افق روشن
www.ofros.com

اعتراض به حبس ناعادلانه و محاکمه بازداشتیان روز کارگر


ترجمه سندیکای کارگران واحد                                                                               یکشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۸ - ۲۰ ژولای ۲۰۱۹


اسماعیل بخشی و حامیان بازداشتی اعتراضات هفت تپه را آزاد کنید

سال ۹۷ کارگران نیشکر هفت تپه به دلیل مطالبات عقب افتاده از جمله، تاخیر چند ماهه دستمزد، خصوصی سازی، عدم بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل، عدم برخورداری از امنیت شغلی و غیره دست به اعتراض و اعتصاب زدند. این اعتراضات به دلیل بی توجهی مدیران شرکت و مسئولین دولتی از سوی کارگران افزایش یافت و حدود یک ماه کارگران بصورت راهپیمایی در سطح شهر در مقابل فرمانداری شهر شوش فریاد حق خواهی سر دادند. این اعتراضات به دلیل همبستگی کارگران و خانواده های شان، سایر اقشار و حمایت طبقه کارگر ایران و اتحادیه های کارگری جهانی بی نظیر بود. نهادهای امنیتی-قضایی از ترس فراگیر شدن و گسترده تر شدن اعتراضات و اعتصابات و سرایت آن به بخش های دیگر کارگری با شدت هرچه بیشتر اعتراضات و اعتصابات را سرکوب کردند.
اسماعیل بخشی نماینده کارگران نیشکر هفت تپه و کارگران پیشرو توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. با فشار بر کارگران و تشکیل پرونده قضایی برای کارگران و بازجویی و ارعاب آنان اعتصاب خاتمه یافت. با گذشت حدود هشت ماه از اعتصاب، به دلیل عدم برآورده شدن مطالبات کارگران و هراس از موج تازه اعتراضات، نیروهای امنیتی-قضایی کماکان احضار کارگران معترض به دادگاه را در دستور کار دارند و تعداد زیادی از کارگران را احضار و تهدید کردند و اسماعیل بخشی یکی از نمایندگان کارگران با گذشت بیش از شش ماه از بازداشت، همچنان بلاتکلیف در زندان اوین محبوس است.
علاوه بر ایجاد فشار نهادهای امنیتی-قضایی بر کارگران، بخشی از حامیان طبقه کارگر که اخبار اعتصاب را پوشش و در حمایت از کارگران قلم می راندند نیز در جریان اعتصاب و پس از آن بازداشت شدند. برای ارعاب بیشتر کارگران و کل طبقه کارگر که از اعتصاب آنان حمایت می کردند، بر خلاف قانون و رویه جاری قضایی با وجود اینکه حدود پنج ماه است بازجویی شان خاتمه یافته و می بایست با ضمانت متناسب آزاد شوند اما همچنان چهار تن از آنان بلاتکلیف در زندان نگه داشته شده اند.
سپیده قلیان، ساناز الهیاری، امیرحسین محمدی فرد و امیر امیرقلی که در حمایت از کارگران هفت تپه قلم می راندند بیش از شش ماه است بلاتکلیف در زندان هستند. ساناز الهیاری و همسرش امیرحسین محمدی فرد در اعتراض به تداوم بازداشت موقت خود و دیگر بازداشت شدگان، که بدون توجیه قضایی زندانی هستند، اعتصاب غذا کرده اند. ساناز الهیاری به دلیل ضعف شدید جسمانی بارها به درمانگاه زندان منتقل شد و با اصرار همسرش و خانواده خوشبختانه پس از دوازده روز دست از اعتصاب غذا کشید و امیرحسین محمدی فرد در پانزدهمین روز اعتصاب غذا قرار دارد و نگرانی های جدی در مورد وضعیت جسمانی وی وجود دارد.
فعالیت های صورت گرفته توسط اسماعیل بخشی نماینده کارگران و سایر بازداشت شدگان که در حمایت از کارگران قلم رانده اند و اکنون بلاتکلیف در زندان هستند نه تنها جرم نیست بلکه به دلیل حمایت از کارگران باارزش می باشد و طبیعی است که به حمایت از هم طبقه ای های خود برآیند. اما به دلیل هراس از فریاد حق طلبی کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر مزدبگیران، دستگاه امنیتی- قضایی بجای مقابله با دزدان و اختلاس گرانِ سرمایه های ملی، مذبوحانه فشار بر کارگران و معلمان پیشرو و حامیان کارگران را افزایش داده اند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نگرانی خود را از ادامه اعتصاب غذای امیرحسین محمدی فرد اعلام می کند و مسولیت هر اتفاق ناگواری در ادامه اعتصاب غذای وی را متوجه دستگاه امنیتی- قضایی می داند. همچنین همگی بازداشت شدگان باید فوری و بی قید و شرط آزاد گردند و تعقب قضایی از آنان و علی نجاتی عضو سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و عسل محمدی که در همین ارتباط به قید ضمانت آزاد هستند باید متوقف شود. سندیکا از ارتباطات کارگری خود در سطح ایران و جهان برای حمایت آنان استفاده خواهد کرد.

