افق روشن
www.ofros.com

هراس رژیم از گسترش جنبش مطالباتی کارگران


زینت میرهاشمی                                                                                                     دوشنبه ٢٢ آذر ١٣٨٩

شعار «مرگ بر ظالمان» که در روز 30 آبان توسط صدها تن از کارگران خشمگین کارخانه لوله سازی خوزستان، داده شد، حکومتی را نشانه می رود که بیشترین خدمت را به نئولیبرالیسم و سرمایه داری انگلی داخلی نموده است. گسترش حرکتهای اعتراضی کارگران علیرغم تهدید به اخراج و فشار بر فعالان کارگری و نیز زندانی نمودن شرکت کنندگان در اعتراضهای کارگری، گواهی بر پوچ بودن شعارهای دولت احمدی نژاد می دهد. این شعارهای به ظاهر پوپولیستی پوششی برای سیاستهای ضد کارگری ولی فقیه است که نزد کارگران و مزدبگیران هیچ خریداری ندارد. ماهیت ضد انسانی و ضد کارگری برنامه ها و سیاستهای اقتصادی رژیم را کارگرانی که به مدت بیش از یک سال حقوق دریافت نمی کنند و با آینده ای از بیکاری، عدم امنیت شغلی، بلاتکلیفی و محروم از زندگی انسانی روبرو هستند، با گوشت و پوست خود حس می کنند و آن را در شعارهایشان منعکس می کنند. در برابر محرومیت مردم زحمتکش از حقوق اولیه شان که تنها بخشی از ارزش کار واقعی آنان است، پایگاههای بسیج ضد مردمی با پولهای بی حساب دولت گسترش می یابند.
برای نمونه و بر اساس گزارشی که در ماه گذشته در رسانه های دولتی منتشر شد، صدها کارگر رسمی و قراردادی کارخانه «یخچال سازی ایران پویا» به مدت 4 ماه دستمزد خود را دریافت نکرده اند. طی این مدت کارگران بارها با توقف کار و تجمع در محوطه کارخانه خواستار دریافت دستمزدهای معوقه خود شده اما همواره با کارشکنی و تهدید به اخراج کارگران از سوی کارفرمای مربوطه روبرو شده اند. این کارخانه تا سال گذشته بیش از 1000 کارگر داشت و با اخراجهای پی در پی تعداد کارگران آن به 400 تن تقلیل پیدا کرده است. در ماه گذشته 4 کارخانه دیگر از 12 کارخانه واقع در منطقه «تهران پارس» تعطیل و صدها کارگر بیکار شدند. بیش از 6 هزار کارگر شاغل و اخراجی کارخانه های واقع در استان قزوین با مشکلاتی از قبیل عدم پرداخت دستمزدهای معوقه، اخراج سازی و عدم بازنشستگی درگیر هستند. به گزارش ایلنا، دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین که یک نهاد دولتی است در این مورد می‌گوید:«بیش از ۶ هزارکارگر منتظرند تا وضعیت بازنشستگی، اشتغال و حقوق عقب‌افتاده آنها درسفر هیات دولت به استان قزوین حل و فصل شود.» به گزارش خبرنگار نظام پرستاری، با مخالفت دولت و مجلس برای استخدام 23 هزار پرستار، بسیاری از پرستاران کشور طی تماس با سازمان نظام پرستاری با تأکید بر کمبود شدید نیرو در بیمارستانها، نگرانی خود را از وضعیت رسیدگی به بیماران اعلام کردند.
بر اساس اخبار منتشر شده در ماه گذشته، کارفرمای شرکت راهسازی خرمدشت از اخراج گروهی 230 کارگر شاغل در این شرکت خبر داده است. در مورد عدم پرداخت مطالبات معوقه کارگران نیز در ماه گذشته گزارشات زیادی منتشر شد که برای نمونه می توان به عدم پرداخت ماهها دستمزد به کارگران ریسندگی خاور در رشت، کارگران شهرداری شوشتر، کارگران کارخانه زرین بنا (پارسیان) واقع در کیلومتر 30 جاده سنندج–دهگلاناشاره کرد. همچنین در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بازنشسته تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند که حداقل مستمری ۸۰ درصد آنان ۳۵۳ هزار تومان است که با توجه به نرخ تورم در شرایط کنونی جامعه و اعلام ۸۰۰ هزار تومان برای خط فقر، همه این بازنشستگان زیر خط فقر قرار دارند. از این نمونه ها در ماه گذشته به تعداد زیاد وجود داشته است.
روز سه شنبه 18 آبان، فرمانده لشکر 41 ثارالله کرمان از دریافت بودجه میلیونی از طرف دولت برای افزایش پایگاههای بسیج خبر داد. به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، مطهری در جمع بسیجیان اعلام کرد که:«هر ساله به منظور تامین تجهیزات و امکانات مورد نیازِ گردانهای عاشورا و الزهرا بسیج معادل 350 میلیون دلار اختصاص می یابد.» اختصاص این بودجه میلیونی، بخش ناچیزی از هزینه دیکتاتوری دینی برای برپا نگاه داشتن معبدِ ویرانه نظام جمهوری اسلامی است. بسیج یک نهاد نظامی امنیتی وابسته به سپاه پاسداران و زیر امر ولی فقیه است که طی سالهای گذشته با به دست گرفتن شریانهای اقتصادی به چابیدن مردم مشغول است. تعیین بودجه نظامی سال 89 به نفع افزایش بی سابقه بودجه برای بسیج و تشکلهای وابسته به سپاه، بار وظیفه چماقداری و سرکوبگری بسیج را بیشتر می کند. این نهاد سر سپرده ولی فقیه، در سرکوب خیزشهای مردمی و نیز سرکوب دانشجویان نقش اساسی بر عهده داشته و به شدت مورد تنفر مردم است. خامنه ای با حمایت مستقیم از سپاه و بسیج همراه با موضع گیری علیه مردم، مشوق به کارگیری هر چه بیشتر خشونت علیه مردم است. تجهیزات و امکانانی که پاسدار مطهری به آنها اشاره کرده است، بنا به اعتراف خودش برای سرکوب جنبشهای مردمی است.

