فتر ایلام و آقای معدن پیشه همه کاره دفتر تهران این شرکت با بهانه های مختلف سعی در ناراضی کردن عاملین فروش آین کارخانه در خوزستان بودند. بطوریکه یک روز ۱۰ درصد تخفیف عاملین فروش را حذف می کردند و یک روز از دادن بار به این هفت نفر طرفه می رفتند و تاکنون هم که هفت ماه از سال می گذرد قرارداد و پول این عاملین فروش را که بصورت یک طرفه ، از طرف افراد نام برده شده قطع کرده اند و با گرفتن رشوه فردی را عامل فروش در خوزستان کرده اند به نام فیضی که ۱۳ درصد به او تخفیف داده و با زد وبند با فیضی پول های افسانه ای را به جیب می زنند.این مدیران که خود به دلالی در شرکت معروفند به ۷ عامل فروش قبلی در خوزستان گفته اند که ما با بریدن نان دیگران نان می خوریم.
بی تردید با این حرکت، مدیران سیمان ایلام به زودی کارخانه سیمان ایلام ورشکست شده و این آقایان با داشتن ثروتی افسانه ای در اروپا خوش گذرانی خواهند کرد و به ریش همه خواهند خندید. این گوشه ای از لفت و لیس مدیران دلال صفت است.

مهر ۹۳

**********************

صد نفر از کارگران روزمزد نیشکر هفت تپّه صبح امروز درب ورودی کارخانه را بسته و اجازه ی تردد به هیچ فرد یا ماشینی را نمی دهند، این اعتصاب به دلیل پرداخت نشدن حقوقشان از بهمن سال گذشته تا به امروز است. *ضمن اینکه کارگران دیگر قسمت ها همچنان در اعتصابند.

۱۴ مهر ۹۳

**********************

پیام کارگران شهداب ارومیه به دولت تـدبیر و امید:
"جای حقوق چماق نشان دادند!"

اتحادیه اروپا اینک برای وادار ساختن سرمایه داران به پرداخت مالیات های غیر مستقیم در استاندارد های ایزو ٢٦٠٠٠ خود رویکرد های انسانی کارخانجات وشرکت ها را مورد باز نگری قرار می دهد تا بین دومحصول رقیب با قیمت های مشابه محصولاتی بهتر بفروش برسند و با اقبال روبرو گردند که شرکت مادرشان امور خیریه و رفاهی برای پرسنل ومردم عادی جوامع را هم در پروسه مدیریتی خود - هم راستای ثروت اندوزی شان- مد نظر قرار دهند.
دراین میان کارخانه شهداب ارومیه با ظرفیت تولید اسمی روزانه ٢٠ تن (سالانه بیش از ٧٠٠٠ تن ) تولید انواع کنسانتره و آب میوه با ظرفیت عملی ۵٠٠٠ تن صادرات سالانه یکی از ارز آورترین شرکت های این شاخه از صنایع تبدیلی درمنطقه و در بین رقبا به شمار می رود.
کیفیت بالای محصول در حد صادرات و کمیت تولید نشان از وفاداری و از جان گذشتگی پرسنلی دارد که شبانه روز در محیطی با خطر سقوط از ارتفاع، تنش صوتی و دمایی بالا و شرایط دشوار دست وپنجه نرم می کنند وخم به ابرو نمی آورند تا نان آبرومندانه ای برای خانواده فراهم کنند اما اینک با گذشت هفت سال از آخرین پرداخت کارخانه کارد به استخوانشان رسیده...
کارگری با استرس فراوان خود را به گزارشگر فلز کار رسانده که با این نماینده کارگران شهداب ارومیه گفتگویی داشتیم:
فلزکار : هفت ماه بدون حقوق!؟ چگونه؟
کارگر شهداب : مسئولین کارخانه اوایل با وعده تو خالی زمان خریدند،می گفتند فعلا نگذارید کار بخوابد ما برایتان جبران میکنیم ماهم فریب خوردیم اگر پرداختی هم بود برای خبرچینها ونورچشمی هابود! کم کم دیدیم خبری از پرداخت نیست و سرو کله چماقدارها پیداشد،البته بی کاری حاکم برجامعه و ترس از پیدا نشدن کار،نا آگاهی های کارگران از حقوق قانونیشان، تورم بالای اقتصادی ونبود اتحاد بین کارگران، وقتگیری بروکراسی اداری در دستگاههای دولتی همانند اداره کار و دادگستری، ترس از نفوذ کارفرما در بین روحانیت، رده های بالای دولت، نیروهای انتظامی و قضایی برای سرکوبی هر اعتراضی ما را فلج کرده است . به جای پرداخت حقوق ٧ ماهه چماق دار نشانمان می دهند!
در این مدت نه کفشی برای خودمان که مردان خانه هستیم خریده ایم، نه لباسی... عروسی همسایگان هم مال زن وبچه مان است البته اگر بتوانیم برایشان تهیه کنیم... چون لباس آبرومندی نداریم خودمان نمی رویم!
فلزکار : خورد و خوراکتان؟
کارگر شهداب : ما زیر خط فقریم ... فقط به کمک یارانه اندکی گذران می کنیم... کم می خوریم و گرد می خوابیم... در خانوارهای ۶-۵ نفری هر ١۵ روز یک مرغ خورده می شود... (قابل توجه دست اندرکاران برنامه جشن رمضان!)
فلز کار : درباره سابقه کارخانه برایمان بگویید؟
کارگرشهداب : این کارخانه تا سال ١٣٨٦ با ١٦٠ نفر پرسنل زیر نظر بانک کشاورزی بانک صادرات به شیوه دولتی اداره می شد وبه نسبت بسیار از کار خانه های مشابه کارکرد بهتری در نحوه پرداخت حقوق و مزایای کارگران داشت.
از زمانی که سهام بانک صادرات به بخش خصوصی واگذار شد کارگران به درد سر افتادند دست مزد ها کم شد عده ای را باز نشست و باز خرید کردند، تعدیل نیرو شدیم تا به 50 نفر کنونی رسیدیم، که بیشترشان را خود مدیران جدید قراردادی به کار گرفته اند، تا آن زمان یعنی سال ٨٦عیدانه ،پاداش، ایاب وذهاب ، اضافه کاری همه به موقع و درست پرداخت می شد اما بعد از آن...
از شما می پرسم یک کارگر در سن بالای ۵٠ سال که عمر وجوانیش را دراین کار خانه گذرانده حالا باید کجا دنبال کار بگردد؟
فلزکار : بازرسی کل کشور و اداره رسیدگی به تخلفات اداری به شما کمکی نمی کردند؟
کارگر شهداب : هم اینک اداره کار و خانه کارگر به خوبی در جریان مشکلات ما هستند، در خانه کارگر جمع شدیم قطع نامه نوشتیم و امضا کردیم که حقوقمان را میخواهیم... دعوتمان کردند ١٦ شهریور با آقای قاضی پور نماینده ارومیه نشستی داشتیم که ایشان را درجریان امر قراردادیم و ایشان وعده داده اند حق مارا بگیرند. در گذشته اما تعدادی از کارگران به دلیل مراجعه به دادسرا وشکایت از کار فرما چندین ماه از کار معلق شدند و با رای دادسرا و اداره کار، کارفرما ناگزیر شد ایشان را به کار بازفرا خوانی کند بسیاری از ما در این مدت متحمل صدمه مالی شدید گشته ایم برخی پول نزول کرده اند با بهره های کلان برای یک میلیون تومان هفتصدهزار تومان باید بهره بدهیم برخی هم که ملک و املاک خود یا ارث پدری شان را فروخته اند،اجاره نشینها که بیچاره شدند، برخی از فرزندان یا برادر و خواهر یا همسرشان که سر کار می روند قرض می گیرند برخی هم با مسافر کشی و شغل دوم وسوم خرجشان را در می آورند...
فلز کار : اسامی روسای کنونی کارخانه؟
کارگر شهداب : مدیر عامل مهندس محمد افشار، در رده بالاتر رییس هیات مدیره حاج یوسف افشار ، مدیر بازرگانی احمد افشار و قائم مقام مهدی افشار هستند.
فلزکار : ساعت کاری؟
کارگر شهداب: از ۵/٧ صبح تا ۵/٣ با اضافه کاری تا۵/١٩ کارمی کنیم.شیفت شب هم از ساعت ۵/١٩ تا ۵/٧ صبح برقرار است.
فلزکار : وضعیت بیمه ها یتان؟
کارگر شهداب : حق بیمه ها را با تاخیر و خواهش و تمنا و اگر و شاید به حساب میریزند...
فلزکار : میزان شناخت شما از اتحادیه های کارگری؟
کارگر شهداب : هیچ ...
آن قدر در کلاف زندگی خودمان پیچیده شدیم که از دنیابی خبریم...
فلزکار : اگر شما هم اینک کارفرمای شهداب شوید چه می کنید؟
کل مطالبات کارگران کارخانه از ٧ ماه پیش تا کنون ۵٠٠ میلیون تومان بیشتر نیست ، در حالی که کارکرد ارزی کارخانه در سال چندین برابر این رقم را شامل می گردد . صادرات انواع کنسانتره به کشور هایی همانند کانادا ، امریکا و ژاپن اگر صرفه نداشته باشد که نمی شود! بدیهی است که ابتدا حساب کارگران را تسویه می کردیم.
فلزکار : چه راه کاری برای رسیدن به حقوق خودتان از طریق رسانه ها پیشنهاد می کنید؟
کارگر شهداب : از تمام اتحادیه ها وسندیکا های کارگری خواهش می کنیم به یاری ما برخیزند، از کشور های هدف و خریداران داخلی و خارجی محصولات شرکت می خواهیم تا هنگامی که حقوق کارگران این کارخانه پرداخت نشود محصولات کار خانه راتحریم کنند و نخرند مگر آنکه با اثبات و تایید پرداخت حقوق کارگران از سوی مجامع کارگری همراه و رسانه های ایشان اعلام کنیم که ما به حقمان رسیده ایم.
فلز کار : یاد آوری می کنم شهدابی ها یکبار هم درگذشته به خانه کارگر مراجعه کرده اند مسئول خانه کارگر اخبار شان را به ایلنا منعکس می کند اما پس از آن کار فرما دسیسه کثیفی برای پیشگامان این حرکت طراحی می کند برگه ای را با مضمون "شکایت علیه نشر اکاذیب نمایندگان دروغین کارگران شهداب "تنظیم می کند و بجای رسید دریافت حقوق آنرا جلوی کارگران بی سواد واز همه جا بی خبر میگذارند تا با اثر انگشت وامضا به خیال خودشان رسید حقوق بدهند در حالی که شکایت نامه ضد نمایندگان خودشان را انگشت زده اند این امر سبب درد سر برای « اسلام صادقی »مسئول خانه کارگر ارومیه میگردد که بانی نقل خبر برای ایلنا بوده است.
در نشریه داخلی خانه کارگر هم این موضوع انعکاس بزرگی داشته است و تکذیبیه کارگران و شکایت ایشان از نمایندگانشان موضوع شکایت کارفرما رابه عنوان عوامفریبی از سوی خانه کارگر و با نتیجه عکس مفروض نموده اند.
بنابراین کارفرما از مسئولین خانه کارگر و ایلنا شکایت می کند تا برای خودش آبرو بخرد و امروز کارگران می ترسند از این همه حیله گری و نیرنگ بازی کارفرما وحق دارند چون نان و جانشان باهم تهدید می شود.