زنده باد همبستگی کارگران

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه


رونوشت:


سازمان جهانی کار (ILO)

سندیکاها و اتحادیه های سایر نقاط جهان

***********

نامه اعتراضی اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا به مقامات ایران برای آزادی و رفع تعقیب و فشار بر "بازداشت شدگان روز جهانی کارگر" و "بازداشت شدگان مرتبط با اعتراضات کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه"

اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا: اعتراض به حبس ناعادلانه و محاکمه بازداشتیان روز کارگر

۹ جولای ۲۰۱۹
آیت الله سید علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران - شورای عالی حقوق بشر
آقایان گرامی:

به نمایندگی از طرف اتحادیه کارگران خدمت عمومی کانادا نگرانی خود را از دستگیری مجدد و زندانی کردن خانم آنیشا اسدالهی و ادامه حبس سه زن دیگر، عافطه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری، اعلام می کنیم. به علاوه، ما خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط همه اعضای بازداشتی سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه و دیگر کارگران، معلمان و فعالان اجتماعی ای هستیم که به دلیل شرکت در فعالیتهای روز اول ماه مه ٢٠١٩ در معرض حبس و آزار و اذیت قرار دارند.
خانم آنیشا اسدالهی در جریان تجمع روز اول ماه مه در تهران دستگیر و پس از سه روز با قرار وثیقه موقتا آزاد شده بود. متاسفانه وی در تاریخ ١٨ ژوئن ٢٠١٩ پس از خروج از محل کارش دوباره دستگیر شد. نیروهای امنیتی پس از تفتیش خانه او و منزل برادرش، لپ تاپ و برخی دیگر از متعلقات شخصی آنیشا اسداللهی را توقیف و او را به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل کردند.
عاطفه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری نیز از بازداشت شدگان سرکوب خشونت بار راهپیمایی اول ماه مه هستند که با وجود بیش از یک ماه از پایان روند بازجویی همچنان در زندان به سر می برند. این زنان مدافعین حقوق کارگران هستند و تنها "جرم" آنها، شرکت در حرکت صلح آمیز اول ماه مه است. تلاش خانواده های آنان برای پیگیری وضعیت این افراد از طریق مقامات قضایی و امنیتی تا کنون بی نتیجه بوده است. روشن است که آنان هدف آزار و ارعاب سیستماتیک نیروهای قضایی و امنیتی قرار گرفته اند.
ما مطلع هستیم که۵٠ نفر در اول ماه مه در تهران بازداشت شده اند. اکثر بازداشت شدگان با قرار وثیقه آزاد و پس از آن به دادگاه احضار شده اند، و در عین حال دیگر کارگران و فعالین کارگری تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و یا در زندان باقی مانده اند. وضعیت آنها نیازمند توجه فوری می باشد.
اعضای سندیکای کارگران اتوبوس رانی تهران که در این خصوص مستلزم حمایت فوری هستند از جمله شامل سید رسول طالب مقدم، وحید فریدونی، حسن سعیدی و رضا شهابی می باشند. اسماعیل بخشی، نماینده کارگران و عضو سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، همین طور روزنامه نگاران مستقل و مدافع حقوق کارگران، سپیده قلیان، ساناز الهیاری، امیر امیر قلی و امیر حسین محمدی فرد، نیزدر ارتباط با تظاهرات و اعتصابات کارگران نیشکر هفت تپه در زندان به سر می برند.
واضح است که تنها دلیل این بازداشت ها و حبس های غیر قانونی ارعاب فعالین جنبش کارگری و مهار کردن خواسته های کارگری در محیط های کار می باشد. اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا فراخوان اتحادیه های کارگری و دیگر تشکلات مربوطه در سراسر جهان در محکومیت بازداشت های یاد شده و درخواست آزادی فوری و بدون قید و شرط همه بازداشت شدگان را تکرار می کند. آزار و اذیت و پیگرد کارگران ایران به دلیل بکارگیری اساسی ترین حقوق شناخته شده بین المللی خود باید متوقف شود.
با احترام،
مارک هانکوک؛ رئیس کشوری
چارلز فلوری، دبیر خزانه داری کشوری