حذف یارانه ها همراه با سرکوبی و وعده های توخالی
گفتارهای تهدید آمیز و ضد و نقیض پایوران رژیم در آستانه اجرایی کردن طرح حذف یارانه ها، بازتاب وحشت رژیم از اراده مردمی است که اگر سرنیزه و داغ شکنجه و سرکوب بر بالای سرش نباشد، یک لحظه امکان اجرایی کردن چنین کلان طرحهای ناعادلانه ای را به رژیم نمی دهند. به راستی این طرح جه نفعی برای مردم دارد که مجریانش برای عملی کردن آن باید از نیروهای انتظامی و گاردهای ویژه در نقاط مختلف کشور استفاده کنند.
سخن پراکنیهای کارگزاران رژیم بر سر این طرح چنان ضد و نقیض و مسخره است که وزیر اقتصاد و دارایی روز دوشنبه 17 آبان از رسانه های حکومتی درخواست کرد که «به دنبال تناقض یا کنار هم گذاشتن جملات مسئولان مختلف نباشند.» محمدرضا نقدی رئیس «سازمان بسیج مستضعفان» برای اجرایی شدن طرح فوق نهاد تحت امر خود را مسئول مهار شورشهای مردمی اعلام کرده است. او بخشهای آسیب پذیر را به «صبر و تحمل بیشتر» فراخوانده تا در زمانی نامعین بتوانند «طعم میوه های شیرین اجرای این قانون را بچشند.» اما مسخره تر سخن پراکنی مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی رژیم در روز دوشنبه 17 آبان است. حرفهای او مانند این است که با نشان دادن عکس یک شُکُلات به کودکی، به او بگویی اگر این را بخوری دندانت خراب می شود.
وی به مردم توصیه می کند که «نباید مبالغ واریز شده برای خرید بیشتر هزینه شود و مصرف کنندگان باید رفتار خرید عادی و همیشگی خود را دنبال کنند.» این حرف در حالی زده می شود که قیمت بسیاری از کالاهای اولیه در ماههای اخیر افزایش یافته و میزان این افزایش هیچ خوانایی با مبلغ احتمالی یارانه که تاکنون اعلام شده است ندارد. کارشناسان اقتصادی رژیم پیش بینی کرده اند که زندگی مردم فقیرانه تر خواهد شد، یعنی مردم توان تامین مایحتاج زندگیشان را به صورت قبل نخواهند داشت.

ثروت مردم ایران در جیب کرزای و طالبان
روزنامه نیویورک تایمز، روز دوشنبه 3 مهر از ماجرای سفر کرزای به ایران و دادن بسته های پول توسط احمدی نژاد به رئیس دفتر کرزای پرده برداشت. گیرنده باج که آقای کرزای و رئیس دفترش باشند لب به اعتراف گشودند. در حالی که سفارت جمهوری اسلامی در افغانستان طی اطلاعیه ای بخشش کیسه های پول نقد به رئیس دفتر کرزای را تکذیب کرده و آن را «شایعات بی اساس»، «اهانت آمیز» و طبق معمول «توطئه دشمنان» نامیده است، روز دوشنبه 3 مهر حامد کرزای دریافت میلیونها دلار پول از ایران را البته با فعل استمراری تایید کرد. یعنی این بسته های پول مدتهاست گرفته شده و گرفته خواهد شد.
ارسال بسته های پول از طرف رژیم ایران به کرزای، تقویت تروریسم در منطقه و یا دخالت در کشورهای همسایه مانند عراق و فلسطین و لبنان با هدف تولید بحران خارج از مرزهای ایران و با هدف قدرت گیری در منطقه با گذر از بحران داخلی و سرکوب مردم ایران، موضوعی است که سالهاست از طرف مخالفان رژیم به ویژه اپوزیسیون سازمان یافته یعنی شورای ملی مقاومت افشا شده است. یکی از اهداف رژیم، ایجاد اتحاد جماهیر اسلامی است. سیاستهای ماجراجویانه به منظور تبدیل شدن به یک قدرت رهبری کننده در منطقه از طریق صدور تروریسم و بنیادگرایی اسلامی و دامن زدن به جنگ عملی می شود. طی سه دهه گذشته این سیاست بیشترین خسارت را به مردم ایران وارد کرده است. موضوع غنی سازی اورانیوم و دستیابی به سلاح اتمی، تولید بحران در منطقه و سرکوب مردم در داخل سوژه های به هم وابسته اند که طی این سه دهه رژیم را بر سر پا نگاه داشته است.

دستگیری فعالان کارگری
در ماه گذشته فشار بر فعالان سندیکای شرکت واحد افزایش یافته و تعدادی از آنها دستگیر شدند. در حالی که رضا شهابی، خزانه دار سندیکای شرکت واحد و منصور اسانلو از رهبران سندیکای شرکت واحد به دلیل دفاع از حقوق کارگران در سیاهچالهای رژیم به سر می برند، تعداد دیگری دستگیر شده اند. در حال حاضر 5 نفر از اعضای سندیکای شرکت واحد در زندان به سر می برند.
فشار بر فعالان سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه نیز همچنان ادامه دارد. سه فعال کارگری عضو این سندیکا، آقایان بهروز نیکوفرد، علیرضا سعیدی و بهروز ملازاده از سوی شعبه 13 بیدادگاه تجدیدنظر اهواز به شش ماه زندان محکوم شده اند.
شورای عالی امنیت رژیم به رسانه های حکومتی دستور داده که خبرهای مربوط به اعتراضهای کارگری را انتشار ندهند. در ماه گذشته فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل (آی.تی.اف) با انتشار بیانیه‌ای از بازداشت غلامرضا غلام‌حسینی، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، ابراز نگرانی کرد.
با بحرانی شدن شرایط اقتصادی در آستانه حذف یارانه ها و امکان شدت یابی اعتراضهای کارگری و صنفی، فشار بر فعالان و مدافعان تشکلهای مستقل کارگری از طرف رژیم افزایش یافته است. پایوران رژیم در سخن پراکنیهای تهدیدآمیز خود مرتب به مردم هشدار می دهند تا بدین گونه از موج اعتراضهای احتمالی جلوگیری کنند. این هشدارها آن قدر تهدیدآمیز و خشن شده که معترضان به شرایط اقتصادی را «فتنه گران» می خوانند. فراسوی این جو رعب و وحشت، ترویج خشونت حکومتی علیه کارگران و مزدبگیرانی است که برای حقوق ابتدایی خود دست به اعتراض می زنند. ایجاد این شرایط ضد انسانی، زمینه های سرکوب بیشتر فعالان کارگری چه در محیط کار و چه در زندان را افزایش می دهد.
تشدید فشار، آزار و اذیت و دستگیری فعالان کارگری محکوم است. همه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی باید آزاد گردند.

برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1389

*روز یکشنبه 2 آبان فرهنگیان ناحیه 1 مشهد كه نسبت به حكم بیدادگاه شعبه 103 عمومی مشهد در خصوص عدم انجام تعهدات تعاونی مسكن ناحیه یك مشهد معترض بودند مقابل دادگستری مشهد تجمع كردند.
به گزارش خبرگزاری دولتی فارس هر كدام از این فرهنگیان از سال 84 تا امروز نزدیك به 14 میلیون تومان به حساب شركت تعاونی واریز نموده‌اند که پس از پیگیریهای لازم متوجه شده اند که رئیس سابق هیات مدیره اقدامی انجام نداده است.
*کارگران کیان تایر برای تحقق خواستهایشان تا پایان وقت اداری روز یکشنبه 2 آبان اقدام به آتش زدن لاستیک در محل کارخانه و مشرف به جاده اسلامشهر (روبروی بخشداری چهاردانگه) کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، کارگران خشمگین کیان تایر تمامی پارچه نوشته هایی را که از بیرون و با مضامین تبریک به بخشدار چهاردانگه به عنوان بخشدار نمونه بر قسمت بیرونی نرده های کارخانه نصب شده بود پایین کشیده و آنها را نیز آتش زدند.
همزمان توافقی در وزارت صنایع میان نمایندگان کارگران و کارفرما و مسئولان این وزارتخانه صورت گرفت و کارگران اعلام کرده اند چنانچه روز دوشنبه توافقات صورت گرفته عملی نشود از روز سه شنبه 4 آبان حرکت اعتراضی خود را از سر خواهند گرفت. در روز سه شنبه 4 آبان کارگران از ساعت 9 صبح اقدام به آتش زدن ضایعات لاستیک در محل کارخانه کردند و همزمان با برگزاری جلسه ای در بخشداری چهاردانگه که فرماندار اسلامشهر و مسئولان نیروی انتظامی در آن شرکت داشتند حدود 200 نفر از کارگران با قصد مسدود کردن جاده اسلامشهر اقدام به خروج از کارخانه کردند که پس از مشورتی میان کارگران و نمایندگانشان، آنان به محل کارخانه بازگشتند.
*صدها کارگر کارخانه « نورد و لوله صفا» واقع در جاده تهران – ساوه، در پی پرداخت نشدن دو ماه حقوق شان در روز پنجشنبه 6 آبان دست به اعتصاب غذا زده اند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، در پی اعتصاب غذای کارگران این کارخانه که ۱۳۰۰ پرسنل دارد، کارفرما اعلام کرد دستمزدهای معوقه را تا چند روز آینده پرداخت خواهد کرد. کارگران کارخانه « نورد و لوله صفا» در ماههای گذشته نیز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان دست به اعتصاب زده بودند.
*کارگران سازمان فضای سبز شهرداری آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و بیمه خود روز پنجشبه 6 آبان در مقابل شهرداری مرکزی آبادان تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری آفتاب کارگران معترض گفته‌اند، دریافت‌نکردن سه ماهه حقوق، سبب بروز مشکلاتی برای آنها در تامین امرار معاش، پرداخت قبوض، تحصیل فرزندان و غیره شده است. سرپرست شهرداری آبادان، دلیل تاخیر در پرداخت حقوق و بیمه کارگران را مسدود بودن حساب این سازمان از سوی سازمان مالیات ارزش افزوده عنوان کرده است.
*به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، در روز یکشنبه 9 آبان ، حدود 30 تن از کارگران سیمان درود واقع در استان لرستان در اعتراض و اعتصاب برای تثبیت قراردادهایشان، توسط نیروهای امنیتی دستگیر و روانه ی بازداشتگاه شدند. این کارگران که تحت پیمانهای موقتی در کارخانه سیمان درود مشغول به کار بودند پس از آن که متوجه شدند علیرغم وعده های داده شده قرار نیست آنها را به عقد قرارداد دائمی و رسمی شرکت مذکور درآورند، دست از کار کشیدند و به اعتراض از طریق اعتصاب عمومی پرداختند و در نتیجه تولید در این کارخانه متوقف گردید و با هجوم نیروهای انتظامی و امنیتی ، 30 تن از این کارگران بازداشت شدند.
*به گزارش آژانس ایران خبر صبح روز یکشنبه 9 آبان، کارگران کارحانه لبنیات شقایق، تولید کننده مواد لبنی در مقابل اداره کل صنایع تجمع کردند تا از این طریق شاید پنج ماه حقوق و مزایای معوقه خود را دریافت کنند.
*اعتصاب روز یکشنبه 9 آبان کارگران فنی ریلهای راه آهن بین شهری تهران در منطقه اسلام شهر، با دریافت 2 ماه از دستمزدهای معوقه آنان پایان یافت. به گزارش سایت اینترنتی جنبش کارگری، در پی اعتصاب یکصد تن از کارگران فنی خط و ریل راه آهن بین شهری تهران منطقه اسلام شهر و زمزمه پیوستن کارگران خطوط و بخشهای دیگر راه آهن به کارگران اعتصابی جهت دریافت 3 ماه دستمزدهای معوق و پرداخت حق بیمه آنان از سوی شرکت «راژمان کبیر»، کارفرما مجبور به پرداخت 2 ماه دستمزدهای معوقه بیش از یکهزار کارگر شاغل در این شرکت گردید.
*کارگران فازهای 14 و 15 میدان گازی پارس جنوبی که در اختیار شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران است، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق چند ماه گذشته خود از روز دوشنبه 10 آبان دست به اعتصاب زدند.
به گزارش ندای سبز آزادی، کارگران در اعتراض به دریافت نکردن حقوق چند ماه گذشته خود یعنی زمانی که سپاه پاسداران پیمانکار پروژه بود، اعتراض کردند. قرارداد توسعه فازهای 14 و 15 پارس جنوبی تا چندی پیش در اختیار سپاه پاسداران بود؛ اما اکنون پیمانکار فاز 14 کنسرسیومی متشکل از هشت شرکت داخلی به رهبری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدور) است. توسعه فاز 15 پارس جنوبی نیز که تا مهر ماه در اختیار قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه بود، چند هفته پیش به شرکت کشتی‌‏سازی خلیج فارس، «ایزوایکو» واگذار شد.
*کارگران کارخانه نساجی مازندران روز چهارشنبه 12 آبان پس از راهپیمایی از محل این واحد تولیدی، در مقابل فرمانداری قائم شهر تحصن کردند. به گزارش خبرگزاری دولتی فارس این کارگران از آذر سال گذشته، چهار ماه عیدی و پاداش خود را دریافت نکرده اند و سه ماه از حقوق سال جاری نیز به آنان پرداخت نشده است. کارگران این کارخانه به خبرنگار فارس گفته اند که، نانواییها دیگر به آنها نان اقساطی نمی فروشند و تمام فروشگاهها به علت بدهی بالای آنها از فروش اغذیه و پوشاک خودداری می‌کنند.
*کارگران کارخانه لاستیک البرز تهران، در پی قول نمایندگان وزارت صنایع و کارفرما برای قبول خواسته هایشان، از روز چهارشنبه 12 آبان به اعتصاب یک ماهه خود پایان دادند و با شروع به کار از روز شنبه 15 آبان موافقت کردند. یکی از کارگران لاستیک البرز به رادیو فردا گفت که نیمی از حقوق شهریور ماه کارگران پرداخت شدن و گفته شده است که بلافاصله پس از پرداخت وام به کارخانه، حقوق شان را دریافت خواهند کرد.
*گروهی از کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی، ظهر روز چهارشنبه 12 آبان در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش خبر آنلاین، اعتراض این کارگران و بازنستگان به دخالت دولت در سازمان تامین اجتماعی بود که در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه نمایندگان به آن رای مثبت دادند.
*جمعی از اعضای خانه کارگر روز شنبه 15 آبان در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری دولتی ایسنا تجمع علت این حرکت اعتراضی مخالفت با جدا شدن درمان مستقیم از تامین اجتماعی و واگذاری آن به وزارت بهداشت بوده است. این کارگران همچنین نسبت به افزایش 6 درصدی دستمزدها اعتراض داشتند و خواستار افزایش 15 درصدی دستمزد خود بودند.
*کارگران معادن روستاهای «رودبار و قشلاق مینودشت» واقع در استان گلستان در اعتراض به عدم دریافت دستمزدهای معوقه خود دست به اعتراض زدند. به گزارش روز یکشنبه 16 آبان رادیو فردا به نقل از خبرگزاری دولتی مهر، کارگران معادن این منطقه در 10 ماه گذشته دستمزد دریافت نکرده اند. همین گزارش می افزاید جمعی از کارگران زغال سنگ «البرز شرقی» نیز در هفته های اخیر چند روز به دلیل عدم دریافت دستمزدهای معوقه خود دست به اعتصاب زدند و در محل کار خویش حاضر نشدند. استان گلستان دارای 21 معدن فعال می باشد که در نیمه نخست سال جاری بیش از 179 هزار تن مواد معدنی زغال سنگ از آنها توسط کارگران استخراج شده است.
*تعدادی از کارگران شرکت پوشینه بافت که 11 ماه حقوق خود را دریافت نکرده‌اند صبح روز سه شنبه 18 آبان در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری دولتی فارس از قزوین، یکی از کارگران تجمع‌کننده در خصوص مشکلات خود گفت: متأسفانه بارها و بارها به مسئولان مختلف برای حل مشکل این شرکت مراجعه کرده‌ایم ولی با وجود این پیگیریها تاکنون مشکل کارگران این شرکت حل نشده است. کارگران این شرکت در ۱۷ مهر امسال، برای چهارمین بار از قزوین به تهران آمده بودند و مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده بودند. همچنین روز شنبه ۱ آبان، کارگران این کارخانه برای پیگیری حقوقهای ماههای گذشته خود در مقابل درب این شرکت از ساعت هشت صبح تجمع کردند. روز دوشنبه 9 آبان نیز کارگران شرکت پوشینه بافت در مقابل استانداری قزوین تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.