تهیه عکس و گزارش: کارگر فلزکار

شهریور ۹۳

**********************

"کارگران هفت تپه اعتصاب کردند"

کارگران نیشکر هفت تپه نسبت به بازنگری غلط و ضد قوانین کاربه طبقه بندی مشاغل این مجموعه تولیدی دست به اعتصاب زدند. ٢٠ سال است که در این مجموعه تولیدی طبقه بندی مشاغل صورت نگرفته بود و یکی از خواسته های کارگران نیشکر هفت تپه از سالها پیش این بوده است. متاسفانه مدیر عامل قبلی آقای کاظمینی که هفته ای یکبار به این مجموعه سر می زده و اصلا هیچ گونه حرکت مثبت در رابطه با مدیریت صحیح برای این مجموعه جهت بیرون آمدن از بحران و بهبود شرایط تولید برنداشته بود در یک عمل ضد کارگری زیر این طبقه بندی مشاغل را امضا کرده و پس از به تایید رساندن به اداره کار شوش از کارخانه رفته است. مدیر عامل جدید هم نمی دانیم خبری از این کار درد یا نه؟ شورای اسلامی کار که با تقلب به سرکار آمده و همگی کارمند می باشند طرفدار این طبقه بندی هستند چرا که با افزایش حقوق روزانه تا ١١٠٠٠ تومانی روبرو شده اند. در این بین کارگران با افزایش ١٠٠٠ تا ٣٠٠٠ تومانی روبرو هستند. البته یکی از شاهکار ی آقایان این بوده که حتا بسیاری از کارگران را از گروه ١٢ به گرو١٠ تنزل دادند تا افزایش دستمزد کمتری نصیب کارگران شود.برای مثال کارگری با ١٦ سال سابقه و مدرک دیپلم با افزایش ٢٠٠٠ تومانی روبرو شده است و یا کارگری با ١٨ سال سابقه فقط ٢۴٠٠ تومان.بعضی از کارگران را هم عنوانی شغلی دیگری داده اند مثلا استادکار جوشکار را در این طبقه بندی کارگر ساده فضای سبز نام داده اند. در صورتی که کارمندان با دوسال سابقه و مدرک لیسانس ٨٠٠٠ تومان افزایش دستمزد داشته است. این گونه طبقه بندی کردن که در راستای ضایع کردن حقوق کارگران با همکاری مدیرعامل قبلی و شورای اسلامی کارکه همگی کارمند هستند مانند مهندس سواری و مهندس کیارسی و با همدستی اداره کار شوش صورت گرفته.در این طبقه بندی ضد قانون کار ملاک فقط مدرک تحصیلی قرار گرفته نه سابقه کاری.
تنها در طبقه بندی مشاغل نیست که کارمندان بیشترین حقوق و مزایا را می گیرند. هروقت برای کارگران امتیازی تعلق بگیرد آنان هم سهم می برند در آخر سال عیدی و پاداش مانند کارگران می گیرند . آما اگر دولت به کارکندان امتیاز بدهد اینان آن امتیاز را برای کارگران منظور نمی کنند.
کارگران نیشکر هفت تپه ضمن مردود شمردن این گونه طبقه بندی، خواستار طبقه بندی طبق قانون کار هستند. اخبار تکمیلی را به محض رسیدن منتشر خواهیم کرد.

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

۱۳۹۳/۰٧/۰۹

**********************

کارگر فلزکار گزارش می دهد:
پس از دوسال تلاش کارگران فولاد زاگرس قروه تمامی کارگران این کارخانه به بیمه بیکاری فرستاده شدند و تنها کارخانه صنعتی و مادر در این استان تعطیل شد. کارخانه ای که توسط بخش خصوصی اداره می شد و ظرفیت پذیرش بیش از ۵٠٠ کارگر را داشت امروز به انبار متروکه ای تبدیل شده است.میلیاردها وامی که برای این کارخانه پرداخت شده بود به همت سرمایه داری مالی و بانکها محل بازی موشها و گربه ها شده است.تعطیلی این کارخانه بار دیگر نشان داد اعتصاب کارگران بافق برای مخالفت با خصوصی سازی درست و به جا بوده است.استاندار و مسوولین ذیربط به کارگران گفته اند که شما ارتباط کاریتان با کارخانه قطع نشده است و امیدوار باشید که اگر روزی کارخانه بازگشایی شد شما در الویت برای بازگشت به کار هستید.هرچند قبلا کارگران به مسوولین و وزارت کار گفته بودند که باهمکاری کارگران و با تغییر خط تولید به تولید آلیاژ های منگنز بخصوص فرومنگنزمی توان هم سوددهی کارخانه را تضمین کرد و هم با این تغییر تعداد کارگران کارخانه را دو برابر کرد.اما بخش خصووصی دلال از نابودی کارخانه ها و خانواده های کارگری سود بیشتری را بدست خواهد آورد.

**********************

"گزارش کارگر فلزکار از کارخانه شهداب ارومیه"

کارگر فلزکار گزارش می دهد:
پس از اعتراضات بسیار کارگران شهداب ارومیه و پس از هفت ماه کار بدون مزد امروز کارفرما آقای مهندس محمد افشار لطف فرموده نصف مبلغ یک ماه دستمزد را به کارگران پرداخت نموده است . کارگران شهداب ارومیه هنوز هم شش ماه و نیم حقوق طلبکارند. آیا محمدافشار خود نیز می تواند شش ماه بدون حقوق سر کند؟ هرچند کارگران شهداب را بارها و بارها تهدید کرده اند و برایشان چماقدار آورده اند امااعتراضات کارگران شهداب همچنان ادامه دارد…

۱۳۹۳/۰۶/۲۰

**********************

برده داری نوین در لاهیجان

به علت بیکاری فراوان، نیروهایِ کار جوان - عموما دختران - در فروشگاه های رنگارنگ ِ شهر، بعنوان فروشنده ی پوشاک با مبلغی بین ١٠٠ تا ١۵٠ هزار تومان دستمزد می گیرند، تا اگر صاحبکار، آدم ِ درستی باسد و توقع غیر اخلاقی از فروشنده نداشته باشد. شهری که جذبه ی توریستی اش سالانه در گیلان از رتبۀ نسبتا خوب گردشگری برخوردار است.

وضعیت بغرنج رفتگران در لاهیجان

وضعیت زحمتکش ترین قشر شهر لاهیجان - نیروهای خدماتی شهرداری، رفتگران زحمتکش - علی رغم سخت ترین وضعیت کار و تحقیر توسط پرسنل اداریِ جاه طلب به این گونه ست که، اکثر نیروها مطابق شرایط استخدامی کارگرانِ شرکتی هستند که بصورت قراردادی مشغول به کارند ، در چندسال اخیر بعلت فراهم نبودن شرایط و ایمنی کار تعداد زیادی بر اثر تصادف یا آسیب دیدگی برای همه عمر ا کار افتادند و یا فوت شدند و این اتفاقات به دلیلِ اجبار به کار در شرایط نا مساعد ست. ١- "محمد خوب" در میدان گیل بر اثر تصادف کشته شد. ٢-"حمید درخشان" روبروی فروشگاه نوشین بر اثر تصادف کشته شد. ٣- " ساعد آقاجانی "خیابان دانشگاه بر اثر تصادف کشته شد. ۴ - "صفر شنگلی" در بلوار امام رضا بر اثر تصادف کشته شد. ۵ " شمسی" در بلوار مطهری بر اثر تصادف کشته شد . ٦ - "اصغر نیکی" و "حسین خانی پور"با نقص عضوهمچنان ادامه کار می دهند. تا صادر کننده ی دستور برای خوش خدمتی در ابتدا معاون امور شهر شد و در حال حاضر شهردار شهری تازه تاسیس در شرق گیلان است.

**********************

"یوسف، کارگر فلزکار"

کارگر فلزکار گزارش می دهد :

کرامت عزیزی کارگر قسمت سالن پرس ایران خودرو که طی حادثه ای در شب ٢۵ بهمن جان باخت ، اجاره نشین و دارای دو فرزند دختر و سرپرست مادر پیرش بود. او در شب حادثه نه در پست اصلی خود بلکه به عنوان کنترل کیفیت به همراه ۳ کارگر دیگر مشغول به کار بود. کرامت عزیزی بعد از دیدن پیلیسه ای در روی دستگاه پرس و هشدار به دوستان کارگرش برای پاک کردن دستگاه اقدام می کند،که حادثه اتفاق می افتد. همه کارگران ایران خودرو بدون استثنا از سرعت بالای خطوط و فشار کار بارها اعتراض کرده ولی نتیجه ای نگرفته اند.
درسالن پرس ظرفیت تولید معلوم نیست و به همین خاطر عجله برای تولید هرچه بیشتر همیشه کارگران را در نگرانی نگه داشته است.اما آنچه اتفاق افتاد عدم ایمنی دستگاه های پرس در سراسر سالن با حذف پدال سوم دستگاههای پرس صورت گرفت تا سرعت تولید بیشتر شود. آنهایی که بر روی دستگاه پرس کار می کنند می دانند که پدال سوم در حقیقت پدال حرکت برای تولید بعد از گذاشتن ورق بر روی دستگاه و کنترل نهایی است که اعضای بدن کارگر در زیر دستگاه قرار نداشته باشد، وحذف پدال سوم به معنای یکسره شدن دستگاه می باشد.اگر پدال سوم کار می کرد حتا اگر فرمان حرکت به دستگاه توسط کارگر داده شود، دستگاه حرکتی نخواهد کرد.مرگ کرامت عزیزی یک قتل تمام عیار توسط مدیریت تولید است.بعد از حادثه سریعا کارگران را از سالن بیرون برده و سالن تمام شب و فردای آن روز تعطیل اعلام می شود و فقط بعداز برگزاری یک مراسم سنتی که در کارخانه ها معمول است سالن شروع بکار نمود.فشار کار و عدم استراحت در طی شبکاری همه عواملی است که احتمال حادثه را در سراسر خطوط تولید افزایش می دهد.امری که توسط مدیریت نا دیده گرفته می شود.
شوربختانه در این حادثه کرامت عزیزی مقصر شناخته شده است. مدیریت کارخانه برای جلب رضایت خانواده کرامت ،به همسر کرامت قول جایگزینی او به جای کرامت را داده با حقوقی و مزایایی که کرامت از شرکت می گرفته ،که پس از عید نوروز اجرایی خواهد شد و خانواده کرامت رضایت نامه را امضا کردند.
سه کارگری که با کرامت کار می کرده اند مورد سوال و جواب هایی بی شماری قرار دارند و شاید به همین دلیل ،تقصیرها به گردن کرامت افتاد. آنچه که در ایران خودرو بطور معمول اتفاق خواهدافتاد، این است که بیشتر کارگران این سالن به سالن های دیگر فرستاده خواهند شد و کارگرانی که در این ماجرا فعالیتی داشته اند بعد از اتمام قرارداد ،دیگر قراردادشان تمدید نخواهد شد و یا اگر شانس با آنها باشد پس از دادن تعهد نامه های بسیار در قسمتی دیگر مشغول بکار خواهند بود و باید تا آخر عمر از آنچه اتفاق افتاد کلمه ای به زبان نیاورند. شاید جالب ترین بخش این ماجرا بازرسی وزارت کار است که باید در محل حضور پیداکند وبرگ حادثه را بنویسد.با مقصر شناخته شدن کرامت یعنی کارگران سالن پرس منتظر باشید تا نوبت شما کی برسد.
« بعد از حادثه جان باختن دو کارگر زن خیاط در خیابان جمهوری ، سندیکای کارگران فلزکارمکانیک در شکایت نامه ای به سازمان جهانی کار ILO موضوع عدم رعایت ایمنی از طرف وزارت کار و کارفرمایان را به اطلاع این سازمان و سندیکاهای کارگری رساند .اما آنچه شنیده نشد صدای مظلومانه کارگران بی پناه ایرانی است. ما ضمن اعتراض شدید به سازمان جهانی کار و استمداد از برادارن سندیکاهایمان در سراسر جهان ،خواهان تلاش برای شنیده شدن فریاد کارگران جان باخته هستیم. خواهران و برادارن سندیکایی سراسر جهان ، به یاری خواهران و برادران کارگرتان بشتابید. »

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک

۱۳۹٢/۱٢/۱۱

**********************

پیام یکی از نمایندگان فولاد زاگرس قروه به سندیکای کارگران فلزکارومکانیک

با سلام . در تاریخ ۹ بهمن ، تجمع ٢٠٠ نفر از کارگران شرکت فولاد زاگرس در مقابل فرمانداری قروه انجام گرفت و تصمیم بر این نهاده شده که آقای فرماندار (شیخی زاده ) از استانداری کردستان وقت ملاقات بگیرد تا نمایندگان کارگران بتوانند با شخص استاندار جناب آقای زاهدی دیداری داشته باشند. فرماندار اعلام نمود از دست من کاری ساخته نیست در آن روز مدیرعامل کارخانه از حضور در جلسه فرمانداری خوداری کرد و حاضر نشد. در تاریخ ۱۳ بهمن با هماهنگی های به عمل آمده از سوی فرمانداری کردستان جلسه نمایندگان کارگران ذوب آهن کردستان با استاندار تشکیل گردید.شخص استاندار از مشکلات موجود کارگران و کارخانه ابراز بی اطلاعی کردند وبرایشان باعث تعجب بود که چرا کارخانه به این وضع در آمده .درد دل نماینده ها را گوش دادند و قرار است ظرف یک هفته آینده به کارگران جواب داده شود.
خبرجالب این که به تمامی کارگران مظلوم ذوب آهن کردستان سبد کالای تعلق نگرفته است.

« استانداری که از وضع و مشکلات استان خود ،بویژه مهمترین صنعت موجود در کردستان بی اطلاع باشند، باید به او آفرین گفت و شایسته استانداری است و بس.»

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارومکانیک

**********************

جناب آقای گای رایدر، ریاست محترم سازمان جهانی کار (ILO)

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک ایران، اتحادیهٔ سندیکایی مستقلی که طبق قوانین کشور در سال 1339 با شمارهٔ 34 به ثبت رسیده است و از حقوق و منافع صنفی کارگران صنعتی ایران دفاع می‌کند، بدین وسیله مایل است شکایت رسمی خود را از کارفرمایان و وزارت کار ایران به علّت خودداری و کوتاهی در اجرای مقاوله‌های متعدد سازمان جهانی کار در رابطه مستقیم با ایمنی و سلامتی کارگران در محیط‌های کار تقدیم شما کند، تا شما آن را برای بررسی و تصمیم گیری به کمیسیون ویژه ارجاع دهید. همان‌گونه که مطلع هستید، سوانح کاری قابل پیشگیری در محیط های کار در هفته‌های اخیر منجر به مرگ و مصدوم شدن تعداد زیادی از کارگران شده است. به پیوست این شکایت، فهرست برخی از این حوادث غم‌انگیز کاری که مستند هستند، و در اطلاعیهٔ رسمی ما در تاریخ 30/10/1392 منعکس گردیده، جهت اطلاع سازمان جهانی کار ارایه می‌شود.
بر اساس مقاوله‌نامه‌های مصوّب سازمان جهانی کار، و از جمله مقاوله‌نامه شمارهٔ 81 «بازرسی کار در صنعت و خدمات، مصوّب سال 1947»، شمارهٔ 155 «ایمنی و بهداشت و محیط کار، مصوّب سال 1981»، شمارهٔ 174 «پیشگیری از حوادث صنعتی عمده، مصوّب سال 1993»، که دولت‌ها و کارفرمایان و سندیکاهای کارگری را موظف به اعمال مقررات مربوط به ایمنی کارگران و کارکنان در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و مؤسسات و نظارت به آن نموده است، مقاوله‌نامهٔ شمارهٔ ۱۷۰ «استفاده از مواد شیمیایی در محل کار، مصوّب ۱۹۹۰»، مقاوله‌نامهٔ شماره 176« ایمنی و سلامتی در معادن، مصوّب ۱۹۹۵» ، نتایج اجلاس سازمان جهانی کار در رابطه با استراتژی جهانی «سلامتی و ایمنی در محیط کار»، سال 2003، و بر پایهٔ موافقت‌نامه یک سال پیش در مذاکره با دولت و کارفرمایان بنگلادش در رابطه با «بهبود شرایط کاری در کارگاه‌های تولید پوشاک»، ژانویه 2013، که دولت‌ها و کارفرمایان را موظف به اجرای تعهدات خود در رابطه با ایمنی و سلامت کارگران در محیط‌های کاری می‌کند، سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک بر این باور است که کارفرمایان و وزارت کار ایران این مقاوله‌نامه ها را رعایت نکرده‌اند و موظف به پاسخگویی مسئولانه در این موارد هستند.
متأسفانه وزارت کار و کارفرمایان برخلاف اصول قانون اساسی و مواد قانون کار و مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی رفتار کرده‌اند و باعث کشته شدن هر روزه کارگران ایرانی در کارگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ صنعتی می‌شوند. بر طبق گزارش ادارهٔ کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی ایران در 27 آذر سال 1391، آمار تلفات حوادث ناشی از کار نسبت به سال 1390 نوزده درصد افزایش داشته است. بر طبق همین آمار، در ایران روزانه 5 کارگر در حوادث شغلی جان خود را از دست می‌دهند.
در تاریخ 29/2/1392 سندیکاهای کارگری نیشکر هفت تپه، فلزکار و مکانیک، نقاش و تزیینات ساختمان در اطلاعیه‌ای مشترک و با عنوان «کشتار ادامه دارد، به سودجویی کارفرمایان پایان بدهیم» خواستار «فعال‌تر شدن بخش بازرسی و ایمنی وزارت کار، موظف کردن کارفرمایان به ارائهٔ آموزش حین کار به کارگران در صنایع و بخش ساختمان، و آزادی فعالیت‌های سندیکایی و متعاقب آن نظارت شدید سندیکاها بر ایمنی و بهداشت کار» شده بودند که متأسفانه تا کنون هیچ گوش شنوایی نیافته است. روند جان باختن کارگران به دلیل سودجویی کارفرمایان و قصور بخش بازرسی وزارت کار، با حادثهٔ تلخ آتش‌سوزی در یک مجتمع تولیدی پوشاک و کشته شدن 2 کارگر زن در 28 دی ماه امسال، که ناشی از عدم رعایت مقاوله‌نامه شمارهٔ 155 بود، وجدان جامعه کارگری ایران را متاثر کرد و دل مردم ایران را به درد آورد، به طوری که حتا رییس جمهور ایران نیز در مورد این حادثه واکنش نشان داد.
همان‌طور که مطلع هستید، و صورت جلسه‌های کمیسیون‌های ذی‌صلاح در جریان اجلاس‌های سالانهٔ سازمان جهانی کار (و از جمله اجلاس سال 2013) به روشنی منعکس کنندهٔ آن هستند، سندیکاهای کارگری مستقل از دولتِ ایران برخلاف مقاوله‌نامه‌های 98 و 87 در محدودیت شدید قرار دارند. اعضا و مسئولان آنها تحت محدودیت‌های کاری و امنیتی قرار می‌گیرند، و حتی فعالان آنها دستگیر و به اتهام‌های واهی در زندان حبس می‌شوند. هم‌اکنون نیز 3 نفر از فعالان سرشناس سندیکایی در زندان به سر می‌برند و تعدادی نیز به دلیل اجرای مقاوله‌نامه‌های فوق از کار اخراج شده‌اند. قابل ذکر و توجه است که در هفته گذشته، حتا فعالان غیرسندیکایی و سندیکایی به دلیل مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در رابطه با شرایط غیرانسانی کار و زیر پا نهاده شدن حقوق کارگریشان از طرف کارفرمایان دولتی و غیردولتی تهدید به اخراج شده‌اند. سندیکاهای کارگری مستقل موجود به دلیل این شرایط قادر نیستند که نظارت دقیق بر ایمنی کارگاه‌ها و کارخانه‌ها داشته باشند و از سلامتی و جان کارگران حفاظت کنند. از سوی دیگر، دولت و کارفرمایان در پی پذیرش نسخه‌های غیرمسئولانهٔ صندوق بین‌المللی پول، با گذراندن آیین‌نامه‌هایی، قانون اساسی (بخش حقوق ملت) و قانون کار را در مورد ایمنی در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها نقض کرده‌اند و از صرفِ هرگونه هزینه‌ای در جهت ایمن نمودن کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و جلوگیری از حوادث شغلی، خوداری می‌کنند.
سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک مایل است که شما را مطلع کند که طبق اصل 40 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «هیچ‌کس نمی‌تواند اِعمال حق خویش را وسیلهٔ اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد». و همچنین، طبق مادهٔ 96 قانون کار و تبصرهٔ ٢ آن «وزارت کار موظف به بازرسی مستمرّ کارگاه‌ها و کارخانه‌ها» شده است، و طبق مقاوله‌نامه‌های مصوّب سازمان جهانی کار در زمینهٔ رعایت اصول ایمنی و جلوگیری از حوادث شغلی، بر مسئولیت و تعهدات دولت‌ها و کارفرمایان تأکید گردیده است.
سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک بنا بر وظیفهٔ کارگری و انسانی خود این شکایت را رسماً به رییس سازمان جهانی کار تقدیم می‌کند. ما از ارگان‌های صالحهٔ سازمان جهانی کار می‌خواهیم که بازدیدهای حقیقت‌یابانه از کشور ما را سازمان دهند و با هماهنگی سندیکاهای مستقل کارگری ایران، و از جمله سندیکای فلزکار و مکانیک، در مورد شرایط و دلایل افزایش حوادث شغلی و همچنین موارد نقض و عدم رعایت مقاوله‌نامه‌های آن سازمان توسط کارفرمایان و وزارت کار تحقیق و بررسی کند. ما از شما می‌خواهیم که با اصرار بر بهبودی واقعی شرایط ایمنی و سلامت محیط کار و بر اساس تعهدات دولت و ارگان‌های صالحه، یاری‌گر زحمتکشان ایران باشید.

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک

۱۳۹٢/۱۱/۱٠

*-*-*-*-*-*-*

کارگر فلزکار گزارش می دهد

از دو کارخانه در گیلان

پیرو سیاست گذاری کارخانجات ایران و وضع تولید ، هر کارخانه ی که از رمق نیفتاده غالبن از رانت های مستقیم یا شراکت با مافیای سرمایه داری سرپایند . معمولن تولید این گونه کارخانجات بعلت خاص بودن مورد توجه این مافیای پول و قدرت است. گروه کارخانجات "سبحان دارو" از این ویژگی برخوردارند که در زیر به آن اشاره می شود .

"سبحان دارو"
"شرکت سبحان دارو" در سال ١٣۵۵ با دریافت موافقت اصولی از وزارت صنایع و معادن وقت با نام "سوئیران" با مشارکت و دانش فنی "سیبا گایکی" سوئیس طراحی ، ساخته و در اواخر سال ١٣٦٠ راه اندازی شد .نام شرکت در سال ١٣٦۴ به" دارو سازی سبحان" تغییر یافت ، پس از تشکیل "گروه دارویی سبحان" در شرکت سرمایه گذاری "البرز" در سال ١٣٨٣ شرکت "سبحان دارو" تاسیس و در آذر همان سال کارخانه و خطوط تولید و کلیه پروانه های ساخت محصول و فعالیت های " شرکت داروسازی سبحان" به شرکت "سبحان دارو" انتقال یافت .
این کارخانه که ١۵٠ کارگر در آن مشغول کار هستند در شهر صنعتی رشت واقع شده و یکی از موفقترین شرکت های گروه دارویی "سبحان" ست. با توجه به وضعیت خوب مالی شرکت،متاسفانه حقوق کارگران طبق قانون کار و در یک سطح پرداخت و قراردادها هم یک ساله می باشد و معمولن در مناسبت های خاص مقداری پول بعنوان پاداش به همه ی پرسنل داده می شود .
کارخانه هیچ گونه تشکل کارگری نداشته و نمایندگان حل اختلاف و نماینده کارگران از میان کارگران با سابقه توسط مدیریت انتخاب می شود و کارگران حق هیچ گونه دخالتی در انتخاب نماینده خود ندارند .
بیشتر تولید دارو در این شرکت برای "اعصاب و روان " ست و دارای قیمتی بالا می باشد.

سبحان اُنکولوژی-
داروهای ضد سرطان و بیماری های خاص در کارخانه ی سبحان اُنکولوژی تولید می شود که زیر مجموعه ایی از خانواده ی "داروی سبحان" می باشد که کارگران در آن جا بلحاظ امنیت شغلی و تاثیرات جسمی وضعیت نا بسامان تری دارند .
سازه ی این کارخانه کوچکتر از "سبحان دارو " به نام "سبحان اُنکولوژی" کاملن انحصاری بود که فروش خوب و ایده آلی دارد .
*از سهم درآمد آن مقداری تحت عنوان سود ویژه به کارگران پرداخت می گردد .
این شرکت -سبحان اُنکولوژی- بطور متوسط سالی دو بار مبلغی تحت عنوان افزایش تولید -بنا بر سنوات از ۵٠ تا ٢٠٠ هزار تومان- به کارگران پرداخت می نماید .
در پایان لازم به ذکر ست که قانون اخراج تحت عنوان تعلیق نیرو برقرار است ، منتها از ان جایی که جزء کارخانجات انحصاری و پر بازده می باشد در سالیان اخیر اخراجی صورت نگرفته ست.

*-*-*-*-*-*-*

پیام یکی از نمایندگان کارگران فولاد زاگرس قروه به سندیکای کارگران فلزکارومکانیک

«سید هادی حسینی عضو هیات مدیره کمیسیون صنعت و معدن مجلس اظهار داشته اند: عدم مدیریت مطلوب و.. از علل بیکارشدن کارگران این کارخانه فولاد زاگرس اعلام می کند و اعلام می دارد این مسئله بررسی می شود و طبق ماده ٢٣٣ آیین نامه مجلس مبنی بر شناسایی متخلفین تنظیم و به هیات رییسه مجلس تقدیم می شود.
دکتر قادر مرزی نماینده قروه گفته است که: مذاکراتی با سرمایه گذاران چینی و ترکیه انجام گرفته اما آنها به دلیل حجم بالای رقم بدهی این کارخانه،حاضر به همکاری نشدند.ایشان یادآوری نمودند : اگر مدیران سیاسی این بار نیز در روند اجرای این واحد صنعتی دخالت نکنند.می توان به پایدار بودن این کارخانه و اشتغال پایدار امیدوار بود.
نماینده مردم قروه و دهکلان در مجلس در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفته است: کارخانه فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان برای احیایی ذوب آهن کردستان وارد عمل شده و در این کارخانه سرمایه گذاری خواهند کرد و ظرف دوهفته آینده در کارخانه برای بازسازی مستقر می شوند.»
سندیکای کارگران فلزکار مکانیک بارها خواستار همکاری ذوب آهن اصفهان و کارخانه های فولاد مستقر در کشور برای راه اندازی این کارخانه مهم برای مردم و کارگران کردستان شده بود. حتا پیشنهاد کرده بود که با همکاری کارگران این کارخانه تولید کارخانه به فرو منگنز تغییر یابد تا هم کارگران بیکار فعلی به سرکار برگردندند وهم کارگران بیشتری با تغییر تولید استخدام خواهند شد. سود حاصله از تغییر تولید فعلی به فرو منگنز بسیار شایان توجه است.

*********************

کارگر فلزکار گزارش می دهد:

با توجه به اعتصاب غذای کارگران در ٣٠ آذر در ایران خودرو که برای افزاشی دستمزد صورت گرفت وهشدار سرپرستان به قطع اعتصاب غذا ، در هفته اول دیماه ٢ اعتصاب غذای دیگر درقسمت جنوبی ایران خودرو که بخش تولید و مونتاژ قرار دارد اجراشد .این اعتصاب غذا موجب آمدن مدیرعامل ایران خودرو به سالن غذا صورت گرفت . مهندس هاشم یکه زارع با حضور در سالن غذا خوری با تاکید بر اینکه فروش و تولیدایران خودرو هنوز به روال عادی برنگشته است و درنتیجه کارگران نباید انتظار افزایش دستمزد را داشته باشند افزود که اگر کسی نمی تواند با این دستمزد کارکند می تواند شرکت را ترک کند.
این ادعا درحالی است که پیش فروش محصولات ایران خودرو کماکان ادامه دارد. و با افزایش ٢ نوبته قیمت های ایران خودرو در سال جاری،شرکت ایران خودرو سود بسیار خوبی را از فروش محصولاتش می برد.
در حال حاضرافزایش دستمزد به خواست همگانی کارگران و کارمندان ایران خودرو تبدیل شده و هر روز بخش وسیع تری از کارگران شرکت به این افزایش دستمزد می پیوندند. پیام یکی از نمایندگان کارگران فولاد زاگرس قروه به سندیکای کارگران فلزکارومکانیک
با سلام،شرکت فولاد زاگرس (ذوب آهن کردستان) از پرداخت حقوق کارگران که بالغ بر 6 ماه است خودداری می کند.تعداد کارگران ٢٨٠ نفر می باشد.حق بیمه ماههای تیر و مرداد به تامین اجتماعی واریز نشده. کارگران درخواست فروش محصول و ضایعات چدنی از دادگاه را خواهان شده اند و کارشناس دادگاه از کارخانه بازدید به عمل آورده . روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارومکانیک

*********************

گزارش اعتصاب در ایران خودرو

پس از راه افتادن بخش های مختلف کارخانه پس از رفع محدودیت های تجاری و تحریم ،وکارکردن کارگران به روال گذشته، کارگران بخش جنوبی ایران خودرو که بخش های مونتاژ و تولید در آن قسمت وجود دارد از یکماه پیش تصمیم گرفتند نسبت به فشار کاری و عدم هماهنگی بین کار و دستمزد اقدام به اعتراض بکنند.هرچند که کارگران بخش شمالی ایران خودرو هم از این امر استقبال کردند اما متاسفانه به دلیل دوری و نبود تماس های لازم در روز شنبه ۳٠ آذرکارگران بخشهای جنوبی ایران خودرو که مونتاژو تولید در آن قسمت قرار دارد با نخوردن غذا و نرفتن به رستوران اعتراض خود را به گوش مدیران ایران خودرو رساندند .با اینکه از طرف مدیران و سرپرستان به کارگران گفته می شد که این راه اعتراض نیست ولی کارگران با این اقدام هماهنگ اولین اعتراض خود را نسبت به سرعت خطوط تولید و کمی دستمزد ها اعلام کردند.
سرعت زیاد خطوط تولید باعث فشارعصبی و پرخاشگری در کارگران می شود که نمونه چند هفته پیش در ایران خودرو و اقدام به خودکشی یکی از کارگران ایران خودرو از نمونه های آن است. به هرحال این اولین هشدار به مدیریت برای جبران دستمزد ها و کاهش سرعت خطوط مونتاژ بود.
«سندیکای کارگران فلزکار ومکانیک ضمن حمایت از این اعتصاب و خواسته های کارگران امیدواراست که هماهنگی بین بخش های شمالی و جنوبی ایران خودرو به اتحاد کارگران ایران خودرو منجر شده و با اعتراضات هماهنگ به خواسته های خود برسند.»

سندیکای کارگران فلزکار و مکانیک ۱۳۹٢/١٠/۱

*********************

کارگران لاهیجان در ٢ پلان
لاهیجان ؛ شهر به اصطلاح توریست پذیر همانند شهرهای دیگر گیلان سالیانی ست که ظرفیت کشاورزی خود را از دست داده، پرورش کرم ابریشم به خاطره ها پیوسته، چایکاری بعلت ورود بی رویه چای توسط بخش تجاری با نفوذ نفس های اخر را می کشد. برنج نیز به علت عدم حمایت از کشاورزان و ورود بی رویه آینده ای مبهم دارد و ایستایی و عدم صنایع تبدیلی و کاشت و برداشت سنتی کم و کاست های زیر بنایی این ویرانی اند .
رکود صنعتی در منطقه همانند سایر مناطق و قانون کار و باز گذاشتن دست صاحبان کارگاه ها و کارخانه های مواد غذائی و ... با نام پُر طمطراق کارآفرین، گلوگاهِ کارگران را که برای معیشت زندگی مجبور به تن دادن به ضد انسانی ترین شیوه ی کار هستند را ، می فشارد و نیروهای کارتحصیلکرده و غیره در پادویی مغازه های این شهر، تاثر انگیز است .

به دو نمونه از این کارخانه های شهر اشاره می شود:
کارخانه تولیدی کلوچه نوشین

شرکت تولیدی نوشین فرد (کلوچه و کوکی و ... نوشین) با سابقه یی بیش از نیم قرن وداشتن حدود ۴٠٠ نفرکارگرهمچون اکثر کارخانه ها و کارگاه های تولیدی کشور فاقد امکانات رفاهی و تعاونی برای کارگران است .در فیش حقوقی کارگران این شرکت مبلغ ده هزار تومان حق مسکن و ده هزار تومان حق خواروبار لحاظ شده، عیدی را بر اساس، دو ماه از حداقل حقوق ثبات کارگران در نظر گرفته و اضافه کاری از ساعتی ٢۵٠٠ تومان تا ٣۵٠٠ تومان بر حسب سابقه ی کارگرمحاسبه می گردد. این شرکت برای فرار از شرایط سختی کار به کارگر ، تنها ٧.۵ ساعت کار برای اداره ی بیمه گزارش می دهد ولو اینکه این اضافه کار ١٠ تا ١٢ ساعت در روز باشد .کارگران در کارخانه نوشین از یک روز تعطیلی در هفته بهره می برند که در ایام رونق کارخانه همین یک روز هم حذف می شود .کارگران قراردادی بدون تاریخ با کارخانه منعقد می کنند تا کارفرما هر زمان که بخواهد آنها را اخراج کند ، این قرارداد برای کارگران تازه وارد عموما ٣ ماهه منعقد می گردد.
*پس از سر آمدن مدت اتمام قرارداد، کارگران هربار با تسویه کامل سنوات روبرو هستند.
سر دواندن کارگران موقع اخراج از مشکلات دیگر این شرکت تولیدی می باشد ، که در پی آن کارگر به دلیل ضد و بند شرکت با اداره ی کار مدت ها بلا تکلیف شده و از حق مسلم خود - بیمه بیکاری- محروم می شود .موارد گفته شده پاره ای از مشکلات کارگران زحمتکش شرکت نوشین می باشد .

کارخانه لاهیج سوله
سازنده ی سوله های فلزی با حدود ۵٧ کارگر و سابقه ای بیش از ١٧ سال در تولید سازه .شرکت فوق الذکر با کارگران خود قراردادی ماهیانه منعقد نموده و اضافه کاری را بر اساس ساعتی ٢۵٠٠ تومان محاسبه می کند .کارگران این شرکت مبلغ ده هزار تومان حق مسکن و ۴٧٨٠٠ تومان حق اولاد دریافت می کنند ، نحوه ی پرداخت عیدی به این صورت است که ، مبلغی به اندازه ی حقوق ثابت یک ماه به کارگران تعلق می گیرد .کارگران ماهیانه رسید بُن خواروبار را امضا می کنند و مبلغ بُن از حقوق آنها کسر گردیده ولی عملا هیچ بُنی پرداخت نمی شود . تعطیلات در این شرکت به این گونه ست که ، بیش از دو روز حقوق محاسبه نمی شود . چنانچه کارگری در مقابل بازرس اداره کار از اوضاع گله مند شود خطر اخراج او را تهدید می نماید .یکی از عجیب ترین موضوعات در این کارخانه این است که کارفرما در پاره ای از مواقع مبادرت به ضرب و شتم کارگران در ملاء عام می نماید. کارگران چون کارگران دیگر کارگاه ها و کارخانه ها با نا امیدی بیشتر روز به روز نسبت به آینده شان و دلسرد تر می شوند .