رونوشت: ت. جارزبیاک؛ م. باتلر؛ ک. کامرون؛ سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه؛ اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

ترجمه و باز انتشار از سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

Email: vsyndica@gmail.com
Website: www.vahedsyndica.com
Telegram: @vahedsyndica
https://t.me/vahedsyndica/3183


متن نامۀ اعتراضی به زبان اصلی را ایدجا کلیک کنید.

***********

نامه اعتراضی اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا به ادامه بازداشت دوعضوسندیکای واحد ودیگربازداشتی های مقابل مجلس

۷ مه ۲۰۱۹
به آیت الله سید علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران
موضوع: آزادی فوری و بی قید و شرط فعالین بازداشت شده در ایران
آقای محترم،

به نمایندگی از اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا (کیوپی) نگرانی عمیق خودمان را از دستگیری خشونت آمیز ده ها عضو سندیکای کارگران شرکت واحد و گروههای دانشجویی را در حین مراسم روز جهانی کارگر اعلام می داریم. خشنودیم که بخشی از بازداشت شدگان تا امروز آزاد گشته اند. با این وجود، هنوز تعدادی از این فعالان در بند هستند که در میان آنها نام دو تن از اعضای شناخته شده سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی، حسن سعیدی و سید رسول طالب مقدم، به چشم می خورد. ما در کنار جنبش بین المللی کارگران و مدافعان حقوق کارگری خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط این فعالان هستیم.
در روز جهانی کارگر، مراسمی در مقابل مجلس در تهران، بنا بر فراخوان سندیکای واحد که مورد حمایت دیگر تشکلات مستقل کارگری و دانشجویی قرار گرفته بود، برگزار گردید که در آن حضور سهمگین نیروهای پلیس و لباس شخصی برجسته بود. تنها اندکی پس از آغاز مراسم، نیروهای امنیتی و انتظامی به شرکت کنندگان حمله ور شدند و ده ها نفر را با خشونت فراوان دستگیر کردند. بنا بر گزارش ها بیش از بیست نفر بلافاصله دستگیر شدند.
ما صدای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه را بازتاب می دهیم، و این برخورد قهرآمیز را به شدت محکوم می کنیم، و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط تمام بازداشت شدگان هستیم. این حق مسلم کارگران است که در روز جهانی کارگر، و همینطور در رویدادهای دیگر، صدای خود را به گوش عموم برسانند.
حق تشکل یابی و آزادی بیان و تجمع در زمره ی حقوق پذیرفته شده در سطح بین المللی هستند. سرکوب مستمر کارگران در ایران و اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد باید فوراً خاتمه یابد.
با احترام،
مارک هنکوک، رئیس کشوری
چارلز فلوری، دبیر و خانه دار کشوری

ترجمه و باز انتشار از سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه