افق روشن
www.ofros.com

حال و روز اسفناک کارگران کنف کار

کمیته هماهنگی                                                                                        شنبه ٣٠ آبان ۱٣٨٨

کارخانه کنف کار در جاده رشت - تهران (حد فاصل بین جاده رشت - سنگر ) قرار دارد . همان طور که در گزارش های قبلی آمده است، این کارخانه از سال ٨٣ به بهانه ریزش برف سنگین دچار بحران شد و تعطیل گردید و کارگران آن به اداره کار معرفی شدند.
کارخانه که متعلق به سرمایه بخش دولتی بود در یک حراج با زدو بند به مبلغ ناچیز حدود ٦٠ میلیون تومان به مدیر عامل سابق ( ایرج زهرابی ) فروخته شد، در حالی که ارزش واقعی این کارخانه خیلی بیشتر از این مبلغ بود . زهرابی که آه در بساط نداشت با گرفتن وام از دولت پول کارخانه را پرداخت کرد .
البته سال ها قبل وی به جرم اختلاس و گزارش کارگران از دزدی هایش در فرودگاه دستگیر و به زندان افتاد که به علت نفوذ در منطقه وحمایت امام جمعه متوفای رشت ( احسان بخش )در آن زمان توانست رهایی یابد. لازم به ذکر است وی سهام این کارخانه را با شراکت و نفوذ علیرضا جزایری عرب خریداری کرد .
خانواده ایرج زهرابی - زن و پسرش - پس از مرگ وی وارث سهام این سرمایه دار شدند و اکنون عضو هیئت مدیره هستند . عضو دیگر هیئت مدیره پسر عموی علیرضا جزایری عرب است که فعلا مدیریت عامل کارخانه را بر عهده دارد .
جزایری عرب در گذشته به بهانه پرداخت مطالبات معوقه کارگران یک وام یک و نیم میلیارد تومانی از بانک گرفت و با آن بخش ناچیزی از دستمزدهای معوقه کارگران را پرداخت کرد و اخیرا قول داده که با گرفتن وام 2 میلیارد تومانی بقیه دستمزد ها و مطالبات معوقه کارگران را می پردازد.
هم اکنون ١٨۵ کارگر در کارخانه مشغول کار هستند که ١٨٠ نفر آن ها به طور متوسط ۴ میلیون تومان طلب دارند و بین ٢٠ الی ٣٠ سال سابقه کار دارند .
کارخانه به صورت تک شیفت از ساعت ٦ صبح تا ٢ بعد از ظهر کار می کند . در انبار، مواد اولیه برای تولید موجود است . محصول کارخانه گونی یا کیسه های چتایی است که گاهی این گونی ها از خارج وارد می شود. مواد اولیه این گونی ها نخ کنف است که از بنگلادش وارد می شود. گونی ها مصرف داخلی دارد .
کارخانه دارای سرویس ایاب و ذهاب است و کانتین های نهار خوری حدود یک ماه است که تعطیل شده است. کارخانه دارای شورای اسلامی ۴ نفره بوده که قبلا هم همین افراد عضو شورا بوده و در انتخابات امسال همگی مورد تائید وزارت اطلاعات قرار گرفتند . اعضای شورا از طرح مسائل پشت پرده و مذاکرات خود مطلبی به کارگران بروز نمی دهند، به طوری که اخیرا یکی از آن ها به نام میرحامد به شدت مورد اعتراض کارگران قرار گرفته است .
یکی از سئوال های کارگران میزان سهام مالکان کارخانه (خانواده ها ی زهرابی و جزایری عرب )است . آن ها اطلاعی از مذاکرات بین شورا و هیئت مدیره و صنایع و استانداری و ... ندارند و فقط همین قدر می دانند که با وام ٢ میلیارد تومانی جزایری عرب موافقت شده و او به آن ها گفته که این وام در مسیر اداری قرار دارد .
قابل ذکر است کارگران کنف کار بارها مسیر رشت - تهران به جاده سنگر را مسدود کرده و یا در مقابل استانداری تجمع نموده اند و هر بار توسط نیروی انتظامی و لباس شخصی ها و اطلاعات پراکنده شده و مورد تهاجم قرار گرفته اند .
آخرین بار در اسفند ٨٧ در مقابل استانداری در خیابان معلم رشت همزمان با تجمع کارگران خاور دست به تجمع زدند که کارگران خاور نفری ٢٠٠ هزار تومان گرفتند اما کارگران کنف کار با دست خالی بازگشتند. فعلا ماهیانه از ۵٠ الی ١٠٠ هزار تومان به عنوان بخشی از دستمزدهای معوقه کارگران مشغول به کار پرداخت می شود و البته در بعضی از ماه ها همین مبلغ ناچیز را نیز پرداخت نمی کنند .
سازمان تامین اجتماعی ١۴ ماه پرداختی معوقه حق بیمه را از سال های گذشته از کار فرما طلبکار است و در سال ٨٨ نیز ٢ ماه حق بیمه پرداخت نشده است .
این است حال و روز کارگران کنف کار که در طول تمام این سال ها با فقر و نداری دست به گریبان بوده اند . در این مدت، همان طور که در خبرهای قبلی آمده است، ٢ تن از کارگران در اثر فقر دست به خود کشی زدند و جان سپردند . با همه این ها، و به ویژه با آن که کارگران یک بار شاهد بوده اند که صاحبان کارخانه به بهانه پرداخت مطالبات کارگران میلیاردها تومان وام گرفته اند اما این مطالبات را نپرداخته اند بازهم منتظرند و امید بسته اند که کارفرما دوباره میلیاردها تومان وام بگیرد تا شاید دلش به رحم آید و مطالبات آنان را بپردازد!!

کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری

٣٠ آبان ٨٨

www.hamaahangi.com
khbitkzs@gmail.com