*کارگران اخراجی کارخانه قند بردسیر روز دوشنبه ۱۷ آبان در مقابل اداره کار این شهر تجمع کرده و خواستار دریافت دو سال حقوق و مزایای معوقه خود شدند. به گزارش ایران کارگر، یکی از کارگران ضمن اعتراض به مقامات ومسئولان دست اندرکار گفت:«بالاخره باید سراغ چه کسی در این مملکت رفت که حرفش حرف باشد و بشود روی آن حساب کرد، ما بیش از دو سال است که از کار اخراج شده ایم و هیچ کاری هم برای ما پیدا نمی‌شود که انجام دهیم. ما می‌خواهیم که به سر کار برگردیم. آیا زن و بچه‌های ما انسان نیستند و حق زندگی و نفس کشیدن ندارند؟ ازکجا باید مخارج آنها تامین شود؟ نه اداره کار، نه فرمانداری، نه استانداری و نه هیچ مقامی به اعتراضات و تجمعات ما جوابی نداده‌اند.»
*کارگران کارخانه چینی البرز واقع در شهر قزوین در روز چهارشنبه 19 آبان، همزمان با حضور احمدی نژاد در قزوین، برای پیگیری مشكلات و دستمزدهای معوقه خود به جای استقبال از احمدی نژاد، در مقابل اداره صنایع این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایران کارگر، در اسفند ماه سال گذشته حكم انحلال كارخانه چینی البرز صادر و كارگران این كارخانه از فروردین ماه سالجاری تاكنون به طور مستمر در حال برگزاری تجمعات اعتراضی برای به دست آوردن دستمزدهای معوقه و سایر مطالبات خود هستند.
*بنا به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، بیش از 20 تن از کارگران شرکت ساختمانی «بناپی مهاباد» در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه و عدم بیمه خود، روز شنبه 22 آبان اعتصاب کردند. کارگران معترض اعلام کرده اند تا زمانی که دستمزدهای معوقه و بیمه تامین اجتماعی آنان از سوی کارفرمای شرکت پرداخت نگردد از رفتن بر سر کار امتناع ورزید و به اعتصاب خود ادامه خواهند داد. کارگران شاغل در این شرکت بیش از 3 ماه است دستمزدهای معوقه خود را دریافت نکرده اند.
*هزاران تن از مهندسانی که در سراسر ایران در طرح خودکفایى گندم شاغل بوده اند در اعتراض به بیکاری و بلاتکلیفی خود در روز یکشنبه 23 آبان، در مقابل صدا و سیمای رژیم تجمع اعتراضی برپا داشتند. به گزارش خبرنگار شبکه خبرى آتى نیوز، یکى از این افراد که در تجمع مهندسان ناظر طرح گندم در مقابل ورودى مرکز همایشهاى صدا و سیما سخن مى گفت، اظهار داشت:«هشت سال است که مسئولان به مهندسان ناظر طرح گندم وعده جذب و استخدام داده اند اما با گذشت این مدت از استخدام و جذب در وزارت جهاد کشاورزى خبرى نیست.»
*روز یکشنبه 23 آبانماه کارکنان استانداری اردبیل در اعتراض به قطع کمک هزینه هایشان در محل استانداری تجمع اعتراضی برپا داشتند. به گزارش جرس، کارمندان معترض استانداری اردبیل خواستار احقاق حقوق خود، ارائه پاداشها و کمک هزینه ها از جمله حق عائله مندی، فرزند و ناهار خود شدند.
*روز دوشنبه 24 آبان، کارگران کفش بلا با تجمع در مقابل دفتر مرکزی این شرکت اعتراض خود را نسبت به عملکرد مدیریت کنونی این مجموعه اعلام کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع کارگران کفش بلا با انتقاد از عملکرد ۶ ماه گذشته مدیریت این شرکت نسبت به آینده شغلی خود ابراز نگرانی کردند. آنها از بانک ملی به‌عنوان سهامدار و مالک کارخانه کفش بلا خواستند تا با نظارت برعملکرد هیات مدیره به وضع موجود خاتمه دهند.
*بنا بر گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران «نورد لوله صفا» روز دوشنبه ٢٤ آبانماه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود بار دیگر اعتصاب کردند. در این اعتصاب کارگران سالنهای «اسپیرال، rb و erw که تعداد آنها حدود 600 نفر هستند» به طور متحدانه و یکپارچه ای شرکت داشتند و بقیه کارگران سالنهای دیگر نیز به تدریج به اعتصاب پیوستند. در پی این اقدام کارفرمایان با حضور در جمع کارگران اعتصابی تهدید به اخراج آنان کردند. کارگران نیر تهدید به برپایی تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری شهر ساوه نمودند.
*كارگران شركت لوله‌سازی خوزستان روز شنبه 29 آبان، مقابل استانداری در شهر اهواز تجمع اعتراضی کردند. به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، عضو شورای كارگری كارخانه لوله‌سازی خوزستان با اشاره به این‌ كه كارگران این كارخانه ١٨ماه كامل است كه حقوق نگرفته‌اند، گفت‌:«ما خواهان راه‌اندازی مجدد كارخانه هستیم.» كارگران خشمگین شعار می دادند، مرگ بر ظالمین ، مرگ بر ظالمین.

دو گزارش کوتاه از شرکت آریا کیان نیروگاه بخاری و گازی لوشان

این شرکت در 10 کیلومتری آبیک قزوین قرار دارد وابسته به بخش خصوصی است. مالک و کارفرمای شرکت، فرامرز شهریاری، مدام در مسافرت های خارج از کشور به سر می برد. تولیدات شرکت بیشتر لوازم جعبه فرمان خودرو پراید و مونتاژ آن است و در ضمن رنگ آمیزی بدنه خودروهای پژو و سمند و پراید را نیز در این کارخانه انجام می گیرد. در کارخانه حدود 200 کارگر مشغول به کارند که اکثراً قراردادی اند و قراردادها به صورت یک ماهه و سه ماهه است. کارخانه دارای سرویس ایاب و ذهاب و کانتین نهارخوری برای نهار و شام است. دستمزد کارگران براساس مصوبه اداره کار پرداخت می شود.

نیروگاه بخاری و گازی لوشان

این نیروگاه نیمه خصوصی زیرمجموعه وزارت نیرو است و در 5 کیلومتری لوشان، مسیر جاده قدیم رشت - قزوین، قراردارد.
مدیرعامل کارخانه فردی ضدکارگر به نام پورجمال است و کارکنان شرکت حدود 300 نفرند که از این تعداد 200 نفر استخدامی دائم و 100 نفر دیگر قراردادی هستند. قراردادها معمولا یک ماهه و سه ماهه است. 50 درصد کارگران در حدود 8 الی 22 سال، 30 درصد در حدود یک الی 8 سال و 20 درصد بقیه بیش از 22 و اکثرا بالای 25 سال سابقه کار دارند. شرکت 24 ساعته فعال است و کارگران به طورشیفتی به سرکار می آیند. در این میان، کارگران در شهرهای رشت ، قزوین ، لوشان ، منجیل ، رودبار و ... با سرویس به کارخانه می آیند .
کارخانه دارای کانتین جهت صرف نهار و شام کارگران است. اخیراً شایعه خرید این نیروگاه توسط شرکت گل گهر سیرجان به سر زبان ها افتاده و هراس از اخراج موجب نگرانی کارگران، چه استخدامی و چه قراردادی، گردیده است . لازم به ذکر است که می گویند گل گهر سیرجان از شرکت های وابسته به سپاه پاسداران است.

فعالان ضدسرمایه داری گیلان - 18 آبان 1389

سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه

و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم

زینت میرهاشمی

zinat_mirhashemi@gmail.com

شنبه 1 آذر 1389 – 22 نوامبر 2010