کارگر فلزکار
*********************

درکارگاههای ساختمانی چه می گذرد؟

در کارگاههای ساختمانی مسکن مهر پردیس رودهن که شرکت ترکیه ای کوزو و یکی از پیمانکاران عمده ساخت و ساز های مسکن های مهردر تهران رودهن وپرند است. در نتیجه عدم تخصیص بودجه مالی از طرف دولت،دست از کارکشیده و نیمه تعطیل شده است.در حالی که قبلا بصورت ٣ شیفت کار می کرد.با تعطیل شدن این شرکت صدها کارگر بیکار شدند.شرکت دیگری بنام عمران پارس جام جم که سرمایه آن از صندوق بازنشستگان صدا وسیماست و شرکت بسیار معتبر و سرمایه داری است و در اقصا نقاط ایران پروژه های عمرانی بسیار دارد.بی پولی دولت تاثیر سوء خود را نیز بر این شرکت گذاشته است. این شرکت که ٧ بلوک ١٦ واحده آپارتمانی که هرواحد آن بیش از صدمتر است و در پردیس تهران واقع است. در ابتدای کارعمرانی ساختمانی این شرکت از وجود چند مهندس عمدتا تازه کار و چند پرسنل کارورزی مهندسی ، خود کارها را جمع می کرد.اما بعد از انتخابات ریاست جمهوری کارهای ٧ بلوک نیمه کاره را با ترفند و سیاست خاصی به شرکتها و پیمانکاران پولدار دادکه با مصالح خود و نیروی خود آن را به اتمام برسانند.پیمانکاران و شرکتها با ذوق و شوق خاصی ،مشغول بکار شدند. صورت وضعیت در کارگاهها تایید و به بالا فرستاده می شد. که پول بگیرند،ولی هردفعه به یک بهانه آنها را دور زده و مبلغی جزیی به آنها پرداخت و قرار می شد در صورت وضعیت بعدی پرداخت شود،که تاکنون محقق نشده .واین خود مصیبتی برای کارگران و پیمانکاران تابعه کوچک شده است.چاره ای جز این هم نیست . من خود یکی از کارگرانم که دوماه است کارهای درب های فلزی وانباری و غیره را برای چهار پیمانکار ساخته ام ولی تا به حال پول خرجی بیش نتوانستم از آنها بگیرم. نتیجه این بی پولی و وضع کاری در آینده گزارش می دهم.در این شرکت کارگران مشغول بکار از کمترین مسایل رفاهی و بهداشتی برخوردارند. یک حمام سیمانی بصورت نمادین برای پرسنل کارگری حدود ٧٠ نفره وجود دارد که آب گرم ندارد.دراین هوای سرد پردیس،بچه های شهرستان به بومهن و رودهن جهت حمام رجوع می کنند.هزینه زندگی بسیار بالاست.هرچند کارگران با توجه به درآمدشان دشمنی با میوه دارند،اما میوه را دوست و انرژی کاری خود می دانند.اگر کارگری بخواهد ١ کیلو میوه بخرد باید نصف درآمد روز کار خود را هزینه کنند، که این غیر ممکن است.من خودم تا آخر هفته کار می کنم و در اتاق های کارگری که در ساختمان های نیمه ساخته درست شده شب را به روز می رسانم.پنجشبه غروب با بوی بد و تعفن آور که خودم هم شرم دارم به منزل میایم.هفته ای یک روز که به خانه می آیم شاید بتوانم میوه ای بخورم .استبداد مدیران کارگاهها که خود عمله زور هستند و هیچگونه ارزشی برای کارگران قایل نیستند ،بیداد می کند.در پارکینگی که برای جوشکاری در نظر گرفته اند. و محصور است ،فقط در و پنجره خروجی در بالا و درب قسمت شمالی آن باز است و 3 اتاق کارگری نیز در همین پارکینگ ساخته شده و کارگران در آن زندگی می کنند.هوا که سرد شد هیتر های برقی را که کارگران رویشان غذا درست می کردند را جمع آوری کرده بخاری نفتی دادند با سهمیه ١٠ لیتر در روز.که با حواله انبار و تایید و تحویل نگهبان باید بگیری.دود کش بخاری ها را در داخل پارکینگ گذاشته اند و اجازه ندادند که در خارج ساختمان باشد.می گویند نمای ساختمان را سیاه می کند.من اعتراض کردم و به یکی از مهندسین گفتم که ارزش جان ده نفر کارگر کمتر از نمای ساختمان است؟ فکر نمی کنید که ما خفه می شویم؟ اما اثری نداشت.بچه های دیگر را آگاهی دادم و گفتم دست از کاربکشیم . همراهی نکردند.سرپرست آن کارگران که سنگ کار است به مدیر کارگاه گفته بود و او جواب داده بود که همینه که هست.همه به ناچار می پذیریم و در آینده ای نه چندان دور با این وضع بی پولی شرکت چه خواهد شد و چه درگیریها و مصایبی پیش بیاید معلوم نیست.همین قدر همگان بدانند ،کارگرها در همه جای این نظام سرمایه داری علاوه بر اینکه محروم هستند و تشکلی ندارند.از کمترین و جزیی ترین امکانات برخوردارند و پیوسته برای بدست آوردن حقوق و امکانات خویس مبارزه دارند.به امید روزی که کارگران و زحمتکشان ایران و جهان در مبارزه خود با این استبداد سرمایه داری بتوانند درسایه آسایش، آزادی و عدالت اجتماعی از امکانات لااقل اولیه خوبی برخوردار شوند.

مراد جوشکار - کارگر فلزکار

*********************

گزارش کارگر فلزکار

کارخانه پاکشوما واقع در کمال آباد کرج متعلق به حاج آقا ابراهیمی است که توسط خودش و پسرانش اداره می شود. این کارخانه دارای ۴ خط تولید است که ٢ خط آن به تازگی در خط تولید قرار گرفته اند. روزانه ٦٠٠ الی ٧٠٠ ماشین لباسشویی دوقلو و اتوماتیک تولید می کند. در حال حاضر 3 ماه است که فشار کار و سرعت کار بشدت افزایش پیدا کرده بطوریکه از یک ربع به هشت صبح تا ساعت ٦ که یک ساعت هم اضافه کاری بود بصورت عادی تلقی شده که در این سه ماه گذشته تا ساعت ٨ شب بصورت اجباری برای خطوط تولید در آمده و بقیه کارکنان هم تا ساعت ١٠ شب اضافه کاری اجباری است.اگر کسی حاضر به اضافه کاری اجباری نباشد بسرعت تهدید به اخراج و در لیست سیاه قرار می گیرد. ودر موقع گرفتن مرخصی با مشکلات وحشتناکی روبرو می شود.سود بیشتر آن چنان چشم حاجی آقا را کور کرده که حتا روزهای تاسوعا و عاشورا را برای کارگران خط تولید جارو برقی روزکاری اعلام کرده و همه ٢٠ نفر خط تولید نام نویسی شده وحق هیچگونه غیبتی را در این روزها ندارند. مدت سه ماه است برای اینکه کارگران را واداربه با سریعتر کارکردن کنند ، به کارگران خط تولید جارو برقی گفته اند که به ازای هر جارو برقی تولید شده ٢ هزار تومان پاداش می گیرند. کارگران بینوا هم که مشکل مالی دارند با این ترفند به خودکشی روی آورده اند.فشار و سرعت کار آنقدر زیاد است که از ١٩٠ کارگر استخدامی بیش از صد نفر آنان در هفته اول فراری شدند.مابقی هم به عنوان کارگران رزرو برای کارگرانی که اعتراض می کنند آموزش داده می شوند.بطور مثال حاجی آقا غذای اضافه و مانده از خیراتش را یکبار به کارخانه آورد. کارگران خوشحال از اینکه یک دفعه غذای خوب خواهند خورد ولی به محض اینکه غذای ترشیده را دیدند همه از این همه بی معرفتی ناراحت شدند. امیر شعاعی کارگر خط تولید پس از اعتراض به غذا و گفتن اینکه این غذا را اگر جلوی سگ بگذارند ،نمی خورد اعتراض کرد و روز بعد هم اخراج شد.بیشتر کارگرانی هم که غر غر کرده بودند تهدید به اخراج شدند.در این شرایط مهندس نیسانی مدیر خط پیش مونتاژ که فردی عقده ای و بی شخصیت است میداندار می شود، و اگر کارگری به او اعتراض کند اگر کم سابقه باشد که اخراج می شود و اگر باسابقه می شود به سالن پایین تبعید می شود.بعضی از مواقع که انبار شرکت پر می شود و تا خالی کردن انبار کارگران موقع را غنیمت شمرده در همانجا به خواب که چه عرض کنم بی هوش می شوند.

حبیب کارگر فلزکار