افق روشن
www.ofros.com

مهدی نورزمانی دبیر اجرایی خانه کارگر و کارگران نمک نشناس ساوه


شاپور احسانی راد                                                                                       یکشنبه ٣٠ مرداد ماه ١٣٩٠

ایلنا: دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه گفت: حدود ۵۵٠ واحد صنعتی و تولیدی کوچک و بزرگ در شهرک صنعتی کاوه فعالیت دارند و حدود ۵٠ هزار بیمه شده اصلی در ساوه وجود دارند. وی در پاسخ به این سوال که آیا شهرک صنعتی کاوه مشکل کارگری دارد یا خیر؟ اظهار داشت : مشکل خاصی در این شهرک وجود ندارد اما مشکلات نقدینگی و فرسودگی دستگاهها که در تمام کشور وجود دارد در این شهرک صنعتی نیز وجود دارد. وی در ادامه گف: با توجه به جمعیت زیاد بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در این شهرستان، به نظر می رسد که گسترش و تقویت کار درمانی و تجهیزات پزشکی در این شهرستان باید هر چه سریعتر انجام گیرد.١٣٩٠/۵/١۴-١٠:۵٧ کدخبر : ٢٠٠٢٣٣
برای اینجانب شاپور احسانی راد کارگر اخراجی کارخانجات نورد و پروفیل ساوه جای تعجب دارد که چگونه شهرستان ساوه فاقد مشکل کارگری است، در حالیکه کارگران در سراسر ایران با این همه اعتصاب، تجمع و اعتراض و با این همه بیکاری، اخراج، عدم پرداخت به موقع دستمزدها، عدم امنیت شغلی، قرارداد موقت، قراردادهای سفید امضاء و گرفتن چک و سفته از کارگران، عدم بازنشستگی 20 ساله کارگران (طرح کارهای سخت و زیان آور)، عدم اجرای طرح بازنشستگی ٢۵ ساله ، نداشتن انجمن و تشکل صنفی کارگری، کارگاههای فقد ایمنی و بهداشت، دستمزدهای زیر خط فقر و حتی زیر مصوب وزارت کار، تعطیلی و ورشکستگی کارخانجات و هزارو یک مشکل دیگر دست و پنجه نرم می کنند؟ جواب سوال روشن است، آقای زمانی فروتنانه نخواست فاش کند که چگونه مشکلات کارگری شهرستان ساوه را حل کرده است؟ آقای زمانی در طی این بیست سال با سمت دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه توانسته است با در اختیار داشتن «واحد امور اعضاء، آموزش و تحقیق» و به کمک واحد بازرسی کار، اداره کار و امور اجتماعی با تشکیل کلاس آموزشی در محیط کار، کارگران را با قانون کار آشنا نماید تا هیچ کارفرمایی نتواند حقوق صنفی آنها را پایمال کند و تلاش کرده است تمام کارگاههای بیش از ۵٠ نفر تشکل کارگری و انجمن صنفی داشته باشند واحد حقوقی خانه کارگر ساوه نه تنها کارگران را به مشکلات فضایی و مسایل مربوط به روابط کار (اخراج، تعلیق، حقوق و مزایا و ...) آشنا ساخته بلکه خدمات و مشاوره و پیگیری، دعاوی کیفری و حقوقی آنها را بعهده گرفته و حل کرده است و از همه مهمتر وقتی کارخانه ولو (آرمکو) تعطیل شد و همه کارکنان آن اخراج شدند.وقتی که ١۵٠ نفر کارگران شرکت مولد اخراج شدند. وقتی که بیش از صد نفر از کارگران پروفیل ساوه اخراج شدند. آقای زمانی در همه این اعتصابها پابه میدان گذاشتند و از حقوق کارگران دفاع کردند!!!! «صندوق حمایت از کارگران» خانه کارگر ساوه با هدف حمایت از نیروی کار از جهت مادی و معنوی با پرداخت بخشی از هزینه های جاری زندگی کارگران اخراجی، تعلیقی، هزینه تحصیلی کارگران و فرزندان آنان، هزینه درمان و ...گامهای موثری در جهت رفاه حال کارگران برداشته است!!!!! آقای زمانی امکانات رفاهی و تفریحی زیادی برای کارگران ایجاد کرده است و در فصل تابستان اکثریت خانواده های کارگری این شهرستان را به سفرهای زیارتی و تفریحی در شمال فرستادند و اجازه ندادند فقط از ما بهتران از امکانات رفاهی خانه کارگر در شمال سوء استفاده کنند!!!!
شاید دفاع همه جانبه زمانی از آقای رفسنجانی (مبتکر قرارداد موقت کار و تصویب آن در قانون کار) نیز در جهت منافع کارگران ساوه ایی باشد، ما کارگرها که سردر نمی آوریم!!
امروز کارگران در اکثر کشورهای جهان از سوریه، مصر، تونس، اسرائیل و بحرین تا انگلستان، امریکا، فرانسه، اسپانیا و پرتقال و یونان از تبعیض، نابرابری، بیکاری بر گرانی و به تنگ آمدند و خشم و ناخشنودی خودشان را از سیستم سرمایه داری به صورت های مختلف نشان می دهند و این سیستم هیچ جوابی به این مطالبات ندارد. شاید اگر امثال آقای زمانی را در اختیار داشتند این مشکلات برایشان پیش نمی آید!؟ باید تمام کسانی که برای اربابان سرمایه دار خود دم تکان می دهند آقای زمانی را سرمشق و الگوی خود قرار دهند. اینجا فقط این سوال پیش می آید چرا کارگران نمک نشناس ساوه ایی با نصب پلاکارتی، ارسال طومار یا تقدیر نامه و یا حداقل دسته گلی از این همه تلاش و ایثارگری آقای زمانی دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه تجلیل نمی کنند؟!

شاپور احسانی راد

اتحادیه آزاد کارگران ایران - ٣٠/۵/١٣٩٠