افق روشن
www.ofros.com

تظاهرات معترضان به نشست سران در کنفرانس کلیمای سازمان ملل درکپنهاک

کمیته هماهنگی                                                                                           شنبه ٢٨ آذر ۱٣٨٨

بیش از ١٠٠هزار نفر که از سراسر جهان به دانمارک آمده اند همزمان با آغاز نشست سران در کنفرانس سازمان ملل در باره ی کلیما و شرایط جوی تظاهرات خود را علیه نشست، علیه تخریب محیط زیست و شرایط جوی توسط سرمایه و در یک کلمه علیه سرمایه داری آغاز کردند. کنفرانس که روز شنبه ١٢ دسامبر آغاز شده تا جمعه ١٨دسامبر ادامه خواهد داشت و نمایندگان ٢٩٠ کشور در آن شرکت دارند. ٢٠ هزار نفر با مجوز در درون سالن های کنفرانس مذاکرات را دنبال خواهند کرد که اکثریت آن ها را ناظران تشکیل می دهند. از جمله این ناظران می توان از گروه شرکت کننده اتحادیه های کارگری نام برد که از کشورهای مختلف آمده اند و در مجموع ٣٦٠ نفر هستند. نماینده اتحادیه متال آلمان که در کنفرانس حضور دارد می گوید که ما خوشبین!! هستیم و آمده ایم و سعی می کنیم که مسایل اجتماعی در قطعنامه گنجانده شود و اطلاع می دهد که ملاقاتی با خانم مرکل دارند تا او را به حمایت از متنی که در مورد کشورهای در حال رشد است تشویق کنند چون تاکنون این حمایت توسط دولت آلمان انجام نشده است. او می خواهد مسایل اجتماعی را وارد قطعنامه کند اما گویی ممنوع شدن اتحادیه آزاد کارگری در آلمان در١١/١٢/٢٠٠٩ مساله ای اجتماعی نیست و آن ها وظیفه ای در قبال تحدید آزادی ها در آلمان ندارند. او هم چنین به دلیل خوشبینی به نشست سران حرفی از اجتماع اعتراضی ١٠٠٠٠٠ نفره خارج از سالن نمی زند.
در کپنهاک بزرگ ترین عملیات امنیتی بعد از جنگ جهانی دوم ترتیب یافته است. هزاران نفرنیروی پلیس و امنیتی بسیج شده اند. برای اولین بار یک ماشین آب پاش ٢٢ تنی را که در آلمان ساخته شده است برای خاموش کردن آتش و در صورت لزوم برای کنترل تظاهرات در مواقع بحرانی به همراه یک و نیم میلیون گالن گاز اشک آور، سگ های تربیت شده پلیس آماده و به کار گرفته شده است. پلیس با همه ابزار سرکوب سعی در برهم زدن فضای صلح آمیز تظاهرات داشت. باید گفت که وجود پلیس همراه با تظاهرات کنندگان همواره یکی از مهم ترین عوامل درگیری هاست و آن ها هستند که جو را متشنج می کنند تا امکان دستگیری مخالفان را فراهم آورند. در اولین روز بیش از ١٠٠٠ نفر با استفاده از باتوم و مشت و لگد دستگیر شدند و ساعت ها مجبور به نشستن در روی زمین سرد و یخزده خیابان شدند و تا شب از آب و غذا و رفتن به توالت محروم گشتند که شدت سرما باعث بیهوشی بعضی از دستگیر شدگان گردید. دیروقت شب ٩۵۵ نفر از دستگیر شدگان آزاد شدند تا فرصت و امکان برای دستگیری های بعد و مثلا ترساندن تعداد دیگری از شرکت کنندگان فراهم آید. اما چنان که در همه جهان شاهد هستیم این نیز یک گمان نادرست است. یکی از آزاد شدگان در مصاحبه با تلویزیون کانال ٢ دانمارک می گوید: البته که ما عصبانی هستیم. به طور کلی در جهان انسان ها ازاین امور عصبانی هستند چون دولت ها به مردم دروغ می گویند. این ها این جا هستند تا به بهانه مساله کلیما مسایل اقتصادی خود را پیش ببرند. درمقابل ماهم به خیابان می آییم تا اعتراضمان را اعلام کنیم. اما پلیس می خواهد با دستگیری ما این حرکت ما را یک عمل جنایی جا بزند. همزمان در بعضی کشورها تظاهرات اعتراضی انجام گرفته و می گیرد به طور مثال در استرالیا تظاهرات در ٨ شهر گزارش شده است که به تنهایی در کانبرا ٩٠.٠٠٠ نفر و در ملبورن ٤٠.٠٠٠ نفر شرکت کرده اند.
همزمان یک نشست آلترناتیو نیز در روز یک شنبه در کپنهاک تشکیل شد که در آن مساله اصلی اقتصاد کشاورزی و تضمین مواد غذایی بود و هزاران نفر از سراسر دنیا در آن شرکت داشتند، از جمله ۵٠ کشاورز کوچک از کشورهای مختلف از جمله هند، بنگلادش و اوروگوئه. در درون نشست هم اختلاف نظر وجود دارد. گروه کشورهای به اصطلاح در حال رشد - کشورهای آفریقایی، هند و چین باهم یک گروه تشکیل داده اند- خواهان این هستند که کشورهای صنعتی درصد بالایی از منابع لازم را برای تامین مالی تغییرات مورد نظر در کلیمای این کشورها را تقبل کنند. جزیره مالدیو و تووالو به همراه گروه جزایر کوچک مستقل AOSISمذاکرات سران را در روز جمعه و شنبه بلوکه کردند زیرا خطر به زیر آب رفتن کشورهای کوچکشان بسیار بالااست. به طور مثال، توالو اکنون تنها ۵ متر از سطح اقیانوس بالاتر قرار دارد.
نماینده شورای کلیمای سازمان ملل در سخنانش نتایج آخرین تحقیقات را بیان کرد تا نشان دهد که اگر جلو این روند گرفته نشود اتفاقات زیر رخ خواهد داد: - یخ های اقیانوس در نیمه دوم قرن ٢١ ناپدید خواهد شد.
- موج گرمای شدید و ریزش باران های سیل آسا را خواهیم داشت.
- شدت و قدرت توفان ها افزایش خواهد یافت.
- منابع آب های آشامیدنی کاهش خواهد یافت.
- ریزش باران در بعضی از مناطق به شدت افزایش خواهد یافت و احتمالا تا سال ٢٠٨٠ حدود ٢٠٪ جمعیت جهان یعنی بیش از دو میلیارد نفربا بالا آمدن آب و سیل های عظیم مواجه خواهند بود. در آفریقا تا سال ٢٠٠٢٠ بین ٧۵ تا ٢۵٠ میلیون انسان دچار کم آبی خواهند شد. در بعضی از کشورها تا ۵٠٪ فعالیت های کشاورزی خواهد خوابید.
- سطح آب اقیانوس بین ۴/٠ تا ١/۴ متر بالا خواهد آمد و شورشدن زمین به ویژه در بنگلادش و جزایر کوچک گسترش خواهد یافت. او معتقد است کشورهای صنعتی باید تا سال ٢٠٠١٠ میزان گاز گربنیک خروجی کشور خود را بین ٢۵ تا ٤٠ درصد کاهش دهند.
تظاهرات هر روز جریان دارد. امروز چهارشنبه ١٦ دسامبر ٢٠٠.٠٠٠ نفر در تظاهرات کپنهاک شرکت داشتند و پلیس با ماشین آب پاش و گاز اشک آور به تظاهر کنندگان حمله کرد و ۵٠٠ نفر دیگر را دستگیر نمود.

کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری

http://khodrokar.blogfa.com

١٦ دسامبر ٢٠٠٩